Utorak, 24.03.2015.

15:01

Mođi slobodan, Juve traži pola mlrd

Bivši predsednik Juventusa Lučijano Mođi oslobođen je za dve optužbe u vezi sa "Kalčopoli" aferom iz 2006. godine, dok je treća odbačena zbog zastarelosti.

Izvor: AK

Moði slobodan, Juve traži pola mlrd IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Farsopoli

pre 9 godina

vi svi sto pricate da je kriv, odakle vi to znate, mozda iz insajdera kad je bio o kalcopoliju, to je bilo jako smesno, pustili likovi snimak kako modji telefonira i kao nas prevodi, a necuju se uopste glasovi na italijanskom, eto to su vam pustili, prvo treba da dokazete neciju krivicu pa tek onda da pljujete,

dhorasoo

pre 9 godina

Iako ni Morati nije cvecka, sramota je kakvi sve ljudi navijaju za Juve i Milan i bez iole srama uzdizu/brane likove kao sto su Berluskoni i Modji. Bili su bedni poslednjih godina a sada od svih ekipa u Ligi sampiona,njima bas padne Monako...A onaj lik sto je dole napisao kao da je citao i da je upucen u ceo Calcopoli,proveri ponovo da nisi citao na stranici Juventusa.

Juventino

pre 9 godina

Slazem se za to da dok je Juve bio najaci bila je i liga,inter je samo prosecna ekipa i realno ne mogu se dugorocno zadrzati u vrhu kao Juve.Stetu koju su naneli Italijanskom fudbalu a posebno Juventusu je nenadoknadiva.Evo 9gd posle imamo istu situaciju gde je Juve ponovo najaci u Italiji i kraj dominacije se ne nazire.Plan sa unistenjem Juventusa je dao samo kontra-efekat i zapravo je Calcio stari dobri najvise pretrpeo.Idemo po 33 scudeto pre maja,fino ala fine.FORZA JUVE???

Arthas Menethil

pre 9 godina

Ovako - dok je Juventus bio na vrhu, bio je i italijanski fudbal. Uspeh intera je bio kratkorocan jer su pokupovali sve sto su mogli iz Juventusa a i drugih timova. Citao sam sve transkripte razgovora, svih umesanih timova, te sam odlicno upucen u sve oko afere Kalcopoli. Kao i kod svake afere osnovno je zapitati se - ko dobija ako Juventus(ubedljivi prvak u te dve sezone, i tim sa najjacim igrackim kadrom na poluostrvu) i Milan bivaju kaznjeni? Ne negiram da nije bilo kontakata sa sudijama, kao i svi sto su kontaktirali. Na kraju krajeva - tuzilac iz 2011. Palaci je izjavio da su za sportsku prevaru i namestanje utakmica odgovorni Inter, Livorno i Milan. Tada je Modji doneo snimke razgovora predsednika Intera Faketija sa sefom sudijske organizacije. Inter je profitirao i orkestrirao celokupnu pricu jer su u narednoj sezoni imali gotovo sve velike rivale(sem Rome) sa negativnim bodovima i izbaceni Juventus. Morati je mozak cele price kao i onaj Pirelijevac, potpredsednik Telekom Italia. Modji je oslobodjen svih optuzbi kao i Juventus i to nema ama bas nikakve veze sa zastarevanjem slucaja(za razliku od istrage protiv Intera!). Juventus se vratio i kida sve redom!

rossonero

pre 9 godina

Potpuno je očigledno da je ovakva odluka sramna.Pa,taj Juve je namestio skoro 50 utakmica i sebi i drugima (Lacio,Fiorentina).Sramna je i odluka o malverzacijama Intera, gdje je utvrđeno da postoje čvrsti dokazi da je Inter radio praktično isto što i Juve,ali se odustalo od daljeg procesuiranja zbog zastarelosti.Ne bih izjednačavao Milan sa njima pošto je Milan drastično kažnjen jer je niži funkcioner u klubu tražio, doduše nezvaničnim putem, da Milanu na jednoj utakmici ne sudi isti linijski sudija koji ga je oštetio u prethodnom kolu.Kada je reč o italijanskom sudstvu, Berluskonija je to isto sudstvo osudilo za nezakonito postupanje prilikom kupovine izdavačke kuće Mondadori.Zbog toga je Beluskoni bio primoran da, pre par godina, plati odštetu u iznosu od 560 miliona eura.

33scudetti

pre 9 godina

Ko god ima malo mozga i zdrave pameti moze shvatiti da je sve ovo bila igra nameštena od Moratia. Juve i Milan su morali da se uniste,da bi Inter konacno uzeo titulu. Samo je kap u moru ako Juventusu vrate titulu. Juventus je tada imao jednu od najjačih ekipa u Evropi a mozda i najjacu. I imao jedan od najboljih sponzorskih ugovora. Mislim da je steta nenadoknadiva po Juventus.

Madridista

pre 9 godina

Citas komentare navijaca lopovskog kluba I ne vjerujes,kakav bezobrazluk.A audio snimci ovog frankestajna su bili dostupni citavom svijetu I na kraju ispade da su zrtve,lele lele :D I dan danas namjestaju meceve,kupuju sudije u Italiji zato je liga tu gdje jeste.

