Četvrtak, 02.04.2015.

09:02

Đoković: Ne gledam rezultate drugih

Novak Đoković kaže da nije manje motivisan kada na turniru nema njegovih najvećih rivala – Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Izvor: SO

Ðokoviæ: Ne gledam rezultate drugih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

goga

pre 9 godina

Tebi su najveci rivali covek od 34 godine I cetvoro dece I Nadal koga u ovom trenutku svako ali bukvalno svako moze da dobije. Dok su ove dve ajkule igrale ti nisi mogao da im izadjes iz senke . Da je Federer u svoje vreme imao za rivale Samprasa od 34 godine, Nisikoria, Iznera, Berdiha....covek bi do sada uzeo preko 30 GS.
(nemojte mi objaviti komentar jer nije pozitivan..., 02. april 2015 15:00)
Federer je prvi slem uzeo u Samprasovoj oprostajnoj godini, nakon toga se klao sa Safinom, Hjuitom, Rodikom i ostalim velicinama tenisa do 2007, onda je krenuo da ga dere Nadal, nakon dve godine i Novak.... Federer je od 2008(tada je imao 27)u minusu u mecevima sa Novakom i Nadalom, tako da ne vidim kako je mogao do 30 slemova, nikako ne sporim njegovu velicinu ali brate nisi objektivan

nemojte mi objaviti komentar jer nije pozitivan...

pre 9 godina

Tebi su najveci rivali covek od 34 godine I cetvoro dece I Nadal koga u ovom trenutku svako ali bukvalno svako moze da dobije. Dok su ove dve ajkule igrale ti nisi mogao da im izadjes iz senke . Da je Federer u svoje vreme imao za rivale Samprasa od 34 godine, Nisikoria, Iznera, Berdiha....covek bi do sada uzeo preko 30 GS.

nebojsa

pre 9 godina

Uz svo poštovanje, Federer na vrhuncu svoje nije imao prave rivale. Sampras i Agasi su bili na kraju svojih karijera, do pojave Nadala i kasnije Novaka Federer je iskoristio tu "prazninu" i zato je stigao do 17 grand slemova i 302 nedelje na prvom mestu. Nadal je već istrošen, zbog svog prepoznatljivog stila igra...sve baca na snagu, fizičku pripremljenost...Novak je najkompletnijiod njih. Više vredi njegovih 8 nego Federerovih 17 slemova...ne sumnjam da će do kraja karijere Novak osvojiti bar još 5-6 slemova kao i da će sigurno preći 200 nedelja ma prvom mestu a verovatno i više. Za mene je Nole najbolji.

NOLKICA

pre 9 godina

Pametan je nas Nole, zasto bi se opterecivao kakve rezultate imaju njegivi protivnici, neka svako u svoj tanjir gleda, zato i jeste vrhunski igrac i covek!

sportski

pre 9 godina

(stilske figure i bukvalisti, 2. april 2015 11:59)
Genije, dal je moguće pomisliti kako ''gazi'' znaci da Nole baca kolege pod noge i gazi preko njih? Ako imas takvu asocijaciju kojim si se ti sportom bavio? Pravi sportisti kao sto je Nole naprimer veoma postuju protivnika i koriste izraze nadmasio, pobedio, savladao, nadigrao a nikako zgazio ili odrao, pocistio, oduvao, pocepao, preslisao, pokidao, razbio, rasturio, samleo i slicni koji se ovde srecu. ovo su agresivni izrazi i odlika neizivljenih adolescenata a ne sportista.

dr

pre 9 godina

Mnogi sto komentarisu treba da odu na teniski teren,malo samo da "probaju"...Mislim da bi tek iz 100-og puta uspeli da pogode servis polje..Ja sam solidan rekreativac,i jednom sam "igrao" protiv klinca,koji trenira tenis, od 13 godina.Kada je raspalio lopticu na servisu,izbio mi je reket iz ruke!
Sada ozbiljno,postati profesionalac,pa doci na mesto broj 1 i tu,kao Nole,biti 140 nedelja,to nisu samo treninzi..
Da jesu,bio bi i Ferer nekada prvi,koliko vec igra,ni dana u karijeri nije bio prvi!
Kada ovde procitam "misljenja" o Rokiju ili Rafi,Endiju,te ovakvi su te onakvi su,imam utisak da ti ljudi nikada nisu ni gledali neke njihove meceve..Sta su sve postigli,i koliko su vec u Svetskom vrhu,to je za respekt...A tek Nole,pogotovo sada....
Sampion se radja i mora imati "nesto" sto ga odvaja od ostalih.Takvih ima da ih covek nabroji na prste jedne ruke,Nole je svakako medju njima..
Zato ne treba da Vas cudi,kada svi misle,gotovo,gubi mec,on odjednom pocne da igra bez greske i jednostavno "oduva" protivnika sa terena..
Kako,cime,sta se desilo...Niko ne zna..Tako i Rafa,Roki,Endi..I tako vec godinama..
Pa jednostavno "proradi" to "nesto",meni nepoznato,sto drugi nemaju,protiv cega nema odbrane i mec je gotov..
Iskreno,mene raduje da su uvek u dobroj formi i Roki,i Rafa i Endi.Zasto?Pa to je dobro za sve,Noleta prvo,jer onda ono njegovo "nesto" cesto mora da proradi..Kada nema konkurenciju,to "nesto" ce polako poceti da bledi,i na kraju nestati..

