Subota, 28.02.2015.

16:00

Federer servisima zaustavio Novaka

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da osvoji titulu na turniru u Dubaiju, pošto je u finalu poražen od Švajcarca Rodžera Federera.

Izvor: ÐN

Federer servisima zaustavio Novaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

455 Komentari

Sortiraj po:

duduk

pre 9 godina

Ja bih probao da ti objasnim, Martina dušo, ali u tvom slučaju valjalo bi početi od sintakse i semantike maternjeg nam srpskog jezika, a to bi nam uzelo mnogo vremena... Drži se ti kuhinje, neće ništa da ti fali.
(Šavija Alonso, 28. februar 2015 22:05)
Ala si se primio svaka čast. Pa i ne moraš ništa da objašnjavaš, pametnom ATP lista sve govori.

duduk

pre 9 godina

Sto, duduk, ne razumes sta sam hteo da kazem, ili? Ako je tako, nije problem, prebacicu na sprski :)
(Mikii, 28. februar 2015 20:56)
Kad bi ti to znao. Ipak je to viša matematika. Treba završiti bar srednju.

duduk

pre 9 godina

(drago, 28. februar 2015 21:54)
Protiv koga Čilić(nije Cilic) nosi 2p, a protiv koga Ćorić(a ne Coric) jedan? Verovatno Novak treba da izgubi oba meča? U DK je nemoguće biti laki luzer.

Beobrad

pre 9 godina

Postovani Bojane, ne znam koliko gledas meceve, ali ja odlicno znam sta je Novakovih 100%, sta 90%, a sta 60 ili 70%.
Prvi set juce protiv Berdiha je recept i nivo igre na koji Federer ne bi imao odgovor danas, a njega danas nije bilo ni priblizno.
Kad kazem 60%, vise sam mislio na psiholoski aspekt, tj. pristup mecu, tu je Novak bio potpuno ispod svog nivoa, a to se odrazilo naravno i na igru. Ako ces o samoj igri u procentima, to je nekih 70% od necega najboljeg sto sam video od Novaka.
90% na Wimbledonu je zato jer da je igrao 100%, mec ne bi otisao u 5. set, a direktno je Novak svojim malim padom omogucio Federeru da se nadje u tom 5. setu.
Svaka cast Federeu danas, u dva seta on je uvek opasan, ali da je Novak bio na svom nivou, nije, to svako objektivan vidi.
Pozdrav

Martina

pre 9 godina

Drago mi je da citam ovakve komentare,svi ste shvatili da je Djokovic daleko najbolji teniser na svetu i da vam je sada prilika da vredjate Djokovica po ko zna kada opet,jer covek retko gubi,do skoro su svi ovako pisali za Nadala sada za Federera,doduse menjali su se tu Stan i jos po neki,svi oni dodju i prodju ali uvek ostaje samo jedan i jedini i najbolji,Novak Djokovic.Nisam u toku ko je privi na zvanicnoj ATP listi,koju su sastavili ljudi I institucije koji se nerazumeju u tenis i nisu kopetentni da procene koje najbolji na svetu,za razliku od vas ovde

1

pre 9 godina

@sweswe
Ne znaci nista procenat ubacenog prvog servisa?
Sta pricas ti? Ubaci 60% servisa i opet pobedi sa 2-0! Da je servirao na svom nivou, resavao bi svoje gemove za 1 minut i odmorniji napravio vise brejkova.
Zato je i vazno dobro servirati, da bi manje snage trosio u svojim gemovima... Kapiras?

Igor

pre 9 godina

Ljudi, iskulirajte malo. Ako Novak bude osvojio tj. odbranio sledeca dva turnira u SAD, niko se vise nece secati nit' ovog poraza, nit' njegove malo slabije igre danas. I prosle godine u Dubajiu nije bas bio na svom nivou, ispao je u polufinalu od Federera takodje, i to tako sto je dobio prvi set, a posle bukvalno stao, slicno kao u jucerasnjem mecu, ali mu to uopste nije smetalo da u Americi zablista, narocito u Majamiju gde je u finalu odigrao jedan od najlepsih i najboljih meceva u 2014. Poenta je u tome da NIKO i NIKAD nije pobedio sve meceve, a posto vec MORA da se ponekad izgubi, onda je svakako bolje da to bude na manjim turnirima nego na Grenslemovima i Mastersima.

Peđa

pre 9 godina

Hejteri...Ne znam što se palite...čujemo se tamo krajem novembra,početkom decembra...U kuću da se kladimo,ko će biti N°1e na kraju godine,hehe...To će biti 170 i neka...nedelja...samo opušteno...

Bojan

pre 9 godina

(Beobrad)
ma da, bas me zanima koja je to metrika kojom ocenjujes da je Nole igrao 60% danas, 90% Vimbldon i slicno. I zanima me jos da li Nole kad izadje na teren kaze "danas cu igrati sa pola gasa, pokazao sam protiv Berdiha koliko dobro mogu da igram, a protiv Federera cu da popustim malo". Da li tebi to stvarno ima smisla?
Naravno da su obojica i na tom pomenutom Vimlbdonu i tokom ovog danasnjeg finala odigrali maksimalno koliko su mogli u datom trenutku.
Novak je odigrao solidan turnir, igra nije bila puno losija nego na AO koji je uzeo pre mesec danas (a na nivou onoga juce protiv Berdiha, cak i tog seta sto je dobio sa 60), sto je i razumljivo jer zelis najbolje da igras na slemu, ali to nije bilo dovoljno protiv danasnjeg Federera. Nole uvek deluje nezainteresovano i bezidejno kada gubi, tako da taj njegov govor tela na ukazuje na puno. Novak je zeleo da produzuje i gradi poene, ali Federer je uspesno napadao i drzao iste kratkim. Na svaku Noletovu pretnju je odgovarao asom ili servis vinerom i zasluzeno dobio mec nadigravsi protivnika.
Kao sto je i Nole nadigrao Federera u finalu Vimbldonu. Navijao sam za Federera i bilo je stvari u njegovoj igri koje nisu funkcionisale kako treba, ali reci da je igrao na 60% mogucnosti u tom mecu je nebulozno, dao je sve od sebe, servirao skoro savrseno, forhend je zakazao, ali i sa razlogom jer se protivnik branio sjajno. Kao sto je danas novak delovao smuseno jer je Federer kaznjavao svaku kracu lopticu.

Sale

pre 9 godina

Novak ovde uvecao razliku nad Rogerom za jos 120 bodova. Neka, nece da se baci. Da, bivsi najbolji je danas pobedio sadasnjeg najboljeg, ali Novak je daleko ispred njega na listi. NEDOSTIZAN! IDEMOOO!

Dragan

pre 9 godina

Sedam GS titula,15 Masters 1000 titula,tri zavrsna Mastersa u Londonu,to su rezultati koje je Nole ostvario u posljeddnjih pet godina,Roger i Rafa su prije BILI BOLJI ali je Nole sada bolji od njih,shvatite to jednom,nema tu nikakve filozofije,umjetnickog dojma,brojevi sve govore!

Gle!

pre 9 godina

Sva razlika je danas bila u tome sto je Roger iskoristio 2 od 2 brejk lopte, a Novak ni jednu od 7. NISTA VISE! Prava razlika se vidi na tabeli, a danas je i uvecana za 120 bodova. Igraci od oko cetvrtog mesta imaju ukupno po oko 4000 bodova, a Novak samo od Federera ima toliko vise. BUDITE REALNI, a ako to ne mozete ili necete, POGLEDAJTE TABELU! :-)

milan

pre 9 godina

Drago mi je,koliko zbog Federera čiji sam navijač,toliko zbog onih što uzdižu Novaka do nepobjedivosti. Sad će ga ti isti krenut "pljuvat"...Da je dobio Đoković,bilo bi obrnuto. Sve uredno,ne znači da idući put neće Nole dobit,samo mi ide na živce to dizanje u nebesa,a potom odmah padanje u ambis. Nigdje zlatne sredine i zdravog,normalnog navijanja za svog ljubimca.
(Damir, 28. februar 2015 19:05) "Takvi smo mi Srbi, zato nas i svrbi..."

Šavija Alonso

pre 9 godina

Ja se nerazumem u tenis,jel sada Federer prvi na ATP listi i najbolji na svetu posle ove pobede,ja sam malopre citala ATP listu tamo pise da je Djokovic daleko najbolji na svetu sa velikom razlikom u poenima u odnosu na Federea,citam ovde i hvalospeve o Federeu ako je toliko dobar zasto nije najbolji na svetu i prvi na Atp listi,dali mogu strucnjaci kojih ovde ima mnogo da mi objasne o cemu se radi,nista mi nije jasno.
(Martina, 28. februar 2015 18:27)

Ja bih probao da ti objasnim, Martina dušo, ali u tvom slučaju valjalo bi početi od sintakse i semantike maternjeg nam srpskog jezika, a to bi nam uzelo mnogo vremena... Drži se ti kuhinje, neće ništa da ti fali.

RF

pre 9 godina

Vidim da su frustracije Federerovaca ogromne poslednjih godina, pa danas docekali svojih 5 minuta. U poslednjih 5 godina Federer je osvojio ceo jedan GS, a Novak 7 (o Rafi da ne pricam). Sada doslo vreme da se raduju trofeju na beznacajnom turniru 500, za koji se Novak spremao setajuci po pijaci i gostujuci u decijem dnevniku, a uz to je stigao malo i da odigra trbusni ples! Cemu se vi Federovci radujete! Tako ce sutra i Nadalovci kad ovaj osvoji sljaku na nekom turniru nikad cuo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 28. februar 2015 20:36)

# Link komentara

17-8 i ti pricas Federerovci dosli na svoje e moje dijete ne igRa se tenis od 2011 , zbog takvih kao ti mnogi ne vole Novaka koji je odlican,fenomenalan igrac, ti nit volis Novaka nit tenis .

kol

pre 9 godina

Gomila isfrustriranih i napacenih komsija u kombinaciji sa procentom najgorih medju Srbima i svaki put isto kad Nole izgubi...ali posle velikih trijumfa nastupa pravdoljubiva vecina i vi se vise ne cujete...i tako

ma sta mi rece

pre 9 godina

Sve,sve ali niko mi ne moze reci koji je to sampion prethodni iz open ere igrao ovako u 34 godine.....nijedan,ni sampras,borg,beker,lendl,agasi,vilander,sampras.....pola njih je bezalo i pre u penziju a ovaj covek igra najnapadackiji tenis ikada,ovako niko nikada nije igrao,niti ce skoro...

sweswe

pre 9 godina

Jednom se desi i da Novak ima 7 brejk prilika protiv Federera. Rodzer je danas ocajno servirao, imao je tek oko 60% ubacenog prvog servisa. I pored toga je bez problema pobedio "najboljeg na svetu". Kad bude standardno ubacival 70 odsto prvog servisa, Novak ce biti srecan ako osvoji i gem.
(1, 28. februar 2015 19:53)

Citat: "Kad bude standardno ubacival 70 odsto prvog servisa, Novak ce biti srecan ako osvoji i gem."

Novak nije osvojio ni jedan gem na servis RF, tako da taj procenat ubacivanja prvog servisa ne znaci nista
u danasnjem mecu, a bogami ni u narednim mecevima, tj gemovima, kada Novak servira.
Kapiras??

brb

pre 9 godina

Svi svajcarci su za Federera,svi spanci su za Nadala,svi Englezi su za svog zutog.Samo Mi Srbi vise navijamo za druge nego za svoje.svetsko a nase:zloba,zavist i pakost
Milan

Apsolutno netacno
Da si isao u Pariz,Madrid,Rim,Toronto i Njujork da gledas tenis i da si video ko sve navija za koga,ne bi nikad izjavio ovakvu arhaicno-zaostalu-nacionalisticku glupost
Erika iz Madrida, isla je na vise od 30 GS da gleda Federera, sto se tice opreme, garderobe i rekvizita ima sve sa inicajalima RF
Kristofer, decko je dosao na razmenu studenata iz Bazela u BG, navija za Novaka,on za njega predstavlja skoro pa neku vrstu bozanstva, najcesca uzrecica mu je vamos-tamos, kaze da ga je Nole "kupio 2011"
Pepe, karabinjer iz Rima,veliki Novakov fan,upoznao sam ga u Rimu...
Mogao bih da ti nabrojim barem jos 50 ljudi ali ne bi sve stalo u komentar
Kad budes shvatio da u Spaniji ima vise ljudi koji ne voli i mrzi Nadala nego svih Srba na svetu zajedno, doci ces do poente
To sto vidis srpske zastave i ljude isarane u tim bojama(+ srce gde pise Nole itd) i mislis da su to na tribinama Srbi, to ti je velika greska
Na Satrijeu vidim lika, ofarbao glavu u boje nase zastave, rekao drugu" evo nasis", odoh da se javim, momci su Norvezani, dosli da bodre Novaka
Nije isto otici na eksurziju gde svi trcite po 5-10 dana da vidite sve i otici negde gde 10 dana gledate tenis i osetite i vidite zivot tog grada
Sloboda izbora, kultura ,civilizacija su nesto sto 90% ljudi u Srbiji ne zna i nema

kobayashi

pre 9 godina

Federer doktorski, Novak nije iskoristio svoje šanse.
Jedna loptica bi verovatno preokrenula tok meča ali je jedostavno nije bilo!
Federeru je danas trebalo aplaudirati.

ccc

pre 9 godina

@duduk
Moze i 5 da igra u visokom ritmu, kao npr. na WB prosle sezone. A 3 seta moze da igra uvek u visokom ritmu bez ikakvih problema.

Beobrad

pre 9 godina

Znaci Oskare i ostali, ovo je danas bila Novakova A igra hahaha?!
Pa zamisli, sa svojom 90% igrom, znaci ne 100% je Novak Djokovic pobedio istogovog Federera u finalu Wimbledona !
Djokoviceva A igra je bila juce u prvom setu s Berdihom, e takav nivo agresivnost i zelje je danas bio potreban, ali toga nije bilo nigde.
Novak je odigrao danas sa 60%, a zasto, ja bih ga prvi pitao, jer mi je dan upropastio!
Odigrao je sa toliko malo zelje i motiva da pobedi, da je to neverovatno, kao po kazni, sa govorom tela unapred porazenog.
Pogled ravnodusan, ni da se naljuti, opsuje, sve mu jedno!
E zato je Federer pobedio, iako, mora se reci jeste odigrao jako dobro, ali uz onakvog nezainteresovanog Novaka nije mu ni bilo mnogo tesko!

Vule

pre 9 godina

Neverovatno je,koliko ima iskompleksiranih,skoro bolesnih likova,nije ni cudo sto nam je drustvo u takvom stanju.Ljudi sa ovih prostora,likuju nad porazima Novaka...Covek je vec u ovom trenutku jedan od najvecih sportista sveta,sve da i sad prestane sa tenisom.Sta lecite ovde,nego svoje male bedne zivote isfrustrirane vasom nemoci i nesposobnoscu da uradite i vi nesto za sebe,svoju porodicu.To ce i biti vas najveci domet, da skriveni kao misevi,u tim vasim rupicama iza raznih nickova pljujete po ljudima kojima ne bi bili dostojni brisati cipele.

armadilloXXL

pre 9 godina

Nije bilo baš sjajno, al nema veze, ne mogu svi mečevi ni da se dobiju. Da si ti nama živ i zdrav, i da ove godine konačno osvojiš Rolan Garos, pa da onda juriš i ona preostala dva. NAPRED NOLE!!!

ajde

pre 9 godina

Federer rešio da nabija H2H razliku pod stare dane. :-) Sve u prilog onima koji tvrde da se odlepio na početku Novakove karijere, iskoristivši njegovo neiskustvo. Nole ga već nekoliko godina ne može stići, iako je na svom vrhuncu.
(Robert, 28. februar 2015 17:59)

Stize ga Nole, ne brini se ti. :) Ovo je samo dokaz da Federer i dalje igra vrhunski tenis. Nije dzabe drugi na svetu. Kao sto i Nole nije dzabe prvi, ubedljivo.
Po jednom mecu se ne moze reci da je neko bolji od nekoga, neko ima los dan. Na kraju njihovih karijera cemo podvuci crtu.
A to da je Federer imao daleko laksi posao/otpor pre nego sto su stasali Nadal i Djokovic, to sigurno stoji.

drago

pre 9 godina

Bogme da je hrvatski tim kompletan i zdrav bilo bi to odlicno. Cilic osvojio US Open, Coric tukao Nadala i Murrayija u 3 mjeseca, Dodig na svakom Slamu polufinale, finale, Karlovic solidan, Draganja i Pavic dobri u paru.
Cilic prakticno nosi 2 boda, Coric jedan i par Dodig/Draganja u vecini slucajeva.
Ocekujem jos koji DC i hrvatska finala Slamova.
Zanimljivo da su 3 najbolja hr igraca u zadnji pola godine kompletirali pobjede protiv Velike Cetvorke.

bg

pre 9 godina

@Milan
Federer zivi u Svajcarskoj i tamo placa porez, Marej u Britaniji, Nadal u Spaniji.
Prema tome, sasvim je normalno da svi Svajcarci navijaju za Federera, Britanci za Mareja, a Spanci za Nadala.
Ali nije normano da Srbi navijaju za stanovnika Knezevine Monako, koji u Srbiji provede 20 dana godisnje.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Novak pod hitno treba da bar pokusa da nadje resenje za ovu novu Rodzerovu igru, koju je demonstrirao prvo u Sangaju, onda u Londonu a zatim i u Dubaiju. U suprotnom, Novak ce imati ogromnih problema protiv Federera ove godine.
(., 28. februar 2015 20:43)

E, bravo za komentar - jedini si uočio poentu. Novak se kreće tako dobro da može da vrati u teren praktično sve i time poene učini dugim, a u takvoj igri niko nema šanse protiv njega (Marejeva zabluda je sjajan primer). Da bi se skratili poeni protiv Novaka potrebno je igrati konstantno jako nisko iznad mreže i jako blizu liniji a sve to udarcima iz sve snage i uz mnogo rizika iz prvog pa i drugog servisa. Za to je u ovoj eri tenisa sposoban jedini Federer. To je jedna neverovatno riskantna taktika koju je ostalim igračima nemoguće sprovesti protiv Novaka. Čak i Rodžer mora da ima izuzetno dobar dan da bi mu to uspelo, ali navikli smo da on skoro uvek ima izuzetno dobar dan. Iskreno, mislim da nikad više neće biti tenisera kakav je Federer.

Jurisic Milorad

pre 9 godina

Prvo da cestitam Rodzeru,bio je odlican na terenu igrao je kao da ima 24 godine,a ne 34,Djokovic je sa druge strane delovao nezainteresovano,bezidejno,i nije mogao da pruzi vise od toga.

MirsadK

pre 9 godina

Ajde more ljudi, ne ludujte i ne blatite Novaka beztebezove...mogao je i Novak ko Fed onomad da ne izadje na finale, da kaže kako nije spreman jer ga neznamštaboli i mentalno se sačuva za naredni DK..Nije bio na svom nivou, nije iskoristio 2-3 ključne brejke lopte i Izgubio od Feda u Dubaiju. Pa šta?
Što se mene tiče (Novakov, Djoletov i Noletov najtvrdji navijač), neka on izgubi još 10 ovakvih Dubaija, samo kad je Nole opeglao Feda u finalu Vimbldonu, pa zadnjih par puta na WTFu....

Mairon

pre 9 godina

(Dragan, 28. februar 2015 19:04)

Poslednjih pet godina? Tesko. Od 2010. do danas, Djokovic je bio prvi od jula 2011. do jula 2012. dakle godinu dana, i opet od novembra 2012. do oktobra 2013, nesto manje od godinu ponovo. I zatim od jula 2014. do danas.

To su dve i po godine.

Nadal je bio prvi od juna 2010. do jula 2011. i ponovo od oktobra 2013. do jula 2014. Nesto vise od godinu i po.

Jeste Novak najkonstantniji tokom poslednje dve/tri godine, ali dominantan je bio samo 2011.

Inace, danas Federer je opet sproveo u delo svoju recept protiv Djokovica, agresivno od pocetka do kraja i nije dozvolio da Djokovic uhvati ritam, sto je kljuc njegove pobede.
Videcemo sta ce bitu i Indijan Velsu.

duduk

pre 9 godina

(ccc, 28. februar 2015 19:21)
Već više puta viđeno da RF ne može da igra tri seta u istom ritmu. Da je izgubio drugi set bio bi demoliran.

igor

pre 9 godina

Osvoji Australiju a mora zadovoljiti svoju zenu nema cas za trening on potrebuje da se slika sa glumcima da uvek bude na prvoj strani njegova zena.Da je dobra zenidba zenili bi se Rafa Mari Berdich i drugi igraci.

VOJKAN

pre 9 godina

Ovakj poraz je po malo i Bekerov.
Ovim porazom je Novak vise dobio nego izgubio. Ali cinjenica je da nema vise agresivnosti u njegovoj igri

veliki strumf

pre 9 godina

Polako ljudi, opustite se! Federera je u kljucnim trenucima servis sluzio bolje nego u najboljim danima, sve je pogodio i to je bilo to. Servis je odneo prevagu, a on ne moze da bude konstantno na toliko visokom nivou na GS. Kada je sama igra u pitanju - nije Nole bio ni malo slabiji. Uostalom, Novak ga je isprasio kad je bilo mnooogo bitnije - na Wimbledonu.

veliki strumf

pre 9 godina

Vidim da su frustracije Federerovaca ogromne poslednjih godina, pa danas docekali svojih 5 minuta. U poslednjih 5 godina Federer je osvojio ceo jedan GS, a Novak 7 (o Rafi da ne pricam). Sada doslo vreme da se raduju trofeju na beznacajnom turniru 500, za koji se Novak spremao setajuci po pijaci i gostujuci u decijem dnevniku, a uz to je stigao malo i da odigra trbusni ples! Cemu se vi Federovci radujete! Tako ce sutra i Nadalovci kad ovaj osvoji sljaku na nekom turniru nikad cuo.

Milan

pre 9 godina

Svi svajcarci su za Federera,svi spanci su za Nadala,svi Englezi su za svog zutog.Samo Mi Srbi vise navijamo za druge nego za svoje.svetsko a nase:zloba,zavist i pakost

.

pre 9 godina

Federer sa skoro 34 godine JEDINI moze da se nosi sa Novakom. I to zbog toga sto je on jedini u stanju da u delo sprovede taktiku koja je jedina efikasna protiv Novaka. Samo Federer moze da sa jednim Novakom odigra mec u kojem je vecina poena odlucena posle malog broja razmena, tj. posle 3-5 udaraca. A to je zbog toga sto samo Federer moze tako uspesno da igra agresivan, napadacki tenis protiv Novaka. Marej npr. i dalje zivi u iluziji da dugim razmenama moze pobediti Novaka. Mnogi pokusavaju da skrate poene protiv Novaka, ali samo Federer je sposoban za to, jer jedini ima kvalitet potreban da spreci Novaka da sve vraca.
Zbog toga ce Rodzer dok god bude igrao biti Novakov najtezi rival. I nema to veze sa psihom, uslovima, jednostavno, Federer odavno pokusava da skracuje poene, a sada u tome uspeva kao nikada pre. Narocito ce opasan biti na WB jer sada, za razliku od prosle sezone uspeva da vecinu poena zavrsi posle 3-4 udarca, sto automatski znaci da ne postoji opasnost da zbog fizicke iscrpljenosti izgubi. Ovakvim tempom mec od 5 setova trajao bi ispod 3 sata.
Novak pod hitno treba da bar pokusa da nadje resenje za ovu novu Rodzerovu igru, koju je demonstrirao prvo u Sangaju, onda u Londonu a zatim i u Dubaiju. U suprotnom, Novak ce imati ogromnih problema protiv Federera ove godine.

milan

pre 9 godina

A lepo je, sada već pokojna, Jelena Genčić rekla Novaku, nakon osvojene prve titule na Wimbledonu, da će se vratiti serve&volley igra.Upravo to Rođa demonstrira u poslednje vreme, i to mu donosi rezultate.

stevo

pre 9 godina

Federeru jedina sansa da dobije Novaka su ovi boranija turniri. Duga je sezona pljuvaci, cucemo se(ako bog da zdravlja) krajem ove 2015. Nisam gledao mec jer me Novak razmazio sa gs turnirima, 1000...Rodji svaka cast, ali turnir u Dubaiu je pozoriste a ne sportska arena.

Mikii

pre 9 godina

A ti bi prijatelju, kad već deliš lekcije, mogao pronaći šđžčć, i to je pravopis.
(duduk, 28. februar 2015 20:03)

Sto, duduk, ne razumes sta sam hteo da kazem, ili? Ako je tako, nije problem, prebacicu na sprski :)

Nebitno

pre 9 godina

Jaoo 20-17, pa kako to preziveti. Tesite se sto je mali turnir. Realno, Djokovic ce na dalje samo da pada sto se tice igre u odnosu na trenutni vrhunac. Federer deluje kao da moze ovako da igra jos dugo. U poslednjih 11 meceva 6-5 za Federera ili ajde da zaokruzimo da vam bude lakse u poslednjih 10 5-5. Ali mislim ko da je to bitno kad je Novak najkompletniji u istoriji..

Najjace kad se Djokovicu vidi od prvog minuta da mu se ne igra. Msm najjace jer bi ga inace odrao. Vrv i sam Federer to zna pa je situacija opustena. Zasto je uopste bitno sto je ponovo puko kada svi znamo da ga Federer od sada pa na dalje vise nikad nece dobiti. Cak sta vise sledeci put kad Novak bude onaj pravi nece uzeti vise od tri gema.

Ili je jos bolje kada Djokovic nema srece sa brejk/set ili kakvim god loptama. Jadan Novak. Ustvari kako ga nije sramota da nema srece. Ne znam kako ikada mozete da pomenete tu srecu posle dve nezasluzene pobede na US openu sa kojima se toliko hvalite.

Poseban pozdrav za ove sto zovu Djokovica Novak hahah. E moj Novace razocarao si svoje dugare... Naravno da je ovaj turnir apsolutno nebitan i da ce Djokovic verovatno pobediti ako se sastanu na nekom od GS. Ali gospodo 20-17 neprocenjivo..

peRFect

pre 9 godina

Генерално, Федерер ни близу свог максимума, много грешака из форхенда, али поред тога победа...Још један доказ да је највећи свих времена...Велики поздрав за Федекса из Србије...

Nole je pokazao koliko mu je stalo i do onih na tribinama, da ne idem dalje...

pre 9 godina

Zbog čega, tačnije zbog koga se neki od vas nerviraju, tuga.

Само спорт?

pre 9 godina

Ако сам добро схватио већину коментатора ове вести, Ђоковић мора да победи сваки меч? До краја каријере? Иначе је лузер,магарац,нема појма,превара од играча... Не знам да ли вам је ико одао ову велику тајну,али и противници тренирају! И они желе да победе. Нико никад (мајке ми!) није завршио каријеру без пораза.

pera

pre 9 godina

ne mogu da verujem koliko ljudi pljuje novaka,pa on je naš ljudi rodzer i ostali su tuđi.nama su uvek tuđi bolji,a naši ne koštaju ništa,zato nam i ovako ide,zato smo tu gde jesmo.SRAMI SE SRBIJO

alek

pre 9 godina

Ne mogu da verujem koliko kompleksa,frustracije pa i mržnje imaju svi oni kojima je teško da se pomire sa činjenicom da je Novak svetski broj 1 evo već dugi niz godina. Veliča se Fedo koji treću godinu nije osvojio GS niti je imao značajnijih uspeha, osim kada pobedi Novaka na turniru treće kategorije. Meni je drago da je Nole napokon shvatio da vrede samo najveći turniri i prvo mesto na svetu, ostalima prepušta umetnički utisak, eleganciju, gracioznost, lakoću igranja, talenat, majstorstvo, genijalnost i sl....Videćemo dragi moji sinovci i trolovi razni kako će vaši favoriti igrati na najvećim turnirima.

drago

pre 9 godina

Steta sto Coric nije isao na Djokovica u polufinalu, imao bio 120 bodova vise. Dobio bi ga Borna laganica. Ali nema veze, dobit ce ga u Kraljevu hehehe.

Pedrosa Dani Pedrosa

pre 9 godina

Kad se samo sjetim euforije posle pobede nad Marejom "nema mu ravnog,ove godine uzima sva cetri Slema"
Pa tako i posle Wimbldona prosle godine "Novak je trenutno neunistiv,uzima lagano US0-open"
Isto tako i posle furioznog zavrsetka 2013 god.gdje uzeo 4 turnira zaredom,i price kao "sledeca godina je Novakova,ide napad na veliki Slem" a na kraju corak i samo jedan Gren Slem.
Novakove pristalice nikako da nauce lekciju,alooo ljudi NOVAK igra tennis u eri jednog Nadala i Federera,ja ne znam sta vi mislite,da mozda Rafa i Rodzer slucajno imaju 14 odnosno 17 Gren Slemova.???
Ako jedan Federer u 34-oj godini redovno bije Novaka koji je u najboljim teniskim godinama,sta tu nije jasno,i ovo konstantno omalovazavanje jednog Nadala Rafaela,a Novak ne zna za pobedu protiv Rafe od AO-2012 god,pune 3 godine.
Znaci Novak je egal sa 34-god starim Federerom,i povredama mucenim Nadalom,i on to jednostavno nije iskoristio i napravio razliku.

srpska crna gora

pre 9 godina

alo dobro vece pljuvaci, Nole da osvoji jos 10 GS a da izgubi od federera vama nebi valjao, Nole dodji da igras za CG ovdje te i najveci milogorci vise postuju i vole nego maticna Srbija!! sramota od naroda

1

pre 9 godina

@novak123
Jednom se desi i da Novak ima 7 brejk prilika protiv Federera. Rodzer je danas ocajno servirao, imao je tek oko 60% ubacenog prvog servisa. I pored toga je bez problema pobedio "najboljeg na svetu". Kad bude standardno ubacival 70 odsto prvog servisa, Novak ce biti srecan ako osvoji i gem.

1

pre 9 godina

@max
Federer servirao kao nikada u zivotu!? Jesi ti ikada odgledao neki mec!? Federer je danas servirao lose, imao oko 60% ubacenog prvog servisa.
A "u zivotu" je pogadjao i po 50 as udaraca u mecu, tako da ti ocigledno pojma o tenisu nemas.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Federer se ne moze pobediti cica-micom,pogotovo ne u finalu! Treba malo reskirati,igrati agresivno.Danas,i kada je imao sansu, Nole je odigravao lose .On se ponasa na terenu kao da ima manjak samopouzdanja.Posle osvojenog GS u Australiji ,to zaista ne mogu da razumem.Imam utisak da Nole igra mnogo losije protiv Federera nego protiv Nadala i Mareja.Da li je to do toga sto mu njegova igra" ne lezi" ili nesto drugo,ne znam.Sada je Federer dobio veter u ledja i bice tesko zaustaviti ga u nastavku sezone.Postaje vrlo realna opcija da vec posle Wimbldona on ponovo bude prvi igrac sveta!

maximus

pre 9 godina

Roger danas bolji. Osmeh Djokovica sve govori. Ne moze se a i ne treba pobediti sve. Racunaju se oni veliki turniri. Razlika u bodovima povecana. Cerace se jos. Nepotrebno je da se sagori na turniru serije 500, tek je pocela godina. Nek se samo prica o Rogeru i Rafi, sacekajmo vece turnire, godina se sumira na kraju.

Dare

pre 9 godina

Ni najveci Noletovi navijaci me ne mogu ubediti da nije zeleo da osvoji Dubai i da je pustio Federera (kao sto neki komentarisu), nikada to ne bi uradio. Jednostavno Federer je bitne poene odigrao fantasticno. Nole je najbolji reterner ikada ali RF je servirao odlicno. Moze Nole da obori sve Federerove rekorde ali nikada nece igrati lepsi, eleganntniji, raznovrsniji i bolji tenis od njega.

bojan

pre 9 godina

uvek ista lroca za pvu dvojicu, kad dobiju ili izgube se visestruko preuvelicava znacaj svega i poraz ih salje u penzihu a pobesom postaju naj svih vremena.
nole je najbolji teniser sveta u ovom trenutku, ne moze se uvek igrati vrhunski, ali nije ovo bilo primetno losije od igara kojima je osvojio australiju i on bi danas opet sve svoje protivnike iz australije isto dobio.
federer je podigao malo nivo igre (u australiji je stvarno imao taj jedan los dan pa je izgledalo kao da je totalno van forme) i to je bilo dovoljno za titulu.
recept jednostavan, nema on snage da se nadmece i nadtrcava sa novakom, pa skracuj poene po svaku cenu. ljudi koji proglasavaju srecom federerove servise na brejk lopte, veze nemaju sa tenisom. to je cisto znanje i mentalna snaga. realno, nole ni na jednu brejk loptu nije nista zabrljao, jednostavno je fed odigrao savrseno svaki taj poen. njegova sansa je lezala u tome da odvede set u TB i tamo ga uzme, pa bi treci set verovatno dobio jer fed nije delovao dovpljno spremno da igra tri seta

ЈОЈКЕ

pre 9 godina

СТАЛНО ПРИЧАМ ИСТУ ПРИЧУ !

Јелена Јанковић=Новак Ђоковић=ПЕНЗИОНЕРСКО СХВАТАЊЕ ТЕНИСА.

Оправдано је изгубио од бољег тенисера. То није проблем. Проблем је у његовом схватању тениса.

Ја пребацујем лоптицу преко мреже, Ти пребацујеш лоптицу преко мреже.
Ја пребацујем лоптицу преко мреже, Ти пребацујеш лоптицу преко мреже.
Ја пребацујем лоптицу преко мреже, Ти пребацујеш лоптицу преко мреже.
...
...
Ја пребацујем лоптицу преко мреже, Ти НИСИ УСПЕО да пребациш лоптицу преко мреже и зато сам ја победио.

Новаче гледај Јелену и види каква ти је тениска судбина.

Поента ове приче је у твом ПЕНЗИОНЕРСКОМ и КУКАВИЧКОМ схватању тениса.

Тенис у коме чекаш да противник погреши може да прође код неуких, али код тенисера типа Федерера, шансе су ти мање од 0.

Размисли о повлачењу из тениског спорта јер те чека тужна Јеленина судбина.

PS

Мани се медијског глупирања и посвети се тенису.

zep

pre 9 godina

Federer je takodje imao pauzu i nije trenirao pre ovog turnira, cak i duzu pauzu od Novaka, tako da vam taj izgovor ne pije vodu. I budite malo dosledni, juce ste pisali kako je nepobediv jer je Berdiha odrao sa 6-0 u setu, a danas kukate kako nije u formi. Kako to da uvek ima slab dan samo kad igra protiv Federera? Pomirite se sa cinjenicom da Novak ne moze pobediti Federera ako Rodzer igra bar na 80% svojih mogucnosti. Pa i danas se Rodzer za sve pitao, a Novak zavisio od njega i njegove igre.

Simke

pre 9 godina

Tužno koliko ljudi pišu nebuloze ovde.
Kaže... Novak ima strah od Federera?
Nije imao strah 2008 u 1/2 finalu kad je igrao za finale i prvi GS u karijeri.
Ali posle 8 dugih sezona on ima strah odjednom od tog istog Federera? hahahahahahaha
To što vama deluje kao nekakav strah kod Novaka kada igra sa Federerom se u stvari zove prepotentnost.
Znači Novak ne želi da gine kad igra sa Fedom, želi da ga pobedi sa 60% truda...
Zato Novak sa 27 izgleda kao da ima 57 god. a Federer sa 33 igra kao da ima 23.
Novaku prosto smeta kruna na glavi da bi se lomatao i trčao kao leopard, pokrivao teren, bio strpljiv i td. Jednostavno je umislio da Nadal, Endi i Federer treba da ga puštaju jer je broj 1 a oni su veliki šampioni i znaju da je odličan i da je najbolji...
To je mentalitet našeg naroda. malodušnost, lenjost i pre svega velika, velika umišljenost, posebno kad nas malo krene, kad napravimo uspeh, uuu onda smo nedodirljivi.

ZoranNS

pre 9 godina

Nole igubio meč juče, kada je dozvolio da se brza pobeda pretvori u 2i i više sati. To je naša tradicionalna nestabilnost, a danas je umor jučerašnji učinio svoje, Federer svež a Đole daleko od toaga.

Jeremija

pre 9 godina

Sve je to ok ne igra ti se danas ali u finalu tako da odigras , nije to za igraca #1 ako nista drugo ostace zapamcen sa najvise izgubljenih finala, steta....

RF

pre 9 godina

Razlog Federerovog debakla na AO je taj sto je covek proslu sezonu zavrsio u trecoj nedelji decembra a Novak i ostatak krajem novembra.Znaci dosta vremena odmara a pritom Federer je odigrao Brizbejn a ovi nisu. Znaci federer je imao za odmor i pripremu za sledecu sezonu tacno 12 dana a Novak,Rafa i Mari mesec i po. Logicno je da ce covek popustiti i puci u 33 na AO koji se igra na 3 seta zbog umora. Da je imao pauzu kao i svi drugacije bi prosao. Sad kad je napravio pauzu i stekao svezinu pokazao je zasto je ziva legenda ovog sporta. Jednostavno kad je svez i na svom nivou ne moze mu niko nista. Daj Boze da neko od ostale trojice bude u tenisu u njegovim godinama. Forma je trenutna,klasa je vecna!

i mi bi Novaka al Novak je samo jedan

pre 9 godina

Ja stvarno neznam čemu ovdje negativni komentari, izgubio je u finalu od Federera i šta sad.Dali bi ovo sve bilo baš toliko zanimljivo da Novak pobjedi uvijek i svakoga.Novak je najbolji sportaš u povijesti Srbije i teško da će te takvog ikad više imati i zato uživajte dok igra.

No1e

pre 9 godina

Kakva radost u komsiluku zbog poraza Novaka u Arabijskoj pustinji.Nole odradio Arape za milju povecao prednost u borbi za prvo mesto,zezao se sa trbusnim plesacicama i sad da odradi Rvate pa pali za IW.A vi kako te.Covek je na misiji 4 GS ove sezone nema on vremena da se zeza sa gerijatrijom na turniru 500.

Dragan

pre 9 godina

@mikii Vidim,u transu si,dodji malo sebi,Federer je od posljednjih 20 GS osvojio samo JEDAN,hej,samo JEDAN,Nole je broj jedan i u posljednjih pet godina najbolji teniser svijeta,u tome se slazu svi strucnjaci i bivsi igraci,veliki pozdrav!

zvezda

pre 9 godina

bravo pljuvaci, bravo. pravicemo mi Novaka od blata.uzivajte dok mozete da gledate Djokovica, tesko da imamo ovakvog tenisera posle njega.

ccc

pre 9 godina

2-0 za manje od 90 minuta!? Federer sve vise i vise skracuje poene a samim tim i meceve... Sto znaci da Novak vise ne moze da racuna na to da ce na GS, u mecevima na 3 dobijena moci da ceka da se RF umori pa da pobedi. Ovim tempom RF je mogao da pobedi 3-0 za manje od 2 sata, a cak i da su igrali 5 setova ne bi 3 sata bili na terenu... A to ne ide Novaku u prilog jer ako on nesto ne zna, to je da igra meceve u kojima vecina poena traju 3-4 udarca. Ogromne ce mu probleme praviti Federer ove godine.

!

pre 9 godina

Federer je samo Rodika pobedjivao vise nego Novaka, 21 put!!! Uskoro ce Novak biti covek koji ima najvise poraza od Federera!!! Neprocenjivo!!!

Damir

pre 9 godina

Drago mi je,koliko zbog Federera čiji sam navijač,toliko zbog onih što uzdižu Novaka do nepobjedivosti. Sad će ga ti isti krenut "pljuvat"...Da je dobio Đoković,bilo bi obrnuto. Sve uredno,ne znači da idući put neće Nole dobit,samo mi ide na živce to dizanje u nebesa,a potom odmah padanje u ambis. Nigdje zlatne sredine i zdravog,normalnog navijanja za svog ljubimca.

duduk

pre 9 godina

Kakva gomila gluposti na jednom mestu. Jedan meč nije karijera, jedan turnir nije sezona, pogotovo ovakav, gde je sve namešteno, od podloge do loptica.. Broje se GS a ne ova boranija. Interesantno da se posle Novakovih poraza uvek okupja gomila koja ga omalovažava a nikad ni fizičko nije radila. Sikter.

branimirbjelica

pre 9 godina

Nole dosao na turnir poslije zasluzenog odmora iza osvojenog GS,istrosen emotivno i otaljava,vec se bidjelo jucer sa Berdihom,Federer kao i uvijek drogiran kad igra sa Noletom.Nije mu obo prbi put da ne iskoristava break lopte,skoro u svakom mecu napravi ih jako puno ali ima mali procenat realizacije tih loptd,to je za zapitati se.Najbolji igrac iza Noleta je trenutno Federer koji je danad sz dosta srece pobijedio sto znaci da je Nole superioran sto ce ove godine i pokazati u vidu 3-4 GS.Nole naravno nije planirao dizati formu prec Dubai i to je jedini razlog sto je bio ovako ispraznjen.Federer ispao u prvoj sedmici A O i normaljo je da je vise vrsmena trenirao,forza Nole,numero uno!

la la la

pre 9 godina

Sto li se bre ja nerviram? Neka Noleta Fedja trese u Dubaiju i Sangaju, a Nole njega na Vimbldonu i IW i slicnim turnirima. MC prosle godine ne racunam. Nolkica nije bio 100 posto spreman. Tako ljudi....u zdravlje do sledeceg turnira.

JACA

pre 9 godina

GROZAN SMO NAROD STVARNO.UZAS!MISLIM,NOLE JE SAMO SPORTISTA,COVEK.KAO I SVI OSTALI IMA PRAVO DA POBEDI I IZGUBI.I TAKO CE BITI DOK GOD BUDE IGRAO TENIS.UZ NOLETA-UVEK!

zapažanje

pre 9 godina

Naslov vam je "boli glava"-izgleda da je svakom osim autoru ovog teksta jasno da je Rodžer u svim segmentima igre bio bolji od Novaka.

brat

pre 9 godina

Nole izgubio ali je GAZDA i za Nadala i za Federera ... to govori ATP lista ... a iskreno vi sto ga bodrite samo dok pobedjuje i cim izgubi pljujete ga i bacate ga pod noge mozete samo da mu pljunete pod prozor jer 90% vas nije u svom poslu jak koliko je Nole u svom ... ako ne i 100% vas ! Puna podrska Novaku do kraja !!!

i dalje bez medalje

pre 9 godina

Broj jedan na svetu i izgubi od coveka od 34 godine? I sve uz uobicajeni komentar - Rodzer je igrao fantasticno, izvrsno je servirao, bio je inspirisan. Kada taj isti Rodzer dodje 'polovnom' Nadalu na nisan - ostace od njega samo njegove godine i nula asova na kontu.
Dakle problemi su u glavi - veliki su i ne lece se nemackim lekom zvanim B. Beker - to je sigurno.
U medjuvremenu bilo bi me zaista stid da me ljudi zovu no.1

@

pre 9 godina

@Swedenonline
Nema veze dal je zainteresovan ili ne, problem je u tome sto ne moze da pokriva teren kad Federer igra ovako agresivno i precizno. Ocigledno da je RF jedini koji moze da igra ovako agresivno, a upravo to je igra koja Novaku najmanje odgovara i tu se slabo snalazi.

ja

pre 9 godina

Zanimljivo, Novak vec godinama terorise protivnike zahvaljujuci svojoj fizickoj nadmocnosti i odlicnom igranju dugih poena. I Federer je JEDINI koji je nasao "lek" za takvu igru. Skracuje poene kao nikada pre, a Novak ne moze da nametne svoj ritam u mecevima protiv njega.

talenat

pre 9 godina

Ne volim Federera. Nikako. Ali smesno je da neko poredi Novakov talenat sa Federerovim. Da ih neko poredi kao igrace. U svakom udarcu se vidi koliko je Federer cak i sada bolji igrac. Koliko je veci njegov prirodni talenat za igru. Ovde ljudi cesto zameraju igracima, narocito Nadalu kako su defanzivni. A kakav je Novak? Posebno od kad je Beker tu. Totalno defanzivan. Samo ceka da protivnik pogresi. Tako je i AO osvojio. Danas Federer nije gresio imao je kontrolu i zasluzeno je pobedio.

sk

pre 9 godina

@sinkee
Ne bi, uvek je najbolji bio u takvim poenima. Sigurno je psihicki teze sada protiv Novaka nego protiv Nadala, Nadala se sada niko ne plasi, osim na sljaci naravno.

dm

pre 9 godina

The 33-year-old Swiss served 12 aces in his 6-3, 7-5 win over Novak Djokovic to surpass the 9,000 aces threshold.