CJ

pre 9 godina

Šta lupetate vi "tifozi" Juvea, nijedan oslobađajuci dokaz nije pronadjen već je slučaj zastareo što samo govori o pravosudju Italije a ne o tome da su Modji i kompanija nevini. Uostalom, zašto je Pesoto pokušao da izvrši samoubistvo odmah nakon afere ako ništa nije kriv a tada je bio direktor Juventusa?

....,,NS BoY

pre 9 godina

Volim italijansku ligu, samim tim mi je simpatican njihov fudbal. Ali, objektivno govoreci, Juventus je vodeci tim u namestanju meceva i drugim malverzacijama koje su bile, a i dalje su deo italijanskog fudbala. Duboko verujem u to, jer je nevazno da li je neko ko je direktno ili indirektno deo Juventusa oslobodjen optuzbi zbog nedostatka dokaza ili zastarelosti slucaja. Navijaci Juventusa u Srbiji, moraju biti objektivni i prihvatiti cinjenicu, da je Juventus lokomotiva, a Milan bio prvi vagon kriminalnih radnji fudbalskog sveta Italije.

.....

pre 9 godina

Sta je sa onolikim jasnim dokazima??Sta je sa audio snimcima koji su autenticni i jasno dokazali umesanost Modjija u kriminalne radnje i namestanje??Pa nemoj da ste smesni,zar bi Juventus tako lako dozvolio da bude izbacen bex jasnih dokaza??Ali Italija je slicna Srbiji,mafija je cak jos jaca,a Modji ima jake prijatelje tamo(dokazano tokom sudjenja).Sve se da zataskat,ja cak verujem da je ovo visa prevara nego Calcopoli jer nije logicno da neki budu optuzeni,a neki oslobodjeni,jednostavno bilo je namestanja i kraj.Mozda se Inter izvukao i profitirao,mozda stvarno nije bio umesan,ali za Juventus su imali cvrsti dokazi.Ovo je sve izrezirano,a Jyventus niti ce dobiti pare koje trazi niti titule,mozda onu jednu koja nikom nije pripala.Calco je neregularan od 90tih i tako ce jos dugo biti.

hmmm

pre 9 godina

Modji, Berluskoni, Morati, Lotito, Dela Vale aka Terza, Tole, Kokeza, Zeka, Bjeka, Dzaja, Cvele itd...Jel zvuci poznato? Barem mi mozemo prepoznati neke stvari. Od svih gore pomenutih ne zna se ko je postenija osoba, dokazani zelenas, hvaljeni kriminalac. Pa samo ovaj Morati je unajmio privatnog detektiva da prati danonocno kretanje Bobe Vijerija, sta reci, a ovaj hteo da ga tuzi i na kraju nista, ko zna kolko mu je para Morati dao da ga ne tuzi, tako se to radi. A i Spanci predvodjeni celnicima Reala i Barse takodje nista bolji, samo je pitanje da li drzava stoji iza tebe tj. da li si drzavni klub il nisi i koliko postoji snage i volje da se sve to resi jednom za svagda. Realno nikada.

maki

pre 9 godina

italijani su sami sebi unazadili ligu koja je vazila dugo, dugo godina za najjacu na svetu, izbacivanjem juventusa i oduzimanjem bodova milanu, i sad ispada da je to bila greska, kakva sprdnja

vince carter

pre 9 godina

Pa ko bi jos pomislio da bi ekipa: bufon,thuram,kanavaro,zambrota,kamoranezi,viera,emerson,nedved,del piero,trezege,ibrahimovic morala da namesta,uz to ko zna koji bi sve igraci igrali za juventus u narednim godinama!!

doktor

pre 9 godina

Boze, kakva subjektivnost navijaca Juventusa...Modji je oslobodjen zato sto je slucaj zastareo, a ne zbog toga sto nije kriv....ovo lici na pravosudni sistem koji postoji u zemljama treceg sveta...

Gladijajator

pre 9 godina

Ovo moze samo u Italiji i kos nas.
Ovoj kvazi faci imaju sve snimke razgovora sa sudijama i razne dokaze ali opet ga oslobode optuzbe ili je zastarelo.
Berluskoni i ekipa o.rgijaju sa maloletnicama i opet oslobodjeni..
Berluskoni afera sa mediaset-om,oslobodjen.
Ostalima iako osudjeni i u zatvoru radi kalciopolija,zastarelo.
tragikomedija.

Mura

pre 9 godina

Ja sam navijač Milana ali imam utisak da je ovo ipak sve namešteno zbog jadnog Intera koji nije mogao da osvoji skudeto tolike godine od Juventusa , Milana , Lazia , Rome , Fiorentine.....jedino na ovakav način Moratti i Inter su mogli do prvog mesta....na kraju sve ispliva na videlo....

