Petak, 28.11.2014.

13:55

Lalatović: CZ trebalo kao Rendžers

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je pred meč sa OFK Beogradom da bi za Zvezdu možda bilo bolje da je pre četiri godine otišla u četvrtu ligu.

Izvor: MN

Lalatoviæ: CZ trebalo kao Rendžers IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Zorz Pap

pre 9 godina

Za Milana 010
Jel ti znas momce da Zvezda ukupno ima 2 napadaca (DVA). Jedan je drvo koje se stalno povredjuje a drugi je dete, nije ni punoletan i pogubljen je skroz i to je to. Sta bi ti radio Murinjo?

zvezdaš

pre 9 godina

Auuuu koliko mržnje prema Zvezdi!Pa braćo Grobari dugo je trajala naša tolerantnost!(2-3 dana)Sve ja razumem ali dajte malo realnosti jer nije fer da poželite da se ugasi takav klub kao NAŠA Zvezda jer iako je mrzite znamo da joj se i divite a im i zbog čega....Sportski pozdrav i chill out ljudi!

veselko

pre 9 godina

CZ moze da napravi bankrot i da se spasi. I to dosta "bezbolno". Sve igrace da polako dogovori sa klubovima na dzentlmensski dogovor kao dzabe a da oni nakon bankrota njoj isplate 40-50%! I to je to. A igranje u nizim ligama nekoliko godina, pa to je najmanji problem. Imidz? Smesno, nista za to. Za cetiri godine Zvezda je cista kao suza i opet veliki sampion. Ali treba imati trtu i huzicu za takvu odluku!

Krcun, Miljan i tako to

pre 9 godina

Zbog Zvezde ugasena FK Jugoslavija, sada vam se vraca. Oteli ste im stadion..ugasili klub...oni koji su digli glas oterani u zatvor (Krcun metod), vec tada ste poceli da otimate pare od drushtva, jer je trebalo sagraditi novi stadion, pa je Krcu ojadio ministarstvo za sport...sada nema kukanja.
(zoran, 28. novembar 2014 19:06)

Vojni klub koji igra na stadionu BSK-a, prica o potrosnji drustvenih para, pa vi samo vazduh niste trosili o trosku drustva.

jovan

pre 9 godina

Lalatoviću, nije klub doveo tog bronovickog neko neki pojedinac i verovatno se zna ko. E, on bi trebalo da preuzme odgovornost i isplati ga. Ma to su sad prazne priče. Klub treba pod hitno privatizovati, pa ko daje pare i odgovara

ducko

pre 9 godina

Zvezda bi trebalo da proda deo zemlje koje poseduje. Ukupno ima 17 hektara na kojim je predvidjeno da se 1.5miliona m2 stambeno poslovnog prostora. Svaki hektar vredi oko 15 miliona evra. Problem je sto su tajkuni napravili sebi da bude toliko stambenog prostora za zidanje i sto unistavaju klub zarad toga. Oni od toga nece nikada odustati.

Willi

pre 9 godina

Lale cuti nema Srbija te zakone kao škoti , jedini izlaz je da cutite radite i igrate evropu a rusi da krpe dug, privatizacija u ovom trenutku bi bila katastrofa jer nema zakona a nema ni ko da ga sprovede ni za one osnovne stvari a ne za sport.

Deki

pre 9 godina

Kad sam ja to govorio pre 4 godine, svi cigani udarali mi minuse, jel ja kao grobar mrzim Zvezdu.Da ste tada podmladili ekipu, počeli da vraćate dugove pomoću Gaszproma, sada bi imali zdrav klub sa talentima koji vrede i ne bi ste bili dužni. Ovako ste uzeli tu titulu a nećete skoro da se oporavite. Lepo sam prošle godine rekao da će vas ta titula mnogo koštati.

milan010

pre 9 godina

Ti si trener za cetvrtu ligu. Ej bre, tvoru jedan, treniras sampione Srbije a ne smes sa dva napadaca na teren? Jadna je Zvezda ali ti si jadniji.

Pantic (grobar) tesna koza

pre 9 godina

Pa i ja sam vam to govorio, ali vama je to bilo "ponizenje", ta bolna istina.
Super sto niste, brze idete niz brdo.

Pedja

pre 9 godina

@Sampionsko ime
A u kojoj godini vi zivite? Imate li vi uopste bilo koju godinu od 1945 do 2014 da bi ste mogli da zivite u njoj kao mi kako si ti napisao 1991g?

Copycat

pre 9 godina

Mozda Brondby nije tu, ali ga ja uspesno menjam. Imace bomba vest, Lalatovic preuzima

Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby.

Deverić

pre 9 godina

Velika je razlika između prve i četvrte srpske lige. Jak fudbal, ionako je sve namješteno i dosadno i igra se po livadama. Ne znam ko pametan danas prati fudbal, a da ima više od dvanaest godina.

Sven Goran

pre 9 godina

1. da imam 50 mil evra da ulozim u klub iz JSL svakako ne bi bili ni Zvezvda ni Partizan
2. Umesto da vracas dugove koji su drugi napravili, privatizujes bilo koji klub iz nekog mesta srednje velicine, recimo BSK Borca, Dinamo Pancevo, Smederevo, a moze iz iz veceg Vojvodina, Radnicki Nis.
3. sa 10 - 15 miliona mozes recimo da izgradis nov stadion koji zadovoljava standarde UEFA (da podsetim Marakana i JNA su na ivici ovih standarda, za sezonu, dve nece ih ispunjavati - znaci privatizer mora i tu da ulaze)
4. Sa kusurom imas budzet da napravis ekipu koja ce za dve sezone da igra Ligu Sampiona sigurno. Jedna sezona da osvoje JSL, verovatno sa ukupno dva X-a, a u drugoj prodjes kvalifikacije...
5. Navijaci ce samo doci na stadion....
6. I to nisu vestacke tvorevine.... Vec kako fudbal funkcionise u svetu. Ako investiras, zelis da profitiras. Sa minusom od 50mil u startu potrebno je dugo vremena da se profit ostvari, bar u nasim uslovima...

zoran

pre 9 godina

Zbog Zvezde ugasena FK Jugoslavija, sada vam se vraca. Oteli ste im stadion..ugasili klub...oni koji su digli glas oterani u zatvor (Krcun metod), vec tada ste poceli da otimate pare od drushtva, jer je trebalo sagraditi novi stadion, pa je Krcu ojadio ministarstvo za sport...sada nema kukanja.

zoks

pre 9 godina

sven gorane spomenuo si bsk iz borce..e vidis sa njim je hteo fuziju da pravi covic i sve papire je spremio ali uefa nije uleb i ne dozvoljava prevare...zato zvezda posle tri godine i dalje ima dug oko 50milioona dok je kosarkaski dug 16miliona nulirala za 6meseci...pitam se kako :nisu prodali kosarkase nisu imali publiku kao fudbaleri .....odakle i sa cim za 6 meseci 16 miliona,a 50miliona vec trecu godinu u fudbalu muche

provincija

pre 9 godina

Neka, bolje je ovako, da se jos malo dave u svojoj gluposti i lopovluku. Ne mogu da zamislim koji bi publicitet dobila zvezda, kad bi je sutnuli u 4. ligu.
Steta je samo sto tu igraci nista nisu krivi, kosarkasi zvezde igraju za klub koji ne postoji, pa im ne smeta, jer jednostavno zele da igraju i zaradjuju, sto je sasvim korektno.

Sampionsko ime

pre 9 godina

@beli grad da institucija ste jer ste jedini klub koji zivi u 1991 godini i jedini klub koji nevidi evropu godinama buhahaha kme kme kme i samo kmeciteee

mile

pre 9 godina

Uzaludno je traziti razum tamo gde ostrascenost preovladjuje,zato cu da postavim pitanje navijacima postovanog rivala Partizana,da li bi zaista bili zadvoljni da se Zvezda potpuno ugasi kao sportsko drustvo ne samo fudbalski klub,da li bi vam tada sve bilo i potaman i regularno i sto je najbitnije zanimljivo da pratite sport u Srbiji?!

Branko

pre 9 godina

Kako covek vadi sebe,neverovatno!!!Sanse,dobra igra???Zvezda nikad u istoriji gora!A Lalatović kao igrac precenjen,a kao trener još vise...

Istina

pre 9 godina

Protiv OFK-a će sigurno igrati Luka Jović i daće gol, inače ako se ne upiše u listu strelaca neće moći da se u januarskom roku proda u inostranstvo, a Zvezdi treba još para da bi dobila licencu...
(vasa, 28. novembar 2014 16:29)
Alo genije,Luka Jovic nece ni igrati zadnje dve tekme jer se povredio,tako da ti i tvoje grobarske sveznalice malo oladite.Nalupaste se nebuloza na sajtu gde je vest o Zvezdi a to se uglavnom naziva iskompleksiranost.Milion teorija zavere plasirate,kao unapred pripremljen alibi i ako se to desi,vi ste znali sve a ako nema veze s mozgom,kao sto je u 99%,cutite kao misevi.

navijac

pre 9 godina

@ Nepismeni covece,bankrot nikako ne znaci oslobadjanje od svih dugova!
(albel, 28. novembar 2014 15:48)

Tacno, on i ne misli na bankrot, samo ne zna da se izjasni. On misli na osnivanje novog kluba slicnog imena, tipa Crvena Zvezda Beograd, i eto odjednom nikom ne dugujes nista.. Zvuci poznato? :)

Tja...

pre 9 godina

Stari Rendžers više ne postoji; ugašen je, sva imovina prodata i dobit data poveriocima; kao novi klub, sa novim imenom, počeli su od početka - vama je omogućeno da vaterpolo, rukometni i košarkaški klub preimenujete, prevarite poverioce ili ih prosto preplašite Vučićem, i nastavite takmičenje u prvim ligama, što kod njih ne može. Rendžers je iz kapitalističke države, u kojoj je od tradicije samo privatna svojina veća svetinja - i nema šanse da pokleknu pred huliganima koji nešto "ne daju" (na primer, da se "Zvezda proda za tepsiju ribe", kako volite da kažete). Ima "super" ideja ovde, da rezimiramo: plate treba da budu 2000 evra mesečno, a sa tako plaćenim igračima treba stalno biti prvak i igrati makar Ligu Evrope; istovremeno treba zabraniti prodaju omladinaca i živeti od njihove prodaje dok se ne vratite u Prvu ligu?! Odlučite se - ili uložite pare (kojih nema) ili se borite sa dugovima i trpite poraze - kao Partizan u Evropi. Ovaj narod nema nikoga ko može da uloži 30 miliona evra u fudbal, a toliko vredi JEDAN igrač Totnema. Igrač koji vredi 2000 evra mesečno (jer su to "za Beograd sasvim pristojne pare") ne može da igra ravnopravno u Londonu, već u Pirotu. Izgleda da je pojedincima najbitnije da konstatuju da se "i u Partizanu krade" - možda, ne znam - znam da smo prvaci države godinama, da igramo LŠ i LE, a da rezultati ne mogu biti bolji, jer kod nas zaista igraju za 2000 evra mesečno. Doduše, mi nismo imali skupe svetske fudbalske asove kao što je Bronovicki...

Realno

pre 9 godina

.....ili da je lepo promenila ime u naprednjak zvezda rusija,cudi me da nisu prepisali od legende iz predgradja,a mozda je i uefa ozbiljnija organizacija od uleba,ko ce ga znati
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (krcun osnivac, 28. novembar 2014 17:14)
# Link komentara
Trebali ste prvo vi da promenite ime u FK Espeesovac-Dos Ds.Kad ste mogli da promenite i adresu i republiku,sad vec i drzavu,mozda su i oni mogli nesto da pokusaju na slican nacin.
Tudjman osnivac

krcun osnivac

pre 9 godina

.....ili da je lepo promenila ime u naprednjak zvezda rusija,cudi me da nisu prepisali od legende iz predgradja,a mozda je i uefa ozbiljnija organizacija od uleba,ko ce ga znati

Babe i zabe

pre 9 godina

I ovako loši za neke smo institucija. Pogledajte samo komšije u ligi evrope,dali jedan gol u 5 utakmica. I čemu onda takvo učešće u evropi. Blamiranje.
(beli grad, 28. novembar 2014 16:11)

Ne kapiram... kakve veze vi imate s Evropom. Mislim, sto nisi naveo Dinamo Vranje kao primer. I oni su od Evrope udaljeni koliko i vi. Doduse, oni su malo blizi jer njih Uefa ne bi izbacila, ali da ne sitnicarimo...

истина

pre 9 godina

Једино банкрот би био у господском маниру, што је Звезду карактерисало кроз читаву историју. Ово сад што се ради у ФК и КК Црвена Звезда смрди по лажи, а они који тиме руководе и они кој их подржавају са трибин нити су Звездаши нити су господа, јер у њима нем ни п од поштења!

sofronije

pre 9 godina

Sada ce objektivni Zvezdini navijaci da kazu da je Tole kriv i da namerno nije dozvolio da se Zvezda izbaci u cetvrtu ligu kako bi se oni sto vise zaduzili... Ih, sta vam radi Tole...

NN

pre 9 godina

Zahvali se svojim poslodavcima. Oni su taj klub doveli tu gde jeste. I opet se uzimaju kanturine od igraca i Zvezda se sve vise zaduzuje a rezultata i prihoda ni na vidiku. Na kraju ce da zavrsi kao unisten klub i za 200 godina je se niko nece secati..

vasa

pre 9 godina

Protiv OFK-a će sigurno igrati Luka Jović i daće gol, inače ako se ne upiše u listu strelaca neće moći da se u januarskom roku proda u inostranstvo, a Zvezdi treba još para da bi dobila licencu...

m

pre 9 godina

Rendzers nije "obrisao" dugove time sto se vratio u 4. ligu, bili su naterani, kao vid kazne, kao kada je Juventus bio u Seriji B, ili Milan pocinjao sa minus bodovima. Vi ovde mesate necije pare, stvarne pare, koje se nekome isplacuju kroz plate, poreze i doprinose, sa pozicijom na tabeli. Njihove dugove treba da prinudno naplacuje drzava, kao i u svim drugim slucajevima, a fudbalska organizacija moze da radi sta hoce, samo, u prvom slucaju je pitanje zakona ove drzave, a u drugom pravilnika FSS, pa vi vidite sta je bitnije. Da skrenem sa teme, kako je moguce sa se ne iskoristi 100%-tna sansa? To znaci da nije bila bas stopostotna...

