Nedelja, 19.04.2015.

20:50

Novak: Ovo finale dobio sam srcem

Novak Đoković kaže da u pobedi nad Tomašom Berdihom nije pružio najbolju partiju, ali da se borio do kraja i došao do trofeja u Monte Karlu.

Izvor: SO

Novak: Ovo finale dobio sam srcem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

sine nismo mi ludi vidi se da si ga namestio i uzo lovu vecu od nagrade. al mi smo neko stidljivo neko iz sve snage ponosni na tebe. mnoge psihicki umori i samo gledanje tvojih meceva na tvu a ne da smo tamo i gledamo uzivo. madrid bi bio jedan svojevrstan mentalni test kako osvojiti trofej kada ti svi zvizde i omaovazavju te posle ove ostale mozes vlo lako da resis. nemoj se samo primati na te fore jer komsije su odma stavile onog klinca u prvi plan protiv mareja nije ih ni interesovao mec.

Bg

pre 8 godina

Novak ima do Madrida dve nedelje, zašto bi preskakao taj turnir?
Pa Novaku se sad tenis igra više nego ikada u životu.
Sad kad je u naletu, kad obara rekorde, zašto bi sad pauzirao?
A Novak ne igra toliko fizički zahtevan tenis, tehnika mu je mnogo bolja od Nadalove, koji malo više koristi mišiće nego samu tehniku.
Plus, Nadal igra u Barseloni, posle toga treba da brani Madrid, taman Novak da dođe i pokupi i taj trofej i bude PRVI koji je uzeo slem i prva četiri Mastersa u sezoni.
Kako god, mi nismo stručni, njegov tim najbolje zna šta treba, najbitnije je da forma bude ok za RG.
Jer ne može ni jedan trening, teretana, ili sparing da zameni meč na turniru. Zato ne bi valjalo da staje sada kada je ušao u štos.
Rafa neće stati, 100%, pogledajte samo njegove fotke iz Barselone, satreninga, faca kao da udara lopticu za goli život.
Novak je izgleda probudio Nadala, napalio ga da opet vrati staru formu.
Da sam na Novakovom mestu ne bih ni odmarao, namerno bi trenirao još jače svaki dan, da još više nabijem kondiciju i snagu, da još lakše slomije Nadala u narednim susretima i stigne ga u međ. skoru!

3-4 GS ove godine sigurno

pre 8 godina

Slažem se da je bolje za njega da ne igra turnir u Rimu jer ima veliku zalihu bodova. Svake godine se tamo polomi da ga osvoji, dajući svoj maksimum na terenu zbog publike koja ga u Italiji preferira. Takođe svake godine tamo gubi vreme po kojekakvim tv-show programima. U to vreme Nadal je već fokusiran na Rolan Garos, a Rim mu je samo pripremni turnir ne lomeći se previše da ga po svaku cenu osvoji. Zato je i osvajao RG 9 puta do sada.

Sad kad bi me neko naterao da ponovo gledam mečeve Novak-Nadal na RG iz 2012,2013, i 2014. ne bih imao živaca.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 8 godina

Pre dve-tri nedelje, rekoh da kao njegov navijač, ove godine očekujem (ne samo priželjkujem) VELIKI SLEM i sedam Mastersa; neka pobedjuje tri puta svojom najboljom igrom, a jednom srcem, pa ajd nanovo! Onima, koji savetuju da preskoči neke turnire (ovo je vreme šljake!), savetujem da povuku liniju u svojim ulicama, i neka preskaču! Šampioni preskaču svoje protivnike!

Joca 011

pre 8 godina

@ (sokolovo oko, 19. april 2015 23:57)

Priprema vrhunskog sportiste je nauka koja se studira.
Program rada i odmora se odmeravaju i miksuju prema aktuelnim fizičkim parametrima sportiste,
a termini velikih takmičenja se uklapaju u program tako da ne prenapregnu telo.
Ko prenebregne ovu nauku i forsira, zadesi ga kontraefekat i opadanje forme.
Nadalov striko je tako učinio s Nadalom, pa se već postavlja pitanje kako će podmiriti sezonu šljake.
A Nole u svom timu ima najboljeg svetskog stručnjaka, Filgriča,
tako da bez brige, znaju oni odlično šta rade.
.

ferdinand

pre 8 godina

Ljudi, mislim da ce Nadal na RG ispasti pre polufinala, finala. Zapamtite ovaj moj komentar i setite ga se. Nije to vise onaj Nadal, koliko god da se trudio. Njega sad moze da pobedi pa skoro svako iz top 10... Sanse su mu protiv svakoga 50:50.

No1EMINATOR

pre 8 godina

Bice Nadal spreman do RG,sto znaci automatski da i Nole mora podici svoj nivo igre ako zeli da osvoji isti...To se zove zdrava konkurencija u sportu.Jedan drugog teraju na neki visi nivo,sto je za tenis sjajno.Vidim da neki zagovaraju teorije da Nole preskoci Madrid ili Rim kako bi bio spreman za RG.Zasto bi to radio?Ja sam misljenja da bas treba da ide u Madrid i da tamo pobedi Rafu na domacem terenu,pa posle i Rim.U Madridu ne brani ni jedan jedini bod.Tu je prilika da samo uveca svoju prednost na vrhu.Dok u Rimu brani titulu.Da li je Rafa ikada ista preskakao od tih turnira pre RG-a?Nikada.Sve je osvajao i na kraju RG kao slag na torti.S toga,mislim da ni Nole ne treba nista preskakati vec samo nastaviti u ovom ritmu.Sada ima pauzu skoro dve nedelje do svog meca u Madridu.Sasvim dovoljnovremena za odmor i oporavak.

@

pre 8 godina

@sokolovo oko
Zato sto postoji opasnost da dodje do "akumulacije zamora" ili kako se to vec zove, pa da na RG bude u slabijoj fizickoj formi. Niko nije sposoban da tako dugo bude u vrhunskoj formi. Narocito ne neko ko ima 28 godina, nije ni on vise klinac.

Mrmac

pre 8 godina

Sve čestitke našem Majstoru.Pokazao je da se na muci poznaju junaci.E sad,koliko se ja sećam Nole prošle godine nije igrao Madrid.Zato bolje igrati Madrid,zaraditi nešto poena,pa onda preskočiti Rim i odmoriti se za RG.Već sada ima oko 5500 bodova prednosti i sad bi trebao da se fokusira na RG i Sinsinati.Uostalom želim mu svu sreću i da ga dragi Bog čuva povreda,a ne sumnjam da će sam isplanirati najpametnije.

