Petak, 28.11.2014.

14:07

"Ronaldova godina najbolja ikada"

Fudbalski klub Real Madrid kritikovao je predsednika UEFA Mišel Platini zbog komentara Francuza u vezi sa dodelom Zlatne lopte.

Izvor: SO

"Ronaldova godina najbolja ikada" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

king

pre 9 godina

umalo osvojio primeru u hahahahaha nasmejame real bio treci izgubio el klasiko i izvukao bod u drugom ronaldo u finalu LŠ dao gol u poslednjem minutu i to kao i obicno iz penala

realno

pre 9 godina

kako rece covek treba gledati individualan ucinak igraca,pa onda rece glupost osvojio ligu sampiona,kup spanije hahah kao da je to individualan ucinak a ne kolektivni,a realov kolektiv vredi skoro milijardu evra, gde tri igraca bese placena skoro 284 mil evra,i gde doticni izvede 20 penala u godini i jedno 100 slobodnih udaraca,i tako postane najefikasni u nekom od takmicenje,pogledaj sta kaze statistika rece covek hahaha,i na svetskom rece daje uputio najvise udaraca na gol i ako su ispali u prvom krugu covek uputio najvise udaraca na gol svaka cast ali dao je samo 1, gol a uputio je 27 udaraca u 3 meca e to je vec statistika za istoriju

Mourinho

pre 9 godina

(reci nam, 28. novembar 2014 20:15) Proveri jos jednom sta pises. Mesi jeste osvojio sa Barsom Ligu i Kup (Nisam siguran za kup), ali nije bio najbolji strelac Primere, vec je Ronaldo i te godine bio najbolji strelac Primere i dobitnik zlatne lopte, ali zlatnu loptu tad nije podelio ni sa kim za razliku kad je ove godine podelio sa Suarezom, takodje je Ronaldo bio najbolji strelac kvalifikacija u Evropi i odveo sam Portugal na SP u onom dvomecu protiv Svedske. Te godine je bilo tesno izmedju njega, Riberija i Mesija, cak Mesi nije bio glavni konkurent Ronaldu te godine vec Riberi, a ove godine je dao vise golova nego te, uz obaranje istorijskih rekorda, i plus trofeje sa Realom, bez dileme te godine je zasluzio a ove jos vise, bez apsolutno ikakve konkurencije i dileme.

reci nam

pre 9 godina

(Mourinho, 28. novembar 2014 17:27)

Pa zasto je onda Ronaldo dobio zlatnu loptu u 2013 godini kada je Mesi bio najbolji strelac lige, dobio zlatnu kopacku, osvojio sa Barsom ligu i superkup, bio najbolji strelac kvalifikacija za SP? Ako Ronaldo treba dobiti ove godine jel onda priznajes da je Mesi trebao prosle kada Ronaldo nije uradio nista?

neko

pre 9 godina

Neverovatno koliko ovde ima mesijevih fanova,pokušavate da osporite da je Ronaldo trenutno najbolji igrač na svetu..statistika ne laže!Pričate kako daje nebitne golove,da Mesi možda ne daje bitne,smešno..najbolji igrač svetskog prvenstva:Dzašto,na osnovu čega?!Iskreno ne volim ni jednog od njih dvojice ali Ronaldo je punooo kompletniji fudbaler od Mesija,činjenice!Lupajte minusa koliko hoćete..realnost!
(Comedy, 28. novembar 2014 15:24)

Brate, biti najbolji, ne znaci samo imati najvise golova, ima tu jos mnogo faktora koji se gledaju, a tu je Mesi i te kako u prednosti. A sto se tice golova u bitnim utakmicama, pogledaj neke bitne utakmice za oba tima, pa ces sam da se uveris.

pribil

pre 9 godina

Mesi ne gura barselonu. Celu karijeru igra u najjacem timu mozda ikad, reprezentacija spanije plus stranci... Maradona je bio covek tim.

dejo

pre 9 godina

Nije tacno sa Ronaldo ima 7 golova više već samo 3 iako su mu greškom u računalu gol protiv danske i dao puno više penala... Messi ima vise poena evo pa uveri se
http://messivsronaldo.net/calendar-year.php

milorad

pre 9 godina

neki jos uvek kazu odveo je portugal na sp i razbio svedsku. pa to je bilo 2013. dokle vise ova svedska. pa onda racunajte i mesiju ligu sampiona 2011.

Marko

pre 9 godina

Ne znam dokle vise misle iz reala da guraju Ronalda i oni vide da on nije najbolji ni u njihovom timu a kamoli na svetu.Svi pricaju o nekoj statistici ali fudbal nije igra u kojoj statistika oslikava igru igraca kao na primer kosarka.Ronaldo je vrhunski strelac pa sta i Eto je uvek bio bolji strelac od Ronaldinja i Raul uvek od Zidana Inzagi od Kake ali nikad nisu bili bolji igraci od njih.Ljudi gledaju fudbal zbog majstora u polju a Ronaldo u polju vec dve godine igra prosecno primi loptu ili je odma doda najblizem i li krene u dribling i padne.Glavni kandidati ove godine su Mesi Roben Di Marija Bejl stim sto nije igrao svetsko pa ima nesto manje sansi.Di Marija najbolji igrac reala prosle sezone i odlican na svetskom,Roben odlican na svetskom i odlican u bajernu i Mesi covek koji pleni igrom, najbolji na svetkom prvenstvu igra u polju maestalna plus svi golovi koje postize.Ronaldo u ligi sampiona nije dao nijedan gol koji je odlucio utakmicu sve su to bili uglavnom golovi kad je utakmica vec resena proverite malo.

Banjaluka

pre 9 godina

Prvo kažu ovo je individualna nagrada a onda navode titule koje je osvojio Real, ha ha ha ha...
Meni je ovo sa ovim lickom najsmješniji marketing do sad, retard se gleda na "semaforu" prilikom svakog prekida a od fudbala zna samo bicikl odraditi..
Šalu na stranu, njegove fizičke predispozicije su vrhunske ali za fudbal treba i malo mozga.

nikson

pre 9 godina

Платини би требало да буде неутралан с обзиром на функцију коју обавља, али он је, као и Блатер и све те с...., само још један фотељаш са интересном квотом, који је бацио љагу на сјајну играчку каријеру. #ПлатиниЖирес#Тигана

Deni Krejn

pre 9 godina

A sam Platini kaže:neki Nemac. Nijedan ne odskače od ostalih, a Ronaldo i Mesi se uvek ističu. Bilo klub, bilo reprezentacija.

Naopako

pre 9 godina

Kucajte na googlu Messi vs Ronaldo, prvi sajt koji izadje prati njihovu statistiku. Trenutno za 2014/2015 sezonu Ronaldo vodi za skromnih DEVET golova! Ne zaboravite da je odveo SAM Portugal protiv Svedske na svetsko prvenstvo
(zlo, 28. novembar 2014 16:11)

I skromnih 7 penala a tek je kraj Novembra :) Ovo za Svedsku se ponavljas,vec je prosle godine odlozeno glasanje zbog tih golova.
Kalendarska godina,isti sajt, 3 gola vise,4 asistencije manje. Ako udjes dublje u statistiku,ako pogledas broj napravljenih sansi,uspesnih driblinga, broj udaraca na gol po utakmici(Ronaldo ubedljivo prvi na svetu godinama) i sve ostalo,veruj da ces se smoriti.
Po prvi put su slicni po broju golova i to samo zato sto jedan Benzema ima duplo vise asistencija od celog veznog reda Barselone(Cavi,Inijesta,rakitic,Buskets i Makerano imaju ukupno dve asistencije do sada,Benzema ima 5).
Mesi gura Barselonu, ceo Real gura Ronalda,takva je realnost trenutno.

vince carter

pre 9 godina

Kuda je otiso ovaj svet kada neko moze da kaze da je ronaldo druga dimenzija za zidana,samo zato sto ovaj postize golove,gospode! dal je moguce da nema niko ko malo sire gleda na fudbal a ne samo neku statistiku i razmisli koliko su real i barsa zadnjih 5,6 godina nadmocni napadackom igrom u odnosu na druge bili,protivnici ne mogu da paze jednog nego sve igrace,barsa je kao spanska repka pokazala dominantnost bez a kamoli i sa mesijem jos,pa koliko je samo davao i koliko bi jos dao gola samuel eto da je ostao u barsi,on i mesi bi delili ucinak recimo po 30 i nesto gola po sezoni,e onda bi pojedinima izgledalo kako ronaldo mnogo odskace u odnosu na mesija jer daje vise golova,smesno a kamoli druge zvezde,brazilac ronaldo je u onoj slabijoj barsi dao 47 sa 19 godina,koliko bi dao za gvardiolinu?? c.ronaldo je igrao za junajted dobro ali dao je 31 gol u ligi najvise a odma potom samo 18,uopste oni ne odskacu na nekadasnje zvezde nego su njihovi timovi sposobni da melju,a sto se tice ovog primera spremnosti,pa nekadasnje zvezde bi morale da budu spremne kao danasnji igraci,paolo maldini je bio medju najboljima 87me ali i 2007,samo je znaci unapredjivao fiziku i prilagodjavao se novim taktikama a talenat je vecan!

Mourinho

pre 9 godina

(Murinjo kazes?, 28. novembar 2014 16:22) Koje odlaganje? O cemu ti? I ove godine se glasanje odrzava u januaru kao i prosle, zbog koga se sad odlaze? :-D Vi Mesijevi fanovi ste komedija, i prosle godine nije trebalo da ima dileme ko ce je osvojiti, jer je i tad Ronaldo imao najbolju individualnu godinu, a za ovu necu vise da pisem uopste, sve sto je navedeno u realovom pismu je cinjenica, a ti demantuj ako nije istina??? jel bio najbolji strelac primere? -jeste, jel podelio zlatnu kopacku sa suarezom za najvise golova u evropi? - jeste, jel bio najbolji strelac kupa kralja? - jeste, jel bio najbolji strelac najaceg takmicenja LS sa rekordnih 17 golova? - jeste, jel bio najbolji strelac u grupi u istoriji LS-jeste, jel dao 2 gola Sevilji i osvojio Realu superkup? - jeste! O cemu pricamo onda klinac Mesijev? Ovo je individualna nagrada a Ronaldo je bio fenomenalan u prosloj godini, uz to je osvojio i Kup Kralja i LS sa Realom, a sa odlicnom formom nastavlja i ove godine. Taj Nojer, Kros, Miler i Roben su zasluzili nagradu za najboljeg igraca SP, a ne Ronaldo ili Mesi ( skandalozno da je osvojio zbog njegovog tate Blatera).

Ricky

pre 9 godina

Mislim da bi realno trebao svajni da osvoji zlatnu loptu, ne samo zbog cinjenice da je osvojio svetsko i da je bio najbolji igrac nemacke na mundijalu i da je bio najbolji igrac finala, koliko zbog cinjenice da igra na vrhunskom nivou jedno 5 godina i da je uvek bar po meni najbolji zadnji vezni na svetu, osvojio je sve sto se moze osvojiti.. Kazete treba ronaldo, covek je bio najbolji strelac lige sampiona, al u finalu se nije video 120 minuta, u finalu kup kralja nije ni igrao, u prvenstvu su bili treci.. Na mundijalu u grupnoj fazi ispao , a u toj grupu jedna amerika prosla a ne portugal, samo nemojte govoriti kako nema saigraca, ima saigrace i to jako dobre, bar za naredni krug svetskog...

zlo

pre 9 godina

Kucajte na googlu Messi vs Ronaldo, prvi sajt koji izadje prati njihovu statistiku. Trenutno za 2014/2015 sezonu Ronaldo vodi za skromnih DEVET golova! Ne zaboravite da je odveo SAM Portugal protiv Svedske na svetsko prvenstvo sa svega 5 golova u 2 utakmice.Osvojio ligu sampiona, kup kralja, umalo i primeru prosle sezone oboreci rekord u Ls po broju golova.Ove sezone je jos bolji, a Mesi da nije dao protiv Apoela 3 gola i Sevilje ne bi se ni pricalo o njemu posto mu je sezona prosecna. Logicno da je oborio rekord kad igra celu svoju karijeru uz Inijestu i Xavija, Ronaldinja, Anrija, Ibrahimovica, Vilje, Nejmara, .. Sve inddividualni pojedinci koji su mogli sami na 3 a uz to asistirali najbolje ikada i jos uvek to cine, tako da Mesi daje sve golove iz kaznenog, skoro pa ispred golmana. Za razliku od njega Ronaldo mnogo cesce daje golove iz daljine i vuce loptu sa sredine terena samim tim sanse za gol su znatno manje mada gledajuci statistiku Ronaldo i to krsi! Mislim da za zlatnu loptu je sve jasno za ovu sezonu, treba pricati o sledecoj, ali kako kafa je i tu opet Ronaldo kao individua najbolji? Smislite neku novu foru ili trofej posto Ronaldo sve uzima, a sto je najgore za vecinu ovde na b92- zasluzeno.

