Sreda, 26.11.2014.

16:32

Beker: Novakova sezona za desetku

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, kaže da je iza srpskog tenisera veoma uspešna sezona, a istakao je i udeo Marjana Vajde u tome.

Izvor: SO

Beker: Novakova sezona za desetku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

NS

pre 9 godina

Po meni Novak bi trebao da se orijentise na ono sto moze da uzme. A to su Ao i US open i mozda Vimb. Kao sto radi Rafa koji je kao i njegov tim zakljucio da Rafa nemoze da konkurise vise na ovim turnirima pa se orijentise i sve karte baca na RG i pariz. Novak tesko moze uzeti Rg kada je Rafa tu tako su pokazale predhodne godine i posto dozivi neuspeh posle toga se neoporavi do Azije, samo pogledajte primer US opena gde ima 5 finala i cetri poraza a to je sve posledica poraza na RG. Bojim sde da i 2015 ako bude ciljao taj RG sledi isti scenarijo i razocarenje.

Dragance

pre 9 godina

Zamisli tih brezobraznih Amerikanaca: zakazali Nolencetu da mora da igra mec po suncu!
Pa znamo da se po suncu ne igra tenis, al' oni etoo ...

KAO XXXL

pre 9 godina

Novak treba da osvoja min 2 G.S. godisnje sobzirom na kvalitet!
Sa jos tri G.S. Novak ulazi u najboljih 5 na GOAT listi tj.
medju pet najboljih tenisera u Open eri! To vec i zasluzuje !
Voleo bi na ovu temu komentar Sase Ozma!

bas si jao

pre 9 godina

A za koliko desetki je bila Rafina 2013.-ta godina?
Sa dva GS i sest mastersa (ako se ne varam),ukupno 9 titula i jos par velikih finala..
On se za 1.mesto sam izborio,nije mu neko zbog povrede i neigranja to poklonio!
(jao, 26. novembar 2014 17:40)

Nije se on sam izborio, poklonio mu je to njegov Doktor koji je i Armstrongu poklonio onoliko titula. Sada ti pokloni dolaze na naplatu!

jao

pre 9 godina

@wang
Pogledaj samo razliku u bodovima izmedju Novaka i Rafe,nesto vise od toga je Rafa izgubio neigranjem (a branio je od prosle godine),tako da nije Novak to dobio,nego je Rafa izgubio..(od wb do kraja),samo na americkoj turneji nekih 4000 bodova,ostalo me mrzi da izracunam.
Sto se potpisa tice,retko se javljam i eto bas uvek sa ovim potpisom (mada sam video da vise njih koriste bas ovo),i ne znam odakle ti to da koristim vise potpisa,ne vidim zasto bih.
A zanimljivo da si se bas o ovaj komentar sapleo,ako je glup ti ga jednostavno preskoci,mada sam primetio da su vama ovde glupi samo oni sto ne velicaju Novaka ili oni sto kazu nesto sto vam se ne svidja..
Tako da slobodno ignorisi komentare koji ti se ne dopadaju..a svako ima pravo na svoje misljenje.

srle

pre 9 godina

nole da uzme rg, sinsinati i olimpijadu, i prvi je i jedini je koji je ikada skupio SVE!
sve bih podredio tome, kada je karijera u pitanju. :)

tenkre

pre 9 godina

Lupio si ne za medalju, nego tri medalje. Jesi ti sportski trener ili clan uze familije. Kakava bre uspesna sezona? Jedan GS i to je to. Cekamo 2015.

Gizmo

pre 9 godina

Mislim da ovde Boris govori kad se uzmu okolnosti u kojima je Novak bio ove godine...ovo je prelomna godina za Novaka, fizicki I psihicki sad postaje mnogo jaci, ne zaboravite da tek sad Nole ulazi u najjace godine sporta.
Ako ostane motivisan vidim ja tu jos mnogo uspeha, bice Nole ako vec nije u drustvu velikih I to lagano.
Beker mu iskusno pruza podrsku I motivise ga da radi jos jace, dok Marian iza zavese analizira igru I deli savete, opasan je tim Novak skupio.

Sve cestitke I mnogo srece u buduce, a ja cu I dalje uzivati dok te gledam, milo mi je sto sam bas rodjen u ovoj eri tenisa.

"jao" tenisu ko ga sve prati

pre 9 godina

@ "A za koliko desetki je bila Rafina 2013.-ta godina?
Sa dva GS i sest mastersa (ako se ne varam),ukupno 9 titula i jos par velikih finala..
On se za 1.mesto sam izborio,nije mu neko zbog povrede i neigranja to poklonio!"
(jao, 26. novembar 2014 17:40)

Samo sam cekao - ipak, ne dugo - kad ce Nole biti okrivljen za Federerovu predaju "Londona" i Rafino slepo crevo.

@jao, javi se cesce. Pomeras granice...Znas onoga: "Samo Svemir i ljudska glupost nemaju granica".