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

Uživam u svakom trenutku No1etove karijere. Ove godine osvaja RG skoro sigurno. Sinsinati može i sledeće. A što se konkurenata tiče, zašto bi ih Noca pratio kada su oni u drugom planu, ali bukvalno.

djoko

pre 9 godina

ovo ce biti lagano 2 0 ferer mu pase nema servis a sa osnovne linije Djokovic je najjaci covjek na svijetu tako da ne vidim kako mu se ferer moze suprostaviti

ivan petrović crni

pre 9 godina

Da se nadovežem na komentar Vlade iz Banja Luke, nema šanse da je Ljubičić govorio loše o Novaku. Mrzi me da objašnjavam, onima kojima je stalo do istine biće dovoljno nekoliko minuta guglanja. Obustavite histeriju.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

За sportski: Хвала што читаш моје коментаре. Патриотски су. Не мораш "лајковати". Велики искрени поздрав. P.S. оно "Ноле гази" је више у пренесеном (духовном), него буквалном значењу. Не односи се само на супарнике на терену, већ и на Малиса, Виландера као и провокаторе и ботове на овом и другим порталима...Једино се не односи на Љубичића и Раонића. Љубичић је очигледно подлегао оркестрираној намјерној западњачкој анти-Ноле пропаганди. Ако си прочитао ову нову књигу о Нолету, онда знаш да су њих двојица јако добри и да му је бањалучанин Љубичић доста помогао на почетку каријере...

Lazari

pre 9 godina

@Predo, kada vec filozofiras za medalju ovde stalno, makar izbaci pored pregrst gluposti onu sa 110%, 120%, i raznim brojevima koji idu preko 100%. Sto ne napises 640%? Glupe fraze

sportski

pre 9 godina

Владо Бања Лука, 2. april 2015 10:06
Rado procitam tvoj komentar, cenim da je patriotski, ali kad procitam ‘’Nole samo gazi’’ odustanem od like jer mi to izgleda nesportski i nezrelo. zasto da gazi? pa oni su svi kolege, sportisti.

oxydant

pre 9 godina

Raduje me što je Novak važne,najvažnije poene protiv Dolga, osvojio bekend
paralelama! U zadnje vreme je u bitnim situacijama izbegavao b.paralelu...

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Велики поздрав и подршка за нашег шампиона. Ноле само гази! Вечерас сам ноћна смјена, уживаћу уз још један твој меч...

doda

pre 9 godina

kako volim da citam vase pametovanje pa to su plakanja.sve sami strucnjaci a 90% njih nije drzalo reket u rukama.zivite svoje zivote malo sta pametujete koji moj

šetač

pre 9 godina

Novak sa Rafom i Rođom u žrebu je drugačiji Novak, slažem se da to neće i ne treba da prizna. Novak je inteligentan momak, pametno igra i jedinu manu ima što je previše emotivan (ako je to mana). Ipak on sve lepo obrađuje. Nekorektne novinare, posebno sa ostrva, koji su uvek spremni da provociraju i njega i rivale protiv njega, pisanje naručenih tekstove velikih sponzora, publiku koja po pravili najvija protiv njega čak i kada igra sa "bozerima" i luzerima. Uživajmo u trenucima dok ovaj momak igra, on je jedino pozitivno što se u vezi ove zemlje da čuti i videti.

Dott

pre 9 godina

Zasto bi gledao rezultate drugih kad i da ne igra do Vimbldona ni jedan turnir ostao bi prvi, sem ukoliko bi Rodzer sve osvojio do tad, pa vi onda vidite kolika je tu verovatnoca.
Sto se tice motivacije, kakvu motivaciju imaju oni koji igraju igrice po celu noc? Spotrski duh je to, ne treba mu druga motivacija. Novac njemu vise nije motivacija vec satisfakcija.

Jumko

pre 9 godina

Njih nema jer se raspadaju, a Ilhana Golubjeva Klizana Dolgopolova Raonica Cilica Darsisa i ostale ajkule ni ne treba da gledas jer su jaki u rangu Sabine Lisicki. Jaku konkurenciju imas nema sta!