Murinjo kazes?

pre 9 godina

A Mesi je bas onako fenomenalno igrao za Argentinu...i glavni zasluzni sto je Portugal izborio SP onim golovima protiv Svedske

(Mourinho, 28. novembar 2014 14:51)

Vec je jednom odlagano glasanje zbog tih golova protiv mocne odbrane Svedske.Tu sramotu si vec zaboravio?
Pisi bajke slobodno do sutra, realnost je da Ronaldo ima 3 gola vise i pored svih ovih penala i zicera. O ostalim parametrima bolje da ne pricamo...
Jos nesto, evo sta misli Murinjo o Mesijevoj igri na svetskom(inace Mesi je imao najvise napravljenih sansi na prvenstvu,najvise uspesnih driblinga,4 gola,asistenciju...) :
“He sacrificed for his team. He wanted to win, rather than be the best or win the Golden Ball or Golden Boot. Messi is in the national team to try to make history, and because of that, in the World Cup, he moved in zones that aren’t his.Argentina’s game didn’t allow him to play where he feels most comfortable.The national team is different to the club, because in the clubs there’s more time to work and define the dynamics. In the national team you sacrifice and become a secondary figure because the team is the priority. Messi is an example.Because of that, Messi has all my respect, because he plays for his national team. Not everyone that went to the World Cup can say the same”, Mourinho concluded.

P.S. Na koga li je mislio ovo na kraju? Neki su igrali za repku a neki su pokusavali do iznemoglosti da postignu gol. najvise udaraca na prvenstvu a grupu nije prosao... strasno.

nikola1992

pre 9 godina

@durantula okc
I treba nemac da osvoji zlatnu loptu, a to je nojer! Covek je toliko dominantan na svojoj poziciji, da to nije normalno!

Dyne-o-Myte

pre 9 godina

Ma neka puste Platinija da priča šta hoće, na kraju će se obrukati kao Blater prošli put. Ako Ronaldo kojim slučajem ne dobije zlatnu loptu, to će biti takva smejurija da će se zaboraviti bruka sa nagradom "najboljem igraču svetskog prvenstva". Čisto sumnjam da će UEFA dozvoliti sebi novu blamažu i naterati Mesija da se opet stidi od pehara kao na svetskom prvenstvu. Ne bi bilo fer prema njemu, a što se Ronalda tiče - taj je već sve rekao na terenu.

zex

pre 9 godina

Neverovatno koliko ovde ima mesijevih fanova,pokušavate da osporite da je Ronaldo trenutno najbolji igrač na svetu..statistika ne laže!Pričate kako daje nebitne golove,da Mesi možda ne daje bitne,smešno..najbolji igrač svetskog prvenstva:Dzašto,na osnovu čega?!Iskreno ne volim ni jednog od njih dvojice ali Ronaldo je punooo kompletniji fudbaler od Mesija,činjenice!Lupajte minusa koliko hoćete..realnost!
(Comedy, 28. novembar 2014 15:24)


Evo ti malo cinjnica :
najbolji strijelac u istoriji barcelone, lige sampiona, el clasica i spanske lige !! uskoro i najbolji asistent spanske lige i lige sampiona! i sve to sa 27 god!!! ovakvo nesto nije vidjeno u istoriji fudbala. najdominantiji igrac ikad !! u poredjenju sa ronaldom, vise asistencija ,bolji razigravac, vise poizicija moze igrat u timu,vise trofeja,ind nagrada !! pa lupaj minusa koliko hoces,ovo je realnost :))))

b88

pre 9 godina

Dokle vise da se dovodi u pitanje njegova igra? Trenutno najdominatniji i najkompleksniji igrač na svetu. Nemam nista protiv Messia ili koga već, niti sam fan Ronalda , ali budimo realni : ovakva gol mašina nije rodjena!!!

Consumer

pre 9 godina

vise je izlizano uporedjivati nekadasnje i danasnje igrace, tadasnji su doveli fudbal do nivoa gde je postao tako vazan soc fenomen, samim time i unosan biznis, sto je i dovelo do toga da su brojne psihofizicke lestvice pomerene do granica koje tesko mogu da se dodatno podignu. osim u slucaju da se kombinuju ljudi i masine, sto bi moglo da bude kul zapravo:-) elem, ronaldo i mesi su toliko "razboleli" danasnji fudbal, da deluje nekako glupo uporedjivati ih sa nekadasnjim igracima. 0bojica vec 5-6 godina daju po 50-80 golova godisnje (sto je apsolutno nadrealno), a toliko je novca, steroida i trenaznog hardcore fanatizma u opticaju, pogotovo fizicke spreme zadojene kompetitivnim aspektom igre. Zaista im treba im odati priznanje. treba imati takvu motivaciju i pre svega, takav kontinuitet. npr ja obozavam debelog ronalda, ali njegovo telo, pored nevidjenog talenta, nije moglo da izdrzi vise od npr 2 sezone upola manje produkcije kakve imaju mesi i CR. o ostalima xa ne pricaM.nekada shpic da 25 komada u sezoni, on je bog. bolesna prica u sv sl. tesko onom ko njih dvojicu bude hteo da nadmasi...

Majstor Bob

pre 9 godina

Zbog ovakvih komentara, vezanih za Kristijana Ronalda, pa za Djokovica, Kolarova, Milosa Teodosica, Nemanje Vidica i sl Srbija i jeste tu gde je danas, na dnu. Zbog mentaliteta svojih gradjana, a kroz komentare ovde se taj mentalitet vidi. U sve se razumemo, sve umemo najbolje, a istina je drugacija. Djokovic nesto najbolje od nas ikada, a u komentarima o porezu, pa se jave neki koji navijaju za Federera, Nadala, pa vredjanje. Pa ti komentari su i oterali jednog Vidica iz reprezentacije. Najbolji kosarkas Evrope zadnjih 4,5god Teodosic, najgore prolazi u komentarisanju, te ciji je, pa spor je i sl. Pa zasto Kolarov ima tetovaze, pa zute kopacke, ajd da ga vredjamo. Kristijano nije nas, ali deo naseg mentaliteta je da vredjamo takve kao on, najbolje, a lepe, zgodne i sl. Da bi te Srbi voleli, najbolje je da nosis crne kopacke, osisan na keca, malo grbav, metar pedeset, da ti je neko iz familije u ratu stradao i sl. Kadeti nekog kluba u Srbiji, jedan dodje u wink kopackama, na keca osisan, a drugi mercurial kopacke, frizura kao Ronaldo, stucne preko kolena. I sta mislite ko ce se dopasti Nasem treneru na prvi pogled. Pa ovaj prvi naravno. Iako je ovaj drugi mozda x2 bolji. Nas mentalitet, bolje tih, povucen, mali Mesi, nego CR, bolje Riberi bez zuba sa 8golova po sezoni nego CR. To je nas mentalitet, uvek se prepoznaje. A zlatnu loptu za ovu godinu ne treba komentarisati. CR osvaja. Za 2015 mozemo da nagadjamo, za ovu znamo. Pozdrav za B92.

beni

pre 9 godina

Neverovatno koliko ovde ima mesijevih fanova,pokušavate da osporite da je Ronaldo trenutno najbolji igrač na svetu..statistika ne laže!Pričate kako daje nebitne golove,da Mesi možda ne daje bitne,smešno..najbolji igrač svetskog prvenstva:Dzašto,na osnovu čega?!Iskreno ne volim ni jednog od njih dvojice ali Ronaldo je punooo kompletniji fudbaler od Mesija,činjenice!Lupajte minusa koliko hoćete..realnost!

ja nisam fanatik,ja sam fudbalski sladokusac i ja cu ti odg na ovaj komentar.porediti mesija i ronalda je neumjesno.ronaldo je atleta,izrobotizovan fudbaler,istreniran do savrsensta,fizicki kompletan i superioran,ali on je smao fizicki kompletniji od mesija, ne igracki !! messi je ono cudo kakvo se radja rijetko.igrac poput maradone,besta, ronalda brazilca,ronaldinha...on nije jak kao ronaldo,desna noga mu sluzi uglavnom samo za trcanje,glava za razmisljanje a takva cuda pravi na terenu...to je mili talenat. messi je kompletniji kao igrac jer je svastraniji. igra odlicno spicu,poluspicu,pleja,krilo..sjajan pregled igre.kad krene u prodor na malom prostoru,neprocjenjivo...a kad smo kdo statistike...i ona ne vara drugar..neki dan citam na jednom engleskom portalu koji su pravili analizu mesija zaneseni novim rekordima i rezultat je zapanjujuci. takav igrac nije psotojao u istoriji fudbala. poredjenje sa ronaldom: bolji prosjek golova u karijeri,vise asistencija,vise driblinga,vise stvorenih sansi saigracima,manje potrosenih lopti..sto donosi i vise trofeja,priznanja..

Comedy

pre 9 godina

Neverovatno koliko ovde ima mesijevih fanova,pokušavate da osporite da je Ronaldo trenutno najbolji igrač na svetu..statistika ne laže!Pričate kako daje nebitne golove,da Mesi možda ne daje bitne,smešno..najbolji igrač svetskog prvenstva:Dzašto,na osnovu čega?!Iskreno ne volim ni jednog od njih dvojice ali Ronaldo je punooo kompletniji fudbaler od Mesija,činjenice!Lupajte minusa koliko hoćete..realnost!

ej

pre 9 godina

Ima 3 gola više od Mesija zato što je izveo 6 penala više i ima 4 asistencije manje od Mesija. U čemu je Ronaldo najbolji ove godine? + igra u trenutno u klubu u kojem ima bolje saigrače i opet ne može imati više golova od Mesija odnosno potrebni su mu penali... Pogledajte samo koliko James, isko, Kros, Modrić imaju zajedno asistencija (19) na početku ove sezone pa pogledajte u isto vrijeme koliko imaju zajedno Ćavi, Iniesta, Buskets i Rakitić (2)

Argo

pre 9 godina

Zidane je nogometna velicina i genijalan tehnicar,medutim Ronaldo je druga dimenzija za njega!Jedini igrac koji se moze usporediti sa Ronaldom je Messi jer rekorde koji oni postizu nikada nisu,a niti ce biti videni u nogometu

monarhista

pre 9 godina

PlatiMi se ocigledno udvara nemcima jer zeli da nasledi blatera a nemci imaju mnogo veci uticaj od male portugalije...
Ako mu i sad otmu nagradu treba bice to jos jedan dokaz koliko je i sport postao trula zanimacija....samo interesi i kladionice...

RealnoS

pre 9 godina

A šta da kaže Mesi što je dao 91 gol one sezone, kad je ova sezona najbolja Ronaldova???
(pendula, 28. novembar 2014 14:27)
Mesi ce i ove godine dati vise golova od Ronalda,trenutno je razlika samo 3 gola... Jedino da ne preteraju( ako je uopste moguce) sa ovim penalima za Real.

haha

pre 9 godina

Kakav Ronaldo... Dovoljno je sto su mu i prosle godine poklonili zlatnu loptu. Covek se nije video na SP-u kao ni u zavrsnici LS, kao ni u kupu sto nije igrao finale i sada on treba dobiti zlatnu loptu? Ako to vec mora biti neko iz Reala onda je to Di Marija, osvojio je sve isto sto i Ronaldo + finale SP-a sa Argentinom + proglasen za najboljeg igraca u finalu LŠ, postigao gol u finalu kupa protiv Barse. Ako ce se gledati samo individualni ucinak onda Mesi treba dobiti... Ronaldo ima vise golova od njega samo sto Realu svaku utakmicu sude penale, a sve ostalo je na strani Mesija, asistencije, napravljene sanse itd...

Rajko

pre 9 godina

4. Cavi,Inijesta,Rakitic,Buskets i MAskerano imaju ukupno dve asistencije za ovu polusezonu, Benzema ima 5. I pored toga,Mesi uspeva ...da drzi korak za Ronaldom i "najboljom sezonom u istoriji", jos da nije svih ovih silnih penala Mesi bi bio pored toga sto je prvi asistent i najkreativniji igrac u 2014-oj bio i prvi strelac. Ovako je drugi sa 3 gola manje od Ronalda. Ronaldo u najboljoj sezoni u istoriji, Mesi u sezoni ispod svojih standarda.
(Suve cinjenice, 28. novembar 2014 14:58)
NE PRICAJ GLUPOSTI.Ronaldo je ove sezone bolji od Messijaa,i kakve ti asistencije spominjes,pa u prvenstvu Ronaldo ima samo 2 asistencije manje od Messija,vidim svi spominjete golove u bitnim utakmicama,Ronaldo 2 gola u finalu Super Kupa Evrope,2 gola u polufinalU LS,1 gol u finalu LS,finale Kupa Kralja nije ni igrao,a Messi je naravno igrao,bez ucinka.I na kraju ono najbitnije,kazete Ronaldo ima samo 3 gola vise od Messija,upravu ste,to je cinjenica,ali isto tako je cinjenica da Ronaldo ima CAK 8 utakmica manje od Messija ove godine.