Željko

pre 9 godina

Lepo za pročitati ako si Novakov fan ovo o čemu Beker priča.Nemac je po mom mišljenju realan. U sezoni za nama urađeno je sve ono što se moralo uraditi. Povratak na 1.mesto, GS van Australije, napredak u igri. Bilo je tako. U sledećoj sezoni se planira nastavak dominacije prikazano kroz osvojene GS sa akcentom na RG. Daj Bože. Svakako moguće.
Novak, kada su oba trenera u loži deluje brutalno,i to je formula koju je on lično odabrao i koja će predstavljati svojevrsnu matricu i za ubuduće.
Novakov kalendarski Grand slam se ovde u komentarima često pominje i ja moram priznati da je to i moj san ali bez obzira što je njegova najbolja igra iznad svega ranije viđenog... 4 od 4 u muškom tenisu... Nemoguće.
Činjenica je da smo privilegovani da budemo navijači Novaka Đokovića i savremenici Federera i Nadala. Baš sreća...
PS Gospodin potpisan kao jao piše o Nadalovoj 2013 i o "eventualnih" 6 mastersa.
Iskreni zaljubljenik u ovaj sport ZNA da je rekordan broj osvojenih mastersa u jednoj sezoni 5 i da su to uradili Novak 2011 i Rafa 2013

gradinar

pre 9 godina

Nije baš za 10, ali imao je i privatnih obaveza...
Uporedimo zadnje sezone:
2011: 10 titula (3GS, 5 mastersa, 2 manje titule i 26 nedelja na prvom mestu)
2012: 6 titula (1GS, 1 masters kup, 3 mastersa, 1 manja titula i 36 nedelja prvi)
2013: 7 titula (1GS, 1 masters kup, 3 mastersa, 2 manje titule i 39 nedelja prvi)
2014: 7 titula (1GS, 1 masters kup, 4 mastersa, 1 manja titula i 26 nedelja prvi)

Dakle, najuspešnija je 2011, a i 2013. je bila uspešna, ali je kiks što nije završio tu godinu na prvom mestu...

wang

pre 9 godina

jao@ Nikad nemoj prestati da komentarišeš ovde, uvek se dobro zabavim. Mnogo budalaština sa više potpisa, fenomenalno. Jednog dana ćeš totalno skrenuti, biće mi žao.

idi

pre 9 godina

Pristrasno Borise! Ne moze biti sezona za 10, gde ti deda Federer dahce za vratom do poslednjeg meca na zavrsnom turniru
(1970, 26. novembar 2014 18:53)

Gde dahće za vratom, života ti! Pa nije mu se primakao ni do ispod 1300 poena.

ccc

pre 9 godina

...samo,eto jos jedno 5 godina da igra,znaci 1 GS po sezoni,i eto ga 12 GS,dobar je to rezultat 12 GS,ali kad pogledas jednog Federera 17,jednog Nadala 14,onda ipak trebas biti covek i priznati da su pomenuta dvojica za jedno koplje iznad Novaka.
(Rajko, 26. novembar 2014 20:53)

Po čemu? Statistici? Ok.
Po igri je Novak za koplje ispred njih, osim na šljaci protiv Nadala, tu su skoro egal trenutno, ne pričam za ranije. Trebaš biti čovek i to priznati, takođe.

Stefan Sindjelic

pre 9 godina

Sezona je super, ali ostaje gorak ukus u ustima zbog slemova. Bez bar jos jednog gren slema ovu sezonu ne mozemo zvati super uspesnom, ali trebamo biti zadovoljni.

Rajko

pre 9 godina

Pa daaa,to je to..Ako Beker kaze da je ova Novakova sezona DESETKA..,sta mi tu onda imamo vise pricati.Vjerovatno i Novaka zadovoljava 1 GS po sezoni.Polako samo,eto jos jedno 5 godina da igra,znaci 1 GS po sezoni,i eto ga 12 GS,dobar je to rezultat 12 GS,ali kad pogledas jednog Federera 17,jednog Nadala 14,onda ipak trebas biti covek i priznati da su pomenuta dvojica za jedno koplje iznad Novaka.

teska istina

pre 9 godina

Iskreno, sezona jeste bila okey, mislim da ona americka turneja je prilicno zakazala i tu je ostao gorak ukus, 4 mastersa i zavrsni masters plus wimbldon i manji tokio, negde sam procitao da procenat uspesnosti novaka kada mu je vajda u lozi skoro 90 posto osvojenih turnira ove godine sto je verovatno najneverovatniji podatak u istoriji sporta jer od 10 osvaja 9 turnira, inace sam Novak ima najmanje odigranih turnira u prvih 100 ja mislim i procenat je 7 titula od 15 turnira, skoro 50% znaci novak je osvojio polovinu a svi ostali na svetu drugu polovinu turnira!!! Ali i porred svega ovoga novak moze vise i zato ova sezona je ipak samo cista DEVETKA!!

jao

pre 9 godina

A za koliko desetki je bila Rafina 2013.-ta godina?
Sa dva GS i sest mastersa (ako se ne varam),ukupno 9 titula i jos par velikih finala..
On se za 1.mesto sam izborio,nije mu neko zbog povrede i neigranja to poklonio!

dusan

pre 9 godina

Iako mi je malo glupo da sad, kao, ja ocenjujem njegov ucinak prosle sezone, ipak ne bih bas rekao da je 'desetka'. Jaka 'osmica' je realna (prvenstveno zbog USO, pa i AO)... Ali imam osecaj da ce sledeca biti pun pogodak.