Skywalker

pre 9 godina

Sale je rekao "nije trebalo, moralo je". Apsolutno tacno, iako sam, otkad znam za sebe navijac Crvene Zvezde. Ali, cak mozda ne bi ni moralo da su pohapseni oni odgovorni za propast Crvene Zvezde, a za sta jos uvek nije kasno. Dakle, odmah raspisati medjunarodnu poternicu za Stojkovicem, uhapsiti Lukica (za njih dvojicu nema dileme) konfiskovati svu imovinu, oterati na visedecenijske robije, pozvati sve one koje je Zvezda stvorila, a oni zaradili milione da deo tih para vrate jer su bili preplaceni (kad dodjes u propalu firmu ne mozes da primas 20.000 evra platu) i probati da dug koliko-toliko bude saniran. Teka ako nikako ne moze prodati i stadion i poceti od nule negde na nekom poljancetu sa decom koja ce za Zvezdu makar u pocetku igrati iz ljubavi. Naravno, ime kluba ne prodavati ni po koju cenu. Da se ne bi slucajno javili oni koji ce da brane Stojkovica i pricaju njegovu pricu kako oprasta dug Zvezdi; ako sebi odredis platu od 250.000 evra, a ukupan profit kluba je cirka, na primer 100.000 evra, samo da bi podmirio svoju platu treba da se mesecno zaduzujes 150.000 evra, ovo je samo primer, da ne govorimo o tome da je, cini mi se Lukicev vozac dnevno prelazio rastojanje kao od Beograda do Amsterdama, tako je nesto, koga ne mrzi neka gugla. Naravno, za to bi mu bilo potrebno da ima ugradjenu WC solju ispod sedista i nekoga ko ce da ga hrani dok on vozi. Raspisati poternice i ovu dvojicu momentalno uhapsiti, to pricam vec godinama.

zoran

pre 9 godina

Nije problem, napravite ugovore da primaju po 2 000 evra, to nije malo para, za BGD standard, to je na 22 igraca ukupno, manje od 200 000. Neka bude 200 000, sve sa premijama...
I neka svako u ugovoru ima vlasnistvo nad svojim ugovorom oko 40 %,tj. da pri prodaji oni sami zaradjuju tih 40 %.
Znaci ako se za godinu dana igranja proda za milion, Zvezda je na dobitku oko 550 000.
To je sve ostvarivo, ako prodaju 4 igraca svake godine, sto je realno, zaradjuju 2 miliona, plus sponzori oko 4, plus karte i ostali marketing TV prava nek je 2, to je zarada ukupno 8 mil. plusa. jer svi igraci bi sami sebe na kraju otplatili.
Nikoga ne moliti da igra, samo najmladje dovoditi, realno Srbija ih je puna, ali puna!!!
Ne bi bili prvaci, ne bi igrali evropu, al bi za 5 godina izasli iz krize, bili respektabilna fudbalska skola.
Ovako se ne vidi kraj, dugovi samo rastu, a sportski rezultati, cak i kada imamo talente, a sada ih imamo, idu nazalost dole, jer je pritisak prevelik i brod tone!
(rema, 28. novembar 2014 14:18)

Rema, lepo si to objasnio. Pametno. No, kazi mi, vidish li ti nekog pametnog u Zvezdinoj upravi..? Ja ne vidim. To je problem, plus korumpirano drushtvo do srzi. Zamisli koja je ovo drzava, kada je zabranjeno obelodaniti lopove koji su ukrali 50 miliona evra..??!! Zashto..? Pa zato shto su politichari uchestvovali u kradji, bas kao i u Partizanu. Sve je trulo, to je problem. Bronvickom 800.000...majko moja..HOROR..!!!!!!!!!!

beli grad

pre 9 godina

I ovako loši za neke smo institucija. Pogledajte samo komšije u ligi evrope,dali jedan gol u 5 utakmica. I čemu onda takvo učešće u evropi. Blamiranje.

moje ime

pre 9 godina

@Milutin

Ne brisu se dugovi, ali bi se svakako izboksovao oprost nekih dugova, a troskovi tima u cetvrtoj ligi bi bili neuporedivo manji.

Medjutim, covek je rekao istinu.
Ti spominjes da je to kazna, ali tu kaznu u Srbiji Zvezdi niko ne sme da da.
To moze samo da se uradi ako Zvezda pristane na to. Drugacije je nemoguce. Zato je rekao da je Zvezda trebalo da izabere da ode u cetvrtu ligu. Kratko i jasno.

Dakle, Zvezda bi u toj cetvrtoj ligi mogla da igra samo sa omladincima, a da od njihove prodaje finansira dug.

Koliko bi dug bio manji kada se vrati u Superligu ne znamo. Opet zavisi od ponasanja ljudi u klubu, ali je jasno da bi taj dug ipak bio manji nego sada.
Naravno, klub u cetvrtoj ligi ne moze da ima armiju zaposlenih "marketinskih strucnjaka" i ostalih pr menadzera i slicno.

Ako mislis da je Zvezdi ovako bolje u redu. Ali cisto da znas, Zvezda nece videti Evropu jos dugo, dugo. Pa ako mislis da je igranje u Superligi idejni cilj nekada uglednog kluba u Evropi, onda te podrzavam. Srecno ti bilo.

boro

pre 9 godina

Trebala je Zvezda prije 4 godine da ode u 4-tu ligu pa da svake godine prelazi u veci rang i da ove godine bude ponovo u prvoj pa da je on vodi. Zasto ne kaze da Zvezda ode ove godine u cetvrtu ligu sa njim kao trenerom !

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Naravno da je trebalo da bakrotiramo i takovse ratosiljamo dugova. Danas buvse vratili cistiji nego ikad. Ali oni koji su doveli i odrzavali Lukica 3 godine nisu mislili tako,jer bi u slucaju Zvezdinog bankrota izgubili mnogo,a Zvezda bi bila oslobodjena svih dugova. Ni sada nije kasno za bankrot.

djapeto

pre 9 godina

@rema
Nije problem, napravite ugovore da primaju po
2 000 evra, to nije malo para, za BGD
standard, to je na 22 igraca ukupno, manje od
200 000. Neka bude 200 000, sve sa
premijama...
matematika jeste nauka, ali ovo se uci u osnovnoj skoli. 22 igraca sa platom od 2000 € godisnje zaradjuju 548000 €. jos toliko se da drzavi za porez

broz

pre 9 godina

eh, tako to izgleda danas...a za 4 godine ce pricati da su trebali ea odu u cetvrtu ligu kad su ih izbacili iz evrope...ja sam trevao pre 4 godine da upisem faks, sad bi bio pri kraju...ali ga ni danas ne upisujem...

probudite se

pre 9 godina

Počnite da igrate fudbal i da dajete golove,pusti ti ove prazne priče! Bolje da si umesto ovog intervjua odveo naše 'sjajne' napadače na trening da malo vežbaju realizaciju! IGRAJTE ZA DELIJE!

Sale

pre 9 godina

A da se opet spojite sa predgradjem,posle Zeleznika ide Rakovica,vi ionako volite taj masinski kompleks.Ili jos bolje sa Radnickim iz Pirota i onda imamo i tigrove i pantere.

NEUPOREDIVO

pre 9 godina

novi dusko vujosevic, na konferenciji za stampu najmanje prica o prosloj ili predstojecoj utakmici
(Mrmot, 28. novembar 2014 14:20)

Eh, kad bi bio uspešan u osvajanju trofeja kao DV.

D1V1

pre 9 godina

Tako je, ja sam Zvezdas ali kazem tako je. Takodje je pitanje da li ce ikada ova drzava biti pravna i pravedna pa da oni koji su napravili najvise stete svojim radom u nekim javnim preduzecima za to i odgovaraju, eto ga Lukic, napravio milionske stete i nista, zivi i radi i dalje, a mi placamo ceh, nema se za bolesnu djecu, nema se za popravke puteva, smanje se plate i penzije... a milioni koje je profuckao Lukic? Nista. Milioni koje su pofuckali direktori svih drugih javnih preduzeca radeci ocajno posao za koji su imali ogromne plate? Nista.

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

@Mrmot
Porediti Lalatovića i Vujoševića je dokaz gluposti. Dule, osim na konferencijama, dominira sa svojom ekipom na terenu. Lalatović dominira na konferencijama i bruka se sa svojom ekipom na terenu.

Epikurejac

pre 9 godina

Ljudi stvarno misle da dug nestaje odlaskom u poslednju ligu? Ne drugovi, dug nestaje onda kad se isplati poveriocima a to bi značilo prodaja stadiona FKCZ kao i svega drugog što Zvezda poseduje. Pre ili kasnije to će se desiti, čekajte da se još malo približimo EU pa će i privatizacija sportskih klubova biti neizbežna. I ne brinite, ako jedan Ludogorec može da opstaje na tržištu zašto ne bi mogla i Zvezda koja je za Ludogorec gigant u svakom pogledu.
(Predrag, 28. novembar 2014 14:24)

Zvezda moze biti gigant u odnosu na Ludogorec samo u tvojim snovima. Mogu ruku u vatru da dam da pitas bilo kojeg navijaca u Evropi nece ni znati odakle su Partizan i Zvezda. Shvati, mi smo treca ili cetvrta evropska liga, nebitni smo drugima.
I jos nesto, Ludogorec je stabilan klub, sa vlasnikom koji je za samo jedno pojacanje, a navesci Abaloa, dao bar 800-100 000 evra, koliko Partizan i Zvezda nisu dali u poslednje 3,4 godine za pojacanja. Naravno, on ce tog igraca sad prodati za 4,5 miliona, milion odvojiti da namiri klupske obaveze, od preostalih para dovesti dva pojacanja i tako u krug.
Misli svojom, a ne Terzinom glavom.

NBGD

pre 9 godina

Da je u ovoj drzavi i sportu sve kako treba ti i slicni tebi nikada nebi dobili trenersku licencu. licenca se dobija jos malo pa i na buvljaku. Sramota ko sve danas trenira

Pedja

pre 9 godina

Pricajte vi sta hocete, ali Lalatovic uopste nije los trener. Zvezda dugo godina nije igrala tako brzo i agresivno. Ispocetka je bilo rezultata dok se igraci nisu poumarali od tempa, a zamene nisu bile adekvatne. U inostranstvu se tako igra, ali zamene su daleko kvalitetnije. Takodje vrlo bitan faktor je bio Petkovic na beku dok se nije povredio. Tu je tandem Petkovic-Lazovic prakticno bio nezaustavljiv i stvarao je prednost. Ali koga nema bez njega se moze i mora.
A sto se tice dugova ne bi se resio problem jer ni Rendzers se nije oporavio od toga. Dug se stvarao tako sto neka firma u dogovoru sa nekim iz kluba recimo ugradi sedista na primer, klub duguje za to, ali vlasnik firme kojoj se duguje prakticno ne zeli da klub ikad plati taj dug. A ne zeli zato sto ce svake godine na ime duga dobijati kamatu i to ce trajati godinama sto ce doneti visestruko vece profite, a klub ce biti sve losije. To je posao za policiju da proceslja sve ugovore unazad 10 godina, a mozda i vise za sve vrste radova ili opreme koji su narucivani, a nisu isplaceni. Kada se otkriju nezakonite radnje tada ce se i eliminisati nepostojeci dugovi. Isti je princip i sa igracima kao Bronovicki da neko dovodi poluigrace za neke ogromne pare za koje oni uopste i ne vrede. Takav je slucaj i sa Sisicem i sa mnogim drugima koji otprilike nikad nisu obukli zvezdin dres, ali su zato uzeli velike pare.

albel

pre 9 godina

Naravno da je trebalo da bakrotiramo i takovse ratosiljamo dugova. Danas buvse vratili cistiji nego ikad. Ali oni koji su doveli i odrzavali Lukica 3 godine nisu mislili tako,jer bi u slucaju Zvezdinog bankrota izgubili mnogo,a Zvezda bi bila oslobodjena svih dugova. Ni sada nije kasno za bankrot.
(Slobodni Klikeri, 28. novembar 2014 15:02)
Nepismeni covece,bankrot nikako ne znaci oslobadjanje od svih dugova!

stecky

pre 9 godina

Vidim da komentatori ovde nemaju osnovna znanja o sportskoj ekonomiji!
Pistoje dva modela rešavanja problema FK Crvena Zvezda.
Prvi. Klub proglasi bankrot, preselu se u najniži rang takmičenja, a dugovi se u tom slučaju NE vraćaju, jer je klub iz profesionalnog prešao u amaterski status i pravno-finansijska pravila se menjaju, zašta ovde nemam mesta da pojasnim.
Drugo, po meni idealno rešenje, je da se vrednost kluba izrazi u broju akcija ekvivalentno dugu kluba. npr. Ako dugujemo 50 m evra izadjemo sa 50 m akcija. Niko nema prava da kupi više od 24% akcija, a prednost bi imali mali kupci do 1000 akcija. Verujem da bi većina Srba dala 100 eura za sto akcija, a klub ne bi mogao da ima većinskog vlasnika, već bi ostao narodni, pri tom bi kod izbora klubskih organa, akcija bila jedan glas, pa ko skupi 50,01% nek vodi klub. Sa sredstvima od prodaje akcija bi se isplatili svi dugovi, imali bi zdravu osnovu i model idealne privatizacije!
Pozdrav!

rango_unchained

pre 9 godina

ili možda da se zamrznete i ne igrate takmičenja, a date ime i grb voždovcu na 5 godina korišćenja, pa se posle pretvarate da to nije voždovac već zvezda; radi provereno?

