Sreda, 11.03.2015.

17:30

Serena u IV – mračni dan teniske istorije SAD

Izvor: Nikola Ðukiæ

Serena u IV – mraèni dan teniske istorije SAD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

peodrag

pre 9 godina

Smesno sta ova pise pa isto su i Novaku zvizdali na US openu jel to bio rasizam. Jednostavno te ne vole svi Amerikanci, kao ni Novaka svi Srbi,a razlog je slican egocentricni ocevi zeljni da budu u centru paznje.
p.s. A pijani vozac koji u Majamiju udara Tomasa Mustera i stavlja ga u kolica i to pred finale turnira.

Nikad kao Bane...

pre 9 godina

"Mracni dan teniske istorije SAD"... Pomislih iz naslova da se stvarno desilo nesto strasno... Tenis - sport u kojem je normalan sportista retkost...

ja

pre 9 godina

Pa zanimljive su neke cinjenice vezane za taj turnir 2001.
Venus je tada bila bolje rangirana od Serene i Serena je bila ta kojoj su bili neophodni bodovi.
Venus je dobila sve prethodne meceve protiv Serene, sem cini mi se jednog, pa je zbog svega toga bila veliki favorit u tom polufinalu.
Venus je u cetvrtfinalu prosto demolirala Dementievu, nije imala nikakvu povredu i onda odjedanput povredjena pred samo polufinale.
Puno je tu cinjenica koje govore da je ta predaja bila namestena odnosno dogovorena.
Publika je verovatno sa apsolutnim pravom zvizdala u finalu i cisto sumnjam da je tu bilo nekog rasistickog vredjanja.
To su sve cinjenice koje bacaju u vodu ovu Sereninu pricu.

Na kraju kako protumaciti one Serenine pretnje smrcu (na US Openu 2009.) upucene linijskoj sudiji, inace azijatkinji zbg toga sto joj je svirala prestup prilikom servisa?
Pa i to bi se moglo okarakterisati kao cist rasizam.

Pinokio

pre 9 godina

Možda je ovo bio najmračniji dan ali američkog tenisa.Što se tiče svetskog najmračniji dan je bio kada je Monika Seleš ranjena kao svetski broj jedan i najperspektivnija teniserka u tom trenutku.

Jasno

pre 9 godina

Serena je genijalna teniserka. Mrzite je jer je Amerikanka, a ljutite se kad neko ne voli vas jer ste Srbi. Kakvi prema drugim nacijama, takvi oni prema vama.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Najbolji su ovi naši komentatori što objašnjavaju Afroamerikancu detalje oko USA, pubilke isl. Afroamerikanci su naučili veoma precizno da prepoznaju rasizam, odnosno korene rasizma u USA. Staljin je bio brutalan prema svojim političkim protivnicima i ljudima koji su jednostavno razmišljali drugačije, ali su zato su recimo Ameri u mnogo dužem periodu bili isto tako brutalni prema Afroamerikancima.

Jelena

pre 9 godina

Voleli ih ili ne, mora se odati priznanje za sve sto su uradile. Njihavom pojavom zenski tenis je postao interesantan, velikim delom i zbog cele te fame oko njihovog oca, boje koze, odnosa sa drugim teniserkama, pre svega Sarapovom, fizicke dominacije u odnosu na konkurenciju koja bi ostala samo prazno slovo na papiru da nisu i psihicki jake. Moram da se nasmejem na deo price vezan za Ruse, a u stvari za sve je kriv jedan lepi Bugarin. O da, cak i one, "tako uspesne, tako bogate, tako lepe" gube bitku sa prizemnim ljudskim osecanjima: LJUBOMOROM. Umesto sve da se zavrsi na tome, obicnoj spanskoj sapunici,prica dobija obrise pateticnog holivudskog blokbastera o hladnom ratu i rasizmu, zahvaljujuci glupom, pijanom Rusu, koji bi da zastiti svoju neznu sibirsku tigricu od krvolocnih i tamnoputih lovaca, bez obzira na to sto njegova sticenica ne zna ni rec ruskog. Ni druga strana ne ostaje duzna, pa umesto zadovoljstva zbog nepobedivosti i dominacije na terenu, kreira srceparajucu pricu o tome, kako je biti "crn u Americi". Sve u svemu, samo zene mogu biti tako uzbudljive. Srecan 8. mart

Zaciorski

pre 9 godina

Odavno u tenisu nije bilo toliko antipatcnijih igracica poput sestara Vilijams. Toliko nadobudnosti I prepotentnosti da je to neverovatno

sasha

pre 9 godina

Zbog ovakvih stvari tenis je na ivici da ne bude sport. Previse glamura, patetike, rodbine. U sportu je takmicenje na prvom mestu, takmicis se u svim uslovima, publika i rivali te vredjaju, ponizavaju, pa sta, igras pa se posle bavis time. Sportista uvek bira da igra i bavi se igrom. Ovo je jadno, a razlog davno morao biti resen i zaboravljen. Sad cemo da se vracamo 15 god jer toliko su uvredjene klinke, svasta, zamislite sportistu u pravom sportu koji ne igra negde jer su ga izvizdali i tata mu odredi sta da radi, ma ajde..

