Subota, 30.05.2015.

22:00

Magija Mesija, Barsi Kup Kralja

Fudbaleri Barselone osvojili su Kup Kralaj pošto su u finalu na Kamp Nou pobedili Atletik Bilbao sa 3:1.

Izvor: B92

Magija Mesija, Barsi Kup Kralja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

PekinskaPatka

pre 8 godina

Mislim da trebate stati na kraj sa tim poredjenjima sa starijim legendama .Simpatizeri barce se mogu zadovoljit sa cinjenicom da je Mesi bez premca u svojoj eri i to ga automatski cini i jednim od najboljih ikad. I s tim se trebate zadovoljiti. Bez ikakve sumnje radi se o neverovatnom geniju i talentu.Kapa dole Ronaldu ,Nejmaru ,Hazardu,Ibri i ostalim majstorima danasnjice,al ovom momku niko ne moze ni prismrditi ! Samo zbog njega gledam barcu . Covek ne moze ostati ravnodusan na njegove partije.Ne radi se tu samo o golovima ,vec o esenciji fudbala,njegovoj srzi,sustini,prestizu..A to je dribling.I to je ono sto ga za bar jednu stepenicu ako ne i vise, izdize cak i od Cristiana.Navijam za Bufona i Prla u finalu,al ako i Mesi uzme kantu,bice apsolutno zasluzeno.

nik.

pre 8 godina

Samo da napomenem Messi Neymar Suarez 120 golova oborili Iguain Ronaldo Benzema rekord iz 2012, iako Suarez skoro do novmbra nije igrao i vratio se fudbalu posle duge pauze, iako je opet Suarez pauzirao od revansa u Minhenu a i Neymar imao povrede i odsustvovao par utakmica u sezoni, Barsin trio opet najbolji! Apsolutno monstruozan napad a da stvar bude jos bolja taj isti Luis Suarez bio je na korak od Reala samo ga je potpis delio pre cuvenog ugriza posle cega se Real ogradio, to je razlika izmedju Barse i Reala u Realu nemaju strpljenja za igrace najbolji primeri su sto su automatski odustali od Suareza nakon suspenzije ili sto su sjajnog Moratu pa sada i Chicarita oterali, oni tretiraju igrace kao robove legendi vise nema, oni Raula isteraju da bi Ronaldo uzeo broj, oni Kasiljasu zvizde, na kamp nou tako nesto Puyol, Xavi, Messi, Ronaldinjo....oni tako nesto doziveti nece od navijaca Barse.

slobinator

pre 8 godina

Pelea ne pamtom ,gledao sam ga na snimcima,ali zato dobro pamtim Maradonu.On je ovakvih I lepših golova davao tri puta mesečno.Recimo u četvrt-finalu mundijala u Meksiku protiv Engleske,krenuo je od svog gola ,nanizao čitav protivnički tim I postigao gol.Neko je tad rekao da je to slučajno I da vise nikad neće ponoviti,a on je već u polufinalu sa Belgijom uradio istu stvar.Čak je I čuveni Šele čini mi se još pre Maradone ,tamo negde 1984.nanizao ceo protivnički tim krenuvši sa svoje polovine,tako da meni ovaj Mesijev gol nije ništa posebno ,imajući u vidu da čovek zarađuje stotine miliona,a da je recimo Šele kojeg sam pomenuo igrao za pristojan obrok I odelo.Neko je ovde pomenuo I Savićevića.Taj dečko je bio sto puta talentovaniji od Mesija.Jednostavno reklama je čudo.

Marko

pre 8 godina

Marko, priznaj da navijas za Real Madrid. Znam, boli vas sto je Mesi trenutno najbolji. :) Osim toga, ako ti se ne svidjaju komentari, nemoj da ih citas.
(Sab, 31. maj 2015 11:09)

Zemljace i meni je messi najbolji...i to ne samo danas nego smatram i da nikad do sada nije postojao bolji od njega...al sumnjam da si ti shvatio smisao mog komentara.

p.s. ne navijam ja za nikog, od neke petnaeste godine...kao djete sam se raspravljao i oko betmena i supermena al valjda covjek sazrijeva s'vremenom pa i ja oladio. znas kako ide ono obitelj, posao itd...

A da bi saznao dal mi se svidjaju komentari, moram ih valjda prvo procitati

Sab

pre 8 godina

Marko, priznaj da navijas za Real Madrid. Znam, boli vas sto je Mesi trenutno najbolji. :) Osim toga, ako ti se ne svidjaju komentari, nemoj da ih citas.

aleksandar

pre 8 godina

Ovo je neki poseban dar od boga,Messi se jednom radja i privilegovani smo sto ga mozemo gledati. 
(sinki, 30. maj 2015 23:49) 

Svako se jednom radja...
(klinci koji se ne secaju nicega pre 2004., 31. maj 2015 09:32)osim vucica i chuk norisa

klinci koji se ne secaju nicega pre 2004.

pre 8 godina

Ovo je neki poseban dar od boga,Messi se jednom radja i privilegovani smo sto ga mozemo gledati.
(sinki, 30. maj 2015 23:49)

Svako se jednom radja...

Big muff

pre 8 godina

Treci gol Barse.

Kao sto je juce neki lik napisao za Sancezov gol, da kada Mesi ili Kristijano daju takav gol naslov vesti je ime fudbalera. A sad Mesi ga dao kao Ziru nekoliko sati ranije, svi pricaju o Lionelu, a Ziru nista. Mozda je Dzirud (:D) bio blize, ali opet je bilo teze pogoditi odande.

Marko

pre 8 godina

Citajuci komentare nakon barce i reala uvijek pomislim da su igrali samo messi i ronaldo. opustite se ljudi. kome se dokazujete. uzivajte i dajte koji strucni komentar. i ja volim da citam vas portal al u zadnje vrijeme samo neki djeciji komentari ili tole itd...moja baba od 80 i kusur godina se manje ponavlja.

vince carter

pre 8 godina

Odgovor o peleu: po gledanju klipa "pele tribute" vidi se da je imao kontrolu kao zidan,jurio je sa loptom kao mesi ili maradona,trcao je 10 sekundi na 100m(tako pise) veliki odraz,igra glavom perfektna,sut sa obe noge i to izuzetno snazan,slobodnjaci,ludacki lob udarci pa i iz punog trka,neverovatna zavrsnica,razne finte,a da je rodjen u danasnje vreme sa ovom kondicijom i fizickom spremom..tako da pele je definitivno najkompletniji fudbaler ikada ali najbolji svih vremena ne treba da se proglasava,uslovi i okolnosti su uvek drugaciji,neko ce reci nekad je bilo lako ali danasnje igrace rodjene onda ne bi razlikovali od tadasnjih i obrnuto,mozda je cak i teze bilo pre zbog losih uslova igre,opreme,sudijskog kriterijuma..mesi je sa 7 godina vrteo klince kao sad odrasle ljude,talenat je talenat isto bi i pele u danasnjem fudbalu..cela ekipa barse je monstrozna,taj sistem je osvojio i ls 2006 kao i spanija sve,tako da smatram da je malo pretenciozno staviti na vrh igraca tog tima jer on definitino u drugom sistemu(argentini) nije toliko dominantan na terenu.

nemanja17

pre 8 godina

Pratio sam tekmu sa caletom,covek prati fudbal vec dugo i kad je video ovaj prvi gol rekao mi je gledaj sine to ti je fudbalercina,u isto vreme mi stizu dve poruke jedna od drugara pakleni navijac real ,napisao je samo auuuu, druga poruka drugar koji navija samo za partizan i mrzi barsu,napisao mi je samo ,kakav madjionicar jbt. Za pametne dovoljno.

