Utorak, 16.12.2014.

17:22

NBA: Top10 velikog Peđe

NBA liga izbacila je na svom ’Youtube’ kanalu najboljih deset poteza u karijeri Predraga Stojakovića.

Izvor: B92

NBA: Top10 velikog Peðe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 9 godina

Za reprezentaciju nije pogađao odlučujuće šuteve kao Sale, Bodiroga pa i Gurović, ali se znalo da protiv svakog daje 15+ .... Veliki igrač, karijera bez skandala, svaka čast... Nekako mi žao ovih klinaca danas što nemaju za koga da budu budni do 06h... Peđa hvala ti za ulepšano detinjstvo...

Blueu

pre 9 godina

jedan od najboljih sutera svih vremena, ne pojavljuje se u srbiju u medijima, niko ga ne blati jednom recju GOSPODIN, pedja milina te bilo gledati, mi klinci smo ziveli za allstar vikende

strucnjak

pre 9 godina

Secam se bio sam osnovna skola, ustajanje oko 3, 4 ujutru da bih gledao Sakramento i onda cuvena serija sa Lejkersima. Racunam zavrsice do pola 7 ili 7 i onda stizem na prvi cas u pola 8. Medjutim utakmica traje li traje, Sakramento sabija Lejkerse onda ovi stizu i konacno Vlade ispucava u ruke Oriju i... Onda prvi cas matematike i vezbanje za maturu, a ja em kasnim na cas em nastavnica dzangrizava. Ali, ali, bilo je predivno gledati Sakremento, ne samo zbog nasih, vec i zato sto su igrali ludu kosarku, realno zasluzili su da osvoje sampionat te godine, eto samo ta lopta ih je delila od toga, mada i njima je falilo malo drskosti cini mi se, da jednostavno prizemlje one Lejkerse, jer su se oni tu izvukli uz pomoc cimanja i povlacenja i pomoci sudija. Elem, taj Sakremento ostaje upamcen kao vrhunska ekipa a Stojakovic najbolji suter lige u to vreme.

N.N.

pre 9 godina

joj kad ga se setim. Kad je on bio na terenu nekako nije bilo moguce izgubiti, uvek, ali uvek je pogadjao, specijalitet ovi sutevi u poslednjim sekundama. Uzivanje je bilo gledati tu kosarku. Stvarno smo oduvek imali neverovatne talente u kosarci! Bar u jednoj stvari je ponos biti srbin

Nesha

pre 9 godina

Nekako smo navikli kada gledamo najbolje poteze iz NBA da gledamo zakucavanja iz svih mogućih pozicija, da smo zaboravili koliko je lepo bilo gledati majstore šuta. Odakle je sve ovaj čovek vadio ove šuteve, ne mogu da poverujem. Onaj iza table mu je vrhunski. I koliko je samo šuteva Peđa imao koji su donosili pobede u poslednjim sekundama ili vodili u produžetke. Definitivno jedan od krajeva Sacramento kraljeva :).

wolf

pre 9 godina

"bolje bi ti išlo plivanje veruj mi ..." ko se seća te reklame ? :)
Ma Peja je bio najbolji igrač kraljeva u to vreme , šteta , ali baš šteta što ne uzeše prstenje one godine . Peja bi bio mvp !
ps
igra šakila protiv divca u tim utakmicama , sramota za nba i njihove 'savršene ' sudije

dečko koji je obećavao

pre 9 godina

Uvek se setim njegovog dolaska u Sakramento i kako je zabezeknuo sve u klubu na testiranju pred početak te, njegove prve sezone u nba. Naime, jedan deo testiranja je izgledao ovako:svako šutira po 200 slobodnjaka pa se beleži koliko je ubacio, a svi osim centara šutiraju trojke dok ne ubace 100 pa se beleži iz koliko pokušaja je ubacio 100 trojki. Pedjin rezultat: za 100 trojki trebalo mu je 116 pokušaja, a od dvesta slobodnjaka ubacio je svih 200! Vilice ostale dole!:)))

Бојан Илић

pre 9 godina

Слика је из времена кад смо још знали ко смо и нисмо се тога стидели!:-)
Човек има каријеру за пример!

Бојан Илић

pre 9 godina

Слика је из времена кад смо још знали ко смо и нисмо се тога стидели!:-)
Човек има каријеру за пример!

hawkeye

pre 9 godina

@spinoza,ovo je njegov dan i svime ga je zaslužio ali najdominantniji evropljanin posle Novickog,ipak malo emocije na stranu,Parker za početak...

Toasty

pre 9 godina

Koliko je samo legendi Partizan iznedrio za nasu kosarsku, steta sto se nije duze zadrzao u crno-belom dresu, da je bilo samo malo vise sluha....

Fadeaway Dance

pre 9 godina

Sine Weber je to izjavio posle serije sa Minesotom, ne sa Lejkersima.

I meni je cudno sto tada Pedja nije uzeo taj sut .imao je tako dobru sezonu iza njega . mislim da je bio 4 MVP kanditat.

Aleksandar

pre 9 godina

Nikad necu zaboraviti trojku Horija, zbog nje nisam spavao ni sledecu noc. Mnogi su zaboravili da se Stojakovic povredio protiv Dalasa, pa nije ni igrao. cinimi se 2 utakmice protiv Lejkersa. Sakramento nije ni imao srece uvek, igraci su se cesto povredjivali u plej ofu. Koliko se secam Veber nije igrao protiv Dalasa, cinimi se i Kristi.Pedj je po meni medju 5 igraca iz Evrope koji su igrali u NBE.

Her Zivota

pre 9 godina

(Zvezda ponos Srbije, 16. decembar 2014 18:30)

Panteru ne zanosi se, posle Nadala KK Zvezda ima najvise trofeja na sljaci !!

Pedji svaka cast, veliki igrac, steta sto ga je cesto bolelo uvo za reprezentaciju !!

bice bolje

pre 9 godina

Navijao sam za Kingse vatreno, Divac Stojakovic, Weber, Kristi, Bibi, Polard, Hido, Bobi, stvarno retko dobar tim ali Brajant je bio neresiva enigma. Moze se reci da su to bili veoma zanimljivi dani za nas, dva Srbina u najacem NBA timu, malo nam je opao kvalitet domace kosarke pogotovu posle razlike u finalu svetskog, mada drzimo se sasvim ok. Docice neki svetski superstar ponovo.

Бојан Илић

pre 9 godina

Navijao sam za Kingse vatreno, Divac Stojakovic, Weber, Kristi, Bibi, Polard, Hido, Bobi, stvarno retko dobar tim ali Brajant je bio neresiva enigma. Moze se reci da su to bili veoma zanimljivi dani za nas, dva Srbina u najacem NBA timu, malo nam je opao kvalitet domace kosarke pogotovu posle razlike u finalu svetskog, mada drzimo se sasvim ok. Docice neki svetski superstar ponovo.
(bice bolje, 16. decembar 2014 21:36)

Брате мој, ретко позитиван коментар на Б92!:-)

Sima

pre 9 godina

Jedan od najboljih igrača ikada na ovim prostirima,kada je došao u C.Zvezdu bio je mlad,i toj tituli iz 1994 godine nije dao neki presudan doprinos,kako god bilo,fenomenalan igrač i verovatni nikada ponovljiv Predrag Peđa Stojaković !!!

terenac

pre 9 godina

@pejic3
Decko, vidi se da si se budiJo rano pre skole i da si verovatno prespavao casove kasnije...
Inace, Pedja...sta reci...oduvek sam navijao za LA Lakers pa i u onim cuvenim njihovim utakmicama, samo sto sam tada navijao da LA pobedi a da Pedja bude ubedljivo najvolji igrac, eto, mala satisfakcija....:-) Veliki igrac, svaka cast!

rp

pre 9 godina

od svoje 11 godine sam zaljubljena u Pedju hehe...svaki ali svaki clanak iz novina u kojem se pominje Pedja posedujem,kasete ej kasete sa snimljenim takmicenjima u trojka sa All star vikenda...i zbog njega zivim za kosarku

stefan

pre 9 godina

Velikan svetske kosarke...
Ipak, mogao je jos vise, imao je u rukama jos makar 2-3 allstar susreta, ako nista. Nekako je imao zatisje u karijeri. Onda se oprostio u svom stilu - unistio je Lejkerse (prve favorite sa Brajantom, Bajnamom, Gasolom, Odomom) i trasirao put Dalasu ka finalu i tituli.
Sa reprezentacijom je osvojio gotovo sve. I tu je mogao vise, ali se prerano oprostio. 2003. je Vujosevic ocajno postavio igru. 2004. na OI u Atini je sve krenulo po zlu posle Argentine, a ubedjen sam da je taj kos Djinobilija sve okrenuo i da bismo mozda mi bili zlatni umesto njih, svi su pali posle tog poraza. 2005. se desilo konacno rasulo a svi su nas videli kao sampione. On se tad povukao. A moglo je to sa jos par zlata.
Bio je sjajan suter i razumeo je igru. Ali nikad nije bio vodja, uvek je bio samo mehanicki kosgeter. U Sakramentu je po harizmi bio tek 4. ili 5. igrac - Divac, Veber, Bibi, Dzekson...Ali je njegov doprinos bio nemerljiv jer je bio automatska puska. Svaki put kad je bas bilo bitno - on bi promasio. Tu ne racunam meceve u sezoni ili onu epizodu u Dalasu protiv Lejkersa. Isto tako i u reprezentaciji - Bodiroga je nosio kad je bilo najteze. Sa 206cm bio je pravo moderno krilo i suter kakav se nece ponoviti. Od Evropljana u NBA jedino Parker, Gasol i Novicki imaju bolje karijere.
Zasluzuje Springfield HALL of Fame, ali videcemo, tu Evropljani cekaju i po 20 godina.