Jole

pre 9 godina

Slozio bi se sa Platinijem,licno bi voleo da to bude Nojer.Eliminisao bi Mesija jer on je imao dosta padova u igri a moze on i bolje,takodje bi eliminiso Ronalda iako mu je ova godina odlicna sto se tice postignuti golova, ali svi ti golovi su proizvod tima sve su to golovi iz penala ili sto kazu jeda-dva pa gol, drugo karakter mi se nesvidja,arogantan je , voli da uci pameti sudiju, eto to je moje misljenje.

Principi

pre 9 godina

Ako se gleda individualni učinak igrača, onda je najbolja godina u istoriji Messijeva kada je dao 91 gol ! Inače, trebalo bi da je osvoji,zaslužio je, možda jedino Nojer, ako se FIFA drži onoga kako je 2006te dala loptu Kanavaru a ne Ronaldinhu !

Ika

pre 9 godina

Ako se gleda individualni učinak igrača, onda je najbolja godina u istoriji Messijeva kada je dao 91 gol ! Inače, trebalo bi da je osvoji,zaslužio je, možda jedino Nojer, ako se FIFA drži onoga kako je 2006te dala loptu Kanavaru a ne Ronaldinhu !
(Principi, 28. novembar 2014 14:15)

Znam da se ne pitam, ali ja bih dao Nojeru zlatnu loptu :) Malo me smorilo ovo Ronaldo-Mesi, Mesi-Ronaldo. Shvatam ja da daju najviše golova, ali majku mu, postoji još pozicija na terenu osim ovih napred :)

GOAT

pre 9 godina

Eden Azar najveci svih vremena,Eden Azar najveci svih vremena,Eden Azar najveci svih vremena,Eden Azar najveci fudbaler svih vremena...

Zyx

pre 9 godina

Razbio je na SP, bio odlucan kad njegov tim gubi, vadio ih iz bezizlaznih situacija.
Naravno ironican sam. :-( On samo ume da 2 komada kad njegov tim vodi 2:0...

Suve cinjenice

pre 9 godina

(mick, 28. novembar 2014 14:34)
1. Jedina godina sa nesto manje trofeja(samo Kup kralja) je ona u kojoj je Mesi postigao 91 gol. Sa druge strane,Ronaldo prosle godine nije osvojio bas nista.
2. KOntradiktorno je da kazu da kod ove nagrade trofeji nisu bitni a da u istoj recenici nabrajaju trofeje Reala. Pominju i rekord u LS,titulu najboljeg strelca Primere( o zar je prosla godina bila tako daleko?) a kasnije nabrajaju golove i iz sezone 14/15.
3. Ako prosle godine nije bio problem to sto Ronaldo nije osvojio nista sa Realom i ako je odlagano glasanje zbog njega,ako je prosle godine gledan ucinak u KALENDARSKOJ godini, ZASTO ta ista pravila ne bi vazila i ove godine? Jel se pravila menjaju kako Real Madrid kaze? Zasto se lepo ne saceka jos tih mesec dana,pa da vidimo ucinak Ronalda u najboljoj godini u "istoriji" i ucinak Mesija u istoj( trenutno ima samo 3 gola manje,nekoliko penala manje,par asistencija vise i milion stvorenih sansi,driblinga i svih ostalih parametara koji izgleda vise u fudbalu nisu bitni).
4. Cavi,Inijesta,Rakitic,Buskets i MAskerano imaju ukupno dve asistencije za ovu polusezonu, Benzema ima 5. I pored toga,Mesi uspeva da drzi korak za Ronaldom i "najboljom sezonom u istoriji", jos da nije svih ovih silnih penala Mesi bi bio pored toga sto je prvi asistent i najkreativniji igrac u 2014-oj bio i prvi strelac. Ovako je drugi sa 3 gola manje od Ronalda. Ronaldo u najboljoj sezoni u istoriji, Mesi u sezoni ispod svojih standarda.

sinke

pre 9 godina

Uh,kako su u Realu optereceni zlatnom loptom,ne znam da li jos neko to primjecuje...Kad je Messi osvajao zlatne lopte,nikad nisu bili ovakvi pritisci...Moj je zakljucak da se plase Messija,jer da su sigurni da Ronaldo osvaja nagradu,ne bi pisali svak cas o ovoj temi.

sinke

pre 9 godina

Uh,kako su u Realu optereceni zlatnom loptom,ne znam da li jos neko to primjecuje...Kad je Messi osvajao zlatne lopte,nikad nisu bili ovakvi pritisci...Moj je zakljucak da se plase Messija,jer da su sigurni da Ronaldo osvaja nagradu,ne bi pisali svak cas o ovoj temi.

stole

pre 9 godina

Ne gotivim Ronalda, ali tacno je da je on trenutno najbolji igrac na svetu i svakako zasluzuje Zlatnu loptu. Za mene je veliko razocarenje bilo sto Snajder nije dobio Zlatnu loptu 2010. godine, tada je sa Interom osvojio triplu krunu i bio vicesampion sveta sa Holandijom, ali na kraju se svelo na individualni ucinak i tu je Mesi stvarno bio najbolji. Tako da ne postoje nikakvi osnovi da neko od nemaca dobije Zlatnu loptu, ako se to desi, bio bi to veliki presedan...

Mancester UTD !

pre 9 godina

I ovi su poceli da placu :) kme kme , nema price dobro je odigrao ovo svjetsko,sve u svemu uvijek ga je bilo u vazne utakmice da izvede koji penal :d ahaha e pa

Mourinho

pre 9 godina

(Zyx, 28. novembar 2014 14:29) A Mesi je bas onako fenomenalno igrao za Argentinu koja je jedna od najboljih reprezentacija na svetu! Recimo ovako, najbolji strelac primere, kupa kralja, lige sampiona, osvajac zlatne kopacke, rekorder po broju golova u grupnij fazi, rekorder po broju golova LS u jednoj sezoni i glavni zasluzni sto je Portugal izborio SP onim golovima protiv Svedske (Nikad nece osvojiti svetsko niti evropsko prvenstvo jer nema reprezentaciju za to). Ok, slazem se da ne postize rezultate u reprezentaciji kao u klubu, ali i slepac vidi da nema reprezentaciju za velika dela za razliku od Mesija, koji i pored toga igra dosta losije za reprezentaciju nego za klub, a bas zbog ovog "gospodina" platinija i blatera osvaja nagrade, neke zasluzeno, neke ne kao sto je zlatna lopta na SP, i bar jedna zlatna lopta za najboljeg igraca sveta. Slepac vidi da je Ronaldo ove godine zasluzio zlatnu loptu, jedina razlika ove godine je ta sto uopste nema konkurenciju i nema dileme ko je pobednik.

Šavi

pre 9 godina

Ovi iz reala uporno pokusavaju da nas ubede da je ronaldo najbolji igrac u istoriji, da nikad bolji igrac nije krocio travnatim terenima.On ni u svojoj eri nije najbolji a tek da ga ne uporedjujemo sa velicinama kao sto su Maradona,Zidan,Krojf,Ronaldinjo.
Nije sve u golovima ,ovaj decko nema ni stila ni fudbalskog sharma kao ovi velikani.
On je pun sebe(najlepsi sam,najbogatiji,svi me mrze,niko mi nista ne moze) i to se vidi na kilometar.Ja ne znam kako neko moze da ga voli a da mu nije familija.

mick

pre 9 godina

ako je neka lopta zasluzena to je ova sto ce da dobije sada. prethodnih nekoliko lopti ronalda i mesija su bile diskutabilne ali ima tu debelo zaradjenih sto je i slucaj ove godine. kad su davali mesiju kad nije osvajao nista a davao po 4,5 komada alkorkonu tada je bilo u redu je li a sada ne valja? nisam neki fan obojice i nedostaje im x factor u igri ali realno su zasluzili i to svako mora da prizna bez obzira da li ih voleli ili ne...

дурантула окц

pre 9 godina

Tako je, to je individualna nagrada. Ne znam zašto bi neki nemac trebao da je osvoji kad niko od njih nije blizu Ronaldu

Principi

pre 9 godina

Ako se gleda individualni učinak igrača, onda je najbolja godina u istoriji Messijeva kada je dao 91 gol ! Inače, trebalo bi da je osvoji,zaslužio je, možda jedino Nojer, ako se FIFA drži onoga kako je 2006te dala loptu Kanavaru a ne Ronaldinhu !

дурантула окц

pre 9 godina

Tako je, to je individualna nagrada. Ne znam zašto bi neki nemac trebao da je osvoji kad niko od njih nije blizu Ronaldu

Šavi

pre 9 godina

Ovi iz reala uporno pokusavaju da nas ubede da je ronaldo najbolji igrac u istoriji, da nikad bolji igrac nije krocio travnatim terenima.On ni u svojoj eri nije najbolji a tek da ga ne uporedjujemo sa velicinama kao sto su Maradona,Zidan,Krojf,Ronaldinjo.
Nije sve u golovima ,ovaj decko nema ni stila ni fudbalskog sharma kao ovi velikani.
On je pun sebe(najlepsi sam,najbogatiji,svi me mrze,niko mi nista ne moze) i to se vidi na kilometar.Ja ne znam kako neko moze da ga voli a da mu nije familija.

Zyx

pre 9 godina

Razbio je na SP, bio odlucan kad njegov tim gubi, vadio ih iz bezizlaznih situacija.
Naravno ironican sam. :-( On samo ume da 2 komada kad njegov tim vodi 2:0...

Comedy

pre 9 godina

Neverovatno koliko ovde ima mesijevih fanova,pokušavate da osporite da je Ronaldo trenutno najbolji igrač na svetu..statistika ne laže!Pričate kako daje nebitne golove,da Mesi možda ne daje bitne,smešno..najbolji igrač svetskog prvenstva:Dzašto,na osnovu čega?!Iskreno ne volim ni jednog od njih dvojice ali Ronaldo je punooo kompletniji fudbaler od Mesija,činjenice!Lupajte minusa koliko hoćete..realnost!

sinke

pre 9 godina

Uh,kako su u Realu optereceni zlatnom loptom,ne znam da li jos neko to primjecuje...Kad je Messi osvajao zlatne lopte,nikad nisu bili ovakvi pritisci...Moj je zakljucak da se plase Messija,jer da su sigurni da Ronaldo osvaja nagradu,ne bi pisali svak cas o ovoj temi.

mick

pre 9 godina

ako je neka lopta zasluzena to je ova sto ce da dobije sada. prethodnih nekoliko lopti ronalda i mesija su bile diskutabilne ali ima tu debelo zaradjenih sto je i slucaj ove godine. kad su davali mesiju kad nije osvajao nista a davao po 4,5 komada alkorkonu tada je bilo u redu je li a sada ne valja? nisam neki fan obojice i nedostaje im x factor u igri ali realno su zasluzili i to svako mora da prizna bez obzira da li ih voleli ili ne...

RealnoS

pre 9 godina

A šta da kaže Mesi što je dao 91 gol one sezone, kad je ova sezona najbolja Ronaldova???
(pendula, 28. novembar 2014 14:27)
Mesi ce i ove godine dati vise golova od Ronalda,trenutno je razlika samo 3 gola... Jedino da ne preteraju( ako je uopste moguce) sa ovim penalima za Real.

sinke

pre 9 godina

Uh,kako su u Realu optereceni zlatnom loptom,ne znam da li jos neko to primjecuje...Kad je Messi osvajao zlatne lopte,nikad nisu bili ovakvi pritisci...Moj je zakljucak da se plase Messija,jer da su sigurni da Ronaldo osvaja nagradu,ne bi pisali svak cas o ovoj temi.