Marko NS

pre 8 godina

Svi klubovi i navijaci u Srbiji bi trebali puno toga da nauce od Atletik Bilbaa,klub ima tradiciju 117 godina i neverovatne pristalice
Skoro 50.000 ih je doslo na Nou Kamp

Elrond

pre 8 godina

http://m.youtube.com/watch?v=m8bZhNBQktQ
https://m.youtube.com/watch?v=1Arb7XPG-jw
za decu koja su juce pocela da gledaju fudbal i pisu da je Mesi najbolji svih vremena. Najbolji danas jeste, i jedan je od najuspesnijih gledajuci karijeru, ali ne moze da se poredi igrac koji igra trenutno i igrac koji je karijeru zavrsio pre 10 godina. I Ronaldo (pravi) je u svoje vreme 6-7 ljudi prelazio sam bez problema jer je bio zver, brz i tehnicar iznad svega. Ronaldinjo je specifican po talentu za dribling, po tome niko ne moze da mu prismrdu. Mesi je mali, brz i nepredvidiv. Maradona je dvaput maltene sâm doneo titulu prvaka sveta svojoj zemlji. Pele je osvajao sa Brazilom, kao i Ronaldo. Maradona mozda nije bio toliko popularan sirom sveta, ali je u svojoj zemlji bio iznad Isusa. Uglavnom, manite se price o najboljem svih vremena.

Radio Milevac

pre 8 godina

Radujem se starosti iz jednog jedinog razloga. Klincima cu pricati o Mesiju kao sto meni moj cale prica a Peleu, Garinci, Zagalu, Gerdu Mileru, Bekenbaueru, Dzajicu, Sekularcu...
Zaista je pravi umjetnik sa loptom!

Messi legendo

pre 8 godina

Jedan je dao preko 1000 ligaskih golova pre 40 godina u ligi gde je u danasnjem vremenu golman dao preko 100 golova,to vam sve govori,u svoje vreme je bio najbolji ali najbolji ikada je ipak previse za njega
Drugi je imao sve osim mozga,verovatno bi bio najveci svih vremena da je bio dobar prema sebi,mislio je da nikada nece ostariti i osecati posledice svega
Ovaj treci sada ima sve najbolje od ovog prvog i ima mnogo vise mozga i bolje razume fudbal od ovog drugog...
Da bi neko bio najbolji svih vremena mora biti konstantan,Ronaldo zuba je rano zavrsio na zalost,Ronaldinjo isto tako...
Tesko je nekoga porediti sa Leo mozda i nemoguce ali ako je vec za poredjenje treba ga porediti sa Maradonom i Peleom jer su oni ipak sa Mesijem najveca trojka svih vremena...
I ne poredite Penalda sa njim,vredjate nas sto znamo sta je fudbal...

Pavle

pre 8 godina

Igrači Bilbaa okružuju Nejmara, a kad je pao Matije čovek od 2 metra nigde nikoga. Plus poništen gol iz prvog poluvremena koji nema veze sa ofsajdom.

neutralni felsh

pre 8 godina

Niko ne sme da mu utrci klizeci... Bio bi iskljucen iz fudbala zauvek... Tako je u Spaniji... Svaka cast majstoru, ali ipak ne sme niko da ga pipne, a to znatno olaksava...
(Kiki, 30. maj 2015 22:21)


pa kako majstore da mu uklizas kad ne znas gde ce s loptom? mala bestija prebrzo menja pravac, brzo te predje pa kako da uklizavas s ledja, rizikujes crveni? a dok si ispred njega, sta da radis? ne smes da se lepis za njega, ne smes ni da se odmaknes, a ako klizas i pogresis, ostavljas prazno iza sebe... kad vec toliko znas, valjda si upoznat da je klizeci poslednje sredstvo odbrane, jer te izbacuje iz igre ako pogresis.
jedino sta mozes je da drzis poludistancu naspram njega, pazis da te iscima "na refleks", i sacekas kolegu da probate da ga udvojite. a to je opet mac sa sve ostrice jer ako vas promesa u guzvi, onda vas brzo prodje obojicu, sto se i desilo bibaovim kod aut linije. prisao je i treci ali je vec zakasnio za start, jer posledica udvajanja je ostavljanje rupe iza vas.

prosto, mesi je fenomen zato sto mu isto lezi i veliki i mali prostor, i isto se ponasa i na sredini u 16-ercu - nepredvidljivo. to njegove cuvare sprecava da ga rezonski pokrivaju. pa ti uklizavaj dokle hoces.

naravno, mesijeva vecerasnja igra je posledica odlicne igre cele ekipe, pre svega alvesa busketsa i rakitica, tim redosledom.

Shimipu

pre 8 godina

Citam komentare i na trenutak vidim kad je Ronaldo dao ovakav gol? Pa pravi i jedini Rondaldo je bio najbolji napadac svih vremena, steta zbog povreda, ali je mnogo lepse golove davao i mnoge je kicme polomio, nije da podcenjujem Mesija koji je ukupno bolji fudbaler od Zube, ali za golove je bio samo Zuba najbolji, ostali mogu da se poredjaku kako god.

nik.

pre 8 godina

Barsa mnogo jaka, na kraju Neymar krenuo da ponizava igrace Bilbaa koji ga zaustavljajiu cistim faulom i onda ga bez razloga Aduriz napada, ono sto je Aduriz uradio je za crveni momentalno! Ako cemo realno Juve je puno slabiji tim jer su gotovo na svakoj poziciji slabiji i manje su iskusni posebno za ove velike utakmice, moja pretpostavka da ce Barsa slicno kao danas da osvoji LS bez ikakve muke kao laksi trening, ali bih voleo da igra Xavi poslednji put da ga vidimo u dresu Barse, ipak je on velika legenda FC Barselone! Sve u svemu sada je sigurno da Leu ide nova zlatna lopta apsolutno zasluzeno, to je i razlika izmedju njega i Kristijana, Leo je igrac za velike utakmice, a Ronaldo za statistiku.

nadaZR

pre 8 godina

svaka cast atleticovim navijacima oni kakvu atmosveru mogu da naprave to je neverovatno retko ima takvih navijaca koji podrzavaju svoj klub iako gube.Mnogo dobra ekipa atletico pre svega sto sto igraju sa igracima koji su prosli njihovu skolu i koji su baskijci kapa do poda atleticu!!

ja

pre 8 godina

@rafa
Lepo se izrazavaj.Izuzetno si neprijatan. Preporucujem ti knjigu Carobnjaci fudbala,ajde lepo guglaj,procitaj i sve ce ti se samo reci. Mesi je genije,ne sporim,dar od Boga koji je imao veliku pomoc u FC Barselona. Garinca nije imao tu srecu i bio je 1000x odbijen zbog tog hendikepa,ali ipak je uspeo i doneo sa genijalnim Didijem Brazilu titulu sampiona sveta. odrasti..

