Petak, 31.10.2014.

20:57

Federer: Sve se rešava u Londonu

Drugi teniser sveta Rodžer Federer izjavio je da će na Završnom Mastersu u Londonu pasti odluka o tome ko će na kraju godine završiti kao broj jedan.

Izvor: ÐN

Federer: Sve se rešava u Londonu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

peRFect

pre 9 godina

(Sale, 1. novembar 2014 11:53)

Ti ocigledno ne znas sta su kompleksi, kompleksasu...dovoljno nisi pametan da samim tim sto citas komentare, komentarises vest o FEDERERU i sto odgovaras na moj komentar, shvatis koliko samo imas kompleksa od najboljeg svih vremena...i cim pominjes 34. godine, znaci boli te sto ga je pobedio u Sangaju u 34.godini, jer nije prosla jedina fora da se pobedi Federer, da lose igra bekend taj dan...a ti i napisa kako je bolji, i jos hoces da igra sto duze da bi monakovac izjedncio skor sa njim, ne znas ni sam sa koje vise strane pucaju kompleksi...ali opet, hvala i tebi sto pokazujes kompleks...pozdrav...

Sale

pre 9 godina

Ko je vise ovaj kompleksas Fetard, sto sebe potpisuje sa peRFect!? Na svaku vest pise da je "RF najbolji u istoriji"! Cak i na one koje sa ovim prepotenkom nemaju veze. Bolje neka sebi na celu flomasterom isto napise i seta svojim gradom (selom) od ujutru do uvece. Ostavite vise istoriju istoriji! Danas je jednostavno Novak bolji, koliko god kome to bilo tesko da shvati i prihvati. Nadam se samo da se RF jos nece povuci, da bi se i medjusobni skor od 19:17 za njega protiv Noleta korigovao. Neko rece da nije fer da se racunaju pobede Novaka jer ce Roger uskoro u 34-tu, a ja kazem da onda nije ni fer da se racunaju Federerove pobede dok je Nole tek pocinjao. U svakom slucaju, mislim da je 2015.godina u potpunosti Novakova. Brz oporavak Rafi! Srecno Nole!

Djordje NS

pre 9 godina

Ahaha... Koji je lik ovaj Federer. Kao nije mu bitno što je izgubio od Raonića, čak šta više, to mu je baš dobro došlo jer je njemu cilj da dobije još dva dana više da se pripremi za London jer on juri prvo mesto i Novaka Đokovića. Komedijaš... A u jednom gemu u kojem je posle 15:40 za Raonića Federer spasao dve break lopte, zaorilo se C'MON u dvorani u Parizu kao da je Rođa osvojio turnir.
Toliko o tome da mu nije bilo važno da prođe Raonića.
Ali meni je u celoj situaciji najsmešnije što se on primio da je došao u situaciju da se bori za prvo mesto rezultat njegove neverovatno dobre igre. Njemu je samo išao na ruku splet srećnih okolnosti ove godine po njega:
- Osvojio je Monte Carlo jer je Novak povredio ruku pa zbog toga nije ni učestvovao u Madridu,
- Novak se ove godine bavio svim i svačim samo najmanje tenisom, svadba, Jelenina trudnoća, porođaj, rođenje sina... Igrao nezainteresovano i ispadao na nekim turnirima rano ili otkazivao učešće (američka turneja),
- Nadal je već duže vreme rovit, povređen ili šta već, a svi znamo da se Roger ne bi naigrao tenisa da su Nole i Rafa bili u potpunosti spremni i fokusirani na tenis,
- A o srećnim prolazima prvih i drugih kola na nekim turnirima u kojima je spasavao i po 5 meč lopti a koje je turnire kasnije osvajao neću ni da pišem...

I on bi na kraju da priča o prvom mestu - obraz đon. Ali to će sve doći na svoje mesto sledeće godine kad se Nole ponovo fokusira na igru, Rafa oporavi a Rođa bude trebao da brani svu ovu gomilu poena koje je ove godine srećom osvojio. Sledeće sezone Roger neće biti u prvih 10, u to sam siguran...

