Utorak, 24.03.2015.

22:10

Jankovi momenti: Rodik, Berdih, Federer...

Izvor: Saša Ozmo

Jankovi momenti: Rodik, Berdih, Federer... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

marko

pre 8 godina

ta 2007 i 2008 bila je fantasticna za nase tenisere iako su Novak i Janko do vrha stigli kasnije, al secam s koliko smo nervoze gledali svaki mecne Jelena Novaka i Tipse, za Tipsu je svaka pobeda na GS bila uspeh, Novak ta jos uvek mlad igrac nismo znali sta da ocekujemo, Ana i Jelena toliko konstantne posebno Jelena koja je na samo jednom turniru u sezoni ispala pre cetvrtfinala, sto je danas ogromna retkost, sad se sve to izgubilo...Novak je nepobediv pa nema neke neizvesnosti, Ana i Jelena od svakog mogu izgubiti nista vise ne prestavlja iznenadjenje a od ovih mladih se bas puno ocekuje pa kad neko udje u top100 nije nam neki uspeh

Jova

pre 9 godina

Jako mi je drago da se Janko vraća. Ne očekujem ( a ni on ne bi trebao ) ništa spektakularno ali Janko zna tako igrati. Mislim da nema udarca koji ne zna izvesti, ako ne savršeno a ono veoma blizu tome. Milina ga je gledati u mečevima kad je dobro raspoložen, kad mu ide. Kad tačno vidiš da igra za svoju dušu.

Prostodušne izjave posle meča su priča za sebe.

Želim mu puno sreće. I što više mečeva za dušu

Pozdrav svima

Fantom

pre 9 godina

Idemo Janko majstore! Evo liste naj srpskih tenisera svih vremena 1.nole(1.singl), 2.ziki(1.dubl) 3.boba(1.dubl,19singl) 4.tipsa(8.singl) 5.viki(12.singl)

bruno

pre 9 godina

Janku sve najbolje, nadam se da će smoći snage bar za top 30. Znam da je tekst o Janku ali ne mogu da ne spomenem poteze koje Novak čini, dubl sa Laslom pa sada sa Jankom...

Jumko

pre 9 godina

hahahahaha.. da li to i vi ovde smatrate da je konkurencija danas presmesna kada ocekujete da momak koji je igrao jedno poluf mastersa sa 31 g udje u top 10 i da osvoji Gs?? haha pa o tome vam pricam..

29

pre 9 godina

ima taj dobar servis u t liniju....vrhunski....bio je on osvajac i gran slama u juniorima cini mi se i svojevremeno drugi igrac sveta u juniorima....zna tipsa tenis samo je igrao tenis u ludoj konkurenciji i vremenu...

Dragan

pre 9 godina

Tipsarević ima dvije velike pobjede nad Novakom Đokovićem: u Finalnom turniru Barcly ATP 2011 godine i četvrtfinalu ATP turnira serije 1000 u Madridu 2012. godine. Koliko je Janko bio popularan pokazuje da je 2 ili 3 sezone snimao Tipsi time za Eurosport. Sretan povratak Janko.

mghc

pre 9 godina

Ja bih samo dodao dve titule na tadasnjem timskom kupu u Dizeldorfu sa Viktorom i Zikijem, cini mi se 2009. i 2012. godine. Ne znam da li su se za to dobijali bodovi, ali igralo se nedelju pred Rolan Garos, i ucestvovali su neki ozbiljni igraci. Narocito sam srecan bio posle pobede nad Ceskom u finalu 2012. Janko po ko zna koji put pobedi Berdiha, a Viktor dobije Stepaneka, koji je samo nekoliko nedelja pre toga imao onaj incident sa Jankom u Dejvis kupu. Nadam se da za Janka jos nije kasno, otkad pratim tenis Rodik i on su mi bili najdrazi igraci. Ovih godinu i po bez njih nisu bili isti.