Aleksandar

pre 9 godina

Da li je moguće da je postao i ekonomski stručnjak..ti si zahtevao..ma zašto si dolazio kad si znao da nema para,to ti je sad opravdanje...MARŠ IZ ZYVEZDE

Misha

pre 9 godina

Trener Crvene zvezde osvrnuo se i na izuzetno tešku finansijsku situaciji u klubu. Kada je Rendžers pre dve godine prebačen u četvrti rang zbog finansijskih problema, mnogi su smatrali da bi taj primer mogao da se primeni i na mnoge klubove u Srbiji.

"Možda je trebalo pre četiri godine da odemo u četvrtu ligu...."


Ovo samo potvrdjuje svo neznanje nasih "fudbalskih radnika". Rendzers jeste iz cetvrte dogurao do druge lige za dve godine ali se problem dugova samo delimicno resio prve godine a odmah nakon toga zbog bahatosti rukovodstva nastavio da uvecava. Bio je i briljantan tekst na B92 o tome, cini mi se od Vladimira Novakovica. Preporucujem Lalatovicu da nadje i procita pre nego sto krene da trazi alibije za poraze i gubitke bodova od znacajno slabijih ekipa.

Nazalost, kako vreme prolazi, ja sve vise mislim da mojoj zvezdi zaista nema spasa i da vise nema tih carobni stapica koji bi pomogli da se sredi sve ono sto su generaije lopovskog rukovodstva upropastile. Ostace Milan i magla, ostace Borini golovi Realu, ostace Bari i Tokio, ostace Barsa sa pravim Ronaldom u sred Beograda, da me seca na najlepse dogadjaje sa najvoljenijim timom. Avaj.

Milenko

pre 9 godina

Da li može neko, ko se razume u te stvari, da mi objasni kako bi odlaskom u četvrtu ligu smanjili dugove? Valjda se u prvoj ligi najviše para obrće i najviše zarađuje. Koji to sponzori hoće da sponzorišu tim iz četvrte lige? Koliko bi gledaoca bilo na utamikmici protiv Poleta i koliko bi koštala karta?

redwing

pre 9 godina

- moralna i pravna odgovornost je bila da Klub ode u 4 Ligu.

- moralna i pravna satisfakcija za Zvezdine navijače bi bila da odgovorni za to odu na dugogodišnju robiju.

čemu filozofiranja i rasprave, shvatite da postoje Zvezdaši koji bi na dno dna samo da ne trpe likove koji čerupaju i klupske tuš kabine pod izgovorom lažne ljubavi prema Klubu.

jovan vukadinovic

pre 9 godina

Ovaj i dalje "izjavama'zabavlja javnost i ruga se milionima navijaca Zvezde...veroatno su mu mladost i perspeltiva motiv da sada vija Novakovica,Ibisevica,Andjelkovica...svi 32-35 godina...dok deca Zvezde greju klupu zbog cete isluzenih i losih igraca a la Sava,Dzoni,Pecnik,Rakic,Bosancic...svi 30 ili over 30 godina...Nego "majstore"ako sutra ne dobijes OFK,ostavka pa via drum...Dosta je bilo...

Teo

pre 9 godina

Bronovicki 840 000!!!
840 000 dugovati jednom BEZNACAJNOM BEKU koji nikakav doprinos nije ostavio dok je igrao.
Ko je tad bio predsednik(mislim da je piksi) treba da ima obraza i da iz svog dzepa da pola para kad je umeo da dovede jednog BRONOVICKOG.

rema

pre 9 godina

Nije problem, napravite ugovore da primaju po 2 000 evra, to nije malo para, za BGD standard, to je na 22 igraca ukupno, manje od 200 000. Neka bude 200 000, sve sa premijama...
I neka svako u ugovoru ima vlasnistvo nad svojim ugovorom oko 40 %,tj. da pri prodaji oni sami zaradjuju tih 40 %.
Znaci ako se za godinu dana igranja proda za milion, Zvezda je na dobitku oko 550 000.
To je sve ostvarivo, ako prodaju 4 igraca svake godine, sto je realno, zaradjuju 2 miliona, plus sponzori oko 4, plus karte i ostali marketing TV prava nek je 2, to je zarada ukupno 8 mil. plusa. jer svi igraci bi sami sebe na kraju otplatili.
Nikoga ne moliti da igra, samo najmladje dovoditi, realno Srbija ih je puna, ali puna!!!
Ne bi bili prvaci, ne bi igrali evropu, al bi za 5 godina izasli iz krize, bili respektabilna fudbalska skola.
Ovako se ne vidi kraj, dugovi samo rastu, a sportski rezultati, cak i kada imamo talente, a sada ih imamo, idu nazalost dole, jer je pritisak prevelik i brod tone!

srki

pre 9 godina

nije samo zvezda trebala kao rendzers, cela srbija je trebala kao rendzers! ovako nas teraju u dubiozu svakoga dana u svakom pogledu, aca veliki i njegovi prijatelji iz mmf-a. svaka cast za lalatovicevu observaciju!

Cinik

pre 9 godina

Potrebno je da igrate ozbiljno protiv OFK Beograda? Jako neozbiljna izjava, mada se slazem sa delom da Crvena z. ne treba da se takmici protiv profesionalnih klubova, vec u amaterskom rangu. Protiv OFK slobodno izvedi samo 7 igraca na teren i sigurno ces pobediti.

Samo pi... bodu!

pre 9 godina

Svi smo to odavno znali samo nismo to hteli da priznamo.

Ja verujem da ti i sada imaš dobar sastav. Jedino što si ti defanzivac oduvek bio i vrlo teško dolaziš do gola.

Samo rakić u špicu može da ga da samo slučajno...ti moraš da igraš i sa Jovićem gore.
Idealno je da Jović igra u špicu a da ti makedonac bude ofanzivan kao polušpic.

Pozdrav

Budvanin

pre 9 godina

Pa Lalatovicu da je bilo pravde i da nije licno Premijer(sadasnji)uticao na to CZ bi uveliko bila u 4 rangu i mozda bi stigla do druge lige.A sto kazes "da je neverovatno da se Bronovickom placa " pa i ti si bio fudbaler i potpisom ugovora si imao pravo na taj novac.Ali kada Zvezdasi shvate da su CZ pokrali upravo "veliki Zvezdasi" a ne DS i Tole"onda ce mozda stvari krenuti na bolje....naravno bez Terzic ,Vesica,Kokeze koji nisu imenom a jos vise delom zasluzili da pridju bivsem velikom klubu.Sve najbolje Lalatovicu i da ostanes bar do kraja sezone u Cz.

mick

pre 9 godina

@mi tebi pevamo njega niko ne kritikuje za lose igre jer je tim kanta. ali zasto mora onda da lupeta na konferencijama kako mu ne odgovara da igra sa igracem vise/manje, zasto stalno napada sudije, protivnicke igrace, teren, lose vreme i slicno?? zasto lepo ne kaze protivnik je bio bolji danas, lose smo odigrali i zasluzeno izgubili. znaci sve nije problem samo biti fer i dzentlmen jeste...?

Milutin

pre 9 godina

Trener Zvezde bi trebalo da, ili:
1. shvati da se prebacivanjem u 4.ligu dugovi ne brisu, vec se brisu likvidacijom preduzeca, posle stecajnog postupka. Ni Rendzersu dugovi nisu izbrisani - prebacivanje u nizi rang je kazna a ne nacin da se dugovi likvidiraju. Po mnogo cemu Rendzers nije dobar primer, iako se mnogi ovde hvataju za njega.
2. ne daje izjave koje su van njegove struke

doktor

pre 9 godina

ja pricah tako....prvo mi vecina navijaca nalupala minuse, a potom mie cenzurisao moderator.....jos nije kasno, a nije ni sramota....Grobari su 100 godina iza nas, bez obzira na nasu blamazu.....

Saul Goodman

pre 9 godina

Ne kapiram Lalatovica.. On misli da bi se oprostili dugovi Zvezde ako bi otisli u beton ligu? Iako sam veliki delija, dugovi se nikome ne oprastaju i klika koja je upropastila Zvezdu treba da ide na dugogodisnju robiju uz konfiskaciju cele imovine stecene lopovlukom.

Predrag

pre 9 godina

Ljudi stvarno misle da dug nestaje odlaskom u poslednju ligu? Ne drugovi, dug nestaje onda kad se isplati poveriocima a to bi značilo prodaja stadiona FKCZ kao i svega drugog što Zvezda poseduje. Pre ili kasnije to će se desiti, čekajte da se još malo približimo EU pa će i privatizacija sportskih klubova biti neizbežna. I ne brinite, ako jedan Ludogorec može da opstaje na tržištu zašto ne bi mogla i Zvezda koja je za Ludogorec gigant u svakom pogledu.

Darjan

pre 9 godina

To bi moglo da dođe iz 2 u 1, jer će tako moći i koji dinar da zarade dok utakmica ne bude blokirana, a Terzić bi mogao da bude dvostruki strelac! Smešno je što uopšte i igraju.

Kosovski ciklus

pre 9 godina

jedina realna stvar koju si izjavio od kada si trener Crvene Zvezde,ali ovo nije Skotska nego Srbija zemlja u kojoj je sve moguce pa i to da jednog prosecnog Poljaka u tridesetim godinama placas 800 000 evra dok ti ispred nosa bezi jedan Nemanja Matic u Slovacku za 80 000 godisnje,ali tako je to kada fudbal vode ljudi od interwsa ,a ne struke.

Milutin

pre 9 godina

Trener Zvezde bi trebalo da, ili:
1. shvati da se prebacivanjem u 4.ligu dugovi ne brisu, vec se brisu likvidacijom preduzeca, posle stecajnog postupka. Ni Rendzersu dugovi nisu izbrisani - prebacivanje u nizi rang je kazna a ne nacin da se dugovi likvidiraju. Po mnogo cemu Rendzers nije dobar primer, iako se mnogi ovde hvataju za njega.
2. ne daje izjave koje su van njegove struke

rango_unchained

pre 9 godina

ili možda da se zamrznete i ne igrate takmičenja, a date ime i grb voždovcu na 5 godina korišćenja, pa se posle pretvarate da to nije voždovac već zvezda; radi provereno?

Kosovski ciklus

pre 9 godina

jedina realna stvar koju si izjavio od kada si trener Crvene Zvezde,ali ovo nije Skotska nego Srbija zemlja u kojoj je sve moguce pa i to da jednog prosecnog Poljaka u tridesetim godinama placas 800 000 evra dok ti ispred nosa bezi jedan Nemanja Matic u Slovacku za 80 000 godisnje,ali tako je to kada fudbal vode ljudi od interwsa ,a ne struke.

Sale

pre 9 godina

A da se opet spojite sa predgradjem,posle Zeleznika ide Rakovica,vi ionako volite taj masinski kompleks.Ili jos bolje sa Radnickim iz Pirota i onda imamo i tigrove i pantere.

Saul Goodman

pre 9 godina

Ne kapiram Lalatovica.. On misli da bi se oprostili dugovi Zvezde ako bi otisli u beton ligu? Iako sam veliki delija, dugovi se nikome ne oprastaju i klika koja je upropastila Zvezdu treba da ide na dugogodisnju robiju uz konfiskaciju cele imovine stecene lopovlukom.

Budvanin

pre 9 godina

Pa Lalatovicu da je bilo pravde i da nije licno Premijer(sadasnji)uticao na to CZ bi uveliko bila u 4 rangu i mozda bi stigla do druge lige.A sto kazes "da je neverovatno da se Bronovickom placa " pa i ti si bio fudbaler i potpisom ugovora si imao pravo na taj novac.Ali kada Zvezdasi shvate da su CZ pokrali upravo "veliki Zvezdasi" a ne DS i Tole"onda ce mozda stvari krenuti na bolje....naravno bez Terzic ,Vesica,Kokeze koji nisu imenom a jos vise delom zasluzili da pridju bivsem velikom klubu.Sve najbolje Lalatovicu i da ostanes bar do kraja sezone u Cz.

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

@Mrmot
Porediti Lalatovića i Vujoševića je dokaz gluposti. Dule, osim na konferencijama, dominira sa svojom ekipom na terenu. Lalatović dominira na konferencijama i bruka se sa svojom ekipom na terenu.

Tja...

pre 9 godina

Stari Rendžers više ne postoji; ugašen je, sva imovina prodata i dobit data poveriocima; kao novi klub, sa novim imenom, počeli su od početka - vama je omogućeno da vaterpolo, rukometni i košarkaški klub preimenujete, prevarite poverioce ili ih prosto preplašite Vučićem, i nastavite takmičenje u prvim ligama, što kod njih ne može. Rendžers je iz kapitalističke države, u kojoj je od tradicije samo privatna svojina veća svetinja - i nema šanse da pokleknu pred huliganima koji nešto "ne daju" (na primer, da se "Zvezda proda za tepsiju ribe", kako volite da kažete). Ima "super" ideja ovde, da rezimiramo: plate treba da budu 2000 evra mesečno, a sa tako plaćenim igračima treba stalno biti prvak i igrati makar Ligu Evrope; istovremeno treba zabraniti prodaju omladinaca i živeti od njihove prodaje dok se ne vratite u Prvu ligu?! Odlučite se - ili uložite pare (kojih nema) ili se borite sa dugovima i trpite poraze - kao Partizan u Evropi. Ovaj narod nema nikoga ko može da uloži 30 miliona evra u fudbal, a toliko vredi JEDAN igrač Totnema. Igrač koji vredi 2000 evra mesečno (jer su to "za Beograd sasvim pristojne pare") ne može da igra ravnopravno u Londonu, već u Pirotu. Izgleda da je pojedincima najbitnije da konstatuju da se "i u Partizanu krade" - možda, ne znam - znam da smo prvaci države godinama, da igramo LŠ i LE, a da rezultati ne mogu biti bolji, jer kod nas zaista igraju za 2000 evra mesečno. Doduše, mi nismo imali skupe svetske fudbalske asove kao što je Bronovicki...