Campioni32

pre 9 godina

Istina je konačno izašla na vidjelo. Juventus je oduvijek bio nevin, samo što će to tek da se dokaže. Kalčopoli je smestio Inter tačnije Moratti. Pravda za Juve! Dvije titule iliti skudeta nazad i 430 miliona! Hvala Buffonu,Nedvedu,Trezegeu i ekipi što su ostali uz nas u najtežim trenucima. Forza La Juventus

Italijan zabari

pre 9 godina

Pa ovima je pravosudni sistem kao u Srbiji. I posle zasto se podsmevaju Italiji kao drzavi. Stavlja ih EU u istu sobu kao i Srbe, razlika je samo u tome sto imaju prelepu zemlju i gradove za razliku od Srbije koja nema nista a sebi je najbolja.

Juventino

pre 9 godina

Šta reći za ove kompleksase iz Intera... Treba njih kazniti da vide kako je u seriji B. Ovo je jedan od razloga zašto volim Juventus, jer je bio strpljiv i pribran kad je bilo najteže. Fino alla fine FJ1897

Maciulis

pre 9 godina

sad bi trebalo dodeliti titulu lige Sampiona koju je Inter uzeo...kako da ne! lopovi i prevaranti iz juventusa najgore sto se desilo italijanskom fudbalu

Princi

pre 9 godina

A šta je sa slavom koju je Juve imao, šta reći sad za sve ljude koji su nepravedno optuživali Juve da namještaju i zvali klub pogrdnim imenima? Izdaje Kanavaro i Zlatan napustili klub u tom trenutku... Nenadoknadiva šteta. Nadam se da Juventus osvaja ligu šampiona ove sezone.

The

pre 9 godina

nije problem u pravosudju,da im se sudilo bili bi osudjeni sigurno...samo j proces zastareo...svako ko je pratio taj skandal video je da je ponasanje juventusa bilo skandalozno...ja sam slusao snimke kako biraju ko ce koju utakmicu da sudi...sve mi je bilo jasno...
interesuje me koje je to titule ukrao morati sa interom? jel je on kriv sto su profitirali od hapsenja kriminalaca? neko je morao da profitira...

Parmigiano

pre 9 godina

@Ultras Inter

Ti kao vrlo objektivni navijac sigurno bolje poznajes pravo i pravosudje nego oni kojima je to posao? Bolje cuti, zna se ko je profitirao iz ovog miki maus procesa...a gde je tata Morati nestao?

Stara Dama

pre 9 godina

Mi koji navijamo za Juve znamo ovo odavno, i ne samo mi..svako ko malo detaljnije prati desavanja oko Kalcopolija.
Sve tu smrdi, razna ubistva svedoka i slicno.

Nerealno je ocekivati te pare natrag, al titule se moraju vratiti.
Pokusaj gasenja najtrofejnijeg Italijanskog kluba nije uspeo, ostaje jos jedno sudjenje koliko sam shvatio da se to i zvanicno dokaze.

I na kraju uvek ono, "pravda je spora, ali..." !
Forza Juventus !

Dlk

pre 9 godina

To se odavno znalo, nego je neko ocigledno hteo da prekine bar malo dominaciju Juventusa pa nisu znali kako, nego ajde da ih optuzimo i izbacimo iz lige. A sada kada su se stvari vratile na svoje mesto, ostali mogu da se bore za pozicije 2 do 20 I tako vec 4 godine zaredom... forza juve !

Ultras Inter

pre 9 godina

Sramota za italijansko pravosudje i fudbal! Ovaj mafijas i prevarant je trebao da bude dozivotno suspendovan iz fudbala a oni ga oslobodise svih optuzbi, S R A M O T A! Italijanski fudbal je dotakao dno!

Kecman

pre 9 godina

I sta sad? Juventusu naneta nenadoknadiva steta, jer sa onakvim timom, ko zna sta bi jos osvojili u narednim sezonama, nisu samo te dve oduzete titule problem. A za ovo izuzece Intera iz istrage zaiste nemam reci.

Ultras Inter

pre 9 godina

Sramota za italijansko pravosudje i fudbal! Ovaj mafijas i prevarant je trebao da bude dozivotno suspendovan iz fudbala a oni ga oslobodise svih optuzbi, S R A M O T A! Italijanski fudbal je dotakao dno!

Kecman

pre 9 godina

I sta sad? Juventusu naneta nenadoknadiva steta, jer sa onakvim timom, ko zna sta bi jos osvojili u narednim sezonama, nisu samo te dve oduzete titule problem. A za ovo izuzece Intera iz istrage zaiste nemam reci.

Stara Dama

pre 9 godina

Mi koji navijamo za Juve znamo ovo odavno, i ne samo mi..svako ko malo detaljnije prati desavanja oko Kalcopolija.
Sve tu smrdi, razna ubistva svedoka i slicno.

Nerealno je ocekivati te pare natrag, al titule se moraju vratiti.
Pokusaj gasenja najtrofejnijeg Italijanskog kluba nije uspeo, ostaje jos jedno sudjenje koliko sam shvatio da se to i zvanicno dokaze.

I na kraju uvek ono, "pravda je spora, ali..." !
Forza Juventus !

