Sreda, 26.11.2014.

11:18

Kuerten: Rafa zavisi i od Novaka

Gustavo Kuerten, trostruki osvajač Rolan Garosa, smatra da će Rafael Nadal ponovo igrati na najvišem nivou posle povreda koje su ga zadesile.

Izvor: SO

Kuerten: Rafa zavisi i od Novaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

još,još nešto

pre 9 godina

@PSL
I zbog tog još nečega, meni je Nadal 50 puta bolji, a rezultate da ne spominjem. Pošto Đoković ovom dvojcu ne može parirati rezultatima, onda se izmišljaju posebne kategorije"ono nešto". Đokovićev 1 grend slem vrijedi kao 6 Nadalovih, 8 Federerovih i slično. Ako Novak dođe od brojke 14 slemova, onda ga možemo uspoređivati s Nadalom. Ako dođe do 17 i sa Federerom, uz pretpostavku da ova dvojica više ništa ne osvoje. A do tada će uvijek postojati nevidljive kategorije "ono nešto" , konkurencija i ostale utješne kategorije za kompezaciju rezultata.

PSL

pre 9 godina

Osim statističkog podatka o broju titula postoji još nešto. I zbog toga još nečega za mene je Novak bolji od Nadala i zbog toga nečega sam jako volela gledati Kuertena, Safina i Agasija. Novaka nek posluži zdravlje doći će i taj RG.

bravo momci

pre 9 godina

Nikada bolji komentari na jednom mestu!
@1,2,3
@Ekstra nena
@Institucija
@Nacionale
@Feniks
BRAVO MOMCI,vec sam pomislio da su svi digli ruke i ostali samo ovi huligani i decurlija!

bože koliko iskomplexiranih hrvata ovde

pre 9 godina

Ae, ne lupaj! Godinama susjedi omalovažavaju Novaka (i to ti ne smeta), a ti sad kmečiš što se neko zeza sa Nadalom. Pa to smo od njih (vas) naučili. Zezate vi, zezamo mi. Nema plakanja.

Nice

pre 9 godina

Pali andjele, vidim da obozavas malicozne analogije. Vjerovatno mrzis Djokovica, a sa druge strane te strah jer vidis da je svake godine sve blizi uzimanju RG. Nego, kloni se glupavih analogija i izadji na svjez vazduh, nadji posao, nadji djevojku/momka, ne dozvoli da te mrznja pojede. :).

samo se nadam najboljem

pre 9 godina

Stvari koje sam naucila gledajuci tenis od 2004 (konkretno od Vimbldona koji je osvojila Sarapova) :
Nikad, ali nikad ne otpisivati Nadala (nije sad tu bitno da li se kljuka necim ili ne).
Nikad ne otpisivati Federera. Da li ce mu se posreciti jos koji GS nisam sigurna, ali nasem asu ce moci mozda da pomrsi konce na par turnira, ja se nadam manjim. Ove godine Novak je dobio najvazniji duel. Znam da je mogao mec da ode na Federerovu stranu, ali tesan rezultat je vise posledica Novakove sumnje nego bilo cega deugog. Pre toga je izgubio 3 GS finala.
Nisikori moze biti opasan. Igra brzo, behend u ravni sa Novakovim, na momente hrabriji od Novaka, cesce puca tu paralelu. Rano hvata loptu. Novak za njega po mom misljenju treba da razmisli o boljoj taktici. Ne mogu se njih dvojica porediti, ali ne bi bilo lose da smisli nesto recimo za uslove koji mu ne pogoduju kao na US openu. Dakle da se ne potcenjuje.
Nadala pritisnuti od starta.
I ja cu biti zadovoljna ako Novak uzme bar dva slema. Eto, da bude bolje nego ove godine. Zelim mu da to bude RG, a drugi koji god. Srecno.

Predo

pre 9 godina

Gugo kao da je čitao neke od naših komentara ovde, ali i nije teško biti mnogo pometan. Prvo da kažem da je za mene tenis zabava, i kada ga igram i kada ga gledam, kao što su za neke druge ljude pecanje, skupljanje markica itd. Ne znam da li ste primetili čoveka sa papirnim trakama oko glave, koji je jedan od najglasnijih nevijača Dejvis kup reprezentacije. E, taj čovek je godinama u tenisu, tenis mu je važan deo života, a jedan je od najuspešnijih privatnih preduzetnika u Srbiji. Čista suprotnost polupismenim divljacima na fudbalskim utakmicama, koji sebe nazivaju navijačima. Naravno, svaka čast onoj normalnoj većini navijača.
Meni uopšte nije važno da li će NOvak biti uspešniji od Federera i Rafe. Mene raduje svaki osvojeni turnir, i onaj serije 250. Divim se i Federeru i Rafaelu, svakom na svoj način. Igrao sam i družio se sa Špancima i Švicarcima, koji su prirodni navijači ove dvojice. Raspravljali smo o tome i smejali smo se. NIsmo se tukli zato što navijamo za različite igrače.
Ja se nadam da će NOvak ponovo osvojiti Australiju i tada će sve biti lakše. Nadal će braniti Rolan Garos kao zadnje uporište, kao što su Rusi branili Staljingrad, ali činilo se i da je Monte Karlo neosvojiv, pa je pao. Što bi rekli, sve u svoje vreme. Neka nam i Nadala, i Federera i Novaka. Svaki je jednisnstven na svoj način i čini onog drugo još većim.

institucija

pre 9 godina

(Her Zivota, 26. novembar 2014 14:36)

spominjes velikog sampiona taksistu Vetela-koga ove godine razbijaju Botas i Rikardo
Decko je uzeo titule zahvaljujuci sto je imao bolid koji je bio brzi od ostalih 2 sekunde po krugu,to je umece,cak je i sa takvim bolidom gubio mnogo trka. Pa gde mu je ove godine umece!!!
Dzordanovu statistiku-ne diraj-covek ima 6 od 6 finala i doktor je i za Dzejmsa i Brajanta(pogotovo Brajanta koji mora svaku utakmicu da sutne barem 30 x) bolji je i ostace u svim procentima
Rosi je celu sezonu proveo na podijumu-to nikome nije uspelo pa ni Markezu
Rosi je te sezone uzeo isti broj bodova kao i Markez ove godine ali je Rosi imao u kalendaru 2 trke manje!!!
Da li uopste znas ko je Dzo Montana!!!
Mesas kvalitet i kvantitet
Po kvalitetu Djokovic nikad nece nadmasiti performanse Federera na betonu i travi i Nadala na sljaci a veoma je su male sanse da ih stigne po kvantitetu-br.GS
kvalitet:
Nadal-Federer-Djokovic-uvek ce biti tako
kvantitet:
Federer-Nadal-Djokovic-velika je verovatnoca da ce tako i ostati,tu samo moze Nadal da zameni mesta sa Federerom,dok Novak ostaje tu gde jeste
Novak je najveci teniser nase zemlje,to ce i ostati,mozda ce i uci u top 10-posto pratim dosta listi,statistika i prognoza-sad je izmedju 15-22 mesta u istoriji,na wiki je cak na 24 a u mesanoj konkurenciji na 40.tom
Samo je kod nas vec u top 10
Sto se tice Zvezde necu da trosim reci jer mogu da napisem 3 udzbenika

miki

pre 9 godina

upravo procitah da je Nadal ponovo tesko optuzen da se dopinguje...ponovo ...sta vise reci ,koja je njegova velicina ako ima ovakvu mrlju koja ne moze da se opere ngde ga nema ,pa odjednom bude najbolji ,vise nego ocigledno sta radi

Mirko

pre 9 godina

Ja kao i poslednjih par godina uvek isti komentar - nema sanse da se Nadal opet vrati. Suvise unistava to jadno telo, a sve ima svojih granica. Mislim da nikada vise nece dostici vrhunsku formu, te verujem da je RG 2015 Noletov.

Do sada me je Nadal uvek poricao. :) Ja ipak i dalje tvrdim da sve ima svojih granica.

Joca 011

pre 9 godina

@ (adem, 13:31)
@ (xyz, 13:25)

U slučaju velike nadmoći jednog protivnika, kao što je to Nole, nikakve potrebe niti efekta nema prikočiti slabijeg, već se prikočiti mora nadmoćniji. Slabiji se pušta nek igra najbolje što može. Zašto bi se neko mešao u igru RF, RN ili Nišikorija? Nepotrebno. Bezrezervno verovanje u isključivo sportsko nadmetanje vrhunskih tenisera, u svim uslovima i na svim turnirima, naivno je jer ne uzima u obzir razne složene interese moćnika. Njihovo je geslo ''show must go on''. Vrhunski teniseri su i vrhunski glumci. Sigurno ne zato što se tako lepše zabavljaju. Nije tenis po ovome jedinstven. Takva su pravila skoro svakog vrhunskog sporta.
.

Wolfgang O.

pre 9 godina

(123, 26. novembar 2014 13:58)

Nezreo i nicim argumentovan komentar, a toliko teksta. Na osnovu cega ti tvrdis da Nole nikad nece prestici Federera/Nadala, kao ni Feten Sumahera?

Po kom kriterijumu?

Jedini validan kriterijum u tom smislu su BROJEVI - koliko je ko puta osvojio znacajne nagrade.

U F1 je to malo jednostavnije i prilicno prosto - koliko je puta bio sampion. Znaci tvoja prica pada u vodu ako Fetel uzme jos 4 titule (sto nije malo), jer ce tako preteci Sumija. Tvoj TRENUTNI utisak je da je Sumaher bio bolji i to stoji, covek je 7 puta bio prvak!? Ali za tvoju informaciju Fetel jos igra, a tek mu je 27 godina.

Slicno je i s Noletom. Nema tu neke mistike o kojoj ti pricas. Ako u sledecih 6-7 godina Nole uzme jos 10-12 GS, ili provede jos 200 nedelja na vrhu, ili capi jos i RG, njegovi ce brojevi prici Fedjinim ili ih prestici i to je to.

Isto naravno i za Partizan - kada uzme LS (haha) i jos koju domacu titulu, moci ce se hvaliti da je "k'o Zvezda". :)

Prosto k'o pasulj.

321

pre 9 godina

@123
Bato, sve sto si napisao je samo tvoje subjektivno mišljenje. Moje subjektivno mišljenje je da je sve suprotno od toga što si napisao. I sve izmišljene statistike i sve to "šta bi bilo kad bi bilo" i "šta će biti ako bude" je subjektivno mišljenje. Samo jedna ČINJENICA je objektivna, a to je da je Novak Đoković U OVOM TRENUTKU svetski teniser broj 1.