Đokara

pre 8 godina

Ja sam od onih koji su uvek više gotivili Ronalda ali sam uvek poštovao Messija ( ko sam ja da poštujem Messija lol). Sada više volim Messija a manje Ronalda :)

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Што Челзи 2012. није тако дриблао? Него Билбао који је 2011. победио Манчестер Јунајтед.

sasa

pre 8 godina

Tu je velika razlika izmedju onog penaldziju i Mesija, Mesija ima i na velikim i na malim i na svim utakmicama, prvo je dao dva gola Bajernu i odveo Barsu u finale, zatim gol protiv atletika za trofej La Lige, a onda dva gola u finalu protiv Bilbaa za jos jedan trofej, dok sa druge strane, penaldo moze da da i 100 gola u sezonu ako ga nema u velikim utakmica, nije veliki niti ce ikada biti.

Stole

pre 8 godina

nema, sta Messi je neponovljiv, zbog takvog fudbalera, vredi gledati fudbal.Mislim da barsa sa ovim covekom, osvaja sigurno i Ligu sampiona.Nisam gledao Peleove golove i ne znam ko je bio bolji dribler, samomznam da je Pele u karijeri dao preko 1000 golova, sto ne znam dal je ikom poslo za nogom.

zaki

pre 8 godina

Bez obzira što nije uzeo world cup Messi je zaslužio da ga smatramo najboljim ikada. Prelepo je biti svedok istorije i gledati ovakvog majstora!

matador

pre 8 godina

Lionel Mesi, on je ovde na zemlji samo u prolazu, dosao je iz druge dimenzije, gde zive samo fudbalski bogovi.
Kakvu magiju i caroliju prosipa, opcinjavajuci fudbal omalenog Gaucosa.
Bravo Mesi, bravo Barsa!!!

BARCA! BARCA! BAAAARCA!

pre 8 godina

Neznam jel duva vetar u Camp Nou ili se trese ovaj golman Athletic Bilbao-a

Messi No comment

Za Juventusom bice grozdje ili jagoda na torti .

matador

pre 8 godina

I drugi gol fantazija, sjajna akcija.
Kroz istoriju su mnogi timovi imali nekoliko velikana u timu ali da su imali ovakvu uskladjenost i saradnju kao Mesi Suarez i Nejmar to nije bivalo!
Koliko puta su u sezoni nesebicno asistirali a mogli sami da daju gol. Sa koliko samk osmeha igraju, prosto ih je milina gledati. Nisu to samo njihovi golovi i asistencije u pitanju, koliko je tu samo poteza, driblinga, stvarno igraju za dusu pravih ljubitelja fudbala.
Napred Barsa, posle prvenstva i kupa Spanije sl. vikend da osvojite i Ligu sampiona!

ja

pre 8 godina

Najkompletniji fudbaler danasnjice je Kristijano,a najbolji fudbaler Mesi! Najbolji svih vremena Garinca,covek je igrao sa neverovatnim hendikepom protiv mesara kojih je u to vreme bilo vise nego danas. I sam Pele je pricao za njega da je bio fenomenalan

Kiki

pre 8 godina

Niko ne sme da mu utrci klizeci... Bio bi iskljucen iz fudbala zauvek... Tako je u Spaniji... Svaka cast majstoru, ali ipak ne sme niko da ga pipne, a to znatno olaksava...

programer

pre 8 godina

Milan, 30. maj 2015 22:05)
Znaci boli me uvo za obojicu, ali cemu ovakvo jadno pitanje? Mesi je najbolji igrac svih vremena tu nema sumnje, ali zasto prozivate Ronalda kada je i on majstor koji je 280 meceva dao 300 golova kao krilni igrac.

Homer J. Simpson

pre 8 godina

Gledam i neverujem!Kakav majstor!Kad je Ronaldo dao ovakav gol?
(Milan, 30. maj 2015 22:05)
protiv Kompostele, ali onaj pravi Ronaldo

Tugo nesreco

pre 8 godina

I neko dodje sa pricom da je Ronaldo bolji. Mesi-covek koji je u svom 18-om mecu u finalima za Barsu postigao 19-ti gol! Igrac koji igra najbolje u najtezim utakmicama, a ne protiv nekih "malih" klubova. Inace, nemam nista protiv Ronalda, odlican igrac takodje, ali igrac koji je sve postigao ogromnim trudom i treningom, i treba mu odati priznanje za to, ali poredi ti njega sa Mesijem, smesno.

rafa

pre 8 godina

Najkompletniji fudbaler danasnjice je Kristijano,a najbolji fudbaler Mesi! Najbolji svih vremena Garinca,covek je igrao sa neverovatnim hendikepom protiv mesara kojih je u to vreme bilo vise nego danas. I sam Pele je pricao za njega da je bio fenomenalan
(ja, 30. maj 2015 22:08) # Link komentara

Ne prdi!

veliki strumf

pre 8 godina

Dugo Mesi nije dao ovakav gol. Ko se seca pre 6-7 godina, po 2-3 ovakvih je davao u sezoni: uzme loptu na centru, sve promesa, predribla i da gol. Sada je vise igrac za tim, deli nevidjene asistencije (kao Nejmaru kod neopravdano ponistenog gola), i postize drugacije tipove golova. Mesi je sada definitivno na nivou od pre 2 sezone i ranije, mozda cak i na najvisem u karijeri.

Tugo nesreco

pre 8 godina

I neko dodje sa pricom da je Ronaldo bolji. Mesi-covek koji je u svom 18-om mecu u finalima za Barsu postigao 19-ti gol! Igrac koji igra najbolje u najtezim utakmicama, a ne protiv nekih "malih" klubova. Inace, nemam nista protiv Ronalda, odlican igrac takodje, ali igrac koji je sve postigao ogromnim trudom i treningom, i treba mu odati priznanje za to, ali poredi ti njega sa Mesijem, smesno.

Homer J. Simpson

pre 8 godina

Gledam i neverujem!Kakav majstor!Kad je Ronaldo dao ovakav gol?
(Milan, 30. maj 2015 22:05)
protiv Kompostele, ali onaj pravi Ronaldo

nik.

pre 8 godina

Barsa mnogo jaka, na kraju Neymar krenuo da ponizava igrace Bilbaa koji ga zaustavljajiu cistim faulom i onda ga bez razloga Aduriz napada, ono sto je Aduriz uradio je za crveni momentalno! Ako cemo realno Juve je puno slabiji tim jer su gotovo na svakoj poziciji slabiji i manje su iskusni posebno za ove velike utakmice, moja pretpostavka da ce Barsa slicno kao danas da osvoji LS bez ikakve muke kao laksi trening, ali bih voleo da igra Xavi poslednji put da ga vidimo u dresu Barse, ipak je on velika legenda FC Barselone! Sve u svemu sada je sigurno da Leu ide nova zlatna lopta apsolutno zasluzeno, to je i razlika izmedju njega i Kristijana, Leo je igrac za velike utakmice, a Ronaldo za statistiku.

veliki strumf

pre 8 godina

Dugo Mesi nije dao ovakav gol. Ko se seca pre 6-7 godina, po 2-3 ovakvih je davao u sezoni: uzme loptu na centru, sve promesa, predribla i da gol. Sada je vise igrac za tim, deli nevidjene asistencije (kao Nejmaru kod neopravdano ponistenog gola), i postize drugacije tipove golova. Mesi je sada definitivno na nivou od pre 2 sezone i ranije, mozda cak i na najvisem u karijeri.

