Utorak, 02.06.2015.

18:51

Sep Blater podneo ostavku!

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater podneo je ostavku posle 17-godišnje vladavine i najavio nove izbore u toj organizaciji.

Izvor: AK

Sep Blater podneo ostavku! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

mare bgd na h2o

pre 8 godina

Kao mi Rusofili,pa necu valjda da volim one protiv kojih smo ratovali....a vi amerikanosi setite se kako je Atlanta 1996 dobila olimpijadu pa ajde onda da govorimo o Rusiji!!!!

cane

pre 8 godina

Jos jedno rusenje demokratski izabranog lidera 177 kandidata je glasalo za njga a 77 za zapadnog kandidata Naslednik Blatera ce dobiti isto toliko a ako ne onada se FIFA cepa Pa cemo da imamo NATO fudbalski savez I BRIK fudbalski savez Prvih ima milijardu a drugih 4 Varijanta da ce zapadna apsolutna manjina da vise nekog kontrolise su iluzija Svet je drugaciji od pre 20 godina a to manjini izgleda nikako da bude jasno

jovica

pre 8 godina

Amerika je I fudbal u stanju da unisti Posto oni igraju soker Sada je sigurno da ce se Fifa podeliti jel I sledeci kandidat ima da bude pro Planeta zemlja A zapadni ce da ima podrsku 30% planete Tako da ce fudbal da se marginalizuje Bice EU fudbalski savez I svi ostali Posto Ameriku bas briga

dz

pre 8 godina

Sigurno je dobio anonimnu poruku ili se povlaci ili ces da imas avionsku "nesrecu" ..covek je dobio 80% glasova pre neki dan ..samo nisu za njega glasali ameri i njihovi NATO sateliti kojima smeta sto je svetsko u Rusiji i sto ameri izgubili kandidaturu.

Miki

pre 8 godina

Russia ce da izgubi oko 5 milijardi ako im uzmu prvenstvo dok ce zapadne kompanije izgubiti ko zna koliko zbog zabrane ulazka na rusko trziste, sto se vec desava sa cocacola. Stvar je u novcu. Rusi inace nisu emocionalno vezani za fudbal a ovakve stvari samo cine da se jos vise udaljuju od zapada.Moze im se sve sto hoce jer je Kina sa njima a Indija se pridruzuje na velika vrata za par nedjelja. Lako cemo mi za Rusiju ali sta cemo sa okupiranom Srbijom?

doboj

pre 8 godina

Opet Srbi vide neku Americku zavjeru i odjednom podrzavaju Blatera a dojucer ste pisali fifa mafija i takve stvari. I zna se da je korupcija u fifi na visokom nivou i kako se dobivaju prvenstva zadnjih godina od afrike pa do katra i onda se to naravno u Srbiji podrzava jer ste opsjednuti Rusima i u svemu vidite zavjeru Amerike,Vatikana i sta ja znam koga sve

kolee

pre 8 godina

@a sad adio te iste stadione bi gradili nasi gradjevinci, isti oni ssto su radili u Sociju, poznajem ih bar petoricu i nijedan nije umro! E sad me zanima koliko bi nasih radnika radilo u USA i u UK???? Cutimo a, i tekako treba da nas zanima!!!

tormentor

pre 8 godina

A kod nas na RTS-u do pre pet minura u OKO Magazinu Marović i ekipa trabunjaju o velikoj Blaterovoj pobedi i '' pobedi fudbala '' ??!!(Analitičar, 02. jun 2015 19:20)Na žalost pogrešili su,jer je sada je jasno da je fudbal izgubio.Pobedila je politika,pobedio je novac,pobedili su moćnici...Lepo su objasnili koliko se FIFA promenila i reformisala od 1974-te kada je na čelo došao Avelanž(Brazilac),a njega i njegovu ideju nastavio da sprovodi od 1998-me godine Blater.U prethodne 4 decenije fudbal je postao najvažnija stvar na svetu.Doživeo je najveći napredak,posebno u zemljama i na kontinetntima,gde gotovo da nije ni postojao(Afrika i Azija).Od svih sportova najveći novac se okreće u fudbalu.Ipak sve zemlje bile ravnopravne u odlučivanju,bez obzira na moć i bogatsvo.Tako smo imali svetska prvenstva u Aziji(Japan i J.Koreja),Afika(Južnoafrička rep.)i u J.Americi(Brazil).Radilo se na globalnoj popularnosti,bez predrasuda.Očigledno da je to nekom smetalo i da su protivnici Blatera u stvari oni koji žele da od FIFE naprave nešto poput UEFE,gde će se samo bogati igrati.Na većini zapadih medija(prednjačili su američki i britanski)je bila neviđena(sramna)kampanja protiv Blatera.Sada likuju,jer su pobedili.Govore o nekim reformama,kao da ne znamo šta to znači-više moći i novca u njihovim rukama.Videćemo šta će biti narednih godina,ali ovom sportu se ne piše dobro.

Bojan_RS_FL

pre 8 godina

Ne gotivim Blatera pogotovo sto vlada Fifom 17 godina (gdje je tu demokratija za koju ze zdusno zalazu svjetski mocnici), ali bojim se da jos puno gori ne dodju na vlast. Nadam se da ce neki Blaterov covjek doci na vlast.

svasta

pre 8 godina

Dokazao im je da moze da ih pobedi kad hoce, cak i kad ga pritiskaju sa svih strana, a onda podneo ostavku - jos su oni mali za njega...