Rafa

pre 9 godina

Da se spremimo za RG,pa da se opet "povredimo"...i tako karijeru produzimo za par godina.
A pravu istinu cete saznati u memoarima 2035. Godine.

dm

pre 9 godina

@Ali kod tih nabrajanja ako budem stavio ime Novaka Djokovica,ono ce uvek bi u ovom poretku
Federer-Nadal-Djokovic
(123, 26. novembar 2014 13:58)
dobro je prijatelju,dobro je,opusti se molim te. i izvini sto nisam iskopirao ceo komentar prepun mudrosti.

misha

pre 9 godina

Ja ljudi iskreno mislim da ako je Novak Djokovic zadnjih par dana seo za komjuter, usao na ovaj sajt i citao komentare,mogao je samo da pocne da se krsti-i to levom rukom

bata Raka

pre 9 godina

Novak ce gotovo sigurno poceti godinu furiozno (kao i obicno), ali me strasno zanima u kakvom ce stanju biti Rafa. Gledacemo obojicu u Abu Dabiju na egzibiciji, ali ce nam tek Doha reci vise. Verovatno cemo gledati njihove duele na oba turnira. Ja ne mogu da iscekam januar. Rafa brani i finale Dohe od prosle godine (150 bodova), Novak nije igrao, dok je Roger nastupio vec u Brizbejnu (ne znam da li ce sada ici tamo). Mislim da ce ovo biti sezona gde ce ponovo dominirati velika trojka, bez "rupa" koje su imali prosle godine. SAMO ZDRAVLJA i bice vrhunskog tenisa!

ekstra nena

pre 9 godina

Citajuci vase komentare covek moze da pomisli kako ce Novakovo osvajanje tog toliko zeljenog kupa musketara doneti nasoj zemlji 100 milijardi eura,dolara,funti...
Kako cemo mi postati,drzava izgraditi sistem,uspeti nekako,ovo ono,ovako onako
sve to zahvaljujuci tome sto ce nas( orao,soko,gospodar,unistitelj Nadala i Federera,Bog,kralj,legenda,mit,nebeski covek+ona silna pisanja pesmica) No1e da osvoji Rolan Garos
E onda dodjem u realnost,shvatim da vecina vas koji pise takve gluposti su u stvari jedni veliki neradnici,neobrazovane propalice,koji ne rade nista drugo u zivotu osim sto gledaju tenis i celu Srbiju ubedjuju u to za koga treba da navija i ko je najbolji ikada

Od nas nikad nece biti nista samo zahvaljujuci vama,jer ste pametni kao oni papagaji,koji nauce jednu recenicu pa ceo svoj zivot ponavljaju istu,problem je sto ste vi vecina,mnogo vas je,ugusili ste nas

Koliki god da smo mi + vi cete uvek biti taj - koji nas je bacio u blato i glib

Evo i ova slova sto treba da ukucam da bi objavili komentar pocinju sa RG

Her Zivota

pre 9 godina

(123, 26. novembar 2014 13:58)


ALI RODJO,,,

kazes mogu Brajant i Lebron ali jedan je Jordan
Vetel ali jedan je Sumaher
Markes ali jedan je Rosi
Brejdi i Mening ali jedan je Montana

a ovamo kazes moze Djokovic ovo ono ali nikad nece biti veci teniser od FEDERERA I NADALA, dvojicu si nabrojao druze, to pokazuje da nesto nije u redu sa tobom i da tvojim pogledom na stvari !!
Svakako da je Djokovic-Nadal veci rivalitet od Federer-Nadal u SVAKOM MOGUCEM POGLEDU !!! Opusti se, nemoj da se nerviras, neka Djokov1c osvoji sledecih 5 godina po 4 GS pa cemo da vidimo ko je veci Djokovic ili Federer i Nadal !!

Svakako da neke stvari nece ostati iste kao danas nakon 50 godina, kao sto ni ti dragi RODJO neces biti isti danas i za 50 godina, comprende mi amigo !!!

sasa jokic

pre 9 godina

Nole ima psiholosku blokadu koju mora da otkloni ukoliko misli da osvoji RG. Poslednja tri finala, tj jedno PF je bio tu, ali upravomta psihologija je zakazala. Sto vise vremena bude prolazilo, veca ce napetost biti. Ali nema kukanja, uoravo se kroz to hkeda ko je koliki sampion, i to odvaja najbolje svih vremena od ostalih. Ubedjen sam da ce Nole naci nacina i da ce naredne godine bitigodine njegove dominacije.

123

pre 9 godina

svaki dan isti ljudi,isti komentari,isti nikovi-neko cak koristi i po 4,5 razlicitih

Moze Novak da osvoji narednih 5 godina svake godine po 4 GS, nikad ali nikad nece biti bolji ili veci teniser u svetu od Federera i Nadala a pogotovo njihovog rivalstva(to sto je igrao sa Nadalom vise meceva,oni su duplo slabiji od meceva Federer-Nadal)
Ako cete da spominjete Austaliskih 6 sati-od tih 6 sati zajedno su tapkali loptu i pripremali se za servis oko 4H i 40 minuta

Moze Brajant da usme jos 10 prstena i Le Bron jos 15 jedno je njegovo letece visocanstvo

Vetelu nece vredeti ni 20 titula kad ce u svetu F1 uvek prvo ime biti Michael Schumacher-a

Mark Markez-taman da pobedi sve trke narednih 10 godina uvek ce Doktor 46 biti No1 i prvo ime na koje pomislite u Moto GP

Brejdi i Mening,mogu da rade sta oce kad je jedan Joe Montana

Taman vi Partizanovci da uzmete jos 100 titula u fudbalu uvek ce Bari 91 imati vecu vrednost

Kao i sto ce vecu vrednost imati vasa 92 i 7 vaterpolo titula u evroligi

Neke stvari ostaju i ostace kao takve,narednih 50 godina sta god da se dogodi

Real Madrid
Panathinaikos
Lakers-Celtics
Rossi,Schumacher
Federer,Nadal
Woods,Jordan,Montana

91 Bari
92 Sale
7x vaterpolo
Jugoplastika 89,90,91
Ceca Kitic.....da ne nabrajam dalje
Ali kod tih nabrajanja ako budem stavio ime Novaka Djokovica,ono ce uvek bi u ovom poretku
Federer-Nadal-Djokovic

xyz

pre 9 godina

(Joca 011, 26. novembar 2014 12:19)

Druze, ti ili trolujes ili nisi bas najcistiji. Stalno vrtis istu pricu, "Novak morao da izgubi" , da to vec postaje i tragikomicno. Naravno da ima raznih smicalica, igrica iza kulisa, ali ti ga bas pretera. Nego, bas me interesuje, zasto svetski mocnici ne namestise da Federer osvoji ovogodisnji Vimbldon? Kako pustise da Novak osvoji titulu, a ne Federer, kome je to verovatno, jedna od poslednjih prilika da osvoji GS? Da je Nole kojim slucajem izgubio, bilo bi 1000 komentara kako je morao da pusti Rodzera, naredio Nike, kraljica i slicno...

adem

pre 9 godina

Jedno su priče ''za novine'' a drugo što svi znaju ali ne iznose za novine.
Nole je toliko nadmoćan teniser još od 2011. da neko može da ga pobedi
samo ako se povredi ili ako ga Nole pusti. Svi RG susreti sa Rafom posle 2011.
odigrali su se u skladu s ovom ''istinom u senci''.
.
(Joca 011, 26. novembar 2014 12:19)
koliko ste neinfomisani govori recenica
ili ako ga nole pusti
niko nikoga ne pusta u tenisu. ne posta cak ni jedan gem, a kamoli nesto vise. koliko puta sam gledao da igrac gubi sa 5-0 i mozda 30-0, ali se bori za makar jedan poen. jedino pustanje je ako nije potpuno zdrav, i onda kalkulise da je bolje da pusti ili preda mec, nego da rizikuje tezu povredu. kao sto je rodzer uradio. ali nekima je lakse da kazu pustio, nego da prihvate da cak i najbolji teniseri ponekad izgube jer je drugi u tom momentu bolji.

Nikad federer

pre 9 godina

Ja nemam ništa protiv Rafe, čak nije niteresantan turnir ako on nije tu, ali ne mogu da ne komentarišem kako to da se taj Rafa nikad ne povredi kad je sezona šljake, pvrede su kraj ili početak sezone, ali nikad Rolanga Ros, recimo

glorofindril

pre 9 godina

"Oskar"
Niste prvi koji misle da igrači iz ranijih generacija ne bi imali šanse u današnjem tenisu, ali nije sve tako jednostavno. Moje je mišljenje da je Federer pre dve godine igrao najbolji tenis u životu (sada već ne može da izdrži više od dva turnira zaaredom) i to samo zato što su ga na to naterali Nadal i DJoković. Isto tako je i navedenoi dvojac (uz Federera) terao jedan drugog da usavrši svoju igru do krajnjih granica.
Da Borg ili Kuerten igraju danas, to ne bi bila igra iz njihovog vremena već bi bili daleko bolji. Sigurno je da su bili veoma talentovani, a uz današnji trening i konkurenciju bi sigurno bili daleko bolji nego onda.

Feniks

pre 9 godina

Na ovom sajtu ništa novo što se Nadala tiče - 2o12. bio je otpisan, ništa na betonu u karijeri neće osvojiti, avideli smo šta je osvojio 2013. Tri godine se piše da će Nole osvojiti RG što se nije desilo pa mu sad odjednom prioritet olimpijada 2016. Moglo se pročitati da to nije onaj Nadal iz 2008, a zaboravlja se još uspešnija 2010. pa 2013. - one se nisu ni dogodile!Kažu 7 prema nula uništilo Rafu: kolko se sećam posle je bilo 6 prema 1 za Rafu! Od 2011. Nole je triput pobedio Rafu u finalima gren slema (pre toga izgubio jedno), ali od 2012. izgubio je od Nadla tri finala gren slema i jedno polufinale. Ukupno: 4prema tri za Rafu u finalima gs, dvaput na RG i dvaput na USO. Zar ne shvatate da svojim prostačkim i vulgarnim komentarima, omalovažavajući Rafu, vi u stvari omalovažavate Novaka!? Na kraju, kao i svake godine ovde ima mnogo proroka, problem je što uvek promaše. Ja ne znam šta će biti iduće godine, a ko je ko u tenisu sada je bar jasno -14 Nadalovih slemova naspram 7 Novakovih. Kad zvrše karijere imaćemo potpunu sliku o obojici, ali i da ništa ne osvoje ubuduće, istorija će ih pamtiti kao velike šampione. Federer se podrazumeva.

hawkeye

pre 9 godina

Da ali je malo cudno to sto zadnje 2-3 godine ispadne rano na Wimbledonu, a onda se navodno povuce zbog povrede i onda dodje nazad kao da nista nije bilo. Zato po meni nikad nece biti najveci.. Ja najveceg smatram onog ko ima sposobnost da na svim podlogama igra podjednako dobro. Sto sa Rafom i nije bas slucaj..
(Petar, 26. novembar 2014 11:35)sa prvim delom još mogu da se složim,ali da sa Rafom nije slučaj da na svim podlogama ne igra dobro? 2 WBa,AO,2 US opena,i mnogo osvojenih mastersa na betonu,ne pije ti priča vodu.