Dlk

pre 9 godina

To se odavno znalo, nego je neko ocigledno hteo da prekine bar malo dominaciju Juventusa pa nisu znali kako, nego ajde da ih optuzimo i izbacimo iz lige. A sada kada su se stvari vratile na svoje mesto, ostali mogu da se bore za pozicije 2 do 20 I tako vec 4 godine zaredom... forza juve !

vince carter

pre 9 godina

Pa ko bi jos pomislio da bi ekipa: bufon,thuram,kanavaro,zambrota,kamoranezi,viera,emerson,nedved,del piero,trezege,ibrahimovic morala da namesta,uz to ko zna koji bi sve igraci igrali za juventus u narednim godinama!!

Mura

pre 9 godina

Ja sam navijač Milana ali imam utisak da je ovo ipak sve namešteno zbog jadnog Intera koji nije mogao da osvoji skudeto tolike godine od Juventusa , Milana , Lazia , Rome , Fiorentine.....jedino na ovakav način Moratti i Inter su mogli do prvog mesta....na kraju sve ispliva na videlo....

Juventino

pre 9 godina

Šta reći za ove kompleksase iz Intera... Treba njih kazniti da vide kako je u seriji B. Ovo je jedan od razloga zašto volim Juventus, jer je bio strpljiv i pribran kad je bilo najteže. Fino alla fine FJ1897

Princi

pre 9 godina

A šta je sa slavom koju je Juve imao, šta reći sad za sve ljude koji su nepravedno optuživali Juve da namještaju i zvali klub pogrdnim imenima? Izdaje Kanavaro i Zlatan napustili klub u tom trenutku... Nenadoknadiva šteta. Nadam se da Juventus osvaja ligu šampiona ove sezone.

Campioni32

pre 9 godina

Istina je konačno izašla na vidjelo. Juventus je oduvijek bio nevin, samo što će to tek da se dokaže. Kalčopoli je smestio Inter tačnije Moratti. Pravda za Juve! Dvije titule iliti skudeta nazad i 430 miliona! Hvala Buffonu,Nedvedu,Trezegeu i ekipi što su ostali uz nas u najtežim trenucima. Forza La Juventus

Parmigiano

pre 9 godina

@Ultras Inter

Ti kao vrlo objektivni navijac sigurno bolje poznajes pravo i pravosudje nego oni kojima je to posao? Bolje cuti, zna se ko je profitirao iz ovog miki maus procesa...a gde je tata Morati nestao?

Gladijajator

pre 9 godina

Ovo moze samo u Italiji i kos nas.
Ovoj kvazi faci imaju sve snimke razgovora sa sudijama i razne dokaze ali opet ga oslobode optuzbe ili je zastarelo.
Berluskoni i ekipa o.rgijaju sa maloletnicama i opet oslobodjeni..
Berluskoni afera sa mediaset-om,oslobodjen.
Ostalima iako osudjeni i u zatvoru radi kalciopolija,zastarelo.
tragikomedija.

Italijan zabari

pre 9 godina

Pa ovima je pravosudni sistem kao u Srbiji. I posle zasto se podsmevaju Italiji kao drzavi. Stavlja ih EU u istu sobu kao i Srbe, razlika je samo u tome sto imaju prelepu zemlju i gradove za razliku od Srbije koja nema nista a sebi je najbolja.

Maciulis

pre 9 godina

sad bi trebalo dodeliti titulu lige Sampiona koju je Inter uzeo...kako da ne! lopovi i prevaranti iz juventusa najgore sto se desilo italijanskom fudbalu

33scudetti

pre 9 godina

Ko god ima malo mozga i zdrave pameti moze shvatiti da je sve ovo bila igra nameštena od Moratia. Juve i Milan su morali da se uniste,da bi Inter konacno uzeo titulu. Samo je kap u moru ako Juventusu vrate titulu. Juventus je tada imao jednu od najjačih ekipa u Evropi a mozda i najjacu. I imao jedan od najboljih sponzorskih ugovora. Mislim da je steta nenadoknadiva po Juventus.

hmmm

pre 9 godina

Modji, Berluskoni, Morati, Lotito, Dela Vale aka Terza, Tole, Kokeza, Zeka, Bjeka, Dzaja, Cvele itd...Jel zvuci poznato? Barem mi mozemo prepoznati neke stvari. Od svih gore pomenutih ne zna se ko je postenija osoba, dokazani zelenas, hvaljeni kriminalac. Pa samo ovaj Morati je unajmio privatnog detektiva da prati danonocno kretanje Bobe Vijerija, sta reci, a ovaj hteo da ga tuzi i na kraju nista, ko zna kolko mu je para Morati dao da ga ne tuzi, tako se to radi. A i Spanci predvodjeni celnicima Reala i Barse takodje nista bolji, samo je pitanje da li drzava stoji iza tebe tj. da li si drzavni klub il nisi i koliko postoji snage i volje da se sve to resi jednom za svagda. Realno nikada.

maki

pre 9 godina

italijani su sami sebi unazadili ligu koja je vazila dugo, dugo godina za najjacu na svetu, izbacivanjem juventusa i oduzimanjem bodova milanu, i sad ispada da je to bila greska, kakva sprdnja

The

pre 9 godina

nije problem u pravosudju,da im se sudilo bili bi osudjeni sigurno...samo j proces zastareo...svako ko je pratio taj skandal video je da je ponasanje juventusa bilo skandalozno...ja sam slusao snimke kako biraju ko ce koju utakmicu da sudi...sve mi je bilo jasno...
interesuje me koje je to titule ukrao morati sa interom? jel je on kriv sto su profitirali od hapsenja kriminalaca? neko je morao da profitira...

