Subota, 23.05.2015.

13:00

Lebron Džejms – stvarno VELIKI

Kako se plej-of NBA lige bliži kraju najbolji košarkaš današnjice Lebron Džejms igra sve bolje.

Izvor:

Lebron Džejms – stvarno VELIKI IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

mik

pre 8 godina

LBJ je stvarno igračina,tu nema spora,ali mislim da u finalu protiv GSW neće moći sam,moraće Irving da zaigra daleko bolje,a Smit i ostatak ekipe da budu na nivou kao na mečevima protiv Atlante(uvek zablista neko drugi,ali bitno je da u svakom meču LBJ ima nekoga da ga prati). Što se tiče poređenja sa MJ,moramo da sačekamo kraj karijere LBJ,ali ima dosta sličnosti u njihovim karijerama. Moram još da prokomentarišem jedan komentar. Čovek reče MJ nije činio igrače oko sebe boljim i da je Pipen za nijansu ispod njega. Pa to veze nema sa istinom,Pipen bez MJ nije ni upola dobar kao sa njim,kao uostalom i cela ekipa . To potvrđuju rezultati Čikaga sa i bez MJ. Sa njim osvajaju titule,a bez njega bore se za plej-of,čak mislim da su u par navrata ostali i bez njega. Pa i "drvo" Luk Longli je davao po 10 poena pored MJ,a o Kukoču i ostalima i da ne pričam.

Dragutin

pre 8 godina

LBJ je novi Medzik a ne Dzordan a ako cemo posteno kosarkaski LBJ je bolji od Dzordana u 5 na 5 definitivno.I dalje je Dzordan najbolji 1 na 1 igrac i najlepsi i najelegantniji igrac koji je ikada igrao kosarku.LBJ i Stef Kari su igraci generacije.

miki

pre 8 godina

Najkompletniji igrac svih vremena.Logicno da nema eleganciju Jordanovu,kada ima tijelo i korpulenciju masine,a ne covjeka,u svemu ostalom je bolji od Jordana,sto ce se pokazati kada JAmes zavrsi karijeru.
Sto se tice naslova,pa znali smo prije 10 godina da je Lebron "Veliki".

markog

pre 8 godina

ima tek 30,ima da se nagledamo njega jos 5-6 godina za pamcenje. Uzivajte,ne poredite majstora sa ovim ili onim,svi su oni bili best of the rest u svoje vreme...

duche

pre 8 godina

Svaka čast ovom momku. Igra ružno, ali je mnogo dobar! Ubica
! Sa druge strane ga porediti sa MJ nema smisla. Air je sinonim za eleganciju, James za silu. Pa ko šta više voli. Neki lepo napisa Ferari i Hamer :)

bers0003

pre 8 godina

LBJ je trojicu Nicks-a (skoro) doveo do finala:JR, Shump, Mozgov. I sad kazu ima ima all stars oko sebe. Jedina mana mu je da nije graciozan i strijelac ala Durant ali je rodjeni timski igrac. Koliko super-starova gine u odbrani kao on? Atlanta izgleda lose zato sto igra protiv Cavsa, ne sto je los tim. Boze kako to da je Bayerna i PSG-a stalo protiv Barcelone, a tako ih je islo protiv Anderlehta i slicnih....

Marko

pre 8 godina

Neko napisa da su MJ-a svi voleli. Pa njega ni saigraci nisu voleli, racunajuci i Pipena.A i sada pogledajte Sarlot i kako ga MJ lose vodi. LBJ i MJ su obojica vrhunski igraci. Kao covek LBJ je 3 koplja ispred MJ-a.

Marko

pre 8 godina

Neko napisa da su MJ-a svi voleli. Pa njega ni saigraci nisu voleli, racunajuci i Pipena.A i sada pogledajte Sarlot i kako ga MJ lose vodi. LBJ i MJ su obojica vrhunski igraci. Kao covek LBJ je 3 koplja ispred MJ-a.

vladek

pre 8 godina

Ako osvoji bice veci od Jordana.Svaka cast Jordanu,ali sve titule je uzeo uz Pipena,koji je po kvalitetu za nijansu ispod njega,a doprinos su dali najbolji skakac i defanzivac Rodman,jedan od najboljih sutera Stiv Ker,sjajni Horas Grant...Vrhunski igraci,ali od Jordanovog umeca,njihovo je bilo u senci. A koga ima Lebron? Jordana je trenirao Fil Dzekson,Lebrona Blat,to nije ni za komentar. Cak i ono sto vredi u Klivlendu,Love i Irving su povredjeni.Ostali su daleko ispod nivoa,onog sto je Jordan imao uz sebe na terenu.Zato ne pravite paralele,ono sto Lebron danas radi,niko pre njega nije

Bley

pre 8 godina

Lebron ubedljivo najveci igrac danasnjice, skroz kompletan igrac i jos jedna karakteristika sto ga cini najboljim je liderstvo, pravi je vodja. MJ najveci ikad on je promenio ovu igru i nema smisla porediti, igrac koji je bio toliko dominantan da se nece ponoviti, Lbj trenutno mozda u ovoj seriji nije naisao na prepreku ali Mj ipak dajem vise jer je konstantniji bio i sto se tice onoga veci je bio kosarkas dok je lbj veci fizikalac, mada kapa dole obojici

bojan

pre 8 godina

jedan od najboljih, najbolji je steph curry... svaka cast dzejmsu ali na zapadu imaju bar tri cetiri ekipe koje ih lagano mogu izbaciti... ne razumem toliko odusevljenje pa to je posao svakom lideru ekipe...

Branko

pre 8 godina

LeBron je klasu iznad svih ostalih, jednostavno se mora priznati. Glupo je porediti igrace koji su igrali u razlicitim periodima.
Sinoc je na mene najveci utisak ostavio LeBron kad je iz jednog koraka probio Kenta Bejzmora, polozio i dobio bacanje...i onda se okrenuo i rekao ... mannn, this is too easy !!! Inace je bio ozvucen tokom citavog meca. Rodjeni lider, mene kod njega ne imperionira njegova snaga, odraz, energija sa kojom igra, odbrana...vec nacin na koji uliva samopouzdanje saigracima. Ko prati Nikse zna da Shampert nije mogao okean sa broda da pogodi...a sada...Bronove asistencije idu u korak tacno, pola nas bi pogodilo kos posle onakvih asistencija. Nisko krilo sa skoro 8 asistencija u prosjeku.

dobar ali antipatičan

pre 8 godina

Jeste dobar ali ima milion stvari zbog kojih ga ne volim i to ne može ništa da promeni. Neću nikad da kažem da nije odličan igrač jer jeste ali neću nikad ni da ga volim. Razlika između njega i Džordana je otprilike kao između Ferarija i Hamera.

Dušan

pre 8 godina

Fenomenalan je igrac LBJ i mozda ce statistikom nadmasiti MJ,ali nikad nece imati tu harizmu koju je imao Jordan. Kada je Jordan igrao nije bilo nikoga ko ga nije gotivio. Njega su obozavali i navijaci protivnickih klubova.

Tesko je zaista u razlicirim "erama" porediti igrace.
Onda je bio MJ a danas je to LBJ.

f0rest

pre 8 godina

Lebron je najbolji košarkaš današnjice, zajedno sa Kobi Brajantom, ali trebalo bi da ima i Blat neke zasluge jer je vrhunski trener.

Doktor

pre 8 godina

Realno najbolji igrac danasnjice, nema sta.. Ali u ovakvom istoku bi i Brajant sa 40 godina igrao finale :) ako osvoji prsten, kapa dole Dzejmsu, ako ne osvoji, videcemo da je vise do jacine timova na istoku nego do njegove snage..

spree15

pre 8 godina

Ljudi,Bosh i Wade ne igraju plej of zato sto su povredjeni vise od pola sezone,da su bili zdravi sigurno bi igrali,naravno ne bi to bilo ni blizu kao kad je LeBron tu i ne zelim potceniti Brona ali nemojte ni vi Flasha i Bosha.Sto se tice Brona nema sta da se prica,nema Lovea,nema Irvinga,nema problema,ovo je njegova ekipa i on je gura u finale,tako to rade veliki igraci.Ne bih ja otpisivao Cavse ni u finalu ako LeBron nastavi da igra ovako.

bumbum

pre 8 godina

2 činjenice: 1) Lebron je jezivo dominantan igrač, 2) Ovi Hoksi i slični timovi su smejurija da bi na osnovu partija protiv njih delili epitete "najbolji ikada" i slično

zagor

pre 8 godina

kad lebron igra, sve deluje lako i jednostavno. kao da mu se svi sklanjaju. dzordan kad je igrao, cesto je delovalo da izvodi nemoguce. zato ljudi stalno pricaju da je dzordan bolji. veci igrac u smislu popularnosti da, ali bolji od lebrona sigurno ne. razliciti su skroz, svaki na svoj nacin i mislim jednostavno da je dzordan najbolji sg a dzejms najbolji sf svih vremena i da to ne moze da se poredi

JeRemija

pre 8 godina

@Tiga Ako neko ima sreće ove godine sa povredama to je Golden Stejt, o čemu je pre par dana gušter Mika pisao. Njima je svaki protivnik u plej ofu u velikom problemu sa povredama a oni su u punoj snazi. Prvo Holidej, pa Konli, pa sada Beverli i Hauard u Hjustonu i na kraju šlag na tortu Klivlend bez Lava, Varežaoa, Irvinga.
Mislim da će to biti presudno u borbi za prsten jer ne verujem da Lebron može sam protiv splash brothersa mada sve je moguće...