и кардељ је ту

pre 9 godina

Bože koliko GLUPIH i ostrašćenih komentara !!!
(Miroslav, 11. mart 2015 19:14)

Типичан коментар титове деце. Не занима их истина. Занима их истина скројена у њиховој глави.

???

pre 9 godina

Publika je ovo troje izviždala jer nije verovala u povredu, a ne zato sto je bila "razocarana" ili zbog boje koze - i to sa pravom, jer je u to vreme njihov otac unapred odlučivao o rezultatu njihovih međusobnih mečeva, i to su svi znali. A on je i lansirao laž o rasizmu.
P.S. Ozbiljne novine su vise puta pisale o tome - i to, da ne bude zabune, američke.
(O 'etici' govoreći, uzgred, 11. mart 2015 18:30)

Zanimljivo je da covek treba nekome da dokazuje da li je povredjen ili ne. Jer eto publika je znala da Venus nije povredjena? Pa malo da zvizde? A kako je publika u Londonu na zavrsnom turniru znala da je Rodzer povredjen i ne igra finale protiv Novaka pa mu nije zvizdala? Ovo sto se desilo na IV nije bilo finale, Venus nije bila povredjena pa nije izasla da igra finale. Rodzer nije izasao da igra finale u Londonu ali je ozdravio posle nedelju dana i razbio sa Stenom i uzeo Salataru? Nisu mu zvizdali Englezi ali su zvizdali Sereni, Amerikanci, Amerikanki?

nisam ja, ja je

pre 9 godina

Mora Amer da pljune Rusa pa to ti je. (mica, 11. mart 2015 18:02)

Nije "Amer pljunuo Rusa", nego je jedan ruski idiot, predsednik ruske teniske federacije, vulgarno rasisticki bio pljunuo nju. A srpski idioti to citaju kao u gornjoj recenici. Eto, moram i ja da pljunem srpske idiote, pa to ti je.

nisam sarkastican

pre 9 godina

Bas je dosadan taj njen referat, procitao sam pola I odustao. Bez nje I Marishke Sharapove bio bi intetesantniji zenski tenis

otvoreno govoreci

pre 9 godina

Ma nije mracni dan, kakav mracni dan kada domaci formuasi znaju bolje, cak znaju i da je njiihov otac odredjivao rezultate meceva jer avaj, to je pisalo u novinama. Hit! Podrska jednoj od najvecih crnih sportiskinja ikada!

Стоп цензури коментара!

pre 9 godina

Најбоље су Серена и Венус Вилијамс!!!
п.с. наравно после Монике Селеш.

Bokisha

pre 9 godina

Kad malo bolje upoznate pripadnika bilo koje grupe koja tvrdi da je diskriminisana, lako mozete da uocite koliko tek iz tih osoba buja diskriminacija prema drugima. Pokusajte malo da budete bliskiji sa nekom afroamerickom zajednicom, pa cete da vidite kako ce iz iste da pokulja rasizam i odbojnost. Zna to i Serena jako dobro, samo se pravi naivna, i jako dobro igra na kartu rasizma kad joj to odgovara. Na sta onda treba da se zali Samanta Stosur koju je izvizdao citav Flesing Medouz 2011.godine na finalu US Open-a, zahvaljujuci upravo Sereni i njenom sportskom ponasanju. Apsolutno pravi dramu ni oko cega. Valjda se bolje od mene seca koliko je bila izvizdana dodela nagrada na prvom zavrsnom turniru odrzanom u Istanbulu, doduse nije bilo upuceno njoj, al' se i ona tu nasla, pa se ni na sta nije zalila, naprotiv, vrlo rado je ponovo igrala tamo.

robin hud

pre 9 godina

Serena treba da se stidi i izvini ljubiteljima tenisa i svojim navijačima a ne da laže opet posle toliko godina. Ta mrlja je isključivo na njenu i dušu njene porodice. Rasizam je izmišljen a meč u polufinalu dogovoren. Da je neka druga igračica a da nije Amerikanka, odbijala igranje sigurno bi je WTA kaznio na neki način. Smešno je što ponovo priča istu laž.