Suve cinjenice

pre 9 godina

(mick, 28. novembar 2014 14:34)
1. Jedina godina sa nesto manje trofeja(samo Kup kralja) je ona u kojoj je Mesi postigao 91 gol. Sa druge strane,Ronaldo prosle godine nije osvojio bas nista.
2. KOntradiktorno je da kazu da kod ove nagrade trofeji nisu bitni a da u istoj recenici nabrajaju trofeje Reala. Pominju i rekord u LS,titulu najboljeg strelca Primere( o zar je prosla godina bila tako daleko?) a kasnije nabrajaju golove i iz sezone 14/15.
3. Ako prosle godine nije bio problem to sto Ronaldo nije osvojio nista sa Realom i ako je odlagano glasanje zbog njega,ako je prosle godine gledan ucinak u KALENDARSKOJ godini, ZASTO ta ista pravila ne bi vazila i ove godine? Jel se pravila menjaju kako Real Madrid kaze? Zasto se lepo ne saceka jos tih mesec dana,pa da vidimo ucinak Ronalda u najboljoj godini u "istoriji" i ucinak Mesija u istoj( trenutno ima samo 3 gola manje,nekoliko penala manje,par asistencija vise i milion stvorenih sansi,driblinga i svih ostalih parametara koji izgleda vise u fudbalu nisu bitni).
4. Cavi,Inijesta,Rakitic,Buskets i MAskerano imaju ukupno dve asistencije za ovu polusezonu, Benzema ima 5. I pored toga,Mesi uspeva da drzi korak za Ronaldom i "najboljom sezonom u istoriji", jos da nije svih ovih silnih penala Mesi bi bio pored toga sto je prvi asistent i najkreativniji igrac u 2014-oj bio i prvi strelac. Ovako je drugi sa 3 gola manje od Ronalda. Ronaldo u najboljoj sezoni u istoriji, Mesi u sezoni ispod svojih standarda.

stole

pre 9 godina

Ne gotivim Ronalda, ali tacno je da je on trenutno najbolji igrac na svetu i svakako zasluzuje Zlatnu loptu. Za mene je veliko razocarenje bilo sto Snajder nije dobio Zlatnu loptu 2010. godine, tada je sa Interom osvojio triplu krunu i bio vicesampion sveta sa Holandijom, ali na kraju se svelo na individualni ucinak i tu je Mesi stvarno bio najbolji. Tako da ne postoje nikakvi osnovi da neko od nemaca dobije Zlatnu loptu, ako se to desi, bio bi to veliki presedan...

Argo

pre 9 godina

Zidane je nogometna velicina i genijalan tehnicar,medutim Ronaldo je druga dimenzija za njega!Jedini igrac koji se moze usporediti sa Ronaldom je Messi jer rekorde koji oni postizu nikada nisu,a niti ce biti videni u nogometu

b88

pre 9 godina

Dokle vise da se dovodi u pitanje njegova igra? Trenutno najdominatniji i najkompleksniji igrač na svetu. Nemam nista protiv Messia ili koga već, niti sam fan Ronalda , ali budimo realni : ovakva gol mašina nije rodjena!!!

Naopako

pre 9 godina

Kucajte na googlu Messi vs Ronaldo, prvi sajt koji izadje prati njihovu statistiku. Trenutno za 2014/2015 sezonu Ronaldo vodi za skromnih DEVET golova! Ne zaboravite da je odveo SAM Portugal protiv Svedske na svetsko prvenstvo
(zlo, 28. novembar 2014 16:11)

I skromnih 7 penala a tek je kraj Novembra :) Ovo za Svedsku se ponavljas,vec je prosle godine odlozeno glasanje zbog tih golova.
Kalendarska godina,isti sajt, 3 gola vise,4 asistencije manje. Ako udjes dublje u statistiku,ako pogledas broj napravljenih sansi,uspesnih driblinga, broj udaraca na gol po utakmici(Ronaldo ubedljivo prvi na svetu godinama) i sve ostalo,veruj da ces se smoriti.
Po prvi put su slicni po broju golova i to samo zato sto jedan Benzema ima duplo vise asistencija od celog veznog reda Barselone(Cavi,Inijesta,rakitic,Buskets i Makerano imaju ukupno dve asistencije do sada,Benzema ima 5).
Mesi gura Barselonu, ceo Real gura Ronalda,takva je realnost trenutno.

Mancester UTD !

pre 9 godina

I ovi su poceli da placu :) kme kme , nema price dobro je odigrao ovo svjetsko,sve u svemu uvijek ga je bilo u vazne utakmice da izvede koji penal :d ahaha e pa

Murinjo kazes?

pre 9 godina

A Mesi je bas onako fenomenalno igrao za Argentinu...i glavni zasluzni sto je Portugal izborio SP onim golovima protiv Svedske

(Mourinho, 28. novembar 2014 14:51)

Vec je jednom odlagano glasanje zbog tih golova protiv mocne odbrane Svedske.Tu sramotu si vec zaboravio?
Pisi bajke slobodno do sutra, realnost je da Ronaldo ima 3 gola vise i pored svih ovih penala i zicera. O ostalim parametrima bolje da ne pricamo...
Jos nesto, evo sta misli Murinjo o Mesijevoj igri na svetskom(inace Mesi je imao najvise napravljenih sansi na prvenstvu,najvise uspesnih driblinga,4 gola,asistenciju...) :
“He sacrificed for his team. He wanted to win, rather than be the best or win the Golden Ball or Golden Boot. Messi is in the national team to try to make history, and because of that, in the World Cup, he moved in zones that aren’t his.Argentina’s game didn’t allow him to play where he feels most comfortable.The national team is different to the club, because in the clubs there’s more time to work and define the dynamics. In the national team you sacrifice and become a secondary figure because the team is the priority. Messi is an example.Because of that, Messi has all my respect, because he plays for his national team. Not everyone that went to the World Cup can say the same”, Mourinho concluded.

P.S. Na koga li je mislio ovo na kraju? Neki su igrali za repku a neki su pokusavali do iznemoglosti da postignu gol. najvise udaraca na prvenstvu a grupu nije prosao... strasno.

haha

pre 9 godina

Kakav Ronaldo... Dovoljno je sto su mu i prosle godine poklonili zlatnu loptu. Covek se nije video na SP-u kao ni u zavrsnici LS, kao ni u kupu sto nije igrao finale i sada on treba dobiti zlatnu loptu? Ako to vec mora biti neko iz Reala onda je to Di Marija, osvojio je sve isto sto i Ronaldo + finale SP-a sa Argentinom + proglasen za najboljeg igraca u finalu LŠ, postigao gol u finalu kupa protiv Barse. Ako ce se gledati samo individualni ucinak onda Mesi treba dobiti... Ronaldo ima vise golova od njega samo sto Realu svaku utakmicu sude penale, a sve ostalo je na strani Mesija, asistencije, napravljene sanse itd...

zex

pre 9 godina

Neverovatno koliko ovde ima mesijevih fanova,pokušavate da osporite da je Ronaldo trenutno najbolji igrač na svetu..statistika ne laže!Pričate kako daje nebitne golove,da Mesi možda ne daje bitne,smešno..najbolji igrač svetskog prvenstva:Dzašto,na osnovu čega?!Iskreno ne volim ni jednog od njih dvojice ali Ronaldo je punooo kompletniji fudbaler od Mesija,činjenice!Lupajte minusa koliko hoćete..realnost!
(Comedy, 28. novembar 2014 15:24)


Evo ti malo cinjnica :
najbolji strijelac u istoriji barcelone, lige sampiona, el clasica i spanske lige !! uskoro i najbolji asistent spanske lige i lige sampiona! i sve to sa 27 god!!! ovakvo nesto nije vidjeno u istoriji fudbala. najdominantiji igrac ikad !! u poredjenju sa ronaldom, vise asistencija ,bolji razigravac, vise poizicija moze igrat u timu,vise trofeja,ind nagrada !! pa lupaj minusa koliko hoces,ovo je realnost :))))

Mourinho

pre 9 godina

(Zyx, 28. novembar 2014 14:29) A Mesi je bas onako fenomenalno igrao za Argentinu koja je jedna od najboljih reprezentacija na svetu! Recimo ovako, najbolji strelac primere, kupa kralja, lige sampiona, osvajac zlatne kopacke, rekorder po broju golova u grupnij fazi, rekorder po broju golova LS u jednoj sezoni i glavni zasluzni sto je Portugal izborio SP onim golovima protiv Svedske (Nikad nece osvojiti svetsko niti evropsko prvenstvo jer nema reprezentaciju za to). Ok, slazem se da ne postize rezultate u reprezentaciji kao u klubu, ali i slepac vidi da nema reprezentaciju za velika dela za razliku od Mesija, koji i pored toga igra dosta losije za reprezentaciju nego za klub, a bas zbog ovog "gospodina" platinija i blatera osvaja nagrade, neke zasluzeno, neke ne kao sto je zlatna lopta na SP, i bar jedna zlatna lopta za najboljeg igraca sveta. Slepac vidi da je Ronaldo ove godine zasluzio zlatnu loptu, jedina razlika ove godine je ta sto uopste nema konkurenciju i nema dileme ko je pobednik.

Ika

pre 9 godina

Ako se gleda individualni učinak igrača, onda je najbolja godina u istoriji Messijeva kada je dao 91 gol ! Inače, trebalo bi da je osvoji,zaslužio je, možda jedino Nojer, ako se FIFA drži onoga kako je 2006te dala loptu Kanavaru a ne Ronaldinhu !
(Principi, 28. novembar 2014 14:15)

Znam da se ne pitam, ali ja bih dao Nojeru zlatnu loptu :) Malo me smorilo ovo Ronaldo-Mesi, Mesi-Ronaldo. Shvatam ja da daju najviše golova, ali majku mu, postoji još pozicija na terenu osim ovih napred :)

Marko

pre 9 godina

Ne znam dokle vise misle iz reala da guraju Ronalda i oni vide da on nije najbolji ni u njihovom timu a kamoli na svetu.Svi pricaju o nekoj statistici ali fudbal nije igra u kojoj statistika oslikava igru igraca kao na primer kosarka.Ronaldo je vrhunski strelac pa sta i Eto je uvek bio bolji strelac od Ronaldinja i Raul uvek od Zidana Inzagi od Kake ali nikad nisu bili bolji igraci od njih.Ljudi gledaju fudbal zbog majstora u polju a Ronaldo u polju vec dve godine igra prosecno primi loptu ili je odma doda najblizem i li krene u dribling i padne.Glavni kandidati ove godine su Mesi Roben Di Marija Bejl stim sto nije igrao svetsko pa ima nesto manje sansi.Di Marija najbolji igrac reala prosle sezone i odlican na svetskom,Roben odlican na svetskom i odlican u bajernu i Mesi covek koji pleni igrom, najbolji na svetkom prvenstvu igra u polju maestalna plus svi golovi koje postize.Ronaldo u ligi sampiona nije dao nijedan gol koji je odlucio utakmicu sve su to bili uglavnom golovi kad je utakmica vec resena proverite malo.

beni

pre 9 godina

Neverovatno koliko ovde ima mesijevih fanova,pokušavate da osporite da je Ronaldo trenutno najbolji igrač na svetu..statistika ne laže!Pričate kako daje nebitne golove,da Mesi možda ne daje bitne,smešno..najbolji igrač svetskog prvenstva:Dzašto,na osnovu čega?!Iskreno ne volim ni jednog od njih dvojice ali Ronaldo je punooo kompletniji fudbaler od Mesija,činjenice!Lupajte minusa koliko hoćete..realnost!

ja nisam fanatik,ja sam fudbalski sladokusac i ja cu ti odg na ovaj komentar.porediti mesija i ronalda je neumjesno.ronaldo je atleta,izrobotizovan fudbaler,istreniran do savrsensta,fizicki kompletan i superioran,ali on je smao fizicki kompletniji od mesija, ne igracki !! messi je ono cudo kakvo se radja rijetko.igrac poput maradone,besta, ronalda brazilca,ronaldinha...on nije jak kao ronaldo,desna noga mu sluzi uglavnom samo za trcanje,glava za razmisljanje a takva cuda pravi na terenu...to je mili talenat. messi je kompletniji kao igrac jer je svastraniji. igra odlicno spicu,poluspicu,pleja,krilo..sjajan pregled igre.kad krene u prodor na malom prostoru,neprocjenjivo...a kad smo kdo statistike...i ona ne vara drugar..neki dan citam na jednom engleskom portalu koji su pravili analizu mesija zaneseni novim rekordima i rezultat je zapanjujuci. takav igrac nije psotojao u istoriji fudbala. poredjenje sa ronaldom: bolji prosjek golova u karijeri,vise asistencija,vise driblinga,vise stvorenih sansi saigracima,manje potrosenih lopti..sto donosi i vise trofeja,priznanja..

Banjaluka

pre 9 godina

Prvo kažu ovo je individualna nagrada a onda navode titule koje je osvojio Real, ha ha ha ha...
Meni je ovo sa ovim lickom najsmješniji marketing do sad, retard se gleda na "semaforu" prilikom svakog prekida a od fudbala zna samo bicikl odraditi..
Šalu na stranu, njegove fizičke predispozicije su vrhunske ali za fudbal treba i malo mozga.