Danilo

pre 8 godina

Dzejms je bio odlican sinoc ,al ona Atlanta ispade smesna ekipa pregazise ih bez Lova ,Irvinga ,nema ni Varezaoa a Miler i Merion nisu ni ulazili .Znaci bez tri igraca iz startne postave .Tomson i Mozgov su dosta ofanzivnih skokova uzeli .Ovima se povredio Korver cak i Harford je imao neku manju povredu trojke im uopste nisu isle Tig se ispucavao sa ovom igrom ce tesko nesto da urade .Najvece iznenadjenje mi je onaj Delavedova sjajnoo se krece i otvara na Lebronove pasove juce je bio odlican .Kad se bolje pogleda i dalje se igra mnogo bolja kosarka na Zapadu verovatno ce opet uzeti titulu .

antiBot

pre 8 godina

Dokle vise sa prepucavanjima i poredjenjima ?
Svi vi morate da shvatite da je NBA i sve americke lige su lige BROJEVA i STATISTIKE !!!
Sa svojih 30 godina Lebron James je po mnogo cemu, prakticno svemu sto se moze uporediti, ispred Michaela Jordana sa 30, on je sa toliko godina osvojio 3 prsten evo i ovaj je na putu da to uradi, i to je jednostavno tako ! Ako LBJ osvoji sustigne MJ po broju NBA titula, bice po svakom mogucem parametru ispred njega i skinuce ga sa vrha, toliko je jednostavno za razumeti !
I manite se tih besmislenih prica oko lepote igre, da li neko stvarno misli da je svakodnevnica da se pojavi igrac sa 203 cm i 115 kila koji bez problema moze da igra svaku poziciju od 1-5 ?

Ako neko voli MJ a ne LBJ neka gleda Youtube i kasete, a ovi drugi ce gledati utakmice uzivo i kraj price!

I da James je sa 23 sam dovukao svoju ekipu do NBA finala, Jordan do 25. nije znao sta je pobeda u playoff seriji....

Dovlanu

pre 8 godina

Ne bi da potcenim LB-a kao igraca, ali je cinjenica da bi drugacija prica bila da igra u zapadnoj konferenciji. Atlanta, Boston i Cikago ne mogu da pariraju ni blizu GSW, SAS, MEM,Clipersima, HOU, itd... Realno se prosetao kroz istok. Neki misle da je siledzika, ja bas naprotiv mislim da je kompletan igrac. Ali kao sto rekoh, zapad je skroz druga prica.

Marko

pre 8 godina

Daj bre porediti Lebrona sa Jordanom je stvarno smešno, Lebron je klasičan siladžija igra na snagu, Jordan je imao i tehniku, skok, šut, totalno je bio nepredvidiv, bio je pravi vođa za razliku od Lebrona.

Jordan kada da 30 poena to se smatralo da je loše odigrao, a kada Lebron da 30 poena dižu ga u nebesa, pogledajte na youtubu Jordan je u 43 godini dao 40 poena, Lebron tih 40 poena može samo da sanja.

Kipo

pre 8 godina

Džejms je stvarno sjajan mladić koji od početka karijere ima breme poređenja sa Džordanom i u svemu tome mislim da je konačno sazreo i da će tek da pruža najbolje partije. A i siguran sam da će u mnogim statistikama prestići Džordana. Uprkos svemu tome zaista ne bih mogao da ga poredim sa Džordanom jer je i NBA liga tada bila drugačija. Posle posrnuća sedamdesetih godina kada je dosta igrača koristilo raznorazne narkotike (ne doping, narkotike!) čime su potpuno srozali reputaciju lige i interesovanje ljudi, popularnost su uspeli da povrate Medžik i Bird osamdesetih. Oni su jednostavno imali košarku u krvi i sa relativno "lošim" fizičkim sposobnostima uspevali da dominiraju ligom. Tada su se NBA utakmice ponovo vratile na TV, na početku samo one koje su igrali Seltiksi i Lejkersi a kasnije i ostale i NBA liga je konačno uspela da zaleči rane iz sedamdesetih godina. A onda se pojavio Majkl koji je sve to digao na mnogo viši nivo i bio toliko dominantan da ni tabadžijske ekipe poput Detroita u to vreme nisu uspevale da ga obuzdaju. A njegove akrobacije u vazduhu ostavljale su košarkaški svet bez daha i NBA je doživela procvat popularnosti kao nikada do tada. Zbog toga mlađe generacije koje vole Džejmsa, što je potpuno razumljivo jer momak igra neverovatnu košarku, nikada neće shvatiti zašto mi stariji ne dozvoljavamo da nam neko skida Džordana sa trona...

Nikola DC

pre 8 godina

Za ove silne "poznavaoce" kosarke koji kazu da LeBron ima bolje popunjenu ekipu od one koju je imao MJ23 samo da prenesem zakljucak komentatorske ekipe sa TNT-a (Barkley, Shaq, Smith) "LeBron James je uspeo ekipu New York Knicks-a da odvede u finale". Toliko o tome kakva je to ekipa i kakav je to igrac. On je bez Love i Irving uspeo da sa dvojcem iz NYK, plus Delavedovom, i Tristanom da pobedi Hawks sinoc. E to je talenat. Kad pored tebe drugi igraci igraju bolje nego ikad u svojim karijerama. Ova ekipa bez njega ne bi prosla ni prvo kolo, ako bi uopste usla u playoff. Veliki pozdrav i uzivajte u playoff-u dok jos traje.

Nebojsa

pre 8 godina

U prve 2 utakmice serije Clevelend je sutirao trojke nekih 60%. Posle promase koji sut kada je utakmica vec resena pa procenat padne na 40%.

LBJ je u prvoj utakmici imao +/- odnos svega +1. Ali zato JR Smith +28 (trojke 8-12). I to je Atlantu ubilo u pojam u ove 2 utakmice uz jos po koju promasenu sudijsku odluku (npr. nameran faul Pere Antica - smesno). Jedino sto zameram Atlanti i donekle Bulsima je koliko skokova u napadu su dopustili.

Drugi mec je LBJ odigrao maestralno. Ipak nije tesko igrati kada ceo tim sutira bolji nego Ray Allan kada je raspolozen. :) Da je izvukao najbolje iz njih - jeste. Ali sa druge strane ovo su sve smesni timovi protiv kojih se CLE bori. Da je CLE na zapadu - usao bi u play off sa 7-8e pozicije i bio bi srecan da uopste prodje prvo kolo.

Fenomenalan je igrac LBJ ali mu je do sada falilo karaktera za velike pobede. Ove sezone igra najzreliju kosarku od kada je u ligi. Potpuno prijatno izenadjenje. Ipak ne vidim kako moze da pobedi GSW u finalu. LBJ ce imati skor 2/6 u finalima posle ove sezone (a svi ga dozivljavaju kao velikog pobednika).

Ja licno ne mogu nikada da navijam zbog njega zbog floppinga koji je sastavni deo njegove igre.

Setim se igraca kao sto su MJ, Kobe, Duncan, AI, Garnet, D-Rose-a, Rodman. Nikom od njih nije bilo potrebno da flopoju da bi dominirali NBA ligom.

#CoachS

pre 8 godina

Jedino imam dilemu na pozicijama 4 i 5 da se opredelim ko je najbolji u istoriji NBA. Sto se tice pozicija od 1-3 tu je sve jasno.

1. Magic
2. MJ
3. LBJ

shazam

pre 8 godina

Sa Lebronom je lako- ili ga volite ili ga mrzite, sredine sigurno nema. Ovi stručnjaci što mu stalno nalaze zamerke, tipa trebaju mu superstarovi, ide sve na snagu, nema herca da reši meč ( iako je dokazano da je uz MJ najbolji u istoriji NBA plej ofa u clutch time) će i dalje nalaziti zamerke pa makar on do titule nosio Kavse i beležio po 40p. Sećam se dobro igre i Džordana, doduše ne samih početaka, i ako neko ime može da se stavi sa njim u istu rečenicu to je onda Lebron. Mislim da jedan ne isključuju drugog, tj.ako jednog volite morate drugog da hejtujete.
Džejms je sigurno najbolji all around igrač svih vremena i jedini koji mu je blizu u tom segmentu je Medžik, koji je takođe bio nešto posebno. Kada se LBJ povuče ostaviće toliko rekorda da je pitanje da li će ih neko za naših života oboriti. Uživajte dok još uvek igra

(JeRemija, 23. maj 2015 13:45)
Preporučujem (+38)Ne preporučujem (-7)

Koji bi bio odnos + i - za ovakav komentar pre 2 nedelje na ovim stranicama? A Lebron od kada igra u istoj ovoj ligi? Nesto mi tu ne stima.

Tiga

pre 8 godina

Bez uvrede, covek svake godine ima "srece" sto se protivnickih timova tice.
Godine kada je klivlend otisao u finale, igrao je protiv tada vec matorih detroit pistonsa, vasingtona kome su bila povredjena tada dva vodeca igraca (arenas u vrhunskj formi), nesto kasnije sa superjakim timom "setao" se kroz istok protiv matorih seltiksa, povredjenih bulsa, sada i atlanta osakacena, a za prvi krug plej ofa necu trositi ni reci na seltikse. i manje vise svake godine tako. da, lav je povredjen, a da li ce diskutabilni kvalitet lava nedostajati u finalu to ostaje da se vidi. neosporno strasan igrac, medjutim i svetsko prvenstvo kojom je okicen bronzom ili srebrom je takodje malo "cudan" trofej. kada se i on bude povukao, gotovo instant ce neko krenuti da "pumpa" statistiku bolju od njega, zato sto se to trazi.

brb

pre 8 godina

Scottie Pippen, Dennis Rodman, Luc Longley, Toni Kukoc, Ron Harper, Steve Kerr, Robert Parish, Horace Grant, John Paxson, Will Perdue, B.J.Armstrong, Bill Wennington, bilo je tu jos dosta zanivljivih igraca sa kojima je igrao leteci Majkl.
Da da da, Paris i Grent su igrali sa njim u Cikagu, da si gledao znao bi.
Ne da su bili popunjeni, nego je po igracima onaj Cikago bio popunjeniji od SAS,LAL,Majamija kad su uzimali titule.
Lejkersi,Finiks,Portland,Sijetl,Jutax2, zapad iz 90-tih je bio barem duplo slabiji od zapada od 2000 pa na ovamo.
Kobe je ispred Jordana u igrackom smislu, bolji je kao pojedinac, ali to nije dokazao titulama,koliko se ovde neki hvataju za iste.(6-5)
Onda je ljudi Bil Rasel najbolji igrac svih vremena, covek ima 13 titula, toliko su zajedno osvojili, Majkl,Kobe i Lebron.
Brajantu je za prvu titulu trebalo 4 godine.
Jordanu 7,LBJ 9. U tom smislu Kobi ih je razvalio.
Razvalio ih je jer je covek igrao na vrhunskom nivou od 98-2011, sto je 13 sezona.
Majkl je vrhunski igrao 10 godina, LBJ je u 7.
Ko je kriv Majklu, sto je snimao film, uzimao pare,posle se vratio kao deda da baci mrlju na karijeru.
KB24 je bolji igrac od MJ23. Gledao sam ih sve , odgledao sam sigurno preko 500 utakmica.
Trenutno je Kobi doktor, LBJ se priblizava MJ, ako ovako bude igrao do kraja decenije, postace on bolji i od Kobija(Kobea) cak.

