Utorak, 31.03.2015.

12:49

Crvena zvezda – borba za licencu

Poslednji dan marta prvi je prolazni presek stanja u Crvenoj zvezdi za dobijanje licence UEFA za takmičenje u Evropi, prenosi Sport.

Izvor:

Crvena zvezda – borba za licencu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

rale

pre 9 godina

Ja sa zvezdas, cesto idem na utakmice i placam karte za razloku od mnogih na severu. Mislim da je glupo davati tolike pare na evropsku licencu kad realno cak ni kombinovani tim nase lige ne moze da prodje u evropsko takmicenje, posto nam se liga raspada i namestena je vec 5 godina u nazad, do lige sampiona treba proci Anderleht, Bare Borisov, Dinamo, a za ligu evrope Liverpul, Inter, Fener... tako da je bolje polako vracati dug a ne na silu prodati mlade igrace za duplo manje para nego sto ce vredeti sledece sezone, zarad pokusaja u evropi u kojoj nazalost nemamo neke sanse...

Abolirani predsednik

pre 9 godina

Najjači su mi ovi što se lože "u inat dušmanima". Još samo da definišete ko su vam dušmani. Da vas nije možda Tole zadužio 50m?

nyk

pre 9 godina

Sad mi je pala na pamet toliko suluda ideja da mislim da je genijalna xD koliko bi bilo dobro kada bi Novak Djokovic kupio FK CZ, fantazija!
znam da nije realno, msm mozda bi i bilo da je Nole u penziji, ali ovako...

Brondby

pre 9 godina

Daj te im licencu ali tamo vas ceka masina zvana Brondby i ispadate

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

ja

pre 9 godina

@ljubinko pantic...ajde u kamion MB piva da im Uefa nece dozvoliti, ako nije prosle godine zasto bi sada, oni nemaju Toleta ili nekog da im se podmetne kinta da se dobije licenca

Marko

pre 9 godina

"što znači da uprava crveno-belih ima još vremena da pronađe i plati oko šest miliona evra koliko se procenjuje da je potrebno da se zatvore svi sportski dugovi."

Ima jos vremena da pronadje !!! Na kojim lokacijama ce se traziti da idem i ja, gde se to nalaze milioni evra.. :-)

translucent

pre 9 godina

(vojskovodja, 31. mart 2015 14:59)
Jabuko, FK Partizan nema dug od 20 miliona. Duguje se nesto manje od 15, ali tu nisu uracunati dugovi prema Partizanu, a ni novac koji nam sleduje od ucesca u Ligi Uefe ove sezone i od kazni za krsenje finansijskog fer pleja.
Cak ni celo JSD Partizan ne duguje tu sumu, za razliku od SD Crvena Zvezda koje duguje nekoliko puta vise, a ne moze prodati nijednog igraca u bilo kom sportu.
Zelim vam da dobijete tu licencu, ali vam to nece resiti probleme koje imate.

Viktor

pre 9 godina

Jel moze ZvezdaTV da napravi reality 24h sa upravom da vidimo kako se to "nalazi" 12 miliona evra za 2 meseca,pomoglo bi mnogim gradjanima Srbije a i upoznali bi se sa "transparentnim" poslovanjem.

zivcan_neki_lik

pre 9 godina

Citam licimerne komentare tipa "ugasi zvezdu,pare narodu" i slicno. Zasto to isto ne pisete i za srbijagas koji duguje milijardu evra onda? Ili za neka preduzeca i ostale duznike?

U INAT DUSMANIMA

pre 9 godina

@Napred ZVEZDO!!!
U inat dušmanima do titule i Evrope.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Dragan BL, 31. mart 2015 14:59)
BAS OVO HTEOH DA KAZEM!!!
IDEMOOOOO CIGANIIII

dex

pre 9 godina

Za sve vas koji se pitaju odakle pare i kako je smanjen dug. Dug nije smanjen! Ova uprava predstavlja kao uspeh i smanjenje duga to sto sada ostaje 6,5 miliona evra da se resi. Medjutim, i dalje je na snazi oko 11 miliona duga, samo sto je njihovo resavanje odlozeno reprogramom. Legalno, ali nemamo nista od toga, osim mogucnosti za evro licencu (mada sumnjam da cemo je dobiti). Sledece sezone ce opet doci na naplatu slicna suma, samo jos povecana za Lazovica, Mijailovica i slicne... Nas jedino ulazak u LS spasava, a koliko je to realno, mislim da je svima jasno.

nevidljivi panter

pre 9 godina

Jedan MU duguje 400 miliona funti, Real Madrid isto toliko ali u dolarima.Njih ne sme niko da dirne.Kakva je razlika izmedju fals bilansa jednog tima u Srbiji od 15 miliona i nekog od 52 miliona.Dug je dug
(Navijac iz fotelje, 31. mart 2015 14:09)
Ti ili imas 9 godina ili mozak covecije ribice,poredis MU real i barsu koji imaju milionske prihode samo od prodaje dresova i tv prava sa nasim jadnim i bednim klubovima...nekada je bolje cutati nego lupati gluposti

albel

pre 9 godina

Ukoliko Zvezda danas ne dobije licencu za Evropu, sutra se neće imati za mnogo bitnije stvari... Pa molim vas, jedna sezona u Evropi, može da iznedri igrača čja prodaja može doneti milione Zvezde. A zamislite samo ako ih bude dvojica, trojica...
(Cir Milos, 31. mart 2015 14:55)
Vi ocigledno niste pratili fudbal jedno desetak godina!Koja sezona u Evropi,koji milioni od igraca,kada se svake godine ispadne jos u avgustu?!

Korto

pre 9 godina

Javna je tajna da nema ništa od licence. Samo je pitanje da li će UEFA dati ko i prošlog puta jednu godinu suspenzije ili će više godina.

LAZNI VOJVODA VIROVITICA

pre 9 godina

Te pare sto bi gasprom dao Zvijezdi treba dat Radnickom iz Nisa.Oni bi sa tim parama igrali evropu.Imaju najbolji stadion u Srbiji i odlicnu publiku koja bi se otimala za kartu na evropskim utakmicama.Liga bi nam na taj nacin dobila Srpsku Rijeku,a i onako je svima preko glave binarne Makabizacije.To sto je zvijezda bila osvajac kupa sampina je prohujalo sa vihorom.Nije Abramovic kupio Notingem Fores vec Celzi,toliko o mitomaniji.

Zvezda jedina institucija srpskog fudbala

pre 9 godina

Bar neće plaćati građani Srbije kao za jsd partizan. 3 miliona za kk partizan od NIS-a, 1,2 za fk od Telekoma koji je prošle sezone i za kk dao 700.000, i kad na to dodate 50 miliona koje je kk partizan dobio za 15 godina od države preko NIS-a, MTS-a, Mobtela, Galenike, MB pivare, Sintelona, Telekoma itd., Teleoptik za fk koji je poklonio Mirko Marjanović i država dala besplatno zemljište, pa onda novi bazen za vk partizan koji izdaje drugim klubovima plus milionski ugovori (država je zvanično samo u 2011. dala 1,5 miliona evra za vk partizan vidite koliko je smešna pomoć Zvezdi koju dobija iz državne kase. I molim grobare da objasne kako to država pomaže FK Zvezdi ako joj je dug sve veći i kako je pomogla KK Zvezdi ako je ugasila, kako kažete ili VK Zvezdi koja mora da plaća zakup bazena za razliku od partizana, a za osvajanje Evrope nije dobila ni dinar, opet za razliku od partizana. Jsd partizan oduvek bio i ostao državni projekat, a Zvezda klub naroda. To se vidi i po broju i strukturi navijača.

EPILOG

pre 9 godina

Ono kad vec citava Srbija zna sta ce se desiti na kraju,Pojavljuju se anonimni sponzori kojima je Zvezda velika ljubav uplacuje kompletnu sumu i spasava u zadnji cas Zvezdinu licencu.Zatim taj donator anonimus lagano uz svoju svitu i obezbedjenje se vraca nazad na poso u Nemanjinu da resava manje probleme koje ga tiste,oduzimanje penzija,haos u skolstvu,nezaposlenost itd.

Cir Milos

pre 9 godina

Zvezda i Partizan su klubovi od nacionalnog značaja, pa ma ko šta pisao ovde. Država ne sme da digne ruke od njih, tim pre što su sredstva koja su potrebna za njihovo učešće u evropskim takmičenjima, sa aspekta države, neznatna...
Pa molim vas lepo, hajdmo sad zbog mera štednje da zatvaramo jedan po jedan klub, pa jedno po jedno pozorište, pa jednu po jednu fabriku i na posletku bolnice i škole... Država mora da kontroliše tokove novca i da se pobrine da sve bude po zakonu, a ne da urušava ono što su generacije stvarale...
Ukoliko Zvezda danas ne dobije licencu za Evropu, sutra se neće imati za mnogo bitnije stvari... Pa molim vas, jedna sezona u Evropi, može da iznedri igrača čja prodaja može doneti milione Zvezde. A zamislite samo ako ih bude dvojica, trojica...

Cinik

pre 9 godina

Danas je dan kada FSS treba da prihvati zahtev Crvene z. za licencu, kao sto su godinama radili. Prosle godine je utvrdjeno da Crvena z. prilaze falsifikovanu dokumentaciju (takodje, kao sto su godinama radili), i FSS je opomenut od UEFA da vise ne prihvata takve zahteve (jer je domaci savez pod pritiskom morao da prihvati). FSS rizikuje rigoroznu kaznu, ako opet prihvati i prosledi UEFA zahtev za licencom Crvene z.

vojskovodja

pre 9 godina

@realista Real ima dug od 500 miliona i nikako ga ne moze spasiti Ronaldo, sto ne znaci da ne pokrivaju iz drugih izvora. Zatim, svi pricaju o milionima koje je DOS izneo iz Zvezde. Slicno tome, fudbalska sekcija JSDP-a ima 20 miliona duga, a poklonjen im je tekeoptik i stadion koji je u sporu. Ako bi se igrao analiticara, onda ne budi ostrascen.

FKV

pre 9 godina

"Ukoliko klub ispuni sve standarde (sport, finansije, infrastruktura, administracija, pravo),"

Sta se podrazumeva pod sport,infrastruktura. Kakav je problem sa infrastrukrurom? Najbolji stadion u Srbiji.Kakav je takav je ali je najbolji.Da nece mozda da uslove da se napravi kao Alianz arena, Emirates. Sta je sa pravom? O kom parvu se radi.Ne bi me cudilo da uvedu i javni dug Srbije, inflacija,broj zaposlenih. Ako ovo nije u redu u Zvezdi onda nije ni u ostalim klubovima koji su u trcai za neko od takmicenja u UEFA
(Delija Banovo Brdo, 31. mart 2015 13:02)
Kakav je problem sa infrastrukturom???Pa jel ti ides uopste na taj "vas" stadion?Iza istoka vam je kombinacija mocvare,dzungle,armature i zivog peska.Izgleda kao u Gospodaru prstenova kad ih onaj Golum vodi kroz onu mocvaru sa mrtvacima.Al to vam je najmanji problem,duzni svima,malim klubovima kojima ste oteli za dzabe igrace ne bi li otimali svoje prljave titule,duzni ste drzavi,bivsim igracima,za struju,vodu,komunalije.Za sve zivo.Jos imate obraza da se javljate...

