Četvrtak, 28.05.2015.

08:41

Voriorsi posle 40 godina u finalu!

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa plasirali su se u veliko finale NBA lige, pošto u finalu zapadne konferencije nadigrali Hjuston Rokitse sa 4-1 u seriji.

Izvor: ÐN

Voriorsi posle 40 godina u finalu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

NastyB

pre 8 godina

(Sava, 28. maj 2015 22:07)
(shazam, 28. maj 2015 20:56)
Ako se tako gleda, da li to znači da, naprimer, Donji Srem u ovoj našoj bednoj fudbalskoj ligi ima najbolju odbranu, jer iako su primili 42 gola, protivnici su šutirali 387 puta ka njihovom golu??? I da je ta odbrana bolja od Zvezdine, jer je Zvezda primila 20 golova iz, recimo, 67 šuteva. Procentualno je Donji Srem daleko bolji.
Valjda je poenta košarkaške odbrane primiti što manje poena i sprečiti što više šuteva, a ne gledati procente ili PROCENJEN (estimate) broj datih poena po 100 poseda, kao što je na linku. Istina je da njihovi protivnici imaju najslabiji procenat realizacije, ali su, takođe, treći ili četvrti u ligi kojima je protivnik uputio najviše šuteva. Iako je Kari najbolji kradljivac lige. A i razlika u procentima između poslednje Minesote (48,7%) i GS-a (42,8%) je toliko mala da je gotovo ne treba uzimati u obzir.
Možda grešim, ali ja sam samo napisao svoje lično mišljenje. Takođe, LeBrona smatram da je među 10 najvećih ikada, ali ne među prvih 5, a ono „Daleko od...“ je više izraz, nego zaista daleko. Jer LeBron tek ove sezone pokazuje da je vođa i da nosi sve kad je najteže, što ga nije krasilo u Majamiju. To je nešto što mu je nedostajalo da bude među 5 najvećih. I ako osvoji titulu i bude takav u naredne tri-četiri sezone, nema trunke sumnje da će Džordan biti skinut sa trona kod svih.
Ali navijam za Ratnike. Ne zato što mrzim LeBrona, već zato što igraju mnogo lepšu košarku.

Sava

pre 8 godina

(NastyB, 28. maj 2015 18:36)

Izvini sto ti ovo kazem , ali mislim da nemas pojma u citanju statistike. Kazes da su GSW devanzivno osrednja ekipa i stavis link gde se vidi da njihovi protivnici imaju najlosiji procenat suta! Pa sta je merilo dobre defanzive ako ne to, a u tome su prvi u ligi. Mislim da GSW osvaja titulu ako iskontrolisu svoje izgubljene lopte tj. zavisi sve od njih.

shazam

pre 8 godina

Defanzivno, Golden Stejt je osrednja ekipa, baš kao i Klivlend - [link] - ali je u jedinoj utakmici u kojoj su igrali „kompletni“ LeBron sa lakoćom ubacio 42 poena.

LeBron je samo veliki igrač. Daleko od najboljih.
(NastyB, 28. maj 2015 18:36)

Na toj istoj tabeli klikni na procenat suta protivnika i videces da je GS prvi. Nisu poeni po utakmici glavno merilo za ekipu kada jedni igraju znatno brze od drugih, zato se gleda defanzivni rejting, iliti koliko poena ekipa prima po posedu, i tu je naravno GS prvi - http://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_2015.html#misc::9 - relativno ubedljivo, praceni San Antoniom, Milvokijem i Memfisom (ocekivano, s tim sto Milvoki ima jedan od najgorih napada u ligi). Sto se Lebrona tice, nema govora da on nije medju 10ak najboljih igraca svih vremena, cak i da se sutra penzionise. Posto mu je i igra i statistika na nivou samog vrha najboljih igraca svih vremena, kao i licna priznanja (MVP, broj sezona u 1. all around i defanzivnoj postavi lige), neki ce da upiru u titule. Ali medju 10 najboljih igraca su i Cemberlen i Vest i Robertson, sve igraci sa manje titula od Lebrona. Bird je verovatno u najboljih 5, sa 1 titulom vise i manje individualnih priznanja, a statisticki ga Lebron sije i u poenima i u efikasnosti suta i u asistencijama, sto bi trebalo da budu glavni atributi Birdove igre. Naravno to su sve veliki kosarkasi i o tome se moze nasiroko pricati, ali definitivno nije slucaj da je Lebron, kako kazes, "Daleko od najboljih."

StivDzi

pre 8 godina

Je l ja paranoisem ili Kari nije isti na terenu posle onog pada? Cak i statistike su mu mnogo losije, ali nadam se da je to slucajnost...

paspalj chandler

pre 8 godina

@liverpool fc
Ako cemo o fizickoj spremi i atleticizmu reci mi koliko igraca danas moze ovo https://www.youtube.com/watch?v=YAlvOfgNoP0

shazam

pre 8 godina

@JeRemija
Ja mislim da su precenjeni Kavsi za ovo finale, i u kladzi. Rado bih navijao za njih ovog puta jer bas mislim da su debeli anderdogs. I odbranu i skok im drze Mozgov i Tompson, koji garantujem da se nece lepo provesti protiv Grina i Boguta. Lebrona ne mislim da ce zaustaviti, ali imaju vise nego dovoljno igraca na krilu da ga uspore da ih ne nabrajam sad. Usporice ga na 3 od 5 utakmica, na 2 od 5 ce on da udje u superhuman mod i 1 od te 2 ce Kavsi uspeti da dobiju iako ce Kajri morati da cuva ili Karija ili Tompsona, sto ne bi mogao ni da je zdrav. Videchemo.

NastyB

pre 8 godina

(Kokakole, 28. maj 2015 10:02)
Defanzivno, Golden Stejt je osrednja ekipa, baš kao i Klivlend - http://espn.go.com/nba/statistics/team/_/stat/defense/sort/pointsOpponent/seasontype/2/order/false - ali je u jedinoj utakmici u kojoj su igrali „kompletni“ LeBron sa lakoćom ubacio 42 poena. Više sam mislio na to da su ofanzivno orjentisan tim, nego defanzivno, kao, naprimer, Memfis, Čikago, Indijana i, iznenađujuće, po listi, Juta.
(Liverpool FC, 28. maj 2015 11:19)
Ako si odgledao samo jednu celu utakmicu Čikaga sa Džordanom ja ću da pojedem svoj monitor. Da si „odgledao“ utakmice sa igračima koje sam naveo ne želim ni da raspravljam. O tome ko kome „nije do kolena“ dovoljno govori o poznavanju košarke. NBA nije nastala sa pojavom Džordana. Fudbal nisu izmislili Mesi i Ronaldo. Ljudi su se družili i razmenjivali fotografije i pre fejsbuka i instagrama.
Jedino se slažem za fizičku spremu, ali ako je neko fizički spreman, ne mora da znači i da je bolji. Da si ljubitelj boksa verovatno bi rekao da su Tajson, Mejveder i Roj Džons junior najbolji bokseri ikada. Ali nijedan njihov meč nije ni blizu lepote mečeva Mohameda Alija, Džoa Frejzera, Šugar Rej Robinsona, Rokija Marćana. Brazilska reprezentacija 70-ih je najlepši fudbal ikada. Jedini „dream team“ je onaj iz 1992. Džordan je igrao protiv 20 puta boljih igrača nego što ih danas ima protiv LeBrona. A Robertson, Čemberlen, Džabar i Džordan su pomerali granice i lepotu igre. LeBron je samo veliki igrač. Daleko od najboljih.

NastyB

pre 8 godina

Samo da dodam - http://en.wikipedia.org/wiki/50_Greatest_Players_in_NBA_History#/media/File:Wilt_Chamberlain3.jpg

Ovo je Vilt Čemberlen. Harlem Gloubtrotersi su bili neozbiljna, šou ekipa vrhunskih "mađioničara sa loptom". A Vilt je bio centar. I 90% današnjih igrača ne bi moglo da primiriše takvom timu.

Memfis

pre 8 godina

@shazam Nisam znao za sve to, zanimljivo :). Sto se Hauarda tice bio mi je jedan od drazih igraca do onakvog napustanja Orlanda. Pred sam PO, on ode na operaciju, koja je svakako mogla da ceka, i onda ode u LAL ucenivsi tim da ga trejduju ili ce otici kao slobodan agent dogodine. To mi je jos 3 puta jadniji potez od Lebronovog. Uz to ima smisao za humor 9godisnjaka i bas mi je drago da su ispali (potpuno ocekivano) jer su mi jedan od najiritantnijih NBA timova, a Kari jedan od omiljenih igraca. Uz to GSW igra uz SAS najlepsu kosarku u poslednjih nekoliko godina.

Beljo

pre 8 godina

vins karter,
hahha, to je nevjerovatno kada to govore. "Ja sam gledao na YT Lejvera, on danas ne bi Djokovicu ni gem po setu..."
Alo, zar tako mozga faljiva?? Svako je bio sampion u skladu sa svojim vremenom i uslovima. Danas bi mozda Cemberlen trajao duze i razbijao duze...

shazam

pre 8 godina

Ispade Bin Harden. Sad ce i Dvajt moci na miru da obara ninja fruit rekorde na svom tabletu, nece morati da se smara na mecevima.
(Memfis, 28. maj 2015 10:06)

Dvajt je igrao protiv Cendlera, Dzordana, i sada Boguta i Grina u ovom plejofu, za to vreme u proseku 14 skokova i 2.3 rampe. I znam da vazi za blejaca koji ceo dan jede slatkise i igra igrice, ali kazu da je prestao sa tim kada je morao da se rehabilituje od operacije ledja pre 3 godine, uostalom mnogi novinari komentarisu da je prvi put od tada u ovom plejofu pokazao kako je zastrasujuce u defanzivi delovao Dvajt iz Orlanda. Sa druge strane, nije sve svoje hobije odbacio pa tako Dvajt kaze da kad upozna neku sojku on je zove kuci da vidi pitona. Ovo i redakcija da ne svati pogresno, naime Dvajt kazu njegovi prijatelji ima veliku kolekciju zivih zmija kod kuce, pa medju njima i pitona, i nema razloga misliti da bi on tu imao neke zadnje namere bozsacuvaj. Uglavnom ima i ogromnu kolekciju oruzja, al dobro to mora posto je iz Teksasa. Uglavnom dok ne pocne da donosi te stvari na utakmicu bice i dalje najbolji defanzivni centar u NBA, ako “Orlando” Dvajta vidimo i sledece sezone. Ne fali nista defanzivi, i Bil Rasel (najveci sampion svih vremena u nba i njen prvi pravi velikan) je bio pre svega defanzivni igra. Treba naravno i da posluzi zdravlje nakon 3god, ali evo svi su kao muve padali od povreda u ovom plejofu a on se vratio odmah sledecu utakmicu nakon povrede kolena u prvoj protiv GSW.

spree15

pre 8 godina

Dwight je prljav igrac sa problemom u glavi.
Ono sto se sinoc desilo Hardenu je istorijski meltdown,decko je choker,videli smo to i 2012.
Iggy je bolji defanzivac i od Butlera i od Carrolla,jedino su Kawhi i Allen bolji na toj poziciji ali to ne mora nista da znaci,sanse su 60:40 za GSW zbog veceg broja kvalitetnih igraca i duze klupe.

Bley

pre 8 godina

Interesuje me misljenje nekog za OKC sta misle o sledecoj sezoni, uz oporavak durenta rasela ibake kantera ogastina vejtersa imaju skroz ok tim, sta mislite imaju li sanse do nekog finala makar? Naravno povrede da ih zaobidju, Hvala .

vince carter

pre 8 godina

"Liverpool fc" pa odakle se vise pojavljujete...po tebi bi wilt,robertson i irving odnosno na primer bjorg,mekinro,pele danas bili fizicki nespremni i trenrali u uslovima 70tih a kobe,jordan,james,mesi,federer bi 70tih trenirali u danasnjim uslovima ccc,decace vremena se tako ne porede,danasnje sportiste rodjene u staro vreme ne bi razlikovali od ondasnjih igraca i obrnuto..ja imam 28 godina pa to shvatam,steta za vas ako ste stariji.