Dott

pre 9 godina

Janku treba jedan Grand Slem i da tako bude upisan zlatnim slovima u tenisku istoriju. Mislim da tesko moze nazad u prvih 10. On ima taj kvalitet siguran sam, ali pored kvaliteta potreban je i kontinuitet za koji je za sad misterija i za njega samog siguran sam moze li ga postici.
Ima satisfakciju, bio je medju 10 na atp, igrao je i zavrsni masters, on je teniser koji je vise obecavao od Novaka s pocetka svoje karijere, ali mnogi su bili bolji od Novaka u juniorskim danaima, a sad od njega zaista nema boljeg. To govori da talenat zaista nije presudan, pored toga potreban je i kvalitetan rad i licna disciplina, poslusnost i sposobnost implementiranja novina u svoju igru bez remecenja drugih dobrih segmenata koji dobro funkcionisu. To je zaista tesko, to je nesto sto Novaku najbolje ide od svih i zato je broj jedan i teniser koji iz godine u godinu ima tendenciju podizanja na listi najboljih svih vremena.

kosmajac

pre 9 godina

Sjajan tekst. Idemo Janko majstore! Do kraja ove godine u top 20, a sledece da budes tamo gde ti je mesto, u top 10!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Man. Utd., 24. mart 2015 23:30) hahahah pa covek nema 1/2 mastersa ili gs a mesto mu u prvih 10. ni on ne zna kako se tada nasao, tada i nikad vise, a covek ima 31 god ako udje u privh 30 da peva. ej nema 1/2 za 13 godina tura hahaha. ma on je drugi najbolji ikada

duledudule

pre 9 godina

janko je bio talenat u rangu novaka kad je vio klinac.samo ima ono sto se kaze ‘‘ludu glavu‘‘.da je 100% bio koncetrisan na tenis imao bi oar gren slemova.ali tipsa je opusten lik,voleo je po celu noc da sedi u igraonici gde sam sljakao i da pegla warcraft.kakav zaludjenik za tom igrom,a boga mi i dobar igrac.srecan povratak! :)

Dostojevski

pre 9 godina

Njegova tehnika udaranja mi je oduvek bila najlepsa od svih tenisera koje sam gledao. Zaista sjajan tip, odlicne izjave, visoka inteligencija, nadam se dobar otac, sve pohvale. Sad kad bih morao da kazem nesto lose o njemu, stvarno ne bih znao sta.

AlexM

pre 9 godina

Secacu se doceka Nove 2002-ge u Sport Klubu, ja tada na odsustvu u drustvu devojke, sto pored mene velika nada srpskog tenisa, Janko u drustvu devojke...

Bata skole

pre 9 godina

Saša Ozmo - Novinar, tj. jedan od retkih pravih, sportskih Novinara. Svaka čast i moj naklon, ne samo za ovaj, već za sve vaše tekstove.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ja sam nekako celu njegovu karijeru posmatrao kao karijeru nekog ko ce jednom da bljesne i postane One Slam Wonder. Nije me ni sada napustila ta misao. Znam da je nerealno ali eto, navijam za njega da uzme GS :) Mozes ti to Jankela! Isto smo godiste i pre 15-16 god kupim tempo kao i svake sedmice i tamo intervju sa mojim vrsnjakom Jankom, i on i ja imamo po 14-15 god,izmedju dosta pitanja mudri novinar je postavio i ovo "Sex?" A Jankela odgovorio "Obozavam"! Citam i pakujem knjige za osmi razred i razmisljam kakva je faca Tipsa :)

sta_to_radis_kume

pre 9 godina

Tipsa-Federer, u Australiji 2008. je jedan od najnapetijih meceva koje sam gledao. To je i jedini mec zbog kog sam promukao. Secam se Tipsine neverovatne smirenosti u 5. setu, kad je iznova i iznova servirao za izjednacenje, posto je Federer otvorio set servom. Na pauzi pred servis gem, Tipsa gleda negde u daljinu, ne moze da mu se procita emocija sa lica. Jos uvek se secam tog ledenog pogleda.

Posmatrac

pre 9 godina

Jako lep tekst, skoro kao omaz za povratnika Tipsarevica. Znacice mu ako ga bude procitao pred prve nastupe. Nama znaci, izgradjuje neku novu tenisku kulturu u Srbiji. Sasa zasluzuje sve ozbiljnije pohvale, oseca se da je posvecenik i zaljubljenik svog posla, dovoljno da postane vrhunski u svojoj bransi, posto je jasno da ima talenat. I njega mozemo da smatramo "proizvodom" srpskog teniskog cuda koje su najavili i doneli Jelena, Ana, Novak, Janko, Viktor, Zimonjic i ostali. Bravo Sasa za tekst, jedan od sigurno tvojih najznacajnijih, posto dolazi u trenutku kada je potrebno obodriti jednog odlicnog sportistu koji je dao velike doprinose jednoj velikoj prici koja je nastajala i traje pred svima nama, njenim savremenicima i zivim svedocima. Mene je Janko cesto jako nervirao, znaci da mi je doticao emociju, isto toliko mu zelim odlican "come back", pa neka me opet jako nervira, to ce znaciti da je u pravoj igri.

