Petak, 29.05.2015.

13:56

Evropa bojkotuje SP 2018. ako Blater pobedi?

Predsednik Fudbalske asocijacije Engleske Greg Dajk najavio je moguć bojkot Mundijala u Rusiji 2018. ako Sep Blater ostane predsedinik FIFA.

Izvor: AK

Evropa bojkotuje SP 2018. ako Blater pobedi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

147 Komentari

Sortiraj po:

vazduplohov nene Hikmete

pre 8 godina

Lider regiona I " Zapadnog Balkana" treba poslusati savete prijatelja, od kojih dvojica(Nemci) imaju mesto u vladi, a jedan(Britanac) s vremena ne vreme bude I na sednicama iste I da se pridrzavaju njihovih saveta.

jedan vise manje

pre 8 godina

Pogresio si rubriku . Ovo je Sport a ne Politika .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rale, 29. maj 2015 17:08) Pogresio si univerzum. Sve je politika.

milojko

pre 8 godina

Odmah se vidi kakvi su ljudi i demokrate ti sa zapada. Cim im nesto nije po volji odmah bojkotuju. Takve smo zvali p.... kad sam bio mali.

nenad rs

pre 8 godina

Све је то политика али фудбал је мјесто гдје се обрће велика лова да би неко изостао.

Александар

pre 8 godina

Да ли је реално и логично да УЕФА подржава кандидата који долази из Јордана или је логично да УЕФА има свог кандидата из Европе. Или су можда УЕФА и њени функционери добили мито од Јорданца!?

Aleksije

pre 8 godina

И та Европа оптужује Русију да некога уцењује ? А шта је ово до уцена само што они то зову "поруком" Блатеру.

bandiera rossa

pre 8 godina

Jordanski princ odustao od drugog kruga. Nece covek da bude kalif umesto Kalifa. A ona slina Platini nema .... da se sam kandiduje nego podmece druge.

rale

pre 8 godina

Bas me briga za fudbal...ali jedva cekam Putinov odgovor na ovu Američku ujdurmu!
(Milan, 29. maj 2015 16:46)

Pogresio si rubriku . Ovo je Sport a ne Politika .

Sale

pre 8 godina

Pošto je Engleska leglo demokratije ne vidim razlog da se bune ako Blater bude demokratski izabran. Što se tiče bojkota najviše će sebi naštetiti. Osim toga to je klasična ucena.

Миле Међед

pre 8 godina

Уствари је бојкот Русије и позадина читавог случаја, мада, наравно , криминал постоји гдје је год много новца.

JaUTorontu

pre 8 godina

Zivimo u vemenu koprporativnog fasizma (verovatno jos od Regana i Tacerke), zakoni, administracije, vlade i ostali intrumenti demokratije odavno sluze kao paravan, a ovi pajaci samo kao podmiceni nitkovi koji predsavljaju "institucije". Ako sponzori (Nike, Coke,...) zaprete da ce povuci lovu ima da padne k'o zrela kruska i da pita da'l sam da ode u zatvor.

NS BOY

pre 8 godina

Dosli smo do trenutka u kojem ce se najverovatnije svetsko prvenstvo u fudbalu bojkotovati zbog osobe koja ne upravlja sopstvenim zivotom, o necemu drugom da ne govorim. Rusija je naravno slucajnost. : )) Verujmo u to.

svajcarac

pre 8 godina

Ovo nema veze sa Blaterom vec sa Rusijom. Zasto onda ne bojkotuju prvenstvo Evrope u Francuskoj ili svjetsko u Kataru? Platini je izjavio sinoc da ce raditi cijelu noc da ubijedi druge zemlje da glasaju protiv Blatera, ocito zaboravlja svoju ulogu za dodjelu Svjetskog prvenstva Kataru i njegove "diskretne" vecere sa Sarkozijem i katarskim emirima...

ludi splico

pre 8 godina

Opusteno ovo nama odgovara posto smo na samom dnu malo mozemo trgovati sa jednima i drugima za sto bolju poziciju ,a ne kao u kosarci prodati svoju poziciju za regionalnu ligu.Lepo saslusati i jedne i druge sve ide ka profesionalizacije UEFA i LS kao NBA UEFA se spremala na ovo mnogo finansijski je mnogo jaca trebamo lobirati za njih ali cuvati se slucaja Kosovo tu nas stiti Platini.Sad treba izvesti privatizaciju posle ce biti kasno.FIFA ce ostati mondijali i prvenstvas ,a UEFA LS
(odlicno je ovo, 29. maj 2015 14:42)

Ne uči li nas politika da sjedenje na 2 stolice nije moguće?

branko

pre 8 godina

Ovi govore o nekom postenju i borbi protiv korupcije a pre glasanja ucenjuju otvoreno. Ovo nije normalo, a sta se i moze ocekivati kada se Ameri umesaju.
Sto god dotaknu ode u...

Dragan

pre 8 godina

Po necijem nalogu moze biti, ali ako takvu glupost dozvole oni koji znaju tu igru da igraju i padnu pod uticaj onih koji misle da se to igra na jedan gol onda je tu kraj.

cenzura

pre 8 godina

Predsednik Fudbalske asocijacije Engleske Greg Dajk najavio je moguć bojkot Mundijala u Rusiji 2018. ako Sep Blater ostane predsedinik FIFA.

U oba slučaja Evropa neče sudjelovati. Princ je njihov čovjek i on če, da anulira Rusiju. Gazda iz Langleya je dao komandu. Rusima treba štetiti pa neka košta šta košta.

Dzonni

pre 8 godina

Znaci pobedjuje Blater sigurno. Cilj im i nije smena Blatera nego oduzianje SP Rusiji.
Samo sto nece morati Englezi da bojkotuju, jer se nece ni kvalifikovati.

Aleksandar Kovin

pre 8 godina

Ne znam da li sam lud ali zdusno podrzavam ovog Blatera u odnosu na ovog Engleskog princa iz Jordana. Kakav crni Jordan i fudbal? Ala su mu nasli opoziciju pa ovo je vise nego komicno! Malocas u Cirihi neki palestinski demostranti upali u salu i prekidaju Blaterov govor, onda opet prekid zbog postavljanja anonimne dojave o bombi. Kameron se oglasio a nakon toga i FS Engleske i najavili bojkot SP u Rusiji 2018 godine. Sponzori najavljuju odustajanje od ugovora itd. Da li je moguce da su i SAD ovde umesale prste? Zna se koliko znaci organizovanje velikog spektakla kao sto je prvenstvo Sveta u fudbalu, to je jedna od najvecih i najlepsih mogucih reklama za drzavu koja je organitator i ogroman novcani prihod ali i rashod. Sada to planiraju Rusiji da oduzmu bas 3 godine pred pocetak, gde su bezmalo upumpali milione eura u rekonstrukcije stadiona, putnu i ugostiteljsku infrastrukturu. Fudbal je vise od obicnog sporta i sada je otvoren novi front izmedju SAD i Rusije sa ciljem da se ona jos vise ponizi i osteti. Ako ovaj princ pobedi ubedjen sam da ce Rusiji oduzeti prvenstvo a ako Blater ostane taj bojkot od strane SAD i satelita poput Engleseke i Nemacke je vise nego izvestan.

1003

pre 8 godina

A ko je Ali bin al-Husein.u koj klub je igrao?koliko je golova postigo,asistencije,ili je bio golman?
ovo je sve postalo smesno,i najmanje veze ima sa fudbalom.

Legionar

pre 8 godina

Tako to krene,primis Kosovo,bojkotujes prvenstvo samo zato sto je u Rusiji i eto,od sporta nije ostalo nista.Najbolje je da Amerika i Engleska igraju same,da lazu sebe i nas da su najbolji i ova nasa prozapadna botovija bude zadovoljna.

