Četvrtak, 21.05.2015.

09:21

Conga: Nadal i dalje favorit na RG

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga smatra da je Rafael Nadal i dalje favorit na Rolan Garosu.

Izvor: AK

Conga: Nadal i dalje favorit na RG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

strucnjaci

pre 8 godina

Po kom kriterijumu se citira ovaj teniser,sta je on to napravio u dosadasnjoj svojoj karijeri da bi njegovo misljenje smatrao iko relevantnim.Da poteramo onda svatovski ko sta misli...
(poznavalac, 21. maj 2015 10:20)

Ma bitno je da si ti relevantniji od njega, kao i svi ovi ostali koji komentarisu "Ma Conga nema pojma, a mi sve znamo..." :)

ludilo

pre 8 godina

Zasto napadate ljude (Conga, Federer, Mats Vilander...) samo zato sto prognoziraju drugacije od vas? Ne smeju to da rade, nemaju pravo na to?

Sonja S.

pre 8 godina

Ovi sto pricaju negativno o Novaku ili Troickom,Tipsarevicu...Ivanovic,Jovanovic...
Pretpostavljam da su to neki zanimnjivi fudbalski da ne kazem nogometni navijaci!
Bez mnogo duhovitosti i intiligencije -al sta ces!

Pavle

pre 8 godina

Nadal je favorit posle osvojenih 9 GS titula,tacno i ispravno....ali, kad tad ce se niz prekinuti,ove godine osvaja ga neko sasvim treci...ni Nadal ni Nole....ja to iz poverljivih izvora!

budva

pre 8 godina

@Bane
Molim Vas da objavite prvi deo odgovora g-sin Banetu, a on je glasio: Ko je Novak zna ceo svet. A ko si ti znamo svi koji pročitamo tvoj komentar. U buduće:sina ira et studio g-sin Bane.

Srbin je u evropi bio djentlmen

pre 8 godina

Kako su smesni ovi sto komentarisu "Nadala je tesko dobiti u 5 setova" Ako se dogodi duel Djokovic- Nadal to uopste nece ni biti 5 setova, vec 3:1 za Novaka, i taj jedan ce mu dati da se koliko toliko oslobodi pritiska i sacuva koncentraciju do kraja, prosta filozofija za vas. I u redu je navijati za Nadala iako si iz Srbije tu nista nije toliko strasno, ako ste ga pratili i pre nego sto je Novak usao u tu igru, al ovako, to samo pokazuje koliko smo zavidan narod, i kao velike inatlije svasta cemo izmisliti kako bi osporili neciji napor u ovom slucaju Novakov, da iz zemlje koja nema tenisku tradiciju imamo tako jednog igraca koji ispisuje SVETSKU isotriju.

max

pre 8 godina

Moram priznati da me RG od svih turnira, najmanje zanima.Igra se u prasini, bez reflektora, krova...ako nemate srece zbog kise, vetra ili mraka mozete igrati 2 meca u istom danu, tako da mnogo kockica treba da se slozi. Da je Novak bolje iskoristio sanse na US openu, bio bi dvocifren sa titulama i vec danas bio u rangu ove dvojice, po meni samo mu to fali...

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Da mi je znati sta je ovim luzerima ??? Pa covek je devet puta osvajao Rolan Garos i jednom izgubio..Sta da nije to Novak mozda??Mislim odrastite vec jednom ! Iako Rafa nije ono sto je bio na sljaci on ce sigurno i dalje biti favorit bas zato sto je njegova uporiste i zato sto je i dalje kralj sljake na toj podlozi bez obzira na sve..Toliko!

Bane

pre 8 godina

Koje taj Djokovic koga nebeski narod spominje ???
Gde je bio dok su Nadal i Federer vladali tenisom 12 godina ukupno??
Nigde!!
Uvek je bio iza njih i tek posle je vaskrsno u 2011 godini..Toliko!

nije ja , ja je.

pre 8 godina

Ljubomora je sasvim normalno osećanje, pa i za Congu.
Nekima u glavi fali normalan broj kockica, neki imaju samo licnu.
Ja recimo mislim da je Conga favorit.
Da li mi fale kockice ili imam licnu procenite sami.

don

pre 8 godina

Vidi ti ove kompleksase pa ne mozete coveku da izmenite misljenje,Nadal 9 puta osvajao RG i normalno je da je prvi favorit,to je isto sada kada bih ja rekao da Nole nece biti prvi favorit na AO.

milan

pre 8 godina

2017te da se povuce, 31 godina, sasvim korektno, ocekujem da ce Federer tad izjaviti kako ne razmislja o povlacenju:)
(anica, 21. maj 2015 15:55)

Što je neko, ovde, rekao, Federera će iznositi sa terena, kao što su Šešelja iznosili iz skupštine

Pavle

pre 8 godina

za jes,@@@....cudi me da vam objavljuju komentare..posebno ovog jes...postajete isti kao i oni koje komentarisete tj. jos ste i gori!
Imate pravo navijati ZA bilo koga ali navijati PROTIV Novaka nije bas normalno...i onda kazu ,,pa ne igra reprezentacija sto bi navijali za njega..pitam se samo kako se resetuju kad igra Dejvis kup i Novak...da li i onda tajno prizeljkuju da izgubi ili ne! Nekima je Nole naneo mnogo bola a da toga nije ni svestan...Nole budi humaniji pa ponekad izgubi!

Rafael_29

pre 8 godina

Roland Garros za mene ne pocinje 24.5 ,u nedjelju nego tjedan dana poslije kad krene drugi tjedan..
Svi koji znaju tenis,jasno im je ..djokovic ce rutinski dobivat prva tri kola,rafa ce se malo muciti ali ce dobivati i on..uvijek digne razinu igre do svog rodjendana ,koji je 3.5 ,obicno cetvrtfinLni dan..
Premda novak igra fantastican tenis ,pritisak na njegovim ledjima je ogroman i nece se prosetati do naslova kako neki govore..za mene je ovaj RG najzanimljiviji grand slam u zadnjih 5god ..i cekam ga jos od kraja australian opena..moje prognoze su da ce rafa zbog babolat loptica koje daju vecu ubojitost njegovom topspinu,zbog velicine Chatriera i zbog posebnog osjecaja ,koji osjeca kad krene RG..uspjeti dici svoju formu na potrebnu razinu ,a to znaci da ga nitko nece moci pobjediti na best-of-5sets osim novaka..i ako se taj mec dogodi ,opet ce biti epski ..bas kao onaj u polufinalu 2013.god
Ja pratim Rafu od njegove 16.god ,znaci ne od 1.RG-a ..i sam igram tenis i navijam za njega svim srcem..
Ali moram reci da sam odusevljen igrom novaka ..covjek igra izvanzemaljski tenis ,na igrackom i psiholoskom nivou je besprijekoran i zelim vam poruciti jednu stvar..veselim se ovogodisnjem turniru kao da sam jedan od njih dvojice ..jedva cekam da zapocne drugi tjedan ..
Lijep pozz svima iz Hrvatske ..

Zvonimir

pre 8 godina

Evo info od jednog bivšeg tenisera koji je blizak sa ljudima iz španske federacije. Nadalovu formu diktira dosta lošije nego ranije psiho-fizičko stanje, posebno kolena koja ne mogu da trpe ista opterećenja kao pre. Nadalovi i španci kriju pravo stanje, ali je Rafa depresivan zbog toga. Za uspeh na travi i betonu će morati baš mnogo da rizikuje. Rafa i Toni su fanatično uporni ali i njima postaje jasno da je Rafina karijera u brzosilaznoj putanji. Računaju još na 1-2 RG trofeja i zemljane masterse tek toliko da se održi u Top10, od No.1 su odustali još pre nego je Toni izjavio da broj šampionskih nedelja nije važan, nego broj GS. Procenjuju da će se Rafa povući iz tenisa na kraju sezone 2017.

milan

pre 8 godina

Favorit je, kako na ovom tako i na svim ostalim turnirima, najbolji ili prvi medju najboljima. To je, bez ikakve sumnje, Novak Djoković. Naravno, u sportu je sve moguće a oni koji su već otpisali Nadala, mislim da nisu, ako ništa drugo, fer. On je borac do kraja i sportista koga treba poštovati. Medjutim, ovde bih nekima srpskim kompleksašima i autošovinistima skrenuo pažnju da nije sramota navijati za svoje. To je običaj samo provincijalaca i seljačića koji smatraju da se time identifikuju sa Švajcarcima ili Špancima.
(Mladen Mladenovic, 21. maj 2015 12:59)
Nadam se da si ostao živ, posle ovakvog lupetanja.

Krompir

pre 8 godina

Conga je korektan igrač i ne razumem da se toliko ljudi uzbuđuje zbog potpuno normalnih izjava. Za Novaka je svaka procena da je Nadal favorit ustvari dobra, jer mu skida pritisak favorita sa leđa. A onda se u miru priprema, koncentriše i naravno pobeđuje.

Nkoja

pre 8 godina

Ma dosta vise ovih tenisera koji izjavljuju Nadal je favorit, Nadal je favorit... ko ih sta pita... vec su mi se smucili!!! DJOKOVIC JE FAVORIT i tacka!

@@@

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic
Ovde bih nekim licemerima koje nikad nista nisu postigli u zivotu porucio da batale provincijalski mentalitet po kojem je dozvoljeno navijati samo za "njihovog". Taj lazni patriotizam dokazanih mrzitelja svega i svacega je tipican za neuspesne i iskompleksirane ljude koji se poistovecuju sa tudjim uspesima i svoje jadne zivote pokusavaju da sebi predstave kao uspesne jer je eto neko ko je rodjen gde i oni u necemu uspeo. Jadnici, licemeri kojima smeta ako neko navija za Spanca, Svajcarca ili Nemca, a ne smeta im to sto su oni prodali svoju drzavu za nemacke i svajcarske pare.

nec

pre 8 godina

Pa niko nista negativno nije rekao o Djokovicu, vec se samo iz konteksta izvlace negativne stvari. Ako je Federer izjavio da Novak nije RN na sljaci, to je sasvim logicno, ipak je rec o najboljem na toj podlozi svih vremena, pa cak i ako je izjavio da Novak nije prvi favorit na RG, opet nista nije pogresno izjavio, jer 9 titula na strani RG ipak govori da sve uradjeno do RG pada u vodu, dok se ne osvoji isti. Pa makar to bio i kako je Fereder uradio protiv Soderlinga. Ja smatram da on to nikada ne bi uradio da nije bilo svedjanina te godine, ali ova i slicne izjave Federera, Conge i ostalih samo znace jednu stvar, -svi trebaju da se spuste na zemlju jer je RG ipak Nadalov teren. Znaju vec svi oni u svetu tenisa ko je Novak. A njegov posao je samo da to potvrdjuje od turnira do turnira. Mi smo tu samo da skidamo kapu i da se radujemo svakom novom uspehu. Analize ovih glupavih izjava ostavite za kasnije...

bradati mudrac

pre 8 godina

Nikada NIKO u istoriji nije osvojio jedan GS 6 godina zaredom! Nadam se da ce taj podatak i dalje biti na snazi nakon ovog RG-a! Nadal jeste favorit zahvaljujuci onome sto je ucinio ovde zadnjih 10 godina, i zbog toga potpuno razumem Congu... Istina je da u zadnje vreme ne igra onako kako se od njega ocekuje na sljaci, ali ce on biti na svom nivou ako dodje do zavrsnice RG-a, a plus mu tamo na ruku idu i Babolat loptice koje vise odskacu, sto izuzetno pogoduje njegovom velikom spinu... Ali mislim da Novak ove godine ima igru i pre svega iskustvo na dovoljno visokom nivou da mu se napokon suprotstavi na pravi nacin!

johnny

pre 8 godina

auuuu rođače nije mu titulu uzeo federer to ne može ni u najluđim snovima da se desi nadal ga je satirao u svakom gs meču posle prva dva vimbldona kad je još bio klinac

ta rodžerova titula sa rg nema tu težinu i nikad je neće imati zna i on sam to jer nikad nije bio ni blizu da dobije nadala na rg kao recimo novak poslednje dve-tri godine

@@@

pre 8 godina

@Nebojsa
Komentar ti je glup, to tvoje odredjivanje favorita na osnovu glupih prcena o tome ko ce i kada potrositi snagu je svojstveno samo domacim penzionerima i zakrzljalim klincima koji ni na casovima fizickog vaspitanja ne znaju da se snadju, a kamoli da se ozbiljnije bave nekim sportom.
Sanse zgoljavog tenisera kojem se ruke tresu posle 2 seta naporne igre istog onog koji se bori da dodje do daha takodje posle 2 teska seta, na najsporijoj podlozi su ravne nuli. Dokaz za to su i novakovi dosadasnji "uspesi" na RG. A tebi bi pametnije bilo da sam pocnes da se bavis nekim sportom umesto sto saljes nebulozne komentare kojima se bilo ko se ikada bavio nekim sportom moze samo nasmejati.

Rafael_29

pre 8 godina

Ma o cemu vi pricate ?pa ja citam danima i ne mogu vjerovati koje gluposti neki ljudi pisu..
Kao,nadal nece igrati na Chatrieru jer nije medju prva 4nositelja..
Ma stvarno mi nije jasno koji to sport vi pratite i sta se mijesate u nesto o cemu nemate pojma..
Rafael Nadal uvjetuje organizatorima na na kojem terenu igra ,i kad ce igrati..a igrat ce sve meceve na Chatrieru..na kraju krajeva ,i njima odgovara da igra na Chatrieru ..prestanite lupetat

Svete

pre 8 godina

IZ kog je bunara sad pa ovaj iskocio ??? Mada voleo bih da se sto vise njih jave i da kazu kako je Nadal favorit na RG, sto i jeste, posto tu ima najvise pobeda, najvise uspeha na toj podlozi, najvise trofeja i zato sto se za ovaj RG sprema jos od zavrsetka proslogodisnjeg RG !!!

jes

pre 8 godina

@NikeBabolatRG
Ma nemoj. Ako tako bude onda je namesteno za Djokovica.
On je veca musterija Nadalu na RG od bilo koga. Uzeo mu 4 seta u 6 meceva. Prava musterija, slab i nedostojan osvajanja RG.

neko

pre 8 godina

Postoje ljudi koji se profesionalno bave prognozama i u tome su dobri jer konstantno rastu. To su bukmejkeri i njihova prognoza je vrlo jasna...

gundra_swe

pre 8 godina

Ovako,da bude jasno svima jesam iz Srbije,postujem Djokovica i sve sto je uradio ali navijam za Rafu odavno jos prije nego sto je iko i znao za Novaka i to se ne moze promijeniti. Nole jeste postao sazreo i kompletan igrac otkad je stvorio porodicu o otkad igra pod Bekerom, ali Rafu nikad znaci nikad ne treba potcenjivati! Covek koji je uradio nesto sto niko nije ni priblizno,mislim na tih 9 trofeja GS ce dati sve od sebe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (iVamos Kingo, 21. maj 2015 09:41)

Ne bih rekao da si iz Srbihe druze moj. Ne znam zasto, ali ova ijekavica je malo zbunjujuca, da ne kazem sumnjiva :) Ziv ti meni bio

Dott

pre 8 godina

Niko ne iskljucuje da je Nadala jedan od favorita, ali nikako nije glavni i istaknuti favorit, to je valjda svima jasno.
Nadal je u Rimu protiv Vavrinke pokazao prilicno visok nivo svoje igre, slobodno mogu reci i najvisi do sad na sljaci. Za ostro oko pratilaca prilika to je dovoljan razlog da veruju u Nadalovo jos bolje izdanje na Roland Garosu. To mogu s punim pravom da misle, jer i Nadal je svestan da sa jos jednim kiksom na RG doveo bi sebe u prilicno nezgodnu poziciju pred Vimbldon, gde ne bi bio medju 8 Nosioca a sto bi znacajno umanjilo njegove sanse za dobrim rezultatom na istom.
Zbog toga, apsolutno sam siguran da cemo na Rolad Garosu videti onog starog i neustrasivog Nadala kome se ja ako cete verovati radujem, jer ne plasim se ni takvog da ga Nole moze dobiti. Na kraju videli ste sta je Nole ucinio s Federerom i ako mozda tako ne izgleda, ali Novak je danas u stanju odigrati dosta bolje zrelije i takticnije nego ikad.
Jedino sto me moze brinuti je njegov zglob desne ruke da bude u redu i da je zalecen.