Boban

pre 9 godina

Rekao bih da je ovo malo preteran naslov, nije bilo bas toliko strasno i sumnjam da ima objektivnih razloga za reakciju sestara Vilijams. Tacno je da su tada imale samo 19 ili 20 godina, pa se donekle moze razumeti. Ali zamislite da se sad svaki teniser ili teniserka posle nekog zvizdanja, pogrdnog povika sa tribina ne pojavljuje godinama na turniru. Treba se izboriti sa takvim nimalo lakim stvarima. A na kraju bolje da Serena nije ni igrala na tom turniru kad je vec bila odlucila da se nikada ne vrati, po tome zakljucujem da nije karakter.

a.

pre 9 godina

Svaka cast ne samo njima,vec svakoj od ovih devojaka koje zaista zrtvuju dosta toga da bi bile tu gde jesu. Ne volim Serenu, postujem je kao vrhunskog sportistu,ali me uvek odbijala ta njena drama oko svega (drama oko povrede,drama u toku meca),pa i oko ovoga previse drame je tu...

ja

pre 9 godina

iI naravno, opet Rusi krivi za nesto. Ovaj put zahvaljujuci njima nasa mala i uplasena junjakinja menja svoju istorijsku odluku. Srce mi se slama

O 'etici' govoreći, uzgred

pre 9 godina

Publika je ovo troje izviždala jer nije verovala u povredu, a ne zato sto je bila "razocarana" ili zbog boje koze - i to sa pravom, jer je u to vreme njihov otac unapred odlučivao o rezultatu njihovih međusobnih mečeva, i to su svi znali. A on je i lansirao laž o rasizmu.
P.S. Ozbiljne novine su vise puta pisale o tome - i to, da ne bude zabune, američke.

Maki

pre 9 godina

To samo pokazuje kolika si ti veličina, ne samo sportska, već i ljudska. Poremećeni rasisti mogu samo da ti pljunu pod prozor, tebi, najvećoj teniserki svih vremena, uz Moniku Seleš. A sad idi tamo, zapuši im usta, oderi sitnu boraniju i uzmi novac jer si tako u mogućnosti.

Politicki pamflet

pre 9 godina

Ovakav stil pisanja sam imao u trecem razredu, kod uciteljice. Svet jos uvek vidis crno-belo, nema preispitivanja, nedoumice. Uvek su drugi oni koji nisu u pravu, a pritom imaju samo zle namere. A ja stojim kao svetionik na obali okeana, nepokolebljiv i pored brojnih talasa koji udaraju u mene.

probni balon

pre 9 godina

Odlicno je sto su je izvizdali. Americka publika je objektivna i ne voli nesportsko ponasanje. Serena, nije ti ovo basket, tenis je beli sport.

and1

pre 9 godina

Lijepo sroceno. Prevelika sampionka ne zasluzuje takav kraj.Juznjaci, seljacine ortodoksne, poluobrazovane, koji mogu otici iz sela ali seoski mentalitet ostaje.
Rasizam kao pojava mi je nevjerovatna, cak zapanjujuca. I to sto su sad crnci, vjerovatno, najveci rasisti mi nije cudno uopste. Previse je naroda na ovoj planeti a premalo ljudi.

O 'etici' govoreći, uzgred

pre 9 godina

Publika je ovo troje izviždala jer nije verovala u povredu, a ne zato sto je bila "razocarana" ili zbog boje koze - i to sa pravom, jer je u to vreme njihov otac unapred odlučivao o rezultatu njihovih međusobnih mečeva, i to su svi znali. A on je i lansirao laž o rasizmu.
P.S. Ozbiljne novine su vise puta pisale o tome - i to, da ne bude zabune, američke.

Politicki pamflet

pre 9 godina

Ovakav stil pisanja sam imao u trecem razredu, kod uciteljice. Svet jos uvek vidis crno-belo, nema preispitivanja, nedoumice. Uvek su drugi oni koji nisu u pravu, a pritom imaju samo zle namere. A ja stojim kao svetionik na obali okeana, nepokolebljiv i pored brojnih talasa koji udaraju u mene.

ja

pre 9 godina

iI naravno, opet Rusi krivi za nesto. Ovaj put zahvaljujuci njima nasa mala i uplasena junjakinja menja svoju istorijsku odluku. Srce mi se slama

Pinokio

pre 9 godina

Možda je ovo bio najmračniji dan ali američkog tenisa.Što se tiče svetskog najmračniji dan je bio kada je Monika Seleš ranjena kao svetski broj jedan i najperspektivnija teniserka u tom trenutku.

