Ponedeljak, 05.01.2015.

19:00

NBA: Ko je glavni favorit za titulu?

Izvor: B92

NBA: Ko je glavni favorit za titulu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

126 Komentari

Sortiraj po:

Milosav

pre 9 godina

Nemoj da nas Raprorsi prijatno iznenade. Nemaju super zvezde kao ostali nabrojani timovi ali momci igraju srcem svi za jednog, jedan za sve stil.

Dimitrije

pre 9 godina

Atlanta,Vasington,Toronto?!? Mozda ne favoriti broj jedan,ali je barem Vasington prosle sezone pokazao da, cak i protiv tada mocne Indijane moze da igra. Ove godine sa Pirsom je to jos bolje. Toronto ima odlicnu klupu,za razliku od Oklahome,Portlanda, a to je u plej-ofu mnogo vaznije od igraca koji moze da ubaci 50 poena. I na kraju Atlanta, ekipa koja je ima 3 igraca na ol-staru nikako ne sme olako da se shvati,a nisu za pocenjivanje ni 19 pobeda u nizu!

bunduru

pre 9 godina

Na zapadu je Golden Stejt najvise pokazao do sada i trenutno su bez dileme prvi favorit. Sparsi su uvek tu, Oklahoma moze da dobije svakog ako ih krene. Mislim da su Klipersi, Dalas, Memfis, Portland itd ipak slabiji od ove trojke.
Na istoku Atlanta koja sve vise podseca na Spase, Klivlend koji se polako poboljsava i ima previse kvaliteta da se ne umesa ozbiljno u borbu za titulu. Tu su jos Bulsi sa Batlerom i Gasolom koji divljaju i Rouzom koji se polako vraca u pravu formu.

Glavonja

pre 9 godina

Nadam se da ce vrlo brzo neko sa ovih prostora kupiti neki NBA klub. I da ce na jednom mjestu pokupiti igrače sa Ex-Ju prostora. Tako bi napokon imali priliku da vidimo koliko bi ta reprezentacija bivših država bila mocna.

pera

pre 9 godina

Evo i mog suda
-Prvi favorit -nesumnjivo Golden Stejt-predivna raskosna igra,jaka okosnica sa Karijem,Klejom i Lijem i sjajna klupa,mladi,gladni
-Glavni konkurenti Sparsi i Memfis a tek potom ako iznenade al sumnjam Hjuston i Dalas,Klipovi i Portland su premekani za plejof ispasce u prvom krugu,otprilike tako mislim i za Oklahomu,ne da su mekani al su ih povrede unistile
-Na istoku ravnopravni Toronto,Atlanta,Vasington i Cikago,tek iza njih Klivlend

losmi

pre 9 godina

Na istoku ce finale igrati atlanta i majami.
Na zapadu san antonio i hjuston.
U velikom finalu atlanta dobija san antonio sa 4-3.
Moje predvidjanje :P :P

Zmagvin

pre 9 godina

Klivlend nije prvi favorit,ali ko misli da nece biti opasni u play-offu grdno se vara.Doveli su J.R.Smita i Samperta sto im je malo povecalo rotaciju,ali i dalje imaju vrlo tanku klupu.Glavi favorit na istoku je definitivno Cikago,izuzeto kvalitetan tim,duga klupa,dobar trener i vrhunska odbrana na koju su sposobni.Atlata i Vasington ce biti najveci konkurenti ali ih ne vidim u velikom finalu.Sto se zapada tice tu ce biti jos neizvesnije.Glavni favoriti SAS,Dalas i GSW.O San Antoniju ne treba trositi reci,ako ih povrede zaobidju bice glavni kandidat za titulu.Golden Stejt igra vrhunsku kosarku i Ker se dokazao kao sjajan trener,imaju jednu od najboljih klupa i definitivno najbolji bekovski tandem,inace Grin rastura kako igra.Ukoliko svi budu zdravi bice vrlo opasni.Tu je i Dalas koji po mom misljenju ima najvise sansi da izbaci Sparse.Favoriti iz senke su Memfis,OKC,Portland i Hjuston,ali mislim da nemaju dovoljno jaku klupu da bi se ukljucili u borbu za titulu.Sve u svemu bice ovo vrlo interesantna sezona.Pozdrav svima.

...

pre 9 godina

U finalu istoka vidim Cikago i Vasington koji niko ne pominje. Ipak mislim da ni jedni ni drugi ne mogu do titule. Na zapadu bih krenuo otpozadi. Jedno je regularna sezona, sasvim drugo plejof potencijal. Zato na primer ispred Voriorsa vidim Portland, ali i oni tesko mogu do kraja. Memfis je ozbiljna plejof ekipa i mogu uci u finale zapada. Sparsi su neizbezni u borbi za titulu, ali ostaje da se vidi koliko snage i volje imaju. Do sada nisu vezali dve titule, ali su ipak sada po prvi put vezali dva finala. Moj potajni favorit od pocetka sezone je Dalas, dolaskom Ronda su i zvanicno uleteli u prvi plan. Svidja mi se nacin selektiranja ekipe u Dalasu. Setite se one sampionske kada su imali Cendlera, i kada su dosli Kid i Merion da ujedaju u odbrani, uz Terija sa klupe i Pedju kao roleplayer-a. Ova ekipa je jos i bolja. Pritom, ne samo da su igrali sedam meceva sa Sparsima prosle sezone, vec su Sparsima od samo cetiri pobede ispod 15 razlike u celom plejofu tri bile protiv Dalasa. Ove godine sa Rondom, Cendlerom i Parsonsom verujem da mogu do kraja, samo ako Pop ne izvede po ko zna koji put neku magiju.

basketball

pre 9 godina

@Milos
Мајсторе, пратим кошарку много времене и доста се разумем, и рекао сам своје мишљење, ти како хоћеш

meda

pre 9 godina

Svasta je moguce do plej-ofa. Bice jos trejdova i povreda. Kontinuitet je ponekad bitniji od toga kakve igrace imas - treba vremena da se sve uklopi i svako pronadje ulogu u timu. San Antonio po obicaju ne radi trejdove u toku sezone, ali eto Oklahoma je upravo pazarial Dion Waiters-a za prakticno nista bitno (sto je kocka ali moze da se isplati). I moguce je da ce trejdovati Reggie Jacksona ako se ukaze prilika (jer ne mogu da ga zadrze na leto).
Kako trenutno stoje stvari na istoku je faforit Cikago a na zapadu je lista duga (San Antonio, Dalas, i Golden State za pocetak). Ima timova koji ne deluju kao ozbiljni kandidati za titulu (Atlanta, Toronto, Portland, Klipersi, a za mnoge i Memfis). Klivlend moze nesto da uradi jedino ako im se sve kockice sloze a protivnici budu unisteni povredama, dakle malo verovatno. Na zapadu jedan ozbiljan tim nece da udje u plej-of, a moze da se desi da tim koji udje za malo (sa 8-og mesta) ode sve do velikog finala.
Ko god tvrdi da zna sta ce da se desi je verovatno potomak tarabica :-).

mare

pre 9 godina

pratim nba vec dugo I mogu da kazem da Cavaliersi sigurno nece osvojiti titulu. Klupa im je previse kratka, maltene nepostojuca, sto u Miamiu definitivno nije bio slucaj.
Po meni, Dalas ima jako ozbiljnu ekipu I ne bi me zacudilo da sa Rondom osvoje prsten.

member

pre 9 godina

San Antonio po meni prvi favorit,jedinu konkurenciju ima u Dalasu i Cikagu..titula se ne moze osvojiti trojkama i pri tome mislim na dvojac Golden Stejt-a

Dag Kristi

pre 9 godina

Klivlend nema ni promil sanse da osvoji titulu.Ne vidim naznaka da ce popraviti igru,a i ako je poprave,tesko da ce da bude toliko drasticno da bi se umesali u borbu sa "alama" sa zapada.

che

pre 9 godina

1. Cikago- trenutno ima sve sto treba jednoj sampionskoj ekipi. Ima VELIKOG trenera,sjajno popunjen roster i bukvalno 2 petorke koje mogu da odigraju strasnu odbranu,zadovoljavajucu tranziciju i kvalitetan napad. Najtanji su odbrambeno na kecu i dvojci kada rouz nije u petorci. Batlera ne racunam posto covek moze da pokrije sve. Kompaktan tim
2.Dalas-Sa dolaskom ronda su dobili sve sto je potrebno sampionskoj ekipi. Naravno odbrambeno su najtanji ali trener to nadoknadjuje sa nekim polu zonama.,mnogo komb.odbrana itd. sa igracke strane iako su Dirk,Karter i Monta mnogo slabiji u odbrani to nadoknadjuju svojom kosarkaskom intelig. uz kvalitetna pomaganja.
San Antonio-sve se zna. Volim ih i plasim se da je doslo do odredjenog praznjenja posle lude i nezaboravne 2 sezone
Memfis-postuju svaki posed,kolektivnom igrom su konstantno iznad kvaliteta rostera koji poseduju.Sjajni su,ipak nedovoljno kvaliteta
Golden stejt :) Ekipa za koju navijam.,ali takva ekipa nikada nije uzela titulu i plasim se da nece ni sada. Za klasu su ispred ekipa koji praktikuju slicnu filozofiju
OCL-slabiji trener i samim tim postavka igre..Ako ova dvojca odigraju sezonu snova mozda imaju neke sanse.
Ostale ekipe jednostavno nisu sampionske. Pozdrav svima koji uzivaju u carolijama koje ova igra pruza.

See Red

pre 9 godina

Fan sam Bulsa, tako da na istoku favorizujem njih, a mislim da imam i pravo. Necu ih dizati u nebesa, ali ova ekipa je perfektno uskladjena, igraju strasnu odbranu i nimalo losiji napad.I sto niko ne spominje(cudno) imaju veoma jaku klupu, a klupa je OBAVEZNA ako pretendujete na osvajanje prstena.Batler ce biti najvece iznenadjenje plejofa, nadam se:)
Ostale ekipe, sem Klivlenda( mada sumnjam i u taj Klivlend, ali opet-tamo je Bron) tesko da ce se umesati, ali bice gusto.
Zapad...pa govorimo o plejofu ljudi. Plejof. Sinonim? Greg Popovic.
Znaci - SAS, definitivno Dalas(jer njihova petorka deli samare), mozda Oklahoma i GSW. Ali ove dve zadnje ekipe, nemaju sirok dijapazon igraca koji mogu da iznesu citav plejof, niti za njih igraju POBEDNICI kao ove dvije ekipe. Prognoziram finale Bulsi - Maveriksi pa da 7 prsten dodje u vetroviti grad. Pozdrav fanovima najbolje kosarkaske lige na planeti :)

x

pre 9 godina

Cudno mi je da niko u komentarima ne spominje Dalas, za koji mislim da je odlicna ekipa! Imaju 3 odlicna sutera (Novicki, Elis, Parsons), i pleja (Ronda) koji samo deli asistencije i retko sam zavrsava napade uz fantasticnu igru u odbrani! Imaju i Cendlera na petici koji je prava zivotinja i masina za skokove...opasna petorka!! Plus par dobrih igraca na klupi, kao Heris, Berea, Ricard Dzeferson...I na klupi Rik Karlajl...po meni mogu svima dosta muke da zadaju!

roger

pre 9 godina

ajmo od lakseg:na istoku-cikago,i to mislim lagano. ispratio sam skoro sve tekme ove godine,klivlend niti je ekipa,niti ima dovoljan broj dobrih igraca. i cini mi se da imaju nezadovoljnih igraca(vejters,pre svega). cak i sa varezaom,bili su smesni pod kosem,a ovo ovako,ne vredi komentarisati. plus,igraci koji se pominju na 5 da dodju(kufos,mozgov),nikako nisu kvalitet za sampionsku ekipu. ostale ekipe sa istoka,koje vredi pomenuti su jos atlanta-odlican skup igraca,odlicno igraju,ali nemaju zvezdu u ekipi,i nemaju iskustva u plej ofu,a mislim da imaju problema i sa ambicijama menadzmenta ekipe(koje nikad nisu bile prevelike). ali,cinjenica da imaju skoro svih 12 igraca koji su u stanju da daju dvocifren broj poena,kao verovatno nijedna ekipa u ligi. dalje,toronto-za mene su iznenadjenje,koliko su dobri. bez,realno,najboljeg igraca odolevaju lagano na celu istoka(kakav god da je). udjiri radi sjajan posao,doveo je igrace koji su bivali potcenjeni(lauri,ros,vilijams),i koji su postali sjajan tim koji igra ozbiljnu kosarku. vidim ih u finalu istoka,ali tamo lagano porazene od cikaga. jednostavno-gde je torotno najjaci,cikago je jos jaci. lauri-di rouz,derozan-dzimi(ali ovo pre svega defanzivno). i toronto ne moze da parira pod kosem,pogotovo dvojcu noa-gasol(od kojih ocekujem po neki t'dabl,ako do ovog duela dodje u plej ofu). dodati tu tadz gibsona,danlivija sa po nekim sutem,odlicnog erona bruksa,pa i mirotica,mekdermota-nemam dilemu. na istoku jos cu pomenuti vasington,mislio sam da su pogresili sa pustanjem arize,ali pirs je tu mnooogo bolje resenje. preiskusan,lukav,namazan igrac,koji zna da osvoji titulu,i da donese prevagu u odlucujucim trenucima. sa sjajnim volom,koji igra nikad zrelije,i cini mi se,stedi poene za plej of,veoma potentnim bredli bilom,i neneom,gortatom i hamfrizom(covek igra odlicno,iako je svojevremeno uspeo da ozeni hobita,i kol'ko god meni bilo mrsko da priznam)pod kosem,koje ima ko da proigra,bice tesko svim ekipama protiv njih.

a na zapadu sve je novo.

idem po tabeli,sam ne znam kako bih.

golden stejt-ako budu kompletni(a ti igraci budu u formi,koji sad fale,pre svih andrija bogut,i li),i ako spleš braca polude,bice prvaci. posto se ovo verovatno nece desiti,na moju zalost,ne bi me zacudilo da u plej ofu nalete na ocl,i zavrse svoje ucesce tu.

memfis,najnezgodnija ekipa u ligi. sa dezmekastim duom u formi,i ostakom najbolje defanzivne petorke u ligi-li,alen,konli,opet,prvaci. a posto je to verovatnije od ovoga iznad,oni su mi veci favoriti. trojica spolja mogu da uhapse svaku spoljnu liniju u ligi,pored zi boa u plej ofu ne mozes loptu da uhvatis,i jos takve situacije najcesce pretvara u 2+1,i mark,koji zaista igra mvp sezonu. karter moze da bude pun pogodak,udrih odlican bekap plej,pondekster,luer,pa i kufos,cine mozda i glavnog favorita za titulu.

portland-fantasticna petorka,i krs van toga. lilard,oldridz-ol star igraci,lopez pristojna 5,niko batum fantastican olraund igrac,metjuz sjajan suter,dobar defanzivac. i izmene-blejk,kejman,robisnon. frilenda i klavera stvarno ne mogu da pomenem u svojstvu nekog kvaliteta.

dalas-ofanzivno najpotentnija ekipa u ligi. elis igra nikad zrelije,dirk se stedi za kraj,parsons sutirs sjajno,cendler ponajbolji visoki defanzivac u ligi,a sa rondom,lagano dvocifren svaku tekmu. kad se razon uklopi u ekipu,tj. kad je prilagodi sebi,bice pakleni. sa dzefersonom,herisom,aminuom, vilanuevom,feltonom,bareom i sjajnim trenerom karlajlom,medju tri ekipe su u ligi,i pretedent na titulu.

hjuston,opet,odlicna petorka,dobar trener,ali ogranicenost hauarda,i neigranje odbrane hardena,plus uklapanje dzos smita(a detroit procvetao od odlaska)koji je uzeo ogromne pare,ne znam ni koliki ima motiv,i bruera,i startnog pleja,kojeg jure(a uzece ga verovatno finiksu),mislim da ne mogu ni do polufinala. sjajni igraci,sa jos arizom,beverlijem,motejunasom, kejnaanom,stavrno pakleni,ali mislim da nisu dovoljno dobra ni ekipa,a mislim da ce jos o pasti.

klipersi,ekipa za koju sam siguran da ispada u prvon krugu doigravanja. u nkm timu sve rupa do rupe defanzivno,a blejk grifin prosto nije toliko dobar igrac. covek je atraktivan,i zato je zvezda. na stranu to sto su tu 2 sjajne petorke,imaju dva 2 kljucna nedostatka u borbi za visi plasman,gore pomenuta.

san antonio-ako ne nalete na memfis,verovatno ce biti prvaci opet. iako im odsustvuje mnogo igraca,zaigrace kada bude potrebno,i verovatno pocepati sve sem memfisa,i eventualno dalasa. bio bi problem da u prva dva kola nalete na ove dve ekipe,mislim da to tako stara ekipa ne bi izdrzala. svaka cast i kavaju,i grinu,i spliteru,boneru,milsu,dzozefu,diau,ali bez velike trojke(bilo koga odatle),mnogo su slabija ekipa.

i oklahoma,koja ce se domoci plej ofa,u tamo sa durantulom i vestbrukom,biti jedan od favorita. jesu tanki pod kosem,imaju trenera debila,gm jos veceg(covek je pustio hardena,covek je dao dzef grina i krstica za perkinsa?!?!),durantula je toliko dobar da bi svaku ekipu vodio daleko. uz vestbruka koji je zver,ibaku koji je koristan(i namerno necu nista drugo da napisem),dzeksona koji je odlican,lemba koji moze da bude bas dobar,adamsa koji daje odlican,i sve veci doprinos,moze da ih vodi i do titule.


sve u svemu,na zapadu 5 legitimnih kontendera. zapad je i nenormalno jaci,i jedinu sansu cikaga u finalu vidim u tome da ekipa sa zapada igra 3x7 tekmi pre finala. na kraju,mislim da nas ceka najzanimljivi plej of u poslednjih 15ak godina,i kraj proleca sa sexom samo danju...

jimbad moreplovac

pre 9 godina

Setite se samo kako Bullsi mogu da igraju bez Rouza, mislim da ove godine sa zdravim Rouzom i klupom kakvu imaju, mogu daleko da doguraju.

gunar

pre 9 godina

Regularna sezona, posebno ovo doba pre All Stara, nema nikakve veze sa plej ofom, tako da bilo šta viđeno u ova dva meseca ne predstavlja nikakvu najavu zbivanja u maju i junu.

Na Istoku su samo dve realne ekipe, Bulsi i Kavsi, i sve osim njihovog finala bi bilo čudo. Tu su Kavsi u lepoj prednosti, jer imaju 3 zvezde, a znamo i kako se sudi u plej ofu i kojim tempom teče utakmica. Problem oba tima je što malo igrača zna kako se osvajaju titule - praktično samo Gasol i Lebron.

Na Zapadu će opet biti masakr, izgleda ovog puta zaista teksaški, sa Mavsima i Spursima u finalu. GSW i LAC mi ne deluju kao baždareni za plej of, lepo to izgleda, ali su mnogo klinci i nemaju nerve za završnicu tekme u plej ofu. OKC je u prethodnom periodu imao veliku sistemsku protekciju na putu do finala u nadi da će izmučiti Heat, da bi se sačuvala ravnoteža, ali se ispostavilo da Popovi momci to mnogo bolje rade. Nemaju oni više šanse sa ozbiljnima. Roketsi će opet u plej ofu da budu pregaženi, sa Hardenom u postavi dobijate 30 poena po tekmi, a možete da primite i 50.
Šampion u toj četvorci verovatno Mavsi ako se sve lepo složi. Onda Spursi i Kavsi, Bulsi sigurno ne. U svakom slučaju fantastičan basket.

Zlatiborac

pre 9 godina

Cikago je po trenutnoj formi super ali videcemo ima jos puno da se igra ali po mom misljenju:
San Antonio-OKC
Klivlend-Toronto
E sad imamo odlicni Hjuston, LAC, Memfis, Portland, Atlantu i GSW ali mislim da su to timovi koji uvek mnogo bolje igraju regularni deo nego plej-of. Videcemo

See Red

pre 9 godina

Fan sam Bulsa, tako da na istoku favorizujem njih, a mislim da imam i pravo. Necu ih dizati u nebesa, ali ova ekipa je perfektno uskladjena, igraju strasnu odbranu i nimalo losiji napad.I sto niko ne spominje(cudno) imaju veoma jaku klupu, a klupa je OBAVEZNA ako pretendujete na osvajanje prstena.Batler ce biti najvece iznenadjenje plejofa, nadam se:)
Ostale ekipe, sem Klivlenda( mada sumnjamni u taj Klivlend, ali opet-tamo je Bron) tesko da ce se umesati, ali bice gusto.
Zapad...pa govorimo o plejofu ljudi. Plejof. Sinonim? Greg Popovic.
Znaci - SAS, definitivno Dalas(jer njihova petorka ne jebe zivu silu), mozda Oklahoma i GSW. Ali ove dve zadnje ekipe, nemaju sirok dijapazon igraca koji mogu da iznesu citav plejof, niti za njih igraju POBEDNICI kao ove dvije ekipe. Prognoziram finale Bulsi - Maveriksi pa da 7 prsten dodje u vetroviti grad. Pozdrav fanovima najbolje kosarkaske lige na planeti :)

lukaimba

pre 9 godina

dalas - da, sas - da, cikago - da, gsw - da, okc - da, klivlend - da, toronto - ne, atlanta - ne, klipersi - ne, memfis - ne, portland - mozda, hjuston - mozda

Memfis

pre 9 godina

Titulu mogu da osvoje SAS, Memfis, Dalas, Golden Stejt, ali ima manje šanse i možda Portland sa zapada. Sa istoka bi MOŽDA mogao Čikago, ali ja verujem da će opet ispasti od Vašingtona, ili Atlante, dok im Toronto baš leži i njih rolaze u slučaju tog finala konferencije. Od ekipa sa zapada rekao bih da im Memfis najviše odgovara, a i ja bih voleo da vidim to finale...

MilanB

pre 9 godina

Na istoku Cikago i eventualno Klivlend (ako pocnu da lice na tim), a na zapadu San Antonio i eventualno Oklahoma (ako budu kompletni sto pre)... Ima jos dobrih ekipa, ali moje misljenje je da ove cetiri imaju najvece sanse...

