Subota, 28.02.2015.

20:00

Federer: Novak postao neverovatan

Švajcarac Rodžer Federer rekao je posle trijumfa na turniru u Dubaiju da je njegovo rivalstvo sa Novakom Đokovićem tokom godina postalo veliko.

Izvor: JT

Federer: Novak postao neverovatan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

robin hud

pre 9 godina

Pre svega, mogu da se ljute Rogerovi fanovi koliko hoće, on je prošlost svetskog tenisa i nije u stanju da drži kontinuitet u igri na više turnira zaredom. To će se jasno pokazati i na sledećoj američkoj turneji kada su i ostali igrači u igri. Njegova potonja pobeda je više splet okolnosti nego neke velike igre. On ima igru za Novaka, ima i za sve ostale(osimRafe), ali je problem što nema kontinuitet u igri sa malo jačim igračima koji uspeju bar set da mu otkinu. Njegove mogućnosti sa Novakom su set ili set i pola a dva jedino ako ima lak prethodni meč. To se već potvrdilo u više navrata i on zato očajnički skraćuje mečeve. Ta taktika je rulet koji on mora da igra i koji češće vodi u poraz nego u pobedu, posebno na GS. Da je on ušao posle tri seta sa Berdihom u finale teško da bi uspeo da se i približi trofeju. Turnir u Dubajiju ima i neki svoj bek stejdž koji mi obični gledaoci i ne možemo uočiti. Veliki plus za Rogera je i podloga na njemu. Sve u svemu mora mu se skinuti kapa za volju koju pokazuje, što ima veze sa rekordima i mogućnošću da ga neko pretekne. Mislim da niko ozbiljan ne veruje da on može ove sezone ugroziti Novaka na tronu, pa možda ni on sam. Što se tiče Novaka i on treba da pretrpi neku vrstu kritike. Njegova igra je posledica razmišljanja da su GS najvažniji. On je pokazao da može da oduva koga god hoće a onda nekako stane. Kao da kaže sebi, pa ovaj meč i nije tako važan da bih grizao 1oo posto, mogu ga dobiti i sa manje snage.Novakovi navijači to ne vole.

činjenice

pre 9 godina

Neko uzme 17 GS i 84 titule, a neko jedva 8 GS, i UKUPNO 49 titula, od toga pola ATP 500....
Federer ima vise titula sa NAJVECIH turnira
(GS, Zavrsni Masters,Masters 1 000) nego Novak ukupno titula. To dovoljno pokazuje ko je ko.
(@jok)

Pazi ovo! Federer skoro nema šta nije osvojio, bezbroj titula, brdo slemova itd, i pored svega toga njegov "susjedni" "objektivni" navijač čak ima potrebu da laže i da još više uvećava Federerova distignuća!?! A sa druge strane na sve to još i ima potrebu da laže i umanji dostignuća Novaka!?! Šta to govori o njemu? Svakom pametnom je jasno. Ajmo redom da vidimo gde pričaš neistine. Nije Novak taj kome su polovina titula atp 500, već upravo tvoj ljubimac Federer. Cifre ne lažu. Novak ima 32 velike titule (8 gs, 20 mastersa, 4 wtf), odnos 49:32, dakle dve trećine svih titula su mu sa najjačih turnira. Federer ima 46 velikih titula (17 gs, 23 mastersa, 6 wtf), i to nije više od svih Novakovih titula. Odnos 84:46, dakle Federer je taj koji ima skoro pola malih titula a ne Novak.

mih

pre 9 godina

(FedEx forever, 01. mart 2015 17:15)
Ma sve ok prijatelju! Prijateljsko zezanje. Vidim da znaš tenis, dve, tri lopte, skoro uvek je tako sa njima, pa na čiju stranu ode, taj i pobedi. Veliki je Federer, eej lagan i u 33. Veliki je i Novak. Dugo će i on igrati. Ali moram malo i da te pecnem. Moje radovanje i tvoje se ne mogu porediti. Mogu ja obožavam Hiršera koliko hoću i da se radujem njegovim pobedama, ali šta vredi kad on nije moj zemljak. Pozdrav! Da su nam živi i aktivni Rodžer i Nole još dugo! Šta će biti posle njih, bez veze i da zamislim.

gg

pre 9 godina

Samo neka Novak nastavi da igra kako tebi, Rodzere, odgovara, sto bi se reklo, tvoju igru, i da ga pobedjujes pa ce biti jos neverovatniji. Tipicna lozana posle napucavanja na tvoje forhende hehehe. Znas ti dobro sta radis a ironija ti je jako mila.

FedEx forever

pre 9 godina

(mih, 1. mart 2015 14:48)

Radujem se svakoj pobedi koji Prof. Doctor teniske igre ostvari. Čovek je postavio granice i kriterijune u tenisu i naravno da verujem da nije rekao poslednju reč iako je sve već osvojio i iako je veteran. Svaki meč koji igra sa Djokovicem bude na dve -tri loptice, kao i ovaj u Dubaiu, prema tome verujem u samo jednog vanzemaljca :)

?

pre 9 godina

@Asparagus
Pazi, nije problem njegova sujeta nego tvoja neodoljiva potreba da mrzis.
A da ti imas 17 GS, 84 titule, 302 nedelje na prvom mestu, skoro 300 teniskih rekorda, da te vecina smatra najboljim u istoriji u onome cime se bavis, pa da pored toga imas i 4 dece i milijardu dolara na racunu, kako bi se ponasao?
Verovatno bi iz blindiranih dzipova pljuvao prolaznike, ponasao se kao da si popio svu pamet sveta i naravno i dalje mrzeo bolje od sebe.

FedEx forever

pre 9 godina

Ajd malo i ovi komšije fedtardi da se poraduju. Kad ne mogu na slemovima, hi, hi..
 
Ma da u pravu si potpuno, malo smo se radovali 17 puta na "slemovima" i verujem da možemo i još ! Hi hi hi hi

balavice zaljubljena

pre 9 godina

nikada,nikada ali nikada nece biti klasa sa tobom i Rafom,ma nikada...on je klasa mareja i tu treba i da ostane. Bravo Rodzer,Vamos Rafa... ps. ceo mec pokusava udarcima u telo da nesto uradi ,ali naravno, ne moze nista Rodzeru jer je on teniser za njega ....jos jednom Bravo Rodzer ;)
(ona, 28. februar 2015 21:01)

Ajde skini te postere loknice i bika sa zida, i odrasti.

pozdrav susjed

pre 9 godina

ovo sta mi gledamo dominaciju 6god starijeg igraca nad prvim igracem u najboljim godinama to nikad u povijesti sporta uopce nije vidjeno
(nikola, 01. mart 2015 01:08)

Komšo smiri se malo.
Koja crna dominacija Federera nad Novakom! Wimbldon si prespavao? Kad je najvažnije zna se ko dominira. Reper za dominaciju nisu neki Dubaiji.

Legolas

pre 9 godina

Fala ti Bože što Federer i Nadal nisu Srbi, a Nole Švajcarc/Španac..jer kad ovoliko vređaju kad ove teniske neznalice i nekulturni likovi ovako prizemnu vređaju dva ubedljivo najveća tenisera u istoriji kako li bi tek prošao Nole sa "samo" 8 slemova i to nekompletiranih. Ma ne smem ni da mislim! Nego ajd vi lepo, što neko reče, gledajte fudbal - nije tenis za vas, komplikovana je to i gospodska igra.

Bojan

pre 9 godina

(Rezer, 1. mart 2015 02:37)
tenis nije isto sto i fudbal.
tenis je individualni sport, i ako je jedan pojedinac povredjen, mec ne moze da se igra, u fudbalu to mora biti organizovano da cela ekipa ne izadje.
pored toga, nije tacno da se mec ne racuna. Nole je dobio trofej, 500 poena za pobeda i novcanu nagradu. Jedino gde nije uslo jeste u odnos pobeda i poraza, jer nikom ne ulazi u taj skor (i Federer je imao tokom karijere nekih 7-8 w/o, za Noleta se pored tog meca secam i onog protiv Fonjinija).
E sad, govoriti da je Federer pobegao sa tog meca je izuzetno nefer, covek ima odigranih 1300 meceva na touru i bio je u mnogim situacija gde je pokazao da to ne radi. Nikada nije predao mec koji je zapoceo, a izlazio je i protiv ful spremnog Rafe u situaciji kada je jedva mogao da se namesti u stav da primi servis. Znaci, nesto definitivno nije bilo u redu sa tim ledjima kada je odustao od meca.
osim toga, preveliki akcenat se stavlja na taj h2h. Nole je veliki teniser i da izgubi narednih 10 meceva od Federera, Federer isto tako moze da izgubi 10 meceva od Noleta i bice veci teniser od njega ukoliko Novak ne osvoji jos 5-6 slemova. Jednostavno, previse tu ima zavisnosti od okolnosti. 2013. da su se sastali 5 puta, 5 puta bi dobio Nole, ali Fed nije bio sposoban da dodje do Novaka. Obrnuto je bilo u nekim situacijama ranije.

Jana

pre 9 godina

Znate ono kada vas neko izvredja onako na finjaka i to samo vi shvatite i par vama bliskih ljudi jer vas znaju, a ostali to ne shvate. E, pa toliko puta vas neko omalovazava i onda odjednom se promeni pa vas hvali... Takav osecaj imam sada posle ove njegove pohvale, izjave, konstatacije, sta god da je... Svaka cast njemu na pobedi, Federer zaista ima najlepsu igru, lepo kretanje, savitljiv baletan, maltene. Ali kad se setim svih izjava nekih tenisera, pa se posle vade, pa koriste reci hvale, psiholoske igrice i tako to, bude mi muka jer znam sta se krije iz lepih reci i kakvo je pravo lice...

miki

pre 9 godina

Mi u Srbiji toliko navijamo za Đokovića da ne vidimo koliko je Federer veliki,kako smo mi to tobože skromni pa nismo nadmeni itd. a Federer sinonim nadmenosti , a Gde to? čime je pokazao,jer čestita kad izgubi ,da li skače kad dobija...Ne, ja mislim da nama smeta što jedini može Nola da pobedi u ovom času,a mi smo i dalje nepobedivi da ne podsećam.Ovog časa čestitke Federeru,a drugi put Nolu (setimo se one pobede,kako je došlana na grem slemu)

milan niš

pre 9 godina

Nema velike mudrosti,Novak je igrao koliko mu je Federer dozvolio i Federer igra,koliko mu Novak dozvoli u mečevima kad Novak pobedi.Odlučile su nijanse i o tome Federer govori,jer je svestan da je apsolutno moglo biti i obrnuto.I svaka mu čast na pobedi,ali i na iskrenosti,po prvi put u mečevima sa Noletom.

Asparagus

pre 9 godina

Nesto je fino RF raspolozen i hvali Novaka. Ali mislim da usput mora da pohvali i sebe samog-"Možemo da igramo svoju igru, pa neka bolji pobedi"-rece Federer- pošto je pobedio. Da je bio pobedjen, nasao bi nacina da pokopa Novaka,opet suptilno. Jeste RF fenomenalan teniser,ali sujeta mu je cudo!

filip

pre 9 godina

Uvek sam gotivio Rodzera i pricao za njega kako je jedini vrhunski old school teniser (to se vidi po načinu na koji ulazi na teren, na koji udara onaj nerealan bekhend, i po ovakvim izjavama..Neko ko nikako nije gladijator, vec cist talenat.
Ali mi jedna stvar nikako nije jasna. Blago receno sam sokiran ovolikim pozitivnim komentarima, koji su opet tako pozitivno ocenjeni. Stekao sam utisak da sam jedan od retkih u Srbiji koji ga vole, jer ga konstantno pljujemo, te ovakav, te onakav, te vidi sta je rekao za Noleta, te ne moze da prihvati, te mator propao, i tako dalje.
I jedna ovakva izjava je dovoljna da se promeni kolektivna svest naroda?
Šta to o naraodu govori?
Ili izgleda postoje dve Srbije?
Ne znam.

bezbeli

pre 9 godina

Ja mislim da je Djokovic bio povredjen.Videlo se to svaki put kad mu je Federer poslao nesto jacu loptu na ivicu terena ili na liniju on nije mogao da je stigne ili je gresio u mrezu.Isto tako Nole je lose citao njegov servis i one izlaske na mrezu.Ja da se pitam zabranio bih one voleje i pustio bih da se tenis igra samo s osnovne linije pa ko je bolji neka pobedi.

Splavar sa Drine

pre 9 godina

Rodžer je neverovatan, jer kada pobedi, priča bajke koje, mi čitaoci, odnosno, gledaoci tenisa treba da razumemo: kao ja sam najbolji svih vremena i, eto, hvalim Novaka...A kada izgubi, onda te onaj udarac nije po pravilima tenisa, te ovo, te ono, ili jedniostavno izbegne meč, kao onomad u Londonu. Juče me je Nole razočarao, ali mislim da se još nije zaukao, a kada se zauka, ima da ih nema, a Federer će pričati neke druge priče

CrnogoracPG

pre 9 godina

Federer je i dalje najbolji igrac na svijetu kad se igra u 2 seta. Za slamove vise nema fizicke snage protiv najboljih, zato ga Novak ili Rafa tamo redovno oderu. Upravo zbog problema sa staroscu i kondicijom je i promijenio stil, kad se vise izlazi na mrezu manje se trci jer poeni traju krace. To daje rezultate, jer je tako prosle godine stigao do finala Wimbledona i polufinala US i AO a pretprosle ga nije bilo nigdje. Tako da se mnogo ne cudite, Federer ce Novaka dobiti vecinu meceva u dva seta, a u tri samo ako je Novak povrijedjen ili totalno van forme pa "stigne" da ga dobije 3:0 ili 3:1 sa kratkim setovima.

I.M.E.

pre 9 godina

Neosporno najbolji ikada.Uvek posebno motivisan protiv Novaka.Cak i sa taktickim dvonedeljnim odmorom,svaka cast.Ali N. je "postao neverovatan" sto mene cini jos neverovatnijim. :) Na komentar da je odservirao 9000-iti as u karijeri,ovaj ispravi voditelja da je to bez juniorskih asova,tako da ih je i vise.Ali..."nije to sada bitno"...??? Pa ti pomeni nebitno,nema frke. :) Ne znam gotovo nista o tenisu,ali znam mnogo o ljudima.Iz svake izjave strci nadmenost.Sta mu je Bog dao u tenisu,zakinuo je u zivotu.Na kraju,od F. je cast izgubiti,to ce se i Novakovi navijaci sloziti,koliko god ga napadali.Cak i meni na terenu izgleda kao da je upravo on ovu igru izmislio...

Sasa

pre 9 godina

Prije meča je bilo ,,Novak će pobediti dedu", ,,veliki Novak", ,,Fed više nije onaj stari", 34 godine su to"...sada kada znamo rezultat priča je sljedeća ,,Važno je osvajati veće turnire", ,,Ništa strašno i dalje je prvi", bitni su grenslemovi", ,,nebitan turnir!!!!Zar je toliko strašno reći da je Federer genijalac, fenomen, ubedljivo najbolji svih vremena i da nOvak nema nikakvih šansi kada Švajcarac odigra kao juče. svi mi navijači Novaka smo juče shvatili ( da se ne lažemo više) da je Fed jedan jedini i da naš Nole i sa odličnom igrom nije mogao ništa. Novak nije igrao slabo već mu ovaj majstor nije dozvolio više. Federerovi udarci su jači, agresivniji, riskantniji sa više ,,ONOG IZMEDJU NOGU".

Dobro

pre 9 godina

Kakav gospodin, kakva izjava!!!... Kad pobedjuje.
A kad izgubi, imao je "los dan".... Bljak !!!!

Ali.... Ljudi.....Kako covek igra tenis, to nije normalno !!!!
Milina za gledanje i cisto uzivanje.
Noleta volim jer igra pametan tenis i zato sto je nas. Igra mu je,(pogotovo za one koji tenis sami ne igraju) dosta monotona i ruzna, ali je borba ova dva stila, elegantnog i pametnog, za mene fenomenalna.
Zelim im obojici zdravlja i da se sto cesce sastaju, da uzivamo.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

arsoni

pre 9 godina

Ako neko prati tenis , rezultate Novaka i njegove meceve , primetit ce da pristupi mecevima na psiholoskom planu nisu isti. Glavni razlog je kalkulacija bodovna zbog sto duzeg ostanka na mestu broj 1. jer to donosi razlicite prednosti i privilegije.Zacrtao je sebi plan i toga se pridrzava. U potpunosti ga podrzavam , jer se 2011 zaleteo uzeo skoro sve a na kraju 2012 zavrsio na 2. mestu na svetu , jer je branio neverovat broj bodova , pa zato sad dobro kalkulise.S V A K A C A S T NOLETU NA NJEGOVIM PARTIJAMA , NA PONASANJU I PREDSTAVLJANJU SRBIJE U NAJLEPSEM SVETLU.DA SVE STO POZELIS TO I DA TI SE OSTVARI. S R E C N O

Bane

pre 9 godina

Novak je naš najbolji sportista svih vremena! A što bi rekao Fed izađi na teren pa pobedi! Nažalost u ovom duelu se broje i one davne partije ali je u svakom slučaju vreme na Novakovoj strani!!!