Arthas Menethil

pre 9 godina

Ovako - dok je Juventus bio na vrhu, bio je i italijanski fudbal. Uspeh intera je bio kratkorocan jer su pokupovali sve sto su mogli iz Juventusa a i drugih timova. Citao sam sve transkripte razgovora, svih umesanih timova, te sam odlicno upucen u sve oko afere Kalcopoli. Kao i kod svake afere osnovno je zapitati se - ko dobija ako Juventus(ubedljivi prvak u te dve sezone, i tim sa najjacim igrackim kadrom na poluostrvu) i Milan bivaju kaznjeni? Ne negiram da nije bilo kontakata sa sudijama, kao i svi sto su kontaktirali. Na kraju krajeva - tuzilac iz 2011. Palaci je izjavio da su za sportsku prevaru i namestanje utakmica odgovorni Inter, Livorno i Milan. Tada je Modji doneo snimke razgovora predsednika Intera Faketija sa sefom sudijske organizacije. Inter je profitirao i orkestrirao celokupnu pricu jer su u narednoj sezoni imali gotovo sve velike rivale(sem Rome) sa negativnim bodovima i izbaceni Juventus. Morati je mozak cele price kao i onaj Pirelijevac, potpredsednik Telekom Italia. Modji je oslobodjen svih optuzbi kao i Juventus i to nema ama bas nikakve veze sa zastarevanjem slucaja(za razliku od istrage protiv Intera!). Juventus se vratio i kida sve redom!

doktor

pre 9 godina

Boze, kakva subjektivnost navijaca Juventusa...Modji je oslobodjen zato sto je slucaj zastareo, a ne zbog toga sto nije kriv....ovo lici na pravosudni sistem koji postoji u zemljama treceg sveta...

Madridista

pre 9 godina

Citas komentare navijaca lopovskog kluba I ne vjerujes,kakav bezobrazluk.A audio snimci ovog frankestajna su bili dostupni citavom svijetu I na kraju ispade da su zrtve,lele lele :D I dan danas namjestaju meceve,kupuju sudije u Italiji zato je liga tu gdje jeste.

.....

pre 9 godina

Sta je sa onolikim jasnim dokazima??Sta je sa audio snimcima koji su autenticni i jasno dokazali umesanost Modjija u kriminalne radnje i namestanje??Pa nemoj da ste smesni,zar bi Juventus tako lako dozvolio da bude izbacen bex jasnih dokaza??Ali Italija je slicna Srbiji,mafija je cak jos jaca,a Modji ima jake prijatelje tamo(dokazano tokom sudjenja).Sve se da zataskat,ja cak verujem da je ovo visa prevara nego Calcopoli jer nije logicno da neki budu optuzeni,a neki oslobodjeni,jednostavno bilo je namestanja i kraj.Mozda se Inter izvukao i profitirao,mozda stvarno nije bio umesan,ali za Juventus su imali cvrsti dokazi.Ovo je sve izrezirano,a Jyventus niti ce dobiti pare koje trazi niti titule,mozda onu jednu koja nikom nije pripala.Calco je neregularan od 90tih i tako ce jos dugo biti.

....,,NS BoY

pre 9 godina

Volim italijansku ligu, samim tim mi je simpatican njihov fudbal. Ali, objektivno govoreci, Juventus je vodeci tim u namestanju meceva i drugim malverzacijama koje su bile, a i dalje su deo italijanskog fudbala. Duboko verujem u to, jer je nevazno da li je neko ko je direktno ili indirektno deo Juventusa oslobodjen optuzbi zbog nedostatka dokaza ili zastarelosti slucaja. Navijaci Juventusa u Srbiji, moraju biti objektivni i prihvatiti cinjenicu, da je Juventus lokomotiva, a Milan bio prvi vagon kriminalnih radnji fudbalskog sveta Italije.

CJ

pre 9 godina

Šta lupetate vi "tifozi" Juvea, nijedan oslobađajuci dokaz nije pronadjen već je slučaj zastareo što samo govori o pravosudju Italije a ne o tome da su Modji i kompanija nevini. Uostalom, zašto je Pesoto pokušao da izvrši samoubistvo odmah nakon afere ako ništa nije kriv a tada je bio direktor Juventusa?