Epikurejac

pre 9 godina

Ljudi stvarno misle da dug nestaje odlaskom u poslednju ligu? Ne drugovi, dug nestaje onda kad se isplati poveriocima a to bi značilo prodaja stadiona FKCZ kao i svega drugog što Zvezda poseduje. Pre ili kasnije to će se desiti, čekajte da se još malo približimo EU pa će i privatizacija sportskih klubova biti neizbežna. I ne brinite, ako jedan Ludogorec može da opstaje na tržištu zašto ne bi mogla i Zvezda koja je za Ludogorec gigant u svakom pogledu.
(Predrag, 28. novembar 2014 14:24)

Zvezda moze biti gigant u odnosu na Ludogorec samo u tvojim snovima. Mogu ruku u vatru da dam da pitas bilo kojeg navijaca u Evropi nece ni znati odakle su Partizan i Zvezda. Shvati, mi smo treca ili cetvrta evropska liga, nebitni smo drugima.
I jos nesto, Ludogorec je stabilan klub, sa vlasnikom koji je za samo jedno pojacanje, a navesci Abaloa, dao bar 800-100 000 evra, koliko Partizan i Zvezda nisu dali u poslednje 3,4 godine za pojacanja. Naravno, on ce tog igraca sad prodati za 4,5 miliona, milion odvojiti da namiri klupske obaveze, od preostalih para dovesti dva pojacanja i tako u krug.
Misli svojom, a ne Terzinom glavom.

Aleksandar

pre 9 godina

Da li je moguće da je postao i ekonomski stručnjak..ti si zahtevao..ma zašto si dolazio kad si znao da nema para,to ti je sad opravdanje...MARŠ IZ ZYVEZDE

navijac

pre 9 godina

@ Nepismeni covece,bankrot nikako ne znaci oslobadjanje od svih dugova!
(albel, 28. novembar 2014 15:48)

Tacno, on i ne misli na bankrot, samo ne zna da se izjasni. On misli na osnivanje novog kluba slicnog imena, tipa Crvena Zvezda Beograd, i eto odjednom nikom ne dugujes nista.. Zvuci poznato? :)

Teo

pre 9 godina

Bronovicki 840 000!!!
840 000 dugovati jednom BEZNACAJNOM BEKU koji nikakav doprinos nije ostavio dok je igrao.
Ko je tad bio predsednik(mislim da je piksi) treba da ima obraza i da iz svog dzepa da pola para kad je umeo da dovede jednog BRONOVICKOG.

redwing

pre 9 godina

- moralna i pravna odgovornost je bila da Klub ode u 4 Ligu.

- moralna i pravna satisfakcija za Zvezdine navijače bi bila da odgovorni za to odu na dugogodišnju robiju.

čemu filozofiranja i rasprave, shvatite da postoje Zvezdaši koji bi na dno dna samo da ne trpe likove koji čerupaju i klupske tuš kabine pod izgovorom lažne ljubavi prema Klubu.

Misha

pre 9 godina

Trener Crvene zvezde osvrnuo se i na izuzetno tešku finansijsku situaciji u klubu. Kada je Rendžers pre dve godine prebačen u četvrti rang zbog finansijskih problema, mnogi su smatrali da bi taj primer mogao da se primeni i na mnoge klubove u Srbiji.

"Možda je trebalo pre četiri godine da odemo u četvrtu ligu...."


Ovo samo potvrdjuje svo neznanje nasih "fudbalskih radnika". Rendzers jeste iz cetvrte dogurao do druge lige za dve godine ali se problem dugova samo delimicno resio prve godine a odmah nakon toga zbog bahatosti rukovodstva nastavio da uvecava. Bio je i briljantan tekst na B92 o tome, cini mi se od Vladimira Novakovica. Preporucujem Lalatovicu da nadje i procita pre nego sto krene da trazi alibije za poraze i gubitke bodova od znacajno slabijih ekipa.

Nazalost, kako vreme prolazi, ja sve vise mislim da mojoj zvezdi zaista nema spasa i da vise nema tih carobni stapica koji bi pomogli da se sredi sve ono sto su generaije lopovskog rukovodstva upropastile. Ostace Milan i magla, ostace Borini golovi Realu, ostace Bari i Tokio, ostace Barsa sa pravim Ronaldom u sred Beograda, da me seca na najlepse dogadjaje sa najvoljenijim timom. Avaj.

krcun osnivac

pre 9 godina

.....ili da je lepo promenila ime u naprednjak zvezda rusija,cudi me da nisu prepisali od legende iz predgradja,a mozda je i uefa ozbiljnija organizacija od uleba,ko ce ga znati

NEUPOREDIVO

pre 9 godina

novi dusko vujosevic, na konferenciji za stampu najmanje prica o prosloj ili predstojecoj utakmici
(Mrmot, 28. novembar 2014 14:20)

Eh, kad bi bio uspešan u osvajanju trofeja kao DV.

Cinik

pre 9 godina

Potrebno je da igrate ozbiljno protiv OFK Beograda? Jako neozbiljna izjava, mada se slazem sa delom da Crvena z. ne treba da se takmici protiv profesionalnih klubova, vec u amaterskom rangu. Protiv OFK slobodno izvedi samo 7 igraca na teren i sigurno ces pobediti.

mick

pre 9 godina

@mi tebi pevamo njega niko ne kritikuje za lose igre jer je tim kanta. ali zasto mora onda da lupeta na konferencijama kako mu ne odgovara da igra sa igracem vise/manje, zasto stalno napada sudije, protivnicke igrace, teren, lose vreme i slicno?? zasto lepo ne kaze protivnik je bio bolji danas, lose smo odigrali i zasluzeno izgubili. znaci sve nije problem samo biti fer i dzentlmen jeste...?

Darjan

pre 9 godina

To bi moglo da dođe iz 2 u 1, jer će tako moći i koji dinar da zarade dok utakmica ne bude blokirana, a Terzić bi mogao da bude dvostruki strelac! Smešno je što uopšte i igraju.

albel

pre 9 godina

Naravno da je trebalo da bakrotiramo i takovse ratosiljamo dugova. Danas buvse vratili cistiji nego ikad. Ali oni koji su doveli i odrzavali Lukica 3 godine nisu mislili tako,jer bi u slucaju Zvezdinog bankrota izgubili mnogo,a Zvezda bi bila oslobodjena svih dugova. Ni sada nije kasno za bankrot.
(Slobodni Klikeri, 28. novembar 2014 15:02)
Nepismeni covece,bankrot nikako ne znaci oslobadjanje od svih dugova!

sofronije

pre 9 godina

Sada ce objektivni Zvezdini navijaci da kazu da je Tole kriv i da namerno nije dozvolio da se Zvezda izbaci u cetvrtu ligu kako bi se oni sto vise zaduzili... Ih, sta vam radi Tole...

Babe i zabe

pre 9 godina

I ovako loši za neke smo institucija. Pogledajte samo komšije u ligi evrope,dali jedan gol u 5 utakmica. I čemu onda takvo učešće u evropi. Blamiranje.
(beli grad, 28. novembar 2014 16:11)

Ne kapiram... kakve veze vi imate s Evropom. Mislim, sto nisi naveo Dinamo Vranje kao primer. I oni su od Evrope udaljeni koliko i vi. Doduse, oni su malo blizi jer njih Uefa ne bi izbacila, ali da ne sitnicarimo...

vasa

pre 9 godina

Protiv OFK-a će sigurno igrati Luka Jović i daće gol, inače ako se ne upiše u listu strelaca neće moći da se u januarskom roku proda u inostranstvo, a Zvezdi treba još para da bi dobila licencu...

broz

pre 9 godina

eh, tako to izgleda danas...a za 4 godine ce pricati da su trebali ea odu u cetvrtu ligu kad su ih izbacili iz evrope...ja sam trevao pre 4 godine da upisem faks, sad bi bio pri kraju...ali ga ni danas ne upisujem...

Deki

pre 9 godina

Kad sam ja to govorio pre 4 godine, svi cigani udarali mi minuse, jel ja kao grobar mrzim Zvezdu.Da ste tada podmladili ekipu, počeli da vraćate dugove pomoću Gaszproma, sada bi imali zdrav klub sa talentima koji vrede i ne bi ste bili dužni. Ovako ste uzeli tu titulu a nećete skoro da se oporavite. Lepo sam prošle godine rekao da će vas ta titula mnogo koštati.

zoran

pre 9 godina

Nije problem, napravite ugovore da primaju po 2 000 evra, to nije malo para, za BGD standard, to je na 22 igraca ukupno, manje od 200 000. Neka bude 200 000, sve sa premijama...
I neka svako u ugovoru ima vlasnistvo nad svojim ugovorom oko 40 %,tj. da pri prodaji oni sami zaradjuju tih 40 %.
Znaci ako se za godinu dana igranja proda za milion, Zvezda je na dobitku oko 550 000.
To je sve ostvarivo, ako prodaju 4 igraca svake godine, sto je realno, zaradjuju 2 miliona, plus sponzori oko 4, plus karte i ostali marketing TV prava nek je 2, to je zarada ukupno 8 mil. plusa. jer svi igraci bi sami sebe na kraju otplatili.
Nikoga ne moliti da igra, samo najmladje dovoditi, realno Srbija ih je puna, ali puna!!!
Ne bi bili prvaci, ne bi igrali evropu, al bi za 5 godina izasli iz krize, bili respektabilna fudbalska skola.
Ovako se ne vidi kraj, dugovi samo rastu, a sportski rezultati, cak i kada imamo talente, a sada ih imamo, idu nazalost dole, jer je pritisak prevelik i brod tone!
(rema, 28. novembar 2014 14:18)

Rema, lepo si to objasnio. Pametno. No, kazi mi, vidish li ti nekog pametnog u Zvezdinoj upravi..? Ja ne vidim. To je problem, plus korumpirano drushtvo do srzi. Zamisli koja je ovo drzava, kada je zabranjeno obelodaniti lopove koji su ukrali 50 miliona evra..??!! Zashto..? Pa zato shto su politichari uchestvovali u kradji, bas kao i u Partizanu. Sve je trulo, to je problem. Bronvickom 800.000...majko moja..HOROR..!!!!!!!!!!

zoran

pre 9 godina

Zbog Zvezde ugasena FK Jugoslavija, sada vam se vraca. Oteli ste im stadion..ugasili klub...oni koji su digli glas oterani u zatvor (Krcun metod), vec tada ste poceli da otimate pare od drushtva, jer je trebalo sagraditi novi stadion, pa je Krcu ojadio ministarstvo za sport...sada nema kukanja.

D1V1

pre 9 godina

Tako je, ja sam Zvezdas ali kazem tako je. Takodje je pitanje da li ce ikada ova drzava biti pravna i pravedna pa da oni koji su napravili najvise stete svojim radom u nekim javnim preduzecima za to i odgovaraju, eto ga Lukic, napravio milionske stete i nista, zivi i radi i dalje, a mi placamo ceh, nema se za bolesnu djecu, nema se za popravke puteva, smanje se plate i penzije... a milioni koje je profuckao Lukic? Nista. Milioni koje su pofuckali direktori svih drugih javnih preduzeca radeci ocajno posao za koji su imali ogromne plate? Nista.

Sampionsko ime

pre 9 godina

@beli grad da institucija ste jer ste jedini klub koji zivi u 1991 godini i jedini klub koji nevidi evropu godinama buhahaha kme kme kme i samo kmeciteee

Predrag

pre 9 godina

Ljudi stvarno misle da dug nestaje odlaskom u poslednju ligu? Ne drugovi, dug nestaje onda kad se isplati poveriocima a to bi značilo prodaja stadiona FKCZ kao i svega drugog što Zvezda poseduje. Pre ili kasnije to će se desiti, čekajte da se još malo približimo EU pa će i privatizacija sportskih klubova biti neizbežna. I ne brinite, ako jedan Ludogorec može da opstaje na tržištu zašto ne bi mogla i Zvezda koja je za Ludogorec gigant u svakom pogledu.

Milenko

pre 9 godina

Da li može neko, ko se razume u te stvari, da mi objasni kako bi odlaskom u četvrtu ligu smanjili dugove? Valjda se u prvoj ligi najviše para obrće i najviše zarađuje. Koji to sponzori hoće da sponzorišu tim iz četvrte lige? Koliko bi gledaoca bilo na utamikmici protiv Poleta i koliko bi koštala karta?

srki

pre 9 godina

nije samo zvezda trebala kao rendzers, cela srbija je trebala kao rendzers! ovako nas teraju u dubiozu svakoga dana u svakom pogledu, aca veliki i njegovi prijatelji iz mmf-a. svaka cast za lalatovicevu observaciju!