777

pre 8 godina

I ja mislim da bi trebao da peskoci Madrid jer se secam kako se publika pre cinimi se 3 godine ili dve ponasala prema njemu a i tada je bio br.1. Takvo omalovazavanje publike ne zasluzuje ni jedan br.1. vec postovanje. I da, nije tada igrao protiv Rafe pa da razumem.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Preskoci Madrid...Nemoj ni da ides, ne zasluzuje te ona publika. Plus to je pametna odluka sa aspekta umora. Nema potrebe da zapinje pre RR gde ja ne vidim ko moze da mu stane na put u 3 dobijena seta. Odmah posle RR je i Vimbldon, tako da zaista se odmori psihicki na sledeca dva turnira.

Objektivan

pre 8 godina

Za sve one koji negativno pisu o Novaku zelim reci samo jedno:
Pobedjuje i kada igra lose a kada igra dobro deklasira protivnike.
U ovj sezoni je osvoji vise setova 6:0 vise nego iko do sada!!!

sokolovo oko

pre 8 godina

danix@
Zasto bi preskakao?Nadal godinama osvaja i Rim i RG pa pre toga MC Barselonu i Madrid..da se odmori i izgubi rutinu i zamah pa ionako bi morao trenirati vise kad ne igra?

Aleksa

pre 8 godina

Ovde vise nema sta da se prica, samo da ga zaobidju povrede i da nastavi ovako, a Beker je bio pun pogodak. Sada je samo nebo granica

Vilotić

pre 8 godina

Budi pametan i preskoči Rim ili Madrid (bolje Rim), i imaš Garos u džepu. Nadal ga osvaja na čistu fiziku i jedan udarac (topspin forhend) sa kojim niko osim tebe ne može da se nosi. Treba da budeš fizički top spreman za Pariz.

idemooo

pre 8 godina

Dobro da se odmori, preskoči Madrid, igra Rim do susreta sa Nadalom (nikako ne sa njim da igra u Rimu - neka isfolira povredu), a onda da ga sačeka na RG. Ovo je njegova godina isto kao i 2011.-ta, ali ne sme da se potroši kao te 2011. u onom nizu pobeda. Izgubio je tad od Federera a trebalo je da ga dobije, u finalu RG bi Nadal izgubio 99,9%. Nemoj da se fizički i mentalno potroši, jer ni Monte Karlo, ni Madrid, ni Rim zajedno ne vrede ove godine za njega ni 10% koliko znači RG. Ovo da izbegne susret sa Nadalom pre RG ne pišem slučajno, ako to uspe uzima Rolan Garos sigurno. I još nešto, ovo leto se kupaj u znoju treninga a ne na plaži, da bi uzeo i Cincinnati i USOpen.

jablan

pre 8 godina

Novak kaze "ovaj trofej sam oasvojio srcem"pa kakvo je to srce,ja mislim da je Novakovo srce veliko kao svemir.Postovanje teniska legendo Novace.jablan

RGNS

pre 8 godina

Koliko glupih saveta. Te preskoci ovaj. te onaj tirnir. Koje gluposti. To mu je posao i ako hoce u legendu mora da igra svaki turnir. Ne daj boze neke povrede e onda se nesto preskace. Ima on dovoljno vremena za oporavak i odmor. Sto je rekao jednom prilikom Milic-Vukasinovic, jebo rudare. Oni idu na posao 350 dana i nemaju uslove kao teniseri. Dok moze nek uzima sve sto moze. Odmarace on dosta, od 35 pa do kraja zivota. Tako i treba, svaka mu cast i zasluzio je. Ja sam malo vise odmarao u njegovim godinama pa sad moram da radim kao nikada u zivotu. Inace da ne bude zabune - NAJVECI NOVAKOV OBOZAVALAC. Ali pustite gluposti odmora itd. Jako su dobro placeni za to sto rade i naravno TAKO I TREBA DA BUDE. Ali turniri koji slede su svi na sat dva daleko i nije neko dugo putovanje. Nek uzima sta moze. NOLE SVAKA TI CAST. SAMO NAPRED. Stagod uzmes u Madridu je veliki plus. IDEMOOOOOO!

Bikan

pre 8 godina

A ja mislio reket???
Nije bitno - samo ti dominiraj; za nas nije bitno kako dobijas mečeve. I da se danas povuces, za mene ti ces biti najbolji.

sasa jokic

pre 8 godina

Licno verujem da ce stici Rodzerovih 17 GS titula. Ovako dominantan teniser nije nikada postojao, naredne tri godine su njegove!

Drasko

pre 8 godina

novak je po meni najbolji teniser u istoriji, nalazi se na vrhuncu karijere, jos samo rolan garos i da kompletira trofej koji mu nedostaje.

Ranzo Teniser

pre 8 godina

... srcem, mozgom, želucem, jednjakom, noktima - tvoj arsenal oružja je neverovatan, verovatno i jedinstven u istoriji i ja ti se divim na toliko nivoa: kao vrhunskom sportisti; kao borcu i rođenom pobedniku, koji čak i u porazima nađe neko znanje koje mu pomogne da sledeći put prevagne; kao mentalnoj gromadi koja je u stanju da sve trenutne probleme obriše kao gumicom, fokusira se kao laser i preokrene potpuno izgubljenu situaciju u svoju korist; kao čoveku, kao ljudini. Svaka ti čast, po milioniti put, na svemu i HVALA TI što nam u ovim teškim vremenima donosiš nešto u čemu smo ujedinjeni i čemu se svi zajedno radujemo!

Boban

pre 8 godina

Nole svaka ti čast za ove fantastične rezultate, pokazao si ko je tata u svetskom tenisu. Odmori dobro, pa opet na žestoke treninge, preskoči slobodno Madrid jer nisu oni zaslužili da gledaju takvog teniskog majstora!