Bjorn Borg

pre 8 godina

Namestanje zreba?Pa Novak je prosle godine bio u polovini sa Raonicem,Gulbisom i Rodzerom.To nije bilo namestanje?A 2013?A 2012?To nije bilo namestanje iako je svaki put Novak imao najlaksi zreb.Ko glea na livestream zreb zna da je to kompjuterska obrada gde se vrsi raspodela igraca po kosturima.Ako iko uopste i moze da umesa prste u zreb to je Nokica jer ga ovih godina zreb idd samo tako.

G.O.A.T

pre 8 godina

Realno Nolo je favorit.Ima citavih 0 RG a Rafa 9.Zasto bi iko mislio da Rafa ima ikakve sanse sa Nolom kojeg je samleo samo 6x na tom istom terenu.I prosle godibe je igrao katasyrifa i Novak koji sada nista bolje ne igra je takodje bio izraziti favorit nego izgleda su svi jratkpg pamcenja od kad je konkurencija oslabila.Samo ss punite samopouzdanjem Nolovci,jedva vas cekam..
JEDVA VAS CEKAM.

Nebojsa

pre 8 godina

Realno Nolo je favorit.Ima citavih 0 RG a Rafa 9.Zasto bi iko mislio da Rafa ima ikakve sanse sa Nolom kojeg je samleo samo 6x na tom istom terenu.I prosle godibe je igrao katasyrifa i Novak koji sada nista bolje ne igra je takodje bio izraziti favorit nego izgleda su svi jratkpg pamcenja od kad je konkurencija oslabila.Samo ss punite samopouzdanjem Nolovci,jedva vas cekam..
JEDVA VAS CEKAM.
(G.O.A.T, 21. maj 2015 12:10)


Zagrcnuo si se zlobom otuda ovolike greške i besmislice
i naravno grdno se varaš ako stvarno veruješ da Novak ne igra ništa bolje nego prošle sezone.

nadrealni realista

pre 8 godina

Najveca fora bi bila kad bi ga roger osvojio.Ne kazem da je to sigurno ali nije ni nemoguce.Mislim zbog toga sto ga niko ne smatra favoritom...

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Favorit je, kako na ovom tako i na svim ostalim turnirima, najbolji ili prvi medju najboljima. To je, bez ikakve sumnje, Novak Djoković. Naravno, u sportu je sve moguće a oni koji su već otpisali Nadala, mislim da nisu, ako ništa drugo, fer. On je borac do kraja i sportista koga treba poštovati. Medjutim, ovde bih nekima srpskim kompleksašima i autošovinistima skrenuo pažnju da nije sramota navijati za svoje. To je običaj samo provincijalaca i seljačića koji smatraju da se time identifikuju sa Švajcarcima ili Špancima.

NikeBabolatRG

pre 8 godina

Gledajte samo kako će žreb sutra biti namešten. Ne dozvoljava se kao bolje rangiranje Nadala u odnosu na ATP No.7, ali će mu zato protivnici do četvrtfinala biti smešni, a onda će mu u četvrtfinalu namestiti Federera (koji ima snage za 5 setova samo na Vimbldonu) njegovu redovnu mušteriju na šljaci, u polufinalu mučenog Berdiha/Ferera koji će do 6.kola biti iscrpljeni. A u Novakovoj polovini će zato obavezno smestiti sve koji su odlični na šljaci ili su u formi, Mareja, Nišikorija, Vavrinku, Raonića, Almagra, Fonjinija. Cilj je da Novaka izmore do finala mnogo više od Nadala, i da čak i ako Nadalu ode titula ne izgubi više od 800 poena.

jes

pre 8 godina

Nikada ga nece osvojiti vas ljubimac, jer ste zlobni, mrzite ceo svet i iskompleksirani ste... zlobnici!!!
Osvoijice ili Nadal ili neko drugi, ne Novak za kojeg navijaju najgori ljudi na svetu!

Nebojsa

pre 8 godina

Najveca fora bi bila kad bi ga roger osvojio.Ne kazem da je to sigurno ali nije ni nemoguce.Mislim zbog toga sto ga niko ne smatra favoritom...
(nadrealni realista, 21. maj 2015 12:29)


Komentar ti je kao i nik nadrealan nerealan nema od toga ništa najsporiji grenslem tri seta minimum već posle prva tri četiri kola će mu snaga opasti a može da se desi da ga i neko izbaci primer ako mu zapadne Monfis koji ga je pomeo u zadnja dva susreta a ako bi se i nekim čudom dovukao do finala izgubio bi ga neka on traži šansu na Wimbldonu tamo možda i može nešto više na RG ne.

zile

pre 8 godina

Bice uzasno tesko dobiti Nadala u 3 seta.Pakleno tesko!Mislim da Nole nikad vecu sansu nije imao nego sad!Uz Bekera to je to...Nadamo se samo da se ne sastanu pre finala,jer je tako pobeda sladja.Idemo Nole...

Aca Znalac

pre 8 godina

I ti si Conga iz Konga bio favorit jedno 2 ili tri puta na nekim turnirima, pa si nas razočarao brate mlogo. A sad je i Nadalito favorito, ali gledajući ga ove godine na šljaci u dva seta, pa nije mogao da izdrži, kako li će izdržati tri, četiri ili recimo 5 setova, to ni Toni ne zna, a mislim da se sve ovo što izjavljujete se kosi sa stvarnim stanjem. Znači Nole je glavni dečko u gradu i najverovatnije će glatko osvojiti ovaj RG 2015, a tebi Conga želim brz oporavak i povratak u prvih 10 igrača i malo se odmori i zezaj se na drugi način.

Zigzag

pre 8 godina

Sto se neki osjecaju prozvanim kao da je netko njih uvrijedio ?kakve veze ima tko je koga prozvao za favorita,ionako favorit rijetko kad osvaja...

Zoran

pre 8 godina

Sve ove prognoze će imati smisla tek u drugoj nedelji RG, posle 3-4 meča. Ako Rafa to prođe a pritom odere nekog od jačih igrača, i kladionice će mu dati mnogo veće izglede. Po trenutnoj formi, Rafa ne može pobediti: Simona, Bautistu Aguta, Garsia-Lopeza, Fonjinija, Verdaska, ... tj bilo kog šljakaša koji je u solidnoj formi.

videcemo :)

pre 8 godina

Voleo bih da Nole pobedi Nadala u finalu, osim ako ih zreb ne spoji u cetvrt ili polufinalu, jer tako niko ne bi smeo da kaze da nije imao Nadala kao prepreku, iako ovaj nije u formi. Tako bi bilo najpostenije.
A jos da dodam, da smatram da je 2011 bila Novakova najbolja sezona, jer je tada stvarno dominirao na terenu, a niko ne moze da kaze da su drugi bili van forme. Sada dobija meceve, ali nije bas toliko dominantan. Fali pravi konkurent.
Videcemo sta ce biti....:)

olja

pre 8 godina

Glupost, godinama uzastopno (osim jednom) osvajao RG pa mora i ovaj put! Mislim da Congi nikako ne lezi Djokovic. On je valjda ocekivao, kad vec nije mogao da se nosi sa Federerom i Nadalom da ce moci lako sa DJokovicem, dok je DJokovic bio 3. odnosno 2. na listi ATP. Ali, desilo se suprotno od toga i otud ta frustriranost.

Buba

pre 8 godina

A evo ga i Jumko,piše danima jedno te isto.Očajan i bezidejan.
I nije da on navija za Rodju i Nadala,on samo MRZI Djokovica.
E to je već patološko stanje stvari.

Milan

pre 8 godina

ajde ljudi molim vas. neko ko je 9 puta osvaja RG naravno da je favorit i kada nije u najboljoj formi. RG je Nadalov turnir i tu nema prica.

Goran

pre 8 godina

Novak je vec nokoliko godina trebao da uzme RG ali nije.Jednostavan razlog je sto je RG Nadalov teren i dok ga Novak ne pobijedi na RG on je normalno najveci favorit za titulu bez obzira na trenutnu formu. Nase zadovoljstvo i odusevljenje mozemo izraziti samo poslije turnira. Normalno nadam se da ce Novak ici do kraja.

Пјер Де Кубертен

pre 8 godina

Е добро да си се и ти огласио. Ко је следећи. Кафељников, Бругера, Мустер...

anica

pre 8 godina

Ovaj je najgore nadrljao od Novaka, nije ni cudo sto ovo kaze, mislim da mu je Novak ubio zelju za tenisom...znamo mi da je Rafa favorit iz senke, ali Nole je na suncu...

Sir Oliver

pre 8 godina

Profesionalni teniser nije kompetentan da daje svoje misljenje??Da niste mozda vi veci strucnjaci?Pola vas verovatno nije potrcalo u zivotu,da ne pominjem neko ozbiljno bavljenje sportom...i vi sad sa visine pljujete po Conginom misljenju?misevi..

sasa jokic

pre 8 godina

Mislim da Novak nikada nije bio fizicki i mentalno spremniji, sto sa Rafom nije slucaj. 2013. Rafa je bio u top formi, osvojio sve moguce do RG a jedno pecanje na mrezi je Noleta kostalo pobede. Tako da je sada idealna rilika za prvu titulu u Parizu.
Rafa ce uciniti sve da podigne igru za RG, a imao je dovoljno vremena. Nije za kritiku ako neko njega i daje smatra favoritom. Ono sto koze da mu zasmeta je da ce eventualno odigrati neki mec na terenu broj dva, a tu nema prostora kao na Satrijeu.
Nadam se da Rafa i Nole nece biti u istom delu zreba, i da ce igrati finale. Noletu ce verovatno upasti Marej, sto ce biti dobra uvertira pred finale.

Beobrad

pre 8 godina

Jasno je da na RG, Nadala ne treba nikada otpisati, ali jos je jasnije da je vreme da Novak Djokovic materijalizuje svoju formu, igracki zenit, zrelost koju je stekao!
I mislim da mu se mora vratiti za neke poraze, narocito 1/2 s' Nadalom iz 2013.(cuveni nec)!
Nadal ce bolje odigrati RG nego sto je do sada igrao na sljaci, ali to nece biti dovoljno za titulu!
Nek bude i vrucina, i pet setova, i sta god, ove godine Novak ce sve to prebroditi, resen je, i zasluzio je Roland Garros!
Vec ga je i trebao imati, a ove godine ce se sve ispraviti i doci na pravo-zasluzeno mesto!
Babolat, spinovi, vrucina, sirina Satrijea, sta god, nista Nadalu nece pomoci, jer jasno je odavno da on ne moze pratiti Novaka kad ovaj odigra "svoj tenis", a odigrace!

tomy

pre 8 godina

Titulu mu taj jedan put nije uzeo Federer nego Soderling od koga je on izgubio a Fed kasnije dobio ovoga,a od stare slave nema koristi na terene ako nisi u formi.

Alvaro Recoba

pre 8 godina

Mnogo bih voleo da Nole ide i na Federera, Tsongu pa Nadala, i da ih pocisti sve, pa da vidimo ko je favorit ! Nole ZGAZI IH SVE !!!

milan

pre 8 godina

Znate čega se je bojim? Nadal ostaje bez pobede, daj Bože, ali se bojim da turnir osvaja neko treći a ne naš Nole.@@@ a ko je taj treci , osim Nishikorija ja ne vidim ko je uopste blizu

Gosn covek

pre 8 godina

Zanimljivo. Conga nikada nije držao reket u rukama i sigurno je da nije kompetantan za iznošenje ovakve prognoze. Ali zato baba Ristana, koja skida ikonu Sv Đorđa i kači sliku Noloa na traktoru ima puno pravo.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 8 godina

Kada bi RG bio turnir kategorije 250, bez razmišljanja bih se kladio na Nadala, a kao drugi favorit, bio bi Federer, jer Novak bi se negde odmarao. Dakle, ovo je kao Holivud: "Toliko si dobar, koliko je bio dobar tvoj poslednji film, tj tvoja uloga u poslednjem filmu!" Videli smo Nadalove poslednje filmove, a o ulogama Conge... ne treba postavljati komentare. I kao što već rekoh, u zavisnosti ko za koga navija, prodajte kuće, stanove, imanja, automobile i traktore, pa u kladionice... Za dve dobre nedelje, videće se ko plače, a ko se raduje!

fedex

pre 8 godina

jaooo koliko su naporni i ovi bivsi i ovi sadasnji teniseri,svaki dan neka izjava ko je favorit nadal i djokovic,dobro vas je,pokazat ce se na terenu ko je favorit..

dr

pre 8 godina

Conga,ti ces,na RG biti 14-i nosilac,Rafa 6-i!E jedino ako se ljudi sa RG,u sta sumnjam,GS je to,"ne smiluju" pa "favorita",zarad 9 titula, stave kao 5-og nosioca,sto bi bila nepravda za Nishikorija..
U tom slucaju,ako te zreb odredi u "favoritovu" polovinu,brzo ces ga videti sa druge strane mreze!To je taj tvoj strah,koji te sprecava da realno razmisljas..
Igracete na terenu 2,3 ili 5,na F.Satrijeu ne sigurno,gde,Rafa igra kao "lav"!
Na centralnom terenu igra krem,prva trojica!
Na 4 zadnja turnira na sljaci,"favorit" pukao...Ako su ti turniri "uvertira" za RG,Rafa bolje da i ne dolazi na RG...
Cak i ako uspe da se,nekom magijom,dokopa finala iz 2014-e i opet pobedi Noleta(sfera naucne fantastike),medjusobna bodovna razlika ostaje ista..
Iskreno,za mene si ti Conga veci favorit od RAFE za osvajanje RG!
A kad pogledas kladionice,mislim inostrane,koje vrlo retko ili nikada ne grese,nema Rafe medju prva 3!
Ako si i ti resio da "dometnes" koju grancicu na Rafinu lomacu,gurajuci ga na mesto "favorita",to je drugo..
A "lav" F.Satrije moze da gleda izdaleka i sa setom da razmislja o igri na njemu..Jedino ako,sto on ne zeli sgurno,u ranoj fazi ne naleti na prvu trojicu,u 16-ni ili 8-ni finala..
Dobro,sacekacemo zreb sutra..Svi se nesto tresu,samo ne onaj sto je prvi put doneo sina u Pariz,da mu je "blizu",sto ce mu,na zalost svih Vas,dati dodatnu snagu..
Znas o kome pricam...Znas,pametan si ti...

kurajber

pre 8 godina

Ja ocekujem da svi ovi koji smatraju da je Nadal favorit na RG da uplate na kladionicama jednu vecu svotu i tako dokazu da ono sto govore tako i misle. Kakav je odnos u kladionicama na Noleta se i ne isplati tipovati tako da ajmo nadalovci vamos tamos u kladionicu.

stramen

pre 8 godina

federer je i sa 33 godine opasan i jedan od favorita na wimbldonu tj u ubrzanim uslovima igre, sta tek reci za nadala koji ima ,,samo'' 27-28 godina, mislim da ce bar jos jedno 3-4 godine biti favorit na RG ... igra se u 3 SETA 2 nedelje , samo oni igraci sa snagom i kondicijom mogu ti da izguraju, teren je dosta duzi tako da moze da hvata spinove iz daljine narocito na riternu ...jako sunce, velika vlaznost koja je pogubna na djokoviceva pluca(kao prosle godine) , vjetar koji vise odgovara nadalu - sve su to uslovi koji su pocetkom juna vrlo moguci u parizu i koji mogu da odluce stvari, tako da ne zurimoo sa prognozama ...

Matematika

pre 8 godina

Ja kad ne znam ko je favorit, ja pogledam sta kazu oni koji nam uzimaju pare godinama, decenijama , i koji procentualno retko grese - Bukmejkeri !
A drugari bukmejkeri kazu da je Novak duplo veci favorit nego bilo ko drugi.
Molim lepo.

Sir Oliver

pre 8 godina

Profesionalni teniser nije kompetentan da daje svoje misljenje??Da niste mozda vi veci strucnjaci?Pola vas verovatno nije potrcalo u zivotu,da ne pominjem neko ozbiljno bavljenje sportom...i vi sad sa visine pljujete po Conginom misljenju?misevi..

