Sreda, 01.04.2015.

10:00

Šta Novaka čini tako posebnim?

Novak Đoković na prvom mestu ATP liste do sada je proveo 140 nedelja i osvojio je 50 titula, od toga osam na Gren slem turnirima.

Izvor: SO

Šta Novaka èini tako posebnim? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

op

pre 9 godina

@bozza
Ma kako da ne.
Federer odavno mator, Nadal pola sezone ne igra zbog povreda, ostali smesni. Konkurencija je najgora u istoriji.

srbislav

pre 9 godina

@pametnom dosta, a je l' su mu i na košarkaškoj utakmici partizana Hrvati dobacivali?
(kmnccc, 01. april 2015 14:05)

s obzirom da su u pitanju navijači partizana, da znaš da jesu!

bozza

pre 9 godina

@Septicar
Mislim da nikad u istoriji tenisa nije bila tako jaka konkurencija kao u poslednjih 3-4 godine. Federer, Nadal i Djokovic su favoriti za svaki GS a izdrugog plana uvek prisutni Vavrinka, Delpo, Marej, Nisikori, sve osvajaci nekog GSa. U takvoj konkurenciji biti 140 nedelja na prvom mestu... budimo realni, to je za istoriju

re

pre 9 godina

Nista.
Covek je iskoristio to sto je RF odavno mator a Nadal povredjen i uzeo nekoliko titula. Prvi je u vreme najslabije konkurencije u istoriji tenisa, dok je konkurencija bila jaca on nije mogao biti ni drugi na svetu, a GS je mogao samo da sanja.

Bogdan

pre 9 godina

Setite se Rima, dade covek million dolara, a o prethodnim parama da ne pricamo. Koji tajkun, politicar, sportista, pevaljka, dade toliko novaca?
Novace, hvala Ti!

Ex preduzetnik

pre 9 godina

A sto da placa porez u nasoj drzavi ! Ko je njemu pomogao da dodje do No.1 ! Da mu nije drzava bila sponzor ! Njegov otac je mnogo rizikovao i puno se zaduzio da bi im se na srecu sve to vratilo !

niggor

pre 9 godina

POBEDNIK, Mirjana Bobić Mojsilović: U noći kad je Novak Đoković u spektakularnom meču pobedio Federera i ponovo osvojio pehar u Indian Velsu, šokirali su me neki negativni komentari o njemu na društvenim mrežama. Naravno, milion puta se potvrđuje stara poslovica da niko nije bio prorok u sopstvenom selu, ali ipak: u noći pobede, čiste kao suza, u trenutku dok ovaj sjajni sportista i čovek, podiže pehar, komentari u stilu „ne mogu ni peglu da upalim a da se on ne pojavi“ i slični, spadaju u srpski fenomen, koji me uvek ostavlja bez teksta. Bilo je čak i komentara „nije mi lep“!!! A što, je l’ se on takmiči na turniru lepote? Ili komentar : „Ne zanima me“. Pa, ako te ne zanima, zašto pišeš, zašto ga komentarišeš? Naizgled, srpskom besu prema Novaku Đokoviću, smeta preterivanje medija, tekstovi o njegovoj porodici, detetu, psima, i sve ono što ga čini medijskom zvezdom, smeta mu obožavanje koje ovaj sjajni mladi čovek izaziva kod ogromnog broja ljudi, ali izgleda da ispod toga stoji nešto drugo: možda su mediji preterali u pisanju o Novaku Đokoviću, možda treba više da se piše o političarima, ili o starletama, ili o kriminalcima? Jer, ima nešto u nama što ne podnosi šampione i pobednike, što nas tera da ukaljamo dobrog čoveka. Ima nešto u nama što ne podnosi ljude na koje bismo želeli da ličimo. Ima nešto u nama što izaziva gađenje prema ljudima koji su u medijima po dobru. Ima nešto u nama što nam ne dozvoljava da tapšemo tuđem uspehu, ali smo zato tu da svaku mržnju i kritiku podržimo. Kako u ovoj zemlji ogročenosti i cinizma, u zemlji u kojoj je sve na javnoj sceni umrljano mržnjom, agresijom i prostaklukom, tapšati dečku koji ne psuje, voli jednu ženu, koji je onomad pred Skupštinu doveo bake i deke i tetke i teče i pokazao kako se poštuje vlastita porodica, kako tapšati nekom ko je dostigao zvezdane visine, nekome ko pobeđuje i ko je uvek fer igrač, kad to ni malo ne liči na ono u čemu se tako dobro snalazimo? Mogu da shvatim zašto Švajcarci ne vole Novaka, zašto Amerikanci navijaju za Federera, ali što neke Srbe nerviraju Noletove pobede, e pa to je fenomen. Mnogo, brate, pobeđuje, a na to ovde niko nije navikao.

TENNIS BALLS AND BALLS

pre 9 godina

Za mene pored to sto je vrh sportista, intelegentan.....pre svega je POSEBAN sto se nije spandjao sa nekom wannabe sponzorusicom, anti-talentovanom pevaljkom, ili "manekenkom" kao 99% posto nasih sportista !
Bas u duhu sporta da se lepe za takve zene bez tri grama mozga !
BRAVO NOLE !

hmm

pre 9 godina

@gosn covek
vs. roddick 4:5 - to mi ne deluje kao drao ga gde god stigne
vs. safin 0:2 - 2005 i 2008, totalno nebitno, kao sto coric ima 100% pobeda protiv nadala
vs. nadal 19:23 - od toga 4:10 od 2006 do 2008, nakon toga 15:13
vs. federer 18-20, 2:7 od 2006 do 2008, nakon toga 16:13

Frank

pre 9 godina

Što ga čini posebnim i brojem 1? ozljeda Nadala, Federer u godinama i odsutnost Del Potra.
Novak Samprasu u njegovom primetimeu ne bi uzeo ni 2 gejma.

Да Му!

pre 9 godina

Kojones рођаци! Поред великог талента, има још већa kojones! A to се не добија рођењем, срећом или мангупским зезом, него радом и огромним залагањем и дисциплином. Када би оних једанаест БАБА! расподелило међусобно само делић Новакове срчаности, без проблема би се пласирали на Европско...

seki

pre 9 godina

chekaj bre,da plati porez, da moze neki od politichara da se ovajdi od toga? direktnim donacijama pomaze svom narodu...Nole nemam pojma o tenisu,al samo tako nastavi:-)

Pozitivni inat

pre 9 godina

Novak Djokovic koristi inat da bi pobedio i napredovao,a ovde vecina koristi inat da bi prkosili jedni drugima.Kada bi u Srbiji svako koristio pozitivni inat u svom poslu,sportu ili zivotu da napreduje kao Djokovic,gde bi nam bio kraj.I nije dovoljno da samo imamo uspesne sportiste,nego treba da imamo uspesne naucnike,strucnjake i naravno da znamo da ih iskoristimo,a ne da ih sutamo na zapad,pa da ih posle slavimo.

stambolt

pre 9 godina

@ sasa jokic

Djokovic je vec po mnogim parametrima medju prvih 5 ikada, a s obzirom na to da ima 28 godina, vrlo je verovatno da ce zacementirati svoje mesto medju 5 najboljih svih vremena, a mozda cak i kao 3. ikada, posle Rafe i Rodzera. I ti jednu tako neverovatnu karijeru pokusavas da nipodastavas isticuci koliko je izgubio grend slem finala. Pa neka ih je izgubio i 100, to znaci samo da je 100 puta usao u finale!!! Malo li je??? Dakle, tebi ocigledno nije problem sto Djokovic ne placa porez, nego jednostavno mrzis decka? Realnost je 140. nedelja na vrhu, realnost je 50 titula, od cega 8 grend slem, i realnost je da decku nije stao na tome, nego gazi dalje.

pametnom dosta

pre 9 godina

Kad nekog čujem za ovo "plati porez", nije mi dobro... Mi smo jedan šljam od naroda...
(mile, 01. april 2015 10:35)

Polako zemljače! Da li si pomislio da to pišu i provociraju Hrvati, baš iz razloga da se naslađuju kako proglašavamo sami sebe za šljam? Mućni glavom.

Realista

pre 9 godina

Cini ga to sto je vrhunski strucnjak u svom poslu i zna to da naplati pa je postao san i opsesija milionima Srba koji ne znaju nista, niti to mogu da naplate...