Ime

pre 8 godina

Covek je doktor kosarke. Stvarno jedan od najboljih. Nema tu sta da se diskutuje. Svako ko pokusa da ospori to ima problem sa samim sobom. ALI jednostavno Le Bron nema ono nesto zbog cega bi bio npr. omiljen kao Majkl.

Corleone

pre 8 godina

Kažu da je Dulo sve dogovorio sa LeBronom za sledeću sezonu, dolazi u Humsku da napadnu finale ABA. Navodno mu Dulo poslao cd sa ljubavnim pesmama. Taj cd će da sluša u kolima kad krene na put od Klivlenda prema Bg. Kažu da je Dulo dogovorio sa jednom ozbiljnom gradskom pekarom doručak za svako jutro, kifla + jogurt. To je Džejmsu saopštio Dulo.

JeRemija

pre 8 godina

Sa Lebronom je lako- ili ga volite ili ga mrzite, sredine sigurno nema. Ovi stručnjaci što mu stalno nalaze zamerke, tipa trebaju mu superstarovi, ide sve na snagu, nema herca da reši meč ( iako je dokazano da je uz MJ najbolji u istoriji NBA plej ofa u clutch time) će i dalje nalaziti zamerke pa makar on do titule nosio Kavse i beležio po 40p. Sećam se dobro igre i Džordana, doduše ne samih početaka, i ako neko ime može da se stavi sa njim u istu rečenicu to je onda Lebron. Mislim da jedan ne isključuju drugog, tj.ako jednog volite morate drugog da hejtujete.
Džejms je sigurno najbolji all around igrač svih vremena i jedini koji mu je blizu u tom segmentu je Medžik, koji je takođe bio nešto posebno. Kada se LBJ povuče ostaviće toliko rekorda da je pitanje da li će ih neko za naših života oboriti. Uživajte dok još uvek igra

stefan

pre 8 godina

U ovom momentu ima 5 finala u karijeri i 2 titule. A izgleda evo i 6. finale i 3.titula. Ako osvoji 4 titule sa Klivlendom i jos jednu olimpijsku sa USA, mora mu se priznati da je tu sa MJ23.

znalac

pre 8 godina

Ja kad pogledam ovu ekipu Clevelanda, ja onda shvatim da je Lebron James imao tezi posao sa Miami-em, sada kad bi se nasli Lebronov Miami i Lebronov Cleveland, oljustio bi ih Cleveland 20 razlike realno...ekipa do nebesa dobra, Tristan Tompson igrac play off-a po meni!

hoops

pre 8 godina

Postoji samo jedan nacin da zaustavite Lebrona: izmoriti ga tako sto cete biti jako brzi u odbrani. Dovoljno brzi da pokrivate igrace kojima bi bacio pas, te ga tako mamiti da krene sam. Onda dovoljno brzi da 'zapusite cev', to jest da zakrcite put ka kosu. To ga eventualno ostavlja na sut sa poludistance koji mu nije najjaca strana (mada i to moze da ga krene).
Alternativa je da igrate ubistveni napad a la Sparsi (ili sad Voriorsi) i da postizete jako mnogo poena. Atlanta to ocigledno ne moze, ali ce problem biti Vorirosi (posebno sto Grin teoretski ume da odigra 1-1 u odbrani sa Dzejmsom.

Igor

pre 8 godina

Niko ne spori da je veliki ali molim vas,pa samo pogledajte ovaj tim Cavaliersa.Oni su sastavili pravi mali dream-team.Od prvog do zadnjeg igrača u rosteru to je sve sami kvalitet.

Oni bi ovu Atlantu mogli dobiti i bez Lebrona,Lovea i Irvinga.Sve sami tricaši,nema tu pomoći.Pa Mike Miller i Marion ne mogu dobiti prostora u ovakvoj ekipi.

E upravo ta potreba da se Lebron uvijek okruži tolikim brojem kvalitetnih igrača je nešto što mi govori da on nije onaj naj naj.Isto je bilo u Miamiju.Jordanov Chicago nije bio toliko popunjen po mom mišnjenju.

Iskreno se nadam da Golden State će ih srediti u finalu,igraju najljepšu košarku,nešto slično kao Real ove sezone u EL.

U svakom slučaju,veliko je uživanje pratiti ovaj play-off,odlična košarka.

Okej

pre 8 godina

Ne gotivim lika uopste, ali ako osvoji titulu sa ovim timom, on je neverovatan. Ovaj tim bez njega ne bi usao u plej-of, a sa njim su na pragu velikog finala. Skidam kapu coveku.

Realno

pre 8 godina

Kris Boš i Dvejn Vejd još uvek su u Majamiju a ne igraju plej of s Lebronom su igrali.Lebron Dzejms igra i to je Klivlend doveo na korak od sampionske titule.
E u tome je njegova velicina!

dr.mr.

pre 8 godina

dodao bih jos samo to da svim saigracima uliva veliko samopouzdanje,i da su "prosecni" igraci pored njega odlicni...
ranije ga nisam preterano gotivio,ali sve ove godine je u vrhu,i prosto me vidim ni jednu mrlju u njegovoj karijeri kao coveka i igraca,stvarno imam veliko postovanke prema njemu,i ne znam zasto mnogi isporavaju lik i delo LBJ!
MJ,Kobi,LBJ,I3,VC15,T-MAC,KD,svi ovi sto su igrali pre devedesetih koje nisam imao prilike da gledam,itd itd,svi su oni najboli ikada na neki svoj nacin...

Realno

pre 8 godina

Kris Boš i Dvejn Vejd još uvek su u Majamiju a ne igraju plej of s Lebronom su igrali.Lebron Dzejms igra i to je Klivlend doveo na korak od sampionske titule.
E u tome je njegova velicina!

Corleone

pre 8 godina

Kažu da je Dulo sve dogovorio sa LeBronom za sledeću sezonu, dolazi u Humsku da napadnu finale ABA. Navodno mu Dulo poslao cd sa ljubavnim pesmama. Taj cd će da sluša u kolima kad krene na put od Klivlenda prema Bg. Kažu da je Dulo dogovorio sa jednom ozbiljnom gradskom pekarom doručak za svako jutro, kifla + jogurt. To je Džejmsu saopštio Dulo.

Okej

pre 8 godina

Ne gotivim lika uopste, ali ako osvoji titulu sa ovim timom, on je neverovatan. Ovaj tim bez njega ne bi usao u plej-of, a sa njim su na pragu velikog finala. Skidam kapu coveku.

JeRemija

pre 8 godina

Sa Lebronom je lako- ili ga volite ili ga mrzite, sredine sigurno nema. Ovi stručnjaci što mu stalno nalaze zamerke, tipa trebaju mu superstarovi, ide sve na snagu, nema herca da reši meč ( iako je dokazano da je uz MJ najbolji u istoriji NBA plej ofa u clutch time) će i dalje nalaziti zamerke pa makar on do titule nosio Kavse i beležio po 40p. Sećam se dobro igre i Džordana, doduše ne samih početaka, i ako neko ime može da se stavi sa njim u istu rečenicu to je onda Lebron. Mislim da jedan ne isključuju drugog, tj.ako jednog volite morate drugog da hejtujete.
Džejms je sigurno najbolji all around igrač svih vremena i jedini koji mu je blizu u tom segmentu je Medžik, koji je takođe bio nešto posebno. Kada se LBJ povuče ostaviće toliko rekorda da je pitanje da li će ih neko za naših života oboriti. Uživajte dok još uvek igra

Nikola DC

pre 8 godina

Za ove silne "poznavaoce" kosarke koji kazu da LeBron ima bolje popunjenu ekipu od one koju je imao MJ23 samo da prenesem zakljucak komentatorske ekipe sa TNT-a (Barkley, Shaq, Smith) "LeBron James je uspeo ekipu New York Knicks-a da odvede u finale". Toliko o tome kakva je to ekipa i kakav je to igrac. On je bez Love i Irving uspeo da sa dvojcem iz NYK, plus Delavedovom, i Tristanom da pobedi Hawks sinoc. E to je talenat. Kad pored tebe drugi igraci igraju bolje nego ikad u svojim karijerama. Ova ekipa bez njega ne bi prosla ni prvo kolo, ako bi uopste usla u playoff. Veliki pozdrav i uzivajte u playoff-u dok jos traje.

Ime

pre 8 godina

Covek je doktor kosarke. Stvarno jedan od najboljih. Nema tu sta da se diskutuje. Svako ko pokusa da ospori to ima problem sa samim sobom. ALI jednostavno Le Bron nema ono nesto zbog cega bi bio npr. omiljen kao Majkl.