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 8 godina

Kada bi RG bio turnir kategorije 250, bez razmišljanja bih se kladio na Nadala, a kao drugi favorit, bio bi Federer, jer Novak bi se negde odmarao. Dakle, ovo je kao Holivud: "Toliko si dobar, koliko je bio dobar tvoj poslednji film, tj tvoja uloga u poslednjem filmu!" Videli smo Nadalove poslednje filmove, a o ulogama Conge... ne treba postavljati komentare. I kao što već rekoh, u zavisnosti ko za koga navija, prodajte kuće, stanove, imanja, automobile i traktore, pa u kladionice... Za dve dobre nedelje, videće se ko plače, a ko se raduje!

Stanija A.

pre 8 godina

"[...] jesam iz Srbije, postujem Djokovica i sve sto je uradio ali navijam za Rafu odavno jos prije nego sto je iko i znao za Novaka [...] promijeniti [...] ne treba potcenjivati! Covek [...]" (iVamos Kingo, 21. maj 2015 09:41)

Drage komsije, koje se predstavljate ovde da ste "iz Srbije" a mesate jekavicu i ijekavicu (ko koristi rec "prije" trebalo bi da koristi i "potcJenjivati" i "covJek", zar ne?): zavist je cudo. Ljubomora je bolest duse. Tesko se leci a donosui velku patnju, hoce kosa da pocne da opada od nje.

Aleks

pre 8 godina

Ovaj drugoligas oduvek prica protiv Noleta,kao i obaj ljubomorni Federer. Malo pomalo Nole ide ka mestu najboljeg svih vremena. A conga izgleda ima druge razloge mrznju,valjda to sto je pacer

Nekoneki

pre 8 godina

Ljudi moji, manite se hejtovanja, svi mi znamo da će Nadal uvek biti smatran za favorita na Rolan Garosu, ipak je on DEVETOSTRUKI šampion na tom turniru, upisan je zlatnim slovima u istoriju najprljavije podloge. E sada, što pojedini novopečeni navijači Novaka Đokovića s time ne mogu da se pomire to je sad druga priča, ja lično ne verujem ni da Novak samog sebe smatra za najvećeg favorita jer je svestan da ukoliko se pojavi pravi Nadal niko od njih na turniru neće imati šanse. Sa druge strane, bolje je ovako, na ovaj način se stavlja dodatni pritisak na Nadala što povećava šansu da on ispadne čak i tokom prve nedelje. Setite se samo šta se desilo Novaku kada su svi pričali da će pobediti Nadala... Pukao je pod pritiskom. Hteli mi to da priznamo ili ne Rodžer i Rafael su i dalje za klasu ispred Novaka zbog broja Slemova.

Usput, bilo koji pravi ljubitelj ovog sporta će reći da je sadašnji Novak dve klase ispod Novaka koji je igrao u 2011. Tada se Novak oslanjao na svoje vinere, a ne na greške protivnika, sada se to malo okrenulo, Novak ne ide toliko na vinere već da iznudi grešku od protivnika, što će mu se kad-tad obiti o glavu u jednom stadijumu sezone. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

AleksandarRS

pre 8 godina

Sta mislite da li Nole sebe dozivljava favoritom? Pa naravno, da je odgovor pozitivan. Zasto lagati samog sebe. Od zadnjih x turnira 1000 I 2000 ja nisam uzeo samo onaj koji nisam igrao! Pametnom dosta!

Cx

pre 8 godina

I 2013 je bilo finale pre finala. Susreli su se u polufinalu samo zato što je Nadal bio lošije plasiran. I nije mu Federer uzeo taj jedan trofej vec Soderling i šteta je što baš on nije te godine uzeo RG. Nadam se da će i ove godine Nadal biti u Noletovoj polovini jer samo tako će ta titula biti kompletna. Idemo Nole!

KiSSeli

pre 8 godina

Ne shvatam zasto negativno na ovaj komentar Conge? Covek nije rekao nista lose u svom komentaru i sve je istina. Istina je da Rafa zadnjih godina ne igra bas sjajno pred Roland Garros i ipak ga pobedi na kraju. I istina je da je izgubio jednom u deset godina i kako da on nije favorit. A u istoriju se ne ide da te neko hvalisa levo i desno nego samo na jedan nacin, a to je da se osvoji taj turnir i da se skine Rafa sa prestola. Jedva cekam da krene turnir i nadam se da je Djole miran i ne cita gluposti po internetu i sve ce da bude uredu. A i ako ne osvoji pa sta...

Sima

pre 8 godina

Zao mi je, ali mislim da ce Nadala pocistiti neko iz B-lige dosta pre finala, a ovo je samo "udaranje kontre" Djokovicu. Ne mora Dzoker da osvoji ovaj turnir - mada bi po svim kosmickim zakonima trebao - ali bih voleo, ako bi bilo prilike, da pomete Nadala (ili ko vec bude zasmetao u finalu) kao pocetnika, da vise nikad ne pomisli da se "kaci"... Red bi bio...

poznavalac

pre 8 godina

Po kom kriterijumu se citira ovaj teniser,sta je on to napravio u dosadasnjoj svojoj karijeri da bi njegovo misljenje smatrao iko relevantnim.Da poteramo onda svatovski ko sta misli...

LjutaKrajina

pre 8 godina

Hocemo Nafaela Radala u cetvrtini finala protiv Djovaka Nokovica,a onda finale Djovak-Fedzer Roderer. A Mandi Endej u polufinalu,naravno.

gundra_swe

pre 8 godina

"Bice zestoka borbe njih dvojice za titulu"

Ok, sad znamo ko se predao i pre nego sto je pocelo. Ne kockam se, ali ne preporucujem da se stavi lova da ce Tsonga pobediti.

Joca 011

pre 8 godina

Svi ozbiljni komentatori (a naročito kladionice) uzimaju u obzir trenutnu formu, a tradiciju jedva da uvažavaju. A Conga, Fed, juče onaj dubl igrač, Vilander i slični, pričaju kako im nalažu sponzori. Ko plati, kupio je pravo i da klati. Nikakav realizam, a naročito pesimizam, za sponzore nije prihvatljiv. Otuda nas neke izjave zasmejavaju.
.

majk

pre 8 godina

Nije Nadalu Federer uzeo titulu vec Soderlingu a Soderling je sprecio Rafu da istu osvoji. Inace naravno da je favorit Rafa pa 2011 ga je Nole dobio lagano u Rimu i Madridu pa znamo kakp se RG zavrsio i ko je podigao pehar, ove godine vise nego ikad Nole je blizu da kompletira GS ali opet Nadal je favorit jer igra na podlozi koja je za njega stvorena.

iVamos Kingo

pre 8 godina

Ovako,da bude jasno svima jesam iz Srbije,postujem Djokovica i sve sto je uradio ali navijam za Rafu odavno jos prije nego sto je iko i znao za Novaka i to se ne moze promijeniti. Nole jeste postao sazreo i kompletan igrac otkad je stvorio porodicu o otkad igra pod Bekerom, ali Rafu nikad znaci nikad ne treba potcenjivati! Covek koji je uradio nesto sto niko nije ni priblizno,mislim na tih 9 trofeja GS ce dati sve od sebe.

Trol

pre 8 godina

Ma po cemu je RN jedan od favorita?
Zbog stare slave? Jel vi pratite tenis?
Pa u sportu je forma najbitnija, Nadal se raspada, ispasce u trecem kolu...
S obzirom da se igra na 3 seta Nole ce se prosetati, zapamtite to.

Prilika

pre 8 godina

Iako je Nadal osvajao 9 puta, u ovom trenutku nema većeg favorita od Novaka, za sad mu niko nije dorastao, verujem da će tako biti i cele godine, Novak će biti favorit na kojem god turniru bude igrao.

milos

pre 8 godina

"Za deset godina titulu mu je samo jednom uzeo Rozdzer Federer"
nije mu uzeo rodzer nego soderling jer bi on federera opet razbio u finalu a da je favorit za ovaj garos ne bi bila kvota na kladionicama skoro tri puta veca u odnosu na Novaka!

roger17

pre 8 godina

ma nije,ne lupetaj,kako si to smeo da izjavis,alo bre,nisi ti soderling,onaj starac mekinro i ostala ostrascena gerijatrija pa da smes da dajes prognoze,a da pritom"najveci sin srbije"nije glavni faforit,jao jao,crni conga,kako ces sada kad te zamrzi ovo malo navijaca"najveceg sina srbije",pa ko ce navijati za tebe,sad si oznacen kao veliki novakomrzac(izmisljena nova rec),kako dade takvu izjavu,joj joj joj...

Conga polu-smeker

pre 8 godina

Pa neka je. Manje pritiska na Novaka. Jedino dobro od favorizovanje Novaka je to sto njegovi "hejteri" nemaju sta da rade pa se umesto bacanja hejta bave hortikulturom.

KAO XXXL

pre 8 godina

Neosporno je da je R.Nadal jedan od favorita zbog svega što je učinio na R.Garosu ali zbog forme i ATP renkinga nije i najveći favorit !
Prethodni uspesi se uzimaju u obzir pri odredjivanju favorita ali nisu značajniji od forme tenisera u zadnjih 5-6 meseci!
Ne treba zanemariti ni kvote koje odredjuju najpoznatije svetske kladionice Wiliam Hil,... jer njihovi procenitelji uzimaju sve u obzir i
trude se da realno procene jer inače gube novac.
Prema svemu (osim istorije R.Garosa i R.N) Novak Djoković je NAJVEĆI FAVORIT za trofej a da li će ga i osvojiti to ćemo videti!
Želim mu od sveg srca da u tome konačno i uspe jer je to već i zaslužio!

dumi kladovo

pre 8 godina

U pravu si,....Ali u susretu sa tobom ili tebi slicnim. Naravno da maniri velikih koje ti nemas a trebalo da ih imas. Postovanje prema Velicnini i na delu pokazano. Nole to sve ima ali Gosp.Congic moras sebe da ispravis ili da cutis jer je cutanje zlato....

mm

pre 8 godina

rece jedan od psihicki najnestabilnijih igraca/sportista na svetu.
dobro,istina je da nadala treba tako tretirati jer 9 titula od zadnjih 10 turnira tera na to.
ipak,neverovatno je da strucnjaci,stariji igraci 99% njih je ubedjeno da je ovo kraj nadalove vladavine zbog njegove forme i novakove,a fedja,conga i ostali ne mogu da se pomire da je novak trenutno najbolji. vidi se nepodnosljivost prema noletu!!! za mene su to jadnici,a gotivim kao igrace i congu i posebno feda!!! pogledajte soderlinga,bez ozlojedjenosti,sto bi rekao sojic,smatra novaka favoritom.

neutralni posmatrac

pre 8 godina

U kakvoj god formi bio, RG je Nadalov turnir i tu je uvek favorit. On i novak dele šansu da uzmu titulu, sve ostalo bi bilo iznenađenje

KAO XXXL

pre 8 godina

Neosporno je da je R.Nadal jedan od favorita zbog svega što je učinio na R.Garosu ali zbog forme i ATP renkinga nije i najveći favorit !
Prethodni uspesi se uzimaju u obzir pri odredjivanju favorita ali nisu značajniji od forme tenisera u zadnjih 5-6 meseci!
Ne treba zanemariti ni kvote koje odredjuju najpoznatije svetske kladionice Wiliam Hil,... jer njihovi procenitelji uzimaju sve u obzir i
trude se da realno procene jer inače gube novac.
Prema svemu (osim istorije R.Garosa i R.N) Novak Djoković je NAJVEĆI FAVORIT za trofej a da li će ga i osvojiti to ćemo videti!
Želim mu od sveg srca da u tome konačno i uspe jer je to već i zaslužio!

milos

pre 8 godina

"Za deset godina titulu mu je samo jednom uzeo Rozdzer Federer"
nije mu uzeo rodzer nego soderling jer bi on federera opet razbio u finalu a da je favorit za ovaj garos ne bi bila kvota na kladionicama skoro tri puta veca u odnosu na Novaka!

gundra_swe

pre 8 godina

"Bice zestoka borbe njih dvojice za titulu"

Ok, sad znamo ko se predao i pre nego sto je pocelo. Ne kockam se, ali ne preporucujem da se stavi lova da ce Tsonga pobediti.

Trol

pre 8 godina

Ma po cemu je RN jedan od favorita?
Zbog stare slave? Jel vi pratite tenis?
Pa u sportu je forma najbitnija, Nadal se raspada, ispasce u trecem kolu...
S obzirom da se igra na 3 seta Nole ce se prosetati, zapamtite to.

Beobrad

pre 8 godina

Jasno je da na RG, Nadala ne treba nikada otpisati, ali jos je jasnije da je vreme da Novak Djokovic materijalizuje svoju formu, igracki zenit, zrelost koju je stekao!
I mislim da mu se mora vratiti za neke poraze, narocito 1/2 s' Nadalom iz 2013.(cuveni nec)!
Nadal ce bolje odigrati RG nego sto je do sada igrao na sljaci, ali to nece biti dovoljno za titulu!
Nek bude i vrucina, i pet setova, i sta god, ove godine Novak ce sve to prebroditi, resen je, i zasluzio je Roland Garros!
Vec ga je i trebao imati, a ove godine ce se sve ispraviti i doci na pravo-zasluzeno mesto!
Babolat, spinovi, vrucina, sirina Satrijea, sta god, nista Nadalu nece pomoci, jer jasno je odavno da on ne moze pratiti Novaka kad ovaj odigra "svoj tenis", a odigrace!

Rafael_29

pre 8 godina

Roland Garros za mene ne pocinje 24.5 ,u nedjelju nego tjedan dana poslije kad krene drugi tjedan..
Svi koji znaju tenis,jasno im je ..djokovic ce rutinski dobivat prva tri kola,rafa ce se malo muciti ali ce dobivati i on..uvijek digne razinu igre do svog rodjendana ,koji je 3.5 ,obicno cetvrtfinLni dan..
Premda novak igra fantastican tenis ,pritisak na njegovim ledjima je ogroman i nece se prosetati do naslova kako neki govore..za mene je ovaj RG najzanimljiviji grand slam u zadnjih 5god ..i cekam ga jos od kraja australian opena..moje prognoze su da ce rafa zbog babolat loptica koje daju vecu ubojitost njegovom topspinu,zbog velicine Chatriera i zbog posebnog osjecaja ,koji osjeca kad krene RG..uspjeti dici svoju formu na potrebnu razinu ,a to znaci da ga nitko nece moci pobjediti na best-of-5sets osim novaka..i ako se taj mec dogodi ,opet ce biti epski ..bas kao onaj u polufinalu 2013.god
Ja pratim Rafu od njegove 16.god ,znaci ne od 1.RG-a ..i sam igram tenis i navijam za njega svim srcem..
Ali moram reci da sam odusevljen igrom novaka ..covjek igra izvanzemaljski tenis ,na igrackom i psiholoskom nivou je besprijekoran i zelim vam poruciti jednu stvar..veselim se ovogodisnjem turniru kao da sam jedan od njih dvojice ..jedva cekam da zapocne drugi tjedan ..
Lijep pozz svima iz Hrvatske ..

Alvaro Recoba

pre 8 godina

Mnogo bih voleo da Nole ide i na Federera, Tsongu pa Nadala, i da ih pocisti sve, pa da vidimo ko je favorit ! Nole ZGAZI IH SVE !!!

stramen

pre 8 godina

federer je i sa 33 godine opasan i jedan od favorita na wimbldonu tj u ubrzanim uslovima igre, sta tek reci za nadala koji ima ,,samo'' 27-28 godina, mislim da ce bar jos jedno 3-4 godine biti favorit na RG ... igra se u 3 SETA 2 nedelje , samo oni igraci sa snagom i kondicijom mogu ti da izguraju, teren je dosta duzi tako da moze da hvata spinove iz daljine narocito na riternu ...jako sunce, velika vlaznost koja je pogubna na djokoviceva pluca(kao prosle godine) , vjetar koji vise odgovara nadalu - sve su to uslovi koji su pocetkom juna vrlo moguci u parizu i koji mogu da odluce stvari, tako da ne zurimoo sa prognozama ...