Nebojša

pre 9 godina

Pitajte Rodika, Safina, Federera i Nadala. Mislim da je tu skor nešto drugačiji.
(Gosn covek, 01. april 2015 10:51)

Safin je sa Novakom odigrao dva meča od čega prvi 2006 i onda je pobegao neznam tačno kada se penzionisao slično i sa Rodikom i on je pobegao valjda 2012 a od 2011 odigrao je samo jedan meč sa Novakom i potucen je na travi mislim da je bilo 6-2 6-1 tako da je glupo pominjanje ove dvojice dok sa druge strane Federer i Nadal su savladani skoro 40 puta od strane Novaka i brojimo dalje.

rosonero

pre 9 godina

da sam na novakovom mestu uradio bih istu potpuno istu stvar , ne bih plaćao porez , donirao bih novac deci i naj ugrozenijima i gradio bi terene, zašto !? zato što mu naša država nikad nije dala ni dinara , ni teniski teren , ni reket , ni podršku , ništa ,sa novakom se jedino se slikaju politicari za kampanje i daju obećanje i nestanu , sve što je uradio uradio je uz pomoć porodice i prijatelja a donirao bih novac narodu, zato što je to moj narod i treba pomagati ljudima i na kraju gradio bih terene zato što ce na njemu nastati novi šampioni , jer mi smo vrlo talentovana i inteligentna nacija , tako da mislim da novaka nema šta zameriti , a o promovisanju srbije u svetu da ne govorimo.

dr

pre 9 godina

Kamo lepe srece da imamo fudbalere na ovom nivou!
Nole,kao sinoc,sa mnogo gresaka,losom igrom generalno,jos gorim kretanjem po terenu,preko mreze je imao protivnika koji je odigrao verovatno partiju zivota(prva 2 seta)i...
Nole ga "pomeo" u trecem sa 6-1!
Odakle je izvukao snagu,koncentraciju,preciznost?
Neka sakupi ove nase dunstere sto "pikaju" fudbal pa neka im nesto kaze..
Sta,to niko ne zna,ali bar da pobede Jermeniju,visestrukog Svetskog prvaka u Beogradu!

hmm

pre 9 godina

@gosn covek
vs. roddick 4:5 - to mi ne deluje kao drao ga gde god stigne
vs. safin 0:2 - 2005 i 2008, totalno nebitno, kao sto coric ima 100% pobeda protiv nadala
vs. nadal 19:23 - od toga 4:10 od 2006 do 2008, nakon toga 15:13
vs. federer 18-20, 2:7 od 2006 do 2008, nakon toga 16:13

Botovanje ludom radovanje

pre 9 godina

Od fanatičnih "plati porez" do fanatičnih "Nole je bog"... Čovek plaća porez po zakonu - tamo gde zaradi novac. Ne zarađuje ga u Srbiji pa nema ni šta da plaća od poreza u Srbiji. Ali zato donira novac deci u Srbiji i za to treba da mu skinu kapu svi, a prvo ovi "plati porez" zavidnici koji u životu nisu uradili ni promil dobrih dela koje je Nole uradio. A ovi iz "Nole bog" tabora nisu ni blizu, jer da je Nole bog, sigurno ne bi dozvolio svojim roditeljima da kače megabilborde da sami sebi čestitaju što su postali baba i deda. Najbolji teniser, dobar čovek, fin i kulturan u svakom smislu, ali nije bog...

tomicz

pre 9 godina

Meni ne smetaju ljudi koji pricaju o porezu, oni su uvijek u nepozeljnim komentarima koje ja nikad ne citam. Meni smetaju debili, moram vas tako nazvati, vi koji dizete komentare iz nepozeljnih, non-stop pricate o porezu, svaki put moram citati kako neko od vas brani Djokovica, kako on ne treba da placa porez Srbiji. Mislim, bas me briga za porez, samo nemojte dizati komentare iz nepozeljnih u pozeljne, jer tako mene tjerati da citam nesto sto ne zelim. Vi ste tri puta gori koji pokusavate da objasnite, nego oni sto govore da Djokovic treba da plati porez Srbiji. Vise njih postujem nego vas, ne znam kako imate energije svaki put isto da objasnjavate.

Joca 011

pre 9 godina

Noleta da biramo za predsednika, čim okači reket o klin.
Niko kao on nema tu harizmu i podršku međ' Srbima.
Zna šta je žestok rad, zna da se ponaša u svetu, da priča s podjednakim poštovanjem i sa prodavcima na pijaci i sa najumnijim ljudima sveta. Svoje rodoljublje je pokazao na delu i svojim ličnim sredstvima pomaže i poplavljene i decu bez roditelja, i mlade talente. Uzoran muž i otac. Od ovih, nazovi rodoljuba na vlasti, doživljavamo samo razočaranja jer sami sebe i sebi slične postavljaju i podržavaju. Srbiji je dovoljno samo da je ne sapliću, ne mora više. A s Noletom bi, možda jedino s njim, imali takvu podršku.
.

sugradjanin

pre 9 godina

jednostavno gubi kada pobedi sam sebe,samo tada,pritom nema kiksa,prilicno je mali br tenisera koji mogu da ga pobede i kada mnogo lose igra,msm svega 3,a ista ta 3 igraca kiksiraju 3,4x godisnje od dosta slabijih.nema slabu stranu,nema slabu podlogu,da ima volej ,i malo jaci zglob u forhendu,bio bi rekorder u svim aspektima...mada i ovako dominira,bice nam zao jednog dana kad gledamo neka cetvrtfinala nasih kako ispadaju,i tada cemo shvatiti da mozda nikada necemo imati ni gs sampiona,a ne ovakvu legendu,zato cenimo ovo!!!

Zoran

pre 9 godina

Mozda procenat osvojenih velikih turnira- Federer od 84titule 46(17+6+23) su velike to je 55%.
Nadal od 65(41) to je 63%.
Djokovic od 50(33) to je 66%.

hmm

pre 9 godina

@gosn covek

ako pricamo o H2H statistici i o onima koji ga redovno pobedjuju, hajde da i pogledamo tu statistiku:

vs. Roddick 4:5 - to mi ne deluje kao "drao ga gde god stigne"

vs. Safin 0:2 - 2005 i 2008, totalno nebitno, kao sto Coric ima 100% pobeda protiv Nadala

vs. Nadal 19:23 - od toga 4:10 od 2006 do 2008, nakon toga 15:13

vs. Federer - 18-20, 2:7 od 2006 do 2008, nakon toga 16:13

p.s. koja su pravila za komentare? Koliko puta treba poslati isti komentar da bi bio objavljen?

dragovic

pre 9 godina

Œto bi Djoković plaćao porez u Srbiji za svoj tesko i posteno zaradjen novac u inostranstvu, pa da taj novac nekakvi politicari rasporedjuju ili kradu po svojoj voli, jer oni raspolazu drzavnim sredstvima. Ovako sa svojim novcem radi sta hoce i pomaze koga hoce i kome proceni da je potrebno, a ne daje politicarima i njihovoj svojti. Svi koji kritikuju tog velikog sportistu i coveka, koji je uradio mnogo za Srbiju i njen narod, su obicni zavidljivci i treba toga da se stide.

sasa jokic

pre 9 godina

Ne treba se obazirati na ove nesretnike koje ga "prozivaju" za porez, dosta im je njihovih problema.
Nole je definitivno nesto najbolje sto je Srbiji moglo da se desi u ovako sumornim vremenima.
Poslednjih 5 godina On nas svojim uspesima "podize" iz meseca u mesec. Malo je lepih vesti u Srbiji, a pogotovo nema ovako konstantnih!

sasa

pre 9 godina

O porezu jednom zauvek da apsolviramo, porez se plaća gde se zarađuje, on u Srbiji ima 23 sopstvena objekata gde plaća redovno porez, ovi hejteri što to pišu su su zapravo simpatizeri jednog malog kluba što su u Areni na najpogrdniji način skandirali jednom od najvećih srba u istoriji, ne samo sporta, koliko je ovaj momak promenio samo sliku ove jadne zemlje, koliko vrtića izgradio, skenere donirao, škole renovirao, zar treba zato što voli Crvenu Zvezdu da ga mrzimo, pritom se nikada nije eksponirao kao neki drugi teniseri, za mene i moju porodicu je ovaj momak čisto blago, ali nažalost ova zemlja je neka čudna zemlja poremećenih vrednosti...

Dott

pre 9 godina

Sta reci o Novaku Djokovicu a da to ne zvuci pretenciozno? Mozda to da je trenutno najbolji teniser na svetu, sa naglaskom na "trenutno", medjutim taj trenutak traje, traje vec punih 140 nedelja.
Da on je poseban jer kad miljenik izgubi set, na stadionu nastane muk, kad izgubi mec, nastaje novi miljenik? Ne ne, rekli smo da je on poseban. On je prihvacen kao broj tri, prihvacen je i vidjen u zavrsnicama svih turnira i neko koga ce u finalima tapsati po ramenu i reci da nije bio los, ali Rodzer je Rodzer, Nadal je Nadal i sve je bilo u redu dok je tako i bilo. Zabavljac-dzoker koji treba da cuti i bude zadovoljan sto dobija dobar deo kolaca, ne mora sedeti bas i za stolom i jesti ga jer ni oni kojima on pripada taj plezir nemaju, svako treba znati svoje mesto?
Da, na ovo cemo ipak cutati, a nelagodu koju osecamo time naucicemo pretvoriti je u pozitivnu energiju i inat da budemo jos bolji i naterati ih da nam uruce poziv za taj sto!? A onda? Onda cemo se ljubazno zahvaliti na pozivu i reci da smo bas nesto zauzeti trenutno, ali rado cemo doci drugi put.
Da, drugi put koji nikad nije dosao, nikad do sad, i sta sad kad je Novak uspeo uciniti tako nesto i naveo svet da uputi novi poziv, kako se sad ponasati, treba li prihvatiti?
E zato je Novak poseban, poseban i za nas, ne samo za svet!

pre 9 godina

Čini ga to što zna da se šali tako je juče prvi napravio globalnu prvoaprilsku šalu i kao pretvarao se da može da se desi i da izgubi da bi nakraju sve dobro bilo i za mene jer sam se baš pravovremeno kladio da neće izgubiti!

Lik

pre 9 godina

PLATI POREZ!
(Djovak, 1. april 2015 10:11)

PLATIO SAM!
Prošle nedelje zaradio $1 mil, uzeli Ameri svoje odma, hvala ti što me podsećaš a sad idi i popij pivo ispred prodavnice na moj račun.

mukice

pre 9 godina

Kompleksasi, da li vam je tesko kad ovo citate i da li shvatate koliko ste mali?

P.s.