@@@

pre 9 godina

@laki
Preterujes kada kazes da je RG 2011 jedini bitan Novakov poraz od Federera. Prvo GS finale Novak je izgubio od Federera. Pa onda polufinala na US Openu koja je gubio. Polufinale Vimbldona 2012.... Sve su to itekako bolni porazi, jer bi Novak danas imao mnogo vise GS da nije gubio od Federera tada.
Potpuno je normalno da Federer najvise voli da pobedjuje Novaka. Novak je prvi na svetu i najnormalnije je da ti posebno zadovoljstvo pricinjava pobeda nad njim. To sto su 1 i 2 na svetu dodatno povecava zelju za pobedom.
Ovo nije GS, ali sama cinjenica da Federer u poslednje vreme dominira u duelima sa Novakom ( u poslednja 4 meca ima 3 pobede) dovoljna je da Federer Novaku "udje u glavu". Psiha je veoma vazan deo tenisa. A kada znas da te neko u poslednje vreme redovno pobedjuje, i to veoma lako u Sangaju i Dubaiju, onda pocnes da se plasis. To se najbolje videlo danas kada Novak gubi servis posto je vodio 40-0.
S druge strane, Federer je pun samopouzdanja, jedini je koji se ne plasi Novaka, vidi da je nasao taktiku za koju Novak nema resenje i puca iz svih oruzja.
Novak protiv ovakvog Federera NE MOZE da igra svoju igru koja se zasniva na duzim poenima. RF mu to ne dozvoljava i samim tim Novak deluje cudno na terenu. Federer je jedini teniser koji ima kvalitet da igra maksimalno agresivno protiv Novaka i jedini koji moze do te mere da skracuje poene protiv njega. Niko drugi to ne moze.

marko_bgd

pre 9 godina

novak je ponos srbije...ovo je ipak samo turnir 500,i zabava za novac...otisli su 3,4 dana ranije tamo,..igranli tenis sa sehjcima za ogromnu lovu,pa se jos plus i turnir igrao...na sledecim gren slemovima niko nece imati sanse protiv novaka,ovaj turnir je bio samo predigra i zabava...zna i rodzer to da je novak ove godine osvajac svih bitnijih turnira

Branko Nikolic

pre 9 godina

Kakav demagog! Novak je neverovatan
ali to nije dovoljno da se pobedi majstor.
Nole hvataj se teretane i treniraj. Isprasi i isprati
tog agresivnog hvalisavca u penziju.

vlada

pre 9 godina

Mozda ce da zvuci preterano i nerealno, ali danas su igrala dvojca najboljih teniser u istoriji, uz dužno poštovanje Samprasu, Agsaiju, Safinu, Beckeru, Borgu i ostalim velikanima

pf

pre 9 godina

@laki
Aha, a Novaka nikako nisu izludeli oni porazi na US Openu 4 godine zaredom, poraz u prvom finalu GS koje je igrao, poraz na WB 2012 kojim je izgubio titulu i prvo mesto... Nista ga od toga nije izludelo? Ma jok, to su sve "nebitni" porazi.

Rezer

pre 9 godina

Rezultat je sada izmedju Fedre i Novaka 20 : 18 a Ne 17. Posto je Rodjer
predao mec Novakau u Londonu u zavrsnici turnira 2014 to se isto mora racunati.
Nije smeo da dodje na mec spekulant veliki da ne ispadne da je zaista igubio, a oni to ne racunaju sto je zaista smesno. Recimo u fudbalu ako ne dojes na mec gubis sa 3:0 tu utakmicu. A ovde u tenisu su izmislili da se to ne racuna, ali to nije tako u realnosti.

precanin

pre 9 godina

Svajcarac kao covek nikakav, dok srbin Brale pravi covek, svaka cast Srbinu , samo tako nek nastavi ! Ne moze nas Srbe Federer da prevari, mi tacno znamo ko je covek a ko nije !

nikola

pre 9 godina

@(laki, 28. februar 2015 23:47)

Kako filozofiras, mudrujes, razvlacis bjezis od istine, istina je da deda od 33god konstantno dobija prvog igraca u naponu snage koji je 6 godina mladji to je surovo i strasno i agassi je odlicno igro protiv mladjih u ovim godinama ali ga je federer redovno pobjedivo, glatko, lagano ipak je bio mladji a ovo sta mi gledamo dominaciju 6god starijeg igraca nad prvim igracem u najboljim godinama to nikad u povijesti sporta uopce nije vidjeno

Saša

pre 9 godina

Ma, bravo Novače!!!
Ti si 10-ak godina kontinuirano u samom svetskom vrhu u poslu kojim se baviš. Posvećen tome 100% čitav život. Legenda za života, patriota, mladi mudrac, idol svih generacija! Svaka čast! Ovog časa možeš u penziju, svoje si davno časno obavio i zaslužio doživotno poštovanje cele nacije. Malo si razmazio nas, tvoje sunarodnike svojim uspesima, da sebi dajemo za pravo da budemo nezadovoljni uvek kada nisi prvi. Naopako! Kada bi takav kriterijum bio i za fudbal, odavno bi svi fudbalski stadioni bili pretvoreni u poljoprivredne zadruge, a tereni u njive, koliko je razočarenje tu prisutno!

jok

pre 9 godina

@cinjenica
Neko uzme 17 GS i 84 titule, a neko jedva 8 GS, i UKUPNO 49 titula, od toga pola ATP 500....
Federer ima vise titula sa NAJVECIH turnira
(GS, Zavrsni Masters,Masters 1 000) nego Novak ukupno titula. To dovoljno pokazuje ko je ko.

jok

pre 9 godina

@Beobrad
Problem je u tome sto Novaku Federer ne dozvoljava da igra kako zeli. Taj Federer je od 4 prethodna meca, Novaka pobedio u 3, a i taj jedan izgubio jedva, u petom setu.
Dakle, u prethodnih godinu dana on Novaka rutinski pobedjuje, svidjalo se to tebi ili ne.

neki

pre 9 godina

Falilo mi je da danas Nole polomi reket, da vrisne da opsuje. Nismo to danas videli, videli smo stalozenog i mirnog novaka koji kao da je upravo i hteo danas.Otvoren mec gde je cini mi se hteo da uziva u svakom poenu sa Federerom.Napred Nole!

aha

pre 9 godina

@apokalipticar Novak moze i pet narednih godina da zavrsi na prvom mestu. Ali to je nebitno ako ce da osvaja samo po jedan veliki trofej s vremena na vreme.

tenis

pre 9 godina

@dadai Federer od Novaka doziveo najvece poraze u karijeri? Od kad pratis tenis? Tri momenta su bila teska za Federera. Poraz u finalu garosa 2008 kad je uzeo samo 4 gema. Poraz u finalu Vimbldona 2008 jer je znacio kraj njegove dugogodisnje dominacije, i poraz u finalu AO 2009 nakon kojeg je plakao kao kisa. Sva tri puta sa druge strane mreze stajao je isti momak. Rafa Nadal.

Roger The Alien Smith

pre 9 godina

(Mikii, 28. februar 2015 20:50

Zapravo ne, pratim tenis jos od 2001. godine, kada je Federer uzeo svoju prvu atp titulu u Milanu. Tada sam ga prvi put primetio. Tada sam navijao za Samprasa vec neko vreme i pomislio da je mozda dosao neko novi. I onda se desilo ono cetvrto kolo wimbledona 2001. godine kada je Fed dobio Samprasa. I tada se donekle znalo ko ce ovaj covek biti. Doduse izgubio je u sledecem kolu od Tima Henmana i tacno se secam tog meca jer skoro da nije pruzio ruku na mrezi Henmanu. To mu je bio poslednji nesportski gest na terenu u zivotu. Druze ja Federera pratim duze nego sto ti znas sta je tenis. Tako da nemoj da trcis pred rudu. Ta finala sto si pomenuo sa nadalom, tu si u pravu. Ali tu je nadal igrao drugaciji tenis, agresivniji. ja govorim za poslednje vreme, kada je postao pasivniji nego ikada, i prosto ubija tenis. Jako dugo pratim tenis i mogu sebi da dozvolim da kazem nesto tako. Nadalu svaka cast na fizickoj spremi, ali tenis , pravi tenis igraju Novak i Roger. To je cinjenica.

Vojo

pre 9 godina

Neko se pita na drugoj temi o mecu, kao kako to da Roger stalno tako dobro servira protiv Novaka? Covjek ima po meni uz Samprasa najbolju prvu I DRUGU servu. Covjek njegove visine da lupi preko 9000 asova dovoljno govori. A on jos ni ne proizovdi brzinu jednog Samprasa, Ivanisevica, Karlovica, Isnera, itd. Nevjerovatna tehnika I osjecaj. Drugo ono sto je jos bitnije je njegov izbacaj (toss) koji uvjek izgleda isto, bilo na koju stranu da ide, I bilo da ce da servira kick, slice, ili flat. O tome je I Novak pricao, jednostavno ne znas do zadnje mili sekunde gdje ide. Otuda I problem za Novaka da mu oduzima servis. Ako se uz sve ovo uzme njegovo kretanje I vjerovatno najbolji frehand ikada, onda nije ni cudo sto je uzeo 17 GS titular.
NIsam njegov navijac, naprotiv. Navijam za Noleta, pa onda idu Delpo, Kei,Rafa,Stan pa onda mozda roger, ali treba biti realan im iskren.

Ako pogledate meceve do 2013 Roger je igrao dugacke razmene sa Novakom sa osnovne linije.Od kada je promijenio reket promijenio je I svoj stil. S obzirom da ima najbolje voleje na turu (po meni) sada napada mrezu sto cini Novaka I ostale tenisere stresiranim, jer ne znaju kada ce krenuti na mrezu, te onda zure,ili drze jedno oko na njega, zato I Novak vise gresi.
Promjena taktike je dozla u kompletnoj formi posle Wimbledona, te ako pogledate mec u Sangaju I ovaj ocigledan copy/paste taktike I stila. Ultra agresivno,nada na mrezu pri svakoj prilici.

sumnjivo@zbunjujuće

pre 9 godina

(Mare,NS, 28. februar 2015 20:41)

Potpuno se slažem,meni je Novak delovao kao da jedva čeka da se završi meč,igrao sa pola snage kao da mu i nije mnogo stalo da pobedi danas,iskreno ništa mu ne zameram ali malo je čudno da se onako ponaša za vreme meča,prosto mi ne ide za finale i još Fed sa druge strane.Možda se i moglo naslutiti posle Berdiha juče.To je baš otaljao,naročito posle razbijajućeg prvog seta ??.Ili je on ipak samo čovek a ja pojma nemam ??

Vlada

pre 9 godina

Možda je nama navijačima i gledaocima važniji njihov međusobni skor nego njima samima. Bojim se da oni gledaju kako da maximizuju svoju zaradu (na duže staze) i ako mogu da obore poneki rekord i upišu se u istoriju. Tako ja gledam na ovo bledo i malo čudno finale.

sasa jokic

pre 9 godina

Veseo je Rodja i razumljivo je da pljuste komplimemti. Nole je bio bezvoljan, zasto? Mislim da je u pitanju neozbiljno shvatanje ovog turnira i bavljenje stvarima nevezanim za tenis.

laki

pre 9 godina

Svako ko misli da je Novak danas dao vise od 60-70 posto je u zabludi. Nije tenis samo igra, vec i motiv i psiha, a Novak u tom pogledu kao da nije bio na terenu. Cak ni igracki nije bio kakav ime da bude. Nije bilo lose, ali daleko od Novaka kakavog znamo. Motiv, fokus, ostrina danas je sve to bilo jedva na 50 posto, ma i to je mnogo. Znam da bi i Novak vise voleo da je danas dobio, ali moram da kazem da je zasluzeno izgubio danas. Federer je sto se tice zelje danas bio duplo jaci, a i tvrdim da od svih na turu najvise voli da dobije Novaka. Tacka. Neka Fedji ovaj manji turnir, to je ok. Naravno raspricao se, ali samo koriscenje reci ''lepo'' rivalstvo, moracu da pogledam tekst u originalu, je vec na neki nacin malo ''spustanje''. Kada se pogledaju ovi zadnji mecevi zaista Federer dominira, ali je Novak imao takve pobede protiv Federera za koje znam da su ga izludele Vimbi, AO, 2US opena u nizu da nije ni cudo sto Fedja crkava da ga dobije. Sa druge strane jedina Federerova zaista bitna je ona na RG. Novak je od zadnja tri GS uzeo dva i opet je na dobrom putu, a cekajte samo IW i Majami, tu ce se videti ko je ko. U svakom slucaju tenisu i Novaku treba Federer jer da nije njega, Novak bi se skroz smorio. Tako da nije lose da i Fed ima svoje fine rezultate i samopouzdanje da se ne bismo uspavali ni mi ni Novak. Pozdrav.

novica

pre 9 godina

(aco)Čekaj,sine,a gde je tu Nadal,rano si ga otpisao?Pa on,čoveče ,sad ima 6 GS više od Novaka,a stariji samo godinu dana?! Svi će oni u mišiju rupu kad se Rafa potpuno oporavi!

mali knindza

pre 9 godina

Definitivno u njihovim mecevima ima nesto magicno,sve sto tenis pruza,a pri tom su gospoda obojica,ko shvata naravno.Ovo rivalstvo i sama igra moze da se poredi sa mecevima Pit-Agasi,Borg-Mekinro,Lendl-Edberg...Nadala postujem najveci je svih vremena na SLJACI,ali veeujte da jedva cekam svaki duel Novak-Fed,milina bre,cepanje,nadmudrivanje..I jos nesto,ostrasceni ljudi ne vide dalje od svog nosa,zato...skinuti kapu velikim majstorima!

Lik

pre 9 godina

Trebamo biti svesni toga da mi (ipak samo gledaoci, navijači) na njihovo rivalstvo sasvim različito gledamo od njih dvojice. Federer vodi sa 3 pobede više i svaki njihov meč za Novaka znači vrhunsko iskustvo jer, budimo realni on igra sa najboljim igračem u istoriji.
Dok god Federer igra Novak može imati samo jaču inspiraciju da se što više približi ovoj legendi tenisa, posle njega Novak više neće imati koga da ga inspiriše, pa kao u biciklizmu, trkač na čelu kolone daje podstrek ovima iza sebe.
Biti prvi na svetu ovoliko dugo je fantastičan uspeh, Novak nam je dar s neba jer nam je dokazao da se upornošću i marljivim radom može daleko stići što mi kao nacija vrlo slabo shvatamo.

apokalipticar

pre 9 godina

jaka stvar, izgubio finale turnira 500 a pre toga osvojio GS. Sve je to dobro za sponzore, publiku, tenis uopste. Videcemo ko ce biti prvi na kraju 2015te, a znamo svi. Tako da batalite price, ovaj turnir mu dodje kao revijalni.

dadai

pre 9 godina

Ne znam koliko je Federer iskren kada kaže da uvek voli da igra sa Novakom. Zaboravio je izgleda one brutalne po njega već dobijene mečeve, čuvene poraze i pored meč lopti na USO. Novak mu je objektivno zadao najveće i najteže poraze u karijeri! Obrnuto se nije desilo.

aco

pre 9 godina

svaka cast Federer cestitam ti si covek legenda ovog sporta a nole je trenutno jedini sto ide tvojim stopama i bice Legenda kao ti, nole je prvi i najjaci teniser zadnjih godina i polako ali sigurno obara rekorde i postaje prava Legenda.!

Dusan

pre 9 godina

Mislim da postoje dva moguca objasnjenja za ovo. Prvo je psihicke prirode. Ili neki problemi van terena ili jednostavno manjak fokusa. Drugo je da Novak ovim potezom zeli da naredne godine ne brani sve moguce turnire i bodove te je ovde namerno posustao u finalu.

ona

pre 9 godina

nikada,nikada ali nikada nece biti klasa sa tobom i Rafom,ma nikada...on je klasa mareja i tu treba i da ostane. Bravo Rodzer,Vamos Rafa... ps. ceo mec pokusava udarcima u telo da nesto uradi ,ali naravno, ne moze nista Rodzeru jer je on teniser za njega ....jos jednom Bravo Rodzer ;)

mis

pre 9 godina

korektna izjava ali neiskrena.
Nole je zaista lose igrao, bio je odsutan, nezainteresovan... dobro, desava se i to.
Bice bolje kada se bude malo vise fokusirao i zeleo da pobedi....

svasta

pre 9 godina

@deki Rodzer cekao da Novak pogresi? Ma vratite se pravenju fudbala tenis je komplikovan za vas. Rodzer je napadao i osvajao poene. Novak je igrao defanzivno i cekao greske.

Boban

pre 9 godina

Neiskrena izjava. Ne mora Federer to da kaze, znamo vec da je Novak neverovatan. Kad ga pobedi sve OK i super, a kad izgubi onda idu izjave tipa nije bio moj dan, bilo je slucajno i on samara lopticu. Totalno mi je Federer antipatican, Rafa je puno korektiniji, iskreno kaze sta misli, a ovaj sve nekako neiskreno...

Bafalo Bil

pre 9 godina

Đoković užasno nervira sa tim kukavičkim tenisom protiv Federera. U zadnjih 4 susreta 3 poraza i to ubedljiva bez da je izborio taj brejk. Čudo kako je i onaj wimbledon uspio izvući. Federer ne kalkulira i igra svoju agresivnu igru a ovaj samo brljavi celi meč, koliko puta ima 0-15 i 15-30 pa napravi glupu grešku. S druge strane Feder se samo hrani njegovom nesigurnošću i igra onda još bolje. Ne znam zašto ne igra kao Nadal koji se stane daleko iza crte kad čeka servis i onda mu vraća balone duboko kako bi onemogućio brze poene šta Federer voli.

323

pre 9 godina

Zasluzena pobeda i prvi put citam da se RF ovako rasprica u pozitivnom smislu kada je Novak u pitanju. Ocekujem istu ili slicnu izjavu kada u sledecem mecu izgubi od Novaka a to ce se sigurno desiti, od toga ne moze da pobegne. To je realnost...ali do ovakve izjave nece doci. Ne verujete da ce RF da izgubi sledeci mec i da nece dati ovakvu izjavu? Kada gospodo gubi, on ne daje ovakve izjave. NIKADA.

nebojfa

pre 9 godina

I jedan i drugi su gospoda i u sportu i mimo njega, a mi, sirotinja raja ćemo i dalje gubimo živce gledajući ih i maštajući da ćemo nekad i mi postati gospoda.

Ivan

pre 9 godina

Te price da je Nole igrao sa 60 posto snage su smesne. Igrao je sasvim dobro, ali je Rodzer igrao jos bolje. Zasto uvek neka opravdanja. Neko pita za Vajdu on ce biti uz Novaka samo na 4 turnira.

!?

pre 9 godina

@deki
Pojma o tenisu nemas! Cekao da Novak pogresi? Pa Federer je imao 37 vinera, sto automatski pokazuje da je sam osvajao poene, umesto da ceka greske protivnika.

Koma

pre 9 godina

Da je izgubio i ovako nesto izjavio, rekao bih: svaka cast-pravi gospodin. Sad spominje veliko rivalstvo jer ima 4:2 u zadnje vreme, time prakticno samo velica svoj uspeh. Ovo je u fazonu "car sam, redovno pobedjujem najboljeg igraca na svetu".
A kad ga je Nole redovno dobijao, bilo je "nisam imao svoj dan, nisam dovoljno spreman, posrecilo mu se, samara lopticu i sl...", nije bilo velikog Noleta i velikog igraca.

