Četvrtak, 02.04.2015.

10:35

Da li će Džejms Harden biti MVP?

Bek Hjustona Džejms Harden neverovatnom partijom u meču sa Sakramentom pokazao je zašto ga mnogi vide kao dobitnika nagrade za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Izvor: SO

Da li æe Džejms Harden biti MVP? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 9 godina

(scholes, 2. april 2015 17:08)
kratko i jasno, lupa gluposti. Ne postoji igrac koji bi danas postizao vise poena nego sto je u 80im.
na nivou ove sezone samo 3 igraca sutiraju vise slobodnih bacanja nego sto je Majkl sutirao u proseku u sezoni, i nijedan ne sutira vise nego sto je Majkl sutirao u najboljim sezonama po tom parametru. Dakle ne samo da bi imao manje poena, nego bi imao i manje slobodnih bacanja.

zanima me sta mislis o njegovom drugom klipu, gde se slaze sa Skotijem da bi Lebron razbio Majkla.

za obe izjave mislim da zestoko pojednostavljuje stvari.

Nikola

pre 9 godina

Svasta, svaka čast Hardenu, zverina he od igrača, ali gde je Hjuston na tabeli, a gde Karijev GS?
Kari mora biti MVP naravno, ako cemo da se pridrzavamo znacenja te nagrade. I RW je 10 puta imao tripl dabl ove sezone, a Oklahoma se muci da predje crtu za plej of...

stefan

pre 9 godina

Stef Kari, Harden, Vestbruk.
Ako cemo zanemariti rezultate ekipe, sezonu su obelezili - Kari, Dejvis, Harden, Vestbruk i Kazins.

@scholes

pre 9 godina

Cuj 50? MJ bi danas davao minimum po 70 poena...Posto su danas odbrane smesne, MJ bi svakoga zaustavio na manje od 10 poena.Eh deco kakav je to igrac bio...

dragobrad vucic

pre 9 godina

ovo sto harden radi s rukama nije da je vruc ili cooking ili bilo sta nego simbolizuje ostrvo kad igra izolaciju protiv nekoga i napravi crossover ili stepback. you is on an island nikka ! :))

oranje expert

pre 9 godina

(Kari više zaslužuje nagradu, 02. april 2015 16:37)
Harden igra odbranu ove sezone ima par ispada. ovde vecina kaze da ne zna. pogledajte okc vs lakers 2012 ko je cuvao mambu.

scholes

pre 9 godina

Alonzo Mourning je pre neki dan izjavio da bi MJ23 u danasnje vreme, sto zbog lose odbrane, sto zbog favorizovanja napadaca, davao 50+ poena u proseku. Delim njegovo misljenje po tom pitanju. A sto se tice ovogodisnje trke za MVP nagradu, nece mi biti zao da ma ko od trija Brada, Rasel, Kari osvoji... S tim sto je Harden u ovom trenutku verovatno najblizi.

Kari više zaslužuje nagradu

pre 9 godina

Ne gledajući statistiku i ostale gluposti za mene je igrač sezone Stef Kari. GS je razbio ostatak lige a Kari sve svoje konkurente. Što se Hardena tiče, čovek koji igra takvu odbranu za mene nikad ne bi mogao da bude MVP. Izračunajte koliko su koševa dali igrači koje je on čuvao pa to oduzmite od njegovog učinka. E to je ono što statistika ne pokazuje. Niti pokazuje u kom trenutku utakmice ste postigli koš i koliko je bio bitan za pobedu. Harden je pravi umetnik u ofanzivi ali bez ikakve dileme ovu sezonu je obeležio Stef Kari! Eee sad tek vidim kako je bilo Nedoviću da se izbori za minutažu...

NastyB

pre 9 godina

Zar je moguće da neko u ovoj sezoni uopšte i razmatra stavljanje LeBrona u krug kandidata za MVP-a?? Ovako, na prvi pogled, ima more igrača koji to zaslužuju više od njega - izuzimajući Hardena, Vestbruka i Karija, saigrač Kajri Irving, Rudi Gober, Demarkus Kazns, Džordan Klarkson, Gordon Hejvard, Bruk Lopez, Ajzeja Tomas, pa opet saigrač Dragić za Finiks, prva postava Atlante...volim ja LeBrona, ali on ove sezone nije ni senka igrača iz prethodne dve-tri. To ne znači da je nešto loše, jednostavno se podredio tome da bude timski igrač, ali takav nije MVP. Nije niko iz, na primer, San Antonija, ali oni lagano mogu da odbrane titulu zato što su TIM, a nikog od njih ne možeš ni da zamisliš kao MVP-a.
Zato Brada neće nikad imati prsten.
A baš sinoć sam gledao "prženje Džastina Bibera" kad je Šek izašao i "prozvao" Krisa Pola (bio u publici) rečima "...jedan si od najboljih svetskih igrača, ali nikad nećeš osvojiti prsten. Ako hoćeš, mogu da ti pozajmim jedan od moja četiri, da osetiš kako je to".
Šeka, možda, smatraju pajacem i budalom, ali on je strašno inteligentan i zna mnogo o košarci (nije ga TNT vrbovao uzalud), kao i da to na zanimljiv način prenese ljudima koji o tome nemaju pojma. Baš kao Džeremi Klarkson o automobilima.
KAd budemo makar malo razmišljali o sportu kao što to rade u NBA, biće i od nas nešto...

kalimist

pre 9 godina

Pojedinačni statistički parametri nikako nisu na prvom mestu, jer se najčešće gleda učinak tima u sezoni, pa onda lična statistika. Tako je Rouz 2011. uzeo nagradu ispred Džejmsa, a bio je lošiji u svakoj statističkoj kategoriji osim u asistencijama, kojih je imao 0,7 više po partiji. Ili recimo Džordan iz sezone 88/89, koji je imao prosek od 32, 8, 8 plus 3 krađe, a Medžik je bio MVP. Čemberlejn je tek priča za sebe, u sezoni sa 50 poena i 25 skokova po partiji čovek nije bio MVP, a sledeće, u kojoj je imao prosek 45 poena i 24 skoka, bio je tek sedmi u glasanju.
Po toj logici Harden nikako ne bi trebao da uzme nagradu. Dodatno, dečko čak i ne igra odbranu (ne da ne zna, već jednostavno neće). Međutim, kada se uzme u obzir komercijalizacija lige i to koliko je atraktivan igrač, ne bi me čudilo da bradonja bude MVP...