Milsap za MVP finala

pre 9 godina

Za mene je prvi favorit za titulu Dalas, zbog toga sto su najkompletniji tim.Imaju mozak ekipe Ronda, sjajnog Elisa, Cendlera i Dzefersona koji sipaju spolja dok u reketu imaju Cendlera koji je pre dve sezone bio odbrambeni igrac lige.Klivlend deluje bezidejno sa Dzejmsom, a kamoli bez njega, mnogo individualnih resenja.Irving se ne ponasa kao plejmejker, Vejters indisponiran sto nije u prvoj petorci, Blat umesto da se najvise pita potpuno je tih.Ali Klivlend vidim u polufinalu Istoka gde ce biti porazeni od Cikaga ili Atlante koja igra sjajno timski.Sto se Houksa tice imaju sjajne Milsapa i Tiga koji prevdode tim ali to je tim, zna se tacno svacija uloga.Horford odlican, Korver mozda najbolji suter na svetu dok je Tabo Sefolosa sjajan defanzivac i imamo trenera koji sve to odlicno ukomponuje tako da je za sada Atlanta moj favorit sto se istoka tice.Zaboravio sam Peru Antica koji igra sjajno.Cikago odlican defanzivno ali dosta limitiran u napadu.Rouz potpuno van forme, Gasol i Batler vuku tim ali od njih ocekujem finale Istoka najmanje, ako Rouz eksplodira titula ne bi bila iznenadjenje.Na zapadu bi trebalo finale Dalas-San Antonio.Oklahoma deluje sjajno sa Durantulom i RW, gledao sam KD i za mene je on MVP ali tesko da mogu da se suprotstave mavsima i sparsima.Ocekujem dosta od portlanda, sansi i roketsi ce posustati tako da jedino GSW I LAC mogu da pomrse racune favoritima.Zapad nikad jaci, Istok je bio gori samo prosle god.

merchant9988

pre 9 godina

Ovo je moje misljenje ko se slaze slaze se ko ne,sta da se radi svako ima pravo na svoje misljenje. San Antonio je star,znam da to pricaju svake godine za njih i da se oni uvek dokazu,jer su jedina ekipa u zadnjih 15 sezona koja je uvek imala 50+ pobeda cak i u skracenoj 2011 valjda,ali ako Kavaj ne poludi u plejofu male su im sanse. Sigurno je samo da ce osvajac biti sa zapada jer je na istoku pravi konkutent samo Chicago a svi znamo njihovo stanje sa povredama,a i rouz ne igra kao kad je bio mvp al tu je batler da usluzi sve i pau pau da pomogne pa cemo videti. Dalas mozda ima najvece sanse ali mi se ne svidja sto vise nemaju dubinu na centarskoj poziciji,jednu utakmicu kad nije igrao cendler morao je karlajl da stavi novickog a on se pitso dal je ovaj bio pijan kad je doneo tu odluku,ali eto i njima zavisi od povreda, nikad se ne zna sta moze biti kad je to u pitanju. Portland i Finiks dobro igraju al ne za titulu i worijorsi su ok,a roketsi zavise dal brada igra odbranu :). Jedino znam da Klivlend moze da osvoji titulu samo uz pomoc sudija nikako vise,sad love igra kao u minesoti al ko nije na terenu? Kad se Kralj vrati Love ce biti kao Bizli. IZVINJAVAM SE STO JE OVAKO DUGACKO, U ZAKLJUCKU OSVAJAJU SIXERSI,OVAJ MISLIM DALAS

Milsap za MVP finala

pre 9 godina

Za mene je prvi favorit za titulu Dalas, zbog toga sto su najkompletniji tim.Imaju mozak ekipe Ronda, sjajnog Elisa, Cendlera i Dzefersona koji sipaju spolja dok u reketu imaju Cendlera koji je pre dve sezone bio odbrambeni igrac lige.Klivlend deluje bezidejno sa Dzejmsom, a kamoli bez njega, mnogo individualnih resenja.Irving se ne ponasa kao plejmejker, Vejters indisponiran sto nije u prvoj petorci, Blat umesto da se najvise pita potpuno je tih.Ali Klivlend vidim u polufinalu Istoka gde ce biti porazeni od Cikaga ili Atlante koja igra sjajno timski.Sto se Houksa tice imaju sjajne Milsapa i Tiga koji prevdode tim ali to je tim, zna se tacno svacija uloga.Horford odlican, Korver mozda najbolji suter na svetu dok je Tabo Sefolosa sjajan defanzivac i imamo trenera koji sve to odlicno ukomponuje tako da je za sada Atlanta moj favorit sto se istoka tice.Zaboravio sam Peru Antica koji igra sjajno.Cikago odlican defanzivno ali dosta limitiran u napadu.Rouz potpuno van forme, Gasol i Batler vuku tim ali od njih ocekujem finale Istoka najmanje, ako Rouz eksplodira titula ne bi bila iznenadjenje.Na zapadu bi trebalo finale Dalas-San Antonio.Oklahoma deluje sjajno sa Durantulom i RW, gledao sam KD i za mene je on MVP ali tesko da mogu da se suprotstave mavsima i sparsima.Ocekujem dosta od portlanda, sansi i roketsi ce posustati tako da jedino GSW I LAC mogu da pomrse racune favoritima.Zapad nikad jaci, Istok je bio gori samo prosle god.

bohemian

pre 9 godina

Kad neko kaze za tim koji u svom sastavu ima LeBrona Jamesa da nema sanse za titulu ili da ce ispasti u prvoj rundi PO, onda znate da imate posla s nekim ko ne zna nista o LeBronu, o NBA i o kosarci uopste...

Milos

pre 9 godina

@basketball
Hahahaha, Blat je trebao da ostane jos jednu sezonu u Makabiju? Majstore kako si dosao to toga? Znas li ti koliko godina on vec radi u vrhunskoj kosarci i kakve je uspehe postigao? Sta bi se promenilo za godinu dana?

ClutchAtTheBuzzer

pre 9 godina

e detroit je poludio ako se dokopaju kako plej ofa ne bi me cudilo da pomrse racune nekom od favorita na istoku
Ipak je to van gundy samo se batica nervira

teorija zavere

pre 9 godina

Samo mi nije jasno zasto iko misli da dolazak Dzosa Smita u Hjuston nesto bitno menja? Verovatno je bolje da daju te minute Terensu Dzonsu.

ohoo

pre 9 godina

Nemojte se iznenaditi sto kladionica daje prednost Klivlendu za titulu.Iako sad ne igraju dobro ,playoff je druga prica.Na istoku im je ozbiljan protivnik Cikago,eventualno Atlanta.Mislim da Vasington nema sanse.Treba istaci da u ovoj konferenciju domaci teren ne igra tako bitnu ulogu kao na zapadu,pa im pozicija u regularnoj sezoni ne igra neku ulogu.Ista prica sa Majamijem prethodne 4 sezone.I onda dolazimo do finala gde je tim sa zapada definitivno favorit,ma ko bio..Al to je finale..Nemojte se zacuditi finale THUNDER-CAVS.

Borivoje

pre 9 godina

Memfis, OKC, Dalas i Hjuston. A, ovamo Čikago, Klivlend, Atlanta i Vašington. Finala, OKC- Memfis i Čikago-Klivlend... Za kraj Čikago-OKC, MVP Darrick Rose ;)

veljko

pre 9 godina

mislim da je kladionica veoma realna. klivlend, san antonio, oklahoma, dalas i cikago i po meni favoriti. toronto, atlanta i washington ce biti losiji, eventualno toronto iznenadi do finala istoka. hjuston i memfis dobri u sezoni, ne i kalibar za titulu. klipersima fali talenta, pored fizikalija, a golden stejtu nisu dovoljna dva beka. tompson i nije toliko dobar koliko ga hvale i nema konstantu, sto mu ne smeta da sutira i kad treba i kad ne treba. kari ne moze sam. san antonio kida i bez cetiri prva igraca (lenard i parker ne igraju, a djinobili i dankan se "menjaju" odsustvima i cesto igraju malo ili nimalo). daju koseve svi, minutaza podeljena. imaju i pravi timski duh i takticki su najjaci. oklahoma moze da iznenadi ukoliko svi budu zdravi i u firmi. dalas je nepoznanica. imaju odlicnu petorku, mozda ne i klupu. cikago kompletan tim, najvise podseca na san antonio na istoku. nemaju takticku potkovanost SA, ali imaju raznovrstan i odlican tim. klivlend ako se tempira forma i sloze odnosi moze do titule, ali cesce takvi timovi budu zaustavljeni. sva trojica moraju da budu konstanti u plejofu, sto nije lako. bice ovo jedno od najboljih prvenstava ikad :)

manuginobili

pre 9 godina

Ne znam stvarno za koga je Cleveland favorit za titulu?!...samo nekome ko uopste ne prati NBA,nisu favoriti ni na uzasnom istoku-Chicago,Atlanta i Toronto su po svemu bolji timovi od Clevelanda,klupu uopste i nemaju,odbrana ne postoji a jedini covjek koji je igrao odbranu-Varejao je out do kraja sezone...takvi timovi bez odbrane ne osvajaju titule...ove godine je bas ogromna razlika izmedju istoka i zapada,pravo finale NBA ce biti finale zapada a moji favoriti su Spursi,cekam samo da se svi okupe ali izgleda da je Leonardova povreda nesto komplikovanija nego sto se mislilo...mislim da samo Oklahoma ima sanse protiv kompletnih Spursa,oni im nikako ne odgovaraju zbog brzine i atleticizma,a sa ostalima koliko god bili dobri uvijek bih se kladio na veterane San Antonia,a i bilo bi kao u bajci da se Duncan i Ginobili oproste sa novom titulom-i po prvi put back to back :)

NastyB

pre 9 godina

Svi zaboravljaju da su treneri OGROMAN deo pobedničke ekipe. Uopšte ne shvatam vlasnike Klivlenda da angažuju ćoveka koji godinama nije u NBA, pa se dešava da tim sa sjajnim pojedincima deluje tako raštimovano da svaki iole ozbiljniji tim ih nakanta sa pola snage. A kad nema podrške sa klupe, dobre taktike i hemije u timu ni dva LeBrona ne bi mogla ništa da urade sa Klivlendom.
Zato je moje lično mišljenje da su prvi favoriti za titulu oni timovi koji imaju vrsne stručnjake na klupi - Popovič (San Antonio), Tibodo (Čikago), Kevin Mek Hejl (Hjuston) i Teri Stots (Portland). Jedini koji ovde može da se ugura je Memfis i to bi bilo to.
Oklahomi je očajnički potreban još jedan iole dobar igrač u centarskoj liniji - Perkins je živi očaj, Adams je još "zelen"...jednostavno bez dobrih centara nema šta da tražiš u plejofu. Naravno, Majami je igrao sa Bošom na 5 i LeBronom na 4 i to je funkcionisalo dobro. Dok ih Popovič nije pročitao.
Iako mi se Golden Stejt mnogo sviđa, nema šanse da dođu do titule pored odbrana kakve igraju San Antonio ili Čikago. Sve zavisi od "Splash brothers"-a i ako se oni zaustave, Ratnici nemaju nikoga ko bi mogao da "povuče" umesto njih. Drejmond Grin ili Harison Barns su samo pomoćnici. Li i Bogut su više povređeni nego što igraju.
Iako ove sezone igraju odlično, Vašington ili Toronto mogu do polufinala, teško dalje.
Ah, zaboravio sam i odličnu Atlantu. Ako nastave ovako, bez povreda, eto njih u finalu istoka. Milsap i Horford, centarski tandem.

ivica

pre 9 godina

Moje skromno misljenje.Istok prvi favorit Cikago definitivno,zatim Atlanta i Klivlend.S obzirom na trenutnu igru Lebrona ,Irvinga i druzine svako ce reci jako tesko.Međutim svako ko zna sta je nba,zna da je playoff druga planeta u odnosu na regularnu sezonu.Drugi pristup,priprema utakmica.Zato Klivlend ne iskljucujem.Torontu dajem minimalne sanse.E sad sto se tice zapada.Prvi favorit po rosteru je sigurno Dallas. sa Rondom opasna ekipa.Dalje Oklahoma i San Antonio .Dalje ne bi isao zato sto su ove ekipe stvarno prejake.Hjuston ,Klipersi i GS mogu da iznenade ali jako tesko.Vestbruk, Durantula,Ibaka ako budu na nivou,finale laganica.Zivi bili pa videli....

Флешке

pre 9 godina

Smorili ste vise kao spuri ovo ono,navijate za njih od pre 2 godine samo zato sto su igrali protiv lebrona(vecina ovde),mnogo su losiji ove godine,nece doci do finala mogu da se kladim?!Hjuston,ako se uklope,mogu i do finala,a mzd i GS, na istoku Cikago lagano finalista!Klivlend je OCAJAN!

Jeremija

pre 9 godina

Onako navijački, subjektivno gledano voleo bih da osvoji Klivlend, a objektivno opet Klivlend. Šalu na stranu, mislim da Kavsi trenutno nisu ni u top 5 favorita za titulu a sve će zavisiti od nekog budućeg eventualnog trejda Vejtersa i dovođenja kvalitetnog centra (ako ih upošte ima na raspolaganju). Ako ostanu u ovom sastavu jednostavno nemaju šta da traže. Na Istoku je Čikago prvi favorit i ne treba zanemariti to da će oni imati iole slabije protivnike u plej ofu nego što će to imati timovi sa Zapada. To bi mogla biti velika prednost ako dođu do Finala.
Na Zapadu mi se sviđa Dalas, vrlo opasna ekipa, tu se ne zna odakle udara, svaki igrač u petorci može da vam saspe 20-25 poena...San Antonio je standardni favorit, ali su i oni matoriji godinu dana a čeka ih žestoka borba u plej ofu. Oklahoma i Hjuston takođe mogu do samog kraja ali teško mogu osvojiti titulu. Nisu ga osvojili ni sa Hardenom (OKC), a kako će sada sa Perkinsom?! Harden je 1.strelac lige ali i veliki potrošač lopti sa ne baš sjajnim procentom šuta, što mora da popravi ako želi daleko u plej ofu sa Hjustonom.
Mislim da će najneprijatnije iznenađenje biti Golden Stejt i predviđam im vrlo brzo ispadanje. Još su oni zeleni za ozbiljniju košarku...
Sve u svemu, gledamo možda najzanimljiviju NBA sezonu u 21.veku!

Gazimestan

pre 9 godina

moze i finiks da bude faktor pley ofa cikago meddju uzim favoritima vashing.moze dosta da dogura kao i atlanta.sve u svemu ima jos dosta toga da se pokaze.

st25

pre 9 godina

prvi krug favorita su San Antonio, Oklahoma, Cikago, Klivlend. Ekipe koje mogu da iznenade su Memfis, Dalas, Atlanta, Toronto. Ima jos puno dobrih i krajnje simpaticnih ekipa na Zapadu kao sto su, Golden, Klipersi, Portland, Hjuston, ali te ekipe ne mogu biti sampioni, ko god prati NBA ozbiljnije treba biti svestan toga, to se odnosi i na Atlantu i Toronto, u svakom slucaju bice interesantno, narocito na zapadu, puno dobrih ekipa i igraca. Uzivaceo u svakom slucaju.

kobi

pre 9 godina

realno za istoka su jedini konkurenti cikago i eventualno klivlend ako se uigra dok sa zapada tu su sas dalas gsv hjuston i okc ako budu zdravi durent i vesbruk i podignu formu ali i tako imaju slabu klupu morace ova dvojica da igraju po 42-43min..memfis portland altantu i tortonto nekako ne vidim kak sampione tako da mislim da ce pobednik biti neko od gore pomenutih 7 timova

nik.

pre 9 godina

Ja bih voleo Golden State Warriorsi da pobede, jel igraju i lepu za oko kosarku i tehnicki ispravnu. Igraju s neverovatnim suterima, Curry i Tompson su zaista sjajni ali i Igudala je zaista dobar, i kompletno timski igraju. Ne mora da znaci da ce osvojiti ali da igraju kosarku za rezultat sa puno suteva i velikim procentima pogodaka igraju. Odbrana jeste problem ali ako igraju kao do sada timski mogu uz dobre Curryja i Tompsona sve da pobede, Klivlend nema igru, Chikago je slabiji, eventualno bi osim naravno Sparsa, mogla Oklahoma ali Thunder igra na "krilima" Duranta, a on sam ne moze da donese tituli, Wesbruk je ok ali Oklahoma bez Duranta je 40% slabiji tim.

basketball

pre 9 godina

По мени, Сан Антонио је највећи фаворит ,можда неће бити први на западу али су фаворити, сваке године су у лаганом ритму, па појачају темпо у плеј-офу,Кливленд није уигран, Блат не може да води овакву екипу, требао је бар још годину да буде у Макабију, па онда у неки НБА клуб, Портланд је овакав био и прошле године, 1. су били већим делом сезоне, на крају 3. али ко зна, Хјустон је феноменална екипа, обожавам да их гледам, имају Хардена, Хауарда и Смита који је веома добар и снажан играч, доста ће им помоћи, Далас је добар, имају Елиса који је у великој форми, о Новицком да не причамо, Рондо се није најбоље уклопио али све ће то бити океј, Голден Стејт је сјајна, сјајна екипа са Каријем и Томпсоном који су буквално незаустављиви, можда чак и до НБА финала, ко зна, засад сјајни, Мемфис када игра Рендолф су супер, али док не игра није то то баш, али имају сада Картера,Чикаго игра добро у овом делу сезоне са сјајним Роузом, не дај Боже да га ухвати поново нека повреда, о Батлеру немамо шта да причамо, нови Џордан, Оклахома може да уради свашта са Дурантулом, али неће освојити, не могу, немају тај карактер као Сан Антонио, Клиперси са Полом, Грифином, Џорданом, Џеј-Џеј Редиком и осталимо могу доста,ако се дообро уиграју.
Лопта је округла, ко зна, али по мени Сан Антонио, ипак су то стари лисци, Дијао, Данкан, Пакрер, Ману... :)

Kopanja

pre 9 godina

Svetske klafionice i veliki kosarkaski ,,strucnjaci,, su jos jednom pokazali sklonost instant ekipama, ,,superstatovima,, i ostalim zapadnjackim glupostima.
Po kom svetskom ,ovozemaljskom,kojem god sistemu,ekipa iz Ohaja moze da bude ptvi favorit ?!?!
Da Istok nije toliko jadan,ni polufinale oni ne bi videli.S.Antonio 4 ?! Zbog ? Stari su ? Opet ?
Kliperski visoko kotirani ?
Za Aba ligu centarska linija im je dominantna,spoljni igraci Redik i Dzamal mogu mozda moju devojku da odbrane...
Valjda je svima jadno da jedina ekipa da Istoka koja moze koliko zoliko da se suprotstavi bilo kome sa Zapada,Cikago.
I zo sa prezdravim Rouzom i ostalima...
Na Zapadu ce biti pakla zna se,dalek je play off,u svakom slucsju moja prognoza je S.Antonio opet

Danko

pre 9 godina

Koliko je neizvesna liga pokazuje podatak da proslogodisnji finalisti konferencija(Majami,Indijana,San Antonio i Oklahoma)nisu medju prvih 5 ekipa u svojim konferencijama.Nema izrazitog favorita,po mom misljenju SA,Cikago pa tek onda Hjuston,Memfis i Golden Stejt.Voleo bi da Dalas nesto uradi ali ne verujem da ce dalje od polufinala zapada,Oklahoma ima dosta problema sa povredama a Klivlend(koga vecina vidi kao prvaka) pokazao da je bez L.J. sasvim prosecna ekipa.To je moje neko misljenje.Sportski pozdrav svim fanovima NBA lige.

moo

pre 9 godina

Mamuze osvajaju opet...ako ih zdravlje posluzi...i sada im ide dobro a kad ozdrave parker i lenard...mada bih radije da vidim nekoga ko nikad nije osvojio...klivland je sarena laza...kakav je to plej irving kad jedva spoji 3 asistencije na utakmici...

Mihajlo

pre 9 godina

Moje misljenje je da ce dalas i cikago odlucivati o tituli,prednost dajem dalasu,imaju najverovatnije najbolju petorku u ligi,malo im je tanja klupa ali ima i tu jako dobrih igraca,Barea,Dzeferson,Heris.Ne treba naravno nikad otpisivati san antonio,golden stejt bi mogao da iznenadi ako Kari i Tompson ostanu u ovakvoj formi i prikljuci im se Bogut,na centru su najtanji i imace problema protiv timova koji imaju dominantnog centra,recimo hjuston,san antonio.cikago.Od oklahome nista ne ocekujem dok god onako divljaju vestbruk i durent,klipersi nemaju sanse iako imaju mozda i najboljeg pleja lige Pola,portland ima slabu klupu,hjuston se previse oslanja na hardena u napadu,a memfisu fale bolji suteri od lija i pondekstera.Na istoku uz cikago,svakako klivlend ima neke sanse da iznenadi,zanimljiv je i vasington s Volom,i to je otprilike to,sumnjam da Atlanta moze da preskoci ova tri tima,Bruklin moze mozda nesto vise ali samo ako Dzonson udje u vrhunsku formu.

favoriti

pre 9 godina

Favorit broj jedan: San Antonio
Favorit broj dva: Dalas
Favorit broj tri: Klivlend
Favorit broj cetiri: Oklahoma
Ostali nemaju prakticno nikakve sanse, ko misli da GS moze da uzme titulu jednostavno ne prati kosarku.

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

Ovako...sto se istoka tice, da ostavim Klivlend po strani, posto trenutno vise smrde nego sto mirisu, mislim da sve i da se nekako pronadju u igri i dodju do finala konferencije, pa cak i osvoje, nemaju sanse protiv bilo koga sa zapada...najozbiljniji timovi sa istoka su atlanta, i pre svih cikago, i oni bi itekako mogli da pariraju zapadu, narocito sto ce verovatno imati i prednost domaceg terena u potencijalnom finalu, jer ne dajem nikakve sanse GS da ce se naci u istom...sto se zapada tice, najvecu sansu dajem novoformiranom dalasu i sigurno najjacoj ekipi oklahomi, medjutim, sa najslabijim trenerom..tu bih jos dodao san antonio i memfis kao ozbiljne pretedente, aki ne verujem da mogu da osvoje, narocito ne san antonio, ne zbog povreda, nego zbog toga sto mislim da nece imati ni prednost domaceg terena u doigravanju, a u tom slucaju ne mogu da pobede oklahomu i dalas...ali opet, rano je i nezahvalno prognozirati, narocito ako padne jos neki trejd...