CJ

pre 8 godina

@Liverpul
Ne znam šta je problem, meni su sva trojica bolji od LeBrona i Kobija, od Džordana ne...a da ne pričam o Medziku, Raselu i Karimu koji je po meni drugi najbolji igrač svih vremena, odmah iza Majkla. Samo kad pogledaš njegovu karijeru od 20 godina, broj MVP titula, broj titula i činjenicu da je postigao najviše poena u istoriji igre, dovode do zaključka da mu upravo LeBron još uvek nije ni do kolena.
Nije se igrala košarka kao danas? Pogledaj na netu Karimov skyhook pa se zapitaj ko bi danas od ovih igrača mogao tako da pogadja.

vince carter

pre 8 godina

pa odakle se vise pojavljujete...po tebi bi wilt,robertson i irving odnosno na primer bjorg,mekinro,pele danas bili fizicki nespremni i trenrali u uslovima 70tih a kobe,jordan,james,mesi,federer bi 70tih trenirali u danasnjim uslovima ccc,decace vremena se tako ne porede,danasnje sportiste rodjene u staro vreme ne bi razlikovali od ondasnjih igraca i obrnuto..ja imam 28 godina pa to shvatam,steta za vas ako ste stariji...

cdrfvrvr

pre 8 godina

sto se hardena tice, jedno je kad lopta nece u kos a drugo kad te `odzepare` na svakom drugom ulazu. provalili ljudi da siluje loptu,je da sebican. kosarka je timska igra, hjuston ima mozda i bolji tim od GS. odigrali jacu odbranu na njemu, menjali cuvare i to je to. sto se kaze nisi ti sine dzordan ili u novije vreme le bron...

petarczv

pre 8 godina

Je l' zna neko zbog cega Gsw ima prednost domaceg terena? Kakva glupost
(Joki, 28. maj 2015 11:23)

Pa onako bzv su im dali posto mrze lebrona. Nema veze sto su imali samo 67 pobeda u regularnom delu...

stevan

pre 8 godina

Upada mi nesto u oči, u vreme Sacramento Kings-a ili Dallas Maverick-sa kad su harali Lakersi sa Brajantom i O'Nilom, oni tad nisu mogli doći do sampionskog prstena, takvi timovi bi se danas prošetali NBA ligom, što dovoljno govori kakav je kvalitet lige danas u odnosu na 90 i vreme posle 2000 godine.

luther

pre 8 godina

mi nikako da shvatimo da je harden jos uvek mladic i da za njega tek vrme dolazi,def nije jos uvek spreman..........bice sjajno finale sa jedne imamo preiskusnog Lebrona i ekipu koja puca od samopouzdnaja,na drugoj neiskusnu poletnu i pretalentovanu druzinu...oba trenera nemaju iskustva ali zna se sta je Blat bio u evropi...uf jedva cekam!!

PatrickEwing

pre 8 godina

Mene više plaši Klay Thompsonova ovreda, pokazuje znake potresa mozga. NBA je vrlo rigorozna po tom pitanju, ako se ispostavi da ima potres mozga, upitan je za prve utakmice Finalne serije, a to bi bio veliki hendikep za Warriorse. U svakom slučaju, navijački sam uz njih, igraju lepšu košarku i imaju bolje igrače ukupno gledano.

LBJ ima ko čuvati, Green ili Barnes na početku utakmice, kao zamena je tu Iguodala. Irvinga bi po meni čuvati Thompson, na Shumpertu Curry. Kad u igru uđe JR Smith tu je za njega Livingston sa klupe ili Iguodala. Ako Clevelend igra sa niskom petorkom to će čak više odgovarati Warriorsima jer je Green čak čuvao Howarda u ovoj seriji. Ne vidim da je Mozgov bolji od Howarda ofanzivno.

Sa druge strane Cleveland može staviti Shupmerta na Curryja, ali koga će staviti na Thomsona onda, ko će čuvati 'epizodiste' Barnesa, Greena koji mogu dati 15-20 poena i bljesnuti na pojedinim utakmicama? Ne verujem da će trošiti LeBrona zadatkom da čuva nekog raspoloženog protivničkog igrača, jer im je on preko potreban u napadu.

Napred Rangersi večeras, da se bar oni uzmu titulu koju nisu uspeli uzeti prošle godine i vrate se na staze stare slave Mark Messiera, Brian Leetcha i ostalih koji su zadnju titulu osvojili 94 :)

JeRemija

pre 8 godina

Dragane u pravu si za Durenta, s tim što si malo preterao poredeći njega sa mačkom a Karija i Lebrona sa mišem. Njih trojica su sigurno 3 najbolja igrača sveta. Pitanje je samo kako će sve to izgledati posle nove operacije stopala, koje ga baš dugo muči. Bilo bi šteta da je najbolja košarka ostala iza njega.
Što se tiče neke prognoze Finala, mislim da je GS blagi favorit, ali prvi meč će nam mnogo toga pokazati a ako Kavsi uspeju da brejknu odmah na početku, GS će imati dosta problema. Biće zanimljivo videti kako i ko će čuvati Karija. Predviđam da će dobiti "batina" kao nikada u životu:) Takođe će i LBJ biti prebijen, ali on se već navikao na tako nešto.

milos

pre 8 godina

Ovo je i realno finale, dvije najbolje ekipe, navijam za Klivlend, ali je GSW favorit nema sto, u svakom slucaju uzivajmo u finalu.
Pocinje u noci izmedju 4i5juna, :-)
pozdav svima na ovom forumu, cao

Onokao..

pre 8 godina

Fan sam, pre svega, Evrolige, ali kako igraju Golden Stejt i Atlanta je stvarno milina za gledanje. Ovaj Stiv Ker je bio sjajan suter svojevremeno, mi malo stariji ga se secamo kao Cikagovog vecitog igraca sa klupe, koji udje 15-20 minuta, sukne 2-3 trojke iz 4-5 pokusaja i izadje da opet udje Harper. E sad, ovo sto radi sa Golden Stejtom je neverovatno. Prvi trenerski posao u karijeri, a ekipa igra kao sat. Nema stajanja u mestu, svaki igrac ima kretnju u napadu, bilo bez lopte, posle pasa, sa loptom ili kako god. Ako ovako nastavi, mogao bi da postane ono sto nije kao igrac - clan Hall of Fame-a...

scholes

pre 8 godina

Ne znam zasto nisu spustali vise lopti Dvajtu, jasno je da ga ne moze sacuvati Bogut. Isti slucaj je bio i sa Atlantom protiv Klivlenda, Horfordu dodaju u reketu samo kad moraju...

#GSW

pre 8 godina

#30 Curry [G5 vs HR]:
za 1: 9/12 [75%] = 9p
za 2: 4/10 [40%] = 8p
za 3: 3/11 [27.3%] = 9p
sut iz igre: 7/21 [33.3%] = 17p
ukupno [za 1 + za 2 + za 3]: 16/33 [48.5%] = 26p.
1 ofanzivni i 7 defanzivnih skokova [8 ukupno], 6 asistencija, 3 izgubljene i 5 ukradenih lopti uz 0 blokova i 3 licne greske za 41 minut i 48 sekundi na terenu.

Trofeji cine sampiona !

pre 8 godina

Da je na netu mogla da se komentarise era bulsa,verovatno bi bilo 4567568643577 komentara,posto se tada NBA pratio mnogo vise nego danas !

Liverpool FC

pre 8 godina

NastyB
Ti tvoji Cembrlejl,Robertson i Irving nisu ni do kolena Dzordanu,Kobiju i Lebronu. Sportovi kao sto su fudbal, kosarka i tenis su mnogo napredovali u odnosu na 60,70 i 80-te godine.Danasnji fudbaleri,kosarkasi i teniseri ne samo sto su talentovani vec su i mnogo fizicki spremniji u odnosu na fudbalere,kosarkase i tenisere 60,70 i 80-tih godina.Gledao sam na netu te tvoje igrace koje toliko hvalis,i mogu ti reci da bi ih Dzordan,Kobi i Lebron pojeli za dorucak.I pre ce biti da se tada igrala smesna kosarka,imam utisak da tada kosarkasi nisu umeli ni loptu da titraju kako treba.Kazes da Woriosi mogu samo sami sebe da pobede,zbog pritiska,a ne zbog Lebrona i Klivlenda.Jel to hoces da kazes da Lebron i njegovi saigraci ne znaju da igraju kosarku.Svaka cast Woriosima,ali mislim da Kari,Tompson,Iguadala,Grin,Barns,Bogut i Li nisu nista bolji od Lebrona,Irvinga,Smita,Tompsona,Mozgova,Samperta i Delavedove.Ne treba zaboraviti ni Dzonsa,Milera i Herisa koji su odlicni trojkasi,kao ni Meriona i Perkinsa koji su ipak iskusni i nisu bas za bacanje.

Memfis

pre 8 godina

Ispade Bin Harden. Sad ce i Dvajt moci na miru da obara ninja fruit rekorde na svom tabletu, nece morati da se smara na mecevima.
Sjajno mi je kad neko napise da GSW igra mlaku odbranu, a njihova odbrana ne da nije mlaka, nego nije ni solidna, ni nadprosecna, vec NAJBOLJA u ligi. Pokazali su najbolju kosarku ove sezone i zasluzuju titulu.
PS Jeremija svaka cast za pogotke, islo te je ovaj PO. Jedino si za Kliperse omanuo, ali to je vise do njih sto su luzeri, nego sto su losi.

Dovla

pre 8 godina

Odlična sezona za Hjuston.Drugo mesto na zapadu,Harden drugi strelac i drugi na glasanju za mvp.Sada je zakazao,ali ih je i on doveo do finala zapada.Svi pričaju o povredama Lava,Irvinga dok niko ne pominje koliko je raketama falio Beverli na pleju.Ovu utakmicu je odlučio preveliki broj izgubljenih lopti koje je GS pretvorio u lake poene kao i njihov ofanzivni skok.Šteta,nadao sam se finalu Klivlend-Hjuston.Ko je gledao njihov meč u regularnoj sezoni koji je prenosio SK,zna o čemu pričam.Prštalo je na sve strane,fenomenalan duel Harden-Džejms,rakete dobile nakon produžetka.

czv

pre 8 godina

Vi koji napadate Hardena niste nikad igrali kosarku, mozda u bloku. Naidje dan kad lopta nece da udje u kos, i ako nemas adekvatnu pomoc saigraca to tesko ide. Mene nervira to sto je Mchale tokom cele sezone, a i ranije sansu davao samo pojedinim igracima. Covek je bespotrebno skratio roster, akcije se igraju sa izolacijama i blokovima. I onda kad udje npr Nick Johnson njegova jedina uloga je da baci Hardenu, ili nekom drugom. Veliko je to opterecenje za igraca kad sve mora on.

Dragan

pre 8 godina

Kad macke nema i misevi kolo vode.... Najbolji igraci lige Dzejms i Kari? Naravno da jesu doveli ekipe do finala i igraju maestralno ali zaboraviti Duranta samo zato sto je povredjen je strasno. Tako da malo objektivnosti ;)

Jezekilj

pre 8 godina

13 izgubljenih lopti!!! Ovo još nisam vidio. Iako sam 'navlačio' na Hjuston, Ratnici zasluženo u finalu.
Inače jedan podatak koji možda niste znali. Stef Kari, da bi smanjio broj izgubljenih lopti, obećao je prije nekoliko godina svojoj majci da će joj za svaku izgubljenu loptu dati 100$ za šoping. U regularnom dijelu sezone ih je imao 249.

terza

pre 8 godina

Super je za NBA i kosarku uopste sto jedan tim posle 40 godina ima sansu da ponovo uzme titulu, a protivnik mu je tim koji je nikada nije osvojio. Mislim da ce biti sjajna kosarka, a sve ispod 7 meceva za mene ce biti razocaranje (za koje cu kriviti tim koji izgubi :))
@blaza - Kada vec edukujes mladje, objasni da svi zanju sta je TMC era - Tim Hardaway, Chris Mullin & Mitch Richmond, "Run TMC". jedna od najboljih spoljnih linija ikada koja nista nije uspela da osvoji i brzo zbog toga bila "rasturena", ali ni to Warriors-ima nije pomoglo da naprave zapazeniji rezultat u play off-u...

Kokakole

pre 8 godina

@NastyB - komentar ti je na mestu, ali to da GS ne igra dobru odbranu uopste ne stoji. Imali su najbolju odbranu u ligi ove godine, imaju petoricu (Klay, Green, Iguodala, Barnes, Livingston) koji mogu da cuvaju sve beko sme i krilne pozicije, uključujući i Greena koji moze i centre - sto im dozvoljava da igraju brzo. Plus, Bogut je odlican u defanzivi.

hawkeye

pre 8 godina

Po svemu prikazanom dosad dva najbolja tima svojih konferencija apsolutno zasluženo igraju finale,lično bi voleo da ide u sedam utakmica i da ratnici osvoje.