Moja malenkost

pre 8 godina

No1e, ako smem da te savetujem, preskoci Madrid i dobro se odmori. Onda se zagrej u Rimu i dodji pun energije na RG. Mislim da je ovo dobitna kombinacija!

glupih li komentara

pre 8 godina

Boze glupih li "savetnika" ovde,te prvo je bilo "preskoci Monte Karlo" a sad je "Bravo ali preskoci Madrid" a da je preskocio Monte Karlo ne bi bio prvi u svetu koji je osvojio prva 3 Mastersa u sezoni,u Madridu ce biti i 4-i,NEMA STA DA SE PRESKACE KAD NESTYO FUNKCIONISe=samo melji napred,kakvo preskakanje i gluposti,idemoooo!

Mirko

pre 8 godina

Mastore, jesi dobio na srce, to se videlo. A srce ti je k'o kuća, brate!
Zato sad odmori svoje srce, iskuliraj, kod kuće si. Rim dobijaš laganica, Madrid se prošetaj-nebitno, samo laganica i opušteno pa šta bude, a možeš i da ga preskočiš, samo se spremi za RG - to će biti svojevrsna kruna čitavog tvog rada poslednje dve-tri godine. Fokusiraj se na to.

I puno sreće legendo!

zoran

pre 8 godina

Setite se samo Nadalove pobede protiv Nushikorija prosle godine u Madridu; i sta? NISTA! Pojeo vuk magarca.
Nadalu se pise Masters 1000 titula; i da ne nabrajam vise.
Zato hejteri ne umirite mnogo lepoti, pogotovo selektivnoj.
Novak Djokovic-------------------- 23.titula Masters.

Melenci

pre 8 godina

bez lazne skromnosti opominjala sam da mec nece biti lak i da malo skromnije pisemo.Lako cemo posle skakati i radovati se.Odavno nisam videla ovakvog Noleta,totalno istrosenog,toliko gresaka,ne ponovilo se.Berdih nije onaj stari,pogotovo je mentalno mnogo jaci.Bio je danas dominantan.No proslo je sve Nole cirilicom ispisuje istoriju sa peharom na kome leprsa srpska zastava,a sve uz zvuke srpske himne,a Nole peva punim srcem.

Madjar

pre 8 godina

Mozete da pljujete, grdite, omalozavate ovog coveka ali ko konstantno pobedjuje i kada mu nije dan taj je bez ikakve sumnje najbolji u onome sto cini i zasluzuje da mu se klanjamo!! Svaka ti cast Novace, neka te zdravlje i sreca prate jos dugo jer si jedan od retkih u "nasoj eri" koji svojim igrama i ponasanjem podizes moral ljudima i darujes im radost i srecu!! Pozdrav iz Budimpeste.

lovac

pre 8 godina

Ako mene Nole pita za savet ja bih preskocio Madrid, odradio Rim u laganom ritmu pa dokle stigne, stigne....a onda Pariz uzeti sa 100% energije...

danix

pre 8 godina

Da je lako osvojiti GS,AO i tri mastersa za redom,IW,Majami i Monte Carlo,ne bi ti bio jedini koji je to uradio.Ucinio si prosto nemogucu stvar,narocito ako gledamo sa strane fizickog napora i zato ces ostati jedini i u narednih sto godina koji je to uradio.
Da si danas bio odmoran poslao bi ti Berdiha kuci na "biciklu",a ovako,vidjeli smo kako si se mucio.
Ali,pobjedi se ne gleda u zube,sve je OK,sto se dobro zavrsi.
A,sada se dobro odmori dvije sedmice,do 03/05,pa odigraj Madrid,pa onda preskoci Rim,10/05,da bi na RG,24/05,dosao odmoran i da ga,ove godine,sigurno uzmes.
Mogao si ti do sada uzeti najmanje dva RG da si preskakako Rim,jer od zavrsetka Rima do pocetka RG ostaje ti samo 7 dana.
Medjutim,Nole voli Rim i bojim se da ce na RG opet doci nepotpuno fizicki spreman.
Srecno,Nole,care.

danilo

pre 8 godina

Nole je konačno naučio glavnu veštinu:
Da dobija i kada ne briljira!
A ovi njegovi rezultati zaista su senzacionalni:
Ovo mu je već 5 ili 6 titula na šljaci, stigao je Fedexa po broju Mastersa a mladji je 6 godina.
Rafa mu beži samo 4.
Nešto mi se čini da će sa ovakvim stavom i igrom, rekordi da padaju bar mesečno...
Jednostavno, imali smo sreće da gledamo Noleta,Rafu i Fedexa kroz ove silne godine!

Realan

pre 8 godina

Da se finale dobija lako, nebi se ni zvalo finale. Bitno je pobediti i kad nisi na ocekivanom nivou, a to mogu samo najbolji. Bravo Nole !

Madjar

pre 8 godina

Mozete da pljujete, grdite, omalozavate ovog coveka ali ko konstantno pobedjuje i kada mu nije dan taj je bez ikakve sumnje najbolji u onome sto cini i zasluzuje da mu se klanjamo!! Svaka ti cast Novace, neka te zdravlje i sreca prate jos dugo jer si jedan od retkih u "nasoj eri" koji svojim igrama i ponasanjem podizes moral ljudima i darujes im radost i srecu!! Pozdrav iz Budimpeste.

danilo

pre 8 godina

Nole je konačno naučio glavnu veštinu:
Da dobija i kada ne briljira!
A ovi njegovi rezultati zaista su senzacionalni:
Ovo mu je već 5 ili 6 titula na šljaci, stigao je Fedexa po broju Mastersa a mladji je 6 godina.
Rafa mu beži samo 4.
Nešto mi se čini da će sa ovakvim stavom i igrom, rekordi da padaju bar mesečno...
Jednostavno, imali smo sreće da gledamo Noleta,Rafu i Fedexa kroz ove silne godine!

Realan

pre 8 godina

Da se finale dobija lako, nebi se ni zvalo finale. Bitno je pobediti i kad nisi na ocekivanom nivou, a to mogu samo najbolji. Bravo Nole !