Realista

pre 9 godina

Pa i treba da dobije. Zasto zabraniti evropu i spreciti klub da zaradi koji euro?
Evropski velikani su duzni po stotinu miliona evra bankama pa ne vidim fifu i uefu da tamo zavode red?
A mi se ivde koljemo i nasladjujemo sto se nas fudbal unistava i jedva cekamo da neko ispadne iz evrope od najvecih rivala!
(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)


Dobro, a sta si ti sad hteo da kazes?

U pravu si da Real duguje, ali on proda Ronalda, otplati dugove i jos mu ostane. Imaju neko pokrice. Karikiram sad naravno. Zvezda osim Marakane nema nista. Od stare slave se nikad nije zivelo pa nece ni ubuduce. Niko nece ulagati u rupu bez dna, niko nije lud da tako baca svoje pare. To je i razlog sto se ne donosi Zakon o privatizaciji sportskih klubova.

Zvezda ima srece sto ima neskrivene simpatije trenutne vlasti, a uz simpatije ide i novac poreskih obveznika. Da nije toga klub bi odavno bio zakljucan. Ovako ni najmanje me ne bi iznenadilo da se preko noci rese sva dugovanja.

Tuzna drzava.

zarko

pre 9 godina

kad ce ljudi shvatiti da velikani evropski npr. real,barsa,mancester duguju bankama i normalno posluju,podignu kredit i mesecno vracaju rate redovno,banka ih NE tuzi jer svoje obaveze izvrsavaju redovno od svojih prihoda kroz tv prava,sponzora itd...dok nasi klubovi istim tim bankama duguju milione koje ne servisiraju ne na vreme nego uopste,duguju igracima koji ih tuze,duguju radnoj zajednici,duguju drugim klubovima za transfere...dal je moguce ljudi da vi to ne kapirate i uporno uporedjujete kako nasi duguju isto kao i velikani real,barsa ali eto mrzi nas uefa a njih voli i sta ti ja znam!postoje pravila koja se moraju postovati,mi smo navikli da kad zagusti okrene se neki broj pa sredjuj ,cuti,i muti dok se burazerski to sredi ali u evropi mora da se izmiri sve!eto ko nekonta moze i ovako...imas platu 1000e,podignes kredit 5000 i od plate ti recimo odbijaju 200e,ja dignem kredit 2000e a imam platu 300e,dobijem otkaz i tuzi me banka ybog duga koji neplacam,i ja na to kazem pa sta mene jurite ovaj vam je duzan 5000!

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

sada ce FSS da se bavi Zvezdoma a reprezentacija nam je u rangu Bugarske, Malte, Kipra a stizu je Farska ostrva, Lihtenstajn , Andora.Jedan MU duguje 400 miliona funti, Real Madrid isto toliko ali u dolarima.Njih ne sme niko da dirne.Kakva je razlika izmedju fals bilansa jednog tima u Srbiji od 15 miliona i nekog od 52 miliona.Dug je dug

Bozza

pre 9 godina

Ja mislim da treba da pitamo strucnjaka za sve i da nam on objasni kako je po prvi put 1,5 milion ustvari 5,5 miliona eura, ali samo kad je njegova mezimica u pitanju! Sto se tice ostatka duga od 6 miliona eura, vodjeni ovom matematikom velikog vodje, gradjani Srbije treba da uplate za CZ jos oko 2 miliona eura! A oni gradjani kojima se ovo ne svidja...pa oni verovatno imaju dve leve noge...

Zvezda Sampion

pre 9 godina

Bice sve ok na kraju.Spasice nas novi sponzorski ugovor sa Gazpromom .Posle se dize kredit na osnovu tog ugovora i eto Zvezde u kvalifikacijama za LS jer verujem da cemo osvojiti titulu na kraju.

Parni valjak

pre 9 godina

U januaru pare od 100% avansne uplate Gasproma za tu godinu, a u aprilu pare od novog ugovora koji je ponuđen Gaspromu. I tako svake godine. Ispada da je vama Gasprom dva puta sponzor svake godine.

Slobodan

pre 9 godina

A sta cete vi da radite u Evropi ? Pa nama je reprezentacija u rangu Luksemburga ... Albanija nam druga u grupi ... Uspeh Partizana proprosle godine je bio kvalifikacije u kup uefa i to tako sto je ispao iz kvalifikacija za LS ... U ovoj zemlji se igra kosarka, vaterpolo, tenis imamo dobre atleticare i plivace i pare treba tu uloziti a ovo zakljucati !!! Dosta vise ... Sramotimo se ...

Cuger

pre 9 godina

Na svaku vest o finansijskoj situciji u klubovima, a narocito o Zvezdi, nadje se neki nabedjeni ekonomista, da nas upozori da veliki svetski klubovi duguje pozamasne sume bankama za uzete kredite.
To je sasvim normalna pojava, svi uzimaju kredite, cak se kaze nije milion zaradio ko milion nije pozajmio. Uzimanje kredita nije nikakva sramota ili znak bolseti, kada se izuzmu partisjke i drzavne inetrvencije , to moze biti i znak dobrog zdravlja, jer banke kredite ne daju ,ili ne bi trebalo da daju, bolesnima.
Samo ti veliki klubovi ,koji duguju stvarno velike novce, imaju neku cudnu naviku da kredite vracaju i da posluju sa dobitkom. AKo to nije slucaj , onda bankrotiraju kao Parmana primer...
Znaci strucnjaci, mnogo manje je 500 miliona kredita koje imaju Real, Barsa ili MU, jer oni to obrnu za godinu dana , nego Zbezdinih 10, a da ne pricamo o 5-60, jer su potrebne godine da toliki novac samo prodje kroz racun, a kamoli da toliki novac ostane da bi se dugovi vracali.

Deja Vu

pre 9 godina

Bla,bla,sad ce kao da nas drze u neizvesnosti a onda ce u 5 do 12 da se javi Terza kao spasilac sa izjavom Delije ne brinite igracemo Evropu,onda ce ovi da vicu tooooo,bravooo Terzaaa dok ne dodje do UEFE,a onda ce ovi da ih opet izbace a krivicu ce da svale na Toleta i tako u krug,bla,bla....

Vidasil

pre 9 godina

Reprogram sa bivsim igracima,trenerima,zaposlenima.....i ostaju dugovi,a petogodisnji ugovor sa Gaspromom ce se potrositi unapred ? Politika kluba je amaterska,i bas ih briga sto ce natovariti i uvecati dug sledecoj garnituri funkcionera.A tek kada dodju za isplatu najnovija pojacanja....? I ispadne klub u prvom kolu ?

Delija Banovo Brdo

pre 9 godina

"Ukoliko klub ispuni sve standarde (sport, finansije, infrastruktura, administracija, pravo),"

Sta se podrazumeva pod sport,infrastruktura. Kakav je problem sa infrastrukrurom? Najbolji stadion u Srbiji.Kakav je takav je ali je najbolji.Da nece mozda da uslove da se napravi kao Alianz arena, Emirates. Sta je sa pravom? O kom parvu se radi.Ne bi me cudilo da uvedu i javni dug Srbije, inflacija,broj zaposlenih. Ako ovo nije u redu u Zvezdi onda nije ni u ostalim klubovima koji su u trcai za neko od takmicenja u UEFA

lolek

pre 9 godina

A odakle ovima u UEFA ideja da FS sluzbenici znaju sta da proveravaju za licencu. To je prilicno pravnicki posao uz postovanje propisanih procedura. Nijedno od ova dva polupismeni FS sluzbenici ne znaju da rade. Mozda prihvate ili odbiju Zvezdu, ali to nikakve veze nece imati sa realnom situacijom.

i onda je Tole kriv !?

pre 9 godina

Jure Ruse da im daju pare, tj., da potpisu ugovor o sponzorstvu, na osnovu kojeg bi, uz garanciju drzave, dobili kredit. I sta posle toga ? U startu pojedu pare od minimum 3 godine sponzorstva i ? Sta ce u septembru da rade ? U redu mi je navijacka strast, ali dajte malp realnosti. Zar stvarno mislote da zvezda moze da zaradi neke pare igrajuci bilo koje evro takmicenje ? Liga evrope-plafon koji mogu da zarade je 2 miliona € (mada ja ni u to ne verujem) i onda se izvede zakljucak da je potroseno preko 12 miliona € , da bi se zaradilo 1-2 miliona. Domacinski, nema sta...

Don Armando

pre 9 godina

@M?ndarina
Европски великани које помињеш су дужни банкама а не играчима и клубовима. Велика је то разлика, УЕФА занима само дуг према играчима а не банкама.

relort

pre 9 godina

Uticaj države na dobijanje sponzorstva je bio presudan, tako da dodatan uticaj za licencu neće biti nikakav teret, najvažnija stvar je urađena zaslugom i zalaganjem države. E sad, bio bi red da se malo obrati pažnja i na KKP.

djangogravedigger

pre 9 godina

Nemojte se loziti.Kakvih 20 miliona od Rusa? Te pare stizu u ratama za pet godina.Ja bih voleo da je Zvezda stabilna, ali nije.Ne dopustite da vas lazu.Ionako vam godinama mazu oci...

M?ndarina

pre 9 godina

Pa i treba da dobije. Zasto zabraniti evropu i spreciti klub da zaradi koji euro?
Evropski velikani su duzni po stotinu miliona evra bankama pa ne vidim fifu i uefu da tamo zavode red?
A mi se ivde koljemo i nasladjujemo sto se nas fudbal unistava i jedva cekamo da neko ispadne iz evrope od najvecih rivala!

Aleksa

pre 9 godina

Jesam ja Delija al' igrati jos jednu sezonu u evropi koja mozda nece biti sezone vec par utakmica, zarad jos vecih dugova je po mom misljenju glupost. Istina kada bi se domogli grupne faze Lige Evrope ili nekik cudom Lige Sampiona(nije da nemamo sanse za LE) i tamo mozda odigrali solidno uz eventualni prolaz u sledecu rudnu, onda bi se sve ovo isplatilo jer bi pre svega odredjeni igraci dobili na ceni, a dobila bi se i koja para od nagrada pa i sponzora, medjutim to je preveliki rizik jer Zvezda nije sto posto sigurna da li ce proci u grupnu fazu, a opet sa druge strane ovako igrajuci samo ova nasa takmicenja ne postize se nista jer realno slabo koji klubovi koji su spremni da plate prate nase takmicenje, a i da prate nudice pola od vrednosti igraca i opet je Zvezda na realnom gubitku, al eto ja verujem da Zvezda zaista moze da se plasira u tu grupnu fazu LE pod uslovom da osvoji titulu i da krene od kvala za LS, pa kad bi nam FSS progledao kroz prste do maja gde bi mi mogli da se zaduzimo pa posle taj dug preko evrope i prodaje igraca otlpatimo i plus zaradimo nesto, ali izuzetno je teska situacija i pitanje je sta se sve moze desiti

Luka

pre 9 godina

Rec "papirologija" NE POSTOJI!
Nauka o papirima.....Stvarno?
(Igor, 31. mart 2015 13:04)

E moj Igore, kad bi ovi što nas "edukuju" bar osnove gramatike znali, lako bismo za novokomponovane reči...