Unknown.MNE

pre 8 godina

Kako Amerika vuce svijet u propast. Proklinjace majcino mlijeko Evropljani i ovi nasi EU-USA fanatici sto pate od sindroma nize vrijednosti kad se zapuca!
Sto se Blatera tice napokon je otisao matori, ali ce ostati zapisano da je dobio na izborima i da su senatori SAD javno pozivali njega i FIFA da oduzme prvenstvo Rusiji zarad svoje geo-politicke igre.
Da, to su oni Amerikanci koji 100 god vec ismijavaju fudbal kao sport.

Ostalo je sad da se FIFA procisti iz temelja bas kao i kriminalna UEFA.

rusofilj i patrijota

pre 8 godina

ijao pa zar opet ovi zli zapadnjaci bacaju kofu hladne vode patrijotama , rusofilima ! pa dokle vise , kako im ne dosadi od 90 i neke....

A sad adio

pre 8 godina

Koliko znam Obama nije komentarisao dešavanja u fifa a ni ostali američki političari ali zato jesu Putin , Lavrov i drugi ruski političari. Toliko o političkim pritiscima i miješanju politike. Vjerujem da će Putin sam odustati od SP jer je u bankrotu , ovo mu je dobar izgovor. Odluka da Rusija i Katar dobiju SP u konkurenciji Engleske , Holandije i Belgije , USA , Australije , Japana je skandalozna pa i da nije bilo podmićivanja a znamo da jeste. Engleska kolijevka fudbala , najljepši stadioni , USA već ima gotovo sve izgrađeno a Rusija i Katar treba da ulažu milijarde , da grade sve od nule , da peru pare , da koriste robove iz siromašnih zemalja koji umiru na gradilištima. Pitam ove što podržavaju blatera , da je Srbija bila kandidat za SP u košarci , kao zemlja košarke , pa mundobasket dodijeljen Emiratima ili Kini ili Kazahstanu , kako bi komentarisali?

gorance

pre 8 godina

samo je ucenjen, da je mozda i on osumnjicen za korupciju i da mu preti zatvor.....ni on ne zna sta mu oni znaju a sta neznaju....procurece samo nesto jeftino ali nece ici na robiju za krupnu stvar...ko bi podneo ostavku par dana po dobijanju mandata......na sve strane smrdi, ali su svi igraci provaljeni i procitani

мкг

pre 8 godina

@A sad adio, 02. jun 2015 20:13

Коментар ти је толико небулозан да би било боље да си своје мишљење задржао за себе.

Аи Петри ^^^

pre 8 godina

Koko ono beše!?I papa podneo ostavku radi interesa crkve??? Eee jadni svete kuda ideš... Da li " ameri" imaju udela u svemu?

muamua

pre 8 godina

a sad adio putin je komentarisao hapsenje od strane amerikanaca ljudi izvan americkog tla...nije komentarisao fifu...a obama se razume u fifa i uefa do bola

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Svaka cast pravi potez,pretpostavio sam da ce se covek casno povuci kada oseti da vise nema podrsku.Ipak je on svajcarac,da je nas bio bi na funkciji dozivotno.

lapid

pre 8 godina

Pričajte šta hoćete, i dalje ima samo jedna svetska velesila - SAD. Volite to ili ne. ali je tako. Ako su odlučili da oduzmu Rusima Mundijal, to je onda već u proceduri... a gospodi iz Fife je lako nešto naći, svi su isti.

Nikola

pre 8 godina

Oruzjem ne mogu Rusima nista, zato se sluze ovakvim metodama. Nece valjati ovo. Bice belaja ne bude li se 2018 SP u fudbalu odrzalo u Rusiji. Bice batina za celo covecanstvo.

Hemičar

pre 8 godina

3. svjetski rat ako se usude oduzeti SP Rusiji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Igor, 2. jun 2015 19:08) # Link komentara

Posto ne moze posteno, onda na kvarno, a kad ni to ne upali, onda pretnje destrukcijom.

Sta reci -- Rusi i Rusofili...

Srdjjjjan

pre 8 godina

Ali je zato svaka druga Olimpijada u Americi i, gle cuda, to nikome ne Smeta?! Kao MOK je posten a samo FIFA krade ? A setaju potencijalni kandidati one delegate za organizaciju olimpijskih igara kao bele mecke, cak postoji zakon po kome svako ima pravo da im udeli koliko hoces poklona bilo koje vrednosti. Imao bi Blater, onako prefrigan kakav jeste, sto sta da nauci od njih.

Analitičar

pre 8 godina

A kod nas na RTS-u do pre pet minura u OKO Magazinu Marović i ekipa trabunjaju o velikoj Blaterovoj pobedi i '' pobedi fudbala '' ??!!

milosh-96 / USA

pre 8 godina

Do juče svi psovali tog istog Blatera, a danas čim se on malo posvađao sa Amerikancima i UEFA, odma "sjajni Blater", "blater ljudina", "blater fudbalski stručnjak i poštenjačina" ...

Deus Ex

pre 8 godina

jasno, ovaj je istrosen kao i njegovi saradnici. sad ce da se pojavi nova garnitura koja ce da radi isto sto i ovi pre njih i tako narednih 15 godina.