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

Posto tako prognoziras,idi lepo prodaj sve sto imas i stavi da ce Novak to da uradi(sva 4 GS),veruj mi barem 2 miliona evra ces zaraditi (ako recimo stavis stan ,auto+ustedzevina)
Na uplatu od 50.000 evra(moze da se uplati,idi pitaj gazdu kladionice) dobices minimum 2 miliona(kvota 40),ja bi ti cak dao i 10 miliona(da imam i mogu),da bi navukao druge sa super kvotom(200)
Pa sto neces da postanes milioner,ej covece 2 miliona evra!!!

Znam samo da neces staviti ni 100 dinara da ce to da uradi,jer znas da je to uzaludno bacanje para,bolje kupi dva hleba i ne s...

To vam je moj savet,svima vama koji tako lupate,ako ste vec toliko ozbiljni,sto ne zaradite brdo love na Novaku
Inace na Novaku sa zaradjuje brdo love znate kako!!!-igrate samo meceve(GS i masters) da ce da izgubi,krenete sa 100 evra,ako padnete vi duplirate,na kraju godine ste u brutalnom plusu (ove godine Vavrinka,Conga,Robredo,Nisikori,Federerx2,Nadal)

ove godine je od 12 ucesca
49 x pali tiket

imali biste 7 dobitaka
AO-Vavrinka -kvota 9
MC-Federer-3.5
RG-Nadal 1.8
Toronto-Conga kvota 7
Sinsinati-Robredo kvota 8
US open-Nisikori 8
Sangaj-Federer 4
3 vracanja uplate zbog predaja)
Ako bi pocetna uplata bila 10 evra, da ce da izgubi svaki mec na GS i mastersu, u + od 26.000(26 hiljada eura)-na pocetnu uplatu od 10 eura
E sad sedi pa zamisli koliko imas milajardera u svetu koji koriste ovakav sistem samo umesto uplate od 10 eura krenu sa uplatom od 100.000 pa im je dobtak
2 600 000 000

Cvrc

pre 9 godina

Opet Kuerten. Pa naravno da se pita broj 1 u svetu. Cak stavise, Rafa ove godine moze i pored dobrog zdravlja opet da bude samo posmatrac.

sloba

pre 9 godina

čim počnu vidoviti, proročnjački komentari u vezi Novakove sledeće sezone piši propalo, neverovatno kako neki ljudi imaju kratko pamćenje pa uvek ga izbaksuziraju sa predviđanjima, pazi "grize na GS"- piše jedan, čoveče ako pratiš tenis imalo valjda znaš da se retko kad desi ono što očekuješ, ali neka ti bude, Nole će da gazi i kraj priče!

Oskar

pre 9 godina

@(ja, 25. novembar 2014 23:20)

Strašna ti je prva rečenica !... Borg NIKAD nebi uspio uzet titulu Nadalu ni pobjedu na šljaci, jer nema načina da bi taj igrač igrao bolje od Nadala da igra sada ( ni blizu ), i nikad ne bi dijelili titule. Bio bi nešto kao David Ferer a možda i gore nikad se ne zna. Ja ne znam kakvu bi revoluciju imala njegova igra da igra danas jer onakav tenis što se igrao u njegovo vrijeme danas igraju rekreativci.
Nadal, Federer, Djoković igraju najbolji tenis u istoriji na šljaci i betonu i to daleko najbolji to znaju svi bivši igrači i odavno su priznali da oni igraju bolje od njih, i igraju sva trojica odlično na toj podlozi. Taj Kuerten je dobar na šljaci bio ali nije im ni blizu. U ovoj danas konkurenciju teško da bi došao i do polufinala RG.).

Joca 011

pre 9 godina

Jedno su priče ''za novine'' a drugo što svi znaju ali ne iznose za novine.
Nole je toliko nadmoćan teniser još od 2011. da neko može da ga pobedi
samo ako se povredi ili ako ga Nole pusti. Svi RG susreti sa Rafom posle 2011.
odigrali su se u skladu s ovom ''istinom u senci''.
.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Rafa se pomalo vrti u začaranom krugu. Njemu su potrebni mečevi da bi dostigao vrhunsku formu, a stil igre mu je takav da se neverovatno troši. Kalendar mu je uvek podređen šljaci, što je dodatno opterećenje. Prošle sezone je imao skor 48-11, ali je zaključno sa RG, znači do kraja sezone šljake, odigrao neverovatnih 47 mečeva ( 41-6 ). Đoković u istom tom periodu odigrao 35 mečeva ( 30-5 ). Mislim da njegovo telo više nije u stanju da izdrži količinu treninga i broj mečeva koji mu je potreban da bi bio na svom maksimumu. Očekujem u narednim sezonama sličan scenario kao ove, Rafa će verovatno biti prinuđen da skrati sezonu do W po mogućstvu do USO. Uostalom on je to, manje- više, radio kroz celu karijeru. U celoj karijeri posle USO Rafa je osvojio 2 turnira ( Madrid 2005. i Tokio 2010. ).

ivan petrović crni

pre 9 godina

Rafa se pomalo vrti u začaranom krugu. Njemu su potrebni mečevi da bi dostigao vrhunsku formu, a stil igre mu je takav da se neverovatno troši. Kalendar mu je uvek podređen šljaci, što je dodatno opterećenje. Prošle sezone je imao skor 48-11, ali je zaključno sa RG, znači do kraja sezone šljake, odigrao neverovatnih 47 mečeva ( 41-6 ). Đoković u istom tom periodu odigrao 35 mečeva ( 30-5 ). Mislim da njegovo telo više nije u stanju da izdrži količinu treninga i broj mečeva koji mu je potreban da bi bio na svom maksimumu. Očekujem u narednim sezonama sličan scenario kao ove, Rafa će verovatno biti prinuđen da skrati sezonu do W po mogućstvu do USO. Uostalom on je to, manje- više, radio kroz celu karijeru. U celoj karijeri posle USO Rafa je osvojio 2 turnira ( Madrid 2005. i Tokio 2010. ).

Ratko

pre 9 godina

Rafa skidaj gace grmljavina sad ce! Ima Nole tako da ga izlupa posle Nove Godine da nece znati sta ga je snaslo! Ocekujem 3 ili 4 GS titule u 2015 godini posto Nole sad grize na GS turnirima. Najveca mi nedoumica bas taj RG tu ce biti povuci potegni a na ostalim slemovima ima da pregazi konkurenciju. Ta 2015 bice bericetna godina, lep okrugao broj kao stvoren za rekord i osvajanje 4 GS u nizu. Samo zdravlje i zdravlje da sluzi Novaka kao brzi voz ce da bude. Videli ste zavrsnicu sezone i kakva je to svemirska moc, on se igra sa ostalima. Ko ce to da zaustavi? Niko!

Dane

pre 9 godina

Vec u Dohi cemo videti u kakvom je stanju Nadal. On ce sigurno iz sebe i dalje izvlaciti maksimum, a kako ce se to odraziti na zdravlje, videcemo! Ovde ga mnogi "otpisuju", a treba se samo setiti njegovog povretka 2013-te. Ako jos i dodje vec u Dohi do duela Rafa-Novak, bice nam mnogo toga jasnije.

Petar

pre 9 godina

Da ali je malo cudno to sto zadnje 2-3 godine ispadne rano na Wimbledonu, a onda se navodno povuce zbog povrede i onda dodje nazad kao da nista nije bilo. Zato po meni nikad nece biti najveci.. Ja najveceg smatram onog ko ima sposobnost da na svim podlogama igra podjednako dobro. Sto sa Rafom i nije bas slucaj..

Petar

pre 9 godina

Da ali je malo cudno to sto zadnje 2-3 godine ispadne rano na Wimbledonu, a onda se navodno povuce zbog povrede i onda dodje nazad kao da nista nije bilo. Zato po meni nikad nece biti najveci.. Ja najveceg smatram onog ko ima sposobnost da na svim podlogama igra podjednako dobro. Sto sa Rafom i nije bas slucaj..

Dane

pre 9 godina

Vec u Dohi cemo videti u kakvom je stanju Nadal. On ce sigurno iz sebe i dalje izvlaciti maksimum, a kako ce se to odraziti na zdravlje, videcemo! Ovde ga mnogi "otpisuju", a treba se samo setiti njegovog povretka 2013-te. Ako jos i dodje vec u Dohi do duela Rafa-Novak, bice nam mnogo toga jasnije.

Ratko

pre 9 godina

Rafa skidaj gace grmljavina sad ce! Ima Nole tako da ga izlupa posle Nove Godine da nece znati sta ga je snaslo! Ocekujem 3 ili 4 GS titule u 2015 godini posto Nole sad grize na GS turnirima. Najveca mi nedoumica bas taj RG tu ce biti povuci potegni a na ostalim slemovima ima da pregazi konkurenciju. Ta 2015 bice bericetna godina, lep okrugao broj kao stvoren za rekord i osvajanje 4 GS u nizu. Samo zdravlje i zdravlje da sluzi Novaka kao brzi voz ce da bude. Videli ste zavrsnicu sezone i kakva je to svemirska moc, on se igra sa ostalima. Ko ce to da zaustavi? Niko!

Predo

pre 9 godina

Gugo kao da je čitao neke od naših komentara ovde, ali i nije teško biti mnogo pometan. Prvo da kažem da je za mene tenis zabava, i kada ga igram i kada ga gledam, kao što su za neke druge ljude pecanje, skupljanje markica itd. Ne znam da li ste primetili čoveka sa papirnim trakama oko glave, koji je jedan od najglasnijih nevijača Dejvis kup reprezentacije. E, taj čovek je godinama u tenisu, tenis mu je važan deo života, a jedan je od najuspešnijih privatnih preduzetnika u Srbiji. Čista suprotnost polupismenim divljacima na fudbalskim utakmicama, koji sebe nazivaju navijačima. Naravno, svaka čast onoj normalnoj većini navijača.
Meni uopšte nije važno da li će NOvak biti uspešniji od Federera i Rafe. Mene raduje svaki osvojeni turnir, i onaj serije 250. Divim se i Federeru i Rafaelu, svakom na svoj način. Igrao sam i družio se sa Špancima i Švicarcima, koji su prirodni navijači ove dvojice. Raspravljali smo o tome i smejali smo se. NIsmo se tukli zato što navijamo za različite igrače.
Ja se nadam da će NOvak ponovo osvojiti Australiju i tada će sve biti lakše. Nadal će braniti Rolan Garos kao zadnje uporište, kao što su Rusi branili Staljingrad, ali činilo se i da je Monte Karlo neosvojiv, pa je pao. Što bi rekli, sve u svoje vreme. Neka nam i Nadala, i Federera i Novaka. Svaki je jednisnstven na svoj način i čini onog drugo još većim.

