Nedelja, 19.04.2015.

14:14

Novak uspeo što niko drugi nije!

Novak Đoković savladao je osmog igrača sveta Tomaša Berdiha sa 7:5, 4:6, 6:3 u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Monte Karlu.

Izvor: ÐN

Novak uspeo što niko drugi nije! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

478 Komentari

Sortiraj po:

Glas razuma

pre 9 godina

...
Sto se ulaganja tice, drzava je u njega ulozila vise nego u 99% stanovnika Srbije.
(au, 20. april 2015 17:40)

I on je drzavi dao mnogo vise nego 99% stanovnika Srbije (porezi od restorana, hotela i prodavnica, humanitarna pomoc za poplavljene, donacija za SPC na Kosovu i Metohiji, ...). Razlika je samo u tome sto je to sto je on dao drzavi nekoliko hiljada puta vece od onoga sto je drzava dala njemu.

Drzava je imala ponudu porodice pre oko 15 godina da potpise ugovor i da u njegov razvoj ulozi oko 1,5 miliona dolara u zamenu za trecinu zarade na turnirima. Da je bilo pameti, do sada bi drzava bila na cistom dobitku od oko 25 miliona dolara + jos najmanje 10 miliona dolara do kraja njegove karijere. Umesto toga drzava je smatrala isplativijim da nalazi smestaj i daje socijalnu pomoc za stanovnike takozvanih Karton naselja, daje privatnim poslodavcima pare da ti sabani istim placaju svoje zaposlene ukljucujuci i doprinose, itd. OK. Neka drzava od njih sada trazi pare a ne od Djokovica.

au

pre 9 godina

@D.POPOVIC
Strucnjace, porez na PRIHOD se placa jednom godisnje u drzavi u kojoj prijavis boravak. Nema to nikakve slicnosti sa gastarbajterima.
Zbog cega se pravis pametan i nekome solis pamet kada se nisi ni potrudio da saznas kako i gde se placa taj porez?
Sto se ulaganja tice, drzava je u njega ulozila vise nego u 99% stanovnika Srbije.

oxydant

pre 9 godina

Velika hvala D.POPOVIĆU koji je jednostavno i na najbolji način objasnio
neupućenim, ali često i malicioznim komentatorima, istinu o Novakovom "nepla
ćanju" poreza!

D.POPOVIC

pre 9 godina

Plati porez Đovače!
(zezanje, 19. april 2015 22:14)

Alo, svi mi imamo bar jednog rodjaka, prijatelja ili kuma koji radi u Kanadi, SAD, Australiji, EU, Juznoj Africi, Rusiji, Svajcarskoj, ... . Bez obzira na profesiju, ja ne znam nikoga od njih koji tamo popunjava poresku prijavu na osnovu odnoga sto je zaradio u tim zemljama i salje je u Srbiju a zatim i placa porez toj istoj Srbiji na osnovu te prijave.

Od pamtiveka porez na zaradu se placao tamo gde se zaradjuje a ne u mestu/drzavi rodjenja. Verujem da ovaj sajt posecuju nasi gastarbajteri i iseljenici. Neka napise neko od njih ako npr. radi u Torontu, Becu, Cirihu ili Minhenu koliko placa porez na zaradu/prihod Republici Srbiji, a takvih ljudi ima najmanje 1 milion.

N. DJ. ima restorane i prodavnice u Srbiji i za njih ovoj zemlji posteno placa porez. Imajuci u vidu koliko je ova zemlja ulozila u njega (0,00 dinara), ja na njegovom mestu ne bih u ovu zemlju ulozio ni dinar niti bih uplacivao u humanitarne svrhe.

this is the end

pre 9 godina

(Bojana, 19. april 2015 22:44)

E Bojana, Bojana, ako si to...ti bi trebala/o da razmisliš pre nego napišeš nešto. Po tebi ispade da ovo što je Novak napravio ništa ne vredi??? Dete, zapitaj se malo o sebi, ko si, šta si, šta si napravila u životu. Niko ti ne brani da navijaš za druge ili da mrziš svoje ( tako tipično za srpski rod )ali da praviš paralelu između njih ko ima više fanova je neverovatna glupost, zaslepljenost i neznanje.Srba ima desetask miliona ukupno, Španaca 60 mil plus države sa španskim govornim područjrem ( L.Amerika ), pa zar misliš da će Đokovoć imati više fanova od Nadala za koga navija svako ko govori španskim jezikom? Zar misliš da će Novak imati više fanova od Federera koji je Švajcarac i za koga navija cela Evropa? Zar misliš da su Srbi omiljen narod pa će većina da navija za Novaka? Može on imati 30 GS titula ništa to ne znači, raja je raja. I neka naša turbo folk kič pevaljka ima više fanova nego mnogi klasni umetnici, kapiraš li dete?

VUK

pre 9 godina

Da,da da..Bojana.. imala si mnogo ovakvih dana..ali davno..i sve ređe.. ako se sećaš onda si dosta stara..imati i imam i imaću.. kakva drastična razlika..gledaj i pati, tek će ih Nole drati! samo penzija Federera u 2015 može sprečiti da Novak i sa njim ima pozitivan skor..Nadal puca ovog proleća..Još nisi shvatila suštinu predatora iz Beograda.. što više ih uništava to je gladniji pobeda.NOVAKOVO DOBA.SORY.

Dobro

pre 9 godina

Boze glupih li "savetnika" ovde,te prvo je bilo "preskoci Monte Karlo" a sad je "Bravo ali preskoci Madrid" a da je preskocio Monte Karlo ne bi bio prvi u svetu koji je osvojio prva 3 Mastersa u sezoni,u Madridu ce biti i 4-i,NEMA STA DA SE PRESKACE KAD NESTYO FUNKCIONISe=samo melji napred,kakvo preskakanje i gluposti,idemoooo!
(Kakvo crno preskakanje, 19. april 2015 21:44)

E, video bi ja tebe da igras turnir za turnirom bez slobododnog dana, sa dva treninga dnevno.. Koliko bi izgurao?
Treba imati i snage i ZELJE za pobedom. Zato, ne pametujte nego ostavite Noletu i njegovog timu da odluci kako ce i sta ce. Bilo bi JADNO i ZALOSNO da zbog jednog Rima , Madrida ili REKORDA ne osvoji RG. A to moze da se desi.
Mozda zvuci neverovatno, ali i Nole je ZIV covek od krvi i mesa.
Videlo se to jako dobro u jucerasnjem mecu.... A i ranije.
Zasviraj.... Pa za pojas zadeni!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

guja

pre 9 godina

Nadal. Uzivajte u ovoj pobedi,danas je vas dan.Ja sam kao Federerov veliki obozavalac imala gomilu ovakvih ;) (Bojana, 19. april 2015 22:44).....
....Monfis iz uživanja. A inače nisi ni pozvana na žurku.

robin hud

pre 9 godina

Taman kad čovek pomisli da je se Novak oslobodio loših navika iz prošlosti a on ponovo neprijatno iznenadi: loša igra u prvom setu, odsutnost iz igre, bez prvog servisa, bezvoljnost, bez energije... Ni u drugom i trećem setu nije mogao da podigne nivo i reši meče u dva seta; Kako Čeh nije mogao da prikaže kvalitet više krajnji rezultat je otišao u korist Novaka; Igra Đokovića nije bila dostojna finala a ako se hoće nešto više postići u sezoni šljake mora pod hitno zaboraviti na igru iz finala ovogodišnjeg Monte Karla;
(alejandro, 19. april 2015 18:56)
Slažem se da svako ima pravo na kritiku i da nema ničega i nikoga ko se nesme kritikovati.
Ovih par rečenica gore nisu kritika. Ovo su nabacene reči sa malo smisla, nekoga ko samo vidi rezultat, bez prave analize. Nije fudbal isti kad pada kiša, pa nije ni tenis. Ne može se svaki meč igrati na istom nivou. I protivnici igraju i oni razmišljaju i oni treniraju. Slažem se da je Novak izgledao na poslu kao da je imao ozbiljan problem kod kuće u ponedeljak ujutru.
Teniski meč je igra jedan na jedan, i put do pobede je jedino važan. Tako treba da razmišljaju šampioni.
I još nešto, igra u finalima je uvek puna nervoze, pa nije uvek na nekom zavidnom nivou.
PS. Nije nikako mogao da "digne igru" u trećem setu a da završi meč u dva.

ŠTEX

pre 9 godina

Komšije, aj priznajte da je Nole vaš, pričali biste da je ovo najjača konkurencija od Velikog praska!
(pametnom dosta, 19. april 2015 21:24)

NEMA VEĆE ISTINE OD OVOGA . Znam 100% , ja sam iz komšiluka ...

Što reći o Noletu?
Neko je odlično primjetio da je Nole "savladao" vjerojatno posljednju "vještinu" koja mu je nedostajala - pobjeđivanje i kad ti se ne igra , kad ti nije dan , kada si (vjerojatno) preumoran i nisi baš motiviran,jer si (se) jučer igrao sa Rafom,... Drugim riječima , odlika je to samo i uistinu onih najvećih u čiji krug Nole polako (svi bismo voljeli da je to malo brže) ulazi...ali gazi sigurnim koracima od kojih je tlo na i oko teniskih terena "počelo podrhtavati".
Ta djetinja prepucavanja o konkurenciji su bespredmetna...Svako je imao konkurenciju kakvu je imao...i tačka.Svakako ne treba smetnuti s uma ni činjenicu o njegovom porijeklu i domovini.Lendl je u jednom vremenu koje u usporedbi sa današnjim djeluje nestvarno benigno,skoro bajkovito,morao okačiti "stars & stripes" jer drugačije (više) nije išlo.
Koliko vidim,Nole do dana današnjeg ne mijenja zastavu pored svoga imena " i to cijeloj priči daje sasvim drugi tok (težinu)"... To je Novaku možda i najjača "konkurencija" + još RF i Rafa ...
Mislim da sada stvarno ulazimo u jednu sasvim novu dimenziju tenisa gdje će biti "oboreni" mnogi rekordi koji do sada nisu ni postojali,jer on radi ono što se do sada i nije događalo.
Uživajmo.

v

pre 9 godina

Ja razumem ushicenje fanova Djokovica ali opet trebaju da shvate da ga u svetu nije,niti ce,biti popularan.Pa cak da preskoci Nadala a mozda cak Rodzera po titulama.
(Nevidljivi covek, 19. april 2015 22:43)
Pa sta nas briga koliko ko ima fanova? Mene recimo boli uvo. Novaka ima ko da voli. I vise nego dovoljno. Novak ima postovaoce i obozavaoce sirom sveta. I da nas je deset puta manje, mi smo strastvena armija koja mu uvek salje energiju. A to sto uglavnom navijaju protiv njega....pa tako je mnooooogo sladje. Oni ne kapiraju da je tada duplo jaci. Uostalom ako postoji nesto sto je najgore to je ravnodusnost. A prema Novaku niko nije ravnodusan. Ili ga vole ili ga ocima ne mogu videti. Razlozi nisu bitni. Novak izaziva reakciju. To je najbolji dokaz koliko vredi. ;)

drago

pre 9 godina

Nista protiv Djokovica, sjajan je i stvarno najbolji ali on u svakom mecu ima manje winnera od protivnika. Najbolji tenis je kad prste winneri.
Iako je sjajno i kad se igra dobra obrana.

Nikola

pre 9 godina

1. Djokovic Novak Srbija 13845
2. Federer Roger Švicarska 8895
3. Murray Andy Ujedinjeno Kraljevstvo 6060
4. Nishikori Kei Japan 5280
5. Nadal Rafael Španjolska 5255
6. Raonic Milos Kanada 5070
7. Ferrer David Španjolska 4670
8. Berdych Tomas Češka Republika 4510
9. Wawrinka Stanislas Švicarska 4405
10. Čilić Marin Hrvatska 33608

sasa jokic

pre 9 godina

Ko se malo razume u tenis mogao je da skapira da je posle meca sa Nadalom tesko povratiti mentalnu snagu i motiv.
Nole je izvukao maksimum iz sebe i pobedio je, to je najbitnije, polufinale je bilo za uzivanje!

Nikola

pre 9 godina

Bravo majstore idemo Srbrine, sada Madrid pa Rim, i RG
Sada novak ima 13845 bodova
Svaka čast prešao je Federera 23 Masters titule Srbija navija za nove pobede, čekamo novi Masters u madrid sledeće nedelje.

Deda Miloje

pre 9 godina

Boze kako smo svi pametni I puni saveta za NAJBOLJEG.
Sve moj do moga, nikada ni reket u ruci nisu drzali a dele savete.
Mogu zamisliti sta bi skrabali da je kojim slucajem izgubio.
Luda nacijo na spavanje, dobar san razbistri mozak I povrati razum.

sta_to_radis_kume

pre 9 godina

Gomila interesantnih komentara, sit sam se nasmejao... Ali bez imalo ironije, iako se ne slazemo u misljenjima, najiskrenije ste me nasmejali i hvala vam na tome!
Madju najduhovitijim su svakako:
(Realista, 19. april 2015 20:30) i
(maja, 19. april 2015 18:50).

Ljubomir

pre 9 godina

Volim Noleta i teško mu je naći zamerke, skoro je savršen u svakom pogledu, imponuje, osim....tog ružnog psovanja ponekad, , haha, mogu da ga razumem to se i meni dešava, ali mislim da je apsolutno moguće to kontrolisati, i čak šta više to mu je neophodno, i u tom pogledu još nije dostigao mentalni sklop Federera i Nadala, a i na drugi način kao predstavnik Srbije, mora da razmišlja o tome da predstavlja i celu zemlju, siguran sam i da je sam svestan toga. Ali dobro, ako je to uslov da pobeđuje i radi sve ostalo, oprošteno mu je. Bio sam presrećan kada je osvojio prvi GS, sada je samo nebo granica, želim mu sve najbolje i da ako je moguće postane najbolji teniser svih vremena.

Ljubomir

pre 9 godina

Vidim da ima dosta onih koji kritikuju igru Noleta danas u finalu. Zanimljivo je to koliko želimo prefekciju od drugih, u ovom slučaju i Noleta, a nismo svesni nekih stvari. U stvari, ja sam veoma svestan, čini mi se jer i sam igram tenis, rekreativno, ali svejedno prolazim kroz iste faze u mečevima kao i on, i znam kako funkcioniše mozak. Pre svega, 1) treba da budete svesni da je ovo treći masters u seriji, koji Nole igra i osvaja, znači igra najviše moguće mečeva, sa velikim psihološkim i fizičkim naporom, znači to je uspeh, koji nikada niko dosada nije postigao, da li vam to nešto govori, 2) pobediti Nadala, u Monte Karlu ( i Roland Garosu), gde se on oseća, kao da je rođen i gde su mu sve zvezde naklonjene, je ravno čudu, bez obzira, ko je u pitanu, taj mora da bude supermen, i da ima fantastičnu psihičku koncentraciju, da čoveka koji vraća i vraća, i vraća i vraća, dobije. I shodno tome nemoguće je da posle tako velike koncentacije i naprezanja u meču sa Nadalom, ne dođe do opuštanja, što se desilo danas protiv Berdiha. 3) Ali i pored fantastične igre Berdiha, po meni, Nole je toliko moćan u ovom trenutku da je odigrao, koliko treba da bi dobio.

Samo tovari pacere!

pre 9 godina

Koliko ima tih mastersa da izracunam koliko ce Nole da zaradi do kraja godine u inat dusmana koji jedino znaju da broje tudje pare:-)))
(Monarhista, 19. april 2015 19:44)
Za sve ljude važi da su dve stvari najgore na svetu:
Tuđe pare brojati i svoju ženu je**ti!

E,a pošto su ovi naši hrvati,a od ne tako davno i neke nove kvazi nacije i narodi,od vajkada nakrivo nasađeni,oni ne bi bili oni da nisu uvek dodatno u nečem osim sveta,i to naravno uvek u mizeriji.

Tako da pored one dve gore bede oni moraju još se srpskim uspesima radovati(ili švajcarkim,argentinskim,španskim...svačijim samo ne svojim).

Zato i dobiju ospice kad vide 3 prsta...to je ko da im pokažeš tri srednja prsta odjednom,koja im ukazuju da su jedini koji imaju tri bede za vratom,a ne ko svi normalni ljudi u ostatku sveta dve.

JUMKO

pre 9 godina

Onaj drugi servis na 40-... u trecem gemu prvog seta odigra onako lose je najveci dokaz da
je Novak najlosiji igrac danasnjeg tenisa, ili sam ja jako glup cika??
Ja mislim da je ovo drugo blize istini.
A Vi, kako ste?
Pozdrav od IDIOTA:)

Zurkolomac

pre 9 godina

Bravo Nole, zgazio si svu boraniju. Ne obaziri se na cigane iz Srbije koji te konstsntno pljuju, njima je sada bitan dolazak siptara tachija u Beograd. Gazi samo dalje…

Bojana

pre 9 godina

uopste necu da polemisem niti da se upustam u raspravu,vreme ce pokazati svoje,uostalom vas ljubimac se i dan danas na vrhuncu svoje karijere muci protiv Federera koji je na zalasku karijere i koji igra iz zabave.302 nedelje na prvom mestu,237 ustastopnih,17 Grand Slam titula,bla bla mogla bih do sutra o njemu...imam pravo da navijam za koga ja zelim i za razliku od gomile vas,cast izuzecima,ne pratim tenis od kada je Novak poceo da postize dobre rezultate.Raspitajte se malo o broju predatih meceva tokom karijere ove dvojice i slicnim stvarima,o broju fanova na drustvenim mrezama i zasto Novak iako vec dugo drzi mesto broj 1 na ATP listi nema ni blizu fanova koliko Federer ili Nadal. Uzivajte u ovoj pobedi,danas je vas dan.Ja sam kao Federerov veliki obozavalac imala gomilu ovakvih ;)

ahahaa

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters! (Miki..., 19. april 2015 19:43)

A kakvu korist bi ti inace imao da je Berdih uzeo ovaj Masters?
(ako je korist u pitanju, 19. april 2015 20:58)


Grešiš! Imao bi itekako koristi. Lakše bi podneo frustraciju i komplekse jedno nedelju dana!

Nevidljivi covek

pre 9 godina

Ja razumem ushicenje fanova Djokovica ali opet trebaju da shvate da ga u svetu nije,niti ce,biti popularan.Pa cak da preskoci Nadala a mozda cak Rodzera po titulama.

czv

pre 9 godina

naravno,ipak citajuci ove komentare dolazi se do jednog zakljucka.ipak su borna coric i marin cilic,pogotovo draganja i dodig,uz karlovica naravno,kvalitetniji i daleko blize poredjenju tipa igraca kao sto su federer i nadal.oni su iz nekog drugog univerzuma!verovatno vanzemaljci.nema novak tu sta da trazi.i ovako izbacuje neke cude uzvike,dere se na jadnu decu,lomi rekete,psuje,uopste neprijatan igrac!jel da?svakako i u celoj toj prici najbolje bi bilo i da se jos i povredi.E!to bi bilo najbolje za vas,onda bi ste totalno zaboravili na njega i mogli da uzivate povremeno u drugim,trecim kolima turnira,gorepomenutih tenisaca!Ali!?JBG!ne vredi,sitne duse,decki,SRBIN je BROJ JEDAN!SRBIN PRAVI ISTORIJU!a vi lepo kod borne i corica,pa ga poljubite znate gde i usput se malo pomazite,jel to i volite!IIIDDDDDDDEEEEEMMMMMOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bozic52

pre 9 godina

Bravooo Nole! I dosta vise savetodavci sa "pametnim" savetima kako je i kada trebao nesto da odigra? U kakvom je raspolozenju ? Formi? Pitam ja vas sve da li vam se sutra ide na posao...a pekosutra? Sigurno da mnogi iz kreveta nebi ustali! I Novak je covek sa usponima i padovima, na nasu steću manje padova. Ako ga volite onda postujte njegove rezultate.

Zuba

pre 9 godina

I ja bih voleo kad bi Novak preskocio neki od dva sledeca mastersa da bude odmoran za RG ali pravila su ako sam dobro upoznat sledeca. Jedini masters od devet koji moze da se ne prijavi jeste Monte Karlo dok neki od ostalih osam mastersa teniser iz top 10(ispravite me za ovo)moze da preskoci ako ima vise od 30 godina. To pravilo je iskoristio Federer ove godine za Majami.

Rade

pre 9 godina

Svaka cast Djokovicu! Moram priznati da mi je dugo vremena bio antipatican zbog njegovog ponasanja od pre 3-4 godine kada je cesto prekidao meceve i mogu reci slobodno da me je nervirao. Ali sada shvatam da je sjajan sportista i da je privilegija ziveti u vremenu kad jedan ovakav teniser igra a pogotovo sto je iz nase male Srbije. Jos jednom svaka cast i da doguras do prvog u masters titulama!

boohoo

pre 9 godina

ovo je vest u stilu ace informacije. mozda je i prvi u istoriji koji je u monaku udario lopticu x puta. sprtska statistika je cudo. cestitke djokovicu.

he he

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters! (Miki..., 19. april 2015 19:43)

De, de Miki, dobro sad! Isplači se malo, biće lakše! Samo strpljivo, izgubiće i Nole jednom, biće zrnce sreće i za tebe. Glavu gore. Posle kiše ide sunce.

ff

pre 9 godina

(interesantno, 19. april 2015 19:12)

Princeza i princ su urucili pehar Novaku 2013. godine kad je prvi put osvojio ovaj tirnir igrajuci u finalu protiv Nadala. No posto ti pratis tenis od prosle godine iluzorno je ocekivati da ti to znas:-) Uostalom, princeza sada ima bebe blizance i sigurno su joj oni vazniji od urucivanja pehara na zavrsnim ceremonijama Monte Karlo mastersa. A sto se ruckova tice kod princa zabolela bi te glava kad bi znao koliko je puta Novak bio gost na takvima.

jeeeeee

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters! (Miki..., 19. april 2015 19:43)

Kako nemamo koristi? Pa radost nema cenu!

Nemirna Ruka 82

pre 9 godina

Pošto su se obojica mučila oko procenta ubačenog prvog servisa, verujem da su uslovi za igranje bili teški, a samim tim javlja se nervoza i potrebno je trošiti više energije da bih se osvojio poen. To je jedan od razloga što je meč bio težak za gledanje.
Sa druge strane, tesko je naći potreban nivo motivacije, posle velike pobede nad velikim rivalom na njegovoj omiljenoj podlozi. Berdih je odlično "čitao" servise od Novaka i bio dosta agresivniji sa udarcima, bekhend mu je bio odličan u ovom meču. Novače bravo ti ga bravo na pobedi. Pobedio je zbog iskustva, strpljenja, mentalne snage i naravno Novak je klasa iznad Berdiha, to uostalom i rezultati pokazuju. P.S. Jedan savet i molba za redakciju B92. Da li možete da napravite u komentarima opciju ili dugme Reply (replika)? To kažem iz razloga što ukoliko neko dobije repliku na svoj komentar ili želi da uloži repliku na nečiji komentar, da ne mora da kopira nečiji nick ili ime, da bih mu odgovorio na komentar, a pritom mora da ga traži u moru komentara. A bila bi dobra fora i kada bih u produžetku nick-a ili imena stajala iz kog mesta je poslat komentar, da se zna odakle koji hejter ili bot šalje komentar, ali dobro, to znam da je malo verovatno. Pozz

vera matović

pre 9 godina

Posle malo šale, ozbiljne stvari ...

Pobeda i kada je mentalno ispražnjen nakon polufinala.

Srpska himna i naš veliki i ponosni šampion (i mi sa njim).

Što neko već reče, skoro 140-ta pobeda protiv top 10 igrača. To je stvar koja se ne vidi u statistici, a strašno je bitna u oceni nečije karijere.
Konors ima preko 100 turnira, a nema 100 pobeda protiv top 10 igrača. Recimo Muster ima 44 turnira od 55 finala i to je 80% uspešnosti u finalima, ali pogledajte protivnike u finalima ... nema 5-orice zglavnih, sve druga liga i titule iz serije 250 i 500. Mislim da nema ni 7-8 top titula. S druge strane svi najbolji igrači svih vremena imaju u finalima procenat od oko 70% pobeda, mislim da Borg i Sampras imaju blizu 75%, a Novak, Nadal, Federer, Mekenro i Lendl oko 70%, a Agasi,Konors, Marej, Beker i ostali oko 65%.

Sada opušteno u Madrid, pa opuštena i još jedna titula.

Napred šampione naš.

znamo da je ljubav slepa

pre 9 godina

@Bojana znamo da si ti zaljubljena u Federera ali bas da ovoliko moras pravdati Federera /u kontekstu Novakovog izjednacenja sa njim u ovoj kategoriji/ nije razlozno jer nije tacno.
Federer je kao i svi igraci poceo da igra finala Mastersa u dva dobijena seta 2007, druga je stvar sto ih je od tada osvojio manje nego igrac sa kojim ga uporedjujes.

psiholog

pre 9 godina

Snazan momak Berdih, tvrd orah, uveren da je mogao da pobedi. Ali um caruje, a snaga ... Cestitke za pobedu, a dodatna radost je bila nasa himna. Hvala Nole.

Kakvo crno preskakanje

pre 9 godina

Boze glupih li "savetnika" ovde,te prvo je bilo "preskoci Monte Karlo" a sad je "Bravo ali preskoci Madrid" a da je preskocio Monte Karlo ne bi bio prvi u svetu koji je osvojio prva 3 Mastersa u sezoni,u Madridu ce biti i 4-i,NEMA STA DA SE PRESKACE KAD NESTYO FUNKCIONISe=samo melji napred,kakvo preskakanje i gluposti,idemoooo!

ime

pre 9 godina

Taman kad čovek pomisli da je se Novak oslobodio loših navika iz prošlosti a on ponovo neprijatno iznenadi: loša igra u prvom setu, odsutnost iz igre, bez prvog servisa, bezvoljnost, bez energije... Ni u drugom i trećem setu nije mogao da podigne nivo i reši meče u dva seta; Kako Čeh nije mogao da prikaže kvalitet više krajnji rezultat je otišao u korist Novaka; Igra Đokovića nije bila dostojna finala a ako se hoće nešto više postići u sezoni šljake mora pod hitno zaboraviti na igru iz finala ovogodišnjeg Monte Karla;
(alejandro, 19. april 2015 18:56)
# Link komentara
Preporučujem (+40)
Ne preporučujem (-324)

ajde malo da stavimo prst na celo i da se zamislimo? nije lepo biti zaslepljen. ovde svako ima pravo da pise istinu, bez obzira sto se ona osudi od novakovih navijaca koji prate fudbal a ne tenis, pa ni ne znaju da li je novak danas bio dobar ili los. vec automatski lupaju minuse, na svaku kritiku prema novaku. ovo je gola istina sto je napisao alejandro. upravo to mu se desavalo prosle godine u finalu roland garosa, i to ga je kostalo izgubljene titule.

robin hud

pre 9 godina

Za ovakav meč mislim da bi Vilander rekao kako je Novak opet pokazao zbog čega je br.1. Lakše je postati br.1 nego to biti.
O ovom meču imam samo dva utiska. Prvi je osvajanje titule i to je jedina važna stvar. Drugi utisak je Novakovo pevanje himne, mada je to već radio.
Želim ti da pevaš himnu i u Parizu na RG.
PS. Da nije bilo prekida ne bi bilo trećeg seta. Novak skoro uvek ima problema posle prekida. Berdih je očajnički to želeo.

Sale

pre 9 godina

Malo sam se iznenadio kad sam video da Nadal dosad nije osvoio zavrsni turnir u Londonu,nasuprut Novaka koji ima 4 titule iz Londona i Federera sa 6.
Novak - 23 masters + 4 = 27
Nadal - 27 masters + o = 27
Federer -23masters + 6 = 29

neko tamo

pre 9 godina

@Realista

Hehehe, kako prica pocne da se menja, do nedavno je bilo kako Nole nece ni prici Nadalu i Federeru po broju GS, a sada odjednom strah da ne uzme jos 15 GS. Sve vise, u poslednje vreme, vidjam ovakve komentare vas preplasenih, komentare slicne ovom tvom i to je dobro.

A tek kad se setim kako je pocelo: nece Novak nikad osvojiti GS, pa nece nikad biti prvi, pa nece nikad osvojiti drugi GS, a vidi dokle smo sad stigli, do priznanja da moze jos 15 GS da osvoji :)))

Milutin

pre 9 godina

Ovima što lupetaju o konkurenciji: ako su Federer, Nadal i Murray (33 Grand Slema i 59 Mastersa!!!) "slaba konkurencija", šta su onda Roddick, Hewitt i Safin (Federerovi glavni "rivali" 2003-2007)????

Novak je čitave svoje karijere morao krvavo da se bori sa ovom trojicom za sve što je osvojio (a osvojio je mnogo), vala i vreme je da bude malo lakše. Ne mora baš 4 godine laganica kao Federer 2003-2007, ali i 2-3 godine će biti dovoljno.

PROPAO NA DRZAVNiM,DOKTORIRAO NA PRIVATNOM

pre 9 godina

Da mi je neko 2003-2004. rekao da ce jedan Srbin u trenutku kada ni jedan nas igrac nije mogao dalje od prvog-drugog kola nekog mastersa da osvoji jedan grend slem rekao bih mu da je LUD.A da je neko jos rekao da ce taj isti covek da osvoji vise od dvadeset mastersa i verovatno desetak slemova(a mozda i vise)i da bude ubedljivo prvi verovatno bih ga opsovao u lice.Ali eto vec za koju godinu NOLE osvoji AUSTRALIEN OPEN i demantova mnoge u Srbiji a i sire.Sta je NOLE uradio videcemo tek kada se povuce i kada nijednog Srbina ne budemo vise gledali dalje od drugog kola nekog mastersa.E TADA CE OVI KOJIMA JE DOSADNO DA GLEDAJU OVU "LOSU" IGRU NOVAKA DA VIDE KAKVE SU GLUPOSTI PISALI.NOLE KRALJU VOLE TE I PARTIZANOVCI IAKO SI ZVEZDAS.

ne preteruj

pre 9 godina

@Bojana
Finala u 3 dobijena seta su potpuno ukinuta 2007. godine, a Federer je 2007. imao 6-7 masters titula.
Dakle od te 23 titule svega 7 finala je morao da igra u 3 seta, svaa ostala je igrao u dva dobijena.

Nebojša

pre 9 godina

mozete vi da pljujete Federera do ujutru i da govorite kako sada imaju isti broj masters titula,ali ne zaboravite da je Federer svoje morao da osvoji u 3 dobijena seta...samo toliko.
(Bojana, 19. april 2015 20:30)

Federer je pola možda malo više osvojio igrajući u tri seta i to samo finale zato ne lupetaj a osvajao ih je protiv svakojakih igrača tek poneki protiv Novaka ili Nadala dok Novak najčešće protiv jednog od njih ili Federera ili Nadala ponekad i protiv oboje i ima ih više na šljaci nego Federer.

Svete

pre 9 godina

Bravo, bravo Djo1e !!!
6 uzastopno osvojeni veliki turnir, niko pre njega to nije uradio i jos brdo zanimljivih stvari je uradio pored toga !

Nego sta je meni najzanimljivije, od pocetka 2011 Novak je osvojio 29 velika turnira (GS,1000 i WTF) i igrao u jos 9 finala a Federer + Nadal + Marej + svi ostali su ukupno uzeli 31 trofej.....Sta reci ?

Bravo Djo1e !

Sutrasnja ATP lista ce biti tragikomicna !

gunner

pre 9 godina

Sve pohvale Nole! Nema reci kojom bi te covek mogao opisati. Trenutak kada na tecnom francuskom daje izjavu..svaka cast! Ponos i najbolji reprezent Srbije! Sve najbolje legendo!

ponosna

pre 9 godina

dragi prijatelji i 'komentatori',
Cinjenica jeste da su i Nadal i Federer fenomenalni igraci ali i nas Novak je nista manje od njih i sa velikom sansom da ih u narednom periodu pretekne u rekordima! Ono sto je bitno i sto ne razumem 'pluvace' jeste da je Novak NAS, tj on pretstavlja NASU zemlju (kakva god da je). Ja doduse zivim u Americi ali ne mogu da opisem koliko se osecam ponosnom i srecnom kad on pobedi, kad se cuje nasa himna i kad se on na 'bilo kom' jeziku obrati publici prijateljki i sampionski. That's priceless!
Da sam poreklom iz Svajcarske, logicno bi bilo da navijam za Federera ili da sam iz Spanije, za Nadala. No kako sam iz Srbije tj bivse Yu, ne vidim drugu logiku no da navijam za NASEG, pogotovo sto je medju najboljima.
Idemoooo!

siporex

pre 9 godina

... kad je u pobednickom govoru koji je odrzao na francuskom svom timu dobacio - "nista me niste razumeli". pa kad je nakon toga rekao da treba da porade na stajlingu (stvarno - vajda je stalno delovao kao vodoinstalater - a sad beker deluje kao bravar - ali zaista gotivno izgledaju) sva ta novakova prica je kvintesencija srpstva - naseg mentaliteta - i zbog toga - sto je novak po svemu sto postotni srbin - time je njegov uspeh jos veci - postao je veliki svetski sampion - na nas - srpski nacin ...itd

Red

pre 9 godina

Ono sto mene lično fascinira je to što se Berdih upire iz petnih žila, igra preko svojih mogućnosti, a ovaj naš ne može da se sastavi ali i takav pobeđuje. ,e ,to je dragi moji pravi dokaz moći.
Bravo.

