Petak, 27.02.2015.

16:10

Dubai: Berdihu set, Novaku finale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale turnira serije 500 u Dubaiju pošto je posle velike brobe savladao Tomaša Berdiha.

Izvor: B92

Dubai: Berdihu set, Novaku finale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

119 Komentari

Sortiraj po:

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Odgovor @fontejnu

Zivim u USA i nisam cuo da se za prenose Tenis Kanala pitaju gledaoci!To pravilo je za NBA utakmice!Prenos Federer - Coric nije prekinut iako je igrano drugo polufinale zenskog tenisa,tvoj komentar ne stoji - vidi se po minusima!.Istina je da je V.Viliams interesantna za americko podrucje pre nego Safarova,ali polufinale zenskog tenisa ne moze biti prioritet kad u isto vreme igra br.1 muskog svetskog tenisa,pogotovo sto je mec bio interesantan!A ovde sam pisao o dvostrukom arsinu!Sediste Nike brenda je u gradu odakle i Studio koji odlucuje sta i kako ce se gledati!A obe igracice nose Nike brend, Bedrih i Novak ne!Razumeo bih da je Serena igrala,ali Venus na zalasku,pa sam izvuka taj zakljucak!?Uostalom,ako zivis kao ja u USA,verovatno ti je poznato,da uvek americki sportisti imaju prioritet gledanja,zbog reklama,isto je to za svaki sportski dogadjaj a pogotovo za Olimpijadu - gotovo je nemoguce gledati ijedan finalni dogadjaj direktno ako nije zastupljena ekipa USA ili pojedinacni njihov sportista!Govor dolara,sine moj vidim da si "zelen" i ne poznajes stvari!Da Novak nosi Nike,bio bi svaki dan na USA TV!Uostalom,kad se povuce Rodjer,videces vrerovatno Novaka u toj opremi za kolosalnu lovu! Zasto zato sto br.1 nosi uvek NIKE opremu,jedino sto su pogresili i nisu predvideli da ce NOVAK to biti,bas kao Adidas sto je pogresio sa Endijem!Velika trka bice sledece godine izmedju Adidasa i Nikea ko ce privoleti naseg Novaka,kome istice ugovor sa Unikloom!

fontejn

pre 9 godina

@objektivni Novakov navijac
Ne upravlja prenosima Nike nego zelja gledaca, a Novak Djokovic bas nikoga ne zanima na ovom svetu! A ni Berdih.
Pitpuno razumljivo.

Beobrad

pre 9 godina

Ovo danas nije bilo najbolje od Novaka, to smo svi videli, ne racunajuci prvi set naravno.
Pomislio sam, nece valjda opet kao u Rimu 2013. kada je imao 1:0 u setovima i 5:2 u drugom setu, i uspeo da izgubi od Berdiha.
A sutra je potpuno drugaciji mec, drugaciji pristup, a znamo da Nole zna da proradi u finalima(Wimbledon 2014. je najbolji primer), tako da ja ne brinem nimalo.
Uostalom, i Fed ce dva puta da razmisli pre svakog udarca, jer je Novak preko puta!
Nadam se da nece biti vetra, jer da se ne lazemo, vetar nije Novakov "najbolji drug". Zato i jeste najbolji u ATP -u u dvoranskim uslovima.

thrillseeker

pre 9 godina

(Petar.S, 27. februar 2015 17:51)

Od samog starta drugog seta Berdih je krenuo na sve ili nista. Posle brejka na 2:1 dobija 2 poena, prvi kod udarca ramom reketa i u drugom poenu kad pogadja spoljni deo linije, i naravno uz malo srece vraca brejk sa nulom. Dobio je na samopouzdanju, Novak se malo dekoncentrisao i logicno je da Berdih nastavi u istom ritmu. Oterao je Novaka sa osnovne linije snaznim udarcima i od tada gledamo sasvim drugaciji mec. Berdih je doveo Denija Valverdua i covek je dosta napredovao za ovih mesec-dva.

Shvatam ugao iz koga pricas ali to moze da prodje kod losijih igraca. Berdih je ipak klasa, iako ga mnogi ne vide tako. Pogledaj recimo USO2012 ili Vimbldon 2010, nanizao je Federera i Novaka bez imalo muke.

MirsadK

pre 9 godina

@Petar.S.
Prijatelju, sreće ti.. pa jel ti pratiš tenis? Jesil' lane gledao IW kada je Fed brzinski dobio 1.set a onda mu Nole vratio, preokrenuo i pobedio, ili kada je Fed u Hamburgu bio ispeglan od Nadala u 1.setu, a onda ga prepeglao u 2 i 3 setu, pa kad se Nadal posle nadmoćno dobijenog 1.s. protiv Marija bukvalno nije video do kraja meča... Uostalom, upravo je ovaj isti Berdih onomad ispravio Fedu lokne posle lagano izgubljenog 1.seta tu u Dubaiju.
Vrhunac besmisla je što pokušavaš Novaku da prilepiš tobožnju malodušnost i manjak sport.duha?? Ej, Petre razmisli malo...To prišivaš momku koji je na 2.mestu ATP rekorda po broju pobeda nad TOP 10 i za koga na prste jedne ruke možeš nabrojati kikseve od igrača van TOP 20 u zadnjih 5 g. Kad bi donosili zaključke na osnovu (šuplje) logike kojom se ti rukovodiš, ispada da su iz istog razloga, malodušni i bez sportskog duha takodje i: Agasi jer je mogao imati 15 GS – a ima 8, Federer jer je mogao imati 25 GS - a ima ih 17, Nadal 20 GS – a ima 14, Lendl 19 GS – a ima ih 8...
A ako ti veliki broj dobijenih pluseva zbog tvoje lažne brige oko Novaka čine satisfkaciju, onda uživaj i izvini što sam te uznemirio..

zoran

pre 9 godina

Niko od vrhunskih tenisera, agledao sam ih poprilichno, nije padao ovako nisko kao nas Novak. Praktichno survavanje, a odmah zatim trazenje lekarske pomoci, prenemaganje. To je nedopustivo za njegov nivo, apsolutno nedopustivno. Berdih je za par minuta preokrenuo ceo mech i praktichno je mogao pobediti da i on nije tremarosh. Neverovatno je da Rodja sa 34-35 godina ima vishe samopouzdanja i volje od Novaka koji je na vrhuncu karijere. Sutra ce slediti novo muchenje i najverovatnije pobeda Rodje. Na anshu zalost, a jos vecu Novakovu.
Da je mentalno jachi Novak je mogao do sada imati 14 GS titula bez problema, ali tu je ta razlika izmedju njega Nadala i Rodje. Ipak je Federer daleko najbolji u istoriji ovog sporta...tu nikakve dileme nema.

@@@

pre 9 godina

@aaa
Nesto ne videh na tribinama zastave Monte Carla. Samo Srpske zastave ponosno viore. A i lep Srpski svet je dosao da vidi Srpskog heroja. Kazi ako ti treba pomoc. Tu smo da ti pomognemo. Nego, Nole sledece nedelje igra DC za Kraljevo.

Her Zivota

pre 9 godina

Berdih je vrhunski igrac, i to sto Novak izlazi na kraj sa njim tako naizgled lagano ne govori o njegovom stvarnom kvalitetu. Sestu godinu zaredom je u top 7, ima preko 100 pobeda na GS, 150 na mastersima i ukupno 500. U rangu je, a i mnogo bolji teniser od vecine, igraca tipa Ivanisevic, Korda, Costa, Moya, Hjuit, Rodick, Filipusis, Chang, Korda, Gaudio, Coretja, Norman, Enqvist, Kafelnikov, Muster, Brugera, Krajicek i ostali, svi su oni otkinuli po koji GS i masters vise od Berdiha i bili su bolje plasirani na listi, jedini njegov problem je sto se rodio u pogresno vreme !

Pa Tomas Muster je bio prvi na ATP listi, a nikada u karijeri nije ostvario pobedu na Wimbledonu, nekoliko ucesca 0 pobeda, nestvarno !!!

A to koliko je lako pobediti top10 igraca pokazuje cinjenica da Nadal evo vec 9 meseci nema pobedu protiv takvih igraca.

Sofija

pre 9 godina

Bravo Nole nije bilo baš laganica kako sam mislila ali je opet pao krompir 6-0 ,normalno da ću navijati za Novaka ali ja dajem veće šanse za trijumf Federeru zato jer je u 2 dobijena nemojte odma lupati minuse gledala sam mečeve i svaki puta bude tesno .Izvinjavam se zbog zareza i tački koje izostavljam pa se unapred izvinjavam jer mi mrsko

Boban

pre 9 godina

Novak će uvećati prednost na listi bez obzira na rezultat u finalu. Federer brani turnir, a Nole je zaradio ulaskom u finale 120 poena!

Бојан Илић

pre 9 godina

Nole Monte Carlo uz tebe
(aaa, 27. februar 2015 19:51)

Цео свет га познаје по лепим стварима!
А тебе?!:-))

Бојан Илић

pre 9 godina

"6:0" и онда му је било смор , па је хтео да се одужи спонозима!:-))
Само мељи!!

Melenci

pre 9 godina

da je bilo tesko bilo je.Sada pricati sta je sebi Nole dozvolio,kako je bio los ili kako je pao,je samo prazna kritika.Berdih,je osmi na svetu,odlicno se pripremio bio bolji nego ranije,bas se naostrio da konacno pobedi.Ali jedno Berdih jako dobro zna da kada je tesko Nole nalazi resenje i pobedjuje.E,to ga je obeshrabrilo.Da je Rodzer igrao danas umesto Berdiha Nole bi verovatno gore prosao.No,pobedio je i ide u finale.Sutra ce Nole igrati ozbiljnije tokom celog meca i verujem pobediti.

ajeje brazorv

pre 9 godina

U finalu se sastaju nesumnjivo najuspešniji igrač u istoriji tenisa i igrač koji je mnogo puta prikazao nesumnjivo najbolju igru koju je teniska istorija zabeležila.
Iskreno verujem, poredeći te dve stvari, da će impresivna igra prevladati impresivne rezultate.