Marko17

pre 9 godina

Nekoliko puta sam ovde pisao i mislim da sam u pravu.Harden MVP!
GSW su kao ekipa veom kompletni,uigrani...ne osporavam ništa Steph-u i on je odličan,čak možda i kvalitetniji od Bradonje,generalno.Ali MVP predstavlja najkorisnijeg igrača,a smatram da je Harden više sam uradio za Rokitse,nego Curry za Golden Stejt.Beverly,play koji uglavnom igra odbranu i šutne po koju trojku.Njegova zamena Priggioni,čovek neuigran,bez puno ideja.Harden igra i pleja i beka za Hjuston.Hjuston ima klupu koju čine istrošeni veterani i početnici,veoma loše deluju kada Harden nije na parketu.Uz to,Dvajt i Jones su dugo odsustvovali.O Vestbruku ne bih puno pričao.Odličan je,ali daleko od MVP-a.Upravo zato što juri statistiku.Skače ispred saigrača da bi imao više skokova,mnogo šutira,a ne pogadja dovoljno...I Oklahoma prima mnogo poena,jeste da su bez Durant-a i Ibake,ali...
Po meni:1.Harden,2.Curry,3.Lebron,4.Westbrook,5.Davis

stefan

pre 9 godina

Harden?Cudesan u ofanzivi ali dati MVP nagradu vjerovatno najgorem odbrambenom igracu u istoriji igre bi bila blasfemija.Stef Kari I tacka.
(Lambeer-Dummars-Thomas, 2. april 2015 11:35)
Odgledaj jedan mec Hjustona ove sezone,pa onda reci ovako nesto!!!

zagor

pre 9 godina

nije NBA ABA, pa da preskoce vodju ekipe koja je ostvarila istorijske rezultate i zadivila citav svet svojim nastupima. skoro je citava startna petorka atlante dobila titulu "igrac meseca" za istocnu konferenciju. setite se i m.gasol kad je dobio titulu najboljeg defanzivca, to nije bilo zbog licne statistike, nego zbog defanzivne igre citavog tima (a on je bio vodja odbrane). to je NBA. mada opet, predstavnici medija glasaju, tako da je sve moguce (npr. u 20 godina karijere kobi je SAMO 1 BIO MVP?!)

Licko Bash

pre 9 godina

@Kangrga

Nije mlevenje kafe, mešanje je u pitanju. Chef Harden, always cooking.

Inače, ako GS bude imao 65+ pobeda, Harden teško da osvaja nagradu.

dzukac

pre 9 godina

Da razjasnimo, MVP se ne odredjuje samo na osnovu statistike ili pozicije tima na tabeli. MVP se bira na osnovu glasanja panela sportskih novinara, tako što svaki od njih navede 5 igrača i rangira ih od prvog do petog mesta, a na osnovu toga se dodeljuju poeni, prvo mesto 10 poena, drugo 7, treće 5, četvrto 3 i peto 1 poen. Glasovi sa onlajn glasanja se računaju kao jedan novinarski. Tome još treba dodati da postoji prešutno pravilo da se MVP ne bira iz ekipe sa manje od 60% pobeda.
Dakle da bi postao MVP, igrač pored fenomenalne statistike i zasuga za tim mora da bude i marketinški zanimljiv i omiljen kod publike i novinara, tako da najveće šanse dajem Hardenu, Kari takodje ima šansu, a Vestbruk više nema ni teoretsku šansu da došlepa Oklahomu do 50 pobeda, mada igra nestvarno i ne bi bilo nezasluženo da se pravilo prekrši radi njega.

milos

pre 9 godina

@PatrickEwing

Po cemu je harden zasluzio mvp od prethodnih 30 utakmica samo je na dve ili tri imao preko pedeset procenata sut iz izgre a kada vidim ona beskonacna slobodna bacanja nije ni blizu za MVP!

manuginobili

pre 9 godina

Ne znam zasto se ljudi ovoliko pale,jasno je da ce Curry biti MVP-najbolji igrac ubjedljivo najboljeg tima u regularnoj sezoni-potpuno zasluzenoi logicno...jedna zanimljivost-ukoliko postane MVP bice igrac sa najmanje minuta u prosjeku-33 kome je to uspjelo!...e to se zove efikasnost,a za ove sto samo gledaju brojke i prosjeke koseva-zamislite Currya sa onakvim sutem da se ispucava kao recimo Westbrook kakve bi tada brojke imao?!...ali to sigurno ne bi pomoglo njegovom timu da bude bolji a MVP nagrada se svodi upravo na to,prema tome ne lozite se,MVP trka je zavrsena :)

Даглас Квејт

pre 9 godina

Хвала, мајсторе донео си ми паре синоћ. Граница му је била 25.5 , а он ладно завукао 51 поен. Пребацио две границе у једној утакмици. Једноставно доктор. :D

NastyB

pre 9 godina

(PatrickEwing, 2. april 2015 12:02)

I ja se slažem sa tim. Gledano statistički, po učinku, Vestbruk je ispred Brade i Karija, ali Rasel trenutno ima i gore saigrače nego Harden. Osim, naravno, Kantera, koji igra kao preporođen.
I ne znam zašto nekima smeta to kako Harden igra sa Hjustonom? Najbolji je igrač, zvezda tima i to je sasvim normalno. Kako nikome nije smetalo prošle godine kad je Bogdanović protiv Zvezde imao gomilu šuteva, sam šutirao slobodna bacanja više nego čitav tim Zvezde (ne zalazim u sudijske odluke) i sve se vrtelo oko njeg ai nikome nije palo na pamet da napiše da "siluje loptu". Jesam Zvezdaš, ali da prošle godine Bogdan to nije radio Zvezda bi dobila Partizan, odlika dobrih/velikih igrača je da "vode utakmicu" kao što je Bogdan to činio. I Harden to radi na najbolji mogući način. Da se povredi, Hjuston bi gazio svaki iole ozbiljniji tim, ali sa njim je druga priča. I odbranu je značajno popravio, mada, da sam njegov trener baš bi me bolelo kako igra odbranu, sve dok sipa koševe i igra onako u napadu.
MOJE LIČNO MIŠLJENJE je da su Brada i Vestbruk prvi kandidati za titulu MVP-a, obožavam i Karija, milina ga je gledati (pogotovo kako je poslao Krisa Pola na patos pre neko veče), ali on igra SA MNOGO JAČIM SAIGRAČIMA nego što je to slučaj sa ovom dvojicom.

Koki

pre 9 godina

Ako Vestbruk bude mvp, to će biti bruka na brukama... ekipa se bori da ne ispadne iz lige a on je "kandidat" ???!

Nekada su se za MVP nagradu borili isključivo momci čije ekipe dominiraju i koje su medju prvima u čitavoj ligi... kao što su Harden, Lebron, Kari, Pol... ali pominjanje Vestbruka u tom kontekstu je čista sprdnja i omalovažavanje MVP nagrade..