matador

pre 8 godina

I drugi gol fantazija, sjajna akcija.
Kroz istoriju su mnogi timovi imali nekoliko velikana u timu ali da su imali ovakvu uskladjenost i saradnju kao Mesi Suarez i Nejmar to nije bivalo!
Koliko puta su u sezoni nesebicno asistirali a mogli sami da daju gol. Sa koliko samk osmeha igraju, prosto ih je milina gledati. Nisu to samo njihovi golovi i asistencije u pitanju, koliko je tu samo poteza, driblinga, stvarno igraju za dusu pravih ljubitelja fudbala.
Napred Barsa, posle prvenstva i kupa Spanije sl. vikend da osvojite i Ligu sampiona!

matador

pre 8 godina

Lionel Mesi, on je ovde na zemlji samo u prolazu, dosao je iz druge dimenzije, gde zive samo fudbalski bogovi.
Kakvu magiju i caroliju prosipa, opcinjavajuci fudbal omalenog Gaucosa.
Bravo Mesi, bravo Barsa!!!

sasa

pre 8 godina

Tu je velika razlika izmedju onog penaldziju i Mesija, Mesija ima i na velikim i na malim i na svim utakmicama, prvo je dao dva gola Bajernu i odveo Barsu u finale, zatim gol protiv atletika za trofej La Lige, a onda dva gola u finalu protiv Bilbaa za jos jedan trofej, dok sa druge strane, penaldo moze da da i 100 gola u sezonu ako ga nema u velikim utakmica, nije veliki niti ce ikada biti.

zaki

pre 8 godina

Bez obzira što nije uzeo world cup Messi je zaslužio da ga smatramo najboljim ikada. Prelepo je biti svedok istorije i gledati ovakvog majstora!

rafa

pre 8 godina

Najkompletniji fudbaler danasnjice je Kristijano,a najbolji fudbaler Mesi! Najbolji svih vremena Garinca,covek je igrao sa neverovatnim hendikepom protiv mesara kojih je u to vreme bilo vise nego danas. I sam Pele je pricao za njega da je bio fenomenalan
(ja, 30. maj 2015 22:08) # Link komentara

Ne prdi!

Đokara

pre 8 godina

Ja sam od onih koji su uvek više gotivili Ronalda ali sam uvek poštovao Messija ( ko sam ja da poštujem Messija lol). Sada više volim Messija a manje Ronalda :)

nadaZR

pre 8 godina

svaka cast atleticovim navijacima oni kakvu atmosveru mogu da naprave to je neverovatno retko ima takvih navijaca koji podrzavaju svoj klub iako gube.Mnogo dobra ekipa atletico pre svega sto sto igraju sa igracima koji su prosli njihovu skolu i koji su baskijci kapa do poda atleticu!!

BARCA! BARCA! BAAAARCA!

pre 8 godina

Neznam jel duva vetar u Camp Nou ili se trese ovaj golman Athletic Bilbao-a

Messi No comment

Za Juventusom bice grozdje ili jagoda na torti .

Stole

pre 8 godina

nema, sta Messi je neponovljiv, zbog takvog fudbalera, vredi gledati fudbal.Mislim da barsa sa ovim covekom, osvaja sigurno i Ligu sampiona.Nisam gledao Peleove golove i ne znam ko je bio bolji dribler, samomznam da je Pele u karijeri dao preko 1000 golova, sto ne znam dal je ikom poslo za nogom.

nik.

pre 8 godina

Samo da napomenem Messi Neymar Suarez 120 golova oborili Iguain Ronaldo Benzema rekord iz 2012, iako Suarez skoro do novmbra nije igrao i vratio se fudbalu posle duge pauze, iako je opet Suarez pauzirao od revansa u Minhenu a i Neymar imao povrede i odsustvovao par utakmica u sezoni, Barsin trio opet najbolji! Apsolutno monstruozan napad a da stvar bude jos bolja taj isti Luis Suarez bio je na korak od Reala samo ga je potpis delio pre cuvenog ugriza posle cega se Real ogradio, to je razlika izmedju Barse i Reala u Realu nemaju strpljenja za igrace najbolji primeri su sto su automatski odustali od Suareza nakon suspenzije ili sto su sjajnog Moratu pa sada i Chicarita oterali, oni tretiraju igrace kao robove legendi vise nema, oni Raula isteraju da bi Ronaldo uzeo broj, oni Kasiljasu zvizde, na kamp nou tako nesto Puyol, Xavi, Messi, Ronaldinjo....oni tako nesto doziveti nece od navijaca Barse.

Shimipu

pre 8 godina

Citam komentare i na trenutak vidim kad je Ronaldo dao ovakav gol? Pa pravi i jedini Rondaldo je bio najbolji napadac svih vremena, steta zbog povreda, ali je mnogo lepse golove davao i mnoge je kicme polomio, nije da podcenjujem Mesija koji je ukupno bolji fudbaler od Zube, ali za golove je bio samo Zuba najbolji, ostali mogu da se poredjaku kako god.

neutralni felsh

pre 8 godina

Niko ne sme da mu utrci klizeci... Bio bi iskljucen iz fudbala zauvek... Tako je u Spaniji... Svaka cast majstoru, ali ipak ne sme niko da ga pipne, a to znatno olaksava...
(Kiki, 30. maj 2015 22:21)


pa kako majstore da mu uklizas kad ne znas gde ce s loptom? mala bestija prebrzo menja pravac, brzo te predje pa kako da uklizavas s ledja, rizikujes crveni? a dok si ispred njega, sta da radis? ne smes da se lepis za njega, ne smes ni da se odmaknes, a ako klizas i pogresis, ostavljas prazno iza sebe... kad vec toliko znas, valjda si upoznat da je klizeci poslednje sredstvo odbrane, jer te izbacuje iz igre ako pogresis.
jedino sta mozes je da drzis poludistancu naspram njega, pazis da te iscima "na refleks", i sacekas kolegu da probate da ga udvojite. a to je opet mac sa sve ostrice jer ako vas promesa u guzvi, onda vas brzo prodje obojicu, sto se i desilo bibaovim kod aut linije. prisao je i treci ali je vec zakasnio za start, jer posledica udvajanja je ostavljanje rupe iza vas.

prosto, mesi je fenomen zato sto mu isto lezi i veliki i mali prostor, i isto se ponasa i na sredini u 16-ercu - nepredvidljivo. to njegove cuvare sprecava da ga rezonski pokrivaju. pa ti uklizavaj dokle hoces.

naravno, mesijeva vecerasnja igra je posledica odlicne igre cele ekipe, pre svega alvesa busketsa i rakitica, tim redosledom.

Messi legendo

pre 8 godina

Jedan je dao preko 1000 ligaskih golova pre 40 godina u ligi gde je u danasnjem vremenu golman dao preko 100 golova,to vam sve govori,u svoje vreme je bio najbolji ali najbolji ikada je ipak previse za njega
Drugi je imao sve osim mozga,verovatno bi bio najveci svih vremena da je bio dobar prema sebi,mislio je da nikada nece ostariti i osecati posledice svega
Ovaj treci sada ima sve najbolje od ovog prvog i ima mnogo vise mozga i bolje razume fudbal od ovog drugog...
Da bi neko bio najbolji svih vremena mora biti konstantan,Ronaldo zuba je rano zavrsio na zalost,Ronaldinjo isto tako...
Tesko je nekoga porediti sa Leo mozda i nemoguce ali ako je vec za poredjenje treba ga porediti sa Maradonom i Peleom jer su oni ipak sa Mesijem najveca trojka svih vremena...
I ne poredite Penalda sa njim,vredjate nas sto znamo sta je fudbal...

nemanja17

pre 8 godina

Pratio sam tekmu sa caletom,covek prati fudbal vec dugo i kad je video ovaj prvi gol rekao mi je gledaj sine to ti je fudbalercina,u isto vreme mi stizu dve poruke jedna od drugara pakleni navijac real ,napisao je samo auuuu, druga poruka drugar koji navija samo za partizan i mrzi barsu,napisao mi je samo ,kakav madjionicar jbt. Za pametne dovoljno.