Oskar

pre 9 godina

@(ja, 25. novembar 2014 23:20)

Strašna ti je prva rečenica !... Borg NIKAD nebi uspio uzet titulu Nadalu ni pobjedu na šljaci, jer nema načina da bi taj igrač igrao bolje od Nadala da igra sada ( ni blizu ), i nikad ne bi dijelili titule. Bio bi nešto kao David Ferer a možda i gore nikad se ne zna. Ja ne znam kakvu bi revoluciju imala njegova igra da igra danas jer onakav tenis što se igrao u njegovo vrijeme danas igraju rekreativci.
Nadal, Federer, Djoković igraju najbolji tenis u istoriji na šljaci i betonu i to daleko najbolji to znaju svi bivši igrači i odavno su priznali da oni igraju bolje od njih, i igraju sva trojica odlično na toj podlozi. Taj Kuerten je dobar na šljaci bio ali nije im ni blizu. U ovoj danas konkurenciju teško da bi došao i do polufinala RG.).

ivan petrović crni

pre 9 godina

Rafa se pomalo vrti u začaranom krugu. Njemu su potrebni mečevi da bi dostigao vrhunsku formu, a stil igre mu je takav da se neverovatno troši. Kalendar mu je uvek podređen šljaci, što je dodatno opterećenje. Prošle sezone je imao skor 48-11, ali je zaključno sa RG, znači do kraja sezone šljake, odigrao neverovatnih 47 mečeva ( 41-6 ). Đoković u istom tom periodu odigrao 35 mečeva ( 30-5 ). Mislim da njegovo telo više nije u stanju da izdrži količinu treninga i broj mečeva koji mu je potreban da bi bio na svom maksimumu. Očekujem u narednim sezonama sličan scenario kao ove, Rafa će verovatno biti prinuđen da skrati sezonu do W po mogućstvu do USO. Uostalom on je to, manje- više, radio kroz celu karijeru. U celoj karijeri posle USO Rafa je osvojio 2 turnira ( Madrid 2005. i Tokio 2010. ).

Feniks

pre 9 godina

Na ovom sajtu ništa novo što se Nadala tiče - 2o12. bio je otpisan, ništa na betonu u karijeri neće osvojiti, avideli smo šta je osvojio 2013. Tri godine se piše da će Nole osvojiti RG što se nije desilo pa mu sad odjednom prioritet olimpijada 2016. Moglo se pročitati da to nije onaj Nadal iz 2008, a zaboravlja se još uspešnija 2010. pa 2013. - one se nisu ni dogodile!Kažu 7 prema nula uništilo Rafu: kolko se sećam posle je bilo 6 prema 1 za Rafu! Od 2011. Nole je triput pobedio Rafu u finalima gren slema (pre toga izgubio jedno), ali od 2012. izgubio je od Nadla tri finala gren slema i jedno polufinale. Ukupno: 4prema tri za Rafu u finalima gs, dvaput na RG i dvaput na USO. Zar ne shvatate da svojim prostačkim i vulgarnim komentarima, omalovažavajući Rafu, vi u stvari omalovažavate Novaka!? Na kraju, kao i svake godine ovde ima mnogo proroka, problem je što uvek promaše. Ja ne znam šta će biti iduće godine, a ko je ko u tenisu sada je bar jasno -14 Nadalovih slemova naspram 7 Novakovih. Kad zvrše karijere imaćemo potpunu sliku o obojici, ali i da ništa ne osvoje ubuduće, istorija će ih pamtiti kao velike šampione. Federer se podrazumeva.

misha

pre 9 godina

Ja ljudi iskreno mislim da ako je Novak Djokovic zadnjih par dana seo za komjuter, usao na ovaj sajt i citao komentare,mogao je samo da pocne da se krsti-i to levom rukom

samo se nadam najboljem

pre 9 godina

Stvari koje sam naucila gledajuci tenis od 2004 (konkretno od Vimbldona koji je osvojila Sarapova) :
Nikad, ali nikad ne otpisivati Nadala (nije sad tu bitno da li se kljuka necim ili ne).
Nikad ne otpisivati Federera. Da li ce mu se posreciti jos koji GS nisam sigurna, ali nasem asu ce moci mozda da pomrsi konce na par turnira, ja se nadam manjim. Ove godine Novak je dobio najvazniji duel. Znam da je mogao mec da ode na Federerovu stranu, ali tesan rezultat je vise posledica Novakove sumnje nego bilo cega deugog. Pre toga je izgubio 3 GS finala.
Nisikori moze biti opasan. Igra brzo, behend u ravni sa Novakovim, na momente hrabriji od Novaka, cesce puca tu paralelu. Rano hvata loptu. Novak za njega po mom misljenju treba da razmisli o boljoj taktici. Ne mogu se njih dvojica porediti, ali ne bi bilo lose da smisli nesto recimo za uslove koji mu ne pogoduju kao na US openu. Dakle da se ne potcenjuje.
Nadala pritisnuti od starta.
I ja cu biti zadovoljna ako Novak uzme bar dva slema. Eto, da bude bolje nego ove godine. Zelim mu da to bude RG, a drugi koji god. Srecno.

Mirko

pre 9 godina

Ja kao i poslednjih par godina uvek isti komentar - nema sanse da se Nadal opet vrati. Suvise unistava to jadno telo, a sve ima svojih granica. Mislim da nikada vise nece dostici vrhunsku formu, te verujem da je RG 2015 Noletov.

Do sada me je Nadal uvek poricao. :) Ja ipak i dalje tvrdim da sve ima svojih granica.

sloba

pre 9 godina

čim počnu vidoviti, proročnjački komentari u vezi Novakove sledeće sezone piši propalo, neverovatno kako neki ljudi imaju kratko pamćenje pa uvek ga izbaksuziraju sa predviđanjima, pazi "grize na GS"- piše jedan, čoveče ako pratiš tenis imalo valjda znaš da se retko kad desi ono što očekuješ, ali neka ti bude, Nole će da gazi i kraj priče!

ivan petrović crni

pre 9 godina

Rafa se pomalo vrti u začaranom krugu. Njemu su potrebni mečevi da bi dostigao vrhunsku formu, a stil igre mu je takav da se neverovatno troši. Kalendar mu je uvek podređen šljaci, što je dodatno opterećenje. Prošle sezone je imao skor 48-11, ali je zaključno sa RG, znači do kraja sezone šljake, odigrao neverovatnih 47 mečeva ( 41-6 ). Đoković u istom tom periodu odigrao 35 mečeva ( 30-5 ). Mislim da njegovo telo više nije u stanju da izdrži količinu treninga i broj mečeva koji mu je potreban da bi bio na svom maksimumu. Očekujem u narednim sezonama sličan scenario kao ove, Rafa će verovatno biti prinuđen da skrati sezonu do W po mogućstvu do USO. Uostalom on je to, manje- više, radio kroz celu karijeru. U celoj karijeri posle USO Rafa je osvojio 2 turnira ( Madrid 2005. i Tokio 2010. ).

Joca 011

pre 9 godina

Jedno su priče ''za novine'' a drugo što svi znaju ali ne iznose za novine.
Nole je toliko nadmoćan teniser još od 2011. da neko može da ga pobedi
samo ako se povredi ili ako ga Nole pusti. Svi RG susreti sa Rafom posle 2011.
odigrali su se u skladu s ovom ''istinom u senci''.
.

Cvrc

pre 9 godina

Opet Kuerten. Pa naravno da se pita broj 1 u svetu. Cak stavise, Rafa ove godine moze i pored dobrog zdravlja opet da bude samo posmatrac.

Nikad federer

pre 9 godina

Ja nemam ništa protiv Rafe, čak nije niteresantan turnir ako on nije tu, ali ne mogu da ne komentarišem kako to da se taj Rafa nikad ne povredi kad je sezona šljake, pvrede su kraj ili početak sezone, ali nikad Rolanga Ros, recimo

321

pre 9 godina

@123
Bato, sve sto si napisao je samo tvoje subjektivno mišljenje. Moje subjektivno mišljenje je da je sve suprotno od toga što si napisao. I sve izmišljene statistike i sve to "šta bi bilo kad bi bilo" i "šta će biti ako bude" je subjektivno mišljenje. Samo jedna ČINJENICA je objektivna, a to je da je Novak Đoković U OVOM TRENUTKU svetski teniser broj 1.

bata Raka

pre 9 godina

Novak ce gotovo sigurno poceti godinu furiozno (kao i obicno), ali me strasno zanima u kakvom ce stanju biti Rafa. Gledacemo obojicu u Abu Dabiju na egzibiciji, ali ce nam tek Doha reci vise. Verovatno cemo gledati njihove duele na oba turnira. Ja ne mogu da iscekam januar. Rafa brani i finale Dohe od prosle godine (150 bodova), Novak nije igrao, dok je Roger nastupio vec u Brizbejnu (ne znam da li ce sada ici tamo). Mislim da ce ovo biti sezona gde ce ponovo dominirati velika trojka, bez "rupa" koje su imali prosle godine. SAMO ZDRAVLJA i bice vrhunskog tenisa!

glorofindril

pre 9 godina

"Oskar"
Niste prvi koji misle da igrači iz ranijih generacija ne bi imali šanse u današnjem tenisu, ali nije sve tako jednostavno. Moje je mišljenje da je Federer pre dve godine igrao najbolji tenis u životu (sada već ne može da izdrži više od dva turnira zaaredom) i to samo zato što su ga na to naterali Nadal i DJoković. Isto tako je i navedenoi dvojac (uz Federera) terao jedan drugog da usavrši svoju igru do krajnjih granica.
Da Borg ili Kuerten igraju danas, to ne bi bila igra iz njihovog vremena već bi bili daleko bolji. Sigurno je da su bili veoma talentovani, a uz današnji trening i konkurenciju bi sigurno bili daleko bolji nego onda.

Wolfgang O.

pre 9 godina

(123, 26. novembar 2014 13:58)

Nezreo i nicim argumentovan komentar, a toliko teksta. Na osnovu cega ti tvrdis da Nole nikad nece prestici Federera/Nadala, kao ni Feten Sumahera?

Po kom kriterijumu?

Jedini validan kriterijum u tom smislu su BROJEVI - koliko je ko puta osvojio znacajne nagrade.

U F1 je to malo jednostavnije i prilicno prosto - koliko je puta bio sampion. Znaci tvoja prica pada u vodu ako Fetel uzme jos 4 titule (sto nije malo), jer ce tako preteci Sumija. Tvoj TRENUTNI utisak je da je Sumaher bio bolji i to stoji, covek je 7 puta bio prvak!? Ali za tvoju informaciju Fetel jos igra, a tek mu je 27 godina.

Slicno je i s Noletom. Nema tu neke mistike o kojoj ti pricas. Ako u sledecih 6-7 godina Nole uzme jos 10-12 GS, ili provede jos 200 nedelja na vrhu, ili capi jos i RG, njegovi ce brojevi prici Fedjinim ili ih prestici i to je to.

Isto naravno i za Partizan - kada uzme LS (haha) i jos koju domacu titulu, moci ce se hvaliti da je "k'o Zvezda". :)

Prosto k'o pasulj.