Kipo

pre 8 godina

Džejms je stvarno sjajan mladić koji od početka karijere ima breme poređenja sa Džordanom i u svemu tome mislim da je konačno sazreo i da će tek da pruža najbolje partije. A i siguran sam da će u mnogim statistikama prestići Džordana. Uprkos svemu tome zaista ne bih mogao da ga poredim sa Džordanom jer je i NBA liga tada bila drugačija. Posle posrnuća sedamdesetih godina kada je dosta igrača koristilo raznorazne narkotike (ne doping, narkotike!) čime su potpuno srozali reputaciju lige i interesovanje ljudi, popularnost su uspeli da povrate Medžik i Bird osamdesetih. Oni su jednostavno imali košarku u krvi i sa relativno "lošim" fizičkim sposobnostima uspevali da dominiraju ligom. Tada su se NBA utakmice ponovo vratile na TV, na početku samo one koje su igrali Seltiksi i Lejkersi a kasnije i ostale i NBA liga je konačno uspela da zaleči rane iz sedamdesetih godina. A onda se pojavio Majkl koji je sve to digao na mnogo viši nivo i bio toliko dominantan da ni tabadžijske ekipe poput Detroita u to vreme nisu uspevale da ga obuzdaju. A njegove akrobacije u vazduhu ostavljale su košarkaški svet bez daha i NBA je doživela procvat popularnosti kao nikada do tada. Zbog toga mlađe generacije koje vole Džejmsa, što je potpuno razumljivo jer momak igra neverovatnu košarku, nikada neće shvatiti zašto mi stariji ne dozvoljavamo da nam neko skida Džordana sa trona...

hoops

pre 8 godina

Postoji samo jedan nacin da zaustavite Lebrona: izmoriti ga tako sto cete biti jako brzi u odbrani. Dovoljno brzi da pokrivate igrace kojima bi bacio pas, te ga tako mamiti da krene sam. Onda dovoljno brzi da 'zapusite cev', to jest da zakrcite put ka kosu. To ga eventualno ostavlja na sut sa poludistance koji mu nije najjaca strana (mada i to moze da ga krene).
Alternativa je da igrate ubistveni napad a la Sparsi (ili sad Voriorsi) i da postizete jako mnogo poena. Atlanta to ocigledno ne moze, ali ce problem biti Vorirosi (posebno sto Grin teoretski ume da odigra 1-1 u odbrani sa Dzejmsom.

spree15

pre 8 godina

Ljudi,Bosh i Wade ne igraju plej of zato sto su povredjeni vise od pola sezone,da su bili zdravi sigurno bi igrali,naravno ne bi to bilo ni blizu kao kad je LeBron tu i ne zelim potceniti Brona ali nemojte ni vi Flasha i Bosha.Sto se tice Brona nema sta da se prica,nema Lovea,nema Irvinga,nema problema,ovo je njegova ekipa i on je gura u finale,tako to rade veliki igraci.Ne bih ja otpisivao Cavse ni u finalu ako LeBron nastavi da igra ovako.

dr.mr.

pre 8 godina

dodao bih jos samo to da svim saigracima uliva veliko samopouzdanje,i da su "prosecni" igraci pored njega odlicni...
ranije ga nisam preterano gotivio,ali sve ove godine je u vrhu,i prosto me vidim ni jednu mrlju u njegovoj karijeri kao coveka i igraca,stvarno imam veliko postovanke prema njemu,i ne znam zasto mnogi isporavaju lik i delo LBJ!
MJ,Kobi,LBJ,I3,VC15,T-MAC,KD,svi ovi sto su igrali pre devedesetih koje nisam imao prilike da gledam,itd itd,svi su oni najboli ikada na neki svoj nacin...

antiBot

pre 8 godina

Dokle vise sa prepucavanjima i poredjenjima ?
Svi vi morate da shvatite da je NBA i sve americke lige su lige BROJEVA i STATISTIKE !!!
Sa svojih 30 godina Lebron James je po mnogo cemu, prakticno svemu sto se moze uporediti, ispred Michaela Jordana sa 30, on je sa toliko godina osvojio 3 prsten evo i ovaj je na putu da to uradi, i to je jednostavno tako ! Ako LBJ osvoji sustigne MJ po broju NBA titula, bice po svakom mogucem parametru ispred njega i skinuce ga sa vrha, toliko je jednostavno za razumeti !
I manite se tih besmislenih prica oko lepote igre, da li neko stvarno misli da je svakodnevnica da se pojavi igrac sa 203 cm i 115 kila koji bez problema moze da igra svaku poziciju od 1-5 ?

Ako neko voli MJ a ne LBJ neka gleda Youtube i kasete, a ovi drugi ce gledati utakmice uzivo i kraj price!

I da James je sa 23 sam dovukao svoju ekipu do NBA finala, Jordan do 25. nije znao sta je pobeda u playoff seriji....

f0rest

pre 8 godina

Lebron je najbolji košarkaš današnjice, zajedno sa Kobi Brajantom, ali trebalo bi da ima i Blat neke zasluge jer je vrhunski trener.

stefan

pre 8 godina

U ovom momentu ima 5 finala u karijeri i 2 titule. A izgleda evo i 6. finale i 3.titula. Ako osvoji 4 titule sa Klivlendom i jos jednu olimpijsku sa USA, mora mu se priznati da je tu sa MJ23.

Marko

pre 8 godina

Neko napisa da su MJ-a svi voleli. Pa njega ni saigraci nisu voleli, racunajuci i Pipena.A i sada pogledajte Sarlot i kako ga MJ lose vodi. LBJ i MJ su obojica vrhunski igraci. Kao covek LBJ je 3 koplja ispred MJ-a.

vladek

pre 8 godina

Ako osvoji bice veci od Jordana.Svaka cast Jordanu,ali sve titule je uzeo uz Pipena,koji je po kvalitetu za nijansu ispod njega,a doprinos su dali najbolji skakac i defanzivac Rodman,jedan od najboljih sutera Stiv Ker,sjajni Horas Grant...Vrhunski igraci,ali od Jordanovog umeca,njihovo je bilo u senci. A koga ima Lebron? Jordana je trenirao Fil Dzekson,Lebrona Blat,to nije ni za komentar. Cak i ono sto vredi u Klivlendu,Love i Irving su povredjeni.Ostali su daleko ispod nivoa,onog sto je Jordan imao uz sebe na terenu.Zato ne pravite paralele,ono sto Lebron danas radi,niko pre njega nije

Bley

pre 8 godina

Lebron ubedljivo najveci igrac danasnjice, skroz kompletan igrac i jos jedna karakteristika sto ga cini najboljim je liderstvo, pravi je vodja. MJ najveci ikad on je promenio ovu igru i nema smisla porediti, igrac koji je bio toliko dominantan da se nece ponoviti, Lbj trenutno mozda u ovoj seriji nije naisao na prepreku ali Mj ipak dajem vise jer je konstantniji bio i sto se tice onoga veci je bio kosarkas dok je lbj veci fizikalac, mada kapa dole obojici

bers0003

pre 8 godina

LBJ je trojicu Nicks-a (skoro) doveo do finala:JR, Shump, Mozgov. I sad kazu ima ima all stars oko sebe. Jedina mana mu je da nije graciozan i strijelac ala Durant ali je rodjeni timski igrac. Koliko super-starova gine u odbrani kao on? Atlanta izgleda lose zato sto igra protiv Cavsa, ne sto je los tim. Boze kako to da je Bayerna i PSG-a stalo protiv Barcelone, a tako ih je islo protiv Anderlehta i slicnih....

Branko

pre 8 godina

LeBron je klasu iznad svih ostalih, jednostavno se mora priznati. Glupo je porediti igrace koji su igrali u razlicitim periodima.
Sinoc je na mene najveci utisak ostavio LeBron kad je iz jednog koraka probio Kenta Bejzmora, polozio i dobio bacanje...i onda se okrenuo i rekao ... mannn, this is too easy !!! Inace je bio ozvucen tokom citavog meca. Rodjeni lider, mene kod njega ne imperionira njegova snaga, odraz, energija sa kojom igra, odbrana...vec nacin na koji uliva samopouzdanje saigracima. Ko prati Nikse zna da Shampert nije mogao okean sa broda da pogodi...a sada...Bronove asistencije idu u korak tacno, pola nas bi pogodilo kos posle onakvih asistencija. Nisko krilo sa skoro 8 asistencija u prosjeku.

bumbum

pre 8 godina

2 činjenice: 1) Lebron je jezivo dominantan igrač, 2) Ovi Hoksi i slični timovi su smejurija da bi na osnovu partija protiv njih delili epitete "najbolji ikada" i slično

#CoachS

pre 8 godina

Jedino imam dilemu na pozicijama 4 i 5 da se opredelim ko je najbolji u istoriji NBA. Sto se tice pozicija od 1-3 tu je sve jasno.

1. Magic
2. MJ
3. LBJ

znalac

pre 8 godina

Ja kad pogledam ovu ekipu Clevelanda, ja onda shvatim da je Lebron James imao tezi posao sa Miami-em, sada kad bi se nasli Lebronov Miami i Lebronov Cleveland, oljustio bi ih Cleveland 20 razlike realno...ekipa do nebesa dobra, Tristan Tompson igrac play off-a po meni!

JeRemija

pre 8 godina

@Tiga Ako neko ima sreće ove godine sa povredama to je Golden Stejt, o čemu je pre par dana gušter Mika pisao. Njima je svaki protivnik u plej ofu u velikom problemu sa povredama a oni su u punoj snazi. Prvo Holidej, pa Konli, pa sada Beverli i Hauard u Hjustonu i na kraju šlag na tortu Klivlend bez Lava, Varežaoa, Irvinga.
Mislim da će to biti presudno u borbi za prsten jer ne verujem da Lebron može sam protiv splash brothersa mada sve je moguće...