Federer became the fourth player to achieve the feat since 1991 when records began, joining a group that includes Ivo Karlovic, former World No. 1 Andy Roddick, and Goran Ivanisevic, who is firmly planted in the number one spot with 10,183 aces.

ah

pre 9 godina

U poslednja 2 meca Novak nije Federeru uzeo cak ni set. Veliki problem u najavi, jer ce u susretima na GS morati da produzava meceve ako zeli da pobedi Federera. A ako bude ovako gubio 2 seta za nesto vise od sat vremena, RF ce pobedjivati. Federer igra jos agresivnije nego prosle godine i jos vise skracuje poene, to Novaku nikako ne odgovara i mora da pokusa da nadje neki nacin da ga "smiri". Ali, ocigledno je postalo da je Federer taj od koga sve zavisi u mecevima sa Novakom. Ako on bar solidno servira Novak gubi meceve.

Mikii

pre 9 godina

Izgleda da negledamo isti mec? Nole deluje bas nezainteresovano da pokriva teren kao sto zna!



Mogli ste da pogledate i vreme kada sam pisala komentar. Bilo je to na početku meča.
(Nataša, 28. februar 2015 17:52)

Imam za tebe lepu knjigu, zove se: sprski jezik, pravopis i gramatika. Kad to procitas i naucis, onda se javi i komentarisi. Mada, bolje da uzmes igle u sake i pletes.

Stefan

pre 9 godina

Djokovic je cekao da Federer popusti pa da pocne sa svojom igrom,medjutim to se nije desilo. Ne trazite izgovore u losoj formi,Federer je prosto bolji i to je to

Martina

pre 9 godina

Ja se nerazumem u tenis,jel sada Federer prvi na ATP listi i najbolji na svetu posle ove pobede,ja sam malopre citala ATP listu tamo pise da je Djokovic daleko najbolji na svetu sa velikom razlikom u poenima u odnosu na Federea,citam ovde i hvalospeve o Federeu ako je toliko dobar zasto nije najbolji na svetu i prvi na Atp listi,dali mogu strucnjaci kojih ovde ima mnogo da mi objasne o cemu se radi,nista mi nije jasno.

Danijel

pre 9 godina

Svaka cast Federeru na pobedi. Vidim ovde neki ljudi pisu da je Rodzer imao srece, sto nema veze sa zivotom, sustina je da je kljucne poene odigrao odlicno, sto Novak nije uradio, tako da je bio bolji i pobeda je zasluzena!Previse ljudi orpisuje Federera,iako je u 34 godini kada je odmoran i motivisan moze svakoga bez problema da dobije.Ovom pobedom je vratio samopouzdanje,bice opasan na narednim turnirima.Pustite njihov medjusobni skor,nesporno je da su obojica majstori,s tim sto je Federer po meni najtalentovaniji teniser ikada, a tenis pratim 25 godina.Pomenuo bih odlicni servis Federera, koji ga je besprekorno sluzio, ja mislim pa skoro kroz celu njegovu karijeru, odservirao preko 9000 as udaraca, samo je Ivanisevic bolji u open eri. Puno srece obojici u nastavku sezone , i da napomenem da tenis nece biti isti kada se Rodzer povuce! puno pozdrava za sve ljubitelje ove prelepe igre.

Ivan NK

pre 9 godina

Ma samo opusteno-ove "boranija" turnire neka osvaja ko hoce, ali GS i Mastersi su Novakovi.Ionako godinama pricamo da treba da se fokusira samo na najvece turnire.
I pored poraza Novak povecava razliku na Atp listi za novih 180 poena, a ide i Davis cup, koji RF ne igra.
KEEP CALM AND GRAB ALL GRAND SLAMS THIS YEAR!!!

NikolaBgd

pre 9 godina

Razumem da ste realni kad komentarisete igru. ali budimo iskreni Novak nije ni trenirao posteno pred ovaj turnir. Jednostavno prezaljiv poraz kao protiv Iva. Kako ne kapirate ? neka izgubi sve meceve samo da osvoji Roland Garros.

sinkee

pre 9 godina

Cudo je psiha...Novak je imao 3 puta 15-40,i onda je Federer sve to spasio asevima...A sta mislite da li bi to Federer uradio da je preko puta mreze bio Nadal,sigurno bi neki prvi servis promasio i Nadal bi uzeo brejk...

Marconio

pre 9 godina

Noletu se moze zameriti 2 neiskoriscene brejk lopte. Ostalih 5 brejk lopti Federer nije dao ni sansu Noletu.
Sve u svemu fantastican tenis Rodzera i prosecan Noleta. Tako da rezultat nije mogao biti drugaciji.
Srecno Nolu u nastavku sezone da skupi sva 4 GS.

Mirko-RS

pre 9 godina

Krenili pljuvaci,docekali svojih pet minuta.Nista strasno Nole,danas ti nije bio dan.
(Slavko-RS, 28. februar 2015 17:51)

"Krenilo" i tebe, još malo i bit ćeš pismen......

specnaz

pre 9 godina

Na samom početku da kažem da sam ostrašćeni navijač Novaka Djokovica, ali ovakve mečeve teško podnosim, ajde ako sam morao pre 5-6 godina, ali sada kad je ovaj naš broj 1 i dodje čovek sa svoje 34 godine i počisti te sa 2-0, onda je taj koji dobija daleko najbolji na svetu svih vremena, shvati te to dragi moji Srbi.

gradinar

pre 9 godina

Nisam gledao.
Ova titula je skroz nebitna, bitnije je osvojiti slemove i glavne masterse ove godine. Nadam se da ce biti tako.
Jedino mi je krivo sto se povecala razlika u medjusobnom skoru i sto ce Nole tesko imati jos prilika da to stigne... Ali nista ne moze biti savrseno.

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 9 godina

Kako ljudi pisu gluposti.Novak je posle Australije uglavnom odmarao,jako malo trenirao,ovaj turnir u Dubajiju mu je uz Peking i Dohu najmanje bitan turnir u godini.Ne znam kako ljudi ne kapiraju da su mu gren-slemovi apsolutni prioritet,pa onda mastersi i da ne moze da na svaki turnir dodje maksimalno spreman ako vec zeli da bude u najboljoj formi kad je najbitnije.Bez obzira na to zeleo je pobedu,nije lose ni igrao ali je jednostavno presudila iskoriscenost brejk-lopti i servis Federera.

Dragon

pre 9 godina

Novakova igra je odraz manjka treninga i posvecenosti tenisu...i pored osvojenog AO! Na Novaku je da odluci sta ce, biti porodican covek i provoditi vise vremena sa sinom i suprugom, ili nastaviti da se bavi tenisom na profesionalnom nivou, onako posveceno kao pre!

Vanja

pre 9 godina

Vidi se kod Djokovića da se nije spremio kako treba i da mu ovaj turnir uopšte nije prioritet.Čim se mučio sa Berdihom juče sve je jasno.Dok Federer je svež,ispao je rano sa US opena odmorio se više i dobro pripremio.

manitu

pre 9 godina

kakvim crnim servisima! uzeo mu covek gem na NJEGOV servis kad je vodio 40:00!!! jednostavno je,iako navijam za Djokovica covek je tata tenisa! ili Djokovic ima mentalnu blokdu protiv Federera!? da ni ne pomislim na opciju da je prodao mec :P

goran

pre 9 godina

citam komentare i ne mogu vjerovati ?! toliko patetike samo zbog jednog poraza???? to se samo u srbiji dozivljava!!! po ko zna koji put ponavljam da srbija ne zasluzuje noleta !!!

Ivan

pre 9 godina

Ipak Djoković nije zaslužio ovakve krtičke komentare bez obzira kako je igrao. Istina da je ovaj poraz bolan, ali ružno je pljuvati ga posle jedne loše partije. Očigledno da ima neku blokadu protiv Federera i da je to jedini razlog što je podbacio. Sezona je duga i ne može se uvek igrati na visokom nivou. Verujem da će Novak uspeti da pruzi maksimum kada je najpotrebnije, a to je Roland Garos

dorcol

pre 9 godina

nole je nasa legenda a ovi koji nemaju takve sportiste neka se odusevljavaju svajcarcima ,spancima ,francuzima.....sta ce jadni druge nemaju ,mogu samo da se raduju i pljuju po najvecem sportisti ikad s ovih prostora ,puknite zlobnici i ponekad se malo radujte ,jadni ste.

Negativni

pre 9 godina

Kao i finale AO i ovaj meč pokazuje nešto. Djokovića, kao i Mareja, polako stižu godine. Od finala USO 2013 nije vidjeno vrhunsko finale. Vreme je da neki novi igrači dodju na mesto ovih asova. Za Novakovu i Federerovu ligu ovo je bio smešan meč. Za Federera mogu da kažem samo "bravo majstore" jer da ima pet godina manje Djoković i Marej bi mogli da računaju na koji set po meču i to je to. Samo bi ga Rafa mučio, ali zdrav. Ovako uništen, tužno ga je gledati. Tenis je, u zadnje dve godine smešan u odnosu na ono što smo gledali od 2005 do 2013. A sad adio!

Dylan Dog

pre 9 godina

Iskrene čestitke Rodžeru na odlično odigranom meču, meču u kome je imao gotovo maksimalan stepen korisnosti. Taktiku je potpuno sproveo u delo. Bio je agresivan uz minimum neiznuđenih grešaka za takav stepen agresivnosti, odlično je servirao, i konačno, u ključnim trenucima meča sasvim zasluženo imao malo više sportske sreće no njegov protivnik.
Nije tajna da Novak nije došao 100% spreman u Dubai i da je glavni cilj mini američka turneja. Noge mu nisu radile kako treba, a tajming nedovoljno dobar. Zato se povlačio nazad i time davao šansu protivniku da bude agresivniji. Forma se najpre vidi po riternu. Novak je neuobičajeno loše riternirao i čitao Rodžerove servise. Zato je Rodžer bio opušteniji pri servisu, što je i ključ za svakog servera, pa je servisom i uspeo da spase one silne brejk lopte.
Raduje jedino činjenica da je čak i ovako bled Novak imao šansi da prelomi meč protiv ovako dobrog Rodžera. Na žalost, nikako nije imao dovoljno gasa da ga pritisne koliko je to potrebno. Čak je i sam Švajcarac, poučen ranijim iskustvima bio prilično stegnut u završnici drugog seta ali Novak nije ni to uspeo da materijalizuje.

U principu, Novak nema za čim da žali. Meč je dobio teniser koji je tog dana u datim okolnostima bio jednostavno - bolji.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u nastavku sezone!
Uzdravlje!

zoran

pre 9 godina

Kako se zeshce bruka ovaj Novak...posle se pita zashto nema navijacha po svetu...pa ko da navija za njega sa ovakvim stavom u finalima..?? Uvek neka mrzovolja, kao ne igra mu se ....gluma non-stop...Rodja mu odrzao jos jedan chas tenisa i pokazao mu koliko vredi ATP lista i ko je u sushtini BR.1 ; chisto da ne bude zabune.

Mikii

pre 9 godina

Neodoljivo mi se nameće utisak da je Novak s?m sebe pobedio, bez obzira što je Federer odlično odigrao...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dragan, 28. februar 2015 17:40)

Neodoljivo mi se namece utisak da ne bi vise trebao da pratis ovaj sport.

Mimica

pre 9 godina

Federer je juče imao trening sa klincem, a Nole težak meč sa osmim igračem. Ovo sam i očekivala, ali da je juče bilo drugačije, danas bi Nole pobedio.

NIK

pre 9 godina

Juce sam napisao kad je izgubio drugi set od Berdiha, da ce 2015 biti prosecna Novakova godina, sto ce reci nekih osvojenih sest, sedam titula. Naravno, sto se tice gran slemova, to je zavrsena prica za ovu godinu. Osvojio je Aus. open i tu je kraj, kao i ptethodnih godina. Znao sam da cim je Vilander poceo da ga hvali, da je sezona u problemu. Da nastavim, kad sam na 1:1 u setovima juce napisao o sasvim prosecnoj sezoni, dobio sam salvu minusa, ali naravno tek posto je mec zavrsen. Mnogi ne umeju da prepoznaju izraz lica, govor tela...Jos juce se videlo da nema nista od titule, danas se videlo kad je izlazio iz tunela da nema nista od titule. Jedino sto nije jasno je, kako prvi teniser sveta u najboljim godinama, moze odigrati ovako jedan finalni mec. I lepo je Marej rekao pre neki dan, ja ne vidim da je Beker pomogao Novaku, sto je apsolutno tacno. On sto je osvojio dva gran slema, osvojio ih je ba isti nacin kao i prethodne. Jedini covek zbog koga je imao sezonu iz snova, i koji je zasluzan za to je Dr. Cetojevic. Voleo bih nisam u pravu, ali vec sada se vidi kako ce ici sezona. Osvojice ove godine 2-3 mastersa, na rolan garosu posle velike borbe izgubice od Nadala, na Vimbldonu maksimum polufinale, kao i na U.S openu

dado

pre 9 godina

Da parafraziram B92; Federerer dopustio Djokovicu da ne osvoji ni jedan set!
Izivljavati se na 18-godisnjem Coricu i nije bas neko sportsko novinarstvo

Министар Шојић

pre 9 godina

Сви критичари Нек изађу мало напоље па Нек играју кликере пошто иначе незнају вола у дупе да убоду!!!

Sledeća stanica Majami

pre 9 godina

Kao prvo svaka čast Rodžeru na sjajnoj igri, ali statistika brejk lopti mnogo govori: NĐ- 0:7, RF- 2:2. Rođa je dobijao bitne poene, Nole bio pasivan u bitnim trenucima. U prvom setu izgubljeni sevis gem- 3 jeftine greške.. Tri puta u meču Nole je imao 40:15 na Federerov servis i nije iskoristio nijednu. Od toga dve su bile i set-lopte. Šlag na tortu je zadnja brejk-lopta kada je običan bekhend (posle dobrog loba NĐ i lošeg pokušaja smeča RF) poslao u mrežu od čiste treme. Ko je gledao juče protiv Berdiha onu simfoniju u prvom setu jasno mu je da je ovo danas bio stisnuti Novak. Previše pritiska u glavi bez pravog razloga, previše respekta.. Ponavljam, Roger je odigrao fenomenalno i skidam mu kapu.

Dušan

pre 9 godina

Jeli moguće da još ima Srba koji hejtuju Novaka, i to čim jednom izgubi? Jali moguće da su im životu tako mali da se identifikuju toliko sa njegovim pobedama da ne mogu da podnesu jedan njegov poraz? Jako tužno...

Vlado

pre 9 godina

Federer igra vrhunski tenis u ovim godinama! Kada Djokovic bude u ovim godinama ili ce biti u teniskoj penziji ili ce biti ispodprosecan , tuzno, ali to je cinjenica.

Wolfgang O.

pre 9 godina

Kakvi baksuzi od komentatora, da covek ne poveruje. Odigrao je Novak odlicno, a brejk lopte nije iskoristio jer je ovaj ludak odigrao svemirski u tim trenucima. Prosto k'o pasulj.

Svaka cast obojici na sjajnom mecu, cestitam Federeru jer je kralj, Noletu na sjajnoj borbi, a vi komentatori idite malo u persun (za negde drugde bi sledila zabrana komentara).

Svete

pre 9 godina

Dabogda ti se Djo1e ponovila prosla godina sto se tice susreta sa Rodjom !! I ove i u naredne 2. godine koliko verovatno on jos planira da igra, pa makar ga nikada ne stigao po broju pobeda!

dar

pre 9 godina

neverovatno je kako novak vraca servis kad je prvi poen u gemu... bombu od servisa vraca kao od sale... ali kad je gusto,kad ima brejk loptu,on isti takav,cak i losiji servis samo odgleda... opasan problem u glavi...

Bardami

pre 9 godina

Naosvajaće se Nole još turnira i grenslemova, ali ako bude i u 34 godini igrao tenis, u šta ne verujem, neće biti ni blizu Federera. Možda je Đoković najkompletniji igrač u istoriji tenisa, i iako mi se Federer kao čovek ne dopada, zaista je najbolji ikada, i imam osećaj da će ubosti 18-tu grenslem titulu i to posle nekog Novakovog kiksa, verovatno već ove godine. Mislio sam da je imao sreće, jer nije bila jaka konkurencija kada je osvojio onih 12 grenslemova u četiri godine, ali dokazuje svima da nije tako. Sa 34 godine bije čoveka od 27 u punoj snazi, prvog reketa sveta, sa 2:0 u setovima! Konkurencija nije bila prejaka u Federerovo zlatno vreme, ali i da jeste bio bio najbolji. To kažem teška srca. Nadal koji ima daleko više pobeda protiv njega, lošiji je igrač.

Dubai duty free tennis championship

pre 9 godina

Realno zao mi je sto je Novak izgubio,i sto barem nije odveo mec u tri seta!!!Inace utisak meca mi je DVE VEZANE bekhend paralele Rogera koje su bile neverovatne,a u cesto meceva prosle godine nije pravio nijedan viner iz bekhenda!Ali ono sto je odlucilo mec jeste MENTALNA SNAGA koju je rodzer doktorski pokazao a kod Novaka se to nije videlo-a sve govori i 19 vinera u celom mecu naspram 37 Rodzerovih!

badass

pre 9 godina

ja ne mogu da verujem zbog koga kidam zivce! kad su drugi pricali zasto su nadal I federer bolji od naseg noleta ja sam ih blatnjao, ali su svi oni bili u pravu. pa nole u najboljim godinama gubi od dede breeee. pa zamislite da igra protiv federera kad je bio u tim godinama kao sad nole. evo sad konacno posle mnogo medjusobnih meceva negiranja priznajem da je rodja najveci ikada I da nole to nikad nece biti, nema covek dzabe 17 a nole 8. dusa me boli dok ovo pisem!!!

Boban

pre 9 godina

@Rođa je tata mata

Federer nije starac, Agasi je u njegovim godinama bio prvi teniser sveta. Nole nije odigrao danas na svom nivou, nije iskoristio sanse i zato je porazen. Veliki je Nole sportista i u pobedi i u porazu. Narod u Srbiji ima dobru poslovicu, u dobru se ne ponesi u zlu ne ponizi. Ne ponizavajte Noleta, tad je najjaci!

Кривокапић

pre 9 godina

Новак је играо ужасно. Са оваквом игром сене побеђује Федерер. Нема везе. Идемо даље.

milan

pre 9 godina

nakon novakov poraza protiv federera od 33god obratio se i borna coric putem facebooka ''nemojte me vise nikad usporedivati sa djokovicem''

milivoje

pre 9 godina

e muka mi je od ovih strucnjaka za tenis...koji nisu u zivotu udarili lopticu reketom a pametuju.izgubio jedan mec ko da je smak sveta.Pa nije novak robot pa da svaki mec odigra dobro.u ostalom igrao je protiv najboljeg u istorji.ovi cudan narod kad pobedi diyemo u nebesa a cim izgubi odmah sledi pljuvanje...

Olelole

pre 9 godina

Sad valjda treba da vam bude jasno zasto na vimbldonu na mecu Federer Mari, %75 britanaca navija za Federera. Jer kada se godinu-dve ovaj Paganini jednom zauvek povuce, tennis ce biti pravo mucenje za gledati.

max

pre 9 godina

Nema potrebe Novaka omalovažavati,Federer je servirao kao nikada u životu i svima je poznato njegovo mesto u teniskoj historiji. Novak je igrao slično kao i protiv Berdiha u drugom i trećem setu i zato takvom taktikom nije mogao dobiti jednog Federera. Nikad Federera ne treba otpisivati pored nestvarnih servisa zadivio me je i njegov ritern !!

Valentino

pre 9 godina

@Doktor
Bolje ti izgleda jednoručni bekhend od dvoručnog. Nije ti to neko otkriće. Pa nekada je bilo sramota udarati lopticu s dve ruke. Jednoručni bekhend igrala je i Žstin Enen, i to fenomenalno.

jkajld

pre 9 godina

nikada,nikada ali nikada neces biti klasa sa Rodzerom i Rafom,ma nikada...ti si klasa mareja i tu trebas i da ostanes. Bravo Rodzer,Vamos Rafa... ps. ceo mec pokusava udarcima u telo da nesto uradi ,ali naravno, ne moze nista Rodzeru jer je on teniser za njega ....jos jednom Bravo Rodzer ;)

Данијел

pre 9 godina

Какви коментари, а да је Новак победио било би "браво Ноле, ти си наш понос, понос Србије".Нисте ви Срби већ злобници који се повијају како ветар дува, најгори људи.Новаку свака част за АО ове године а верујем да ће освојити још гренд слемова.

###

pre 9 godina

Vidite deco... čika Federeru nije ispod časti da se bori za svaki poen, da se i dan danas dokazuje sa 17 GS titula, više nego duplo više od mister Novaka.
Nije mu teško da daje sve od sebe iako ga otpisuju i šalju u penziju već 3 sezone, redovno.
Ne diže ruke, ne mlati glavom, ne razgovara i ne dernja se na svoj stručni tim.
On igra tenis, on se bori, on daje sve od sebe koliko može u tom datom trenutku!
Kad je Federer na terenu on igra tenis! On igra da pobedi, da osvoji turnir i podigne trofej!
Nema kalkulacija, nema tog vetra ili kiše koji mu smeta toliko, nema te publike koja može da ga skrene sa puta ka pobedi.
A Novak se uvek umisli kad igra sa Federerom ili Nadalom, digne nos, očekuje da će ovi da skinu gaće kad ga vide na terenu. Pa neće momak, neće, nisu oni pali sa kruške, posebno ne Federer.
Ako oćeš da ga pobediš progutaj taj ponos i daj sve od sebe ili kao danas pruži mu ruku i pakuj kofere.
To vam je realnost !

Marko

pre 9 godina

Tesko je opisati koliko je Federer imao srece danas...Svaki put na brej lopte covjek pogadja as.
(simke, 28. februar 2015 17:33)

Cuj ovog, imao srece. Pa nije pogodio sudiju pa se lopta odbila u teren nego razvalio as.

Boban

pre 9 godina

Novak je veliki i kad gubi, naravno uvek mi je tesko kad izgubi od Federera, medjutim ako vec treba da izgubi neki mec od njega onda neka bude u seriji ATP 500, a bice prilike za revans na grend slemovima. Srecno Nole i na pobedu u Kraljevu!

novak123

pre 9 godina

Pratim tenis i navijac sam Novakov,nerviram se kad Nole izgubi mec,ovo je jedan od rijetkih meceva da ne treba zaliti za pobjedom,7 brejk lopti i svaku Federer odservira as ili servis viner,to se jednom desi u sto godina,u ostalom ZGAZI CE GA NOVAK kad bude neki masters ili GS.NOLE SAMO NAPRIJED

Posmatrac

pre 9 godina

@a, iako je Nole nas zemljak i podrzavam ga vise od svih ostalih, ipak reci da je kompletniji od Federera i da je bolji sustinski je blago reci komicno. Uz svo postovanje svima nama i Noletu, ipak Federer na vrhuncu i Nole na vrhuncu nisu ravnopravni. Jedan je menjao istoriju tenisa i tenis kao sport a drugi je broj 1 trenutno. Iskreno i realno. Volim da gledam dobar tenis.

eto tako

pre 9 godina

Price o nekakvoj Novakovoj dominaciji su sarena laza. Privid. Novak je prvi. Tu ce i ostati. Ali ni Nadala ni Federera to ne zanima. Novak je konstantniji od njih, propusta manje turnira. Ali nema tu nikakve njegove dominacije. Sve se svodi na dobar pocetak i dobar kraj sezone. A u medjuvremenu uzme po neki turnir ali nije to ni blizu dominacije.

Skoroidealan

pre 9 godina

Master class!
Kao sto sam rekao i pre neki dan, prosto je previse dobar!
Kakva steta za onaj kiks u Australiji, jer bi vec sada mogao da razmislja o 1. mestu. Ovako je to jos uvek daleka buducnost.
9000 asova je upisao cini mi se veceras.
Ali kako opisati ovo serviranje?
Narocito na brejk lopte. I to protiv najboljeg riternera, verovatno svih vremena. Mada, i Fed je verovatno najkvalitetniji server od kompletnih igraca.
Svoje dve brejk lopte je realizovao, i tada je carobni slajs odradio posao. Kao da ga je cuvao za kljucne momente.
Savrseno slozena taktika, sa ne previse srljanja napred kao na primer u Sangaju. Perfektno kretanje takodje. Ali kada se samo setim koliko je problema imao kada je nerazumno izbacio taj slajs iz upotrebe.
Jos jedna razlika u odnosu na poslednji mec je to ovaj put Novak nije imao predstavu gde ce servirati u prednost polje, dok je u djus uglavnom isao na forhend. Jasno je i da mu podloga savrseno odgovara.
Ne secam se da je u nekom njihovom mecu u poslednjih 6,7 godina Novak prosao bez brejka, ali sam neiskoriscenih 7 sansi svakako ne.
Cestitke Noletu na dobrom turniru, napredovace na listi.
Sta reci za FedEx-a, ziva legenda! Kakav sampion!
Hvala ti sto postojis!

Lomax

pre 9 godina

Bože, šta ja čitam ovde.
„Mazohista,malokrvnik,bezdušnik...“
Ljudi, čemu ovolike frustracije, čemu ovakvi epiteti? Pa taj Novak zna da igra preko 5 sati, pa ljudi nije igrao sa tinejdžerom već protiv žive legende tenisa. Rodžer je odigrao hirurški precizno, bio bolji. Kraj priče. Sam Fedex je rekao da će birati koje turnire će igrati a igraće rasterećeno, upisan kao najbolji (statistički). Može mu se. Nole će pobeđivati, sutra, za mesec, za godinu. Uživajte u onome što nam je Bog i što su nam njegovi roditelji a i sam Nole omogućili.

Slavko-RS

pre 9 godina

Sta ima veze i da izgubi Nole,bitno je da ga dobija na najvecim turnirima.Odma pocinjete da pljujete,poraz je sastavni dio igre.Uvjek uz Noleta.

Srdjan

pre 9 godina

Bice ovo u dva seta za Rogera kako je krenulo. Definitivno najvise volim da gledam njihove meceve jer igraju ubedljivo najlepsi tenis samo mi je krivo sto u ovom mecu samo jedan igra odlicno, Roger, dok Nole nije ni blizu svoje najbolje igre. U svakom slucaju dobar mec i zasluzena pobeda, ma koji da pobedi, a deluje da ce to biti Roger.

Senilerer

pre 9 godina

Sest brejk lopti i on samo gura lopticu u teren. Pa napadni, malokrvni covece... 40-0 i Federer uzme brejk nakon 5 (PET) uzastopnih poena, sta reci...

veliki strumf

pre 9 godina

Ne znam da li ce mi objaviti komentar, ali posle prvog seta sam napisao da Nole vise ne spasava brejk lopte, a da mu treba mnogo brejk lopti da bi napravio brejk. Takodje sam napisao da mu u jednom servis gemu padne mrak na oci i sve promasi. Sve se evo ponovilo u drugom setu. Federer je i dalje psiholoska stena, sve najbolje serve je nasao u kriticnim trenucima, dok Nole nije imao srca za to. Ima ocigledno ogromnu psihicku barijeru kad igra sa Rodzerom. Neverovatno je da dopusta da ga odere (i to prilicno redovno, nikako da izjednaci, a sada je evo 3 razlike), iako ima skoro 34 godine, a Nole je u punoj snazi. Strasno sta Novak sebi dopusta i koliki psihicki problem ima protiv Federera.

Vuja neznalica

pre 9 godina

Svaka čast Federeru, nisam očekivao da će biti ovako 'napaljen', Novak je mogao i pored slabije igre da uvede meč u treći set gde bi imao više šansi.. U svakom slulaju, glavu gore, idemo dalje! Biće još mnogo mečeva već ove sezone, i to naravno finalnih, verujem da Nole popravlja medjuobni skor, i to na mnogo važnijim turnirima.

Beobrad

pre 9 godina

Pobedio je veteran koji je vise zeleo pobedu !
Od prvog sekunda na terenu se videlo da Novak igra tek da odigra, ko po kazni, govor tela katastrofa, mlitavo kretanje, nema zelje, agresije !
Lepo nam brate najavi kad neces da igras da gledam nesto drugo, a ne da se kidam !
Svaka cast Federeru na zelji i prikazanoj igri!
Znamo svi da na dva dobijena Federer moze bilo koga dobiti, ali ovakva Novakova inferiornost je neshvatljiva, pomalo i sumnjiva!

brufen od 400

pre 9 godina

Sutra 20-17.Nema šta da traži protiv Federera.
(brufen od 400, 27. februar 2015 18:20)
# Link komentara
Preporučujem (+25)
Ne preporučujem (-172)

Pozdrav za 172 "stručnjaka" koji su mi lupili minus.Doviđenja,prijatno.

Ne verujem

pre 9 godina

Samo cu reci jedno: BREJK LOPTE!

0/7 nole
2/2 federer

tako se ne moze pobediti... najsmesnija je ova poslednja kad je otvoren udarac poslao u mrezu... jbg kad prestane da se plasi federera kao djavo krsta, mozda i uspe da ga stigne, do tad ce mu federer deliti lekcije kao sad!

sasa jokic

pre 9 godina

Dve godine ista prica, neiskoristene brejk lopte 0/7. Protiv Rodzera nema sta da trazi, sto ce reci, cinciuliras na sansama, cekas protivnika da pogresi?
Ne moze tako, ali valjda ce skapirati da mora da je problem u njemu, sto na lraju krajeva nije lose.

tennis

pre 9 godina

..jel zna neko kako mogu na telefonu gledati meceve...? Hvala
(lovac, 28. februar 2015 16:50)

I meni treba hitan odgovor :-))HVALA.

Dr House

pre 9 godina

Tri puta po DVE VEZANE BREJK lopte protiv Federera moraju de fakto za Djokovica biti 3 brejka tj. 2 seta i pobeda. Ne iskoriscena ni jedna je ONAJ PORAZ otuzan poraz MNOGO PUTA VIDJEN DO SADA. Kad nije bio losiji, kad nije Federer nista spektakularno odigrao a dobio ga, lagano beborbe i igre. Tako bar 10 puta do sad. Zato je odnos pobeda 17:20 a ne 22:15 za Novaka. Pisem ovopre kraja. Pa neka me bar j4ednom demantuje :)

dim dot com

pre 9 godina

Veliki sam navijac Noleta,ali ovo je bio cas tenisa .Sta govoriti o mentalnoj snazi kad od sedam brejk lopti ne iskoristis ni jednu.Kad kao broj jedan imas 1 AS ,kada si ne motivisan iako publika nije na tvoj strani odnosno protiv tebE ,kad trebas postaviti rekord ,a nisi u stanju ?????
Na zalost jos jedno protracenjo popodne zacinjeno nerviranjem.Trebalo je svima biti jasno da je ono juce sa Bedrihom bila samo uvertira za ovo sto se desilo danas.Molilm Objavite.Evo u BILDU naslov Federer je konacno pokazao ko je.

meiiIIi

pre 9 godina

Au,koliko vas ovde zapravo ne poznaje tenis,neverovatno nesto. Ukratko, iskljucujuci prvi set, Novak je zapravo odlicno igrao ceo drugi set i svaki put kad bi se uslo u razmenu, Novak je izlazio kao pobednik. Problem je nastajao kada bi dolazio do brejk lopti, jer Federer u tim trenucima pocinje da servira kao da je programiran covek, nemoguce bukvalno. Utisak je da Novak jako lose cita Federerove servise, i zato cesto cak iako nije neki specijalan servis, ne uspeva da ga vrati. Naravno, svaka mu cast na pobedi, a Novak ne treba previse da se opterecuje ovim porazom, jer nije igrao lose nego eto, mec je realno odlucio Federerov servis i to je to :)

Teo

pre 9 godina

Smesno kako ga je RF preslisao!

U potpunosti bled nastup Novaka. Bezvoljan, bez potrebne agresivnosti, eksplozivnosti, preglednosti igre. Ni u jednom trenutku nije ostavio utisak da stvarno hoce da pobedi arogantnog i uobrazenog svajcarca.

Ako se ne oseca dovoljno spreman za ovakav mec mogao je pitati svajcarca kako se postupa u ttakvim situacijama.

djoko

pre 9 godina

Djokovic od 2013 mislim na duele sa Federerom od tog perioda uvjek se 1. ili 2. set zafrkava igra opusteno i onda ga sledeca 2 seta pobjedi ali ne podjemo mu to uvjek za rukom tako je radio u Londonu Parizu IW i to je preokreco rezultate al npr Danas to nije uspio zatim u Dubaiu prosle godine i Sangaju iste godine...brale moj ako hoces pobjedit Federera nije on zaboravio igrat tenis jeste da igra za 30% slabije nego 2011 ili 2010 al opet igras sa igracem koji se smatra najboljim svih vremena i ti se uvjek s njim zafrkavas 1 set i onda zapnes da okrenes al ne moze uvjek okrenit nekad te uhvati nervoza nek on dobro servisa i ne mozes okrenit a da je igro otpocetka kako zna da ga je pritisko na bekend cesto da bi ga Federer pobjedio al dobro on zna sta radi....no ovaj turnir je nebitan uveco si bodovni saldo al neka ti ovo bude opomena znaci od pocetka do kraja jako i cvrsto i pobjeda ce biti tvoja u 90% slucajeva idemo sad ovu americku turneju osvojiti

Oskar

pre 9 godina

Eto vam "poznavaoci tenisa" kad Djokovic igra A igru da ga niko ne može dobit. Danas je rasturao od igre ali Federer je jednostavno bolji igrač. A Muratogluova priča je danas u potpunosti izražena.

Mare,NS

pre 9 godina

Brejk lopte 0/7.
Sa druge strane 2/2.
Tacka.
Ne moze se pobediti RF sa voljom,zeljom i karakterom Ane Ivanovic.
Od pocetka KUKAVICKA igra,pravog tenisa nije ni bilo,a bilo bi itekako,da se Novak nije ponasao,kao nasa `mlada` teniserka.
Jos fali samo izjava,ja sam dobro igrao,ali on je bio bolji,pa da utisak bude kompletan.
Da se razumemo,nadao sam se pobedi,znao sam da je i poraz moguc,ali NACIN na koji je porazen BOLI,jer nisam video ni volju ni zelju da se promeni tok meca.
Verovatno se tempira forma za americku turneju,ali je moralo bolje.
Nista,idemo dalje!!!

Milan

pre 9 godina

Navijam svim srcem za Noleta, al mu je Federer pokazao ko je tata. Imao sam utisak da je Djokovic danas izasao na teren bez zelje da pobedi, sto mu se i ostvarilo. .. Ocekivao sam mnogo vise!

petrovic

pre 9 godina

I? Sta cemo sad? Ajde sad trazite opravdanja.. nije mu bio dan, nije igrao kao sto ume, kenjalo federera, zena mu nije bila tu, duh dede nije bio sa njim.. Nemojte da lupate tu gluposti posteno ga je pobedio, nemaa tu sta vise da se prica, kapa dole, nole pruzi ruku bice jos prilika.. Roger Respect !

Srle

pre 9 godina

Bitni su GS i mastersi ovo sluzi samo za uigravanje.Protiv Noleta je odigrao kao na RG 2011 i W 2012.Kad god mu je trebao servis pogadjao i to je to.Na 3 dobijena seta to je druga prica.Ima da se igra do finala GS,ovde Borna u polufinalu laksi trening.

joca delija

pre 9 godina

Bije deda Rodja sa 34 godine. Razvalilo ga: 11:1 asovi za Rodju, brejk lopte 0/7 Djokovic, Rodja 2/2, ukupan skor 20:17...Volim Noleta, siguran sam da ce nam doneti još radosti i titula, ali na žalost ipak je Federer ubedljivo najveći teniser u istoriji tenisa.

Sale

pre 9 godina

Da bi dobio ovakvog Federera Nole mora da bude na svojih 100%. To danas nije bio slučaj. Svaka čast Rodžeru ali mislim da ishod njihovih međusobnih susreta mnogo više zavisi od Noletove nego od Rodžerove igre. Novak nije još uvek u svojoj najboljoj formi. Predstoje mnogo važniji turniri od ovoga i Novak za njih tempira svoju formu. 7 brejk lopti Novak nije iskoristio od kojih 4 ili 5 realno nije ni mogao. Ali da je bar jednu od preostale 2 ili 3 iskoristio Nole bi preokrenuo ovaj meč. Idemo dalje. Njih dvojica će ove godine sigurno odigrati još nekoliko mečeva u kojima će ishod biti drugačiji. Napred Nole u nove pobede, po nove trofeje!

miša knez, beograd

pre 9 godina

Depresivni, defanzivni Novak, sa kompleksom niže vrednosti, uvek kada igra protiv Federera!
Čak i kada ga je pobeđivao, to je bilo zato što je Federer pravio previše grešaka. Nikada ništa ne zavisi od Novaka, plašljivko, koji nabacuje loptice Federeru za voleje i iživljavanje!

zoran

pre 9 godina

Chisto da se zna ko kosi, a ko vodu nosi. Koja crna ATP lista...majstor Rodja ce u 40. god. zivota da bude nereshiva enegima za mentalnu "stenu" Novaka Djokovica. Ubedljivo najbolji igrac u istoriji tenisa..koja crna poredjenja sa njim...ovo ostalo je prema Rodji druga liga. Da on ima sada 27god bio bi bukvalno nepobediv. No i sa 34 je tata...svaka chast. Chetvoro dece, ali ih praktichno ne pominje, za razliku od ansheg momka koji se skoro penzionisao, prestao s atreningom, jer se eto ozenio i dobio dete. Razlika u mentalitetu je kao izmedju neba i zemlje.

znanje-imanje

pre 9 godina

Zaslužena pobeda Federera i još zasluženiji poraz Đokovića. Novak je došao nespreman - kao i Rodžer. Ali ono svežine što je imao potrošio je na Berdiha tako da je Rodžer nekako pregurao i kraj 2. seta.
Sa stanovišta ljubitelja tenisa - gledajte dok možete. Ovakav igrač na mreži retko se rađa. Za navijače našeg igrača - nekad Novak i bez pune forme uzme titulu, kao npr. AO, a nekad i ne. Ali moraće bračno da odluče šta im je bitnije...

radan radovic

pre 9 godina

Federer je odrzao cas tenisa Đokovicu. I pokazao da je objektivno za klasu jaci igrac. Ne radi se o tome da je Đokovic podbacio, da je igrao lose itd. Ne. On je igrao tacno onoliko koliko mu je Federer dozvolio. Đokovic je dao sve od sebe, ali Federrov nivo tenisa je previsok. I to je sva tajna. Verovatno se Đokovic osecao nezgodno sto ga kao prvog igraca neko na ovaj nacin bije, servisima, kretanjem, bekhendom, dubinom udaraca...Ali, to je realnost. Znaci, uciteljski tenis. N da je Đokovic vio nemocan, vec je na momete izgledao IZGUBLJENO.

Vuk

pre 9 godina

deciji dnevnik..basket sa glumcima..pozorisna uloga ..svega bilo od Melburna .samo treninga i tenisa ne..ako mu se posreci da sa 70% igra osvojiGS..ne moze to vecno..umesto treninga..jos veca opustencija..i dozivi javni cas od veterana..bilo je poraza i bice..ali za ovaj MORA Novak da se izvini svojim navijacima..ili nek trenira ili oprostajni mec na Marakani..mozda i Miroslav otpeva nesto...

Nole fan

pre 9 godina

Napisah pre par dana da je Novak dosao nespreman na turniri dobih gomilu minusa. Zezao se skoro mesecdana po Beogradu,Isao na pijac, glumio u predstavi, uopste zezao se.Kao fol trenirao.Onda otisao u Dubai. Nastavio sa zezanjem.Imao lake protivnike.I naleteo na spremnijeg Federera.. Kada protiv takvog igraca ne iskoristis ponudjene brejk sanse ne moze nista dobro da se ocekuje. Onda u desetom gemu drugog seta imas 40:15 na svoj servis i isgubis ga. Ovaj poraz ne znaci nista u bodovnom saldu jer je iprosle godeine izgubio u finalu od Rodzera

Mihajlo_BG

pre 9 godina

Samo servisima? Pogledajte statistiku na kraju meca! Federer je dominirao u apsolutno svim segmentima igre,jednostavno je bio na svom vrhuncu,i Djokovic tu nista nije mogao. Svaka cast Fed!

....,, NS BoY

pre 9 godina

Kako je Nole poceo mec, tako ga je i zavrsio.
Sa poklonima.
Po drugi put ponavljam, ne bi trebalo vise da pravi duze pauze.
Nole u mecu, bezvoljan, bez emocija nakon poena. Federer, nema sta da izgubi, a dobio je najvise.
Cestitke.
Niko Noletu osim samog Noleta nije kriv.
Srecno u nastavku sezone i karijere.

moj do mojega

pre 9 godina

ajde strucnjaci vi biste drzali formu 365 dana na istom nivou, kako vam je taj Federer odigrao pre samo mesec dana u Australiji? Novak osvojio GS i normalno je da dodje do praznjenja i sad treba napuniti baterije i pronaci pravu formu i motiv, daleko je Rolan Garos.

REALno

pre 9 godina

Jednostavno Federer je bolji igrac i to je to!Danas Roger nije bio na svojoj razini,daleko od toga,a opet je lagano u 2 seta pobjedio u svojoj 34-godini igraca u svojoj zivotnoj formi.Nema se tu vise sto dodat!

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Lepo sam rekla: Novaku ne lezi Federer. To nije stvar svidjanja ili nesvidjanja, nego cinjenica.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Eleanore R., 28. februar 2015 16:50)

Kako mu ne lezi kada u finalima vodi sa 7:4.Bilo bi i vise da mu poslednje finale nije predao(Finale Mastersa u Londonu)

AIIOC

pre 9 godina

0/6 brejk lopte nasuprot 2/2 i ne treba da dobiješ Nole,ali ti si mazohista pa voliš da se mučiš,šta više verujem da se ide u treći set,aj srećno!

bane

pre 9 godina

Sramotna igra Novaka Djokovića. Jedno je izgubiti posle teške borbe ali stajati pasivno i smeteno čitav meč i slati loptice na reket protivnika je nešto sasvim drugo. Svetski broj 1 od 7 brejk prilika ne iskoristi nijednu? Ovako igra već nekoliko puta protiv Federera kao da želi od njega da stvarno napravi legendu. Federer ništa posebno nije igrao, nije umeo da iskoristi mnogo prilika koje mu je protivnik nudio, pa nemojte ga kovati bez razloga u zvezde kao što je to radio smeteni Višković.