Marko NS

pre 8 godina

Svi klubovi i navijaci u Srbiji bi trebali puno toga da nauce od Atletik Bilbaa,klub ima tradiciju 117 godina i neverovatne pristalice
Skoro 50.000 ih je doslo na Nou Kamp

programer

pre 8 godina

Milan, 30. maj 2015 22:05)
Znaci boli me uvo za obojicu, ali cemu ovakvo jadno pitanje? Mesi je najbolji igrac svih vremena tu nema sumnje, ali zasto prozivate Ronalda kada je i on majstor koji je 280 meceva dao 300 golova kao krilni igrac.

Radio Milevac

pre 8 godina

Radujem se starosti iz jednog jedinog razloga. Klincima cu pricati o Mesiju kao sto meni moj cale prica a Peleu, Garinci, Zagalu, Gerdu Mileru, Bekenbaueru, Dzajicu, Sekularcu...
Zaista je pravi umjetnik sa loptom!

Pavle

pre 8 godina

Igrači Bilbaa okružuju Nejmara, a kad je pao Matije čovek od 2 metra nigde nikoga. Plus poništen gol iz prvog poluvremena koji nema veze sa ofsajdom.

PekinskaPatka

pre 8 godina

Mislim da trebate stati na kraj sa tim poredjenjima sa starijim legendama .Simpatizeri barce se mogu zadovoljit sa cinjenicom da je Mesi bez premca u svojoj eri i to ga automatski cini i jednim od najboljih ikad. I s tim se trebate zadovoljiti. Bez ikakve sumnje radi se o neverovatnom geniju i talentu.Kapa dole Ronaldu ,Nejmaru ,Hazardu,Ibri i ostalim majstorima danasnjice,al ovom momku niko ne moze ni prismrditi ! Samo zbog njega gledam barcu . Covek ne moze ostati ravnodusan na njegove partije.Ne radi se tu samo o golovima ,vec o esenciji fudbala,njegovoj srzi,sustini,prestizu..A to je dribling.I to je ono sto ga za bar jednu stepenicu ako ne i vise, izdize cak i od Cristiana.Navijam za Bufona i Prla u finalu,al ako i Mesi uzme kantu,bice apsolutno zasluzeno.

ja

pre 8 godina

@rafa
Lepo se izrazavaj.Izuzetno si neprijatan. Preporucujem ti knjigu Carobnjaci fudbala,ajde lepo guglaj,procitaj i sve ce ti se samo reci. Mesi je genije,ne sporim,dar od Boga koji je imao veliku pomoc u FC Barselona. Garinca nije imao tu srecu i bio je 1000x odbijen zbog tog hendikepa,ali ipak je uspeo i doneo sa genijalnim Didijem Brazilu titulu sampiona sveta. odrasti..

ja

pre 8 godina

Najkompletniji fudbaler danasnjice je Kristijano,a najbolji fudbaler Mesi! Najbolji svih vremena Garinca,covek je igrao sa neverovatnim hendikepom protiv mesara kojih je u to vreme bilo vise nego danas. I sam Pele je pricao za njega da je bio fenomenalan

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Што Челзи 2012. није тако дриблао? Него Билбао који је 2011. победио Манчестер Јунајтед.

Sab

pre 8 godina

Marko, priznaj da navijas za Real Madrid. Znam, boli vas sto je Mesi trenutno najbolji. :) Osim toga, ako ti se ne svidjaju komentari, nemoj da ih citas.

Kiki

pre 8 godina

Niko ne sme da mu utrci klizeci... Bio bi iskljucen iz fudbala zauvek... Tako je u Spaniji... Svaka cast majstoru, ali ipak ne sme niko da ga pipne, a to znatno olaksava...

aleksandar

pre 8 godina

Ovo je neki poseban dar od boga,Messi se jednom radja i privilegovani smo sto ga mozemo gledati. 
(sinki, 30. maj 2015 23:49) 

Svako se jednom radja...
(klinci koji se ne secaju nicega pre 2004., 31. maj 2015 09:32)osim vucica i chuk norisa

klinci koji se ne secaju nicega pre 2004.

pre 8 godina

Ovo je neki poseban dar od boga,Messi se jednom radja i privilegovani smo sto ga mozemo gledati.
(sinki, 30. maj 2015 23:49)

Svako se jednom radja...

Marko

pre 8 godina

Citajuci komentare nakon barce i reala uvijek pomislim da su igrali samo messi i ronaldo. opustite se ljudi. kome se dokazujete. uzivajte i dajte koji strucni komentar. i ja volim da citam vas portal al u zadnje vrijeme samo neki djeciji komentari ili tole itd...moja baba od 80 i kusur godina se manje ponavlja.

Elrond

pre 8 godina

http://m.youtube.com/watch?v=m8bZhNBQktQ
https://m.youtube.com/watch?v=1Arb7XPG-jw
za decu koja su juce pocela da gledaju fudbal i pisu da je Mesi najbolji svih vremena. Najbolji danas jeste, i jedan je od najuspesnijih gledajuci karijeru, ali ne moze da se poredi igrac koji igra trenutno i igrac koji je karijeru zavrsio pre 10 godina. I Ronaldo (pravi) je u svoje vreme 6-7 ljudi prelazio sam bez problema jer je bio zver, brz i tehnicar iznad svega. Ronaldinjo je specifican po talentu za dribling, po tome niko ne moze da mu prismrdu. Mesi je mali, brz i nepredvidiv. Maradona je dvaput maltene sâm doneo titulu prvaka sveta svojoj zemlji. Pele je osvajao sa Brazilom, kao i Ronaldo. Maradona mozda nije bio toliko popularan sirom sveta, ali je u svojoj zemlji bio iznad Isusa. Uglavnom, manite se price o najboljem svih vremena.

vince carter

pre 8 godina

Odgovor o peleu: po gledanju klipa "pele tribute" vidi se da je imao kontrolu kao zidan,jurio je sa loptom kao mesi ili maradona,trcao je 10 sekundi na 100m(tako pise) veliki odraz,igra glavom perfektna,sut sa obe noge i to izuzetno snazan,slobodnjaci,ludacki lob udarci pa i iz punog trka,neverovatna zavrsnica,razne finte,a da je rodjen u danasnje vreme sa ovom kondicijom i fizickom spremom..tako da pele je definitivno najkompletniji fudbaler ikada ali najbolji svih vremena ne treba da se proglasava,uslovi i okolnosti su uvek drugaciji,neko ce reci nekad je bilo lako ali danasnje igrace rodjene onda ne bi razlikovali od tadasnjih i obrnuto,mozda je cak i teze bilo pre zbog losih uslova igre,opreme,sudijskog kriterijuma..mesi je sa 7 godina vrteo klince kao sad odrasle ljude,talenat je talenat isto bi i pele u danasnjem fudbalu..cela ekipa barse je monstrozna,taj sistem je osvojio i ls 2006 kao i spanija sve,tako da smatram da je malo pretenciozno staviti na vrh igraca tog tima jer on definitino u drugom sistemu(argentini) nije toliko dominantan na terenu.

