Utorak, 03.03.2015.

18:21

JSL: Tri kruga i podela bodova

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije jednoglasno je usvojio predlog promene sistema takmičenja Jelen Superlige, pa će se šampionat igrati u tri kruga.

Izvor:

JSL: Tri kruga i podela bodova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

167 Komentari

Sortiraj po:

rajangigs@yahoo.com

pre 9 godina

Ako je poenta da bude zanimljivije onda onome sto je prvi oduzeti sve bodove pa neka krene ko poslednji u plejofu. To bi bilo ko "nagradno oduzimanje". Ko je gledao Top listu nadrealista zna o cemu pricam. Haos i ludilo. Sve vas treba rasterati bando bezobrazna. Idite u cirkus ako vam je dosadno, a bavite se strukom i pravljenjem fudbalera. U sportivima gde imamo struku jos uvek smo i te kako konkurentn, a u fudbalu gde se vrti jedna te ista grupa trenera sa bata djorinim diplomama nema napretka.

partizanole

pre 9 godina

Negde sam pročitao da ako klub ima neparan broj bodova kad se poeni prepolove zaokružuje se na više. U prevodu ako Partizan bude imao 56 bodova,a Zvezda 55, oba tima će imati 23 boda.

sveta

pre 9 godina

Jedan sam od onih koji su dole spominjali pola boda, nisam shvacen, samo sam zeleo da dam primer besmislenosti sistea. Jos gore, ako se zaokruzuje, svejedno je da li imate 61 ili 62 boda... Takodje, to sto je takav sistem u nekoliko zemalja u Evropi nije nikakav dokaz da je sistem dobar. I na kraju, razlog koji svi navode kako je ovako zanimljivije bas ne pije vodu, mislim da sampion treba ekipa koja je najbolja cele sezone, a ne u poslednjih mesec dana, po tom kljucu najzanimljivije bi bilo da krenu svi od nule lepo na kraju... a i ne vidim kako ce to biti manje namestanja po ovom sistemu.
I na kraju, neko se cudi sto se bas grobari toliko bune, voleo bih da Zvezda bude ostecena, da ne bude kao u ABA ligi kad su bili najglasniji da prvak iz regularnog dela ide direkt u Evroligu, pa su posle samo precutali i uskocili u EL umesto Igokee.

markiza DS

pre 9 godina

Po meni naj bolje; 10 ekipa (pa makar i sve iz BG) cetvorokruzno igranje .
2+1 ispadaju iz lige prva cetri borba za evropu ostaje 3 ekipe za sredinu tabele,rezultat od 0-0 bez bodova.To bi dovelo do manjeg broja namestenih utakmica. Posto bi svako morao da igra za sebe.

MilanT.

pre 9 godina

Fudbal u Srbiji, bez dileme, zahteva reorganizaciju takmicenja na svim nivoima ali uvodjenje treceg kruga sa delenjem bodova je u startu osudjeno na propast. Nije Srbija - Belgija, po mnogo cemu. Da nas fudbal vode nestrucni ljudi, bez ideje ili makar zelje da istraze takmicenja u drugim zemljama, davno je jasno. Srbija ima kapacitet za maksimalno 12 timova u najvisem rangu, 12 - 14 u Prvoj ligi jer smanjenjem liga dobijamo veci kvalitet. Neka igraju 4- kruzno to je 32 utakmice u jednoj takmicarskoj sezoni. Za dobijanje licence prioritet moraju biti kvalitetan teren, financijsko poslovanje I resen imovinski odnos. Kad resimo te tri glavne stavke, stvorice se uslovi za uvodjenje Liga kupa ili kako ga god nazvali.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Iz greške u grešku. Tek će ovo da bude smejurija. Sada će, pored katastrofalnog fudbala, biti i brdo nebitnih mečeva. Za oporavak srpskog fudbala nije potrebna promena sistema takmičenja, nego reforme od najnižeg nivoa pa do vrha, kao što su uradili Francuzi, kad su bili u buli pre dvadeset godina. Naravno, kod nas od toga nema ništa. Predviđam dalje propadanje reprezentacije, klubova i lige.

grof

pre 9 godina

Mazanje ociju javnosti da bi se skrenula paznja sa orkestrirane pljacke.Usvojiti zakon o privatizaciji i nista sem organa u FSS ne menjati.O kvalitetu timova pobrinuce se njihovi vlasnici a u takvim okolnostima bice i postenih rezultata i vecih uspeha u Evropi.Sve je jasno i lako resivo ali kome bi ovako nesto bilo u interesu sem gledalaca,njihovih klubova i iskrenih zaljubljenika u sport.Ipak su oni na marginama i statisticka greska koja se nidta ne pita jer ovo je Srbija.

Lazari

pre 9 godina

Jedva cekam sledecu sezonu! Molio bih nadlezne da nas informisu gde mogu da se kupe sezonske karte za ekipe prve lige za sledecu godinu. Ako je ostalo uopste nesto u prodaji!? Hvala

Bazel docekao titulu

pre 9 godina

Ovde se vidi kakav smo Narod. Do juče se svi zalite kako nam netreba Liga sa 16 Ekipa, kako je bolje uvesti Sistem Play-off i Play-out. A sad odjednom se svi nesto bune ?! Kakvo je sranja bla bla.. A vecin je protiv Sistema od 10 Ekipa i da se igra 4 puta, sto je po meni bio bolji Izbor. Mozda nije najbolja ideja da se prepolove bodovi ali budimo realni, Ako zvezda ima 60 bodova, a partizan lupam 48, i kad se prepolovi bice samo 6 razlike, i onda je zanimljivije i sve. Dajte sanse a ne da pljujemo od pocetka kako nista nevalja.

TIG

pre 9 godina

Nisam baš shvatio(ili možda i ne piše) kako će se određivati domaćinstva u tih dodatnih 7 kola, budući da se igra po jednokružnom sistemu, što će reći da će neke ekipe odigrati 4 utakmice kod kuće a 3 na strani, i obratno naravno, te kako će se odlučivati protiv koga će igrati na svom stadionu?

Ako može neko da odgovori, ili barem iznese svoju pretpostavku
(Dejo, 3. mart 2015 22:01)

Onako na brzinu, možda ovako

trenutno tabela gledati od gore na prema dole
a ne sa leva na desno

par cz čuk voj jag npa ofk rad

1.Partizan A A A A H H H
2.Crvena Z. H A A A A H H
3.Čukarički B. H H A A A A H
4.Vojvodina H H H A A A A
5.Jagodina H H H H A A A
6.Novi Pazar A H H H H A A
7.OFK Beograd A A H H H H A
8.Rad Beograd A A A H H H H

Prva 4 tima imaju 4 kući, 3 na gostovanju a preostala 4 imaju 3 kući a 4 na gostovanju.

Opet kažem da je ipak bolji dvokružni sistem pa je najbolje da ima od 12 do 14 timova u ligi.

Prvi na tabeli igra kući sa sledeća 4 ispod njega a 3 u gostima sa ostalim klubovima i tako sve redom.

Dejo

pre 9 godina

Nisam baš shvatio(ili možda i ne piše) kako će se određivati domaćinstva u tih dodatnih 7 kola, budući da se igra po jednokružnom sistemu, što će reći da će neke ekipe odigrati 4 utakmice kod kuće a 3 na strani, i obratno naravno, te kako će se odlučivati protiv koga će igrati na svom stadionu?

Ako može neko da odgovori, ili barem iznese svoju pretpostavku

Stevo djubre

pre 9 godina

Jedino ispravno resenje je liga od 10 klubova, cetvorokruzno. Iz lige ispadaju 2+1 (ovaj jedan igra baraz sa 3-plasiranim iz Druge lige koja broji 10-12 klubova). Tako ce doci do koncentracije kvaliteta i svi klubovi ce strepeti do samog kraja. Ovo sto su izglasali je budalastina.

Branislav Zekic Zeka

pre 9 godina

Ovi koji su doneli ovu odluku nemaju pojma sta rade.

Kako ce da se prepolove bodovi klubovima koji ce nakon drugog kruga
osvojiti neparan broj bodova. Nzprimer 15? 15:2 = 7,5 bodova!
Sta ce da se desava sa 0,5 bodova???? Kome ce da pripadnu????

Desice se da jedan klub sve najvaznije utakmice u doigravanju
igra na strani kod najacjh konkurenata bez revansa na svom terenu? Naprimer Zvezda igra kod kuce protiv Partizana, Vojvodine ili Partizan gostuje i Zvezdi i Vojvodini a nema revansa na svom terenu.

Dajte ljudi ostavite se corava posla!

Dragan

pre 9 godina

I ovako ne zanimljiv srpski fudbal uvodite u dosadu. Slican sistem smo vec imali i nije dao neke znacajne rezultate. Znaci imacemo samo hiper-produkciju npr. derbija vecitih i ostalih utakmica. A nesto sto ucestalo imate prelazi u drugu krajnost, prelazi u dosadu. Resenje je u hitnoj privatizaciji svih neprivatizovanih klubova te povecanju broja klubova na 18 u Super ligi.

Herakle

pre 9 godina

Mazanje ociju kao i sve u ovoj drzavi. Kvalitet ce doneti samo novi sistem u zemlji, gde ce mafija biti izbacena iz klubova, gde se nece trgovati decom bud zasto, gde ce igraci imati plate makar one bile 500 eur ali da su redovne. Gde se igraci nece hraniti prasetom jednog igraca, gde navijaci nece ulaziti u svlacionicu i biti igrace, gde neces otici na stadion i pokusnitu jer stadion nema krov, gde ces imati da vidis posten i borben fudbal sitih i jakih momaka a ne polu gladnih i deprimiranih i jos mnogo mnogo toga sto je mnogo vise bitnije od sistema takmicenja, kada imas sistem i red u drzavi(samim tim i u sporti) ne zanima te sistem takmicenja jer ces imati kakav takav kvalitet i red u klubovima i savezu. Sve je uzrocno posledicno.

rale sremac

pre 9 godina

ko bi rekao da su nekadasnji vojnici danas postali tj. njihovi potomci ovakve devojcice. grobari samo placu i kukaju kao devojcice da je sve na svetu zavera protiv njih. a fk partizan ima najnamestenije utakmice svake sezone. nista nije drugacija mafijaska zvezda, ali kukanje partizanovaca je poseban fenomen.

Tolle

pre 9 godina

@hahaha sta vam radi moj brat crnogorac TOLE hahaha al se sprda srbima kad I kako hoce hahahahahha hahahahahha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Viva Montenegro, 3. mart 2015 19:14)


Jeste, bas nas maltretira Tole, nego gde vam je jezik? :)

Sole

pre 9 godina

Po meni, ovakav sistem takmičenja donosi više regularnosti nego do sada, Zvezda neće morati da namešta celu polusezonu da bi bila šampion. Ovako će, kad se bodovi prepolove, morati da dogovori samo nekoliko utakmica, i da potplati sudiju u derbiju Mažića da svira 3-4 penala, pošto 2 penala ne garantuju pobedu.
(Živeo srpski fudbal, živeo srpski sport, 3. mart 2015 19:31)

Kad Partizan osvaja titule , onda je sve regularno , a kad osvoji Zvezda , onda je namešteno. 'Oće to , al' samo kod Grobara.

Dag Kristi

pre 9 godina

Zvezdas sam,ali iz Partizana su potpuno u pravu.Pa na ovu foru Anderleht konstantno osvaja titule,iako do podele bodova ima -10.U prevodu,ko namesti vise utakmica od onih 7 na kraju,osvaja titulu.

dax

pre 9 godina

Isti sistem je u Belgiji.. I da, ima se po npr 52,5 ili 37,5 bodova.. Podela bodova znaci da ce se u poslednjih 7 kola uci sa manjim razlikama na tabeli, tako da ce svaka utakmica biti znacajnija i bice manje namestanja.
A zreb za poslednih 7 kola je takav da npr prvi igra kuci sa 2., 4.... Jer je zasluzio prednost domaceg terena u odnosu na najblizeg pratioca.. I oladite malo, gore od sadasnjeg ne moze biti.

Ćuprija

pre 9 godina

Sve je to ništa za ovo:http://pomoravskevesti.com/index.php/vesti/vesti-iz-cuprije/item/1020-fk-sloga-iz-isakova-ide-na-pripreme-u-svajcarsku

Штилцована катаболцна

pre 9 godina

Па ништа, сад тренери екипа пласираних од деветог до шеснаестог места неће моћи честитати титулу Црвеној Звезди после њихових утакмица против исте. Ту част имаће само тренери ОФК Београда, Јагодине, евентуално Напретка и Спартака. Не видим како ће трећа утакмица Црвене Звезде против Јагодине и ОФК-а подићи регуларност. Боже сачувај. Били и остали српски Динамо Берлин. Све за Вођу, вођ(а)у ни за шта.

Triput

pre 9 godina

Ja mislim da treba sve da ostane kao do sada samo da se na svakih 5 kola broj bodova prepolovljava.

Tako bi se i manjim klubovima da sansa da osvoje titulu ako dobro zaigraju jedno 10 kola pri kraju sezone...

Mika Sumadinac

pre 9 godina

to znaci ako prvi ima 66 bodova polovi se na 33, a drugi ima npr 63 on se polovi na 32, zato sto se dodaje kada je neparan broj.I umesto 3 boda prednost se topi na jedan.Glupost.

Iskreni ljubitelj srpskog fudbala

pre 9 godina

Dobro. Videcemo sta ce doneti ovaj sistem. Borba za titulu ce sigurno biti zanimljivija (od sadasnje situacije ne moze gore). Samo sto su prioritet trebali da daju postavljanju nove trave na sve stadione, jer zaista nema smisla da se igra po mocvarama.

nbt

pre 9 godina

Liga mora da bude 10 klubova i da se igra cetvorokruzno. Ne dele se bodovi, 36 kola, 10 dosta jakih ekipa igra. 4 iz Beograda, 6 iz ostatka Srbije. Takodje postaviti uslov za stanje terena, infrastrukture (broj sedista, reflektore), kao i budzet (radi podizanja kvaliteta). Jedina "mana" ovoga je 4 derbija u sezoni, ali izmedju svakog bi razmak bio minimum 2 meseca (ne racunajuci eventualne susrete u kupu), tako da je to dovoljno vremena i da se publika uzeli. Ovaj sistem koji ce se igrati je smesan.

Bane

pre 9 godina

Ajde ovako prvo da ovima što očigledno pali s marsa jer o ovom sistemu se priča dobrih 6 meseci neparni bodovi se zaokružuju na parni tako 33 postaje 34, 59 postaje 60 itd. E sad ova podela bodova ima za cilj da u trku za šampiona uključi i ostale klubove što je ovima ne logično jer pobogu ko još sme da bude šampion osim prva dva kluba trenutno. Ako si prvi i recimo imaš 5 bodova više a imao si 10 pa šta, usput treba da znaš da ćeš sigurno derbi igrati na svom stadionu i da imaš više utakmica kuću i od drugih.

joza

pre 9 godina

Treba uvesti play off kao u kosarci, polufinale prvi sa cetvrtim, drugi sa trecim, dve utakmice jednom si domacin jednom gost, ako obe budu neresene ili svako zabelezi po pobedu (gol razlika nije bitna) igra se majstorica na terenu bolje plasiranog u prvenstvu a ako tada bude nereseno dalje ide ekipa koja ima bolji medjusobni skor te sezone ukjucujuci i gol razliku. Ako je medjusobni skor isti tek onda penali. Uvodjenjem ovakvog play off-a blizanci ne bi morali svaku utakmicu da pobede, ne bi se igralo do 98 minuta dok blizanci ne daju gol, ne bi se posle svakog izgubljenog boda blizanaca dizala hajka na sudjenje jer bi bilo najvaznije uci u 4 i imati sto bolji medjusobni skor sa ekipama koje su kandidati za top 4, a onda u maju bi se u medjusobnim duelima sve odlucivalo i ne bi bio prvak onaj ko u jsl ima vise filijala i ko zatvori vise utakmica. Usvojeni sistem sa 7 dodatnih kola je najobicnije mazanje ociju i nece nista novo i bolje doneti.

