Nedelja, 17.05.2015.

16:45

Novak po četvrti put 'princ' Rima!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Rimu, trijumfom u dva seta nad Rodžerom Federerom iz Švajcarske.

Izvor: JT

Novak po èetvrti put 'princ' Rima! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

486 Komentari

Sortiraj po:

Kruna Kalicanin

pre 8 godina

Ponasanje gospodina Petrandjelija je bilo nedopustivo i organizatori mastersa u Rimu bi morali da razmisle dali dementne dekice, ma ko da su oni, treba da zatvaraju ovao ugledan turnir. Deda nije mogao da se kontrolise i nije znao sta prica. Nole je bio toliko superioran da to u krajnjem slucaju nije ni vazno, ali sramota za organizatora. No sve jedno, Novak je svima ocitao lekciju, GENIJE

Goki

pre 8 godina

Za divno cudo, i pristojno se ponasao.
Nije zverao okoloko, nije se kesio i nije psovao.
Kao da se, prvi put u zivotu valjda, koncentrisao na mec i kako igra tenis, a ne na kakav imidz pravi u publici i da li su sve oci u svakom trenutku uprte samo na njega.

VUK

pre 8 godina

nisu pogrešili himnu.. doduše ova verzija spominje kralja, ali ne prestolonaslednika Aleksandra koji i nije za monarhiju, pre je on čovek za humanitarni rad..BOŽE ČUVAJ SRPSKOG (SVETSKOG)KRALJA TENISA! to je pesnik hteo da kaže..a što smo ljudi.. odmah u politiku..pevalo se Kralju.. Novaku!

ajde

pre 8 godina

Decko nije izgubio u poslednjih 14 masters finala. Bravo momčino!
(Dejan, 17. maj 2015 22:18)

Ok, pridruzujem se cestitkama, samo pogresio si, broj 12 je u pitanju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Novak_Djokovic_career_statistics#ATP_Masters_1000_finals

Federer i Nadal imaju po 9... i to pre otprilike 10 godina - dakle ne bas u Novakovoj eri. A on pored, kako kazu, "dvojice najvecih", ima toliko.

teča rasa

pre 8 godina

Sreća da Srbija ima Noleta jer zivot je u zemlji grozan jedino imaju Noleta. To žele i Toma i AV da iskoriste ze sljedece izbore
(Jimi, 17. maj 2015 21:58)

Јими јами јуму... и не причај преко залогаја!

Chisho

pre 8 godina

Dal je neko na kad vidio da se teniser ne izvine protivniku kad osvoji poen uz pomoć mreze? Ako niste pogledajte zadnji poen u geimu za 4:2 u drugom setu. Definitivno potvrda RF karaktera. A ad se radi o hitnoj i KRALJU....pa to je odgovor na natpis na postradalima "Traži se novi kralj sljake"! A kad se radi o seljaci koristim priliku pri pobjedi Novaka.....treba je zabraniti zbog rupa.Prevaziđena "tehnologija" i stručnjaci iste.

vodoinstalater

pre 8 godina

smorio si vise dosado......ali i dalje igras najruzniji tenis i uvek ces biti senka velikih
(zeljko, 17. maj 2015 20:14)

Izađi malo prošetaj, dečko. Lepo vreme...proleće...vrbopuc... Ko zna? Možda ti se i ukaže prilika da skineš mrak. Da progledaš.

Lexx_nl

pre 8 godina

Једна од лакших, ако не и најлакша побједа Нолета над Федерером. Федерер је одиграо солидан меч, поготово у првом сету када је разлика била минимална. У другом сету се Роџер, на моје велико изненађење, брзо предао након раног губитка сервиса. Да га у четвртом гему другог сета на брејк лоптама Новака публика није почела бодрити, мислим да би тај други сет можда био изгубио са 6:0.
Било како било, мислим да је ово стварно била прекретница у сусретима ова два велика тенисера и да ће одсада Новак у сваки наредни сусрет улазити као велики фаворит.
Новак је одиграо јако добар турнир у Риму и ја му желим да као овдје у Риму за три седмице слуша химну у Паризу.

Sale

pre 8 godina

Novace, vise ti problema zadade sampanjac nego Roger na terenu. Za RG ostavi malo reket (s njim znas dovoljno za pehar), bocu u ruke pa vezbaj za Pariz!

ferdinand

pre 8 godina

Da dodam jedan fascinantan podatak, Novak je od 2011. osvojio onoliko turnira koliko su zajedno osvojili teniseri iz top cetvorke. Dakle, isto kao Rodzer, Nadal i Marej zajedno. Zlobnicima dosta.

Maja

pre 8 godina

smorio si vise dosado......ali i dalje igras najruzniji tenis i uvek ces biti senka velikih
(zeljko, 17. maj 2015 20:14)
Probaj ranisan u kombinaciji sa bensedinom, odličan antidepresiv. :)))

nikad izvini

pre 8 godina

Nole je kralj i Rima i Srbije. Sledeći kralj Srbije mora da je voli kao Nole, a i srpski jezik da priča kao maternji, ove što mucaju srpski neka kraljuju tamo gde su odneli srpsko zlato

dimi dot com

pre 8 godina

Slazem sa kometarom Melenci sramota od Gdin Pjetrandjelija Jos za vrijeme mega je vise strahovao nek Srdjan,a coment na Sport 1de pa ovi navijaju za Federera kao da je dole italijan.Sramota.

dovla

pre 8 godina

Na 5:4 u prvom setu i 40:40 mogla se videt repriza udarca iz polufinala US opena na 40:15 kad je RF imao dvije meč lopte. Prvi servis u Novakov forhed i onda ritern po dijagonali.

Kao na Indian welsu, mogli su igrat do sjutra ovaj mu nije moga ništa.

I drago mi je što se Nole sad manje pimpla sa protivnicima tj. bilo je žestokih napada iz forhedna kao 2011, a ne da drži protivnike u igri kad treba da zvekne loptu.

(Sve)Moćno

my way

pre 8 godina

Pustili su pogrešnu himnu (filip, 17. maj 2015 18:38)

...Tekst himne samo budaletine mogu da prepevaju. Ova je prava, a prepevana je pogrešna.
(guja, 17. maj 2015 19:27)
Da se ne bi svadjali, evo kompromisnog predloga: Boze spasi, Boze hrani, Novaka i srpski rod!

Добронамјеран савјет

pre 8 godina

smorio si vise dosado......ali i dalje igras najruzniji tenis i uvek ces biti senka velikih
(zeljko, 17. maj 2015 20:14)

Злоба ће те појести изнутра, а да ни примијетити нећеш.
Окани се тога док имаш времена за твоје добро.

NS BOY

pre 8 godina

Novak je fascinantan teniser. Sa kolikom lakocom igra u teskim mecevima. Mnogi bez razloga ne govore da je najkompletniji igrac ikada. Ovakva dominacija odavno nije vidjena. Prosto je rasturio Rodzera Federera u finalu. Ne postoji izraz sa kojim bih mogao drugacije ovo finale opisati. Svaka cast Novace. Cak ti ni sampanjac nista ne moze. : )

Rale

pre 8 godina

Na svakom turniru Nole rusi jedan po jedan Rogerov ili Rafin rekord. To je fantasticno. Vec sada ima vise Mastersa od RF, a koliko je samo mladji! Uskoro ga prestize i u medjusobnim duelima. A sada napad na RG, a onda-NEBO JE GRANICA!!! IDEMOOO!

Zuba

pre 8 godina

http://sports.williamhill.com/bet/en-gb/betting/e/6588552/Mens-French-Open---Tournament-Winner.html E da sam i ovo doziveo. Jedino se gubi ukoliko se kladi na Djokovica prema William Hill kladionici.

aleksa

pre 8 godina

Pogledajte kvote za RG u evropskim kladionicama . Ako se kladite na Noleta dobićete manje para nego što ste potrošili. To je za njih sigurno.
Danas je bila poslednja prilika da se zaradi ako se kladite na Noleta , samo nekih 10-ak posto

Musaka

pre 8 godina

Prvi set odlučen na jednu loptu, u drugom manje neizvjesnosti. Federer je definitivno pronašao stil igre sa kojim može da igra još barem 2 godine na visokom nivou. Svaka čast Novaku, od početka do kraja koncentrisano, strpljivo, nije srljao ni na onoj brejk lopti u prvom setu. Kad ovako igra, nije ni čudo što djeluje da je konkurencija "slabija nego ikada". S ovakvom igrom i pristupom igri definitivno je favorit broj 1 za uzimanje R. Garosa.

RASA

pre 8 godina

Ljudi koji su protiv Novaka su prosto receno slepci. Da oni pored svojih zdravih ociju ne vide sampiona kakvog Srbija nikad nece imati. Novace ziv nam bio i mi stobom koji uzivamo u tvojim pobedama i trofejima.

Boban Nikolic

pre 8 godina

Za ljubitelje statistike evo jedne:
Zaključno sa ovim, Novak i Federer su se u finalima turnira sastali 13 puta (bilo je i 14 ali je Federer bez borbe predao meč u Londonu) rezultat je sledeći : na betonu 6 -5 za Novaka,na travi 1-0 za Novaka i na šljaci 1-0 za Novaka.
Stari lisac Bolitijeri pre neki dan reče : " Novak najkompletniji ikad "
Pametnome dosta.

pametnom dosta

pre 8 godina

Pazite gospodo, Novak sada ima više Masters 1000 titula od po mnogima najvećeg Federera! A 6 GODINA JE MLAĐI!! Razmislite malo kakvo je to dostignuće! Razmislite malo koliko je Novak velik!

TomaS

pre 8 godina

Mogao je Nole drugi set da dobije i sa nulom. Ali, mudar je on - ne želi da totalno zaplaši Feđu pa da (Feđa) naglo ode u penziju pre nego što Nole ne prevagne sa pobedama u međusobnim susretima. A fali mu samo još jedna, pošto se ne računa ono finale, kada je Feđa predao Noletu bez borbe jer je bio siguran da će inače izgubiti.

Jumko fan club

pre 8 godina

@Jumko
"Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu"
Ovo Jumko nije izjavio, nego neki zlobni trol i sitna duša.

MomaSRB

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Prijatan rostilj i pivo vam zeli Novak Djokovic!!!

Mihajlo

pre 8 godina

svaka cast Novaku! Srbijanski teniser pokazuje da je najbolji i najkompletniji teniser svih vremena. Nikako to nije Rodja a najmanje Rafa /doping/.U svim elemntima igre od yehnike do mentalnog sklopa, svet nije video do sada takvog igraca!! Gefino mi se nwe svidja nacionalisticki pristup u komentarima. To uopste nije potrebno!

Zurkolomac

pre 8 godina

Propade Federko, kao sto je bilo ocekivano. Nastavlja tradiciju sakupljanja posluzavnika. Jos malo i dobice cin teniskog-konobara. Nole ga kida sa 2% snage, nije se ni oznojio...

Crnogorac

pre 8 godina

Novace svaka ti cast za sve u zivotu sto si postigao. Pozdrav i svim njegovim navijacima na svijetu.
Price o tome kako je slaba konkurencija, 'Nadal ovo Rodzer ono' to su price za malu djecu. Novak je toliko dominantan da je ovo bas rijetko kad bilo u skorijoj istoriji tenisa.
Blago Srbiji , a i mi Crnogorci se dicimo sa njim.
Boze zdravlja pa da opet na RG cestitamo pobjedu,

Ljubisa sa svojim sinovima, Lukom, Markom i Novakom iz Velike Hoce - Kosova i Metohije

pre 8 godina

Djokovic je najlaksi mec na ovom turniru imao upravo ovaj finalni. Teze i neizvesnije je bilo protiv Almagra,Belucija,.. gde ste srpski federeroljupci???

Djokovic ga je onemogucio da u jednoj od poslednjih sansi u karijeri osovoji jedan od samo dva mastersa koje mu fali. Mislim, da je Rodji bolje bilo da nije usao u finale-bolje bi se osecao. Tako se igra Nole sportski-nemilosrdno, polako naplati sve sto treba. De facto H2H je sada 20:20, stigao si ga i prestices ga, samo da se ne povuce pre toga. Za ove nase sto navijaju za Federera:nemoj sada da je do juce najbolji, da igra najbolji tenis,... a da je danas mator a !

Novaku je ovo 21 uzastopni trijumf, malo sam se plasio da protivnik opet ne prekine fantastican niz.

Prevazisao je Novak Rogera u broju osvojenih mastersa, napravio sjajnu uvertiru za nadam se konacan trijumf na French Open-u.

Kako dominantan na terenu tak i van njega (sjajno "baratanje" italijanskim) i kao kruna na kraju "Boze pravde" !!!

Hvala ti neizmerno Nole, da te zdravlje, volja, znanje, sreca,.. ne napusti do konacne pobede u Parizu.

Melenci

pre 8 godina

nista na svetu ne moze da zaseni Noleta,sportistu,velikog coveka!Ne znam da li je Viskovic dobro preveo onog matorog d........ kada se sa divljenjem obracao Federeru i rekao mu da je 90%publike navijalo za njega?Zamisite samo koje je to nepostovanje prvoga na svetu,coveka koji mu je razbio idola na sopstvene oci.Nole je to iskulirao,jer je decko toliko iznad svih tih malogradjana,toliko nekulturnih ljudi ubrajajuci i pojedine komentatore.Pevao im je Nole srpsku himnu u sred Rima!Ova pobeda i trofej su samo slika jedinog dominantnog tenisera danasnjice.Tako sada Rodzer mora da uvuce rogove i da moli Boga da u zavrsnicama igra sa Rafom,a i Rafa bi ga isprasio.Nole je iznad svih!

Don Serđo

pre 8 godina

Nije što je naš ali je veliki gospodin...uvijek se potencira da je Rodžer pravi gospodin ali naš Srbin izađe pred domaću publiku i priča talijanski...ode u Pariz i priča francuski...JEDINI to radi...a što se tiče meča, jedina prava riječ je RUTINSKI....hvala ti što postojiš...veliki navijač iz Banjaluke...

Zlatko Todorović

pre 8 godina

E, da mi neko pričao da ću da sedim i totalno opušteno gledam finale Rima, reko bi mu da je lud. Ali, kako vreme prolazi, sve mi se više čini, da Novak može da izgubi samo kad on to hoće. Tu se drugi pitaju koliko i pivo dal će biti popijeno. Što se tiče Rođine izjave, to ja tumačim da se on bodri, a to je odlika slabijih kad igraju protiv mnooogo jakih. Svaka čast Rođi, on je najbolji svih vremena, možda će tako i ostati još dugo, Možda Novak neće moći da ga dostigne, ali je jedno sigurno. Novakovo srce nema ni jedan igrač na ATP turu.

guja

pre 8 godina

Pustili su pogrešnu himnu (filip, 17. maj 2015 18:38)

...Tekst himne samo budaletine mogu da prepevaju. Ova je prava, a prepevana je pogrešna.

Moler

pre 8 godina

Lepa pobeda. Nole nekad protiv Feda pokusava da igra odredjenu taktiku, forsiranje Fedovog backhanda i sl., mada mi se nekad cini da ga to vise sputava. Cim se oslobodi i pocne da igra svoju igru Fed ne moze da parira.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Zalosno je to sto jedan igrac osvoji sve a drugi nerade nista da to promene...
Ajde Fedeks budi ti taj...
(Miki..., 17. maj 2015 17:53)

Znas sta je zalosno, a treba mnogo manje vremena, truda i rada da se ispravi? To sto si nepismen prijatelju, a ne cinis nista da to promenis.

Kolumbo ...... .. radoznala

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu
prvu titulu u Rimu ! (Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Sad ce Rodja, da donese
posluzavnik.
(zoki, 17. maj 2015 18:30)
Brate,preplakao sam :)

ilija

pre 8 godina

@hasan

Bravo, Hasane, brate! Ne kontam ih ni ja, a ti si zajedno s Novakom jedan od onih zbog kojih ova naša planeta i dalje svetli azurno plavom bojom u vaseljeni.

Niko kao ja

pre 8 godina

Nole je trenutno van svake konkurencije. Federer vise nikad nece biti ni blizu iako je na drugom mestu. A Rafa ko Rafa, malo malo pa se povredi. Da je samo malo manje arogantan, Federer bi trebalo da se penzioniše dok je jos u prvih 5, ali ne dozvoljava mu sujeta i nedostatak mudrosti. Ili pak mozda prevelika zavist ka Noletu i zelja da ga stigne na listi sto se naravno, kako stvari stoje, nikad vise nece desiti.