Novak placa porez tamo gde se to zove porez, a ne pljacka od strane onih koji mu nista nisu dali u zivotu, a hteli bi da uzmu mnogo! To sto vi ne placate porez zato sto nista niste ni zaradili Novak je najmanje kriv, a dok budete lecili sebe tako sto mrzite druge i necete!

sasa jokic

pre 9 godina

@Ivan i ostali strucnjaci za porez
A sta je sa prihodom od sponzora koji je veci od zarade na turnirima? Sto na to ne plati 15% kao i svaki drugi gradjanin Srbije?
Jedino po cemu je Djokovic zaista poseban je
1. broj izgubljenih finala GS. Niko osim njega nema toliko poraza u najvaznijim mecevima. U svemu drugom je losiji od RG i RF a u mnogo cemu je od 5 do 10 mesta
2. nepovredjivanje. Koliko god je tenis sport za babe i dede neverovatno je da se za 10 godina covek ni jednom ne povredi. Posle prve povrede kada ne bude igaro 2-3 meseca zavrsice karijeru.
Ovo je realnost a vasi komentari su zelje neuspesnih ljudi da se identifikuju sa svojim idolom. Ako ste pravi Srbi, idite u crkvu kod popa da vam objasni zasto je idolopoklonstvo lose.

Swedenonline

pre 9 godina

Ama ljudi, kako vam nije jasno da kad na temi sa Novakom procitate rec porez, zar nevidite sliku zlog manijaka koji sedi klikajuci na refresh i trljajuci dlan od dlan, onako zlobno i podmuklo smeskanje i samo broji koloko je ljudi izcimo! Takvi nemaju nijedne pametne da kazu i smisao zivota im je zaraziti svojom sprdnjom od zivota i druge. Nenasedajte! Ignorisite!

Ratko

pre 9 godina

Kada bi ova dominacija potrajala jos 3 godine da prestigne Federera na prvom mestu vecne liste po broju dana na prvom mestu to bi bilo tako lepo i istorijski fantasticno. Mada sa preko 200 nedelja na prvom mestu i jos 3-4 GS titule bi bilo isto prelepo. Videcemo i uzivacemo ja sam ubedjen. Ovo se sada nama desava mi smo pocasceni sto mozemo da prisustvujemo stvaranju istorije jednog Srbina. Samo zdravlje da ga posluzi i do 33-34 godine sigurno gledamo Novaka. Jos davno sam prognozirao da ce igrati do OI 2020, mada mozda i prebaci neku godinu preko.

xy

pre 9 godina

Sledece nedelje Novak prestize Nadala po ukupnom broju nedelja provedenih na broju 1, a ako se tu zadrzi do oktobra preteci ce i Mekinroa koji je trenutno na 5. poziciji te liste. Idemo Nole!!!

Dragana Republika Srpska

pre 9 godina

Jao kako smaraju ovi hejteri! Kako vam ne dosadi!?! Sve go šljam i do koske loši ljudi!

Novak je car! Pobjeđuje jer je ČOVJEK!

A Pjer mislim da takođe ima značajnu ulogu :)))

Idemoooo!!!

danilo

pre 9 godina

Veliki momci su rekli sve, kratko i jasno.
Rafa je u svojoj autobiografiji napisao da kada vidi Noleta preko mreže, jednostavno ne zna kako je moguće pobediti ga.
Sinoć je bila demonstracija svega toga, uključujući i Noletov odgovor.
U svom vrlo loše danu, možda i najgorem ove godine, on ipak dobije treći set sa 6:0!?
Protivnik mora da rizikuje maksimalno, kako to kaže Kei, a Nole je ipak čovek i ne može uvek da bude u svom najboljem izdanju.
Kada se te dve stvari poklope, Nole može da izgubi.
Drugačije, vrlo teško...

Savestan građanin

pre 9 godina

To su ti klasični hejteri, šta reći za te maloumne ljude, svi vi prvi ne biste platili porez kad bi ste za to imali priliku, ali da, umalo da zaboravim, ovo je Srbija, zemlja gde se uspeh i rezultati ne podnose. Tako je, samo nastavite da mrzite i ponižavate tuđe uspehe, daleko će te dogurati. Retkost je da Srbin prvo krene od sebe pa onda kaže nešto za drugog. Mogu da se kladim da isti ovi hejteri sede u "tatinoj" kući, bez završene škole, nezaposleni, itd... slobodno udrite minuse!

roko

pre 9 godina

porez se plaća gde si pare zaradio i gde ti je mesto prebi vališta,a vi mediotkriteti što pišete o porezu ni neznate šta je porez!

zozon

pre 9 godina

Poreznici,prvo naučite taj posao,kad naučite onda krenete od sebe pa nastavite dalje.A do tad pokušajte i da izlečite bar poneki kompleks.Nole care!

pozdrav za 99% Srba koji vole Noleta

pre 9 godina

PLATI POREZ!
(Djovak, 01. april 2015 10:11)

DONIRAJ TI 6 500 000 DOLARA!!!

Platio je on mnogo vise svojim humanitarnim radom za razliku od tebe i tebi slicnima koji sede za kompom,puni ljubomore,zavisti,cackaju nos,cesaju guzicu i pljuju ga. I tek ce da pomaze. A i ko zna gde bi otisle te pare od poreza. Uz to je najveci ambasador Srbije i najbolji SPORTISTA SVIH VREMENA i mnoga deca su ulicu zamenila reketima.

Ivan

pre 9 godina

Placa Novak svoj porez uredno, budite bez brige. Za sve sto je zaradio u Srbiji uredno plati. Ono sto je zaradio na turniru u Americi, taj porez po zakonu plati u Americi.

Ali sta je sa vasim porezom? Da li uredno platite porez kada odradite neku tezgu sa strane? Ne bih rekao, ne poznajem nikog takvog. Ja ne platim.

mile

pre 9 godina

Kad nekog čujem za ovo "plati porez", nije mi dobro... Mi smo jedan šljam od naroda... Koliko je ovaj čovek para izgibio jer je odbijao da se distancira od Srbije, razmislite o tome koliko vas bi uradilo to isto... Likovi koji nikad nisu ni jednim postupkom doprineli zemlji u kojoj žive, daju sebi za pravo da izigravaju moraliste. Sram vas bilo bre

Marko

pre 9 godina

Jedno prilikom su Noleta pitali "Sta kazes sebi kad igras los mec, kad je tesko i blizu si poraza". On je odgovorio "bori se Novace". Uvek kad se nadjem u teskoj poziciji, setim se tih reci.

323

pre 9 godina

PLATI POREZ!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djovak, 1. april 2015 10:11)

Kazi, gde da plati porez a ne samo plati porez. Da cujem, sta kazes?

Ja

pre 9 godina

Kakav porez? Niti jedan dolar, evro ili bilo koju valutu koju je zaradio na turnirima nije zaradio u Srbiji. Zašto bi ovde plaćao porez? Njegovi restorani koji rade po Srbiji, verovatno, plaćaju porez. Smanjite ljubomoru i zavist, to je pakao u kojem živite sad.

mile

pre 9 godina

Kad nekog čujem za ovo "plati porez", nije mi dobro... Mi smo jedan šljam od naroda... Koliko je ovaj čovek para izgibio jer je odbijao da se distancira od Srbije, razmislite o tome koliko vas bi uradilo to isto... Likovi koji nikad nisu ni jednim postupkom doprineli zemlji u kojoj žive, daju sebi za pravo da izigravaju moraliste. Sram vas bilo bre

pozdrav za 99% Srba koji vole Noleta

pre 9 godina

PLATI POREZ!
(Djovak, 01. april 2015 10:11)

DONIRAJ TI 6 500 000 DOLARA!!!

Platio je on mnogo vise svojim humanitarnim radom za razliku od tebe i tebi slicnima koji sede za kompom,puni ljubomore,zavisti,cackaju nos,cesaju guzicu i pljuju ga. I tek ce da pomaze. A i ko zna gde bi otisle te pare od poreza. Uz to je najveci ambasador Srbije i najbolji SPORTISTA SVIH VREMENA i mnoga deca su ulicu zamenila reketima.

Ivan

pre 9 godina

Placa Novak svoj porez uredno, budite bez brige. Za sve sto je zaradio u Srbiji uredno plati. Ono sto je zaradio na turniru u Americi, taj porez po zakonu plati u Americi.

Ali sta je sa vasim porezom? Da li uredno platite porez kada odradite neku tezgu sa strane? Ne bih rekao, ne poznajem nikog takvog. Ja ne platim.

Savestan građanin

pre 9 godina

To su ti klasični hejteri, šta reći za te maloumne ljude, svi vi prvi ne biste platili porez kad bi ste za to imali priliku, ali da, umalo da zaboravim, ovo je Srbija, zemlja gde se uspeh i rezultati ne podnose. Tako je, samo nastavite da mrzite i ponižavate tuđe uspehe, daleko će te dogurati. Retkost je da Srbin prvo krene od sebe pa onda kaže nešto za drugog. Mogu da se kladim da isti ovi hejteri sede u "tatinoj" kući, bez završene škole, nezaposleni, itd... slobodno udrite minuse!

danilo

pre 9 godina

Veliki momci su rekli sve, kratko i jasno.
Rafa je u svojoj autobiografiji napisao da kada vidi Noleta preko mreže, jednostavno ne zna kako je moguće pobediti ga.
Sinoć je bila demonstracija svega toga, uključujući i Noletov odgovor.
U svom vrlo loše danu, možda i najgorem ove godine, on ipak dobije treći set sa 6:0!?
Protivnik mora da rizikuje maksimalno, kako to kaže Kei, a Nole je ipak čovek i ne može uvek da bude u svom najboljem izdanju.
Kada se te dve stvari poklope, Nole može da izgubi.
Drugačije, vrlo teško...