Petar

pre 9 godina

Nole mora da traži još medicinskih tajmauta, ovaj jedan nije poremetio Čeha.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mrle, 27. februar 2015 17:52)

Ali zato je tebe malo poremetio.

szobi

pre 9 godina

Pa mogu da shvatim da nam se ljudi podsmejavaju.
Nakon prvog seta: Atomski tenis, najbolji tenis svih vremena!
Nakon drugog seta: Jako lose, sa takvom igrom ovo Novak gubi!
Nule jedne!!!

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Vidi stručnjaka odmah kako sve znaju o Noletovom mentalitetu. Jeste, sa druge strane igra protiv deteta od 10 godina, a ne protiv top 8 igrača, pa ako ga je prvi set počistio sa nulom, odmah se podrazumeva da će i drugi. Čovek koji ima 8 GS turnira i prvi je igrač sveta preko 100 nedelja nema potcenjivački karakter i stav "lako ćemo" u bilo kojem trenutku meča. Ko je je malo više trenirao bilo koji sport, zna da usponi i padovi dolaze i odlaze i da su sastavni deo. Jednostavno telo na neki kraći period prestane da vas sluša, iako ne osećate umor, ali ne ide. To nema veze sa mentalitetom. Kasnije kada uletite u taj kontraritam, jako se teško izvući iz toga. Potrebna vam je neverovatna psiha za to.

ccc

pre 9 godina

Pise se finale mada realno drugi i treci set kao da se Novaku nije igrao. Mnogo gresaka i slab procenat servisa. Ali veliki pobedjuju i sa ovakvom igrom. Cesto prazni nos u pauzama, mozda ima problem sa gripom, nazebom, ko to zna. Mi to ne znamo samo gledamo mec. Ali realno Novak je napravio dosta nekih gresaka koje ja odavno nisam video kod njega posebno iz FH ili kada ramom vraca loptu i to u cistim situacijama. Sto se finala tice, mislim da nema problema je Rpdzer mora da razmisli, igra sa br.1. Zna sta ga ceka. Nadam se da ce Nole posle finala uvecati svoju bodovnu razliku. Toliko.

Dylan Dog

pre 9 godina

Ovaj meč je tipičan primer koliko je tenis nezgodan sport i koliko je mentalni aspekt presudan.
U taktičkom smislu je pravi primer koliko je važno kontrolisati osnovnu liniju i udarati lopticu iz terena. U prvom setu Berdih nije udarao lopticu ništa slabije no u preostala dva, ali je bio daleko od linije. Njegove loptice su putovale duže, pa je Novak imao pregršt vremena da se namesti i da ga po želji raspoređuje po terenu.
Međutim, u preostala dva seta je Čeh prišao bliže, a Novak popustio u tempu i stvari su počele da se menjaju. Novak je malo počeo da greši, jer mu je protivnik "oduzimao" vreme za reakciju, zatim je pala koncentracija, stale noge i počele su ozbiljnije greške. Onda se uvukla nesigurnost. To je šema ulaska u vrzino kolo.
Puno je lakše dobiti kada se igra podiže kroz meč. Teško je ostati na nogama kada se odigra jedan vanzemaljski set, a onda kola krenu nizbrdo. U tim trenucima se zapravo vidi razlika između pravih šampiona i odličnih tenisera. Ovi prvi znaju da povuku kočnicu i zaustave kola da se ne slupaju.

U principu je dobro što je meč završen uz muku i na mišiće (tj. servis). Ono što vas ne ubije ojača vas, a protiv RF-a je potrebna sva mentalna snaga, bez obzira u kakvoj se formi on nalazi.
Na istom turniru 2011. se Novak mučio sa Lopezom, a zatim i sa Berdihom koji je posle teške bitke predao na 4-2 za Novka u trećem. U finalu je Novak prosto počistio Rodžera.
Novaku puno zdravlja i sportske sreće, pa da se ponovi ishod iz 2011!

Uzdravlje!

No1emikic

pre 9 godina

Bravo No1e,treba pobediti i kad neide sve od ruke (izuzev 1. set)!!!
Idemoooo. A vi ljudi koji kritikujete Novaka sto igra lose,treba mu skinuti kapu za 5. AO titulu i dozvolite coveku da ima prosecan dan (1. set ne spada u to)!!!
Ovo je turnir 500 i bolje ovde imati los dan nego ne daj boze na RG!!Idemooo No1e i nadam se bar jos jednog GSa ove godine. Mozes ti to majstore

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Cestitke Novaku na pobedi.Ali opet se ponavlja stara prica:Od prakticno dobijenog meca pravi dramu.Ako zeli novu titulu morace da bude konstantan tokom celog meca protiv Federera.Ovakve padove u igri kao sto je imao danas Rodzer ce znati da kazni.

Milan

pre 9 godina

Kakav nas spektakl sad ceka. Nole protiv Federera, prvi protiv drugog na svijetu, mozda i najveci protiv jednog od najvecih u istoriji tenisa, zaista fantasticno. Noletova igra iz prvog seta je recept, mada zavisice i od vremenskih uslova. U Sangaju gdje su bili slicni uslovi pobijedio je Federer, ali nadam se da ce ga Nole pobjediti. Dobro je sto je turnir iz kategorije 500 tako da i ako izgubi nece biti strasno. Organizatori nisu mogli pozeljeti vece i bolje finale.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

.......kako mec opisati u samo dve recenice :

1) Prvi set publika u euforiji : " Noooo- leeee , Nooo- leeeee " - Novak u transu.....

2) Ostatak meca - zestok , onaaaako muski , prelep tenis - teniska RAPSODIJA ( nije li i Boris pri kraju meca prebirao po nevidljivim dirkama ...) .


PS : Srecno ti NOLE sutra ....do podizanja novog , PETOG trofeja !!!!

Duty Free

pre 9 godina

Dakle, kao sto to neko vec rece, koliko god Nole bio los i opet niko ne moze bolje od Noleta. Jeste se danas malo glupurao, ali taman do sutra da se uozbilji.

Top lista nadrealista

pre 9 godina

I jos nesto! Njihov sutrasnji duel ce biti 37. po redu,dakle 2 niz u istoriji posle najveceg rivalstva u istoriji tenisa.

Lazari

pre 9 godina

Ne znam da li ce Novak pobediti, verovatno hoce, ali da li ste svesni koliko treba kockica da se slozi da se stvori ovakav jedan sampion kao Novak. E isto tako koliko treba da se slozi da se osvoji Gs i da se u te dve nedelje sve poklopi. A vidite koliko je to mala razlika izmedju pobede i poraza u ovom mecu. Da li onda i dalje mislite da je realno da Novak osvoji sva 4 Gs u godini? Po igri i dominantnosti da, ali vidite sta se desava sa njim. I to je prica koja ga prati celu karijeru. Davno je trebao imati dvocifren broj Gs

posmatrač

pre 9 godina

Novače, svaka ti čas. Samo ti možeš da mrtvog protivnika oživiš i da ga lepo razigraš. I to po ko zna koji put. A što se tiče fizičke spreme, vidi se da si totalno u aut. Trebao si da izgubiš ovaj meč. S obzirom da do sada nisi promenio takvo ponašanje ne očekujem da ćeš i u buduće. To će ti se osvetiti.

simke

pre 9 godina

Zanimljivo je da i dalje traje rivalstvo izmedju Novaka i Federera,dok su se mecevi izmedju Nadala i Federera potpuno ugasili,oni se nisu sastali skoro 2 godine.

BALIJAN

pre 9 godina

Pobeda je pobeda i u zube joj se ne gleda,ali nikad mi nece biti jasan Novak i ovakav pad u igri kada je vec demolirao protivnika?Ne znam da li je ovo stvar mentaliteta ili neke druge problematike ali Novak je definitivno sebi najveci protivnik na terenu...Slazem se sa Petrom da samo zbog ovog drugog Novaka on ima samo 8 velikih GS umesto 12,13 GS koliko je realno mogao da ima a nije jer je sam sebe dobijao...zbog toga mi je najvise krivo...pozz svima i da se u nedelju ako Bog da radujemo pobedi protiv Federera

alejandro

pre 9 godina

Meč je morao da završi u 2 seta! Ovako odigrao je jedan lošiji meč u 3 seta! Ne razumem zašto je dozvolio Berdihu da se vrati u drugom setu i uopšte u meč! Naravno ovakva igra ne dolazi u obzir u sutrašnjem finalu protiv Rođe Feđe kad bi najzad trebalo da se egalizuje rezultat u međusobnim mečevima! Napred Novače ka okruglom broju titula!

Simke

pre 9 godina

Kako se zalećete sa hvalospevima, majko mila, tačno baksuzluk bacate da to nije zdravo. Pa ne igra se na 1 dobijen Set!
A znamo da se Novak opušta uvek kad mu krene. U pitanju je 1/2 finale jednog turnira, alo.
Nadam se da će da se presabere i da će u 3 setu da se povrati u meč pošto je totlano zaspao posle prvog seta.
Ne sme da dozvoli tako opuštanje i toliku dekoncentraciju Novak, 1 je teniser sveta već 5 god. a previše puta odbacuje dobijene mečeve jer psihički klone.

sinki

pre 9 godina

E ovo je najbolji primer sta je tenis...Novak je dominirao,ali malo srece za Berdiha,nekolike linije i evo sada servira za osvajanje seta.

dzo

pre 9 godina

Stari Novak - razvaljuje pa ga odjednom nigde nema. A onda proklizavanja, padanja, lekarske intervencije..Za pet minuta covek izgubi igru, valjda potceni protivnika, jer je to jedino objasnjenje. Zao mi je ako ne naleti na Federera, jer taj vovek sa 34 godine jos igra kao mladic i kod njega nema popustanja. Kad melje - melje. Đokovic nikad nece imati tja nivo. Pa njemu Berdih okrece mec u pet minuta?!