PatrickEwing

pre 9 godina

Zadnji put pišem komentar ko je zaslužniji da bude MVP, Curry, Harden ili Westbrook. MVP je nagrada koja znači najzaslužniji igrač, ne najbolji igraču najboljem timu. Westbrook otpada jer je dosta pauzirao zbog povrede a i tim mu je loš. Curry jeste možda bolji od Hardena ali pogledajte sa kim Curry igra a sa kim Harden. G.S. ima bolji skor od Houstona, ali cele sezone jezgro njihovog tima (Curry, Thompson, Barnes, Green, Bogut, Iguodala, Lee, Barbosa, Speights, Livingston) je propustilo ukupno 81 meč do sada. Houston koji je treći ja jakom zapadu je desetkovan povredama cele sezone. Howard je prospustio 40 utakmica, T.Jones 49, Beverly 19. To su tri igrača iz startne postave sa početka sezone. Njima je startni centar bio Dorsey i T.Black!?! ove godine, na pola sezone su doveli J.Smitha I C.Brewera. Da li ste vi realni da stavljate Currija na prvo mesto pre Hardena? Da Harden nije bio u Hostonu oni bi bili u rangu Denvera, oduzmite Currija G.S. i biće play off tim. Ukupno su igrači iz rotacije Houstona propusili preko 160 utakmica, zato je Harden MVP. Usput da se zna više mi se dopada kako igra Curry.

Bull Terrier

pre 9 godina

@PtrickEwing

Svaka cast, sve si lepo rekao... Gde je Houston sa Hardenom... Bori se za drugo mesto, a tim desetkovan.. Bez Hardena ne bi imali sanse za playoff.. Sam ih nosi... I zato zasluzuje da bude MVP... Iako nisam bas ljubitelj njegovog stila..

Neznalica

pre 9 godina

Ukoliko Harden bude MVP biće to jedna od najkontraverznijih odluka. Uporedite samo statistike Vestbruka i Hardena i sve će vam biti jasno. Praktično nema kategorije u kojoj je Harden ispred njega. Pritom Vestbruk praktično sam nosi ekipu do plej-ofa. Mislim da jedino Stef Kari može da bude ispred njega ako se objektivno gleda učinak ove sezone. Ipak je GSW ubedljivo najbolji tim ove sezone po prikazanom a Kari je očigledno najbolji njihov igrač.

pukovnik mortimor

pre 9 godina

rasel nece biti MVP gotovo sigurno. harden lebron ili stef . mozda ce lebron ove godine ostati bez nagrade zbog markentiskih razloga.
slazem se sa obrvom da je harden pobedjivao i bez hauarda znaci da zna sta radi.

Ali ne mogu da ne pomenem koliko je kvalitet opao kad je harden glavni favorit za MVP .

rekao bih da je negde slican igrac majklu redu mozda.

Xp

pre 9 godina

Kao i Durent prosle godine, ko god dobije tu nagradu lepo nabasa na San Antonio i od ove cele sezone im na kraju ostane ta MVP nagrada koju mogu stave na kamin da kupi prasinu. Ili sto bi rekao nas narod, mogu da je okace.......

JessePinkmanPFC

pre 9 godina

Kosarka je timska igra, tome su nas naucili Greg Popovich i Dule Vujosevic, ne obaziremo se na individualne nagrade. Samo Tebi verni, samo Tebi odani!

Lambeer-Dummars-Thomas

pre 9 godina

Harden?Cudesan u ofanzivi ali dati MVP nagradu vjerovatno najgorem odbrambenom igracu u istoriji igre bi bila blasfemija.Stef Kari I tacka.

Zeljko

pre 9 godina

Mora Kari da dobije,najbolji igrač u najboljoj ekipi ove sezone. Kraj
(Vučena, 2. april 2015 10:52)

Zasto mora? Od kada je to pravilo za nagradu? Bilo je toliko primera da to nije ispostovano.
A posebna prica je sto je to paradoks, ta ekipa je najbolja sa njim, a sjajna i bez njega. Hjuston (bez Dvajta) bez Hardena je mizarna ekipa.
Dakle, Harden je vredniji svom timu nego Kari.

Mirko

pre 9 godina

Stvar ukusa, i plasmana njegove ekipe. Kari igra mnogo čistije,svaki njegov poen je za čisto oduševljavanje, a Harden je malo sloppy,nekako lenj iako daje ovoliko koševa,mrzi ga da igra odbranu.. Ali obojica zaslužuju MVP.
Harden mi nekako igra "evropski", nema NBA zakucavanja,mada može i nekad i zakuca, ali više ide na šuteve spolja,trojke,dvojke,prodore na niskom postu,igru 1 na 1, čak i horoge, i stvarno ima širok dijapazon šuteva. Ali takvu energičnost i upornost u Evropi nema niko, zato je NBA - NBA.

Ljubo

pre 9 godina

To je onaj iz americke C postave na svetskom prvenstvu? Od one slabe americke ekipe od koje smo izgubili finale pa su nam se "braca" iz bivsih republika smejala.

Ljubo

pre 9 godina

To je onaj iz americke C postave na svetskom prvenstvu? Od one slabe americke ekipe od koje smo izgubili finale pa su nam se "braca" iz bivsih republika smejala.

Xp

pre 9 godina

Kao i Durent prosle godine, ko god dobije tu nagradu lepo nabasa na San Antonio i od ove cele sezone im na kraju ostane ta MVP nagrada koju mogu stave na kamin da kupi prasinu. Ili sto bi rekao nas narod, mogu da je okace.......

PatrickEwing

pre 9 godina

Zadnji put pišem komentar ko je zaslužniji da bude MVP, Curry, Harden ili Westbrook. MVP je nagrada koja znači najzaslužniji igrač, ne najbolji igraču najboljem timu. Westbrook otpada jer je dosta pauzirao zbog povrede a i tim mu je loš. Curry jeste možda bolji od Hardena ali pogledajte sa kim Curry igra a sa kim Harden. G.S. ima bolji skor od Houstona, ali cele sezone jezgro njihovog tima (Curry, Thompson, Barnes, Green, Bogut, Iguodala, Lee, Barbosa, Speights, Livingston) je propustilo ukupno 81 meč do sada. Houston koji je treći ja jakom zapadu je desetkovan povredama cele sezone. Howard je prospustio 40 utakmica, T.Jones 49, Beverly 19. To su tri igrača iz startne postave sa početka sezone. Njima je startni centar bio Dorsey i T.Black!?! ove godine, na pola sezone su doveli J.Smitha I C.Brewera. Da li ste vi realni da stavljate Currija na prvo mesto pre Hardena? Da Harden nije bio u Hostonu oni bi bili u rangu Denvera, oduzmite Currija G.S. i biće play off tim. Ukupno su igrači iz rotacije Houstona propusili preko 160 utakmica, zato je Harden MVP. Usput da se zna više mi se dopada kako igra Curry.