oh yeah

pre 9 godina

Hvala mu što je bio deo generacije koju je bolelo uvo za reprezntaciju, i što nas je ubeđivao svakog leta posle 2003.godine kako mora da sanira povrede. Bilo mu je teško da igra za reprezentaciju po pet do deset utakmica (u zavisnosti od toga koliko bismo dogurali), ali zato nije imao nikakav problem da igra preko šezdeset utakmica+plejof. Samo 2006/7 je imao ozbiljnije probleme.
Neko je dole u komentarima spomenuo Zvezdine pulene Radmoanovića, Micova, Jarića i ovog ? Ne ponovila nam se ta generacija košarkaša.

Danilović je evropsko 97 odigrao pod injekcijama, Gurović je sve vreme bio na raspolaganju Obradoviću pred Olimpijadu 2004. iako nije na kraju otišao zbog teže bolesti. Ipak su ovi za klasu bili bolji.

Idol vam je čovek koji jede svoje sline

pre 9 godina

Koliko nepoznavanja materije od strane komentatora sa ovog portala. Ljudi veze nemaju a daju sebi za pravo da govore o nekome.
Pokušaću biti kratak, ali to je nemoguće.
Predrag Stojaković je postigao odlučujuće koševe na desetina utakmica. Nije čak podbacio ni u utakmici protiv lejkersa, jer je tada imao povredu zgloba ako se sećam. Navijaci su želeli da mu masiranje nogu damo da se vrati u toj seriji. Kasnije je onako nespreman pokušao dati koš i promašio. Ponavljam na desetine koševa je postigao u zadnjoj sekundi utakmice. Znam gledao sam.
Dalje, Djordjevic je igrao na 4 takmičenja za reprezentaciju, 95, 96, 97 i 98. Pedja je igrao 99, 00, 01, 02, 03. On je ovde manja legenda a odigrao je 5 takmičenja.
Treće moje subjektivno mišljenje je da je on najbolji igrač kojeg je Srbija imala, jer je Nba liga jedina merodavna rođaci. Pedja u biografiji ima da je trostruki ali star igrač, drugi strelac sezone, 4 na
listi mvp lige, druga petorka lige, jedno vreme treći trojkas nba lige svih vremena. Doviđenja zdravo.

Stole

pre 9 godina

Svaka cast Pedji na izuzetnoj karijeri, retko koji koarkas se moze pohvaliti takom u nba.Danas gotovo da i nema nasih igraca u nba al zato su krive neke druge okolnosti.secam se da sam kao vampir ostajao do 5, 05.30h budan da bi gledao Sakramento u plej ofu, protiv dalasa i drugih timova.sreca pa je ipak uzeo sampionski prsten u nba, jedin nas igrac uz Milicica, kojem je to poslo za rukom a nije jednoj Divcu, npr.Slazem se da je mogao vise pruziti repki al hvala mu i na ovom sto je dao.veliki as i verujem , covek.

One Crazy Wolf

pre 9 godina

Veliki igrac, pamtim i dan danas kada je samouvereno izjavio da idemo u Indijanapolis po zlato.
Steta sto nije jedan od komercijalizovanih igraca, da jeste ona asistencija iza ledja preko citavog terena bi bila smatrana jednom od najboljih u istoriji kosarke.

Nikola

pre 9 godina

Hvala ti Pedja za prelepo detinjstvo i za sve one mnogobrojne noci kada sam ustajao u 2-3 sata posle ponoci, iako sam ujutru isao u skolu, samo da bih gledao tebe i Kingse i uzivao u najlepsem basketu ikada. Kingsi su pokazali da je kosarka kolektivan sport na najlepsi moguci nacin a Pedja je bio i ostao kosarkaski fenomen, treba da smo svi ponosni na njega, ljudina, igracina, humanitarac....ma najveci. Takav se jednom radja. Ruka od zlata!

Cole

pre 9 godina

Da ne budem pogrešno shvaćen,
Peđa je bio zver od igrača
ali ono što hoću da kažem
(znam da ću da dobijem gomilu
minusa) je to da je prava šteta
što je bio malog srca u trenucima
kada su se rešavale utakmice.
Na kraju krajeva i Veber ga je
označio kao glavnog krivca za poraze
u antoligijskim finalima Zapadne
konferencije protiv Lejkersa, ko je
gledao zna šta pričam, uostalom i
broj postignutih poena u toj seriji
sve govori i način na koji je igrao
i koliko je puta bežao lopte i odgovornosti.

P.S.
Znam da je sve ovo kontradiktorno,
ali svaka cast na karijeri.

xxx

pre 9 godina

Ne znam ko radi u Zvezdinim juniorima ali Stojaković, Tomašević, Jarić, Radmanović, Rakočević, Vujanić, Micov, M. Bjelica, L. Bogdanović... impresivno društvo. Ne zaboravite i da je Zvezda stvorila košarku u Srbiji, da je vladala 50 godina i da je najtrofejniji klub SFRJ. Konačno da se Srbija vraća pravim vrednostima i svom najboljem klubu, a ne SPS projektu partizan igokea nis mts icn mobtel telekom zepter... A što se Stojakovića tiče svaka mu čast, naš najbolji NBA igrač ikad. Malo li je? Prosek od 24,2 poena i drugi strelac lige zvuči neverovatno!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvezda ponos Srbije, 16. decembar 2014 18:30) Ti baš ne možeš bez mržnje prema Partizanu? Plakaćeš na kraju...

Aleksandar

pre 9 godina

Spinoza prijatelju pa ti onda ne znas kakav je trag ostavio Divac u NBA!Pedja jeste bio veliki igrac,kao osoba ne znam,nisam pio kafu s‘njim! :) Ali da je najveci sa ovih prostora,to sigurno nije!A za ove sto mu zameraju da mu se ruka steze u odlucujucim momentima,pa znate nije svako stvoren za te stvari! Ali je zato bio kos masina!Sakramento nije osvojio upravo iz razloga sto nisu imali igraca za zavrsnice,samo iz tog razloga!

Dejan.M...

pre 9 godina

Ne znam ko radi u Zvezdinim juniorima ali Stojaković, Tomašević, Jarić, Radmanović, Rakočević, Vujanić, Micov, M. Bjelica, L. Bogdanović... impresivno društvo. Ne zaboravite i da je Zvezda stvorila košarku u Srbiji, da je vladala 50 godina i da je najtrofejniji klub SFRJ. Konačno da se Srbija vraća pravim vrednostima i svom najboljem klubu, a ne SPS projektu partizan igokea nis mts icn mobtel telekom zepter... A što se Stojakovića tiče svaka mu čast, naš najbolji NBA igrač ikad. Malo li je? Prosek od 24,2 poena i drugi strelac lige zvuči neverovatno!
(Zvezda ponos Srbije, 16. decembar 2014 18:30)

nemoze bez ovog, ah? boze boze, kad gledam ovaj video, Imam u glavi, svjetsko/evropsko zlato, a ne partizan ili zvjezdu! mjesto uzivat, mora se napadat. mozda nemogu to da razumijem, zato sto sam rodjen u njemackoj, ali znam da mih je drago sto nerazumijem! draze mi je uzivat nego mrzit! (izvinite pravopis)

hejter2

pre 9 godina

Taj je uvek igrao samo za sebe, maksimalno je izbegavao reprezentaciju, jurio je samo lovu, i promasivao i obruc i tablu kada je bilo gusto. Ali, dobro, svako je u svom fazonu.