Mare,NS

pre 9 godina

Ako se dobro secam,Novak je u jednom trenutku imao 4/5 osvojenih GS titula!
Neka ga zdravlje i sreca posluze,da to makar ponovi(ako ne i nadmasi),onda je ocas posla na dvocifrenom broju GS trofeja!
Onda cak ni Nadal ni Federer nisu daleko ni nedostizni,ako se uzme pravi zalet,a motiv ce postajati sve veci i veci!
P.S.
Za pocetak ponoviti uspeh Roda Lejvera,dakle 4/4 GS u kalendarskoj godini,sto nikad nije uspelo ni RF,a ni RN!

M

pre 9 godina

Da je osvojio RG bilo bi za desetku. Ne znam kako nije uspeo u tome, pored, nikad slabijeg Nadala. Za AO - desilo se, Vavrinka je eksplodirao, a USO - komentar suvisan, namerno zakazan termin u 12h po najvecem suncu.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Potpisao bih odmah 2GS titule, jedna bi bila uspeh, sve preko toga je fenomenalno, neverovatno... Istina, Novak je u zaletu, ali uvek moramo da racunamo sa njegovim "blokadama" koja se desavaju u zavrsnicama GS turnira. Predvidjam da ce do kraja karijere osvojiti 11+ gs titula sto bi bilo neverovatno dostignuce. Posle 2011 je imao momentum da se bori i za 15+ gs titula ali je to prokockao nekim neverovatnim padovima po pravilu u finalu i polufinalu. Karijera fantasticna ali prosto negde fale jos 3 gs titule jer je po kvalitetu to zasluzio...

Jezeraš

pre 9 godina

Sledeće sezone borba za GS-ove će se voditi između: Novaka(glavno favorit za sva 4),Rodžera(Nikad ga ne otpisujte,otpisali smo ga u 2013 i vidite šta je napravio) i Huana Martina(Ako se oporavi kako treba). Uglavnom,jedva čekam početak sezone i nove sjajne mečeve :))))))

Statisicar

pre 9 godina

Samo 69 meceva i najmanje odigranih turnira od svih na turu!RF je odigrao skoro 90 meceva. Matori je probao da upeca ponovo prvo mesto uz puno igre i nije mu uspelo!

djole kg

pre 9 godina

9 tka je bila 2011,ova 2014 pa...neka bude 8 gledajuci koliko moze ,a moze mnogo,ubedjen sam da moze sva 4 gs u sezoni da uzme,samo forma da se tempira u pravo vreme

tetak

pre 9 godina

Nije bas 10...al dao bi mu 8
Jedini minus mu je americka turneja i donekle AO

Ako se Rafa i Delpo ne oporave do Melburna, ima velike sanse za osvajanje sva 4 GS jer ostala konkurencije je ziva komedija. Naravno, na Federera vise ne racunam jer ipak su tu godine, nedostatak motivacije.....

Neki ce reci da sam lud al bas mislim da ce RG uzeti ko od sale a jedino bi na W moglo da bude gusto jer taj turnir moze uz malo srece da osvoji i Jarko Nieminen....ako kontate

tetak

pre 9 godina

Nije bas 10...al dao bi mu 8
Jedini minus mu je americka turneja i donekle AO

Ako se Rafa i Delpo ne oporave do Melburna, ima velike sanse za osvajanje sva 4 GS jer ostala konkurencije je ziva komedija. Naravno, na Federera vise ne racunam jer ipak su tu godine, nedostatak motivacije.....

Neki ce reci da sam lud al bas mislim da ce RG uzeti ko od sale a jedino bi na W moglo da bude gusto jer taj turnir moze uz malo srece da osvoji i Jarko Nieminen....ako kontate

M

pre 9 godina

Da je osvojio RG bilo bi za desetku. Ne znam kako nije uspeo u tome, pored, nikad slabijeg Nadala. Za AO - desilo se, Vavrinka je eksplodirao, a USO - komentar suvisan, namerno zakazan termin u 12h po najvecem suncu.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Potpisao bih odmah 2GS titule, jedna bi bila uspeh, sve preko toga je fenomenalno, neverovatno... Istina, Novak je u zaletu, ali uvek moramo da racunamo sa njegovim "blokadama" koja se desavaju u zavrsnicama GS turnira. Predvidjam da ce do kraja karijere osvojiti 11+ gs titula sto bi bilo neverovatno dostignuce. Posle 2011 je imao momentum da se bori i za 15+ gs titula ali je to prokockao nekim neverovatnim padovima po pravilu u finalu i polufinalu. Karijera fantasticna ali prosto negde fale jos 3 gs titule jer je po kvalitetu to zasluzio...

dusan

pre 9 godina

Iako mi je malo glupo da sad, kao, ja ocenjujem njegov ucinak prosle sezone, ipak ne bih bas rekao da je 'desetka'. Jaka 'osmica' je realna (prvenstveno zbog USO, pa i AO)... Ali imam osecaj da ce sledeca biti pun pogodak.