Zeljko

pre 9 godina

Mora Kari da dobije,najbolji igrač u najboljoj ekipi ove sezone. Kraj
(Vučena, 2. april 2015 10:52)

Zasto mora? Od kada je to pravilo za nagradu? Bilo je toliko primera da to nije ispostovano.
A posebna prica je sto je to paradoks, ta ekipa je najbolja sa njim, a sjajna i bez njega. Hjuston (bez Dvajta) bez Hardena je mizarna ekipa.
Dakle, Harden je vredniji svom timu nego Kari.

JessePinkmanPFC

pre 9 godina

Kosarka je timska igra, tome su nas naucili Greg Popovich i Dule Vujosevic, ne obaziremo se na individualne nagrade. Samo Tebi verni, samo Tebi odani!

Koki

pre 9 godina

Ako Vestbruk bude mvp, to će biti bruka na brukama... ekipa se bori da ne ispadne iz lige a on je "kandidat" ???!

Nekada su se za MVP nagradu borili isključivo momci čije ekipe dominiraju i koje su medju prvima u čitavoj ligi... kao što su Harden, Lebron, Kari, Pol... ali pominjanje Vestbruka u tom kontekstu je čista sprdnja i omalovažavanje MVP nagrade..

Mirko

pre 9 godina

Stvar ukusa, i plasmana njegove ekipe. Kari igra mnogo čistije,svaki njegov poen je za čisto oduševljavanje, a Harden je malo sloppy,nekako lenj iako daje ovoliko koševa,mrzi ga da igra odbranu.. Ali obojica zaslužuju MVP.
Harden mi nekako igra "evropski", nema NBA zakucavanja,mada može i nekad i zakuca, ali više ide na šuteve spolja,trojke,dvojke,prodore na niskom postu,igru 1 na 1, čak i horoge, i stvarno ima širok dijapazon šuteva. Ali takvu energičnost i upornost u Evropi nema niko, zato je NBA - NBA.

manuginobili

pre 9 godina

Ne znam zasto se ljudi ovoliko pale,jasno je da ce Curry biti MVP-najbolji igrac ubjedljivo najboljeg tima u regularnoj sezoni-potpuno zasluzenoi logicno...jedna zanimljivost-ukoliko postane MVP bice igrac sa najmanje minuta u prosjeku-33 kome je to uspjelo!...e to se zove efikasnost,a za ove sto samo gledaju brojke i prosjeke koseva-zamislite Currya sa onakvim sutem da se ispucava kao recimo Westbrook kakve bi tada brojke imao?!...ali to sigurno ne bi pomoglo njegovom timu da bude bolji a MVP nagrada se svodi upravo na to,prema tome ne lozite se,MVP trka je zavrsena :)

kalimist

pre 9 godina

Pojedinačni statistički parametri nikako nisu na prvom mestu, jer se najčešće gleda učinak tima u sezoni, pa onda lična statistika. Tako je Rouz 2011. uzeo nagradu ispred Džejmsa, a bio je lošiji u svakoj statističkoj kategoriji osim u asistencijama, kojih je imao 0,7 više po partiji. Ili recimo Džordan iz sezone 88/89, koji je imao prosek od 32, 8, 8 plus 3 krađe, a Medžik je bio MVP. Čemberlejn je tek priča za sebe, u sezoni sa 50 poena i 25 skokova po partiji čovek nije bio MVP, a sledeće, u kojoj je imao prosek 45 poena i 24 skoka, bio je tek sedmi u glasanju.
Po toj logici Harden nikako ne bi trebao da uzme nagradu. Dodatno, dečko čak i ne igra odbranu (ne da ne zna, već jednostavno neće). Međutim, kada se uzme u obzir komercijalizacija lige i to koliko je atraktivan igrač, ne bi me čudilo da bradonja bude MVP...

Kari više zaslužuje nagradu

pre 9 godina

Ne gledajući statistiku i ostale gluposti za mene je igrač sezone Stef Kari. GS je razbio ostatak lige a Kari sve svoje konkurente. Što se Hardena tiče, čovek koji igra takvu odbranu za mene nikad ne bi mogao da bude MVP. Izračunajte koliko su koševa dali igrači koje je on čuvao pa to oduzmite od njegovog učinka. E to je ono što statistika ne pokazuje. Niti pokazuje u kom trenutku utakmice ste postigli koš i koliko je bio bitan za pobedu. Harden je pravi umetnik u ofanzivi ali bez ikakve dileme ovu sezonu je obeležio Stef Kari! Eee sad tek vidim kako je bilo Nedoviću da se izbori za minutažu...

stefan

pre 9 godina

Harden?Cudesan u ofanzivi ali dati MVP nagradu vjerovatno najgorem odbrambenom igracu u istoriji igre bi bila blasfemija.Stef Kari I tacka.
(Lambeer-Dummars-Thomas, 2. april 2015 11:35)
Odgledaj jedan mec Hjustona ove sezone,pa onda reci ovako nesto!!!

Даглас Квејт

pre 9 godina

Хвала, мајсторе донео си ми паре синоћ. Граница му је била 25.5 , а он ладно завукао 51 поен. Пребацио две границе у једној утакмици. Једноставно доктор. :D

scholes

pre 9 godina

Alonzo Mourning je pre neki dan izjavio da bi MJ23 u danasnje vreme, sto zbog lose odbrane, sto zbog favorizovanja napadaca, davao 50+ poena u proseku. Delim njegovo misljenje po tom pitanju. A sto se tice ovogodisnje trke za MVP nagradu, nece mi biti zao da ma ko od trija Brada, Rasel, Kari osvoji... S tim sto je Harden u ovom trenutku verovatno najblizi.

Licko Bash

pre 9 godina

@Kangrga

Nije mlevenje kafe, mešanje je u pitanju. Chef Harden, always cooking.

Inače, ako GS bude imao 65+ pobeda, Harden teško da osvaja nagradu.

NastyB

pre 9 godina

(PatrickEwing, 2. april 2015 12:02)

I ja se slažem sa tim. Gledano statistički, po učinku, Vestbruk je ispred Brade i Karija, ali Rasel trenutno ima i gore saigrače nego Harden. Osim, naravno, Kantera, koji igra kao preporođen.
I ne znam zašto nekima smeta to kako Harden igra sa Hjustonom? Najbolji je igrač, zvezda tima i to je sasvim normalno. Kako nikome nije smetalo prošle godine kad je Bogdanović protiv Zvezde imao gomilu šuteva, sam šutirao slobodna bacanja više nego čitav tim Zvezde (ne zalazim u sudijske odluke) i sve se vrtelo oko njeg ai nikome nije palo na pamet da napiše da "siluje loptu". Jesam Zvezdaš, ali da prošle godine Bogdan to nije radio Zvezda bi dobila Partizan, odlika dobrih/velikih igrača je da "vode utakmicu" kao što je Bogdan to činio. I Harden to radi na najbolji mogući način. Da se povredi, Hjuston bi gazio svaki iole ozbiljniji tim, ali sa njim je druga priča. I odbranu je značajno popravio, mada, da sam njegov trener baš bi me bolelo kako igra odbranu, sve dok sipa koševe i igra onako u napadu.
MOJE LIČNO MIŠLJENJE je da su Brada i Vestbruk prvi kandidati za titulu MVP-a, obožavam i Karija, milina ga je gledati (pogotovo kako je poslao Krisa Pola na patos pre neko veče), ali on igra SA MNOGO JAČIM SAIGRAČIMA nego što je to slučaj sa ovom dvojicom.