VladaBg

pre 8 godina

Cele sezone navijam za Hjuston, ali kako sezona prolazila sve kod gospodina 'brade' koji je btw sjajan igra ali je više mislio na promociju samog sebe nego na ekipu i pobede. Protiv Klipersa su još realno trebali da ispadnu i jedino su sami Klipovi krivi što se to nije desilo. Sad posle ovog šamaranja od strane GS-a, može da pušta bradurinu i 'kuva' do iznemoglosti..

Koje foliranje i samopromocija na najveštačkiji način su i jedno i drugo da bi bio šatro 'poseban'.. verujem da i on sam mrzi ovu neuglednu bradu koju nosi, ali 'promocija je promocija'.. a ono 'kuvanje' toliko šabanski da je bez komentara..

Osvoji brate neku titulu, budi par puta mvp i budi siguran da će te svi zapamtiti i bez tih gluposti koje radiš..

Ne sećam se da je Džordan puštao bradurinu i 'vrteo kašiku' da bi bio 'poseban'..

Jagodic

pre 8 godina

Ja navijač Bostona i u poslednje vreme simpaticnih Klipersa prognoziram 4 1 za Golden Stejt u finalu. Izlupajte mi sto vise minusa pa se čujemo kad Voriorsi olako uzmu titulu ;-)

tgvfbgb

pre 8 godina

Harden upropastio hujston, da njega nije bilo u ovoj tekmi mozda bi i dobili, mnogo lakih poena iz njegovih gresaka. koliko je dobar bio u prvoj u drugoj je bio katastrofa.

Narsil

pre 8 godina

Ne znam kakva je to 'duga' klupa Klivlenda, kad imaju dvojicu povređenih startera, a i prvi plej im je polurovit (valjda će biti potpuno zdrav za finale). Imaju Perkinsa, polu igrača, Meriona koji nije ni igrao u plej-ofu preterano, Šamperta koji doprinosi, i to je to. Ovi ostali su nebitni. Dobro, Delovadova isto, x faktor do sada. Nema puno priče kod Klivlenda - Džejms mora da iznese 60% serije.
Sa druge strane, GS je maestralan kod kuće, igraju ludu košarku, i iskreno se nadam da će pobediti.

me

pre 8 godina

Generalno loša utakmica sa mnogo promašenih šuteva i izgubljenih lopti,samo preporuka za one što postavljaju vesti da malo brže stavljaju stvari iz nba

Mika Guster iz Ritopeka

pre 8 godina

Očekivano!!! Kad su Woriorsi okrenuli najbolju ekipu lige koju predvodi Mikailo Junior sa 1-2 na 4-2, više se ne postavlja pitanje ko će biti novi šampion!!!
Jedino ako se Lebronika ne bude nešto bunio pa ih počistio na snagu, jer Lebronika je puno jači i višLJi od Stevice Malenog !!!

azor ahai

pre 8 godina

Harden nije šampion,niti će ikad biti. To u ovakvim situacijama najbolje ispliva na videlo. Strašna bi nepravda bila da je uzeo MVP titulu Kariju doktoru.

IRONemke

pre 8 godina

Bio jednom jedan Kralj, osvojio je sve zivo, i jednog dana mu se isprece takozvani "ratnici" i on ih kazni i uzme novu titulu. Uvod u pricu koja nas ocekuje za nedelju dana. Go Cavs, go!

Prilika

pre 8 godina

Harden je baš našao kad će da odigra najgoru utakmicu u životu, svaka čas za prošli meč, ali ovakav pad u igri najboljeg igrača u timu i jednog superstara, i to u utakmici od velikog značaja, nisam očekivao. Po mom mišljenju najkonstantniji igrač Hjustona u ovoj seriji, pa i u plejofu, je Dvajt Hauard. Uvek je bio na granici od dvadeset poena, nekad je i pređe, i uvek je imao preko deset skokova. I u odbrani je bio veoma uspešan, što se i u ovoj utakmici videlo. Tokom celog plejofa je igrao sve bolje i bolje. Čak je i slobodna bacanja na ovoj utakmici šutirao veoma dobro za njegove standarde. Ipak je on igrao finale 2010. godine i utakmice u plejofu mu nisu strane. Svaka čast za Dvajta. Ne krivim Hardena za izgubljenu utakmicu, svakom se može desiti da ga baš ne ide taj dan, ali je ipak ovo bila previše loša partija.

Bley

pre 8 godina

Krece najbolja finalna serija, bice zestoka borba, jedva cekam da pocne,
sa obe strane duge klupe, vrhunske forme, vrhunski igraci, ko li ce zaustaviti lbj-a :-)

Blaza

pre 8 godina

Dugo sam cekao ovaj momenat :-) Navijac sam Voriorsa jos od vremena TMC i jedva sam cekao generaciju koja ce igrati za sampionski prsten, i ova generacija je to uspela i ima velikih izgleda da ide sve do kraja :-) Ono sto je ova utakmica pokazala jeste da ima dosta igraca koji smeju da preuzmu odgovornost u kljucnim momentima, a ne da sve zavisi od sples bradersa. Ovu pobedu je doneo Herison Barns i pored njega fantasticnu partiju pruzio je Festus Ezili.
A igrali su odbranu da im i Radonja pozavidi :-)

Број Један

pre 8 godina

Ако су Вориорси са 67 победа оборили рекорд у „регуларном” делу сезоне, ко држи рекорд у „нерегуларном” делу?

NastyB

pre 8 godina

Zaista je postalo besmisleno ostavljati komentare ovde, jer 95% istih nema ni najmanje veze sa utakmicom, već se sve pretvara u literarni sukob LeBotova i onih protiv njih. Da je ranije postojala ovakva medijska pokrivenost nekog sporta, da je pre 100 godina postojao internet, niko sad ne bi pričao da li je bolji Džordan ili Džejms, nego bi se svi pitali da li je najbolji Čemberlen, Robertson ili Irving. To su bili vrhunski igrači kada se u NBA igrala prava košarka, a ne medijski cirkus (ovo nema veze sa igračima i njihovim umećem, već šta mediji rade sa njima i samim sportom).
A gledati Golden Stejt, bar meni, jeste pravo uživanje. Momci igraju brzo, lepršavo, precizno, lepo na oko, baš onako kako deluje Kevin Durant kada je u top formi. Možda ne igraju najbolju odbranu, ali napad im je pakleno ubitačan. A sa takvom igrom titula im je nadohvat ruke i jedino što može da im stane na put tome nije LeBron ili Kavalirsi, već samo oni sami i pritisak koji budu mogli da podnesu zbog igranja u finalu.
A što se ove utakmice tiče, pomalo se stekao utisak da je Harden sve one sjajne partije koje je ove sezone pružao u jednoj možda i najvažnijoj utakmici (da su ovu dobili znatno bi se psihički podigli) bukvalno „bacio u bunar“. Šut 2-11 i neverovatnih 13 izgubljenih lopti su glavni krivci za poraz Hjustona. Definitivno im nedostaje još jedan natprosečan (ne superstar) igrač da bi osvojili titulu. I to lakše nego što se misli. Možda već sledeće sezone.

linkin

pre 8 godina

Potpuno zasluzeno i nekako ocekivano pre pocetka play offa. sto se tice ove utakmice Harden je podbacio, neverovatan podatak da je samo on imao 13 izgubljenih lopti je previse za ovako bitnu utakmicu. Moje misljenje je da ako Klay Thompson odigra na visokom nivou, naravno uz Karija, Warriorsi ce pobediti u finalu...pozdrav

Benny Hill

pre 8 godina

Ako ima jos onih koji sumnaju o tituli MVP da je Harden vise zalsuzio od Stefa ovaj mec dokazuje ko je zasluzio MVP.Harden nije konstantan i tacka.Dobar je u pojedinim mecevima ali nije konstantan.A Kari uradio svoj posao maestralno cele sezone i u celom play offu...Bice interesantno finale...sile su jednake

anti - reklamozder

pre 8 godina

svaka cast gsw... delovalo mi je na pocetku plejofa i, i pored svega,nemoguce da se sastanu gsw i cle ali eto.. oba tima su zasluzila titulu na svoj nacin, nadam se da ce to ipak biti gsw...

Bulbasor

pre 8 godina

E moj Harden, 14 poena i 13 izgubljenih lopti. Time je postavio i rekord s najvise izgubljenih lopti u playoff utakmici. Od tih 14 poena 10 je bilo iz slobodnih bacanja, znaci pogodio je 2 suta, a igrao 43 minute. Uzas...

Bulbasor

pre 8 godina

E moj Harden, 14 poena i 13 izgubljenih lopti. Time je postavio i rekord s najvise izgubljenih lopti u playoff utakmici. Od tih 14 poena 10 je bilo iz slobodnih bacanja, znaci pogodio je 2 suta, a igrao 43 minute. Uzas...

Benny Hill

pre 8 godina

Ako ima jos onih koji sumnaju o tituli MVP da je Harden vise zalsuzio od Stefa ovaj mec dokazuje ko je zasluzio MVP.Harden nije konstantan i tacka.Dobar je u pojedinim mecevima ali nije konstantan.A Kari uradio svoj posao maestralno cele sezone i u celom play offu...Bice interesantno finale...sile su jednake

Blaza

pre 8 godina

Dugo sam cekao ovaj momenat :-) Navijac sam Voriorsa jos od vremena TMC i jedva sam cekao generaciju koja ce igrati za sampionski prsten, i ova generacija je to uspela i ima velikih izgleda da ide sve do kraja :-) Ono sto je ova utakmica pokazala jeste da ima dosta igraca koji smeju da preuzmu odgovornost u kljucnim momentima, a ne da sve zavisi od sples bradersa. Ovu pobedu je doneo Herison Barns i pored njega fantasticnu partiju pruzio je Festus Ezili.
A igrali su odbranu da im i Radonja pozavidi :-)

Bley

pre 8 godina

Krece najbolja finalna serija, bice zestoka borba, jedva cekam da pocne,
sa obe strane duge klupe, vrhunske forme, vrhunski igraci, ko li ce zaustaviti lbj-a :-)

azor ahai

pre 8 godina

Harden nije šampion,niti će ikad biti. To u ovakvim situacijama najbolje ispliva na videlo. Strašna bi nepravda bila da je uzeo MVP titulu Kariju doktoru.

petarczv

pre 8 godina

Je l' zna neko zbog cega Gsw ima prednost domaceg terena? Kakva glupost
(Joki, 28. maj 2015 11:23)

Pa onako bzv su im dali posto mrze lebrona. Nema veze sto su imali samo 67 pobeda u regularnom delu...

me

pre 8 godina

Generalno loša utakmica sa mnogo promašenih šuteva i izgubljenih lopti,samo preporuka za one što postavljaju vesti da malo brže stavljaju stvari iz nba

Mika Guster iz Ritopeka

pre 8 godina

Očekivano!!! Kad su Woriorsi okrenuli najbolju ekipu lige koju predvodi Mikailo Junior sa 1-2 na 4-2, više se ne postavlja pitanje ko će biti novi šampion!!!
Jedino ako se Lebronika ne bude nešto bunio pa ih počistio na snagu, jer Lebronika je puno jači i višLJi od Stevice Malenog !!!

Onokao..

pre 8 godina

Fan sam, pre svega, Evrolige, ali kako igraju Golden Stejt i Atlanta je stvarno milina za gledanje. Ovaj Stiv Ker je bio sjajan suter svojevremeno, mi malo stariji ga se secamo kao Cikagovog vecitog igraca sa klupe, koji udje 15-20 minuta, sukne 2-3 trojke iz 4-5 pokusaja i izadje da opet udje Harper. E sad, ovo sto radi sa Golden Stejtom je neverovatno. Prvi trenerski posao u karijeri, a ekipa igra kao sat. Nema stajanja u mestu, svaki igrac ima kretnju u napadu, bilo bez lopte, posle pasa, sa loptom ili kako god. Ako ovako nastavi, mogao bi da postane ono sto nije kao igrac - clan Hall of Fame-a...

anti - reklamozder

pre 8 godina

svaka cast gsw... delovalo mi je na pocetku plejofa i, i pored svega,nemoguce da se sastanu gsw i cle ali eto.. oba tima su zasluzila titulu na svoj nacin, nadam se da ce to ipak biti gsw...

linkin

pre 8 godina

Potpuno zasluzeno i nekako ocekivano pre pocetka play offa. sto se tice ove utakmice Harden je podbacio, neverovatan podatak da je samo on imao 13 izgubljenih lopti je previse za ovako bitnu utakmicu. Moje misljenje je da ako Klay Thompson odigra na visokom nivou, naravno uz Karija, Warriorsi ce pobediti u finalu...pozdrav

IRONemke

pre 8 godina

Bio jednom jedan Kralj, osvojio je sve zivo, i jednog dana mu se isprece takozvani "ratnici" i on ih kazni i uzme novu titulu. Uvod u pricu koja nas ocekuje za nedelju dana. Go Cavs, go!