Her Zivota

pre 9 godina

(123, 26. novembar 2014 13:58)


ALI RODJO,,,

kazes mogu Brajant i Lebron ali jedan je Jordan
Vetel ali jedan je Sumaher
Markes ali jedan je Rosi
Brejdi i Mening ali jedan je Montana

a ovamo kazes moze Djokovic ovo ono ali nikad nece biti veci teniser od FEDERERA I NADALA, dvojicu si nabrojao druze, to pokazuje da nesto nije u redu sa tobom i da tvojim pogledom na stvari !!
Svakako da je Djokovic-Nadal veci rivalitet od Federer-Nadal u SVAKOM MOGUCEM POGLEDU !!! Opusti se, nemoj da se nerviras, neka Djokov1c osvoji sledecih 5 godina po 4 GS pa cemo da vidimo ko je veci Djokovic ili Federer i Nadal !!

Svakako da neke stvari nece ostati iste kao danas nakon 50 godina, kao sto ni ti dragi RODJO neces biti isti danas i za 50 godina, comprende mi amigo !!!

miki

pre 9 godina

upravo procitah da je Nadal ponovo tesko optuzen da se dopinguje...ponovo ...sta vise reci ,koja je njegova velicina ako ima ovakvu mrlju koja ne moze da se opere ngde ga nema ,pa odjednom bude najbolji ,vise nego ocigledno sta radi

xyz

pre 9 godina

(Joca 011, 26. novembar 2014 12:19)

Druze, ti ili trolujes ili nisi bas najcistiji. Stalno vrtis istu pricu, "Novak morao da izgubi" , da to vec postaje i tragikomicno. Naravno da ima raznih smicalica, igrica iza kulisa, ali ti ga bas pretera. Nego, bas me interesuje, zasto svetski mocnici ne namestise da Federer osvoji ovogodisnji Vimbldon? Kako pustise da Novak osvoji titulu, a ne Federer, kome je to verovatno, jedna od poslednjih prilika da osvoji GS? Da je Nole kojim slucajem izgubio, bilo bi 1000 komentara kako je morao da pusti Rodzera, naredio Nike, kraljica i slicno...

adem

pre 9 godina

Jedno su priče ''za novine'' a drugo što svi znaju ali ne iznose za novine.
Nole je toliko nadmoćan teniser još od 2011. da neko može da ga pobedi
samo ako se povredi ili ako ga Nole pusti. Svi RG susreti sa Rafom posle 2011.
odigrali su se u skladu s ovom ''istinom u senci''.
.
(Joca 011, 26. novembar 2014 12:19)
koliko ste neinfomisani govori recenica
ili ako ga nole pusti
niko nikoga ne pusta u tenisu. ne posta cak ni jedan gem, a kamoli nesto vise. koliko puta sam gledao da igrac gubi sa 5-0 i mozda 30-0, ali se bori za makar jedan poen. jedino pustanje je ako nije potpuno zdrav, i onda kalkulise da je bolje da pusti ili preda mec, nego da rizikuje tezu povredu. kao sto je rodzer uradio. ali nekima je lakse da kazu pustio, nego da prihvate da cak i najbolji teniseri ponekad izgube jer je drugi u tom momentu bolji.

123

pre 9 godina

svaki dan isti ljudi,isti komentari,isti nikovi-neko cak koristi i po 4,5 razlicitih

Moze Novak da osvoji narednih 5 godina svake godine po 4 GS, nikad ali nikad nece biti bolji ili veci teniser u svetu od Federera i Nadala a pogotovo njihovog rivalstva(to sto je igrao sa Nadalom vise meceva,oni su duplo slabiji od meceva Federer-Nadal)
Ako cete da spominjete Austaliskih 6 sati-od tih 6 sati zajedno su tapkali loptu i pripremali se za servis oko 4H i 40 minuta

Moze Brajant da usme jos 10 prstena i Le Bron jos 15 jedno je njegovo letece visocanstvo

Vetelu nece vredeti ni 20 titula kad ce u svetu F1 uvek prvo ime biti Michael Schumacher-a

Mark Markez-taman da pobedi sve trke narednih 10 godina uvek ce Doktor 46 biti No1 i prvo ime na koje pomislite u Moto GP

Brejdi i Mening,mogu da rade sta oce kad je jedan Joe Montana

Taman vi Partizanovci da uzmete jos 100 titula u fudbalu uvek ce Bari 91 imati vecu vrednost

Kao i sto ce vecu vrednost imati vasa 92 i 7 vaterpolo titula u evroligi

Neke stvari ostaju i ostace kao takve,narednih 50 godina sta god da se dogodi

Real Madrid
Panathinaikos
Lakers-Celtics
Rossi,Schumacher
Federer,Nadal
Woods,Jordan,Montana

91 Bari
92 Sale
7x vaterpolo
Jugoplastika 89,90,91
Ceca Kitic.....da ne nabrajam dalje
Ali kod tih nabrajanja ako budem stavio ime Novaka Djokovica,ono ce uvek bi u ovom poretku
Federer-Nadal-Djokovic

dm

pre 9 godina

@Ali kod tih nabrajanja ako budem stavio ime Novaka Djokovica,ono ce uvek bi u ovom poretku
Federer-Nadal-Djokovic
(123, 26. novembar 2014 13:58)
dobro je prijatelju,dobro je,opusti se molim te. i izvini sto nisam iskopirao ceo komentar prepun mudrosti.

hawkeye

pre 9 godina

Da ali je malo cudno to sto zadnje 2-3 godine ispadne rano na Wimbledonu, a onda se navodno povuce zbog povrede i onda dodje nazad kao da nista nije bilo. Zato po meni nikad nece biti najveci.. Ja najveceg smatram onog ko ima sposobnost da na svim podlogama igra podjednako dobro. Sto sa Rafom i nije bas slucaj..
(Petar, 26. novembar 2014 11:35)sa prvim delom još mogu da se složim,ali da sa Rafom nije slučaj da na svim podlogama ne igra dobro? 2 WBa,AO,2 US opena,i mnogo osvojenih mastersa na betonu,ne pije ti priča vodu.

Rafa

pre 9 godina

Da se spremimo za RG,pa da se opet "povredimo"...i tako karijeru produzimo za par godina.
A pravu istinu cete saznati u memoarima 2035. Godine.

bože koliko iskomplexiranih hrvata ovde

pre 9 godina

Ae, ne lupaj! Godinama susjedi omalovažavaju Novaka (i to ti ne smeta), a ti sad kmečiš što se neko zeza sa Nadalom. Pa to smo od njih (vas) naučili. Zezate vi, zezamo mi. Nema plakanja.

Nice

pre 9 godina

Pali andjele, vidim da obozavas malicozne analogije. Vjerovatno mrzis Djokovica, a sa druge strane te strah jer vidis da je svake godine sve blizi uzimanju RG. Nego, kloni se glupavih analogija i izadji na svjez vazduh, nadji posao, nadji djevojku/momka, ne dozvoli da te mrznja pojede. :).

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

Posto tako prognoziras,idi lepo prodaj sve sto imas i stavi da ce Novak to da uradi(sva 4 GS),veruj mi barem 2 miliona evra ces zaraditi (ako recimo stavis stan ,auto+ustedzevina)
Na uplatu od 50.000 evra(moze da se uplati,idi pitaj gazdu kladionice) dobices minimum 2 miliona(kvota 40),ja bi ti cak dao i 10 miliona(da imam i mogu),da bi navukao druge sa super kvotom(200)
Pa sto neces da postanes milioner,ej covece 2 miliona evra!!!

Znam samo da neces staviti ni 100 dinara da ce to da uradi,jer znas da je to uzaludno bacanje para,bolje kupi dva hleba i ne s...

To vam je moj savet,svima vama koji tako lupate,ako ste vec toliko ozbiljni,sto ne zaradite brdo love na Novaku
Inace na Novaku sa zaradjuje brdo love znate kako!!!-igrate samo meceve(GS i masters) da ce da izgubi,krenete sa 100 evra,ako padnete vi duplirate,na kraju godine ste u brutalnom plusu (ove godine Vavrinka,Conga,Robredo,Nisikori,Federerx2,Nadal)

ove godine je od 12 ucesca
49 x pali tiket

imali biste 7 dobitaka
AO-Vavrinka -kvota 9
MC-Federer-3.5
RG-Nadal 1.8
Toronto-Conga kvota 7
Sinsinati-Robredo kvota 8
US open-Nisikori 8
Sangaj-Federer 4
3 vracanja uplate zbog predaja)
Ako bi pocetna uplata bila 10 evra, da ce da izgubi svaki mec na GS i mastersu, u + od 26.000(26 hiljada eura)-na pocetnu uplatu od 10 eura
E sad sedi pa zamisli koliko imas milajardera u svetu koji koriste ovakav sistem samo umesto uplate od 10 eura krenu sa uplatom od 100.000 pa im je dobtak
2 600 000 000

ekstra nena

pre 9 godina

Citajuci vase komentare covek moze da pomisli kako ce Novakovo osvajanje tog toliko zeljenog kupa musketara doneti nasoj zemlji 100 milijardi eura,dolara,funti...
Kako cemo mi postati,drzava izgraditi sistem,uspeti nekako,ovo ono,ovako onako
sve to zahvaljujuci tome sto ce nas( orao,soko,gospodar,unistitelj Nadala i Federera,Bog,kralj,legenda,mit,nebeski covek+ona silna pisanja pesmica) No1e da osvoji Rolan Garos
E onda dodjem u realnost,shvatim da vecina vas koji pise takve gluposti su u stvari jedni veliki neradnici,neobrazovane propalice,koji ne rade nista drugo u zivotu osim sto gledaju tenis i celu Srbiju ubedjuju u to za koga treba da navija i ko je najbolji ikada

Od nas nikad nece biti nista samo zahvaljujuci vama,jer ste pametni kao oni papagaji,koji nauce jednu recenicu pa ceo svoj zivot ponavljaju istu,problem je sto ste vi vecina,mnogo vas je,ugusili ste nas

Koliki god da smo mi + vi cete uvek biti taj - koji nas je bacio u blato i glib

Evo i ova slova sto treba da ukucam da bi objavili komentar pocinju sa RG

institucija

pre 9 godina

(Her Zivota, 26. novembar 2014 14:36)

spominjes velikog sampiona taksistu Vetela-koga ove godine razbijaju Botas i Rikardo
Decko je uzeo titule zahvaljujuci sto je imao bolid koji je bio brzi od ostalih 2 sekunde po krugu,to je umece,cak je i sa takvim bolidom gubio mnogo trka. Pa gde mu je ove godine umece!!!
Dzordanovu statistiku-ne diraj-covek ima 6 od 6 finala i doktor je i za Dzejmsa i Brajanta(pogotovo Brajanta koji mora svaku utakmicu da sutne barem 30 x) bolji je i ostace u svim procentima
Rosi je celu sezonu proveo na podijumu-to nikome nije uspelo pa ni Markezu
Rosi je te sezone uzeo isti broj bodova kao i Markez ove godine ali je Rosi imao u kalendaru 2 trke manje!!!
Da li uopste znas ko je Dzo Montana!!!
Mesas kvalitet i kvantitet
Po kvalitetu Djokovic nikad nece nadmasiti performanse Federera na betonu i travi i Nadala na sljaci a veoma je su male sanse da ih stigne po kvantitetu-br.GS
kvalitet:
Nadal-Federer-Djokovic-uvek ce biti tako
kvantitet:
Federer-Nadal-Djokovic-velika je verovatnoca da ce tako i ostati,tu samo moze Nadal da zameni mesta sa Federerom,dok Novak ostaje tu gde jeste
Novak je najveci teniser nase zemlje,to ce i ostati,mozda ce i uci u top 10-posto pratim dosta listi,statistika i prognoza-sad je izmedju 15-22 mesta u istoriji,na wiki je cak na 24 a u mesanoj konkurenciji na 40.tom
Samo je kod nas vec u top 10
Sto se tice Zvezde necu da trosim reci jer mogu da napisem 3 udzbenika

sasa jokic

pre 9 godina

Nole ima psiholosku blokadu koju mora da otkloni ukoliko misli da osvoji RG. Poslednja tri finala, tj jedno PF je bio tu, ali upravomta psihologija je zakazala. Sto vise vremena bude prolazilo, veca ce napetost biti. Ali nema kukanja, uoravo se kroz to hkeda ko je koliki sampion, i to odvaja najbolje svih vremena od ostalih. Ubedjen sam da ce Nole naci nacina i da ce naredne godine bitigodine njegove dominacije.

