Petak, 29.05.2015.

23:04

LBJ: Kako usporiti Karija? Kao i mene...

LeBron Džejms izjavio je da je nemoguće zaustaviti Stefa Karija, baš kao što je nemoguće zaustaviti i njega.

Izvor: B92

LBJ: Kako usporiti Karija? Kao i mene... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

shazam

pre 8 godina

@GM
Puno si se raspisao prijatelju, ali nisi ubo ama baš ništa.Što bi se reklo, velik promet, zarada nikakva.Igrao Irving ili ne, GSW je bolja momčad, a individualno su jači na pozicijama 1, 2, 4 i 5, i uzme li Cleveland titulu, vjeruj mi, bit će to najveće iznenađenje u NBA finalima još od tko zna kada.
GSW-Cleveland 4-1.
(Dvoranski polo, 30. maj 2015 09:45)

Japjap.

Bojan

pre 8 godina

(Memfis, 31. maj 2015 11:59)
mislim da malo plitko posmatras stvari. 95 je Hjuston pocistio Orlando, ali tesko da bilo ko moze tvrditi da taj Orlando ne bi bio sam vrh zapada i sigurno bi bio bolje plasiran od Hjustona u regularnom delu. Naravno da ne bi usao u finale sa zapada, jer bi tamo ispao ranije od eventualnog sampiona, ali finale konferencije je sasvim realno. Jednostavno je Hjustonu odgovarao taj matchup gde Shaq nije imao resenja za Hakima i to je odlucilo seriju.
Slicno, taj Klivlend, nosen Lebronom ne bi usao 100% u finale sa zapada, te godine su tu bile bar 3 ekipe bolje od Klivlenda, Dalas, San Antonio, Finiks, ali i na istoku je realno Detroit bio bolji od Klivlenda (Detroit sigurno ne bi bio pociscen u finalu). No verujem da bi Klivlend bez problema bio u polufinalu konferencije na zapadu, sto uz malo srece u rasporedu (ispadanje Dalasa u prvoj rundi) moze da dovede i do finala konferencije.

Memfis

pre 8 godina

Ne posmatram plitko, u tom trenutku 2007 odnos zapad istok je bio tih 4:0, realno. Moguce je naravno i da na zapadu ima jedna dominantna ekipa, a na istoku mnogo pristojnih pa da 4:0 ne znaci da je zapad bolji, ali je 2007. apsolutno sve bilo na strani zapada. U sustini smo se razumeli, na zapadu tesko da bi s onim timom dosao i do finala konf, za veliko finale, ne bi imao sanse.

Memfis

pre 8 godina

@o da @Bojan Nije uopste problem sto je Lebron napustio Klivlend, nemam nista protiv. Stvar je u tome da se sa jos 2 all-stara dogovorio da smanje zahteve da bi svi igrali u istom timu i dominirali. E to je glupo i po mom misljenju nesportski.
Drugo, budite sigurni da Brajant nije zeleo da igra sa Smushom Parkerom i Kwame Braunom. Niko nije glup da ocekuje sa njima u petorci titulu.
A snagu zapada sam potencirao jer te 2007. Lebron ne bi prismrdeo finalu da je igrao na zapadu. Napisao sam, ponovicu, to finale JE VELIKI USPEH, ali kad izgubis u njemu 4:0 jasno je da u to finale nikada ne bi usao sa zapada. Mouce je da bi taj isti Lebron, sa istim timom ispao vec u prvom kolu...

o da

pre 8 godina

@ Memfis Pa sta ima da ti spominjem 4:0? To sto su oni uopste bili tamo je cudo nevidjeno. Momak od 22 god odvuce celu jednu ekipu koja nema ama bas nista, ni igrace, titulu ni tradiciju, ni navijace, apsolutno nista.. Ali cinjenica je da je taj Dzejms apsolutno sam drzao Klivlend 7 god, gde su uvek vazili za opasnu ekipu, pogotovo na domacem terenu. Hteo je druze Dzejms da ostane u Klivlendu ukoliko mu uprava izadje u susret i napravi ekipu konkurentnijom za titulu-nisu mu to garantovali i otisao je.
Kazes nije Brajant isao: a zasto bi pitam ja tebe? Iz Sarlota odmah trejd u LA, i gde ces odatle? Dosao uz najboljeg centra, posle i najbolji trener, gde da ide? I cinjenica je da je sta god trazio to i dobio. Da ne nabrajam, samo pogledaj saigrace obojice do 2010 i sve ce ti biti jasno. A to sto je na vrhuncu karijere igrao sa balvanima i pokusao ono sto ne moze, to je cista njegova sujeta da pokaze da je najbolji, jer vec ima 3 titule i briga ga bas. Ali zato je postio godinama, dok kao sto sam rekao nije iskukao kod uprave dovodjenje nekoliko igraca za startnu postavu.

Ja jos jednom ponavljam i zavrsavam: i meni se vise svidja kako i Dzordan i Brajant izvode te graciozne suteve kako neko rece dole, i bolji su suteri od Dzejmsa definitivno, ali vi jednostavno morate da shvatite da je Dzejms generalno gledano, najkorisniji igrac koji je ikad igrao kosarku, all around igrac da budem precizniji.

A ovi sto ga oslovljavaju sa lechoke itd. nisu ni vredni pomena.

Bojan

pre 8 godina

(Rade, 30. maj 2015 16:54)
ali kad Kobi i Majkl krenu na trojicu, bace se i sutnu iz nemoguce pozicije i promase, onda to ubija njihove saigrace a dize protivnicke jer znaju da ne moraju da brane 5 igraca vec jednu budalu koja se ispucava. Kobi je tako ubio svoju ekipu 2004. u finalu, i jedan dream-team nije dosao do titule. A zatim je par sezona sa Lejkersima visio oko sredine tabele dok nije naucio da ne moze sve sam. Kao i Majkl koji je slicnu torturu prosao sa Bostonom (bez ijedne pobede u 6 meceva u plejofu) i Detroitom (3 uzastopna ispadanja)
(nikola, 30. maj 2015 16:59)
Kobi marginalizovan? Kada? Prvi mec protiv Cikaga kada je igrao 97 najavljivan je kao Majklov naslednik, tesko da se tu moze tvrditi da nije medijski najavljivan odmah kao veliki igrac. I od svih navedenih jedino se do prve polovine prethodne decenije tvrdilo da Ajverson bolji igrac (sto tada i jeste bilo tacno), a da su on Mekgrejdi i Karter na slicnom nivou.
(Memfis, 30. maj 2015 16:45)
mozes da cepnes 2003. i da kazes, od pocetka Lebronove ere, sto je mnogo realnije jer analiziramo njegovu karijeru.
No, nikad nisam sporio da je zapad jaci, i to nezavisno od toga u kojoj su konferenciji zavrsavale titule. Bio je zapad jaci i 90ih, ali nijedna od tih ekipa nije imala resenje za Cikago.

Memfis

pre 8 godina

Na 2000. sam cepnuo jer je to bio pocetak post-Jordan ere ('99 u stvari, kad je opet tim sa zapada osvojio, ali sam zaokruzio na pocetak novog milenijuma). Svako ko ne prihvata da je zapad jaci (kako danas, tako i prethodnih 15 godina) je ili previse subjektivan ili jednostavno glup (ti si previse subjektivan). Evo ti primer ove sezone. SVAKA ekipa sa zapada imala je bolji skor od ekipe sa istoka koja je na istoj poziciji. Jedino su NY i Minesota bili izjednaceni. Te pobede "zapadnjaci" nisu nabijali protiv Metalca i Konstantina...

Bojan

pre 8 godina

(Rade, 30. maj 2015 14:27)
umetnicki dojam je u ocima onoga koji gleda, taok da se tu necu raspravljati i komentar je realno na mestu, sem dela da su Kobi i Majkl mogli igrati drugacije da su hteli, rekao bih da nisu, to je u njihovoj prirodi bilo tako, kao sto je i ova racionalna igra u Lebronovoj prirodi, i njemu je nazalost trebalo 7-8 godina u ligi da shvati da ne treba da vija MJa nego da igra svoju igru i da tom igrom nije nista losiji od njega.
(Memfis, 30. maj 2015 14:54)
zanimljivo sto si odlucio da cepnes na 2000. Od 99 do 03 svih pet titula je uzeo zapad a u poslednjih 11 godina koliko je Lebron u ligi rezultat je 6-5 za zapad, sto ce reci, proslogodisnja titula Sparsa je dovela zapad u prednost, ako Klivlend sad dobije, rezultat je 6-6.

Sto se tice 2007, tesko se moze reci da je Detroit bio za staro gvozdje, bili su prvi u sezonskom delu na istoku i sa skorom 53-29, sto je dosta dobra, sa cime bi bili u vrhu i na zapadu. Detroit je i naredne godine igrao finale istoka sa tada mocnim Celticsima i njihovom velikom trojkom. A za finale, nema se tu puno sta reci, Spursi su bolja ekipa od Detroita, Lebron sa 22 godine dosao u veliko finale, on podbacio u odnosu na dotadasnji tok stvari i eto lagane pobede za SAS, no to ne umanjuje cinjenicu da je pokazao izuzetan nivo igre na putu do finala

nikola

pre 8 godina

U sustini neki komentatori su sve izneli, samo bih se osvrnuo na 'odnos medija' za koju mislim da je na strani Lebrona sto se i vidi na 'the decision' epizodi reziranu od strane najjace medijske kuce Espn. Jedan od primera. Stavise mislim da kad Lebron bude dobar u clutch-u mnogo se veca fama pravi oko toga, ali kad Kobi to uradi onda se to isprati sa 'ok on to inace radi'. To nije medijska manipulacija vec se ocekuje od njega tako nesto, za taj osecaj je iskljucivo on zasluzan svojim igrama i umecem. Ipak ne smemo zaboraviti da se Kobi kalio u 'eri bekova' i bio marginalizovan u odnosu na Ajversona, Mekgrejdija, Pirsa, Alena, Hila, Hjustona, Sprivela, Marberija... A onda ih sve nadmasio.

Rade

pre 8 godina

(JeRemija, 30. maj 2015 15:34)

Kada sam rekao da je najkorisniji, pre svega sam mislio na statistički deo koji potenciraš, i u čemu sam saglasan. Ali, doprinos se u potpunosti ne može izračunati i to je ono što pokušavam da kažem, jer kada Kobi/Majkl krene na trojicu, pa iz rolinga da fadeaway mislim da to ubije svu petoricu protivničkih igrača, zapali/utiša halu, podigne donekle i saigrače...
Gabariti mu možda ne dozvoljavaju da nam oduzima dah ali ja mislim da je pre svega mentalitet. Čak mu i ova prepotencija loše stoji (a ovi su je tako dobro nosili). Jednostavno on je savršen timski igrač i lider. Ovi su bogovi, koji su se igrali košarke.
Moje mišljenje. Inače, navijam za Boston.

JeRemija

pre 8 godina

@Rade Razumem šta hoćeš da kažeš, ali ako je Lebron najkorisniji igrač, što se potpuno slažem, logično je da je i njegov doprinos timu najveći. Kobijevi i Majklovi potezi su nesumnjivo lepši, ali Džejmsovi gabariti ne dozvoljavaju da to lepše izgleda kada on vodi loptu i ide na ulaz i sl...Zanimljivo je i da je Kobi trenutno na oko 25p prosečno u karijeri, dok je LBJ nešto preko 27. Ovo pišem iz razloga što se stvara utisak da je Kobi košgeter a Lebron valjda to nije već samo dodaje loptu?! Majkl je već druga priča, on je rođeni koš majstor, 30p u proseku ali treba reći i da ima najviše upućenih šuteva po meču u istoriji NBA, oko 23!
I da, koliko se sećam u onom meču kada je Rej Alen dao trojku, 20 sekundi pre toga je i LBJ dao trojku, čisto da se napiše

Rade

pre 8 godina

(JeRemija, 30. maj 2015 10:18)

Kobi je umetnik. Njegovi clutch šutevi (sa jedne noge, sa leđima u autu, preko tri igrača...) su umetnost, njegovi pokreti, ulazi, pa i asistencije (one za Gasola pogotovo) su nešto što oduševljava, ostavlja bez daha. LeBron je igrač koji se vodi razumom (doda poslednji šut najboljem šuteru lige u utakmici za titulu, asistira kad ga pokušaju udvojiti (što kaže Radojević: pravovremena asistencija), kuca preko Džejson Terija, počne sa ulazima kad krene utakmicu sa 0/10...). I on jeste najkorisniji(!) igrač lige ikada. Ali majstore, za Kobea, Džordana, Medžika, Hakima (...) ne postoje nagrade da definišu njihov doprinos.
I da (pošto se ovo uvek ponavlja), stvar asistencija Kobija i Džordana je stvar njihove odluke da ne asistiraju, već da daju koševe. Mogli su oni to mnogo više i mnogo bolje, ali to jednostavno nisu želeli.