Данијел

pre 8 godina

Можете мислити какав је то притисак био "разних служби" и на њега лично и на његову породицу,а он се као кукавица повукао.Циљ је уплив САД у фудбал иако га исмевају као спорт, али је важна контрола и новац.Један од циљева је одузимање или бојкот СП у Русији.

mick

pre 8 godina

lagano ih izigrao, lisac je to... dobio izbore i posle gospodo ako hocete da se povucem, stopirajte sve istrage protiv mene(koje ionako ne mozete da dokazete), isplatite toliko i toliko u kesu, i podnosim ostavku sav srecan i zadovoljan. dovidjenja prijatno odoh da uzivam na karibima... :)

Упек'о минус

pre 8 godina

Nije da ga mirišem, al' čoveka izabrase, mada kad, bolje razmislim izbori su vazeci samo kad pobedi kandidat koji odgovara amerima

niki

pre 8 godina

Hahahaha pa vec vise od pola godine se zna da novi predsednik Fife je provereni Rusomrzac i judas koji je sa svojim judasima ovo sve napravio a zave se MajKl van Praag i naravno srbomrzac i naravno sve rade da Rusiji oduzmu SP.

realnost

pre 8 godina

Ne mogu da vjerujem,koliko sam srecan. Ubedjen sam da je bio ' primoran ' da da ostavku. I volim sto vise nije to sto je bio. Na njegovo mjesto treba biti covjek koji voli fudbal, i srcem i dusom,a ne iz interesa. I koji podrzava svaku zemlju koja zeli da uradi nesto vise sto se tice fudbala. A ne kao on koji je jednu drzavu nije podrzao ,ne znam koja je..

dario

pre 8 godina

Apsolutno sam oduvek bio zagovorenik da ovaj covek mora abdicirati .Siguran sam da godinama,decenijama u toj krovnoj fudbalskoj organizaciji nisu cista posla i da je ovaj covek mnogo toga prikrio i verovatno i sam ucestvovao u malverzacijama i korupciji ,ali u ovom trenutku sam potpuno bio uz njega iz jednog razloga ! A to je politika i zapad .Prosto je neverovatno dokle ide mesanje politickih struktura da se mesaju i u fudbalske stvari .Odkud pravo prvo FBI da sprovode istragu u FIFI (nemaju ingerenciju) ,zatim zasto se odjednom javljaju razne diplomate,ministri EU ,Nemacke,Engleske ,razne politicke njuske se mesaju u fudbalsku pricu zagovarajuci nekakve istrage i indirektno i cak i diretktno pozivajuci na bojbkot Rusije 2018 !?? Dal je moguce da se ide dotle da se i fudbalom ratuje??Da je i ta sveta igra postala mocno oruzje !? Nadam se da ce se svetskto odrzati na kraju u Rusiji i da ce zapadne sile ostati bez ostvarenja svojih ciljeva. Gadi mi se sva ova prica ,jer je neverovanto koliko je ispolitizovana !!

laki

pre 8 godina

Ostavku ce dati na vanrednom kongresu koji ce se odrzati izmedju decembra 2015 i marta 2016,na kongresu Blater se nece kandidovati i to tada ce obnasati funciju predsednika FIFE,

deki2711

pre 8 godina

Ovaj jos ispade dasa, a Platini-pa Francuzi i Spanci su glasali za Blatera, tek da se zna.Naravno da je matori trebao da ode, ali ovde se radi o nekim drugim stvarima-svi znamo sta je svrha cele price

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Ево, читајте британске медије, у коментарима се већ слави одржавање следећа два првенства у Енглеској и Америци. Не знам што су Амери запели, али Енглези желе да имају домаће првенство па можда нешто и ураде. Јако су јадни.

Djolle666

pre 8 godina

Pa tek je stigao a vec daje ostavku,mislim stvarno.Ne mogu ovi mladi da podnesu pritisak, pa beze glavom bez obzira.Pravda za Blatera.

Велика Србија

pre 8 godina

Очекивано!
"Светски полицајац" се сада осећа позваним да се меша и у спорт и Фудбал.

Следеће потезе је лако предвидети.
На чело ФИФА долази неки фрик нека марионета којој ће први и једини задатак бити да одузме Руској Федерацији Светско првенство Русија 2018.

Овим американцима се треба супротстављати свуда и на сваком кораку јер они својом погубном политиком хегемоније гурају свет у катастрофу.

niki

pre 8 godina

Hahahaha pa vec vise od pola godine se zna da novi predsednik Fife je provereni Rusomrzac i judas koji je sa svojim judasima ovo sve napravio a zave se MajKl van Praag i naravno srbomrzac i naravno sve rade da Rusiji oduzmu SP.

Велика Србија

pre 8 godina

Очекивано!
"Светски полицајац" се сада осећа позваним да се меша и у спорт и Фудбал.

Следеће потезе је лако предвидети.
На чело ФИФА долази неки фрик нека марионета којој ће први и једини задатак бити да одузме Руској Федерацији Светско првенство Русија 2018.

Овим американцима се треба супротстављати свуда и на сваком кораку јер они својом погубном политиком хегемоније гурају свет у катастрофу.

Hemičar

pre 8 godina

3. svjetski rat ako se usude oduzeti SP Rusiji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Igor, 2. jun 2015 19:08) # Link komentara

Posto ne moze posteno, onda na kvarno, a kad ni to ne upali, onda pretnje destrukcijom.

Sta reci -- Rusi i Rusofili...

Упек'о минус

pre 8 godina

Nije da ga mirišem, al' čoveka izabrase, mada kad, bolje razmislim izbori su vazeci samo kad pobedi kandidat koji odgovara amerima

Данијел

pre 8 godina

Можете мислити какав је то притисак био "разних служби" и на њега лично и на његову породицу,а он се као кукавица повукао.Циљ је уплив САД у фудбал иако га исмевају као спорт, али је важна контрола и новац.Један од циљева је одузимање или бојкот СП у Русији.

mick

pre 8 godina

lagano ih izigrao, lisac je to... dobio izbore i posle gospodo ako hocete da se povucem, stopirajte sve istrage protiv mene(koje ionako ne mozete da dokazete), isplatite toliko i toliko u kesu, i podnosim ostavku sav srecan i zadovoljan. dovidjenja prijatno odoh da uzivam na karibima... :)

Analitičar

pre 8 godina

A kod nas na RTS-u do pre pet minura u OKO Magazinu Marović i ekipa trabunjaju o velikoj Blaterovoj pobedi i '' pobedi fudbala '' ??!!