Delija Banovo Brdo

pre 9 godina

Navijac sam Zvezde ali ovakvu budalstinu sam Tomislav Karadzic i njegova kamarila mogu da smisle..Uzeli primer belgije "velike" evropske fudbalske velesile

slobos sa rodosa

pre 9 godina

Dakle iako smatram da je podela bodova idiotska, otkud grobarima pomisao da će baš oni biti oštećeni tim pravilom.jel im to tole obezbedio veći broj 'prijateljskih utakmica'

duledudule

pre 9 godina

sad ce stele kako hoces.inace su grobari u pravu ovaj put.to polovljenje bodova je budalastina.ja mislim da u belgiji ima neki fazon da se racunaju bodovi samo od medjusobnih rezultata timova koji su se plasirali u play off.mada to mi se ne svidja uopste.zamislite tim celu sezonu igra odlicno,a u play ofu padne forma ili povrede bitnih igraca.tako je.opet bilo isto u belgiji.standard lomio valjda celu sezonu i u plej ofu se raspao a andrleht uzeo titulu.i za kraj,truo nam je fudbal tako da je ovo nebitno :)

Mita

pre 9 godina

Prevazisli smo sami sebe u gluposti! Dobra stvar je da se igraju plej of i plej aut, ali ZASTO podela bodova? Takvim glupim sistemom, teoretski, moze doci do toga da ekipa koja ustvari u 37 utakmica sve ukupno osvoji vise bodova na kraju ne bude sampion.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kakva glupost, 3. mart 2015 18:46)
Bas tako! Odavno nije izmisljena veca glupost! A i u pravu si kad kazes da moze da se desi da sampion bude ekipa koja osvoji manje bodova. Npr. prvoplasirani osvoji 60 bodova, a drugoplasirani 55... znaci prenose 30 i 28 bodova. i u drugom delu npr. drugoplasirani osvoji 21 bod, a prvoplasirani 18, znaci sampion ima 49 bodova(28 i 21), a drugi 48(30 i 18) ALI! kad bi se sabrali svi REALNO osvojeni bodovi sampion bi imao 76, a drugoplasirani 78. Znaci, sve je NEREGULARNO!

grobar matejar

pre 9 godina

Ljudi, da iole pratite recimo belgijsku ligu znali bi da nakon sto se bodovi prepolove, ekipa ne bi mogla da ima 33,5 bodova jer se u tom slucaju broj bodova zaokruzuje na sledeci broj, dakle 34, evo primera, Partizan ima 70 bodova, nakon sto se bodovi prepolove imao bi 35, a Zvezda ima recimo 69 bodova i nakon sto se bodovi prepolove imala bi 34,5 u tom slucaju 35, ovo ce doneti duplo vise zanimljiviju zavrsnicu, pa stoga i Cuka, Vosa mogu da se ukljuce u borbu za titulu, nije losa ova ideja, ja je podrzavam...

sale018

pre 9 godina

Nije u pitanju broj kola i broj timova u super ligi. Potrebno je da timovi u super ligi imaju odredjenu infrastrukturu, pozitivno stanje na racunu (ne blokiran racun kao blizanci). Pa na osnovu broja timova koji ispunjavaju uslove, naci model takmicenja. Po meni bi dobro bilo super liga i prva liga po 12 klubova. Ovako moze se desiti timA ima 40 bodova i prvi je u prvom delu, a timB 39 i na drugom mestu je ali ima bolju gol razliku. Ulaskom u play off timB je sada na prvom mestu sa 20 bodova, a timA je na drugom sa isto 20 bodova. NEREGULARNO. Ako do kraja osvoje isti broj bodova prvak bice TimB !?

Željko

pre 9 godina

75 komentara, od kojih barem 70 komentatora nije videlo stadion više od tri puta u životu.

Najviše volim one koji bi da ograniče koliko klubova sme iz nekog grada da bude.

I one koji pamte onaj derbi kada je zvezda promašila dva penala i ti penali su im argument da je nešto namešteno.

Kakva država, takav nam i fudbal, a takvi nam i komentatori. Sve go genije.

već viđeno

pre 9 godina

i onda ponovo na kraju lige nećete znati ko je najbolji strelac, onaj iz gornje ili donje grupe, ako budu imali isti broj datih golova...

popularna polutka

pre 9 godina

Treba dodati jos jednu pauzu pre plej of/aut-a i dozvoliti dovodjenje pojacanja! Tu se vec moze dozvoliti dovodjenje jedne polutke (samo noge ili samo desna strana).

Aнархиста

pre 9 godina

Gdje se jos igra ovakav sistem, da li neko zna?
(..., 03. mart 2015 18:24)

Белгија има нешто на ову фору, чини ми се.

Filip

pre 9 godina

(Mrki, 03. mart 2015 18:32)

Ako neki od klubova ima 33,5 boda, dodaje se 0,5 i taj klub ce imati 34...sve je objasnjeno pre nedelju dana na SOS kanalu

Kako ko, pa ja

pre 9 godina

Onaj ko osvoji 50 bodova imace 25, a onaj koji osvoji 44, imace 22...
Dakle, bolje plasiranom se uzima jedna pobeda u odnosu na losije plasiranog!?
Partizan je u pravu!

navijac

pre 9 godina

Koliko je ovaj sistem debilan, videli smo prosle godine u Belgiji. Standard prvi celu sezonu, najbolje igre, propolovise mu bodove i na kraju Anderleht sampion

botinjo

pre 9 godina

Koji idiotizam , a posebno ovo oko podele bodova. Pa da li ce se ikad pojaviti neko iole bistar da donese neku normalnu i logicnu stvar.

Vecu glupost nisu mogli da izmisle

pre 9 godina

Ljudi, nece se deliti na 0.5, nego ce se zaokruzivati na broj vise. Ali, sto je jos gore i jos neregularnije! Npr. ekipa 1. 48 bodova=24. Ekipa 2. 43 bodova=22. Znaci, umesto 5 bodova razlike, ekipa koja zaostaje ce ovim glupim sistemom smanjiti razliku na samo 2 boda razlike.

sveta

pre 9 godina

Cekajte, ja 5. put citam tekst i trazim da li nesto nisam dobro shvatio... da li je moguce da se prepolovljava broj bodova? Ne razumem sta to znaci? Prvoplasirani tim ako posle 30 kola ima 10 bodova vise od drugoplasiranog izgubice 5 bodova pre plej-of? Ili... ako ima recimo 61 bod, 31. kolo ce krenuti sa 30,5 bodova i do kraja takmicenja ne postoji sansa da ima isti broj bodova sa nekim ko nema pola boda iz podele? O cemu se radi? Od ovoga stvarno ne znam postoji li veca lakrdija...

moje ime

pre 9 godina

Po meni dobra odluka.
Jeste za razmisljanje da li je pametno prepoloviti broj bodova, jer to onda znaci da je treci derbi znacajan kao prva dva.

Ili recimo, dobijete Vojvodinu dva puta, a onda zrebom treci mec igrate u Novom Sadu voljom zreba i izgubite. I znacaj je isti.

Dakle, da je moguce imati dvokruzni sistem u plej ofu prepolovljavanje bodova bi bilo skroz u redu. Medjutim, sa trokruznim sistemom je diskutabilno.

Ideja vodilja treba da bude da Superliga(ko li joj nadenu ovo ime) ima 12 klubova. Da igraju 22 kola, a onda jos 10 u drugoj fazi. To je 32 kola sto je za nase uslove sasvim dovoljno.

Srbija nema uslova za vise od 12 klubova u najvisem rangu.
Napraviti onda jos jedan rang od 12 klubova. Isti sistem. Kad ojacamo kao zemlja uvesti i jedinstveni treci rang sa 12 klubova.

stefan

pre 9 godina

Ovo je katastrofa isto ovo je pokusano u vreme dok je Zvezdan Terzic bio predsednik saveza i sve sto su postigli je smanjenje broja gledalaca zbog derbija koji se u jednom trenutku igrao na svakih mesec dana.

TIG

pre 9 godina

Ne mogu ovi do kraja nesto da urade pa to ti je.

Po meni:

-14 klubova, 8 u play-off, 6 u play-out, jer je play-off atraktivniji pa stim vise ekipa, vise publike.

-dvokruzni sistem, deljenje bodova ili zadrzavanje medjusobno osvojenih bodova, vidim svi se cude zasto deljenje, ja bih predlozio zadrzavanje samo medjusobno osvojenih bodova protiv koga igras u drugom delu a onda se moze i pitati cemu kosarka cela liga pa igras play-off pa izgubis od 8. na primer itd.

-od 3. do 6. ili 8. mesta play-off za evropu, znaci takmicarski znacaj do kraja za sve ekipe.

-ispadaju zadnja 2 a predzadnja 2 u play-out sa drugoligasem gde su samo preostala 2 sigurna, borba do kraja, zanimljivije takmicenje.

Ovako bi sve pozicije znacile nesto i bila bi prava borba do kraja i igrao bi se dvokruzni sistem a ne ova muljanja jednokruzni, pa ko ce s'kim, kako.

Videcemo

pre 9 godina

Ovakav sistem se igra u Belgiji i mislim Poljskoj,znaci nismo MI izmislili. Ako neko bude imao 57 boda kad krenu dodatnih sedam kola imace 29. Znaci podeljeno na dva plus taj jedan sto nije deljiv. U tih 7 kola 1. tabeli ce imati 4 kuci plus docekuje 2-og kuci. 2. ceka 3-ceg i tako dalje. Podela bodova je zbog toga jer onda ce tih 7 kola svi da grizu jer ce razlika izmedju 1-og i 8-og biti 16 boda ( iz primera 2013/2014). Sto pruza manje mogucnosti za namestanje jer i 5-ti ce realno moci biti sampion a razlika izmedju prva 4 ne bi trebala biti vise od 6-7.

popularna polutka

pre 9 godina

Treba dodati jos jednu pauzu pre plej of/aut-a i dozvoliti dovodjenje pojacanja! Tu se vec moze dozvoliti dovodjenje jedne polutke (samo noge ili samo desna strana).

Zare

pre 9 godina

Identican sistem postoji na Malti. Ugledali smo se znaci na fudbalski nama slicnu ligu. Inace neparni broj bodova se zaokruzuje na veci broj. Npr. ako ekipa ima 55 bodova kad se prepolovi imace 28 bodova.

Aleksandar

pre 9 godina

Presipate iz supljeg u prazno. Bolje organizujte regionalno takmicenje sa bilo kojom drzavom i uvdetite pravilo o maksimalnom broju ucesnika iz jednog grada.
Pravi se od lige Beogradski pasaluk.

kokos

pre 9 godina

Ovo je jedan nakaradni takmicarski sistem, slican onom kojeg smo vec imali 90/tih godina proslog vijeka. I tada su se bodovi prepolovljavali i liga dijelila na pola, ali je bio cetvorokruzni sistem. Tek sada ce da nastane mesetarenje, pogotocvo u finisu kad pocnu da namjestraju ko ce nakon 30 kola da bude sedmi, a ko sesti, ko ce u plej-of, a ko u plej-aut. Da ne govorim da je taj sistem neposten jer na karju takmicenja nece biti prvak klub koji je osvojio najvise bodova vec ko je bolje mesetario.
Da je taj sistem dobar igrali bi tako i Italijani, Njemci, Francuzi, Englezi...Najjace evropske lige imaju klasicni dvokruzni sistem, a u Srbiji umjesto da kaznjavaju mesetare i neregularnosti izmisljaju toplui vodu. Bravo, odusevljen sam gomilom gluposti u FSS!

zarko

pre 9 godina

aman,ko ima neparan broj bodova na kraju prvog dela dodace mu se na vise,npr ako ima 61 pts podeljeno na 2 30,5..znaci zaokruyice se na vecu cifru i imace 31!pisete svasta,informisite se prvo!

Ovo nista ne valja

pre 9 godina

Ovo je opsti galimatijas. Jedino smisleno resenje je smanjiti ligu na 10 klubova i igrati 4-kruzno. Uz to staviti ogranicenje da je maksimalan moguc broj klubova iz Beograda 4.

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Slican,ako ne i isti sistem se igrao negde 2002/03/04 ako se dobro secam...i dao je katastrofalne rezultate. Jeste da nas fudbal niko ne gleda, ali ovu grupu za plej aut niko nije ni gledao. Plus sto je bila besmislena...jer zamlite ligu/plej out grupu sa tada npr. Apatin,Javor,Kula,Zeleznik,Lucani,Jagodina i jos nekim iz CG tupa Rudar Pljevlja, jer je tada jos bila SCG. To nikoga nije interesovalo.
Problem nije u sistemu takmicenja. U 100 markE da za dve godine opet menjaju sistem i vracaju na 16 ili 14 klubova dvokruzno?

Živeo srpski fudbal, živeo srpski sport

pre 9 godina

Po meni, ovakav sistem takmičenja donosi više regularnosti nego do sada, Zvezda neće morati da namešta celu polusezonu da bi bila šampion. Ovako će, kad se bodovi prepolove, morati da dogovori samo nekoliko utakmica, i da potplati sudiju u derbiju Mažića da svira 3-4 penala, pošto 2 penala ne garantuju pobedu.

StormBGD

pre 9 godina

hahaha sta vam radi moj brat crnogorac TOLE hahaha al se sprda srbima kad I kako hoce hahahahahha hahahahahha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Viva Montenegro, 3. mart 2015 19:14)

Druze, mi jesmo smesni. Ali sreca sto postoje banana drzave poput tvoje, pa se utesim sto zivim u Srbiji. :)

Sale#

pre 9 godina

I da... Na šta će to ličiti kad kroz ko zna koliko godina, evidencija svetkovine fudbala bude glasila npr.ovako:
Zvezda:Partizan... 359 utakmica do sada odigranih, od toga Zvezda bila gost na 195 utakmica... Nelogično i suludo!!!
12 timova, igra se trokruzno, i četvrti krug Play off i Play out po pola lige. Onaj što je bio gost u trećem krugu, u četvrtom bi bio domaćin i sl. I tu bi bilo nelogičnosti broja derbija i medjusobnih susreta, ali mnogo manje nego sa trokruznim igranjem...

Dzoniboj

pre 9 godina

Alo ljudi ne trabunjajte o 33.5 i sl bodova. Ako klub ima neparan broj bodova npr 55, u drugi deo ulazi sa 28, dodaje se 0.5. Jesmo mi banana drzava al bas da ligu igramo gde se bodovi zakruzuju na decimale, stvarno nema smisla. To bi znaci da ako jedan klub ima 62 boda, drugi 61, oba kluba ulaze u treci deo sa 61 bodom. Mozga bez al tako je.

Bane

pre 9 godina

KOMEDIJA
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas, 3. mart 2015 18:39)

Koliko ja znam, u Belgiji se pri podeli neparnog broja bodova zaokruzuje na onu vecu cifru. Npr. ako imas 61 bod, pola je 30,5, ali ces imati 31.