MareNS

pre 9 godina

Opet mi deluje da navijaju za Berdiha sada u drugom setu,ali ne "super vraca se bice zanimljiv mec", nego da vide kako Nole gubi. Nadam se da gresim jer jedva gledam W i US zbog toga.

NIK

pre 9 godina

Mala ispravka, Nole je izgubio 2013, a ne 2012 kako sam pre toga napisao. A slicnost je u tome, sto je u tad Novak izgubio drugi set isto 7:5.

Dr No

pre 9 godina

Dominacija Berdiha u drugom setu ;-) Ee moje srbende kad srljate s'komentarima. Nadam se da ce Nole ipak na kraju a pobediti, al' drago mi je zbog balvana koji srljaju i pisu dominacija, a tek se odigrao prvi set... pozdrav.

NIK

pre 9 godina

Na zalost mislim da ce Novak izgubiti mec. Mec podseca na 1/4 finale Rima 2012 kad je Novak bio nadomak glatke pobede nad Berdihom, a onda nestvarno izgubio. Daj Boze da gresim!

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Не волим тенис,али какав бих био љубитељ спорта ,а да не навијам за Нолета из свег срца? Играј Ноле и победи !!!

NIK

pre 9 godina

Cim je Vilander juce nahvalio Novaka, zna se da ce Nole imati prosecnu sezonu sa samo jednim gran slemom koji je vec osvojio. Medjutim, Viskovic u svojim komentarima, u toku prenosa meca, kao da je jedva sacekao da se Berdih razigra. Non-stop je pricao sta Berdih treba da radi

Petar.S

pre 9 godina

Verovatno će pobediti Novak, svejedno, ali evo vidite ljudi, svi vi koji volite tenis i pratite redovno ovaj sport i Đokovića, ovo je najbolji primer zašto Novak nema dvocifren broj GS danas, 11 ili 12, već ima 8. Velikih 8 naravno, ali ovaj meč je najbolji pokazatelj da je Novak ipak sa Balkana...
Imamo 1 set koji ne samo da je dobio sa nulom, 6:0! - nego bi bilo zanimljivo da se vidi statistika koliko je Čeh uspeo poena da uzme u celom 1 setu?
Totalno urnisanje po svim šavovima, uz atraktivne poteze, demoliranje! I onda nastavlja u 2 setu, vodi 2:1 i servira da potvrdi brejk, za 3:1.
E taj gem da je zapeo, da se nije opustio 100% u fazonu ''imam ga, meč je gotov''... Berdih bi se jednostavno predao.
Međutim nanjušio je da se Novak uzdaje u njegovu predaju i onda je zapeo i naravno osvojio set.
Da li ste ikada videli Nadala ili Federera da toliko RASTAVE protivnika a onda tako padnu da moraju da poginu za brejk šansu?! Naravno da ne. Zato jedan ima 14 a drugi 17 GS!
To je ta razlika. Ne u kvalitetu udaraca ili talentu, nego u glavi, u malodušnosti, u sportskom duhu.
Nikada mi nije bilo krivo kad Novak izgubi od boljeg protivnika ( tog dana ) ali kada sam sebe pobedi... Ovo je jedna dobronamerna kritika a ne pljuvačina, jer ova stvar kod Novaka je toliko očigledna! Šteta jer da ima Gene Nemca danas bi imao 12 GS titula!
Kako god...

striko

pre 9 godina

Ljudi, nemate pojma kakva je milina gledati Novaka dok prenose strucnjaci i bivsi teniseri, toliko rijeci hvale...Jedna od njih je da je Novak jedan od najboljih ne samo tenisera nego i sportista ikada... :)

Branko as.

pre 9 godina

Ako se po jutru dan poznaje a to uvek biva onda se smesi "bicikl" za Bedriha! Ajmo Nole, za Stefana, za Jeleni i Sav tvoj navijacki kop Srbije i ce log sveta! Zelim svim screm mec protiv Federera a time potvrdu koje zaista najveci danas!

LjutaKrajina- Mogu da pisem sta hocu i onako mi nece objaviti komentar

pre 9 godina

ahahahahaha, 'ladno 6:0. Ponekad mi bas zao ovog Berdiha,steta dobar je momak.

Jovan

pre 9 godina

Daj bre Nole kako ti ga nije zao :). Gospodin Agasi rece da Marej moze da pobedi Novaka kada igra npr ovako? Pa Berdih ne moze ni gem da uzme. E ovo je lepota tenisa, kada gledas mec uzivo a mislis da gledas igricu.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

.......ono iskreno , najiskrenije - meni zao ovog Tomasa. Ovo je brutalno sa Noletove strane .Evo ga 6:0 u prvom setu......Joooooj bre Nole imaj malo duse . Fin je on decko , nemoras bas svu muskost , svo dostojanstvo da mu ubijes. Tomasov najveci problem - rodjen u pogresno vreme - u NOLETOVOJ EPOHI !!! I to je sve. Inace bi imao znatno sjajniju karijeru....

sinki

pre 9 godina

Svaka cast Federeru za sve sto je napravio u karijeri,ali kad Novak Djokovic igra svoj najbolji tenis,on je najbolji teniser svih vremena...Ovo je brutalno kakav je ovo nivo tenisa.

Branko as.

pre 9 godina

Ako se po jutru dan poznaje a to uvek biva onda se smesi "bicikl" za Bedriha! Ajmo Nole, za Stefana, za Jeleni i Sav tvoj navijacki kop Srbije i ce log sveta! Zelim svim screm mec protiv Federera a time potvrdu koje zaista najveci danas!

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Eto koliko postuju u svetu tenis a naseg Novaka.Posle dobijenog prvo seta America TV stanice Tenis Kanal prebaci prenos na Dohu, gde igraju Azarenka i Venus Vilijams!? Ocu televizor da razbijem! To nisu uradili dok je FedEx igrao protiv Borne!? Beer je potpono bio u pravu osudjujuci medije da nemaju dovoljno respekt za Novaka! Nije rec o konspiraciji, vec bez o bezobrazluku nekog iz te TV kuce, ili medijima, sto je sigurno tacno upravlja brend Nike!

simke

pre 9 godina

Zanimljivo je da i dalje traje rivalstvo izmedju Novaka i Federera,dok su se mecevi izmedju Nadala i Federera potpuno ugasili,oni se nisu sastali skoro 2 godine.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Vidi stručnjaka odmah kako sve znaju o Noletovom mentalitetu. Jeste, sa druge strane igra protiv deteta od 10 godina, a ne protiv top 8 igrača, pa ako ga je prvi set počistio sa nulom, odmah se podrazumeva da će i drugi. Čovek koji ima 8 GS turnira i prvi je igrač sveta preko 100 nedelja nema potcenjivački karakter i stav "lako ćemo" u bilo kojem trenutku meča. Ko je je malo više trenirao bilo koji sport, zna da usponi i padovi dolaze i odlaze i da su sastavni deo. Jednostavno telo na neki kraći period prestane da vas sluša, iako ne osećate umor, ali ne ide. To nema veze sa mentalitetom. Kasnije kada uletite u taj kontraritam, jako se teško izvući iz toga. Potrebna vam je neverovatna psiha za to.

Petar.S

pre 9 godina

Verovatno će pobediti Novak, svejedno, ali evo vidite ljudi, svi vi koji volite tenis i pratite redovno ovaj sport i Đokovića, ovo je najbolji primer zašto Novak nema dvocifren broj GS danas, 11 ili 12, već ima 8. Velikih 8 naravno, ali ovaj meč je najbolji pokazatelj da je Novak ipak sa Balkana...
Imamo 1 set koji ne samo da je dobio sa nulom, 6:0! - nego bi bilo zanimljivo da se vidi statistika koliko je Čeh uspeo poena da uzme u celom 1 setu?
Totalno urnisanje po svim šavovima, uz atraktivne poteze, demoliranje! I onda nastavlja u 2 setu, vodi 2:1 i servira da potvrdi brejk, za 3:1.
E taj gem da je zapeo, da se nije opustio 100% u fazonu ''imam ga, meč je gotov''... Berdih bi se jednostavno predao.
Međutim nanjušio je da se Novak uzdaje u njegovu predaju i onda je zapeo i naravno osvojio set.
Da li ste ikada videli Nadala ili Federera da toliko RASTAVE protivnika a onda tako padnu da moraju da poginu za brejk šansu?! Naravno da ne. Zato jedan ima 14 a drugi 17 GS!
To je ta razlika. Ne u kvalitetu udaraca ili talentu, nego u glavi, u malodušnosti, u sportskom duhu.
Nikada mi nije bilo krivo kad Novak izgubi od boljeg protivnika ( tog dana ) ali kada sam sebe pobedi... Ovo je jedna dobronamerna kritika a ne pljuvačina, jer ova stvar kod Novaka je toliko očigledna! Šteta jer da ima Gene Nemca danas bi imao 12 GS titula!
Kako god...

sinki

pre 9 godina

Svaka cast Federeru za sve sto je napravio u karijeri,ali kad Novak Djokovic igra svoj najbolji tenis,on je najbolji teniser svih vremena...Ovo je brutalno kakav je ovo nivo tenisa.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Не волим тенис,али какав бих био љубитељ спорта ,а да не навијам за Нолета из свег срца? Играј Ноле и победи !!!