and1

pre 9 godina

Lijepo sroceno. Prevelika sampionka ne zasluzuje takav kraj.Juznjaci, seljacine ortodoksne, poluobrazovane, koji mogu otici iz sela ali seoski mentalitet ostaje.
Rasizam kao pojava mi je nevjerovatna, cak zapanjujuca. I to sto su sad crnci, vjerovatno, najveci rasisti mi nije cudno uopste. Previse je naroda na ovoj planeti a premalo ljudi.

a.

pre 9 godina

Svaka cast ne samo njima,vec svakoj od ovih devojaka koje zaista zrtvuju dosta toga da bi bile tu gde jesu. Ne volim Serenu, postujem je kao vrhunskog sportistu,ali me uvek odbijala ta njena drama oko svega (drama oko povrede,drama u toku meca),pa i oko ovoga previse drame je tu...

Bokisha

pre 9 godina

Kad malo bolje upoznate pripadnika bilo koje grupe koja tvrdi da je diskriminisana, lako mozete da uocite koliko tek iz tih osoba buja diskriminacija prema drugima. Pokusajte malo da budete bliskiji sa nekom afroamerickom zajednicom, pa cete da vidite kako ce iz iste da pokulja rasizam i odbojnost. Zna to i Serena jako dobro, samo se pravi naivna, i jako dobro igra na kartu rasizma kad joj to odgovara. Na sta onda treba da se zali Samanta Stosur koju je izvizdao citav Flesing Medouz 2011.godine na finalu US Open-a, zahvaljujuci upravo Sereni i njenom sportskom ponasanju. Apsolutno pravi dramu ni oko cega. Valjda se bolje od mene seca koliko je bila izvizdana dodela nagrada na prvom zavrsnom turniru odrzanom u Istanbulu, doduse nije bilo upuceno njoj, al' se i ona tu nasla, pa se ni na sta nije zalila, naprotiv, vrlo rado je ponovo igrala tamo.

nisam ja, ja je

pre 9 godina

Mora Amer da pljune Rusa pa to ti je. (mica, 11. mart 2015 18:02)

Nije "Amer pljunuo Rusa", nego je jedan ruski idiot, predsednik ruske teniske federacije, vulgarno rasisticki bio pljunuo nju. A srpski idioti to citaju kao u gornjoj recenici. Eto, moram i ja da pljunem srpske idiote, pa to ti je.

robin hud

pre 9 godina

Serena treba da se stidi i izvini ljubiteljima tenisa i svojim navijačima a ne da laže opet posle toliko godina. Ta mrlja je isključivo na njenu i dušu njene porodice. Rasizam je izmišljen a meč u polufinalu dogovoren. Da je neka druga igračica a da nije Amerikanka, odbijala igranje sigurno bi je WTA kaznio na neki način. Smešno je što ponovo priča istu laž.

Boban

pre 9 godina

Rekao bih da je ovo malo preteran naslov, nije bilo bas toliko strasno i sumnjam da ima objektivnih razloga za reakciju sestara Vilijams. Tacno je da su tada imale samo 19 ili 20 godina, pa se donekle moze razumeti. Ali zamislite da se sad svaki teniser ili teniserka posle nekog zvizdanja, pogrdnog povika sa tribina ne pojavljuje godinama na turniru. Treba se izboriti sa takvim nimalo lakim stvarima. A na kraju bolje da Serena nije ni igrala na tom turniru kad je vec bila odlucila da se nikada ne vrati, po tome zakljucujem da nije karakter.

sasha

pre 9 godina

Zbog ovakvih stvari tenis je na ivici da ne bude sport. Previse glamura, patetike, rodbine. U sportu je takmicenje na prvom mestu, takmicis se u svim uslovima, publika i rivali te vredjaju, ponizavaju, pa sta, igras pa se posle bavis time. Sportista uvek bira da igra i bavi se igrom. Ovo je jadno, a razlog davno morao biti resen i zaboravljen. Sad cemo da se vracamo 15 god jer toliko su uvredjene klinke, svasta, zamislite sportistu u pravom sportu koji ne igra negde jer su ga izvizdali i tata mu odredi sta da radi, ma ajde..

