Petak, 27.02.2015.

20:00

Đoković: Federeru ’leži’ Dubai

Novak Đoković rekao je da ga u finalu turnira u Dubaiju očekuje veliki izazov u vidu Rodžera Federera.

Izvor: B92

Ðokoviæ: Federeru ’leži’ Dubai IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

ZAN ZAK KLEMON

pre 9 godina

@dobra stara vremena@
tad su sve vrhunski igraci uzimali GS(ili igrali finala istih) i bili u top 10 kao sto su brugera, gaudio, sitler, ferero i slicni da ne nabrajam dalje, skoro niko od njih danas ne bi mogao biti ni blizu 10 najboljih toliko o strasnoj konkurenciji

Melenci

pre 9 godina

dobra stara vremena,sta covek da ti kaze,a da te ne uvredi?!Vavrinka i Cilic su vrhunski teniseri,vrhunski.To mesto na ATP nije palo sa neba nego su momci jako puno,jako puno radili da budu tu gde jesu.Nista nije slucajno,nego je rad i samo rad doneo i titule i pare.Koja stara dobra vremena?Danas je tenis mnogo zahtevniji pogotovo fizicki,crpi coveku i dusu i telo.A o Federeru se nikad i kad bude bio u penziji ne moze reci da je tamo neka drtina pogotovo sto je i te tvoje iz starih vremena pretekao po svim parametrima.Ne mozemo mi zakleti Noletovi fanovi navijati vise za bilo koga,ali to nam nije pomutilo pamet da ne znamo da se Nole suocava sa vrhunskim najboljim teniserima danasnjice,a stari ne mogu ni da pridju.Vavrinka,Marin,Nisikori,Berdih,Endi,Rodzer,Rafa i jos po neki iz prvih 20 mogu favoritima da naprave problem.Danas se igra ubitacan tenis,pogotovo ona grupa servera koja kida ledja protivniku.Zato samo postijuj te ljude,veliki su to radnici i veliki deo zivota sa porodicom im je uskracen.

Melenci

pre 9 godina

mislite da ce te da nam podignete tenziju i sumnju,svi vi koji ne postujete Noleta?Ne,necete.Jednostavno je Nole je vec odbranio bodove od prosle godine,ostaje prvi!Mi opusteno gledamo mec zivih legendi i uzivamo!Pa Nole je vec sada u prvih sedam osam na svetu u istoriji,a ima jos da igra najmanje cetiri godine!Zar je to malo?Svaka titula je dobrodosla,pa i ova iz serije 500,ali mnogo su vaznije IV,Majami,Rim.Zato,oladite!

Dobra stara vremena

pre 9 godina

Izem ti danasnju konkurenciju gde jedan Vavrinka i Cilic mogu da uzmu GS a Nisikori preti, a svetski broj 2 je covek od 33-34 godine.

!?

pre 9 godina

@Martina
O cemu ti?
Covek od 4 GS jedva osvojio jedan, protiv Federera u 2014 ima 2 pobede i 3 poraza, gubi od Nisikorija, Vavrinke, Nadal ga razbio na RG, a ti pricas o nekoj dominaciji?
A ako mislis na poene opet gresis. Razlike su mnogo vece bile u proslosti, ovo nije nista narocito. U kakvoj si ti samo zabludi, kreirala si sebi neku iluziju u kojoj je senzacija kad Novak izgubi i u kojoj on kao nesto dominira.... Uozbilji se.

Markonato-RSA

pre 9 godina

...a tebi leži Federer. Prema tome, pitaš se ti i niko drugi.
Odigraj Novače koliko treba da prođeš sa 6:4;6:4, sve ostalo je nebitno.

bla bla

pre 9 godina

@Martina
2014. su igrali 7 puta, 4:3 za Federera koji ima 33 godine. Ali kao i u religiji, ignorisu se cinjenice i ide se na verovanje, idolopoklonstvo, vredjanje... Ako racunamo predaju Federera, neka je bilo i 4:4, posto znam da ce neko i to uracunati. Pozdrav

borkes

pre 9 godina

@okrečite beograd
Odavno elegantniji komentar nisam pročitao. Zavukli ste mu jaaaaaako duboko ali na toliko sofisticiran način da mi prosto nedostaju reči kojima bih iskazao svoje oduševljenje.
Iskrene čestitke.
Idemo dalje.

TATA - MATA

pre 9 godina

Fed:
Dubai 500 (titula)
Miami 180 (cetvrtfinale)
INDIAN WELLS 600 (finale)
Monte-Carlo Rolex Masters 600 (finale)
Barcelona 0 (nije igrao)
Madrid 0 (nije igrao)
Rim 0 (nije igrao)
Roland 180 (16tina)
——————————
2060

Nole:
Dubai 180 (polufinale)
Miami 1000 (titula) -
INDIAN WELLS 1000 (titula)
Monte-Carlo Rolex Masters 360 (polufinale)
Barcelona 0 (nije igrao)
Madrid 0 (nije igrao)
Rim 1000 (titula)
Roland 1200 (finale)
——————————
4740


Trenutna razlika: 3840
Da se zna samo ko je TATA - MATA

Trener

pre 9 godina

Rodz mora da krati poen sto je Noletova sansa i mora servis volej igru da namesti perfektno ako hoce da dobije u dva seta. Ako se udje u treci Nole ima vece sanse narocito jer mentalno zna da ovaj nema snage. Ako Rodzu prvi servis ide lose mec je pola gotov mada verujem da ima iskustva pa da mu sve krene. Novak mora da se pripremi na to tj na worst case scenario i da drzi lopticu u igri defanzivno. Apsolutno nema potrebe da udje u stonotenisku razmenu i rizikuje pol poziciju u ovom mecu.