ддсс

pre 9 godina

Мајко мила,колико сам ја схватио,до 31.5. морамо да скупимо 5милки,Терзаб је до сада платио 1,5 милион.На крају текста долазим до закључка да нам је једина нада Газпром...Ако ништа друго бар враћамо дугове...По мом мишљењу,ако Газпром да паре ми добијамо лиценцу,по стању које влада код комшија очигледно је да освајамо титулу.Ту се отвара простор за финансијску ињекцију клубу од спонзора због ЛШ.Већину тих пара дати на рефинансирање дуга,а остало дати на тим та сл. сезону,тј ЛШ.Окоснице тима задржати:Јовића,Рајковића,Ковачевића,Ристића,Грујића,Латовића.Помиње се да би могао Жигић да дође као слободан.То би било сјајно,упарити га са Јовићем,Довести квалитетно лево крило,уз Ристића искусног везног.Одбрана нам је јача страна,ту ако буде могло нешто-може,ако не-ништа.Само да не продано много играла и још мање да доведено,да се уведе континуитет.Толико од мене

Jaa

pre 9 godina

Pa i treba da dobije. Zasto zabraniti evropu i spreciti klub da zaradi koji euro? 
Evropski velikani su duzni po stotinu miliona evra bankama pa ne vidim fifu i uefu da tamo zavode red? 
A mi se ivde koljemo i nasladjujemo sto se nas fudbal unistava i jedva cekamo da neko ispadne iz evrope od najvecih rivala!
(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)

Evropski velikani redovno plaćaju svoje rate...

Bane

pre 9 godina

(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)

Nađi mi bilo koji klub u Evropi koji duguje zaposlenima, igračima, bivšim igračima, bivšim zaposlenima itd. Bitna je razlika između dugovanja Bankama i dugovanje bivišim članovima kluba kako i sadašnjim.

A koji će naši klubovi u Evropu zar nas nije sramota da nam je reprezentacija u rangu sa Andorom i Gibraltarom još da klubovi dođu na taj nivo, biće doviđenja i ugasite svetlo pre nego što izađete iz prostorije.

Bane

pre 9 godina

(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)

Nađi mi bilo koji klub u Evropi koji duguje zaposlenima, igračima, bivšim igračima, bivšim zaposlenima itd. Bitna je razlika između dugovanja Bankama i dugovanje bivišim članovima kluba kako i sadašnjim.

A koji će naši klubovi u Evropu zar nas nije sramota da nam je reprezentacija u rangu sa Andorom i Gibraltarom još da klubovi dođu na taj nivo, biće doviđenja i ugasite svetlo pre nego što izađete iz prostorije.

Ljubinko Pantic

pre 9 godina

Hajde da se kladimo u 100 evra da ce Zvezda na kraju dobiti tu licencu.To da li ce dobiti licencu ili trajace do poslednjeg momenta,ali ce na kraju ipak dobiti.

dzek

pre 9 godina

Samo da drzava objasni kako je vraceno 5 miliona evra, kada su svi racuni blokirani i odakle novac, kada nijedan igrac nije prodat i zimskom prelaznom roku.Nijedna banka na osnovu sponzorskog ugovora ne daje kredit, zato ne lazite ovaj narod, jer izgleda drzava daje za svojke mezimce, dok narod gladuje.

Evropski velikan iz kuce slavnih se sada bori za licencu

pre 9 godina

E zemljo Srbijo sta uradi od jedinog kluba koji ti je doneo najvazniji trofej u najpopularnijem sportu na svetu.E crna zemljo Srbijo, crna si bas toliko koliko je sada crno stanje u Crvenoj Zvezdi.

dragan

pre 9 godina

Uticaj države na dobijanje sponzorstva je bio presudan, tako da dodatan uticaj za licencu neće biti nikakav teret, najvažnija stvar je urađena zaslugom i zalaganjem države. E sad, bio bi red da se malo obrati pažnja i na KKP.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (relort, 31. mart 2015 13:10)

Proteklih par decenija vam je malo?

SlobodansDuty

pre 9 godina

Cekaj, prvo im treba 11, platili 1,5 i ostane im da uplate jos 6? Kako bih voleo da se ovako igram sa tim milionima... Jadni li smo, joj.

cofi95

pre 9 godina

@(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11) - Ti velikani su duzni bankama, a mi bivsim igracima i strucnom stabu. A i ti velikani od prodaje dresova isplate dug, nama drzava pomaze. Privatizacija pod odmah!

fan79

pre 9 godina

Pa i treba da dobije. Zasto zabraniti evropu i spreciti klub da zaradi koji euro?
Evropski velikani su duzni po stotinu miliona evra bankama pa ne vidim fifu i uefu da tamo zavode red?
A mi se ivde koljemo i nasladjujemo sto se nas fudbal unistava i jedva cekamo da neko ispadne iz evrope od najvecih rivala!
(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)
Neobavesteni,evropski velikani duzni su stotine miliona bankama.Bankama-ne bivsim i sadasnjim fudbalerima,bivsim i sadasnjim trenerima,cistacicama,ekonomima,ukratko svima koji su nogom krocili na Zvezdin stadion!Drugo,vrednost nekretnina i profesionalnog pogona evropskih velikana daleko je veca od njihovih kredita kod banaka.Zvezda ima stadion pod vise niko ne zna koliko hipoteka i takav profesionalni pogon koji ne vredi petinu ukupnog duga.A sto se tice zarade od Evrope,pa bice zarade od ulaznica na dve utakmice-prvo kolo kvalifikacija protiv nekih ribara ili konobara,u drugom kolu vec dolaze neki mocni Belorusi ili Slovaci i to bi bilo to sto se Evrope tice!

dolce gusto

pre 9 godina

Samo delimično tačna vest. Zvezda je morala do 31.3.2015 da izmiri sve svoje obaveze i da preda dokumentaciju za registraciju FSS. Ukoliko nisu izmirene iobaveze FSS ne sme da izda licencu klubu i mora da obavesti UEFU o tome. Prošle godine je FSS pokrivao Zvezdu i bio kažnjen zbog toga.

Ris

pre 9 godina

(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)

Mnogo ti je neuk komentar. Dug banci je dogovoren, zove se kredit. Dug igracu ili klubu nije kredit vec neisplacena obaveza.
Kad ne platis struju, iskljuce ti je. Kad ne platis igraca zabrane ti da se takmicis. Razumes?
A zasto da zarade oni koji drugima ne placaju?
Gasi propali klub. Nek formira Covic novi. Navijaci ce ga prihvatiti kao svoj. I niko mu nece zabraniti kako ce da se zove.

Power

pre 9 godina

Ugasi se!
Mada, ne znam sta cemo posle sa huliganima, gde njih smestiti, kako kanalisati njihovu agresiju..
Šta ćemo sa Terzićem, Kokezom i sličnim akademicima.
Resice to vrli premijer!

Nemač pojma

pre 9 godina

Neka država proda Banjicu i Zamunelu i podeli pare-pola Zvezdi a pola Partizanu i eto rešenja.... Ionako na navlačilo za Partizan pa sad bi mogla da se raskusura situacija jer u pitanju su državne pare i klubovi

Power

pre 9 godina

Ugasi se!
Mada, ne znam sta cemo posle sa huliganima, gde njih smestiti, kako kanalisati njihovu agresiju..
Šta ćemo sa Terzićem, Kokezom i sličnim akademicima.
Resice to vrli premijer!

dolce gusto

pre 9 godina

Samo delimično tačna vest. Zvezda je morala do 31.3.2015 da izmiri sve svoje obaveze i da preda dokumentaciju za registraciju FSS. Ukoliko nisu izmirene iobaveze FSS ne sme da izda licencu klubu i mora da obavesti UEFU o tome. Prošle godine je FSS pokrivao Zvezdu i bio kažnjen zbog toga.

SlobodansDuty

pre 9 godina

Cekaj, prvo im treba 11, platili 1,5 i ostane im da uplate jos 6? Kako bih voleo da se ovako igram sa tim milionima... Jadni li smo, joj.

Ljubinko Pantic

pre 9 godina

Hajde da se kladimo u 100 evra da ce Zvezda na kraju dobiti tu licencu.To da li ce dobiti licencu ili trajace do poslednjeg momenta,ali ce na kraju ipak dobiti.

Viktor

pre 9 godina

Jel moze ZvezdaTV da napravi reality 24h sa upravom da vidimo kako se to "nalazi" 12 miliona evra za 2 meseca,pomoglo bi mnogim gradjanima Srbije a i upoznali bi se sa "transparentnim" poslovanjem.

nevidljivi panter

pre 9 godina

Jedan MU duguje 400 miliona funti, Real Madrid isto toliko ali u dolarima.Njih ne sme niko da dirne.Kakva je razlika izmedju fals bilansa jednog tima u Srbiji od 15 miliona i nekog od 52 miliona.Dug je dug
(Navijac iz fotelje, 31. mart 2015 14:09)
Ti ili imas 9 godina ili mozak covecije ribice,poredis MU real i barsu koji imaju milionske prihode samo od prodaje dresova i tv prava sa nasim jadnim i bednim klubovima...nekada je bolje cutati nego lupati gluposti

Marko

pre 9 godina

"što znači da uprava crveno-belih ima još vremena da pronađe i plati oko šest miliona evra koliko se procenjuje da je potrebno da se zatvore svi sportski dugovi."

Ima jos vremena da pronadje !!! Na kojim lokacijama ce se traziti da idem i ja, gde se to nalaze milioni evra.. :-)

relort

pre 9 godina

Uticaj države na dobijanje sponzorstva je bio presudan, tako da dodatan uticaj za licencu neće biti nikakav teret, najvažnija stvar je urađena zaslugom i zalaganjem države. E sad, bio bi red da se malo obrati pažnja i na KKP.

Realista

pre 9 godina

Pa i treba da dobije. Zasto zabraniti evropu i spreciti klub da zaradi koji euro?
Evropski velikani su duzni po stotinu miliona evra bankama pa ne vidim fifu i uefu da tamo zavode red?
A mi se ivde koljemo i nasladjujemo sto se nas fudbal unistava i jedva cekamo da neko ispadne iz evrope od najvecih rivala!
(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)


Dobro, a sta si ti sad hteo da kazes?

U pravu si da Real duguje, ali on proda Ronalda, otplati dugove i jos mu ostane. Imaju neko pokrice. Karikiram sad naravno. Zvezda osim Marakane nema nista. Od stare slave se nikad nije zivelo pa nece ni ubuduce. Niko nece ulagati u rupu bez dna, niko nije lud da tako baca svoje pare. To je i razlog sto se ne donosi Zakon o privatizaciji sportskih klubova.