Vladimir

pre 8 godina

Sada se tek vidi vizionarstvo predsednika FSS Tomislava Karadzica. Mi od 2010. bojkotujemo sva takmicenja. Bolje je da igramo samo nasu vanserijsku JSL i da uopstevne igramo taj nizerazredni fudbal koji gledamo sirom Evrope.

Евроталибан

pre 8 godina

i na svetskom 2018 igraju rusija, srbija, kina i severna koreja(nije sigurno)
(maki, 29. maj 2015 15:06)

Јако смешно, нема шта.

EuroNix

pre 8 godina

Englezi vec od pedesetih godina proslog veka nemaju vrednost u fudbalu. Od kad su ih Madjari pregazili na Vembli.SP 1966 je bilo leglo korupcije. Polufinale, cetri ponistena gola Portugaliji. U finalu onaj poznati Vembli gol. Italija i njihovo SP tridesetih godina isto. Nemacka i SP 1954, upravo pod nalogom Amerike jedna socijalisticka drzava Madjarska nije smela da pobedi. Mito za organizaciju SP 2018 i 2022. Pre godinu dana Nemci su kritikovali Blatera, ovaj im odgovorio. A kako je bilo na dodeli SP 2006?...

..

pre 8 godina

@sonata
Samo da ovog NATO bota obavestim da je u americi korupcija legalizovana.. Zivot se malo lepse.. Lobing.. Politicari rade za onog ko im da vise para.

daniele

pre 8 godina

Ne verujem da je Blater neka cvecka, ali je tajming hapsenja vrlo ocigledan, a takodje je jasno da je to klasicno bahacenje Engleske i Amerike. Ok, covek je osumnjicen, ali zasto bi bio bojkotovan dok se njegova krivica ne dokaze? E pa ne morate da igrate. Ne mora niko da igra. Polako ali sigurno se blizimo jednoj velikoj igri, ali igri kalashnjikova... Navikao Englez da gospodari pa to ti je.

LondonCalling

pre 8 godina

"U čemu je štos ?!?!? Odakle sad priča o bojkotu SP u Rusiji. Engleska im bila konkurent pa izgubila na glasanju."

Upravo zato Englezi i pokrecu ovo pitanje o bojkotu. Nisu Englezi izgubili na glasanju zato sto su imali losije uslove, upravo obratno. Ponudili su daleko najbolje uslove od svih kandidata ali su izgubili domacinstvo upravo zbog korupcije.
Mozete li da zamislite svetsko prvenstvo u Rusiji na kojem nece ucestvovati Nemacka, Spanija, Francuska, Holandija,Italija...(Engleska i nije toliko bitna). Jer ako Blater ne odustane, upravo ce se to desiti. Ne traze Englezi da se oduzme domacinstvo Rusiji (za to je suvise kasno) ali hoce da krivci za ovaj njihov fijasko budu kaznjeni (Blater i kompanija). Ali ce, ukoliko se ovaj ne povuce, imati opravdanje da bojkotom kazne i Rusiju, jer istini za volju i jesu debelim potplacivanjem dosli do prvenstva.
Da budem iskren, nisam siguran da je Rusija u ovom trenutku pravo mesto za odrzavanje svetskog prvenstva.. ko razume - shvatice. Ali u svakom slucaju jasno je da ne sme doci do nekog ishitrenog pomeranja domacinstva, za to je kasno.
Mislim da mi je po prvi put zao Engleza, izgleda da su sve probali da urade na posten nacin ovoga puta a ispali su ovce.
Bilo mi je zao i kada su izgubili domacinstvo, nadao sam se da cu moci da odem da pogledam nekoliko utakmica :-P

Pedja

pre 8 godina

Taman kad sam se pitao kako da se plasiramo za SP eto resenja. SLobodno neka ostali bojkotuju, a mi navijajmo za Blatera i odosmo na SP. Inace Englezi kao i da bojkotuju od pocetka SP posto su uglavnom posmatraci na istim. Uglavnom ispadaju pdmah u grupi, a osvojili su 1966. SP nepostojecim golom, lopta koja nije prosla gol liniju.

Marko

pre 8 godina

Nas do ne dotiče Tole bojkutuje zadnjih nekoliko godina i evropsko i svetsko prvenstvo, zato nas nema ni na Evropskim ni na svetskim prvenstvima.

bandiera rossa

pre 8 godina

U čemu je štos ?!?!? Odakle sad priča o bojkotu SP u Rusiji. Engleska im bila konkurent pa izgubila na glasanju. Verovatno će da ospore i Katar jer je njima USA bila konkurent i takođe izgubila. Ako ovo ujdurma oko smene Blatera prođe, FIFA će biti zapamćena kao poslednja nevladina organizacija koja je potpala pod kontrolu USA administracije.

baki

pre 8 godina

Kakvi smo likovi, sve se odmah postavlja u kontekst zavere protiv brace Rusa. Podrzacemo bracu pa makar su dobili to SP na mufte, pa makar i ukrali, ubili... A da malo napravimo korak nazad pa pogledamo? Vecina clanova FIFA-e je korumpirana, velike pare su u pitanju a od pre nekoliko dana i zatvor. Naravno da ce glasati za Blatera (koji ce i dalje da ih stiti jer je u govnima do guse kao i oni).

odlicno je ovo

pre 8 godina

Opusteno ovo nama odgovara posto smo na samom dnu malo mozemo trgovati sa jednima i drugima za sto bolju poziciju ,a ne kao u kosarci prodati svoju poziciju za regionalnu ligu.Lepo saslusati i jedne i druge sve ide ka profesionalizacije UEFA i LS kao NBA UEFA se spremala na ovo mnogo finansijski je mnogo jaca trebamo lobirati za njih ali cuvati se slucaja Kosovo tu nas stiti Platini.Sad treba izvesti privatizaciju posle ce biti kasno.FIFA ce ostati mondijali i prvenstvas ,a UEFA LS

hladni rat kraja nema

pre 8 godina

Bojkotovala je USA 1980. olimpijske igre u Moskvi zbog Ruske invazije na Afganistan da bi oni dve decenije kasnije izvršili invaziju na taj isti Afganistan

Miloje

pre 8 godina

Opet po nalogu Jenkija, razbiti sve što nije pod njihovom kontrolom...Sve mi se čini da srljamo u neki sukob većih razmera...A najveći stradalnik biće upravo Evropa koja slepo sprovodi imperijalističku politiku SAD!
Slično su se Evropljani ponašali i sa Hitlerom. Ćutali su kada je počeo da se naoružava, kada je ušao u RUR i SAR, kada je odbacio sve sporazume, tolerisali agresivnu politiku "drang nah osten" i "lebensraum"..., koja je rezultirala sloganom "Dojčland iber ales"...
Isti slogan danas mogu da upotrebe Ameri : USA iber ales...Svuda su vojno prisutni, prisluškuju i kontrolišu i najvernije saveznike, hapse po svetu koga hoće, prete oružjem, sankcijama, jednostavno vode politiku potpune dominacije celim svetom! Globalni Orvelov Veliki brat...

Stefanopulos

pre 8 godina

Englezi svakako nakon grupne faze tradicionalno bojkotuju sva takmičenja, a sad su izgleda voljni da i ne dolaze na prvenstvo. Pametno.

Gale

pre 8 godina

Evo naši mogu odma da se pridruže. Bolje da neigramo na SP " zbog bojkota" , nego da nas gaze svi u kvalifikacijama. Ovako bi izgledalo da je sve imalo smisla. Mogao bi Tole da razmisli o ovoj kombinaciji. Tako bi prodjžio i mandat.

