Nedelja, 17.05.2015.

11:30

Novak ili Rodžer, kome će trofej?

Novak Đoković i Rodžer Federer od 16 sati igraju finale turnira iz Masters 1000 serije u Rimu.

Izvor: SO

Novak ili Rodžer, kome æe trofej? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

176 Komentari

Sortiraj po:

a

pre 8 godina

@Musaka
Pa ne moze Ferera kad je Ferer igrao i pre 10 godina. Isto kao i Safin, Rodik, Nalbandijan, Hjuit, Davidenko.
A u tu konkurenciju mozes ubaciti i Agasija koji je igrao do 2006. I Kuertena.

petarczv

pre 8 godina

Zna li neko kako da na androidu gledam direktan prenos meca Djokovic-Federe ?? Hvala
(Gligor, 17. maj 2015 16:22)

Zavisi koji android imas ako imas neki krs od 100e nikako a ako imas dobar telefon onda isto jo na kompu...

Zoro

pre 8 godina

Neke stvari su neizbežne, a to je npr kompletiranje nedostajućih pehara od strane velikog Rodžera. Osvojio je Davis cup, sada sledi nekoliko mastersa a jedan od njih je i Rim. Tu Novak Đoković ne može ništa da uradi, to je sudbina koja je zapisana u zvezdama za najveće među nama.
Slao sam proteklih dana ovaj komentar.
Vi braćo Srbi naučite kako funkcioniše svet u kome se nalazite i biće nam svima lakše.
Nećemo dolaziti u situaciju da budemo najsiromašniji u Evropi kao što je sada slučaj. Svi vadite glavu iz d.....ta.!

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

Musako,spominjes Ferera,pa on je u to vreme bio van 15 najboljih,a prosle godine je cak bio 3 na svetu !? Sta onda reci o tome,covek u 33 godine sa lakocom pobedjuje buduce nade !?

Miljan

pre 8 godina

boze.. koliko ce mi ovo nedostajati jednog dana,za 10ak godina..
(grk, 17. maj 2015 12:13)

Majstore,niko nam sutrasnji dan ne garantuje da cemo biti zivi.

Zuba

pre 8 godina

"Kakav dana za gledanje sporta, jednostavno covek ne zna sta da gleda.12:30 Unicaja vs Barcelona16:00 Djokovic vs Federer17:00 CSKA vs Fenerbache17:00 Man Utd vs Arsenal19:00 Altetico Madrid vs Barcelona20:00 Olympiakos vs Real Madrid20:45 Rusija Kanada (Hokej, SP)21:00 Crvena Zvezda vs Partizan21:30 Houston vs Los Angeles Clippersi"... Brate je l' pratis i pikado?
(Prince, 17. maj 2015 15:03)



Ne nego ima Sport Klub koji sve to prenosi.

Milko

pre 8 godina

Navijam za Djokovića i isdkreno strah me pred ovaj meč.
Ne od Federera, on igra dobro ovaj turnir ali nije to nešto posebno.
Mene nekako brine Djoković. Njegova igra je negde iznad prosečne, sa čestim oscilacijama tokom meča a i tokom setova. U Rimu ni u jednom trenutku nije odigrao povezano nekoliko gemova na vrhunskom nivou.
Bojim se da ovaj nivo igre nije dovoljan da se pobedi Federer.
Malo nade mi daje činjenica da je Djoković već imao turnire gde je "jedva" dolazio do finala a onda pružao najbolje od sebe, recimo prošlogodišnji Vimbldon, upravo protiv Federera.

sasa jokic

pre 8 godina

Zasto zenski "tenis" isti dan kad i muski? Jos ova ceremonija sa ovom sa stegnutim grlom....uzas!!!
Zensko finale treba da bide dan ranije, pa ko voli nek izvoli a ne da se slepaju uz muskarce. Primaju iste pare za slow moti8n igranje i vristanje.

ray

pre 8 godina

@Mijat pogodio precku te 1998

Zato sto si se naprevio lud i izostavio Nadala i Mareja, te poredis Rodika i Hjuita (koji su bili no.1) sa igracima koji su od 5-6 mesta. Ako ih uporedis sa pravim konkurentima (Nadal,Marej) vidi se da su daleko iza.

kozar

pre 8 godina

Posle svakog meča čitamo šta pišu veliki znalci, "Djokovic nije blistao, nije u formi...", a sve protivnike pobedio. Pitam se, šta bi bilo da je blistao i da je u formi.

Nebojša

pre 8 godina

I jos nesto da dodam . Mnogo bi bio zahvalan ako mi neko objasni zasto je jedan Raonic bolji od Rodika,ili Berdih od Nalbandijana,ili Nisikori od Hjuita,ili Dimitrov od Davidenka,ili Vavrinka od Safina ? Unapred zahvalan .
(Mijat pogodio precku te 1998 !!!,17. maj 2015 14:51)

A ko kaže da oni moraju da budu bolji od njih? samo što ti si sasvim slučajno izostavio iz računice Fedexa i Nadala pa i Mareja koji igraju isto u Novakovoj eri ova trojica su daleko bolji od tih koje si ti naveo.

teča rasa

pre 8 godina

(rafa, 17. maj 2015 11:48)

Поштено... иако сам Новаков навијач (наравно, а чијо бих био) морам признати да су ти запажања уреду и да ти је коментар коректан. Ја ћу свакако,од свег срца, навијати за Новака, да игра агресивно и победи, јер он то може!!!

@

pre 8 godina

@neko iz gomile
Pricam o ovima koji se pljuju i vredjaju, to nije normalno, to su fanatici. Znaju ko je kakav covek, zanima ih gde ko placa porez, vredjaju se medjusobno kao da u rat idu.
Cast izuzecima, ali vecina ovde pojma nema o tenisu niti ih zanima taj sport, dosli da lece frustracije.
Mozemo ti i ja da se ne slazemo, ali ne pada mi na pamet da te psujem vredjam ili na bilo koji nacin napadam samo zato sto se ne slazemo. Kako neko ko voli tenis (bar kaze da voli) moze da mrzi Federera, Novaka ili Nadala? I pritom mrzi i milione koji navijaju za nekog od njih? Ja ih sve postujem, velikani sva trojica, neko ima manje, neko vise uspeha i to je to. A onda se nadje neka iskompleksirana osoba koja procenjuje ko je kakav covek, ko gde placa porez, cija je konkurencija jaca, ko treba u penziju a ko se dopinguje....

Musaka

pre 8 godina

@Mijat
Ne znam na koji način možeš uporediti navedene igrače, pogotovo uzevši u obzir da su Nišikori, Raonić i Dimitrov tek pri sredini karijere, a svi navedeni "suparnici", osim Lejtona Hjuita, su već više godina u penziji. Bacio sam pogled na statistiku, prva petorica ubjedljivo vode protiv druge petorice (ukupno 109:38 u titulama, 5:1 u GS titulama, 14:3 u GS finalima), međutim još je rano za sumiranje po tom pitanju. Pošto si već otvorio pitanje razlike u konkurenciji, mogao si među "današnju" petoricu ubaciti Mareja i Ferera, s obzirom da su oni mnogo veći konkurenti Đokoviću od navedene petorice, i tu se stvari mijenjaju za dosta.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Cве је кристално јасно.Ко освоји први сет,тај добија и меч.Према свему приказаном до сада,Федерер је ближи победи.Међутим,Новак је до сада много пута показао да уме у финалу да одигра на врло високом нивоу и ако је рецимо цео турнир играо просечно.Велики је улог,много бодова у игри.По мени је ово прва од многобројних битака који ће њих двојица водити за престол.До сада се показало да јеву тим мечевима Федерер опуштенији,да мање греши и да углавном он добија.Моја прогноза је 2:0 за Федерера.

nadrealni realista

pre 8 godina

Komentar stavljamo u 15:30
Gledamo statistiku komentara (plus, minus)
Komentar glasi : " Roger dobija ".
15 minuta od stavljanja komentara:10 pluseva 50 minusa
Posle prvog seta (ukoliko ga dobije Roger) bilans je sledeci: 180 plusova 80 minusa
Posle prvog seta (ako ga Novak dobije): 10 plusova 100 minusa
Federer pobedjuje: 450 pluseva 100 minusa
Novak pobedjuje:50 plusova 800 minusa
Realno stanje.

Roger Federer forever

pre 8 godina

(Mikii, 17. maj 2015 14:12)

Vidiš ti to moj miki, i onda još dobiješ tonu minusa od kvazi teniskih štrucnjaka. Ja se slažem sa tobareaom, osim sa konstatacijom da Feša baš rutinski dobija, ne može biti baš rusinski. Danas, u dva seta doduše :)

Rajko Žeravica :)

pre 8 godina

Do 20 odigranih gemova dajem blagu prednost RF, preko 20 odigranih gemova -dobija NDj. Nebitno da li u dva ili tri odigrana seta

?

pre 8 godina

@cofi008
Pa lepo, pogledaj koliko ima godina.
Nego, kako to da neprikosnoveni Novak tako cesto gubi od Federera, kako to da nikada nije osvojio RG, kako to da tako dominantan uzima SAMO po jedan GS godisnje, a u najboljim je godinama?

teča rasa

pre 8 godina

... jeste , fedjice, novak se toliko utronjao da ce izaci pred publiku , uzeti mikrofon i izjaviti da zbog toga sto nema sansi protiv tebe i zbog izmisljene povrede a i predstojeceg rolan garosa , nece izaci da igra - a onda cete ti i brat ti vavrinka odigrati jedan set egzibicionog meca...
(siporex, 17. maj 2015 12:05)

Одличан коментар! Наравно да не мислим да ће Новак сигурно победити али то желим, а ово је добро подсећање како је великан тениса показа (не једном) како може да буде мали човек!

Gogo

pre 8 godina

ovo je vrsta specijalnog rata koji Federer uvek sprovodi uoci nekog vaznog meca sa Noletom...
Federer je podmukao i lukav tip , a osim toga veoma sujetan.
Nole bi trebao da bude veoma oprezan jer je u nekoliko poslednjih meceva igrao promenljivo i pobedjivao ali i gubio od istog.
Nole kao i ceo njegov tim bi trebalo da upravo da 'udare" po sujeti R. Federera, jer je on tu najtanji i najslabiji.
prilicno los kao covek, taj Federer.

boki

pre 8 godina

novak osvaja Rim 2008 pa gubi mec 2009 od Federera u Rimu,osvajai 2011 pa gubi 2012 opet od doticnog i najizad osvaja 2014 i igra opet protiv njega,plasim se danasnjeg meca vise nego obicno ,daj boze da gresim....

ndj

pre 8 godina

@anica
Pa nije arogancija nego samouverenost. Sta je tu lose? Da je celog zivota pricao kako je slab i kako su drugi bolji, ne bi bio to sto jeste.
A svi su oni arogantni. Moze im se. Zamisli, covek ima 17 GS, u svom poslu najuspesniji ikada, ima 4 dece, blizu MILIJARDU dolara na racunu, popularan sirom sveta.... pa kako da ne bude malo arogantan. Zamisli sebe u toj poziciji. Ceo svet ti pod nogama, usao si u istoriju kao legenda, kako da ne pucas od samopouzdanja.
A u poredjenju sa slicnima je vrlo skroman.
Ne menja devojke na nedelju dana, ne ide okolo okovan u zlato, ne vredja protivnike, ne omalovazava nikoga, ne hvali se jahtama, avionima, vilama...
Zamisli da je RF kao npr. Bolt, koji tvrdi da mu niko nije ni do kolena, ili kao Mejvejder koji se slika sa parama i provocira sve legendarne boksere i sportiste.... ili kao nekada Mekinro koji je tokom meca vredjao protivnike, a tek posle meca....
Covek je OK, ima svoj misljenje i jasno ga kaze, nije kao licemeri koji pricaju kako su slabi, kako ne ocekuju pobedu, kako misle da su im finala uspeh, a ovamo ih samo pobeda zanima.

Logika

pre 8 godina

E moj Ndj, kada Federer daje izjave pred mec onda je to tempiran i unapred osmisljen tekst. Svrha je uvek ista, da razbije samopouzdanje protivniku i da pobedi. Ali je on u isto vreme lukav, pa provlaci da ce iskoristiti i najmanju sansu ako mu se ukaze. Dakle, od Novaka zavisi, zbog ovoga AKO i to RF zna. Shvati da ti ljudi prave posao i medijske izjave su deo tog posla, RF to najbolje radi, pa Marej itd.

Svete

pre 8 godina

I tako je Novak upao na Federer-Nadal zurku i usred njihove dominacije je rasturio tu druzinu i uspeo da napravi 2 najveca rivalstva u istoriji svetskog tenisa sa svakim od njih ponaosob !!!
Nevidjen poduhvat u istoriji svetskog sporta, ako neko zna nesto iole slicno tome neka slobodno navede...

Idemo Djo1e po pobedu !!!

Prince

pre 8 godina

"Kakav dana za gledanje sporta, jednostavno covek ne zna sta da gleda.12:30 Unicaja vs Barcelona16:00 Djokovic vs Federer17:00 CSKA vs Fenerbache17:00 Man Utd vs Arsenal19:00 Altetico Madrid vs Barcelona20:00 Olympiakos vs Real Madrid20:45 Rusija Kanada (Hokej, SP)21:00 Crvena Zvezda vs Partizan21:30 Houston vs Los Angeles Clippersi"... Brate je l' pratis i pikado?

Ccc

pre 8 godina

Ne znam ko ce da pobedi ali bih voleo da Novak osvoji Rim. Ono što znam je da Rafa i Rodžer svake godine na turnirima gube od anonimusa u odnosu na njihov kvalitet. 70ti,80ti sto i neki. U prvom ili drugom, trecem kolu a Novak izguni obicno jednom u sezoni u cetvrtfinalu a cesce u polu ili finalu ili osvaja turnire.Veliki je to kontinuitet cele sezone koji ima Novak i tu ne može godinama NIKO da mu pridje.

statističar

pre 8 godina

Sudeći po statistici, ovaj meč će (nažalost) dobiti Federer.

Nole je Masters u Rimu osvajao 2008, 2011. i 2014. (dakle svake treće godine), a zanimljivo je da je u godinama nakon osvajanja (2009. i 2012.) gubio u finalima.

Eto, po treći put je u godini nakon osvajanja došao do finala, i ako je suditi po statistici, danas gubi.

Ali, tradicija je tu da se ruši, pa što da to ne uradi Novak. U svakom slučaju, ili će Nole po prvi put odbraniti Masters u Rimu, ili će Federer po prvi put osvojiti isti.

Napred Nole, uz tebe smo!!!

Logika

pre 8 godina

Evo i Mijata upade u klopku poredjenja Rodzerovih i Novakovih protivnika. Ako vec poredis ko ima teze protivnike budi dosledan.
Federer je imao, Safina, Hjuita, Nalbandijana i sl. kao sto si rekao.
Novak ima, Federera, Nadala, Marija i sl.
A pogresno je sto podcenjujes Nisikorija, Raonica i Dimitrova zato sto ce oni tek uzimati trofeje kada cetvorka ode, pa se moze desiti da budu bolji od Safina, Hjuita i Nalbandijana.
Bas su administratori tolerantni u ostavljanju komentara moj Mijate.

Jumko

pre 8 godina

@teca rasa Pa ne mislis valjda da sam ja napisao taj komentar? Gde se velicaju Djokovic, Cilic, Coric ne ostavljam ja... A i ovakve gluposti... Shvatite me, moram pisati, nemam nista u zivotu i ovo mi je jedini izvor zabave.

Max

pre 8 godina

I jos nesto da dodam . Mnogo bi bio zahvalan ako mi neko objasni zasto je jedan Raonic bolji od Rodika,ili Berdih od Nalbandijana,ili Nisikori od Hjuita,ili Dimitrov od Davidenka,ili Vavrinka od Safina ? Unapred zahvalan .
(Mijat pogodio precku te 1998 !!!, 17. maj 2015 14:51)problem je što nisu bolji,dapače....

Agasi junior

pre 8 godina

@Svete Ako neko nema pojma onda si to ti Svete! Kako godine nisu bitne, vidi se da se nikada nisi bavio nijednim sportom a pogotovo individualnim koji ima svoje specificnosti! Evolucija i razvoj sportiste(tu pre svega mislim na dostizanje sportskog zenita i punog potencijala) zavisi od vise okolnosti:mentalno fizicki sklop igraca koji se razlicito razvija kod svakog sportiste ponaosob,genetika i struktura misica koji kod nekoga dostignu pun potencijal ranije a kod nekoga kasnije(najbolji primer su vam Nadal i Novak)psihicko i mentalno sazrevanje i nosenje sa pritiskom sto je za neke igrace nepremostiva barijera itd.Agasi je mnogo titula osvojio pod sumnjivim okolnostima i onda su mu rekli da prekine sa tim a on se kao pokajao i nikom nista,mislim da se i sa Nadalom desava slicna stvar i da je zato on ogranicen od strane STO na sljaku(ipak je ogroman novac u pitanju i ni za koga ne bi bilo dobro da se jedan sampion kao sto je Nadal pusti niz vodu)Postoje i mnogi kriterijumi po kojima je danasnja mnogo iznad Federerove tadasnje konkurencije ali ne vredi objasnjavati tebi i ostalima koji nemaju pojma o tenisu takve stvari

teča rasa

pre 8 godina

Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu
(Jumko, 17. maj 2015 11:48)

Наравно да навијам за Новака, и увек се (мало је рећи) радујем његовим успесима, али тек кад сам овај коментар прочитао пожелео сам из све снаге да он данас победи!!! Јер наравно да увек желим ( са било ким) добар меч и победу бољег на том мечу, али ово је "понуда која се не одбија"!!!

milan

pre 8 godina

Auh...ispada da je svaka Novakova borba za trofej pitanje opstanka naše nacije.Ne mogu nas da izleče svi sanatorijumi ovoga sveta.Ja imam utisak da su, na kraju, Turci, ipak, rešili da se oni oslobode nas,pa su otišli.A ne zato što smo mi to hteli i svojom silom izvojevali.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Новак да би победио: одличан сервис и ритерн.Када узме предност у поену,мора да га и освоји.Током турнира сервис му је можда био и најсигурнији ударац.Ритерн мора доста боље.Ударци са безлајна продорнији.Ако буде играо "цица-мицу" лоше му се пише.Да и наравно, проценат искоришћених брејк лопти мора бити висок.Све у свему,малу предност дајем Федереру.Имам утисак да много опуштеније улази у те њихове дуеле а то некада зна да направи разлику! Раније сам мислио да је Новак у предности када се игра на шљаци,али заправо је обрнуто.То је подлога где су заправо Федереру највеће шансе када игра против Нола.