Prilika

pre 8 godina

Iako je Nadal osvajao 9 puta, u ovom trenutku nema većeg favorita od Novaka, za sad mu niko nije dorastao, verujem da će tako biti i cele godine, Novak će biti favorit na kojem god turniru bude igrao.

Joca 011

pre 8 godina

Svi ozbiljni komentatori (a naročito kladionice) uzimaju u obzir trenutnu formu, a tradiciju jedva da uvažavaju. A Conga, Fed, juče onaj dubl igrač, Vilander i slični, pričaju kako im nalažu sponzori. Ko plati, kupio je pravo i da klati. Nikakav realizam, a naročito pesimizam, za sponzore nije prihvatljiv. Otuda nas neke izjave zasmejavaju.
.

majk

pre 8 godina

Nije Nadalu Federer uzeo titulu vec Soderlingu a Soderling je sprecio Rafu da istu osvoji. Inace naravno da je favorit Rafa pa 2011 ga je Nole dobio lagano u Rimu i Madridu pa znamo kakp se RG zavrsio i ko je podigao pehar, ove godine vise nego ikad Nole je blizu da kompletira GS ali opet Nadal je favorit jer igra na podlozi koja je za njega stvorena.

Conga polu-smeker

pre 8 godina

Pa neka je. Manje pritiska na Novaka. Jedino dobro od favorizovanje Novaka je to sto njegovi "hejteri" nemaju sta da rade pa se umesto bacanja hejta bave hortikulturom.

Sima

pre 8 godina

Zao mi je, ali mislim da ce Nadala pocistiti neko iz B-lige dosta pre finala, a ovo je samo "udaranje kontre" Djokovicu. Ne mora Dzoker da osvoji ovaj turnir - mada bi po svim kosmickim zakonima trebao - ali bih voleo, ako bi bilo prilike, da pomete Nadala (ili ko vec bude zasmetao u finalu) kao pocetnika, da vise nikad ne pomisli da se "kaci"... Red bi bio...

dumi kladovo

pre 8 godina

U pravu si,....Ali u susretu sa tobom ili tebi slicnim. Naravno da maniri velikih koje ti nemas a trebalo da ih imas. Postovanje prema Velicnini i na delu pokazano. Nole to sve ima ali Gosp.Congic moras sebe da ispravis ili da cutis jer je cutanje zlato....

Nebojsa

pre 8 godina

Realno Nolo je favorit.Ima citavih 0 RG a Rafa 9.Zasto bi iko mislio da Rafa ima ikakve sanse sa Nolom kojeg je samleo samo 6x na tom istom terenu.I prosle godibe je igrao katasyrifa i Novak koji sada nista bolje ne igra je takodje bio izraziti favorit nego izgleda su svi jratkpg pamcenja od kad je konkurencija oslabila.Samo ss punite samopouzdanjem Nolovci,jedva vas cekam..
JEDVA VAS CEKAM.
(G.O.A.T, 21. maj 2015 12:10)


Zagrcnuo si se zlobom otuda ovolike greške i besmislice
i naravno grdno se varaš ako stvarno veruješ da Novak ne igra ništa bolje nego prošle sezone.

neutralni posmatrac

pre 8 godina

U kakvoj god formi bio, RG je Nadalov turnir i tu je uvek favorit. On i novak dele šansu da uzmu titulu, sve ostalo bi bilo iznenađenje

Gosn covek

pre 8 godina

Zanimljivo. Conga nikada nije držao reket u rukama i sigurno je da nije kompetantan za iznošenje ovakve prognoze. Ali zato baba Ristana, koja skida ikonu Sv Đorđa i kači sliku Noloa na traktoru ima puno pravo.

tomy

pre 8 godina

Titulu mu taj jedan put nije uzeo Federer nego Soderling od koga je on izgubio a Fed kasnije dobio ovoga,a od stare slave nema koristi na terene ako nisi u formi.

Buba

pre 8 godina

A evo ga i Jumko,piše danima jedno te isto.Očajan i bezidejan.
I nije da on navija za Rodju i Nadala,on samo MRZI Djokovica.
E to je već patološko stanje stvari.

mm

pre 8 godina

rece jedan od psihicki najnestabilnijih igraca/sportista na svetu.
dobro,istina je da nadala treba tako tretirati jer 9 titula od zadnjih 10 turnira tera na to.
ipak,neverovatno je da strucnjaci,stariji igraci 99% njih je ubedjeno da je ovo kraj nadalove vladavine zbog njegove forme i novakove,a fedja,conga i ostali ne mogu da se pomire da je novak trenutno najbolji. vidi se nepodnosljivost prema noletu!!! za mene su to jadnici,a gotivim kao igrace i congu i posebno feda!!! pogledajte soderlinga,bez ozlojedjenosti,sto bi rekao sojic,smatra novaka favoritom.

poznavalac

pre 8 godina

Po kom kriterijumu se citira ovaj teniser,sta je on to napravio u dosadasnjoj svojoj karijeri da bi njegovo misljenje smatrao iko relevantnim.Da poteramo onda svatovski ko sta misli...

Goran

pre 8 godina

Novak je vec nokoliko godina trebao da uzme RG ali nije.Jednostavan razlog je sto je RG Nadalov teren i dok ga Novak ne pobijedi na RG on je normalno najveci favorit za titulu bez obzira na trenutnu formu. Nase zadovoljstvo i odusevljenje mozemo izraziti samo poslije turnira. Normalno nadam se da ce Novak ici do kraja.

NikeBabolatRG

pre 8 godina

Gledajte samo kako će žreb sutra biti namešten. Ne dozvoljava se kao bolje rangiranje Nadala u odnosu na ATP No.7, ali će mu zato protivnici do četvrtfinala biti smešni, a onda će mu u četvrtfinalu namestiti Federera (koji ima snage za 5 setova samo na Vimbldonu) njegovu redovnu mušteriju na šljaci, u polufinalu mučenog Berdiha/Ferera koji će do 6.kola biti iscrpljeni. A u Novakovoj polovini će zato obavezno smestiti sve koji su odlični na šljaci ili su u formi, Mareja, Nišikorija, Vavrinku, Raonića, Almagra, Fonjinija. Cilj je da Novaka izmore do finala mnogo više od Nadala, i da čak i ako Nadalu ode titula ne izgubi više od 800 poena.

anica

pre 8 godina

Ovaj je najgore nadrljao od Novaka, nije ni cudo sto ovo kaze, mislim da mu je Novak ubio zelju za tenisom...znamo mi da je Rafa favorit iz senke, ali Nole je na suncu...

iVamos Kingo

pre 8 godina

Ovako,da bude jasno svima jesam iz Srbije,postujem Djokovica i sve sto je uradio ali navijam za Rafu odavno jos prije nego sto je iko i znao za Novaka i to se ne moze promijeniti. Nole jeste postao sazreo i kompletan igrac otkad je stvorio porodicu o otkad igra pod Bekerom, ali Rafu nikad znaci nikad ne treba potcenjivati! Covek koji je uradio nesto sto niko nije ni priblizno,mislim na tih 9 trofeja GS ce dati sve od sebe.

LjutaKrajina

pre 8 godina

Hocemo Nafaela Radala u cetvrtini finala protiv Djovaka Nokovica,a onda finale Djovak-Fedzer Roderer. A Mandi Endej u polufinalu,naravno.

kurajber

pre 8 godina

Ja ocekujem da svi ovi koji smatraju da je Nadal favorit na RG da uplate na kladionicama jednu vecu svotu i tako dokazu da ono sto govore tako i misle. Kakav je odnos u kladionicama na Noleta se i ne isplati tipovati tako da ajmo nadalovci vamos tamos u kladionicu.

Milan

pre 8 godina

ajde ljudi molim vas. neko ko je 9 puta osvaja RG naravno da je favorit i kada nije u najboljoj formi. RG je Nadalov turnir i tu nema prica.

zile

pre 8 godina

Bice uzasno tesko dobiti Nadala u 3 seta.Pakleno tesko!Mislim da Nole nikad vecu sansu nije imao nego sad!Uz Bekera to je to...Nadamo se samo da se ne sastanu pre finala,jer je tako pobeda sladja.Idemo Nole...

bradati mudrac

pre 8 godina

Nikada NIKO u istoriji nije osvojio jedan GS 6 godina zaredom! Nadam se da ce taj podatak i dalje biti na snazi nakon ovog RG-a! Nadal jeste favorit zahvaljujuci onome sto je ucinio ovde zadnjih 10 godina, i zbog toga potpuno razumem Congu... Istina je da u zadnje vreme ne igra onako kako se od njega ocekuje na sljaci, ali ce on biti na svom nivou ako dodje do zavrsnice RG-a, a plus mu tamo na ruku idu i Babolat loptice koje vise odskacu, sto izuzetno pogoduje njegovom velikom spinu... Ali mislim da Novak ove godine ima igru i pre svega iskustvo na dovoljno visokom nivou da mu se napokon suprotstavi na pravi nacin!

Dott

pre 8 godina

Niko ne iskljucuje da je Nadala jedan od favorita, ali nikako nije glavni i istaknuti favorit, to je valjda svima jasno.
Nadal je u Rimu protiv Vavrinke pokazao prilicno visok nivo svoje igre, slobodno mogu reci i najvisi do sad na sljaci. Za ostro oko pratilaca prilika to je dovoljan razlog da veruju u Nadalovo jos bolje izdanje na Roland Garosu. To mogu s punim pravom da misle, jer i Nadal je svestan da sa jos jednim kiksom na RG doveo bi sebe u prilicno nezgodnu poziciju pred Vimbldon, gde ne bi bio medju 8 Nosioca a sto bi znacajno umanjilo njegove sanse za dobrim rezultatom na istom.
Zbog toga, apsolutno sam siguran da cemo na Rolad Garosu videti onog starog i neustrasivog Nadala kome se ja ako cete verovati radujem, jer ne plasim se ni takvog da ga Nole moze dobiti. Na kraju videli ste sta je Nole ucinio s Federerom i ako mozda tako ne izgleda, ali Novak je danas u stanju odigrati dosta bolje zrelije i takticnije nego ikad.
Jedino sto me moze brinuti je njegov zglob desne ruke da bude u redu i da je zalecen.

Stanija A.

pre 8 godina

"[...] jesam iz Srbije, postujem Djokovica i sve sto je uradio ali navijam za Rafu odavno jos prije nego sto je iko i znao za Novaka [...] promijeniti [...] ne treba potcenjivati! Covek [...]" (iVamos Kingo, 21. maj 2015 09:41)

Drage komsije, koje se predstavljate ovde da ste "iz Srbije" a mesate jekavicu i ijekavicu (ko koristi rec "prije" trebalo bi da koristi i "potcJenjivati" i "covJek", zar ne?): zavist je cudo. Ljubomora je bolest duse. Tesko se leci a donosui velku patnju, hoce kosa da pocne da opada od nje.

gundra_swe

pre 8 godina

Ovako,da bude jasno svima jesam iz Srbije,postujem Djokovica i sve sto je uradio ali navijam za Rafu odavno jos prije nego sto je iko i znao za Novaka i to se ne moze promijeniti. Nole jeste postao sazreo i kompletan igrac otkad je stvorio porodicu o otkad igra pod Bekerom, ali Rafu nikad znaci nikad ne treba potcenjivati! Covek koji je uradio nesto sto niko nije ni priblizno,mislim na tih 9 trofeja GS ce dati sve od sebe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (iVamos Kingo, 21. maj 2015 09:41)

Ne bih rekao da si iz Srbihe druze moj. Ne znam zasto, ali ova ijekavica je malo zbunjujuca, da ne kazem sumnjiva :) Ziv ti meni bio

Krompir

pre 8 godina

Conga je korektan igrač i ne razumem da se toliko ljudi uzbuđuje zbog potpuno normalnih izjava. Za Novaka je svaka procena da je Nadal favorit ustvari dobra, jer mu skida pritisak favorita sa leđa. A onda se u miru priprema, koncentriše i naravno pobeđuje.

Zoran

pre 8 godina

Sve ove prognoze će imati smisla tek u drugoj nedelji RG, posle 3-4 meča. Ako Rafa to prođe a pritom odere nekog od jačih igrača, i kladionice će mu dati mnogo veće izglede. Po trenutnoj formi, Rafa ne može pobediti: Simona, Bautistu Aguta, Garsia-Lopeza, Fonjinija, Verdaska, ... tj bilo kog šljakaša koji je u solidnoj formi.

neko

pre 8 godina

Postoje ljudi koji se profesionalno bave prognozama i u tome su dobri jer konstantno rastu. To su bukmejkeri i njihova prognoza je vrlo jasna...

milan

pre 8 godina

2017te da se povuce, 31 godina, sasvim korektno, ocekujem da ce Federer tad izjaviti kako ne razmislja o povlacenju:)
(anica, 21. maj 2015 15:55)

Što je neko, ovde, rekao, Federera će iznositi sa terena, kao što su Šešelja iznosili iz skupštine

olja

pre 8 godina

Glupost, godinama uzastopno (osim jednom) osvajao RG pa mora i ovaj put! Mislim da Congi nikako ne lezi Djokovic. On je valjda ocekivao, kad vec nije mogao da se nosi sa Federerom i Nadalom da ce moci lako sa DJokovicem, dok je DJokovic bio 3. odnosno 2. na listi ATP. Ali, desilo se suprotno od toga i otud ta frustriranost.

nadrealni realista

pre 8 godina

Najveca fora bi bila kad bi ga roger osvojio.Ne kazem da je to sigurno ali nije ni nemoguce.Mislim zbog toga sto ga niko ne smatra favoritom...

Rafael_29

pre 8 godina

Ma o cemu vi pricate ?pa ja citam danima i ne mogu vjerovati koje gluposti neki ljudi pisu..
Kao,nadal nece igrati na Chatrieru jer nije medju prva 4nositelja..
Ma stvarno mi nije jasno koji to sport vi pratite i sta se mijesate u nesto o cemu nemate pojma..
Rafael Nadal uvjetuje organizatorima na na kojem terenu igra ,i kad ce igrati..a igrat ce sve meceve na Chatrieru..na kraju krajeva ,i njima odgovara da igra na Chatrieru ..prestanite lupetat

nec

pre 8 godina

Pa niko nista negativno nije rekao o Djokovicu, vec se samo iz konteksta izvlace negativne stvari. Ako je Federer izjavio da Novak nije RN na sljaci, to je sasvim logicno, ipak je rec o najboljem na toj podlozi svih vremena, pa cak i ako je izjavio da Novak nije prvi favorit na RG, opet nista nije pogresno izjavio, jer 9 titula na strani RG ipak govori da sve uradjeno do RG pada u vodu, dok se ne osvoji isti. Pa makar to bio i kako je Fereder uradio protiv Soderlinga. Ja smatram da on to nikada ne bi uradio da nije bilo svedjanina te godine, ali ova i slicne izjave Federera, Conge i ostalih samo znace jednu stvar, -svi trebaju da se spuste na zemlju jer je RG ipak Nadalov teren. Znaju vec svi oni u svetu tenisa ko je Novak. A njegov posao je samo da to potvrdjuje od turnira do turnira. Mi smo tu samo da skidamo kapu i da se radujemo svakom novom uspehu. Analize ovih glupavih izjava ostavite za kasnije...

Matematika

pre 8 godina

Ja kad ne znam ko je favorit, ja pogledam sta kazu oni koji nam uzimaju pare godinama, decenijama , i koji procentualno retko grese - Bukmejkeri !
A drugari bukmejkeri kazu da je Novak duplo veci favorit nego bilo ko drugi.
Molim lepo.

don

pre 8 godina

Vidi ti ove kompleksase pa ne mozete coveku da izmenite misljenje,Nadal 9 puta osvajao RG i normalno je da je prvi favorit,to je isto sada kada bih ja rekao da Nole nece biti prvi favorit na AO.