Joca 011

pre 9 godina

Нисам истраживао статистику, ал' ми се чини да Ноле када губи,
губи брзо, у два (три) сета, а када меч оде у трећи (пети) сет, онда добија.
Мислим да је ово намерно.
Запазио сам такође, да по правилу (значи, не обавезно), последњи поен
гледа да стекне грешком противника а не својим винером. Опет лепо.
.

Predo

pre 9 godina

Naravno da motivacija i priprema igraju važnu ulogu. Prezasićenost može da igra isto jako negativnu ulogu. Za Novaka je tenis posao. On pri tome plaća i svoj veliki tim.
Na drugoj strani imate igrače poput Dolgopolova, koji žele skalp prvog igrača sveta i daju 110%, znajući pri tome da im niko neće zameriti ako izgube.
Jako je važna doza treninga i tempiranje forme. Ponekad je dobro ne igrati i ne trenirati. Kada god napravim veću pauzu, želja za igrom nadoknađuje period neigranja, a igranje svaki dan može da vas umrtvi i parališe, mada je jako teško upoređivati moje igranje na veteranskim (mi smo pravi veterani, stariji od 35 godina, a ne ko Đoković) turnirima, gde je za mnoge važnija fešta nakon turnira, nego sam turnir, i plafon profesionalnog tenisa, na kome se nalazi Novak, ali motivacija je motivacija.
Ovo je turnir za koji Novak zna da ga ne mora osvojiti. Dolazi jako važan period šljake i dva Grand Slam-a, sve u narednih tri meseca.
Pokušaće da osvoji turnir, ali neće ginuti za svakom loptom, niti previše reskirati. Zato NOvak deluje malo usporeno i neagresivno. Ako preskoči Ferera, u polufinalu ga čekaju ili Nišikori, ili Izner, a to znači težak meč, koji traži punu koncentraciju. Videćemo. Za većinu igrača bi osvajanje Majamija bio vrhunac karijere, a za Novaka je u ovom trenutku ovo mali turnir.

sugradjanin

pre 9 godina

haha.ima izgleda ferer kao mi protiv portugala,i manje...uvek se setim ao pre neku sezonu ,isto se govorilo,ima sanse,a ja se probudio ujutru da gledam ,popio kaficu i opet lego,aludiram na razaranje u 3 seta...

Hmm

pre 9 godina

Samo provocira Federera i Nadala bez razloga.
(o, 2. april 2015 09:26)

Ako ovo smatrate provokacijom, onda imate ozbiljnih i redovnih sukoba sa oklinom.

veljko

pre 9 godina

@Gosn covek
U pravu si, ako se pogleda Novakova igra do sada. S druge strane, on nas je naucio da ne razmisljamo na taj nacin. Lako moze da se desi da u sledecem mecu odigra sjajno, pogotovo sto igra, u za njega boljem, vecernjem terminu. Te dobre sanse Ferera bi sveo na 10%, max

Милош

pre 9 godina

Очигледно је да му понекад недостаје мотивација и то је одлика интелигентних и емотивних људи, насупрот машинама...
Наравно, то не може јавно да призна.

LOL

pre 9 godina

Ukoliko se Fereru ne stegne ruka, i ukoliko ga ne sustignu neki kompleksi od Đokovića, ima lepih izgleda za pobedu.
(Gosn covek, 2. april 2015 09:20)

Zakasnili ste samo jedan dan. Danas je 2. april.

Милош

pre 9 godina

Очигледно је да му понекад недостаје мотивација и то је одлика интелигентних и емотивних људи, насупрот машинама...
Наравно, то не може јавно да призна.

LOL

pre 9 godina

Ukoliko se Fereru ne stegne ruka, i ukoliko ga ne sustignu neki kompleksi od Đokovića, ima lepih izgleda za pobedu.
(Gosn covek, 2. april 2015 09:20)

Zakasnili ste samo jedan dan. Danas je 2. april.

Hmm

pre 9 godina

Samo provocira Federera i Nadala bez razloga.
(o, 2. april 2015 09:26)

Ako ovo smatrate provokacijom, onda imate ozbiljnih i redovnih sukoba sa oklinom.