Bojan

pre 8 godina

(petarczv, 30. maj 2015 07:20)
kako ti momak lupas
gledao sam ceo mec i Lebron je najveci deo svog ucinka imao na startu meca kada je igrao sam protiv cele ekipe Spursa u napadu, SAS nije odustajao od svoje taktike, polako ga je sve to umaralo jer nije imao adekvatnu podrsku i kad je on malo posustao, SAS je otisao na 10-15 razlika. Postigao je 17 poena u prvoj cetvrtini, skoro sve preko Lenarda i bio jedini razlog sto su vodili 27-22 nakon nje. U drugoj cetvrtini je malo pauzirao, malo usporio i eto preokreta
(nikola, 30. maj 2015 04:31)
upravo tako, Kobe uopste nije bolji clutch od Lebrona, cak ni od nekoliko drugih igraca, to je sve realno posledica odnosa medija prema odredjenim situacijama, ali i Kobija, koji je u fazonu "if I miss, so what", dok na Lebronu imas grizu savesti i primeti se da ga jede to sto nije uspeo da donese pobedu svojoj ekipi, i ljudi pamte te reakcije, privlaci ih vise Kobijev samouvereni stav.

Memfis

pre 8 godina

@ o da Brajant je u najboljim danima igrao u petorci sa Kwame Braunom, Smushom Parkerom, Vujacicem i Odomom koji je jedini bio na NBA nivou. Davao je 60+ poena 5 meceva za redom, a nije se kao neki dogovorio, sa recimo Kidom i Dankanom, ajmo svi u isti tim. Sa takvom "ekipom" je igrao PO na duplo boljem zapadu. Cim je dosao Gasol usledila su 3 finala i 2 titule. Da je zapad duplo bolji pokazuje broj titula od 2000 do danas. Cak 10 su osvojile ekipe sa zapada (uskoro 11). Bilo bi i vise da se nisu udruzivale trojke na istoku (prvo u Bostonu, potom Majamiju). Finale Lebrona 2007. jeste veliki uspeh, ali je taj sampionski Detroit vec bio za staro gvozdje. 4:0 u finalu vidim ne pominjes...

o da

pre 8 godina

nastavak

Brajant, 3 titule mu doneo O Nil, najdominantniji centar u istoriji NBA kosarke, i jedan od najboljih. Isti taj O Nil donosi titulu vasem velikanu Vejdu koji bi da nije njega imao 0 (slovima: krompir) titula do tada i jos veci krompir da nije igrao sa Dzejmsom. Ostale titule velicanstveni Brajant osvaja kad je kod Vesta iskukao roster kakav je hteo, sa dovodjenjem Gasola, Arize itd.. Kad je tako mocan igrac zasto nije osvajao sa Slavom Medvedenkom, Kvame Braunom, ili preciznije, zasto nista znacajnije nije uradio sa njima? Jednostavno, ne moze. Dzejms je kroz plej of i finala vukao igrace kao sto su Bubi Gibson, Entoni Parker, Mo Vilijams, Delonte Vest, i ne mogu vise da se setim, ali njihova kosarka je stala od kad ne igraju sa Dzejmsom i nema ih ni na mapi.

Tako da ta vasa prepucavanja okacite macku o rep, Brajant je bolji suter i samo to, Dzejmsu ne moze ni da primirisi kao kompletan igrac i lider.

@ aca Iz Ouklenda.

o da

pre 8 godina

nikola i petarczv

Vi veze sa kosarkom nemate, samo se davite u vasoj ljubomori prema Dzejmsu.
Bez statistike, u kojoj vam je uzgred Jeremija zapusio usta, da li ste vi tog Dzejmsa gledali od 2003 do 2010 (ili ga samo mrzite od kad je otisao u Majami a culi ste pre toga ima neki Dzejms u NBA) ili vam nije dala mama da do kasno ostajete budni jer ste morali u skolu ujutro? To sto je on tada radio sa vucibatinama od saigraca kakve je imao Brajant ne moze ni u mislima, sto je on i dokazao a o tome cu kasnije. Jordana necu spominjati da ne bih zvucao kao izvesni NastyB (sta bi bilo kad bi bilo) mada takve bravare u ekipi ne bi ni on nigde odveo. Pa posto ti Nikola preporucujes da pogledamo Brajantove klipove, izvoli slobodno pogledaj sta je Dzejms radio do 2010 u Klivlendu, sa posebnim osvrtom na seriju sa Orlandom, pa onda sa Detroitom kojem daje 25 vezanih poena u clutchu, i to onom sampionskom Detroitu, u gostima.

buki

pre 8 godina

@shady
Superstarove kao LBJ ili Curry je nemoguce spustiti ispod 25-30 poena. Ako zelite da ih dobijete morate maksimalno limitirati ucinak njegovih saigraca kao sto je uradio Greg prosle godine i razbio Majami. Lebron je igrao odlicno, ali jje defanziva bila usredsredjena na ostale igrace majamija

JeRemija

pre 8 godina

Nikola care, evo ti živih dokaza da je LBJ bolji clutch od Kobija, pošto volim da pišem argumentovano za razliku od mnogih koji na osnovu subjektivnog osećaja iznose svakakve neistine.http://swishnba.com/tag/the-truth-about-kobe-in-the-clutch/ Na tom linku imaš lepo, jednostavno objašnjeno. Pogotovo je Lebron bolji kada dođe plej of, što je itekako važno.
Zanimljivo je Petre kako si se uhvatio za taj jedan meč u kojem je LBJ ubacio 22p, a ne gledaš Finale u globalu. Slažem se da je Kavai odigrao dobru odbranu na njemu, ali nije ga baš potpuno zaustavio. Ranije sam i pisao da on i Batler jesu najnezgodniji Džejmsovi čuvari. Ključ poraza Majamija nije u Lenardovom "zaustavljanju" LBJ već što su Vejd i Boš odigrali kao najgori amateri ali to ne pominješ. Što se tiče Perkinsa, sačekajmo da prođe Finale, možda čovek i bude imao nekih kvalitetnih minuta. Faktor x je za sada Delavedova, ali to niko živ nije mogao da predvidi. Uhvatio si se za tu moju prognozu, a ne na primer za to što sam rekao da će Kavsi i Voriorsi lagano proći u Finale sa po 4-1 još pre početka tih mečeva, ili ti nije interesantno što sam rekao da će Klipersi proći Sparse, a ne zanima te ni to što sam hvalio Deandrea kada ga je 99% ljudi pljuvalo, a on čovek 3. najbolji defanzivac, najbolji skakač, i u prvoj defanzivnoj petorci NBA. Takođe ne pominješ ni igre Ronda, za koga sam tvrdio da ne može da priđe Irvingu i da je on svoje najbolje već odigrao, što se sada i vidi...Imaš selektivno pamćenje Pero.

Dule

pre 8 godina

Najgori playoff u poslednjih 10 godina, najdosadnije utakmice. Chicago-cleveland, katastrofa serija. Jedino sas-lac u prvoj rundi moglo da se gleda, sve ostalo katastrofa.

Dvoranski polo

pre 8 godina

@GM
Puno si se raspisao prijatelju, ali nisi ubo ama baš ništa.Što bi se reklo, velik promet, zarada nikakva.Igrao Irving ili ne, GSW je bolja momčad, a individualno su jači na pozicijama 1, 2, 4 i 5, i uzme li Cleveland titulu, vjeruj mi, bit će to najveće iznenađenje u NBA finalima još od tko zna kada.
GSW-Cleveland 4-1.

Tea New York

pre 8 godina

Uzivacemo u finalu to je sigurno.Mislim da ce biti vrlo neizvesno,moguce svih 7 utakmica.

P.S.Dosao je i kraj za moje N.Y.Rangers.7 mec u Madisonu 0:2,cestitke za Tampa Bay zasluzeno idu u finale.Cestitke na prognozi za Marka koji je bio siguran u prolaz Tampe.Meni je zao sto je bio u pravu,ali respect za prognozu.Puno vam hvala na objavljivanju podrske za Rangers,sada mirno pratimo finale NBA,puno vas pozdravljam

Jezekilj

pre 8 godina

Ovo je LeBronova navlakuša da se Kari opusti, a onda da ga svedu na ispod 20 poena. Stef se itekako može čuvati. Na isti način na koji su Lejkersi čuvali Peđu u onom čuvenom finalu Zapada. Vršili su pritisak na loptu prije izbačaja. A čak i da on ubaci svojih 30 poena, Kavsi su se pokazali kao jedan ekstremno prilagodljiv tim na svačiju igru, tako da dajem male šanse Ratnicima. Uzeće max. jednu utakmicu. Titula ide u Ohajo.

petarczv

pre 8 godina

Kawai jeste zaustavio LBJ u finalnoj seriji u prvoj a pogotovo trecoj prelomnoj utakmici u seriji kad je samozvani kralj za 40min ubacio za njegove standarde samo 22p a primio u odbrani od tog istog leonarda 29...Odusevljavaju me statisticari (navijaci lbj)u 5 utakmici serije LBJ je igrao cak 42 minuta iako je utakmica odavno bila resena a razlika u poslednjoj cetvrtini bila +20 tad je samoprozvani kralj postigao i najvise poena u seriji zato sto se kawai uveliko odmarao na klupi i pripremao za slavlje...Tako da jeremija dzabe ti sva statistika,svi nba strucnjaci i analiticari(mislim pravi) su kao presudni faktor te finalne serije naznacili odbranu kawaia nad lbj...A to sto je ovaj bio u igri kad je serija vec bila resena silovao kako bi rusio neke rekorde govori samo o njemu i komplexima koje ima...

petarczv

pre 8 godina

@jeremija kawai je zaustavio lebrona u finalnoj seriji. Kad vec tako slepo gledas statistiku (kao i uvek) zasto nisi primetio da je lbj odigrao 24minuta vise u finalnoj seriji od leonarda...to je cela polovina utakmice...znaci da je lebron dobar deo svojih poena postigao dok kawai nije bio u igri. Jedina utakmica u seriji kada su imali jednak broj minuta u igri bila je utakmica broj 3 (oboje po 37min) tada je lbj imao samo 22p. Kako povrsno ti gledas na kosarku to je neverovatno. Svi strucnjaci su proglasili kawaia i njegovu odbranu nad lbj kao kljucnu u osvajanju prstena ali ti cuveni jeremija se neslazes sa tim. Cuveni jeremija koji je mrtav ladan pred playoff izjavio da ce perkins biti x factor u playoffu za cavalirse?!?!

I da ja sam prognozirao da ce SAS stici daleko u PO ali nije im se dalo ispali nesrecno u sedmoj utakmici u poslednjoj sekundi ali su u tih sedam utakmica pokazali sa clipersima bolju i zanimljiviju kosarku nego sve ostale clivlendove zajedno.

Delboy

pre 8 godina

pa cak i da igraju u izdanju kada su izgubili tekmu #4 protiv rockets-a (a izgubili su jedinu od 9!), cavsi mogu samo da im se priblize na nekih 10-ak koseva razlike. kako ce snaga i visina cavs-a da uspori i da dobije bar jednu protiv klupe, brzine i preciznosti?!?? 4:0, u najgorem 4:1 warriorsi

nikola

pre 8 godina

'Kobi bolji clutch od LBJ što nema veze sa vezom'. Batali me tih statistickih gluposti Jeremija. Gde su zivi dokazi? U zadnjih 15-tak godina treneri su Kobija birali u 90% slucajeva kao igraca kojem bi dali odlucujuci sut za pobedu, i to je pobedjivao konkurenciju ubedljivo, to i najveci laici znaju, tipa za Kobija glasa 80% trenera a drugi na listi tek 10%(!!!), Lebron cesto nije bio ni u prvih pet(!!!). Ne znam da li si to znao Jeremija?? Razumem ja da ti je krivo sto je Kobi sinonim za 'clutch' a tvoj ljubimac za 'travel' his travelness' 'crab-dribble' 'lechoke'... Za tvoju utehu, praksa da Kobi vise nije medju najboljim u clutch-u traje oko tri-cetiri godine, mahom zbog povreda i zbog Lilarda, Vestbruka... Uostalom, you tube vrvi od Kobijevih klipova sa sutevima za pobedu. Pa slobodno pogledaj materijal.

beli real

pre 8 godina

https://m.youtube.com/watch?v=k3GQzUDKMOU

Ovo je za one koji vele da ga leonard nije zaustavio u finalu i za one koji su proslogodisnje finale pratili preko flashscore-a i slicnih aplikacija. Kaj je najbolje od svega ovo je samo mali dio toga iliti 'best of'. Defanzivno ga je Kawhi pojeo.

qwert

pre 8 godina

Nije ovo igra 1 na 1 pa da vi odlucujete. Pitaju se i Irving, Tompson, Green, Smith. Po meni, seriju dobija onaj cija klupa odigra bolje. A GSW ima bolju klupu. Klivlend na klupi ima starce Mariona, Millera i Jonesa od cega prva dva do sad nisu igrali vise od 5 minuta. Od zamena jedino Dellavedova izgleda dobro. Perkins je drvo bio i ostao. A GSW na klupi ima bivse all star igrace Davida Leea i Iguodalu. Tu su i Barbosa, Livingston, Speights. Ezeli u prosloj utakmici isto pokazao da moze da se racuna na njega. Plus, GSW ima MVpa, drugog kandidata za odbrambenog igraca godine (trebao je da bude prvi, cak je i imao najvise glasova za prvo mesto). Imaju Tompsona koji je najbolji bek kad u racunicu ubacimo i odbranu.