Lambeer-Dummars-Thomas

pre 9 godina

Harden?Cudesan u ofanzivi ali dati MVP nagradu vjerovatno najgorem odbrambenom igracu u istoriji igre bi bila blasfemija.Stef Kari I tacka.

@scholes

pre 9 godina

Cuj 50? MJ bi danas davao minimum po 70 poena...Posto su danas odbrane smesne, MJ bi svakoga zaustavio na manje od 10 poena.Eh deco kakav je to igrac bio...

oranje expert

pre 9 godina

(Kari više zaslužuje nagradu, 02. april 2015 16:37)
Harden igra odbranu ove sezone ima par ispada. ovde vecina kaze da ne zna. pogledajte okc vs lakers 2012 ko je cuvao mambu.

Marko17

pre 9 godina

Nekoliko puta sam ovde pisao i mislim da sam u pravu.Harden MVP!
GSW su kao ekipa veom kompletni,uigrani...ne osporavam ništa Steph-u i on je odličan,čak možda i kvalitetniji od Bradonje,generalno.Ali MVP predstavlja najkorisnijeg igrača,a smatram da je Harden više sam uradio za Rokitse,nego Curry za Golden Stejt.Beverly,play koji uglavnom igra odbranu i šutne po koju trojku.Njegova zamena Priggioni,čovek neuigran,bez puno ideja.Harden igra i pleja i beka za Hjuston.Hjuston ima klupu koju čine istrošeni veterani i početnici,veoma loše deluju kada Harden nije na parketu.Uz to,Dvajt i Jones su dugo odsustvovali.O Vestbruku ne bih puno pričao.Odličan je,ali daleko od MVP-a.Upravo zato što juri statistiku.Skače ispred saigrača da bi imao više skokova,mnogo šutira,a ne pogadja dovoljno...I Oklahoma prima mnogo poena,jeste da su bez Durant-a i Ibake,ali...
Po meni:1.Harden,2.Curry,3.Lebron,4.Westbrook,5.Davis

pukovnik mortimor

pre 9 godina

rasel nece biti MVP gotovo sigurno. harden lebron ili stef . mozda ce lebron ove godine ostati bez nagrade zbog markentiskih razloga.
slazem se sa obrvom da je harden pobedjivao i bez hauarda znaci da zna sta radi.

Ali ne mogu da ne pomenem koliko je kvalitet opao kad je harden glavni favorit za MVP .

rekao bih da je negde slican igrac majklu redu mozda.

Bull Terrier

pre 9 godina

@PtrickEwing

Svaka cast, sve si lepo rekao... Gde je Houston sa Hardenom... Bori se za drugo mesto, a tim desetkovan.. Bez Hardena ne bi imali sanse za playoff.. Sam ih nosi... I zato zasluzuje da bude MVP... Iako nisam bas ljubitelj njegovog stila..

dzukac

pre 9 godina

Da razjasnimo, MVP se ne odredjuje samo na osnovu statistike ili pozicije tima na tabeli. MVP se bira na osnovu glasanja panela sportskih novinara, tako što svaki od njih navede 5 igrača i rangira ih od prvog do petog mesta, a na osnovu toga se dodeljuju poeni, prvo mesto 10 poena, drugo 7, treće 5, četvrto 3 i peto 1 poen. Glasovi sa onlajn glasanja se računaju kao jedan novinarski. Tome još treba dodati da postoji prešutno pravilo da se MVP ne bira iz ekipe sa manje od 60% pobeda.
Dakle da bi postao MVP, igrač pored fenomenalne statistike i zasuga za tim mora da bude i marketinški zanimljiv i omiljen kod publike i novinara, tako da najveće šanse dajem Hardenu, Kari takodje ima šansu, a Vestbruk više nema ni teoretsku šansu da došlepa Oklahomu do 50 pobeda, mada igra nestvarno i ne bi bilo nezasluženo da se pravilo prekrši radi njega.

NastyB

pre 9 godina

Zar je moguće da neko u ovoj sezoni uopšte i razmatra stavljanje LeBrona u krug kandidata za MVP-a?? Ovako, na prvi pogled, ima more igrača koji to zaslužuju više od njega - izuzimajući Hardena, Vestbruka i Karija, saigrač Kajri Irving, Rudi Gober, Demarkus Kazns, Džordan Klarkson, Gordon Hejvard, Bruk Lopez, Ajzeja Tomas, pa opet saigrač Dragić za Finiks, prva postava Atlante...volim ja LeBrona, ali on ove sezone nije ni senka igrača iz prethodne dve-tri. To ne znači da je nešto loše, jednostavno se podredio tome da bude timski igrač, ali takav nije MVP. Nije niko iz, na primer, San Antonija, ali oni lagano mogu da odbrane titulu zato što su TIM, a nikog od njih ne možeš ni da zamisliš kao MVP-a.
Zato Brada neće nikad imati prsten.
A baš sinoć sam gledao "prženje Džastina Bibera" kad je Šek izašao i "prozvao" Krisa Pola (bio u publici) rečima "...jedan si od najboljih svetskih igrača, ali nikad nećeš osvojiti prsten. Ako hoćeš, mogu da ti pozajmim jedan od moja četiri, da osetiš kako je to".
Šeka, možda, smatraju pajacem i budalom, ali on je strašno inteligentan i zna mnogo o košarci (nije ga TNT vrbovao uzalud), kao i da to na zanimljiv način prenese ljudima koji o tome nemaju pojma. Baš kao Džeremi Klarkson o automobilima.
KAd budemo makar malo razmišljali o sportu kao što to rade u NBA, biće i od nas nešto...

zagor

pre 9 godina

nije NBA ABA, pa da preskoce vodju ekipe koja je ostvarila istorijske rezultate i zadivila citav svet svojim nastupima. skoro je citava startna petorka atlante dobila titulu "igrac meseca" za istocnu konferenciju. setite se i m.gasol kad je dobio titulu najboljeg defanzivca, to nije bilo zbog licne statistike, nego zbog defanzivne igre citavog tima (a on je bio vodja odbrane). to je NBA. mada opet, predstavnici medija glasaju, tako da je sve moguce (npr. u 20 godina karijere kobi je SAMO 1 BIO MVP?!)