???

pre 9 godina

Publika je ovo troje izviždala jer nije verovala u povredu, a ne zato sto je bila "razocarana" ili zbog boje koze - i to sa pravom, jer je u to vreme njihov otac unapred odlučivao o rezultatu njihovih međusobnih mečeva, i to su svi znali. A on je i lansirao laž o rasizmu.
P.S. Ozbiljne novine su vise puta pisale o tome - i to, da ne bude zabune, američke.
(O 'etici' govoreći, uzgred, 11. mart 2015 18:30)

Zanimljivo je da covek treba nekome da dokazuje da li je povredjen ili ne. Jer eto publika je znala da Venus nije povredjena? Pa malo da zvizde? A kako je publika u Londonu na zavrsnom turniru znala da je Rodzer povredjen i ne igra finale protiv Novaka pa mu nije zvizdala? Ovo sto se desilo na IV nije bilo finale, Venus nije bila povredjena pa nije izasla da igra finale. Rodzer nije izasao da igra finale u Londonu ali je ozdravio posle nedelju dana i razbio sa Stenom i uzeo Salataru? Nisu mu zvizdali Englezi ali su zvizdali Sereni, Amerikanci, Amerikanki?

probni balon

pre 9 godina

Odlicno je sto su je izvizdali. Americka publika je objektivna i ne voli nesportsko ponasanje. Serena, nije ti ovo basket, tenis je beli sport.

ja

pre 9 godina

Pa zanimljive su neke cinjenice vezane za taj turnir 2001.
Venus je tada bila bolje rangirana od Serene i Serena je bila ta kojoj su bili neophodni bodovi.
Venus je dobila sve prethodne meceve protiv Serene, sem cini mi se jednog, pa je zbog svega toga bila veliki favorit u tom polufinalu.
Venus je u cetvrtfinalu prosto demolirala Dementievu, nije imala nikakvu povredu i onda odjedanput povredjena pred samo polufinale.
Puno je tu cinjenica koje govore da je ta predaja bila namestena odnosno dogovorena.
Publika je verovatno sa apsolutnim pravom zvizdala u finalu i cisto sumnjam da je tu bilo nekog rasistickog vredjanja.
To su sve cinjenice koje bacaju u vodu ovu Sereninu pricu.

Na kraju kako protumaciti one Serenine pretnje smrcu (na US Openu 2009.) upucene linijskoj sudiji, inace azijatkinji zbg toga sto joj je svirala prestup prilikom servisa?
Pa i to bi se moglo okarakterisati kao cist rasizam.

Maki

pre 9 godina

To samo pokazuje kolika si ti veličina, ne samo sportska, već i ljudska. Poremećeni rasisti mogu samo da ti pljunu pod prozor, tebi, najvećoj teniserki svih vremena, uz Moniku Seleš. A sad idi tamo, zapuši im usta, oderi sitnu boraniju i uzmi novac jer si tako u mogućnosti.

otvoreno govoreci

pre 9 godina

Ma nije mracni dan, kakav mracni dan kada domaci formuasi znaju bolje, cak znaju i da je njiihov otac odredjivao rezultate meceva jer avaj, to je pisalo u novinama. Hit! Podrska jednoj od najvecih crnih sportiskinja ikada!

и кардељ је ту

pre 9 godina

Bože koliko GLUPIH i ostrašćenih komentara !!!
(Miroslav, 11. mart 2015 19:14)

Типичан коментар титове деце. Не занима их истина. Занима их истина скројена у њиховој глави.

nisam sarkastican

pre 9 godina

Bas je dosadan taj njen referat, procitao sam pola I odustao. Bez nje I Marishke Sharapove bio bi intetesantniji zenski tenis

Zaciorski

pre 9 godina

Odavno u tenisu nije bilo toliko antipatcnijih igracica poput sestara Vilijams. Toliko nadobudnosti I prepotentnosti da je to neverovatno

Стоп цензури коментара!

pre 9 godina

Најбоље су Серена и Венус Вилијамс!!!
п.с. наравно после Монике Селеш.

Jasno

pre 9 godina

Serena je genijalna teniserka. Mrzite je jer je Amerikanka, a ljutite se kad neko ne voli vas jer ste Srbi. Kakvi prema drugim nacijama, takvi oni prema vama.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Najbolji su ovi naši komentatori što objašnjavaju Afroamerikancu detalje oko USA, pubilke isl. Afroamerikanci su naučili veoma precizno da prepoznaju rasizam, odnosno korene rasizma u USA. Staljin je bio brutalan prema svojim političkim protivnicima i ljudima koji su jednostavno razmišljali drugačije, ali su zato su recimo Ameri u mnogo dužem periodu bili isto tako brutalni prema Afroamerikancima.