Duty Free

pre 9 godina

Dakle, kao sto to neko vec rece, koliko god Nole bio los i opet niko ne moze bolje od Noleta. Jeste se danas malo glupurao, ali taman do sutra da se uozbilji.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

.......kako mec opisati u samo dve recenice :

1) Prvi set publika u euforiji : " Noooo- leeee , Nooo- leeeee " - Novak u transu.....

2) Ostatak meca - zestok , onaaaako muski , prelep tenis - teniska RAPSODIJA ( nije li i Boris pri kraju meca prebirao po nevidljivim dirkama ...) .


PS : Srecno ti NOLE sutra ....do podizanja novog , PETOG trofeja !!!!

Milan

pre 9 godina

Kakav nas spektakl sad ceka. Nole protiv Federera, prvi protiv drugog na svijetu, mozda i najveci protiv jednog od najvecih u istoriji tenisa, zaista fantasticno. Noletova igra iz prvog seta je recept, mada zavisice i od vremenskih uslova. U Sangaju gdje su bili slicni uslovi pobijedio je Federer, ali nadam se da ce ga Nole pobjediti. Dobro je sto je turnir iz kategorije 500 tako da i ako izgubi nece biti strasno. Organizatori nisu mogli pozeljeti vece i bolje finale.

szobi

pre 9 godina

Pa mogu da shvatim da nam se ljudi podsmejavaju.
Nakon prvog seta: Atomski tenis, najbolji tenis svih vremena!
Nakon drugog seta: Jako lose, sa takvom igrom ovo Novak gubi!
Nule jedne!!!

No1emikic

pre 9 godina

Bravo No1e,treba pobediti i kad neide sve od ruke (izuzev 1. set)!!!
Idemoooo. A vi ljudi koji kritikujete Novaka sto igra lose,treba mu skinuti kapu za 5. AO titulu i dozvolite coveku da ima prosecan dan (1. set ne spada u to)!!!
Ovo je turnir 500 i bolje ovde imati los dan nego ne daj boze na RG!!Idemooo No1e i nadam se bar jos jednog GSa ove godine. Mozes ti to majstore

ccc

pre 9 godina

Pise se finale mada realno drugi i treci set kao da se Novaku nije igrao. Mnogo gresaka i slab procenat servisa. Ali veliki pobedjuju i sa ovakvom igrom. Cesto prazni nos u pauzama, mozda ima problem sa gripom, nazebom, ko to zna. Mi to ne znamo samo gledamo mec. Ali realno Novak je napravio dosta nekih gresaka koje ja odavno nisam video kod njega posebno iz FH ili kada ramom vraca loptu i to u cistim situacijama. Sto se finala tice, mislim da nema problema je Rpdzer mora da razmisli, igra sa br.1. Zna sta ga ceka. Nadam se da ce Nole posle finala uvecati svoju bodovnu razliku. Toliko.

Dylan Dog

pre 9 godina

Ovaj meč je tipičan primer koliko je tenis nezgodan sport i koliko je mentalni aspekt presudan.
U taktičkom smislu je pravi primer koliko je važno kontrolisati osnovnu liniju i udarati lopticu iz terena. U prvom setu Berdih nije udarao lopticu ništa slabije no u preostala dva, ali je bio daleko od linije. Njegove loptice su putovale duže, pa je Novak imao pregršt vremena da se namesti i da ga po želji raspoređuje po terenu.
Međutim, u preostala dva seta je Čeh prišao bliže, a Novak popustio u tempu i stvari su počele da se menjaju. Novak je malo počeo da greši, jer mu je protivnik "oduzimao" vreme za reakciju, zatim je pala koncentracija, stale noge i počele su ozbiljnije greške. Onda se uvukla nesigurnost. To je šema ulaska u vrzino kolo.
Puno je lakše dobiti kada se igra podiže kroz meč. Teško je ostati na nogama kada se odigra jedan vanzemaljski set, a onda kola krenu nizbrdo. U tim trenucima se zapravo vidi razlika između pravih šampiona i odličnih tenisera. Ovi prvi znaju da povuku kočnicu i zaustave kola da se ne slupaju.

U principu je dobro što je meč završen uz muku i na mišiće (tj. servis). Ono što vas ne ubije ojača vas, a protiv RF-a je potrebna sva mentalna snaga, bez obzira u kakvoj se formi on nalazi.
Na istom turniru 2011. se Novak mučio sa Lopezom, a zatim i sa Berdihom koji je posle teške bitke predao na 4-2 za Novka u trećem. U finalu je Novak prosto počistio Rodžera.
Novaku puno zdravlja i sportske sreće, pa da se ponovi ishod iz 2011!

Uzdravlje!

Lazari

pre 9 godina

Ne znam da li ce Novak pobediti, verovatno hoce, ali da li ste svesni koliko treba kockica da se slozi da se stvori ovakav jedan sampion kao Novak. E isto tako koliko treba da se slozi da se osvoji Gs i da se u te dve nedelje sve poklopi. A vidite koliko je to mala razlika izmedju pobede i poraza u ovom mecu. Da li onda i dalje mislite da je realno da Novak osvoji sva 4 Gs u godini? Po igri i dominantnosti da, ali vidite sta se desava sa njim. I to je prica koja ga prati celu karijeru. Davno je trebao imati dvocifren broj Gs

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Eto koliko postuju u svetu tenis a naseg Novaka.Posle dobijenog prvo seta America TV stanice Tenis Kanal prebaci prenos na Dohu, gde igraju Azarenka i Venus Vilijams!? Ocu televizor da razbijem! To nisu uradili dok je FedEx igrao protiv Borne!? Beer je potpono bio u pravu osudjujuci medije da nemaju dovoljno respekt za Novaka! Nije rec o konspiraciji, vec bez o bezobrazluku nekog iz te TV kuce, ili medijima, sto je sigurno tacno upravlja brend Nike!

Petar

pre 9 godina

Nole mora da traži još medicinskih tajmauta, ovaj jedan nije poremetio Čeha.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mrle, 27. februar 2015 17:52)

Ali zato je tebe malo poremetio.

ajeje brazorv

pre 9 godina

U finalu se sastaju nesumnjivo najuspešniji igrač u istoriji tenisa i igrač koji je mnogo puta prikazao nesumnjivo najbolju igru koju je teniska istorija zabeležila.
Iskreno verujem, poredeći te dve stvari, da će impresivna igra prevladati impresivne rezultate.

Jovan

pre 9 godina

Daj bre Nole kako ti ga nije zao :). Gospodin Agasi rece da Marej moze da pobedi Novaka kada igra npr ovako? Pa Berdih ne moze ni gem da uzme. E ovo je lepota tenisa, kada gledas mec uzivo a mislis da gledas igricu.

Simke

pre 9 godina

Kako se zalećete sa hvalospevima, majko mila, tačno baksuzluk bacate da to nije zdravo. Pa ne igra se na 1 dobijen Set!
A znamo da se Novak opušta uvek kad mu krene. U pitanju je 1/2 finale jednog turnira, alo.
Nadam se da će da se presabere i da će u 3 setu da se povrati u meč pošto je totlano zaspao posle prvog seta.
Ne sme da dozvoli tako opuštanje i toliku dekoncentraciju Novak, 1 je teniser sveta već 5 god. a previše puta odbacuje dobijene mečeve jer psihički klone.

NIK

pre 9 godina

Cim je Vilander juce nahvalio Novaka, zna se da ce Nole imati prosecnu sezonu sa samo jednim gran slemom koji je vec osvojio. Medjutim, Viskovic u svojim komentarima, u toku prenosa meca, kao da je jedva sacekao da se Berdih razigra. Non-stop je pricao sta Berdih treba da radi

Dr No

pre 9 godina

Dominacija Berdiha u drugom setu ;-) Ee moje srbende kad srljate s'komentarima. Nadam se da ce Nole ipak na kraju a pobediti, al' drago mi je zbog balvana koji srljaju i pisu dominacija, a tek se odigrao prvi set... pozdrav.

Boban

pre 9 godina

Novak će uvećati prednost na listi bez obzira na rezultat u finalu. Federer brani turnir, a Nole je zaradio ulaskom u finale 120 poena!

Бојан Илић

pre 9 godina

"6:0" и онда му је било смор , па је хтео да се одужи спонозима!:-))
Само мељи!!

MirsadK

pre 9 godina

@Petar.S.
Prijatelju, sreće ti.. pa jel ti pratiš tenis? Jesil' lane gledao IW kada je Fed brzinski dobio 1.set a onda mu Nole vratio, preokrenuo i pobedio, ili kada je Fed u Hamburgu bio ispeglan od Nadala u 1.setu, a onda ga prepeglao u 2 i 3 setu, pa kad se Nadal posle nadmoćno dobijenog 1.s. protiv Marija bukvalno nije video do kraja meča... Uostalom, upravo je ovaj isti Berdih onomad ispravio Fedu lokne posle lagano izgubljenog 1.seta tu u Dubaiju.
Vrhunac besmisla je što pokušavaš Novaku da prilepiš tobožnju malodušnost i manjak sport.duha?? Ej, Petre razmisli malo...To prišivaš momku koji je na 2.mestu ATP rekorda po broju pobeda nad TOP 10 i za koga na prste jedne ruke možeš nabrojati kikseve od igrača van TOP 20 u zadnjih 5 g. Kad bi donosili zaključke na osnovu (šuplje) logike kojom se ti rukovodiš, ispada da su iz istog razloga, malodušni i bez sportskog duha takodje i: Agasi jer je mogao imati 15 GS – a ima 8, Federer jer je mogao imati 25 GS - a ima ih 17, Nadal 20 GS – a ima 14, Lendl 19 GS – a ima ih 8...
A ako ti veliki broj dobijenih pluseva zbog tvoje lažne brige oko Novaka čine satisfkaciju, onda uživaj i izvini što sam te uznemirio..

sinki

pre 9 godina

E ovo je najbolji primer sta je tenis...Novak je dominirao,ali malo srece za Berdiha,nekolike linije i evo sada servira za osvajanje seta.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

.......ono iskreno , najiskrenije - meni zao ovog Tomasa. Ovo je brutalno sa Noletove strane .Evo ga 6:0 u prvom setu......Joooooj bre Nole imaj malo duse . Fin je on decko , nemoras bas svu muskost , svo dostojanstvo da mu ubijes. Tomasov najveci problem - rodjen u pogresno vreme - u NOLETOVOJ EPOHI !!! I to je sve. Inace bi imao znatno sjajniju karijeru....