Mourinho

pre 9 godina

(reci nam, 28. novembar 2014 20:15) Proveri jos jednom sta pises. Mesi jeste osvojio sa Barsom Ligu i Kup (Nisam siguran za kup), ali nije bio najbolji strelac Primere, vec je Ronaldo i te godine bio najbolji strelac Primere i dobitnik zlatne lopte, ali zlatnu loptu tad nije podelio ni sa kim za razliku kad je ove godine podelio sa Suarezom, takodje je Ronaldo bio najbolji strelac kvalifikacija u Evropi i odveo sam Portugal na SP u onom dvomecu protiv Svedske. Te godine je bilo tesno izmedju njega, Riberija i Mesija, cak Mesi nije bio glavni konkurent Ronaldu te godine vec Riberi, a ove godine je dao vise golova nego te, uz obaranje istorijskih rekorda, i plus trofeje sa Realom, bez dileme te godine je zasluzio a ove jos vise, bez apsolutno ikakve konkurencije i dileme.

zlo

pre 9 godina

Kucajte na googlu Messi vs Ronaldo, prvi sajt koji izadje prati njihovu statistiku. Trenutno za 2014/2015 sezonu Ronaldo vodi za skromnih DEVET golova! Ne zaboravite da je odveo SAM Portugal protiv Svedske na svetsko prvenstvo sa svega 5 golova u 2 utakmice.Osvojio ligu sampiona, kup kralja, umalo i primeru prosle sezone oboreci rekord u Ls po broju golova.Ove sezone je jos bolji, a Mesi da nije dao protiv Apoela 3 gola i Sevilje ne bi se ni pricalo o njemu posto mu je sezona prosecna. Logicno da je oborio rekord kad igra celu svoju karijeru uz Inijestu i Xavija, Ronaldinja, Anrija, Ibrahimovica, Vilje, Nejmara, .. Sve inddividualni pojedinci koji su mogli sami na 3 a uz to asistirali najbolje ikada i jos uvek to cine, tako da Mesi daje sve golove iz kaznenog, skoro pa ispred golmana. Za razliku od njega Ronaldo mnogo cesce daje golove iz daljine i vuce loptu sa sredine terena samim tim sanse za gol su znatno manje mada gledajuci statistiku Ronaldo i to krsi! Mislim da za zlatnu loptu je sve jasno za ovu sezonu, treba pricati o sledecoj, ali kako kafa je i tu opet Ronaldo kao individua najbolji? Smislite neku novu foru ili trofej posto Ronaldo sve uzima, a sto je najgore za vecinu ovde na b92- zasluzeno.

neko

pre 9 godina

Neverovatno koliko ovde ima mesijevih fanova,pokušavate da osporite da je Ronaldo trenutno najbolji igrač na svetu..statistika ne laže!Pričate kako daje nebitne golove,da Mesi možda ne daje bitne,smešno..najbolji igrač svetskog prvenstva:Dzašto,na osnovu čega?!Iskreno ne volim ni jednog od njih dvojice ali Ronaldo je punooo kompletniji fudbaler od Mesija,činjenice!Lupajte minusa koliko hoćete..realnost!
(Comedy, 28. novembar 2014 15:24)

Brate, biti najbolji, ne znaci samo imati najvise golova, ima tu jos mnogo faktora koji se gledaju, a tu je Mesi i te kako u prednosti. A sto se tice golova u bitnim utakmicama, pogledaj neke bitne utakmice za oba tima, pa ces sam da se uveris.

realno

pre 9 godina

kako rece covek treba gledati individualan ucinak igraca,pa onda rece glupost osvojio ligu sampiona,kup spanije hahah kao da je to individualan ucinak a ne kolektivni,a realov kolektiv vredi skoro milijardu evra, gde tri igraca bese placena skoro 284 mil evra,i gde doticni izvede 20 penala u godini i jedno 100 slobodnih udaraca,i tako postane najefikasni u nekom od takmicenje,pogledaj sta kaze statistika rece covek hahaha,i na svetskom rece daje uputio najvise udaraca na gol i ako su ispali u prvom krugu covek uputio najvise udaraca na gol svaka cast ali dao je samo 1, gol a uputio je 27 udaraca u 3 meca e to je vec statistika za istoriju

milorad

pre 9 godina

neki jos uvek kazu odveo je portugal na sp i razbio svedsku. pa to je bilo 2013. dokle vise ova svedska. pa onda racunajte i mesiju ligu sampiona 2011.

reci nam

pre 9 godina

(Mourinho, 28. novembar 2014 17:27)

Pa zasto je onda Ronaldo dobio zlatnu loptu u 2013 godini kada je Mesi bio najbolji strelac lige, dobio zlatnu kopacku, osvojio sa Barsom ligu i superkup, bio najbolji strelac kvalifikacija za SP? Ako Ronaldo treba dobiti ove godine jel onda priznajes da je Mesi trebao prosle kada Ronaldo nije uradio nista?

nikson

pre 9 godina

Платини би требало да буде неутралан с обзиром на функцију коју обавља, али он је, као и Блатер и све те с...., само још један фотељаш са интересном квотом, који је бацио љагу на сјајну играчку каријеру. #ПлатиниЖирес#Тигана

dejo

pre 9 godina

Nije tacno sa Ronaldo ima 7 golova više već samo 3 iako su mu greškom u računalu gol protiv danske i dao puno više penala... Messi ima vise poena evo pa uveri se
http://messivsronaldo.net/calendar-year.php

Mourinho

pre 9 godina

(Murinjo kazes?, 28. novembar 2014 16:22) Koje odlaganje? O cemu ti? I ove godine se glasanje odrzava u januaru kao i prosle, zbog koga se sad odlaze? :-D Vi Mesijevi fanovi ste komedija, i prosle godine nije trebalo da ima dileme ko ce je osvojiti, jer je i tad Ronaldo imao najbolju individualnu godinu, a za ovu necu vise da pisem uopste, sve sto je navedeno u realovom pismu je cinjenica, a ti demantuj ako nije istina??? jel bio najbolji strelac primere? -jeste, jel podelio zlatnu kopacku sa suarezom za najvise golova u evropi? - jeste, jel bio najbolji strelac kupa kralja? - jeste, jel bio najbolji strelac najaceg takmicenja LS sa rekordnih 17 golova? - jeste, jel bio najbolji strelac u grupi u istoriji LS-jeste, jel dao 2 gola Sevilji i osvojio Realu superkup? - jeste! O cemu pricamo onda klinac Mesijev? Ovo je individualna nagrada a Ronaldo je bio fenomenalan u prosloj godini, uz to je osvojio i Kup Kralja i LS sa Realom, a sa odlicnom formom nastavlja i ove godine. Taj Nojer, Kros, Miler i Roben su zasluzili nagradu za najboljeg igraca SP, a ne Ronaldo ili Mesi ( skandalozno da je osvojio zbog njegovog tate Blatera).

ej

pre 9 godina

Ima 3 gola više od Mesija zato što je izveo 6 penala više i ima 4 asistencije manje od Mesija. U čemu je Ronaldo najbolji ove godine? + igra u trenutno u klubu u kojem ima bolje saigrače i opet ne može imati više golova od Mesija odnosno potrebni su mu penali... Pogledajte samo koliko James, isko, Kros, Modrić imaju zajedno asistencija (19) na početku ove sezone pa pogledajte u isto vrijeme koliko imaju zajedno Ćavi, Iniesta, Buskets i Rakitić (2)

pribil

pre 9 godina

Mesi ne gura barselonu. Celu karijeru igra u najjacem timu mozda ikad, reprezentacija spanije plus stranci... Maradona je bio covek tim.

king

pre 9 godina

umalo osvojio primeru u hahahahaha nasmejame real bio treci izgubio el klasiko i izvukao bod u drugom ronaldo u finalu LŠ dao gol u poslednjem minutu i to kao i obicno iz penala

Majstor Bob

pre 9 godina

Zbog ovakvih komentara, vezanih za Kristijana Ronalda, pa za Djokovica, Kolarova, Milosa Teodosica, Nemanje Vidica i sl Srbija i jeste tu gde je danas, na dnu. Zbog mentaliteta svojih gradjana, a kroz komentare ovde se taj mentalitet vidi. U sve se razumemo, sve umemo najbolje, a istina je drugacija. Djokovic nesto najbolje od nas ikada, a u komentarima o porezu, pa se jave neki koji navijaju za Federera, Nadala, pa vredjanje. Pa ti komentari su i oterali jednog Vidica iz reprezentacije. Najbolji kosarkas Evrope zadnjih 4,5god Teodosic, najgore prolazi u komentarisanju, te ciji je, pa spor je i sl. Pa zasto Kolarov ima tetovaze, pa zute kopacke, ajd da ga vredjamo. Kristijano nije nas, ali deo naseg mentaliteta je da vredjamo takve kao on, najbolje, a lepe, zgodne i sl. Da bi te Srbi voleli, najbolje je da nosis crne kopacke, osisan na keca, malo grbav, metar pedeset, da ti je neko iz familije u ratu stradao i sl. Kadeti nekog kluba u Srbiji, jedan dodje u wink kopackama, na keca osisan, a drugi mercurial kopacke, frizura kao Ronaldo, stucne preko kolena. I sta mislite ko ce se dopasti Nasem treneru na prvi pogled. Pa ovaj prvi naravno. Iako je ovaj drugi mozda x2 bolji. Nas mentalitet, bolje tih, povucen, mali Mesi, nego CR, bolje Riberi bez zuba sa 8golova po sezoni nego CR. To je nas mentalitet, uvek se prepoznaje. A zlatnu loptu za ovu godinu ne treba komentarisati. CR osvaja. Za 2015 mozemo da nagadjamo, za ovu znamo. Pozdrav za B92.

Dyne-o-Myte

pre 9 godina

Ma neka puste Platinija da priča šta hoće, na kraju će se obrukati kao Blater prošli put. Ako Ronaldo kojim slučajem ne dobije zlatnu loptu, to će biti takva smejurija da će se zaboraviti bruka sa nagradom "najboljem igraču svetskog prvenstva". Čisto sumnjam da će UEFA dozvoliti sebi novu blamažu i naterati Mesija da se opet stidi od pehara kao na svetskom prvenstvu. Ne bi bilo fer prema njemu, a što se Ronalda tiče - taj je već sve rekao na terenu.

Deni Krejn

pre 9 godina

A sam Platini kaže:neki Nemac. Nijedan ne odskače od ostalih, a Ronaldo i Mesi se uvek ističu. Bilo klub, bilo reprezentacija.

Rajko

pre 9 godina

4. Cavi,Inijesta,Rakitic,Buskets i MAskerano imaju ukupno dve asistencije za ovu polusezonu, Benzema ima 5. I pored toga,Mesi uspeva ...da drzi korak za Ronaldom i "najboljom sezonom u istoriji", jos da nije svih ovih silnih penala Mesi bi bio pored toga sto je prvi asistent i najkreativniji igrac u 2014-oj bio i prvi strelac. Ovako je drugi sa 3 gola manje od Ronalda. Ronaldo u najboljoj sezoni u istoriji, Mesi u sezoni ispod svojih standarda.
(Suve cinjenice, 28. novembar 2014 14:58)
NE PRICAJ GLUPOSTI.Ronaldo je ove sezone bolji od Messijaa,i kakve ti asistencije spominjes,pa u prvenstvu Ronaldo ima samo 2 asistencije manje od Messija,vidim svi spominjete golove u bitnim utakmicama,Ronaldo 2 gola u finalu Super Kupa Evrope,2 gola u polufinalU LS,1 gol u finalu LS,finale Kupa Kralja nije ni igrao,a Messi je naravno igrao,bez ucinka.I na kraju ono najbitnije,kazete Ronaldo ima samo 3 gola vise od Messija,upravu ste,to je cinjenica,ali isto tako je cinjenica da Ronaldo ima CAK 8 utakmica manje od Messija ove godine.

nikola1992

pre 9 godina

@durantula okc
I treba nemac da osvoji zlatnu loptu, a to je nojer! Covek je toliko dominantan na svojoj poziciji, da to nije normalno!

monarhista

pre 9 godina

PlatiMi se ocigledno udvara nemcima jer zeli da nasledi blatera a nemci imaju mnogo veci uticaj od male portugalije...
Ako mu i sad otmu nagradu treba bice to jos jedan dokaz koliko je i sport postao trula zanimacija....samo interesi i kladionice...

vince carter

pre 9 godina

Kuda je otiso ovaj svet kada neko moze da kaze da je ronaldo druga dimenzija za zidana,samo zato sto ovaj postize golove,gospode! dal je moguce da nema niko ko malo sire gleda na fudbal a ne samo neku statistiku i razmisli koliko su real i barsa zadnjih 5,6 godina nadmocni napadackom igrom u odnosu na druge bili,protivnici ne mogu da paze jednog nego sve igrace,barsa je kao spanska repka pokazala dominantnost bez a kamoli i sa mesijem jos,pa koliko je samo davao i koliko bi jos dao gola samuel eto da je ostao u barsi,on i mesi bi delili ucinak recimo po 30 i nesto gola po sezoni,e onda bi pojedinima izgledalo kako ronaldo mnogo odskace u odnosu na mesija jer daje vise golova,smesno a kamoli druge zvezde,brazilac ronaldo je u onoj slabijoj barsi dao 47 sa 19 godina,koliko bi dao za gvardiolinu?? c.ronaldo je igrao za junajted dobro ali dao je 31 gol u ligi najvise a odma potom samo 18,uopste oni ne odskacu na nekadasnje zvezde nego su njihovi timovi sposobni da melju,a sto se tice ovog primera spremnosti,pa nekadasnje zvezde bi morale da budu spremne kao danasnji igraci,paolo maldini je bio medju najboljima 87me ali i 2007,samo je znaci unapredjivao fiziku i prilagodjavao se novim taktikama a talenat je vecan!