323

pre 8 godina

Ja cu samo reci jedno
"sramotna igra Rodzera Federera
danas..!" A Novaku cestitke na
trofeju.
(RF fans, 17. maj 2015 18:46)

Sramotna igra je bila juče, Wavrenke. A ovo je Novakova DOMINACIJA.

my way

pre 8 godina

Свака част, мајсторе! Сад јуриш на Ролан Гарос, па шта буде! Боже спаси, Боже храни, српског краља, српски род... усред Рима, непроцењиво! Толико о онима који не резумеју индивидуалне спортове и шта и кога спортисти, наши тенисери, атлетичари и остали представљају!

Maja

pre 8 godina

"Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu
(Jumko, 17. maj 2015 11:48) "

Putuj igumane, i ne brini za tenis, u dobrim je rukama. :)))

Nebojša

pre 8 godina

Bilo je i boljih meceva,novak za nijansu bolji i svaka mu cast,federer nije bio doovljno agresivan,a i skroz je potonuo nakon onog prvog seta,koji je mogao lagano i on da dobije..al nije mi jasno zasto stalno govorite da je roger arogantan i takve stvari,kad novak psuje vazda na terenu i to je u jednom navratu opsovao mater,to je inace za svaku pohvalu? 
Radujte se dok mozete,vjerujem da ce ga federer zaustaviti na RG kao i one 2011 ;)
(fedex, 17. maj 2015 18:42)


Ti si stvarno legenda nije mu ništa mogao u dva seta u Rimu a kažeš dobiće ga ni manje ni više nego na RG u to u finalu pošto jedino tamo mogu i da se sastanu oće kako da ne.

Wilfred

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu ! (Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Kod tebe kući se okupilo malo, probrano društvo napaćenih teniskih kompleksaša koji sada liju suze i pomalo mrze sebe zbog toga što su navijali za Feda.

Svete

pre 8 godina

Sta vise reci o Djo1etu sto vec ne znamo, bravo bravo bravo Novace, ne daj mu bre tu titulu !

37 uzastopna pobeda na velikim turnirima - 7 turnir, 24. masters titula, tu je pretekao Rodju i po ukupnom broju i po broju mastersa na sljaci a 6 godina je mladji od njega, polako ga stize po year end.no1, po broju nedelja, po ostalim parametrima oko rankinga, po WTF turnirima, malo kaska za brojem GS zbog raznih bananamena pre 10 godina ali bice i toga, sto se tice sustinskog kvaliteta Novakovog tenisa, tu je vec Novak neprevazidjen!!
NESTVARNO, iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec, godine u godinu Novak je na na najvisem nivou u sportu kojim se bavi. Nesto nevidjeno na ovim prostorima, a i malo je takvih i u svetskom sportu !

Bravo Novace !!!!

Janko

pre 8 godina

Hvala ti Novace sto nam zastavu Srbije dizes do neba, ponosni smo kao da je cela Srbija pobedila. Sa Tobom je Srbija ogromna, ponosna, nepobediva, bar nama tako izgleda posle svake Tvoje pobede smo srecni.

branimirbjelica

pre 8 godina

svi igraci su smijesni,kakva dominacija,jedino ga moze cep od sampanjca onesposobiti!grande,legenda,numero uno !poz.svima iz Italije!

Goran

pre 8 godina

Kada za jedno 3-4 god.mali Stefan bese kaze:'Od kada sam se ja rodio
moj tata izgubio samo jedan mec!! Strasno,kad' hoce ne moze mu niko nista pa vi mudrujte do mile volje...

A

pre 8 godina

Novakova igra tokom turnira u Rimu i nacin na koji je pobedio "najveceg teniskog dzentlmena" me podseti na meni omiljen Radjin komentar posle finala eurobasketa u Zagrebu 89.!
Elem rece tada Radja..."nama je Duda govorija posle Bugara i Francuza, vi se ovde patite, a Rusi bi napravili rodeo...e ja mislim da je ovo danas bija rodeo...i to protiv najbolje ekipe u Evropi, posle nas naravno"...ko ne zna o cemu pricam...neka pogleda finale sa takodje velikim "sportskim dzentlmenima" Grcima...ili je bilo mozda dovoljno bilo videti danas Novaka":-)

fedex1

pre 8 godina

I u pobedi i u porazu, uvek uz Rogera, najveci ikad! U 34-oj godini igra ravnopravne meceve s prvim igracem sveta, to ce biti nemoguca misija za Novaka i Rafu ako uopste budu igrali tenis tada.

Musaka

pre 8 godina

Prvi set odlučen na jednu loptu, u drugom manje neizvjesnosti. Federer je definitivno pronašao stil igre sa kojim može da igra još barem 2 godine na visokom nivou. Svaka čast Novaku, od početka do kraja koncentrisano, strpljivo, nije srljao ni na onoj brejk lopti u prvom setu. Kad ovako igra, nije ni čudo što djeluje da je konkurencija "slabija nego ikada". S ovakvom igrom i pristupom igri definitivno je favorit broj 1 za uzimanje R. Garosa.

Beobrad

pre 8 godina

Kakav teniser!
Kako se covek podize u finalima, za neverovati!
Slicno kao na Vimbldonu prosle godine!
Do juce anemican, pomislis, pao u formi, a u finalu, atomski tenis!
Prvi servis nikad bolji, kontrola i izbor svih udaraca, forhend savrsen, ritern dobar, psihicka priprema vrhunska.
Od prvog sekunda se videlo da je naspanovan za veliko finale.
Federer se drzao dok ga je sluzio prvi servis, a jeste itekako u prvom setu, jer da nije, bilo bi 6:2 za Novaka vec u prvom setu!
Ovo finale je savrsena priprema za RG, ne moze bolje, i igracki i psiholoski!
A hejteri, ako i sad imate primedbu na Novakovu igru, onda...nek vam je na cast!
Mogu da zamislim kolicinu oslobodjenih frustracija jednog dana kada Novak izgubi, tamo posle Sinsinatija, mozda!
Bice neizdrzivo citati, replicirati, skupljajte, jos cete cekati!

guja

pre 8 godina

pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu ! (Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

....jel smo lepo ručkali...

Oskar

pre 8 godina

Moram da priznam da je ovo što je danas igrao Djokovic bila čudesna igra, stvarno neponovljivo. Sve čestitke. Sticao se utisak da ne može da pogriješi.
Što se tiče navijača, kao što sam i mislio više Roger i to ne malo nego mnoooooooogo više što i nije čudno nego očekivano. Potpuno sam siguran da on i u Kini ima trostruko više navijača.

Dr. House

pre 8 godina

I TAKO....:) NOLE konacno postao Federer umesto Federera. I to bolja usavrsena verzija. Covek je na poslednja dva turnira (MC i Rim) potrosio duplo manje energije nego u prva tri kola Madrida npr. 2011. Toliko igra jednostavnije, brze. Nema onih besomucnih 30 razmena po poenu i 3 sata po mecu. DANAS KLINICKI CISTO. HIRUSKI PRECIZNO. Sutra bi mogao dapocne turnir iz pocetka. Setite se samo polufinala protiv Mareja 2011. Sa ovakvom igrom moze jos 8 godina da igra. EJJJJJ Rodzer pretrcao vise od Djokovica na sljaci. Kakav podatak. BRAVO MAJSTORE SVE DO KRAJA GODINE DA BUDE TVOJE. u ZDRAVLJE!!!!

Toto

pre 8 godina

Феноменални Федерер освојио два сета мање од очајног Ђоковића у финалу Рима.
Титула му, ипак, није припала и поред сјајне игре.

batman

pre 8 godina

Rodžere nisi dovoljno veliki imperator da osvojiš Rim, Novakova je to tvrđava. I za tvoju informaciju nikad je nećeš ni osvojiti...

A

pre 8 godina

Poruka meni sve simpaticnijim "protivNovakovim" navijacima (sem ako nisam zalutao na neki svajcarski...spanski...ili britanski sajt...mozda svedski:-))...jasno mi je da ste "veliki poznavaoci sporta...pre svega tenisa"...cim pisete tako strucne komentare...kao i to da su vam zivoti "vrlo sadrzajni"...cim ih pisete sa toliko "ljubavi"...ali ljudi prestanite da gledate tenis i dzabe se nervirate...ovaj mali razvaljuje sve vase miljenike, razvaljuje da boli koliko to "bezdusno"radi...nije to dobro za vas ionako narusen mentalni sklop:-)

Vitez Koja

pre 8 godina

Ajde doktore, presao si igricu protiv Rodje, nema sta vise da trazi kad igra sa tobom. Sad samo da izudaras onog sto vadi gace iz zadnjice i onog sa crvenom suknjicom na RG i to je to.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

SAMPION!!!!!!!NOLEMINATOR!!!!!Moraće izmisliti ovi iz atp nešto novo.Recimo Nole ima pravo samo da igra na jednoj polovini terena i da gubi po jedan set.Mada mislim da bi ih i tad drao.
Covek je neuništiv.Svetski a naš
Sad juriš na Pariz
NO1E brate i legendo.Hvala ti sto živimo u istom vremenu i udišemo isti vazduh...

davitelj protiv davitelja

pre 8 godina

Ovo vise nije humano. Nekada se znalo koji igrac je najbolji na kojoj podlozi pa je bilo interesantno gledati ako neko iznenadi. Ovo sada stvarno nema smisla, Novaku prija svaka podloga :) Tenis ce postati nezanimljiv.

NOLKICA

pre 8 godina

Bravo najbolji teniseru sveta, odlicna igra ! Fedreru znas li ti da je Nole prosle godine pobedio bas Nadala u Rimu? Nole nisi vise djoker odsda si Nole NEPOBEDIVI!

SAŠA FRANKFURT

pre 8 godina

Bravo Nole legendo, ne samo što mi je drago da si osvojio Rim, još mi je draže što si ovog naduvenka otresao. Nek daje i dalje izjave!!

vanja

pre 8 godina

Novak je nepovediv trenutno. Sad jos ostaje da malo digne formu na RG. Ako Bog da malo sreće pa da i to osvoji. Kako stvari stoje nebi se trebao sastati sa Rafom prije finala. Mislim da su mu najvece pretnje Rafa i Marej. Ali kako stvari stoje niko mu pera ne moze odbiti :D
Car careva :)

Mikii

pre 8 godina

Federer se raspao posle propustene brejk lopte u prvom setu. Nema sta, cestitke Djokovicu. Rocko definitivno vise nije onaj igrac za velika dela. Sledeca stanica: Pariz. Sve u svemu, ostalo je samo da se vidi koliko moze Nadal na Rolan Garosu, ostali su pokazali svoje. Konkurencije nema, ovo definitno jeste Novakova godina. Zbog njega mi je drago, a kad na botove pomislim, najradije bih se utep'o sad.

fedex

pre 8 godina

Bilo je i boljih meceva,novak za nijansu bolji i svaka mu cast,federer nije bio doovljno agresivan,a i skroz je potonuo nakon onog prvog seta,koji je mogao lagano i on da dobije..al nije mi jasno zasto stalno govorite da je roger arogantan i takve stvari,kad novak psuje vazda na terenu i to je u jednom navratu opsovao mater,to je inace za svaku pohvalu?
Radujte se dok mozete,vjerujem da ce ga federer zaustaviti na RG kao i one 2011 ;)

poznavalac

pre 8 godina

Nema sta vise da se kaze sve je ispricano,ceo sportski svet na poklonjenje moze da ide ovom coveku,postavlja se samo pitanje gde su njegove granice jer ovo je nestvarno za domete jednog coveka.

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

.....VELIKO TI hvala NOLE za ove suza radosnice......

PS: A posto Ti je za par dana rodjos, lepsi poklon i SEBI a i nama nisi mogso da priredis.....

kris

pre 8 godina

I reče Fed da Novak nije Nadal-i tačno je.Nadal ispade u četvrtfinalu,a Novak osvoji.Inače,ovo više nije ni interesantno.Gotovo je sramota što je neko drugi,treći...Realnije bi bilo da postoji prvi,pa onda da se poredaju od 12-tog,pa nadalje.

Сава Мандић

pre 8 godina

Ако Федерер одмах престане да игра моћи ће да се похвали да је једини остао са позитивним скором против најбољег играча свих времена..

ser

pre 8 godina

gde ste sad vi srbomrsci koji navijate za ovog prepotentnog javite se..sta je odnesite mu srpsko meze na ovaj pleh da se povrati malo od ovog soka pozdravljam vas

No1

pre 8 godina

Nole kralju, velika cestitka iz Indonezije. Svaka cast na pobedu a izgleda tako glatko pobediti Federera a verujem da nije lako. Samo napred do RG i tamo podici pehara.

Cx

pre 8 godina

"Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu
(Jumko, 17. maj 2015 11:48) "

...sta sad...???
...zbogom il' dovidjenja...???
...ma nismo mi zlopamtila...
(kraja, 17. maj 2015 18:20)

Jednostavno, promenice nick!

anica

pre 8 godina

Nadigrao si ga Novace, bravo za divan tenis koji nam prikazujes, u kome uzivamo...CESTITAM TI NA JOS JEDNOM MASTERSU!
Bravo Maestro!
Najbolji teniser sveta!
Bravo!

kraja

pre 8 godina

"Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu
(Jumko, 17. maj 2015 11:48) "

...sta sad...???
...zbogom il' dovidjenja...???
...ma nismo mi zlopamtila...

Srpska

pre 8 godina

Ovaj covek je nas dar sa neba.Cim zavrsi tenisku karijeru treba da bude vazan faktor u politickom zivotu.On ima pobednicki duh i mentalitet,isto kao npr.Sasa Djordjevic,Zeljko Obradovic...itd
Ljudi kao oni mi daju nadu u bolju buducnost Srpskog naroda.

zoki

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu ! (Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Sad ce Rodja, da donese posluzavnik.

znanje-imanje

pre 8 godina

Samo par trenutaka Novak je bio krajnje profesionalan, inače je ceo meč odradio totalno iskusno.
Pri tom nehajno odgovarajući na Rodžerovu glumu glumljenjem još većeg Rodžera.
Toliko je sve to bilo baš onako kako treba da mi je i ovo vino (što su mi nažalost poklonili) uz ručak bilo vrhunsko. Hvala Novače, hvala...

Spale

pre 8 godina

Neko napisao da se skupilo drustvo i da ce uzivati u pobedi Federera, ista stvar i kod mene, skupilo se drustvo, rostilj, pivo, sve po redu..
Sve propalo, nit se pivo ohladilo nit se meso ispeklo, a ovaj bahati Novak završio meč. Mislim da ATP treba da skrene pažnju Đokoviću da takvo ponašanje nije u redu i da treba da ima obzira prema ljudima koji su skupo platili kartu za finale da bi samo sat vremena posmatrali meč.

Monarhista

pre 8 godina

Lako je Noletu sad da osvaja turnire kad "sficarcu" nije stalo do nih...axaxaxaxaxaxa
Ovo treba ukinuti....lepo da se igra samo za drugo mesto u narednih 5 godina:-))

Nebojša

pre 8 godina

Apsolutni broj 1 !!! ovim je zapušio usta svim ovim jadnicima koji ovde mrače i stavio je Fedexa na njegovo mesto sada ima i više mastersa na šljaci od Švajcaraca a i više mastersa ukupno sledeći na redu Rafa Nadal ako ne već ove pada do sledeće godine u ovo doba Federer možda još uvek ima pobedu više (ne zadugo) ali Novak je bolji u mečevima za titulu 8-5 prvi put ga je dobio davne 2007 sa samo 19-20 godina na mastersu u montrealu pobedio je tada Rogera 2-1 u setovima.

teča rasa

pre 8 godina

Ало "коментатори" ха ха ха ха ха... Сви ви који сте против Новака, можете само, као они "Мапетовци" у Риму, да слежете раменима. Биће да је Новак ипак један једини не поновљиви, но видећемо ускоро!
Напред Новаче!!!

ZORAN

pre 8 godina

Pod hitno menjati pravila u tenisu,recimo mozes da igras svaki drugi master ili svaki treci GS,ne dozvoliti Novaku da ih stigne to jest da ljudina iz male Srbije ne bude najveci svih vremena,mada po meni je on to vec odavno.

danix

pre 8 godina

Jeeeees,Tako to radi pravi sampion,najbolji u istoriji trenisa,bravo Nole,care,neka si ga otresao ko sljive sa drveta.
Rekoh li ja juce da ce ga Nole otresti k'o doberman macku.
I konacno,20:20 izmedju Novaka i Fedexa,ako racunamo,a zasto ne bi racunali,Novakovu pobjedu kad je Fedex lani pobjegao sa finala Londona,a igrao DC za par dana.
A,sada idemo u Paris po RG.