Ranzo Teniser

pre 8 godina

... srcem, mozgom, želucem, jednjakom, noktima - tvoj arsenal oružja je neverovatan, verovatno i jedinstven u istoriji i ja ti se divim na toliko nivoa: kao vrhunskom sportisti; kao borcu i rođenom pobedniku, koji čak i u porazima nađe neko znanje koje mu pomogne da sledeći put prevagne; kao mentalnoj gromadi koja je u stanju da sve trenutne probleme obriše kao gumicom, fokusira se kao laser i preokrene potpuno izgubljenu situaciju u svoju korist; kao čoveku, kao ljudini. Svaka ti čast, po milioniti put, na svemu i HVALA TI što nam u ovim teškim vremenima donosiš nešto u čemu smo ujedinjeni i čemu se svi zajedno radujemo!

glupih li komentara

pre 8 godina

Boze glupih li "savetnika" ovde,te prvo je bilo "preskoci Monte Karlo" a sad je "Bravo ali preskoci Madrid" a da je preskocio Monte Karlo ne bi bio prvi u svetu koji je osvojio prva 3 Mastersa u sezoni,u Madridu ce biti i 4-i,NEMA STA DA SE PRESKACE KAD NESTYO FUNKCIONISe=samo melji napred,kakvo preskakanje i gluposti,idemoooo!

Boban

pre 8 godina

Nole svaka ti čast za ove fantastične rezultate, pokazao si ko je tata u svetskom tenisu. Odmori dobro, pa opet na žestoke treninge, preskoči slobodno Madrid jer nisu oni zaslužili da gledaju takvog teniskog majstora!

zoran

pre 8 godina

Setite se samo Nadalove pobede protiv Nushikorija prosle godine u Madridu; i sta? NISTA! Pojeo vuk magarca.
Nadalu se pise Masters 1000 titula; i da ne nabrajam vise.
Zato hejteri ne umirite mnogo lepoti, pogotovo selektivnoj.
Novak Djokovic-------------------- 23.titula Masters.

danix

pre 8 godina

Da je lako osvojiti GS,AO i tri mastersa za redom,IW,Majami i Monte Carlo,ne bi ti bio jedini koji je to uradio.Ucinio si prosto nemogucu stvar,narocito ako gledamo sa strane fizickog napora i zato ces ostati jedini i u narednih sto godina koji je to uradio.
Da si danas bio odmoran poslao bi ti Berdiha kuci na "biciklu",a ovako,vidjeli smo kako si se mucio.
Ali,pobjedi se ne gleda u zube,sve je OK,sto se dobro zavrsi.
A,sada se dobro odmori dvije sedmice,do 03/05,pa odigraj Madrid,pa onda preskoci Rim,10/05,da bi na RG,24/05,dosao odmoran i da ga,ove godine,sigurno uzmes.
Mogao si ti do sada uzeti najmanje dva RG da si preskakako Rim,jer od zavrsetka Rima do pocetka RG ostaje ti samo 7 dana.
Medjutim,Nole voli Rim i bojim se da ce na RG opet doci nepotpuno fizicki spreman.
Srecno,Nole,care.

Melenci

pre 8 godina

bez lazne skromnosti opominjala sam da mec nece biti lak i da malo skromnije pisemo.Lako cemo posle skakati i radovati se.Odavno nisam videla ovakvog Noleta,totalno istrosenog,toliko gresaka,ne ponovilo se.Berdih nije onaj stari,pogotovo je mentalno mnogo jaci.Bio je danas dominantan.No proslo je sve Nole cirilicom ispisuje istoriju sa peharom na kome leprsa srpska zastava,a sve uz zvuke srpske himne,a Nole peva punim srcem.

Mirko

pre 8 godina

Mastore, jesi dobio na srce, to se videlo. A srce ti je k'o kuća, brate!
Zato sad odmori svoje srce, iskuliraj, kod kuće si. Rim dobijaš laganica, Madrid se prošetaj-nebitno, samo laganica i opušteno pa šta bude, a možeš i da ga preskočiš, samo se spremi za RG - to će biti svojevrsna kruna čitavog tvog rada poslednje dve-tri godine. Fokusiraj se na to.

I puno sreće legendo!

Moja malenkost

pre 8 godina

No1e, ako smem da te savetujem, preskoci Madrid i dobro se odmori. Onda se zagrej u Rimu i dodji pun energije na RG. Mislim da je ovo dobitna kombinacija!

lovac

pre 8 godina

Ako mene Nole pita za savet ja bih preskocio Madrid, odradio Rim u laganom ritmu pa dokle stigne, stigne....a onda Pariz uzeti sa 100% energije...

jablan

pre 8 godina

Novak kaze "ovaj trofej sam oasvojio srcem"pa kakvo je to srce,ja mislim da je Novakovo srce veliko kao svemir.Postovanje teniska legendo Novace.jablan

RGNS

pre 8 godina

Koliko glupih saveta. Te preskoci ovaj. te onaj tirnir. Koje gluposti. To mu je posao i ako hoce u legendu mora da igra svaki turnir. Ne daj boze neke povrede e onda se nesto preskace. Ima on dovoljno vremena za oporavak i odmor. Sto je rekao jednom prilikom Milic-Vukasinovic, jebo rudare. Oni idu na posao 350 dana i nemaju uslove kao teniseri. Dok moze nek uzima sve sto moze. Odmarace on dosta, od 35 pa do kraja zivota. Tako i treba, svaka mu cast i zasluzio je. Ja sam malo vise odmarao u njegovim godinama pa sad moram da radim kao nikada u zivotu. Inace da ne bude zabune - NAJVECI NOVAKOV OBOZAVALAC. Ali pustite gluposti odmora itd. Jako su dobro placeni za to sto rade i naravno TAKO I TREBA DA BUDE. Ali turniri koji slede su svi na sat dva daleko i nije neko dugo putovanje. Nek uzima sta moze. NOLE SVAKA TI CAST. SAMO NAPRED. Stagod uzmes u Madridu je veliki plus. IDEMOOOOOO!

sasa jokic

pre 8 godina

Licno verujem da ce stici Rodzerovih 17 GS titula. Ovako dominantan teniser nije nikada postojao, naredne tri godine su njegove!

Objektivan

pre 8 godina

Za sve one koji negativno pisu o Novaku zelim reci samo jedno:
Pobedjuje i kada igra lose a kada igra dobro deklasira protivnike.
U ovj sezoni je osvoji vise setova 6:0 vise nego iko do sada!!!

Drasko

pre 8 godina

novak je po meni najbolji teniser u istoriji, nalazi se na vrhuncu karijere, jos samo rolan garos i da kompletira trofej koji mu nedostaje.

Aleksa

pre 8 godina

Ovde vise nema sta da se prica, samo da ga zaobidju povrede i da nastavi ovako, a Beker je bio pun pogodak. Sada je samo nebo granica

sokolovo oko

pre 8 godina

danix@
Zasto bi preskakao?Nadal godinama osvaja i Rim i RG pa pre toga MC Barselonu i Madrid..da se odmori i izgubi rutinu i zamah pa ionako bi morao trenirati vise kad ne igra?