Juventino

pre 9 godina

Slazem se za to da dok je Juve bio najaci bila je i liga,inter je samo prosecna ekipa i realno ne mogu se dugorocno zadrzati u vrhu kao Juve.Stetu koju su naneli Italijanskom fudbalu a posebno Juventusu je nenadoknadiva.Evo 9gd posle imamo istu situaciju gde je Juve ponovo najaci u Italiji i kraj dominacije se ne nazire.Plan sa unistenjem Juventusa je dao samo kontra-efekat i zapravo je Calcio stari dobri najvise pretrpeo.Idemo po 33 scudeto pre maja,fino ala fine.FORZA JUVE???

rossonero

pre 9 godina

Potpuno je očigledno da je ovakva odluka sramna.Pa,taj Juve je namestio skoro 50 utakmica i sebi i drugima (Lacio,Fiorentina).Sramna je i odluka o malverzacijama Intera, gdje je utvrđeno da postoje čvrsti dokazi da je Inter radio praktično isto što i Juve,ali se odustalo od daljeg procesuiranja zbog zastarelosti.Ne bih izjednačavao Milan sa njima pošto je Milan drastično kažnjen jer je niži funkcioner u klubu tražio, doduše nezvaničnim putem, da Milanu na jednoj utakmici ne sudi isti linijski sudija koji ga je oštetio u prethodnom kolu.Kada je reč o italijanskom sudstvu, Berluskonija je to isto sudstvo osudilo za nezakonito postupanje prilikom kupovine izdavačke kuće Mondadori.Zbog toga je Beluskoni bio primoran da, pre par godina, plati odštetu u iznosu od 560 miliona eura.

Farsopoli

pre 9 godina

vi svi sto pricate da je kriv, odakle vi to znate, mozda iz insajdera kad je bio o kalcopoliju, to je bilo jako smesno, pustili likovi snimak kako modji telefonira i kao nas prevodi, a necuju se uopste glasovi na italijanskom, eto to su vam pustili, prvo treba da dokazete neciju krivicu pa tek onda da pljujete,

dhorasoo

pre 9 godina

Iako ni Morati nije cvecka, sramota je kakvi sve ljudi navijaju za Juve i Milan i bez iole srama uzdizu/brane likove kao sto su Berluskoni i Modji. Bili su bedni poslednjih godina a sada od svih ekipa u Ligi sampiona,njima bas padne Monako...A onaj lik sto je dole napisao kao da je citao i da je upucen u ceo Calcopoli,proveri ponovo da nisi citao na stranici Juventusa.

Ultras Inter

pre 9 godina

Sramota za italijansko pravosudje i fudbal! Ovaj mafijas i prevarant je trebao da bude dozivotno suspendovan iz fudbala a oni ga oslobodise svih optuzbi, S R A M O T A! Italijanski fudbal je dotakao dno!

Maciulis

pre 9 godina

sad bi trebalo dodeliti titulu lige Sampiona koju je Inter uzeo...kako da ne! lopovi i prevaranti iz juventusa najgore sto se desilo italijanskom fudbalu

Stara Dama

pre 9 godina

Mi koji navijamo za Juve znamo ovo odavno, i ne samo mi..svako ko malo detaljnije prati desavanja oko Kalcopolija.
Sve tu smrdi, razna ubistva svedoka i slicno.

Nerealno je ocekivati te pare natrag, al titule se moraju vratiti.
Pokusaj gasenja najtrofejnijeg Italijanskog kluba nije uspeo, ostaje jos jedno sudjenje koliko sam shvatio da se to i zvanicno dokaze.

I na kraju uvek ono, "pravda je spora, ali..." !
Forza Juventus !

Dlk

pre 9 godina

To se odavno znalo, nego je neko ocigledno hteo da prekine bar malo dominaciju Juventusa pa nisu znali kako, nego ajde da ih optuzimo i izbacimo iz lige. A sada kada su se stvari vratile na svoje mesto, ostali mogu da se bore za pozicije 2 do 20 I tako vec 4 godine zaredom... forza juve !

Kecman

pre 9 godina

I sta sad? Juventusu naneta nenadoknadiva steta, jer sa onakvim timom, ko zna sta bi jos osvojili u narednim sezonama, nisu samo te dve oduzete titule problem. A za ovo izuzece Intera iz istrage zaiste nemam reci.

The

pre 9 godina

nije problem u pravosudju,da im se sudilo bili bi osudjeni sigurno...samo j proces zastareo...svako ko je pratio taj skandal video je da je ponasanje juventusa bilo skandalozno...ja sam slusao snimke kako biraju ko ce koju utakmicu da sudi...sve mi je bilo jasno...
interesuje me koje je to titule ukrao morati sa interom? jel je on kriv sto su profitirali od hapsenja kriminalaca? neko je morao da profitira...

Juventino

pre 9 godina

Šta reći za ove kompleksase iz Intera... Treba njih kazniti da vide kako je u seriji B. Ovo je jedan od razloga zašto volim Juventus, jer je bio strpljiv i pribran kad je bilo najteže. Fino alla fine FJ1897

Madridista

pre 9 godina

Citas komentare navijaca lopovskog kluba I ne vjerujes,kakav bezobrazluk.A audio snimci ovog frankestajna su bili dostupni citavom svijetu I na kraju ispade da su zrtve,lele lele :D I dan danas namjestaju meceve,kupuju sudije u Italiji zato je liga tu gdje jeste.

doktor

pre 9 godina

Boze, kakva subjektivnost navijaca Juventusa...Modji je oslobodjen zato sto je slucaj zastareo, a ne zbog toga sto nije kriv....ovo lici na pravosudni sistem koji postoji u zemljama treceg sveta...