Realista

pre 9 godina

Ovaj djokovic sa ovom kako mnogi kvazistrucnjaci tvrde ''najjacom konkurencijom'' u istoriji tenisa,moze da uzme jos 25 mastersa i jedno 15 Grend slema,prosto se ne zna koji je igrac najveca pretnja,da li povredjeni Nadal,mentalna gromada Marej,najzdraviji igrac na turu Del Potro,cuveni osvajac najvecih turnira Marin Cilic, BANDERA(s) Izner,koji igra tako dobro,mada mu je servis slabija strana,ili mozda najveca nada omladinaca Rodzer Federer (mada je on jos uvek mlad,mozda za koju godinu) ovo jeste zlatna era tenisa ali samo za jednog coveka koji konkurenciju nema,niti se nazire na vidiku,covek koji besomucno prebacuje loptice i koji nema igru dostojnu najvecih majstora tenisa,sada njime i vlada. E moj tenise na niske si grane spao!!!

Goran

pre 9 godina

Za mene je jedna druga statistika jos vaznija. Ovo je danas Novakova 138 pobeda protiv Top 10 igraca. Koliko je to tesko pokazuje da jedan legendarni Konors koji je igrao tenis do skoro 40 godina ima samo 83 pobede protiv Top 10 igraca. Cak i takva zvezda kao sto je Pit Sampras je sakupio samo 124 pobede protiv igraca iz Top 10. Agasi koji je igrao skoro do 35 godina ima samo 109 pobeda te vrste. Novak je bolji od svih osim od Federera ali ovom brzinom ce da pretekne i Federera. To pokazuje kakav je Novak sampion.

Ratko

pre 9 godina

Kakva sila od coveka. Priredio nam da Srpska himna odjekuje u Monaku i slavi se pobeda. Kako je krenuo mozda osvoji sve masterse i GS titule u jednoj godini. Koliko je tesko osvojiti i jedan jedini masters ljudi nisu ni svesni. Postoji gomila tenisera koji su sjajno igrali i bili u top 10 a nikada nisu uspeli da za celu karijeru osvoje makar jednu masters titulu. Dok nasa i teniska ikona ima 23 Masters titule i njegova konstantnost i dominacija dolazi do punog izrazaja. Proci ce decenije dok se neko drugi ne pojavi i pokusa da dostigne Novakove rekorde. Novak sada juri Rogera, Samprasa, Nadala po broju GS i nedelja na prvom mestu, ako je samo to merilo a sa ovim titulama samo polako zida i u ucvrscuje temelj za najboljeg tenisera svih vremena.

Dux

pre 9 godina

Ovaj djokovic sa ovom kako mnogi kvazistrucnjaci tvrde ''najjacom konkurencijom'' u istoriji tenisa,moze da uzme jos 25 mastersa i jedno 15 Grend slema,prosto se ne zna koji je igrac najveca pretnja,da li povredjeni Nadal,mentalna gromada Marej,najzdraviji igrac na turu Del Potro,cuveni osvajac najvecih turnira Marin Cilic, BANDERA(s) Izner,koji igra tako dobro,mada mu je servis slabija strana,ili mozda najveca nada omladinaca Rodzer Federer (mada je on jos uvek mlad,mozda za koju godinu) ovo jeste zlatna era tenisa ali samo za jednog coveka koji konkurenciju nema,niti se nazire na vidiku,covek koji besomucno prebacuje loptice i koji nema igru dostojnu najvecih majstora tenisa,sada njime i vlada. E moj tenise na niske si grane spao!!!

Ma jok, greše!! Najveća konkurencija Noletu si TU!!!

Клисура

pre 9 godina

@реалиста ниси у праву, али могу да разумем твој гнев због Нолета. Нолетово презиме се пише са великим словом. Овај повер тенис који играју, не може се упоредити са ранијим тенисом, уосталом, Новак не бира конкуренцију, противници дају све од себе, али је Ноле моментално најспремнији, и врло стабилан. Бекенд Вавринке, форхенд Мараја, Надала, Ферера, и сервис Изнера, да не набрајам, одували би већину играча из предходне генерације. Немаш ти појма пријатељу, злоба ће те појести! Само да нам Бог сачува нолета од повреда итд. Ајмо Ноле...

TomaS

pre 9 godina

@ Dorćolac: "Da se digne spomenik ovom momku na vrh Avale "Znanom junaku"!"

Ne na Avali, jer bismo ga tamo viđali tek jednom godišnje ili možda svega jednom u životu. Nego da se spomenik Novaku podigne u centru Beograda! Najbolje na Slaviji u centru buduće fontane (jer će sadašnji spomenik tamo Dimitriju Tucoviću biti izmešten kod NBS). I taj budući spomenik bi mogao da bude iz jednog dela sa tri Novakova lika: Novak-teniser, Novak-Srbin i Novak-humanista. Ili tako nešto.

ako je korist u pitanju

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Miki..., 19. april 2015 19:43)

A kakvu korist bi ti inace imao da je Berdih uzeo ovaj Masters?

nikola

pre 9 godina

zadnjih 6 turnira najjace serije, pariz, zavrsni masters london, australiju, inijan vels, majami, monte karlo je uzeo novak, ovo se ja mislim nikada nije desilo u istoriji..

brasa

pre 9 godina

Uspio je, da napravi dosadu od meča najvecu ikad sa tri klase nizim igracem.
(Oskar, 19. april 2015 18:42)..... komso da je neki vas USPIO da uradi ovako nesto i da ti napises takav komentar visio bi obesen o jelacica, ajd ti navijaj za te tvoje lijepe a mani se gluposti, nije ti nole kriv sto nisi srbin

Lexx_nl

pre 9 godina

Тежак меч. Јако тежак. Свака част Новаку да је ово извукао. Било је видљиво да му недостаје свјежине. Новак је често гријешио, био нервозан. Сервис га није служио. Очигледно је ово био један меч превише, након оног епског меча од јуче. Са друге стране инспирисан и јако неугодан противник. Оштрим ударцима је Бердих јако често диктирао темпо и развлачио Новака. Имао је одличне ритерне. Право чудо да је на крају резултат овакав какав јесте.
Новак заслужује велике честитке што је успио да преломи овај меч и што нам је као увертиру за Ролан Гарос подарио слушање химне у Монте Карлу.

sasa jokic

pre 9 godina

I kada mu neide ne mogu mu nista, otisao je nivo iznad drugih. Tesko je naci motiv posle meca sa Rafom, ali imao je dovoljno u rezervoaru za pobedu.
Nadalov rekord pada do kraja godine. Sada malo na odmor, na punjenje baterija, pa u Rim.

plači

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters!
(Miki..., 19. april 2015 19:43)

Nemerljivo ste jadniji vi susjedi što mrzite a koristi od toga nigde nemate. Oni se barem raduju, zezaju se, super im je, i to je neka korist, a vi? Grize, štipa, jede vas u stomaku radost Novakovih navijača i Novakove titule!

gordana

pre 9 godina

Mozete da pisete sta god hocete, realnost je sam jedna, Novak je najbolji i to pokazuju njegovi rezultati. Samo se pobede pamte!!!! BRAVO NOLE!!!!! Toliko da se zna ko je ko!!!!!!!

IQ

pre 9 godina

Novak jeste simpatican, al mi je po gradji kao onaj Skric iz serije Zvono kao spas, ja sam uvek imala ideal najboljeg sportise sa sirokim ramenima i snaznim rukama, kao skulpture u antickoj Grckoj i Rimu,kao Ahil i Herkules, a ne kao ovi teniseri,golferi,kriket igraci, nego kao Klicko,Lebron Dzejms,Dzordan,Muhamed Ali, pa i oni plivaci su ljudine, rukometasi i odbojkasi isto tako. Kad vidim onog placljivka Fedrera i zgoljavog Novaka totalno mi je bezveze da mi neko kaze za njih da su najbolji sportisti svih vremena
(maja, 19. april 2015 18:50)
Sestro,ovo je tenis,individualni sport,gde do izrazaja dolazi osim znanja i kvaliteta,licnost,psiha,karakter i stabilnost.Novak je sve to dostigao,zato je to sto jeste.Nije ti ovo izbor mister univerzuma.

Bojana

pre 9 godina

mozete vi da pljujete Federera do ujutru i da govorite kako sada imaju isti broj masters titula,ali ne zaboravite da je Federer svoje morao da osvoji u 3 dobijena seta...samo toliko.

Клисура

pre 9 godina

@реалиста ниси у праву, али могу да разумем твој гнев због Нолета. Нолетово презиме се пише са великим словом. Овај повер тенис који играју, не може се упоредити са ранијим тенисом, уосталом, Новак не бира конкуренцију, противници дају све од себе, али је Ноле моментално најспремнији, и врло стабилан. Бекенд Вавринке, форхенд Мараја, Надала, Ферера, и сервис Изнера, да не набрајам, одували би већину играча из предходне генерације. Немаш ти појма пријатељу, злоба ће те појести! Само да нам Бог сачува нолета од повреда итд. Ајмо Ноле...

Telefax

pre 9 godina

Cestitam na pobedi. Ove godine je pobedio Marija 2X, Federera i Nadala po 1X.1 GS + 3 masters-a.
Na slici se vide i Uniqlo i Peugeot i Seiko sat.
Jedino mi se ne svidja sto ljubi pehar to moze da bude opasno zbog mononukleoze a i ko zna sa cime je prebrisan.

Dux

pre 9 godina

Tek ce moj cale,ovaj Berdih ko da kupio sorc na pijac za 150 din hahah
(Stefan, 19. april 2015 16:04)

Burazeru, smeju mu se i cesi.
(Iz Brna, 19. april 2015 20:12)

Hahahahah, otac ti je lud kao struja! Pozdrav za tebe i oca:)

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Vec je postalo dosadno. "Pobednik turnira u .....Novak Djokovic"

Mnogi teniseri su imali nesrecu da igraju u eri Rodzera, Nadala i sada Novaka. Tesko da mogu da se ocesu za neki vazniji trofej

KiSSeli

pre 9 godina

I dosadan meč može biti za istoriju. Naša himna, stilizovana verzija, svi stoje mirno i gledaju našu zastavu...e, moj Nikoliću, Vučiću, Dačiću...gledajte i učite šta je stvarni patriotizam...šta je pamet i srce u zdravom, pobedničkom balansu...
(oblivion, 19. april 2015 19:03)
Ma ko to moze da stigne da izbroji.

NOLKICA

pre 9 godina

Strasna mentelna gromada nas Nole, Berdih igra tenis zivota i opet, tanjirce, pise se nova istorija tenisa, kazem vam ja lepo sve se okrece , idemo Nole po RG, nema prepreka, da li neko zne koliko Nole od sutra ima bodova?

Dott

pre 9 godina

Bice zanimljivo sad gledati kako ce da naprave teniske spice i najavne dzinglove turnira. U njima ce biti svi smrknute face osim Novaka, jer ako ih urade drugacije nece biti verodostojno.

Monarhista

pre 9 godina

Koliko ima tih mastersa da izracunam koliko ce Nole da zaradi do kraja godine u inat dusmana koji jedino znaju da broje tudje pare:-)))

sale

pre 9 godina

ovaj danas novak ne obecava puno pred predstojeci roland garos. umesto da bude sve bolji, on je sve losiji. nema to nikakve veze sto je pobedio nadala juce, pobedio ga je i prosle godine u finalu rima, kada je nadal bio u daleko boljoj formi, pa je odma na roland garosu izgubio. ne vredi mu ni talenat ni znanje, njegova glava je problem u njegovoj karijeri. cemu takva pasivnost? kao da ga neko naterao da igra tenis. mozda beker lose utice na njega psiholoski? novaku ne treba trener, vec je legenda tenisa. 
(ime, 19. april 2015 16:32) 

Gospodin budan br 2

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Честитке Новаку на историјском успеху! Лоша игра ће се брзо заборавити и памтиће се велика победа! А сада сву расположиву енергију усмерити на Ролан Гарос.Новак и даље пише историју.

noleN1

pre 9 godina

uh kako tezak mec za Novaka,a i za gledanje!Drago mi je zbog Novaka sto je dobio.Izgleda da bi mogla da se ponovi 2011. godina.Novak izgleda sigurno,veruje u svoje udarce i nema one njegove malodusnosti.
Sigurno njegov najtezi mec sa Berdihom mozda sem onog iz Vimblodona 2000 i neke kada je Nole izgubio.
Iako se ocekivala laka pobeda Novaka u dva seta,jer je Berdih njegova stara musterija nije uopste bilo tako,videli smo sada nesto drugacijeg i "tvrdeg" Berdiha koji nije popustao ni za milimetar ni u kom trenutku!Nekako je bio uveren u pobedu cini mi se, i istrajan otezavajuci Novaku posao do maksimuma.
Naravno,Nole je odigrao losije nego sa Nadalom,losije je servirao(pogotovo I set),manje je bio precizan,u razmenama se vise branio i sl.
Na kraju,nas Nole ispisuje stranice teniske istorije i mogla bi ovo biti njegova godina,mada mislim da ce Nadal podizati svoju igru do RG-a.
Cestitke teniserkama na ostanku u sv. grupi,mada je ona zamena mogla skupo da nas kosta...

veliki strumf

pre 9 godina

@Banderash Gledam svaki mec od pocetka karijere, i ostavljam komentare ovde godinama. Trebalo bi to da znas. Znam ja da ce Nole na kraju naci nacin da dodje do pobede, ali dok igra i mene, kao i mnoge na ovom sajtu, nerviraju mnoge stvari u Novakovoj igri. A nerviraju nas samo iz jednog razloga - odlicno znamo da Nole moze mnooogo bolje!

Sava

pre 9 godina

Nole piše istoriju!! Ne samo ova 3 Mastersa u ovoj godini vec i Pariz i zavrsni u Londonu prosle godine. Znači sa AO 6 velikih titula u nizu. Bravo majstore, melji dalje.

323

pre 9 godina

Srpska himna, zastava visoko na jarbolu u stranoj zemlji a sve to gledaju ljudi širom sveta u prenosu! Ništa Novak nije učinio za svoju zemlju???

Aca Znalac

pre 9 godina

Stvarno neverovatno. Nole cepa, Nole delje, Nole ide ka granicama koje su postavili Nadal i Feda. Još malo Nadalito, pa će Nole uzeti i taj RG 2015. Nadalito, pazi se. Samo zdravlje i sreća da ga posluže i ulazi in the History of the world tenis, like Nadalito i Fada.
Berdih je danas bio fantastičan. Kako je odigrao II set, to je ušlo u teniske udžbenike. Fenomenalno. Nole svaka ti čast, kada si našao snagu da izdržiš u 1/2 Nadalita, pa u finalu fantastičnog Berdiha, kišu, mrak i vetar. Ovo je stvarno jedna od najjačih titula na ATP touru.

Boston

pre 9 godina

Djokovic je dostigao te grane da ako kojim slucajem izgubi odma je to veliki neuspeh kao smak sveta. Bravo Nole toliko radosti nam dajes. Voleo bih da preskoci Madrid. Ne vidim razlog da igra tamo.

Jova

pre 9 godina

Šta su ti finala. Sjetih se nešto finala mastersa koje su prošle ( pretprošle? ) godine igrali Mari i Ferer. Bilo je negledljivo. I sasvim drugačije od onih, koje igra velika četvorka između sebe. Novak uči i »imitira« Federera i Nadala, valjda će se naučiti i početi priželjkivati slabije pritvnike u završnicama jačih turnira. Kako je krenulo, morat će.

A sada o današnjem meču.

Iznenađujuće dobar Berdih, pokazao je da se nije našao slučajno/zalutao na teren danas. Novak onako, na momente briljantan, na momente odluta. Ne mogu se oteti utisku da je na neki način taoc vremenskih prilika. Igra protivnika i motiv takođe igraju veliku ulogu. Krajem drugog i početkom trećeg seta su komentatori iznenađeno konstatovali da je i Novak samo čovjek. Ne mogu da se ne složim. I da mi ne bude drago.

Moji detalji:

1.: krajem prvog seta Beker ( posle dobijenog poena Novakovog – za brejk/set loptu ) negoduje, skoro viče prema Vajdi, na šta se ovaj malo izmiče i pomirujuće diže ruke. Šta li mu je govorio: si ga ti tome učio? Raduje ćinjenica da su se na neki način zbližili. Ne diže se glas tek tako, na tamo nekog lijevog.

2.: nasmijan Beker u krupnom planu, u pozadini najprije Novak a nešto kasnije i srpska zastava.

3.: Novakovo pjevanje himne.

4.: kod finalnog slikanja veoma razočaranom Berdihu Novak pokazuje nešto u zraku, na šta se oba osmjehuju pogleda uprtog prema nebu.



Pozdrav svima

Dott

pre 9 godina

Da, Novak je uzeo trofej mozda ne bas leprsavom igrom, ali sire gledano uradio je nesto sto niko u istoriji tenisa nije, uzeo je sva tri mastersa u godini u nizu!
Ucinio je da vise nije vest kad turnir osvoji, veca ce to biti kad to ne ucini.
Ostavio je svet bez komentara, a granice svojih mogucnosti nedokucivim, ili jos bolje reci da ih nema!
Sad vec pogresno je reci da Novak cini cudo, cudo je Novak i tu reci treba zameniti njegovim imenom.

Јота

pre 9 godina

@ Meč nije bio naročito kvalitetan – Đoković je bio nervozan, retko je preuzimao incijativu u poenima, ali nijednog trenutka nije odustajao, ’kopao’ je sve do pobede i četvrte titule u sezoni.

Ova recenica jako lepo opisuje tok i kvalitet meca, ali kome ce ovo da padne na pamet za par dana.

Pamti se pobeda i nova titula.

Sve cetitke Novace. Sada u Madrid po novi trofej.

Stara kuka

pre 9 godina

Auuuu kakav udarac za Srbe autosoviniste i Novakomrsce kada je svirana nasa HIMNA Boze Pravde a Novak peva li peva!Bravo majstore bravo SAMPIONE nas!!!Hvala ti!

Dylan Dog

pre 9 godina

Pre svega, Novaku iskrene čestitke na izuzetnom uspehu, novom trofeju i novom rekordu!

Ovaj meč je bio očekivano težak, pre svega mentalno. Trebalo je ostati motivisan nakon pobede nad Nadalom (zamislite situaciju: pobedite Nadala na šljaci, sjajan uspeh, a nema pehara, turnir nije gotov?!). Novak je morao da se oporavi od izuzetnih napora, a zatim da ponovo izađe na teren i odigra meč u kome se očekuje da pobedi, kada je pehar gotovo u njegovim rukama.
Naravno, nikada se ne sme praviti račun bez krčmara, pa je tako Berdih odigrao izuzetno dobar meč, iznad svih očekivanja. Sa Danijem u timu je dosta popravio kretanje, a zatim i stabilnost pri udarcu, što mu je omogućavalo da ostane na nogama u dugim relijima. Kako je Čeh vrlo iskusan teniser, nije bio impresioniran značajem meča, pa je predstavljao ozbiljnu opasnost za Novaka ako ovaj ne bi bio na svom visokom nivou. Kada Berdih uđe u teren i počne da raspoređuje protivnika, gotovo sigurno osvaja poen. Danas ga je bilo teško oterati nazad, a Novak nije imao dovoljno energije da ga pritisne do te mere, da se ovaj povuče na 3 m odakle je praktično bezopasan. Naravno da je Berdih morao da pravi puno grešaka jer je nenormalno da se toliko forsira loptica, a da se ne greši. Hvala Bogu da je Novak ostao priseban i uspeo da zatvori meč.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u nastavku sezone na šljaci!
Uzdravlje!

v

pre 9 godina

Nemam sta da kazem osim bravo i da se nadam da ce napraviti dobar raspored, kako bi bio krunisan znamo svi gde. Dobro zdravlje i mirnu glavu. Pozdrav svim dobrim ljudima.

veliki strumf

pre 9 godina

@slobodan Pisem ono sto vidim, analiziram! Nisam kao ti da vidim samo 15-0, 30-15, 40-40, a da nemam pojma kako je doslo do toga, gde je servirao, koji je udarac forsirao kod protivnika i zasto, gde stoji kod riterna. Kad gledas nesto, gledaj svaki detalj, a ne samo konacan rezultat. Svi smo mi znali da ce Novak na kraju dobiti, nismo ni morali da gledamo mec. Ali kad vec nesto gledas, trudi se i da vidis! I da nesto naucis!

Smilica

pre 9 godina

TOOOOOOOO No1E SOKOLEEEEEEEE!!!!
I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA DJOKOVIC NOVAKA.

No1E, TI SI NASE SUNCE I
NASA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA!
NAS PONOSU I DIKO
NE MOZE TE POBEDITI NIKO!
KAO SVOJA SINA DVA
VOLIM TE No1E JA!
DILEME NEMA
OVE GODINE OSVAJAS SVA 4 GRAND SLEMA!
USRED MONAKA SRBSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDI KRALJ TENISA
No1E - BOG SRBIJE!

Shomi

pre 9 godina

Za sve one koji kritikuju igru, nije bitno o kojem se sportu radi...kada si gazda, svi te postuju i plase te se.
A kada te se plase, izgledas im kao gromada.
50% pobede je tvoje, samo da se pojavis na terenu.

sale

pre 9 godina

@princ rima 
Svaka cast Novaku, al ne moze jedan teniser biti najbolji sportista u istoriji Srbije, kosarkasi i vaterpolisti su na primer ljudine u odnosu na ove tenisere mamine i tatine maze. 
Novak jeste simpatican, al mi je po gradji kao onaj Skric iz serije Zvono kao spas, ja sam uvek imala ideal najboljeg sportise sa sirokim ramenima i snaznim rukama, kao skulpture u antickoj Grckoj i Rimu,kao Ahil i Herkules, a ne kao ovi teniseri,golferi,kriket igraci, nego kao Klicko,Lebron Dzejms,Dzordan,Muhamed Ali, pa i oni plivaci su ljudine, rukometasi i odbojkasi isto tako. Kad vidim onog placljivka Fedrera i zgoljavog Novaka totalno mi je bezveze da mi neko kaze za njih da su najbolji sportisti svih vremena
(maja, 19. april 2015 18:50)

Ovde se govori o sportu i sportskim dostignućima a ne o tipu muškarca koga bi ti zelela da te ženi. Dečko igra srcem koje nebi zamenili 20 kg misica koje Nadal ima ali dzabaaaaaaaa!!!!!!
.

Struki

pre 9 godina

Koliko je Novak dominantan i superioran ove sezone videlo se danas! Sa igrom na nivou od 40% dobio je Berdiha koji posle Novaka ima najvise pobeda ove sezone! Zaista sa pravom mozemo da se upitamo: gde je "granica"ove sezone? Razlika izmedju Novaka i Rodzera je u ovom trenutku preko 5600 bodova,a sledeci je Madrid i prilika da se uveca na preko 6000! Zaista sve cestitke i samo neka nastavi tako!

VOJKAN

pre 9 godina

Novak je pokazao svim ovim 'mladima'koji su napustili zemlju i pljuju je iz tudjine kako sepostuje zemjla i koreni odakle potice.Ne kupuje se sve novcem.
Novaku sve cestitke za jos jedan uspeh i osvojeni trofej!

Sale

pre 9 godina

@princ rima
Svaka cast Novaku, al ne moze jedan teniser biti najbolji sportista u istoriji Srbije, kosarkasi i vaterpolisti su na primer ljudine u odnosu na ove tenisere mamine i tatine maze.
Novak jeste simpatican, al mi je po gradji kao onaj Skric iz serije Zvono kao spas, ja sam uvek imala ideal najboljeg sportise sa sirokim ramenima i snaznim rukama, kao skulpture u antickoj Grckoj i Rimu,kao Ahil i Herkules, a ne kao ovi teniseri,golferi,kriket igraci, nego kao Klicko,Lebron Dzejms,Dzordan,Muhamed Ali, pa i oni plivaci su ljudine, rukometasi i odbojkasi isto tako. Kad vidim onog placljivka Fedrera i zgoljavog Novaka totalno mi je bezveze da mi neko kaze za njih da su najbolji sportisti svih vremena
(maja, 19. april 2015 18:50)
Majo lupaš k'o otvoren prozor!

oblivion

pre 9 godina

I dosadan meč može biti za istoriju. Naša himna, stilizovana verzija, svi stoje mirno i gledaju našu zastavu...e, moj Nikoliću, Vučiću, Dačiću...gledajte i učite šta je stvarni patriotizam...šta je pamet i srce u zdravom, pobedničkom balansu...

jastreb

pre 9 godina

Ovakvi porazi ostavljaju visemesecne posledice na protivnika,gledas coveka preko puta sebe koji izgleda kao da je sad iz kreveta ustao i opet ga ne dobijes.Koji si ti meni kralj Novace.

milosKg

pre 9 godina

Novace,toliko si nas razmazio da cim pocnes da gubis,dusmani ce te pljuvati na sav glas.Ti si toliko uradio za nasu zemlju da ti nije niko do kolena.Hvala ti sto postojis za moga zivota i sto nas cinis toliko ponosnim!

interesantno

pre 9 godina

Lani su ceremoniji proglašenja pobjednika mastersa MC prisustvali princ i prenceza od Monaka,koji su pobjedniku S.Wawrinki,odnosno pobjeđenom R.Federeru uručili trofeje i fotografisali se sa njima,a ove godine ih nije bilo...!Znači li to da su izostankom sa završnice mastersa ignorisali Novakov uspjeh,koji do sada niko nije postigao...???
Princeza i princ su prije početka mastersa ugostili Federera i njegovu suprugu u svojoj rezidenciji.

Ivan M

pre 9 godina

Nole je juče doživeo vrhunac i danas nije mogao da prikaže ono što zna i ume. Međutim, uprkos tome je podigao nivo kada je trebalo i uradio dovoljno - kao pravi šampion. Berdih se očigledno popravio pod Valverduom i postaje opasniji konkurent. Sa nestrpljenjem čekam nastavak sezone i pitam se da li vredi igrati u Madridu. Meni je taj turnir beznačajan i smatram da bi se Nole tamo samo zamarao bespotrebno, posebno kada se ima u vidu da ima i Rim.

Slobodan 032

pre 9 godina

Nisam pročitao sve komentare ali ovi što sam pročitao tipa ne igra dobro, sa ovom igrom nema ništa od RG, dobro a ko ga je to pobedio ove godine (RF na manje bitnom turniru) i da li će na RG biti neki drugi igrači ili možda vanzemljaci, koje Đoković nije dosada pobeđivao pa čak i kada ne igra dobro. Zato ne vidim ko to po igri ima veće šanse od Novaka da napokon osvoji RG.

Predo

pre 9 godina

Pošto se ne kladim, danas sam savetovao prijatelju da igra na Novakovu pobedu u tri seta. Zašto? Zato, kao što su neki primetili, Novak je odigrao finale juče i ispuhao se. Nadal je uvek Nadal i pobeda protiv njega i Federera je poput slatikiša nakon ručka. Zato što je Berdih odličan teniser, koga je Novak pobedio 18 puta, ali samo par puta lako, teniser, koji je opušten, napaljen, kome niko ništa neće zameriti ako izgubi, a gledajte vaše reakcije samo zato što je Novak izgubio jedan set. Čoveče, svi su očekivali još jedan bagel! Strašno. Malo hladniji uslovi i "mrtve" lopte baš ne opdgovaraju Novaku protiv igrača ovog tipa. Zato je forsirao drop šotove. Opet, juče to apsolutno nije odgovaralo Nadalu.
Ovo je sa psihološke tačke bio jako, jako težek meč. Igrate protiv igrača, koji je drugi ove godine na race listi i koji nije izgubio set na turniru, a svi vas vide kao pobednika unapred.
Usput, ipak sam mogao da zeznem prijatelja, jer da nije bilo prekida, verovatno bi ovo Novak izgurao u dva seta.

Djordje NS

pre 9 godina

@ Mikii Druže, tvojim frustracijama nema kraja, zar ne?
Zaboravljaš dobrih 5-6 godina Federerovog smaranja bez konkurencije, nakon odlaska Samprasa u penziju, pa do pojave Noleta i Nadala. E, to je bio period bez standardne konkurencije.
Hahaha...ima Nole da ti nabija komplekse još duuuugooooo... A rekordi su počeli da padaju, jedan po jedan. Ćao luzeru!
P.S. Evo prođe još jedan lep dan a tebe i dalje nema u Novom Sadu...cccc. ;-)

Distreksn

pre 9 godina

Evo poslastice za sve medije i novinare ovoga sveta, ko ce bolje i lepse predstaviti to sta je Novak postigao.
Ali sigurno da je mnoge ostavio bez teksta, nije lako sada naci adekvatne i dovoljno jake reci kojma ce dati plezir Novaku za ovaj veliki uspeh, 3 mastersa u nizu. Nista drugo nego da ga zamole da nesto prepusti ipak i ostatku armade, jer sta ako pocnu polako bataliti tenis, toliko truda nizasta, nije im lako, mora se priznati kad je vec tako.

Bojana

pre 9 godina

Tenjs je igra u kojoj uvek pobedi trenutno bolji. Kako god da je igrao, Novak je juče igrao bolje od Nadala, a danas bolje od Berdiha. Bravo Novače!

Boban

pre 9 godina

Čestitke Noletu, svaka čast za pobedu iako nije bio njegov dan. On je mentalna stena, ma gromada od čoveka kad pobeđuje vrhunske igrače i kad mu ne ide najbolje. Kako je Berdih igrao danas kao u transu dobio bi svakog drugog tenisera osim Noleta, i njemu takođe čestitke za prikazano na turniru. Još samo Nole Rolan Garos da uzmeš i zaokružićeš ovaj fenomenalan početak sezone na šljaci!

777

pre 9 godina

Za mene najveci utisak je ostavio veliki Novakov fan koji "boksujuci" kroz vazduh proslavlja Novakove poene. O igri, sta reći, bitna je pobeda i osvojen treci turnir iz ove kategorije u nizu što NIKO nikada nije uspeo. Servis očajan, nikada nisam video da Novak tako loše servira. Ali i Čeh nije bio nista bolji. Verovatno teški vremenski uslovi su razlog. U poslednjem setu uvek presudjuje Novakova mentalna snaga. Čestitam i sve najbolje u nastavku sezone.

boki

pre 9 godina

Ako neko moze da se seti neka mi kaze kada je Novak zadnji put osvojio poen kada proba da prebaci igraca a u stvari mu namesti smec...ja mislim da mu je ucinak tipa 5/50...udari je brate dragi...uzasan mu je taj potez

sladjan

pre 9 godina

Od ocaja do sjaja i nazad eto tako bi mogao da se okarakterise ovaj mec, i na kraju ipak je Novak nasao i snage i zelje i volje da dobije ovaj mec ,Berdihu svaka cast (pogotovu za borbu posle 4:0 u trecem setu ) u nekim momentima je delovalo da je Nadal sa druge strane mreze ,prosto nisam mogao da poverujem da covek sa skoro dva metra visine uspeva onako da se krece i da bekendom i forhendom odlicno pokriva teren, ipak kostala ga je po meni previse riskantna igra da napravi iznenadjenje ,ali sa druge strane on i nije imao izbora ,jer odavno je svim teniserima iz vrha poznato da moraju da igraju krajnje riskantno i agresivno protiv Djokovica kako bi nametnuli svoju igru i diktirali tempo da bi imali neke sanse protiv Novaka,danas je Berdih u dobrom delu meca uspevao da nametne svoju igru gde Nole nikako nije imao resenja za njegovu igru i mora se priznati iznenadjujuce dobru defanzivu i pokrivanje terena gde je svaku kracu lopticu koristio za napad bilo forhendom bilo bekendom koji mu je iznenadjujuce dobro funkcionisao danas ,Novak je danas igrao ispod svog nivoa dobar deo meca,prvi set je dobio da kazem cudom ,tj. Berdih mu ga je poklonio nekim nerezonskim greskama,u drugom setu je Berdih podigao nivo igre i zasluzeno ga dobio u trecem je Nole konacno pustio ruku i zaigrao na svom prepoznatljivom nivo brzo dosao do 4:0 a onda stao i dozvolio protivniku da se vrati ,ali opet Nole ne bi bio Nole kada ne bi uspeo da se vrati i da dobije mec koji je vec krenuo u drugom pravcu...