milos

pre 9 godina

@PatrickEwing

Po cemu je harden zasluzio mvp od prethodnih 30 utakmica samo je na dve ili tri imao preko pedeset procenata sut iz izgre a kada vidim ona beskonacna slobodna bacanja nije ni blizu za MVP!

dragobrad vucic

pre 9 godina

ovo sto harden radi s rukama nije da je vruc ili cooking ili bilo sta nego simbolizuje ostrvo kad igra izolaciju protiv nekoga i napravi crossover ili stepback. you is on an island nikka ! :))

Neznalica

pre 9 godina

Ukoliko Harden bude MVP biće to jedna od najkontraverznijih odluka. Uporedite samo statistike Vestbruka i Hardena i sve će vam biti jasno. Praktično nema kategorije u kojoj je Harden ispred njega. Pritom Vestbruk praktično sam nosi ekipu do plej-ofa. Mislim da jedino Stef Kari može da bude ispred njega ako se objektivno gleda učinak ove sezone. Ipak je GSW ubedljivo najbolji tim ove sezone po prikazanom a Kari je očigledno najbolji njihov igrač.

stefan

pre 9 godina

Stef Kari, Harden, Vestbruk.
Ako cemo zanemariti rezultate ekipe, sezonu su obelezili - Kari, Dejvis, Harden, Vestbruk i Kazins.

Bojan

pre 9 godina

(scholes, 2. april 2015 17:08)
kratko i jasno, lupa gluposti. Ne postoji igrac koji bi danas postizao vise poena nego sto je u 80im.
na nivou ove sezone samo 3 igraca sutiraju vise slobodnih bacanja nego sto je Majkl sutirao u proseku u sezoni, i nijedan ne sutira vise nego sto je Majkl sutirao u najboljim sezonama po tom parametru. Dakle ne samo da bi imao manje poena, nego bi imao i manje slobodnih bacanja.

zanima me sta mislis o njegovom drugom klipu, gde se slaze sa Skotijem da bi Lebron razbio Majkla.

za obe izjave mislim da zestoko pojednostavljuje stvari.

Nikola

pre 9 godina

Svasta, svaka čast Hardenu, zverina he od igrača, ali gde je Hjuston na tabeli, a gde Karijev GS?
Kari mora biti MVP naravno, ako cemo da se pridrzavamo znacenja te nagrade. I RW je 10 puta imao tripl dabl ove sezone, a Oklahoma se muci da predje crtu za plej of...

JessePinkmanPFC

pre 9 godina

Kosarka je timska igra, tome su nas naucili Greg Popovich i Dule Vujosevic, ne obaziremo se na individualne nagrade. Samo Tebi verni, samo Tebi odani!

pukovnik mortimor

pre 9 godina

rasel nece biti MVP gotovo sigurno. harden lebron ili stef . mozda ce lebron ove godine ostati bez nagrade zbog markentiskih razloga.
slazem se sa obrvom da je harden pobedjivao i bez hauarda znaci da zna sta radi.

Ali ne mogu da ne pomenem koliko je kvalitet opao kad je harden glavni favorit za MVP .

rekao bih da je negde slican igrac majklu redu mozda.

Neznalica

pre 9 godina

Ukoliko Harden bude MVP biće to jedna od najkontraverznijih odluka. Uporedite samo statistike Vestbruka i Hardena i sve će vam biti jasno. Praktično nema kategorije u kojoj je Harden ispred njega. Pritom Vestbruk praktično sam nosi ekipu do plej-ofa. Mislim da jedino Stef Kari može da bude ispred njega ako se objektivno gleda učinak ove sezone. Ipak je GSW ubedljivo najbolji tim ove sezone po prikazanom a Kari je očigledno najbolji njihov igrač.

Lambeer-Dummars-Thomas

pre 9 godina

Harden?Cudesan u ofanzivi ali dati MVP nagradu vjerovatno najgorem odbrambenom igracu u istoriji igre bi bila blasfemija.Stef Kari I tacka.

PatrickEwing

pre 9 godina

Zadnji put pišem komentar ko je zaslužniji da bude MVP, Curry, Harden ili Westbrook. MVP je nagrada koja znači najzaslužniji igrač, ne najbolji igraču najboljem timu. Westbrook otpada jer je dosta pauzirao zbog povrede a i tim mu je loš. Curry jeste možda bolji od Hardena ali pogledajte sa kim Curry igra a sa kim Harden. G.S. ima bolji skor od Houstona, ali cele sezone jezgro njihovog tima (Curry, Thompson, Barnes, Green, Bogut, Iguodala, Lee, Barbosa, Speights, Livingston) je propustilo ukupno 81 meč do sada. Houston koji je treći ja jakom zapadu je desetkovan povredama cele sezone. Howard je prospustio 40 utakmica, T.Jones 49, Beverly 19. To su tri igrača iz startne postave sa početka sezone. Njima je startni centar bio Dorsey i T.Black!?! ove godine, na pola sezone su doveli J.Smitha I C.Brewera. Da li ste vi realni da stavljate Currija na prvo mesto pre Hardena? Da Harden nije bio u Hostonu oni bi bili u rangu Denvera, oduzmite Currija G.S. i biće play off tim. Ukupno su igrači iz rotacije Houstona propusili preko 160 utakmica, zato je Harden MVP. Usput da se zna više mi se dopada kako igra Curry.

NastyB

pre 9 godina

Zar je moguće da neko u ovoj sezoni uopšte i razmatra stavljanje LeBrona u krug kandidata za MVP-a?? Ovako, na prvi pogled, ima more igrača koji to zaslužuju više od njega - izuzimajući Hardena, Vestbruka i Karija, saigrač Kajri Irving, Rudi Gober, Demarkus Kazns, Džordan Klarkson, Gordon Hejvard, Bruk Lopez, Ajzeja Tomas, pa opet saigrač Dragić za Finiks, prva postava Atlante...volim ja LeBrona, ali on ove sezone nije ni senka igrača iz prethodne dve-tri. To ne znači da je nešto loše, jednostavno se podredio tome da bude timski igrač, ali takav nije MVP. Nije niko iz, na primer, San Antonija, ali oni lagano mogu da odbrane titulu zato što su TIM, a nikog od njih ne možeš ni da zamisliš kao MVP-a.
Zato Brada neće nikad imati prsten.
A baš sinoć sam gledao "prženje Džastina Bibera" kad je Šek izašao i "prozvao" Krisa Pola (bio u publici) rečima "...jedan si od najboljih svetskih igrača, ali nikad nećeš osvojiti prsten. Ako hoćeš, mogu da ti pozajmim jedan od moja četiri, da osetiš kako je to".
Šeka, možda, smatraju pajacem i budalom, ali on je strašno inteligentan i zna mnogo o košarci (nije ga TNT vrbovao uzalud), kao i da to na zanimljiv način prenese ljudima koji o tome nemaju pojma. Baš kao Džeremi Klarkson o automobilima.
KAd budemo makar malo razmišljali o sportu kao što to rade u NBA, biće i od nas nešto...

stefan

pre 9 godina

Harden?Cudesan u ofanzivi ali dati MVP nagradu vjerovatno najgorem odbrambenom igracu u istoriji igre bi bila blasfemija.Stef Kari I tacka.
(Lambeer-Dummars-Thomas, 2. april 2015 11:35)
Odgledaj jedan mec Hjustona ove sezone,pa onda reci ovako nesto!!!