Ricky

pre 9 godina

Mislim da bi realno trebao svajni da osvoji zlatnu loptu, ne samo zbog cinjenice da je osvojio svetsko i da je bio najbolji igrac nemacke na mundijalu i da je bio najbolji igrac finala, koliko zbog cinjenice da igra na vrhunskom nivou jedno 5 godina i da je uvek bar po meni najbolji zadnji vezni na svetu, osvojio je sve sto se moze osvojiti.. Kazete treba ronaldo, covek je bio najbolji strelac lige sampiona, al u finalu se nije video 120 minuta, u finalu kup kralja nije ni igrao, u prvenstvu su bili treci.. Na mundijalu u grupnoj fazi ispao , a u toj grupu jedna amerika prosla a ne portugal, samo nemojte govoriti kako nema saigraca, ima saigrace i to jako dobre, bar za naredni krug svetskog...

GOAT

pre 9 godina

Eden Azar najveci svih vremena,Eden Azar najveci svih vremena,Eden Azar najveci svih vremena,Eden Azar najveci fudbaler svih vremena...

Jole

pre 9 godina

Slozio bi se sa Platinijem,licno bi voleo da to bude Nojer.Eliminisao bi Mesija jer on je imao dosta padova u igri a moze on i bolje,takodje bi eliminiso Ronalda iako mu je ova godina odlicna sto se tice postignuti golova, ali svi ti golovi su proizvod tima sve su to golovi iz penala ili sto kazu jeda-dva pa gol, drugo karakter mi se nesvidja,arogantan je , voli da uci pameti sudiju, eto to je moje misljenje.

Consumer

pre 9 godina

vise je izlizano uporedjivati nekadasnje i danasnje igrace, tadasnji su doveli fudbal do nivoa gde je postao tako vazan soc fenomen, samim time i unosan biznis, sto je i dovelo do toga da su brojne psihofizicke lestvice pomerene do granica koje tesko mogu da se dodatno podignu. osim u slucaju da se kombinuju ljudi i masine, sto bi moglo da bude kul zapravo:-) elem, ronaldo i mesi su toliko "razboleli" danasnji fudbal, da deluje nekako glupo uporedjivati ih sa nekadasnjim igracima. 0bojica vec 5-6 godina daju po 50-80 golova godisnje (sto je apsolutno nadrealno), a toliko je novca, steroida i trenaznog hardcore fanatizma u opticaju, pogotovo fizicke spreme zadojene kompetitivnim aspektom igre. Zaista im treba im odati priznanje. treba imati takvu motivaciju i pre svega, takav kontinuitet. npr ja obozavam debelog ronalda, ali njegovo telo, pored nevidjenog talenta, nije moglo da izdrzi vise od npr 2 sezone upola manje produkcije kakve imaju mesi i CR. o ostalima xa ne pricaM.nekada shpic da 25 komada u sezoni, on je bog. bolesna prica u sv sl. tesko onom ko njih dvojicu bude hteo da nadmasi...

Šavi

pre 9 godina

Ovi iz reala uporno pokusavaju da nas ubede da je ronaldo najbolji igrac u istoriji, da nikad bolji igrac nije krocio travnatim terenima.On ni u svojoj eri nije najbolji a tek da ga ne uporedjujemo sa velicinama kao sto su Maradona,Zidan,Krojf,Ronaldinjo.
Nije sve u golovima ,ovaj decko nema ni stila ni fudbalskog sharma kao ovi velikani.
On je pun sebe(najlepsi sam,najbogatiji,svi me mrze,niko mi nista ne moze) i to se vidi na kilometar.Ja ne znam kako neko moze da ga voli a da mu nije familija.

Zyx

pre 9 godina

Razbio je na SP, bio odlucan kad njegov tim gubi, vadio ih iz bezizlaznih situacija.
Naravno ironican sam. :-( On samo ume da 2 komada kad njegov tim vodi 2:0...

Comedy

pre 9 godina

Neverovatno koliko ovde ima mesijevih fanova,pokušavate da osporite da je Ronaldo trenutno najbolji igrač na svetu..statistika ne laže!Pričate kako daje nebitne golove,da Mesi možda ne daje bitne,smešno..najbolji igrač svetskog prvenstva:Dzašto,na osnovu čega?!Iskreno ne volim ni jednog od njih dvojice ali Ronaldo je punooo kompletniji fudbaler od Mesija,činjenice!Lupajte minusa koliko hoćete..realnost!

sinke

pre 9 godina

Uh,kako su u Realu optereceni zlatnom loptom,ne znam da li jos neko to primjecuje...Kad je Messi osvajao zlatne lopte,nikad nisu bili ovakvi pritisci...Moj je zakljucak da se plase Messija,jer da su sigurni da Ronaldo osvaja nagradu,ne bi pisali svak cas o ovoj temi.

GOAT

pre 9 godina

Eden Azar najveci svih vremena,Eden Azar najveci svih vremena,Eden Azar najveci svih vremena,Eden Azar najveci fudbaler svih vremena...

sinke

pre 9 godina

Uh,kako su u Realu optereceni zlatnom loptom,ne znam da li jos neko to primjecuje...Kad je Messi osvajao zlatne lopte,nikad nisu bili ovakvi pritisci...Moj je zakljucak da se plase Messija,jer da su sigurni da Ronaldo osvaja nagradu,ne bi pisali svak cas o ovoj temi.

RealnoS

pre 9 godina

A šta da kaže Mesi što je dao 91 gol one sezone, kad je ova sezona najbolja Ronaldova???
(pendula, 28. novembar 2014 14:27)
Mesi ce i ove godine dati vise golova od Ronalda,trenutno je razlika samo 3 gola... Jedino da ne preteraju( ako je uopste moguce) sa ovim penalima za Real.

дурантула окц

pre 9 godina

Tako je, to je individualna nagrada. Ne znam zašto bi neki nemac trebao da je osvoji kad niko od njih nije blizu Ronaldu

Suve cinjenice

pre 9 godina

(mick, 28. novembar 2014 14:34)
1. Jedina godina sa nesto manje trofeja(samo Kup kralja) je ona u kojoj je Mesi postigao 91 gol. Sa druge strane,Ronaldo prosle godine nije osvojio bas nista.
2. KOntradiktorno je da kazu da kod ove nagrade trofeji nisu bitni a da u istoj recenici nabrajaju trofeje Reala. Pominju i rekord u LS,titulu najboljeg strelca Primere( o zar je prosla godina bila tako daleko?) a kasnije nabrajaju golove i iz sezone 14/15.
3. Ako prosle godine nije bio problem to sto Ronaldo nije osvojio nista sa Realom i ako je odlagano glasanje zbog njega,ako je prosle godine gledan ucinak u KALENDARSKOJ godini, ZASTO ta ista pravila ne bi vazila i ove godine? Jel se pravila menjaju kako Real Madrid kaze? Zasto se lepo ne saceka jos tih mesec dana,pa da vidimo ucinak Ronalda u najboljoj godini u "istoriji" i ucinak Mesija u istoj( trenutno ima samo 3 gola manje,nekoliko penala manje,par asistencija vise i milion stvorenih sansi,driblinga i svih ostalih parametara koji izgleda vise u fudbalu nisu bitni).
4. Cavi,Inijesta,Rakitic,Buskets i MAskerano imaju ukupno dve asistencije za ovu polusezonu, Benzema ima 5. I pored toga,Mesi uspeva da drzi korak za Ronaldom i "najboljom sezonom u istoriji", jos da nije svih ovih silnih penala Mesi bi bio pored toga sto je prvi asistent i najkreativniji igrac u 2014-oj bio i prvi strelac. Ovako je drugi sa 3 gola manje od Ronalda. Ronaldo u najboljoj sezoni u istoriji, Mesi u sezoni ispod svojih standarda.

mick

pre 9 godina

ako je neka lopta zasluzena to je ova sto ce da dobije sada. prethodnih nekoliko lopti ronalda i mesija su bile diskutabilne ali ima tu debelo zaradjenih sto je i slucaj ove godine. kad su davali mesiju kad nije osvajao nista a davao po 4,5 komada alkorkonu tada je bilo u redu je li a sada ne valja? nisam neki fan obojice i nedostaje im x factor u igri ali realno su zasluzili i to svako mora da prizna bez obzira da li ih voleli ili ne...

Mourinho

pre 9 godina

(Zyx, 28. novembar 2014 14:29) A Mesi je bas onako fenomenalno igrao za Argentinu koja je jedna od najboljih reprezentacija na svetu! Recimo ovako, najbolji strelac primere, kupa kralja, lige sampiona, osvajac zlatne kopacke, rekorder po broju golova u grupnij fazi, rekorder po broju golova LS u jednoj sezoni i glavni zasluzni sto je Portugal izborio SP onim golovima protiv Svedske (Nikad nece osvojiti svetsko niti evropsko prvenstvo jer nema reprezentaciju za to). Ok, slazem se da ne postize rezultate u reprezentaciji kao u klubu, ali i slepac vidi da nema reprezentaciju za velika dela za razliku od Mesija, koji i pored toga igra dosta losije za reprezentaciju nego za klub, a bas zbog ovog "gospodina" platinija i blatera osvaja nagrade, neke zasluzeno, neke ne kao sto je zlatna lopta na SP, i bar jedna zlatna lopta za najboljeg igraca sveta. Slepac vidi da je Ronaldo ove godine zasluzio zlatnu loptu, jedina razlika ove godine je ta sto uopste nema konkurenciju i nema dileme ko je pobednik.

b88

pre 9 godina

Dokle vise da se dovodi u pitanje njegova igra? Trenutno najdominatniji i najkompleksniji igrač na svetu. Nemam nista protiv Messia ili koga već, niti sam fan Ronalda , ali budimo realni : ovakva gol mašina nije rodjena!!!

Mancester UTD !

pre 9 godina

I ovi su poceli da placu :) kme kme , nema price dobro je odigrao ovo svjetsko,sve u svemu uvijek ga je bilo u vazne utakmice da izvede koji penal :d ahaha e pa

zlo

pre 9 godina

Kucajte na googlu Messi vs Ronaldo, prvi sajt koji izadje prati njihovu statistiku. Trenutno za 2014/2015 sezonu Ronaldo vodi za skromnih DEVET golova! Ne zaboravite da je odveo SAM Portugal protiv Svedske na svetsko prvenstvo sa svega 5 golova u 2 utakmice.Osvojio ligu sampiona, kup kralja, umalo i primeru prosle sezone oboreci rekord u Ls po broju golova.Ove sezone je jos bolji, a Mesi da nije dao protiv Apoela 3 gola i Sevilje ne bi se ni pricalo o njemu posto mu je sezona prosecna. Logicno da je oborio rekord kad igra celu svoju karijeru uz Inijestu i Xavija, Ronaldinja, Anrija, Ibrahimovica, Vilje, Nejmara, .. Sve inddividualni pojedinci koji su mogli sami na 3 a uz to asistirali najbolje ikada i jos uvek to cine, tako da Mesi daje sve golove iz kaznenog, skoro pa ispred golmana. Za razliku od njega Ronaldo mnogo cesce daje golove iz daljine i vuce loptu sa sredine terena samim tim sanse za gol su znatno manje mada gledajuci statistiku Ronaldo i to krsi! Mislim da za zlatnu loptu je sve jasno za ovu sezonu, treba pricati o sledecoj, ali kako kafa je i tu opet Ronaldo kao individua najbolji? Smislite neku novu foru ili trofej posto Ronaldo sve uzima, a sto je najgore za vecinu ovde na b92- zasluzeno.

neko

pre 9 godina

Neverovatno koliko ovde ima mesijevih fanova,pokušavate da osporite da je Ronaldo trenutno najbolji igrač na svetu..statistika ne laže!Pričate kako daje nebitne golove,da Mesi možda ne daje bitne,smešno..najbolji igrač svetskog prvenstva:Dzašto,na osnovu čega?!Iskreno ne volim ni jednog od njih dvojice ali Ronaldo je punooo kompletniji fudbaler od Mesija,činjenice!Lupajte minusa koliko hoćete..realnost!
(Comedy, 28. novembar 2014 15:24)

Brate, biti najbolji, ne znaci samo imati najvise golova, ima tu jos mnogo faktora koji se gledaju, a tu je Mesi i te kako u prednosti. A sto se tice golova u bitnim utakmicama, pogledaj neke bitne utakmice za oba tima, pa ces sam da se uveris.

