Ponedeljak, 23.03.2015.

12:00

Osvojili su sve, ali 'ušatog' ne

Izvor: Nemanja Ðorðeviæ

Osvojili su sve, ali 'ušatog' ne IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Sava

pre 9 godina

Svaka cast za tekst! Ne znam koji izbor autor ovog teksta, smatra relevantnim kao izbor najboljeg na svijetu? Mislim da je jedino mjerilo zlatna lopta! Istu je Mesi jedini osvojio(ako se ne varam 4 puta), Kristijano Ronaldo 3 puta, Ronaldo ima 2, a Zidan samo jednu. Pored Kristijana Ronalda i Mesija, najmanje 3 zlatne lopte(3 titule najboljeg na svijetu) imaju i Krojf, Platini i Van Basten... Mislim da sam sve dobro i tacno napisao... Sportski pozdrav !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (madjo, 27. mart 2015 14:17)

Konacno neko da pomene velikog Mishel Platinija kao igraca .Jedini covek koji je jedini 3 puta zaredom osvajao zlatnu loptu i to u konkurenciji jednog Maradone, od 1983-85. Ljudi ga ne vole zbog funkcije koju obavlja i svig malverzacija u koje je navodno umesan, ali na stranu to ,ovi malo stariji koji pamte to vreme, znaju kakav je veliki igrac bio.Pozdrav.

WTF???!!!

pre 9 godina

Gledam komentare a niko nije komentarisao najjacu recenicu u celom tekstu:

" Za kraj, možda bi najbolje bilo citirati čuvenu izjavu Siniše Mihajlovića – "Ronaldo uzeo loptu, krenuo u kontru – a Nesta i ja sami".

ovu recenicu koja je dokaz da je najbolji napadac jedan jedini Ronaldo Zuba nikada necu zaboraviti!!!!

"Ronaldo uzeo loptu, krenuo u kontru – a Nesta i ja sami".

hahahahahhahahhahaha

pop

pre 9 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=971539#k15811151
Znači da je radinović tata za Pelea i ostale a Dika za Bufona...Kakvo seljanisanje.

Dušan CZ

pre 9 godina

Champions of Europe 1956 - 2012

10x - Real Madrid
7x - Milan
5x - Liverpul, Bajern
4x - Ajaks, Barselona,
3x - Inter, Mančester junajted
2x - Benfika, Juventus, Notingem forest, Porto
1x - Chelsea,Aston Vila, Borusija Dortmund, Seltik, Crvena zvezda,
Fejenord, Hamburger, Olimpik Marsej, PSV Ajndhoven, Steaua.

THE END !

Bane Bumabar

pre 9 godina

Te 1991 godine ..... Ameri su započeli 'pustinjsku oluju' ,Boris Jeljcin postao je predsednik Rusije,Monika Seleš osvojila je tri gren slem titule,Jugoplastika je te 1991 godine treći put za redom postala Šampion Evrope,Umro je Fredi Merkjuri,Beograd je te 1991 “video” prve demonstracije protiv Slobodana Miloševića,SFRJ se i definitivno polako raspadala ..... te 1991 godine .... u martu mesecu na Plitvicama,sukobom tadašnje 'Milicije SAO Krajine i Hrvatskog 'ZNG' (zbora narodne garde) započeo je u Jugoslaviji veliki građanski rat .... te 1991 godine maja meseca u Bariju Crvena zvezda je osvojila titulu Šampiona Evrope,a iste godine malo kasnije u Tokiju Crveno Beli osvajaju i Interkontinentalni kup,i tako bez premca postaju nauspešniji klub sa ovih prostora.

Zvezdas

pre 9 godina

Te 1991g postavili smo medju izmedju nas i ostalih klubova u nasoj ligi. To je vecna granica izmedju nas i ostalih u Srbiji. Sutra da se ugasimo a da FKP nastavi jos 50g da postoji za 100g niko ga se nece secati dok ce ugravirano ime na usatom nama uvek davati mesto medju posebnim klubovima u istoriji.

Insomnia

pre 9 godina

Znao sam da ce seljaci odmah da krenu da se loze kad vide ime zvezde.
(Amerikanac, 27. mart 2015 17:30)

Kakav školski primer kompleksa niže vrednosti. PA nemoj da se ljutiš, Zvezda je osvojila tadašnji KEŠ, a i partizan ima veze sa KEŠ-om: komšija evropskog šampiona

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Ne znam koji izbor autor ovog teksta, smatra relevantnim kao izbor najboljeg na svijetu? Mislim da je jedino mjerilo zlatna lopta! (madjo, 27. mart 2015 14:17)

Zlatna lopta u fudbalu moze da bude merilo samo i iskljucivo za jednu jedinu stvar-KORUPCIJU U FUDBALU.
I ni za sta drug
A to posebno vazi za ovaj period poslednjih godina i izdrkavanja i silovanja fudbala na relaciji Mesi-Ronaldo.

Sars

pre 9 godina

A Kristijan Karembe koji je bio prosecan igrac uzeo dve LS,i sa Francuzima bio prvak evrope i sveta! Fudbalske sudbine su stvarno cudne.

iv84

pre 9 godina

@X=iks O tome da li je to juznoamericko takmicenje tada bilo jace od KES-a mogli bi da raspredamo 100 godina, za mene nije. Da se upustam u argumentacije necu , jer me mrzi. Ali nije. A cak i da jeste, tema su veliki svetski igraci koji nisu osvojili najjace evropsko klupsko takmicenje. Tako da sam makar formalno u pravu, a cini mi se i sustinski. Ma totalno. Uostalom, procitaj kraj teksta..

X=iks

pre 9 godina

Pele, Maradona, Romario, Batistuta.. (iv84, 27. mart 2015 15:19)

Pelè se ne moze naci na tom spisku, jer tog "usatog" nikad nije ni osvajao, posto nikad nije igrao u evropskom klubu. I sad, jos jednom, za decu koja su ubedjena da je sve u Svetu uvek izgledalo onako kako su ona zatekla - time sto nije igrao u Evropi on, u sportskom smislu, nista nije izgubio, a Kup Evropskih Sampiona u njegovo vreme nije bio najprestiznije klupsko takmicenje na Svetu. U njegovo vreme juznoamericki klubovi bili su superiorni u odnosu na evropske, skoro kao NBA, a uostalom, sa svojim malim Santosom osvojio je dva Interkontinentalna Kupa pobedama nad evropskim prvacima. Ovo je bilo skoro kao da si rekao da MJ nije postigao sve u kosarci, jer nikad nije osvojio Ligu Evrope. A ko zna - mozda za 20 godina evropska kosarka bude jaca od NBA, pa ce tadasnja deca tako rezonovati?

Loznicanin

pre 9 godina

Stojanovic,Radinovic,Belodedic,Stosic,Jugovic,Vasilijevic,Mihajlovic,Lukic,Binic(Srbi),Prosinecki,Juric(Hrvati),Musliman iz Crne Gore Sabanadzovic, Marovic,rezervni golman Kaludjerovic i Savicevic(Crnogorci),Pancev i Najdoski(Makedonci). Kakav tim! :-D

slobinator

pre 9 godina

eto to je razlika između velikog kluba sa marakane i malog sa one strane brda.ovaj magični pehar će ih razdvajati još narednih hiljadu godina.ušati je nešto što grobari nikad neće osvojiti pa da im je tole još sto godina na čelu saveza.ostaje i žal što njihove legende fadilj vokri,kujtim šalja,a bogami i prekazi nisu mogle da drže ovaj naročiti pehar u svojim rukama.

Homer J. Simpson

pre 9 godina

Mislim da ste trebali staviti i Piksija. "Igrao" je finale protiv Zvezde (odbio pucati penal) i to mu je bilo najblize sto je bio blizu trofeja. Poslije Maradone,ponajbolji igrac svijeta tih godina.
(shame boner, 27. mart 2015 17:26)
"Poslije" Maradone, veliki Marko Van Basten!!