Martina

pre 9 godina

Nikada ovakva razlika nije bila izmedju broja jedan i ostalih igraca u svetskom tenisu od kada postoji "beli sport".U zadnje tri godine najveca atrakcija na atp turu je ako neko pobedi Novaka,sve drugo je blago receno dosadno.A kada se slucajno desi da neko pobedi Novaka,onda pocinje sa natpisima u novinama i komentarima,gotov je Novak,njegovo je odzvonilo,pobedice ga opet taj i taj itd.Ovo sto je jedan Srbin uradio u tenisu nikada vise nece uspeti nikom to je vec svima jasno.

sasa jokic

pre 9 godina

Mislim da je ovo mslo takticki, ali opet mora da odigra vrhunski da bi dobio Rodzera, kome iskreno ova podloga cuci.
Nadam se da nece blejati sa drustvom do rane zore. Ekipa nemoze gora da bude po pitanju discipline.

Nebojša

pre 9 godina

Kakvo ležanje Novak Federeru ili obratno jeste li glupi kada od skoro četrdeset mečeva dva igrača podele pobede to znači da nijedan ne leži onom drugom u suprotnom bi ili Novak ili Federer imali ubedljivo skor na svojoj strani poput Nadala nad Federerom.

covek koji voli prirodu

pre 9 godina

Promenile su se uloge sad se Nole vise sprema za GS i masterse, dok Fedja kupi poene okolo. Pogledajte i turnire u zadnjih 2 godine ko je igrao vise iz serije 500.

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Pametno,veoma pametno!To Nole predaj ulogu favorita Rocku,a onda prava "sacekusa" kao protiv Mareja,da se zna koje broj 1.!Svi ovi ukljucujuci Rodjera se samo nadaju da ce pobediti (priznajem Berdih je bio najblizi ove godine),jer je zaribala masina!
Kolosalno je bilo videti kadar kad Beker posla poruku prstima svom sticeniku!Bice i sutra vreme za "sviranje klavira",Novak je malkice umoran,uhvatila ga kriza,ali znase da je tada najopasniji,kad pomislis da ga imate on poput feniksa pronadje pu ka pobedi!
Posle ove titule pravac Srbija,ka svojima i popuni baterije (razbij susjede!) pa na mali odmor sa svojom porodicom.
Sta sam i ja umislio da dajem savete nekom koje osvojio toliko turnira i zgrnuo tolike pare!? Ovo kao kozerija na neke komentara se ovog bloga - sve sami strucnjaci,a reket nisu stavili u ruke,bas kao i ja!Ajde bre istresite svoju frustraciju negde drugde,budite samo objektivni njegov navijac - pa uzivajte kao ja,koji se nervira,psuje,navija a na kraju raduje!

vujke

pre 9 godina

Do sad Novak kad god je imao sansu da stigne na pobedu iza ili da se izjednaci po pobedama sa Nadalom i Federerom uvek je gubio i nikako da se bar sa jednim izjednaci,ajde Nole deri to sutra i ove godine da ga prestignes po pobedama

Beckerfaust (Bekerova pesnica)

pre 9 godina

Nole sutra dobija...zasto?....zato sto je danas pokazao da moze da odigra komjuterski tacno i da je mentalno najspremniji igrac na turu. bice 3:6 6:4 7:5 za Novaka.

ludo UVO

pre 9 godina

Isto kao sto sam bio upravu da Coric nema sanse protiv Federera zbog stila prebacivanja loptice, tako I sada predvidjam. Ako Nole bude igrao pasivno kao u 2 I 3 setu protiv Berdiha nema sto da trazi protiv Rogera, proci ce kao u Sangaju prosle godine. Isto je bila brza podloga, I kada je Roger u mogucnosti to da iskoristi, on non stop oduzima vrijeme I stresira svog protivnika. U tome je najbolji svih vremena. U proslosti kada bi Novak igrao pasivno protiv Rogera on se mucio, kada je igrao agresivno, to bi bio epski mec.
Sve u svemu nije katastrofa I da izgubi, rogerove godine su nebitne, njegova tehnika I stil je nesto sto ce tesko ko kopirati. E sa fizicke strane nije jak kao Nole I Rafa recimo. Anyway jedva cekam mec.

Mikii

pre 9 godina

Djokovic zazire od Federera. Ne mogu da kazem da se boji, ali zazire. Rafa od Novaka, Novak od Rodzera, Rodzer od Rafe. Cak su i po tome jedinstveni. Ocekuje nas sjajan mec.

