Subota, 06.12.2014.

12:30

Ukradeni svi trofeji Red Bula!

Svi trofeji koje su vozači Red Bula osvojili u poslednjih deset sezona ukradeni su iz fabrike u Milton Kinzu, potvrdio je austrijski tim.

Izvor: JT

Ukradeni svi trofeji Red Bula! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
Ne znam zasto mi ne objavljuju komentar ali nema veze pokusacu ponovo.Kazes Belgija 2008 http://youtu.be/B6NkV0XFcUI.Jasno se vidi da Luis sece krivinu.Pravilo kaze da u sledecoj krivini posle secenja prethodne ne sme da se pretice vozac.Luis je to uradio.Smeo je tek u ORUZU da ga pretekne.To je sledeca krivina posle prve.Sta je tu sporno.I nije diskvalifikovan kao Senna 88 u japanu nego su mu samo dodate sekunde i bio je treci.Da je diskvalifikovan ne bi osvojio titulu.Sumaher je kaznjen u Monaku zato sto je pretekao u prvoj krivini nakon povlacenja sejfti kara.Ostao je bez bodova.Alonso je do Madjarske 2006 kada su mu skinuli Mas Damper osvojio tacno sto bodova ali je tada ODVEZAO VEROVATNO NAJBOLJU TRKU U KARIJERI.Za Maleziju si totalno promasio.Prva Sumaherova trka posle Silverstona i preloma noge ,fenomenalno zatvara Hakinena dvadesetak krugova,iako je Mika bio puno brzi i obezbedjuje pobedu Irvajnu.Ali ni to nije bilo dovoljno zbog spornih detalja prethodno pomenutih u Japanu kojih se ti ne secas jer SI BIO KLINAC a secas se trke pre toga u Maleziji.A sta cemo sa Belgijom 98 kada po kisi Sumaher udara u Kultarda od pozadi koji se namerno postavlja.Sumija su jedva zadrzali da ne dodje do obracuna izmedju njih dvojicehttp://youtu.be/mmXUtwSIzmM.Morao je da se pomeri levo zaostajao je za krug.A sezona 2005 kada su Ferari namerno ushtrojili i kada se retko peo na podijume.Mozda si i tada BIO KLINAC pa se ne secas.Ili ne zelis da se secas.

Хумска БГ

pre 9 godina

Добро, ајде да изузмемо 2007. и да се посветимо осталим сезонама.Споменуо си 2006. и МАС-дампер уређај.Ако је то баш било нелегално онда га је одмах требало одстранити а не на пола сезоне када Алонсо побегне 25 бодова па господи из Ферарија треба помоћ испод жита да би се Шумахер вратио у игру.Па детаљ из Монце исте године: Маса се после тренинга жали да га је Алонсо наводно омео у брзом кругу и Нандо је кажњен са десет места после квалификација!? Али то је Монца, Фераријев терен, борба за титулу, мора се некако помоћи црвенима.Али казна их је стигла из сопствене штале - мотор отказао кад је било најбитније:) Што се тиче 1998. стварно се не сећам(био сам клинац тада), сећам се само да је Шумахер избушио гуме кад је прешао преко неких делова и није ни завршио последњу трку.Али се сећам 1999. и дисквалификације Ферарија у Малезији због неправилности на болиду, па накнадног враћања бодова под изговором занимљивости шампионата(!) а кад сам већ споменуо шпијунажу из 2007. да подестим да је Мика Сало отворено признао да је Ферари пратио(наводно прислушкивао) Мекларен те 1999. док је он возио а ФИА наравно није имала појма о томе.А црвени покупише конструкторску титулу.Па 2003. Индијанаполис, предзадња трка и смешна казна за Монтоју после дуела са Барикелом и на тај начин је избачен из борбе за титулу.Па 2008., шта су све радили Хамилтону, отели чисту као суза победу у Белгији и тако поклонили бодове Маси.Па скандал са Хокенхајма 2010. и још много тога али понестало ми места...