Zvezdas

pre 9 godina

Te 1991g ja sam imao 7g a Zvezda je gazila svakog na koga je naletela na celoj planeti. Mozda je i postojao ravnopravan protivnik negde u svemiru ali na Zemlji nije.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Миодраг Белодедић је био једини првак са два клуба са истока 1986 и 1991,а није споменут,мислите да је Румун? Драган Стојковић Пикси је прешао (као капитен) из тима победника у тим који је то изгубио у финалу.

Redondo

pre 9 godina

Mala ispravka, Baggio nije izgubio finale sa Ajaksom. Finale Ajaks- Milan (1-0) je odigrano u maju 1995, a Baggio je presao u Milan tokom leta 1995. U sezoni 95/96 Juventus je dobio Ajaks. Al za ostalo svaka vam cast :)

shame boner

pre 9 godina

Mislim da ste trebali staviti i Piksija. "Igrao" je finale protiv Zvezde (odbio pucati penal) i to mu je bilo najblize sto je bio blizu trofeja. Poslije Maradone,ponajbolji igrac svijeta tih godina.

Prle

pre 9 godina

Koliki je uspeh Zvezda ostvarila tteba reći da od velikih klubova i gradova titulu nemaju, Atina, Istanbul, Moskva, Rim, Berlin, Beč, Kopenhagen, London do pre neku godinu. Treba reći i da je jedna Barselona osvojila svoju prvu titulu 1992god i to kada mi nismo zbog sankcija mogli da igramo u Beogradu a imali smo tim koji je mogao da odbrani titulu.

gogi

pre 9 godina

"meni je stvarno krivo sto se i Kristijano prezivao kao "Zuba" jer to njegovo prezime Ronaldo je bilo sinonim za fudbal, kao sto smo kad smo vozili bajs kao klinci vikali Sumaher zbog Sumija, na basketu Dzordan itd itd...Najveci ikada, LUIS NAZARIO DA LIMA RONALDO!"

Kristijano se ne preziva kao zuba jer rec Ronaldo Kristijanu nije prezime vec drugi deo imena...Njemu je ime Kristijano Ronaldo a prezime dos Santos Aveiro....Kristijano Ronaldo je isto kao Stefan Nemanja.....Da je Srbin ,bio bi Kristijan Ronald Stojkovic......

Njemu je otac smislio drugi deo imena jer je bio velik fan americkog predsednika Ronalda Regana pa je portugalizovao to Ronald u Ronaldo i dodao prvom imenu koje su izabrali(Kristijano) ....

Kad bi uveli pravilo da na dresu moze da stoji samo prezime,Ronaldu bi pisalo samo dos Santos Aveiro

Шта после Барија?

pre 9 godina

Звездо једина љубави, хвала ти што постојиш!
Бесмртним клубом су нас учинили:

Стојановић
Југовић
Маровић
Шабанаџовић
Белодедић
Најдоски
Просинечки
Михаиловић
Панчев
Савићевић
Бинић
Радиновић
Стошић
итд.

X=iks

pre 9 godina

Ne znam koji izbor autor ovog teksta, smatra relevantnim kao izbor najboljeg na svijetu? Mislim da je jedino mjerilo zlatna lopta! (madjo, 27. mart 2015 14:17)

Tek u zadnjih 20-tak godina Zlatna Lopta je nagrada za najboljeg igraca Sveta. Ranije je bila nagrada za najboljeg evropskog igraca. A koliko je relevantna? (Ili koliko je bilo koja nagrada relevantna.) Pa... i nobelovaca je bilo svakakvih.

Kol

pre 9 godina

Prvo svaka cast za tekst sa uzivanjem sam ga procitao, realno da mogu nekako da igraju zajedno svi nabrojani lagano bi se prosetali do usatog pehara, i ne uopste ne mislim da su oni slabiji igraci ili manje velicine zato sto nisu uspeli da osvoje LS! Imaju toliko ostalih pehara i individualnih priznanja da ne mogu da budu razocarani, jeste da je kolac lepsi sa tresnjom na vrhu ali i bez tresnje to je i dalje kolac!

Belotele

pre 9 godina

Šteta za Crvenu Zvezdu i rat i nesreću jer realno je trebala igrati bar još jedno finale kupa šampiona a osvojila ga je prije Barcelone i Intera. (Riječanin, 27. mart 2015 13:25)

Zvezda pre Intera??? Jesi li ikad cuo za Helenija Herreru!? Pa Inter je u tom trenutku vec imao dva Kupa Sampiona (plus dva finala) i dva Interkontinentalna Kupa! Bio dominantan u Evropi ranih 60-tih (dobro, sad... kakvim stilom...) A iste godine kad Zvezda ono u Bariju, osvojio je Kup UEFA. A za Barcu je Kup Sampiona dugo vazio kao "uklet", bili baksuzni. Igrali u finalima, osvajali druge kupove, bivali ubedljivo najjaci, ali...

madjo

pre 9 godina

Svaka cast za tekst! Ne znam koji izbor autor ovog teksta, smatra relevantnim kao izbor najboljeg na svijetu? Mislim da je jedino mjerilo zlatna lopta! Istu je Mesi jedini osvojio(ako se ne varam 4 puta), Kristijano Ronaldo 3 puta, Ronaldo ima 2, a Zidan samo jednu. Pored Kristijana Ronalda i Mesija, najmanje 3 zlatne lopte(3 titule najboljeg na svijetu) imaju i Krojf, Platini i Van Basten... Mislim da sam sve dobro i tacno napisao... Sportski pozdrav !

tadijazg

pre 9 godina

03.03.1991. moj zadnji posjet Beogradu. Zadrti sam dinamovac ali sam taj dan bio na sjevernoj tribini sa svojim fakultetskim prijateljima iz Mostara zvezdašima na tekmi Zvezda_Dynamo Dresden 3:0. Tad sam znao da zvezda osvaja. Bilo je ludo.

Riječanin

pre 9 godina

Još jedan dokaz koliko je teško osvojit ligu šampiona a još je teže bilo osvojit kup šampiona jer su se natjecali samo šampioni svojih zemalja.Šteta za Crvenu Zvezdu i rat i nesreću jer realno je trebala igrati bar još jedno finale kupa šampiona a osvojila ga je prije Barcelone i Intera.

Sir Thom Yorke

pre 9 godina

Da li je moguće? A ja baš sinoć razmišljam o tome kako bi izgledao tim najboljih igrača koji nisu osvojili LŠ. :-) Balak je definitivno najveći bqkauz u istoriji fudbala, a što je najgore čovek je uvek bio sjajan u tim utakmicama ali mu se nije dalo. Fantastičan igrač, jedan od najboljih veznjaka, može da se nosi sa bilo kojim veznim. A ovo što je Maradona izjavio za Mateusa, to i ja govorim za Švajnštajgera, on je za Mesija, ono što je Mateus za Mesija. Spakovao ga je u LŠ-u, u Finalu SP.To govorim od kad Švajni igra 6-icu. Kakav je to igrač. Svaka čast Van Galu što mu je našao pravu poziciju!

diprostapan

pre 9 godina

Fenomenalan clanak, svakog zaljubljenika u fudbal je sigurno prikovao za ekran, jer je ipak fudbal tada bio drugaciji i zvezde su bile zvezde, ne razmazene kao danas, igrao se bolji fudbal i nije bilo (sem par izuzetaka) preplacivanja igraca do iznemoglosti, cime je danas fudbal izgubio smisao i draz i zbog cega ga vec 7-8 godina ne pratim kao nekada, kada sam znao sve sastave timova,liga itd... Dosao sam u iskusenje da srusim sedmicu i stavim xp, da bih mogao da skinem fifu 2000, ali ipak cu samo 2005-cu, da se malo podsetim svih tih velicina i uzivam (fudbalske simulacije sam oduvek ocajno igrao, ali to i nije poenta).