Caslav

pre 9 godina

San Antonio, cim se vrati Lenard, i spoje par utakmica u punom rosteru, krece u niz pobeda od jedno 20 komada sigurno. Postavite ovo pitanje tada, i imacete u 90% komentara odgovor: Sparsi! Plus, trade deadline je daleko, tako da oni mogu i da se pojacaju. Sledeca godina ce biti jedna od najzanimljivijih, jerbo Oklahoma i Klipersi ce se sigurno "raspasti", osim ako ne osvoje, a tesko da hoce. San Antonio je u najvecem problemu, nisu jos potpisali Lenarda, Dankan i vrv Djinobili idu. Prica se da spremaju ugovor za Gasola mladjeg. Mada to isto radi i Memfis (bice ok 100-120 miliona). Sve u svemu, ove Sparsi, sledece Cikago!

Novosadjanin.

pre 9 godina

(Logen, 5. januar 2015 19:29)

''Nisu nista uzeli'' Kakav komentar, inace se u NBA uzima ''mnogo''stvari po tebi. Postoji kup i prvenstvo, ne? Ljudi su osvojili istocnu konferenciju, u protekle 4 godine igrali 4 velika finala, imaju dve titule. To je jako dobar rezultat. James bio MVP prosle godine.

alan ford

pre 9 godina

Da, ali osim brojki, za osvajanje NBA titule neophodno je mnogo, mnogo faktora koji nisu vezani uvek samo za kvalitet igraca. Prvo, tim MORA da ima "dubinu", tj. vezu spoljnje i unutrasnje igre. Fil Dzekson je u titulama sa Cikagom pokazao da se moze biti prvi i bez kvalitetnog centra, ali u danasnje vreme je inteligentan centar neophodan(a.k.a. Bogut, Dankan ili Gasol). Drugo, plejof je mesto gde igraci moraju da proigraju odbranu. Neko to zna, neko jednostavno ne zna, ili ne moze. Trece, taktika prema protivniku je ogromna stvar, i ako u timu imate igrace "specijalce" koji mogu da neutralisu nekog opasnog igraca suparnicke ekipe, postajete ekstremno dobar tim. Setite se recimo Tajrona Lua, koji je niotkud uskocio u tim Lejkersa samo da bi jurio po terenu za Ajversonom u nekom davnom plej-ofu. Postoje i igraci koji odbijaju da budu "igraci" zadatka. U Hjustonu, Klivlendu, Klipersima, ima takvih igraca u prvim petorkama, tako da je moje neko skromno misljenje da ova tri tima nemaju (trenutno) dovoljno elemenata da bi bili prvi. Bolji od njih u taktickim segmentima su GS, cak i POR i SA, a takodje i vrlo potcenjene ekipe Memfisa i Atlante. Posebno su potcenjeni Konli kao plejmejker i Pol Milsap kao sjajni timski PF. U svakom slucaju, NBA je ponovo vrlo kvalitetna i ujednacena. Mislim isto da je Vasington po postavci igre jedna od retkih ekipa sa istoka koja u plejofu moze da se nosi sa bilo kojom ekipom sa zapada. Nikako ih ne treba potceniti.

katenaco91

pre 9 godina

Realno, Klivlend nema sanse, ako Lebron osvoji sa njima svaka mu cast, ali Love i Irving nisu toliko dobri igraci koliko su medijski jaki, u odnosu na Novickog, Ronda, Karija, Tompson i slicno, bar su slicni njima. Po meni je Dalas favorit broj jedan, iza njih San Antonio a od Toronta ocekujem mnogo.

jako do samog kraja

pre 9 godina

San Antonio Spars. Zbog naseg trenera. Najbolji srpski trener svih vremena, voleo bih da ga vidim na klupi Srbije kao naslednika Sase Djordjevica!

Kawhi not

pre 9 godina

Pa spursi naravno, jedini koji igraju timsku kosarku, a redjaju poraze jer imaju problema sa povredama, ako se saberu, nema sumnje da ce da gaze do finala. Kawhi opet MVP

Philly

pre 9 godina

Prvenstveno neka ekipa sa zapada. Moj tihi favorit je Dalas. Jedini su namucili proslogodisnje sampione koji su se posle njih prosetali do titule. A ove sezone su pojacali i startere i klupu. Ako ne oni onda ce Pop i druzina da nabace jos koji prsten. :-)

sony

pre 9 godina

Ne znam kojom logikom je Klivlend prvi favorit. Prvo mesto bi mogli samo da podele Golden Stejt i SParsi. Sparsi iz jednog razloga iako su lose poceli sezonu, igraju sa trecom postavom pa i sa tom trecom postavom lome se sa jakim timovima, a Pop matorce odmara za plejof, a necu govoriti sta ce se desiti kad budu kompletni sa Lenardom, Djinobilijem, Parkerom i Milsom... Druga stvar, Cikago je bolji od Klivlenda trenutno po mom misljenju, a to ne govorim zato sto mrzim Dzejmsa i ekipu nego iz jednostavnog razloga jer Klivlend NEMA trenera i zato sto se on najmanje pita, klupu nemaju isto osim Milera , a zvezde, Lav, Dzejms, Irving igraju po 44 minuta i pitam se da li ce biti sposobni da hodaju kad dodje plejof, jer je nemoguce igrati istim tempom, pa cak i sa dopingom. Dakle, Golden Stejt je favorit sa svojim sutem, Sparse cu staviti na drugo mesto jer ih nisam jos video u najboljem izdanju, a Klivlend treci, pa Cikago.

Bree

pre 9 godina

Hjuston nece osvojiti, nemaju klupu, najveci favoriti su dalas, golden state i cikago, ali san antonio i oklahoma ako ih zaobidju povrede, bice vrlo nezgodni, ali nikad jaca zapadna konferencija

johny

pre 9 godina

Vrlo je nezahvalno i rano prognozirati lp ce biti sampion.Kada bi gledali sadasnje igre i rezultate,onda bi prvi favorit bio Golden State ..Medjutim,ima jos mnogo da se igra i mislim da ce Cleveland doci na svoje i umesati se u borbi za titulu.Tesko da San Antonio ima snage i ove godine da ugrabi prvo mesto.Kao glavne konkurente za prsten izdvajam Golden S. ,jer imaju strasne sutere i odlicnu timsku igru,Houston,koji se pojacao i ima tim za titulu i Cleveland naravno,koji jednostavno mora da ide do kraja jer ima sve sto mu treba,jedino da poprave stanje u timu i to je to.

Logen

pre 9 godina

klivlend nikako nije prvi favorit. To sto James igra ne znaci mnogo. Miami heat je bio neuporedivo jaci tim i ofanzivno a pogotovo defanzivno, pa nisu nista uzeli prosle godine. Po meni, najkompletniji sastav ima Cikago, al cu navijat za Dalas, jer sam navijac Bostona a Rondo mi je od Kentaki dana omiljen igrac.

boki

pre 9 godina

Pod 1. San Antonio Sparsi, pod 2. Dalas,... San Antonio je sacuvao tim od prosle godine koji je lako savladao proslogodisnji Majami koji je bio neuporedivo jaci od svih timova koji ove sezone konkurisu Sparsima za titulu. Dalas je i prosle godine jedini tim koji je namucio Sparse (jedini su oni naterali Sparse na 7 utakmica u seriji), a ove godine imaju i Parsonsa, Cendlera i najvaznije Ronda koji je ja mislim bio poslednji deo slagalice za sampionski tim. Na zapadu mogu jos da vidim u borbi za titulu Portland i OKC (tim redom). Lilard je godinu dana stariji, Oldridz allstar i klupa im je sada neuporedivo duza (prosle godine su igrali sa 8 igraca u rotaciji), OKC se svodi na dva imena i to kakva> Vestbruk i Durent obojica materijal za MVP, ali ostatak ekipe slab. Na istoku u finalu vidim Chikago i ne znam koga jos, ali mislim da titula ide opet na zapad. U svakom slucaju opet je interesantno, mnogo zvezda dobro rasporedjenih u nekoliko timova. To sve garantuje odredjenu dozu neizvesnosti kao 90-ih kada su MJ i Skoti morali dobro da se oznoje da vezu po dva puta 3peat.

Dušan

pre 9 godina

Mislim da Klivlend ne zaslužuje da bude u top 5, dok bi Dalas trebao biti u top 3. Glavno pitanje je kako će Karlajl uklopiti Ronda u svoj sistem? Ne bih rekao, pitanje je da li će ekipa moći da se uklopi u Rondov sistem jer svi znaju šta Rondo igra i koju igru gura. On nije igrač kome će treneri reći kako da igra nego oko koga će se graditi ostala četvorica.
Monta sada može da radi ono što voli, a to je trčanje, kontre, šutiranje. Rondo je ili udvojen, ili tera protivnike da udvoje Dirka ili Čendlera, što daje Elisu previše prostora. To je i dokazano pre par dana kada je Elis imao više od 20 poena, dok je Rondo imao malo poena i malo asistencija uz indeks +24.

Kada se pogleda dalje od Ronda, imamo ovako: Olstar plejmejkera koji zna kako se osvaja titula i koji može da preuzme utakmicu kada hoće (već pokazao u Dalasu), Montu Elisa koji je najbrži i najagilniji igrač NBA lige, Parsonsa oko koga su se otimali svi klubovi prošle godine koji je top 5 krila u ligi, Dirka koji igra na nivou vrhunca karijere i Čendlera - najboljeg defanzivca lige u konkurenciji Dvajta Hauarda i Marka Gasola (a ni u napadu nije ništa lošiji od pomenutih).

Ovo je trenutno najbolja ekipa u NBA, možda još od Seltiksa 2008. godine.

Jel Boga ti

pre 9 godina

Dalas sa Rondom po meni najveći pa GS, San Antonio i Memfis. OKC ako bi stigao do 5 mjesta možda bi nešto mogli. A Hjuston, Čikago, i Portland veoma male šanse, dok Klipersi zbog Doca bi trebali do polufinala konferencije.

Luca Brasi

pre 9 godina

Velika je šteta za Bullse što Rose nikad neće biti kao 2011, a bez njega i sa razigranim Gasolom oni ipak nisu šampionski tim. Imaju najbolju odbranu ali Gasol ne sme da im bude 35+ poena. Dallas je interesantan sa Rondom i možda bude iznenadjenje. Ostaje da se vidi da li Dirk može to da iznese. Klivkend ne bih uzimao za ozbiljno jer tri pobede ne mogu da sastave kao ni GS. Ostaje SAS, nisu dobri kao prošle godine ali mogu da se uigraju, a činjenica je da Pop i Dancan znaju do titule ako Manua odmaraju do playoff-a

spree15

pre 9 godina

Klipersi,Portland,Hjuston,Klivlend i Oklahoma sigurno nece uzeti titulu,Golden Stejt moze da iznenadi.Cikago,Dalas,Memfis i San Antonio,u te 4 ekipe treba traziti sampiona.
Klipersi igraju brzu kosarku koja pali u regularnoj sezoni,kada se sve uspori i nema trcanja kontri i bacanja lob pasova dovoljno je zatvoriti Pola mada ponekad i to ne treba,setimo se nekoliko izgubljenih lopti u kljucnim momentima protiv Oklahome.
Portland nema klupu,mogu da prodju prvo kolo i to je to.
Hjuston nema igraca koji ima srca,mozda je to Ariza ili eventualno Beverli,ne vidim neki napredak u odnosu na proslu godinu kada ih je izbacio Portland.
Klivlend jos nije tu,sem Lebrona,Milera i Mariona niko nije igrao ozbiljne utakmice,slabi pod kosem za ozbiljniji rezultat,videcemo sta ce menjati tj koliko ce dobro uvaliti Vejtersa.
Oklahoma je pred sezonu dovela jednog trojkasa i to je to,Adams je napredovao,Peri Dzons tu i tamo,Perkins je potpuno beskoristan,videcemo koliko ce ih sudije pogurati,imali su pomoc i protiv Memfisa i protiv Klipersa prosli put.
Najveci problem Oklahome je jeftina organizacija,posle velikog finala su dali Hardena,posle finala konferencije nisu uradili nista,mozda nekom Trejsi Marou zvuci kao pojacanje,meni ne.

Fiki

pre 9 godina

Okc ima sanse,veoma su eksplozivan tim i maltene mogu svakoga da pobede...po meni za finale istoka 4 tima imaju najvece sanse bulls,raptors,hawks i cavs na drugoj strani okc,spurs,warriors i clippersi!

Doktor Jay

pre 9 godina

Klivlend tesko da moze da uradi nesto ove godine. Lebron igra za nijansu slabije ali on nije sporan, verovatno se dozira i u plej ofu ce biti najbolji igrac ponovo. Problem je ostatak ekipe koji je sebican, igra losu odbranu i nikada nista u karijeri nije uradio. Tu pre svega mislim na Lova, odbrana nista, treba mu lopta da nesto napravi, forsira sut sto je poslednje sto im treba.
Stvarno ozbiljne ekipe po meni su San Antonio, Memfis, Cikago, ozbiljne su Oklahoma, Hjuston i Dalas. Od ovih pre svega mislim na Dalas, Oklahoma ima problem u Bruksu koji ne zna da iskoristi maksimum ekipe a koji je potencijalno najveci u ligi. Portland i Golden State su mi wild card, obe ekipe mogu da budu i sampioni ako se kockice slože i udju u seriju. Kod Voriorsa je bitno da Bogut bude zdrav jer im drzi pola odbrane.
Klipersi su u rangu sa Vasingtonom, Torontom i fenomenalnom Atlantom, odlicne ekipe ali nece biti sampioni.
Prvak dolazi sa zapada sigurno.

pajseri

pre 9 godina

Za mene je kao i do sada glavni favorit San Antonio, jer jednostavno imaju najboljeg trenera, okosnicu tima koja vec 15 godina igra zajedno. Zatim tu se izdvajaju Dalas i Cikago koji imaju najbolje rostere u ligi, i dobre trenere koji ih vode. Da je Cikago dao Rouza za Ronda bili bi ubedljivo najveci kandidati za titulu. Dobili bi boljeg pleja, i boljeg defanzivca. Rose je igrac koji moze sam da resava utakmice, ali daleko je on od forme u kojoj je bio, plus zdravstvena situacija mu je promenljiva. A vec imaju Batlera koji je posle Hardena najbolji bek u ligi. Oklahoma ako se dokopa plejofa, sa odmornim i zdravim Vestbrukom i Durentom ulazi u uzi izbor, ali jednostavno mislim da njima fali trener pobednik. Siguran sam da neka od ove cetiri ekipe osvaja. Ima jos 10 ekipa koje mogu da naprave ozbiljna iznenadjenja, ali tesko ce dalje od finala konferencije. A sto se tice mvp nagrade, za mene su nabolji do sada Harden i Davis.

Logen

pre 9 godina

klivlend nikako nije prvi favorit. To sto James igra ne znaci mnogo. Miami heat je bio neuporedivo jaci tim i ofanzivno a pogotovo defanzivno, pa nisu nista uzeli prosle godine. Po meni, najkompletniji sastav ima Cikago, al cu navijat za Dalas, jer sam navijac Bostona a Rondo mi je od Kentaki dana omiljen igrac.

Philly

pre 9 godina

Prvenstveno neka ekipa sa zapada. Moj tihi favorit je Dalas. Jedini su namucili proslogodisnje sampione koji su se posle njih prosetali do titule. A ove sezone su pojacali i startere i klupu. Ako ne oni onda ce Pop i druzina da nabace jos koji prsten. :-)

Dušan

pre 9 godina

Mislim da Klivlend ne zaslužuje da bude u top 5, dok bi Dalas trebao biti u top 3. Glavno pitanje je kako će Karlajl uklopiti Ronda u svoj sistem? Ne bih rekao, pitanje je da li će ekipa moći da se uklopi u Rondov sistem jer svi znaju šta Rondo igra i koju igru gura. On nije igrač kome će treneri reći kako da igra nego oko koga će se graditi ostala četvorica.
Monta sada može da radi ono što voli, a to je trčanje, kontre, šutiranje. Rondo je ili udvojen, ili tera protivnike da udvoje Dirka ili Čendlera, što daje Elisu previše prostora. To je i dokazano pre par dana kada je Elis imao više od 20 poena, dok je Rondo imao malo poena i malo asistencija uz indeks +24.

Kada se pogleda dalje od Ronda, imamo ovako: Olstar plejmejkera koji zna kako se osvaja titula i koji može da preuzme utakmicu kada hoće (već pokazao u Dalasu), Montu Elisa koji je najbrži i najagilniji igrač NBA lige, Parsonsa oko koga su se otimali svi klubovi prošle godine koji je top 5 krila u ligi, Dirka koji igra na nivou vrhunca karijere i Čendlera - najboljeg defanzivca lige u konkurenciji Dvajta Hauarda i Marka Gasola (a ni u napadu nije ništa lošiji od pomenutih).

Ovo je trenutno najbolja ekipa u NBA, možda još od Seltiksa 2008. godine.

Kawhi not

pre 9 godina

Pa spursi naravno, jedini koji igraju timsku kosarku, a redjaju poraze jer imaju problema sa povredama, ako se saberu, nema sumnje da ce da gaze do finala. Kawhi opet MVP

Doktor Jay

pre 9 godina

Klivlend tesko da moze da uradi nesto ove godine. Lebron igra za nijansu slabije ali on nije sporan, verovatno se dozira i u plej ofu ce biti najbolji igrac ponovo. Problem je ostatak ekipe koji je sebican, igra losu odbranu i nikada nista u karijeri nije uradio. Tu pre svega mislim na Lova, odbrana nista, treba mu lopta da nesto napravi, forsira sut sto je poslednje sto im treba.
Stvarno ozbiljne ekipe po meni su San Antonio, Memfis, Cikago, ozbiljne su Oklahoma, Hjuston i Dalas. Od ovih pre svega mislim na Dalas, Oklahoma ima problem u Bruksu koji ne zna da iskoristi maksimum ekipe a koji je potencijalno najveci u ligi. Portland i Golden State su mi wild card, obe ekipe mogu da budu i sampioni ako se kockice slože i udju u seriju. Kod Voriorsa je bitno da Bogut bude zdrav jer im drzi pola odbrane.
Klipersi su u rangu sa Vasingtonom, Torontom i fenomenalnom Atlantom, odlicne ekipe ali nece biti sampioni.
Prvak dolazi sa zapada sigurno.

alan ford

pre 9 godina

Da, ali osim brojki, za osvajanje NBA titule neophodno je mnogo, mnogo faktora koji nisu vezani uvek samo za kvalitet igraca. Prvo, tim MORA da ima "dubinu", tj. vezu spoljnje i unutrasnje igre. Fil Dzekson je u titulama sa Cikagom pokazao da se moze biti prvi i bez kvalitetnog centra, ali u danasnje vreme je inteligentan centar neophodan(a.k.a. Bogut, Dankan ili Gasol). Drugo, plejof je mesto gde igraci moraju da proigraju odbranu. Neko to zna, neko jednostavno ne zna, ili ne moze. Trece, taktika prema protivniku je ogromna stvar, i ako u timu imate igrace "specijalce" koji mogu da neutralisu nekog opasnog igraca suparnicke ekipe, postajete ekstremno dobar tim. Setite se recimo Tajrona Lua, koji je niotkud uskocio u tim Lejkersa samo da bi jurio po terenu za Ajversonom u nekom davnom plej-ofu. Postoje i igraci koji odbijaju da budu "igraci" zadatka. U Hjustonu, Klivlendu, Klipersima, ima takvih igraca u prvim petorkama, tako da je moje neko skromno misljenje da ova tri tima nemaju (trenutno) dovoljno elemenata da bi bili prvi. Bolji od njih u taktickim segmentima su GS, cak i POR i SA, a takodje i vrlo potcenjene ekipe Memfisa i Atlante. Posebno su potcenjeni Konli kao plejmejker i Pol Milsap kao sjajni timski PF. U svakom slucaju, NBA je ponovo vrlo kvalitetna i ujednacena. Mislim isto da je Vasington po postavci igre jedna od retkih ekipa sa istoka koja u plejofu moze da se nosi sa bilo kojom ekipom sa zapada. Nikako ih ne treba potceniti.

Kopanja

pre 9 godina

Svetske klafionice i veliki kosarkaski ,,strucnjaci,, su jos jednom pokazali sklonost instant ekipama, ,,superstatovima,, i ostalim zapadnjackim glupostima.
Po kom svetskom ,ovozemaljskom,kojem god sistemu,ekipa iz Ohaja moze da bude ptvi favorit ?!?!
Da Istok nije toliko jadan,ni polufinale oni ne bi videli.S.Antonio 4 ?! Zbog ? Stari su ? Opet ?
Kliperski visoko kotirani ?
Za Aba ligu centarska linija im je dominantna,spoljni igraci Redik i Dzamal mogu mozda moju devojku da odbrane...
Valjda je svima jadno da jedina ekipa da Istoka koja moze koliko zoliko da se suprotstavi bilo kome sa Zapada,Cikago.
I zo sa prezdravim Rouzom i ostalima...
Na Zapadu ce biti pakla zna se,dalek je play off,u svakom slucsju moja prognoza je S.Antonio opet

katenaco91

pre 9 godina

Realno, Klivlend nema sanse, ako Lebron osvoji sa njima svaka mu cast, ali Love i Irving nisu toliko dobri igraci koliko su medijski jaki, u odnosu na Novickog, Ronda, Karija, Tompson i slicno, bar su slicni njima. Po meni je Dalas favorit broj jedan, iza njih San Antonio a od Toronta ocekujem mnogo.

Milos

pre 9 godina

@basketball
Hahahaha, Blat je trebao da ostane jos jednu sezonu u Makabiju? Majstore kako si dosao to toga? Znas li ti koliko godina on vec radi u vrhunskoj kosarci i kakve je uspehe postigao? Sta bi se promenilo za godinu dana?