Bikan

pre 8 godina

A ja mislio reket???
Nije bitno - samo ti dominiraj; za nas nije bitno kako dobijas mečeve. I da se danas povuces, za mene ti ces biti najbolji.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Preskoci Madrid...Nemoj ni da ides, ne zasluzuje te ona publika. Plus to je pametna odluka sa aspekta umora. Nema potrebe da zapinje pre RR gde ja ne vidim ko moze da mu stane na put u 3 dobijena seta. Odmah posle RR je i Vimbldon, tako da zaista se odmori psihicki na sledeca dva turnira.

Vilotić

pre 8 godina

Budi pametan i preskoči Rim ili Madrid (bolje Rim), i imaš Garos u džepu. Nadal ga osvaja na čistu fiziku i jedan udarac (topspin forhend) sa kojim niko osim tebe ne može da se nosi. Treba da budeš fizički top spreman za Pariz.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 8 godina

Pre dve-tri nedelje, rekoh da kao njegov navijač, ove godine očekujem (ne samo priželjkujem) VELIKI SLEM i sedam Mastersa; neka pobedjuje tri puta svojom najboljom igrom, a jednom srcem, pa ajd nanovo! Onima, koji savetuju da preskoči neke turnire (ovo je vreme šljake!), savetujem da povuku liniju u svojim ulicama, i neka preskaču! Šampioni preskaču svoje protivnike!

Joca 011

pre 8 godina

@ (sokolovo oko, 19. april 2015 23:57)

Priprema vrhunskog sportiste je nauka koja se studira.
Program rada i odmora se odmeravaju i miksuju prema aktuelnim fizičkim parametrima sportiste,
a termini velikih takmičenja se uklapaju u program tako da ne prenapregnu telo.
Ko prenebregne ovu nauku i forsira, zadesi ga kontraefekat i opadanje forme.
Nadalov striko je tako učinio s Nadalom, pa se već postavlja pitanje kako će podmiriti sezonu šljake.
A Nole u svom timu ima najboljeg svetskog stručnjaka, Filgriča,
tako da bez brige, znaju oni odlično šta rade.
.

Mrmac

pre 8 godina

Sve čestitke našem Majstoru.Pokazao je da se na muci poznaju junaci.E sad,koliko se ja sećam Nole prošle godine nije igrao Madrid.Zato bolje igrati Madrid,zaraditi nešto poena,pa onda preskočiti Rim i odmoriti se za RG.Već sada ima oko 5500 bodova prednosti i sad bi trebao da se fokusira na RG i Sinsinati.Uostalom želim mu svu sreću i da ga dragi Bog čuva povreda,a ne sumnjam da će sam isplanirati najpametnije.

idemooo

pre 8 godina

Dobro da se odmori, preskoči Madrid, igra Rim do susreta sa Nadalom (nikako ne sa njim da igra u Rimu - neka isfolira povredu), a onda da ga sačeka na RG. Ovo je njegova godina isto kao i 2011.-ta, ali ne sme da se potroši kao te 2011. u onom nizu pobeda. Izgubio je tad od Federera a trebalo je da ga dobije, u finalu RG bi Nadal izgubio 99,9%. Nemoj da se fizički i mentalno potroši, jer ni Monte Karlo, ni Madrid, ni Rim zajedno ne vrede ove godine za njega ni 10% koliko znači RG. Ovo da izbegne susret sa Nadalom pre RG ne pišem slučajno, ako to uspe uzima Rolan Garos sigurno. I još nešto, ovo leto se kupaj u znoju treninga a ne na plaži, da bi uzeo i Cincinnati i USOpen.

ferdinand

pre 8 godina

Ljudi, mislim da ce Nadal na RG ispasti pre polufinala, finala. Zapamtite ovaj moj komentar i setite ga se. Nije to vise onaj Nadal, koliko god da se trudio. Njega sad moze da pobedi pa skoro svako iz top 10... Sanse su mu protiv svakoga 50:50.

No1EMINATOR

pre 8 godina

Bice Nadal spreman do RG,sto znaci automatski da i Nole mora podici svoj nivo igre ako zeli da osvoji isti...To se zove zdrava konkurencija u sportu.Jedan drugog teraju na neki visi nivo,sto je za tenis sjajno.Vidim da neki zagovaraju teorije da Nole preskoci Madrid ili Rim kako bi bio spreman za RG.Zasto bi to radio?Ja sam misljenja da bas treba da ide u Madrid i da tamo pobedi Rafu na domacem terenu,pa posle i Rim.U Madridu ne brani ni jedan jedini bod.Tu je prilika da samo uveca svoju prednost na vrhu.Dok u Rimu brani titulu.Da li je Rafa ikada ista preskakao od tih turnira pre RG-a?Nikada.Sve je osvajao i na kraju RG kao slag na torti.S toga,mislim da ni Nole ne treba nista preskakati vec samo nastaviti u ovom ritmu.Sada ima pauzu skoro dve nedelje do svog meca u Madridu.Sasvim dovoljnovremena za odmor i oporavak.

Bg

pre 8 godina

Novak ima do Madrida dve nedelje, zašto bi preskakao taj turnir?
Pa Novaku se sad tenis igra više nego ikada u životu.
Sad kad je u naletu, kad obara rekorde, zašto bi sad pauzirao?
A Novak ne igra toliko fizički zahtevan tenis, tehnika mu je mnogo bolja od Nadalove, koji malo više koristi mišiće nego samu tehniku.
Plus, Nadal igra u Barseloni, posle toga treba da brani Madrid, taman Novak da dođe i pokupi i taj trofej i bude PRVI koji je uzeo slem i prva četiri Mastersa u sezoni.
Kako god, mi nismo stručni, njegov tim najbolje zna šta treba, najbitnije je da forma bude ok za RG.
Jer ne može ni jedan trening, teretana, ili sparing da zameni meč na turniru. Zato ne bi valjalo da staje sada kada je ušao u štos.
Rafa neće stati, 100%, pogledajte samo njegove fotke iz Barselone, satreninga, faca kao da udara lopticu za goli život.
Novak je izgleda probudio Nadala, napalio ga da opet vrati staru formu.
Da sam na Novakovom mestu ne bih ni odmarao, namerno bi trenirao još jače svaki dan, da još više nabijem kondiciju i snagu, da još lakše slomije Nadala u narednim susretima i stigne ga u međ. skoru!