Jofel

pre 9 godina

Napravili ste veliku gresku i Predrag Mijatovic je osvojio Ligu Sampiona sa Real Madridom i to njegovim golom sezona 97-98 protiv Juventusa evo i snimka:
[link]
(Sale 023, 27. mart 2015 11:41)

"Ne bi bilo u redu ne spomenuti i nekadašnje ‘zemljake’ koje su žive legende beogradskih večitih rivala – Dejana Savićevića (Milan 1993) i Predraga Mijatovića (Real Madrid 1997)."

Da si pročitao tekst video bi da je pomenut, ali obzirom da nije iz Srbije, nije u "ekipi" sa Vidićem, Stankovićem, Vasovićem...

msc.Milos

pre 9 godina

kakve legende i kakve igracine. Tekst je odlican i imam samo jednu malu kritiku, nema maradone koji je uspeo sam da donese napoliju skudeto.

Nemanja

pre 9 godina

"Ronaldo uzeo loptu, krenuo u kontu, a Nesta i ja sami" Recenica koja opisuje kakav je bio Ronaldo kao igrac. Fenomenalan tekst, najbolja sportska redakcija. Sve pohvale. Bravo.

Zlatko

pre 9 godina

@Sale

"Ne bi bilo u redu ne spomenuti i nekadašnje ‘zemljake’ koje su žive legende beogradskih večitih rivala – Dejana Savićevića (Milan 1993) i Predraga Mijatovića (Real Madrid 1997)."

Sale, gde ovde nije spomenut Pedja Mijatovic?
Inace, dovoljno je samo videti imena igraca koji nemaju LS-a. Naravno, LS-a osvaja tim, ali videti da LS-a imaju Vidic i Ivanovic a nema jedan Zuba, neprocenjivo. Opet, druga strana ovog teksta, Zuba ima Boginju a Bane i Nemanja istu mogu da osvoje samo igrajuci PES. :(
Odlican tekst. Slican tekst je bio pred Mundijal 2002. kada se govorilo o igracima koji su tada na vrhuncu karijere ili u najboljim fudbalskim godinama a propustaju Mundijal. A na listi Gigs, Sevcenko i nas Stankovic. :(

Nemanja

pre 9 godina

Samo jedna dopuna vezana za "pravog" Ronalda, on je zapravio bio clan AC Milana u sezoni kada je Milan 2006/07 uzeo titulu prvaka evrope protiv Liverpoola, fazon je u tome da je u ekipu dosao na polu sezoni iz Reala, gde je bio registrovan za medjunarodna takmicenja, samim tim nije imao pravo registracije i za Milan. Na utakmici je bio kao clan staba, naravno nije dobio medalju ... ali bio je prisutan na terenu sa sve opremom tima. Slika u prilogu svedoci tom dogadjaju ...

https://pbs.twimg.com/media/Bw78oLhCAAA4afs.jpg

drvobradi

pre 9 godina

U nekim verzijama CM (preteca FM), pogledas Đanluku Zambrotu, kad ono igra D/DM/M RLC, sve skoro full zeleno. On i Havijer Zaneti su poslednji takvi igraci (verujem da bi Zaneti bio dobar i kao spic)

katenaco91

pre 9 godina

Kakvi igraci, Berkamp, Vijera, Zambrota...Ali Ronaldo, meni je stvarno krivo sto se i Kristijano prezivao kao "Zuba" jer to njegovo prezime Ronaldo je bilo sinonim za fudbal, kao sto smo kad smo vozili bajs kao klinci vikali Sumaher zbog Sumija, na basketu Dzordan itd itd...Najveci ikada, LUIS NAZARIO DA LIMA RONALDO!

ma

pre 9 godina

Kakav igrač Ballack bio. Kakva šteta što nije osvojio LŠ. 2008. prečke i stative sa igračem manje protiv Uniteda, totalna dominacija, na kraju nesrećno klizanje Terrya, zatim 2009. polufinale i najveća krađa u istoriji fudbala, noć kada je fudbal mnogo izgubio, ali rijetko ko to pamti. Kasnije, godinu nakon toga teška povreda ako se ne varam i tu je bukvalno kraj. Čovjek koji je u karijeri uspio postati legenda u tri kluba...

Sale 023

pre 9 godina

Napravili ste veliku gresku i Predrag Mijatovic je osvojio Ligu Sampiona sa Real Madridom i to njegovim golom sezona 97-98 protiv Juventusa evo i snimka:
https://www.youtube.com/watch?v=hIAheuFDiFE

Boki

pre 9 godina

Da nije bilo ovog Thurama, Hrvati bi ladno bili prvaci sveta obzirom da ih je u finalu cekao u tom trenutku raspali Brazil...tako da on ima posebno mesto u mom srcu :P

brian

pre 9 godina

Ovako lepo skocka svaki clanak treba da budde :) svaka cast.
Ne mislim da su gore navedeni ista manje legende bez tog pehara.


P.S. Lepo je videti na usatom ugravirano ime CZ. Uvek mi toplo oko srca kad to vidim... znam da sam to doziveo i da se za mog zivota ponoviti nece nazalost...

katenaco91

pre 9 godina

Kakvi igraci, Berkamp, Vijera, Zambrota...Ali Ronaldo, meni je stvarno krivo sto se i Kristijano prezivao kao "Zuba" jer to njegovo prezime Ronaldo je bilo sinonim za fudbal, kao sto smo kad smo vozili bajs kao klinci vikali Sumaher zbog Sumija, na basketu Dzordan itd itd...Najveci ikada, LUIS NAZARIO DA LIMA RONALDO!

drvobradi

pre 9 godina

U nekim verzijama CM (preteca FM), pogledas Đanluku Zambrotu, kad ono igra D/DM/M RLC, sve skoro full zeleno. On i Havijer Zaneti su poslednji takvi igraci (verujem da bi Zaneti bio dobar i kao spic)

brian

pre 9 godina

Ovako lepo skocka svaki clanak treba da budde :) svaka cast.
Ne mislim da su gore navedeni ista manje legende bez tog pehara.


P.S. Lepo je videti na usatom ugravirano ime CZ. Uvek mi toplo oko srca kad to vidim... znam da sam to doziveo i da se za mog zivota ponoviti nece nazalost...

Boki

pre 9 godina

Da nije bilo ovog Thurama, Hrvati bi ladno bili prvaci sveta obzirom da ih je u finalu cekao u tom trenutku raspali Brazil...tako da on ima posebno mesto u mom srcu :P

Nemanja

pre 9 godina

"Ronaldo uzeo loptu, krenuo u kontu, a Nesta i ja sami" Recenica koja opisuje kakav je bio Ronaldo kao igrac. Fenomenalan tekst, najbolja sportska redakcija. Sve pohvale. Bravo.

tadijazg

pre 9 godina

03.03.1991. moj zadnji posjet Beogradu. Zadrti sam dinamovac ali sam taj dan bio na sjevernoj tribini sa svojim fakultetskim prijateljima iz Mostara zvezdašima na tekmi Zvezda_Dynamo Dresden 3:0. Tad sam znao da zvezda osvaja. Bilo je ludo.

Riječanin

pre 9 godina

Još jedan dokaz koliko je teško osvojit ligu šampiona a još je teže bilo osvojit kup šampiona jer su se natjecali samo šampioni svojih zemalja.Šteta za Crvenu Zvezdu i rat i nesreću jer realno je trebala igrati bar još jedno finale kupa šampiona a osvojila ga je prije Barcelone i Intera.