Caslav

pre 9 godina

San Antonio, cim se vrati Lenard, i spoje par utakmica u punom rosteru, krece u niz pobeda od jedno 20 komada sigurno. Postavite ovo pitanje tada, i imacete u 90% komentara odgovor: Sparsi! Plus, trade deadline je daleko, tako da oni mogu i da se pojacaju. Sledeca godina ce biti jedna od najzanimljivijih, jerbo Oklahoma i Klipersi ce se sigurno "raspasti", osim ako ne osvoje, a tesko da hoce. San Antonio je u najvecem problemu, nisu jos potpisali Lenarda, Dankan i vrv Djinobili idu. Prica se da spremaju ugovor za Gasola mladjeg. Mada to isto radi i Memfis (bice ok 100-120 miliona). Sve u svemu, ove Sparsi, sledece Cikago!

boki

pre 9 godina

Pod 1. San Antonio Sparsi, pod 2. Dalas,... San Antonio je sacuvao tim od prosle godine koji je lako savladao proslogodisnji Majami koji je bio neuporedivo jaci od svih timova koji ove sezone konkurisu Sparsima za titulu. Dalas je i prosle godine jedini tim koji je namucio Sparse (jedini su oni naterali Sparse na 7 utakmica u seriji), a ove godine imaju i Parsonsa, Cendlera i najvaznije Ronda koji je ja mislim bio poslednji deo slagalice za sampionski tim. Na zapadu mogu jos da vidim u borbi za titulu Portland i OKC (tim redom). Lilard je godinu dana stariji, Oldridz allstar i klupa im je sada neuporedivo duza (prosle godine su igrali sa 8 igraca u rotaciji), OKC se svodi na dva imena i to kakva> Vestbruk i Durent obojica materijal za MVP, ali ostatak ekipe slab. Na istoku u finalu vidim Chikago i ne znam koga jos, ali mislim da titula ide opet na zapad. U svakom slucaju opet je interesantno, mnogo zvezda dobro rasporedjenih u nekoliko timova. To sve garantuje odredjenu dozu neizvesnosti kao 90-ih kada su MJ i Skoti morali dobro da se oznoje da vezu po dva puta 3peat.

NastyB

pre 9 godina

Svi zaboravljaju da su treneri OGROMAN deo pobedničke ekipe. Uopšte ne shvatam vlasnike Klivlenda da angažuju ćoveka koji godinama nije u NBA, pa se dešava da tim sa sjajnim pojedincima deluje tako raštimovano da svaki iole ozbiljniji tim ih nakanta sa pola snage. A kad nema podrške sa klupe, dobre taktike i hemije u timu ni dva LeBrona ne bi mogla ništa da urade sa Klivlendom.
Zato je moje lično mišljenje da su prvi favoriti za titulu oni timovi koji imaju vrsne stručnjake na klupi - Popovič (San Antonio), Tibodo (Čikago), Kevin Mek Hejl (Hjuston) i Teri Stots (Portland). Jedini koji ovde može da se ugura je Memfis i to bi bilo to.
Oklahomi je očajnički potreban još jedan iole dobar igrač u centarskoj liniji - Perkins je živi očaj, Adams je još "zelen"...jednostavno bez dobrih centara nema šta da tražiš u plejofu. Naravno, Majami je igrao sa Bošom na 5 i LeBronom na 4 i to je funkcionisalo dobro. Dok ih Popovič nije pročitao.
Iako mi se Golden Stejt mnogo sviđa, nema šanse da dođu do titule pored odbrana kakve igraju San Antonio ili Čikago. Sve zavisi od "Splash brothers"-a i ako se oni zaustave, Ratnici nemaju nikoga ko bi mogao da "povuče" umesto njih. Drejmond Grin ili Harison Barns su samo pomoćnici. Li i Bogut su više povređeni nego što igraju.
Iako ove sezone igraju odlično, Vašington ili Toronto mogu do polufinala, teško dalje.
Ah, zaboravio sam i odličnu Atlantu. Ako nastave ovako, bez povreda, eto njih u finalu istoka. Milsap i Horford, centarski tandem.

ClutchAtTheBuzzer

pre 9 godina

e detroit je poludio ako se dokopaju kako plej ofa ne bi me cudilo da pomrse racune nekom od favorita na istoku
Ipak je to van gundy samo se batica nervira

moo

pre 9 godina

Mamuze osvajaju opet...ako ih zdravlje posluzi...i sada im ide dobro a kad ozdrave parker i lenard...mada bih radije da vidim nekoga ko nikad nije osvojio...klivland je sarena laza...kakav je to plej irving kad jedva spoji 3 asistencije na utakmici...

Fiki

pre 9 godina

Okc ima sanse,veoma su eksplozivan tim i maltene mogu svakoga da pobede...po meni za finale istoka 4 tima imaju najvece sanse bulls,raptors,hawks i cavs na drugoj strani okc,spurs,warriors i clippersi!

Danko

pre 9 godina

Koliko je neizvesna liga pokazuje podatak da proslogodisnji finalisti konferencija(Majami,Indijana,San Antonio i Oklahoma)nisu medju prvih 5 ekipa u svojim konferencijama.Nema izrazitog favorita,po mom misljenju SA,Cikago pa tek onda Hjuston,Memfis i Golden Stejt.Voleo bi da Dalas nesto uradi ali ne verujem da ce dalje od polufinala zapada,Oklahoma ima dosta problema sa povredama a Klivlend(koga vecina vidi kao prvaka) pokazao da je bez L.J. sasvim prosecna ekipa.To je moje neko misljenje.Sportski pozdrav svim fanovima NBA lige.

favoriti

pre 9 godina

Favorit broj jedan: San Antonio
Favorit broj dva: Dalas
Favorit broj tri: Klivlend
Favorit broj cetiri: Oklahoma
Ostali nemaju prakticno nikakve sanse, ko misli da GS moze da uzme titulu jednostavno ne prati kosarku.

nik.

pre 9 godina

Ja bih voleo Golden State Warriorsi da pobede, jel igraju i lepu za oko kosarku i tehnicki ispravnu. Igraju s neverovatnim suterima, Curry i Tompson su zaista sjajni ali i Igudala je zaista dobar, i kompletno timski igraju. Ne mora da znaci da ce osvojiti ali da igraju kosarku za rezultat sa puno suteva i velikim procentima pogodaka igraju. Odbrana jeste problem ali ako igraju kao do sada timski mogu uz dobre Curryja i Tompsona sve da pobede, Klivlend nema igru, Chikago je slabiji, eventualno bi osim naravno Sparsa, mogla Oklahoma ali Thunder igra na "krilima" Duranta, a on sam ne moze da donese tituli, Wesbruk je ok ali Oklahoma bez Duranta je 40% slabiji tim.

Luca Brasi

pre 9 godina

Velika je šteta za Bullse što Rose nikad neće biti kao 2011, a bez njega i sa razigranim Gasolom oni ipak nisu šampionski tim. Imaju najbolju odbranu ali Gasol ne sme da im bude 35+ poena. Dallas je interesantan sa Rondom i možda bude iznenadjenje. Ostaje da se vidi da li Dirk može to da iznese. Klivkend ne bih uzimao za ozbiljno jer tri pobede ne mogu da sastave kao ni GS. Ostaje SAS, nisu dobri kao prošle godine ali mogu da se uigraju, a činjenica je da Pop i Dancan znaju do titule ako Manua odmaraju do playoff-a

Jeremija

pre 9 godina

Onako navijački, subjektivno gledano voleo bih da osvoji Klivlend, a objektivno opet Klivlend. Šalu na stranu, mislim da Kavsi trenutno nisu ni u top 5 favorita za titulu a sve će zavisiti od nekog budućeg eventualnog trejda Vejtersa i dovođenja kvalitetnog centra (ako ih upošte ima na raspolaganju). Ako ostanu u ovom sastavu jednostavno nemaju šta da traže. Na Istoku je Čikago prvi favorit i ne treba zanemariti to da će oni imati iole slabije protivnike u plej ofu nego što će to imati timovi sa Zapada. To bi mogla biti velika prednost ako dođu do Finala.
Na Zapadu mi se sviđa Dalas, vrlo opasna ekipa, tu se ne zna odakle udara, svaki igrač u petorci može da vam saspe 20-25 poena...San Antonio je standardni favorit, ali su i oni matoriji godinu dana a čeka ih žestoka borba u plej ofu. Oklahoma i Hjuston takođe mogu do samog kraja ali teško mogu osvojiti titulu. Nisu ga osvojili ni sa Hardenom (OKC), a kako će sada sa Perkinsom?! Harden je 1.strelac lige ali i veliki potrošač lopti sa ne baš sjajnim procentom šuta, što mora da popravi ako želi daleko u plej ofu sa Hjustonom.
Mislim da će najneprijatnije iznenađenje biti Golden Stejt i predviđam im vrlo brzo ispadanje. Još su oni zeleni za ozbiljniju košarku...
Sve u svemu, gledamo možda najzanimljiviju NBA sezonu u 21.veku!

jako do samog kraja

pre 9 godina

San Antonio Spars. Zbog naseg trenera. Najbolji srpski trener svih vremena, voleo bih da ga vidim na klupi Srbije kao naslednika Sase Djordjevica!

spree15

pre 9 godina

Klipersi,Portland,Hjuston,Klivlend i Oklahoma sigurno nece uzeti titulu,Golden Stejt moze da iznenadi.Cikago,Dalas,Memfis i San Antonio,u te 4 ekipe treba traziti sampiona.
Klipersi igraju brzu kosarku koja pali u regularnoj sezoni,kada se sve uspori i nema trcanja kontri i bacanja lob pasova dovoljno je zatvoriti Pola mada ponekad i to ne treba,setimo se nekoliko izgubljenih lopti u kljucnim momentima protiv Oklahome.
Portland nema klupu,mogu da prodju prvo kolo i to je to.
Hjuston nema igraca koji ima srca,mozda je to Ariza ili eventualno Beverli,ne vidim neki napredak u odnosu na proslu godinu kada ih je izbacio Portland.
Klivlend jos nije tu,sem Lebrona,Milera i Mariona niko nije igrao ozbiljne utakmice,slabi pod kosem za ozbiljniji rezultat,videcemo sta ce menjati tj koliko ce dobro uvaliti Vejtersa.
Oklahoma je pred sezonu dovela jednog trojkasa i to je to,Adams je napredovao,Peri Dzons tu i tamo,Perkins je potpuno beskoristan,videcemo koliko ce ih sudije pogurati,imali su pomoc i protiv Memfisa i protiv Klipersa prosli put.
Najveci problem Oklahome je jeftina organizacija,posle velikog finala su dali Hardena,posle finala konferencije nisu uradili nista,mozda nekom Trejsi Marou zvuci kao pojacanje,meni ne.

manuginobili

pre 9 godina

Ne znam stvarno za koga je Cleveland favorit za titulu?!...samo nekome ko uopste ne prati NBA,nisu favoriti ni na uzasnom istoku-Chicago,Atlanta i Toronto su po svemu bolji timovi od Clevelanda,klupu uopste i nemaju,odbrana ne postoji a jedini covjek koji je igrao odbranu-Varejao je out do kraja sezone...takvi timovi bez odbrane ne osvajaju titule...ove godine je bas ogromna razlika izmedju istoka i zapada,pravo finale NBA ce biti finale zapada a moji favoriti su Spursi,cekam samo da se svi okupe ali izgleda da je Leonardova povreda nesto komplikovanija nego sto se mislilo...mislim da samo Oklahoma ima sanse protiv kompletnih Spursa,oni im nikako ne odgovaraju zbog brzine i atleticizma,a sa ostalima koliko god bili dobri uvijek bih se kladio na veterane San Antonia,a i bilo bi kao u bajci da se Duncan i Ginobili oproste sa novom titulom-i po prvi put back to back :)

sony

pre 9 godina

Ne znam kojom logikom je Klivlend prvi favorit. Prvo mesto bi mogli samo da podele Golden Stejt i SParsi. Sparsi iz jednog razloga iako su lose poceli sezonu, igraju sa trecom postavom pa i sa tom trecom postavom lome se sa jakim timovima, a Pop matorce odmara za plejof, a necu govoriti sta ce se desiti kad budu kompletni sa Lenardom, Djinobilijem, Parkerom i Milsom... Druga stvar, Cikago je bolji od Klivlenda trenutno po mom misljenju, a to ne govorim zato sto mrzim Dzejmsa i ekipu nego iz jednostavnog razloga jer Klivlend NEMA trenera i zato sto se on najmanje pita, klupu nemaju isto osim Milera , a zvezde, Lav, Dzejms, Irving igraju po 44 minuta i pitam se da li ce biti sposobni da hodaju kad dodje plejof, jer je nemoguce igrati istim tempom, pa cak i sa dopingom. Dakle, Golden Stejt je favorit sa svojim sutem, Sparse cu staviti na drugo mesto jer ih nisam jos video u najboljem izdanju, a Klivlend treci, pa Cikago.

Novosadjanin.

pre 9 godina

(Logen, 5. januar 2015 19:29)

''Nisu nista uzeli'' Kakav komentar, inace se u NBA uzima ''mnogo''stvari po tebi. Postoji kup i prvenstvo, ne? Ljudi su osvojili istocnu konferenciju, u protekle 4 godine igrali 4 velika finala, imaju dve titule. To je jako dobar rezultat. James bio MVP prosle godine.

ivica

pre 9 godina

Moje skromno misljenje.Istok prvi favorit Cikago definitivno,zatim Atlanta i Klivlend.S obzirom na trenutnu igru Lebrona ,Irvinga i druzine svako ce reci jako tesko.Međutim svako ko zna sta je nba,zna da je playoff druga planeta u odnosu na regularnu sezonu.Drugi pristup,priprema utakmica.Zato Klivlend ne iskljucujem.Torontu dajem minimalne sanse.E sad sto se tice zapada.Prvi favorit po rosteru je sigurno Dallas. sa Rondom opasna ekipa.Dalje Oklahoma i San Antonio .Dalje ne bi isao zato sto su ove ekipe stvarno prejake.Hjuston ,Klipersi i GS mogu da iznenade ali jako tesko.Vestbruk, Durantula,Ibaka ako budu na nivou,finale laganica.Zivi bili pa videli....

roger

pre 9 godina

ajmo od lakseg:na istoku-cikago,i to mislim lagano. ispratio sam skoro sve tekme ove godine,klivlend niti je ekipa,niti ima dovoljan broj dobrih igraca. i cini mi se da imaju nezadovoljnih igraca(vejters,pre svega). cak i sa varezaom,bili su smesni pod kosem,a ovo ovako,ne vredi komentarisati. plus,igraci koji se pominju na 5 da dodju(kufos,mozgov),nikako nisu kvalitet za sampionsku ekipu. ostale ekipe sa istoka,koje vredi pomenuti su jos atlanta-odlican skup igraca,odlicno igraju,ali nemaju zvezdu u ekipi,i nemaju iskustva u plej ofu,a mislim da imaju problema i sa ambicijama menadzmenta ekipe(koje nikad nisu bile prevelike). ali,cinjenica da imaju skoro svih 12 igraca koji su u stanju da daju dvocifren broj poena,kao verovatno nijedna ekipa u ligi. dalje,toronto-za mene su iznenadjenje,koliko su dobri. bez,realno,najboljeg igraca odolevaju lagano na celu istoka(kakav god da je). udjiri radi sjajan posao,doveo je igrace koji su bivali potcenjeni(lauri,ros,vilijams),i koji su postali sjajan tim koji igra ozbiljnu kosarku. vidim ih u finalu istoka,ali tamo lagano porazene od cikaga. jednostavno-gde je torotno najjaci,cikago je jos jaci. lauri-di rouz,derozan-dzimi(ali ovo pre svega defanzivno). i toronto ne moze da parira pod kosem,pogotovo dvojcu noa-gasol(od kojih ocekujem po neki t'dabl,ako do ovog duela dodje u plej ofu). dodati tu tadz gibsona,danlivija sa po nekim sutem,odlicnog erona bruksa,pa i mirotica,mekdermota-nemam dilemu. na istoku jos cu pomenuti vasington,mislio sam da su pogresili sa pustanjem arize,ali pirs je tu mnooogo bolje resenje. preiskusan,lukav,namazan igrac,koji zna da osvoji titulu,i da donese prevagu u odlucujucim trenucima. sa sjajnim volom,koji igra nikad zrelije,i cini mi se,stedi poene za plej of,veoma potentnim bredli bilom,i neneom,gortatom i hamfrizom(covek igra odlicno,iako je svojevremeno uspeo da ozeni hobita,i kol'ko god meni bilo mrsko da priznam)pod kosem,koje ima ko da proigra,bice tesko svim ekipama protiv njih.

a na zapadu sve je novo.

idem po tabeli,sam ne znam kako bih.

golden stejt-ako budu kompletni(a ti igraci budu u formi,koji sad fale,pre svih andrija bogut,i li),i ako spleš braca polude,bice prvaci. posto se ovo verovatno nece desiti,na moju zalost,ne bi me zacudilo da u plej ofu nalete na ocl,i zavrse svoje ucesce tu.

memfis,najnezgodnija ekipa u ligi. sa dezmekastim duom u formi,i ostakom najbolje defanzivne petorke u ligi-li,alen,konli,opet,prvaci. a posto je to verovatnije od ovoga iznad,oni su mi veci favoriti. trojica spolja mogu da uhapse svaku spoljnu liniju u ligi,pored zi boa u plej ofu ne mozes loptu da uhvatis,i jos takve situacije najcesce pretvara u 2+1,i mark,koji zaista igra mvp sezonu. karter moze da bude pun pogodak,udrih odlican bekap plej,pondekster,luer,pa i kufos,cine mozda i glavnog favorita za titulu.

portland-fantasticna petorka,i krs van toga. lilard,oldridz-ol star igraci,lopez pristojna 5,niko batum fantastican olraund igrac,metjuz sjajan suter,dobar defanzivac. i izmene-blejk,kejman,robisnon. frilenda i klavera stvarno ne mogu da pomenem u svojstvu nekog kvaliteta.

dalas-ofanzivno najpotentnija ekipa u ligi. elis igra nikad zrelije,dirk se stedi za kraj,parsons sutirs sjajno,cendler ponajbolji visoki defanzivac u ligi,a sa rondom,lagano dvocifren svaku tekmu. kad se razon uklopi u ekipu,tj. kad je prilagodi sebi,bice pakleni. sa dzefersonom,herisom,aminuom, vilanuevom,feltonom,bareom i sjajnim trenerom karlajlom,medju tri ekipe su u ligi,i pretedent na titulu.

hjuston,opet,odlicna petorka,dobar trener,ali ogranicenost hauarda,i neigranje odbrane hardena,plus uklapanje dzos smita(a detroit procvetao od odlaska)koji je uzeo ogromne pare,ne znam ni koliki ima motiv,i bruera,i startnog pleja,kojeg jure(a uzece ga verovatno finiksu),mislim da ne mogu ni do polufinala. sjajni igraci,sa jos arizom,beverlijem,motejunasom, kejnaanom,stavrno pakleni,ali mislim da nisu dovoljno dobra ni ekipa,a mislim da ce jos o pasti.

klipersi,ekipa za koju sam siguran da ispada u prvon krugu doigravanja. u nkm timu sve rupa do rupe defanzivno,a blejk grifin prosto nije toliko dobar igrac. covek je atraktivan,i zato je zvezda. na stranu to sto su tu 2 sjajne petorke,imaju dva 2 kljucna nedostatka u borbi za visi plasman,gore pomenuta.

san antonio-ako ne nalete na memfis,verovatno ce biti prvaci opet. iako im odsustvuje mnogo igraca,zaigrace kada bude potrebno,i verovatno pocepati sve sem memfisa,i eventualno dalasa. bio bi problem da u prva dva kola nalete na ove dve ekipe,mislim da to tako stara ekipa ne bi izdrzala. svaka cast i kavaju,i grinu,i spliteru,boneru,milsu,dzozefu,diau,ali bez velike trojke(bilo koga odatle),mnogo su slabija ekipa.

i oklahoma,koja ce se domoci plej ofa,u tamo sa durantulom i vestbrukom,biti jedan od favorita. jesu tanki pod kosem,imaju trenera debila,gm jos veceg(covek je pustio hardena,covek je dao dzef grina i krstica za perkinsa?!?!),durantula je toliko dobar da bi svaku ekipu vodio daleko. uz vestbruka koji je zver,ibaku koji je koristan(i namerno necu nista drugo da napisem),dzeksona koji je odlican,lemba koji moze da bude bas dobar,adamsa koji daje odlican,i sve veci doprinos,moze da ih vodi i do titule.


sve u svemu,na zapadu 5 legitimnih kontendera. zapad je i nenormalno jaci,i jedinu sansu cikaga u finalu vidim u tome da ekipa sa zapada igra 3x7 tekmi pre finala. na kraju,mislim da nas ceka najzanimljivi plej of u poslednjih 15ak godina,i kraj proleca sa sexom samo danju...

pajseri

pre 9 godina

Za mene je kao i do sada glavni favorit San Antonio, jer jednostavno imaju najboljeg trenera, okosnicu tima koja vec 15 godina igra zajedno. Zatim tu se izdvajaju Dalas i Cikago koji imaju najbolje rostere u ligi, i dobre trenere koji ih vode. Da je Cikago dao Rouza za Ronda bili bi ubedljivo najveci kandidati za titulu. Dobili bi boljeg pleja, i boljeg defanzivca. Rose je igrac koji moze sam da resava utakmice, ali daleko je on od forme u kojoj je bio, plus zdravstvena situacija mu je promenljiva. A vec imaju Batlera koji je posle Hardena najbolji bek u ligi. Oklahoma ako se dokopa plejofa, sa odmornim i zdravim Vestbrukom i Durentom ulazi u uzi izbor, ali jednostavno mislim da njima fali trener pobednik. Siguran sam da neka od ove cetiri ekipe osvaja. Ima jos 10 ekipa koje mogu da naprave ozbiljna iznenadjenja, ali tesko ce dalje od finala konferencije. A sto se tice mvp nagrade, za mene su nabolji do sada Harden i Davis.

Флешке

pre 9 godina

Smorili ste vise kao spuri ovo ono,navijate za njih od pre 2 godine samo zato sto su igrali protiv lebrona(vecina ovde),mnogo su losiji ove godine,nece doci do finala mogu da se kladim?!Hjuston,ako se uklope,mogu i do finala,a mzd i GS, na istoku Cikago lagano finalista!Klivlend je OCAJAN!