Ne znam šta da mislim posle ovoga sem da se složim sa Marejem da je Novak nazadovao sa Bekerom. Postao je pasivan i dosadan igrač koji ne zna više kako da napadne protivnika. Gubi ključne poene koje je ranije dobijao, stanje brejk šansi sve govori.
Novaku treba bolji štab tu nema dileme, mora se ostaviti Bekerovog marketinga i vratiti agresivnost u igri.

milan

pre 9 godina

Tesko je opisati koliko je Federer imao srece danas...Svaki put na brej lopte covjek pogadja as.
(simke, 28. februar 2015 17:33) Jeste.U pravu si.Federer je inače jako glup i nesposoban.Da nema toliku sreću ne bi bio ni u prvih 100, a kamo li da ima toliko trofeja.

ZAN ZAK KLEMON

pre 9 godina

propustis 6 brejk lopti, od toga dve vezane set lopte i onda od 40-0 izgubis gem i mec, sve u svemu zasluzen trijumf federera bio je bolji mnogo

Crna Gora

pre 9 godina

Novak u ovom mecu nista nije izgubio, samo je dobio. Dobio je samar, ali koristan. Ovaj samar ce ga natjerati da promjeni pristuop mecevima sa Federerom i da konacno jednom za svagda shvati da na brejk lopte treba vise da reskira, kao sto je to radio njegov protivnik danas. Ne sumnjam da ce izvuci pouke iz ovog poraza, jer je danasnji poraz bolan. Jos ima vremena da se stigne medjusobni skor, ako je to uopste bitno. Bitni su grand slamovi i RG. Nebitan turnir i poraz u pravo vrijeme!

ona

pre 9 godina

nikada,nikada ali nikada neces biti klasa sa Rodzerom i Rafom,ma nikada...ti si klasa mareja i tu trebas i da ostanes. Bravo Rodzer,Vamos Rafa... ps. ceo mec pokusava udarcima u telo da nesto uradi ,ali naravno, ne moze nista Rodzeru jer je on teniser za njega ....jos jednom Bravo Rodzer ;)

realno

pre 9 godina

Federer servira, Djokovic igra tenis, a "strucnjaci" pricaju o nekoj eleganciji u igri Svajcarca. Djokovic je realno u razmeni za klasu jaci igrac, ali kada dodje brejk lopta, Mr.Arogancija ne moze da promasi prvi servis, uvek u krst. Sa druge strane, Novak je imao TRI PUTA VISE BREJK SANSI, ali nije iskoristio nijednu. Kada se pogleda rezultat, deluje kao da je Novak glatko izgubio, a zapravo je bio bolji igrac na terenu i da je kojim slucajem iskoristio barem jednu od sedam brejk sansi, u trecem setu bi pocistio Federera. Svaka cast Rodzeru, jos se dobro nosi sa top igracima, ali nece uvek imati ovoliko srece na brejk sansama kao danas.

Preža

pre 9 godina

Federeru preostaje Dubai i možda poneki masters. Grand Slem turniri su ipak nesto drugo. S druge strane. zadovoljni su i sponzori i ATP,zamislite kako bi bilo da Novak uvek pobeđuje.

Danix

pre 9 godina

Nakon osvajanja AO u Melburnu bio je ocekivan mali pad forme i malo opustanje kod Novaka,a Fedex je,nakon velikog debakla u Melburnu,povratio formu i danas pobijedio,sto nije bilo neocekivano.
Dakle,Fedex je,ovdje u Dubaiu,ponovio proslogodisnji uspjeh,Novak je od proslogodisnjeg polufinala dosao u finale i zaradio 120 poena i povecao prednost nad Fedexom.

Bice jos mnogo padova i uspona tokom godine,za sada Nole ide odlicno,osvojen AO i sada finale.Ne moze se konstantno drzati vrhunska forma,to je svakome jasno.
A,Nole nas je razmazio pa nam ni finale vise dovoljno.Kad nam Nole ne bude vise igrao,radovacemo se mi i za 1/4 nekog naseg igraca.
Srecno Nole,sampione,idemo dalje.Ove godine uzimas jos dva GS,sigurno.

mrki

pre 9 godina

Boga molim da Federer ode u penziju da nas ne muči, Nole mu ništa nemože, dođe blizu i odustane odnosno Federer ga počistiti sa terena kao počitniška. Srećno Novače ali nećeš stići legendu.

Swedenonline

pre 9 godina

Kako se samo kreću! Uživanje gledati!
(Nataša, 28. februar 2015 16:27)

Izgleda da negledamo isti mec? Nole deluje bas nezainteresovano da pokriva teren kao sto zna!

VOJKAN

pre 9 godina

Ovaj komentator Viskovic obozava Federera,samo njega spominje a novaka urocuje pohvalama. Novak na zalost igra pasivno...sva sreca da je mali turnir

sinki

pre 9 godina

Ne mogu da se otmem utisku da Federer kada igra protiv Novaka,servira nenormalno dobro...Svaki put na brejk lopte je pogadjao as,nesto nevjerovatno,Novak tu apsolutno nista nije mogao.

wow

pre 9 godina

Novaku svaka cast na svemu sto je ucinio i postigao,veliki je to uspeh!! Ali,sto mozes procitati komentare,mislim stvarno,cim Novak gubi,nekako je bez emocija,nekako je bezvoljan i tralala. Glupost je strasna stvar!

REALno

pre 9 godina

Jednostavno Federer je bolji igrac i to je to!Danas Roger nije bio na svojoj razini,daleko od toga,a opet je lagano u 2 seta pobjedio u svojoj 34-godini igraca u svojoj zivotnoj formi.Nema se tu vise sto dodat!

Stefan

pre 9 godina

Rodzer je odigrao mec bas kako treba da bi dobio Novaka! Ali mi se cini da Nole u bitnim trenucima nije bio dovoljno skoncentrisan, kao da mu je falilo malo samopouzdanja! Svakako, cestitke Federeru, a Nole nema razlog za zaljenje, sledeci turnir je i 50 titula! Idemo Novak!

Robert

pre 9 godina

Federer rešio da nabija H2H razliku pod stare dane. :-) Sve u prilog onima koji tvrde da se odlepio na početku Novakove karijere, iskoristivši njegovo neiskustvo. Nole ga već nekoliko godina ne može stići, iako je na svom vrhuncu.

Petar

pre 9 godina

Ne znam za vas ali ja kao dugogodišnji pratilac svih Novakovih mečeva ovaj sam gledao nekih 6,7 min. jer toliko mi je bilo dovoljno da shvatim šta me čeka. Novak igra sa 55,60% najviše svojih mogućnosti, finale turnira, protiv Federera! Izgubio je naravno 1 set, i realno, moguće je da će Novak i da pobedi, ali prosto mi je više muka od toga da u najbitnijim duelima on nema volje, nema snage, nema koncetracije, i najgore od svega malodušnost koja kipi iz njega kao znoj iz Nadala!
Neću da ulazim u filozofije neke jer ovo i ćorav čovek vidi, dovoljno je da upalite Tv i pogledate Novaka i ne morate da budete teniski mag da bi uvideli koliko je Novak mrtvo ušao u meč, po svim segmentima.
Federer standardan, ništa posebno, njegova igra, sa 34 god. ima više motiva i energije i želje u njemu od Novaka... tužna činjenica.
Ipak, možda se desi čudo pa Nole pobedi ali neka hvala... zašto da mučim sebe i da se nerviram kad se i sam Novak nije napalio da pobedi.

dtb_pro

pre 9 godina

Novak, brejk šanse: 0/6. Ondnosno ništa od tri dvostruke šanse. Rodžer 1/1. Nakon propuštene dve set lopte na 5:4 i 15:40 (u suštini nisu propuštene, već ih je Federer jednostavno zbrisao). Novak servira za 6:5. Ima 40:0 i izgubi gem. I to što spuca dvostruku servis grešku u najvažnijem trenutku na meču jer se isfurao kad mu čelendž nije bio dobar (mada se mora priznati da je ono stvarno čudno, lopta je djelovala ispravno i to debelo na liniji?!).
Niti na jednoj brejk šansi koju je imao, Novak se ništa nije pitao, Federer je preuzeo stvar u svoje ruke. Kad je spasio meč loptu i imao šansu kad je Federer bio u povlačenju sa mreže na koju je izašao, zapucao je u mrežu najlakšu loptu od svih koju je vratio u tom poenu. Federer je znao da mora da navali. Čak su i komentatori na SkySport-u pronašli podatak da bez obzira što Rodžer vodi u međusobnim duelima, Novak je taj koji vodi sa 11:4 (čini mi se taj odnos da je bio) u pobjedama u mečevima koji su se igrali na maksimalan broj setova.

Novače, volim te kao brata rođenog, nikad neću žaliti sve one neprospavane noći kad sam gledao tvoje mečeve i sve one iskidane živce koje si mi potrošio nekim svojim igrama. Ali sve ovo gore što sam naveo je razlog zašto će Rodžer Federer otići u legendu i kao legenda biti zapamćen, a ti ćeš biti zapamćen "samo" kao jedan od velikih tenisera i GS šampiona.

Mikii

pre 9 godina

Djokovicevcima je ocigledno tesko da shvate prostu cinjenicu: Kada Federer igra ovako agresivno i servira beskompromisno, Djokovic nema mogucnosti da se razmase i uvek je u podredjenom polozaju. Decko nema toliko dobru defanzivu kao Nadal, ni spinove, ni mocan forhend da rusi koncept igre raspolozenog protivnika. Ako na sve to Fedeks i pogadja, Novak je izgubio, a to se upravo i desilo. Dakle, Novak je odigrao koliko mu je bilo dozvoljeno. Federer je bolji igrac, kraj price.

Mikii

pre 9 godina

Najjaci je Beker, sada na pocetku petog gema drugog seta, publika u transu: Rodzer, Rodzer, Rodzer, a Nemac onako besno gleda u neverici, kao da je Davis cup mec u pitanju :) Stvarno je sraman odnos broja Novakovih navijaca naspram Federerovih. Nadal ima armiju iza sebe u mecevima protiv Rodje (mada su i oni uglavnom u manjini), ali Novak jedva da ima stotinak navijaca na ovom mecu.

roger.ch

pre 9 godina

Dobar je Novak, ma odlican ali..Nije on taj kapacitet da se stavlja u isti rang s najvecim svih vremena.
E sad da cujem one od danas kako ce ga Novak lako dobiti
Haj poz iz suncenlm okupanog Siona

Rale

pre 9 godina

Drugi najveći (iza Federera), Pete Sampras, se sa 31 godinom oprostio od tenisa, bio je 13.-14. na rang listi.
A viđe ovog Federera, Sa 34 na plećima dobiva "najboljeg tenisera".

mufljuz

pre 9 godina

Kakav prvi teniser na svetu ... on NE ZNA DA ISKORISTI SANSE KOJE MU SE PRUZE. Tu je najveca razlika izmedju Federera i njega. Moraces jos da ucis. 3 puta po 2 brejk lopte i on ne zna da to iskoristi. Federer ZNA.

Jovica Marjanovic

pre 9 godina

Opet strah neki za pobjedom. Nevjerovatne greske kad ima brejk lopte, i onda uz veoma dobru igru rogera to je jednako porazu. Nadam se da ga nece ovo poremetiti za nastavak sezone. Imao je mnogo sansi koje nije iskoristio, i naravno ovakav ishod je neminovan. Pozdrav iz kopenhagena, i idemo dalje novace.

sasa jokic

pre 9 godina

Dve godine ista prica, neiskoristene brejk lopte 0/7. Protiv Rodzera nema sta da trazi, sto ce reci, cinciuliras na sansama, cekas protivnika da pogresi?

razocaran

pre 9 godina

smejali smo se komsijama juce za malog Corica, ali taj momak je bar napravio Rogeru jedan brejk, Novak nije napravio ni jedan. Ma idi begaj.

Aleksandar

pre 9 godina

Zaslužena pobeda Federera! Stojim i dalje pri onoj svojoj tezi da Novak može naredne 3 godine da bude daleko najbolji igrač. Samo mora da bude ispunjen uslov da Novak bude motivisan. Upravo to - MOTIVISAN! Do juna ćemo videti u kom pravcu ide Novak. Ovo danas je bilo loše i bezvoljno, kao da mu se nije igralo. Ali dobro, bože moj. Idu Majami, Indijan Vels pa turniri na šljaci rim, Madrid, Monte Karlo pa Rolan Garos. Videćemo koliki je motiv Novaka. Večeras je pored sjane igre Federera(pre svega servis) Novak sopstvenom igrom kumovao porazu. Još jednom čestitke obojici igrača, zaslužena pobeda Federera i zaslužen poraz Đokovića!

Izem ti prenos

pre 9 godina

Ovi Arapi izgleda jos nisu naucili kako se prenosi tenis,samo konji su bitni izgleda i jahanje.Svaki moguci bitan servis Federera,gledamo njega a ne teren.Vrlo frustrirajuce...

gadno uvo

pre 9 godina

sramota za ovo slavlje od strane navijaca kod Novakove duple greske kod 5-5 u drugom setu. Navodno publika treba da je na stranu onog koji gubi, da bi mec bio duzi za navijace. To mi barem Mats kaze kada je obrnuto....Sramota.

Sto se meca tice bolje sto Novak gubi na ovim manjim turnirima da se ne opustio.

milan

pre 9 godina

Ni Bolt ne dobije svaku trku. Ni Jordan nije pobjedio svaki mec ili pogodio svaki sut za pobjedu. Ni Felps nije pobjedio svaki put. Pa ni Federer, Nadal, Sampras nisu pobjedili sva finala. Poraz je sastavni dio igre. Mogao je Nole puno bolje, ali nije, sta da se radi. Finale, malo li je :)

VOJKAN

pre 9 godina

Sta je ovom Viskovicu,Federer pa Federer. Ima pravo Srdjan Djokovic sto nije hteo da on prenosi meceve Djokovica na rts.
Nestrucan sam da kazem sta je novak lose igrao ali sva sreca da je ovomanje bitan turnir...

222

pre 9 godina

Ne mogu vjerovati koliko ovaj poraz može uticati na nekog, evo meni je dan pokvaren :( Ali Federer je bio bolji u ključnim momentima, ovi što pišu da Djoković ne zna iskoristiti 7 brejk lopti ili nisu gledali meč ili ne znam šta drugo.. Federer je odličnooo odservirao svaki put i tu se Novak nije puno pitao. Šta je tu je, idemo dalje, sad je Dejvis kup sa susjedima na redu ;)

Milos

pre 9 godina

Klasičan primer psihičkog uništavanja protivnika.Ono je za udžbenike šta mu je radio sa servisom kad je Novak imao PO DVE brejk lopte,pa set lopte pa opet brejk lopte.Federer najveći ikada.

zamalo stativa

pre 9 godina

Gubitak 11. ili 12. gema je znak da je u pitanju glava. Samo ovako je igrao 2012. i ostao bez mnogo važnih titula. Kao juče i danas tako je i na OI u dva dana gubio u 11. i 12. gemu.

Gogo

pre 9 godina

nadigrao ga Federer...bruka i sramota.
zar Nole ne vidi da mu je Federer procitao igru i nametnuo svoju ?
Federer ne moze sa Noletom da igra sa osnovne linije i to je vise nego ocito..i on to zna ali je zato doveo prvi servis do savrsenstva, izlazi na mrezu , igra agresivno i skracuje poene.
U pravu je bio Endi Marej kada je rekao da Beker nije popravio Novakovu igru ni u jednom segmentu.
Nole ima kompleks zvani ' federer" i gubice i ubuduce od Federera iako je bolji , brzi i jaci od njega.
Kompleksi su cudo.

Mikii

pre 9 godina

Federer je jos jednom pokazao da je bolji teniser. Sjajna igra i serviranje od pocetka do kraja, Djokovic apsolutno nemocan. Prosto nije imao mogucnosti da proigra jer je Federer bio zaista izvanredan. Cestitke obojici.

v

pre 9 godina

Pisem na 6:5. Verovatno ce izgubiti mec. Onolike neiskoriscene brejk lopte nekako i mogu da shvatim. Ali da izgubi svoj gem od 40:0 to ne mogu. Ako izgubi zasluzeno je. Danas je igrao nekako mlako. Nije mi krivo nesto posebno jer se ne nerviram vise za manje turnire. Ali danas mi je malo vise krivo jer je imao milion sansi. ne mogu da verujem da nije iskoristio ni jednu jedinu brejk sansu. Ali ruku na srce Federer je fenomenalno servirao u tim momentima. I iskreno ima vecu glad za pobedom nad Novakom. Mora da se cestita Rodzeru, a Noletu puno srece i malo vise ostrine na predstojecim mastersima.

Vlada

pre 9 godina

Kako je moguce da tri puta na 15:40 on ne napravi brejk,imao je mnogo srece Federer ovaj put,spasao je 7 brejk lopti a iskoristio jedine dve,kako je i sam posle meca izjavio da nije spasao te brejk lopte sigurno ne bi osvojio titulu.Nema veze svaka mu cast,Novace vise srece sledeci put,ti si broj 1!!!

Nataša

pre 9 godina

Izgleda da negledamo isti mec? Nole deluje bas nezainteresovano da pokriva teren kao sto zna!



Mogli ste da pogledate i vreme kada sam pisala komentar. Bilo je to na početku meča.

nikola

pre 9 godina

au koji kompleksi i stah od pobede ovo skoro nisam video.. nemam obicaj da pljujem po novaku jer zaista je fenomen, ovo danas je svakako za diskusiju.. generalno ne znam ni kako je osvojio australiju, ova godina mu je bas losa, lose igra, australiju je spletom okolnosti uzeo, ocaj nad ocajom!!!

konto

pre 9 godina

Nema šta, može se samo čestitati Federeru, ovaj put je bio bolji. Kvalitet koji prikazuje još više dobija na težini kada se uzme u obzir činjenica da ga iskazuje u 34. godini, naklon do poda za to. Možemo samo da se nadamo da će i Đoković u tim godinama moći da se takmiči na vrhunskom nivou.

dorcol

pre 9 godina

nije nole lose igrao ali strasno kako ih sere servis protiv novaka , setimo se karlovica ne moze da promasi,federer ne moze da promasi ,steta .

Sinisa T.

pre 9 godina

Zalosno je da neko ko igra ovako ruzan defanzivni tenis na silu i besumucno trcanje bude broj jadan na ATP listi. Cak ni u tom smornom negledljivom tenisu nije najbolji jer je Nadal uspesniji u svakom pogledu a isto su godiste. Kada gledas Rodzera vidis talenat, gracioznost, virtuoznost i stil u svakom pogledu. Novak naruzuje igru i svako ko nije iz Srbije vidi samo kompleksasa koji svojom upornoscu i atletskim sposobnostima izmara lose pripremljene protivnike i dobija ih na cistu silu i fizicku spremu. Kada on igra ja menjam kanal je to mucenje i igra na gresku oduzima tenisu kao carobnoj igri svaku draz.

stani ba...

pre 9 godina

Ova pobjeda Federera je dokaz ko je najbolji teniser svih vremena.Može Novak biti na prvom mijestu koliko god hoće ali to da ga Federer dere i u svojoj 33-ćoj godini to je potupa.Đoković mi je drag ali više gotivim RF.Ali najviše mi je drago zbog komentatora.Vrijeme je bilo da se malo spuste na zemlju...hahahaha

gebedaya

pre 9 godina

Neozbiljan pripremni period, neozbiljan pristup mecu, igra na 30% svojih mogućnosti i eto ga los rezultat... Biće bolje, važno je izvući pouku.

brufen od 400

pre 9 godina

Ahahahahaha,stručnjaci pišu "Neverovatno koliko IMA SREĆE FEDERER,svaki put kad Đoković ima brejk loptu on pogađa as"...ahahahahaha pa čovek to radi već 10+ godina!!Koja sreća,koji bakrači čoveče.

Lakii

pre 9 godina

Nole,stidi se!
Da te ovako otrese neko ko ima 34 godine....pokrij se usima i tisina.
Lepo sam rekao da vise necu da dozvolim da mi kidas zivce i opet se zeznem....kakva sramota.
Koliko tebi rodjace treba brej lopti da mu uzmes servis?Deset,petnaest....
On je imao samo DVE,eeeej,dve brej lopte su mu bile dovoljne da te otese...ma sta ja pisem....adje zdravo,bre....

doktor

pre 9 godina

ne znam za vas, ali meni ovaj jednorucni backhand sto ga izvode Federer, Youzhny, Kohlschreiber izgleda puno bolje i mocnije od dvorucnog sto ga izvodi Nole i vecina igraca. Zene izvode dvorucne backhande.

zex

pre 9 godina

Ocajna igra Novaka,svaki mec igra u grcu kada je Federer sa druge strane,neverovatno,sramota je izgubiti od Federera narocito ako si broj1 nemogu da shvatim ovu malodusnost,kao da mu je sve jedno ko ce dobiti.treba igrati agrsivno i izgubiti nije problem,Novak je odigrao cisto da odradi posao ali sta je tu je pobedio je na wimbldonu. to je vaznije.ajmo hrvati navalite

Ja bih ovako pisao

pre 9 godina

NAJBOLJI TENISER SVETA IZGUBIO JE OD NAJBOLJEG TENISERA SVIH VREMENA. Ako prvo važi za pvog onda i ovo drugo važi za drugog.

mikan

pre 9 godina

0/7 nasuprot 2/2.
E tu je velicina Federera koju Djokovic NIKADA nece imati. Federer ZNA da iskoristi sansu koja mu se ukaze. Djokovic NE ZNA. Na zalost, nije Federer bio toliko dobar koliko je Djokovic bio los. Tako ne igra onaj koji misli da je prvi teniser sveta. Bolje bi bilo da je Federeru vratio "uslugu" za Vimbldon i predao mu mec. Bez zara i bez volje, kao da ga je neko naterao da igra Dubai.

Bagzi

pre 9 godina

Nole previse ziheraski odigrao prvi set i to je problem sa Fwdom kome sve polazi od ruke. Kako je strucno uzeo set u kojem su bili izjednaceni svaka cast. Ajde Nole malo hrabrije inace mrka kapa.

LjutaKrajina- Mogu da pisem sta hocu i onako mi nece objaviti komentar

pre 9 godina

Bice nerjeseno 63 : 63 Ja bio u kladionici i blokirali X,sto znaci da je namjesten mec. Eto vi ako hocete provjerite na ovim on line kladionica,pa ako jos negdje nisu blokirali stavite sve pare na nerjeseno,dobitak zagarantova. Idemo Djovak! (ovo je bilo ne bi li ugrabio koji +)

charlotte sometimes

pre 9 godina

Ma daj bre Nolkice, gde je taj zar. Znala sam da ce da se osvete one propustene brejk lopte. Ajmo, neka bude treci set, to bi bilo jedino posteno.

a

pre 9 godina

Ja stvarno imam utisak da Novak ima neki strah od Rogera.. nekako, udara u grcu vecito.. Misljenja sam da je kompletniji i bolji igrac, ali da ga se plasi. Steta, u 33 godine covek pokazuje zasto je ipak najbolji igrac svih vremena. Jos nije kraj, moze ovo Novak okrenuti, uz drasticnu promenu filozofije sa kojom je usao u mec.

Swedenonline

pre 9 godina

Generalno, Djokovic je napredovao 120 poena ulaskom u finale, Federer brani jos 200, kako god da se zavrsi Nole povecava razliku. Funktion u finalu i dalje ostavlja sebi mogucnost da poveca bodove iduce godine u Dubaiju. Nekako sve vise dobijam osecaj da se sporovodi neka nemacka racunica!

kimiko

pre 9 godina

Rafa igra tenis sa najvecom energijom,to je verovatno tacno.
Izner,Cilic,Karlovic,Conga,Raonic,imaju rakete u servisu i to je verovatno tacno.
Ferer je najveci fajter,to je tacno.
Ali ova dvojica igraju najraznovrsniji i najlepsi tenis...to je sigurno tacno.
Zato uzivajmo u svoj lepoti tenisa.

Beobrad

pre 9 godina

Ko je ovde mladji?
Pa Novace ti treba njega da pojedes svojom agresivnom igrom, da napadas svaku loptu, ali ne, grc i nevera u uspeh su vidljivi s meseca !
Daj gas covece, samo napadackom igrom ga mozes pobediti, uvek si ga jedino tako i dobijao !

NIK

pre 9 godina

Nevidjena bruka i malodusnost Novaka Djokovica. Po ko zna koji put deluje kao da mu se nije ni iz kreveta ustajalo. Cim je izlazio na teren pri najavi spikera, po njegovoj gestikulaciji na licu se videlo da ce mec izgubiti

grr

pre 9 godina

Ovaj mec pokazuje da je Federer ipak veliki zalogaj za Novaka i u svojoj 34 godini. Nema tu vise sta da se doda. Federer u 34 godini igra agresivinije i pametnije od tebe. Samo Novace nastavi da mu saljes kratke lopte, mozda Fedex nekad i pogresi...

veliki strumf

pre 9 godina

Federer igra kao u najboljim danima, a Novak vec duze vremena ima strahovit pad u nekom servis gemu, koji odmah i izgubi. Veliki problem u Novakovoj igri postalo je to sto vise gotovo da i ne spasava brejk lopte - cim protivnik stigne do brejk lopte obicno je to i brejk. Uz to, Novak servise po pravilu gubi svojim neiznudjenim, velikim greskama, dok mu istovremeno treba vise brejk lopti da bi i napravio brejk. Uz sve navedeno, Novak kao i obicno tvrdoglavo igra Federeru u forhend citav prvi set - naravno da ga je izgubio.

kruškason

pre 9 godina

najveći svih vremena poigrava se sa đokovićem, ipak je on puno kvalitetniji igrač pa je svakom tko se razumije u tenis bilo jasno da federer ovo pobjeđuje, oni koji tenis prate od 2008. i koji još nisu ni pohvatali sva pravila ovog sporta - u šoku su

Ivan

pre 9 godina

Bice nerjeseno 63 : 63 Ja bio u kladionici i blokirali X,sto znaci da je namjesten mec. Eto vi ako hocete provjerite na ovim on line kladionica,pa ako jos negdje nisu blokirali stavite sve pare na nerjeseno,dobitak zagarantova. Idemo Djovak! (ovo je bilo ne bi li ugrabio koji +)
(LjutaKrajina- Mogu da pisem sta hocu i onako mi nece objaviti komentar, 28. februar 2015 16:08)


Kladionice redovno blokiraju rezultate zbog prevelikog broja uplata da bi se zastitili, ili uplate istu igru u drugoj kladionici. Ne znaci da je mec namesten. Zapravo u 90% slucajeva kada kladionice blokiraju nesto, dodje potpuno drugaciji rezultat. I mecevi se vrlo retko mamestaju u saradnji sa evropskim kladionicama, mnogo cesce je to u Aziji, a te uplate iznose po vise miliona funti.

Nole fan

pre 9 godina

Opet stara prica kao na AO.Novak lako propusta ponudjene brejk sanse. Protiv Federera to ne prolazi. Ima Novak dve brejk sanse i ne iskoristi dok Rodzer to odmah iskoristi.I evo vec 1:0

Stefan

pre 9 godina

Djokovicu pokloni se tati i kazi kad si ti na maksimumu i igras svoj tenis niko ti nista nemoze! haha klasika ovih realnih srba. ajmo Fed deri , klasa je vecna! ups,i godine su mala razlika skoro pa 10 :)

VLADIMIR

pre 9 godina

Nazalost moram priznati da sam veliki pesimista posle prvog seta, Zasto? Pa zato sto je Nole danas samo nastavio sa losom igrom iz jucerasnjeg meca sa Berdihom. A Federer ipak nije Berdih.Molimo boga da se sve prepkrene iz isnova - pre svega da Nole eventualno pocne sa svojim najboljim tenisom.

zoran

pre 9 godina

Jedan na vrhuncu snage (Novak), drugi pred penzijom (Rodja), a prvi ne moze da opepeli. Posle se ljudi pitaju da li je Rodja najbolji u istoriji....ma ne nije, to je nash mladic.
Lista je takva da je prvi Federer, pa ogromna provalija, aonda se redjaju ostali kako im je drago. Rodja je liga za sebe. Kada igra najbolji tenis, Novak nema shanse da ni blizu ugrozi majstora.
Federer je u svakom segmnentu superironiji. Neverovatan igrach.

Ne verujem

pre 9 godina

Neverovatno kako pred svaki meč a i u toku meča ljudi smaraju sa linkovima. Ukucajte u pretraživaču tennis live streaming,football live streaming i slicno,snadjite se. Mogli ste 5 puta da udjete na taj neki link dok ste pisali komentar.

Waldorf

pre 9 godina

jel moze neko da mi da link za prenos uzivo
(miki, 28. februar 2015 16:37)

http://gofirstrow.eu/watch/325614/2/watch-djokovic-vs-federer,-atp-dubai.html

SAMO ČINJENICE!

pre 9 godina

Novak Đoković vrhunski teniser u svim elementima ove igre,osim u servisu gde je veoma prosećan,a to se najbolje vidi na bržim podlogama gde ne koristi svoj servis u rangu svog imena i pozicije br 1. koju drži!

a

pre 9 godina

Ja stvarno imam utisak da Novak ima neki strah od Rogera.. nekako, udara u grcu vecito.. Misljenja sam da je kompletniji i bolji igrac, ali da ga se plasi. Steta, u 33 godine covek pokazuje zasto je ipak najbolji igrac svih vremena. Jos nije kraj, moze ovo Novak okrenuti, uz drasticnu promenu filozofije sa kojom je usao u mec.

ZAN ZAK KLEMON

pre 9 godina

propustis 6 brejk lopti, od toga dve vezane set lopte i onda od 40-0 izgubis gem i mec, sve u svemu zasluzen trijumf federera bio je bolji mnogo

mufljuz

pre 9 godina

Kakav prvi teniser na svetu ... on NE ZNA DA ISKORISTI SANSE KOJE MU SE PRUZE. Tu je najveca razlika izmedju Federera i njega. Moraces jos da ucis. 3 puta po 2 brejk lopte i on ne zna da to iskoristi. Federer ZNA.

Senilerer

pre 9 godina

Sest brejk lopti i on samo gura lopticu u teren. Pa napadni, malokrvni covece... 40-0 i Federer uzme brejk nakon 5 (PET) uzastopnih poena, sta reci...

kimiko

pre 9 godina

Rafa igra tenis sa najvecom energijom,to je verovatno tacno.
Izner,Cilic,Karlovic,Conga,Raonic,imaju rakete u servisu i to je verovatno tacno.
Ferer je najveci fajter,to je tacno.
Ali ova dvojica igraju najraznovrsniji i najlepsi tenis...to je sigurno tacno.
Zato uzivajmo u svoj lepoti tenisa.

Slavko-RS

pre 9 godina

Sta ima veze i da izgubi Nole,bitno je da ga dobija na najvecim turnirima.Odma pocinjete da pljujete,poraz je sastavni dio igre.Uvjek uz Noleta.

badass

pre 9 godina

ja ne mogu da verujem zbog koga kidam zivce! kad su drugi pricali zasto su nadal I federer bolji od naseg noleta ja sam ih blatnjao, ali su svi oni bili u pravu. pa nole u najboljim godinama gubi od dede breeee. pa zamislite da igra protiv federera kad je bio u tim godinama kao sad nole. evo sad konacno posle mnogo medjusobnih meceva negiranja priznajem da je rodja najveci ikada I da nole to nikad nece biti, nema covek dzabe 17 a nole 8. dusa me boli dok ovo pisem!!!

zoran

pre 9 godina

Jedan na vrhuncu snage (Novak), drugi pred penzijom (Rodja), a prvi ne moze da opepeli. Posle se ljudi pitaju da li je Rodja najbolji u istoriji....ma ne nije, to je nash mladic.
Lista je takva da je prvi Federer, pa ogromna provalija, aonda se redjaju ostali kako im je drago. Rodja je liga za sebe. Kada igra najbolji tenis, Novak nema shanse da ni blizu ugrozi majstora.
Federer je u svakom segmnentu superironiji. Neverovatan igrach.

Petar

pre 9 godina

Ne znam za vas ali ja kao dugogodišnji pratilac svih Novakovih mečeva ovaj sam gledao nekih 6,7 min. jer toliko mi je bilo dovoljno da shvatim šta me čeka. Novak igra sa 55,60% najviše svojih mogućnosti, finale turnira, protiv Federera! Izgubio je naravno 1 set, i realno, moguće je da će Novak i da pobedi, ali prosto mi je više muka od toga da u najbitnijim duelima on nema volje, nema snage, nema koncetracije, i najgore od svega malodušnost koja kipi iz njega kao znoj iz Nadala!
Neću da ulazim u filozofije neke jer ovo i ćorav čovek vidi, dovoljno je da upalite Tv i pogledate Novaka i ne morate da budete teniski mag da bi uvideli koliko je Novak mrtvo ušao u meč, po svim segmentima.
Federer standardan, ništa posebno, njegova igra, sa 34 god. ima više motiva i energije i želje u njemu od Novaka... tužna činjenica.
Ipak, možda se desi čudo pa Nole pobedi ali neka hvala... zašto da mučim sebe i da se nerviram kad se i sam Novak nije napalio da pobedi.

Srdjan

pre 9 godina

Bice ovo u dva seta za Rogera kako je krenulo. Definitivno najvise volim da gledam njihove meceve jer igraju ubedljivo najlepsi tenis samo mi je krivo sto u ovom mecu samo jedan igra odlicno, Roger, dok Nole nije ni blizu svoje najbolje igre. U svakom slucaju dobar mec i zasluzena pobeda, ma koji da pobedi, a deluje da ce to biti Roger.

.

pre 9 godina

Federer sa skoro 34 godine JEDINI moze da se nosi sa Novakom. I to zbog toga sto je on jedini u stanju da u delo sprovede taktiku koja je jedina efikasna protiv Novaka. Samo Federer moze da sa jednim Novakom odigra mec u kojem je vecina poena odlucena posle malog broja razmena, tj. posle 3-5 udaraca. A to je zbog toga sto samo Federer moze tako uspesno da igra agresivan, napadacki tenis protiv Novaka. Marej npr. i dalje zivi u iluziji da dugim razmenama moze pobediti Novaka. Mnogi pokusavaju da skrate poene protiv Novaka, ali samo Federer je sposoban za to, jer jedini ima kvalitet potreban da spreci Novaka da sve vraca.
Zbog toga ce Rodzer dok god bude igrao biti Novakov najtezi rival. I nema to veze sa psihom, uslovima, jednostavno, Federer odavno pokusava da skracuje poene, a sada u tome uspeva kao nikada pre. Narocito ce opasan biti na WB jer sada, za razliku od prosle sezone uspeva da vecinu poena zavrsi posle 3-4 udarca, sto automatski znaci da ne postoji opasnost da zbog fizicke iscrpljenosti izgubi. Ovakvim tempom mec od 5 setova trajao bi ispod 3 sata.
Novak pod hitno treba da bar pokusa da nadje resenje za ovu novu Rodzerovu igru, koju je demonstrirao prvo u Sangaju, onda u Londonu a zatim i u Dubaiju. U suprotnom, Novak ce imati ogromnih problema protiv Federera ove godine.

Olelole

pre 9 godina

Sad valjda treba da vam bude jasno zasto na vimbldonu na mecu Federer Mari, %75 britanaca navija za Federera. Jer kada se godinu-dve ovaj Paganini jednom zauvek povuce, tennis ce biti pravo mucenje za gledati.

NikolaBgd

pre 9 godina

Razumem da ste realni kad komentarisete igru. ali budimo iskreni Novak nije ni trenirao posteno pred ovaj turnir. Jednostavno prezaljiv poraz kao protiv Iva. Kako ne kapirate ? neka izgubi sve meceve samo da osvoji Roland Garros.

Mikii

pre 9 godina

Najjaci je Beker, sada na pocetku petog gema drugog seta, publika u transu: Rodzer, Rodzer, Rodzer, a Nemac onako besno gleda u neverici, kao da je Davis cup mec u pitanju :) Stvarno je sraman odnos broja Novakovih navijaca naspram Federerovih. Nadal ima armiju iza sebe u mecevima protiv Rodje (mada su i oni uglavnom u manjini), ali Novak jedva da ima stotinak navijaca na ovom mecu.

kruškason

pre 9 godina

najveći svih vremena poigrava se sa đokovićem, ipak je on puno kvalitetniji igrač pa je svakom tko se razumije u tenis bilo jasno da federer ovo pobjeđuje, oni koji tenis prate od 2008. i koji još nisu ni pohvatali sva pravila ovog sporta - u šoku su

Stefan

pre 9 godina

Djokovic je cekao da Federer popusti pa da pocne sa svojom igrom,medjutim to se nije desilo. Ne trazite izgovore u losoj formi,Federer je prosto bolji i to je to

grr

pre 9 godina

Ovaj mec pokazuje da je Federer ipak veliki zalogaj za Novaka i u svojoj 34 godini. Nema tu vise sta da se doda. Federer u 34 godini igra agresivinije i pametnije od tebe. Samo Novace nastavi da mu saljes kratke lopte, mozda Fedex nekad i pogresi...

Mikii

pre 9 godina

Djokovicevcima je ocigledno tesko da shvate prostu cinjenicu: Kada Federer igra ovako agresivno i servira beskompromisno, Djokovic nema mogucnosti da se razmase i uvek je u podredjenom polozaju. Decko nema toliko dobru defanzivu kao Nadal, ni spinove, ni mocan forhend da rusi koncept igre raspolozenog protivnika. Ako na sve to Fedeks i pogadja, Novak je izgubio, a to se upravo i desilo. Dakle, Novak je odigrao koliko mu je bilo dozvoljeno. Federer je bolji igrac, kraj price.

sinkee

pre 9 godina

Cudo je psiha...Novak je imao 3 puta 15-40,i onda je Federer sve to spasio asevima...A sta mislite da li bi to Federer uradio da je preko puta mreze bio Nadal,sigurno bi neki prvi servis promasio i Nadal bi uzeo brejk...

Dr House

pre 9 godina

Tri puta po DVE VEZANE BREJK lopte protiv Federera moraju de fakto za Djokovica biti 3 brejka tj. 2 seta i pobeda. Ne iskoriscena ni jedna je ONAJ PORAZ otuzan poraz MNOGO PUTA VIDJEN DO SADA. Kad nije bio losiji, kad nije Federer nista spektakularno odigrao a dobio ga, lagano beborbe i igre. Tako bar 10 puta do sad. Zato je odnos pobeda 17:20 a ne 22:15 za Novaka. Pisem ovopre kraja. Pa neka me bar j4ednom demantuje :)

milan

pre 9 godina

Ni Bolt ne dobije svaku trku. Ni Jordan nije pobjedio svaki mec ili pogodio svaki sut za pobjedu. Ni Felps nije pobjedio svaki put. Pa ni Federer, Nadal, Sampras nisu pobjedili sva finala. Poraz je sastavni dio igre. Mogao je Nole puno bolje, ali nije, sta da se radi. Finale, malo li je :)

Robert

pre 9 godina

Federer rešio da nabija H2H razliku pod stare dane. :-) Sve u prilog onima koji tvrde da se odlepio na početku Novakove karijere, iskoristivši njegovo neiskustvo. Nole ga već nekoliko godina ne može stići, iako je na svom vrhuncu.

AIIOC

pre 9 godina

0/6 brejk lopte nasuprot 2/2 i ne treba da dobiješ Nole,ali ti si mazohista pa voliš da se mučiš,šta više verujem da se ide u treći set,aj srećno!

zoran

pre 9 godina

Chisto da se zna ko kosi, a ko vodu nosi. Koja crna ATP lista...majstor Rodja ce u 40. god. zivota da bude nereshiva enegima za mentalnu "stenu" Novaka Djokovica. Ubedljivo najbolji igrac u istoriji tenisa..koja crna poredjenja sa njim...ovo ostalo je prema Rodji druga liga. Da on ima sada 27god bio bi bukvalno nepobediv. No i sa 34 je tata...svaka chast. Chetvoro dece, ali ih praktichno ne pominje, za razliku od ansheg momka koji se skoro penzionisao, prestao s atreningom, jer se eto ozenio i dobio dete. Razlika u mentalitetu je kao izmedju neba i zemlje.

Rale

pre 9 godina

Drugi najveći (iza Federera), Pete Sampras, se sa 31 godinom oprostio od tenisa, bio je 13.-14. na rang listi.
A viđe ovog Federera, Sa 34 na plećima dobiva "najboljeg tenisera".

Danix

pre 9 godina

Nakon osvajanja AO u Melburnu bio je ocekivan mali pad forme i malo opustanje kod Novaka,a Fedex je,nakon velikog debakla u Melburnu,povratio formu i danas pobijedio,sto nije bilo neocekivano.
Dakle,Fedex je,ovdje u Dubaiu,ponovio proslogodisnji uspjeh,Novak je od proslogodisnjeg polufinala dosao u finale i zaradio 120 poena i povecao prednost nad Fedexom.

Bice jos mnogo padova i uspona tokom godine,za sada Nole ide odlicno,osvojen AO i sada finale.Ne moze se konstantno drzati vrhunska forma,to je svakome jasno.
A,Nole nas je razmazio pa nam ni finale vise dovoljno.Kad nam Nole ne bude vise igrao,radovacemo se mi i za 1/4 nekog naseg igraca.
Srecno Nole,sampione,idemo dalje.Ove godine uzimas jos dva GS,sigurno.

Negativni

pre 9 godina

Kao i finale AO i ovaj meč pokazuje nešto. Djokovića, kao i Mareja, polako stižu godine. Od finala USO 2013 nije vidjeno vrhunsko finale. Vreme je da neki novi igrači dodju na mesto ovih asova. Za Novakovu i Federerovu ligu ovo je bio smešan meč. Za Federera mogu da kažem samo "bravo majstore" jer da ima pet godina manje Djoković i Marej bi mogli da računaju na koji set po meču i to je to. Samo bi ga Rafa mučio, ali zdrav. Ovako uništen, tužno ga je gledati. Tenis je, u zadnje dve godine smešan u odnosu na ono što smo gledali od 2005 do 2013. A sad adio!

ma sta mi rece

pre 9 godina

Sve,sve ali niko mi ne moze reci koji je to sampion prethodni iz open ere igrao ovako u 34 godine.....nijedan,ni sampras,borg,beker,lendl,agasi,vilander,sampras.....pola njih je bezalo i pre u penziju a ovaj covek igra najnapadackiji tenis ikada,ovako niko nikada nije igrao,niti ce skoro...

NIK

pre 9 godina

Nevidjena bruka i malodusnost Novaka Djokovica. Po ko zna koji put deluje kao da mu se nije ni iz kreveta ustajalo. Cim je izlazio na teren pri najavi spikera, po njegovoj gestikulaciji na licu se videlo da ce mec izgubiti

Šavija Alonso

pre 9 godina

Novak pod hitno treba da bar pokusa da nadje resenje za ovu novu Rodzerovu igru, koju je demonstrirao prvo u Sangaju, onda u Londonu a zatim i u Dubaiju. U suprotnom, Novak ce imati ogromnih problema protiv Federera ove godine.
(., 28. februar 2015 20:43)

E, bravo za komentar - jedini si uočio poentu. Novak se kreće tako dobro da može da vrati u teren praktično sve i time poene učini dugim, a u takvoj igri niko nema šanse protiv njega (Marejeva zabluda je sjajan primer). Da bi se skratili poeni protiv Novaka potrebno je igrati konstantno jako nisko iznad mreže i jako blizu liniji a sve to udarcima iz sve snage i uz mnogo rizika iz prvog pa i drugog servisa. Za to je u ovoj eri tenisa sposoban jedini Federer. To je jedna neverovatno riskantna taktika koju je ostalim igračima nemoguće sprovesti protiv Novaka. Čak i Rodžer mora da ima izuzetno dobar dan da bi mu to uspelo, ali navikli smo da on skoro uvek ima izuzetno dobar dan. Iskreno, mislim da nikad više neće biti tenisera kakav je Federer.