Шта после Барија?

pre 9 godina

Звездо једина љубави, хвала ти што постојиш!
Бесмртним клубом су нас учинили:

Стојановић
Југовић
Маровић
Шабанаџовић
Белодедић
Најдоски
Просинечки
Михаиловић
Панчев
Савићевић
Бинић
Радиновић
Стошић
итд.

Jofel

pre 9 godina

Napravili ste veliku gresku i Predrag Mijatovic je osvojio Ligu Sampiona sa Real Madridom i to njegovim golom sezona 97-98 protiv Juventusa evo i snimka:
[link]
(Sale 023, 27. mart 2015 11:41)

"Ne bi bilo u redu ne spomenuti i nekadašnje ‘zemljake’ koje su žive legende beogradskih večitih rivala – Dejana Savićevića (Milan 1993) i Predraga Mijatovića (Real Madrid 1997)."

Da si pročitao tekst video bi da je pomenut, ali obzirom da nije iz Srbije, nije u "ekipi" sa Vidićem, Stankovićem, Vasovićem...

Bane Bumabar

pre 9 godina

Te 1991 godine ..... Ameri su započeli 'pustinjsku oluju' ,Boris Jeljcin postao je predsednik Rusije,Monika Seleš osvojila je tri gren slem titule,Jugoplastika je te 1991 godine treći put za redom postala Šampion Evrope,Umro je Fredi Merkjuri,Beograd je te 1991 “video” prve demonstracije protiv Slobodana Miloševića,SFRJ se i definitivno polako raspadala ..... te 1991 godine .... u martu mesecu na Plitvicama,sukobom tadašnje 'Milicije SAO Krajine i Hrvatskog 'ZNG' (zbora narodne garde) započeo je u Jugoslaviji veliki građanski rat .... te 1991 godine maja meseca u Bariju Crvena zvezda je osvojila titulu Šampiona Evrope,a iste godine malo kasnije u Tokiju Crveno Beli osvajaju i Interkontinentalni kup,i tako bez premca postaju nauspešniji klub sa ovih prostora.

ma

pre 9 godina

Kakav igrač Ballack bio. Kakva šteta što nije osvojio LŠ. 2008. prečke i stative sa igračem manje protiv Uniteda, totalna dominacija, na kraju nesrećno klizanje Terrya, zatim 2009. polufinale i najveća krađa u istoriji fudbala, noć kada je fudbal mnogo izgubio, ali rijetko ko to pamti. Kasnije, godinu nakon toga teška povreda ako se ne varam i tu je bukvalno kraj. Čovjek koji je u karijeri uspio postati legenda u tri kluba...

Prle

pre 9 godina

Koliki je uspeh Zvezda ostvarila tteba reći da od velikih klubova i gradova titulu nemaju, Atina, Istanbul, Moskva, Rim, Berlin, Beč, Kopenhagen, London do pre neku godinu. Treba reći i da je jedna Barselona osvojila svoju prvu titulu 1992god i to kada mi nismo zbog sankcija mogli da igramo u Beogradu a imali smo tim koji je mogao da odbrani titulu.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Миодраг Белодедић је био једини првак са два клуба са истока 1986 и 1991,а није споменут,мислите да је Румун? Драган Стојковић Пикси је прешао (као капитен) из тима победника у тим који је то изгубио у финалу.

Insomnia

pre 9 godina

Znao sam da ce seljaci odmah da krenu da se loze kad vide ime zvezde.
(Amerikanac, 27. mart 2015 17:30)

Kakav školski primer kompleksa niže vrednosti. PA nemoj da se ljutiš, Zvezda je osvojila tadašnji KEŠ, a i partizan ima veze sa KEŠ-om: komšija evropskog šampiona

Zlatko

pre 9 godina

@Sale

"Ne bi bilo u redu ne spomenuti i nekadašnje ‘zemljake’ koje su žive legende beogradskih večitih rivala – Dejana Savićevića (Milan 1993) i Predraga Mijatovića (Real Madrid 1997)."

Sale, gde ovde nije spomenut Pedja Mijatovic?
Inace, dovoljno je samo videti imena igraca koji nemaju LS-a. Naravno, LS-a osvaja tim, ali videti da LS-a imaju Vidic i Ivanovic a nema jedan Zuba, neprocenjivo. Opet, druga strana ovog teksta, Zuba ima Boginju a Bane i Nemanja istu mogu da osvoje samo igrajuci PES. :(
Odlican tekst. Slican tekst je bio pred Mundijal 2002. kada se govorilo o igracima koji su tada na vrhuncu karijere ili u najboljim fudbalskim godinama a propustaju Mundijal. A na listi Gigs, Sevcenko i nas Stankovic. :(

msc.Milos

pre 9 godina

kakve legende i kakve igracine. Tekst je odlican i imam samo jednu malu kritiku, nema maradone koji je uspeo sam da donese napoliju skudeto.

Nemanja

pre 9 godina

Samo jedna dopuna vezana za "pravog" Ronalda, on je zapravio bio clan AC Milana u sezoni kada je Milan 2006/07 uzeo titulu prvaka evrope protiv Liverpoola, fazon je u tome da je u ekipu dosao na polu sezoni iz Reala, gde je bio registrovan za medjunarodna takmicenja, samim tim nije imao pravo registracije i za Milan. Na utakmici je bio kao clan staba, naravno nije dobio medalju ... ali bio je prisutan na terenu sa sve opremom tima. Slika u prilogu svedoci tom dogadjaju ...

https://pbs.twimg.com/media/Bw78oLhCAAA4afs.jpg

gogi

pre 9 godina

"meni je stvarno krivo sto se i Kristijano prezivao kao "Zuba" jer to njegovo prezime Ronaldo je bilo sinonim za fudbal, kao sto smo kad smo vozili bajs kao klinci vikali Sumaher zbog Sumija, na basketu Dzordan itd itd...Najveci ikada, LUIS NAZARIO DA LIMA RONALDO!"

Kristijano se ne preziva kao zuba jer rec Ronaldo Kristijanu nije prezime vec drugi deo imena...Njemu je ime Kristijano Ronaldo a prezime dos Santos Aveiro....Kristijano Ronaldo je isto kao Stefan Nemanja.....Da je Srbin ,bio bi Kristijan Ronald Stojkovic......

Njemu je otac smislio drugi deo imena jer je bio velik fan americkog predsednika Ronalda Regana pa je portugalizovao to Ronald u Ronaldo i dodao prvom imenu koje su izabrali(Kristijano) ....

Kad bi uveli pravilo da na dresu moze da stoji samo prezime,Ronaldu bi pisalo samo dos Santos Aveiro

Zvezdas

pre 9 godina

Te 1991g postavili smo medju izmedju nas i ostalih klubova u nasoj ligi. To je vecna granica izmedju nas i ostalih u Srbiji. Sutra da se ugasimo a da FKP nastavi jos 50g da postoji za 100g niko ga se nece secati dok ce ugravirano ime na usatom nama uvek davati mesto medju posebnim klubovima u istoriji.

shame boner

pre 9 godina

Mislim da ste trebali staviti i Piksija. "Igrao" je finale protiv Zvezde (odbio pucati penal) i to mu je bilo najblize sto je bio blizu trofeja. Poslije Maradone,ponajbolji igrac svijeta tih godina.

Zvezdas

pre 9 godina

Te 1991g ja sam imao 7g a Zvezda je gazila svakog na koga je naletela na celoj planeti. Mozda je i postojao ravnopravan protivnik negde u svemiru ali na Zemlji nije.

Sars

pre 9 godina

A Kristijan Karembe koji je bio prosecan igrac uzeo dve LS,i sa Francuzima bio prvak evrope i sveta! Fudbalske sudbine su stvarno cudne.