Predo

pre 9 godina

Naravno da motivacija i priprema igraju važnu ulogu. Prezasićenost može da igra isto jako negativnu ulogu. Za Novaka je tenis posao. On pri tome plaća i svoj veliki tim.
Na drugoj strani imate igrače poput Dolgopolova, koji žele skalp prvog igrača sveta i daju 110%, znajući pri tome da im niko neće zameriti ako izgube.
Jako je važna doza treninga i tempiranje forme. Ponekad je dobro ne igrati i ne trenirati. Kada god napravim veću pauzu, želja za igrom nadoknađuje period neigranja, a igranje svaki dan može da vas umrtvi i parališe, mada je jako teško upoređivati moje igranje na veteranskim (mi smo pravi veterani, stariji od 35 godina, a ne ko Đoković) turnirima, gde je za mnoge važnija fešta nakon turnira, nego sam turnir, i plafon profesionalnog tenisa, na kome se nalazi Novak, ali motivacija je motivacija.
Ovo je turnir za koji Novak zna da ga ne mora osvojiti. Dolazi jako važan period šljake i dva Grand Slam-a, sve u narednih tri meseca.
Pokušaće da osvoji turnir, ali neće ginuti za svakom loptom, niti previše reskirati. Zato NOvak deluje malo usporeno i neagresivno. Ako preskoči Ferera, u polufinalu ga čekaju ili Nišikori, ili Izner, a to znači težak meč, koji traži punu koncentraciju. Videćemo. Za većinu igrača bi osvajanje Majamija bio vrhunac karijere, a za Novaka je u ovom trenutku ovo mali turnir.

šetač

pre 9 godina

Novak sa Rafom i Rođom u žrebu je drugačiji Novak, slažem se da to neće i ne treba da prizna. Novak je inteligentan momak, pametno igra i jedinu manu ima što je previše emotivan (ako je to mana). Ipak on sve lepo obrađuje. Nekorektne novinare, posebno sa ostrva, koji su uvek spremni da provociraju i njega i rivale protiv njega, pisanje naručenih tekstove velikih sponzora, publiku koja po pravili najvija protiv njega čak i kada igra sa "bozerima" i luzerima. Uživajmo u trenucima dok ovaj momak igra, on je jedino pozitivno što se u vezi ove zemlje da čuti i videti.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Велики поздрав и подршка за нашег шампиона. Ноле само гази! Вечерас сам ноћна смјена, уживаћу уз још један твој меч...

Dott

pre 9 godina

Zasto bi gledao rezultate drugih kad i da ne igra do Vimbldona ni jedan turnir ostao bi prvi, sem ukoliko bi Rodzer sve osvojio do tad, pa vi onda vidite kolika je tu verovatnoca.
Sto se tice motivacije, kakvu motivaciju imaju oni koji igraju igrice po celu noc? Spotrski duh je to, ne treba mu druga motivacija. Novac njemu vise nije motivacija vec satisfakcija.

veljko

pre 9 godina

@Gosn covek
U pravu si, ako se pogleda Novakova igra do sada. S druge strane, on nas je naucio da ne razmisljamo na taj nacin. Lako moze da se desi da u sledecem mecu odigra sjajno, pogotovo sto igra, u za njega boljem, vecernjem terminu. Te dobre sanse Ferera bi sveo na 10%, max

Владо Бања Лука

pre 9 godina

За sportski: Хвала што читаш моје коментаре. Патриотски су. Не мораш "лајковати". Велики искрени поздрав. P.S. оно "Ноле гази" је више у пренесеном (духовном), него буквалном значењу. Не односи се само на супарнике на терену, већ и на Малиса, Виландера као и провокаторе и ботове на овом и другим порталима...Једино се не односи на Љубичића и Раонића. Љубичић је очигледно подлегао оркестрираној намјерној западњачкој анти-Ноле пропаганди. Ако си прочитао ову нову књигу о Нолету, онда знаш да су њих двојица јако добри и да му је бањалучанин Љубичић доста помогао на почетку каријере...

sugradjanin

pre 9 godina

haha.ima izgleda ferer kao mi protiv portugala,i manje...uvek se setim ao pre neku sezonu ,isto se govorilo,ima sanse,a ja se probudio ujutru da gledam ,popio kaficu i opet lego,aludiram na razaranje u 3 seta...

oxydant

pre 9 godina

Raduje me što je Novak važne,najvažnije poene protiv Dolga, osvojio bekend
paralelama! U zadnje vreme je u bitnim situacijama izbegavao b.paralelu...

doda

pre 9 godina

kako volim da citam vase pametovanje pa to su plakanja.sve sami strucnjaci a 90% njih nije drzalo reket u rukama.zivite svoje zivote malo sta pametujete koji moj

ivan petrović crni

pre 9 godina

Da se nadovežem na komentar Vlade iz Banja Luke, nema šanse da je Ljubičić govorio loše o Novaku. Mrzi me da objašnjavam, onima kojima je stalo do istine biće dovoljno nekoliko minuta guglanja. Obustavite histeriju.