Beobrad

pre 9 godina

A sta ce drugo da kaze covek koji je osvojio turnir, naravno da mu je sve potaman, i naravno da ce afirmativno pricati o onome koga je pobedio, lako mu je !
Da je obratno, nisam siguran da bi tako bilo, znajuci istoriju njegovih izjava, ne samo za Novaka !
Da je Novak makar malo vise od 60% dao od sebe, gledali bi 3. set koji bi verovatno Novak i dobio, ovako kad covek izadje na teren i odigra finale bez IMALO zelje i onog "pogleda ubice", onda imamo razigranog Rodzera kome cestitam na vrhunskoj igri.
Isti ovaj Novak je pobedio Federera u finalu W. ali pristup, zelja u tom mecu i u danasnjem daje razlog ovakve Novakove danasnje igre i poraza.
Nije problem izgubiti, problem je kad se ne trudis i sve ti je jedno da li ces izgubiti, vrlo cudno za Novaka, a to smo danas gledali!

alejandro

pre 9 godina

Ma med i mleko iz Feđinih usta! Samo da je on podigao pehar! Da je kojim slučajem bilo obrnuto a zasigurno bi bilo da je Đoković od starta igrao ofanzivan tenis onda bi bilo mrmljanja u bradu i neraspoloženja na tone! Zaista ali zaista Rođa Feđa je najnegativniji lik u open eri tenisa posle Ivana Lendla. Ovaj drugopomenuti je bez premca barem za mene, koga se još seća iz vremena kad je igrao!?

Goran

pre 9 godina

Је л' само мени овај лик антипатичан или шта?
(Мегапланд, 28. februar 2015 20:35) - ZNA SE KO JE CAR, simpatican ili ti nije!

šetač

pre 9 godina

Pravi čovek se vidi tek kada gubi u porazu, "U dobru se ne ponesi u zlu se ne pokudi" kaže naš narod.

Rođa je uvek pun hvale kada dobija, kada gubi baš i ne, tako da ne bih baš rekao da je gospodin čovek. Veliki teniser jeste tu nema sumnje.

Pa evo ovaj Rođin trener pamti samo mečeve kada je Rođa dobijao, a one meč lopte je zaboravio na USO. Jednostavno švajcarci gledaju na nas sa visine.

Najviše volim da gledam njega i Noleta. Manje je stresno, poeni kratko traju sve se brzo odvija tako da nemaš vremena za nerviranje, odmah ide sledeći poen. To nije slučaj sa onim smorom od Marejem. Sa Nadalom ima mnogo razmena, sporije je i naporno za gledanje.

zlatiborac

pre 9 godina

Samo opusteno. Novak se nije preterano trudio. Uzeo je odlican novac, stigao u finale i dozvolio i Fedeksu da se raduje. Sve je to dobro za tenis. "For the love of the game". Rodzer je magnet za publiku i sponzore i dobro je kada je on tu. Tenis je zanimljiviji. Zna to i Novak. Odatle ova izjava Fedeksa, u smislu - hvala ti Novache sto nisi grizao, shvatas kako sport funkcionise na visokom nivou. Publika je uzivala, sponzori zadovoljni, sledeci put pobedice Nole i sve je super. Novak nije izgledao razocharan a i sto bi. Covek sada broji slemove. Napred oboica, bice jos megdana. Ako bi uzeo Garos to bi bilo to.

Lazari

pre 9 godina

Mi nismo ni svesni koliki je Rodzer gospodin. Ali ok, to smo mi. Mi smo sada toliko kivni i razocarani porazom da smo sprembi i Noleta da pljujemo. Mi smo za zestoku analizu

Mare,NS

pre 9 godina

Кад би Ноле имао сервис као Федерер харао би светским тенисом дуго и имао више трофеја.
(г4, 28. februar 2015 20:07)

Nema sumnje.
Sa ovako `losim` hara tek cetiri-pet godina!!!

hawkeye

pre 9 godina

Juče sam napisao i ponavljam,imamo sreću da gledamo mečeve ova dva teniska velikana,i u pravu je Rođžer,njihovi dueli su praznik za oči,svi ostali uključujući i Nadala daleko su od prave teniske lepote.

cofi008

pre 9 godina

sta se tripujete ljudi...ovo je turnir 500. federer od ovoga moze samo malo bolje,a djole itekako moze bolje. gren slem je jedino pravo merilo u tenisu. mislim da novak svoju najbolju igru cuva za one najvaznije meceve. licno nisam nimalo nezadovoljan. skroz nebitan mec,malte ne.
ali naravno svaka cast najvecem ikada rogeru.

r2d2

pre 9 godina

A da li mu je bilo zadovoljstvo na Vimbldonu prošle godine? Tada je plakao posle finala, a sada nije ni stigao da čestita Novaku, nije ga ni pomenuo u izjavi posle meča. Pa nek mi neko kaže da je on korektan! Zato mnogo ljudi ne voli Federera, lako je biti veliki u pobedi, ali njemu je očigledno teško da prizna da nema ništa od broja 1. Verovatno mi nećete objaviti komentar jer obožavate švajcarca, ali sve je činjenica.

г4

pre 9 godina

Кад би Ноле имао сервис као Федерер харао би светским тенисом дуго и имао више трофеја.

ndj

pre 9 godina

Aha, a kada je negde bas 2006 Federer rekao da misli da ce u buducnosti njegov pravi naslednik na 1 mestu biti Djokovic a ne Nadal, jer Novak deluje kao kompletniji teniser na svim podlogama, tada su ga skoro svi "poznavaoci" napadali i pricali kako on to prica da bi vrsio neki psihicki pritisak na Nadala. Sada isti ti licemeri pricaju o Novaku kao teniskom velikanu a Federeru i dalje traze sta mogu da mu prisiju i proglase ga arogantnim i tome slicno.

Yao

pre 9 godina

Nema sta,bolji si bio i nemojte sada Novaka da blatite.nije bio njegov dan i protiv federera nije sramota izgubiti.verujem da je Nole dao sve od sebe,ali ovaj put nije bilo dovoljno.drugi put

No1EMINATOR

pre 9 godina

Sve sto je rekao Roger ovde-i ja mislim.Ovaj poraz,u bodovnom smislu,nije strasan.Naprotiv,Nole je plasmanom u finale zaradio dodatne poene i povecao razliku na ATP listi.Elem,pitanje je sta je kome vaznije-titula ili dodatni bodovi za ATP listu?Meni licno je titula.Titula donosi ili cuva bodove sama po sebi.Nole nije iskoristio svoje sanse,3x po dve vezane break lopte,dok je Federer imao 100% ucinak u tom segmentu.Nole na 40:0 napravi 5 glupih gresaka i izgubi svoj servis gem,dok Roger break lopte spasava sjajnim servisima.Kratke lopte u servis polje je slao Nole,pasivan je...Nije mogao, a sa takvom igrom,nije ni trebao da pobedi velikog sampiona kalibra Federera.Sta je-tu je.Bitno je da na Mastersima u Indian Wellsu i Majamiju odbrani titule.Tu je 2000 bodova u igri.Tu se cuva ili gubi prvo mesto u nastavku sezone.To su,uz Grand Slamove,najveci i najvazniji turniri.Nadal je tu najtrofejniji,pa Novak treba da zapne da ga stigne i prestigne po broju istih.

BoB

pre 9 godina

Ali nikakakav covek ovaj Federer nije. Prosli put pobegne, a sad kada je trebalo da pobegne on se pojavi I odere onog nesrecnog Novaka. Nula od coveka.

Mare,NS

pre 9 godina

RF:"Novak je postao neverovatan..."

U pravu je.

Sa 60% volje,zelje i zalaganja,zamalo da uvede mec u treci set!
Zasto je tako igrao,to nije pitanje za Rodzera,nego za Novaka?

Stvarno,da li neko zna,zasto se nervirao manje od svog prosecnog navijaca,nijedna psovka,odmahivanje glavom,bacanje reketa,bilo kakva reakcija na tesko stecene,a neiskoriscene prilike,kao da je u mislima negde daleko od terena???

Evo,ja ne znam,a voleo bi da znam!?

Nista,bilo pa proslo,IDEMO dalje u nove pobede,kada to bude vaznije,nego na turniru,gde se za dolazak najvecih zvezda placa SEDMOCIFRENA suma,pa nagrada za osvajanje turnira,dodje kao dzeparac!!!

Ko ne razume o cemu pricam,neka pogleda izjavu direktora ATP 250 turnira u Francuskoj,gde lepo rece da bi SAMO za dolazak Novaka,RF,RN trebalo svakom pojedinacno dati po vise od milion evra.

Poznavajuci,kako se to organizuje u `arapskom svetu`,gde para za promociju ne manjka,ne sumnjam da je ova suma bila mnogo veca.

P.S.Gde je Vajda??????????

Ogi

pre 9 godina

Iskreno i ja poslije dugo godina gledanja tenisa jedino uživam u njihovim mečevima. Po meni stvarno odskaču od konkurencije. Mečevi su uvijek kvalitetni, mnogo lijepih i atraktivnih poteza i ako stavimo sa strane navijački aspekt, stvarno je za uživanje.

.

pre 9 godina

@simke
Problem na AO bio je u tome sto je Federer zavrsio proslu sezonu tek pred kraj decembra. Odmarao je samo 12 dana i nedovoljno fizicki spreman dosao na AO.
Kada pravilno isplanira odmor nema problema sa umorom na GS, najbolji primer za to je Vimbldon 2014.

simke

pre 9 godina

Ja obozavam da gledam njihove meceve,i nadam se da ce ih biti sto vise u buducnosti...Ali isto tako sam svjestan da se blizi kraj karijere Federera,i to ce biti jedan veliki udarac za tenis...Federer je bio odmoran i kad je tako on moze da pruzi maksimum,kao sto je to danas uradio protiv Novaka...Ali vidjelo se da kad igra na gren slemovima,cim se umori,gubi mec,to se najbolje vidjelo kad ga je dobio Sepi na AO.

Mikii

pre 9 godina

(Roger The Alien Smith, 28. februar 2015 20:26)

Ok, pratis tenis od 2011. Ali, ne brini, ima leka za tebe. You tube se zove. Ukucas Federer vs Nadal Wimbledon 2008., potom Federer vs Nadal Austalian Open 2009., pustis da ocita i gledas. Onda se vrati na portal b92 i prokomentarisi ponovo. Hvala.

tetak

pre 9 godina

Uvijek sam pisao da su najbolji mečevi oni u kojima jedan protiv drugog igraju Novak I Federer. Igra se otvorenog garda, tuče iz svog raspoloživog oružja, bez fige u džepu....prava poslastica za gledanje.

sasa jokic

pre 9 godina

Skromni Rodzer je samo ispustio da kaze da je on jos neverovatniji, jer delje Novaka kako hoce. Mozemo mi da navijamo za Novaka, ali moramo priznati da je Federer BOG tenisa. Najbolji svih vremena! GOAT!

Vule, gornji Zemun

pre 9 godina

Videlo se kada je počeo meč ko pobeđuje. Novak siv, u grču, stegnut, bez osmeha. Federer raspoložen, skakuće, nasmejan!
Tako su izgledali i kada se meč završio!

Skoroidealan

pre 9 godina

Pogledajte samo tu sliku!
Narocito sad kada je tako srecan.
Iz toga sasvim logicno proizilazi ovakva odmerena, korektna i realna izjava.
Inace, savrsen outfit kao sto je skoro uvek, manje ili vise.
Mikelandjelo ovog sporta, kako je rekao jedan komentator nakon meca.

Roger The Alien Smith

pre 9 godina

Veliki sampioni su ova dva momka. I tacno je to sto kaze Federer, jako su im lepi mecevi jer obojica igraju lep, pametan tenis. Nadal kvari igru protiv koga god da igra. Kad igraju Novak i Nadal, snaga je presudna. Kada igraju Federer i Nadal gledamo besumucno vracanje loptica i nadala 5 metara iza osnovne linije i Federerove greske. Ali zato kada igraju ova dvojica majstora, to je nesto prelepo. Nadmudrivanje, nadigravanje. Svaka im cast. Od nadala mi je muka. Da ne pominjem koliko mu treba da pocne poen. Svaki put prekoraci vreme i onda se jos buni, sav bitan, kako ga sudija pritiska. Ali da ne trosim reci na njega, Novak i Rodzer su nesto najlepse sto se tenisu desilo.

Boston

pre 9 godina

Zalosni su mi ovi sto hejtuju a nisu svesni da teniseri nemaju nikakve komplekse jedan prema drugom. Posle meca cestitaju jedno drugom cak i mozda pice popiju. Federeru svaka cast. Definitivno Federer je Noletov najtezi rival i nikada nisam voleo da igra sa njima. Razoran servis i cesti izlasci na nrezu je nesto cime Novak tesko da moze da se nosi.

Lazari

pre 9 godina

Mi nismo ni svesni koliki je Rodzer gospodin. Ali ok, to smo mi. Mi smo sada toliko kivni i razocarani porazom da smo sprembi i Noleta da pljujemo. Mi smo za zestoku analizu

Yao

pre 9 godina

Nema sta,bolji si bio i nemojte sada Novaka da blatite.nije bio njegov dan i protiv federera nije sramota izgubiti.verujem da je Nole dao sve od sebe,ali ovaj put nije bilo dovoljno.drugi put

Ogi

pre 9 godina

Iskreno i ja poslije dugo godina gledanja tenisa jedino uživam u njihovim mečevima. Po meni stvarno odskaču od konkurencije. Mečevi su uvijek kvalitetni, mnogo lijepih i atraktivnih poteza i ako stavimo sa strane navijački aspekt, stvarno je za uživanje.

Roger The Alien Smith

pre 9 godina

Veliki sampioni su ova dva momka. I tacno je to sto kaze Federer, jako su im lepi mecevi jer obojica igraju lep, pametan tenis. Nadal kvari igru protiv koga god da igra. Kad igraju Novak i Nadal, snaga je presudna. Kada igraju Federer i Nadal gledamo besumucno vracanje loptica i nadala 5 metara iza osnovne linije i Federerove greske. Ali zato kada igraju ova dvojica majstora, to je nesto prelepo. Nadmudrivanje, nadigravanje. Svaka im cast. Od nadala mi je muka. Da ne pominjem koliko mu treba da pocne poen. Svaki put prekoraci vreme i onda se jos buni, sav bitan, kako ga sudija pritiska. Ali da ne trosim reci na njega, Novak i Rodzer su nesto najlepse sto se tenisu desilo.

Skoroidealan

pre 9 godina

Pogledajte samo tu sliku!
Narocito sad kada je tako srecan.
Iz toga sasvim logicno proizilazi ovakva odmerena, korektna i realna izjava.
Inace, savrsen outfit kao sto je skoro uvek, manje ili vise.
Mikelandjelo ovog sporta, kako je rekao jedan komentator nakon meca.

ndj

pre 9 godina

Aha, a kada je negde bas 2006 Federer rekao da misli da ce u buducnosti njegov pravi naslednik na 1 mestu biti Djokovic a ne Nadal, jer Novak deluje kao kompletniji teniser na svim podlogama, tada su ga skoro svi "poznavaoci" napadali i pricali kako on to prica da bi vrsio neki psihicki pritisak na Nadala. Sada isti ti licemeri pricaju o Novaku kao teniskom velikanu a Federeru i dalje traze sta mogu da mu prisiju i proglase ga arogantnim i tome slicno.

г4

pre 9 godina

Кад би Ноле имао сервис као Федерер харао би светским тенисом дуго и имао више трофеја.

mali knindza

pre 9 godina

Definitivno u njihovim mecevima ima nesto magicno,sve sto tenis pruza,a pri tom su gospoda obojica,ko shvata naravno.Ovo rivalstvo i sama igra moze da se poredi sa mecevima Pit-Agasi,Borg-Mekinro,Lendl-Edberg...Nadala postujem najveci je svih vremena na SLJACI,ali veeujte da jedva cekam svaki duel Novak-Fed,milina bre,cepanje,nadmudrivanje..I jos nesto,ostrasceni ljudi ne vide dalje od svog nosa,zato...skinuti kapu velikim majstorima!

No1EMINATOR

pre 9 godina

Sve sto je rekao Roger ovde-i ja mislim.Ovaj poraz,u bodovnom smislu,nije strasan.Naprotiv,Nole je plasmanom u finale zaradio dodatne poene i povecao razliku na ATP listi.Elem,pitanje je sta je kome vaznije-titula ili dodatni bodovi za ATP listu?Meni licno je titula.Titula donosi ili cuva bodove sama po sebi.Nole nije iskoristio svoje sanse,3x po dve vezane break lopte,dok je Federer imao 100% ucinak u tom segmentu.Nole na 40:0 napravi 5 glupih gresaka i izgubi svoj servis gem,dok Roger break lopte spasava sjajnim servisima.Kratke lopte u servis polje je slao Nole,pasivan je...Nije mogao, a sa takvom igrom,nije ni trebao da pobedi velikog sampiona kalibra Federera.Sta je-tu je.Bitno je da na Mastersima u Indian Wellsu i Majamiju odbrani titule.Tu je 2000 bodova u igri.Tu se cuva ili gubi prvo mesto u nastavku sezone.To su,uz Grand Slamove,najveci i najvazniji turniri.Nadal je tu najtrofejniji,pa Novak treba da zapne da ga stigne i prestigne po broju istih.

laki

pre 9 godina

Svako ko misli da je Novak danas dao vise od 60-70 posto je u zabludi. Nije tenis samo igra, vec i motiv i psiha, a Novak u tom pogledu kao da nije bio na terenu. Cak ni igracki nije bio kakav ime da bude. Nije bilo lose, ali daleko od Novaka kakavog znamo. Motiv, fokus, ostrina danas je sve to bilo jedva na 50 posto, ma i to je mnogo. Znam da bi i Novak vise voleo da je danas dobio, ali moram da kazem da je zasluzeno izgubio danas. Federer je sto se tice zelje danas bio duplo jaci, a i tvrdim da od svih na turu najvise voli da dobije Novaka. Tacka. Neka Fedji ovaj manji turnir, to je ok. Naravno raspricao se, ali samo koriscenje reci ''lepo'' rivalstvo, moracu da pogledam tekst u originalu, je vec na neki nacin malo ''spustanje''. Kada se pogledaju ovi zadnji mecevi zaista Federer dominira, ali je Novak imao takve pobede protiv Federera za koje znam da su ga izludele Vimbi, AO, 2US opena u nizu da nije ni cudo sto Fedja crkava da ga dobije. Sa druge strane jedina Federerova zaista bitna je ona na RG. Novak je od zadnja tri GS uzeo dva i opet je na dobrom putu, a cekajte samo IW i Majami, tu ce se videti ko je ko. U svakom slucaju tenisu i Novaku treba Federer jer da nije njega, Novak bi se skroz smorio. Tako da nije lose da i Fed ima svoje fine rezultate i samopouzdanje da se ne bismo uspavali ni mi ni Novak. Pozdrav.