Sven Goran

pre 9 godina

1. da imam 50 mil evra da ulozim u klub iz JSL svakako ne bi bili ni Zvezvda ni Partizan
2. Umesto da vracas dugove koji su drugi napravili, privatizujes bilo koji klub iz nekog mesta srednje velicine, recimo BSK Borca, Dinamo Pancevo, Smederevo, a moze iz iz veceg Vojvodina, Radnicki Nis.
3. sa 10 - 15 miliona mozes recimo da izgradis nov stadion koji zadovoljava standarde UEFA (da podsetim Marakana i JNA su na ivici ovih standarda, za sezonu, dve nece ih ispunjavati - znaci privatizer mora i tu da ulaze)
4. Sa kusurom imas budzet da napravis ekipu koja ce za dve sezone da igra Ligu Sampiona sigurno. Jedna sezona da osvoje JSL, verovatno sa ukupno dva X-a, a u drugoj prodjes kvalifikacije...
5. Navijaci ce samo doci na stadion....
6. I to nisu vestacke tvorevine.... Vec kako fudbal funkcionise u svetu. Ako investiras, zelis da profitiras. Sa minusom od 50mil u startu potrebno je dugo vremena da se profit ostvari, bar u nasim uslovima...

rema

pre 9 godina

Nije problem, napravite ugovore da primaju po 2 000 evra, to nije malo para, za BGD standard, to je na 22 igraca ukupno, manje od 200 000. Neka bude 200 000, sve sa premijama...
I neka svako u ugovoru ima vlasnistvo nad svojim ugovorom oko 40 %,tj. da pri prodaji oni sami zaradjuju tih 40 %.
Znaci ako se za godinu dana igranja proda za milion, Zvezda je na dobitku oko 550 000.
To je sve ostvarivo, ako prodaju 4 igraca svake godine, sto je realno, zaradjuju 2 miliona, plus sponzori oko 4, plus karte i ostali marketing TV prava nek je 2, to je zarada ukupno 8 mil. plusa. jer svi igraci bi sami sebe na kraju otplatili.
Nikoga ne moliti da igra, samo najmladje dovoditi, realno Srbija ih je puna, ali puna!!!
Ne bi bili prvaci, ne bi igrali evropu, al bi za 5 godina izasli iz krize, bili respektabilna fudbalska skola.
Ovako se ne vidi kraj, dugovi samo rastu, a sportski rezultati, cak i kada imamo talente, a sada ih imamo, idu nazalost dole, jer je pritisak prevelik i brod tone!

djapeto

pre 9 godina

@rema
Nije problem, napravite ugovore da primaju po
2 000 evra, to nije malo para, za BGD
standard, to je na 22 igraca ukupno, manje od
200 000. Neka bude 200 000, sve sa
premijama...
matematika jeste nauka, ali ovo se uci u osnovnoj skoli. 22 igraca sa platom od 2000 € godisnje zaradjuju 548000 €. jos toliko se da drzavi za porez

истина

pre 9 godina

Једино банкрот би био у господском маниру, што је Звезду карактерисало кроз читаву историју. Ово сад што се ради у ФК и КК Црвена Звезда смрди по лажи, а они који тиме руководе и они кој их подржавају са трибин нити су Звездаши нити су господа, јер у њима нем ни п од поштења!

boro

pre 9 godina

Trebala je Zvezda prije 4 godine da ode u 4-tu ligu pa da svake godine prelazi u veci rang i da ove godine bude ponovo u prvoj pa da je on vodi. Zasto ne kaze da Zvezda ode ove godine u cetvrtu ligu sa njim kao trenerom !

Skywalker

pre 9 godina

Sale je rekao "nije trebalo, moralo je". Apsolutno tacno, iako sam, otkad znam za sebe navijac Crvene Zvezde. Ali, cak mozda ne bi ni moralo da su pohapseni oni odgovorni za propast Crvene Zvezde, a za sta jos uvek nije kasno. Dakle, odmah raspisati medjunarodnu poternicu za Stojkovicem, uhapsiti Lukica (za njih dvojicu nema dileme) konfiskovati svu imovinu, oterati na visedecenijske robije, pozvati sve one koje je Zvezda stvorila, a oni zaradili milione da deo tih para vrate jer su bili preplaceni (kad dodjes u propalu firmu ne mozes da primas 20.000 evra platu) i probati da dug koliko-toliko bude saniran. Teka ako nikako ne moze prodati i stadion i poceti od nule negde na nekom poljancetu sa decom koja ce za Zvezdu makar u pocetku igrati iz ljubavi. Naravno, ime kluba ne prodavati ni po koju cenu. Da se ne bi slucajno javili oni koji ce da brane Stojkovica i pricaju njegovu pricu kako oprasta dug Zvezdi; ako sebi odredis platu od 250.000 evra, a ukupan profit kluba je cirka, na primer 100.000 evra, samo da bi podmirio svoju platu treba da se mesecno zaduzujes 150.000 evra, ovo je samo primer, da ne govorimo o tome da je, cini mi se Lukicev vozac dnevno prelazio rastojanje kao od Beograda do Amsterdama, tako je nesto, koga ne mrzi neka gugla. Naravno, za to bi mu bilo potrebno da ima ugradjenu WC solju ispod sedista i nekoga ko ce da ga hrani dok on vozi. Raspisati poternice i ovu dvojicu momentalno uhapsiti, to pricam vec godinama.

m

pre 9 godina

Rendzers nije "obrisao" dugove time sto se vratio u 4. ligu, bili su naterani, kao vid kazne, kao kada je Juventus bio u Seriji B, ili Milan pocinjao sa minus bodovima. Vi ovde mesate necije pare, stvarne pare, koje se nekome isplacuju kroz plate, poreze i doprinose, sa pozicijom na tabeli. Njihove dugove treba da prinudno naplacuje drzava, kao i u svim drugim slucajevima, a fudbalska organizacija moze da radi sta hoce, samo, u prvom slucaju je pitanje zakona ove drzave, a u drugom pravilnika FSS, pa vi vidite sta je bitnije. Da skrenem sa teme, kako je moguce sa se ne iskoristi 100%-tna sansa? To znaci da nije bila bas stopostotna...

Branko

pre 9 godina

Kako covek vadi sebe,neverovatno!!!Sanse,dobra igra???Zvezda nikad u istoriji gora!A Lalatović kao igrac precenjen,a kao trener još vise...

NBGD

pre 9 godina

Da je u ovoj drzavi i sportu sve kako treba ti i slicni tebi nikada nebi dobili trenersku licencu. licenca se dobija jos malo pa i na buvljaku. Sramota ko sve danas trenira

zoks

pre 9 godina

sven gorane spomenuo si bsk iz borce..e vidis sa njim je hteo fuziju da pravi covic i sve papire je spremio ali uefa nije uleb i ne dozvoljava prevare...zato zvezda posle tri godine i dalje ima dug oko 50milioona dok je kosarkaski dug 16miliona nulirala za 6meseci...pitam se kako :nisu prodali kosarkase nisu imali publiku kao fudbaleri .....odakle i sa cim za 6 meseci 16 miliona,a 50miliona vec trecu godinu u fudbalu muche

jovan vukadinovic

pre 9 godina

Ovaj i dalje "izjavama'zabavlja javnost i ruga se milionima navijaca Zvezde...veroatno su mu mladost i perspeltiva motiv da sada vija Novakovica,Ibisevica,Andjelkovica...svi 32-35 godina...dok deca Zvezde greju klupu zbog cete isluzenih i losih igraca a la Sava,Dzoni,Pecnik,Rakic,Bosancic...svi 30 ili over 30 godina...Nego "majstore"ako sutra ne dobijes OFK,ostavka pa via drum...Dosta je bilo...

NN

pre 9 godina

Zahvali se svojim poslodavcima. Oni su taj klub doveli tu gde jeste. I opet se uzimaju kanturine od igraca i Zvezda se sve vise zaduzuje a rezultata i prihoda ni na vidiku. Na kraju ce da zavrsi kao unisten klub i za 200 godina je se niko nece secati..

Deverić

pre 9 godina

Velika je razlika između prve i četvrte srpske lige. Jak fudbal, ionako je sve namješteno i dosadno i igra se po livadama. Ne znam ko pametan danas prati fudbal, a da ima više od dvanaest godina.

Copycat

pre 9 godina

Mozda Brondby nije tu, ali ga ja uspesno menjam. Imace bomba vest, Lalatovic preuzima

Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby.

Samo pi... bodu!

pre 9 godina

Svi smo to odavno znali samo nismo to hteli da priznamo.

Ja verujem da ti i sada imaš dobar sastav. Jedino što si ti defanzivac oduvek bio i vrlo teško dolaziš do gola.

Samo rakić u špicu može da ga da samo slučajno...ti moraš da igraš i sa Jovićem gore.
Idealno je da Jović igra u špicu a da ti makedonac bude ofanzivan kao polušpic.

Pozdrav

provincija

pre 9 godina

Neka, bolje je ovako, da se jos malo dave u svojoj gluposti i lopovluku. Ne mogu da zamislim koji bi publicitet dobila zvezda, kad bi je sutnuli u 4. ligu.
Steta je samo sto tu igraci nista nisu krivi, kosarkasi zvezde igraju za klub koji ne postoji, pa im ne smeta, jer jednostavno zele da igraju i zaradjuju, sto je sasvim korektno.

milan010

pre 9 godina

Ti si trener za cetvrtu ligu. Ej bre, tvoru jedan, treniras sampione Srbije a ne smes sa dva napadaca na teren? Jadna je Zvezda ali ti si jadniji.

probudite se

pre 9 godina

Počnite da igrate fudbal i da dajete golove,pusti ti ove prazne priče! Bolje da si umesto ovog intervjua odveo naše 'sjajne' napadače na trening da malo vežbaju realizaciju! IGRAJTE ZA DELIJE!

jovan

pre 9 godina

Lalatoviću, nije klub doveo tog bronovickog neko neki pojedinac i verovatno se zna ko. E, on bi trebalo da preuzme odgovornost i isplati ga. Ma to su sad prazne priče. Klub treba pod hitno privatizovati, pa ko daje pare i odgovara

mile

pre 9 godina

Uzaludno je traziti razum tamo gde ostrascenost preovladjuje,zato cu da postavim pitanje navijacima postovanog rivala Partizana,da li bi zaista bili zadvoljni da se Zvezda potpuno ugasi kao sportsko drustvo ne samo fudbalski klub,da li bi vam tada sve bilo i potaman i regularno i sto je najbitnije zanimljivo da pratite sport u Srbiji?!

veselko

pre 9 godina

CZ moze da napravi bankrot i da se spasi. I to dosta "bezbolno". Sve igrace da polako dogovori sa klubovima na dzentlmensski dogovor kao dzabe a da oni nakon bankrota njoj isplate 40-50%! I to je to. A igranje u nizim ligama nekoliko godina, pa to je najmanji problem. Imidz? Smesno, nista za to. Za cetiri godine Zvezda je cista kao suza i opet veliki sampion. Ali treba imati trtu i huzicu za takvu odluku!

Krcun, Miljan i tako to

pre 9 godina

Zbog Zvezde ugasena FK Jugoslavija, sada vam se vraca. Oteli ste im stadion..ugasili klub...oni koji su digli glas oterani u zatvor (Krcun metod), vec tada ste poceli da otimate pare od drushtva, jer je trebalo sagraditi novi stadion, pa je Krcu ojadio ministarstvo za sport...sada nema kukanja.
(zoran, 28. novembar 2014 19:06)

Vojni klub koji igra na stadionu BSK-a, prica o potrosnji drustvenih para, pa vi samo vazduh niste trosili o trosku drustva.

moje ime

pre 9 godina

@Milutin

Ne brisu se dugovi, ali bi se svakako izboksovao oprost nekih dugova, a troskovi tima u cetvrtoj ligi bi bili neuporedivo manji.

Medjutim, covek je rekao istinu.
Ti spominjes da je to kazna, ali tu kaznu u Srbiji Zvezdi niko ne sme da da.
To moze samo da se uradi ako Zvezda pristane na to. Drugacije je nemoguce. Zato je rekao da je Zvezda trebalo da izabere da ode u cetvrtu ligu. Kratko i jasno.

Dakle, Zvezda bi u toj cetvrtoj ligi mogla da igra samo sa omladincima, a da od njihove prodaje finansira dug.

Koliko bi dug bio manji kada se vrati u Superligu ne znamo. Opet zavisi od ponasanja ljudi u klubu, ali je jasno da bi taj dug ipak bio manji nego sada.
Naravno, klub u cetvrtoj ligi ne moze da ima armiju zaposlenih "marketinskih strucnjaka" i ostalih pr menadzera i slicno.

Ako mislis da je Zvezdi ovako bolje u redu. Ali cisto da znas, Zvezda nece videti Evropu jos dugo, dugo. Pa ako mislis da je igranje u Superligi idejni cilj nekada uglednog kluba u Evropi, onda te podrzavam. Srecno ti bilo.

Pantic (grobar) tesna koza

pre 9 godina

Pa i ja sam vam to govorio, ali vama je to bilo "ponizenje", ta bolna istina.
Super sto niste, brze idete niz brdo.

zvezdaš

pre 9 godina

Auuuu koliko mržnje prema Zvezdi!Pa braćo Grobari dugo je trajala naša tolerantnost!(2-3 dana)Sve ja razumem ali dajte malo realnosti jer nije fer da poželite da se ugasi takav klub kao NAŠA Zvezda jer iako je mrzite znamo da joj se i divite a im i zbog čega....Sportski pozdrav i chill out ljudi!

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Naravno da je trebalo da bakrotiramo i takovse ratosiljamo dugova. Danas buvse vratili cistiji nego ikad. Ali oni koji su doveli i odrzavali Lukica 3 godine nisu mislili tako,jer bi u slucaju Zvezdinog bankrota izgubili mnogo,a Zvezda bi bila oslobodjena svih dugova. Ni sada nije kasno za bankrot.

stecky

pre 9 godina

Vidim da komentatori ovde nemaju osnovna znanja o sportskoj ekonomiji!
Pistoje dva modela rešavanja problema FK Crvena Zvezda.
Prvi. Klub proglasi bankrot, preselu se u najniži rang takmičenja, a dugovi se u tom slučaju NE vraćaju, jer je klub iz profesionalnog prešao u amaterski status i pravno-finansijska pravila se menjaju, zašta ovde nemam mesta da pojasnim.
Drugo, po meni idealno rešenje, je da se vrednost kluba izrazi u broju akcija ekvivalentno dugu kluba. npr. Ako dugujemo 50 m evra izadjemo sa 50 m akcija. Niko nema prava da kupi više od 24% akcija, a prednost bi imali mali kupci do 1000 akcija. Verujem da bi većina Srba dala 100 eura za sto akcija, a klub ne bi mogao da ima većinskog vlasnika, već bi ostao narodni, pri tom bi kod izbora klubskih organa, akcija bila jedan glas, pa ko skupi 50,01% nek vodi klub. Sa sredstvima od prodaje akcija bi se isplatili svi dugovi, imali bi zdravu osnovu i model idealne privatizacije!
Pozdrav!