Nebojša

pre 9 godina

Jedan od lošijih Novakovih mečeva ove sezone najlošiji sigurno na ovom turniru podsetio me je na wimbldon 2013 i tamo je igrao savršen turnir ali je bio loš u finalu pretpostavljam da se ispraznio juče protiv Nadala a možda i loše vreme ali titula je bitna samo ona se pamti čestitke i Berdihu nije mu olakšao i pored skora koji ima protiv Novaka.

markq

pre 9 godina

Novak dobije gem,publika skroz nezainteresovana.Za njega nigde ne navijaju.Uvek za njegove protivnike.To je istina,koliko god nekome to bilo krivo

Srdjan

pre 9 godina

Ne znam kako mozete da napisete da Nole vraca Tomasa u zivot kad je Berdih odjednom zaigrao nenormalno dobro i sam se izborio za vracen brejk. Nole nije na svom nivou, to je tacno ali Berdih trenutno igra na veoma visokom nivou.

dragan djukić

pre 9 godina

Noletov niz pobeda: Pariz 5 pobeda; London (4+1 RF predao); AO (7); IW (5+1 B. Tomić predao); Majami (6) i MC (5) ukupno 33 pobede zaredom na velikim turnirima... 32+2 pobede i 4 mastersa zaredom + London i AO...

Katana

pre 9 godina

Pa nije daleko od istine, sponzor mu je H&M .

Tek ce moj cale,ovaj Berdih ko da kupio sorc na pijac za 150 din hahah
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stefan, 19. april 2015 16:04)

administrator blocker

pre 9 godina

Covek je uzeo prva 4 najjača turnira u sezoni!!!! Normalno je da odigra ovakav meč. Pitanje je da li će igrati Rim i Madrid sa punom snagom!!!!

alejandro

pre 9 godina

Taman kad čovek pomisli da je se Novak oslobodio loših navika iz prošlosti a on ponovo neprijatno iznenadi: loša igra u prvom setu, odsutnost iz igre, bez prvog servisa, bezvoljnost, bez energije... Ni u drugom i trećem setu nije mogao da podigne nivo i reši meče u dva seta; Kako Čeh nije mogao da prikaže kvalitet više krajnji rezultat je otišao u korist Novaka; Igra Đokovića nije bila dostojna finala a ako se hoće nešto više postići u sezoni šljake mora pod hitno zaboraviti na igru iz finala ovogodišnjeg Monte Karla;

Mihajlo

pre 9 godina

Veoma losa partija Djokovica!! Ali, i pored toga uspeo je da osvoki Monte Carlo. Odigrao je sa 50% svojih mogucnosti i pobedio. Sve cestitke Novaku!!!

Zzz...

pre 9 godina

Berdih i Novak kao da su stukli gajbu piva pre meča, sačuvaj bože.
Ne mogu da se sastave sa igrom!
A i dan je tako sumoran, kiša, vetar, mračno i oblačno, dan je stvoren za spavanje!
To su ovi i radili ja mislim, telo im je bilo na terenu, a glava na jastuku...

Miki

pre 9 godina

Сви ви што га пљујете рекет у руке па да вас видим! Сви ви више волите од њега да победите! Срам вас било!

maja

pre 9 godina

@princ rima
Svaka cast Novaku, al ne moze jedan teniser biti najbolji sportista u istoriji Srbije, kosarkasi i vaterpolisti su na primer ljudine u odnosu na ove tenisere mamine i tatine maze.
Novak jeste simpatican, al mi je po gradji kao onaj Skric iz serije Zvono kao spas, ja sam uvek imala ideal najboljeg sportise sa sirokim ramenima i snaznim rukama, kao skulpture u antickoj Grckoj i Rimu,kao Ahil i Herkules, a ne kao ovi teniseri,golferi,kriket igraci, nego kao Klicko,Lebron Dzejms,Dzordan,Muhamed Ali, pa i oni plivaci su ljudine, rukometasi i odbojkasi isto tako. Kad vidim onog placljivka Fedrera i zgoljavog Novaka totalno mi je bezveze da mi neko kaze za njih da su najbolji sportisti svih vremena

R.I.P in peace

pre 9 godina

Citam ove komentare i prosto ne mogu da verujem koliko pljujete po najboljem sportisti Srbije svih vremena....neverovatno je koliko smo mi Srbi los,zavidan i proklet narod(cast izuzecima).Da je Novak rodjen u bilo kojoj drugoj zemlji on bi bio bozanstvo a Srbi kao da jedva cekaju da izgubi... sramota! Srbija ne zasluzuje Noleta,na veliku zalost.
(princ rima, 19. april 2015 17:13)
Kad ce te da shvatite da te su ti "hejteri" ustvari nase komsije koje se trude da se potpuno uklope kao Srbi da mi mislimo da pola Srbije navija protiv No1eta

Jao

pre 9 godina

Stvarno mi je zao ovog Berdiha koliko samo lepu i dobru igra,toliko dugo je u vrhu ovog sporta,a tako siromasan titulama,koliko znam on ima samo 1 Masters i to ostvojen prenekih 10 godina,i njemu je najveci problem ta njegova psiha,cist primer je danas pokazao(Dobije set sa 6/4 i dozvoli da u trecem gubi sa 0/4 dok je trepnuo) iskreno voleo bih da uzme bar jedno 2 Mastersa ili mozda i Gren Slem jer stvarno zasluzuje,ali ga koncentracija koja mu je na minimalnom nivou unistava tokom citave karijere.

Jumkov tata

pre 9 godina

Samo da javim da je mom Jumketu pozlilo i da je hitno prebačen da primi infuziju. Kako je Novak krenuo ove godine biće sve više i više infuzija...

Marko

pre 9 godina

ovaj danas novak ne obecava puno pred predstojeci roland garos. umesto da bude sve bolji, on je sve losiji. nema to nikakve veze sto je pobedio nadala juce, pobedio ga je i prosle godine u finalu rima, kada je nadal bio u daleko boljoj formi, pa je odma na roland garosu izgubio. ne vredi mu ni talenat ni znanje, njegova glava je problem u njegovoj karijeri. cemu takva pasivnost? kao da ga neko naterao da igra tenis. mozda beker lose utice na njega psiholoski? novaku ne treba trener, vec je legenda tenisa.
(ime, 19. april 2015 16:32)

E moj susjed, covjek igra upravo finalnu tekmu a ti zapoceo recenicu sa "ovaj danas Novak ne obecava puno"

Dalje nisam ni citao.

ime

pre 9 godina

ovaj danas novak ne obecava puno pred predstojeci roland garos. umesto da bude sve bolji, on je sve losiji. nema to nikakve veze sto je pobedio nadala juce, pobedio ga je i prosle godine u finalu rima, kada je nadal bio u daleko boljoj formi, pa je odma na roland garosu izgubio. ne vredi mu ni talenat ni znanje, njegova glava je problem u njegovoj karijeri. cemu takva pasivnost? kao da ga neko naterao da igra tenis. mozda beker lose utice na njega psiholoski? novaku ne treba trener, vec je legenda tenisa.
(ime, 19. april 2015 16:32)

E moj susjed, covjek igra upravo finalnu tekmu a ti zapoceo recenicu sa "ovaj danas Novak ne obecava puno"

Dalje nisam ni citao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 19. april 2015 17:19)

ja nisam susjed, vec novakov veliki navijac koji nije zaslepljen i neko ko se trudi da gleda stvari onakve kakve zaista jesu..

veliki strumf

pre 9 godina

Nekad me zapanjuje Novakova tvrdoglavost! Na 3-3 u drugom setu, od 30-15 Novak je 6-7 puta servirao u forhend Berdihu, i svaki put je Ceh odmah preuzimao kontrolu u poenu, uglavnom pogadjao i na kraju i napravio brejk. Nadao sam se da ce se posle pauze Novak probuditi, ali je on i dalje onako mlitav. Berdih snazniji, agresivniji, bolji, vise napada, konstantniji. Novak u totalnoj defanzivi ceo mec. Ocajna igra Noleta, neprepoznatljiva. Berdih citav mec bolji protivnik do sada, a trenutno je 5-3 za njega u drugom setu. Ako se Nole ne probudi nece valjati.

SRB-CZV

pre 9 godina

pa lepo sam prognozirao sto se kvote tice, apelujem na ljude dobre volje, da zamolimo Noleta da posle meca skine cega i pokloni Jumku, decku je to ne ostvareni san

Petar

pre 9 godina

Novak je očekivao da će Berdih da skine gaće pre meča i da kaže izvoli?
Mnogo je opušteno pristupio meču Novak, kao da je 2 kolo a ne Finale.
Berdih uvek standardno dobar, i sa njim morate da igrate tenis, nema opuštanja ni jedne sekunde.
Naravno da navijam za Novaka, ali me je razočarao pristupom i nekako mi neće biti krivo ako Berdih uzme MK.
Nije mu Berdih kriv što je protiv Nadala morao da igra 1/2 finale umesto Finala.

veliki strumf

pre 9 godina

@rus Niko nije osvojio ni IW, Majami, Monte Karlo zajedno, pa samim tim naravno da niko nije uzeo AO i jos ova 3 turnira! Elementarna logika!

86

pre 9 godina

Nadam se da ce ova pauza goditi Noletu jer je totalno uspavan,a da ce malo poremetiti
Berdiha. Bio je,cini mi se vise koncentrisan na mec.

princ rima

pre 9 godina

Citam ove komentare i prosto ne mogu da verujem koliko pljujete po najboljem sportisti Srbije svih vremena....neverovatno je koliko smo mi Srbi los,zavidan i proklet narod(cast izuzecima).Da je Novak rodjen u bilo kojoj drugoj zemlji on bi bio bozanstvo a Srbi kao da jedva cekaju da izgubi... sramota! Srbija ne zasluzuje Noleta,na veliku zalost.

danix

pre 9 godina

Nakon osvojenih AO,IW i Majamija,pisao sam da Nole treba da dobro odmori,da propusti Monte Carlo,ili da ispane u ranoj fazi,da onda odigra Madrid i da propusti Rim kako bi dosao fizicki spreman na RG.
Nije ni Nole masina,treba odmoiti,u suprotnom,rizikuje i povrede i zasicenost igrom,pad samopouzdanja i pad forme.
Cudi me da on i njegov stab nisu svjesno ljudskih fizickih mogucnosti.Berdih je,na ovom turniru,igrao mnogo manje vremena,mnogo je svjeziji i sada mozemo jedino ocekivati da se i on umori pa da ga Nole dobije,jer je u svim ostalim elementima igre Nole daleko bolji.
Hajde Nole,care,izdrzi jos malo,iako je to lakse reci,nego tebi uciniti.

pido

pre 9 godina

Lepo je rekao Novak,da ce biti danas,potpuno drugaciji tenis sa Berdihom...
to vam je to sad...
Nema toliku inspiraciju kao sa Nadalom,Rogerom

jablan

pre 9 godina

Novace,nemoj da razocaras princa od Monaka,da mu se ispuni zelja da ti uruci pobednicki trofej.Iako si danas mozda odigrao naslabiji mec imas opravdanja.jablan

LoL

pre 9 godina

Da ne kazu da preterujem, ali ovaj mec ce biti interesantan jedino da vidimo da li ce pasti jos jedan krompir, i novi rekord.
(sasa jokic, 19. april 2015 13:32)

Čuveni B92 teniski stručnjaci

Mikii

pre 9 godina

Toliko puta vidjeno do sad. Protivnik odlicno igra, cak je i bolji na terenu, izjednaci i kad treba da pokaze najvise, ugasi se. Na 40:15 Berdih staje i 4 poena zaredom idu Djokovicu koji u ovom momentu vodi 3:0 u trecem. Ne sumnjam da ce ponovo biti 6:0. Cestitke Cehu, odigrao je sjajan mec, ali za nesto vise nikad nije imao glavu. Steta. Djokovicu, s druge strane, cestitke na 23. Mastersu. Uzimajuci u obzir kompletno stanje na ATP tur-u, bice takvih jos mnogo.

pera

pre 9 godina

Jedan mec protiv Nadala i vec se danas vuce po terenu, zaboravio je da njega ne moze na brzaka, nego da se mora oznojiti.. Na rg nema sanse sa ovom igrom, pogotovo protiv Nadala u tri dobijena seta.

borlol

pre 9 godina

kako ovo mora biti naporno iz novakove perspektive...igranje protiv balvana na kisi, hladno, a dan ranije razbio kralja sljake...nesto kao seks nakon seksa

johnny

pre 9 godina

hitno od tenisa napraviti dvoranski sport jer ovo više nema nikakvog smisla
pa uveliko je 21 vek pobogu ljudi
(valja izdržati još koju godinu posle me neće zanimati toliko)

Željko

pre 9 godina

Mislim da su Berdihu uskratili gostoprimstvo u Monaku, usled onog autfita.

Takođe, H&M se oglasio i izjavio da oni nemaju ništa sa onim što je Tomaš navukao na sebe.

Kuku majko! :)

ferdinand

pre 9 godina

Neverovatno cudan mec... Uzroka ima vise - juce Nole nije podigao pehar, jer je to uobicajeno posle meca sa Nadalom, zato sto je ovo unapred dobijeni mec, i to znaju i Nole i Berdih, cudno vreme, vetar, kisa...

rus

pre 9 godina

Može li mi neko reći dali je neko osvojio AO, Majami, Indian Wels i Monte Carlo zaredom u istoj godini??? Ili će to poći za rukom samo Novaku.

goran

pre 9 godina

Volim Noleta i navijam za njega ali ovo je anti-tenis u finalu za sada od dva losija jedan je ipak vise losiji a to je Berdih ...nije mi jasno kako je Nole sa ovako losom koncentracijom usao u finale juce je odigrao za desetk, a danas je ovo jedva prelazna ocena ,sreca u nesreci je da i Berdih gresi puno pa je to razlog sto je i ovako bledi i losi Nole u pozitivnom skoru (bar za sada)....

rus

pre 9 godina

Može li mi neko reći dali je neko osvojio AO, Majami, Indian Wels i Monte Carlo zaredom u istoj godini??? Ili će to poći za rukom samo Novaku.

Vladimirko

pre 9 godina

Budimo realni , ja Novaka obozavam i navijam svim srcem ali ovde je Berdih bolji , drzi ga na osnovnu liniju , bombarduje Noleta , i da nema prvi servis ispod 40% Nole bi bio u OZBILJNOM problemu a pored toga Nole treba i da zahvali Berdihu na promasenim zicerima

novica

pre 9 godina

Nije problem što ih je Novak spasio,nego ih je uvrnuti Berdih upropastio!
Neverovatno koliko je Berdih mentalni slabić.Djoković danas izuzetno loše igra,a Tomaš uporo to ne koristi.Verovatno će Nole pobediti,ali zaista nezasluženo.
Vrlo dosadno i neubedljivo finale.
Šteta što je Rafa ,po svemu sudeći,rano otišao u istoriju,jer vrhunski tenis bez njega ne liči ni na šta.Ako se ATP tur ovako nastavi,Nole će biti prvi još najmanje 3godine.

Challe

pre 9 godina

@stojim u redu u mocartu a tip ispred mene igra singl da berdih osvaja prvi set. 5000 a kvota 5. samo sam se nasmejao i rekao da je bolje da te pare popijemo ko ljudi. plus je odigrao jos jedan singl za 3000 da berdih dobija mec. kvota 8.
(djubre matoro, 19. april 2015 15:44)

Ja tipa potpuno razumem, ako Nole izgubi da mu bude lakse :-)

ime

pre 9 godina

ovaj danas novak ne obecava puno pred predstojeci roland garos. umesto da bude sve bolji, on je sve losiji. nema to nikakve veze sto je pobedio nadala juce, pobedio ga je i prosle godine u finalu rima, kada je nadal bio u daleko boljoj formi, pa je odma na roland garosu izgubio. ne vredi mu ni talenat ni znanje, njegova glava je problem u njegovoj karijeri. cemu takva pasivnost? kao da ga neko naterao da igra tenis. mozda beker lose utice na njega psiholoski? novaku ne treba trener, vec je legenda tenisa.

rus

pre 9 godina

Može li mi neko reći dali je neko osvojio AO, Majami, Indian Wels i Monte Carlo zaredom u istoj godini??? Ili će to poći za rukom samo Novaku.

v

pre 9 godina

Novaku jutros javili da juce nije bilo finale. Jedva ga isterali iz kreveta. Kazu mu, moras da igras, nisi zavrsio posao. Zato se Nole malo smorio. A Tomas resio da malo igra.....sve u svemu Nole dobija sa 30%. Btw, vreme je uzas.

Mikii

pre 9 godina

Djokovic nema konkurenciju, jasno kao dan. Finala ove godine igrao je protiv Mareja i Berdiha. Ne znam da li bih trebao da pomenem Federera koji je dobrano zagazio u cetvrtu deceniju. Sve u svemu, osvojice sta god bude hteo. Ma osvojice i ono sto ne bude hteo jer ovi ne znaju da ga pobede. Videcemo da li ce do Rolan Garosa Nadal povratiti makar neki deo one forme iz prethodnih par godina, ali realno gledano, nema od toga nista. Euforija oko ovih titula ce trajati jos neko vreme kod botova, a onda ce i kod njih opasti interesovanje za tenis. Tako je, kako je.

Serdjo

pre 9 godina

Kad je kamera prikazala Noletov box i u kadru Beker i Vajda, kaze Beker Vajdi: Pa jel vidiš da mora da prebaci u viši stepen prenosa, a rekao sam ti da brzine idu u H!, a Vajda odgovara: Ti ćeš da me učiš kako idu brzine! :-)

Merenges

pre 9 godina

Mislio sam da Berdih može da pobedi Novaka samo ako ovaj odigra ispod 50 posto svojih mogućnosti...izgleda da nije tako, Berdih bi pobedio samo kad Đoković ne bi izašao na teren.

me

pre 9 godina

Priznali su još 2009 mislim da ima i neki vlog o tome,ništa novo.A da će mu vratiti medalju to neće sigurno,pa iz Srbije je,da je Amer pa I ajde.

Da da

pre 9 godina

demo Berdih Grobari su uz tebe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nead, 19. april 2015 15:12)

He he malo trololo a? Znamo da si zvezdas ;-)

veliki strumf

pre 9 godina

Jako slabo igra Novak citav prvi set, ni 20% od jucerasnje igre. Nijedan udarac ne funkcionise, ne krece se uopste, totalno je defanzivan. Vecinu poena je osvojio na lagane greske Berdiha, a i on sam napravio masu neshvatljivih gresaka. Vodi evo 6-5, ali igra je, pa rekao bih na Novakovom minimumu.

goran

pre 9 godina

Neverovatno bleda i ocajna igra Novaka (barem za sad) nije mi jasno kako moze da udje u finale ovako bezvoljno i bezidejno ? nadam se da ce podici nivo igre jer sa ovom igrom nema sta da trazi sa Berdihom ....

Saša Popović

pre 9 godina

Oćete krompir !!! dobit ćete na Rolangarosu kad bude na 3 dobijena zadnji puta je bilo 6-1 i 6-1 za Nadala na Us openu i Rolangarosu u zadnjem setu

CROmpirko

pre 9 godina

Berdihu fali samo glava da postane vrhunski igrac sve ostalo poseduje,ima odlican servis dobar forhend i solidan bekend ali kad je gusto i kad se lomi nigde ga nema.

Jovan

pre 9 godina

Vidim da je 99% ljudi otpisalo Berdiha. Ne zaboravite da je ovo ipak finale mastersa i da je Berdih pocistio Monfilsa koji je prethodno izbacio Federera i Dimitrova sa laganih 2-0. Dakle koliko god Novak vodio protiv njega u medjusobnim duelima, finale je finale i danas je novi dan novi mec i krece se od 0-0 protiv Berdiha koji je u sjajnoj formi i koji je drugi na race listi ove godine ! Nece Novak dobiti na poklon titulu to je sigurno, i ocekujem vecu borbu nego juce.

djubre matoro

pre 9 godina

stojim u redu u mocartu a tip ispred mene igra singl da berdih osvaja prvi set. 5000 a kvota 5. samo sam se nasmejao i rekao da je bolje da te pare popijemo ko ljudi. plus je odigrao jos jedan singl za 3000 da berdih dobija mec. kvota 8.

simke

pre 9 godina

Ja se nadam da ce u narednim turnirima zrijeb spojiti Novaka i Rafu tek u finalu,jer vidjeli smo i juce da je to bilo finale prije finala...Ovo je danas formalnost za Novaka.

Nebojša

pre 9 godina

Berdih nema nikakve šanse, Novak je skoro nepobediv pred svojom publikom, svojim ljudima u Monte Karlu.
(Ljubitelj tenisa, 19. april 2015 14:20)

Ljubitelj tenisa koji ne zna da i Berdih ima prebivalište u Monte Carlu pre će biti da si ti mrzitelj tenisa taj nik ti više odgovara.

Maja

pre 9 godina

Ne razumem opremu danasnjih tenisera. Juce Nadal, danas Berdih sarenilo. Monfisa da ne spominjem! Za Novaka mi se cini da prilagodjava boju majce, prema boji podloge.

500 Days of Summer

pre 9 godina

Đoković je sada već toliko dominantan u 2015. da to sve više podseća na 2011. Međutim, te 2011. nekako smo očekivali da naredne godine Nadal i/ili Federer odgovore na njegov nalet i to se i desilo. Da li vi među trenutno aktivnim igračima vidite ikoga ko bi mogao da uzvrati Noletu 2016? Ja ne.

Dobra stara vremena

pre 9 godina

U zadjih 2-3 godina do finala dolaze teniseri koji se pre nisu nagledali finala tipa Vavrinka, Cilic, Nisikori..Berdih..itd..Kad je Nadal bio zdrav a Federer mladji, pa Delpo, zdrav Murray.. ovi teniseri nisu bili nigde.To sve govori o konkurenciji danas.

Stefan

pre 9 godina

@simke to ko ce se sastati sa kim u polufinalu, finalu, zavisi od ATP pozicije, a ne od toga kako se izvuku papirici i formira zreb. Rafa je i dalje na istoj poziciji, i tesko da ce popraviti rang do RG-a, ali bi bili posteno da ga stave za 2 nosioca.

Dobra stara vremena

pre 9 godina

A u finalu Berdich na njegovoj najslabijoj podlozi, ne sam zna kako je dosao do finala u ovoj jakoj konkurenciji..sigurno je izbacio gluten.

Branko

pre 9 godina

Nole je juce ijavio "„Ovaj turnir mi mnogo znači. Očigledno, poseban je jer se igra u mestu gde živim i treniram. Treniram u ovom klubu tokom cele godine."
Pa, pozelimo Novaku puno srece i pobedu nad Berdihom pred domacom publikom!

oblivion

pre 9 godina

I dosadan meč može biti za istoriju. Naša himna, stilizovana verzija, svi stoje mirno i gledaju našu zastavu...e, moj Nikoliću, Vučiću, Dačiću...gledajte i učite šta je stvarni patriotizam...šta je pamet i srce u zdravom, pobedničkom balansu...

Dott

pre 9 godina

Da, Novak je uzeo trofej mozda ne bas leprsavom igrom, ali sire gledano uradio je nesto sto niko u istoriji tenisa nije, uzeo je sva tri mastersa u godini u nizu!
Ucinio je da vise nije vest kad turnir osvoji, veca ce to biti kad to ne ucini.
Ostavio je svet bez komentara, a granice svojih mogucnosti nedokucivim, ili jos bolje reci da ih nema!
Sad vec pogresno je reci da Novak cini cudo, cudo je Novak i tu reci treba zameniti njegovim imenom.

500 Days of Summer

pre 9 godina

Đoković je sada već toliko dominantan u 2015. da to sve više podseća na 2011. Međutim, te 2011. nekako smo očekivali da naredne godine Nadal i/ili Federer odgovore na njegov nalet i to se i desilo. Da li vi među trenutno aktivnim igračima vidite ikoga ko bi mogao da uzvrati Noletu 2016? Ja ne.

NOLKICA

pre 9 godina

Strasna mentelna gromada nas Nole, Berdih igra tenis zivota i opet, tanjirce, pise se nova istorija tenisa, kazem vam ja lepo sve se okrece , idemo Nole po RG, nema prepreka, da li neko zne koliko Nole od sutra ima bodova?

IQ

pre 9 godina

Novak jeste simpatican, al mi je po gradji kao onaj Skric iz serije Zvono kao spas, ja sam uvek imala ideal najboljeg sportise sa sirokim ramenima i snaznim rukama, kao skulpture u antickoj Grckoj i Rimu,kao Ahil i Herkules, a ne kao ovi teniseri,golferi,kriket igraci, nego kao Klicko,Lebron Dzejms,Dzordan,Muhamed Ali, pa i oni plivaci su ljudine, rukometasi i odbojkasi isto tako. Kad vidim onog placljivka Fedrera i zgoljavog Novaka totalno mi je bezveze da mi neko kaze za njih da su najbolji sportisti svih vremena
(maja, 19. april 2015 18:50)
Sestro,ovo je tenis,individualni sport,gde do izrazaja dolazi osim znanja i kvaliteta,licnost,psiha,karakter i stabilnost.Novak je sve to dostigao,zato je to sto jeste.Nije ti ovo izbor mister univerzuma.

Sava

pre 9 godina

Nole piše istoriju!! Ne samo ova 3 Mastersa u ovoj godini vec i Pariz i zavrsni u Londonu prosle godine. Znači sa AO 6 velikih titula u nizu. Bravo majstore, melji dalje.

Milutin

pre 9 godina

Ovima što lupetaju o konkurenciji: ako su Federer, Nadal i Murray (33 Grand Slema i 59 Mastersa!!!) "slaba konkurencija", šta su onda Roddick, Hewitt i Safin (Federerovi glavni "rivali" 2003-2007)????

Novak je čitave svoje karijere morao krvavo da se bori sa ovom trojicom za sve što je osvojio (a osvojio je mnogo), vala i vreme je da bude malo lakše. Ne mora baš 4 godine laganica kao Federer 2003-2007, ali i 2-3 godine će biti dovoljno.

777

pre 9 godina

Za mene najveci utisak je ostavio veliki Novakov fan koji "boksujuci" kroz vazduh proslavlja Novakove poene. O igri, sta reći, bitna je pobeda i osvojen treci turnir iz ove kategorije u nizu što NIKO nikada nije uspeo. Servis očajan, nikada nisam video da Novak tako loše servira. Ali i Čeh nije bio nista bolji. Verovatno teški vremenski uslovi su razlog. U poslednjem setu uvek presudjuje Novakova mentalna snaga. Čestitam i sve najbolje u nastavku sezone.

simke

pre 9 godina

Ja se nadam da ce u narednim turnirima zrijeb spojiti Novaka i Rafu tek u finalu,jer vidjeli smo i juce da je to bilo finale prije finala...Ovo je danas formalnost za Novaka.

borlol

pre 9 godina

kako ovo mora biti naporno iz novakove perspektive...igranje protiv balvana na kisi, hladno, a dan ranije razbio kralja sljake...nesto kao seks nakon seksa

Marko

pre 9 godina

ovaj danas novak ne obecava puno pred predstojeci roland garos. umesto da bude sve bolji, on je sve losiji. nema to nikakve veze sto je pobedio nadala juce, pobedio ga je i prosle godine u finalu rima, kada je nadal bio u daleko boljoj formi, pa je odma na roland garosu izgubio. ne vredi mu ni talenat ni znanje, njegova glava je problem u njegovoj karijeri. cemu takva pasivnost? kao da ga neko naterao da igra tenis. mozda beker lose utice na njega psiholoski? novaku ne treba trener, vec je legenda tenisa.
(ime, 19. april 2015 16:32)

E moj susjed, covjek igra upravo finalnu tekmu a ti zapoceo recenicu sa "ovaj danas Novak ne obecava puno"

Dalje nisam ni citao.

R.I.P in peace

pre 9 godina

Citam ove komentare i prosto ne mogu da verujem koliko pljujete po najboljem sportisti Srbije svih vremena....neverovatno je koliko smo mi Srbi los,zavidan i proklet narod(cast izuzecima).Da je Novak rodjen u bilo kojoj drugoj zemlji on bi bio bozanstvo a Srbi kao da jedva cekaju da izgubi... sramota! Srbija ne zasluzuje Noleta,na veliku zalost.
(princ rima, 19. april 2015 17:13)
Kad ce te da shvatite da te su ti "hejteri" ustvari nase komsije koje se trude da se potpuno uklope kao Srbi da mi mislimo da pola Srbije navija protiv No1eta

brasa

pre 9 godina

Uspio je, da napravi dosadu od meča najvecu ikad sa tri klase nizim igracem.
(Oskar, 19. april 2015 18:42)..... komso da je neki vas USPIO da uradi ovako nesto i da ti napises takav komentar visio bi obesen o jelacica, ajd ti navijaj za te tvoje lijepe a mani se gluposti, nije ti nole kriv sto nisi srbin

v

pre 9 godina

Novaku jutros javili da juce nije bilo finale. Jedva ga isterali iz kreveta. Kazu mu, moras da igras, nisi zavrsio posao. Zato se Nole malo smorio. A Tomas resio da malo igra.....sve u svemu Nole dobija sa 30%. Btw, vreme je uzas.

Mihajlo

pre 9 godina

Veoma losa partija Djokovica!! Ali, i pored toga uspeo je da osvoki Monte Carlo. Odigrao je sa 50% svojih mogucnosti i pobedio. Sve cestitke Novaku!!!

PROPAO NA DRZAVNiM,DOKTORIRAO NA PRIVATNOM

pre 9 godina

Da mi je neko 2003-2004. rekao da ce jedan Srbin u trenutku kada ni jedan nas igrac nije mogao dalje od prvog-drugog kola nekog mastersa da osvoji jedan grend slem rekao bih mu da je LUD.A da je neko jos rekao da ce taj isti covek da osvoji vise od dvadeset mastersa i verovatno desetak slemova(a mozda i vise)i da bude ubedljivo prvi verovatno bih ga opsovao u lice.Ali eto vec za koju godinu NOLE osvoji AUSTRALIEN OPEN i demantova mnoge u Srbiji a i sire.Sta je NOLE uradio videcemo tek kada se povuce i kada nijednog Srbina ne budemo vise gledali dalje od drugog kola nekog mastersa.E TADA CE OVI KOJIMA JE DOSADNO DA GLEDAJU OVU "LOSU" IGRU NOVAKA DA VIDE KAKVE SU GLUPOSTI PISALI.NOLE KRALJU VOLE TE I PARTIZANOVCI IAKO SI ZVEZDAS.

Lexx_nl

pre 9 godina

Тежак меч. Јако тежак. Свака част Новаку да је ово извукао. Било је видљиво да му недостаје свјежине. Новак је често гријешио, био нервозан. Сервис га није служио. Очигледно је ово био један меч превише, након оног епског меча од јуче. Са друге стране инспирисан и јако неугодан противник. Оштрим ударцима је Бердих јако често диктирао темпо и развлачио Новака. Имао је одличне ритерне. Право чудо да је на крају резултат овакав какав јесте.
Новак заслужује велике честитке што је успио да преломи овај меч и што нам је као увертиру за Ролан Гарос подарио слушање химне у Монте Карлу.

Red

pre 9 godina

Ono sto mene lično fascinira je to što se Berdih upire iz petnih žila, igra preko svojih mogućnosti, a ovaj naš ne može da se sastavi ali i takav pobeđuje. ,e ,to je dragi moji pravi dokaz moći.
Bravo.

ponosna

pre 9 godina

dragi prijatelji i 'komentatori',
Cinjenica jeste da su i Nadal i Federer fenomenalni igraci ali i nas Novak je nista manje od njih i sa velikom sansom da ih u narednom periodu pretekne u rekordima! Ono sto je bitno i sto ne razumem 'pluvace' jeste da je Novak NAS, tj on pretstavlja NASU zemlju (kakva god da je). Ja doduse zivim u Americi ali ne mogu da opisem koliko se osecam ponosnom i srecnom kad on pobedi, kad se cuje nasa himna i kad se on na 'bilo kom' jeziku obrati publici prijateljki i sampionski. That's priceless!
Da sam poreklom iz Svajcarske, logicno bi bilo da navijam za Federera ili da sam iz Spanije, za Nadala. No kako sam iz Srbije tj bivse Yu, ne vidim drugu logiku no da navijam za NASEG, pogotovo sto je medju najboljima.
Idemoooo!

Nebojša

pre 9 godina

Berdih nema nikakve šanse, Novak je skoro nepobediv pred svojom publikom, svojim ljudima u Monte Karlu.
(Ljubitelj tenisa, 19. april 2015 14:20)

Ljubitelj tenisa koji ne zna da i Berdih ima prebivalište u Monte Carlu pre će biti da si ti mrzitelj tenisa taj nik ti više odgovara.

princ rima

pre 9 godina

Citam ove komentare i prosto ne mogu da verujem koliko pljujete po najboljem sportisti Srbije svih vremena....neverovatno je koliko smo mi Srbi los,zavidan i proklet narod(cast izuzecima).Da je Novak rodjen u bilo kojoj drugoj zemlji on bi bio bozanstvo a Srbi kao da jedva cekaju da izgubi... sramota! Srbija ne zasluzuje Noleta,na veliku zalost.

Jumkov tata

pre 9 godina

Samo da javim da je mom Jumketu pozlilo i da je hitno prebačen da primi infuziju. Kako je Novak krenuo ove godine biće sve više i više infuzija...