Zvonimir

pre 8 godina

Evo info od jednog bivšeg tenisera koji je blizak sa ljudima iz španske federacije. Nadalovu formu diktira dosta lošije nego ranije psiho-fizičko stanje, posebno kolena koja ne mogu da trpe ista opterećenja kao pre. Nadalovi i španci kriju pravo stanje, ali je Rafa depresivan zbog toga. Za uspeh na travi i betonu će morati baš mnogo da rizikuje. Rafa i Toni su fanatično uporni ali i njima postaje jasno da je Rafina karijera u brzosilaznoj putanji. Računaju još na 1-2 RG trofeja i zemljane masterse tek toliko da se održi u Top10, od No.1 su odustali još pre nego je Toni izjavio da broj šampionskih nedelja nije važan, nego broj GS. Procenjuju da će se Rafa povući iz tenisa na kraju sezone 2017.

roger17

pre 8 godina

ma nije,ne lupetaj,kako si to smeo da izjavis,alo bre,nisi ti soderling,onaj starac mekinro i ostala ostrascena gerijatrija pa da smes da dajes prognoze,a da pritom"najveci sin srbije"nije glavni faforit,jao jao,crni conga,kako ces sada kad te zamrzi ovo malo navijaca"najveceg sina srbije",pa ko ce navijati za tebe,sad si oznacen kao veliki novakomrzac(izmisljena nova rec),kako dade takvu izjavu,joj joj joj...

dr

pre 8 godina

Conga,ti ces,na RG biti 14-i nosilac,Rafa 6-i!E jedino ako se ljudi sa RG,u sta sumnjam,GS je to,"ne smiluju" pa "favorita",zarad 9 titula, stave kao 5-og nosioca,sto bi bila nepravda za Nishikorija..
U tom slucaju,ako te zreb odredi u "favoritovu" polovinu,brzo ces ga videti sa druge strane mreze!To je taj tvoj strah,koji te sprecava da realno razmisljas..
Igracete na terenu 2,3 ili 5,na F.Satrijeu ne sigurno,gde,Rafa igra kao "lav"!
Na centralnom terenu igra krem,prva trojica!
Na 4 zadnja turnira na sljaci,"favorit" pukao...Ako su ti turniri "uvertira" za RG,Rafa bolje da i ne dolazi na RG...
Cak i ako uspe da se,nekom magijom,dokopa finala iz 2014-e i opet pobedi Noleta(sfera naucne fantastike),medjusobna bodovna razlika ostaje ista..
Iskreno,za mene si ti Conga veci favorit od RAFE za osvajanje RG!
A kad pogledas kladionice,mislim inostrane,koje vrlo retko ili nikada ne grese,nema Rafe medju prva 3!
Ako si i ti resio da "dometnes" koju grancicu na Rafinu lomacu,gurajuci ga na mesto "favorita",to je drugo..
A "lav" F.Satrije moze da gleda izdaleka i sa setom da razmislja o igri na njemu..Jedino ako,sto on ne zeli sgurno,u ranoj fazi ne naleti na prvu trojicu,u 16-ni ili 8-ni finala..
Dobro,sacekacemo zreb sutra..Svi se nesto tresu,samo ne onaj sto je prvi put doneo sina u Pariz,da mu je "blizu",sto ce mu,na zalost svih Vas,dati dodatnu snagu..
Znas o kome pricam...Znas,pametan si ti...

Aca Znalac

pre 8 godina

I ti si Conga iz Konga bio favorit jedno 2 ili tri puta na nekim turnirima, pa si nas razočarao brate mlogo. A sad je i Nadalito favorito, ali gledajući ga ove godine na šljaci u dva seta, pa nije mogao da izdrži, kako li će izdržati tri, četiri ili recimo 5 setova, to ni Toni ne zna, a mislim da se sve ovo što izjavljujete se kosi sa stvarnim stanjem. Znači Nole je glavni dečko u gradu i najverovatnije će glatko osvojiti ovaj RG 2015, a tebi Conga želim brz oporavak i povratak u prvih 10 igrača i malo se odmori i zezaj se na drugi način.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Favorit je, kako na ovom tako i na svim ostalim turnirima, najbolji ili prvi medju najboljima. To je, bez ikakve sumnje, Novak Djoković. Naravno, u sportu je sve moguće a oni koji su već otpisali Nadala, mislim da nisu, ako ništa drugo, fer. On je borac do kraja i sportista koga treba poštovati. Medjutim, ovde bih nekima srpskim kompleksašima i autošovinistima skrenuo pažnju da nije sramota navijati za svoje. To je običaj samo provincijalaca i seljačića koji smatraju da se time identifikuju sa Švajcarcima ili Špancima.

johnny

pre 8 godina

auuuu rođače nije mu titulu uzeo federer to ne može ni u najluđim snovima da se desi nadal ga je satirao u svakom gs meču posle prva dva vimbldona kad je još bio klinac

ta rodžerova titula sa rg nema tu težinu i nikad je neće imati zna i on sam to jer nikad nije bio ni blizu da dobije nadala na rg kao recimo novak poslednje dve-tri godine

Zigzag

pre 8 godina

Sto se neki osjecaju prozvanim kao da je netko njih uvrijedio ?kakve veze ima tko je koga prozvao za favorita,ionako favorit rijetko kad osvaja...

Пјер Де Кубертен

pre 8 godina

Е добро да си се и ти огласио. Ко је следећи. Кафељников, Бругера, Мустер...

G.O.A.T

pre 8 godina

Realno Nolo je favorit.Ima citavih 0 RG a Rafa 9.Zasto bi iko mislio da Rafa ima ikakve sanse sa Nolom kojeg je samleo samo 6x na tom istom terenu.I prosle godibe je igrao katasyrifa i Novak koji sada nista bolje ne igra je takodje bio izraziti favorit nego izgleda su svi jratkpg pamcenja od kad je konkurencija oslabila.Samo ss punite samopouzdanjem Nolovci,jedva vas cekam..
JEDVA VAS CEKAM.

Nkoja

pre 8 godina

Ma dosta vise ovih tenisera koji izjavljuju Nadal je favorit, Nadal je favorit... ko ih sta pita... vec su mi se smucili!!! DJOKOVIC JE FAVORIT i tacka!

Srbin je u evropi bio djentlmen

pre 8 godina

Kako su smesni ovi sto komentarisu "Nadala je tesko dobiti u 5 setova" Ako se dogodi duel Djokovic- Nadal to uopste nece ni biti 5 setova, vec 3:1 za Novaka, i taj jedan ce mu dati da se koliko toliko oslobodi pritiska i sacuva koncentraciju do kraja, prosta filozofija za vas. I u redu je navijati za Nadala iako si iz Srbije tu nista nije toliko strasno, ako ste ga pratili i pre nego sto je Novak usao u tu igru, al ovako, to samo pokazuje koliko smo zavidan narod, i kao velike inatlije svasta cemo izmisliti kako bi osporili neciji napor u ovom slucaju Novakov, da iz zemlje koja nema tenisku tradiciju imamo tako jednog igraca koji ispisuje SVETSKU isotriju.

KiSSeli

pre 8 godina

Ne shvatam zasto negativno na ovaj komentar Conge? Covek nije rekao nista lose u svom komentaru i sve je istina. Istina je da Rafa zadnjih godina ne igra bas sjajno pred Roland Garros i ipak ga pobedi na kraju. I istina je da je izgubio jednom u deset godina i kako da on nije favorit. A u istoriju se ne ide da te neko hvalisa levo i desno nego samo na jedan nacin, a to je da se osvoji taj turnir i da se skine Rafa sa prestola. Jedva cekam da krene turnir i nadam se da je Djole miran i ne cita gluposti po internetu i sve ce da bude uredu. A i ako ne osvoji pa sta...

Nebojsa

pre 8 godina

Najveca fora bi bila kad bi ga roger osvojio.Ne kazem da je to sigurno ali nije ni nemoguce.Mislim zbog toga sto ga niko ne smatra favoritom...
(nadrealni realista, 21. maj 2015 12:29)


Komentar ti je kao i nik nadrealan nerealan nema od toga ništa najsporiji grenslem tri seta minimum već posle prva tri četiri kola će mu snaga opasti a može da se desi da ga i neko izbaci primer ako mu zapadne Monfis koji ga je pomeo u zadnja dva susreta a ako bi se i nekim čudom dovukao do finala izgubio bi ga neka on traži šansu na Wimbldonu tamo možda i može nešto više na RG ne.

Pavle

pre 8 godina

za jes,@@@....cudi me da vam objavljuju komentare..posebno ovog jes...postajete isti kao i oni koje komentarisete tj. jos ste i gori!
Imate pravo navijati ZA bilo koga ali navijati PROTIV Novaka nije bas normalno...i onda kazu ,,pa ne igra reprezentacija sto bi navijali za njega..pitam se samo kako se resetuju kad igra Dejvis kup i Novak...da li i onda tajno prizeljkuju da izgubi ili ne! Nekima je Nole naneo mnogo bola a da toga nije ni svestan...Nole budi humaniji pa ponekad izgubi!

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Da mi je znati sta je ovim luzerima ??? Pa covek je devet puta osvajao Rolan Garos i jednom izgubio..Sta da nije to Novak mozda??Mislim odrastite vec jednom ! Iako Rafa nije ono sto je bio na sljaci on ce sigurno i dalje biti favorit bas zato sto je njegova uporiste i zato sto je i dalje kralj sljake na toj podlozi bez obzira na sve..Toliko!

Aleks

pre 8 godina

Ovaj drugoligas oduvek prica protiv Noleta,kao i obaj ljubomorni Federer. Malo pomalo Nole ide ka mestu najboljeg svih vremena. A conga izgleda ima druge razloge mrznju,valjda to sto je pacer

sasa jokic

pre 8 godina

Mislim da Novak nikada nije bio fizicki i mentalno spremniji, sto sa Rafom nije slucaj. 2013. Rafa je bio u top formi, osvojio sve moguce do RG a jedno pecanje na mrezi je Noleta kostalo pobede. Tako da je sada idealna rilika za prvu titulu u Parizu.
Rafa ce uciniti sve da podigne igru za RG, a imao je dovoljno vremena. Nije za kritiku ako neko njega i daje smatra favoritom. Ono sto koze da mu zasmeta je da ce eventualno odigrati neki mec na terenu broj dva, a tu nema prostora kao na Satrijeu.
Nadam se da Rafa i Nole nece biti u istom delu zreba, i da ce igrati finale. Noletu ce verovatno upasti Marej, sto ce biti dobra uvertira pred finale.

milan

pre 8 godina

Favorit je, kako na ovom tako i na svim ostalim turnirima, najbolji ili prvi medju najboljima. To je, bez ikakve sumnje, Novak Djoković. Naravno, u sportu je sve moguće a oni koji su već otpisali Nadala, mislim da nisu, ako ništa drugo, fer. On je borac do kraja i sportista koga treba poštovati. Medjutim, ovde bih nekima srpskim kompleksašima i autošovinistima skrenuo pažnju da nije sramota navijati za svoje. To je običaj samo provincijalaca i seljačića koji smatraju da se time identifikuju sa Švajcarcima ili Špancima.
(Mladen Mladenovic, 21. maj 2015 12:59)
Nadam se da si ostao živ, posle ovakvog lupetanja.

Nekoneki

pre 8 godina

Ljudi moji, manite se hejtovanja, svi mi znamo da će Nadal uvek biti smatran za favorita na Rolan Garosu, ipak je on DEVETOSTRUKI šampion na tom turniru, upisan je zlatnim slovima u istoriju najprljavije podloge. E sada, što pojedini novopečeni navijači Novaka Đokovića s time ne mogu da se pomire to je sad druga priča, ja lično ne verujem ni da Novak samog sebe smatra za najvećeg favorita jer je svestan da ukoliko se pojavi pravi Nadal niko od njih na turniru neće imati šanse. Sa druge strane, bolje je ovako, na ovaj način se stavlja dodatni pritisak na Nadala što povećava šansu da on ispadne čak i tokom prve nedelje. Setite se samo šta se desilo Novaku kada su svi pričali da će pobediti Nadala... Pukao je pod pritiskom. Hteli mi to da priznamo ili ne Rodžer i Rafael su i dalje za klasu ispred Novaka zbog broja Slemova.

Usput, bilo koji pravi ljubitelj ovog sporta će reći da je sadašnji Novak dve klase ispod Novaka koji je igrao u 2011. Tada se Novak oslanjao na svoje vinere, a ne na greške protivnika, sada se to malo okrenulo, Novak ne ide toliko na vinere već da iznudi grešku od protivnika, što će mu se kad-tad obiti o glavu u jednom stadijumu sezone. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

jes

pre 8 godina

Nikada ga nece osvojiti vas ljubimac, jer ste zlobni, mrzite ceo svet i iskompleksirani ste... zlobnici!!!
Osvoijice ili Nadal ili neko drugi, ne Novak za kojeg navijaju najgori ljudi na svetu!

max

pre 8 godina

Moram priznati da me RG od svih turnira, najmanje zanima.Igra se u prasini, bez reflektora, krova...ako nemate srece zbog kise, vetra ili mraka mozete igrati 2 meca u istom danu, tako da mnogo kockica treba da se slozi. Da je Novak bolje iskoristio sanse na US openu, bio bi dvocifren sa titulama i vec danas bio u rangu ove dvojice, po meni samo mu to fali...

Cx

pre 8 godina

I 2013 je bilo finale pre finala. Susreli su se u polufinalu samo zato što je Nadal bio lošije plasiran. I nije mu Federer uzeo taj jedan trofej vec Soderling i šteta je što baš on nije te godine uzeo RG. Nadam se da će i ove godine Nadal biti u Noletovoj polovini jer samo tako će ta titula biti kompletna. Idemo Nole!

Sir Oliver

pre 8 godina

Profesionalni teniser nije kompetentan da daje svoje misljenje??Da niste mozda vi veci strucnjaci?Pola vas verovatno nije potrcalo u zivotu,da ne pominjem neko ozbiljno bavljenje sportom...i vi sad sa visine pljujete po Conginom misljenju?misevi..

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 8 godina

Kada bi RG bio turnir kategorije 250, bez razmišljanja bih se kladio na Nadala, a kao drugi favorit, bio bi Federer, jer Novak bi se negde odmarao. Dakle, ovo je kao Holivud: "Toliko si dobar, koliko je bio dobar tvoj poslednji film, tj tvoja uloga u poslednjem filmu!" Videli smo Nadalove poslednje filmove, a o ulogama Conge... ne treba postavljati komentare. I kao što već rekoh, u zavisnosti ko za koga navija, prodajte kuće, stanove, imanja, automobile i traktore, pa u kladionice... Za dve dobre nedelje, videće se ko plače, a ko se raduje!

AleksandarRS

pre 8 godina

Sta mislite da li Nole sebe dozivljava favoritom? Pa naravno, da je odgovor pozitivan. Zasto lagati samog sebe. Od zadnjih x turnira 1000 I 2000 ja nisam uzeo samo onaj koji nisam igrao! Pametnom dosta!

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 8 godina

Kada bi RG bio turnir kategorije 250, bez razmišljanja bih se kladio na Nadala, a kao drugi favorit, bio bi Federer, jer Novak bi se negde odmarao. Dakle, ovo je kao Holivud: "Toliko si dobar, koliko je bio dobar tvoj poslednji film, tj tvoja uloga u poslednjem filmu!" Videli smo Nadalove poslednje filmove, a o ulogama Conge... ne treba postavljati komentare. I kao što već rekoh, u zavisnosti ko za koga navija, prodajte kuće, stanove, imanja, automobile i traktore, pa u kladionice... Za dve dobre nedelje, videće se ko plače, a ko se raduje!

Sir Oliver

pre 8 godina

Profesionalni teniser nije kompetentan da daje svoje misljenje??Da niste mozda vi veci strucnjaci?Pola vas verovatno nije potrcalo u zivotu,da ne pominjem neko ozbiljno bavljenje sportom...i vi sad sa visine pljujete po Conginom misljenju?misevi..

videcemo :)

pre 8 godina

Voleo bih da Nole pobedi Nadala u finalu, osim ako ih zreb ne spoji u cetvrt ili polufinalu, jer tako niko ne bi smeo da kaze da nije imao Nadala kao prepreku, iako ovaj nije u formi. Tako bi bilo najpostenije.
A jos da dodam, da smatram da je 2011 bila Novakova najbolja sezona, jer je tada stvarno dominirao na terenu, a niko ne moze da kaze da su drugi bili van forme. Sada dobija meceve, ali nije bas toliko dominantan. Fali pravi konkurent.
Videcemo sta ce biti....:)

Bane

pre 8 godina

Koje taj Djokovic koga nebeski narod spominje ???
Gde je bio dok su Nadal i Federer vladali tenisom 12 godina ukupno??
Nigde!!
Uvek je bio iza njih i tek posle je vaskrsno u 2011 godini..Toliko!