Rale

pre 8 godina

Svaka cast Lebronu sto je skoro sam uveo tim u finale,ali sada mislim da je nemoguce da osvoje protiv ekipe sa zapada. Neko rece da je GS bolji samo na pleju. Uh covece,pa samo je Lebron bolji na svojoj poziciji od recimo Barnsa,sve ostalo ide na stranu Ratnika. Nije ovo neka bezidejna Atlanta,ili Bulsi bez sutera,Boston da ne spominjem. Ovo je najbolja ekipa u NBA,sa najduzom klupom i pokazali su da su zreli za prsten. Svako ko kaze da Blat ima vise iskustva kao trener gresi. Ker je ucio od Fila i Grega,kud ces bolje mentore! Moja prognoza je ravnopravna borba u prvih par meceva,a posle GS ubrzava i resava u 6 meceva.

pukovnik mortimor

pre 8 godina

nema mnogo smisla ova izjava ali ajde razumeli smo ga .

bice dobro finale odlucivace takozvani "rol igraci". lebron i kari ce isporuciti svoje.

nole

pre 8 godina

kako god ovo prwpotentno zvucalo,covek je kroz ovaj plejof dokaazao klasu u tri runde imao je naspram sebe vrhunske defanzivce,bredlija,batlera i kerol-milsap,dok kari ne toliko col,konli i teri,u mnogo me znaci i postavka odbrane obeju ekipa,gsw ima odb. spec. iguadala i barns cak i grin,dok ce samper juriti karija a irving ce ici na tomsona,posto igra vise zavisi od pleja.poz vise bih vole da klvd dobije posto lebron vuce ovaj tim a gsw igra brutalnu kosarku ali mislim da ce lebron motivisati ekipu da daju poslednji atom snage,tako da ocekujem u prvoj ili drugoj tekmi brejk,nadam se 7. mecu posto bi bilo uZBUDLJIVIJE

Popovich

pre 8 godina

Prednost dajem GSW samo zato
sto oni imaju coveka koji moze da sacuva Lebrona, a to je Iguadala. A Curry-ja ne mogu da sacuvaju Deladenova i Irving.

Dax

pre 8 godina

Koliko samo ne gotivim, ali je strasan igrac. Jednostavno fizicki predominantan!! Ima u NBA-u dosta takvih, snaznih likova ali niko nema koordinaciju pa i brzinu koju ima Lebron za takvu gradju, zato i bolji od ostalih.. Ipak, voleo bi da GS osvoji, bili su najbolji ove godine :)

cmnhfc

pre 8 godina

u pravu je, neko je ovde isto lepo zakljucio da je najbolje pustiti lebrona\karija\hardena\itd da daju svojih 35 a odseci ostatak tima, e sad to ce biti teze sa gsw jer imaju i iguodalu, tompsona, grina, bukvalno svako moze pogodi, a u cle je tu samo irving i jr i sampert ako ih krene..mislim da bi atlanta i dobila da su malo manje skuplajli na lbj a vise cuvali delanvefovu koji im je utrpao ko zna kolko trojki

Aleksa

pre 8 godina

Majkl na Kariju, Skoti/Denis na LeBronu :)
Šalu na stranu, LeBrona je teško čuvati, trenutno u ligi nema igrača koji može da ga spusti ispod 25 poena. Sa Karijem je slična priča, brz je, handling nadrealan, stepback i šut među najboljima ikada. Jedva čekam prvi meč.

Miša

pre 8 godina

Stvarno neverovatna izjava!! Čak i da je kompletna istina..
Nikad nisam voleo James-a, ali imam veliko poštovanje prema njegovim igračkim kvalitetima.
E, pa tek sada ne mogu da ga podnesem!

Brofasa

pre 8 godina

Kavai možda jeste usporio, ali sigurno nije zatvorio Lebrona (oko 28ppg, 8rpg u finalnoj seriji protiv SAS). Interesantno je da sve zavisi ne od LBJ/Karija- ova dvojca će verovatno dominirati, već od partija Smita/Šamperta/Irvinga na jednoj, i Grina/Tompsona/Igoudale na drugoj strani.

Bojan

pre 8 godina

(shady, 29. maj 2015 23:09)
Lebron James u plejof karijeri
27.9 poena 48% suta 8.6 skokova 6.6 asistencija 3.5 izgubljenih
protiv Lenarda
26.5 poena 49% suta 9.6 skokova 5.8 asistencija 3.1 izgubljena lopta
razlike su na nivou statistickih gresaka.

Lebron polako postaje malo nadobudan, ne stoji mu to kao Kobiju i Majklu kojima je to prirodno stanje, ali valjda milsi da na taj nacin podize samopouzdanje sebi i saigracima, ali i gradi imidz u javnosti nedodirljivog kosarkasa, sto on svakako jeste, no, nismo navikli na ovo ponasanje od njega.

nema kraja nasoj ljubavi

pre 8 godina

zaustavio ga Kawhi Leonard a on covek u finalu prosle godine imao 28.5 ppg uz 56%suta iz igre... Kakav bi mu ucinak onda da ga nije zaustavio Leonard?

GM

pre 8 godina

Karija licno moze da zaustavi Lebron. Od njega brzi, jaci, visi nije.
Ima brz izbacaj lopte, ali ako bude sutirao stalno preko nekog viseg od sebe, tesko da ce imati dobre procente suta. A, tu je i Sampert da odmeni kada LBJ izadje iz igre.

Na Zapadu se odbrana igra na ivici ne igranja, tako da kada se uzme u obzir kompletna ekipa Voriorsa i duzina klupe, jos na pocetku se znalo da uzimaju Zapad gotovo izvesno.
Istok je vec tvrdja kosarka i Kavsi koji nisu krenuli sezonu dobro, na ovaj nacin je privode kraju, da ce imati mnogo vece sanse da osvoje titule nego sto se cinilo u bilo kom trenutku.
Dva ruki trenera, jednom je stalo samo do napada, a drugi zna kako se igra odbrana...

Kavsi imaju prednost unutra, spolja Lebron prevaga, JR moze da utrpa isto koliko i Tompson bez problema sto je pokazano, jedino na pleju Voriorsi imaju MVP Karija, iako se zna sta moze da uradi i Irving, koji usput ima i bolju odbranu.

Sve u svemu, Voriorsima je jedina nada kao i mnogo puta do sada ludacki procenat suta za tri poena i prednost domaceg terena koja tesko da ima uticaj na njih kada igraju puni-pucaj kosarku, dok se ostrale i krupne i sitne stavke na strani Kavsa.

Najveci problem za nas ovde sto se svi mecevi igraju od 3 ujutru, sem najvise dva od 2 ako ode u 6-7 meceva.

JeRemija

pre 8 godina

@shady Vrlo mi je interesantno kako se ljudi uhvate za neko mišljenje i non stop ga ponavljaju valjda misleći da će tako vremenom to postati istina. Lenard mi je strašno gotivan igrač, ali voleo bih da mi neko objasni kada je to Kavai zaustavio i rasturio LBJ u odbrani? Svi pominju prošlogodišnje Finale a u njemu je Lebron odigrao odlično, osim ako neko smatra da 28-8-4 i 57% iz igre nije neki učinak i da ga je Lenard zaustavio?! Niko ne pominje da su Boš i pogotovo Vejd tu potpuno podbacili, već mnogi kao papagaji ponavljaju mantru Lenard zaustavio Lebrona?! Baš ga je sačuvao...Ista priča kao sa ubeđenjem da je Kobi bolji clutch od LBJ što nema veze sa vezom, ljudi imate svi google pa za minut možete naći sve te podatke. Nemojte pisati napamet.
PS. Karija jeste jako teško čuvati ali ipak mislim da je Lebron još nezgodniji

nema kraja nasoj ljubavi

pre 8 godina

zaustavio ga Kawhi Leonard a on covek u finalu prosle godine imao 28.5 ppg uz 56%suta iz igre... Kakav bi mu ucinak onda da ga nije zaustavio Leonard?

JeRemija

pre 8 godina

@shady Vrlo mi je interesantno kako se ljudi uhvate za neko mišljenje i non stop ga ponavljaju valjda misleći da će tako vremenom to postati istina. Lenard mi je strašno gotivan igrač, ali voleo bih da mi neko objasni kada je to Kavai zaustavio i rasturio LBJ u odbrani? Svi pominju prošlogodišnje Finale a u njemu je Lebron odigrao odlično, osim ako neko smatra da 28-8-4 i 57% iz igre nije neki učinak i da ga je Lenard zaustavio?! Niko ne pominje da su Boš i pogotovo Vejd tu potpuno podbacili, već mnogi kao papagaji ponavljaju mantru Lenard zaustavio Lebrona?! Baš ga je sačuvao...Ista priča kao sa ubeđenjem da je Kobi bolji clutch od LBJ što nema veze sa vezom, ljudi imate svi google pa za minut možete naći sve te podatke. Nemojte pisati napamet.
PS. Karija jeste jako teško čuvati ali ipak mislim da je Lebron još nezgodniji

GM

pre 8 godina

Karija licno moze da zaustavi Lebron. Od njega brzi, jaci, visi nije.
Ima brz izbacaj lopte, ali ako bude sutirao stalno preko nekog viseg od sebe, tesko da ce imati dobre procente suta. A, tu je i Sampert da odmeni kada LBJ izadje iz igre.

Na Zapadu se odbrana igra na ivici ne igranja, tako da kada se uzme u obzir kompletna ekipa Voriorsa i duzina klupe, jos na pocetku se znalo da uzimaju Zapad gotovo izvesno.
Istok je vec tvrdja kosarka i Kavsi koji nisu krenuli sezonu dobro, na ovaj nacin je privode kraju, da ce imati mnogo vece sanse da osvoje titule nego sto se cinilo u bilo kom trenutku.
Dva ruki trenera, jednom je stalo samo do napada, a drugi zna kako se igra odbrana...

Kavsi imaju prednost unutra, spolja Lebron prevaga, JR moze da utrpa isto koliko i Tompson bez problema sto je pokazano, jedino na pleju Voriorsi imaju MVP Karija, iako se zna sta moze da uradi i Irving, koji usput ima i bolju odbranu.

Sve u svemu, Voriorsima je jedina nada kao i mnogo puta do sada ludacki procenat suta za tri poena i prednost domaceg terena koja tesko da ima uticaj na njih kada igraju puni-pucaj kosarku, dok se ostrale i krupne i sitne stavke na strani Kavsa.

Najveci problem za nas ovde sto se svi mecevi igraju od 3 ujutru, sem najvise dva od 2 ako ode u 6-7 meceva.