890

pre 8 godina

Ne bi bilo lose i da se glasa o tome da jedna clanica UN kao sto je Ujedinjeno kraljevstvo Velike Britanije i Severne Irske konacno bude zastpupljeno u UEFA i FIFA kao jedna clanica a ne da ima 4 saveza (Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska) tj. 4 glasa i 4 puta vecu sansu da se jedna od tih clanica plasira na takmicenja, tj nesazluzeno ima 4 puta vise klubova u takicenjima pod okriljem FIFA i UEFA.

Mito

pre 8 godina

Putin je u pravu. Ovo je prljava igra Engleza, (satelit SAD) da eliminišu Rusiju kao domačina. Zbog ovakvog ponašanja glasam za Blatera i tražim da naša delegacija glasa za njega. Stidiću se svoje zemlje ako pristane na ucene (ali od Karadžića je sve moguće). Sramota.

Beleg

pre 8 godina

Gosposo, vreme je da suspendujete sami sebi. Na mnogim primerima, a pogotovu na našem, jasno ste stavili do znanja da ss politika i sport ne smeju mešati. Mnogi, pa i mi, bili su kažnjeni zbog toga.
Izvolite, kaznite sami sebe.

kvaka

pre 8 godina

to je to. kakav crni sport. sve je politika i lova. setite se samo šta su nama radili 90ih. licemrni i podmukli zapad. jednostavno me sve više teraju od sebe a smatrao sam se njihovim detetom.

Bata

pre 8 godina

Bojkot korupcijom odredjenog domacina svetskog prvenstva je moralan i sportski čin, nema to nikakve veze sa tim što je politika zemlje domaćina skrenula ka fašizmu.

sonata

pre 8 godina

Dosta vise kradje stisnuti matorog da ode iz sve snage ! a ko ce nego USA i UK! nece sigurno Rusi da hapse zbog korupcije kad im je korupcija zivotna filozofija

Dusan V

pre 8 godina

Vulin bi rekao da je I ovo napad na Vucica, no realno jeste napad na Rusiju (jedan u nizu). Naravno da je Blater prljav, ali se to odavno zna, samo je sad zgodna prilika da se obelodani.

ww

pre 8 godina

Braca Rusi ce nam dati Vajld kartu pa cemo konacno i mi igrati... Engleze ko šiša... Odjednom im svima njima Blater ne valja... Ne kazem da je dobar, jer nije... Ali kad ovi podrzavaju ovog drugog to je jos gore 100 %...

AntiPutin

pre 8 godina

SP u Rusiji svakako treba bojkotovati, zbog agresije na Ukrajinu. Ili jos bolje oduzeti ga Rusiji, pa da bude odrzano u nekon normalnoj drzavi.

XXL

pre 8 godina

Ovakvo sramno uplitanje politike u sport od strane Amerike i Zapada kako bi Rusiju bacili na kolena nije viđeno ni za vreme olimpijade u nacističkoj Nemačkoj. Konačno je maska pala nekome je potreban - rat širih razmera.

Jakobinac u ostavci

pre 8 godina

Pa uhapseni su priznali korpuciju ali ne za ova dva prvenstva nego za jedno trece koje se nije pominjalo. Priznali su krivicu za Kup Amerike koji treba da se odrzi 2016. u USA. FBI povodom toga istrazuje jednu od najveci americkih marketinskih agencija koja je obezbedila odrzavanje ovoga Kupa u Americi. Po priznanju uhapsenih clanova FIFA, Amerikanci su podmitili cinovnike iz drugih drzava koji su mogli da uticu na izbor organizatora. Takodje istraga je pokrenuta i protiv organizatora zimske Olimpijade u Solt Lejk Sitiju 2002. jer su podmitili neke clanove MOKa stvarajuci "korupcionu semu". Ne znam sto se ljuti ovaj Englez, verovatno ce da se zakaci i London.

bez_cenzure

pre 8 godina

Znači u tom grmu leži zec! Nisu upalile sankcije te su se dosjetili da Rusiji oduzmu organizaciju SP-a u fudbalu. Tobože ranije nisu znali za korupciju i kao nije je ni bilo. Nemojte vrijeđati zdrav razum! Neće im ovo Rusija dozvoliti! Katar je u svemu kolateralna šteta. Trebalo bi preispitati i pročešljati i organizaciju ZOI 2018 koja je dodjeljena Francuskoj da li je i tamo bilo malverzacija i korupcija oko namještanja.

Ljuba Moljac

pre 8 godina

Nasao englez da se pravi pametan i da bojkotuje pa vi izgleda vec 50 godina bojkotujete,jedva grupu prolazite,a na zadnjim prvenstvima ni to ne mozete,tako da slobodno bojkotujte i onako imate iste sanse kao i nasi ako odu.

Ratko

pre 8 godina

Blater naravno pobedjuje a ovi zapadnjaci bojkotuju SP u Rusiji 2018 godine. Dobro je sto su pokrenuli temu korupcije u FIFA ali ovo polako prelazi u politicki obracun. SAD preko svog satelita Engleske krece u kampanju protiv Rusije. Sledece se SAD oglasavaju i najavljuju bojkot SP u Rusiji samo gledajte.

fuzbaler

pre 8 godina

Fifa jeste ogrezla u korupciji, ali je ta korupcija samo iskorišćena za hapšenja zbog političkih razloga, da nema političkih razloga, niko ne bi hapsio zbog korupcije, nažalost opasno se zakuvava u svetu...

dreamlogic

pre 8 godina

Sve zemlje koji budu bojkotovale svoje ucesce 2018. imace zabranu ucestvovanja na naredna 4 evropska i svetska prvenstva. Izvolite slobodno, ...ko je prvi?

Stefanopulos

pre 8 godina

Englezi svakako nakon grupne faze tradicionalno bojkotuju sva takmičenja, a sad su izgleda voljni da i ne dolaze na prvenstvo. Pametno.

dreamlogic

pre 8 godina

Sve zemlje koji budu bojkotovale svoje ucesce 2018. imace zabranu ucestvovanja na naredna 4 evropska i svetska prvenstva. Izvolite slobodno, ...ko je prvi?

hladni rat kraja nema

pre 8 godina

Bojkotovala je USA 1980. olimpijske igre u Moskvi zbog Ruske invazije na Afganistan da bi oni dve decenije kasnije izvršili invaziju na taj isti Afganistan

Mito

pre 8 godina

Putin je u pravu. Ovo je prljava igra Engleza, (satelit SAD) da eliminišu Rusiju kao domačina. Zbog ovakvog ponašanja glasam za Blatera i tražim da naša delegacija glasa za njega. Stidiću se svoje zemlje ako pristane na ucene (ali od Karadžića je sve moguće). Sramota.

Ratko

pre 8 godina

Blater naravno pobedjuje a ovi zapadnjaci bojkotuju SP u Rusiji 2018 godine. Dobro je sto su pokrenuli temu korupcije u FIFA ali ovo polako prelazi u politicki obracun. SAD preko svog satelita Engleske krece u kampanju protiv Rusije. Sledece se SAD oglasavaju i najavljuju bojkot SP u Rusiji samo gledajte.

Miloje

pre 8 godina

Opet po nalogu Jenkija, razbiti sve što nije pod njihovom kontrolom...Sve mi se čini da srljamo u neki sukob većih razmera...A najveći stradalnik biće upravo Evropa koja slepo sprovodi imperijalističku politiku SAD!
Slično su se Evropljani ponašali i sa Hitlerom. Ćutali su kada je počeo da se naoružava, kada je ušao u RUR i SAR, kada je odbacio sve sporazume, tolerisali agresivnu politiku "drang nah osten" i "lebensraum"..., koja je rezultirala sloganom "Dojčland iber ales"...
Isti slogan danas mogu da upotrebe Ameri : USA iber ales...Svuda su vojno prisutni, prisluškuju i kontrolišu i najvernije saveznike, hapse po svetu koga hoće, prete oružjem, sankcijama, jednostavno vode politiku potpune dominacije celim svetom! Globalni Orvelov Veliki brat...