Zvezda ima srece sto ima neskrivene simpatije trenutne vlasti, a uz simpatije ide i novac poreskih obveznika. Da nije toga klub bi odavno bio zakljucan. Ovako ni najmanje me ne bi iznenadilo da se preko noci rese sva dugovanja.

Tuzna drzava.

Ris

pre 9 godina

(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)

Mnogo ti je neuk komentar. Dug banci je dogovoren, zove se kredit. Dug igracu ili klubu nije kredit vec neisplacena obaveza.
Kad ne platis struju, iskljuce ti je. Kad ne platis igraca zabrane ti da se takmicis. Razumes?
A zasto da zarade oni koji drugima ne placaju?
Gasi propali klub. Nek formira Covic novi. Navijaci ce ga prihvatiti kao svoj. I niko mu nece zabraniti kako ce da se zove.

albel

pre 9 godina

Ukoliko Zvezda danas ne dobije licencu za Evropu, sutra se neće imati za mnogo bitnije stvari... Pa molim vas, jedna sezona u Evropi, može da iznedri igrača čja prodaja može doneti milione Zvezde. A zamislite samo ako ih bude dvojica, trojica...
(Cir Milos, 31. mart 2015 14:55)
Vi ocigledno niste pratili fudbal jedno desetak godina!Koja sezona u Evropi,koji milioni od igraca,kada se svake godine ispadne jos u avgustu?!

M?ndarina

pre 9 godina

Pa i treba da dobije. Zasto zabraniti evropu i spreciti klub da zaradi koji euro?
Evropski velikani su duzni po stotinu miliona evra bankama pa ne vidim fifu i uefu da tamo zavode red?
A mi se ivde koljemo i nasladjujemo sto se nas fudbal unistava i jedva cekamo da neko ispadne iz evrope od najvecih rivala!

dex

pre 9 godina

Za sve vas koji se pitaju odakle pare i kako je smanjen dug. Dug nije smanjen! Ova uprava predstavlja kao uspeh i smanjenje duga to sto sada ostaje 6,5 miliona evra da se resi. Medjutim, i dalje je na snazi oko 11 miliona duga, samo sto je njihovo resavanje odlozeno reprogramom. Legalno, ali nemamo nista od toga, osim mogucnosti za evro licencu (mada sumnjam da cemo je dobiti). Sledece sezone ce opet doci na naplatu slicna suma, samo jos povecana za Lazovica, Mijailovica i slicne... Nas jedino ulazak u LS spasava, a koliko je to realno, mislim da je svima jasno.

Korto

pre 9 godina

Javna je tajna da nema ništa od licence. Samo je pitanje da li će UEFA dati ko i prošlog puta jednu godinu suspenzije ili će više godina.

dzek

pre 9 godina

Samo da drzava objasni kako je vraceno 5 miliona evra, kada su svi racuni blokirani i odakle novac, kada nijedan igrac nije prodat i zimskom prelaznom roku.Nijedna banka na osnovu sponzorskog ugovora ne daje kredit, zato ne lazite ovaj narod, jer izgleda drzava daje za svojke mezimce, dok narod gladuje.

Cinik

pre 9 godina

Danas je dan kada FSS treba da prihvati zahtev Crvene z. za licencu, kao sto su godinama radili. Prosle godine je utvrdjeno da Crvena z. prilaze falsifikovanu dokumentaciju (takodje, kao sto su godinama radili), i FSS je opomenut od UEFA da vise ne prihvata takve zahteve (jer je domaci savez pod pritiskom morao da prihvati). FSS rizikuje rigoroznu kaznu, ako opet prihvati i prosledi UEFA zahtev za licencom Crvene z.

EPILOG

pre 9 godina

Ono kad vec citava Srbija zna sta ce se desiti na kraju,Pojavljuju se anonimni sponzori kojima je Zvezda velika ljubav uplacuje kompletnu sumu i spasava u zadnji cas Zvezdinu licencu.Zatim taj donator anonimus lagano uz svoju svitu i obezbedjenje se vraca nazad na poso u Nemanjinu da resava manje probleme koje ga tiste,oduzimanje penzija,haos u skolstvu,nezaposlenost itd.

Bozza

pre 9 godina

Ja mislim da treba da pitamo strucnjaka za sve i da nam on objasni kako je po prvi put 1,5 milion ustvari 5,5 miliona eura, ali samo kad je njegova mezimica u pitanju! Sto se tice ostatka duga od 6 miliona eura, vodjeni ovom matematikom velikog vodje, gradjani Srbije treba da uplate za CZ jos oko 2 miliona eura! A oni gradjani kojima se ovo ne svidja...pa oni verovatno imaju dve leve noge...

LAZNI VOJVODA VIROVITICA

pre 9 godina

Te pare sto bi gasprom dao Zvijezdi treba dat Radnickom iz Nisa.Oni bi sa tim parama igrali evropu.Imaju najbolji stadion u Srbiji i odlicnu publiku koja bi se otimala za kartu na evropskim utakmicama.Liga bi nam na taj nacin dobila Srpsku Rijeku,a i onako je svima preko glave binarne Makabizacije.To sto je zvijezda bila osvajac kupa sampina je prohujalo sa vihorom.Nije Abramovic kupio Notingem Fores vec Celzi,toliko o mitomaniji.

translucent

pre 9 godina

(vojskovodja, 31. mart 2015 14:59)
Jabuko, FK Partizan nema dug od 20 miliona. Duguje se nesto manje od 15, ali tu nisu uracunati dugovi prema Partizanu, a ni novac koji nam sleduje od ucesca u Ligi Uefe ove sezone i od kazni za krsenje finansijskog fer pleja.
Cak ni celo JSD Partizan ne duguje tu sumu, za razliku od SD Crvena Zvezda koje duguje nekoliko puta vise, a ne moze prodati nijednog igraca u bilo kom sportu.
Zelim vam da dobijete tu licencu, ali vam to nece resiti probleme koje imate.

Deja Vu

pre 9 godina

Bla,bla,sad ce kao da nas drze u neizvesnosti a onda ce u 5 do 12 da se javi Terza kao spasilac sa izjavom Delije ne brinite igracemo Evropu,onda ce ovi da vicu tooooo,bravooo Terzaaa dok ne dodje do UEFE,a onda ce ovi da ih opet izbace a krivicu ce da svale na Toleta i tako u krug,bla,bla....

Parni valjak

pre 9 godina

U januaru pare od 100% avansne uplate Gasproma za tu godinu, a u aprilu pare od novog ugovora koji je ponuđen Gaspromu. I tako svake godine. Ispada da je vama Gasprom dva puta sponzor svake godine.

ja

pre 9 godina

@ljubinko pantic...ajde u kamion MB piva da im Uefa nece dozvoliti, ako nije prosle godine zasto bi sada, oni nemaju Toleta ili nekog da im se podmetne kinta da se dobije licenca

Vidasil

pre 9 godina

Reprogram sa bivsim igracima,trenerima,zaposlenima.....i ostaju dugovi,a petogodisnji ugovor sa Gaspromom ce se potrositi unapred ? Politika kluba je amaterska,i bas ih briga sto ce natovariti i uvecati dug sledecoj garnituri funkcionera.A tek kada dodju za isplatu najnovija pojacanja....? I ispadne klub u prvom kolu ?

zarko

pre 9 godina

kad ce ljudi shvatiti da velikani evropski npr. real,barsa,mancester duguju bankama i normalno posluju,podignu kredit i mesecno vracaju rate redovno,banka ih NE tuzi jer svoje obaveze izvrsavaju redovno od svojih prihoda kroz tv prava,sponzora itd...dok nasi klubovi istim tim bankama duguju milione koje ne servisiraju ne na vreme nego uopste,duguju igracima koji ih tuze,duguju radnoj zajednici,duguju drugim klubovima za transfere...dal je moguce ljudi da vi to ne kapirate i uporno uporedjujete kako nasi duguju isto kao i velikani real,barsa ali eto mrzi nas uefa a njih voli i sta ti ja znam!postoje pravila koja se moraju postovati,mi smo navikli da kad zagusti okrene se neki broj pa sredjuj ,cuti,i muti dok se burazerski to sredi ali u evropi mora da se izmiri sve!eto ko nekonta moze i ovako...imas platu 1000e,podignes kredit 5000 i od plate ti recimo odbijaju 200e,ja dignem kredit 2000e a imam platu 300e,dobijem otkaz i tuzi me banka ybog duga koji neplacam,i ja na to kazem pa sta mene jurite ovaj vam je duzan 5000!

Abolirani predsednik

pre 9 godina

Najjači su mi ovi što se lože "u inat dušmanima". Još samo da definišete ko su vam dušmani. Da vas nije možda Tole zadužio 50m?

djangogravedigger

pre 9 godina

Nemojte se loziti.Kakvih 20 miliona od Rusa? Te pare stizu u ratama za pet godina.Ja bih voleo da je Zvezda stabilna, ali nije.Ne dopustite da vas lazu.Ionako vam godinama mazu oci...

cofi95

pre 9 godina

@(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11) - Ti velikani su duzni bankama, a mi bivsim igracima i strucnom stabu. A i ti velikani od prodaje dresova isplate dug, nama drzava pomaze. Privatizacija pod odmah!

Brondby

pre 9 godina

Daj te im licencu ali tamo vas ceka masina zvana Brondby i ispadate

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Slobodan

pre 9 godina

A sta cete vi da radite u Evropi ? Pa nama je reprezentacija u rangu Luksemburga ... Albanija nam druga u grupi ... Uspeh Partizana proprosle godine je bio kvalifikacije u kup uefa i to tako sto je ispao iz kvalifikacija za LS ... U ovoj zemlji se igra kosarka, vaterpolo, tenis imamo dobre atleticare i plivace i pare treba tu uloziti a ovo zakljucati !!! Dosta vise ... Sramotimo se ...

FKV

pre 9 godina

"Ukoliko klub ispuni sve standarde (sport, finansije, infrastruktura, administracija, pravo),"

Sta se podrazumeva pod sport,infrastruktura. Kakav je problem sa infrastrukrurom? Najbolji stadion u Srbiji.Kakav je takav je ali je najbolji.Da nece mozda da uslove da se napravi kao Alianz arena, Emirates. Sta je sa pravom? O kom parvu se radi.Ne bi me cudilo da uvedu i javni dug Srbije, inflacija,broj zaposlenih. Ako ovo nije u redu u Zvezdi onda nije ni u ostalim klubovima koji su u trcai za neko od takmicenja u UEFA
(Delija Banovo Brdo, 31. mart 2015 13:02)
Kakav je problem sa infrastrukturom???Pa jel ti ides uopste na taj "vas" stadion?Iza istoka vam je kombinacija mocvare,dzungle,armature i zivog peska.Izgleda kao u Gospodaru prstenova kad ih onaj Golum vodi kroz onu mocvaru sa mrtvacima.Al to vam je najmanji problem,duzni svima,malim klubovima kojima ste oteli za dzabe igrace ne bi li otimali svoje prljave titule,duzni ste drzavi,bivsim igracima,za struju,vodu,komunalije.Za sve zivo.Jos imate obraza da se javljate...