Jelena

pre 9 godina

Voleli ih ili ne, mora se odati priznanje za sve sto su uradile. Njihavom pojavom zenski tenis je postao interesantan, velikim delom i zbog cele te fame oko njihovog oca, boje koze, odnosa sa drugim teniserkama, pre svega Sarapovom, fizicke dominacije u odnosu na konkurenciju koja bi ostala samo prazno slovo na papiru da nisu i psihicki jake. Moram da se nasmejem na deo price vezan za Ruse, a u stvari za sve je kriv jedan lepi Bugarin. O da, cak i one, "tako uspesne, tako bogate, tako lepe" gube bitku sa prizemnim ljudskim osecanjima: LJUBOMOROM. Umesto sve da se zavrsi na tome, obicnoj spanskoj sapunici,prica dobija obrise pateticnog holivudskog blokbastera o hladnom ratu i rasizmu, zahvaljujuci glupom, pijanom Rusu, koji bi da zastiti svoju neznu sibirsku tigricu od krvolocnih i tamnoputih lovaca, bez obzira na to sto njegova sticenica ne zna ni rec ruskog. Ni druga strana ne ostaje duzna, pa umesto zadovoljstva zbog nepobedivosti i dominacije na terenu, kreira srceparajucu pricu o tome, kako je biti "crn u Americi". Sve u svemu, samo zene mogu biti tako uzbudljive. Srecan 8. mart

Nikad kao Bane...

pre 9 godina

"Mracni dan teniske istorije SAD"... Pomislih iz naslova da se stvarno desilo nesto strasno... Tenis - sport u kojem je normalan sportista retkost...

peodrag

pre 9 godina

Smesno sta ova pise pa isto su i Novaku zvizdali na US openu jel to bio rasizam. Jednostavno te ne vole svi Amerikanci, kao ni Novaka svi Srbi,a razlog je slican egocentricni ocevi zeljni da budu u centru paznje.
p.s. A pijani vozac koji u Majamiju udara Tomasa Mustera i stavlja ga u kolica i to pred finale turnira.

probni balon

pre 9 godina

Odlicno je sto su je izvizdali. Americka publika je objektivna i ne voli nesportsko ponasanje. Serena, nije ti ovo basket, tenis je beli sport.

and1

pre 9 godina

Lijepo sroceno. Prevelika sampionka ne zasluzuje takav kraj.Juznjaci, seljacine ortodoksne, poluobrazovane, koji mogu otici iz sela ali seoski mentalitet ostaje.
Rasizam kao pojava mi je nevjerovatna, cak zapanjujuca. I to sto su sad crnci, vjerovatno, najveci rasisti mi nije cudno uopste. Previse je naroda na ovoj planeti a premalo ljudi.

Maki

pre 9 godina

To samo pokazuje kolika si ti veličina, ne samo sportska, već i ljudska. Poremećeni rasisti mogu samo da ti pljunu pod prozor, tebi, najvećoj teniserki svih vremena, uz Moniku Seleš. A sad idi tamo, zapuši im usta, oderi sitnu boraniju i uzmi novac jer si tako u mogućnosti.

Jasno

pre 9 godina

Serena je genijalna teniserka. Mrzite je jer je Amerikanka, a ljutite se kad neko ne voli vas jer ste Srbi. Kakvi prema drugim nacijama, takvi oni prema vama.

nisam sarkastican

pre 9 godina

Bas je dosadan taj njen referat, procitao sam pola I odustao. Bez nje I Marishke Sharapove bio bi intetesantniji zenski tenis

ja

pre 9 godina

iI naravno, opet Rusi krivi za nesto. Ovaj put zahvaljujuci njima nasa mala i uplasena junjakinja menja svoju istorijsku odluku. Srce mi se slama

nisam ja, ja je

pre 9 godina

Mora Amer da pljune Rusa pa to ti je. (mica, 11. mart 2015 18:02)

Nije "Amer pljunuo Rusa", nego je jedan ruski idiot, predsednik ruske teniske federacije, vulgarno rasisticki bio pljunuo nju. A srpski idioti to citaju kao u gornjoj recenici. Eto, moram i ja da pljunem srpske idiote, pa to ti je.

otvoreno govoreci

pre 9 godina

Ma nije mracni dan, kakav mracni dan kada domaci formuasi znaju bolje, cak znaju i da je njiihov otac odredjivao rezultate meceva jer avaj, to je pisalo u novinama. Hit! Podrska jednoj od najvecih crnih sportiskinja ikada!

sasha

pre 9 godina

Zbog ovakvih stvari tenis je na ivici da ne bude sport. Previse glamura, patetike, rodbine. U sportu je takmicenje na prvom mestu, takmicis se u svim uslovima, publika i rivali te vredjaju, ponizavaju, pa sta, igras pa se posle bavis time. Sportista uvek bira da igra i bavi se igrom. Ovo je jadno, a razlog davno morao biti resen i zaboravljen. Sad cemo da se vracamo 15 god jer toliko su uvredjene klinke, svasta, zamislite sportistu u pravom sportu koji ne igra negde jer su ga izvizdali i tata mu odredi sta da radi, ma ajde..