Бојан Илић

pre 9 godina

Nole Monte Carlo uz tebe
(aaa, 27. februar 2015 19:51)

Цео свет га познаје по лепим стварима!
А тебе?!:-))

@@@

pre 9 godina

@aaa
Nesto ne videh na tribinama zastave Monte Carla. Samo Srpske zastave ponosno viore. A i lep Srpski svet je dosao da vidi Srpskog heroja. Kazi ako ti treba pomoc. Tu smo da ti pomognemo. Nego, Nole sledece nedelje igra DC za Kraljevo.

Her Zivota

pre 9 godina

Berdih je vrhunski igrac, i to sto Novak izlazi na kraj sa njim tako naizgled lagano ne govori o njegovom stvarnom kvalitetu. Sestu godinu zaredom je u top 7, ima preko 100 pobeda na GS, 150 na mastersima i ukupno 500. U rangu je, a i mnogo bolji teniser od vecine, igraca tipa Ivanisevic, Korda, Costa, Moya, Hjuit, Rodick, Filipusis, Chang, Korda, Gaudio, Coretja, Norman, Enqvist, Kafelnikov, Muster, Brugera, Krajicek i ostali, svi su oni otkinuli po koji GS i masters vise od Berdiha i bili su bolje plasirani na listi, jedini njegov problem je sto se rodio u pogresno vreme !

Pa Tomas Muster je bio prvi na ATP listi, a nikada u karijeri nije ostvario pobedu na Wimbledonu, nekoliko ucesca 0 pobeda, nestvarno !!!

A to koliko je lako pobediti top10 igraca pokazuje cinjenica da Nadal evo vec 9 meseci nema pobedu protiv takvih igraca.

Branko as.

pre 9 godina

Ako se po jutru dan poznaje a to uvek biva onda se smesi "bicikl" za Bedriha! Ajmo Nole, za Stefana, za Jeleni i Sav tvoj navijacki kop Srbije i ce log sveta! Zelim svim screm mec protiv Federera a time potvrdu koje zaista najveci danas!

posmatrač

pre 9 godina

Novače, svaka ti čas. Samo ti možeš da mrtvog protivnika oživiš i da ga lepo razigraš. I to po ko zna koji put. A što se tiče fizičke spreme, vidi se da si totalno u aut. Trebao si da izgubiš ovaj meč. S obzirom da do sada nisi promenio takvo ponašanje ne očekujem da ćeš i u buduće. To će ti se osvetiti.

Top lista nadrealista

pre 9 godina

I jos nesto! Njihov sutrasnji duel ce biti 37. po redu,dakle 2 niz u istoriji posle najveceg rivalstva u istoriji tenisa.

Melenci

pre 9 godina

da je bilo tesko bilo je.Sada pricati sta je sebi Nole dozvolio,kako je bio los ili kako je pao,je samo prazna kritika.Berdih,je osmi na svetu,odlicno se pripremio bio bolji nego ranije,bas se naostrio da konacno pobedi.Ali jedno Berdih jako dobro zna da kada je tesko Nole nalazi resenje i pobedjuje.E,to ga je obeshrabrilo.Da je Rodzer igrao danas umesto Berdiha Nole bi verovatno gore prosao.No,pobedio je i ide u finale.Sutra ce Nole igrati ozbiljnije tokom celog meca i verujem pobediti.

MareNS

pre 9 godina

Opet mi deluje da navijaju za Berdiha sada u drugom setu,ali ne "super vraca se bice zanimljiv mec", nego da vide kako Nole gubi. Nadam se da gresim jer jedva gledam W i US zbog toga.

BALIJAN

pre 9 godina

Pobeda je pobeda i u zube joj se ne gleda,ali nikad mi nece biti jasan Novak i ovakav pad u igri kada je vec demolirao protivnika?Ne znam da li je ovo stvar mentaliteta ili neke druge problematike ali Novak je definitivno sebi najveci protivnik na terenu...Slazem se sa Petrom da samo zbog ovog drugog Novaka on ima samo 8 velikih GS umesto 12,13 GS koliko je realno mogao da ima a nije jer je sam sebe dobijao...zbog toga mi je najvise krivo...pozz svima i da se u nedelju ako Bog da radujemo pobedi protiv Federera

NIK

pre 9 godina

Mala ispravka, Nole je izgubio 2013, a ne 2012 kako sam pre toga napisao. A slicnost je u tome, sto je u tad Novak izgubio drugi set isto 7:5.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Cestitke Novaku na pobedi.Ali opet se ponavlja stara prica:Od prakticno dobijenog meca pravi dramu.Ako zeli novu titulu morace da bude konstantan tokom celog meca protiv Federera.Ovakve padove u igri kao sto je imao danas Rodzer ce znati da kazni.

striko

pre 9 godina

Ljudi, nemate pojma kakva je milina gledati Novaka dok prenose strucnjaci i bivsi teniseri, toliko rijeci hvale...Jedna od njih je da je Novak jedan od najboljih ne samo tenisera nego i sportista ikada... :)

dzo

pre 9 godina

Stari Novak - razvaljuje pa ga odjednom nigde nema. A onda proklizavanja, padanja, lekarske intervencije..Za pet minuta covek izgubi igru, valjda potceni protivnika, jer je to jedino objasnjenje. Zao mi je ako ne naleti na Federera, jer taj vovek sa 34 godine jos igra kao mladic i kod njega nema popustanja. Kad melje - melje. Đokovic nikad nece imati tja nivo. Pa njemu Berdih okrece mec u pet minuta?!

alejandro

pre 9 godina

Meč je morao da završi u 2 seta! Ovako odigrao je jedan lošiji meč u 3 seta! Ne razumem zašto je dozvolio Berdihu da se vrati u drugom setu i uopšte u meč! Naravno ovakva igra ne dolazi u obzir u sutrašnjem finalu protiv Rođe Feđe kad bi najzad trebalo da se egalizuje rezultat u međusobnim mečevima! Napred Novače ka okruglom broju titula!

Beobrad

pre 9 godina

Ovo danas nije bilo najbolje od Novaka, to smo svi videli, ne racunajuci prvi set naravno.
Pomislio sam, nece valjda opet kao u Rimu 2013. kada je imao 1:0 u setovima i 5:2 u drugom setu, i uspeo da izgubi od Berdiha.
A sutra je potpuno drugaciji mec, drugaciji pristup, a znamo da Nole zna da proradi u finalima(Wimbledon 2014. je najbolji primer), tako da ja ne brinem nimalo.
Uostalom, i Fed ce dva puta da razmisli pre svakog udarca, jer je Novak preko puta!
Nadam se da nece biti vetra, jer da se ne lazemo, vetar nije Novakov "najbolji drug". Zato i jeste najbolji u ATP -u u dvoranskim uslovima.

LjutaKrajina- Mogu da pisem sta hocu i onako mi nece objaviti komentar

pre 9 godina

ahahahahaha, 'ladno 6:0. Ponekad mi bas zao ovog Berdiha,steta dobar je momak.

Sofija

pre 9 godina

Bravo Nole nije bilo baš laganica kako sam mislila ali je opet pao krompir 6-0 ,normalno da ću navijati za Novaka ali ja dajem veće šanse za trijumf Federeru zato jer je u 2 dobijena nemojte odma lupati minuse gledala sam mečeve i svaki puta bude tesno .Izvinjavam se zbog zareza i tački koje izostavljam pa se unapred izvinjavam jer mi mrsko

thrillseeker

pre 9 godina

(Petar.S, 27. februar 2015 17:51)

Od samog starta drugog seta Berdih je krenuo na sve ili nista. Posle brejka na 2:1 dobija 2 poena, prvi kod udarca ramom reketa i u drugom poenu kad pogadja spoljni deo linije, i naravno uz malo srece vraca brejk sa nulom. Dobio je na samopouzdanju, Novak se malo dekoncentrisao i logicno je da Berdih nastavi u istom ritmu. Oterao je Novaka sa osnovne linije snaznim udarcima i od tada gledamo sasvim drugaciji mec. Berdih je doveo Denija Valverdua i covek je dosta napredovao za ovih mesec-dva.

Shvatam ugao iz koga pricas ali to moze da prodje kod losijih igraca. Berdih je ipak klasa, iako ga mnogi ne vide tako. Pogledaj recimo USO2012 ili Vimbldon 2010, nanizao je Federera i Novaka bez imalo muke.