A generalno jeste interesantnije, ali u nasoj ligi toliko toga ima trulog da ne znam koliko ce ovo pomoci. Nije ova stavka uopst bitna ako fudbal nije uredjen po svim pitanjima.
Partizan i Zvezda sa dugovima i blokadama "gaze" sve godinama, rade sta pozele, te ne vidim razlog da ih posebno omete polovina bodova. Nema sistema koji bi mogao da narusi neregularnost koja kod nas moze da se izvede, kao sto je 3 za 3.

baki

pre 9 godina

Isti princip je i kod Velšana, njihov je fudbal kao i nas, amaterski ali opet kvalitetniji verovatno, neka vide od njih kako lepo da urede ovaj plej-of sistem. (Inace velšanski TNS vec par godina pp2+ sigurne pare, kvota 2 do 2.2 zavisi, probajte, iako ce kraj kod njih sad a on je sampion)

Veliki_Zli_Vuk

pre 9 godina

Uzas! Prepoloviti bodove! Kakave sve gluposti njima padaju na pamet!
I sad neki klub stekne 10 poena prednosti kroz celu sezonu,oni prepolove svima osvojene i prednost mu je odjednom samo 5 u odnosu na drugog! Uzas! Uzas! Uzas!
Ali bas me briga za fudbal,neka im neka ga dokrajce,ja da ih gledam necu.

vladica

pre 9 godina

Znaci ako je moja ekipa imala 8 bodova vise od neke druge ekipe onda ce na pocetku treceg kruga imati samo 4 vise. Gde je ovde logika i regularnost!? Igras najbolje, stvoris prednost i onda ti je za zelenim stolom smanje za duplo.

.

pre 9 godina

Podela bodova???hahahaha.znaci sto vise osvojis bodova u 30 kola,vise ce ti oduzeti.hahahaha.ko je ovo smislio treba odma da obuce belu kosulju i da se uputi u odgovarajucu instituciju.Oce ljudi da naprave neiszvesnu ligu na silu.Znaci prvih 30 kola ne treba ni gledati.Nadam se da ce u tih 30 kola biti vise namestanja nego ikada.Kazu na Sos-u:Kako da vratimo publiku na stadione?Pa ne mozete da je vratite jer je nikada nije ni bilo otkad je Sfrj I Srbija.kakav bolestan sistem.hahah liga koja traje 7 kola.Zasto bi neko gledao prvih 30 kola.Pobeda donosi jedan i po pod.Ovi sa Sos kanala su totalno poludeli isto.Kazu treba uvesti neizvesnost u ligu.Onaj "censored" Secerov na Sosu je rekao:Najbolje da se krene od nule u drugi deo sampionara.ahaha kakvi mozgovi.

Bazel docekao titulu

pre 9 godina

Oke, ali zar nije bilo bolje da se smanji na 10 ekipa i da se igra 4 puta ? Ipak po meni je to bolje, imas 4 Derbija, 4 puta zvezda vosa, partizan vosa, i da ne nabrajam ove bolje utakmice..

hm

pre 9 godina

Ovo je vec bilo. Stalno menjamo ali zaboravljamo jednu stvar. Kada napravimo ligu koja NE STITI PARTIZAN I ZVEZDU onda ce sve biti OK. Do tada ce svi nasi klubovi zavrsavati u Avgustu takmicenja. Toliko

Kakva glupost

pre 9 godina

Prevazisli smo sami sebe u gluposti! Dobra stvar je da se igraju plej of i plej aut, ali ZASTO podela bodova? Takvim glupim sistemom, teoretski, moze doci do toga da ekipa koja ustvari u 37 utakmica sve ukupno osvoji vise bodova na kraju ne bude sampion.

DrMrakic

pre 9 godina

Glupost, zašto PO igra osam klubova kad ovi 5,6,7,8 skoro da nemaju nikakvu šansu do Evrope i kako ce se odlučiti ko je domacin npr. u derbiju. Trebalo je u PO 5 klubova i to je 8 kola, svi zadovoljni. Bože moj kakvi amateri su ovi u FSS-u.
I još kako podeliti kad neki klub ima neparan broj bodova, npr Vojvodina sad 33?

panteroid

pre 9 godina

Vecu glupost od prepolovljavanja (oduzimanja) bodova nisam cuo,ali mozda je to u sklopu reformi pa kad mogu penzije da se krate zasto ne bi i bodovi jer ipak je ovo Premijer liga Srbije.

Lakrdija od lige

pre 9 godina

A zasto bi se prepolovili bodovi, a samim tim i razlika izmedju dva tima?! Aaaaaa, pa da... Da bi se sto bolje pripremilo "zvezdino prolece" pogotovo sam kraj te magicne pojave u svetu fudbala, tj tih poslednjih 7 utakmica nakon podele bodova...

DG

pre 9 godina

Glupost. Nije sustina praviti zanimljivu ligu nego regularnu i kvalitetnu. Ako je zanimljivo ne znaci da je kvalitetno i regularno. Jedina zemlja gde ovo prolazi je belgija. I mi odmah pametni pa menjamo sistem. Ne razumem ovo sa pola bodova. Imalo bi smisla ako bi se igrao ponovo dvokruzni sistem a ne jednokruzni. Zasto oduzeti broj bodova nekom ko ih je zasluzio? Nepravedno. Ovako se dolazi u situaciju da spavas dugo dugo i onda zatvoris svih sedam utamica u nastavku i eto titule ili opstanka... Mi smo banana zemlja

Seinfeld

pre 9 godina

Ne mogu da verujem. Najgori moguci sistem koji postoji. Pitajete igrace iz Belgije i Poljske sta misle o njemu. Deljenje bodova obesmisljava pola odigrane sezone, a argument "za" je - bice zanimljivije?! Pa, nek se Partizanu i Zvezdi onda daju po 2 boda za pobedu :/. Kakvo zamazivanje ociju...skratite ligu ako hocete interesantno i regularno prvenstvo!

nenad rs

pre 9 godina

Било у Хрватској прије десет година само нису половили бодове укинули после двије сезоне.Мислим да је модел Хрватске ,лига десет исправан.Рефлектори,позитивно пословање па ко може нек изволи.Ево и овдје у Босни ће изгледа доћи до лиге 12.Превише је шеснаест клубова за ове државе.

018

pre 9 godina

ok nije lose odnosno bice vise uzbudjenja u drugom delu. Samo mi nije jasno u drugpm delu klub ce imati dodatnih 7 utakmica? Znaci nece biti domacin svako svakome nego? izvlacice se? Ako je tako onda je to lose ... taj deo mi samo nije jasan.

Aleksandar

pre 9 godina

Kontam da su ovo uradili u nekoj jacoj ligi,malo utakmica,puni stadioni pa aj da prvenstvo traje malo duze.Ali kod nas???Pa i ovih 30 kola je mucenje.

qwer1234

pre 9 godina

Ne znam kada ce da stignu da odigraju 37 kola, kada u martu bude palo 30 cm snega, posebno po Lucanima, Uzicu, Cacku, Nisu...
A u julu i avgustu ne znam ko ce da ih gleda, kada svi odu van mesta boravka, makar i kod babe na selo, ako nemaju 100 evra za 10 dana u Grckoj.
Da su pametni, skratili bi takmicenje na 20 kola, toliko igraju zene, a mi imamo bolje plasiranu zensku reprezentaciju na FIFA listi od muske i Spartak koji redovno igra Ligu sampiona, ako niste znali.
Pretpostavljam da ce sa ovim sistemom takmicenja, jos vise klubova da se ugasi

podeli pa pomnozi pa dodaj

pre 9 godina

Ako hoces da budes srecan najbolje je ne citati vesti i ne znati sta se desava u zemlji jer svakoga dana cujes neke glupe zakone,predloge,izjave. Prosto se upitas da li ima iko normalan u tim foteljama. Izgines 30 kola i onda ovim deljenjem ti umanje prednost duplo. Recimo razbijes u 30 kola,naoravis ogromnu razliku. Imas 80 bodova. Drugoplasirani samo 40. Ti i dalje nisi osvojio titulu sto morate priznati je neverovatno. Imaces 40,a drugoplasirani 20. Izgubis naredne 7,a ovi pobede i onda je stanje 40 prema 41.

superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas

pre 9 godina

znaci ekipa sa neparnim brojem bodova ce nakon 30 kola, imati 0.5 uz svoje bodove.
FANTAZIJA

Npr
1. Cukaricki 62
2. Donji Srem 61.5
3. Borac 60.5

KOMEDIJA

Cinik

pre 9 godina

Zasto se onda uopste igra tih prvih 30 kola, ako ce bodovi da budu prepolovljeni? Hajde onda da se prvih 15 kola uopste ne boduje, da se boduje od 16. do 30. kola i taj plej/of.

Prvu u drugu ligu je trebalo smanjiti na 10 klubova! Ne uvoditi ove bezvezarije koje odgovoraju samo klubovima koji namestaju utakmice (OFK Beograd, Jagodina, Spartak, Crvena z.).

uzb

pre 9 godina

Jako lose. Ne smem ni da pomislim koliko ce ljudi u proseku biti na utakmcama play out-a. A i sta se desi ako neko ima 55 bodova? Kako se to prepolovi?

DEKI BGD

pre 9 godina

Mi smo jedina fudbalska liga koja ce imati tabelu gde razlika moze da bude pola boda. Genijalno nema sta. Sampion bude ekipa koja ima 0.5 bodova vise od drugoplasiranog, a ustvari drugoplasirana ekipa je ukupno osvojila vise bodova.

slobinator

pre 9 godina

nemoguće je podeliti broj osvojenih bodova sa dva.šta ako recimo neki tim osvoji recimo 65 bodova?znači li to da će u plej ofu startovati sa 32.5 bodova?kakva je neznalica smislila ovakvu nebulozu?

slanina

pre 9 godina

Kako ce se deliti neparan broj bodova? Koja glupost... Ako vec ide playoff, neka dele bodove na one osvojene protiv ekipa u delu tabele u kojem je sama ekipa. Onima iz play-offa, ostaju bodovi osvojeni protiv ekipa iz play-offa, a u playout isti princip...

Koko Brajs

pre 9 godina

I onda ce sve biti ok...prvo, ne svidja mi se, drugo, imate mnogo ozbiljnijih stvari da promenite i trece i najbitnije....koga jos zanima domaci fudbal??!!

vladimir

pre 9 godina

JSL je uglavnom neregularna, sad posle prepolovljavanja bodova bice jos neregularnija.Recimo Partizan ima 70, Zvezda 64, i kad se prepolove bodovi razlika bi bila samo tri boda.Sta nece sve smisliti ova ekipa iz FSS.Samo jos gore unistavaju potpuno razoren nas fudbal.Sad sam tek ubedjen da posle ovoga nasem fudbalu nema spasa.

Mrki

pre 9 godina

E svašta,znači propoloviće se bodovi posle 30 kola,znači ako Zvezda posle 30 kola bude imala 67 bodoba znači da će onda imati 33,5 bodova,Čuo sam za sve nelogičnosti u ovoj državi pa ih nekako razumeo,ali ovo ne mogu da shvatim.Auuuuu ovi u fudbalu stvarno nisu čisti.

Kako ko, pa ja

pre 9 godina

Onaj ko osvoji 50 bodova imace 25, a onaj koji osvoji 44, imace 22...
Dakle, bolje plasiranom se uzima jedna pobeda u odnosu na losije plasiranog!?
Partizan je u pravu!

Mrki

pre 9 godina

E svašta,znači propoloviće se bodovi posle 30 kola,znači ako Zvezda posle 30 kola bude imala 67 bodoba znači da će onda imati 33,5 bodova,Čuo sam za sve nelogičnosti u ovoj državi pa ih nekako razumeo,ali ovo ne mogu da shvatim.Auuuuu ovi u fudbalu stvarno nisu čisti.

Veliki_Zli_Vuk

pre 9 godina

Uzas! Prepoloviti bodove! Kakave sve gluposti njima padaju na pamet!
I sad neki klub stekne 10 poena prednosti kroz celu sezonu,oni prepolove svima osvojene i prednost mu je odjednom samo 5 u odnosu na drugog! Uzas! Uzas! Uzas!
Ali bas me briga za fudbal,neka im neka ga dokrajce,ja da ih gledam necu.

Živeo srpski fudbal, živeo srpski sport

pre 9 godina

Po meni, ovakav sistem takmičenja donosi više regularnosti nego do sada, Zvezda neće morati da namešta celu polusezonu da bi bila šampion. Ovako će, kad se bodovi prepolove, morati da dogovori samo nekoliko utakmica, i da potplati sudiju u derbiju Mažića da svira 3-4 penala, pošto 2 penala ne garantuju pobedu.

Ovo nista ne valja

pre 9 godina

Ovo je opsti galimatijas. Jedino smisleno resenje je smanjiti ligu na 10 klubova i igrati 4-kruzno. Uz to staviti ogranicenje da je maksimalan moguc broj klubova iz Beograda 4.

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Slican,ako ne i isti sistem se igrao negde 2002/03/04 ako se dobro secam...i dao je katastrofalne rezultate. Jeste da nas fudbal niko ne gleda, ali ovu grupu za plej aut niko nije ni gledao. Plus sto je bila besmislena...jer zamlite ligu/plej out grupu sa tada npr. Apatin,Javor,Kula,Zeleznik,Lucani,Jagodina i jos nekim iz CG tupa Rudar Pljevlja, jer je tada jos bila SCG. To nikoga nije interesovalo.
Problem nije u sistemu takmicenja. U 100 markE da za dve godine opet menjaju sistem i vracaju na 16 ili 14 klubova dvokruzno?

superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas

pre 9 godina

znaci ekipa sa neparnim brojem bodova ce nakon 30 kola, imati 0.5 uz svoje bodove.
FANTAZIJA

Npr
1. Cukaricki 62
2. Donji Srem 61.5
3. Borac 60.5

KOMEDIJA

nenad rs

pre 9 godina

Било у Хрватској прије десет година само нису половили бодове укинули после двије сезоне.Мислим да је модел Хрватске ,лига десет исправан.Рефлектори,позитивно пословање па ко може нек изволи.Ево и овдје у Босни ће изгледа доћи до лиге 12.Превише је шеснаест клубова за ове државе.

botinjo

pre 9 godina

Koji idiotizam , a posebno ovo oko podele bodova. Pa da li ce se ikad pojaviti neko iole bistar da donese neku normalnu i logicnu stvar.

vladimir

pre 9 godina

JSL je uglavnom neregularna, sad posle prepolovljavanja bodova bice jos neregularnija.Recimo Partizan ima 70, Zvezda 64, i kad se prepolove bodovi razlika bi bila samo tri boda.Sta nece sve smisliti ova ekipa iz FSS.Samo jos gore unistavaju potpuno razoren nas fudbal.Sad sam tek ubedjen da posle ovoga nasem fudbalu nema spasa.

uzb

pre 9 godina

Jako lose. Ne smem ni da pomislim koliko ce ljudi u proseku biti na utakmcama play out-a. A i sta se desi ako neko ima 55 bodova? Kako se to prepolovi?

stefan

pre 9 godina

Ovo je katastrofa isto ovo je pokusano u vreme dok je Zvezdan Terzic bio predsednik saveza i sve sto su postigli je smanjenje broja gledalaca zbog derbija koji se u jednom trenutku igrao na svakih mesec dana.

sveta

pre 9 godina

Cekajte, ja 5. put citam tekst i trazim da li nesto nisam dobro shvatio... da li je moguce da se prepolovljava broj bodova? Ne razumem sta to znaci? Prvoplasirani tim ako posle 30 kola ima 10 bodova vise od drugoplasiranog izgubice 5 bodova pre plej-of? Ili... ako ima recimo 61 bod, 31. kolo ce krenuti sa 30,5 bodova i do kraja takmicenja ne postoji sansa da ima isti broj bodova sa nekim ko nema pola boda iz podele? O cemu se radi? Od ovoga stvarno ne znam postoji li veca lakrdija...