Willi

pre 9 godina

Lale cuti nema Srbija te zakone kao škoti , jedini izlaz je da cutite radite i igrate evropu a rusi da krpe dug, privatizacija u ovom trenutku bi bila katastrofa jer nema zakona a nema ni ko da ga sprovede ni za one osnovne stvari a ne za sport.

beli grad

pre 9 godina

I ovako loši za neke smo institucija. Pogledajte samo komšije u ligi evrope,dali jedan gol u 5 utakmica. I čemu onda takvo učešće u evropi. Blamiranje.

ducko

pre 9 godina

Zvezda bi trebalo da proda deo zemlje koje poseduje. Ukupno ima 17 hektara na kojim je predvidjeno da se 1.5miliona m2 stambeno poslovnog prostora. Svaki hektar vredi oko 15 miliona evra. Problem je sto su tajkuni napravili sebi da bude toliko stambenog prostora za zidanje i sto unistavaju klub zarad toga. Oni od toga nece nikada odustati.

Realno

pre 9 godina

.....ili da je lepo promenila ime u naprednjak zvezda rusija,cudi me da nisu prepisali od legende iz predgradja,a mozda je i uefa ozbiljnija organizacija od uleba,ko ce ga znati
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (krcun osnivac, 28. novembar 2014 17:14)
# Link komentara
Trebali ste prvo vi da promenite ime u FK Espeesovac-Dos Ds.Kad ste mogli da promenite i adresu i republiku,sad vec i drzavu,mozda su i oni mogli nesto da pokusaju na slican nacin.
Tudjman osnivac

Zorz Pap

pre 9 godina

Za Milana 010
Jel ti znas momce da Zvezda ukupno ima 2 napadaca (DVA). Jedan je drvo koje se stalno povredjuje a drugi je dete, nije ni punoletan i pogubljen je skroz i to je to. Sta bi ti radio Murinjo?

doktor

pre 9 godina

ja pricah tako....prvo mi vecina navijaca nalupala minuse, a potom mie cenzurisao moderator.....jos nije kasno, a nije ni sramota....Grobari su 100 godina iza nas, bez obzira na nasu blamazu.....

Pedja

pre 9 godina

Pricajte vi sta hocete, ali Lalatovic uopste nije los trener. Zvezda dugo godina nije igrala tako brzo i agresivno. Ispocetka je bilo rezultata dok se igraci nisu poumarali od tempa, a zamene nisu bile adekvatne. U inostranstvu se tako igra, ali zamene su daleko kvalitetnije. Takodje vrlo bitan faktor je bio Petkovic na beku dok se nije povredio. Tu je tandem Petkovic-Lazovic prakticno bio nezaustavljiv i stvarao je prednost. Ali koga nema bez njega se moze i mora.
A sto se tice dugova ne bi se resio problem jer ni Rendzers se nije oporavio od toga. Dug se stvarao tako sto neka firma u dogovoru sa nekim iz kluba recimo ugradi sedista na primer, klub duguje za to, ali vlasnik firme kojoj se duguje prakticno ne zeli da klub ikad plati taj dug. A ne zeli zato sto ce svake godine na ime duga dobijati kamatu i to ce trajati godinama sto ce doneti visestruko vece profite, a klub ce biti sve losije. To je posao za policiju da proceslja sve ugovore unazad 10 godina, a mozda i vise za sve vrste radova ili opreme koji su narucivani, a nisu isplaceni. Kada se otkriju nezakonite radnje tada ce se i eliminisati nepostojeci dugovi. Isti je princip i sa igracima kao Bronovicki da neko dovodi poluigrace za neke ogromne pare za koje oni uopste i ne vrede. Takav je slucaj i sa Sisicem i sa mnogim drugima koji otprilike nikad nisu obukli zvezdin dres, ali su zato uzeli velike pare.

Istina

pre 9 godina

Protiv OFK-a će sigurno igrati Luka Jović i daće gol, inače ako se ne upiše u listu strelaca neće moći da se u januarskom roku proda u inostranstvo, a Zvezdi treba još para da bi dobila licencu...
(vasa, 28. novembar 2014 16:29)
Alo genije,Luka Jovic nece ni igrati zadnje dve tekme jer se povredio,tako da ti i tvoje grobarske sveznalice malo oladite.Nalupaste se nebuloza na sajtu gde je vest o Zvezdi a to se uglavnom naziva iskompleksiranost.Milion teorija zavere plasirate,kao unapred pripremljen alibi i ako se to desi,vi ste znali sve a ako nema veze s mozgom,kao sto je u 99%,cutite kao misevi.

Pedja

pre 9 godina

@Sampionsko ime
A u kojoj godini vi zivite? Imate li vi uopste bilo koju godinu od 1945 do 2014 da bi ste mogli da zivite u njoj kao mi kako si ti napisao 1991g?

Aleksandar

pre 9 godina

Da li je moguće da je postao i ekonomski stručnjak..ti si zahtevao..ma zašto si dolazio kad si znao da nema para,to ti je sad opravdanje...MARŠ IZ ZYVEZDE

beli grad

pre 9 godina

I ovako loši za neke smo institucija. Pogledajte samo komšije u ligi evrope,dali jedan gol u 5 utakmica. I čemu onda takvo učešće u evropi. Blamiranje.

doktor

pre 9 godina

ja pricah tako....prvo mi vecina navijaca nalupala minuse, a potom mie cenzurisao moderator.....jos nije kasno, a nije ni sramota....Grobari su 100 godina iza nas, bez obzira na nasu blamazu.....

rango_unchained

pre 9 godina

ili možda da se zamrznete i ne igrate takmičenja, a date ime i grb voždovcu na 5 godina korišćenja, pa se posle pretvarate da to nije voždovac već zvezda; radi provereno?

Realno

pre 9 godina

.....ili da je lepo promenila ime u naprednjak zvezda rusija,cudi me da nisu prepisali od legende iz predgradja,a mozda je i uefa ozbiljnija organizacija od uleba,ko ce ga znati
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (krcun osnivac, 28. novembar 2014 17:14)
# Link komentara
Trebali ste prvo vi da promenite ime u FK Espeesovac-Dos Ds.Kad ste mogli da promenite i adresu i republiku,sad vec i drzavu,mozda su i oni mogli nesto da pokusaju na slican nacin.
Tudjman osnivac

mile

pre 9 godina

Uzaludno je traziti razum tamo gde ostrascenost preovladjuje,zato cu da postavim pitanje navijacima postovanog rivala Partizana,da li bi zaista bili zadvoljni da se Zvezda potpuno ugasi kao sportsko drustvo ne samo fudbalski klub,da li bi vam tada sve bilo i potaman i regularno i sto je najbitnije zanimljivo da pratite sport u Srbiji?!

Milutin

pre 9 godina

Trener Zvezde bi trebalo da, ili:
1. shvati da se prebacivanjem u 4.ligu dugovi ne brisu, vec se brisu likvidacijom preduzeca, posle stecajnog postupka. Ni Rendzersu dugovi nisu izbrisani - prebacivanje u nizi rang je kazna a ne nacin da se dugovi likvidiraju. Po mnogo cemu Rendzers nije dobar primer, iako se mnogi ovde hvataju za njega.
2. ne daje izjave koje su van njegove struke

Milenko

pre 9 godina

Da li može neko, ko se razume u te stvari, da mi objasni kako bi odlaskom u četvrtu ligu smanjili dugove? Valjda se u prvoj ligi najviše para obrće i najviše zarađuje. Koji to sponzori hoće da sponzorišu tim iz četvrte lige? Koliko bi gledaoca bilo na utamikmici protiv Poleta i koliko bi koštala karta?

Istina

pre 9 godina

Protiv OFK-a će sigurno igrati Luka Jović i daće gol, inače ako se ne upiše u listu strelaca neće moći da se u januarskom roku proda u inostranstvo, a Zvezdi treba još para da bi dobila licencu...
(vasa, 28. novembar 2014 16:29)
Alo genije,Luka Jovic nece ni igrati zadnje dve tekme jer se povredio,tako da ti i tvoje grobarske sveznalice malo oladite.Nalupaste se nebuloza na sajtu gde je vest o Zvezdi a to se uglavnom naziva iskompleksiranost.Milion teorija zavere plasirate,kao unapred pripremljen alibi i ako se to desi,vi ste znali sve a ako nema veze s mozgom,kao sto je u 99%,cutite kao misevi.

Krcun, Miljan i tako to

pre 9 godina

Zbog Zvezde ugasena FK Jugoslavija, sada vam se vraca. Oteli ste im stadion..ugasili klub...oni koji su digli glas oterani u zatvor (Krcun metod), vec tada ste poceli da otimate pare od drushtva, jer je trebalo sagraditi novi stadion, pa je Krcu ojadio ministarstvo za sport...sada nema kukanja.
(zoran, 28. novembar 2014 19:06)

Vojni klub koji igra na stadionu BSK-a, prica o potrosnji drustvenih para, pa vi samo vazduh niste trosili o trosku drustva.

zvezdaš

pre 9 godina

Auuuu koliko mržnje prema Zvezdi!Pa braćo Grobari dugo je trajala naša tolerantnost!(2-3 dana)Sve ja razumem ali dajte malo realnosti jer nije fer da poželite da se ugasi takav klub kao NAŠA Zvezda jer iako je mrzite znamo da joj se i divite a im i zbog čega....Sportski pozdrav i chill out ljudi!

Teo

pre 9 godina

Bronovicki 840 000!!!
840 000 dugovati jednom BEZNACAJNOM BEKU koji nikakav doprinos nije ostavio dok je igrao.
Ko je tad bio predsednik(mislim da je piksi) treba da ima obraza i da iz svog dzepa da pola para kad je umeo da dovede jednog BRONOVICKOG.

Sale

pre 9 godina

A da se opet spojite sa predgradjem,posle Zeleznika ide Rakovica,vi ionako volite taj masinski kompleks.Ili jos bolje sa Radnickim iz Pirota i onda imamo i tigrove i pantere.

Skywalker

pre 9 godina

Sale je rekao "nije trebalo, moralo je". Apsolutno tacno, iako sam, otkad znam za sebe navijac Crvene Zvezde. Ali, cak mozda ne bi ni moralo da su pohapseni oni odgovorni za propast Crvene Zvezde, a za sta jos uvek nije kasno. Dakle, odmah raspisati medjunarodnu poternicu za Stojkovicem, uhapsiti Lukica (za njih dvojicu nema dileme) konfiskovati svu imovinu, oterati na visedecenijske robije, pozvati sve one koje je Zvezda stvorila, a oni zaradili milione da deo tih para vrate jer su bili preplaceni (kad dodjes u propalu firmu ne mozes da primas 20.000 evra platu) i probati da dug koliko-toliko bude saniran. Teka ako nikako ne moze prodati i stadion i poceti od nule negde na nekom poljancetu sa decom koja ce za Zvezdu makar u pocetku igrati iz ljubavi. Naravno, ime kluba ne prodavati ni po koju cenu. Da se ne bi slucajno javili oni koji ce da brane Stojkovica i pricaju njegovu pricu kako oprasta dug Zvezdi; ako sebi odredis platu od 250.000 evra, a ukupan profit kluba je cirka, na primer 100.000 evra, samo da bi podmirio svoju platu treba da se mesecno zaduzujes 150.000 evra, ovo je samo primer, da ne govorimo o tome da je, cini mi se Lukicev vozac dnevno prelazio rastojanje kao od Beograda do Amsterdama, tako je nesto, koga ne mrzi neka gugla. Naravno, za to bi mu bilo potrebno da ima ugradjenu WC solju ispod sedista i nekoga ko ce da ga hrani dok on vozi. Raspisati poternice i ovu dvojicu momentalno uhapsiti, to pricam vec godinama.

Pedja

pre 9 godina

@Sampionsko ime
A u kojoj godini vi zivite? Imate li vi uopste bilo koju godinu od 1945 do 2014 da bi ste mogli da zivite u njoj kao mi kako si ti napisao 1991g?

Tja...

pre 9 godina

Stari Rendžers više ne postoji; ugašen je, sva imovina prodata i dobit data poveriocima; kao novi klub, sa novim imenom, počeli su od početka - vama je omogućeno da vaterpolo, rukometni i košarkaški klub preimenujete, prevarite poverioce ili ih prosto preplašite Vučićem, i nastavite takmičenje u prvim ligama, što kod njih ne može. Rendžers je iz kapitalističke države, u kojoj je od tradicije samo privatna svojina veća svetinja - i nema šanse da pokleknu pred huliganima koji nešto "ne daju" (na primer, da se "Zvezda proda za tepsiju ribe", kako volite da kažete). Ima "super" ideja ovde, da rezimiramo: plate treba da budu 2000 evra mesečno, a sa tako plaćenim igračima treba stalno biti prvak i igrati makar Ligu Evrope; istovremeno treba zabraniti prodaju omladinaca i živeti od njihove prodaje dok se ne vratite u Prvu ligu?! Odlučite se - ili uložite pare (kojih nema) ili se borite sa dugovima i trpite poraze - kao Partizan u Evropi. Ovaj narod nema nikoga ko može da uloži 30 miliona evra u fudbal, a toliko vredi JEDAN igrač Totnema. Igrač koji vredi 2000 evra mesečno (jer su to "za Beograd sasvim pristojne pare") ne može da igra ravnopravno u Londonu, već u Pirotu. Izgleda da je pojedincima najbitnije da konstatuju da se "i u Partizanu krade" - možda, ne znam - znam da smo prvaci države godinama, da igramo LŠ i LE, a da rezultati ne mogu biti bolji, jer kod nas zaista igraju za 2000 evra mesečno. Doduše, mi nismo imali skupe svetske fudbalske asove kao što je Bronovicki...

krcun osnivac

pre 9 godina

.....ili da je lepo promenila ime u naprednjak zvezda rusija,cudi me da nisu prepisali od legende iz predgradja,a mozda je i uefa ozbiljnija organizacija od uleba,ko ce ga znati

Copycat

pre 9 godina

Mozda Brondby nije tu, ali ga ja uspesno menjam. Imace bomba vest, Lalatovic preuzima

Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby, Brondby.

stecky

pre 9 godina

Vidim da komentatori ovde nemaju osnovna znanja o sportskoj ekonomiji!
Pistoje dva modela rešavanja problema FK Crvena Zvezda.
Prvi. Klub proglasi bankrot, preselu se u najniži rang takmičenja, a dugovi se u tom slučaju NE vraćaju, jer je klub iz profesionalnog prešao u amaterski status i pravno-finansijska pravila se menjaju, zašta ovde nemam mesta da pojasnim.
Drugo, po meni idealno rešenje, je da se vrednost kluba izrazi u broju akcija ekvivalentno dugu kluba. npr. Ako dugujemo 50 m evra izadjemo sa 50 m akcija. Niko nema prava da kupi više od 24% akcija, a prednost bi imali mali kupci do 1000 akcija. Verujem da bi većina Srba dala 100 eura za sto akcija, a klub ne bi mogao da ima većinskog vlasnika, već bi ostao narodni, pri tom bi kod izbora klubskih organa, akcija bila jedan glas, pa ko skupi 50,01% nek vodi klub. Sa sredstvima od prodaje akcija bi se isplatili svi dugovi, imali bi zdravu osnovu i model idealne privatizacije!
Pozdrav!

zoran

pre 9 godina

Zbog Zvezde ugasena FK Jugoslavija, sada vam se vraca. Oteli ste im stadion..ugasili klub...oni koji su digli glas oterani u zatvor (Krcun metod), vec tada ste poceli da otimate pare od drushtva, jer je trebalo sagraditi novi stadion, pa je Krcu ojadio ministarstvo za sport...sada nema kukanja.