Zlatko

pre 8 godina

Sad shvaćam šta je Roger hteo da kaže kada je izjavio da Novak nije Nadal na šljaci.Hm, ali zašto se je onda uopšte nadao? Čudno ...

ferdinand

pre 8 godina

Jumko i Oskar na infuziji i aparatima za odrzavanje zivota.... Nole dominantan, doveo je tenis do perfekcije, nema niti jedan slab element u njegovij igri. Vajda i Beker harizmaticni, sve u svemu, sve se poklopilo. Napred Nole i puno zdravlja.

nemanja

pre 8 godina

Veliki je naš Nole, pa zato nema potrebe da preterujete sa tim 'Princ Rima' pošto je taj nadimak asocijacija na Franćeska Totija.

Dovoljno je to što je Nole jedan od najboljih u istoriji ovog sporta!

marko

pre 8 godina

Imam osecaj da ovaj graciozni patuljak iz Bazela ima sansu da bude drugi u Rimu! Nije jos shvatio sta je inat i da su izjave poput njegove pred mec mec lopte za Novaka!

Pyrex

pre 8 godina

Ja gledam Noleta samo da vidim sa koliko razlike u setovima i gemovima ce da dobije protivnike, nista vise. Svako bi vec dosad trebalo da shvati da je ovo godina potpune Noletove dominacije, i da mu trenutno ne moze niko nista.

Marko

pre 8 godina

Da budem realan, ovaj Federer za svoje godine covek igra odlicno tenis,ali Novak je ja mislim odigrao najbolji svoj mec u ovoj godini znaci macka, svaka mu cast.

Peđa

pre 8 godina

Valjda je sad svima jasno kako prolaze protivnici kad je Đoković na najvišem nivou.Kakvo GAŽENJE.Kakva dominacija.Uh,zaboravio sam,pa on je igrao sa metuzalemom od 35 godina,kojeg 98 posto aktivnih tenisera ne može da pobedi,hehe...Ona scena u drugom setu,na servis Federera(15:15 i 1:0 za Đokovića u gemovima),je vrh...I još jedno,u pravu je bio kad je rekao da Novak nije Rafa...jedan je Novak.Živeo care!!!

Blue fortress

pre 8 godina

Gde je onaj od juce sto rece da Djokovic igra defanzivan tenis dok Rafa i Federer igraju napadacki hahah...Unisti ga Novak forhendom i dropovima. Mozda da stoji 4m iza linije i vraca spinovane frljoke tada bi bio ofanzivan!?

Nba cinjenica!

pre 8 godina

Najveca je nepravda sto ATP ne racuna onu kukavicku predaju Federera u medjusobnom skoru! Predaja je predaja, bila pre meca ili u toku meca!
Sto se mene tice Novak je danas izjednacio na 20:20, i sto je vaznije povecao je skor na 9:5 u finalima sa Federerom.
Inace za one koji ne znaju, "najveci teniser ikada" u finalima protiv dva najveca rivala u karijeri ima skor od samo 11 pobeda i cak 23 poraza (5:9 protiv Novaka i 6:14 protiv Nadala).
Novakov skor u finalima sa ovom dvojicom je 21 pobeda i 15 poraza.
Samo polako, kako vreme bude prolazilo sve manje ljudi ce smatrati Federera za najboljeg ikada.

Anna

pre 8 godina

Ne znam koji ste meč vi gledali, ja na SuperTennis kanalu, očigledno neki drugi. Novak je u Rimu doživeo ovacije, a tek kad je lrogovorio prvu reč na italijanskom...egzaltirani reporter je rekao toliko lepih reči o njemu i o izuzetnom odnosu između Novaka i rimske publike, o tome koliko je voljen u Italiji, ali i drugde u svetu, tako da...nemojte da izmišljate da ga ne vole, što nije istina, tek da ne biste izgubili ni ovu priliku da pljunete po Zapadu.

NovakZauvek

pre 8 godina

I tako ce Fedex ostati bez Rima i Monte Karla...to ce mu biti vecita rana...dok ce Novak osvajanjem R.Garosa i Sinsinatija postici nedostizan rekord, kao jedini u istoriji sa svim gren slem i masters titulama.

777

pre 8 godina

Rutinski je obrisao Rodzera sa terena iako "nije" neki igrac na sljaci. Kako..nemam pojma jer je Novak osvojio, za Razliku od Rodzera, sve turnire na sljaci iz serije 1000? Rim, cetvrti put pored jednog Nadala? Prvi put vidim da Rodzer salje lopte nebu pod oblake, u publiku, a onaj poen koji je Novak dobio kada je promasio celu loptu pa se vracao unazad i izbacio je u aut je svojstven amaterima? Jos jednom kazem da mi je mec protiv Wavrinke bio cudan jer svi mi znamo kakav je teniser Stan. A u tom mecu nije odigrao NISTA. Bravo Nole, cestitam ali ovo je velika dominacija u svetskom tenisu. Nevidjeno da jedan teniser ovako pocne sezoni i nastavlja da igra kao terminator. Videcemo za nedelju dana ko može da mu stane na crtu. Imace velike muke sa Novakom. I jos nesto, Novakov servis je sve bolji. Servisom je parirao odlicno Rodžeru koji je dugo imao 100% prvi servis. Cestitam i živeli.

Dott

pre 8 godina

Noletova rapsodija!
Totalna dominacija!
Sad vec me stvarno ne zanima sta Rodzer ima reci na Novakovu igru, Novak je taj koga treba cuti. On je taj koji treba Rodzera da pohvali, samo ima stvarno tezak zadatak da iznadje po kom osnovu i segmentu igre. Ostaje mu ona kurtoazna "cestitam za sjajnu nedelju!"

sava

pre 8 godina

Nikad mirniji i nikad sigurniji Djokovic u finalu protiv Federera.Pisem ovo na 4:2 i Djokovicev servis.5:2 ))) ...Toliko je siguran u sebe da je ladan ko spricer )))

ccc

pre 8 godina

Mislio sam da ce Nole barem u Rimu imati vecu podrsku nego Rodzer. Ipak, hteli mi to da priznamo ili neRodzer je prototip zapadnjackog duha-sujetan, arogantan, ne posebno karakteran, licemeran, zajedljiv ali teniski fenomenalan i tehnicki i mentalno.
Novak je prototip slovenskog sportiste i duha kakvi su nekada bili Radivoje Korac, Aleksandar Karelin, Vlade Divac, Sergej Bubka...: Skroman, human, srdacan, duhovit i na svoj racun i takodje fantastican.
Nije ni cudo gde se za koga navija.
Titula

Djordje NS

pre 8 godina

Kralj SVIH podloga, betona, trave i šljake... Neka sad protiv njega probaju da igraju na vodi, behatonu, oranju, tepihu, brodskom podu... Birajte!
Žao mi samo što nije otišao u Madrid da biku sa Majorke izlomi rogove...

XACAH

pre 8 godina

Ja kao čovek, musliman, Bošnjak, Balkanac ne mogu razumeti kako ovi Italijani, Englezii itd mogu biti onako nefer i ravnodušni na Novakove neverovatne partije, fer ponašanje i sportasku kulturu, a ove domaće JumKase što navijaju za placljivka Federera i korida Nadala nikada neću razumeti! Nije to ljubomora to je nešto baš patološki.

Damir

pre 8 godina

Do 4-4 finale kako se očekivalo. Kako ne iskoristi break loptu,Federer pade bez ispaljenog metka. Prelako. Nije čak bilo ni nekog naboja,ni prilike za preokret,čisto rutinski se priveo meč kraju.

Gajetano

pre 8 godina

Prekjuce Nisikori, juce Ferer, danas Federer za ciglo sat i 15 minuta. Tako se disciplinuje konkurencija!!!

Ipak je Novak mnogo jak, jaci no sto mnogi i smeju da pomisle! Jova zna o cemu pricam.

Pozdrav,

Perspektiva

pre 8 godina

Mislio sam da ce Nole barem u Rimu imati vecu podrsku nego Rodzer...
(ccc, 17. maj 2015 18:20)

Koliko se ja secam odgledanog,cuo sam "nole,nole" sa tribina i to od dosta publike. Isto tako se ne secam na kojem je to turniru 1000 ove sezone ima vecu podrsku. Rim je bio na strani noleta danas.

GM

pre 8 godina

Nije on princ, on je kralj. Cak su po prvi put pustili himnu sa tekstom i to sa sve kraljem, tako da je sve jasno.

Sa princom, Totijem, se video pre pocetka turnira i princu je bilo veliko zadovoljstvo.

Zuki

pre 8 godina

Zakoprcao se Rodjeni malo u 9. gemu prvog seta i to je bilo sve od drugog igraca na svetu. Kakva surova dominacija Novaka. Sta drugi da ocekuju kad Rodju ovako hladnokrvno otrese u finalu mastersa? Apsolutni favorit na RG.

milosss km

pre 8 godina

i sta cemo sad,a Rodzerovci? ovo je neverovatno koliko si dominantan Novacee... Svakim danom se sve vise divim i divim sto sam Srbin i sto imamo OVAKVU VELICINUU.??

Zlatko

pre 8 godina

Sad shvaćam šta je Roger hteo da kaže kada je izjavio da Novak nije Nadal na šljaci.Hm, ali zašto se je onda uopšte nadao? Čudno ...

veliki strumf

pre 8 godina

Nikad brze, nikad lakse. Rutinski. Ocigledno je Nole mnogo tanjira dobio na svadbi, pa mu Jelena rekla da ubuduce kuci donosi samo pehare!

Sportski

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

MALI I ODABRANI :-))))))) paz' da se ne zagrcnete od svinjceta i zajecarskog.... Mi koji nismo mali i odabrani-mi smo bre Lavovi!!!!

Nebojša

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)


Jel uživate?

Aleksa

pre 8 godina

Fed bi sa današnjom igrom dobio svakog tenisera iz top 10, osim možda Rafe ukoliko mu je dan. Čini mi se da je protiv Novaka u životnoj formi svaki put. Nadam se da Novak uzima ovo.

Stefan

pre 8 godina

A ova gospoda iza Pietrandjeli, njegova zena i Manolo Santana razocarani kad je Nole uzeo prvo set, tako da nisu ni aplaudirali. Sramota. A Nole dere vola u kupusu.

Mika

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)
Pazi da se ne zagrcnes.

Jovan

pre 8 godina

Na brejk loptu i na set loptu u prvom setu, Novak je pokazao da je konacno vratio samopouzdanje u sebe i mentalnu snagu u najtezim trenucima meca. To je ono sto je, cini mi se, mu jedino falilo od 2011. Mozete da mu zavidite koliko hocete dragi zemljaci, ali Novakovo vreme tek dolazi.

Рајко Четник

pre 8 godina

Ноле злочести зашто цепаш Рођу дроп-шот-овима!
Само напред, цепај,цепај!

Idjosko

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Nadam se da vam je barem rostilj uspeo inace bi vam ovo bilo upropasteno nedeljno popodne. ;)

samonapred

pre 8 godina

Samo se nasmejem kad znalci kazu RF ima los bekend!!!! A ovaj sa rostijom, sasvim je uredu navijati za mjstora RF, kad Cilic i drustvo nisu za ovaj atomski tenis!!

Vragolan

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !

Idjosko

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Nadam se da vam je barem rostilj uspeo inace bi vam ovo bilo upropasteno nedeljno popodne. ;)

XACAH

pre 8 godina

Ja kao čovek, musliman, Bošnjak, Balkanac ne mogu razumeti kako ovi Italijani, Englezii itd mogu biti onako nefer i ravnodušni na Novakove neverovatne partije, fer ponašanje i sportasku kulturu, a ove domaće JumKase što navijaju za placljivka Federera i korida Nadala nikada neću razumeti! Nije to ljubomora to je nešto baš patološki.

Nebojša

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)


Jel uživate?

Blue fortress

pre 8 godina

Gde je onaj od juce sto rece da Djokovic igra defanzivan tenis dok Rafa i Federer igraju napadacki hahah...Unisti ga Novak forhendom i dropovima. Mozda da stoji 4m iza linije i vraca spinovane frljoke tada bi bio ofanzivan!?

NovakZauvek

pre 8 godina

I tako ce Fedex ostati bez Rima i Monte Karla...to ce mu biti vecita rana...dok ce Novak osvajanjem R.Garosa i Sinsinatija postici nedostizan rekord, kao jedini u istoriji sa svim gren slem i masters titulama.

Pyrex

pre 8 godina

Ja gledam Noleta samo da vidim sa koliko razlike u setovima i gemovima ce da dobije protivnike, nista vise. Svako bi vec dosad trebalo da shvati da je ovo godina potpune Noletove dominacije, i da mu trenutno ne moze niko nista.

zoki

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu ! (Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Sad ce Rodja, da donese posluzavnik.

pametnom dosta

pre 8 godina

Pazite gospodo, Novak sada ima više Masters 1000 titula od po mnogima najvećeg Federera! A 6 GODINA JE MLAĐI!! Razmislite malo kakvo je to dostignuće! Razmislite malo koliko je Novak velik!

Stefan

pre 8 godina

A ova gospoda iza Pietrandjeli, njegova zena i Manolo Santana razocarani kad je Nole uzeo prvo set, tako da nisu ni aplaudirali. Sramota. A Nole dere vola u kupusu.

ZORAN

pre 8 godina

Pod hitno menjati pravila u tenisu,recimo mozes da igras svaki drugi master ili svaki treci GS,ne dozvoliti Novaku da ih stigne to jest da ljudina iz male Srbije ne bude najveci svih vremena,mada po meni je on to vec odavno.

Maja

pre 8 godina

"Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu
(Jumko, 17. maj 2015 11:48) "

Putuj igumane, i ne brini za tenis, u dobrim je rukama. :)))

Gajetano

pre 8 godina

Prekjuce Nisikori, juce Ferer, danas Federer za ciglo sat i 15 minuta. Tako se disciplinuje konkurencija!!!

Ipak je Novak mnogo jak, jaci no sto mnogi i smeju da pomisle! Jova zna o cemu pricam.

Pozdrav,

ccc

pre 8 godina

Mislio sam da ce Nole barem u Rimu imati vecu podrsku nego Rodzer. Ipak, hteli mi to da priznamo ili neRodzer je prototip zapadnjackog duha-sujetan, arogantan, ne posebno karakteran, licemeran, zajedljiv ali teniski fenomenalan i tehnicki i mentalno.
Novak je prototip slovenskog sportiste i duha kakvi su nekada bili Radivoje Korac, Aleksandar Karelin, Vlade Divac, Sergej Bubka...: Skroman, human, srdacan, duhovit i na svoj racun i takodje fantastican.
Nije ni cudo gde se za koga navija.
Titula

MomaSRB

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Prijatan rostilj i pivo vam zeli Novak Djokovic!!!

Crnogorac

pre 8 godina

Novace svaka ti cast za sve u zivotu sto si postigao. Pozdrav i svim njegovim navijacima na svijetu.
Price o tome kako je slaba konkurencija, 'Nadal ovo Rodzer ono' to su price za malu djecu. Novak je toliko dominantan da je ovo bas rijetko kad bilo u skorijoj istoriji tenisa.
Blago Srbiji , a i mi Crnogorci se dicimo sa njim.
Boze zdravlja pa da opet na RG cestitamo pobjedu,

Boban Nikolic

pre 8 godina

Za ljubitelje statistike evo jedne:
Zaključno sa ovim, Novak i Federer su se u finalima turnira sastali 13 puta (bilo je i 14 ali je Federer bez borbe predao meč u Londonu) rezultat je sledeći : na betonu 6 -5 za Novaka,na travi 1-0 za Novaka i na šljaci 1-0 za Novaka.
Stari lisac Bolitijeri pre neki dan reče : " Novak najkompletniji ikad "
Pametnome dosta.

Kolumbo ...... .. radoznala

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu
prvu titulu u Rimu ! (Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Sad ce Rodja, da donese
posluzavnik.
(zoki, 17. maj 2015 18:30)
Brate,preplakao sam :)

Don Serđo

pre 8 godina

Nije što je naš ali je veliki gospodin...uvijek se potencira da je Rodžer pravi gospodin ali naš Srbin izađe pred domaću publiku i priča talijanski...ode u Pariz i priča francuski...JEDINI to radi...a što se tiče meča, jedina prava riječ je RUTINSKI....hvala ti što postojiš...veliki navijač iz Banjaluke...

guja

pre 8 godina

pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu ! (Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

....jel smo lepo ručkali...

323

pre 8 godina

Ja cu samo reci jedno
"sramotna igra Rodzera Federera
danas..!" A Novaku cestitke na
trofeju.
(RF fans, 17. maj 2015 18:46)

Sramotna igra je bila juče, Wavrenke. A ovo je Novakova DOMINACIJA.