NastyB

pre 8 godina

Zaista je postalo besmisleno ostavljati komentare ovde, jer 95% istih nema ni najmanje veze sa utakmicom, već se sve pretvara u literarni sukob LeBotova i onih protiv njih. Da je ranije postojala ovakva medijska pokrivenost nekog sporta, da je pre 100 godina postojao internet, niko sad ne bi pričao da li je bolji Džordan ili Džejms, nego bi se svi pitali da li je najbolji Čemberlen, Robertson ili Irving. To su bili vrhunski igrači kada se u NBA igrala prava košarka, a ne medijski cirkus (ovo nema veze sa igračima i njihovim umećem, već šta mediji rade sa njima i samim sportom).
A gledati Golden Stejt, bar meni, jeste pravo uživanje. Momci igraju brzo, lepršavo, precizno, lepo na oko, baš onako kako deluje Kevin Durant kada je u top formi. Možda ne igraju najbolju odbranu, ali napad im je pakleno ubitačan. A sa takvom igrom titula im je nadohvat ruke i jedino što može da im stane na put tome nije LeBron ili Kavalirsi, već samo oni sami i pritisak koji budu mogli da podnesu zbog igranja u finalu.
A što se ove utakmice tiče, pomalo se stekao utisak da je Harden sve one sjajne partije koje je ove sezone pružao u jednoj možda i najvažnijoj utakmici (da su ovu dobili znatno bi se psihički podigli) bukvalno „bacio u bunar“. Šut 2-11 i neverovatnih 13 izgubljenih lopti su glavni krivci za poraz Hjustona. Definitivno im nedostaje još jedan natprosečan (ne superstar) igrač da bi osvojili titulu. I to lakše nego što se misli. Možda već sledeće sezone.

Memfis

pre 8 godina

Ispade Bin Harden. Sad ce i Dvajt moci na miru da obara ninja fruit rekorde na svom tabletu, nece morati da se smara na mecevima.
Sjajno mi je kad neko napise da GSW igra mlaku odbranu, a njihova odbrana ne da nije mlaka, nego nije ni solidna, ni nadprosecna, vec NAJBOLJA u ligi. Pokazali su najbolju kosarku ove sezone i zasluzuju titulu.
PS Jeremija svaka cast za pogotke, islo te je ovaj PO. Jedino si za Kliperse omanuo, ali to je vise do njih sto su luzeri, nego sto su losi.

VladaBg

pre 8 godina

Cele sezone navijam za Hjuston, ali kako sezona prolazila sve kod gospodina 'brade' koji je btw sjajan igra ali je više mislio na promociju samog sebe nego na ekipu i pobede. Protiv Klipersa su još realno trebali da ispadnu i jedino su sami Klipovi krivi što se to nije desilo. Sad posle ovog šamaranja od strane GS-a, može da pušta bradurinu i 'kuva' do iznemoglosti..

Koje foliranje i samopromocija na najveštačkiji način su i jedno i drugo da bi bio šatro 'poseban'.. verujem da i on sam mrzi ovu neuglednu bradu koju nosi, ali 'promocija je promocija'.. a ono 'kuvanje' toliko šabanski da je bez komentara..

Osvoji brate neku titulu, budi par puta mvp i budi siguran da će te svi zapamtiti i bez tih gluposti koje radiš..

Ne sećam se da je Džordan puštao bradurinu i 'vrteo kašiku' da bi bio 'poseban'..

czv

pre 8 godina

Vi koji napadate Hardena niste nikad igrali kosarku, mozda u bloku. Naidje dan kad lopta nece da udje u kos, i ako nemas adekvatnu pomoc saigraca to tesko ide. Mene nervira to sto je Mchale tokom cele sezone, a i ranije sansu davao samo pojedinim igracima. Covek je bespotrebno skratio roster, akcije se igraju sa izolacijama i blokovima. I onda kad udje npr Nick Johnson njegova jedina uloga je da baci Hardenu, ili nekom drugom. Veliko je to opterecenje za igraca kad sve mora on.

Narsil

pre 8 godina

Ne znam kakva je to 'duga' klupa Klivlenda, kad imaju dvojicu povređenih startera, a i prvi plej im je polurovit (valjda će biti potpuno zdrav za finale). Imaju Perkinsa, polu igrača, Meriona koji nije ni igrao u plej-ofu preterano, Šamperta koji doprinosi, i to je to. Ovi ostali su nebitni. Dobro, Delovadova isto, x faktor do sada. Nema puno priče kod Klivlenda - Džejms mora da iznese 60% serije.
Sa druge strane, GS je maestralan kod kuće, igraju ludu košarku, i iskreno se nadam da će pobediti.

Kokakole

pre 8 godina

@NastyB - komentar ti je na mestu, ali to da GS ne igra dobru odbranu uopste ne stoji. Imali su najbolju odbranu u ligi ove godine, imaju petoricu (Klay, Green, Iguodala, Barnes, Livingston) koji mogu da cuvaju sve beko sme i krilne pozicije, uključujući i Greena koji moze i centre - sto im dozvoljava da igraju brzo. Plus, Bogut je odlican u defanzivi.

terza

pre 8 godina

Super je za NBA i kosarku uopste sto jedan tim posle 40 godina ima sansu da ponovo uzme titulu, a protivnik mu je tim koji je nikada nije osvojio. Mislim da ce biti sjajna kosarka, a sve ispod 7 meceva za mene ce biti razocaranje (za koje cu kriviti tim koji izgubi :))
@blaza - Kada vec edukujes mladje, objasni da svi zanju sta je TMC era - Tim Hardaway, Chris Mullin & Mitch Richmond, "Run TMC". jedna od najboljih spoljnih linija ikada koja nista nije uspela da osvoji i brzo zbog toga bila "rasturena", ali ni to Warriors-ima nije pomoglo da naprave zapazeniji rezultat u play off-u...

Jezekilj

pre 8 godina

13 izgubljenih lopti!!! Ovo još nisam vidio. Iako sam 'navlačio' na Hjuston, Ratnici zasluženo u finalu.
Inače jedan podatak koji možda niste znali. Stef Kari, da bi smanjio broj izgubljenih lopti, obećao je prije nekoliko godina svojoj majci da će joj za svaku izgubljenu loptu dati 100$ za šoping. U regularnom dijelu sezone ih je imao 249.

Trofeji cine sampiona !

pre 8 godina

Da je na netu mogla da se komentarise era bulsa,verovatno bi bilo 4567568643577 komentara,posto se tada NBA pratio mnogo vise nego danas !

JeRemija

pre 8 godina

Dragane u pravu si za Durenta, s tim što si malo preterao poredeći njega sa mačkom a Karija i Lebrona sa mišem. Njih trojica su sigurno 3 najbolja igrača sveta. Pitanje je samo kako će sve to izgledati posle nove operacije stopala, koje ga baš dugo muči. Bilo bi šteta da je najbolja košarka ostala iza njega.
Što se tiče neke prognoze Finala, mislim da je GS blagi favorit, ali prvi meč će nam mnogo toga pokazati a ako Kavsi uspeju da brejknu odmah na početku, GS će imati dosta problema. Biće zanimljivo videti kako i ko će čuvati Karija. Predviđam da će dobiti "batina" kao nikada u životu:) Takođe će i LBJ biti prebijen, ali on se već navikao na tako nešto.

Prilika

pre 8 godina

Harden je baš našao kad će da odigra najgoru utakmicu u životu, svaka čas za prošli meč, ali ovakav pad u igri najboljeg igrača u timu i jednog superstara, i to u utakmici od velikog značaja, nisam očekivao. Po mom mišljenju najkonstantniji igrač Hjustona u ovoj seriji, pa i u plejofu, je Dvajt Hauard. Uvek je bio na granici od dvadeset poena, nekad je i pređe, i uvek je imao preko deset skokova. I u odbrani je bio veoma uspešan, što se i u ovoj utakmici videlo. Tokom celog plejofa je igrao sve bolje i bolje. Čak je i slobodna bacanja na ovoj utakmici šutirao veoma dobro za njegove standarde. Ipak je on igrao finale 2010. godine i utakmice u plejofu mu nisu strane. Svaka čast za Dvajta. Ne krivim Hardena za izgubljenu utakmicu, svakom se može desiti da ga baš ne ide taj dan, ali je ipak ovo bila previše loša partija.

milos

pre 8 godina

Ovo je i realno finale, dvije najbolje ekipe, navijam za Klivlend, ali je GSW favorit nema sto, u svakom slucaju uzivajmo u finalu.
Pocinje u noci izmedju 4i5juna, :-)
pozdav svima na ovom forumu, cao

Liverpool FC

pre 8 godina

NastyB
Ti tvoji Cembrlejl,Robertson i Irving nisu ni do kolena Dzordanu,Kobiju i Lebronu. Sportovi kao sto su fudbal, kosarka i tenis su mnogo napredovali u odnosu na 60,70 i 80-te godine.Danasnji fudbaleri,kosarkasi i teniseri ne samo sto su talentovani vec su i mnogo fizicki spremniji u odnosu na fudbalere,kosarkase i tenisere 60,70 i 80-tih godina.Gledao sam na netu te tvoje igrace koje toliko hvalis,i mogu ti reci da bi ih Dzordan,Kobi i Lebron pojeli za dorucak.I pre ce biti da se tada igrala smesna kosarka,imam utisak da tada kosarkasi nisu umeli ni loptu da titraju kako treba.Kazes da Woriosi mogu samo sami sebe da pobede,zbog pritiska,a ne zbog Lebrona i Klivlenda.Jel to hoces da kazes da Lebron i njegovi saigraci ne znaju da igraju kosarku.Svaka cast Woriosima,ali mislim da Kari,Tompson,Iguadala,Grin,Barns,Bogut i Li nisu nista bolji od Lebrona,Irvinga,Smita,Tompsona,Mozgova,Samperta i Delavedove.Ne treba zaboraviti ni Dzonsa,Milera i Herisa koji su odlicni trojkasi,kao ni Meriona i Perkinsa koji su ipak iskusni i nisu bas za bacanje.

luther

pre 8 godina

mi nikako da shvatimo da je harden jos uvek mladic i da za njega tek vrme dolazi,def nije jos uvek spreman..........bice sjajno finale sa jedne imamo preiskusnog Lebrona i ekipu koja puca od samopouzdnaja,na drugoj neiskusnu poletnu i pretalentovanu druzinu...oba trenera nemaju iskustva ali zna se sta je Blat bio u evropi...uf jedva cekam!!

cdrfvrvr

pre 8 godina

sto se hardena tice, jedno je kad lopta nece u kos a drugo kad te `odzepare` na svakom drugom ulazu. provalili ljudi da siluje loptu,je da sebican. kosarka je timska igra, hjuston ima mozda i bolji tim od GS. odigrali jacu odbranu na njemu, menjali cuvare i to je to. sto se kaze nisi ti sine dzordan ili u novije vreme le bron...

Број Један

pre 8 godina

Ако су Вориорси са 67 победа оборили рекорд у „регуларном” делу сезоне, ко држи рекорд у „нерегуларном” делу?

hawkeye

pre 8 godina

Po svemu prikazanom dosad dva najbolja tima svojih konferencija apsolutno zasluženo igraju finale,lično bi voleo da ide u sedam utakmica i da ratnici osvoje.

#GSW

pre 8 godina

#30 Curry [G5 vs HR]:
za 1: 9/12 [75%] = 9p
za 2: 4/10 [40%] = 8p
za 3: 3/11 [27.3%] = 9p
sut iz igre: 7/21 [33.3%] = 17p
ukupno [za 1 + za 2 + za 3]: 16/33 [48.5%] = 26p.
1 ofanzivni i 7 defanzivnih skokova [8 ukupno], 6 asistencija, 3 izgubljene i 5 ukradenih lopti uz 0 blokova i 3 licne greske za 41 minut i 48 sekundi na terenu.

vince carter

pre 8 godina

pa odakle se vise pojavljujete...po tebi bi wilt,robertson i irving odnosno na primer bjorg,mekinro,pele danas bili fizicki nespremni i trenrali u uslovima 70tih a kobe,jordan,james,mesi,federer bi 70tih trenirali u danasnjim uslovima ccc,decace vremena se tako ne porede,danasnje sportiste rodjene u staro vreme ne bi razlikovali od ondasnjih igraca i obrnuto..ja imam 28 godina pa to shvatam,steta za vas ako ste stariji...