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
I jos samo ovo.Mislim da Kimi nije bio najbolji te sezone.Jeste imao najvise pobeda,a i Massa ga je pustio u Brazilu posle drugog stinta je usporio.I da nije bilo bratoubilackog rata u MCL-u ,da su se opredelili da forsiraju jednog vozaca mislim da bi MCL bez problema uzeo titulu.Luis,Kimi i Alonso su imali po 12 podijuma.Luis kao RUKI je imao neverovatan niz od 9 podijuma do Nirburgringa kada je u kvalifikacijama imao opasan udes.Po meni nista nije bio bolji od njih.

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
Drago mi je da si lepo odgovorio vidi se da si dobar momak.Tema je suvise ozbiljna i kompleksna da bi se zadrzali samo na tome da ferari i samo ferari muti i krade, a za tako nesto su potrebna dva ozbiljna posetioca ovog foruma.Jos mnogo toga ima o ferariju.2006. kamera na zadnjem krilu pokazuje isto kako se pomera u krivini i stabilizuje Sumijev bolid.Sumi osvaja 28 bodova na taj nacin zabranjuju to pokretno krilo ali mu ne oduzimaju bodove.Zatim preticanje Kimija pod zutom zastavom u FR 2002 i osvajanje prvog mesta itd...Ali nemoj da zaboravimo da je ferari do dolaska Sumija zadnji put osvojio titulu 79 sa dzodijem Shekterom.mucio se 21. godinu ,mnogo puta se izblamirao kao sto je duplo dno na bolidu 1992.Britanski lobi je bio toliko jak da su oni camili dve decenije.Ali dolaskom Sumija,Toda,Brnija,Brona oni postaju lideri.Ali i to nije dugo trajalo.A sto se tice drugih.Pa najbolji primer je 1998 poslednja trka u Japanu.Semafor pokazuje zuta svetla zbog Panisa i Trulija svi staju ali Mika Hakinen krece i dolazi do karirane linije.Nema kazne za MCLaren.Ceka se novi start.Mehanicari ulaze sa kesama leda i stavljaju ih u izduvnike,ali Sumiju se greje motor i on ne krece i mora da startuje sa zacelja.Pretice gomilu vozaca ali na kraju odustaje i Mika(MCLaren) osvaja titulu.A sta reci o benetonu 94 95(nelegalno gorivo,nelegalni grejaci za gume) pa reno 2006(MAS Damper uredjaj) i kao nigde nema dokaza a svi sumnjaju.Sve je to politika.Evo ispucao sam 1500 karaktera.

Хумска БГ

pre 9 godina

Tjeri,

Мислио сам на конструкторски шампионат који је Мекларену отет због "шпијунаже".Па најочигледнија крађа виђена је те сезоне! Што се тиче Кимијеве титуле, не оспоравам је кад је он лично у питању јер је био најбољи у кључним тренуцима те сезоне, када су и Хами и Алонсо правили глупости он је возио без грешке, укратко био најбољи у 2007. години.Али изгледа да не знаш да је те сезоне заправо ОН имао нерегуларан болид, а не Мекларен.То је почетком ове године покојни Најџел Степни потврдио у једном интервју рекавши да је Ферари имао неправилности на задњем крилу и поду болида што је ФИА и потврдила прегледом после ВН Аустралије али казне из неког разлога није било.Затим скандал у Мађарској, одузимају Мекларену конструкторске бодове за ту трку јер је Алонсо блокирао Хамилтона током квалификација - мислим да је то најглупља судијска одлука у историји Ф1.У Бразилу који си споменуо јесте Луис направио велику грешку, али је био и онај скандал са горивом ако се сећаш, у вези БМВ-а и Вилијамса чији су возачи завршили испред Хамилтона али нису дисквалификовани после трке.Признајем, било би ружно да је Луис постао првак за зеленим столом али ме баш занима шта би било да су улоге биле обрнуте тј. да је Ферари у тој ситуацији био оштећен а не Мекларен.Нешто ми говори да би се правила стриктно поштовала, овако се прешло преко тога.Али ајде, кажем Кимијева титула кад се све сабере ипак заслужена али конструкторска је стварно била фарсична.