Loznicanin

pre 9 godina

Stojanovic,Radinovic,Belodedic,Stosic,Jugovic,Vasilijevic,Mihajlovic,Lukic,Binic(Srbi),Prosinecki,Juric(Hrvati),Musliman iz Crne Gore Sabanadzovic, Marovic,rezervni golman Kaludjerovic i Savicevic(Crnogorci),Pancev i Najdoski(Makedonci). Kakav tim! :-D

Dušan CZ

pre 9 godina

Champions of Europe 1956 - 2012

10x - Real Madrid
7x - Milan
5x - Liverpul, Bajern
4x - Ajaks, Barselona,
3x - Inter, Mančester junajted
2x - Benfika, Juventus, Notingem forest, Porto
1x - Chelsea,Aston Vila, Borusija Dortmund, Seltik, Crvena zvezda,
Fejenord, Hamburger, Olimpik Marsej, PSV Ajndhoven, Steaua.

THE END !

diprostapan

pre 9 godina

Fenomenalan clanak, svakog zaljubljenika u fudbal je sigurno prikovao za ekran, jer je ipak fudbal tada bio drugaciji i zvezde su bile zvezde, ne razmazene kao danas, igrao se bolji fudbal i nije bilo (sem par izuzetaka) preplacivanja igraca do iznemoglosti, cime je danas fudbal izgubio smisao i draz i zbog cega ga vec 7-8 godina ne pratim kao nekada, kada sam znao sve sastave timova,liga itd... Dosao sam u iskusenje da srusim sedmicu i stavim xp, da bih mogao da skinem fifu 2000, ali ipak cu samo 2005-cu, da se malo podsetim svih tih velicina i uzivam (fudbalske simulacije sam oduvek ocajno igrao, ali to i nije poenta).

Belotele

pre 9 godina

Šteta za Crvenu Zvezdu i rat i nesreću jer realno je trebala igrati bar još jedno finale kupa šampiona a osvojila ga je prije Barcelone i Intera. (Riječanin, 27. mart 2015 13:25)

Zvezda pre Intera??? Jesi li ikad cuo za Helenija Herreru!? Pa Inter je u tom trenutku vec imao dva Kupa Sampiona (plus dva finala) i dva Interkontinentalna Kupa! Bio dominantan u Evropi ranih 60-tih (dobro, sad... kakvim stilom...) A iste godine kad Zvezda ono u Bariju, osvojio je Kup UEFA. A za Barcu je Kup Sampiona dugo vazio kao "uklet", bili baksuzni. Igrali u finalima, osvajali druge kupove, bivali ubedljivo najjaci, ali...

Sir Thom Yorke

pre 9 godina

Da li je moguće? A ja baš sinoć razmišljam o tome kako bi izgledao tim najboljih igrača koji nisu osvojili LŠ. :-) Balak je definitivno najveći bqkauz u istoriji fudbala, a što je najgore čovek je uvek bio sjajan u tim utakmicama ali mu se nije dalo. Fantastičan igrač, jedan od najboljih veznjaka, može da se nosi sa bilo kojim veznim. A ovo što je Maradona izjavio za Mateusa, to i ja govorim za Švajnštajgera, on je za Mesija, ono što je Mateus za Mesija. Spakovao ga je u LŠ-u, u Finalu SP.To govorim od kad Švajni igra 6-icu. Kakav je to igrač. Svaka čast Van Galu što mu je našao pravu poziciju!

slobinator

pre 9 godina

eto to je razlika između velikog kluba sa marakane i malog sa one strane brda.ovaj magični pehar će ih razdvajati još narednih hiljadu godina.ušati je nešto što grobari nikad neće osvojiti pa da im je tole još sto godina na čelu saveza.ostaje i žal što njihove legende fadilj vokri,kujtim šalja,a bogami i prekazi nisu mogle da drže ovaj naročiti pehar u svojim rukama.

X=iks

pre 9 godina

Ne znam koji izbor autor ovog teksta, smatra relevantnim kao izbor najboljeg na svijetu? Mislim da je jedino mjerilo zlatna lopta! (madjo, 27. mart 2015 14:17)

Tek u zadnjih 20-tak godina Zlatna Lopta je nagrada za najboljeg igraca Sveta. Ranije je bila nagrada za najboljeg evropskog igraca. A koliko je relevantna? (Ili koliko je bilo koja nagrada relevantna.) Pa... i nobelovaca je bilo svakakvih.

Redondo

pre 9 godina

Mala ispravka, Baggio nije izgubio finale sa Ajaksom. Finale Ajaks- Milan (1-0) je odigrano u maju 1995, a Baggio je presao u Milan tokom leta 1995. U sezoni 95/96 Juventus je dobio Ajaks. Al za ostalo svaka vam cast :)

Homer J. Simpson

pre 9 godina

Mislim da ste trebali staviti i Piksija. "Igrao" je finale protiv Zvezde (odbio pucati penal) i to mu je bilo najblize sto je bio blizu trofeja. Poslije Maradone,ponajbolji igrac svijeta tih godina.
(shame boner, 27. mart 2015 17:26)
"Poslije" Maradone, veliki Marko Van Basten!!

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Ne znam koji izbor autor ovog teksta, smatra relevantnim kao izbor najboljeg na svijetu? Mislim da je jedino mjerilo zlatna lopta! (madjo, 27. mart 2015 14:17)

Zlatna lopta u fudbalu moze da bude merilo samo i iskljucivo za jednu jedinu stvar-KORUPCIJU U FUDBALU.
I ni za sta drug
A to posebno vazi za ovaj period poslednjih godina i izdrkavanja i silovanja fudbala na relaciji Mesi-Ronaldo.

X=iks

pre 9 godina

Pele, Maradona, Romario, Batistuta.. (iv84, 27. mart 2015 15:19)

Pelè se ne moze naci na tom spisku, jer tog "usatog" nikad nije ni osvajao, posto nikad nije igrao u evropskom klubu. I sad, jos jednom, za decu koja su ubedjena da je sve u Svetu uvek izgledalo onako kako su ona zatekla - time sto nije igrao u Evropi on, u sportskom smislu, nista nije izgubio, a Kup Evropskih Sampiona u njegovo vreme nije bio najprestiznije klupsko takmicenje na Svetu. U njegovo vreme juznoamericki klubovi bili su superiorni u odnosu na evropske, skoro kao NBA, a uostalom, sa svojim malim Santosom osvojio je dva Interkontinentalna Kupa pobedama nad evropskim prvacima. Ovo je bilo skoro kao da si rekao da MJ nije postigao sve u kosarci, jer nikad nije osvojio Ligu Evrope. A ko zna - mozda za 20 godina evropska kosarka bude jaca od NBA, pa ce tadasnja deca tako rezonovati?

Kol

pre 9 godina

Prvo svaka cast za tekst sa uzivanjem sam ga procitao, realno da mogu nekako da igraju zajedno svi nabrojani lagano bi se prosetali do usatog pehara, i ne uopste ne mislim da su oni slabiji igraci ili manje velicine zato sto nisu uspeli da osvoje LS! Imaju toliko ostalih pehara i individualnih priznanja da ne mogu da budu razocarani, jeste da je kolac lepsi sa tresnjom na vrhu ali i bez tresnje to je i dalje kolac!

WTF???!!!

pre 9 godina

Gledam komentare a niko nije komentarisao najjacu recenicu u celom tekstu:

" Za kraj, možda bi najbolje bilo citirati čuvenu izjavu Siniše Mihajlovića – "Ronaldo uzeo loptu, krenuo u kontru – a Nesta i ja sami".

ovu recenicu koja je dokaz da je najbolji napadac jedan jedini Ronaldo Zuba nikada necu zaboraviti!!!!