Ja

pre 9 godina

Kakav porez? Niti jedan dolar, evro ili bilo koju valutu koju je zaradio na turnirima nije zaradio u Srbiji. Zašto bi ovde plaćao porez? Njegovi restorani koji rade po Srbiji, verovatno, plaćaju porez. Smanjite ljubomoru i zavist, to je pakao u kojem živite sad.

niggor

pre 9 godina

POBEDNIK, Mirjana Bobić Mojsilović: U noći kad je Novak Đoković u spektakularnom meču pobedio Federera i ponovo osvojio pehar u Indian Velsu, šokirali su me neki negativni komentari o njemu na društvenim mrežama. Naravno, milion puta se potvrđuje stara poslovica da niko nije bio prorok u sopstvenom selu, ali ipak: u noći pobede, čiste kao suza, u trenutku dok ovaj sjajni sportista i čovek, podiže pehar, komentari u stilu „ne mogu ni peglu da upalim a da se on ne pojavi“ i slični, spadaju u srpski fenomen, koji me uvek ostavlja bez teksta. Bilo je čak i komentara „nije mi lep“!!! A što, je l’ se on takmiči na turniru lepote? Ili komentar : „Ne zanima me“. Pa, ako te ne zanima, zašto pišeš, zašto ga komentarišeš? Naizgled, srpskom besu prema Novaku Đokoviću, smeta preterivanje medija, tekstovi o njegovoj porodici, detetu, psima, i sve ono što ga čini medijskom zvezdom, smeta mu obožavanje koje ovaj sjajni mladi čovek izaziva kod ogromnog broja ljudi, ali izgleda da ispod toga stoji nešto drugo: možda su mediji preterali u pisanju o Novaku Đokoviću, možda treba više da se piše o političarima, ili o starletama, ili o kriminalcima? Jer, ima nešto u nama što ne podnosi šampione i pobednike, što nas tera da ukaljamo dobrog čoveka. Ima nešto u nama što ne podnosi ljude na koje bismo želeli da ličimo. Ima nešto u nama što izaziva gađenje prema ljudima koji su u medijima po dobru. Ima nešto u nama što nam ne dozvoljava da tapšemo tuđem uspehu, ali smo zato tu da svaku mržnju i kritiku podržimo. Kako u ovoj zemlji ogročenosti i cinizma, u zemlji u kojoj je sve na javnoj sceni umrljano mržnjom, agresijom i prostaklukom, tapšati dečku koji ne psuje, voli jednu ženu, koji je onomad pred Skupštinu doveo bake i deke i tetke i teče i pokazao kako se poštuje vlastita porodica, kako tapšati nekom ko je dostigao zvezdane visine, nekome ko pobeđuje i ko je uvek fer igrač, kad to ni malo ne liči na ono u čemu se tako dobro snalazimo? Mogu da shvatim zašto Švajcarci ne vole Novaka, zašto Amerikanci navijaju za Federera, ali što neke Srbe nerviraju Noletove pobede, e pa to je fenomen. Mnogo, brate, pobeđuje, a na to ovde niko nije navikao.

Dragana Republika Srpska

pre 9 godina

Jao kako smaraju ovi hejteri! Kako vam ne dosadi!?! Sve go šljam i do koske loši ljudi!

Novak je car! Pobjeđuje jer je ČOVJEK!

A Pjer mislim da takođe ima značajnu ulogu :)))

Idemoooo!!!

sasa

pre 9 godina

O porezu jednom zauvek da apsolviramo, porez se plaća gde se zarađuje, on u Srbiji ima 23 sopstvena objekata gde plaća redovno porez, ovi hejteri što to pišu su su zapravo simpatizeri jednog malog kluba što su u Areni na najpogrdniji način skandirali jednom od najvećih srba u istoriji, ne samo sporta, koliko je ovaj momak promenio samo sliku ove jadne zemlje, koliko vrtića izgradio, skenere donirao, škole renovirao, zar treba zato što voli Crvenu Zvezdu da ga mrzimo, pritom se nikada nije eksponirao kao neki drugi teniseri, za mene i moju porodicu je ovaj momak čisto blago, ali nažalost ova zemlja je neka čudna zemlja poremećenih vrednosti...

zozon

pre 9 godina

Poreznici,prvo naučite taj posao,kad naučite onda krenete od sebe pa nastavite dalje.A do tad pokušajte i da izlečite bar poneki kompleks.Nole care!

Lik

pre 9 godina

PLATI POREZ!
(Djovak, 1. april 2015 10:11)

PLATIO SAM!
Prošle nedelje zaradio $1 mil, uzeli Ameri svoje odma, hvala ti što me podsećaš a sad idi i popij pivo ispred prodavnice na moj račun.

Botovanje ludom radovanje

pre 9 godina

Od fanatičnih "plati porez" do fanatičnih "Nole je bog"... Čovek plaća porez po zakonu - tamo gde zaradi novac. Ne zarađuje ga u Srbiji pa nema ni šta da plaća od poreza u Srbiji. Ali zato donira novac deci u Srbiji i za to treba da mu skinu kapu svi, a prvo ovi "plati porez" zavidnici koji u životu nisu uradili ni promil dobrih dela koje je Nole uradio. A ovi iz "Nole bog" tabora nisu ni blizu, jer da je Nole bog, sigurno ne bi dozvolio svojim roditeljima da kače megabilborde da sami sebi čestitaju što su postali baba i deda. Najbolji teniser, dobar čovek, fin i kulturan u svakom smislu, ali nije bog...

Nebojša

pre 9 godina

Pitajte Rodika, Safina, Federera i Nadala. Mislim da je tu skor nešto drugačiji.
(Gosn covek, 01. april 2015 10:51)

Safin je sa Novakom odigrao dva meča od čega prvi 2006 i onda je pobegao neznam tačno kada se penzionisao slično i sa Rodikom i on je pobegao valjda 2012 a od 2011 odigrao je samo jedan meč sa Novakom i potucen je na travi mislim da je bilo 6-2 6-1 tako da je glupo pominjanje ove dvojice dok sa druge strane Federer i Nadal su savladani skoro 40 puta od strane Novaka i brojimo dalje.

Joca 011

pre 9 godina

Noleta da biramo za predsednika, čim okači reket o klin.
Niko kao on nema tu harizmu i podršku međ' Srbima.
Zna šta je žestok rad, zna da se ponaša u svetu, da priča s podjednakim poštovanjem i sa prodavcima na pijaci i sa najumnijim ljudima sveta. Svoje rodoljublje je pokazao na delu i svojim ličnim sredstvima pomaže i poplavljene i decu bez roditelja, i mlade talente. Uzoran muž i otac. Od ovih, nazovi rodoljuba na vlasti, doživljavamo samo razočaranja jer sami sebe i sebi slične postavljaju i podržavaju. Srbiji je dovoljno samo da je ne sapliću, ne mora više. A s Noletom bi, možda jedino s njim, imali takvu podršku.
.

Dott

pre 9 godina

Sta reci o Novaku Djokovicu a da to ne zvuci pretenciozno? Mozda to da je trenutno najbolji teniser na svetu, sa naglaskom na "trenutno", medjutim taj trenutak traje, traje vec punih 140 nedelja.
Da on je poseban jer kad miljenik izgubi set, na stadionu nastane muk, kad izgubi mec, nastaje novi miljenik? Ne ne, rekli smo da je on poseban. On je prihvacen kao broj tri, prihvacen je i vidjen u zavrsnicama svih turnira i neko koga ce u finalima tapsati po ramenu i reci da nije bio los, ali Rodzer je Rodzer, Nadal je Nadal i sve je bilo u redu dok je tako i bilo. Zabavljac-dzoker koji treba da cuti i bude zadovoljan sto dobija dobar deo kolaca, ne mora sedeti bas i za stolom i jesti ga jer ni oni kojima on pripada taj plezir nemaju, svako treba znati svoje mesto?
Da, na ovo cemo ipak cutati, a nelagodu koju osecamo time naucicemo pretvoriti je u pozitivnu energiju i inat da budemo jos bolji i naterati ih da nam uruce poziv za taj sto!? A onda? Onda cemo se ljubazno zahvaliti na pozivu i reci da smo bas nesto zauzeti trenutno, ali rado cemo doci drugi put.
Da, drugi put koji nikad nije dosao, nikad do sad, i sta sad kad je Novak uspeo uciniti tako nesto i naveo svet da uputi novi poziv, kako se sad ponasati, treba li prihvatiti?
E zato je Novak poseban, poseban i za nas, ne samo za svet!

TENNIS BALLS AND BALLS

pre 9 godina

Za mene pored to sto je vrh sportista, intelegentan.....pre svega je POSEBAN sto se nije spandjao sa nekom wannabe sponzorusicom, anti-talentovanom pevaljkom, ili "manekenkom" kao 99% posto nasih sportista !
Bas u duhu sporta da se lepe za takve zene bez tri grama mozga !
BRAVO NOLE !

Ratko

pre 9 godina

Kada bi ova dominacija potrajala jos 3 godine da prestigne Federera na prvom mestu vecne liste po broju dana na prvom mestu to bi bilo tako lepo i istorijski fantasticno. Mada sa preko 200 nedelja na prvom mestu i jos 3-4 GS titule bi bilo isto prelepo. Videcemo i uzivacemo ja sam ubedjen. Ovo se sada nama desava mi smo pocasceni sto mozemo da prisustvujemo stvaranju istorije jednog Srbina. Samo zdravlje da ga posluzi i do 33-34 godine sigurno gledamo Novaka. Jos davno sam prognozirao da ce igrati do OI 2020, mada mozda i prebaci neku godinu preko.

xy

pre 9 godina

Sledece nedelje Novak prestize Nadala po ukupnom broju nedelja provedenih na broju 1, a ako se tu zadrzi do oktobra preteci ce i Mekinroa koji je trenutno na 5. poziciji te liste. Idemo Nole!!!