Dax

pre 8 godina

Koliko samo ne gotivim, ali je strasan igrac. Jednostavno fizicki predominantan!! Ima u NBA-u dosta takvih, snaznih likova ali niko nema koordinaciju pa i brzinu koju ima Lebron za takvu gradju, zato i bolji od ostalih.. Ipak, voleo bi da GS osvoji, bili su najbolji ove godine :)

buki

pre 8 godina

@shady
Superstarove kao LBJ ili Curry je nemoguce spustiti ispod 25-30 poena. Ako zelite da ih dobijete morate maksimalno limitirati ucinak njegovih saigraca kao sto je uradio Greg prosle godine i razbio Majami. Lebron je igrao odlicno, ali jje defanziva bila usredsredjena na ostale igrace majamija

JeRemija

pre 8 godina

Nikola care, evo ti živih dokaza da je LBJ bolji clutch od Kobija, pošto volim da pišem argumentovano za razliku od mnogih koji na osnovu subjektivnog osećaja iznose svakakve neistine.http://swishnba.com/tag/the-truth-about-kobe-in-the-clutch/ Na tom linku imaš lepo, jednostavno objašnjeno. Pogotovo je Lebron bolji kada dođe plej of, što je itekako važno.
Zanimljivo je Petre kako si se uhvatio za taj jedan meč u kojem je LBJ ubacio 22p, a ne gledaš Finale u globalu. Slažem se da je Kavai odigrao dobru odbranu na njemu, ali nije ga baš potpuno zaustavio. Ranije sam i pisao da on i Batler jesu najnezgodniji Džejmsovi čuvari. Ključ poraza Majamija nije u Lenardovom "zaustavljanju" LBJ već što su Vejd i Boš odigrali kao najgori amateri ali to ne pominješ. Što se tiče Perkinsa, sačekajmo da prođe Finale, možda čovek i bude imao nekih kvalitetnih minuta. Faktor x je za sada Delavedova, ali to niko živ nije mogao da predvidi. Uhvatio si se za tu moju prognozu, a ne na primer za to što sam rekao da će Kavsi i Voriorsi lagano proći u Finale sa po 4-1 još pre početka tih mečeva, ili ti nije interesantno što sam rekao da će Klipersi proći Sparse, a ne zanima te ni to što sam hvalio Deandrea kada ga je 99% ljudi pljuvalo, a on čovek 3. najbolji defanzivac, najbolji skakač, i u prvoj defanzivnoj petorci NBA. Takođe ne pominješ ni igre Ronda, za koga sam tvrdio da ne može da priđe Irvingu i da je on svoje najbolje već odigrao, što se sada i vidi...Imaš selektivno pamćenje Pero.

petarczv

pre 8 godina

Kawai jeste zaustavio LBJ u finalnoj seriji u prvoj a pogotovo trecoj prelomnoj utakmici u seriji kad je samozvani kralj za 40min ubacio za njegove standarde samo 22p a primio u odbrani od tog istog leonarda 29...Odusevljavaju me statisticari (navijaci lbj)u 5 utakmici serije LBJ je igrao cak 42 minuta iako je utakmica odavno bila resena a razlika u poslednjoj cetvrtini bila +20 tad je samoprozvani kralj postigao i najvise poena u seriji zato sto se kawai uveliko odmarao na klupi i pripremao za slavlje...Tako da jeremija dzabe ti sva statistika,svi nba strucnjaci i analiticari(mislim pravi) su kao presudni faktor te finalne serije naznacili odbranu kawaia nad lbj...A to sto je ovaj bio u igri kad je serija vec bila resena silovao kako bi rusio neke rekorde govori samo o njemu i komplexima koje ima...

Brofasa

pre 8 godina

Kavai možda jeste usporio, ali sigurno nije zatvorio Lebrona (oko 28ppg, 8rpg u finalnoj seriji protiv SAS). Interesantno je da sve zavisi ne od LBJ/Karija- ova dvojca će verovatno dominirati, već od partija Smita/Šamperta/Irvinga na jednoj, i Grina/Tompsona/Igoudale na drugoj strani.

Aleksa

pre 8 godina

Majkl na Kariju, Skoti/Denis na LeBronu :)
Šalu na stranu, LeBrona je teško čuvati, trenutno u ligi nema igrača koji može da ga spusti ispod 25 poena. Sa Karijem je slična priča, brz je, handling nadrealan, stepback i šut među najboljima ikada. Jedva čekam prvi meč.

qwert

pre 8 godina

Nije ovo igra 1 na 1 pa da vi odlucujete. Pitaju se i Irving, Tompson, Green, Smith. Po meni, seriju dobija onaj cija klupa odigra bolje. A GSW ima bolju klupu. Klivlend na klupi ima starce Mariona, Millera i Jonesa od cega prva dva do sad nisu igrali vise od 5 minuta. Od zamena jedino Dellavedova izgleda dobro. Perkins je drvo bio i ostao. A GSW na klupi ima bivse all star igrace Davida Leea i Iguodalu. Tu su i Barbosa, Livingston, Speights. Ezeli u prosloj utakmici isto pokazao da moze da se racuna na njega. Plus, GSW ima MVpa, drugog kandidata za odbrambenog igraca godine (trebao je da bude prvi, cak je i imao najvise glasova za prvo mesto). Imaju Tompsona koji je najbolji bek kad u racunicu ubacimo i odbranu.

petarczv

pre 8 godina

@jeremija kawai je zaustavio lebrona u finalnoj seriji. Kad vec tako slepo gledas statistiku (kao i uvek) zasto nisi primetio da je lbj odigrao 24minuta vise u finalnoj seriji od leonarda...to je cela polovina utakmice...znaci da je lebron dobar deo svojih poena postigao dok kawai nije bio u igri. Jedina utakmica u seriji kada su imali jednak broj minuta u igri bila je utakmica broj 3 (oboje po 37min) tada je lbj imao samo 22p. Kako povrsno ti gledas na kosarku to je neverovatno. Svi strucnjaci su proglasili kawaia i njegovu odbranu nad lbj kao kljucnu u osvajanju prstena ali ti cuveni jeremija se neslazes sa tim. Cuveni jeremija koji je mrtav ladan pred playoff izjavio da ce perkins biti x factor u playoffu za cavalirse?!?!

I da ja sam prognozirao da ce SAS stici daleko u PO ali nije im se dalo ispali nesrecno u sedmoj utakmici u poslednjoj sekundi ali su u tih sedam utakmica pokazali sa clipersima bolju i zanimljiviju kosarku nego sve ostale clivlendove zajedno.

nikola

pre 8 godina

'Kobi bolji clutch od LBJ što nema veze sa vezom'. Batali me tih statistickih gluposti Jeremija. Gde su zivi dokazi? U zadnjih 15-tak godina treneri su Kobija birali u 90% slucajeva kao igraca kojem bi dali odlucujuci sut za pobedu, i to je pobedjivao konkurenciju ubedljivo, to i najveci laici znaju, tipa za Kobija glasa 80% trenera a drugi na listi tek 10%(!!!), Lebron cesto nije bio ni u prvih pet(!!!). Ne znam da li si to znao Jeremija?? Razumem ja da ti je krivo sto je Kobi sinonim za 'clutch' a tvoj ljubimac za 'travel' his travelness' 'crab-dribble' 'lechoke'... Za tvoju utehu, praksa da Kobi vise nije medju najboljim u clutch-u traje oko tri-cetiri godine, mahom zbog povreda i zbog Lilarda, Vestbruka... Uostalom, you tube vrvi od Kobijevih klipova sa sutevima za pobedu. Pa slobodno pogledaj materijal.

Jezekilj

pre 8 godina

Ovo je LeBronova navlakuša da se Kari opusti, a onda da ga svedu na ispod 20 poena. Stef se itekako može čuvati. Na isti način na koji su Lejkersi čuvali Peđu u onom čuvenom finalu Zapada. Vršili su pritisak na loptu prije izbačaja. A čak i da on ubaci svojih 30 poena, Kavsi su se pokazali kao jedan ekstremno prilagodljiv tim na svačiju igru, tako da dajem male šanse Ratnicima. Uzeće max. jednu utakmicu. Titula ide u Ohajo.

pukovnik mortimor

pre 8 godina

nema mnogo smisla ova izjava ali ajde razumeli smo ga .

bice dobro finale odlucivace takozvani "rol igraci". lebron i kari ce isporuciti svoje.

Dule

pre 8 godina

Najgori playoff u poslednjih 10 godina, najdosadnije utakmice. Chicago-cleveland, katastrofa serija. Jedino sas-lac u prvoj rundi moglo da se gleda, sve ostalo katastrofa.

Rade

pre 8 godina

(JeRemija, 30. maj 2015 10:18)

Kobi je umetnik. Njegovi clutch šutevi (sa jedne noge, sa leđima u autu, preko tri igrača...) su umetnost, njegovi pokreti, ulazi, pa i asistencije (one za Gasola pogotovo) su nešto što oduševljava, ostavlja bez daha. LeBron je igrač koji se vodi razumom (doda poslednji šut najboljem šuteru lige u utakmici za titulu, asistira kad ga pokušaju udvojiti (što kaže Radojević: pravovremena asistencija), kuca preko Džejson Terija, počne sa ulazima kad krene utakmicu sa 0/10...). I on jeste najkorisniji(!) igrač lige ikada. Ali majstore, za Kobea, Džordana, Medžika, Hakima (...) ne postoje nagrade da definišu njihov doprinos.
I da (pošto se ovo uvek ponavlja), stvar asistencija Kobija i Džordana je stvar njihove odluke da ne asistiraju, već da daju koševe. Mogli su oni to mnogo više i mnogo bolje, ali to jednostavno nisu želeli.

Dvoranski polo

pre 8 godina

@GM
Puno si se raspisao prijatelju, ali nisi ubo ama baš ništa.Što bi se reklo, velik promet, zarada nikakva.Igrao Irving ili ne, GSW je bolja momčad, a individualno su jači na pozicijama 1, 2, 4 i 5, i uzme li Cleveland titulu, vjeruj mi, bit će to najveće iznenađenje u NBA finalima još od tko zna kada.
GSW-Cleveland 4-1.

beli real

pre 8 godina

https://m.youtube.com/watch?v=k3GQzUDKMOU

Ovo je za one koji vele da ga leonard nije zaustavio u finalu i za one koji su proslogodisnje finale pratili preko flashscore-a i slicnih aplikacija. Kaj je najbolje od svega ovo je samo mali dio toga iliti 'best of'. Defanzivno ga je Kawhi pojeo.

Miša

pre 8 godina

Stvarno neverovatna izjava!! Čak i da je kompletna istina..
Nikad nisam voleo James-a, ali imam veliko poštovanje prema njegovim igračkim kvalitetima.
E, pa tek sada ne mogu da ga podnesem!

Bojan

pre 8 godina

(petarczv, 30. maj 2015 07:20)
kako ti momak lupas
gledao sam ceo mec i Lebron je najveci deo svog ucinka imao na startu meca kada je igrao sam protiv cele ekipe Spursa u napadu, SAS nije odustajao od svoje taktike, polako ga je sve to umaralo jer nije imao adekvatnu podrsku i kad je on malo posustao, SAS je otisao na 10-15 razlika. Postigao je 17 poena u prvoj cetvrtini, skoro sve preko Lenarda i bio jedini razlog sto su vodili 27-22 nakon nje. U drugoj cetvrtini je malo pauzirao, malo usporio i eto preokreta
(nikola, 30. maj 2015 04:31)
upravo tako, Kobe uopste nije bolji clutch od Lebrona, cak ni od nekoliko drugih igraca, to je sve realno posledica odnosa medija prema odredjenim situacijama, ali i Kobija, koji je u fazonu "if I miss, so what", dok na Lebronu imas grizu savesti i primeti se da ga jede to sto nije uspeo da donese pobedu svojoj ekipi, i ljudi pamte te reakcije, privlaci ih vise Kobijev samouvereni stav.

Rale

pre 8 godina

Svaka cast Lebronu sto je skoro sam uveo tim u finale,ali sada mislim da je nemoguce da osvoje protiv ekipe sa zapada. Neko rece da je GS bolji samo na pleju. Uh covece,pa samo je Lebron bolji na svojoj poziciji od recimo Barnsa,sve ostalo ide na stranu Ratnika. Nije ovo neka bezidejna Atlanta,ili Bulsi bez sutera,Boston da ne spominjem. Ovo je najbolja ekipa u NBA,sa najduzom klupom i pokazali su da su zreli za prsten. Svako ko kaze da Blat ima vise iskustva kao trener gresi. Ker je ucio od Fila i Grega,kud ces bolje mentore! Moja prognoza je ravnopravna borba u prvih par meceva,a posle GS ubrzava i resava u 6 meceva.

cmnhfc

pre 8 godina

u pravu je, neko je ovde isto lepo zakljucio da je najbolje pustiti lebrona\karija\hardena\itd da daju svojih 35 a odseci ostatak tima, e sad to ce biti teze sa gsw jer imaju i iguodalu, tompsona, grina, bukvalno svako moze pogodi, a u cle je tu samo irving i jr i sampert ako ih krene..mislim da bi atlanta i dobila da su malo manje skuplajli na lbj a vise cuvali delanvefovu koji im je utrpao ko zna kolko trojki

o da

pre 8 godina

nastavak

Brajant, 3 titule mu doneo O Nil, najdominantniji centar u istoriji NBA kosarke, i jedan od najboljih. Isti taj O Nil donosi titulu vasem velikanu Vejdu koji bi da nije njega imao 0 (slovima: krompir) titula do tada i jos veci krompir da nije igrao sa Dzejmsom. Ostale titule velicanstveni Brajant osvaja kad je kod Vesta iskukao roster kakav je hteo, sa dovodjenjem Gasola, Arize itd.. Kad je tako mocan igrac zasto nije osvajao sa Slavom Medvedenkom, Kvame Braunom, ili preciznije, zasto nista znacajnije nije uradio sa njima? Jednostavno, ne moze. Dzejms je kroz plej of i finala vukao igrace kao sto su Bubi Gibson, Entoni Parker, Mo Vilijams, Delonte Vest, i ne mogu vise da se setim, ali njihova kosarka je stala od kad ne igraju sa Dzejmsom i nema ih ni na mapi.