Ljubomir

pre 9 godina

Vidim da ima dosta onih koji kritikuju igru Noleta danas u finalu. Zanimljivo je to koliko želimo prefekciju od drugih, u ovom slučaju i Noleta, a nismo svesni nekih stvari. U stvari, ja sam veoma svestan, čini mi se jer i sam igram tenis, rekreativno, ali svejedno prolazim kroz iste faze u mečevima kao i on, i znam kako funkcioniše mozak. Pre svega, 1) treba da budete svesni da je ovo treći masters u seriji, koji Nole igra i osvaja, znači igra najviše moguće mečeva, sa velikim psihološkim i fizičkim naporom, znači to je uspeh, koji nikada niko dosada nije postigao, da li vam to nešto govori, 2) pobediti Nadala, u Monte Karlu ( i Roland Garosu), gde se on oseća, kao da je rođen i gde su mu sve zvezde naklonjene, je ravno čudu, bez obzira, ko je u pitanu, taj mora da bude supermen, i da ima fantastičnu psihičku koncentraciju, da čoveka koji vraća i vraća, i vraća i vraća, dobije. I shodno tome nemoguće je da posle tako velike koncentacije i naprezanja u meču sa Nadalom, ne dođe do opuštanja, što se desilo danas protiv Berdiha. 3) Ali i pored fantastične igre Berdiha, po meni, Nole je toliko moćan u ovom trenutku da je odigrao, koliko treba da bi dobio.

ako je korist u pitanju

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Miki..., 19. april 2015 19:43)

A kakvu korist bi ti inace imao da je Berdih uzeo ovaj Masters?

Kakvo crno preskakanje

pre 9 godina

Boze glupih li "savetnika" ovde,te prvo je bilo "preskoci Monte Karlo" a sad je "Bravo ali preskoci Madrid" a da je preskocio Monte Karlo ne bi bio prvi u svetu koji je osvojio prva 3 Mastersa u sezoni,u Madridu ce biti i 4-i,NEMA STA DA SE PRESKACE KAD NESTYO FUNKCIONISe=samo melji napred,kakvo preskakanje i gluposti,idemoooo!

Merenges

pre 9 godina

Mislio sam da Berdih može da pobedi Novaka samo ako ovaj odigra ispod 50 posto svojih mogućnosti...izgleda da nije tako, Berdih bi pobedio samo kad Đoković ne bi izašao na teren.

Goran

pre 9 godina

Za mene je jedna druga statistika jos vaznija. Ovo je danas Novakova 138 pobeda protiv Top 10 igraca. Koliko je to tesko pokazuje da jedan legendarni Konors koji je igrao tenis do skoro 40 godina ima samo 83 pobede protiv Top 10 igraca. Cak i takva zvezda kao sto je Pit Sampras je sakupio samo 124 pobede protiv igraca iz Top 10. Agasi koji je igrao skoro do 35 godina ima samo 109 pobeda te vrste. Novak je bolji od svih osim od Federera ali ovom brzinom ce da pretekne i Federera. To pokazuje kakav je Novak sampion.

Nemirna Ruka 82

pre 9 godina

Pošto su se obojica mučila oko procenta ubačenog prvog servisa, verujem da su uslovi za igranje bili teški, a samim tim javlja se nervoza i potrebno je trošiti više energije da bih se osvojio poen. To je jedan od razloga što je meč bio težak za gledanje.
Sa druge strane, tesko je naći potreban nivo motivacije, posle velike pobede nad velikim rivalom na njegovoj omiljenoj podlozi. Berdih je odlično "čitao" servise od Novaka i bio dosta agresivniji sa udarcima, bekhend mu je bio odličan u ovom meču. Novače bravo ti ga bravo na pobedi. Pobedio je zbog iskustva, strpljenja, mentalne snage i naravno Novak je klasa iznad Berdiha, to uostalom i rezultati pokazuju. P.S. Jedan savet i molba za redakciju B92. Da li možete da napravite u komentarima opciju ili dugme Reply (replika)? To kažem iz razloga što ukoliko neko dobije repliku na svoj komentar ili želi da uloži repliku na nečiji komentar, da ne mora da kopira nečiji nick ili ime, da bih mu odgovorio na komentar, a pritom mora da ga traži u moru komentara. A bila bi dobra fora i kada bih u produžetku nick-a ili imena stajala iz kog mesta je poslat komentar, da se zna odakle koji hejter ili bot šalje komentar, ali dobro, to znam da je malo verovatno. Pozz

Nebojša

pre 9 godina

Jedan od lošijih Novakovih mečeva ove sezone najlošiji sigurno na ovom turniru podsetio me je na wimbldon 2013 i tamo je igrao savršen turnir ali je bio loš u finalu pretpostavljam da se ispraznio juče protiv Nadala a možda i loše vreme ali titula je bitna samo ona se pamti čestitke i Berdihu nije mu olakšao i pored skora koji ima protiv Novaka.

siporex

pre 9 godina

... kad je u pobednickom govoru koji je odrzao na francuskom svom timu dobacio - "nista me niste razumeli". pa kad je nakon toga rekao da treba da porade na stajlingu (stvarno - vajda je stalno delovao kao vodoinstalater - a sad beker deluje kao bravar - ali zaista gotivno izgledaju) sva ta novakova prica je kvintesencija srpstva - naseg mentaliteta - i zbog toga - sto je novak po svemu sto postotni srbin - time je njegov uspeh jos veci - postao je veliki svetski sampion - na nas - srpski nacin ...itd

administrator blocker

pre 9 godina

Covek je uzeo prva 4 najjača turnira u sezoni!!!! Normalno je da odigra ovakav meč. Pitanje je da li će igrati Rim i Madrid sa punom snagom!!!!

robin hud

pre 9 godina

Za ovakav meč mislim da bi Vilander rekao kako je Novak opet pokazao zbog čega je br.1. Lakše je postati br.1 nego to biti.
O ovom meču imam samo dva utiska. Prvi je osvajanje titule i to je jedina važna stvar. Drugi utisak je Novakovo pevanje himne, mada je to već radio.
Želim ti da pevaš himnu i u Parizu na RG.
PS. Da nije bilo prekida ne bi bilo trećeg seta. Novak skoro uvek ima problema posle prekida. Berdih je očajnički to želeo.

jeeeeee

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters! (Miki..., 19. april 2015 19:43)

Kako nemamo koristi? Pa radost nema cenu!

nikola

pre 9 godina

zadnjih 6 turnira najjace serije, pariz, zavrsni masters london, australiju, inijan vels, majami, monte karlo je uzeo novak, ovo se ja mislim nikada nije desilo u istoriji..

rus

pre 9 godina

Može li mi neko reći dali je neko osvojio AO, Majami, Indian Wels i Monte Carlo zaredom u istoj godini??? Ili će to poći za rukom samo Novaku.

jablan

pre 9 godina

Novace,nemoj da razocaras princa od Monaka,da mu se ispuni zelja da ti uruci pobednicki trofej.Iako si danas mozda odigrao naslabiji mec imas opravdanja.jablan

LoL

pre 9 godina

Da ne kazu da preterujem, ali ovaj mec ce biti interesantan jedino da vidimo da li ce pasti jos jedan krompir, i novi rekord.
(sasa jokic, 19. april 2015 13:32)

Čuveni B92 teniski stručnjaci

Miki

pre 9 godina

Сви ви што га пљујете рекет у руке па да вас видим! Сви ви више волите од њега да победите! Срам вас било!

Ratko

pre 9 godina

Kakva sila od coveka. Priredio nam da Srpska himna odjekuje u Monaku i slavi se pobeda. Kako je krenuo mozda osvoji sve masterse i GS titule u jednoj godini. Koliko je tesko osvojiti i jedan jedini masters ljudi nisu ni svesni. Postoji gomila tenisera koji su sjajno igrali i bili u top 10 a nikada nisu uspeli da za celu karijeru osvoje makar jednu masters titulu. Dok nasa i teniska ikona ima 23 Masters titule i njegova konstantnost i dominacija dolazi do punog izrazaja. Proci ce decenije dok se neko drugi ne pojavi i pokusa da dostigne Novakove rekorde. Novak sada juri Rogera, Samprasa, Nadala po broju GS i nedelja na prvom mestu, ako je samo to merilo a sa ovim titulama samo polako zida i u ucvrscuje temelj za najboljeg tenisera svih vremena.

plači

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters!
(Miki..., 19. april 2015 19:43)

Nemerljivo ste jadniji vi susjedi što mrzite a koristi od toga nigde nemate. Oni se barem raduju, zezaju se, super im je, i to je neka korist, a vi? Grize, štipa, jede vas u stomaku radost Novakovih navijača i Novakove titule!

dragan djukić

pre 9 godina

Noletov niz pobeda: Pariz 5 pobeda; London (4+1 RF predao); AO (7); IW (5+1 B. Tomić predao); Majami (6) i MC (5) ukupno 33 pobede zaredom na velikim turnirima... 32+2 pobede i 4 mastersa zaredom + London i AO...

neko tamo

pre 9 godina

@Realista

Hehehe, kako prica pocne da se menja, do nedavno je bilo kako Nole nece ni prici Nadalu i Federeru po broju GS, a sada odjednom strah da ne uzme jos 15 GS. Sve vise, u poslednje vreme, vidjam ovakve komentare vas preplasenih, komentare slicne ovom tvom i to je dobro.

A tek kad se setim kako je pocelo: nece Novak nikad osvojiti GS, pa nece nikad biti prvi, pa nece nikad osvojiti drugi GS, a vidi dokle smo sad stigli, do priznanja da moze jos 15 GS da osvoji :)))

vera matović

pre 9 godina

Posle malo šale, ozbiljne stvari ...

Pobeda i kada je mentalno ispražnjen nakon polufinala.

Srpska himna i naš veliki i ponosni šampion (i mi sa njim).

Što neko već reče, skoro 140-ta pobeda protiv top 10 igrača. To je stvar koja se ne vidi u statistici, a strašno je bitna u oceni nečije karijere.
Konors ima preko 100 turnira, a nema 100 pobeda protiv top 10 igrača. Recimo Muster ima 44 turnira od 55 finala i to je 80% uspešnosti u finalima, ali pogledajte protivnike u finalima ... nema 5-orice zglavnih, sve druga liga i titule iz serije 250 i 500. Mislim da nema ni 7-8 top titula. S druge strane svi najbolji igrači svih vremena imaju u finalima procenat od oko 70% pobeda, mislim da Borg i Sampras imaju blizu 75%, a Novak, Nadal, Federer, Mekenro i Lendl oko 70%, a Agasi,Konors, Marej, Beker i ostali oko 65%.

Sada opušteno u Madrid, pa opuštena i još jedna titula.

Napred šampione naš.

Sale

pre 9 godina

Malo sam se iznenadio kad sam video da Nadal dosad nije osvoio zavrsni turnir u Londonu,nasuprut Novaka koji ima 4 titule iz Londona i Federera sa 6.
Novak - 23 masters + 4 = 27
Nadal - 27 masters + o = 27
Federer -23masters + 6 = 29

Dylan Dog

pre 9 godina

Pre svega, Novaku iskrene čestitke na izuzetnom uspehu, novom trofeju i novom rekordu!

Ovaj meč je bio očekivano težak, pre svega mentalno. Trebalo je ostati motivisan nakon pobede nad Nadalom (zamislite situaciju: pobedite Nadala na šljaci, sjajan uspeh, a nema pehara, turnir nije gotov?!). Novak je morao da se oporavi od izuzetnih napora, a zatim da ponovo izađe na teren i odigra meč u kome se očekuje da pobedi, kada je pehar gotovo u njegovim rukama.
Naravno, nikada se ne sme praviti račun bez krčmara, pa je tako Berdih odigrao izuzetno dobar meč, iznad svih očekivanja. Sa Danijem u timu je dosta popravio kretanje, a zatim i stabilnost pri udarcu, što mu je omogućavalo da ostane na nogama u dugim relijima. Kako je Čeh vrlo iskusan teniser, nije bio impresioniran značajem meča, pa je predstavljao ozbiljnu opasnost za Novaka ako ovaj ne bi bio na svom visokom nivou. Kada Berdih uđe u teren i počne da raspoređuje protivnika, gotovo sigurno osvaja poen. Danas ga je bilo teško oterati nazad, a Novak nije imao dovoljno energije da ga pritisne do te mere, da se ovaj povuče na 3 m odakle je praktično bezopasan. Naravno da je Berdih morao da pravi puno grešaka jer je nenormalno da se toliko forsira loptica, a da se ne greši. Hvala Bogu da je Novak ostao priseban i uspeo da zatvori meč.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u nastavku sezone na šljaci!
Uzdravlje!

gunner

pre 9 godina

Sve pohvale Nole! Nema reci kojom bi te covek mogao opisati. Trenutak kada na tecnom francuskom daje izjavu..svaka cast! Ponos i najbolji reprezent Srbije! Sve najbolje legendo!

pido

pre 9 godina

Lepo je rekao Novak,da ce biti danas,potpuno drugaciji tenis sa Berdihom...
to vam je to sad...
Nema toliku inspiraciju kao sa Nadalom,Rogerom

Nebojša

pre 9 godina

mozete vi da pljujete Federera do ujutru i da govorite kako sada imaju isti broj masters titula,ali ne zaboravite da je Federer svoje morao da osvoji u 3 dobijena seta...samo toliko.
(Bojana, 19. april 2015 20:30)

Federer je pola možda malo više osvojio igrajući u tri seta i to samo finale zato ne lupetaj a osvajao ih je protiv svakojakih igrača tek poneki protiv Novaka ili Nadala dok Novak najčešće protiv jednog od njih ili Federera ili Nadala ponekad i protiv oboje i ima ih više na šljaci nego Federer.

Katana

pre 9 godina

Pa nije daleko od istine, sponzor mu je H&M .

Tek ce moj cale,ovaj Berdih ko da kupio sorc na pijac za 150 din hahah
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stefan, 19. april 2015 16:04)

znamo da je ljubav slepa

pre 9 godina

@Bojana znamo da si ti zaljubljena u Federera ali bas da ovoliko moras pravdati Federera /u kontekstu Novakovog izjednacenja sa njim u ovoj kategoriji/ nije razlozno jer nije tacno.
Federer je kao i svi igraci poceo da igra finala Mastersa u dva dobijena seta 2007, druga je stvar sto ih je od tada osvojio manje nego igrac sa kojim ga uporedjujes.

djubre matoro

pre 9 godina

stojim u redu u mocartu a tip ispred mene igra singl da berdih osvaja prvi set. 5000 a kvota 5. samo sam se nasmejao i rekao da je bolje da te pare popijemo ko ljudi. plus je odigrao jos jedan singl za 3000 da berdih dobija mec. kvota 8.

Клисура

pre 9 godina

@реалиста ниси у праву, али могу да разумем твој гнев због Нолета. Нолетово презиме се пише са великим словом. Овај повер тенис који играју, не може се упоредити са ранијим тенисом, уосталом, Новак не бира конкуренцију, противници дају све од себе, али је Ноле моментално најспремнији, и врло стабилан. Бекенд Вавринке, форхенд Мараја, Надала, Ферера, и сервис Изнера, да не набрајам, одували би већину играча из предходне генерације. Немаш ти појма пријатељу, злоба ће те појести! Само да нам Бог сачува нолета од повреда итд. Ајмо Ноле...

sladjan

pre 9 godina

Od ocaja do sjaja i nazad eto tako bi mogao da se okarakterise ovaj mec, i na kraju ipak je Novak nasao i snage i zelje i volje da dobije ovaj mec ,Berdihu svaka cast (pogotovu za borbu posle 4:0 u trecem setu ) u nekim momentima je delovalo da je Nadal sa druge strane mreze ,prosto nisam mogao da poverujem da covek sa skoro dva metra visine uspeva onako da se krece i da bekendom i forhendom odlicno pokriva teren, ipak kostala ga je po meni previse riskantna igra da napravi iznenadjenje ,ali sa druge strane on i nije imao izbora ,jer odavno je svim teniserima iz vrha poznato da moraju da igraju krajnje riskantno i agresivno protiv Djokovica kako bi nametnuli svoju igru i diktirali tempo da bi imali neke sanse protiv Novaka,danas je Berdih u dobrom delu meca uspevao da nametne svoju igru gde Nole nikako nije imao resenja za njegovu igru i mora se priznati iznenadjujuce dobru defanzivu i pokrivanje terena gde je svaku kracu lopticu koristio za napad bilo forhendom bilo bekendom koji mu je iznenadjujuce dobro funkcionisao danas ,Novak je danas igrao ispod svog nivoa dobar deo meca,prvi set je dobio da kazem cudom ,tj. Berdih mu ga je poklonio nekim nerezonskim greskama,u drugom setu je Berdih podigao nivo igre i zasluzeno ga dobio u trecem je Nole konacno pustio ruku i zaigrao na svom prepoznatljivom nivo brzo dosao do 4:0 a onda stao i dozvolio protivniku da se vrati ,ali opet Nole ne bi bio Nole kada ne bi uspeo da se vrati i da dobije mec koji je vec krenuo u drugom pravcu...

Jova

pre 9 godina

Šta su ti finala. Sjetih se nešto finala mastersa koje su prošle ( pretprošle? ) godine igrali Mari i Ferer. Bilo je negledljivo. I sasvim drugačije od onih, koje igra velika četvorka između sebe. Novak uči i »imitira« Federera i Nadala, valjda će se naučiti i početi priželjkivati slabije pritvnike u završnicama jačih turnira. Kako je krenulo, morat će.

A sada o današnjem meču.

Iznenađujuće dobar Berdih, pokazao je da se nije našao slučajno/zalutao na teren danas. Novak onako, na momente briljantan, na momente odluta. Ne mogu se oteti utisku da je na neki način taoc vremenskih prilika. Igra protivnika i motiv takođe igraju veliku ulogu. Krajem drugog i početkom trećeg seta su komentatori iznenađeno konstatovali da je i Novak samo čovjek. Ne mogu da se ne složim. I da mi ne bude drago.

Moji detalji:

1.: krajem prvog seta Beker ( posle dobijenog poena Novakovog – za brejk/set loptu ) negoduje, skoro viče prema Vajdi, na šta se ovaj malo izmiče i pomirujuće diže ruke. Šta li mu je govorio: si ga ti tome učio? Raduje ćinjenica da su se na neki način zbližili. Ne diže se glas tek tako, na tamo nekog lijevog.

2.: nasmijan Beker u krupnom planu, u pozadini najprije Novak a nešto kasnije i srpska zastava.

3.: Novakovo pjevanje himne.

4.: kod finalnog slikanja veoma razočaranom Berdihu Novak pokazuje nešto u zraku, na šta se oba osmjehuju pogleda uprtog prema nebu.



Pozdrav svima

gordana

pre 9 godina

Mozete da pisete sta god hocete, realnost je sam jedna, Novak je najbolji i to pokazuju njegovi rezultati. Samo se pobede pamte!!!! BRAVO NOLE!!!!! Toliko da se zna ko je ko!!!!!!!

ne preteruj

pre 9 godina

@Bojana
Finala u 3 dobijena seta su potpuno ukinuta 2007. godine, a Federer je 2007. imao 6-7 masters titula.
Dakle od te 23 titule svega 7 finala je morao da igra u 3 seta, svaa ostala je igrao u dva dobijena.

Svete

pre 9 godina

Bravo, bravo Djo1e !!!
6 uzastopno osvojeni veliki turnir, niko pre njega to nije uradio i jos brdo zanimljivih stvari je uradio pored toga !

Nego sta je meni najzanimljivije, od pocetka 2011 Novak je osvojio 29 velika turnira (GS,1000 i WTF) i igrao u jos 9 finala a Federer + Nadal + Marej + svi ostali su ukupno uzeli 31 trofej.....Sta reci ?

Bravo Djo1e !

Sutrasnja ATP lista ce biti tragikomicna !

sasa jokic

pre 9 godina

Ko se malo razume u tenis mogao je da skapira da je posle meca sa Nadalom tesko povratiti mentalnu snagu i motiv.
Nole je izvukao maksimum iz sebe i pobedio je, to je najbitnije, polufinale je bilo za uzivanje!

Srdjan

pre 9 godina

Ne znam kako mozete da napisete da Nole vraca Tomasa u zivot kad je Berdih odjednom zaigrao nenormalno dobro i sam se izborio za vracen brejk. Nole nije na svom nivou, to je tacno ali Berdih trenutno igra na veoma visokom nivou.

Monarhista

pre 9 godina

Koliko ima tih mastersa da izracunam koliko ce Nole da zaradi do kraja godine u inat dusmana koji jedino znaju da broje tudje pare:-)))

psiholog

pre 9 godina

Snazan momak Berdih, tvrd orah, uveren da je mogao da pobedi. Ali um caruje, a snaga ... Cestitke za pobedu, a dodatna radost je bila nasa himna. Hvala Nole.

Challe

pre 9 godina

@stojim u redu u mocartu a tip ispred mene igra singl da berdih osvaja prvi set. 5000 a kvota 5. samo sam se nasmejao i rekao da je bolje da te pare popijemo ko ljudi. plus je odigrao jos jedan singl za 3000 da berdih dobija mec. kvota 8.
(djubre matoro, 19. april 2015 15:44)

Ja tipa potpuno razumem, ako Nole izgubi da mu bude lakse :-)

TomaS

pre 9 godina

@ Dorćolac: "Da se digne spomenik ovom momku na vrh Avale "Znanom junaku"!"

Ne na Avali, jer bismo ga tamo viđali tek jednom godišnje ili možda svega jednom u životu. Nego da se spomenik Novaku podigne u centru Beograda! Najbolje na Slaviji u centru buduće fontane (jer će sadašnji spomenik tamo Dimitriju Tucoviću biti izmešten kod NBS). I taj budući spomenik bi mogao da bude iz jednog dela sa tri Novakova lika: Novak-teniser, Novak-Srbin i Novak-humanista. Ili tako nešto.

sale

pre 9 godina

@princ rima 
Svaka cast Novaku, al ne moze jedan teniser biti najbolji sportista u istoriji Srbije, kosarkasi i vaterpolisti su na primer ljudine u odnosu na ove tenisere mamine i tatine maze. 
Novak jeste simpatican, al mi je po gradji kao onaj Skric iz serije Zvono kao spas, ja sam uvek imala ideal najboljeg sportise sa sirokim ramenima i snaznim rukama, kao skulpture u antickoj Grckoj i Rimu,kao Ahil i Herkules, a ne kao ovi teniseri,golferi,kriket igraci, nego kao Klicko,Lebron Dzejms,Dzordan,Muhamed Ali, pa i oni plivaci su ljudine, rukometasi i odbojkasi isto tako. Kad vidim onog placljivka Fedrera i zgoljavog Novaka totalno mi je bezveze da mi neko kaze za njih da su najbolji sportisti svih vremena
(maja, 19. april 2015 18:50)

Ovde se govori o sportu i sportskim dostignućima a ne o tipu muškarca koga bi ti zelela da te ženi. Dečko igra srcem koje nebi zamenili 20 kg misica koje Nadal ima ali dzabaaaaaaaa!!!!!!
.

Sale

pre 9 godina

@princ rima
Svaka cast Novaku, al ne moze jedan teniser biti najbolji sportista u istoriji Srbije, kosarkasi i vaterpolisti su na primer ljudine u odnosu na ove tenisere mamine i tatine maze.
Novak jeste simpatican, al mi je po gradji kao onaj Skric iz serije Zvono kao spas, ja sam uvek imala ideal najboljeg sportise sa sirokim ramenima i snaznim rukama, kao skulpture u antickoj Grckoj i Rimu,kao Ahil i Herkules, a ne kao ovi teniseri,golferi,kriket igraci, nego kao Klicko,Lebron Dzejms,Dzordan,Muhamed Ali, pa i oni plivaci su ljudine, rukometasi i odbojkasi isto tako. Kad vidim onog placljivka Fedrera i zgoljavog Novaka totalno mi je bezveze da mi neko kaze za njih da su najbolji sportisti svih vremena
(maja, 19. april 2015 18:50)
Majo lupaš k'o otvoren prozor!

Stara kuka

pre 9 godina

Auuuu kakav udarac za Srbe autosoviniste i Novakomrsce kada je svirana nasa HIMNA Boze Pravde a Novak peva li peva!Bravo majstore bravo SAMPIONE nas!!!Hvala ti!

Djordje NS

pre 9 godina

@ Mikii Druže, tvojim frustracijama nema kraja, zar ne?
Zaboravljaš dobrih 5-6 godina Federerovog smaranja bez konkurencije, nakon odlaska Samprasa u penziju, pa do pojave Noleta i Nadala. E, to je bio period bez standardne konkurencije.
Hahaha...ima Nole da ti nabija komplekse još duuuugooooo... A rekordi su počeli da padaju, jedan po jedan. Ćao luzeru!
P.S. Evo prođe još jedan lep dan a tebe i dalje nema u Novom Sadu...cccc. ;-)

Deda Miloje

pre 9 godina

Boze kako smo svi pametni I puni saveta za NAJBOLJEG.
Sve moj do moga, nikada ni reket u ruci nisu drzali a dele savete.
Mogu zamisliti sta bi skrabali da je kojim slucajem izgubio.
Luda nacijo na spavanje, dobar san razbistri mozak I povrati razum.

Serdjo

pre 9 godina

Kad je kamera prikazala Noletov box i u kadru Beker i Vajda, kaze Beker Vajdi: Pa jel vidiš da mora da prebaci u viši stepen prenosa, a rekao sam ti da brzine idu u H!, a Vajda odgovara: Ti ćeš da me učiš kako idu brzine! :-)

milosKg

pre 9 godina

Novace,toliko si nas razmazio da cim pocnes da gubis,dusmani ce te pljuvati na sav glas.Ti si toliko uradio za nasu zemlju da ti nije niko do kolena.Hvala ti sto postojis za moga zivota i sto nas cinis toliko ponosnim!

Smilica

pre 9 godina

TOOOOOOOO No1E SOKOLEEEEEEEE!!!!
I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA DJOKOVIC NOVAKA.

No1E, TI SI NASE SUNCE I
NASA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA!
NAS PONOSU I DIKO
NE MOZE TE POBEDITI NIKO!
KAO SVOJA SINA DVA
VOLIM TE No1E JA!
DILEME NEMA
OVE GODINE OSVAJAS SVA 4 GRAND SLEMA!
USRED MONAKA SRBSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDI KRALJ TENISA
No1E - BOG SRBIJE!

VOJKAN

pre 9 godina

Novak je pokazao svim ovim 'mladima'koji su napustili zemlju i pljuju je iz tudjine kako sepostuje zemjla i koreni odakle potice.Ne kupuje se sve novcem.
Novaku sve cestitke za jos jedan uspeh i osvojeni trofej!

Zzz...

pre 9 godina

Berdih i Novak kao da su stukli gajbu piva pre meča, sačuvaj bože.
Ne mogu da se sastave sa igrom!
A i dan je tako sumoran, kiša, vetar, mračno i oblačno, dan je stvoren za spavanje!
To su ovi i radili ja mislim, telo im je bilo na terenu, a glava na jastuku...

sasa jokic

pre 9 godina

I kada mu neide ne mogu mu nista, otisao je nivo iznad drugih. Tesko je naci motiv posle meca sa Rafom, ali imao je dovoljno u rezervoaru za pobedu.
Nadalov rekord pada do kraja godine. Sada malo na odmor, na punjenje baterija, pa u Rim.

Dux

pre 9 godina

Tek ce moj cale,ovaj Berdih ko da kupio sorc na pijac za 150 din hahah
(Stefan, 19. april 2015 16:04)

Burazeru, smeju mu se i cesi.
(Iz Brna, 19. april 2015 20:12)

Hahahahah, otac ti je lud kao struja! Pozdrav za tebe i oca:)

jastreb

pre 9 godina

Ovakvi porazi ostavljaju visemesecne posledice na protivnika,gledas coveka preko puta sebe koji izgleda kao da je sad iz kreveta ustao i opet ga ne dobijes.Koji si ti meni kralj Novace.

Zurkolomac

pre 9 godina

Bravo Nole, zgazio si svu boraniju. Ne obaziri se na cigane iz Srbije koji te konstsntno pljuju, njima je sada bitan dolazak siptara tachija u Beograd. Gazi samo dalje…

he he

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters! (Miki..., 19. april 2015 19:43)

De, de Miki, dobro sad! Isplači se malo, biće lakše! Samo strpljivo, izgubiće i Nole jednom, biće zrnce sreće i za tebe. Glavu gore. Posle kiše ide sunce.

Jao

pre 9 godina

Stvarno mi je zao ovog Berdiha koliko samo lepu i dobru igra,toliko dugo je u vrhu ovog sporta,a tako siromasan titulama,koliko znam on ima samo 1 Masters i to ostvojen prenekih 10 godina,i njemu je najveci problem ta njegova psiha,cist primer je danas pokazao(Dobije set sa 6/4 i dozvoli da u trecem gubi sa 0/4 dok je trepnuo) iskreno voleo bih da uzme bar jedno 2 Mastersa ili mozda i Gren Slem jer stvarno zasluzuje,ali ga koncentracija koja mu je na minimalnom nivou unistava tokom citave karijere.

Ivan M

pre 9 godina

Nole je juče doživeo vrhunac i danas nije mogao da prikaže ono što zna i ume. Međutim, uprkos tome je podigao nivo kada je trebalo i uradio dovoljno - kao pravi šampion. Berdih se očigledno popravio pod Valverduom i postaje opasniji konkurent. Sa nestrpljenjem čekam nastavak sezone i pitam se da li vredi igrati u Madridu. Meni je taj turnir beznačajan i smatram da bi se Nole tamo samo zamarao bespotrebno, posebno kada se ima u vidu da ima i Rim.

Predo

pre 9 godina

Pošto se ne kladim, danas sam savetovao prijatelju da igra na Novakovu pobedu u tri seta. Zašto? Zato, kao što su neki primetili, Novak je odigrao finale juče i ispuhao se. Nadal je uvek Nadal i pobeda protiv njega i Federera je poput slatikiša nakon ručka. Zato što je Berdih odličan teniser, koga je Novak pobedio 18 puta, ali samo par puta lako, teniser, koji je opušten, napaljen, kome niko ništa neće zameriti ako izgubi, a gledajte vaše reakcije samo zato što je Novak izgubio jedan set. Čoveče, svi su očekivali još jedan bagel! Strašno. Malo hladniji uslovi i "mrtve" lopte baš ne opdgovaraju Novaku protiv igrača ovog tipa. Zato je forsirao drop šotove. Opet, juče to apsolutno nije odgovaralo Nadalu.
Ovo je sa psihološke tačke bio jako, jako težek meč. Igrate protiv igrača, koji je drugi ove godine na race listi i koji nije izgubio set na turniru, a svi vas vide kao pobednika unapred.
Usput, ipak sam mogao da zeznem prijatelja, jer da nije bilo prekida, verovatno bi ovo Novak izgurao u dva seta.

veliki strumf

pre 9 godina

Nekad me zapanjuje Novakova tvrdoglavost! Na 3-3 u drugom setu, od 30-15 Novak je 6-7 puta servirao u forhend Berdihu, i svaki put je Ceh odmah preuzimao kontrolu u poenu, uglavnom pogadjao i na kraju i napravio brejk. Nadao sam se da ce se posle pauze Novak probuditi, ali je on i dalje onako mlitav. Berdih snazniji, agresivniji, bolji, vise napada, konstantniji. Novak u totalnoj defanzivi ceo mec. Ocajna igra Noleta, neprepoznatljiva. Berdih citav mec bolji protivnik do sada, a trenutno je 5-3 za njega u drugom setu. Ako se Nole ne probudi nece valjati.

ferdinand

pre 9 godina

Neverovatno cudan mec... Uzroka ima vise - juce Nole nije podigao pehar, jer je to uobicajeno posle meca sa Nadalom, zato sto je ovo unapred dobijeni mec, i to znaju i Nole i Berdih, cudno vreme, vetar, kisa...

rus

pre 9 godina

Može li mi neko reći dali je neko osvojio AO, Majami, Indian Wels i Monte Carlo zaredom u istoj godini??? Ili će to poći za rukom samo Novaku.

Dott

pre 9 godina

Bice zanimljivo sad gledati kako ce da naprave teniske spice i najavne dzinglove turnira. U njima ce biti svi smrknute face osim Novaka, jer ako ih urade drugacije nece biti verodostojno.

ff

pre 9 godina

(interesantno, 19. april 2015 19:12)

Princeza i princ su urucili pehar Novaku 2013. godine kad je prvi put osvojio ovaj tirnir igrajuci u finalu protiv Nadala. No posto ti pratis tenis od prosle godine iluzorno je ocekivati da ti to znas:-) Uostalom, princeza sada ima bebe blizance i sigurno su joj oni vazniji od urucivanja pehara na zavrsnim ceremonijama Monte Karlo mastersa. A sto se ruckova tice kod princa zabolela bi te glava kad bi znao koliko je puta Novak bio gost na takvima.

ahahaa

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters! (Miki..., 19. april 2015 19:43)

A kakvu korist bi ti inace imao da je Berdih uzeo ovaj Masters?
(ako je korist u pitanju, 19. april 2015 20:58)


Grešiš! Imao bi itekako koristi. Lakše bi podneo frustraciju i komplekse jedno nedelju dana!