Stefan

pre 9 godina

Djokovicu pokloni se tati i kazi kad si ti na maksimumu i igras svoj tenis niko ti nista nemoze! haha klasika ovih realnih srba. ajmo Fed deri , klasa je vecna! ups,i godine su mala razlika skoro pa 10 :)

Sinisa T.

pre 9 godina

Zalosno je da neko ko igra ovako ruzan defanzivni tenis na silu i besumucno trcanje bude broj jadan na ATP listi. Cak ni u tom smornom negledljivom tenisu nije najbolji jer je Nadal uspesniji u svakom pogledu a isto su godiste. Kada gledas Rodzera vidis talenat, gracioznost, virtuoznost i stil u svakom pogledu. Novak naruzuje igru i svako ko nije iz Srbije vidi samo kompleksasa koji svojom upornoscu i atletskim sposobnostima izmara lose pripremljene protivnike i dobija ih na cistu silu i fizicku spremu. Kada on igra ja menjam kanal je to mucenje i igra na gresku oduzima tenisu kao carobnoj igri svaku draz.

brufen od 400

pre 9 godina

Sutra 20-17.Nema šta da traži protiv Federera.
(brufen od 400, 27. februar 2015 18:20)
# Link komentara
Preporučujem (+25)
Ne preporučujem (-172)

Pozdrav za 172 "stručnjaka" koji su mi lupili minus.Doviđenja,prijatno.

radan radovic

pre 9 godina

Federer je odrzao cas tenisa Đokovicu. I pokazao da je objektivno za klasu jaci igrac. Ne radi se o tome da je Đokovic podbacio, da je igrao lose itd. Ne. On je igrao tacno onoliko koliko mu je Federer dozvolio. Đokovic je dao sve od sebe, ali Federrov nivo tenisa je previsok. I to je sva tajna. Verovatno se Đokovic osecao nezgodno sto ga kao prvog igraca neko na ovaj nacin bije, servisima, kretanjem, bekhendom, dubinom udaraca...Ali, to je realnost. Znaci, uciteljski tenis. N da je Đokovic vio nemocan, vec je na momete izgledao IZGUBLJENO.

doktor

pre 9 godina

ne znam za vas, ali meni ovaj jednorucni backhand sto ga izvode Federer, Youzhny, Kohlschreiber izgleda puno bolje i mocnije od dvorucnog sto ga izvodi Nole i vecina igraca. Zene izvode dvorucne backhande.

222

pre 9 godina

Ne mogu vjerovati koliko ovaj poraz može uticati na nekog, evo meni je dan pokvaren :( Ali Federer je bio bolji u ključnim momentima, ovi što pišu da Djoković ne zna iskoristiti 7 brejk lopti ili nisu gledali meč ili ne znam šta drugo.. Federer je odličnooo odservirao svaki put i tu se Novak nije puno pitao. Šta je tu je, idemo dalje, sad je Dejvis kup sa susjedima na redu ;)

zep

pre 9 godina

Federer je takodje imao pauzu i nije trenirao pre ovog turnira, cak i duzu pauzu od Novaka, tako da vam taj izgovor ne pije vodu. I budite malo dosledni, juce ste pisali kako je nepobediv jer je Berdiha odrao sa 6-0 u setu, a danas kukate kako nije u formi. Kako to da uvek ima slab dan samo kad igra protiv Federera? Pomirite se sa cinjenicom da Novak ne moze pobediti Federera ako Rodzer igra bar na 80% svojih mogucnosti. Pa i danas se Rodzer za sve pitao, a Novak zavisio od njega i njegove igre.

Pedrosa Dani Pedrosa

pre 9 godina

Kad se samo sjetim euforije posle pobede nad Marejom "nema mu ravnog,ove godine uzima sva cetri Slema"
Pa tako i posle Wimbldona prosle godine "Novak je trenutno neunistiv,uzima lagano US0-open"
Isto tako i posle furioznog zavrsetka 2013 god.gdje uzeo 4 turnira zaredom,i price kao "sledeca godina je Novakova,ide napad na veliki Slem" a na kraju corak i samo jedan Gren Slem.
Novakove pristalice nikako da nauce lekciju,alooo ljudi NOVAK igra tennis u eri jednog Nadala i Federera,ja ne znam sta vi mislite,da mozda Rafa i Rodzer slucajno imaju 14 odnosno 17 Gren Slemova.???
Ako jedan Federer u 34-oj godini redovno bije Novaka koji je u najboljim teniskim godinama,sta tu nije jasno,i ovo konstantno omalovazavanje jednog Nadala Rafaela,a Novak ne zna za pobedu protiv Rafe od AO-2012 god,pune 3 godine.
Znaci Novak je egal sa 34-god starim Federerom,i povredama mucenim Nadalom,i on to jednostavno nije iskoristio i napravio razliku.

brufen od 400

pre 9 godina

Ahahahahaha,stručnjaci pišu "Neverovatno koliko IMA SREĆE FEDERER,svaki put kad Đoković ima brejk loptu on pogađa as"...ahahahahaha pa čovek to radi već 10+ godina!!Koja sreća,koji bakrači čoveče.

peRFect

pre 9 godina

Генерално, Федерер ни близу свог максимума, много грешака из форхенда, али поред тога победа...Још један доказ да је највећи свих времена...Велики поздрав за Федекса из Србије...

!

pre 9 godina

Federer je samo Rodika pobedjivao vise nego Novaka, 21 put!!! Uskoro ce Novak biti covek koji ima najvise poraza od Federera!!! Neprocenjivo!!!

Dare

pre 9 godina

Ni najveci Noletovi navijaci me ne mogu ubediti da nije zeleo da osvoji Dubai i da je pustio Federera (kao sto neki komentarisu), nikada to ne bi uradio. Jednostavno Federer je bitne poene odigrao fantasticno. Nole je najbolji reterner ikada ali RF je servirao odlicno. Moze Nole da obori sve Federerove rekorde ali nikada nece igrati lepsi, eleganntniji, raznovrsniji i bolji tenis od njega.

znanje-imanje

pre 9 godina

Zaslužena pobeda Federera i još zasluženiji poraz Đokovića. Novak je došao nespreman - kao i Rodžer. Ali ono svežine što je imao potrošio je na Berdiha tako da je Rodžer nekako pregurao i kraj 2. seta.
Sa stanovišta ljubitelja tenisa - gledajte dok možete. Ovakav igrač na mreži retko se rađa. Za navijače našeg igrača - nekad Novak i bez pune forme uzme titulu, kao npr. AO, a nekad i ne. Ali moraće bračno da odluče šta im je bitnije...

zapažanje

pre 9 godina

Naslov vam je "boli glava"-izgleda da je svakom osim autoru ovog teksta jasno da je Rodžer u svim segmentima igre bio bolji od Novaka.

veliki strumf

pre 9 godina

Federer igra kao u najboljim danima, a Novak vec duze vremena ima strahovit pad u nekom servis gemu, koji odmah i izgubi. Veliki problem u Novakovoj igri postalo je to sto vise gotovo da i ne spasava brejk lopte - cim protivnik stigne do brejk lopte obicno je to i brejk. Uz to, Novak servise po pravilu gubi svojim neiznudjenim, velikim greskama, dok mu istovremeno treba vise brejk lopti da bi i napravio brejk. Uz sve navedeno, Novak kao i obicno tvrdoglavo igra Federeru u forhend citav prvi set - naravno da ga je izgubio.

milan

pre 9 godina

Tesko je opisati koliko je Federer imao srece danas...Svaki put na brej lopte covjek pogadja as.
(simke, 28. februar 2015 17:33) Jeste.U pravu si.Federer je inače jako glup i nesposoban.Da nema toliku sreću ne bi bio ni u prvih 100, a kamo li da ima toliko trofeja.

Oskar

pre 9 godina

Eto vam "poznavaoci tenisa" kad Djokovic igra A igru da ga niko ne može dobit. Danas je rasturao od igre ali Federer je jednostavno bolji igrač. A Muratogluova priča je danas u potpunosti izražena.

talenat

pre 9 godina

Ne volim Federera. Nikako. Ali smesno je da neko poredi Novakov talenat sa Federerovim. Da ih neko poredi kao igrace. U svakom udarcu se vidi koliko je Federer cak i sada bolji igrac. Koliko je veci njegov prirodni talenat za igru. Ovde ljudi cesto zameraju igracima, narocito Nadalu kako su defanzivni. A kakav je Novak? Posebno od kad je Beker tu. Totalno defanzivan. Samo ceka da protivnik pogresi. Tako je i AO osvojio. Danas Federer nije gresio imao je kontrolu i zasluzeno je pobedio.

Mihajlo_BG

pre 9 godina

Samo servisima? Pogledajte statistiku na kraju meca! Federer je dominirao u apsolutno svim segmentima igre,jednostavno je bio na svom vrhuncu,i Djokovic tu nista nije mogao. Svaka cast Fed!

petrovic

pre 9 godina

I? Sta cemo sad? Ajde sad trazite opravdanja.. nije mu bio dan, nije igrao kao sto ume, kenjalo federera, zena mu nije bila tu, duh dede nije bio sa njim.. Nemojte da lupate tu gluposti posteno ga je pobedio, nemaa tu sta vise da se prica, kapa dole, nole pruzi ruku bice jos prilika.. Roger Respect !

razocaran

pre 9 godina

smejali smo se komsijama juce za malog Corica, ali taj momak je bar napravio Rogeru jedan brejk, Novak nije napravio ni jedan. Ma idi begaj.

Mairon

pre 9 godina

(Dragan, 28. februar 2015 19:04)

Poslednjih pet godina? Tesko. Od 2010. do danas, Djokovic je bio prvi od jula 2011. do jula 2012. dakle godinu dana, i opet od novembra 2012. do oktobra 2013, nesto manje od godinu ponovo. I zatim od jula 2014. do danas.

To su dve i po godine.

Nadal je bio prvi od juna 2010. do jula 2011. i ponovo od oktobra 2013. do jula 2014. Nesto vise od godinu i po.

Jeste Novak najkonstantniji tokom poslednje dve/tri godine, ali dominantan je bio samo 2011.

Inace, danas Federer je opet sproveo u delo svoju recept protiv Djokovica, agresivno od pocetka do kraja i nije dozvolio da Djokovic uhvati ritam, sto je kljuc njegove pobede.
Videcemo sta ce bitu i Indijan Velsu.

Mare,NS

pre 9 godina

Brejk lopte 0/7.
Sa druge strane 2/2.
Tacka.
Ne moze se pobediti RF sa voljom,zeljom i karakterom Ane Ivanovic.
Od pocetka KUKAVICKA igra,pravog tenisa nije ni bilo,a bilo bi itekako,da se Novak nije ponasao,kao nasa `mlada` teniserka.
Jos fali samo izjava,ja sam dobro igrao,ali on je bio bolji,pa da utisak bude kompletan.
Da se razumemo,nadao sam se pobedi,znao sam da je i poraz moguc,ali NACIN na koji je porazen BOLI,jer nisam video ni volju ni zelju da se promeni tok meca.
Verovatno se tempira forma za americku turneju,ali je moralo bolje.
Nista,idemo dalje!!!

ja

pre 9 godina

Zanimljivo, Novak vec godinama terorise protivnike zahvaljujuci svojoj fizickoj nadmocnosti i odlicnom igranju dugih poena. I Federer je JEDINI koji je nasao "lek" za takvu igru. Skracuje poene kao nikada pre, a Novak ne moze da nametne svoj ritam u mecevima protiv njega.

Dragon

pre 9 godina

Novakova igra je odraz manjka treninga i posvecenosti tenisu...i pored osvojenog AO! Na Novaku je da odluci sta ce, biti porodican covek i provoditi vise vremena sa sinom i suprugom, ili nastaviti da se bavi tenisom na profesionalnom nivou, onako posveceno kao pre!

1

pre 9 godina

@max
Federer servirao kao nikada u zivotu!? Jesi ti ikada odgledao neki mec!? Federer je danas servirao lose, imao oko 60% ubacenog prvog servisa.
A "u zivotu" je pogadjao i po 50 as udaraca u mecu, tako da ti ocigledno pojma o tenisu nemas.

Ne verujem

pre 9 godina

Neverovatno kako pred svaki meč a i u toku meča ljudi smaraju sa linkovima. Ukucajte u pretraživaču tennis live streaming,football live streaming i slicno,snadjite se. Mogli ste 5 puta da udjete na taj neki link dok ste pisali komentar.

ona

pre 9 godina

nikada,nikada ali nikada neces biti klasa sa Rodzerom i Rafom,ma nikada...ti si klasa mareja i tu trebas i da ostanes. Bravo Rodzer,Vamos Rafa... ps. ceo mec pokusava udarcima u telo da nesto uradi ,ali naravno, ne moze nista Rodzeru jer je on teniser za njega ....jos jednom Bravo Rodzer ;)

dtb_pro

pre 9 godina

Novak, brejk šanse: 0/6. Ondnosno ništa od tri dvostruke šanse. Rodžer 1/1. Nakon propuštene dve set lopte na 5:4 i 15:40 (u suštini nisu propuštene, već ih je Federer jednostavno zbrisao). Novak servira za 6:5. Ima 40:0 i izgubi gem. I to što spuca dvostruku servis grešku u najvažnijem trenutku na meču jer se isfurao kad mu čelendž nije bio dobar (mada se mora priznati da je ono stvarno čudno, lopta je djelovala ispravno i to debelo na liniji?!).
Niti na jednoj brejk šansi koju je imao, Novak se ništa nije pitao, Federer je preuzeo stvar u svoje ruke. Kad je spasio meč loptu i imao šansu kad je Federer bio u povlačenju sa mreže na koju je izašao, zapucao je u mrežu najlakšu loptu od svih koju je vratio u tom poenu. Federer je znao da mora da navali. Čak su i komentatori na SkySport-u pronašli podatak da bez obzira što Rodžer vodi u međusobnim duelima, Novak je taj koji vodi sa 11:4 (čini mi se taj odnos da je bio) u pobjedama u mečevima koji su se igrali na maksimalan broj setova.

Novače, volim te kao brata rođenog, nikad neću žaliti sve one neprospavane noći kad sam gledao tvoje mečeve i sve one iskidane živce koje si mi potrošio nekim svojim igrama. Ali sve ovo gore što sam naveo je razlog zašto će Rodžer Federer otići u legendu i kao legenda biti zapamćen, a ti ćeš biti zapamćen "samo" kao jedan od velikih tenisera i GS šampiona.

bg

pre 9 godina

@Milan
Federer zivi u Svajcarskoj i tamo placa porez, Marej u Britaniji, Nadal u Spaniji.
Prema tome, sasvim je normalno da svi Svajcarci navijaju za Federera, Britanci za Mareja, a Spanci za Nadala.
Ali nije normano da Srbi navijaju za stanovnika Knezevine Monako, koji u Srbiji provede 20 dana godisnje.

Teo

pre 9 godina

Smesno kako ga je RF preslisao!

U potpunosti bled nastup Novaka. Bezvoljan, bez potrebne agresivnosti, eksplozivnosti, preglednosti igre. Ni u jednom trenutku nije ostavio utisak da stvarno hoce da pobedi arogantnog i uobrazenog svajcarca.

Ako se ne oseca dovoljno spreman za ovakav mec mogao je pitati svajcarca kako se postupa u ttakvim situacijama.

Jurisic Milorad

pre 9 godina

Prvo da cestitam Rodzeru,bio je odlican na terenu igrao je kao da ima 24 godine,a ne 34,Djokovic je sa druge strane delovao nezainteresovano,bezidejno,i nije mogao da pruzi vise od toga.

milan

pre 9 godina

Drago mi je,koliko zbog Federera čiji sam navijač,toliko zbog onih što uzdižu Novaka do nepobjedivosti. Sad će ga ti isti krenut "pljuvat"...Da je dobio Đoković,bilo bi obrnuto. Sve uredno,ne znači da idući put neće Nole dobit,samo mi ide na živce to dizanje u nebesa,a potom odmah padanje u ambis. Nigdje zlatne sredine i zdravog,normalnog navijanja za svog ljubimca.
(Damir, 28. februar 2015 19:05) "Takvi smo mi Srbi, zato nas i svrbi..."

dim dot com

pre 9 godina

Veliki sam navijac Noleta,ali ovo je bio cas tenisa .Sta govoriti o mentalnoj snazi kad od sedam brejk lopti ne iskoristis ni jednu.Kad kao broj jedan imas 1 AS ,kada si ne motivisan iako publika nije na tvoj strani odnosno protiv tebE ,kad trebas postaviti rekord ,a nisi u stanju ?????
Na zalost jos jedno protracenjo popodne zacinjeno nerviranjem.Trebalo je svima biti jasno da je ono juce sa Bedrihom bila samo uvertira za ovo sto se desilo danas.Molilm Objavite.Evo u BILDU naslov Federer je konacno pokazao ko je.

Lomax

pre 9 godina

Bože, šta ja čitam ovde.
„Mazohista,malokrvnik,bezdušnik...“
Ljudi, čemu ovolike frustracije, čemu ovakvi epiteti? Pa taj Novak zna da igra preko 5 sati, pa ljudi nije igrao sa tinejdžerom već protiv žive legende tenisa. Rodžer je odigrao hirurški precizno, bio bolji. Kraj priče. Sam Fedex je rekao da će birati koje turnire će igrati a igraće rasterećeno, upisan kao najbolji (statistički). Može mu se. Nole će pobeđivati, sutra, za mesec, za godinu. Uživajte u onome što nam je Bog i što su nam njegovi roditelji a i sam Nole omogućili.

Milan

pre 9 godina

Svi svajcarci su za Federera,svi spanci su za Nadala,svi Englezi su za svog zutog.Samo Mi Srbi vise navijamo za druge nego za svoje.svetsko a nase:zloba,zavist i pakost

Milos

pre 9 godina

Klasičan primer psihičkog uništavanja protivnika.Ono je za udžbenike šta mu je radio sa servisom kad je Novak imao PO DVE brejk lopte,pa set lopte pa opet brejk lopte.Federer najveći ikada.

sinki

pre 9 godina

Ne mogu da se otmem utisku da Federer kada igra protiv Novaka,servira nenormalno dobro...Svaki put na brejk lopte je pogadjao as,nesto nevjerovatno,Novak tu apsolutno nista nije mogao.

Crna Gora

pre 9 godina

Novak u ovom mecu nista nije izgubio, samo je dobio. Dobio je samar, ali koristan. Ovaj samar ce ga natjerati da promjeni pristuop mecevima sa Federerom i da konacno jednom za svagda shvati da na brejk lopte treba vise da reskira, kao sto je to radio njegov protivnik danas. Ne sumnjam da ce izvuci pouke iz ovog poraza, jer je danasnji poraz bolan. Jos ima vremena da se stigne medjusobni skor, ako je to uopste bitno. Bitni su grand slamovi i RG. Nebitan turnir i poraz u pravo vrijeme!

ah

pre 9 godina

U poslednja 2 meca Novak nije Federeru uzeo cak ni set. Veliki problem u najavi, jer ce u susretima na GS morati da produzava meceve ako zeli da pobedi Federera. A ako bude ovako gubio 2 seta za nesto vise od sat vremena, RF ce pobedjivati. Federer igra jos agresivnije nego prosle godine i jos vise skracuje poene, to Novaku nikako ne odgovara i mora da pokusa da nadje neki nacin da ga "smiri". Ali, ocigledno je postalo da je Federer taj od koga sve zavisi u mecevima sa Novakom. Ako on bar solidno servira Novak gubi meceve.

Само спорт?

pre 9 godina

Ако сам добро схватио већину коментатора ове вести, Ђоковић мора да победи сваки меч? До краја каријере? Иначе је лузер,магарац,нема појма,превара од играча... Не знам да ли вам је ико одао ову велику тајну,али и противници тренирају! И они желе да победе. Нико никад (мајке ми!) није завршио каријеру без пораза.

ccc

pre 9 godina

2-0 za manje od 90 minuta!? Federer sve vise i vise skracuje poene a samim tim i meceve... Sto znaci da Novak vise ne moze da racuna na to da ce na GS, u mecevima na 3 dobijena moci da ceka da se RF umori pa da pobedi. Ovim tempom RF je mogao da pobedi 3-0 za manje od 2 sata, a cak i da su igrali 5 setova ne bi 3 sata bili na terenu... A to ne ide Novaku u prilog jer ako on nesto ne zna, to je da igra meceve u kojima vecina poena traju 3-4 udarca. Ogromne ce mu probleme praviti Federer ove godine.

brb

pre 9 godina

Svi svajcarci su za Federera,svi spanci su za Nadala,svi Englezi su za svog zutog.Samo Mi Srbi vise navijamo za druge nego za svoje.svetsko a nase:zloba,zavist i pakost
Milan

Apsolutno netacno
Da si isao u Pariz,Madrid,Rim,Toronto i Njujork da gledas tenis i da si video ko sve navija za koga,ne bi nikad izjavio ovakvu arhaicno-zaostalu-nacionalisticku glupost
Erika iz Madrida, isla je na vise od 30 GS da gleda Federera, sto se tice opreme, garderobe i rekvizita ima sve sa inicajalima RF
Kristofer, decko je dosao na razmenu studenata iz Bazela u BG, navija za Novaka,on za njega predstavlja skoro pa neku vrstu bozanstva, najcesca uzrecica mu je vamos-tamos, kaze da ga je Nole "kupio 2011"
Pepe, karabinjer iz Rima,veliki Novakov fan,upoznao sam ga u Rimu...
Mogao bih da ti nabrojim barem jos 50 ljudi ali ne bi sve stalo u komentar
Kad budes shvatio da u Spaniji ima vise ljudi koji ne voli i mrzi Nadala nego svih Srba na svetu zajedno, doci ces do poente
To sto vidis srpske zastave i ljude isarane u tim bojama(+ srce gde pise Nole itd) i mislis da su to na tribinama Srbi, to ti je velika greska
Na Satrijeu vidim lika, ofarbao glavu u boje nase zastave, rekao drugu" evo nasis", odoh da se javim, momci su Norvezani, dosli da bodre Novaka
Nije isto otici na eksurziju gde svi trcite po 5-10 dana da vidite sve i otici negde gde 10 dana gledate tenis i osetite i vidite zivot tog grada
Sloboda izbora, kultura ,civilizacija su nesto sto 90% ljudi u Srbiji ne zna i nema

RF

pre 9 godina

Vidim da su frustracije Federerovaca ogromne poslednjih godina, pa danas docekali svojih 5 minuta. U poslednjih 5 godina Federer je osvojio ceo jedan GS, a Novak 7 (o Rafi da ne pricam). Sada doslo vreme da se raduju trofeju na beznacajnom turniru 500, za koji se Novak spremao setajuci po pijaci i gostujuci u decijem dnevniku, a uz to je stigao malo i da odigra trbusni ples! Cemu se vi Federovci radujete! Tako ce sutra i Nadalovci kad ovaj osvoji sljaku na nekom turniru nikad cuo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 28. februar 2015 20:36)

# Link komentara

17-8 i ti pricas Federerovci dosli na svoje e moje dijete ne igRa se tenis od 2011 , zbog takvih kao ti mnogi ne vole Novaka koji je odlican,fenomenalan igrac, ti nit volis Novaka nit tenis .

Beobrad

pre 9 godina

Ko je ovde mladji?
Pa Novace ti treba njega da pojedes svojom agresivnom igrom, da napadas svaku loptu, ali ne, grc i nevera u uspeh su vidljivi s meseca !
Daj gas covece, samo napadackom igrom ga mozes pobediti, uvek si ga jedino tako i dobijao !

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Lepo sam rekla: Novaku ne lezi Federer. To nije stvar svidjanja ili nesvidjanja, nego cinjenica.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Eleanore R., 28. februar 2015 16:50)

Kako mu ne lezi kada u finalima vodi sa 7:4.Bilo bi i vise da mu poslednje finale nije predao(Finale Mastersa u Londonu)

REALno

pre 9 godina

Jednostavno Federer je bolji igrac i to je to!Danas Roger nije bio na svojoj razini,daleko od toga,a opet je lagano u 2 seta pobjedio u svojoj 34-godini igraca u svojoj zivotnoj formi.Nema se tu vise sto dodat!

joca delija

pre 9 godina

Bije deda Rodja sa 34 godine. Razvalilo ga: 11:1 asovi za Rodju, brejk lopte 0/7 Djokovic, Rodja 2/2, ukupan skor 20:17...Volim Noleta, siguran sam da ce nam doneti još radosti i titula, ali na žalost ipak je Federer ubedljivo najveći teniser u istoriji tenisa.

moj do mojega

pre 9 godina

ajde strucnjaci vi biste drzali formu 365 dana na istom nivou, kako vam je taj Federer odigrao pre samo mesec dana u Australiji? Novak osvojio GS i normalno je da dodje do praznjenja i sad treba napuniti baterije i pronaci pravu formu i motiv, daleko je Rolan Garos.

miša knez, beograd

pre 9 godina

Depresivni, defanzivni Novak, sa kompleksom niže vrednosti, uvek kada igra protiv Federera!
Čak i kada ga je pobeđivao, to je bilo zato što je Federer pravio previše grešaka. Nikada ništa ne zavisi od Novaka, plašljivko, koji nabacuje loptice Federeru za voleje i iživljavanje!

Swedenonline

pre 9 godina

Kako se samo kreću! Uživanje gledati!
(Nataša, 28. februar 2015 16:27)

Izgleda da negledamo isti mec? Nole deluje bas nezainteresovano da pokriva teren kao sto zna!

mrki

pre 9 godina

Boga molim da Federer ode u penziju da nas ne muči, Nole mu ništa nemože, dođe blizu i odustane odnosno Federer ga počistiti sa terena kao počitniška. Srećno Novače ali nećeš stići legendu.

sasa jokic

pre 9 godina

Dve godine ista prica, neiskoristene brejk lopte 0/7. Protiv Rodzera nema sta da trazi, sto ce reci, cinciuliras na sansama, cekas protivnika da pogresi?
Ne moze tako, ali valjda ce skapirati da mora da je problem u njemu, sto na lraju krajeva nije lose.

###

pre 9 godina

Vidite deco... čika Federeru nije ispod časti da se bori za svaki poen, da se i dan danas dokazuje sa 17 GS titula, više nego duplo više od mister Novaka.
Nije mu teško da daje sve od sebe iako ga otpisuju i šalju u penziju već 3 sezone, redovno.
Ne diže ruke, ne mlati glavom, ne razgovara i ne dernja se na svoj stručni tim.
On igra tenis, on se bori, on daje sve od sebe koliko može u tom datom trenutku!
Kad je Federer na terenu on igra tenis! On igra da pobedi, da osvoji turnir i podigne trofej!
Nema kalkulacija, nema tog vetra ili kiše koji mu smeta toliko, nema te publike koja može da ga skrene sa puta ka pobedi.
A Novak se uvek umisli kad igra sa Federerom ili Nadalom, digne nos, očekuje da će ovi da skinu gaće kad ga vide na terenu. Pa neće momak, neće, nisu oni pali sa kruške, posebno ne Federer.
Ako oćeš da ga pobediš progutaj taj ponos i daj sve od sebe ili kao danas pruži mu ruku i pakuj kofere.
To vam je realnost !

RF

pre 9 godina

Razlog Federerovog debakla na AO je taj sto je covek proslu sezonu zavrsio u trecoj nedelji decembra a Novak i ostatak krajem novembra.Znaci dosta vremena odmara a pritom Federer je odigrao Brizbejn a ovi nisu. Znaci federer je imao za odmor i pripremu za sledecu sezonu tacno 12 dana a Novak,Rafa i Mari mesec i po. Logicno je da ce covek popustiti i puci u 33 na AO koji se igra na 3 seta zbog umora. Da je imao pauzu kao i svi drugacije bi prosao. Sad kad je napravio pauzu i stekao svezinu pokazao je zasto je ziva legenda ovog sporta. Jednostavno kad je svez i na svom nivou ne moze mu niko nista. Daj Boze da neko od ostale trojice bude u tenisu u njegovim godinama. Forma je trenutna,klasa je vecna!

Šavija Alonso

pre 9 godina

Ja se nerazumem u tenis,jel sada Federer prvi na ATP listi i najbolji na svetu posle ove pobede,ja sam malopre citala ATP listu tamo pise da je Djokovic daleko najbolji na svetu sa velikom razlikom u poenima u odnosu na Federea,citam ovde i hvalospeve o Federeu ako je toliko dobar zasto nije najbolji na svetu i prvi na Atp listi,dali mogu strucnjaci kojih ovde ima mnogo da mi objasne o cemu se radi,nista mi nije jasno.
(Martina, 28. februar 2015 18:27)

Ja bih probao da ti objasnim, Martina dušo, ali u tvom slučaju valjalo bi početi od sintakse i semantike maternjeg nam srpskog jezika, a to bi nam uzelo mnogo vremena... Drži se ti kuhinje, neće ništa da ti fali.

Nole fan

pre 9 godina

Opet stara prica kao na AO.Novak lako propusta ponudjene brejk sanse. Protiv Federera to ne prolazi. Ima Novak dve brejk sanse i ne iskoristi dok Rodzer to odmah iskoristi.I evo vec 1:0

meiiIIi

pre 9 godina

Au,koliko vas ovde zapravo ne poznaje tenis,neverovatno nesto. Ukratko, iskljucujuci prvi set, Novak je zapravo odlicno igrao ceo drugi set i svaki put kad bi se uslo u razmenu, Novak je izlazio kao pobednik. Problem je nastajao kada bi dolazio do brejk lopti, jer Federer u tim trenucima pocinje da servira kao da je programiran covek, nemoguce bukvalno. Utisak je da Novak jako lose cita Federerove servise, i zato cesto cak iako nije neki specijalan servis, ne uspeva da ga vrati. Naravno, svaka mu cast na pobedi, a Novak ne treba previse da se opterecuje ovim porazom, jer nije igrao lose nego eto, mec je realno odlucio Federerov servis i to je to :)

specnaz

pre 9 godina

Na samom početku da kažem da sam ostrašćeni navijač Novaka Djokovica, ali ovakve mečeve teško podnosim, ajde ako sam morao pre 5-6 godina, ali sada kad je ovaj naš broj 1 i dodje čovek sa svoje 34 godine i počisti te sa 2-0, onda je taj koji dobija daleko najbolji na svetu svih vremena, shvati te to dragi moji Srbi.

Bojan

pre 9 godina

(Beobrad)
ma da, bas me zanima koja je to metrika kojom ocenjujes da je Nole igrao 60% danas, 90% Vimbldon i slicno. I zanima me jos da li Nole kad izadje na teren kaze "danas cu igrati sa pola gasa, pokazao sam protiv Berdiha koliko dobro mogu da igram, a protiv Federera cu da popustim malo". Da li tebi to stvarno ima smisla?
Naravno da su obojica i na tom pomenutom Vimlbdonu i tokom ovog danasnjeg finala odigrali maksimalno koliko su mogli u datom trenutku.
Novak je odigrao solidan turnir, igra nije bila puno losija nego na AO koji je uzeo pre mesec danas (a na nivou onoga juce protiv Berdiha, cak i tog seta sto je dobio sa 60), sto je i razumljivo jer zelis najbolje da igras na slemu, ali to nije bilo dovoljno protiv danasnjeg Federera. Nole uvek deluje nezainteresovano i bezidejno kada gubi, tako da taj njegov govor tela na ukazuje na puno. Novak je zeleo da produzuje i gradi poene, ali Federer je uspesno napadao i drzao iste kratkim. Na svaku Noletovu pretnju je odgovarao asom ili servis vinerom i zasluzeno dobio mec nadigravsi protivnika.
Kao sto je i Nole nadigrao Federera u finalu Vimbldonu. Navijao sam za Federera i bilo je stvari u njegovoj igri koje nisu funkcionisale kako treba, ali reci da je igrao na 60% mogucnosti u tom mecu je nebulozno, dao je sve od sebe, servirao skoro savrseno, forhend je zakazao, ali i sa razlogom jer se protivnik branio sjajno. Kao sto je danas novak delovao smuseno jer je Federer kaznjavao svaku kracu lopticu.

REALno

pre 9 godina

Jednostavno Federer je bolji igrac i to je to!Danas Roger nije bio na svojoj razini,daleko od toga,a opet je lagano u 2 seta pobjedio u svojoj 34-godini igraca u svojoj zivotnoj formi.Nema se tu vise sto dodat!

konto

pre 9 godina

Nema šta, može se samo čestitati Federeru, ovaj put je bio bolji. Kvalitet koji prikazuje još više dobija na težini kada se uzme u obzir činjenica da ga iskazuje u 34. godini, naklon do poda za to. Možemo samo da se nadamo da će i Đoković u tim godinama moći da se takmiči na vrhunskom nivou.

kol

pre 9 godina

Gomila isfrustriranih i napacenih komsija u kombinaciji sa procentom najgorih medju Srbima i svaki put isto kad Nole izgubi...ali posle velikih trijumfa nastupa pravdoljubiva vecina i vi se vise ne cujete...i tako

SAMO ČINJENICE!

pre 9 godina

Novak Đoković vrhunski teniser u svim elementima ove igre,osim u servisu gde je veoma prosećan,a to se najbolje vidi na bržim podlogama gde ne koristi svoj servis u rangu svog imena i pozicije br 1. koju drži!

Ja bih ovako pisao

pre 9 godina

NAJBOLJI TENISER SVETA IZGUBIO JE OD NAJBOLJEG TENISERA SVIH VREMENA. Ako prvo važi za pvog onda i ovo drugo važi za drugog.

realno

pre 9 godina

Federer servira, Djokovic igra tenis, a "strucnjaci" pricaju o nekoj eleganciji u igri Svajcarca. Djokovic je realno u razmeni za klasu jaci igrac, ali kada dodje brejk lopta, Mr.Arogancija ne moze da promasi prvi servis, uvek u krst. Sa druge strane, Novak je imao TRI PUTA VISE BREJK SANSI, ali nije iskoristio nijednu. Kada se pogleda rezultat, deluje kao da je Novak glatko izgubio, a zapravo je bio bolji igrac na terenu i da je kojim slucajem iskoristio barem jednu od sedam brejk sansi, u trecem setu bi pocistio Federera. Svaka cast Rodzeru, jos se dobro nosi sa top igracima, ali nece uvek imati ovoliko srece na brejk sansama kao danas.

Preža

pre 9 godina

Federeru preostaje Dubai i možda poneki masters. Grand Slem turniri su ipak nesto drugo. S druge strane. zadovoljni su i sponzori i ATP,zamislite kako bi bilo da Novak uvek pobeđuje.

eto tako

pre 9 godina

Price o nekakvoj Novakovoj dominaciji su sarena laza. Privid. Novak je prvi. Tu ce i ostati. Ali ni Nadala ni Federera to ne zanima. Novak je konstantniji od njih, propusta manje turnira. Ali nema tu nikakve njegove dominacije. Sve se svodi na dobar pocetak i dobar kraj sezone. A u medjuvremenu uzme po neki turnir ali nije to ni blizu dominacije.

jkajld

pre 9 godina

nikada,nikada ali nikada neces biti klasa sa Rodzerom i Rafom,ma nikada...ti si klasa mareja i tu trebas i da ostanes. Bravo Rodzer,Vamos Rafa... ps. ceo mec pokusava udarcima u telo da nesto uradi ,ali naravno, ne moze nista Rodzeru jer je on teniser za njega ....jos jednom Bravo Rodzer ;)

Mirko-RS

pre 9 godina

Krenili pljuvaci,docekali svojih pet minuta.Nista strasno Nole,danas ti nije bio dan.
(Slavko-RS, 28. februar 2015 17:51)

"Krenilo" i tebe, još malo i bit ćeš pismen......

zvezda

pre 9 godina

bravo pljuvaci, bravo. pravicemo mi Novaka od blata.uzivajte dok mozete da gledate Djokovica, tesko da imamo ovakvog tenisera posle njega.

ЈОЈКЕ

pre 9 godina

СТАЛНО ПРИЧАМ ИСТУ ПРИЧУ !

Јелена Јанковић=Новак Ђоковић=ПЕНЗИОНЕРСКО СХВАТАЊЕ ТЕНИСА.

Оправдано је изгубио од бољег тенисера. То није проблем. Проблем је у његовом схватању тениса.

Ја пребацујем лоптицу преко мреже, Ти пребацујеш лоптицу преко мреже.
Ја пребацујем лоптицу преко мреже, Ти пребацујеш лоптицу преко мреже.
Ја пребацујем лоптицу преко мреже, Ти пребацујеш лоптицу преко мреже.
...
...
Ја пребацујем лоптицу преко мреже, Ти НИСИ УСПЕО да пребациш лоптицу преко мреже и зато сам ја победио.

Новаче гледај Јелену и види каква ти је тениска судбина.

Поента ове приче је у твом ПЕНЗИОНЕРСКОМ и КУКАВИЧКОМ схватању тениса.

Тенис у коме чекаш да противник погреши може да прође код неуких, али код тенисера типа Федерера, шансе су ти мање од 0.

Размисли о повлачењу из тениског спорта јер те чека тужна Јеленина судбина.

PS

Мани се медијског глупирања и посвети се тенису.

Bagzi

pre 9 godina

Nole previse ziheraski odigrao prvi set i to je problem sa Fwdom kome sve polazi od ruke. Kako je strucno uzeo set u kojem su bili izjednaceni svaka cast. Ajde Nole malo hrabrije inace mrka kapa.

stani ba...

pre 9 godina

Ova pobjeda Federera je dokaz ko je najbolji teniser svih vremena.Može Novak biti na prvom mijestu koliko god hoće ali to da ga Federer dere i u svojoj 33-ćoj godini to je potupa.Đoković mi je drag ali više gotivim RF.Ali najviše mi je drago zbog komentatora.Vrijeme je bilo da se malo spuste na zemlju...hahahaha

Dylan Dog

pre 9 godina

Iskrene čestitke Rodžeru na odlično odigranom meču, meču u kome je imao gotovo maksimalan stepen korisnosti. Taktiku je potpuno sproveo u delo. Bio je agresivan uz minimum neiznuđenih grešaka za takav stepen agresivnosti, odlično je servirao, i konačno, u ključnim trenucima meča sasvim zasluženo imao malo više sportske sreće no njegov protivnik.
Nije tajna da Novak nije došao 100% spreman u Dubai i da je glavni cilj mini američka turneja. Noge mu nisu radile kako treba, a tajming nedovoljno dobar. Zato se povlačio nazad i time davao šansu protivniku da bude agresivniji. Forma se najpre vidi po riternu. Novak je neuobičajeno loše riternirao i čitao Rodžerove servise. Zato je Rodžer bio opušteniji pri servisu, što je i ključ za svakog servera, pa je servisom i uspeo da spase one silne brejk lopte.
Raduje jedino činjenica da je čak i ovako bled Novak imao šansi da prelomi meč protiv ovako dobrog Rodžera. Na žalost, nikako nije imao dovoljno gasa da ga pritisne koliko je to potrebno. Čak je i sam Švajcarac, poučen ranijim iskustvima bio prilično stegnut u završnici drugog seta ali Novak nije ni to uspeo da materijalizuje.

U principu, Novak nema za čim da žali. Meč je dobio teniser koji je tog dana u datim okolnostima bio jednostavno - bolji.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u nastavku sezone!
Uzdravlje!

Danijel

pre 9 godina

Svaka cast Federeru na pobedi. Vidim ovde neki ljudi pisu da je Rodzer imao srece, sto nema veze sa zivotom, sustina je da je kljucne poene odigrao odlicno, sto Novak nije uradio, tako da je bio bolji i pobeda je zasluzena!Previse ljudi orpisuje Federera,iako je u 34 godini kada je odmoran i motivisan moze svakoga bez problema da dobije.Ovom pobedom je vratio samopouzdanje,bice opasan na narednim turnirima.Pustite njihov medjusobni skor,nesporno je da su obojica majstori,s tim sto je Federer po meni najtalentovaniji teniser ikada, a tenis pratim 25 godina.Pomenuo bih odlicni servis Federera, koji ga je besprekorno sluzio, ja mislim pa skoro kroz celu njegovu karijeru, odservirao preko 9000 as udaraca, samo je Ivanisevic bolji u open eri. Puno srece obojici u nastavku sezone , i da napomenem da tenis nece biti isti kada se Rodzer povuce! puno pozdrava za sve ljubitelje ove prelepe igre.

Vlado

pre 9 godina

Federer igra vrhunski tenis u ovim godinama! Kada Djokovic bude u ovim godinama ili ce biti u teniskoj penziji ili ce biti ispodprosecan , tuzno, ali to je cinjenica.

Marko

pre 9 godina

Tesko je opisati koliko je Federer imao srece danas...Svaki put na brej lopte covjek pogadja as.
(simke, 28. februar 2015 17:33)

Cuj ovog, imao srece. Pa nije pogodio sudiju pa se lopta odbila u teren nego razvalio as.

No1e

pre 9 godina

Kakva radost u komsiluku zbog poraza Novaka u Arabijskoj pustinji.Nole odradio Arape za milju povecao prednost u borbi za prvo mesto,zezao se sa trbusnim plesacicama i sad da odradi Rvate pa pali za IW.A vi kako te.Covek je na misiji 4 GS ove sezone nema on vremena da se zeza sa gerijatrijom na turniru 500.

veliki strumf

pre 9 godina

Vidim da su frustracije Federerovaca ogromne poslednjih godina, pa danas docekali svojih 5 minuta. U poslednjih 5 godina Federer je osvojio ceo jedan GS, a Novak 7 (o Rafi da ne pricam). Sada doslo vreme da se raduju trofeju na beznacajnom turniru 500, za koji se Novak spremao setajuci po pijaci i gostujuci u decijem dnevniku, a uz to je stigao malo i da odigra trbusni ples! Cemu se vi Federovci radujete! Tako ce sutra i Nadalovci kad ovaj osvoji sljaku na nekom turniru nikad cuo.

v

pre 9 godina

Pisem na 6:5. Verovatno ce izgubiti mec. Onolike neiskoriscene brejk lopte nekako i mogu da shvatim. Ali da izgubi svoj gem od 40:0 to ne mogu. Ako izgubi zasluzeno je. Danas je igrao nekako mlako. Nije mi krivo nesto posebno jer se ne nerviram vise za manje turnire. Ali danas mi je malo vise krivo jer je imao milion sansi. ne mogu da verujem da nije iskoristio ni jednu jedinu brejk sansu. Ali ruku na srce Federer je fenomenalno servirao u tim momentima. I iskreno ima vecu glad za pobedom nad Novakom. Mora da se cestita Rodzeru, a Noletu puno srece i malo vise ostrine na predstojecim mastersima.