.

pre 9 godina

Podela bodova???hahahaha.znaci sto vise osvojis bodova u 30 kola,vise ce ti oduzeti.hahahaha.ko je ovo smislio treba odma da obuce belu kosulju i da se uputi u odgovarajucu instituciju.Oce ljudi da naprave neiszvesnu ligu na silu.Znaci prvih 30 kola ne treba ni gledati.Nadam se da ce u tih 30 kola biti vise namestanja nego ikada.Kazu na Sos-u:Kako da vratimo publiku na stadione?Pa ne mozete da je vratite jer je nikada nije ni bilo otkad je Sfrj I Srbija.kakav bolestan sistem.hahah liga koja traje 7 kola.Zasto bi neko gledao prvih 30 kola.Pobeda donosi jedan i po pod.Ovi sa Sos kanala su totalno poludeli isto.Kazu treba uvesti neizvesnost u ligu.Onaj "censored" Secerov na Sosu je rekao:Najbolje da se krene od nule u drugi deo sampionara.ahaha kakvi mozgovi.

qwer1234

pre 9 godina

Ne znam kada ce da stignu da odigraju 37 kola, kada u martu bude palo 30 cm snega, posebno po Lucanima, Uzicu, Cacku, Nisu...
A u julu i avgustu ne znam ko ce da ih gleda, kada svi odu van mesta boravka, makar i kod babe na selo, ako nemaju 100 evra za 10 dana u Grckoj.
Da su pametni, skratili bi takmicenje na 20 kola, toliko igraju zene, a mi imamo bolje plasiranu zensku reprezentaciju na FIFA listi od muske i Spartak koji redovno igra Ligu sampiona, ako niste znali.
Pretpostavljam da ce sa ovim sistemom takmicenja, jos vise klubova da se ugasi

Stevo djubre

pre 9 godina

Jedino ispravno resenje je liga od 10 klubova, cetvorokruzno. Iz lige ispadaju 2+1 (ovaj jedan igra baraz sa 3-plasiranim iz Druge lige koja broji 10-12 klubova). Tako ce doci do koncentracije kvaliteta i svi klubovi ce strepeti do samog kraja. Ovo sto su izglasali je budalastina.

panteroid

pre 9 godina

Vecu glupost od prepolovljavanja (oduzimanja) bodova nisam cuo,ali mozda je to u sklopu reformi pa kad mogu penzije da se krate zasto ne bi i bodovi jer ipak je ovo Premijer liga Srbije.

Lazari

pre 9 godina

Jedva cekam sledecu sezonu! Molio bih nadlezne da nas informisu gde mogu da se kupe sezonske karte za ekipe prve lige za sledecu godinu. Ako je ostalo uopste nesto u prodaji!? Hvala

Zare

pre 9 godina

Identican sistem postoji na Malti. Ugledali smo se znaci na fudbalski nama slicnu ligu. Inace neparni broj bodova se zaokruzuje na veci broj. Npr. ako ekipa ima 55 bodova kad se prepolovi imace 28 bodova.

Herakle

pre 9 godina

Mazanje ociju kao i sve u ovoj drzavi. Kvalitet ce doneti samo novi sistem u zemlji, gde ce mafija biti izbacena iz klubova, gde se nece trgovati decom bud zasto, gde ce igraci imati plate makar one bile 500 eur ali da su redovne. Gde se igraci nece hraniti prasetom jednog igraca, gde navijaci nece ulaziti u svlacionicu i biti igrace, gde neces otici na stadion i pokusnitu jer stadion nema krov, gde ces imati da vidis posten i borben fudbal sitih i jakih momaka a ne polu gladnih i deprimiranih i jos mnogo mnogo toga sto je mnogo vise bitnije od sistema takmicenja, kada imas sistem i red u drzavi(samim tim i u sporti) ne zanima te sistem takmicenja jer ces imati kakav takav kvalitet i red u klubovima i savezu. Sve je uzrocno posledicno.

vladica

pre 9 godina

Znaci ako je moja ekipa imala 8 bodova vise od neke druge ekipe onda ce na pocetku treceg kruga imati samo 4 vise. Gde je ovde logika i regularnost!? Igras najbolje, stvoris prednost i onda ti je za zelenim stolom smanje za duplo.

Aleksandar

pre 9 godina

Presipate iz supljeg u prazno. Bolje organizujte regionalno takmicenje sa bilo kojom drzavom i uvdetite pravilo o maksimalnom broju ucesnika iz jednog grada.
Pravi se od lige Beogradski pasaluk.

Branislav Zekic Zeka

pre 9 godina

Ovi koji su doneli ovu odluku nemaju pojma sta rade.

Kako ce da se prepolove bodovi klubovima koji ce nakon drugog kruga
osvojiti neparan broj bodova. Nzprimer 15? 15:2 = 7,5 bodova!
Sta ce da se desava sa 0,5 bodova???? Kome ce da pripadnu????

Desice se da jedan klub sve najvaznije utakmice u doigravanju
igra na strani kod najacjh konkurenata bez revansa na svom terenu? Naprimer Zvezda igra kod kuce protiv Partizana, Vojvodine ili Partizan gostuje i Zvezdi i Vojvodini a nema revansa na svom terenu.

Dajte ljudi ostavite se corava posla!

Tolle

pre 9 godina

@hahaha sta vam radi moj brat crnogorac TOLE hahaha al se sprda srbima kad I kako hoce hahahahahha hahahahahha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Viva Montenegro, 3. mart 2015 19:14)


Jeste, bas nas maltretira Tole, nego gde vam je jezik? :)

Seinfeld

pre 9 godina

Ne mogu da verujem. Najgori moguci sistem koji postoji. Pitajete igrace iz Belgije i Poljske sta misle o njemu. Deljenje bodova obesmisljava pola odigrane sezone, a argument "za" je - bice zanimljivije?! Pa, nek se Partizanu i Zvezdi onda daju po 2 boda za pobedu :/. Kakvo zamazivanje ociju...skratite ligu ako hocete interesantno i regularno prvenstvo!

Kakva glupost

pre 9 godina

Prevazisli smo sami sebe u gluposti! Dobra stvar je da se igraju plej of i plej aut, ali ZASTO podela bodova? Takvim glupim sistemom, teoretski, moze doci do toga da ekipa koja ustvari u 37 utakmica sve ukupno osvoji vise bodova na kraju ne bude sampion.

baki

pre 9 godina

Isti princip je i kod Velšana, njihov je fudbal kao i nas, amaterski ali opet kvalitetniji verovatno, neka vide od njih kako lepo da urede ovaj plej-of sistem. (Inace velšanski TNS vec par godina pp2+ sigurne pare, kvota 2 do 2.2 zavisi, probajte, iako ce kraj kod njih sad a on je sampion)

Koko Brajs

pre 9 godina

I onda ce sve biti ok...prvo, ne svidja mi se, drugo, imate mnogo ozbiljnijih stvari da promenite i trece i najbitnije....koga jos zanima domaci fudbal??!!

Aleksandar

pre 9 godina

Kontam da su ovo uradili u nekoj jacoj ligi,malo utakmica,puni stadioni pa aj da prvenstvo traje malo duze.Ali kod nas???Pa i ovih 30 kola je mucenje.

DG

pre 9 godina

Glupost. Nije sustina praviti zanimljivu ligu nego regularnu i kvalitetnu. Ako je zanimljivo ne znaci da je kvalitetno i regularno. Jedina zemlja gde ovo prolazi je belgija. I mi odmah pametni pa menjamo sistem. Ne razumem ovo sa pola bodova. Imalo bi smisla ako bi se igrao ponovo dvokruzni sistem a ne jednokruzni. Zasto oduzeti broj bodova nekom ko ih je zasluzio? Nepravedno. Ovako se dolazi u situaciju da spavas dugo dugo i onda zatvoris svih sedam utamica u nastavku i eto titule ili opstanka... Mi smo banana zemlja

hm

pre 9 godina

Ovo je vec bilo. Stalno menjamo ali zaboravljamo jednu stvar. Kada napravimo ligu koja NE STITI PARTIZAN I ZVEZDU onda ce sve biti OK. Do tada ce svi nasi klubovi zavrsavati u Avgustu takmicenja. Toliko

Sole

pre 9 godina

Po meni, ovakav sistem takmičenja donosi više regularnosti nego do sada, Zvezda neće morati da namešta celu polusezonu da bi bila šampion. Ovako će, kad se bodovi prepolove, morati da dogovori samo nekoliko utakmica, i da potplati sudiju u derbiju Mažića da svira 3-4 penala, pošto 2 penala ne garantuju pobedu.
(Živeo srpski fudbal, živeo srpski sport, 3. mart 2015 19:31)

Kad Partizan osvaja titule , onda je sve regularno , a kad osvoji Zvezda , onda je namešteno. 'Oće to , al' samo kod Grobara.

Dragan

pre 9 godina

I ovako ne zanimljiv srpski fudbal uvodite u dosadu. Slican sistem smo vec imali i nije dao neke znacajne rezultate. Znaci imacemo samo hiper-produkciju npr. derbija vecitih i ostalih utakmica. A nesto sto ucestalo imate prelazi u drugu krajnost, prelazi u dosadu. Resenje je u hitnoj privatizaciji svih neprivatizovanih klubova te povecanju broja klubova na 18 u Super ligi.

Cinik

pre 9 godina

Zasto se onda uopste igra tih prvih 30 kola, ako ce bodovi da budu prepolovljeni? Hajde onda da se prvih 15 kola uopste ne boduje, da se boduje od 16. do 30. kola i taj plej/of.

Prvu u drugu ligu je trebalo smanjiti na 10 klubova! Ne uvoditi ove bezvezarije koje odgovoraju samo klubovima koji namestaju utakmice (OFK Beograd, Jagodina, Spartak, Crvena z.).

Lakrdija od lige

pre 9 godina

A zasto bi se prepolovili bodovi, a samim tim i razlika izmedju dva tima?! Aaaaaa, pa da... Da bi se sto bolje pripremilo "zvezdino prolece" pogotovo sam kraj te magicne pojave u svetu fudbala, tj tih poslednjih 7 utakmica nakon podele bodova...

Bazel docekao titulu

pre 9 godina

Oke, ali zar nije bilo bolje da se smanji na 10 ekipa i da se igra 4 puta ? Ipak po meni je to bolje, imas 4 Derbija, 4 puta zvezda vosa, partizan vosa, i da ne nabrajam ove bolje utakmice..

Sale#

pre 9 godina

I da... Na šta će to ličiti kad kroz ko zna koliko godina, evidencija svetkovine fudbala bude glasila npr.ovako:
Zvezda:Partizan... 359 utakmica do sada odigranih, od toga Zvezda bila gost na 195 utakmica... Nelogično i suludo!!!
12 timova, igra se trokruzno, i četvrti krug Play off i Play out po pola lige. Onaj što je bio gost u trećem krugu, u četvrtom bi bio domaćin i sl. I tu bi bilo nelogičnosti broja derbija i medjusobnih susreta, ali mnogo manje nego sa trokruznim igranjem...

Dejo

pre 9 godina

Nisam baš shvatio(ili možda i ne piše) kako će se određivati domaćinstva u tih dodatnih 7 kola, budući da se igra po jednokružnom sistemu, što će reći da će neke ekipe odigrati 4 utakmice kod kuće a 3 na strani, i obratno naravno, te kako će se odlučivati protiv koga će igrati na svom stadionu?

Ako može neko da odgovori, ili barem iznese svoju pretpostavku

slanina

pre 9 godina

Kako ce se deliti neparan broj bodova? Koja glupost... Ako vec ide playoff, neka dele bodove na one osvojene protiv ekipa u delu tabele u kojem je sama ekipa. Onima iz play-offa, ostaju bodovi osvojeni protiv ekipa iz play-offa, a u playout isti princip...

podeli pa pomnozi pa dodaj

pre 9 godina

Ako hoces da budes srecan najbolje je ne citati vesti i ne znati sta se desava u zemlji jer svakoga dana cujes neke glupe zakone,predloge,izjave. Prosto se upitas da li ima iko normalan u tim foteljama. Izgines 30 kola i onda ovim deljenjem ti umanje prednost duplo. Recimo razbijes u 30 kola,naoravis ogromnu razliku. Imas 80 bodova. Drugoplasirani samo 40. Ti i dalje nisi osvojio titulu sto morate priznati je neverovatno. Imaces 40,a drugoplasirani 20. Izgubis naredne 7,a ovi pobede i onda je stanje 40 prema 41.

Mika Sumadinac

pre 9 godina

to znaci ako prvi ima 66 bodova polovi se na 33, a drugi ima npr 63 on se polovi na 32, zato sto se dodaje kada je neparan broj.I umesto 3 boda prednost se topi na jedan.Glupost.

Aнархиста

pre 9 godina

Gdje se jos igra ovakav sistem, da li neko zna?
(..., 03. mart 2015 18:24)

Белгија има нешто на ову фору, чини ми се.

rale sremac

pre 9 godina

ko bi rekao da su nekadasnji vojnici danas postali tj. njihovi potomci ovakve devojcice. grobari samo placu i kukaju kao devojcice da je sve na svetu zavera protiv njih. a fk partizan ima najnamestenije utakmice svake sezone. nista nije drugacija mafijaska zvezda, ali kukanje partizanovaca je poseban fenomen.

StormBGD

pre 9 godina

hahaha sta vam radi moj brat crnogorac TOLE hahaha al se sprda srbima kad I kako hoce hahahahahha hahahahahha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Viva Montenegro, 3. mart 2015 19:14)

Druze, mi jesmo smesni. Ali sreca sto postoje banana drzave poput tvoje, pa se utesim sto zivim u Srbiji. :)

Dag Kristi

pre 9 godina

Zvezdas sam,ali iz Partizana su potpuno u pravu.Pa na ovu foru Anderleht konstantno osvaja titule,iako do podele bodova ima -10.U prevodu,ko namesti vise utakmica od onih 7 na kraju,osvaja titulu.

sale018

pre 9 godina

Nije u pitanju broj kola i broj timova u super ligi. Potrebno je da timovi u super ligi imaju odredjenu infrastrukturu, pozitivno stanje na racunu (ne blokiran racun kao blizanci). Pa na osnovu broja timova koji ispunjavaju uslove, naci model takmicenja. Po meni bi dobro bilo super liga i prva liga po 12 klubova. Ovako moze se desiti timA ima 40 bodova i prvi je u prvom delu, a timB 39 i na drugom mestu je ali ima bolju gol razliku. Ulaskom u play off timB je sada na prvom mestu sa 20 bodova, a timA je na drugom sa isto 20 bodova. NEREGULARNO. Ako do kraja osvoje isti broj bodova prvak bice TimB !?

moje ime

pre 9 godina

Po meni dobra odluka.
Jeste za razmisljanje da li je pametno prepoloviti broj bodova, jer to onda znaci da je treci derbi znacajan kao prva dva.

Ili recimo, dobijete Vojvodinu dva puta, a onda zrebom treci mec igrate u Novom Sadu voljom zreba i izgubite. I znacaj je isti.

Dakle, da je moguce imati dvokruzni sistem u plej ofu prepolovljavanje bodova bi bilo skroz u redu. Medjutim, sa trokruznim sistemom je diskutabilno.

Ideja vodilja treba da bude da Superliga(ko li joj nadenu ovo ime) ima 12 klubova. Da igraju 22 kola, a onda jos 10 u drugoj fazi. To je 32 kola sto je za nase uslove sasvim dovoljno.

Srbija nema uslova za vise od 12 klubova u najvisem rangu.
Napraviti onda jos jedan rang od 12 klubova. Isti sistem. Kad ojacamo kao zemlja uvesti i jedinstveni treci rang sa 12 klubova.

TIG

pre 9 godina

Ne mogu ovi do kraja nesto da urade pa to ti je.

Po meni:

-14 klubova, 8 u play-off, 6 u play-out, jer je play-off atraktivniji pa stim vise ekipa, vise publike.