Zvezda ponos Srbije

pre 9 godina

Ne znam ko radi u Zvezdinim juniorima ali Stojaković, Tomašević, Jarić, Radmanović, Rakočević, Vujanić, Micov, M. Bjelica, L. Bogdanović... impresivno društvo. Ne zaboravite i da je Zvezda stvorila košarku u Srbiji, da je vladala 50 godina i da je najtrofejniji klub SFRJ. Konačno da se Srbija vraća pravim vrednostima i svom najboljem klubu, a ne SPS projektu partizan igokea nis mts icn mobtel telekom zepter... A što se Stojakovića tiče svaka mu čast, naš najbolji NBA igrač ikad. Malo li je? Prosek od 24,2 poena i drugi strelac lige zvuči neverovatno!

spinoza

pre 9 godina

Mozda i najveci igrac sa ovih prostora, iako je to nama tesko da priznamo pored igraca koji su obelezili zlatne godine reprezentacije bivse i one mladje Jugoslavije. Posle Novickog najdominantniji evropljanin u NBA.

mrki

pre 9 godina

Treba obavestiti NBA da se kosarka igra i van USA, da je Stojakovic imao karijeru i van njihove lige, i da je imao i u Evropi gomile slicnih poteza.
Ovo moze da bude samo top 10 poteza u NBA.
Hvala!

Šavija Alonso

pre 9 godina

OK, vidim da ljudi nisu oduševljeni potezima, ali ne znam zašto - sasvim je očekivano da to budu mahom šutevi jer Peđa nikada i nije bio igrač poteza niti imao neke preterano dobre fizičke presispozicije. Bio je čudo od timskog igrača i trojkaša, ostvario sjajan učinak u proseku datih koševa i procentu šuta, i načekaćemo se dok to neko sa ovih prostora uradi preko bare. Ostaje žal za neadekvatnim učinkom u reprezentaciji, a njemu za karijeru kapa dole.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 9 godina

pedja stojakovic ..kakav je to igrac bio ;) jedan od najboljih sutera za tri poena u NBA istoriji(medju prvih 8)lider srpske reprezentacije bez koga nebi osvojili svetsko prvenstvo 2002 godine i pre svega odlican covek i odlicna licnost.nema ga u nasim medijama a to je za vaku pohvalu nije kao puno njih da dodju opet u domovinu i da se motaju po kojekavim televizijama kao "experti" ili tako nesto slicno..mozemo biti ponosni na njega jer od europljana nema boljeg sutera za tri poena.kad danas vidim mirzu teletovica i bojana bogdanovica vidim kolko su oni daleko od stojakoviceve kvalitete..

igokeanci vizurasi

pre 9 godina

Ma kakav Pedja Pavlovic je bolji ipak je on odigrao 500 i kusur utakmica i na tim utakmicama imao minuzu 0.4 i prosek poena 0.2 haahhaahaa

Kid

pre 9 godina

Pa dobro, nije lose. Mada je Pedja legenda imao i boljih poteza, malo zakucavanja i ulazi, a ne samo sut... To su mogli da ubace od desetog do sedmog mesta recimo... Mada je i ovako lepo, sto su se setili da naprave najboljih 10 poteza velikog majstora!

nekad nba fan

pre 9 godina

Sakamento i niko posle nih nije igrao tako lepu kosarku za gledanje,timsku,bez siljenja lopte.
Steta,prava steta sto nisu uzeli titulu.

igorrr

pre 9 godina

Auu koja legenda,mozda monogi klinici su odrasli uz njega vecini mojih vrsnjaka bio je idol,secam se na prvom treningu trener nas pita koji vam je omiljeni igrac od nas 20 , 18 je reklo Pedja Stojakovic to govori kakav je on imao uticaj na nas
,veeeliki igrac da ga povrede nisu omele bio bi sigurno najbolji evropski igrac ikada u Nba,mada i sada je u samom vrhu,i da uvek to ponavljam cuvacu njegov dres dokle god budem igrao kosarku,i danas kada na basketu pogodim neku "TESKU tricu kazem Booooombaa, i da hvala ti Pedja!

Ma da Djape

pre 9 godina

Daj neku emociju da vidimo! :)

Salu na stranu, svaka cast na velikoj karijeri bez IKAKVIH skandala. Bas retko ko se moze podiciti time.
Uzivaj veceras, zasluzio si.

Mikoli

pre 9 godina

Ali ova asistencija mora da udje u nekih top 10 ne znam cega, decenije, veka, sta god. Ovo je zaista neverovatna asistencije kojom ne mogu da se pohvale ni najbolji asistenti koji su igrali ovu ligu. Svaka mu cast za sve.

Branko S.

pre 9 godina

Pedja Stojakovic je uvek bio i bice uz rame svim velikim kosarkasima ovih prostora:Cosicu,Divcu,Drazenu,Kici,Praji,Kukocu,Radji,Koracu,Danevu,Djordjevicu,Bodirogi...(ima li jos nekog da sam zaboravio?)!Ono sto su on i Divac uradili sa Sakramentom tih godina je ravno podvigu,steta sto ih je jedna trojka iz ocaja ostavila bez prstena ali petorka:Bibi,Jekson,Pedja,Divac i Veber je za svako postovanje.I da se ne zaboravi Indijanapolis 2002. kad su on i Bodiroga rasturili Amere!!!Uz to igrac koji nikad nije bio prepotentan kao mnoge zvezde NBA!

Kol

pre 9 godina

KRALJ koliko mi je bilo drago kada je uzeo prsten sa Dalasom kao da mi je rod rodjeni! Da nije bilo tih povreda dogurao bi on do najboljeg trojkasa lige lagano ali i ovako je imao veliku karijeru!

EmanuelGinobili

pre 9 godina

Mala ispravka,nije Pedja jedini igrac koji je postigao 20 uzastopnih poena za svoju ekipu,taj rekord drzi Carmelo Anthony sa 26-prije njega rekorder je bio Ginobili sa 24,a Pedja je jedini igrac u istoriji NBA koji je postigao PRVIH 20 koseva za svoj tim i taj rekord jos uvijek stoji neoboren...proci ce jos puno godina dok budemo imali ovakvog igraca,top10 sutera svih vremena u NBA,ljudi ne shvataju kakvo je to ostvarenje jer Pedja je bio toliko dobar da nas je sve navikao na one silne trice kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu :)

marvo

pre 9 godina

Mnogo vise je mogao pruziti reprezentaciji, jer igraci kao on prave ogromnu razliku na terenu, svetska klasa bez sumnje!
Al eto ipak ostaje zal za jos kojom medaljom vise u reprezentaciji :(

Ma da Djape

pre 9 godina

Daj neku emociju da vidimo! :)

Salu na stranu, svaka cast na velikoj karijeri bez IKAKVIH skandala. Bas retko ko se moze podiciti time.
Uzivaj veceras, zasluzio si.

EmanuelGinobili

pre 9 godina

Mala ispravka,nije Pedja jedini igrac koji je postigao 20 uzastopnih poena za svoju ekipu,taj rekord drzi Carmelo Anthony sa 26-prije njega rekorder je bio Ginobili sa 24,a Pedja je jedini igrac u istoriji NBA koji je postigao PRVIH 20 koseva za svoj tim i taj rekord jos uvijek stoji neoboren...proci ce jos puno godina dok budemo imali ovakvog igraca,top10 sutera svih vremena u NBA,ljudi ne shvataju kakvo je to ostvarenje jer Pedja je bio toliko dobar da nas je sve navikao na one silne trice kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu :)

spinoza

pre 9 godina

Mozda i najveci igrac sa ovih prostora, iako je to nama tesko da priznamo pored igraca koji su obelezili zlatne godine reprezentacije bivse i one mladje Jugoslavije. Posle Novickog najdominantniji evropljanin u NBA.

Branko S.

pre 9 godina

Pedja Stojakovic je uvek bio i bice uz rame svim velikim kosarkasima ovih prostora:Cosicu,Divcu,Drazenu,Kici,Praji,Kukocu,Radji,Koracu,Danevu,Djordjevicu,Bodirogi...(ima li jos nekog da sam zaboravio?)!Ono sto su on i Divac uradili sa Sakramentom tih godina je ravno podvigu,steta sto ih je jedna trojka iz ocaja ostavila bez prstena ali petorka:Bibi,Jekson,Pedja,Divac i Veber je za svako postovanje.I da se ne zaboravi Indijanapolis 2002. kad su on i Bodiroga rasturili Amere!!!Uz to igrac koji nikad nije bio prepotentan kao mnoge zvezde NBA!

Mikoli

pre 9 godina

Ali ova asistencija mora da udje u nekih top 10 ne znam cega, decenije, veka, sta god. Ovo je zaista neverovatna asistencije kojom ne mogu da se pohvale ni najbolji asistenti koji su igrali ovu ligu. Svaka mu cast za sve.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 9 godina

pedja stojakovic ..kakav je to igrac bio ;) jedan od najboljih sutera za tri poena u NBA istoriji(medju prvih 8)lider srpske reprezentacije bez koga nebi osvojili svetsko prvenstvo 2002 godine i pre svega odlican covek i odlicna licnost.nema ga u nasim medijama a to je za vaku pohvalu nije kao puno njih da dodju opet u domovinu i da se motaju po kojekavim televizijama kao "experti" ili tako nesto slicno..mozemo biti ponosni na njega jer od europljana nema boljeg sutera za tri poena.kad danas vidim mirzu teletovica i bojana bogdanovica vidim kolko su oni daleko od stojakoviceve kvalitete..