Gajetano

pre 9 godina

Sutra nas bez sumnje ceka jos jedan vrhunski i neizvestan mec izmedju dva teniska velikana. Nestrpljivo cekam da vidim koje ce nam lice Novak sutra predstaviti.

"Crouching tiger, hidden dragon" sto bi rekao Ang Lee, to je taktika koju su Novak i njegov tim pripremili za ovu godinu. Krajem prosle i pocetkom ove sezone Novak je izrazito dominantan u odnosu na konkurenciju, ali to ne sme da bode oci, mora da postoji barem iluzija neizvesnosti. Biznis je to pre svega, pa tek onda sport (nazalost). Tako je bilo protiv Vavirinke na AO: ceo teniski establisment i anglo-americka publika ponadala se pobedi Mareja u finalu, kad ono... Tako je bilo i danas, s tim da ove manje turnire najveci koriste za brusenje forme, rezultat je u drugom planu. Pred njima su pet Mastersa i (po meni) kruna sezone, Rolan Garos. Nije pametno tempirati (i pokazati) vrhunsku formu ovako rano i Novak to upravo radi.

Pozdrav,

RASTKO

pre 9 godina

@Oskar
Oskare, ti si odavno pričitana knjiga i postaješ sve dosadniji.Kako bi bilo da se malo prošetaš do svojih, hrvatskoh portala i da vidiš da li smo tamo.I pozdravi doma.

Melenci

pre 9 godina

Nole ne deluje optimisticno!Ali to nece uticati na Noletove iskrene fanove da navijaju svim srcem za njega.Jedno je igrati prakticno da detetom,i demonstrirati silu,a druga prica i za Rodzera je Nole.Za Noleta su suzene mogucnosti da pravi greske i odmah ih ispravlja.Tu je Rodzer nemilosrdan.Zato ako bude nivo igre kao danas u prvom setu ocekujem pobedu Noleta.Ipak veci je izazov i motiv Federer od Berdiha.Nije kraj sveta i ako ne daj Boze izgubi,ostaje prvi i jos dobija koji bod.Idemo Nole!

Oskar

pre 9 godina

To i jeste razlika izmedju ovog Novaka i onog u 2011. Kad padne u drugom setu, onda u trećem ne može da vrati nivo iz prvog. A gdje je šta je rekao Berdih nije valjda samo ovaj pričao.

Mare,NS

pre 9 godina

Ponovi igru iz prvog seta protiv Tomasa i ja ne vidim,ko moze da te zaustavi.
Ne postoji savrseno odigran set,ali je ono sto sam video najblize tome.
Veliki sampioni=velika borba.
To je ono sto nas ocekuje sutra,a neka pobedi bolji u ovom trenutku.
Stavljam naglasak na dve poslednje reci,jer sezona je duga i bice jos ovakvih meceva.
Zelim da i jedan i drugi igraju svoj najbolji tenis sutra,jer ce vreme ipak uciniti svoje i jednog dana cemo shvatiti,da se ATP pretvorio u danasnji WTA,skoro neprimetno i mnogo ce nam nedostajati ovakvi mecevi!!!
Rezultat je unapred poznat:
Pobedice tenis!!!

Kralj Ibi

pre 9 godina

@Milos, kako si ti naivan. Pogledaj Novakovu izjavu posle povede na Berdicem bas tu u Dubaiu mislim 2011. Tad je teskom mukom pobedio Berdica i rekao da mu je to jedan od najgorih meceva u karijeri. E sta je bilo sutradn u mecu sa Federerom ostavljam tebi da pronadjes.

Melenci

pre 9 godina

Nole ne deluje optimisticno!Ali to nece uticati na Noletove iskrene fanove da navijaju svim srcem za njega.Jedno je igrati prakticno da detetom,i demonstrirati silu,a druga prica i za Rodzera je Nole.Za Noleta su suzene mogucnosti da pravi greske i odmah ih ispravlja.Tu je Rodzer nemilosrdan.Zato ako bude nivo igre kao danas u prvom setu ocekujem pobedu Noleta.Ipak veci je izazov i motiv Federer od Berdiha.Nije kraj sveta i ako ne daj Boze izgubi,ostaje prvi i jos dobija koji bod.Idemo Nole!

Mare,NS

pre 9 godina

Ponovi igru iz prvog seta protiv Tomasa i ja ne vidim,ko moze da te zaustavi.
Ne postoji savrseno odigran set,ali je ono sto sam video najblize tome.
Veliki sampioni=velika borba.
To je ono sto nas ocekuje sutra,a neka pobedi bolji u ovom trenutku.
Stavljam naglasak na dve poslednje reci,jer sezona je duga i bice jos ovakvih meceva.
Zelim da i jedan i drugi igraju svoj najbolji tenis sutra,jer ce vreme ipak uciniti svoje i jednog dana cemo shvatiti,da se ATP pretvorio u danasnji WTA,skoro neprimetno i mnogo ce nam nedostajati ovakvi mecevi!!!
Rezultat je unapred poznat:
Pobedice tenis!!!