Dusan V

pre 8 godina

Vulin bi rekao da je I ovo napad na Vucica, no realno jeste napad na Rusiju (jedan u nizu). Naravno da je Blater prljav, ali se to odavno zna, samo je sad zgodna prilika da se obelodani.

kvaka

pre 8 godina

to je to. kakav crni sport. sve je politika i lova. setite se samo šta su nama radili 90ih. licemrni i podmukli zapad. jednostavno me sve više teraju od sebe a smatrao sam se njihovim detetom.

svajcarac

pre 8 godina

Ovo nema veze sa Blaterom vec sa Rusijom. Zasto onda ne bojkotuju prvenstvo Evrope u Francuskoj ili svjetsko u Kataru? Platini je izjavio sinoc da ce raditi cijelu noc da ubijedi druge zemlje da glasaju protiv Blatera, ocito zaboravlja svoju ulogu za dodjelu Svjetskog prvenstva Kataru i njegove "diskretne" vecere sa Sarkozijem i katarskim emirima...

bez_cenzure

pre 8 godina

Znači u tom grmu leži zec! Nisu upalile sankcije te su se dosjetili da Rusiji oduzmu organizaciju SP-a u fudbalu. Tobože ranije nisu znali za korupciju i kao nije je ni bilo. Nemojte vrijeđati zdrav razum! Neće im ovo Rusija dozvoliti! Katar je u svemu kolateralna šteta. Trebalo bi preispitati i pročešljati i organizaciju ZOI 2018 koja je dodjeljena Francuskoj da li je i tamo bilo malverzacija i korupcija oko namještanja.

Ljuba Moljac

pre 8 godina

Nasao englez da se pravi pametan i da bojkotuje pa vi izgleda vec 50 godina bojkotujete,jedva grupu prolazite,a na zadnjim prvenstvima ni to ne mozete,tako da slobodno bojkotujte i onako imate iste sanse kao i nasi ako odu.

ww

pre 8 godina

Braca Rusi ce nam dati Vajld kartu pa cemo konacno i mi igrati... Engleze ko šiša... Odjednom im svima njima Blater ne valja... Ne kazem da je dobar, jer nije... Ali kad ovi podrzavaju ovog drugog to je jos gore 100 %...

Миле Међед

pre 8 godina

Уствари је бојкот Русије и позадина читавог случаја, мада, наравно , криминал постоји гдје је год много новца.

bandiera rossa

pre 8 godina

U čemu je štos ?!?!? Odakle sad priča o bojkotu SP u Rusiji. Engleska im bila konkurent pa izgubila na glasanju. Verovatno će da ospore i Katar jer je njima USA bila konkurent i takođe izgubila. Ako ovo ujdurma oko smene Blatera prođe, FIFA će biti zapamćena kao poslednja nevladina organizacija koja je potpala pod kontrolu USA administracije.

fuzbaler

pre 8 godina

Fifa jeste ogrezla u korupciji, ali je ta korupcija samo iskorišćena za hapšenja zbog političkih razloga, da nema političkih razloga, niko ne bi hapsio zbog korupcije, nažalost opasno se zakuvava u svetu...

Marko

pre 8 godina

Nas do ne dotiče Tole bojkutuje zadnjih nekoliko godina i evropsko i svetsko prvenstvo, zato nas nema ni na Evropskim ni na svetskim prvenstvima.

Legionar

pre 8 godina

Tako to krene,primis Kosovo,bojkotujes prvenstvo samo zato sto je u Rusiji i eto,od sporta nije ostalo nista.Najbolje je da Amerika i Engleska igraju same,da lazu sebe i nas da su najbolji i ova nasa prozapadna botovija bude zadovoljna.

JaUTorontu

pre 8 godina

Zivimo u vemenu koprporativnog fasizma (verovatno jos od Regana i Tacerke), zakoni, administracije, vlade i ostali intrumenti demokratije odavno sluze kao paravan, a ovi pajaci samo kao podmiceni nitkovi koji predsavljaju "institucije". Ako sponzori (Nike, Coke,...) zaprete da ce povuci lovu ima da padne k'o zrela kruska i da pita da'l sam da ode u zatvor.

..

pre 8 godina

@sonata
Samo da ovog NATO bota obavestim da je u americi korupcija legalizovana.. Zivot se malo lepse.. Lobing.. Politicari rade za onog ko im da vise para.

Dzonni

pre 8 godina

Znaci pobedjuje Blater sigurno. Cilj im i nije smena Blatera nego oduzianje SP Rusiji.
Samo sto nece morati Englezi da bojkotuju, jer se nece ni kvalifikovati.

branko

pre 8 godina

Ovi govore o nekom postenju i borbi protiv korupcije a pre glasanja ucenjuju otvoreno. Ovo nije normalo, a sta se i moze ocekivati kada se Ameri umesaju.
Sto god dotaknu ode u...

Jakobinac u ostavci

pre 8 godina

Pa uhapseni su priznali korpuciju ali ne za ova dva prvenstva nego za jedno trece koje se nije pominjalo. Priznali su krivicu za Kup Amerike koji treba da se odrzi 2016. u USA. FBI povodom toga istrazuje jednu od najveci americkih marketinskih agencija koja je obezbedila odrzavanje ovoga Kupa u Americi. Po priznanju uhapsenih clanova FIFA, Amerikanci su podmitili cinovnike iz drugih drzava koji su mogli da uticu na izbor organizatora. Takodje istraga je pokrenuta i protiv organizatora zimske Olimpijade u Solt Lejk Sitiju 2002. jer su podmitili neke clanove MOKa stvarajuci "korupcionu semu". Ne znam sto se ljuti ovaj Englez, verovatno ce da se zakaci i London.

XXL

pre 8 godina

Ovakvo sramno uplitanje politike u sport od strane Amerike i Zapada kako bi Rusiju bacili na kolena nije viđeno ni za vreme olimpijade u nacističkoj Nemačkoj. Konačno je maska pala nekome je potreban - rat širih razmera.

890

pre 8 godina

Ne bi bilo lose i da se glasa o tome da jedna clanica UN kao sto je Ujedinjeno kraljevstvo Velike Britanije i Severne Irske konacno bude zastpupljeno u UEFA i FIFA kao jedna clanica a ne da ima 4 saveza (Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska) tj. 4 glasa i 4 puta vecu sansu da se jedna od tih clanica plasira na takmicenja, tj nesazluzeno ima 4 puta vise klubova u takicenjima pod okriljem FIFA i UEFA.

1003

pre 8 godina

A ko je Ali bin al-Husein.u koj klub je igrao?koliko je golova postigo,asistencije,ili je bio golman?
ovo je sve postalo smesno,i najmanje veze ima sa fudbalom.

Aleksije

pre 8 godina

И та Европа оптужује Русију да некога уцењује ? А шта је ово до уцена само што они то зову "поруком" Блатеру.

Александар

pre 8 godina

Да ли је реално и логично да УЕФА подржава кандидата који долази из Јордана или је логично да УЕФА има свог кандидата из Европе. Или су можда УЕФА и њени функционери добили мито од Јорданца!?