Lik

pre 9 godina

Trebamo biti svesni toga da mi (ipak samo gledaoci, navijači) na njihovo rivalstvo sasvim različito gledamo od njih dvojice. Federer vodi sa 3 pobede više i svaki njihov meč za Novaka znači vrhunsko iskustvo jer, budimo realni on igra sa najboljim igračem u istoriji.
Dok god Federer igra Novak može imati samo jaču inspiraciju da se što više približi ovoj legendi tenisa, posle njega Novak više neće imati koga da ga inspiriše, pa kao u biciklizmu, trkač na čelu kolone daje podstrek ovima iza sebe.
Biti prvi na svetu ovoliko dugo je fantastičan uspeh, Novak nam je dar s neba jer nam je dokazao da se upornošću i marljivim radom može daleko stići što mi kao nacija vrlo slabo shvatamo.

simke

pre 9 godina

Ja obozavam da gledam njihove meceve,i nadam se da ce ih biti sto vise u buducnosti...Ali isto tako sam svjestan da se blizi kraj karijere Federera,i to ce biti jedan veliki udarac za tenis...Federer je bio odmoran i kad je tako on moze da pruzi maksimum,kao sto je to danas uradio protiv Novaka...Ali vidjelo se da kad igra na gren slemovima,cim se umori,gubi mec,to se najbolje vidjelo kad ga je dobio Sepi na AO.

Mare,NS

pre 9 godina

RF:"Novak je postao neverovatan..."

U pravu je.

Sa 60% volje,zelje i zalaganja,zamalo da uvede mec u treci set!
Zasto je tako igrao,to nije pitanje za Rodzera,nego za Novaka?

Stvarno,da li neko zna,zasto se nervirao manje od svog prosecnog navijaca,nijedna psovka,odmahivanje glavom,bacanje reketa,bilo kakva reakcija na tesko stecene,a neiskoriscene prilike,kao da je u mislima negde daleko od terena???

Evo,ja ne znam,a voleo bi da znam!?

Nista,bilo pa proslo,IDEMO dalje u nove pobede,kada to bude vaznije,nego na turniru,gde se za dolazak najvecih zvezda placa SEDMOCIFRENA suma,pa nagrada za osvajanje turnira,dodje kao dzeparac!!!

Ko ne razume o cemu pricam,neka pogleda izjavu direktora ATP 250 turnira u Francuskoj,gde lepo rece da bi SAMO za dolazak Novaka,RF,RN trebalo svakom pojedinacno dati po vise od milion evra.

Poznavajuci,kako se to organizuje u `arapskom svetu`,gde para za promociju ne manjka,ne sumnjam da je ova suma bila mnogo veca.

P.S.Gde je Vajda??????????

Vojo

pre 9 godina

Neko se pita na drugoj temi o mecu, kao kako to da Roger stalno tako dobro servira protiv Novaka? Covjek ima po meni uz Samprasa najbolju prvu I DRUGU servu. Covjek njegove visine da lupi preko 9000 asova dovoljno govori. A on jos ni ne proizovdi brzinu jednog Samprasa, Ivanisevica, Karlovica, Isnera, itd. Nevjerovatna tehnika I osjecaj. Drugo ono sto je jos bitnije je njegov izbacaj (toss) koji uvjek izgleda isto, bilo na koju stranu da ide, I bilo da ce da servira kick, slice, ili flat. O tome je I Novak pricao, jednostavno ne znas do zadnje mili sekunde gdje ide. Otuda I problem za Novaka da mu oduzima servis. Ako se uz sve ovo uzme njegovo kretanje I vjerovatno najbolji frehand ikada, onda nije ni cudo sto je uzeo 17 GS titular.
NIsam njegov navijac, naprotiv. Navijam za Noleta, pa onda idu Delpo, Kei,Rafa,Stan pa onda mozda roger, ali treba biti realan im iskren.

Ako pogledate meceve do 2013 Roger je igrao dugacke razmene sa Novakom sa osnovne linije.Od kada je promijenio reket promijenio je I svoj stil. S obzirom da ima najbolje voleje na turu (po meni) sada napada mrezu sto cini Novaka I ostale tenisere stresiranim, jer ne znaju kada ce krenuti na mrezu, te onda zure,ili drze jedno oko na njega, zato I Novak vise gresi.
Promjena taktike je dozla u kompletnoj formi posle Wimbledona, te ako pogledate mec u Sangaju I ovaj ocigledan copy/paste taktike I stila. Ultra agresivno,nada na mrezu pri svakoj prilici.

aco

pre 9 godina

svaka cast Federer cestitam ti si covek legenda ovog sporta a nole je trenutno jedini sto ide tvojim stopama i bice Legenda kao ti, nole je prvi i najjaci teniser zadnjih godina i polako ali sigurno obara rekorde i postaje prava Legenda.!

apokalipticar

pre 9 godina

jaka stvar, izgubio finale turnira 500 a pre toga osvojio GS. Sve je to dobro za sponzore, publiku, tenis uopste. Videcemo ko ce biti prvi na kraju 2015te, a znamo svi. Tako da batalite price, ovaj turnir mu dodje kao revijalni.

sasa jokic

pre 9 godina

Veseo je Rodja i razumljivo je da pljuste komplimemti. Nole je bio bezvoljan, zasto? Mislim da je u pitanju neozbiljno shvatanje ovog turnira i bavljenje stvarima nevezanim za tenis.

Ivan

pre 9 godina

Te price da je Nole igrao sa 60 posto snage su smesne. Igrao je sasvim dobro, ali je Rodzer igrao jos bolje. Zasto uvek neka opravdanja. Neko pita za Vajdu on ce biti uz Novaka samo na 4 turnira.

milan niš

pre 9 godina

Nema velike mudrosti,Novak je igrao koliko mu je Federer dozvolio i Federer igra,koliko mu Novak dozvoli u mečevima kad Novak pobedi.Odlučile su nijanse i o tome Federer govori,jer je svestan da je apsolutno moglo biti i obrnuto.I svaka mu čast na pobedi,ali i na iskrenosti,po prvi put u mečevima sa Noletom.

!?

pre 9 godina

@deki
Pojma o tenisu nemas! Cekao da Novak pogresi? Pa Federer je imao 37 vinera, sto automatski pokazuje da je sam osvajao poene, umesto da ceka greske protivnika.

svasta

pre 9 godina

@deki Rodzer cekao da Novak pogresi? Ma vratite se pravenju fudbala tenis je komplikovan za vas. Rodzer je napadao i osvajao poene. Novak je igrao defanzivno i cekao greske.

323

pre 9 godina

Zasluzena pobeda i prvi put citam da se RF ovako rasprica u pozitivnom smislu kada je Novak u pitanju. Ocekujem istu ili slicnu izjavu kada u sledecem mecu izgubi od Novaka a to ce se sigurno desiti, od toga ne moze da pobegne. To je realnost...ali do ovakve izjave nece doci. Ne verujete da ce RF da izgubi sledeci mec i da nece dati ovakvu izjavu? Kada gospodo gubi, on ne daje ovakve izjave. NIKADA.

Vlada

pre 9 godina

Možda je nama navijačima i gledaocima važniji njihov međusobni skor nego njima samima. Bojim se da oni gledaju kako da maximizuju svoju zaradu (na duže staze) i ako mogu da obore poneki rekord i upišu se u istoriju. Tako ja gledam na ovo bledo i malo čudno finale.

filip

pre 9 godina

Uvek sam gotivio Rodzera i pricao za njega kako je jedini vrhunski old school teniser (to se vidi po načinu na koji ulazi na teren, na koji udara onaj nerealan bekhend, i po ovakvim izjavama..Neko ko nikako nije gladijator, vec cist talenat.
Ali mi jedna stvar nikako nije jasna. Blago receno sam sokiran ovolikim pozitivnim komentarima, koji su opet tako pozitivno ocenjeni. Stekao sam utisak da sam jedan od retkih u Srbiji koji ga vole, jer ga konstantno pljujemo, te ovakav, te onakav, te vidi sta je rekao za Noleta, te ne moze da prihvati, te mator propao, i tako dalje.
I jedna ovakva izjava je dovoljna da se promeni kolektivna svest naroda?
Šta to o naraodu govori?
Ili izgleda postoje dve Srbije?
Ne znam.

Bafalo Bil

pre 9 godina

Đoković užasno nervira sa tim kukavičkim tenisom protiv Federera. U zadnjih 4 susreta 3 poraza i to ubedljiva bez da je izborio taj brejk. Čudo kako je i onaj wimbledon uspio izvući. Federer ne kalkulira i igra svoju agresivnu igru a ovaj samo brljavi celi meč, koliko puta ima 0-15 i 15-30 pa napravi glupu grešku. S druge strane Feder se samo hrani njegovom nesigurnošću i igra onda još bolje. Ne znam zašto ne igra kao Nadal koji se stane daleko iza crte kad čeka servis i onda mu vraća balone duboko kako bi onemogućio brze poene šta Federer voli.

Vule, gornji Zemun

pre 9 godina

Videlo se kada je počeo meč ko pobeđuje. Novak siv, u grču, stegnut, bez osmeha. Federer raspoložen, skakuće, nasmejan!
Tako su izgledali i kada se meč završio!

Boston

pre 9 godina

Zalosni su mi ovi sto hejtuju a nisu svesni da teniseri nemaju nikakve komplekse jedan prema drugom. Posle meca cestitaju jedno drugom cak i mozda pice popiju. Federeru svaka cast. Definitivno Federer je Noletov najtezi rival i nikada nisam voleo da igra sa njima. Razoran servis i cesti izlasci na nrezu je nesto cime Novak tesko da moze da se nosi.

nebojfa

pre 9 godina

I jedan i drugi su gospoda i u sportu i mimo njega, a mi, sirotinja raja ćemo i dalje gubimo živce gledajući ih i maštajući da ćemo nekad i mi postati gospoda.

Koma

pre 9 godina

Da je izgubio i ovako nesto izjavio, rekao bih: svaka cast-pravi gospodin. Sad spominje veliko rivalstvo jer ima 4:2 u zadnje vreme, time prakticno samo velica svoj uspeh. Ovo je u fazonu "car sam, redovno pobedjujem najboljeg igraca na svetu".
A kad ga je Nole redovno dobijao, bilo je "nisam imao svoj dan, nisam dovoljno spreman, posrecilo mu se, samara lopticu i sl...", nije bilo velikog Noleta i velikog igraca.

dadai

pre 9 godina

Ne znam koliko je Federer iskren kada kaže da uvek voli da igra sa Novakom. Zaboravio je izgleda one brutalne po njega već dobijene mečeve, čuvene poraze i pored meč lopti na USO. Novak mu je objektivno zadao najveće i najteže poraze u karijeri! Obrnuto se nije desilo.

Mare,NS

pre 9 godina

Кад би Ноле имао сервис као Федерер харао би светским тенисом дуго и имао више трофеја.
(г4, 28. februar 2015 20:07)

Nema sumnje.
Sa ovako `losim` hara tek cetiri-pet godina!!!

tetak

pre 9 godina

Uvijek sam pisao da su najbolji mečevi oni u kojima jedan protiv drugog igraju Novak I Federer. Igra se otvorenog garda, tuče iz svog raspoloživog oružja, bez fige u džepu....prava poslastica za gledanje.

sasa jokic

pre 9 godina

Skromni Rodzer je samo ispustio da kaze da je on jos neverovatniji, jer delje Novaka kako hoce. Mozemo mi da navijamo za Novaka, ali moramo priznati da je Federer BOG tenisa. Najbolji svih vremena! GOAT!

Goran

pre 9 godina

Је л' само мени овај лик антипатичан или шта?
(Мегапланд, 28. februar 2015 20:35) - ZNA SE KO JE CAR, simpatican ili ti nije!

Beobrad

pre 9 godina

A sta ce drugo da kaze covek koji je osvojio turnir, naravno da mu je sve potaman, i naravno da ce afirmativno pricati o onome koga je pobedio, lako mu je !
Da je obratno, nisam siguran da bi tako bilo, znajuci istoriju njegovih izjava, ne samo za Novaka !
Da je Novak makar malo vise od 60% dao od sebe, gledali bi 3. set koji bi verovatno Novak i dobio, ovako kad covek izadje na teren i odigra finale bez IMALO zelje i onog "pogleda ubice", onda imamo razigranog Rodzera kome cestitam na vrhunskoj igri.
Isti ovaj Novak je pobedio Federera u finalu W. ali pristup, zelja u tom mecu i u danasnjem daje razlog ovakve Novakove danasnje igre i poraza.
Nije problem izgubiti, problem je kad se ne trudis i sve ti je jedno da li ces izgubiti, vrlo cudno za Novaka, a to smo danas gledali!

hawkeye

pre 9 godina

Juče sam napisao i ponavljam,imamo sreću da gledamo mečeve ova dva teniska velikana,i u pravu je Rođžer,njihovi dueli su praznik za oči,svi ostali uključujući i Nadala daleko su od prave teniske lepote.

.

pre 9 godina

@simke
Problem na AO bio je u tome sto je Federer zavrsio proslu sezonu tek pred kraj decembra. Odmarao je samo 12 dana i nedovoljno fizicki spreman dosao na AO.
Kada pravilno isplanira odmor nema problema sa umorom na GS, najbolji primer za to je Vimbldon 2014.

alejandro

pre 9 godina

Ma med i mleko iz Feđinih usta! Samo da je on podigao pehar! Da je kojim slučajem bilo obrnuto a zasigurno bi bilo da je Đoković od starta igrao ofanzivan tenis onda bi bilo mrmljanja u bradu i neraspoloženja na tone! Zaista ali zaista Rođa Feđa je najnegativniji lik u open eri tenisa posle Ivana Lendla. Ovaj drugopomenuti je bez premca barem za mene, koga se još seća iz vremena kad je igrao!?

Dobro

pre 9 godina

Kakav gospodin, kakva izjava!!!... Kad pobedjuje.
A kad izgubi, imao je "los dan".... Bljak !!!!

Ali.... Ljudi.....Kako covek igra tenis, to nije normalno !!!!
Milina za gledanje i cisto uzivanje.
Noleta volim jer igra pametan tenis i zato sto je nas. Igra mu je,(pogotovo za one koji tenis sami ne igraju) dosta monotona i ruzna, ali je borba ova dva stila, elegantnog i pametnog, za mene fenomenalna.
Zelim im obojici zdravlja i da se sto cesce sastaju, da uzivamo.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

miki

pre 9 godina

Mi u Srbiji toliko navijamo za Đokovića da ne vidimo koliko je Federer veliki,kako smo mi to tobože skromni pa nismo nadmeni itd. a Federer sinonim nadmenosti , a Gde to? čime je pokazao,jer čestita kad izgubi ,da li skače kad dobija...Ne, ja mislim da nama smeta što jedini može Nola da pobedi u ovom času,a mi smo i dalje nepobedivi da ne podsećam.Ovog časa čestitke Federeru,a drugi put Nolu (setimo se one pobede,kako je došlana na grem slemu)

novica

pre 9 godina

(aco)Čekaj,sine,a gde je tu Nadal,rano si ga otpisao?Pa on,čoveče ,sad ima 6 GS više od Novaka,a stariji samo godinu dana?! Svi će oni u mišiju rupu kad se Rafa potpuno oporavi!

sumnjivo@zbunjujuće

pre 9 godina

(Mare,NS, 28. februar 2015 20:41)

Potpuno se slažem,meni je Novak delovao kao da jedva čeka da se završi meč,igrao sa pola snage kao da mu i nije mnogo stalo da pobedi danas,iskreno ništa mu ne zameram ali malo je čudno da se onako ponaša za vreme meča,prosto mi ne ide za finale i još Fed sa druge strane.Možda se i moglo naslutiti posle Berdiha juče.To je baš otaljao,naročito posle razbijajućeg prvog seta ??.Ili je on ipak samo čovek a ja pojma nemam ??

Sasa

pre 9 godina

Prije meča je bilo ,,Novak će pobediti dedu", ,,veliki Novak", ,,Fed više nije onaj stari", 34 godine su to"...sada kada znamo rezultat priča je sljedeća ,,Važno je osvajati veće turnire", ,,Ništa strašno i dalje je prvi", bitni su grenslemovi", ,,nebitan turnir!!!!Zar je toliko strašno reći da je Federer genijalac, fenomen, ubedljivo najbolji svih vremena i da nOvak nema nikakvih šansi kada Švajcarac odigra kao juče. svi mi navijači Novaka smo juče shvatili ( da se ne lažemo više) da je Fed jedan jedini i da naš Nole i sa odličnom igrom nije mogao ništa. Novak nije igrao slabo već mu ovaj majstor nije dozvolio više. Federerovi udarci su jači, agresivniji, riskantniji sa više ,,ONOG IZMEDJU NOGU".

zlatiborac

pre 9 godina

Samo opusteno. Novak se nije preterano trudio. Uzeo je odlican novac, stigao u finale i dozvolio i Fedeksu da se raduje. Sve je to dobro za tenis. "For the love of the game". Rodzer je magnet za publiku i sponzore i dobro je kada je on tu. Tenis je zanimljiviji. Zna to i Novak. Odatle ova izjava Fedeksa, u smislu - hvala ti Novache sto nisi grizao, shvatas kako sport funkcionise na visokom nivou. Publika je uzivala, sponzori zadovoljni, sledeci put pobedice Nole i sve je super. Novak nije izgledao razocharan a i sto bi. Covek sada broji slemove. Napred oboica, bice jos megdana. Ako bi uzeo Garos to bi bilo to.

ona

pre 9 godina

nikada,nikada ali nikada nece biti klasa sa tobom i Rafom,ma nikada...on je klasa mareja i tu treba i da ostane. Bravo Rodzer,Vamos Rafa... ps. ceo mec pokusava udarcima u telo da nesto uradi ,ali naravno, ne moze nista Rodzeru jer je on teniser za njega ....jos jednom Bravo Rodzer ;)

Dusan

pre 9 godina

Mislim da postoje dva moguca objasnjenja za ovo. Prvo je psihicke prirode. Ili neki problemi van terena ili jednostavno manjak fokusa. Drugo je da Novak ovim potezom zeli da naredne godine ne brani sve moguce turnire i bodove te je ovde namerno posustao u finalu.