Swedenonline

pre 9 godina

Ama ljudi, kako vam nije jasno da kad na temi sa Novakom procitate rec porez, zar nevidite sliku zlog manijaka koji sedi klikajuci na refresh i trljajuci dlan od dlan, onako zlobno i podmuklo smeskanje i samo broji koloko je ljudi izcimo! Takvi nemaju nijedne pametne da kazu i smisao zivota im je zaraziti svojom sprdnjom od zivota i druge. Nenasedajte! Ignorisite!

stambolt

pre 9 godina

@ sasa jokic

Djokovic je vec po mnogim parametrima medju prvih 5 ikada, a s obzirom na to da ima 28 godina, vrlo je verovatno da ce zacementirati svoje mesto medju 5 najboljih svih vremena, a mozda cak i kao 3. ikada, posle Rafe i Rodzera. I ti jednu tako neverovatnu karijeru pokusavas da nipodastavas isticuci koliko je izgubio grend slem finala. Pa neka ih je izgubio i 100, to znaci samo da je 100 puta usao u finale!!! Malo li je??? Dakle, tebi ocigledno nije problem sto Djokovic ne placa porez, nego jednostavno mrzis decka? Realnost je 140. nedelja na vrhu, realnost je 50 titula, od cega 8 grend slem, i realnost je da decku nije stao na tome, nego gazi dalje.

Marko

pre 9 godina

Jedno prilikom su Noleta pitali "Sta kazes sebi kad igras los mec, kad je tesko i blizu si poraza". On je odgovorio "bori se Novace". Uvek kad se nadjem u teskoj poziciji, setim se tih reci.

Ex preduzetnik

pre 9 godina

A sto da placa porez u nasoj drzavi ! Ko je njemu pomogao da dodje do No.1 ! Da mu nije drzava bila sponzor ! Njegov otac je mnogo rizikovao i puno se zaduzio da bi im se na srecu sve to vratilo !

seki

pre 9 godina

chekaj bre,da plati porez, da moze neki od politichara da se ovajdi od toga? direktnim donacijama pomaze svom narodu...Nole nemam pojma o tenisu,al samo tako nastavi:-)

323

pre 9 godina

PLATI POREZ!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djovak, 1. april 2015 10:11)

Kazi, gde da plati porez a ne samo plati porez. Da cujem, sta kazes?

roko

pre 9 godina

porez se plaća gde si pare zaradio i gde ti je mesto prebi vališta,a vi mediotkriteti što pišete o porezu ni neznate šta je porez!

pre 9 godina

Čini ga to što zna da se šali tako je juče prvi napravio globalnu prvoaprilsku šalu i kao pretvarao se da može da se desi i da izgubi da bi nakraju sve dobro bilo i za mene jer sam se baš pravovremeno kladio da neće izgubiti!

dr

pre 9 godina

Kamo lepe srece da imamo fudbalere na ovom nivou!
Nole,kao sinoc,sa mnogo gresaka,losom igrom generalno,jos gorim kretanjem po terenu,preko mreze je imao protivnika koji je odigrao verovatno partiju zivota(prva 2 seta)i...
Nole ga "pomeo" u trecem sa 6-1!
Odakle je izvukao snagu,koncentraciju,preciznost?
Neka sakupi ove nase dunstere sto "pikaju" fudbal pa neka im nesto kaze..
Sta,to niko ne zna,ali bar da pobede Jermeniju,visestrukog Svetskog prvaka u Beogradu!

rosonero

pre 9 godina

da sam na novakovom mestu uradio bih istu potpuno istu stvar , ne bih plaćao porez , donirao bih novac deci i naj ugrozenijima i gradio bi terene, zašto !? zato što mu naša država nikad nije dala ni dinara , ni teniski teren , ni reket , ni podršku , ništa ,sa novakom se jedino se slikaju politicari za kampanje i daju obećanje i nestanu , sve što je uradio uradio je uz pomoć porodice i prijatelja a donirao bih novac narodu, zato što je to moj narod i treba pomagati ljudima i na kraju gradio bih terene zato što ce na njemu nastati novi šampioni , jer mi smo vrlo talentovana i inteligentna nacija , tako da mislim da novaka nema šta zameriti , a o promovisanju srbije u svetu da ne govorimo.

pametnom dosta

pre 9 godina

Kad nekog čujem za ovo "plati porez", nije mi dobro... Mi smo jedan šljam od naroda...
(mile, 01. april 2015 10:35)

Polako zemljače! Da li si pomislio da to pišu i provociraju Hrvati, baš iz razloga da se naslađuju kako proglašavamo sami sebe za šljam? Mućni glavom.

sasa jokic

pre 9 godina

Ne treba se obazirati na ove nesretnike koje ga "prozivaju" za porez, dosta im je njihovih problema.
Nole je definitivno nesto najbolje sto je Srbiji moglo da se desi u ovako sumornim vremenima.
Poslednjih 5 godina On nas svojim uspesima "podize" iz meseca u mesec. Malo je lepih vesti u Srbiji, a pogotovo nema ovako konstantnih!

Да Му!

pre 9 godina

Kojones рођаци! Поред великог талента, има још већa kojones! A to се не добија рођењем, срећом или мангупским зезом, него радом и огромним залагањем и дисциплином. Када би оних једанаест БАБА! расподелило међусобно само делић Новакове срчаности, без проблема би се пласирали на Европско...

Bogdan

pre 9 godina

Setite se Rima, dade covek million dolara, a o prethodnim parama da ne pricamo. Koji tajkun, politicar, sportista, pevaljka, dade toliko novaca?
Novace, hvala Ti!

mukice

pre 9 godina

Kompleksasi, da li vam je tesko kad ovo citate i da li shvatate koliko ste mali?

P.s.

Novak placa porez tamo gde se to zove porez, a ne pljacka od strane onih koji mu nista nisu dali u zivotu, a hteli bi da uzmu mnogo! To sto vi ne placate porez zato sto nista niste ni zaradili Novak je najmanje kriv, a dok budete lecili sebe tako sto mrzite druge i necete!

Pozitivni inat

pre 9 godina

Novak Djokovic koristi inat da bi pobedio i napredovao,a ovde vecina koristi inat da bi prkosili jedni drugima.Kada bi u Srbiji svako koristio pozitivni inat u svom poslu,sportu ili zivotu da napreduje kao Djokovic,gde bi nam bio kraj.I nije dovoljno da samo imamo uspesne sportiste,nego treba da imamo uspesne naucnike,strucnjake i naravno da znamo da ih iskoristimo,a ne da ih sutamo na zapad,pa da ih posle slavimo.

dragovic

pre 9 godina

Œto bi Djoković plaćao porez u Srbiji za svoj tesko i posteno zaradjen novac u inostranstvu, pa da taj novac nekakvi politicari rasporedjuju ili kradu po svojoj voli, jer oni raspolazu drzavnim sredstvima. Ovako sa svojim novcem radi sta hoce i pomaze koga hoce i kome proceni da je potrebno, a ne daje politicarima i njihovoj svojti. Svi koji kritikuju tog velikog sportistu i coveka, koji je uradio mnogo za Srbiju i njen narod, su obicni zavidljivci i treba toga da se stide.

Zoran

pre 9 godina

Mozda procenat osvojenih velikih turnira- Federer od 84titule 46(17+6+23) su velike to je 55%.
Nadal od 65(41) to je 63%.
Djokovic od 50(33) to je 66%.

sugradjanin

pre 9 godina

jednostavno gubi kada pobedi sam sebe,samo tada,pritom nema kiksa,prilicno je mali br tenisera koji mogu da ga pobede i kada mnogo lose igra,msm svega 3,a ista ta 3 igraca kiksiraju 3,4x godisnje od dosta slabijih.nema slabu stranu,nema slabu podlogu,da ima volej ,i malo jaci zglob u forhendu,bio bi rekorder u svim aspektima...mada i ovako dominira,bice nam zao jednog dana kad gledamo neka cetvrtfinala nasih kako ispadaju,i tada cemo shvatiti da mozda nikada necemo imati ni gs sampiona,a ne ovakvu legendu,zato cenimo ovo!!!

hmm

pre 9 godina

@gosn covek

ako pricamo o H2H statistici i o onima koji ga redovno pobedjuju, hajde da i pogledamo tu statistiku:

vs. Roddick 4:5 - to mi ne deluje kao "drao ga gde god stigne"

vs. Safin 0:2 - 2005 i 2008, totalno nebitno, kao sto Coric ima 100% pobeda protiv Nadala

vs. Nadal 19:23 - od toga 4:10 od 2006 do 2008, nakon toga 15:13

vs. Federer - 18-20, 2:7 od 2006 do 2008, nakon toga 16:13

p.s. koja su pravila za komentare? Koliko puta treba poslati isti komentar da bi bio objavljen?

bozza

pre 9 godina

@Septicar
Mislim da nikad u istoriji tenisa nije bila tako jaka konkurencija kao u poslednjih 3-4 godine. Federer, Nadal i Djokovic su favoriti za svaki GS a izdrugog plana uvek prisutni Vavrinka, Delpo, Marej, Nisikori, sve osvajaci nekog GSa. U takvoj konkurenciji biti 140 nedelja na prvom mestu... budimo realni, to je za istoriju

hmm

pre 9 godina

@gosn covek
vs. roddick 4:5 - to mi ne deluje kao drao ga gde god stigne
vs. safin 0:2 - 2005 i 2008, totalno nebitno, kao sto coric ima 100% pobeda protiv nadala
vs. nadal 19:23 - od toga 4:10 od 2006 do 2008, nakon toga 15:13
vs. federer 18-20, 2:7 od 2006 do 2008, nakon toga 16:13