Vladislav

pre 8 godina

Bice dobar mec kao Dubai a ko ce pobediti hmmm navijam za Noleta ali...ipak da sacekamo Rodja je i sa 34 opasan protivnik i najbolji igrac svih vremena...a oni sto osporavaju to jer navodno nije imao konkurenciju....to se moze sutra pricati i za Noleta da je dominirao kada je Rodja bio pred penzijom , kada Rafa nije igrao na nivou zbog silnih operacija i povreda , kada je opasni Del Potro malte ne odustao od tenisa zbog povrede i operacije , nema ni Soderlinga jedinog koj je uzeo skalp Rafi na RG a bio je i 4 na atp, Davidenka...( samo da podsetim Nole ima negativan skor sa Rodjom i Rafom ) i ko nam onda ostaje , solidni Marey , Vavrinka koj igra 2 meca u god dobro i istala boranija...

tulipan

pre 8 godina

talenat i lepota tenisa protiv snage i dopinga,znaci najveci federe protiv noloa koji svojim brdjanskim ponasanjem nije uspeo da se nametne kao ljubimac publike ni na jednom turniru...pravi ljubitelji tenisa ce naravno navijati za najboljeg ikada-rodzera federera-da se zna,jer ovakvi kao sto je nolo samo unistavaju tenis

Trener

pre 8 godina

Sa ovom pobedom bi Nole objasnio da je apsolutno ista klasa kao Rafa i RF. Ukoliko izgubi RG ce ga rehabilitovati tako da ne na dobrom putu.

Mikii

pre 8 godina

Od svih gluposti koje sam ovde procitao u poslednjih godinu dana: od toga da je Djokovic najbolji svih vremena, preko price da Federer nije imao konkurenciju, pa do ovog skorasnjeg da trenutno Federer igra najbolje u svojoj karijeri, najsmesnije mi je to sto botovi zapravo veruju da Svajcarac zaista misli to sto kaze da bi bila senzacija da pobedi Novaka. On ce na teren izaci, pobediti Djokovica i ponasati se kao da je dobio Almagra, Belucija, Ferera i ne znam koga jos od tih velikana koje spominjete kao preteske protivnike Djokovica do finala. Rodja kad igra svoju igru, njemu je svejedno da li je sa druge strane Troicki ili Djokovic, on pobedjuje rutinski. Tesko je shvatiti to kad ceo zivot zivis u zabludi.

Jova

pre 8 godina

Novak zna i može sve. Zna kako se finala dobijaju. I kako se gube. Federer nije imao teži meč, Novak je već do sada odradio terning za RG. Zato očekujem ( naizgled ) veliku borbu, tri seta, Novakovu nevrozu, pokoju psovku i lomnjenje reketa ( to obavezno ) i pobjedu – Federera.

Novak je već dokazao kako umije igrati i koliko je jak, pa ipak jedva čekaju da se gdje spotakne, da bi to zaboravili, bar na neko vrijeme, dok ih Novak sledećom prilikom ne podsjeti. Nije lako igrati s pritiskom apsolutnog favorita. Novak se od početka turnira ponaša kao da je lako pobjediv, već je izjavio da ne igra kao u MK, izgubi li opet će ga baciti u zapećak, veličati Federera, Marija ( nije izgubio meč na šljaci ove godine ), tražiti naznake izlaska iz krize Nadala, ma sve ono što bi Novaku išlo na ruku. Pustite međusobni skor, Federerovo osvajanje jednog od preostalih mastersa – viši cilj je u pitanju. Samopouzdanja ima Novak sasvim dovoljno, ne treba mu pobjeda nad Federerom da bi ga učvrščivao. Ali mu treba malo mira pred predstojeći turnir. I malo sreće, s vremenom, zdravljem i uopšte. Tad ni žreb i drugi sitni trikovi ne bi imali toliko uticaja.

Bar bih ja to tako uradila. Malo se kockala i bacila sve karte na RG. Vidjećemo, uskoro.

PS: ako me Novak demantuje, jači je nego što sam mislila

Pozdrav svima

Nebojša

pre 8 godina

Citam non stop o tome kako Rodzer nije imao konkurenciju,kako su to sve bili prosecni teniseri i kako je gle cuda covek osvojio 17 GS titula !? Pa ako je toliko los,kako je onda uspeo cak 20 puta da pobedi vanzemaljca Djokovica !? Moze da se omakne jedna ili dve pobede,ali 20 !
(Mijat pogodio precku te 1998 !!!,17. maj 2015 13:18)


A može i ovako Novak je sam Federera pobedio 18 puta a Fedexovi glavni rivali Rodik i Hjuit su igrali sa njim više od četrdeset puta i ukupno 14 puta pobedili kombinovano a nikad ga nisu ni dobili na grenslemu toliko velika konkurencija su bili da zajedno nemaju pobedu na grenslem turniru protiv Fedexa na primer Conga ima dve najmanje.

anica

pre 8 godina

(o, 17. maj 2015 13:31)
Ne se sekiraj srce, sve ce biti reseno oko 18h, tako da idemo oko 19h...izdrzi!:)
@ndj
Nije mrznja, daleko bilo, ali animozitet prema aroganciji, nadmenosti, "ja pa ja", ponizavanju, kao uopste u zivotu, slozices se, pozdrav!

Alex

pre 8 godina

JA volim Novaka najviše na svetu (volim više Noleta od keve i ćaleta)(volim više kevu nego ćaleta), ali mislim da će sada Rođa da ovo osvji, mada po izjavi njegovoj od juče da mu nije baš toliko stalo, možda i neće. A možda i hoće. Ipak, treba prvo Noleta da pobedi da bi to osvojio.

ferdinand

pre 8 godina

Ima tu malo vise price od same teniske igre. Naime, verovatno ce publika navijati za "gosn17gs", bice neki napet gem, i onda moze doci do prepoznatljivog primitivizma "gosn predaje", skandala poznatog, i na kraju otkazivanja Rima sledece godine. To nikako ne bi voleli da se desi.
(Jumko, 17. maj 2015 13:33)

Ne razumem zasto moderatori dozvoljavaju ovoliku kolicinu tvoje mentalne dijareje???

nini

pre 8 godina

Previše komentara od ljudi koji nemaju pojma o tenisu.Jedini smisao im je da pljuju Djokovića ili nekoga ko je velikan u svom sportu.

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

I jos nesto da dodam . Mnogo bi bio zahvalan ako mi neko objasni zasto je jedan Raonic bolji od Rodika,ili Berdih od Nalbandijana,ili Nisikori od Hjuita,ili Dimitrov od Davidenka,ili Vavrinka od Safina ? Unapred zahvalan .

neko iz gomile

pre 8 godina

@ (@, 17. maj 2015 13:48)

Pa i ovo prepucavanje u komentarima je jedna strana derbija koji ce se prepricavati i uporedjivati sa nekim buducim tipa Kirgios-Dimitrov itd. Nemoramo svi biti strucnjaci da bi ostavili komentar a ako ima duhovitih komentara ihaj superiska. Sve je to zabava. Peace brother!

cofi008

pre 8 godina

Mikii- kako to da rodja nije dobio noleta na vimbldonu prosle godine, na svojoj omiljenoj podlozi, kad vec pobedjuje kad hoce?
kako to da je taj mocni rodja uzeo samo jedan slem od 2011 godine?
i pitam se jos,zasto ima 22-10 protiv nadala..kad je vec neprikosnoven..
igrati najlepsi tenis i biti najbolji su dva razlicita pojma.
fed igra najlepsi tenis, ali nas nole je ove godine najbolji.
i to nista, ni ovaj mec ne moze promeniti bez obzira na ishod...

ime

pre 8 godina

Jel moze neko da mi objasni ovaj komentar, kako nazvati coveka koji napise ovo: srbin sam navijam za Federera, ali mislim da ce Novak pobediti...

Svete

pre 8 godina

@Nebojsa
I kakve to veze ima s bilo cim? Koliko puta je Novak izgubio od svojih danasnjih konkurenata, Berdiha, Vavrinke, Nisikorija, Cilica, Ferera i ostalih top 10 igraca? A Federer od istih tih danasnjih "velikana"?
Pre svega, glavni Federerov rival je bio Nadal. Covek je od 2005 2 na svetu i GS sampion, 2006 finalista WB, dakle mnogo bolji nego danas kada ne moze ni 3 kolo da prodje na WB. Pa Novak. Safin. Nalbandijan. Davidenko.
U toj konkurenciji Novak je osvajao po 2-3 titule godisnje. I to one iz serije 250. Kako to? Godine nisu opravdanje, u istoj konkurenciji Nadal je bio 2 na svetu, a nije mnogo stariji od Novaka. Zasto je Novak toliko puta gubio od slabog Rodika, mnogo vise nego od svemocnog Berdiha, Ferera ili Cilica? Kad je tako jaka ova sad konkurencija?
Ti si jedan od onih koji nista ne znaju o tenisu, ne znas sam sa sobom da se dogovoris, lupas kako je Novak mocan jer igra u konkurenciji RF i Nadala a onda lupetas kako oni i nisu nesto narocito jer im je konkirencija bila slaba. Onda tek Novak nije nista posebno. Prestani da umanjujes tudje uspehe, pokusaj nesto da postignes u svom zivotu umesto sto druge napadas.

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

Nebojsa sine,pusti ti tenis,ocigledno ga pratis 3 godine ! Ako su tebi Raonic,Nisikori,Dimitrov,Berdih,Vavrinka i ostali veliki igraci onda nema potrebe polemisati !

ndj

pre 8 godina

@ivan
Pa i nije Nadal. Na sljaci. Niko nije kao Nadal na sljaci, bar do skoro. Sta je sporno? Nadal je na sljaci bio nepobediv, dok je bio na svom vrhuncu. Niko se ne moze sa njim porediti.

Musaka

pre 8 godina

U mečevima Đokovića i Federera najbitniji je prvi set, pošto je vrlo rijetko dolazilo do preokreta. Dakle, ako misli da pobijedi Federera, Đoković mora da ubaci u četvrtu brzinu već na startu. Osim toga, mora da drži svoj servis i da primijeni sličnu taktiku kao u mečevima sa Iznerom npr, jer je Federerovo glavno uporište u igri u poslednjih godinu i po upravo dobar servis. Takođe, čini mi se i da je Švajcarac pod većim pritiskom u ovom meču, makar gledajući po izjavama za medije u kojima očigledno hrabri sebe i pokušava da potkopa samopouzdanje suprotne strane. Sve u svemu, ako Nole bude odustao od taktike spuštanja gasa nakon osvajanja prvog seta, bude koncentrisan kao protiv Ferera od početka do kraja, bliži je peharu od Rodžera. Mada, ovo je po nekom mom skromnom mišljenju najneizvjesnije rivalstvo svih vremena što se tiče predvidljivosti ishoda mečeva, tako da se nikad ne zna. Napred Nole!

Jumko

pre 8 godina

Ima tu malo vise price od same teniske igre. Naime, verovatno ce publika navijati za "gosn17gs", bice neki napet gem, i onda moze doci do prepoznatljivog primitivizma "gosn predaje", skandala poznatog, i na kraju otkazivanja Rima sledece godine. To nikako ne bi voleli da se desi.

neko iz gomile

pre 8 godina

@ Ako ima ikakve Kosmicke pravde, dobice "tata", Pr. Dr. Mgr. tenisa, Fedex!!!
(Septicar, 17. maj 2015 13:10)

Pa bas sto se tice kosmicke pravde trebao bi No1e da pobedi a Rocko je izmedju ostalog prepotenko i ne bas dobar covek zbog ovakvih izjava ali je i Pr. Dr. Mgr. tenisa

sfinga

pre 8 godina

@(Stefan, 17. maj 2015 12:1

Jedan poraz nije kraj serije. Cak i ako Federer danas dobije, Novak ostaje nedodirljiv. Videli ste kako psihicki unistava protivnike i to je njegov glavni problem. On vise ne uziva u igri nego u unistavanju protivnika. Ja kazem da njega moze pobediti samo novi balkanski igrac, onaj koji poznaje dusu balkanca. Pritom, to ce postici jedino ako ga unisti njegovim oruzjem. Kraj.

Noleeee

pre 8 godina

To je jasno kao dan,pitanje je samo broja setova. Jedva cekam da pocne mec i uzivam u igri dva najveca majstora danasnjice. A istorija ce se pobrinuti da bas njih dvojica budu najveci medju najvecima.

dado

pre 8 godina

@Citam non stop o tome kako Rodzer nije imao konkurenciju,kako su to sve bili prosecni teniseri i kako je gle cuda covek osvojio 17 GS titula !? Pa ako je toliko los,kako je onda uspeo cak 20 puta da pobedi vanzemaljca Djokovica !? Moze da se omakne jedna ili dve pobede,ali 20 !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mijat pogodio precku te 1998 !!!, 17. maj 2015 13:18)

@Mijat
potpisujem

ndj

pre 8 godina

@anica
Sta je s tobom? Cemu tolika mrznja? Covek je lepo rekao ono sto znamo svi, pa i ti ako si uopste pratila tenis u zadnje vreme. Federer je jedini koji je bar malo "uplasio" Novaka. Do kraja 2014 je pretio da mu oduzme prvo mesto, JEDINI ga je pobedjivao (Sangaj, Dubai) i jedini je kojeg Novak ne moze lako da pobedi. I sta je tu sporno? Ko ga je uplasio ako nije RF? Da nije Marej koji u svakom mecu popije krompir? Ili Nadal koji je u slobodnom padu?
Sve je tacno rekao Federer, ne vidim zasto to tebi smeta.

straja

pre 8 godina

Meni se svidja ovakav Novak, pocetak turnira mrzovoljan, pasivan " kao " ne lici na sebe, a onda kako se odmice turnir sve je bolji i kad osvoji trofej on ko da se zagrejao tek. Nadal je imao slice faze i uzimao je turnire. To je onaj fazon kad dodjes na basket sutnes prvu ne dobacis do kosa ali kad 3 basketa vezes onda je to sve kako treba. Verujem u Novaka i finu i ugodnu pobedu u dva seta. Rodzer ce da rizikuje i ako mu krene max jedan set moze da uzme pa da ode u tri seta.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Federer ima 33 ali se ponasa kao ''mlado nakostreseno petle'' sto bi rekla moja baba. Svidja mi se sto unosi tenziju pred mec, znam da ce izaci totalno motivisan, ali i Novak nece zaostajati. Federer uziva sto je konkurentan pod stare dane a Novak je najveci izazov. Ipak, ako Rodja krene da jurca kao muva bez glave, a verujem da hoce jer ce gledati da pobegne od duzih razmena, za Noleta nece biti mnogo tesko. Eventualno mozda ispusti set, zbog uobicajene treme koju ima cesto protiv Rodje.

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

Citam non stop o tome kako Rodzer nije imao konkurenciju,kako su to sve bili prosecni teniseri i kako je gle cuda covek osvojio 17 GS titula !? Pa ako je toliko los,kako je onda uspeo cak 20 puta da pobedi vanzemaljca Djokovica !? Moze da se omakne jedna ili dve pobede,ali 20 !

@

pre 8 godina

Kakvi ste vi Indijanci.
Uzivajte u mecu, vama je vaznije da se svadjate u komentarima od toga ko ce pobediti.
Vise vam znaci sto cete nekog moci da vredjate posle meca. Ne plasite se poraza svog favorita zbog njega samog, nego se plasite hoce li ga ko prozivati u komentarima.
Da vam saopstim strasnu istinu: zabole i Federera i Novaka za nase komentare i za to sta ko od nas misli.
Onaj ko voli tenis gledace ovaj mec s uzivanjem, ko god da pobedi. O tome ce se pricati, pominjace se njihovi mecevi i uporedjivati sa "derbijima" koje ce voditi njihovi "naslednici, Kirgios, Dimitrov i ostali koji im nisu ni do kolena.

Lidija

pre 8 godina

@Mijat pogodio precku...

Federer je pobedjivao Noleta dok je bio na vrhu,a Nole se tek penjao...
Sad mu to bas i ne ide tako lako a ni svaki put,valjda si to primetio?