Nemač pojma

pre 9 godina

Neka država proda Banjicu i Zamunelu i podeli pare-pola Zvezdi a pola Partizanu i eto rešenja.... Ionako na navlačilo za Partizan pa sad bi mogla da se raskusura situacija jer u pitanju su državne pare i klubovi

i onda je Tole kriv !?

pre 9 godina

Jure Ruse da im daju pare, tj., da potpisu ugovor o sponzorstvu, na osnovu kojeg bi, uz garanciju drzave, dobili kredit. I sta posle toga ? U startu pojedu pare od minimum 3 godine sponzorstva i ? Sta ce u septembru da rade ? U redu mi je navijacka strast, ali dajte malp realnosti. Zar stvarno mislote da zvezda moze da zaradi neke pare igrajuci bilo koje evro takmicenje ? Liga evrope-plafon koji mogu da zarade je 2 miliona € (mada ja ni u to ne verujem) i onda se izvede zakljucak da je potroseno preko 12 miliona € , da bi se zaradilo 1-2 miliona. Domacinski, nema sta...

fan79

pre 9 godina

Pa i treba da dobije. Zasto zabraniti evropu i spreciti klub da zaradi koji euro?
Evropski velikani su duzni po stotinu miliona evra bankama pa ne vidim fifu i uefu da tamo zavode red?
A mi se ivde koljemo i nasladjujemo sto se nas fudbal unistava i jedva cekamo da neko ispadne iz evrope od najvecih rivala!
(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)
Neobavesteni,evropski velikani duzni su stotine miliona bankama.Bankama-ne bivsim i sadasnjim fudbalerima,bivsim i sadasnjim trenerima,cistacicama,ekonomima,ukratko svima koji su nogom krocili na Zvezdin stadion!Drugo,vrednost nekretnina i profesionalnog pogona evropskih velikana daleko je veca od njihovih kredita kod banaka.Zvezda ima stadion pod vise niko ne zna koliko hipoteka i takav profesionalni pogon koji ne vredi petinu ukupnog duga.A sto se tice zarade od Evrope,pa bice zarade od ulaznica na dve utakmice-prvo kolo kvalifikacija protiv nekih ribara ili konobara,u drugom kolu vec dolaze neki mocni Belorusi ili Slovaci i to bi bilo to sto se Evrope tice!

Delija Banovo Brdo

pre 9 godina

"Ukoliko klub ispuni sve standarde (sport, finansije, infrastruktura, administracija, pravo),"

Sta se podrazumeva pod sport,infrastruktura. Kakav je problem sa infrastrukrurom? Najbolji stadion u Srbiji.Kakav je takav je ali je najbolji.Da nece mozda da uslove da se napravi kao Alianz arena, Emirates. Sta je sa pravom? O kom parvu se radi.Ne bi me cudilo da uvedu i javni dug Srbije, inflacija,broj zaposlenih. Ako ovo nije u redu u Zvezdi onda nije ni u ostalim klubovima koji su u trcai za neko od takmicenja u UEFA

Cuger

pre 9 godina

Na svaku vest o finansijskoj situciji u klubovima, a narocito o Zvezdi, nadje se neki nabedjeni ekonomista, da nas upozori da veliki svetski klubovi duguje pozamasne sume bankama za uzete kredite.
To je sasvim normalna pojava, svi uzimaju kredite, cak se kaze nije milion zaradio ko milion nije pozajmio. Uzimanje kredita nije nikakva sramota ili znak bolseti, kada se izuzmu partisjke i drzavne inetrvencije , to moze biti i znak dobrog zdravlja, jer banke kredite ne daju ,ili ne bi trebalo da daju, bolesnima.
Samo ti veliki klubovi ,koji duguju stvarno velike novce, imaju neku cudnu naviku da kredite vracaju i da posluju sa dobitkom. AKo to nije slucaj , onda bankrotiraju kao Parmana primer...
Znaci strucnjaci, mnogo manje je 500 miliona kredita koje imaju Real, Barsa ili MU, jer oni to obrnu za godinu dana , nego Zbezdinih 10, a da ne pricamo o 5-60, jer su potrebne godine da toliki novac samo prodje kroz racun, a kamoli da toliki novac ostane da bi se dugovi vracali.

U INAT DUSMANIMA

pre 9 godina

@Napred ZVEZDO!!!
U inat dušmanima do titule i Evrope.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Dragan BL, 31. mart 2015 14:59)
BAS OVO HTEOH DA KAZEM!!!
IDEMOOOOO CIGANIIII

Don Armando

pre 9 godina

@M?ndarina
Европски великани које помињеш су дужни банкама а не играчима и клубовима. Велика је то разлика, УЕФА занима само дуг према играчима а не банкама.

zivcan_neki_lik

pre 9 godina

Citam licimerne komentare tipa "ugasi zvezdu,pare narodu" i slicno. Zasto to isto ne pisete i za srbijagas koji duguje milijardu evra onda? Ili za neka preduzeca i ostale duznike?

Jaa

pre 9 godina

Pa i treba da dobije. Zasto zabraniti evropu i spreciti klub da zaradi koji euro? 
Evropski velikani su duzni po stotinu miliona evra bankama pa ne vidim fifu i uefu da tamo zavode red? 
A mi se ivde koljemo i nasladjujemo sto se nas fudbal unistava i jedva cekamo da neko ispadne iz evrope od najvecih rivala!
(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)

Evropski velikani redovno plaćaju svoje rate...

Bane

pre 9 godina

(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)

Nađi mi bilo koji klub u Evropi koji duguje zaposlenima, igračima, bivšim igračima, bivšim zaposlenima itd. Bitna je razlika između dugovanja Bankama i dugovanje bivišim članovima kluba kako i sadašnjim.

A koji će naši klubovi u Evropu zar nas nije sramota da nam je reprezentacija u rangu sa Andorom i Gibraltarom još da klubovi dođu na taj nivo, biće doviđenja i ugasite svetlo pre nego što izađete iz prostorije.

Bane

pre 9 godina

(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)

Nađi mi bilo koji klub u Evropi koji duguje zaposlenima, igračima, bivšim igračima, bivšim zaposlenima itd. Bitna je razlika između dugovanja Bankama i dugovanje bivišim članovima kluba kako i sadašnjim.

A koji će naši klubovi u Evropu zar nas nije sramota da nam je reprezentacija u rangu sa Andorom i Gibraltarom još da klubovi dođu na taj nivo, biće doviđenja i ugasite svetlo pre nego što izađete iz prostorije.

Zvezda jedina institucija srpskog fudbala

pre 9 godina

Bar neće plaćati građani Srbije kao za jsd partizan. 3 miliona za kk partizan od NIS-a, 1,2 za fk od Telekoma koji je prošle sezone i za kk dao 700.000, i kad na to dodate 50 miliona koje je kk partizan dobio za 15 godina od države preko NIS-a, MTS-a, Mobtela, Galenike, MB pivare, Sintelona, Telekoma itd., Teleoptik za fk koji je poklonio Mirko Marjanović i država dala besplatno zemljište, pa onda novi bazen za vk partizan koji izdaje drugim klubovima plus milionski ugovori (država je zvanično samo u 2011. dala 1,5 miliona evra za vk partizan vidite koliko je smešna pomoć Zvezdi koju dobija iz državne kase. I molim grobare da objasne kako to država pomaže FK Zvezdi ako joj je dug sve veći i kako je pomogla KK Zvezdi ako je ugasila, kako kažete ili VK Zvezdi koja mora da plaća zakup bazena za razliku od partizana, a za osvajanje Evrope nije dobila ni dinar, opet za razliku od partizana. Jsd partizan oduvek bio i ostao državni projekat, a Zvezda klub naroda. To se vidi i po broju i strukturi navijača.

Luka

pre 9 godina

Rec "papirologija" NE POSTOJI!
Nauka o papirima.....Stvarno?
(Igor, 31. mart 2015 13:04)

E moj Igore, kad bi ovi što nas "edukuju" bar osnove gramatike znali, lako bismo za novokomponovane reči...

nyk

pre 9 godina

Sad mi je pala na pamet toliko suluda ideja da mislim da je genijalna xD koliko bi bilo dobro kada bi Novak Djokovic kupio FK CZ, fantazija!
znam da nije realno, msm mozda bi i bilo da je Nole u penziji, ali ovako...

Cir Milos

pre 9 godina

Zvezda i Partizan su klubovi od nacionalnog značaja, pa ma ko šta pisao ovde. Država ne sme da digne ruke od njih, tim pre što su sredstva koja su potrebna za njihovo učešće u evropskim takmičenjima, sa aspekta države, neznatna...
Pa molim vas lepo, hajdmo sad zbog mera štednje da zatvaramo jedan po jedan klub, pa jedno po jedno pozorište, pa jednu po jednu fabriku i na posletku bolnice i škole... Država mora da kontroliše tokove novca i da se pobrine da sve bude po zakonu, a ne da urušava ono što su generacije stvarale...
Ukoliko Zvezda danas ne dobije licencu za Evropu, sutra se neće imati za mnogo bitnije stvari... Pa molim vas, jedna sezona u Evropi, može da iznedri igrača čja prodaja može doneti milione Zvezde. A zamislite samo ako ih bude dvojica, trojica...

Evropski velikan iz kuce slavnih se sada bori za licencu

pre 9 godina

E zemljo Srbijo sta uradi od jedinog kluba koji ti je doneo najvazniji trofej u najpopularnijem sportu na svetu.E crna zemljo Srbijo, crna si bas toliko koliko je sada crno stanje u Crvenoj Zvezdi.

lolek

pre 9 godina

A odakle ovima u UEFA ideja da FS sluzbenici znaju sta da proveravaju za licencu. To je prilicno pravnicki posao uz postovanje propisanih procedura. Nijedno od ova dva polupismeni FS sluzbenici ne znaju da rade. Mozda prihvate ili odbiju Zvezdu, ali to nikakve veze nece imati sa realnom situacijom.

dragan

pre 9 godina

Uticaj države na dobijanje sponzorstva je bio presudan, tako da dodatan uticaj za licencu neće biti nikakav teret, najvažnija stvar je urađena zaslugom i zalaganjem države. E sad, bio bi red da se malo obrati pažnja i na KKP.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (relort, 31. mart 2015 13:10)

Proteklih par decenija vam je malo?

vojskovodja

pre 9 godina

@realista Real ima dug od 500 miliona i nikako ga ne moze spasiti Ronaldo, sto ne znaci da ne pokrivaju iz drugih izvora. Zatim, svi pricaju o milionima koje je DOS izneo iz Zvezde. Slicno tome, fudbalska sekcija JSDP-a ima 20 miliona duga, a poklonjen im je tekeoptik i stadion koji je u sporu. Ako bi se igrao analiticara, onda ne budi ostrascen.