Splavar sa Drine

pre 9 godina

Rodžer je neverovatan, jer kada pobedi, priča bajke koje, mi čitaoci, odnosno, gledaoci tenisa treba da razumemo: kao ja sam najbolji svih vremena i, eto, hvalim Novaka...A kada izgubi, onda te onaj udarac nije po pravilima tenisa, te ovo, te ono, ili jedniostavno izbegne meč, kao onomad u Londonu. Juče me je Nole razočarao, ali mislim da se još nije zaukao, a kada se zauka, ima da ih nema, a Federer će pričati neke druge priče

Boban

pre 9 godina

Neiskrena izjava. Ne mora Federer to da kaze, znamo vec da je Novak neverovatan. Kad ga pobedi sve OK i super, a kad izgubi onda idu izjave tipa nije bio moj dan, bilo je slucajno i on samara lopticu. Totalno mi je Federer antipatican, Rafa je puno korektiniji, iskreno kaze sta misli, a ovaj sve nekako neiskreno...

Roger The Alien Smith

pre 9 godina

(Mikii, 28. februar 2015 20:50

Zapravo ne, pratim tenis jos od 2001. godine, kada je Federer uzeo svoju prvu atp titulu u Milanu. Tada sam ga prvi put primetio. Tada sam navijao za Samprasa vec neko vreme i pomislio da je mozda dosao neko novi. I onda se desilo ono cetvrto kolo wimbledona 2001. godine kada je Fed dobio Samprasa. I tada se donekle znalo ko ce ovaj covek biti. Doduse izgubio je u sledecem kolu od Tima Henmana i tacno se secam tog meca jer skoro da nije pruzio ruku na mrezi Henmanu. To mu je bio poslednji nesportski gest na terenu u zivotu. Druze ja Federera pratim duze nego sto ti znas sta je tenis. Tako da nemoj da trcis pred rudu. Ta finala sto si pomenuo sa nadalom, tu si u pravu. Ali tu je nadal igrao drugaciji tenis, agresivniji. ja govorim za poslednje vreme, kada je postao pasivniji nego ikada, i prosto ubija tenis. Jako dugo pratim tenis i mogu sebi da dozvolim da kazem nesto tako. Nadalu svaka cast na fizickoj spremi, ali tenis , pravi tenis igraju Novak i Roger. To je cinjenica.

@@@

pre 9 godina

@laki
Preterujes kada kazes da je RG 2011 jedini bitan Novakov poraz od Federera. Prvo GS finale Novak je izgubio od Federera. Pa onda polufinala na US Openu koja je gubio. Polufinale Vimbldona 2012.... Sve su to itekako bolni porazi, jer bi Novak danas imao mnogo vise GS da nije gubio od Federera tada.
Potpuno je normalno da Federer najvise voli da pobedjuje Novaka. Novak je prvi na svetu i najnormalnije je da ti posebno zadovoljstvo pricinjava pobeda nad njim. To sto su 1 i 2 na svetu dodatno povecava zelju za pobedom.
Ovo nije GS, ali sama cinjenica da Federer u poslednje vreme dominira u duelima sa Novakom ( u poslednja 4 meca ima 3 pobede) dovoljna je da Federer Novaku "udje u glavu". Psiha je veoma vazan deo tenisa. A kada znas da te neko u poslednje vreme redovno pobedjuje, i to veoma lako u Sangaju i Dubaiju, onda pocnes da se plasis. To se najbolje videlo danas kada Novak gubi servis posto je vodio 40-0.
S druge strane, Federer je pun samopouzdanja, jedini je koji se ne plasi Novaka, vidi da je nasao taktiku za koju Novak nema resenje i puca iz svih oruzja.
Novak protiv ovakvog Federera NE MOZE da igra svoju igru koja se zasniva na duzim poenima. RF mu to ne dozvoljava i samim tim Novak deluje cudno na terenu. Federer je jedini teniser koji ima kvalitet da igra maksimalno agresivno protiv Novaka i jedini koji moze do te mere da skracuje poene protiv njega. Niko drugi to ne moze.

šetač

pre 9 godina

Pravi čovek se vidi tek kada gubi u porazu, "U dobru se ne ponesi u zlu se ne pokudi" kaže naš narod.

Rođa je uvek pun hvale kada dobija, kada gubi baš i ne, tako da ne bih baš rekao da je gospodin čovek. Veliki teniser jeste tu nema sumnje.

Pa evo ovaj Rođin trener pamti samo mečeve kada je Rođa dobijao, a one meč lopte je zaboravio na USO. Jednostavno švajcarci gledaju na nas sa visine.

Najviše volim da gledam njega i Noleta. Manje je stresno, poeni kratko traju sve se brzo odvija tako da nemaš vremena za nerviranje, odmah ide sledeći poen. To nije slučaj sa onim smorom od Marejem. Sa Nadalom ima mnogo razmena, sporije je i naporno za gledanje.

Legolas

pre 9 godina

Fala ti Bože što Federer i Nadal nisu Srbi, a Nole Švajcarc/Španac..jer kad ovoliko vređaju kad ove teniske neznalice i nekulturni likovi ovako prizemnu vređaju dva ubedljivo najveća tenisera u istoriji kako li bi tek prošao Nole sa "samo" 8 slemova i to nekompletiranih. Ma ne smem ni da mislim! Nego ajd vi lepo, što neko reče, gledajte fudbal - nije tenis za vas, komplikovana je to i gospodska igra.

cofi008

pre 9 godina

sta se tripujete ljudi...ovo je turnir 500. federer od ovoga moze samo malo bolje,a djole itekako moze bolje. gren slem je jedino pravo merilo u tenisu. mislim da novak svoju najbolju igru cuva za one najvaznije meceve. licno nisam nimalo nezadovoljan. skroz nebitan mec,malte ne.
ali naravno svaka cast najvecem ikada rogeru.

r2d2

pre 9 godina

A da li mu je bilo zadovoljstvo na Vimbldonu prošle godine? Tada je plakao posle finala, a sada nije ni stigao da čestita Novaku, nije ga ni pomenuo u izjavi posle meča. Pa nek mi neko kaže da je on korektan! Zato mnogo ljudi ne voli Federera, lako je biti veliki u pobedi, ali njemu je očigledno teško da prizna da nema ništa od broja 1. Verovatno mi nećete objaviti komentar jer obožavate švajcarca, ali sve je činjenica.

BoB

pre 9 godina

Ali nikakakav covek ovaj Federer nije. Prosli put pobegne, a sad kada je trebalo da pobegne on se pojavi I odere onog nesrecnog Novaka. Nula od coveka.

mis

pre 9 godina

korektna izjava ali neiskrena.
Nole je zaista lose igrao, bio je odsutan, nezainteresovan... dobro, desava se i to.
Bice bolje kada se bude malo vise fokusirao i zeleo da pobedi....

Saša

pre 9 godina

Ma, bravo Novače!!!
Ti si 10-ak godina kontinuirano u samom svetskom vrhu u poslu kojim se baviš. Posvećen tome 100% čitav život. Legenda za života, patriota, mladi mudrac, idol svih generacija! Svaka čast! Ovog časa možeš u penziju, svoje si davno časno obavio i zaslužio doživotno poštovanje cele nacije. Malo si razmazio nas, tvoje sunarodnike svojim uspesima, da sebi dajemo za pravo da budemo nezadovoljni uvek kada nisi prvi. Naopako! Kada bi takav kriterijum bio i za fudbal, odavno bi svi fudbalski stadioni bili pretvoreni u poljoprivredne zadruge, a tereni u njive, koliko je razočarenje tu prisutno!

Asparagus

pre 9 godina

Nesto je fino RF raspolozen i hvali Novaka. Ali mislim da usput mora da pohvali i sebe samog-"Možemo da igramo svoju igru, pa neka bolji pobedi"-rece Federer- pošto je pobedio. Da je bio pobedjen, nasao bi nacina da pokopa Novaka,opet suptilno. Jeste RF fenomenalan teniser,ali sujeta mu je cudo!

arsoni

pre 9 godina

Ako neko prati tenis , rezultate Novaka i njegove meceve , primetit ce da pristupi mecevima na psiholoskom planu nisu isti. Glavni razlog je kalkulacija bodovna zbog sto duzeg ostanka na mestu broj 1. jer to donosi razlicite prednosti i privilegije.Zacrtao je sebi plan i toga se pridrzava. U potpunosti ga podrzavam , jer se 2011 zaleteo uzeo skoro sve a na kraju 2012 zavrsio na 2. mestu na svetu , jer je branio neverovat broj bodova , pa zato sad dobro kalkulise.S V A K A C A S T NOLETU NA NJEGOVIM PARTIJAMA , NA PONASANJU I PREDSTAVLJANJU SRBIJE U NAJLEPSEM SVETLU.DA SVE STO POZELIS TO I DA TI SE OSTVARI. S R E C N O

Jana

pre 9 godina

Znate ono kada vas neko izvredja onako na finjaka i to samo vi shvatite i par vama bliskih ljudi jer vas znaju, a ostali to ne shvate. E, pa toliko puta vas neko omalovazava i onda odjednom se promeni pa vas hvali... Takav osecaj imam sada posle ove njegove pohvale, izjave, konstatacije, sta god da je... Svaka cast njemu na pobedi, Federer zaista ima najlepsu igru, lepo kretanje, savitljiv baletan, maltene. Ali kad se setim svih izjava nekih tenisera, pa se posle vade, pa koriste reci hvale, psiholoske igrice i tako to, bude mi muka jer znam sta se krije iz lepih reci i kakvo je pravo lice...

Mikii

pre 9 godina

(Roger The Alien Smith, 28. februar 2015 20:26)

Ok, pratis tenis od 2011. Ali, ne brini, ima leka za tebe. You tube se zove. Ukucas Federer vs Nadal Wimbledon 2008., potom Federer vs Nadal Austalian Open 2009., pustis da ocita i gledas. Onda se vrati na portal b92 i prokomentarisi ponovo. Hvala.

CrnogoracPG

pre 9 godina

Federer je i dalje najbolji igrac na svijetu kad se igra u 2 seta. Za slamove vise nema fizicke snage protiv najboljih, zato ga Novak ili Rafa tamo redovno oderu. Upravo zbog problema sa staroscu i kondicijom je i promijenio stil, kad se vise izlazi na mrezu manje se trci jer poeni traju krace. To daje rezultate, jer je tako prosle godine stigao do finala Wimbledona i polufinala US i AO a pretprosle ga nije bilo nigdje. Tako da se mnogo ne cudite, Federer ce Novaka dobiti vecinu meceva u dva seta, a u tri samo ako je Novak povrijedjen ili totalno van forme pa "stigne" da ga dobije 3:0 ili 3:1 sa kratkim setovima.

I.M.E.

pre 9 godina

Neosporno najbolji ikada.Uvek posebno motivisan protiv Novaka.Cak i sa taktickim dvonedeljnim odmorom,svaka cast.Ali N. je "postao neverovatan" sto mene cini jos neverovatnijim. :) Na komentar da je odservirao 9000-iti as u karijeri,ovaj ispravi voditelja da je to bez juniorskih asova,tako da ih je i vise.Ali..."nije to sada bitno"...??? Pa ti pomeni nebitno,nema frke. :) Ne znam gotovo nista o tenisu,ali znam mnogo o ljudima.Iz svake izjave strci nadmenost.Sta mu je Bog dao u tenisu,zakinuo je u zivotu.Na kraju,od F. je cast izgubiti,to ce se i Novakovi navijaci sloziti,koliko god ga napadali.Cak i meni na terenu izgleda kao da je upravo on ovu igru izmislio...

tenis

pre 9 godina

@dadai Federer od Novaka doziveo najvece poraze u karijeri? Od kad pratis tenis? Tri momenta su bila teska za Federera. Poraz u finalu garosa 2008 kad je uzeo samo 4 gema. Poraz u finalu Vimbldona 2008 jer je znacio kraj njegove dugogodisnje dominacije, i poraz u finalu AO 2009 nakon kojeg je plakao kao kisa. Sva tri puta sa druge strane mreze stajao je isti momak. Rafa Nadal.

jok

pre 9 godina

@Beobrad
Problem je u tome sto Novaku Federer ne dozvoljava da igra kako zeli. Taj Federer je od 4 prethodna meca, Novaka pobedio u 3, a i taj jedan izgubio jedva, u petom setu.
Dakle, u prethodnih godinu dana on Novaka rutinski pobedjuje, svidjalo se to tebi ili ne.

jok

pre 9 godina

@cinjenica
Neko uzme 17 GS i 84 titule, a neko jedva 8 GS, i UKUPNO 49 titula, od toga pola ATP 500....
Federer ima vise titula sa NAJVECIH turnira
(GS, Zavrsni Masters,Masters 1 000) nego Novak ukupno titula. To dovoljno pokazuje ko je ko.

nikola

pre 9 godina

@(laki, 28. februar 2015 23:47)

Kako filozofiras, mudrujes, razvlacis bjezis od istine, istina je da deda od 33god konstantno dobija prvog igraca u naponu snage koji je 6 godina mladji to je surovo i strasno i agassi je odlicno igro protiv mladjih u ovim godinama ali ga je federer redovno pobjedivo, glatko, lagano ipak je bio mladji a ovo sta mi gledamo dominaciju 6god starijeg igraca nad prvim igracem u najboljim godinama to nikad u povijesti sporta uopce nije vidjeno

Bojan

pre 9 godina

(Rezer, 1. mart 2015 02:37)
tenis nije isto sto i fudbal.
tenis je individualni sport, i ako je jedan pojedinac povredjen, mec ne moze da se igra, u fudbalu to mora biti organizovano da cela ekipa ne izadje.
pored toga, nije tacno da se mec ne racuna. Nole je dobio trofej, 500 poena za pobeda i novcanu nagradu. Jedino gde nije uslo jeste u odnos pobeda i poraza, jer nikom ne ulazi u taj skor (i Federer je imao tokom karijere nekih 7-8 w/o, za Noleta se pored tog meca secam i onog protiv Fonjinija).
E sad, govoriti da je Federer pobegao sa tog meca je izuzetno nefer, covek ima odigranih 1300 meceva na touru i bio je u mnogim situacija gde je pokazao da to ne radi. Nikada nije predao mec koji je zapoceo, a izlazio je i protiv ful spremnog Rafe u situaciji kada je jedva mogao da se namesti u stav da primi servis. Znaci, nesto definitivno nije bilo u redu sa tim ledjima kada je odustao od meca.
osim toga, preveliki akcenat se stavlja na taj h2h. Nole je veliki teniser i da izgubi narednih 10 meceva od Federera, Federer isto tako moze da izgubi 10 meceva od Noleta i bice veci teniser od njega ukoliko Novak ne osvoji jos 5-6 slemova. Jednostavno, previse tu ima zavisnosti od okolnosti. 2013. da su se sastali 5 puta, 5 puta bi dobio Nole, ali Fed nije bio sposoban da dodje do Novaka. Obrnuto je bilo u nekim situacijama ranije.

pozdrav susjed

pre 9 godina

ovo sta mi gledamo dominaciju 6god starijeg igraca nad prvim igracem u najboljim godinama to nikad u povijesti sporta uopce nije vidjeno
(nikola, 01. mart 2015 01:08)

Komšo smiri se malo.
Koja crna dominacija Federera nad Novakom! Wimbldon si prespavao? Kad je najvažnije zna se ko dominira. Reper za dominaciju nisu neki Dubaiji.

marko_bgd

pre 9 godina

novak je ponos srbije...ovo je ipak samo turnir 500,i zabava za novac...otisli su 3,4 dana ranije tamo,..igranli tenis sa sehjcima za ogromnu lovu,pa se jos plus i turnir igrao...na sledecim gren slemovima niko nece imati sanse protiv novaka,ovaj turnir je bio samo predigra i zabava...zna i rodzer to da je novak ove godine osvajac svih bitnijih turnira

?

pre 9 godina

@Asparagus
Pazi, nije problem njegova sujeta nego tvoja neodoljiva potreba da mrzis.
A da ti imas 17 GS, 84 titule, 302 nedelje na prvom mestu, skoro 300 teniskih rekorda, da te vecina smatra najboljim u istoriji u onome cime se bavis, pa da pored toga imas i 4 dece i milijardu dolara na racunu, kako bi se ponasao?
Verovatno bi iz blindiranih dzipova pljuvao prolaznike, ponasao se kao da si popio svu pamet sveta i naravno i dalje mrzeo bolje od sebe.

pf

pre 9 godina

@laki
Aha, a Novaka nikako nisu izludeli oni porazi na US Openu 4 godine zaredom, poraz u prvom finalu GS koje je igrao, poraz na WB 2012 kojim je izgubio titulu i prvo mesto... Nista ga od toga nije izludelo? Ma jok, to su sve "nebitni" porazi.

Branko Nikolic

pre 9 godina

Kakav demagog! Novak je neverovatan
ali to nije dovoljno da se pobedi majstor.
Nole hvataj se teretane i treniraj. Isprasi i isprati
tog agresivnog hvalisavca u penziju.

Rezer

pre 9 godina

Rezultat je sada izmedju Fedre i Novaka 20 : 18 a Ne 17. Posto je Rodjer
predao mec Novakau u Londonu u zavrsnici turnira 2014 to se isto mora racunati.
Nije smeo da dodje na mec spekulant veliki da ne ispadne da je zaista igubio, a oni to ne racunaju sto je zaista smesno. Recimo u fudbalu ako ne dojes na mec gubis sa 3:0 tu utakmicu. A ovde u tenisu su izmislili da se to ne racuna, ali to nije tako u realnosti.

FedEx forever

pre 9 godina

(mih, 1. mart 2015 14:48)

Radujem se svakoj pobedi koji Prof. Doctor teniske igre ostvari. Čovek je postavio granice i kriterijune u tenisu i naravno da verujem da nije rekao poslednju reč iako je sve već osvojio i iako je veteran. Svaki meč koji igra sa Djokovicem bude na dve -tri loptice, kao i ovaj u Dubaiu, prema tome verujem u samo jednog vanzemaljca :)

precanin

pre 9 godina

Svajcarac kao covek nikakav, dok srbin Brale pravi covek, svaka cast Srbinu , samo tako nek nastavi ! Ne moze nas Srbe Federer da prevari, mi tacno znamo ko je covek a ko nije !

Bane

pre 9 godina

Novak je naš najbolji sportista svih vremena! A što bi rekao Fed izađi na teren pa pobedi! Nažalost u ovom duelu se broje i one davne partije ali je u svakom slučaju vreme na Novakovoj strani!!!