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
Izvini zavrsava sedmi Luis na Interlagosu 2007.Napisao sam peti.Da je bio peti bio bi sampion.Peti je bio 2008. kada u zadnjoj krivini zadnje trke isto u Brazilu pretice Gloka ,da je bio sesti Massa bi bio sampion.Moja greska.Pomesao sam te dve sezone.

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
Izvini,ali kako te nije sramota.Osim ako nisi neki provokator koji ubacuje koske da bi se otvorila polemika ali ako je tako priznajem da sam mnogo glup.Ako nije molim te objasni mi ti sta je tu bilo nelegularno.Da li uopste postoji sezona u istoriji F1 da je bila regularna.Uvek je bilo nekih varanja narocito u dizajnerskom delu.Sto se tice 2007. pa mislim da si totalno promasio.Luis je i sam priznao da je krivac sto je Kimi uzeo titulu tada,pritiska pogresno dugme u Brazilu na zadnjoj trci gubi skoro minutu i zavrsava peti.Na predzadnjoj u Kini ne ulazi na vreme u boks po kisi i u 30. krugu zavrsava u sljunku bas ispred boksa i zavrsava trku.I da ti ne duzim ,ali ako hoces mozemo da pricamo.I sta ti znaci ovo ,,RECIMO 2007" kao da nisi siguran ili da ima jos puno toga a sto drugim bezgresnicima nikada ne bi palo na pamet da urade.Voleo bih da cujem tvoje objasnjenje.Pozdrav.

Beoman

pre 9 godina

ovo je tragedia, to nie neki novac, messing opkovan srebrom, platinom, zlatom ili u bojama, bas nema neku vrednost, "sica". a to nesmie nikom pokazati jer to nie njihovo. Kad bi imao priliku da unistim trofejnu salu dinama i hajduka mojih omzenih klubova bas to nikad nebi uradio, to je nesto za dusu, globalno i vredno i lepo. Da nie glupo bilo bi strasno.

Branko M.

pre 9 godina

To je neko Iz meklarena dok je opet krao tehnologiju ukrao i pehare. Prva Hamiltonova titula u meklarenu je bila sa ukradenom ferarijevom tehnologijom Za smanjenje otpora vazduha kod tockova Pa je samo konstruktor kaznjen

ZastavaAMGPetronas

pre 9 godina

Ahhh big deal... Napravice opet verne replike i cao zdravo kao da nista nije bilo... Ne podrzavam kradju ali i nije neka tragedija.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ono kada znas da ce neko spomenuti Simonovica bez da ulazis u komentare...Cenim da ih je 6/7 spomenulo njega. Originalnost je cudo...

Хумска БГ

pre 9 godina

Ферари наручио пљачку, то би баш личило на њих :) Не би им био први пут.И раније су отимали шампионате и пехаре које су други заслужили, углавном за зеленим столом а сад су се латили обијачког алата :)

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@F1
HA,HA,HAAAAAAAAAAAA
Kako dobar komentar.mnogo dobra fora,svaka cast.ali ko su jos dvojica uz Alonsa.mozda je sa njim bio i Karun CANDOK.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ono kada znas da ce neko spomenuti Simonovica bez da ulazis u komentare...Cenim da ih je 6/7 spomenulo njega. Originalnost je cudo...

Хумска БГ

pre 9 godina

Ферари наручио пљачку, то би баш личило на њих :) Не би им био први пут.И раније су отимали шампионате и пехаре које су други заслужили, углавном за зеленим столом а сад су се латили обијачког алата :)

ZastavaAMGPetronas

pre 9 godina

Ahhh big deal... Napravice opet verne replike i cao zdravo kao da nista nije bilo... Ne podrzavam kradju ali i nije neka tragedija.

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@F1
HA,HA,HAAAAAAAAAAAA
Kako dobar komentar.mnogo dobra fora,svaka cast.ali ko su jos dvojica uz Alonsa.mozda je sa njim bio i Karun CANDOK.