dr

pre 9 godina

Mnogi sto komentarisu treba da odu na teniski teren,malo samo da "probaju"...Mislim da bi tek iz 100-og puta uspeli da pogode servis polje..Ja sam solidan rekreativac,i jednom sam "igrao" protiv klinca,koji trenira tenis, od 13 godina.Kada je raspalio lopticu na servisu,izbio mi je reket iz ruke!
Sada ozbiljno,postati profesionalac,pa doci na mesto broj 1 i tu,kao Nole,biti 140 nedelja,to nisu samo treninzi..
Da jesu,bio bi i Ferer nekada prvi,koliko vec igra,ni dana u karijeri nije bio prvi!
Kada ovde procitam "misljenja" o Rokiju ili Rafi,Endiju,te ovakvi su te onakvi su,imam utisak da ti ljudi nikada nisu ni gledali neke njihove meceve..Sta su sve postigli,i koliko su vec u Svetskom vrhu,to je za respekt...A tek Nole,pogotovo sada....
Sampion se radja i mora imati "nesto" sto ga odvaja od ostalih.Takvih ima da ih covek nabroji na prste jedne ruke,Nole je svakako medju njima..
Zato ne treba da Vas cudi,kada svi misle,gotovo,gubi mec,on odjednom pocne da igra bez greske i jednostavno "oduva" protivnika sa terena..
Kako,cime,sta se desilo...Niko ne zna..Tako i Rafa,Roki,Endi..I tako vec godinama..
Pa jednostavno "proradi" to "nesto",meni nepoznato,sto drugi nemaju,protiv cega nema odbrane i mec je gotov..
Iskreno,mene raduje da su uvek u dobroj formi i Roki,i Rafa i Endi.Zasto?Pa to je dobro za sve,Noleta prvo,jer onda ono njegovo "nesto" cesto mora da proradi..Kada nema konkurenciju,to "nesto" ce polako poceti da bledi,i na kraju nestati..

djoko

pre 9 godina

ovo ce biti lagano 2 0 ferer mu pase nema servis a sa osnovne linije Djokovic je najjaci covjek na svijetu tako da ne vidim kako mu se ferer moze suprostaviti

nebojsa

pre 9 godina

Uz svo poštovanje, Federer na vrhuncu svoje nije imao prave rivale. Sampras i Agasi su bili na kraju svojih karijera, do pojave Nadala i kasnije Novaka Federer je iskoristio tu "prazninu" i zato je stigao do 17 grand slemova i 302 nedelje na prvom mestu. Nadal je već istrošen, zbog svog prepoznatljivog stila igra...sve baca na snagu, fizičku pripremljenost...Novak je najkompletnijiod njih. Više vredi njegovih 8 nego Federerovih 17 slemova...ne sumnjam da će do kraja karijere Novak osvojiti bar još 5-6 slemova kao i da će sigurno preći 200 nedelja ma prvom mestu a verovatno i više. Za mene je Nole najbolji.

NOLKICA

pre 9 godina

Pametan je nas Nole, zasto bi se opterecivao kakve rezultate imaju njegivi protivnici, neka svako u svoj tanjir gleda, zato i jeste vrhunski igrac i covek!

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

Uživam u svakom trenutku No1etove karijere. Ove godine osvaja RG skoro sigurno. Sinsinati može i sledeće. A što se konkurenata tiče, zašto bi ih Noca pratio kada su oni u drugom planu, ali bukvalno.

sportski

pre 9 godina

Владо Бања Лука, 2. april 2015 10:06
Rado procitam tvoj komentar, cenim da je patriotski, ali kad procitam ‘’Nole samo gazi’’ odustanem od like jer mi to izgleda nesportski i nezrelo. zasto da gazi? pa oni su svi kolege, sportisti.

Jumko

pre 9 godina

Njih nema jer se raspadaju, a Ilhana Golubjeva Klizana Dolgopolova Raonica Cilica Darsisa i ostale ajkule ni ne treba da gledas jer su jaki u rangu Sabine Lisicki. Jaku konkurenciju imas nema sta!

Lazari

pre 9 godina

@Predo, kada vec filozofiras za medalju ovde stalno, makar izbaci pored pregrst gluposti onu sa 110%, 120%, i raznim brojevima koji idu preko 100%. Sto ne napises 640%? Glupe fraze

Joca 011

pre 9 godina

Нисам истраживао статистику, ал' ми се чини да Ноле када губи,
губи брзо, у два (три) сета, а када меч оде у трећи (пети) сет, онда добија.
Мислим да је ово намерно.
Запазио сам такође, да по правилу (значи, не обавезно), последњи поен
гледа да стекне грешком противника а не својим винером. Опет лепо.
.

sportski

pre 9 godina

(stilske figure i bukvalisti, 2. april 2015 11:59)
Genije, dal je moguće pomisliti kako ''gazi'' znaci da Nole baca kolege pod noge i gazi preko njih? Ako imas takvu asocijaciju kojim si se ti sportom bavio? Pravi sportisti kao sto je Nole naprimer veoma postuju protivnika i koriste izraze nadmasio, pobedio, savladao, nadigrao a nikako zgazio ili odrao, pocistio, oduvao, pocepao, preslisao, pokidao, razbio, rasturio, samleo i slicni koji se ovde srecu. ovo su agresivni izrazi i odlika neizivljenih adolescenata a ne sportista.