@

pre 8 godina

@sokolovo oko
Zato sto postoji opasnost da dodje do "akumulacije zamora" ili kako se to vec zove, pa da na RG bude u slabijoj fizickoj formi. Niko nije sposoban da tako dugo bude u vrhunskoj formi. Narocito ne neko ko ima 28 godina, nije ni on vise klinac.

777

pre 8 godina

I ja mislim da bi trebao da peskoci Madrid jer se secam kako se publika pre cinimi se 3 godine ili dve ponasala prema njemu a i tada je bio br.1. Takvo omalovazavanje publike ne zasluzuje ni jedan br.1. vec postovanje. I da, nije tada igrao protiv Rafe pa da razumem.

3-4 GS ove godine sigurno

pre 8 godina

Slažem se da je bolje za njega da ne igra turnir u Rimu jer ima veliku zalihu bodova. Svake godine se tamo polomi da ga osvoji, dajući svoj maksimum na terenu zbog publike koja ga u Italiji preferira. Takođe svake godine tamo gubi vreme po kojekakvim tv-show programima. U to vreme Nadal je već fokusiran na Rolan Garos, a Rim mu je samo pripremni turnir ne lomeći se previše da ga po svaku cenu osvoji. Zato je i osvajao RG 9 puta do sada.

Sad kad bi me neko naterao da ponovo gledam mečeve Novak-Nadal na RG iz 2012,2013, i 2014. ne bih imao živaca.

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

sine nismo mi ludi vidi se da si ga namestio i uzo lovu vecu od nagrade. al mi smo neko stidljivo neko iz sve snage ponosni na tebe. mnoge psihicki umori i samo gledanje tvojih meceva na tvu a ne da smo tamo i gledamo uzivo. madrid bi bio jedan svojevrstan mentalni test kako osvojiti trofej kada ti svi zvizde i omaovazavju te posle ove ostale mozes vlo lako da resis. nemoj se samo primati na te fore jer komsije su odma stavile onog klinca u prvi plan protiv mareja nije ih ni interesovao mec.

Moja malenkost

pre 8 godina

No1e, ako smem da te savetujem, preskoci Madrid i dobro se odmori. Onda se zagrej u Rimu i dodji pun energije na RG. Mislim da je ovo dobitna kombinacija!

idemooo

pre 8 godina

Dobro da se odmori, preskoči Madrid, igra Rim do susreta sa Nadalom (nikako ne sa njim da igra u Rimu - neka isfolira povredu), a onda da ga sačeka na RG. Ovo je njegova godina isto kao i 2011.-ta, ali ne sme da se potroši kao te 2011. u onom nizu pobeda. Izgubio je tad od Federera a trebalo je da ga dobije, u finalu RG bi Nadal izgubio 99,9%. Nemoj da se fizički i mentalno potroši, jer ni Monte Karlo, ni Madrid, ni Rim zajedno ne vrede ove godine za njega ni 10% koliko znači RG. Ovo da izbegne susret sa Nadalom pre RG ne pišem slučajno, ako to uspe uzima Rolan Garos sigurno. I još nešto, ovo leto se kupaj u znoju treninga a ne na plaži, da bi uzeo i Cincinnati i USOpen.

Vilotić

pre 8 godina

Budi pametan i preskoči Rim ili Madrid (bolje Rim), i imaš Garos u džepu. Nadal ga osvaja na čistu fiziku i jedan udarac (topspin forhend) sa kojim niko osim tebe ne može da se nosi. Treba da budeš fizički top spreman za Pariz.

glupih li komentara

pre 8 godina

Boze glupih li "savetnika" ovde,te prvo je bilo "preskoci Monte Karlo" a sad je "Bravo ali preskoci Madrid" a da je preskocio Monte Karlo ne bi bio prvi u svetu koji je osvojio prva 3 Mastersa u sezoni,u Madridu ce biti i 4-i,NEMA STA DA SE PRESKACE KAD NESTYO FUNKCIONISe=samo melji napred,kakvo preskakanje i gluposti,idemoooo!

danix

pre 8 godina

Da je lako osvojiti GS,AO i tri mastersa za redom,IW,Majami i Monte Carlo,ne bi ti bio jedini koji je to uradio.Ucinio si prosto nemogucu stvar,narocito ako gledamo sa strane fizickog napora i zato ces ostati jedini i u narednih sto godina koji je to uradio.
Da si danas bio odmoran poslao bi ti Berdiha kuci na "biciklu",a ovako,vidjeli smo kako si se mucio.
Ali,pobjedi se ne gleda u zube,sve je OK,sto se dobro zavrsi.
A,sada se dobro odmori dvije sedmice,do 03/05,pa odigraj Madrid,pa onda preskoci Rim,10/05,da bi na RG,24/05,dosao odmoran i da ga,ove godine,sigurno uzmes.
Mogao si ti do sada uzeti najmanje dva RG da si preskakako Rim,jer od zavrsetka Rima do pocetka RG ostaje ti samo 7 dana.
Medjutim,Nole voli Rim i bojim se da ce na RG opet doci nepotpuno fizicki spreman.
Srecno,Nole,care.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Preskoci Madrid...Nemoj ni da ides, ne zasluzuje te ona publika. Plus to je pametna odluka sa aspekta umora. Nema potrebe da zapinje pre RR gde ja ne vidim ko moze da mu stane na put u 3 dobijena seta. Odmah posle RR je i Vimbldon, tako da zaista se odmori psihicki na sledeca dva turnira.

Boban

pre 8 godina

Nole svaka ti čast za ove fantastične rezultate, pokazao si ko je tata u svetskom tenisu. Odmori dobro, pa opet na žestoke treninge, preskoči slobodno Madrid jer nisu oni zaslužili da gledaju takvog teniskog majstora!

Melenci

pre 8 godina

bez lazne skromnosti opominjala sam da mec nece biti lak i da malo skromnije pisemo.Lako cemo posle skakati i radovati se.Odavno nisam videla ovakvog Noleta,totalno istrosenog,toliko gresaka,ne ponovilo se.Berdih nije onaj stari,pogotovo je mentalno mnogo jaci.Bio je danas dominantan.No proslo je sve Nole cirilicom ispisuje istoriju sa peharom na kome leprsa srpska zastava,a sve uz zvuke srpske himne,a Nole peva punim srcem.

lovac

pre 8 godina

Ako mene Nole pita za savet ja bih preskocio Madrid, odradio Rim u laganom ritmu pa dokle stigne, stigne....a onda Pariz uzeti sa 100% energije...