-dvokruzni sistem, deljenje bodova ili zadrzavanje medjusobno osvojenih bodova, vidim svi se cude zasto deljenje, ja bih predlozio zadrzavanje samo medjusobno osvojenih bodova protiv koga igras u drugom delu a onda se moze i pitati cemu kosarka cela liga pa igras play-off pa izgubis od 8. na primer itd.

-od 3. do 6. ili 8. mesta play-off za evropu, znaci takmicarski znacaj do kraja za sve ekipe.

-ispadaju zadnja 2 a predzadnja 2 u play-out sa drugoligasem gde su samo preostala 2 sigurna, borba do kraja, zanimljivije takmicenje.

Ovako bi sve pozicije znacile nesto i bila bi prava borba do kraja i igrao bi se dvokruzni sistem a ne ova muljanja jednokruzni, pa ko ce s'kim, kako.

Vecu glupost nisu mogli da izmisle

pre 9 godina

Ljudi, nece se deliti na 0.5, nego ce se zaokruzivati na broj vise. Ali, sto je jos gore i jos neregularnije! Npr. ekipa 1. 48 bodova=24. Ekipa 2. 43 bodova=22. Znaci, umesto 5 bodova razlike, ekipa koja zaostaje ce ovim glupim sistemom smanjiti razliku na samo 2 boda razlike.

Bazel docekao titulu

pre 9 godina

Ovde se vidi kakav smo Narod. Do juče se svi zalite kako nam netreba Liga sa 16 Ekipa, kako je bolje uvesti Sistem Play-off i Play-out. A sad odjednom se svi nesto bune ?! Kakvo je sranja bla bla.. A vecin je protiv Sistema od 10 Ekipa i da se igra 4 puta, sto je po meni bio bolji Izbor. Mozda nije najbolja ideja da se prepolove bodovi ali budimo realni, Ako zvezda ima 60 bodova, a partizan lupam 48, i kad se prepolovi bice samo 6 razlike, i onda je zanimljivije i sve. Dajte sanse a ne da pljujemo od pocetka kako nista nevalja.

kokos

pre 9 godina

Ovo je jedan nakaradni takmicarski sistem, slican onom kojeg smo vec imali 90/tih godina proslog vijeka. I tada su se bodovi prepolovljavali i liga dijelila na pola, ali je bio cetvorokruzni sistem. Tek sada ce da nastane mesetarenje, pogotocvo u finisu kad pocnu da namjestraju ko ce nakon 30 kola da bude sedmi, a ko sesti, ko ce u plej-of, a ko u plej-aut. Da ne govorim da je taj sistem neposten jer na karju takmicenja nece biti prvak klub koji je osvojio najvise bodova vec ko je bolje mesetario.
Da je taj sistem dobar igrali bi tako i Italijani, Njemci, Francuzi, Englezi...Najjace evropske lige imaju klasicni dvokruzni sistem, a u Srbiji umjesto da kaznjavaju mesetare i neregularnosti izmisljaju toplui vodu. Bravo, odusevljen sam gomilom gluposti u FSS!

018

pre 9 godina

ok nije lose odnosno bice vise uzbudjenja u drugom delu. Samo mi nije jasno u drugpm delu klub ce imati dodatnih 7 utakmica? Znaci nece biti domacin svako svakome nego? izvlacice se? Ako je tako onda je to lose ... taj deo mi samo nije jasan.

Mita

pre 9 godina

Prevazisli smo sami sebe u gluposti! Dobra stvar je da se igraju plej of i plej aut, ali ZASTO podela bodova? Takvim glupim sistemom, teoretski, moze doci do toga da ekipa koja ustvari u 37 utakmica sve ukupno osvoji vise bodova na kraju ne bude sampion.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kakva glupost, 3. mart 2015 18:46)
Bas tako! Odavno nije izmisljena veca glupost! A i u pravu si kad kazes da moze da se desi da sampion bude ekipa koja osvoji manje bodova. Npr. prvoplasirani osvoji 60 bodova, a drugoplasirani 55... znaci prenose 30 i 28 bodova. i u drugom delu npr. drugoplasirani osvoji 21 bod, a prvoplasirani 18, znaci sampion ima 49 bodova(28 i 21), a drugi 48(30 i 18) ALI! kad bi se sabrali svi REALNO osvojeni bodovi sampion bi imao 76, a drugoplasirani 78. Znaci, sve je NEREGULARNO!

joza

pre 9 godina

Treba uvesti play off kao u kosarci, polufinale prvi sa cetvrtim, drugi sa trecim, dve utakmice jednom si domacin jednom gost, ako obe budu neresene ili svako zabelezi po pobedu (gol razlika nije bitna) igra se majstorica na terenu bolje plasiranog u prvenstvu a ako tada bude nereseno dalje ide ekipa koja ima bolji medjusobni skor te sezone ukjucujuci i gol razliku. Ako je medjusobni skor isti tek onda penali. Uvodjenjem ovakvog play off-a blizanci ne bi morali svaku utakmicu da pobede, ne bi se igralo do 98 minuta dok blizanci ne daju gol, ne bi se posle svakog izgubljenog boda blizanaca dizala hajka na sudjenje jer bi bilo najvaznije uci u 4 i imati sto bolji medjusobni skor sa ekipama koje su kandidati za top 4, a onda u maju bi se u medjusobnim duelima sve odlucivalo i ne bi bio prvak onaj ko u jsl ima vise filijala i ko zatvori vise utakmica. Usvojeni sistem sa 7 dodatnih kola je najobicnije mazanje ociju i nece nista novo i bolje doneti.

TIG

pre 9 godina

Nisam baš shvatio(ili možda i ne piše) kako će se određivati domaćinstva u tih dodatnih 7 kola, budući da se igra po jednokružnom sistemu, što će reći da će neke ekipe odigrati 4 utakmice kod kuće a 3 na strani, i obratno naravno, te kako će se odlučivati protiv koga će igrati na svom stadionu?

Ako može neko da odgovori, ili barem iznese svoju pretpostavku
(Dejo, 3. mart 2015 22:01)

Onako na brzinu, možda ovako

trenutno tabela gledati od gore na prema dole
a ne sa leva na desno

par cz čuk voj jag npa ofk rad

1.Partizan A A A A H H H
2.Crvena Z. H A A A A H H
3.Čukarički B. H H A A A A H
4.Vojvodina H H H A A A A
5.Jagodina H H H H A A A
6.Novi Pazar A H H H H A A
7.OFK Beograd A A H H H H A
8.Rad Beograd A A A H H H H

Prva 4 tima imaju 4 kući, 3 na gostovanju a preostala 4 imaju 3 kući a 4 na gostovanju.

Opet kažem da je ipak bolji dvokružni sistem pa je najbolje da ima od 12 do 14 timova u ligi.

Prvi na tabeli igra kući sa sledeća 4 ispod njega a 3 u gostima sa ostalim klubovima i tako sve redom.

DrMrakic

pre 9 godina

Glupost, zašto PO igra osam klubova kad ovi 5,6,7,8 skoro da nemaju nikakvu šansu do Evrope i kako ce se odlučiti ko je domacin npr. u derbiju. Trebalo je u PO 5 klubova i to je 8 kola, svi zadovoljni. Bože moj kakvi amateri su ovi u FSS-u.
I još kako podeliti kad neki klub ima neparan broj bodova, npr Vojvodina sad 33?

DEKI BGD

pre 9 godina

Mi smo jedina fudbalska liga koja ce imati tabelu gde razlika moze da bude pola boda. Genijalno nema sta. Sampion bude ekipa koja ima 0.5 bodova vise od drugoplasiranog, a ustvari drugoplasirana ekipa je ukupno osvojila vise bodova.

navijac

pre 9 godina

Koliko je ovaj sistem debilan, videli smo prosle godine u Belgiji. Standard prvi celu sezonu, najbolje igre, propolovise mu bodove i na kraju Anderleht sampion

slobinator

pre 9 godina

nemoguće je podeliti broj osvojenih bodova sa dva.šta ako recimo neki tim osvoji recimo 65 bodova?znači li to da će u plej ofu startovati sa 32.5 bodova?kakva je neznalica smislila ovakvu nebulozu?

Željko

pre 9 godina

75 komentara, od kojih barem 70 komentatora nije videlo stadion više od tri puta u životu.

Najviše volim one koji bi da ograniče koliko klubova sme iz nekog grada da bude.

I one koji pamte onaj derbi kada je zvezda promašila dva penala i ti penali su im argument da je nešto namešteno.

Kakva država, takav nam i fudbal, a takvi nam i komentatori. Sve go genije.

nbt

pre 9 godina

Liga mora da bude 10 klubova i da se igra cetvorokruzno. Ne dele se bodovi, 36 kola, 10 dosta jakih ekipa igra. 4 iz Beograda, 6 iz ostatka Srbije. Takodje postaviti uslov za stanje terena, infrastrukture (broj sedista, reflektore), kao i budzet (radi podizanja kvaliteta). Jedina "mana" ovoga je 4 derbija u sezoni, ali izmedju svakog bi razmak bio minimum 2 meseca (ne racunajuci eventualne susrete u kupu), tako da je to dovoljno vremena i da se publika uzeli. Ovaj sistem koji ce se igrati je smesan.

Ćuprija

pre 9 godina

Sve je to ništa za ovo:http://pomoravskevesti.com/index.php/vesti/vesti-iz-cuprije/item/1020-fk-sloga-iz-isakova-ide-na-pripreme-u-svajcarsku

duledudule

pre 9 godina

sad ce stele kako hoces.inace su grobari u pravu ovaj put.to polovljenje bodova je budalastina.ja mislim da u belgiji ima neki fazon da se racunaju bodovi samo od medjusobnih rezultata timova koji su se plasirali u play off.mada to mi se ne svidja uopste.zamislite tim celu sezonu igra odlicno,a u play ofu padne forma ili povrede bitnih igraca.tako je.opet bilo isto u belgiji.standard lomio valjda celu sezonu i u plej ofu se raspao a andrleht uzeo titulu.i za kraj,truo nam je fudbal tako da je ovo nebitno :)

Штилцована катаболцна

pre 9 godina

Па ништа, сад тренери екипа пласираних од деветог до шеснаестог места неће моћи честитати титулу Црвеној Звезди после њихових утакмица против исте. Ту част имаће само тренери ОФК Београда, Јагодине, евентуално Напретка и Спартака. Не видим како ће трећа утакмица Црвене Звезде против Јагодине и ОФК-а подићи регуларност. Боже сачувај. Били и остали српски Динамо Берлин. Све за Вођу, вођ(а)у ни за шта.

Triput

pre 9 godina

Ja mislim da treba sve da ostane kao do sada samo da se na svakih 5 kola broj bodova prepolovljava.

Tako bi se i manjim klubovima da sansa da osvoje titulu ako dobro zaigraju jedno 10 kola pri kraju sezone...

Iskreni ljubitelj srpskog fudbala

pre 9 godina

Dobro. Videcemo sta ce doneti ovaj sistem. Borba za titulu ce sigurno biti zanimljivija (od sadasnje situacije ne moze gore). Samo sto su prioritet trebali da daju postavljanju nove trave na sve stadione, jer zaista nema smisla da se igra po mocvarama.

popularna polutka

pre 9 godina

Treba dodati jos jednu pauzu pre plej of/aut-a i dozvoliti dovodjenje pojacanja! Tu se vec moze dozvoliti dovodjenje jedne polutke (samo noge ili samo desna strana).

već viđeno

pre 9 godina

i onda ponovo na kraju lige nećete znati ko je najbolji strelac, onaj iz gornje ili donje grupe, ako budu imali isti broj datih golova...

MilanT.

pre 9 godina

Fudbal u Srbiji, bez dileme, zahteva reorganizaciju takmicenja na svim nivoima ali uvodjenje treceg kruga sa delenjem bodova je u startu osudjeno na propast. Nije Srbija - Belgija, po mnogo cemu. Da nas fudbal vode nestrucni ljudi, bez ideje ili makar zelje da istraze takmicenja u drugim zemljama, davno je jasno. Srbija ima kapacitet za maksimalno 12 timova u najvisem rangu, 12 - 14 u Prvoj ligi jer smanjenjem liga dobijamo veci kvalitet. Neka igraju 4- kruzno to je 32 utakmice u jednoj takmicarskoj sezoni. Za dobijanje licence prioritet moraju biti kvalitetan teren, financijsko poslovanje I resen imovinski odnos. Kad resimo te tri glavne stavke, stvorice se uslovi za uvodjenje Liga kupa ili kako ga god nazvali.

Dzoniboj

pre 9 godina

Alo ljudi ne trabunjajte o 33.5 i sl bodova. Ako klub ima neparan broj bodova npr 55, u drugi deo ulazi sa 28, dodaje se 0.5. Jesmo mi banana drzava al bas da ligu igramo gde se bodovi zakruzuju na decimale, stvarno nema smisla. To bi znaci da ako jedan klub ima 62 boda, drugi 61, oba kluba ulaze u treci deo sa 61 bodom. Mozga bez al tako je.

Delija Banovo Brdo

pre 9 godina

Navijac sam Zvezde ali ovakvu budalstinu sam Tomislav Karadzic i njegova kamarila mogu da smisle..Uzeli primer belgije "velike" evropske fudbalske velesile

slobos sa rodosa

pre 9 godina

Dakle iako smatram da je podela bodova idiotska, otkud grobarima pomisao da će baš oni biti oštećeni tim pravilom.jel im to tole obezbedio veći broj 'prijateljskih utakmica'

popularna polutka

pre 9 godina

Treba dodati jos jednu pauzu pre plej of/aut-a i dozvoliti dovodjenje pojacanja! Tu se vec moze dozvoliti dovodjenje jedne polutke (samo noge ili samo desna strana).

zarko

pre 9 godina

aman,ko ima neparan broj bodova na kraju prvog dela dodace mu se na vise,npr ako ima 61 pts podeljeno na 2 30,5..znaci zaokruyice se na vecu cifru i imace 31!pisete svasta,informisite se prvo!

dax

pre 9 godina

Isti sistem je u Belgiji.. I da, ima se po npr 52,5 ili 37,5 bodova.. Podela bodova znaci da ce se u poslednjih 7 kola uci sa manjim razlikama na tabeli, tako da ce svaka utakmica biti znacajnija i bice manje namestanja.
A zreb za poslednih 7 kola je takav da npr prvi igra kuci sa 2., 4.... Jer je zasluzio prednost domaceg terena u odnosu na najblizeg pratioca.. I oladite malo, gore od sadasnjeg ne moze biti.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Iz greške u grešku. Tek će ovo da bude smejurija. Sada će, pored katastrofalnog fudbala, biti i brdo nebitnih mečeva. Za oporavak srpskog fudbala nije potrebna promena sistema takmičenja, nego reforme od najnižeg nivoa pa do vrha, kao što su uradili Francuzi, kad su bili u buli pre dvadeset godina. Naravno, kod nas od toga nema ništa. Predviđam dalje propadanje reprezentacije, klubova i lige.

Videcemo

pre 9 godina

Ovakav sistem se igra u Belgiji i mislim Poljskoj,znaci nismo MI izmislili. Ako neko bude imao 57 boda kad krenu dodatnih sedam kola imace 29. Znaci podeljeno na dva plus taj jedan sto nije deljiv. U tih 7 kola 1. tabeli ce imati 4 kuci plus docekuje 2-og kuci. 2. ceka 3-ceg i tako dalje. Podela bodova je zbog toga jer onda ce tih 7 kola svi da grizu jer ce razlika izmedju 1-og i 8-og biti 16 boda ( iz primera 2013/2014). Sto pruza manje mogucnosti za namestanje jer i 5-ti ce realno moci biti sampion a razlika izmedju prva 4 ne bi trebala biti vise od 6-7.