Predrag

pre 9 godina

Ljudi stvarno misle da dug nestaje odlaskom u poslednju ligu? Ne drugovi, dug nestaje onda kad se isplati poveriocima a to bi značilo prodaja stadiona FKCZ kao i svega drugog što Zvezda poseduje. Pre ili kasnije to će se desiti, čekajte da se još malo približimo EU pa će i privatizacija sportskih klubova biti neizbežna. I ne brinite, ako jedan Ludogorec može da opstaje na tržištu zašto ne bi mogla i Zvezda koja je za Ludogorec gigant u svakom pogledu.

rema

pre 9 godina

Nije problem, napravite ugovore da primaju po 2 000 evra, to nije malo para, za BGD standard, to je na 22 igraca ukupno, manje od 200 000. Neka bude 200 000, sve sa premijama...
I neka svako u ugovoru ima vlasnistvo nad svojim ugovorom oko 40 %,tj. da pri prodaji oni sami zaradjuju tih 40 %.
Znaci ako se za godinu dana igranja proda za milion, Zvezda je na dobitku oko 550 000.
To je sve ostvarivo, ako prodaju 4 igraca svake godine, sto je realno, zaradjuju 2 miliona, plus sponzori oko 4, plus karte i ostali marketing TV prava nek je 2, to je zarada ukupno 8 mil. plusa. jer svi igraci bi sami sebe na kraju otplatili.
Nikoga ne moliti da igra, samo najmladje dovoditi, realno Srbija ih je puna, ali puna!!!
Ne bi bili prvaci, ne bi igrali evropu, al bi za 5 godina izasli iz krize, bili respektabilna fudbalska skola.
Ovako se ne vidi kraj, dugovi samo rastu, a sportski rezultati, cak i kada imamo talente, a sada ih imamo, idu nazalost dole, jer je pritisak prevelik i brod tone!

Sampionsko ime

pre 9 godina

@beli grad da institucija ste jer ste jedini klub koji zivi u 1991 godini i jedini klub koji nevidi evropu godinama buhahaha kme kme kme i samo kmeciteee

Pedja

pre 9 godina

Pricajte vi sta hocete, ali Lalatovic uopste nije los trener. Zvezda dugo godina nije igrala tako brzo i agresivno. Ispocetka je bilo rezultata dok se igraci nisu poumarali od tempa, a zamene nisu bile adekvatne. U inostranstvu se tako igra, ali zamene su daleko kvalitetnije. Takodje vrlo bitan faktor je bio Petkovic na beku dok se nije povredio. Tu je tandem Petkovic-Lazovic prakticno bio nezaustavljiv i stvarao je prednost. Ali koga nema bez njega se moze i mora.
A sto se tice dugova ne bi se resio problem jer ni Rendzers se nije oporavio od toga. Dug se stvarao tako sto neka firma u dogovoru sa nekim iz kluba recimo ugradi sedista na primer, klub duguje za to, ali vlasnik firme kojoj se duguje prakticno ne zeli da klub ikad plati taj dug. A ne zeli zato sto ce svake godine na ime duga dobijati kamatu i to ce trajati godinama sto ce doneti visestruko vece profite, a klub ce biti sve losije. To je posao za policiju da proceslja sve ugovore unazad 10 godina, a mozda i vise za sve vrste radova ili opreme koji su narucivani, a nisu isplaceni. Kada se otkriju nezakonite radnje tada ce se i eliminisati nepostojeci dugovi. Isti je princip i sa igracima kao Bronovicki da neko dovodi poluigrace za neke ogromne pare za koje oni uopste i ne vrede. Takav je slucaj i sa Sisicem i sa mnogim drugima koji otprilike nikad nisu obukli zvezdin dres, ali su zato uzeli velike pare.

Budvanin

pre 9 godina

Pa Lalatovicu da je bilo pravde i da nije licno Premijer(sadasnji)uticao na to CZ bi uveliko bila u 4 rangu i mozda bi stigla do druge lige.A sto kazes "da je neverovatno da se Bronovickom placa " pa i ti si bio fudbaler i potpisom ugovora si imao pravo na taj novac.Ali kada Zvezdasi shvate da su CZ pokrali upravo "veliki Zvezdasi" a ne DS i Tole"onda ce mozda stvari krenuti na bolje....naravno bez Terzic ,Vesica,Kokeze koji nisu imenom a jos vise delom zasluzili da pridju bivsem velikom klubu.Sve najbolje Lalatovicu i da ostanes bar do kraja sezone u Cz.

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Naravno da je trebalo da bakrotiramo i takovse ratosiljamo dugova. Danas buvse vratili cistiji nego ikad. Ali oni koji su doveli i odrzavali Lukica 3 godine nisu mislili tako,jer bi u slucaju Zvezdinog bankrota izgubili mnogo,a Zvezda bi bila oslobodjena svih dugova. Ni sada nije kasno za bankrot.

navijac

pre 9 godina

@ Nepismeni covece,bankrot nikako ne znaci oslobadjanje od svih dugova!
(albel, 28. novembar 2014 15:48)

Tacno, on i ne misli na bankrot, samo ne zna da se izjasni. On misli na osnivanje novog kluba slicnog imena, tipa Crvena Zvezda Beograd, i eto odjednom nikom ne dugujes nista.. Zvuci poznato? :)

provincija

pre 9 godina

Neka, bolje je ovako, da se jos malo dave u svojoj gluposti i lopovluku. Ne mogu da zamislim koji bi publicitet dobila zvezda, kad bi je sutnuli u 4. ligu.
Steta je samo sto tu igraci nista nisu krivi, kosarkasi zvezde igraju za klub koji ne postoji, pa im ne smeta, jer jednostavno zele da igraju i zaradjuju, sto je sasvim korektno.

Epikurejac

pre 9 godina

Ljudi stvarno misle da dug nestaje odlaskom u poslednju ligu? Ne drugovi, dug nestaje onda kad se isplati poveriocima a to bi značilo prodaja stadiona FKCZ kao i svega drugog što Zvezda poseduje. Pre ili kasnije to će se desiti, čekajte da se još malo približimo EU pa će i privatizacija sportskih klubova biti neizbežna. I ne brinite, ako jedan Ludogorec može da opstaje na tržištu zašto ne bi mogla i Zvezda koja je za Ludogorec gigant u svakom pogledu.
(Predrag, 28. novembar 2014 14:24)

Zvezda moze biti gigant u odnosu na Ludogorec samo u tvojim snovima. Mogu ruku u vatru da dam da pitas bilo kojeg navijaca u Evropi nece ni znati odakle su Partizan i Zvezda. Shvati, mi smo treca ili cetvrta evropska liga, nebitni smo drugima.
I jos nesto, Ludogorec je stabilan klub, sa vlasnikom koji je za samo jedno pojacanje, a navesci Abaloa, dao bar 800-100 000 evra, koliko Partizan i Zvezda nisu dali u poslednje 3,4 godine za pojacanja. Naravno, on ce tog igraca sad prodati za 4,5 miliona, milion odvojiti da namiri klupske obaveze, od preostalih para dovesti dva pojacanja i tako u krug.
Misli svojom, a ne Terzinom glavom.

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

@Mrmot
Porediti Lalatovića i Vujoševića je dokaz gluposti. Dule, osim na konferencijama, dominira sa svojom ekipom na terenu. Lalatović dominira na konferencijama i bruka se sa svojom ekipom na terenu.

истина

pre 9 godina

Једино банкрот би био у господском маниру, што је Звезду карактерисало кроз читаву историју. Ово сад што се ради у ФК и КК Црвена Звезда смрди по лажи, а они који тиме руководе и они кој их подржавају са трибин нити су Звездаши нити су господа, јер у њима нем ни п од поштења!

Deverić

pre 9 godina

Velika je razlika između prve i četvrte srpske lige. Jak fudbal, ionako je sve namješteno i dosadno i igra se po livadama. Ne znam ko pametan danas prati fudbal, a da ima više od dvanaest godina.

zoks

pre 9 godina

sven gorane spomenuo si bsk iz borce..e vidis sa njim je hteo fuziju da pravi covic i sve papire je spremio ali uefa nije uleb i ne dozvoljava prevare...zato zvezda posle tri godine i dalje ima dug oko 50milioona dok je kosarkaski dug 16miliona nulirala za 6meseci...pitam se kako :nisu prodali kosarkase nisu imali publiku kao fudbaleri .....odakle i sa cim za 6 meseci 16 miliona,a 50miliona vec trecu godinu u fudbalu muche

milan010

pre 9 godina

Ti si trener za cetvrtu ligu. Ej bre, tvoru jedan, treniras sampione Srbije a ne smes sa dva napadaca na teren? Jadna je Zvezda ali ti si jadniji.

Sven Goran

pre 9 godina

1. da imam 50 mil evra da ulozim u klub iz JSL svakako ne bi bili ni Zvezvda ni Partizan
2. Umesto da vracas dugove koji su drugi napravili, privatizujes bilo koji klub iz nekog mesta srednje velicine, recimo BSK Borca, Dinamo Pancevo, Smederevo, a moze iz iz veceg Vojvodina, Radnicki Nis.
3. sa 10 - 15 miliona mozes recimo da izgradis nov stadion koji zadovoljava standarde UEFA (da podsetim Marakana i JNA su na ivici ovih standarda, za sezonu, dve nece ih ispunjavati - znaci privatizer mora i tu da ulaze)
4. Sa kusurom imas budzet da napravis ekipu koja ce za dve sezone da igra Ligu Sampiona sigurno. Jedna sezona da osvoje JSL, verovatno sa ukupno dva X-a, a u drugoj prodjes kvalifikacije...
5. Navijaci ce samo doci na stadion....
6. I to nisu vestacke tvorevine.... Vec kako fudbal funkcionise u svetu. Ako investiras, zelis da profitiras. Sa minusom od 50mil u startu potrebno je dugo vremena da se profit ostvari, bar u nasim uslovima...

veselko

pre 9 godina

CZ moze da napravi bankrot i da se spasi. I to dosta "bezbolno". Sve igrace da polako dogovori sa klubovima na dzentlmensski dogovor kao dzabe a da oni nakon bankrota njoj isplate 40-50%! I to je to. A igranje u nizim ligama nekoliko godina, pa to je najmanji problem. Imidz? Smesno, nista za to. Za cetiri godine Zvezda je cista kao suza i opet veliki sampion. Ali treba imati trtu i huzicu za takvu odluku!

Samo pi... bodu!

pre 9 godina

Svi smo to odavno znali samo nismo to hteli da priznamo.

Ja verujem da ti i sada imaš dobar sastav. Jedino što si ti defanzivac oduvek bio i vrlo teško dolaziš do gola.

Samo rakić u špicu može da ga da samo slučajno...ti moraš da igraš i sa Jovićem gore.
Idealno je da Jović igra u špicu a da ti makedonac bude ofanzivan kao polušpic.

Pozdrav

Saul Goodman

pre 9 godina

Ne kapiram Lalatovica.. On misli da bi se oprostili dugovi Zvezde ako bi otisli u beton ligu? Iako sam veliki delija, dugovi se nikome ne oprastaju i klika koja je upropastila Zvezdu treba da ide na dugogodisnju robiju uz konfiskaciju cele imovine stecene lopovlukom.

NEUPOREDIVO

pre 9 godina

novi dusko vujosevic, na konferenciji za stampu najmanje prica o prosloj ili predstojecoj utakmici
(Mrmot, 28. novembar 2014 14:20)

Eh, kad bi bio uspešan u osvajanju trofeja kao DV.

vasa

pre 9 godina

Protiv OFK-a će sigurno igrati Luka Jović i daće gol, inače ako se ne upiše u listu strelaca neće moći da se u januarskom roku proda u inostranstvo, a Zvezdi treba još para da bi dobila licencu...

Deki

pre 9 godina

Kad sam ja to govorio pre 4 godine, svi cigani udarali mi minuse, jel ja kao grobar mrzim Zvezdu.Da ste tada podmladili ekipu, počeli da vraćate dugove pomoću Gaszproma, sada bi imali zdrav klub sa talentima koji vrede i ne bi ste bili dužni. Ovako ste uzeli tu titulu a nećete skoro da se oporavite. Lepo sam prošle godine rekao da će vas ta titula mnogo koštati.