I da se ne lazemo,vreme Federeru prolazi,nije vise ono sto je bio....

A Nole? Nole je jos uvek prvi,i par hiljada bodova bolji od Federera...
To si valjda snimio?

MSquared

pre 8 godina

Sto kaze caletov ortak iz kafica pre neki dan pricajuci o prva tri Novakova meca iz Rima - Novak i kad hoce da izgubi, on dobije mec...

Bora

pre 8 godina

@Mijat, pa eto na primer neko ko je 5 godina stariji i na vrhuncu karijere ima dosta godina da pobedjuje nekog ko sada pocinje. Tako je i Federer nakupio pobeda dok je Nole bio mladjan. А to da je Nole vanzemaljac - to ti se samo cini. On je uspesan i neko kao takav izgleda kao vanzemaljac onima sa dna, kao sto si ti.

LVeteran

pre 8 godina

Meni se cini da je Nole u ovom trenutku nepobediv. Jedino ako bude imao bas los dan, u sta sumnjam, jer ceo razvoj dogadjaja deluje isplanirano.

Ivan

pre 8 godina

Idemoooo No1e! Da ga prestignes po prvi put po broju mastersa. Priblizis se na 19:20. Zadrzis dominaciju. Podignes samopouzdanje pred RG. I pokazes mu da nisi Nadal.

siporex

pre 8 godina

... jeste , fedjice, novak se toliko utronjao da ce izaci pred publiku , uzeti mikrofon i izjaviti da zbog toga sto nema sansi protiv tebe i zbog izmisljene povrede a i predstojeceg rolan garosa , nece izaci da igra - a onda cete ti i brat ti vavrinka odigrati jedan set egzibicionog meca...

Mare,NS

pre 8 godina

Kad jedna ovakva teniska velicina,kao sto je RF izjavi:

Izgleda da sam JA uspeo da ga najvise uplasim u poslednjih devet meseci...
Ili:
Ako pobedim,bice to mala senzacija...

Onda to valjda dovoljno govori i hejterima,koliko postovanje Novak uziva,medju najboljim svetskim igracima.

A,sto se Novaka licno tice,drzi se svog starog dobrog pravila:
NIKAD,NISTA lose o protivnicima.

Tako i treba,a sto se finala tice,mislim da ce i jedan i drugi izvuci sve iz sebe,jer ovo nije obican mec.
Fudbalskim recnikom DERBI,a tu forma,mesto na tabeli,rezultati u poslednje vreme padaju u vodu,jer se mecu pristupa sa mnogo vise motivacije i emocija.

Idemo Nole,kralju Rima!!!

anica

pre 8 godina

Jeste, uspeo si da ga uplasis, bas ti!, tresu mu se .ace...ne zna jadan kako da se sastavi, proslo je to odavno, uvek te je postovao a ti mu vracas na neljudski nacin, ko da on ne zna ko si ti, a ti odlicno znas ko je on, a neces da priznas!
Mislim da ce Novak dobiti ovaj duel, prvenstveno sto ima dodatni motiv zbog ovih izjava, koje je sigurno cuo, kao i sto ima igru protiv Federera, i jedino ako ne bude sav svoj moze se desiti da izgubi, sto svakako ne bi bilo smak sveta, samo napred Novace, sta god da bude, ti si bio i bices ponos Srbije!
ps. Od servisa i riterna ce mnogo zavisiti.
Rokaj Nole!!!!

Oderi ga Nole večeras

pre 8 godina

Ja sam često navijao za Fedexa kada je jurio Saprasov rekord kada je igrao protiv Rodika u onom finalu wimbldona kao što uvek navijam za Evropske igrače ali nikad nisam navijao niti bih kada igra sa nekim našim igračem pa makar prvi put čuo za njega a kamoli kada igra sa našim najboljim igračem tako da mi nije jasno ovoliki broj ljudi kod nas koji će danas navijati za Švajcarca to je poremećeno dal je u pitanju neka ljubomora ili šta znam neznam a ni ovi hrvati mi nisu jasni dolaze ovamo da lupetaju a na njihovim sajtovima im puna usta Noleta hrvata jer tamo je Novak crnogorski hrvat koji eto samo nastupa za Srbiju bolest i ovi groati i ovi naši.

Dott

pre 8 godina

RF: "Nadam se da mogu da napravim malu senzaciju"

Kad sam doziveo od Rodzera i ovakvu recenicu da izusti kad je u pitanju njegov mec protiv Novaka, ama nista vise mi ne treba, jer je to ogromno njegovo priznanje koga izgleda nije bas bio svestan u trenutku izgovora.
A priznanje je veliko zbog toga sto da ga sad pitate kakav tenis igra, recice najbolji u karijeri, jer sad ima veliko iskustvo koje mu mnogo znaci za samu igru. A onda kad shvatimo da to izgovara neko ko je najbolji svih vremena i u trenutku kad igra svoj najbolji tenis, istovremeno smatra da bi bila prava mala senzacija pobediti Novaka. Pa gde je tu onda Novak? Van konkurencije izgleda? Ali kao sto rekoh, meni vece priznanje ne treba, jer ko je od Rodzera elokventniji za to?

Ps. Rodzeristima se izvinjavam, ali morao sam, to je bilo jace od mene.

Beobrad

pre 8 godina

Opasan mec u najavi!
Federer je mozda i malo vise prikazao do sada od Novaka, ali Nole se dize u finalu i dobija u 3 seta !
Prvi servis je kljuc i napadacka igra, bez cekanja i pasive!
Ne daj mu Rim Novace !
Od danas 24:23 za Novaka u mastersima!

dr.mr.

pre 8 godina

da ga uplasim???
au,Rodzere,sta ti pricas....?
elem,moje misljenje je da jedino Federer ili Vavrinka trenutno mogu dobiti Noleta agresivnom igrom,a da Noletu nije dan... uglavnom,mislim da je potrebno da Nole bude agresivan i da otera Federera dalje od osnovne linije,najopasniji je kada je blizu linije i u terenu... moja procena pobednika je 70%za Noleta,30%za Federera...
Pozdrav...

GM

pre 8 godina

Na sljaci, u ovom odnosu fizicke spreme, protiv jednorucnog bekhenda koji nema snagu kao na betonu, Nole moze samo da izgubi ako hoce namerno.

Ali nije prvi put da je ovakva situacija i ranije bila i da je dolazilo do 'iznenadjenja'.

.

pre 8 godina

@Dott
Ako ga pobedi Rodzer to ce zaista biti "mala senzacija" jer je u pitanju sljaka, a i da nije, Novak je dominantan. Ali, da ga bilo ko drugi pobedi, bila bi to ogromna senzacija. Federer je jedini koji je u stanju da se nosi sa Novakom.

dunja

pre 8 godina

Dobro je da i Federeru fali neki trofej u bogatoj teniskoj karijeri, a moze i bez njega u penziju...danas je Noletov dan za slavlje...njemu i nama na radost. Srećno Nole

napred Nole

pre 8 godina

Ne plašiš ti Nola, nego Nole poštuje tvoje uspehe i godine, kao svaki lepo vaspitan mladić. Zato je svaki vaš meč dramatičan i može da ode na ovu ili onu stranu.

Ilija1

pre 8 godina

Kakav dana za gledanje sporta, jednostavno covek ne zna sta da gleda.

12:30 Unicaja vs Barcelona
16:00 Djokovic vs Federer
17:00 CSKA vs Fenerbache
17:00 Man Utd vs Arsenal
19:00 Altetico Madrid vs Barcelona
20:00 Olympiakos vs Real Madrid
20:45 Rusija Kanada (Hokej, SP)
21:00 Crvena Zvezda vs Partizan
21:30 Houston vs Los Angeles Clippersi

Stefan

pre 8 godina

Da se ljudi ne bi razocarali mnogo, shvatite samo jedno. Svakoj seriji dodje kraj, ne kazem da ce Nole danas da izgubi(ne bih ni voleo), ali je moguce, kao sto je moguce i da Rodja izgubi, a Nole podigne pehar. Ako ne izgubi danas Nole, izgubice u Parizu, Londonu ili nekom drugom turniru. Moze da se desi da mu danas nije dan, da se lose oseca, da ga boli glava, i on je ljudsko bice. Moze da se desi da izadje pogubljeno na teren, da svaku drugu salje u aut, ali isto tako moze i Rodja da izadje i da salje one bekende u publiku. Samo se nadam da ce Nole igrati na istom nivou kao protiv Ferera i nema zime. Juce Rodja nije pokazao toliko dobar tenis, koliko je Vavrinka los. Idemo Nole do titule.

Ss

pre 8 godina

Đoković po prvi put na ovom turniru pokazuje samouvjerenost i samopouzdanje prilikom gubljenja seta,sto bi mogao biti slucaj i danas ali njegovo restartovanje u glavi nakon sto izgubi set me fascinira,2-1 za đokovica....

raske

pre 8 godina

*U poslednjih devet meseci možda sam ja baš uspeo najviše da ga uplašim, zaista verujem u to.* Veruj ti matori da ces otici kuci sa lepim tanjirićem!

rafa

pre 8 godina

Fedex u 3 seta..iako navijam za rafu , covek je top 3 sportista svih vremena,rodjen za tenis..sve ce zavisiti od federera.svaki put kad se naostri protiv novaka , dobije ga..Mislim da ce veca zelja za pobedom odluciti..novak ne igra vrhunski i to ce se danas videti..nije federer neki beluci ili almagro da poklanja pobede.Novak ce morati da rizikuje maksimalno ako zeli pobedu, jer defanzivom nece moci da izdrzi 5 razmena..Covek igra jednostavno najracionalniji tenis, najmanju prednosti u poenu iskoristi i pretvori u poen..Ovaj jedan set dajem novaku jer ce fed i gresiti dosta u jednom delu igre..6:4 3:6, 6:2
zivi bili pa videli

willi

pre 8 godina

posle ove izjave da "novak nije nadal na sljaci" ovo se pretvara u jedan od najvaznijih novakovih meceva u njegovoj karijeri, ako ima ponosa i srpskog inata u sebi, a siguran sam da ga ima.

boki

pre 8 godina

Nadam se Novak....malo se plasim ako izgubi bice opet evo nemozes pobediti matorca a kao dominantan...MORA ga dobiti i pokazati ko je tata u tenisu...60:40 prednost za Noleta

kocka2

pre 8 godina

mora nole protiv federera da pokaze vise zelje i energije...jer je to ono cime je nadal godinama dobijao federera...da svaki poen mora da odigra udarac vise..

Ivan Nk

pre 8 godina

H2H odnos Novaka i Federera je 19:20, jer treba uzeti u obzir Federerovo povlacenje uoci finala u Londonu.Mec, a samim tim i titula je dodijeljena Novaku i ne znam zasto se i on ne bi racunao.
Inace, mislim da su sanse 70%-30% u korist Novaka, jer sporije podloge Novaku mnogo vise odgovaraju, a Rim je definitivno spora podloga.
Federer ima neke sanse protiv Novaka samo na brzim podlogama, kakve su Dubai, Cincinati ili Shanhai, recimo.

Novakov navijac

pre 8 godina

Nesto mi se mnogo Federer raspricao pred ovaj duel i poprilicno je samouveren, a to nikad ne valja.. Mislim da ce ovo biti jos jedan od njihovih duela gde ce Novak uci u mec sa kracom rukom, a Federer ce da leti po terenu i puca od samopouzdanja.. Mada, mislim da ove godine ta taktika nece prolaziti kod Noleta.. Prosle godine ga je Federer bas tako dobijao, ali ovo je je Novakova godina.. Dobija Nole.. Mozda na misice, ali dobija.. Ovo nije beton, ne promazi bas tako lako totalno agresivni Federer

Dott

pre 8 godina

RF: "Nadam se da mogu da napravim malu senzaciju"

Kad sam doziveo od Rodzera i ovakvu recenicu da izusti kad je u pitanju njegov mec protiv Novaka, ama nista vise mi ne treba, jer je to ogromno njegovo priznanje koga izgleda nije bas bio svestan u trenutku izgovora.
A priznanje je veliko zbog toga sto da ga sad pitate kakav tenis igra, recice najbolji u karijeri, jer sad ima veliko iskustvo koje mu mnogo znaci za samu igru. A onda kad shvatimo da to izgovara neko ko je najbolji svih vremena i u trenutku kad igra svoj najbolji tenis, istovremeno smatra da bi bila prava mala senzacija pobediti Novaka. Pa gde je tu onda Novak? Van konkurencije izgleda? Ali kao sto rekoh, meni vece priznanje ne treba, jer ko je od Rodzera elokventniji za to?

Ps. Rodzeristima se izvinjavam, ali morao sam, to je bilo jace od mene.

Stefan

pre 8 godina

Da se ljudi ne bi razocarali mnogo, shvatite samo jedno. Svakoj seriji dodje kraj, ne kazem da ce Nole danas da izgubi(ne bih ni voleo), ali je moguce, kao sto je moguce i da Rodja izgubi, a Nole podigne pehar. Ako ne izgubi danas Nole, izgubice u Parizu, Londonu ili nekom drugom turniru. Moze da se desi da mu danas nije dan, da se lose oseca, da ga boli glava, i on je ljudsko bice. Moze da se desi da izadje pogubljeno na teren, da svaku drugu salje u aut, ali isto tako moze i Rodja da izadje i da salje one bekende u publiku. Samo se nadam da ce Nole igrati na istom nivou kao protiv Ferera i nema zime. Juce Rodja nije pokazao toliko dobar tenis, koliko je Vavrinka los. Idemo Nole do titule.

Ivan

pre 8 godina

Idemoooo No1e! Da ga prestignes po prvi put po broju mastersa. Priblizis se na 19:20. Zadrzis dominaciju. Podignes samopouzdanje pred RG. I pokazes mu da nisi Nadal.

.

pre 8 godina

@Dott
Ako ga pobedi Rodzer to ce zaista biti "mala senzacija" jer je u pitanju sljaka, a i da nije, Novak je dominantan. Ali, da ga bilo ko drugi pobedi, bila bi to ogromna senzacija. Federer je jedini koji je u stanju da se nosi sa Novakom.

ferdinand

pre 8 godina

Ima tu malo vise price od same teniske igre. Naime, verovatno ce publika navijati za "gosn17gs", bice neki napet gem, i onda moze doci do prepoznatljivog primitivizma "gosn predaje", skandala poznatog, i na kraju otkazivanja Rima sledece godine. To nikako ne bi voleli da se desi.
(Jumko, 17. maj 2015 13:33)

Ne razumem zasto moderatori dozvoljavaju ovoliku kolicinu tvoje mentalne dijareje???

Mare,NS

pre 8 godina

Kad jedna ovakva teniska velicina,kao sto je RF izjavi:

Izgleda da sam JA uspeo da ga najvise uplasim u poslednjih devet meseci...
Ili:
Ako pobedim,bice to mala senzacija...

Onda to valjda dovoljno govori i hejterima,koliko postovanje Novak uziva,medju najboljim svetskim igracima.

A,sto se Novaka licno tice,drzi se svog starog dobrog pravila:
NIKAD,NISTA lose o protivnicima.

Tako i treba,a sto se finala tice,mislim da ce i jedan i drugi izvuci sve iz sebe,jer ovo nije obican mec.
Fudbalskim recnikom DERBI,a tu forma,mesto na tabeli,rezultati u poslednje vreme padaju u vodu,jer se mecu pristupa sa mnogo vise motivacije i emocija.

Idemo Nole,kralju Rima!!!

teča rasa

pre 8 godina

Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu
(Jumko, 17. maj 2015 11:48)

Наравно да навијам за Новака, и увек се (мало је рећи) радујем његовим успесима, али тек кад сам овај коментар прочитао пожелео сам из све снаге да он данас победи!!! Јер наравно да увек желим ( са било ким) добар меч и победу бољег на том мечу, али ово је "понуда која се не одбија"!!!

@

pre 8 godina

Kakvi ste vi Indijanci.
Uzivajte u mecu, vama je vaznije da se svadjate u komentarima od toga ko ce pobediti.
Vise vam znaci sto cete nekog moci da vredjate posle meca. Ne plasite se poraza svog favorita zbog njega samog, nego se plasite hoce li ga ko prozivati u komentarima.
Da vam saopstim strasnu istinu: zabole i Federera i Novaka za nase komentare i za to sta ko od nas misli.
Onaj ko voli tenis gledace ovaj mec s uzivanjem, ko god da pobedi. O tome ce se pricati, pominjace se njihovi mecevi i uporedjivati sa "derbijima" koje ce voditi njihovi "naslednici, Kirgios, Dimitrov i ostali koji im nisu ni do kolena.

Oderi ga Nole večeras

pre 8 godina

Ja sam često navijao za Fedexa kada je jurio Saprasov rekord kada je igrao protiv Rodika u onom finalu wimbldona kao što uvek navijam za Evropske igrače ali nikad nisam navijao niti bih kada igra sa nekim našim igračem pa makar prvi put čuo za njega a kamoli kada igra sa našim najboljim igračem tako da mi nije jasno ovoliki broj ljudi kod nas koji će danas navijati za Švajcarca to je poremećeno dal je u pitanju neka ljubomora ili šta znam neznam a ni ovi hrvati mi nisu jasni dolaze ovamo da lupetaju a na njihovim sajtovima im puna usta Noleta hrvata jer tamo je Novak crnogorski hrvat koji eto samo nastupa za Srbiju bolest i ovi groati i ovi naši.