Branko M.

pre 9 godina

To je neko Iz meklarena dok je opet krao tehnologiju ukrao i pehare. Prva Hamiltonova titula u meklarenu je bila sa ukradenom ferarijevom tehnologijom Za smanjenje otpora vazduha kod tockova Pa je samo konstruktor kaznjen

Beoman

pre 9 godina

ovo je tragedia, to nie neki novac, messing opkovan srebrom, platinom, zlatom ili u bojama, bas nema neku vrednost, "sica". a to nesmie nikom pokazati jer to nie njihovo. Kad bi imao priliku da unistim trofejnu salu dinama i hajduka mojih omzenih klubova bas to nikad nebi uradio, to je nesto za dusu, globalno i vredno i lepo. Da nie glupo bilo bi strasno.

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
Izvini,ali kako te nije sramota.Osim ako nisi neki provokator koji ubacuje koske da bi se otvorila polemika ali ako je tako priznajem da sam mnogo glup.Ako nije molim te objasni mi ti sta je tu bilo nelegularno.Da li uopste postoji sezona u istoriji F1 da je bila regularna.Uvek je bilo nekih varanja narocito u dizajnerskom delu.Sto se tice 2007. pa mislim da si totalno promasio.Luis je i sam priznao da je krivac sto je Kimi uzeo titulu tada,pritiska pogresno dugme u Brazilu na zadnjoj trci gubi skoro minutu i zavrsava peti.Na predzadnjoj u Kini ne ulazi na vreme u boks po kisi i u 30. krugu zavrsava u sljunku bas ispred boksa i zavrsava trku.I da ti ne duzim ,ali ako hoces mozemo da pricamo.I sta ti znaci ovo ,,RECIMO 2007" kao da nisi siguran ili da ima jos puno toga a sto drugim bezgresnicima nikada ne bi palo na pamet da urade.Voleo bih da cujem tvoje objasnjenje.Pozdrav.

Хумска БГ

pre 9 godina

Добро, ајде да изузмемо 2007. и да се посветимо осталим сезонама.Споменуо си 2006. и МАС-дампер уређај.Ако је то баш било нелегално онда га је одмах требало одстранити а не на пола сезоне када Алонсо побегне 25 бодова па господи из Ферарија треба помоћ испод жита да би се Шумахер вратио у игру.Па детаљ из Монце исте године: Маса се после тренинга жали да га је Алонсо наводно омео у брзом кругу и Нандо је кажњен са десет места после квалификација!? Али то је Монца, Фераријев терен, борба за титулу, мора се некако помоћи црвенима.Али казна их је стигла из сопствене штале - мотор отказао кад је било најбитније:) Што се тиче 1998. стварно се не сећам(био сам клинац тада), сећам се само да је Шумахер избушио гуме кад је прешао преко неких делова и није ни завршио последњу трку.Али се сећам 1999. и дисквалификације Ферарија у Малезији због неправилности на болиду, па накнадног враћања бодова под изговором занимљивости шампионата(!) а кад сам већ споменуо шпијунажу из 2007. да подестим да је Мика Сало отворено признао да је Ферари пратио(наводно прислушкивао) Мекларен те 1999. док је он возио а ФИА наравно није имала појма о томе.А црвени покупише конструкторску титулу.Па 2003. Индијанаполис, предзадња трка и смешна казна за Монтоју после дуела са Барикелом и на тај начин је избачен из борбе за титулу.Па 2008., шта су све радили Хамилтону, отели чисту као суза победу у Белгији и тако поклонили бодове Маси.Па скандал са Хокенхајма 2010. и још много тога али понестало ми места...

Хумска БГ

pre 9 godina

Tjeri,

Мислио сам на конструкторски шампионат који је Мекларену отет због "шпијунаже".Па најочигледнија крађа виђена је те сезоне! Што се тиче Кимијеве титуле, не оспоравам је кад је он лично у питању јер је био најбољи у кључним тренуцима те сезоне, када су и Хами и Алонсо правили глупости он је возио без грешке, укратко био најбољи у 2007. години.Али изгледа да не знаш да је те сезоне заправо ОН имао нерегуларан болид, а не Мекларен.То је почетком ове године покојни Најџел Степни потврдио у једном интервју рекавши да је Ферари имао неправилности на задњем крилу и поду болида што је ФИА и потврдила прегледом после ВН Аустралије али казне из неког разлога није било.Затим скандал у Мађарској, одузимају Мекларену конструкторске бодове за ту трку јер је Алонсо блокирао Хамилтона током квалификација - мислим да је то најглупља судијска одлука у историји Ф1.У Бразилу који си споменуо јесте Луис направио велику грешку, али је био и онај скандал са горивом ако се сећаш, у вези БМВ-а и Вилијамса чији су возачи завршили испред Хамилтона али нису дисквалификовани после трке.Признајем, било би ружно да је Луис постао првак за зеленим столом али ме баш занима шта би било да су улоге биле обрнуте тј. да је Ферари у тој ситуацији био оштећен а не Мекларен.Нешто ми говори да би се правила стриктно поштовала, овако се прешло преко тога.Али ајде, кажем Кимијева титула кад се све сабере ипак заслужена али конструкторска је стварно била фарсична.