Kol

pre 9 godina

KRALJ koliko mi je bilo drago kada je uzeo prsten sa Dalasom kao da mi je rod rodjeni! Da nije bilo tih povreda dogurao bi on do najboljeg trojkasa lige lagano ali i ovako je imao veliku karijeru!

dečko koji je obećavao

pre 9 godina

Uvek se setim njegovog dolaska u Sakramento i kako je zabezeknuo sve u klubu na testiranju pred početak te, njegove prve sezone u nba. Naime, jedan deo testiranja je izgledao ovako:svako šutira po 200 slobodnjaka pa se beleži koliko je ubacio, a svi osim centara šutiraju trojke dok ne ubace 100 pa se beleži iz koliko pokušaja je ubacio 100 trojki. Pedjin rezultat: za 100 trojki trebalo mu je 116 pokušaja, a od dvesta slobodnjaka ubacio je svih 200! Vilice ostale dole!:)))

nekad nba fan

pre 9 godina

Sakamento i niko posle nih nije igrao tako lepu kosarku za gledanje,timsku,bez siljenja lopte.
Steta,prava steta sto nisu uzeli titulu.

Idol vam je čovek koji jede svoje sline

pre 9 godina

Koliko nepoznavanja materije od strane komentatora sa ovog portala. Ljudi veze nemaju a daju sebi za pravo da govore o nekome.
Pokušaću biti kratak, ali to je nemoguće.
Predrag Stojaković je postigao odlučujuće koševe na desetina utakmica. Nije čak podbacio ni u utakmici protiv lejkersa, jer je tada imao povredu zgloba ako se sećam. Navijaci su želeli da mu masiranje nogu damo da se vrati u toj seriji. Kasnije je onako nespreman pokušao dati koš i promašio. Ponavljam na desetine koševa je postigao u zadnjoj sekundi utakmice. Znam gledao sam.
Dalje, Djordjevic je igrao na 4 takmičenja za reprezentaciju, 95, 96, 97 i 98. Pedja je igrao 99, 00, 01, 02, 03. On je ovde manja legenda a odigrao je 5 takmičenja.
Treće moje subjektivno mišljenje je da je on najbolji igrač kojeg je Srbija imala, jer je Nba liga jedina merodavna rođaci. Pedja u biografiji ima da je trostruki ali star igrač, drugi strelac sezone, 4 na
listi mvp lige, druga petorka lige, jedno vreme treći trojkas nba lige svih vremena. Doviđenja zdravo.

One Crazy Wolf

pre 9 godina

Veliki igrac, pamtim i dan danas kada je samouvereno izjavio da idemo u Indijanapolis po zlato.
Steta sto nije jedan od komercijalizovanih igraca, da jeste ona asistencija iza ledja preko citavog terena bi bila smatrana jednom od najboljih u istoriji kosarke.

igorrr

pre 9 godina

Auu koja legenda,mozda monogi klinici su odrasli uz njega vecini mojih vrsnjaka bio je idol,secam se na prvom treningu trener nas pita koji vam je omiljeni igrac od nas 20 , 18 je reklo Pedja Stojakovic to govori kakav je on imao uticaj na nas
,veeeliki igrac da ga povrede nisu omele bio bi sigurno najbolji evropski igrac ikada u Nba,mada i sada je u samom vrhu,i da uvek to ponavljam cuvacu njegov dres dokle god budem igrao kosarku,i danas kada na basketu pogodim neku "TESKU tricu kazem Booooombaa, i da hvala ti Pedja!

Zvezda ponos Srbije

pre 9 godina

Ne znam ko radi u Zvezdinim juniorima ali Stojaković, Tomašević, Jarić, Radmanović, Rakočević, Vujanić, Micov, M. Bjelica, L. Bogdanović... impresivno društvo. Ne zaboravite i da je Zvezda stvorila košarku u Srbiji, da je vladala 50 godina i da je najtrofejniji klub SFRJ. Konačno da se Srbija vraća pravim vrednostima i svom najboljem klubu, a ne SPS projektu partizan igokea nis mts icn mobtel telekom zepter... A što se Stojakovića tiče svaka mu čast, naš najbolji NBA igrač ikad. Malo li je? Prosek od 24,2 poena i drugi strelac lige zvuči neverovatno!

Dejan.M...

pre 9 godina

Ne znam ko radi u Zvezdinim juniorima ali Stojaković, Tomašević, Jarić, Radmanović, Rakočević, Vujanić, Micov, M. Bjelica, L. Bogdanović... impresivno društvo. Ne zaboravite i da je Zvezda stvorila košarku u Srbiji, da je vladala 50 godina i da je najtrofejniji klub SFRJ. Konačno da se Srbija vraća pravim vrednostima i svom najboljem klubu, a ne SPS projektu partizan igokea nis mts icn mobtel telekom zepter... A što se Stojakovića tiče svaka mu čast, naš najbolji NBA igrač ikad. Malo li je? Prosek od 24,2 poena i drugi strelac lige zvuči neverovatno!
(Zvezda ponos Srbije, 16. decembar 2014 18:30)

nemoze bez ovog, ah? boze boze, kad gledam ovaj video, Imam u glavi, svjetsko/evropsko zlato, a ne partizan ili zvjezdu! mjesto uzivat, mora se napadat. mozda nemogu to da razumijem, zato sto sam rodjen u njemackoj, ali znam da mih je drago sto nerazumijem! draze mi je uzivat nego mrzit! (izvinite pravopis)

Бојан Илић

pre 9 godina

Navijao sam za Kingse vatreno, Divac Stojakovic, Weber, Kristi, Bibi, Polard, Hido, Bobi, stvarno retko dobar tim ali Brajant je bio neresiva enigma. Moze se reci da su to bili veoma zanimljivi dani za nas, dva Srbina u najacem NBA timu, malo nam je opao kvalitet domace kosarke pogotovu posle razlike u finalu svetskog, mada drzimo se sasvim ok. Docice neki svetski superstar ponovo.
(bice bolje, 16. decembar 2014 21:36)

Брате мој, ретко позитиван коментар на Б92!:-)

wolf

pre 9 godina

"bolje bi ti išlo plivanje veruj mi ..." ko se seća te reklame ? :)
Ma Peja je bio najbolji igrač kraljeva u to vreme , šteta , ali baš šteta što ne uzeše prstenje one godine . Peja bi bio mvp !
ps
igra šakila protiv divca u tim utakmicama , sramota za nba i njihove 'savršene ' sudije

bice bolje

pre 9 godina

Navijao sam za Kingse vatreno, Divac Stojakovic, Weber, Kristi, Bibi, Polard, Hido, Bobi, stvarno retko dobar tim ali Brajant je bio neresiva enigma. Moze se reci da su to bili veoma zanimljivi dani za nas, dva Srbina u najacem NBA timu, malo nam je opao kvalitet domace kosarke pogotovu posle razlike u finalu svetskog, mada drzimo se sasvim ok. Docice neki svetski superstar ponovo.

Kid

pre 9 godina

Pa dobro, nije lose. Mada je Pedja legenda imao i boljih poteza, malo zakucavanja i ulazi, a ne samo sut... To su mogli da ubace od desetog do sedmog mesta recimo... Mada je i ovako lepo, sto su se setili da naprave najboljih 10 poteza velikog majstora!

stefan

pre 9 godina

Velikan svetske kosarke...
Ipak, mogao je jos vise, imao je u rukama jos makar 2-3 allstar susreta, ako nista. Nekako je imao zatisje u karijeri. Onda se oprostio u svom stilu - unistio je Lejkerse (prve favorite sa Brajantom, Bajnamom, Gasolom, Odomom) i trasirao put Dalasu ka finalu i tituli.
Sa reprezentacijom je osvojio gotovo sve. I tu je mogao vise, ali se prerano oprostio. 2003. je Vujosevic ocajno postavio igru. 2004. na OI u Atini je sve krenulo po zlu posle Argentine, a ubedjen sam da je taj kos Djinobilija sve okrenuo i da bismo mozda mi bili zlatni umesto njih, svi su pali posle tog poraza. 2005. se desilo konacno rasulo a svi su nas videli kao sampione. On se tad povukao. A moglo je to sa jos par zlata.
Bio je sjajan suter i razumeo je igru. Ali nikad nije bio vodja, uvek je bio samo mehanicki kosgeter. U Sakramentu je po harizmi bio tek 4. ili 5. igrac - Divac, Veber, Bibi, Dzekson...Ali je njegov doprinos bio nemerljiv jer je bio automatska puska. Svaki put kad je bas bilo bitno - on bi promasio. Tu ne racunam meceve u sezoni ili onu epizodu u Dalasu protiv Lejkersa. Isto tako i u reprezentaciji - Bodiroga je nosio kad je bilo najteze. Sa 206cm bio je pravo moderno krilo i suter kakav se nece ponoviti. Od Evropljana u NBA jedino Parker, Gasol i Novicki imaju bolje karijere.
Zasluzuje Springfield HALL of Fame, ali videcemo, tu Evropljani cekaju i po 20 godina.