Beleg

pre 8 godina

Gosposo, vreme je da suspendujete sami sebi. Na mnogim primerima, a pogotovu na našem, jasno ste stavili do znanja da ss politika i sport ne smeju mešati. Mnogi, pa i mi, bili su kažnjeni zbog toga.
Izvolite, kaznite sami sebe.

sonata

pre 8 godina

Dosta vise kradje stisnuti matorog da ode iz sve snage ! a ko ce nego USA i UK! nece sigurno Rusi da hapse zbog korupcije kad im je korupcija zivotna filozofija

EuroNix

pre 8 godina

Englezi vec od pedesetih godina proslog veka nemaju vrednost u fudbalu. Od kad su ih Madjari pregazili na Vembli.SP 1966 je bilo leglo korupcije. Polufinale, cetri ponistena gola Portugaliji. U finalu onaj poznati Vembli gol. Italija i njihovo SP tridesetih godina isto. Nemacka i SP 1954, upravo pod nalogom Amerike jedna socijalisticka drzava Madjarska nije smela da pobedi. Mito za organizaciju SP 2018 i 2022. Pre godinu dana Nemci su kritikovali Blatera, ovaj im odgovorio. A kako je bilo na dodeli SP 2006?...

Aleksandar Kovin

pre 8 godina

Ne znam da li sam lud ali zdusno podrzavam ovog Blatera u odnosu na ovog Engleskog princa iz Jordana. Kakav crni Jordan i fudbal? Ala su mu nasli opoziciju pa ovo je vise nego komicno! Malocas u Cirihi neki palestinski demostranti upali u salu i prekidaju Blaterov govor, onda opet prekid zbog postavljanja anonimne dojave o bombi. Kameron se oglasio a nakon toga i FS Engleske i najavili bojkot SP u Rusiji 2018 godine. Sponzori najavljuju odustajanje od ugovora itd. Da li je moguce da su i SAD ovde umesale prste? Zna se koliko znaci organizovanje velikog spektakla kao sto je prvenstvo Sveta u fudbalu, to je jedna od najvecih i najlepsih mogucih reklama za drzavu koja je organitator i ogroman novcani prihod ali i rashod. Sada to planiraju Rusiji da oduzmu bas 3 godine pred pocetak, gde su bezmalo upumpali milione eura u rekonstrukcije stadiona, putnu i ugostiteljsku infrastrukturu. Fudbal je vise od obicnog sporta i sada je otvoren novi front izmedju SAD i Rusije sa ciljem da se ona jos vise ponizi i osteti. Ako ovaj princ pobedi ubedjen sam da ce Rusiji oduzeti prvenstvo a ako Blater ostane taj bojkot od strane SAD i satelita poput Engleseke i Nemacke je vise nego izvestan.

Vladimir

pre 8 godina

Sada se tek vidi vizionarstvo predsednika FSS Tomislava Karadzica. Mi od 2010. bojkotujemo sva takmicenja. Bolje je da igramo samo nasu vanserijsku JSL i da uopstevne igramo taj nizerazredni fudbal koji gledamo sirom Evrope.

Sale

pre 8 godina

Pošto je Engleska leglo demokratije ne vidim razlog da se bune ako Blater bude demokratski izabran. Što se tiče bojkota najviše će sebi naštetiti. Osim toga to je klasična ucena.

cenzura

pre 8 godina

Predsednik Fudbalske asocijacije Engleske Greg Dajk najavio je moguć bojkot Mundijala u Rusiji 2018. ako Sep Blater ostane predsedinik FIFA.

U oba slučaja Evropa neče sudjelovati. Princ je njihov čovjek i on če, da anulira Rusiju. Gazda iz Langleya je dao komandu. Rusima treba štetiti pa neka košta šta košta.

Евроталибан

pre 8 godina

i na svetskom 2018 igraju rusija, srbija, kina i severna koreja(nije sigurno)
(maki, 29. maj 2015 15:06)

Јако смешно, нема шта.

NS BOY

pre 8 godina

Dosli smo do trenutka u kojem ce se najverovatnije svetsko prvenstvo u fudbalu bojkotovati zbog osobe koja ne upravlja sopstvenim zivotom, o necemu drugom da ne govorim. Rusija je naravno slucajnost. : )) Verujmo u to.

AntiPutin

pre 8 godina

SP u Rusiji svakako treba bojkotovati, zbog agresije na Ukrajinu. Ili jos bolje oduzeti ga Rusiji, pa da bude odrzano u nekon normalnoj drzavi.

daniele

pre 8 godina

Ne verujem da je Blater neka cvecka, ali je tajming hapsenja vrlo ocigledan, a takodje je jasno da je to klasicno bahacenje Engleske i Amerike. Ok, covek je osumnjicen, ali zasto bi bio bojkotovan dok se njegova krivica ne dokaze? E pa ne morate da igrate. Ne mora niko da igra. Polako ali sigurno se blizimo jednoj velikoj igri, ali igri kalashnjikova... Navikao Englez da gospodari pa to ti je.

baki

pre 8 godina

Kakvi smo likovi, sve se odmah postavlja u kontekst zavere protiv brace Rusa. Podrzacemo bracu pa makar su dobili to SP na mufte, pa makar i ukrali, ubili... A da malo napravimo korak nazad pa pogledamo? Vecina clanova FIFA-e je korumpirana, velike pare su u pitanju a od pre nekoliko dana i zatvor. Naravno da ce glasati za Blatera (koji ce i dalje da ih stiti jer je u govnima do guse kao i oni).

Gale

pre 8 godina

Evo naši mogu odma da se pridruže. Bolje da neigramo na SP " zbog bojkota" , nego da nas gaze svi u kvalifikacijama. Ovako bi izgledalo da je sve imalo smisla. Mogao bi Tole da razmisli o ovoj kombinaciji. Tako bi prodjžio i mandat.

ludi splico

pre 8 godina

Opusteno ovo nama odgovara posto smo na samom dnu malo mozemo trgovati sa jednima i drugima za sto bolju poziciju ,a ne kao u kosarci prodati svoju poziciju za regionalnu ligu.Lepo saslusati i jedne i druge sve ide ka profesionalizacije UEFA i LS kao NBA UEFA se spremala na ovo mnogo finansijski je mnogo jaca trebamo lobirati za njih ali cuvati se slucaja Kosovo tu nas stiti Platini.Sad treba izvesti privatizaciju posle ce biti kasno.FIFA ce ostati mondijali i prvenstvas ,a UEFA LS
(odlicno je ovo, 29. maj 2015 14:42)

Ne uči li nas politika da sjedenje na 2 stolice nije moguće?

Pedja

pre 8 godina

Taman kad sam se pitao kako da se plasiramo za SP eto resenja. SLobodno neka ostali bojkotuju, a mi navijajmo za Blatera i odosmo na SP. Inace Englezi kao i da bojkotuju od pocetka SP posto su uglavnom posmatraci na istim. Uglavnom ispadaju pdmah u grupi, a osvojili su 1966. SP nepostojecim golom, lopta koja nije prosla gol liniju.

Dragan

pre 8 godina

Po necijem nalogu moze biti, ali ako takvu glupost dozvole oni koji znaju tu igru da igraju i padnu pod uticaj onih koji misle da se to igra na jedan gol onda je tu kraj.

bandiera rossa

pre 8 godina

Jordanski princ odustao od drugog kruga. Nece covek da bude kalif umesto Kalifa. A ona slina Platini nema .... da se sam kandiduje nego podmece druge.

nenad rs

pre 8 godina

Све је то политика али фудбал је мјесто гдје се обрће велика лова да би неко изостао.

odlicno je ovo

pre 8 godina

Opusteno ovo nama odgovara posto smo na samom dnu malo mozemo trgovati sa jednima i drugima za sto bolju poziciju ,a ne kao u kosarci prodati svoju poziciju za regionalnu ligu.Lepo saslusati i jedne i druge sve ide ka profesionalizacije UEFA i LS kao NBA UEFA se spremala na ovo mnogo finansijski je mnogo jaca trebamo lobirati za njih ali cuvati se slucaja Kosovo tu nas stiti Platini.Sad treba izvesti privatizaciju posle ce biti kasno.FIFA ce ostati mondijali i prvenstvas ,a UEFA LS

rale

pre 8 godina

Bas me briga za fudbal...ali jedva cekam Putinov odgovor na ovu Američku ujdurmu!
(Milan, 29. maj 2015 16:46)

Pogresio si rubriku . Ovo je Sport a ne Politika .

milojko

pre 8 godina

Odmah se vidi kakvi su ljudi i demokrate ti sa zapada. Cim im nesto nije po volji odmah bojkotuju. Takve smo zvali p.... kad sam bio mali.