Principi

pre 9 godina

Ako se gleda individualni učinak igrača, onda je najbolja godina u istoriji Messijeva kada je dao 91 gol ! Inače, trebalo bi da je osvoji,zaslužio je, možda jedino Nojer, ako se FIFA drži onoga kako je 2006te dala loptu Kanavaru a ne Ronaldinhu !

pribil

pre 9 godina

Mesi ne gura barselonu. Celu karijeru igra u najjacem timu mozda ikad, reprezentacija spanije plus stranci... Maradona je bio covek tim.

Rajko

pre 9 godina

4. Cavi,Inijesta,Rakitic,Buskets i MAskerano imaju ukupno dve asistencije za ovu polusezonu, Benzema ima 5. I pored toga,Mesi uspeva ...da drzi korak za Ronaldom i "najboljom sezonom u istoriji", jos da nije svih ovih silnih penala Mesi bi bio pored toga sto je prvi asistent i najkreativniji igrac u 2014-oj bio i prvi strelac. Ovako je drugi sa 3 gola manje od Ronalda. Ronaldo u najboljoj sezoni u istoriji, Mesi u sezoni ispod svojih standarda.
(Suve cinjenice, 28. novembar 2014 14:58)
NE PRICAJ GLUPOSTI.Ronaldo je ove sezone bolji od Messijaa,i kakve ti asistencije spominjes,pa u prvenstvu Ronaldo ima samo 2 asistencije manje od Messija,vidim svi spominjete golove u bitnim utakmicama,Ronaldo 2 gola u finalu Super Kupa Evrope,2 gola u polufinalU LS,1 gol u finalu LS,finale Kupa Kralja nije ni igrao,a Messi je naravno igrao,bez ucinka.I na kraju ono najbitnije,kazete Ronaldo ima samo 3 gola vise od Messija,upravu ste,to je cinjenica,ali isto tako je cinjenica da Ronaldo ima CAK 8 utakmica manje od Messija ove godine.

stole

pre 9 godina

Ne gotivim Ronalda, ali tacno je da je on trenutno najbolji igrac na svetu i svakako zasluzuje Zlatnu loptu. Za mene je veliko razocarenje bilo sto Snajder nije dobio Zlatnu loptu 2010. godine, tada je sa Interom osvojio triplu krunu i bio vicesampion sveta sa Holandijom, ali na kraju se svelo na individualni ucinak i tu je Mesi stvarno bio najbolji. Tako da ne postoje nikakvi osnovi da neko od nemaca dobije Zlatnu loptu, ako se to desi, bio bi to veliki presedan...

Majstor Bob

pre 9 godina

Zbog ovakvih komentara, vezanih za Kristijana Ronalda, pa za Djokovica, Kolarova, Milosa Teodosica, Nemanje Vidica i sl Srbija i jeste tu gde je danas, na dnu. Zbog mentaliteta svojih gradjana, a kroz komentare ovde se taj mentalitet vidi. U sve se razumemo, sve umemo najbolje, a istina je drugacija. Djokovic nesto najbolje od nas ikada, a u komentarima o porezu, pa se jave neki koji navijaju za Federera, Nadala, pa vredjanje. Pa ti komentari su i oterali jednog Vidica iz reprezentacije. Najbolji kosarkas Evrope zadnjih 4,5god Teodosic, najgore prolazi u komentarisanju, te ciji je, pa spor je i sl. Pa zasto Kolarov ima tetovaze, pa zute kopacke, ajd da ga vredjamo. Kristijano nije nas, ali deo naseg mentaliteta je da vredjamo takve kao on, najbolje, a lepe, zgodne i sl. Da bi te Srbi voleli, najbolje je da nosis crne kopacke, osisan na keca, malo grbav, metar pedeset, da ti je neko iz familije u ratu stradao i sl. Kadeti nekog kluba u Srbiji, jedan dodje u wink kopackama, na keca osisan, a drugi mercurial kopacke, frizura kao Ronaldo, stucne preko kolena. I sta mislite ko ce se dopasti Nasem treneru na prvi pogled. Pa ovaj prvi naravno. Iako je ovaj drugi mozda x2 bolji. Nas mentalitet, bolje tih, povucen, mali Mesi, nego CR, bolje Riberi bez zuba sa 8golova po sezoni nego CR. To je nas mentalitet, uvek se prepoznaje. A zlatnu loptu za ovu godinu ne treba komentarisati. CR osvaja. Za 2015 mozemo da nagadjamo, za ovu znamo. Pozdrav za B92.

Dyne-o-Myte

pre 9 godina

Ma neka puste Platinija da priča šta hoće, na kraju će se obrukati kao Blater prošli put. Ako Ronaldo kojim slučajem ne dobije zlatnu loptu, to će biti takva smejurija da će se zaboraviti bruka sa nagradom "najboljem igraču svetskog prvenstva". Čisto sumnjam da će UEFA dozvoliti sebi novu blamažu i naterati Mesija da se opet stidi od pehara kao na svetskom prvenstvu. Ne bi bilo fer prema njemu, a što se Ronalda tiče - taj je već sve rekao na terenu.

Naopako

pre 9 godina

Kucajte na googlu Messi vs Ronaldo, prvi sajt koji izadje prati njihovu statistiku. Trenutno za 2014/2015 sezonu Ronaldo vodi za skromnih DEVET golova! Ne zaboravite da je odveo SAM Portugal protiv Svedske na svetsko prvenstvo
(zlo, 28. novembar 2014 16:11)

I skromnih 7 penala a tek je kraj Novembra :) Ovo za Svedsku se ponavljas,vec je prosle godine odlozeno glasanje zbog tih golova.
Kalendarska godina,isti sajt, 3 gola vise,4 asistencije manje. Ako udjes dublje u statistiku,ako pogledas broj napravljenih sansi,uspesnih driblinga, broj udaraca na gol po utakmici(Ronaldo ubedljivo prvi na svetu godinama) i sve ostalo,veruj da ces se smoriti.
Po prvi put su slicni po broju golova i to samo zato sto jedan Benzema ima duplo vise asistencija od celog veznog reda Barselone(Cavi,Inijesta,rakitic,Buskets i Makerano imaju ukupno dve asistencije do sada,Benzema ima 5).
Mesi gura Barselonu, ceo Real gura Ronalda,takva je realnost trenutno.

Ika

pre 9 godina

Ako se gleda individualni učinak igrača, onda je najbolja godina u istoriji Messijeva kada je dao 91 gol ! Inače, trebalo bi da je osvoji,zaslužio je, možda jedino Nojer, ako se FIFA drži onoga kako je 2006te dala loptu Kanavaru a ne Ronaldinhu !
(Principi, 28. novembar 2014 14:15)

Znam da se ne pitam, ali ja bih dao Nojeru zlatnu loptu :) Malo me smorilo ovo Ronaldo-Mesi, Mesi-Ronaldo. Shvatam ja da daju najviše golova, ali majku mu, postoji još pozicija na terenu osim ovih napred :)

Argo

pre 9 godina

Zidane je nogometna velicina i genijalan tehnicar,medutim Ronaldo je druga dimenzija za njega!Jedini igrac koji se moze usporediti sa Ronaldom je Messi jer rekorde koji oni postizu nikada nisu,a niti ce biti videni u nogometu

nikola1992

pre 9 godina

@durantula okc
I treba nemac da osvoji zlatnu loptu, a to je nojer! Covek je toliko dominantan na svojoj poziciji, da to nije normalno!

haha

pre 9 godina

Kakav Ronaldo... Dovoljno je sto su mu i prosle godine poklonili zlatnu loptu. Covek se nije video na SP-u kao ni u zavrsnici LS, kao ni u kupu sto nije igrao finale i sada on treba dobiti zlatnu loptu? Ako to vec mora biti neko iz Reala onda je to Di Marija, osvojio je sve isto sto i Ronaldo + finale SP-a sa Argentinom + proglasen za najboljeg igraca u finalu LŠ, postigao gol u finalu kupa protiv Barse. Ako ce se gledati samo individualni ucinak onda Mesi treba dobiti... Ronaldo ima vise golova od njega samo sto Realu svaku utakmicu sude penale, a sve ostalo je na strani Mesija, asistencije, napravljene sanse itd...

Marko

pre 9 godina

Ne znam dokle vise misle iz reala da guraju Ronalda i oni vide da on nije najbolji ni u njihovom timu a kamoli na svetu.Svi pricaju o nekoj statistici ali fudbal nije igra u kojoj statistika oslikava igru igraca kao na primer kosarka.Ronaldo je vrhunski strelac pa sta i Eto je uvek bio bolji strelac od Ronaldinja i Raul uvek od Zidana Inzagi od Kake ali nikad nisu bili bolji igraci od njih.Ljudi gledaju fudbal zbog majstora u polju a Ronaldo u polju vec dve godine igra prosecno primi loptu ili je odma doda najblizem i li krene u dribling i padne.Glavni kandidati ove godine su Mesi Roben Di Marija Bejl stim sto nije igrao svetsko pa ima nesto manje sansi.Di Marija najbolji igrac reala prosle sezone i odlican na svetskom,Roben odlican na svetskom i odlican u bajernu i Mesi covek koji pleni igrom, najbolji na svetkom prvenstvu igra u polju maestalna plus svi golovi koje postize.Ronaldo u ligi sampiona nije dao nijedan gol koji je odlucio utakmicu sve su to bili uglavnom golovi kad je utakmica vec resena proverite malo.

dejo

pre 9 godina

Nije tacno sa Ronaldo ima 7 golova više već samo 3 iako su mu greškom u računalu gol protiv danske i dao puno više penala... Messi ima vise poena evo pa uveri se
http://messivsronaldo.net/calendar-year.php

Jole

pre 9 godina

Slozio bi se sa Platinijem,licno bi voleo da to bude Nojer.Eliminisao bi Mesija jer on je imao dosta padova u igri a moze on i bolje,takodje bi eliminiso Ronalda iako mu je ova godina odlicna sto se tice postignuti golova, ali svi ti golovi su proizvod tima sve su to golovi iz penala ili sto kazu jeda-dva pa gol, drugo karakter mi se nesvidja,arogantan je , voli da uci pameti sudiju, eto to je moje misljenje.

zex

pre 9 godina

Neverovatno koliko ovde ima mesijevih fanova,pokušavate da osporite da je Ronaldo trenutno najbolji igrač na svetu..statistika ne laže!Pričate kako daje nebitne golove,da Mesi možda ne daje bitne,smešno..najbolji igrač svetskog prvenstva:Dzašto,na osnovu čega?!Iskreno ne volim ni jednog od njih dvojice ali Ronaldo je punooo kompletniji fudbaler od Mesija,činjenice!Lupajte minusa koliko hoćete..realnost!
(Comedy, 28. novembar 2014 15:24)


Evo ti malo cinjnica :
najbolji strijelac u istoriji barcelone, lige sampiona, el clasica i spanske lige !! uskoro i najbolji asistent spanske lige i lige sampiona! i sve to sa 27 god!!! ovakvo nesto nije vidjeno u istoriji fudbala. najdominantiji igrac ikad !! u poredjenju sa ronaldom, vise asistencija ,bolji razigravac, vise poizicija moze igrat u timu,vise trofeja,ind nagrada !! pa lupaj minusa koliko hoces,ovo je realnost :))))