PSL

pre 9 godina

Osim statističkog podatka o broju titula postoji još nešto. I zbog toga još nečega za mene je Novak bolji od Nadala i zbog toga nečega sam jako volela gledati Kuertena, Safina i Agasija. Novaka nek posluži zdravlje doći će i taj RG.

Joca 011

pre 9 godina

@ (adem, 13:31)
@ (xyz, 13:25)

U slučaju velike nadmoći jednog protivnika, kao što je to Nole, nikakve potrebe niti efekta nema prikočiti slabijeg, već se prikočiti mora nadmoćniji. Slabiji se pušta nek igra najbolje što može. Zašto bi se neko mešao u igru RF, RN ili Nišikorija? Nepotrebno. Bezrezervno verovanje u isključivo sportsko nadmetanje vrhunskih tenisera, u svim uslovima i na svim turnirima, naivno je jer ne uzima u obzir razne složene interese moćnika. Njihovo je geslo ''show must go on''. Vrhunski teniseri su i vrhunski glumci. Sigurno ne zato što se tako lepše zabavljaju. Nije tenis po ovome jedinstven. Takva su pravila skoro svakog vrhunskog sporta.
.

još,još nešto

pre 9 godina

@PSL
I zbog tog još nečega, meni je Nadal 50 puta bolji, a rezultate da ne spominjem. Pošto Đoković ovom dvojcu ne može parirati rezultatima, onda se izmišljaju posebne kategorije"ono nešto". Đokovićev 1 grend slem vrijedi kao 6 Nadalovih, 8 Federerovih i slično. Ako Novak dođe od brojke 14 slemova, onda ga možemo uspoređivati s Nadalom. Ako dođe do 17 i sa Federerom, uz pretpostavku da ova dvojica više ništa ne osvoje. A do tada će uvijek postojati nevidljive kategorije "ono nešto" , konkurencija i ostale utješne kategorije za kompezaciju rezultata.

bravo momci

pre 9 godina

Nikada bolji komentari na jednom mestu!
@1,2,3
@Ekstra nena
@Institucija
@Nacionale
@Feniks
BRAVO MOMCI,vec sam pomislio da su svi digli ruke i ostali samo ovi huligani i decurlija!

123

pre 9 godina

svaki dan isti ljudi,isti komentari,isti nikovi-neko cak koristi i po 4,5 razlicitih

Moze Novak da osvoji narednih 5 godina svake godine po 4 GS, nikad ali nikad nece biti bolji ili veci teniser u svetu od Federera i Nadala a pogotovo njihovog rivalstva(to sto je igrao sa Nadalom vise meceva,oni su duplo slabiji od meceva Federer-Nadal)
Ako cete da spominjete Austaliskih 6 sati-od tih 6 sati zajedno su tapkali loptu i pripremali se za servis oko 4H i 40 minuta

Moze Brajant da usme jos 10 prstena i Le Bron jos 15 jedno je njegovo letece visocanstvo

Vetelu nece vredeti ni 20 titula kad ce u svetu F1 uvek prvo ime biti Michael Schumacher-a

Mark Markez-taman da pobedi sve trke narednih 10 godina uvek ce Doktor 46 biti No1 i prvo ime na koje pomislite u Moto GP

Brejdi i Mening,mogu da rade sta oce kad je jedan Joe Montana

Taman vi Partizanovci da uzmete jos 100 titula u fudbalu uvek ce Bari 91 imati vecu vrednost

Kao i sto ce vecu vrednost imati vasa 92 i 7 vaterpolo titula u evroligi

Neke stvari ostaju i ostace kao takve,narednih 50 godina sta god da se dogodi

Real Madrid
Panathinaikos
Lakers-Celtics
Rossi,Schumacher
Federer,Nadal
Woods,Jordan,Montana

91 Bari
92 Sale
7x vaterpolo
Jugoplastika 89,90,91
Ceca Kitic.....da ne nabrajam dalje
Ali kod tih nabrajanja ako budem stavio ime Novaka Djokovica,ono ce uvek bi u ovom poretku
Federer-Nadal-Djokovic

institucija

pre 9 godina

(Her Zivota, 26. novembar 2014 14:36)

spominjes velikog sampiona taksistu Vetela-koga ove godine razbijaju Botas i Rikardo
Decko je uzeo titule zahvaljujuci sto je imao bolid koji je bio brzi od ostalih 2 sekunde po krugu,to je umece,cak je i sa takvim bolidom gubio mnogo trka. Pa gde mu je ove godine umece!!!
Dzordanovu statistiku-ne diraj-covek ima 6 od 6 finala i doktor je i za Dzejmsa i Brajanta(pogotovo Brajanta koji mora svaku utakmicu da sutne barem 30 x) bolji je i ostace u svim procentima
Rosi je celu sezonu proveo na podijumu-to nikome nije uspelo pa ni Markezu
Rosi je te sezone uzeo isti broj bodova kao i Markez ove godine ali je Rosi imao u kalendaru 2 trke manje!!!
Da li uopste znas ko je Dzo Montana!!!
Mesas kvalitet i kvantitet
Po kvalitetu Djokovic nikad nece nadmasiti performanse Federera na betonu i travi i Nadala na sljaci a veoma je su male sanse da ih stigne po kvantitetu-br.GS
kvalitet:
Nadal-Federer-Djokovic-uvek ce biti tako
kvantitet:
Federer-Nadal-Djokovic-velika je verovatnoca da ce tako i ostati,tu samo moze Nadal da zameni mesta sa Federerom,dok Novak ostaje tu gde jeste
Novak je najveci teniser nase zemlje,to ce i ostati,mozda ce i uci u top 10-posto pratim dosta listi,statistika i prognoza-sad je izmedju 15-22 mesta u istoriji,na wiki je cak na 24 a u mesanoj konkurenciji na 40.tom
Samo je kod nas vec u top 10
Sto se tice Zvezde necu da trosim reci jer mogu da napisem 3 udzbenika

Ratko

pre 9 godina

Rafa skidaj gace grmljavina sad ce! Ima Nole tako da ga izlupa posle Nove Godine da nece znati sta ga je snaslo! Ocekujem 3 ili 4 GS titule u 2015 godini posto Nole sad grize na GS turnirima. Najveca mi nedoumica bas taj RG tu ce biti povuci potegni a na ostalim slemovima ima da pregazi konkurenciju. Ta 2015 bice bericetna godina, lep okrugao broj kao stvoren za rekord i osvajanje 4 GS u nizu. Samo zdravlje i zdravlje da sluzi Novaka kao brzi voz ce da bude. Videli ste zavrsnicu sezone i kakva je to svemirska moc, on se igra sa ostalima. Ko ce to da zaustavi? Niko!

Petar

pre 9 godina

Da ali je malo cudno to sto zadnje 2-3 godine ispadne rano na Wimbledonu, a onda se navodno povuce zbog povrede i onda dodje nazad kao da nista nije bilo. Zato po meni nikad nece biti najveci.. Ja najveceg smatram onog ko ima sposobnost da na svim podlogama igra podjednako dobro. Sto sa Rafom i nije bas slucaj..

miki

pre 9 godina

upravo procitah da je Nadal ponovo tesko optuzen da se dopinguje...ponovo ...sta vise reci ,koja je njegova velicina ako ima ovakvu mrlju koja ne moze da se opere ngde ga nema ,pa odjednom bude najbolji ,vise nego ocigledno sta radi

ekstra nena

pre 9 godina

Citajuci vase komentare covek moze da pomisli kako ce Novakovo osvajanje tog toliko zeljenog kupa musketara doneti nasoj zemlji 100 milijardi eura,dolara,funti...
Kako cemo mi postati,drzava izgraditi sistem,uspeti nekako,ovo ono,ovako onako
sve to zahvaljujuci tome sto ce nas( orao,soko,gospodar,unistitelj Nadala i Federera,Bog,kralj,legenda,mit,nebeski covek+ona silna pisanja pesmica) No1e da osvoji Rolan Garos
E onda dodjem u realnost,shvatim da vecina vas koji pise takve gluposti su u stvari jedni veliki neradnici,neobrazovane propalice,koji ne rade nista drugo u zivotu osim sto gledaju tenis i celu Srbiju ubedjuju u to za koga treba da navija i ko je najbolji ikada

Od nas nikad nece biti nista samo zahvaljujuci vama,jer ste pametni kao oni papagaji,koji nauce jednu recenicu pa ceo svoj zivot ponavljaju istu,problem je sto ste vi vecina,mnogo vas je,ugusili ste nas

Koliki god da smo mi + vi cete uvek biti taj - koji nas je bacio u blato i glib

Evo i ova slova sto treba da ukucam da bi objavili komentar pocinju sa RG

Joca 011

pre 9 godina

Jedno su priče ''za novine'' a drugo što svi znaju ali ne iznose za novine.
Nole je toliko nadmoćan teniser još od 2011. da neko može da ga pobedi
samo ako se povredi ili ako ga Nole pusti. Svi RG susreti sa Rafom posle 2011.
odigrali su se u skladu s ovom ''istinom u senci''.
.