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Ево, читајте британске медије, у коментарима се већ слави одржавање следећа два првенства у Енглеској и Америци. Не знам што су Амери запели, али Енглези желе да имају домаће првенство па можда нешто и ураде. Јако су јадни.

dario

pre 8 godina

Apsolutno sam oduvek bio zagovorenik da ovaj covek mora abdicirati .Siguran sam da godinama,decenijama u toj krovnoj fudbalskoj organizaciji nisu cista posla i da je ovaj covek mnogo toga prikrio i verovatno i sam ucestvovao u malverzacijama i korupciji ,ali u ovom trenutku sam potpuno bio uz njega iz jednog razloga ! A to je politika i zapad .Prosto je neverovatno dokle ide mesanje politickih struktura da se mesaju i u fudbalske stvari .Odkud pravo prvo FBI da sprovode istragu u FIFI (nemaju ingerenciju) ,zatim zasto se odjednom javljaju razne diplomate,ministri EU ,Nemacke,Engleske ,razne politicke njuske se mesaju u fudbalsku pricu zagovarajuci nekakve istrage i indirektno i cak i diretktno pozivajuci na bojbkot Rusije 2018 !?? Dal je moguce da se ide dotle da se i fudbalom ratuje??Da je i ta sveta igra postala mocno oruzje !? Nadam se da ce se svetskto odrzati na kraju u Rusiji i da ce zapadne sile ostati bez ostvarenja svojih ciljeva. Gadi mi se sva ova prica ,jer je neverovanto koliko je ispolitizovana !!

A sad adio

pre 8 godina

Koliko znam Obama nije komentarisao dešavanja u fifa a ni ostali američki političari ali zato jesu Putin , Lavrov i drugi ruski političari. Toliko o političkim pritiscima i miješanju politike. Vjerujem da će Putin sam odustati od SP jer je u bankrotu , ovo mu je dobar izgovor. Odluka da Rusija i Katar dobiju SP u konkurenciji Engleske , Holandije i Belgije , USA , Australije , Japana je skandalozna pa i da nije bilo podmićivanja a znamo da jeste. Engleska kolijevka fudbala , najljepši stadioni , USA već ima gotovo sve izgrađeno a Rusija i Katar treba da ulažu milijarde , da grade sve od nule , da peru pare , da koriste robove iz siromašnih zemalja koji umiru na gradilištima. Pitam ove što podržavaju blatera , da je Srbija bila kandidat za SP u košarci , kao zemlja košarke , pa mundobasket dodijeljen Emiratima ili Kini ili Kazahstanu , kako bi komentarisali?

Deus Ex

pre 8 godina

jasno, ovaj je istrosen kao i njegovi saradnici. sad ce da se pojavi nova garnitura koja ce da radi isto sto i ovi pre njih i tako narednih 15 godina.

lapid

pre 8 godina

Pričajte šta hoćete, i dalje ima samo jedna svetska velesila - SAD. Volite to ili ne. ali je tako. Ako su odlučili da oduzmu Rusima Mundijal, to je onda već u proceduri... a gospodi iz Fife je lako nešto naći, svi su isti.

mare bgd na h2o

pre 8 godina

Kao mi Rusofili,pa necu valjda da volim one protiv kojih smo ratovali....a vi amerikanosi setite se kako je Atlanta 1996 dobila olimpijadu pa ajde onda da govorimo o Rusiji!!!!

doboj

pre 8 godina

Opet Srbi vide neku Americku zavjeru i odjednom podrzavaju Blatera a dojucer ste pisali fifa mafija i takve stvari. I zna se da je korupcija u fifi na visokom nivou i kako se dobivaju prvenstva zadnjih godina od afrike pa do katra i onda se to naravno u Srbiji podrzava jer ste opsjednuti Rusima i u svemu vidite zavjeru Amerike,Vatikana i sta ja znam koga sve

Djolle666

pre 8 godina

Pa tek je stigao a vec daje ostavku,mislim stvarno.Ne mogu ovi mladi da podnesu pritisak, pa beze glavom bez obzira.Pravda za Blatera.

Srdjjjjan

pre 8 godina

Ali je zato svaka druga Olimpijada u Americi i, gle cuda, to nikome ne Smeta?! Kao MOK je posten a samo FIFA krade ? A setaju potencijalni kandidati one delegate za organizaciju olimpijskih igara kao bele mecke, cak postoji zakon po kome svako ima pravo da im udeli koliko hoces poklona bilo koje vrednosti. Imao bi Blater, onako prefrigan kakav jeste, sto sta da nauci od njih.

Аи Петри ^^^

pre 8 godina

Koko ono beše!?I papa podneo ostavku radi interesa crkve??? Eee jadni svete kuda ideš... Da li " ameri" imaju udela u svemu?

svasta

pre 8 godina

Dokazao im je da moze da ih pobedi kad hoce, cak i kad ga pritiskaju sa svih strana, a onda podneo ostavku - jos su oni mali za njega...

laki

pre 8 godina

Ostavku ce dati na vanrednom kongresu koji ce se odrzati izmedju decembra 2015 i marta 2016,na kongresu Blater se nece kandidovati i to tada ce obnasati funciju predsednika FIFE,

milosh-96 / USA

pre 8 godina

Do juče svi psovali tog istog Blatera, a danas čim se on malo posvađao sa Amerikancima i UEFA, odma "sjajni Blater", "blater ljudina", "blater fudbalski stručnjak i poštenjačina" ...