Danilo

pre 8 godina

Dzejms je bio odlican sinoc ,al ona Atlanta ispade smesna ekipa pregazise ih bez Lova ,Irvinga ,nema ni Varezaoa a Miler i Merion nisu ni ulazili .Znaci bez tri igraca iz startne postave .Tomson i Mozgov su dosta ofanzivnih skokova uzeli .Ovima se povredio Korver cak i Harford je imao neku manju povredu trojke im uopste nisu isle Tig se ispucavao sa ovom igrom ce tesko nesto da urade .Najvece iznenadjenje mi je onaj Delavedova sjajnoo se krece i otvara na Lebronove pasove juce je bio odlican .Kad se bolje pogleda i dalje se igra mnogo bolja kosarka na Zapadu verovatno ce opet uzeti titulu .

zagor

pre 8 godina

kad lebron igra, sve deluje lako i jednostavno. kao da mu se svi sklanjaju. dzordan kad je igrao, cesto je delovalo da izvodi nemoguce. zato ljudi stalno pricaju da je dzordan bolji. veci igrac u smislu popularnosti da, ali bolji od lebrona sigurno ne. razliciti su skroz, svaki na svoj nacin i mislim jednostavno da je dzordan najbolji sg a dzejms najbolji sf svih vremena i da to ne moze da se poredi

Marko

pre 8 godina

Neko napisa da su MJ-a svi voleli. Pa njega ni saigraci nisu voleli, racunajuci i Pipena.A i sada pogledajte Sarlot i kako ga MJ lose vodi. LBJ i MJ su obojica vrhunski igraci. Kao covek LBJ je 3 koplja ispred MJ-a.

Dušan

pre 8 godina

Fenomenalan je igrac LBJ i mozda ce statistikom nadmasiti MJ,ali nikad nece imati tu harizmu koju je imao Jordan. Kada je Jordan igrao nije bilo nikoga ko ga nije gotivio. Njega su obozavali i navijaci protivnickih klubova.

Tesko je zaista u razlicirim "erama" porediti igrace.
Onda je bio MJ a danas je to LBJ.

shazam

pre 8 godina

Sa Lebronom je lako- ili ga volite ili ga mrzite, sredine sigurno nema. Ovi stručnjaci što mu stalno nalaze zamerke, tipa trebaju mu superstarovi, ide sve na snagu, nema herca da reši meč ( iako je dokazano da je uz MJ najbolji u istoriji NBA plej ofa u clutch time) će i dalje nalaziti zamerke pa makar on do titule nosio Kavse i beležio po 40p. Sećam se dobro igre i Džordana, doduše ne samih početaka, i ako neko ime može da se stavi sa njim u istu rečenicu to je onda Lebron. Mislim da jedan ne isključuju drugog, tj.ako jednog volite morate drugog da hejtujete.
Džejms je sigurno najbolji all around igrač svih vremena i jedini koji mu je blizu u tom segmentu je Medžik, koji je takođe bio nešto posebno. Kada se LBJ povuče ostaviće toliko rekorda da je pitanje da li će ih neko za naših života oboriti. Uživajte dok još uvek igra

(JeRemija, 23. maj 2015 13:45)
Preporučujem (+38)Ne preporučujem (-7)

Koji bi bio odnos + i - za ovakav komentar pre 2 nedelje na ovim stranicama? A Lebron od kada igra u istoj ovoj ligi? Nesto mi tu ne stima.

dobar ali antipatičan

pre 8 godina

Jeste dobar ali ima milion stvari zbog kojih ga ne volim i to ne može ništa da promeni. Neću nikad da kažem da nije odličan igrač jer jeste ali neću nikad ni da ga volim. Razlika između njega i Džordana je otprilike kao između Ferarija i Hamera.

brb

pre 8 godina

Scottie Pippen, Dennis Rodman, Luc Longley, Toni Kukoc, Ron Harper, Steve Kerr, Robert Parish, Horace Grant, John Paxson, Will Perdue, B.J.Armstrong, Bill Wennington, bilo je tu jos dosta zanivljivih igraca sa kojima je igrao leteci Majkl.
Da da da, Paris i Grent su igrali sa njim u Cikagu, da si gledao znao bi.
Ne da su bili popunjeni, nego je po igracima onaj Cikago bio popunjeniji od SAS,LAL,Majamija kad su uzimali titule.
Lejkersi,Finiks,Portland,Sijetl,Jutax2, zapad iz 90-tih je bio barem duplo slabiji od zapada od 2000 pa na ovamo.
Kobe je ispred Jordana u igrackom smislu, bolji je kao pojedinac, ali to nije dokazao titulama,koliko se ovde neki hvataju za iste.(6-5)
Onda je ljudi Bil Rasel najbolji igrac svih vremena, covek ima 13 titula, toliko su zajedno osvojili, Majkl,Kobe i Lebron.
Brajantu je za prvu titulu trebalo 4 godine.
Jordanu 7,LBJ 9. U tom smislu Kobi ih je razvalio.
Razvalio ih je jer je covek igrao na vrhunskom nivou od 98-2011, sto je 13 sezona.
Majkl je vrhunski igrao 10 godina, LBJ je u 7.
Ko je kriv Majklu, sto je snimao film, uzimao pare,posle se vratio kao deda da baci mrlju na karijeru.
KB24 je bolji igrac od MJ23. Gledao sam ih sve , odgledao sam sigurno preko 500 utakmica.
Trenutno je Kobi doktor, LBJ se priblizava MJ, ako ovako bude igrao do kraja decenije, postace on bolji i od Kobija(Kobea) cak.

Igor

pre 8 godina

Niko ne spori da je veliki ali molim vas,pa samo pogledajte ovaj tim Cavaliersa.Oni su sastavili pravi mali dream-team.Od prvog do zadnjeg igrača u rosteru to je sve sami kvalitet.

Oni bi ovu Atlantu mogli dobiti i bez Lebrona,Lovea i Irvinga.Sve sami tricaši,nema tu pomoći.Pa Mike Miller i Marion ne mogu dobiti prostora u ovakvoj ekipi.

E upravo ta potreba da se Lebron uvijek okruži tolikim brojem kvalitetnih igrača je nešto što mi govori da on nije onaj naj naj.Isto je bilo u Miamiju.Jordanov Chicago nije bio toliko popunjen po mom mišnjenju.

Iskreno se nadam da Golden State će ih srediti u finalu,igraju najljepšu košarku,nešto slično kao Real ove sezone u EL.

U svakom slučaju,veliko je uživanje pratiti ovaj play-off,odlična košarka.

markog

pre 8 godina

ima tek 30,ima da se nagledamo njega jos 5-6 godina za pamcenje. Uzivajte,ne poredite majstora sa ovim ili onim,svi su oni bili best of the rest u svoje vreme...

miki

pre 8 godina

Najkompletniji igrac svih vremena.Logicno da nema eleganciju Jordanovu,kada ima tijelo i korpulenciju masine,a ne covjeka,u svemu ostalom je bolji od Jordana,sto ce se pokazati kada JAmes zavrsi karijeru.
Sto se tice naslova,pa znali smo prije 10 godina da je Lebron "Veliki".

bojan

pre 8 godina

jedan od najboljih, najbolji je steph curry... svaka cast dzejmsu ali na zapadu imaju bar tri cetiri ekipe koje ih lagano mogu izbaciti... ne razumem toliko odusevljenje pa to je posao svakom lideru ekipe...

Dovlanu

pre 8 godina

Ne bi da potcenim LB-a kao igraca, ali je cinjenica da bi drugacija prica bila da igra u zapadnoj konferenciji. Atlanta, Boston i Cikago ne mogu da pariraju ni blizu GSW, SAS, MEM,Clipersima, HOU, itd... Realno se prosetao kroz istok. Neki misle da je siledzika, ja bas naprotiv mislim da je kompletan igrac. Ali kao sto rekoh, zapad je skroz druga prica.

Doktor

pre 8 godina

Realno najbolji igrac danasnjice, nema sta.. Ali u ovakvom istoku bi i Brajant sa 40 godina igrao finale :) ako osvoji prsten, kapa dole Dzejmsu, ako ne osvoji, videcemo da je vise do jacine timova na istoku nego do njegove snage..

duche

pre 8 godina

Svaka čast ovom momku. Igra ružno, ali je mnogo dobar! Ubica
! Sa druge strane ga porediti sa MJ nema smisla. Air je sinonim za eleganciju, James za silu. Pa ko šta više voli. Neki lepo napisa Ferari i Hamer :)

Dragutin

pre 8 godina

LBJ je novi Medzik a ne Dzordan a ako cemo posteno kosarkaski LBJ je bolji od Dzordana u 5 na 5 definitivno.I dalje je Dzordan najbolji 1 na 1 igrac i najlepsi i najelegantniji igrac koji je ikada igrao kosarku.LBJ i Stef Kari su igraci generacije.

Tiga

pre 8 godina

Bez uvrede, covek svake godine ima "srece" sto se protivnickih timova tice.
Godine kada je klivlend otisao u finale, igrao je protiv tada vec matorih detroit pistonsa, vasingtona kome su bila povredjena tada dva vodeca igraca (arenas u vrhunskj formi), nesto kasnije sa superjakim timom "setao" se kroz istok protiv matorih seltiksa, povredjenih bulsa, sada i atlanta osakacena, a za prvi krug plej ofa necu trositi ni reci na seltikse. i manje vise svake godine tako. da, lav je povredjen, a da li ce diskutabilni kvalitet lava nedostajati u finalu to ostaje da se vidi. neosporno strasan igrac, medjutim i svetsko prvenstvo kojom je okicen bronzom ili srebrom je takodje malo "cudan" trofej. kada se i on bude povukao, gotovo instant ce neko krenuti da "pumpa" statistiku bolju od njega, zato sto se to trazi.