FedEx forever

pre 9 godina

Ajd malo i ovi komšije fedtardi da se poraduju. Kad ne mogu na slemovima, hi, hi..
 
Ma da u pravu si potpuno, malo smo se radovali 17 puta na "slemovima" i verujem da možemo i još ! Hi hi hi hi

balavice zaljubljena

pre 9 godina

nikada,nikada ali nikada nece biti klasa sa tobom i Rafom,ma nikada...on je klasa mareja i tu treba i da ostane. Bravo Rodzer,Vamos Rafa... ps. ceo mec pokusava udarcima u telo da nesto uradi ,ali naravno, ne moze nista Rodzeru jer je on teniser za njega ....jos jednom Bravo Rodzer ;)
(ona, 28. februar 2015 21:01)

Ajde skini te postere loknice i bika sa zida, i odrasti.

vlada

pre 9 godina

Mozda ce da zvuci preterano i nerealno, ali danas su igrala dvojca najboljih teniser u istoriji, uz dužno poštovanje Samprasu, Agsaiju, Safinu, Beckeru, Borgu i ostalim velikanima

robin hud

pre 9 godina

Pre svega, mogu da se ljute Rogerovi fanovi koliko hoće, on je prošlost svetskog tenisa i nije u stanju da drži kontinuitet u igri na više turnira zaredom. To će se jasno pokazati i na sledećoj američkoj turneji kada su i ostali igrači u igri. Njegova potonja pobeda je više splet okolnosti nego neke velike igre. On ima igru za Novaka, ima i za sve ostale(osimRafe), ali je problem što nema kontinuitet u igri sa malo jačim igračima koji uspeju bar set da mu otkinu. Njegove mogućnosti sa Novakom su set ili set i pola a dva jedino ako ima lak prethodni meč. To se već potvrdilo u više navrata i on zato očajnički skraćuje mečeve. Ta taktika je rulet koji on mora da igra i koji češće vodi u poraz nego u pobedu, posebno na GS. Da je on ušao posle tri seta sa Berdihom u finale teško da bi uspeo da se i približi trofeju. Turnir u Dubajiju ima i neki svoj bek stejdž koji mi obični gledaoci i ne možemo uočiti. Veliki plus za Rogera je i podloga na njemu. Sve u svemu mora mu se skinuti kapa za volju koju pokazuje, što ima veze sa rekordima i mogućnošću da ga neko pretekne. Mislim da niko ozbiljan ne veruje da on može ove sezone ugroziti Novaka na tronu, pa možda ni on sam. Što se tiče Novaka i on treba da pretrpi neku vrstu kritike. Njegova igra je posledica razmišljanja da su GS najvažniji. On je pokazao da može da oduva koga god hoće a onda nekako stane. Kao da kaže sebi, pa ovaj meč i nije tako važan da bih grizao 1oo posto, mogu ga dobiti i sa manje snage.Novakovi navijači to ne vole.

mih

pre 9 godina

(FedEx forever, 01. mart 2015 17:15)
Ma sve ok prijatelju! Prijateljsko zezanje. Vidim da znaš tenis, dve, tri lopte, skoro uvek je tako sa njima, pa na čiju stranu ode, taj i pobedi. Veliki je Federer, eej lagan i u 33. Veliki je i Novak. Dugo će i on igrati. Ali moram malo i da te pecnem. Moje radovanje i tvoje se ne mogu porediti. Mogu ja obožavam Hiršera koliko hoću i da se radujem njegovim pobedama, ali šta vredi kad on nije moj zemljak. Pozdrav! Da su nam živi i aktivni Rodžer i Nole još dugo! Šta će biti posle njih, bez veze i da zamislim.

neki

pre 9 godina

Falilo mi je da danas Nole polomi reket, da vrisne da opsuje. Nismo to danas videli, videli smo stalozenog i mirnog novaka koji kao da je upravo i hteo danas.Otvoren mec gde je cini mi se hteo da uziva u svakom poenu sa Federerom.Napred Nole!

aha

pre 9 godina

@apokalipticar Novak moze i pet narednih godina da zavrsi na prvom mestu. Ali to je nebitno ako ce da osvaja samo po jedan veliki trofej s vremena na vreme.

činjenice

pre 9 godina

Neko uzme 17 GS i 84 titule, a neko jedva 8 GS, i UKUPNO 49 titula, od toga pola ATP 500....
Federer ima vise titula sa NAJVECIH turnira
(GS, Zavrsni Masters,Masters 1 000) nego Novak ukupno titula. To dovoljno pokazuje ko je ko.
(@jok)

Pazi ovo! Federer skoro nema šta nije osvojio, bezbroj titula, brdo slemova itd, i pored svega toga njegov "susjedni" "objektivni" navijač čak ima potrebu da laže i da još više uvećava Federerova distignuća!?! A sa druge strane na sve to još i ima potrebu da laže i umanji dostignuća Novaka!?! Šta to govori o njemu? Svakom pametnom je jasno. Ajmo redom da vidimo gde pričaš neistine. Nije Novak taj kome su polovina titula atp 500, već upravo tvoj ljubimac Federer. Cifre ne lažu. Novak ima 32 velike titule (8 gs, 20 mastersa, 4 wtf), odnos 49:32, dakle dve trećine svih titula su mu sa najjačih turnira. Federer ima 46 velikih titula (17 gs, 23 mastersa, 6 wtf), i to nije više od svih Novakovih titula. Odnos 84:46, dakle Federer je taj koji ima skoro pola malih titula a ne Novak.

bezbeli

pre 9 godina

Ja mislim da je Djokovic bio povredjen.Videlo se to svaki put kad mu je Federer poslao nesto jacu loptu na ivicu terena ili na liniju on nije mogao da je stigne ili je gresio u mrezu.Isto tako Nole je lose citao njegov servis i one izlaske na mrezu.Ja da se pitam zabranio bih one voleje i pustio bih da se tenis igra samo s osnovne linije pa ko je bolji neka pobedi.

gg

pre 9 godina

Samo neka Novak nastavi da igra kako tebi, Rodzere, odgovara, sto bi se reklo, tvoju igru, i da ga pobedjujes pa ce biti jos neverovatniji. Tipicna lozana posle napucavanja na tvoje forhende hehehe. Znas ti dobro sta radis a ironija ti je jako mila.

Mare,NS

pre 9 godina

RF:"Novak je postao neverovatan..."

U pravu je.

Sa 60% volje,zelje i zalaganja,zamalo da uvede mec u treci set!
Zasto je tako igrao,to nije pitanje za Rodzera,nego za Novaka?

Stvarno,da li neko zna,zasto se nervirao manje od svog prosecnog navijaca,nijedna psovka,odmahivanje glavom,bacanje reketa,bilo kakva reakcija na tesko stecene,a neiskoriscene prilike,kao da je u mislima negde daleko od terena???

Evo,ja ne znam,a voleo bi da znam!?

Nista,bilo pa proslo,IDEMO dalje u nove pobede,kada to bude vaznije,nego na turniru,gde se za dolazak najvecih zvezda placa SEDMOCIFRENA suma,pa nagrada za osvajanje turnira,dodje kao dzeparac!!!

Ko ne razume o cemu pricam,neka pogleda izjavu direktora ATP 250 turnira u Francuskoj,gde lepo rece da bi SAMO za dolazak Novaka,RF,RN trebalo svakom pojedinacno dati po vise od milion evra.

Poznavajuci,kako se to organizuje u `arapskom svetu`,gde para za promociju ne manjka,ne sumnjam da je ova suma bila mnogo veca.

P.S.Gde je Vajda??????????

Lazari

pre 9 godina

Mi nismo ni svesni koliki je Rodzer gospodin. Ali ok, to smo mi. Mi smo sada toliko kivni i razocarani porazom da smo sprembi i Noleta da pljujemo. Mi smo za zestoku analizu

laki

pre 9 godina

Svako ko misli da je Novak danas dao vise od 60-70 posto je u zabludi. Nije tenis samo igra, vec i motiv i psiha, a Novak u tom pogledu kao da nije bio na terenu. Cak ni igracki nije bio kakav ime da bude. Nije bilo lose, ali daleko od Novaka kakavog znamo. Motiv, fokus, ostrina danas je sve to bilo jedva na 50 posto, ma i to je mnogo. Znam da bi i Novak vise voleo da je danas dobio, ali moram da kazem da je zasluzeno izgubio danas. Federer je sto se tice zelje danas bio duplo jaci, a i tvrdim da od svih na turu najvise voli da dobije Novaka. Tacka. Neka Fedji ovaj manji turnir, to je ok. Naravno raspricao se, ali samo koriscenje reci ''lepo'' rivalstvo, moracu da pogledam tekst u originalu, je vec na neki nacin malo ''spustanje''. Kada se pogledaju ovi zadnji mecevi zaista Federer dominira, ali je Novak imao takve pobede protiv Federera za koje znam da su ga izludele Vimbi, AO, 2US opena u nizu da nije ni cudo sto Fedja crkava da ga dobije. Sa druge strane jedina Federerova zaista bitna je ona na RG. Novak je od zadnja tri GS uzeo dva i opet je na dobrom putu, a cekajte samo IW i Majami, tu ce se videti ko je ko. U svakom slucaju tenisu i Novaku treba Federer jer da nije njega, Novak bi se skroz smorio. Tako da nije lose da i Fed ima svoje fine rezultate i samopouzdanje da se ne bismo uspavali ni mi ni Novak. Pozdrav.

novica

pre 9 godina

(aco)Čekaj,sine,a gde je tu Nadal,rano si ga otpisao?Pa on,čoveče ,sad ima 6 GS više od Novaka,a stariji samo godinu dana?! Svi će oni u mišiju rupu kad se Rafa potpuno oporavi!

dadai

pre 9 godina

Ne znam koliko je Federer iskren kada kaže da uvek voli da igra sa Novakom. Zaboravio je izgleda one brutalne po njega već dobijene mečeve, čuvene poraze i pored meč lopti na USO. Novak mu je objektivno zadao najveće i najteže poraze u karijeri! Obrnuto se nije desilo.

Dusan

pre 9 godina

Mislim da postoje dva moguca objasnjenja za ovo. Prvo je psihicke prirode. Ili neki problemi van terena ili jednostavno manjak fokusa. Drugo je da Novak ovim potezom zeli da naredne godine ne brani sve moguce turnire i bodove te je ovde namerno posustao u finalu.

ona

pre 9 godina

nikada,nikada ali nikada nece biti klasa sa tobom i Rafom,ma nikada...on je klasa mareja i tu treba i da ostane. Bravo Rodzer,Vamos Rafa... ps. ceo mec pokusava udarcima u telo da nesto uradi ,ali naravno, ne moze nista Rodzeru jer je on teniser za njega ....jos jednom Bravo Rodzer ;)

alejandro

pre 9 godina

Ma med i mleko iz Feđinih usta! Samo da je on podigao pehar! Da je kojim slučajem bilo obrnuto a zasigurno bi bilo da je Đoković od starta igrao ofanzivan tenis onda bi bilo mrmljanja u bradu i neraspoloženja na tone! Zaista ali zaista Rođa Feđa je najnegativniji lik u open eri tenisa posle Ivana Lendla. Ovaj drugopomenuti je bez premca barem za mene, koga se još seća iz vremena kad je igrao!?

bezbeli

pre 9 godina

Ja mislim da je Djokovic bio povredjen.Videlo se to svaki put kad mu je Federer poslao nesto jacu loptu na ivicu terena ili na liniju on nije mogao da je stigne ili je gresio u mrezu.Isto tako Nole je lose citao njegov servis i one izlaske na mrezu.Ja da se pitam zabranio bih one voleje i pustio bih da se tenis igra samo s osnovne linije pa ko je bolji neka pobedi.

apokalipticar

pre 9 godina

jaka stvar, izgubio finale turnira 500 a pre toga osvojio GS. Sve je to dobro za sponzore, publiku, tenis uopste. Videcemo ko ce biti prvi na kraju 2015te, a znamo svi. Tako da batalite price, ovaj turnir mu dodje kao revijalni.

Skoroidealan

pre 9 godina

Pogledajte samo tu sliku!
Narocito sad kada je tako srecan.
Iz toga sasvim logicno proizilazi ovakva odmerena, korektna i realna izjava.
Inace, savrsen outfit kao sto je skoro uvek, manje ili vise.
Mikelandjelo ovog sporta, kako je rekao jedan komentator nakon meca.

zlatiborac

pre 9 godina

Samo opusteno. Novak se nije preterano trudio. Uzeo je odlican novac, stigao u finale i dozvolio i Fedeksu da se raduje. Sve je to dobro za tenis. "For the love of the game". Rodzer je magnet za publiku i sponzore i dobro je kada je on tu. Tenis je zanimljiviji. Zna to i Novak. Odatle ova izjava Fedeksa, u smislu - hvala ti Novache sto nisi grizao, shvatas kako sport funkcionise na visokom nivou. Publika je uzivala, sponzori zadovoljni, sledeci put pobedice Nole i sve je super. Novak nije izgledao razocharan a i sto bi. Covek sada broji slemove. Napred oboica, bice jos megdana. Ako bi uzeo Garos to bi bilo to.

г4

pre 9 godina

Кад би Ноле имао сервис као Федерер харао би светским тенисом дуго и имао више трофеја.

sasa jokic

pre 9 godina

Veseo je Rodja i razumljivo je da pljuste komplimemti. Nole je bio bezvoljan, zasto? Mislim da je u pitanju neozbiljno shvatanje ovog turnira i bavljenje stvarima nevezanim za tenis.

Boban

pre 9 godina

Neiskrena izjava. Ne mora Federer to da kaze, znamo vec da je Novak neverovatan. Kad ga pobedi sve OK i super, a kad izgubi onda idu izjave tipa nije bio moj dan, bilo je slucajno i on samara lopticu. Totalno mi je Federer antipatican, Rafa je puno korektiniji, iskreno kaze sta misli, a ovaj sve nekako neiskreno...

r2d2

pre 9 godina

A da li mu je bilo zadovoljstvo na Vimbldonu prošle godine? Tada je plakao posle finala, a sada nije ni stigao da čestita Novaku, nije ga ni pomenuo u izjavi posle meča. Pa nek mi neko kaže da je on korektan! Zato mnogo ljudi ne voli Federera, lako je biti veliki u pobedi, ali njemu je očigledno teško da prizna da nema ništa od broja 1. Verovatno mi nećete objaviti komentar jer obožavate švajcarca, ali sve je činjenica.

Splavar sa Drine

pre 9 godina

Rodžer je neverovatan, jer kada pobedi, priča bajke koje, mi čitaoci, odnosno, gledaoci tenisa treba da razumemo: kao ja sam najbolji svih vremena i, eto, hvalim Novaka...A kada izgubi, onda te onaj udarac nije po pravilima tenisa, te ovo, te ono, ili jedniostavno izbegne meč, kao onomad u Londonu. Juče me je Nole razočarao, ali mislim da se još nije zaukao, a kada se zauka, ima da ih nema, a Federer će pričati neke druge priče

323

pre 9 godina

Zasluzena pobeda i prvi put citam da se RF ovako rasprica u pozitivnom smislu kada je Novak u pitanju. Ocekujem istu ili slicnu izjavu kada u sledecem mecu izgubi od Novaka a to ce se sigurno desiti, od toga ne moze da pobegne. To je realnost...ali do ovakve izjave nece doci. Ne verujete da ce RF da izgubi sledeci mec i da nece dati ovakvu izjavu? Kada gospodo gubi, on ne daje ovakve izjave. NIKADA.

mis

pre 9 godina

korektna izjava ali neiskrena.
Nole je zaista lose igrao, bio je odsutan, nezainteresovan... dobro, desava se i to.
Bice bolje kada se bude malo vise fokusirao i zeleo da pobedi....

Asparagus

pre 9 godina

Nesto je fino RF raspolozen i hvali Novaka. Ali mislim da usput mora da pohvali i sebe samog-"Možemo da igramo svoju igru, pa neka bolji pobedi"-rece Federer- pošto je pobedio. Da je bio pobedjen, nasao bi nacina da pokopa Novaka,opet suptilno. Jeste RF fenomenalan teniser,ali sujeta mu je cudo!

Roger The Alien Smith

pre 9 godina

Veliki sampioni su ova dva momka. I tacno je to sto kaze Federer, jako su im lepi mecevi jer obojica igraju lep, pametan tenis. Nadal kvari igru protiv koga god da igra. Kad igraju Novak i Nadal, snaga je presudna. Kada igraju Federer i Nadal gledamo besumucno vracanje loptica i nadala 5 metara iza osnovne linije i Federerove greske. Ali zato kada igraju ova dvojica majstora, to je nesto prelepo. Nadmudrivanje, nadigravanje. Svaka im cast. Od nadala mi je muka. Da ne pominjem koliko mu treba da pocne poen. Svaki put prekoraci vreme i onda se jos buni, sav bitan, kako ga sudija pritiska. Ali da ne trosim reci na njega, Novak i Rodzer su nesto najlepse sto se tenisu desilo.

BoB

pre 9 godina

Ali nikakakav covek ovaj Federer nije. Prosli put pobegne, a sad kada je trebalo da pobegne on se pojavi I odere onog nesrecnog Novaka. Nula od coveka.

Goran

pre 9 godina

Је л' само мени овај лик антипатичан или шта?
(Мегапланд, 28. februar 2015 20:35) - ZNA SE KO JE CAR, simpatican ili ti nije!

Koma

pre 9 godina

Da je izgubio i ovako nesto izjavio, rekao bih: svaka cast-pravi gospodin. Sad spominje veliko rivalstvo jer ima 4:2 u zadnje vreme, time prakticno samo velica svoj uspeh. Ovo je u fazonu "car sam, redovno pobedjujem najboljeg igraca na svetu".
A kad ga je Nole redovno dobijao, bilo je "nisam imao svoj dan, nisam dovoljno spreman, posrecilo mu se, samara lopticu i sl...", nije bilo velikog Noleta i velikog igraca.

cofi008

pre 9 godina

sta se tripujete ljudi...ovo je turnir 500. federer od ovoga moze samo malo bolje,a djole itekako moze bolje. gren slem je jedino pravo merilo u tenisu. mislim da novak svoju najbolju igru cuva za one najvaznije meceve. licno nisam nimalo nezadovoljan. skroz nebitan mec,malte ne.
ali naravno svaka cast najvecem ikada rogeru.