Realista

pre 9 godina

Cini ga to sto je vrhunski strucnjak u svom poslu i zna to da naplati pa je postao san i opsesija milionima Srba koji ne znaju nista, niti to mogu da naplate...

hmm

pre 9 godina

@gosn covek
vs. roddick 4:5 - to mi ne deluje kao drao ga gde god stigne
vs. safin 0:2 - 2005 i 2008, totalno nebitno, kao sto coric ima 100% pobeda protiv nadala
vs. nadal 19:23 - od toga 4:10 od 2006 do 2008, nakon toga 15:13
vs. federer 18-20, 2:7 od 2006 do 2008, nakon toga 16:13

sasa jokic

pre 9 godina

@Ivan i ostali strucnjaci za porez
A sta je sa prihodom od sponzora koji je veci od zarade na turnirima? Sto na to ne plati 15% kao i svaki drugi gradjanin Srbije?
Jedino po cemu je Djokovic zaista poseban je
1. broj izgubljenih finala GS. Niko osim njega nema toliko poraza u najvaznijim mecevima. U svemu drugom je losiji od RG i RF a u mnogo cemu je od 5 do 10 mesta
2. nepovredjivanje. Koliko god je tenis sport za babe i dede neverovatno je da se za 10 godina covek ni jednom ne povredi. Posle prve povrede kada ne bude igaro 2-3 meseca zavrsice karijeru.
Ovo je realnost a vasi komentari su zelje neuspesnih ljudi da se identifikuju sa svojim idolom. Ako ste pravi Srbi, idite u crkvu kod popa da vam objasni zasto je idolopoklonstvo lose.

tomicz

pre 9 godina

Meni ne smetaju ljudi koji pricaju o porezu, oni su uvijek u nepozeljnim komentarima koje ja nikad ne citam. Meni smetaju debili, moram vas tako nazvati, vi koji dizete komentare iz nepozeljnih, non-stop pricate o porezu, svaki put moram citati kako neko od vas brani Djokovica, kako on ne treba da placa porez Srbiji. Mislim, bas me briga za porez, samo nemojte dizati komentare iz nepozeljnih u pozeljne, jer tako mene tjerati da citam nesto sto ne zelim. Vi ste tri puta gori koji pokusavate da objasnite, nego oni sto govore da Djokovic treba da plati porez Srbiji. Vise njih postujem nego vas, ne znam kako imate energije svaki put isto da objasnjavate.

Frank

pre 9 godina

Što ga čini posebnim i brojem 1? ozljeda Nadala, Federer u godinama i odsutnost Del Potra.
Novak Samprasu u njegovom primetimeu ne bi uzeo ni 2 gejma.

srbislav

pre 9 godina

@pametnom dosta, a je l' su mu i na košarkaškoj utakmici partizana Hrvati dobacivali?
(kmnccc, 01. april 2015 14:05)

s obzirom da su u pitanju navijači partizana, da znaš da jesu!

re

pre 9 godina

Nista.
Covek je iskoristio to sto je RF odavno mator a Nadal povredjen i uzeo nekoliko titula. Prvi je u vreme najslabije konkurencije u istoriji tenisa, dok je konkurencija bila jaca on nije mogao biti ni drugi na svetu, a GS je mogao samo da sanja.

op

pre 9 godina

@bozza
Ma kako da ne.
Federer odavno mator, Nadal pola sezone ne igra zbog povreda, ostali smesni. Konkurencija je najgora u istoriji.

Frank

pre 9 godina

Što ga čini posebnim i brojem 1? ozljeda Nadala, Federer u godinama i odsutnost Del Potra.
Novak Samprasu u njegovom primetimeu ne bi uzeo ni 2 gejma.

sasa jokic

pre 9 godina

@Ivan i ostali strucnjaci za porez
A sta je sa prihodom od sponzora koji je veci od zarade na turnirima? Sto na to ne plati 15% kao i svaki drugi gradjanin Srbije?
Jedino po cemu je Djokovic zaista poseban je
1. broj izgubljenih finala GS. Niko osim njega nema toliko poraza u najvaznijim mecevima. U svemu drugom je losiji od RG i RF a u mnogo cemu je od 5 do 10 mesta
2. nepovredjivanje. Koliko god je tenis sport za babe i dede neverovatno je da se za 10 godina covek ni jednom ne povredi. Posle prve povrede kada ne bude igaro 2-3 meseca zavrsice karijeru.
Ovo je realnost a vasi komentari su zelje neuspesnih ljudi da se identifikuju sa svojim idolom. Ako ste pravi Srbi, idite u crkvu kod popa da vam objasni zasto je idolopoklonstvo lose.

re

pre 9 godina

Nista.
Covek je iskoristio to sto je RF odavno mator a Nadal povredjen i uzeo nekoliko titula. Prvi je u vreme najslabije konkurencije u istoriji tenisa, dok je konkurencija bila jaca on nije mogao biti ni drugi na svetu, a GS je mogao samo da sanja.

mile

pre 9 godina

Kad nekog čujem za ovo "plati porez", nije mi dobro... Mi smo jedan šljam od naroda... Koliko je ovaj čovek para izgibio jer je odbijao da se distancira od Srbije, razmislite o tome koliko vas bi uradilo to isto... Likovi koji nikad nisu ni jednim postupkom doprineli zemlji u kojoj žive, daju sebi za pravo da izigravaju moraliste. Sram vas bilo bre

pozdrav za 99% Srba koji vole Noleta

pre 9 godina

PLATI POREZ!
(Djovak, 01. april 2015 10:11)

DONIRAJ TI 6 500 000 DOLARA!!!

Platio je on mnogo vise svojim humanitarnim radom za razliku od tebe i tebi slicnima koji sede za kompom,puni ljubomore,zavisti,cackaju nos,cesaju guzicu i pljuju ga. I tek ce da pomaze. A i ko zna gde bi otisle te pare od poreza. Uz to je najveci ambasador Srbije i najbolji SPORTISTA SVIH VREMENA i mnoga deca su ulicu zamenila reketima.

tomicz

pre 9 godina

Meni ne smetaju ljudi koji pricaju o porezu, oni su uvijek u nepozeljnim komentarima koje ja nikad ne citam. Meni smetaju debili, moram vas tako nazvati, vi koji dizete komentare iz nepozeljnih, non-stop pricate o porezu, svaki put moram citati kako neko od vas brani Djokovica, kako on ne treba da placa porez Srbiji. Mislim, bas me briga za porez, samo nemojte dizati komentare iz nepozeljnih u pozeljne, jer tako mene tjerati da citam nesto sto ne zelim. Vi ste tri puta gori koji pokusavate da objasnite, nego oni sto govore da Djokovic treba da plati porez Srbiji. Vise njih postujem nego vas, ne znam kako imate energije svaki put isto da objasnjavate.

hmm

pre 9 godina

@gosn covek
vs. roddick 4:5 - to mi ne deluje kao drao ga gde god stigne
vs. safin 0:2 - 2005 i 2008, totalno nebitno, kao sto coric ima 100% pobeda protiv nadala
vs. nadal 19:23 - od toga 4:10 od 2006 do 2008, nakon toga 15:13
vs. federer 18-20, 2:7 od 2006 do 2008, nakon toga 16:13

Ivan

pre 9 godina

Placa Novak svoj porez uredno, budite bez brige. Za sve sto je zaradio u Srbiji uredno plati. Ono sto je zaradio na turniru u Americi, taj porez po zakonu plati u Americi.

Ali sta je sa vasim porezom? Da li uredno platite porez kada odradite neku tezgu sa strane? Ne bih rekao, ne poznajem nikog takvog. Ja ne platim.

Savestan građanin

pre 9 godina

To su ti klasični hejteri, šta reći za te maloumne ljude, svi vi prvi ne biste platili porez kad bi ste za to imali priliku, ali da, umalo da zaboravim, ovo je Srbija, zemlja gde se uspeh i rezultati ne podnose. Tako je, samo nastavite da mrzite i ponižavate tuđe uspehe, daleko će te dogurati. Retkost je da Srbin prvo krene od sebe pa onda kaže nešto za drugog. Mogu da se kladim da isti ovi hejteri sede u "tatinoj" kući, bez završene škole, nezaposleni, itd... slobodno udrite minuse!

danilo

pre 9 godina

Veliki momci su rekli sve, kratko i jasno.
Rafa je u svojoj autobiografiji napisao da kada vidi Noleta preko mreže, jednostavno ne zna kako je moguće pobediti ga.
Sinoć je bila demonstracija svega toga, uključujući i Noletov odgovor.
U svom vrlo loše danu, možda i najgorem ove godine, on ipak dobije treći set sa 6:0!?
Protivnik mora da rizikuje maksimalno, kako to kaže Kei, a Nole je ipak čovek i ne može uvek da bude u svom najboljem izdanju.
Kada se te dve stvari poklope, Nole može da izgubi.
Drugačije, vrlo teško...

sasa

pre 9 godina

O porezu jednom zauvek da apsolviramo, porez se plaća gde se zarađuje, on u Srbiji ima 23 sopstvena objekata gde plaća redovno porez, ovi hejteri što to pišu su su zapravo simpatizeri jednog malog kluba što su u Areni na najpogrdniji način skandirali jednom od najvećih srba u istoriji, ne samo sporta, koliko je ovaj momak promenio samo sliku ove jadne zemlje, koliko vrtića izgradio, skenere donirao, škole renovirao, zar treba zato što voli Crvenu Zvezdu da ga mrzimo, pritom se nikada nije eksponirao kao neki drugi teniseri, za mene i moju porodicu je ovaj momak čisto blago, ali nažalost ova zemlja je neka čudna zemlja poremećenih vrednosti...