Gajetano

pre 9 godina

Sutra nas bez sumnje ceka jos jedan vrhunski i neizvestan mec izmedju dva teniska velikana. Nestrpljivo cekam da vidim koje ce nam lice Novak sutra predstaviti.

"Crouching tiger, hidden dragon" sto bi rekao Ang Lee, to je taktika koju su Novak i njegov tim pripremili za ovu godinu. Krajem prosle i pocetkom ove sezone Novak je izrazito dominantan u odnosu na konkurenciju, ali to ne sme da bode oci, mora da postoji barem iluzija neizvesnosti. Biznis je to pre svega, pa tek onda sport (nazalost). Tako je bilo protiv Vavirinke na AO: ceo teniski establisment i anglo-americka publika ponadala se pobedi Mareja u finalu, kad ono... Tako je bilo i danas, s tim da ove manje turnire najveci koriste za brusenje forme, rezultat je u drugom planu. Pred njima su pet Mastersa i (po meni) kruna sezone, Rolan Garos. Nije pametno tempirati (i pokazati) vrhunsku formu ovako rano i Novak to upravo radi.

Pozdrav,

Martina

pre 9 godina

Nikada ovakva razlika nije bila izmedju broja jedan i ostalih igraca u svetskom tenisu od kada postoji "beli sport".U zadnje tri godine najveca atrakcija na atp turu je ako neko pobedi Novaka,sve drugo je blago receno dosadno.A kada se slucajno desi da neko pobedi Novaka,onda pocinje sa natpisima u novinama i komentarima,gotov je Novak,njegovo je odzvonilo,pobedice ga opet taj i taj itd.Ovo sto je jedan Srbin uradio u tenisu nikada vise nece uspeti nikom to je vec svima jasno.

Mikii

pre 9 godina

Djokovic zazire od Federera. Ne mogu da kazem da se boji, ali zazire. Rafa od Novaka, Novak od Rodzera, Rodzer od Rafe. Cak su i po tome jedinstveni. Ocekuje nas sjajan mec.

ludo UVO

pre 9 godina

Isto kao sto sam bio upravu da Coric nema sanse protiv Federera zbog stila prebacivanja loptice, tako I sada predvidjam. Ako Nole bude igrao pasivno kao u 2 I 3 setu protiv Berdiha nema sto da trazi protiv Rogera, proci ce kao u Sangaju prosle godine. Isto je bila brza podloga, I kada je Roger u mogucnosti to da iskoristi, on non stop oduzima vrijeme I stresira svog protivnika. U tome je najbolji svih vremena. U proslosti kada bi Novak igrao pasivno protiv Rogera on se mucio, kada je igrao agresivno, to bi bio epski mec.
Sve u svemu nije katastrofa I da izgubi, rogerove godine su nebitne, njegova tehnika I stil je nesto sto ce tesko ko kopirati. E sa fizicke strane nije jak kao Nole I Rafa recimo. Anyway jedva cekam mec.

Nebojša

pre 9 godina

Kakvo ležanje Novak Federeru ili obratno jeste li glupi kada od skoro četrdeset mečeva dva igrača podele pobede to znači da nijedan ne leži onom drugom u suprotnom bi ili Novak ili Federer imali ubedljivo skor na svojoj strani poput Nadala nad Federerom.

vujke

pre 9 godina

Do sad Novak kad god je imao sansu da stigne na pobedu iza ili da se izjednaci po pobedama sa Nadalom i Federerom uvek je gubio i nikako da se bar sa jednim izjednaci,ajde Nole deri to sutra i ove godine da ga prestignes po pobedama

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Pametno,veoma pametno!To Nole predaj ulogu favorita Rocku,a onda prava "sacekusa" kao protiv Mareja,da se zna koje broj 1.!Svi ovi ukljucujuci Rodjera se samo nadaju da ce pobediti (priznajem Berdih je bio najblizi ove godine),jer je zaribala masina!
Kolosalno je bilo videti kadar kad Beker posla poruku prstima svom sticeniku!Bice i sutra vreme za "sviranje klavira",Novak je malkice umoran,uhvatila ga kriza,ali znase da je tada najopasniji,kad pomislis da ga imate on poput feniksa pronadje pu ka pobedi!
Posle ove titule pravac Srbija,ka svojima i popuni baterije (razbij susjede!) pa na mali odmor sa svojom porodicom.
Sta sam i ja umislio da dajem savete nekom koje osvojio toliko turnira i zgrnuo tolike pare!? Ovo kao kozerija na neke komentara se ovog bloga - sve sami strucnjaci,a reket nisu stavili u ruke,bas kao i ja!Ajde bre istresite svoju frustraciju negde drugde,budite samo objektivni njegov navijac - pa uzivajte kao ja,koji se nervira,psuje,navija a na kraju raduje!

covek koji voli prirodu

pre 9 godina

Promenile su se uloge sad se Nole vise sprema za GS i masterse, dok Fedja kupi poene okolo. Pogledajte i turnire u zadnjih 2 godine ko je igrao vise iz serije 500.