Ivan

pre 9 godina

Bice nerjeseno 63 : 63 Ja bio u kladionici i blokirali X,sto znaci da je namjesten mec. Eto vi ako hocete provjerite na ovim on line kladionica,pa ako jos negdje nisu blokirali stavite sve pare na nerjeseno,dobitak zagarantova. Idemo Djovak! (ovo je bilo ne bi li ugrabio koji +)
(LjutaKrajina- Mogu da pisem sta hocu i onako mi nece objaviti komentar, 28. februar 2015 16:08)


Kladionice redovno blokiraju rezultate zbog prevelikog broja uplata da bi se zastitili, ili uplate istu igru u drugoj kladionici. Ne znaci da je mec namesten. Zapravo u 90% slucajeva kada kladionice blokiraju nesto, dodje potpuno drugaciji rezultat. I mecevi se vrlo retko mamestaju u saradnji sa evropskim kladionicama, mnogo cesce je to u Aziji, a te uplate iznose po vise miliona funti.

Skoroidealan

pre 9 godina

Master class!
Kao sto sam rekao i pre neki dan, prosto je previse dobar!
Kakva steta za onaj kiks u Australiji, jer bi vec sada mogao da razmislja o 1. mestu. Ovako je to jos uvek daleka buducnost.
9000 asova je upisao cini mi se veceras.
Ali kako opisati ovo serviranje?
Narocito na brejk lopte. I to protiv najboljeg riternera, verovatno svih vremena. Mada, i Fed je verovatno najkvalitetniji server od kompletnih igraca.
Svoje dve brejk lopte je realizovao, i tada je carobni slajs odradio posao. Kao da ga je cuvao za kljucne momente.
Savrseno slozena taktika, sa ne previse srljanja napred kao na primer u Sangaju. Perfektno kretanje takodje. Ali kada se samo setim koliko je problema imao kada je nerazumno izbacio taj slajs iz upotrebe.
Jos jedna razlika u odnosu na poslednji mec je to ovaj put Novak nije imao predstavu gde ce servirati u prednost polje, dok je u djus uglavnom isao na forhend. Jasno je i da mu podloga savrseno odgovara.
Ne secam se da je u nekom njihovom mecu u poslednjih 6,7 godina Novak prosao bez brejka, ali sam neiskoriscenih 7 sansi svakako ne.
Cestitke Noletu na dobrom turniru, napredovace na listi.
Sta reci za FedEx-a, ziva legenda! Kakav sampion!
Hvala ti sto postojis!

zoran

pre 9 godina

Kako se zeshce bruka ovaj Novak...posle se pita zashto nema navijacha po svetu...pa ko da navija za njega sa ovakvim stavom u finalima..?? Uvek neka mrzovolja, kao ne igra mu se ....gluma non-stop...Rodja mu odrzao jos jedan chas tenisa i pokazao mu koliko vredi ATP lista i ko je u sushtini BR.1 ; chisto da ne bude zabune.

Damir

pre 9 godina

Drago mi je,koliko zbog Federera čiji sam navijač,toliko zbog onih što uzdižu Novaka do nepobjedivosti. Sad će ga ti isti krenut "pljuvat"...Da je dobio Đoković,bilo bi obrnuto. Sve uredno,ne znači da idući put neće Nole dobit,samo mi ide na živce to dizanje u nebesa,a potom odmah padanje u ambis. Nigdje zlatne sredine i zdravog,normalnog navijanja za svog ljubimca.

maximus

pre 9 godina

Roger danas bolji. Osmeh Djokovica sve govori. Ne moze se a i ne treba pobediti sve. Racunaju se oni veliki turniri. Razlika u bodovima povecana. Cerace se jos. Nepotrebno je da se sagori na turniru serije 500, tek je pocela godina. Nek se samo prica o Rogeru i Rafi, sacekajmo vece turnire, godina se sumira na kraju.

VLADIMIR

pre 9 godina

Nazalost moram priznati da sam veliki pesimista posle prvog seta, Zasto? Pa zato sto je Nole danas samo nastavio sa losom igrom iz jucerasnjeg meca sa Berdihom. A Federer ipak nije Berdih.Molimo boga da se sve prepkrene iz isnova - pre svega da Nole eventualno pocne sa svojim najboljim tenisom.

Mikii

pre 9 godina

Federer je jos jednom pokazao da je bolji teniser. Sjajna igra i serviranje od pocetka do kraja, Djokovic apsolutno nemocan. Prosto nije imao mogucnosti da proigra jer je Federer bio zaista izvanredan. Cestitke obojici.

duduk

pre 9 godina

Kakva gomila gluposti na jednom mestu. Jedan meč nije karijera, jedan turnir nije sezona, pogotovo ovakav, gde je sve namešteno, od podloge do loptica.. Broje se GS a ne ova boranija. Interesantno da se posle Novakovih poraza uvek okupja gomila koja ga omalovažava a nikad ni fizičko nije radila. Sikter.

Beobrad

pre 9 godina

Pobedio je veteran koji je vise zeleo pobedu !
Od prvog sekunda na terenu se videlo da Novak igra tek da odigra, ko po kazni, govor tela katastrofa, mlitavo kretanje, nema zelje, agresije !
Lepo nam brate najavi kad neces da igras da gledam nesto drugo, a ne da se kidam !
Svaka cast Federeru na zelji i prikazanoj igri!
Znamo svi da na dva dobijena Federer moze bilo koga dobiti, ali ovakva Novakova inferiornost je neshvatljiva, pomalo i sumnjiva!

milan

pre 9 godina

nakon novakov poraza protiv federera od 33god obratio se i borna coric putem facebooka ''nemojte me vise nikad usporedivati sa djokovicem''

Wolfgang O.

pre 9 godina

Kakvi baksuzi od komentatora, da covek ne poveruje. Odigrao je Novak odlicno, a brejk lopte nije iskoristio jer je ovaj ludak odigrao svemirski u tim trenucima. Prosto k'o pasulj.

Svaka cast obojici na sjajnom mecu, cestitam Federeru jer je kralj, Noletu na sjajnoj borbi, a vi komentatori idite malo u persun (za negde drugde bi sledila zabrana komentara).

srpska crna gora

pre 9 godina

alo dobro vece pljuvaci, Nole da osvoji jos 10 GS a da izgubi od federera vama nebi valjao, Nole dodji da igras za CG ovdje te i najveci milogorci vise postuju i vole nego maticna Srbija!! sramota od naroda

1

pre 9 godina

@novak123
Jednom se desi i da Novak ima 7 brejk prilika protiv Federera. Rodzer je danas ocajno servirao, imao je tek oko 60% ubacenog prvog servisa. I pored toga je bez problema pobedio "najboljeg na svetu". Kad bude standardno ubacival 70 odsto prvog servisa, Novak ce biti srecan ako osvoji i gem.

Данијел

pre 9 godina

Какви коментари, а да је Новак победио било би "браво Ноле, ти си наш понос, понос Србије".Нисте ви Срби већ злобници који се повијају како ветар дува, најгори људи.Новаку свака част за АО ове године а верујем да ће освојити још гренд слемова.

Boban

pre 9 godina

@Rođa je tata mata

Federer nije starac, Agasi je u njegovim godinama bio prvi teniser sveta. Nole nije odigrao danas na svom nivou, nije iskoristio sanse i zato je porazen. Veliki je Nole sportista i u pobedi i u porazu. Narod u Srbiji ima dobru poslovicu, u dobru se ne ponesi u zlu ne ponizi. Ne ponizavajte Noleta, tad je najjaci!

roger.ch

pre 9 godina

Dobar je Novak, ma odlican ali..Nije on taj kapacitet da se stavlja u isti rang s najvecim svih vremena.
E sad da cujem one od danas kako ce ga Novak lako dobiti
Haj poz iz suncenlm okupanog Siona

....,, NS BoY

pre 9 godina

Kako je Nole poceo mec, tako ga je i zavrsio.
Sa poklonima.
Po drugi put ponavljam, ne bi trebalo vise da pravi duze pauze.
Nole u mecu, bezvoljan, bez emocija nakon poena. Federer, nema sta da izgubi, a dobio je najvise.
Cestitke.
Niko Noletu osim samog Noleta nije kriv.
Srecno u nastavku sezone i karijere.

Posmatrac

pre 9 godina

@a, iako je Nole nas zemljak i podrzavam ga vise od svih ostalih, ipak reci da je kompletniji od Federera i da je bolji sustinski je blago reci komicno. Uz svo postovanje svima nama i Noletu, ipak Federer na vrhuncu i Nole na vrhuncu nisu ravnopravni. Jedan je menjao istoriju tenisa i tenis kao sport a drugi je broj 1 trenutno. Iskreno i realno. Volim da gledam dobar tenis.

Mikii

pre 9 godina

Neodoljivo mi se nameće utisak da je Novak s?m sebe pobedio, bez obzira što je Federer odlično odigrao...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dragan, 28. februar 2015 17:40)

Neodoljivo mi se namece utisak da ne bi vise trebao da pratis ovaj sport.

goran

pre 9 godina

citam komentare i ne mogu vjerovati ?! toliko patetike samo zbog jednog poraza???? to se samo u srbiji dozivljava!!! po ko zna koji put ponavljam da srbija ne zasluzuje noleta !!!

i mi bi Novaka al Novak je samo jedan

pre 9 godina

Ja stvarno neznam čemu ovdje negativni komentari, izgubio je u finalu od Federera i šta sad.Dali bi ovo sve bilo baš toliko zanimljivo da Novak pobjedi uvijek i svakoga.Novak je najbolji sportaš u povijesti Srbije i teško da će te takvog ikad više imati i zato uživajte dok igra.

max

pre 9 godina

Nema potrebe Novaka omalovažavati,Federer je servirao kao nikada u životu i svima je poznato njegovo mesto u teniskoj historiji. Novak je igrao slično kao i protiv Berdiha u drugom i trećem setu i zato takvom taktikom nije mogao dobiti jednog Federera. Nikad Federera ne treba otpisivati pored nestvarnih servisa zadivio me je i njegov ritern !!

Bardami

pre 9 godina

Naosvajaće se Nole još turnira i grenslemova, ali ako bude i u 34 godini igrao tenis, u šta ne verujem, neće biti ni blizu Federera. Možda je Đoković najkompletniji igrač u istoriji tenisa, i iako mi se Federer kao čovek ne dopada, zaista je najbolji ikada, i imam osećaj da će ubosti 18-tu grenslem titulu i to posle nekog Novakovog kiksa, verovatno već ove godine. Mislio sam da je imao sreće, jer nije bila jaka konkurencija kada je osvojio onih 12 grenslemova u četiri godine, ali dokazuje svima da nije tako. Sa 34 godine bije čoveka od 27 u punoj snazi, prvog reketa sveta, sa 2:0 u setovima! Konkurencija nije bila prejaka u Federerovo zlatno vreme, ali i da jeste bio bio najbolji. To kažem teška srca. Nadal koji ima daleko više pobeda protiv njega, lošiji je igrač.

dado

pre 9 godina

Da parafraziram B92; Federerer dopustio Djokovicu da ne osvoji ni jedan set!
Izivljavati se na 18-godisnjem Coricu i nije bas neko sportsko novinarstvo

branimirbjelica

pre 9 godina

Nole dosao na turnir poslije zasluzenog odmora iza osvojenog GS,istrosen emotivno i otaljava,vec se bidjelo jucer sa Berdihom,Federer kao i uvijek drogiran kad igra sa Noletom.Nije mu obo prbi put da ne iskoristava break lopte,skoro u svakom mecu napravi ih jako puno ali ima mali procenat realizacije tih loptd,to je za zapitati se.Najbolji igrac iza Noleta je trenutno Federer koji je danad sz dosta srece pobijedio sto znaci da je Nole superioran sto ce ove godine i pokazati u vidu 3-4 GS.Nole naravno nije planirao dizati formu prec Dubai i to je jedini razlog sto je bio ovako ispraznjen.Federer ispao u prvoj sedmici A O i normaljo je da je vise vrsmena trenirao,forza Nole,numero uno!

JACA

pre 9 godina

GROZAN SMO NAROD STVARNO.UZAS!MISLIM,NOLE JE SAMO SPORTISTA,COVEK.KAO I SVI OSTALI IMA PRAVO DA POBEDI I IZGUBI.I TAKO CE BITI DOK GOD BUDE IGRAO TENIS.UZ NOLETA-UVEK!

dm

pre 9 godina

The 33-year-old Swiss served 12 aces in his 6-3, 7-5 win over Novak Djokovic to surpass the 9,000 aces threshold.

Federer became the fourth player to achieve the feat since 1991 when records began, joining a group that includes Ivo Karlovic, former World No. 1 Andy Roddick, and Goran Ivanisevic, who is firmly planted in the number one spot with 10,183 aces.

kobayashi

pre 9 godina

Federer doktorski, Novak nije iskoristio svoje šanse.
Jedna loptica bi verovatno preokrenula tok meča ali je jedostavno nije bilo!
Federeru je danas trebalo aplaudirati.

LjutaKrajina- Mogu da pisem sta hocu i onako mi nece objaviti komentar

pre 9 godina

Bice nerjeseno 63 : 63 Ja bio u kladionici i blokirali X,sto znaci da je namjesten mec. Eto vi ako hocete provjerite na ovim on line kladionica,pa ako jos negdje nisu blokirali stavite sve pare na nerjeseno,dobitak zagarantova. Idemo Djovak! (ovo je bilo ne bi li ugrabio koji +)

wow

pre 9 godina

Novaku svaka cast na svemu sto je ucinio i postigao,veliki je to uspeh!! Ali,sto mozes procitati komentare,mislim stvarno,cim Novak gubi,nekako je bez emocija,nekako je bezvoljan i tralala. Glupost je strasna stvar!

Sale

pre 9 godina

Da bi dobio ovakvog Federera Nole mora da bude na svojih 100%. To danas nije bio slučaj. Svaka čast Rodžeru ali mislim da ishod njihovih međusobnih susreta mnogo više zavisi od Noletove nego od Rodžerove igre. Novak nije još uvek u svojoj najboljoj formi. Predstoje mnogo važniji turniri od ovoga i Novak za njih tempira svoju formu. 7 brejk lopti Novak nije iskoristio od kojih 4 ili 5 realno nije ni mogao. Ali da je bar jednu od preostale 2 ili 3 iskoristio Nole bi preokrenuo ovaj meč. Idemo dalje. Njih dvojica će ove godine sigurno odigrati još nekoliko mečeva u kojima će ishod biti drugačiji. Napred Nole u nove pobede, po nove trofeje!

Sledeća stanica Majami

pre 9 godina

Kao prvo svaka čast Rodžeru na sjajnoj igri, ali statistika brejk lopti mnogo govori: NĐ- 0:7, RF- 2:2. Rođa je dobijao bitne poene, Nole bio pasivan u bitnim trenucima. U prvom setu izgubljeni sevis gem- 3 jeftine greške.. Tri puta u meču Nole je imao 40:15 na Federerov servis i nije iskoristio nijednu. Od toga dve su bile i set-lopte. Šlag na tortu je zadnja brejk-lopta kada je običan bekhend (posle dobrog loba NĐ i lošeg pokušaja smeča RF) poslao u mrežu od čiste treme. Ko je gledao juče protiv Berdiha onu simfoniju u prvom setu jasno mu je da je ovo danas bio stisnuti Novak. Previše pritiska u glavi bez pravog razloga, previše respekta.. Ponavljam, Roger je odigrao fenomenalno i skidam mu kapu.

novak123

pre 9 godina

Pratim tenis i navijac sam Novakov,nerviram se kad Nole izgubi mec,ovo je jedan od rijetkih meceva da ne treba zaliti za pobjedom,7 brejk lopti i svaku Federer odservira as ili servis viner,to se jednom desi u sto godina,u ostalom ZGAZI CE GA NOVAK kad bude neki masters ili GS.NOLE SAMO NAPRIJED

Simke

pre 9 godina

Tužno koliko ljudi pišu nebuloze ovde.
Kaže... Novak ima strah od Federera?
Nije imao strah 2008 u 1/2 finalu kad je igrao za finale i prvi GS u karijeri.
Ali posle 8 dugih sezona on ima strah odjednom od tog istog Federera? hahahahahahaha
To što vama deluje kao nekakav strah kod Novaka kada igra sa Federerom se u stvari zove prepotentnost.
Znači Novak ne želi da gine kad igra sa Fedom, želi da ga pobedi sa 60% truda...
Zato Novak sa 27 izgleda kao da ima 57 god. a Federer sa 33 igra kao da ima 23.
Novaku prosto smeta kruna na glavi da bi se lomatao i trčao kao leopard, pokrivao teren, bio strpljiv i td. Jednostavno je umislio da Nadal, Endi i Federer treba da ga puštaju jer je broj 1 a oni su veliki šampioni i znaju da je odličan i da je najbolji...
To je mentalitet našeg naroda. malodušnost, lenjost i pre svega velika, velika umišljenost, posebno kad nas malo krene, kad napravimo uspeh, uuu onda smo nedodirljivi.

drago

pre 9 godina

Steta sto Coric nije isao na Djokovica u polufinalu, imao bio 120 bodova vise. Dobio bi ga Borna laganica. Ali nema veze, dobit ce ga u Kraljevu hehehe.

veliki strumf

pre 9 godina

Ne znam da li ce mi objaviti komentar, ali posle prvog seta sam napisao da Nole vise ne spasava brejk lopte, a da mu treba mnogo brejk lopti da bi napravio brejk. Takodje sam napisao da mu u jednom servis gemu padne mrak na oci i sve promasi. Sve se evo ponovilo u drugom setu. Federer je i dalje psiholoska stena, sve najbolje serve je nasao u kriticnim trenucima, dok Nole nije imao srca za to. Ima ocigledno ogromnu psihicku barijeru kad igra sa Rodzerom. Neverovatno je da dopusta da ga odere (i to prilicno redovno, nikako da izjednaci, a sada je evo 3 razlike), iako ima skoro 34 godine, a Nole je u punoj snazi. Strasno sta Novak sebi dopusta i koliki psihicki problem ima protiv Federera.

Dubai duty free tennis championship

pre 9 godina

Realno zao mi je sto je Novak izgubio,i sto barem nije odveo mec u tri seta!!!Inace utisak meca mi je DVE VEZANE bekhend paralele Rogera koje su bile neverovatne,a u cesto meceva prosle godine nije pravio nijedan viner iz bekhenda!Ali ono sto je odlucilo mec jeste MENTALNA SNAGA koju je rodzer doktorski pokazao a kod Novaka se to nije videlo-a sve govori i 19 vinera u celom mecu naspram 37 Rodzerovih!

pera

pre 9 godina

ne mogu da verujem koliko ljudi pljuje novaka,pa on je naš ljudi rodzer i ostali su tuđi.nama su uvek tuđi bolji,a naši ne koštaju ništa,zato nam i ovako ide,zato smo tu gde jesmo.SRAMI SE SRBIJO

Nebitno

pre 9 godina

Jaoo 20-17, pa kako to preziveti. Tesite se sto je mali turnir. Realno, Djokovic ce na dalje samo da pada sto se tice igre u odnosu na trenutni vrhunac. Federer deluje kao da moze ovako da igra jos dugo. U poslednjih 11 meceva 6-5 za Federera ili ajde da zaokruzimo da vam bude lakse u poslednjih 10 5-5. Ali mislim ko da je to bitno kad je Novak najkompletniji u istoriji..

Najjace kad se Djokovicu vidi od prvog minuta da mu se ne igra. Msm najjace jer bi ga inace odrao. Vrv i sam Federer to zna pa je situacija opustena. Zasto je uopste bitno sto je ponovo puko kada svi znamo da ga Federer od sada pa na dalje vise nikad nece dobiti. Cak sta vise sledeci put kad Novak bude onaj pravi nece uzeti vise od tri gema.

Ili je jos bolje kada Djokovic nema srece sa brejk/set ili kakvim god loptama. Jadan Novak. Ustvari kako ga nije sramota da nema srece. Ne znam kako ikada mozete da pomenete tu srecu posle dve nezasluzene pobede na US openu sa kojima se toliko hvalite.

Poseban pozdrav za ove sto zovu Djokovica Novak hahah. E moj Novace razocarao si svoje dugare... Naravno da je ovaj turnir apsolutno nebitan i da ce Djokovic verovatno pobediti ako se sastanu na nekom od GS. Ali gospodo 20-17 neprocenjivo..

Swedenonline

pre 9 godina

Generalno, Djokovic je napredovao 120 poena ulaskom u finale, Federer brani jos 200, kako god da se zavrsi Nole povecava razliku. Funktion u finalu i dalje ostavlja sebi mogucnost da poveca bodove iduce godine u Dubaiju. Nekako sve vise dobijam osecaj da se sporovodi neka nemacka racunica!

Aleksandar

pre 9 godina

Zaslužena pobeda Federera! Stojim i dalje pri onoj svojoj tezi da Novak može naredne 3 godine da bude daleko najbolji igrač. Samo mora da bude ispunjen uslov da Novak bude motivisan. Upravo to - MOTIVISAN! Do juna ćemo videti u kom pravcu ide Novak. Ovo danas je bilo loše i bezvoljno, kao da mu se nije igralo. Ali dobro, bože moj. Idu Majami, Indijan Vels pa turniri na šljaci rim, Madrid, Monte Karlo pa Rolan Garos. Videćemo koliki je motiv Novaka. Večeras je pored sjane igre Federera(pre svega servis) Novak sopstvenom igrom kumovao porazu. Još jednom čestitke obojici igrača, zaslužena pobeda Federera i zaslužen poraz Đokovića!

Vuk

pre 9 godina

deciji dnevnik..basket sa glumcima..pozorisna uloga ..svega bilo od Melburna .samo treninga i tenisa ne..ako mu se posreci da sa 70% igra osvojiGS..ne moze to vecno..umesto treninga..jos veca opustencija..i dozivi javni cas od veterana..bilo je poraza i bice..ali za ovaj MORA Novak da se izvini svojim navijacima..ili nek trenira ili oprostajni mec na Marakani..mozda i Miroslav otpeva nesto...

sasa jokic

pre 9 godina

Dve godine ista prica, neiskoristene brejk lopte 0/7. Protiv Rodzera nema sta da trazi, sto ce reci, cinciuliras na sansama, cekas protivnika da pogresi?

dar

pre 9 godina

neverovatno je kako novak vraca servis kad je prvi poen u gemu... bombu od servisa vraca kao od sale... ali kad je gusto,kad ima brejk loptu,on isti takav,cak i losiji servis samo odgleda... opasan problem u glavi...

Valentino

pre 9 godina

@Doktor
Bolje ti izgleda jednoručni bekhend od dvoručnog. Nije ti to neko otkriće. Pa nekada je bilo sramota udarati lopticu s dve ruke. Jednoručni bekhend igrala je i Žstin Enen, i to fenomenalno.

stevo

pre 9 godina

Federeru jedina sansa da dobije Novaka su ovi boranija turniri. Duga je sezona pljuvaci, cucemo se(ako bog da zdravlja) krajem ove 2015. Nisam gledao mec jer me Novak razmazio sa gs turnirima, 1000...Rodji svaka cast, ali turnir u Dubaiu je pozoriste a ne sportska arena.

milan

pre 9 godina

A lepo je, sada već pokojna, Jelena Genčić rekla Novaku, nakon osvojene prve titule na Wimbledonu, da će se vratiti serve&volley igra.Upravo to Rođa demonstrira u poslednje vreme, i to mu donosi rezultate.

@

pre 9 godina

@Swedenonline
Nema veze dal je zainteresovan ili ne, problem je u tome sto ne moze da pokriva teren kad Federer igra ovako agresivno i precizno. Ocigledno da je RF jedini koji moze da igra ovako agresivno, a upravo to je igra koja Novaku najmanje odgovara i tu se slabo snalazi.

VOJKAN

pre 9 godina

Ovakj poraz je po malo i Bekerov.
Ovim porazom je Novak vise dobio nego izgubio. Ali cinjenica je da nema vise agresivnosti u njegovoj igri

Nole fan

pre 9 godina

Napisah pre par dana da je Novak dosao nespreman na turniri dobih gomilu minusa. Zezao se skoro mesecdana po Beogradu,Isao na pijac, glumio u predstavi, uopste zezao se.Kao fol trenirao.Onda otisao u Dubai. Nastavio sa zezanjem.Imao lake protivnike.I naleteo na spremnijeg Federera.. Kada protiv takvog igraca ne iskoristis ponudjene brejk sanse ne moze nista dobro da se ocekuje. Onda u desetom gemu drugog seta imas 40:15 na svoj servis i isgubis ga. Ovaj poraz ne znaci nista u bodovnom saldu jer je iprosle godeine izgubio u finalu od Rodzera

Ne verujem

pre 9 godina

Samo cu reci jedno: BREJK LOPTE!

0/7 nole
2/2 federer

tako se ne moze pobediti... najsmesnija je ova poslednja kad je otvoren udarac poslao u mrezu... jbg kad prestane da se plasi federera kao djavo krsta, mozda i uspe da ga stigne, do tad ce mu federer deliti lekcije kao sad!

gradinar

pre 9 godina

Nisam gledao.
Ova titula je skroz nebitna, bitnije je osvojiti slemove i glavne masterse ove godine. Nadam se da ce biti tako.
Jedino mi je krivo sto se povecala razlika u medjusobnom skoru i sto ce Nole tesko imati jos prilika da to stigne... Ali nista ne moze biti savrseno.

milivoje

pre 9 godina

e muka mi je od ovih strucnjaka za tenis...koji nisu u zivotu udarili lopticu reketom a pametuju.izgubio jedan mec ko da je smak sveta.Pa nije novak robot pa da svaki mec odigra dobro.u ostalom igrao je protiv najboljeg u istorji.ovi cudan narod kad pobedi diyemo u nebesa a cim izgubi odmah sledi pljuvanje...

manitu

pre 9 godina

kakvim crnim servisima! uzeo mu covek gem na NJEGOV servis kad je vodio 40:00!!! jednostavno je,iako navijam za Djokovica covek je tata tenisa! ili Djokovic ima mentalnu blokdu protiv Federera!? da ni ne pomislim na opciju da je prodao mec :P

Milan

pre 9 godina

Navijam svim srcem za Noleta, al mu je Federer pokazao ko je tata. Imao sam utisak da je Djokovic danas izasao na teren bez zelje da pobedi, sto mu se i ostvarilo. .. Ocekivao sam mnogo vise!

bane

pre 9 godina

Sramotna igra Novaka Djokovića. Jedno je izgubiti posle teške borbe ali stajati pasivno i smeteno čitav meč i slati loptice na reket protivnika je nešto sasvim drugo. Svetski broj 1 od 7 brejk prilika ne iskoristi nijednu? Ovako igra već nekoliko puta protiv Federera kao da želi od njega da stvarno napravi legendu. Federer ništa posebno nije igrao, nije umeo da iskoristi mnogo prilika koje mu je protivnik nudio, pa nemojte ga kovati bez razloga u zvezde kao što je to radio smeteni Višković.

Ne znam šta da mislim posle ovoga sem da se složim sa Marejem da je Novak nazadovao sa Bekerom. Postao je pasivan i dosadan igrač koji ne zna više kako da napadne protivnika. Gubi ključne poene koje je ranije dobijao, stanje brejk šansi sve govori.
Novaku treba bolji štab tu nema dileme, mora se ostaviti Bekerovog marketinga i vratiti agresivnost u igri.

gadno uvo

pre 9 godina

sramota za ovo slavlje od strane navijaca kod Novakove duple greske kod 5-5 u drugom setu. Navodno publika treba da je na stranu onog koji gubi, da bi mec bio duzi za navijace. To mi barem Mats kaze kada je obrnuto....Sramota.

Sto se meca tice bolje sto Novak gubi na ovim manjim turnirima da se ne opustio.

Martina

pre 9 godina

Ja se nerazumem u tenis,jel sada Federer prvi na ATP listi i najbolji na svetu posle ove pobede,ja sam malopre citala ATP listu tamo pise da je Djokovic daleko najbolji na svetu sa velikom razlikom u poenima u odnosu na Federea,citam ovde i hvalospeve o Federeu ako je toliko dobar zasto nije najbolji na svetu i prvi na Atp listi,dali mogu strucnjaci kojih ovde ima mnogo da mi objasne o cemu se radi,nista mi nije jasno.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Federer se ne moze pobediti cica-micom,pogotovo ne u finalu! Treba malo reskirati,igrati agresivno.Danas,i kada je imao sansu, Nole je odigravao lose .On se ponasa na terenu kao da ima manjak samopouzdanja.Posle osvojenog GS u Australiji ,to zaista ne mogu da razumem.Imam utisak da Nole igra mnogo losije protiv Federera nego protiv Nadala i Mareja.Da li je to do toga sto mu njegova igra" ne lezi" ili nesto drugo,ne znam.Sada je Federer dobio veter u ledja i bice tesko zaustaviti ga u nastavku sezone.Postaje vrlo realna opcija da vec posle Wimbldona on ponovo bude prvi igrac sveta!

igor

pre 9 godina

Osvoji Australiju a mora zadovoljiti svoju zenu nema cas za trening on potrebuje da se slika sa glumcima da uvek bude na prvoj strani njegova zena.Da je dobra zenidba zenili bi se Rafa Mari Berdich i drugi igraci.

Vule

pre 9 godina

Neverovatno je,koliko ima iskompleksiranih,skoro bolesnih likova,nije ni cudo sto nam je drustvo u takvom stanju.Ljudi sa ovih prostora,likuju nad porazima Novaka...Covek je vec u ovom trenutku jedan od najvecih sportista sveta,sve da i sad prestane sa tenisom.Sta lecite ovde,nego svoje male bedne zivote isfrustrirane vasom nemoci i nesposobnoscu da uradite i vi nesto za sebe,svoju porodicu.To ce i biti vas najveci domet, da skriveni kao misevi,u tim vasim rupicama iza raznih nickova pljujete po ljudima kojima ne bi bili dostojni brisati cipele.

Stefan

pre 9 godina

Rodzer je odigrao mec bas kako treba da bi dobio Novaka! Ali mi se cini da Nole u bitnim trenucima nije bio dovoljno skoncentrisan, kao da mu je falilo malo samopouzdanja! Svakako, cestitke Federeru, a Nole nema razlog za zaljenje, sledeci turnir je i 50 titula! Idemo Novak!

Lakii

pre 9 godina

Nole,stidi se!
Da te ovako otrese neko ko ima 34 godine....pokrij se usima i tisina.
Lepo sam rekao da vise necu da dozvolim da mi kidas zivce i opet se zeznem....kakva sramota.
Koliko tebi rodjace treba brej lopti da mu uzmes servis?Deset,petnaest....
On je imao samo DVE,eeeej,dve brej lopte su mu bile dovoljne da te otese...ma sta ja pisem....adje zdravo,bre....

Gogo

pre 9 godina

nadigrao ga Federer...bruka i sramota.
zar Nole ne vidi da mu je Federer procitao igru i nametnuo svoju ?
Federer ne moze sa Noletom da igra sa osnovne linije i to je vise nego ocito..i on to zna ali je zato doveo prvi servis do savrsenstva, izlazi na mrezu , igra agresivno i skracuje poene.
U pravu je bio Endi Marej kada je rekao da Beker nije popravio Novakovu igru ni u jednom segmentu.
Nole ima kompleks zvani ' federer" i gubice i ubuduce od Federera iako je bolji , brzi i jaci od njega.
Kompleksi su cudo.

NIK

pre 9 godina

Juce sam napisao kad je izgubio drugi set od Berdiha, da ce 2015 biti prosecna Novakova godina, sto ce reci nekih osvojenih sest, sedam titula. Naravno, sto se tice gran slemova, to je zavrsena prica za ovu godinu. Osvojio je Aus. open i tu je kraj, kao i ptethodnih godina. Znao sam da cim je Vilander poceo da ga hvali, da je sezona u problemu. Da nastavim, kad sam na 1:1 u setovima juce napisao o sasvim prosecnoj sezoni, dobio sam salvu minusa, ali naravno tek posto je mec zavrsen. Mnogi ne umeju da prepoznaju izraz lica, govor tela...Jos juce se videlo da nema nista od titule, danas se videlo kad je izlazio iz tunela da nema nista od titule. Jedino sto nije jasno je, kako prvi teniser sveta u najboljim godinama, moze odigrati ovako jedan finalni mec. I lepo je Marej rekao pre neki dan, ja ne vidim da je Beker pomogao Novaku, sto je apsolutno tacno. On sto je osvojio dva gran slema, osvojio ih je ba isti nacin kao i prethodne. Jedini covek zbog koga je imao sezonu iz snova, i koji je zasluzan za to je Dr. Cetojevic. Voleo bih nisam u pravu, ali vec sada se vidi kako ce ici sezona. Osvojice ove godine 2-3 mastersa, na rolan garosu posle velike borbe izgubice od Nadala, na Vimbldonu maksimum polufinale, kao i na U.S openu

Кривокапић

pre 9 godina

Новак је играо ужасно. Са оваквом игром сене побеђује Федерер. Нема везе. Идемо даље.

brat

pre 9 godina

Nole izgubio ali je GAZDA i za Nadala i za Federera ... to govori ATP lista ... a iskreno vi sto ga bodrite samo dok pobedjuje i cim izgubi pljujete ga i bacate ga pod noge mozete samo da mu pljunete pod prozor jer 90% vas nije u svom poslu jak koliko je Nole u svom ... ako ne i 100% vas ! Puna podrska Novaku do kraja !!!

duduk

pre 9 godina

(ccc, 28. februar 2015 19:21)
Već više puta viđeno da RF ne može da igra tri seta u istom ritmu. Da je izgubio drugi set bio bi demoliran.

zex

pre 9 godina

Ocajna igra Novaka,svaki mec igra u grcu kada je Federer sa druge strane,neverovatno,sramota je izgubiti od Federera narocito ako si broj1 nemogu da shvatim ovu malodusnost,kao da mu je sve jedno ko ce dobiti.treba igrati agrsivno i izgubiti nije problem,Novak je odigrao cisto da odradi posao ali sta je tu je pobedio je na wimbldonu. to je vaznije.ajmo hrvati navalite

Izem ti prenos

pre 9 godina

Ovi Arapi izgleda jos nisu naucili kako se prenosi tenis,samo konji su bitni izgleda i jahanje.Svaki moguci bitan servis Federera,gledamo njega a ne teren.Vrlo frustrirajuce...

Dragan

pre 9 godina

@mikii Vidim,u transu si,dodji malo sebi,Federer je od posljednjih 20 GS osvojio samo JEDAN,hej,samo JEDAN,Nole je broj jedan i u posljednjih pet godina najbolji teniser svijeta,u tome se slazu svi strucnjaci i bivsi igraci,veliki pozdrav!

bojan

pre 9 godina

uvek ista lroca za pvu dvojicu, kad dobiju ili izgube se visestruko preuvelicava znacaj svega i poraz ih salje u penzihu a pobesom postaju naj svih vremena.
nole je najbolji teniser sveta u ovom trenutku, ne moze se uvek igrati vrhunski, ali nije ovo bilo primetno losije od igara kojima je osvojio australiju i on bi danas opet sve svoje protivnike iz australije isto dobio.
federer je podigao malo nivo igre (u australiji je stvarno imao taj jedan los dan pa je izgledalo kao da je totalno van forme) i to je bilo dovoljno za titulu.
recept jednostavan, nema on snage da se nadmece i nadtrcava sa novakom, pa skracuj poene po svaku cenu. ljudi koji proglasavaju srecom federerove servise na brejk lopte, veze nemaju sa tenisom. to je cisto znanje i mentalna snaga. realno, nole ni na jednu brejk loptu nije nista zabrljao, jednostavno je fed odigrao savrseno svaki taj poen. njegova sansa je lezala u tome da odvede set u TB i tamo ga uzme, pa bi treci set verovatno dobio jer fed nije delovao dovpljno spremno da igra tri seta

veliki strumf

pre 9 godina

Polako ljudi, opustite se! Federera je u kljucnim trenucima servis sluzio bolje nego u najboljim danima, sve je pogodio i to je bilo to. Servis je odneo prevagu, a on ne moze da bude konstantno na toliko visokom nivou na GS. Kada je sama igra u pitanju - nije Nole bio ni malo slabiji. Uostalom, Novak ga je isprasio kad je bilo mnooogo bitnije - na Wimbledonu.

Beobrad

pre 9 godina

Znaci Oskare i ostali, ovo je danas bila Novakova A igra hahaha?!
Pa zamisli, sa svojom 90% igrom, znaci ne 100% je Novak Djokovic pobedio istogovog Federera u finalu Wimbledona !
Djokoviceva A igra je bila juce u prvom setu s Berdihom, e takav nivo agresivnost i zelje je danas bio potreban, ali toga nije bilo nigde.
Novak je odigrao danas sa 60%, a zasto, ja bih ga prvi pitao, jer mi je dan upropastio!
Odigrao je sa toliko malo zelje i motiva da pobedi, da je to neverovatno, kao po kazni, sa govorom tela unapred porazenog.
Pogled ravnodusan, ni da se naljuti, opsuje, sve mu jedno!
E zato je Federer pobedio, iako, mora se reci jeste odigrao jako dobro, ali uz onakvog nezainteresovanog Novaka nije mu ni bilo mnogo tesko!

dorcol

pre 9 godina

nije nole lose igrao ali strasno kako ih sere servis protiv novaka , setimo se karlovica ne moze da promasi,federer ne moze da promasi ,steta .

djoko

pre 9 godina

Djokovic od 2013 mislim na duele sa Federerom od tog perioda uvjek se 1. ili 2. set zafrkava igra opusteno i onda ga sledeca 2 seta pobjedi ali ne podjemo mu to uvjek za rukom tako je radio u Londonu Parizu IW i to je preokreco rezultate al npr Danas to nije uspio zatim u Dubaiu prosle godine i Sangaju iste godine...brale moj ako hoces pobjedit Federera nije on zaboravio igrat tenis jeste da igra za 30% slabije nego 2011 ili 2010 al opet igras sa igracem koji se smatra najboljim svih vremena i ti se uvjek s njim zafrkavas 1 set i onda zapnes da okrenes al ne moze uvjek okrenit nekad te uhvati nervoza nek on dobro servisa i ne mozes okrenit a da je igro otpocetka kako zna da ga je pritisko na bekend cesto da bi ga Federer pobjedio al dobro on zna sta radi....no ovaj turnir je nebitan uveco si bodovni saldo al neka ti ovo bude opomena znaci od pocetka do kraja jako i cvrsto i pobjeda ce biti tvoja u 90% slucajeva idemo sad ovu americku turneju osvojiti

Vuja neznalica

pre 9 godina

Svaka čast Federeru, nisam očekivao da će biti ovako 'napaljen', Novak je mogao i pored slabije igre da uvede meč u treći set gde bi imao više šansi.. U svakom slulaju, glavu gore, idemo dalje! Biće još mnogo mečeva već ove sezone, i to naravno finalnih, verujem da Nole popravlja medjuobni skor, i to na mnogo važnijim turnirima.

Министар Шојић

pre 9 godina

Сви критичари Нек изађу мало напоље па Нек играју кликере пошто иначе незнају вола у дупе да убоду!!!

Marconio

pre 9 godina

Noletu se moze zameriti 2 neiskoriscene brejk lopte. Ostalih 5 brejk lopti Federer nije dao ni sansu Noletu.
Sve u svemu fantastican tenis Rodzera i prosecan Noleta. Tako da rezultat nije mogao biti drugaciji.
Srecno Nolu u nastavku sezone da skupi sva 4 GS.

Jeremija

pre 9 godina

Sve je to ok ne igra ti se danas ali u finalu tako da odigras , nije to za igraca #1 ako nista drugo ostace zapamcen sa najvise izgubljenih finala, steta....

alek

pre 9 godina

Ne mogu da verujem koliko kompleksa,frustracije pa i mržnje imaju svi oni kojima je teško da se pomire sa činjenicom da je Novak svetski broj 1 evo već dugi niz godina. Veliča se Fedo koji treću godinu nije osvojio GS niti je imao značajnijih uspeha, osim kada pobedi Novaka na turniru treće kategorije. Meni je drago da je Nole napokon shvatio da vrede samo najveći turniri i prvo mesto na svetu, ostalima prepušta umetnički utisak, eleganciju, gracioznost, lakoću igranja, talenat, majstorstvo, genijalnost i sl....Videćemo dragi moji sinovci i trolovi razni kako će vaši favoriti igrati na najvećim turnirima.

gebedaya

pre 9 godina

Neozbiljan pripremni period, neozbiljan pristup mecu, igra na 30% svojih mogućnosti i eto ga los rezultat... Biće bolje, važno je izvući pouku.

nikola

pre 9 godina

au koji kompleksi i stah od pobede ovo skoro nisam video.. nemam obicaj da pljujem po novaku jer zaista je fenomen, ovo danas je svakako za diskusiju.. generalno ne znam ni kako je osvojio australiju, ova godina mu je bas losa, lose igra, australiju je spletom okolnosti uzeo, ocaj nad ocajom!!!

Igor

pre 9 godina

Ljudi, iskulirajte malo. Ako Novak bude osvojio tj. odbranio sledeca dva turnira u SAD, niko se vise nece secati nit' ovog poraza, nit' njegove malo slabije igre danas. I prosle godine u Dubajiu nije bas bio na svom nivou, ispao je u polufinalu od Federera takodje, i to tako sto je dobio prvi set, a posle bukvalno stao, slicno kao u jucerasnjem mecu, ali mu to uopste nije smetalo da u Americi zablista, narocito u Majamiju gde je u finalu odigrao jedan od najlepsih i najboljih meceva u 2014. Poenta je u tome da NIKO i NIKAD nije pobedio sve meceve, a posto vec MORA da se ponekad izgubi, onda je svakako bolje da to bude na manjim turnirima nego na Grenslemovima i Mastersima.

VOJKAN

pre 9 godina

Sta je ovom Viskovicu,Federer pa Federer. Ima pravo Srdjan Djokovic sto nije hteo da on prenosi meceve Djokovica na rts.
Nestrucan sam da kazem sta je novak lose igrao ali sva sreca da je ovomanje bitan turnir...

Ivan

pre 9 godina

Ipak Djoković nije zaslužio ovakve krtičke komentare bez obzira kako je igrao. Istina da je ovaj poraz bolan, ali ružno je pljuvati ga posle jedne loše partije. Očigledno da ima neku blokadu protiv Federera i da je to jedini razlog što je podbacio. Sezona je duga i ne može se uvek igrati na visokom nivou. Verujem da će Novak uspeti da pruzi maksimum kada je najpotrebnije, a to je Roland Garos

Dušan

pre 9 godina

Jeli moguće da još ima Srba koji hejtuju Novaka, i to čim jednom izgubi? Jali moguće da su im životu tako mali da se identifikuju toliko sa njegovim pobedama da ne mogu da podnesu jedan njegov poraz? Jako tužno...

ajde

pre 9 godina

Federer rešio da nabija H2H razliku pod stare dane. :-) Sve u prilog onima koji tvrde da se odlepio na početku Novakove karijere, iskoristivši njegovo neiskustvo. Nole ga već nekoliko godina ne može stići, iako je na svom vrhuncu.
(Robert, 28. februar 2015 17:59)

Stize ga Nole, ne brini se ti. :) Ovo je samo dokaz da Federer i dalje igra vrhunski tenis. Nije dzabe drugi na svetu. Kao sto i Nole nije dzabe prvi, ubedljivo.
Po jednom mecu se ne moze reci da je neko bolji od nekoga, neko ima los dan. Na kraju njihovih karijera cemo podvuci crtu.
A to da je Federer imao daleko laksi posao/otpor pre nego sto su stasali Nadal i Djokovic, to sigurno stoji.