niggor

pre 9 godina

POBEDNIK, Mirjana Bobić Mojsilović: U noći kad je Novak Đoković u spektakularnom meču pobedio Federera i ponovo osvojio pehar u Indian Velsu, šokirali su me neki negativni komentari o njemu na društvenim mrežama. Naravno, milion puta se potvrđuje stara poslovica da niko nije bio prorok u sopstvenom selu, ali ipak: u noći pobede, čiste kao suza, u trenutku dok ovaj sjajni sportista i čovek, podiže pehar, komentari u stilu „ne mogu ni peglu da upalim a da se on ne pojavi“ i slični, spadaju u srpski fenomen, koji me uvek ostavlja bez teksta. Bilo je čak i komentara „nije mi lep“!!! A što, je l’ se on takmiči na turniru lepote? Ili komentar : „Ne zanima me“. Pa, ako te ne zanima, zašto pišeš, zašto ga komentarišeš? Naizgled, srpskom besu prema Novaku Đokoviću, smeta preterivanje medija, tekstovi o njegovoj porodici, detetu, psima, i sve ono što ga čini medijskom zvezdom, smeta mu obožavanje koje ovaj sjajni mladi čovek izaziva kod ogromnog broja ljudi, ali izgleda da ispod toga stoji nešto drugo: možda su mediji preterali u pisanju o Novaku Đokoviću, možda treba više da se piše o političarima, ili o starletama, ili o kriminalcima? Jer, ima nešto u nama što ne podnosi šampione i pobednike, što nas tera da ukaljamo dobrog čoveka. Ima nešto u nama što ne podnosi ljude na koje bismo želeli da ličimo. Ima nešto u nama što izaziva gađenje prema ljudima koji su u medijima po dobru. Ima nešto u nama što nam ne dozvoljava da tapšemo tuđem uspehu, ali smo zato tu da svaku mržnju i kritiku podržimo. Kako u ovoj zemlji ogročenosti i cinizma, u zemlji u kojoj je sve na javnoj sceni umrljano mržnjom, agresijom i prostaklukom, tapšati dečku koji ne psuje, voli jednu ženu, koji je onomad pred Skupštinu doveo bake i deke i tetke i teče i pokazao kako se poštuje vlastita porodica, kako tapšati nekom ko je dostigao zvezdane visine, nekome ko pobeđuje i ko je uvek fer igrač, kad to ni malo ne liči na ono u čemu se tako dobro snalazimo? Mogu da shvatim zašto Švajcarci ne vole Novaka, zašto Amerikanci navijaju za Federera, ali što neke Srbe nerviraju Noletove pobede, e pa to je fenomen. Mnogo, brate, pobeđuje, a na to ovde niko nije navikao.

Ja

pre 9 godina

Kakav porez? Niti jedan dolar, evro ili bilo koju valutu koju je zaradio na turnirima nije zaradio u Srbiji. Zašto bi ovde plaćao porez? Njegovi restorani koji rade po Srbiji, verovatno, plaćaju porez. Smanjite ljubomoru i zavist, to je pakao u kojem živite sad.

Dragana Republika Srpska

pre 9 godina

Jao kako smaraju ovi hejteri! Kako vam ne dosadi!?! Sve go šljam i do koske loši ljudi!

Novak je car! Pobjeđuje jer je ČOVJEK!

A Pjer mislim da takođe ima značajnu ulogu :)))

Idemoooo!!!

Joca 011

pre 9 godina

Noleta da biramo za predsednika, čim okači reket o klin.
Niko kao on nema tu harizmu i podršku međ' Srbima.
Zna šta je žestok rad, zna da se ponaša u svetu, da priča s podjednakim poštovanjem i sa prodavcima na pijaci i sa najumnijim ljudima sveta. Svoje rodoljublje je pokazao na delu i svojim ličnim sredstvima pomaže i poplavljene i decu bez roditelja, i mlade talente. Uzoran muž i otac. Od ovih, nazovi rodoljuba na vlasti, doživljavamo samo razočaranja jer sami sebe i sebi slične postavljaju i podržavaju. Srbiji je dovoljno samo da je ne sapliću, ne mora više. A s Noletom bi, možda jedino s njim, imali takvu podršku.
.

pametnom dosta

pre 9 godina

Kad nekog čujem za ovo "plati porez", nije mi dobro... Mi smo jedan šljam od naroda...
(mile, 01. april 2015 10:35)

Polako zemljače! Da li si pomislio da to pišu i provociraju Hrvati, baš iz razloga da se naslađuju kako proglašavamo sami sebe za šljam? Mućni glavom.

zozon

pre 9 godina

Poreznici,prvo naučite taj posao,kad naučite onda krenete od sebe pa nastavite dalje.A do tad pokušajte i da izlečite bar poneki kompleks.Nole care!

Nebojša

pre 9 godina

Pitajte Rodika, Safina, Federera i Nadala. Mislim da je tu skor nešto drugačiji.
(Gosn covek, 01. april 2015 10:51)

Safin je sa Novakom odigrao dva meča od čega prvi 2006 i onda je pobegao neznam tačno kada se penzionisao slično i sa Rodikom i on je pobegao valjda 2012 a od 2011 odigrao je samo jedan meč sa Novakom i potucen je na travi mislim da je bilo 6-2 6-1 tako da je glupo pominjanje ove dvojice dok sa druge strane Federer i Nadal su savladani skoro 40 puta od strane Novaka i brojimo dalje.

Botovanje ludom radovanje

pre 9 godina

Od fanatičnih "plati porez" do fanatičnih "Nole je bog"... Čovek plaća porez po zakonu - tamo gde zaradi novac. Ne zarađuje ga u Srbiji pa nema ni šta da plaća od poreza u Srbiji. Ali zato donira novac deci u Srbiji i za to treba da mu skinu kapu svi, a prvo ovi "plati porez" zavidnici koji u životu nisu uradili ni promil dobrih dela koje je Nole uradio. A ovi iz "Nole bog" tabora nisu ni blizu, jer da je Nole bog, sigurno ne bi dozvolio svojim roditeljima da kače megabilborde da sami sebi čestitaju što su postali baba i deda. Najbolji teniser, dobar čovek, fin i kulturan u svakom smislu, ali nije bog...

Realista

pre 9 godina

Cini ga to sto je vrhunski strucnjak u svom poslu i zna to da naplati pa je postao san i opsesija milionima Srba koji ne znaju nista, niti to mogu da naplate...

hmm

pre 9 godina

@gosn covek

ako pricamo o H2H statistici i o onima koji ga redovno pobedjuju, hajde da i pogledamo tu statistiku:

vs. Roddick 4:5 - to mi ne deluje kao "drao ga gde god stigne"

vs. Safin 0:2 - 2005 i 2008, totalno nebitno, kao sto Coric ima 100% pobeda protiv Nadala

vs. Nadal 19:23 - od toga 4:10 od 2006 do 2008, nakon toga 15:13

vs. Federer - 18-20, 2:7 od 2006 do 2008, nakon toga 16:13

p.s. koja su pravila za komentare? Koliko puta treba poslati isti komentar da bi bio objavljen?

Dott

pre 9 godina

Sta reci o Novaku Djokovicu a da to ne zvuci pretenciozno? Mozda to da je trenutno najbolji teniser na svetu, sa naglaskom na "trenutno", medjutim taj trenutak traje, traje vec punih 140 nedelja.
Da on je poseban jer kad miljenik izgubi set, na stadionu nastane muk, kad izgubi mec, nastaje novi miljenik? Ne ne, rekli smo da je on poseban. On je prihvacen kao broj tri, prihvacen je i vidjen u zavrsnicama svih turnira i neko koga ce u finalima tapsati po ramenu i reci da nije bio los, ali Rodzer je Rodzer, Nadal je Nadal i sve je bilo u redu dok je tako i bilo. Zabavljac-dzoker koji treba da cuti i bude zadovoljan sto dobija dobar deo kolaca, ne mora sedeti bas i za stolom i jesti ga jer ni oni kojima on pripada taj plezir nemaju, svako treba znati svoje mesto?
Da, na ovo cemo ipak cutati, a nelagodu koju osecamo time naucicemo pretvoriti je u pozitivnu energiju i inat da budemo jos bolji i naterati ih da nam uruce poziv za taj sto!? A onda? Onda cemo se ljubazno zahvaliti na pozivu i reci da smo bas nesto zauzeti trenutno, ali rado cemo doci drugi put.
Da, drugi put koji nikad nije dosao, nikad do sad, i sta sad kad je Novak uspeo uciniti tako nesto i naveo svet da uputi novi poziv, kako se sad ponasati, treba li prihvatiti?
E zato je Novak poseban, poseban i za nas, ne samo za svet!

dr

pre 9 godina

Kamo lepe srece da imamo fudbalere na ovom nivou!
Nole,kao sinoc,sa mnogo gresaka,losom igrom generalno,jos gorim kretanjem po terenu,preko mreze je imao protivnika koji je odigrao verovatno partiju zivota(prva 2 seta)i...
Nole ga "pomeo" u trecem sa 6-1!
Odakle je izvukao snagu,koncentraciju,preciznost?
Neka sakupi ove nase dunstere sto "pikaju" fudbal pa neka im nesto kaze..
Sta,to niko ne zna,ali bar da pobede Jermeniju,visestrukog Svetskog prvaka u Beogradu!

hmm

pre 9 godina

@gosn covek
vs. roddick 4:5 - to mi ne deluje kao drao ga gde god stigne
vs. safin 0:2 - 2005 i 2008, totalno nebitno, kao sto coric ima 100% pobeda protiv nadala
vs. nadal 19:23 - od toga 4:10 od 2006 do 2008, nakon toga 15:13
vs. federer 18-20, 2:7 od 2006 do 2008, nakon toga 16:13

seki

pre 9 godina

chekaj bre,da plati porez, da moze neki od politichara da se ovajdi od toga? direktnim donacijama pomaze svom narodu...Nole nemam pojma o tenisu,al samo tako nastavi:-)

bozza

pre 9 godina

@Septicar
Mislim da nikad u istoriji tenisa nije bila tako jaka konkurencija kao u poslednjih 3-4 godine. Federer, Nadal i Djokovic su favoriti za svaki GS a izdrugog plana uvek prisutni Vavrinka, Delpo, Marej, Nisikori, sve osvajaci nekog GSa. U takvoj konkurenciji biti 140 nedelja na prvom mestu... budimo realni, to je za istoriju

Lik

pre 9 godina

PLATI POREZ!
(Djovak, 1. april 2015 10:11)

PLATIO SAM!
Prošle nedelje zaradio $1 mil, uzeli Ameri svoje odma, hvala ti što me podsećaš a sad idi i popij pivo ispred prodavnice na moj račun.