"Ronaldo uzeo loptu, krenuo u kontru – a Nesta i ja sami".

hahahahahhahahhahaha

iv84

pre 9 godina

@X=iks O tome da li je to juznoamericko takmicenje tada bilo jace od KES-a mogli bi da raspredamo 100 godina, za mene nije. Da se upustam u argumentacije necu , jer me mrzi. Ali nije. A cak i da jeste, tema su veliki svetski igraci koji nisu osvojili najjace evropsko klupsko takmicenje. Tako da sam makar formalno u pravu, a cini mi se i sustinski. Ma totalno. Uostalom, procitaj kraj teksta..

Sale 023

pre 9 godina

Napravili ste veliku gresku i Predrag Mijatovic je osvojio Ligu Sampiona sa Real Madridom i to njegovim golom sezona 97-98 protiv Juventusa evo i snimka:
https://www.youtube.com/watch?v=hIAheuFDiFE

madjo

pre 9 godina

Svaka cast za tekst! Ne znam koji izbor autor ovog teksta, smatra relevantnim kao izbor najboljeg na svijetu? Mislim da je jedino mjerilo zlatna lopta! Istu je Mesi jedini osvojio(ako se ne varam 4 puta), Kristijano Ronaldo 3 puta, Ronaldo ima 2, a Zidan samo jednu. Pored Kristijana Ronalda i Mesija, najmanje 3 zlatne lopte(3 titule najboljeg na svijetu) imaju i Krojf, Platini i Van Basten... Mislim da sam sve dobro i tacno napisao... Sportski pozdrav !

Sava

pre 9 godina

Svaka cast za tekst! Ne znam koji izbor autor ovog teksta, smatra relevantnim kao izbor najboljeg na svijetu? Mislim da je jedino mjerilo zlatna lopta! Istu je Mesi jedini osvojio(ako se ne varam 4 puta), Kristijano Ronaldo 3 puta, Ronaldo ima 2, a Zidan samo jednu. Pored Kristijana Ronalda i Mesija, najmanje 3 zlatne lopte(3 titule najboljeg na svijetu) imaju i Krojf, Platini i Van Basten... Mislim da sam sve dobro i tacno napisao... Sportski pozdrav !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (madjo, 27. mart 2015 14:17)

Konacno neko da pomene velikog Mishel Platinija kao igraca .Jedini covek koji je jedini 3 puta zaredom osvajao zlatnu loptu i to u konkurenciji jednog Maradone, od 1983-85. Ljudi ga ne vole zbog funkcije koju obavlja i svig malverzacija u koje je navodno umesan, ali na stranu to ,ovi malo stariji koji pamte to vreme, znaju kakav je veliki igrac bio.Pozdrav.

pop

pre 9 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=971539#k15811151
Znači da je radinović tata za Pelea i ostale a Dika za Bufona...Kakvo seljanisanje.

Sale 023

pre 9 godina

Napravili ste veliku gresku i Predrag Mijatovic je osvojio Ligu Sampiona sa Real Madridom i to njegovim golom sezona 97-98 protiv Juventusa evo i snimka:
https://www.youtube.com/watch?v=hIAheuFDiFE

madjo

pre 9 godina

Svaka cast za tekst! Ne znam koji izbor autor ovog teksta, smatra relevantnim kao izbor najboljeg na svijetu? Mislim da je jedino mjerilo zlatna lopta! Istu je Mesi jedini osvojio(ako se ne varam 4 puta), Kristijano Ronaldo 3 puta, Ronaldo ima 2, a Zidan samo jednu. Pored Kristijana Ronalda i Mesija, najmanje 3 zlatne lopte(3 titule najboljeg na svijetu) imaju i Krojf, Platini i Van Basten... Mislim da sam sve dobro i tacno napisao... Sportski pozdrav !

Boki

pre 9 godina

Da nije bilo ovog Thurama, Hrvati bi ladno bili prvaci sveta obzirom da ih je u finalu cekao u tom trenutku raspali Brazil...tako da on ima posebno mesto u mom srcu :P

Zvezdas

pre 9 godina

Te 1991g ja sam imao 7g a Zvezda je gazila svakog na koga je naletela na celoj planeti. Mozda je i postojao ravnopravan protivnik negde u svemiru ali na Zemlji nije.

Riječanin

pre 9 godina

Još jedan dokaz koliko je teško osvojit ligu šampiona a još je teže bilo osvojit kup šampiona jer su se natjecali samo šampioni svojih zemalja.Šteta za Crvenu Zvezdu i rat i nesreću jer realno je trebala igrati bar još jedno finale kupa šampiona a osvojila ga je prije Barcelone i Intera.

slobinator

pre 9 godina

eto to je razlika između velikog kluba sa marakane i malog sa one strane brda.ovaj magični pehar će ih razdvajati još narednih hiljadu godina.ušati je nešto što grobari nikad neće osvojiti pa da im je tole još sto godina na čelu saveza.ostaje i žal što njihove legende fadilj vokri,kujtim šalja,a bogami i prekazi nisu mogle da drže ovaj naročiti pehar u svojim rukama.

pop

pre 9 godina

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=971539#k15811151
Znači da je radinović tata za Pelea i ostale a Dika za Bufona...Kakvo seljanisanje.

Шта после Барија?

pre 9 godina

Звездо једина љубави, хвала ти што постојиш!
Бесмртним клубом су нас учинили:

Стојановић
Југовић
Маровић
Шабанаџовић
Белодедић
Најдоски
Просинечки
Михаиловић
Панчев
Савићевић
Бинић
Радиновић
Стошић
итд.

ma

pre 9 godina

Kakav igrač Ballack bio. Kakva šteta što nije osvojio LŠ. 2008. prečke i stative sa igračem manje protiv Uniteda, totalna dominacija, na kraju nesrećno klizanje Terrya, zatim 2009. polufinale i najveća krađa u istoriji fudbala, noć kada je fudbal mnogo izgubio, ali rijetko ko to pamti. Kasnije, godinu nakon toga teška povreda ako se ne varam i tu je bukvalno kraj. Čovjek koji je u karijeri uspio postati legenda u tri kluba...

brian

pre 9 godina

Ovako lepo skocka svaki clanak treba da budde :) svaka cast.
Ne mislim da su gore navedeni ista manje legende bez tog pehara.


P.S. Lepo je videti na usatom ugravirano ime CZ. Uvek mi toplo oko srca kad to vidim... znam da sam to doziveo i da se za mog zivota ponoviti nece nazalost...

katenaco91

pre 9 godina

Kakvi igraci, Berkamp, Vijera, Zambrota...Ali Ronaldo, meni je stvarno krivo sto se i Kristijano prezivao kao "Zuba" jer to njegovo prezime Ronaldo je bilo sinonim za fudbal, kao sto smo kad smo vozili bajs kao klinci vikali Sumaher zbog Sumija, na basketu Dzordan itd itd...Najveci ikada, LUIS NAZARIO DA LIMA RONALDO!

Insomnia

pre 9 godina

Znao sam da ce seljaci odmah da krenu da se loze kad vide ime zvezde.
(Amerikanac, 27. mart 2015 17:30)

Kakav školski primer kompleksa niže vrednosti. PA nemoj da se ljutiš, Zvezda je osvojila tadašnji KEŠ, a i partizan ima veze sa KEŠ-om: komšija evropskog šampiona

X=iks

pre 9 godina

Pele, Maradona, Romario, Batistuta.. (iv84, 27. mart 2015 15:19)

Pelè se ne moze naci na tom spisku, jer tog "usatog" nikad nije ni osvajao, posto nikad nije igrao u evropskom klubu. I sad, jos jednom, za decu koja su ubedjena da je sve u Svetu uvek izgledalo onako kako su ona zatekla - time sto nije igrao u Evropi on, u sportskom smislu, nista nije izgubio, a Kup Evropskih Sampiona u njegovo vreme nije bio najprestiznije klupsko takmicenje na Svetu. U njegovo vreme juznoamericki klubovi bili su superiorni u odnosu na evropske, skoro kao NBA, a uostalom, sa svojim malim Santosom osvojio je dva Interkontinentalna Kupa pobedama nad evropskim prvacima. Ovo je bilo skoro kao da si rekao da MJ nije postigao sve u kosarci, jer nikad nije osvojio Ligu Evrope. A ko zna - mozda za 20 godina evropska kosarka bude jaca od NBA, pa ce tadasnja deca tako rezonovati?