Ilija1

pre 8 godina

Kakav dana za gledanje sporta, jednostavno covek ne zna sta da gleda.

12:30 Unicaja vs Barcelona
16:00 Djokovic vs Federer
17:00 CSKA vs Fenerbache
17:00 Man Utd vs Arsenal
19:00 Altetico Madrid vs Barcelona
20:00 Olympiakos vs Real Madrid
20:45 Rusija Kanada (Hokej, SP)
21:00 Crvena Zvezda vs Partizan
21:30 Houston vs Los Angeles Clippersi

Nebojša

pre 8 godina

Citam non stop o tome kako Rodzer nije imao konkurenciju,kako su to sve bili prosecni teniseri i kako je gle cuda covek osvojio 17 GS titula !? Pa ako je toliko los,kako je onda uspeo cak 20 puta da pobedi vanzemaljca Djokovica !? Moze da se omakne jedna ili dve pobede,ali 20 !
(Mijat pogodio precku te 1998 !!!,17. maj 2015 13:18)


A može i ovako Novak je sam Federera pobedio 18 puta a Fedexovi glavni rivali Rodik i Hjuit su igrali sa njim više od četrdeset puta i ukupno 14 puta pobedili kombinovano a nikad ga nisu ni dobili na grenslemu toliko velika konkurencija su bili da zajedno nemaju pobedu na grenslem turniru protiv Fedexa na primer Conga ima dve najmanje.

Beobrad

pre 8 godina

Opasan mec u najavi!
Federer je mozda i malo vise prikazao do sada od Novaka, ali Nole se dize u finalu i dobija u 3 seta !
Prvi servis je kljuc i napadacka igra, bez cekanja i pasive!
Ne daj mu Rim Novace !
Od danas 24:23 za Novaka u mastersima!

nini

pre 8 godina

Previše komentara od ljudi koji nemaju pojma o tenisu.Jedini smisao im je da pljuju Djokovića ili nekoga ko je velikan u svom sportu.

boki

pre 8 godina

Nadam se Novak....malo se plasim ako izgubi bice opet evo nemozes pobediti matorca a kao dominantan...MORA ga dobiti i pokazati ko je tata u tenisu...60:40 prednost za Noleta

kocka2

pre 8 godina

mora nole protiv federera da pokaze vise zelje i energije...jer je to ono cime je nadal godinama dobijao federera...da svaki poen mora da odigra udarac vise..

anica

pre 8 godina

Jeste, uspeo si da ga uplasis, bas ti!, tresu mu se .ace...ne zna jadan kako da se sastavi, proslo je to odavno, uvek te je postovao a ti mu vracas na neljudski nacin, ko da on ne zna ko si ti, a ti odlicno znas ko je on, a neces da priznas!
Mislim da ce Novak dobiti ovaj duel, prvenstveno sto ima dodatni motiv zbog ovih izjava, koje je sigurno cuo, kao i sto ima igru protiv Federera, i jedino ako ne bude sav svoj moze se desiti da izgubi, sto svakako ne bi bilo smak sveta, samo napred Novace, sta god da bude, ti si bio i bices ponos Srbije!
ps. Od servisa i riterna ce mnogo zavisiti.
Rokaj Nole!!!!

willi

pre 8 godina

posle ove izjave da "novak nije nadal na sljaci" ovo se pretvara u jedan od najvaznijih novakovih meceva u njegovoj karijeri, ako ima ponosa i srpskog inata u sebi, a siguran sam da ga ima.

neko iz gomile

pre 8 godina

@ Ako ima ikakve Kosmicke pravde, dobice "tata", Pr. Dr. Mgr. tenisa, Fedex!!!
(Septicar, 17. maj 2015 13:10)

Pa bas sto se tice kosmicke pravde trebao bi No1e da pobedi a Rocko je izmedju ostalog prepotenko i ne bas dobar covek zbog ovakvih izjava ali je i Pr. Dr. Mgr. tenisa

Lidija

pre 8 godina

@Mijat pogodio precku...

Federer je pobedjivao Noleta dok je bio na vrhu,a Nole se tek penjao...
Sad mu to bas i ne ide tako lako a ni svaki put,valjda si to primetio?

I da se ne lazemo,vreme Federeru prolazi,nije vise ono sto je bio....

A Nole? Nole je jos uvek prvi,i par hiljada bodova bolji od Federera...
To si valjda snimio?

dunja

pre 8 godina

Dobro je da i Federeru fali neki trofej u bogatoj teniskoj karijeri, a moze i bez njega u penziju...danas je Noletov dan za slavlje...njemu i nama na radost. Srećno Nole

siporex

pre 8 godina

... jeste , fedjice, novak se toliko utronjao da ce izaci pred publiku , uzeti mikrofon i izjaviti da zbog toga sto nema sansi protiv tebe i zbog izmisljene povrede a i predstojeceg rolan garosa , nece izaci da igra - a onda cete ti i brat ti vavrinka odigrati jedan set egzibicionog meca...

ndj

pre 8 godina

@anica
Pa nije arogancija nego samouverenost. Sta je tu lose? Da je celog zivota pricao kako je slab i kako su drugi bolji, ne bi bio to sto jeste.
A svi su oni arogantni. Moze im se. Zamisli, covek ima 17 GS, u svom poslu najuspesniji ikada, ima 4 dece, blizu MILIJARDU dolara na racunu, popularan sirom sveta.... pa kako da ne bude malo arogantan. Zamisli sebe u toj poziciji. Ceo svet ti pod nogama, usao si u istoriju kao legenda, kako da ne pucas od samopouzdanja.
A u poredjenju sa slicnima je vrlo skroman.
Ne menja devojke na nedelju dana, ne ide okolo okovan u zlato, ne vredja protivnike, ne omalovazava nikoga, ne hvali se jahtama, avionima, vilama...
Zamisli da je RF kao npr. Bolt, koji tvrdi da mu niko nije ni do kolena, ili kao Mejvejder koji se slika sa parama i provocira sve legendarne boksere i sportiste.... ili kao nekada Mekinro koji je tokom meca vredjao protivnike, a tek posle meca....
Covek je OK, ima svoj misljenje i jasno ga kaze, nije kao licemeri koji pricaju kako su slabi, kako ne ocekuju pobedu, kako misle da su im finala uspeh, a ovamo ih samo pobeda zanima.

ndj

pre 8 godina

@ivan
Pa i nije Nadal. Na sljaci. Niko nije kao Nadal na sljaci, bar do skoro. Sta je sporno? Nadal je na sljaci bio nepobediv, dok je bio na svom vrhuncu. Niko se ne moze sa njim porediti.

MSquared

pre 8 godina

Sto kaze caletov ortak iz kafica pre neki dan pricajuci o prva tri Novakova meca iz Rima - Novak i kad hoce da izgubi, on dobije mec...

Svete

pre 8 godina

I tako je Novak upao na Federer-Nadal zurku i usred njihove dominacije je rasturio tu druzinu i uspeo da napravi 2 najveca rivalstva u istoriji svetskog tenisa sa svakim od njih ponaosob !!!
Nevidjen poduhvat u istoriji svetskog sporta, ako neko zna nesto iole slicno tome neka slobodno navede...

Idemo Djo1e po pobedu !!!

dr.mr.

pre 8 godina

da ga uplasim???
au,Rodzere,sta ti pricas....?
elem,moje misljenje je da jedino Federer ili Vavrinka trenutno mogu dobiti Noleta agresivnom igrom,a da Noletu nije dan... uglavnom,mislim da je potrebno da Nole bude agresivan i da otera Federera dalje od osnovne linije,najopasniji je kada je blizu linije i u terenu... moja procena pobednika je 70%za Noleta,30%za Federera...
Pozdrav...

napred Nole

pre 8 godina

Ne plašiš ti Nola, nego Nole poštuje tvoje uspehe i godine, kao svaki lepo vaspitan mladić. Zato je svaki vaš meč dramatičan i može da ode na ovu ili onu stranu.

Mikii

pre 8 godina

Od svih gluposti koje sam ovde procitao u poslednjih godinu dana: od toga da je Djokovic najbolji svih vremena, preko price da Federer nije imao konkurenciju, pa do ovog skorasnjeg da trenutno Federer igra najbolje u svojoj karijeri, najsmesnije mi je to sto botovi zapravo veruju da Svajcarac zaista misli to sto kaze da bi bila senzacija da pobedi Novaka. On ce na teren izaci, pobediti Djokovica i ponasati se kao da je dobio Almagra, Belucija, Ferera i ne znam koga jos od tih velikana koje spominjete kao preteske protivnike Djokovica do finala. Rodja kad igra svoju igru, njemu je svejedno da li je sa druge strane Troicki ili Djokovic, on pobedjuje rutinski. Tesko je shvatiti to kad ceo zivot zivis u zabludi.

Ivan Nk

pre 8 godina

H2H odnos Novaka i Federera je 19:20, jer treba uzeti u obzir Federerovo povlacenje uoci finala u Londonu.Mec, a samim tim i titula je dodijeljena Novaku i ne znam zasto se i on ne bi racunao.
Inace, mislim da su sanse 70%-30% u korist Novaka, jer sporije podloge Novaku mnogo vise odgovaraju, a Rim je definitivno spora podloga.
Federer ima neke sanse protiv Novaka samo na brzim podlogama, kakve su Dubai, Cincinati ili Shanhai, recimo.

Novakov navijac

pre 8 godina

Nesto mi se mnogo Federer raspricao pred ovaj duel i poprilicno je samouveren, a to nikad ne valja.. Mislim da ce ovo biti jos jedan od njihovih duela gde ce Novak uci u mec sa kracom rukom, a Federer ce da leti po terenu i puca od samopouzdanja.. Mada, mislim da ove godine ta taktika nece prolaziti kod Noleta.. Prosle godine ga je Federer bas tako dobijao, ali ovo je je Novakova godina.. Dobija Nole.. Mozda na misice, ali dobija.. Ovo nije beton, ne promazi bas tako lako totalno agresivni Federer

sfinga

pre 8 godina

@(Stefan, 17. maj 2015 12:1

Jedan poraz nije kraj serije. Cak i ako Federer danas dobije, Novak ostaje nedodirljiv. Videli ste kako psihicki unistava protivnike i to je njegov glavni problem. On vise ne uziva u igri nego u unistavanju protivnika. Ja kazem da njega moze pobediti samo novi balkanski igrac, onaj koji poznaje dusu balkanca. Pritom, to ce postici jedino ako ga unisti njegovim oruzjem. Kraj.

raske

pre 8 godina

*U poslednjih devet meseci možda sam ja baš uspeo najviše da ga uplašim, zaista verujem u to.* Veruj ti matori da ces otici kuci sa lepim tanjirićem!

Musaka

pre 8 godina

U mečevima Đokovića i Federera najbitniji je prvi set, pošto je vrlo rijetko dolazilo do preokreta. Dakle, ako misli da pobijedi Federera, Đoković mora da ubaci u četvrtu brzinu već na startu. Osim toga, mora da drži svoj servis i da primijeni sličnu taktiku kao u mečevima sa Iznerom npr, jer je Federerovo glavno uporište u igri u poslednjih godinu i po upravo dobar servis. Takođe, čini mi se i da je Švajcarac pod većim pritiskom u ovom meču, makar gledajući po izjavama za medije u kojima očigledno hrabri sebe i pokušava da potkopa samopouzdanje suprotne strane. Sve u svemu, ako Nole bude odustao od taktike spuštanja gasa nakon osvajanja prvog seta, bude koncentrisan kao protiv Ferera od početka do kraja, bliži je peharu od Rodžera. Mada, ovo je po nekom mom skromnom mišljenju najneizvjesnije rivalstvo svih vremena što se tiče predvidljivosti ishoda mečeva, tako da se nikad ne zna. Napred Nole!

neko iz gomile

pre 8 godina

@ (@, 17. maj 2015 13:48)

Pa i ovo prepucavanje u komentarima je jedna strana derbija koji ce se prepricavati i uporedjivati sa nekim buducim tipa Kirgios-Dimitrov itd. Nemoramo svi biti strucnjaci da bi ostavili komentar a ako ima duhovitih komentara ihaj superiska. Sve je to zabava. Peace brother!

charlotte sometimes

pre 8 godina

Federer ima 33 ali se ponasa kao ''mlado nakostreseno petle'' sto bi rekla moja baba. Svidja mi se sto unosi tenziju pred mec, znam da ce izaci totalno motivisan, ali i Novak nece zaostajati. Federer uziva sto je konkurentan pod stare dane a Novak je najveci izazov. Ipak, ako Rodja krene da jurca kao muva bez glave, a verujem da hoce jer ce gledati da pobegne od duzih razmena, za Noleta nece biti mnogo tesko. Eventualno mozda ispusti set, zbog uobicajene treme koju ima cesto protiv Rodje.

teča rasa

pre 8 godina

... jeste , fedjice, novak se toliko utronjao da ce izaci pred publiku , uzeti mikrofon i izjaviti da zbog toga sto nema sansi protiv tebe i zbog izmisljene povrede a i predstojeceg rolan garosa , nece izaci da igra - a onda cete ti i brat ti vavrinka odigrati jedan set egzibicionog meca...
(siporex, 17. maj 2015 12:05)

Одличан коментар! Наравно да не мислим да ће Новак сигурно победити али то желим, а ово је добро подсећање како је великан тениса показа (не једном) како може да буде мали човек!

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

Citam non stop o tome kako Rodzer nije imao konkurenciju,kako su to sve bili prosecni teniseri i kako je gle cuda covek osvojio 17 GS titula !? Pa ako je toliko los,kako je onda uspeo cak 20 puta da pobedi vanzemaljca Djokovica !? Moze da se omakne jedna ili dve pobede,ali 20 !

cofi008

pre 8 godina

Mikii- kako to da rodja nije dobio noleta na vimbldonu prosle godine, na svojoj omiljenoj podlozi, kad vec pobedjuje kad hoce?
kako to da je taj mocni rodja uzeo samo jedan slem od 2011 godine?
i pitam se jos,zasto ima 22-10 protiv nadala..kad je vec neprikosnoven..
igrati najlepsi tenis i biti najbolji su dva razlicita pojma.
fed igra najlepsi tenis, ali nas nole je ove godine najbolji.
i to nista, ni ovaj mec ne moze promeniti bez obzira na ishod...

GM

pre 8 godina

Na sljaci, u ovom odnosu fizicke spreme, protiv jednorucnog bekhenda koji nema snagu kao na betonu, Nole moze samo da izgubi ako hoce namerno.

Ali nije prvi put da je ovakva situacija i ranije bila i da je dolazilo do 'iznenadjenja'.

Ss

pre 8 godina

Đoković po prvi put na ovom turniru pokazuje samouvjerenost i samopouzdanje prilikom gubljenja seta,sto bi mogao biti slucaj i danas ali njegovo restartovanje u glavi nakon sto izgubi set me fascinira,2-1 za đokovica....

Ccc

pre 8 godina

Ne znam ko ce da pobedi ali bih voleo da Novak osvoji Rim. Ono što znam je da Rafa i Rodžer svake godine na turnirima gube od anonimusa u odnosu na njihov kvalitet. 70ti,80ti sto i neki. U prvom ili drugom, trecem kolu a Novak izguni obicno jednom u sezoni u cetvrtfinalu a cesce u polu ili finalu ili osvaja turnire.Veliki je to kontinuitet cele sezone koji ima Novak i tu ne može godinama NIKO da mu pridje.

Bora

pre 8 godina

@Mijat, pa eto na primer neko ko je 5 godina stariji i na vrhuncu karijere ima dosta godina da pobedjuje nekog ko sada pocinje. Tako je i Federer nakupio pobeda dok je Nole bio mladjan. А to da je Nole vanzemaljac - to ti se samo cini. On je uspesan i neko kao takav izgleda kao vanzemaljac onima sa dna, kao sto si ti.

ime

pre 8 godina

Jel moze neko da mi objasni ovaj komentar, kako nazvati coveka koji napise ovo: srbin sam navijam za Federera, ali mislim da ce Novak pobediti...

Gogo

pre 8 godina

ovo je vrsta specijalnog rata koji Federer uvek sprovodi uoci nekog vaznog meca sa Noletom...
Federer je podmukao i lukav tip , a osim toga veoma sujetan.
Nole bi trebao da bude veoma oprezan jer je u nekoliko poslednjih meceva igrao promenljivo i pobedjivao ali i gubio od istog.
Nole kao i ceo njegov tim bi trebalo da upravo da 'udare" po sujeti R. Federera, jer je on tu najtanji i najslabiji.
prilicno los kao covek, taj Federer.

LVeteran

pre 8 godina

Meni se cini da je Nole u ovom trenutku nepobediv. Jedino ako bude imao bas los dan, u sta sumnjam, jer ceo razvoj dogadjaja deluje isplanirano.

straja

pre 8 godina

Meni se svidja ovakav Novak, pocetak turnira mrzovoljan, pasivan " kao " ne lici na sebe, a onda kako se odmice turnir sve je bolji i kad osvoji trofej on ko da se zagrejao tek. Nadal je imao slice faze i uzimao je turnire. To je onaj fazon kad dodjes na basket sutnes prvu ne dobacis do kosa ali kad 3 basketa vezes onda je to sve kako treba. Verujem u Novaka i finu i ugodnu pobedu u dva seta. Rodzer ce da rizikuje i ako mu krene max jedan set moze da uzme pa da ode u tri seta.