Srpska

pre 8 godina

Ovaj covek je nas dar sa neba.Cim zavrsi tenisku karijeru treba da bude vazan faktor u politickom zivotu.On ima pobednicki duh i mentalitet,isto kao npr.Sasa Djordjevic,Zeljko Obradovic...itd
Ljudi kao oni mi daju nadu u bolju buducnost Srpskog naroda.

Mika

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)
Pazi da se ne zagrcnes.

Nba cinjenica!

pre 8 godina

Najveca je nepravda sto ATP ne racuna onu kukavicku predaju Federera u medjusobnom skoru! Predaja je predaja, bila pre meca ili u toku meca!
Sto se mene tice Novak je danas izjednacio na 20:20, i sto je vaznije povecao je skor na 9:5 u finalima sa Federerom.
Inace za one koji ne znaju, "najveci teniser ikada" u finalima protiv dva najveca rivala u karijeri ima skor od samo 11 pobeda i cak 23 poraza (5:9 protiv Novaka i 6:14 protiv Nadala).
Novakov skor u finalima sa ovom dvojicom je 21 pobeda i 15 poraza.
Samo polako, kako vreme bude prolazilo sve manje ljudi ce smatrati Federera za najboljeg ikada.

Sportski

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

MALI I ODABRANI :-))))))) paz' da se ne zagrcnete od svinjceta i zajecarskog.... Mi koji nismo mali i odabrani-mi smo bre Lavovi!!!!

RASA

pre 8 godina

Ljudi koji su protiv Novaka su prosto receno slepci. Da oni pored svojih zdravih ociju ne vide sampiona kakvog Srbija nikad nece imati. Novace ziv nam bio i mi stobom koji uzivamo u tvojim pobedama i trofejima.

kraja

pre 8 godina

"Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu
(Jumko, 17. maj 2015 11:48) "

...sta sad...???
...zbogom il' dovidjenja...???
...ma nismo mi zlopamtila...

charlotte sometimes

pre 8 godina

Zalosno je to sto jedan igrac osvoji sve a drugi nerade nista da to promene...
Ajde Fedeks budi ti taj...
(Miki..., 17. maj 2015 17:53)

Znas sta je zalosno, a treba mnogo manje vremena, truda i rada da se ispravi? To sto si nepismen prijatelju, a ne cinis nista da to promenis.

Jovan

pre 8 godina

Na brejk loptu i na set loptu u prvom setu, Novak je pokazao da je konacno vratio samopouzdanje u sebe i mentalnu snagu u najtezim trenucima meca. To je ono sto je, cini mi se, mu jedino falilo od 2011. Mozete da mu zavidite koliko hocete dragi zemljaci, ali Novakovo vreme tek dolazi.

Dr. House

pre 8 godina

I TAKO....:) NOLE konacno postao Federer umesto Federera. I to bolja usavrsena verzija. Covek je na poslednja dva turnira (MC i Rim) potrosio duplo manje energije nego u prva tri kola Madrida npr. 2011. Toliko igra jednostavnije, brze. Nema onih besomucnih 30 razmena po poenu i 3 sata po mecu. DANAS KLINICKI CISTO. HIRUSKI PRECIZNO. Sutra bi mogao dapocne turnir iz pocetka. Setite se samo polufinala protiv Mareja 2011. Sa ovakvom igrom moze jos 8 godina da igra. EJJJJJ Rodzer pretrcao vise od Djokovica na sljaci. Kakav podatak. BRAVO MAJSTORE SVE DO KRAJA GODINE DA BUDE TVOJE. u ZDRAVLJE!!!!

ferdinand

pre 8 godina

Da dodam jedan fascinantan podatak, Novak je od 2011. osvojio onoliko turnira koliko su zajedno osvojili teniseri iz top cetvorke. Dakle, isto kao Rodzer, Nadal i Marej zajedno. Zlobnicima dosta.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

SAMPION!!!!!!!NOLEMINATOR!!!!!Moraće izmisliti ovi iz atp nešto novo.Recimo Nole ima pravo samo da igra na jednoj polovini terena i da gubi po jedan set.Mada mislim da bi ih i tad drao.
Covek je neuništiv.Svetski a naš
Sad juriš na Pariz
NO1E brate i legendo.Hvala ti sto živimo u istom vremenu i udišemo isti vazduh...

Melenci

pre 8 godina

nista na svetu ne moze da zaseni Noleta,sportistu,velikog coveka!Ne znam da li je Viskovic dobro preveo onog matorog d........ kada se sa divljenjem obracao Federeru i rekao mu da je 90%publike navijalo za njega?Zamisite samo koje je to nepostovanje prvoga na svetu,coveka koji mu je razbio idola na sopstvene oci.Nole je to iskulirao,jer je decko toliko iznad svih tih malogradjana,toliko nekulturnih ljudi ubrajajuci i pojedine komentatore.Pevao im je Nole srpsku himnu u sred Rima!Ova pobeda i trofej su samo slika jedinog dominantnog tenisera danasnjice.Tako sada Rodzer mora da uvuce rogove i da moli Boga da u zavrsnicama igra sa Rafom,a i Rafa bi ga isprasio.Nole je iznad svih!

Maja

pre 8 godina

smorio si vise dosado......ali i dalje igras najruzniji tenis i uvek ces biti senka velikih
(zeljko, 17. maj 2015 20:14)
Probaj ranisan u kombinaciji sa bensedinom, odličan antidepresiv. :)))

Goran

pre 8 godina

Kada za jedno 3-4 god.mali Stefan bese kaze:'Od kada sam se ja rodio
moj tata izgubio samo jedan mec!! Strasno,kad' hoce ne moze mu niko nista pa vi mudrujte do mile volje...

Zlatko Todorović

pre 8 godina

E, da mi neko pričao da ću da sedim i totalno opušteno gledam finale Rima, reko bi mu da je lud. Ali, kako vreme prolazi, sve mi se više čini, da Novak može da izgubi samo kad on to hoće. Tu se drugi pitaju koliko i pivo dal će biti popijeno. Što se tiče Rođine izjave, to ja tumačim da se on bodri, a to je odlika slabijih kad igraju protiv mnooogo jakih. Svaka čast Rođi, on je najbolji svih vremena, možda će tako i ostati još dugo, Možda Novak neće moći da ga dostigne, ali je jedno sigurno. Novakovo srce nema ni jedan igrač na ATP turu.

Anna

pre 8 godina

Ne znam koji ste meč vi gledali, ja na SuperTennis kanalu, očigledno neki drugi. Novak je u Rimu doživeo ovacije, a tek kad je lrogovorio prvu reč na italijanskom...egzaltirani reporter je rekao toliko lepih reči o njemu i o izuzetnom odnosu između Novaka i rimske publike, o tome koliko je voljen u Italiji, ali i drugde u svetu, tako da...nemojte da izmišljate da ga ne vole, što nije istina, tek da ne biste izgubili ni ovu priliku da pljunete po Zapadu.

Marko

pre 8 godina

Da budem realan, ovaj Federer za svoje godine covek igra odlicno tenis,ali Novak je ja mislim odigrao najbolji svoj mec u ovoj godini znaci macka, svaka mu cast.

Ljubisa sa svojim sinovima, Lukom, Markom i Novakom iz Velike Hoce - Kosova i Metohije

pre 8 godina

Djokovic je najlaksi mec na ovom turniru imao upravo ovaj finalni. Teze i neizvesnije je bilo protiv Almagra,Belucija,.. gde ste srpski federeroljupci???

Djokovic ga je onemogucio da u jednoj od poslednjih sansi u karijeri osovoji jedan od samo dva mastersa koje mu fali. Mislim, da je Rodji bolje bilo da nije usao u finale-bolje bi se osecao. Tako se igra Nole sportski-nemilosrdno, polako naplati sve sto treba. De facto H2H je sada 20:20, stigao si ga i prestices ga, samo da se ne povuce pre toga. Za ove nase sto navijaju za Federera:nemoj sada da je do juce najbolji, da igra najbolji tenis,... a da je danas mator a !

Novaku je ovo 21 uzastopni trijumf, malo sam se plasio da protivnik opet ne prekine fantastican niz.

Prevazisao je Novak Rogera u broju osvojenih mastersa, napravio sjajnu uvertiru za nadam se konacan trijumf na French Open-u.

Kako dominantan na terenu tak i van njega (sjajno "baratanje" italijanskim) i kao kruna na kraju "Boze pravde" !!!

Hvala ti neizmerno Nole, da te zdravlje, volja, znanje, sreca,.. ne napusti do konacne pobede u Parizu.

Perspektiva

pre 8 godina

Mislio sam da ce Nole barem u Rimu imati vecu podrsku nego Rodzer...
(ccc, 17. maj 2015 18:20)

Koliko se ja secam odgledanog,cuo sam "nole,nole" sa tribina i to od dosta publike. Isto tako se ne secam na kojem je to turniru 1000 ove sezone ima vecu podrsku. Rim je bio na strani noleta danas.

Spale

pre 8 godina

Neko napisao da se skupilo drustvo i da ce uzivati u pobedi Federera, ista stvar i kod mene, skupilo se drustvo, rostilj, pivo, sve po redu..
Sve propalo, nit se pivo ohladilo nit se meso ispeklo, a ovaj bahati Novak završio meč. Mislim da ATP treba da skrene pažnju Đokoviću da takvo ponašanje nije u redu i da treba da ima obzira prema ljudima koji su skupo platili kartu za finale da bi samo sat vremena posmatrali meč.

Zuki

pre 8 godina

Zakoprcao se Rodjeni malo u 9. gemu prvog seta i to je bilo sve od drugog igraca na svetu. Kakva surova dominacija Novaka. Sta drugi da ocekuju kad Rodju ovako hladnokrvno otrese u finalu mastersa? Apsolutni favorit na RG.

poznavalac

pre 8 godina

Nema sta vise da se kaze sve je ispricano,ceo sportski svet na poklonjenje moze da ide ovom coveku,postavlja se samo pitanje gde su njegove granice jer ovo je nestvarno za domete jednog coveka.

Рајко Четник

pre 8 godina

Ноле злочести зашто цепаш Рођу дроп-шот-овима!
Само напред, цепај,цепај!

Добронамјеран савјет

pre 8 godina

smorio si vise dosado......ali i dalje igras najruzniji tenis i uvek ces biti senka velikih
(zeljko, 17. maj 2015 20:14)

Злоба ће те појести изнутра, а да ни примијетити нећеш.
Окани се тога док имаш времена за твоје добро.

Svete

pre 8 godina

Sta vise reci o Djo1etu sto vec ne znamo, bravo bravo bravo Novace, ne daj mu bre tu titulu !

37 uzastopna pobeda na velikim turnirima - 7 turnir, 24. masters titula, tu je pretekao Rodju i po ukupnom broju i po broju mastersa na sljaci a 6 godina je mladji od njega, polako ga stize po year end.no1, po broju nedelja, po ostalim parametrima oko rankinga, po WTF turnirima, malo kaska za brojem GS zbog raznih bananamena pre 10 godina ali bice i toga, sto se tice sustinskog kvaliteta Novakovog tenisa, tu je vec Novak neprevazidjen!!
NESTVARNO, iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec, godine u godinu Novak je na na najvisem nivou u sportu kojim se bavi. Nesto nevidjeno na ovim prostorima, a i malo je takvih i u svetskom sportu !

Bravo Novace !!!!

Monarhista

pre 8 godina

Lako je Noletu sad da osvaja turnire kad "sficarcu" nije stalo do nih...axaxaxaxaxaxa
Ovo treba ukinuti....lepo da se igra samo za drugo mesto u narednih 5 godina:-))

samonapred

pre 8 godina

Samo se nasmejem kad znalci kazu RF ima los bekend!!!! A ovaj sa rostijom, sasvim je uredu navijati za mjstora RF, kad Cilic i drustvo nisu za ovaj atomski tenis!!

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

.....VELIKO TI hvala NOLE za ove suza radosnice......

PS: A posto Ti je za par dana rodjos, lepsi poklon i SEBI a i nama nisi mogso da priredis.....

dovla

pre 8 godina

Na 5:4 u prvom setu i 40:40 mogla se videt repriza udarca iz polufinala US opena na 40:15 kad je RF imao dvije meč lopte. Prvi servis u Novakov forhed i onda ritern po dijagonali.

Kao na Indian welsu, mogli su igrat do sjutra ovaj mu nije moga ništa.

I drago mi je što se Nole sad manje pimpla sa protivnicima tj. bilo je žestokih napada iz forhedna kao 2011, a ne da drži protivnike u igri kad treba da zvekne loptu.

(Sve)Moćno

Musaka

pre 8 godina

Prvi set odlučen na jednu loptu, u drugom manje neizvjesnosti. Federer je definitivno pronašao stil igre sa kojim može da igra još barem 2 godine na visokom nivou. Svaka čast Novaku, od početka do kraja koncentrisano, strpljivo, nije srljao ni na onoj brejk lopti u prvom setu. Kad ovako igra, nije ni čudo što djeluje da je konkurencija "slabija nego ikada". S ovakvom igrom i pristupom igri definitivno je favorit broj 1 za uzimanje R. Garosa.

TomaS

pre 8 godina

Mogao je Nole drugi set da dobije i sa nulom. Ali, mudar je on - ne želi da totalno zaplaši Feđu pa da (Feđa) naglo ode u penziju pre nego što Nole ne prevagne sa pobedama u međusobnim susretima. A fali mu samo još jedna, pošto se ne računa ono finale, kada je Feđa predao Noletu bez borbe jer je bio siguran da će inače izgubiti.

Wilfred

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu ! (Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Kod tebe kući se okupilo malo, probrano društvo napaćenih teniskih kompleksaša koji sada liju suze i pomalo mrze sebe zbog toga što su navijali za Feda.

Cx

pre 8 godina

"Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu
(Jumko, 17. maj 2015 11:48) "

...sta sad...???
...zbogom il' dovidjenja...???
...ma nismo mi zlopamtila...
(kraja, 17. maj 2015 18:20)

Jednostavno, promenice nick!

znanje-imanje

pre 8 godina

Samo par trenutaka Novak je bio krajnje profesionalan, inače je ceo meč odradio totalno iskusno.
Pri tom nehajno odgovarajući na Rodžerovu glumu glumljenjem još većeg Rodžera.
Toliko je sve to bilo baš onako kako treba da mi je i ovo vino (što su mi nažalost poklonili) uz ručak bilo vrhunsko. Hvala Novače, hvala...

NS BOY

pre 8 godina

Novak je fascinantan teniser. Sa kolikom lakocom igra u teskim mecevima. Mnogi bez razloga ne govore da je najkompletniji igrac ikada. Ovakva dominacija odavno nije vidjena. Prosto je rasturio Rodzera Federera u finalu. Ne postoji izraz sa kojim bih mogao drugacije ovo finale opisati. Svaka cast Novace. Cak ti ni sampanjac nista ne moze. : )

Nebojša

pre 8 godina

Bilo je i boljih meceva,novak za nijansu bolji i svaka mu cast,federer nije bio doovljno agresivan,a i skroz je potonuo nakon onog prvog seta,koji je mogao lagano i on da dobije..al nije mi jasno zasto stalno govorite da je roger arogantan i takve stvari,kad novak psuje vazda na terenu i to je u jednom navratu opsovao mater,to je inace za svaku pohvalu? 
Radujte se dok mozete,vjerujem da ce ga federer zaustaviti na RG kao i one 2011 ;)
(fedex, 17. maj 2015 18:42)


Ti si stvarno legenda nije mu ništa mogao u dva seta u Rimu a kažeš dobiće ga ni manje ni više nego na RG u to u finalu pošto jedino tamo mogu i da se sastanu oće kako da ne.

ilija

pre 8 godina

@hasan

Bravo, Hasane, brate! Ne kontam ih ni ja, a ti si zajedno s Novakom jedan od onih zbog kojih ova naša planeta i dalje svetli azurno plavom bojom u vaseljeni.

guja

pre 8 godina

Pustili su pogrešnu himnu (filip, 17. maj 2015 18:38)

...Tekst himne samo budaletine mogu da prepevaju. Ova je prava, a prepevana je pogrešna.