Jagodic

pre 8 godina

Ja navijač Bostona i u poslednje vreme simpaticnih Klipersa prognoziram 4 1 za Golden Stejt u finalu. Izlupajte mi sto vise minusa pa se čujemo kad Voriorsi olako uzmu titulu ;-)

scholes

pre 8 godina

Ne znam zasto nisu spustali vise lopti Dvajtu, jasno je da ga ne moze sacuvati Bogut. Isti slucaj je bio i sa Atlantom protiv Klivlenda, Horfordu dodaju u reketu samo kad moraju...

shazam

pre 8 godina

Ispade Bin Harden. Sad ce i Dvajt moci na miru da obara ninja fruit rekorde na svom tabletu, nece morati da se smara na mecevima.
(Memfis, 28. maj 2015 10:06)

Dvajt je igrao protiv Cendlera, Dzordana, i sada Boguta i Grina u ovom plejofu, za to vreme u proseku 14 skokova i 2.3 rampe. I znam da vazi za blejaca koji ceo dan jede slatkise i igra igrice, ali kazu da je prestao sa tim kada je morao da se rehabilituje od operacije ledja pre 3 godine, uostalom mnogi novinari komentarisu da je prvi put od tada u ovom plejofu pokazao kako je zastrasujuce u defanzivi delovao Dvajt iz Orlanda. Sa druge strane, nije sve svoje hobije odbacio pa tako Dvajt kaze da kad upozna neku sojku on je zove kuci da vidi pitona. Ovo i redakcija da ne svati pogresno, naime Dvajt kazu njegovi prijatelji ima veliku kolekciju zivih zmija kod kuce, pa medju njima i pitona, i nema razloga misliti da bi on tu imao neke zadnje namere bozsacuvaj. Uglavnom ima i ogromnu kolekciju oruzja, al dobro to mora posto je iz Teksasa. Uglavnom dok ne pocne da donosi te stvari na utakmicu bice i dalje najbolji defanzivni centar u NBA, ako “Orlando” Dvajta vidimo i sledece sezone. Ne fali nista defanzivi, i Bil Rasel (najveci sampion svih vremena u nba i njen prvi pravi velikan) je bio pre svega defanzivni igra. Treba naravno i da posluzi zdravlje nakon 3god, ali evo svi su kao muve padali od povreda u ovom plejofu a on se vratio odmah sledecu utakmicu nakon povrede kolena u prvoj protiv GSW.

Dovla

pre 8 godina

Odlična sezona za Hjuston.Drugo mesto na zapadu,Harden drugi strelac i drugi na glasanju za mvp.Sada je zakazao,ali ih je i on doveo do finala zapada.Svi pričaju o povredama Lava,Irvinga dok niko ne pominje koliko je raketama falio Beverli na pleju.Ovu utakmicu je odlučio preveliki broj izgubljenih lopti koje je GS pretvorio u lake poene kao i njihov ofanzivni skok.Šteta,nadao sam se finalu Klivlend-Hjuston.Ko je gledao njihov meč u regularnoj sezoni koji je prenosio SK,zna o čemu pričam.Prštalo je na sve strane,fenomenalan duel Harden-Džejms,rakete dobile nakon produžetka.

CJ

pre 8 godina

@Liverpul
Ne znam šta je problem, meni su sva trojica bolji od LeBrona i Kobija, od Džordana ne...a da ne pričam o Medziku, Raselu i Karimu koji je po meni drugi najbolji igrač svih vremena, odmah iza Majkla. Samo kad pogledaš njegovu karijeru od 20 godina, broj MVP titula, broj titula i činjenicu da je postigao najviše poena u istoriji igre, dovode do zaključka da mu upravo LeBron još uvek nije ni do kolena.
Nije se igrala košarka kao danas? Pogledaj na netu Karimov skyhook pa se zapitaj ko bi danas od ovih igrača mogao tako da pogadja.

Beljo

pre 8 godina

vins karter,
hahha, to je nevjerovatno kada to govore. "Ja sam gledao na YT Lejvera, on danas ne bi Djokovicu ni gem po setu..."
Alo, zar tako mozga faljiva?? Svako je bio sampion u skladu sa svojim vremenom i uslovima. Danas bi mozda Cemberlen trajao duze i razbijao duze...

tgvfbgb

pre 8 godina

Harden upropastio hujston, da njega nije bilo u ovoj tekmi mozda bi i dobili, mnogo lakih poena iz njegovih gresaka. koliko je dobar bio u prvoj u drugoj je bio katastrofa.

shazam

pre 8 godina

Defanzivno, Golden Stejt je osrednja ekipa, baš kao i Klivlend - [link] - ali je u jedinoj utakmici u kojoj su igrali „kompletni“ LeBron sa lakoćom ubacio 42 poena.

LeBron je samo veliki igrač. Daleko od najboljih.
(NastyB, 28. maj 2015 18:36)

Na toj istoj tabeli klikni na procenat suta protivnika i videces da je GS prvi. Nisu poeni po utakmici glavno merilo za ekipu kada jedni igraju znatno brze od drugih, zato se gleda defanzivni rejting, iliti koliko poena ekipa prima po posedu, i tu je naravno GS prvi - http://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_2015.html#misc::9 - relativno ubedljivo, praceni San Antoniom, Milvokijem i Memfisom (ocekivano, s tim sto Milvoki ima jedan od najgorih napada u ligi). Sto se Lebrona tice, nema govora da on nije medju 10ak najboljih igraca svih vremena, cak i da se sutra penzionise. Posto mu je i igra i statistika na nivou samog vrha najboljih igraca svih vremena, kao i licna priznanja (MVP, broj sezona u 1. all around i defanzivnoj postavi lige), neki ce da upiru u titule. Ali medju 10 najboljih igraca su i Cemberlen i Vest i Robertson, sve igraci sa manje titula od Lebrona. Bird je verovatno u najboljih 5, sa 1 titulom vise i manje individualnih priznanja, a statisticki ga Lebron sije i u poenima i u efikasnosti suta i u asistencijama, sto bi trebalo da budu glavni atributi Birdove igre. Naravno to su sve veliki kosarkasi i o tome se moze nasiroko pricati, ali definitivno nije slucaj da je Lebron, kako kazes, "Daleko od najboljih."

stevan

pre 8 godina

Upada mi nesto u oči, u vreme Sacramento Kings-a ili Dallas Maverick-sa kad su harali Lakersi sa Brajantom i O'Nilom, oni tad nisu mogli doći do sampionskog prstena, takvi timovi bi se danas prošetali NBA ligom, što dovoljno govori kakav je kvalitet lige danas u odnosu na 90 i vreme posle 2000 godine.

spree15

pre 8 godina

Dwight je prljav igrac sa problemom u glavi.
Ono sto se sinoc desilo Hardenu je istorijski meltdown,decko je choker,videli smo to i 2012.
Iggy je bolji defanzivac i od Butlera i od Carrolla,jedino su Kawhi i Allen bolji na toj poziciji ali to ne mora nista da znaci,sanse su 60:40 za GSW zbog veceg broja kvalitetnih igraca i duze klupe.

NastyB

pre 8 godina

(Kokakole, 28. maj 2015 10:02)
Defanzivno, Golden Stejt je osrednja ekipa, baš kao i Klivlend - http://espn.go.com/nba/statistics/team/_/stat/defense/sort/pointsOpponent/seasontype/2/order/false - ali je u jedinoj utakmici u kojoj su igrali „kompletni“ LeBron sa lakoćom ubacio 42 poena. Više sam mislio na to da su ofanzivno orjentisan tim, nego defanzivno, kao, naprimer, Memfis, Čikago, Indijana i, iznenađujuće, po listi, Juta.
(Liverpool FC, 28. maj 2015 11:19)
Ako si odgledao samo jednu celu utakmicu Čikaga sa Džordanom ja ću da pojedem svoj monitor. Da si „odgledao“ utakmice sa igračima koje sam naveo ne želim ni da raspravljam. O tome ko kome „nije do kolena“ dovoljno govori o poznavanju košarke. NBA nije nastala sa pojavom Džordana. Fudbal nisu izmislili Mesi i Ronaldo. Ljudi su se družili i razmenjivali fotografije i pre fejsbuka i instagrama.
Jedino se slažem za fizičku spremu, ali ako je neko fizički spreman, ne mora da znači i da je bolji. Da si ljubitelj boksa verovatno bi rekao da su Tajson, Mejveder i Roj Džons junior najbolji bokseri ikada. Ali nijedan njihov meč nije ni blizu lepote mečeva Mohameda Alija, Džoa Frejzera, Šugar Rej Robinsona, Rokija Marćana. Brazilska reprezentacija 70-ih je najlepši fudbal ikada. Jedini „dream team“ je onaj iz 1992. Džordan je igrao protiv 20 puta boljih igrača nego što ih danas ima protiv LeBrona. A Robertson, Čemberlen, Džabar i Džordan su pomerali granice i lepotu igre. LeBron je samo veliki igrač. Daleko od najboljih.

vince carter

pre 8 godina

"Liverpool fc" pa odakle se vise pojavljujete...po tebi bi wilt,robertson i irving odnosno na primer bjorg,mekinro,pele danas bili fizicki nespremni i trenrali u uslovima 70tih a kobe,jordan,james,mesi,federer bi 70tih trenirali u danasnjim uslovima ccc,decace vremena se tako ne porede,danasnje sportiste rodjene u staro vreme ne bi razlikovali od ondasnjih igraca i obrnuto..ja imam 28 godina pa to shvatam,steta za vas ako ste stariji.

Sava

pre 8 godina

(NastyB, 28. maj 2015 18:36)

Izvini sto ti ovo kazem , ali mislim da nemas pojma u citanju statistike. Kazes da su GSW devanzivno osrednja ekipa i stavis link gde se vidi da njihovi protivnici imaju najlosiji procenat suta! Pa sta je merilo dobre defanzive ako ne to, a u tome su prvi u ligi. Mislim da GSW osvaja titulu ako iskontrolisu svoje izgubljene lopte tj. zavisi sve od njih.

Bley

pre 8 godina

Interesuje me misljenje nekog za OKC sta misle o sledecoj sezoni, uz oporavak durenta rasela ibake kantera ogastina vejtersa imaju skroz ok tim, sta mislite imaju li sanse do nekog finala makar? Naravno povrede da ih zaobidju, Hvala .

NastyB

pre 8 godina

Samo da dodam - http://en.wikipedia.org/wiki/50_Greatest_Players_in_NBA_History#/media/File:Wilt_Chamberlain3.jpg

Ovo je Vilt Čemberlen. Harlem Gloubtrotersi su bili neozbiljna, šou ekipa vrhunskih "mađioničara sa loptom". A Vilt je bio centar. I 90% današnjih igrača ne bi moglo da primiriše takvom timu.

Memfis

pre 8 godina

@shazam Nisam znao za sve to, zanimljivo :). Sto se Hauarda tice bio mi je jedan od drazih igraca do onakvog napustanja Orlanda. Pred sam PO, on ode na operaciju, koja je svakako mogla da ceka, i onda ode u LAL ucenivsi tim da ga trejduju ili ce otici kao slobodan agent dogodine. To mi je jos 3 puta jadniji potez od Lebronovog. Uz to ima smisao za humor 9godisnjaka i bas mi je drago da su ispali (potpuno ocekivano) jer su mi jedan od najiritantnijih NBA timova, a Kari jedan od omiljenih igraca. Uz to GSW igra uz SAS najlepsu kosarku u poslednjih nekoliko godina.

PatrickEwing

pre 8 godina

Mene više plaši Klay Thompsonova ovreda, pokazuje znake potresa mozga. NBA je vrlo rigorozna po tom pitanju, ako se ispostavi da ima potres mozga, upitan je za prve utakmice Finalne serije, a to bi bio veliki hendikep za Warriorse. U svakom slučaju, navijački sam uz njih, igraju lepšu košarku i imaju bolje igrače ukupno gledano.