Statisicar

pre 9 godina

Samo 69 meceva i najmanje odigranih turnira od svih na turu!RF je odigrao skoro 90 meceva. Matori je probao da upeca ponovo prvo mesto uz puno igre i nije mu uspelo!

Mare,NS

pre 9 godina

Ako se dobro secam,Novak je u jednom trenutku imao 4/5 osvojenih GS titula!
Neka ga zdravlje i sreca posluze,da to makar ponovi(ako ne i nadmasi),onda je ocas posla na dvocifrenom broju GS trofeja!
Onda cak ni Nadal ni Federer nisu daleko ni nedostizni,ako se uzme pravi zalet,a motiv ce postajati sve veci i veci!
P.S.
Za pocetak ponoviti uspeh Roda Lejvera,dakle 4/4 GS u kalendarskoj godini,sto nikad nije uspelo ni RF,a ni RN!

Jezeraš

pre 9 godina

Sledeće sezone borba za GS-ove će se voditi između: Novaka(glavno favorit za sva 4),Rodžera(Nikad ga ne otpisujte,otpisali smo ga u 2013 i vidite šta je napravio) i Huana Martina(Ako se oporavi kako treba). Uglavnom,jedva čekam početak sezone i nove sjajne mečeve :))))))

teska istina

pre 9 godina

Iskreno, sezona jeste bila okey, mislim da ona americka turneja je prilicno zakazala i tu je ostao gorak ukus, 4 mastersa i zavrsni masters plus wimbldon i manji tokio, negde sam procitao da procenat uspesnosti novaka kada mu je vajda u lozi skoro 90 posto osvojenih turnira ove godine sto je verovatno najneverovatniji podatak u istoriji sporta jer od 10 osvaja 9 turnira, inace sam Novak ima najmanje odigranih turnira u prvih 100 ja mislim i procenat je 7 titula od 15 turnira, skoro 50% znaci novak je osvojio polovinu a svi ostali na svetu drugu polovinu turnira!!! Ali i porred svega ovoga novak moze vise i zato ova sezona je ipak samo cista DEVETKA!!

Stefan Sindjelic

pre 9 godina

Sezona je super, ali ostaje gorak ukus u ustima zbog slemova. Bez bar jos jednog gren slema ovu sezonu ne mozemo zvati super uspesnom, ali trebamo biti zadovoljni.

ccc

pre 9 godina

...samo,eto jos jedno 5 godina da igra,znaci 1 GS po sezoni,i eto ga 12 GS,dobar je to rezultat 12 GS,ali kad pogledas jednog Federera 17,jednog Nadala 14,onda ipak trebas biti covek i priznati da su pomenuta dvojica za jedno koplje iznad Novaka.
(Rajko, 26. novembar 2014 20:53)

Po čemu? Statistici? Ok.
Po igri je Novak za koplje ispred njih, osim na šljaci protiv Nadala, tu su skoro egal trenutno, ne pričam za ranije. Trebaš biti čovek i to priznati, takođe.

djole kg

pre 9 godina

9 tka je bila 2011,ova 2014 pa...neka bude 8 gledajuci koliko moze ,a moze mnogo,ubedjen sam da moze sva 4 gs u sezoni da uzme,samo forma da se tempira u pravo vreme

gradinar

pre 9 godina

Nije baš za 10, ali imao je i privatnih obaveza...
Uporedimo zadnje sezone:
2011: 10 titula (3GS, 5 mastersa, 2 manje titule i 26 nedelja na prvom mestu)
2012: 6 titula (1GS, 1 masters kup, 3 mastersa, 1 manja titula i 36 nedelja prvi)
2013: 7 titula (1GS, 1 masters kup, 3 mastersa, 2 manje titule i 39 nedelja prvi)
2014: 7 titula (1GS, 1 masters kup, 4 mastersa, 1 manja titula i 26 nedelja prvi)

Dakle, najuspešnija je 2011, a i 2013. je bila uspešna, ali je kiks što nije završio tu godinu na prvom mestu...

idi

pre 9 godina

Pristrasno Borise! Ne moze biti sezona za 10, gde ti deda Federer dahce za vratom do poslednjeg meca na zavrsnom turniru
(1970, 26. novembar 2014 18:53)

Gde dahće za vratom, života ti! Pa nije mu se primakao ni do ispod 1300 poena.

Gizmo

pre 9 godina

Mislim da ovde Boris govori kad se uzmu okolnosti u kojima je Novak bio ove godine...ovo je prelomna godina za Novaka, fizicki I psihicki sad postaje mnogo jaci, ne zaboravite da tek sad Nole ulazi u najjace godine sporta.
Ako ostane motivisan vidim ja tu jos mnogo uspeha, bice Nole ako vec nije u drustvu velikih I to lagano.
Beker mu iskusno pruza podrsku I motivise ga da radi jos jace, dok Marian iza zavese analizira igru I deli savete, opasan je tim Novak skupio.