Branko as.

pre 9 godina

Ako se po jutru dan poznaje a to uvek biva onda se smesi "bicikl" za Bedriha! Ajmo Nole, za Stefana, za Jeleni i Sav tvoj navijacki kop Srbije i ce log sveta! Zelim svim screm mec protiv Federera a time potvrdu koje zaista najveci danas!

zoran

pre 9 godina

Niko od vrhunskih tenisera, agledao sam ih poprilichno, nije padao ovako nisko kao nas Novak. Praktichno survavanje, a odmah zatim trazenje lekarske pomoci, prenemaganje. To je nedopustivo za njegov nivo, apsolutno nedopustivno. Berdih je za par minuta preokrenuo ceo mech i praktichno je mogao pobediti da i on nije tremarosh. Neverovatno je da Rodja sa 34-35 godina ima vishe samopouzdanja i volje od Novaka koji je na vrhuncu karijere. Sutra ce slediti novo muchenje i najverovatnije pobeda Rodje. Na anshu zalost, a jos vecu Novakovu.
Da je mentalno jachi Novak je mogao do sada imati 14 GS titula bez problema, ali tu je ta razlika izmedju njega Nadala i Rodje. Ipak je Federer daleko najbolji u istoriji ovog sporta...tu nikakve dileme nema.

NIK

pre 9 godina

Na zalost mislim da ce Novak izgubiti mec. Mec podseca na 1/4 finale Rima 2012 kad je Novak bio nadomak glatke pobede nad Berdihom, a onda nestvarno izgubio. Daj Boze da gresim!

fontejn

pre 9 godina

@objektivni Novakov navijac
Ne upravlja prenosima Nike nego zelja gledaca, a Novak Djokovic bas nikoga ne zanima na ovom svetu! A ni Berdih.
Pitpuno razumljivo.

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Odgovor @fontejnu

Zivim u USA i nisam cuo da se za prenose Tenis Kanala pitaju gledaoci!To pravilo je za NBA utakmice!Prenos Federer - Coric nije prekinut iako je igrano drugo polufinale zenskog tenisa,tvoj komentar ne stoji - vidi se po minusima!.Istina je da je V.Viliams interesantna za americko podrucje pre nego Safarova,ali polufinale zenskog tenisa ne moze biti prioritet kad u isto vreme igra br.1 muskog svetskog tenisa,pogotovo sto je mec bio interesantan!A ovde sam pisao o dvostrukom arsinu!Sediste Nike brenda je u gradu odakle i Studio koji odlucuje sta i kako ce se gledati!A obe igracice nose Nike brend, Bedrih i Novak ne!Razumeo bih da je Serena igrala,ali Venus na zalasku,pa sam izvuka taj zakljucak!?Uostalom,ako zivis kao ja u USA,verovatno ti je poznato,da uvek americki sportisti imaju prioritet gledanja,zbog reklama,isto je to za svaki sportski dogadjaj a pogotovo za Olimpijadu - gotovo je nemoguce gledati ijedan finalni dogadjaj direktno ako nije zastupljena ekipa USA ili pojedinacni njihov sportista!Govor dolara,sine moj vidim da si "zelen" i ne poznajes stvari!Da Novak nosi Nike,bio bi svaki dan na USA TV!Uostalom,kad se povuce Rodjer,videces vrerovatno Novaka u toj opremi za kolosalnu lovu! Zasto zato sto br.1 nosi uvek NIKE opremu,jedino sto su pogresili i nisu predvideli da ce NOVAK to biti,bas kao Adidas sto je pogresio sa Endijem!Velika trka bice sledece godine izmedju Adidasa i Nikea ko ce privoleti naseg Novaka,kome istice ugovor sa Unikloom!

posmatrač

pre 9 godina

Novače, svaka ti čas. Samo ti možeš da mrtvog protivnika oživiš i da ga lepo razigraš. I to po ko zna koji put. A što se tiče fizičke spreme, vidi se da si totalno u aut. Trebao si da izgubiš ovaj meč. S obzirom da do sada nisi promenio takvo ponašanje ne očekujem da ćeš i u buduće. To će ti se osvetiti.

Petar.S

pre 9 godina

Verovatno će pobediti Novak, svejedno, ali evo vidite ljudi, svi vi koji volite tenis i pratite redovno ovaj sport i Đokovića, ovo je najbolji primer zašto Novak nema dvocifren broj GS danas, 11 ili 12, već ima 8. Velikih 8 naravno, ali ovaj meč je najbolji pokazatelj da je Novak ipak sa Balkana...
Imamo 1 set koji ne samo da je dobio sa nulom, 6:0! - nego bi bilo zanimljivo da se vidi statistika koliko je Čeh uspeo poena da uzme u celom 1 setu?
Totalno urnisanje po svim šavovima, uz atraktivne poteze, demoliranje! I onda nastavlja u 2 setu, vodi 2:1 i servira da potvrdi brejk, za 3:1.
E taj gem da je zapeo, da se nije opustio 100% u fazonu ''imam ga, meč je gotov''... Berdih bi se jednostavno predao.
Međutim nanjušio je da se Novak uzdaje u njegovu predaju i onda je zapeo i naravno osvojio set.
Da li ste ikada videli Nadala ili Federera da toliko RASTAVE protivnika a onda tako padnu da moraju da poginu za brejk šansu?! Naravno da ne. Zato jedan ima 14 a drugi 17 GS!
To je ta razlika. Ne u kvalitetu udaraca ili talentu, nego u glavi, u malodušnosti, u sportskom duhu.
Nikada mi nije bilo krivo kad Novak izgubi od boljeg protivnika ( tog dana ) ali kada sam sebe pobedi... Ovo je jedna dobronamerna kritika a ne pljuvačina, jer ova stvar kod Novaka je toliko očigledna! Šteta jer da ima Gene Nemca danas bi imao 12 GS titula!
Kako god...

NIK

pre 9 godina

Na zalost mislim da ce Novak izgubiti mec. Mec podseca na 1/4 finale Rima 2012 kad je Novak bio nadomak glatke pobede nad Berdihom, a onda nestvarno izgubio. Daj Boze da gresim!

NIK

pre 9 godina

Cim je Vilander juce nahvalio Novaka, zna se da ce Nole imati prosecnu sezonu sa samo jednim gran slemom koji je vec osvojio. Medjutim, Viskovic u svojim komentarima, u toku prenosa meca, kao da je jedva sacekao da se Berdih razigra. Non-stop je pricao sta Berdih treba da radi

dzo

pre 9 godina

Stari Novak - razvaljuje pa ga odjednom nigde nema. A onda proklizavanja, padanja, lekarske intervencije..Za pet minuta covek izgubi igru, valjda potceni protivnika, jer je to jedino objasnjenje. Zao mi je ako ne naleti na Federera, jer taj vovek sa 34 godine jos igra kao mladic i kod njega nema popustanja. Kad melje - melje. Đokovic nikad nece imati tja nivo. Pa njemu Berdih okrece mec u pet minuta?!

zoran

pre 9 godina

Niko od vrhunskih tenisera, agledao sam ih poprilichno, nije padao ovako nisko kao nas Novak. Praktichno survavanje, a odmah zatim trazenje lekarske pomoci, prenemaganje. To je nedopustivo za njegov nivo, apsolutno nedopustivno. Berdih je za par minuta preokrenuo ceo mech i praktichno je mogao pobediti da i on nije tremarosh. Neverovatno je da Rodja sa 34-35 godina ima vishe samopouzdanja i volje od Novaka koji je na vrhuncu karijere. Sutra ce slediti novo muchenje i najverovatnije pobeda Rodje. Na anshu zalost, a jos vecu Novakovu.
Da je mentalno jachi Novak je mogao do sada imati 14 GS titula bez problema, ali tu je ta razlika izmedju njega Nadala i Rodje. Ipak je Federer daleko najbolji u istoriji ovog sporta...tu nikakve dileme nema.

Dr No

pre 9 godina

Dominacija Berdiha u drugom setu ;-) Ee moje srbende kad srljate s'komentarima. Nadam se da ce Nole ipak na kraju a pobediti, al' drago mi je zbog balvana koji srljaju i pisu dominacija, a tek se odigrao prvi set... pozdrav.

sinki

pre 9 godina

Svaka cast Federeru za sve sto je napravio u karijeri,ali kad Novak Djokovic igra svoj najbolji tenis,on je najbolji teniser svih vremena...Ovo je brutalno kakav je ovo nivo tenisa.

Sofija

pre 9 godina

Bravo Nole nije bilo baš laganica kako sam mislila ali je opet pao krompir 6-0 ,normalno da ću navijati za Novaka ali ja dajem veće šanse za trijumf Federeru zato jer je u 2 dobijena nemojte odma lupati minuse gledala sam mečeve i svaki puta bude tesno .Izvinjavam se zbog zareza i tački koje izostavljam pa se unapred izvinjavam jer mi mrsko

fontejn

pre 9 godina

@objektivni Novakov navijac
Ne upravlja prenosima Nike nego zelja gledaca, a Novak Djokovic bas nikoga ne zanima na ovom svetu! A ni Berdih.
Pitpuno razumljivo.

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Eto koliko postuju u svetu tenis a naseg Novaka.Posle dobijenog prvo seta America TV stanice Tenis Kanal prebaci prenos na Dohu, gde igraju Azarenka i Venus Vilijams!? Ocu televizor da razbijem! To nisu uradili dok je FedEx igrao protiv Borne!? Beer je potpono bio u pravu osudjujuci medije da nemaju dovoljno respekt za Novaka! Nije rec o konspiraciji, vec bez o bezobrazluku nekog iz te TV kuce, ili medijima, sto je sigurno tacno upravlja brend Nike!