Miki

pre 8 godina

Russia ce da izgubi oko 5 milijardi ako im uzmu prvenstvo dok ce zapadne kompanije izgubiti ko zna koliko zbog zabrane ulazka na rusko trziste, sto se vec desava sa cocacola. Stvar je u novcu. Rusi inace nisu emocionalno vezani za fudbal a ovakve stvari samo cine da se jos vise udaljuju od zapada.Moze im se sve sto hoce jer je Kina sa njima a Indija se pridruzuje na velika vrata za par nedjelja. Lako cemo mi za Rusiju ali sta cemo sa okupiranom Srbijom?

Nikola

pre 8 godina

Oruzjem ne mogu Rusima nista, zato se sluze ovakvim metodama. Nece valjati ovo. Bice belaja ne bude li se 2018 SP u fudbalu odrzalo u Rusiji. Bice batina za celo covecanstvo.

deki2711

pre 8 godina

Ovaj jos ispade dasa, a Platini-pa Francuzi i Spanci su glasali za Blatera, tek da se zna.Naravno da je matori trebao da ode, ali ovde se radi o nekim drugim stvarima-svi znamo sta je svrha cele price

muamua

pre 8 godina

a sad adio putin je komentarisao hapsenje od strane amerikanaca ljudi izvan americkog tla...nije komentarisao fifu...a obama se razume u fifa i uefa do bola

dz

pre 8 godina

Sigurno je dobio anonimnu poruku ili se povlaci ili ces da imas avionsku "nesrecu" ..covek je dobio 80% glasova pre neki dan ..samo nisu za njega glasali ameri i njihovi NATO sateliti kojima smeta sto je svetsko u Rusiji i sto ameri izgubili kandidaturu.

tormentor

pre 8 godina

A kod nas na RTS-u do pre pet minura u OKO Magazinu Marović i ekipa trabunjaju o velikoj Blaterovoj pobedi i '' pobedi fudbala '' ??!!(Analitičar, 02. jun 2015 19:20)Na žalost pogrešili su,jer je sada je jasno da je fudbal izgubio.Pobedila je politika,pobedio je novac,pobedili su moćnici...Lepo su objasnili koliko se FIFA promenila i reformisala od 1974-te kada je na čelo došao Avelanž(Brazilac),a njega i njegovu ideju nastavio da sprovodi od 1998-me godine Blater.U prethodne 4 decenije fudbal je postao najvažnija stvar na svetu.Doživeo je najveći napredak,posebno u zemljama i na kontinetntima,gde gotovo da nije ni postojao(Afrika i Azija).Od svih sportova najveći novac se okreće u fudbalu.Ipak sve zemlje bile ravnopravne u odlučivanju,bez obzira na moć i bogatsvo.Tako smo imali svetska prvenstva u Aziji(Japan i J.Koreja),Afika(Južnoafrička rep.)i u J.Americi(Brazil).Radilo se na globalnoj popularnosti,bez predrasuda.Očigledno da je to nekom smetalo i da su protivnici Blatera u stvari oni koji žele da od FIFE naprave nešto poput UEFE,gde će se samo bogati igrati.Na većini zapadih medija(prednjačili su američki i britanski)je bila neviđena(sramna)kampanja protiv Blatera.Sada likuju,jer su pobedili.Govore o nekim reformama,kao da ne znamo šta to znači-više moći i novca u njihovim rukama.Videćemo šta će biti narednih godina,ali ovom sportu se ne piše dobro.

gorance

pre 8 godina

samo je ucenjen, da je mozda i on osumnjicen za korupciju i da mu preti zatvor.....ni on ne zna sta mu oni znaju a sta neznaju....procurece samo nesto jeftino ali nece ici na robiju za krupnu stvar...ko bi podneo ostavku par dana po dobijanju mandata......na sve strane smrdi, ali su svi igraci provaljeni i procitani

Unknown.MNE

pre 8 godina

Kako Amerika vuce svijet u propast. Proklinjace majcino mlijeko Evropljani i ovi nasi EU-USA fanatici sto pate od sindroma nize vrijednosti kad se zapuca!
Sto se Blatera tice napokon je otisao matori, ali ce ostati zapisano da je dobio na izborima i da su senatori SAD javno pozivali njega i FIFA da oduzme prvenstvo Rusiji zarad svoje geo-politicke igre.
Da, to su oni Amerikanci koji 100 god vec ismijavaju fudbal kao sport.

Ostalo je sad da se FIFA procisti iz temelja bas kao i kriminalna UEFA.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Svaka cast pravi potez,pretpostavio sam da ce se covek casno povuci kada oseti da vise nema podrsku.Ipak je on svajcarac,da je nas bio bi na funkciji dozivotno.

cane

pre 8 godina

Jos jedno rusenje demokratski izabranog lidera 177 kandidata je glasalo za njga a 77 za zapadnog kandidata Naslednik Blatera ce dobiti isto toliko a ako ne onada se FIFA cepa Pa cemo da imamo NATO fudbalski savez I BRIK fudbalski savez Prvih ima milijardu a drugih 4 Varijanta da ce zapadna apsolutna manjina da vise nekog kontrolise su iluzija Svet je drugaciji od pre 20 godina a to manjini izgleda nikako da bude jasno

rusofilj i patrijota

pre 8 godina

ijao pa zar opet ovi zli zapadnjaci bacaju kofu hladne vode patrijotama , rusofilima ! pa dokle vise , kako im ne dosadi od 90 i neke....

kolee

pre 8 godina

@a sad adio te iste stadione bi gradili nasi gradjevinci, isti oni ssto su radili u Sociju, poznajem ih bar petoricu i nijedan nije umro! E sad me zanima koliko bi nasih radnika radilo u USA i u UK???? Cutimo a, i tekako treba da nas zanima!!!