goga

pre 9 godina

Tebi su najveci rivali covek od 34 godine I cetvoro dece I Nadal koga u ovom trenutku svako ali bukvalno svako moze da dobije. Dok su ove dve ajkule igrale ti nisi mogao da im izadjes iz senke . Da je Federer u svoje vreme imao za rivale Samprasa od 34 godine, Nisikoria, Iznera, Berdiha....covek bi do sada uzeo preko 30 GS.
(nemojte mi objaviti komentar jer nije pozitivan..., 02. april 2015 15:00)
Federer je prvi slem uzeo u Samprasovoj oprostajnoj godini, nakon toga se klao sa Safinom, Hjuitom, Rodikom i ostalim velicinama tenisa do 2007, onda je krenuo da ga dere Nadal, nakon dve godine i Novak.... Federer je od 2008(tada je imao 27)u minusu u mecevima sa Novakom i Nadalom, tako da ne vidim kako je mogao do 30 slemova, nikako ne sporim njegovu velicinu ali brate nisi objektivan

nemojte mi objaviti komentar jer nije pozitivan...

pre 9 godina

Tebi su najveci rivali covek od 34 godine I cetvoro dece I Nadal koga u ovom trenutku svako ali bukvalno svako moze da dobije. Dok su ove dve ajkule igrale ti nisi mogao da im izadjes iz senke . Da je Federer u svoje vreme imao za rivale Samprasa od 34 godine, Nisikoria, Iznera, Berdiha....covek bi do sada uzeo preko 30 GS.

Jumko

pre 9 godina

Njih nema jer se raspadaju, a Ilhana Golubjeva Klizana Dolgopolova Raonica Cilica Darsisa i ostale ajkule ni ne treba da gledas jer su jaki u rangu Sabine Lisicki. Jaku konkurenciju imas nema sta!

sportski

pre 9 godina

Владо Бања Лука, 2. april 2015 10:06
Rado procitam tvoj komentar, cenim da je patriotski, ali kad procitam ‘’Nole samo gazi’’ odustanem od like jer mi to izgleda nesportski i nezrelo. zasto da gazi? pa oni su svi kolege, sportisti.

Joca 011

pre 9 godina

Нисам истраживао статистику, ал' ми се чини да Ноле када губи,
губи брзо, у два (три) сета, а када меч оде у трећи (пети) сет, онда добија.
Мислим да је ово намерно.
Запазио сам такође, да по правилу (значи, не обавезно), последњи поен
гледа да стекне грешком противника а не својим винером. Опет лепо.
.

Lazari

pre 9 godina

@Predo, kada vec filozofiras za medalju ovde stalno, makar izbaci pored pregrst gluposti onu sa 110%, 120%, i raznim brojevima koji idu preko 100%. Sto ne napises 640%? Glupe fraze

nemojte mi objaviti komentar jer nije pozitivan...

pre 9 godina

Tebi su najveci rivali covek od 34 godine I cetvoro dece I Nadal koga u ovom trenutku svako ali bukvalno svako moze da dobije. Dok su ove dve ajkule igrale ti nisi mogao da im izadjes iz senke . Da je Federer u svoje vreme imao za rivale Samprasa od 34 godine, Nisikoria, Iznera, Berdiha....covek bi do sada uzeo preko 30 GS.

Hmm

pre 9 godina

Samo provocira Federera i Nadala bez razloga.
(o, 2. april 2015 09:26)

Ako ovo smatrate provokacijom, onda imate ozbiljnih i redovnih sukoba sa oklinom.

doda

pre 9 godina

kako volim da citam vase pametovanje pa to su plakanja.sve sami strucnjaci a 90% njih nije drzalo reket u rukama.zivite svoje zivote malo sta pametujete koji moj

Милош

pre 9 godina

Очигледно је да му понекад недостаје мотивација и то је одлика интелигентних и емотивних људи, насупрот машинама...
Наравно, то не може јавно да призна.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

За sportski: Хвала што читаш моје коментаре. Патриотски су. Не мораш "лајковати". Велики искрени поздрав. P.S. оно "Ноле гази" је више у пренесеном (духовном), него буквалном значењу. Не односи се само на супарнике на терену, већ и на Малиса, Виландера као и провокаторе и ботове на овом и другим порталима...Једино се не односи на Љубичића и Раонића. Љубичић је очигледно подлегао оркестрираној намјерној западњачкој анти-Ноле пропаганди. Ако си прочитао ову нову књигу о Нолету, онда знаш да су њих двојица јако добри и да му је бањалучанин Љубичић доста помогао на почетку каријере...