RASTKO

pre 9 godina

@Oskar
Oskare, ti si odavno pričitana knjiga i postaješ sve dosadniji.Kako bi bilo da se malo prošetaš do svojih, hrvatskoh portala i da vidiš da li smo tamo.I pozdravi doma.

TATA - MATA

pre 9 godina

Fed:
Dubai 500 (titula)
Miami 180 (cetvrtfinale)
INDIAN WELLS 600 (finale)
Monte-Carlo Rolex Masters 600 (finale)
Barcelona 0 (nije igrao)
Madrid 0 (nije igrao)
Rim 0 (nije igrao)
Roland 180 (16tina)
——————————
2060

Nole:
Dubai 180 (polufinale)
Miami 1000 (titula) -
INDIAN WELLS 1000 (titula)
Monte-Carlo Rolex Masters 360 (polufinale)
Barcelona 0 (nije igrao)
Madrid 0 (nije igrao)
Rim 1000 (titula)
Roland 1200 (finale)
——————————
4740


Trenutna razlika: 3840
Da se zna samo ko je TATA - MATA

Beckerfaust (Bekerova pesnica)

pre 9 godina

Nole sutra dobija...zasto?....zato sto je danas pokazao da moze da odigra komjuterski tacno i da je mentalno najspremniji igrac na turu. bice 3:6 6:4 7:5 za Novaka.

Kralj Ibi

pre 9 godina

@Milos, kako si ti naivan. Pogledaj Novakovu izjavu posle povede na Berdicem bas tu u Dubaiu mislim 2011. Tad je teskom mukom pobedio Berdica i rekao da mu je to jedan od najgorih meceva u karijeri. E sta je bilo sutradn u mecu sa Federerom ostavljam tebi da pronadjes.

sasa jokic

pre 9 godina

Mislim da je ovo mslo takticki, ali opet mora da odigra vrhunski da bi dobio Rodzera, kome iskreno ova podloga cuci.
Nadam se da nece blejati sa drustvom do rane zore. Ekipa nemoze gora da bude po pitanju discipline.

Oskar

pre 9 godina

To i jeste razlika izmedju ovog Novaka i onog u 2011. Kad padne u drugom setu, onda u trećem ne može da vrati nivo iz prvog. A gdje je šta je rekao Berdih nije valjda samo ovaj pričao.

Melenci

pre 9 godina

mislite da ce te da nam podignete tenziju i sumnju,svi vi koji ne postujete Noleta?Ne,necete.Jednostavno je Nole je vec odbranio bodove od prosle godine,ostaje prvi!Mi opusteno gledamo mec zivih legendi i uzivamo!Pa Nole je vec sada u prvih sedam osam na svetu u istoriji,a ima jos da igra najmanje cetiri godine!Zar je to malo?Svaka titula je dobrodosla,pa i ova iz serije 500,ali mnogo su vaznije IV,Majami,Rim.Zato,oladite!

Markonato-RSA

pre 9 godina

...a tebi leži Federer. Prema tome, pitaš se ti i niko drugi.
Odigraj Novače koliko treba da prođeš sa 6:4;6:4, sve ostalo je nebitno.

Dobra stara vremena

pre 9 godina

Izem ti danasnju konkurenciju gde jedan Vavrinka i Cilic mogu da uzmu GS a Nisikori preti, a svetski broj 2 je covek od 33-34 godine.

bla bla

pre 9 godina

@Martina
2014. su igrali 7 puta, 4:3 za Federera koji ima 33 godine. Ali kao i u religiji, ignorisu se cinjenice i ide se na verovanje, idolopoklonstvo, vredjanje... Ako racunamo predaju Federera, neka je bilo i 4:4, posto znam da ce neko i to uracunati. Pozdrav

!?

pre 9 godina

@Martina
O cemu ti?
Covek od 4 GS jedva osvojio jedan, protiv Federera u 2014 ima 2 pobede i 3 poraza, gubi od Nisikorija, Vavrinke, Nadal ga razbio na RG, a ti pricas o nekoj dominaciji?
A ako mislis na poene opet gresis. Razlike su mnogo vece bile u proslosti, ovo nije nista narocito. U kakvoj si ti samo zabludi, kreirala si sebi neku iluziju u kojoj je senzacija kad Novak izgubi i u kojoj on kao nesto dominira.... Uozbilji se.

borkes

pre 9 godina

@okrečite beograd
Odavno elegantniji komentar nisam pročitao. Zavukli ste mu jaaaaaako duboko ali na toliko sofisticiran način da mi prosto nedostaju reči kojima bih iskazao svoje oduševljenje.
Iskrene čestitke.
Idemo dalje.