Parmigiano

pre 9 godina

@Ultras Inter

Ti kao vrlo objektivni navijac sigurno bolje poznajes pravo i pravosudje nego oni kojima je to posao? Bolje cuti, zna se ko je profitirao iz ovog miki maus procesa...a gde je tata Morati nestao?

Campioni32

pre 9 godina

Istina je konačno izašla na vidjelo. Juventus je oduvijek bio nevin, samo što će to tek da se dokaže. Kalčopoli je smestio Inter tačnije Moratti. Pravda za Juve! Dvije titule iliti skudeta nazad i 430 miliona! Hvala Buffonu,Nedvedu,Trezegeu i ekipi što su ostali uz nas u najtežim trenucima. Forza La Juventus

Princi

pre 9 godina

A šta je sa slavom koju je Juve imao, šta reći sad za sve ljude koji su nepravedno optuživali Juve da namještaju i zvali klub pogrdnim imenima? Izdaje Kanavaro i Zlatan napustili klub u tom trenutku... Nenadoknadiva šteta. Nadam se da Juventus osvaja ligu šampiona ove sezone.

CJ

pre 9 godina

Šta lupetate vi "tifozi" Juvea, nijedan oslobađajuci dokaz nije pronadjen već je slučaj zastareo što samo govori o pravosudju Italije a ne o tome da su Modji i kompanija nevini. Uostalom, zašto je Pesoto pokušao da izvrši samoubistvo odmah nakon afere ako ništa nije kriv a tada je bio direktor Juventusa?

rossonero

pre 9 godina

Potpuno je očigledno da je ovakva odluka sramna.Pa,taj Juve je namestio skoro 50 utakmica i sebi i drugima (Lacio,Fiorentina).Sramna je i odluka o malverzacijama Intera, gdje je utvrđeno da postoje čvrsti dokazi da je Inter radio praktično isto što i Juve,ali se odustalo od daljeg procesuiranja zbog zastarelosti.Ne bih izjednačavao Milan sa njima pošto je Milan drastično kažnjen jer je niži funkcioner u klubu tražio, doduše nezvaničnim putem, da Milanu na jednoj utakmici ne sudi isti linijski sudija koji ga je oštetio u prethodnom kolu.Kada je reč o italijanskom sudstvu, Berluskonija je to isto sudstvo osudilo za nezakonito postupanje prilikom kupovine izdavačke kuće Mondadori.Zbog toga je Beluskoni bio primoran da, pre par godina, plati odštetu u iznosu od 560 miliona eura.

Mura

pre 9 godina

Ja sam navijač Milana ali imam utisak da je ovo ipak sve namešteno zbog jadnog Intera koji nije mogao da osvoji skudeto tolike godine od Juventusa , Milana , Lazia , Rome , Fiorentine.....jedino na ovakav način Moratti i Inter su mogli do prvog mesta....na kraju sve ispliva na videlo....

....,,NS BoY

pre 9 godina

Volim italijansku ligu, samim tim mi je simpatican njihov fudbal. Ali, objektivno govoreci, Juventus je vodeci tim u namestanju meceva i drugim malverzacijama koje su bile, a i dalje su deo italijanskog fudbala. Duboko verujem u to, jer je nevazno da li je neko ko je direktno ili indirektno deo Juventusa oslobodjen optuzbi zbog nedostatka dokaza ili zastarelosti slucaja. Navijaci Juventusa u Srbiji, moraju biti objektivni i prihvatiti cinjenicu, da je Juventus lokomotiva, a Milan bio prvi vagon kriminalnih radnji fudbalskog sveta Italije.

vince carter

pre 9 godina

Pa ko bi jos pomislio da bi ekipa: bufon,thuram,kanavaro,zambrota,kamoranezi,viera,emerson,nedved,del piero,trezege,ibrahimovic morala da namesta,uz to ko zna koji bi sve igraci igrali za juventus u narednim godinama!!

.....

pre 9 godina

Sta je sa onolikim jasnim dokazima??Sta je sa audio snimcima koji su autenticni i jasno dokazali umesanost Modjija u kriminalne radnje i namestanje??Pa nemoj da ste smesni,zar bi Juventus tako lako dozvolio da bude izbacen bex jasnih dokaza??Ali Italija je slicna Srbiji,mafija je cak jos jaca,a Modji ima jake prijatelje tamo(dokazano tokom sudjenja).Sve se da zataskat,ja cak verujem da je ovo visa prevara nego Calcopoli jer nije logicno da neki budu optuzeni,a neki oslobodjeni,jednostavno bilo je namestanja i kraj.Mozda se Inter izvukao i profitirao,mozda stvarno nije bio umesan,ali za Juventus su imali cvrsti dokazi.Ovo je sve izrezirano,a Jyventus niti ce dobiti pare koje trazi niti titule,mozda onu jednu koja nikom nije pripala.Calco je neregularan od 90tih i tako ce jos dugo biti.