Boban

pre 9 godina

Jedino mi žao što nije izbacio Federera u Australiji, kakav je to vrhunski meč bio i zaista šteta što tada nije uspeo... Ali to je Janko, po talentu mogao je da ima mnogo bolju karijeru, ali je i ovo do sada što je uradio sasvim OK!

ziva istina

pre 9 godina

jedne godine, ne secam se vise tacno koje, mozda 2010. otisao na ski vikend na kop. ao se igrao-januar mesec. ulazimo u omiljenu kafanicu da pijemo caj - rtanj. tu je nekako najopustenije na kopu, nema fenseraja, prava skijaska atmosfera. gori ognjiste, narucujemo kuvano vino, kao i vecina ostalih, a sto pored nas: janko i tadasnja devojka biljana i jos neka devojka sa njima! ja razrogacio oci, gleda me covek sta mi je, pa mi se ote: ''cekaj, zar nisi pre 4 dana ispao u australiji''? (mislim da je bila 1/8 finala)
'jesam' uz kez od uva do uva :-D
ne znam koliko se para dobija za 1/8 finala, ali verovatno dovoljno da kupi tada 'raspali' rtanj. mene je 'kupio' samom cinjenicom da tu sedi tada mozda 15-i teniser sveta i opusteno caska sa ponekim od nas. a sto je najbolje, niko ga nesto mnogo i ne gnjavi. svi pijemo nesto toplo, pa nazad na stazu.
srecno jankula!!!

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

Pamtim ja i jedan Australian Open, da li 2006 ili 2007, kad je protiv Nalbandiana vodio 2:0 u setovima i 5:2 u gemovima i - izgubio.

Trgao se kad ga je Troicki prešišao na listi, što je i razumljivo, ipak je talentovaniji.

Miljan

pre 9 godina

Ja ću se uvek sećati prvog kola Olimpijade u Pekingu, kada je izbacio Davida Ferera ali se u istom meču i povredio. Ferer se maltene rasplakao od muke. Šteta zbog svih tih povreda ali i pristupa igri koji je dugo imao i koji je bio nekako neozbiljan, najblaže rečeno. Ubedjen sam da je Janko, kao prvi junior sveta 2000. godine imao igrački potencijal da to postane i kao senior ali da mu je nešto nedostajalo, što je kasnije i pronašao ali prekasno za još veće rezultate. Medjutim, posle Djokovića, on je najbolje što je teniska Srbija ikada imala i kao takav zaslužuje veliko poštovanje!

ziva istina

pre 9 godina

jedne godine, ne secam se vise tacno koje, mozda 2010. otisao na ski vikend na kop. ao se igrao-januar mesec. ulazimo u omiljenu kafanicu da pijemo caj - rtanj. tu je nekako najopustenije na kopu, nema fenseraja, prava skijaska atmosfera. gori ognjiste, narucujemo kuvano vino, kao i vecina ostalih, a sto pored nas: janko i tadasnja devojka biljana i jos neka devojka sa njima! ja razrogacio oci, gleda me covek sta mi je, pa mi se ote: ''cekaj, zar nisi pre 4 dana ispao u australiji''? (mislim da je bila 1/8 finala)
'jesam' uz kez od uva do uva :-D
ne znam koliko se para dobija za 1/8 finala, ali verovatno dovoljno da kupi tada 'raspali' rtanj. mene je 'kupio' samom cinjenicom da tu sedi tada mozda 15-i teniser sveta i opusteno caska sa ponekim od nas. a sto je najbolje, niko ga nesto mnogo i ne gnjavi. svi pijemo nesto toplo, pa nazad na stazu.
srecno jankula!!!