Sve cestitke I mnogo srece u buduce, a ja cu I dalje uzivati dok te gledam, milo mi je sto sam bas rodjen u ovoj eri tenisa.

jao

pre 9 godina

A za koliko desetki je bila Rafina 2013.-ta godina?
Sa dva GS i sest mastersa (ako se ne varam),ukupno 9 titula i jos par velikih finala..
On se za 1.mesto sam izborio,nije mu neko zbog povrede i neigranja to poklonio!

bas si jao

pre 9 godina

A za koliko desetki je bila Rafina 2013.-ta godina?
Sa dva GS i sest mastersa (ako se ne varam),ukupno 9 titula i jos par velikih finala..
On se za 1.mesto sam izborio,nije mu neko zbog povrede i neigranja to poklonio!
(jao, 26. novembar 2014 17:40)

Nije se on sam izborio, poklonio mu je to njegov Doktor koji je i Armstrongu poklonio onoliko titula. Sada ti pokloni dolaze na naplatu!

Rajko

pre 9 godina

Pa daaa,to je to..Ako Beker kaze da je ova Novakova sezona DESETKA..,sta mi tu onda imamo vise pricati.Vjerovatno i Novaka zadovoljava 1 GS po sezoni.Polako samo,eto jos jedno 5 godina da igra,znaci 1 GS po sezoni,i eto ga 12 GS,dobar je to rezultat 12 GS,ali kad pogledas jednog Federera 17,jednog Nadala 14,onda ipak trebas biti covek i priznati da su pomenuta dvojica za jedno koplje iznad Novaka.

wang

pre 9 godina

jao@ Nikad nemoj prestati da komentarišeš ovde, uvek se dobro zabavim. Mnogo budalaština sa više potpisa, fenomenalno. Jednog dana ćeš totalno skrenuti, biće mi žao.

Željko

pre 9 godina

Lepo za pročitati ako si Novakov fan ovo o čemu Beker priča.Nemac je po mom mišljenju realan. U sezoni za nama urađeno je sve ono što se moralo uraditi. Povratak na 1.mesto, GS van Australije, napredak u igri. Bilo je tako. U sledećoj sezoni se planira nastavak dominacije prikazano kroz osvojene GS sa akcentom na RG. Daj Bože. Svakako moguće.
Novak, kada su oba trenera u loži deluje brutalno,i to je formula koju je on lično odabrao i koja će predstavljati svojevrsnu matricu i za ubuduće.
Novakov kalendarski Grand slam se ovde u komentarima često pominje i ja moram priznati da je to i moj san ali bez obzira što je njegova najbolja igra iznad svega ranije viđenog... 4 od 4 u muškom tenisu... Nemoguće.
Činjenica je da smo privilegovani da budemo navijači Novaka Đokovića i savremenici Federera i Nadala. Baš sreća...
PS Gospodin potpisan kao jao piše o Nadalovoj 2013 i o "eventualnih" 6 mastersa.
Iskreni zaljubljenik u ovaj sport ZNA da je rekordan broj osvojenih mastersa u jednoj sezoni 5 i da su to uradili Novak 2011 i Rafa 2013

srle

pre 9 godina

nole da uzme rg, sinsinati i olimpijadu, i prvi je i jedini je koji je ikada skupio SVE!
sve bih podredio tome, kada je karijera u pitanju. :)

"jao" tenisu ko ga sve prati

pre 9 godina

@ "A za koliko desetki je bila Rafina 2013.-ta godina?
Sa dva GS i sest mastersa (ako se ne varam),ukupno 9 titula i jos par velikih finala..
On se za 1.mesto sam izborio,nije mu neko zbog povrede i neigranja to poklonio!"
(jao, 26. novembar 2014 17:40)

Samo sam cekao - ipak, ne dugo - kad ce Nole biti okrivljen za Federerovu predaju "Londona" i Rafino slepo crevo.

@jao, javi se cesce. Pomeras granice...Znas onoga: "Samo Svemir i ljudska glupost nemaju granica".

KAO XXXL

pre 9 godina

Novak treba da osvoja min 2 G.S. godisnje sobzirom na kvalitet!
Sa jos tri G.S. Novak ulazi u najboljih 5 na GOAT listi tj.
medju pet najboljih tenisera u Open eri! To vec i zasluzuje !
Voleo bi na ovu temu komentar Sase Ozma!