Beobrad

pre 9 godina

A sta ce drugo da kaze covek koji je osvojio turnir, naravno da mu je sve potaman, i naravno da ce afirmativno pricati o onome koga je pobedio, lako mu je !
Da je obratno, nisam siguran da bi tako bilo, znajuci istoriju njegovih izjava, ne samo za Novaka !
Da je Novak makar malo vise od 60% dao od sebe, gledali bi 3. set koji bi verovatno Novak i dobio, ovako kad covek izadje na teren i odigra finale bez IMALO zelje i onog "pogleda ubice", onda imamo razigranog Rodzera kome cestitam na vrhunskoj igri.
Isti ovaj Novak je pobedio Federera u finalu W. ali pristup, zelja u tom mecu i u danasnjem daje razlog ovakve Novakove danasnje igre i poraza.
Nije problem izgubiti, problem je kad se ne trudis i sve ti je jedno da li ces izgubiti, vrlo cudno za Novaka, a to smo danas gledali!

Vlada

pre 9 godina

Možda je nama navijačima i gledaocima važniji njihov međusobni skor nego njima samima. Bojim se da oni gledaju kako da maximizuju svoju zaradu (na duže staze) i ako mogu da obore poneki rekord i upišu se u istoriju. Tako ja gledam na ovo bledo i malo čudno finale.

Mikii

pre 9 godina

(Roger The Alien Smith, 28. februar 2015 20:26)

Ok, pratis tenis od 2011. Ali, ne brini, ima leka za tebe. You tube se zove. Ukucas Federer vs Nadal Wimbledon 2008., potom Federer vs Nadal Austalian Open 2009., pustis da ocita i gledas. Onda se vrati na portal b92 i prokomentarisi ponovo. Hvala.

No1EMINATOR

pre 9 godina

Sve sto je rekao Roger ovde-i ja mislim.Ovaj poraz,u bodovnom smislu,nije strasan.Naprotiv,Nole je plasmanom u finale zaradio dodatne poene i povecao razliku na ATP listi.Elem,pitanje je sta je kome vaznije-titula ili dodatni bodovi za ATP listu?Meni licno je titula.Titula donosi ili cuva bodove sama po sebi.Nole nije iskoristio svoje sanse,3x po dve vezane break lopte,dok je Federer imao 100% ucinak u tom segmentu.Nole na 40:0 napravi 5 glupih gresaka i izgubi svoj servis gem,dok Roger break lopte spasava sjajnim servisima.Kratke lopte u servis polje je slao Nole,pasivan je...Nije mogao, a sa takvom igrom,nije ni trebao da pobedi velikog sampiona kalibra Federera.Sta je-tu je.Bitno je da na Mastersima u Indian Wellsu i Majamiju odbrani titule.Tu je 2000 bodova u igri.Tu se cuva ili gubi prvo mesto u nastavku sezone.To su,uz Grand Slamove,najveci i najvazniji turniri.Nadal je tu najtrofejniji,pa Novak treba da zapne da ga stigne i prestigne po broju istih.

aco

pre 9 godina

svaka cast Federer cestitam ti si covek legenda ovog sporta a nole je trenutno jedini sto ide tvojim stopama i bice Legenda kao ti, nole je prvi i najjaci teniser zadnjih godina i polako ali sigurno obara rekorde i postaje prava Legenda.!

ndj

pre 9 godina

Aha, a kada je negde bas 2006 Federer rekao da misli da ce u buducnosti njegov pravi naslednik na 1 mestu biti Djokovic a ne Nadal, jer Novak deluje kao kompletniji teniser na svim podlogama, tada su ga skoro svi "poznavaoci" napadali i pricali kako on to prica da bi vrsio neki psihicki pritisak na Nadala. Sada isti ti licemeri pricaju o Novaku kao teniskom velikanu a Federeru i dalje traze sta mogu da mu prisiju i proglase ga arogantnim i tome slicno.

sumnjivo@zbunjujuće

pre 9 godina

(Mare,NS, 28. februar 2015 20:41)

Potpuno se slažem,meni je Novak delovao kao da jedva čeka da se završi meč,igrao sa pola snage kao da mu i nije mnogo stalo da pobedi danas,iskreno ništa mu ne zameram ali malo je čudno da se onako ponaša za vreme meča,prosto mi ne ide za finale i još Fed sa druge strane.Možda se i moglo naslutiti posle Berdiha juče.To je baš otaljao,naročito posle razbijajućeg prvog seta ??.Ili je on ipak samo čovek a ja pojma nemam ??

balavice zaljubljena

pre 9 godina

nikada,nikada ali nikada nece biti klasa sa tobom i Rafom,ma nikada...on je klasa mareja i tu treba i da ostane. Bravo Rodzer,Vamos Rafa... ps. ceo mec pokusava udarcima u telo da nesto uradi ,ali naravno, ne moze nista Rodzeru jer je on teniser za njega ....jos jednom Bravo Rodzer ;)
(ona, 28. februar 2015 21:01)

Ajde skini te postere loknice i bika sa zida, i odrasti.

Rezer

pre 9 godina

Rezultat je sada izmedju Fedre i Novaka 20 : 18 a Ne 17. Posto je Rodjer
predao mec Novakau u Londonu u zavrsnici turnira 2014 to se isto mora racunati.
Nije smeo da dodje na mec spekulant veliki da ne ispadne da je zaista igubio, a oni to ne racunaju sto je zaista smesno. Recimo u fudbalu ako ne dojes na mec gubis sa 3:0 tu utakmicu. A ovde u tenisu su izmislili da se to ne racuna, ali to nije tako u realnosti.

Yao

pre 9 godina

Nema sta,bolji si bio i nemojte sada Novaka da blatite.nije bio njegov dan i protiv federera nije sramota izgubiti.verujem da je Nole dao sve od sebe,ali ovaj put nije bilo dovoljno.drugi put

Branko Nikolic

pre 9 godina

Kakav demagog! Novak je neverovatan
ali to nije dovoljno da se pobedi majstor.
Nole hvataj se teretane i treniraj. Isprasi i isprati
tog agresivnog hvalisavca u penziju.

Jana

pre 9 godina

Znate ono kada vas neko izvredja onako na finjaka i to samo vi shvatite i par vama bliskih ljudi jer vas znaju, a ostali to ne shvate. E, pa toliko puta vas neko omalovazava i onda odjednom se promeni pa vas hvali... Takav osecaj imam sada posle ove njegove pohvale, izjave, konstatacije, sta god da je... Svaka cast njemu na pobedi, Federer zaista ima najlepsu igru, lepo kretanje, savitljiv baletan, maltene. Ali kad se setim svih izjava nekih tenisera, pa se posle vade, pa koriste reci hvale, psiholoske igrice i tako to, bude mi muka jer znam sta se krije iz lepih reci i kakvo je pravo lice...

šetač

pre 9 godina

Pravi čovek se vidi tek kada gubi u porazu, "U dobru se ne ponesi u zlu se ne pokudi" kaže naš narod.

Rođa je uvek pun hvale kada dobija, kada gubi baš i ne, tako da ne bih baš rekao da je gospodin čovek. Veliki teniser jeste tu nema sumnje.

Pa evo ovaj Rođin trener pamti samo mečeve kada je Rođa dobijao, a one meč lopte je zaboravio na USO. Jednostavno švajcarci gledaju na nas sa visine.

Najviše volim da gledam njega i Noleta. Manje je stresno, poeni kratko traju sve se brzo odvija tako da nemaš vremena za nerviranje, odmah ide sledeći poen. To nije slučaj sa onim smorom od Marejem. Sa Nadalom ima mnogo razmena, sporije je i naporno za gledanje.

Ogi

pre 9 godina

Iskreno i ja poslije dugo godina gledanja tenisa jedino uživam u njihovim mečevima. Po meni stvarno odskaču od konkurencije. Mečevi su uvijek kvalitetni, mnogo lijepih i atraktivnih poteza i ako stavimo sa strane navijački aspekt, stvarno je za uživanje.

simke

pre 9 godina

Ja obozavam da gledam njihove meceve,i nadam se da ce ih biti sto vise u buducnosti...Ali isto tako sam svjestan da se blizi kraj karijere Federera,i to ce biti jedan veliki udarac za tenis...Federer je bio odmoran i kad je tako on moze da pruzi maksimum,kao sto je to danas uradio protiv Novaka...Ali vidjelo se da kad igra na gren slemovima,cim se umori,gubi mec,to se najbolje vidjelo kad ga je dobio Sepi na AO.

sasa jokic

pre 9 godina

Skromni Rodzer je samo ispustio da kaze da je on jos neverovatniji, jer delje Novaka kako hoce. Mozemo mi da navijamo za Novaka, ali moramo priznati da je Federer BOG tenisa. Najbolji svih vremena! GOAT!

Sasa

pre 9 godina

Prije meča je bilo ,,Novak će pobediti dedu", ,,veliki Novak", ,,Fed više nije onaj stari", 34 godine su to"...sada kada znamo rezultat priča je sljedeća ,,Važno je osvajati veće turnire", ,,Ništa strašno i dalje je prvi", bitni su grenslemovi", ,,nebitan turnir!!!!Zar je toliko strašno reći da je Federer genijalac, fenomen, ubedljivo najbolji svih vremena i da nOvak nema nikakvih šansi kada Švajcarac odigra kao juče. svi mi navijači Novaka smo juče shvatili ( da se ne lažemo više) da je Fed jedan jedini i da naš Nole i sa odličnom igrom nije mogao ništa. Novak nije igrao slabo već mu ovaj majstor nije dozvolio više. Federerovi udarci su jači, agresivniji, riskantniji sa više ,,ONOG IZMEDJU NOGU".

precanin

pre 9 godina

Svajcarac kao covek nikakav, dok srbin Brale pravi covek, svaka cast Srbinu , samo tako nek nastavi ! Ne moze nas Srbe Federer da prevari, mi tacno znamo ko je covek a ko nije !

I.M.E.

pre 9 godina

Neosporno najbolji ikada.Uvek posebno motivisan protiv Novaka.Cak i sa taktickim dvonedeljnim odmorom,svaka cast.Ali N. je "postao neverovatan" sto mene cini jos neverovatnijim. :) Na komentar da je odservirao 9000-iti as u karijeri,ovaj ispravi voditelja da je to bez juniorskih asova,tako da ih je i vise.Ali..."nije to sada bitno"...??? Pa ti pomeni nebitno,nema frke. :) Ne znam gotovo nista o tenisu,ali znam mnogo o ljudima.Iz svake izjave strci nadmenost.Sta mu je Bog dao u tenisu,zakinuo je u zivotu.Na kraju,od F. je cast izgubiti,to ce se i Novakovi navijaci sloziti,koliko god ga napadali.Cak i meni na terenu izgleda kao da je upravo on ovu igru izmislio...

CrnogoracPG

pre 9 godina

Federer je i dalje najbolji igrac na svijetu kad se igra u 2 seta. Za slamove vise nema fizicke snage protiv najboljih, zato ga Novak ili Rafa tamo redovno oderu. Upravo zbog problema sa staroscu i kondicijom je i promijenio stil, kad se vise izlazi na mrezu manje se trci jer poeni traju krace. To daje rezultate, jer je tako prosle godine stigao do finala Wimbledona i polufinala US i AO a pretprosle ga nije bilo nigdje. Tako da se mnogo ne cudite, Federer ce Novaka dobiti vecinu meceva u dva seta, a u tri samo ako je Novak povrijedjen ili totalno van forme pa "stigne" da ga dobije 3:0 ili 3:1 sa kratkim setovima.

marko_bgd

pre 9 godina

novak je ponos srbije...ovo je ipak samo turnir 500,i zabava za novac...otisli su 3,4 dana ranije tamo,..igranli tenis sa sehjcima za ogromnu lovu,pa se jos plus i turnir igrao...na sledecim gren slemovima niko nece imati sanse protiv novaka,ovaj turnir je bio samo predigra i zabava...zna i rodzer to da je novak ove godine osvajac svih bitnijih turnira

arsoni

pre 9 godina

Ako neko prati tenis , rezultate Novaka i njegove meceve , primetit ce da pristupi mecevima na psiholoskom planu nisu isti. Glavni razlog je kalkulacija bodovna zbog sto duzeg ostanka na mestu broj 1. jer to donosi razlicite prednosti i privilegije.Zacrtao je sebi plan i toga se pridrzava. U potpunosti ga podrzavam , jer se 2011 zaleteo uzeo skoro sve a na kraju 2012 zavrsio na 2. mestu na svetu , jer je branio neverovat broj bodova , pa zato sad dobro kalkulise.S V A K A C A S T NOLETU NA NJEGOVIM PARTIJAMA , NA PONASANJU I PREDSTAVLJANJU SRBIJE U NAJLEPSEM SVETLU.DA SVE STO POZELIS TO I DA TI SE OSTVARI. S R E C N O

filip

pre 9 godina

Uvek sam gotivio Rodzera i pricao za njega kako je jedini vrhunski old school teniser (to se vidi po načinu na koji ulazi na teren, na koji udara onaj nerealan bekhend, i po ovakvim izjavama..Neko ko nikako nije gladijator, vec cist talenat.
Ali mi jedna stvar nikako nije jasna. Blago receno sam sokiran ovolikim pozitivnim komentarima, koji su opet tako pozitivno ocenjeni. Stekao sam utisak da sam jedan od retkih u Srbiji koji ga vole, jer ga konstantno pljujemo, te ovakav, te onakav, te vidi sta je rekao za Noleta, te ne moze da prihvati, te mator propao, i tako dalje.
I jedna ovakva izjava je dovoljna da se promeni kolektivna svest naroda?
Šta to o naraodu govori?
Ili izgleda postoje dve Srbije?
Ne znam.

robin hud

pre 9 godina

Pre svega, mogu da se ljute Rogerovi fanovi koliko hoće, on je prošlost svetskog tenisa i nije u stanju da drži kontinuitet u igri na više turnira zaredom. To će se jasno pokazati i na sledećoj američkoj turneji kada su i ostali igrači u igri. Njegova potonja pobeda je više splet okolnosti nego neke velike igre. On ima igru za Novaka, ima i za sve ostale(osimRafe), ali je problem što nema kontinuitet u igri sa malo jačim igračima koji uspeju bar set da mu otkinu. Njegove mogućnosti sa Novakom su set ili set i pola a dva jedino ako ima lak prethodni meč. To se već potvrdilo u više navrata i on zato očajnički skraćuje mečeve. Ta taktika je rulet koji on mora da igra i koji češće vodi u poraz nego u pobedu, posebno na GS. Da je on ušao posle tri seta sa Berdihom u finale teško da bi uspeo da se i približi trofeju. Turnir u Dubajiju ima i neki svoj bek stejdž koji mi obični gledaoci i ne možemo uočiti. Veliki plus za Rogera je i podloga na njemu. Sve u svemu mora mu se skinuti kapa za volju koju pokazuje, što ima veze sa rekordima i mogućnošću da ga neko pretekne. Mislim da niko ozbiljan ne veruje da on može ove sezone ugroziti Novaka na tronu, pa možda ni on sam. Što se tiče Novaka i on treba da pretrpi neku vrstu kritike. Njegova igra je posledica razmišljanja da su GS najvažniji. On je pokazao da može da oduva koga god hoće a onda nekako stane. Kao da kaže sebi, pa ovaj meč i nije tako važan da bih grizao 1oo posto, mogu ga dobiti i sa manje snage.Novakovi navijači to ne vole.

Mare,NS

pre 9 godina

Кад би Ноле имао сервис као Федерер харао би светским тенисом дуго и имао више трофеја.
(г4, 28. februar 2015 20:07)

Nema sumnje.
Sa ovako `losim` hara tek cetiri-pet godina!!!

pozdrav susjed

pre 9 godina

ovo sta mi gledamo dominaciju 6god starijeg igraca nad prvim igracem u najboljim godinama to nikad u povijesti sporta uopce nije vidjeno
(nikola, 01. mart 2015 01:08)

Komšo smiri se malo.
Koja crna dominacija Federera nad Novakom! Wimbldon si prespavao? Kad je najvažnije zna se ko dominira. Reper za dominaciju nisu neki Dubaiji.

vlada

pre 9 godina

Mozda ce da zvuci preterano i nerealno, ali danas su igrala dvojca najboljih teniser u istoriji, uz dužno poštovanje Samprasu, Agsaiju, Safinu, Beckeru, Borgu i ostalim velikanima

mali knindza

pre 9 godina

Definitivno u njihovim mecevima ima nesto magicno,sve sto tenis pruza,a pri tom su gospoda obojica,ko shvata naravno.Ovo rivalstvo i sama igra moze da se poredi sa mecevima Pit-Agasi,Borg-Mekinro,Lendl-Edberg...Nadala postujem najveci je svih vremena na SLJACI,ali veeujte da jedva cekam svaki duel Novak-Fed,milina bre,cepanje,nadmudrivanje..I jos nesto,ostrasceni ljudi ne vide dalje od svog nosa,zato...skinuti kapu velikim majstorima!

jok

pre 9 godina

@cinjenica
Neko uzme 17 GS i 84 titule, a neko jedva 8 GS, i UKUPNO 49 titula, od toga pola ATP 500....
Federer ima vise titula sa NAJVECIH turnira
(GS, Zavrsni Masters,Masters 1 000) nego Novak ukupno titula. To dovoljno pokazuje ko je ko.

nikola

pre 9 godina

@(laki, 28. februar 2015 23:47)

Kako filozofiras, mudrujes, razvlacis bjezis od istine, istina je da deda od 33god konstantno dobija prvog igraca u naponu snage koji je 6 godina mladji to je surovo i strasno i agassi je odlicno igro protiv mladjih u ovim godinama ali ga je federer redovno pobjedivo, glatko, lagano ipak je bio mladji a ovo sta mi gledamo dominaciju 6god starijeg igraca nad prvim igracem u najboljim godinama to nikad u povijesti sporta uopce nije vidjeno

Dobro

pre 9 godina

Kakav gospodin, kakva izjava!!!... Kad pobedjuje.
A kad izgubi, imao je "los dan".... Bljak !!!!

Ali.... Ljudi.....Kako covek igra tenis, to nije normalno !!!!
Milina za gledanje i cisto uzivanje.
Noleta volim jer igra pametan tenis i zato sto je nas. Igra mu je,(pogotovo za one koji tenis sami ne igraju) dosta monotona i ruzna, ali je borba ova dva stila, elegantnog i pametnog, za mene fenomenalna.
Zelim im obojici zdravlja i da se sto cesce sastaju, da uzivamo.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

FedEx forever

pre 9 godina

Ajd malo i ovi komšije fedtardi da se poraduju. Kad ne mogu na slemovima, hi, hi..
 