Svete

pre 8 godina

@Nebojsa
I kakve to veze ima s bilo cim? Koliko puta je Novak izgubio od svojih danasnjih konkurenata, Berdiha, Vavrinke, Nisikorija, Cilica, Ferera i ostalih top 10 igraca? A Federer od istih tih danasnjih "velikana"?
Pre svega, glavni Federerov rival je bio Nadal. Covek je od 2005 2 na svetu i GS sampion, 2006 finalista WB, dakle mnogo bolji nego danas kada ne moze ni 3 kolo da prodje na WB. Pa Novak. Safin. Nalbandijan. Davidenko.
U toj konkurenciji Novak je osvajao po 2-3 titule godisnje. I to one iz serije 250. Kako to? Godine nisu opravdanje, u istoj konkurenciji Nadal je bio 2 na svetu, a nije mnogo stariji od Novaka. Zasto je Novak toliko puta gubio od slabog Rodika, mnogo vise nego od svemocnog Berdiha, Ferera ili Cilica? Kad je tako jaka ova sad konkurencija?
Ti si jedan od onih koji nista ne znaju o tenisu, ne znas sam sa sobom da se dogovoris, lupas kako je Novak mocan jer igra u konkurenciji RF i Nadala a onda lupetas kako oni i nisu nesto narocito jer im je konkirencija bila slaba. Onda tek Novak nije nista posebno. Prestani da umanjujes tudje uspehe, pokusaj nesto da postignes u svom zivotu umesto sto druge napadas.

Miljan

pre 8 godina

boze.. koliko ce mi ovo nedostajati jednog dana,za 10ak godina..
(grk, 17. maj 2015 12:13)

Majstore,niko nam sutrasnji dan ne garantuje da cemo biti zivi.

ndj

pre 8 godina

@anica
Sta je s tobom? Cemu tolika mrznja? Covek je lepo rekao ono sto znamo svi, pa i ti ako si uopste pratila tenis u zadnje vreme. Federer je jedini koji je bar malo "uplasio" Novaka. Do kraja 2014 je pretio da mu oduzme prvo mesto, JEDINI ga je pobedjivao (Sangaj, Dubai) i jedini je kojeg Novak ne moze lako da pobedi. I sta je tu sporno? Ko ga je uplasio ako nije RF? Da nije Marej koji u svakom mecu popije krompir? Ili Nadal koji je u slobodnom padu?
Sve je tacno rekao Federer, ne vidim zasto to tebi smeta.

kozar

pre 8 godina

Posle svakog meča čitamo šta pišu veliki znalci, "Djokovic nije blistao, nije u formi...", a sve protivnike pobedio. Pitam se, šta bi bilo da je blistao i da je u formi.

@

pre 8 godina

@neko iz gomile
Pricam o ovima koji se pljuju i vredjaju, to nije normalno, to su fanatici. Znaju ko je kakav covek, zanima ih gde ko placa porez, vredjaju se medjusobno kao da u rat idu.
Cast izuzecima, ali vecina ovde pojma nema o tenisu niti ih zanima taj sport, dosli da lece frustracije.
Mozemo ti i ja da se ne slazemo, ali ne pada mi na pamet da te psujem vredjam ili na bilo koji nacin napadam samo zato sto se ne slazemo. Kako neko ko voli tenis (bar kaze da voli) moze da mrzi Federera, Novaka ili Nadala? I pritom mrzi i milione koji navijaju za nekog od njih? Ja ih sve postujem, velikani sva trojica, neko ima manje, neko vise uspeha i to je to. A onda se nadje neka iskompleksirana osoba koja procenjuje ko je kakav covek, ko gde placa porez, cija je konkurencija jaca, ko treba u penziju a ko se dopinguje....

Noleeee

pre 8 godina

To je jasno kao dan,pitanje je samo broja setova. Jedva cekam da pocne mec i uzivam u igri dva najveca majstora danasnjice. A istorija ce se pobrinuti da bas njih dvojica budu najveci medju najvecima.

teča rasa

pre 8 godina

(rafa, 17. maj 2015 11:48)

Поштено... иако сам Новаков навијач (наравно, а чијо бих био) морам признати да су ти запажања уреду и да ти је коментар коректан. Ја ћу свакако,од свег срца, навијати за Новака, да игра агресивно и победи, јер он то може!!!

Zuba

pre 8 godina

"Kakav dana za gledanje sporta, jednostavno covek ne zna sta da gleda.12:30 Unicaja vs Barcelona16:00 Djokovic vs Federer17:00 CSKA vs Fenerbache17:00 Man Utd vs Arsenal19:00 Altetico Madrid vs Barcelona20:00 Olympiakos vs Real Madrid20:45 Rusija Kanada (Hokej, SP)21:00 Crvena Zvezda vs Partizan21:30 Houston vs Los Angeles Clippersi"... Brate je l' pratis i pikado?
(Prince, 17. maj 2015 15:03)



Ne nego ima Sport Klub koji sve to prenosi.

Milko

pre 8 godina

Navijam za Djokovića i isdkreno strah me pred ovaj meč.
Ne od Federera, on igra dobro ovaj turnir ali nije to nešto posebno.
Mene nekako brine Djoković. Njegova igra je negde iznad prosečne, sa čestim oscilacijama tokom meča a i tokom setova. U Rimu ni u jednom trenutku nije odigrao povezano nekoliko gemova na vrhunskom nivou.
Bojim se da ovaj nivo igre nije dovoljan da se pobedi Federer.
Malo nade mi daje činjenica da je Djoković već imao turnire gde je "jedva" dolazio do finala a onda pružao najbolje od sebe, recimo prošlogodišnji Vimbldon, upravo protiv Federera.

Jova

pre 8 godina

Novak zna i može sve. Zna kako se finala dobijaju. I kako se gube. Federer nije imao teži meč, Novak je već do sada odradio terning za RG. Zato očekujem ( naizgled ) veliku borbu, tri seta, Novakovu nevrozu, pokoju psovku i lomnjenje reketa ( to obavezno ) i pobjedu – Federera.

Novak je već dokazao kako umije igrati i koliko je jak, pa ipak jedva čekaju da se gdje spotakne, da bi to zaboravili, bar na neko vrijeme, dok ih Novak sledećom prilikom ne podsjeti. Nije lako igrati s pritiskom apsolutnog favorita. Novak se od početka turnira ponaša kao da je lako pobjediv, već je izjavio da ne igra kao u MK, izgubi li opet će ga baciti u zapećak, veličati Federera, Marija ( nije izgubio meč na šljaci ove godine ), tražiti naznake izlaska iz krize Nadala, ma sve ono što bi Novaku išlo na ruku. Pustite međusobni skor, Federerovo osvajanje jednog od preostalih mastersa – viši cilj je u pitanju. Samopouzdanja ima Novak sasvim dovoljno, ne treba mu pobjeda nad Federerom da bi ga učvrščivao. Ali mu treba malo mira pred predstojeći turnir. I malo sreće, s vremenom, zdravljem i uopšte. Tad ni žreb i drugi sitni trikovi ne bi imali toliko uticaja.

Bar bih ja to tako uradila. Malo se kockala i bacila sve karte na RG. Vidjećemo, uskoro.

PS: ako me Novak demantuje, jači je nego što sam mislila

Pozdrav svima

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

I jos nesto da dodam . Mnogo bi bio zahvalan ako mi neko objasni zasto je jedan Raonic bolji od Rodika,ili Berdih od Nalbandijana,ili Nisikori od Hjuita,ili Dimitrov od Davidenka,ili Vavrinka od Safina ? Unapred zahvalan .

milan

pre 8 godina

Auh...ispada da je svaka Novakova borba za trofej pitanje opstanka naše nacije.Ne mogu nas da izleče svi sanatorijumi ovoga sveta.Ja imam utisak da su, na kraju, Turci, ipak, rešili da se oni oslobode nas,pa su otišli.A ne zato što smo mi to hteli i svojom silom izvojevali.

Nebojša

pre 8 godina

I jos nesto da dodam . Mnogo bi bio zahvalan ako mi neko objasni zasto je jedan Raonic bolji od Rodika,ili Berdih od Nalbandijana,ili Nisikori od Hjuita,ili Dimitrov od Davidenka,ili Vavrinka od Safina ? Unapred zahvalan .
(Mijat pogodio precku te 1998 !!!,17. maj 2015 14:51)

A ko kaže da oni moraju da budu bolji od njih? samo što ti si sasvim slučajno izostavio iz računice Fedexa i Nadala pa i Mareja koji igraju isto u Novakovoj eri ova trojica su daleko bolji od tih koje si ti naveo.

Agasi junior

pre 8 godina

@Svete Ako neko nema pojma onda si to ti Svete! Kako godine nisu bitne, vidi se da se nikada nisi bavio nijednim sportom a pogotovo individualnim koji ima svoje specificnosti! Evolucija i razvoj sportiste(tu pre svega mislim na dostizanje sportskog zenita i punog potencijala) zavisi od vise okolnosti:mentalno fizicki sklop igraca koji se razlicito razvija kod svakog sportiste ponaosob,genetika i struktura misica koji kod nekoga dostignu pun potencijal ranije a kod nekoga kasnije(najbolji primer su vam Nadal i Novak)psihicko i mentalno sazrevanje i nosenje sa pritiskom sto je za neke igrace nepremostiva barijera itd.Agasi je mnogo titula osvojio pod sumnjivim okolnostima i onda su mu rekli da prekine sa tim a on se kao pokajao i nikom nista,mislim da se i sa Nadalom desava slicna stvar i da je zato on ogranicen od strane STO na sljaku(ipak je ogroman novac u pitanju i ni za koga ne bi bilo dobro da se jedan sampion kao sto je Nadal pusti niz vodu)Postoje i mnogi kriterijumi po kojima je danasnja mnogo iznad Federerove tadasnje konkurencije ali ne vredi objasnjavati tebi i ostalima koji nemaju pojma o tenisu takve stvari

rafa

pre 8 godina

Fedex u 3 seta..iako navijam za rafu , covek je top 3 sportista svih vremena,rodjen za tenis..sve ce zavisiti od federera.svaki put kad se naostri protiv novaka , dobije ga..Mislim da ce veca zelja za pobedom odluciti..novak ne igra vrhunski i to ce se danas videti..nije federer neki beluci ili almagro da poklanja pobede.Novak ce morati da rizikuje maksimalno ako zeli pobedu, jer defanzivom nece moci da izdrzi 5 razmena..Covek igra jednostavno najracionalniji tenis, najmanju prednosti u poenu iskoristi i pretvori u poen..Ovaj jedan set dajem novaku jer ce fed i gresiti dosta u jednom delu igre..6:4 3:6, 6:2
zivi bili pa videli

statističar

pre 8 godina

Sudeći po statistici, ovaj meč će (nažalost) dobiti Federer.

Nole je Masters u Rimu osvajao 2008, 2011. i 2014. (dakle svake treće godine), a zanimljivo je da je u godinama nakon osvajanja (2009. i 2012.) gubio u finalima.

Eto, po treći put je u godini nakon osvajanja došao do finala, i ako je suditi po statistici, danas gubi.

Ali, tradicija je tu da se ruši, pa što da to ne uradi Novak. U svakom slučaju, ili će Nole po prvi put odbraniti Masters u Rimu, ili će Federer po prvi put osvojiti isti.

Napred Nole, uz tebe smo!!!

dado

pre 8 godina

@Citam non stop o tome kako Rodzer nije imao konkurenciju,kako su to sve bili prosecni teniseri i kako je gle cuda covek osvojio 17 GS titula !? Pa ako je toliko los,kako je onda uspeo cak 20 puta da pobedi vanzemaljca Djokovica !? Moze da se omakne jedna ili dve pobede,ali 20 !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mijat pogodio precku te 1998 !!!, 17. maj 2015 13:18)

@Mijat
potpisujem

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

Nebojsa sine,pusti ti tenis,ocigledno ga pratis 3 godine ! Ako su tebi Raonic,Nisikori,Dimitrov,Berdih,Vavrinka i ostali veliki igraci onda nema potrebe polemisati !

Max

pre 8 godina

I jos nesto da dodam . Mnogo bi bio zahvalan ako mi neko objasni zasto je jedan Raonic bolji od Rodika,ili Berdih od Nalbandijana,ili Nisikori od Hjuita,ili Dimitrov od Davidenka,ili Vavrinka od Safina ? Unapred zahvalan .
(Mijat pogodio precku te 1998 !!!, 17. maj 2015 14:51)problem je što nisu bolji,dapače....

anica

pre 8 godina

(o, 17. maj 2015 13:31)
Ne se sekiraj srce, sve ce biti reseno oko 18h, tako da idemo oko 19h...izdrzi!:)
@ndj
Nije mrznja, daleko bilo, ali animozitet prema aroganciji, nadmenosti, "ja pa ja", ponizavanju, kao uopste u zivotu, slozices se, pozdrav!

Prince

pre 8 godina

"Kakav dana za gledanje sporta, jednostavno covek ne zna sta da gleda.12:30 Unicaja vs Barcelona16:00 Djokovic vs Federer17:00 CSKA vs Fenerbache17:00 Man Utd vs Arsenal19:00 Altetico Madrid vs Barcelona20:00 Olympiakos vs Real Madrid20:45 Rusija Kanada (Hokej, SP)21:00 Crvena Zvezda vs Partizan21:30 Houston vs Los Angeles Clippersi"... Brate je l' pratis i pikado?

boki

pre 8 godina

novak osvaja Rim 2008 pa gubi mec 2009 od Federera u Rimu,osvajai 2011 pa gubi 2012 opet od doticnog i najizad osvaja 2014 i igra opet protiv njega,plasim se danasnjeg meca vise nego obicno ,daj boze da gresim....

Trener

pre 8 godina

Sa ovom pobedom bi Nole objasnio da je apsolutno ista klasa kao Rafa i RF. Ukoliko izgubi RG ce ga rehabilitovati tako da ne na dobrom putu.

tulipan

pre 8 godina

talenat i lepota tenisa protiv snage i dopinga,znaci najveci federe protiv noloa koji svojim brdjanskim ponasanjem nije uspeo da se nametne kao ljubimac publike ni na jednom turniru...pravi ljubitelji tenisa ce naravno navijati za najboljeg ikada-rodzera federera-da se zna,jer ovakvi kao sto je nolo samo unistavaju tenis

Vladislav

pre 8 godina

Bice dobar mec kao Dubai a ko ce pobediti hmmm navijam za Noleta ali...ipak da sacekamo Rodja je i sa 34 opasan protivnik i najbolji igrac svih vremena...a oni sto osporavaju to jer navodno nije imao konkurenciju....to se moze sutra pricati i za Noleta da je dominirao kada je Rodja bio pred penzijom , kada Rafa nije igrao na nivou zbog silnih operacija i povreda , kada je opasni Del Potro malte ne odustao od tenisa zbog povrede i operacije , nema ni Soderlinga jedinog koj je uzeo skalp Rafi na RG a bio je i 4 na atp, Davidenka...( samo da podsetim Nole ima negativan skor sa Rodjom i Rafom ) i ko nam onda ostaje , solidni Marey , Vavrinka koj igra 2 meca u god dobro i istala boranija...

Jumko

pre 8 godina

Ima tu malo vise price od same teniske igre. Naime, verovatno ce publika navijati za "gosn17gs", bice neki napet gem, i onda moze doci do prepoznatljivog primitivizma "gosn predaje", skandala poznatog, i na kraju otkazivanja Rima sledece godine. To nikako ne bi voleli da se desi.

Musaka

pre 8 godina

@Mijat
Ne znam na koji način možeš uporediti navedene igrače, pogotovo uzevši u obzir da su Nišikori, Raonić i Dimitrov tek pri sredini karijere, a svi navedeni "suparnici", osim Lejtona Hjuita, su već više godina u penziji. Bacio sam pogled na statistiku, prva petorica ubjedljivo vode protiv druge petorice (ukupno 109:38 u titulama, 5:1 u GS titulama, 14:3 u GS finalima), međutim još je rano za sumiranje po tom pitanju. Pošto si već otvorio pitanje razlike u konkurenciji, mogao si među "današnju" petoricu ubaciti Mareja i Ferera, s obzirom da su oni mnogo veći konkurenti Đokoviću od navedene petorice, i tu se stvari mijenjaju za dosta.

sasa jokic

pre 8 godina

Zasto zenski "tenis" isti dan kad i muski? Jos ova ceremonija sa ovom sa stegnutim grlom....uzas!!!
Zensko finale treba da bide dan ranije, pa ko voli nek izvoli a ne da se slepaju uz muskarce. Primaju iste pare za slow moti8n igranje i vristanje.

Logika

pre 8 godina

Evo i Mijata upade u klopku poredjenja Rodzerovih i Novakovih protivnika. Ako vec poredis ko ima teze protivnike budi dosledan.
Federer je imao, Safina, Hjuita, Nalbandijana i sl. kao sto si rekao.
Novak ima, Federera, Nadala, Marija i sl.
A pogresno je sto podcenjujes Nisikorija, Raonica i Dimitrova zato sto ce oni tek uzimati trofeje kada cetvorka ode, pa se moze desiti da budu bolji od Safina, Hjuita i Nalbandijana.
Bas su administratori tolerantni u ostavljanju komentara moj Mijate.

petarczv

pre 8 godina

Zna li neko kako da na androidu gledam direktan prenos meca Djokovic-Federe ?? Hvala
(Gligor, 17. maj 2015 16:22)

Zavisi koji android imas ako imas neki krs od 100e nikako a ako imas dobar telefon onda isto jo na kompu...