Beobrad

pre 8 godina

Kakav teniser!
Kako se covek podize u finalima, za neverovati!
Slicno kao na Vimbldonu prosle godine!
Do juce anemican, pomislis, pao u formi, a u finalu, atomski tenis!
Prvi servis nikad bolji, kontrola i izbor svih udaraca, forhend savrsen, ritern dobar, psihicka priprema vrhunska.
Od prvog sekunda se videlo da je naspanovan za veliko finale.
Federer se drzao dok ga je sluzio prvi servis, a jeste itekako u prvom setu, jer da nije, bilo bi 6:2 za Novaka vec u prvom setu!
Ovo finale je savrsena priprema za RG, ne moze bolje, i igracki i psiholoski!
A hejteri, ako i sad imate primedbu na Novakovu igru, onda...nek vam je na cast!
Mogu da zamislim kolicinu oslobodjenih frustracija jednog dana kada Novak izgubi, tamo posle Sinsinatija, mozda!
Bice neizdrzivo citati, replicirati, skupljajte, jos cete cekati!

my way

pre 8 godina

Свака част, мајсторе! Сад јуриш на Ролан Гарос, па шта буде! Боже спаси, Боже храни, српског краља, српски род... усред Рима, непроцењиво! Толико о онима који не резумеју индивидуалне спортове и шта и кога спортисти, наши тенисери, атлетичари и остали представљају!

A

pre 8 godina

Novakova igra tokom turnira u Rimu i nacin na koji je pobedio "najveceg teniskog dzentlmena" me podseti na meni omiljen Radjin komentar posle finala eurobasketa u Zagrebu 89.!
Elem rece tada Radja..."nama je Duda govorija posle Bugara i Francuza, vi se ovde patite, a Rusi bi napravili rodeo...e ja mislim da je ovo danas bija rodeo...i to protiv najbolje ekipe u Evropi, posle nas naravno"...ko ne zna o cemu pricam...neka pogleda finale sa takodje velikim "sportskim dzentlmenima" Grcima...ili je bilo mozda dovoljno bilo videti danas Novaka":-)

veliki strumf

pre 8 godina

Nikad brze, nikad lakse. Rutinski. Ocigledno je Nole mnogo tanjira dobio na svadbi, pa mu Jelena rekla da ubuduce kuci donosi samo pehare!

Janko

pre 8 godina

Hvala ti Novace sto nam zastavu Srbije dizes do neba, ponosni smo kao da je cela Srbija pobedila. Sa Tobom je Srbija ogromna, ponosna, nepobediva, bar nama tako izgleda posle svake Tvoje pobede smo srecni.

Rale

pre 8 godina

Na svakom turniru Nole rusi jedan po jedan Rogerov ili Rafin rekord. To je fantasticno. Vec sada ima vise Mastersa od RF, a koliko je samo mladji! Uskoro ga prestize i u medjusobnim duelima. A sada napad na RG, a onda-NEBO JE GRANICA!!! IDEMOOO!

ferdinand

pre 8 godina

Jumko i Oskar na infuziji i aparatima za odrzavanje zivota.... Nole dominantan, doveo je tenis do perfekcije, nema niti jedan slab element u njegovij igri. Vajda i Beker harizmaticni, sve u svemu, sve se poklopilo. Napred Nole i puno zdravlja.

Damir

pre 8 godina

Do 4-4 finale kako se očekivalo. Kako ne iskoristi break loptu,Federer pade bez ispaljenog metka. Prelako. Nije čak bilo ni nekog naboja,ni prilike za preokret,čisto rutinski se priveo meč kraju.

my way

pre 8 godina

Pustili su pogrešnu himnu (filip, 17. maj 2015 18:38)

...Tekst himne samo budaletine mogu da prepevaju. Ova je prava, a prepevana je pogrešna.
(guja, 17. maj 2015 19:27)
Da se ne bi svadjali, evo kompromisnog predloga: Boze spasi, Boze hrani, Novaka i srpski rod!

Сава Мандић

pre 8 godina

Ако Федерер одмах престане да игра моћи ће да се похвали да је једини остао са позитивним скором против најбољег играча свих времена..

milosss km

pre 8 godina

i sta cemo sad,a Rodzerovci? ovo je neverovatno koliko si dominantan Novacee... Svakim danom se sve vise divim i divim sto sam Srbin i sto imamo OVAKVU VELICINUU.??

Jumko fan club

pre 8 godina

@Jumko
"Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu"
Ovo Jumko nije izjavio, nego neki zlobni trol i sitna duša.

777

pre 8 godina

Rutinski je obrisao Rodzera sa terena iako "nije" neki igrac na sljaci. Kako..nemam pojma jer je Novak osvojio, za Razliku od Rodzera, sve turnire na sljaci iz serije 1000? Rim, cetvrti put pored jednog Nadala? Prvi put vidim da Rodzer salje lopte nebu pod oblake, u publiku, a onaj poen koji je Novak dobio kada je promasio celu loptu pa se vracao unazad i izbacio je u aut je svojstven amaterima? Jos jednom kazem da mi je mec protiv Wavrinke bio cudan jer svi mi znamo kakav je teniser Stan. A u tom mecu nije odigrao NISTA. Bravo Nole, cestitam ali ovo je velika dominacija u svetskom tenisu. Nevidjeno da jedan teniser ovako pocne sezoni i nastavlja da igra kao terminator. Videcemo za nedelju dana ko može da mu stane na crtu. Imace velike muke sa Novakom. I jos nesto, Novakov servis je sve bolji. Servisom je parirao odlicno Rodžeru koji je dugo imao 100% prvi servis. Cestitam i živeli.

Aleksa

pre 8 godina

Fed bi sa današnjom igrom dobio svakog tenisera iz top 10, osim možda Rafe ukoliko mu je dan. Čini mi se da je protiv Novaka u životnoj formi svaki put. Nadam se da Novak uzima ovo.

No1

pre 8 godina

Nole kralju, velika cestitka iz Indonezije. Svaka cast na pobedu a izgleda tako glatko pobediti Federera a verujem da nije lako. Samo napred do RG i tamo podici pehara.

ser

pre 8 godina

gde ste sad vi srbomrsci koji navijate za ovog prepotentnog javite se..sta je odnesite mu srpsko meze na ovaj pleh da se povrati malo od ovog soka pozdravljam vas

Niko kao ja

pre 8 godina

Nole je trenutno van svake konkurencije. Federer vise nikad nece biti ni blizu iako je na drugom mestu. A Rafa ko Rafa, malo malo pa se povredi. Da je samo malo manje arogantan, Federer bi trebalo da se penzioniše dok je jos u prvih 5, ali ne dozvoljava mu sujeta i nedostatak mudrosti. Ili pak mozda prevelika zavist ka Noletu i zelja da ga stigne na listi sto se naravno, kako stvari stoje, nikad vise nece desiti.

Mihajlo

pre 8 godina

svaka cast Novaku! Srbijanski teniser pokazuje da je najbolji i najkompletniji teniser svih vremena. Nikako to nije Rodja a najmanje Rafa /doping/.U svim elemntima igre od yehnike do mentalnog sklopa, svet nije video do sada takvog igraca!! Gefino mi se nwe svidja nacionalisticki pristup u komentarima. To uopste nije potrebno!

davitelj protiv davitelja

pre 8 godina

Ovo vise nije humano. Nekada se znalo koji igrac je najbolji na kojoj podlozi pa je bilo interesantno gledati ako neko iznenadi. Ovo sada stvarno nema smisla, Novaku prija svaka podloga :) Tenis ce postati nezanimljiv.

branimirbjelica

pre 8 godina

svi igraci su smijesni,kakva dominacija,jedino ga moze cep od sampanjca onesposobiti!grande,legenda,numero uno !poz.svima iz Italije!

Musaka

pre 8 godina

Prvi set odlučen na jednu loptu, u drugom manje neizvjesnosti. Federer je definitivno pronašao stil igre sa kojim može da igra još barem 2 godine na visokom nivou. Svaka čast Novaku, od početka do kraja koncentrisano, strpljivo, nije srljao ni na onoj brejk lopti u prvom setu. Kad ovako igra, nije ni čudo što djeluje da je konkurencija "slabija nego ikada". S ovakvom igrom i pristupom igri definitivno je favorit broj 1 za uzimanje R. Garosa.

sava

pre 8 godina

Nikad mirniji i nikad sigurniji Djokovic u finalu protiv Federera.Pisem ovo na 4:2 i Djokovicev servis.5:2 ))) ...Toliko je siguran u sebe da je ladan ko spricer )))

SAŠA FRANKFURT

pre 8 godina

Bravo Nole legendo, ne samo što mi je drago da si osvojio Rim, još mi je draže što si ovog naduvenka otresao. Nek daje i dalje izjave!!

Zlatko

pre 8 godina

Sad shvaćam šta je Roger hteo da kaže kada je izjavio da Novak nije Nadal na šljaci.Hm, ali zašto se je onda uopšte nadao? Čudno ...

aleksa

pre 8 godina

Pogledajte kvote za RG u evropskim kladionicama . Ako se kladite na Noleta dobićete manje para nego što ste potrošili. To je za njih sigurno.
Danas je bila poslednja prilika da se zaradi ako se kladite na Noleta , samo nekih 10-ak posto

Djordje NS

pre 8 godina

Kralj SVIH podloga, betona, trave i šljake... Neka sad protiv njega probaju da igraju na vodi, behatonu, oranju, tepihu, brodskom podu... Birajte!
Žao mi samo što nije otišao u Madrid da biku sa Majorke izlomi rogove...

A

pre 8 godina

Poruka meni sve simpaticnijim "protivNovakovim" navijacima (sem ako nisam zalutao na neki svajcarski...spanski...ili britanski sajt...mozda svedski:-))...jasno mi je da ste "veliki poznavaoci sporta...pre svega tenisa"...cim pisete tako strucne komentare...kao i to da su vam zivoti "vrlo sadrzajni"...cim ih pisete sa toliko "ljubavi"...ali ljudi prestanite da gledate tenis i dzabe se nervirate...ovaj mali razvaljuje sve vase miljenike, razvaljuje da boli koliko to "bezdusno"radi...nije to dobro za vas ionako narusen mentalni sklop:-)

NOLKICA

pre 8 godina

Bravo najbolji teniseru sveta, odlicna igra ! Fedreru znas li ti da je Nole prosle godine pobedio bas Nadala u Rimu? Nole nisi vise djoker odsda si Nole NEPOBEDIVI!

Toto

pre 8 godina

Феноменални Федерер освојио два сета мање од очајног Ђоковића у финалу Рима.
Титула му, ипак, није припала и поред сјајне игре.

batman

pre 8 godina

Rodžere nisi dovoljno veliki imperator da osvojiš Rim, Novakova je to tvrđava. I za tvoju informaciju nikad je nećeš ni osvojiti...

Dott

pre 8 godina

Noletova rapsodija!
Totalna dominacija!
Sad vec me stvarno ne zanima sta Rodzer ima reci na Novakovu igru, Novak je taj koga treba cuti. On je taj koji treba Rodzera da pohvali, samo ima stvarno tezak zadatak da iznadje po kom osnovu i segmentu igre. Ostaje mu ona kurtoazna "cestitam za sjajnu nedelju!"

danix

pre 8 godina

Jeeeees,Tako to radi pravi sampion,najbolji u istoriji trenisa,bravo Nole,care,neka si ga otresao ko sljive sa drveta.
Rekoh li ja juce da ce ga Nole otresti k'o doberman macku.
I konacno,20:20 izmedju Novaka i Fedexa,ako racunamo,a zasto ne bi racunali,Novakovu pobjedu kad je Fedex lani pobjegao sa finala Londona,a igrao DC za par dana.
A,sada idemo u Paris po RG.

Nebojša

pre 8 godina

Apsolutni broj 1 !!! ovim je zapušio usta svim ovim jadnicima koji ovde mrače i stavio je Fedexa na njegovo mesto sada ima i više mastersa na šljaci od Švajcaraca a i više mastersa ukupno sledeći na redu Rafa Nadal ako ne već ove pada do sledeće godine u ovo doba Federer možda još uvek ima pobedu više (ne zadugo) ali Novak je bolji u mečevima za titulu 8-5 prvi put ga je dobio davne 2007 sa samo 19-20 godina na mastersu u montrealu pobedio je tada Rogera 2-1 u setovima.

nikad izvini

pre 8 godina

Nole je kralj i Rima i Srbije. Sledeći kralj Srbije mora da je voli kao Nole, a i srpski jezik da priča kao maternji, ove što mucaju srpski neka kraljuju tamo gde su odneli srpsko zlato

Peđa

pre 8 godina

Valjda je sad svima jasno kako prolaze protivnici kad je Đoković na najvišem nivou.Kakvo GAŽENJE.Kakva dominacija.Uh,zaboravio sam,pa on je igrao sa metuzalemom od 35 godina,kojeg 98 posto aktivnih tenisera ne može da pobedi,hehe...Ona scena u drugom setu,na servis Federera(15:15 i 1:0 za Đokovića u gemovima),je vrh...I još jedno,u pravu je bio kad je rekao da Novak nije Rafa...jedan je Novak.Živeo care!!!

teča rasa

pre 8 godina

Ало "коментатори" ха ха ха ха ха... Сви ви који сте против Новака, можете само, као они "Мапетовци" у Риму, да слежете раменима. Биће да је Новак ипак један једини не поновљиви, но видећемо ускоро!
Напред Новаче!!!

Zurkolomac

pre 8 godina

Propade Federko, kao sto je bilo ocekivano. Nastavlja tradiciju sakupljanja posluzavnika. Jos malo i dobice cin teniskog-konobara. Nole ga kida sa 2% snage, nije se ni oznojio...

dimi dot com

pre 8 godina

Slazem sa kometarom Melenci sramota od Gdin Pjetrandjelija Jos za vrijeme mega je vise strahovao nek Srdjan,a coment na Sport 1de pa ovi navijaju za Federera kao da je dole italijan.Sramota.

marko

pre 8 godina

Imam osecaj da ovaj graciozni patuljak iz Bazela ima sansu da bude drugi u Rimu! Nije jos shvatio sta je inat i da su izjave poput njegove pred mec mec lopte za Novaka!

anica

pre 8 godina

Nadigrao si ga Novace, bravo za divan tenis koji nam prikazujes, u kome uzivamo...CESTITAM TI NA JOS JEDNOM MASTERSU!
Bravo Maestro!
Najbolji teniser sveta!
Bravo!

Moler

pre 8 godina

Lepa pobeda. Nole nekad protiv Feda pokusava da igra odredjenu taktiku, forsiranje Fedovog backhanda i sl., mada mi se nekad cini da ga to vise sputava. Cim se oslobodi i pocne da igra svoju igru Fed ne moze da parira.

GM

pre 8 godina

Nije on princ, on je kralj. Cak su po prvi put pustili himnu sa tekstom i to sa sve kraljem, tako da je sve jasno.

Sa princom, Totijem, se video pre pocetka turnira i princu je bilo veliko zadovoljstvo.

Vitez Koja

pre 8 godina

Ajde doktore, presao si igricu protiv Rodje, nema sta vise da trazi kad igra sa tobom. Sad samo da izudaras onog sto vadi gace iz zadnjice i onog sa crvenom suknjicom na RG i to je to.

Zuba

pre 8 godina

http://sports.williamhill.com/bet/en-gb/betting/e/6588552/Mens-French-Open---Tournament-Winner.html E da sam i ovo doziveo. Jedino se gubi ukoliko se kladi na Djokovica prema William Hill kladionici.

nemanja

pre 8 godina

Veliki je naš Nole, pa zato nema potrebe da preterujete sa tim 'Princ Rima' pošto je taj nadimak asocijacija na Franćeska Totija.

Dovoljno je to što je Nole jedan od najboljih u istoriji ovog sporta!

kris

pre 8 godina

I reče Fed da Novak nije Nadal-i tačno je.Nadal ispade u četvrtfinalu,a Novak osvoji.Inače,ovo više nije ni interesantno.Gotovo je sramota što je neko drugi,treći...Realnije bi bilo da postoji prvi,pa onda da se poredaju od 12-tog,pa nadalje.

Mikii

pre 8 godina

Federer se raspao posle propustene brejk lopte u prvom setu. Nema sta, cestitke Djokovicu. Rocko definitivno vise nije onaj igrac za velika dela. Sledeca stanica: Pariz. Sve u svemu, ostalo je samo da se vidi koliko moze Nadal na Rolan Garosu, ostali su pokazali svoje. Konkurencije nema, ovo definitno jeste Novakova godina. Zbog njega mi je drago, a kad na botove pomislim, najradije bih se utep'o sad.

vanja

pre 8 godina

Novak je nepovediv trenutno. Sad jos ostaje da malo digne formu na RG. Ako Bog da malo sreće pa da i to osvoji. Kako stvari stoje nebi se trebao sastati sa Rafom prije finala. Mislim da su mu najvece pretnje Rafa i Marej. Ali kako stvari stoje niko mu pera ne moze odbiti :D
Car careva :)

Zlatko

pre 8 godina

Sad shvaćam šta je Roger hteo da kaže kada je izjavio da Novak nije Nadal na šljaci.Hm, ali zašto se je onda uopšte nadao? Čudno ...