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
I jos samo ovo.Mislim da Kimi nije bio najbolji te sezone.Jeste imao najvise pobeda,a i Massa ga je pustio u Brazilu posle drugog stinta je usporio.I da nije bilo bratoubilackog rata u MCL-u ,da su se opredelili da forsiraju jednog vozaca mislim da bi MCL bez problema uzeo titulu.Luis,Kimi i Alonso su imali po 12 podijuma.Luis kao RUKI je imao neverovatan niz od 9 podijuma do Nirburgringa kada je u kvalifikacijama imao opasan udes.Po meni nista nije bio bolji od njih.

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
Ne znam zasto mi ne objavljuju komentar ali nema veze pokusacu ponovo.Kazes Belgija 2008 http://youtu.be/B6NkV0XFcUI.Jasno se vidi da Luis sece krivinu.Pravilo kaze da u sledecoj krivini posle secenja prethodne ne sme da se pretice vozac.Luis je to uradio.Smeo je tek u ORUZU da ga pretekne.To je sledeca krivina posle prve.Sta je tu sporno.I nije diskvalifikovan kao Senna 88 u japanu nego su mu samo dodate sekunde i bio je treci.Da je diskvalifikovan ne bi osvojio titulu.Sumaher je kaznjen u Monaku zato sto je pretekao u prvoj krivini nakon povlacenja sejfti kara.Ostao je bez bodova.Alonso je do Madjarske 2006 kada su mu skinuli Mas Damper osvojio tacno sto bodova ali je tada ODVEZAO VEROVATNO NAJBOLJU TRKU U KARIJERI.Za Maleziju si totalno promasio.Prva Sumaherova trka posle Silverstona i preloma noge ,fenomenalno zatvara Hakinena dvadesetak krugova,iako je Mika bio puno brzi i obezbedjuje pobedu Irvajnu.Ali ni to nije bilo dovoljno zbog spornih detalja prethodno pomenutih u Japanu kojih se ti ne secas jer SI BIO KLINAC a secas se trke pre toga u Maleziji.A sta cemo sa Belgijom 98 kada po kisi Sumaher udara u Kultarda od pozadi koji se namerno postavlja.Sumija su jedva zadrzali da ne dodje do obracuna izmedju njih dvojicehttp://youtu.be/mmXUtwSIzmM.Morao je da se pomeri levo zaostajao je za krug.A sezona 2005 kada su Ferari namerno ushtrojili i kada se retko peo na podijume.Mozda si i tada BIO KLINAC pa se ne secas.Ili ne zelis da se secas.

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
Izvini zavrsava sedmi Luis na Interlagosu 2007.Napisao sam peti.Da je bio peti bio bi sampion.Peti je bio 2008. kada u zadnjoj krivini zadnje trke isto u Brazilu pretice Gloka ,da je bio sesti Massa bi bio sampion.Moja greska.Pomesao sam te dve sezone.