...

pre 9 godina

U finalu istoka vidim Cikago i Vasington koji niko ne pominje. Ipak mislim da ni jedni ni drugi ne mogu do titule. Na zapadu bih krenuo otpozadi. Jedno je regularna sezona, sasvim drugo plejof potencijal. Zato na primer ispred Voriorsa vidim Portland, ali i oni tesko mogu do kraja. Memfis je ozbiljna plejof ekipa i mogu uci u finale zapada. Sparsi su neizbezni u borbi za titulu, ali ostaje da se vidi koliko snage i volje imaju. Do sada nisu vezali dve titule, ali su ipak sada po prvi put vezali dva finala. Moj potajni favorit od pocetka sezone je Dalas, dolaskom Ronda su i zvanicno uleteli u prvi plan. Svidja mi se nacin selektiranja ekipe u Dalasu. Setite se one sampionske kada su imali Cendlera, i kada su dosli Kid i Merion da ujedaju u odbrani, uz Terija sa klupe i Pedju kao roleplayer-a. Ova ekipa je jos i bolja. Pritom, ne samo da su igrali sedam meceva sa Sparsima prosle sezone, vec su Sparsima od samo cetiri pobede ispod 15 razlike u celom plejofu tri bile protiv Dalasa. Ove godine sa Rondom, Cendlerom i Parsonsom verujem da mogu do kraja, samo ako Pop ne izvede po ko zna koji put neku magiju.

Zmagvin

pre 9 godina

Klivlend nije prvi favorit,ali ko misli da nece biti opasni u play-offu grdno se vara.Doveli su J.R.Smita i Samperta sto im je malo povecalo rotaciju,ali i dalje imaju vrlo tanku klupu.Glavi favorit na istoku je definitivno Cikago,izuzeto kvalitetan tim,duga klupa,dobar trener i vrhunska odbrana na koju su sposobni.Atlata i Vasington ce biti najveci konkurenti ali ih ne vidim u velikom finalu.Sto se zapada tice tu ce biti jos neizvesnije.Glavni favoriti SAS,Dalas i GSW.O San Antoniju ne treba trositi reci,ako ih povrede zaobidju bice glavni kandidat za titulu.Golden Stejt igra vrhunsku kosarku i Ker se dokazao kao sjajan trener,imaju jednu od najboljih klupa i definitivno najbolji bekovski tandem,inace Grin rastura kako igra.Ukoliko svi budu zdravi bice vrlo opasni.Tu je i Dalas koji po mom misljenju ima najvise sansi da izbaci Sparse.Favoriti iz senke su Memfis,OKC,Portland i Hjuston,ali mislim da nemaju dovoljno jaku klupu da bi se ukljucili u borbu za titulu.Sve u svemu bice ovo vrlo interesantna sezona.Pozdrav svima.

kobi

pre 9 godina

realno za istoka su jedini konkurenti cikago i eventualno klivlend ako se uigra dok sa zapada tu su sas dalas gsv hjuston i okc ako budu zdravi durent i vesbruk i podignu formu ali i tako imaju slabu klupu morace ova dvojica da igraju po 42-43min..memfis portland altantu i tortonto nekako ne vidim kak sampione tako da mislim da ce pobednik biti neko od gore pomenutih 7 timova

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

Ovako...sto se istoka tice, da ostavim Klivlend po strani, posto trenutno vise smrde nego sto mirisu, mislim da sve i da se nekako pronadju u igri i dodju do finala konferencije, pa cak i osvoje, nemaju sanse protiv bilo koga sa zapada...najozbiljniji timovi sa istoka su atlanta, i pre svih cikago, i oni bi itekako mogli da pariraju zapadu, narocito sto ce verovatno imati i prednost domaceg terena u potencijalnom finalu, jer ne dajem nikakve sanse GS da ce se naci u istom...sto se zapada tice, najvecu sansu dajem novoformiranom dalasu i sigurno najjacoj ekipi oklahomi, medjutim, sa najslabijim trenerom..tu bih jos dodao san antonio i memfis kao ozbiljne pretedente, aki ne verujem da mogu da osvoje, narocito ne san antonio, ne zbog povreda, nego zbog toga sto mislim da nece imati ni prednost domaceg terena u doigravanju, a u tom slucaju ne mogu da pobede oklahomu i dalas...ali opet, rano je i nezahvalno prognozirati, narocito ako padne jos neki trejd...

ohoo

pre 9 godina

Nemojte se iznenaditi sto kladionica daje prednost Klivlendu za titulu.Iako sad ne igraju dobro ,playoff je druga prica.Na istoku im je ozbiljan protivnik Cikago,eventualno Atlanta.Mislim da Vasington nema sanse.Treba istaci da u ovoj konferenciju domaci teren ne igra tako bitnu ulogu kao na zapadu,pa im pozicija u regularnoj sezoni ne igra neku ulogu.Ista prica sa Majamijem prethodne 4 sezone.I onda dolazimo do finala gde je tim sa zapada definitivno favorit,ma ko bio..Al to je finale..Nemojte se zacuditi finale THUNDER-CAVS.

che

pre 9 godina

1. Cikago- trenutno ima sve sto treba jednoj sampionskoj ekipi. Ima VELIKOG trenera,sjajno popunjen roster i bukvalno 2 petorke koje mogu da odigraju strasnu odbranu,zadovoljavajucu tranziciju i kvalitetan napad. Najtanji su odbrambeno na kecu i dvojci kada rouz nije u petorci. Batlera ne racunam posto covek moze da pokrije sve. Kompaktan tim
2.Dalas-Sa dolaskom ronda su dobili sve sto je potrebno sampionskoj ekipi. Naravno odbrambeno su najtanji ali trener to nadoknadjuje sa nekim polu zonama.,mnogo komb.odbrana itd. sa igracke strane iako su Dirk,Karter i Monta mnogo slabiji u odbrani to nadoknadjuju svojom kosarkaskom intelig. uz kvalitetna pomaganja.
San Antonio-sve se zna. Volim ih i plasim se da je doslo do odredjenog praznjenja posle lude i nezaboravne 2 sezone
Memfis-postuju svaki posed,kolektivnom igrom su konstantno iznad kvaliteta rostera koji poseduju.Sjajni su,ipak nedovoljno kvaliteta
Golden stejt :) Ekipa za koju navijam.,ali takva ekipa nikada nije uzela titulu i plasim se da nece ni sada. Za klasu su ispred ekipa koji praktikuju slicnu filozofiju
OCL-slabiji trener i samim tim postavka igre..Ako ova dvojca odigraju sezonu snova mozda imaju neke sanse.
Ostale ekipe jednostavno nisu sampionske. Pozdrav svima koji uzivaju u carolijama koje ova igra pruza.

member

pre 9 godina

San Antonio po meni prvi favorit,jedinu konkurenciju ima u Dalasu i Cikagu..titula se ne moze osvojiti trojkama i pri tome mislim na dvojac Golden Stejt-a

johny

pre 9 godina

Vrlo je nezahvalno i rano prognozirati lp ce biti sampion.Kada bi gledali sadasnje igre i rezultate,onda bi prvi favorit bio Golden State ..Medjutim,ima jos mnogo da se igra i mislim da ce Cleveland doci na svoje i umesati se u borbi za titulu.Tesko da San Antonio ima snage i ove godine da ugrabi prvo mesto.Kao glavne konkurente za prsten izdvajam Golden S. ,jer imaju strasne sutere i odlicnu timsku igru,Houston,koji se pojacao i ima tim za titulu i Cleveland naravno,koji jednostavno mora da ide do kraja jer ima sve sto mu treba,jedino da poprave stanje u timu i to je to.

basketball

pre 9 godina

По мени, Сан Антонио је највећи фаворит ,можда неће бити први на западу али су фаворити, сваке године су у лаганом ритму, па појачају темпо у плеј-офу,Кливленд није уигран, Блат не може да води овакву екипу, требао је бар још годину да буде у Макабију, па онда у неки НБА клуб, Портланд је овакав био и прошле године, 1. су били већим делом сезоне, на крају 3. али ко зна, Хјустон је феноменална екипа, обожавам да их гледам, имају Хардена, Хауарда и Смита који је веома добар и снажан играч, доста ће им помоћи, Далас је добар, имају Елиса који је у великој форми, о Новицком да не причамо, Рондо се није најбоље уклопио али све ће то бити океј, Голден Стејт је сјајна, сјајна екипа са Каријем и Томпсоном који су буквално незаустављиви, можда чак и до НБА финала, ко зна, засад сјајни, Мемфис када игра Рендолф су супер, али док не игра није то то баш, али имају сада Картера,Чикаго игра добро у овом делу сезоне са сјајним Роузом, не дај Боже да га ухвати поново нека повреда, о Батлеру немамо шта да причамо, нови Џордан, Оклахома може да уради свашта са Дурантулом, али неће освојити, не могу, немају тај карактер као Сан Антонио, Клиперси са Полом, Грифином, Џорданом, Џеј-Џеј Редиком и осталимо могу доста,ако се дообро уиграју.
Лопта је округла, ко зна, али по мени Сан Антонио, ипак су то стари лисци, Дијао, Данкан, Пакрер, Ману... :)

mare

pre 9 godina

pratim nba vec dugo I mogu da kazem da Cavaliersi sigurno nece osvojiti titulu. Klupa im je previse kratka, maltene nepostojuca, sto u Miamiu definitivno nije bio slucaj.
Po meni, Dalas ima jako ozbiljnu ekipu I ne bi me zacudilo da sa Rondom osvoje prsten.

x

pre 9 godina

Cudno mi je da niko u komentarima ne spominje Dalas, za koji mislim da je odlicna ekipa! Imaju 3 odlicna sutera (Novicki, Elis, Parsons), i pleja (Ronda) koji samo deli asistencije i retko sam zavrsava napade uz fantasticnu igru u odbrani! Imaju i Cendlera na petici koji je prava zivotinja i masina za skokove...opasna petorka!! Plus par dobrih igraca na klupi, kao Heris, Berea, Ricard Dzeferson...I na klupi Rik Karlajl...po meni mogu svima dosta muke da zadaju!

Jel Boga ti

pre 9 godina

Dalas sa Rondom po meni najveći pa GS, San Antonio i Memfis. OKC ako bi stigao do 5 mjesta možda bi nešto mogli. A Hjuston, Čikago, i Portland veoma male šanse, dok Klipersi zbog Doca bi trebali do polufinala konferencije.

meda

pre 9 godina

Svasta je moguce do plej-ofa. Bice jos trejdova i povreda. Kontinuitet je ponekad bitniji od toga kakve igrace imas - treba vremena da se sve uklopi i svako pronadje ulogu u timu. San Antonio po obicaju ne radi trejdove u toku sezone, ali eto Oklahoma je upravo pazarial Dion Waiters-a za prakticno nista bitno (sto je kocka ali moze da se isplati). I moguce je da ce trejdovati Reggie Jacksona ako se ukaze prilika (jer ne mogu da ga zadrze na leto).
Kako trenutno stoje stvari na istoku je faforit Cikago a na zapadu je lista duga (San Antonio, Dalas, i Golden State za pocetak). Ima timova koji ne deluju kao ozbiljni kandidati za titulu (Atlanta, Toronto, Portland, Klipersi, a za mnoge i Memfis). Klivlend moze nesto da uradi jedino ako im se sve kockice sloze a protivnici budu unisteni povredama, dakle malo verovatno. Na zapadu jedan ozbiljan tim nece da udje u plej-of, a moze da se desi da tim koji udje za malo (sa 8-og mesta) ode sve do velikog finala.
Ko god tvrdi da zna sta ce da se desi je verovatno potomak tarabica :-).

veljko

pre 9 godina

mislim da je kladionica veoma realna. klivlend, san antonio, oklahoma, dalas i cikago i po meni favoriti. toronto, atlanta i washington ce biti losiji, eventualno toronto iznenadi do finala istoka. hjuston i memfis dobri u sezoni, ne i kalibar za titulu. klipersima fali talenta, pored fizikalija, a golden stejtu nisu dovoljna dva beka. tompson i nije toliko dobar koliko ga hvale i nema konstantu, sto mu ne smeta da sutira i kad treba i kad ne treba. kari ne moze sam. san antonio kida i bez cetiri prva igraca (lenard i parker ne igraju, a djinobili i dankan se "menjaju" odsustvima i cesto igraju malo ili nimalo). daju koseve svi, minutaza podeljena. imaju i pravi timski duh i takticki su najjaci. oklahoma moze da iznenadi ukoliko svi budu zdravi i u firmi. dalas je nepoznanica. imaju odlicnu petorku, mozda ne i klupu. cikago kompletan tim, najvise podseca na san antonio na istoku. nemaju takticku potkovanost SA, ali imaju raznovrstan i odlican tim. klivlend ako se tempira forma i sloze odnosi moze do titule, ali cesce takvi timovi budu zaustavljeni. sva trojica moraju da budu konstanti u plejofu, sto nije lako. bice ovo jedno od najboljih prvenstava ikad :)

teorija zavere

pre 9 godina

Samo mi nije jasno zasto iko misli da dolazak Dzosa Smita u Hjuston nesto bitno menja? Verovatno je bolje da daju te minute Terensu Dzonsu.

Dag Kristi

pre 9 godina

Klivlend nema ni promil sanse da osvoji titulu.Ne vidim naznaka da ce popraviti igru,a i ako je poprave,tesko da ce da bude toliko drasticno da bi se umesali u borbu sa "alama" sa zapada.

Mihajlo

pre 9 godina

Moje misljenje je da ce dalas i cikago odlucivati o tituli,prednost dajem dalasu,imaju najverovatnije najbolju petorku u ligi,malo im je tanja klupa ali ima i tu jako dobrih igraca,Barea,Dzeferson,Heris.Ne treba naravno nikad otpisivati san antonio,golden stejt bi mogao da iznenadi ako Kari i Tompson ostanu u ovakvoj formi i prikljuci im se Bogut,na centru su najtanji i imace problema protiv timova koji imaju dominantnog centra,recimo hjuston,san antonio.cikago.Od oklahome nista ne ocekujem dok god onako divljaju vestbruk i durent,klipersi nemaju sanse iako imaju mozda i najboljeg pleja lige Pola,portland ima slabu klupu,hjuston se previse oslanja na hardena u napadu,a memfisu fale bolji suteri od lija i pondekstera.Na istoku uz cikago,svakako klivlend ima neke sanse da iznenadi,zanimljiv je i vasington s Volom,i to je otprilike to,sumnjam da Atlanta moze da preskoci ova tri tima,Bruklin moze mozda nesto vise ali samo ako Dzonson udje u vrhunsku formu.

st25

pre 9 godina

prvi krug favorita su San Antonio, Oklahoma, Cikago, Klivlend. Ekipe koje mogu da iznenade su Memfis, Dalas, Atlanta, Toronto. Ima jos puno dobrih i krajnje simpaticnih ekipa na Zapadu kao sto su, Golden, Klipersi, Portland, Hjuston, ali te ekipe ne mogu biti sampioni, ko god prati NBA ozbiljnije treba biti svestan toga, to se odnosi i na Atlantu i Toronto, u svakom slucaju bice interesantno, narocito na zapadu, puno dobrih ekipa i igraca. Uzivaceo u svakom slucaju.

pera

pre 9 godina

Evo i mog suda
-Prvi favorit -nesumnjivo Golden Stejt-predivna raskosna igra,jaka okosnica sa Karijem,Klejom i Lijem i sjajna klupa,mladi,gladni
-Glavni konkurenti Sparsi i Memfis a tek potom ako iznenade al sumnjam Hjuston i Dalas,Klipovi i Portland su premekani za plejof ispasce u prvom krugu,otprilike tako mislim i za Oklahomu,ne da su mekani al su ih povrede unistile
-Na istoku ravnopravni Toronto,Atlanta,Vasington i Cikago,tek iza njih Klivlend

Glavonja

pre 9 godina

Nadam se da ce vrlo brzo neko sa ovih prostora kupiti neki NBA klub. I da ce na jednom mjestu pokupiti igrače sa Ex-Ju prostora. Tako bi napokon imali priliku da vidimo koliko bi ta reprezentacija bivših država bila mocna.

bohemian

pre 9 godina

Kad neko kaze za tim koji u svom sastavu ima LeBrona Jamesa da nema sanse za titulu ili da ce ispasti u prvoj rundi PO, onda znate da imate posla s nekim ko ne zna nista o LeBronu, o NBA i o kosarci uopste...

Bree

pre 9 godina

Hjuston nece osvojiti, nemaju klupu, najveci favoriti su dalas, golden state i cikago, ali san antonio i oklahoma ako ih zaobidju povrede, bice vrlo nezgodni, ali nikad jaca zapadna konferencija

losmi

pre 9 godina

Na istoku ce finale igrati atlanta i majami.
Na zapadu san antonio i hjuston.
U velikom finalu atlanta dobija san antonio sa 4-3.
Moje predvidjanje :P :P

See Red

pre 9 godina

Fan sam Bulsa, tako da na istoku favorizujem njih, a mislim da imam i pravo. Necu ih dizati u nebesa, ali ova ekipa je perfektno uskladjena, igraju strasnu odbranu i nimalo losiji napad.I sto niko ne spominje(cudno) imaju veoma jaku klupu, a klupa je OBAVEZNA ako pretendujete na osvajanje prstena.Batler ce biti najvece iznenadjenje plejofa, nadam se:)
Ostale ekipe, sem Klivlenda( mada sumnjamni u taj Klivlend, ali opet-tamo je Bron) tesko da ce se umesati, ali bice gusto.
Zapad...pa govorimo o plejofu ljudi. Plejof. Sinonim? Greg Popovic.
Znaci - SAS, definitivno Dalas(jer njihova petorka ne jebe zivu silu), mozda Oklahoma i GSW. Ali ove dve zadnje ekipe, nemaju sirok dijapazon igraca koji mogu da iznesu citav plejof, niti za njih igraju POBEDNICI kao ove dvije ekipe. Prognoziram finale Bulsi - Maveriksi pa da 7 prsten dodje u vetroviti grad. Pozdrav fanovima najbolje kosarkaske lige na planeti :)

basketball

pre 9 godina

@Milos
Мајсторе, пратим кошарку много времене и доста се разумем, и рекао сам своје мишљење, ти како хоћеш

Milsap za MVP finala

pre 9 godina

Za mene je prvi favorit za titulu Dalas, zbog toga sto su najkompletniji tim.Imaju mozak ekipe Ronda, sjajnog Elisa, Cendlera i Dzefersona koji sipaju spolja dok u reketu imaju Cendlera koji je pre dve sezone bio odbrambeni igrac lige.Klivlend deluje bezidejno sa Dzejmsom, a kamoli bez njega, mnogo individualnih resenja.Irving se ne ponasa kao plejmejker, Vejters indisponiran sto nije u prvoj petorci, Blat umesto da se najvise pita potpuno je tih.Ali Klivlend vidim u polufinalu Istoka gde ce biti porazeni od Cikaga ili Atlante koja igra sjajno timski.Sto se Houksa tice imaju sjajne Milsapa i Tiga koji prevdode tim ali to je tim, zna se tacno svacija uloga.Horford odlican, Korver mozda najbolji suter na svetu dok je Tabo Sefolosa sjajan defanzivac i imamo trenera koji sve to odlicno ukomponuje tako da je za sada Atlanta moj favorit sto se istoka tice.Zaboravio sam Peru Antica koji igra sjajno.Cikago odlican defanzivno ali dosta limitiran u napadu.Rouz potpuno van forme, Gasol i Batler vuku tim ali od njih ocekujem finale Istoka najmanje, ako Rouz eksplodira titula ne bi bila iznenadjenje.Na zapadu bi trebalo finale Dalas-San Antonio.Oklahoma deluje sjajno sa Durantulom i RW, gledao sam KD i za mene je on MVP ali tesko da mogu da se suprotstave mavsima i sparsima.Ocekujem dosta od portlanda, sansi i roketsi ce posustati tako da jedino GSW I LAC mogu da pomrse racune favoritima.Zapad nikad jaci, Istok je bio gori samo prosle god.

gunar

pre 9 godina

Regularna sezona, posebno ovo doba pre All Stara, nema nikakve veze sa plej ofom, tako da bilo šta viđeno u ova dva meseca ne predstavlja nikakvu najavu zbivanja u maju i junu.

Na Istoku su samo dve realne ekipe, Bulsi i Kavsi, i sve osim njihovog finala bi bilo čudo. Tu su Kavsi u lepoj prednosti, jer imaju 3 zvezde, a znamo i kako se sudi u plej ofu i kojim tempom teče utakmica. Problem oba tima je što malo igrača zna kako se osvajaju titule - praktično samo Gasol i Lebron.

Na Zapadu će opet biti masakr, izgleda ovog puta zaista teksaški, sa Mavsima i Spursima u finalu. GSW i LAC mi ne deluju kao baždareni za plej of, lepo to izgleda, ali su mnogo klinci i nemaju nerve za završnicu tekme u plej ofu. OKC je u prethodnom periodu imao veliku sistemsku protekciju na putu do finala u nadi da će izmučiti Heat, da bi se sačuvala ravnoteža, ali se ispostavilo da Popovi momci to mnogo bolje rade. Nemaju oni više šanse sa ozbiljnima. Roketsi će opet u plej ofu da budu pregaženi, sa Hardenom u postavi dobijate 30 poena po tekmi, a možete da primite i 50.
Šampion u toj četvorci verovatno Mavsi ako se sve lepo složi. Onda Spursi i Kavsi, Bulsi sigurno ne. U svakom slučaju fantastičan basket.

jimbad moreplovac

pre 9 godina

Setite se samo kako Bullsi mogu da igraju bez Rouza, mislim da ove godine sa zdravim Rouzom i klupom kakvu imaju, mogu daleko da doguraju.

Gazimestan

pre 9 godina

moze i finiks da bude faktor pley ofa cikago meddju uzim favoritima vashing.moze dosta da dogura kao i atlanta.sve u svemu ima jos dosta toga da se pokaze.