Bata

pre 8 godina

Bojkot korupcijom odredjenog domacina svetskog prvenstva je moralan i sportski čin, nema to nikakve veze sa tim što je politika zemlje domaćina skrenula ka fašizmu.

LondonCalling

pre 8 godina

"U čemu je štos ?!?!? Odakle sad priča o bojkotu SP u Rusiji. Engleska im bila konkurent pa izgubila na glasanju."

Upravo zato Englezi i pokrecu ovo pitanje o bojkotu. Nisu Englezi izgubili na glasanju zato sto su imali losije uslove, upravo obratno. Ponudili su daleko najbolje uslove od svih kandidata ali su izgubili domacinstvo upravo zbog korupcije.
Mozete li da zamislite svetsko prvenstvo u Rusiji na kojem nece ucestvovati Nemacka, Spanija, Francuska, Holandija,Italija...(Engleska i nije toliko bitna). Jer ako Blater ne odustane, upravo ce se to desiti. Ne traze Englezi da se oduzme domacinstvo Rusiji (za to je suvise kasno) ali hoce da krivci za ovaj njihov fijasko budu kaznjeni (Blater i kompanija). Ali ce, ukoliko se ovaj ne povuce, imati opravdanje da bojkotom kazne i Rusiju, jer istini za volju i jesu debelim potplacivanjem dosli do prvenstva.
Da budem iskren, nisam siguran da je Rusija u ovom trenutku pravo mesto za odrzavanje svetskog prvenstva.. ko razume - shvatice. Ali u svakom slucaju jasno je da ne sme doci do nekog ishitrenog pomeranja domacinstva, za to je kasno.
Mislim da mi je po prvi put zao Engleza, izgleda da su sve probali da urade na posten nacin ovoga puta a ispali su ovce.
Bilo mi je zao i kada su izgubili domacinstvo, nadao sam se da cu moci da odem da pogledam nekoliko utakmica :-P

jedan vise manje

pre 8 godina

Pogresio si rubriku . Ovo je Sport a ne Politika .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rale, 29. maj 2015 17:08) Pogresio si univerzum. Sve je politika.

vazduplohov nene Hikmete

pre 8 godina

Lider regiona I " Zapadnog Balkana" treba poslusati savete prijatelja, od kojih dvojica(Nemci) imaju mesto u vladi, a jedan(Britanac) s vremena ne vreme bude I na sednicama iste I da se pridrzavaju njihovih saveta.

AntiPutin

pre 8 godina

SP u Rusiji svakako treba bojkotovati, zbog agresije na Ukrajinu. Ili jos bolje oduzeti ga Rusiji, pa da bude odrzano u nekon normalnoj drzavi.

sonata

pre 8 godina

Dosta vise kradje stisnuti matorog da ode iz sve snage ! a ko ce nego USA i UK! nece sigurno Rusi da hapse zbog korupcije kad im je korupcija zivotna filozofija

Bata

pre 8 godina

Bojkot korupcijom odredjenog domacina svetskog prvenstva je moralan i sportski čin, nema to nikakve veze sa tim što je politika zemlje domaćina skrenula ka fašizmu.

baki

pre 8 godina

Kakvi smo likovi, sve se odmah postavlja u kontekst zavere protiv brace Rusa. Podrzacemo bracu pa makar su dobili to SP na mufte, pa makar i ukrali, ubili... A da malo napravimo korak nazad pa pogledamo? Vecina clanova FIFA-e je korumpirana, velike pare su u pitanju a od pre nekoliko dana i zatvor. Naravno da ce glasati za Blatera (koji ce i dalje da ih stiti jer je u govnima do guse kao i oni).

rale

pre 8 godina

Bas me briga za fudbal...ali jedva cekam Putinov odgovor na ovu Američku ujdurmu!
(Milan, 29. maj 2015 16:46)

Pogresio si rubriku . Ovo je Sport a ne Politika .

Mito

pre 8 godina

Putin je u pravu. Ovo je prljava igra Engleza, (satelit SAD) da eliminišu Rusiju kao domačina. Zbog ovakvog ponašanja glasam za Blatera i tražim da naša delegacija glasa za njega. Stidiću se svoje zemlje ako pristane na ucene (ali od Karadžića je sve moguće). Sramota.

LondonCalling

pre 8 godina

"U čemu je štos ?!?!? Odakle sad priča o bojkotu SP u Rusiji. Engleska im bila konkurent pa izgubila na glasanju."

Upravo zato Englezi i pokrecu ovo pitanje o bojkotu. Nisu Englezi izgubili na glasanju zato sto su imali losije uslove, upravo obratno. Ponudili su daleko najbolje uslove od svih kandidata ali su izgubili domacinstvo upravo zbog korupcije.
Mozete li da zamislite svetsko prvenstvo u Rusiji na kojem nece ucestvovati Nemacka, Spanija, Francuska, Holandija,Italija...(Engleska i nije toliko bitna). Jer ako Blater ne odustane, upravo ce se to desiti. Ne traze Englezi da se oduzme domacinstvo Rusiji (za to je suvise kasno) ali hoce da krivci za ovaj njihov fijasko budu kaznjeni (Blater i kompanija). Ali ce, ukoliko se ovaj ne povuce, imati opravdanje da bojkotom kazne i Rusiju, jer istini za volju i jesu debelim potplacivanjem dosli do prvenstva.
Da budem iskren, nisam siguran da je Rusija u ovom trenutku pravo mesto za odrzavanje svetskog prvenstva.. ko razume - shvatice. Ali u svakom slucaju jasno je da ne sme doci do nekog ishitrenog pomeranja domacinstva, za to je kasno.
Mislim da mi je po prvi put zao Engleza, izgleda da su sve probali da urade na posten nacin ovoga puta a ispali su ovce.
Bilo mi je zao i kada su izgubili domacinstvo, nadao sam se da cu moci da odem da pogledam nekoliko utakmica :-P

dreamlogic

pre 8 godina

Sve zemlje koji budu bojkotovale svoje ucesce 2018. imace zabranu ucestvovanja na naredna 4 evropska i svetska prvenstva. Izvolite slobodno, ...ko je prvi?

Stefanopulos

pre 8 godina

Englezi svakako nakon grupne faze tradicionalno bojkotuju sva takmičenja, a sad su izgleda voljni da i ne dolaze na prvenstvo. Pametno.

Miloje

pre 8 godina

Opet po nalogu Jenkija, razbiti sve što nije pod njihovom kontrolom...Sve mi se čini da srljamo u neki sukob većih razmera...A najveći stradalnik biće upravo Evropa koja slepo sprovodi imperijalističku politiku SAD!
Slično su se Evropljani ponašali i sa Hitlerom. Ćutali su kada je počeo da se naoružava, kada je ušao u RUR i SAR, kada je odbacio sve sporazume, tolerisali agresivnu politiku "drang nah osten" i "lebensraum"..., koja je rezultirala sloganom "Dojčland iber ales"...
Isti slogan danas mogu da upotrebe Ameri : USA iber ales...Svuda su vojno prisutni, prisluškuju i kontrolišu i najvernije saveznike, hapse po svetu koga hoće, prete oružjem, sankcijama, jednostavno vode politiku potpune dominacije celim svetom! Globalni Orvelov Veliki brat...

bez_cenzure

pre 8 godina

Znači u tom grmu leži zec! Nisu upalile sankcije te su se dosjetili da Rusiji oduzmu organizaciju SP-a u fudbalu. Tobože ranije nisu znali za korupciju i kao nije je ni bilo. Nemojte vrijeđati zdrav razum! Neće im ovo Rusija dozvoliti! Katar je u svemu kolateralna šteta. Trebalo bi preispitati i pročešljati i organizaciju ZOI 2018 koja je dodjeljena Francuskoj da li je i tamo bilo malverzacija i korupcija oko namještanja.