мкг

pre 8 godina

@A sad adio, 02. jun 2015 20:13

Коментар ти је толико небулозан да би било боље да си своје мишљење задржао за себе.

realnost

pre 8 godina

Ne mogu da vjerujem,koliko sam srecan. Ubedjen sam da je bio ' primoran ' da da ostavku. I volim sto vise nije to sto je bio. Na njegovo mjesto treba biti covjek koji voli fudbal, i srcem i dusom,a ne iz interesa. I koji podrzava svaku zemlju koja zeli da uradi nesto vise sto se tice fudbala. A ne kao on koji je jednu drzavu nije podrzao ,ne znam koja je..

jovica

pre 8 godina

Amerika je I fudbal u stanju da unisti Posto oni igraju soker Sada je sigurno da ce se Fifa podeliti jel I sledeci kandidat ima da bude pro Planeta zemlja A zapadni ce da ima podrsku 30% planete Tako da ce fudbal da se marginalizuje Bice EU fudbalski savez I svi ostali Posto Ameriku bas briga

Bojan_RS_FL

pre 8 godina

Ne gotivim Blatera pogotovo sto vlada Fifom 17 godina (gdje je tu demokratija za koju ze zdusno zalazu svjetski mocnici), ali bojim se da jos puno gori ne dodju na vlast. Nadam se da ce neki Blaterov covjek doci na vlast.

A sad adio

pre 8 godina

Koliko znam Obama nije komentarisao dešavanja u fifa a ni ostali američki političari ali zato jesu Putin , Lavrov i drugi ruski političari. Toliko o političkim pritiscima i miješanju politike. Vjerujem da će Putin sam odustati od SP jer je u bankrotu , ovo mu je dobar izgovor. Odluka da Rusija i Katar dobiju SP u konkurenciji Engleske , Holandije i Belgije , USA , Australije , Japana je skandalozna pa i da nije bilo podmićivanja a znamo da jeste. Engleska kolijevka fudbala , najljepši stadioni , USA već ima gotovo sve izgrađeno a Rusija i Katar treba da ulažu milijarde , da grade sve od nule , da peru pare , da koriste robove iz siromašnih zemalja koji umiru na gradilištima. Pitam ove što podržavaju blatera , da je Srbija bila kandidat za SP u košarci , kao zemlja košarke , pa mundobasket dodijeljen Emiratima ili Kini ili Kazahstanu , kako bi komentarisali?

Hemičar

pre 8 godina

3. svjetski rat ako se usude oduzeti SP Rusiji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Igor, 2. jun 2015 19:08) # Link komentara

Posto ne moze posteno, onda na kvarno, a kad ni to ne upali, onda pretnje destrukcijom.

Sta reci -- Rusi i Rusofili...

niki

pre 8 godina

Hahahaha pa vec vise od pola godine se zna da novi predsednik Fife je provereni Rusomrzac i judas koji je sa svojim judasima ovo sve napravio a zave se MajKl van Praag i naravno srbomrzac i naravno sve rade da Rusiji oduzmu SP.

Велика Србија

pre 8 godina

Очекивано!
"Светски полицајац" се сада осећа позваним да се меша и у спорт и Фудбал.

Следеће потезе је лако предвидети.
На чело ФИФА долази неки фрик нека марионета којој ће први и једини задатак бити да одузме Руској Федерацији Светско првенство Русија 2018.

Овим американцима се треба супротстављати свуда и на сваком кораку јер они својом погубном политиком хегемоније гурају свет у катастрофу.

doboj

pre 8 godina

Opet Srbi vide neku Americku zavjeru i odjednom podrzavaju Blatera a dojucer ste pisali fifa mafija i takve stvari. I zna se da je korupcija u fifi na visokom nivou i kako se dobivaju prvenstva zadnjih godina od afrike pa do katra i onda se to naravno u Srbiji podrzava jer ste opsjednuti Rusima i u svemu vidite zavjeru Amerike,Vatikana i sta ja znam koga sve

Nikola

pre 8 godina

Oruzjem ne mogu Rusima nista, zato se sluze ovakvim metodama. Nece valjati ovo. Bice belaja ne bude li se 2018 SP u fudbalu odrzalo u Rusiji. Bice batina za celo covecanstvo.

realnost

pre 8 godina

Ne mogu da vjerujem,koliko sam srecan. Ubedjen sam da je bio ' primoran ' da da ostavku. I volim sto vise nije to sto je bio. Na njegovo mjesto treba biti covjek koji voli fudbal, i srcem i dusom,a ne iz interesa. I koji podrzava svaku zemlju koja zeli da uradi nesto vise sto se tice fudbala. A ne kao on koji je jednu drzavu nije podrzao ,ne znam koja je..