Marko

pre 8 godina

Marko, priznaj da navijas za Real Madrid. Znam, boli vas sto je Mesi trenutno najbolji. :) Osim toga, ako ti se ne svidjaju komentari, nemoj da ih citas.
(Sab, 31. maj 2015 11:09)

Zemljace i meni je messi najbolji...i to ne samo danas nego smatram i da nikad do sada nije postojao bolji od njega...al sumnjam da si ti shvatio smisao mog komentara.

p.s. ne navijam ja za nikog, od neke petnaeste godine...kao djete sam se raspravljao i oko betmena i supermena al valjda covjek sazrijeva s'vremenom pa i ja oladio. znas kako ide ono obitelj, posao itd...

A da bi saznao dal mi se svidjaju komentari, moram ih valjda prvo procitati

Big muff

pre 8 godina

Treci gol Barse.

Kao sto je juce neki lik napisao za Sancezov gol, da kada Mesi ili Kristijano daju takav gol naslov vesti je ime fudbalera. A sad Mesi ga dao kao Ziru nekoliko sati ranije, svi pricaju o Lionelu, a Ziru nista. Mozda je Dzirud (:D) bio blize, ali opet je bilo teze pogoditi odande.

slobinator

pre 8 godina

Pelea ne pamtom ,gledao sam ga na snimcima,ali zato dobro pamtim Maradonu.On je ovakvih I lepših golova davao tri puta mesečno.Recimo u četvrt-finalu mundijala u Meksiku protiv Engleske,krenuo je od svog gola ,nanizao čitav protivnički tim I postigao gol.Neko je tad rekao da je to slučajno I da vise nikad neće ponoviti,a on je već u polufinalu sa Belgijom uradio istu stvar.Čak je I čuveni Šele čini mi se još pre Maradone ,tamo negde 1984.nanizao ceo protivnički tim krenuvši sa svoje polovine,tako da meni ovaj Mesijev gol nije ništa posebno ,imajući u vidu da čovek zarađuje stotine miliona,a da je recimo Šele kojeg sam pomenuo igrao za pristojan obrok I odelo.Neko je ovde pomenuo I Savićevića.Taj dečko je bio sto puta talentovaniji od Mesija.Jednostavno reklama je čudo.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Што Челзи 2012. није тако дриблао? Него Билбао који је 2011. победио Манчестер Јунајтед.

Kiki

pre 8 godina

Niko ne sme da mu utrci klizeci... Bio bi iskljucen iz fudbala zauvek... Tako je u Spaniji... Svaka cast majstoru, ali ipak ne sme niko da ga pipne, a to znatno olaksava...

ja

pre 8 godina

Najkompletniji fudbaler danasnjice je Kristijano,a najbolji fudbaler Mesi! Najbolji svih vremena Garinca,covek je igrao sa neverovatnim hendikepom protiv mesara kojih je u to vreme bilo vise nego danas. I sam Pele je pricao za njega da je bio fenomenalan

Shimipu

pre 8 godina

Citam komentare i na trenutak vidim kad je Ronaldo dao ovakav gol? Pa pravi i jedini Rondaldo je bio najbolji napadac svih vremena, steta zbog povreda, ali je mnogo lepse golove davao i mnoge je kicme polomio, nije da podcenjujem Mesija koji je ukupno bolji fudbaler od Zube, ali za golove je bio samo Zuba najbolji, ostali mogu da se poredjaku kako god.

ja

pre 8 godina

@rafa
Lepo se izrazavaj.Izuzetno si neprijatan. Preporucujem ti knjigu Carobnjaci fudbala,ajde lepo guglaj,procitaj i sve ce ti se samo reci. Mesi je genije,ne sporim,dar od Boga koji je imao veliku pomoc u FC Barselona. Garinca nije imao tu srecu i bio je 1000x odbijen zbog tog hendikepa,ali ipak je uspeo i doneo sa genijalnim Didijem Brazilu titulu sampiona sveta. odrasti..

programer

pre 8 godina

Milan, 30. maj 2015 22:05)
Znaci boli me uvo za obojicu, ali cemu ovakvo jadno pitanje? Mesi je najbolji igrac svih vremena tu nema sumnje, ali zasto prozivate Ronalda kada je i on majstor koji je 280 meceva dao 300 golova kao krilni igrac.

slobinator

pre 8 godina

Pelea ne pamtom ,gledao sam ga na snimcima,ali zato dobro pamtim Maradonu.On je ovakvih I lepših golova davao tri puta mesečno.Recimo u četvrt-finalu mundijala u Meksiku protiv Engleske,krenuo je od svog gola ,nanizao čitav protivnički tim I postigao gol.Neko je tad rekao da je to slučajno I da vise nikad neće ponoviti,a on je već u polufinalu sa Belgijom uradio istu stvar.Čak je I čuveni Šele čini mi se još pre Maradone ,tamo negde 1984.nanizao ceo protivnički tim krenuvši sa svoje polovine,tako da meni ovaj Mesijev gol nije ništa posebno ,imajući u vidu da čovek zarađuje stotine miliona,a da je recimo Šele kojeg sam pomenuo igrao za pristojan obrok I odelo.Neko je ovde pomenuo I Savićevića.Taj dečko je bio sto puta talentovaniji od Mesija.Jednostavno reklama je čudo.

rafa

pre 8 godina

Najkompletniji fudbaler danasnjice je Kristijano,a najbolji fudbaler Mesi! Najbolji svih vremena Garinca,covek je igrao sa neverovatnim hendikepom protiv mesara kojih je u to vreme bilo vise nego danas. I sam Pele je pricao za njega da je bio fenomenalan
(ja, 30. maj 2015 22:08) # Link komentara

Ne prdi!

Elrond

pre 8 godina

http://m.youtube.com/watch?v=m8bZhNBQktQ
https://m.youtube.com/watch?v=1Arb7XPG-jw
za decu koja su juce pocela da gledaju fudbal i pisu da je Mesi najbolji svih vremena. Najbolji danas jeste, i jedan je od najuspesnijih gledajuci karijeru, ali ne moze da se poredi igrac koji igra trenutno i igrac koji je karijeru zavrsio pre 10 godina. I Ronaldo (pravi) je u svoje vreme 6-7 ljudi prelazio sam bez problema jer je bio zver, brz i tehnicar iznad svega. Ronaldinjo je specifican po talentu za dribling, po tome niko ne moze da mu prismrdu. Mesi je mali, brz i nepredvidiv. Maradona je dvaput maltene sâm doneo titulu prvaka sveta svojoj zemlji. Pele je osvajao sa Brazilom, kao i Ronaldo. Maradona mozda nije bio toliko popularan sirom sveta, ali je u svojoj zemlji bio iznad Isusa. Uglavnom, manite se price o najboljem svih vremena.

vince carter

pre 8 godina

Odgovor o peleu: po gledanju klipa "pele tribute" vidi se da je imao kontrolu kao zidan,jurio je sa loptom kao mesi ili maradona,trcao je 10 sekundi na 100m(tako pise) veliki odraz,igra glavom perfektna,sut sa obe noge i to izuzetno snazan,slobodnjaci,ludacki lob udarci pa i iz punog trka,neverovatna zavrsnica,razne finte,a da je rodjen u danasnje vreme sa ovom kondicijom i fizickom spremom..tako da pele je definitivno najkompletniji fudbaler ikada ali najbolji svih vremena ne treba da se proglasava,uslovi i okolnosti su uvek drugaciji,neko ce reci nekad je bilo lako ali danasnje igrace rodjene onda ne bi razlikovali od tadasnjih i obrnuto,mozda je cak i teze bilo pre zbog losih uslova igre,opreme,sudijskog kriterijuma..mesi je sa 7 godina vrteo klince kao sad odrasle ljude,talenat je talenat isto bi i pele u danasnjem fudbalu..cela ekipa barse je monstrozna,taj sistem je osvojio i ls 2006 kao i spanija sve,tako da smatram da je malo pretenciozno staviti na vrh igraca tog tima jer on definitino u drugom sistemu(argentini) nije toliko dominantan na terenu.