Ma da u pravu si potpuno, malo smo se radovali 17 puta na "slemovima" i verujem da možemo i još ! Hi hi hi hi

hawkeye

pre 9 godina

Juče sam napisao i ponavljam,imamo sreću da gledamo mečeve ova dva teniska velikana,i u pravu je Rođžer,njihovi dueli su praznik za oči,svi ostali uključujući i Nadala daleko su od prave teniske lepote.

Bafalo Bil

pre 9 godina

Đoković užasno nervira sa tim kukavičkim tenisom protiv Federera. U zadnjih 4 susreta 3 poraza i to ubedljiva bez da je izborio taj brejk. Čudo kako je i onaj wimbledon uspio izvući. Federer ne kalkulira i igra svoju agresivnu igru a ovaj samo brljavi celi meč, koliko puta ima 0-15 i 15-30 pa napravi glupu grešku. S druge strane Feder se samo hrani njegovom nesigurnošću i igra onda još bolje. Ne znam zašto ne igra kao Nadal koji se stane daleko iza crte kad čeka servis i onda mu vraća balone duboko kako bi onemogućio brze poene šta Federer voli.

svasta

pre 9 godina

@deki Rodzer cekao da Novak pogresi? Ma vratite se pravenju fudbala tenis je komplikovan za vas. Rodzer je napadao i osvajao poene. Novak je igrao defanzivno i cekao greske.

Ivan

pre 9 godina

Te price da je Nole igrao sa 60 posto snage su smesne. Igrao je sasvim dobro, ali je Rodzer igrao jos bolje. Zasto uvek neka opravdanja. Neko pita za Vajdu on ce biti uz Novaka samo na 4 turnira.

.

pre 9 godina

@simke
Problem na AO bio je u tome sto je Federer zavrsio proslu sezonu tek pred kraj decembra. Odmarao je samo 12 dana i nedovoljno fizicki spreman dosao na AO.
Kada pravilno isplanira odmor nema problema sa umorom na GS, najbolji primer za to je Vimbldon 2014.

!?

pre 9 godina

@deki
Pojma o tenisu nemas! Cekao da Novak pogresi? Pa Federer je imao 37 vinera, sto automatski pokazuje da je sam osvajao poene, umesto da ceka greske protivnika.

jok

pre 9 godina

@Beobrad
Problem je u tome sto Novaku Federer ne dozvoljava da igra kako zeli. Taj Federer je od 4 prethodna meca, Novaka pobedio u 3, a i taj jedan izgubio jedva, u petom setu.
Dakle, u prethodnih godinu dana on Novaka rutinski pobedjuje, svidjalo se to tebi ili ne.

gg

pre 9 godina

Samo neka Novak nastavi da igra kako tebi, Rodzere, odgovara, sto bi se reklo, tvoju igru, i da ga pobedjujes pa ce biti jos neverovatniji. Tipicna lozana posle napucavanja na tvoje forhende hehehe. Znas ti dobro sta radis a ironija ti je jako mila.

pf

pre 9 godina

@laki
Aha, a Novaka nikako nisu izludeli oni porazi na US Openu 4 godine zaredom, poraz u prvom finalu GS koje je igrao, poraz na WB 2012 kojim je izgubio titulu i prvo mesto... Nista ga od toga nije izludelo? Ma jok, to su sve "nebitni" porazi.

@@@

pre 9 godina

@laki
Preterujes kada kazes da je RG 2011 jedini bitan Novakov poraz od Federera. Prvo GS finale Novak je izgubio od Federera. Pa onda polufinala na US Openu koja je gubio. Polufinale Vimbldona 2012.... Sve su to itekako bolni porazi, jer bi Novak danas imao mnogo vise GS da nije gubio od Federera tada.
Potpuno je normalno da Federer najvise voli da pobedjuje Novaka. Novak je prvi na svetu i najnormalnije je da ti posebno zadovoljstvo pricinjava pobeda nad njim. To sto su 1 i 2 na svetu dodatno povecava zelju za pobedom.
Ovo nije GS, ali sama cinjenica da Federer u poslednje vreme dominira u duelima sa Novakom ( u poslednja 4 meca ima 3 pobede) dovoljna je da Federer Novaku "udje u glavu". Psiha je veoma vazan deo tenisa. A kada znas da te neko u poslednje vreme redovno pobedjuje, i to veoma lako u Sangaju i Dubaiju, onda pocnes da se plasis. To se najbolje videlo danas kada Novak gubi servis posto je vodio 40-0.
S druge strane, Federer je pun samopouzdanja, jedini je koji se ne plasi Novaka, vidi da je nasao taktiku za koju Novak nema resenje i puca iz svih oruzja.
Novak protiv ovakvog Federera NE MOZE da igra svoju igru koja se zasniva na duzim poenima. RF mu to ne dozvoljava i samim tim Novak deluje cudno na terenu. Federer je jedini teniser koji ima kvalitet da igra maksimalno agresivno protiv Novaka i jedini koji moze do te mere da skracuje poene protiv njega. Niko drugi to ne moze.

nebojfa

pre 9 godina

I jedan i drugi su gospoda i u sportu i mimo njega, a mi, sirotinja raja ćemo i dalje gubimo živce gledajući ih i maštajući da ćemo nekad i mi postati gospoda.

Lik

pre 9 godina

Trebamo biti svesni toga da mi (ipak samo gledaoci, navijači) na njihovo rivalstvo sasvim različito gledamo od njih dvojice. Federer vodi sa 3 pobede više i svaki njihov meč za Novaka znači vrhunsko iskustvo jer, budimo realni on igra sa najboljim igračem u istoriji.
Dok god Federer igra Novak može imati samo jaču inspiraciju da se što više približi ovoj legendi tenisa, posle njega Novak više neće imati koga da ga inspiriše, pa kao u biciklizmu, trkač na čelu kolone daje podstrek ovima iza sebe.
Biti prvi na svetu ovoliko dugo je fantastičan uspeh, Novak nam je dar s neba jer nam je dokazao da se upornošću i marljivim radom može daleko stići što mi kao nacija vrlo slabo shvatamo.

milan niš

pre 9 godina

Nema velike mudrosti,Novak je igrao koliko mu je Federer dozvolio i Federer igra,koliko mu Novak dozvoli u mečevima kad Novak pobedi.Odlučile su nijanse i o tome Federer govori,jer je svestan da je apsolutno moglo biti i obrnuto.I svaka mu čast na pobedi,ali i na iskrenosti,po prvi put u mečevima sa Noletom.

Bojan

pre 9 godina

(Rezer, 1. mart 2015 02:37)
tenis nije isto sto i fudbal.
tenis je individualni sport, i ako je jedan pojedinac povredjen, mec ne moze da se igra, u fudbalu to mora biti organizovano da cela ekipa ne izadje.
pored toga, nije tacno da se mec ne racuna. Nole je dobio trofej, 500 poena za pobeda i novcanu nagradu. Jedino gde nije uslo jeste u odnos pobeda i poraza, jer nikom ne ulazi u taj skor (i Federer je imao tokom karijere nekih 7-8 w/o, za Noleta se pored tog meca secam i onog protiv Fonjinija).
E sad, govoriti da je Federer pobegao sa tog meca je izuzetno nefer, covek ima odigranih 1300 meceva na touru i bio je u mnogim situacija gde je pokazao da to ne radi. Nikada nije predao mec koji je zapoceo, a izlazio je i protiv ful spremnog Rafe u situaciji kada je jedva mogao da se namesti u stav da primi servis. Znaci, nesto definitivno nije bilo u redu sa tim ledjima kada je odustao od meca.
osim toga, preveliki akcenat se stavlja na taj h2h. Nole je veliki teniser i da izgubi narednih 10 meceva od Federera, Federer isto tako moze da izgubi 10 meceva od Noleta i bice veci teniser od njega ukoliko Novak ne osvoji jos 5-6 slemova. Jednostavno, previse tu ima zavisnosti od okolnosti. 2013. da su se sastali 5 puta, 5 puta bi dobio Nole, ali Fed nije bio sposoban da dodje do Novaka. Obrnuto je bilo u nekim situacijama ranije.

činjenice

pre 9 godina

Neko uzme 17 GS i 84 titule, a neko jedva 8 GS, i UKUPNO 49 titula, od toga pola ATP 500....
Federer ima vise titula sa NAJVECIH turnira
(GS, Zavrsni Masters,Masters 1 000) nego Novak ukupno titula. To dovoljno pokazuje ko je ko.
(@jok)

Pazi ovo! Federer skoro nema šta nije osvojio, bezbroj titula, brdo slemova itd, i pored svega toga njegov "susjedni" "objektivni" navijač čak ima potrebu da laže i da još više uvećava Federerova distignuća!?! A sa druge strane na sve to još i ima potrebu da laže i umanji dostignuća Novaka!?! Šta to govori o njemu? Svakom pametnom je jasno. Ajmo redom da vidimo gde pričaš neistine. Nije Novak taj kome su polovina titula atp 500, već upravo tvoj ljubimac Federer. Cifre ne lažu. Novak ima 32 velike titule (8 gs, 20 mastersa, 4 wtf), odnos 49:32, dakle dve trećine svih titula su mu sa najjačih turnira. Federer ima 46 velikih titula (17 gs, 23 mastersa, 6 wtf), i to nije više od svih Novakovih titula. Odnos 84:46, dakle Federer je taj koji ima skoro pola malih titula a ne Novak.

Vojo

pre 9 godina

Neko se pita na drugoj temi o mecu, kao kako to da Roger stalno tako dobro servira protiv Novaka? Covjek ima po meni uz Samprasa najbolju prvu I DRUGU servu. Covjek njegove visine da lupi preko 9000 asova dovoljno govori. A on jos ni ne proizovdi brzinu jednog Samprasa, Ivanisevica, Karlovica, Isnera, itd. Nevjerovatna tehnika I osjecaj. Drugo ono sto je jos bitnije je njegov izbacaj (toss) koji uvjek izgleda isto, bilo na koju stranu da ide, I bilo da ce da servira kick, slice, ili flat. O tome je I Novak pricao, jednostavno ne znas do zadnje mili sekunde gdje ide. Otuda I problem za Novaka da mu oduzima servis. Ako se uz sve ovo uzme njegovo kretanje I vjerovatno najbolji frehand ikada, onda nije ni cudo sto je uzeo 17 GS titular.
NIsam njegov navijac, naprotiv. Navijam za Noleta, pa onda idu Delpo, Kei,Rafa,Stan pa onda mozda roger, ali treba biti realan im iskren.

Ako pogledate meceve do 2013 Roger je igrao dugacke razmene sa Novakom sa osnovne linije.Od kada je promijenio reket promijenio je I svoj stil. S obzirom da ima najbolje voleje na turu (po meni) sada napada mrezu sto cini Novaka I ostale tenisere stresiranim, jer ne znaju kada ce krenuti na mrezu, te onda zure,ili drze jedno oko na njega, zato I Novak vise gresi.
Promjena taktike je dozla u kompletnoj formi posle Wimbledona, te ako pogledate mec u Sangaju I ovaj ocigledan copy/paste taktike I stila. Ultra agresivno,nada na mrezu pri svakoj prilici.

aha

pre 9 godina

@apokalipticar Novak moze i pet narednih godina da zavrsi na prvom mestu. Ali to je nebitno ako ce da osvaja samo po jedan veliki trofej s vremena na vreme.

miki

pre 9 godina

Mi u Srbiji toliko navijamo za Đokovića da ne vidimo koliko je Federer veliki,kako smo mi to tobože skromni pa nismo nadmeni itd. a Federer sinonim nadmenosti , a Gde to? čime je pokazao,jer čestita kad izgubi ,da li skače kad dobija...Ne, ja mislim da nama smeta što jedini može Nola da pobedi u ovom času,a mi smo i dalje nepobedivi da ne podsećam.Ovog časa čestitke Federeru,a drugi put Nolu (setimo se one pobede,kako je došlana na grem slemu)

?

pre 9 godina

@Asparagus
Pazi, nije problem njegova sujeta nego tvoja neodoljiva potreba da mrzis.
A da ti imas 17 GS, 84 titule, 302 nedelje na prvom mestu, skoro 300 teniskih rekorda, da te vecina smatra najboljim u istoriji u onome cime se bavis, pa da pored toga imas i 4 dece i milijardu dolara na racunu, kako bi se ponasao?
Verovatno bi iz blindiranih dzipova pljuvao prolaznike, ponasao se kao da si popio svu pamet sveta i naravno i dalje mrzeo bolje od sebe.

FedEx forever

pre 9 godina

(mih, 1. mart 2015 14:48)

Radujem se svakoj pobedi koji Prof. Doctor teniske igre ostvari. Čovek je postavio granice i kriterijune u tenisu i naravno da verujem da nije rekao poslednju reč iako je sve već osvojio i iako je veteran. Svaki meč koji igra sa Djokovicem bude na dve -tri loptice, kao i ovaj u Dubaiu, prema tome verujem u samo jednog vanzemaljca :)

neki

pre 9 godina

Falilo mi je da danas Nole polomi reket, da vrisne da opsuje. Nismo to danas videli, videli smo stalozenog i mirnog novaka koji kao da je upravo i hteo danas.Otvoren mec gde je cini mi se hteo da uziva u svakom poenu sa Federerom.Napred Nole!

tenis

pre 9 godina

@dadai Federer od Novaka doziveo najvece poraze u karijeri? Od kad pratis tenis? Tri momenta su bila teska za Federera. Poraz u finalu garosa 2008 kad je uzeo samo 4 gema. Poraz u finalu Vimbldona 2008 jer je znacio kraj njegove dugogodisnje dominacije, i poraz u finalu AO 2009 nakon kojeg je plakao kao kisa. Sva tri puta sa druge strane mreze stajao je isti momak. Rafa Nadal.

Saša

pre 9 godina

Ma, bravo Novače!!!
Ti si 10-ak godina kontinuirano u samom svetskom vrhu u poslu kojim se baviš. Posvećen tome 100% čitav život. Legenda za života, patriota, mladi mudrac, idol svih generacija! Svaka čast! Ovog časa možeš u penziju, svoje si davno časno obavio i zaslužio doživotno poštovanje cele nacije. Malo si razmazio nas, tvoje sunarodnike svojim uspesima, da sebi dajemo za pravo da budemo nezadovoljni uvek kada nisi prvi. Naopako! Kada bi takav kriterijum bio i za fudbal, odavno bi svi fudbalski stadioni bili pretvoreni u poljoprivredne zadruge, a tereni u njive, koliko je razočarenje tu prisutno!

Bane

pre 9 godina

Novak je naš najbolji sportista svih vremena! A što bi rekao Fed izađi na teren pa pobedi! Nažalost u ovom duelu se broje i one davne partije ali je u svakom slučaju vreme na Novakovoj strani!!!

tetak

pre 9 godina

Uvijek sam pisao da su najbolji mečevi oni u kojima jedan protiv drugog igraju Novak I Federer. Igra se otvorenog garda, tuče iz svog raspoloživog oružja, bez fige u džepu....prava poslastica za gledanje.

Vule, gornji Zemun

pre 9 godina

Videlo se kada je počeo meč ko pobeđuje. Novak siv, u grču, stegnut, bez osmeha. Federer raspoložen, skakuće, nasmejan!
Tako su izgledali i kada se meč završio!

Legolas

pre 9 godina

Fala ti Bože što Federer i Nadal nisu Srbi, a Nole Švajcarc/Španac..jer kad ovoliko vređaju kad ove teniske neznalice i nekulturni likovi ovako prizemnu vređaju dva ubedljivo najveća tenisera u istoriji kako li bi tek prošao Nole sa "samo" 8 slemova i to nekompletiranih. Ma ne smem ni da mislim! Nego ajd vi lepo, što neko reče, gledajte fudbal - nije tenis za vas, komplikovana je to i gospodska igra.

Roger The Alien Smith

pre 9 godina

(Mikii, 28. februar 2015 20:50

Zapravo ne, pratim tenis jos od 2001. godine, kada je Federer uzeo svoju prvu atp titulu u Milanu. Tada sam ga prvi put primetio. Tada sam navijao za Samprasa vec neko vreme i pomislio da je mozda dosao neko novi. I onda se desilo ono cetvrto kolo wimbledona 2001. godine kada je Fed dobio Samprasa. I tada se donekle znalo ko ce ovaj covek biti. Doduse izgubio je u sledecem kolu od Tima Henmana i tacno se secam tog meca jer skoro da nije pruzio ruku na mrezi Henmanu. To mu je bio poslednji nesportski gest na terenu u zivotu. Druze ja Federera pratim duze nego sto ti znas sta je tenis. Tako da nemoj da trcis pred rudu. Ta finala sto si pomenuo sa nadalom, tu si u pravu. Ali tu je nadal igrao drugaciji tenis, agresivniji. ja govorim za poslednje vreme, kada je postao pasivniji nego ikada, i prosto ubija tenis. Jako dugo pratim tenis i mogu sebi da dozvolim da kazem nesto tako. Nadalu svaka cast na fizickoj spremi, ali tenis , pravi tenis igraju Novak i Roger. To je cinjenica.

Boston

pre 9 godina

Zalosni su mi ovi sto hejtuju a nisu svesni da teniseri nemaju nikakve komplekse jedan prema drugom. Posle meca cestitaju jedno drugom cak i mozda pice popiju. Federeru svaka cast. Definitivno Federer je Noletov najtezi rival i nikada nisam voleo da igra sa njima. Razoran servis i cesti izlasci na nrezu je nesto cime Novak tesko da moze da se nosi.

mih

pre 9 godina

(FedEx forever, 01. mart 2015 17:15)
Ma sve ok prijatelju! Prijateljsko zezanje. Vidim da znaš tenis, dve, tri lopte, skoro uvek je tako sa njima, pa na čiju stranu ode, taj i pobedi. Veliki je Federer, eej lagan i u 33. Veliki je i Novak. Dugo će i on igrati. Ali moram malo i da te pecnem. Moje radovanje i tvoje se ne mogu porediti. Mogu ja obožavam Hiršera koliko hoću i da se radujem njegovim pobedama, ali šta vredi kad on nije moj zemljak. Pozdrav! Da su nam živi i aktivni Rodžer i Nole još dugo! Šta će biti posle njih, bez veze i da zamislim.