Politicki pamflet

pre 9 godina

Ovakav stil pisanja sam imao u trecem razredu, kod uciteljice. Svet jos uvek vidis crno-belo, nema preispitivanja, nedoumice. Uvek su drugi oni koji nisu u pravu, a pritom imaju samo zle namere. A ja stojim kao svetionik na obali okeana, nepokolebljiv i pored brojnih talasa koji udaraju u mene.

???

pre 9 godina

Publika je ovo troje izviždala jer nije verovala u povredu, a ne zato sto je bila "razocarana" ili zbog boje koze - i to sa pravom, jer je u to vreme njihov otac unapred odlučivao o rezultatu njihovih međusobnih mečeva, i to su svi znali. A on je i lansirao laž o rasizmu.
P.S. Ozbiljne novine su vise puta pisale o tome - i to, da ne bude zabune, američke.
(O 'etici' govoreći, uzgred, 11. mart 2015 18:30)

Zanimljivo je da covek treba nekome da dokazuje da li je povredjen ili ne. Jer eto publika je znala da Venus nije povredjena? Pa malo da zvizde? A kako je publika u Londonu na zavrsnom turniru znala da je Rodzer povredjen i ne igra finale protiv Novaka pa mu nije zvizdala? Ovo sto se desilo na IV nije bilo finale, Venus nije bila povredjena pa nije izasla da igra finale. Rodzer nije izasao da igra finale u Londonu ali je ozdravio posle nedelju dana i razbio sa Stenom i uzeo Salataru? Nisu mu zvizdali Englezi ali su zvizdali Sereni, Amerikanci, Amerikanki?

O 'etici' govoreći, uzgred

pre 9 godina

Publika je ovo troje izviždala jer nije verovala u povredu, a ne zato sto je bila "razocarana" ili zbog boje koze - i to sa pravom, jer je u to vreme njihov otac unapred odlučivao o rezultatu njihovih međusobnih mečeva, i to su svi znali. A on je i lansirao laž o rasizmu.
P.S. Ozbiljne novine su vise puta pisale o tome - i to, da ne bude zabune, američke.

Стоп цензури коментара!

pre 9 godina

Најбоље су Серена и Венус Вилијамс!!!
п.с. наравно после Монике Селеш.

и кардељ је ту

pre 9 godina

Bože koliko GLUPIH i ostrašćenih komentara !!!
(Miroslav, 11. mart 2015 19:14)

Типичан коментар титове деце. Не занима их истина. Занима их истина скројена у њиховој глави.

Zaciorski

pre 9 godina

Odavno u tenisu nije bilo toliko antipatcnijih igracica poput sestara Vilijams. Toliko nadobudnosti I prepotentnosti da je to neverovatno

robin hud

pre 9 godina

Serena treba da se stidi i izvini ljubiteljima tenisa i svojim navijačima a ne da laže opet posle toliko godina. Ta mrlja je isključivo na njenu i dušu njene porodice. Rasizam je izmišljen a meč u polufinalu dogovoren. Da je neka druga igračica a da nije Amerikanka, odbijala igranje sigurno bi je WTA kaznio na neki način. Smešno je što ponovo priča istu laž.

Bokisha

pre 9 godina

Kad malo bolje upoznate pripadnika bilo koje grupe koja tvrdi da je diskriminisana, lako mozete da uocite koliko tek iz tih osoba buja diskriminacija prema drugima. Pokusajte malo da budete bliskiji sa nekom afroamerickom zajednicom, pa cete da vidite kako ce iz iste da pokulja rasizam i odbojnost. Zna to i Serena jako dobro, samo se pravi naivna, i jako dobro igra na kartu rasizma kad joj to odgovara. Na sta onda treba da se zali Samanta Stosur koju je izvizdao citav Flesing Medouz 2011.godine na finalu US Open-a, zahvaljujuci upravo Sereni i njenom sportskom ponasanju. Apsolutno pravi dramu ni oko cega. Valjda se bolje od mene seca koliko je bila izvizdana dodela nagrada na prvom zavrsnom turniru odrzanom u Istanbulu, doduse nije bilo upuceno njoj, al' se i ona tu nasla, pa se ni na sta nije zalila, naprotiv, vrlo rado je ponovo igrala tamo.