Bane

pre 9 godina

KOMEDIJA
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas, 3. mart 2015 18:39)

Koliko ja znam, u Belgiji se pri podeli neparnog broja bodova zaokruzuje na onu vecu cifru. Npr. ako imas 61 bod, pola je 30,5, ali ces imati 31.

A generalno jeste interesantnije, ali u nasoj ligi toliko toga ima trulog da ne znam koliko ce ovo pomoci. Nije ova stavka uopst bitna ako fudbal nije uredjen po svim pitanjima.
Partizan i Zvezda sa dugovima i blokadama "gaze" sve godinama, rade sta pozele, te ne vidim razlog da ih posebno omete polovina bodova. Nema sistema koji bi mogao da narusi neregularnost koja kod nas moze da se izvede, kao sto je 3 za 3.

grobar matejar

pre 9 godina

Ljudi, da iole pratite recimo belgijsku ligu znali bi da nakon sto se bodovi prepolove, ekipa ne bi mogla da ima 33,5 bodova jer se u tom slucaju broj bodova zaokruzuje na sledeci broj, dakle 34, evo primera, Partizan ima 70 bodova, nakon sto se bodovi prepolove imao bi 35, a Zvezda ima recimo 69 bodova i nakon sto se bodovi prepolove imala bi 34,5 u tom slucaju 35, ovo ce doneti duplo vise zanimljiviju zavrsnicu, pa stoga i Cuka, Vosa mogu da se ukljuce u borbu za titulu, nije losa ova ideja, ja je podrzavam...

markiza DS

pre 9 godina

Po meni naj bolje; 10 ekipa (pa makar i sve iz BG) cetvorokruzno igranje .
2+1 ispadaju iz lige prva cetri borba za evropu ostaje 3 ekipe za sredinu tabele,rezultat od 0-0 bez bodova.To bi dovelo do manjeg broja namestenih utakmica. Posto bi svako morao da igra za sebe.

grof

pre 9 godina

Mazanje ociju javnosti da bi se skrenula paznja sa orkestrirane pljacke.Usvojiti zakon o privatizaciji i nista sem organa u FSS ne menjati.O kvalitetu timova pobrinuce se njihovi vlasnici a u takvim okolnostima bice i postenih rezultata i vecih uspeha u Evropi.Sve je jasno i lako resivo ali kome bi ovako nesto bilo u interesu sem gledalaca,njihovih klubova i iskrenih zaljubljenika u sport.Ipak su oni na marginama i statisticka greska koja se nidta ne pita jer ovo je Srbija.

Filip

pre 9 godina

(Mrki, 03. mart 2015 18:32)

Ako neki od klubova ima 33,5 boda, dodaje se 0,5 i taj klub ce imati 34...sve je objasnjeno pre nedelju dana na SOS kanalu

sveta

pre 9 godina

Jedan sam od onih koji su dole spominjali pola boda, nisam shvacen, samo sam zeleo da dam primer besmislenosti sistea. Jos gore, ako se zaokruzuje, svejedno je da li imate 61 ili 62 boda... Takodje, to sto je takav sistem u nekoliko zemalja u Evropi nije nikakav dokaz da je sistem dobar. I na kraju, razlog koji svi navode kako je ovako zanimljivije bas ne pije vodu, mislim da sampion treba ekipa koja je najbolja cele sezone, a ne u poslednjih mesec dana, po tom kljucu najzanimljivije bi bilo da krenu svi od nule lepo na kraju... a i ne vidim kako ce to biti manje namestanja po ovom sistemu.
I na kraju, neko se cudi sto se bas grobari toliko bune, voleo bih da Zvezda bude ostecena, da ne bude kao u ABA ligi kad su bili najglasniji da prvak iz regularnog dela ide direkt u Evroligu, pa su posle samo precutali i uskocili u EL umesto Igokee.

rajangigs@yahoo.com

pre 9 godina

Ako je poenta da bude zanimljivije onda onome sto je prvi oduzeti sve bodove pa neka krene ko poslednji u plejofu. To bi bilo ko "nagradno oduzimanje". Ko je gledao Top listu nadrealista zna o cemu pricam. Haos i ludilo. Sve vas treba rasterati bando bezobrazna. Idite u cirkus ako vam je dosadno, a bavite se strukom i pravljenjem fudbalera. U sportivima gde imamo struku jos uvek smo i te kako konkurentn, a u fudbalu gde se vrti jedna te ista grupa trenera sa bata djorinim diplomama nema napretka.

Bane

pre 9 godina

Ajde ovako prvo da ovima što očigledno pali s marsa jer o ovom sistemu se priča dobrih 6 meseci neparni bodovi se zaokružuju na parni tako 33 postaje 34, 59 postaje 60 itd. E sad ova podela bodova ima za cilj da u trku za šampiona uključi i ostale klubove što je ovima ne logično jer pobogu ko još sme da bude šampion osim prva dva kluba trenutno. Ako si prvi i recimo imaš 5 bodova više a imao si 10 pa šta, usput treba da znaš da ćeš sigurno derbi igrati na svom stadionu i da imaš više utakmica kuću i od drugih.

partizanole

pre 9 godina

Negde sam pročitao da ako klub ima neparan broj bodova kad se poeni prepolove zaokružuje se na više. U prevodu ako Partizan bude imao 56 bodova,a Zvezda 55, oba tima će imati 23 boda.

Živeo srpski fudbal, živeo srpski sport

pre 9 godina

Po meni, ovakav sistem takmičenja donosi više regularnosti nego do sada, Zvezda neće morati da namešta celu polusezonu da bi bila šampion. Ovako će, kad se bodovi prepolove, morati da dogovori samo nekoliko utakmica, i da potplati sudiju u derbiju Mažića da svira 3-4 penala, pošto 2 penala ne garantuju pobedu.

Mrki

pre 9 godina

E svašta,znači propoloviće se bodovi posle 30 kola,znači ako Zvezda posle 30 kola bude imala 67 bodoba znači da će onda imati 33,5 bodova,Čuo sam za sve nelogičnosti u ovoj državi pa ih nekako razumeo,ali ovo ne mogu da shvatim.Auuuuu ovi u fudbalu stvarno nisu čisti.

rale sremac

pre 9 godina

ko bi rekao da su nekadasnji vojnici danas postali tj. njihovi potomci ovakve devojcice. grobari samo placu i kukaju kao devojcice da je sve na svetu zavera protiv njih. a fk partizan ima najnamestenije utakmice svake sezone. nista nije drugacija mafijaska zvezda, ali kukanje partizanovaca je poseban fenomen.

superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas

pre 9 godina

znaci ekipa sa neparnim brojem bodova ce nakon 30 kola, imati 0.5 uz svoje bodove.
FANTAZIJA

Npr
1. Cukaricki 62
2. Donji Srem 61.5
3. Borac 60.5

KOMEDIJA

Kako ko, pa ja

pre 9 godina

Onaj ko osvoji 50 bodova imace 25, a onaj koji osvoji 44, imace 22...
Dakle, bolje plasiranom se uzima jedna pobeda u odnosu na losije plasiranog!?
Partizan je u pravu!

Sole

pre 9 godina

Po meni, ovakav sistem takmičenja donosi više regularnosti nego do sada, Zvezda neće morati da namešta celu polusezonu da bi bila šampion. Ovako će, kad se bodovi prepolove, morati da dogovori samo nekoliko utakmica, i da potplati sudiju u derbiju Mažića da svira 3-4 penala, pošto 2 penala ne garantuju pobedu.
(Živeo srpski fudbal, živeo srpski sport, 3. mart 2015 19:31)

Kad Partizan osvaja titule , onda je sve regularno , a kad osvoji Zvezda , onda je namešteno. 'Oće to , al' samo kod Grobara.

grobar matejar

pre 9 godina

Ljudi, da iole pratite recimo belgijsku ligu znali bi da nakon sto se bodovi prepolove, ekipa ne bi mogla da ima 33,5 bodova jer se u tom slucaju broj bodova zaokruzuje na sledeci broj, dakle 34, evo primera, Partizan ima 70 bodova, nakon sto se bodovi prepolove imao bi 35, a Zvezda ima recimo 69 bodova i nakon sto se bodovi prepolove imala bi 34,5 u tom slucaju 35, ovo ce doneti duplo vise zanimljiviju zavrsnicu, pa stoga i Cuka, Vosa mogu da se ukljuce u borbu za titulu, nije losa ova ideja, ja je podrzavam...

Lakrdija od lige

pre 9 godina

A zasto bi se prepolovili bodovi, a samim tim i razlika izmedju dva tima?! Aaaaaa, pa da... Da bi se sto bolje pripremilo "zvezdino prolece" pogotovo sam kraj te magicne pojave u svetu fudbala, tj tih poslednjih 7 utakmica nakon podele bodova...

Ovo nista ne valja

pre 9 godina

Ovo je opsti galimatijas. Jedino smisleno resenje je smanjiti ligu na 10 klubova i igrati 4-kruzno. Uz to staviti ogranicenje da je maksimalan moguc broj klubova iz Beograda 4.

Cinik

pre 9 godina

Zasto se onda uopste igra tih prvih 30 kola, ako ce bodovi da budu prepolovljeni? Hajde onda da se prvih 15 kola uopste ne boduje, da se boduje od 16. do 30. kola i taj plej/of.

Prvu u drugu ligu je trebalo smanjiti na 10 klubova! Ne uvoditi ove bezvezarije koje odgovoraju samo klubovima koji namestaju utakmice (OFK Beograd, Jagodina, Spartak, Crvena z.).

DEKI BGD

pre 9 godina

Mi smo jedina fudbalska liga koja ce imati tabelu gde razlika moze da bude pola boda. Genijalno nema sta. Sampion bude ekipa koja ima 0.5 bodova vise od drugoplasiranog, a ustvari drugoplasirana ekipa je ukupno osvojila vise bodova.

Bazel docekao titulu

pre 9 godina

Ovde se vidi kakav smo Narod. Do juče se svi zalite kako nam netreba Liga sa 16 Ekipa, kako je bolje uvesti Sistem Play-off i Play-out. A sad odjednom se svi nesto bune ?! Kakvo je sranja bla bla.. A vecin je protiv Sistema od 10 Ekipa i da se igra 4 puta, sto je po meni bio bolji Izbor. Mozda nije najbolja ideja da se prepolove bodovi ali budimo realni, Ako zvezda ima 60 bodova, a partizan lupam 48, i kad se prepolovi bice samo 6 razlike, i onda je zanimljivije i sve. Dajte sanse a ne da pljujemo od pocetka kako nista nevalja.

Dragan

pre 9 godina

I ovako ne zanimljiv srpski fudbal uvodite u dosadu. Slican sistem smo vec imali i nije dao neke znacajne rezultate. Znaci imacemo samo hiper-produkciju npr. derbija vecitih i ostalih utakmica. A nesto sto ucestalo imate prelazi u drugu krajnost, prelazi u dosadu. Resenje je u hitnoj privatizaciji svih neprivatizovanih klubova te povecanju broja klubova na 18 u Super ligi.

Штилцована катаболцна

pre 9 godina

Па ништа, сад тренери екипа пласираних од деветог до шеснаестог места неће моћи честитати титулу Црвеној Звезди после њихових утакмица против исте. Ту част имаће само тренери ОФК Београда, Јагодине, евентуално Напретка и Спартака. Не видим како ће трећа утакмица Црвене Звезде против Јагодине и ОФК-а подићи регуларност. Боже сачувај. Били и остали српски Динамо Берлин. Све за Вођу, вођ(а)у ни за шта.

Bane

pre 9 godina

Ajde ovako prvo da ovima što očigledno pali s marsa jer o ovom sistemu se priča dobrih 6 meseci neparni bodovi se zaokružuju na parni tako 33 postaje 34, 59 postaje 60 itd. E sad ova podela bodova ima za cilj da u trku za šampiona uključi i ostale klubove što je ovima ne logično jer pobogu ko još sme da bude šampion osim prva dva kluba trenutno. Ako si prvi i recimo imaš 5 bodova više a imao si 10 pa šta, usput treba da znaš da ćeš sigurno derbi igrati na svom stadionu i da imaš više utakmica kuću i od drugih.

vladimir

pre 9 godina

JSL je uglavnom neregularna, sad posle prepolovljavanja bodova bice jos neregularnija.Recimo Partizan ima 70, Zvezda 64, i kad se prepolove bodovi razlika bi bila samo tri boda.Sta nece sve smisliti ova ekipa iz FSS.Samo jos gore unistavaju potpuno razoren nas fudbal.Sad sam tek ubedjen da posle ovoga nasem fudbalu nema spasa.

markiza DS

pre 9 godina

Po meni naj bolje; 10 ekipa (pa makar i sve iz BG) cetvorokruzno igranje .
2+1 ispadaju iz lige prva cetri borba za evropu ostaje 3 ekipe za sredinu tabele,rezultat od 0-0 bez bodova.To bi dovelo do manjeg broja namestenih utakmica. Posto bi svako morao da igra za sebe.

slobos sa rodosa

pre 9 godina

Dakle iako smatram da je podela bodova idiotska, otkud grobarima pomisao da će baš oni biti oštećeni tim pravilom.jel im to tole obezbedio veći broj 'prijateljskih utakmica'

dax

pre 9 godina

Isti sistem je u Belgiji.. I da, ima se po npr 52,5 ili 37,5 bodova.. Podela bodova znaci da ce se u poslednjih 7 kola uci sa manjim razlikama na tabeli, tako da ce svaka utakmica biti znacajnija i bice manje namestanja.
A zreb za poslednih 7 kola je takav da npr prvi igra kuci sa 2., 4.... Jer je zasluzio prednost domaceg terena u odnosu na najblizeg pratioca.. I oladite malo, gore od sadasnjeg ne moze biti.

sveta

pre 9 godina

Cekajte, ja 5. put citam tekst i trazim da li nesto nisam dobro shvatio... da li je moguce da se prepolovljava broj bodova? Ne razumem sta to znaci? Prvoplasirani tim ako posle 30 kola ima 10 bodova vise od drugoplasiranog izgubice 5 bodova pre plej-of? Ili... ako ima recimo 61 bod, 31. kolo ce krenuti sa 30,5 bodova i do kraja takmicenja ne postoji sansa da ima isti broj bodova sa nekim ko nema pola boda iz podele? O cemu se radi? Od ovoga stvarno ne znam postoji li veca lakrdija...

Željko

pre 9 godina

75 komentara, od kojih barem 70 komentatora nije videlo stadion više od tri puta u životu.

Najviše volim one koji bi da ograniče koliko klubova sme iz nekog grada da bude.

I one koji pamte onaj derbi kada je zvezda promašila dva penala i ti penali su im argument da je nešto namešteno.

Kakva država, takav nam i fudbal, a takvi nam i komentatori. Sve go genije.

Stevo djubre

pre 9 godina

Jedino ispravno resenje je liga od 10 klubova, cetvorokruzno. Iz lige ispadaju 2+1 (ovaj jedan igra baraz sa 3-plasiranim iz Druge lige koja broji 10-12 klubova). Tako ce doci do koncentracije kvaliteta i svi klubovi ce strepeti do samog kraja. Ovo sto su izglasali je budalastina.

TIG

pre 9 godina

Ne mogu ovi do kraja nesto da urade pa to ti je.

Po meni:

-14 klubova, 8 u play-off, 6 u play-out, jer je play-off atraktivniji pa stim vise ekipa, vise publike.

-dvokruzni sistem, deljenje bodova ili zadrzavanje medjusobno osvojenih bodova, vidim svi se cude zasto deljenje, ja bih predlozio zadrzavanje samo medjusobno osvojenih bodova protiv koga igras u drugom delu a onda se moze i pitati cemu kosarka cela liga pa igras play-off pa izgubis od 8. na primer itd.