Melenci

pre 9 godina

dobra stara vremena,sta covek da ti kaze,a da te ne uvredi?!Vavrinka i Cilic su vrhunski teniseri,vrhunski.To mesto na ATP nije palo sa neba nego su momci jako puno,jako puno radili da budu tu gde jesu.Nista nije slucajno,nego je rad i samo rad doneo i titule i pare.Koja stara dobra vremena?Danas je tenis mnogo zahtevniji pogotovo fizicki,crpi coveku i dusu i telo.A o Federeru se nikad i kad bude bio u penziji ne moze reci da je tamo neka drtina pogotovo sto je i te tvoje iz starih vremena pretekao po svim parametrima.Ne mozemo mi zakleti Noletovi fanovi navijati vise za bilo koga,ali to nam nije pomutilo pamet da ne znamo da se Nole suocava sa vrhunskim najboljim teniserima danasnjice,a stari ne mogu ni da pridju.Vavrinka,Marin,Nisikori,Berdih,Endi,Rodzer,Rafa i jos po neki iz prvih 20 mogu favoritima da naprave problem.Danas se igra ubitacan tenis,pogotovo ona grupa servera koja kida ledja protivniku.Zato samo postijuj te ljude,veliki su to radnici i veliki deo zivota sa porodicom im je uskracen.

Trener

pre 9 godina

Rodz mora da krati poen sto je Noletova sansa i mora servis volej igru da namesti perfektno ako hoce da dobije u dva seta. Ako se udje u treci Nole ima vece sanse narocito jer mentalno zna da ovaj nema snage. Ako Rodzu prvi servis ide lose mec je pola gotov mada verujem da ima iskustva pa da mu sve krene. Novak mora da se pripremi na to tj na worst case scenario i da drzi lopticu u igri defanzivno. Apsolutno nema potrebe da udje u stonotenisku razmenu i rizikuje pol poziciju u ovom mecu.

ZAN ZAK KLEMON

pre 9 godina

@dobra stara vremena@
tad su sve vrhunski igraci uzimali GS(ili igrali finala istih) i bili u top 10 kao sto su brugera, gaudio, sitler, ferero i slicni da ne nabrajam dalje, skoro niko od njih danas ne bi mogao biti ni blizu 10 najboljih toliko o strasnoj konkurenciji

Oskar

pre 9 godina

To i jeste razlika izmedju ovog Novaka i onog u 2011. Kad padne u drugom setu, onda u trećem ne može da vrati nivo iz prvog. A gdje je šta je rekao Berdih nije valjda samo ovaj pričao.

Gajetano

pre 9 godina

Sutra nas bez sumnje ceka jos jedan vrhunski i neizvestan mec izmedju dva teniska velikana. Nestrpljivo cekam da vidim koje ce nam lice Novak sutra predstaviti.

"Crouching tiger, hidden dragon" sto bi rekao Ang Lee, to je taktika koju su Novak i njegov tim pripremili za ovu godinu. Krajem prosle i pocetkom ove sezone Novak je izrazito dominantan u odnosu na konkurenciju, ali to ne sme da bode oci, mora da postoji barem iluzija neizvesnosti. Biznis je to pre svega, pa tek onda sport (nazalost). Tako je bilo protiv Vavirinke na AO: ceo teniski establisment i anglo-americka publika ponadala se pobedi Mareja u finalu, kad ono... Tako je bilo i danas, s tim da ove manje turnire najveci koriste za brusenje forme, rezultat je u drugom planu. Pred njima su pet Mastersa i (po meni) kruna sezone, Rolan Garos. Nije pametno tempirati (i pokazati) vrhunsku formu ovako rano i Novak to upravo radi.

Pozdrav,

Dobra stara vremena

pre 9 godina

Izem ti danasnju konkurenciju gde jedan Vavrinka i Cilic mogu da uzmu GS a Nisikori preti, a svetski broj 2 je covek od 33-34 godine.

Martina

pre 9 godina

Nikada ovakva razlika nije bila izmedju broja jedan i ostalih igraca u svetskom tenisu od kada postoji "beli sport".U zadnje tri godine najveca atrakcija na atp turu je ako neko pobedi Novaka,sve drugo je blago receno dosadno.A kada se slucajno desi da neko pobedi Novaka,onda pocinje sa natpisima u novinama i komentarima,gotov je Novak,njegovo je odzvonilo,pobedice ga opet taj i taj itd.Ovo sto je jedan Srbin uradio u tenisu nikada vise nece uspeti nikom to je vec svima jasno.

!?

pre 9 godina

@Martina
O cemu ti?
Covek od 4 GS jedva osvojio jedan, protiv Federera u 2014 ima 2 pobede i 3 poraza, gubi od Nisikorija, Vavrinke, Nadal ga razbio na RG, a ti pricas o nekoj dominaciji?
A ako mislis na poene opet gresis. Razlike su mnogo vece bile u proslosti, ovo nije nista narocito. U kakvoj si ti samo zabludi, kreirala si sebi neku iluziju u kojoj je senzacija kad Novak izgubi i u kojoj on kao nesto dominira.... Uozbilji se.

covek koji voli prirodu

pre 9 godina

Promenile su se uloge sad se Nole vise sprema za GS i masterse, dok Fedja kupi poene okolo. Pogledajte i turnire u zadnjih 2 godine ko je igrao vise iz serije 500.