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
Drago mi je da si lepo odgovorio vidi se da si dobar momak.Tema je suvise ozbiljna i kompleksna da bi se zadrzali samo na tome da ferari i samo ferari muti i krade, a za tako nesto su potrebna dva ozbiljna posetioca ovog foruma.Jos mnogo toga ima o ferariju.2006. kamera na zadnjem krilu pokazuje isto kako se pomera u krivini i stabilizuje Sumijev bolid.Sumi osvaja 28 bodova na taj nacin zabranjuju to pokretno krilo ali mu ne oduzimaju bodove.Zatim preticanje Kimija pod zutom zastavom u FR 2002 i osvajanje prvog mesta itd...Ali nemoj da zaboravimo da je ferari do dolaska Sumija zadnji put osvojio titulu 79 sa dzodijem Shekterom.mucio se 21. godinu ,mnogo puta se izblamirao kao sto je duplo dno na bolidu 1992.Britanski lobi je bio toliko jak da su oni camili dve decenije.Ali dolaskom Sumija,Toda,Brnija,Brona oni postaju lideri.Ali i to nije dugo trajalo.A sto se tice drugih.Pa najbolji primer je 1998 poslednja trka u Japanu.Semafor pokazuje zuta svetla zbog Panisa i Trulija svi staju ali Mika Hakinen krece i dolazi do karirane linije.Nema kazne za MCLaren.Ceka se novi start.Mehanicari ulaze sa kesama leda i stavljaju ih u izduvnike,ali Sumiju se greje motor i on ne krece i mora da startuje sa zacelja.Pretice gomilu vozaca ali na kraju odustaje i Mika(MCLaren) osvaja titulu.A sta reci o benetonu 94 95(nelegalno gorivo,nelegalni grejaci za gume) pa reno 2006(MAS Damper uredjaj) i kao nigde nema dokaza a svi sumnjaju.Sve je to politika.Evo ispucao sam 1500 karaktera.

Хумска БГ

pre 9 godina

Ферари наручио пљачку, то би баш личило на њих :) Не би им био први пут.И раније су отимали шампионате и пехаре које су други заслужили, углавном за зеленим столом а сад су се латили обијачког алата :)

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ono kada znas da ce neko spomenuti Simonovica bez da ulazis u komentare...Cenim da ih je 6/7 spomenulo njega. Originalnost je cudo...

Branko M.

pre 9 godina

To je neko Iz meklarena dok je opet krao tehnologiju ukrao i pehare. Prva Hamiltonova titula u meklarenu je bila sa ukradenom ferarijevom tehnologijom Za smanjenje otpora vazduha kod tockova Pa je samo konstruktor kaznjen

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@F1
HA,HA,HAAAAAAAAAAAA
Kako dobar komentar.mnogo dobra fora,svaka cast.ali ko su jos dvojica uz Alonsa.mozda je sa njim bio i Karun CANDOK.

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
Ne znam zasto mi ne objavljuju komentar ali nema veze pokusacu ponovo.Kazes Belgija 2008 http://youtu.be/B6NkV0XFcUI.Jasno se vidi da Luis sece krivinu.Pravilo kaze da u sledecoj krivini posle secenja prethodne ne sme da se pretice vozac.Luis je to uradio.Smeo je tek u ORUZU da ga pretekne.To je sledeca krivina posle prve.Sta je tu sporno.I nije diskvalifikovan kao Senna 88 u japanu nego su mu samo dodate sekunde i bio je treci.Da je diskvalifikovan ne bi osvojio titulu.Sumaher je kaznjen u Monaku zato sto je pretekao u prvoj krivini nakon povlacenja sejfti kara.Ostao je bez bodova.Alonso je do Madjarske 2006 kada su mu skinuli Mas Damper osvojio tacno sto bodova ali je tada ODVEZAO VEROVATNO NAJBOLJU TRKU U KARIJERI.Za Maleziju si totalno promasio.Prva Sumaherova trka posle Silverstona i preloma noge ,fenomenalno zatvara Hakinena dvadesetak krugova,iako je Mika bio puno brzi i obezbedjuje pobedu Irvajnu.Ali ni to nije bilo dovoljno zbog spornih detalja prethodno pomenutih u Japanu kojih se ti ne secas jer SI BIO KLINAC a secas se trke pre toga u Maleziji.A sta cemo sa Belgijom 98 kada po kisi Sumaher udara u Kultarda od pozadi koji se namerno postavlja.Sumija su jedva zadrzali da ne dodje do obracuna izmedju njih dvojicehttp://youtu.be/mmXUtwSIzmM.Morao je da se pomeri levo zaostajao je za krug.A sezona 2005 kada su Ferari namerno ushtrojili i kada se retko peo na podijume.Mozda si i tada BIO KLINAC pa se ne secas.Ili ne zelis da se secas.