Big muff

pre 8 godina

Treci gol Barse.

Kao sto je juce neki lik napisao za Sancezov gol, da kada Mesi ili Kristijano daju takav gol naslov vesti je ime fudbalera. A sad Mesi ga dao kao Ziru nekoliko sati ranije, svi pricaju o Lionelu, a Ziru nista. Mozda je Dzirud (:D) bio blize, ali opet je bilo teze pogoditi odande.

nik.

pre 8 godina

Barsa mnogo jaka, na kraju Neymar krenuo da ponizava igrace Bilbaa koji ga zaustavljajiu cistim faulom i onda ga bez razloga Aduriz napada, ono sto je Aduriz uradio je za crveni momentalno! Ako cemo realno Juve je puno slabiji tim jer su gotovo na svakoj poziciji slabiji i manje su iskusni posebno za ove velike utakmice, moja pretpostavka da ce Barsa slicno kao danas da osvoji LS bez ikakve muke kao laksi trening, ali bih voleo da igra Xavi poslednji put da ga vidimo u dresu Barse, ipak je on velika legenda FC Barselone! Sve u svemu sada je sigurno da Leu ide nova zlatna lopta apsolutno zasluzeno, to je i razlika izmedju njega i Kristijana, Leo je igrac za velike utakmice, a Ronaldo za statistiku.

klinci koji se ne secaju nicega pre 2004.

pre 8 godina

Ovo je neki poseban dar od boga,Messi se jednom radja i privilegovani smo sto ga mozemo gledati.
(sinki, 30. maj 2015 23:49)

Svako se jednom radja...

Marko

pre 8 godina

Citajuci komentare nakon barce i reala uvijek pomislim da su igrali samo messi i ronaldo. opustite se ljudi. kome se dokazujete. uzivajte i dajte koji strucni komentar. i ja volim da citam vas portal al u zadnje vrijeme samo neki djeciji komentari ili tole itd...moja baba od 80 i kusur godina se manje ponavlja.

Tugo nesreco

pre 8 godina

I neko dodje sa pricom da je Ronaldo bolji. Mesi-covek koji je u svom 18-om mecu u finalima za Barsu postigao 19-ti gol! Igrac koji igra najbolje u najtezim utakmicama, a ne protiv nekih "malih" klubova. Inace, nemam nista protiv Ronalda, odlican igrac takodje, ali igrac koji je sve postigao ogromnim trudom i treningom, i treba mu odati priznanje za to, ali poredi ti njega sa Mesijem, smesno.

BARCA! BARCA! BAAAARCA!

pre 8 godina

Neznam jel duva vetar u Camp Nou ili se trese ovaj golman Athletic Bilbao-a

Messi No comment

Za Juventusom bice grozdje ili jagoda na torti .

matador

pre 8 godina

Lionel Mesi, on je ovde na zemlji samo u prolazu, dosao je iz druge dimenzije, gde zive samo fudbalski bogovi.
Kakvu magiju i caroliju prosipa, opcinjavajuci fudbal omalenog Gaucosa.
Bravo Mesi, bravo Barsa!!!

Homer J. Simpson

pre 8 godina

Gledam i neverujem!Kakav majstor!Kad je Ronaldo dao ovakav gol?
(Milan, 30. maj 2015 22:05)
protiv Kompostele, ali onaj pravi Ronaldo

Stole

pre 8 godina

nema, sta Messi je neponovljiv, zbog takvog fudbalera, vredi gledati fudbal.Mislim da barsa sa ovim covekom, osvaja sigurno i Ligu sampiona.Nisam gledao Peleove golove i ne znam ko je bio bolji dribler, samomznam da je Pele u karijeri dao preko 1000 golova, sto ne znam dal je ikom poslo za nogom.

Đokara

pre 8 godina

Ja sam od onih koji su uvek više gotivili Ronalda ali sam uvek poštovao Messija ( ko sam ja da poštujem Messija lol). Sada više volim Messija a manje Ronalda :)

zaki

pre 8 godina

Bez obzira što nije uzeo world cup Messi je zaslužio da ga smatramo najboljim ikada. Prelepo je biti svedok istorije i gledati ovakvog majstora!

nadaZR

pre 8 godina

svaka cast atleticovim navijacima oni kakvu atmosveru mogu da naprave to je neverovatno retko ima takvih navijaca koji podrzavaju svoj klub iako gube.Mnogo dobra ekipa atletico pre svega sto sto igraju sa igracima koji su prosli njihovu skolu i koji su baskijci kapa do poda atleticu!!

sasa

pre 8 godina

Tu je velika razlika izmedju onog penaldziju i Mesija, Mesija ima i na velikim i na malim i na svim utakmicama, prvo je dao dva gola Bajernu i odveo Barsu u finale, zatim gol protiv atletika za trofej La Lige, a onda dva gola u finalu protiv Bilbaa za jos jedan trofej, dok sa druge strane, penaldo moze da da i 100 gola u sezonu ako ga nema u velikim utakmica, nije veliki niti ce ikada biti.

aleksandar

pre 8 godina

Ovo je neki poseban dar od boga,Messi se jednom radja i privilegovani smo sto ga mozemo gledati. 
(sinki, 30. maj 2015 23:49) 

Svako se jednom radja...
(klinci koji se ne secaju nicega pre 2004., 31. maj 2015 09:32)osim vucica i chuk norisa

matador

pre 8 godina

I drugi gol fantazija, sjajna akcija.
Kroz istoriju su mnogi timovi imali nekoliko velikana u timu ali da su imali ovakvu uskladjenost i saradnju kao Mesi Suarez i Nejmar to nije bivalo!
Koliko puta su u sezoni nesebicno asistirali a mogli sami da daju gol. Sa koliko samk osmeha igraju, prosto ih je milina gledati. Nisu to samo njihovi golovi i asistencije u pitanju, koliko je tu samo poteza, driblinga, stvarno igraju za dusu pravih ljubitelja fudbala.
Napred Barsa, posle prvenstva i kupa Spanije sl. vikend da osvojite i Ligu sampiona!