Logika

pre 8 godina

E moj Ndj, kada Federer daje izjave pred mec onda je to tempiran i unapred osmisljen tekst. Svrha je uvek ista, da razbije samopouzdanje protivniku i da pobedi. Ali je on u isto vreme lukav, pa provlaci da ce iskoristiti i najmanju sansu ako mu se ukaze. Dakle, od Novaka zavisi, zbog ovoga AKO i to RF zna. Shvati da ti ljudi prave posao i medijske izjave su deo tog posla, RF to najbolje radi, pa Marej itd.

Roger Federer forever

pre 8 godina

(Mikii, 17. maj 2015 14:12)

Vidiš ti to moj miki, i onda još dobiješ tonu minusa od kvazi teniskih štrucnjaka. Ja se slažem sa tobareaom, osim sa konstatacijom da Feša baš rutinski dobija, ne može biti baš rusinski. Danas, u dva seta doduše :)

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Cве је кристално јасно.Ко освоји први сет,тај добија и меч.Према свему приказаном до сада,Федерер је ближи победи.Међутим,Новак је до сада много пута показао да уме у финалу да одигра на врло високом нивоу и ако је рецимо цео турнир играо просечно.Велики је улог,много бодова у игри.По мени је ово прва од многобројних битака који ће њих двојица водити за престол.До сада се показало да јеву тим мечевима Федерер опуштенији,да мање греши и да углавном он добија.Моја прогноза је 2:0 за Федерера.

Jumko

pre 8 godina

@teca rasa Pa ne mislis valjda da sam ja napisao taj komentar? Gde se velicaju Djokovic, Cilic, Coric ne ostavljam ja... A i ovakve gluposti... Shvatite me, moram pisati, nemam nista u zivotu i ovo mi je jedini izvor zabave.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Новак да би победио: одличан сервис и ритерн.Када узме предност у поену,мора да га и освоји.Током турнира сервис му је можда био и најсигурнији ударац.Ритерн мора доста боље.Ударци са безлајна продорнији.Ако буде играо "цица-мицу" лоше му се пише.Да и наравно, проценат искоришћених брејк лопти мора бити висок.Све у свему,малу предност дајем Федереру.Имам утисак да много опуштеније улази у те њихове дуеле а то некада зна да направи разлику! Раније сам мислио да је Новак у предности када се игра на шљаци,али заправо је обрнуто.То је подлога где су заправо Федереру највеће шансе када игра против Нола.

ray

pre 8 godina

@Mijat pogodio precku te 1998

Zato sto si se naprevio lud i izostavio Nadala i Mareja, te poredis Rodika i Hjuita (koji su bili no.1) sa igracima koji su od 5-6 mesta. Ako ih uporedis sa pravim konkurentima (Nadal,Marej) vidi se da su daleko iza.

?

pre 8 godina

@cofi008
Pa lepo, pogledaj koliko ima godina.
Nego, kako to da neprikosnoveni Novak tako cesto gubi od Federera, kako to da nikada nije osvojio RG, kako to da tako dominantan uzima SAMO po jedan GS godisnje, a u najboljim je godinama?

a

pre 8 godina

@Musaka
Pa ne moze Ferera kad je Ferer igrao i pre 10 godina. Isto kao i Safin, Rodik, Nalbandijan, Hjuit, Davidenko.
A u tu konkurenciju mozes ubaciti i Agasija koji je igrao do 2006. I Kuertena.

Zoro

pre 8 godina

Neke stvari su neizbežne, a to je npr kompletiranje nedostajućih pehara od strane velikog Rodžera. Osvojio je Davis cup, sada sledi nekoliko mastersa a jedan od njih je i Rim. Tu Novak Đoković ne može ništa da uradi, to je sudbina koja je zapisana u zvezdama za najveće među nama.
Slao sam proteklih dana ovaj komentar.
Vi braćo Srbi naučite kako funkcioniše svet u kome se nalazite i biće nam svima lakše.
Nećemo dolaziti u situaciju da budemo najsiromašniji u Evropi kao što je sada slučaj. Svi vadite glavu iz d.....ta.!

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

Musako,spominjes Ferera,pa on je u to vreme bio van 15 najboljih,a prosle godine je cak bio 3 na svetu !? Sta onda reci o tome,covek u 33 godine sa lakocom pobedjuje buduce nade !?

Alex

pre 8 godina

JA volim Novaka najviše na svetu (volim više Noleta od keve i ćaleta)(volim više kevu nego ćaleta), ali mislim da će sada Rođa da ovo osvji, mada po izjavi njegovoj od juče da mu nije baš toliko stalo, možda i neće. A možda i hoće. Ipak, treba prvo Noleta da pobedi da bi to osvojio.

nadrealni realista

pre 8 godina

Komentar stavljamo u 15:30
Gledamo statistiku komentara (plus, minus)
Komentar glasi : " Roger dobija ".
15 minuta od stavljanja komentara:10 pluseva 50 minusa
Posle prvog seta (ukoliko ga dobije Roger) bilans je sledeci: 180 plusova 80 minusa
Posle prvog seta (ako ga Novak dobije): 10 plusova 100 minusa
Federer pobedjuje: 450 pluseva 100 minusa
Novak pobedjuje:50 plusova 800 minusa
Realno stanje.

Rajko Žeravica :)

pre 8 godina

Do 20 odigranih gemova dajem blagu prednost RF, preko 20 odigranih gemova -dobija NDj. Nebitno da li u dva ili tri odigrana seta

Mikii

pre 8 godina

Od svih gluposti koje sam ovde procitao u poslednjih godinu dana: od toga da je Djokovic najbolji svih vremena, preko price da Federer nije imao konkurenciju, pa do ovog skorasnjeg da trenutno Federer igra najbolje u svojoj karijeri, najsmesnije mi je to sto botovi zapravo veruju da Svajcarac zaista misli to sto kaze da bi bila senzacija da pobedi Novaka. On ce na teren izaci, pobediti Djokovica i ponasati se kao da je dobio Almagra, Belucija, Ferera i ne znam koga jos od tih velikana koje spominjete kao preteske protivnike Djokovica do finala. Rodja kad igra svoju igru, njemu je svejedno da li je sa druge strane Troicki ili Djokovic, on pobedjuje rutinski. Tesko je shvatiti to kad ceo zivot zivis u zabludi.

rafa

pre 8 godina

Fedex u 3 seta..iako navijam za rafu , covek je top 3 sportista svih vremena,rodjen za tenis..sve ce zavisiti od federera.svaki put kad se naostri protiv novaka , dobije ga..Mislim da ce veca zelja za pobedom odluciti..novak ne igra vrhunski i to ce se danas videti..nije federer neki beluci ili almagro da poklanja pobede.Novak ce morati da rizikuje maksimalno ako zeli pobedu, jer defanzivom nece moci da izdrzi 5 razmena..Covek igra jednostavno najracionalniji tenis, najmanju prednosti u poenu iskoristi i pretvori u poen..Ovaj jedan set dajem novaku jer ce fed i gresiti dosta u jednom delu igre..6:4 3:6, 6:2
zivi bili pa videli

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

Citam non stop o tome kako Rodzer nije imao konkurenciju,kako su to sve bili prosecni teniseri i kako je gle cuda covek osvojio 17 GS titula !? Pa ako je toliko los,kako je onda uspeo cak 20 puta da pobedi vanzemaljca Djokovica !? Moze da se omakne jedna ili dve pobede,ali 20 !

sfinga

pre 8 godina

@(Stefan, 17. maj 2015 12:1

Jedan poraz nije kraj serije. Cak i ako Federer danas dobije, Novak ostaje nedodirljiv. Videli ste kako psihicki unistava protivnike i to je njegov glavni problem. On vise ne uziva u igri nego u unistavanju protivnika. Ja kazem da njega moze pobediti samo novi balkanski igrac, onaj koji poznaje dusu balkanca. Pritom, to ce postici jedino ako ga unisti njegovim oruzjem. Kraj.

tulipan

pre 8 godina

talenat i lepota tenisa protiv snage i dopinga,znaci najveci federe protiv noloa koji svojim brdjanskim ponasanjem nije uspeo da se nametne kao ljubimac publike ni na jednom turniru...pravi ljubitelji tenisa ce naravno navijati za najboljeg ikada-rodzera federera-da se zna,jer ovakvi kao sto je nolo samo unistavaju tenis

Svete

pre 8 godina

@Nebojsa
I kakve to veze ima s bilo cim? Koliko puta je Novak izgubio od svojih danasnjih konkurenata, Berdiha, Vavrinke, Nisikorija, Cilica, Ferera i ostalih top 10 igraca? A Federer od istih tih danasnjih "velikana"?
Pre svega, glavni Federerov rival je bio Nadal. Covek je od 2005 2 na svetu i GS sampion, 2006 finalista WB, dakle mnogo bolji nego danas kada ne moze ni 3 kolo da prodje na WB. Pa Novak. Safin. Nalbandijan. Davidenko.
U toj konkurenciji Novak je osvajao po 2-3 titule godisnje. I to one iz serije 250. Kako to? Godine nisu opravdanje, u istoj konkurenciji Nadal je bio 2 na svetu, a nije mnogo stariji od Novaka. Zasto je Novak toliko puta gubio od slabog Rodika, mnogo vise nego od svemocnog Berdiha, Ferera ili Cilica? Kad je tako jaka ova sad konkurencija?
Ti si jedan od onih koji nista ne znaju o tenisu, ne znas sam sa sobom da se dogovoris, lupas kako je Novak mocan jer igra u konkurenciji RF i Nadala a onda lupetas kako oni i nisu nesto narocito jer im je konkirencija bila slaba. Onda tek Novak nije nista posebno. Prestani da umanjujes tudje uspehe, pokusaj nesto da postignes u svom zivotu umesto sto druge napadas.

Jumko

pre 8 godina

Ima tu malo vise price od same teniske igre. Naime, verovatno ce publika navijati za "gosn17gs", bice neki napet gem, i onda moze doci do prepoznatljivog primitivizma "gosn predaje", skandala poznatog, i na kraju otkazivanja Rima sledece godine. To nikako ne bi voleli da se desi.

Dott

pre 8 godina

RF: "Nadam se da mogu da napravim malu senzaciju"

Kad sam doziveo od Rodzera i ovakvu recenicu da izusti kad je u pitanju njegov mec protiv Novaka, ama nista vise mi ne treba, jer je to ogromno njegovo priznanje koga izgleda nije bas bio svestan u trenutku izgovora.
A priznanje je veliko zbog toga sto da ga sad pitate kakav tenis igra, recice najbolji u karijeri, jer sad ima veliko iskustvo koje mu mnogo znaci za samu igru. A onda kad shvatimo da to izgovara neko ko je najbolji svih vremena i u trenutku kad igra svoj najbolji tenis, istovremeno smatra da bi bila prava mala senzacija pobediti Novaka. Pa gde je tu onda Novak? Van konkurencije izgleda? Ali kao sto rekoh, meni vece priznanje ne treba, jer ko je od Rodzera elokventniji za to?

Ps. Rodzeristima se izvinjavam, ali morao sam, to je bilo jace od mene.

Zoro

pre 8 godina

Neke stvari su neizbežne, a to je npr kompletiranje nedostajućih pehara od strane velikog Rodžera. Osvojio je Davis cup, sada sledi nekoliko mastersa a jedan od njih je i Rim. Tu Novak Đoković ne može ništa da uradi, to je sudbina koja je zapisana u zvezdama za najveće među nama.
Slao sam proteklih dana ovaj komentar.
Vi braćo Srbi naučite kako funkcioniše svet u kome se nalazite i biće nam svima lakše.
Nećemo dolaziti u situaciju da budemo najsiromašniji u Evropi kao što je sada slučaj. Svi vadite glavu iz d.....ta.!

anica

pre 8 godina

Jeste, uspeo si da ga uplasis, bas ti!, tresu mu se .ace...ne zna jadan kako da se sastavi, proslo je to odavno, uvek te je postovao a ti mu vracas na neljudski nacin, ko da on ne zna ko si ti, a ti odlicno znas ko je on, a neces da priznas!
Mislim da ce Novak dobiti ovaj duel, prvenstveno sto ima dodatni motiv zbog ovih izjava, koje je sigurno cuo, kao i sto ima igru protiv Federera, i jedino ako ne bude sav svoj moze se desiti da izgubi, sto svakako ne bi bilo smak sveta, samo napred Novace, sta god da bude, ti si bio i bices ponos Srbije!
ps. Od servisa i riterna ce mnogo zavisiti.
Rokaj Nole!!!!

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

I jos nesto da dodam . Mnogo bi bio zahvalan ako mi neko objasni zasto je jedan Raonic bolji od Rodika,ili Berdih od Nalbandijana,ili Nisikori od Hjuita,ili Dimitrov od Davidenka,ili Vavrinka od Safina ? Unapred zahvalan .

dado

pre 8 godina

@Citam non stop o tome kako Rodzer nije imao konkurenciju,kako su to sve bili prosecni teniseri i kako je gle cuda covek osvojio 17 GS titula !? Pa ako je toliko los,kako je onda uspeo cak 20 puta da pobedi vanzemaljca Djokovica !? Moze da se omakne jedna ili dve pobede,ali 20 !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mijat pogodio precku te 1998 !!!, 17. maj 2015 13:18)

@Mijat
potpisujem

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Cве је кристално јасно.Ко освоји први сет,тај добија и меч.Према свему приказаном до сада,Федерер је ближи победи.Међутим,Новак је до сада много пута показао да уме у финалу да одигра на врло високом нивоу и ако је рецимо цео турнир играо просечно.Велики је улог,много бодова у игри.По мени је ово прва од многобројних битака који ће њих двојица водити за престол.До сада се показало да јеву тим мечевима Федерер опуштенији,да мање греши и да углавном он добија.Моја прогноза је 2:0 за Федерера.

?

pre 8 godina

@cofi008
Pa lepo, pogledaj koliko ima godina.
Nego, kako to da neprikosnoveni Novak tako cesto gubi od Federera, kako to da nikada nije osvojio RG, kako to da tako dominantan uzima SAMO po jedan GS godisnje, a u najboljim je godinama?

Stefan

pre 8 godina

Da se ljudi ne bi razocarali mnogo, shvatite samo jedno. Svakoj seriji dodje kraj, ne kazem da ce Nole danas da izgubi(ne bih ni voleo), ali je moguce, kao sto je moguce i da Rodja izgubi, a Nole podigne pehar. Ako ne izgubi danas Nole, izgubice u Parizu, Londonu ili nekom drugom turniru. Moze da se desi da mu danas nije dan, da se lose oseca, da ga boli glava, i on je ljudsko bice. Moze da se desi da izadje pogubljeno na teren, da svaku drugu salje u aut, ali isto tako moze i Rodja da izadje i da salje one bekende u publiku. Samo se nadam da ce Nole igrati na istom nivou kao protiv Ferera i nema zime. Juce Rodja nije pokazao toliko dobar tenis, koliko je Vavrinka los. Idemo Nole do titule.

Alex

pre 8 godina

JA volim Novaka najviše na svetu (volim više Noleta od keve i ćaleta)(volim više kevu nego ćaleta), ali mislim da će sada Rođa da ovo osvji, mada po izjavi njegovoj od juče da mu nije baš toliko stalo, možda i neće. A možda i hoće. Ipak, treba prvo Noleta da pobedi da bi to osvojio.

neko iz gomile

pre 8 godina

@ Ako ima ikakve Kosmicke pravde, dobice "tata", Pr. Dr. Mgr. tenisa, Fedex!!!
(Septicar, 17. maj 2015 13:10)

Pa bas sto se tice kosmicke pravde trebao bi No1e da pobedi a Rocko je izmedju ostalog prepotenko i ne bas dobar covek zbog ovakvih izjava ali je i Pr. Dr. Mgr. tenisa

GM

pre 8 godina

Na sljaci, u ovom odnosu fizicke spreme, protiv jednorucnog bekhenda koji nema snagu kao na betonu, Nole moze samo da izgubi ako hoce namerno.

Ali nije prvi put da je ovakva situacija i ranije bila i da je dolazilo do 'iznenadjenja'.

Bora

pre 8 godina

@Mijat, pa eto na primer neko ko je 5 godina stariji i na vrhuncu karijere ima dosta godina da pobedjuje nekog ko sada pocinje. Tako je i Federer nakupio pobeda dok je Nole bio mladjan. А to da je Nole vanzemaljac - to ti se samo cini. On je uspesan i neko kao takav izgleda kao vanzemaljac onima sa dna, kao sto si ti.

raske

pre 8 godina

*U poslednjih devet meseci možda sam ja baš uspeo najviše da ga uplašim, zaista verujem u to.* Veruj ti matori da ces otici kuci sa lepim tanjirićem!

milan

pre 8 godina

Auh...ispada da je svaka Novakova borba za trofej pitanje opstanka naše nacije.Ne mogu nas da izleče svi sanatorijumi ovoga sveta.Ja imam utisak da su, na kraju, Turci, ipak, rešili da se oni oslobode nas,pa su otišli.A ne zato što smo mi to hteli i svojom silom izvojevali.