Her Zivota

pre 9 godina

(123, 26. novembar 2014 13:58)


ALI RODJO,,,

kazes mogu Brajant i Lebron ali jedan je Jordan
Vetel ali jedan je Sumaher
Markes ali jedan je Rosi
Brejdi i Mening ali jedan je Montana

a ovamo kazes moze Djokovic ovo ono ali nikad nece biti veci teniser od FEDERERA I NADALA, dvojicu si nabrojao druze, to pokazuje da nesto nije u redu sa tobom i da tvojim pogledom na stvari !!
Svakako da je Djokovic-Nadal veci rivalitet od Federer-Nadal u SVAKOM MOGUCEM POGLEDU !!! Opusti se, nemoj da se nerviras, neka Djokov1c osvoji sledecih 5 godina po 4 GS pa cemo da vidimo ko je veci Djokovic ili Federer i Nadal !!

Svakako da neke stvari nece ostati iste kao danas nakon 50 godina, kao sto ni ti dragi RODJO neces biti isti danas i za 50 godina, comprende mi amigo !!!

Cvrc

pre 9 godina

Opet Kuerten. Pa naravno da se pita broj 1 u svetu. Cak stavise, Rafa ove godine moze i pored dobrog zdravlja opet da bude samo posmatrac.

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

Posto tako prognoziras,idi lepo prodaj sve sto imas i stavi da ce Novak to da uradi(sva 4 GS),veruj mi barem 2 miliona evra ces zaraditi (ako recimo stavis stan ,auto+ustedzevina)
Na uplatu od 50.000 evra(moze da se uplati,idi pitaj gazdu kladionice) dobices minimum 2 miliona(kvota 40),ja bi ti cak dao i 10 miliona(da imam i mogu),da bi navukao druge sa super kvotom(200)
Pa sto neces da postanes milioner,ej covece 2 miliona evra!!!

Znam samo da neces staviti ni 100 dinara da ce to da uradi,jer znas da je to uzaludno bacanje para,bolje kupi dva hleba i ne s...

To vam je moj savet,svima vama koji tako lupate,ako ste vec toliko ozbiljni,sto ne zaradite brdo love na Novaku
Inace na Novaku sa zaradjuje brdo love znate kako!!!-igrate samo meceve(GS i masters) da ce da izgubi,krenete sa 100 evra,ako padnete vi duplirate,na kraju godine ste u brutalnom plusu (ove godine Vavrinka,Conga,Robredo,Nisikori,Federerx2,Nadal)

ove godine je od 12 ucesca
49 x pali tiket

imali biste 7 dobitaka
AO-Vavrinka -kvota 9
MC-Federer-3.5
RG-Nadal 1.8
Toronto-Conga kvota 7
Sinsinati-Robredo kvota 8
US open-Nisikori 8
Sangaj-Federer 4
3 vracanja uplate zbog predaja)
Ako bi pocetna uplata bila 10 evra, da ce da izgubi svaki mec na GS i mastersu, u + od 26.000(26 hiljada eura)-na pocetnu uplatu od 10 eura
E sad sedi pa zamisli koliko imas milajardera u svetu koji koriste ovakav sistem samo umesto uplate od 10 eura krenu sa uplatom od 100.000 pa im je dobtak
2 600 000 000

hawkeye

pre 9 godina

Da ali je malo cudno to sto zadnje 2-3 godine ispadne rano na Wimbledonu, a onda se navodno povuce zbog povrede i onda dodje nazad kao da nista nije bilo. Zato po meni nikad nece biti najveci.. Ja najveceg smatram onog ko ima sposobnost da na svim podlogama igra podjednako dobro. Sto sa Rafom i nije bas slucaj..
(Petar, 26. novembar 2014 11:35)sa prvim delom još mogu da se složim,ali da sa Rafom nije slučaj da na svim podlogama ne igra dobro? 2 WBa,AO,2 US opena,i mnogo osvojenih mastersa na betonu,ne pije ti priča vodu.

Feniks

pre 9 godina

Na ovom sajtu ništa novo što se Nadala tiče - 2o12. bio je otpisan, ništa na betonu u karijeri neće osvojiti, avideli smo šta je osvojio 2013. Tri godine se piše da će Nole osvojiti RG što se nije desilo pa mu sad odjednom prioritet olimpijada 2016. Moglo se pročitati da to nije onaj Nadal iz 2008, a zaboravlja se još uspešnija 2010. pa 2013. - one se nisu ni dogodile!Kažu 7 prema nula uništilo Rafu: kolko se sećam posle je bilo 6 prema 1 za Rafu! Od 2011. Nole je triput pobedio Rafu u finalima gren slema (pre toga izgubio jedno), ali od 2012. izgubio je od Nadla tri finala gren slema i jedno polufinale. Ukupno: 4prema tri za Rafu u finalima gs, dvaput na RG i dvaput na USO. Zar ne shvatate da svojim prostačkim i vulgarnim komentarima, omalovažavajući Rafu, vi u stvari omalovažavate Novaka!? Na kraju, kao i svake godine ovde ima mnogo proroka, problem je što uvek promaše. Ja ne znam šta će biti iduće godine, a ko je ko u tenisu sada je bar jasno -14 Nadalovih slemova naspram 7 Novakovih. Kad zvrše karijere imaćemo potpunu sliku o obojici, ali i da ništa ne osvoje ubuduće, istorija će ih pamtiti kao velike šampione. Federer se podrazumeva.

još,još nešto

pre 9 godina

@PSL
I zbog tog još nečega, meni je Nadal 50 puta bolji, a rezultate da ne spominjem. Pošto Đoković ovom dvojcu ne može parirati rezultatima, onda se izmišljaju posebne kategorije"ono nešto". Đokovićev 1 grend slem vrijedi kao 6 Nadalovih, 8 Federerovih i slično. Ako Novak dođe od brojke 14 slemova, onda ga možemo uspoređivati s Nadalom. Ako dođe do 17 i sa Federerom, uz pretpostavku da ova dvojica više ništa ne osvoje. A do tada će uvijek postojati nevidljive kategorije "ono nešto" , konkurencija i ostale utješne kategorije za kompezaciju rezultata.

Oskar

pre 9 godina

@(ja, 25. novembar 2014 23:20)

Strašna ti je prva rečenica !... Borg NIKAD nebi uspio uzet titulu Nadalu ni pobjedu na šljaci, jer nema načina da bi taj igrač igrao bolje od Nadala da igra sada ( ni blizu ), i nikad ne bi dijelili titule. Bio bi nešto kao David Ferer a možda i gore nikad se ne zna. Ja ne znam kakvu bi revoluciju imala njegova igra da igra danas jer onakav tenis što se igrao u njegovo vrijeme danas igraju rekreativci.
Nadal, Federer, Djoković igraju najbolji tenis u istoriji na šljaci i betonu i to daleko najbolji to znaju svi bivši igrači i odavno su priznali da oni igraju bolje od njih, i igraju sva trojica odlično na toj podlozi. Taj Kuerten je dobar na šljaci bio ali nije im ni blizu. U ovoj danas konkurenciju teško da bi došao i do polufinala RG.).

Rafa

pre 9 godina

Da se spremimo za RG,pa da se opet "povredimo"...i tako karijeru produzimo za par godina.
A pravu istinu cete saznati u memoarima 2035. Godine.

adem

pre 9 godina

Jedno su priče ''za novine'' a drugo što svi znaju ali ne iznose za novine.
Nole je toliko nadmoćan teniser još od 2011. da neko može da ga pobedi
samo ako se povredi ili ako ga Nole pusti. Svi RG susreti sa Rafom posle 2011.
odigrali su se u skladu s ovom ''istinom u senci''.
.
(Joca 011, 26. novembar 2014 12:19)
koliko ste neinfomisani govori recenica
ili ako ga nole pusti
niko nikoga ne pusta u tenisu. ne posta cak ni jedan gem, a kamoli nesto vise. koliko puta sam gledao da igrac gubi sa 5-0 i mozda 30-0, ali se bori za makar jedan poen. jedino pustanje je ako nije potpuno zdrav, i onda kalkulise da je bolje da pusti ili preda mec, nego da rizikuje tezu povredu. kao sto je rodzer uradio. ali nekima je lakse da kazu pustio, nego da prihvate da cak i najbolji teniseri ponekad izgube jer je drugi u tom momentu bolji.

Nice

pre 9 godina

Pali andjele, vidim da obozavas malicozne analogije. Vjerovatno mrzis Djokovica, a sa druge strane te strah jer vidis da je svake godine sve blizi uzimanju RG. Nego, kloni se glupavih analogija i izadji na svjez vazduh, nadji posao, nadji djevojku/momka, ne dozvoli da te mrznja pojede. :).

bravo momci

pre 9 godina

Nikada bolji komentari na jednom mestu!
@1,2,3
@Ekstra nena
@Institucija
@Nacionale
@Feniks
BRAVO MOMCI,vec sam pomislio da su svi digli ruke i ostali samo ovi huligani i decurlija!

Wolfgang O.

pre 9 godina

(123, 26. novembar 2014 13:58)

Nezreo i nicim argumentovan komentar, a toliko teksta. Na osnovu cega ti tvrdis da Nole nikad nece prestici Federera/Nadala, kao ni Feten Sumahera?

Po kom kriterijumu?

Jedini validan kriterijum u tom smislu su BROJEVI - koliko je ko puta osvojio znacajne nagrade.

U F1 je to malo jednostavnije i prilicno prosto - koliko je puta bio sampion. Znaci tvoja prica pada u vodu ako Fetel uzme jos 4 titule (sto nije malo), jer ce tako preteci Sumija. Tvoj TRENUTNI utisak je da je Sumaher bio bolji i to stoji, covek je 7 puta bio prvak!? Ali za tvoju informaciju Fetel jos igra, a tek mu je 27 godina.

Slicno je i s Noletom. Nema tu neke mistike o kojoj ti pricas. Ako u sledecih 6-7 godina Nole uzme jos 10-12 GS, ili provede jos 200 nedelja na vrhu, ili capi jos i RG, njegovi ce brojevi prici Fedjinim ili ih prestici i to je to.

Isto naravno i za Partizan - kada uzme LS (haha) i jos koju domacu titulu, moci ce se hvaliti da je "k'o Zvezda". :)

Prosto k'o pasulj.

PSL

pre 9 godina

Osim statističkog podatka o broju titula postoji još nešto. I zbog toga još nečega za mene je Novak bolji od Nadala i zbog toga nečega sam jako volela gledati Kuertena, Safina i Agasija. Novaka nek posluži zdravlje doći će i taj RG.

dm

pre 9 godina

@Ali kod tih nabrajanja ako budem stavio ime Novaka Djokovica,ono ce uvek bi u ovom poretku
Federer-Nadal-Djokovic
(123, 26. novembar 2014 13:58)
dobro je prijatelju,dobro je,opusti se molim te. i izvini sto nisam iskopirao ceo komentar prepun mudrosti.