LBJ ima ko čuvati, Green ili Barnes na početku utakmice, kao zamena je tu Iguodala. Irvinga bi po meni čuvati Thompson, na Shumpertu Curry. Kad u igru uđe JR Smith tu je za njega Livingston sa klupe ili Iguodala. Ako Clevelend igra sa niskom petorkom to će čak više odgovarati Warriorsima jer je Green čak čuvao Howarda u ovoj seriji. Ne vidim da je Mozgov bolji od Howarda ofanzivno.

Sa druge strane Cleveland može staviti Shupmerta na Curryja, ali koga će staviti na Thomsona onda, ko će čuvati 'epizodiste' Barnesa, Greena koji mogu dati 15-20 poena i bljesnuti na pojedinim utakmicama? Ne verujem da će trošiti LeBrona zadatkom da čuva nekog raspoloženog protivničkog igrača, jer im je on preko potreban u napadu.

Napred Rangersi večeras, da se bar oni uzmu titulu koju nisu uspeli uzeti prošle godine i vrate se na staze stare slave Mark Messiera, Brian Leetcha i ostalih koji su zadnju titulu osvojili 94 :)

shazam

pre 8 godina

@JeRemija
Ja mislim da su precenjeni Kavsi za ovo finale, i u kladzi. Rado bih navijao za njih ovog puta jer bas mislim da su debeli anderdogs. I odbranu i skok im drze Mozgov i Tompson, koji garantujem da se nece lepo provesti protiv Grina i Boguta. Lebrona ne mislim da ce zaustaviti, ali imaju vise nego dovoljno igraca na krilu da ga uspore da ih ne nabrajam sad. Usporice ga na 3 od 5 utakmica, na 2 od 5 ce on da udje u superhuman mod i 1 od te 2 ce Kavsi uspeti da dobiju iako ce Kajri morati da cuva ili Karija ili Tompsona, sto ne bi mogao ni da je zdrav. Videchemo.

Dragan

pre 8 godina

Kad macke nema i misevi kolo vode.... Najbolji igraci lige Dzejms i Kari? Naravno da jesu doveli ekipe do finala i igraju maestralno ali zaboraviti Duranta samo zato sto je povredjen je strasno. Tako da malo objektivnosti ;)

paspalj chandler

pre 8 godina

@liverpool fc
Ako cemo o fizickoj spremi i atleticizmu reci mi koliko igraca danas moze ovo https://www.youtube.com/watch?v=YAlvOfgNoP0

StivDzi

pre 8 godina

Je l ja paranoisem ili Kari nije isti na terenu posle onog pada? Cak i statistike su mu mnogo losije, ali nadam se da je to slucajnost...

NastyB

pre 8 godina

(Sava, 28. maj 2015 22:07)
(shazam, 28. maj 2015 20:56)
Ako se tako gleda, da li to znači da, naprimer, Donji Srem u ovoj našoj bednoj fudbalskoj ligi ima najbolju odbranu, jer iako su primili 42 gola, protivnici su šutirali 387 puta ka njihovom golu??? I da je ta odbrana bolja od Zvezdine, jer je Zvezda primila 20 golova iz, recimo, 67 šuteva. Procentualno je Donji Srem daleko bolji.
Valjda je poenta košarkaške odbrane primiti što manje poena i sprečiti što više šuteva, a ne gledati procente ili PROCENJEN (estimate) broj datih poena po 100 poseda, kao što je na linku. Istina je da njihovi protivnici imaju najslabiji procenat realizacije, ali su, takođe, treći ili četvrti u ligi kojima je protivnik uputio najviše šuteva. Iako je Kari najbolji kradljivac lige. A i razlika u procentima između poslednje Minesote (48,7%) i GS-a (42,8%) je toliko mala da je gotovo ne treba uzimati u obzir.
Možda grešim, ali ja sam samo napisao svoje lično mišljenje. Takođe, LeBrona smatram da je među 10 najvećih ikada, ali ne među prvih 5, a ono „Daleko od...“ je više izraz, nego zaista daleko. Jer LeBron tek ove sezone pokazuje da je vođa i da nosi sve kad je najteže, što ga nije krasilo u Majamiju. To je nešto što mu je nedostajalo da bude među 5 najvećih. I ako osvoji titulu i bude takav u naredne tri-četiri sezone, nema trunke sumnje da će Džordan biti skinut sa trona kod svih.
Ali navijam za Ratnike. Ne zato što mrzim LeBrona, već zato što igraju mnogo lepšu košarku.

IRONemke

pre 8 godina

Bio jednom jedan Kralj, osvojio je sve zivo, i jednog dana mu se isprece takozvani "ratnici" i on ih kazni i uzme novu titulu. Uvod u pricu koja nas ocekuje za nedelju dana. Go Cavs, go!

Број Један

pre 8 godina

Ако су Вориорси са 67 победа оборили рекорд у „регуларном” делу сезоне, ко држи рекорд у „нерегуларном” делу?

Liverpool FC

pre 8 godina

NastyB
Ti tvoji Cembrlejl,Robertson i Irving nisu ni do kolena Dzordanu,Kobiju i Lebronu. Sportovi kao sto su fudbal, kosarka i tenis su mnogo napredovali u odnosu na 60,70 i 80-te godine.Danasnji fudbaleri,kosarkasi i teniseri ne samo sto su talentovani vec su i mnogo fizicki spremniji u odnosu na fudbalere,kosarkase i tenisere 60,70 i 80-tih godina.Gledao sam na netu te tvoje igrace koje toliko hvalis,i mogu ti reci da bi ih Dzordan,Kobi i Lebron pojeli za dorucak.I pre ce biti da se tada igrala smesna kosarka,imam utisak da tada kosarkasi nisu umeli ni loptu da titraju kako treba.Kazes da Woriosi mogu samo sami sebe da pobede,zbog pritiska,a ne zbog Lebrona i Klivlenda.Jel to hoces da kazes da Lebron i njegovi saigraci ne znaju da igraju kosarku.Svaka cast Woriosima,ali mislim da Kari,Tompson,Iguadala,Grin,Barns,Bogut i Li nisu nista bolji od Lebrona,Irvinga,Smita,Tompsona,Mozgova,Samperta i Delavedove.Ne treba zaboraviti ni Dzonsa,Milera i Herisa koji su odlicni trojkasi,kao ni Meriona i Perkinsa koji su ipak iskusni i nisu bas za bacanje.

Dragan

pre 8 godina

Kad macke nema i misevi kolo vode.... Najbolji igraci lige Dzejms i Kari? Naravno da jesu doveli ekipe do finala i igraju maestralno ali zaboraviti Duranta samo zato sto je povredjen je strasno. Tako da malo objektivnosti ;)

NastyB

pre 8 godina

Zaista je postalo besmisleno ostavljati komentare ovde, jer 95% istih nema ni najmanje veze sa utakmicom, već se sve pretvara u literarni sukob LeBotova i onih protiv njih. Da je ranije postojala ovakva medijska pokrivenost nekog sporta, da je pre 100 godina postojao internet, niko sad ne bi pričao da li je bolji Džordan ili Džejms, nego bi se svi pitali da li je najbolji Čemberlen, Robertson ili Irving. To su bili vrhunski igrači kada se u NBA igrala prava košarka, a ne medijski cirkus (ovo nema veze sa igračima i njihovim umećem, već šta mediji rade sa njima i samim sportom).
A gledati Golden Stejt, bar meni, jeste pravo uživanje. Momci igraju brzo, lepršavo, precizno, lepo na oko, baš onako kako deluje Kevin Durant kada je u top formi. Možda ne igraju najbolju odbranu, ali napad im je pakleno ubitačan. A sa takvom igrom titula im je nadohvat ruke i jedino što može da im stane na put tome nije LeBron ili Kavalirsi, već samo oni sami i pritisak koji budu mogli da podnesu zbog igranja u finalu.
A što se ove utakmice tiče, pomalo se stekao utisak da je Harden sve one sjajne partije koje je ove sezone pružao u jednoj možda i najvažnijoj utakmici (da su ovu dobili znatno bi se psihički podigli) bukvalno „bacio u bunar“. Šut 2-11 i neverovatnih 13 izgubljenih lopti su glavni krivci za poraz Hjustona. Definitivno im nedostaje još jedan natprosečan (ne superstar) igrač da bi osvojili titulu. I to lakše nego što se misli. Možda već sledeće sezone.

Mika Guster iz Ritopeka

pre 8 godina

Očekivano!!! Kad su Woriorsi okrenuli najbolju ekipu lige koju predvodi Mikailo Junior sa 1-2 na 4-2, više se ne postavlja pitanje ko će biti novi šampion!!!
Jedino ako se Lebronika ne bude nešto bunio pa ih počistio na snagu, jer Lebronika je puno jači i višLJi od Stevice Malenog !!!

stevan

pre 8 godina

Upada mi nesto u oči, u vreme Sacramento Kings-a ili Dallas Maverick-sa kad su harali Lakersi sa Brajantom i O'Nilom, oni tad nisu mogli doći do sampionskog prstena, takvi timovi bi se danas prošetali NBA ligom, što dovoljno govori kakav je kvalitet lige danas u odnosu na 90 i vreme posle 2000 godine.

NastyB

pre 8 godina

(Kokakole, 28. maj 2015 10:02)
Defanzivno, Golden Stejt je osrednja ekipa, baš kao i Klivlend - http://espn.go.com/nba/statistics/team/_/stat/defense/sort/pointsOpponent/seasontype/2/order/false - ali je u jedinoj utakmici u kojoj su igrali „kompletni“ LeBron sa lakoćom ubacio 42 poena. Više sam mislio na to da su ofanzivno orjentisan tim, nego defanzivno, kao, naprimer, Memfis, Čikago, Indijana i, iznenađujuće, po listi, Juta.
(Liverpool FC, 28. maj 2015 11:19)
Ako si odgledao samo jednu celu utakmicu Čikaga sa Džordanom ja ću da pojedem svoj monitor. Da si „odgledao“ utakmice sa igračima koje sam naveo ne želim ni da raspravljam. O tome ko kome „nije do kolena“ dovoljno govori o poznavanju košarke. NBA nije nastala sa pojavom Džordana. Fudbal nisu izmislili Mesi i Ronaldo. Ljudi su se družili i razmenjivali fotografije i pre fejsbuka i instagrama.
Jedino se slažem za fizičku spremu, ali ako je neko fizički spreman, ne mora da znači i da je bolji. Da si ljubitelj boksa verovatno bi rekao da su Tajson, Mejveder i Roj Džons junior najbolji bokseri ikada. Ali nijedan njihov meč nije ni blizu lepote mečeva Mohameda Alija, Džoa Frejzera, Šugar Rej Robinsona, Rokija Marćana. Brazilska reprezentacija 70-ih je najlepši fudbal ikada. Jedini „dream team“ je onaj iz 1992. Džordan je igrao protiv 20 puta boljih igrača nego što ih danas ima protiv LeBrona. A Robertson, Čemberlen, Džabar i Džordan su pomerali granice i lepotu igre. LeBron je samo veliki igrač. Daleko od najboljih.

azor ahai

pre 8 godina

Harden nije šampion,niti će ikad biti. To u ovakvim situacijama najbolje ispliva na videlo. Strašna bi nepravda bila da je uzeo MVP titulu Kariju doktoru.

Bley

pre 8 godina

Krece najbolja finalna serija, bice zestoka borba, jedva cekam da pocne,
sa obe strane duge klupe, vrhunske forme, vrhunski igraci, ko li ce zaustaviti lbj-a :-)

StivDzi

pre 8 godina

Je l ja paranoisem ili Kari nije isti na terenu posle onog pada? Cak i statistike su mu mnogo losije, ali nadam se da je to slucajnost...

Jagodic

pre 8 godina

Ja navijač Bostona i u poslednje vreme simpaticnih Klipersa prognoziram 4 1 za Golden Stejt u finalu. Izlupajte mi sto vise minusa pa se čujemo kad Voriorsi olako uzmu titulu ;-)

Bulbasor

pre 8 godina

E moj Harden, 14 poena i 13 izgubljenih lopti. Time je postavio i rekord s najvise izgubljenih lopti u playoff utakmici. Od tih 14 poena 10 je bilo iz slobodnih bacanja, znaci pogodio je 2 suta, a igrao 43 minute. Uzas...