Mourinho

pre 9 godina

(Murinjo kazes?, 28. novembar 2014 16:22) Koje odlaganje? O cemu ti? I ove godine se glasanje odrzava u januaru kao i prosle, zbog koga se sad odlaze? :-D Vi Mesijevi fanovi ste komedija, i prosle godine nije trebalo da ima dileme ko ce je osvojiti, jer je i tad Ronaldo imao najbolju individualnu godinu, a za ovu necu vise da pisem uopste, sve sto je navedeno u realovom pismu je cinjenica, a ti demantuj ako nije istina??? jel bio najbolji strelac primere? -jeste, jel podelio zlatnu kopacku sa suarezom za najvise golova u evropi? - jeste, jel bio najbolji strelac kupa kralja? - jeste, jel bio najbolji strelac najaceg takmicenja LS sa rekordnih 17 golova? - jeste, jel bio najbolji strelac u grupi u istoriji LS-jeste, jel dao 2 gola Sevilji i osvojio Realu superkup? - jeste! O cemu pricamo onda klinac Mesijev? Ovo je individualna nagrada a Ronaldo je bio fenomenalan u prosloj godini, uz to je osvojio i Kup Kralja i LS sa Realom, a sa odlicnom formom nastavlja i ove godine. Taj Nojer, Kros, Miler i Roben su zasluzili nagradu za najboljeg igraca SP, a ne Ronaldo ili Mesi ( skandalozno da je osvojio zbog njegovog tate Blatera).

ej

pre 9 godina

Ima 3 gola više od Mesija zato što je izveo 6 penala više i ima 4 asistencije manje od Mesija. U čemu je Ronaldo najbolji ove godine? + igra u trenutno u klubu u kojem ima bolje saigrače i opet ne može imati više golova od Mesija odnosno potrebni su mu penali... Pogledajte samo koliko James, isko, Kros, Modrić imaju zajedno asistencija (19) na početku ove sezone pa pogledajte u isto vrijeme koliko imaju zajedno Ćavi, Iniesta, Buskets i Rakitić (2)

Murinjo kazes?

pre 9 godina

A Mesi je bas onako fenomenalno igrao za Argentinu...i glavni zasluzni sto je Portugal izborio SP onim golovima protiv Svedske

(Mourinho, 28. novembar 2014 14:51)

Vec je jednom odlagano glasanje zbog tih golova protiv mocne odbrane Svedske.Tu sramotu si vec zaboravio?
Pisi bajke slobodno do sutra, realnost je da Ronaldo ima 3 gola vise i pored svih ovih penala i zicera. O ostalim parametrima bolje da ne pricamo...
Jos nesto, evo sta misli Murinjo o Mesijevoj igri na svetskom(inace Mesi je imao najvise napravljenih sansi na prvenstvu,najvise uspesnih driblinga,4 gola,asistenciju...) :
“He sacrificed for his team. He wanted to win, rather than be the best or win the Golden Ball or Golden Boot. Messi is in the national team to try to make history, and because of that, in the World Cup, he moved in zones that aren’t his.Argentina’s game didn’t allow him to play where he feels most comfortable.The national team is different to the club, because in the clubs there’s more time to work and define the dynamics. In the national team you sacrifice and become a secondary figure because the team is the priority. Messi is an example.Because of that, Messi has all my respect, because he plays for his national team. Not everyone that went to the World Cup can say the same”, Mourinho concluded.

P.S. Na koga li je mislio ovo na kraju? Neki su igrali za repku a neki su pokusavali do iznemoglosti da postignu gol. najvise udaraca na prvenstvu a grupu nije prosao... strasno.

reci nam

pre 9 godina

(Mourinho, 28. novembar 2014 17:27)

Pa zasto je onda Ronaldo dobio zlatnu loptu u 2013 godini kada je Mesi bio najbolji strelac lige, dobio zlatnu kopacku, osvojio sa Barsom ligu i superkup, bio najbolji strelac kvalifikacija za SP? Ako Ronaldo treba dobiti ove godine jel onda priznajes da je Mesi trebao prosle kada Ronaldo nije uradio nista?

Mourinho

pre 9 godina

(reci nam, 28. novembar 2014 20:15) Proveri jos jednom sta pises. Mesi jeste osvojio sa Barsom Ligu i Kup (Nisam siguran za kup), ali nije bio najbolji strelac Primere, vec je Ronaldo i te godine bio najbolji strelac Primere i dobitnik zlatne lopte, ali zlatnu loptu tad nije podelio ni sa kim za razliku kad je ove godine podelio sa Suarezom, takodje je Ronaldo bio najbolji strelac kvalifikacija u Evropi i odveo sam Portugal na SP u onom dvomecu protiv Svedske. Te godine je bilo tesno izmedju njega, Riberija i Mesija, cak Mesi nije bio glavni konkurent Ronaldu te godine vec Riberi, a ove godine je dao vise golova nego te, uz obaranje istorijskih rekorda, i plus trofeje sa Realom, bez dileme te godine je zasluzio a ove jos vise, bez apsolutno ikakve konkurencije i dileme.

Banjaluka

pre 9 godina

Prvo kažu ovo je individualna nagrada a onda navode titule koje je osvojio Real, ha ha ha ha...
Meni je ovo sa ovim lickom najsmješniji marketing do sad, retard se gleda na "semaforu" prilikom svakog prekida a od fudbala zna samo bicikl odraditi..
Šalu na stranu, njegove fizičke predispozicije su vrhunske ali za fudbal treba i malo mozga.

milorad

pre 9 godina

neki jos uvek kazu odveo je portugal na sp i razbio svedsku. pa to je bilo 2013. dokle vise ova svedska. pa onda racunajte i mesiju ligu sampiona 2011.

king

pre 9 godina

umalo osvojio primeru u hahahahaha nasmejame real bio treci izgubio el klasiko i izvukao bod u drugom ronaldo u finalu LŠ dao gol u poslednjem minutu i to kao i obicno iz penala

realno

pre 9 godina

kako rece covek treba gledati individualan ucinak igraca,pa onda rece glupost osvojio ligu sampiona,kup spanije hahah kao da je to individualan ucinak a ne kolektivni,a realov kolektiv vredi skoro milijardu evra, gde tri igraca bese placena skoro 284 mil evra,i gde doticni izvede 20 penala u godini i jedno 100 slobodnih udaraca,i tako postane najefikasni u nekom od takmicenje,pogledaj sta kaze statistika rece covek hahaha,i na svetskom rece daje uputio najvise udaraca na gol i ako su ispali u prvom krugu covek uputio najvise udaraca na gol svaka cast ali dao je samo 1, gol a uputio je 27 udaraca u 3 meca e to je vec statistika za istoriju

beni

pre 9 godina

Neverovatno koliko ovde ima mesijevih fanova,pokušavate da osporite da je Ronaldo trenutno najbolji igrač na svetu..statistika ne laže!Pričate kako daje nebitne golove,da Mesi možda ne daje bitne,smešno..najbolji igrač svetskog prvenstva:Dzašto,na osnovu čega?!Iskreno ne volim ni jednog od njih dvojice ali Ronaldo je punooo kompletniji fudbaler od Mesija,činjenice!Lupajte minusa koliko hoćete..realnost!

ja nisam fanatik,ja sam fudbalski sladokusac i ja cu ti odg na ovaj komentar.porediti mesija i ronalda je neumjesno.ronaldo je atleta,izrobotizovan fudbaler,istreniran do savrsensta,fizicki kompletan i superioran,ali on je smao fizicki kompletniji od mesija, ne igracki !! messi je ono cudo kakvo se radja rijetko.igrac poput maradone,besta, ronalda brazilca,ronaldinha...on nije jak kao ronaldo,desna noga mu sluzi uglavnom samo za trcanje,glava za razmisljanje a takva cuda pravi na terenu...to je mili talenat. messi je kompletniji kao igrac jer je svastraniji. igra odlicno spicu,poluspicu,pleja,krilo..sjajan pregled igre.kad krene u prodor na malom prostoru,neprocjenjivo...a kad smo kdo statistike...i ona ne vara drugar..neki dan citam na jednom engleskom portalu koji su pravili analizu mesija zaneseni novim rekordima i rezultat je zapanjujuci. takav igrac nije psotojao u istoriji fudbala. poredjenje sa ronaldom: bolji prosjek golova u karijeri,vise asistencija,vise driblinga,vise stvorenih sansi saigracima,manje potrosenih lopti..sto donosi i vise trofeja,priznanja..

Ricky

pre 9 godina

Mislim da bi realno trebao svajni da osvoji zlatnu loptu, ne samo zbog cinjenice da je osvojio svetsko i da je bio najbolji igrac nemacke na mundijalu i da je bio najbolji igrac finala, koliko zbog cinjenice da igra na vrhunskom nivou jedno 5 godina i da je uvek bar po meni najbolji zadnji vezni na svetu, osvojio je sve sto se moze osvojiti.. Kazete treba ronaldo, covek je bio najbolji strelac lige sampiona, al u finalu se nije video 120 minuta, u finalu kup kralja nije ni igrao, u prvenstvu su bili treci.. Na mundijalu u grupnoj fazi ispao , a u toj grupu jedna amerika prosla a ne portugal, samo nemojte govoriti kako nema saigraca, ima saigrace i to jako dobre, bar za naredni krug svetskog...

monarhista

pre 9 godina

PlatiMi se ocigledno udvara nemcima jer zeli da nasledi blatera a nemci imaju mnogo veci uticaj od male portugalije...
Ako mu i sad otmu nagradu treba bice to jos jedan dokaz koliko je i sport postao trula zanimacija....samo interesi i kladionice...

vince carter

pre 9 godina

Kuda je otiso ovaj svet kada neko moze da kaze da je ronaldo druga dimenzija za zidana,samo zato sto ovaj postize golove,gospode! dal je moguce da nema niko ko malo sire gleda na fudbal a ne samo neku statistiku i razmisli koliko su real i barsa zadnjih 5,6 godina nadmocni napadackom igrom u odnosu na druge bili,protivnici ne mogu da paze jednog nego sve igrace,barsa je kao spanska repka pokazala dominantnost bez a kamoli i sa mesijem jos,pa koliko je samo davao i koliko bi jos dao gola samuel eto da je ostao u barsi,on i mesi bi delili ucinak recimo po 30 i nesto gola po sezoni,e onda bi pojedinima izgledalo kako ronaldo mnogo odskace u odnosu na mesija jer daje vise golova,smesno a kamoli druge zvezde,brazilac ronaldo je u onoj slabijoj barsi dao 47 sa 19 godina,koliko bi dao za gvardiolinu?? c.ronaldo je igrao za junajted dobro ali dao je 31 gol u ligi najvise a odma potom samo 18,uopste oni ne odskacu na nekadasnje zvezde nego su njihovi timovi sposobni da melju,a sto se tice ovog primera spremnosti,pa nekadasnje zvezde bi morale da budu spremne kao danasnji igraci,paolo maldini je bio medju najboljima 87me ali i 2007,samo je znaci unapredjivao fiziku i prilagodjavao se novim taktikama a talenat je vecan!

Deni Krejn

pre 9 godina

A sam Platini kaže:neki Nemac. Nijedan ne odskače od ostalih, a Ronaldo i Mesi se uvek ističu. Bilo klub, bilo reprezentacija.

Consumer

pre 9 godina

vise je izlizano uporedjivati nekadasnje i danasnje igrace, tadasnji su doveli fudbal do nivoa gde je postao tako vazan soc fenomen, samim time i unosan biznis, sto je i dovelo do toga da su brojne psihofizicke lestvice pomerene do granica koje tesko mogu da se dodatno podignu. osim u slucaju da se kombinuju ljudi i masine, sto bi moglo da bude kul zapravo:-) elem, ronaldo i mesi su toliko "razboleli" danasnji fudbal, da deluje nekako glupo uporedjivati ih sa nekadasnjim igracima. 0bojica vec 5-6 godina daju po 50-80 golova godisnje (sto je apsolutno nadrealno), a toliko je novca, steroida i trenaznog hardcore fanatizma u opticaju, pogotovo fizicke spreme zadojene kompetitivnim aspektom igre. Zaista im treba im odati priznanje. treba imati takvu motivaciju i pre svega, takav kontinuitet. npr ja obozavam debelog ronalda, ali njegovo telo, pored nevidjenog talenta, nije moglo da izdrzi vise od npr 2 sezone upola manje produkcije kakve imaju mesi i CR. o ostalima xa ne pricaM.nekada shpic da 25 komada u sezoni, on je bog. bolesna prica u sv sl. tesko onom ko njih dvojicu bude hteo da nadmasi...

nikson

pre 9 godina

Платини би требало да буде неутралан с обзиром на функцију коју обавља, али он је, као и Блатер и све те с...., само још један фотељаш са интересном квотом, који је бацио љагу на сјајну играчку каријеру. #ПлатиниЖирес#Тигана