rp

pre 9 godina

od svoje 11 godine sam zaljubljena u Pedju hehe...svaki ali svaki clanak iz novina u kojem se pominje Pedja posedujem,kasete ej kasete sa snimljenim takmicenjima u trojka sa All star vikenda...i zbog njega zivim za kosarku

mrki

pre 9 godina

Treba obavestiti NBA da se kosarka igra i van USA, da je Stojakovic imao karijeru i van njihove lige, i da je imao i u Evropi gomile slicnih poteza.
Ovo moze da bude samo top 10 poteza u NBA.
Hvala!

igokeanci vizurasi

pre 9 godina

Ma kakav Pedja Pavlovic je bolji ipak je on odigrao 500 i kusur utakmica i na tim utakmicama imao minuzu 0.4 i prosek poena 0.2 haahhaahaa

Nikola

pre 9 godina

Hvala ti Pedja za prelepo detinjstvo i za sve one mnogobrojne noci kada sam ustajao u 2-3 sata posle ponoci, iako sam ujutru isao u skolu, samo da bih gledao tebe i Kingse i uzivao u najlepsem basketu ikada. Kingsi su pokazali da je kosarka kolektivan sport na najlepsi moguci nacin a Pedja je bio i ostao kosarkaski fenomen, treba da smo svi ponosni na njega, ljudina, igracina, humanitarac....ma najveci. Takav se jednom radja. Ruka od zlata!

marvo

pre 9 godina

Mnogo vise je mogao pruziti reprezentaciji, jer igraci kao on prave ogromnu razliku na terenu, svetska klasa bez sumnje!
Al eto ipak ostaje zal za jos kojom medaljom vise u reprezentaciji :(

Sima

pre 9 godina

Jedan od najboljih igrača ikada na ovim prostirima,kada je došao u C.Zvezdu bio je mlad,i toj tituli iz 1994 godine nije dao neki presudan doprinos,kako god bilo,fenomenalan igrač i verovatni nikada ponovljiv Predrag Peđa Stojaković !!!

Бојан Илић

pre 9 godina

Слика је из времена кад смо још знали ко смо и нисмо се тога стидели!:-)
Човек има каријеру за пример!

Stole

pre 9 godina

Svaka cast Pedji na izuzetnoj karijeri, retko koji koarkas se moze pohvaliti takom u nba.Danas gotovo da i nema nasih igraca u nba al zato su krive neke druge okolnosti.secam se da sam kao vampir ostajao do 5, 05.30h budan da bi gledao Sakramento u plej ofu, protiv dalasa i drugih timova.sreca pa je ipak uzeo sampionski prsten u nba, jedin nas igrac uz Milicica, kojem je to poslo za rukom a nije jednoj Divcu, npr.Slazem se da je mogao vise pruziti repki al hvala mu i na ovom sto je dao.veliki as i verujem , covek.

Aleksandar

pre 9 godina

Nikad necu zaboraviti trojku Horija, zbog nje nisam spavao ni sledecu noc. Mnogi su zaboravili da se Stojakovic povredio protiv Dalasa, pa nije ni igrao. cinimi se 2 utakmice protiv Lejkersa. Sakramento nije ni imao srece uvek, igraci su se cesto povredjivali u plej ofu. Koliko se secam Veber nije igrao protiv Dalasa, cinimi se i Kristi.Pedj je po meni medju 5 igraca iz Evrope koji su igrali u NBE.

Fadeaway Dance

pre 9 godina

Sine Weber je to izjavio posle serije sa Minesotom, ne sa Lejkersima.

I meni je cudno sto tada Pedja nije uzeo taj sut .imao je tako dobru sezonu iza njega . mislim da je bio 4 MVP kanditat.

Šavija Alonso

pre 9 godina

OK, vidim da ljudi nisu oduševljeni potezima, ali ne znam zašto - sasvim je očekivano da to budu mahom šutevi jer Peđa nikada i nije bio igrač poteza niti imao neke preterano dobre fizičke presispozicije. Bio je čudo od timskog igrača i trojkaša, ostvario sjajan učinak u proseku datih koševa i procentu šuta, i načekaćemo se dok to neko sa ovih prostora uradi preko bare. Ostaje žal za neadekvatnim učinkom u reprezentaciji, a njemu za karijeru kapa dole.

Aleksandar

pre 9 godina

Spinoza prijatelju pa ti onda ne znas kakav je trag ostavio Divac u NBA!Pedja jeste bio veliki igrac,kao osoba ne znam,nisam pio kafu s‘njim! :) Ali da je najveci sa ovih prostora,to sigurno nije!A za ove sto mu zameraju da mu se ruka steze u odlucujucim momentima,pa znate nije svako stvoren za te stvari! Ali je zato bio kos masina!Sakramento nije osvojio upravo iz razloga sto nisu imali igraca za zavrsnice,samo iz tog razloga!

Cole

pre 9 godina

Da ne budem pogrešno shvaćen,
Peđa je bio zver od igrača
ali ono što hoću da kažem
(znam da ću da dobijem gomilu
minusa) je to da je prava šteta
što je bio malog srca u trenucima
kada su se rešavale utakmice.
Na kraju krajeva i Veber ga je
označio kao glavnog krivca za poraze
u antoligijskim finalima Zapadne
konferencije protiv Lejkersa, ko je
gledao zna šta pričam, uostalom i
broj postignutih poena u toj seriji
sve govori i način na koji je igrao
i koliko je puta bežao lopte i odgovornosti.

P.S.
Znam da je sve ovo kontradiktorno,
ali svaka cast na karijeri.

hawkeye

pre 9 godina

@spinoza,ovo je njegov dan i svime ga je zaslužio ali najdominantniji evropljanin posle Novickog,ipak malo emocije na stranu,Parker za početak...

xxx

pre 9 godina

Ne znam ko radi u Zvezdinim juniorima ali Stojaković, Tomašević, Jarić, Radmanović, Rakočević, Vujanić, Micov, M. Bjelica, L. Bogdanović... impresivno društvo. Ne zaboravite i da je Zvezda stvorila košarku u Srbiji, da je vladala 50 godina i da je najtrofejniji klub SFRJ. Konačno da se Srbija vraća pravim vrednostima i svom najboljem klubu, a ne SPS projektu partizan igokea nis mts icn mobtel telekom zepter... A što se Stojakovića tiče svaka mu čast, naš najbolji NBA igrač ikad. Malo li je? Prosek od 24,2 poena i drugi strelac lige zvuči neverovatno!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvezda ponos Srbije, 16. decembar 2014 18:30) Ti baš ne možeš bez mržnje prema Partizanu? Plakaćeš na kraju...

Her Zivota

pre 9 godina

(Zvezda ponos Srbije, 16. decembar 2014 18:30)

Panteru ne zanosi se, posle Nadala KK Zvezda ima najvise trofeja na sljaci !!

Pedji svaka cast, veliki igrac, steta sto ga je cesto bolelo uvo za reprezentaciju !!

hejter2

pre 9 godina

Taj je uvek igrao samo za sebe, maksimalno je izbegavao reprezentaciju, jurio je samo lovu, i promasivao i obruc i tablu kada je bilo gusto. Ali, dobro, svako je u svom fazonu.

Бојан Илић

pre 9 godina

Слика је из времена кад смо још знали ко смо и нисмо се тога стидели!:-)
Човек има каријеру за пример!

Milan

pre 9 godina

Za reprezentaciju nije pogađao odlučujuće šuteve kao Sale, Bodiroga pa i Gurović, ali se znalo da protiv svakog daje 15+ .... Veliki igrač, karijera bez skandala, svaka čast... Nekako mi žao ovih klinaca danas što nemaju za koga da budu budni do 06h... Peđa hvala ti za ulepšano detinjstvo...

oh yeah

pre 9 godina

Hvala mu što je bio deo generacije koju je bolelo uvo za reprezntaciju, i što nas je ubeđivao svakog leta posle 2003.godine kako mora da sanira povrede. Bilo mu je teško da igra za reprezentaciju po pet do deset utakmica (u zavisnosti od toga koliko bismo dogurali), ali zato nije imao nikakav problem da igra preko šezdeset utakmica+plejof. Samo 2006/7 je imao ozbiljnije probleme.
Neko je dole u komentarima spomenuo Zvezdine pulene Radmoanovića, Micova, Jarića i ovog ? Ne ponovila nam se ta generacija košarkaša.

Danilović je evropsko 97 odigrao pod injekcijama, Gurović je sve vreme bio na raspolaganju Obradoviću pred Olimpijadu 2004. iako nije na kraju otišao zbog teže bolesti. Ipak su ovi za klasu bili bolji.