Gle!

pre 9 godina

Sva razlika je danas bila u tome sto je Roger iskoristio 2 od 2 brejk lopte, a Novak ni jednu od 7. NISTA VISE! Prava razlika se vidi na tabeli, a danas je i uvecana za 120 bodova. Igraci od oko cetvrtog mesta imaju ukupno po oko 4000 bodova, a Novak samo od Federera ima toliko vise. BUDITE REALNI, a ako to ne mozete ili necete, POGLEDAJTE TABELU! :-)

zamalo stativa

pre 9 godina

Gubitak 11. ili 12. gema je znak da je u pitanju glava. Samo ovako je igrao 2012. i ostao bez mnogo važnih titula. Kao juče i danas tako je i na OI u dva dana gubio u 11. i 12. gemu.

Ivan NK

pre 9 godina

Ma samo opusteno-ove "boranija" turnire neka osvaja ko hoce, ali GS i Mastersi su Novakovi.Ionako godinama pricamo da treba da se fokusira samo na najvece turnire.
I pored poraza Novak povecava razliku na Atp listi za novih 180 poena, a ide i Davis cup, koji RF ne igra.
KEEP CALM AND GRAB ALL GRAND SLAMS THIS YEAR!!!

MirsadK

pre 9 godina

Ajde more ljudi, ne ludujte i ne blatite Novaka beztebezove...mogao je i Novak ko Fed onomad da ne izadje na finale, da kaže kako nije spreman jer ga neznamštaboli i mentalno se sačuva za naredni DK..Nije bio na svom nivou, nije iskoristio 2-3 ključne brejke lopte i Izgubio od Feda u Dubaiju. Pa šta?
Što se mene tiče (Novakov, Djoletov i Noletov najtvrdji navijač), neka on izgubi još 10 ovakvih Dubaija, samo kad je Nole opeglao Feda u finalu Vimbldonu, pa zadnjih par puta na WTFu....

Mikii

pre 9 godina

A ti bi prijatelju, kad već deliš lekcije, mogao pronaći šđžčć, i to je pravopis.
(duduk, 28. februar 2015 20:03)

Sto, duduk, ne razumes sta sam hteo da kazem, ili? Ako je tako, nije problem, prebacicu na sprski :)

armadilloXXL

pre 9 godina

Nije bilo baš sjajno, al nema veze, ne mogu svi mečevi ni da se dobiju. Da si ti nama živ i zdrav, i da ove godine konačno osvojiš Rolan Garos, pa da onda juriš i ona preostala dva. NAPRED NOLE!!!

ccc

pre 9 godina

@duduk
Moze i 5 da igra u visokom ritmu, kao npr. na WB prosle sezone. A 3 seta moze da igra uvek u visokom ritmu bez ikakvih problema.

Beobrad

pre 9 godina

Postovani Bojane, ne znam koliko gledas meceve, ali ja odlicno znam sta je Novakovih 100%, sta 90%, a sta 60 ili 70%.
Prvi set juce protiv Berdiha je recept i nivo igre na koji Federer ne bi imao odgovor danas, a njega danas nije bilo ni priblizno.
Kad kazem 60%, vise sam mislio na psiholoski aspekt, tj. pristup mecu, tu je Novak bio potpuno ispod svog nivoa, a to se odrazilo naravno i na igru. Ako ces o samoj igri u procentima, to je nekih 70% od necega najboljeg sto sam video od Novaka.
90% na Wimbledonu je zato jer da je igrao 100%, mec ne bi otisao u 5. set, a direktno je Novak svojim malim padom omogucio Federeru da se nadje u tom 5. setu.
Svaka cast Federeu danas, u dva seta on je uvek opasan, ali da je Novak bio na svom nivou, nije, to svako objektivan vidi.
Pozdrav

Sale

pre 9 godina

Novak ovde uvecao razliku nad Rogerom za jos 120 bodova. Neka, nece da se baci. Da, bivsi najbolji je danas pobedio sadasnjeg najboljeg, ali Novak je daleko ispred njega na listi. NEDOSTIZAN! IDEMOOO!

1

pre 9 godina

@sweswe
Ne znaci nista procenat ubacenog prvog servisa?
Sta pricas ti? Ubaci 60% servisa i opet pobedi sa 2-0! Da je servirao na svom nivou, resavao bi svoje gemove za 1 minut i odmorniji napravio vise brejkova.
Zato je i vazno dobro servirati, da bi manje snage trosio u svojim gemovima... Kapiras?

VOJKAN

pre 9 godina

Ovaj komentator Viskovic obozava Federera,samo njega spominje a novaka urocuje pohvalama. Novak na zalost igra pasivno...sva sreca da je mali turnir

Boban

pre 9 godina

Novak je veliki i kad gubi, naravno uvek mi je tesko kad izgubi od Federera, medjutim ako vec treba da izgubi neki mec od njega onda neka bude u seriji ATP 500, a bice prilike za revans na grend slemovima. Srecno Nole i na pobedu u Kraljevu!

i dalje bez medalje

pre 9 godina

Broj jedan na svetu i izgubi od coveka od 34 godine? I sve uz uobicajeni komentar - Rodzer je igrao fantasticno, izvrsno je servirao, bio je inspirisan. Kada taj isti Rodzer dodje 'polovnom' Nadalu na nisan - ostace od njega samo njegove godine i nula asova na kontu.
Dakle problemi su u glavi - veliki su i ne lece se nemackim lekom zvanim B. Beker - to je sigurno.
U medjuvremenu bilo bi me zaista stid da me ljudi zovu no.1

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 9 godina

Kako ljudi pisu gluposti.Novak je posle Australije uglavnom odmarao,jako malo trenirao,ovaj turnir u Dubajiju mu je uz Peking i Dohu najmanje bitan turnir u godini.Ne znam kako ljudi ne kapiraju da su mu gren-slemovi apsolutni prioritet,pa onda mastersi i da ne moze da na svaki turnir dodje maksimalno spreman ako vec zeli da bude u najboljoj formi kad je najbitnije.Bez obzira na to zeleo je pobedu,nije lose ni igrao ali je jednostavno presudila iskoriscenost brejk-lopti i servis Federera.

Dragan

pre 9 godina

Sedam GS titula,15 Masters 1000 titula,tri zavrsna Mastersa u Londonu,to su rezultati koje je Nole ostvario u posljeddnjih pet godina,Roger i Rafa su prije BILI BOLJI ali je Nole sada bolji od njih,shvatite to jednom,nema tu nikakve filozofije,umjetnickog dojma,brojevi sve govore!

Martina

pre 9 godina

Drago mi je da citam ovakve komentare,svi ste shvatili da je Djokovic daleko najbolji teniser na svetu i da vam je sada prilika da vredjate Djokovica po ko zna kada opet,jer covek retko gubi,do skoro su svi ovako pisali za Nadala sada za Federera,doduse menjali su se tu Stan i jos po neki,svi oni dodju i prodju ali uvek ostaje samo jedan i jedini i najbolji,Novak Djokovic.Nisam u toku ko je privi na zvanicnoj ATP listi,koju su sastavili ljudi I institucije koji se nerazumeju u tenis i nisu kopetentni da procene koje najbolji na svetu,za razliku od vas ovde

Srle

pre 9 godina

Bitni su GS i mastersi ovo sluzi samo za uigravanje.Protiv Noleta je odigrao kao na RG 2011 i W 2012.Kad god mu je trebao servis pogadjao i to je to.Na 3 dobijena seta to je druga prica.Ima da se igra do finala GS,ovde Borna u polufinalu laksi trening.

mikan

pre 9 godina

0/7 nasuprot 2/2.
E tu je velicina Federera koju Djokovic NIKADA nece imati. Federer ZNA da iskoristi sansu koja mu se ukaze. Djokovic NE ZNA. Na zalost, nije Federer bio toliko dobar koliko je Djokovic bio los. Tako ne igra onaj koji misli da je prvi teniser sveta. Bolje bi bilo da je Federeru vratio "uslugu" za Vimbldon i predao mu mec. Bez zara i bez volje, kao da ga je neko naterao da igra Dubai.

la la la

pre 9 godina

Sto li se bre ja nerviram? Neka Noleta Fedja trese u Dubaiju i Sangaju, a Nole njega na Vimbldonu i IW i slicnim turnirima. MC prosle godine ne racunam. Nolkica nije bio 100 posto spreman. Tako ljudi....u zdravlje do sledeceg turnira.

Vanja

pre 9 godina

Vidi se kod Djokovića da se nije spremio kako treba i da mu ovaj turnir uopšte nije prioritet.Čim se mučio sa Berdihom juče sve je jasno.Dok Federer je svež,ispao je rano sa US opena odmorio se više i dobro pripremio.

dorcol

pre 9 godina

nole je nasa legenda a ovi koji nemaju takve sportiste neka se odusevljavaju svajcarcima ,spancima ,francuzima.....sta ce jadni druge nemaju ,mogu samo da se raduju i pljuju po najvecem sportisti ikad s ovih prostora ,puknite zlobnici i ponekad se malo radujte ,jadni ste.

Mikii

pre 9 godina

Izgleda da negledamo isti mec? Nole deluje bas nezainteresovano da pokriva teren kao sto zna!



Mogli ste da pogledate i vreme kada sam pisala komentar. Bilo je to na početku meča.
(Nataša, 28. februar 2015 17:52)

Imam za tebe lepu knjigu, zove se: sprski jezik, pravopis i gramatika. Kad to procitas i naucis, onda se javi i komentarisi. Mada, bolje da uzmes igle u sake i pletes.

Nole je pokazao koliko mu je stalo i do onih na tribinama, da ne idem dalje...

pre 9 godina

Zbog čega, tačnije zbog koga se neki od vas nerviraju, tuga.

Peđa

pre 9 godina

Hejteri...Ne znam što se palite...čujemo se tamo krajem novembra,početkom decembra...U kuću da se kladimo,ko će biti N°1e na kraju godine,hehe...To će biti 170 i neka...nedelja...samo opušteno...

Nataša

pre 9 godina

Izgleda da negledamo isti mec? Nole deluje bas nezainteresovano da pokriva teren kao sto zna!



Mogli ste da pogledate i vreme kada sam pisala komentar. Bilo je to na početku meča.

drago

pre 9 godina

Bogme da je hrvatski tim kompletan i zdrav bilo bi to odlicno. Cilic osvojio US Open, Coric tukao Nadala i Murrayija u 3 mjeseca, Dodig na svakom Slamu polufinale, finale, Karlovic solidan, Draganja i Pavic dobri u paru.
Cilic prakticno nosi 2 boda, Coric jedan i par Dodig/Draganja u vecini slucajeva.
Ocekujem jos koji DC i hrvatska finala Slamova.
Zanimljivo da su 3 najbolja hr igraca u zadnji pola godine kompletirali pobjede protiv Velike Cetvorke.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Ma daj bre Nolkice, gde je taj zar. Znala sam da ce da se osvete one propustene brejk lopte. Ajmo, neka bude treci set, to bi bilo jedino posteno.

Jovica Marjanovic

pre 9 godina

Opet strah neki za pobjedom. Nevjerovatne greske kad ima brejk lopte, i onda uz veoma dobru igru rogera to je jednako porazu. Nadam se da ga nece ovo poremetiti za nastavak sezone. Imao je mnogo sansi koje nije iskoristio, i naravno ovakav ishod je neminovan. Pozdrav iz kopenhagena, i idemo dalje novace.

tennis

pre 9 godina

..jel zna neko kako mogu na telefonu gledati meceve...? Hvala
(lovac, 28. februar 2015 16:50)

I meni treba hitan odgovor :-))HVALA.

sk

pre 9 godina

@sinkee
Ne bi, uvek je najbolji bio u takvim poenima. Sigurno je psihicki teze sada protiv Novaka nego protiv Nadala, Nadala se sada niko ne plasi, osim na sljaci naravno.

Waldorf

pre 9 godina

jel moze neko da mi da link za prenos uzivo
(miki, 28. februar 2015 16:37)

http://gofirstrow.eu/watch/325614/2/watch-djokovic-vs-federer,-atp-dubai.html

Vlada

pre 9 godina

Kako je moguce da tri puta na 15:40 on ne napravi brejk,imao je mnogo srece Federer ovaj put,spasao je 7 brejk lopti a iskoristio jedine dve,kako je i sam posle meca izjavio da nije spasao te brejk lopte sigurno ne bi osvojio titulu.Nema veze svaka mu cast,Novace vise srece sledeci put,ti si broj 1!!!

Mimica

pre 9 godina

Federer je juče imao trening sa klincem, a Nole težak meč sa osmim igračem. Ovo sam i očekivala, ali da je juče bilo drugačije, danas bi Nole pobedio.

Svete

pre 9 godina

Dabogda ti se Djo1e ponovila prosla godina sto se tice susreta sa Rodjom !! I ove i u naredne 2. godine koliko verovatno on jos planira da igra, pa makar ga nikada ne stigao po broju pobeda!

ZoranNS

pre 9 godina

Nole igubio meč juče, kada je dozvolio da se brza pobeda pretvori u 2i i više sati. To je naša tradicionalna nestabilnost, a danas je umor jučerašnji učinio svoje, Federer svež a Đole daleko od toaga.

duduk

pre 9 godina

(drago, 28. februar 2015 21:54)
Protiv koga Čilić(nije Cilic) nosi 2p, a protiv koga Ćorić(a ne Coric) jedan? Verovatno Novak treba da izgubi oba meča? U DK je nemoguće biti laki luzer.

sweswe

pre 9 godina

Jednom se desi i da Novak ima 7 brejk prilika protiv Federera. Rodzer je danas ocajno servirao, imao je tek oko 60% ubacenog prvog servisa. I pored toga je bez problema pobedio "najboljeg na svetu". Kad bude standardno ubacival 70 odsto prvog servisa, Novak ce biti srecan ako osvoji i gem.
(1, 28. februar 2015 19:53)

Citat: "Kad bude standardno ubacival 70 odsto prvog servisa, Novak ce biti srecan ako osvoji i gem."

Novak nije osvojio ni jedan gem na servis RF, tako da taj procenat ubacivanja prvog servisa ne znaci nista
u danasnjem mecu, a bogami ni u narednim mecevima, tj gemovima, kada Novak servira.
Kapiras??

duduk

pre 9 godina

Sto, duduk, ne razumes sta sam hteo da kazem, ili? Ako je tako, nije problem, prebacicu na sprski :)
(Mikii, 28. februar 2015 20:56)
Kad bi ti to znao. Ipak je to viša matematika. Treba završiti bar srednju.

duduk

pre 9 godina

Ja bih probao da ti objasnim, Martina dušo, ali u tvom slučaju valjalo bi početi od sintakse i semantike maternjeg nam srpskog jezika, a to bi nam uzelo mnogo vremena... Drži se ti kuhinje, neće ništa da ti fali.
(Šavija Alonso, 28. februar 2015 22:05)
Ala si se primio svaka čast. Pa i ne moraš ništa da objašnjavaš, pametnom ATP lista sve govori.

mufljuz

pre 9 godina

Kakav prvi teniser na svetu ... on NE ZNA DA ISKORISTI SANSE KOJE MU SE PRUZE. Tu je najveca razlika izmedju Federera i njega. Moraces jos da ucis. 3 puta po 2 brejk lopte i on ne zna da to iskoristi. Federer ZNA.

badass

pre 9 godina

ja ne mogu da verujem zbog koga kidam zivce! kad su drugi pricali zasto su nadal I federer bolji od naseg noleta ja sam ih blatnjao, ali su svi oni bili u pravu. pa nole u najboljim godinama gubi od dede breeee. pa zamislite da igra protiv federera kad je bio u tim godinama kao sad nole. evo sad konacno posle mnogo medjusobnih meceva negiranja priznajem da je rodja najveci ikada I da nole to nikad nece biti, nema covek dzabe 17 a nole 8. dusa me boli dok ovo pisem!!!

Senilerer

pre 9 godina

Sest brejk lopti i on samo gura lopticu u teren. Pa napadni, malokrvni covece... 40-0 i Federer uzme brejk nakon 5 (PET) uzastopnih poena, sta reci...

Slavko-RS

pre 9 godina

Sta ima veze i da izgubi Nole,bitno je da ga dobija na najvecim turnirima.Odma pocinjete da pljujete,poraz je sastavni dio igre.Uvjek uz Noleta.

veliki strumf

pre 9 godina

Vidim da su frustracije Federerovaca ogromne poslednjih godina, pa danas docekali svojih 5 minuta. U poslednjih 5 godina Federer je osvojio ceo jedan GS, a Novak 7 (o Rafi da ne pricam). Sada doslo vreme da se raduju trofeju na beznacajnom turniru 500, za koji se Novak spremao setajuci po pijaci i gostujuci u decijem dnevniku, a uz to je stigao malo i da odigra trbusni ples! Cemu se vi Federovci radujete! Tako ce sutra i Nadalovci kad ovaj osvoji sljaku na nekom turniru nikad cuo.

a

pre 9 godina

Ja stvarno imam utisak da Novak ima neki strah od Rogera.. nekako, udara u grcu vecito.. Misljenja sam da je kompletniji i bolji igrac, ali da ga se plasi. Steta, u 33 godine covek pokazuje zasto je ipak najbolji igrac svih vremena. Jos nije kraj, moze ovo Novak okrenuti, uz drasticnu promenu filozofije sa kojom je usao u mec.

stevo

pre 9 godina

Federeru jedina sansa da dobije Novaka su ovi boranija turniri. Duga je sezona pljuvaci, cucemo se(ako bog da zdravlja) krajem ove 2015. Nisam gledao mec jer me Novak razmazio sa gs turnirima, 1000...Rodji svaka cast, ali turnir u Dubaiu je pozoriste a ne sportska arena.

Negativni

pre 9 godina

Kao i finale AO i ovaj meč pokazuje nešto. Djokovića, kao i Mareja, polako stižu godine. Od finala USO 2013 nije vidjeno vrhunsko finale. Vreme je da neki novi igrači dodju na mesto ovih asova. Za Novakovu i Federerovu ligu ovo je bio smešan meč. Za Federera mogu da kažem samo "bravo majstore" jer da ima pet godina manje Djoković i Marej bi mogli da računaju na koji set po meču i to je to. Samo bi ga Rafa mučio, ali zdrav. Ovako uništen, tužno ga je gledati. Tenis je, u zadnje dve godine smešan u odnosu na ono što smo gledali od 2005 do 2013. A sad adio!

Swedenonline

pre 9 godina

Generalno, Djokovic je napredovao 120 poena ulaskom u finale, Federer brani jos 200, kako god da se zavrsi Nole povecava razliku. Funktion u finalu i dalje ostavlja sebi mogucnost da poveca bodove iduce godine u Dubaiju. Nekako sve vise dobijam osecaj da se sporovodi neka nemacka racunica!

LjutaKrajina- Mogu da pisem sta hocu i onako mi nece objaviti komentar

pre 9 godina

Bice nerjeseno 63 : 63 Ja bio u kladionici i blokirali X,sto znaci da je namjesten mec. Eto vi ako hocete provjerite na ovim on line kladionica,pa ako jos negdje nisu blokirali stavite sve pare na nerjeseno,dobitak zagarantova. Idemo Djovak! (ovo je bilo ne bi li ugrabio koji +)

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Lepo sam rekla: Novaku ne lezi Federer. To nije stvar svidjanja ili nesvidjanja, nego cinjenica.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Eleanore R., 28. februar 2015 16:50)

Kako mu ne lezi kada u finalima vodi sa 7:4.Bilo bi i vise da mu poslednje finale nije predao(Finale Mastersa u Londonu)

realno

pre 9 godina

Federer servira, Djokovic igra tenis, a "strucnjaci" pricaju o nekoj eleganciji u igri Svajcarca. Djokovic je realno u razmeni za klasu jaci igrac, ali kada dodje brejk lopta, Mr.Arogancija ne moze da promasi prvi servis, uvek u krst. Sa druge strane, Novak je imao TRI PUTA VISE BREJK SANSI, ali nije iskoristio nijednu. Kada se pogleda rezultat, deluje kao da je Novak glatko izgubio, a zapravo je bio bolji igrac na terenu i da je kojim slucajem iskoristio barem jednu od sedam brejk sansi, u trecem setu bi pocistio Federera. Svaka cast Rodzeru, jos se dobro nosi sa top igracima, ali nece uvek imati ovoliko srece na brejk sansama kao danas.

Milan

pre 9 godina

Svi svajcarci su za Federera,svi spanci su za Nadala,svi Englezi su za svog zutog.Samo Mi Srbi vise navijamo za druge nego za svoje.svetsko a nase:zloba,zavist i pakost

duduk

pre 9 godina

(ccc, 28. februar 2015 19:21)
Već više puta viđeno da RF ne može da igra tri seta u istom ritmu. Da je izgubio drugi set bio bi demoliran.

NikolaBgd

pre 9 godina

Razumem da ste realni kad komentarisete igru. ali budimo iskreni Novak nije ni trenirao posteno pred ovaj turnir. Jednostavno prezaljiv poraz kao protiv Iva. Kako ne kapirate ? neka izgubi sve meceve samo da osvoji Roland Garros.

zoran

pre 9 godina

Jedan na vrhuncu snage (Novak), drugi pred penzijom (Rodja), a prvi ne moze da opepeli. Posle se ljudi pitaju da li je Rodja najbolji u istoriji....ma ne nije, to je nash mladic.
Lista je takva da je prvi Federer, pa ogromna provalija, aonda se redjaju ostali kako im je drago. Rodja je liga za sebe. Kada igra najbolji tenis, Novak nema shanse da ni blizu ugrozi majstora.
Federer je u svakom segmnentu superironiji. Neverovatan igrach.

AIIOC

pre 9 godina

0/6 brejk lopte nasuprot 2/2 i ne treba da dobiješ Nole,ali ti si mazohista pa voliš da se mučiš,šta više verujem da se ide u treći set,aj srećno!

Sinisa T.

pre 9 godina

Zalosno je da neko ko igra ovako ruzan defanzivni tenis na silu i besumucno trcanje bude broj jadan na ATP listi. Cak ni u tom smornom negledljivom tenisu nije najbolji jer je Nadal uspesniji u svakom pogledu a isto su godiste. Kada gledas Rodzera vidis talenat, gracioznost, virtuoznost i stil u svakom pogledu. Novak naruzuje igru i svako ko nije iz Srbije vidi samo kompleksasa koji svojom upornoscu i atletskim sposobnostima izmara lose pripremljene protivnike i dobija ih na cistu silu i fizicku spremu. Kada on igra ja menjam kanal je to mucenje i igra na gresku oduzima tenisu kao carobnoj igri svaku draz.

Oskar

pre 9 godina

Eto vam "poznavaoci tenisa" kad Djokovic igra A igru da ga niko ne može dobit. Danas je rasturao od igre ali Federer je jednostavno bolji igrač. A Muratogluova priča je danas u potpunosti izražena.

No1e

pre 9 godina

Kakva radost u komsiluku zbog poraza Novaka u Arabijskoj pustinji.Nole odradio Arape za milju povecao prednost u borbi za prvo mesto,zezao se sa trbusnim plesacicama i sad da odradi Rvate pa pali za IW.A vi kako te.Covek je na misiji 4 GS ove sezone nema on vremena da se zeza sa gerijatrijom na turniru 500.

kol

pre 9 godina

Gomila isfrustriranih i napacenih komsija u kombinaciji sa procentom najgorih medju Srbima i svaki put isto kad Nole izgubi...ali posle velikih trijumfa nastupa pravdoljubiva vecina i vi se vise ne cujete...i tako

Dragan

pre 9 godina

@mikii Vidim,u transu si,dodji malo sebi,Federer je od posljednjih 20 GS osvojio samo JEDAN,hej,samo JEDAN,Nole je broj jedan i u posljednjih pet godina najbolji teniser svijeta,u tome se slazu svi strucnjaci i bivsi igraci,veliki pozdrav!

drago

pre 9 godina

Steta sto Coric nije isao na Djokovica u polufinalu, imao bio 120 bodova vise. Dobio bi ga Borna laganica. Ali nema veze, dobit ce ga u Kraljevu hehehe.

Dragan

pre 9 godina

Sedam GS titula,15 Masters 1000 titula,tri zavrsna Mastersa u Londonu,to su rezultati koje je Nole ostvario u posljeddnjih pet godina,Roger i Rafa su prije BILI BOLJI ali je Nole sada bolji od njih,shvatite to jednom,nema tu nikakve filozofije,umjetnickog dojma,brojevi sve govore!

radan radovic

pre 9 godina

Federer je odrzao cas tenisa Đokovicu. I pokazao da je objektivno za klasu jaci igrac. Ne radi se o tome da je Đokovic podbacio, da je igrao lose itd. Ne. On je igrao tacno onoliko koliko mu je Federer dozvolio. Đokovic je dao sve od sebe, ali Federrov nivo tenisa je previsok. I to je sva tajna. Verovatno se Đokovic osecao nezgodno sto ga kao prvog igraca neko na ovaj nacin bije, servisima, kretanjem, bekhendom, dubinom udaraca...Ali, to je realnost. Znaci, uciteljski tenis. N da je Đokovic vio nemocan, vec je na momete izgledao IZGUBLJENO.

ona

pre 9 godina

nikada,nikada ali nikada neces biti klasa sa Rodzerom i Rafom,ma nikada...ti si klasa mareja i tu trebas i da ostanes. Bravo Rodzer,Vamos Rafa... ps. ceo mec pokusava udarcima u telo da nesto uradi ,ali naravno, ne moze nista Rodzeru jer je on teniser za njega ....jos jednom Bravo Rodzer ;)

Preža

pre 9 godina

Federeru preostaje Dubai i možda poneki masters. Grand Slem turniri su ipak nesto drugo. S druge strane. zadovoljni su i sponzori i ATP,zamislite kako bi bilo da Novak uvek pobeđuje.

sinkee

pre 9 godina

Cudo je psiha...Novak je imao 3 puta 15-40,i onda je Federer sve to spasio asevima...A sta mislite da li bi to Federer uradio da je preko puta mreze bio Nadal,sigurno bi neki prvi servis promasio i Nadal bi uzeo brejk...

brat

pre 9 godina

Nole izgubio ali je GAZDA i za Nadala i za Federera ... to govori ATP lista ... a iskreno vi sto ga bodrite samo dok pobedjuje i cim izgubi pljujete ga i bacate ga pod noge mozete samo da mu pljunete pod prozor jer 90% vas nije u svom poslu jak koliko je Nole u svom ... ako ne i 100% vas ! Puna podrska Novaku do kraja !!!

ajde

pre 9 godina

Federer rešio da nabija H2H razliku pod stare dane. :-) Sve u prilog onima koji tvrde da se odlepio na početku Novakove karijere, iskoristivši njegovo neiskustvo. Nole ga već nekoliko godina ne može stići, iako je na svom vrhuncu.
(Robert, 28. februar 2015 17:59)

Stize ga Nole, ne brini se ti. :) Ovo je samo dokaz da Federer i dalje igra vrhunski tenis. Nije dzabe drugi na svetu. Kao sto i Nole nije dzabe prvi, ubedljivo.
Po jednom mecu se ne moze reci da je neko bolji od nekoga, neko ima los dan. Na kraju njihovih karijera cemo podvuci crtu.
A to da je Federer imao daleko laksi posao/otpor pre nego sto su stasali Nadal i Djokovic, to sigurno stoji.

gadno uvo

pre 9 godina

sramota za ovo slavlje od strane navijaca kod Novakove duple greske kod 5-5 u drugom setu. Navodno publika treba da je na stranu onog koji gubi, da bi mec bio duzi za navijace. To mi barem Mats kaze kada je obrnuto....Sramota.

Sto se meca tice bolje sto Novak gubi na ovim manjim turnirima da se ne opustio.

jkajld

pre 9 godina

nikada,nikada ali nikada neces biti klasa sa Rodzerom i Rafom,ma nikada...ti si klasa mareja i tu trebas i da ostanes. Bravo Rodzer,Vamos Rafa... ps. ceo mec pokusava udarcima u telo da nesto uradi ,ali naravno, ne moze nista Rodzeru jer je on teniser za njega ....jos jednom Bravo Rodzer ;)

Martina

pre 9 godina

Ja se nerazumem u tenis,jel sada Federer prvi na ATP listi i najbolji na svetu posle ove pobede,ja sam malopre citala ATP listu tamo pise da je Djokovic daleko najbolji na svetu sa velikom razlikom u poenima u odnosu na Federea,citam ovde i hvalospeve o Federeu ako je toliko dobar zasto nije najbolji na svetu i prvi na Atp listi,dali mogu strucnjaci kojih ovde ima mnogo da mi objasne o cemu se radi,nista mi nije jasno.

ЈОЈКЕ

pre 9 godina

СТАЛНО ПРИЧАМ ИСТУ ПРИЧУ !

Јелена Јанковић=Новак Ђоковић=ПЕНЗИОНЕРСКО СХВАТАЊЕ ТЕНИСА.

Оправдано је изгубио од бољег тенисера. То није проблем. Проблем је у његовом схватању тениса.

Ја пребацујем лоптицу преко мреже, Ти пребацујеш лоптицу преко мреже.
Ја пребацујем лоптицу преко мреже, Ти пребацујеш лоптицу преко мреже.
Ја пребацујем лоптицу преко мреже, Ти пребацујеш лоптицу преко мреже.
...
...
Ја пребацујем лоптицу преко мреже, Ти НИСИ УСПЕО да пребациш лоптицу преко мреже и зато сам ја победио.

Новаче гледај Јелену и види каква ти је тениска судбина.

Поента ове приче је у твом ПЕНЗИОНЕРСКОМ и КУКАВИЧКОМ схватању тениса.

Тенис у коме чекаш да противник погреши може да прође код неуких, али код тенисера типа Федерера, шансе су ти мање од 0.

Размисли о повлачењу из тениског спорта јер те чека тужна Јеленина судбина.

PS

Мани се медијског глупирања и посвети се тенису.

Mikii

pre 9 godina

Djokovicevcima je ocigledno tesko da shvate prostu cinjenicu: Kada Federer igra ovako agresivno i servira beskompromisno, Djokovic nema mogucnosti da se razmase i uvek je u podredjenom polozaju. Decko nema toliko dobru defanzivu kao Nadal, ni spinove, ni mocan forhend da rusi koncept igre raspolozenog protivnika. Ako na sve to Fedeks i pogadja, Novak je izgubio, a to se upravo i desilo. Dakle, Novak je odigrao koliko mu je bilo dozvoljeno. Federer je bolji igrac, kraj price.

alek

pre 9 godina

Ne mogu da verujem koliko kompleksa,frustracije pa i mržnje imaju svi oni kojima je teško da se pomire sa činjenicom da je Novak svetski broj 1 evo već dugi niz godina. Veliča se Fedo koji treću godinu nije osvojio GS niti je imao značajnijih uspeha, osim kada pobedi Novaka na turniru treće kategorije. Meni je drago da je Nole napokon shvatio da vrede samo najveći turniri i prvo mesto na svetu, ostalima prepušta umetnički utisak, eleganciju, gracioznost, lakoću igranja, talenat, majstorstvo, genijalnost i sl....Videćemo dragi moji sinovci i trolovi razni kako će vaši favoriti igrati na najvećim turnirima.

Petar

pre 9 godina

Ne znam za vas ali ja kao dugogodišnji pratilac svih Novakovih mečeva ovaj sam gledao nekih 6,7 min. jer toliko mi je bilo dovoljno da shvatim šta me čeka. Novak igra sa 55,60% najviše svojih mogućnosti, finale turnira, protiv Federera! Izgubio je naravno 1 set, i realno, moguće je da će Novak i da pobedi, ali prosto mi je više muka od toga da u najbitnijim duelima on nema volje, nema snage, nema koncetracije, i najgore od svega malodušnost koja kipi iz njega kao znoj iz Nadala!
Neću da ulazim u filozofije neke jer ovo i ćorav čovek vidi, dovoljno je da upalite Tv i pogledate Novaka i ne morate da budete teniski mag da bi uvideli koliko je Novak mrtvo ušao u meč, po svim segmentima.
Federer standardan, ništa posebno, njegova igra, sa 34 god. ima više motiva i energije i želje u njemu od Novaka... tužna činjenica.
Ipak, možda se desi čudo pa Nole pobedi ali neka hvala... zašto da mučim sebe i da se nerviram kad se i sam Novak nije napalio da pobedi.

Crna Gora

pre 9 godina

Novak u ovom mecu nista nije izgubio, samo je dobio. Dobio je samar, ali koristan. Ovaj samar ce ga natjerati da promjeni pristuop mecevima sa Federerom i da konacno jednom za svagda shvati da na brejk lopte treba vise da reskira, kao sto je to radio njegov protivnik danas. Ne sumnjam da ce izvuci pouke iz ovog poraza, jer je danasnji poraz bolan. Jos ima vremena da se stigne medjusobni skor, ako je to uopste bitno. Bitni su grand slamovi i RG. Nebitan turnir i poraz u pravo vrijeme!

Teo

pre 9 godina

Smesno kako ga je RF preslisao!

U potpunosti bled nastup Novaka. Bezvoljan, bez potrebne agresivnosti, eksplozivnosti, preglednosti igre. Ni u jednom trenutku nije ostavio utisak da stvarno hoce da pobedi arogantnog i uobrazenog svajcarca.

Ako se ne oseca dovoljno spreman za ovakav mec mogao je pitati svajcarca kako se postupa u ttakvim situacijama.

branimirbjelica

pre 9 godina

Nole dosao na turnir poslije zasluzenog odmora iza osvojenog GS,istrosen emotivno i otaljava,vec se bidjelo jucer sa Berdihom,Federer kao i uvijek drogiran kad igra sa Noletom.Nije mu obo prbi put da ne iskoristava break lopte,skoro u svakom mecu napravi ih jako puno ali ima mali procenat realizacije tih loptd,to je za zapitati se.Najbolji igrac iza Noleta je trenutno Federer koji je danad sz dosta srece pobijedio sto znaci da je Nole superioran sto ce ove godine i pokazati u vidu 3-4 GS.Nole naravno nije planirao dizati formu prec Dubai i to je jedini razlog sto je bio ovako ispraznjen.Federer ispao u prvoj sedmici A O i normaljo je da je vise vrsmena trenirao,forza Nole,numero uno!

VOJKAN

pre 9 godina

Sta je ovom Viskovicu,Federer pa Federer. Ima pravo Srdjan Djokovic sto nije hteo da on prenosi meceve Djokovica na rts.
Nestrucan sam da kazem sta je novak lose igrao ali sva sreca da je ovomanje bitan turnir...

Olelole

pre 9 godina

Sad valjda treba da vam bude jasno zasto na vimbldonu na mecu Federer Mari, %75 britanaca navija za Federera. Jer kada se godinu-dve ovaj Paganini jednom zauvek povuce, tennis ce biti pravo mucenje za gledati.

Dragon

pre 9 godina

Novakova igra je odraz manjka treninga i posvecenosti tenisu...i pored osvojenog AO! Na Novaku je da odluci sta ce, biti porodican covek i provoditi vise vremena sa sinom i suprugom, ili nastaviti da se bavi tenisom na profesionalnom nivou, onako posveceno kao pre!

Gle!

pre 9 godina

Sva razlika je danas bila u tome sto je Roger iskoristio 2 od 2 brejk lopte, a Novak ni jednu od 7. NISTA VISE! Prava razlika se vidi na tabeli, a danas je i uvecana za 120 bodova. Igraci od oko cetvrtog mesta imaju ukupno po oko 4000 bodova, a Novak samo od Federera ima toliko vise. BUDITE REALNI, a ako to ne mozete ili necete, POGLEDAJTE TABELU! :-)

doktor

pre 9 godina

ne znam za vas, ali meni ovaj jednorucni backhand sto ga izvode Federer, Youzhny, Kohlschreiber izgleda puno bolje i mocnije od dvorucnog sto ga izvodi Nole i vecina igraca. Zene izvode dvorucne backhande.

veliki strumf

pre 9 godina

Polako ljudi, opustite se! Federera je u kljucnim trenucima servis sluzio bolje nego u najboljim danima, sve je pogodio i to je bilo to. Servis je odneo prevagu, a on ne moze da bude konstantno na toliko visokom nivou na GS. Kada je sama igra u pitanju - nije Nole bio ni malo slabiji. Uostalom, Novak ga je isprasio kad je bilo mnooogo bitnije - na Wimbledonu.

Beobrad

pre 9 godina

Postovani Bojane, ne znam koliko gledas meceve, ali ja odlicno znam sta je Novakovih 100%, sta 90%, a sta 60 ili 70%.
Prvi set juce protiv Berdiha je recept i nivo igre na koji Federer ne bi imao odgovor danas, a njega danas nije bilo ni priblizno.
Kad kazem 60%, vise sam mislio na psiholoski aspekt, tj. pristup mecu, tu je Novak bio potpuno ispod svog nivoa, a to se odrazilo naravno i na igru. Ako ces o samoj igri u procentima, to je nekih 70% od necega najboljeg sto sam video od Novaka.
90% na Wimbledonu je zato jer da je igrao 100%, mec ne bi otisao u 5. set, a direktno je Novak svojim malim padom omogucio Federeru da se nadje u tom 5. setu.
Svaka cast Federeu danas, u dva seta on je uvek opasan, ali da je Novak bio na svom nivou, nije, to svako objektivan vidi.
Pozdrav

milan

pre 9 godina

Ni Bolt ne dobije svaku trku. Ni Jordan nije pobjedio svaki mec ili pogodio svaki sut za pobjedu. Ni Felps nije pobjedio svaki put. Pa ni Federer, Nadal, Sampras nisu pobjedili sva finala. Poraz je sastavni dio igre. Mogao je Nole puno bolje, ali nije, sta da se radi. Finale, malo li je :)

Sale

pre 9 godina

Novak ovde uvecao razliku nad Rogerom za jos 120 bodova. Neka, nece da se baci. Da, bivsi najbolji je danas pobedio sadasnjeg najboljeg, ali Novak je daleko ispred njega na listi. NEDOSTIZAN! IDEMOOO!

kimiko

pre 9 godina

Rafa igra tenis sa najvecom energijom,to je verovatno tacno.
Izner,Cilic,Karlovic,Conga,Raonic,imaju rakete u servisu i to je verovatno tacno.
Ferer je najveci fajter,to je tacno.
Ali ova dvojica igraju najraznovrsniji i najlepsi tenis...to je sigurno tacno.
Zato uzivajmo u svoj lepoti tenisa.

kruškason

pre 9 godina

najveći svih vremena poigrava se sa đokovićem, ipak je on puno kvalitetniji igrač pa je svakom tko se razumije u tenis bilo jasno da federer ovo pobjeđuje, oni koji tenis prate od 2008. i koji još nisu ni pohvatali sva pravila ovog sporta - u šoku su

ZAN ZAK KLEMON

pre 9 godina

propustis 6 brejk lopti, od toga dve vezane set lopte i onda od 40-0 izgubis gem i mec, sve u svemu zasluzen trijumf federera bio je bolji mnogo

!

pre 9 godina

Federer je samo Rodika pobedjivao vise nego Novaka, 21 put!!! Uskoro ce Novak biti covek koji ima najvise poraza od Federera!!! Neprocenjivo!!!

zex

pre 9 godina

Ocajna igra Novaka,svaki mec igra u grcu kada je Federer sa druge strane,neverovatno,sramota je izgubiti od Federera narocito ako si broj1 nemogu da shvatim ovu malodusnost,kao da mu je sve jedno ko ce dobiti.treba igrati agrsivno i izgubiti nije problem,Novak je odigrao cisto da odradi posao ali sta je tu je pobedio je na wimbldonu. to je vaznije.ajmo hrvati navalite

Stefan

pre 9 godina

Djokovic je cekao da Federer popusti pa da pocne sa svojom igrom,medjutim to se nije desilo. Ne trazite izgovore u losoj formi,Federer je prosto bolji i to je to

pera

pre 9 godina

ne mogu da verujem koliko ljudi pljuje novaka,pa on je naš ljudi rodzer i ostali su tuđi.nama su uvek tuđi bolji,a naši ne koštaju ništa,zato nam i ovako ide,zato smo tu gde jesmo.SRAMI SE SRBIJO

igor

pre 9 godina

Osvoji Australiju a mora zadovoljiti svoju zenu nema cas za trening on potrebuje da se slika sa glumcima da uvek bude na prvoj strani njegova zena.Da je dobra zenidba zenili bi se Rafa Mari Berdich i drugi igraci.

bg

pre 9 godina

@Milan
Federer zivi u Svajcarskoj i tamo placa porez, Marej u Britaniji, Nadal u Spaniji.
Prema tome, sasvim je normalno da svi Svajcarci navijaju za Federera, Britanci za Mareja, a Spanci za Nadala.
Ali nije normano da Srbi navijaju za stanovnika Knezevine Monako, koji u Srbiji provede 20 dana godisnje.

Swedenonline

pre 9 godina

Kako se samo kreću! Uživanje gledati!
(Nataša, 28. februar 2015 16:27)

Izgleda da negledamo isti mec? Nole deluje bas nezainteresovano da pokriva teren kao sto zna!

Dr House

pre 9 godina

Tri puta po DVE VEZANE BREJK lopte protiv Federera moraju de fakto za Djokovica biti 3 brejka tj. 2 seta i pobeda. Ne iskoriscena ni jedna je ONAJ PORAZ otuzan poraz MNOGO PUTA VIDJEN DO SADA. Kad nije bio losiji, kad nije Federer nista spektakularno odigrao a dobio ga, lagano beborbe i igre. Tako bar 10 puta do sad. Zato je odnos pobeda 17:20 a ne 22:15 za Novaka. Pisem ovopre kraja. Pa neka me bar j4ednom demantuje :)

Mimica

pre 9 godina

Federer je juče imao trening sa klincem, a Nole težak meč sa osmim igračem. Ovo sam i očekivala, ali da je juče bilo drugačije, danas bi Nole pobedio.

zvezda

pre 9 godina

bravo pljuvaci, bravo. pravicemo mi Novaka od blata.uzivajte dok mozete da gledate Djokovica, tesko da imamo ovakvog tenisera posle njega.

Mikii

pre 9 godina

Najjaci je Beker, sada na pocetku petog gema drugog seta, publika u transu: Rodzer, Rodzer, Rodzer, a Nemac onako besno gleda u neverici, kao da je Davis cup mec u pitanju :) Stvarno je sraman odnos broja Novakovih navijaca naspram Federerovih. Nadal ima armiju iza sebe u mecevima protiv Rodje (mada su i oni uglavnom u manjini), ali Novak jedva da ima stotinak navijaca na ovom mecu.

Sale

pre 9 godina

Da bi dobio ovakvog Federera Nole mora da bude na svojih 100%. To danas nije bio slučaj. Svaka čast Rodžeru ali mislim da ishod njihovih međusobnih susreta mnogo više zavisi od Noletove nego od Rodžerove igre. Novak nije još uvek u svojoj najboljoj formi. Predstoje mnogo važniji turniri od ovoga i Novak za njih tempira svoju formu. 7 brejk lopti Novak nije iskoristio od kojih 4 ili 5 realno nije ni mogao. Ali da je bar jednu od preostale 2 ili 3 iskoristio Nole bi preokrenuo ovaj meč. Idemo dalje. Njih dvojica će ove godine sigurno odigrati još nekoliko mečeva u kojima će ishod biti drugačiji. Napred Nole u nove pobede, po nove trofeje!