Данијел

pre 8 godina

Можете мислити какав је то притисак био "разних служби" и на њега лично и на његову породицу,а он се као кукавица повукао.Циљ је уплив САД у фудбал иако га исмевају као спорт, али је важна контрола и новац.Један од циљева је одузимање или бојкот СП у Русији.

dario

pre 8 godina

Apsolutno sam oduvek bio zagovorenik da ovaj covek mora abdicirati .Siguran sam da godinama,decenijama u toj krovnoj fudbalskoj organizaciji nisu cista posla i da je ovaj covek mnogo toga prikrio i verovatno i sam ucestvovao u malverzacijama i korupciji ,ali u ovom trenutku sam potpuno bio uz njega iz jednog razloga ! A to je politika i zapad .Prosto je neverovatno dokle ide mesanje politickih struktura da se mesaju i u fudbalske stvari .Odkud pravo prvo FBI da sprovode istragu u FIFI (nemaju ingerenciju) ,zatim zasto se odjednom javljaju razne diplomate,ministri EU ,Nemacke,Engleske ,razne politicke njuske se mesaju u fudbalsku pricu zagovarajuci nekakve istrage i indirektno i cak i diretktno pozivajuci na bojbkot Rusije 2018 !?? Dal je moguce da se ide dotle da se i fudbalom ratuje??Da je i ta sveta igra postala mocno oruzje !? Nadam se da ce se svetskto odrzati na kraju u Rusiji i da ce zapadne sile ostati bez ostvarenja svojih ciljeva. Gadi mi se sva ova prica ,jer je neverovanto koliko je ispolitizovana !!

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Svaka cast pravi potez,pretpostavio sam da ce se covek casno povuci kada oseti da vise nema podrsku.Ipak je on svajcarac,da je nas bio bi na funkciji dozivotno.

lapid

pre 8 godina

Pričajte šta hoćete, i dalje ima samo jedna svetska velesila - SAD. Volite to ili ne. ali je tako. Ako su odlučili da oduzmu Rusima Mundijal, to je onda već u proceduri... a gospodi iz Fife je lako nešto naći, svi su isti.

Упек'о минус

pre 8 godina

Nije da ga mirišem, al' čoveka izabrase, mada kad, bolje razmislim izbori su vazeci samo kad pobedi kandidat koji odgovara amerima

rusofilj i patrijota

pre 8 godina

ijao pa zar opet ovi zli zapadnjaci bacaju kofu hladne vode patrijotama , rusofilima ! pa dokle vise , kako im ne dosadi od 90 i neke....

milosh-96 / USA

pre 8 godina

Do juče svi psovali tog istog Blatera, a danas čim se on malo posvađao sa Amerikancima i UEFA, odma "sjajni Blater", "blater ljudina", "blater fudbalski stručnjak i poštenjačina" ...

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Ево, читајте британске медије, у коментарима се већ слави одржавање следећа два првенства у Енглеској и Америци. Не знам што су Амери запели, али Енглези желе да имају домаће првенство па можда нешто и ураде. Јако су јадни.

jovica

pre 8 godina

Amerika je I fudbal u stanju da unisti Posto oni igraju soker Sada je sigurno da ce se Fifa podeliti jel I sledeci kandidat ima da bude pro Planeta zemlja A zapadni ce da ima podrsku 30% planete Tako da ce fudbal da se marginalizuje Bice EU fudbalski savez I svi ostali Posto Ameriku bas briga

mare bgd na h2o

pre 8 godina

Kao mi Rusofili,pa necu valjda da volim one protiv kojih smo ratovali....a vi amerikanosi setite se kako je Atlanta 1996 dobila olimpijadu pa ajde onda da govorimo o Rusiji!!!!

dz

pre 8 godina

Sigurno je dobio anonimnu poruku ili se povlaci ili ces da imas avionsku "nesrecu" ..covek je dobio 80% glasova pre neki dan ..samo nisu za njega glasali ameri i njihovi NATO sateliti kojima smeta sto je svetsko u Rusiji i sto ameri izgubili kandidaturu.

cane

pre 8 godina

Jos jedno rusenje demokratski izabranog lidera 177 kandidata je glasalo za njga a 77 za zapadnog kandidata Naslednik Blatera ce dobiti isto toliko a ako ne onada se FIFA cepa Pa cemo da imamo NATO fudbalski savez I BRIK fudbalski savez Prvih ima milijardu a drugih 4 Varijanta da ce zapadna apsolutna manjina da vise nekog kontrolise su iluzija Svet je drugaciji od pre 20 godina a to manjini izgleda nikako da bude jasno

Unknown.MNE

pre 8 godina

Kako Amerika vuce svijet u propast. Proklinjace majcino mlijeko Evropljani i ovi nasi EU-USA fanatici sto pate od sindroma nize vrijednosti kad se zapuca!
Sto se Blatera tice napokon je otisao matori, ali ce ostati zapisano da je dobio na izborima i da su senatori SAD javno pozivali njega i FIFA da oduzme prvenstvo Rusiji zarad svoje geo-politicke igre.
Da, to su oni Amerikanci koji 100 god vec ismijavaju fudbal kao sport.