Oskar

pre 8 godina

Moram da priznam da je ovo što je danas igrao Djokovic bila čudesna igra, stvarno neponovljivo. Sve čestitke. Sticao se utisak da ne može da pogriješi.
Što se tiče navijača, kao što sam i mislio više Roger i to ne malo nego mnoooooooogo više što i nije čudno nego očekivano. Potpuno sam siguran da on i u Kini ima trostruko više navijača.

vodoinstalater

pre 8 godina

smorio si vise dosado......ali i dalje igras najruzniji tenis i uvek ces biti senka velikih
(zeljko, 17. maj 2015 20:14)

Izađi malo prošetaj, dečko. Lepo vreme...proleće...vrbopuc... Ko zna? Možda ti se i ukaže prilika da skineš mrak. Da progledaš.

Vragolan

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !

Lexx_nl

pre 8 godina

Једна од лакших, ако не и најлакша побједа Нолета над Федерером. Федерер је одиграо солидан меч, поготово у првом сету када је разлика била минимална. У другом сету се Роџер, на моје велико изненађење, брзо предао након раног губитка сервиса. Да га у четвртом гему другог сета на брејк лоптама Новака публика није почела бодрити, мислим да би тај други сет можда био изгубио са 6:0.
Било како било, мислим да је ово стварно била прекретница у сусретима ова два велика тенисера и да ће одсада Новак у сваки наредни сусрет улазити као велики фаворит.
Новак је одиграо јако добар турнир у Риму и ја му желим да као овдје у Риму за три седмице слуша химну у Паризу.

VUK

pre 8 godina

nisu pogrešili himnu.. doduše ova verzija spominje kralja, ali ne prestolonaslednika Aleksandra koji i nije za monarhiju, pre je on čovek za humanitarni rad..BOŽE ČUVAJ SRPSKOG (SVETSKOG)KRALJA TENISA! to je pesnik hteo da kaže..a što smo ljudi.. odmah u politiku..pevalo se Kralju.. Novaku!

Sale

pre 8 godina

Novace, vise ti problema zadade sampanjac nego Roger na terenu. Za RG ostavi malo reket (s njim znas dovoljno za pehar), bocu u ruke pa vezbaj za Pariz!

fedex1

pre 8 godina

I u pobedi i u porazu, uvek uz Rogera, najveci ikad! U 34-oj godini igra ravnopravne meceve s prvim igracem sveta, to ce biti nemoguca misija za Novaka i Rafu ako uopste budu igrali tenis tada.

ajde

pre 8 godina

Decko nije izgubio u poslednjih 14 masters finala. Bravo momčino!
(Dejan, 17. maj 2015 22:18)

Ok, pridruzujem se cestitkama, samo pogresio si, broj 12 je u pitanju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Novak_Djokovic_career_statistics#ATP_Masters_1000_finals

Federer i Nadal imaju po 9... i to pre otprilike 10 godina - dakle ne bas u Novakovoj eri. A on pored, kako kazu, "dvojice najvecih", ima toliko.

Kruna Kalicanin

pre 8 godina

Ponasanje gospodina Petrandjelija je bilo nedopustivo i organizatori mastersa u Rimu bi morali da razmisle dali dementne dekice, ma ko da su oni, treba da zatvaraju ovao ugledan turnir. Deda nije mogao da se kontrolise i nije znao sta prica. Nole je bio toliko superioran da to u krajnjem slucaju nije ni vazno, ali sramota za organizatora. No sve jedno, Novak je svima ocitao lekciju, GENIJE

fedex

pre 8 godina

Bilo je i boljih meceva,novak za nijansu bolji i svaka mu cast,federer nije bio doovljno agresivan,a i skroz je potonuo nakon onog prvog seta,koji je mogao lagano i on da dobije..al nije mi jasno zasto stalno govorite da je roger arogantan i takve stvari,kad novak psuje vazda na terenu i to je u jednom navratu opsovao mater,to je inace za svaku pohvalu?
Radujte se dok mozete,vjerujem da ce ga federer zaustaviti na RG kao i one 2011 ;)

teča rasa

pre 8 godina

Sreća da Srbija ima Noleta jer zivot je u zemlji grozan jedino imaju Noleta. To žele i Toma i AV da iskoriste ze sljedece izbore
(Jimi, 17. maj 2015 21:58)

Јими јами јуму... и не причај преко залогаја!

Chisho

pre 8 godina

Dal je neko na kad vidio da se teniser ne izvine protivniku kad osvoji poen uz pomoć mreze? Ako niste pogledajte zadnji poen u geimu za 4:2 u drugom setu. Definitivno potvrda RF karaktera. A ad se radi o hitnoj i KRALJU....pa to je odgovor na natpis na postradalima "Traži se novi kralj sljake"! A kad se radi o seljaci koristim priliku pri pobjedi Novaka.....treba je zabraniti zbog rupa.Prevaziđena "tehnologija" i stručnjaci iste.

Goki

pre 8 godina

Za divno cudo, i pristojno se ponasao.
Nije zverao okoloko, nije se kesio i nije psovao.
Kao da se, prvi put u zivotu valjda, koncentrisao na mec i kako igra tenis, a ne na kakav imidz pravi u publici i da li su sve oci u svakom trenutku uprte samo na njega.

Vragolan

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !

fedex

pre 8 godina

Bilo je i boljih meceva,novak za nijansu bolji i svaka mu cast,federer nije bio doovljno agresivan,a i skroz je potonuo nakon onog prvog seta,koji je mogao lagano i on da dobije..al nije mi jasno zasto stalno govorite da je roger arogantan i takve stvari,kad novak psuje vazda na terenu i to je u jednom navratu opsovao mater,to je inace za svaku pohvalu?
Radujte se dok mozete,vjerujem da ce ga federer zaustaviti na RG kao i one 2011 ;)

fedex1

pre 8 godina

I u pobedi i u porazu, uvek uz Rogera, najveci ikad! U 34-oj godini igra ravnopravne meceve s prvim igracem sveta, to ce biti nemoguca misija za Novaka i Rafu ako uopste budu igrali tenis tada.

Mihajlo

pre 8 godina

svaka cast Novaku! Srbijanski teniser pokazuje da je najbolji i najkompletniji teniser svih vremena. Nikako to nije Rodja a najmanje Rafa /doping/.U svim elemntima igre od yehnike do mentalnog sklopa, svet nije video do sada takvog igraca!! Gefino mi se nwe svidja nacionalisticki pristup u komentarima. To uopste nije potrebno!

Oskar

pre 8 godina

Moram da priznam da je ovo što je danas igrao Djokovic bila čudesna igra, stvarno neponovljivo. Sve čestitke. Sticao se utisak da ne može da pogriješi.
Što se tiče navijača, kao što sam i mislio više Roger i to ne malo nego mnoooooooogo više što i nije čudno nego očekivano. Potpuno sam siguran da on i u Kini ima trostruko više navijača.

Jumko fan club

pre 8 godina

@Jumko
"Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu"
Ovo Jumko nije izjavio, nego neki zlobni trol i sitna duša.

Srpska

pre 8 godina

Ovaj covek je nas dar sa neba.Cim zavrsi tenisku karijeru treba da bude vazan faktor u politickom zivotu.On ima pobednicki duh i mentalitet,isto kao npr.Sasa Djordjevic,Zeljko Obradovic...itd
Ljudi kao oni mi daju nadu u bolju buducnost Srpskog naroda.

samonapred

pre 8 godina

Samo se nasmejem kad znalci kazu RF ima los bekend!!!! A ovaj sa rostijom, sasvim je uredu navijati za mjstora RF, kad Cilic i drustvo nisu za ovaj atomski tenis!!

Goki

pre 8 godina

Za divno cudo, i pristojno se ponasao.
Nije zverao okoloko, nije se kesio i nije psovao.
Kao da se, prvi put u zivotu valjda, koncentrisao na mec i kako igra tenis, a ne na kakav imidz pravi u publici i da li su sve oci u svakom trenutku uprte samo na njega.

Anna

pre 8 godina

Ne znam koji ste meč vi gledali, ja na SuperTennis kanalu, očigledno neki drugi. Novak je u Rimu doživeo ovacije, a tek kad je lrogovorio prvu reč na italijanskom...egzaltirani reporter je rekao toliko lepih reči o njemu i o izuzetnom odnosu između Novaka i rimske publike, o tome koliko je voljen u Italiji, ali i drugde u svetu, tako da...nemojte da izmišljate da ga ne vole, što nije istina, tek da ne biste izgubili ni ovu priliku da pljunete po Zapadu.

nikad izvini

pre 8 godina

Nole je kralj i Rima i Srbije. Sledeći kralj Srbije mora da je voli kao Nole, a i srpski jezik da priča kao maternji, ove što mucaju srpski neka kraljuju tamo gde su odneli srpsko zlato

Idjosko

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Nadam se da vam je barem rostilj uspeo inace bi vam ovo bilo upropasteno nedeljno popodne. ;)

ZORAN

pre 8 godina

Pod hitno menjati pravila u tenisu,recimo mozes da igras svaki drugi master ili svaki treci GS,ne dozvoliti Novaku da ih stigne to jest da ljudina iz male Srbije ne bude najveci svih vremena,mada po meni je on to vec odavno.

XACAH

pre 8 godina

Ja kao čovek, musliman, Bošnjak, Balkanac ne mogu razumeti kako ovi Italijani, Englezii itd mogu biti onako nefer i ravnodušni na Novakove neverovatne partije, fer ponašanje i sportasku kulturu, a ove domaće JumKase što navijaju za placljivka Federera i korida Nadala nikada neću razumeti! Nije to ljubomora to je nešto baš patološki.

guja

pre 8 godina

Pustili su pogrešnu himnu (filip, 17. maj 2015 18:38)

...Tekst himne samo budaletine mogu da prepevaju. Ova je prava, a prepevana je pogrešna.

Mikii

pre 8 godina

Federer se raspao posle propustene brejk lopte u prvom setu. Nema sta, cestitke Djokovicu. Rocko definitivno vise nije onaj igrac za velika dela. Sledeca stanica: Pariz. Sve u svemu, ostalo je samo da se vidi koliko moze Nadal na Rolan Garosu, ostali su pokazali svoje. Konkurencije nema, ovo definitno jeste Novakova godina. Zbog njega mi je drago, a kad na botove pomislim, najradije bih se utep'o sad.

Pyrex

pre 8 godina

Ja gledam Noleta samo da vidim sa koliko razlike u setovima i gemovima ce da dobije protivnike, nista vise. Svako bi vec dosad trebalo da shvati da je ovo godina potpune Noletove dominacije, i da mu trenutno ne moze niko nista.

Nba cinjenica!

pre 8 godina

Najveca je nepravda sto ATP ne racuna onu kukavicku predaju Federera u medjusobnom skoru! Predaja je predaja, bila pre meca ili u toku meca!
Sto se mene tice Novak je danas izjednacio na 20:20, i sto je vaznije povecao je skor na 9:5 u finalima sa Federerom.
Inace za one koji ne znaju, "najveci teniser ikada" u finalima protiv dva najveca rivala u karijeri ima skor od samo 11 pobeda i cak 23 poraza (5:9 protiv Novaka i 6:14 protiv Nadala).
Novakov skor u finalima sa ovom dvojicom je 21 pobeda i 15 poraza.
Samo polako, kako vreme bude prolazilo sve manje ljudi ce smatrati Federera za najboljeg ikada.

ccc

pre 8 godina

Mislio sam da ce Nole barem u Rimu imati vecu podrsku nego Rodzer. Ipak, hteli mi to da priznamo ili neRodzer je prototip zapadnjackog duha-sujetan, arogantan, ne posebno karakteran, licemeran, zajedljiv ali teniski fenomenalan i tehnicki i mentalno.
Novak je prototip slovenskog sportiste i duha kakvi su nekada bili Radivoje Korac, Aleksandar Karelin, Vlade Divac, Sergej Bubka...: Skroman, human, srdacan, duhovit i na svoj racun i takodje fantastican.
Nije ni cudo gde se za koga navija.
Titula

Nebojša

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)


Jel uživate?

Blue fortress

pre 8 godina

Gde je onaj od juce sto rece da Djokovic igra defanzivan tenis dok Rafa i Federer igraju napadacki hahah...Unisti ga Novak forhendom i dropovima. Mozda da stoji 4m iza linije i vraca spinovane frljoke tada bi bio ofanzivan!?

Perspektiva

pre 8 godina

Mislio sam da ce Nole barem u Rimu imati vecu podrsku nego Rodzer...
(ccc, 17. maj 2015 18:20)

Koliko se ja secam odgledanog,cuo sam "nole,nole" sa tribina i to od dosta publike. Isto tako se ne secam na kojem je to turniru 1000 ove sezone ima vecu podrsku. Rim je bio na strani noleta danas.

Boban Nikolic

pre 8 godina

Za ljubitelje statistike evo jedne:
Zaključno sa ovim, Novak i Federer su se u finalima turnira sastali 13 puta (bilo je i 14 ali je Federer bez borbe predao meč u Londonu) rezultat je sledeći : na betonu 6 -5 za Novaka,na travi 1-0 za Novaka i na šljaci 1-0 za Novaka.
Stari lisac Bolitijeri pre neki dan reče : " Novak najkompletniji ikad "
Pametnome dosta.

my way

pre 8 godina

Pustili su pogrešnu himnu (filip, 17. maj 2015 18:38)

...Tekst himne samo budaletine mogu da prepevaju. Ova je prava, a prepevana je pogrešna.
(guja, 17. maj 2015 19:27)
Da se ne bi svadjali, evo kompromisnog predloga: Boze spasi, Boze hrani, Novaka i srpski rod!

Sportski

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

MALI I ODABRANI :-))))))) paz' da se ne zagrcnete od svinjceta i zajecarskog.... Mi koji nismo mali i odabrani-mi smo bre Lavovi!!!!

Toto

pre 8 godina

Феноменални Федерер освојио два сета мање од очајног Ђоковића у финалу Рима.
Титула му, ипак, није припала и поред сјајне игре.

323

pre 8 godina

Ja cu samo reci jedno
"sramotna igra Rodzera Federera
danas..!" A Novaku cestitke na
trofeju.
(RF fans, 17. maj 2015 18:46)

Sramotna igra je bila juče, Wavrenke. A ovo je Novakova DOMINACIJA.

guja

pre 8 godina

pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu ! (Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

....jel smo lepo ručkali...

ser

pre 8 godina

gde ste sad vi srbomrsci koji navijate za ovog prepotentnog javite se..sta je odnesite mu srpsko meze na ovaj pleh da se povrati malo od ovog soka pozdravljam vas

Niko kao ja

pre 8 godina

Nole je trenutno van svake konkurencije. Federer vise nikad nece biti ni blizu iako je na drugom mestu. A Rafa ko Rafa, malo malo pa se povredi. Da je samo malo manje arogantan, Federer bi trebalo da se penzioniše dok je jos u prvih 5, ali ne dozvoljava mu sujeta i nedostatak mudrosti. Ili pak mozda prevelika zavist ka Noletu i zelja da ga stigne na listi sto se naravno, kako stvari stoje, nikad vise nece desiti.

MomaSRB

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Prijatan rostilj i pivo vam zeli Novak Djokovic!!!

Crnogorac

pre 8 godina

Novace svaka ti cast za sve u zivotu sto si postigao. Pozdrav i svim njegovim navijacima na svijetu.
Price o tome kako je slaba konkurencija, 'Nadal ovo Rodzer ono' to su price za malu djecu. Novak je toliko dominantan da je ovo bas rijetko kad bilo u skorijoj istoriji tenisa.
Blago Srbiji , a i mi Crnogorci se dicimo sa njim.
Boze zdravlja pa da opet na RG cestitamo pobjedu,

Mika

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu !
(Vragolan, 17. maj 2015 16:52)
Pazi da se ne zagrcnes.

teča rasa

pre 8 godina

Ало "коментатори" ха ха ха ха ха... Сви ви који сте против Новака, можете само, као они "Мапетовци" у Риму, да слежете раменима. Биће да је Новак ипак један једини не поновљиви, но видећемо ускоро!
Напред Новаче!!!

Vitez Koja

pre 8 godina

Ajde doktore, presao si igricu protiv Rodje, nema sta vise da trazi kad igra sa tobom. Sad samo da izudaras onog sto vadi gace iz zadnjice i onog sa crvenom suknjicom na RG i to je to.