Ratko

pre 8 godina

Blater naravno pobedjuje a ovi zapadnjaci bojkotuju SP u Rusiji 2018 godine. Dobro je sto su pokrenuli temu korupcije u FIFA ali ovo polako prelazi u politicki obracun. SAD preko svog satelita Engleske krece u kampanju protiv Rusije. Sledece se SAD oglasavaju i najavljuju bojkot SP u Rusiji samo gledajte.

branko

pre 8 godina

Ovi govore o nekom postenju i borbi protiv korupcije a pre glasanja ucenjuju otvoreno. Ovo nije normalo, a sta se i moze ocekivati kada se Ameri umesaju.
Sto god dotaknu ode u...

kvaka

pre 8 godina

to je to. kakav crni sport. sve je politika i lova. setite se samo šta su nama radili 90ih. licemrni i podmukli zapad. jednostavno me sve više teraju od sebe a smatrao sam se njihovim detetom.

Legionar

pre 8 godina

Tako to krene,primis Kosovo,bojkotujes prvenstvo samo zato sto je u Rusiji i eto,od sporta nije ostalo nista.Najbolje je da Amerika i Engleska igraju same,da lazu sebe i nas da su najbolji i ova nasa prozapadna botovija bude zadovoljna.

ww

pre 8 godina

Braca Rusi ce nam dati Vajld kartu pa cemo konacno i mi igrati... Engleze ko šiša... Odjednom im svima njima Blater ne valja... Ne kazem da je dobar, jer nije... Ali kad ovi podrzavaju ovog drugog to je jos gore 100 %...

XXL

pre 8 godina

Ovakvo sramno uplitanje politike u sport od strane Amerike i Zapada kako bi Rusiju bacili na kolena nije viđeno ni za vreme olimpijade u nacističkoj Nemačkoj. Konačno je maska pala nekome je potreban - rat širih razmera.

hladni rat kraja nema

pre 8 godina

Bojkotovala je USA 1980. olimpijske igre u Moskvi zbog Ruske invazije na Afganistan da bi oni dve decenije kasnije izvršili invaziju na taj isti Afganistan

..

pre 8 godina

@sonata
Samo da ovog NATO bota obavestim da je u americi korupcija legalizovana.. Zivot se malo lepse.. Lobing.. Politicari rade za onog ko im da vise para.

svajcarac

pre 8 godina

Ovo nema veze sa Blaterom vec sa Rusijom. Zasto onda ne bojkotuju prvenstvo Evrope u Francuskoj ili svjetsko u Kataru? Platini je izjavio sinoc da ce raditi cijelu noc da ubijedi druge zemlje da glasaju protiv Blatera, ocito zaboravlja svoju ulogu za dodjelu Svjetskog prvenstva Kataru i njegove "diskretne" vecere sa Sarkozijem i katarskim emirima...

bandiera rossa

pre 8 godina

U čemu je štos ?!?!? Odakle sad priča o bojkotu SP u Rusiji. Engleska im bila konkurent pa izgubila na glasanju. Verovatno će da ospore i Katar jer je njima USA bila konkurent i takođe izgubila. Ako ovo ujdurma oko smene Blatera prođe, FIFA će biti zapamćena kao poslednja nevladina organizacija koja je potpala pod kontrolu USA administracije.

Ljuba Moljac

pre 8 godina

Nasao englez da se pravi pametan i da bojkotuje pa vi izgleda vec 50 godina bojkotujete,jedva grupu prolazite,a na zadnjim prvenstvima ni to ne mozete,tako da slobodno bojkotujte i onako imate iste sanse kao i nasi ako odu.

JaUTorontu

pre 8 godina

Zivimo u vemenu koprporativnog fasizma (verovatno jos od Regana i Tacerke), zakoni, administracije, vlade i ostali intrumenti demokratije odavno sluze kao paravan, a ovi pajaci samo kao podmiceni nitkovi koji predsavljaju "institucije". Ako sponzori (Nike, Coke,...) zaprete da ce povuci lovu ima da padne k'o zrela kruska i da pita da'l sam da ode u zatvor.

1003

pre 8 godina

A ko je Ali bin al-Husein.u koj klub je igrao?koliko je golova postigo,asistencije,ili je bio golman?
ovo je sve postalo smesno,i najmanje veze ima sa fudbalom.

Евроталибан

pre 8 godina

i na svetskom 2018 igraju rusija, srbija, kina i severna koreja(nije sigurno)
(maki, 29. maj 2015 15:06)

Јако смешно, нема шта.

ludi splico

pre 8 godina

Opusteno ovo nama odgovara posto smo na samom dnu malo mozemo trgovati sa jednima i drugima za sto bolju poziciju ,a ne kao u kosarci prodati svoju poziciju za regionalnu ligu.Lepo saslusati i jedne i druge sve ide ka profesionalizacije UEFA i LS kao NBA UEFA se spremala na ovo mnogo finansijski je mnogo jaca trebamo lobirati za njih ali cuvati se slucaja Kosovo tu nas stiti Platini.Sad treba izvesti privatizaciju posle ce biti kasno.FIFA ce ostati mondijali i prvenstvas ,a UEFA LS
(odlicno je ovo, 29. maj 2015 14:42)

Ne uči li nas politika da sjedenje na 2 stolice nije moguće?

Dusan V

pre 8 godina

Vulin bi rekao da je I ovo napad na Vucica, no realno jeste napad na Rusiju (jedan u nizu). Naravno da je Blater prljav, ali se to odavno zna, samo je sad zgodna prilika da se obelodani.

Александар

pre 8 godina

Да ли је реално и логично да УЕФА подржава кандидата који долази из Јордана или је логично да УЕФА има свог кандидата из Европе. Или су можда УЕФА и њени функционери добили мито од Јорданца!?

Aleksije

pre 8 godina

И та Европа оптужује Русију да некога уцењује ? А шта је ово до уцена само што они то зову "поруком" Блатеру.

Jakobinac u ostavci

pre 8 godina

Pa uhapseni su priznali korpuciju ali ne za ova dva prvenstva nego za jedno trece koje se nije pominjalo. Priznali su krivicu za Kup Amerike koji treba da se odrzi 2016. u USA. FBI povodom toga istrazuje jednu od najveci americkih marketinskih agencija koja je obezbedila odrzavanje ovoga Kupa u Americi. Po priznanju uhapsenih clanova FIFA, Amerikanci su podmitili cinovnike iz drugih drzava koji su mogli da uticu na izbor organizatora. Takodje istraga je pokrenuta i protiv organizatora zimske Olimpijade u Solt Lejk Sitiju 2002. jer su podmitili neke clanove MOKa stvarajuci "korupcionu semu". Ne znam sto se ljuti ovaj Englez, verovatno ce da se zakaci i London.

EuroNix

pre 8 godina

Englezi vec od pedesetih godina proslog veka nemaju vrednost u fudbalu. Od kad su ih Madjari pregazili na Vembli.SP 1966 je bilo leglo korupcije. Polufinale, cetri ponistena gola Portugaliji. U finalu onaj poznati Vembli gol. Italija i njihovo SP tridesetih godina isto. Nemacka i SP 1954, upravo pod nalogom Amerike jedna socijalisticka drzava Madjarska nije smela da pobedi. Mito za organizaciju SP 2018 i 2022. Pre godinu dana Nemci su kritikovali Blatera, ovaj im odgovorio. A kako je bilo na dodeli SP 2006?...

cenzura

pre 8 godina

Predsednik Fudbalske asocijacije Engleske Greg Dajk najavio je moguć bojkot Mundijala u Rusiji 2018. ako Sep Blater ostane predsedinik FIFA.