Radovan

pre 9 godina

@(Dott, 31. oktobar 2014 21:55)

Pa nije bas da ne razmislja o broju jedan: "....... Što se tiče mog pristupa tenisu, ništa se nije promenilo. Još sam tu, borim se, takmičim se, pokušavam da budem prvi na svetu i da osvajam titule“, rekao je Đoković.
http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=10&dd=27&nav_id=916697

peRFect

pre 9 godina

Neprikosnoveno najbolji i najveci svih vremena !!! Nebitno je da li ce na kraju godine biti prvi ili ne, on je ZAUVEK BROJ 1 !!! ROGER FEDERER APSOLUTNI TENISKI KRALj !!!
(peRFect, 31. oktobar 2014 23:35)

Sjajno.Svako bi pozeleo ovakve fanove. Ali ti komentarises clanak sa temom da je tvom miljeniku BITNO prvo mesto kao i njegovu srceparajucu analizu ocekujuceg poraza i "svevidece" taktike.Nisam najvatrenija podrska Djokovicu jer i ne pratim toliko tenis,ali ovakve izjave od "APSOLUTNOG TENISKOG KRALJA" su tuzne.
Kralj je mrtav,ziveo kralj.
Nas kralj,sa svim svojim manama i vrlinama.Jednostavan,iskren i prizeman.
Ajmo tata Nole...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prsten Ljubiše Trgovčevića, 1. novembar 2014 08:28)

Sjajno...Nadao se da ce se naci neki pametnjakovic kojeg ce moj komentar da pogodi u kompleks i koga ce da zaboli istina, bravo...A ovo da ne pratis kao tenis, to mozes nekom drugom da prodas pricu, tvoj komentar na komentar je tuzan i vise nego jasno pokazuje da imas kompleks FEDERERA i da pratis tenis itekako...I neverovatno je da svaka vest o FEDERERU ima vise komentara od vesti o Djovaku...Kompeklsi, kompleksi, zvone celu noc...Hvala druze...

sandzaklija

pre 9 godina

Sasvim korektna izjava Federera, cak je izjavio i "hteo sam da pobedim Raonica, ali nije islo, on je zasluzeno pobedio."
Medjutim, sta god da Federer izjavi, ovde u komentarima ga "Srpski strucnjaci" iskritikuju. Dakle nema razloga za kritiku, ali to je Federer (covek koga ceo svet voli), mi smo odlucili da ga ne volimo.
Dakle, vasi kometari vise govore o vama nego o Federeru! :)

prsten Ljubiše Trgovčevića

pre 9 godina

Neprikosnoveno najbolji i najveci svih vremena !!! Nebitno je da li ce na kraju godine biti prvi ili ne, on je ZAUVEK BROJ 1 !!! ROGER FEDERER APSOLUTNI TENISKI KRALj !!!
(peRFect, 31. oktobar 2014 23:35)

Sjajno.Svako bi pozeleo ovakve fanove. Ali ti komentarises clanak sa temom da je tvom miljeniku BITNO prvo mesto kao i njegovu srceparajucu analizu ocekujuceg poraza i "svevidece" taktike.Nisam najvatrenija podrska Djokovicu jer i ne pratim toliko tenis,ali ovakve izjave od "APSOLUTNOG TENISKOG KRALJA" su tuzne.
Kralj je mrtav,ziveo kralj.
Nas kralj,sa svim svojim manama i vrlinama.Jednostavan,iskren i prizeman.
Ajmo tata Nole...

Driven

pre 9 godina

Ja ne znam zasto toliko obracate paznju na njegove izjave.
Borba za prvo mesto je dosla sasvim neocekivano, jer je Novak to omogucio.
Mediji su napumpali tu pricu, a realno sanse su zaista male, jer ne moze Novak toliko lose da igra u kontinuitetu, niti Federer moze toliko dugo da ide sa turnira na turnir i pobedjuje, sporo se oporavlja.
Davis Cup je glavni cilj u drugom delu sezone i Federer ce zapaliti Wawrinku ako ovaj ne digne formu do finala.
Ja zaista mislim da mu nije dobro jer je izgubio od siledzije Raonica, a ipak mu je i drago sto ce biti sveziji za London, jer je tamo svaki mec kao polufinale.