Homer J. Simpson

pre 9 godina

Mislim da ste trebali staviti i Piksija. "Igrao" je finale protiv Zvezde (odbio pucati penal) i to mu je bilo najblize sto je bio blizu trofeja. Poslije Maradone,ponajbolji igrac svijeta tih godina.
(shame boner, 27. mart 2015 17:26)
"Poslije" Maradone, veliki Marko Van Basten!!

Belotele

pre 9 godina

Šteta za Crvenu Zvezdu i rat i nesreću jer realno je trebala igrati bar još jedno finale kupa šampiona a osvojila ga je prije Barcelone i Intera. (Riječanin, 27. mart 2015 13:25)

Zvezda pre Intera??? Jesi li ikad cuo za Helenija Herreru!? Pa Inter je u tom trenutku vec imao dva Kupa Sampiona (plus dva finala) i dva Interkontinentalna Kupa! Bio dominantan u Evropi ranih 60-tih (dobro, sad... kakvim stilom...) A iste godine kad Zvezda ono u Bariju, osvojio je Kup UEFA. A za Barcu je Kup Sampiona dugo vazio kao "uklet", bili baksuzni. Igrali u finalima, osvajali druge kupove, bivali ubedljivo najjaci, ali...

Sir Thom Yorke

pre 9 godina

Da li je moguće? A ja baš sinoć razmišljam o tome kako bi izgledao tim najboljih igrača koji nisu osvojili LŠ. :-) Balak je definitivno najveći bqkauz u istoriji fudbala, a što je najgore čovek je uvek bio sjajan u tim utakmicama ali mu se nije dalo. Fantastičan igrač, jedan od najboljih veznjaka, može da se nosi sa bilo kojim veznim. A ovo što je Maradona izjavio za Mateusa, to i ja govorim za Švajnštajgera, on je za Mesija, ono što je Mateus za Mesija. Spakovao ga je u LŠ-u, u Finalu SP.To govorim od kad Švajni igra 6-icu. Kakav je to igrač. Svaka čast Van Galu što mu je našao pravu poziciju!

msc.Milos

pre 9 godina

kakve legende i kakve igracine. Tekst je odlican i imam samo jednu malu kritiku, nema maradone koji je uspeo sam da donese napoliju skudeto.

Zvezdas

pre 9 godina

Te 1991g postavili smo medju izmedju nas i ostalih klubova u nasoj ligi. To je vecna granica izmedju nas i ostalih u Srbiji. Sutra da se ugasimo a da FKP nastavi jos 50g da postoji za 100g niko ga se nece secati dok ce ugravirano ime na usatom nama uvek davati mesto medju posebnim klubovima u istoriji.

Dušan CZ

pre 9 godina

Champions of Europe 1956 - 2012

10x - Real Madrid
7x - Milan
5x - Liverpul, Bajern
4x - Ajaks, Barselona,
3x - Inter, Mančester junajted
2x - Benfika, Juventus, Notingem forest, Porto
1x - Chelsea,Aston Vila, Borusija Dortmund, Seltik, Crvena zvezda,
Fejenord, Hamburger, Olimpik Marsej, PSV Ajndhoven, Steaua.

THE END !

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Ne znam koji izbor autor ovog teksta, smatra relevantnim kao izbor najboljeg na svijetu? Mislim da je jedino mjerilo zlatna lopta! (madjo, 27. mart 2015 14:17)

Zlatna lopta u fudbalu moze da bude merilo samo i iskljucivo za jednu jedinu stvar-KORUPCIJU U FUDBALU.
I ni za sta drug
A to posebno vazi za ovaj period poslednjih godina i izdrkavanja i silovanja fudbala na relaciji Mesi-Ronaldo.

Bane Bumabar

pre 9 godina

Te 1991 godine ..... Ameri su započeli 'pustinjsku oluju' ,Boris Jeljcin postao je predsednik Rusije,Monika Seleš osvojila je tri gren slem titule,Jugoplastika je te 1991 godine treći put za redom postala Šampion Evrope,Umro je Fredi Merkjuri,Beograd je te 1991 “video” prve demonstracije protiv Slobodana Miloševića,SFRJ se i definitivno polako raspadala ..... te 1991 godine .... u martu mesecu na Plitvicama,sukobom tadašnje 'Milicije SAO Krajine i Hrvatskog 'ZNG' (zbora narodne garde) započeo je u Jugoslaviji veliki građanski rat .... te 1991 godine maja meseca u Bariju Crvena zvezda je osvojila titulu Šampiona Evrope,a iste godine malo kasnije u Tokiju Crveno Beli osvajaju i Interkontinentalni kup,i tako bez premca postaju nauspešniji klub sa ovih prostora.

Nemanja

pre 9 godina

Samo jedna dopuna vezana za "pravog" Ronalda, on je zapravio bio clan AC Milana u sezoni kada je Milan 2006/07 uzeo titulu prvaka evrope protiv Liverpoola, fazon je u tome da je u ekipu dosao na polu sezoni iz Reala, gde je bio registrovan za medjunarodna takmicenja, samim tim nije imao pravo registracije i za Milan. Na utakmici je bio kao clan staba, naravno nije dobio medalju ... ali bio je prisutan na terenu sa sve opremom tima. Slika u prilogu svedoci tom dogadjaju ...

https://pbs.twimg.com/media/Bw78oLhCAAA4afs.jpg

tadijazg

pre 9 godina

03.03.1991. moj zadnji posjet Beogradu. Zadrti sam dinamovac ali sam taj dan bio na sjevernoj tribini sa svojim fakultetskim prijateljima iz Mostara zvezdašima na tekmi Zvezda_Dynamo Dresden 3:0. Tad sam znao da zvezda osvaja. Bilo je ludo.

shame boner

pre 9 godina

Mislim da ste trebali staviti i Piksija. "Igrao" je finale protiv Zvezde (odbio pucati penal) i to mu je bilo najblize sto je bio blizu trofeja. Poslije Maradone,ponajbolji igrac svijeta tih godina.

Loznicanin

pre 9 godina

Stojanovic,Radinovic,Belodedic,Stosic,Jugovic,Vasilijevic,Mihajlovic,Lukic,Binic(Srbi),Prosinecki,Juric(Hrvati),Musliman iz Crne Gore Sabanadzovic, Marovic,rezervni golman Kaludjerovic i Savicevic(Crnogorci),Pancev i Najdoski(Makedonci). Kakav tim! :-D

Nemanja

pre 9 godina

"Ronaldo uzeo loptu, krenuo u kontu, a Nesta i ja sami" Recenica koja opisuje kakav je bio Ronaldo kao igrac. Fenomenalan tekst, najbolja sportska redakcija. Sve pohvale. Bravo.

diprostapan

pre 9 godina

Fenomenalan clanak, svakog zaljubljenika u fudbal je sigurno prikovao za ekran, jer je ipak fudbal tada bio drugaciji i zvezde su bile zvezde, ne razmazene kao danas, igrao se bolji fudbal i nije bilo (sem par izuzetaka) preplacivanja igraca do iznemoglosti, cime je danas fudbal izgubio smisao i draz i zbog cega ga vec 7-8 godina ne pratim kao nekada, kada sam znao sve sastave timova,liga itd... Dosao sam u iskusenje da srusim sedmicu i stavim xp, da bih mogao da skinem fifu 2000, ali ipak cu samo 2005-cu, da se malo podsetim svih tih velicina i uzivam (fudbalske simulacije sam oduvek ocajno igrao, ali to i nije poenta).