U oba slučaja Evropa neče sudjelovati. Princ je njihov čovjek i on če, da anulira Rusiju. Gazda iz Langleya je dao komandu. Rusima treba štetiti pa neka košta šta košta.

890

pre 8 godina

Ne bi bilo lose i da se glasa o tome da jedna clanica UN kao sto je Ujedinjeno kraljevstvo Velike Britanije i Severne Irske konacno bude zastpupljeno u UEFA i FIFA kao jedna clanica a ne da ima 4 saveza (Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska) tj. 4 glasa i 4 puta vecu sansu da se jedna od tih clanica plasira na takmicenja, tj nesazluzeno ima 4 puta vise klubova u takicenjima pod okriljem FIFA i UEFA.

Dzonni

pre 8 godina

Znaci pobedjuje Blater sigurno. Cilj im i nije smena Blatera nego oduzianje SP Rusiji.
Samo sto nece morati Englezi da bojkotuju, jer se nece ni kvalifikovati.

Миле Међед

pre 8 godina

Уствари је бојкот Русије и позадина читавог случаја, мада, наравно , криминал постоји гдје је год много новца.

fuzbaler

pre 8 godina

Fifa jeste ogrezla u korupciji, ali je ta korupcija samo iskorišćena za hapšenja zbog političkih razloga, da nema političkih razloga, niko ne bi hapsio zbog korupcije, nažalost opasno se zakuvava u svetu...

odlicno je ovo

pre 8 godina

Opusteno ovo nama odgovara posto smo na samom dnu malo mozemo trgovati sa jednima i drugima za sto bolju poziciju ,a ne kao u kosarci prodati svoju poziciju za regionalnu ligu.Lepo saslusati i jedne i druge sve ide ka profesionalizacije UEFA i LS kao NBA UEFA se spremala na ovo mnogo finansijski je mnogo jaca trebamo lobirati za njih ali cuvati se slucaja Kosovo tu nas stiti Platini.Sad treba izvesti privatizaciju posle ce biti kasno.FIFA ce ostati mondijali i prvenstvas ,a UEFA LS

Aleksandar Kovin

pre 8 godina

Ne znam da li sam lud ali zdusno podrzavam ovog Blatera u odnosu na ovog Engleskog princa iz Jordana. Kakav crni Jordan i fudbal? Ala su mu nasli opoziciju pa ovo je vise nego komicno! Malocas u Cirihi neki palestinski demostranti upali u salu i prekidaju Blaterov govor, onda opet prekid zbog postavljanja anonimne dojave o bombi. Kameron se oglasio a nakon toga i FS Engleske i najavili bojkot SP u Rusiji 2018 godine. Sponzori najavljuju odustajanje od ugovora itd. Da li je moguce da su i SAD ovde umesale prste? Zna se koliko znaci organizovanje velikog spektakla kao sto je prvenstvo Sveta u fudbalu, to je jedna od najvecih i najlepsih mogucih reklama za drzavu koja je organitator i ogroman novcani prihod ali i rashod. Sada to planiraju Rusiji da oduzmu bas 3 godine pred pocetak, gde su bezmalo upumpali milione eura u rekonstrukcije stadiona, putnu i ugostiteljsku infrastrukturu. Fudbal je vise od obicnog sporta i sada je otvoren novi front izmedju SAD i Rusije sa ciljem da se ona jos vise ponizi i osteti. Ako ovaj princ pobedi ubedjen sam da ce Rusiji oduzeti prvenstvo a ako Blater ostane taj bojkot od strane SAD i satelita poput Engleseke i Nemacke je vise nego izvestan.

daniele

pre 8 godina

Ne verujem da je Blater neka cvecka, ali je tajming hapsenja vrlo ocigledan, a takodje je jasno da je to klasicno bahacenje Engleske i Amerike. Ok, covek je osumnjicen, ali zasto bi bio bojkotovan dok se njegova krivica ne dokaze? E pa ne morate da igrate. Ne mora niko da igra. Polako ali sigurno se blizimo jednoj velikoj igri, ali igri kalashnjikova... Navikao Englez da gospodari pa to ti je.

Sale

pre 8 godina

Pošto je Engleska leglo demokratije ne vidim razlog da se bune ako Blater bude demokratski izabran. Što se tiče bojkota najviše će sebi naštetiti. Osim toga to je klasična ucena.

Beleg

pre 8 godina

Gosposo, vreme je da suspendujete sami sebi. Na mnogim primerima, a pogotovu na našem, jasno ste stavili do znanja da ss politika i sport ne smeju mešati. Mnogi, pa i mi, bili su kažnjeni zbog toga.
Izvolite, kaznite sami sebe.

Marko

pre 8 godina

Nas do ne dotiče Tole bojkutuje zadnjih nekoliko godina i evropsko i svetsko prvenstvo, zato nas nema ni na Evropskim ni na svetskim prvenstvima.

milojko

pre 8 godina

Odmah se vidi kakvi su ljudi i demokrate ti sa zapada. Cim im nesto nije po volji odmah bojkotuju. Takve smo zvali p.... kad sam bio mali.

Pedja

pre 8 godina

Taman kad sam se pitao kako da se plasiramo za SP eto resenja. SLobodno neka ostali bojkotuju, a mi navijajmo za Blatera i odosmo na SP. Inace Englezi kao i da bojkotuju od pocetka SP posto su uglavnom posmatraci na istim. Uglavnom ispadaju pdmah u grupi, a osvojili su 1966. SP nepostojecim golom, lopta koja nije prosla gol liniju.

Dragan

pre 8 godina

Po necijem nalogu moze biti, ali ako takvu glupost dozvole oni koji znaju tu igru da igraju i padnu pod uticaj onih koji misle da se to igra na jedan gol onda je tu kraj.

Gale

pre 8 godina

Evo naši mogu odma da se pridruže. Bolje da neigramo na SP " zbog bojkota" , nego da nas gaze svi u kvalifikacijama. Ovako bi izgledalo da je sve imalo smisla. Mogao bi Tole da razmisli o ovoj kombinaciji. Tako bi prodjžio i mandat.

NS BOY

pre 8 godina

Dosli smo do trenutka u kojem ce se najverovatnije svetsko prvenstvo u fudbalu bojkotovati zbog osobe koja ne upravlja sopstvenim zivotom, o necemu drugom da ne govorim. Rusija je naravno slucajnost. : )) Verujmo u to.

bandiera rossa

pre 8 godina

Jordanski princ odustao od drugog kruga. Nece covek da bude kalif umesto Kalifa. A ona slina Platini nema .... da se sam kandiduje nego podmece druge.

Vladimir

pre 8 godina

Sada se tek vidi vizionarstvo predsednika FSS Tomislava Karadzica. Mi od 2010. bojkotujemo sva takmicenja. Bolje je da igramo samo nasu vanserijsku JSL i da uopstevne igramo taj nizerazredni fudbal koji gledamo sirom Evrope.

nenad rs

pre 8 godina

Све је то политика али фудбал је мјесто гдје се обрће велика лова да би неко изостао.

jedan vise manje

pre 8 godina

Pogresio si rubriku . Ovo je Sport a ne Politika .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rale, 29. maj 2015 17:08) Pogresio si univerzum. Sve je politika.

vazduplohov nene Hikmete

pre 8 godina

Lider regiona I " Zapadnog Balkana" treba poslusati savete prijatelja, od kojih dvojica(Nemci) imaju mesto u vladi, a jedan(Britanac) s vremena ne vreme bude I na sednicama iste I da se pridrzavaju njihovih saveta.