Gladijajator

pre 9 godina

Ovo moze samo u Italiji i kos nas.
Ovoj kvazi faci imaju sve snimke razgovora sa sudijama i razne dokaze ali opet ga oslobode optuzbe ili je zastarelo.
Berluskoni i ekipa o.rgijaju sa maloletnicama i opet oslobodjeni..
Berluskoni afera sa mediaset-om,oslobodjen.
Ostalima iako osudjeni i u zatvoru radi kalciopolija,zastarelo.
tragikomedija.

maki

pre 9 godina

italijani su sami sebi unazadili ligu koja je vazila dugo, dugo godina za najjacu na svetu, izbacivanjem juventusa i oduzimanjem bodova milanu, i sad ispada da je to bila greska, kakva sprdnja

33scudetti

pre 9 godina

Ko god ima malo mozga i zdrave pameti moze shvatiti da je sve ovo bila igra nameštena od Moratia. Juve i Milan su morali da se uniste,da bi Inter konacno uzeo titulu. Samo je kap u moru ako Juventusu vrate titulu. Juventus je tada imao jednu od najjačih ekipa u Evropi a mozda i najjacu. I imao jedan od najboljih sponzorskih ugovora. Mislim da je steta nenadoknadiva po Juventus.

Italijan zabari

pre 9 godina

Pa ovima je pravosudni sistem kao u Srbiji. I posle zasto se podsmevaju Italiji kao drzavi. Stavlja ih EU u istu sobu kao i Srbe, razlika je samo u tome sto imaju prelepu zemlju i gradove za razliku od Srbije koja nema nista a sebi je najbolja.

Arthas Menethil

pre 9 godina

Ovako - dok je Juventus bio na vrhu, bio je i italijanski fudbal. Uspeh intera je bio kratkorocan jer su pokupovali sve sto su mogli iz Juventusa a i drugih timova. Citao sam sve transkripte razgovora, svih umesanih timova, te sam odlicno upucen u sve oko afere Kalcopoli. Kao i kod svake afere osnovno je zapitati se - ko dobija ako Juventus(ubedljivi prvak u te dve sezone, i tim sa najjacim igrackim kadrom na poluostrvu) i Milan bivaju kaznjeni? Ne negiram da nije bilo kontakata sa sudijama, kao i svi sto su kontaktirali. Na kraju krajeva - tuzilac iz 2011. Palaci je izjavio da su za sportsku prevaru i namestanje utakmica odgovorni Inter, Livorno i Milan. Tada je Modji doneo snimke razgovora predsednika Intera Faketija sa sefom sudijske organizacije. Inter je profitirao i orkestrirao celokupnu pricu jer su u narednoj sezoni imali gotovo sve velike rivale(sem Rome) sa negativnim bodovima i izbaceni Juventus. Morati je mozak cele price kao i onaj Pirelijevac, potpredsednik Telekom Italia. Modji je oslobodjen svih optuzbi kao i Juventus i to nema ama bas nikakve veze sa zastarevanjem slucaja(za razliku od istrage protiv Intera!). Juventus se vratio i kida sve redom!

dhorasoo

pre 9 godina

Iako ni Morati nije cvecka, sramota je kakvi sve ljudi navijaju za Juve i Milan i bez iole srama uzdizu/brane likove kao sto su Berluskoni i Modji. Bili su bedni poslednjih godina a sada od svih ekipa u Ligi sampiona,njima bas padne Monako...A onaj lik sto je dole napisao kao da je citao i da je upucen u ceo Calcopoli,proveri ponovo da nisi citao na stranici Juventusa.

hmmm

pre 9 godina

Modji, Berluskoni, Morati, Lotito, Dela Vale aka Terza, Tole, Kokeza, Zeka, Bjeka, Dzaja, Cvele itd...Jel zvuci poznato? Barem mi mozemo prepoznati neke stvari. Od svih gore pomenutih ne zna se ko je postenija osoba, dokazani zelenas, hvaljeni kriminalac. Pa samo ovaj Morati je unajmio privatnog detektiva da prati danonocno kretanje Bobe Vijerija, sta reci, a ovaj hteo da ga tuzi i na kraju nista, ko zna kolko mu je para Morati dao da ga ne tuzi, tako se to radi. A i Spanci predvodjeni celnicima Reala i Barse takodje nista bolji, samo je pitanje da li drzava stoji iza tebe tj. da li si drzavni klub il nisi i koliko postoji snage i volje da se sve to resi jednom za svagda. Realno nikada.

Juventino

pre 9 godina

Slazem se za to da dok je Juve bio najaci bila je i liga,inter je samo prosecna ekipa i realno ne mogu se dugorocno zadrzati u vrhu kao Juve.Stetu koju su naneli Italijanskom fudbalu a posebno Juventusu je nenadoknadiva.Evo 9gd posle imamo istu situaciju gde je Juve ponovo najaci u Italiji i kraj dominacije se ne nazire.Plan sa unistenjem Juventusa je dao samo kontra-efekat i zapravo je Calcio stari dobri najvise pretrpeo.Idemo po 33 scudeto pre maja,fino ala fine.FORZA JUVE???

Farsopoli

pre 9 godina

vi svi sto pricate da je kriv, odakle vi to znate, mozda iz insajdera kad je bio o kalcopoliju, to je bilo jako smesno, pustili likovi snimak kako modji telefonira i kao nas prevodi, a necuju se uopste glasovi na italijanskom, eto to su vam pustili, prvo treba da dokazete neciju krivicu pa tek onda da pljujete,