Beobrad

pre 9 godina

Znaci Oskare i ostali, ovo je danas bila Novakova A igra hahaha?!
Pa zamisli, sa svojom 90% igrom, znaci ne 100% je Novak Djokovic pobedio istogovog Federera u finalu Wimbledona !
Djokoviceva A igra je bila juce u prvom setu s Berdihom, e takav nivo agresivnost i zelje je danas bio potreban, ali toga nije bilo nigde.
Novak je odigrao danas sa 60%, a zasto, ja bih ga prvi pitao, jer mi je dan upropastio!
Odigrao je sa toliko malo zelje i motiva da pobedi, da je to neverovatno, kao po kazni, sa govorom tela unapred porazenog.
Pogled ravnodusan, ni da se naljuti, opsuje, sve mu jedno!
E zato je Federer pobedio, iako, mora se reci jeste odigrao jako dobro, ali uz onakvog nezainteresovanog Novaka nije mu ni bilo mnogo tesko!

drago

pre 9 godina

Bogme da je hrvatski tim kompletan i zdrav bilo bi to odlicno. Cilic osvojio US Open, Coric tukao Nadala i Murrayija u 3 mjeseca, Dodig na svakom Slamu polufinale, finale, Karlovic solidan, Draganja i Pavic dobri u paru.
Cilic prakticno nosi 2 boda, Coric jedan i par Dodig/Draganja u vecini slucajeva.
Ocekujem jos koji DC i hrvatska finala Slamova.
Zanimljivo da su 3 najbolja hr igraca u zadnji pola godine kompletirali pobjede protiv Velike Cetvorke.

dorcol

pre 9 godina

nije nole lose igrao ali strasno kako ih sere servis protiv novaka , setimo se karlovica ne moze da promasi,federer ne moze da promasi ,steta .

milan

pre 9 godina

Tesko je opisati koliko je Federer imao srece danas...Svaki put na brej lopte covjek pogadja as.
(simke, 28. februar 2015 17:33) Jeste.U pravu si.Federer je inače jako glup i nesposoban.Da nema toliku sreću ne bi bio ni u prvih 100, a kamo li da ima toliko trofeja.

Danix

pre 9 godina

Nakon osvajanja AO u Melburnu bio je ocekivan mali pad forme i malo opustanje kod Novaka,a Fedex je,nakon velikog debakla u Melburnu,povratio formu i danas pobijedio,sto nije bilo neocekivano.
Dakle,Fedex je,ovdje u Dubaiu,ponovio proslogodisnji uspjeh,Novak je od proslogodisnjeg polufinala dosao u finale i zaradio 120 poena i povecao prednost nad Fedexom.

Bice jos mnogo padova i uspona tokom godine,za sada Nole ide odlicno,osvojen AO i sada finale.Ne moze se konstantno drzati vrhunska forma,to je svakome jasno.
A,Nole nas je razmazio pa nam ni finale vise dovoljno.Kad nam Nole ne bude vise igrao,radovacemo se mi i za 1/4 nekog naseg igraca.
Srecno Nole,sampione,idemo dalje.Ove godine uzimas jos dva GS,sigurno.

gradinar

pre 9 godina

Nisam gledao.
Ova titula je skroz nebitna, bitnije je osvojiti slemove i glavne masterse ove godine. Nadam se da ce biti tako.
Jedino mi je krivo sto se povecala razlika u medjusobnom skoru i sto ce Nole tesko imati jos prilika da to stigne... Ali nista ne moze biti savrseno.

srpska crna gora

pre 9 godina

alo dobro vece pljuvaci, Nole da osvoji jos 10 GS a da izgubi od federera vama nebi valjao, Nole dodji da igras za CG ovdje te i najveci milogorci vise postuju i vole nego maticna Srbija!! sramota od naroda

VOJKAN

pre 9 godina

Ovaj komentator Viskovic obozava Federera,samo njega spominje a novaka urocuje pohvalama. Novak na zalost igra pasivno...sva sreca da je mali turnir

moj do mojega

pre 9 godina

ajde strucnjaci vi biste drzali formu 365 dana na istom nivou, kako vam je taj Federer odigrao pre samo mesec dana u Australiji? Novak osvojio GS i normalno je da dodje do praznjenja i sad treba napuniti baterije i pronaci pravu formu i motiv, daleko je Rolan Garos.

Vanja

pre 9 godina

Vidi se kod Djokovića da se nije spremio kako treba i da mu ovaj turnir uopšte nije prioritet.Čim se mučio sa Berdihom juče sve je jasno.Dok Federer je svež,ispao je rano sa US opena odmorio se više i dobro pripremio.

peRFect

pre 9 godina

Генерално, Федерер ни близу свог максимума, много грешака из форхенда, али поред тога победа...Још један доказ да је највећи свих времена...Велики поздрав за Федекса из Србије...

duduk

pre 9 godina

Kakva gomila gluposti na jednom mestu. Jedan meč nije karijera, jedan turnir nije sezona, pogotovo ovakav, gde je sve namešteno, od podloge do loptica.. Broje se GS a ne ova boranija. Interesantno da se posle Novakovih poraza uvek okupja gomila koja ga omalovažava a nikad ni fizičko nije radila. Sikter.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Ja se nerazumem u tenis,jel sada Federer prvi na ATP listi i najbolji na svetu posle ove pobede,ja sam malopre citala ATP listu tamo pise da je Djokovic daleko najbolji na svetu sa velikom razlikom u poenima u odnosu na Federea,citam ovde i hvalospeve o Federeu ako je toliko dobar zasto nije najbolji na svetu i prvi na Atp listi,dali mogu strucnjaci kojih ovde ima mnogo da mi objasne o cemu se radi,nista mi nije jasno.
(Martina, 28. februar 2015 18:27)

Ja bih probao da ti objasnim, Martina dušo, ali u tvom slučaju valjalo bi početi od sintakse i semantike maternjeg nam srpskog jezika, a to bi nam uzelo mnogo vremena... Drži se ti kuhinje, neće ništa da ti fali.

Peđa

pre 9 godina

Hejteri...Ne znam što se palite...čujemo se tamo krajem novembra,početkom decembra...U kuću da se kladimo,ko će biti N°1e na kraju godine,hehe...To će biti 170 i neka...nedelja...samo opušteno...

bane

pre 9 godina

Sramotna igra Novaka Djokovića. Jedno je izgubiti posle teške borbe ali stajati pasivno i smeteno čitav meč i slati loptice na reket protivnika je nešto sasvim drugo. Svetski broj 1 od 7 brejk prilika ne iskoristi nijednu? Ovako igra već nekoliko puta protiv Federera kao da želi od njega da stvarno napravi legendu. Federer ništa posebno nije igrao, nije umeo da iskoristi mnogo prilika koje mu je protivnik nudio, pa nemojte ga kovati bez razloga u zvezde kao što je to radio smeteni Višković.

Ne znam šta da mislim posle ovoga sem da se složim sa Marejem da je Novak nazadovao sa Bekerom. Postao je pasivan i dosadan igrač koji ne zna više kako da napadne protivnika. Gubi ključne poene koje je ranije dobijao, stanje brejk šansi sve govori.
Novaku treba bolji štab tu nema dileme, mora se ostaviti Bekerovog marketinga i vratiti agresivnost u igri.

Mare,NS

pre 9 godina

Brejk lopte 0/7.
Sa druge strane 2/2.
Tacka.
Ne moze se pobediti RF sa voljom,zeljom i karakterom Ane Ivanovic.
Od pocetka KUKAVICKA igra,pravog tenisa nije ni bilo,a bilo bi itekako,da se Novak nije ponasao,kao nasa `mlada` teniserka.
Jos fali samo izjava,ja sam dobro igrao,ali on je bio bolji,pa da utisak bude kompletan.
Da se razumemo,nadao sam se pobedi,znao sam da je i poraz moguc,ali NACIN na koji je porazen BOLI,jer nisam video ni volju ni zelju da se promeni tok meca.
Verovatno se tempira forma za americku turneju,ali je moralo bolje.
Nista,idemo dalje!!!

la la la

pre 9 godina

Sto li se bre ja nerviram? Neka Noleta Fedja trese u Dubaiju i Sangaju, a Nole njega na Vimbldonu i IW i slicnim turnirima. MC prosle godine ne racunam. Nolkica nije bio 100 posto spreman. Tako ljudi....u zdravlje do sledeceg turnira.

novak123

pre 9 godina

Pratim tenis i navijac sam Novakov,nerviram se kad Nole izgubi mec,ovo je jedan od rijetkih meceva da ne treba zaliti za pobjedom,7 brejk lopti i svaku Federer odservira as ili servis viner,to se jednom desi u sto godina,u ostalom ZGAZI CE GA NOVAK kad bude neki masters ili GS.NOLE SAMO NAPRIJED

dorcol

pre 9 godina

nole je nasa legenda a ovi koji nemaju takve sportiste neka se odusevljavaju svajcarcima ,spancima ,francuzima.....sta ce jadni druge nemaju ,mogu samo da se raduju i pljuju po najvecem sportisti ikad s ovih prostora ,puknite zlobnici i ponekad se malo radujte ,jadni ste.

Stefan

pre 9 godina

Djokovicu pokloni se tati i kazi kad si ti na maksimumu i igras svoj tenis niko ti nista nemoze! haha klasika ovih realnih srba. ajmo Fed deri , klasa je vecna! ups,i godine su mala razlika skoro pa 10 :)

Robert

pre 9 godina

Federer rešio da nabija H2H razliku pod stare dane. :-) Sve u prilog onima koji tvrde da se odlepio na početku Novakove karijere, iskoristivši njegovo neiskustvo. Nole ga već nekoliko godina ne može stići, iako je na svom vrhuncu.

VOJKAN

pre 9 godina

Ovakj poraz je po malo i Bekerov.
Ovim porazom je Novak vise dobio nego izgubio. Ali cinjenica je da nema vise agresivnosti u njegovoj igri

razocaran

pre 9 godina

smejali smo se komsijama juce za malog Corica, ali taj momak je bar napravio Rogeru jedan brejk, Novak nije napravio ni jedan. Ma idi begaj.

meiiIIi

pre 9 godina

Au,koliko vas ovde zapravo ne poznaje tenis,neverovatno nesto. Ukratko, iskljucujuci prvi set, Novak je zapravo odlicno igrao ceo drugi set i svaki put kad bi se uslo u razmenu, Novak je izlazio kao pobednik. Problem je nastajao kada bi dolazio do brejk lopti, jer Federer u tim trenucima pocinje da servira kao da je programiran covek, nemoguce bukvalno. Utisak je da Novak jako lose cita Federerove servise, i zato cesto cak iako nije neki specijalan servis, ne uspeva da ga vrati. Naravno, svaka mu cast na pobedi, a Novak ne treba previse da se opterecuje ovim porazom, jer nije igrao lose nego eto, mec je realno odlucio Federerov servis i to je to :)

i dalje bez medalje

pre 9 godina

Broj jedan na svetu i izgubi od coveka od 34 godine? I sve uz uobicajeni komentar - Rodzer je igrao fantasticno, izvrsno je servirao, bio je inspirisan. Kada taj isti Rodzer dodje 'polovnom' Nadalu na nisan - ostace od njega samo njegove godine i nula asova na kontu.
Dakle problemi su u glavi - veliki su i ne lece se nemackim lekom zvanim B. Beker - to je sigurno.
U medjuvremenu bilo bi me zaista stid da me ljudi zovu no.1

charlotte sometimes

pre 9 godina

Ma daj bre Nolkice, gde je taj zar. Znala sam da ce da se osvete one propustene brejk lopte. Ajmo, neka bude treci set, to bi bilo jedino posteno.

eto tako

pre 9 godina

Price o nekakvoj Novakovoj dominaciji su sarena laza. Privid. Novak je prvi. Tu ce i ostati. Ali ni Nadala ni Federera to ne zanima. Novak je konstantniji od njih, propusta manje turnira. Ali nema tu nikakve njegove dominacije. Sve se svodi na dobar pocetak i dobar kraj sezone. A u medjuvremenu uzme po neki turnir ali nije to ni blizu dominacije.

maximus

pre 9 godina

Roger danas bolji. Osmeh Djokovica sve govori. Ne moze se a i ne treba pobediti sve. Racunaju se oni veliki turniri. Razlika u bodovima povecana. Cerace se jos. Nepotrebno je da se sagori na turniru serije 500, tek je pocela godina. Nek se samo prica o Rogeru i Rafi, sacekajmo vece turnire, godina se sumira na kraju.

Lakii

pre 9 godina

Nole,stidi se!
Da te ovako otrese neko ko ima 34 godine....pokrij se usima i tisina.
Lepo sam rekao da vise necu da dozvolim da mi kidas zivce i opet se zeznem....kakva sramota.
Koliko tebi rodjace treba brej lopti da mu uzmes servis?Deset,petnaest....
On je imao samo DVE,eeeej,dve brej lopte su mu bile dovoljne da te otese...ma sta ja pisem....adje zdravo,bre....

Srle

pre 9 godina

Bitni su GS i mastersi ovo sluzi samo za uigravanje.Protiv Noleta je odigrao kao na RG 2011 i W 2012.Kad god mu je trebao servis pogadjao i to je to.Na 3 dobijena seta to je druga prica.Ima da se igra do finala GS,ovde Borna u polufinalu laksi trening.

miša knez, beograd

pre 9 godina

Depresivni, defanzivni Novak, sa kompleksom niže vrednosti, uvek kada igra protiv Federera!
Čak i kada ga je pobeđivao, to je bilo zato što je Federer pravio previše grešaka. Nikada ništa ne zavisi od Novaka, plašljivko, koji nabacuje loptice Federeru za voleje i iživljavanje!

Vuk

pre 9 godina

deciji dnevnik..basket sa glumcima..pozorisna uloga ..svega bilo od Melburna .samo treninga i tenisa ne..ako mu se posreci da sa 70% igra osvojiGS..ne moze to vecno..umesto treninga..jos veca opustencija..i dozivi javni cas od veterana..bilo je poraza i bice..ali za ovaj MORA Novak da se izvini svojim navijacima..ili nek trenira ili oprostajni mec na Marakani..mozda i Miroslav otpeva nesto...

Vule

pre 9 godina

Neverovatno je,koliko ima iskompleksiranih,skoro bolesnih likova,nije ni cudo sto nam je drustvo u takvom stanju.Ljudi sa ovih prostora,likuju nad porazima Novaka...Covek je vec u ovom trenutku jedan od najvecih sportista sveta,sve da i sad prestane sa tenisom.Sta lecite ovde,nego svoje male bedne zivote isfrustrirane vasom nemoci i nesposobnoscu da uradite i vi nesto za sebe,svoju porodicu.To ce i biti vas najveci domet, da skriveni kao misevi,u tim vasim rupicama iza raznih nickova pljujete po ljudima kojima ne bi bili dostojni brisati cipele.

sweswe

pre 9 godina

Jednom se desi i da Novak ima 7 brejk prilika protiv Federera. Rodzer je danas ocajno servirao, imao je tek oko 60% ubacenog prvog servisa. I pored toga je bez problema pobedio "najboljeg na svetu". Kad bude standardno ubacival 70 odsto prvog servisa, Novak ce biti srecan ako osvoji i gem.
(1, 28. februar 2015 19:53)

Citat: "Kad bude standardno ubacival 70 odsto prvog servisa, Novak ce biti srecan ako osvoji i gem."

Novak nije osvojio ni jedan gem na servis RF, tako da taj procenat ubacivanja prvog servisa ne znaci nista
u danasnjem mecu, a bogami ni u narednim mecevima, tj gemovima, kada Novak servira.
Kapiras??

Ivan

pre 9 godina

Bice nerjeseno 63 : 63 Ja bio u kladionici i blokirali X,sto znaci da je namjesten mec. Eto vi ako hocete provjerite na ovim on line kladionica,pa ako jos negdje nisu blokirali stavite sve pare na nerjeseno,dobitak zagarantova. Idemo Djovak! (ovo je bilo ne bi li ugrabio koji +)
(LjutaKrajina- Mogu da pisem sta hocu i onako mi nece objaviti komentar, 28. februar 2015 16:08)


Kladionice redovno blokiraju rezultate zbog prevelikog broja uplata da bi se zastitili, ili uplate istu igru u drugoj kladionici. Ne znaci da je mec namesten. Zapravo u 90% slucajeva kada kladionice blokiraju nesto, dodje potpuno drugaciji rezultat. I mecevi se vrlo retko mamestaju u saradnji sa evropskim kladionicama, mnogo cesce je to u Aziji, a te uplate iznose po vise miliona funti.

Srdjan

pre 9 godina

Bice ovo u dva seta za Rogera kako je krenulo. Definitivno najvise volim da gledam njihove meceve jer igraju ubedljivo najlepsi tenis samo mi je krivo sto u ovom mecu samo jedan igra odlicno, Roger, dok Nole nije ni blizu svoje najbolje igre. U svakom slucaju dobar mec i zasluzena pobeda, ma koji da pobedi, a deluje da ce to biti Roger.

zoran

pre 9 godina

Chisto da se zna ko kosi, a ko vodu nosi. Koja crna ATP lista...majstor Rodja ce u 40. god. zivota da bude nereshiva enegima za mentalnu "stenu" Novaka Djokovica. Ubedljivo najbolji igrac u istoriji tenisa..koja crna poredjenja sa njim...ovo ostalo je prema Rodji druga liga. Da on ima sada 27god bio bi bukvalno nepobediv. No i sa 34 je tata...svaka chast. Chetvoro dece, ali ih praktichno ne pominje, za razliku od ansheg momka koji se skoro penzionisao, prestao s atreningom, jer se eto ozenio i dobio dete. Razlika u mentalitetu je kao izmedju neba i zemlje.

Vlada

pre 9 godina

Kako je moguce da tri puta na 15:40 on ne napravi brejk,imao je mnogo srece Federer ovaj put,spasao je 7 brejk lopti a iskoristio jedine dve,kako je i sam posle meca izjavio da nije spasao te brejk lopte sigurno ne bi osvojio titulu.Nema veze svaka mu cast,Novace vise srece sledeci put,ti si broj 1!!!

petrovic

pre 9 godina

I? Sta cemo sad? Ajde sad trazite opravdanja.. nije mu bio dan, nije igrao kao sto ume, kenjalo federera, zena mu nije bila tu, duh dede nije bio sa njim.. Nemojte da lupate tu gluposti posteno ga je pobedio, nemaa tu sta vise da se prica, kapa dole, nole pruzi ruku bice jos prilika.. Roger Respect !

dim dot com

pre 9 godina

Veliki sam navijac Noleta,ali ovo je bio cas tenisa .Sta govoriti o mentalnoj snazi kad od sedam brejk lopti ne iskoristis ni jednu.Kad kao broj jedan imas 1 AS ,kada si ne motivisan iako publika nije na tvoj strani odnosno protiv tebE ,kad trebas postaviti rekord ,a nisi u stanju ?????
Na zalost jos jedno protracenjo popodne zacinjeno nerviranjem.Trebalo je svima biti jasno da je ono juce sa Bedrihom bila samo uvertira za ovo sto se desilo danas.Molilm Objavite.Evo u BILDU naslov Federer je konacno pokazao ko je.

....,, NS BoY

pre 9 godina

Kako je Nole poceo mec, tako ga je i zavrsio.
Sa poklonima.
Po drugi put ponavljam, ne bi trebalo vise da pravi duze pauze.
Nole u mecu, bezvoljan, bez emocija nakon poena. Federer, nema sta da izgubi, a dobio je najvise.
Cestitke.
Niko Noletu osim samog Noleta nije kriv.
Srecno u nastavku sezone i karijere.

Nataša

pre 9 godina

Izgleda da negledamo isti mec? Nole deluje bas nezainteresovano da pokriva teren kao sto zna!



Mogli ste da pogledate i vreme kada sam pisala komentar. Bilo je to na početku meča.

Vlado

pre 9 godina

Federer igra vrhunski tenis u ovim godinama! Kada Djokovic bude u ovim godinama ili ce biti u teniskoj penziji ili ce biti ispodprosecan , tuzno, ali to je cinjenica.

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 9 godina

Kako ljudi pisu gluposti.Novak je posle Australije uglavnom odmarao,jako malo trenirao,ovaj turnir u Dubajiju mu je uz Peking i Dohu najmanje bitan turnir u godini.Ne znam kako ljudi ne kapiraju da su mu gren-slemovi apsolutni prioritet,pa onda mastersi i da ne moze da na svaki turnir dodje maksimalno spreman ako vec zeli da bude u najboljoj formi kad je najbitnije.Bez obzira na to zeleo je pobedu,nije lose ni igrao ali je jednostavno presudila iskoriscenost brejk-lopti i servis Federera.

Dušan

pre 9 godina

Jeli moguće da još ima Srba koji hejtuju Novaka, i to čim jednom izgubi? Jali moguće da su im životu tako mali da se identifikuju toliko sa njegovim pobedama da ne mogu da podnesu jedan njegov poraz? Jako tužno...

ZoranNS

pre 9 godina

Nole igubio meč juče, kada je dozvolio da se brza pobeda pretvori u 2i i više sati. To je naša tradicionalna nestabilnost, a danas je umor jučerašnji učinio svoje, Federer svež a Đole daleko od toaga.

MirsadK

pre 9 godina

Ajde more ljudi, ne ludujte i ne blatite Novaka beztebezove...mogao je i Novak ko Fed onomad da ne izadje na finale, da kaže kako nije spreman jer ga neznamštaboli i mentalno se sačuva za naredni DK..Nije bio na svom nivou, nije iskoristio 2-3 ključne brejke lopte i Izgubio od Feda u Dubaiju. Pa šta?
Što se mene tiče (Novakov, Djoletov i Noletov najtvrdji navijač), neka on izgubi još 10 ovakvih Dubaija, samo kad je Nole opeglao Feda u finalu Vimbldonu, pa zadnjih par puta na WTFu....

RF

pre 9 godina

Vidim da su frustracije Federerovaca ogromne poslednjih godina, pa danas docekali svojih 5 minuta. U poslednjih 5 godina Federer je osvojio ceo jedan GS, a Novak 7 (o Rafi da ne pricam). Sada doslo vreme da se raduju trofeju na beznacajnom turniru 500, za koji se Novak spremao setajuci po pijaci i gostujuci u decijem dnevniku, a uz to je stigao malo i da odigra trbusni ples! Cemu se vi Federovci radujete! Tako ce sutra i Nadalovci kad ovaj osvoji sljaku na nekom turniru nikad cuo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 28. februar 2015 20:36)

# Link komentara

17-8 i ti pricas Federerovci dosli na svoje e moje dijete ne igRa se tenis od 2011 , zbog takvih kao ti mnogi ne vole Novaka koji je odlican,fenomenalan igrac, ti nit volis Novaka nit tenis .

VLADIMIR

pre 9 godina

Nazalost moram priznati da sam veliki pesimista posle prvog seta, Zasto? Pa zato sto je Nole danas samo nastavio sa losom igrom iz jucerasnjeg meca sa Berdihom. A Federer ipak nije Berdih.Molimo boga da se sve prepkrene iz isnova - pre svega da Nole eventualno pocne sa svojim najboljim tenisom.

Данијел

pre 9 godina

Какви коментари, а да је Новак победио било би "браво Ноле, ти си наш понос, понос Србије".Нисте ви Срби већ злобници који се повијају како ветар дува, најгори људи.Новаку свака част за АО ове године а верујем да ће освојити још гренд слемова.

Rale

pre 9 godina

Drugi najveći (iza Federera), Pete Sampras, se sa 31 godinom oprostio od tenisa, bio je 13.-14. na rang listi.
A viđe ovog Federera, Sa 34 na plećima dobiva "najboljeg tenisera".

Gogo

pre 9 godina

nadigrao ga Federer...bruka i sramota.
zar Nole ne vidi da mu je Federer procitao igru i nametnuo svoju ?
Federer ne moze sa Noletom da igra sa osnovne linije i to je vise nego ocito..i on to zna ali je zato doveo prvi servis do savrsenstva, izlazi na mrezu , igra agresivno i skracuje poene.
U pravu je bio Endi Marej kada je rekao da Beker nije popravio Novakovu igru ni u jednom segmentu.
Nole ima kompleks zvani ' federer" i gubice i ubuduce od Federera iako je bolji , brzi i jaci od njega.
Kompleksi su cudo.

mikan

pre 9 godina

0/7 nasuprot 2/2.
E tu je velicina Federera koju Djokovic NIKADA nece imati. Federer ZNA da iskoristi sansu koja mu se ukaze. Djokovic NE ZNA. Na zalost, nije Federer bio toliko dobar koliko je Djokovic bio los. Tako ne igra onaj koji misli da je prvi teniser sveta. Bolje bi bilo da je Federeru vratio "uslugu" za Vimbldon i predao mu mec. Bez zara i bez volje, kao da ga je neko naterao da igra Dubai.

Boban

pre 9 godina

Novak je veliki i kad gubi, naravno uvek mi je tesko kad izgubi od Federera, medjutim ako vec treba da izgubi neki mec od njega onda neka bude u seriji ATP 500, a bice prilike za revans na grend slemovima. Srecno Nole i na pobedu u Kraljevu!

NIK

pre 9 godina

Juce sam napisao kad je izgubio drugi set od Berdiha, da ce 2015 biti prosecna Novakova godina, sto ce reci nekih osvojenih sest, sedam titula. Naravno, sto se tice gran slemova, to je zavrsena prica za ovu godinu. Osvojio je Aus. open i tu je kraj, kao i ptethodnih godina. Znao sam da cim je Vilander poceo da ga hvali, da je sezona u problemu. Da nastavim, kad sam na 1:1 u setovima juce napisao o sasvim prosecnoj sezoni, dobio sam salvu minusa, ali naravno tek posto je mec zavrsen. Mnogi ne umeju da prepoznaju izraz lica, govor tela...Jos juce se videlo da nema nista od titule, danas se videlo kad je izlazio iz tunela da nema nista od titule. Jedino sto nije jasno je, kako prvi teniser sveta u najboljim godinama, moze odigrati ovako jedan finalni mec. I lepo je Marej rekao pre neki dan, ja ne vidim da je Beker pomogao Novaku, sto je apsolutno tacno. On sto je osvojio dva gran slema, osvojio ih je ba isti nacin kao i prethodne. Jedini covek zbog koga je imao sezonu iz snova, i koji je zasluzan za to je Dr. Cetojevic. Voleo bih nisam u pravu, ali vec sada se vidi kako ce ici sezona. Osvojice ove godine 2-3 mastersa, na rolan garosu posle velike borbe izgubice od Nadala, na Vimbldonu maksimum polufinale, kao i na U.S openu

talenat

pre 9 godina

Ne volim Federera. Nikako. Ali smesno je da neko poredi Novakov talenat sa Federerovim. Da ih neko poredi kao igrace. U svakom udarcu se vidi koliko je Federer cak i sada bolji igrac. Koliko je veci njegov prirodni talenat za igru. Ovde ljudi cesto zameraju igracima, narocito Nadalu kako su defanzivni. A kakav je Novak? Posebno od kad je Beker tu. Totalno defanzivan. Samo ceka da protivnik pogresi. Tako je i AO osvojio. Danas Federer nije gresio imao je kontrolu i zasluzeno je pobedio.

Mikii

pre 9 godina

Izgleda da negledamo isti mec? Nole deluje bas nezainteresovano da pokriva teren kao sto zna!



Mogli ste da pogledate i vreme kada sam pisala komentar. Bilo je to na početku meča.
(Nataša, 28. februar 2015 17:52)

Imam za tebe lepu knjigu, zove se: sprski jezik, pravopis i gramatika. Kad to procitas i naucis, onda se javi i komentarisi. Mada, bolje da uzmes igle u sake i pletes.

Beobrad

pre 9 godina

Pobedio je veteran koji je vise zeleo pobedu !
Od prvog sekunda na terenu se videlo da Novak igra tek da odigra, ko po kazni, govor tela katastrofa, mlitavo kretanje, nema zelje, agresije !
Lepo nam brate najavi kad neces da igras da gledam nesto drugo, a ne da se kidam !
Svaka cast Federeru na zelji i prikazanoj igri!
Znamo svi da na dva dobijena Federer moze bilo koga dobiti, ali ovakva Novakova inferiornost je neshvatljiva, pomalo i sumnjiva!

dtb_pro

pre 9 godina

Novak, brejk šanse: 0/6. Ondnosno ništa od tri dvostruke šanse. Rodžer 1/1. Nakon propuštene dve set lopte na 5:4 i 15:40 (u suštini nisu propuštene, već ih je Federer jednostavno zbrisao). Novak servira za 6:5. Ima 40:0 i izgubi gem. I to što spuca dvostruku servis grešku u najvažnijem trenutku na meču jer se isfurao kad mu čelendž nije bio dobar (mada se mora priznati da je ono stvarno čudno, lopta je djelovala ispravno i to debelo na liniji?!).
Niti na jednoj brejk šansi koju je imao, Novak se ništa nije pitao, Federer je preuzeo stvar u svoje ruke. Kad je spasio meč loptu i imao šansu kad je Federer bio u povlačenju sa mreže na koju je izašao, zapucao je u mrežu najlakšu loptu od svih koju je vratio u tom poenu. Federer je znao da mora da navali. Čak su i komentatori na SkySport-u pronašli podatak da bez obzira što Rodžer vodi u međusobnim duelima, Novak je taj koji vodi sa 11:4 (čini mi se taj odnos da je bio) u pobjedama u mečevima koji su se igrali na maksimalan broj setova.

Novače, volim te kao brata rođenog, nikad neću žaliti sve one neprospavane noći kad sam gledao tvoje mečeve i sve one iskidane živce koje si mi potrošio nekim svojim igrama. Ali sve ovo gore što sam naveo je razlog zašto će Rodžer Federer otići u legendu i kao legenda biti zapamćen, a ti ćeš biti zapamćen "samo" kao jedan od velikih tenisera i GS šampiona.

Boban

pre 9 godina

@Rođa je tata mata

Federer nije starac, Agasi je u njegovim godinama bio prvi teniser sveta. Nole nije odigrao danas na svom nivou, nije iskoristio sanse i zato je porazen. Veliki je Nole sportista i u pobedi i u porazu. Narod u Srbiji ima dobru poslovicu, u dobru se ne ponesi u zlu ne ponizi. Ne ponizavajte Noleta, tad je najjaci!

goran

pre 9 godina

citam komentare i ne mogu vjerovati ?! toliko patetike samo zbog jednog poraza???? to se samo u srbiji dozivljava!!! po ko zna koji put ponavljam da srbija ne zasluzuje noleta !!!

1

pre 9 godina

@novak123
Jednom se desi i da Novak ima 7 brejk prilika protiv Federera. Rodzer je danas ocajno servirao, imao je tek oko 60% ubacenog prvog servisa. I pored toga je bez problema pobedio "najboljeg na svetu". Kad bude standardno ubacival 70 odsto prvog servisa, Novak ce biti srecan ako osvoji i gem.

Pedrosa Dani Pedrosa

pre 9 godina

Kad se samo sjetim euforije posle pobede nad Marejom "nema mu ravnog,ove godine uzima sva cetri Slema"
Pa tako i posle Wimbldona prosle godine "Novak je trenutno neunistiv,uzima lagano US0-open"
Isto tako i posle furioznog zavrsetka 2013 god.gdje uzeo 4 turnira zaredom,i price kao "sledeca godina je Novakova,ide napad na veliki Slem" a na kraju corak i samo jedan Gren Slem.
Novakove pristalice nikako da nauce lekciju,alooo ljudi NOVAK igra tennis u eri jednog Nadala i Federera,ja ne znam sta vi mislite,da mozda Rafa i Rodzer slucajno imaju 14 odnosno 17 Gren Slemova.???
Ako jedan Federer u 34-oj godini redovno bije Novaka koji je u najboljim teniskim godinama,sta tu nije jasno,i ovo konstantno omalovazavanje jednog Nadala Rafaela,a Novak ne zna za pobedu protiv Rafe od AO-2012 god,pune 3 godine.
Znaci Novak je egal sa 34-god starim Federerom,i povredama mucenim Nadalom,i on to jednostavno nije iskoristio i napravio razliku.

Martina

pre 9 godina

Drago mi je da citam ovakve komentare,svi ste shvatili da je Djokovic daleko najbolji teniser na svetu i da vam je sada prilika da vredjate Djokovica po ko zna kada opet,jer covek retko gubi,do skoro su svi ovako pisali za Nadala sada za Federera,doduse menjali su se tu Stan i jos po neki,svi oni dodju i prodju ali uvek ostaje samo jedan i jedini i najbolji,Novak Djokovic.Nisam u toku ko je privi na zvanicnoj ATP listi,koju su sastavili ljudi I institucije koji se nerazumeju u tenis i nisu kopetentni da procene koje najbolji na svetu,za razliku od vas ovde

NIK

pre 9 godina

Nevidjena bruka i malodusnost Novaka Djokovica. Po ko zna koji put deluje kao da mu se nije ni iz kreveta ustajalo. Cim je izlazio na teren pri najavi spikera, po njegovoj gestikulaciji na licu se videlo da ce mec izgubiti

grr

pre 9 godina

Ovaj mec pokazuje da je Federer ipak veliki zalogaj za Novaka i u svojoj 34 godini. Nema tu vise sta da se doda. Federer u 34 godini igra agresivinije i pametnije od tebe. Samo Novace nastavi da mu saljes kratke lopte, mozda Fedex nekad i pogresi...

mrki

pre 9 godina

Boga molim da Federer ode u penziju da nas ne muči, Nole mu ništa nemože, dođe blizu i odustane odnosno Federer ga počistiti sa terena kao počitniška. Srećno Novače ali nećeš stići legendu.

zapažanje

pre 9 godina

Naslov vam je "boli glava"-izgleda da je svakom osim autoru ovog teksta jasno da je Rodžer u svim segmentima igre bio bolji od Novaka.

Ivan NK

pre 9 godina

Ma samo opusteno-ove "boranija" turnire neka osvaja ko hoce, ali GS i Mastersi su Novakovi.Ionako godinama pricamo da treba da se fokusira samo na najvece turnire.
I pored poraza Novak povecava razliku na Atp listi za novih 180 poena, a ide i Davis cup, koji RF ne igra.
KEEP CALM AND GRAB ALL GRAND SLAMS THIS YEAR!!!

Mirko-RS

pre 9 godina

Krenili pljuvaci,docekali svojih pet minuta.Nista strasno Nole,danas ti nije bio dan.
(Slavko-RS, 28. februar 2015 17:51)

"Krenilo" i tebe, još malo i bit ćeš pismen......

Simke

pre 9 godina

Tužno koliko ljudi pišu nebuloze ovde.
Kaže... Novak ima strah od Federera?
Nije imao strah 2008 u 1/2 finalu kad je igrao za finale i prvi GS u karijeri.
Ali posle 8 dugih sezona on ima strah odjednom od tog istog Federera? hahahahahahaha
To što vama deluje kao nekakav strah kod Novaka kada igra sa Federerom se u stvari zove prepotentnost.
Znači Novak ne želi da gine kad igra sa Fedom, želi da ga pobedi sa 60% truda...
Zato Novak sa 27 izgleda kao da ima 57 god. a Federer sa 33 igra kao da ima 23.
Novaku prosto smeta kruna na glavi da bi se lomatao i trčao kao leopard, pokrivao teren, bio strpljiv i td. Jednostavno je umislio da Nadal, Endi i Federer treba da ga puštaju jer je broj 1 a oni su veliki šampioni i znaju da je odličan i da je najbolji...
To je mentalitet našeg naroda. malodušnost, lenjost i pre svega velika, velika umišljenost, posebno kad nas malo krene, kad napravimo uspeh, uuu onda smo nedodirljivi.

i mi bi Novaka al Novak je samo jedan

pre 9 godina

Ja stvarno neznam čemu ovdje negativni komentari, izgubio je u finalu od Federera i šta sad.Dali bi ovo sve bilo baš toliko zanimljivo da Novak pobjedi uvijek i svakoga.Novak je najbolji sportaš u povijesti Srbije i teško da će te takvog ikad više imati i zato uživajte dok igra.

1

pre 9 godina

@max
Federer servirao kao nikada u zivotu!? Jesi ti ikada odgledao neki mec!? Federer je danas servirao lose, imao oko 60% ubacenog prvog servisa.
A "u zivotu" je pogadjao i po 50 as udaraca u mecu, tako da ti ocigledno pojma o tenisu nemas.

armadilloXXL

pre 9 godina

Nije bilo baš sjajno, al nema veze, ne mogu svi mečevi ni da se dobiju. Da si ti nama živ i zdrav, i da ove godine konačno osvojiš Rolan Garos, pa da onda juriš i ona preostala dva. NAPRED NOLE!!!

milan

pre 9 godina

Drago mi je,koliko zbog Federera čiji sam navijač,toliko zbog onih što uzdižu Novaka do nepobjedivosti. Sad će ga ti isti krenut "pljuvat"...Da je dobio Đoković,bilo bi obrnuto. Sve uredno,ne znači da idući put neće Nole dobit,samo mi ide na živce to dizanje u nebesa,a potom odmah padanje u ambis. Nigdje zlatne sredine i zdravog,normalnog navijanja za svog ljubimca.
(Damir, 28. februar 2015 19:05) "Takvi smo mi Srbi, zato nas i svrbi..."

Beobrad

pre 9 godina

Ko je ovde mladji?
Pa Novace ti treba njega da pojedes svojom agresivnom igrom, da napadas svaku loptu, ali ne, grc i nevera u uspeh su vidljivi s meseca !
Daj gas covece, samo napadackom igrom ga mozes pobediti, uvek si ga jedino tako i dobijao !

Nole fan

pre 9 godina

Napisah pre par dana da je Novak dosao nespreman na turniri dobih gomilu minusa. Zezao se skoro mesecdana po Beogradu,Isao na pijac, glumio u predstavi, uopste zezao se.Kao fol trenirao.Onda otisao u Dubai. Nastavio sa zezanjem.Imao lake protivnike.I naleteo na spremnijeg Federera.. Kada protiv takvog igraca ne iskoristis ponudjene brejk sanse ne moze nista dobro da se ocekuje. Onda u desetom gemu drugog seta imas 40:15 na svoj servis i isgubis ga. Ovaj poraz ne znaci nista u bodovnom saldu jer je iprosle godeine izgubio u finalu od Rodzera

brufen od 400

pre 9 godina

Sutra 20-17.Nema šta da traži protiv Federera.
(brufen od 400, 27. februar 2015 18:20)
# Link komentara
Preporučujem (+25)
Ne preporučujem (-172)

Pozdrav za 172 "stručnjaka" koji su mi lupili minus.Doviđenja,prijatno.

REALno

pre 9 godina

Jednostavno Federer je bolji igrac i to je to!Danas Roger nije bio na svojoj razini,daleko od toga,a opet je lagano u 2 seta pobjedio u svojoj 34-godini igraca u svojoj zivotnoj formi.Nema se tu vise sto dodat!

stani ba...

pre 9 godina

Ova pobjeda Federera je dokaz ko je najbolji teniser svih vremena.Može Novak biti na prvom mijestu koliko god hoće ali to da ga Federer dere i u svojoj 33-ćoj godini to je potupa.Đoković mi je drag ali više gotivim RF.Ali najviše mi je drago zbog komentatora.Vrijeme je bilo da se malo spuste na zemlju...hahahaha

Министар Шојић

pre 9 godina

Сви критичари Нек изађу мало напоље па Нек играју кликере пошто иначе незнају вола у дупе да убоду!!!

Ivan

pre 9 godina

Ipak Djoković nije zaslužio ovakve krtičke komentare bez obzira kako je igrao. Istina da je ovaj poraz bolan, ali ružno je pljuvati ga posle jedne loše partije. Očigledno da ima neku blokadu protiv Federera i da je to jedini razlog što je podbacio. Sezona je duga i ne može se uvek igrati na visokom nivou. Verujem da će Novak uspeti da pruzi maksimum kada je najpotrebnije, a to je Roland Garos

Bardami

pre 9 godina

Naosvajaće se Nole još turnira i grenslemova, ali ako bude i u 34 godini igrao tenis, u šta ne verujem, neće biti ni blizu Federera. Možda je Đoković najkompletniji igrač u istoriji tenisa, i iako mi se Federer kao čovek ne dopada, zaista je najbolji ikada, i imam osećaj da će ubosti 18-tu grenslem titulu i to posle nekog Novakovog kiksa, verovatno već ove godine. Mislio sam da je imao sreće, jer nije bila jaka konkurencija kada je osvojio onih 12 grenslemova u četiri godine, ali dokazuje svima da nije tako. Sa 34 godine bije čoveka od 27 u punoj snazi, prvog reketa sveta, sa 2:0 u setovima! Konkurencija nije bila prejaka u Federerovo zlatno vreme, ali i da jeste bio bio najbolji. To kažem teška srca. Nadal koji ima daleko više pobeda protiv njega, lošiji je igrač.

JACA

pre 9 godina

GROZAN SMO NAROD STVARNO.UZAS!MISLIM,NOLE JE SAMO SPORTISTA,COVEK.KAO I SVI OSTALI IMA PRAVO DA POBEDI I IZGUBI.I TAKO CE BITI DOK GOD BUDE IGRAO TENIS.UZ NOLETA-UVEK!

zoran

pre 9 godina

Kako se zeshce bruka ovaj Novak...posle se pita zashto nema navijacha po svetu...pa ko da navija za njega sa ovakvim stavom u finalima..?? Uvek neka mrzovolja, kao ne igra mu se ....gluma non-stop...Rodja mu odrzao jos jedan chas tenisa i pokazao mu koliko vredi ATP lista i ko je u sushtini BR.1 ; chisto da ne bude zabune.

Само спорт?

pre 9 godina

Ако сам добро схватио већину коментатора ове вести, Ђоковић мора да победи сваки меч? До краја каријере? Иначе је лузер,магарац,нема појма,превара од играча... Не знам да ли вам је ико одао ову велику тајну,али и противници тренирају! И они желе да победе. Нико никад (мајке ми!) није завршио каријеру без пораза.

Aleksandar

pre 9 godina

Zaslužena pobeda Federera! Stojim i dalje pri onoj svojoj tezi da Novak može naredne 3 godine da bude daleko najbolji igrač. Samo mora da bude ispunjen uslov da Novak bude motivisan. Upravo to - MOTIVISAN! Do juna ćemo videti u kom pravcu ide Novak. Ovo danas je bilo loše i bezvoljno, kao da mu se nije igralo. Ali dobro, bože moj. Idu Majami, Indijan Vels pa turniri na šljaci rim, Madrid, Monte Karlo pa Rolan Garos. Videćemo koliki je motiv Novaka. Večeras je pored sjane igre Federera(pre svega servis) Novak sopstvenom igrom kumovao porazu. Još jednom čestitke obojici igrača, zaslužena pobeda Federera i zaslužen poraz Đokovića!

djoko

pre 9 godina

Djokovic od 2013 mislim na duele sa Federerom od tog perioda uvjek se 1. ili 2. set zafrkava igra opusteno i onda ga sledeca 2 seta pobjedi ali ne podjemo mu to uvjek za rukom tako je radio u Londonu Parizu IW i to je preokreco rezultate al npr Danas to nije uspio zatim u Dubaiu prosle godine i Sangaju iste godine...brale moj ako hoces pobjedit Federera nije on zaboravio igrat tenis jeste da igra za 30% slabije nego 2011 ili 2010 al opet igras sa igracem koji se smatra najboljim svih vremena i ti se uvjek s njim zafrkavas 1 set i onda zapnes da okrenes al ne moze uvjek okrenit nekad te uhvati nervoza nek on dobro servisa i ne mozes okrenit a da je igro otpocetka kako zna da ga je pritisko na bekend cesto da bi ga Federer pobjedio al dobro on zna sta radi....no ovaj turnir je nebitan uveco si bodovni saldo al neka ti ovo bude opomena znaci od pocetka do kraja jako i cvrsto i pobjeda ce biti tvoja u 90% slucajeva idemo sad ovu americku turneju osvojiti

Damir

pre 9 godina

Drago mi je,koliko zbog Federera čiji sam navijač,toliko zbog onih što uzdižu Novaka do nepobjedivosti. Sad će ga ti isti krenut "pljuvat"...Da je dobio Đoković,bilo bi obrnuto. Sve uredno,ne znači da idući put neće Nole dobit,samo mi ide na živce to dizanje u nebesa,a potom odmah padanje u ambis. Nigdje zlatne sredine i zdravog,normalnog navijanja za svog ljubimca.