Dragance

pre 9 godina

Zamisli tih brezobraznih Amerikanaca: zakazali Nolencetu da mora da igra mec po suncu!
Pa znamo da se po suncu ne igra tenis, al' oni etoo ...

tenkre

pre 9 godina

Lupio si ne za medalju, nego tri medalje. Jesi ti sportski trener ili clan uze familije. Kakava bre uspesna sezona? Jedan GS i to je to. Cekamo 2015.

jao

pre 9 godina

@wang
Pogledaj samo razliku u bodovima izmedju Novaka i Rafe,nesto vise od toga je Rafa izgubio neigranjem (a branio je od prosle godine),tako da nije Novak to dobio,nego je Rafa izgubio..(od wb do kraja),samo na americkoj turneji nekih 4000 bodova,ostalo me mrzi da izracunam.
Sto se potpisa tice,retko se javljam i eto bas uvek sa ovim potpisom (mada sam video da vise njih koriste bas ovo),i ne znam odakle ti to da koristim vise potpisa,ne vidim zasto bih.
A zanimljivo da si se bas o ovaj komentar sapleo,ako je glup ti ga jednostavno preskoci,mada sam primetio da su vama ovde glupi samo oni sto ne velicaju Novaka ili oni sto kazu nesto sto vam se ne svidja..
Tako da slobodno ignorisi komentare koji ti se ne dopadaju..a svako ima pravo na svoje misljenje.

NS

pre 9 godina

Po meni Novak bi trebao da se orijentise na ono sto moze da uzme. A to su Ao i US open i mozda Vimb. Kao sto radi Rafa koji je kao i njegov tim zakljucio da Rafa nemoze da konkurise vise na ovim turnirima pa se orijentise i sve karte baca na RG i pariz. Novak tesko moze uzeti Rg kada je Rafa tu tako su pokazale predhodne godine i posto dozivi neuspeh posle toga se neoporavi do Azije, samo pogledajte primer US opena gde ima 5 finala i cetri poraza a to je sve posledica poraza na RG. Bojim sde da i 2015 ako bude ciljao taj RG sledi isti scenarijo i razocarenje.

jao

pre 9 godina

A za koliko desetki je bila Rafina 2013.-ta godina?
Sa dva GS i sest mastersa (ako se ne varam),ukupno 9 titula i jos par velikih finala..
On se za 1.mesto sam izborio,nije mu neko zbog povrede i neigranja to poklonio!

Rajko

pre 9 godina

Pa daaa,to je to..Ako Beker kaze da je ova Novakova sezona DESETKA..,sta mi tu onda imamo vise pricati.Vjerovatno i Novaka zadovoljava 1 GS po sezoni.Polako samo,eto jos jedno 5 godina da igra,znaci 1 GS po sezoni,i eto ga 12 GS,dobar je to rezultat 12 GS,ali kad pogledas jednog Federera 17,jednog Nadala 14,onda ipak trebas biti covek i priznati da su pomenuta dvojica za jedno koplje iznad Novaka.

tetak

pre 9 godina

Nije bas 10...al dao bi mu 8
Jedini minus mu je americka turneja i donekle AO

Ako se Rafa i Delpo ne oporave do Melburna, ima velike sanse za osvajanje sva 4 GS jer ostala konkurencije je ziva komedija. Naravno, na Federera vise ne racunam jer ipak su tu godine, nedostatak motivacije.....

Neki ce reci da sam lud al bas mislim da ce RG uzeti ko od sale a jedino bi na W moglo da bude gusto jer taj turnir moze uz malo srece da osvoji i Jarko Nieminen....ako kontate

M

pre 9 godina

Da je osvojio RG bilo bi za desetku. Ne znam kako nije uspeo u tome, pored, nikad slabijeg Nadala. Za AO - desilo se, Vavrinka je eksplodirao, a USO - komentar suvisan, namerno zakazan termin u 12h po najvecem suncu.

tenkre

pre 9 godina

Lupio si ne za medalju, nego tri medalje. Jesi ti sportski trener ili clan uze familije. Kakava bre uspesna sezona? Jedan GS i to je to. Cekamo 2015.

idi

pre 9 godina

Pristrasno Borise! Ne moze biti sezona za 10, gde ti deda Federer dahce za vratom do poslednjeg meca na zavrsnom turniru
(1970, 26. novembar 2014 18:53)

Gde dahće za vratom, života ti! Pa nije mu se primakao ni do ispod 1300 poena.

Jezeraš

pre 9 godina

Sledeće sezone borba za GS-ove će se voditi između: Novaka(glavno favorit za sva 4),Rodžera(Nikad ga ne otpisujte,otpisali smo ga u 2013 i vidite šta je napravio) i Huana Martina(Ako se oporavi kako treba). Uglavnom,jedva čekam početak sezone i nove sjajne mečeve :))))))

djole kg

pre 9 godina

9 tka je bila 2011,ova 2014 pa...neka bude 8 gledajuci koliko moze ,a moze mnogo,ubedjen sam da moze sva 4 gs u sezoni da uzme,samo forma da se tempira u pravo vreme

teska istina

pre 9 godina

Iskreno, sezona jeste bila okey, mislim da ona americka turneja je prilicno zakazala i tu je ostao gorak ukus, 4 mastersa i zavrsni masters plus wimbldon i manji tokio, negde sam procitao da procenat uspesnosti novaka kada mu je vajda u lozi skoro 90 posto osvojenih turnira ove godine sto je verovatno najneverovatniji podatak u istoriji sporta jer od 10 osvaja 9 turnira, inace sam Novak ima najmanje odigranih turnira u prvih 100 ja mislim i procenat je 7 titula od 15 turnira, skoro 50% znaci novak je osvojio polovinu a svi ostali na svetu drugu polovinu turnira!!! Ali i porred svega ovoga novak moze vise i zato ova sezona je ipak samo cista DEVETKA!!