-od 3. do 6. ili 8. mesta play-off za evropu, znaci takmicarski znacaj do kraja za sve ekipe.

-ispadaju zadnja 2 a predzadnja 2 u play-out sa drugoligasem gde su samo preostala 2 sigurna, borba do kraja, zanimljivije takmicenje.

Ovako bi sve pozicije znacile nesto i bila bi prava borba do kraja i igrao bi se dvokruzni sistem a ne ova muljanja jednokruzni, pa ko ce s'kim, kako.

Koko Brajs

pre 9 godina

I onda ce sve biti ok...prvo, ne svidja mi se, drugo, imate mnogo ozbiljnijih stvari da promenite i trece i najbitnije....koga jos zanima domaci fudbal??!!

Veliki_Zli_Vuk

pre 9 godina

Uzas! Prepoloviti bodove! Kakave sve gluposti njima padaju na pamet!
I sad neki klub stekne 10 poena prednosti kroz celu sezonu,oni prepolove svima osvojene i prednost mu je odjednom samo 5 u odnosu na drugog! Uzas! Uzas! Uzas!
Ali bas me briga za fudbal,neka im neka ga dokrajce,ja da ih gledam necu.

podeli pa pomnozi pa dodaj

pre 9 godina

Ako hoces da budes srecan najbolje je ne citati vesti i ne znati sta se desava u zemlji jer svakoga dana cujes neke glupe zakone,predloge,izjave. Prosto se upitas da li ima iko normalan u tim foteljama. Izgines 30 kola i onda ovim deljenjem ti umanje prednost duplo. Recimo razbijes u 30 kola,naoravis ogromnu razliku. Imas 80 bodova. Drugoplasirani samo 40. Ti i dalje nisi osvojio titulu sto morate priznati je neverovatno. Imaces 40,a drugoplasirani 20. Izgubis naredne 7,a ovi pobede i onda je stanje 40 prema 41.

Zare

pre 9 godina

Identican sistem postoji na Malti. Ugledali smo se znaci na fudbalski nama slicnu ligu. Inace neparni broj bodova se zaokruzuje na veci broj. Npr. ako ekipa ima 55 bodova kad se prepolovi imace 28 bodova.

Delija Banovo Brdo

pre 9 godina

Navijac sam Zvezde ali ovakvu budalstinu sam Tomislav Karadzic i njegova kamarila mogu da smisle..Uzeli primer belgije "velike" evropske fudbalske velesile

joza

pre 9 godina

Treba uvesti play off kao u kosarci, polufinale prvi sa cetvrtim, drugi sa trecim, dve utakmice jednom si domacin jednom gost, ako obe budu neresene ili svako zabelezi po pobedu (gol razlika nije bitna) igra se majstorica na terenu bolje plasiranog u prvenstvu a ako tada bude nereseno dalje ide ekipa koja ima bolji medjusobni skor te sezone ukjucujuci i gol razliku. Ako je medjusobni skor isti tek onda penali. Uvodjenjem ovakvog play off-a blizanci ne bi morali svaku utakmicu da pobede, ne bi se igralo do 98 minuta dok blizanci ne daju gol, ne bi se posle svakog izgubljenog boda blizanaca dizala hajka na sudjenje jer bi bilo najvaznije uci u 4 i imati sto bolji medjusobni skor sa ekipama koje su kandidati za top 4, a onda u maju bi se u medjusobnim duelima sve odlucivalo i ne bi bio prvak onaj ko u jsl ima vise filijala i ko zatvori vise utakmica. Usvojeni sistem sa 7 dodatnih kola je najobicnije mazanje ociju i nece nista novo i bolje doneti.

hm

pre 9 godina

Ovo je vec bilo. Stalno menjamo ali zaboravljamo jednu stvar. Kada napravimo ligu koja NE STITI PARTIZAN I ZVEZDU onda ce sve biti OK. Do tada ce svi nasi klubovi zavrsavati u Avgustu takmicenja. Toliko

slobinator

pre 9 godina

nemoguće je podeliti broj osvojenih bodova sa dva.šta ako recimo neki tim osvoji recimo 65 bodova?znači li to da će u plej ofu startovati sa 32.5 bodova?kakva je neznalica smislila ovakvu nebulozu?

Aleksandar

pre 9 godina

Presipate iz supljeg u prazno. Bolje organizujte regionalno takmicenje sa bilo kojom drzavom i uvdetite pravilo o maksimalnom broju ucesnika iz jednog grada.
Pravi se od lige Beogradski pasaluk.

baki

pre 9 godina

Isti princip je i kod Velšana, njihov je fudbal kao i nas, amaterski ali opet kvalitetniji verovatno, neka vide od njih kako lepo da urede ovaj plej-of sistem. (Inace velšanski TNS vec par godina pp2+ sigurne pare, kvota 2 do 2.2 zavisi, probajte, iako ce kraj kod njih sad a on je sampion)

Filip

pre 9 godina

(Mrki, 03. mart 2015 18:32)

Ako neki od klubova ima 33,5 boda, dodaje se 0,5 i taj klub ce imati 34...sve je objasnjeno pre nedelju dana na SOS kanalu

sveta

pre 9 godina

Jedan sam od onih koji su dole spominjali pola boda, nisam shvacen, samo sam zeleo da dam primer besmislenosti sistea. Jos gore, ako se zaokruzuje, svejedno je da li imate 61 ili 62 boda... Takodje, to sto je takav sistem u nekoliko zemalja u Evropi nije nikakav dokaz da je sistem dobar. I na kraju, razlog koji svi navode kako je ovako zanimljivije bas ne pije vodu, mislim da sampion treba ekipa koja je najbolja cele sezone, a ne u poslednjih mesec dana, po tom kljucu najzanimljivije bi bilo da krenu svi od nule lepo na kraju... a i ne vidim kako ce to biti manje namestanja po ovom sistemu.
I na kraju, neko se cudi sto se bas grobari toliko bune, voleo bih da Zvezda bude ostecena, da ne bude kao u ABA ligi kad su bili najglasniji da prvak iz regularnog dela ide direkt u Evroligu, pa su posle samo precutali i uskocili u EL umesto Igokee.

018

pre 9 godina

ok nije lose odnosno bice vise uzbudjenja u drugom delu. Samo mi nije jasno u drugpm delu klub ce imati dodatnih 7 utakmica? Znaci nece biti domacin svako svakome nego? izvlacice se? Ako je tako onda je to lose ... taj deo mi samo nije jasan.

Sale#

pre 9 godina

I da... Na šta će to ličiti kad kroz ko zna koliko godina, evidencija svetkovine fudbala bude glasila npr.ovako:
Zvezda:Partizan... 359 utakmica do sada odigranih, od toga Zvezda bila gost na 195 utakmica... Nelogično i suludo!!!
12 timova, igra se trokruzno, i četvrti krug Play off i Play out po pola lige. Onaj što je bio gost u trećem krugu, u četvrtom bi bio domaćin i sl. I tu bi bilo nelogičnosti broja derbija i medjusobnih susreta, ali mnogo manje nego sa trokruznim igranjem...

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Slican,ako ne i isti sistem se igrao negde 2002/03/04 ako se dobro secam...i dao je katastrofalne rezultate. Jeste da nas fudbal niko ne gleda, ali ovu grupu za plej aut niko nije ni gledao. Plus sto je bila besmislena...jer zamlite ligu/plej out grupu sa tada npr. Apatin,Javor,Kula,Zeleznik,Lucani,Jagodina i jos nekim iz CG tupa Rudar Pljevlja, jer je tada jos bila SCG. To nikoga nije interesovalo.
Problem nije u sistemu takmicenja. U 100 markE da za dve godine opet menjaju sistem i vracaju na 16 ili 14 klubova dvokruzno?

Videcemo

pre 9 godina

Ovakav sistem se igra u Belgiji i mislim Poljskoj,znaci nismo MI izmislili. Ako neko bude imao 57 boda kad krenu dodatnih sedam kola imace 29. Znaci podeljeno na dva plus taj jedan sto nije deljiv. U tih 7 kola 1. tabeli ce imati 4 kuci plus docekuje 2-og kuci. 2. ceka 3-ceg i tako dalje. Podela bodova je zbog toga jer onda ce tih 7 kola svi da grizu jer ce razlika izmedju 1-og i 8-og biti 16 boda ( iz primera 2013/2014). Sto pruza manje mogucnosti za namestanje jer i 5-ti ce realno moci biti sampion a razlika izmedju prva 4 ne bi trebala biti vise od 6-7.

Iskreni ljubitelj srpskog fudbala

pre 9 godina

Dobro. Videcemo sta ce doneti ovaj sistem. Borba za titulu ce sigurno biti zanimljivija (od sadasnje situacije ne moze gore). Samo sto su prioritet trebali da daju postavljanju nove trave na sve stadione, jer zaista nema smisla da se igra po mocvarama.

qwer1234

pre 9 godina

Ne znam kada ce da stignu da odigraju 37 kola, kada u martu bude palo 30 cm snega, posebno po Lucanima, Uzicu, Cacku, Nisu...
A u julu i avgustu ne znam ko ce da ih gleda, kada svi odu van mesta boravka, makar i kod babe na selo, ako nemaju 100 evra za 10 dana u Grckoj.
Da su pametni, skratili bi takmicenje na 20 kola, toliko igraju zene, a mi imamo bolje plasiranu zensku reprezentaciju na FIFA listi od muske i Spartak koji redovno igra Ligu sampiona, ako niste znali.
Pretpostavljam da ce sa ovim sistemom takmicenja, jos vise klubova da se ugasi

uzb

pre 9 godina

Jako lose. Ne smem ni da pomislim koliko ce ljudi u proseku biti na utakmcama play out-a. A i sta se desi ako neko ima 55 bodova? Kako se to prepolovi?

.

pre 9 godina

Podela bodova???hahahaha.znaci sto vise osvojis bodova u 30 kola,vise ce ti oduzeti.hahahaha.ko je ovo smislio treba odma da obuce belu kosulju i da se uputi u odgovarajucu instituciju.Oce ljudi da naprave neiszvesnu ligu na silu.Znaci prvih 30 kola ne treba ni gledati.Nadam se da ce u tih 30 kola biti vise namestanja nego ikada.Kazu na Sos-u:Kako da vratimo publiku na stadione?Pa ne mozete da je vratite jer je nikada nije ni bilo otkad je Sfrj I Srbija.kakav bolestan sistem.hahah liga koja traje 7 kola.Zasto bi neko gledao prvih 30 kola.Pobeda donosi jedan i po pod.Ovi sa Sos kanala su totalno poludeli isto.Kazu treba uvesti neizvesnost u ligu.Onaj "censored" Secerov na Sosu je rekao:Najbolje da se krene od nule u drugi deo sampionara.ahaha kakvi mozgovi.

panteroid

pre 9 godina

Vecu glupost od prepolovljavanja (oduzimanja) bodova nisam cuo,ali mozda je to u sklopu reformi pa kad mogu penzije da se krate zasto ne bi i bodovi jer ipak je ovo Premijer liga Srbije.

vladica

pre 9 godina

Znaci ako je moja ekipa imala 8 bodova vise od neke druge ekipe onda ce na pocetku treceg kruga imati samo 4 vise. Gde je ovde logika i regularnost!? Igras najbolje, stvoris prednost i onda ti je za zelenim stolom smanje za duplo.

Kakva glupost

pre 9 godina

Prevazisli smo sami sebe u gluposti! Dobra stvar je da se igraju plej of i plej aut, ali ZASTO podela bodova? Takvim glupim sistemom, teoretski, moze doci do toga da ekipa koja ustvari u 37 utakmica sve ukupno osvoji vise bodova na kraju ne bude sampion.

DrMrakic

pre 9 godina

Glupost, zašto PO igra osam klubova kad ovi 5,6,7,8 skoro da nemaju nikakvu šansu do Evrope i kako ce se odlučiti ko je domacin npr. u derbiju. Trebalo je u PO 5 klubova i to je 8 kola, svi zadovoljni. Bože moj kakvi amateri su ovi u FSS-u.
I još kako podeliti kad neki klub ima neparan broj bodova, npr Vojvodina sad 33?

Dzoniboj

pre 9 godina

Alo ljudi ne trabunjajte o 33.5 i sl bodova. Ako klub ima neparan broj bodova npr 55, u drugi deo ulazi sa 28, dodaje se 0.5. Jesmo mi banana drzava al bas da ligu igramo gde se bodovi zakruzuju na decimale, stvarno nema smisla. To bi znaci da ako jedan klub ima 62 boda, drugi 61, oba kluba ulaze u treci deo sa 61 bodom. Mozga bez al tako je.

kokos

pre 9 godina

Ovo je jedan nakaradni takmicarski sistem, slican onom kojeg smo vec imali 90/tih godina proslog vijeka. I tada su se bodovi prepolovljavali i liga dijelila na pola, ali je bio cetvorokruzni sistem. Tek sada ce da nastane mesetarenje, pogotocvo u finisu kad pocnu da namjestraju ko ce nakon 30 kola da bude sedmi, a ko sesti, ko ce u plej-of, a ko u plej-aut. Da ne govorim da je taj sistem neposten jer na karju takmicenja nece biti prvak klub koji je osvojio najvise bodova vec ko je bolje mesetario.
Da je taj sistem dobar igrali bi tako i Italijani, Njemci, Francuzi, Englezi...Najjace evropske lige imaju klasicni dvokruzni sistem, a u Srbiji umjesto da kaznjavaju mesetare i neregularnosti izmisljaju toplui vodu. Bravo, odusevljen sam gomilom gluposti u FSS!

slanina

pre 9 godina

Kako ce se deliti neparan broj bodova? Koja glupost... Ako vec ide playoff, neka dele bodove na one osvojene protiv ekipa u delu tabele u kojem je sama ekipa. Onima iz play-offa, ostaju bodovi osvojeni protiv ekipa iz play-offa, a u playout isti princip...

nenad rs

pre 9 godina

Било у Хрватској прије десет година само нису половили бодове укинули после двије сезоне.Мислим да је модел Хрватске ,лига десет исправан.Рефлектори,позитивно пословање па ко може нек изволи.Ево и овдје у Босни ће изгледа доћи до лиге 12.Превише је шеснаест клубова за ове државе.

Bazel docekao titulu

pre 9 godina

Oke, ali zar nije bilo bolje da se smanji na 10 ekipa i da se igra 4 puta ? Ipak po meni je to bolje, imas 4 Derbija, 4 puta zvezda vosa, partizan vosa, i da ne nabrajam ove bolje utakmice..

stefan

pre 9 godina

Ovo je katastrofa isto ovo je pokusano u vreme dok je Zvezdan Terzic bio predsednik saveza i sve sto su postigli je smanjenje broja gledalaca zbog derbija koji se u jednom trenutku igrao na svakih mesec dana.

moje ime

pre 9 godina

Po meni dobra odluka.
Jeste za razmisljanje da li je pametno prepoloviti broj bodova, jer to onda znaci da je treci derbi znacajan kao prva dva.

Ili recimo, dobijete Vojvodinu dva puta, a onda zrebom treci mec igrate u Novom Sadu voljom zreba i izgubite. I znacaj je isti.

Dakle, da je moguce imati dvokruzni sistem u plej ofu prepolovljavanje bodova bi bilo skroz u redu. Medjutim, sa trokruznim sistemom je diskutabilno.

Ideja vodilja treba da bude da Superliga(ko li joj nadenu ovo ime) ima 12 klubova. Da igraju 22 kola, a onda jos 10 u drugoj fazi. To je 32 kola sto je za nase uslove sasvim dovoljno.