Nikad federer

pre 9 godina

Ja nemam ništa protiv Rafe, čak nije niteresantan turnir ako on nije tu, ali ne mogu da ne komentarišem kako to da se taj Rafa nikad ne povredi kad je sezona šljake, pvrede su kraj ili početak sezone, ali nikad Rolanga Ros, recimo

Mirko

pre 9 godina

Ja kao i poslednjih par godina uvek isti komentar - nema sanse da se Nadal opet vrati. Suvise unistava to jadno telo, a sve ima svojih granica. Mislim da nikada vise nece dostici vrhunsku formu, te verujem da je RG 2015 Noletov.

Do sada me je Nadal uvek poricao. :) Ja ipak i dalje tvrdim da sve ima svojih granica.

sloba

pre 9 godina

čim počnu vidoviti, proročnjački komentari u vezi Novakove sledeće sezone piši propalo, neverovatno kako neki ljudi imaju kratko pamćenje pa uvek ga izbaksuziraju sa predviđanjima, pazi "grize na GS"- piše jedan, čoveče ako pratiš tenis imalo valjda znaš da se retko kad desi ono što očekuješ, ali neka ti bude, Nole će da gazi i kraj priče!

sasa jokic

pre 9 godina

Nole ima psiholosku blokadu koju mora da otkloni ukoliko misli da osvoji RG. Poslednja tri finala, tj jedno PF je bio tu, ali upravomta psihologija je zakazala. Sto vise vremena bude prolazilo, veca ce napetost biti. Ali nema kukanja, uoravo se kroz to hkeda ko je koliki sampion, i to odvaja najbolje svih vremena od ostalih. Ubedjen sam da ce Nole naci nacina i da ce naredne godine bitigodine njegove dominacije.

321

pre 9 godina

@123
Bato, sve sto si napisao je samo tvoje subjektivno mišljenje. Moje subjektivno mišljenje je da je sve suprotno od toga što si napisao. I sve izmišljene statistike i sve to "šta bi bilo kad bi bilo" i "šta će biti ako bude" je subjektivno mišljenje. Samo jedna ČINJENICA je objektivna, a to je da je Novak Đoković U OVOM TRENUTKU svetski teniser broj 1.

Dane

pre 9 godina

Vec u Dohi cemo videti u kakvom je stanju Nadal. On ce sigurno iz sebe i dalje izvlaciti maksimum, a kako ce se to odraziti na zdravlje, videcemo! Ovde ga mnogi "otpisuju", a treba se samo setiti njegovog povretka 2013-te. Ako jos i dodje vec u Dohi do duela Rafa-Novak, bice nam mnogo toga jasnije.

samo se nadam najboljem

pre 9 godina

Stvari koje sam naucila gledajuci tenis od 2004 (konkretno od Vimbldona koji je osvojila Sarapova) :
Nikad, ali nikad ne otpisivati Nadala (nije sad tu bitno da li se kljuka necim ili ne).
Nikad ne otpisivati Federera. Da li ce mu se posreciti jos koji GS nisam sigurna, ali nasem asu ce moci mozda da pomrsi konce na par turnira, ja se nadam manjim. Ove godine Novak je dobio najvazniji duel. Znam da je mogao mec da ode na Federerovu stranu, ali tesan rezultat je vise posledica Novakove sumnje nego bilo cega deugog. Pre toga je izgubio 3 GS finala.
Nisikori moze biti opasan. Igra brzo, behend u ravni sa Novakovim, na momente hrabriji od Novaka, cesce puca tu paralelu. Rano hvata loptu. Novak za njega po mom misljenju treba da razmisli o boljoj taktici. Ne mogu se njih dvojica porediti, ali ne bi bilo lose da smisli nesto recimo za uslove koji mu ne pogoduju kao na US openu. Dakle da se ne potcenjuje.
Nadala pritisnuti od starta.
I ja cu biti zadovoljna ako Novak uzme bar dva slema. Eto, da bude bolje nego ove godine. Zelim mu da to bude RG, a drugi koji god. Srecno.

Joca 011

pre 9 godina

@ (adem, 13:31)
@ (xyz, 13:25)

U slučaju velike nadmoći jednog protivnika, kao što je to Nole, nikakve potrebe niti efekta nema prikočiti slabijeg, već se prikočiti mora nadmoćniji. Slabiji se pušta nek igra najbolje što može. Zašto bi se neko mešao u igru RF, RN ili Nišikorija? Nepotrebno. Bezrezervno verovanje u isključivo sportsko nadmetanje vrhunskih tenisera, u svim uslovima i na svim turnirima, naivno je jer ne uzima u obzir razne složene interese moćnika. Njihovo je geslo ''show must go on''. Vrhunski teniseri su i vrhunski glumci. Sigurno ne zato što se tako lepše zabavljaju. Nije tenis po ovome jedinstven. Takva su pravila skoro svakog vrhunskog sporta.
.

bože koliko iskomplexiranih hrvata ovde

pre 9 godina

Ae, ne lupaj! Godinama susjedi omalovažavaju Novaka (i to ti ne smeta), a ti sad kmečiš što se neko zeza sa Nadalom. Pa to smo od njih (vas) naučili. Zezate vi, zezamo mi. Nema plakanja.

glorofindril

pre 9 godina

"Oskar"
Niste prvi koji misle da igrači iz ranijih generacija ne bi imali šanse u današnjem tenisu, ali nije sve tako jednostavno. Moje je mišljenje da je Federer pre dve godine igrao najbolji tenis u životu (sada već ne može da izdrži više od dva turnira zaaredom) i to samo zato što su ga na to naterali Nadal i DJoković. Isto tako je i navedenoi dvojac (uz Federera) terao jedan drugog da usavrši svoju igru do krajnjih granica.
Da Borg ili Kuerten igraju danas, to ne bi bila igra iz njihovog vremena već bi bili daleko bolji. Sigurno je da su bili veoma talentovani, a uz današnji trening i konkurenciju bi sigurno bili daleko bolji nego onda.

xyz

pre 9 godina

(Joca 011, 26. novembar 2014 12:19)

Druze, ti ili trolujes ili nisi bas najcistiji. Stalno vrtis istu pricu, "Novak morao da izgubi" , da to vec postaje i tragikomicno. Naravno da ima raznih smicalica, igrica iza kulisa, ali ti ga bas pretera. Nego, bas me interesuje, zasto svetski mocnici ne namestise da Federer osvoji ovogodisnji Vimbldon? Kako pustise da Novak osvoji titulu, a ne Federer, kome je to verovatno, jedna od poslednjih prilika da osvoji GS? Da je Nole kojim slucajem izgubio, bilo bi 1000 komentara kako je morao da pusti Rodzera, naredio Nike, kraljica i slicno...

ivan petrović crni

pre 9 godina

Rafa se pomalo vrti u začaranom krugu. Njemu su potrebni mečevi da bi dostigao vrhunsku formu, a stil igre mu je takav da se neverovatno troši. Kalendar mu je uvek podređen šljaci, što je dodatno opterećenje. Prošle sezone je imao skor 48-11, ali je zaključno sa RG, znači do kraja sezone šljake, odigrao neverovatnih 47 mečeva ( 41-6 ). Đoković u istom tom periodu odigrao 35 mečeva ( 30-5 ). Mislim da njegovo telo više nije u stanju da izdrži količinu treninga i broj mečeva koji mu je potreban da bi bio na svom maksimumu. Očekujem u narednim sezonama sličan scenario kao ove, Rafa će verovatno biti prinuđen da skrati sezonu do W po mogućstvu do USO. Uostalom on je to, manje- više, radio kroz celu karijeru. U celoj karijeri posle USO Rafa je osvojio 2 turnira ( Madrid 2005. i Tokio 2010. ).

misha

pre 9 godina

Ja ljudi iskreno mislim da ako je Novak Djokovic zadnjih par dana seo za komjuter, usao na ovaj sajt i citao komentare,mogao je samo da pocne da se krsti-i to levom rukom

bata Raka

pre 9 godina

Novak ce gotovo sigurno poceti godinu furiozno (kao i obicno), ali me strasno zanima u kakvom ce stanju biti Rafa. Gledacemo obojicu u Abu Dabiju na egzibiciji, ali ce nam tek Doha reci vise. Verovatno cemo gledati njihove duele na oba turnira. Ja ne mogu da iscekam januar. Rafa brani i finale Dohe od prosle godine (150 bodova), Novak nije igrao, dok je Roger nastupio vec u Brizbejnu (ne znam da li ce sada ici tamo). Mislim da ce ovo biti sezona gde ce ponovo dominirati velika trojka, bez "rupa" koje su imali prosle godine. SAMO ZDRAVLJA i bice vrhunskog tenisa!

Predo

pre 9 godina

Gugo kao da je čitao neke od naših komentara ovde, ali i nije teško biti mnogo pometan. Prvo da kažem da je za mene tenis zabava, i kada ga igram i kada ga gledam, kao što su za neke druge ljude pecanje, skupljanje markica itd. Ne znam da li ste primetili čoveka sa papirnim trakama oko glave, koji je jedan od najglasnijih nevijača Dejvis kup reprezentacije. E, taj čovek je godinama u tenisu, tenis mu je važan deo života, a jedan je od najuspešnijih privatnih preduzetnika u Srbiji. Čista suprotnost polupismenim divljacima na fudbalskim utakmicama, koji sebe nazivaju navijačima. Naravno, svaka čast onoj normalnoj većini navijača.
Meni uopšte nije važno da li će NOvak biti uspešniji od Federera i Rafe. Mene raduje svaki osvojeni turnir, i onaj serije 250. Divim se i Federeru i Rafaelu, svakom na svoj način. Igrao sam i družio se sa Špancima i Švicarcima, koji su prirodni navijači ove dvojice. Raspravljali smo o tome i smejali smo se. NIsmo se tukli zato što navijamo za različite igrače.
Ja se nadam da će NOvak ponovo osvojiti Australiju i tada će sve biti lakše. Nadal će braniti Rolan Garos kao zadnje uporište, kao što su Rusi branili Staljingrad, ali činilo se i da je Monte Karlo neosvojiv, pa je pao. Što bi rekli, sve u svoje vreme. Neka nam i Nadala, i Federera i Novaka. Svaki je jednisnstven na svoj način i čini onog drugo još većim.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Rafa se pomalo vrti u začaranom krugu. Njemu su potrebni mečevi da bi dostigao vrhunsku formu, a stil igre mu je takav da se neverovatno troši. Kalendar mu je uvek podređen šljaci, što je dodatno opterećenje. Prošle sezone je imao skor 48-11, ali je zaključno sa RG, znači do kraja sezone šljake, odigrao neverovatnih 47 mečeva ( 41-6 ). Đoković u istom tom periodu odigrao 35 mečeva ( 30-5 ). Mislim da njegovo telo više nije u stanju da izdrži količinu treninga i broj mečeva koji mu je potreban da bi bio na svom maksimumu. Očekujem u narednim sezonama sličan scenario kao ove, Rafa će verovatno biti prinuđen da skrati sezonu do W po mogućstvu do USO. Uostalom on je to, manje- više, radio kroz celu karijeru. U celoj karijeri posle USO Rafa je osvojio 2 turnira ( Madrid 2005. i Tokio 2010. ).