Tako da ta vasa prepucavanja okacite macku o rep, Brajant je bolji suter i samo to, Dzejmsu ne moze ni da primirisi kao kompletan igrac i lider.

@ aca Iz Ouklenda.

o da

pre 8 godina

nikola i petarczv

Vi veze sa kosarkom nemate, samo se davite u vasoj ljubomori prema Dzejmsu.
Bez statistike, u kojoj vam je uzgred Jeremija zapusio usta, da li ste vi tog Dzejmsa gledali od 2003 do 2010 (ili ga samo mrzite od kad je otisao u Majami a culi ste pre toga ima neki Dzejms u NBA) ili vam nije dala mama da do kasno ostajete budni jer ste morali u skolu ujutro? To sto je on tada radio sa vucibatinama od saigraca kakve je imao Brajant ne moze ni u mislima, sto je on i dokazao a o tome cu kasnije. Jordana necu spominjati da ne bih zvucao kao izvesni NastyB (sta bi bilo kad bi bilo) mada takve bravare u ekipi ne bi ni on nigde odveo. Pa posto ti Nikola preporucujes da pogledamo Brajantove klipove, izvoli slobodno pogledaj sta je Dzejms radio do 2010 u Klivlendu, sa posebnim osvrtom na seriju sa Orlandom, pa onda sa Detroitom kojem daje 25 vezanih poena u clutchu, i to onom sampionskom Detroitu, u gostima.

Memfis

pre 8 godina

Na 2000. sam cepnuo jer je to bio pocetak post-Jordan ere ('99 u stvari, kad je opet tim sa zapada osvojio, ali sam zaokruzio na pocetak novog milenijuma). Svako ko ne prihvata da je zapad jaci (kako danas, tako i prethodnih 15 godina) je ili previse subjektivan ili jednostavno glup (ti si previse subjektivan). Evo ti primer ove sezone. SVAKA ekipa sa zapada imala je bolji skor od ekipe sa istoka koja je na istoj poziciji. Jedino su NY i Minesota bili izjednaceni. Te pobede "zapadnjaci" nisu nabijali protiv Metalca i Konstantina...

Bojan

pre 8 godina

(shady, 29. maj 2015 23:09)
Lebron James u plejof karijeri
27.9 poena 48% suta 8.6 skokova 6.6 asistencija 3.5 izgubljenih
protiv Lenarda
26.5 poena 49% suta 9.6 skokova 5.8 asistencija 3.1 izgubljena lopta
razlike su na nivou statistickih gresaka.

Lebron polako postaje malo nadobudan, ne stoji mu to kao Kobiju i Majklu kojima je to prirodno stanje, ali valjda milsi da na taj nacin podize samopouzdanje sebi i saigracima, ali i gradi imidz u javnosti nedodirljivog kosarkasa, sto on svakako jeste, no, nismo navikli na ovo ponasanje od njega.

Tea New York

pre 8 godina

Uzivacemo u finalu to je sigurno.Mislim da ce biti vrlo neizvesno,moguce svih 7 utakmica.

P.S.Dosao je i kraj za moje N.Y.Rangers.7 mec u Madisonu 0:2,cestitke za Tampa Bay zasluzeno idu u finale.Cestitke na prognozi za Marka koji je bio siguran u prolaz Tampe.Meni je zao sto je bio u pravu,ali respect za prognozu.Puno vam hvala na objavljivanju podrske za Rangers,sada mirno pratimo finale NBA,puno vas pozdravljam

JeRemija

pre 8 godina

@Rade Razumem šta hoćeš da kažeš, ali ako je Lebron najkorisniji igrač, što se potpuno slažem, logično je da je i njegov doprinos timu najveći. Kobijevi i Majklovi potezi su nesumnjivo lepši, ali Džejmsovi gabariti ne dozvoljavaju da to lepše izgleda kada on vodi loptu i ide na ulaz i sl...Zanimljivo je i da je Kobi trenutno na oko 25p prosečno u karijeri, dok je LBJ nešto preko 27. Ovo pišem iz razloga što se stvara utisak da je Kobi košgeter a Lebron valjda to nije već samo dodaje loptu?! Majkl je već druga priča, on je rođeni koš majstor, 30p u proseku ali treba reći i da ima najviše upućenih šuteva po meču u istoriji NBA, oko 23!
I da, koliko se sećam u onom meču kada je Rej Alen dao trojku, 20 sekundi pre toga je i LBJ dao trojku, čisto da se napiše

Memfis

pre 8 godina

@ o da Brajant je u najboljim danima igrao u petorci sa Kwame Braunom, Smushom Parkerom, Vujacicem i Odomom koji je jedini bio na NBA nivou. Davao je 60+ poena 5 meceva za redom, a nije se kao neki dogovorio, sa recimo Kidom i Dankanom, ajmo svi u isti tim. Sa takvom "ekipom" je igrao PO na duplo boljem zapadu. Cim je dosao Gasol usledila su 3 finala i 2 titule. Da je zapad duplo bolji pokazuje broj titula od 2000 do danas. Cak 10 su osvojile ekipe sa zapada (uskoro 11). Bilo bi i vise da se nisu udruzivale trojke na istoku (prvo u Bostonu, potom Majamiju). Finale Lebrona 2007. jeste veliki uspeh, ali je taj sampionski Detroit vec bio za staro gvozdje. 4:0 u finalu vidim ne pominjes...

Bojan

pre 8 godina

(Rade, 30. maj 2015 14:27)
umetnicki dojam je u ocima onoga koji gleda, taok da se tu necu raspravljati i komentar je realno na mestu, sem dela da su Kobi i Majkl mogli igrati drugacije da su hteli, rekao bih da nisu, to je u njihovoj prirodi bilo tako, kao sto je i ova racionalna igra u Lebronovoj prirodi, i njemu je nazalost trebalo 7-8 godina u ligi da shvati da ne treba da vija MJa nego da igra svoju igru i da tom igrom nije nista losiji od njega.
(Memfis, 30. maj 2015 14:54)
zanimljivo sto si odlucio da cepnes na 2000. Od 99 do 03 svih pet titula je uzeo zapad a u poslednjih 11 godina koliko je Lebron u ligi rezultat je 6-5 za zapad, sto ce reci, proslogodisnja titula Sparsa je dovela zapad u prednost, ako Klivlend sad dobije, rezultat je 6-6.

Sto se tice 2007, tesko se moze reci da je Detroit bio za staro gvozdje, bili su prvi u sezonskom delu na istoku i sa skorom 53-29, sto je dosta dobra, sa cime bi bili u vrhu i na zapadu. Detroit je i naredne godine igrao finale istoka sa tada mocnim Celticsima i njihovom velikom trojkom. A za finale, nema se tu puno sta reci, Spursi su bolja ekipa od Detroita, Lebron sa 22 godine dosao u veliko finale, on podbacio u odnosu na dotadasnji tok stvari i eto lagane pobede za SAS, no to ne umanjuje cinjenicu da je pokazao izuzetan nivo igre na putu do finala

Rade

pre 8 godina

(JeRemija, 30. maj 2015 15:34)

Kada sam rekao da je najkorisniji, pre svega sam mislio na statistički deo koji potenciraš, i u čemu sam saglasan. Ali, doprinos se u potpunosti ne može izračunati i to je ono što pokušavam da kažem, jer kada Kobi/Majkl krene na trojicu, pa iz rolinga da fadeaway mislim da to ubije svu petoricu protivničkih igrača, zapali/utiša halu, podigne donekle i saigrače...
Gabariti mu možda ne dozvoljavaju da nam oduzima dah ali ja mislim da je pre svega mentalitet. Čak mu i ova prepotencija loše stoji (a ovi su je tako dobro nosili). Jednostavno on je savršen timski igrač i lider. Ovi su bogovi, koji su se igrali košarke.
Moje mišljenje. Inače, navijam za Boston.

nikola

pre 8 godina

U sustini neki komentatori su sve izneli, samo bih se osvrnuo na 'odnos medija' za koju mislim da je na strani Lebrona sto se i vidi na 'the decision' epizodi reziranu od strane najjace medijske kuce Espn. Jedan od primera. Stavise mislim da kad Lebron bude dobar u clutch-u mnogo se veca fama pravi oko toga, ali kad Kobi to uradi onda se to isprati sa 'ok on to inace radi'. To nije medijska manipulacija vec se ocekuje od njega tako nesto, za taj osecaj je iskljucivo on zasluzan svojim igrama i umecem. Ipak ne smemo zaboraviti da se Kobi kalio u 'eri bekova' i bio marginalizovan u odnosu na Ajversona, Mekgrejdija, Pirsa, Alena, Hila, Hjustona, Sprivela, Marberija... A onda ih sve nadmasio.

Popovich

pre 8 godina

Prednost dajem GSW samo zato
sto oni imaju coveka koji moze da sacuva Lebrona, a to je Iguadala. A Curry-ja ne mogu da sacuvaju Deladenova i Irving.

nole

pre 8 godina

kako god ovo prwpotentno zvucalo,covek je kroz ovaj plejof dokaazao klasu u tri runde imao je naspram sebe vrhunske defanzivce,bredlija,batlera i kerol-milsap,dok kari ne toliko col,konli i teri,u mnogo me znaci i postavka odbrane obeju ekipa,gsw ima odb. spec. iguadala i barns cak i grin,dok ce samper juriti karija a irving ce ici na tomsona,posto igra vise zavisi od pleja.poz vise bih vole da klvd dobije posto lebron vuce ovaj tim a gsw igra brutalnu kosarku ali mislim da ce lebron motivisati ekipu da daju poslednji atom snage,tako da ocekujem u prvoj ili drugoj tekmi brejk,nadam se 7. mecu posto bi bilo uZBUDLJIVIJE

o da

pre 8 godina

@ Memfis Pa sta ima da ti spominjem 4:0? To sto su oni uopste bili tamo je cudo nevidjeno. Momak od 22 god odvuce celu jednu ekipu koja nema ama bas nista, ni igrace, titulu ni tradiciju, ni navijace, apsolutno nista.. Ali cinjenica je da je taj Dzejms apsolutno sam drzao Klivlend 7 god, gde su uvek vazili za opasnu ekipu, pogotovo na domacem terenu. Hteo je druze Dzejms da ostane u Klivlendu ukoliko mu uprava izadje u susret i napravi ekipu konkurentnijom za titulu-nisu mu to garantovali i otisao je.
Kazes nije Brajant isao: a zasto bi pitam ja tebe? Iz Sarlota odmah trejd u LA, i gde ces odatle? Dosao uz najboljeg centra, posle i najbolji trener, gde da ide? I cinjenica je da je sta god trazio to i dobio. Da ne nabrajam, samo pogledaj saigrace obojice do 2010 i sve ce ti biti jasno. A to sto je na vrhuncu karijere igrao sa balvanima i pokusao ono sto ne moze, to je cista njegova sujeta da pokaze da je najbolji, jer vec ima 3 titule i briga ga bas. Ali zato je postio godinama, dok kao sto sam rekao nije iskukao kod uprave dovodjenje nekoliko igraca za startnu postavu.

Ja jos jednom ponavljam i zavrsavam: i meni se vise svidja kako i Dzordan i Brajant izvode te graciozne suteve kako neko rece dole, i bolji su suteri od Dzejmsa definitivno, ali vi jednostavno morate da shvatite da je Dzejms generalno gledano, najkorisniji igrac koji je ikad igrao kosarku, all around igrac da budem precizniji.

A ovi sto ga oslovljavaju sa lechoke itd. nisu ni vredni pomena.