Srbija nema uslova za vise od 12 klubova u najvisem rangu.
Napraviti onda jos jedan rang od 12 klubova. Isti sistem. Kad ojacamo kao zemlja uvesti i jedinstveni treci rang sa 12 klubova.

Bane

pre 9 godina

KOMEDIJA
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (superheroj_Gailius_sa_planete_NEPTUNas, 3. mart 2015 18:39)

Koliko ja znam, u Belgiji se pri podeli neparnog broja bodova zaokruzuje na onu vecu cifru. Npr. ako imas 61 bod, pola je 30,5, ali ces imati 31.

A generalno jeste interesantnije, ali u nasoj ligi toliko toga ima trulog da ne znam koliko ce ovo pomoci. Nije ova stavka uopst bitna ako fudbal nije uredjen po svim pitanjima.
Partizan i Zvezda sa dugovima i blokadama "gaze" sve godinama, rade sta pozele, te ne vidim razlog da ih posebno omete polovina bodova. Nema sistema koji bi mogao da narusi neregularnost koja kod nas moze da se izvede, kao sto je 3 za 3.

popularna polutka

pre 9 godina

Treba dodati jos jednu pauzu pre plej of/aut-a i dozvoliti dovodjenje pojacanja! Tu se vec moze dozvoliti dovodjenje jedne polutke (samo noge ili samo desna strana).

zarko

pre 9 godina

aman,ko ima neparan broj bodova na kraju prvog dela dodace mu se na vise,npr ako ima 61 pts podeljeno na 2 30,5..znaci zaokruyice se na vecu cifru i imace 31!pisete svasta,informisite se prvo!

Dag Kristi

pre 9 godina

Zvezdas sam,ali iz Partizana su potpuno u pravu.Pa na ovu foru Anderleht konstantno osvaja titule,iako do podele bodova ima -10.U prevodu,ko namesti vise utakmica od onih 7 na kraju,osvaja titulu.

nbt

pre 9 godina

Liga mora da bude 10 klubova i da se igra cetvorokruzno. Ne dele se bodovi, 36 kola, 10 dosta jakih ekipa igra. 4 iz Beograda, 6 iz ostatka Srbije. Takodje postaviti uslov za stanje terena, infrastrukture (broj sedista, reflektore), kao i budzet (radi podizanja kvaliteta). Jedina "mana" ovoga je 4 derbija u sezoni, ali izmedju svakog bi razmak bio minimum 2 meseca (ne racunajuci eventualne susrete u kupu), tako da je to dovoljno vremena i da se publika uzeli. Ovaj sistem koji ce se igrati je smesan.

Mita

pre 9 godina

Prevazisli smo sami sebe u gluposti! Dobra stvar je da se igraju plej of i plej aut, ali ZASTO podela bodova? Takvim glupim sistemom, teoretski, moze doci do toga da ekipa koja ustvari u 37 utakmica sve ukupno osvoji vise bodova na kraju ne bude sampion.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kakva glupost, 3. mart 2015 18:46)
Bas tako! Odavno nije izmisljena veca glupost! A i u pravu si kad kazes da moze da se desi da sampion bude ekipa koja osvoji manje bodova. Npr. prvoplasirani osvoji 60 bodova, a drugoplasirani 55... znaci prenose 30 i 28 bodova. i u drugom delu npr. drugoplasirani osvoji 21 bod, a prvoplasirani 18, znaci sampion ima 49 bodova(28 i 21), a drugi 48(30 i 18) ALI! kad bi se sabrali svi REALNO osvojeni bodovi sampion bi imao 76, a drugoplasirani 78. Znaci, sve je NEREGULARNO!

Branislav Zekic Zeka

pre 9 godina

Ovi koji su doneli ovu odluku nemaju pojma sta rade.

Kako ce da se prepolove bodovi klubovima koji ce nakon drugog kruga
osvojiti neparan broj bodova. Nzprimer 15? 15:2 = 7,5 bodova!
Sta ce da se desava sa 0,5 bodova???? Kome ce da pripadnu????

Desice se da jedan klub sve najvaznije utakmice u doigravanju
igra na strani kod najacjh konkurenata bez revansa na svom terenu? Naprimer Zvezda igra kod kuce protiv Partizana, Vojvodine ili Partizan gostuje i Zvezdi i Vojvodini a nema revansa na svom terenu.

Dajte ljudi ostavite se corava posla!

Šavija Alonso

pre 9 godina

Iz greške u grešku. Tek će ovo da bude smejurija. Sada će, pored katastrofalnog fudbala, biti i brdo nebitnih mečeva. Za oporavak srpskog fudbala nije potrebna promena sistema takmičenja, nego reforme od najnižeg nivoa pa do vrha, kao što su uradili Francuzi, kad su bili u buli pre dvadeset godina. Naravno, kod nas od toga nema ništa. Predviđam dalje propadanje reprezentacije, klubova i lige.

Aleksandar

pre 9 godina

Kontam da su ovo uradili u nekoj jacoj ligi,malo utakmica,puni stadioni pa aj da prvenstvo traje malo duze.Ali kod nas???Pa i ovih 30 kola je mucenje.

DG

pre 9 godina

Glupost. Nije sustina praviti zanimljivu ligu nego regularnu i kvalitetnu. Ako je zanimljivo ne znaci da je kvalitetno i regularno. Jedina zemlja gde ovo prolazi je belgija. I mi odmah pametni pa menjamo sistem. Ne razumem ovo sa pola bodova. Imalo bi smisla ako bi se igrao ponovo dvokruzni sistem a ne jednokruzni. Zasto oduzeti broj bodova nekom ko ih je zasluzio? Nepravedno. Ovako se dolazi u situaciju da spavas dugo dugo i onda zatvoris svih sedam utamica u nastavku i eto titule ili opstanka... Mi smo banana zemlja

Aнархиста

pre 9 godina

Gdje se jos igra ovakav sistem, da li neko zna?
(..., 03. mart 2015 18:24)

Белгија има нешто на ову фору, чини ми се.

navijac

pre 9 godina

Koliko je ovaj sistem debilan, videli smo prosle godine u Belgiji. Standard prvi celu sezonu, najbolje igre, propolovise mu bodove i na kraju Anderleht sampion

već viđeno

pre 9 godina

i onda ponovo na kraju lige nećete znati ko je najbolji strelac, onaj iz gornje ili donje grupe, ako budu imali isti broj datih golova...

duledudule

pre 9 godina

sad ce stele kako hoces.inace su grobari u pravu ovaj put.to polovljenje bodova je budalastina.ja mislim da u belgiji ima neki fazon da se racunaju bodovi samo od medjusobnih rezultata timova koji su se plasirali u play off.mada to mi se ne svidja uopste.zamislite tim celu sezonu igra odlicno,a u play ofu padne forma ili povrede bitnih igraca.tako je.opet bilo isto u belgiji.standard lomio valjda celu sezonu i u plej ofu se raspao a andrleht uzeo titulu.i za kraj,truo nam je fudbal tako da je ovo nebitno :)

Triput

pre 9 godina

Ja mislim da treba sve da ostane kao do sada samo da se na svakih 5 kola broj bodova prepolovljava.

Tako bi se i manjim klubovima da sansa da osvoje titulu ako dobro zaigraju jedno 10 kola pri kraju sezone...

Herakle

pre 9 godina

Mazanje ociju kao i sve u ovoj drzavi. Kvalitet ce doneti samo novi sistem u zemlji, gde ce mafija biti izbacena iz klubova, gde se nece trgovati decom bud zasto, gde ce igraci imati plate makar one bile 500 eur ali da su redovne. Gde se igraci nece hraniti prasetom jednog igraca, gde navijaci nece ulaziti u svlacionicu i biti igrace, gde neces otici na stadion i pokusnitu jer stadion nema krov, gde ces imati da vidis posten i borben fudbal sitih i jakih momaka a ne polu gladnih i deprimiranih i jos mnogo mnogo toga sto je mnogo vise bitnije od sistema takmicenja, kada imas sistem i red u drzavi(samim tim i u sporti) ne zanima te sistem takmicenja jer ces imati kakav takav kvalitet i red u klubovima i savezu. Sve je uzrocno posledicno.

Seinfeld

pre 9 godina

Ne mogu da verujem. Najgori moguci sistem koji postoji. Pitajete igrace iz Belgije i Poljske sta misle o njemu. Deljenje bodova obesmisljava pola odigrane sezone, a argument "za" je - bice zanimljivije?! Pa, nek se Partizanu i Zvezdi onda daju po 2 boda za pobedu :/. Kakvo zamazivanje ociju...skratite ligu ako hocete interesantno i regularno prvenstvo!

botinjo

pre 9 godina

Koji idiotizam , a posebno ovo oko podele bodova. Pa da li ce se ikad pojaviti neko iole bistar da donese neku normalnu i logicnu stvar.

StormBGD

pre 9 godina

hahaha sta vam radi moj brat crnogorac TOLE hahaha al se sprda srbima kad I kako hoce hahahahahha hahahahahha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Viva Montenegro, 3. mart 2015 19:14)

Druze, mi jesmo smesni. Ali sreca sto postoje banana drzave poput tvoje, pa se utesim sto zivim u Srbiji. :)

popularna polutka

pre 9 godina

Treba dodati jos jednu pauzu pre plej of/aut-a i dozvoliti dovodjenje pojacanja! Tu se vec moze dozvoliti dovodjenje jedne polutke (samo noge ili samo desna strana).

Ćuprija

pre 9 godina

Sve je to ništa za ovo:http://pomoravskevesti.com/index.php/vesti/vesti-iz-cuprije/item/1020-fk-sloga-iz-isakova-ide-na-pripreme-u-svajcarsku

sale018

pre 9 godina

Nije u pitanju broj kola i broj timova u super ligi. Potrebno je da timovi u super ligi imaju odredjenu infrastrukturu, pozitivno stanje na racunu (ne blokiran racun kao blizanci). Pa na osnovu broja timova koji ispunjavaju uslove, naci model takmicenja. Po meni bi dobro bilo super liga i prva liga po 12 klubova. Ovako moze se desiti timA ima 40 bodova i prvi je u prvom delu, a timB 39 i na drugom mestu je ali ima bolju gol razliku. Ulaskom u play off timB je sada na prvom mestu sa 20 bodova, a timA je na drugom sa isto 20 bodova. NEREGULARNO. Ako do kraja osvoje isti broj bodova prvak bice TimB !?

Mika Sumadinac

pre 9 godina

to znaci ako prvi ima 66 bodova polovi se na 33, a drugi ima npr 63 on se polovi na 32, zato sto se dodaje kada je neparan broj.I umesto 3 boda prednost se topi na jedan.Glupost.

Tolle

pre 9 godina

@hahaha sta vam radi moj brat crnogorac TOLE hahaha al se sprda srbima kad I kako hoce hahahahahha hahahahahha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Viva Montenegro, 3. mart 2015 19:14)


Jeste, bas nas maltretira Tole, nego gde vam je jezik? :)

Lazari

pre 9 godina

Jedva cekam sledecu sezonu! Molio bih nadlezne da nas informisu gde mogu da se kupe sezonske karte za ekipe prve lige za sledecu godinu. Ako je ostalo uopste nesto u prodaji!? Hvala

MilanT.

pre 9 godina

Fudbal u Srbiji, bez dileme, zahteva reorganizaciju takmicenja na svim nivoima ali uvodjenje treceg kruga sa delenjem bodova je u startu osudjeno na propast. Nije Srbija - Belgija, po mnogo cemu. Da nas fudbal vode nestrucni ljudi, bez ideje ili makar zelje da istraze takmicenja u drugim zemljama, davno je jasno. Srbija ima kapacitet za maksimalno 12 timova u najvisem rangu, 12 - 14 u Prvoj ligi jer smanjenjem liga dobijamo veci kvalitet. Neka igraju 4- kruzno to je 32 utakmice u jednoj takmicarskoj sezoni. Za dobijanje licence prioritet moraju biti kvalitetan teren, financijsko poslovanje I resen imovinski odnos. Kad resimo te tri glavne stavke, stvorice se uslovi za uvodjenje Liga kupa ili kako ga god nazvali.

partizanole

pre 9 godina

Negde sam pročitao da ako klub ima neparan broj bodova kad se poeni prepolove zaokružuje se na više. U prevodu ako Partizan bude imao 56 bodova,a Zvezda 55, oba tima će imati 23 boda.

rajangigs@yahoo.com

pre 9 godina

Ako je poenta da bude zanimljivije onda onome sto je prvi oduzeti sve bodove pa neka krene ko poslednji u plejofu. To bi bilo ko "nagradno oduzimanje". Ko je gledao Top listu nadrealista zna o cemu pricam. Haos i ludilo. Sve vas treba rasterati bando bezobrazna. Idite u cirkus ako vam je dosadno, a bavite se strukom i pravljenjem fudbalera. U sportivima gde imamo struku jos uvek smo i te kako konkurentn, a u fudbalu gde se vrti jedna te ista grupa trenera sa bata djorinim diplomama nema napretka.

Vecu glupost nisu mogli da izmisle

pre 9 godina

Ljudi, nece se deliti na 0.5, nego ce se zaokruzivati na broj vise. Ali, sto je jos gore i jos neregularnije! Npr. ekipa 1. 48 bodova=24. Ekipa 2. 43 bodova=22. Znaci, umesto 5 bodova razlike, ekipa koja zaostaje ce ovim glupim sistemom smanjiti razliku na samo 2 boda razlike.

Dejo

pre 9 godina

Nisam baš shvatio(ili možda i ne piše) kako će se određivati domaćinstva u tih dodatnih 7 kola, budući da se igra po jednokružnom sistemu, što će reći da će neke ekipe odigrati 4 utakmice kod kuće a 3 na strani, i obratno naravno, te kako će se odlučivati protiv koga će igrati na svom stadionu?

Ako može neko da odgovori, ili barem iznese svoju pretpostavku

TIG

pre 9 godina

Nisam baš shvatio(ili možda i ne piše) kako će se određivati domaćinstva u tih dodatnih 7 kola, budući da se igra po jednokružnom sistemu, što će reći da će neke ekipe odigrati 4 utakmice kod kuće a 3 na strani, i obratno naravno, te kako će se odlučivati protiv koga će igrati na svom stadionu?

Ako može neko da odgovori, ili barem iznese svoju pretpostavku
(Dejo, 3. mart 2015 22:01)

Onako na brzinu, možda ovako

trenutno tabela gledati od gore na prema dole
a ne sa leva na desno

par cz čuk voj jag npa ofk rad

1.Partizan A A A A H H H
2.Crvena Z. H A A A A H H
3.Čukarički B. H H A A A A H
4.Vojvodina H H H A A A A
5.Jagodina H H H H A A A
6.Novi Pazar A H H H H A A
7.OFK Beograd A A H H H H A
8.Rad Beograd A A A H H H H

Prva 4 tima imaju 4 kući, 3 na gostovanju a preostala 4 imaju 3 kući a 4 na gostovanju.

Opet kažem da je ipak bolji dvokružni sistem pa je najbolje da ima od 12 do 14 timova u ligi.

Prvi na tabeli igra kući sa sledeća 4 ispod njega a 3 u gostima sa ostalim klubovima i tako sve redom.

grof

pre 9 godina

Mazanje ociju javnosti da bi se skrenula paznja sa orkestrirane pljacke.Usvojiti zakon o privatizaciji i nista sem organa u FSS ne menjati.O kvalitetu timova pobrinuce se njihovi vlasnici a u takvim okolnostima bice i postenih rezultata i vecih uspeha u Evropi.Sve je jasno i lako resivo ali kome bi ovako nesto bilo u interesu sem gledalaca,njihovih klubova i iskrenih zaljubljenika u sport.Ipak su oni na marginama i statisticka greska koja se nidta ne pita jer ovo je Srbija.