Sonja S.

pre 8 godina

Ovi sto pricaju negativno o Novaku ili Troickom,Tipsarevicu...Ivanovic,Jovanovic...
Pretpostavljam da su to neki zanimnjivi fudbalski da ne kazem nogometni navijaci!
Bez mnogo duhovitosti i intiligencije -al sta ces!

@@@

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic
Ovde bih nekim licemerima koje nikad nista nisu postigli u zivotu porucio da batale provincijalski mentalitet po kojem je dozvoljeno navijati samo za "njihovog". Taj lazni patriotizam dokazanih mrzitelja svega i svacega je tipican za neuspesne i iskompleksirane ljude koji se poistovecuju sa tudjim uspesima i svoje jadne zivote pokusavaju da sebi predstave kao uspesne jer je eto neko ko je rodjen gde i oni u necemu uspeo. Jadnici, licemeri kojima smeta ako neko navija za Spanca, Svajcarca ili Nemca, a ne smeta im to sto su oni prodali svoju drzavu za nemacke i svajcarske pare.

strucnjaci

pre 8 godina

Po kom kriterijumu se citira ovaj teniser,sta je on to napravio u dosadasnjoj svojoj karijeri da bi njegovo misljenje smatrao iko relevantnim.Da poteramo onda svatovski ko sta misli...
(poznavalac, 21. maj 2015 10:20)

Ma bitno je da si ti relevantniji od njega, kao i svi ovi ostali koji komentarisu "Ma Conga nema pojma, a mi sve znamo..." :)

fedex

pre 8 godina

jaooo koliko su naporni i ovi bivsi i ovi sadasnji teniseri,svaki dan neka izjava ko je favorit nadal i djokovic,dobro vas je,pokazat ce se na terenu ko je favorit..

nije ja , ja je.

pre 8 godina

Ljubomora je sasvim normalno osećanje, pa i za Congu.
Nekima u glavi fali normalan broj kockica, neki imaju samo licnu.
Ja recimo mislim da je Conga favorit.
Da li mi fale kockice ili imam licnu procenite sami.

ludilo

pre 8 godina

Zasto napadate ljude (Conga, Federer, Mats Vilander...) samo zato sto prognoziraju drugacije od vas? Ne smeju to da rade, nemaju pravo na to?

Bjorn Borg

pre 8 godina

Namestanje zreba?Pa Novak je prosle godine bio u polovini sa Raonicem,Gulbisom i Rodzerom.To nije bilo namestanje?A 2013?A 2012?To nije bilo namestanje iako je svaki put Novak imao najlaksi zreb.Ko glea na livestream zreb zna da je to kompjuterska obrada gde se vrsi raspodela igraca po kosturima.Ako iko uopste i moze da umesa prste u zreb to je Nokica jer ga ovih godina zreb idd samo tako.

jes

pre 8 godina

@NikeBabolatRG
Ma nemoj. Ako tako bude onda je namesteno za Djokovica.
On je veca musterija Nadalu na RG od bilo koga. Uzeo mu 4 seta u 6 meceva. Prava musterija, slab i nedostojan osvajanja RG.

@@@

pre 8 godina

@Nebojsa
Komentar ti je glup, to tvoje odredjivanje favorita na osnovu glupih prcena o tome ko ce i kada potrositi snagu je svojstveno samo domacim penzionerima i zakrzljalim klincima koji ni na casovima fizickog vaspitanja ne znaju da se snadju, a kamoli da se ozbiljnije bave nekim sportom.
Sanse zgoljavog tenisera kojem se ruke tresu posle 2 seta naporne igre istog onog koji se bori da dodje do daha takodje posle 2 teska seta, na najsporijoj podlozi su ravne nuli. Dokaz za to su i novakovi dosadasnji "uspesi" na RG. A tebi bi pametnije bilo da sam pocnes da se bavis nekim sportom umesto sto saljes nebulozne komentare kojima se bilo ko se ikada bavio nekim sportom moze samo nasmejati.

Svete

pre 8 godina

IZ kog je bunara sad pa ovaj iskocio ??? Mada voleo bih da se sto vise njih jave i da kazu kako je Nadal favorit na RG, sto i jeste, posto tu ima najvise pobeda, najvise uspeha na toj podlozi, najvise trofeja i zato sto se za ovaj RG sprema jos od zavrsetka proslogodisnjeg RG !!!

budva

pre 8 godina

@Bane
Molim Vas da objavite prvi deo odgovora g-sin Banetu, a on je glasio: Ko je Novak zna ceo svet. A ko si ti znamo svi koji pročitamo tvoj komentar. U buduće:sina ira et studio g-sin Bane.

milan

pre 8 godina

Znate čega se je bojim? Nadal ostaje bez pobede, daj Bože, ali se bojim da turnir osvaja neko treći a ne naš Nole.@@@ a ko je taj treci , osim Nishikorija ja ne vidim ko je uopste blizu

Pavle

pre 8 godina

Nadal je favorit posle osvojenih 9 GS titula,tacno i ispravno....ali, kad tad ce se niz prekinuti,ove godine osvaja ga neko sasvim treci...ni Nadal ni Nole....ja to iz poverljivih izvora!

roger17

pre 8 godina

ma nije,ne lupetaj,kako si to smeo da izjavis,alo bre,nisi ti soderling,onaj starac mekinro i ostala ostrascena gerijatrija pa da smes da dajes prognoze,a da pritom"najveci sin srbije"nije glavni faforit,jao jao,crni conga,kako ces sada kad te zamrzi ovo malo navijaca"najveceg sina srbije",pa ko ce navijati za tebe,sad si oznacen kao veliki novakomrzac(izmisljena nova rec),kako dade takvu izjavu,joj joj joj...

iVamos Kingo

pre 8 godina

Ovako,da bude jasno svima jesam iz Srbije,postujem Djokovica i sve sto je uradio ali navijam za Rafu odavno jos prije nego sto je iko i znao za Novaka i to se ne moze promijeniti. Nole jeste postao sazreo i kompletan igrac otkad je stvorio porodicu o otkad igra pod Bekerom, ali Rafu nikad znaci nikad ne treba potcenjivati! Covek koji je uradio nesto sto niko nije ni priblizno,mislim na tih 9 trofeja GS ce dati sve od sebe.

jes

pre 8 godina

Nikada ga nece osvojiti vas ljubimac, jer ste zlobni, mrzite ceo svet i iskompleksirani ste... zlobnici!!!
Osvoijice ili Nadal ili neko drugi, ne Novak za kojeg navijaju najgori ljudi na svetu!

G.O.A.T

pre 8 godina

Realno Nolo je favorit.Ima citavih 0 RG a Rafa 9.Zasto bi iko mislio da Rafa ima ikakve sanse sa Nolom kojeg je samleo samo 6x na tom istom terenu.I prosle godibe je igrao katasyrifa i Novak koji sada nista bolje ne igra je takodje bio izraziti favorit nego izgleda su svi jratkpg pamcenja od kad je konkurencija oslabila.Samo ss punite samopouzdanjem Nolovci,jedva vas cekam..
JEDVA VAS CEKAM.

Bane

pre 8 godina

Koje taj Djokovic koga nebeski narod spominje ???
Gde je bio dok su Nadal i Federer vladali tenisom 12 godina ukupno??
Nigde!!
Uvek je bio iza njih i tek posle je vaskrsno u 2011 godini..Toliko!

LjutaKrajina

pre 8 godina

Hocemo Nafaela Radala u cetvrtini finala protiv Djovaka Nokovica,a onda finale Djovak-Fedzer Roderer. A Mandi Endej u polufinalu,naravno.

Nekoneki

pre 8 godina

Ljudi moji, manite se hejtovanja, svi mi znamo da će Nadal uvek biti smatran za favorita na Rolan Garosu, ipak je on DEVETOSTRUKI šampion na tom turniru, upisan je zlatnim slovima u istoriju najprljavije podloge. E sada, što pojedini novopečeni navijači Novaka Đokovića s time ne mogu da se pomire to je sad druga priča, ja lično ne verujem ni da Novak samog sebe smatra za najvećeg favorita jer je svestan da ukoliko se pojavi pravi Nadal niko od njih na turniru neće imati šanse. Sa druge strane, bolje je ovako, na ovaj način se stavlja dodatni pritisak na Nadala što povećava šansu da on ispadne čak i tokom prve nedelje. Setite se samo šta se desilo Novaku kada su svi pričali da će pobediti Nadala... Pukao je pod pritiskom. Hteli mi to da priznamo ili ne Rodžer i Rafael su i dalje za klasu ispred Novaka zbog broja Slemova.

Usput, bilo koji pravi ljubitelj ovog sporta će reći da je sadašnji Novak dve klase ispod Novaka koji je igrao u 2011. Tada se Novak oslanjao na svoje vinere, a ne na greške protivnika, sada se to malo okrenulo, Novak ne ide toliko na vinere već da iznudi grešku od protivnika, što će mu se kad-tad obiti o glavu u jednom stadijumu sezone. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Trol

pre 8 godina

Ma po cemu je RN jedan od favorita?
Zbog stare slave? Jel vi pratite tenis?
Pa u sportu je forma najbitnija, Nadal se raspada, ispasce u trecem kolu...
S obzirom da se igra na 3 seta Nole ce se prosetati, zapamtite to.

Gosn covek

pre 8 godina

Zanimljivo. Conga nikada nije držao reket u rukama i sigurno je da nije kompetantan za iznošenje ovakve prognoze. Ali zato baba Ristana, koja skida ikonu Sv Đorđa i kači sliku Noloa na traktoru ima puno pravo.

nadrealni realista

pre 8 godina

Najveca fora bi bila kad bi ga roger osvojio.Ne kazem da je to sigurno ali nije ni nemoguce.Mislim zbog toga sto ga niko ne smatra favoritom...

Bjorn Borg

pre 8 godina

Namestanje zreba?Pa Novak je prosle godine bio u polovini sa Raonicem,Gulbisom i Rodzerom.To nije bilo namestanje?A 2013?A 2012?To nije bilo namestanje iako je svaki put Novak imao najlaksi zreb.Ko glea na livestream zreb zna da je to kompjuterska obrada gde se vrsi raspodela igraca po kosturima.Ako iko uopste i moze da umesa prste u zreb to je Nokica jer ga ovih godina zreb idd samo tako.

poznavalac

pre 8 godina

Po kom kriterijumu se citira ovaj teniser,sta je on to napravio u dosadasnjoj svojoj karijeri da bi njegovo misljenje smatrao iko relevantnim.Da poteramo onda svatovski ko sta misli...

jes

pre 8 godina

@NikeBabolatRG
Ma nemoj. Ako tako bude onda je namesteno za Djokovica.
On je veca musterija Nadalu na RG od bilo koga. Uzeo mu 4 seta u 6 meceva. Prava musterija, slab i nedostojan osvajanja RG.

@@@

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic
Ovde bih nekim licemerima koje nikad nista nisu postigli u zivotu porucio da batale provincijalski mentalitet po kojem je dozvoljeno navijati samo za "njihovog". Taj lazni patriotizam dokazanih mrzitelja svega i svacega je tipican za neuspesne i iskompleksirane ljude koji se poistovecuju sa tudjim uspesima i svoje jadne zivote pokusavaju da sebi predstave kao uspesne jer je eto neko ko je rodjen gde i oni u necemu uspeo. Jadnici, licemeri kojima smeta ako neko navija za Spanca, Svajcarca ili Nemca, a ne smeta im to sto su oni prodali svoju drzavu za nemacke i svajcarske pare.

@@@

pre 8 godina

@Nebojsa
Komentar ti je glup, to tvoje odredjivanje favorita na osnovu glupih prcena o tome ko ce i kada potrositi snagu je svojstveno samo domacim penzionerima i zakrzljalim klincima koji ni na casovima fizickog vaspitanja ne znaju da se snadju, a kamoli da se ozbiljnije bave nekim sportom.
Sanse zgoljavog tenisera kojem se ruke tresu posle 2 seta naporne igre istog onog koji se bori da dodje do daha takodje posle 2 teska seta, na najsporijoj podlozi su ravne nuli. Dokaz za to su i novakovi dosadasnji "uspesi" na RG. A tebi bi pametnije bilo da sam pocnes da se bavis nekim sportom umesto sto saljes nebulozne komentare kojima se bilo ko se ikada bavio nekim sportom moze samo nasmejati.

neutralni posmatrac

pre 8 godina

U kakvoj god formi bio, RG je Nadalov turnir i tu je uvek favorit. On i novak dele šansu da uzmu titulu, sve ostalo bi bilo iznenađenje

Alvaro Recoba

pre 8 godina

Mnogo bih voleo da Nole ide i na Federera, Tsongu pa Nadala, i da ih pocisti sve, pa da vidimo ko je favorit ! Nole ZGAZI IH SVE !!!

milan

pre 8 godina

Znate čega se je bojim? Nadal ostaje bez pobede, daj Bože, ali se bojim da turnir osvaja neko treći a ne naš Nole.@@@ a ko je taj treci , osim Nishikorija ja ne vidim ko je uopste blizu

Rafael_29

pre 8 godina

Ma o cemu vi pricate ?pa ja citam danima i ne mogu vjerovati koje gluposti neki ljudi pisu..
Kao,nadal nece igrati na Chatrieru jer nije medju prva 4nositelja..
Ma stvarno mi nije jasno koji to sport vi pratite i sta se mijesate u nesto o cemu nemate pojma..
Rafael Nadal uvjetuje organizatorima na na kojem terenu igra ,i kad ce igrati..a igrat ce sve meceve na Chatrieru..na kraju krajeva ,i njima odgovara da igra na Chatrieru ..prestanite lupetat

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Da mi je znati sta je ovim luzerima ??? Pa covek je devet puta osvajao Rolan Garos i jednom izgubio..Sta da nije to Novak mozda??Mislim odrastite vec jednom ! Iako Rafa nije ono sto je bio na sljaci on ce sigurno i dalje biti favorit bas zato sto je njegova uporiste i zato sto je i dalje kralj sljake na toj podlozi bez obzira na sve..Toliko!

milan

pre 8 godina

Favorit je, kako na ovom tako i na svim ostalim turnirima, najbolji ili prvi medju najboljima. To je, bez ikakve sumnje, Novak Djoković. Naravno, u sportu je sve moguće a oni koji su već otpisali Nadala, mislim da nisu, ako ništa drugo, fer. On je borac do kraja i sportista koga treba poštovati. Medjutim, ovde bih nekima srpskim kompleksašima i autošovinistima skrenuo pažnju da nije sramota navijati za svoje. To je običaj samo provincijalaca i seljačića koji smatraju da se time identifikuju sa Švajcarcima ili Špancima.
(Mladen Mladenovic, 21. maj 2015 12:59)
Nadam se da si ostao živ, posle ovakvog lupetanja.

NikeBabolatRG

pre 8 godina

Gledajte samo kako će žreb sutra biti namešten. Ne dozvoljava se kao bolje rangiranje Nadala u odnosu na ATP No.7, ali će mu zato protivnici do četvrtfinala biti smešni, a onda će mu u četvrtfinalu namestiti Federera (koji ima snage za 5 setova samo na Vimbldonu) njegovu redovnu mušteriju na šljaci, u polufinalu mučenog Berdiha/Ferera koji će do 6.kola biti iscrpljeni. A u Novakovoj polovini će zato obavezno smestiti sve koji su odlični na šljaci ili su u formi, Mareja, Nišikorija, Vavrinku, Raonića, Almagra, Fonjinija. Cilj je da Novaka izmore do finala mnogo više od Nadala, i da čak i ako Nadalu ode titula ne izgubi više od 800 poena.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Favorit je, kako na ovom tako i na svim ostalim turnirima, najbolji ili prvi medju najboljima. To je, bez ikakve sumnje, Novak Djoković. Naravno, u sportu je sve moguće a oni koji su već otpisali Nadala, mislim da nisu, ako ništa drugo, fer. On je borac do kraja i sportista koga treba poštovati. Medjutim, ovde bih nekima srpskim kompleksašima i autošovinistima skrenuo pažnju da nije sramota navijati za svoje. To je običaj samo provincijalaca i seljačića koji smatraju da se time identifikuju sa Švajcarcima ili Špancima.