jao

pre 9 godina

@wang
Pogledaj samo razliku u bodovima izmedju Novaka i Rafe,nesto vise od toga je Rafa izgubio neigranjem (a branio je od prosle godine),tako da nije Novak to dobio,nego je Rafa izgubio..(od wb do kraja),samo na americkoj turneji nekih 4000 bodova,ostalo me mrzi da izracunam.
Sto se potpisa tice,retko se javljam i eto bas uvek sa ovim potpisom (mada sam video da vise njih koriste bas ovo),i ne znam odakle ti to da koristim vise potpisa,ne vidim zasto bih.
A zanimljivo da si se bas o ovaj komentar sapleo,ako je glup ti ga jednostavno preskoci,mada sam primetio da su vama ovde glupi samo oni sto ne velicaju Novaka ili oni sto kazu nesto sto vam se ne svidja..
Tako da slobodno ignorisi komentare koji ti se ne dopadaju..a svako ima pravo na svoje misljenje.

Dragance

pre 9 godina

Zamisli tih brezobraznih Amerikanaca: zakazali Nolencetu da mora da igra mec po suncu!
Pa znamo da se po suncu ne igra tenis, al' oni etoo ...

Statisicar

pre 9 godina

Samo 69 meceva i najmanje odigranih turnira od svih na turu!RF je odigrao skoro 90 meceva. Matori je probao da upeca ponovo prvo mesto uz puno igre i nije mu uspelo!

Mare,NS

pre 9 godina

Ako se dobro secam,Novak je u jednom trenutku imao 4/5 osvojenih GS titula!
Neka ga zdravlje i sreca posluze,da to makar ponovi(ako ne i nadmasi),onda je ocas posla na dvocifrenom broju GS trofeja!
Onda cak ni Nadal ni Federer nisu daleko ni nedostizni,ako se uzme pravi zalet,a motiv ce postajati sve veci i veci!
P.S.
Za pocetak ponoviti uspeh Roda Lejvera,dakle 4/4 GS u kalendarskoj godini,sto nikad nije uspelo ni RF,a ni RN!

Novosadjanin.

pre 9 godina

Potpisao bih odmah 2GS titule, jedna bi bila uspeh, sve preko toga je fenomenalno, neverovatno... Istina, Novak je u zaletu, ali uvek moramo da racunamo sa njegovim "blokadama" koja se desavaju u zavrsnicama GS turnira. Predvidjam da ce do kraja karijere osvojiti 11+ gs titula sto bi bilo neverovatno dostignuce. Posle 2011 je imao momentum da se bori i za 15+ gs titula ali je to prokockao nekim neverovatnim padovima po pravilu u finalu i polufinalu. Karijera fantasticna ali prosto negde fale jos 3 gs titule jer je po kvalitetu to zasluzio...

ccc

pre 9 godina

...samo,eto jos jedno 5 godina da igra,znaci 1 GS po sezoni,i eto ga 12 GS,dobar je to rezultat 12 GS,ali kad pogledas jednog Federera 17,jednog Nadala 14,onda ipak trebas biti covek i priznati da su pomenuta dvojica za jedno koplje iznad Novaka.
(Rajko, 26. novembar 2014 20:53)

Po čemu? Statistici? Ok.
Po igri je Novak za koplje ispred njih, osim na šljaci protiv Nadala, tu su skoro egal trenutno, ne pričam za ranije. Trebaš biti čovek i to priznati, takođe.

gradinar

pre 9 godina

Nije baš za 10, ali imao je i privatnih obaveza...
Uporedimo zadnje sezone:
2011: 10 titula (3GS, 5 mastersa, 2 manje titule i 26 nedelja na prvom mestu)
2012: 6 titula (1GS, 1 masters kup, 3 mastersa, 1 manja titula i 36 nedelja prvi)
2013: 7 titula (1GS, 1 masters kup, 3 mastersa, 2 manje titule i 39 nedelja prvi)
2014: 7 titula (1GS, 1 masters kup, 4 mastersa, 1 manja titula i 26 nedelja prvi)

Dakle, najuspešnija je 2011, a i 2013. je bila uspešna, ali je kiks što nije završio tu godinu na prvom mestu...

dusan

pre 9 godina

Iako mi je malo glupo da sad, kao, ja ocenjujem njegov ucinak prosle sezone, ipak ne bih bas rekao da je 'desetka'. Jaka 'osmica' je realna (prvenstveno zbog USO, pa i AO)... Ali imam osecaj da ce sledeca biti pun pogodak.