Memfis

pre 9 godina

Titulu mogu da osvoje SAS, Memfis, Dalas, Golden Stejt, ali ima manje šanse i možda Portland sa zapada. Sa istoka bi MOŽDA mogao Čikago, ali ja verujem da će opet ispasti od Vašingtona, ili Atlante, dok im Toronto baš leži i njih rolaze u slučaju tog finala konferencije. Od ekipa sa zapada rekao bih da im Memfis najviše odgovara, a i ja bih voleo da vidim to finale...

merchant9988

pre 9 godina

Ovo je moje misljenje ko se slaze slaze se ko ne,sta da se radi svako ima pravo na svoje misljenje. San Antonio je star,znam da to pricaju svake godine za njih i da se oni uvek dokazu,jer su jedina ekipa u zadnjih 15 sezona koja je uvek imala 50+ pobeda cak i u skracenoj 2011 valjda,ali ako Kavaj ne poludi u plejofu male su im sanse. Sigurno je samo da ce osvajac biti sa zapada jer je na istoku pravi konkutent samo Chicago a svi znamo njihovo stanje sa povredama,a i rouz ne igra kao kad je bio mvp al tu je batler da usluzi sve i pau pau da pomogne pa cemo videti. Dalas mozda ima najvece sanse ali mi se ne svidja sto vise nemaju dubinu na centarskoj poziciji,jednu utakmicu kad nije igrao cendler morao je karlajl da stavi novickog a on se pitso dal je ovaj bio pijan kad je doneo tu odluku,ali eto i njima zavisi od povreda, nikad se ne zna sta moze biti kad je to u pitanju. Portland i Finiks dobro igraju al ne za titulu i worijorsi su ok,a roketsi zavise dal brada igra odbranu :). Jedino znam da Klivlend moze da osvoji titulu samo uz pomoc sudija nikako vise,sad love igra kao u minesoti al ko nije na terenu? Kad se Kralj vrati Love ce biti kao Bizli. IZVINJAVAM SE STO JE OVAKO DUGACKO, U ZAKLJUCKU OSVAJAJU SIXERSI,OVAJ MISLIM DALAS

Zlatiborac

pre 9 godina

Cikago je po trenutnoj formi super ali videcemo ima jos puno da se igra ali po mom misljenju:
San Antonio-OKC
Klivlend-Toronto
E sad imamo odlicni Hjuston, LAC, Memfis, Portland, Atlantu i GSW ali mislim da su to timovi koji uvek mnogo bolje igraju regularni deo nego plej-of. Videcemo

See Red

pre 9 godina

Fan sam Bulsa, tako da na istoku favorizujem njih, a mislim da imam i pravo. Necu ih dizati u nebesa, ali ova ekipa je perfektno uskladjena, igraju strasnu odbranu i nimalo losiji napad.I sto niko ne spominje(cudno) imaju veoma jaku klupu, a klupa je OBAVEZNA ako pretendujete na osvajanje prstena.Batler ce biti najvece iznenadjenje plejofa, nadam se:)
Ostale ekipe, sem Klivlenda( mada sumnjam i u taj Klivlend, ali opet-tamo je Bron) tesko da ce se umesati, ali bice gusto.
Zapad...pa govorimo o plejofu ljudi. Plejof. Sinonim? Greg Popovic.
Znaci - SAS, definitivno Dalas(jer njihova petorka deli samare), mozda Oklahoma i GSW. Ali ove dve zadnje ekipe, nemaju sirok dijapazon igraca koji mogu da iznesu citav plejof, niti za njih igraju POBEDNICI kao ove dvije ekipe. Prognoziram finale Bulsi - Maveriksi pa da 7 prsten dodje u vetroviti grad. Pozdrav fanovima najbolje kosarkaske lige na planeti :)

Dimitrije

pre 9 godina

Atlanta,Vasington,Toronto?!? Mozda ne favoriti broj jedan,ali je barem Vasington prosle sezone pokazao da, cak i protiv tada mocne Indijane moze da igra. Ove godine sa Pirsom je to jos bolje. Toronto ima odlicnu klupu,za razliku od Oklahome,Portlanda, a to je u plej-ofu mnogo vaznije od igraca koji moze da ubaci 50 poena. I na kraju Atlanta, ekipa koja je ima 3 igraca na ol-staru nikako ne sme olako da se shvati,a nisu za pocenjivanje ni 19 pobeda u nizu!

Borivoje

pre 9 godina

Memfis, OKC, Dalas i Hjuston. A, ovamo Čikago, Klivlend, Atlanta i Vašington. Finala, OKC- Memfis i Čikago-Klivlend... Za kraj Čikago-OKC, MVP Darrick Rose ;)

MilanB

pre 9 godina

Na istoku Cikago i eventualno Klivlend (ako pocnu da lice na tim), a na zapadu San Antonio i eventualno Oklahoma (ako budu kompletni sto pre)... Ima jos dobrih ekipa, ali moje misljenje je da ove cetiri imaju najvece sanse...

lukaimba

pre 9 godina

dalas - da, sas - da, cikago - da, gsw - da, okc - da, klivlend - da, toronto - ne, atlanta - ne, klipersi - ne, memfis - ne, portland - mozda, hjuston - mozda

bunduru

pre 9 godina

Na zapadu je Golden Stejt najvise pokazao do sada i trenutno su bez dileme prvi favorit. Sparsi su uvek tu, Oklahoma moze da dobije svakog ako ih krene. Mislim da su Klipersi, Dalas, Memfis, Portland itd ipak slabiji od ove trojke.
Na istoku Atlanta koja sve vise podseca na Spase, Klivlend koji se polako poboljsava i ima previse kvaliteta da se ne umesa ozbiljno u borbu za titulu. Tu su jos Bulsi sa Batlerom i Gasolom koji divljaju i Rouzom koji se polako vraca u pravu formu.

Milosav

pre 9 godina

Nemoj da nas Raprorsi prijatno iznenade. Nemaju super zvezde kao ostali nabrojani timovi ali momci igraju srcem svi za jednog, jedan za sve stil.

Milsap za MVP finala

pre 9 godina

Za mene je prvi favorit za titulu Dalas, zbog toga sto su najkompletniji tim.Imaju mozak ekipe Ronda, sjajnog Elisa, Cendlera i Dzefersona koji sipaju spolja dok u reketu imaju Cendlera koji je pre dve sezone bio odbrambeni igrac lige.Klivlend deluje bezidejno sa Dzejmsom, a kamoli bez njega, mnogo individualnih resenja.Irving se ne ponasa kao plejmejker, Vejters indisponiran sto nije u prvoj petorci, Blat umesto da se najvise pita potpuno je tih.Ali Klivlend vidim u polufinalu Istoka gde ce biti porazeni od Cikaga ili Atlante koja igra sjajno timski.Sto se Houksa tice imaju sjajne Milsapa i Tiga koji prevdode tim ali to je tim, zna se tacno svacija uloga.Horford odlican, Korver mozda najbolji suter na svetu dok je Tabo Sefolosa sjajan defanzivac i imamo trenera koji sve to odlicno ukomponuje tako da je za sada Atlanta moj favorit sto se istoka tice.Zaboravio sam Peru Antica koji igra sjajno.Cikago odlican defanzivno ali dosta limitiran u napadu.Rouz potpuno van forme, Gasol i Batler vuku tim ali od njih ocekujem finale Istoka najmanje, ako Rouz eksplodira titula ne bi bila iznenadjenje.Na zapadu bi trebalo finale Dalas-San Antonio.Oklahoma deluje sjajno sa Durantulom i RW, gledao sam KD i za mene je on MVP ali tesko da mogu da se suprotstave mavsima i sparsima.Ocekujem dosta od portlanda, sansi i roketsi ce posustati tako da jedino GSW I LAC mogu da pomrse racune favoritima.Zapad nikad jaci, Istok je bio gori samo prosle god.

favoriti

pre 9 godina

Favorit broj jedan: San Antonio
Favorit broj dva: Dalas
Favorit broj tri: Klivlend
Favorit broj cetiri: Oklahoma
Ostali nemaju prakticno nikakve sanse, ko misli da GS moze da uzme titulu jednostavno ne prati kosarku.

Флешке

pre 9 godina

Smorili ste vise kao spuri ovo ono,navijate za njih od pre 2 godine samo zato sto su igrali protiv lebrona(vecina ovde),mnogo su losiji ove godine,nece doci do finala mogu da se kladim?!Hjuston,ako se uklope,mogu i do finala,a mzd i GS, na istoku Cikago lagano finalista!Klivlend je OCAJAN!

Dušan

pre 9 godina

Mislim da Klivlend ne zaslužuje da bude u top 5, dok bi Dalas trebao biti u top 3. Glavno pitanje je kako će Karlajl uklopiti Ronda u svoj sistem? Ne bih rekao, pitanje je da li će ekipa moći da se uklopi u Rondov sistem jer svi znaju šta Rondo igra i koju igru gura. On nije igrač kome će treneri reći kako da igra nego oko koga će se graditi ostala četvorica.
Monta sada može da radi ono što voli, a to je trčanje, kontre, šutiranje. Rondo je ili udvojen, ili tera protivnike da udvoje Dirka ili Čendlera, što daje Elisu previše prostora. To je i dokazano pre par dana kada je Elis imao više od 20 poena, dok je Rondo imao malo poena i malo asistencija uz indeks +24.

Kada se pogleda dalje od Ronda, imamo ovako: Olstar plejmejkera koji zna kako se osvaja titula i koji može da preuzme utakmicu kada hoće (već pokazao u Dalasu), Montu Elisa koji je najbrži i najagilniji igrač NBA lige, Parsonsa oko koga su se otimali svi klubovi prošle godine koji je top 5 krila u ligi, Dirka koji igra na nivou vrhunca karijere i Čendlera - najboljeg defanzivca lige u konkurenciji Dvajta Hauarda i Marka Gasola (a ni u napadu nije ništa lošiji od pomenutih).

Ovo je trenutno najbolja ekipa u NBA, možda još od Seltiksa 2008. godine.

Borivoje

pre 9 godina

Memfis, OKC, Dalas i Hjuston. A, ovamo Čikago, Klivlend, Atlanta i Vašington. Finala, OKC- Memfis i Čikago-Klivlend... Za kraj Čikago-OKC, MVP Darrick Rose ;)

johny

pre 9 godina

Vrlo je nezahvalno i rano prognozirati lp ce biti sampion.Kada bi gledali sadasnje igre i rezultate,onda bi prvi favorit bio Golden State ..Medjutim,ima jos mnogo da se igra i mislim da ce Cleveland doci na svoje i umesati se u borbi za titulu.Tesko da San Antonio ima snage i ove godine da ugrabi prvo mesto.Kao glavne konkurente za prsten izdvajam Golden S. ,jer imaju strasne sutere i odlicnu timsku igru,Houston,koji se pojacao i ima tim za titulu i Cleveland naravno,koji jednostavno mora da ide do kraja jer ima sve sto mu treba,jedino da poprave stanje u timu i to je to.

losmi

pre 9 godina

Na istoku ce finale igrati atlanta i majami.
Na zapadu san antonio i hjuston.
U velikom finalu atlanta dobija san antonio sa 4-3.
Moje predvidjanje :P :P

Logen

pre 9 godina

klivlend nikako nije prvi favorit. To sto James igra ne znaci mnogo. Miami heat je bio neuporedivo jaci tim i ofanzivno a pogotovo defanzivno, pa nisu nista uzeli prosle godine. Po meni, najkompletniji sastav ima Cikago, al cu navijat za Dalas, jer sam navijac Bostona a Rondo mi je od Kentaki dana omiljen igrac.

Fiki

pre 9 godina

Okc ima sanse,veoma su eksplozivan tim i maltene mogu svakoga da pobede...po meni za finale istoka 4 tima imaju najvece sanse bulls,raptors,hawks i cavs na drugoj strani okc,spurs,warriors i clippersi!

Luca Brasi

pre 9 godina

Velika je šteta za Bullse što Rose nikad neće biti kao 2011, a bez njega i sa razigranim Gasolom oni ipak nisu šampionski tim. Imaju najbolju odbranu ali Gasol ne sme da im bude 35+ poena. Dallas je interesantan sa Rondom i možda bude iznenadjenje. Ostaje da se vidi da li Dirk može to da iznese. Klivkend ne bih uzimao za ozbiljno jer tri pobede ne mogu da sastave kao ni GS. Ostaje SAS, nisu dobri kao prošle godine ali mogu da se uigraju, a činjenica je da Pop i Dancan znaju do titule ako Manua odmaraju do playoff-a

ohoo

pre 9 godina

Nemojte se iznenaditi sto kladionica daje prednost Klivlendu za titulu.Iako sad ne igraju dobro ,playoff je druga prica.Na istoku im je ozbiljan protivnik Cikago,eventualno Atlanta.Mislim da Vasington nema sanse.Treba istaci da u ovoj konferenciju domaci teren ne igra tako bitnu ulogu kao na zapadu,pa im pozicija u regularnoj sezoni ne igra neku ulogu.Ista prica sa Majamijem prethodne 4 sezone.I onda dolazimo do finala gde je tim sa zapada definitivno favorit,ma ko bio..Al to je finale..Nemojte se zacuditi finale THUNDER-CAVS.

Jeremija

pre 9 godina

Onako navijački, subjektivno gledano voleo bih da osvoji Klivlend, a objektivno opet Klivlend. Šalu na stranu, mislim da Kavsi trenutno nisu ni u top 5 favorita za titulu a sve će zavisiti od nekog budućeg eventualnog trejda Vejtersa i dovođenja kvalitetnog centra (ako ih upošte ima na raspolaganju). Ako ostanu u ovom sastavu jednostavno nemaju šta da traže. Na Istoku je Čikago prvi favorit i ne treba zanemariti to da će oni imati iole slabije protivnike u plej ofu nego što će to imati timovi sa Zapada. To bi mogla biti velika prednost ako dođu do Finala.
Na Zapadu mi se sviđa Dalas, vrlo opasna ekipa, tu se ne zna odakle udara, svaki igrač u petorci može da vam saspe 20-25 poena...San Antonio je standardni favorit, ali su i oni matoriji godinu dana a čeka ih žestoka borba u plej ofu. Oklahoma i Hjuston takođe mogu do samog kraja ali teško mogu osvojiti titulu. Nisu ga osvojili ni sa Hardenom (OKC), a kako će sada sa Perkinsom?! Harden je 1.strelac lige ali i veliki potrošač lopti sa ne baš sjajnim procentom šuta, što mora da popravi ako želi daleko u plej ofu sa Hjustonom.
Mislim da će najneprijatnije iznenađenje biti Golden Stejt i predviđam im vrlo brzo ispadanje. Još su oni zeleni za ozbiljniju košarku...
Sve u svemu, gledamo možda najzanimljiviju NBA sezonu u 21.veku!

Kawhi not

pre 9 godina

Pa spursi naravno, jedini koji igraju timsku kosarku, a redjaju poraze jer imaju problema sa povredama, ako se saberu, nema sumnje da ce da gaze do finala. Kawhi opet MVP

teorija zavere

pre 9 godina

Samo mi nije jasno zasto iko misli da dolazak Dzosa Smita u Hjuston nesto bitno menja? Verovatno je bolje da daju te minute Terensu Dzonsu.

Philly

pre 9 godina

Prvenstveno neka ekipa sa zapada. Moj tihi favorit je Dalas. Jedini su namucili proslogodisnje sampione koji su se posle njih prosetali do titule. A ove sezone su pojacali i startere i klupu. Ako ne oni onda ce Pop i druzina da nabace jos koji prsten. :-)

katenaco91

pre 9 godina

Realno, Klivlend nema sanse, ako Lebron osvoji sa njima svaka mu cast, ali Love i Irving nisu toliko dobri igraci koliko su medijski jaki, u odnosu na Novickog, Ronda, Karija, Tompson i slicno, bar su slicni njima. Po meni je Dalas favorit broj jedan, iza njih San Antonio a od Toronta ocekujem mnogo.

sony

pre 9 godina

Ne znam kojom logikom je Klivlend prvi favorit. Prvo mesto bi mogli samo da podele Golden Stejt i SParsi. Sparsi iz jednog razloga iako su lose poceli sezonu, igraju sa trecom postavom pa i sa tom trecom postavom lome se sa jakim timovima, a Pop matorce odmara za plejof, a necu govoriti sta ce se desiti kad budu kompletni sa Lenardom, Djinobilijem, Parkerom i Milsom... Druga stvar, Cikago je bolji od Klivlenda trenutno po mom misljenju, a to ne govorim zato sto mrzim Dzejmsa i ekipu nego iz jednostavnog razloga jer Klivlend NEMA trenera i zato sto se on najmanje pita, klupu nemaju isto osim Milera , a zvezde, Lav, Dzejms, Irving igraju po 44 minuta i pitam se da li ce biti sposobni da hodaju kad dodje plejof, jer je nemoguce igrati istim tempom, pa cak i sa dopingom. Dakle, Golden Stejt je favorit sa svojim sutem, Sparse cu staviti na drugo mesto jer ih nisam jos video u najboljem izdanju, a Klivlend treci, pa Cikago.

basketball

pre 9 godina

По мени, Сан Антонио је највећи фаворит ,можда неће бити први на западу али су фаворити, сваке године су у лаганом ритму, па појачају темпо у плеј-офу,Кливленд није уигран, Блат не може да води овакву екипу, требао је бар још годину да буде у Макабију, па онда у неки НБА клуб, Портланд је овакав био и прошле године, 1. су били већим делом сезоне, на крају 3. али ко зна, Хјустон је феноменална екипа, обожавам да их гледам, имају Хардена, Хауарда и Смита који је веома добар и снажан играч, доста ће им помоћи, Далас је добар, имају Елиса који је у великој форми, о Новицком да не причамо, Рондо се није најбоље уклопио али све ће то бити океј, Голден Стејт је сјајна, сјајна екипа са Каријем и Томпсоном који су буквално незаустављиви, можда чак и до НБА финала, ко зна, засад сјајни, Мемфис када игра Рендолф су супер, али док не игра није то то баш, али имају сада Картера,Чикаго игра добро у овом делу сезоне са сјајним Роузом, не дај Боже да га ухвати поново нека повреда, о Батлеру немамо шта да причамо, нови Џордан, Оклахома може да уради свашта са Дурантулом, али неће освојити, не могу, немају тај карактер као Сан Антонио, Клиперси са Полом, Грифином, Џорданом, Џеј-Џеј Редиком и осталимо могу доста,ако се дообро уиграју.
Лопта је округла, ко зна, али по мени Сан Антонио, ипак су то стари лисци, Дијао, Данкан, Пакрер, Ману... :)

Kopanja

pre 9 godina

Svetske klafionice i veliki kosarkaski ,,strucnjaci,, su jos jednom pokazali sklonost instant ekipama, ,,superstatovima,, i ostalim zapadnjackim glupostima.
Po kom svetskom ,ovozemaljskom,kojem god sistemu,ekipa iz Ohaja moze da bude ptvi favorit ?!?!
Da Istok nije toliko jadan,ni polufinale oni ne bi videli.S.Antonio 4 ?! Zbog ? Stari su ? Opet ?
Kliperski visoko kotirani ?
Za Aba ligu centarska linija im je dominantna,spoljni igraci Redik i Dzamal mogu mozda moju devojku da odbrane...
Valjda je svima jadno da jedina ekipa da Istoka koja moze koliko zoliko da se suprotstavi bilo kome sa Zapada,Cikago.
I zo sa prezdravim Rouzom i ostalima...
Na Zapadu ce biti pakla zna se,dalek je play off,u svakom slucsju moja prognoza je S.Antonio opet

Mihajlo

pre 9 godina

Moje misljenje je da ce dalas i cikago odlucivati o tituli,prednost dajem dalasu,imaju najverovatnije najbolju petorku u ligi,malo im je tanja klupa ali ima i tu jako dobrih igraca,Barea,Dzeferson,Heris.Ne treba naravno nikad otpisivati san antonio,golden stejt bi mogao da iznenadi ako Kari i Tompson ostanu u ovakvoj formi i prikljuci im se Bogut,na centru su najtanji i imace problema protiv timova koji imaju dominantnog centra,recimo hjuston,san antonio.cikago.Od oklahome nista ne ocekujem dok god onako divljaju vestbruk i durent,klipersi nemaju sanse iako imaju mozda i najboljeg pleja lige Pola,portland ima slabu klupu,hjuston se previse oslanja na hardena u napadu,a memfisu fale bolji suteri od lija i pondekstera.Na istoku uz cikago,svakako klivlend ima neke sanse da iznenadi,zanimljiv je i vasington s Volom,i to je otprilike to,sumnjam da Atlanta moze da preskoci ova tri tima,Bruklin moze mozda nesto vise ali samo ako Dzonson udje u vrhunsku formu.

jako do samog kraja

pre 9 godina

San Antonio Spars. Zbog naseg trenera. Najbolji srpski trener svih vremena, voleo bih da ga vidim na klupi Srbije kao naslednika Sase Djordjevica!

Gazimestan

pre 9 godina

moze i finiks da bude faktor pley ofa cikago meddju uzim favoritima vashing.moze dosta da dogura kao i atlanta.sve u svemu ima jos dosta toga da se pokaze.

Dag Kristi

pre 9 godina

Klivlend nema ni promil sanse da osvoji titulu.Ne vidim naznaka da ce popraviti igru,a i ako je poprave,tesko da ce da bude toliko drasticno da bi se umesali u borbu sa "alama" sa zapada.

pera

pre 9 godina

Evo i mog suda
-Prvi favorit -nesumnjivo Golden Stejt-predivna raskosna igra,jaka okosnica sa Karijem,Klejom i Lijem i sjajna klupa,mladi,gladni
-Glavni konkurenti Sparsi i Memfis a tek potom ako iznenade al sumnjam Hjuston i Dalas,Klipovi i Portland su premekani za plejof ispasce u prvom krugu,otprilike tako mislim i za Oklahomu,ne da su mekani al su ih povrede unistile
-Na istoku ravnopravni Toronto,Atlanta,Vasington i Cikago,tek iza njih Klivlend

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

Ovako...sto se istoka tice, da ostavim Klivlend po strani, posto trenutno vise smrde nego sto mirisu, mislim da sve i da se nekako pronadju u igri i dodju do finala konferencije, pa cak i osvoje, nemaju sanse protiv bilo koga sa zapada...najozbiljniji timovi sa istoka su atlanta, i pre svih cikago, i oni bi itekako mogli da pariraju zapadu, narocito sto ce verovatno imati i prednost domaceg terena u potencijalnom finalu, jer ne dajem nikakve sanse GS da ce se naci u istom...sto se zapada tice, najvecu sansu dajem novoformiranom dalasu i sigurno najjacoj ekipi oklahomi, medjutim, sa najslabijim trenerom..tu bih jos dodao san antonio i memfis kao ozbiljne pretedente, aki ne verujem da mogu da osvoje, narocito ne san antonio, ne zbog povreda, nego zbog toga sto mislim da nece imati ni prednost domaceg terena u doigravanju, a u tom slucaju ne mogu da pobede oklahomu i dalas...ali opet, rano je i nezahvalno prognozirati, narocito ako padne jos neki trejd...