Benny Hill

pre 8 godina

Ako ima jos onih koji sumnaju o tituli MVP da je Harden vise zalsuzio od Stefa ovaj mec dokazuje ko je zasluzio MVP.Harden nije konstantan i tacka.Dobar je u pojedinim mecevima ali nije konstantan.A Kari uradio svoj posao maestralno cele sezone i u celom play offu...Bice interesantno finale...sile su jednake

VladaBg

pre 8 godina

Cele sezone navijam za Hjuston, ali kako sezona prolazila sve kod gospodina 'brade' koji je btw sjajan igra ali je više mislio na promociju samog sebe nego na ekipu i pobede. Protiv Klipersa su još realno trebali da ispadnu i jedino su sami Klipovi krivi što se to nije desilo. Sad posle ovog šamaranja od strane GS-a, može da pušta bradurinu i 'kuva' do iznemoglosti..

Koje foliranje i samopromocija na najveštačkiji način su i jedno i drugo da bi bio šatro 'poseban'.. verujem da i on sam mrzi ovu neuglednu bradu koju nosi, ali 'promocija je promocija'.. a ono 'kuvanje' toliko šabanski da je bez komentara..

Osvoji brate neku titulu, budi par puta mvp i budi siguran da će te svi zapamtiti i bez tih gluposti koje radiš..

Ne sećam se da je Džordan puštao bradurinu i 'vrteo kašiku' da bi bio 'poseban'..

PatrickEwing

pre 8 godina

Mene više plaši Klay Thompsonova ovreda, pokazuje znake potresa mozga. NBA je vrlo rigorozna po tom pitanju, ako se ispostavi da ima potres mozga, upitan je za prve utakmice Finalne serije, a to bi bio veliki hendikep za Warriorse. U svakom slučaju, navijački sam uz njih, igraju lepšu košarku i imaju bolje igrače ukupno gledano.

LBJ ima ko čuvati, Green ili Barnes na početku utakmice, kao zamena je tu Iguodala. Irvinga bi po meni čuvati Thompson, na Shumpertu Curry. Kad u igru uđe JR Smith tu je za njega Livingston sa klupe ili Iguodala. Ako Clevelend igra sa niskom petorkom to će čak više odgovarati Warriorsima jer je Green čak čuvao Howarda u ovoj seriji. Ne vidim da je Mozgov bolji od Howarda ofanzivno.

Sa druge strane Cleveland može staviti Shupmerta na Curryja, ali koga će staviti na Thomsona onda, ko će čuvati 'epizodiste' Barnesa, Greena koji mogu dati 15-20 poena i bljesnuti na pojedinim utakmicama? Ne verujem da će trošiti LeBrona zadatkom da čuva nekog raspoloženog protivničkog igrača, jer im je on preko potreban u napadu.

Napred Rangersi večeras, da se bar oni uzmu titulu koju nisu uspeli uzeti prošle godine i vrate se na staze stare slave Mark Messiera, Brian Leetcha i ostalih koji su zadnju titulu osvojili 94 :)

Blaza

pre 8 godina

Dugo sam cekao ovaj momenat :-) Navijac sam Voriorsa jos od vremena TMC i jedva sam cekao generaciju koja ce igrati za sampionski prsten, i ova generacija je to uspela i ima velikih izgleda da ide sve do kraja :-) Ono sto je ova utakmica pokazala jeste da ima dosta igraca koji smeju da preuzmu odgovornost u kljucnim momentima, a ne da sve zavisi od sples bradersa. Ovu pobedu je doneo Herison Barns i pored njega fantasticnu partiju pruzio je Festus Ezili.
A igrali su odbranu da im i Radonja pozavidi :-)

linkin

pre 8 godina

Potpuno zasluzeno i nekako ocekivano pre pocetka play offa. sto se tice ove utakmice Harden je podbacio, neverovatan podatak da je samo on imao 13 izgubljenih lopti je previse za ovako bitnu utakmicu. Moje misljenje je da ako Klay Thompson odigra na visokom nivou, naravno uz Karija, Warriorsi ce pobediti u finalu...pozdrav

czv

pre 8 godina

Vi koji napadate Hardena niste nikad igrali kosarku, mozda u bloku. Naidje dan kad lopta nece da udje u kos, i ako nemas adekvatnu pomoc saigraca to tesko ide. Mene nervira to sto je Mchale tokom cele sezone, a i ranije sansu davao samo pojedinim igracima. Covek je bespotrebno skratio roster, akcije se igraju sa izolacijama i blokovima. I onda kad udje npr Nick Johnson njegova jedina uloga je da baci Hardenu, ili nekom drugom. Veliko je to opterecenje za igraca kad sve mora on.

cdrfvrvr

pre 8 godina

sto se hardena tice, jedno je kad lopta nece u kos a drugo kad te `odzepare` na svakom drugom ulazu. provalili ljudi da siluje loptu,je da sebican. kosarka je timska igra, hjuston ima mozda i bolji tim od GS. odigrali jacu odbranu na njemu, menjali cuvare i to je to. sto se kaze nisi ti sine dzordan ili u novije vreme le bron...

Narsil

pre 8 godina

Ne znam kakva je to 'duga' klupa Klivlenda, kad imaju dvojicu povređenih startera, a i prvi plej im je polurovit (valjda će biti potpuno zdrav za finale). Imaju Perkinsa, polu igrača, Meriona koji nije ni igrao u plej-ofu preterano, Šamperta koji doprinosi, i to je to. Ovi ostali su nebitni. Dobro, Delovadova isto, x faktor do sada. Nema puno priče kod Klivlenda - Džejms mora da iznese 60% serije.
Sa druge strane, GS je maestralan kod kuće, igraju ludu košarku, i iskreno se nadam da će pobediti.

Jezekilj

pre 8 godina

13 izgubljenih lopti!!! Ovo još nisam vidio. Iako sam 'navlačio' na Hjuston, Ratnici zasluženo u finalu.
Inače jedan podatak koji možda niste znali. Stef Kari, da bi smanjio broj izgubljenih lopti, obećao je prije nekoliko godina svojoj majci da će joj za svaku izgubljenu loptu dati 100$ za šoping. U regularnom dijelu sezone ih je imao 249.

#GSW

pre 8 godina

#30 Curry [G5 vs HR]:
za 1: 9/12 [75%] = 9p
za 2: 4/10 [40%] = 8p
za 3: 3/11 [27.3%] = 9p
sut iz igre: 7/21 [33.3%] = 17p
ukupno [za 1 + za 2 + za 3]: 16/33 [48.5%] = 26p.
1 ofanzivni i 7 defanzivnih skokova [8 ukupno], 6 asistencija, 3 izgubljene i 5 ukradenih lopti uz 0 blokova i 3 licne greske za 41 minut i 48 sekundi na terenu.

CJ

pre 8 godina

@Liverpul
Ne znam šta je problem, meni su sva trojica bolji od LeBrona i Kobija, od Džordana ne...a da ne pričam o Medziku, Raselu i Karimu koji je po meni drugi najbolji igrač svih vremena, odmah iza Majkla. Samo kad pogledaš njegovu karijeru od 20 godina, broj MVP titula, broj titula i činjenicu da je postigao najviše poena u istoriji igre, dovode do zaključka da mu upravo LeBron još uvek nije ni do kolena.
Nije se igrala košarka kao danas? Pogledaj na netu Karimov skyhook pa se zapitaj ko bi danas od ovih igrača mogao tako da pogadja.

vince carter

pre 8 godina

pa odakle se vise pojavljujete...po tebi bi wilt,robertson i irving odnosno na primer bjorg,mekinro,pele danas bili fizicki nespremni i trenrali u uslovima 70tih a kobe,jordan,james,mesi,federer bi 70tih trenirali u danasnjim uslovima ccc,decace vremena se tako ne porede,danasnje sportiste rodjene u staro vreme ne bi razlikovali od ondasnjih igraca i obrnuto..ja imam 28 godina pa to shvatam,steta za vas ako ste stariji...

JeRemija

pre 8 godina

Dragane u pravu si za Durenta, s tim što si malo preterao poredeći njega sa mačkom a Karija i Lebrona sa mišem. Njih trojica su sigurno 3 najbolja igrača sveta. Pitanje je samo kako će sve to izgledati posle nove operacije stopala, koje ga baš dugo muči. Bilo bi šteta da je najbolja košarka ostala iza njega.
Što se tiče neke prognoze Finala, mislim da je GS blagi favorit, ali prvi meč će nam mnogo toga pokazati a ako Kavsi uspeju da brejknu odmah na početku, GS će imati dosta problema. Biće zanimljivo videti kako i ko će čuvati Karija. Predviđam da će dobiti "batina" kao nikada u životu:) Takođe će i LBJ biti prebijen, ali on se već navikao na tako nešto.

vince carter

pre 8 godina

"Liverpool fc" pa odakle se vise pojavljujete...po tebi bi wilt,robertson i irving odnosno na primer bjorg,mekinro,pele danas bili fizicki nespremni i trenrali u uslovima 70tih a kobe,jordan,james,mesi,federer bi 70tih trenirali u danasnjim uslovima ccc,decace vremena se tako ne porede,danasnje sportiste rodjene u staro vreme ne bi razlikovali od ondasnjih igraca i obrnuto..ja imam 28 godina pa to shvatam,steta za vas ako ste stariji.

me

pre 8 godina

Generalno loša utakmica sa mnogo promašenih šuteva i izgubljenih lopti,samo preporuka za one što postavljaju vesti da malo brže stavljaju stvari iz nba

Memfis

pre 8 godina

Ispade Bin Harden. Sad ce i Dvajt moci na miru da obara ninja fruit rekorde na svom tabletu, nece morati da se smara na mecevima.
Sjajno mi je kad neko napise da GSW igra mlaku odbranu, a njihova odbrana ne da nije mlaka, nego nije ni solidna, ni nadprosecna, vec NAJBOLJA u ligi. Pokazali su najbolju kosarku ove sezone i zasluzuju titulu.
PS Jeremija svaka cast za pogotke, islo te je ovaj PO. Jedino si za Kliperse omanuo, ali to je vise do njih sto su luzeri, nego sto su losi.

petarczv

pre 8 godina

Je l' zna neko zbog cega Gsw ima prednost domaceg terena? Kakva glupost
(Joki, 28. maj 2015 11:23)

Pa onako bzv su im dali posto mrze lebrona. Nema veze sto su imali samo 67 pobeda u regularnom delu...

anti - reklamozder

pre 8 godina

svaka cast gsw... delovalo mi je na pocetku plejofa i, i pored svega,nemoguce da se sastanu gsw i cle ali eto.. oba tima su zasluzila titulu na svoj nacin, nadam se da ce to ipak biti gsw...

Trofeji cine sampiona !

pre 8 godina

Da je na netu mogla da se komentarise era bulsa,verovatno bi bilo 4567568643577 komentara,posto se tada NBA pratio mnogo vise nego danas !

Dovla

pre 8 godina

Odlična sezona za Hjuston.Drugo mesto na zapadu,Harden drugi strelac i drugi na glasanju za mvp.Sada je zakazao,ali ih je i on doveo do finala zapada.Svi pričaju o povredama Lava,Irvinga dok niko ne pominje koliko je raketama falio Beverli na pleju.Ovu utakmicu je odlučio preveliki broj izgubljenih lopti koje je GS pretvorio u lake poene kao i njihov ofanzivni skok.Šteta,nadao sam se finalu Klivlend-Hjuston.Ko je gledao njihov meč u regularnoj sezoni koji je prenosio SK,zna o čemu pričam.Prštalo je na sve strane,fenomenalan duel Harden-Džejms,rakete dobile nakon produžetka.

scholes

pre 8 godina

Ne znam zasto nisu spustali vise lopti Dvajtu, jasno je da ga ne moze sacuvati Bogut. Isti slucaj je bio i sa Atlantom protiv Klivlenda, Horfordu dodaju u reketu samo kad moraju...

Bley

pre 8 godina

Interesuje me misljenje nekog za OKC sta misle o sledecoj sezoni, uz oporavak durenta rasela ibake kantera ogastina vejtersa imaju skroz ok tim, sta mislite imaju li sanse do nekog finala makar? Naravno povrede da ih zaobidju, Hvala .

spree15

pre 8 godina

Dwight je prljav igrac sa problemom u glavi.
Ono sto se sinoc desilo Hardenu je istorijski meltdown,decko je choker,videli smo to i 2012.
Iggy je bolji defanzivac i od Butlera i od Carrolla,jedino su Kawhi i Allen bolji na toj poziciji ali to ne mora nista da znaci,sanse su 60:40 za GSW zbog veceg broja kvalitetnih igraca i duze klupe.

shazam

pre 8 godina

@JeRemija
Ja mislim da su precenjeni Kavsi za ovo finale, i u kladzi. Rado bih navijao za njih ovog puta jer bas mislim da su debeli anderdogs. I odbranu i skok im drze Mozgov i Tompson, koji garantujem da se nece lepo provesti protiv Grina i Boguta. Lebrona ne mislim da ce zaustaviti, ali imaju vise nego dovoljno igraca na krilu da ga uspore da ih ne nabrajam sad. Usporice ga na 3 od 5 utakmica, na 2 od 5 ce on da udje u superhuman mod i 1 od te 2 ce Kavsi uspeti da dobiju iako ce Kajri morati da cuva ili Karija ili Tompsona, sto ne bi mogao ni da je zdrav. Videchemo.