RF

pre 9 godina

Razlog Federerovog debakla na AO je taj sto je covek proslu sezonu zavrsio u trecoj nedelji decembra a Novak i ostatak krajem novembra.Znaci dosta vremena odmara a pritom Federer je odigrao Brizbejn a ovi nisu. Znaci federer je imao za odmor i pripremu za sledecu sezonu tacno 12 dana a Novak,Rafa i Mari mesec i po. Logicno je da ce covek popustiti i puci u 33 na AO koji se igra na 3 seta zbog umora. Da je imao pauzu kao i svi drugacije bi prosao. Sad kad je napravio pauzu i stekao svezinu pokazao je zasto je ziva legenda ovog sporta. Jednostavno kad je svez i na svom nivou ne moze mu niko nista. Daj Boze da neko od ostale trojice bude u tenisu u njegovim godinama. Forma je trenutna,klasa je vecna!

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Federer se ne moze pobediti cica-micom,pogotovo ne u finalu! Treba malo reskirati,igrati agresivno.Danas,i kada je imao sansu, Nole je odigravao lose .On se ponasa na terenu kao da ima manjak samopouzdanja.Posle osvojenog GS u Australiji ,to zaista ne mogu da razumem.Imam utisak da Nole igra mnogo losije protiv Federera nego protiv Nadala i Mareja.Da li je to do toga sto mu njegova igra" ne lezi" ili nesto drugo,ne znam.Sada je Federer dobio veter u ledja i bice tesko zaustaviti ga u nastavku sezone.Postaje vrlo realna opcija da vec posle Wimbldona on ponovo bude prvi igrac sveta!

veliki strumf

pre 9 godina

Federer igra kao u najboljim danima, a Novak vec duze vremena ima strahovit pad u nekom servis gemu, koji odmah i izgubi. Veliki problem u Novakovoj igri postalo je to sto vise gotovo da i ne spasava brejk lopte - cim protivnik stigne do brejk lopte obicno je to i brejk. Uz to, Novak servise po pravilu gubi svojim neiznudjenim, velikim greskama, dok mu istovremeno treba vise brejk lopti da bi i napravio brejk. Uz sve navedeno, Novak kao i obicno tvrdoglavo igra Federeru u forhend citav prvi set - naravno da ga je izgubio.

nikola

pre 9 godina

au koji kompleksi i stah od pobede ovo skoro nisam video.. nemam obicaj da pljujem po novaku jer zaista je fenomen, ovo danas je svakako za diskusiju.. generalno ne znam ni kako je osvojio australiju, ova godina mu je bas losa, lose igra, australiju je spletom okolnosti uzeo, ocaj nad ocajom!!!

Stefan

pre 9 godina

Rodzer je odigrao mec bas kako treba da bi dobio Novaka! Ali mi se cini da Nole u bitnim trenucima nije bio dovoljno skoncentrisan, kao da mu je falilo malo samopouzdanja! Svakako, cestitke Federeru, a Nole nema razlog za zaljenje, sledeci turnir je i 50 titula! Idemo Novak!

wow

pre 9 godina

Novaku svaka cast na svemu sto je ucinio i postigao,veliki je to uspeh!! Ali,sto mozes procitati komentare,mislim stvarno,cim Novak gubi,nekako je bez emocija,nekako je bezvoljan i tralala. Glupost je strasna stvar!

Ja bih ovako pisao

pre 9 godina

NAJBOLJI TENISER SVETA IZGUBIO JE OD NAJBOLJEG TENISERA SVIH VREMENA. Ako prvo važi za pvog onda i ovo drugo važi za drugog.

brufen od 400

pre 9 godina

Ahahahahaha,stručnjaci pišu "Neverovatno koliko IMA SREĆE FEDERER,svaki put kad Đoković ima brejk loptu on pogađa as"...ahahahahaha pa čovek to radi već 10+ godina!!Koja sreća,koji bakrači čoveče.

Izem ti prenos

pre 9 godina

Ovi Arapi izgleda jos nisu naucili kako se prenosi tenis,samo konji su bitni izgleda i jahanje.Svaki moguci bitan servis Federera,gledamo njega a ne teren.Vrlo frustrirajuce...

Svete

pre 9 godina

Dabogda ti se Djo1e ponovila prosla godina sto se tice susreta sa Rodjom !! I ove i u naredne 2. godine koliko verovatno on jos planira da igra, pa makar ga nikada ne stigao po broju pobeda!

dado

pre 9 godina

Da parafraziram B92; Federerer dopustio Djokovicu da ne osvoji ni jedan set!
Izivljavati se na 18-godisnjem Coricu i nije bas neko sportsko novinarstvo

Dare

pre 9 godina

Ni najveci Noletovi navijaci me ne mogu ubediti da nije zeleo da osvoji Dubai i da je pustio Federera (kao sto neki komentarisu), nikada to ne bi uradio. Jednostavno Federer je bitne poene odigrao fantasticno. Nole je najbolji reterner ikada ali RF je servirao odlicno. Moze Nole da obori sve Federerove rekorde ali nikada nece igrati lepsi, eleganntniji, raznovrsniji i bolji tenis od njega.

Nebitno

pre 9 godina

Jaoo 20-17, pa kako to preziveti. Tesite se sto je mali turnir. Realno, Djokovic ce na dalje samo da pada sto se tice igre u odnosu na trenutni vrhunac. Federer deluje kao da moze ovako da igra jos dugo. U poslednjih 11 meceva 6-5 za Federera ili ajde da zaokruzimo da vam bude lakse u poslednjih 10 5-5. Ali mislim ko da je to bitno kad je Novak najkompletniji u istoriji..

Najjace kad se Djokovicu vidi od prvog minuta da mu se ne igra. Msm najjace jer bi ga inace odrao. Vrv i sam Federer to zna pa je situacija opustena. Zasto je uopste bitno sto je ponovo puko kada svi znamo da ga Federer od sada pa na dalje vise nikad nece dobiti. Cak sta vise sledeci put kad Novak bude onaj pravi nece uzeti vise od tri gema.

Ili je jos bolje kada Djokovic nema srece sa brejk/set ili kakvim god loptama. Jadan Novak. Ustvari kako ga nije sramota da nema srece. Ne znam kako ikada mozete da pomenete tu srecu posle dve nezasluzene pobede na US openu sa kojima se toliko hvalite.

Poseban pozdrav za ove sto zovu Djokovica Novak hahah. E moj Novace razocarao si svoje dugare... Naravno da je ovaj turnir apsolutno nebitan i da ce Djokovic verovatno pobediti ako se sastanu na nekom od GS. Ali gospodo 20-17 neprocenjivo..

gebedaya

pre 9 godina

Neozbiljan pripremni period, neozbiljan pristup mecu, igra na 30% svojih mogućnosti i eto ga los rezultat... Biće bolje, važno je izvući pouku.

Milos

pre 9 godina

Klasičan primer psihičkog uništavanja protivnika.Ono je za udžbenike šta mu je radio sa servisom kad je Novak imao PO DVE brejk lopte,pa set lopte pa opet brejk lopte.Federer najveći ikada.

Milan

pre 9 godina

Navijam svim srcem za Noleta, al mu je Federer pokazao ko je tata. Imao sam utisak da je Djokovic danas izasao na teren bez zelje da pobedi, sto mu se i ostvarilo. .. Ocekivao sam mnogo vise!

Ne verujem

pre 9 godina

Samo cu reci jedno: BREJK LOPTE!

0/7 nole
2/2 federer

tako se ne moze pobediti... najsmesnija je ova poslednja kad je otvoren udarac poslao u mrezu... jbg kad prestane da se plasi federera kao djavo krsta, mozda i uspe da ga stigne, do tad ce mu federer deliti lekcije kao sad!

REALno

pre 9 godina

Jednostavno Federer je bolji igrac i to je to!Danas Roger nije bio na svojoj razini,daleko od toga,a opet je lagano u 2 seta pobjedio u svojoj 34-godini igraca u svojoj zivotnoj formi.Nema se tu vise sto dodat!

joca delija

pre 9 godina

Bije deda Rodja sa 34 godine. Razvalilo ga: 11:1 asovi za Rodju, brejk lopte 0/7 Djokovic, Rodja 2/2, ukupan skor 20:17...Volim Noleta, siguran sam da ce nam doneti još radosti i titula, ali na žalost ipak je Federer ubedljivo najveći teniser u istoriji tenisa.

sasa jokic

pre 9 godina

Dve godine ista prica, neiskoristene brejk lopte 0/7. Protiv Rodzera nema sta da trazi, sto ce reci, cinciuliras na sansama, cekas protivnika da pogresi?
Ne moze tako, ali valjda ce skapirati da mora da je problem u njemu, sto na lraju krajeva nije lose.

###

pre 9 godina

Vidite deco... čika Federeru nije ispod časti da se bori za svaki poen, da se i dan danas dokazuje sa 17 GS titula, više nego duplo više od mister Novaka.
Nije mu teško da daje sve od sebe iako ga otpisuju i šalju u penziju već 3 sezone, redovno.
Ne diže ruke, ne mlati glavom, ne razgovara i ne dernja se na svoj stručni tim.
On igra tenis, on se bori, on daje sve od sebe koliko može u tom datom trenutku!
Kad je Federer na terenu on igra tenis! On igra da pobedi, da osvoji turnir i podigne trofej!
Nema kalkulacija, nema tog vetra ili kiše koji mu smeta toliko, nema te publike koja može da ga skrene sa puta ka pobedi.
A Novak se uvek umisli kad igra sa Federerom ili Nadalom, digne nos, očekuje da će ovi da skinu gaće kad ga vide na terenu. Pa neće momak, neće, nisu oni pali sa kruške, posebno ne Federer.
Ako oćeš da ga pobediš progutaj taj ponos i daj sve od sebe ili kao danas pruži mu ruku i pakuj kofere.
To vam je realnost !

specnaz

pre 9 godina

Na samom početku da kažem da sam ostrašćeni navijač Novaka Djokovica, ali ovakve mečeve teško podnosim, ajde ako sam morao pre 5-6 godina, ali sada kad je ovaj naš broj 1 i dodje čovek sa svoje 34 godine i počisti te sa 2-0, onda je taj koji dobija daleko najbolji na svetu svih vremena, shvati te to dragi moji Srbi.

Skoroidealan

pre 9 godina

Master class!
Kao sto sam rekao i pre neki dan, prosto je previse dobar!
Kakva steta za onaj kiks u Australiji, jer bi vec sada mogao da razmislja o 1. mestu. Ovako je to jos uvek daleka buducnost.
9000 asova je upisao cini mi se veceras.
Ali kako opisati ovo serviranje?
Narocito na brejk lopte. I to protiv najboljeg riternera, verovatno svih vremena. Mada, i Fed je verovatno najkvalitetniji server od kompletnih igraca.
Svoje dve brejk lopte je realizovao, i tada je carobni slajs odradio posao. Kao da ga je cuvao za kljucne momente.
Savrseno slozena taktika, sa ne previse srljanja napred kao na primer u Sangaju. Perfektno kretanje takodje. Ali kada se samo setim koliko je problema imao kada je nerazumno izbacio taj slajs iz upotrebe.
Jos jedna razlika u odnosu na poslednji mec je to ovaj put Novak nije imao predstavu gde ce servirati u prednost polje, dok je u djus uglavnom isao na forhend. Jasno je i da mu podloga savrseno odgovara.
Ne secam se da je u nekom njihovom mecu u poslednjih 6,7 godina Novak prosao bez brejka, ali sam neiskoriscenih 7 sansi svakako ne.
Cestitke Noletu na dobrom turniru, napredovace na listi.
Sta reci za FedEx-a, ziva legenda! Kakav sampion!
Hvala ti sto postojis!

milivoje

pre 9 godina

e muka mi je od ovih strucnjaka za tenis...koji nisu u zivotu udarili lopticu reketom a pametuju.izgubio jedan mec ko da je smak sveta.Pa nije novak robot pa da svaki mec odigra dobro.u ostalom igrao je protiv najboljeg u istorji.ovi cudan narod kad pobedi diyemo u nebesa a cim izgubi odmah sledi pljuvanje...

Jeremija

pre 9 godina

Sve je to ok ne igra ti se danas ali u finalu tako da odigras , nije to za igraca #1 ako nista drugo ostace zapamcen sa najvise izgubljenih finala, steta....

brb

pre 9 godina

Svi svajcarci su za Federera,svi spanci su za Nadala,svi Englezi su za svog zutog.Samo Mi Srbi vise navijamo za druge nego za svoje.svetsko a nase:zloba,zavist i pakost
Milan

Apsolutno netacno
Da si isao u Pariz,Madrid,Rim,Toronto i Njujork da gledas tenis i da si video ko sve navija za koga,ne bi nikad izjavio ovakvu arhaicno-zaostalu-nacionalisticku glupost
Erika iz Madrida, isla je na vise od 30 GS da gleda Federera, sto se tice opreme, garderobe i rekvizita ima sve sa inicajalima RF
Kristofer, decko je dosao na razmenu studenata iz Bazela u BG, navija za Novaka,on za njega predstavlja skoro pa neku vrstu bozanstva, najcesca uzrecica mu je vamos-tamos, kaze da ga je Nole "kupio 2011"
Pepe, karabinjer iz Rima,veliki Novakov fan,upoznao sam ga u Rimu...
Mogao bih da ti nabrojim barem jos 50 ljudi ali ne bi sve stalo u komentar
Kad budes shvatio da u Spaniji ima vise ljudi koji ne voli i mrzi Nadala nego svih Srba na svetu zajedno, doci ces do poente
To sto vidis srpske zastave i ljude isarane u tim bojama(+ srce gde pise Nole itd) i mislis da su to na tribinama Srbi, to ti je velika greska
Na Satrijeu vidim lika, ofarbao glavu u boje nase zastave, rekao drugu" evo nasis", odoh da se javim, momci su Norvezani, dosli da bodre Novaka
Nije isto otici na eksurziju gde svi trcite po 5-10 dana da vidite sve i otici negde gde 10 dana gledate tenis i osetite i vidite zivot tog grada
Sloboda izbora, kultura ,civilizacija su nesto sto 90% ljudi u Srbiji ne zna i nema

tennis

pre 9 godina

..jel zna neko kako mogu na telefonu gledati meceve...? Hvala
(lovac, 28. februar 2015 16:50)

I meni treba hitan odgovor :-))HVALA.

milan

pre 9 godina

nakon novakov poraza protiv federera od 33god obratio se i borna coric putem facebooka ''nemojte me vise nikad usporedivati sa djokovicem''

Lomax

pre 9 godina

Bože, šta ja čitam ovde.
„Mazohista,malokrvnik,bezdušnik...“
Ljudi, čemu ovolike frustracije, čemu ovakvi epiteti? Pa taj Novak zna da igra preko 5 sati, pa ljudi nije igrao sa tinejdžerom već protiv žive legende tenisa. Rodžer je odigrao hirurški precizno, bio bolji. Kraj priče. Sam Fedex je rekao da će birati koje turnire će igrati a igraće rasterećeno, upisan kao najbolji (statistički). Može mu se. Nole će pobeđivati, sutra, za mesec, za godinu. Uživajte u onome što nam je Bog i što su nam njegovi roditelji a i sam Nole omogućili.

manitu

pre 9 godina

kakvim crnim servisima! uzeo mu covek gem na NJEGOV servis kad je vodio 40:00!!! jednostavno je,iako navijam za Djokovica covek je tata tenisa! ili Djokovic ima mentalnu blokdu protiv Federera!? da ni ne pomislim na opciju da je prodao mec :P

ah

pre 9 godina

U poslednja 2 meca Novak nije Federeru uzeo cak ni set. Veliki problem u najavi, jer ce u susretima na GS morati da produzava meceve ako zeli da pobedi Federera. A ako bude ovako gubio 2 seta za nesto vise od sat vremena, RF ce pobedjivati. Federer igra jos agresivnije nego prosle godine i jos vise skracuje poene, to Novaku nikako ne odgovara i mora da pokusa da nadje neki nacin da ga "smiri". Ali, ocigledno je postalo da je Federer taj od koga sve zavisi u mecevima sa Novakom. Ako on bar solidno servira Novak gubi meceve.

zep

pre 9 godina

Federer je takodje imao pauzu i nije trenirao pre ovog turnira, cak i duzu pauzu od Novaka, tako da vam taj izgovor ne pije vodu. I budite malo dosledni, juce ste pisali kako je nepobediv jer je Berdiha odrao sa 6-0 u setu, a danas kukate kako nije u formi. Kako to da uvek ima slab dan samo kad igra protiv Federera? Pomirite se sa cinjenicom da Novak ne moze pobediti Federera ako Rodzer igra bar na 80% svojih mogucnosti. Pa i danas se Rodzer za sve pitao, a Novak zavisio od njega i njegove igre.

ccc

pre 9 godina

2-0 za manje od 90 minuta!? Federer sve vise i vise skracuje poene a samim tim i meceve... Sto znaci da Novak vise ne moze da racuna na to da ce na GS, u mecevima na 3 dobijena moci da ceka da se RF umori pa da pobedi. Ovim tempom RF je mogao da pobedi 3-0 za manje od 2 sata, a cak i da su igrali 5 setova ne bi 3 sata bili na terenu... A to ne ide Novaku u prilog jer ako on nesto ne zna, to je da igra meceve u kojima vecina poena traju 3-4 udarca. Ogromne ce mu probleme praviti Federer ove godine.

.

pre 9 godina

Federer sa skoro 34 godine JEDINI moze da se nosi sa Novakom. I to zbog toga sto je on jedini u stanju da u delo sprovede taktiku koja je jedina efikasna protiv Novaka. Samo Federer moze da sa jednim Novakom odigra mec u kojem je vecina poena odlucena posle malog broja razmena, tj. posle 3-5 udaraca. A to je zbog toga sto samo Federer moze tako uspesno da igra agresivan, napadacki tenis protiv Novaka. Marej npr. i dalje zivi u iluziji da dugim razmenama moze pobediti Novaka. Mnogi pokusavaju da skrate poene protiv Novaka, ali samo Federer je sposoban za to, jer jedini ima kvalitet potreban da spreci Novaka da sve vraca.
Zbog toga ce Rodzer dok god bude igrao biti Novakov najtezi rival. I nema to veze sa psihom, uslovima, jednostavno, Federer odavno pokusava da skracuje poene, a sada u tome uspeva kao nikada pre. Narocito ce opasan biti na WB jer sada, za razliku od prosle sezone uspeva da vecinu poena zavrsi posle 3-4 udarca, sto automatski znaci da ne postoji opasnost da zbog fizicke iscrpljenosti izgubi. Ovakvim tempom mec od 5 setova trajao bi ispod 3 sata.
Novak pod hitno treba da bar pokusa da nadje resenje za ovu novu Rodzerovu igru, koju je demonstrirao prvo u Sangaju, onda u Londonu a zatim i u Dubaiju. U suprotnom, Novak ce imati ogromnih problema protiv Federera ove godine.

ma sta mi rece

pre 9 godina

Sve,sve ali niko mi ne moze reci koji je to sampion prethodni iz open ere igrao ovako u 34 godine.....nijedan,ni sampras,borg,beker,lendl,agasi,vilander,sampras.....pola njih je bezalo i pre u penziju a ovaj covek igra najnapadackiji tenis ikada,ovako niko nikada nije igrao,niti ce skoro...

SAMO ČINJENICE!

pre 9 godina

Novak Đoković vrhunski teniser u svim elementima ove igre,osim u servisu gde je veoma prosećan,a to se najbolje vidi na bržim podlogama gde ne koristi svoj servis u rangu svog imena i pozicije br 1. koju drži!

Bagzi

pre 9 godina

Nole previse ziheraski odigrao prvi set i to je problem sa Fwdom kome sve polazi od ruke. Kako je strucno uzeo set u kojem su bili izjednaceni svaka cast. Ajde Nole malo hrabrije inace mrka kapa.

roger.ch

pre 9 godina

Dobar je Novak, ma odlican ali..Nije on taj kapacitet da se stavlja u isti rang s najvecim svih vremena.
E sad da cujem one od danas kako ce ga Novak lako dobiti
Haj poz iz suncenlm okupanog Siona

Mikii

pre 9 godina

Federer je jos jednom pokazao da je bolji teniser. Sjajna igra i serviranje od pocetka do kraja, Djokovic apsolutno nemocan. Prosto nije imao mogucnosti da proigra jer je Federer bio zaista izvanredan. Cestitke obojici.

Vuja neznalica

pre 9 godina

Svaka čast Federeru, nisam očekivao da će biti ovako 'napaljen', Novak je mogao i pored slabije igre da uvede meč u treći set gde bi imao više šansi.. U svakom slulaju, glavu gore, idemo dalje! Biće još mnogo mečeva već ove sezone, i to naravno finalnih, verujem da Nole popravlja medjuobni skor, i to na mnogo važnijim turnirima.

Dylan Dog

pre 9 godina

Iskrene čestitke Rodžeru na odlično odigranom meču, meču u kome je imao gotovo maksimalan stepen korisnosti. Taktiku je potpuno sproveo u delo. Bio je agresivan uz minimum neiznuđenih grešaka za takav stepen agresivnosti, odlično je servirao, i konačno, u ključnim trenucima meča sasvim zasluženo imao malo više sportske sreće no njegov protivnik.
Nije tajna da Novak nije došao 100% spreman u Dubai i da je glavni cilj mini američka turneja. Noge mu nisu radile kako treba, a tajming nedovoljno dobar. Zato se povlačio nazad i time davao šansu protivniku da bude agresivniji. Forma se najpre vidi po riternu. Novak je neuobičajeno loše riternirao i čitao Rodžerove servise. Zato je Rodžer bio opušteniji pri servisu, što je i ključ za svakog servera, pa je servisom i uspeo da spase one silne brejk lopte.
Raduje jedino činjenica da je čak i ovako bled Novak imao šansi da prelomi meč protiv ovako dobrog Rodžera. Na žalost, nikako nije imao dovoljno gasa da ga pritisne koliko je to potrebno. Čak je i sam Švajcarac, poučen ranijim iskustvima bio prilično stegnut u završnici drugog seta ali Novak nije ni to uspeo da materijalizuje.

U principu, Novak nema za čim da žali. Meč je dobio teniser koji je tog dana u datim okolnostima bio jednostavno - bolji.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u nastavku sezone!
Uzdravlje!

Posmatrac

pre 9 godina

@a, iako je Nole nas zemljak i podrzavam ga vise od svih ostalih, ipak reci da je kompletniji od Federera i da je bolji sustinski je blago reci komicno. Uz svo postovanje svima nama i Noletu, ipak Federer na vrhuncu i Nole na vrhuncu nisu ravnopravni. Jedan je menjao istoriju tenisa i tenis kao sport a drugi je broj 1 trenutno. Iskreno i realno. Volim da gledam dobar tenis.

Dubai duty free tennis championship

pre 9 godina

Realno zao mi je sto je Novak izgubio,i sto barem nije odveo mec u tri seta!!!Inace utisak meca mi je DVE VEZANE bekhend paralele Rogera koje su bile neverovatne,a u cesto meceva prosle godine nije pravio nijedan viner iz bekhenda!Ali ono sto je odlucilo mec jeste MENTALNA SNAGA koju je rodzer doktorski pokazao a kod Novaka se to nije videlo-a sve govori i 19 vinera u celom mecu naspram 37 Rodzerovih!

Bojan

pre 9 godina

(Beobrad)
ma da, bas me zanima koja je to metrika kojom ocenjujes da je Nole igrao 60% danas, 90% Vimbldon i slicno. I zanima me jos da li Nole kad izadje na teren kaze "danas cu igrati sa pola gasa, pokazao sam protiv Berdiha koliko dobro mogu da igram, a protiv Federera cu da popustim malo". Da li tebi to stvarno ima smisla?
Naravno da su obojica i na tom pomenutom Vimlbdonu i tokom ovog danasnjeg finala odigrali maksimalno koliko su mogli u datom trenutku.
Novak je odigrao solidan turnir, igra nije bila puno losija nego na AO koji je uzeo pre mesec danas (a na nivou onoga juce protiv Berdiha, cak i tog seta sto je dobio sa 60), sto je i razumljivo jer zelis najbolje da igras na slemu, ali to nije bilo dovoljno protiv danasnjeg Federera. Nole uvek deluje nezainteresovano i bezidejno kada gubi, tako da taj njegov govor tela na ukazuje na puno. Novak je zeleo da produzuje i gradi poene, ali Federer je uspesno napadao i drzao iste kratkim. Na svaku Noletovu pretnju je odgovarao asom ili servis vinerom i zasluzeno dobio mec nadigravsi protivnika.
Kao sto je i Nole nadigrao Federera u finalu Vimbldonu. Navijao sam za Federera i bilo je stvari u njegovoj igri koje nisu funkcionisale kako treba, ali reci da je igrao na 60% mogucnosti u tom mecu je nebulozno, dao je sve od sebe, servirao skoro savrseno, forhend je zakazao, ali i sa razlogom jer se protivnik branio sjajno. Kao sto je danas novak delovao smuseno jer je Federer kaznjavao svaku kracu lopticu.

Igor

pre 9 godina

Ljudi, iskulirajte malo. Ako Novak bude osvojio tj. odbranio sledeca dva turnira u SAD, niko se vise nece secati nit' ovog poraza, nit' njegove malo slabije igre danas. I prosle godine u Dubajiu nije bas bio na svom nivou, ispao je u polufinalu od Federera takodje, i to tako sto je dobio prvi set, a posle bukvalno stao, slicno kao u jucerasnjem mecu, ali mu to uopste nije smetalo da u Americi zablista, narocito u Majamiju gde je u finalu odigrao jedan od najlepsih i najboljih meceva u 2014. Poenta je u tome da NIKO i NIKAD nije pobedio sve meceve, a posto vec MORA da se ponekad izgubi, onda je svakako bolje da to bude na manjim turnirima nego na Grenslemovima i Mastersima.

Mihajlo_BG

pre 9 godina

Samo servisima? Pogledajte statistiku na kraju meca! Federer je dominirao u apsolutno svim segmentima igre,jednostavno je bio na svom vrhuncu,i Djokovic tu nista nije mogao. Svaka cast Fed!

sasa jokic

pre 9 godina

Dve godine ista prica, neiskoristene brejk lopte 0/7. Protiv Rodzera nema sta da trazi, sto ce reci, cinciuliras na sansama, cekas protivnika da pogresi?

222

pre 9 godina

Ne mogu vjerovati koliko ovaj poraz može uticati na nekog, evo meni je dan pokvaren :( Ali Federer je bio bolji u ključnim momentima, ovi što pišu da Djoković ne zna iskoristiti 7 brejk lopti ili nisu gledali meč ili ne znam šta drugo.. Federer je odličnooo odservirao svaki put i tu se Novak nije puno pitao. Šta je tu je, idemo dalje, sad je Dejvis kup sa susjedima na redu ;)

Кривокапић

pre 9 godina

Новак је играо ужасно. Са оваквом игром сене побеђује Федерер. Нема везе. Идемо даље.

Marconio

pre 9 godina

Noletu se moze zameriti 2 neiskoriscene brejk lopte. Ostalih 5 brejk lopti Federer nije dao ni sansu Noletu.
Sve u svemu fantastican tenis Rodzera i prosecan Noleta. Tako da rezultat nije mogao biti drugaciji.
Srecno Nolu u nastavku sezone da skupi sva 4 GS.

Marko

pre 9 godina

Tesko je opisati koliko je Federer imao srece danas...Svaki put na brej lopte covjek pogadja as.
(simke, 28. februar 2015 17:33)

Cuj ovog, imao srece. Pa nije pogodio sudiju pa se lopta odbila u teren nego razvalio as.

Nole je pokazao koliko mu je stalo i do onih na tribinama, da ne idem dalje...

pre 9 godina

Zbog čega, tačnije zbog koga se neki od vas nerviraju, tuga.

veliki strumf

pre 9 godina

Ne znam da li ce mi objaviti komentar, ali posle prvog seta sam napisao da Nole vise ne spasava brejk lopte, a da mu treba mnogo brejk lopti da bi napravio brejk. Takodje sam napisao da mu u jednom servis gemu padne mrak na oci i sve promasi. Sve se evo ponovilo u drugom setu. Federer je i dalje psiholoska stena, sve najbolje serve je nasao u kriticnim trenucima, dok Nole nije imao srca za to. Ima ocigledno ogromnu psihicku barijeru kad igra sa Rodzerom. Neverovatno je da dopusta da ga odere (i to prilicno redovno, nikako da izjednaci, a sada je evo 3 razlike), iako ima skoro 34 godine, a Nole je u punoj snazi. Strasno sta Novak sebi dopusta i koliki psihicki problem ima protiv Federera.

max

pre 9 godina

Nema potrebe Novaka omalovažavati,Federer je servirao kao nikada u životu i svima je poznato njegovo mesto u teniskoj historiji. Novak je igrao slično kao i protiv Berdiha u drugom i trećem setu i zato takvom taktikom nije mogao dobiti jednog Federera. Nikad Federera ne treba otpisivati pored nestvarnih servisa zadivio me je i njegov ritern !!

dar

pre 9 godina

neverovatno je kako novak vraca servis kad je prvi poen u gemu... bombu od servisa vraca kao od sale... ali kad je gusto,kad ima brejk loptu,on isti takav,cak i losiji servis samo odgleda... opasan problem u glavi...

Sledeća stanica Majami

pre 9 godina

Kao prvo svaka čast Rodžeru na sjajnoj igri, ali statistika brejk lopti mnogo govori: NĐ- 0:7, RF- 2:2. Rođa je dobijao bitne poene, Nole bio pasivan u bitnim trenucima. U prvom setu izgubljeni sevis gem- 3 jeftine greške.. Tri puta u meču Nole je imao 40:15 na Federerov servis i nije iskoristio nijednu. Od toga dve su bile i set-lopte. Šlag na tortu je zadnja brejk-lopta kada je običan bekhend (posle dobrog loba NĐ i lošeg pokušaja smeča RF) poslao u mrežu od čiste treme. Ko je gledao juče protiv Berdiha onu simfoniju u prvom setu jasno mu je da je ovo danas bio stisnuti Novak. Previše pritiska u glavi bez pravog razloga, previše respekta.. Ponavljam, Roger je odigrao fenomenalno i skidam mu kapu.

Mikii

pre 9 godina

Neodoljivo mi se nameće utisak da je Novak s?m sebe pobedio, bez obzira što je Federer odlično odigrao...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dragan, 28. februar 2015 17:40)

Neodoljivo mi se namece utisak da ne bi vise trebao da pratis ovaj sport.

sk

pre 9 godina

@sinkee
Ne bi, uvek je najbolji bio u takvim poenima. Sigurno je psihicki teze sada protiv Novaka nego protiv Nadala, Nadala se sada niko ne plasi, osim na sljaci naravno.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Novak pod hitno treba da bar pokusa da nadje resenje za ovu novu Rodzerovu igru, koju je demonstrirao prvo u Sangaju, onda u Londonu a zatim i u Dubaiju. U suprotnom, Novak ce imati ogromnih problema protiv Federera ove godine.
(., 28. februar 2015 20:43)

E, bravo za komentar - jedini si uočio poentu. Novak se kreće tako dobro da može da vrati u teren praktično sve i time poene učini dugim, a u takvoj igri niko nema šanse protiv njega (Marejeva zabluda je sjajan primer). Da bi se skratili poeni protiv Novaka potrebno je igrati konstantno jako nisko iznad mreže i jako blizu liniji a sve to udarcima iz sve snage i uz mnogo rizika iz prvog pa i drugog servisa. Za to je u ovoj eri tenisa sposoban jedini Federer. To je jedna neverovatno riskantna taktika koju je ostalim igračima nemoguće sprovesti protiv Novaka. Čak i Rodžer mora da ima izuzetno dobar dan da bi mu to uspelo, ali navikli smo da on skoro uvek ima izuzetno dobar dan. Iskreno, mislim da nikad više neće biti tenisera kakav je Federer.

Waldorf

pre 9 godina

jel moze neko da mi da link za prenos uzivo
(miki, 28. februar 2015 16:37)

http://gofirstrow.eu/watch/325614/2/watch-djokovic-vs-federer,-atp-dubai.html

Ne verujem

pre 9 godina

Neverovatno kako pred svaki meč a i u toku meča ljudi smaraju sa linkovima. Ukucajte u pretraživaču tennis live streaming,football live streaming i slicno,snadjite se. Mogli ste 5 puta da udjete na taj neki link dok ste pisali komentar.

znanje-imanje

pre 9 godina

Zaslužena pobeda Federera i još zasluženiji poraz Đokovića. Novak je došao nespreman - kao i Rodžer. Ali ono svežine što je imao potrošio je na Berdiha tako da je Rodžer nekako pregurao i kraj 2. seta.
Sa stanovišta ljubitelja tenisa - gledajte dok možete. Ovakav igrač na mreži retko se rađa. Za navijače našeg igrača - nekad Novak i bez pune forme uzme titulu, kao npr. AO, a nekad i ne. Ali moraće bračno da odluče šta im je bitnije...

zamalo stativa

pre 9 godina

Gubitak 11. ili 12. gema je znak da je u pitanju glava. Samo ovako je igrao 2012. i ostao bez mnogo važnih titula. Kao juče i danas tako je i na OI u dva dana gubio u 11. i 12. gemu.

dm

pre 9 godina

The 33-year-old Swiss served 12 aces in his 6-3, 7-5 win over Novak Djokovic to surpass the 9,000 aces threshold.

Federer became the fourth player to achieve the feat since 1991 when records began, joining a group that includes Ivo Karlovic, former World No. 1 Andy Roddick, and Goran Ivanisevic, who is firmly planted in the number one spot with 10,183 aces.

Mairon

pre 9 godina

(Dragan, 28. februar 2015 19:04)

Poslednjih pet godina? Tesko. Od 2010. do danas, Djokovic je bio prvi od jula 2011. do jula 2012. dakle godinu dana, i opet od novembra 2012. do oktobra 2013, nesto manje od godinu ponovo. I zatim od jula 2014. do danas.

To su dve i po godine.

Nadal je bio prvi od juna 2010. do jula 2011. i ponovo od oktobra 2013. do jula 2014. Nesto vise od godinu i po.

Jeste Novak najkonstantniji tokom poslednje dve/tri godine, ali dominantan je bio samo 2011.

Inace, danas Federer je opet sproveo u delo svoju recept protiv Djokovica, agresivno od pocetka do kraja i nije dozvolio da Djokovic uhvati ritam, sto je kljuc njegove pobede.
Videcemo sta ce bitu i Indijan Velsu.

duduk

pre 9 godina

(drago, 28. februar 2015 21:54)
Protiv koga Čilić(nije Cilic) nosi 2p, a protiv koga Ćorić(a ne Coric) jedan? Verovatno Novak treba da izgubi oba meča? U DK je nemoguće biti laki luzer.

Nole fan

pre 9 godina

Opet stara prica kao na AO.Novak lako propusta ponudjene brejk sanse. Protiv Federera to ne prolazi. Ima Novak dve brejk sanse i ne iskoristi dok Rodzer to odmah iskoristi.I evo vec 1:0

konto

pre 9 godina

Nema šta, može se samo čestitati Federeru, ovaj put je bio bolji. Kvalitet koji prikazuje još više dobija na težini kada se uzme u obzir činjenica da ga iskazuje u 34. godini, naklon do poda za to. Možemo samo da se nadamo da će i Đoković u tim godinama moći da se takmiči na vrhunskom nivou.

sinki

pre 9 godina

Ne mogu da se otmem utisku da Federer kada igra protiv Novaka,servira nenormalno dobro...Svaki put na brejk lopte je pogadjao as,nesto nevjerovatno,Novak tu apsolutno nista nije mogao.

bojan

pre 9 godina

uvek ista lroca za pvu dvojicu, kad dobiju ili izgube se visestruko preuvelicava znacaj svega i poraz ih salje u penzihu a pobesom postaju naj svih vremena.
nole je najbolji teniser sveta u ovom trenutku, ne moze se uvek igrati vrhunski, ali nije ovo bilo primetno losije od igara kojima je osvojio australiju i on bi danas opet sve svoje protivnike iz australije isto dobio.
federer je podigao malo nivo igre (u australiji je stvarno imao taj jedan los dan pa je izgledalo kao da je totalno van forme) i to je bilo dovoljno za titulu.
recept jednostavan, nema on snage da se nadmece i nadtrcava sa novakom, pa skracuj poene po svaku cenu. ljudi koji proglasavaju srecom federerove servise na brejk lopte, veze nemaju sa tenisom. to je cisto znanje i mentalna snaga. realno, nole ni na jednu brejk loptu nije nista zabrljao, jednostavno je fed odigrao savrseno svaki taj poen. njegova sansa je lezala u tome da odvede set u TB i tamo ga uzme, pa bi treci set verovatno dobio jer fed nije delovao dovpljno spremno da igra tri seta

Jurisic Milorad

pre 9 godina

Prvo da cestitam Rodzeru,bio je odlican na terenu igrao je kao da ima 24 godine,a ne 34,Djokovic je sa druge strane delovao nezainteresovano,bezidejno,i nije mogao da pruzi vise od toga.

Mikii

pre 9 godina

A ti bi prijatelju, kad već deliš lekcije, mogao pronaći šđžčć, i to je pravopis.
(duduk, 28. februar 2015 20:03)

Sto, duduk, ne razumes sta sam hteo da kazem, ili? Ako je tako, nije problem, prebacicu na sprski :)

milan

pre 9 godina

A lepo je, sada već pokojna, Jelena Genčić rekla Novaku, nakon osvojene prve titule na Wimbledonu, da će se vratiti serve&volley igra.Upravo to Rođa demonstrira u poslednje vreme, i to mu donosi rezultate.

kobayashi

pre 9 godina

Federer doktorski, Novak nije iskoristio svoje šanse.
Jedna loptica bi verovatno preokrenula tok meča ali je jedostavno nije bilo!
Federeru je danas trebalo aplaudirati.

ccc

pre 9 godina

@duduk
Moze i 5 da igra u visokom ritmu, kao npr. na WB prosle sezone. A 3 seta moze da igra uvek u visokom ritmu bez ikakvih problema.

Jovica Marjanovic

pre 9 godina

Opet strah neki za pobjedom. Nevjerovatne greske kad ima brejk lopte, i onda uz veoma dobru igru rogera to je jednako porazu. Nadam se da ga nece ovo poremetiti za nastavak sezone. Imao je mnogo sansi koje nije iskoristio, i naravno ovakav ishod je neminovan. Pozdrav iz kopenhagena, i idemo dalje novace.

v

pre 9 godina

Pisem na 6:5. Verovatno ce izgubiti mec. Onolike neiskoriscene brejk lopte nekako i mogu da shvatim. Ali da izgubi svoj gem od 40:0 to ne mogu. Ako izgubi zasluzeno je. Danas je igrao nekako mlako. Nije mi krivo nesto posebno jer se ne nerviram vise za manje turnire. Ali danas mi je malo vise krivo jer je imao milion sansi. ne mogu da verujem da nije iskoristio ni jednu jedinu brejk sansu. Ali ruku na srce Federer je fenomenalno servirao u tim momentima. I iskreno ima vecu glad za pobedom nad Novakom. Mora da se cestita Rodzeru, a Noletu puno srece i malo vise ostrine na predstojecim mastersima.

Wolfgang O.

pre 9 godina

Kakvi baksuzi od komentatora, da covek ne poveruje. Odigrao je Novak odlicno, a brejk lopte nije iskoristio jer je ovaj ludak odigrao svemirski u tim trenucima. Prosto k'o pasulj.

Svaka cast obojici na sjajnom mecu, cestitam Federeru jer je kralj, Noletu na sjajnoj borbi, a vi komentatori idite malo u persun (za negde drugde bi sledila zabrana komentara).

Danijel

pre 9 godina

Svaka cast Federeru na pobedi. Vidim ovde neki ljudi pisu da je Rodzer imao srece, sto nema veze sa zivotom, sustina je da je kljucne poene odigrao odlicno, sto Novak nije uradio, tako da je bio bolji i pobeda je zasluzena!Previse ljudi orpisuje Federera,iako je u 34 godini kada je odmoran i motivisan moze svakoga bez problema da dobije.Ovom pobedom je vratio samopouzdanje,bice opasan na narednim turnirima.Pustite njihov medjusobni skor,nesporno je da su obojica majstori,s tim sto je Federer po meni najtalentovaniji teniser ikada, a tenis pratim 25 godina.Pomenuo bih odlicni servis Federera, koji ga je besprekorno sluzio, ja mislim pa skoro kroz celu njegovu karijeru, odservirao preko 9000 as udaraca, samo je Ivanisevic bolji u open eri. Puno srece obojici u nastavku sezone , i da napomenem da tenis nece biti isti kada se Rodzer povuce! puno pozdrava za sve ljubitelje ove prelepe igre.

@

pre 9 godina

@Swedenonline
Nema veze dal je zainteresovan ili ne, problem je u tome sto ne moze da pokriva teren kad Federer igra ovako agresivno i precizno. Ocigledno da je RF jedini koji moze da igra ovako agresivno, a upravo to je igra koja Novaku najmanje odgovara i tu se slabo snalazi.

duduk

pre 9 godina

Sto, duduk, ne razumes sta sam hteo da kazem, ili? Ako je tako, nije problem, prebacicu na sprski :)
(Mikii, 28. februar 2015 20:56)
Kad bi ti to znao. Ipak je to viša matematika. Treba završiti bar srednju.

duduk

pre 9 godina

Ja bih probao da ti objasnim, Martina dušo, ali u tvom slučaju valjalo bi početi od sintakse i semantike maternjeg nam srpskog jezika, a to bi nam uzelo mnogo vremena... Drži se ti kuhinje, neće ništa da ti fali.
(Šavija Alonso, 28. februar 2015 22:05)
Ala si se primio svaka čast. Pa i ne moraš ništa da objašnjavaš, pametnom ATP lista sve govori.

ja

pre 9 godina

Zanimljivo, Novak vec godinama terorise protivnike zahvaljujuci svojoj fizickoj nadmocnosti i odlicnom igranju dugih poena. I Federer je JEDINI koji je nasao "lek" za takvu igru. Skracuje poene kao nikada pre, a Novak ne moze da nametne svoj ritam u mecevima protiv njega.

Valentino

pre 9 godina

@Doktor
Bolje ti izgleda jednoručni bekhend od dvoručnog. Nije ti to neko otkriće. Pa nekada je bilo sramota udarati lopticu s dve ruke. Jednoručni bekhend igrala je i Žstin Enen, i to fenomenalno.

1

pre 9 godina

@sweswe
Ne znaci nista procenat ubacenog prvog servisa?
Sta pricas ti? Ubaci 60% servisa i opet pobedi sa 2-0! Da je servirao na svom nivou, resavao bi svoje gemove za 1 minut i odmorniji napravio vise brejkova.
Zato je i vazno dobro servirati, da bi manje snage trosio u svojim gemovima... Kapiras?