Lazari

pre 9 godina

Ne znam da li ce Novak pobediti, verovatno hoce, ali da li ste svesni koliko treba kockica da se slozi da se stvori ovakav jedan sampion kao Novak. E isto tako koliko treba da se slozi da se osvoji Gs i da se u te dve nedelje sve poklopi. A vidite koliko je to mala razlika izmedju pobede i poraza u ovom mecu. Da li onda i dalje mislite da je realno da Novak osvoji sva 4 Gs u godini? Po igri i dominantnosti da, ali vidite sta se desava sa njim. I to je prica koja ga prati celu karijeru. Davno je trebao imati dvocifren broj Gs

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Vidi stručnjaka odmah kako sve znaju o Noletovom mentalitetu. Jeste, sa druge strane igra protiv deteta od 10 godina, a ne protiv top 8 igrača, pa ako ga je prvi set počistio sa nulom, odmah se podrazumeva da će i drugi. Čovek koji ima 8 GS turnira i prvi je igrač sveta preko 100 nedelja nema potcenjivački karakter i stav "lako ćemo" u bilo kojem trenutku meča. Ko je je malo više trenirao bilo koji sport, zna da usponi i padovi dolaze i odlaze i da su sastavni deo. Jednostavno telo na neki kraći period prestane da vas sluša, iako ne osećate umor, ali ne ide. To nema veze sa mentalitetom. Kasnije kada uletite u taj kontraritam, jako se teško izvući iz toga. Potrebna vam je neverovatna psiha za to.

NIK

pre 9 godina

Mala ispravka, Nole je izgubio 2013, a ne 2012 kako sam pre toga napisao. A slicnost je u tome, sto je u tad Novak izgubio drugi set isto 7:5.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Не волим тенис,али какав бих био љубитељ спорта ,а да не навијам за Нолета из свег срца? Играј Ноле и победи !!!

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

.......kako mec opisati u samo dve recenice :

1) Prvi set publika u euforiji : " Noooo- leeee , Nooo- leeeee " - Novak u transu.....

2) Ostatak meca - zestok , onaaaako muski , prelep tenis - teniska RAPSODIJA ( nije li i Boris pri kraju meca prebirao po nevidljivim dirkama ...) .


PS : Srecno ti NOLE sutra ....do podizanja novog , PETOG trofeja !!!!

MareNS

pre 9 godina

Opet mi deluje da navijaju za Berdiha sada u drugom setu,ali ne "super vraca se bice zanimljiv mec", nego da vide kako Nole gubi. Nadam se da gresim jer jedva gledam W i US zbog toga.

Branko as.

pre 9 godina

Ako se po jutru dan poznaje a to uvek biva onda se smesi "bicikl" za Bedriha! Ajmo Nole, za Stefana, za Jeleni i Sav tvoj navijacki kop Srbije i ce log sveta! Zelim svim screm mec protiv Federera a time potvrdu koje zaista najveci danas!

Simke

pre 9 godina

Kako se zalećete sa hvalospevima, majko mila, tačno baksuzluk bacate da to nije zdravo. Pa ne igra se na 1 dobijen Set!
A znamo da se Novak opušta uvek kad mu krene. U pitanju je 1/2 finale jednog turnira, alo.
Nadam se da će da se presabere i da će u 3 setu da se povrati u meč pošto je totlano zaspao posle prvog seta.
Ne sme da dozvoli tako opuštanje i toliku dekoncentraciju Novak, 1 je teniser sveta već 5 god. a previše puta odbacuje dobijene mečeve jer psihički klone.

Duty Free

pre 9 godina

Dakle, kao sto to neko vec rece, koliko god Nole bio los i opet niko ne moze bolje od Noleta. Jeste se danas malo glupurao, ali taman do sutra da se uozbilji.

Jovan

pre 9 godina

Daj bre Nole kako ti ga nije zao :). Gospodin Agasi rece da Marej moze da pobedi Novaka kada igra npr ovako? Pa Berdih ne moze ni gem da uzme. E ovo je lepota tenisa, kada gledas mec uzivo a mislis da gledas igricu.

Branko as.

pre 9 godina

Ako se po jutru dan poznaje a to uvek biva onda se smesi "bicikl" za Bedriha! Ajmo Nole, za Stefana, za Jeleni i Sav tvoj navijacki kop Srbije i ce log sveta! Zelim svim screm mec protiv Federera a time potvrdu koje zaista najveci danas!

simke

pre 9 godina

Zanimljivo je da i dalje traje rivalstvo izmedju Novaka i Federera,dok su se mecevi izmedju Nadala i Federera potpuno ugasili,oni se nisu sastali skoro 2 godine.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

.......ono iskreno , najiskrenije - meni zao ovog Tomasa. Ovo je brutalno sa Noletove strane .Evo ga 6:0 u prvom setu......Joooooj bre Nole imaj malo duse . Fin je on decko , nemoras bas svu muskost , svo dostojanstvo da mu ubijes. Tomasov najveci problem - rodjen u pogresno vreme - u NOLETOVOJ EPOHI !!! I to je sve. Inace bi imao znatno sjajniju karijeru....

sinki

pre 9 godina

E ovo je najbolji primer sta je tenis...Novak je dominirao,ali malo srece za Berdiha,nekolike linije i evo sada servira za osvajanje seta.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Cestitke Novaku na pobedi.Ali opet se ponavlja stara prica:Od prakticno dobijenog meca pravi dramu.Ako zeli novu titulu morace da bude konstantan tokom celog meca protiv Federera.Ovakve padove u igri kao sto je imao danas Rodzer ce znati da kazni.

alejandro

pre 9 godina

Meč je morao da završi u 2 seta! Ovako odigrao je jedan lošiji meč u 3 seta! Ne razumem zašto je dozvolio Berdihu da se vrati u drugom setu i uopšte u meč! Naravno ovakva igra ne dolazi u obzir u sutrašnjem finalu protiv Rođe Feđe kad bi najzad trebalo da se egalizuje rezultat u međusobnim mečevima! Napred Novače ka okruglom broju titula!

@@@

pre 9 godina

@aaa
Nesto ne videh na tribinama zastave Monte Carla. Samo Srpske zastave ponosno viore. A i lep Srpski svet je dosao da vidi Srpskog heroja. Kazi ako ti treba pomoc. Tu smo da ti pomognemo. Nego, Nole sledece nedelje igra DC za Kraljevo.

No1emikic

pre 9 godina

Bravo No1e,treba pobediti i kad neide sve od ruke (izuzev 1. set)!!!
Idemoooo. A vi ljudi koji kritikujete Novaka sto igra lose,treba mu skinuti kapu za 5. AO titulu i dozvolite coveku da ima prosecan dan (1. set ne spada u to)!!!
Ovo je turnir 500 i bolje ovde imati los dan nego ne daj boze na RG!!Idemooo No1e i nadam se bar jos jednog GSa ove godine. Mozes ti to majstore

ccc

pre 9 godina

Pise se finale mada realno drugi i treci set kao da se Novaku nije igrao. Mnogo gresaka i slab procenat servisa. Ali veliki pobedjuju i sa ovakvom igrom. Cesto prazni nos u pauzama, mozda ima problem sa gripom, nazebom, ko to zna. Mi to ne znamo samo gledamo mec. Ali realno Novak je napravio dosta nekih gresaka koje ja odavno nisam video kod njega posebno iz FH ili kada ramom vraca loptu i to u cistim situacijama. Sto se finala tice, mislim da nema problema je Rpdzer mora da razmisli, igra sa br.1. Zna sta ga ceka. Nadam se da ce Nole posle finala uvecati svoju bodovnu razliku. Toliko.

Boban

pre 9 godina

Novak će uvećati prednost na listi bez obzira na rezultat u finalu. Federer brani turnir, a Nole je zaradio ulaskom u finale 120 poena!

szobi

pre 9 godina

Pa mogu da shvatim da nam se ljudi podsmejavaju.
Nakon prvog seta: Atomski tenis, najbolji tenis svih vremena!
Nakon drugog seta: Jako lose, sa takvom igrom ovo Novak gubi!
Nule jedne!!!

BALIJAN

pre 9 godina

Pobeda je pobeda i u zube joj se ne gleda,ali nikad mi nece biti jasan Novak i ovakav pad u igri kada je vec demolirao protivnika?Ne znam da li je ovo stvar mentaliteta ili neke druge problematike ali Novak je definitivno sebi najveci protivnik na terenu...Slazem se sa Petrom da samo zbog ovog drugog Novaka on ima samo 8 velikih GS umesto 12,13 GS koliko je realno mogao da ima a nije jer je sam sebe dobijao...zbog toga mi je najvise krivo...pozz svima i da se u nedelju ako Bog da radujemo pobedi protiv Federera

Dylan Dog

pre 9 godina

Ovaj meč je tipičan primer koliko je tenis nezgodan sport i koliko je mentalni aspekt presudan.
U taktičkom smislu je pravi primer koliko je važno kontrolisati osnovnu liniju i udarati lopticu iz terena. U prvom setu Berdih nije udarao lopticu ništa slabije no u preostala dva, ali je bio daleko od linije. Njegove loptice su putovale duže, pa je Novak imao pregršt vremena da se namesti i da ga po želji raspoređuje po terenu.
Međutim, u preostala dva seta je Čeh prišao bliže, a Novak popustio u tempu i stvari su počele da se menjaju. Novak je malo počeo da greši, jer mu je protivnik "oduzimao" vreme za reakciju, zatim je pala koncentracija, stale noge i počele su ozbiljnije greške. Onda se uvukla nesigurnost. To je šema ulaska u vrzino kolo.
Puno je lakše dobiti kada se igra podiže kroz meč. Teško je ostati na nogama kada se odigra jedan vanzemaljski set, a onda kola krenu nizbrdo. U tim trenucima se zapravo vidi razlika između pravih šampiona i odličnih tenisera. Ovi prvi znaju da povuku kočnicu i zaustave kola da se ne slupaju.