Miljan

pre 9 godina

Ja ću se uvek sećati prvog kola Olimpijade u Pekingu, kada je izbacio Davida Ferera ali se u istom meču i povredio. Ferer se maltene rasplakao od muke. Šteta zbog svih tih povreda ali i pristupa igri koji je dugo imao i koji je bio nekako neozbiljan, najblaže rečeno. Ubedjen sam da je Janko, kao prvi junior sveta 2000. godine imao igrački potencijal da to postane i kao senior ali da mu je nešto nedostajalo, što je kasnije i pronašao ali prekasno za još veće rezultate. Medjutim, posle Djokovića, on je najbolje što je teniska Srbija ikada imala i kao takav zaslužuje veliko poštovanje!

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

Pamtim ja i jedan Australian Open, da li 2006 ili 2007, kad je protiv Nalbandiana vodio 2:0 u setovima i 5:2 u gemovima i - izgubio.

Trgao se kad ga je Troicki prešišao na listi, što je i razumljivo, ipak je talentovaniji.

Boban

pre 9 godina

Jedino mi žao što nije izbacio Federera u Australiji, kakav je to vrhunski meč bio i zaista šteta što tada nije uspeo... Ali to je Janko, po talentu mogao je da ima mnogo bolju karijeru, ali je i ovo do sada što je uradio sasvim OK!

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ja sam nekako celu njegovu karijeru posmatrao kao karijeru nekog ko ce jednom da bljesne i postane One Slam Wonder. Nije me ni sada napustila ta misao. Znam da je nerealno ali eto, navijam za njega da uzme GS :) Mozes ti to Jankela! Isto smo godiste i pre 15-16 god kupim tempo kao i svake sedmice i tamo intervju sa mojim vrsnjakom Jankom, i on i ja imamo po 14-15 god,izmedju dosta pitanja mudri novinar je postavio i ovo "Sex?" A Jankela odgovorio "Obozavam"! Citam i pakujem knjige za osmi razred i razmisljam kakva je faca Tipsa :)

Posmatrac

pre 9 godina

Jako lep tekst, skoro kao omaz za povratnika Tipsarevica. Znacice mu ako ga bude procitao pred prve nastupe. Nama znaci, izgradjuje neku novu tenisku kulturu u Srbiji. Sasa zasluzuje sve ozbiljnije pohvale, oseca se da je posvecenik i zaljubljenik svog posla, dovoljno da postane vrhunski u svojoj bransi, posto je jasno da ima talenat. I njega mozemo da smatramo "proizvodom" srpskog teniskog cuda koje su najavili i doneli Jelena, Ana, Novak, Janko, Viktor, Zimonjic i ostali. Bravo Sasa za tekst, jedan od sigurno tvojih najznacajnijih, posto dolazi u trenutku kada je potrebno obodriti jednog odlicnog sportistu koji je dao velike doprinose jednoj velikoj prici koja je nastajala i traje pred svima nama, njenim savremenicima i zivim svedocima. Mene je Janko cesto jako nervirao, znaci da mi je doticao emociju, isto toliko mu zelim odlican "come back", pa neka me opet jako nervira, to ce znaciti da je u pravoj igri.

sta_to_radis_kume

pre 9 godina

Tipsa-Federer, u Australiji 2008. je jedan od najnapetijih meceva koje sam gledao. To je i jedini mec zbog kog sam promukao. Secam se Tipsine neverovatne smirenosti u 5. setu, kad je iznova i iznova servirao za izjednacenje, posto je Federer otvorio set servom. Na pauzi pred servis gem, Tipsa gleda negde u daljinu, ne moze da mu se procita emocija sa lica. Jos uvek se secam tog ledenog pogleda.

AlexM

pre 9 godina

Secacu se doceka Nove 2002-ge u Sport Klubu, ja tada na odsustvu u drustvu devojke, sto pored mene velika nada srpskog tenisa, Janko u drustvu devojke...

duledudule

pre 9 godina

janko je bio talenat u rangu novaka kad je vio klinac.samo ima ono sto se kaze ‘‘ludu glavu‘‘.da je 100% bio koncetrisan na tenis imao bi oar gren slemova.ali tipsa je opusten lik,voleo je po celu noc da sedi u igraonici gde sam sljakao i da pegla warcraft.kakav zaludjenik za tom igrom,a boga mi i dobar igrac.srecan povratak! :)

Dragan

pre 9 godina

Tipsarević ima dvije velike pobjede nad Novakom Đokovićem: u Finalnom turniru Barcly ATP 2011 godine i četvrtfinalu ATP turnira serije 1000 u Madridu 2012. godine. Koliko je Janko bio popularan pokazuje da je 2 ili 3 sezone snimao Tipsi time za Eurosport. Sretan povratak Janko.