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

sada ce FSS da se bavi Zvezdoma a reprezentacija nam je u rangu Bugarske, Malte, Kipra a stizu je Farska ostrva, Lihtenstajn , Andora.Jedan MU duguje 400 miliona funti, Real Madrid isto toliko ali u dolarima.Njih ne sme niko da dirne.Kakva je razlika izmedju fals bilansa jednog tima u Srbiji od 15 miliona i nekog od 52 miliona.Dug je dug

Zvezda Sampion

pre 9 godina

Bice sve ok na kraju.Spasice nas novi sponzorski ugovor sa Gazpromom .Posle se dize kredit na osnovu tog ugovora i eto Zvezde u kvalifikacijama za LS jer verujem da cemo osvojiti titulu na kraju.

Aleksa

pre 9 godina

Jesam ja Delija al' igrati jos jednu sezonu u evropi koja mozda nece biti sezone vec par utakmica, zarad jos vecih dugova je po mom misljenju glupost. Istina kada bi se domogli grupne faze Lige Evrope ili nekik cudom Lige Sampiona(nije da nemamo sanse za LE) i tamo mozda odigrali solidno uz eventualni prolaz u sledecu rudnu, onda bi se sve ovo isplatilo jer bi pre svega odredjeni igraci dobili na ceni, a dobila bi se i koja para od nagrada pa i sponzora, medjutim to je preveliki rizik jer Zvezda nije sto posto sigurna da li ce proci u grupnu fazu, a opet sa druge strane ovako igrajuci samo ova nasa takmicenja ne postize se nista jer realno slabo koji klubovi koji su spremni da plate prate nase takmicenje, a i da prate nudice pola od vrednosti igraca i opet je Zvezda na realnom gubitku, al eto ja verujem da Zvezda zaista moze da se plasira u tu grupnu fazu LE pod uslovom da osvoji titulu i da krene od kvala za LS, pa kad bi nam FSS progledao kroz prste do maja gde bi mi mogli da se zaduzimo pa posle taj dug preko evrope i prodaje igraca otlpatimo i plus zaradimo nesto, ali izuzetno je teska situacija i pitanje je sta se sve moze desiti

ддсс

pre 9 godina

Мајко мила,колико сам ја схватио,до 31.5. морамо да скупимо 5милки,Терзаб је до сада платио 1,5 милион.На крају текста долазим до закључка да нам је једина нада Газпром...Ако ништа друго бар враћамо дугове...По мом мишљењу,ако Газпром да паре ми добијамо лиценцу,по стању које влада код комшија очигледно је да освајамо титулу.Ту се отвара простор за финансијску ињекцију клубу од спонзора због ЛШ.Већину тих пара дати на рефинансирање дуга,а остало дати на тим та сл. сезону,тј ЛШ.Окоснице тима задржати:Јовића,Рајковића,Ковачевића,Ристића,Грујића,Латовића.Помиње се да би могао Жигић да дође као слободан.То би било сјајно,упарити га са Јовићем,Довести квалитетно лево крило,уз Ристића искусног везног.Одбрана нам је јача страна,ту ако буде могло нешто-може,ако не-ништа.Само да не продано много играла и још мање да доведено,да се уведе континуитет.Толико од мене

rale

pre 9 godina

Ja sa zvezdas, cesto idem na utakmice i placam karte za razloku od mnogih na severu. Mislim da je glupo davati tolike pare na evropsku licencu kad realno cak ni kombinovani tim nase lige ne moze da prodje u evropsko takmicenje, posto nam se liga raspada i namestena je vec 5 godina u nazad, do lige sampiona treba proci Anderleht, Bare Borisov, Dinamo, a za ligu evrope Liverpul, Inter, Fener... tako da je bolje polako vracati dug a ne na silu prodati mlade igrace za duplo manje para nego sto ce vredeti sledece sezone, zarad pokusaja u evropi u kojoj nazalost nemamo neke sanse...

M?ndarina

pre 9 godina

Pa i treba da dobije. Zasto zabraniti evropu i spreciti klub da zaradi koji euro?
Evropski velikani su duzni po stotinu miliona evra bankama pa ne vidim fifu i uefu da tamo zavode red?
A mi se ivde koljemo i nasladjujemo sto se nas fudbal unistava i jedva cekamo da neko ispadne iz evrope od najvecih rivala!

Delija Banovo Brdo

pre 9 godina

"Ukoliko klub ispuni sve standarde (sport, finansije, infrastruktura, administracija, pravo),"

Sta se podrazumeva pod sport,infrastruktura. Kakav je problem sa infrastrukrurom? Najbolji stadion u Srbiji.Kakav je takav je ali je najbolji.Da nece mozda da uslove da se napravi kao Alianz arena, Emirates. Sta je sa pravom? O kom parvu se radi.Ne bi me cudilo da uvedu i javni dug Srbije, inflacija,broj zaposlenih. Ako ovo nije u redu u Zvezdi onda nije ni u ostalim klubovima koji su u trcai za neko od takmicenja u UEFA

Nemač pojma

pre 9 godina

Neka država proda Banjicu i Zamunelu i podeli pare-pola Zvezdi a pola Partizanu i eto rešenja.... Ionako na navlačilo za Partizan pa sad bi mogla da se raskusura situacija jer u pitanju su državne pare i klubovi

Zvezda jedina institucija srpskog fudbala

pre 9 godina

Bar neće plaćati građani Srbije kao za jsd partizan. 3 miliona za kk partizan od NIS-a, 1,2 za fk od Telekoma koji je prošle sezone i za kk dao 700.000, i kad na to dodate 50 miliona koje je kk partizan dobio za 15 godina od države preko NIS-a, MTS-a, Mobtela, Galenike, MB pivare, Sintelona, Telekoma itd., Teleoptik za fk koji je poklonio Mirko Marjanović i država dala besplatno zemljište, pa onda novi bazen za vk partizan koji izdaje drugim klubovima plus milionski ugovori (država je zvanično samo u 2011. dala 1,5 miliona evra za vk partizan vidite koliko je smešna pomoć Zvezdi koju dobija iz državne kase. I molim grobare da objasne kako to država pomaže FK Zvezdi ako joj je dug sve veći i kako je pomogla KK Zvezdi ako je ugasila, kako kažete ili VK Zvezdi koja mora da plaća zakup bazena za razliku od partizana, a za osvajanje Evrope nije dobila ni dinar, opet za razliku od partizana. Jsd partizan oduvek bio i ostao državni projekat, a Zvezda klub naroda. To se vidi i po broju i strukturi navijača.

relort

pre 9 godina

Uticaj države na dobijanje sponzorstva je bio presudan, tako da dodatan uticaj za licencu neće biti nikakav teret, najvažnija stvar je urađena zaslugom i zalaganjem države. E sad, bio bi red da se malo obrati pažnja i na KKP.

U INAT DUSMANIMA

pre 9 godina

@Napred ZVEZDO!!!
U inat dušmanima do titule i Evrope.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Dragan BL, 31. mart 2015 14:59)
BAS OVO HTEOH DA KAZEM!!!
IDEMOOOOO CIGANIIII

Power

pre 9 godina

Ugasi se!
Mada, ne znam sta cemo posle sa huliganima, gde njih smestiti, kako kanalisati njihovu agresiju..
Šta ćemo sa Terzićem, Kokezom i sličnim akademicima.
Resice to vrli premijer!

Cir Milos

pre 9 godina

Zvezda i Partizan su klubovi od nacionalnog značaja, pa ma ko šta pisao ovde. Država ne sme da digne ruke od njih, tim pre što su sredstva koja su potrebna za njihovo učešće u evropskim takmičenjima, sa aspekta države, neznatna...
Pa molim vas lepo, hajdmo sad zbog mera štednje da zatvaramo jedan po jedan klub, pa jedno po jedno pozorište, pa jednu po jednu fabriku i na posletku bolnice i škole... Država mora da kontroliše tokove novca i da se pobrine da sve bude po zakonu, a ne da urušava ono što su generacije stvarale...
Ukoliko Zvezda danas ne dobije licencu za Evropu, sutra se neće imati za mnogo bitnije stvari... Pa molim vas, jedna sezona u Evropi, može da iznedri igrača čja prodaja može doneti milione Zvezde. A zamislite samo ako ih bude dvojica, trojica...

zivcan_neki_lik

pre 9 godina

Citam licimerne komentare tipa "ugasi zvezdu,pare narodu" i slicno. Zasto to isto ne pisete i za srbijagas koji duguje milijardu evra onda? Ili za neka preduzeca i ostale duznike?

vojskovodja

pre 9 godina

@realista Real ima dug od 500 miliona i nikako ga ne moze spasiti Ronaldo, sto ne znaci da ne pokrivaju iz drugih izvora. Zatim, svi pricaju o milionima koje je DOS izneo iz Zvezde. Slicno tome, fudbalska sekcija JSDP-a ima 20 miliona duga, a poklonjen im je tekeoptik i stadion koji je u sporu. Ako bi se igrao analiticara, onda ne budi ostrascen.

nyk

pre 9 godina

Sad mi je pala na pamet toliko suluda ideja da mislim da je genijalna xD koliko bi bilo dobro kada bi Novak Djokovic kupio FK CZ, fantazija!
znam da nije realno, msm mozda bi i bilo da je Nole u penziji, ali ovako...

ддсс

pre 9 godina

Мајко мила,колико сам ја схватио,до 31.5. морамо да скупимо 5милки,Терзаб је до сада платио 1,5 милион.На крају текста долазим до закључка да нам је једина нада Газпром...Ако ништа друго бар враћамо дугове...По мом мишљењу,ако Газпром да паре ми добијамо лиценцу,по стању које влада код комшија очигледно је да освајамо титулу.Ту се отвара простор за финансијску ињекцију клубу од спонзора због ЛШ.Већину тих пара дати на рефинансирање дуга,а остало дати на тим та сл. сезону,тј ЛШ.Окоснице тима задржати:Јовића,Рајковића,Ковачевића,Ристића,Грујића,Латовића.Помиње се да би могао Жигић да дође као слободан.То би било сјајно,упарити га са Јовићем,Довести квалитетно лево крило,уз Ристића искусног везног.Одбрана нам је јача страна,ту ако буде могло нешто-може,ако не-ништа.Само да не продано много играла и још мање да доведено,да се уведе континуитет.Толико од мене

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

sada ce FSS da se bavi Zvezdoma a reprezentacija nam je u rangu Bugarske, Malte, Kipra a stizu je Farska ostrva, Lihtenstajn , Andora.Jedan MU duguje 400 miliona funti, Real Madrid isto toliko ali u dolarima.Njih ne sme niko da dirne.Kakva je razlika izmedju fals bilansa jednog tima u Srbiji od 15 miliona i nekog od 52 miliona.Dug je dug

Zvezda Sampion

pre 9 godina

Bice sve ok na kraju.Spasice nas novi sponzorski ugovor sa Gazpromom .Posle se dize kredit na osnovu tog ugovora i eto Zvezde u kvalifikacijama za LS jer verujem da cemo osvojiti titulu na kraju.