Sve u svemu, resava se sve u Londonu, ali njegov cilj je Davis Cup, sve ostalo je bonus, jer ako krene da ratuje na 3 fronta, nece se dobro provesti. Zna i on to

siniša

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!
(Ak, 31. oktobar 2014 22:58)

Jarane, cime se ti bavis? Po tvom pravopisu i padezima, sigurno se citanjem knjiga ne bavis..
To sto tebe tenis ne zanima ne znaci da vise nije interesantan u svetu, vec da ti blage veze nemas! Tenisom se itekako bave ameri, a "nekih Evropljana" se bave Nemci, Španci, Švajcarci, Englezi, Francuzi...

sleeper

pre 9 godina

GS su prava stvar. ATP je ATP. Ceo svet zna za Vimbldon,Rolan garos i to. Nole je veliki sampion upravo zbog 2 Vimbldona. Dobio Federera bas ove godine. Pamtim odavno da se neki Muster pojavio kao 1 na ATP a nije nista bitno osvojio. Ubrzo je i zaboravljen.

Blafer

pre 9 godina

Čitaj - Baš dobro da sam izgubio od Raonića, ma tako sam i planirao, sada imam iihhaaahaj 2 dana više priprema za London, to ti je primer kada poraz prerasta u pobedu i hvala Bogu da izgubih!
Buaaahhhaaahaa!!!!

lol

pre 9 godina

ja kao federerov navijac(od 2003) nikad ne trollujem kada novak ili neko drugi izgubi kao sto vi radite... ne znam sta je sporno u izjavi sad ? covek je konstatovao da ce imati 2 dana vise da se spremi za london, i izjavio da poraz od raonica boli i da je igrao bolje i zasluzeno pobedio... verovatno bi bili srecniji da je objavio da ce da se povuce ili plakao kad je davao izjavu... stvarno mi nije jasno zasto ne procitate tekst do kraja pre nego sto pljujete... svako ima pravo da navija za koga hoce, nema potrebe za komentarima tipa navijas za svajcarca pored srbina itd... tenis je individualni sport i svako od njih igra za sebe pre svega :)

VJ

pre 9 godina

@nata
Niste u pravu.
Ako Novak osvoji Pariz, u Trci će imati 1310 poena više od Federera.
Dve pobede u grupi vrede 400 poena. To je 1710 poena.

Ako Rodžer osvoji završni turnir sa svih pet pobeda, dobiće 1500 poena. Dve pobede i bonus ako osvoje D.Kup vrede 225 poena. To je ukupno 1725.

Nadam se da neće biti taj 'scenario', samo kažem da je moguć.

sasa jokic

pre 9 godina

E dragi moj Rodjo u Londo u nema Majera, Poulima i Simona, nego svi iz top 10. Neki su se ovde pri ili opasno, ali ci jenica je da si samo orotiv Nolta odigrao ektra mec, ostalo je bilo na iskustvo i srecu.
Krivo mi je sto si izbegao Noleta, ali dobro....idi spra aj se za Lo don, mozda Ti dva dana vise pomognu.

djani.jovanovic

pre 9 godina

Nekada su bogatasi gledali sirotinju. Danas sirotinja gleda bogatase. Federer je markentiski proizvod a sportska komponenta nije vazna. Voleo bih da vidim klince ili klinceze koje mogu da se poistovete sa "najboljim svih vremena" ciji osmeh na terenu kosta vise od glavne nagrade. Ako ga shvatimo kao najbolji marketinski proizvod NIKEa i svajcarskih banaka onda i njegovo ponasanje postaje prepoznatljivo. Pratim tenis dugo ali nikada nisam cuo da je marketing kooperacija dozvolila da on prizna da je neko bio bolji, Kada sportu oduzmes tu ljudskuz stranu ostaje samo marketing.
E pa sada narode siromasni dozvolite da se radujrmo svakom humanom gestu medju gladijagtorima i tu je Djokovic svetski sampion.

Melenci

pre 9 godina

STRASNO,da nisi malo preterao?Pa ti vise uzdizes Rodzera i od svajcaraca!Pa sta ako se prijavio da igra Baze naredne cetiri godine?Mogu i ja da se prijavim za najlesi glas Srbije pa da me tamo pociste.A,da ti se drzis onog vazno je ucestvovati.Pa zar nije malo bezobrazan komentar o prvom mestu.Ponasa se kao da Nole ne postoji,jer samo on moze biti prvi.Prepotenko!

npr.

pre 9 godina

Jako bitna stvar za Novaka bi bila da u Parizu obezbjedi to da može bit prvi samim plasmanom u finale Londona, tj. da finalni meč ne mora odlučivati pobjednika, jer kad Roger u dvoranskim uslovima igra kako zna, teško da ga iko može ustaviti.
(Oskar, 31. oktobar 2014 21:47)