Beobrad

pre 8 godina

Jasno je da na RG, Nadala ne treba nikada otpisati, ali jos je jasnije da je vreme da Novak Djokovic materijalizuje svoju formu, igracki zenit, zrelost koju je stekao!
I mislim da mu se mora vratiti za neke poraze, narocito 1/2 s' Nadalom iz 2013.(cuveni nec)!
Nadal ce bolje odigrati RG nego sto je do sada igrao na sljaci, ali to nece biti dovoljno za titulu!
Nek bude i vrucina, i pet setova, i sta god, ove godine Novak ce sve to prebroditi, resen je, i zasluzio je Roland Garros!
Vec ga je i trebao imati, a ove godine ce se sve ispraviti i doci na pravo-zasluzeno mesto!
Babolat, spinovi, vrucina, sirina Satrijea, sta god, nista Nadalu nece pomoci, jer jasno je odavno da on ne moze pratiti Novaka kad ovaj odigra "svoj tenis", a odigrace!

dumi kladovo

pre 8 godina

U pravu si,....Ali u susretu sa tobom ili tebi slicnim. Naravno da maniri velikih koje ti nemas a trebalo da ih imas. Postovanje prema Velicnini i na delu pokazano. Nole to sve ima ali Gosp.Congic moras sebe da ispravis ili da cutis jer je cutanje zlato....

Nebojsa

pre 8 godina

Realno Nolo je favorit.Ima citavih 0 RG a Rafa 9.Zasto bi iko mislio da Rafa ima ikakve sanse sa Nolom kojeg je samleo samo 6x na tom istom terenu.I prosle godibe je igrao katasyrifa i Novak koji sada nista bolje ne igra je takodje bio izraziti favorit nego izgleda su svi jratkpg pamcenja od kad je konkurencija oslabila.Samo ss punite samopouzdanjem Nolovci,jedva vas cekam..
JEDVA VAS CEKAM.
(G.O.A.T, 21. maj 2015 12:10)


Zagrcnuo si se zlobom otuda ovolike greške i besmislice
i naravno grdno se varaš ako stvarno veruješ da Novak ne igra ništa bolje nego prošle sezone.

mm

pre 8 godina

rece jedan od psihicki najnestabilnijih igraca/sportista na svetu.
dobro,istina je da nadala treba tako tretirati jer 9 titula od zadnjih 10 turnira tera na to.
ipak,neverovatno je da strucnjaci,stariji igraci 99% njih je ubedjeno da je ovo kraj nadalove vladavine zbog njegove forme i novakove,a fedja,conga i ostali ne mogu da se pomire da je novak trenutno najbolji. vidi se nepodnosljivost prema noletu!!! za mene su to jadnici,a gotivim kao igrace i congu i posebno feda!!! pogledajte soderlinga,bez ozlojedjenosti,sto bi rekao sojic,smatra novaka favoritom.

Svete

pre 8 godina

IZ kog je bunara sad pa ovaj iskocio ??? Mada voleo bih da se sto vise njih jave i da kazu kako je Nadal favorit na RG, sto i jeste, posto tu ima najvise pobeda, najvise uspeha na toj podlozi, najvise trofeja i zato sto se za ovaj RG sprema jos od zavrsetka proslogodisnjeg RG !!!

stramen

pre 8 godina

federer je i sa 33 godine opasan i jedan od favorita na wimbldonu tj u ubrzanim uslovima igre, sta tek reci za nadala koji ima ,,samo'' 27-28 godina, mislim da ce bar jos jedno 3-4 godine biti favorit na RG ... igra se u 3 SETA 2 nedelje , samo oni igraci sa snagom i kondicijom mogu ti da izguraju, teren je dosta duzi tako da moze da hvata spinove iz daljine narocito na riternu ...jako sunce, velika vlaznost koja je pogubna na djokoviceva pluca(kao prosle godine) , vjetar koji vise odgovara nadalu - sve su to uslovi koji su pocetkom juna vrlo moguci u parizu i koji mogu da odluce stvari, tako da ne zurimoo sa prognozama ...

Zoran

pre 8 godina

Sve ove prognoze će imati smisla tek u drugoj nedelji RG, posle 3-4 meča. Ako Rafa to prođe a pritom odere nekog od jačih igrača, i kladionice će mu dati mnogo veće izglede. Po trenutnoj formi, Rafa ne može pobediti: Simona, Bautistu Aguta, Garsia-Lopeza, Fonjinija, Verdaska, ... tj bilo kog šljakaša koji je u solidnoj formi.

Aca Znalac

pre 8 godina

I ti si Conga iz Konga bio favorit jedno 2 ili tri puta na nekim turnirima, pa si nas razočarao brate mlogo. A sad je i Nadalito favorito, ali gledajući ga ove godine na šljaci u dva seta, pa nije mogao da izdrži, kako li će izdržati tri, četiri ili recimo 5 setova, to ni Toni ne zna, a mislim da se sve ovo što izjavljujete se kosi sa stvarnim stanjem. Znači Nole je glavni dečko u gradu i najverovatnije će glatko osvojiti ovaj RG 2015, a tebi Conga želim brz oporavak i povratak u prvih 10 igrača i malo se odmori i zezaj se na drugi način.

Sima

pre 8 godina

Zao mi je, ali mislim da ce Nadala pocistiti neko iz B-lige dosta pre finala, a ovo je samo "udaranje kontre" Djokovicu. Ne mora Dzoker da osvoji ovaj turnir - mada bi po svim kosmickim zakonima trebao - ali bih voleo, ako bi bilo prilike, da pomete Nadala (ili ko vec bude zasmetao u finalu) kao pocetnika, da vise nikad ne pomisli da se "kaci"... Red bi bio...

anica

pre 8 godina

Ovaj je najgore nadrljao od Novaka, nije ni cudo sto ovo kaze, mislim da mu je Novak ubio zelju za tenisom...znamo mi da je Rafa favorit iz senke, ali Nole je na suncu...

Zvonimir

pre 8 godina

Evo info od jednog bivšeg tenisera koji je blizak sa ljudima iz španske federacije. Nadalovu formu diktira dosta lošije nego ranije psiho-fizičko stanje, posebno kolena koja ne mogu da trpe ista opterećenja kao pre. Nadalovi i španci kriju pravo stanje, ali je Rafa depresivan zbog toga. Za uspeh na travi i betonu će morati baš mnogo da rizikuje. Rafa i Toni su fanatično uporni ali i njima postaje jasno da je Rafina karijera u brzosilaznoj putanji. Računaju još na 1-2 RG trofeja i zemljane masterse tek toliko da se održi u Top10, od No.1 su odustali još pre nego je Toni izjavio da broj šampionskih nedelja nije važan, nego broj GS. Procenjuju da će se Rafa povući iz tenisa na kraju sezone 2017.

Prilika

pre 8 godina

Iako je Nadal osvajao 9 puta, u ovom trenutku nema većeg favorita od Novaka, za sad mu niko nije dorastao, verujem da će tako biti i cele godine, Novak će biti favorit na kojem god turniru bude igrao.

Conga polu-smeker

pre 8 godina

Pa neka je. Manje pritiska na Novaka. Jedino dobro od favorizovanje Novaka je to sto njegovi "hejteri" nemaju sta da rade pa se umesto bacanja hejta bave hortikulturom.

dr

pre 8 godina

Conga,ti ces,na RG biti 14-i nosilac,Rafa 6-i!E jedino ako se ljudi sa RG,u sta sumnjam,GS je to,"ne smiluju" pa "favorita",zarad 9 titula, stave kao 5-og nosioca,sto bi bila nepravda za Nishikorija..
U tom slucaju,ako te zreb odredi u "favoritovu" polovinu,brzo ces ga videti sa druge strane mreze!To je taj tvoj strah,koji te sprecava da realno razmisljas..
Igracete na terenu 2,3 ili 5,na F.Satrijeu ne sigurno,gde,Rafa igra kao "lav"!
Na centralnom terenu igra krem,prva trojica!
Na 4 zadnja turnira na sljaci,"favorit" pukao...Ako su ti turniri "uvertira" za RG,Rafa bolje da i ne dolazi na RG...
Cak i ako uspe da se,nekom magijom,dokopa finala iz 2014-e i opet pobedi Noleta(sfera naucne fantastike),medjusobna bodovna razlika ostaje ista..
Iskreno,za mene si ti Conga veci favorit od RAFE za osvajanje RG!
A kad pogledas kladionice,mislim inostrane,koje vrlo retko ili nikada ne grese,nema Rafe medju prva 3!
Ako si i ti resio da "dometnes" koju grancicu na Rafinu lomacu,gurajuci ga na mesto "favorita",to je drugo..
A "lav" F.Satrije moze da gleda izdaleka i sa setom da razmislja o igri na njemu..Jedino ako,sto on ne zeli sgurno,u ranoj fazi ne naleti na prvu trojicu,u 16-ni ili 8-ni finala..
Dobro,sacekacemo zreb sutra..Svi se nesto tresu,samo ne onaj sto je prvi put doneo sina u Pariz,da mu je "blizu",sto ce mu,na zalost svih Vas,dati dodatnu snagu..
Znas o kome pricam...Znas,pametan si ti...

nije ja , ja je.

pre 8 godina

Ljubomora je sasvim normalno osećanje, pa i za Congu.
Nekima u glavi fali normalan broj kockica, neki imaju samo licnu.
Ja recimo mislim da je Conga favorit.
Da li mi fale kockice ili imam licnu procenite sami.

majk

pre 8 godina

Nije Nadalu Federer uzeo titulu vec Soderlingu a Soderling je sprecio Rafu da istu osvoji. Inace naravno da je favorit Rafa pa 2011 ga je Nole dobio lagano u Rimu i Madridu pa znamo kakp se RG zavrsio i ko je podigao pehar, ove godine vise nego ikad Nole je blizu da kompletira GS ali opet Nadal je favorit jer igra na podlozi koja je za njega stvorena.

Joca 011

pre 8 godina

Svi ozbiljni komentatori (a naročito kladionice) uzimaju u obzir trenutnu formu, a tradiciju jedva da uvažavaju. A Conga, Fed, juče onaj dubl igrač, Vilander i slični, pričaju kako im nalažu sponzori. Ko plati, kupio je pravo i da klati. Nikakav realizam, a naročito pesimizam, za sponzore nije prihvatljiv. Otuda nas neke izjave zasmejavaju.
.

Aleks

pre 8 godina

Ovaj drugoligas oduvek prica protiv Noleta,kao i obaj ljubomorni Federer. Malo pomalo Nole ide ka mestu najboljeg svih vremena. A conga izgleda ima druge razloge mrznju,valjda to sto je pacer

Nkoja

pre 8 godina

Ma dosta vise ovih tenisera koji izjavljuju Nadal je favorit, Nadal je favorit... ko ih sta pita... vec su mi se smucili!!! DJOKOVIC JE FAVORIT i tacka!

gundra_swe

pre 8 godina

Ovako,da bude jasno svima jesam iz Srbije,postujem Djokovica i sve sto je uradio ali navijam za Rafu odavno jos prije nego sto je iko i znao za Novaka i to se ne moze promijeniti. Nole jeste postao sazreo i kompletan igrac otkad je stvorio porodicu o otkad igra pod Bekerom, ali Rafu nikad znaci nikad ne treba potcenjivati! Covek koji je uradio nesto sto niko nije ni priblizno,mislim na tih 9 trofeja GS ce dati sve od sebe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (iVamos Kingo, 21. maj 2015 09:41)

Ne bih rekao da si iz Srbihe druze moj. Ne znam zasto, ali ova ijekavica je malo zbunjujuca, da ne kazem sumnjiva :) Ziv ti meni bio

milan

pre 8 godina

2017te da se povuce, 31 godina, sasvim korektno, ocekujem da ce Federer tad izjaviti kako ne razmislja o povlacenju:)
(anica, 21. maj 2015 15:55)

Što je neko, ovde, rekao, Federera će iznositi sa terena, kao što su Šešelja iznosili iz skupštine

don

pre 8 godina

Vidi ti ove kompleksase pa ne mozete coveku da izmenite misljenje,Nadal 9 puta osvajao RG i normalno je da je prvi favorit,to je isto sada kada bih ja rekao da Nole nece biti prvi favorit na AO.

KAO XXXL

pre 8 godina

Neosporno je da je R.Nadal jedan od favorita zbog svega što je učinio na R.Garosu ali zbog forme i ATP renkinga nije i najveći favorit !
Prethodni uspesi se uzimaju u obzir pri odredjivanju favorita ali nisu značajniji od forme tenisera u zadnjih 5-6 meseci!
Ne treba zanemariti ni kvote koje odredjuju najpoznatije svetske kladionice Wiliam Hil,... jer njihovi procenitelji uzimaju sve u obzir i
trude se da realno procene jer inače gube novac.
Prema svemu (osim istorije R.Garosa i R.N) Novak Djoković je NAJVEĆI FAVORIT za trofej a da li će ga i osvojiti to ćemo videti!
Želim mu od sveg srca da u tome konačno i uspe jer je to već i zaslužio!

Sir Oliver

pre 8 godina

Profesionalni teniser nije kompetentan da daje svoje misljenje??Da niste mozda vi veci strucnjaci?Pola vas verovatno nije potrcalo u zivotu,da ne pominjem neko ozbiljno bavljenje sportom...i vi sad sa visine pljujete po Conginom misljenju?misevi..

videcemo :)

pre 8 godina

Voleo bih da Nole pobedi Nadala u finalu, osim ako ih zreb ne spoji u cetvrt ili polufinalu, jer tako niko ne bi smeo da kaze da nije imao Nadala kao prepreku, iako ovaj nije u formi. Tako bi bilo najpostenije.
A jos da dodam, da smatram da je 2011 bila Novakova najbolja sezona, jer je tada stvarno dominirao na terenu, a niko ne moze da kaze da su drugi bili van forme. Sada dobija meceve, ali nije bas toliko dominantan. Fali pravi konkurent.
Videcemo sta ce biti....:)

Srbin je u evropi bio djentlmen

pre 8 godina

Kako su smesni ovi sto komentarisu "Nadala je tesko dobiti u 5 setova" Ako se dogodi duel Djokovic- Nadal to uopste nece ni biti 5 setova, vec 3:1 za Novaka, i taj jedan ce mu dati da se koliko toliko oslobodi pritiska i sacuva koncentraciju do kraja, prosta filozofija za vas. I u redu je navijati za Nadala iako si iz Srbije tu nista nije toliko strasno, ako ste ga pratili i pre nego sto je Novak usao u tu igru, al ovako, to samo pokazuje koliko smo zavidan narod, i kao velike inatlije svasta cemo izmisliti kako bi osporili neciji napor u ovom slucaju Novakov, da iz zemlje koja nema tenisku tradiciju imamo tako jednog igraca koji ispisuje SVETSKU isotriju.

Stanija A.

pre 8 godina

"[...] jesam iz Srbije, postujem Djokovica i sve sto je uradio ali navijam za Rafu odavno jos prije nego sto je iko i znao za Novaka [...] promijeniti [...] ne treba potcenjivati! Covek [...]" (iVamos Kingo, 21. maj 2015 09:41)

Drage komsije, koje se predstavljate ovde da ste "iz Srbije" a mesate jekavicu i ijekavicu (ko koristi rec "prije" trebalo bi da koristi i "potcJenjivati" i "covJek", zar ne?): zavist je cudo. Ljubomora je bolest duse. Tesko se leci a donosui velku patnju, hoce kosa da pocne da opada od nje.