Samo tovari pacere!

pre 9 godina

Koliko ima tih mastersa da izracunam koliko ce Nole da zaradi do kraja godine u inat dusmana koji jedino znaju da broje tudje pare:-)))
(Monarhista, 19. april 2015 19:44)
Za sve ljude važi da su dve stvari najgore na svetu:
Tuđe pare brojati i svoju ženu je**ti!

E,a pošto su ovi naši hrvati,a od ne tako davno i neke nove kvazi nacije i narodi,od vajkada nakrivo nasađeni,oni ne bi bili oni da nisu uvek dodatno u nečem osim sveta,i to naravno uvek u mizeriji.

Tako da pored one dve gore bede oni moraju još se srpskim uspesima radovati(ili švajcarkim,argentinskim,španskim...svačijim samo ne svojim).

Zato i dobiju ospice kad vide 3 prsta...to je ko da im pokažeš tri srednja prsta odjednom,koja im ukazuju da su jedini koji imaju tri bede za vratom,a ne ko svi normalni ljudi u ostatku sveta dve.

Ljubomir

pre 9 godina

Volim Noleta i teško mu je naći zamerke, skoro je savršen u svakom pogledu, imponuje, osim....tog ružnog psovanja ponekad, , haha, mogu da ga razumem to se i meni dešava, ali mislim da je apsolutno moguće to kontrolisati, i čak šta više to mu je neophodno, i u tom pogledu još nije dostigao mentalni sklop Federera i Nadala, a i na drugi način kao predstavnik Srbije, mora da razmišlja o tome da predstavlja i celu zemlju, siguran sam i da je sam svestan toga. Ali dobro, ako je to uslov da pobeđuje i radi sve ostalo, oprošteno mu je. Bio sam presrećan kada je osvojio prvi GS, sada je samo nebo granica, želim mu sve najbolje i da ako je moguće postane najbolji teniser svih vremena.

Željko

pre 9 godina

Mislim da su Berdihu uskratili gostoprimstvo u Monaku, usled onog autfita.

Takođe, H&M se oglasio i izjavio da oni nemaju ništa sa onim što je Tomaš navukao na sebe.

Kuku majko! :)

Клисура

pre 9 godina

@реалиста ниси у праву, али могу да разумем твој гнев због Нолета. Нолетово презиме се пише са великим словом. Овај повер тенис који играју, не може се упоредити са ранијим тенисом, уосталом, Новак не бира конкуренцију, противници дају све од себе, али је Ноле моментално најспремнији, и врло стабилан. Бекенд Вавринке, форхенд Мараја, Надала, Ферера, и сервис Изнера, да не набрајам, одували би већину играча из предходне генерације. Немаш ти појма пријатељу, злоба ће те појести! Само да нам Бог сачува нолета од повреда итд. Ајмо Ноле...

Boston

pre 9 godina

Djokovic je dostigao te grane da ako kojim slucajem izgubi odma je to veliki neuspeh kao smak sveta. Bravo Nole toliko radosti nam dajes. Voleo bih da preskoci Madrid. Ne vidim razlog da igra tamo.

Telefax

pre 9 godina

Cestitam na pobedi. Ove godine je pobedio Marija 2X, Federera i Nadala po 1X.1 GS + 3 masters-a.
Na slici se vide i Uniqlo i Peugeot i Seiko sat.
Jedino mi se ne svidja sto ljubi pehar to moze da bude opasno zbog mononukleoze a i ko zna sa cime je prebrisan.

323

pre 9 godina

Srpska himna, zastava visoko na jarbolu u stranoj zemlji a sve to gledaju ljudi širom sveta u prenosu! Ništa Novak nije učinio za svoju zemlju???

Struki

pre 9 godina

Koliko je Novak dominantan i superioran ove sezone videlo se danas! Sa igrom na nivou od 40% dobio je Berdiha koji posle Novaka ima najvise pobeda ove sezone! Zaista sa pravom mozemo da se upitamo: gde je "granica"ove sezone? Razlika izmedju Novaka i Rodzera je u ovom trenutku preko 5600 bodova,a sledeci je Madrid i prilika da se uveca na preko 6000! Zaista sve cestitke i samo neka nastavi tako!

bozic52

pre 9 godina

Bravooo Nole! I dosta vise savetodavci sa "pametnim" savetima kako je i kada trebao nesto da odigra? U kakvom je raspolozenju ? Formi? Pitam ja vas sve da li vam se sutra ide na posao...a pekosutra? Sigurno da mnogi iz kreveta nebi ustali! I Novak je covek sa usponima i padovima, na nasu steću manje padova. Ako ga volite onda postujte njegove rezultate.

Rade

pre 9 godina

Svaka cast Djokovicu! Moram priznati da mi je dugo vremena bio antipatican zbog njegovog ponasanja od pre 3-4 godine kada je cesto prekidao meceve i mogu reci slobodno da me je nervirao. Ali sada shvatam da je sjajan sportista i da je privilegija ziveti u vremenu kad jedan ovakav teniser igra a pogotovo sto je iz nase male Srbije. Jos jednom svaka cast i da doguras do prvog u masters titulama!

v

pre 9 godina

Nemam sta da kazem osim bravo i da se nadam da ce napraviti dobar raspored, kako bi bio krunisan znamo svi gde. Dobro zdravlje i mirnu glavu. Pozdrav svim dobrim ljudima.

Jovan

pre 9 godina

Vidim da je 99% ljudi otpisalo Berdiha. Ne zaboravite da je ovo ipak finale mastersa i da je Berdih pocistio Monfilsa koji je prethodno izbacio Federera i Dimitrova sa laganih 2-0. Dakle koliko god Novak vodio protiv njega u medjusobnim duelima, finale je finale i danas je novi dan novi mec i krece se od 0-0 protiv Berdiha koji je u sjajnoj formi i koji je drugi na race listi ove godine ! Nece Novak dobiti na poklon titulu to je sigurno, i ocekujem vecu borbu nego juce.

Da da

pre 9 godina

demo Berdih Grobari su uz tebe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nead, 19. april 2015 15:12)

He he malo trololo a? Znamo da si zvezdas ;-)

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Vec je postalo dosadno. "Pobednik turnira u .....Novak Djokovic"

Mnogi teniseri su imali nesrecu da igraju u eri Rodzera, Nadala i sada Novaka. Tesko da mogu da se ocesu za neki vazniji trofej

Shomi

pre 9 godina

Za sve one koji kritikuju igru, nije bitno o kojem se sportu radi...kada si gazda, svi te postuju i plase te se.
A kada te se plase, izgledas im kao gromada.
50% pobede je tvoje, samo da se pojavis na terenu.

KiSSeli

pre 9 godina

I dosadan meč može biti za istoriju. Naša himna, stilizovana verzija, svi stoje mirno i gledaju našu zastavu...e, moj Nikoliću, Vučiću, Dačiću...gledajte i učite šta je stvarni patriotizam...šta je pamet i srce u zdravom, pobedničkom balansu...
(oblivion, 19. april 2015 19:03)
Ma ko to moze da stigne da izbroji.

czv

pre 9 godina

naravno,ipak citajuci ove komentare dolazi se do jednog zakljucka.ipak su borna coric i marin cilic,pogotovo draganja i dodig,uz karlovica naravno,kvalitetniji i daleko blize poredjenju tipa igraca kao sto su federer i nadal.oni su iz nekog drugog univerzuma!verovatno vanzemaljci.nema novak tu sta da trazi.i ovako izbacuje neke cude uzvike,dere se na jadnu decu,lomi rekete,psuje,uopste neprijatan igrac!jel da?svakako i u celoj toj prici najbolje bi bilo i da se jos i povredi.E!to bi bilo najbolje za vas,onda bi ste totalno zaboravili na njega i mogli da uzivate povremeno u drugim,trecim kolima turnira,gorepomenutih tenisaca!Ali!?JBG!ne vredi,sitne duse,decki,SRBIN je BROJ JEDAN!SRBIN PRAVI ISTORIJU!a vi lepo kod borne i corica,pa ga poljubite znate gde i usput se malo pomazite,jel to i volite!IIIDDDDDDDEEEEEMMMMMOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Честитке Новаку на историјском успеху! Лоша игра ће се брзо заборавити и памтиће се велика победа! А сада сву расположиву енергију усмерити на Ролан Гарос.Новак и даље пише историју.

Nikola

pre 9 godina

1. Djokovic Novak Srbija 13845
2. Federer Roger Švicarska 8895
3. Murray Andy Ujedinjeno Kraljevstvo 6060
4. Nishikori Kei Japan 5280
5. Nadal Rafael Španjolska 5255
6. Raonic Milos Kanada 5070
7. Ferrer David Španjolska 4670
8. Berdych Tomas Češka Republika 4510
9. Wawrinka Stanislas Švicarska 4405
10. Čilić Marin Hrvatska 33608

CROmpirko

pre 9 godina

Berdihu fali samo glava da postane vrhunski igrac sve ostalo poseduje,ima odlican servis dobar forhend i solidan bekend ali kad je gusto i kad se lomi nigde ga nema.

Nikola

pre 9 godina

Bravo majstore idemo Srbrine, sada Madrid pa Rim, i RG
Sada novak ima 13845 bodova
Svaka čast prešao je Federera 23 Masters titule Srbija navija za nove pobede, čekamo novi Masters u madrid sledeće nedelje.

Maja

pre 9 godina

Ne razumem opremu danasnjih tenisera. Juce Nadal, danas Berdih sarenilo. Monfisa da ne spominjem! Za Novaka mi se cini da prilagodjava boju majce, prema boji podloge.

D.POPOVIC

pre 9 godina

Plati porez Đovače!
(zezanje, 19. april 2015 22:14)

Alo, svi mi imamo bar jednog rodjaka, prijatelja ili kuma koji radi u Kanadi, SAD, Australiji, EU, Juznoj Africi, Rusiji, Svajcarskoj, ... . Bez obzira na profesiju, ja ne znam nikoga od njih koji tamo popunjava poresku prijavu na osnovu odnoga sto je zaradio u tim zemljama i salje je u Srbiju a zatim i placa porez toj istoj Srbiji na osnovu te prijave.

Od pamtiveka porez na zaradu se placao tamo gde se zaradjuje a ne u mestu/drzavi rodjenja. Verujem da ovaj sajt posecuju nasi gastarbajteri i iseljenici. Neka napise neko od njih ako npr. radi u Torontu, Becu, Cirihu ili Minhenu koliko placa porez na zaradu/prihod Republici Srbiji, a takvih ljudi ima najmanje 1 milion.

N. DJ. ima restorane i prodavnice u Srbiji i za njih ovoj zemlji posteno placa porez. Imajuci u vidu koliko je ova zemlja ulozila u njega (0,00 dinara), ja na njegovom mestu ne bih u ovu zemlju ulozio ni dinar niti bih uplacivao u humanitarne svrhe.

Boban

pre 9 godina

Čestitke Noletu, svaka čast za pobedu iako nije bio njegov dan. On je mentalna stena, ma gromada od čoveka kad pobeđuje vrhunske igrače i kad mu ne ide najbolje. Kako je Berdih igrao danas kao u transu dobio bi svakog drugog tenisera osim Noleta, i njemu takođe čestitke za prikazano na turniru. Još samo Nole Rolan Garos da uzmeš i zaokružićeš ovaj fenomenalan početak sezone na šljaci!

veliki strumf

pre 9 godina

Jako slabo igra Novak citav prvi set, ni 20% od jucerasnje igre. Nijedan udarac ne funkcionise, ne krece se uopste, totalno je defanzivan. Vecinu poena je osvojio na lagane greske Berdiha, a i on sam napravio masu neshvatljivih gresaka. Vodi evo 6-5, ali igra je, pa rekao bih na Novakovom minimumu.

noleN1

pre 9 godina

uh kako tezak mec za Novaka,a i za gledanje!Drago mi je zbog Novaka sto je dobio.Izgleda da bi mogla da se ponovi 2011. godina.Novak izgleda sigurno,veruje u svoje udarce i nema one njegove malodusnosti.
Sigurno njegov najtezi mec sa Berdihom mozda sem onog iz Vimblodona 2000 i neke kada je Nole izgubio.
Iako se ocekivala laka pobeda Novaka u dva seta,jer je Berdih njegova stara musterija nije uopste bilo tako,videli smo sada nesto drugacijeg i "tvrdeg" Berdiha koji nije popustao ni za milimetar ni u kom trenutku!Nekako je bio uveren u pobedu cini mi se, i istrajan otezavajuci Novaku posao do maksimuma.
Naravno,Nole je odigrao losije nego sa Nadalom,losije je servirao(pogotovo I set),manje je bio precizan,u razmenama se vise branio i sl.
Na kraju,nas Nole ispisuje stranice teniske istorije i mogla bi ovo biti njegova godina,mada mislim da ce Nadal podizati svoju igru do RG-a.
Cestitke teniserkama na ostanku u sv. grupi,mada je ona zamena mogla skupo da nas kosta...

Distreksn

pre 9 godina

Evo poslastice za sve medije i novinare ovoga sveta, ko ce bolje i lepse predstaviti to sta je Novak postigao.
Ali sigurno da je mnoge ostavio bez teksta, nije lako sada naci adekvatne i dovoljno jake reci kojma ce dati plezir Novaku za ovaj veliki uspeh, 3 mastersa u nizu. Nista drugo nego da ga zamole da nesto prepusti ipak i ostatku armade, jer sta ako pocnu polako bataliti tenis, toliko truda nizasta, nije im lako, mora se priznati kad je vec tako.

SRB-CZV

pre 9 godina

pa lepo sam prognozirao sto se kvote tice, apelujem na ljude dobre volje, da zamolimo Noleta da posle meca skine cega i pokloni Jumku, decku je to ne ostvareni san

sta_to_radis_kume

pre 9 godina

Gomila interesantnih komentara, sit sam se nasmejao... Ali bez imalo ironije, iako se ne slazemo u misljenjima, najiskrenije ste me nasmejali i hvala vam na tome!
Madju najduhovitijim su svakako:
(Realista, 19. april 2015 20:30) i
(maja, 19. april 2015 18:50).

ŠTEX

pre 9 godina

Komšije, aj priznajte da je Nole vaš, pričali biste da je ovo najjača konkurencija od Velikog praska!
(pametnom dosta, 19. april 2015 21:24)

NEMA VEĆE ISTINE OD OVOGA . Znam 100% , ja sam iz komšiluka ...

Što reći o Noletu?
Neko je odlično primjetio da je Nole "savladao" vjerojatno posljednju "vještinu" koja mu je nedostajala - pobjeđivanje i kad ti se ne igra , kad ti nije dan , kada si (vjerojatno) preumoran i nisi baš motiviran,jer si (se) jučer igrao sa Rafom,... Drugim riječima , odlika je to samo i uistinu onih najvećih u čiji krug Nole polako (svi bismo voljeli da je to malo brže) ulazi...ali gazi sigurnim koracima od kojih je tlo na i oko teniskih terena "počelo podrhtavati".
Ta djetinja prepucavanja o konkurenciji su bespredmetna...Svako je imao konkurenciju kakvu je imao...i tačka.Svakako ne treba smetnuti s uma ni činjenicu o njegovom porijeklu i domovini.Lendl je u jednom vremenu koje u usporedbi sa današnjim djeluje nestvarno benigno,skoro bajkovito,morao okačiti "stars & stripes" jer drugačije (više) nije išlo.
Koliko vidim,Nole do dana današnjeg ne mijenja zastavu pored svoga imena " i to cijeloj priči daje sasvim drugi tok (težinu)"... To je Novaku možda i najjača "konkurencija" + još RF i Rafa ...
Mislim da sada stvarno ulazimo u jednu sasvim novu dimenziju tenisa gdje će biti "oboreni" mnogi rekordi koji do sada nisu ni postojali,jer on radi ono što se do sada i nije događalo.
Uživajmo.

Јота

pre 9 godina

@ Meč nije bio naročito kvalitetan – Đoković je bio nervozan, retko je preuzimao incijativu u poenima, ali nijednog trenutka nije odustajao, ’kopao’ je sve do pobede i četvrte titule u sezoni.

Ova recenica jako lepo opisuje tok i kvalitet meca, ali kome ce ovo da padne na pamet za par dana.

Pamti se pobeda i nova titula.

Sve cetitke Novace. Sada u Madrid po novi trofej.

danix

pre 9 godina

Nakon osvojenih AO,IW i Majamija,pisao sam da Nole treba da dobro odmori,da propusti Monte Carlo,ili da ispane u ranoj fazi,da onda odigra Madrid i da propusti Rim kako bi dosao fizicki spreman na RG.
Nije ni Nole masina,treba odmoiti,u suprotnom,rizikuje i povrede i zasicenost igrom,pad samopouzdanja i pad forme.
Cudi me da on i njegov stab nisu svjesno ljudskih fizickih mogucnosti.Berdih je,na ovom turniru,igrao mnogo manje vremena,mnogo je svjeziji i sada mozemo jedino ocekivati da se i on umori pa da ga Nole dobije,jer je u svim ostalim elementima igre Nole daleko bolji.
Hajde Nole,care,izdrzi jos malo,iako je to lakse reci,nego tebi uciniti.

Bojana

pre 9 godina

Tenjs je igra u kojoj uvek pobedi trenutno bolji. Kako god da je igrao, Novak je juče igrao bolje od Nadala, a danas bolje od Berdiha. Bravo Novače!

86

pre 9 godina

Nadam se da ce ova pauza goditi Noletu jer je totalno uspavan,a da ce malo poremetiti
Berdiha. Bio je,cini mi se vise koncentrisan na mec.

Slobodan 032

pre 9 godina

Nisam pročitao sve komentare ali ovi što sam pročitao tipa ne igra dobro, sa ovom igrom nema ništa od RG, dobro a ko ga je to pobedio ove godine (RF na manje bitnom turniru) i da li će na RG biti neki drugi igrači ili možda vanzemljaci, koje Đoković nije dosada pobeđivao pa čak i kada ne igra dobro. Zato ne vidim ko to po igri ima veće šanse od Novaka da napokon osvoji RG.

Aca Znalac

pre 9 godina

Stvarno neverovatno. Nole cepa, Nole delje, Nole ide ka granicama koje su postavili Nadal i Feda. Još malo Nadalito, pa će Nole uzeti i taj RG 2015. Nadalito, pazi se. Samo zdravlje i sreća da ga posluže i ulazi in the History of the world tenis, like Nadalito i Fada.
Berdih je danas bio fantastičan. Kako je odigrao II set, to je ušlo u teniske udžbenike. Fenomenalno. Nole svaka ti čast, kada si našao snagu da izdržiš u 1/2 Nadalita, pa u finalu fantastičnog Berdiha, kišu, mrak i vetar. Ovo je stvarno jedna od najjačih titula na ATP touru.

Branko

pre 9 godina

Nole je juce ijavio "„Ovaj turnir mi mnogo znači. Očigledno, poseban je jer se igra u mestu gde živim i treniram. Treniram u ovom klubu tokom cele godine."
Pa, pozelimo Novaku puno srece i pobedu nad Berdihom pred domacom publikom!

rus

pre 9 godina

Može li mi neko reći dali je neko osvojio AO, Majami, Indian Wels i Monte Carlo zaredom u istoj godini??? Ili će to poći za rukom samo Novaku.

johnny

pre 9 godina

hitno od tenisa napraviti dvoranski sport jer ovo više nema nikakvog smisla
pa uveliko je 21 vek pobogu ljudi
(valja izdržati još koju godinu posle me neće zanimati toliko)

veliki strumf

pre 9 godina

@Banderash Gledam svaki mec od pocetka karijere, i ostavljam komentare ovde godinama. Trebalo bi to da znas. Znam ja da ce Nole na kraju naci nacin da dodje do pobede, ali dok igra i mene, kao i mnoge na ovom sajtu, nerviraju mnoge stvari u Novakovoj igri. A nerviraju nas samo iz jednog razloga - odlicno znamo da Nole moze mnooogo bolje!

goran

pre 9 godina

Volim Noleta i navijam za njega ali ovo je anti-tenis u finalu za sada od dva losija jedan je ipak vise losiji a to je Berdih ...nije mi jasno kako je Nole sa ovako losom koncentracijom usao u finale juce je odigrao za desetk, a danas je ovo jedva prelazna ocena ,sreca u nesreci je da i Berdih gresi puno pa je to razlog sto je i ovako bledi i losi Nole u pozitivnom skoru (bar za sada)....

alejandro

pre 9 godina

Taman kad čovek pomisli da je se Novak oslobodio loših navika iz prošlosti a on ponovo neprijatno iznenadi: loša igra u prvom setu, odsutnost iz igre, bez prvog servisa, bezvoljnost, bez energije... Ni u drugom i trećem setu nije mogao da podigne nivo i reši meče u dva seta; Kako Čeh nije mogao da prikaže kvalitet više krajnji rezultat je otišao u korist Novaka; Igra Đokovića nije bila dostojna finala a ako se hoće nešto više postići u sezoni šljake mora pod hitno zaboraviti na igru iz finala ovogodišnjeg Monte Karla;

this is the end

pre 9 godina

(Bojana, 19. april 2015 22:44)

E Bojana, Bojana, ako si to...ti bi trebala/o da razmisliš pre nego napišeš nešto. Po tebi ispade da ovo što je Novak napravio ništa ne vredi??? Dete, zapitaj se malo o sebi, ko si, šta si, šta si napravila u životu. Niko ti ne brani da navijaš za druge ili da mrziš svoje ( tako tipično za srpski rod )ali da praviš paralelu između njih ko ima više fanova je neverovatna glupost, zaslepljenost i neznanje.Srba ima desetask miliona ukupno, Španaca 60 mil plus države sa španskim govornim područjrem ( L.Amerika ), pa zar misliš da će Đokovoć imati više fanova od Nadala za koga navija svako ko govori španskim jezikom? Zar misliš da će Novak imati više fanova od Federera koji je Švajcarac i za koga navija cela Evropa? Zar misliš da su Srbi omiljen narod pa će većina da navija za Novaka? Može on imati 30 GS titula ništa to ne znači, raja je raja. I neka naša turbo folk kič pevaljka ima više fanova nego mnogi klasni umetnici, kapiraš li dete?

Stefan

pre 9 godina

@simke to ko ce se sastati sa kim u polufinalu, finalu, zavisi od ATP pozicije, a ne od toga kako se izvuku papirici i formira zreb. Rafa je i dalje na istoj poziciji, i tesko da ce popraviti rang do RG-a, ali bi bili posteno da ga stave za 2 nosioca.

Mikii

pre 9 godina

Toliko puta vidjeno do sad. Protivnik odlicno igra, cak je i bolji na terenu, izjednaci i kad treba da pokaze najvise, ugasi se. Na 40:15 Berdih staje i 4 poena zaredom idu Djokovicu koji u ovom momentu vodi 3:0 u trecem. Ne sumnjam da ce ponovo biti 6:0. Cestitke Cehu, odigrao je sjajan mec, ali za nesto vise nikad nije imao glavu. Steta. Djokovicu, s druge strane, cestitke na 23. Mastersu. Uzimajuci u obzir kompletno stanje na ATP tur-u, bice takvih jos mnogo.

Zuba

pre 9 godina

I ja bih voleo kad bi Novak preskocio neki od dva sledeca mastersa da bude odmoran za RG ali pravila su ako sam dobro upoznat sledeca. Jedini masters od devet koji moze da se ne prijavi jeste Monte Karlo dok neki od ostalih osam mastersa teniser iz top 10(ispravite me za ovo)moze da preskoci ako ima vise od 30 godina. To pravilo je iskoristio Federer ove godine za Majami.

v

pre 9 godina

Ja razumem ushicenje fanova Djokovica ali opet trebaju da shvate da ga u svetu nije,niti ce,biti popularan.Pa cak da preskoci Nadala a mozda cak Rodzera po titulama.
(Nevidljivi covek, 19. april 2015 22:43)
Pa sta nas briga koliko ko ima fanova? Mene recimo boli uvo. Novaka ima ko da voli. I vise nego dovoljno. Novak ima postovaoce i obozavaoce sirom sveta. I da nas je deset puta manje, mi smo strastvena armija koja mu uvek salje energiju. A to sto uglavnom navijaju protiv njega....pa tako je mnooooogo sladje. Oni ne kapiraju da je tada duplo jaci. Uostalom ako postoji nesto sto je najgore to je ravnodusnost. A prema Novaku niko nije ravnodusan. Ili ga vole ili ga ocima ne mogu videti. Razlozi nisu bitni. Novak izaziva reakciju. To je najbolji dokaz koliko vredi. ;)

veliki strumf

pre 9 godina

@slobodan Pisem ono sto vidim, analiziram! Nisam kao ti da vidim samo 15-0, 30-15, 40-40, a da nemam pojma kako je doslo do toga, gde je servirao, koji je udarac forsirao kod protivnika i zasto, gde stoji kod riterna. Kad gledas nesto, gledaj svaki detalj, a ne samo konacan rezultat. Svi smo mi znali da ce Novak na kraju dobiti, nismo ni morali da gledamo mec. Ali kad vec nesto gledas, trudi se i da vidis! I da nesto naucis!

ime

pre 9 godina

Taman kad čovek pomisli da je se Novak oslobodio loših navika iz prošlosti a on ponovo neprijatno iznenadi: loša igra u prvom setu, odsutnost iz igre, bez prvog servisa, bezvoljnost, bez energije... Ni u drugom i trećem setu nije mogao da podigne nivo i reši meče u dva seta; Kako Čeh nije mogao da prikaže kvalitet više krajnji rezultat je otišao u korist Novaka; Igra Đokovića nije bila dostojna finala a ako se hoće nešto više postići u sezoni šljake mora pod hitno zaboraviti na igru iz finala ovogodišnjeg Monte Karla;
(alejandro, 19. april 2015 18:56)
# Link komentara
Preporučujem (+40)
Ne preporučujem (-324)

ajde malo da stavimo prst na celo i da se zamislimo? nije lepo biti zaslepljen. ovde svako ima pravo da pise istinu, bez obzira sto se ona osudi od novakovih navijaca koji prate fudbal a ne tenis, pa ni ne znaju da li je novak danas bio dobar ili los. vec automatski lupaju minuse, na svaku kritiku prema novaku. ovo je gola istina sto je napisao alejandro. upravo to mu se desavalo prosle godine u finalu roland garosa, i to ga je kostalo izgubljene titule.

Dobra stara vremena

pre 9 godina

A u finalu Berdich na njegovoj najslabijoj podlozi, ne sam zna kako je dosao do finala u ovoj jakoj konkurenciji..sigurno je izbacio gluten.

Dux

pre 9 godina

Ovaj djokovic sa ovom kako mnogi kvazistrucnjaci tvrde ''najjacom konkurencijom'' u istoriji tenisa,moze da uzme jos 25 mastersa i jedno 15 Grend slema,prosto se ne zna koji je igrac najveca pretnja,da li povredjeni Nadal,mentalna gromada Marej,najzdraviji igrac na turu Del Potro,cuveni osvajac najvecih turnira Marin Cilic, BANDERA(s) Izner,koji igra tako dobro,mada mu je servis slabija strana,ili mozda najveca nada omladinaca Rodzer Federer (mada je on jos uvek mlad,mozda za koju godinu) ovo jeste zlatna era tenisa ali samo za jednog coveka koji konkurenciju nema,niti se nazire na vidiku,covek koji besomucno prebacuje loptice i koji nema igru dostojnu najvecih majstora tenisa,sada njime i vlada. E moj tenise na niske si grane spao!!!

Ma jok, greše!! Najveća konkurencija Noletu si TU!!!

interesantno

pre 9 godina

Lani su ceremoniji proglašenja pobjednika mastersa MC prisustvali princ i prenceza od Monaka,koji su pobjedniku S.Wawrinki,odnosno pobjeđenom R.Federeru uručili trofeje i fotografisali se sa njima,a ove godine ih nije bilo...!Znači li to da su izostankom sa završnice mastersa ignorisali Novakov uspjeh,koji do sada niko nije postigao...???
Princeza i princ su prije početka mastersa ugostili Federera i njegovu suprugu u svojoj rezidenciji.

Bojana

pre 9 godina

mozete vi da pljujete Federera do ujutru i da govorite kako sada imaju isti broj masters titula,ali ne zaboravite da je Federer svoje morao da osvoji u 3 dobijena seta...samo toliko.

Realista

pre 9 godina

Ovaj djokovic sa ovom kako mnogi kvazistrucnjaci tvrde ''najjacom konkurencijom'' u istoriji tenisa,moze da uzme jos 25 mastersa i jedno 15 Grend slema,prosto se ne zna koji je igrac najveca pretnja,da li povredjeni Nadal,mentalna gromada Marej,najzdraviji igrac na turu Del Potro,cuveni osvajac najvecih turnira Marin Cilic, BANDERA(s) Izner,koji igra tako dobro,mada mu je servis slabija strana,ili mozda najveca nada omladinaca Rodzer Federer (mada je on jos uvek mlad,mozda za koju godinu) ovo jeste zlatna era tenisa ali samo za jednog coveka koji konkurenciju nema,niti se nazire na vidiku,covek koji besomucno prebacuje loptice i koji nema igru dostojnu najvecih majstora tenisa,sada njime i vlada. E moj tenise na niske si grane spao!!!

Dobra stara vremena

pre 9 godina

U zadjih 2-3 godina do finala dolaze teniseri koji se pre nisu nagledali finala tipa Vavrinka, Cilic, Nisikori..Berdih..itd..Kad je Nadal bio zdrav a Federer mladji, pa Delpo, zdrav Murray.. ovi teniseri nisu bili nigde.To sve govori o konkurenciji danas.

veliki strumf

pre 9 godina

@rus Niko nije osvojio ni IW, Majami, Monte Karlo zajedno, pa samim tim naravno da niko nije uzeo AO i jos ova 3 turnira! Elementarna logika!

markq

pre 9 godina

Novak dobije gem,publika skroz nezainteresovana.Za njega nigde ne navijaju.Uvek za njegove protivnike.To je istina,koliko god nekome to bilo krivo

robin hud

pre 9 godina

Taman kad čovek pomisli da je se Novak oslobodio loših navika iz prošlosti a on ponovo neprijatno iznenadi: loša igra u prvom setu, odsutnost iz igre, bez prvog servisa, bezvoljnost, bez energije... Ni u drugom i trećem setu nije mogao da podigne nivo i reši meče u dva seta; Kako Čeh nije mogao da prikaže kvalitet više krajnji rezultat je otišao u korist Novaka; Igra Đokovića nije bila dostojna finala a ako se hoće nešto više postići u sezoni šljake mora pod hitno zaboraviti na igru iz finala ovogodišnjeg Monte Karla;
(alejandro, 19. april 2015 18:56)
Slažem se da svako ima pravo na kritiku i da nema ničega i nikoga ko se nesme kritikovati.
Ovih par rečenica gore nisu kritika. Ovo su nabacene reči sa malo smisla, nekoga ko samo vidi rezultat, bez prave analize. Nije fudbal isti kad pada kiša, pa nije ni tenis. Ne može se svaki meč igrati na istom nivou. I protivnici igraju i oni razmišljaju i oni treniraju. Slažem se da je Novak izgledao na poslu kao da je imao ozbiljan problem kod kuće u ponedeljak ujutru.
Teniski meč je igra jedan na jedan, i put do pobede je jedino važan. Tako treba da razmišljaju šampioni.
I još nešto, igra u finalima je uvek puna nervoze, pa nije uvek na nekom zavidnom nivou.
PS. Nije nikako mogao da "digne igru" u trećem setu a da završi meč u dva.

me

pre 9 godina

Priznali su još 2009 mislim da ima i neki vlog o tome,ništa novo.A da će mu vratiti medalju to neće sigurno,pa iz Srbije je,da je Amer pa I ajde.

novica

pre 9 godina

Nije problem što ih je Novak spasio,nego ih je uvrnuti Berdih upropastio!
Neverovatno koliko je Berdih mentalni slabić.Djoković danas izuzetno loše igra,a Tomaš uporo to ne koristi.Verovatno će Nole pobediti,ali zaista nezasluženo.
Vrlo dosadno i neubedljivo finale.
Šteta što je Rafa ,po svemu sudeći,rano otišao u istoriju,jer vrhunski tenis bez njega ne liči ni na šta.Ako se ATP tur ovako nastavi,Nole će biti prvi još najmanje 3godine.

guja

pre 9 godina

Nadal. Uzivajte u ovoj pobedi,danas je vas dan.Ja sam kao Federerov veliki obozavalac imala gomilu ovakvih ;) (Bojana, 19. april 2015 22:44).....
....Monfis iz uživanja. A inače nisi ni pozvana na žurku.