Stefan Sindjelic

pre 9 godina

Sezona je super, ali ostaje gorak ukus u ustima zbog slemova. Bez bar jos jednog gren slema ovu sezonu ne mozemo zvati super uspesnom, ali trebamo biti zadovoljni.

wang

pre 9 godina

jao@ Nikad nemoj prestati da komentarišeš ovde, uvek se dobro zabavim. Mnogo budalaština sa više potpisa, fenomenalno. Jednog dana ćeš totalno skrenuti, biće mi žao.

srle

pre 9 godina

nole da uzme rg, sinsinati i olimpijadu, i prvi je i jedini je koji je ikada skupio SVE!
sve bih podredio tome, kada je karijera u pitanju. :)

bas si jao

pre 9 godina

A za koliko desetki je bila Rafina 2013.-ta godina?
Sa dva GS i sest mastersa (ako se ne varam),ukupno 9 titula i jos par velikih finala..
On se za 1.mesto sam izborio,nije mu neko zbog povrede i neigranja to poklonio!
(jao, 26. novembar 2014 17:40)

Nije se on sam izborio, poklonio mu je to njegov Doktor koji je i Armstrongu poklonio onoliko titula. Sada ti pokloni dolaze na naplatu!

Željko

pre 9 godina

Lepo za pročitati ako si Novakov fan ovo o čemu Beker priča.Nemac je po mom mišljenju realan. U sezoni za nama urađeno je sve ono što se moralo uraditi. Povratak na 1.mesto, GS van Australije, napredak u igri. Bilo je tako. U sledećoj sezoni se planira nastavak dominacije prikazano kroz osvojene GS sa akcentom na RG. Daj Bože. Svakako moguće.
Novak, kada su oba trenera u loži deluje brutalno,i to je formula koju je on lično odabrao i koja će predstavljati svojevrsnu matricu i za ubuduće.
Novakov kalendarski Grand slam se ovde u komentarima često pominje i ja moram priznati da je to i moj san ali bez obzira što je njegova najbolja igra iznad svega ranije viđenog... 4 od 4 u muškom tenisu... Nemoguće.
Činjenica je da smo privilegovani da budemo navijači Novaka Đokovića i savremenici Federera i Nadala. Baš sreća...
PS Gospodin potpisan kao jao piše o Nadalovoj 2013 i o "eventualnih" 6 mastersa.
Iskreni zaljubljenik u ovaj sport ZNA da je rekordan broj osvojenih mastersa u jednoj sezoni 5 i da su to uradili Novak 2011 i Rafa 2013

"jao" tenisu ko ga sve prati

pre 9 godina

@ "A za koliko desetki je bila Rafina 2013.-ta godina?
Sa dva GS i sest mastersa (ako se ne varam),ukupno 9 titula i jos par velikih finala..
On se za 1.mesto sam izborio,nije mu neko zbog povrede i neigranja to poklonio!"
(jao, 26. novembar 2014 17:40)

Samo sam cekao - ipak, ne dugo - kad ce Nole biti okrivljen za Federerovu predaju "Londona" i Rafino slepo crevo.

@jao, javi se cesce. Pomeras granice...Znas onoga: "Samo Svemir i ljudska glupost nemaju granica".

KAO XXXL

pre 9 godina

Novak treba da osvoja min 2 G.S. godisnje sobzirom na kvalitet!
Sa jos tri G.S. Novak ulazi u najboljih 5 na GOAT listi tj.
medju pet najboljih tenisera u Open eri! To vec i zasluzuje !
Voleo bi na ovu temu komentar Sase Ozma!

Gizmo

pre 9 godina

Mislim da ovde Boris govori kad se uzmu okolnosti u kojima je Novak bio ove godine...ovo je prelomna godina za Novaka, fizicki I psihicki sad postaje mnogo jaci, ne zaboravite da tek sad Nole ulazi u najjace godine sporta.
Ako ostane motivisan vidim ja tu jos mnogo uspeha, bice Nole ako vec nije u drustvu velikih I to lagano.
Beker mu iskusno pruza podrsku I motivise ga da radi jos jace, dok Marian iza zavese analizira igru I deli savete, opasan je tim Novak skupio.

Sve cestitke I mnogo srece u buduce, a ja cu I dalje uzivati dok te gledam, milo mi je sto sam bas rodjen u ovoj eri tenisa.

NS

pre 9 godina

Po meni Novak bi trebao da se orijentise na ono sto moze da uzme. A to su Ao i US open i mozda Vimb. Kao sto radi Rafa koji je kao i njegov tim zakljucio da Rafa nemoze da konkurise vise na ovim turnirima pa se orijentise i sve karte baca na RG i pariz. Novak tesko moze uzeti Rg kada je Rafa tu tako su pokazale predhodne godine i posto dozivi neuspeh posle toga se neoporavi do Azije, samo pogledajte primer US opena gde ima 5 finala i cetri poraza a to je sve posledica poraza na RG. Bojim sde da i 2015 ako bude ciljao taj RG sledi isti scenarijo i razocarenje.