Zurkolomac

pre 8 godina

Propade Federko, kao sto je bilo ocekivano. Nastavlja tradiciju sakupljanja posluzavnika. Jos malo i dobice cin teniskog-konobara. Nole ga kida sa 2% snage, nije se ni oznojio...

Don Serđo

pre 8 godina

Nije što je naš ali je veliki gospodin...uvijek se potencira da je Rodžer pravi gospodin ali naš Srbin izađe pred domaću publiku i priča talijanski...ode u Pariz i priča francuski...JEDINI to radi...a što se tiče meča, jedina prava riječ je RUTINSKI....hvala ti što postojiš...veliki navijač iz Banjaluke...

Maja

pre 8 godina

"Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu
(Jumko, 17. maj 2015 11:48) "

Putuj igumane, i ne brini za tenis, u dobrim je rukama. :)))

Maja

pre 8 godina

smorio si vise dosado......ali i dalje igras najruzniji tenis i uvek ces biti senka velikih
(zeljko, 17. maj 2015 20:14)
Probaj ranisan u kombinaciji sa bensedinom, odličan antidepresiv. :)))

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

SAMPION!!!!!!!NOLEMINATOR!!!!!Moraće izmisliti ovi iz atp nešto novo.Recimo Nole ima pravo samo da igra na jednoj polovini terena i da gubi po jedan set.Mada mislim da bi ih i tad drao.
Covek je neuništiv.Svetski a naš
Sad juriš na Pariz
NO1E brate i legendo.Hvala ti sto živimo u istom vremenu i udišemo isti vazduh...

Сава Мандић

pre 8 godina

Ако Федерер одмах престане да игра моћи ће да се похвали да је једини остао са позитивним скором против најбољег играча свих времена..

marko

pre 8 godina

Imam osecaj da ovaj graciozni patuljak iz Bazela ima sansu da bude drugi u Rimu! Nije jos shvatio sta je inat i da su izjave poput njegove pred mec mec lopte za Novaka!

Svete

pre 8 godina

Sta vise reci o Djo1etu sto vec ne znamo, bravo bravo bravo Novace, ne daj mu bre tu titulu !

37 uzastopna pobeda na velikim turnirima - 7 turnir, 24. masters titula, tu je pretekao Rodju i po ukupnom broju i po broju mastersa na sljaci a 6 godina je mladji od njega, polako ga stize po year end.no1, po broju nedelja, po ostalim parametrima oko rankinga, po WTF turnirima, malo kaska za brojem GS zbog raznih bananamena pre 10 godina ali bice i toga, sto se tice sustinskog kvaliteta Novakovog tenisa, tu je vec Novak neprevazidjen!!
NESTVARNO, iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec, godine u godinu Novak je na na najvisem nivou u sportu kojim se bavi. Nesto nevidjeno na ovim prostorima, a i malo je takvih i u svetskom sportu !

Bravo Novace !!!!

charlotte sometimes

pre 8 godina

Zalosno je to sto jedan igrac osvoji sve a drugi nerade nista da to promene...
Ajde Fedeks budi ti taj...
(Miki..., 17. maj 2015 17:53)

Znas sta je zalosno, a treba mnogo manje vremena, truda i rada da se ispravi? To sto si nepismen prijatelju, a ne cinis nista da to promenis.

A

pre 8 godina

Novakova igra tokom turnira u Rimu i nacin na koji je pobedio "najveceg teniskog dzentlmena" me podseti na meni omiljen Radjin komentar posle finala eurobasketa u Zagrebu 89.!
Elem rece tada Radja..."nama je Duda govorija posle Bugara i Francuza, vi se ovde patite, a Rusi bi napravili rodeo...e ja mislim da je ovo danas bija rodeo...i to protiv najbolje ekipe u Evropi, posle nas naravno"...ko ne zna o cemu pricam...neka pogleda finale sa takodje velikim "sportskim dzentlmenima" Grcima...ili je bilo mozda dovoljno bilo videti danas Novaka":-)

Janko

pre 8 godina

Hvala ti Novace sto nam zastavu Srbije dizes do neba, ponosni smo kao da je cela Srbija pobedila. Sa Tobom je Srbija ogromna, ponosna, nepobediva, bar nama tako izgleda posle svake Tvoje pobede smo srecni.

pametnom dosta

pre 8 godina

Pazite gospodo, Novak sada ima više Masters 1000 titula od po mnogima najvećeg Federera! A 6 GODINA JE MLAĐI!! Razmislite malo kakvo je to dostignuće! Razmislite malo koliko je Novak velik!

dimi dot com

pre 8 godina

Slazem sa kometarom Melenci sramota od Gdin Pjetrandjelija Jos za vrijeme mega je vise strahovao nek Srdjan,a coment na Sport 1de pa ovi navijaju za Federera kao da je dole italijan.Sramota.

kraja

pre 8 godina

"Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu
(Jumko, 17. maj 2015 11:48) "

...sta sad...???
...zbogom il' dovidjenja...???
...ma nismo mi zlopamtila...

Gajetano

pre 8 godina

Prekjuce Nisikori, juce Ferer, danas Federer za ciglo sat i 15 minuta. Tako se disciplinuje konkurencija!!!

Ipak je Novak mnogo jak, jaci no sto mnogi i smeju da pomisle! Jova zna o cemu pricam.

Pozdrav,

Wilfred

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu ! (Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Kod tebe kući se okupilo malo, probrano društvo napaćenih teniskih kompleksaša koji sada liju suze i pomalo mrze sebe zbog toga što su navijali za Feda.

ilija

pre 8 godina

@hasan

Bravo, Hasane, brate! Ne kontam ih ni ja, a ti si zajedno s Novakom jedan od onih zbog kojih ova naša planeta i dalje svetli azurno plavom bojom u vaseljeni.

RASA

pre 8 godina

Ljudi koji su protiv Novaka su prosto receno slepci. Da oni pored svojih zdravih ociju ne vide sampiona kakvog Srbija nikad nece imati. Novace ziv nam bio i mi stobom koji uzivamo u tvojim pobedama i trofejima.

NovakZauvek

pre 8 godina

I tako ce Fedex ostati bez Rima i Monte Karla...to ce mu biti vecita rana...dok ce Novak osvajanjem R.Garosa i Sinsinatija postici nedostizan rekord, kao jedini u istoriji sa svim gren slem i masters titulama.

Marko

pre 8 godina

Da budem realan, ovaj Federer za svoje godine covek igra odlicno tenis,ali Novak je ja mislim odigrao najbolji svoj mec u ovoj godini znaci macka, svaka mu cast.

danix

pre 8 godina

Jeeeees,Tako to radi pravi sampion,najbolji u istoriji trenisa,bravo Nole,care,neka si ga otresao ko sljive sa drveta.
Rekoh li ja juce da ce ga Nole otresti k'o doberman macku.
I konacno,20:20 izmedju Novaka i Fedexa,ako racunamo,a zasto ne bi racunali,Novakovu pobjedu kad je Fedex lani pobjegao sa finala Londona,a igrao DC za par dana.
A,sada idemo u Paris po RG.

poznavalac

pre 8 godina

Nema sta vise da se kaze sve je ispricano,ceo sportski svet na poklonjenje moze da ide ovom coveku,postavlja se samo pitanje gde su njegove granice jer ovo je nestvarno za domete jednog coveka.

my way

pre 8 godina

Свака част, мајсторе! Сад јуриш на Ролан Гарос, па шта буде! Боже спаси, Боже храни, српског краља, српски род... усред Рима, непроцењиво! Толико о онима који не резумеју индивидуалне спортове и шта и кога спортисти, наши тенисери, атлетичари и остали представљају!

Nebojša

pre 8 godina

Bilo je i boljih meceva,novak za nijansu bolji i svaka mu cast,federer nije bio doovljno agresivan,a i skroz je potonuo nakon onog prvog seta,koji je mogao lagano i on da dobije..al nije mi jasno zasto stalno govorite da je roger arogantan i takve stvari,kad novak psuje vazda na terenu i to je u jednom navratu opsovao mater,to je inace za svaku pohvalu? 
Radujte se dok mozete,vjerujem da ce ga federer zaustaviti na RG kao i one 2011 ;)
(fedex, 17. maj 2015 18:42)


Ti si stvarno legenda nije mu ništa mogao u dva seta u Rimu a kažeš dobiće ga ni manje ni više nego na RG u to u finalu pošto jedino tamo mogu i da se sastanu oće kako da ne.

Goran

pre 8 godina

Kada za jedno 3-4 god.mali Stefan bese kaze:'Od kada sam se ja rodio
moj tata izgubio samo jedan mec!! Strasno,kad' hoce ne moze mu niko nista pa vi mudrujte do mile volje...

Musaka

pre 8 godina

Prvi set odlučen na jednu loptu, u drugom manje neizvjesnosti. Federer je definitivno pronašao stil igre sa kojim može da igra još barem 2 godine na visokom nivou. Svaka čast Novaku, od početka do kraja koncentrisano, strpljivo, nije srljao ni na onoj brejk lopti u prvom setu. Kad ovako igra, nije ni čudo što djeluje da je konkurencija "slabija nego ikada". S ovakvom igrom i pristupom igri definitivno je favorit broj 1 za uzimanje R. Garosa.

aleksa

pre 8 godina

Pogledajte kvote za RG u evropskim kladionicama . Ako se kladite na Noleta dobićete manje para nego što ste potrošili. To je za njih sigurno.
Danas je bila poslednja prilika da se zaradi ako se kladite na Noleta , samo nekih 10-ak posto

Zuba

pre 8 godina

http://sports.williamhill.com/bet/en-gb/betting/e/6588552/Mens-French-Open---Tournament-Winner.html E da sam i ovo doziveo. Jedino se gubi ukoliko se kladi na Djokovica prema William Hill kladionici.

Stefan

pre 8 godina

A ova gospoda iza Pietrandjeli, njegova zena i Manolo Santana razocarani kad je Nole uzeo prvo set, tako da nisu ni aplaudirali. Sramota. A Nole dere vola u kupusu.

Damir

pre 8 godina

Do 4-4 finale kako se očekivalo. Kako ne iskoristi break loptu,Federer pade bez ispaljenog metka. Prelako. Nije čak bilo ni nekog naboja,ni prilike za preokret,čisto rutinski se priveo meč kraju.

ZORICA - CANADA

pre 8 godina

.....VELIKO TI hvala NOLE za ove suza radosnice......

PS: A posto Ti je za par dana rodjos, lepsi poklon i SEBI a i nama nisi mogso da priredis.....

Monarhista

pre 8 godina

Lako je Noletu sad da osvaja turnire kad "sficarcu" nije stalo do nih...axaxaxaxaxaxa
Ovo treba ukinuti....lepo da se igra samo za drugo mesto u narednih 5 godina:-))

zoki

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu prvu titulu u Rimu ! (Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Sad ce Rodja, da donese posluzavnik.

GM

pre 8 godina

Nije on princ, on je kralj. Cak su po prvi put pustili himnu sa tekstom i to sa sve kraljem, tako da je sve jasno.

Sa princom, Totijem, se video pre pocetka turnira i princu je bilo veliko zadovoljstvo.

ferdinand

pre 8 godina

Jumko i Oskar na infuziji i aparatima za odrzavanje zivota.... Nole dominantan, doveo je tenis do perfekcije, nema niti jedan slab element u njegovij igri. Vajda i Beker harizmaticni, sve u svemu, sve se poklopilo. Napred Nole i puno zdravlja.

Ljubisa sa svojim sinovima, Lukom, Markom i Novakom iz Velike Hoce - Kosova i Metohije

pre 8 godina

Djokovic je najlaksi mec na ovom turniru imao upravo ovaj finalni. Teze i neizvesnije je bilo protiv Almagra,Belucija,.. gde ste srpski federeroljupci???

Djokovic ga je onemogucio da u jednoj od poslednjih sansi u karijeri osovoji jedan od samo dva mastersa koje mu fali. Mislim, da je Rodji bolje bilo da nije usao u finale-bolje bi se osecao. Tako se igra Nole sportski-nemilosrdno, polako naplati sve sto treba. De facto H2H je sada 20:20, stigao si ga i prestices ga, samo da se ne povuce pre toga. Za ove nase sto navijaju za Federera:nemoj sada da je do juce najbolji, da igra najbolji tenis,... a da je danas mator a !

Novaku je ovo 21 uzastopni trijumf, malo sam se plasio da protivnik opet ne prekine fantastican niz.

Prevazisao je Novak Rogera u broju osvojenih mastersa, napravio sjajnu uvertiru za nadam se konacan trijumf na French Open-u.

Kako dominantan na terenu tak i van njega (sjajno "baratanje" italijanskim) i kao kruna na kraju "Boze pravde" !!!

Hvala ti neizmerno Nole, da te zdravlje, volja, znanje, sreca,.. ne napusti do konacne pobede u Parizu.

Рајко Четник

pre 8 godina

Ноле злочести зашто цепаш Рођу дроп-шот-овима!
Само напред, цепај,цепај!

veliki strumf

pre 8 godina

Nikad brze, nikad lakse. Rutinski. Ocigledno je Nole mnogo tanjira dobio na svadbi, pa mu Jelena rekla da ubuduce kuci donosi samo pehare!

znanje-imanje

pre 8 godina

Samo par trenutaka Novak je bio krajnje profesionalan, inače je ceo meč odradio totalno iskusno.
Pri tom nehajno odgovarajući na Rodžerovu glumu glumljenjem još većeg Rodžera.
Toliko je sve to bilo baš onako kako treba da mi je i ovo vino (što su mi nažalost poklonili) uz ručak bilo vrhunsko. Hvala Novače, hvala...

Djordje NS

pre 8 godina

Kralj SVIH podloga, betona, trave i šljake... Neka sad protiv njega probaju da igraju na vodi, behatonu, oranju, tepihu, brodskom podu... Birajte!
Žao mi samo što nije otišao u Madrid da biku sa Majorke izlomi rogove...

SAŠA FRANKFURT

pre 8 godina

Bravo Nole legendo, ne samo što mi je drago da si osvojio Rim, još mi je draže što si ovog naduvenka otresao. Nek daje i dalje izjave!!

Zlatko

pre 8 godina

Sad shvaćam šta je Roger hteo da kaže kada je izjavio da Novak nije Nadal na šljaci.Hm, ali zašto se je onda uopšte nadao? Čudno ...

Zlatko

pre 8 godina

Sad shvaćam šta je Roger hteo da kaže kada je izjavio da Novak nije Nadal na šljaci.Hm, ali zašto se je onda uopšte nadao? Čudno ...

Beobrad

pre 8 godina

Kakav teniser!
Kako se covek podize u finalima, za neverovati!
Slicno kao na Vimbldonu prosle godine!
Do juce anemican, pomislis, pao u formi, a u finalu, atomski tenis!
Prvi servis nikad bolji, kontrola i izbor svih udaraca, forhend savrsen, ritern dobar, psihicka priprema vrhunska.
Od prvog sekunda se videlo da je naspanovan za veliko finale.
Federer se drzao dok ga je sluzio prvi servis, a jeste itekako u prvom setu, jer da nije, bilo bi 6:2 za Novaka vec u prvom setu!
Ovo finale je savrsena priprema za RG, ne moze bolje, i igracki i psiholoski!
A hejteri, ako i sad imate primedbu na Novakovu igru, onda...nek vam je na cast!
Mogu da zamislim kolicinu oslobodjenih frustracija jednog dana kada Novak izgubi, tamo posle Sinsinatija, mozda!
Bice neizdrzivo citati, replicirati, skupljajte, jos cete cekati!

Kolumbo ...... .. radoznala

pre 8 godina

Kod mene kući se okupilo malo, probrano društvo prefinjenih teniskih sladokusaca, ješćemo neki roštilj, pićemo pivo, uživaćemo uz tenis.. I naravno navijaćemo za Rodžera, vreme je za maestrovu
prvu titulu u Rimu ! (Vragolan, 17. maj 2015 16:52)

Sad ce Rodja, da donese
posluzavnik.
(zoki, 17. maj 2015 18:30)
Brate,preplakao sam :)

Zlatko Todorović

pre 8 godina

E, da mi neko pričao da ću da sedim i totalno opušteno gledam finale Rima, reko bi mu da je lud. Ali, kako vreme prolazi, sve mi se više čini, da Novak može da izgubi samo kad on to hoće. Tu se drugi pitaju koliko i pivo dal će biti popijeno. Što se tiče Rođine izjave, to ja tumačim da se on bodri, a to je odlika slabijih kad igraju protiv mnooogo jakih. Svaka čast Rođi, on je najbolji svih vremena, možda će tako i ostati još dugo, Možda Novak neće moći da ga dostigne, ali je jedno sigurno. Novakovo srce nema ni jedan igrač na ATP turu.

ferdinand

pre 8 godina

Da dodam jedan fascinantan podatak, Novak je od 2011. osvojio onoliko turnira koliko su zajedno osvojili teniseri iz top cetvorke. Dakle, isto kao Rodzer, Nadal i Marej zajedno. Zlobnicima dosta.