Bata skole

pre 9 godina

Saša Ozmo - Novinar, tj. jedan od retkih pravih, sportskih Novinara. Svaka čast i moj naklon, ne samo za ovaj, već za sve vaše tekstove.

Dott

pre 9 godina

Janku treba jedan Grand Slem i da tako bude upisan zlatnim slovima u tenisku istoriju. Mislim da tesko moze nazad u prvih 10. On ima taj kvalitet siguran sam, ali pored kvaliteta potreban je i kontinuitet za koji je za sad misterija i za njega samog siguran sam moze li ga postici.
Ima satisfakciju, bio je medju 10 na atp, igrao je i zavrsni masters, on je teniser koji je vise obecavao od Novaka s pocetka svoje karijere, ali mnogi su bili bolji od Novaka u juniorskim danaima, a sad od njega zaista nema boljeg. To govori da talenat zaista nije presudan, pored toga potreban je i kvalitetan rad i licna disciplina, poslusnost i sposobnost implementiranja novina u svoju igru bez remecenja drugih dobrih segmenata koji dobro funkcionisu. To je zaista tesko, to je nesto sto Novaku najbolje ide od svih i zato je broj jedan i teniser koji iz godine u godinu ima tendenciju podizanja na listi najboljih svih vremena.

Dostojevski

pre 9 godina

Njegova tehnika udaranja mi je oduvek bila najlepsa od svih tenisera koje sam gledao. Zaista sjajan tip, odlicne izjave, visoka inteligencija, nadam se dobar otac, sve pohvale. Sad kad bih morao da kazem nesto lose o njemu, stvarno ne bih znao sta.

29

pre 9 godina

ima taj dobar servis u t liniju....vrhunski....bio je on osvajac i gran slama u juniorima cini mi se i svojevremeno drugi igrac sveta u juniorima....zna tipsa tenis samo je igrao tenis u ludoj konkurenciji i vremenu...

bruno

pre 9 godina

Janku sve najbolje, nadam se da će smoći snage bar za top 30. Znam da je tekst o Janku ali ne mogu da ne spomenem poteze koje Novak čini, dubl sa Laslom pa sada sa Jankom...

mghc

pre 9 godina

Ja bih samo dodao dve titule na tadasnjem timskom kupu u Dizeldorfu sa Viktorom i Zikijem, cini mi se 2009. i 2012. godine. Ne znam da li su se za to dobijali bodovi, ali igralo se nedelju pred Rolan Garos, i ucestvovali su neki ozbiljni igraci. Narocito sam srecan bio posle pobede nad Ceskom u finalu 2012. Janko po ko zna koji put pobedi Berdiha, a Viktor dobije Stepaneka, koji je samo nekoliko nedelja pre toga imao onaj incident sa Jankom u Dejvis kupu. Nadam se da za Janka jos nije kasno, otkad pratim tenis Rodik i on su mi bili najdrazi igraci. Ovih godinu i po bez njih nisu bili isti.

Jova

pre 9 godina

Jako mi je drago da se Janko vraća. Ne očekujem ( a ni on ne bi trebao ) ništa spektakularno ali Janko zna tako igrati. Mislim da nema udarca koji ne zna izvesti, ako ne savršeno a ono veoma blizu tome. Milina ga je gledati u mečevima kad je dobro raspoložen, kad mu ide. Kad tačno vidiš da igra za svoju dušu.

Prostodušne izjave posle meča su priča za sebe.