ZastavaAMGPetronas

pre 9 godina

Ahhh big deal... Napravice opet verne replike i cao zdravo kao da nista nije bilo... Ne podrzavam kradju ali i nije neka tragedija.

Beoman

pre 9 godina

ovo je tragedia, to nie neki novac, messing opkovan srebrom, platinom, zlatom ili u bojama, bas nema neku vrednost, "sica". a to nesmie nikom pokazati jer to nie njihovo. Kad bi imao priliku da unistim trofejnu salu dinama i hajduka mojih omzenih klubova bas to nikad nebi uradio, to je nesto za dusu, globalno i vredno i lepo. Da nie glupo bilo bi strasno.

Хумска БГ

pre 9 godina

Tjeri,

Мислио сам на конструкторски шампионат који је Мекларену отет због "шпијунаже".Па најочигледнија крађа виђена је те сезоне! Што се тиче Кимијеве титуле, не оспоравам је кад је он лично у питању јер је био најбољи у кључним тренуцима те сезоне, када су и Хами и Алонсо правили глупости он је возио без грешке, укратко био најбољи у 2007. години.Али изгледа да не знаш да је те сезоне заправо ОН имао нерегуларан болид, а не Мекларен.То је почетком ове године покојни Најџел Степни потврдио у једном интервју рекавши да је Ферари имао неправилности на задњем крилу и поду болида што је ФИА и потврдила прегледом после ВН Аустралије али казне из неког разлога није било.Затим скандал у Мађарској, одузимају Мекларену конструкторске бодове за ту трку јер је Алонсо блокирао Хамилтона током квалификација - мислим да је то најглупља судијска одлука у историји Ф1.У Бразилу који си споменуо јесте Луис направио велику грешку, али је био и онај скандал са горивом ако се сећаш, у вези БМВ-а и Вилијамса чији су возачи завршили испред Хамилтона али нису дисквалификовани после трке.Признајем, било би ружно да је Луис постао првак за зеленим столом али ме баш занима шта би било да су улоге биле обрнуте тј. да је Ферари у тој ситуацији био оштећен а не Мекларен.Нешто ми говори да би се правила стриктно поштовала, овако се прешло преко тога.Али ајде, кажем Кимијева титула кад се све сабере ипак заслужена али конструкторска је стварно била фарсична.

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
Drago mi je da si lepo odgovorio vidi se da si dobar momak.Tema je suvise ozbiljna i kompleksna da bi se zadrzali samo na tome da ferari i samo ferari muti i krade, a za tako nesto su potrebna dva ozbiljna posetioca ovog foruma.Jos mnogo toga ima o ferariju.2006. kamera na zadnjem krilu pokazuje isto kako se pomera u krivini i stabilizuje Sumijev bolid.Sumi osvaja 28 bodova na taj nacin zabranjuju to pokretno krilo ali mu ne oduzimaju bodove.Zatim preticanje Kimija pod zutom zastavom u FR 2002 i osvajanje prvog mesta itd...Ali nemoj da zaboravimo da je ferari do dolaska Sumija zadnji put osvojio titulu 79 sa dzodijem Shekterom.mucio se 21. godinu ,mnogo puta se izblamirao kao sto je duplo dno na bolidu 1992.Britanski lobi je bio toliko jak da su oni camili dve decenije.Ali dolaskom Sumija,Toda,Brnija,Brona oni postaju lideri.Ali i to nije dugo trajalo.A sto se tice drugih.Pa najbolji primer je 1998 poslednja trka u Japanu.Semafor pokazuje zuta svetla zbog Panisa i Trulija svi staju ali Mika Hakinen krece i dolazi do karirane linije.Nema kazne za MCLaren.Ceka se novi start.Mehanicari ulaze sa kesama leda i stavljaju ih u izduvnike,ali Sumiju se greje motor i on ne krece i mora da startuje sa zacelja.Pretice gomilu vozaca ali na kraju odustaje i Mika(MCLaren) osvaja titulu.A sta reci o benetonu 94 95(nelegalno gorivo,nelegalni grejaci za gume) pa reno 2006(MAS Damper uredjaj) i kao nigde nema dokaza a svi sumnjaju.Sve je to politika.Evo ispucao sam 1500 karaktera.