Ivan

pre 8 godina

Idemoooo No1e! Da ga prestignes po prvi put po broju mastersa. Priblizis se na 19:20. Zadrzis dominaciju. Podignes samopouzdanje pred RG. I pokazes mu da nisi Nadal.

Nebojša

pre 8 godina

Citam non stop o tome kako Rodzer nije imao konkurenciju,kako su to sve bili prosecni teniseri i kako je gle cuda covek osvojio 17 GS titula !? Pa ako je toliko los,kako je onda uspeo cak 20 puta da pobedi vanzemaljca Djokovica !? Moze da se omakne jedna ili dve pobede,ali 20 !
(Mijat pogodio precku te 1998 !!!,17. maj 2015 13:18)


A može i ovako Novak je sam Federera pobedio 18 puta a Fedexovi glavni rivali Rodik i Hjuit su igrali sa njim više od četrdeset puta i ukupno 14 puta pobedili kombinovano a nikad ga nisu ni dobili na grenslemu toliko velika konkurencija su bili da zajedno nemaju pobedu na grenslem turniru protiv Fedexa na primer Conga ima dve najmanje.

Roger Federer forever

pre 8 godina

(Mikii, 17. maj 2015 14:12)

Vidiš ti to moj miki, i onda još dobiješ tonu minusa od kvazi teniskih štrucnjaka. Ja se slažem sa tobareaom, osim sa konstatacijom da Feša baš rutinski dobija, ne može biti baš rusinski. Danas, u dva seta doduše :)

Agasi junior

pre 8 godina

@Svete Ako neko nema pojma onda si to ti Svete! Kako godine nisu bitne, vidi se da se nikada nisi bavio nijednim sportom a pogotovo individualnim koji ima svoje specificnosti! Evolucija i razvoj sportiste(tu pre svega mislim na dostizanje sportskog zenita i punog potencijala) zavisi od vise okolnosti:mentalno fizicki sklop igraca koji se razlicito razvija kod svakog sportiste ponaosob,genetika i struktura misica koji kod nekoga dostignu pun potencijal ranije a kod nekoga kasnije(najbolji primer su vam Nadal i Novak)psihicko i mentalno sazrevanje i nosenje sa pritiskom sto je za neke igrace nepremostiva barijera itd.Agasi je mnogo titula osvojio pod sumnjivim okolnostima i onda su mu rekli da prekine sa tim a on se kao pokajao i nikom nista,mislim da se i sa Nadalom desava slicna stvar i da je zato on ogranicen od strane STO na sljaku(ipak je ogroman novac u pitanju i ni za koga ne bi bilo dobro da se jedan sampion kao sto je Nadal pusti niz vodu)Postoje i mnogi kriterijumi po kojima je danasnja mnogo iznad Federerove tadasnje konkurencije ali ne vredi objasnjavati tebi i ostalima koji nemaju pojma o tenisu takve stvari

willi

pre 8 godina

posle ove izjave da "novak nije nadal na sljaci" ovo se pretvara u jedan od najvaznijih novakovih meceva u njegovoj karijeri, ako ima ponosa i srpskog inata u sebi, a siguran sam da ga ima.

Ivan Nk

pre 8 godina

H2H odnos Novaka i Federera je 19:20, jer treba uzeti u obzir Federerovo povlacenje uoci finala u Londonu.Mec, a samim tim i titula je dodijeljena Novaku i ne znam zasto se i on ne bi racunao.
Inace, mislim da su sanse 70%-30% u korist Novaka, jer sporije podloge Novaku mnogo vise odgovaraju, a Rim je definitivno spora podloga.
Federer ima neke sanse protiv Novaka samo na brzim podlogama, kakve su Dubai, Cincinati ili Shanhai, recimo.

siporex

pre 8 godina

... jeste , fedjice, novak se toliko utronjao da ce izaci pred publiku , uzeti mikrofon i izjaviti da zbog toga sto nema sansi protiv tebe i zbog izmisljene povrede a i predstojeceg rolan garosa , nece izaci da igra - a onda cete ti i brat ti vavrinka odigrati jedan set egzibicionog meca...

Oderi ga Nole večeras

pre 8 godina

Ja sam često navijao za Fedexa kada je jurio Saprasov rekord kada je igrao protiv Rodika u onom finalu wimbldona kao što uvek navijam za Evropske igrače ali nikad nisam navijao niti bih kada igra sa nekim našim igračem pa makar prvi put čuo za njega a kamoli kada igra sa našim najboljim igračem tako da mi nije jasno ovoliki broj ljudi kod nas koji će danas navijati za Švajcarca to je poremećeno dal je u pitanju neka ljubomora ili šta znam neznam a ni ovi hrvati mi nisu jasni dolaze ovamo da lupetaju a na njihovim sajtovima im puna usta Noleta hrvata jer tamo je Novak crnogorski hrvat koji eto samo nastupa za Srbiju bolest i ovi groati i ovi naši.

Jova

pre 8 godina

Novak zna i može sve. Zna kako se finala dobijaju. I kako se gube. Federer nije imao teži meč, Novak je već do sada odradio terning za RG. Zato očekujem ( naizgled ) veliku borbu, tri seta, Novakovu nevrozu, pokoju psovku i lomnjenje reketa ( to obavezno ) i pobjedu – Federera.

Novak je već dokazao kako umije igrati i koliko je jak, pa ipak jedva čekaju da se gdje spotakne, da bi to zaboravili, bar na neko vrijeme, dok ih Novak sledećom prilikom ne podsjeti. Nije lako igrati s pritiskom apsolutnog favorita. Novak se od početka turnira ponaša kao da je lako pobjediv, već je izjavio da ne igra kao u MK, izgubi li opet će ga baciti u zapećak, veličati Federera, Marija ( nije izgubio meč na šljaci ove godine ), tražiti naznake izlaska iz krize Nadala, ma sve ono što bi Novaku išlo na ruku. Pustite međusobni skor, Federerovo osvajanje jednog od preostalih mastersa – viši cilj je u pitanju. Samopouzdanja ima Novak sasvim dovoljno, ne treba mu pobjeda nad Federerom da bi ga učvrščivao. Ali mu treba malo mira pred predstojeći turnir. I malo sreće, s vremenom, zdravljem i uopšte. Tad ni žreb i drugi sitni trikovi ne bi imali toliko uticaja.

Bar bih ja to tako uradila. Malo se kockala i bacila sve karte na RG. Vidjećemo, uskoro.

PS: ako me Novak demantuje, jači je nego što sam mislila

Pozdrav svima

boki

pre 8 godina

Nadam se Novak....malo se plasim ako izgubi bice opet evo nemozes pobediti matorca a kao dominantan...MORA ga dobiti i pokazati ko je tata u tenisu...60:40 prednost za Noleta

Vladislav

pre 8 godina

Bice dobar mec kao Dubai a ko ce pobediti hmmm navijam za Noleta ali...ipak da sacekamo Rodja je i sa 34 opasan protivnik i najbolji igrac svih vremena...a oni sto osporavaju to jer navodno nije imao konkurenciju....to se moze sutra pricati i za Noleta da je dominirao kada je Rodja bio pred penzijom , kada Rafa nije igrao na nivou zbog silnih operacija i povreda , kada je opasni Del Potro malte ne odustao od tenisa zbog povrede i operacije , nema ni Soderlinga jedinog koj je uzeo skalp Rafi na RG a bio je i 4 na atp, Davidenka...( samo da podsetim Nole ima negativan skor sa Rodjom i Rafom ) i ko nam onda ostaje , solidni Marey , Vavrinka koj igra 2 meca u god dobro i istala boranija...

nadrealni realista

pre 8 godina

Komentar stavljamo u 15:30
Gledamo statistiku komentara (plus, minus)
Komentar glasi : " Roger dobija ".
15 minuta od stavljanja komentara:10 pluseva 50 minusa
Posle prvog seta (ukoliko ga dobije Roger) bilans je sledeci: 180 plusova 80 minusa
Posle prvog seta (ako ga Novak dobije): 10 plusova 100 minusa
Federer pobedjuje: 450 pluseva 100 minusa
Novak pobedjuje:50 plusova 800 minusa
Realno stanje.

napred Nole

pre 8 godina

Ne plašiš ti Nola, nego Nole poštuje tvoje uspehe i godine, kao svaki lepo vaspitan mladić. Zato je svaki vaš meč dramatičan i može da ode na ovu ili onu stranu.

Mare,NS

pre 8 godina

Kad jedna ovakva teniska velicina,kao sto je RF izjavi:

Izgleda da sam JA uspeo da ga najvise uplasim u poslednjih devet meseci...
Ili:
Ako pobedim,bice to mala senzacija...

Onda to valjda dovoljno govori i hejterima,koliko postovanje Novak uziva,medju najboljim svetskim igracima.

A,sto se Novaka licno tice,drzi se svog starog dobrog pravila:
NIKAD,NISTA lose o protivnicima.

Tako i treba,a sto se finala tice,mislim da ce i jedan i drugi izvuci sve iz sebe,jer ovo nije obican mec.
Fudbalskim recnikom DERBI,a tu forma,mesto na tabeli,rezultati u poslednje vreme padaju u vodu,jer se mecu pristupa sa mnogo vise motivacije i emocija.

Idemo Nole,kralju Rima!!!

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Новак да би победио: одличан сервис и ритерн.Када узме предност у поену,мора да га и освоји.Током турнира сервис му је можда био и најсигурнији ударац.Ритерн мора доста боље.Ударци са безлајна продорнији.Ако буде играо "цица-мицу" лоше му се пише.Да и наравно, проценат искоришћених брејк лопти мора бити висок.Све у свему,малу предност дајем Федереру.Имам утисак да много опуштеније улази у те њихове дуеле а то некада зна да направи разлику! Раније сам мислио да је Новак у предности када се игра на шљаци,али заправо је обрнуто.То је подлога где су заправо Федереру највеће шансе када игра против Нола.

ndj

pre 8 godina

@anica
Pa nije arogancija nego samouverenost. Sta je tu lose? Da je celog zivota pricao kako je slab i kako su drugi bolji, ne bi bio to sto jeste.
A svi su oni arogantni. Moze im se. Zamisli, covek ima 17 GS, u svom poslu najuspesniji ikada, ima 4 dece, blizu MILIJARDU dolara na racunu, popularan sirom sveta.... pa kako da ne bude malo arogantan. Zamisli sebe u toj poziciji. Ceo svet ti pod nogama, usao si u istoriju kao legenda, kako da ne pucas od samopouzdanja.
A u poredjenju sa slicnima je vrlo skroman.
Ne menja devojke na nedelju dana, ne ide okolo okovan u zlato, ne vredja protivnike, ne omalovazava nikoga, ne hvali se jahtama, avionima, vilama...
Zamisli da je RF kao npr. Bolt, koji tvrdi da mu niko nije ni do kolena, ili kao Mejvejder koji se slika sa parama i provocira sve legendarne boksere i sportiste.... ili kao nekada Mekinro koji je tokom meca vredjao protivnike, a tek posle meca....
Covek je OK, ima svoj misljenje i jasno ga kaze, nije kao licemeri koji pricaju kako su slabi, kako ne ocekuju pobedu, kako misle da su im finala uspeh, a ovamo ih samo pobeda zanima.

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

Musako,spominjes Ferera,pa on je u to vreme bio van 15 najboljih,a prosle godine je cak bio 3 na svetu !? Sta onda reci o tome,covek u 33 godine sa lakocom pobedjuje buduce nade !?

LVeteran

pre 8 godina

Meni se cini da je Nole u ovom trenutku nepobediv. Jedino ako bude imao bas los dan, u sta sumnjam, jer ceo razvoj dogadjaja deluje isplanirano.

ferdinand

pre 8 godina

Ima tu malo vise price od same teniske igre. Naime, verovatno ce publika navijati za "gosn17gs", bice neki napet gem, i onda moze doci do prepoznatljivog primitivizma "gosn predaje", skandala poznatog, i na kraju otkazivanja Rima sledece godine. To nikako ne bi voleli da se desi.
(Jumko, 17. maj 2015 13:33)

Ne razumem zasto moderatori dozvoljavaju ovoliku kolicinu tvoje mentalne dijareje???

sasa jokic

pre 8 godina

Zasto zenski "tenis" isti dan kad i muski? Jos ova ceremonija sa ovom sa stegnutim grlom....uzas!!!
Zensko finale treba da bide dan ranije, pa ko voli nek izvoli a ne da se slepaju uz muskarce. Primaju iste pare za slow moti8n igranje i vristanje.

dunja

pre 8 godina

Dobro je da i Federeru fali neki trofej u bogatoj teniskoj karijeri, a moze i bez njega u penziju...danas je Noletov dan za slavlje...njemu i nama na radost. Srećno Nole

Beobrad

pre 8 godina

Opasan mec u najavi!
Federer je mozda i malo vise prikazao do sada od Novaka, ali Nole se dize u finalu i dobija u 3 seta !
Prvi servis je kljuc i napadacka igra, bez cekanja i pasive!
Ne daj mu Rim Novace !
Od danas 24:23 za Novaka u mastersima!

Rajko Žeravica :)

pre 8 godina

Do 20 odigranih gemova dajem blagu prednost RF, preko 20 odigranih gemova -dobija NDj. Nebitno da li u dva ili tri odigrana seta

boki

pre 8 godina

novak osvaja Rim 2008 pa gubi mec 2009 od Federera u Rimu,osvajai 2011 pa gubi 2012 opet od doticnog i najizad osvaja 2014 i igra opet protiv njega,plasim se danasnjeg meca vise nego obicno ,daj boze da gresim....

Gogo

pre 8 godina

ovo je vrsta specijalnog rata koji Federer uvek sprovodi uoci nekog vaznog meca sa Noletom...
Federer je podmukao i lukav tip , a osim toga veoma sujetan.
Nole bi trebao da bude veoma oprezan jer je u nekoliko poslednjih meceva igrao promenljivo i pobedjivao ali i gubio od istog.
Nole kao i ceo njegov tim bi trebalo da upravo da 'udare" po sujeti R. Federera, jer je on tu najtanji i najslabiji.
prilicno los kao covek, taj Federer.

Logika

pre 8 godina

Evo i Mijata upade u klopku poredjenja Rodzerovih i Novakovih protivnika. Ako vec poredis ko ima teze protivnike budi dosledan.
Federer je imao, Safina, Hjuita, Nalbandijana i sl. kao sto si rekao.
Novak ima, Federera, Nadala, Marija i sl.
A pogresno je sto podcenjujes Nisikorija, Raonica i Dimitrova zato sto ce oni tek uzimati trofeje kada cetvorka ode, pa se moze desiti da budu bolji od Safina, Hjuita i Nalbandijana.
Bas su administratori tolerantni u ostavljanju komentara moj Mijate.

straja

pre 8 godina

Meni se svidja ovakav Novak, pocetak turnira mrzovoljan, pasivan " kao " ne lici na sebe, a onda kako se odmice turnir sve je bolji i kad osvoji trofej on ko da se zagrejao tek. Nadal je imao slice faze i uzimao je turnire. To je onaj fazon kad dodjes na basket sutnes prvu ne dobacis do kosa ali kad 3 basketa vezes onda je to sve kako treba. Verujem u Novaka i finu i ugodnu pobedu u dva seta. Rodzer ce da rizikuje i ako mu krene max jedan set moze da uzme pa da ode u tri seta.

MSquared

pre 8 godina

Sto kaze caletov ortak iz kafica pre neki dan pricajuci o prva tri Novakova meca iz Rima - Novak i kad hoce da izgubi, on dobije mec...

nini

pre 8 godina

Previše komentara od ljudi koji nemaju pojma o tenisu.Jedini smisao im je da pljuju Djokovića ili nekoga ko je velikan u svom sportu.

teča rasa

pre 8 godina

Ako ovo Federer ne osvoji, neću više u životu ostaviti komentar o tenisu
(Jumko, 17. maj 2015 11:48)

Наравно да навијам за Новака, и увек се (мало је рећи) радујем његовим успесима, али тек кад сам овај коментар прочитао пожелео сам из све снаге да он данас победи!!! Јер наравно да увек желим ( са било ким) добар меч и победу бољег на том мечу, али ово је "понуда која се не одбија"!!!

Miljan

pre 8 godina

boze.. koliko ce mi ovo nedostajati jednog dana,za 10ak godina..
(grk, 17. maj 2015 12:13)

Majstore,niko nam sutrasnji dan ne garantuje da cemo biti zivi.

dr.mr.

pre 8 godina

da ga uplasim???
au,Rodzere,sta ti pricas....?
elem,moje misljenje je da jedino Federer ili Vavrinka trenutno mogu dobiti Noleta agresivnom igrom,a da Noletu nije dan... uglavnom,mislim da je potrebno da Nole bude agresivan i da otera Federera dalje od osnovne linije,najopasniji je kada je blizu linije i u terenu... moja procena pobednika je 70%za Noleta,30%za Federera...
Pozdrav...

Ilija1

pre 8 godina

Kakav dana za gledanje sporta, jednostavno covek ne zna sta da gleda.