Doktor Jay

pre 9 godina

Klivlend tesko da moze da uradi nesto ove godine. Lebron igra za nijansu slabije ali on nije sporan, verovatno se dozira i u plej ofu ce biti najbolji igrac ponovo. Problem je ostatak ekipe koji je sebican, igra losu odbranu i nikada nista u karijeri nije uradio. Tu pre svega mislim na Lova, odbrana nista, treba mu lopta da nesto napravi, forsira sut sto je poslednje sto im treba.
Stvarno ozbiljne ekipe po meni su San Antonio, Memfis, Cikago, ozbiljne su Oklahoma, Hjuston i Dalas. Od ovih pre svega mislim na Dalas, Oklahoma ima problem u Bruksu koji ne zna da iskoristi maksimum ekipe a koji je potencijalno najveci u ligi. Portland i Golden State su mi wild card, obe ekipe mogu da budu i sampioni ako se kockice slože i udju u seriju. Kod Voriorsa je bitno da Bogut bude zdrav jer im drzi pola odbrane.
Klipersi su u rangu sa Vasingtonom, Torontom i fenomenalnom Atlantom, odlicne ekipe ali nece biti sampioni.
Prvak dolazi sa zapada sigurno.

st25

pre 9 godina

prvi krug favorita su San Antonio, Oklahoma, Cikago, Klivlend. Ekipe koje mogu da iznenade su Memfis, Dalas, Atlanta, Toronto. Ima jos puno dobrih i krajnje simpaticnih ekipa na Zapadu kao sto su, Golden, Klipersi, Portland, Hjuston, ali te ekipe ne mogu biti sampioni, ko god prati NBA ozbiljnije treba biti svestan toga, to se odnosi i na Atlantu i Toronto, u svakom slucaju bice interesantno, narocito na zapadu, puno dobrih ekipa i igraca. Uzivaceo u svakom slucaju.

NastyB

pre 9 godina

Svi zaboravljaju da su treneri OGROMAN deo pobedničke ekipe. Uopšte ne shvatam vlasnike Klivlenda da angažuju ćoveka koji godinama nije u NBA, pa se dešava da tim sa sjajnim pojedincima deluje tako raštimovano da svaki iole ozbiljniji tim ih nakanta sa pola snage. A kad nema podrške sa klupe, dobre taktike i hemije u timu ni dva LeBrona ne bi mogla ništa da urade sa Klivlendom.
Zato je moje lično mišljenje da su prvi favoriti za titulu oni timovi koji imaju vrsne stručnjake na klupi - Popovič (San Antonio), Tibodo (Čikago), Kevin Mek Hejl (Hjuston) i Teri Stots (Portland). Jedini koji ovde može da se ugura je Memfis i to bi bilo to.
Oklahomi je očajnički potreban još jedan iole dobar igrač u centarskoj liniji - Perkins je živi očaj, Adams je još "zelen"...jednostavno bez dobrih centara nema šta da tražiš u plejofu. Naravno, Majami je igrao sa Bošom na 5 i LeBronom na 4 i to je funkcionisalo dobro. Dok ih Popovič nije pročitao.
Iako mi se Golden Stejt mnogo sviđa, nema šanse da dođu do titule pored odbrana kakve igraju San Antonio ili Čikago. Sve zavisi od "Splash brothers"-a i ako se oni zaustave, Ratnici nemaju nikoga ko bi mogao da "povuče" umesto njih. Drejmond Grin ili Harison Barns su samo pomoćnici. Li i Bogut su više povređeni nego što igraju.
Iako ove sezone igraju odlično, Vašington ili Toronto mogu do polufinala, teško dalje.
Ah, zaboravio sam i odličnu Atlantu. Ako nastave ovako, bez povreda, eto njih u finalu istoka. Milsap i Horford, centarski tandem.

member

pre 9 godina

San Antonio po meni prvi favorit,jedinu konkurenciju ima u Dalasu i Cikagu..titula se ne moze osvojiti trojkama i pri tome mislim na dvojac Golden Stejt-a

spree15

pre 9 godina

Klipersi,Portland,Hjuston,Klivlend i Oklahoma sigurno nece uzeti titulu,Golden Stejt moze da iznenadi.Cikago,Dalas,Memfis i San Antonio,u te 4 ekipe treba traziti sampiona.
Klipersi igraju brzu kosarku koja pali u regularnoj sezoni,kada se sve uspori i nema trcanja kontri i bacanja lob pasova dovoljno je zatvoriti Pola mada ponekad i to ne treba,setimo se nekoliko izgubljenih lopti u kljucnim momentima protiv Oklahome.
Portland nema klupu,mogu da prodju prvo kolo i to je to.
Hjuston nema igraca koji ima srca,mozda je to Ariza ili eventualno Beverli,ne vidim neki napredak u odnosu na proslu godinu kada ih je izbacio Portland.
Klivlend jos nije tu,sem Lebrona,Milera i Mariona niko nije igrao ozbiljne utakmice,slabi pod kosem za ozbiljniji rezultat,videcemo sta ce menjati tj koliko ce dobro uvaliti Vejtersa.
Oklahoma je pred sezonu dovela jednog trojkasa i to je to,Adams je napredovao,Peri Dzons tu i tamo,Perkins je potpuno beskoristan,videcemo koliko ce ih sudije pogurati,imali su pomoc i protiv Memfisa i protiv Klipersa prosli put.
Najveci problem Oklahome je jeftina organizacija,posle velikog finala su dali Hardena,posle finala konferencije nisu uradili nista,mozda nekom Trejsi Marou zvuci kao pojacanje,meni ne.

moo

pre 9 godina

Mamuze osvajaju opet...ako ih zdravlje posluzi...i sada im ide dobro a kad ozdrave parker i lenard...mada bih radije da vidim nekoga ko nikad nije osvojio...klivland je sarena laza...kakav je to plej irving kad jedva spoji 3 asistencije na utakmici...

Caslav

pre 9 godina

San Antonio, cim se vrati Lenard, i spoje par utakmica u punom rosteru, krece u niz pobeda od jedno 20 komada sigurno. Postavite ovo pitanje tada, i imacete u 90% komentara odgovor: Sparsi! Plus, trade deadline je daleko, tako da oni mogu i da se pojacaju. Sledeca godina ce biti jedna od najzanimljivijih, jerbo Oklahoma i Klipersi ce se sigurno "raspasti", osim ako ne osvoje, a tesko da hoce. San Antonio je u najvecem problemu, nisu jos potpisali Lenarda, Dankan i vrv Djinobili idu. Prica se da spremaju ugovor za Gasola mladjeg. Mada to isto radi i Memfis (bice ok 100-120 miliona). Sve u svemu, ove Sparsi, sledece Cikago!

manuginobili

pre 9 godina

Ne znam stvarno za koga je Cleveland favorit za titulu?!...samo nekome ko uopste ne prati NBA,nisu favoriti ni na uzasnom istoku-Chicago,Atlanta i Toronto su po svemu bolji timovi od Clevelanda,klupu uopste i nemaju,odbrana ne postoji a jedini covjek koji je igrao odbranu-Varejao je out do kraja sezone...takvi timovi bez odbrane ne osvajaju titule...ove godine je bas ogromna razlika izmedju istoka i zapada,pravo finale NBA ce biti finale zapada a moji favoriti su Spursi,cekam samo da se svi okupe ali izgleda da je Leonardova povreda nesto komplikovanija nego sto se mislilo...mislim da samo Oklahoma ima sanse protiv kompletnih Spursa,oni im nikako ne odgovaraju zbog brzine i atleticizma,a sa ostalima koliko god bili dobri uvijek bih se kladio na veterane San Antonia,a i bilo bi kao u bajci da se Duncan i Ginobili oproste sa novom titulom-i po prvi put back to back :)

meda

pre 9 godina

Svasta je moguce do plej-ofa. Bice jos trejdova i povreda. Kontinuitet je ponekad bitniji od toga kakve igrace imas - treba vremena da se sve uklopi i svako pronadje ulogu u timu. San Antonio po obicaju ne radi trejdove u toku sezone, ali eto Oklahoma je upravo pazarial Dion Waiters-a za prakticno nista bitno (sto je kocka ali moze da se isplati). I moguce je da ce trejdovati Reggie Jacksona ako se ukaze prilika (jer ne mogu da ga zadrze na leto).
Kako trenutno stoje stvari na istoku je faforit Cikago a na zapadu je lista duga (San Antonio, Dalas, i Golden State za pocetak). Ima timova koji ne deluju kao ozbiljni kandidati za titulu (Atlanta, Toronto, Portland, Klipersi, a za mnoge i Memfis). Klivlend moze nesto da uradi jedino ako im se sve kockice sloze a protivnici budu unisteni povredama, dakle malo verovatno. Na zapadu jedan ozbiljan tim nece da udje u plej-of, a moze da se desi da tim koji udje za malo (sa 8-og mesta) ode sve do velikog finala.
Ko god tvrdi da zna sta ce da se desi je verovatno potomak tarabica :-).

Danko

pre 9 godina

Koliko je neizvesna liga pokazuje podatak da proslogodisnji finalisti konferencija(Majami,Indijana,San Antonio i Oklahoma)nisu medju prvih 5 ekipa u svojim konferencijama.Nema izrazitog favorita,po mom misljenju SA,Cikago pa tek onda Hjuston,Memfis i Golden Stejt.Voleo bi da Dalas nesto uradi ali ne verujem da ce dalje od polufinala zapada,Oklahoma ima dosta problema sa povredama a Klivlend(koga vecina vidi kao prvaka) pokazao da je bez L.J. sasvim prosecna ekipa.To je moje neko misljenje.Sportski pozdrav svim fanovima NBA lige.

veljko

pre 9 godina

mislim da je kladionica veoma realna. klivlend, san antonio, oklahoma, dalas i cikago i po meni favoriti. toronto, atlanta i washington ce biti losiji, eventualno toronto iznenadi do finala istoka. hjuston i memfis dobri u sezoni, ne i kalibar za titulu. klipersima fali talenta, pored fizikalija, a golden stejtu nisu dovoljna dva beka. tompson i nije toliko dobar koliko ga hvale i nema konstantu, sto mu ne smeta da sutira i kad treba i kad ne treba. kari ne moze sam. san antonio kida i bez cetiri prva igraca (lenard i parker ne igraju, a djinobili i dankan se "menjaju" odsustvima i cesto igraju malo ili nimalo). daju koseve svi, minutaza podeljena. imaju i pravi timski duh i takticki su najjaci. oklahoma moze da iznenadi ukoliko svi budu zdravi i u firmi. dalas je nepoznanica. imaju odlicnu petorku, mozda ne i klupu. cikago kompletan tim, najvise podseca na san antonio na istoku. nemaju takticku potkovanost SA, ali imaju raznovrstan i odlican tim. klivlend ako se tempira forma i sloze odnosi moze do titule, ali cesce takvi timovi budu zaustavljeni. sva trojica moraju da budu konstanti u plejofu, sto nije lako. bice ovo jedno od najboljih prvenstava ikad :)

ClutchAtTheBuzzer

pre 9 godina

e detroit je poludio ako se dokopaju kako plej ofa ne bi me cudilo da pomrse racune nekom od favorita na istoku
Ipak je to van gundy samo se batica nervira

mare

pre 9 godina

pratim nba vec dugo I mogu da kazem da Cavaliersi sigurno nece osvojiti titulu. Klupa im je previse kratka, maltene nepostojuca, sto u Miamiu definitivno nije bio slucaj.
Po meni, Dalas ima jako ozbiljnu ekipu I ne bi me zacudilo da sa Rondom osvoje prsten.

bunduru

pre 9 godina

Na zapadu je Golden Stejt najvise pokazao do sada i trenutno su bez dileme prvi favorit. Sparsi su uvek tu, Oklahoma moze da dobije svakog ako ih krene. Mislim da su Klipersi, Dalas, Memfis, Portland itd ipak slabiji od ove trojke.
Na istoku Atlanta koja sve vise podseca na Spase, Klivlend koji se polako poboljsava i ima previse kvaliteta da se ne umesa ozbiljno u borbu za titulu. Tu su jos Bulsi sa Batlerom i Gasolom koji divljaju i Rouzom koji se polako vraca u pravu formu.

Jel Boga ti

pre 9 godina

Dalas sa Rondom po meni najveći pa GS, San Antonio i Memfis. OKC ako bi stigao do 5 mjesta možda bi nešto mogli. A Hjuston, Čikago, i Portland veoma male šanse, dok Klipersi zbog Doca bi trebali do polufinala konferencije.

pajseri

pre 9 godina

Za mene je kao i do sada glavni favorit San Antonio, jer jednostavno imaju najboljeg trenera, okosnicu tima koja vec 15 godina igra zajedno. Zatim tu se izdvajaju Dalas i Cikago koji imaju najbolje rostere u ligi, i dobre trenere koji ih vode. Da je Cikago dao Rouza za Ronda bili bi ubedljivo najveci kandidati za titulu. Dobili bi boljeg pleja, i boljeg defanzivca. Rose je igrac koji moze sam da resava utakmice, ali daleko je on od forme u kojoj je bio, plus zdravstvena situacija mu je promenljiva. A vec imaju Batlera koji je posle Hardena najbolji bek u ligi. Oklahoma ako se dokopa plejofa, sa odmornim i zdravim Vestbrukom i Durentom ulazi u uzi izbor, ali jednostavno mislim da njima fali trener pobednik. Siguran sam da neka od ove cetiri ekipe osvaja. Ima jos 10 ekipa koje mogu da naprave ozbiljna iznenadjenja, ali tesko ce dalje od finala konferencije. A sto se tice mvp nagrade, za mene su nabolji do sada Harden i Davis.

Bree

pre 9 godina

Hjuston nece osvojiti, nemaju klupu, najveci favoriti su dalas, golden state i cikago, ali san antonio i oklahoma ako ih zaobidju povrede, bice vrlo nezgodni, ali nikad jaca zapadna konferencija

Novosadjanin.

pre 9 godina

(Logen, 5. januar 2015 19:29)

''Nisu nista uzeli'' Kakav komentar, inace se u NBA uzima ''mnogo''stvari po tebi. Postoji kup i prvenstvo, ne? Ljudi su osvojili istocnu konferenciju, u protekle 4 godine igrali 4 velika finala, imaju dve titule. To je jako dobar rezultat. James bio MVP prosle godine.

See Red

pre 9 godina

Fan sam Bulsa, tako da na istoku favorizujem njih, a mislim da imam i pravo. Necu ih dizati u nebesa, ali ova ekipa je perfektno uskladjena, igraju strasnu odbranu i nimalo losiji napad.I sto niko ne spominje(cudno) imaju veoma jaku klupu, a klupa je OBAVEZNA ako pretendujete na osvajanje prstena.Batler ce biti najvece iznenadjenje plejofa, nadam se:)
Ostale ekipe, sem Klivlenda( mada sumnjam i u taj Klivlend, ali opet-tamo je Bron) tesko da ce se umesati, ali bice gusto.
Zapad...pa govorimo o plejofu ljudi. Plejof. Sinonim? Greg Popovic.
Znaci - SAS, definitivno Dalas(jer njihova petorka deli samare), mozda Oklahoma i GSW. Ali ove dve zadnje ekipe, nemaju sirok dijapazon igraca koji mogu da iznesu citav plejof, niti za njih igraju POBEDNICI kao ove dvije ekipe. Prognoziram finale Bulsi - Maveriksi pa da 7 prsten dodje u vetroviti grad. Pozdrav fanovima najbolje kosarkaske lige na planeti :)

roger

pre 9 godina

ajmo od lakseg:na istoku-cikago,i to mislim lagano. ispratio sam skoro sve tekme ove godine,klivlend niti je ekipa,niti ima dovoljan broj dobrih igraca. i cini mi se da imaju nezadovoljnih igraca(vejters,pre svega). cak i sa varezaom,bili su smesni pod kosem,a ovo ovako,ne vredi komentarisati. plus,igraci koji se pominju na 5 da dodju(kufos,mozgov),nikako nisu kvalitet za sampionsku ekipu. ostale ekipe sa istoka,koje vredi pomenuti su jos atlanta-odlican skup igraca,odlicno igraju,ali nemaju zvezdu u ekipi,i nemaju iskustva u plej ofu,a mislim da imaju problema i sa ambicijama menadzmenta ekipe(koje nikad nisu bile prevelike). ali,cinjenica da imaju skoro svih 12 igraca koji su u stanju da daju dvocifren broj poena,kao verovatno nijedna ekipa u ligi. dalje,toronto-za mene su iznenadjenje,koliko su dobri. bez,realno,najboljeg igraca odolevaju lagano na celu istoka(kakav god da je). udjiri radi sjajan posao,doveo je igrace koji su bivali potcenjeni(lauri,ros,vilijams),i koji su postali sjajan tim koji igra ozbiljnu kosarku. vidim ih u finalu istoka,ali tamo lagano porazene od cikaga. jednostavno-gde je torotno najjaci,cikago je jos jaci. lauri-di rouz,derozan-dzimi(ali ovo pre svega defanzivno). i toronto ne moze da parira pod kosem,pogotovo dvojcu noa-gasol(od kojih ocekujem po neki t'dabl,ako do ovog duela dodje u plej ofu). dodati tu tadz gibsona,danlivija sa po nekim sutem,odlicnog erona bruksa,pa i mirotica,mekdermota-nemam dilemu. na istoku jos cu pomenuti vasington,mislio sam da su pogresili sa pustanjem arize,ali pirs je tu mnooogo bolje resenje. preiskusan,lukav,namazan igrac,koji zna da osvoji titulu,i da donese prevagu u odlucujucim trenucima. sa sjajnim volom,koji igra nikad zrelije,i cini mi se,stedi poene za plej of,veoma potentnim bredli bilom,i neneom,gortatom i hamfrizom(covek igra odlicno,iako je svojevremeno uspeo da ozeni hobita,i kol'ko god meni bilo mrsko da priznam)pod kosem,koje ima ko da proigra,bice tesko svim ekipama protiv njih.

a na zapadu sve je novo.

idem po tabeli,sam ne znam kako bih.

golden stejt-ako budu kompletni(a ti igraci budu u formi,koji sad fale,pre svih andrija bogut,i li),i ako spleš braca polude,bice prvaci. posto se ovo verovatno nece desiti,na moju zalost,ne bi me zacudilo da u plej ofu nalete na ocl,i zavrse svoje ucesce tu.

memfis,najnezgodnija ekipa u ligi. sa dezmekastim duom u formi,i ostakom najbolje defanzivne petorke u ligi-li,alen,konli,opet,prvaci. a posto je to verovatnije od ovoga iznad,oni su mi veci favoriti. trojica spolja mogu da uhapse svaku spoljnu liniju u ligi,pored zi boa u plej ofu ne mozes loptu da uhvatis,i jos takve situacije najcesce pretvara u 2+1,i mark,koji zaista igra mvp sezonu. karter moze da bude pun pogodak,udrih odlican bekap plej,pondekster,luer,pa i kufos,cine mozda i glavnog favorita za titulu.

portland-fantasticna petorka,i krs van toga. lilard,oldridz-ol star igraci,lopez pristojna 5,niko batum fantastican olraund igrac,metjuz sjajan suter,dobar defanzivac. i izmene-blejk,kejman,robisnon. frilenda i klavera stvarno ne mogu da pomenem u svojstvu nekog kvaliteta.

dalas-ofanzivno najpotentnija ekipa u ligi. elis igra nikad zrelije,dirk se stedi za kraj,parsons sutirs sjajno,cendler ponajbolji visoki defanzivac u ligi,a sa rondom,lagano dvocifren svaku tekmu. kad se razon uklopi u ekipu,tj. kad je prilagodi sebi,bice pakleni. sa dzefersonom,herisom,aminuom, vilanuevom,feltonom,bareom i sjajnim trenerom karlajlom,medju tri ekipe su u ligi,i pretedent na titulu.

hjuston,opet,odlicna petorka,dobar trener,ali ogranicenost hauarda,i neigranje odbrane hardena,plus uklapanje dzos smita(a detroit procvetao od odlaska)koji je uzeo ogromne pare,ne znam ni koliki ima motiv,i bruera,i startnog pleja,kojeg jure(a uzece ga verovatno finiksu),mislim da ne mogu ni do polufinala. sjajni igraci,sa jos arizom,beverlijem,motejunasom, kejnaanom,stavrno pakleni,ali mislim da nisu dovoljno dobra ni ekipa,a mislim da ce jos o pasti.

klipersi,ekipa za koju sam siguran da ispada u prvon krugu doigravanja. u nkm timu sve rupa do rupe defanzivno,a blejk grifin prosto nije toliko dobar igrac. covek je atraktivan,i zato je zvezda. na stranu to sto su tu 2 sjajne petorke,imaju dva 2 kljucna nedostatka u borbi za visi plasman,gore pomenuta.

san antonio-ako ne nalete na memfis,verovatno ce biti prvaci opet. iako im odsustvuje mnogo igraca,zaigrace kada bude potrebno,i verovatno pocepati sve sem memfisa,i eventualno dalasa. bio bi problem da u prva dva kola nalete na ove dve ekipe,mislim da to tako stara ekipa ne bi izdrzala. svaka cast i kavaju,i grinu,i spliteru,boneru,milsu,dzozefu,diau,ali bez velike trojke(bilo koga odatle),mnogo su slabija ekipa.

i oklahoma,koja ce se domoci plej ofa,u tamo sa durantulom i vestbrukom,biti jedan od favorita. jesu tanki pod kosem,imaju trenera debila,gm jos veceg(covek je pustio hardena,covek je dao dzef grina i krstica za perkinsa?!?!),durantula je toliko dobar da bi svaku ekipu vodio daleko. uz vestbruka koji je zver,ibaku koji je koristan(i namerno necu nista drugo da napisem),dzeksona koji je odlican,lemba koji moze da bude bas dobar,adamsa koji daje odlican,i sve veci doprinos,moze da ih vodi i do titule.


sve u svemu,na zapadu 5 legitimnih kontendera. zapad je i nenormalno jaci,i jedinu sansu cikaga u finalu vidim u tome da ekipa sa zapada igra 3x7 tekmi pre finala. na kraju,mislim da nas ceka najzanimljivi plej of u poslednjih 15ak godina,i kraj proleca sa sexom samo danju...

che

pre 9 godina

1. Cikago- trenutno ima sve sto treba jednoj sampionskoj ekipi. Ima VELIKOG trenera,sjajno popunjen roster i bukvalno 2 petorke koje mogu da odigraju strasnu odbranu,zadovoljavajucu tranziciju i kvalitetan napad. Najtanji su odbrambeno na kecu i dvojci kada rouz nije u petorci. Batlera ne racunam posto covek moze da pokrije sve. Kompaktan tim
2.Dalas-Sa dolaskom ronda su dobili sve sto je potrebno sampionskoj ekipi. Naravno odbrambeno su najtanji ali trener to nadoknadjuje sa nekim polu zonama.,mnogo komb.odbrana itd. sa igracke strane iako su Dirk,Karter i Monta mnogo slabiji u odbrani to nadoknadjuju svojom kosarkaskom intelig. uz kvalitetna pomaganja.
San Antonio-sve se zna. Volim ih i plasim se da je doslo do odredjenog praznjenja posle lude i nezaboravne 2 sezone
Memfis-postuju svaki posed,kolektivnom igrom su konstantno iznad kvaliteta rostera koji poseduju.Sjajni su,ipak nedovoljno kvaliteta
Golden stejt :) Ekipa za koju navijam.,ali takva ekipa nikada nije uzela titulu i plasim se da nece ni sada. Za klasu su ispred ekipa koji praktikuju slicnu filozofiju
OCL-slabiji trener i samim tim postavka igre..Ako ova dvojca odigraju sezonu snova mozda imaju neke sanse.
Ostale ekipe jednostavno nisu sampionske. Pozdrav svima koji uzivaju u carolijama koje ova igra pruza.