Pavle

pre 8 godina

za jes,@@@....cudi me da vam objavljuju komentare..posebno ovog jes...postajete isti kao i oni koje komentarisete tj. jos ste i gori!
Imate pravo navijati ZA bilo koga ali navijati PROTIV Novaka nije bas normalno...i onda kazu ,,pa ne igra reprezentacija sto bi navijali za njega..pitam se samo kako se resetuju kad igra Dejvis kup i Novak...da li i onda tajno prizeljkuju da izgubi ili ne! Nekima je Nole naneo mnogo bola a da toga nije ni svestan...Nole budi humaniji pa ponekad izgubi!

gundra_swe

pre 8 godina

"Bice zestoka borbe njih dvojice za titulu"

Ok, sad znamo ko se predao i pre nego sto je pocelo. Ne kockam se, ali ne preporucujem da se stavi lova da ce Tsonga pobediti.

milos

pre 8 godina

"Za deset godina titulu mu je samo jednom uzeo Rozdzer Federer"
nije mu uzeo rodzer nego soderling jer bi on federera opet razbio u finalu a da je favorit za ovaj garos ne bi bila kvota na kladionicama skoro tri puta veca u odnosu na Novaka!

Sir Oliver

pre 8 godina

Profesionalni teniser nije kompetentan da daje svoje misljenje??Da niste mozda vi veci strucnjaci?Pola vas verovatno nije potrcalo u zivotu,da ne pominjem neko ozbiljno bavljenje sportom...i vi sad sa visine pljujete po Conginom misljenju?misevi..

fedex

pre 8 godina

jaooo koliko su naporni i ovi bivsi i ovi sadasnji teniseri,svaki dan neka izjava ko je favorit nadal i djokovic,dobro vas je,pokazat ce se na terenu ko je favorit..

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 8 godina

Kada bi RG bio turnir kategorije 250, bez razmišljanja bih se kladio na Nadala, a kao drugi favorit, bio bi Federer, jer Novak bi se negde odmarao. Dakle, ovo je kao Holivud: "Toliko si dobar, koliko je bio dobar tvoj poslednji film, tj tvoja uloga u poslednjem filmu!" Videli smo Nadalove poslednje filmove, a o ulogama Conge... ne treba postavljati komentare. I kao što već rekoh, u zavisnosti ko za koga navija, prodajte kuće, stanove, imanja, automobile i traktore, pa u kladionice... Za dve dobre nedelje, videće se ko plače, a ko se raduje!

kurajber

pre 8 godina

Ja ocekujem da svi ovi koji smatraju da je Nadal favorit na RG da uplate na kladionicama jednu vecu svotu i tako dokazu da ono sto govore tako i misle. Kakav je odnos u kladionicama na Noleta se i ne isplati tipovati tako da ajmo nadalovci vamos tamos u kladionicu.

olja

pre 8 godina

Glupost, godinama uzastopno (osim jednom) osvajao RG pa mora i ovaj put! Mislim da Congi nikako ne lezi Djokovic. On je valjda ocekivao, kad vec nije mogao da se nosi sa Federerom i Nadalom da ce moci lako sa DJokovicem, dok je DJokovic bio 3. odnosno 2. na listi ATP. Ali, desilo se suprotno od toga i otud ta frustriranost.

Buba

pre 8 godina

A evo ga i Jumko,piše danima jedno te isto.Očajan i bezidejan.
I nije da on navija za Rodju i Nadala,on samo MRZI Djokovica.
E to je već patološko stanje stvari.

Пјер Де Кубертен

pre 8 godina

Е добро да си се и ти огласио. Ко је следећи. Кафељников, Бругера, Мустер...

zile

pre 8 godina

Bice uzasno tesko dobiti Nadala u 3 seta.Pakleno tesko!Mislim da Nole nikad vecu sansu nije imao nego sad!Uz Bekera to je to...Nadamo se samo da se ne sastanu pre finala,jer je tako pobeda sladja.Idemo Nole...

Dott

pre 8 godina

Niko ne iskljucuje da je Nadala jedan od favorita, ali nikako nije glavni i istaknuti favorit, to je valjda svima jasno.
Nadal je u Rimu protiv Vavrinke pokazao prilicno visok nivo svoje igre, slobodno mogu reci i najvisi do sad na sljaci. Za ostro oko pratilaca prilika to je dovoljan razlog da veruju u Nadalovo jos bolje izdanje na Roland Garosu. To mogu s punim pravom da misle, jer i Nadal je svestan da sa jos jednim kiksom na RG doveo bi sebe u prilicno nezgodnu poziciju pred Vimbldon, gde ne bi bio medju 8 Nosioca a sto bi znacajno umanjilo njegove sanse za dobrim rezultatom na istom.
Zbog toga, apsolutno sam siguran da cemo na Rolad Garosu videti onog starog i neustrasivog Nadala kome se ja ako cete verovati radujem, jer ne plasim se ni takvog da ga Nole moze dobiti. Na kraju videli ste sta je Nole ucinio s Federerom i ako mozda tako ne izgleda, ali Novak je danas u stanju odigrati dosta bolje zrelije i takticnije nego ikad.
Jedino sto me moze brinuti je njegov zglob desne ruke da bude u redu i da je zalecen.

Rafael_29

pre 8 godina

Roland Garros za mene ne pocinje 24.5 ,u nedjelju nego tjedan dana poslije kad krene drugi tjedan..
Svi koji znaju tenis,jasno im je ..djokovic ce rutinski dobivat prva tri kola,rafa ce se malo muciti ali ce dobivati i on..uvijek digne razinu igre do svog rodjendana ,koji je 3.5 ,obicno cetvrtfinLni dan..
Premda novak igra fantastican tenis ,pritisak na njegovim ledjima je ogroman i nece se prosetati do naslova kako neki govore..za mene je ovaj RG najzanimljiviji grand slam u zadnjih 5god ..i cekam ga jos od kraja australian opena..moje prognoze su da ce rafa zbog babolat loptica koje daju vecu ubojitost njegovom topspinu,zbog velicine Chatriera i zbog posebnog osjecaja ,koji osjeca kad krene RG..uspjeti dici svoju formu na potrebnu razinu ,a to znaci da ga nitko nece moci pobjediti na best-of-5sets osim novaka..i ako se taj mec dogodi ,opet ce biti epski ..bas kao onaj u polufinalu 2013.god
Ja pratim Rafu od njegove 16.god ,znaci ne od 1.RG-a ..i sam igram tenis i navijam za njega svim srcem..
Ali moram reci da sam odusevljen igrom novaka ..covjek igra izvanzemaljski tenis ,na igrackom i psiholoskom nivou je besprijekoran i zelim vam poruciti jednu stvar..veselim se ovogodisnjem turniru kao da sam jedan od njih dvojice ..jedva cekam da zapocne drugi tjedan ..
Lijep pozz svima iz Hrvatske ..

Pavle

pre 8 godina

Nadal je favorit posle osvojenih 9 GS titula,tacno i ispravno....ali, kad tad ce se niz prekinuti,ove godine osvaja ga neko sasvim treci...ni Nadal ni Nole....ja to iz poverljivih izvora!

tomy

pre 8 godina

Titulu mu taj jedan put nije uzeo Federer nego Soderling od koga je on izgubio a Fed kasnije dobio ovoga,a od stare slave nema koristi na terene ako nisi u formi.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 8 godina

Kada bi RG bio turnir kategorije 250, bez razmišljanja bih se kladio na Nadala, a kao drugi favorit, bio bi Federer, jer Novak bi se negde odmarao. Dakle, ovo je kao Holivud: "Toliko si dobar, koliko je bio dobar tvoj poslednji film, tj tvoja uloga u poslednjem filmu!" Videli smo Nadalove poslednje filmove, a o ulogama Conge... ne treba postavljati komentare. I kao što već rekoh, u zavisnosti ko za koga navija, prodajte kuće, stanove, imanja, automobile i traktore, pa u kladionice... Za dve dobre nedelje, videće se ko plače, a ko se raduje!

Cx

pre 8 godina

I 2013 je bilo finale pre finala. Susreli su se u polufinalu samo zato što je Nadal bio lošije plasiran. I nije mu Federer uzeo taj jedan trofej vec Soderling i šteta je što baš on nije te godine uzeo RG. Nadam se da će i ove godine Nadal biti u Noletovoj polovini jer samo tako će ta titula biti kompletna. Idemo Nole!

Nebojsa

pre 8 godina

Najveca fora bi bila kad bi ga roger osvojio.Ne kazem da je to sigurno ali nije ni nemoguce.Mislim zbog toga sto ga niko ne smatra favoritom...
(nadrealni realista, 21. maj 2015 12:29)


Komentar ti je kao i nik nadrealan nerealan nema od toga ništa najsporiji grenslem tri seta minimum već posle prva tri četiri kola će mu snaga opasti a može da se desi da ga i neko izbaci primer ako mu zapadne Monfis koji ga je pomeo u zadnja dva susreta a ako bi se i nekim čudom dovukao do finala izgubio bi ga neka on traži šansu na Wimbldonu tamo možda i može nešto više na RG ne.

bradati mudrac

pre 8 godina

Nikada NIKO u istoriji nije osvojio jedan GS 6 godina zaredom! Nadam se da ce taj podatak i dalje biti na snazi nakon ovog RG-a! Nadal jeste favorit zahvaljujuci onome sto je ucinio ovde zadnjih 10 godina, i zbog toga potpuno razumem Congu... Istina je da u zadnje vreme ne igra onako kako se od njega ocekuje na sljaci, ali ce on biti na svom nivou ako dodje do zavrsnice RG-a, a plus mu tamo na ruku idu i Babolat loptice koje vise odskacu, sto izuzetno pogoduje njegovom velikom spinu... Ali mislim da Novak ove godine ima igru i pre svega iskustvo na dovoljno visokom nivou da mu se napokon suprotstavi na pravi nacin!

johnny

pre 8 godina

auuuu rođače nije mu titulu uzeo federer to ne može ni u najluđim snovima da se desi nadal ga je satirao u svakom gs meču posle prva dva vimbldona kad je još bio klinac

ta rodžerova titula sa rg nema tu težinu i nikad je neće imati zna i on sam to jer nikad nije bio ni blizu da dobije nadala na rg kao recimo novak poslednje dve-tri godine

strucnjaci

pre 8 godina

Po kom kriterijumu se citira ovaj teniser,sta je on to napravio u dosadasnjoj svojoj karijeri da bi njegovo misljenje smatrao iko relevantnim.Da poteramo onda svatovski ko sta misli...
(poznavalac, 21. maj 2015 10:20)

Ma bitno je da si ti relevantniji od njega, kao i svi ovi ostali koji komentarisu "Ma Conga nema pojma, a mi sve znamo..." :)

AleksandarRS

pre 8 godina

Sta mislite da li Nole sebe dozivljava favoritom? Pa naravno, da je odgovor pozitivan. Zasto lagati samog sebe. Od zadnjih x turnira 1000 I 2000 ja nisam uzeo samo onaj koji nisam igrao! Pametnom dosta!

Matematika

pre 8 godina

Ja kad ne znam ko je favorit, ja pogledam sta kazu oni koji nam uzimaju pare godinama, decenijama , i koji procentualno retko grese - Bukmejkeri !
A drugari bukmejkeri kazu da je Novak duplo veci favorit nego bilo ko drugi.
Molim lepo.

Milan

pre 8 godina

ajde ljudi molim vas. neko ko je 9 puta osvaja RG naravno da je favorit i kada nije u najboljoj formi. RG je Nadalov turnir i tu nema prica.

neko

pre 8 godina

Postoje ljudi koji se profesionalno bave prognozama i u tome su dobri jer konstantno rastu. To su bukmejkeri i njihova prognoza je vrlo jasna...

Sonja S.

pre 8 godina

Ovi sto pricaju negativno o Novaku ili Troickom,Tipsarevicu...Ivanovic,Jovanovic...
Pretpostavljam da su to neki zanimnjivi fudbalski da ne kazem nogometni navijaci!
Bez mnogo duhovitosti i intiligencije -al sta ces!

ludilo

pre 8 godina

Zasto napadate ljude (Conga, Federer, Mats Vilander...) samo zato sto prognoziraju drugacije od vas? Ne smeju to da rade, nemaju pravo na to?

sasa jokic

pre 8 godina

Mislim da Novak nikada nije bio fizicki i mentalno spremniji, sto sa Rafom nije slucaj. 2013. Rafa je bio u top formi, osvojio sve moguce do RG a jedno pecanje na mrezi je Noleta kostalo pobede. Tako da je sada idealna rilika za prvu titulu u Parizu.
Rafa ce uciniti sve da podigne igru za RG, a imao je dovoljno vremena. Nije za kritiku ako neko njega i daje smatra favoritom. Ono sto koze da mu zasmeta je da ce eventualno odigrati neki mec na terenu broj dva, a tu nema prostora kao na Satrijeu.
Nadam se da Rafa i Nole nece biti u istom delu zreba, i da ce igrati finale. Noletu ce verovatno upasti Marej, sto ce biti dobra uvertira pred finale.

KiSSeli

pre 8 godina

Ne shvatam zasto negativno na ovaj komentar Conge? Covek nije rekao nista lose u svom komentaru i sve je istina. Istina je da Rafa zadnjih godina ne igra bas sjajno pred Roland Garros i ipak ga pobedi na kraju. I istina je da je izgubio jednom u deset godina i kako da on nije favorit. A u istoriju se ne ide da te neko hvalisa levo i desno nego samo na jedan nacin, a to je da se osvoji taj turnir i da se skine Rafa sa prestola. Jedva cekam da krene turnir i nadam se da je Djole miran i ne cita gluposti po internetu i sve ce da bude uredu. A i ako ne osvoji pa sta...

max

pre 8 godina

Moram priznati da me RG od svih turnira, najmanje zanima.Igra se u prasini, bez reflektora, krova...ako nemate srece zbog kise, vetra ili mraka mozete igrati 2 meca u istom danu, tako da mnogo kockica treba da se slozi. Da je Novak bolje iskoristio sanse na US openu, bio bi dvocifren sa titulama i vec danas bio u rangu ove dvojice, po meni samo mu to fali...

budva

pre 8 godina

@Bane
Molim Vas da objavite prvi deo odgovora g-sin Banetu, a on je glasio: Ko je Novak zna ceo svet. A ko si ti znamo svi koji pročitamo tvoj komentar. U buduće:sina ira et studio g-sin Bane.

Zigzag

pre 8 godina

Sto se neki osjecaju prozvanim kao da je netko njih uvrijedio ?kakve veze ima tko je koga prozvao za favorita,ionako favorit rijetko kad osvaja...

Goran

pre 8 godina

Novak je vec nokoliko godina trebao da uzme RG ali nije.Jednostavan razlog je sto je RG Nadalov teren i dok ga Novak ne pobijedi na RG on je normalno najveci favorit za titulu bez obzira na trenutnu formu. Nase zadovoljstvo i odusevljenje mozemo izraziti samo poslije turnira. Normalno nadam se da ce Novak ici do kraja.

nec

pre 8 godina

Pa niko nista negativno nije rekao o Djokovicu, vec se samo iz konteksta izvlace negativne stvari. Ako je Federer izjavio da Novak nije RN na sljaci, to je sasvim logicno, ipak je rec o najboljem na toj podlozi svih vremena, pa cak i ako je izjavio da Novak nije prvi favorit na RG, opet nista nije pogresno izjavio, jer 9 titula na strani RG ipak govori da sve uradjeno do RG pada u vodu, dok se ne osvoji isti. Pa makar to bio i kako je Fereder uradio protiv Soderlinga. Ja smatram da on to nikada ne bi uradio da nije bilo svedjanina te godine, ali ova i slicne izjave Federera, Conge i ostalih samo znace jednu stvar, -svi trebaju da se spuste na zemlju jer je RG ipak Nadalov teren. Znaju vec svi oni u svetu tenisa ko je Novak. A njegov posao je samo da to potvrdjuje od turnira do turnira. Mi smo tu samo da skidamo kapu i da se radujemo svakom novom uspehu. Analize ovih glupavih izjava ostavite za kasnije...

Krompir

pre 8 godina

Conga je korektan igrač i ne razumem da se toliko ljudi uzbuđuje zbog potpuno normalnih izjava. Za Novaka je svaka procena da je Nadal favorit ustvari dobra, jer mu skida pritisak favorita sa leđa. A onda se u miru priprema, koncentriše i naravno pobeđuje.