Želim mu puno sreće. I što više mečeva za dušu

Pozdrav svima

Fantom

pre 9 godina

Idemo Janko majstore! Evo liste naj srpskih tenisera svih vremena 1.nole(1.singl), 2.ziki(1.dubl) 3.boba(1.dubl,19singl) 4.tipsa(8.singl) 5.viki(12.singl)

kosmajac

pre 9 godina

Sjajan tekst. Idemo Janko majstore! Do kraja ove godine u top 20, a sledece da budes tamo gde ti je mesto, u top 10!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Man. Utd., 24. mart 2015 23:30) hahahah pa covek nema 1/2 mastersa ili gs a mesto mu u prvih 10. ni on ne zna kako se tada nasao, tada i nikad vise, a covek ima 31 god ako udje u privh 30 da peva. ej nema 1/2 za 13 godina tura hahaha. ma on je drugi najbolji ikada

marko

pre 8 godina

ta 2007 i 2008 bila je fantasticna za nase tenisere iako su Novak i Janko do vrha stigli kasnije, al secam s koliko smo nervoze gledali svaki mecne Jelena Novaka i Tipse, za Tipsu je svaka pobeda na GS bila uspeh, Novak ta jos uvek mlad igrac nismo znali sta da ocekujemo, Ana i Jelena toliko konstantne posebno Jelena koja je na samo jednom turniru u sezoni ispala pre cetvrtfinala, sto je danas ogromna retkost, sad se sve to izgubilo...Novak je nepobediv pa nema neke neizvesnosti, Ana i Jelena od svakog mogu izgubiti nista vise ne prestavlja iznenadjenje a od ovih mladih se bas puno ocekuje pa kad neko udje u top100 nije nam neki uspeh

Jumko

pre 9 godina

hahahahaha.. da li to i vi ovde smatrate da je konkurencija danas presmesna kada ocekujete da momak koji je igrao jedno poluf mastersa sa 31 g udje u top 10 i da osvoji Gs?? haha pa o tome vam pricam..

kosmajac

pre 9 godina

Sjajan tekst. Idemo Janko majstore! Do kraja ove godine u top 20, a sledece da budes tamo gde ti je mesto, u top 10!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Man. Utd., 24. mart 2015 23:30) hahahah pa covek nema 1/2 mastersa ili gs a mesto mu u prvih 10. ni on ne zna kako se tada nasao, tada i nikad vise, a covek ima 31 god ako udje u privh 30 da peva. ej nema 1/2 za 13 godina tura hahaha. ma on je drugi najbolji ikada

Jumko

pre 9 godina

hahahahaha.. da li to i vi ovde smatrate da je konkurencija danas presmesna kada ocekujete da momak koji je igrao jedno poluf mastersa sa 31 g udje u top 10 i da osvoji Gs?? haha pa o tome vam pricam..

ziva istina

pre 9 godina

jedne godine, ne secam se vise tacno koje, mozda 2010. otisao na ski vikend na kop. ao se igrao-januar mesec. ulazimo u omiljenu kafanicu da pijemo caj - rtanj. tu je nekako najopustenije na kopu, nema fenseraja, prava skijaska atmosfera. gori ognjiste, narucujemo kuvano vino, kao i vecina ostalih, a sto pored nas: janko i tadasnja devojka biljana i jos neka devojka sa njima! ja razrogacio oci, gleda me covek sta mi je, pa mi se ote: ''cekaj, zar nisi pre 4 dana ispao u australiji''? (mislim da je bila 1/8 finala)
'jesam' uz kez od uva do uva :-D
ne znam koliko se para dobija za 1/8 finala, ali verovatno dovoljno da kupi tada 'raspali' rtanj. mene je 'kupio' samom cinjenicom da tu sedi tada mozda 15-i teniser sveta i opusteno caska sa ponekim od nas. a sto je najbolje, niko ga nesto mnogo i ne gnjavi. svi pijemo nesto toplo, pa nazad na stazu.
srecno jankula!!!

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ja sam nekako celu njegovu karijeru posmatrao kao karijeru nekog ko ce jednom da bljesne i postane One Slam Wonder. Nije me ni sada napustila ta misao. Znam da je nerealno ali eto, navijam za njega da uzme GS :) Mozes ti to Jankela! Isto smo godiste i pre 15-16 god kupim tempo kao i svake sedmice i tamo intervju sa mojim vrsnjakom Jankom, i on i ja imamo po 14-15 god,izmedju dosta pitanja mudri novinar je postavio i ovo "Sex?" A Jankela odgovorio "Obozavam"! Citam i pakujem knjige za osmi razred i razmisljam kakva je faca Tipsa :)

AlexM

pre 9 godina

Secacu se doceka Nove 2002-ge u Sport Klubu, ja tada na odsustvu u drustvu devojke, sto pored mene velika nada srpskog tenisa, Janko u drustvu devojke...