Ranzo Teniser

pre 8 godina

... srcem, mozgom, želucem, jednjakom, noktima - tvoj arsenal oružja je neverovatan, verovatno i jedinstven u istoriji i ja ti se divim na toliko nivoa: kao vrhunskom sportisti; kao borcu i rođenom pobedniku, koji čak i u porazima nađe neko znanje koje mu pomogne da sledeći put prevagne; kao mentalnoj gromadi koja je u stanju da sve trenutne probleme obriše kao gumicom, fokusira se kao laser i preokrene potpuno izgubljenu situaciju u svoju korist; kao čoveku, kao ljudini. Svaka ti čast, po milioniti put, na svemu i HVALA TI što nam u ovim teškim vremenima donosiš nešto u čemu smo ujedinjeni i čemu se svi zajedno radujemo!

Mirko

pre 8 godina

Mastore, jesi dobio na srce, to se videlo. A srce ti je k'o kuća, brate!
Zato sad odmori svoje srce, iskuliraj, kod kuće si. Rim dobijaš laganica, Madrid se prošetaj-nebitno, samo laganica i opušteno pa šta bude, a možeš i da ga preskočiš, samo se spremi za RG - to će biti svojevrsna kruna čitavog tvog rada poslednje dve-tri godine. Fokusiraj se na to.

I puno sreće legendo!

sokolovo oko

pre 8 godina

danix@
Zasto bi preskakao?Nadal godinama osvaja i Rim i RG pa pre toga MC Barselonu i Madrid..da se odmori i izgubi rutinu i zamah pa ionako bi morao trenirati vise kad ne igra?

Madjar

pre 8 godina

Mozete da pljujete, grdite, omalozavate ovog coveka ali ko konstantno pobedjuje i kada mu nije dan taj je bez ikakve sumnje najbolji u onome sto cini i zasluzuje da mu se klanjamo!! Svaka ti cast Novace, neka te zdravlje i sreca prate jos dugo jer si jedan od retkih u "nasoj eri" koji svojim igrama i ponasanjem podizes moral ljudima i darujes im radost i srecu!! Pozdrav iz Budimpeste.

Realan

pre 8 godina

Da se finale dobija lako, nebi se ni zvalo finale. Bitno je pobediti i kad nisi na ocekivanom nivou, a to mogu samo najbolji. Bravo Nole !

danilo

pre 8 godina

Nole je konačno naučio glavnu veštinu:
Da dobija i kada ne briljira!
A ovi njegovi rezultati zaista su senzacionalni:
Ovo mu je već 5 ili 6 titula na šljaci, stigao je Fedexa po broju Mastersa a mladji je 6 godina.
Rafa mu beži samo 4.
Nešto mi se čini da će sa ovakvim stavom i igrom, rekordi da padaju bar mesečno...
Jednostavno, imali smo sreće da gledamo Noleta,Rafu i Fedexa kroz ove silne godine!

zoran

pre 8 godina

Setite se samo Nadalove pobede protiv Nushikorija prosle godine u Madridu; i sta? NISTA! Pojeo vuk magarca.
Nadalu se pise Masters 1000 titula; i da ne nabrajam vise.
Zato hejteri ne umirite mnogo lepoti, pogotovo selektivnoj.
Novak Djokovic-------------------- 23.titula Masters.

Drasko

pre 8 godina

novak je po meni najbolji teniser u istoriji, nalazi se na vrhuncu karijere, jos samo rolan garos i da kompletira trofej koji mu nedostaje.

RGNS

pre 8 godina

Koliko glupih saveta. Te preskoci ovaj. te onaj tirnir. Koje gluposti. To mu je posao i ako hoce u legendu mora da igra svaki turnir. Ne daj boze neke povrede e onda se nesto preskace. Ima on dovoljno vremena za oporavak i odmor. Sto je rekao jednom prilikom Milic-Vukasinovic, jebo rudare. Oni idu na posao 350 dana i nemaju uslove kao teniseri. Dok moze nek uzima sve sto moze. Odmarace on dosta, od 35 pa do kraja zivota. Tako i treba, svaka mu cast i zasluzio je. Ja sam malo vise odmarao u njegovim godinama pa sad moram da radim kao nikada u zivotu. Inace da ne bude zabune - NAJVECI NOVAKOV OBOZAVALAC. Ali pustite gluposti odmora itd. Jako su dobro placeni za to sto rade i naravno TAKO I TREBA DA BUDE. Ali turniri koji slede su svi na sat dva daleko i nije neko dugo putovanje. Nek uzima sta moze. NOLE SVAKA TI CAST. SAMO NAPRED. Stagod uzmes u Madridu je veliki plus. IDEMOOOOOO!

sasa jokic

pre 8 godina

Licno verujem da ce stici Rodzerovih 17 GS titula. Ovako dominantan teniser nije nikada postojao, naredne tri godine su njegove!

jablan

pre 8 godina

Novak kaze "ovaj trofej sam oasvojio srcem"pa kakvo je to srce,ja mislim da je Novakovo srce veliko kao svemir.Postovanje teniska legendo Novace.jablan

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

sine nismo mi ludi vidi se da si ga namestio i uzo lovu vecu od nagrade. al mi smo neko stidljivo neko iz sve snage ponosni na tebe. mnoge psihicki umori i samo gledanje tvojih meceva na tvu a ne da smo tamo i gledamo uzivo. madrid bi bio jedan svojevrstan mentalni test kako osvojiti trofej kada ti svi zvizde i omaovazavju te posle ove ostale mozes vlo lako da resis. nemoj se samo primati na te fore jer komsije su odma stavile onog klinca u prvi plan protiv mareja nije ih ni interesovao mec.

ferdinand

pre 8 godina

Ljudi, mislim da ce Nadal na RG ispasti pre polufinala, finala. Zapamtite ovaj moj komentar i setite ga se. Nije to vise onaj Nadal, koliko god da se trudio. Njega sad moze da pobedi pa skoro svako iz top 10... Sanse su mu protiv svakoga 50:50.