Koki

pre 9 godina

Ako Vestbruk bude mvp, to će biti bruka na brukama... ekipa se bori da ne ispadne iz lige a on je "kandidat" ???!

Nekada su se za MVP nagradu borili isključivo momci čije ekipe dominiraju i koje su medju prvima u čitavoj ligi... kao što su Harden, Lebron, Kari, Pol... ali pominjanje Vestbruka u tom kontekstu je čista sprdnja i omalovažavanje MVP nagrade..

milos

pre 9 godina

@PatrickEwing

Po cemu je harden zasluzio mvp od prethodnih 30 utakmica samo je na dve ili tri imao preko pedeset procenata sut iz izgre a kada vidim ona beskonacna slobodna bacanja nije ni blizu za MVP!

scholes

pre 9 godina

Alonzo Mourning je pre neki dan izjavio da bi MJ23 u danasnje vreme, sto zbog lose odbrane, sto zbog favorizovanja napadaca, davao 50+ poena u proseku. Delim njegovo misljenje po tom pitanju. A sto se tice ovogodisnje trke za MVP nagradu, nece mi biti zao da ma ko od trija Brada, Rasel, Kari osvoji... S tim sto je Harden u ovom trenutku verovatno najblizi.

Nikola

pre 9 godina

Svasta, svaka čast Hardenu, zverina he od igrača, ali gde je Hjuston na tabeli, a gde Karijev GS?
Kari mora biti MVP naravno, ako cemo da se pridrzavamo znacenja te nagrade. I RW je 10 puta imao tripl dabl ove sezone, a Oklahoma se muci da predje crtu za plej of...

Marko17

pre 9 godina

Nekoliko puta sam ovde pisao i mislim da sam u pravu.Harden MVP!
GSW su kao ekipa veom kompletni,uigrani...ne osporavam ništa Steph-u i on je odličan,čak možda i kvalitetniji od Bradonje,generalno.Ali MVP predstavlja najkorisnijeg igrača,a smatram da je Harden više sam uradio za Rokitse,nego Curry za Golden Stejt.Beverly,play koji uglavnom igra odbranu i šutne po koju trojku.Njegova zamena Priggioni,čovek neuigran,bez puno ideja.Harden igra i pleja i beka za Hjuston.Hjuston ima klupu koju čine istrošeni veterani i početnici,veoma loše deluju kada Harden nije na parketu.Uz to,Dvajt i Jones su dugo odsustvovali.O Vestbruku ne bih puno pričao.Odličan je,ali daleko od MVP-a.Upravo zato što juri statistiku.Skače ispred saigrača da bi imao više skokova,mnogo šutira,a ne pogadja dovoljno...I Oklahoma prima mnogo poena,jeste da su bez Durant-a i Ibake,ali...
Po meni:1.Harden,2.Curry,3.Lebron,4.Westbrook,5.Davis

Kari više zaslužuje nagradu

pre 9 godina

Ne gledajući statistiku i ostale gluposti za mene je igrač sezone Stef Kari. GS je razbio ostatak lige a Kari sve svoje konkurente. Što se Hardena tiče, čovek koji igra takvu odbranu za mene nikad ne bi mogao da bude MVP. Izračunajte koliko su koševa dali igrači koje je on čuvao pa to oduzmite od njegovog učinka. E to je ono što statistika ne pokazuje. Niti pokazuje u kom trenutku utakmice ste postigli koš i koliko je bio bitan za pobedu. Harden je pravi umetnik u ofanzivi ali bez ikakve dileme ovu sezonu je obeležio Stef Kari! Eee sad tek vidim kako je bilo Nedoviću da se izbori za minutažu...

Ljubo

pre 9 godina

To je onaj iz americke C postave na svetskom prvenstvu? Od one slabe americke ekipe od koje smo izgubili finale pa su nam se "braca" iz bivsih republika smejala.

@scholes

pre 9 godina

Cuj 50? MJ bi danas davao minimum po 70 poena...Posto su danas odbrane smesne, MJ bi svakoga zaustavio na manje od 10 poena.Eh deco kakav je to igrac bio...

manuginobili

pre 9 godina

Ne znam zasto se ljudi ovoliko pale,jasno je da ce Curry biti MVP-najbolji igrac ubjedljivo najboljeg tima u regularnoj sezoni-potpuno zasluzenoi logicno...jedna zanimljivost-ukoliko postane MVP bice igrac sa najmanje minuta u prosjeku-33 kome je to uspjelo!...e to se zove efikasnost,a za ove sto samo gledaju brojke i prosjeke koseva-zamislite Currya sa onakvim sutem da se ispucava kao recimo Westbrook kakve bi tada brojke imao?!...ali to sigurno ne bi pomoglo njegovom timu da bude bolji a MVP nagrada se svodi upravo na to,prema tome ne lozite se,MVP trka je zavrsena :)

Zeljko

pre 9 godina

Mora Kari da dobije,najbolji igrač u najboljoj ekipi ove sezone. Kraj
(Vučena, 2. april 2015 10:52)

Zasto mora? Od kada je to pravilo za nagradu? Bilo je toliko primera da to nije ispostovano.
A posebna prica je sto je to paradoks, ta ekipa je najbolja sa njim, a sjajna i bez njega. Hjuston (bez Dvajta) bez Hardena je mizarna ekipa.
Dakle, Harden je vredniji svom timu nego Kari.