Miljan

pre 9 godina

Ja ću se uvek sećati prvog kola Olimpijade u Pekingu, kada je izbacio Davida Ferera ali se u istom meču i povredio. Ferer se maltene rasplakao od muke. Šteta zbog svih tih povreda ali i pristupa igri koji je dugo imao i koji je bio nekako neozbiljan, najblaže rečeno. Ubedjen sam da je Janko, kao prvi junior sveta 2000. godine imao igrački potencijal da to postane i kao senior ali da mu je nešto nedostajalo, što je kasnije i pronašao ali prekasno za još veće rezultate. Medjutim, posle Djokovića, on je najbolje što je teniska Srbija ikada imala i kao takav zaslužuje veliko poštovanje!

sta_to_radis_kume

pre 9 godina

Tipsa-Federer, u Australiji 2008. je jedan od najnapetijih meceva koje sam gledao. To je i jedini mec zbog kog sam promukao. Secam se Tipsine neverovatne smirenosti u 5. setu, kad je iznova i iznova servirao za izjednacenje, posto je Federer otvorio set servom. Na pauzi pred servis gem, Tipsa gleda negde u daljinu, ne moze da mu se procita emocija sa lica. Jos uvek se secam tog ledenog pogleda.

mghc

pre 9 godina

Ja bih samo dodao dve titule na tadasnjem timskom kupu u Dizeldorfu sa Viktorom i Zikijem, cini mi se 2009. i 2012. godine. Ne znam da li su se za to dobijali bodovi, ali igralo se nedelju pred Rolan Garos, i ucestvovali su neki ozbiljni igraci. Narocito sam srecan bio posle pobede nad Ceskom u finalu 2012. Janko po ko zna koji put pobedi Berdiha, a Viktor dobije Stepaneka, koji je samo nekoliko nedelja pre toga imao onaj incident sa Jankom u Dejvis kupu. Nadam se da za Janka jos nije kasno, otkad pratim tenis Rodik i on su mi bili najdrazi igraci. Ovih godinu i po bez njih nisu bili isti.

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

Pamtim ja i jedan Australian Open, da li 2006 ili 2007, kad je protiv Nalbandiana vodio 2:0 u setovima i 5:2 u gemovima i - izgubio.

Trgao se kad ga je Troicki prešišao na listi, što je i razumljivo, ipak je talentovaniji.

Bata skole

pre 9 godina

Saša Ozmo - Novinar, tj. jedan od retkih pravih, sportskih Novinara. Svaka čast i moj naklon, ne samo za ovaj, već za sve vaše tekstove.

Dott

pre 9 godina

Janku treba jedan Grand Slem i da tako bude upisan zlatnim slovima u tenisku istoriju. Mislim da tesko moze nazad u prvih 10. On ima taj kvalitet siguran sam, ali pored kvaliteta potreban je i kontinuitet za koji je za sad misterija i za njega samog siguran sam moze li ga postici.
Ima satisfakciju, bio je medju 10 na atp, igrao je i zavrsni masters, on je teniser koji je vise obecavao od Novaka s pocetka svoje karijere, ali mnogi su bili bolji od Novaka u juniorskim danaima, a sad od njega zaista nema boljeg. To govori da talenat zaista nije presudan, pored toga potreban je i kvalitetan rad i licna disciplina, poslusnost i sposobnost implementiranja novina u svoju igru bez remecenja drugih dobrih segmenata koji dobro funkcionisu. To je zaista tesko, to je nesto sto Novaku najbolje ide od svih i zato je broj jedan i teniser koji iz godine u godinu ima tendenciju podizanja na listi najboljih svih vremena.

Dragan

pre 9 godina

Tipsarević ima dvije velike pobjede nad Novakom Đokovićem: u Finalnom turniru Barcly ATP 2011 godine i četvrtfinalu ATP turnira serije 1000 u Madridu 2012. godine. Koliko je Janko bio popularan pokazuje da je 2 ili 3 sezone snimao Tipsi time za Eurosport. Sretan povratak Janko.

bruno

pre 9 godina

Janku sve najbolje, nadam se da će smoći snage bar za top 30. Znam da je tekst o Janku ali ne mogu da ne spomenem poteze koje Novak čini, dubl sa Laslom pa sada sa Jankom...