LOL

pre 9 godina

Ukoliko se Fereru ne stegne ruka, i ukoliko ga ne sustignu neki kompleksi od Đokovića, ima lepih izgleda za pobedu.
(Gosn covek, 2. april 2015 09:20)

Zakasnili ste samo jedan dan. Danas je 2. april.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Велики поздрав и подршка за нашег шампиона. Ноле само гази! Вечерас сам ноћна смјена, уживаћу уз још један твој меч...

sugradjanin

pre 9 godina

haha.ima izgleda ferer kao mi protiv portugala,i manje...uvek se setim ao pre neku sezonu ,isto se govorilo,ima sanse,a ja se probudio ujutru da gledam ,popio kaficu i opet lego,aludiram na razaranje u 3 seta...

šetač

pre 9 godina

Novak sa Rafom i Rođom u žrebu je drugačiji Novak, slažem se da to neće i ne treba da prizna. Novak je inteligentan momak, pametno igra i jedinu manu ima što je previše emotivan (ako je to mana). Ipak on sve lepo obrađuje. Nekorektne novinare, posebno sa ostrva, koji su uvek spremni da provociraju i njega i rivale protiv njega, pisanje naručenih tekstove velikih sponzora, publiku koja po pravili najvija protiv njega čak i kada igra sa "bozerima" i luzerima. Uživajmo u trenucima dok ovaj momak igra, on je jedino pozitivno što se u vezi ove zemlje da čuti i videti.

Predo

pre 9 godina

Naravno da motivacija i priprema igraju važnu ulogu. Prezasićenost može da igra isto jako negativnu ulogu. Za Novaka je tenis posao. On pri tome plaća i svoj veliki tim.
Na drugoj strani imate igrače poput Dolgopolova, koji žele skalp prvog igrača sveta i daju 110%, znajući pri tome da im niko neće zameriti ako izgube.
Jako je važna doza treninga i tempiranje forme. Ponekad je dobro ne igrati i ne trenirati. Kada god napravim veću pauzu, želja za igrom nadoknađuje period neigranja, a igranje svaki dan može da vas umrtvi i parališe, mada je jako teško upoređivati moje igranje na veteranskim (mi smo pravi veterani, stariji od 35 godina, a ne ko Đoković) turnirima, gde je za mnoge važnija fešta nakon turnira, nego sam turnir, i plafon profesionalnog tenisa, na kome se nalazi Novak, ali motivacija je motivacija.
Ovo je turnir za koji Novak zna da ga ne mora osvojiti. Dolazi jako važan period šljake i dva Grand Slam-a, sve u narednih tri meseca.
Pokušaće da osvoji turnir, ali neće ginuti za svakom loptom, niti previše reskirati. Zato NOvak deluje malo usporeno i neagresivno. Ako preskoči Ferera, u polufinalu ga čekaju ili Nišikori, ili Izner, a to znači težak meč, koji traži punu koncentraciju. Videćemo. Za većinu igrača bi osvajanje Majamija bio vrhunac karijere, a za Novaka je u ovom trenutku ovo mali turnir.

djoko

pre 9 godina

ovo ce biti lagano 2 0 ferer mu pase nema servis a sa osnovne linije Djokovic je najjaci covjek na svijetu tako da ne vidim kako mu se ferer moze suprostaviti

sportski

pre 9 godina

(stilske figure i bukvalisti, 2. april 2015 11:59)
Genije, dal je moguće pomisliti kako ''gazi'' znaci da Nole baca kolege pod noge i gazi preko njih? Ako imas takvu asocijaciju kojim si se ti sportom bavio? Pravi sportisti kao sto je Nole naprimer veoma postuju protivnika i koriste izraze nadmasio, pobedio, savladao, nadigrao a nikako zgazio ili odrao, pocistio, oduvao, pocepao, preslisao, pokidao, razbio, rasturio, samleo i slicni koji se ovde srecu. ovo su agresivni izrazi i odlika neizivljenih adolescenata a ne sportista.

nebojsa

pre 9 godina

Uz svo poštovanje, Federer na vrhuncu svoje nije imao prave rivale. Sampras i Agasi su bili na kraju svojih karijera, do pojave Nadala i kasnije Novaka Federer je iskoristio tu "prazninu" i zato je stigao do 17 grand slemova i 302 nedelje na prvom mestu. Nadal je već istrošen, zbog svog prepoznatljivog stila igra...sve baca na snagu, fizičku pripremljenost...Novak je najkompletnijiod njih. Više vredi njegovih 8 nego Federerovih 17 slemova...ne sumnjam da će do kraja karijere Novak osvojiti bar još 5-6 slemova kao i da će sigurno preći 200 nedelja ma prvom mestu a verovatno i više. Za mene je Nole najbolji.