Evropski velikan iz kuce slavnih se sada bori za licencu

pre 9 godina

E zemljo Srbijo sta uradi od jedinog kluba koji ti je doneo najvazniji trofej u najpopularnijem sportu na svetu.E crna zemljo Srbijo, crna si bas toliko koliko je sada crno stanje u Crvenoj Zvezdi.

dragan

pre 9 godina

Uticaj države na dobijanje sponzorstva je bio presudan, tako da dodatan uticaj za licencu neće biti nikakav teret, najvažnija stvar je urađena zaslugom i zalaganjem države. E sad, bio bi red da se malo obrati pažnja i na KKP.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (relort, 31. mart 2015 13:10)

Proteklih par decenija vam je malo?

Ljubinko Pantic

pre 9 godina

Hajde da se kladimo u 100 evra da ce Zvezda na kraju dobiti tu licencu.To da li ce dobiti licencu ili trajace do poslednjeg momenta,ali ce na kraju ipak dobiti.

Aleksa

pre 9 godina

Jesam ja Delija al' igrati jos jednu sezonu u evropi koja mozda nece biti sezone vec par utakmica, zarad jos vecih dugova je po mom misljenju glupost. Istina kada bi se domogli grupne faze Lige Evrope ili nekik cudom Lige Sampiona(nije da nemamo sanse za LE) i tamo mozda odigrali solidno uz eventualni prolaz u sledecu rudnu, onda bi se sve ovo isplatilo jer bi pre svega odredjeni igraci dobili na ceni, a dobila bi se i koja para od nagrada pa i sponzora, medjutim to je preveliki rizik jer Zvezda nije sto posto sigurna da li ce proci u grupnu fazu, a opet sa druge strane ovako igrajuci samo ova nasa takmicenja ne postize se nista jer realno slabo koji klubovi koji su spremni da plate prate nase takmicenje, a i da prate nudice pola od vrednosti igraca i opet je Zvezda na realnom gubitku, al eto ja verujem da Zvezda zaista moze da se plasira u tu grupnu fazu LE pod uslovom da osvoji titulu i da krene od kvala za LS, pa kad bi nam FSS progledao kroz prste do maja gde bi mi mogli da se zaduzimo pa posle taj dug preko evrope i prodaje igraca otlpatimo i plus zaradimo nesto, ali izuzetno je teska situacija i pitanje je sta se sve moze desiti

Brondby

pre 9 godina

Daj te im licencu ali tamo vas ceka masina zvana Brondby i ispadate

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

SlobodansDuty

pre 9 godina

Cekaj, prvo im treba 11, platili 1,5 i ostane im da uplate jos 6? Kako bih voleo da se ovako igram sa tim milionima... Jadni li smo, joj.

nevidljivi panter

pre 9 godina

Jedan MU duguje 400 miliona funti, Real Madrid isto toliko ali u dolarima.Njih ne sme niko da dirne.Kakva je razlika izmedju fals bilansa jednog tima u Srbiji od 15 miliona i nekog od 52 miliona.Dug je dug
(Navijac iz fotelje, 31. mart 2015 14:09)
Ti ili imas 9 godina ili mozak covecije ribice,poredis MU real i barsu koji imaju milionske prihode samo od prodaje dresova i tv prava sa nasim jadnim i bednim klubovima...nekada je bolje cutati nego lupati gluposti

dolce gusto

pre 9 godina

Samo delimično tačna vest. Zvezda je morala do 31.3.2015 da izmiri sve svoje obaveze i da preda dokumentaciju za registraciju FSS. Ukoliko nisu izmirene iobaveze FSS ne sme da izda licencu klubu i mora da obavesti UEFU o tome. Prošle godine je FSS pokrivao Zvezdu i bio kažnjen zbog toga.

Realista

pre 9 godina

Pa i treba da dobije. Zasto zabraniti evropu i spreciti klub da zaradi koji euro?
Evropski velikani su duzni po stotinu miliona evra bankama pa ne vidim fifu i uefu da tamo zavode red?
A mi se ivde koljemo i nasladjujemo sto se nas fudbal unistava i jedva cekamo da neko ispadne iz evrope od najvecih rivala!
(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)


Dobro, a sta si ti sad hteo da kazes?

U pravu si da Real duguje, ali on proda Ronalda, otplati dugove i jos mu ostane. Imaju neko pokrice. Karikiram sad naravno. Zvezda osim Marakane nema nista. Od stare slave se nikad nije zivelo pa nece ni ubuduce. Niko nece ulagati u rupu bez dna, niko nije lud da tako baca svoje pare. To je i razlog sto se ne donosi Zakon o privatizaciji sportskih klubova.

Zvezda ima srece sto ima neskrivene simpatije trenutne vlasti, a uz simpatije ide i novac poreskih obveznika. Da nije toga klub bi odavno bio zakljucan. Ovako ni najmanje me ne bi iznenadilo da se preko noci rese sva dugovanja.

Tuzna drzava.

LAZNI VOJVODA VIROVITICA

pre 9 godina

Te pare sto bi gasprom dao Zvijezdi treba dat Radnickom iz Nisa.Oni bi sa tim parama igrali evropu.Imaju najbolji stadion u Srbiji i odlicnu publiku koja bi se otimala za kartu na evropskim utakmicama.Liga bi nam na taj nacin dobila Srpsku Rijeku,a i onako je svima preko glave binarne Makabizacije.To sto je zvijezda bila osvajac kupa sampina je prohujalo sa vihorom.Nije Abramovic kupio Notingem Fores vec Celzi,toliko o mitomaniji.

Abolirani predsednik

pre 9 godina

Najjači su mi ovi što se lože "u inat dušmanima". Još samo da definišete ko su vam dušmani. Da vas nije možda Tole zadužio 50m?

translucent

pre 9 godina

(vojskovodja, 31. mart 2015 14:59)
Jabuko, FK Partizan nema dug od 20 miliona. Duguje se nesto manje od 15, ali tu nisu uracunati dugovi prema Partizanu, a ni novac koji nam sleduje od ucesca u Ligi Uefe ove sezone i od kazni za krsenje finansijskog fer pleja.
Cak ni celo JSD Partizan ne duguje tu sumu, za razliku od SD Crvena Zvezda koje duguje nekoliko puta vise, a ne moze prodati nijednog igraca u bilo kom sportu.
Zelim vam da dobijete tu licencu, ali vam to nece resiti probleme koje imate.

Cinik

pre 9 godina

Danas je dan kada FSS treba da prihvati zahtev Crvene z. za licencu, kao sto su godinama radili. Prosle godine je utvrdjeno da Crvena z. prilaze falsifikovanu dokumentaciju (takodje, kao sto su godinama radili), i FSS je opomenut od UEFA da vise ne prihvata takve zahteve (jer je domaci savez pod pritiskom morao da prihvati). FSS rizikuje rigoroznu kaznu, ako opet prihvati i prosledi UEFA zahtev za licencom Crvene z.

EPILOG

pre 9 godina

Ono kad vec citava Srbija zna sta ce se desiti na kraju,Pojavljuju se anonimni sponzori kojima je Zvezda velika ljubav uplacuje kompletnu sumu i spasava u zadnji cas Zvezdinu licencu.Zatim taj donator anonimus lagano uz svoju svitu i obezbedjenje se vraca nazad na poso u Nemanjinu da resava manje probleme koje ga tiste,oduzimanje penzija,haos u skolstvu,nezaposlenost itd.

Viktor

pre 9 godina

Jel moze ZvezdaTV da napravi reality 24h sa upravom da vidimo kako se to "nalazi" 12 miliona evra za 2 meseca,pomoglo bi mnogim gradjanima Srbije a i upoznali bi se sa "transparentnim" poslovanjem.

Marko

pre 9 godina

"što znači da uprava crveno-belih ima još vremena da pronađe i plati oko šest miliona evra koliko se procenjuje da je potrebno da se zatvore svi sportski dugovi."

Ima jos vremena da pronadje !!! Na kojim lokacijama ce se traziti da idem i ja, gde se to nalaze milioni evra.. :-)

Ris

pre 9 godina

(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)

Mnogo ti je neuk komentar. Dug banci je dogovoren, zove se kredit. Dug igracu ili klubu nije kredit vec neisplacena obaveza.
Kad ne platis struju, iskljuce ti je. Kad ne platis igraca zabrane ti da se takmicis. Razumes?
A zasto da zarade oni koji drugima ne placaju?
Gasi propali klub. Nek formira Covic novi. Navijaci ce ga prihvatiti kao svoj. I niko mu nece zabraniti kako ce da se zove.

ja

pre 9 godina

@ljubinko pantic...ajde u kamion MB piva da im Uefa nece dozvoliti, ako nije prosle godine zasto bi sada, oni nemaju Toleta ili nekog da im se podmetne kinta da se dobije licenca

dex

pre 9 godina

Za sve vas koji se pitaju odakle pare i kako je smanjen dug. Dug nije smanjen! Ova uprava predstavlja kao uspeh i smanjenje duga to sto sada ostaje 6,5 miliona evra da se resi. Medjutim, i dalje je na snazi oko 11 miliona duga, samo sto je njihovo resavanje odlozeno reprogramom. Legalno, ali nemamo nista od toga, osim mogucnosti za evro licencu (mada sumnjam da cemo je dobiti). Sledece sezone ce opet doci na naplatu slicna suma, samo jos povecana za Lazovica, Mijailovica i slicne... Nas jedino ulazak u LS spasava, a koliko je to realno, mislim da je svima jasno.

Korto

pre 9 godina

Javna je tajna da nema ništa od licence. Samo je pitanje da li će UEFA dati ko i prošlog puta jednu godinu suspenzije ili će više godina.

albel

pre 9 godina

Ukoliko Zvezda danas ne dobije licencu za Evropu, sutra se neće imati za mnogo bitnije stvari... Pa molim vas, jedna sezona u Evropi, može da iznedri igrača čja prodaja može doneti milione Zvezde. A zamislite samo ako ih bude dvojica, trojica...
(Cir Milos, 31. mart 2015 14:55)
Vi ocigledno niste pratili fudbal jedno desetak godina!Koja sezona u Evropi,koji milioni od igraca,kada se svake godine ispadne jos u avgustu?!

dzek

pre 9 godina

Samo da drzava objasni kako je vraceno 5 miliona evra, kada su svi racuni blokirani i odakle novac, kada nijedan igrac nije prodat i zimskom prelaznom roku.Nijedna banka na osnovu sponzorskog ugovora ne daje kredit, zato ne lazite ovaj narod, jer izgleda drzava daje za svojke mezimce, dok narod gladuje.

Parni valjak

pre 9 godina

U januaru pare od 100% avansne uplate Gasproma za tu godinu, a u aprilu pare od novog ugovora koji je ponuđen Gaspromu. I tako svake godine. Ispada da je vama Gasprom dva puta sponzor svake godine.