TENNIS BALLS AND BALLS

pre 9 godina

Za mene pored to sto je vrh sportista, intelegentan.....pre svega je POSEBAN sto se nije spandjao sa nekom wannabe sponzorusicom, anti-talentovanom pevaljkom, ili "manekenkom" kao 99% posto nasih sportista !
Bas u duhu sporta da se lepe za takve zene bez tri grama mozga !
BRAVO NOLE !

roko

pre 9 godina

porez se plaća gde si pare zaradio i gde ti je mesto prebi vališta,a vi mediotkriteti što pišete o porezu ni neznate šta je porez!

Ex preduzetnik

pre 9 godina

A sto da placa porez u nasoj drzavi ! Ko je njemu pomogao da dodje do No.1 ! Da mu nije drzava bila sponzor ! Njegov otac je mnogo rizikovao i puno se zaduzio da bi im se na srecu sve to vratilo !

Bogdan

pre 9 godina

Setite se Rima, dade covek million dolara, a o prethodnim parama da ne pricamo. Koji tajkun, politicar, sportista, pevaljka, dade toliko novaca?
Novace, hvala Ti!

pre 9 godina

Čini ga to što zna da se šali tako je juče prvi napravio globalnu prvoaprilsku šalu i kao pretvarao se da može da se desi i da izgubi da bi nakraju sve dobro bilo i za mene jer sam se baš pravovremeno kladio da neće izgubiti!

rosonero

pre 9 godina

da sam na novakovom mestu uradio bih istu potpuno istu stvar , ne bih plaćao porez , donirao bih novac deci i naj ugrozenijima i gradio bi terene, zašto !? zato što mu naša država nikad nije dala ni dinara , ni teniski teren , ni reket , ni podršku , ništa ,sa novakom se jedino se slikaju politicari za kampanje i daju obećanje i nestanu , sve što je uradio uradio je uz pomoć porodice i prijatelja a donirao bih novac narodu, zato što je to moj narod i treba pomagati ljudima i na kraju gradio bih terene zato što ce na njemu nastati novi šampioni , jer mi smo vrlo talentovana i inteligentna nacija , tako da mislim da novaka nema šta zameriti , a o promovisanju srbije u svetu da ne govorimo.

stambolt

pre 9 godina

@ sasa jokic

Djokovic je vec po mnogim parametrima medju prvih 5 ikada, a s obzirom na to da ima 28 godina, vrlo je verovatno da ce zacementirati svoje mesto medju 5 najboljih svih vremena, a mozda cak i kao 3. ikada, posle Rafe i Rodzera. I ti jednu tako neverovatnu karijeru pokusavas da nipodastavas isticuci koliko je izgubio grend slem finala. Pa neka ih je izgubio i 100, to znaci samo da je 100 puta usao u finale!!! Malo li je??? Dakle, tebi ocigledno nije problem sto Djokovic ne placa porez, nego jednostavno mrzis decka? Realnost je 140. nedelja na vrhu, realnost je 50 titula, od cega 8 grend slem, i realnost je da decku nije stao na tome, nego gazi dalje.

srbislav

pre 9 godina

@pametnom dosta, a je l' su mu i na košarkaškoj utakmici partizana Hrvati dobacivali?
(kmnccc, 01. april 2015 14:05)

s obzirom da su u pitanju navijači partizana, da znaš da jesu!

323

pre 9 godina

PLATI POREZ!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djovak, 1. april 2015 10:11)

Kazi, gde da plati porez a ne samo plati porez. Da cujem, sta kazes?

Marko

pre 9 godina

Jedno prilikom su Noleta pitali "Sta kazes sebi kad igras los mec, kad je tesko i blizu si poraza". On je odgovorio "bori se Novace". Uvek kad se nadjem u teskoj poziciji, setim se tih reci.

sasa jokic

pre 9 godina

Ne treba se obazirati na ove nesretnike koje ga "prozivaju" za porez, dosta im je njihovih problema.
Nole je definitivno nesto najbolje sto je Srbiji moglo da se desi u ovako sumornim vremenima.
Poslednjih 5 godina On nas svojim uspesima "podize" iz meseca u mesec. Malo je lepih vesti u Srbiji, a pogotovo nema ovako konstantnih!

Swedenonline

pre 9 godina

Ama ljudi, kako vam nije jasno da kad na temi sa Novakom procitate rec porez, zar nevidite sliku zlog manijaka koji sedi klikajuci na refresh i trljajuci dlan od dlan, onako zlobno i podmuklo smeskanje i samo broji koloko je ljudi izcimo! Takvi nemaju nijedne pametne da kazu i smisao zivota im je zaraziti svojom sprdnjom od zivota i druge. Nenasedajte! Ignorisite!

Ratko

pre 9 godina

Kada bi ova dominacija potrajala jos 3 godine da prestigne Federera na prvom mestu vecne liste po broju dana na prvom mestu to bi bilo tako lepo i istorijski fantasticno. Mada sa preko 200 nedelja na prvom mestu i jos 3-4 GS titule bi bilo isto prelepo. Videcemo i uzivacemo ja sam ubedjen. Ovo se sada nama desava mi smo pocasceni sto mozemo da prisustvujemo stvaranju istorije jednog Srbina. Samo zdravlje da ga posluzi i do 33-34 godine sigurno gledamo Novaka. Jos davno sam prognozirao da ce igrati do OI 2020, mada mozda i prebaci neku godinu preko.

dragovic

pre 9 godina

Œto bi Djoković plaćao porez u Srbiji za svoj tesko i posteno zaradjen novac u inostranstvu, pa da taj novac nekakvi politicari rasporedjuju ili kradu po svojoj voli, jer oni raspolazu drzavnim sredstvima. Ovako sa svojim novcem radi sta hoce i pomaze koga hoce i kome proceni da je potrebno, a ne daje politicarima i njihovoj svojti. Svi koji kritikuju tog velikog sportistu i coveka, koji je uradio mnogo za Srbiju i njen narod, su obicni zavidljivci i treba toga da se stide.

Да Му!

pre 9 godina

Kojones рођаци! Поред великог талента, има још већa kojones! A to се не добија рођењем, срећом или мангупским зезом, него радом и огромним залагањем и дисциплином. Када би оних једанаест БАБА! расподелило међусобно само делић Новакове срчаности, без проблема би се пласирали на Европско...

mukice

pre 9 godina

Kompleksasi, da li vam je tesko kad ovo citate i da li shvatate koliko ste mali?

P.s.

Novak placa porez tamo gde se to zove porez, a ne pljacka od strane onih koji mu nista nisu dali u zivotu, a hteli bi da uzmu mnogo! To sto vi ne placate porez zato sto nista niste ni zaradili Novak je najmanje kriv, a dok budete lecili sebe tako sto mrzite druge i necete!

Zoran

pre 9 godina

Mozda procenat osvojenih velikih turnira- Federer od 84titule 46(17+6+23) su velike to je 55%.
Nadal od 65(41) to je 63%.
Djokovic od 50(33) to je 66%.

sugradjanin

pre 9 godina

jednostavno gubi kada pobedi sam sebe,samo tada,pritom nema kiksa,prilicno je mali br tenisera koji mogu da ga pobede i kada mnogo lose igra,msm svega 3,a ista ta 3 igraca kiksiraju 3,4x godisnje od dosta slabijih.nema slabu stranu,nema slabu podlogu,da ima volej ,i malo jaci zglob u forhendu,bio bi rekorder u svim aspektima...mada i ovako dominira,bice nam zao jednog dana kad gledamo neka cetvrtfinala nasih kako ispadaju,i tada cemo shvatiti da mozda nikada necemo imati ni gs sampiona,a ne ovakvu legendu,zato cenimo ovo!!!

Pozitivni inat

pre 9 godina

Novak Djokovic koristi inat da bi pobedio i napredovao,a ovde vecina koristi inat da bi prkosili jedni drugima.Kada bi u Srbiji svako koristio pozitivni inat u svom poslu,sportu ili zivotu da napreduje kao Djokovic,gde bi nam bio kraj.I nije dovoljno da samo imamo uspesne sportiste,nego treba da imamo uspesne naucnike,strucnjake i naravno da znamo da ih iskoristimo,a ne da ih sutamo na zapad,pa da ih posle slavimo.

xy

pre 9 godina

Sledece nedelje Novak prestize Nadala po ukupnom broju nedelja provedenih na broju 1, a ako se tu zadrzi do oktobra preteci ce i Mekinroa koji je trenutno na 5. poziciji te liste. Idemo Nole!!!

op

pre 9 godina

@bozza
Ma kako da ne.
Federer odavno mator, Nadal pola sezone ne igra zbog povreda, ostali smesni. Konkurencija je najgora u istoriji.