Glavonja

pre 9 godina

Nadam se da ce vrlo brzo neko sa ovih prostora kupiti neki NBA klub. I da ce na jednom mjestu pokupiti igrače sa Ex-Ju prostora. Tako bi napokon imali priliku da vidimo koliko bi ta reprezentacija bivših država bila mocna.

boki

pre 9 godina

Pod 1. San Antonio Sparsi, pod 2. Dalas,... San Antonio je sacuvao tim od prosle godine koji je lako savladao proslogodisnji Majami koji je bio neuporedivo jaci od svih timova koji ove sezone konkurisu Sparsima za titulu. Dalas je i prosle godine jedini tim koji je namucio Sparse (jedini su oni naterali Sparse na 7 utakmica u seriji), a ove godine imaju i Parsonsa, Cendlera i najvaznije Ronda koji je ja mislim bio poslednji deo slagalice za sampionski tim. Na zapadu mogu jos da vidim u borbi za titulu Portland i OKC (tim redom). Lilard je godinu dana stariji, Oldridz allstar i klupa im je sada neuporedivo duza (prosle godine su igrali sa 8 igraca u rotaciji), OKC se svodi na dva imena i to kakva> Vestbruk i Durent obojica materijal za MVP, ali ostatak ekipe slab. Na istoku u finalu vidim Chikago i ne znam koga jos, ali mislim da titula ide opet na zapad. U svakom slucaju opet je interesantno, mnogo zvezda dobro rasporedjenih u nekoliko timova. To sve garantuje odredjenu dozu neizvesnosti kao 90-ih kada su MJ i Skoti morali dobro da se oznoje da vezu po dva puta 3peat.

alan ford

pre 9 godina

Da, ali osim brojki, za osvajanje NBA titule neophodno je mnogo, mnogo faktora koji nisu vezani uvek samo za kvalitet igraca. Prvo, tim MORA da ima "dubinu", tj. vezu spoljnje i unutrasnje igre. Fil Dzekson je u titulama sa Cikagom pokazao da se moze biti prvi i bez kvalitetnog centra, ali u danasnje vreme je inteligentan centar neophodan(a.k.a. Bogut, Dankan ili Gasol). Drugo, plejof je mesto gde igraci moraju da proigraju odbranu. Neko to zna, neko jednostavno ne zna, ili ne moze. Trece, taktika prema protivniku je ogromna stvar, i ako u timu imate igrace "specijalce" koji mogu da neutralisu nekog opasnog igraca suparnicke ekipe, postajete ekstremno dobar tim. Setite se recimo Tajrona Lua, koji je niotkud uskocio u tim Lejkersa samo da bi jurio po terenu za Ajversonom u nekom davnom plej-ofu. Postoje i igraci koji odbijaju da budu "igraci" zadatka. U Hjustonu, Klivlendu, Klipersima, ima takvih igraca u prvim petorkama, tako da je moje neko skromno misljenje da ova tri tima nemaju (trenutno) dovoljno elemenata da bi bili prvi. Bolji od njih u taktickim segmentima su GS, cak i POR i SA, a takodje i vrlo potcenjene ekipe Memfisa i Atlante. Posebno su potcenjeni Konli kao plejmejker i Pol Milsap kao sjajni timski PF. U svakom slucaju, NBA je ponovo vrlo kvalitetna i ujednacena. Mislim isto da je Vasington po postavci igre jedna od retkih ekipa sa istoka koja u plejofu moze da se nosi sa bilo kojom ekipom sa zapada. Nikako ih ne treba potceniti.

nik.

pre 9 godina

Ja bih voleo Golden State Warriorsi da pobede, jel igraju i lepu za oko kosarku i tehnicki ispravnu. Igraju s neverovatnim suterima, Curry i Tompson su zaista sjajni ali i Igudala je zaista dobar, i kompletno timski igraju. Ne mora da znaci da ce osvojiti ali da igraju kosarku za rezultat sa puno suteva i velikim procentima pogodaka igraju. Odbrana jeste problem ali ako igraju kao do sada timski mogu uz dobre Curryja i Tompsona sve da pobede, Klivlend nema igru, Chikago je slabiji, eventualno bi osim naravno Sparsa, mogla Oklahoma ali Thunder igra na "krilima" Duranta, a on sam ne moze da donese tituli, Wesbruk je ok ali Oklahoma bez Duranta je 40% slabiji tim.

ivica

pre 9 godina

Moje skromno misljenje.Istok prvi favorit Cikago definitivno,zatim Atlanta i Klivlend.S obzirom na trenutnu igru Lebrona ,Irvinga i druzine svako ce reci jako tesko.Međutim svako ko zna sta je nba,zna da je playoff druga planeta u odnosu na regularnu sezonu.Drugi pristup,priprema utakmica.Zato Klivlend ne iskljucujem.Torontu dajem minimalne sanse.E sad sto se tice zapada.Prvi favorit po rosteru je sigurno Dallas. sa Rondom opasna ekipa.Dalje Oklahoma i San Antonio .Dalje ne bi isao zato sto su ove ekipe stvarno prejake.Hjuston ,Klipersi i GS mogu da iznenade ali jako tesko.Vestbruk, Durantula,Ibaka ako budu na nivou,finale laganica.Zivi bili pa videli....

Milos

pre 9 godina

@basketball
Hahahaha, Blat je trebao da ostane jos jednu sezonu u Makabiju? Majstore kako si dosao to toga? Znas li ti koliko godina on vec radi u vrhunskoj kosarci i kakve je uspehe postigao? Sta bi se promenilo za godinu dana?

bohemian

pre 9 godina

Kad neko kaze za tim koji u svom sastavu ima LeBrona Jamesa da nema sanse za titulu ili da ce ispasti u prvoj rundi PO, onda znate da imate posla s nekim ko ne zna nista o LeBronu, o NBA i o kosarci uopste...

lukaimba

pre 9 godina

dalas - da, sas - da, cikago - da, gsw - da, okc - da, klivlend - da, toronto - ne, atlanta - ne, klipersi - ne, memfis - ne, portland - mozda, hjuston - mozda

x

pre 9 godina

Cudno mi je da niko u komentarima ne spominje Dalas, za koji mislim da je odlicna ekipa! Imaju 3 odlicna sutera (Novicki, Elis, Parsons), i pleja (Ronda) koji samo deli asistencije i retko sam zavrsava napade uz fantasticnu igru u odbrani! Imaju i Cendlera na petici koji je prava zivotinja i masina za skokove...opasna petorka!! Plus par dobrih igraca na klupi, kao Heris, Berea, Ricard Dzeferson...I na klupi Rik Karlajl...po meni mogu svima dosta muke da zadaju!

Milsap za MVP finala

pre 9 godina

Za mene je prvi favorit za titulu Dalas, zbog toga sto su najkompletniji tim.Imaju mozak ekipe Ronda, sjajnog Elisa, Cendlera i Dzefersona koji sipaju spolja dok u reketu imaju Cendlera koji je pre dve sezone bio odbrambeni igrac lige.Klivlend deluje bezidejno sa Dzejmsom, a kamoli bez njega, mnogo individualnih resenja.Irving se ne ponasa kao plejmejker, Vejters indisponiran sto nije u prvoj petorci, Blat umesto da se najvise pita potpuno je tih.Ali Klivlend vidim u polufinalu Istoka gde ce biti porazeni od Cikaga ili Atlante koja igra sjajno timski.Sto se Houksa tice imaju sjajne Milsapa i Tiga koji prevdode tim ali to je tim, zna se tacno svacija uloga.Horford odlican, Korver mozda najbolji suter na svetu dok je Tabo Sefolosa sjajan defanzivac i imamo trenera koji sve to odlicno ukomponuje tako da je za sada Atlanta moj favorit sto se istoka tice.Zaboravio sam Peru Antica koji igra sjajno.Cikago odlican defanzivno ali dosta limitiran u napadu.Rouz potpuno van forme, Gasol i Batler vuku tim ali od njih ocekujem finale Istoka najmanje, ako Rouz eksplodira titula ne bi bila iznenadjenje.Na zapadu bi trebalo finale Dalas-San Antonio.Oklahoma deluje sjajno sa Durantulom i RW, gledao sam KD i za mene je on MVP ali tesko da mogu da se suprotstave mavsima i sparsima.Ocekujem dosta od portlanda, sansi i roketsi ce posustati tako da jedino GSW I LAC mogu da pomrse racune favoritima.Zapad nikad jaci, Istok je bio gori samo prosle god.

Milsap za MVP finala

pre 9 godina

Za mene je prvi favorit za titulu Dalas, zbog toga sto su najkompletniji tim.Imaju mozak ekipe Ronda, sjajnog Elisa, Cendlera i Dzefersona koji sipaju spolja dok u reketu imaju Cendlera koji je pre dve sezone bio odbrambeni igrac lige.Klivlend deluje bezidejno sa Dzejmsom, a kamoli bez njega, mnogo individualnih resenja.Irving se ne ponasa kao plejmejker, Vejters indisponiran sto nije u prvoj petorci, Blat umesto da se najvise pita potpuno je tih.Ali Klivlend vidim u polufinalu Istoka gde ce biti porazeni od Cikaga ili Atlante koja igra sjajno timski.Sto se Houksa tice imaju sjajne Milsapa i Tiga koji prevdode tim ali to je tim, zna se tacno svacija uloga.Horford odlican, Korver mozda najbolji suter na svetu dok je Tabo Sefolosa sjajan defanzivac i imamo trenera koji sve to odlicno ukomponuje tako da je za sada Atlanta moj favorit sto se istoka tice.Zaboravio sam Peru Antica koji igra sjajno.Cikago odlican defanzivno ali dosta limitiran u napadu.Rouz potpuno van forme, Gasol i Batler vuku tim ali od njih ocekujem finale Istoka najmanje, ako Rouz eksplodira titula ne bi bila iznenadjenje.Na zapadu bi trebalo finale Dalas-San Antonio.Oklahoma deluje sjajno sa Durantulom i RW, gledao sam KD i za mene je on MVP ali tesko da mogu da se suprotstave mavsima i sparsima.Ocekujem dosta od portlanda, sansi i roketsi ce posustati tako da jedino GSW I LAC mogu da pomrse racune favoritima.Zapad nikad jaci, Istok je bio gori samo prosle god.

merchant9988

pre 9 godina

Ovo je moje misljenje ko se slaze slaze se ko ne,sta da se radi svako ima pravo na svoje misljenje. San Antonio je star,znam da to pricaju svake godine za njih i da se oni uvek dokazu,jer su jedina ekipa u zadnjih 15 sezona koja je uvek imala 50+ pobeda cak i u skracenoj 2011 valjda,ali ako Kavaj ne poludi u plejofu male su im sanse. Sigurno je samo da ce osvajac biti sa zapada jer je na istoku pravi konkutent samo Chicago a svi znamo njihovo stanje sa povredama,a i rouz ne igra kao kad je bio mvp al tu je batler da usluzi sve i pau pau da pomogne pa cemo videti. Dalas mozda ima najvece sanse ali mi se ne svidja sto vise nemaju dubinu na centarskoj poziciji,jednu utakmicu kad nije igrao cendler morao je karlajl da stavi novickog a on se pitso dal je ovaj bio pijan kad je doneo tu odluku,ali eto i njima zavisi od povreda, nikad se ne zna sta moze biti kad je to u pitanju. Portland i Finiks dobro igraju al ne za titulu i worijorsi su ok,a roketsi zavise dal brada igra odbranu :). Jedino znam da Klivlend moze da osvoji titulu samo uz pomoc sudija nikako vise,sad love igra kao u minesoti al ko nije na terenu? Kad se Kralj vrati Love ce biti kao Bizli. IZVINJAVAM SE STO JE OVAKO DUGACKO, U ZAKLJUCKU OSVAJAJU SIXERSI,OVAJ MISLIM DALAS

MilanB

pre 9 godina

Na istoku Cikago i eventualno Klivlend (ako pocnu da lice na tim), a na zapadu San Antonio i eventualno Oklahoma (ako budu kompletni sto pre)... Ima jos dobrih ekipa, ali moje misljenje je da ove cetiri imaju najvece sanse...

gunar

pre 9 godina

Regularna sezona, posebno ovo doba pre All Stara, nema nikakve veze sa plej ofom, tako da bilo šta viđeno u ova dva meseca ne predstavlja nikakvu najavu zbivanja u maju i junu.

Na Istoku su samo dve realne ekipe, Bulsi i Kavsi, i sve osim njihovog finala bi bilo čudo. Tu su Kavsi u lepoj prednosti, jer imaju 3 zvezde, a znamo i kako se sudi u plej ofu i kojim tempom teče utakmica. Problem oba tima je što malo igrača zna kako se osvajaju titule - praktično samo Gasol i Lebron.

Na Zapadu će opet biti masakr, izgleda ovog puta zaista teksaški, sa Mavsima i Spursima u finalu. GSW i LAC mi ne deluju kao baždareni za plej of, lepo to izgleda, ali su mnogo klinci i nemaju nerve za završnicu tekme u plej ofu. OKC je u prethodnom periodu imao veliku sistemsku protekciju na putu do finala u nadi da će izmučiti Heat, da bi se sačuvala ravnoteža, ali se ispostavilo da Popovi momci to mnogo bolje rade. Nemaju oni više šanse sa ozbiljnima. Roketsi će opet u plej ofu da budu pregaženi, sa Hardenom u postavi dobijate 30 poena po tekmi, a možete da primite i 50.
Šampion u toj četvorci verovatno Mavsi ako se sve lepo složi. Onda Spursi i Kavsi, Bulsi sigurno ne. U svakom slučaju fantastičan basket.

See Red

pre 9 godina

Fan sam Bulsa, tako da na istoku favorizujem njih, a mislim da imam i pravo. Necu ih dizati u nebesa, ali ova ekipa je perfektno uskladjena, igraju strasnu odbranu i nimalo losiji napad.I sto niko ne spominje(cudno) imaju veoma jaku klupu, a klupa je OBAVEZNA ako pretendujete na osvajanje prstena.Batler ce biti najvece iznenadjenje plejofa, nadam se:)
Ostale ekipe, sem Klivlenda( mada sumnjamni u taj Klivlend, ali opet-tamo je Bron) tesko da ce se umesati, ali bice gusto.
Zapad...pa govorimo o plejofu ljudi. Plejof. Sinonim? Greg Popovic.
Znaci - SAS, definitivno Dalas(jer njihova petorka ne jebe zivu silu), mozda Oklahoma i GSW. Ali ove dve zadnje ekipe, nemaju sirok dijapazon igraca koji mogu da iznesu citav plejof, niti za njih igraju POBEDNICI kao ove dvije ekipe. Prognoziram finale Bulsi - Maveriksi pa da 7 prsten dodje u vetroviti grad. Pozdrav fanovima najbolje kosarkaske lige na planeti :)

basketball

pre 9 godina

@Milos
Мајсторе, пратим кошарку много времене и доста се разумем, и рекао сам своје мишљење, ти како хоћеш

...

pre 9 godina

U finalu istoka vidim Cikago i Vasington koji niko ne pominje. Ipak mislim da ni jedni ni drugi ne mogu do titule. Na zapadu bih krenuo otpozadi. Jedno je regularna sezona, sasvim drugo plejof potencijal. Zato na primer ispred Voriorsa vidim Portland, ali i oni tesko mogu do kraja. Memfis je ozbiljna plejof ekipa i mogu uci u finale zapada. Sparsi su neizbezni u borbi za titulu, ali ostaje da se vidi koliko snage i volje imaju. Do sada nisu vezali dve titule, ali su ipak sada po prvi put vezali dva finala. Moj potajni favorit od pocetka sezone je Dalas, dolaskom Ronda su i zvanicno uleteli u prvi plan. Svidja mi se nacin selektiranja ekipe u Dalasu. Setite se one sampionske kada su imali Cendlera, i kada su dosli Kid i Merion da ujedaju u odbrani, uz Terija sa klupe i Pedju kao roleplayer-a. Ova ekipa je jos i bolja. Pritom, ne samo da su igrali sedam meceva sa Sparsima prosle sezone, vec su Sparsima od samo cetiri pobede ispod 15 razlike u celom plejofu tri bile protiv Dalasa. Ove godine sa Rondom, Cendlerom i Parsonsom verujem da mogu do kraja, samo ako Pop ne izvede po ko zna koji put neku magiju.

Zmagvin

pre 9 godina

Klivlend nije prvi favorit,ali ko misli da nece biti opasni u play-offu grdno se vara.Doveli su J.R.Smita i Samperta sto im je malo povecalo rotaciju,ali i dalje imaju vrlo tanku klupu.Glavi favorit na istoku je definitivno Cikago,izuzeto kvalitetan tim,duga klupa,dobar trener i vrhunska odbrana na koju su sposobni.Atlata i Vasington ce biti najveci konkurenti ali ih ne vidim u velikom finalu.Sto se zapada tice tu ce biti jos neizvesnije.Glavni favoriti SAS,Dalas i GSW.O San Antoniju ne treba trositi reci,ako ih povrede zaobidju bice glavni kandidat za titulu.Golden Stejt igra vrhunsku kosarku i Ker se dokazao kao sjajan trener,imaju jednu od najboljih klupa i definitivno najbolji bekovski tandem,inace Grin rastura kako igra.Ukoliko svi budu zdravi bice vrlo opasni.Tu je i Dalas koji po mom misljenju ima najvise sansi da izbaci Sparse.Favoriti iz senke su Memfis,OKC,Portland i Hjuston,ali mislim da nemaju dovoljno jaku klupu da bi se ukljucili u borbu za titulu.Sve u svemu bice ovo vrlo interesantna sezona.Pozdrav svima.

Memfis

pre 9 godina

Titulu mogu da osvoje SAS, Memfis, Dalas, Golden Stejt, ali ima manje šanse i možda Portland sa zapada. Sa istoka bi MOŽDA mogao Čikago, ali ja verujem da će opet ispasti od Vašingtona, ili Atlante, dok im Toronto baš leži i njih rolaze u slučaju tog finala konferencije. Od ekipa sa zapada rekao bih da im Memfis najviše odgovara, a i ja bih voleo da vidim to finale...

jimbad moreplovac

pre 9 godina

Setite se samo kako Bullsi mogu da igraju bez Rouza, mislim da ove godine sa zdravim Rouzom i klupom kakvu imaju, mogu daleko da doguraju.

Dimitrije

pre 9 godina

Atlanta,Vasington,Toronto?!? Mozda ne favoriti broj jedan,ali je barem Vasington prosle sezone pokazao da, cak i protiv tada mocne Indijane moze da igra. Ove godine sa Pirsom je to jos bolje. Toronto ima odlicnu klupu,za razliku od Oklahome,Portlanda, a to je u plej-ofu mnogo vaznije od igraca koji moze da ubaci 50 poena. I na kraju Atlanta, ekipa koja je ima 3 igraca na ol-staru nikako ne sme olako da se shvati,a nisu za pocenjivanje ni 19 pobeda u nizu!

kobi

pre 9 godina

realno za istoka su jedini konkurenti cikago i eventualno klivlend ako se uigra dok sa zapada tu su sas dalas gsv hjuston i okc ako budu zdravi durent i vesbruk i podignu formu ali i tako imaju slabu klupu morace ova dvojica da igraju po 42-43min..memfis portland altantu i tortonto nekako ne vidim kak sampione tako da mislim da ce pobednik biti neko od gore pomenutih 7 timova

Zlatiborac

pre 9 godina

Cikago je po trenutnoj formi super ali videcemo ima jos puno da se igra ali po mom misljenju:
San Antonio-OKC
Klivlend-Toronto
E sad imamo odlicni Hjuston, LAC, Memfis, Portland, Atlantu i GSW ali mislim da su to timovi koji uvek mnogo bolje igraju regularni deo nego plej-of. Videcemo

Milosav

pre 9 godina

Nemoj da nas Raprorsi prijatno iznenade. Nemaju super zvezde kao ostali nabrojani timovi ali momci igraju srcem svi za jednog, jedan za sve stil.