VUK

pre 9 godina

Da,da da..Bojana.. imala si mnogo ovakvih dana..ali davno..i sve ređe.. ako se sećaš onda si dosta stara..imati i imam i imaću.. kakva drastična razlika..gledaj i pati, tek će ih Nole drati! samo penzija Federera u 2015 može sprečiti da Novak i sa njim ima pozitivan skor..Nadal puca ovog proleća..Još nisi shvatila suštinu predatora iz Beograda.. što više ih uništava to je gladniji pobeda.NOVAKOVO DOBA.SORY.

sale

pre 9 godina

ovaj danas novak ne obecava puno pred predstojeci roland garos. umesto da bude sve bolji, on je sve losiji. nema to nikakve veze sto je pobedio nadala juce, pobedio ga je i prosle godine u finalu rima, kada je nadal bio u daleko boljoj formi, pa je odma na roland garosu izgubio. ne vredi mu ni talenat ni znanje, njegova glava je problem u njegovoj karijeri. cemu takva pasivnost? kao da ga neko naterao da igra tenis. mozda beker lose utice na njega psiholoski? novaku ne treba trener, vec je legenda tenisa. 
(ime, 19. april 2015 16:32) 

Gospodin budan br 2

Dobro

pre 9 godina

Boze glupih li "savetnika" ovde,te prvo je bilo "preskoci Monte Karlo" a sad je "Bravo ali preskoci Madrid" a da je preskocio Monte Karlo ne bi bio prvi u svetu koji je osvojio prva 3 Mastersa u sezoni,u Madridu ce biti i 4-i,NEMA STA DA SE PRESKACE KAD NESTYO FUNKCIONISe=samo melji napred,kakvo preskakanje i gluposti,idemoooo!
(Kakvo crno preskakanje, 19. april 2015 21:44)

E, video bi ja tebe da igras turnir za turnirom bez slobododnog dana, sa dva treninga dnevno.. Koliko bi izgurao?
Treba imati i snage i ZELJE za pobedom. Zato, ne pametujte nego ostavite Noletu i njegovog timu da odluci kako ce i sta ce. Bilo bi JADNO i ZALOSNO da zbog jednog Rima , Madrida ili REKORDA ne osvoji RG. A to moze da se desi.
Mozda zvuci neverovatno, ali i Nole je ZIV covek od krvi i mesa.
Videlo se to jako dobro u jucerasnjem mecu.... A i ranije.
Zasviraj.... Pa za pojas zadeni!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Mikii

pre 9 godina

Djokovic nema konkurenciju, jasno kao dan. Finala ove godine igrao je protiv Mareja i Berdiha. Ne znam da li bih trebao da pomenem Federera koji je dobrano zagazio u cetvrtu deceniju. Sve u svemu, osvojice sta god bude hteo. Ma osvojice i ono sto ne bude hteo jer ovi ne znaju da ga pobede. Videcemo da li ce do Rolan Garosa Nadal povratiti makar neki deo one forme iz prethodnih par godina, ali realno gledano, nema od toga nista. Euforija oko ovih titula ce trajati jos neko vreme kod botova, a onda ce i kod njih opasti interesovanje za tenis. Tako je, kako je.

Vladimirko

pre 9 godina

Budimo realni , ja Novaka obozavam i navijam svim srcem ali ovde je Berdih bolji , drzi ga na osnovnu liniju , bombarduje Noleta , i da nema prvi servis ispod 40% Nole bi bio u OZBILJNOM problemu a pored toga Nole treba i da zahvali Berdihu na promasenim zicerima

boki

pre 9 godina

Ako neko moze da se seti neka mi kaze kada je Novak zadnji put osvojio poen kada proba da prebaci igraca a u stvari mu namesti smec...ja mislim da mu je ucinak tipa 5/50...udari je brate dragi...uzasan mu je taj potez

oxydant

pre 9 godina

Velika hvala D.POPOVIĆU koji je jednostavno i na najbolji način objasnio
neupućenim, ali često i malicioznim komentatorima, istinu o Novakovom "nepla
ćanju" poreza!

ime

pre 9 godina

ovaj danas novak ne obecava puno pred predstojeci roland garos. umesto da bude sve bolji, on je sve losiji. nema to nikakve veze sto je pobedio nadala juce, pobedio ga je i prosle godine u finalu rima, kada je nadal bio u daleko boljoj formi, pa je odma na roland garosu izgubio. ne vredi mu ni talenat ni znanje, njegova glava je problem u njegovoj karijeri. cemu takva pasivnost? kao da ga neko naterao da igra tenis. mozda beker lose utice na njega psiholoski? novaku ne treba trener, vec je legenda tenisa.

maja

pre 9 godina

@princ rima
Svaka cast Novaku, al ne moze jedan teniser biti najbolji sportista u istoriji Srbije, kosarkasi i vaterpolisti su na primer ljudine u odnosu na ove tenisere mamine i tatine maze.
Novak jeste simpatican, al mi je po gradji kao onaj Skric iz serije Zvono kao spas, ja sam uvek imala ideal najboljeg sportise sa sirokim ramenima i snaznim rukama, kao skulpture u antickoj Grckoj i Rimu,kao Ahil i Herkules, a ne kao ovi teniseri,golferi,kriket igraci, nego kao Klicko,Lebron Dzejms,Dzordan,Muhamed Ali, pa i oni plivaci su ljudine, rukometasi i odbojkasi isto tako. Kad vidim onog placljivka Fedrera i zgoljavog Novaka totalno mi je bezveze da mi neko kaze za njih da su najbolji sportisti svih vremena

Petar

pre 9 godina

Novak je očekivao da će Berdih da skine gaće pre meča i da kaže izvoli?
Mnogo je opušteno pristupio meču Novak, kao da je 2 kolo a ne Finale.
Berdih uvek standardno dobar, i sa njim morate da igrate tenis, nema opuštanja ni jedne sekunde.
Naravno da navijam za Novaka, ali me je razočarao pristupom i nekako mi neće biti krivo ako Berdih uzme MK.
Nije mu Berdih kriv što je protiv Nadala morao da igra 1/2 finale umesto Finala.

goran

pre 9 godina

Neverovatno bleda i ocajna igra Novaka (barem za sad) nije mi jasno kako moze da udje u finale ovako bezvoljno i bezidejno ? nadam se da ce podici nivo igre jer sa ovom igrom nema sta da trazi sa Berdihom ....

ime

pre 9 godina

ovaj danas novak ne obecava puno pred predstojeci roland garos. umesto da bude sve bolji, on je sve losiji. nema to nikakve veze sto je pobedio nadala juce, pobedio ga je i prosle godine u finalu rima, kada je nadal bio u daleko boljoj formi, pa je odma na roland garosu izgubio. ne vredi mu ni talenat ni znanje, njegova glava je problem u njegovoj karijeri. cemu takva pasivnost? kao da ga neko naterao da igra tenis. mozda beker lose utice na njega psiholoski? novaku ne treba trener, vec je legenda tenisa.
(ime, 19. april 2015 16:32)

E moj susjed, covjek igra upravo finalnu tekmu a ti zapoceo recenicu sa "ovaj danas Novak ne obecava puno"

Dalje nisam ni citao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 19. april 2015 17:19)

ja nisam susjed, vec novakov veliki navijac koji nije zaslepljen i neko ko se trudi da gleda stvari onakve kakve zaista jesu..

pera

pre 9 godina

Jedan mec protiv Nadala i vec se danas vuce po terenu, zaboravio je da njega ne moze na brzaka, nego da se mora oznojiti.. Na rg nema sanse sa ovom igrom, pogotovo protiv Nadala u tri dobijena seta.

Bojana

pre 9 godina

uopste necu da polemisem niti da se upustam u raspravu,vreme ce pokazati svoje,uostalom vas ljubimac se i dan danas na vrhuncu svoje karijere muci protiv Federera koji je na zalasku karijere i koji igra iz zabave.302 nedelje na prvom mestu,237 ustastopnih,17 Grand Slam titula,bla bla mogla bih do sutra o njemu...imam pravo da navijam za koga ja zelim i za razliku od gomile vas,cast izuzecima,ne pratim tenis od kada je Novak poceo da postize dobre rezultate.Raspitajte se malo o broju predatih meceva tokom karijere ove dvojice i slicnim stvarima,o broju fanova na drustvenim mrezama i zasto Novak iako vec dugo drzi mesto broj 1 na ATP listi nema ni blizu fanova koliko Federer ili Nadal. Uzivajte u ovoj pobedi,danas je vas dan.Ja sam kao Federerov veliki obozavalac imala gomilu ovakvih ;)

JUMKO

pre 9 godina

Onaj drugi servis na 40-... u trecem gemu prvog seta odigra onako lose je najveci dokaz da
je Novak najlosiji igrac danasnjeg tenisa, ili sam ja jako glup cika??
Ja mislim da je ovo drugo blize istini.
A Vi, kako ste?
Pozdrav od IDIOTA:)

Saša Popović

pre 9 godina

Oćete krompir !!! dobit ćete na Rolangarosu kad bude na 3 dobijena zadnji puta je bilo 6-1 i 6-1 za Nadala na Us openu i Rolangarosu u zadnjem setu

boohoo

pre 9 godina

ovo je vest u stilu ace informacije. mozda je i prvi u istoriji koji je u monaku udario lopticu x puta. sprtska statistika je cudo. cestitke djokovicu.

Nevidljivi covek

pre 9 godina

Ja razumem ushicenje fanova Djokovica ali opet trebaju da shvate da ga u svetu nije,niti ce,biti popularan.Pa cak da preskoci Nadala a mozda cak Rodzera po titulama.

Glas razuma

pre 9 godina

...
Sto se ulaganja tice, drzava je u njega ulozila vise nego u 99% stanovnika Srbije.
(au, 20. april 2015 17:40)

I on je drzavi dao mnogo vise nego 99% stanovnika Srbije (porezi od restorana, hotela i prodavnica, humanitarna pomoc za poplavljene, donacija za SPC na Kosovu i Metohiji, ...). Razlika je samo u tome sto je to sto je on dao drzavi nekoliko hiljada puta vece od onoga sto je drzava dala njemu.

Drzava je imala ponudu porodice pre oko 15 godina da potpise ugovor i da u njegov razvoj ulozi oko 1,5 miliona dolara u zamenu za trecinu zarade na turnirima. Da je bilo pameti, do sada bi drzava bila na cistom dobitku od oko 25 miliona dolara + jos najmanje 10 miliona dolara do kraja njegove karijere. Umesto toga drzava je smatrala isplativijim da nalazi smestaj i daje socijalnu pomoc za stanovnike takozvanih Karton naselja, daje privatnim poslodavcima pare da ti sabani istim placaju svoje zaposlene ukljucujuci i doprinose, itd. OK. Neka drzava od njih sada trazi pare a ne od Djokovica.

drago

pre 9 godina

Nista protiv Djokovica, sjajan je i stvarno najbolji ali on u svakom mecu ima manje winnera od protivnika. Najbolji tenis je kad prste winneri.
Iako je sjajno i kad se igra dobra obrana.

au

pre 9 godina

@D.POPOVIC
Strucnjace, porez na PRIHOD se placa jednom godisnje u drzavi u kojoj prijavis boravak. Nema to nikakve slicnosti sa gastarbajterima.
Zbog cega se pravis pametan i nekome solis pamet kada se nisi ni potrudio da saznas kako i gde se placa taj porez?
Sto se ulaganja tice, drzava je u njega ulozila vise nego u 99% stanovnika Srbije.

Realista

pre 9 godina

Ovaj djokovic sa ovom kako mnogi kvazistrucnjaci tvrde ''najjacom konkurencijom'' u istoriji tenisa,moze da uzme jos 25 mastersa i jedno 15 Grend slema,prosto se ne zna koji je igrac najveca pretnja,da li povredjeni Nadal,mentalna gromada Marej,najzdraviji igrac na turu Del Potro,cuveni osvajac najvecih turnira Marin Cilic, BANDERA(s) Izner,koji igra tako dobro,mada mu je servis slabija strana,ili mozda najveca nada omladinaca Rodzer Federer (mada je on jos uvek mlad,mozda za koju godinu) ovo jeste zlatna era tenisa ali samo za jednog coveka koji konkurenciju nema,niti se nazire na vidiku,covek koji besomucno prebacuje loptice i koji nema igru dostojnu najvecih majstora tenisa,sada njime i vlada. E moj tenise na niske si grane spao!!!

maja

pre 9 godina

@princ rima
Svaka cast Novaku, al ne moze jedan teniser biti najbolji sportista u istoriji Srbije, kosarkasi i vaterpolisti su na primer ljudine u odnosu na ove tenisere mamine i tatine maze.
Novak jeste simpatican, al mi je po gradji kao onaj Skric iz serije Zvono kao spas, ja sam uvek imala ideal najboljeg sportise sa sirokim ramenima i snaznim rukama, kao skulpture u antickoj Grckoj i Rimu,kao Ahil i Herkules, a ne kao ovi teniseri,golferi,kriket igraci, nego kao Klicko,Lebron Dzejms,Dzordan,Muhamed Ali, pa i oni plivaci su ljudine, rukometasi i odbojkasi isto tako. Kad vidim onog placljivka Fedrera i zgoljavog Novaka totalno mi je bezveze da mi neko kaze za njih da su najbolji sportisti svih vremena

Bojana

pre 9 godina

mozete vi da pljujete Federera do ujutru i da govorite kako sada imaju isti broj masters titula,ali ne zaboravite da je Federer svoje morao da osvoji u 3 dobijena seta...samo toliko.

alejandro

pre 9 godina

Taman kad čovek pomisli da je se Novak oslobodio loših navika iz prošlosti a on ponovo neprijatno iznenadi: loša igra u prvom setu, odsutnost iz igre, bez prvog servisa, bezvoljnost, bez energije... Ni u drugom i trećem setu nije mogao da podigne nivo i reši meče u dva seta; Kako Čeh nije mogao da prikaže kvalitet više krajnji rezultat je otišao u korist Novaka; Igra Đokovića nije bila dostojna finala a ako se hoće nešto više postići u sezoni šljake mora pod hitno zaboraviti na igru iz finala ovogodišnjeg Monte Karla;

Bojana

pre 9 godina

uopste necu da polemisem niti da se upustam u raspravu,vreme ce pokazati svoje,uostalom vas ljubimac se i dan danas na vrhuncu svoje karijere muci protiv Federera koji je na zalasku karijere i koji igra iz zabave.302 nedelje na prvom mestu,237 ustastopnih,17 Grand Slam titula,bla bla mogla bih do sutra o njemu...imam pravo da navijam za koga ja zelim i za razliku od gomile vas,cast izuzecima,ne pratim tenis od kada je Novak poceo da postize dobre rezultate.Raspitajte se malo o broju predatih meceva tokom karijere ove dvojice i slicnim stvarima,o broju fanova na drustvenim mrezama i zasto Novak iako vec dugo drzi mesto broj 1 na ATP listi nema ni blizu fanova koliko Federer ili Nadal. Uzivajte u ovoj pobedi,danas je vas dan.Ja sam kao Federerov veliki obozavalac imala gomilu ovakvih ;)

ime

pre 9 godina

ovaj danas novak ne obecava puno pred predstojeci roland garos. umesto da bude sve bolji, on je sve losiji. nema to nikakve veze sto je pobedio nadala juce, pobedio ga je i prosle godine u finalu rima, kada je nadal bio u daleko boljoj formi, pa je odma na roland garosu izgubio. ne vredi mu ni talenat ni znanje, njegova glava je problem u njegovoj karijeri. cemu takva pasivnost? kao da ga neko naterao da igra tenis. mozda beker lose utice na njega psiholoski? novaku ne treba trener, vec je legenda tenisa.

Nevidljivi covek

pre 9 godina

Ja razumem ushicenje fanova Djokovica ali opet trebaju da shvate da ga u svetu nije,niti ce,biti popularan.Pa cak da preskoci Nadala a mozda cak Rodzera po titulama.

Dobra stara vremena

pre 9 godina

U zadjih 2-3 godina do finala dolaze teniseri koji se pre nisu nagledali finala tipa Vavrinka, Cilic, Nisikori..Berdih..itd..Kad je Nadal bio zdrav a Federer mladji, pa Delpo, zdrav Murray.. ovi teniseri nisu bili nigde.To sve govori o konkurenciji danas.

ime

pre 9 godina

Taman kad čovek pomisli da je se Novak oslobodio loših navika iz prošlosti a on ponovo neprijatno iznenadi: loša igra u prvom setu, odsutnost iz igre, bez prvog servisa, bezvoljnost, bez energije... Ni u drugom i trećem setu nije mogao da podigne nivo i reši meče u dva seta; Kako Čeh nije mogao da prikaže kvalitet više krajnji rezultat je otišao u korist Novaka; Igra Đokovića nije bila dostojna finala a ako se hoće nešto više postići u sezoni šljake mora pod hitno zaboraviti na igru iz finala ovogodišnjeg Monte Karla;
(alejandro, 19. april 2015 18:56)
# Link komentara
Preporučujem (+40)
Ne preporučujem (-324)

ajde malo da stavimo prst na celo i da se zamislimo? nije lepo biti zaslepljen. ovde svako ima pravo da pise istinu, bez obzira sto se ona osudi od novakovih navijaca koji prate fudbal a ne tenis, pa ni ne znaju da li je novak danas bio dobar ili los. vec automatski lupaju minuse, na svaku kritiku prema novaku. ovo je gola istina sto je napisao alejandro. upravo to mu se desavalo prosle godine u finalu roland garosa, i to ga je kostalo izgubljene titule.

Dobra stara vremena

pre 9 godina

A u finalu Berdich na njegovoj najslabijoj podlozi, ne sam zna kako je dosao do finala u ovoj jakoj konkurenciji..sigurno je izbacio gluten.

Branko

pre 9 godina

Nole je juce ijavio "„Ovaj turnir mi mnogo znači. Očigledno, poseban je jer se igra u mestu gde živim i treniram. Treniram u ovom klubu tokom cele godine."
Pa, pozelimo Novaku puno srece i pobedu nad Berdihom pred domacom publikom!

novica

pre 9 godina

Nije problem što ih je Novak spasio,nego ih je uvrnuti Berdih upropastio!
Neverovatno koliko je Berdih mentalni slabić.Djoković danas izuzetno loše igra,a Tomaš uporo to ne koristi.Verovatno će Nole pobediti,ali zaista nezasluženo.
Vrlo dosadno i neubedljivo finale.
Šteta što je Rafa ,po svemu sudeći,rano otišao u istoriju,jer vrhunski tenis bez njega ne liči ni na šta.Ako se ATP tur ovako nastavi,Nole će biti prvi još najmanje 3godine.

Ljubomir

pre 9 godina

Volim Noleta i teško mu je naći zamerke, skoro je savršen u svakom pogledu, imponuje, osim....tog ružnog psovanja ponekad, , haha, mogu da ga razumem to se i meni dešava, ali mislim da je apsolutno moguće to kontrolisati, i čak šta više to mu je neophodno, i u tom pogledu još nije dostigao mentalni sklop Federera i Nadala, a i na drugi način kao predstavnik Srbije, mora da razmišlja o tome da predstavlja i celu zemlju, siguran sam i da je sam svestan toga. Ali dobro, ako je to uslov da pobeđuje i radi sve ostalo, oprošteno mu je. Bio sam presrećan kada je osvojio prvi GS, sada je samo nebo granica, želim mu sve najbolje i da ako je moguće postane najbolji teniser svih vremena.

Mikii

pre 9 godina

Djokovic nema konkurenciju, jasno kao dan. Finala ove godine igrao je protiv Mareja i Berdiha. Ne znam da li bih trebao da pomenem Federera koji je dobrano zagazio u cetvrtu deceniju. Sve u svemu, osvojice sta god bude hteo. Ma osvojice i ono sto ne bude hteo jer ovi ne znaju da ga pobede. Videcemo da li ce do Rolan Garosa Nadal povratiti makar neki deo one forme iz prethodnih par godina, ali realno gledano, nema od toga nista. Euforija oko ovih titula ce trajati jos neko vreme kod botova, a onda ce i kod njih opasti interesovanje za tenis. Tako je, kako je.

veliki strumf

pre 9 godina

Nekad me zapanjuje Novakova tvrdoglavost! Na 3-3 u drugom setu, od 30-15 Novak je 6-7 puta servirao u forhend Berdihu, i svaki put je Ceh odmah preuzimao kontrolu u poenu, uglavnom pogadjao i na kraju i napravio brejk. Nadao sam se da ce se posle pauze Novak probuditi, ali je on i dalje onako mlitav. Berdih snazniji, agresivniji, bolji, vise napada, konstantniji. Novak u totalnoj defanzivi ceo mec. Ocajna igra Noleta, neprepoznatljiva. Berdih citav mec bolji protivnik do sada, a trenutno je 5-3 za njega u drugom setu. Ako se Nole ne probudi nece valjati.

Saša Popović

pre 9 godina

Oćete krompir !!! dobit ćete na Rolangarosu kad bude na 3 dobijena zadnji puta je bilo 6-1 i 6-1 za Nadala na Us openu i Rolangarosu u zadnjem setu

boki

pre 9 godina

Ako neko moze da se seti neka mi kaze kada je Novak zadnji put osvojio poen kada proba da prebaci igraca a u stvari mu namesti smec...ja mislim da mu je ucinak tipa 5/50...udari je brate dragi...uzasan mu je taj potez

pera

pre 9 godina

Jedan mec protiv Nadala i vec se danas vuce po terenu, zaboravio je da njega ne moze na brzaka, nego da se mora oznojiti.. Na rg nema sanse sa ovom igrom, pogotovo protiv Nadala u tri dobijena seta.

Dux

pre 9 godina

Ovaj djokovic sa ovom kako mnogi kvazistrucnjaci tvrde ''najjacom konkurencijom'' u istoriji tenisa,moze da uzme jos 25 mastersa i jedno 15 Grend slema,prosto se ne zna koji je igrac najveca pretnja,da li povredjeni Nadal,mentalna gromada Marej,najzdraviji igrac na turu Del Potro,cuveni osvajac najvecih turnira Marin Cilic, BANDERA(s) Izner,koji igra tako dobro,mada mu je servis slabija strana,ili mozda najveca nada omladinaca Rodzer Federer (mada je on jos uvek mlad,mozda za koju godinu) ovo jeste zlatna era tenisa ali samo za jednog coveka koji konkurenciju nema,niti se nazire na vidiku,covek koji besomucno prebacuje loptice i koji nema igru dostojnu najvecih majstora tenisa,sada njime i vlada. E moj tenise na niske si grane spao!!!

Ma jok, greše!! Najveća konkurencija Noletu si TU!!!

markq

pre 9 godina

Novak dobije gem,publika skroz nezainteresovana.Za njega nigde ne navijaju.Uvek za njegove protivnike.To je istina,koliko god nekome to bilo krivo

JUMKO

pre 9 godina

Onaj drugi servis na 40-... u trecem gemu prvog seta odigra onako lose je najveci dokaz da
je Novak najlosiji igrac danasnjeg tenisa, ili sam ja jako glup cika??
Ja mislim da je ovo drugo blize istini.
A Vi, kako ste?
Pozdrav od IDIOTA:)

LoL

pre 9 godina

Da ne kazu da preterujem, ali ovaj mec ce biti interesantan jedino da vidimo da li ce pasti jos jedan krompir, i novi rekord.
(sasa jokic, 19. april 2015 13:32)

Čuveni B92 teniski stručnjaci

ime

pre 9 godina

ovaj danas novak ne obecava puno pred predstojeci roland garos. umesto da bude sve bolji, on je sve losiji. nema to nikakve veze sto je pobedio nadala juce, pobedio ga je i prosle godine u finalu rima, kada je nadal bio u daleko boljoj formi, pa je odma na roland garosu izgubio. ne vredi mu ni talenat ni znanje, njegova glava je problem u njegovoj karijeri. cemu takva pasivnost? kao da ga neko naterao da igra tenis. mozda beker lose utice na njega psiholoski? novaku ne treba trener, vec je legenda tenisa.
(ime, 19. april 2015 16:32)

E moj susjed, covjek igra upravo finalnu tekmu a ti zapoceo recenicu sa "ovaj danas Novak ne obecava puno"

Dalje nisam ni citao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 19. april 2015 17:19)

ja nisam susjed, vec novakov veliki navijac koji nije zaslepljen i neko ko se trudi da gleda stvari onakve kakve zaista jesu..

me

pre 9 godina

Priznali su još 2009 mislim da ima i neki vlog o tome,ništa novo.A da će mu vratiti medalju to neće sigurno,pa iz Srbije je,da je Amer pa I ajde.

goran

pre 9 godina

Neverovatno bleda i ocajna igra Novaka (barem za sad) nije mi jasno kako moze da udje u finale ovako bezvoljno i bezidejno ? nadam se da ce podici nivo igre jer sa ovom igrom nema sta da trazi sa Berdihom ....

boohoo

pre 9 godina

ovo je vest u stilu ace informacije. mozda je i prvi u istoriji koji je u monaku udario lopticu x puta. sprtska statistika je cudo. cestitke djokovicu.

Vladimirko

pre 9 godina

Budimo realni , ja Novaka obozavam i navijam svim srcem ali ovde je Berdih bolji , drzi ga na osnovnu liniju , bombarduje Noleta , i da nema prvi servis ispod 40% Nole bi bio u OZBILJNOM problemu a pored toga Nole treba i da zahvali Berdihu na promasenim zicerima

Petar

pre 9 godina

Novak je očekivao da će Berdih da skine gaće pre meča i da kaže izvoli?
Mnogo je opušteno pristupio meču Novak, kao da je 2 kolo a ne Finale.
Berdih uvek standardno dobar, i sa njim morate da igrate tenis, nema opuštanja ni jedne sekunde.
Naravno da navijam za Novaka, ali me je razočarao pristupom i nekako mi neće biti krivo ako Berdih uzme MK.
Nije mu Berdih kriv što je protiv Nadala morao da igra 1/2 finale umesto Finala.

Dott

pre 9 godina

Da, Novak je uzeo trofej mozda ne bas leprsavom igrom, ali sire gledano uradio je nesto sto niko u istoriji tenisa nije, uzeo je sva tri mastersa u godini u nizu!
Ucinio je da vise nije vest kad turnir osvoji, veca ce to biti kad to ne ucini.
Ostavio je svet bez komentara, a granice svojih mogucnosti nedokucivim, ili jos bolje reci da ih nema!
Sad vec pogresno je reci da Novak cini cudo, cudo je Novak i tu reci treba zameniti njegovim imenom.

IQ

pre 9 godina

Novak jeste simpatican, al mi je po gradji kao onaj Skric iz serije Zvono kao spas, ja sam uvek imala ideal najboljeg sportise sa sirokim ramenima i snaznim rukama, kao skulpture u antickoj Grckoj i Rimu,kao Ahil i Herkules, a ne kao ovi teniseri,golferi,kriket igraci, nego kao Klicko,Lebron Dzejms,Dzordan,Muhamed Ali, pa i oni plivaci su ljudine, rukometasi i odbojkasi isto tako. Kad vidim onog placljivka Fedrera i zgoljavog Novaka totalno mi je bezveze da mi neko kaze za njih da su najbolji sportisti svih vremena
(maja, 19. april 2015 18:50)
Sestro,ovo je tenis,individualni sport,gde do izrazaja dolazi osim znanja i kvaliteta,licnost,psiha,karakter i stabilnost.Novak je sve to dostigao,zato je to sto jeste.Nije ti ovo izbor mister univerzuma.

oblivion

pre 9 godina

I dosadan meč može biti za istoriju. Naša himna, stilizovana verzija, svi stoje mirno i gledaju našu zastavu...e, moj Nikoliću, Vučiću, Dačiću...gledajte i učite šta je stvarni patriotizam...šta je pamet i srce u zdravom, pobedničkom balansu...

simke

pre 9 godina

Ja se nadam da ce u narednim turnirima zrijeb spojiti Novaka i Rafu tek u finalu,jer vidjeli smo i juce da je to bilo finale prije finala...Ovo je danas formalnost za Novaka.

Marko

pre 9 godina

ovaj danas novak ne obecava puno pred predstojeci roland garos. umesto da bude sve bolji, on je sve losiji. nema to nikakve veze sto je pobedio nadala juce, pobedio ga je i prosle godine u finalu rima, kada je nadal bio u daleko boljoj formi, pa je odma na roland garosu izgubio. ne vredi mu ni talenat ni znanje, njegova glava je problem u njegovoj karijeri. cemu takva pasivnost? kao da ga neko naterao da igra tenis. mozda beker lose utice na njega psiholoski? novaku ne treba trener, vec je legenda tenisa.
(ime, 19. april 2015 16:32)

E moj susjed, covjek igra upravo finalnu tekmu a ti zapoceo recenicu sa "ovaj danas Novak ne obecava puno"

Dalje nisam ni citao.

drago

pre 9 godina

Nista protiv Djokovica, sjajan je i stvarno najbolji ali on u svakom mecu ima manje winnera od protivnika. Najbolji tenis je kad prste winneri.
Iako je sjajno i kad se igra dobra obrana.

interesantno

pre 9 godina

Lani su ceremoniji proglašenja pobjednika mastersa MC prisustvali princ i prenceza od Monaka,koji su pobjedniku S.Wawrinki,odnosno pobjeđenom R.Federeru uručili trofeje i fotografisali se sa njima,a ove godine ih nije bilo...!Znači li to da su izostankom sa završnice mastersa ignorisali Novakov uspjeh,koji do sada niko nije postigao...???
Princeza i princ su prije početka mastersa ugostili Federera i njegovu suprugu u svojoj rezidenciji.

princ rima

pre 9 godina

Citam ove komentare i prosto ne mogu da verujem koliko pljujete po najboljem sportisti Srbije svih vremena....neverovatno je koliko smo mi Srbi los,zavidan i proklet narod(cast izuzecima).Da je Novak rodjen u bilo kojoj drugoj zemlji on bi bio bozanstvo a Srbi kao da jedva cekaju da izgubi... sramota! Srbija ne zasluzuje Noleta,na veliku zalost.

500 Days of Summer

pre 9 godina

Đoković je sada već toliko dominantan u 2015. da to sve više podseća na 2011. Međutim, te 2011. nekako smo očekivali da naredne godine Nadal i/ili Federer odgovore na njegov nalet i to se i desilo. Da li vi među trenutno aktivnim igračima vidite ikoga ko bi mogao da uzvrati Noletu 2016? Ja ne.

R.I.P in peace

pre 9 godina

Citam ove komentare i prosto ne mogu da verujem koliko pljujete po najboljem sportisti Srbije svih vremena....neverovatno je koliko smo mi Srbi los,zavidan i proklet narod(cast izuzecima).Da je Novak rodjen u bilo kojoj drugoj zemlji on bi bio bozanstvo a Srbi kao da jedva cekaju da izgubi... sramota! Srbija ne zasluzuje Noleta,na veliku zalost.
(princ rima, 19. april 2015 17:13)
Kad ce te da shvatite da te su ti "hejteri" ustvari nase komsije koje se trude da se potpuno uklope kao Srbi da mi mislimo da pola Srbije navija protiv No1eta

777

pre 9 godina

Za mene najveci utisak je ostavio veliki Novakov fan koji "boksujuci" kroz vazduh proslavlja Novakove poene. O igri, sta reći, bitna je pobeda i osvojen treci turnir iz ove kategorije u nizu što NIKO nikada nije uspeo. Servis očajan, nikada nisam video da Novak tako loše servira. Ali i Čeh nije bio nista bolji. Verovatno teški vremenski uslovi su razlog. U poslednjem setu uvek presudjuje Novakova mentalna snaga. Čestitam i sve najbolje u nastavku sezone.

Mihajlo

pre 9 godina

Veoma losa partija Djokovica!! Ali, i pored toga uspeo je da osvoki Monte Carlo. Odigrao je sa 50% svojih mogucnosti i pobedio. Sve cestitke Novaku!!!

au

pre 9 godina

@D.POPOVIC
Strucnjace, porez na PRIHOD se placa jednom godisnje u drzavi u kojoj prijavis boravak. Nema to nikakve slicnosti sa gastarbajterima.
Zbog cega se pravis pametan i nekome solis pamet kada se nisi ni potrudio da saznas kako i gde se placa taj porez?
Sto se ulaganja tice, drzava je u njega ulozila vise nego u 99% stanovnika Srbije.

Challe

pre 9 godina

@stojim u redu u mocartu a tip ispred mene igra singl da berdih osvaja prvi set. 5000 a kvota 5. samo sam se nasmejao i rekao da je bolje da te pare popijemo ko ljudi. plus je odigrao jos jedan singl za 3000 da berdih dobija mec. kvota 8.
(djubre matoro, 19. april 2015 15:44)

Ja tipa potpuno razumem, ako Nole izgubi da mu bude lakse :-)

Jao

pre 9 godina

Stvarno mi je zao ovog Berdiha koliko samo lepu i dobru igra,toliko dugo je u vrhu ovog sporta,a tako siromasan titulama,koliko znam on ima samo 1 Masters i to ostvojen prenekih 10 godina,i njemu je najveci problem ta njegova psiha,cist primer je danas pokazao(Dobije set sa 6/4 i dozvoli da u trecem gubi sa 0/4 dok je trepnuo) iskreno voleo bih da uzme bar jedno 2 Mastersa ili mozda i Gren Slem jer stvarno zasluzuje,ali ga koncentracija koja mu je na minimalnom nivou unistava tokom citave karijere.