Dott

pre 9 godina

Zasto bi gledao rezultate drugih kad i da ne igra do Vimbldona ni jedan turnir ostao bi prvi, sem ukoliko bi Rodzer sve osvojio do tad, pa vi onda vidite kolika je tu verovatnoca.
Sto se tice motivacije, kakvu motivaciju imaju oni koji igraju igrice po celu noc? Spotrski duh je to, ne treba mu druga motivacija. Novac njemu vise nije motivacija vec satisfakcija.

oxydant

pre 9 godina

Raduje me što je Novak važne,najvažnije poene protiv Dolga, osvojio bekend
paralelama! U zadnje vreme je u bitnim situacijama izbegavao b.paralelu...

ivan petrović crni

pre 9 godina

Da se nadovežem na komentar Vlade iz Banja Luke, nema šanse da je Ljubičić govorio loše o Novaku. Mrzi me da objašnjavam, onima kojima je stalo do istine biće dovoljno nekoliko minuta guglanja. Obustavite histeriju.

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

Uživam u svakom trenutku No1etove karijere. Ove godine osvaja RG skoro sigurno. Sinsinati može i sledeće. A što se konkurenata tiče, zašto bi ih Noca pratio kada su oni u drugom planu, ali bukvalno.

veljko

pre 9 godina

@Gosn covek
U pravu si, ako se pogleda Novakova igra do sada. S druge strane, on nas je naucio da ne razmisljamo na taj nacin. Lako moze da se desi da u sledecem mecu odigra sjajno, pogotovo sto igra, u za njega boljem, vecernjem terminu. Te dobre sanse Ferera bi sveo na 10%, max

NOLKICA

pre 9 godina

Pametan je nas Nole, zasto bi se opterecivao kakve rezultate imaju njegivi protivnici, neka svako u svoj tanjir gleda, zato i jeste vrhunski igrac i covek!

dr

pre 9 godina

Mnogi sto komentarisu treba da odu na teniski teren,malo samo da "probaju"...Mislim da bi tek iz 100-og puta uspeli da pogode servis polje..Ja sam solidan rekreativac,i jednom sam "igrao" protiv klinca,koji trenira tenis, od 13 godina.Kada je raspalio lopticu na servisu,izbio mi je reket iz ruke!
Sada ozbiljno,postati profesionalac,pa doci na mesto broj 1 i tu,kao Nole,biti 140 nedelja,to nisu samo treninzi..
Da jesu,bio bi i Ferer nekada prvi,koliko vec igra,ni dana u karijeri nije bio prvi!
Kada ovde procitam "misljenja" o Rokiju ili Rafi,Endiju,te ovakvi su te onakvi su,imam utisak da ti ljudi nikada nisu ni gledali neke njihove meceve..Sta su sve postigli,i koliko su vec u Svetskom vrhu,to je za respekt...A tek Nole,pogotovo sada....
Sampion se radja i mora imati "nesto" sto ga odvaja od ostalih.Takvih ima da ih covek nabroji na prste jedne ruke,Nole je svakako medju njima..
Zato ne treba da Vas cudi,kada svi misle,gotovo,gubi mec,on odjednom pocne da igra bez greske i jednostavno "oduva" protivnika sa terena..
Kako,cime,sta se desilo...Niko ne zna..Tako i Rafa,Roki,Endi..I tako vec godinama..
Pa jednostavno "proradi" to "nesto",meni nepoznato,sto drugi nemaju,protiv cega nema odbrane i mec je gotov..
Iskreno,mene raduje da su uvek u dobroj formi i Roki,i Rafa i Endi.Zasto?Pa to je dobro za sve,Noleta prvo,jer onda ono njegovo "nesto" cesto mora da proradi..Kada nema konkurenciju,to "nesto" ce polako poceti da bledi,i na kraju nestati..

goga

pre 9 godina

Tebi su najveci rivali covek od 34 godine I cetvoro dece I Nadal koga u ovom trenutku svako ali bukvalno svako moze da dobije. Dok su ove dve ajkule igrale ti nisi mogao da im izadjes iz senke . Da je Federer u svoje vreme imao za rivale Samprasa od 34 godine, Nisikoria, Iznera, Berdiha....covek bi do sada uzeo preko 30 GS.
(nemojte mi objaviti komentar jer nije pozitivan..., 02. april 2015 15:00)
Federer je prvi slem uzeo u Samprasovoj oprostajnoj godini, nakon toga se klao sa Safinom, Hjuitom, Rodikom i ostalim velicinama tenisa do 2007, onda je krenuo da ga dere Nadal, nakon dve godine i Novak.... Federer je od 2008(tada je imao 27)u minusu u mecevima sa Novakom i Nadalom, tako da ne vidim kako je mogao do 30 slemova, nikako ne sporim njegovu velicinu ali brate nisi objektivan