Blueu

pre 9 godina

jedan od najboljih sutera svih vremena, ne pojavljuje se u srbiju u medijima, niko ga ne blati jednom recju GOSPODIN, pedja milina te bilo gledati, mi klinci smo ziveli za allstar vikende

terenac

pre 9 godina

@pejic3
Decko, vidi se da si se budiJo rano pre skole i da si verovatno prespavao casove kasnije...
Inace, Pedja...sta reci...oduvek sam navijao za LA Lakers pa i u onim cuvenim njihovim utakmicama, samo sto sam tada navijao da LA pobedi a da Pedja bude ubedljivo najvolji igrac, eto, mala satisfakcija....:-) Veliki igrac, svaka cast!

Toasty

pre 9 godina

Koliko je samo legendi Partizan iznedrio za nasu kosarsku, steta sto se nije duze zadrzao u crno-belom dresu, da je bilo samo malo vise sluha....

strucnjak

pre 9 godina

Secam se bio sam osnovna skola, ustajanje oko 3, 4 ujutru da bih gledao Sakramento i onda cuvena serija sa Lejkersima. Racunam zavrsice do pola 7 ili 7 i onda stizem na prvi cas u pola 8. Medjutim utakmica traje li traje, Sakramento sabija Lejkerse onda ovi stizu i konacno Vlade ispucava u ruke Oriju i... Onda prvi cas matematike i vezbanje za maturu, a ja em kasnim na cas em nastavnica dzangrizava. Ali, ali, bilo je predivno gledati Sakremento, ne samo zbog nasih, vec i zato sto su igrali ludu kosarku, realno zasluzili su da osvoje sampionat te godine, eto samo ta lopta ih je delila od toga, mada i njima je falilo malo drskosti cini mi se, da jednostavno prizemlje one Lejkerse, jer su se oni tu izvukli uz pomoc cimanja i povlacenja i pomoci sudija. Elem, taj Sakremento ostaje upamcen kao vrhunska ekipa a Stojakovic najbolji suter lige u to vreme.

Nesha

pre 9 godina

Nekako smo navikli kada gledamo najbolje poteze iz NBA da gledamo zakucavanja iz svih mogućih pozicija, da smo zaboravili koliko je lepo bilo gledati majstore šuta. Odakle je sve ovaj čovek vadio ove šuteve, ne mogu da poverujem. Onaj iza table mu je vrhunski. I koliko je samo šuteva Peđa imao koji su donosili pobede u poslednjim sekundama ili vodili u produžetke. Definitivno jedan od krajeva Sacramento kraljeva :).

N.N.

pre 9 godina

joj kad ga se setim. Kad je on bio na terenu nekako nije bilo moguce izgubiti, uvek, ali uvek je pogadjao, specijalitet ovi sutevi u poslednjim sekundama. Uzivanje je bilo gledati tu kosarku. Stvarno smo oduvek imali neverovatne talente u kosarci! Bar u jednoj stvari je ponos biti srbin

hejter2

pre 9 godina

Taj je uvek igrao samo za sebe, maksimalno je izbegavao reprezentaciju, jurio je samo lovu, i promasivao i obruc i tablu kada je bilo gusto. Ali, dobro, svako je u svom fazonu.

Zvezda ponos Srbije

pre 9 godina

Ne znam ko radi u Zvezdinim juniorima ali Stojaković, Tomašević, Jarić, Radmanović, Rakočević, Vujanić, Micov, M. Bjelica, L. Bogdanović... impresivno društvo. Ne zaboravite i da je Zvezda stvorila košarku u Srbiji, da je vladala 50 godina i da je najtrofejniji klub SFRJ. Konačno da se Srbija vraća pravim vrednostima i svom najboljem klubu, a ne SPS projektu partizan igokea nis mts icn mobtel telekom zepter... A što se Stojakovića tiče svaka mu čast, naš najbolji NBA igrač ikad. Malo li je? Prosek od 24,2 poena i drugi strelac lige zvuči neverovatno!

Toasty

pre 9 godina

Koliko je samo legendi Partizan iznedrio za nasu kosarsku, steta sto se nije duze zadrzao u crno-belom dresu, da je bilo samo malo vise sluha....

igokeanci vizurasi

pre 9 godina

Ma kakav Pedja Pavlovic je bolji ipak je on odigrao 500 i kusur utakmica i na tim utakmicama imao minuzu 0.4 i prosek poena 0.2 haahhaahaa

oh yeah

pre 9 godina

Hvala mu što je bio deo generacije koju je bolelo uvo za reprezntaciju, i što nas je ubeđivao svakog leta posle 2003.godine kako mora da sanira povrede. Bilo mu je teško da igra za reprezentaciju po pet do deset utakmica (u zavisnosti od toga koliko bismo dogurali), ali zato nije imao nikakav problem da igra preko šezdeset utakmica+plejof. Samo 2006/7 je imao ozbiljnije probleme.
Neko je dole u komentarima spomenuo Zvezdine pulene Radmoanovića, Micova, Jarića i ovog ? Ne ponovila nam se ta generacija košarkaša.

Danilović je evropsko 97 odigrao pod injekcijama, Gurović je sve vreme bio na raspolaganju Obradoviću pred Olimpijadu 2004. iako nije na kraju otišao zbog teže bolesti. Ipak su ovi za klasu bili bolji.

Her Zivota

pre 9 godina

(Zvezda ponos Srbije, 16. decembar 2014 18:30)

Panteru ne zanosi se, posle Nadala KK Zvezda ima najvise trofeja na sljaci !!

Pedji svaka cast, veliki igrac, steta sto ga je cesto bolelo uvo za reprezentaciju !!

Cole

pre 9 godina

Da ne budem pogrešno shvaćen,
Peđa je bio zver od igrača
ali ono što hoću da kažem
(znam da ću da dobijem gomilu
minusa) je to da je prava šteta
što je bio malog srca u trenucima
kada su se rešavale utakmice.
Na kraju krajeva i Veber ga je
označio kao glavnog krivca za poraze
u antoligijskim finalima Zapadne
konferencije protiv Lejkersa, ko je
gledao zna šta pričam, uostalom i
broj postignutih poena u toj seriji
sve govori i način na koji je igrao
i koliko je puta bežao lopte i odgovornosti.

P.S.
Znam da je sve ovo kontradiktorno,
ali svaka cast na karijeri.

mrki

pre 9 godina

Treba obavestiti NBA da se kosarka igra i van USA, da je Stojakovic imao karijeru i van njihove lige, i da je imao i u Evropi gomile slicnih poteza.
Ovo moze da bude samo top 10 poteza u NBA.
Hvala!

xxx

pre 9 godina

Ne znam ko radi u Zvezdinim juniorima ali Stojaković, Tomašević, Jarić, Radmanović, Rakočević, Vujanić, Micov, M. Bjelica, L. Bogdanović... impresivno društvo. Ne zaboravite i da je Zvezda stvorila košarku u Srbiji, da je vladala 50 godina i da je najtrofejniji klub SFRJ. Konačno da se Srbija vraća pravim vrednostima i svom najboljem klubu, a ne SPS projektu partizan igokea nis mts icn mobtel telekom zepter... A što se Stojakovića tiče svaka mu čast, naš najbolji NBA igrač ikad. Malo li je? Prosek od 24,2 poena i drugi strelac lige zvuči neverovatno!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvezda ponos Srbije, 16. decembar 2014 18:30) Ti baš ne možeš bez mržnje prema Partizanu? Plakaćeš na kraju...

terenac

pre 9 godina

@pejic3
Decko, vidi se da si se budiJo rano pre skole i da si verovatno prespavao casove kasnije...
Inace, Pedja...sta reci...oduvek sam navijao za LA Lakers pa i u onim cuvenim njihovim utakmicama, samo sto sam tada navijao da LA pobedi a da Pedja bude ubedljivo najvolji igrac, eto, mala satisfakcija....:-) Veliki igrac, svaka cast!

spinoza

pre 9 godina

Mozda i najveci igrac sa ovih prostora, iako je to nama tesko da priznamo pored igraca koji su obelezili zlatne godine reprezentacije bivse i one mladje Jugoslavije. Posle Novickog najdominantniji evropljanin u NBA.