Delboy

pre 8 godina

pa cak i da igraju u izdanju kada su izgubili tekmu #4 protiv rockets-a (a izgubili su jedinu od 9!), cavsi mogu samo da im se priblize na nekih 10-ak koseva razlike. kako ce snaga i visina cavs-a da uspori i da dobije bar jednu protiv klupe, brzine i preciznosti?!?? 4:0, u najgorem 4:1 warriorsi

Bojan

pre 8 godina

(Rade, 30. maj 2015 16:54)
ali kad Kobi i Majkl krenu na trojicu, bace se i sutnu iz nemoguce pozicije i promase, onda to ubija njihove saigrace a dize protivnicke jer znaju da ne moraju da brane 5 igraca vec jednu budalu koja se ispucava. Kobi je tako ubio svoju ekipu 2004. u finalu, i jedan dream-team nije dosao do titule. A zatim je par sezona sa Lejkersima visio oko sredine tabele dok nije naucio da ne moze sve sam. Kao i Majkl koji je slicnu torturu prosao sa Bostonom (bez ijedne pobede u 6 meceva u plejofu) i Detroitom (3 uzastopna ispadanja)
(nikola, 30. maj 2015 16:59)
Kobi marginalizovan? Kada? Prvi mec protiv Cikaga kada je igrao 97 najavljivan je kao Majklov naslednik, tesko da se tu moze tvrditi da nije medijski najavljivan odmah kao veliki igrac. I od svih navedenih jedino se do prve polovine prethodne decenije tvrdilo da Ajverson bolji igrac (sto tada i jeste bilo tacno), a da su on Mekgrejdi i Karter na slicnom nivou.
(Memfis, 30. maj 2015 16:45)
mozes da cepnes 2003. i da kazes, od pocetka Lebronove ere, sto je mnogo realnije jer analiziramo njegovu karijeru.
No, nikad nisam sporio da je zapad jaci, i to nezavisno od toga u kojoj su konferenciji zavrsavale titule. Bio je zapad jaci i 90ih, ali nijedna od tih ekipa nije imala resenje za Cikago.

shazam

pre 8 godina

@GM
Puno si se raspisao prijatelju, ali nisi ubo ama baš ništa.Što bi se reklo, velik promet, zarada nikakva.Igrao Irving ili ne, GSW je bolja momčad, a individualno su jači na pozicijama 1, 2, 4 i 5, i uzme li Cleveland titulu, vjeruj mi, bit će to najveće iznenađenje u NBA finalima još od tko zna kada.
GSW-Cleveland 4-1.
(Dvoranski polo, 30. maj 2015 09:45)

Japjap.

Memfis

pre 8 godina

@o da @Bojan Nije uopste problem sto je Lebron napustio Klivlend, nemam nista protiv. Stvar je u tome da se sa jos 2 all-stara dogovorio da smanje zahteve da bi svi igrali u istom timu i dominirali. E to je glupo i po mom misljenju nesportski.
Drugo, budite sigurni da Brajant nije zeleo da igra sa Smushom Parkerom i Kwame Braunom. Niko nije glup da ocekuje sa njima u petorci titulu.
A snagu zapada sam potencirao jer te 2007. Lebron ne bi prismrdeo finalu da je igrao na zapadu. Napisao sam, ponovicu, to finale JE VELIKI USPEH, ali kad izgubis u njemu 4:0 jasno je da u to finale nikada ne bi usao sa zapada. Mouce je da bi taj isti Lebron, sa istim timom ispao vec u prvom kolu...

Bojan

pre 8 godina

(Memfis, 31. maj 2015 11:59)
mislim da malo plitko posmatras stvari. 95 je Hjuston pocistio Orlando, ali tesko da bilo ko moze tvrditi da taj Orlando ne bi bio sam vrh zapada i sigurno bi bio bolje plasiran od Hjustona u regularnom delu. Naravno da ne bi usao u finale sa zapada, jer bi tamo ispao ranije od eventualnog sampiona, ali finale konferencije je sasvim realno. Jednostavno je Hjustonu odgovarao taj matchup gde Shaq nije imao resenja za Hakima i to je odlucilo seriju.
Slicno, taj Klivlend, nosen Lebronom ne bi usao 100% u finale sa zapada, te godine su tu bile bar 3 ekipe bolje od Klivlenda, Dalas, San Antonio, Finiks, ali i na istoku je realno Detroit bio bolji od Klivlenda (Detroit sigurno ne bi bio pociscen u finalu). No verujem da bi Klivlend bez problema bio u polufinalu konferencije na zapadu, sto uz malo srece u rasporedu (ispadanje Dalasa u prvoj rundi) moze da dovede i do finala konferencije.

Memfis

pre 8 godina

Ne posmatram plitko, u tom trenutku 2007 odnos zapad istok je bio tih 4:0, realno. Moguce je naravno i da na zapadu ima jedna dominantna ekipa, a na istoku mnogo pristojnih pa da 4:0 ne znaci da je zapad bolji, ali je 2007. apsolutno sve bilo na strani zapada. U sustini smo se razumeli, na zapadu tesko da bi s onim timom dosao i do finala konf, za veliko finale, ne bi imao sanse.

GM

pre 8 godina

Karija licno moze da zaustavi Lebron. Od njega brzi, jaci, visi nije.
Ima brz izbacaj lopte, ali ako bude sutirao stalno preko nekog viseg od sebe, tesko da ce imati dobre procente suta. A, tu je i Sampert da odmeni kada LBJ izadje iz igre.

Na Zapadu se odbrana igra na ivici ne igranja, tako da kada se uzme u obzir kompletna ekipa Voriorsa i duzina klupe, jos na pocetku se znalo da uzimaju Zapad gotovo izvesno.
Istok je vec tvrdja kosarka i Kavsi koji nisu krenuli sezonu dobro, na ovaj nacin je privode kraju, da ce imati mnogo vece sanse da osvoje titule nego sto se cinilo u bilo kom trenutku.
Dva ruki trenera, jednom je stalo samo do napada, a drugi zna kako se igra odbrana...

Kavsi imaju prednost unutra, spolja Lebron prevaga, JR moze da utrpa isto koliko i Tompson bez problema sto je pokazano, jedino na pleju Voriorsi imaju MVP Karija, iako se zna sta moze da uradi i Irving, koji usput ima i bolju odbranu.

Sve u svemu, Voriorsima je jedina nada kao i mnogo puta do sada ludacki procenat suta za tri poena i prednost domaceg terena koja tesko da ima uticaj na njih kada igraju puni-pucaj kosarku, dok se ostrale i krupne i sitne stavke na strani Kavsa.

Najveci problem za nas ovde sto se svi mecevi igraju od 3 ujutru, sem najvise dva od 2 ako ode u 6-7 meceva.

JeRemija

pre 8 godina

@shady Vrlo mi je interesantno kako se ljudi uhvate za neko mišljenje i non stop ga ponavljaju valjda misleći da će tako vremenom to postati istina. Lenard mi je strašno gotivan igrač, ali voleo bih da mi neko objasni kada je to Kavai zaustavio i rasturio LBJ u odbrani? Svi pominju prošlogodišnje Finale a u njemu je Lebron odigrao odlično, osim ako neko smatra da 28-8-4 i 57% iz igre nije neki učinak i da ga je Lenard zaustavio?! Niko ne pominje da su Boš i pogotovo Vejd tu potpuno podbacili, već mnogi kao papagaji ponavljaju mantru Lenard zaustavio Lebrona?! Baš ga je sačuvao...Ista priča kao sa ubeđenjem da je Kobi bolji clutch od LBJ što nema veze sa vezom, ljudi imate svi google pa za minut možete naći sve te podatke. Nemojte pisati napamet.
PS. Karija jeste jako teško čuvati ali ipak mislim da je Lebron još nezgodniji

Dule

pre 8 godina

Najgori playoff u poslednjih 10 godina, najdosadnije utakmice. Chicago-cleveland, katastrofa serija. Jedino sas-lac u prvoj rundi moglo da se gleda, sve ostalo katastrofa.

petarczv

pre 8 godina

Kawai jeste zaustavio LBJ u finalnoj seriji u prvoj a pogotovo trecoj prelomnoj utakmici u seriji kad je samozvani kralj za 40min ubacio za njegove standarde samo 22p a primio u odbrani od tog istog leonarda 29...Odusevljavaju me statisticari (navijaci lbj)u 5 utakmici serije LBJ je igrao cak 42 minuta iako je utakmica odavno bila resena a razlika u poslednjoj cetvrtini bila +20 tad je samoprozvani kralj postigao i najvise poena u seriji zato sto se kawai uveliko odmarao na klupi i pripremao za slavlje...Tako da jeremija dzabe ti sva statistika,svi nba strucnjaci i analiticari(mislim pravi) su kao presudni faktor te finalne serije naznacili odbranu kawaia nad lbj...A to sto je ovaj bio u igri kad je serija vec bila resena silovao kako bi rusio neke rekorde govori samo o njemu i komplexima koje ima...

petarczv

pre 8 godina

@jeremija kawai je zaustavio lebrona u finalnoj seriji. Kad vec tako slepo gledas statistiku (kao i uvek) zasto nisi primetio da je lbj odigrao 24minuta vise u finalnoj seriji od leonarda...to je cela polovina utakmice...znaci da je lebron dobar deo svojih poena postigao dok kawai nije bio u igri. Jedina utakmica u seriji kada su imali jednak broj minuta u igri bila je utakmica broj 3 (oboje po 37min) tada je lbj imao samo 22p. Kako povrsno ti gledas na kosarku to je neverovatno. Svi strucnjaci su proglasili kawaia i njegovu odbranu nad lbj kao kljucnu u osvajanju prstena ali ti cuveni jeremija se neslazes sa tim. Cuveni jeremija koji je mrtav ladan pred playoff izjavio da ce perkins biti x factor u playoffu za cavalirse?!?!

I da ja sam prognozirao da ce SAS stici daleko u PO ali nije im se dalo ispali nesrecno u sedmoj utakmici u poslednjoj sekundi ali su u tih sedam utakmica pokazali sa clipersima bolju i zanimljiviju kosarku nego sve ostale clivlendove zajedno.

nema kraja nasoj ljubavi

pre 8 godina

zaustavio ga Kawhi Leonard a on covek u finalu prosle godine imao 28.5 ppg uz 56%suta iz igre... Kakav bi mu ucinak onda da ga nije zaustavio Leonard?

nikola

pre 8 godina

'Kobi bolji clutch od LBJ što nema veze sa vezom'. Batali me tih statistickih gluposti Jeremija. Gde su zivi dokazi? U zadnjih 15-tak godina treneri su Kobija birali u 90% slucajeva kao igraca kojem bi dali odlucujuci sut za pobedu, i to je pobedjivao konkurenciju ubedljivo, to i najveci laici znaju, tipa za Kobija glasa 80% trenera a drugi na listi tek 10%(!!!), Lebron cesto nije bio ni u prvih pet(!!!). Ne znam da li si to znao Jeremija?? Razumem ja da ti je krivo sto je Kobi sinonim za 'clutch' a tvoj ljubimac za 'travel' his travelness' 'crab-dribble' 'lechoke'... Za tvoju utehu, praksa da Kobi vise nije medju najboljim u clutch-u traje oko tri-cetiri godine, mahom zbog povreda i zbog Lilarda, Vestbruka... Uostalom, you tube vrvi od Kobijevih klipova sa sutevima za pobedu. Pa slobodno pogledaj materijal.

Jezekilj

pre 8 godina

Ovo je LeBronova navlakuša da se Kari opusti, a onda da ga svedu na ispod 20 poena. Stef se itekako može čuvati. Na isti način na koji su Lejkersi čuvali Peđu u onom čuvenom finalu Zapada. Vršili su pritisak na loptu prije izbačaja. A čak i da on ubaci svojih 30 poena, Kavsi su se pokazali kao jedan ekstremno prilagodljiv tim na svačiju igru, tako da dajem male šanse Ratnicima. Uzeće max. jednu utakmicu. Titula ide u Ohajo.

Dvoranski polo

pre 8 godina

@GM
Puno si se raspisao prijatelju, ali nisi ubo ama baš ništa.Što bi se reklo, velik promet, zarada nikakva.Igrao Irving ili ne, GSW je bolja momčad, a individualno su jači na pozicijama 1, 2, 4 i 5, i uzme li Cleveland titulu, vjeruj mi, bit će to najveće iznenađenje u NBA finalima još od tko zna kada.
GSW-Cleveland 4-1.

Miša

pre 8 godina

Stvarno neverovatna izjava!! Čak i da je kompletna istina..
Nikad nisam voleo James-a, ali imam veliko poštovanje prema njegovim igračkim kvalitetima.
E, pa tek sada ne mogu da ga podnesem!

Popovich

pre 8 godina

Prednost dajem GSW samo zato
sto oni imaju coveka koji moze da sacuva Lebrona, a to je Iguadala. A Curry-ja ne mogu da sacuvaju Deladenova i Irving.