Kosovski ciklus

pre 9 godina

jedina realna stvar koju si izjavio od kada si trener Crvene Zvezde,ali ovo nije Skotska nego Srbija zemlja u kojoj je sve moguce pa i to da jednog prosecnog Poljaka u tridesetim godinama placas 800 000 evra dok ti ispred nosa bezi jedan Nemanja Matic u Slovacku za 80 000 godisnje,ali tako je to kada fudbal vode ljudi od interwsa ,a ne struke.

probudite se

pre 9 godina

Počnite da igrate fudbal i da dajete golove,pusti ti ove prazne priče! Bolje da si umesto ovog intervjua odveo naše 'sjajne' napadače na trening da malo vežbaju realizaciju! IGRAJTE ZA DELIJE!

sofronije

pre 9 godina

Sada ce objektivni Zvezdini navijaci da kazu da je Tole kriv i da namerno nije dozvolio da se Zvezda izbaci u cetvrtu ligu kako bi se oni sto vise zaduzili... Ih, sta vam radi Tole...

NBGD

pre 9 godina

Da je u ovoj drzavi i sportu sve kako treba ti i slicni tebi nikada nebi dobili trenersku licencu. licenca se dobija jos malo pa i na buvljaku. Sramota ko sve danas trenira

Misha

pre 9 godina

Trener Crvene zvezde osvrnuo se i na izuzetno tešku finansijsku situaciji u klubu. Kada je Rendžers pre dve godine prebačen u četvrti rang zbog finansijskih problema, mnogi su smatrali da bi taj primer mogao da se primeni i na mnoge klubove u Srbiji.

"Možda je trebalo pre četiri godine da odemo u četvrtu ligu...."


Ovo samo potvrdjuje svo neznanje nasih "fudbalskih radnika". Rendzers jeste iz cetvrte dogurao do druge lige za dve godine ali se problem dugova samo delimicno resio prve godine a odmah nakon toga zbog bahatosti rukovodstva nastavio da uvecava. Bio je i briljantan tekst na B92 o tome, cini mi se od Vladimira Novakovica. Preporucujem Lalatovicu da nadje i procita pre nego sto krene da trazi alibije za poraze i gubitke bodova od znacajno slabijih ekipa.

Nazalost, kako vreme prolazi, ja sve vise mislim da mojoj zvezdi zaista nema spasa i da vise nema tih carobni stapica koji bi pomogli da se sredi sve ono sto su generaije lopovskog rukovodstva upropastile. Ostace Milan i magla, ostace Borini golovi Realu, ostace Bari i Tokio, ostace Barsa sa pravim Ronaldom u sred Beograda, da me seca na najlepse dogadjaje sa najvoljenijim timom. Avaj.

Darjan

pre 9 godina

To bi moglo da dođe iz 2 u 1, jer će tako moći i koji dinar da zarade dok utakmica ne bude blokirana, a Terzić bi mogao da bude dvostruki strelac! Smešno je što uopšte i igraju.

D1V1

pre 9 godina

Tako je, ja sam Zvezdas ali kazem tako je. Takodje je pitanje da li ce ikada ova drzava biti pravna i pravedna pa da oni koji su napravili najvise stete svojim radom u nekim javnim preduzecima za to i odgovaraju, eto ga Lukic, napravio milionske stete i nista, zivi i radi i dalje, a mi placamo ceh, nema se za bolesnu djecu, nema se za popravke puteva, smanje se plate i penzije... a milioni koje je profuckao Lukic? Nista. Milioni koje su pofuckali direktori svih drugih javnih preduzeca radeci ocajno posao za koji su imali ogromne plate? Nista.

albel

pre 9 godina

Naravno da je trebalo da bakrotiramo i takovse ratosiljamo dugova. Danas buvse vratili cistiji nego ikad. Ali oni koji su doveli i odrzavali Lukica 3 godine nisu mislili tako,jer bi u slucaju Zvezdinog bankrota izgubili mnogo,a Zvezda bi bila oslobodjena svih dugova. Ni sada nije kasno za bankrot.
(Slobodni Klikeri, 28. novembar 2014 15:02)
Nepismeni covece,bankrot nikako ne znaci oslobadjanje od svih dugova!

ducko

pre 9 godina

Zvezda bi trebalo da proda deo zemlje koje poseduje. Ukupno ima 17 hektara na kojim je predvidjeno da se 1.5miliona m2 stambeno poslovnog prostora. Svaki hektar vredi oko 15 miliona evra. Problem je sto su tajkuni napravili sebi da bude toliko stambenog prostora za zidanje i sto unistavaju klub zarad toga. Oni od toga nece nikada odustati.

jovan vukadinovic

pre 9 godina

Ovaj i dalje "izjavama'zabavlja javnost i ruga se milionima navijaca Zvezde...veroatno su mu mladost i perspeltiva motiv da sada vija Novakovica,Ibisevica,Andjelkovica...svi 32-35 godina...dok deca Zvezde greju klupu zbog cete isluzenih i losih igraca a la Sava,Dzoni,Pecnik,Rakic,Bosancic...svi 30 ili over 30 godina...Nego "majstore"ako sutra ne dobijes OFK,ostavka pa via drum...Dosta je bilo...

srki

pre 9 godina

nije samo zvezda trebala kao rendzers, cela srbija je trebala kao rendzers! ovako nas teraju u dubiozu svakoga dana u svakom pogledu, aca veliki i njegovi prijatelji iz mmf-a. svaka cast za lalatovicevu observaciju!

zoran

pre 9 godina

Nije problem, napravite ugovore da primaju po 2 000 evra, to nije malo para, za BGD standard, to je na 22 igraca ukupno, manje od 200 000. Neka bude 200 000, sve sa premijama...
I neka svako u ugovoru ima vlasnistvo nad svojim ugovorom oko 40 %,tj. da pri prodaji oni sami zaradjuju tih 40 %.
Znaci ako se za godinu dana igranja proda za milion, Zvezda je na dobitku oko 550 000.
To je sve ostvarivo, ako prodaju 4 igraca svake godine, sto je realno, zaradjuju 2 miliona, plus sponzori oko 4, plus karte i ostali marketing TV prava nek je 2, to je zarada ukupno 8 mil. plusa. jer svi igraci bi sami sebe na kraju otplatili.
Nikoga ne moliti da igra, samo najmladje dovoditi, realno Srbija ih je puna, ali puna!!!
Ne bi bili prvaci, ne bi igrali evropu, al bi za 5 godina izasli iz krize, bili respektabilna fudbalska skola.
Ovako se ne vidi kraj, dugovi samo rastu, a sportski rezultati, cak i kada imamo talente, a sada ih imamo, idu nazalost dole, jer je pritisak prevelik i brod tone!
(rema, 28. novembar 2014 14:18)

Rema, lepo si to objasnio. Pametno. No, kazi mi, vidish li ti nekog pametnog u Zvezdinoj upravi..? Ja ne vidim. To je problem, plus korumpirano drushtvo do srzi. Zamisli koja je ovo drzava, kada je zabranjeno obelodaniti lopove koji su ukrali 50 miliona evra..??!! Zashto..? Pa zato shto su politichari uchestvovali u kradji, bas kao i u Partizanu. Sve je trulo, to je problem. Bronvickom 800.000...majko moja..HOROR..!!!!!!!!!!

Pantic (grobar) tesna koza

pre 9 godina

Pa i ja sam vam to govorio, ali vama je to bilo "ponizenje", ta bolna istina.
Super sto niste, brze idete niz brdo.

jovan

pre 9 godina

Lalatoviću, nije klub doveo tog bronovickog neko neki pojedinac i verovatno se zna ko. E, on bi trebalo da preuzme odgovornost i isplati ga. Ma to su sad prazne priče. Klub treba pod hitno privatizovati, pa ko daje pare i odgovara

Cinik

pre 9 godina

Potrebno je da igrate ozbiljno protiv OFK Beograda? Jako neozbiljna izjava, mada se slazem sa delom da Crvena z. ne treba da se takmici protiv profesionalnih klubova, vec u amaterskom rangu. Protiv OFK slobodno izvedi samo 7 igraca na teren i sigurno ces pobediti.

mick

pre 9 godina

@mi tebi pevamo njega niko ne kritikuje za lose igre jer je tim kanta. ali zasto mora onda da lupeta na konferencijama kako mu ne odgovara da igra sa igracem vise/manje, zasto stalno napada sudije, protivnicke igrace, teren, lose vreme i slicno?? zasto lepo ne kaze protivnik je bio bolji danas, lose smo odigrali i zasluzeno izgubili. znaci sve nije problem samo biti fer i dzentlmen jeste...?

redwing

pre 9 godina

- moralna i pravna odgovornost je bila da Klub ode u 4 Ligu.

- moralna i pravna satisfakcija za Zvezdine navijače bi bila da odgovorni za to odu na dugogodišnju robiju.

čemu filozofiranja i rasprave, shvatite da postoje Zvezdaši koji bi na dno dna samo da ne trpe likove koji čerupaju i klupske tuš kabine pod izgovorom lažne ljubavi prema Klubu.

Zorz Pap

pre 9 godina

Za Milana 010
Jel ti znas momce da Zvezda ukupno ima 2 napadaca (DVA). Jedan je drvo koje se stalno povredjuje a drugi je dete, nije ni punoletan i pogubljen je skroz i to je to. Sta bi ti radio Murinjo?

moje ime

pre 9 godina

@Milutin

Ne brisu se dugovi, ali bi se svakako izboksovao oprost nekih dugova, a troskovi tima u cetvrtoj ligi bi bili neuporedivo manji.

Medjutim, covek je rekao istinu.
Ti spominjes da je to kazna, ali tu kaznu u Srbiji Zvezdi niko ne sme da da.
To moze samo da se uradi ako Zvezda pristane na to. Drugacije je nemoguce. Zato je rekao da je Zvezda trebalo da izabere da ode u cetvrtu ligu. Kratko i jasno.

Dakle, Zvezda bi u toj cetvrtoj ligi mogla da igra samo sa omladincima, a da od njihove prodaje finansira dug.

Koliko bi dug bio manji kada se vrati u Superligu ne znamo. Opet zavisi od ponasanja ljudi u klubu, ali je jasno da bi taj dug ipak bio manji nego sada.
Naravno, klub u cetvrtoj ligi ne moze da ima armiju zaposlenih "marketinskih strucnjaka" i ostalih pr menadzera i slicno.

Ako mislis da je Zvezdi ovako bolje u redu. Ali cisto da znas, Zvezda nece videti Evropu jos dugo, dugo. Pa ako mislis da je igranje u Superligi idejni cilj nekada uglednog kluba u Evropi, onda te podrzavam. Srecno ti bilo.

boro

pre 9 godina

Trebala je Zvezda prije 4 godine da ode u 4-tu ligu pa da svake godine prelazi u veci rang i da ove godine bude ponovo u prvoj pa da je on vodi. Zasto ne kaze da Zvezda ode ove godine u cetvrtu ligu sa njim kao trenerom !

Branko

pre 9 godina

Kako covek vadi sebe,neverovatno!!!Sanse,dobra igra???Zvezda nikad u istoriji gora!A Lalatović kao igrac precenjen,a kao trener još vise...

djapeto

pre 9 godina

@rema
Nije problem, napravite ugovore da primaju po
2 000 evra, to nije malo para, za BGD
standard, to je na 22 igraca ukupno, manje od
200 000. Neka bude 200 000, sve sa
premijama...
matematika jeste nauka, ali ovo se uci u osnovnoj skoli. 22 igraca sa platom od 2000 € godisnje zaradjuju 548000 €. jos toliko se da drzavi za porez

NN

pre 9 godina

Zahvali se svojim poslodavcima. Oni su taj klub doveli tu gde jeste. I opet se uzimaju kanturine od igraca i Zvezda se sve vise zaduzuje a rezultata i prihoda ni na vidiku. Na kraju ce da zavrsi kao unisten klub i za 200 godina je se niko nece secati..

Babe i zabe

pre 9 godina

I ovako loši za neke smo institucija. Pogledajte samo komšije u ligi evrope,dali jedan gol u 5 utakmica. I čemu onda takvo učešće u evropi. Blamiranje.
(beli grad, 28. novembar 2014 16:11)

Ne kapiram... kakve veze vi imate s Evropom. Mislim, sto nisi naveo Dinamo Vranje kao primer. I oni su od Evrope udaljeni koliko i vi. Doduse, oni su malo blizi jer njih Uefa ne bi izbacila, ali da ne sitnicarimo...

broz

pre 9 godina

eh, tako to izgleda danas...a za 4 godine ce pricati da su trebali ea odu u cetvrtu ligu kad su ih izbacili iz evrope...ja sam trevao pre 4 godine da upisem faks, sad bi bio pri kraju...ali ga ni danas ne upisujem...

m

pre 9 godina

Rendzers nije "obrisao" dugove time sto se vratio u 4. ligu, bili su naterani, kao vid kazne, kao kada je Juventus bio u Seriji B, ili Milan pocinjao sa minus bodovima. Vi ovde mesate necije pare, stvarne pare, koje se nekome isplacuju kroz plate, poreze i doprinose, sa pozicijom na tabeli. Njihove dugove treba da prinudno naplacuje drzava, kao i u svim drugim slucajevima, a fudbalska organizacija moze da radi sta hoce, samo, u prvom slucaju je pitanje zakona ove drzave, a u drugom pravilnika FSS, pa vi vidite sta je bitnije. Da skrenem sa teme, kako je moguce sa se ne iskoristi 100%-tna sansa? To znaci da nije bila bas stopostotna...

Willi

pre 9 godina

Lale cuti nema Srbija te zakone kao škoti , jedini izlaz je da cutite radite i igrate evropu a rusi da krpe dug, privatizacija u ovom trenutku bi bila katastrofa jer nema zakona a nema ni ko da ga sprovede ni za one osnovne stvari a ne za sport.