12:30 Unicaja vs Barcelona
16:00 Djokovic vs Federer
17:00 CSKA vs Fenerbache
17:00 Man Utd vs Arsenal
19:00 Altetico Madrid vs Barcelona
20:00 Olympiakos vs Real Madrid
20:45 Rusija Kanada (Hokej, SP)
21:00 Crvena Zvezda vs Partizan
21:30 Houston vs Los Angeles Clippersi

Lidija

pre 8 godina

@Mijat pogodio precku...

Federer je pobedjivao Noleta dok je bio na vrhu,a Nole se tek penjao...
Sad mu to bas i ne ide tako lako a ni svaki put,valjda si to primetio?

I da se ne lazemo,vreme Federeru prolazi,nije vise ono sto je bio....

A Nole? Nole je jos uvek prvi,i par hiljada bodova bolji od Federera...
To si valjda snimio?

ime

pre 8 godina

Jel moze neko da mi objasni ovaj komentar, kako nazvati coveka koji napise ovo: srbin sam navijam za Federera, ali mislim da ce Novak pobediti...

cofi008

pre 8 godina

Mikii- kako to da rodja nije dobio noleta na vimbldonu prosle godine, na svojoj omiljenoj podlozi, kad vec pobedjuje kad hoce?
kako to da je taj mocni rodja uzeo samo jedan slem od 2011 godine?
i pitam se jos,zasto ima 22-10 protiv nadala..kad je vec neprikosnoven..
igrati najlepsi tenis i biti najbolji su dva razlicita pojma.
fed igra najlepsi tenis, ali nas nole je ove godine najbolji.
i to nista, ni ovaj mec ne moze promeniti bez obzira na ishod...

Ss

pre 8 godina

Đoković po prvi put na ovom turniru pokazuje samouvjerenost i samopouzdanje prilikom gubljenja seta,sto bi mogao biti slucaj i danas ali njegovo restartovanje u glavi nakon sto izgubi set me fascinira,2-1 za đokovica....

Mijat pogodio precku te 1998 !!!

pre 8 godina

Nebojsa sine,pusti ti tenis,ocigledno ga pratis 3 godine ! Ako su tebi Raonic,Nisikori,Dimitrov,Berdih,Vavrinka i ostali veliki igraci onda nema potrebe polemisati !

teča rasa

pre 8 godina

... jeste , fedjice, novak se toliko utronjao da ce izaci pred publiku , uzeti mikrofon i izjaviti da zbog toga sto nema sansi protiv tebe i zbog izmisljene povrede a i predstojeceg rolan garosa , nece izaci da igra - a onda cete ti i brat ti vavrinka odigrati jedan set egzibicionog meca...
(siporex, 17. maj 2015 12:05)

Одличан коментар! Наравно да не мислим да ће Новак сигурно победити али то желим, а ово је добро подсећање како је великан тениса показа (не једном) како може да буде мали човек!

Ccc

pre 8 godina

Ne znam ko ce da pobedi ali bih voleo da Novak osvoji Rim. Ono što znam je da Rafa i Rodžer svake godine na turnirima gube od anonimusa u odnosu na njihov kvalitet. 70ti,80ti sto i neki. U prvom ili drugom, trecem kolu a Novak izguni obicno jednom u sezoni u cetvrtfinalu a cesce u polu ili finalu ili osvaja turnire.Veliki je to kontinuitet cele sezone koji ima Novak i tu ne može godinama NIKO da mu pridje.

kocka2

pre 8 godina

mora nole protiv federera da pokaze vise zelje i energije...jer je to ono cime je nadal godinama dobijao federera...da svaki poen mora da odigra udarac vise..

ndj

pre 8 godina

@anica
Sta je s tobom? Cemu tolika mrznja? Covek je lepo rekao ono sto znamo svi, pa i ti ako si uopste pratila tenis u zadnje vreme. Federer je jedini koji je bar malo "uplasio" Novaka. Do kraja 2014 je pretio da mu oduzme prvo mesto, JEDINI ga je pobedjivao (Sangaj, Dubai) i jedini je kojeg Novak ne moze lako da pobedi. I sta je tu sporno? Ko ga je uplasio ako nije RF? Da nije Marej koji u svakom mecu popije krompir? Ili Nadal koji je u slobodnom padu?
Sve je tacno rekao Federer, ne vidim zasto to tebi smeta.

Max

pre 8 godina

I jos nesto da dodam . Mnogo bi bio zahvalan ako mi neko objasni zasto je jedan Raonic bolji od Rodika,ili Berdih od Nalbandijana,ili Nisikori od Hjuita,ili Dimitrov od Davidenka,ili Vavrinka od Safina ? Unapred zahvalan .
(Mijat pogodio precku te 1998 !!!, 17. maj 2015 14:51)problem je što nisu bolji,dapače....

Milko

pre 8 godina

Navijam za Djokovića i isdkreno strah me pred ovaj meč.
Ne od Federera, on igra dobro ovaj turnir ali nije to nešto posebno.
Mene nekako brine Djoković. Njegova igra je negde iznad prosečne, sa čestim oscilacijama tokom meča a i tokom setova. U Rimu ni u jednom trenutku nije odigrao povezano nekoliko gemova na vrhunskom nivou.
Bojim se da ovaj nivo igre nije dovoljan da se pobedi Federer.
Malo nade mi daje činjenica da je Djoković već imao turnire gde je "jedva" dolazio do finala a onda pružao najbolje od sebe, recimo prošlogodišnji Vimbldon, upravo protiv Federera.

Novakov navijac

pre 8 godina

Nesto mi se mnogo Federer raspricao pred ovaj duel i poprilicno je samouveren, a to nikad ne valja.. Mislim da ce ovo biti jos jedan od njihovih duela gde ce Novak uci u mec sa kracom rukom, a Federer ce da leti po terenu i puca od samopouzdanja.. Mada, mislim da ove godine ta taktika nece prolaziti kod Noleta.. Prosle godine ga je Federer bas tako dobijao, ali ovo je je Novakova godina.. Dobija Nole.. Mozda na misice, ali dobija.. Ovo nije beton, ne promazi bas tako lako totalno agresivni Federer

.

pre 8 godina

@Dott
Ako ga pobedi Rodzer to ce zaista biti "mala senzacija" jer je u pitanju sljaka, a i da nije, Novak je dominantan. Ali, da ga bilo ko drugi pobedi, bila bi to ogromna senzacija. Federer je jedini koji je u stanju da se nosi sa Novakom.

ndj

pre 8 godina

@ivan
Pa i nije Nadal. Na sljaci. Niko nije kao Nadal na sljaci, bar do skoro. Sta je sporno? Nadal je na sljaci bio nepobediv, dok je bio na svom vrhuncu. Niko se ne moze sa njim porediti.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Federer ima 33 ali se ponasa kao ''mlado nakostreseno petle'' sto bi rekla moja baba. Svidja mi se sto unosi tenziju pred mec, znam da ce izaci totalno motivisan, ali i Novak nece zaostajati. Federer uziva sto je konkurentan pod stare dane a Novak je najveci izazov. Ipak, ako Rodja krene da jurca kao muva bez glave, a verujem da hoce jer ce gledati da pobegne od duzih razmena, za Noleta nece biti mnogo tesko. Eventualno mozda ispusti set, zbog uobicajene treme koju ima cesto protiv Rodje.

Svete

pre 8 godina

I tako je Novak upao na Federer-Nadal zurku i usred njihove dominacije je rasturio tu druzinu i uspeo da napravi 2 najveca rivalstva u istoriji svetskog tenisa sa svakim od njih ponaosob !!!
Nevidjen poduhvat u istoriji svetskog sporta, ako neko zna nesto iole slicno tome neka slobodno navede...

Idemo Djo1e po pobedu !!!

Nebojša

pre 8 godina

I jos nesto da dodam . Mnogo bi bio zahvalan ako mi neko objasni zasto je jedan Raonic bolji od Rodika,ili Berdih od Nalbandijana,ili Nisikori od Hjuita,ili Dimitrov od Davidenka,ili Vavrinka od Safina ? Unapred zahvalan .
(Mijat pogodio precku te 1998 !!!,17. maj 2015 14:51)

A ko kaže da oni moraju da budu bolji od njih? samo što ti si sasvim slučajno izostavio iz računice Fedexa i Nadala pa i Mareja koji igraju isto u Novakovoj eri ova trojica su daleko bolji od tih koje si ti naveo.

kozar

pre 8 godina

Posle svakog meča čitamo šta pišu veliki znalci, "Djokovic nije blistao, nije u formi...", a sve protivnike pobedio. Pitam se, šta bi bilo da je blistao i da je u formi.

Musaka

pre 8 godina

U mečevima Đokovića i Federera najbitniji je prvi set, pošto je vrlo rijetko dolazilo do preokreta. Dakle, ako misli da pobijedi Federera, Đoković mora da ubaci u četvrtu brzinu već na startu. Osim toga, mora da drži svoj servis i da primijeni sličnu taktiku kao u mečevima sa Iznerom npr, jer je Federerovo glavno uporište u igri u poslednjih godinu i po upravo dobar servis. Takođe, čini mi se i da je Švajcarac pod većim pritiskom u ovom meču, makar gledajući po izjavama za medije u kojima očigledno hrabri sebe i pokušava da potkopa samopouzdanje suprotne strane. Sve u svemu, ako Nole bude odustao od taktike spuštanja gasa nakon osvajanja prvog seta, bude koncentrisan kao protiv Ferera od početka do kraja, bliži je peharu od Rodžera. Mada, ovo je po nekom mom skromnom mišljenju najneizvjesnije rivalstvo svih vremena što se tiče predvidljivosti ishoda mečeva, tako da se nikad ne zna. Napred Nole!

Noleeee

pre 8 godina

To je jasno kao dan,pitanje je samo broja setova. Jedva cekam da pocne mec i uzivam u igri dva najveca majstora danasnjice. A istorija ce se pobrinuti da bas njih dvojica budu najveci medju najvecima.

@

pre 8 godina

Kakvi ste vi Indijanci.
Uzivajte u mecu, vama je vaznije da se svadjate u komentarima od toga ko ce pobediti.
Vise vam znaci sto cete nekog moci da vredjate posle meca. Ne plasite se poraza svog favorita zbog njega samog, nego se plasite hoce li ga ko prozivati u komentarima.
Da vam saopstim strasnu istinu: zabole i Federera i Novaka za nase komentare i za to sta ko od nas misli.
Onaj ko voli tenis gledace ovaj mec s uzivanjem, ko god da pobedi. O tome ce se pricati, pominjace se njihovi mecevi i uporedjivati sa "derbijima" koje ce voditi njihovi "naslednici, Kirgios, Dimitrov i ostali koji im nisu ni do kolena.

anica

pre 8 godina

(o, 17. maj 2015 13:31)
Ne se sekiraj srce, sve ce biti reseno oko 18h, tako da idemo oko 19h...izdrzi!:)
@ndj
Nije mrznja, daleko bilo, ali animozitet prema aroganciji, nadmenosti, "ja pa ja", ponizavanju, kao uopste u zivotu, slozices se, pozdrav!

Prince

pre 8 godina

"Kakav dana za gledanje sporta, jednostavno covek ne zna sta da gleda.12:30 Unicaja vs Barcelona16:00 Djokovic vs Federer17:00 CSKA vs Fenerbache17:00 Man Utd vs Arsenal19:00 Altetico Madrid vs Barcelona20:00 Olympiakos vs Real Madrid20:45 Rusija Kanada (Hokej, SP)21:00 Crvena Zvezda vs Partizan21:30 Houston vs Los Angeles Clippersi"... Brate je l' pratis i pikado?

Jumko

pre 8 godina

@teca rasa Pa ne mislis valjda da sam ja napisao taj komentar? Gde se velicaju Djokovic, Cilic, Coric ne ostavljam ja... A i ovakve gluposti... Shvatite me, moram pisati, nemam nista u zivotu i ovo mi je jedini izvor zabave.

statističar

pre 8 godina

Sudeći po statistici, ovaj meč će (nažalost) dobiti Federer.

Nole je Masters u Rimu osvajao 2008, 2011. i 2014. (dakle svake treće godine), a zanimljivo je da je u godinama nakon osvajanja (2009. i 2012.) gubio u finalima.

Eto, po treći put je u godini nakon osvajanja došao do finala, i ako je suditi po statistici, danas gubi.

Ali, tradicija je tu da se ruši, pa što da to ne uradi Novak. U svakom slučaju, ili će Nole po prvi put odbraniti Masters u Rimu, ili će Federer po prvi put osvojiti isti.

Napred Nole, uz tebe smo!!!

petarczv

pre 8 godina

Zna li neko kako da na androidu gledam direktan prenos meca Djokovic-Federe ?? Hvala
(Gligor, 17. maj 2015 16:22)

Zavisi koji android imas ako imas neki krs od 100e nikako a ako imas dobar telefon onda isto jo na kompu...

neko iz gomile

pre 8 godina

@ (@, 17. maj 2015 13:48)

Pa i ovo prepucavanje u komentarima je jedna strana derbija koji ce se prepricavati i uporedjivati sa nekim buducim tipa Kirgios-Dimitrov itd. Nemoramo svi biti strucnjaci da bi ostavili komentar a ako ima duhovitih komentara ihaj superiska. Sve je to zabava. Peace brother!

Musaka

pre 8 godina

@Mijat
Ne znam na koji način možeš uporediti navedene igrače, pogotovo uzevši u obzir da su Nišikori, Raonić i Dimitrov tek pri sredini karijere, a svi navedeni "suparnici", osim Lejtona Hjuita, su već više godina u penziji. Bacio sam pogled na statistiku, prva petorica ubjedljivo vode protiv druge petorice (ukupno 109:38 u titulama, 5:1 u GS titulama, 14:3 u GS finalima), međutim još je rano za sumiranje po tom pitanju. Pošto si već otvorio pitanje razlike u konkurenciji, mogao si među "današnju" petoricu ubaciti Mareja i Ferera, s obzirom da su oni mnogo veći konkurenti Đokoviću od navedene petorice, i tu se stvari mijenjaju za dosta.

Logika

pre 8 godina

E moj Ndj, kada Federer daje izjave pred mec onda je to tempiran i unapred osmisljen tekst. Svrha je uvek ista, da razbije samopouzdanje protivniku i da pobedi. Ali je on u isto vreme lukav, pa provlaci da ce iskoristiti i najmanju sansu ako mu se ukaze. Dakle, od Novaka zavisi, zbog ovoga AKO i to RF zna. Shvati da ti ljudi prave posao i medijske izjave su deo tog posla, RF to najbolje radi, pa Marej itd.

Trener

pre 8 godina

Sa ovom pobedom bi Nole objasnio da je apsolutno ista klasa kao Rafa i RF. Ukoliko izgubi RG ce ga rehabilitovati tako da ne na dobrom putu.

ray

pre 8 godina

@Mijat pogodio precku te 1998

Zato sto si se naprevio lud i izostavio Nadala i Mareja, te poredis Rodika i Hjuita (koji su bili no.1) sa igracima koji su od 5-6 mesta. Ako ih uporedis sa pravim konkurentima (Nadal,Marej) vidi se da su daleko iza.

@

pre 8 godina

@neko iz gomile
Pricam o ovima koji se pljuju i vredjaju, to nije normalno, to su fanatici. Znaju ko je kakav covek, zanima ih gde ko placa porez, vredjaju se medjusobno kao da u rat idu.
Cast izuzecima, ali vecina ovde pojma nema o tenisu niti ih zanima taj sport, dosli da lece frustracije.
Mozemo ti i ja da se ne slazemo, ali ne pada mi na pamet da te psujem vredjam ili na bilo koji nacin napadam samo zato sto se ne slazemo. Kako neko ko voli tenis (bar kaze da voli) moze da mrzi Federera, Novaka ili Nadala? I pritom mrzi i milione koji navijaju za nekog od njih? Ja ih sve postujem, velikani sva trojica, neko ima manje, neko vise uspeha i to je to. A onda se nadje neka iskompleksirana osoba koja procenjuje ko je kakav covek, ko gde placa porez, cija je konkurencija jaca, ko treba u penziju a ko se dopinguje....

teča rasa

pre 8 godina

(rafa, 17. maj 2015 11:48)

Поштено... иако сам Новаков навијач (наравно, а чијо бих био) морам признати да су ти запажања уреду и да ти је коментар коректан. Ја ћу свакако,од свег срца, навијати за Новака, да игра агресивно и победи, јер он то може!!!

Zuba

pre 8 godina

"Kakav dana za gledanje sporta, jednostavno covek ne zna sta da gleda.12:30 Unicaja vs Barcelona16:00 Djokovic vs Federer17:00 CSKA vs Fenerbache17:00 Man Utd vs Arsenal19:00 Altetico Madrid vs Barcelona20:00 Olympiakos vs Real Madrid20:45 Rusija Kanada (Hokej, SP)21:00 Crvena Zvezda vs Partizan21:30 Houston vs Los Angeles Clippersi"... Brate je l' pratis i pikado?
(Prince, 17. maj 2015 15:03)



Ne nego ima Sport Klub koji sve to prenosi.

a

pre 8 godina

@Musaka
Pa ne moze Ferera kad je Ferer igrao i pre 10 godina. Isto kao i Safin, Rodik, Nalbandijan, Hjuit, Davidenko.
A u tu konkurenciju mozes ubaciti i Agasija koji je igrao do 2006. I Kuertena.