Marko

pre 8 godina

Daj bre porediti Lebrona sa Jordanom je stvarno smešno, Lebron je klasičan siladžija igra na snagu, Jordan je imao i tehniku, skok, šut, totalno je bio nepredvidiv, bio je pravi vođa za razliku od Lebrona.

Jordan kada da 30 poena to se smatralo da je loše odigrao, a kada Lebron da 30 poena dižu ga u nebesa, pogledajte na youtubu Jordan je u 43 godini dao 40 poena, Lebron tih 40 poena može samo da sanja.

mik

pre 8 godina

LBJ je stvarno igračina,tu nema spora,ali mislim da u finalu protiv GSW neće moći sam,moraće Irving da zaigra daleko bolje,a Smit i ostatak ekipe da budu na nivou kao na mečevima protiv Atlante(uvek zablista neko drugi,ali bitno je da u svakom meču LBJ ima nekoga da ga prati). Što se tiče poređenja sa MJ,moramo da sačekamo kraj karijere LBJ,ali ima dosta sličnosti u njihovim karijerama. Moram još da prokomentarišem jedan komentar. Čovek reče MJ nije činio igrače oko sebe boljim i da je Pipen za nijansu ispod njega. Pa to veze nema sa istinom,Pipen bez MJ nije ni upola dobar kao sa njim,kao uostalom i cela ekipa . To potvrđuju rezultati Čikaga sa i bez MJ. Sa njim osvajaju titule,a bez njega bore se za plej-of,čak mislim da su u par navrata ostali i bez njega. Pa i "drvo" Luk Longli je davao po 10 poena pored MJ,a o Kukoču i ostalima i da ne pričam.

Nebojsa

pre 8 godina

U prve 2 utakmice serije Clevelend je sutirao trojke nekih 60%. Posle promase koji sut kada je utakmica vec resena pa procenat padne na 40%.

LBJ je u prvoj utakmici imao +/- odnos svega +1. Ali zato JR Smith +28 (trojke 8-12). I to je Atlantu ubilo u pojam u ove 2 utakmice uz jos po koju promasenu sudijsku odluku (npr. nameran faul Pere Antica - smesno). Jedino sto zameram Atlanti i donekle Bulsima je koliko skokova u napadu su dopustili.

Drugi mec je LBJ odigrao maestralno. Ipak nije tesko igrati kada ceo tim sutira bolji nego Ray Allan kada je raspolozen. :) Da je izvukao najbolje iz njih - jeste. Ali sa druge strane ovo su sve smesni timovi protiv kojih se CLE bori. Da je CLE na zapadu - usao bi u play off sa 7-8e pozicije i bio bi srecan da uopste prodje prvo kolo.

Fenomenalan je igrac LBJ ali mu je do sada falilo karaktera za velike pobede. Ove sezone igra najzreliju kosarku od kada je u ligi. Potpuno prijatno izenadjenje. Ipak ne vidim kako moze da pobedi GSW u finalu. LBJ ce imati skor 2/6 u finalima posle ove sezone (a svi ga dozivljavaju kao velikog pobednika).

Ja licno ne mogu nikada da navijam zbog njega zbog floppinga koji je sastavni deo njegove igre.

Setim se igraca kao sto su MJ, Kobe, Duncan, AI, Garnet, D-Rose-a, Rodman. Nikom od njih nije bilo potrebno da flopoju da bi dominirali NBA ligom.

Corleone

pre 8 godina

Kažu da je Dulo sve dogovorio sa LeBronom za sledeću sezonu, dolazi u Humsku da napadnu finale ABA. Navodno mu Dulo poslao cd sa ljubavnim pesmama. Taj cd će da sluša u kolima kad krene na put od Klivlenda prema Bg. Kažu da je Dulo dogovorio sa jednom ozbiljnom gradskom pekarom doručak za svako jutro, kifla + jogurt. To je Džejmsu saopštio Dulo.

Igor

pre 8 godina

Niko ne spori da je veliki ali molim vas,pa samo pogledajte ovaj tim Cavaliersa.Oni su sastavili pravi mali dream-team.Od prvog do zadnjeg igrača u rosteru to je sve sami kvalitet.

Oni bi ovu Atlantu mogli dobiti i bez Lebrona,Lovea i Irvinga.Sve sami tricaši,nema tu pomoći.Pa Mike Miller i Marion ne mogu dobiti prostora u ovakvoj ekipi.

E upravo ta potreba da se Lebron uvijek okruži tolikim brojem kvalitetnih igrača je nešto što mi govori da on nije onaj naj naj.Isto je bilo u Miamiju.Jordanov Chicago nije bio toliko popunjen po mom mišnjenju.

Iskreno se nadam da Golden State će ih srediti u finalu,igraju najljepšu košarku,nešto slično kao Real ove sezone u EL.

U svakom slučaju,veliko je uživanje pratiti ovaj play-off,odlična košarka.

Tiga

pre 8 godina

Bez uvrede, covek svake godine ima "srece" sto se protivnickih timova tice.
Godine kada je klivlend otisao u finale, igrao je protiv tada vec matorih detroit pistonsa, vasingtona kome su bila povredjena tada dva vodeca igraca (arenas u vrhunskj formi), nesto kasnije sa superjakim timom "setao" se kroz istok protiv matorih seltiksa, povredjenih bulsa, sada i atlanta osakacena, a za prvi krug plej ofa necu trositi ni reci na seltikse. i manje vise svake godine tako. da, lav je povredjen, a da li ce diskutabilni kvalitet lava nedostajati u finalu to ostaje da se vidi. neosporno strasan igrac, medjutim i svetsko prvenstvo kojom je okicen bronzom ili srebrom je takodje malo "cudan" trofej. kada se i on bude povukao, gotovo instant ce neko krenuti da "pumpa" statistiku bolju od njega, zato sto se to trazi.

brb

pre 8 godina

Scottie Pippen, Dennis Rodman, Luc Longley, Toni Kukoc, Ron Harper, Steve Kerr, Robert Parish, Horace Grant, John Paxson, Will Perdue, B.J.Armstrong, Bill Wennington, bilo je tu jos dosta zanivljivih igraca sa kojima je igrao leteci Majkl.
Da da da, Paris i Grent su igrali sa njim u Cikagu, da si gledao znao bi.
Ne da su bili popunjeni, nego je po igracima onaj Cikago bio popunjeniji od SAS,LAL,Majamija kad su uzimali titule.
Lejkersi,Finiks,Portland,Sijetl,Jutax2, zapad iz 90-tih je bio barem duplo slabiji od zapada od 2000 pa na ovamo.
Kobe je ispred Jordana u igrackom smislu, bolji je kao pojedinac, ali to nije dokazao titulama,koliko se ovde neki hvataju za iste.(6-5)
Onda je ljudi Bil Rasel najbolji igrac svih vremena, covek ima 13 titula, toliko su zajedno osvojili, Majkl,Kobe i Lebron.
Brajantu je za prvu titulu trebalo 4 godine.
Jordanu 7,LBJ 9. U tom smislu Kobi ih je razvalio.
Razvalio ih je jer je covek igrao na vrhunskom nivou od 98-2011, sto je 13 sezona.
Majkl je vrhunski igrao 10 godina, LBJ je u 7.
Ko je kriv Majklu, sto je snimao film, uzimao pare,posle se vratio kao deda da baci mrlju na karijeru.
KB24 je bolji igrac od MJ23. Gledao sam ih sve , odgledao sam sigurno preko 500 utakmica.
Trenutno je Kobi doktor, LBJ se priblizava MJ, ako ovako bude igrao do kraja decenije, postace on bolji i od Kobija(Kobea) cak.

Marko

pre 8 godina

Daj bre porediti Lebrona sa Jordanom je stvarno smešno, Lebron je klasičan siladžija igra na snagu, Jordan je imao i tehniku, skok, šut, totalno je bio nepredvidiv, bio je pravi vođa za razliku od Lebrona.

Jordan kada da 30 poena to se smatralo da je loše odigrao, a kada Lebron da 30 poena dižu ga u nebesa, pogledajte na youtubu Jordan je u 43 godini dao 40 poena, Lebron tih 40 poena može samo da sanja.

Doktor

pre 8 godina

Realno najbolji igrac danasnjice, nema sta.. Ali u ovakvom istoku bi i Brajant sa 40 godina igrao finale :) ako osvoji prsten, kapa dole Dzejmsu, ako ne osvoji, videcemo da je vise do jacine timova na istoku nego do njegove snage..

Nebojsa

pre 8 godina

U prve 2 utakmice serije Clevelend je sutirao trojke nekih 60%. Posle promase koji sut kada je utakmica vec resena pa procenat padne na 40%.

LBJ je u prvoj utakmici imao +/- odnos svega +1. Ali zato JR Smith +28 (trojke 8-12). I to je Atlantu ubilo u pojam u ove 2 utakmice uz jos po koju promasenu sudijsku odluku (npr. nameran faul Pere Antica - smesno). Jedino sto zameram Atlanti i donekle Bulsima je koliko skokova u napadu su dopustili.

Drugi mec je LBJ odigrao maestralno. Ipak nije tesko igrati kada ceo tim sutira bolji nego Ray Allan kada je raspolozen. :) Da je izvukao najbolje iz njih - jeste. Ali sa druge strane ovo su sve smesni timovi protiv kojih se CLE bori. Da je CLE na zapadu - usao bi u play off sa 7-8e pozicije i bio bi srecan da uopste prodje prvo kolo.

Fenomenalan je igrac LBJ ali mu je do sada falilo karaktera za velike pobede. Ove sezone igra najzreliju kosarku od kada je u ligi. Potpuno prijatno izenadjenje. Ipak ne vidim kako moze da pobedi GSW u finalu. LBJ ce imati skor 2/6 u finalima posle ove sezone (a svi ga dozivljavaju kao velikog pobednika).