Katana

pre 9 godina

Pa nije daleko od istine, sponzor mu je H&M .

Tek ce moj cale,ovaj Berdih ko da kupio sorc na pijac za 150 din hahah
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stefan, 19. april 2015 16:04)

VOJKAN

pre 9 godina

Novak je pokazao svim ovim 'mladima'koji su napustili zemlju i pljuju je iz tudjine kako sepostuje zemjla i koreni odakle potice.Ne kupuje se sve novcem.
Novaku sve cestitke za jos jedan uspeh i osvojeni trofej!

goran

pre 9 godina

Volim Noleta i navijam za njega ali ovo je anti-tenis u finalu za sada od dva losija jedan je ipak vise losiji a to je Berdih ...nije mi jasno kako je Nole sa ovako losom koncentracijom usao u finale juce je odigrao za desetk, a danas je ovo jedva prelazna ocena ,sreca u nesreci je da i Berdih gresi puno pa je to razlog sto je i ovako bledi i losi Nole u pozitivnom skoru (bar za sada)....

sladjan

pre 9 godina

Od ocaja do sjaja i nazad eto tako bi mogao da se okarakterise ovaj mec, i na kraju ipak je Novak nasao i snage i zelje i volje da dobije ovaj mec ,Berdihu svaka cast (pogotovu za borbu posle 4:0 u trecem setu ) u nekim momentima je delovalo da je Nadal sa druge strane mreze ,prosto nisam mogao da poverujem da covek sa skoro dva metra visine uspeva onako da se krece i da bekendom i forhendom odlicno pokriva teren, ipak kostala ga je po meni previse riskantna igra da napravi iznenadjenje ,ali sa druge strane on i nije imao izbora ,jer odavno je svim teniserima iz vrha poznato da moraju da igraju krajnje riskantno i agresivno protiv Djokovica kako bi nametnuli svoju igru i diktirali tempo da bi imali neke sanse protiv Novaka,danas je Berdih u dobrom delu meca uspevao da nametne svoju igru gde Nole nikako nije imao resenja za njegovu igru i mora se priznati iznenadjujuce dobru defanzivu i pokrivanje terena gde je svaku kracu lopticu koristio za napad bilo forhendom bilo bekendom koji mu je iznenadjujuce dobro funkcionisao danas ,Novak je danas igrao ispod svog nivoa dobar deo meca,prvi set je dobio da kazem cudom ,tj. Berdih mu ga je poklonio nekim nerezonskim greskama,u drugom setu je Berdih podigao nivo igre i zasluzeno ga dobio u trecem je Nole konacno pustio ruku i zaigrao na svom prepoznatljivom nivo brzo dosao do 4:0 a onda stao i dozvolio protivniku da se vrati ,ali opet Nole ne bi bio Nole kada ne bi uspeo da se vrati i da dobije mec koji je vec krenuo u drugom pravcu...

Kakvo crno preskakanje

pre 9 godina

Boze glupih li "savetnika" ovde,te prvo je bilo "preskoci Monte Karlo" a sad je "Bravo ali preskoci Madrid" a da je preskocio Monte Karlo ne bi bio prvi u svetu koji je osvojio prva 3 Mastersa u sezoni,u Madridu ce biti i 4-i,NEMA STA DA SE PRESKACE KAD NESTYO FUNKCIONISe=samo melji napred,kakvo preskakanje i gluposti,idemoooo!

Nikola

pre 9 godina

1. Djokovic Novak Srbija 13845
2. Federer Roger Švicarska 8895
3. Murray Andy Ujedinjeno Kraljevstvo 6060
4. Nishikori Kei Japan 5280
5. Nadal Rafael Španjolska 5255
6. Raonic Milos Kanada 5070
7. Ferrer David Španjolska 4670
8. Berdych Tomas Češka Republika 4510
9. Wawrinka Stanislas Švicarska 4405
10. Čilić Marin Hrvatska 33608

Nebojša

pre 9 godina

Berdih nema nikakve šanse, Novak je skoro nepobediv pred svojom publikom, svojim ljudima u Monte Karlu.
(Ljubitelj tenisa, 19. april 2015 14:20)

Ljubitelj tenisa koji ne zna da i Berdih ima prebivalište u Monte Carlu pre će biti da si ti mrzitelj tenisa taj nik ti više odgovara.

jablan

pre 9 godina

Novace,nemoj da razocaras princa od Monaka,da mu se ispuni zelja da ti uruci pobednicki trofej.Iako si danas mozda odigrao naslabiji mec imas opravdanja.jablan

Smilica

pre 9 godina

TOOOOOOOO No1E SOKOLEEEEEEEE!!!!
I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA DJOKOVIC NOVAKA.

No1E, TI SI NASE SUNCE I
NASA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA!
NAS PONOSU I DIKO
NE MOZE TE POBEDITI NIKO!
KAO SVOJA SINA DVA
VOLIM TE No1E JA!
DILEME NEMA
OVE GODINE OSVAJAS SVA 4 GRAND SLEMA!
USRED MONAKA SRBSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDI KRALJ TENISA
No1E - BOG SRBIJE!

TomaS

pre 9 godina

@ Dorćolac: "Da se digne spomenik ovom momku na vrh Avale "Znanom junaku"!"

Ne na Avali, jer bismo ga tamo viđali tek jednom godišnje ili možda svega jednom u životu. Nego da se spomenik Novaku podigne u centru Beograda! Najbolje na Slaviji u centru buduće fontane (jer će sadašnji spomenik tamo Dimitriju Tucoviću biti izmešten kod NBS). I taj budući spomenik bi mogao da bude iz jednog dela sa tri Novakova lika: Novak-teniser, Novak-Srbin i Novak-humanista. Ili tako nešto.

Da da

pre 9 godina

demo Berdih Grobari su uz tebe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nead, 19. april 2015 15:12)

He he malo trololo a? Znamo da si zvezdas ;-)

Sale

pre 9 godina

@princ rima
Svaka cast Novaku, al ne moze jedan teniser biti najbolji sportista u istoriji Srbije, kosarkasi i vaterpolisti su na primer ljudine u odnosu na ove tenisere mamine i tatine maze.
Novak jeste simpatican, al mi je po gradji kao onaj Skric iz serije Zvono kao spas, ja sam uvek imala ideal najboljeg sportise sa sirokim ramenima i snaznim rukama, kao skulpture u antickoj Grckoj i Rimu,kao Ahil i Herkules, a ne kao ovi teniseri,golferi,kriket igraci, nego kao Klicko,Lebron Dzejms,Dzordan,Muhamed Ali, pa i oni plivaci su ljudine, rukometasi i odbojkasi isto tako. Kad vidim onog placljivka Fedrera i zgoljavog Novaka totalno mi je bezveze da mi neko kaze za njih da su najbolji sportisti svih vremena
(maja, 19. april 2015 18:50)
Majo lupaš k'o otvoren prozor!

brasa

pre 9 godina

Uspio je, da napravi dosadu od meča najvecu ikad sa tri klase nizim igracem.
(Oskar, 19. april 2015 18:42)..... komso da je neki vas USPIO da uradi ovako nesto i da ti napises takav komentar visio bi obesen o jelacica, ajd ti navijaj za te tvoje lijepe a mani se gluposti, nije ti nole kriv sto nisi srbin

Rade

pre 9 godina

Svaka cast Djokovicu! Moram priznati da mi je dugo vremena bio antipatican zbog njegovog ponasanja od pre 3-4 godine kada je cesto prekidao meceve i mogu reci slobodno da me je nervirao. Ali sada shvatam da je sjajan sportista i da je privilegija ziveti u vremenu kad jedan ovakav teniser igra a pogotovo sto je iz nase male Srbije. Jos jednom svaka cast i da doguras do prvog u masters titulama!

borlol

pre 9 godina

kako ovo mora biti naporno iz novakove perspektive...igranje protiv balvana na kisi, hladno, a dan ranije razbio kralja sljake...nesto kao seks nakon seksa

rus

pre 9 godina

Može li mi neko reći dali je neko osvojio AO, Majami, Indian Wels i Monte Carlo zaredom u istoj godini??? Ili će to poći za rukom samo Novaku.

CROmpirko

pre 9 godina

Berdihu fali samo glava da postane vrhunski igrac sve ostalo poseduje,ima odlican servis dobar forhend i solidan bekend ali kad je gusto i kad se lomi nigde ga nema.

djubre matoro

pre 9 godina

stojim u redu u mocartu a tip ispred mene igra singl da berdih osvaja prvi set. 5000 a kvota 5. samo sam se nasmejao i rekao da je bolje da te pare popijemo ko ljudi. plus je odigrao jos jedan singl za 3000 da berdih dobija mec. kvota 8.

Mikii

pre 9 godina

Toliko puta vidjeno do sad. Protivnik odlicno igra, cak je i bolji na terenu, izjednaci i kad treba da pokaze najvise, ugasi se. Na 40:15 Berdih staje i 4 poena zaredom idu Djokovicu koji u ovom momentu vodi 3:0 u trecem. Ne sumnjam da ce ponovo biti 6:0. Cestitke Cehu, odigrao je sjajan mec, ali za nesto vise nikad nije imao glavu. Steta. Djokovicu, s druge strane, cestitke na 23. Mastersu. Uzimajuci u obzir kompletno stanje na ATP tur-u, bice takvih jos mnogo.

ponosna

pre 9 godina

dragi prijatelji i 'komentatori',
Cinjenica jeste da su i Nadal i Federer fenomenalni igraci ali i nas Novak je nista manje od njih i sa velikom sansom da ih u narednom periodu pretekne u rekordima! Ono sto je bitno i sto ne razumem 'pluvace' jeste da je Novak NAS, tj on pretstavlja NASU zemlju (kakva god da je). Ja doduse zivim u Americi ali ne mogu da opisem koliko se osecam ponosnom i srecnom kad on pobedi, kad se cuje nasa himna i kad se on na 'bilo kom' jeziku obrati publici prijateljki i sampionski. That's priceless!
Da sam poreklom iz Svajcarske, logicno bi bilo da navijam za Federera ili da sam iz Spanije, za Nadala. No kako sam iz Srbije tj bivse Yu, ne vidim drugu logiku no da navijam za NASEG, pogotovo sto je medju najboljima.
Idemoooo!

Sale

pre 9 godina

Malo sam se iznenadio kad sam video da Nadal dosad nije osvoio zavrsni turnir u Londonu,nasuprut Novaka koji ima 4 titule iz Londona i Federera sa 6.
Novak - 23 masters + 4 = 27
Nadal - 27 masters + o = 27
Federer -23masters + 6 = 29

jeeeeee

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters! (Miki..., 19. april 2015 19:43)

Kako nemamo koristi? Pa radost nema cenu!

Merenges

pre 9 godina

Mislio sam da Berdih može da pobedi Novaka samo ako ovaj odigra ispod 50 posto svojih mogućnosti...izgleda da nije tako, Berdih bi pobedio samo kad Đoković ne bi izašao na teren.

NOLKICA

pre 9 godina

Strasna mentelna gromada nas Nole, Berdih igra tenis zivota i opet, tanjirce, pise se nova istorija tenisa, kazem vam ja lepo sve se okrece , idemo Nole po RG, nema prepreka, da li neko zne koliko Nole od sutra ima bodova?

Serdjo

pre 9 godina

Kad je kamera prikazala Noletov box i u kadru Beker i Vajda, kaze Beker Vajdi: Pa jel vidiš da mora da prebaci u viši stepen prenosa, a rekao sam ti da brzine idu u H!, a Vajda odgovara: Ti ćeš da me učiš kako idu brzine! :-)

Zzz...

pre 9 godina

Berdih i Novak kao da su stukli gajbu piva pre meča, sačuvaj bože.
Ne mogu da se sastave sa igrom!
A i dan je tako sumoran, kiša, vetar, mračno i oblačno, dan je stvoren za spavanje!
To su ovi i radili ja mislim, telo im je bilo na terenu, a glava na jastuku...

Miki

pre 9 godina

Сви ви што га пљујете рекет у руке па да вас видим! Сви ви више волите од њега да победите! Срам вас било!

Sava

pre 9 godina

Nole piše istoriju!! Ne samo ova 3 Mastersa u ovoj godini vec i Pariz i zavrsni u Londonu prosle godine. Znači sa AO 6 velikih titula u nizu. Bravo majstore, melji dalje.

veliki strumf

pre 9 godina

@Banderash Gledam svaki mec od pocetka karijere, i ostavljam komentare ovde godinama. Trebalo bi to da znas. Znam ja da ce Nole na kraju naci nacin da dodje do pobede, ali dok igra i mene, kao i mnoge na ovom sajtu, nerviraju mnoge stvari u Novakovoj igri. A nerviraju nas samo iz jednog razloga - odlicno znamo da Nole moze mnooogo bolje!

Ivan M

pre 9 godina

Nole je juče doživeo vrhunac i danas nije mogao da prikaže ono što zna i ume. Međutim, uprkos tome je podigao nivo kada je trebalo i uradio dovoljno - kao pravi šampion. Berdih se očigledno popravio pod Valverduom i postaje opasniji konkurent. Sa nestrpljenjem čekam nastavak sezone i pitam se da li vredi igrati u Madridu. Meni je taj turnir beznačajan i smatram da bi se Nole tamo samo zamarao bespotrebno, posebno kada se ima u vidu da ima i Rim.

johnny

pre 9 godina

hitno od tenisa napraviti dvoranski sport jer ovo više nema nikakvog smisla
pa uveliko je 21 vek pobogu ljudi
(valja izdržati još koju godinu posle me neće zanimati toliko)

pido

pre 9 godina

Lepo je rekao Novak,da ce biti danas,potpuno drugaciji tenis sa Berdihom...
to vam je to sad...
Nema toliku inspiraciju kao sa Nadalom,Rogerom

veliki strumf

pre 9 godina

@slobodan Pisem ono sto vidim, analiziram! Nisam kao ti da vidim samo 15-0, 30-15, 40-40, a da nemam pojma kako je doslo do toga, gde je servirao, koji je udarac forsirao kod protivnika i zasto, gde stoji kod riterna. Kad gledas nesto, gledaj svaki detalj, a ne samo konacan rezultat. Svi smo mi znali da ce Novak na kraju dobiti, nismo ni morali da gledamo mec. Ali kad vec nesto gledas, trudi se i da vidis! I da nesto naucis!

Boston

pre 9 godina

Djokovic je dostigao te grane da ako kojim slucajem izgubi odma je to veliki neuspeh kao smak sveta. Bravo Nole toliko radosti nam dajes. Voleo bih da preskoci Madrid. Ne vidim razlog da igra tamo.

PROPAO NA DRZAVNiM,DOKTORIRAO NA PRIVATNOM

pre 9 godina

Da mi je neko 2003-2004. rekao da ce jedan Srbin u trenutku kada ni jedan nas igrac nije mogao dalje od prvog-drugog kola nekog mastersa da osvoji jedan grend slem rekao bih mu da je LUD.A da je neko jos rekao da ce taj isti covek da osvoji vise od dvadeset mastersa i verovatno desetak slemova(a mozda i vise)i da bude ubedljivo prvi verovatno bih ga opsovao u lice.Ali eto vec za koju godinu NOLE osvoji AUSTRALIEN OPEN i demantova mnoge u Srbiji a i sire.Sta je NOLE uradio videcemo tek kada se povuce i kada nijednog Srbina ne budemo vise gledali dalje od drugog kola nekog mastersa.E TADA CE OVI KOJIMA JE DOSADNO DA GLEDAJU OVU "LOSU" IGRU NOVAKA DA VIDE KAKVE SU GLUPOSTI PISALI.NOLE KRALJU VOLE TE I PARTIZANOVCI IAKO SI ZVEZDAS.

siporex

pre 9 godina

... kad je u pobednickom govoru koji je odrzao na francuskom svom timu dobacio - "nista me niste razumeli". pa kad je nakon toga rekao da treba da porade na stajlingu (stvarno - vajda je stalno delovao kao vodoinstalater - a sad beker deluje kao bravar - ali zaista gotivno izgledaju) sva ta novakova prica je kvintesencija srpstva - naseg mentaliteta - i zbog toga - sto je novak po svemu sto postotni srbin - time je njegov uspeh jos veci - postao je veliki svetski sampion - na nas - srpski nacin ...itd

plači

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters!
(Miki..., 19. april 2015 19:43)

Nemerljivo ste jadniji vi susjedi što mrzite a koristi od toga nigde nemate. Oni se barem raduju, zezaju se, super im je, i to je neka korist, a vi? Grize, štipa, jede vas u stomaku radost Novakovih navijača i Novakove titule!

znamo da je ljubav slepa

pre 9 godina

@Bojana znamo da si ti zaljubljena u Federera ali bas da ovoliko moras pravdati Federera /u kontekstu Novakovog izjednacenja sa njim u ovoj kategoriji/ nije razlozno jer nije tacno.
Federer je kao i svi igraci poceo da igra finala Mastersa u dva dobijena seta 2007, druga je stvar sto ih je od tada osvojio manje nego igrac sa kojim ga uporedjujes.

Milutin

pre 9 godina

Ovima što lupetaju o konkurenciji: ako su Federer, Nadal i Murray (33 Grand Slema i 59 Mastersa!!!) "slaba konkurencija", šta su onda Roddick, Hewitt i Safin (Federerovi glavni "rivali" 2003-2007)????

Novak je čitave svoje karijere morao krvavo da se bori sa ovom trojicom za sve što je osvojio (a osvojio je mnogo), vala i vreme je da bude malo lakše. Ne mora baš 4 godine laganica kao Federer 2003-2007, ali i 2-3 godine će biti dovoljno.

czv

pre 9 godina

naravno,ipak citajuci ove komentare dolazi se do jednog zakljucka.ipak su borna coric i marin cilic,pogotovo draganja i dodig,uz karlovica naravno,kvalitetniji i daleko blize poredjenju tipa igraca kao sto su federer i nadal.oni su iz nekog drugog univerzuma!verovatno vanzemaljci.nema novak tu sta da trazi.i ovako izbacuje neke cude uzvike,dere se na jadnu decu,lomi rekete,psuje,uopste neprijatan igrac!jel da?svakako i u celoj toj prici najbolje bi bilo i da se jos i povredi.E!to bi bilo najbolje za vas,onda bi ste totalno zaboravili na njega i mogli da uzivate povremeno u drugim,trecim kolima turnira,gorepomenutih tenisaca!Ali!?JBG!ne vredi,sitne duse,decki,SRBIN je BROJ JEDAN!SRBIN PRAVI ISTORIJU!a vi lepo kod borne i corica,pa ga poljubite znate gde i usput se malo pomazite,jel to i volite!IIIDDDDDDDEEEEEMMMMMOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Samo tovari pacere!

pre 9 godina

Koliko ima tih mastersa da izracunam koliko ce Nole da zaradi do kraja godine u inat dusmana koji jedino znaju da broje tudje pare:-)))
(Monarhista, 19. april 2015 19:44)
Za sve ljude važi da su dve stvari najgore na svetu:
Tuđe pare brojati i svoju ženu je**ti!

E,a pošto su ovi naši hrvati,a od ne tako davno i neke nove kvazi nacije i narodi,od vajkada nakrivo nasađeni,oni ne bi bili oni da nisu uvek dodatno u nečem osim sveta,i to naravno uvek u mizeriji.

Tako da pored one dve gore bede oni moraju još se srpskim uspesima radovati(ili švajcarkim,argentinskim,španskim...svačijim samo ne svojim).

Zato i dobiju ospice kad vide 3 prsta...to je ko da im pokažeš tri srednja prsta odjednom,koja im ukazuju da su jedini koji imaju tri bede za vratom,a ne ko svi normalni ljudi u ostatku sveta dve.

Stefan

pre 9 godina

@simke to ko ce se sastati sa kim u polufinalu, finalu, zavisi od ATP pozicije, a ne od toga kako se izvuku papirici i formira zreb. Rafa je i dalje na istoj poziciji, i tesko da ce popraviti rang do RG-a, ali bi bili posteno da ga stave za 2 nosioca.

rus

pre 9 godina

Može li mi neko reći dali je neko osvojio AO, Majami, Indian Wels i Monte Carlo zaredom u istoj godini??? Ili će to poći za rukom samo Novaku.

Željko

pre 9 godina

Mislim da su Berdihu uskratili gostoprimstvo u Monaku, usled onog autfita.

Takođe, H&M se oglasio i izjavio da oni nemaju ništa sa onim što je Tomaš navukao na sebe.

Kuku majko! :)

SRB-CZV

pre 9 godina

pa lepo sam prognozirao sto se kvote tice, apelujem na ljude dobre volje, da zamolimo Noleta da posle meca skine cega i pokloni Jumku, decku je to ne ostvareni san

Nebojša

pre 9 godina

Jedan od lošijih Novakovih mečeva ove sezone najlošiji sigurno na ovom turniru podsetio me je na wimbldon 2013 i tamo je igrao savršen turnir ali je bio loš u finalu pretpostavljam da se ispraznio juče protiv Nadala a možda i loše vreme ali titula je bitna samo ona se pamti čestitke i Berdihu nije mu olakšao i pored skora koji ima protiv Novaka.

Lexx_nl

pre 9 godina

Тежак меч. Јако тежак. Свака част Новаку да је ово извукао. Било је видљиво да му недостаје свјежине. Новак је често гријешио, био нервозан. Сервис га није служио. Очигледно је ово био један меч превише, након оног епског меча од јуче. Са друге стране инспирисан и јако неугодан противник. Оштрим ударцима је Бердих јако често диктирао темпо и развлачио Новака. Имао је одличне ритерне. Право чудо да је на крају резултат овакав какав јесте.
Новак заслужује велике честитке што је успио да преломи овај меч и што нам је као увертиру за Ролан Гарос подарио слушање химне у Монте Карлу.

Telefax

pre 9 godina

Cestitam na pobedi. Ove godine je pobedio Marija 2X, Federera i Nadala po 1X.1 GS + 3 masters-a.
Na slici se vide i Uniqlo i Peugeot i Seiko sat.
Jedino mi se ne svidja sto ljubi pehar to moze da bude opasno zbog mononukleoze a i ko zna sa cime je prebrisan.

v

pre 9 godina

Novaku jutros javili da juce nije bilo finale. Jedva ga isterali iz kreveta. Kazu mu, moras da igras, nisi zavrsio posao. Zato se Nole malo smorio. A Tomas resio da malo igra.....sve u svemu Nole dobija sa 30%. Btw, vreme je uzas.

Jumkov tata

pre 9 godina

Samo da javim da je mom Jumketu pozlilo i da je hitno prebačen da primi infuziju. Kako je Novak krenuo ove godine biće sve više i više infuzija...

jastreb

pre 9 godina

Ovakvi porazi ostavljaju visemesecne posledice na protivnika,gledas coveka preko puta sebe koji izgleda kao da je sad iz kreveta ustao i opet ga ne dobijes.Koji si ti meni kralj Novace.

Djordje NS

pre 9 godina

@ Mikii Druže, tvojim frustracijama nema kraja, zar ne?
Zaboravljaš dobrih 5-6 godina Federerovog smaranja bez konkurencije, nakon odlaska Samprasa u penziju, pa do pojave Noleta i Nadala. E, to je bio period bez standardne konkurencije.
Hahaha...ima Nole da ti nabija komplekse još duuuugooooo... A rekordi su počeli da padaju, jedan po jedan. Ćao luzeru!
P.S. Evo prođe još jedan lep dan a tebe i dalje nema u Novom Sadu...cccc. ;-)

Ratko

pre 9 godina

Kakva sila od coveka. Priredio nam da Srpska himna odjekuje u Monaku i slavi se pobeda. Kako je krenuo mozda osvoji sve masterse i GS titule u jednoj godini. Koliko je tesko osvojiti i jedan jedini masters ljudi nisu ni svesni. Postoji gomila tenisera koji su sjajno igrali i bili u top 10 a nikada nisu uspeli da za celu karijeru osvoje makar jednu masters titulu. Dok nasa i teniska ikona ima 23 Masters titule i njegova konstantnost i dominacija dolazi do punog izrazaja. Proci ce decenije dok se neko drugi ne pojavi i pokusa da dostigne Novakove rekorde. Novak sada juri Rogera, Samprasa, Nadala po broju GS i nedelja na prvom mestu, ako je samo to merilo a sa ovim titulama samo polako zida i u ucvrscuje temelj za najboljeg tenisera svih vremena.

gunner

pre 9 godina

Sve pohvale Nole! Nema reci kojom bi te covek mogao opisati. Trenutak kada na tecnom francuskom daje izjavu..svaka cast! Ponos i najbolji reprezent Srbije! Sve najbolje legendo!

neko tamo

pre 9 godina

@Realista

Hehehe, kako prica pocne da se menja, do nedavno je bilo kako Nole nece ni prici Nadalu i Federeru po broju GS, a sada odjednom strah da ne uzme jos 15 GS. Sve vise, u poslednje vreme, vidjam ovakve komentare vas preplasenih, komentare slicne ovom tvom i to je dobro.

A tek kad se setim kako je pocelo: nece Novak nikad osvojiti GS, pa nece nikad biti prvi, pa nece nikad osvojiti drugi GS, a vidi dokle smo sad stigli, do priznanja da moze jos 15 GS da osvoji :)))

robin hud

pre 9 godina

Za ovakav meč mislim da bi Vilander rekao kako je Novak opet pokazao zbog čega je br.1. Lakše je postati br.1 nego to biti.
O ovom meču imam samo dva utiska. Prvi je osvajanje titule i to je jedina važna stvar. Drugi utisak je Novakovo pevanje himne, mada je to već radio.
Želim ti da pevaš himnu i u Parizu na RG.
PS. Da nije bilo prekida ne bi bilo trećeg seta. Novak skoro uvek ima problema posle prekida. Berdih je očajnički to želeo.

86

pre 9 godina

Nadam se da ce ova pauza goditi Noletu jer je totalno uspavan,a da ce malo poremetiti
Berdiha. Bio je,cini mi se vise koncentrisan na mec.

Srdjan

pre 9 godina

Ne znam kako mozete da napisete da Nole vraca Tomasa u zivot kad je Berdih odjednom zaigrao nenormalno dobro i sam se izborio za vracen brejk. Nole nije na svom nivou, to je tacno ali Berdih trenutno igra na veoma visokom nivou.

sale

pre 9 godina

ovaj danas novak ne obecava puno pred predstojeci roland garos. umesto da bude sve bolji, on je sve losiji. nema to nikakve veze sto je pobedio nadala juce, pobedio ga je i prosle godine u finalu rima, kada je nadal bio u daleko boljoj formi, pa je odma na roland garosu izgubio. ne vredi mu ni talenat ni znanje, njegova glava je problem u njegovoj karijeri. cemu takva pasivnost? kao da ga neko naterao da igra tenis. mozda beker lose utice na njega psiholoski? novaku ne treba trener, vec je legenda tenisa. 
(ime, 19. april 2015 16:32) 

Gospodin budan br 2

Red

pre 9 godina

Ono sto mene lično fascinira je to što se Berdih upire iz petnih žila, igra preko svojih mogućnosti, a ovaj naš ne može da se sastavi ali i takav pobeđuje. ,e ,to je dragi moji pravi dokaz moći.
Bravo.

Nebojša

pre 9 godina

mozete vi da pljujete Federera do ujutru i da govorite kako sada imaju isti broj masters titula,ali ne zaboravite da je Federer svoje morao da osvoji u 3 dobijena seta...samo toliko.
(Bojana, 19. april 2015 20:30)

Federer je pola možda malo više osvojio igrajući u tri seta i to samo finale zato ne lupetaj a osvajao ih je protiv svakojakih igrača tek poneki protiv Novaka ili Nadala dok Novak najčešće protiv jednog od njih ili Federera ili Nadala ponekad i protiv oboje i ima ih više na šljaci nego Federer.

gordana

pre 9 godina

Mozete da pisete sta god hocete, realnost je sam jedna, Novak je najbolji i to pokazuju njegovi rezultati. Samo se pobede pamte!!!! BRAVO NOLE!!!!! Toliko da se zna ko je ko!!!!!!!

Zuba

pre 9 godina

I ja bih voleo kad bi Novak preskocio neki od dva sledeca mastersa da bude odmoran za RG ali pravila su ako sam dobro upoznat sledeca. Jedini masters od devet koji moze da se ne prijavi jeste Monte Karlo dok neki od ostalih osam mastersa teniser iz top 10(ispravite me za ovo)moze da preskoci ako ima vise od 30 godina. To pravilo je iskoristio Federer ove godine za Majami.

Deda Miloje

pre 9 godina

Boze kako smo svi pametni I puni saveta za NAJBOLJEG.
Sve moj do moga, nikada ni reket u ruci nisu drzali a dele savete.
Mogu zamisliti sta bi skrabali da je kojim slucajem izgubio.
Luda nacijo na spavanje, dobar san razbistri mozak I povrati razum.

Ljubomir

pre 9 godina

Vidim da ima dosta onih koji kritikuju igru Noleta danas u finalu. Zanimljivo je to koliko želimo prefekciju od drugih, u ovom slučaju i Noleta, a nismo svesni nekih stvari. U stvari, ja sam veoma svestan, čini mi se jer i sam igram tenis, rekreativno, ali svejedno prolazim kroz iste faze u mečevima kao i on, i znam kako funkcioniše mozak. Pre svega, 1) treba da budete svesni da je ovo treći masters u seriji, koji Nole igra i osvaja, znači igra najviše moguće mečeva, sa velikim psihološkim i fizičkim naporom, znači to je uspeh, koji nikada niko dosada nije postigao, da li vam to nešto govori, 2) pobediti Nadala, u Monte Karlu ( i Roland Garosu), gde se on oseća, kao da je rođen i gde su mu sve zvezde naklonjene, je ravno čudu, bez obzira, ko je u pitanu, taj mora da bude supermen, i da ima fantastičnu psihičku koncentraciju, da čoveka koji vraća i vraća, i vraća i vraća, dobije. I shodno tome nemoguće je da posle tako velike koncentacije i naprezanja u meču sa Nadalom, ne dođe do opuštanja, što se desilo danas protiv Berdiha. 3) Ali i pored fantastične igre Berdiha, po meni, Nole je toliko moćan u ovom trenutku da je odigrao, koliko treba da bi dobio.

danix

pre 9 godina

Nakon osvojenih AO,IW i Majamija,pisao sam da Nole treba da dobro odmori,da propusti Monte Carlo,ili da ispane u ranoj fazi,da onda odigra Madrid i da propusti Rim kako bi dosao fizicki spreman na RG.
Nije ni Nole masina,treba odmoiti,u suprotnom,rizikuje i povrede i zasicenost igrom,pad samopouzdanja i pad forme.
Cudi me da on i njegov stab nisu svjesno ljudskih fizickih mogucnosti.Berdih je,na ovom turniru,igrao mnogo manje vremena,mnogo je svjeziji i sada mozemo jedino ocekivati da se i on umori pa da ga Nole dobije,jer je u svim ostalim elementima igre Nole daleko bolji.
Hajde Nole,care,izdrzi jos malo,iako je to lakse reci,nego tebi uciniti.

administrator blocker

pre 9 godina

Covek je uzeo prva 4 najjača turnira u sezoni!!!! Normalno je da odigra ovakav meč. Pitanje je da li će igrati Rim i Madrid sa punom snagom!!!!

Monarhista

pre 9 godina

Koliko ima tih mastersa da izracunam koliko ce Nole da zaradi do kraja godine u inat dusmana koji jedino znaju da broje tudje pare:-)))

nikola

pre 9 godina

zadnjih 6 turnira najjace serije, pariz, zavrsni masters london, australiju, inijan vels, majami, monte karlo je uzeo novak, ovo se ja mislim nikada nije desilo u istoriji..

Dux

pre 9 godina

Tek ce moj cale,ovaj Berdih ko da kupio sorc na pijac za 150 din hahah
(Stefan, 19. april 2015 16:04)

Burazeru, smeju mu se i cesi.
(Iz Brna, 19. april 2015 20:12)

Hahahahah, otac ti je lud kao struja! Pozdrav za tebe i oca:)

ako je korist u pitanju

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Miki..., 19. april 2015 19:43)

A kakvu korist bi ti inace imao da je Berdih uzeo ovaj Masters?

ff

pre 9 godina

(interesantno, 19. april 2015 19:12)

Princeza i princ su urucili pehar Novaku 2013. godine kad je prvi put osvojio ovaj tirnir igrajuci u finalu protiv Nadala. No posto ti pratis tenis od prosle godine iluzorno je ocekivati da ti to znas:-) Uostalom, princeza sada ima bebe blizance i sigurno su joj oni vazniji od urucivanja pehara na zavrsnim ceremonijama Monte Karlo mastersa. A sto se ruckova tice kod princa zabolela bi te glava kad bi znao koliko je puta Novak bio gost na takvima.