JeRemija

pre 8 godina

Nikola care, evo ti živih dokaza da je LBJ bolji clutch od Kobija, pošto volim da pišem argumentovano za razliku od mnogih koji na osnovu subjektivnog osećaja iznose svakakve neistine.http://swishnba.com/tag/the-truth-about-kobe-in-the-clutch/ Na tom linku imaš lepo, jednostavno objašnjeno. Pogotovo je Lebron bolji kada dođe plej of, što je itekako važno.
Zanimljivo je Petre kako si se uhvatio za taj jedan meč u kojem je LBJ ubacio 22p, a ne gledaš Finale u globalu. Slažem se da je Kavai odigrao dobru odbranu na njemu, ali nije ga baš potpuno zaustavio. Ranije sam i pisao da on i Batler jesu najnezgodniji Džejmsovi čuvari. Ključ poraza Majamija nije u Lenardovom "zaustavljanju" LBJ već što su Vejd i Boš odigrali kao najgori amateri ali to ne pominješ. Što se tiče Perkinsa, sačekajmo da prođe Finale, možda čovek i bude imao nekih kvalitetnih minuta. Faktor x je za sada Delavedova, ali to niko živ nije mogao da predvidi. Uhvatio si se za tu moju prognozu, a ne na primer za to što sam rekao da će Kavsi i Voriorsi lagano proći u Finale sa po 4-1 još pre početka tih mečeva, ili ti nije interesantno što sam rekao da će Klipersi proći Sparse, a ne zanima te ni to što sam hvalio Deandrea kada ga je 99% ljudi pljuvalo, a on čovek 3. najbolji defanzivac, najbolji skakač, i u prvoj defanzivnoj petorci NBA. Takođe ne pominješ ni igre Ronda, za koga sam tvrdio da ne može da priđe Irvingu i da je on svoje najbolje već odigrao, što se sada i vidi...Imaš selektivno pamćenje Pero.

o da

pre 8 godina

nastavak

Brajant, 3 titule mu doneo O Nil, najdominantniji centar u istoriji NBA kosarke, i jedan od najboljih. Isti taj O Nil donosi titulu vasem velikanu Vejdu koji bi da nije njega imao 0 (slovima: krompir) titula do tada i jos veci krompir da nije igrao sa Dzejmsom. Ostale titule velicanstveni Brajant osvaja kad je kod Vesta iskukao roster kakav je hteo, sa dovodjenjem Gasola, Arize itd.. Kad je tako mocan igrac zasto nije osvajao sa Slavom Medvedenkom, Kvame Braunom, ili preciznije, zasto nista znacajnije nije uradio sa njima? Jednostavno, ne moze. Dzejms je kroz plej of i finala vukao igrace kao sto su Bubi Gibson, Entoni Parker, Mo Vilijams, Delonte Vest, i ne mogu vise da se setim, ali njihova kosarka je stala od kad ne igraju sa Dzejmsom i nema ih ni na mapi.

Tako da ta vasa prepucavanja okacite macku o rep, Brajant je bolji suter i samo to, Dzejmsu ne moze ni da primirisi kao kompletan igrac i lider.

@ aca Iz Ouklenda.

beli real

pre 8 godina

https://m.youtube.com/watch?v=k3GQzUDKMOU

Ovo je za one koji vele da ga leonard nije zaustavio u finalu i za one koji su proslogodisnje finale pratili preko flashscore-a i slicnih aplikacija. Kaj je najbolje od svega ovo je samo mali dio toga iliti 'best of'. Defanzivno ga je Kawhi pojeo.

Tea New York

pre 8 godina

Uzivacemo u finalu to je sigurno.Mislim da ce biti vrlo neizvesno,moguce svih 7 utakmica.

P.S.Dosao je i kraj za moje N.Y.Rangers.7 mec u Madisonu 0:2,cestitke za Tampa Bay zasluzeno idu u finale.Cestitke na prognozi za Marka koji je bio siguran u prolaz Tampe.Meni je zao sto je bio u pravu,ali respect za prognozu.Puno vam hvala na objavljivanju podrske za Rangers,sada mirno pratimo finale NBA,puno vas pozdravljam

Bojan

pre 8 godina

(shady, 29. maj 2015 23:09)
Lebron James u plejof karijeri
27.9 poena 48% suta 8.6 skokova 6.6 asistencija 3.5 izgubljenih
protiv Lenarda
26.5 poena 49% suta 9.6 skokova 5.8 asistencija 3.1 izgubljena lopta
razlike su na nivou statistickih gresaka.

Lebron polako postaje malo nadobudan, ne stoji mu to kao Kobiju i Majklu kojima je to prirodno stanje, ali valjda milsi da na taj nacin podize samopouzdanje sebi i saigracima, ali i gradi imidz u javnosti nedodirljivog kosarkasa, sto on svakako jeste, no, nismo navikli na ovo ponasanje od njega.

Rade

pre 8 godina

(JeRemija, 30. maj 2015 10:18)

Kobi je umetnik. Njegovi clutch šutevi (sa jedne noge, sa leđima u autu, preko tri igrača...) su umetnost, njegovi pokreti, ulazi, pa i asistencije (one za Gasola pogotovo) su nešto što oduševljava, ostavlja bez daha. LeBron je igrač koji se vodi razumom (doda poslednji šut najboljem šuteru lige u utakmici za titulu, asistira kad ga pokušaju udvojiti (što kaže Radojević: pravovremena asistencija), kuca preko Džejson Terija, počne sa ulazima kad krene utakmicu sa 0/10...). I on jeste najkorisniji(!) igrač lige ikada. Ali majstore, za Kobea, Džordana, Medžika, Hakima (...) ne postoje nagrade da definišu njihov doprinos.
I da (pošto se ovo uvek ponavlja), stvar asistencija Kobija i Džordana je stvar njihove odluke da ne asistiraju, već da daju koševe. Mogli su oni to mnogo više i mnogo bolje, ali to jednostavno nisu želeli.

Delboy

pre 8 godina

pa cak i da igraju u izdanju kada su izgubili tekmu #4 protiv rockets-a (a izgubili su jedinu od 9!), cavsi mogu samo da im se priblize na nekih 10-ak koseva razlike. kako ce snaga i visina cavs-a da uspori i da dobije bar jednu protiv klupe, brzine i preciznosti?!?? 4:0, u najgorem 4:1 warriorsi

nole

pre 8 godina

kako god ovo prwpotentno zvucalo,covek je kroz ovaj plejof dokaazao klasu u tri runde imao je naspram sebe vrhunske defanzivce,bredlija,batlera i kerol-milsap,dok kari ne toliko col,konli i teri,u mnogo me znaci i postavka odbrane obeju ekipa,gsw ima odb. spec. iguadala i barns cak i grin,dok ce samper juriti karija a irving ce ici na tomsona,posto igra vise zavisi od pleja.poz vise bih vole da klvd dobije posto lebron vuce ovaj tim a gsw igra brutalnu kosarku ali mislim da ce lebron motivisati ekipu da daju poslednji atom snage,tako da ocekujem u prvoj ili drugoj tekmi brejk,nadam se 7. mecu posto bi bilo uZBUDLJIVIJE

Memfis

pre 8 godina

@ o da Brajant je u najboljim danima igrao u petorci sa Kwame Braunom, Smushom Parkerom, Vujacicem i Odomom koji je jedini bio na NBA nivou. Davao je 60+ poena 5 meceva za redom, a nije se kao neki dogovorio, sa recimo Kidom i Dankanom, ajmo svi u isti tim. Sa takvom "ekipom" je igrao PO na duplo boljem zapadu. Cim je dosao Gasol usledila su 3 finala i 2 titule. Da je zapad duplo bolji pokazuje broj titula od 2000 do danas. Cak 10 su osvojile ekipe sa zapada (uskoro 11). Bilo bi i vise da se nisu udruzivale trojke na istoku (prvo u Bostonu, potom Majamiju). Finale Lebrona 2007. jeste veliki uspeh, ali je taj sampionski Detroit vec bio za staro gvozdje. 4:0 u finalu vidim ne pominjes...

o da

pre 8 godina

nikola i petarczv

Vi veze sa kosarkom nemate, samo se davite u vasoj ljubomori prema Dzejmsu.
Bez statistike, u kojoj vam je uzgred Jeremija zapusio usta, da li ste vi tog Dzejmsa gledali od 2003 do 2010 (ili ga samo mrzite od kad je otisao u Majami a culi ste pre toga ima neki Dzejms u NBA) ili vam nije dala mama da do kasno ostajete budni jer ste morali u skolu ujutro? To sto je on tada radio sa vucibatinama od saigraca kakve je imao Brajant ne moze ni u mislima, sto je on i dokazao a o tome cu kasnije. Jordana necu spominjati da ne bih zvucao kao izvesni NastyB (sta bi bilo kad bi bilo) mada takve bravare u ekipi ne bi ni on nigde odveo. Pa posto ti Nikola preporucujes da pogledamo Brajantove klipove, izvoli slobodno pogledaj sta je Dzejms radio do 2010 u Klivlendu, sa posebnim osvrtom na seriju sa Orlandom, pa onda sa Detroitom kojem daje 25 vezanih poena u clutchu, i to onom sampionskom Detroitu, u gostima.

Dax

pre 8 godina

Koliko samo ne gotivim, ali je strasan igrac. Jednostavno fizicki predominantan!! Ima u NBA-u dosta takvih, snaznih likova ali niko nema koordinaciju pa i brzinu koju ima Lebron za takvu gradju, zato i bolji od ostalih.. Ipak, voleo bi da GS osvoji, bili su najbolji ove godine :)

cmnhfc

pre 8 godina

u pravu je, neko je ovde isto lepo zakljucio da je najbolje pustiti lebrona\karija\hardena\itd da daju svojih 35 a odseci ostatak tima, e sad to ce biti teze sa gsw jer imaju i iguodalu, tompsona, grina, bukvalno svako moze pogodi, a u cle je tu samo irving i jr i sampert ako ih krene..mislim da bi atlanta i dobila da su malo manje skuplajli na lbj a vise cuvali delanvefovu koji im je utrpao ko zna kolko trojki

Rale

pre 8 godina

Svaka cast Lebronu sto je skoro sam uveo tim u finale,ali sada mislim da je nemoguce da osvoje protiv ekipe sa zapada. Neko rece da je GS bolji samo na pleju. Uh covece,pa samo je Lebron bolji na svojoj poziciji od recimo Barnsa,sve ostalo ide na stranu Ratnika. Nije ovo neka bezidejna Atlanta,ili Bulsi bez sutera,Boston da ne spominjem. Ovo je najbolja ekipa u NBA,sa najduzom klupom i pokazali su da su zreli za prsten. Svako ko kaze da Blat ima vise iskustva kao trener gresi. Ker je ucio od Fila i Grega,kud ces bolje mentore! Moja prognoza je ravnopravna borba u prvih par meceva,a posle GS ubrzava i resava u 6 meceva.

JeRemija

pre 8 godina

@Rade Razumem šta hoćeš da kažeš, ali ako je Lebron najkorisniji igrač, što se potpuno slažem, logično je da je i njegov doprinos timu najveći. Kobijevi i Majklovi potezi su nesumnjivo lepši, ali Džejmsovi gabariti ne dozvoljavaju da to lepše izgleda kada on vodi loptu i ide na ulaz i sl...Zanimljivo je i da je Kobi trenutno na oko 25p prosečno u karijeri, dok je LBJ nešto preko 27. Ovo pišem iz razloga što se stvara utisak da je Kobi košgeter a Lebron valjda to nije već samo dodaje loptu?! Majkl je već druga priča, on je rođeni koš majstor, 30p u proseku ali treba reći i da ima najviše upućenih šuteva po meču u istoriji NBA, oko 23!
I da, koliko se sećam u onom meču kada je Rej Alen dao trojku, 20 sekundi pre toga je i LBJ dao trojku, čisto da se napiše

Rade

pre 8 godina

(JeRemija, 30. maj 2015 15:34)

Kada sam rekao da je najkorisniji, pre svega sam mislio na statistički deo koji potenciraš, i u čemu sam saglasan. Ali, doprinos se u potpunosti ne može izračunati i to je ono što pokušavam da kažem, jer kada Kobi/Majkl krene na trojicu, pa iz rolinga da fadeaway mislim da to ubije svu petoricu protivničkih igrača, zapali/utiša halu, podigne donekle i saigrače...
Gabariti mu možda ne dozvoljavaju da nam oduzima dah ali ja mislim da je pre svega mentalitet. Čak mu i ova prepotencija loše stoji (a ovi su je tako dobro nosili). Jednostavno on je savršen timski igrač i lider. Ovi su bogovi, koji su se igrali košarke.
Moje mišljenje. Inače, navijam za Boston.