Ja licno ne mogu nikada da navijam zbog njega zbog floppinga koji je sastavni deo njegove igre.

Setim se igraca kao sto su MJ, Kobe, Duncan, AI, Garnet, D-Rose-a, Rodman. Nikom od njih nije bilo potrebno da flopoju da bi dominirali NBA ligom.

dobar ali antipatičan

pre 8 godina

Jeste dobar ali ima milion stvari zbog kojih ga ne volim i to ne može ništa da promeni. Neću nikad da kažem da nije odličan igrač jer jeste ali neću nikad ni da ga volim. Razlika između njega i Džordana je otprilike kao između Ferarija i Hamera.

znalac

pre 8 godina

Ja kad pogledam ovu ekipu Clevelanda, ja onda shvatim da je Lebron James imao tezi posao sa Miami-em, sada kad bi se nasli Lebronov Miami i Lebronov Cleveland, oljustio bi ih Cleveland 20 razlike realno...ekipa do nebesa dobra, Tristan Tompson igrac play off-a po meni!

bojan

pre 8 godina

jedan od najboljih, najbolji je steph curry... svaka cast dzejmsu ali na zapadu imaju bar tri cetiri ekipe koje ih lagano mogu izbaciti... ne razumem toliko odusevljenje pa to je posao svakom lideru ekipe...

Realno

pre 8 godina

Kris Boš i Dvejn Vejd još uvek su u Majamiju a ne igraju plej of s Lebronom su igrali.Lebron Dzejms igra i to je Klivlend doveo na korak od sampionske titule.
E u tome je njegova velicina!

vladek

pre 8 godina

Ako osvoji bice veci od Jordana.Svaka cast Jordanu,ali sve titule je uzeo uz Pipena,koji je po kvalitetu za nijansu ispod njega,a doprinos su dali najbolji skakac i defanzivac Rodman,jedan od najboljih sutera Stiv Ker,sjajni Horas Grant...Vrhunski igraci,ali od Jordanovog umeca,njihovo je bilo u senci. A koga ima Lebron? Jordana je trenirao Fil Dzekson,Lebrona Blat,to nije ni za komentar. Cak i ono sto vredi u Klivlendu,Love i Irving su povredjeni.Ostali su daleko ispod nivoa,onog sto je Jordan imao uz sebe na terenu.Zato ne pravite paralele,ono sto Lebron danas radi,niko pre njega nije

Dovlanu

pre 8 godina

Ne bi da potcenim LB-a kao igraca, ali je cinjenica da bi drugacija prica bila da igra u zapadnoj konferenciji. Atlanta, Boston i Cikago ne mogu da pariraju ni blizu GSW, SAS, MEM,Clipersima, HOU, itd... Realno se prosetao kroz istok. Neki misle da je siledzika, ja bas naprotiv mislim da je kompletan igrac. Ali kao sto rekoh, zapad je skroz druga prica.

antiBot

pre 8 godina

Dokle vise sa prepucavanjima i poredjenjima ?
Svi vi morate da shvatite da je NBA i sve americke lige su lige BROJEVA i STATISTIKE !!!
Sa svojih 30 godina Lebron James je po mnogo cemu, prakticno svemu sto se moze uporediti, ispred Michaela Jordana sa 30, on je sa toliko godina osvojio 3 prsten evo i ovaj je na putu da to uradi, i to je jednostavno tako ! Ako LBJ osvoji sustigne MJ po broju NBA titula, bice po svakom mogucem parametru ispred njega i skinuce ga sa vrha, toliko je jednostavno za razumeti !
I manite se tih besmislenih prica oko lepote igre, da li neko stvarno misli da je svakodnevnica da se pojavi igrac sa 203 cm i 115 kila koji bez problema moze da igra svaku poziciju od 1-5 ?

Ako neko voli MJ a ne LBJ neka gleda Youtube i kasete, a ovi drugi ce gledati utakmice uzivo i kraj price!

I da James je sa 23 sam dovukao svoju ekipu do NBA finala, Jordan do 25. nije znao sta je pobeda u playoff seriji....

Dušan

pre 8 godina

Fenomenalan je igrac LBJ i mozda ce statistikom nadmasiti MJ,ali nikad nece imati tu harizmu koju je imao Jordan. Kada je Jordan igrao nije bilo nikoga ko ga nije gotivio. Njega su obozavali i navijaci protivnickih klubova.

Tesko je zaista u razlicirim "erama" porediti igrace.
Onda je bio MJ a danas je to LBJ.

Ime

pre 8 godina

Covek je doktor kosarke. Stvarno jedan od najboljih. Nema tu sta da se diskutuje. Svako ko pokusa da ospori to ima problem sa samim sobom. ALI jednostavno Le Bron nema ono nesto zbog cega bi bio npr. omiljen kao Majkl.

JeRemija

pre 8 godina

Sa Lebronom je lako- ili ga volite ili ga mrzite, sredine sigurno nema. Ovi stručnjaci što mu stalno nalaze zamerke, tipa trebaju mu superstarovi, ide sve na snagu, nema herca da reši meč ( iako je dokazano da je uz MJ najbolji u istoriji NBA plej ofa u clutch time) će i dalje nalaziti zamerke pa makar on do titule nosio Kavse i beležio po 40p. Sećam se dobro igre i Džordana, doduše ne samih početaka, i ako neko ime može da se stavi sa njim u istu rečenicu to je onda Lebron. Mislim da jedan ne isključuju drugog, tj.ako jednog volite morate drugog da hejtujete.
Džejms je sigurno najbolji all around igrač svih vremena i jedini koji mu je blizu u tom segmentu je Medžik, koji je takođe bio nešto posebno. Kada se LBJ povuče ostaviće toliko rekorda da je pitanje da li će ih neko za naših života oboriti. Uživajte dok još uvek igra

Marko

pre 8 godina

Neko napisa da su MJ-a svi voleli. Pa njega ni saigraci nisu voleli, racunajuci i Pipena.A i sada pogledajte Sarlot i kako ga MJ lose vodi. LBJ i MJ su obojica vrhunski igraci. Kao covek LBJ je 3 koplja ispred MJ-a.

stefan

pre 8 godina

U ovom momentu ima 5 finala u karijeri i 2 titule. A izgleda evo i 6. finale i 3.titula. Ako osvoji 4 titule sa Klivlendom i jos jednu olimpijsku sa USA, mora mu se priznati da je tu sa MJ23.

#CoachS

pre 8 godina

Jedino imam dilemu na pozicijama 4 i 5 da se opredelim ko je najbolji u istoriji NBA. Sto se tice pozicija od 1-3 tu je sve jasno.

1. Magic
2. MJ
3. LBJ

zagor

pre 8 godina

kad lebron igra, sve deluje lako i jednostavno. kao da mu se svi sklanjaju. dzordan kad je igrao, cesto je delovalo da izvodi nemoguce. zato ljudi stalno pricaju da je dzordan bolji. veci igrac u smislu popularnosti da, ali bolji od lebrona sigurno ne. razliciti su skroz, svaki na svoj nacin i mislim jednostavno da je dzordan najbolji sg a dzejms najbolji sf svih vremena i da to ne moze da se poredi

Marko

pre 8 godina

Neko napisa da su MJ-a svi voleli. Pa njega ni saigraci nisu voleli, racunajuci i Pipena.A i sada pogledajte Sarlot i kako ga MJ lose vodi. LBJ i MJ su obojica vrhunski igraci. Kao covek LBJ je 3 koplja ispred MJ-a.

Okej

pre 8 godina

Ne gotivim lika uopste, ali ako osvoji titulu sa ovim timom, on je neverovatan. Ovaj tim bez njega ne bi usao u plej-of, a sa njim su na pragu velikog finala. Skidam kapu coveku.

Nikola DC

pre 8 godina

Za ove silne "poznavaoce" kosarke koji kazu da LeBron ima bolje popunjenu ekipu od one koju je imao MJ23 samo da prenesem zakljucak komentatorske ekipe sa TNT-a (Barkley, Shaq, Smith) "LeBron James je uspeo ekipu New York Knicks-a da odvede u finale". Toliko o tome kakva je to ekipa i kakav je to igrac. On je bez Love i Irving uspeo da sa dvojcem iz NYK, plus Delavedovom, i Tristanom da pobedi Hawks sinoc. E to je talenat. Kad pored tebe drugi igraci igraju bolje nego ikad u svojim karijerama. Ova ekipa bez njega ne bi prosla ni prvo kolo, ako bi uopste usla u playoff. Veliki pozdrav i uzivajte u playoff-u dok jos traje.