Melenci

pre 9 godina

Nole ne deluje optimisticno!Ali to nece uticati na Noletove iskrene fanove da navijaju svim srcem za njega.Jedno je igrati prakticno da detetom,i demonstrirati silu,a druga prica i za Rodzera je Nole.Za Noleta su suzene mogucnosti da pravi greske i odmah ih ispravlja.Tu je Rodzer nemilosrdan.Zato ako bude nivo igre kao danas u prvom setu ocekujem pobedu Noleta.Ipak veci je izazov i motiv Federer od Berdiha.Nije kraj sveta i ako ne daj Boze izgubi,ostaje prvi i jos dobija koji bod.Idemo Nole!

Beckerfaust (Bekerova pesnica)

pre 9 godina

Nole sutra dobija...zasto?....zato sto je danas pokazao da moze da odigra komjuterski tacno i da je mentalno najspremniji igrac na turu. bice 3:6 6:4 7:5 za Novaka.

TATA - MATA

pre 9 godina

Fed:
Dubai 500 (titula)
Miami 180 (cetvrtfinale)
INDIAN WELLS 600 (finale)
Monte-Carlo Rolex Masters 600 (finale)
Barcelona 0 (nije igrao)
Madrid 0 (nije igrao)
Rim 0 (nije igrao)
Roland 180 (16tina)
——————————
2060

Nole:
Dubai 180 (polufinale)
Miami 1000 (titula) -
INDIAN WELLS 1000 (titula)
Monte-Carlo Rolex Masters 360 (polufinale)
Barcelona 0 (nije igrao)
Madrid 0 (nije igrao)
Rim 1000 (titula)
Roland 1200 (finale)
——————————
4740


Trenutna razlika: 3840
Da se zna samo ko je TATA - MATA

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Pametno,veoma pametno!To Nole predaj ulogu favorita Rocku,a onda prava "sacekusa" kao protiv Mareja,da se zna koje broj 1.!Svi ovi ukljucujuci Rodjera se samo nadaju da ce pobediti (priznajem Berdih je bio najblizi ove godine),jer je zaribala masina!
Kolosalno je bilo videti kadar kad Beker posla poruku prstima svom sticeniku!Bice i sutra vreme za "sviranje klavira",Novak je malkice umoran,uhvatila ga kriza,ali znase da je tada najopasniji,kad pomislis da ga imate on poput feniksa pronadje pu ka pobedi!
Posle ove titule pravac Srbija,ka svojima i popuni baterije (razbij susjede!) pa na mali odmor sa svojom porodicom.
Sta sam i ja umislio da dajem savete nekom koje osvojio toliko turnira i zgrnuo tolike pare!? Ovo kao kozerija na neke komentara se ovog bloga - sve sami strucnjaci,a reket nisu stavili u ruke,bas kao i ja!Ajde bre istresite svoju frustraciju negde drugde,budite samo objektivni njegov navijac - pa uzivajte kao ja,koji se nervira,psuje,navija a na kraju raduje!

Mikii

pre 9 godina

Djokovic zazire od Federera. Ne mogu da kazem da se boji, ali zazire. Rafa od Novaka, Novak od Rodzera, Rodzer od Rafe. Cak su i po tome jedinstveni. Ocekuje nas sjajan mec.

sasa jokic

pre 9 godina

Mislim da je ovo mslo takticki, ali opet mora da odigra vrhunski da bi dobio Rodzera, kome iskreno ova podloga cuci.
Nadam se da nece blejati sa drustvom do rane zore. Ekipa nemoze gora da bude po pitanju discipline.

bla bla

pre 9 godina

@Martina
2014. su igrali 7 puta, 4:3 za Federera koji ima 33 godine. Ali kao i u religiji, ignorisu se cinjenice i ide se na verovanje, idolopoklonstvo, vredjanje... Ako racunamo predaju Federera, neka je bilo i 4:4, posto znam da ce neko i to uracunati. Pozdrav

Mare,NS

pre 9 godina

Ponovi igru iz prvog seta protiv Tomasa i ja ne vidim,ko moze da te zaustavi.
Ne postoji savrseno odigran set,ali je ono sto sam video najblize tome.
Veliki sampioni=velika borba.
To je ono sto nas ocekuje sutra,a neka pobedi bolji u ovom trenutku.
Stavljam naglasak na dve poslednje reci,jer sezona je duga i bice jos ovakvih meceva.
Zelim da i jedan i drugi igraju svoj najbolji tenis sutra,jer ce vreme ipak uciniti svoje i jednog dana cemo shvatiti,da se ATP pretvorio u danasnji WTA,skoro neprimetno i mnogo ce nam nedostajati ovakvi mecevi!!!
Rezultat je unapred poznat:
Pobedice tenis!!!