Fantom

pre 9 godina

Idemo Janko majstore! Evo liste naj srpskih tenisera svih vremena 1.nole(1.singl), 2.ziki(1.dubl) 3.boba(1.dubl,19singl) 4.tipsa(8.singl) 5.viki(12.singl)

Boban

pre 9 godina

Jedino mi žao što nije izbacio Federera u Australiji, kakav je to vrhunski meč bio i zaista šteta što tada nije uspeo... Ali to je Janko, po talentu mogao je da ima mnogo bolju karijeru, ali je i ovo do sada što je uradio sasvim OK!

Posmatrac

pre 9 godina

Jako lep tekst, skoro kao omaz za povratnika Tipsarevica. Znacice mu ako ga bude procitao pred prve nastupe. Nama znaci, izgradjuje neku novu tenisku kulturu u Srbiji. Sasa zasluzuje sve ozbiljnije pohvale, oseca se da je posvecenik i zaljubljenik svog posla, dovoljno da postane vrhunski u svojoj bransi, posto je jasno da ima talenat. I njega mozemo da smatramo "proizvodom" srpskog teniskog cuda koje su najavili i doneli Jelena, Ana, Novak, Janko, Viktor, Zimonjic i ostali. Bravo Sasa za tekst, jedan od sigurno tvojih najznacajnijih, posto dolazi u trenutku kada je potrebno obodriti jednog odlicnog sportistu koji je dao velike doprinose jednoj velikoj prici koja je nastajala i traje pred svima nama, njenim savremenicima i zivim svedocima. Mene je Janko cesto jako nervirao, znaci da mi je doticao emociju, isto toliko mu zelim odlican "come back", pa neka me opet jako nervira, to ce znaciti da je u pravoj igri.

Dostojevski

pre 9 godina

Njegova tehnika udaranja mi je oduvek bila najlepsa od svih tenisera koje sam gledao. Zaista sjajan tip, odlicne izjave, visoka inteligencija, nadam se dobar otac, sve pohvale. Sad kad bih morao da kazem nesto lose o njemu, stvarno ne bih znao sta.

duledudule

pre 9 godina

janko je bio talenat u rangu novaka kad je vio klinac.samo ima ono sto se kaze ‘‘ludu glavu‘‘.da je 100% bio koncetrisan na tenis imao bi oar gren slemova.ali tipsa je opusten lik,voleo je po celu noc da sedi u igraonici gde sam sljakao i da pegla warcraft.kakav zaludjenik za tom igrom,a boga mi i dobar igrac.srecan povratak! :)

29

pre 9 godina

ima taj dobar servis u t liniju....vrhunski....bio je on osvajac i gran slama u juniorima cini mi se i svojevremeno drugi igrac sveta u juniorima....zna tipsa tenis samo je igrao tenis u ludoj konkurenciji i vremenu...

Jova

pre 9 godina

Jako mi je drago da se Janko vraća. Ne očekujem ( a ni on ne bi trebao ) ništa spektakularno ali Janko zna tako igrati. Mislim da nema udarca koji ne zna izvesti, ako ne savršeno a ono veoma blizu tome. Milina ga je gledati u mečevima kad je dobro raspoložen, kad mu ide. Kad tačno vidiš da igra za svoju dušu.

Prostodušne izjave posle meča su priča za sebe.

Želim mu puno sreće. I što više mečeva za dušu

Pozdrav svima

marko

pre 8 godina

ta 2007 i 2008 bila je fantasticna za nase tenisere iako su Novak i Janko do vrha stigli kasnije, al secam s koliko smo nervoze gledali svaki mecne Jelena Novaka i Tipse, za Tipsu je svaka pobeda na GS bila uspeh, Novak ta jos uvek mlad igrac nismo znali sta da ocekujemo, Ana i Jelena toliko konstantne posebno Jelena koja je na samo jednom turniru u sezoni ispala pre cetvrtfinala, sto je danas ogromna retkost, sad se sve to izgubilo...Novak je nepobediv pa nema neke neizvesnosti, Ana i Jelena od svakog mogu izgubiti nista vise ne prestavlja iznenadjenje a od ovih mladih se bas puno ocekuje pa kad neko udje u top100 nije nam neki uspeh