Deja Vu

pre 9 godina

Bla,bla,sad ce kao da nas drze u neizvesnosti a onda ce u 5 do 12 da se javi Terza kao spasilac sa izjavom Delije ne brinite igracemo Evropu,onda ce ovi da vicu tooooo,bravooo Terzaaa dok ne dodje do UEFE,a onda ce ovi da ih opet izbace a krivicu ce da svale na Toleta i tako u krug,bla,bla....

zarko

pre 9 godina

kad ce ljudi shvatiti da velikani evropski npr. real,barsa,mancester duguju bankama i normalno posluju,podignu kredit i mesecno vracaju rate redovno,banka ih NE tuzi jer svoje obaveze izvrsavaju redovno od svojih prihoda kroz tv prava,sponzora itd...dok nasi klubovi istim tim bankama duguju milione koje ne servisiraju ne na vreme nego uopste,duguju igracima koji ih tuze,duguju radnoj zajednici,duguju drugim klubovima za transfere...dal je moguce ljudi da vi to ne kapirate i uporno uporedjujete kako nasi duguju isto kao i velikani real,barsa ali eto mrzi nas uefa a njih voli i sta ti ja znam!postoje pravila koja se moraju postovati,mi smo navikli da kad zagusti okrene se neki broj pa sredjuj ,cuti,i muti dok se burazerski to sredi ali u evropi mora da se izmiri sve!eto ko nekonta moze i ovako...imas platu 1000e,podignes kredit 5000 i od plate ti recimo odbijaju 200e,ja dignem kredit 2000e a imam platu 300e,dobijem otkaz i tuzi me banka ybog duga koji neplacam,i ja na to kazem pa sta mene jurite ovaj vam je duzan 5000!

lolek

pre 9 godina

A odakle ovima u UEFA ideja da FS sluzbenici znaju sta da proveravaju za licencu. To je prilicno pravnicki posao uz postovanje propisanih procedura. Nijedno od ova dva polupismeni FS sluzbenici ne znaju da rade. Mozda prihvate ili odbiju Zvezdu, ali to nikakve veze nece imati sa realnom situacijom.

i onda je Tole kriv !?

pre 9 godina

Jure Ruse da im daju pare, tj., da potpisu ugovor o sponzorstvu, na osnovu kojeg bi, uz garanciju drzave, dobili kredit. I sta posle toga ? U startu pojedu pare od minimum 3 godine sponzorstva i ? Sta ce u septembru da rade ? U redu mi je navijacka strast, ali dajte malp realnosti. Zar stvarno mislote da zvezda moze da zaradi neke pare igrajuci bilo koje evro takmicenje ? Liga evrope-plafon koji mogu da zarade je 2 miliona € (mada ja ni u to ne verujem) i onda se izvede zakljucak da je potroseno preko 12 miliona € , da bi se zaradilo 1-2 miliona. Domacinski, nema sta...

fan79

pre 9 godina

Pa i treba da dobije. Zasto zabraniti evropu i spreciti klub da zaradi koji euro?
Evropski velikani su duzni po stotinu miliona evra bankama pa ne vidim fifu i uefu da tamo zavode red?
A mi se ivde koljemo i nasladjujemo sto se nas fudbal unistava i jedva cekamo da neko ispadne iz evrope od najvecih rivala!
(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)
Neobavesteni,evropski velikani duzni su stotine miliona bankama.Bankama-ne bivsim i sadasnjim fudbalerima,bivsim i sadasnjim trenerima,cistacicama,ekonomima,ukratko svima koji su nogom krocili na Zvezdin stadion!Drugo,vrednost nekretnina i profesionalnog pogona evropskih velikana daleko je veca od njihovih kredita kod banaka.Zvezda ima stadion pod vise niko ne zna koliko hipoteka i takav profesionalni pogon koji ne vredi petinu ukupnog duga.A sto se tice zarade od Evrope,pa bice zarade od ulaznica na dve utakmice-prvo kolo kvalifikacija protiv nekih ribara ili konobara,u drugom kolu vec dolaze neki mocni Belorusi ili Slovaci i to bi bilo to sto se Evrope tice!

Vidasil

pre 9 godina

Reprogram sa bivsim igracima,trenerima,zaposlenima.....i ostaju dugovi,a petogodisnji ugovor sa Gaspromom ce se potrositi unapred ? Politika kluba je amaterska,i bas ih briga sto ce natovariti i uvecati dug sledecoj garnituri funkcionera.A tek kada dodju za isplatu najnovija pojacanja....? I ispadne klub u prvom kolu ?

Bozza

pre 9 godina

Ja mislim da treba da pitamo strucnjaka za sve i da nam on objasni kako je po prvi put 1,5 milion ustvari 5,5 miliona eura, ali samo kad je njegova mezimica u pitanju! Sto se tice ostatka duga od 6 miliona eura, vodjeni ovom matematikom velikog vodje, gradjani Srbije treba da uplate za CZ jos oko 2 miliona eura! A oni gradjani kojima se ovo ne svidja...pa oni verovatno imaju dve leve noge...

Jaa

pre 9 godina

Pa i treba da dobije. Zasto zabraniti evropu i spreciti klub da zaradi koji euro? 
Evropski velikani su duzni po stotinu miliona evra bankama pa ne vidim fifu i uefu da tamo zavode red? 
A mi se ivde koljemo i nasladjujemo sto se nas fudbal unistava i jedva cekamo da neko ispadne iz evrope od najvecih rivala!
(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)

Evropski velikani redovno plaćaju svoje rate...

djangogravedigger

pre 9 godina

Nemojte se loziti.Kakvih 20 miliona od Rusa? Te pare stizu u ratama za pet godina.Ja bih voleo da je Zvezda stabilna, ali nije.Ne dopustite da vas lazu.Ionako vam godinama mazu oci...

FKV

pre 9 godina

"Ukoliko klub ispuni sve standarde (sport, finansije, infrastruktura, administracija, pravo),"

Sta se podrazumeva pod sport,infrastruktura. Kakav je problem sa infrastrukrurom? Najbolji stadion u Srbiji.Kakav je takav je ali je najbolji.Da nece mozda da uslove da se napravi kao Alianz arena, Emirates. Sta je sa pravom? O kom parvu se radi.Ne bi me cudilo da uvedu i javni dug Srbije, inflacija,broj zaposlenih. Ako ovo nije u redu u Zvezdi onda nije ni u ostalim klubovima koji su u trcai za neko od takmicenja u UEFA
(Delija Banovo Brdo, 31. mart 2015 13:02)
Kakav je problem sa infrastrukturom???Pa jel ti ides uopste na taj "vas" stadion?Iza istoka vam je kombinacija mocvare,dzungle,armature i zivog peska.Izgleda kao u Gospodaru prstenova kad ih onaj Golum vodi kroz onu mocvaru sa mrtvacima.Al to vam je najmanji problem,duzni svima,malim klubovima kojima ste oteli za dzabe igrace ne bi li otimali svoje prljave titule,duzni ste drzavi,bivsim igracima,za struju,vodu,komunalije.Za sve zivo.Jos imate obraza da se javljate...

Don Armando

pre 9 godina

@M?ndarina
Европски великани које помињеш су дужни банкама а не играчима и клубовима. Велика је то разлика, УЕФА занима само дуг према играчима а не банкама.

cofi95

pre 9 godina

@(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11) - Ti velikani su duzni bankama, a mi bivsim igracima i strucnom stabu. A i ti velikani od prodaje dresova isplate dug, nama drzava pomaze. Privatizacija pod odmah!

Slobodan

pre 9 godina

A sta cete vi da radite u Evropi ? Pa nama je reprezentacija u rangu Luksemburga ... Albanija nam druga u grupi ... Uspeh Partizana proprosle godine je bio kvalifikacije u kup uefa i to tako sto je ispao iz kvalifikacija za LS ... U ovoj zemlji se igra kosarka, vaterpolo, tenis imamo dobre atleticare i plivace i pare treba tu uloziti a ovo zakljucati !!! Dosta vise ... Sramotimo se ...

Cuger

pre 9 godina

Na svaku vest o finansijskoj situciji u klubovima, a narocito o Zvezdi, nadje se neki nabedjeni ekonomista, da nas upozori da veliki svetski klubovi duguje pozamasne sume bankama za uzete kredite.
To je sasvim normalna pojava, svi uzimaju kredite, cak se kaze nije milion zaradio ko milion nije pozajmio. Uzimanje kredita nije nikakva sramota ili znak bolseti, kada se izuzmu partisjke i drzavne inetrvencije , to moze biti i znak dobrog zdravlja, jer banke kredite ne daju ,ili ne bi trebalo da daju, bolesnima.
Samo ti veliki klubovi ,koji duguju stvarno velike novce, imaju neku cudnu naviku da kredite vracaju i da posluju sa dobitkom. AKo to nije slucaj , onda bankrotiraju kao Parmana primer...
Znaci strucnjaci, mnogo manje je 500 miliona kredita koje imaju Real, Barsa ili MU, jer oni to obrnu za godinu dana , nego Zbezdinih 10, a da ne pricamo o 5-60, jer su potrebne godine da toliki novac samo prodje kroz racun, a kamoli da toliki novac ostane da bi se dugovi vracali.

Luka

pre 9 godina

Rec "papirologija" NE POSTOJI!
Nauka o papirima.....Stvarno?
(Igor, 31. mart 2015 13:04)

E moj Igore, kad bi ovi što nas "edukuju" bar osnove gramatike znali, lako bismo za novokomponovane reči...

Bane

pre 9 godina

(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)

Nađi mi bilo koji klub u Evropi koji duguje zaposlenima, igračima, bivšim igračima, bivšim zaposlenima itd. Bitna je razlika između dugovanja Bankama i dugovanje bivišim članovima kluba kako i sadašnjim.

A koji će naši klubovi u Evropu zar nas nije sramota da nam je reprezentacija u rangu sa Andorom i Gibraltarom još da klubovi dođu na taj nivo, biće doviđenja i ugasite svetlo pre nego što izađete iz prostorije.

Bane

pre 9 godina

(M?ndarina, 31. mart 2015 13:11)

Nađi mi bilo koji klub u Evropi koji duguje zaposlenima, igračima, bivšim igračima, bivšim zaposlenima itd. Bitna je razlika između dugovanja Bankama i dugovanje bivišim članovima kluba kako i sadašnjim.

A koji će naši klubovi u Evropu zar nas nije sramota da nam je reprezentacija u rangu sa Andorom i Gibraltarom još da klubovi dođu na taj nivo, biće doviđenja i ugasite svetlo pre nego što izađete iz prostorije.

rale

pre 9 godina

Ja sa zvezdas, cesto idem na utakmice i placam karte za razloku od mnogih na severu. Mislim da je glupo davati tolike pare na evropsku licencu kad realno cak ni kombinovani tim nase lige ne moze da prodje u evropsko takmicenje, posto nam se liga raspada i namestena je vec 5 godina u nazad, do lige sampiona treba proci Anderleht, Bare Borisov, Dinamo, a za ligu evrope Liverpul, Inter, Fener... tako da je bolje polako vracati dug a ne na silu prodati mlade igrace za duplo manje para nego sto ce vredeti sledece sezone, zarad pokusaja u evropi u kojoj nazalost nemamo neke sanse...