U principu je dobro što je meč završen uz muku i na mišiće (tj. servis). Ono što vas ne ubije ojača vas, a protiv RF-a je potrebna sva mentalna snaga, bez obzira u kakvoj se formi on nalazi.
Na istom turniru 2011. se Novak mučio sa Lopezom, a zatim i sa Berdihom koji je posle teške bitke predao na 4-2 za Novka u trećem. U finalu je Novak prosto počistio Rodžera.
Novaku puno zdravlja i sportske sreće, pa da se ponovi ishod iz 2011!

Uzdravlje!

Melenci

pre 9 godina

da je bilo tesko bilo je.Sada pricati sta je sebi Nole dozvolio,kako je bio los ili kako je pao,je samo prazna kritika.Berdih,je osmi na svetu,odlicno se pripremio bio bolji nego ranije,bas se naostrio da konacno pobedi.Ali jedno Berdih jako dobro zna da kada je tesko Nole nalazi resenje i pobedjuje.E,to ga je obeshrabrilo.Da je Rodzer igrao danas umesto Berdiha Nole bi verovatno gore prosao.No,pobedio je i ide u finale.Sutra ce Nole igrati ozbiljnije tokom celog meca i verujem pobediti.

Бојан Илић

pre 9 godina

Nole Monte Carlo uz tebe
(aaa, 27. februar 2015 19:51)

Цео свет га познаје по лепим стварима!
А тебе?!:-))

MirsadK

pre 9 godina

@Petar.S.
Prijatelju, sreće ti.. pa jel ti pratiš tenis? Jesil' lane gledao IW kada je Fed brzinski dobio 1.set a onda mu Nole vratio, preokrenuo i pobedio, ili kada je Fed u Hamburgu bio ispeglan od Nadala u 1.setu, a onda ga prepeglao u 2 i 3 setu, pa kad se Nadal posle nadmoćno dobijenog 1.s. protiv Marija bukvalno nije video do kraja meča... Uostalom, upravo je ovaj isti Berdih onomad ispravio Fedu lokne posle lagano izgubljenog 1.seta tu u Dubaiju.
Vrhunac besmisla je što pokušavaš Novaku da prilepiš tobožnju malodušnost i manjak sport.duha?? Ej, Petre razmisli malo...To prišivaš momku koji je na 2.mestu ATP rekorda po broju pobeda nad TOP 10 i za koga na prste jedne ruke možeš nabrojati kikseve od igrača van TOP 20 u zadnjih 5 g. Kad bi donosili zaključke na osnovu (šuplje) logike kojom se ti rukovodiš, ispada da su iz istog razloga, malodušni i bez sportskog duha takodje i: Agasi jer je mogao imati 15 GS – a ima 8, Federer jer je mogao imati 25 GS - a ima ih 17, Nadal 20 GS – a ima 14, Lendl 19 GS – a ima ih 8...
A ako ti veliki broj dobijenih pluseva zbog tvoje lažne brige oko Novaka čine satisfkaciju, onda uživaj i izvini što sam te uznemirio..

striko

pre 9 godina

Ljudi, nemate pojma kakva je milina gledati Novaka dok prenose strucnjaci i bivsi teniseri, toliko rijeci hvale...Jedna od njih je da je Novak jedan od najboljih ne samo tenisera nego i sportista ikada... :)

Milan

pre 9 godina

Kakav nas spektakl sad ceka. Nole protiv Federera, prvi protiv drugog na svijetu, mozda i najveci protiv jednog od najvecih u istoriji tenisa, zaista fantasticno. Noletova igra iz prvog seta je recept, mada zavisice i od vremenskih uslova. U Sangaju gdje su bili slicni uslovi pobijedio je Federer, ali nadam se da ce ga Nole pobjediti. Dobro je sto je turnir iz kategorije 500 tako da i ako izgubi nece biti strasno. Organizatori nisu mogli pozeljeti vece i bolje finale.

Top lista nadrealista

pre 9 godina

I jos nesto! Njihov sutrasnji duel ce biti 37. po redu,dakle 2 niz u istoriji posle najveceg rivalstva u istoriji tenisa.

Petar

pre 9 godina

Nole mora da traži još medicinskih tajmauta, ovaj jedan nije poremetio Čeha.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mrle, 27. februar 2015 17:52)

Ali zato je tebe malo poremetio.

LjutaKrajina- Mogu da pisem sta hocu i onako mi nece objaviti komentar

pre 9 godina

ahahahahaha, 'ladno 6:0. Ponekad mi bas zao ovog Berdiha,steta dobar je momak.

ajeje brazorv

pre 9 godina

U finalu se sastaju nesumnjivo najuspešniji igrač u istoriji tenisa i igrač koji je mnogo puta prikazao nesumnjivo najbolju igru koju je teniska istorija zabeležila.
Iskreno verujem, poredeći te dve stvari, da će impresivna igra prevladati impresivne rezultate.

Бојан Илић

pre 9 godina

"6:0" и онда му је било смор , па је хтео да се одужи спонозима!:-))
Само мељи!!

Her Zivota

pre 9 godina

Berdih je vrhunski igrac, i to sto Novak izlazi na kraj sa njim tako naizgled lagano ne govori o njegovom stvarnom kvalitetu. Sestu godinu zaredom je u top 7, ima preko 100 pobeda na GS, 150 na mastersima i ukupno 500. U rangu je, a i mnogo bolji teniser od vecine, igraca tipa Ivanisevic, Korda, Costa, Moya, Hjuit, Rodick, Filipusis, Chang, Korda, Gaudio, Coretja, Norman, Enqvist, Kafelnikov, Muster, Brugera, Krajicek i ostali, svi su oni otkinuli po koji GS i masters vise od Berdiha i bili su bolje plasirani na listi, jedini njegov problem je sto se rodio u pogresno vreme !

Pa Tomas Muster je bio prvi na ATP listi, a nikada u karijeri nije ostvario pobedu na Wimbledonu, nekoliko ucesca 0 pobeda, nestvarno !!!

A to koliko je lako pobediti top10 igraca pokazuje cinjenica da Nadal evo vec 9 meseci nema pobedu protiv takvih igraca.

Beobrad

pre 9 godina

Ovo danas nije bilo najbolje od Novaka, to smo svi videli, ne racunajuci prvi set naravno.
Pomislio sam, nece valjda opet kao u Rimu 2013. kada je imao 1:0 u setovima i 5:2 u drugom setu, i uspeo da izgubi od Berdiha.
A sutra je potpuno drugaciji mec, drugaciji pristup, a znamo da Nole zna da proradi u finalima(Wimbledon 2014. je najbolji primer), tako da ja ne brinem nimalo.
Uostalom, i Fed ce dva puta da razmisli pre svakog udarca, jer je Novak preko puta!
Nadam se da nece biti vetra, jer da se ne lazemo, vetar nije Novakov "najbolji drug". Zato i jeste najbolji u ATP -u u dvoranskim uslovima.

thrillseeker

pre 9 godina

(Petar.S, 27. februar 2015 17:51)

Od samog starta drugog seta Berdih je krenuo na sve ili nista. Posle brejka na 2:1 dobija 2 poena, prvi kod udarca ramom reketa i u drugom poenu kad pogadja spoljni deo linije, i naravno uz malo srece vraca brejk sa nulom. Dobio je na samopouzdanju, Novak se malo dekoncentrisao i logicno je da Berdih nastavi u istom ritmu. Oterao je Novaka sa osnovne linije snaznim udarcima i od tada gledamo sasvim drugaciji mec. Berdih je doveo Denija Valverdua i covek je dosta napredovao za ovih mesec-dva.

Shvatam ugao iz koga pricas ali to moze da prodje kod losijih igraca. Berdih je ipak klasa, iako ga mnogi ne vide tako. Pogledaj recimo USO2012 ili Vimbldon 2010, nanizao je Federera i Novaka bez imalo muke.

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Odgovor @fontejnu

Zivim u USA i nisam cuo da se za prenose Tenis Kanala pitaju gledaoci!To pravilo je za NBA utakmice!Prenos Federer - Coric nije prekinut iako je igrano drugo polufinale zenskog tenisa,tvoj komentar ne stoji - vidi se po minusima!.Istina je da je V.Viliams interesantna za americko podrucje pre nego Safarova,ali polufinale zenskog tenisa ne moze biti prioritet kad u isto vreme igra br.1 muskog svetskog tenisa,pogotovo sto je mec bio interesantan!A ovde sam pisao o dvostrukom arsinu!Sediste Nike brenda je u gradu odakle i Studio koji odlucuje sta i kako ce se gledati!A obe igracice nose Nike brend, Bedrih i Novak ne!Razumeo bih da je Serena igrala,ali Venus na zalasku,pa sam izvuka taj zakljucak!?Uostalom,ako zivis kao ja u USA,verovatno ti je poznato,da uvek americki sportisti imaju prioritet gledanja,zbog reklama,isto je to za svaki sportski dogadjaj a pogotovo za Olimpijadu - gotovo je nemoguce gledati ijedan finalni dogadjaj direktno ako nije zastupljena ekipa USA ili pojedinacni njihov sportista!Govor dolara,sine moj vidim da si "zelen" i ne poznajes stvari!Da Novak nosi Nike,bio bi svaki dan na USA TV!Uostalom,kad se povuce Rodjer,videces vrerovatno Novaka u toj opremi za kolosalnu lovu! Zasto zato sto br.1 nosi uvek NIKE opremu,jedino sto su pogresili i nisu predvideli da ce NOVAK to biti,bas kao Adidas sto je pogresio sa Endijem!Velika trka bice sledece godine izmedju Adidasa i Nikea ko ce privoleti naseg Novaka,kome istice ugovor sa Unikloom!