Marko

pre 8 godina

Marko, priznaj da navijas za Real Madrid. Znam, boli vas sto je Mesi trenutno najbolji. :) Osim toga, ako ti se ne svidjaju komentari, nemoj da ih citas.
(Sab, 31. maj 2015 11:09)

Zemljace i meni je messi najbolji...i to ne samo danas nego smatram i da nikad do sada nije postojao bolji od njega...al sumnjam da si ti shvatio smisao mog komentara.

p.s. ne navijam ja za nikog, od neke petnaeste godine...kao djete sam se raspravljao i oko betmena i supermena al valjda covjek sazrijeva s'vremenom pa i ja oladio. znas kako ide ono obitelj, posao itd...

A da bi saznao dal mi se svidjaju komentari, moram ih valjda prvo procitati

veliki strumf

pre 8 godina

Dugo Mesi nije dao ovakav gol. Ko se seca pre 6-7 godina, po 2-3 ovakvih je davao u sezoni: uzme loptu na centru, sve promesa, predribla i da gol. Sada je vise igrac za tim, deli nevidjene asistencije (kao Nejmaru kod neopravdano ponistenog gola), i postize drugacije tipove golova. Mesi je sada definitivno na nivou od pre 2 sezone i ranije, mozda cak i na najvisem u karijeri.

nemanja17

pre 8 godina

Pratio sam tekmu sa caletom,covek prati fudbal vec dugo i kad je video ovaj prvi gol rekao mi je gledaj sine to ti je fudbalercina,u isto vreme mi stizu dve poruke jedna od drugara pakleni navijac real ,napisao je samo auuuu, druga poruka drugar koji navija samo za partizan i mrzi barsu,napisao mi je samo ,kakav madjionicar jbt. Za pametne dovoljno.

Radio Milevac

pre 8 godina

Radujem se starosti iz jednog jedinog razloga. Klincima cu pricati o Mesiju kao sto meni moj cale prica a Peleu, Garinci, Zagalu, Gerdu Mileru, Bekenbaueru, Dzajicu, Sekularcu...
Zaista je pravi umjetnik sa loptom!

Sab

pre 8 godina

Marko, priznaj da navijas za Real Madrid. Znam, boli vas sto je Mesi trenutno najbolji. :) Osim toga, ako ti se ne svidjaju komentari, nemoj da ih citas.

PekinskaPatka

pre 8 godina

Mislim da trebate stati na kraj sa tim poredjenjima sa starijim legendama .Simpatizeri barce se mogu zadovoljit sa cinjenicom da je Mesi bez premca u svojoj eri i to ga automatski cini i jednim od najboljih ikad. I s tim se trebate zadovoljiti. Bez ikakve sumnje radi se o neverovatnom geniju i talentu.Kapa dole Ronaldu ,Nejmaru ,Hazardu,Ibri i ostalim majstorima danasnjice,al ovom momku niko ne moze ni prismrditi ! Samo zbog njega gledam barcu . Covek ne moze ostati ravnodusan na njegove partije.Ne radi se tu samo o golovima ,vec o esenciji fudbala,njegovoj srzi,sustini,prestizu..A to je dribling.I to je ono sto ga za bar jednu stepenicu ako ne i vise, izdize cak i od Cristiana.Navijam za Bufona i Prla u finalu,al ako i Mesi uzme kantu,bice apsolutno zasluzeno.

nik.

pre 8 godina

Samo da napomenem Messi Neymar Suarez 120 golova oborili Iguain Ronaldo Benzema rekord iz 2012, iako Suarez skoro do novmbra nije igrao i vratio se fudbalu posle duge pauze, iako je opet Suarez pauzirao od revansa u Minhenu a i Neymar imao povrede i odsustvovao par utakmica u sezoni, Barsin trio opet najbolji! Apsolutno monstruozan napad a da stvar bude jos bolja taj isti Luis Suarez bio je na korak od Reala samo ga je potpis delio pre cuvenog ugriza posle cega se Real ogradio, to je razlika izmedju Barse i Reala u Realu nemaju strpljenja za igrace najbolji primeri su sto su automatski odustali od Suareza nakon suspenzije ili sto su sjajnog Moratu pa sada i Chicarita oterali, oni tretiraju igrace kao robove legendi vise nema, oni Raula isteraju da bi Ronaldo uzeo broj, oni Kasiljasu zvizde, na kamp nou tako nesto Puyol, Xavi, Messi, Ronaldinjo....oni tako nesto doziveti nece od navijaca Barse.

Messi legendo

pre 8 godina

Jedan je dao preko 1000 ligaskih golova pre 40 godina u ligi gde je u danasnjem vremenu golman dao preko 100 golova,to vam sve govori,u svoje vreme je bio najbolji ali najbolji ikada je ipak previse za njega
Drugi je imao sve osim mozga,verovatno bi bio najveci svih vremena da je bio dobar prema sebi,mislio je da nikada nece ostariti i osecati posledice svega
Ovaj treci sada ima sve najbolje od ovog prvog i ima mnogo vise mozga i bolje razume fudbal od ovog drugog...
Da bi neko bio najbolji svih vremena mora biti konstantan,Ronaldo zuba je rano zavrsio na zalost,Ronaldinjo isto tako...
Tesko je nekoga porediti sa Leo mozda i nemoguce ali ako je vec za poredjenje treba ga porediti sa Maradonom i Peleom jer su oni ipak sa Mesijem najveca trojka svih vremena...
I ne poredite Penalda sa njim,vredjate nas sto znamo sta je fudbal...

Marko NS

pre 8 godina

Svi klubovi i navijaci u Srbiji bi trebali puno toga da nauce od Atletik Bilbaa,klub ima tradiciju 117 godina i neverovatne pristalice
Skoro 50.000 ih je doslo na Nou Kamp

neutralni felsh

pre 8 godina

Niko ne sme da mu utrci klizeci... Bio bi iskljucen iz fudbala zauvek... Tako je u Spaniji... Svaka cast majstoru, ali ipak ne sme niko da ga pipne, a to znatno olaksava...
(Kiki, 30. maj 2015 22:21)


pa kako majstore da mu uklizas kad ne znas gde ce s loptom? mala bestija prebrzo menja pravac, brzo te predje pa kako da uklizavas s ledja, rizikujes crveni? a dok si ispred njega, sta da radis? ne smes da se lepis za njega, ne smes ni da se odmaknes, a ako klizas i pogresis, ostavljas prazno iza sebe... kad vec toliko znas, valjda si upoznat da je klizeci poslednje sredstvo odbrane, jer te izbacuje iz igre ako pogresis.
jedino sta mozes je da drzis poludistancu naspram njega, pazis da te iscima "na refleks", i sacekas kolegu da probate da ga udvojite. a to je opet mac sa sve ostrice jer ako vas promesa u guzvi, onda vas brzo prodje obojicu, sto se i desilo bibaovim kod aut linije. prisao je i treci ali je vec zakasnio za start, jer posledica udvajanja je ostavljanje rupe iza vas.

prosto, mesi je fenomen zato sto mu isto lezi i veliki i mali prostor, i isto se ponasa i na sredini u 16-ercu - nepredvidljivo. to njegove cuvare sprecava da ga rezonski pokrivaju. pa ti uklizavaj dokle hoces.

naravno, mesijeva vecerasnja igra je posledica odlicne igre cele ekipe, pre svega alvesa busketsa i rakitica, tim redosledom.

Pavle

pre 8 godina

Igrači Bilbaa okružuju Nejmara, a kad je pao Matije čovek od 2 metra nigde nikoga. Plus poništen gol iz prvog poluvremena koji nema veze sa ofsajdom.