RASTKO

pre 9 godina

@Oskar
Oskare, ti si odavno pričitana knjiga i postaješ sve dosadniji.Kako bi bilo da se malo prošetaš do svojih, hrvatskoh portala i da vidiš da li smo tamo.I pozdravi doma.

vujke

pre 9 godina

Do sad Novak kad god je imao sansu da stigne na pobedu iza ili da se izjednaci po pobedama sa Nadalom i Federerom uvek je gubio i nikako da se bar sa jednim izjednaci,ajde Nole deri to sutra i ove godine da ga prestignes po pobedama

ludo UVO

pre 9 godina

Isto kao sto sam bio upravu da Coric nema sanse protiv Federera zbog stila prebacivanja loptice, tako I sada predvidjam. Ako Nole bude igrao pasivno kao u 2 I 3 setu protiv Berdiha nema sto da trazi protiv Rogera, proci ce kao u Sangaju prosle godine. Isto je bila brza podloga, I kada je Roger u mogucnosti to da iskoristi, on non stop oduzima vrijeme I stresira svog protivnika. U tome je najbolji svih vremena. U proslosti kada bi Novak igrao pasivno protiv Rogera on se mucio, kada je igrao agresivno, to bi bio epski mec.
Sve u svemu nije katastrofa I da izgubi, rogerove godine su nebitne, njegova tehnika I stil je nesto sto ce tesko ko kopirati. E sa fizicke strane nije jak kao Nole I Rafa recimo. Anyway jedva cekam mec.

Kralj Ibi

pre 9 godina

@Milos, kako si ti naivan. Pogledaj Novakovu izjavu posle povede na Berdicem bas tu u Dubaiu mislim 2011. Tad je teskom mukom pobedio Berdica i rekao da mu je to jedan od najgorih meceva u karijeri. E sta je bilo sutradn u mecu sa Federerom ostavljam tebi da pronadjes.

Nebojša

pre 9 godina

Kakvo ležanje Novak Federeru ili obratno jeste li glupi kada od skoro četrdeset mečeva dva igrača podele pobede to znači da nijedan ne leži onom drugom u suprotnom bi ili Novak ili Federer imali ubedljivo skor na svojoj strani poput Nadala nad Federerom.

Markonato-RSA

pre 9 godina

...a tebi leži Federer. Prema tome, pitaš se ti i niko drugi.
Odigraj Novače koliko treba da prođeš sa 6:4;6:4, sve ostalo je nebitno.

Melenci

pre 9 godina

mislite da ce te da nam podignete tenziju i sumnju,svi vi koji ne postujete Noleta?Ne,necete.Jednostavno je Nole je vec odbranio bodove od prosle godine,ostaje prvi!Mi opusteno gledamo mec zivih legendi i uzivamo!Pa Nole je vec sada u prvih sedam osam na svetu u istoriji,a ima jos da igra najmanje cetiri godine!Zar je to malo?Svaka titula je dobrodosla,pa i ova iz serije 500,ali mnogo su vaznije IV,Majami,Rim.Zato,oladite!

ZAN ZAK KLEMON

pre 9 godina

@dobra stara vremena@
tad su sve vrhunski igraci uzimali GS(ili igrali finala istih) i bili u top 10 kao sto su brugera, gaudio, sitler, ferero i slicni da ne nabrajam dalje, skoro niko od njih danas ne bi mogao biti ni blizu 10 najboljih toliko o strasnoj konkurenciji

Melenci

pre 9 godina

dobra stara vremena,sta covek da ti kaze,a da te ne uvredi?!Vavrinka i Cilic su vrhunski teniseri,vrhunski.To mesto na ATP nije palo sa neba nego su momci jako puno,jako puno radili da budu tu gde jesu.Nista nije slucajno,nego je rad i samo rad doneo i titule i pare.Koja stara dobra vremena?Danas je tenis mnogo zahtevniji pogotovo fizicki,crpi coveku i dusu i telo.A o Federeru se nikad i kad bude bio u penziji ne moze reci da je tamo neka drtina pogotovo sto je i te tvoje iz starih vremena pretekao po svim parametrima.Ne mozemo mi zakleti Noletovi fanovi navijati vise za bilo koga,ali to nam nije pomutilo pamet da ne znamo da se Nole suocava sa vrhunskim najboljim teniserima danasnjice,a stari ne mogu ni da pridju.Vavrinka,Marin,Nisikori,Berdih,Endi,Rodzer,Rafa i jos po neki iz prvih 20 mogu favoritima da naprave problem.Danas se igra ubitacan tenis,pogotovo ona grupa servera koja kida ledja protivniku.Zato samo postijuj te ljude,veliki su to radnici i veliki deo zivota sa porodicom im je uskracen.

Trener

pre 9 godina

Rodz mora da krati poen sto je Noletova sansa i mora servis volej igru da namesti perfektno ako hoce da dobije u dva seta. Ako se udje u treci Nole ima vece sanse narocito jer mentalno zna da ovaj nema snage. Ako Rodzu prvi servis ide lose mec je pola gotov mada verujem da ima iskustva pa da mu sve krene. Novak mora da se pripremi na to tj na worst case scenario i da drzi lopticu u igri defanzivno. Apsolutno nema potrebe da udje u stonotenisku razmenu i rizikuje pol poziciju u ovom mecu.

borkes

pre 9 godina

@okrečite beograd
Odavno elegantniji komentar nisam pročitao. Zavukli ste mu jaaaaaako duboko ali na toliko sofisticiran način da mi prosto nedostaju reči kojima bih iskazao svoje oduševljenje.
Iskrene čestitke.
Idemo dalje.