Kipo

pre 8 godina

Džejms je stvarno sjajan mladić koji od početka karijere ima breme poređenja sa Džordanom i u svemu tome mislim da je konačno sazreo i da će tek da pruža najbolje partije. A i siguran sam da će u mnogim statistikama prestići Džordana. Uprkos svemu tome zaista ne bih mogao da ga poredim sa Džordanom jer je i NBA liga tada bila drugačija. Posle posrnuća sedamdesetih godina kada je dosta igrača koristilo raznorazne narkotike (ne doping, narkotike!) čime su potpuno srozali reputaciju lige i interesovanje ljudi, popularnost su uspeli da povrate Medžik i Bird osamdesetih. Oni su jednostavno imali košarku u krvi i sa relativno "lošim" fizičkim sposobnostima uspevali da dominiraju ligom. Tada su se NBA utakmice ponovo vratile na TV, na početku samo one koje su igrali Seltiksi i Lejkersi a kasnije i ostale i NBA liga je konačno uspela da zaleči rane iz sedamdesetih godina. A onda se pojavio Majkl koji je sve to digao na mnogo viši nivo i bio toliko dominantan da ni tabadžijske ekipe poput Detroita u to vreme nisu uspevale da ga obuzdaju. A njegove akrobacije u vazduhu ostavljale su košarkaški svet bez daha i NBA je doživela procvat popularnosti kao nikada do tada. Zbog toga mlađe generacije koje vole Džejmsa, što je potpuno razumljivo jer momak igra neverovatnu košarku, nikada neće shvatiti zašto mi stariji ne dozvoljavamo da nam neko skida Džordana sa trona...

bumbum

pre 8 godina

2 činjenice: 1) Lebron je jezivo dominantan igrač, 2) Ovi Hoksi i slični timovi su smejurija da bi na osnovu partija protiv njih delili epitete "najbolji ikada" i slično

hoops

pre 8 godina

Postoji samo jedan nacin da zaustavite Lebrona: izmoriti ga tako sto cete biti jako brzi u odbrani. Dovoljno brzi da pokrivate igrace kojima bi bacio pas, te ga tako mamiti da krene sam. Onda dovoljno brzi da 'zapusite cev', to jest da zakrcite put ka kosu. To ga eventualno ostavlja na sut sa poludistance koji mu nije najjaca strana (mada i to moze da ga krene).
Alternativa je da igrate ubistveni napad a la Sparsi (ili sad Voriorsi) i da postizete jako mnogo poena. Atlanta to ocigledno ne moze, ali ce problem biti Vorirosi (posebno sto Grin teoretski ume da odigra 1-1 u odbrani sa Dzejmsom.

JeRemija

pre 8 godina

@Tiga Ako neko ima sreće ove godine sa povredama to je Golden Stejt, o čemu je pre par dana gušter Mika pisao. Njima je svaki protivnik u plej ofu u velikom problemu sa povredama a oni su u punoj snazi. Prvo Holidej, pa Konli, pa sada Beverli i Hauard u Hjustonu i na kraju šlag na tortu Klivlend bez Lava, Varežaoa, Irvinga.
Mislim da će to biti presudno u borbi za prsten jer ne verujem da Lebron može sam protiv splash brothersa mada sve je moguće...

mik

pre 8 godina

LBJ je stvarno igračina,tu nema spora,ali mislim da u finalu protiv GSW neće moći sam,moraće Irving da zaigra daleko bolje,a Smit i ostatak ekipe da budu na nivou kao na mečevima protiv Atlante(uvek zablista neko drugi,ali bitno je da u svakom meču LBJ ima nekoga da ga prati). Što se tiče poređenja sa MJ,moramo da sačekamo kraj karijere LBJ,ali ima dosta sličnosti u njihovim karijerama. Moram još da prokomentarišem jedan komentar. Čovek reče MJ nije činio igrače oko sebe boljim i da je Pipen za nijansu ispod njega. Pa to veze nema sa istinom,Pipen bez MJ nije ni upola dobar kao sa njim,kao uostalom i cela ekipa . To potvrđuju rezultati Čikaga sa i bez MJ. Sa njim osvajaju titule,a bez njega bore se za plej-of,čak mislim da su u par navrata ostali i bez njega. Pa i "drvo" Luk Longli je davao po 10 poena pored MJ,a o Kukoču i ostalima i da ne pričam.

Danilo

pre 8 godina

Dzejms je bio odlican sinoc ,al ona Atlanta ispade smesna ekipa pregazise ih bez Lova ,Irvinga ,nema ni Varezaoa a Miler i Merion nisu ni ulazili .Znaci bez tri igraca iz startne postave .Tomson i Mozgov su dosta ofanzivnih skokova uzeli .Ovima se povredio Korver cak i Harford je imao neku manju povredu trojke im uopste nisu isle Tig se ispucavao sa ovom igrom ce tesko nesto da urade .Najvece iznenadjenje mi je onaj Delavedova sjajnoo se krece i otvara na Lebronove pasove juce je bio odlican .Kad se bolje pogleda i dalje se igra mnogo bolja kosarka na Zapadu verovatno ce opet uzeti titulu .

Bley

pre 8 godina

Lebron ubedljivo najveci igrac danasnjice, skroz kompletan igrac i jos jedna karakteristika sto ga cini najboljim je liderstvo, pravi je vodja. MJ najveci ikad on je promenio ovu igru i nema smisla porediti, igrac koji je bio toliko dominantan da se nece ponoviti, Lbj trenutno mozda u ovoj seriji nije naisao na prepreku ali Mj ipak dajem vise jer je konstantniji bio i sto se tice onoga veci je bio kosarkas dok je lbj veci fizikalac, mada kapa dole obojici

miki

pre 8 godina

Najkompletniji igrac svih vremena.Logicno da nema eleganciju Jordanovu,kada ima tijelo i korpulenciju masine,a ne covjeka,u svemu ostalom je bolji od Jordana,sto ce se pokazati kada JAmes zavrsi karijeru.
Sto se tice naslova,pa znali smo prije 10 godina da je Lebron "Veliki".

duche

pre 8 godina

Svaka čast ovom momku. Igra ružno, ali je mnogo dobar! Ubica
! Sa druge strane ga porediti sa MJ nema smisla. Air je sinonim za eleganciju, James za silu. Pa ko šta više voli. Neki lepo napisa Ferari i Hamer :)

spree15

pre 8 godina

Ljudi,Bosh i Wade ne igraju plej of zato sto su povredjeni vise od pola sezone,da su bili zdravi sigurno bi igrali,naravno ne bi to bilo ni blizu kao kad je LeBron tu i ne zelim potceniti Brona ali nemojte ni vi Flasha i Bosha.Sto se tice Brona nema sta da se prica,nema Lovea,nema Irvinga,nema problema,ovo je njegova ekipa i on je gura u finale,tako to rade veliki igraci.Ne bih ja otpisivao Cavse ni u finalu ako LeBron nastavi da igra ovako.

Dragutin

pre 8 godina

LBJ je novi Medzik a ne Dzordan a ako cemo posteno kosarkaski LBJ je bolji od Dzordana u 5 na 5 definitivno.I dalje je Dzordan najbolji 1 na 1 igrac i najlepsi i najelegantniji igrac koji je ikada igrao kosarku.LBJ i Stef Kari su igraci generacije.

dr.mr.

pre 8 godina

dodao bih jos samo to da svim saigracima uliva veliko samopouzdanje,i da su "prosecni" igraci pored njega odlicni...
ranije ga nisam preterano gotivio,ali sve ove godine je u vrhu,i prosto me vidim ni jednu mrlju u njegovoj karijeri kao coveka i igraca,stvarno imam veliko postovanke prema njemu,i ne znam zasto mnogi isporavaju lik i delo LBJ!
MJ,Kobi,LBJ,I3,VC15,T-MAC,KD,svi ovi sto su igrali pre devedesetih koje nisam imao prilike da gledam,itd itd,svi su oni najboli ikada na neki svoj nacin...

f0rest

pre 8 godina

Lebron je najbolji košarkaš današnjice, zajedno sa Kobi Brajantom, ali trebalo bi da ima i Blat neke zasluge jer je vrhunski trener.

bers0003

pre 8 godina

LBJ je trojicu Nicks-a (skoro) doveo do finala:JR, Shump, Mozgov. I sad kazu ima ima all stars oko sebe. Jedina mana mu je da nije graciozan i strijelac ala Durant ali je rodjeni timski igrac. Koliko super-starova gine u odbrani kao on? Atlanta izgleda lose zato sto igra protiv Cavsa, ne sto je los tim. Boze kako to da je Bayerna i PSG-a stalo protiv Barcelone, a tako ih je islo protiv Anderlehta i slicnih....

shazam

pre 8 godina

Sa Lebronom je lako- ili ga volite ili ga mrzite, sredine sigurno nema. Ovi stručnjaci što mu stalno nalaze zamerke, tipa trebaju mu superstarovi, ide sve na snagu, nema herca da reši meč ( iako je dokazano da je uz MJ najbolji u istoriji NBA plej ofa u clutch time) će i dalje nalaziti zamerke pa makar on do titule nosio Kavse i beležio po 40p. Sećam se dobro igre i Džordana, doduše ne samih početaka, i ako neko ime može da se stavi sa njim u istu rečenicu to je onda Lebron. Mislim da jedan ne isključuju drugog, tj.ako jednog volite morate drugog da hejtujete.
Džejms je sigurno najbolji all around igrač svih vremena i jedini koji mu je blizu u tom segmentu je Medžik, koji je takođe bio nešto posebno. Kada se LBJ povuče ostaviće toliko rekorda da je pitanje da li će ih neko za naših života oboriti. Uživajte dok još uvek igra

(JeRemija, 23. maj 2015 13:45)
Preporučujem (+38)Ne preporučujem (-7)

Koji bi bio odnos + i - za ovakav komentar pre 2 nedelje na ovim stranicama? A Lebron od kada igra u istoj ovoj ligi? Nesto mi tu ne stima.

Branko

pre 8 godina

LeBron je klasu iznad svih ostalih, jednostavno se mora priznati. Glupo je porediti igrace koji su igrali u razlicitim periodima.
Sinoc je na mene najveci utisak ostavio LeBron kad je iz jednog koraka probio Kenta Bejzmora, polozio i dobio bacanje...i onda se okrenuo i rekao ... mannn, this is too easy !!! Inace je bio ozvucen tokom citavog meca. Rodjeni lider, mene kod njega ne imperionira njegova snaga, odraz, energija sa kojom igra, odbrana...vec nacin na koji uliva samopouzdanje saigracima. Ko prati Nikse zna da Shampert nije mogao okean sa broda da pogodi...a sada...Bronove asistencije idu u korak tacno, pola nas bi pogodilo kos posle onakvih asistencija. Nisko krilo sa skoro 8 asistencija u prosjeku.

markog

pre 8 godina

ima tek 30,ima da se nagledamo njega jos 5-6 godina za pamcenje. Uzivajte,ne poredite majstora sa ovim ili onim,svi su oni bili best of the rest u svoje vreme...