Sava

pre 8 godina

(NastyB, 28. maj 2015 18:36)

Izvini sto ti ovo kazem , ali mislim da nemas pojma u citanju statistike. Kazes da su GSW devanzivno osrednja ekipa i stavis link gde se vidi da njihovi protivnici imaju najlosiji procenat suta! Pa sta je merilo dobre defanzive ako ne to, a u tome su prvi u ligi. Mislim da GSW osvaja titulu ako iskontrolisu svoje izgubljene lopte tj. zavisi sve od njih.

Prilika

pre 8 godina

Harden je baš našao kad će da odigra najgoru utakmicu u životu, svaka čas za prošli meč, ali ovakav pad u igri najboljeg igrača u timu i jednog superstara, i to u utakmici od velikog značaja, nisam očekivao. Po mom mišljenju najkonstantniji igrač Hjustona u ovoj seriji, pa i u plejofu, je Dvajt Hauard. Uvek je bio na granici od dvadeset poena, nekad je i pređe, i uvek je imao preko deset skokova. I u odbrani je bio veoma uspešan, što se i u ovoj utakmici videlo. Tokom celog plejofa je igrao sve bolje i bolje. Čak je i slobodna bacanja na ovoj utakmici šutirao veoma dobro za njegove standarde. Ipak je on igrao finale 2010. godine i utakmice u plejofu mu nisu strane. Svaka čast za Dvajta. Ne krivim Hardena za izgubljenu utakmicu, svakom se može desiti da ga baš ne ide taj dan, ali je ipak ovo bila previše loša partija.

tgvfbgb

pre 8 godina

Harden upropastio hujston, da njega nije bilo u ovoj tekmi mozda bi i dobili, mnogo lakih poena iz njegovih gresaka. koliko je dobar bio u prvoj u drugoj je bio katastrofa.

terza

pre 8 godina

Super je za NBA i kosarku uopste sto jedan tim posle 40 godina ima sansu da ponovo uzme titulu, a protivnik mu je tim koji je nikada nije osvojio. Mislim da ce biti sjajna kosarka, a sve ispod 7 meceva za mene ce biti razocaranje (za koje cu kriviti tim koji izgubi :))
@blaza - Kada vec edukujes mladje, objasni da svi zanju sta je TMC era - Tim Hardaway, Chris Mullin & Mitch Richmond, "Run TMC". jedna od najboljih spoljnih linija ikada koja nista nije uspela da osvoji i brzo zbog toga bila "rasturena", ali ni to Warriors-ima nije pomoglo da naprave zapazeniji rezultat u play off-u...

luther

pre 8 godina

mi nikako da shvatimo da je harden jos uvek mladic i da za njega tek vrme dolazi,def nije jos uvek spreman..........bice sjajno finale sa jedne imamo preiskusnog Lebrona i ekipu koja puca od samopouzdnaja,na drugoj neiskusnu poletnu i pretalentovanu druzinu...oba trenera nemaju iskustva ali zna se sta je Blat bio u evropi...uf jedva cekam!!

paspalj chandler

pre 8 godina

@liverpool fc
Ako cemo o fizickoj spremi i atleticizmu reci mi koliko igraca danas moze ovo https://www.youtube.com/watch?v=YAlvOfgNoP0

shazam

pre 8 godina

Defanzivno, Golden Stejt je osrednja ekipa, baš kao i Klivlend - [link] - ali je u jedinoj utakmici u kojoj su igrali „kompletni“ LeBron sa lakoćom ubacio 42 poena.

LeBron je samo veliki igrač. Daleko od najboljih.
(NastyB, 28. maj 2015 18:36)

Na toj istoj tabeli klikni na procenat suta protivnika i videces da je GS prvi. Nisu poeni po utakmici glavno merilo za ekipu kada jedni igraju znatno brze od drugih, zato se gleda defanzivni rejting, iliti koliko poena ekipa prima po posedu, i tu je naravno GS prvi - http://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_2015.html#misc::9 - relativno ubedljivo, praceni San Antoniom, Milvokijem i Memfisom (ocekivano, s tim sto Milvoki ima jedan od najgorih napada u ligi). Sto se Lebrona tice, nema govora da on nije medju 10ak najboljih igraca svih vremena, cak i da se sutra penzionise. Posto mu je i igra i statistika na nivou samog vrha najboljih igraca svih vremena, kao i licna priznanja (MVP, broj sezona u 1. all around i defanzivnoj postavi lige), neki ce da upiru u titule. Ali medju 10 najboljih igraca su i Cemberlen i Vest i Robertson, sve igraci sa manje titula od Lebrona. Bird je verovatno u najboljih 5, sa 1 titulom vise i manje individualnih priznanja, a statisticki ga Lebron sije i u poenima i u efikasnosti suta i u asistencijama, sto bi trebalo da budu glavni atributi Birdove igre. Naravno to su sve veliki kosarkasi i o tome se moze nasiroko pricati, ali definitivno nije slucaj da je Lebron, kako kazes, "Daleko od najboljih."

hawkeye

pre 8 godina

Po svemu prikazanom dosad dva najbolja tima svojih konferencija apsolutno zasluženo igraju finale,lično bi voleo da ide u sedam utakmica i da ratnici osvoje.

Onokao..

pre 8 godina

Fan sam, pre svega, Evrolige, ali kako igraju Golden Stejt i Atlanta je stvarno milina za gledanje. Ovaj Stiv Ker je bio sjajan suter svojevremeno, mi malo stariji ga se secamo kao Cikagovog vecitog igraca sa klupe, koji udje 15-20 minuta, sukne 2-3 trojke iz 4-5 pokusaja i izadje da opet udje Harper. E sad, ovo sto radi sa Golden Stejtom je neverovatno. Prvi trenerski posao u karijeri, a ekipa igra kao sat. Nema stajanja u mestu, svaki igrac ima kretnju u napadu, bilo bez lopte, posle pasa, sa loptom ili kako god. Ako ovako nastavi, mogao bi da postane ono sto nije kao igrac - clan Hall of Fame-a...

Kokakole

pre 8 godina

@NastyB - komentar ti je na mestu, ali to da GS ne igra dobru odbranu uopste ne stoji. Imali su najbolju odbranu u ligi ove godine, imaju petoricu (Klay, Green, Iguodala, Barnes, Livingston) koji mogu da cuvaju sve beko sme i krilne pozicije, uključujući i Greena koji moze i centre - sto im dozvoljava da igraju brzo. Plus, Bogut je odlican u defanzivi.

shazam

pre 8 godina

Ispade Bin Harden. Sad ce i Dvajt moci na miru da obara ninja fruit rekorde na svom tabletu, nece morati da se smara na mecevima.
(Memfis, 28. maj 2015 10:06)

Dvajt je igrao protiv Cendlera, Dzordana, i sada Boguta i Grina u ovom plejofu, za to vreme u proseku 14 skokova i 2.3 rampe. I znam da vazi za blejaca koji ceo dan jede slatkise i igra igrice, ali kazu da je prestao sa tim kada je morao da se rehabilituje od operacije ledja pre 3 godine, uostalom mnogi novinari komentarisu da je prvi put od tada u ovom plejofu pokazao kako je zastrasujuce u defanzivi delovao Dvajt iz Orlanda. Sa druge strane, nije sve svoje hobije odbacio pa tako Dvajt kaze da kad upozna neku sojku on je zove kuci da vidi pitona. Ovo i redakcija da ne svati pogresno, naime Dvajt kazu njegovi prijatelji ima veliku kolekciju zivih zmija kod kuce, pa medju njima i pitona, i nema razloga misliti da bi on tu imao neke zadnje namere bozsacuvaj. Uglavnom ima i ogromnu kolekciju oruzja, al dobro to mora posto je iz Teksasa. Uglavnom dok ne pocne da donosi te stvari na utakmicu bice i dalje najbolji defanzivni centar u NBA, ako “Orlando” Dvajta vidimo i sledece sezone. Ne fali nista defanzivi, i Bil Rasel (najveci sampion svih vremena u nba i njen prvi pravi velikan) je bio pre svega defanzivni igra. Treba naravno i da posluzi zdravlje nakon 3god, ali evo svi su kao muve padali od povreda u ovom plejofu a on se vratio odmah sledecu utakmicu nakon povrede kolena u prvoj protiv GSW.

Beljo

pre 8 godina

vins karter,
hahha, to je nevjerovatno kada to govore. "Ja sam gledao na YT Lejvera, on danas ne bi Djokovicu ni gem po setu..."
Alo, zar tako mozga faljiva?? Svako je bio sampion u skladu sa svojim vremenom i uslovima. Danas bi mozda Cemberlen trajao duze i razbijao duze...

Memfis

pre 8 godina

@shazam Nisam znao za sve to, zanimljivo :). Sto se Hauarda tice bio mi je jedan od drazih igraca do onakvog napustanja Orlanda. Pred sam PO, on ode na operaciju, koja je svakako mogla da ceka, i onda ode u LAL ucenivsi tim da ga trejduju ili ce otici kao slobodan agent dogodine. To mi je jos 3 puta jadniji potez od Lebronovog. Uz to ima smisao za humor 9godisnjaka i bas mi je drago da su ispali (potpuno ocekivano) jer su mi jedan od najiritantnijih NBA timova, a Kari jedan od omiljenih igraca. Uz to GSW igra uz SAS najlepsu kosarku u poslednjih nekoliko godina.

NastyB

pre 8 godina

Samo da dodam - http://en.wikipedia.org/wiki/50_Greatest_Players_in_NBA_History#/media/File:Wilt_Chamberlain3.jpg

Ovo je Vilt Čemberlen. Harlem Gloubtrotersi su bili neozbiljna, šou ekipa vrhunskih "mađioničara sa loptom". A Vilt je bio centar. I 90% današnjih igrača ne bi moglo da primiriše takvom timu.

milos

pre 8 godina

Ovo je i realno finale, dvije najbolje ekipe, navijam za Klivlend, ali je GSW favorit nema sto, u svakom slucaju uzivajmo u finalu.
Pocinje u noci izmedju 4i5juna, :-)
pozdav svima na ovom forumu, cao

NastyB

pre 8 godina

(Sava, 28. maj 2015 22:07)
(shazam, 28. maj 2015 20:56)
Ako se tako gleda, da li to znači da, naprimer, Donji Srem u ovoj našoj bednoj fudbalskoj ligi ima najbolju odbranu, jer iako su primili 42 gola, protivnici su šutirali 387 puta ka njihovom golu??? I da je ta odbrana bolja od Zvezdine, jer je Zvezda primila 20 golova iz, recimo, 67 šuteva. Procentualno je Donji Srem daleko bolji.
Valjda je poenta košarkaške odbrane primiti što manje poena i sprečiti što više šuteva, a ne gledati procente ili PROCENJEN (estimate) broj datih poena po 100 poseda, kao što je na linku. Istina je da njihovi protivnici imaju najslabiji procenat realizacije, ali su, takođe, treći ili četvrti u ligi kojima je protivnik uputio najviše šuteva. Iako je Kari najbolji kradljivac lige. A i razlika u procentima između poslednje Minesote (48,7%) i GS-a (42,8%) je toliko mala da je gotovo ne treba uzimati u obzir.
Možda grešim, ali ja sam samo napisao svoje lično mišljenje. Takođe, LeBrona smatram da je među 10 najvećih ikada, ali ne među prvih 5, a ono „Daleko od...“ je više izraz, nego zaista daleko. Jer LeBron tek ove sezone pokazuje da je vođa i da nosi sve kad je najteže, što ga nije krasilo u Majamiju. To je nešto što mu je nedostajalo da bude među 5 najvećih. I ako osvoji titulu i bude takav u naredne tri-četiri sezone, nema trunke sumnje da će Džordan biti skinut sa trona kod svih.
Ali navijam za Ratnike. Ne zato što mrzim LeBrona, već zato što igraju mnogo lepšu košarku.