Boban

pre 9 godina

Rekao bih da je ovo malo preteran naslov, nije bilo bas toliko strasno i sumnjam da ima objektivnih razloga za reakciju sestara Vilijams. Tacno je da su tada imale samo 19 ili 20 godina, pa se donekle moze razumeti. Ali zamislite da se sad svaki teniser ili teniserka posle nekog zvizdanja, pogrdnog povika sa tribina ne pojavljuje godinama na turniru. Treba se izboriti sa takvim nimalo lakim stvarima. A na kraju bolje da Serena nije ni igrala na tom turniru kad je vec bila odlucila da se nikada ne vrati, po tome zakljucujem da nije karakter.

a.

pre 9 godina

Svaka cast ne samo njima,vec svakoj od ovih devojaka koje zaista zrtvuju dosta toga da bi bile tu gde jesu. Ne volim Serenu, postujem je kao vrhunskog sportistu,ali me uvek odbijala ta njena drama oko svega (drama oko povrede,drama u toku meca),pa i oko ovoga previse drame je tu...

NemanjaVac8

pre 9 godina

Najbolji su ovi naši komentatori što objašnjavaju Afroamerikancu detalje oko USA, pubilke isl. Afroamerikanci su naučili veoma precizno da prepoznaju rasizam, odnosno korene rasizma u USA. Staljin je bio brutalan prema svojim političkim protivnicima i ljudima koji su jednostavno razmišljali drugačije, ali su zato su recimo Ameri u mnogo dužem periodu bili isto tako brutalni prema Afroamerikancima.

Jelena

pre 9 godina

Voleli ih ili ne, mora se odati priznanje za sve sto su uradile. Njihavom pojavom zenski tenis je postao interesantan, velikim delom i zbog cele te fame oko njihovog oca, boje koze, odnosa sa drugim teniserkama, pre svega Sarapovom, fizicke dominacije u odnosu na konkurenciju koja bi ostala samo prazno slovo na papiru da nisu i psihicki jake. Moram da se nasmejem na deo price vezan za Ruse, a u stvari za sve je kriv jedan lepi Bugarin. O da, cak i one, "tako uspesne, tako bogate, tako lepe" gube bitku sa prizemnim ljudskim osecanjima: LJUBOMOROM. Umesto sve da se zavrsi na tome, obicnoj spanskoj sapunici,prica dobija obrise pateticnog holivudskog blokbastera o hladnom ratu i rasizmu, zahvaljujuci glupom, pijanom Rusu, koji bi da zastiti svoju neznu sibirsku tigricu od krvolocnih i tamnoputih lovaca, bez obzira na to sto njegova sticenica ne zna ni rec ruskog. Ni druga strana ne ostaje duzna, pa umesto zadovoljstva zbog nepobedivosti i dominacije na terenu, kreira srceparajucu pricu o tome, kako je biti "crn u Americi". Sve u svemu, samo zene mogu biti tako uzbudljive. Srecan 8. mart

ja

pre 9 godina

Pa zanimljive su neke cinjenice vezane za taj turnir 2001.
Venus je tada bila bolje rangirana od Serene i Serena je bila ta kojoj su bili neophodni bodovi.
Venus je dobila sve prethodne meceve protiv Serene, sem cini mi se jednog, pa je zbog svega toga bila veliki favorit u tom polufinalu.
Venus je u cetvrtfinalu prosto demolirala Dementievu, nije imala nikakvu povredu i onda odjedanput povredjena pred samo polufinale.
Puno je tu cinjenica koje govore da je ta predaja bila namestena odnosno dogovorena.
Publika je verovatno sa apsolutnim pravom zvizdala u finalu i cisto sumnjam da je tu bilo nekog rasistickog vredjanja.
To su sve cinjenice koje bacaju u vodu ovu Sereninu pricu.

Na kraju kako protumaciti one Serenine pretnje smrcu (na US Openu 2009.) upucene linijskoj sudiji, inace azijatkinji zbg toga sto joj je svirala prestup prilikom servisa?
Pa i to bi se moglo okarakterisati kao cist rasizam.

Nikad kao Bane...

pre 9 godina

"Mracni dan teniske istorije SAD"... Pomislih iz naslova da se stvarno desilo nesto strasno... Tenis - sport u kojem je normalan sportista retkost...

Pinokio

pre 9 godina

Možda je ovo bio najmračniji dan ali američkog tenisa.Što se tiče svetskog najmračniji dan je bio kada je Monika Seleš ranjena kao svetski broj jedan i najperspektivnija teniserka u tom trenutku.

peodrag

pre 9 godina

Smesno sta ova pise pa isto su i Novaku zvizdali na US openu jel to bio rasizam. Jednostavno te ne vole svi Amerikanci, kao ni Novaka svi Srbi,a razlog je slican egocentricni ocevi zeljni da budu u centru paznje.
p.s. A pijani vozac koji u Majamiju udara Tomasa Mustera i stavlja ga u kolica i to pred finale turnira.