Zurkolomac

pre 9 godina

Bravo Nole, zgazio si svu boraniju. Ne obaziri se na cigane iz Srbije koji te konstsntno pljuju, njima je sada bitan dolazak siptara tachija u Beograd. Gazi samo dalje…

veliki strumf

pre 9 godina

Jako slabo igra Novak citav prvi set, ni 20% od jucerasnje igre. Nijedan udarac ne funkcionise, ne krece se uopste, totalno je defanzivan. Vecinu poena je osvojio na lagane greske Berdiha, a i on sam napravio masu neshvatljivih gresaka. Vodi evo 6-5, ali igra je, pa rekao bih na Novakovom minimumu.

rus

pre 9 godina

Može li mi neko reći dali je neko osvojio AO, Majami, Indian Wels i Monte Carlo zaredom u istoj godini??? Ili će to poći za rukom samo Novaku.

veliki strumf

pre 9 godina

@rus Niko nije osvojio ni IW, Majami, Monte Karlo zajedno, pa samim tim naravno da niko nije uzeo AO i jos ova 3 turnira! Elementarna logika!

dragan djukić

pre 9 godina

Noletov niz pobeda: Pariz 5 pobeda; London (4+1 RF predao); AO (7); IW (5+1 B. Tomić predao); Majami (6) i MC (5) ukupno 33 pobede zaredom na velikim turnirima... 32+2 pobede i 4 mastersa zaredom + London i AO...

Boban

pre 9 godina

Čestitke Noletu, svaka čast za pobedu iako nije bio njegov dan. On je mentalna stena, ma gromada od čoveka kad pobeđuje vrhunske igrače i kad mu ne ide najbolje. Kako je Berdih igrao danas kao u transu dobio bi svakog drugog tenisera osim Noleta, i njemu takođe čestitke za prikazano na turniru. Još samo Nole Rolan Garos da uzmeš i zaokružićeš ovaj fenomenalan početak sezone na šljaci!

sale

pre 9 godina

@princ rima 
Svaka cast Novaku, al ne moze jedan teniser biti najbolji sportista u istoriji Srbije, kosarkasi i vaterpolisti su na primer ljudine u odnosu na ove tenisere mamine i tatine maze. 
Novak jeste simpatican, al mi je po gradji kao onaj Skric iz serije Zvono kao spas, ja sam uvek imala ideal najboljeg sportise sa sirokim ramenima i snaznim rukama, kao skulpture u antickoj Grckoj i Rimu,kao Ahil i Herkules, a ne kao ovi teniseri,golferi,kriket igraci, nego kao Klicko,Lebron Dzejms,Dzordan,Muhamed Ali, pa i oni plivaci su ljudine, rukometasi i odbojkasi isto tako. Kad vidim onog placljivka Fedrera i zgoljavog Novaka totalno mi je bezveze da mi neko kaze za njih da su najbolji sportisti svih vremena
(maja, 19. april 2015 18:50)

Ovde se govori o sportu i sportskim dostignućima a ne o tipu muškarca koga bi ti zelela da te ženi. Dečko igra srcem koje nebi zamenili 20 kg misica koje Nadal ima ali dzabaaaaaaaa!!!!!!
.

Dott

pre 9 godina

Bice zanimljivo sad gledati kako ce da naprave teniske spice i najavne dzinglove turnira. U njima ce biti svi smrknute face osim Novaka, jer ako ih urade drugacije nece biti verodostojno.

Shomi

pre 9 godina

Za sve one koji kritikuju igru, nije bitno o kojem se sportu radi...kada si gazda, svi te postuju i plase te se.
A kada te se plase, izgledas im kao gromada.
50% pobede je tvoje, samo da se pojavis na terenu.

milosKg

pre 9 godina

Novace,toliko si nas razmazio da cim pocnes da gubis,dusmani ce te pljuvati na sav glas.Ti si toliko uradio za nasu zemlju da ti nije niko do kolena.Hvala ti sto postojis za moga zivota i sto nas cinis toliko ponosnim!

KiSSeli

pre 9 godina

I dosadan meč može biti za istoriju. Naša himna, stilizovana verzija, svi stoje mirno i gledaju našu zastavu...e, moj Nikoliću, Vučiću, Dačiću...gledajte i učite šta je stvarni patriotizam...šta je pamet i srce u zdravom, pobedničkom balansu...
(oblivion, 19. april 2015 19:03)
Ma ko to moze da stigne da izbroji.

Goran

pre 9 godina

Za mene je jedna druga statistika jos vaznija. Ovo je danas Novakova 138 pobeda protiv Top 10 igraca. Koliko je to tesko pokazuje da jedan legendarni Konors koji je igrao tenis do skoro 40 godina ima samo 83 pobede protiv Top 10 igraca. Cak i takva zvezda kao sto je Pit Sampras je sakupio samo 124 pobede protiv igraca iz Top 10. Agasi koji je igrao skoro do 35 godina ima samo 109 pobeda te vrste. Novak je bolji od svih osim od Federera ali ovom brzinom ce da pretekne i Federera. To pokazuje kakav je Novak sampion.

Svete

pre 9 godina

Bravo, bravo Djo1e !!!
6 uzastopno osvojeni veliki turnir, niko pre njega to nije uradio i jos brdo zanimljivih stvari je uradio pored toga !

Nego sta je meni najzanimljivije, od pocetka 2011 Novak je osvojio 29 velika turnira (GS,1000 i WTF) i igrao u jos 9 finala a Federer + Nadal + Marej + svi ostali su ukupno uzeli 31 trofej.....Sta reci ?

Bravo Djo1e !

Sutrasnja ATP lista ce biti tragikomicna !

Клисура

pre 9 godina

@реалиста ниси у праву, али могу да разумем твој гнев због Нолета. Нолетово презиме се пише са великим словом. Овај повер тенис који играју, не може се упоредити са ранијим тенисом, уосталом, Новак не бира конкуренцију, противници дају све од себе, али је Ноле моментално најспремнији, и врло стабилан. Бекенд Вавринке, форхенд Мараја, Надала, Ферера, и сервис Изнера, да не набрајам, одували би већину играча из предходне генерације. Немаш ти појма пријатељу, злоба ће те појести! Само да нам Бог сачува нолета од повреда итд. Ајмо Ноле...

vera matović

pre 9 godina

Posle malo šale, ozbiljne stvari ...

Pobeda i kada je mentalno ispražnjen nakon polufinala.

Srpska himna i naš veliki i ponosni šampion (i mi sa njim).

Što neko već reče, skoro 140-ta pobeda protiv top 10 igrača. To je stvar koja se ne vidi u statistici, a strašno je bitna u oceni nečije karijere.
Konors ima preko 100 turnira, a nema 100 pobeda protiv top 10 igrača. Recimo Muster ima 44 turnira od 55 finala i to je 80% uspešnosti u finalima, ali pogledajte protivnike u finalima ... nema 5-orice zglavnih, sve druga liga i titule iz serije 250 i 500. Mislim da nema ni 7-8 top titula. S druge strane svi najbolji igrači svih vremena imaju u finalima procenat od oko 70% pobeda, mislim da Borg i Sampras imaju blizu 75%, a Novak, Nadal, Federer, Mekenro i Lendl oko 70%, a Agasi,Konors, Marej, Beker i ostali oko 65%.

Sada opušteno u Madrid, pa opuštena i još jedna titula.

Napred šampione naš.

he he

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters! (Miki..., 19. april 2015 19:43)

De, de Miki, dobro sad! Isplači se malo, biće lakše! Samo strpljivo, izgubiće i Nole jednom, biće zrnce sreće i za tebe. Glavu gore. Posle kiše ide sunce.

Nikola

pre 9 godina

Bravo majstore idemo Srbrine, sada Madrid pa Rim, i RG
Sada novak ima 13845 bodova
Svaka čast prešao je Federera 23 Masters titule Srbija navija za nove pobede, čekamo novi Masters u madrid sledeće nedelje.

sasa jokic

pre 9 godina

Ko se malo razume u tenis mogao je da skapira da je posle meca sa Nadalom tesko povratiti mentalnu snagu i motiv.
Nole je izvukao maksimum iz sebe i pobedio je, to je najbitnije, polufinale je bilo za uzivanje!

VUK

pre 9 godina

Da,da da..Bojana.. imala si mnogo ovakvih dana..ali davno..i sve ređe.. ako se sećaš onda si dosta stara..imati i imam i imaću.. kakva drastična razlika..gledaj i pati, tek će ih Nole drati! samo penzija Federera u 2015 može sprečiti da Novak i sa njim ima pozitivan skor..Nadal puca ovog proleća..Još nisi shvatila suštinu predatora iz Beograda.. što više ih uništava to je gladniji pobeda.NOVAKOVO DOBA.SORY.

this is the end

pre 9 godina

(Bojana, 19. april 2015 22:44)

E Bojana, Bojana, ako si to...ti bi trebala/o da razmisliš pre nego napišeš nešto. Po tebi ispade da ovo što je Novak napravio ništa ne vredi??? Dete, zapitaj se malo o sebi, ko si, šta si, šta si napravila u životu. Niko ti ne brani da navijaš za druge ili da mrziš svoje ( tako tipično za srpski rod )ali da praviš paralelu između njih ko ima više fanova je neverovatna glupost, zaslepljenost i neznanje.Srba ima desetask miliona ukupno, Španaca 60 mil plus države sa španskim govornim područjrem ( L.Amerika ), pa zar misliš da će Đokovoć imati više fanova od Nadala za koga navija svako ko govori španskim jezikom? Zar misliš da će Novak imati više fanova od Federera koji je Švajcarac i za koga navija cela Evropa? Zar misliš da su Srbi omiljen narod pa će većina da navija za Novaka? Može on imati 30 GS titula ništa to ne znači, raja je raja. I neka naša turbo folk kič pevaljka ima više fanova nego mnogi klasni umetnici, kapiraš li dete?

ferdinand

pre 9 godina

Neverovatno cudan mec... Uzroka ima vise - juce Nole nije podigao pehar, jer je to uobicajeno posle meca sa Nadalom, zato sto je ovo unapred dobijeni mec, i to znaju i Nole i Berdih, cudno vreme, vetar, kisa...

Aca Znalac

pre 9 godina

Stvarno neverovatno. Nole cepa, Nole delje, Nole ide ka granicama koje su postavili Nadal i Feda. Još malo Nadalito, pa će Nole uzeti i taj RG 2015. Nadalito, pazi se. Samo zdravlje i sreća da ga posluže i ulazi in the History of the world tenis, like Nadalito i Fada.
Berdih je danas bio fantastičan. Kako je odigrao II set, to je ušlo u teniske udžbenike. Fenomenalno. Nole svaka ti čast, kada si našao snagu da izdržiš u 1/2 Nadalita, pa u finalu fantastičnog Berdiha, kišu, mrak i vetar. Ovo je stvarno jedna od najjačih titula na ATP touru.

Jova

pre 9 godina

Šta su ti finala. Sjetih se nešto finala mastersa koje su prošle ( pretprošle? ) godine igrali Mari i Ferer. Bilo je negledljivo. I sasvim drugačije od onih, koje igra velika četvorka između sebe. Novak uči i »imitira« Federera i Nadala, valjda će se naučiti i početi priželjkivati slabije pritvnike u završnicama jačih turnira. Kako je krenulo, morat će.

A sada o današnjem meču.

Iznenađujuće dobar Berdih, pokazao je da se nije našao slučajno/zalutao na teren danas. Novak onako, na momente briljantan, na momente odluta. Ne mogu se oteti utisku da je na neki način taoc vremenskih prilika. Igra protivnika i motiv takođe igraju veliku ulogu. Krajem drugog i početkom trećeg seta su komentatori iznenađeno konstatovali da je i Novak samo čovjek. Ne mogu da se ne složim. I da mi ne bude drago.

Moji detalji:

1.: krajem prvog seta Beker ( posle dobijenog poena Novakovog – za brejk/set loptu ) negoduje, skoro viče prema Vajdi, na šta se ovaj malo izmiče i pomirujuće diže ruke. Šta li mu je govorio: si ga ti tome učio? Raduje ćinjenica da su se na neki način zbližili. Ne diže se glas tek tako, na tamo nekog lijevog.

2.: nasmijan Beker u krupnom planu, u pozadini najprije Novak a nešto kasnije i srpska zastava.

3.: Novakovo pjevanje himne.

4.: kod finalnog slikanja veoma razočaranom Berdihu Novak pokazuje nešto u zraku, na šta se oba osmjehuju pogleda uprtog prema nebu.



Pozdrav svima

psiholog

pre 9 godina

Snazan momak Berdih, tvrd orah, uveren da je mogao da pobedi. Ali um caruje, a snaga ... Cestitke za pobedu, a dodatna radost je bila nasa himna. Hvala Nole.

ahahaa

pre 9 godina

Jadni ste svi vi sto se lozite na Djokovica a koriste od toga nigde nemate...Bas bih voleo da je Berdih uzeo ovaj masters! (Miki..., 19. april 2015 19:43)

A kakvu korist bi ti inace imao da je Berdih uzeo ovaj Masters?
(ako je korist u pitanju, 19. april 2015 20:58)


Grešiš! Imao bi itekako koristi. Lakše bi podneo frustraciju i komplekse jedno nedelju dana!

sta_to_radis_kume

pre 9 godina

Gomila interesantnih komentara, sit sam se nasmejao... Ali bez imalo ironije, iako se ne slazemo u misljenjima, najiskrenije ste me nasmejali i hvala vam na tome!
Madju najduhovitijim su svakako:
(Realista, 19. april 2015 20:30) i
(maja, 19. april 2015 18:50).

v

pre 9 godina

Ja razumem ushicenje fanova Djokovica ali opet trebaju da shvate da ga u svetu nije,niti ce,biti popularan.Pa cak da preskoci Nadala a mozda cak Rodzera po titulama.
(Nevidljivi covek, 19. april 2015 22:43)
Pa sta nas briga koliko ko ima fanova? Mene recimo boli uvo. Novaka ima ko da voli. I vise nego dovoljno. Novak ima postovaoce i obozavaoce sirom sveta. I da nas je deset puta manje, mi smo strastvena armija koja mu uvek salje energiju. A to sto uglavnom navijaju protiv njega....pa tako je mnooooogo sladje. Oni ne kapiraju da je tada duplo jaci. Uostalom ako postoji nesto sto je najgore to je ravnodusnost. A prema Novaku niko nije ravnodusan. Ili ga vole ili ga ocima ne mogu videti. Razlozi nisu bitni. Novak izaziva reakciju. To je najbolji dokaz koliko vredi. ;)

Jovan

pre 9 godina

Vidim da je 99% ljudi otpisalo Berdiha. Ne zaboravite da je ovo ipak finale mastersa i da je Berdih pocistio Monfilsa koji je prethodno izbacio Federera i Dimitrova sa laganih 2-0. Dakle koliko god Novak vodio protiv njega u medjusobnim duelima, finale je finale i danas je novi dan novi mec i krece se od 0-0 protiv Berdiha koji je u sjajnoj formi i koji je drugi na race listi ove godine ! Nece Novak dobiti na poklon titulu to je sigurno, i ocekujem vecu borbu nego juce.

Slobodan 032

pre 9 godina

Nisam pročitao sve komentare ali ovi što sam pročitao tipa ne igra dobro, sa ovom igrom nema ništa od RG, dobro a ko ga je to pobedio ove godine (RF na manje bitnom turniru) i da li će na RG biti neki drugi igrači ili možda vanzemljaci, koje Đoković nije dosada pobeđivao pa čak i kada ne igra dobro. Zato ne vidim ko to po igri ima veće šanse od Novaka da napokon osvoji RG.

Јота

pre 9 godina

@ Meč nije bio naročito kvalitetan – Đoković je bio nervozan, retko je preuzimao incijativu u poenima, ali nijednog trenutka nije odustajao, ’kopao’ je sve do pobede i četvrte titule u sezoni.

Ova recenica jako lepo opisuje tok i kvalitet meca, ali kome ce ovo da padne na pamet za par dana.

Pamti se pobeda i nova titula.

Sve cetitke Novace. Sada u Madrid po novi trofej.

323

pre 9 godina

Srpska himna, zastava visoko na jarbolu u stranoj zemlji a sve to gledaju ljudi širom sveta u prenosu! Ništa Novak nije učinio za svoju zemlju???

noleN1

pre 9 godina

uh kako tezak mec za Novaka,a i za gledanje!Drago mi je zbog Novaka sto je dobio.Izgleda da bi mogla da se ponovi 2011. godina.Novak izgleda sigurno,veruje u svoje udarce i nema one njegove malodusnosti.
Sigurno njegov najtezi mec sa Berdihom mozda sem onog iz Vimblodona 2000 i neke kada je Nole izgubio.
Iako se ocekivala laka pobeda Novaka u dva seta,jer je Berdih njegova stara musterija nije uopste bilo tako,videli smo sada nesto drugacijeg i "tvrdeg" Berdiha koji nije popustao ni za milimetar ni u kom trenutku!Nekako je bio uveren u pobedu cini mi se, i istrajan otezavajuci Novaku posao do maksimuma.
Naravno,Nole je odigrao losije nego sa Nadalom,losije je servirao(pogotovo I set),manje je bio precizan,u razmenama se vise branio i sl.
Na kraju,nas Nole ispisuje stranice teniske istorije i mogla bi ovo biti njegova godina,mada mislim da ce Nadal podizati svoju igru do RG-a.
Cestitke teniserkama na ostanku u sv. grupi,mada je ona zamena mogla skupo da nas kosta...

Dylan Dog

pre 9 godina

Pre svega, Novaku iskrene čestitke na izuzetnom uspehu, novom trofeju i novom rekordu!

Ovaj meč je bio očekivano težak, pre svega mentalno. Trebalo je ostati motivisan nakon pobede nad Nadalom (zamislite situaciju: pobedite Nadala na šljaci, sjajan uspeh, a nema pehara, turnir nije gotov?!). Novak je morao da se oporavi od izuzetnih napora, a zatim da ponovo izađe na teren i odigra meč u kome se očekuje da pobedi, kada je pehar gotovo u njegovim rukama.
Naravno, nikada se ne sme praviti račun bez krčmara, pa je tako Berdih odigrao izuzetno dobar meč, iznad svih očekivanja. Sa Danijem u timu je dosta popravio kretanje, a zatim i stabilnost pri udarcu, što mu je omogućavalo da ostane na nogama u dugim relijima. Kako je Čeh vrlo iskusan teniser, nije bio impresioniran značajem meča, pa je predstavljao ozbiljnu opasnost za Novaka ako ovaj ne bi bio na svom visokom nivou. Kada Berdih uđe u teren i počne da raspoređuje protivnika, gotovo sigurno osvaja poen. Danas ga je bilo teško oterati nazad, a Novak nije imao dovoljno energije da ga pritisne do te mere, da se ovaj povuče na 3 m odakle je praktično bezopasan. Naravno da je Berdih morao da pravi puno grešaka jer je nenormalno da se toliko forsira loptica, a da se ne greši. Hvala Bogu da je Novak ostao priseban i uspeo da zatvori meč.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u nastavku sezone na šljaci!
Uzdravlje!

Struki

pre 9 godina

Koliko je Novak dominantan i superioran ove sezone videlo se danas! Sa igrom na nivou od 40% dobio je Berdiha koji posle Novaka ima najvise pobeda ove sezone! Zaista sa pravom mozemo da se upitamo: gde je "granica"ove sezone? Razlika izmedju Novaka i Rodzera je u ovom trenutku preko 5600 bodova,a sledeci je Madrid i prilika da se uveca na preko 6000! Zaista sve cestitke i samo neka nastavi tako!

Distreksn

pre 9 godina

Evo poslastice za sve medije i novinare ovoga sveta, ko ce bolje i lepse predstaviti to sta je Novak postigao.
Ali sigurno da je mnoge ostavio bez teksta, nije lako sada naci adekvatne i dovoljno jake reci kojma ce dati plezir Novaku za ovaj veliki uspeh, 3 mastersa u nizu. Nista drugo nego da ga zamole da nesto prepusti ipak i ostatku armade, jer sta ako pocnu polako bataliti tenis, toliko truda nizasta, nije im lako, mora se priznati kad je vec tako.

v

pre 9 godina

Nemam sta da kazem osim bravo i da se nadam da ce napraviti dobar raspored, kako bi bio krunisan znamo svi gde. Dobro zdravlje i mirnu glavu. Pozdrav svim dobrim ljudima.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Честитке Новаку на историјском успеху! Лоша игра ће се брзо заборавити и памтиће се велика победа! А сада сву расположиву енергију усмерити на Ролан Гарос.Новак и даље пише историју.

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Vec je postalo dosadno. "Pobednik turnira u .....Novak Djokovic"

Mnogi teniseri su imali nesrecu da igraju u eri Rodzera, Nadala i sada Novaka. Tesko da mogu da se ocesu za neki vazniji trofej

sasa jokic

pre 9 godina

I kada mu neide ne mogu mu nista, otisao je nivo iznad drugih. Tesko je naci motiv posle meca sa Rafom, ali imao je dovoljno u rezervoaru za pobedu.
Nadalov rekord pada do kraja godine. Sada malo na odmor, na punjenje baterija, pa u Rim.

Клисура

pre 9 godina

@реалиста ниси у праву, али могу да разумем твој гнев због Нолета. Нолетово презиме се пише са великим словом. Овај повер тенис који играју, не може се упоредити са ранијим тенисом, уосталом, Новак не бира конкуренцију, противници дају све од себе, али је Ноле моментално најспремнији, и врло стабилан. Бекенд Вавринке, форхенд Мараја, Надала, Ферера, и сервис Изнера, да не набрајам, одували би већину играча из предходне генерације. Немаш ти појма пријатељу, злоба ће те појести! Само да нам Бог сачува нолета од повреда итд. Ајмо Ноле...

ne preteruj

pre 9 godina

@Bojana
Finala u 3 dobijena seta su potpuno ukinuta 2007. godine, a Federer je 2007. imao 6-7 masters titula.
Dakle od te 23 titule svega 7 finala je morao da igra u 3 seta, svaa ostala je igrao u dva dobijena.

Nemirna Ruka 82

pre 9 godina

Pošto su se obojica mučila oko procenta ubačenog prvog servisa, verujem da su uslovi za igranje bili teški, a samim tim javlja se nervoza i potrebno je trošiti više energije da bih se osvojio poen. To je jedan od razloga što je meč bio težak za gledanje.
Sa druge strane, tesko je naći potreban nivo motivacije, posle velike pobede nad velikim rivalom na njegovoj omiljenoj podlozi. Berdih je odlično "čitao" servise od Novaka i bio dosta agresivniji sa udarcima, bekhend mu je bio odličan u ovom meču. Novače bravo ti ga bravo na pobedi. Pobedio je zbog iskustva, strpljenja, mentalne snage i naravno Novak je klasa iznad Berdiha, to uostalom i rezultati pokazuju. P.S. Jedan savet i molba za redakciju B92. Da li možete da napravite u komentarima opciju ili dugme Reply (replika)? To kažem iz razloga što ukoliko neko dobije repliku na svoj komentar ili želi da uloži repliku na nečiji komentar, da ne mora da kopira nečiji nick ili ime, da bih mu odgovorio na komentar, a pritom mora da ga traži u moru komentara. A bila bi dobra fora i kada bih u produžetku nick-a ili imena stajala iz kog mesta je poslat komentar, da se zna odakle koji hejter ili bot šalje komentar, ali dobro, to znam da je malo verovatno. Pozz

bozic52

pre 9 godina

Bravooo Nole! I dosta vise savetodavci sa "pametnim" savetima kako je i kada trebao nesto da odigra? U kakvom je raspolozenju ? Formi? Pitam ja vas sve da li vam se sutra ide na posao...a pekosutra? Sigurno da mnogi iz kreveta nebi ustali! I Novak je covek sa usponima i padovima, na nasu steću manje padova. Ako ga volite onda postujte njegove rezultate.

robin hud

pre 9 godina

Taman kad čovek pomisli da je se Novak oslobodio loših navika iz prošlosti a on ponovo neprijatno iznenadi: loša igra u prvom setu, odsutnost iz igre, bez prvog servisa, bezvoljnost, bez energije... Ni u drugom i trećem setu nije mogao da podigne nivo i reši meče u dva seta; Kako Čeh nije mogao da prikaže kvalitet više krajnji rezultat je otišao u korist Novaka; Igra Đokovića nije bila dostojna finala a ako se hoće nešto više postići u sezoni šljake mora pod hitno zaboraviti na igru iz finala ovogodišnjeg Monte Karla;
(alejandro, 19. april 2015 18:56)
Slažem se da svako ima pravo na kritiku i da nema ničega i nikoga ko se nesme kritikovati.
Ovih par rečenica gore nisu kritika. Ovo su nabacene reči sa malo smisla, nekoga ko samo vidi rezultat, bez prave analize. Nije fudbal isti kad pada kiša, pa nije ni tenis. Ne može se svaki meč igrati na istom nivou. I protivnici igraju i oni razmišljaju i oni treniraju. Slažem se da je Novak izgledao na poslu kao da je imao ozbiljan problem kod kuće u ponedeljak ujutru.
Teniski meč je igra jedan na jedan, i put do pobede je jedino važan. Tako treba da razmišljaju šampioni.
I još nešto, igra u finalima je uvek puna nervoze, pa nije uvek na nekom zavidnom nivou.
PS. Nije nikako mogao da "digne igru" u trećem setu a da završi meč u dva.

ŠTEX

pre 9 godina

Komšije, aj priznajte da je Nole vaš, pričali biste da je ovo najjača konkurencija od Velikog praska!
(pametnom dosta, 19. april 2015 21:24)

NEMA VEĆE ISTINE OD OVOGA . Znam 100% , ja sam iz komšiluka ...

Što reći o Noletu?
Neko je odlično primjetio da je Nole "savladao" vjerojatno posljednju "vještinu" koja mu je nedostajala - pobjeđivanje i kad ti se ne igra , kad ti nije dan , kada si (vjerojatno) preumoran i nisi baš motiviran,jer si (se) jučer igrao sa Rafom,... Drugim riječima , odlika je to samo i uistinu onih najvećih u čiji krug Nole polako (svi bismo voljeli da je to malo brže) ulazi...ali gazi sigurnim koracima od kojih je tlo na i oko teniskih terena "počelo podrhtavati".
Ta djetinja prepucavanja o konkurenciji su bespredmetna...Svako je imao konkurenciju kakvu je imao...i tačka.Svakako ne treba smetnuti s uma ni činjenicu o njegovom porijeklu i domovini.Lendl je u jednom vremenu koje u usporedbi sa današnjim djeluje nestvarno benigno,skoro bajkovito,morao okačiti "stars & stripes" jer drugačije (više) nije išlo.
Koliko vidim,Nole do dana današnjeg ne mijenja zastavu pored svoga imena " i to cijeloj priči daje sasvim drugi tok (težinu)"... To je Novaku možda i najjača "konkurencija" + još RF i Rafa ...
Mislim da sada stvarno ulazimo u jednu sasvim novu dimenziju tenisa gdje će biti "oboreni" mnogi rekordi koji do sada nisu ni postojali,jer on radi ono što se do sada i nije događalo.
Uživajmo.

Dobro

pre 9 godina

Boze glupih li "savetnika" ovde,te prvo je bilo "preskoci Monte Karlo" a sad je "Bravo ali preskoci Madrid" a da je preskocio Monte Karlo ne bi bio prvi u svetu koji je osvojio prva 3 Mastersa u sezoni,u Madridu ce biti i 4-i,NEMA STA DA SE PRESKACE KAD NESTYO FUNKCIONISe=samo melji napred,kakvo preskakanje i gluposti,idemoooo!
(Kakvo crno preskakanje, 19. april 2015 21:44)

E, video bi ja tebe da igras turnir za turnirom bez slobododnog dana, sa dva treninga dnevno.. Koliko bi izgurao?
Treba imati i snage i ZELJE za pobedom. Zato, ne pametujte nego ostavite Noletu i njegovog timu da odluci kako ce i sta ce. Bilo bi JADNO i ZALOSNO da zbog jednog Rima , Madrida ili REKORDA ne osvoji RG. A to moze da se desi.
Mozda zvuci neverovatno, ali i Nole je ZIV covek od krvi i mesa.
Videlo se to jako dobro u jucerasnjem mecu.... A i ranije.
Zasviraj.... Pa za pojas zadeni!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

D.POPOVIC

pre 9 godina

Plati porez Đovače!
(zezanje, 19. april 2015 22:14)

Alo, svi mi imamo bar jednog rodjaka, prijatelja ili kuma koji radi u Kanadi, SAD, Australiji, EU, Juznoj Africi, Rusiji, Svajcarskoj, ... . Bez obzira na profesiju, ja ne znam nikoga od njih koji tamo popunjava poresku prijavu na osnovu odnoga sto je zaradio u tim zemljama i salje je u Srbiju a zatim i placa porez toj istoj Srbiji na osnovu te prijave.

Od pamtiveka porez na zaradu se placao tamo gde se zaradjuje a ne u mestu/drzavi rodjenja. Verujem da ovaj sajt posecuju nasi gastarbajteri i iseljenici. Neka napise neko od njih ako npr. radi u Torontu, Becu, Cirihu ili Minhenu koliko placa porez na zaradu/prihod Republici Srbiji, a takvih ljudi ima najmanje 1 milion.

N. DJ. ima restorane i prodavnice u Srbiji i za njih ovoj zemlji posteno placa porez. Imajuci u vidu koliko je ova zemlja ulozila u njega (0,00 dinara), ja na njegovom mestu ne bih u ovu zemlju ulozio ni dinar niti bih uplacivao u humanitarne svrhe.

Maja

pre 9 godina

Ne razumem opremu danasnjih tenisera. Juce Nadal, danas Berdih sarenilo. Monfisa da ne spominjem! Za Novaka mi se cini da prilagodjava boju majce, prema boji podloge.

Bojana

pre 9 godina

Tenjs je igra u kojoj uvek pobedi trenutno bolji. Kako god da je igrao, Novak je juče igrao bolje od Nadala, a danas bolje od Berdiha. Bravo Novače!

Predo

pre 9 godina

Pošto se ne kladim, danas sam savetovao prijatelju da igra na Novakovu pobedu u tri seta. Zašto? Zato, kao što su neki primetili, Novak je odigrao finale juče i ispuhao se. Nadal je uvek Nadal i pobeda protiv njega i Federera je poput slatikiša nakon ručka. Zato što je Berdih odličan teniser, koga je Novak pobedio 18 puta, ali samo par puta lako, teniser, koji je opušten, napaljen, kome niko ništa neće zameriti ako izgubi, a gledajte vaše reakcije samo zato što je Novak izgubio jedan set. Čoveče, svi su očekivali još jedan bagel! Strašno. Malo hladniji uslovi i "mrtve" lopte baš ne opdgovaraju Novaku protiv igrača ovog tipa. Zato je forsirao drop šotove. Opet, juče to apsolutno nije odgovaralo Nadalu.
Ovo je sa psihološke tačke bio jako, jako težek meč. Igrate protiv igrača, koji je drugi ove godine na race listi i koji nije izgubio set na turniru, a svi vas vide kao pobednika unapred.
Usput, ipak sam mogao da zeznem prijatelja, jer da nije bilo prekida, verovatno bi ovo Novak izgurao u dva seta.

Stara kuka

pre 9 godina

Auuuu kakav udarac za Srbe autosoviniste i Novakomrsce kada je svirana nasa HIMNA Boze Pravde a Novak peva li peva!Bravo majstore bravo SAMPIONE nas!!!Hvala ti!

guja

pre 9 godina

Nadal. Uzivajte u ovoj pobedi,danas je vas dan.Ja sam kao Federerov veliki obozavalac imala gomilu ovakvih ;) (Bojana, 19. april 2015 22:44).....
....Monfis iz uživanja. A inače nisi ni pozvana na žurku.

oxydant

pre 9 godina

Velika hvala D.POPOVIĆU koji je jednostavno i na najbolji način objasnio
neupućenim, ali često i malicioznim komentatorima, istinu o Novakovom "nepla
ćanju" poreza!

Glas razuma

pre 9 godina

...
Sto se ulaganja tice, drzava je u njega ulozila vise nego u 99% stanovnika Srbije.
(au, 20. april 2015 17:40)

I on je drzavi dao mnogo vise nego 99% stanovnika Srbije (porezi od restorana, hotela i prodavnica, humanitarna pomoc za poplavljene, donacija za SPC na Kosovu i Metohiji, ...). Razlika je samo u tome sto je to sto je on dao drzavi nekoliko hiljada puta vece od onoga sto je drzava dala njemu.

Drzava je imala ponudu porodice pre oko 15 godina da potpise ugovor i da u njegov razvoj ulozi oko 1,5 miliona dolara u zamenu za trecinu zarade na turnirima. Da je bilo pameti, do sada bi drzava bila na cistom dobitku od oko 25 miliona dolara + jos najmanje 10 miliona dolara do kraja njegove karijere. Umesto toga drzava je smatrala isplativijim da nalazi smestaj i daje socijalnu pomoc za stanovnike takozvanih Karton naselja, daje privatnim poslodavcima pare da ti sabani istim placaju svoje zaposlene ukljucujuci i doprinose, itd. OK. Neka drzava od njih sada trazi pare a ne od Djokovica.