Ostalo je sad da se FIFA procisti iz temelja bas kao i kriminalna UEFA.

mick

pre 8 godina

lagano ih izigrao, lisac je to... dobio izbore i posle gospodo ako hocete da se povucem, stopirajte sve istrage protiv mene(koje ionako ne mozete da dokazete), isplatite toliko i toliko u kesu, i podnosim ostavku sav srecan i zadovoljan. dovidjenja prijatno odoh da uzivam na karibima... :)

tormentor

pre 8 godina

A kod nas na RTS-u do pre pet minura u OKO Magazinu Marović i ekipa trabunjaju o velikoj Blaterovoj pobedi i '' pobedi fudbala '' ??!!(Analitičar, 02. jun 2015 19:20)Na žalost pogrešili su,jer je sada je jasno da je fudbal izgubio.Pobedila je politika,pobedio je novac,pobedili su moćnici...Lepo su objasnili koliko se FIFA promenila i reformisala od 1974-te kada je na čelo došao Avelanž(Brazilac),a njega i njegovu ideju nastavio da sprovodi od 1998-me godine Blater.U prethodne 4 decenije fudbal je postao najvažnija stvar na svetu.Doživeo je najveći napredak,posebno u zemljama i na kontinetntima,gde gotovo da nije ni postojao(Afrika i Azija).Od svih sportova najveći novac se okreće u fudbalu.Ipak sve zemlje bile ravnopravne u odlučivanju,bez obzira na moć i bogatsvo.Tako smo imali svetska prvenstva u Aziji(Japan i J.Koreja),Afika(Južnoafrička rep.)i u J.Americi(Brazil).Radilo se na globalnoj popularnosti,bez predrasuda.Očigledno da je to nekom smetalo i da su protivnici Blatera u stvari oni koji žele da od FIFE naprave nešto poput UEFE,gde će se samo bogati igrati.Na većini zapadih medija(prednjačili su američki i britanski)je bila neviđena(sramna)kampanja protiv Blatera.Sada likuju,jer su pobedili.Govore o nekim reformama,kao da ne znamo šta to znači-više moći i novca u njihovim rukama.Videćemo šta će biti narednih godina,ali ovom sportu se ne piše dobro.

Miki

pre 8 godina

Russia ce da izgubi oko 5 milijardi ako im uzmu prvenstvo dok ce zapadne kompanije izgubiti ko zna koliko zbog zabrane ulazka na rusko trziste, sto se vec desava sa cocacola. Stvar je u novcu. Rusi inace nisu emocionalno vezani za fudbal a ovakve stvari samo cine da se jos vise udaljuju od zapada.Moze im se sve sto hoce jer je Kina sa njima a Indija se pridruzuje na velika vrata za par nedjelja. Lako cemo mi za Rusiju ali sta cemo sa okupiranom Srbijom?

Аи Петри ^^^

pre 8 godina

Koko ono beše!?I papa podneo ostavku radi interesa crkve??? Eee jadni svete kuda ideš... Da li " ameri" imaju udela u svemu?

Bojan_RS_FL

pre 8 godina

Ne gotivim Blatera pogotovo sto vlada Fifom 17 godina (gdje je tu demokratija za koju ze zdusno zalazu svjetski mocnici), ali bojim se da jos puno gori ne dodju na vlast. Nadam se da ce neki Blaterov covjek doci na vlast.

svasta

pre 8 godina

Dokazao im je da moze da ih pobedi kad hoce, cak i kad ga pritiskaju sa svih strana, a onda podneo ostavku - jos su oni mali za njega...

Srdjjjjan

pre 8 godina

Ali je zato svaka druga Olimpijada u Americi i, gle cuda, to nikome ne Smeta?! Kao MOK je posten a samo FIFA krade ? A setaju potencijalni kandidati one delegate za organizaciju olimpijskih igara kao bele mecke, cak postoji zakon po kome svako ima pravo da im udeli koliko hoces poklona bilo koje vrednosti. Imao bi Blater, onako prefrigan kakav jeste, sto sta da nauci od njih.

kolee

pre 8 godina

@a sad adio te iste stadione bi gradili nasi gradjevinci, isti oni ssto su radili u Sociju, poznajem ih bar petoricu i nijedan nije umro! E sad me zanima koliko bi nasih radnika radilo u USA i u UK???? Cutimo a, i tekako treba da nas zanima!!!

Deus Ex

pre 8 godina

jasno, ovaj je istrosen kao i njegovi saradnici. sad ce da se pojavi nova garnitura koja ce da radi isto sto i ovi pre njih i tako narednih 15 godina.

мкг

pre 8 godina

@A sad adio, 02. jun 2015 20:13

Коментар ти је толико небулозан да би било боље да си своје мишљење задржао за себе.

Djolle666

pre 8 godina

Pa tek je stigao a vec daje ostavku,mislim stvarno.Ne mogu ovi mladi da podnesu pritisak, pa beze glavom bez obzira.Pravda za Blatera.

Analitičar

pre 8 godina

A kod nas na RTS-u do pre pet minura u OKO Magazinu Marović i ekipa trabunjaju o velikoj Blaterovoj pobedi i '' pobedi fudbala '' ??!!

muamua

pre 8 godina

a sad adio putin je komentarisao hapsenje od strane amerikanaca ljudi izvan americkog tla...nije komentarisao fifu...a obama se razume u fifa i uefa do bola

deki2711

pre 8 godina

Ovaj jos ispade dasa, a Platini-pa Francuzi i Spanci su glasali za Blatera, tek da se zna.Naravno da je matori trebao da ode, ali ovde se radi o nekim drugim stvarima-svi znamo sta je svrha cele price

laki

pre 8 godina

Ostavku ce dati na vanrednom kongresu koji ce se odrzati izmedju decembra 2015 i marta 2016,na kongresu Blater se nece kandidovati i to tada ce obnasati funciju predsednika FIFE,

gorance

pre 8 godina

samo je ucenjen, da je mozda i on osumnjicen za korupciju i da mu preti zatvor.....ni on ne zna sta mu oni znaju a sta neznaju....procurece samo nesto jeftino ali nece ici na robiju za krupnu stvar...ko bi podneo ostavku par dana po dobijanju mandata......na sve strane smrdi, ali su svi igraci provaljeni i procitani