3-4 GS ove godine sigurno

pre 8 godina

Slažem se da je bolje za njega da ne igra turnir u Rimu jer ima veliku zalihu bodova. Svake godine se tamo polomi da ga osvoji, dajući svoj maksimum na terenu zbog publike koja ga u Italiji preferira. Takođe svake godine tamo gubi vreme po kojekakvim tv-show programima. U to vreme Nadal je već fokusiran na Rolan Garos, a Rim mu je samo pripremni turnir ne lomeći se previše da ga po svaku cenu osvoji. Zato je i osvajao RG 9 puta do sada.

Sad kad bi me neko naterao da ponovo gledam mečeve Novak-Nadal na RG iz 2012,2013, i 2014. ne bih imao živaca.

Objektivan

pre 8 godina

Za sve one koji negativno pisu o Novaku zelim reci samo jedno:
Pobedjuje i kada igra lose a kada igra dobro deklasira protivnike.
U ovj sezoni je osvoji vise setova 6:0 vise nego iko do sada!!!

Aleksa

pre 8 godina

Ovde vise nema sta da se prica, samo da ga zaobidju povrede i da nastavi ovako, a Beker je bio pun pogodak. Sada je samo nebo granica

No1EMINATOR

pre 8 godina

Bice Nadal spreman do RG,sto znaci automatski da i Nole mora podici svoj nivo igre ako zeli da osvoji isti...To se zove zdrava konkurencija u sportu.Jedan drugog teraju na neki visi nivo,sto je za tenis sjajno.Vidim da neki zagovaraju teorije da Nole preskoci Madrid ili Rim kako bi bio spreman za RG.Zasto bi to radio?Ja sam misljenja da bas treba da ide u Madrid i da tamo pobedi Rafu na domacem terenu,pa posle i Rim.U Madridu ne brani ni jedan jedini bod.Tu je prilika da samo uveca svoju prednost na vrhu.Dok u Rimu brani titulu.Da li je Rafa ikada ista preskakao od tih turnira pre RG-a?Nikada.Sve je osvajao i na kraju RG kao slag na torti.S toga,mislim da ni Nole ne treba nista preskakati vec samo nastaviti u ovom ritmu.Sada ima pauzu skoro dve nedelje do svog meca u Madridu.Sasvim dovoljnovremena za odmor i oporavak.

Bikan

pre 8 godina

A ja mislio reket???
Nije bitno - samo ti dominiraj; za nas nije bitno kako dobijas mečeve. I da se danas povuces, za mene ti ces biti najbolji.

777

pre 8 godina

I ja mislim da bi trebao da peskoci Madrid jer se secam kako se publika pre cinimi se 3 godine ili dve ponasala prema njemu a i tada je bio br.1. Takvo omalovazavanje publike ne zasluzuje ni jedan br.1. vec postovanje. I da, nije tada igrao protiv Rafe pa da razumem.

Mrmac

pre 8 godina

Sve čestitke našem Majstoru.Pokazao je da se na muci poznaju junaci.E sad,koliko se ja sećam Nole prošle godine nije igrao Madrid.Zato bolje igrati Madrid,zaraditi nešto poena,pa onda preskočiti Rim i odmoriti se za RG.Već sada ima oko 5500 bodova prednosti i sad bi trebao da se fokusira na RG i Sinsinati.Uostalom želim mu svu sreću i da ga dragi Bog čuva povreda,a ne sumnjam da će sam isplanirati najpametnije.

Joca 011

pre 8 godina

@ (sokolovo oko, 19. april 2015 23:57)

Priprema vrhunskog sportiste je nauka koja se studira.
Program rada i odmora se odmeravaju i miksuju prema aktuelnim fizičkim parametrima sportiste,
a termini velikih takmičenja se uklapaju u program tako da ne prenapregnu telo.
Ko prenebregne ovu nauku i forsira, zadesi ga kontraefekat i opadanje forme.
Nadalov striko je tako učinio s Nadalom, pa se već postavlja pitanje kako će podmiriti sezonu šljake.
A Nole u svom timu ima najboljeg svetskog stručnjaka, Filgriča,
tako da bez brige, znaju oni odlično šta rade.
.

Bg

pre 8 godina

Novak ima do Madrida dve nedelje, zašto bi preskakao taj turnir?
Pa Novaku se sad tenis igra više nego ikada u životu.
Sad kad je u naletu, kad obara rekorde, zašto bi sad pauzirao?
A Novak ne igra toliko fizički zahtevan tenis, tehnika mu je mnogo bolja od Nadalove, koji malo više koristi mišiće nego samu tehniku.
Plus, Nadal igra u Barseloni, posle toga treba da brani Madrid, taman Novak da dođe i pokupi i taj trofej i bude PRVI koji je uzeo slem i prva četiri Mastersa u sezoni.
Kako god, mi nismo stručni, njegov tim najbolje zna šta treba, najbitnije je da forma bude ok za RG.
Jer ne može ni jedan trening, teretana, ili sparing da zameni meč na turniru. Zato ne bi valjalo da staje sada kada je ušao u štos.
Rafa neće stati, 100%, pogledajte samo njegove fotke iz Barselone, satreninga, faca kao da udara lopticu za goli život.
Novak je izgleda probudio Nadala, napalio ga da opet vrati staru formu.
Da sam na Novakovom mestu ne bih ni odmarao, namerno bi trenirao još jače svaki dan, da još više nabijem kondiciju i snagu, da još lakše slomije Nadala u narednim susretima i stigne ga u međ. skoru!

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 8 godina

Pre dve-tri nedelje, rekoh da kao njegov navijač, ove godine očekujem (ne samo priželjkujem) VELIKI SLEM i sedam Mastersa; neka pobedjuje tri puta svojom najboljom igrom, a jednom srcem, pa ajd nanovo! Onima, koji savetuju da preskoči neke turnire (ovo je vreme šljake!), savetujem da povuku liniju u svojim ulicama, i neka preskaču! Šampioni preskaču svoje protivnike!

@

pre 8 godina

@sokolovo oko
Zato sto postoji opasnost da dodje do "akumulacije zamora" ili kako se to vec zove, pa da na RG bude u slabijoj fizickoj formi. Niko nije sposoban da tako dugo bude u vrhunskoj formi. Narocito ne neko ko ima 28 godina, nije ni on vise klinac.