Aleksa

pre 8 godina

Fed bi sa današnjom igrom dobio svakog tenisera iz top 10, osim možda Rafe ukoliko mu je dan. Čini mi se da je protiv Novaka u životnoj formi svaki put. Nadam se da Novak uzima ovo.

NOLKICA

pre 8 godina

Bravo najbolji teniseru sveta, odlicna igra ! Fedreru znas li ti da je Nole prosle godine pobedio bas Nadala u Rimu? Nole nisi vise djoker odsda si Nole NEPOBEDIVI!

vanja

pre 8 godina

Novak je nepovediv trenutno. Sad jos ostaje da malo digne formu na RG. Ako Bog da malo sreće pa da i to osvoji. Kako stvari stoje nebi se trebao sastati sa Rafom prije finala. Mislim da su mu najvece pretnje Rafa i Marej. Ali kako stvari stoje niko mu pera ne moze odbiti :D
Car careva :)

No1

pre 8 godina

Nole kralju, velika cestitka iz Indonezije. Svaka cast na pobedu a izgleda tako glatko pobediti Federera a verujem da nije lako. Samo napred do RG i tamo podici pehara.

777

pre 8 godina

Rutinski je obrisao Rodzera sa terena iako "nije" neki igrac na sljaci. Kako..nemam pojma jer je Novak osvojio, za Razliku od Rodzera, sve turnire na sljaci iz serije 1000? Rim, cetvrti put pored jednog Nadala? Prvi put vidim da Rodzer salje lopte nebu pod oblake, u publiku, a onaj poen koji je Novak dobio kada je promasio celu loptu pa se vracao unazad i izbacio je u aut je svojstven amaterima? Jos jednom kazem da mi je mec protiv Wavrinke bio cudan jer svi mi znamo kakav je teniser Stan. A u tom mecu nije odigrao NISTA. Bravo Nole, cestitam ali ovo je velika dominacija u svetskom tenisu. Nevidjeno da jedan teniser ovako pocne sezoni i nastavlja da igra kao terminator. Videcemo za nedelju dana ko može da mu stane na crtu. Imace velike muke sa Novakom. I jos nesto, Novakov servis je sve bolji. Servisom je parirao odlicno Rodžeru koji je dugo imao 100% prvi servis. Cestitam i živeli.

Musaka

pre 8 godina

Prvi set odlučen na jednu loptu, u drugom manje neizvjesnosti. Federer je definitivno pronašao stil igre sa kojim može da igra još barem 2 godine na visokom nivou. Svaka čast Novaku, od početka do kraja koncentrisano, strpljivo, nije srljao ni na onoj brejk lopti u prvom setu. Kad ovako igra, nije ni čudo što djeluje da je konkurencija "slabija nego ikada". S ovakvom igrom i pristupom igri definitivno je favorit broj 1 za uzimanje R. Garosa.

Добронамјеран савјет

pre 8 godina

smorio si vise dosado......ali i dalje igras najruzniji tenis i uvek ces biti senka velikih
(zeljko, 17. maj 2015 20:14)

Злоба ће те појести изнутра, а да ни примијетити нећеш.
Окани се тога док имаш времена за твоје добро.

Rale

pre 8 godina

Na svakom turniru Nole rusi jedan po jedan Rogerov ili Rafin rekord. To je fantasticno. Vec sada ima vise Mastersa od RF, a koliko je samo mladji! Uskoro ga prestize i u medjusobnim duelima. A sada napad na RG, a onda-NEBO JE GRANICA!!! IDEMOOO!

batman

pre 8 godina

Rodžere nisi dovoljno veliki imperator da osvojiš Rim, Novakova je to tvrđava. I za tvoju informaciju nikad je nećeš ni osvojiti...

Zuki

pre 8 godina

Zakoprcao se Rodjeni malo u 9. gemu prvog seta i to je bilo sve od drugog igraca na svetu. Kakva surova dominacija Novaka. Sta drugi da ocekuju kad Rodju ovako hladnokrvno otrese u finalu mastersa? Apsolutni favorit na RG.

nemanja

pre 8 godina

Veliki je naš Nole, pa zato nema potrebe da preterujete sa tim 'Princ Rima' pošto je taj nadimak asocijacija na Franćeska Totija.

Dovoljno je to što je Nole jedan od najboljih u istoriji ovog sporta!

Spale

pre 8 godina

Neko napisao da se skupilo drustvo i da ce uzivati u pobedi Federera, ista stvar i kod mene, skupilo se drustvo, rostilj, pivo, sve po redu..
Sve propalo, nit se pivo ohladilo nit se meso ispeklo, a ovaj bahati Novak završio meč. Mislim da ATP treba da skrene pažnju Đokoviću da takvo ponašanje nije u redu i da treba da ima obzira prema ljudima koji su skupo platili kartu za finale da bi samo sat vremena posmatrali meč.

milosss km

pre 8 godina

i sta cemo sad,a Rodzerovci? ovo je neverovatno koliko si dominantan Novacee... Svakim danom se sve vise divim i divim sto sam Srbin i sto imamo OVAKVU VELICINUU.??

A

pre 8 godina

Poruka meni sve simpaticnijim "protivNovakovim" navijacima (sem ako nisam zalutao na neki svajcarski...spanski...ili britanski sajt...mozda svedski:-))...jasno mi je da ste "veliki poznavaoci sporta...pre svega tenisa"...cim pisete tako strucne komentare...kao i to da su vam zivoti "vrlo sadrzajni"...cim ih pisete sa toliko "ljubavi"...ali ljudi prestanite da gledate tenis i dzabe se nervirate...ovaj mali razvaljuje sve vase miljenike, razvaljuje da boli koliko to "bezdusno"radi...nije to dobro za vas ionako narusen mentalni sklop:-)

Nebojša

pre 8 godina

Apsolutni broj 1 !!! ovim je zapušio usta svim ovim jadnicima koji ovde mrače i stavio je Fedexa na njegovo mesto sada ima i više mastersa na šljaci od Švajcaraca a i više mastersa ukupno sledeći na redu Rafa Nadal ako ne već ove pada do sledeće godine u ovo doba Federer možda još uvek ima pobedu više (ne zadugo) ali Novak je bolji u mečevima za titulu 8-5 prvi put ga je dobio davne 2007 sa samo 19-20 godina na mastersu u montrealu pobedio je tada Rogera 2-1 u setovima.

Dr. House

pre 8 godina

I TAKO....:) NOLE konacno postao Federer umesto Federera. I to bolja usavrsena verzija. Covek je na poslednja dva turnira (MC i Rim) potrosio duplo manje energije nego u prva tri kola Madrida npr. 2011. Toliko igra jednostavnije, brze. Nema onih besomucnih 30 razmena po poenu i 3 sata po mecu. DANAS KLINICKI CISTO. HIRUSKI PRECIZNO. Sutra bi mogao dapocne turnir iz pocetka. Setite se samo polufinala protiv Mareja 2011. Sa ovakvom igrom moze jos 8 godina da igra. EJJJJJ Rodzer pretrcao vise od Djokovica na sljaci. Kakav podatak. BRAVO MAJSTORE SVE DO KRAJA GODINE DA BUDE TVOJE. u ZDRAVLJE!!!!

Melenci

pre 8 godina

nista na svetu ne moze da zaseni Noleta,sportistu,velikog coveka!Ne znam da li je Viskovic dobro preveo onog matorog d........ kada se sa divljenjem obracao Federeru i rekao mu da je 90%publike navijalo za njega?Zamisite samo koje je to nepostovanje prvoga na svetu,coveka koji mu je razbio idola na sopstvene oci.Nole je to iskulirao,jer je decko toliko iznad svih tih malogradjana,toliko nekulturnih ljudi ubrajajuci i pojedine komentatore.Pevao im je Nole srpsku himnu u sred Rima!Ova pobeda i trofej su samo slika jedinog dominantnog tenisera danasnjice.Tako sada Rodzer mora da uvuce rogove i da moli Boga da u zavrsnicama igra sa Rafom,a i Rafa bi ga isprasio.Nole je iznad svih!

TomaS

pre 8 godina

Mogao je Nole drugi set da dobije i sa nulom. Ali, mudar je on - ne želi da totalno zaplaši Feđu pa da (Feđa) naglo ode u penziju pre nego što Nole ne prevagne sa pobedama u međusobnim susretima. A fali mu samo još jedna, pošto se ne računa ono finale, kada je Feđa predao Noletu bez borbe jer je bio siguran da će inače izgubiti.

dovla

pre 8 godina

Na 5:4 u prvom setu i 40:40 mogla se videt repriza udarca iz polufinala US opena na 40:15 kad je RF imao dvije meč lopte. Prvi servis u Novakov forhed i onda ritern po dijagonali.

Kao na Indian welsu, mogli su igrat do sjutra ovaj mu nije moga ništa.

I drago mi je što se Nole sad manje pimpla sa protivnicima tj. bilo je žestokih napada iz forhedna kao 2011, a ne da drži protivnike u igri kad treba da zvekne loptu.

(Sve)Moćno

NS BOY

pre 8 godina

Novak je fascinantan teniser. Sa kolikom lakocom igra u teskim mecevima. Mnogi bez razloga ne govore da je najkompletniji igrac ikada. Ovakva dominacija odavno nije vidjena. Prosto je rasturio Rodzera Federera u finalu. Ne postoji izraz sa kojim bih mogao drugacije ovo finale opisati. Svaka cast Novace. Cak ti ni sampanjac nista ne moze. : )

Jovan

pre 8 godina

Na brejk loptu i na set loptu u prvom setu, Novak je pokazao da je konacno vratio samopouzdanje u sebe i mentalnu snagu u najtezim trenucima meca. To je ono sto je, cini mi se, mu jedino falilo od 2011. Mozete da mu zavidite koliko hocete dragi zemljaci, ali Novakovo vreme tek dolazi.

Dott

pre 8 godina

Noletova rapsodija!
Totalna dominacija!
Sad vec me stvarno ne zanima sta Rodzer ima reci na Novakovu igru, Novak je taj koga treba cuti. On je taj koji treba Rodzera da pohvali, samo ima stvarno tezak zadatak da iznadje po kom osnovu i segmentu igre. Ostaje mu ona kurtoazna "cestitam za sjajnu nedelju!"

Peđa

pre 8 godina

Valjda je sad svima jasno kako prolaze protivnici kad je Đoković na najvišem nivou.Kakvo GAŽENJE.Kakva dominacija.Uh,zaboravio sam,pa on je igrao sa metuzalemom od 35 godina,kojeg 98 posto aktivnih tenisera ne može da pobedi,hehe...Ona scena u drugom setu,na servis Federera(15:15 i 1:0 za Đokovića u gemovima),je vrh...I još jedno,u pravu je bio kad je rekao da Novak nije Rafa...jedan je Novak.Živeo care!!!

davitelj protiv davitelja

pre 8 godina

Ovo vise nije humano. Nekada se znalo koji igrac je najbolji na kojoj podlozi pa je bilo interesantno gledati ako neko iznenadi. Ovo sada stvarno nema smisla, Novaku prija svaka podloga :) Tenis ce postati nezanimljiv.

kris

pre 8 godina

I reče Fed da Novak nije Nadal-i tačno je.Nadal ispade u četvrtfinalu,a Novak osvoji.Inače,ovo više nije ni interesantno.Gotovo je sramota što je neko drugi,treći...Realnije bi bilo da postoji prvi,pa onda da se poredaju od 12-tog,pa nadalje.

branimirbjelica

pre 8 godina

svi igraci su smijesni,kakva dominacija,jedino ga moze cep od sampanjca onesposobiti!grande,legenda,numero uno !poz.svima iz Italije!

teča rasa

pre 8 godina

Sreća da Srbija ima Noleta jer zivot je u zemlji grozan jedino imaju Noleta. To žele i Toma i AV da iskoriste ze sljedece izbore
(Jimi, 17. maj 2015 21:58)

Јими јами јуму... и не причај преко залогаја!

sava

pre 8 godina

Nikad mirniji i nikad sigurniji Djokovic u finalu protiv Federera.Pisem ovo na 4:2 i Djokovicev servis.5:2 ))) ...Toliko je siguran u sebe da je ladan ko spricer )))

anica

pre 8 godina

Nadigrao si ga Novace, bravo za divan tenis koji nam prikazujes, u kome uzivamo...CESTITAM TI NA JOS JEDNOM MASTERSU!
Bravo Maestro!
Najbolji teniser sveta!
Bravo!

Moler

pre 8 godina

Lepa pobeda. Nole nekad protiv Feda pokusava da igra odredjenu taktiku, forsiranje Fedovog backhanda i sl., mada mi se nekad cini da ga to vise sputava. Cim se oslobodi i pocne da igra svoju igru Fed ne moze da parira.

Cx

pre 8 godina

"Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu
(Jumko, 17. maj 2015 11:48) "

...sta sad...???
...zbogom il' dovidjenja...???
...ma nismo mi zlopamtila...
(kraja, 17. maj 2015 18:20)

Jednostavno, promenice nick!

Lexx_nl

pre 8 godina

Једна од лакших, ако не и најлакша побједа Нолета над Федерером. Федерер је одиграо солидан меч, поготово у првом сету када је разлика била минимална. У другом сету се Роџер, на моје велико изненађење, брзо предао након раног губитка сервиса. Да га у четвртом гему другог сета на брејк лоптама Новака публика није почела бодрити, мислим да би тај други сет можда био изгубио са 6:0.
Било како било, мислим да је ово стварно била прекретница у сусретима ова два велика тенисера и да ће одсада Новак у сваки наредни сусрет улазити као велики фаворит.
Новак је одиграо јако добар турнир у Риму и ја му желим да као овдје у Риму за три седмице слуша химну у Паризу.

vodoinstalater

pre 8 godina

smorio si vise dosado......ali i dalje igras najruzniji tenis i uvek ces biti senka velikih
(zeljko, 17. maj 2015 20:14)

Izađi malo prošetaj, dečko. Lepo vreme...proleće...vrbopuc... Ko zna? Možda ti se i ukaže prilika da skineš mrak. Da progledaš.

VUK

pre 8 godina

nisu pogrešili himnu.. doduše ova verzija spominje kralja, ali ne prestolonaslednika Aleksandra koji i nije za monarhiju, pre je on čovek za humanitarni rad..BOŽE ČUVAJ SRPSKOG (SVETSKOG)KRALJA TENISA! to je pesnik hteo da kaže..a što smo ljudi.. odmah u politiku..pevalo se Kralju.. Novaku!

ajde

pre 8 godina

Decko nije izgubio u poslednjih 14 masters finala. Bravo momčino!
(Dejan, 17. maj 2015 22:18)

Ok, pridruzujem se cestitkama, samo pogresio si, broj 12 je u pitanju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Novak_Djokovic_career_statistics#ATP_Masters_1000_finals

Federer i Nadal imaju po 9... i to pre otprilike 10 godina - dakle ne bas u Novakovoj eri. A on pored, kako kazu, "dvojice najvecih", ima toliko.

Sale

pre 8 godina

Novace, vise ti problema zadade sampanjac nego Roger na terenu. Za RG ostavi malo reket (s njim znas dovoljno za pehar), bocu u ruke pa vezbaj za Pariz!

Chisho

pre 8 godina

Dal je neko na kad vidio da se teniser ne izvine protivniku kad osvoji poen uz pomoć mreze? Ako niste pogledajte zadnji poen u geimu za 4:2 u drugom setu. Definitivno potvrda RF karaktera. A ad se radi o hitnoj i KRALJU....pa to je odgovor na natpis na postradalima "Traži se novi kralj sljake"! A kad se radi o seljaci koristim priliku pri pobjedi Novaka.....treba je zabraniti zbog rupa.Prevaziđena "tehnologija" i stručnjaci iste.

Kruna Kalicanin

pre 8 godina

Ponasanje gospodina Petrandjelija je bilo nedopustivo i organizatori mastersa u Rimu bi morali da razmisle dali dementne dekice, ma ko da su oni, treba da zatvaraju ovao ugledan turnir. Deda nije mogao da se kontrolise i nije znao sta prica. Nole je bio toliko superioran da to u krajnjem slucaju nije ni vazno, ali sramota za organizatora. No sve jedno, Novak je svima ocitao lekciju, GENIJE