NastyB

pre 9 godina

(PatrickEwing, 2. april 2015 12:02)

I ja se slažem sa tim. Gledano statistički, po učinku, Vestbruk je ispred Brade i Karija, ali Rasel trenutno ima i gore saigrače nego Harden. Osim, naravno, Kantera, koji igra kao preporođen.
I ne znam zašto nekima smeta to kako Harden igra sa Hjustonom? Najbolji je igrač, zvezda tima i to je sasvim normalno. Kako nikome nije smetalo prošle godine kad je Bogdanović protiv Zvezde imao gomilu šuteva, sam šutirao slobodna bacanja više nego čitav tim Zvezde (ne zalazim u sudijske odluke) i sve se vrtelo oko njeg ai nikome nije palo na pamet da napiše da "siluje loptu". Jesam Zvezdaš, ali da prošle godine Bogdan to nije radio Zvezda bi dobila Partizan, odlika dobrih/velikih igrača je da "vode utakmicu" kao što je Bogdan to činio. I Harden to radi na najbolji mogući način. Da se povredi, Hjuston bi gazio svaki iole ozbiljniji tim, ali sa njim je druga priča. I odbranu je značajno popravio, mada, da sam njegov trener baš bi me bolelo kako igra odbranu, sve dok sipa koševe i igra onako u napadu.
MOJE LIČNO MIŠLJENJE je da su Brada i Vestbruk prvi kandidati za titulu MVP-a, obožavam i Karija, milina ga je gledati (pogotovo kako je poslao Krisa Pola na patos pre neko veče), ali on igra SA MNOGO JAČIM SAIGRAČIMA nego što je to slučaj sa ovom dvojicom.

kalimist

pre 9 godina

Pojedinačni statistički parametri nikako nisu na prvom mestu, jer se najčešće gleda učinak tima u sezoni, pa onda lična statistika. Tako je Rouz 2011. uzeo nagradu ispred Džejmsa, a bio je lošiji u svakoj statističkoj kategoriji osim u asistencijama, kojih je imao 0,7 više po partiji. Ili recimo Džordan iz sezone 88/89, koji je imao prosek od 32, 8, 8 plus 3 krađe, a Medžik je bio MVP. Čemberlejn je tek priča za sebe, u sezoni sa 50 poena i 25 skokova po partiji čovek nije bio MVP, a sledeće, u kojoj je imao prosek 45 poena i 24 skoka, bio je tek sedmi u glasanju.
Po toj logici Harden nikako ne bi trebao da uzme nagradu. Dodatno, dečko čak i ne igra odbranu (ne da ne zna, već jednostavno neće). Međutim, kada se uzme u obzir komercijalizacija lige i to koliko je atraktivan igrač, ne bi me čudilo da bradonja bude MVP...

Xp

pre 9 godina

Kao i Durent prosle godine, ko god dobije tu nagradu lepo nabasa na San Antonio i od ove cele sezone im na kraju ostane ta MVP nagrada koju mogu stave na kamin da kupi prasinu. Ili sto bi rekao nas narod, mogu da je okace.......

zagor

pre 9 godina

nije NBA ABA, pa da preskoce vodju ekipe koja je ostvarila istorijske rezultate i zadivila citav svet svojim nastupima. skoro je citava startna petorka atlante dobila titulu "igrac meseca" za istocnu konferenciju. setite se i m.gasol kad je dobio titulu najboljeg defanzivca, to nije bilo zbog licne statistike, nego zbog defanzivne igre citavog tima (a on je bio vodja odbrane). to je NBA. mada opet, predstavnici medija glasaju, tako da je sve moguce (npr. u 20 godina karijere kobi je SAMO 1 BIO MVP?!)

Mirko

pre 9 godina

Stvar ukusa, i plasmana njegove ekipe. Kari igra mnogo čistije,svaki njegov poen je za čisto oduševljavanje, a Harden je malo sloppy,nekako lenj iako daje ovoliko koševa,mrzi ga da igra odbranu.. Ali obojica zaslužuju MVP.
Harden mi nekako igra "evropski", nema NBA zakucavanja,mada može i nekad i zakuca, ali više ide na šuteve spolja,trojke,dvojke,prodore na niskom postu,igru 1 na 1, čak i horoge, i stvarno ima širok dijapazon šuteva. Ali takvu energičnost i upornost u Evropi nema niko, zato je NBA - NBA.

Licko Bash

pre 9 godina

@Kangrga

Nije mlevenje kafe, mešanje je u pitanju. Chef Harden, always cooking.

Inače, ako GS bude imao 65+ pobeda, Harden teško da osvaja nagradu.

stefan

pre 9 godina

Stef Kari, Harden, Vestbruk.
Ako cemo zanemariti rezultate ekipe, sezonu su obelezili - Kari, Dejvis, Harden, Vestbruk i Kazins.

Даглас Квејт

pre 9 godina

Хвала, мајсторе донео си ми паре синоћ. Граница му је била 25.5 , а он ладно завукао 51 поен. Пребацио две границе у једној утакмици. Једноставно доктор. :D

dragobrad vucic

pre 9 godina

ovo sto harden radi s rukama nije da je vruc ili cooking ili bilo sta nego simbolizuje ostrvo kad igra izolaciju protiv nekoga i napravi crossover ili stepback. you is on an island nikka ! :))

Bull Terrier

pre 9 godina

@PtrickEwing

Svaka cast, sve si lepo rekao... Gde je Houston sa Hardenom... Bori se za drugo mesto, a tim desetkovan.. Bez Hardena ne bi imali sanse za playoff.. Sam ih nosi... I zato zasluzuje da bude MVP... Iako nisam bas ljubitelj njegovog stila..

oranje expert

pre 9 godina

(Kari više zaslužuje nagradu, 02. april 2015 16:37)
Harden igra odbranu ove sezone ima par ispada. ovde vecina kaze da ne zna. pogledajte okc vs lakers 2012 ko je cuvao mambu.

Bojan

pre 9 godina

(scholes, 2. april 2015 17:08)
kratko i jasno, lupa gluposti. Ne postoji igrac koji bi danas postizao vise poena nego sto je u 80im.
na nivou ove sezone samo 3 igraca sutiraju vise slobodnih bacanja nego sto je Majkl sutirao u proseku u sezoni, i nijedan ne sutira vise nego sto je Majkl sutirao u najboljim sezonama po tom parametru. Dakle ne samo da bi imao manje poena, nego bi imao i manje slobodnih bacanja.

zanima me sta mislis o njegovom drugom klipu, gde se slaze sa Skotijem da bi Lebron razbio Majkla.

za obe izjave mislim da zestoko pojednostavljuje stvari.

dzukac

pre 9 godina

Da razjasnimo, MVP se ne odredjuje samo na osnovu statistike ili pozicije tima na tabeli. MVP se bira na osnovu glasanja panela sportskih novinara, tako što svaki od njih navede 5 igrača i rangira ih od prvog do petog mesta, a na osnovu toga se dodeljuju poeni, prvo mesto 10 poena, drugo 7, treće 5, četvrto 3 i peto 1 poen. Glasovi sa onlajn glasanja se računaju kao jedan novinarski. Tome još treba dodati da postoji prešutno pravilo da se MVP ne bira iz ekipe sa manje od 60% pobeda.
Dakle da bi postao MVP, igrač pored fenomenalne statistike i zasuga za tim mora da bude i marketinški zanimljiv i omiljen kod publike i novinara, tako da najveće šanse dajem Hardenu, Kari takodje ima šansu, a Vestbruk više nema ni teoretsku šansu da došlepa Oklahomu do 50 pobeda, mada igra nestvarno i ne bi bilo nezasluženo da se pravilo prekrši radi njega.