Idol vam je čovek koji jede svoje sline

pre 9 godina

Koliko nepoznavanja materije od strane komentatora sa ovog portala. Ljudi veze nemaju a daju sebi za pravo da govore o nekome.
Pokušaću biti kratak, ali to je nemoguće.
Predrag Stojaković je postigao odlučujuće koševe na desetina utakmica. Nije čak podbacio ni u utakmici protiv lejkersa, jer je tada imao povredu zgloba ako se sećam. Navijaci su želeli da mu masiranje nogu damo da se vrati u toj seriji. Kasnije je onako nespreman pokušao dati koš i promašio. Ponavljam na desetine koševa je postigao u zadnjoj sekundi utakmice. Znam gledao sam.
Dalje, Djordjevic je igrao na 4 takmičenja za reprezentaciju, 95, 96, 97 i 98. Pedja je igrao 99, 00, 01, 02, 03. On je ovde manja legenda a odigrao je 5 takmičenja.
Treće moje subjektivno mišljenje je da je on najbolji igrač kojeg je Srbija imala, jer je Nba liga jedina merodavna rođaci. Pedja u biografiji ima da je trostruki ali star igrač, drugi strelac sezone, 4 na
listi mvp lige, druga petorka lige, jedno vreme treći trojkas nba lige svih vremena. Doviđenja zdravo.

marvo

pre 9 godina

Mnogo vise je mogao pruziti reprezentaciji, jer igraci kao on prave ogromnu razliku na terenu, svetska klasa bez sumnje!
Al eto ipak ostaje zal za jos kojom medaljom vise u reprezentaciji :(

Vladimir_natal_Petkovic

pre 9 godina

pedja stojakovic ..kakav je to igrac bio ;) jedan od najboljih sutera za tri poena u NBA istoriji(medju prvih 8)lider srpske reprezentacije bez koga nebi osvojili svetsko prvenstvo 2002 godine i pre svega odlican covek i odlicna licnost.nema ga u nasim medijama a to je za vaku pohvalu nije kao puno njih da dodju opet u domovinu i da se motaju po kojekavim televizijama kao "experti" ili tako nesto slicno..mozemo biti ponosni na njega jer od europljana nema boljeg sutera za tri poena.kad danas vidim mirzu teletovica i bojana bogdanovica vidim kolko su oni daleko od stojakoviceve kvalitete..

Aleksandar

pre 9 godina

Spinoza prijatelju pa ti onda ne znas kakav je trag ostavio Divac u NBA!Pedja jeste bio veliki igrac,kao osoba ne znam,nisam pio kafu s‘njim! :) Ali da je najveci sa ovih prostora,to sigurno nije!A za ove sto mu zameraju da mu se ruka steze u odlucujucim momentima,pa znate nije svako stvoren za te stvari! Ali je zato bio kos masina!Sakramento nije osvojio upravo iz razloga sto nisu imali igraca za zavrsnice,samo iz tog razloga!

stefan

pre 9 godina

Velikan svetske kosarke...
Ipak, mogao je jos vise, imao je u rukama jos makar 2-3 allstar susreta, ako nista. Nekako je imao zatisje u karijeri. Onda se oprostio u svom stilu - unistio je Lejkerse (prve favorite sa Brajantom, Bajnamom, Gasolom, Odomom) i trasirao put Dalasu ka finalu i tituli.
Sa reprezentacijom je osvojio gotovo sve. I tu je mogao vise, ali se prerano oprostio. 2003. je Vujosevic ocajno postavio igru. 2004. na OI u Atini je sve krenulo po zlu posle Argentine, a ubedjen sam da je taj kos Djinobilija sve okrenuo i da bismo mozda mi bili zlatni umesto njih, svi su pali posle tog poraza. 2005. se desilo konacno rasulo a svi su nas videli kao sampione. On se tad povukao. A moglo je to sa jos par zlata.
Bio je sjajan suter i razumeo je igru. Ali nikad nije bio vodja, uvek je bio samo mehanicki kosgeter. U Sakramentu je po harizmi bio tek 4. ili 5. igrac - Divac, Veber, Bibi, Dzekson...Ali je njegov doprinos bio nemerljiv jer je bio automatska puska. Svaki put kad je bas bilo bitno - on bi promasio. Tu ne racunam meceve u sezoni ili onu epizodu u Dalasu protiv Lejkersa. Isto tako i u reprezentaciji - Bodiroga je nosio kad je bilo najteze. Sa 206cm bio je pravo moderno krilo i suter kakav se nece ponoviti. Od Evropljana u NBA jedino Parker, Gasol i Novicki imaju bolje karijere.
Zasluzuje Springfield HALL of Fame, ali videcemo, tu Evropljani cekaju i po 20 godina.

Dejan.M...

pre 9 godina

Ne znam ko radi u Zvezdinim juniorima ali Stojaković, Tomašević, Jarić, Radmanović, Rakočević, Vujanić, Micov, M. Bjelica, L. Bogdanović... impresivno društvo. Ne zaboravite i da je Zvezda stvorila košarku u Srbiji, da je vladala 50 godina i da je najtrofejniji klub SFRJ. Konačno da se Srbija vraća pravim vrednostima i svom najboljem klubu, a ne SPS projektu partizan igokea nis mts icn mobtel telekom zepter... A što se Stojakovića tiče svaka mu čast, naš najbolji NBA igrač ikad. Malo li je? Prosek od 24,2 poena i drugi strelac lige zvuči neverovatno!
(Zvezda ponos Srbije, 16. decembar 2014 18:30)

nemoze bez ovog, ah? boze boze, kad gledam ovaj video, Imam u glavi, svjetsko/evropsko zlato, a ne partizan ili zvjezdu! mjesto uzivat, mora se napadat. mozda nemogu to da razumijem, zato sto sam rodjen u njemackoj, ali znam da mih je drago sto nerazumijem! draze mi je uzivat nego mrzit! (izvinite pravopis)

Aleksandar

pre 9 godina

Nikad necu zaboraviti trojku Horija, zbog nje nisam spavao ni sledecu noc. Mnogi su zaboravili da se Stojakovic povredio protiv Dalasa, pa nije ni igrao. cinimi se 2 utakmice protiv Lejkersa. Sakramento nije ni imao srece uvek, igraci su se cesto povredjivali u plej ofu. Koliko se secam Veber nije igrao protiv Dalasa, cinimi se i Kristi.Pedj je po meni medju 5 igraca iz Evrope koji su igrali u NBE.

hawkeye

pre 9 godina

@spinoza,ovo je njegov dan i svime ga je zaslužio ali najdominantniji evropljanin posle Novickog,ipak malo emocije na stranu,Parker za početak...

EmanuelGinobili

pre 9 godina

Mala ispravka,nije Pedja jedini igrac koji je postigao 20 uzastopnih poena za svoju ekipu,taj rekord drzi Carmelo Anthony sa 26-prije njega rekorder je bio Ginobili sa 24,a Pedja je jedini igrac u istoriji NBA koji je postigao PRVIH 20 koseva za svoj tim i taj rekord jos uvijek stoji neoboren...proci ce jos puno godina dok budemo imali ovakvog igraca,top10 sutera svih vremena u NBA,ljudi ne shvataju kakvo je to ostvarenje jer Pedja je bio toliko dobar da nas je sve navikao na one silne trice kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu :)

Ma da Djape

pre 9 godina

Daj neku emociju da vidimo! :)

Salu na stranu, svaka cast na velikoj karijeri bez IKAKVIH skandala. Bas retko ko se moze podiciti time.
Uzivaj veceras, zasluzio si.

Branko S.

pre 9 godina

Pedja Stojakovic je uvek bio i bice uz rame svim velikim kosarkasima ovih prostora:Cosicu,Divcu,Drazenu,Kici,Praji,Kukocu,Radji,Koracu,Danevu,Djordjevicu,Bodirogi...(ima li jos nekog da sam zaboravio?)!Ono sto su on i Divac uradili sa Sakramentom tih godina je ravno podvigu,steta sto ih je jedna trojka iz ocaja ostavila bez prstena ali petorka:Bibi,Jekson,Pedja,Divac i Veber je za svako postovanje.I da se ne zaboravi Indijanapolis 2002. kad su on i Bodiroga rasturili Amere!!!Uz to igrac koji nikad nije bio prepotentan kao mnoge zvezde NBA!

nekad nba fan

pre 9 godina

Sakamento i niko posle nih nije igrao tako lepu kosarku za gledanje,timsku,bez siljenja lopte.
Steta,prava steta sto nisu uzeli titulu.

igorrr

pre 9 godina

Auu koja legenda,mozda monogi klinici su odrasli uz njega vecini mojih vrsnjaka bio je idol,secam se na prvom treningu trener nas pita koji vam je omiljeni igrac od nas 20 , 18 je reklo Pedja Stojakovic to govori kakav je on imao uticaj na nas
,veeeliki igrac da ga povrede nisu omele bio bi sigurno najbolji evropski igrac ikada u Nba,mada i sada je u samom vrhu,i da uvek to ponavljam cuvacu njegov dres dokle god budem igrao kosarku,i danas kada na basketu pogodim neku "TESKU tricu kazem Booooombaa, i da hvala ti Pedja!

Kid

pre 9 godina

Pa dobro, nije lose. Mada je Pedja legenda imao i boljih poteza, malo zakucavanja i ulazi, a ne samo sut... To su mogli da ubace od desetog do sedmog mesta recimo... Mada je i ovako lepo, sto su se setili da naprave najboljih 10 poteza velikog majstora!