Bojan

pre 8 godina

(petarczv, 30. maj 2015 07:20)
kako ti momak lupas
gledao sam ceo mec i Lebron je najveci deo svog ucinka imao na startu meca kada je igrao sam protiv cele ekipe Spursa u napadu, SAS nije odustajao od svoje taktike, polako ga je sve to umaralo jer nije imao adekvatnu podrsku i kad je on malo posustao, SAS je otisao na 10-15 razlika. Postigao je 17 poena u prvoj cetvrtini, skoro sve preko Lenarda i bio jedini razlog sto su vodili 27-22 nakon nje. U drugoj cetvrtini je malo pauzirao, malo usporio i eto preokreta
(nikola, 30. maj 2015 04:31)
upravo tako, Kobe uopste nije bolji clutch od Lebrona, cak ni od nekoliko drugih igraca, to je sve realno posledica odnosa medija prema odredjenim situacijama, ali i Kobija, koji je u fazonu "if I miss, so what", dok na Lebronu imas grizu savesti i primeti se da ga jede to sto nije uspeo da donese pobedu svojoj ekipi, i ljudi pamte te reakcije, privlaci ih vise Kobijev samouvereni stav.

nikola

pre 8 godina

U sustini neki komentatori su sve izneli, samo bih se osvrnuo na 'odnos medija' za koju mislim da je na strani Lebrona sto se i vidi na 'the decision' epizodi reziranu od strane najjace medijske kuce Espn. Jedan od primera. Stavise mislim da kad Lebron bude dobar u clutch-u mnogo se veca fama pravi oko toga, ali kad Kobi to uradi onda se to isprati sa 'ok on to inace radi'. To nije medijska manipulacija vec se ocekuje od njega tako nesto, za taj osecaj je iskljucivo on zasluzan svojim igrama i umecem. Ipak ne smemo zaboraviti da se Kobi kalio u 'eri bekova' i bio marginalizovan u odnosu na Ajversona, Mekgrejdija, Pirsa, Alena, Hila, Hjustona, Sprivela, Marberija... A onda ih sve nadmasio.

qwert

pre 8 godina

Nije ovo igra 1 na 1 pa da vi odlucujete. Pitaju se i Irving, Tompson, Green, Smith. Po meni, seriju dobija onaj cija klupa odigra bolje. A GSW ima bolju klupu. Klivlend na klupi ima starce Mariona, Millera i Jonesa od cega prva dva do sad nisu igrali vise od 5 minuta. Od zamena jedino Dellavedova izgleda dobro. Perkins je drvo bio i ostao. A GSW na klupi ima bivse all star igrace Davida Leea i Iguodalu. Tu su i Barbosa, Livingston, Speights. Ezeli u prosloj utakmici isto pokazao da moze da se racuna na njega. Plus, GSW ima MVpa, drugog kandidata za odbrambenog igraca godine (trebao je da bude prvi, cak je i imao najvise glasova za prvo mesto). Imaju Tompsona koji je najbolji bek kad u racunicu ubacimo i odbranu.

buki

pre 8 godina

@shady
Superstarove kao LBJ ili Curry je nemoguce spustiti ispod 25-30 poena. Ako zelite da ih dobijete morate maksimalno limitirati ucinak njegovih saigraca kao sto je uradio Greg prosle godine i razbio Majami. Lebron je igrao odlicno, ali jje defanziva bila usredsredjena na ostale igrace majamija

Bojan

pre 8 godina

(Rade, 30. maj 2015 14:27)
umetnicki dojam je u ocima onoga koji gleda, taok da se tu necu raspravljati i komentar je realno na mestu, sem dela da su Kobi i Majkl mogli igrati drugacije da su hteli, rekao bih da nisu, to je u njihovoj prirodi bilo tako, kao sto je i ova racionalna igra u Lebronovoj prirodi, i njemu je nazalost trebalo 7-8 godina u ligi da shvati da ne treba da vija MJa nego da igra svoju igru i da tom igrom nije nista losiji od njega.
(Memfis, 30. maj 2015 14:54)
zanimljivo sto si odlucio da cepnes na 2000. Od 99 do 03 svih pet titula je uzeo zapad a u poslednjih 11 godina koliko je Lebron u ligi rezultat je 6-5 za zapad, sto ce reci, proslogodisnja titula Sparsa je dovela zapad u prednost, ako Klivlend sad dobije, rezultat je 6-6.

Sto se tice 2007, tesko se moze reci da je Detroit bio za staro gvozdje, bili su prvi u sezonskom delu na istoku i sa skorom 53-29, sto je dosta dobra, sa cime bi bili u vrhu i na zapadu. Detroit je i naredne godine igrao finale istoka sa tada mocnim Celticsima i njihovom velikom trojkom. A za finale, nema se tu puno sta reci, Spursi su bolja ekipa od Detroita, Lebron sa 22 godine dosao u veliko finale, on podbacio u odnosu na dotadasnji tok stvari i eto lagane pobede za SAS, no to ne umanjuje cinjenicu da je pokazao izuzetan nivo igre na putu do finala

Bojan

pre 8 godina

(Rade, 30. maj 2015 16:54)
ali kad Kobi i Majkl krenu na trojicu, bace se i sutnu iz nemoguce pozicije i promase, onda to ubija njihove saigrace a dize protivnicke jer znaju da ne moraju da brane 5 igraca vec jednu budalu koja se ispucava. Kobi je tako ubio svoju ekipu 2004. u finalu, i jedan dream-team nije dosao do titule. A zatim je par sezona sa Lejkersima visio oko sredine tabele dok nije naucio da ne moze sve sam. Kao i Majkl koji je slicnu torturu prosao sa Bostonom (bez ijedne pobede u 6 meceva u plejofu) i Detroitom (3 uzastopna ispadanja)
(nikola, 30. maj 2015 16:59)
Kobi marginalizovan? Kada? Prvi mec protiv Cikaga kada je igrao 97 najavljivan je kao Majklov naslednik, tesko da se tu moze tvrditi da nije medijski najavljivan odmah kao veliki igrac. I od svih navedenih jedino se do prve polovine prethodne decenije tvrdilo da Ajverson bolji igrac (sto tada i jeste bilo tacno), a da su on Mekgrejdi i Karter na slicnom nivou.
(Memfis, 30. maj 2015 16:45)
mozes da cepnes 2003. i da kazes, od pocetka Lebronove ere, sto je mnogo realnije jer analiziramo njegovu karijeru.
No, nikad nisam sporio da je zapad jaci, i to nezavisno od toga u kojoj su konferenciji zavrsavale titule. Bio je zapad jaci i 90ih, ali nijedna od tih ekipa nije imala resenje za Cikago.

o da

pre 8 godina

@ Memfis Pa sta ima da ti spominjem 4:0? To sto su oni uopste bili tamo je cudo nevidjeno. Momak od 22 god odvuce celu jednu ekipu koja nema ama bas nista, ni igrace, titulu ni tradiciju, ni navijace, apsolutno nista.. Ali cinjenica je da je taj Dzejms apsolutno sam drzao Klivlend 7 god, gde su uvek vazili za opasnu ekipu, pogotovo na domacem terenu. Hteo je druze Dzejms da ostane u Klivlendu ukoliko mu uprava izadje u susret i napravi ekipu konkurentnijom za titulu-nisu mu to garantovali i otisao je.
Kazes nije Brajant isao: a zasto bi pitam ja tebe? Iz Sarlota odmah trejd u LA, i gde ces odatle? Dosao uz najboljeg centra, posle i najbolji trener, gde da ide? I cinjenica je da je sta god trazio to i dobio. Da ne nabrajam, samo pogledaj saigrace obojice do 2010 i sve ce ti biti jasno. A to sto je na vrhuncu karijere igrao sa balvanima i pokusao ono sto ne moze, to je cista njegova sujeta da pokaze da je najbolji, jer vec ima 3 titule i briga ga bas. Ali zato je postio godinama, dok kao sto sam rekao nije iskukao kod uprave dovodjenje nekoliko igraca za startnu postavu.

Ja jos jednom ponavljam i zavrsavam: i meni se vise svidja kako i Dzordan i Brajant izvode te graciozne suteve kako neko rece dole, i bolji su suteri od Dzejmsa definitivno, ali vi jednostavno morate da shvatite da je Dzejms generalno gledano, najkorisniji igrac koji je ikad igrao kosarku, all around igrac da budem precizniji.

A ovi sto ga oslovljavaju sa lechoke itd. nisu ni vredni pomena.

Brofasa

pre 8 godina

Kavai možda jeste usporio, ali sigurno nije zatvorio Lebrona (oko 28ppg, 8rpg u finalnoj seriji protiv SAS). Interesantno je da sve zavisi ne od LBJ/Karija- ova dvojca će verovatno dominirati, već od partija Smita/Šamperta/Irvinga na jednoj, i Grina/Tompsona/Igoudale na drugoj strani.

Aleksa

pre 8 godina

Majkl na Kariju, Skoti/Denis na LeBronu :)
Šalu na stranu, LeBrona je teško čuvati, trenutno u ligi nema igrača koji može da ga spusti ispod 25 poena. Sa Karijem je slična priča, brz je, handling nadrealan, stepback i šut među najboljima ikada. Jedva čekam prvi meč.

pukovnik mortimor

pre 8 godina

nema mnogo smisla ova izjava ali ajde razumeli smo ga .

bice dobro finale odlucivace takozvani "rol igraci". lebron i kari ce isporuciti svoje.

Memfis

pre 8 godina

Na 2000. sam cepnuo jer je to bio pocetak post-Jordan ere ('99 u stvari, kad je opet tim sa zapada osvojio, ali sam zaokruzio na pocetak novog milenijuma). Svako ko ne prihvata da je zapad jaci (kako danas, tako i prethodnih 15 godina) je ili previse subjektivan ili jednostavno glup (ti si previse subjektivan). Evo ti primer ove sezone. SVAKA ekipa sa zapada imala je bolji skor od ekipe sa istoka koja je na istoj poziciji. Jedino su NY i Minesota bili izjednaceni. Te pobede "zapadnjaci" nisu nabijali protiv Metalca i Konstantina...

Memfis

pre 8 godina

@o da @Bojan Nije uopste problem sto je Lebron napustio Klivlend, nemam nista protiv. Stvar je u tome da se sa jos 2 all-stara dogovorio da smanje zahteve da bi svi igrali u istom timu i dominirali. E to je glupo i po mom misljenju nesportski.
Drugo, budite sigurni da Brajant nije zeleo da igra sa Smushom Parkerom i Kwame Braunom. Niko nije glup da ocekuje sa njima u petorci titulu.
A snagu zapada sam potencirao jer te 2007. Lebron ne bi prismrdeo finalu da je igrao na zapadu. Napisao sam, ponovicu, to finale JE VELIKI USPEH, ali kad izgubis u njemu 4:0 jasno je da u to finale nikada ne bi usao sa zapada. Mouce je da bi taj isti Lebron, sa istim timom ispao vec u prvom kolu...

Memfis

pre 8 godina

Ne posmatram plitko, u tom trenutku 2007 odnos zapad istok je bio tih 4:0, realno. Moguce je naravno i da na zapadu ima jedna dominantna ekipa, a na istoku mnogo pristojnih pa da 4:0 ne znaci da je zapad bolji, ali je 2007. apsolutno sve bilo na strani zapada. U sustini smo se razumeli, na zapadu tesko da bi s onim timom dosao i do finala konf, za veliko finale, ne bi imao sanse.

Bojan

pre 8 godina

(Memfis, 31. maj 2015 11:59)
mislim da malo plitko posmatras stvari. 95 je Hjuston pocistio Orlando, ali tesko da bilo ko moze tvrditi da taj Orlando ne bi bio sam vrh zapada i sigurno bi bio bolje plasiran od Hjustona u regularnom delu. Naravno da ne bi usao u finale sa zapada, jer bi tamo ispao ranije od eventualnog sampiona, ali finale konferencije je sasvim realno. Jednostavno je Hjustonu odgovarao taj matchup gde Shaq nije imao resenja za Hakima i to je odlucilo seriju.
Slicno, taj Klivlend, nosen Lebronom ne bi usao 100% u finale sa zapada, te godine su tu bile bar 3 ekipe bolje od Klivlenda, Dalas, San Antonio, Finiks, ali i na istoku je realno Detroit bio bolji od Klivlenda (Detroit sigurno ne bi bio pociscen u finalu). No verujem da bi Klivlend bez problema bio u polufinalu konferencije na zapadu, sto uz malo srece u rasporedu (ispadanje Dalasa u prvoj rundi) moze da dovede i do finala konferencije.

shazam

pre 8 godina

@GM
Puno si se raspisao prijatelju, ali nisi ubo ama baš ništa.Što bi se reklo, velik promet, zarada nikakva.Igrao Irving ili ne, GSW je bolja momčad, a individualno su jači na pozicijama 1, 2, 4 i 5, i uzme li Cleveland titulu, vjeruj mi, bit će to najveće iznenađenje u NBA finalima još od tko zna kada.
GSW-Cleveland 4-1.
(Dvoranski polo, 30. maj 2015 09:45)

Japjap.