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
Izvini zavrsava sedmi Luis na Interlagosu 2007.Napisao sam peti.Da je bio peti bio bi sampion.Peti je bio 2008. kada u zadnjoj krivini zadnje trke isto u Brazilu pretice Gloka ,da je bio sesti Massa bi bio sampion.Moja greska.Pomesao sam te dve sezone.

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
I jos samo ovo.Mislim da Kimi nije bio najbolji te sezone.Jeste imao najvise pobeda,a i Massa ga je pustio u Brazilu posle drugog stinta je usporio.I da nije bilo bratoubilackog rata u MCL-u ,da su se opredelili da forsiraju jednog vozaca mislim da bi MCL bez problema uzeo titulu.Luis,Kimi i Alonso su imali po 12 podijuma.Luis kao RUKI je imao neverovatan niz od 9 podijuma do Nirburgringa kada je u kvalifikacijama imao opasan udes.Po meni nista nije bio bolji od njih.

Хумска БГ

pre 9 godina

Добро, ајде да изузмемо 2007. и да се посветимо осталим сезонама.Споменуо си 2006. и МАС-дампер уређај.Ако је то баш било нелегално онда га је одмах требало одстранити а не на пола сезоне када Алонсо побегне 25 бодова па господи из Ферарија треба помоћ испод жита да би се Шумахер вратио у игру.Па детаљ из Монце исте године: Маса се после тренинга жали да га је Алонсо наводно омео у брзом кругу и Нандо је кажњен са десет места после квалификација!? Али то је Монца, Фераријев терен, борба за титулу, мора се некако помоћи црвенима.Али казна их је стигла из сопствене штале - мотор отказао кад је било најбитније:) Што се тиче 1998. стварно се не сећам(био сам клинац тада), сећам се само да је Шумахер избушио гуме кад је прешао преко неких делова и није ни завршио последњу трку.Али се сећам 1999. и дисквалификације Ферарија у Малезији због неправилности на болиду, па накнадног враћања бодова под изговором занимљивости шампионата(!) а кад сам већ споменуо шпијунажу из 2007. да подестим да је Мика Сало отворено признао да је Ферари пратио(наводно прислушкивао) Мекларен те 1999. док је он возио а ФИА наравно није имала појма о томе.А црвени покупише конструкторску титулу.Па 2003. Индијанаполис, предзадња трка и смешна казна за Монтоју после дуела са Барикелом и на тај начин је избачен из борбе за титулу.Па 2008., шта су све радили Хамилтону, отели чисту као суза победу у Белгији и тако поклонили бодове Маси.Па скандал са Хокенхајма 2010. и још много тога али понестало ми места...

Tjeri Butsen

pre 9 godina

@Хумска БГ
Izvini,ali kako te nije sramota.Osim ako nisi neki provokator koji ubacuje koske da bi se otvorila polemika ali ako je tako priznajem da sam mnogo glup.Ako nije molim te objasni mi ti sta je tu bilo nelegularno.Da li uopste postoji sezona u istoriji F1 da je bila regularna.Uvek je bilo nekih varanja narocito u dizajnerskom delu.Sto se tice 2007. pa mislim da si totalno promasio.Luis je i sam priznao da je krivac sto je Kimi uzeo titulu tada,pritiska pogresno dugme u Brazilu na zadnjoj trci gubi skoro minutu i zavrsava peti.Na predzadnjoj u Kini ne ulazi na vreme u boks po kisi i u 30. krugu zavrsava u sljunku bas ispred boksa i zavrsava trku.I da ti ne duzim ,ali ako hoces mozemo da pricamo.I sta ti znaci ovo ,,RECIMO 2007" kao da nisi siguran ili da ima jos puno toga a sto drugim bezgresnicima nikada ne bi palo na pamet da urade.Voleo bih da cujem tvoje objasnjenje.Pozdrav.