Sima

pre 9 godina

Jedan od najboljih igrača ikada na ovim prostirima,kada je došao u C.Zvezdu bio je mlad,i toj tituli iz 1994 godine nije dao neki presudan doprinos,kako god bilo,fenomenalan igrač i verovatni nikada ponovljiv Predrag Peđa Stojaković !!!

Бојан Илић

pre 9 godina

Слика је из времена кад смо још знали ко смо и нисмо се тога стидели!:-)
Човек има каријеру за пример!

Mikoli

pre 9 godina

Ali ova asistencija mora da udje u nekih top 10 ne znam cega, decenije, veka, sta god. Ovo je zaista neverovatna asistencije kojom ne mogu da se pohvale ni najbolji asistenti koji su igrali ovu ligu. Svaka mu cast za sve.

Šavija Alonso

pre 9 godina

OK, vidim da ljudi nisu oduševljeni potezima, ali ne znam zašto - sasvim je očekivano da to budu mahom šutevi jer Peđa nikada i nije bio igrač poteza niti imao neke preterano dobre fizičke presispozicije. Bio je čudo od timskog igrača i trojkaša, ostvario sjajan učinak u proseku datih koševa i procentu šuta, i načekaćemo se dok to neko sa ovih prostora uradi preko bare. Ostaje žal za neadekvatnim učinkom u reprezentaciji, a njemu za karijeru kapa dole.

Бојан Илић

pre 9 godina

Слика је из времена кад смо још знали ко смо и нисмо се тога стидели!:-)
Човек има каријеру за пример!

Stole

pre 9 godina

Svaka cast Pedji na izuzetnoj karijeri, retko koji koarkas se moze pohvaliti takom u nba.Danas gotovo da i nema nasih igraca u nba al zato su krive neke druge okolnosti.secam se da sam kao vampir ostajao do 5, 05.30h budan da bi gledao Sakramento u plej ofu, protiv dalasa i drugih timova.sreca pa je ipak uzeo sampionski prsten u nba, jedin nas igrac uz Milicica, kojem je to poslo za rukom a nije jednoj Divcu, npr.Slazem se da je mogao vise pruziti repki al hvala mu i na ovom sto je dao.veliki as i verujem , covek.

One Crazy Wolf

pre 9 godina

Veliki igrac, pamtim i dan danas kada je samouvereno izjavio da idemo u Indijanapolis po zlato.
Steta sto nije jedan od komercijalizovanih igraca, da jeste ona asistencija iza ledja preko citavog terena bi bila smatrana jednom od najboljih u istoriji kosarke.

bice bolje

pre 9 godina

Navijao sam za Kingse vatreno, Divac Stojakovic, Weber, Kristi, Bibi, Polard, Hido, Bobi, stvarno retko dobar tim ali Brajant je bio neresiva enigma. Moze se reci da su to bili veoma zanimljivi dani za nas, dva Srbina u najacem NBA timu, malo nam je opao kvalitet domace kosarke pogotovu posle razlike u finalu svetskog, mada drzimo se sasvim ok. Docice neki svetski superstar ponovo.

Бојан Илић

pre 9 godina

Navijao sam za Kingse vatreno, Divac Stojakovic, Weber, Kristi, Bibi, Polard, Hido, Bobi, stvarno retko dobar tim ali Brajant je bio neresiva enigma. Moze se reci da su to bili veoma zanimljivi dani za nas, dva Srbina u najacem NBA timu, malo nam je opao kvalitet domace kosarke pogotovu posle razlike u finalu svetskog, mada drzimo se sasvim ok. Docice neki svetski superstar ponovo.
(bice bolje, 16. decembar 2014 21:36)

Брате мој, ретко позитиван коментар на Б92!:-)

dečko koji je obećavao

pre 9 godina

Uvek se setim njegovog dolaska u Sakramento i kako je zabezeknuo sve u klubu na testiranju pred početak te, njegove prve sezone u nba. Naime, jedan deo testiranja je izgledao ovako:svako šutira po 200 slobodnjaka pa se beleži koliko je ubacio, a svi osim centara šutiraju trojke dok ne ubace 100 pa se beleži iz koliko pokušaja je ubacio 100 trojki. Pedjin rezultat: za 100 trojki trebalo mu je 116 pokušaja, a od dvesta slobodnjaka ubacio je svih 200! Vilice ostale dole!:)))

Kol

pre 9 godina

KRALJ koliko mi je bilo drago kada je uzeo prsten sa Dalasom kao da mi je rod rodjeni! Da nije bilo tih povreda dogurao bi on do najboljeg trojkasa lige lagano ali i ovako je imao veliku karijeru!

Fadeaway Dance

pre 9 godina

Sine Weber je to izjavio posle serije sa Minesotom, ne sa Lejkersima.

I meni je cudno sto tada Pedja nije uzeo taj sut .imao je tako dobru sezonu iza njega . mislim da je bio 4 MVP kanditat.

N.N.

pre 9 godina

joj kad ga se setim. Kad je on bio na terenu nekako nije bilo moguce izgubiti, uvek, ali uvek je pogadjao, specijalitet ovi sutevi u poslednjim sekundama. Uzivanje je bilo gledati tu kosarku. Stvarno smo oduvek imali neverovatne talente u kosarci! Bar u jednoj stvari je ponos biti srbin

Nikola

pre 9 godina

Hvala ti Pedja za prelepo detinjstvo i za sve one mnogobrojne noci kada sam ustajao u 2-3 sata posle ponoci, iako sam ujutru isao u skolu, samo da bih gledao tebe i Kingse i uzivao u najlepsem basketu ikada. Kingsi su pokazali da je kosarka kolektivan sport na najlepsi moguci nacin a Pedja je bio i ostao kosarkaski fenomen, treba da smo svi ponosni na njega, ljudina, igracina, humanitarac....ma najveci. Takav se jednom radja. Ruka od zlata!

rp

pre 9 godina

od svoje 11 godine sam zaljubljena u Pedju hehe...svaki ali svaki clanak iz novina u kojem se pominje Pedja posedujem,kasete ej kasete sa snimljenim takmicenjima u trojka sa All star vikenda...i zbog njega zivim za kosarku

wolf

pre 9 godina

"bolje bi ti išlo plivanje veruj mi ..." ko se seća te reklame ? :)
Ma Peja je bio najbolji igrač kraljeva u to vreme , šteta , ali baš šteta što ne uzeše prstenje one godine . Peja bi bio mvp !
ps
igra šakila protiv divca u tim utakmicama , sramota za nba i njihove 'savršene ' sudije

Nesha

pre 9 godina

Nekako smo navikli kada gledamo najbolje poteze iz NBA da gledamo zakucavanja iz svih mogućih pozicija, da smo zaboravili koliko je lepo bilo gledati majstore šuta. Odakle je sve ovaj čovek vadio ove šuteve, ne mogu da poverujem. Onaj iza table mu je vrhunski. I koliko je samo šuteva Peđa imao koji su donosili pobede u poslednjim sekundama ili vodili u produžetke. Definitivno jedan od krajeva Sacramento kraljeva :).

strucnjak

pre 9 godina

Secam se bio sam osnovna skola, ustajanje oko 3, 4 ujutru da bih gledao Sakramento i onda cuvena serija sa Lejkersima. Racunam zavrsice do pola 7 ili 7 i onda stizem na prvi cas u pola 8. Medjutim utakmica traje li traje, Sakramento sabija Lejkerse onda ovi stizu i konacno Vlade ispucava u ruke Oriju i... Onda prvi cas matematike i vezbanje za maturu, a ja em kasnim na cas em nastavnica dzangrizava. Ali, ali, bilo je predivno gledati Sakremento, ne samo zbog nasih, vec i zato sto su igrali ludu kosarku, realno zasluzili su da osvoje sampionat te godine, eto samo ta lopta ih je delila od toga, mada i njima je falilo malo drskosti cini mi se, da jednostavno prizemlje one Lejkerse, jer su se oni tu izvukli uz pomoc cimanja i povlacenja i pomoci sudija. Elem, taj Sakremento ostaje upamcen kao vrhunska ekipa a Stojakovic najbolji suter lige u to vreme.

Blueu

pre 9 godina

jedan od najboljih sutera svih vremena, ne pojavljuje se u srbiju u medijima, niko ga ne blati jednom recju GOSPODIN, pedja milina te bilo gledati, mi klinci smo ziveli za allstar vikende

Milan

pre 9 godina

Za reprezentaciju nije pogađao odlučujuće šuteve kao Sale, Bodiroga pa i Gurović, ali se znalo da protiv svakog daje 15+ .... Veliki igrač, karijera bez skandala, svaka čast... Nekako mi žao ovih klinaca danas što nemaju za koga da budu budni do 06h... Peđa hvala ti za ulepšano detinjstvo...