Prle

pre 9 godina

Koliki je uspeh Zvezda ostvarila tteba reći da od velikih klubova i gradova titulu nemaju, Atina, Istanbul, Moskva, Rim, Berlin, Beč, Kopenhagen, London do pre neku godinu. Treba reći i da je jedna Barselona osvojila svoju prvu titulu 1992god i to kada mi nismo zbog sankcija mogli da igramo u Beogradu a imali smo tim koji je mogao da odbrani titulu.

iv84

pre 9 godina

@X=iks O tome da li je to juznoamericko takmicenje tada bilo jace od KES-a mogli bi da raspredamo 100 godina, za mene nije. Da se upustam u argumentacije necu , jer me mrzi. Ali nije. A cak i da jeste, tema su veliki svetski igraci koji nisu osvojili najjace evropsko klupsko takmicenje. Tako da sam makar formalno u pravu, a cini mi se i sustinski. Ma totalno. Uostalom, procitaj kraj teksta..

Zlatko

pre 9 godina

@Sale

"Ne bi bilo u redu ne spomenuti i nekadašnje ‘zemljake’ koje su žive legende beogradskih večitih rivala – Dejana Savićevića (Milan 1993) i Predraga Mijatovića (Real Madrid 1997)."

Sale, gde ovde nije spomenut Pedja Mijatovic?
Inace, dovoljno je samo videti imena igraca koji nemaju LS-a. Naravno, LS-a osvaja tim, ali videti da LS-a imaju Vidic i Ivanovic a nema jedan Zuba, neprocenjivo. Opet, druga strana ovog teksta, Zuba ima Boginju a Bane i Nemanja istu mogu da osvoje samo igrajuci PES. :(
Odlican tekst. Slican tekst je bio pred Mundijal 2002. kada se govorilo o igracima koji su tada na vrhuncu karijere ili u najboljim fudbalskim godinama a propustaju Mundijal. A na listi Gigs, Sevcenko i nas Stankovic. :(

Sars

pre 9 godina

A Kristijan Karembe koji je bio prosecan igrac uzeo dve LS,i sa Francuzima bio prvak evrope i sveta! Fudbalske sudbine su stvarno cudne.

drvobradi

pre 9 godina

U nekim verzijama CM (preteca FM), pogledas Đanluku Zambrotu, kad ono igra D/DM/M RLC, sve skoro full zeleno. On i Havijer Zaneti su poslednji takvi igraci (verujem da bi Zaneti bio dobar i kao spic)

X=iks

pre 9 godina

Ne znam koji izbor autor ovog teksta, smatra relevantnim kao izbor najboljeg na svijetu? Mislim da je jedino mjerilo zlatna lopta! (madjo, 27. mart 2015 14:17)

Tek u zadnjih 20-tak godina Zlatna Lopta je nagrada za najboljeg igraca Sveta. Ranije je bila nagrada za najboljeg evropskog igraca. A koliko je relevantna? (Ili koliko je bilo koja nagrada relevantna.) Pa... i nobelovaca je bilo svakakvih.

gogi

pre 9 godina

"meni je stvarno krivo sto se i Kristijano prezivao kao "Zuba" jer to njegovo prezime Ronaldo je bilo sinonim za fudbal, kao sto smo kad smo vozili bajs kao klinci vikali Sumaher zbog Sumija, na basketu Dzordan itd itd...Najveci ikada, LUIS NAZARIO DA LIMA RONALDO!"

Kristijano se ne preziva kao zuba jer rec Ronaldo Kristijanu nije prezime vec drugi deo imena...Njemu je ime Kristijano Ronaldo a prezime dos Santos Aveiro....Kristijano Ronaldo je isto kao Stefan Nemanja.....Da je Srbin ,bio bi Kristijan Ronald Stojkovic......

Njemu je otac smislio drugi deo imena jer je bio velik fan americkog predsednika Ronalda Regana pa je portugalizovao to Ronald u Ronaldo i dodao prvom imenu koje su izabrali(Kristijano) ....

Kad bi uveli pravilo da na dresu moze da stoji samo prezime,Ronaldu bi pisalo samo dos Santos Aveiro

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Миодраг Белодедић је био једини првак са два клуба са истока 1986 и 1991,а није споменут,мислите да је Румун? Драган Стојковић Пикси је прешао (као капитен) из тима победника у тим који је то изгубио у финалу.

Redondo

pre 9 godina

Mala ispravka, Baggio nije izgubio finale sa Ajaksom. Finale Ajaks- Milan (1-0) je odigrano u maju 1995, a Baggio je presao u Milan tokom leta 1995. U sezoni 95/96 Juventus je dobio Ajaks. Al za ostalo svaka vam cast :)

WTF???!!!

pre 9 godina

Gledam komentare a niko nije komentarisao najjacu recenicu u celom tekstu:

" Za kraj, možda bi najbolje bilo citirati čuvenu izjavu Siniše Mihajlovića – "Ronaldo uzeo loptu, krenuo u kontru – a Nesta i ja sami".

ovu recenicu koja je dokaz da je najbolji napadac jedan jedini Ronaldo Zuba nikada necu zaboraviti!!!!

"Ronaldo uzeo loptu, krenuo u kontru – a Nesta i ja sami".

hahahahahhahahhahaha

Jofel

pre 9 godina

Napravili ste veliku gresku i Predrag Mijatovic je osvojio Ligu Sampiona sa Real Madridom i to njegovim golom sezona 97-98 protiv Juventusa evo i snimka:
[link]
(Sale 023, 27. mart 2015 11:41)

"Ne bi bilo u redu ne spomenuti i nekadašnje ‘zemljake’ koje su žive legende beogradskih večitih rivala – Dejana Savićevića (Milan 1993) i Predraga Mijatovića (Real Madrid 1997)."

Da si pročitao tekst video bi da je pomenut, ali obzirom da nije iz Srbije, nije u "ekipi" sa Vidićem, Stankovićem, Vasovićem...

Kol

pre 9 godina

Prvo svaka cast za tekst sa uzivanjem sam ga procitao, realno da mogu nekako da igraju zajedno svi nabrojani lagano bi se prosetali do usatog pehara, i ne uopste ne mislim da su oni slabiji igraci ili manje velicine zato sto nisu uspeli da osvoje LS! Imaju toliko ostalih pehara i individualnih priznanja da ne mogu da budu razocarani, jeste da je kolac lepsi sa tresnjom na vrhu ali i bez tresnje to je i dalje kolac!

Sava

pre 9 godina

Svaka cast za tekst! Ne znam koji izbor autor ovog teksta, smatra relevantnim kao izbor najboljeg na svijetu? Mislim da je jedino mjerilo zlatna lopta! Istu je Mesi jedini osvojio(ako se ne varam 4 puta), Kristijano Ronaldo 3 puta, Ronaldo ima 2, a Zidan samo jednu. Pored Kristijana Ronalda i Mesija, najmanje 3 zlatne lopte(3 titule najboljeg na svijetu) imaju i Krojf, Platini i Van Basten... Mislim da sam sve dobro i tacno napisao... Sportski pozdrav !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (madjo, 27. mart 2015 14:17)

Konacno neko da pomene velikog Mishel Platinija kao igraca .Jedini covek koji je jedini 3 puta zaredom osvajao zlatnu loptu i to u konkurenciji jednog Maradone, od 1983-85. Ljudi ga ne vole zbog funkcije koju obavlja i svig malverzacija u koje je navodno umesan, ali na stranu to ,ovi malo stariji koji pamte to vreme, znaju kakav je veliki igrac bio.Pozdrav.