A u kojim uslovima ga je danas zaustavio Raonic ?

alfa romeo

pre 9 godina

ala ste zapeli za ta dva dana..procitajte tekst,kaze nije da nije zeleo da prodje,ali kad vec nije prosao,ima i nesto sto moze da mu znaci

kyu Q

pre 9 godina

Izasli misevi iz rupa , pa pljuste komentari poput deda ne brukaj se idi u penziju, neces u londonu do polufinala jel nema lakih igraca tamo, ..... Misevi jadni ste !

Ichachos

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!
(Ak, 31. oktobar 2014 22:58)

1) Tenis je daleko najpopularniji individualni sport.
2) Kojem ti cijenjenom narodu pripadas kad tako potcjenjivacki posmatras razne Slovenske narode? Sloveni su spletom istorijskih okolnosti siromasniji, ali nisu nista manje "vrijedni" za sport ili bilo koju drugu djelatnost od Nijemaca ili Amerikanaca.

Liberal

pre 9 godina

Mozda je najbolji svih vremena ali Novak je Novak! Nas covek u svakom slucaju zato postovanje Federeru a Novaku prvo mesto na kraju godine!!! Idemo Nole!!!!

peRFect

pre 9 godina

Neprikosnoveno najbolji i najveci svih vremena !!! Nebitno je da li ce na kraju godine biti prvi ili ne, on je ZAUVEK BROJ 1 !!! ROGER FEDERER APSOLUTNI TENISKI KRALj !!!

kometo udri

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!
(Ak, 31. oktobar 2014 22:58)

Srbi organizuju US Open u Nju Jorku.

ccc

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!
(Ak, 31. oktobar 2014 22:58)

IMAS PRAVO. Zato su turniri organizovani na americkom tlu krcati sa navijacima.

Sportista

pre 9 godina

Covek ima prava da se nada.
Jer ovo je sport...
A vi mozete da sedite pokraj svojih ekrana, uz pivce da leci zivce. Tako zadovoljite svoju sujetu i prazan zivot koji imate. Lupaj te mi minusa koliko god hocete ali to je ISTINA

alejandro

pre 9 godina

Rođo, neko napisa da u Londonu neće biti slabih i stvarno kako tamo misliš u finale!? A ako se stvarno desi da uzmeš završni Masters sezone ja budem novi most na Dunavu tik pored onog kineskog! Ponavljam, nikad nisam bio navijač R.F. a zbog ponašanja i izjava posle poraza od Raonića i dalje tvrdim da je upadljivo najantipatičniji lik u open eri tenisa poslae Ivana Lendla!!

RF

pre 9 godina

KAKO SE ovdje pojedinci prosipaju neko napisa nek si ti osvojio Bazel pa osvojio je Sangaj i to ponizio Djokovica u dva seta masters 1000 mislim o cemu raspravljamo Roger najbolji svih vremena Novak nije ni medju 15 najboljih 7 gs naspram 17 hohoh 82 turnira hohoho jao jes vam Federer nabio komplekse opet ce biti prvi pitanje je vremena

Vlajko 011

pre 9 godina

Alo bre, dokle vise licemerstava u izjavama, kao sad cu da imam dva dana vise da se pripremim i zbog toga sam izgubio, pa pop...deo je zbog ovog drvosece.

Ilija

pre 9 godina

Fedeks evo ja cu ti reci opet, osvojio je turnir serije 500 i CAK! dva mastersa, i hoce prvo mesto. Realno dani su mu odbrojani za tenis.
Bravo za tebe majstore, pored svog coveka Srbina navijas za Svajcarca!

Ak

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!

Bane

pre 9 godina

Rodzer:ne treba ti da budes prvi na kraju.
Jer to si vec bio nekoliko puta.
Uzmi dejvis kup i nista ti vise ne treba.
A ovi neka se raduju tom prvom mestu posto im je jako vazno. Ne mogu bez njega.

goran

pre 9 godina

Ako Ferdi opet bude imao "sreće" sa žrebom i ne bude npr. u grupi sa Raonićem, Čilićem i Nišikorijem može biti svašta. Finale Federer : Đoković uopšte nije izvesno. Pogledajte samo sa kime Nole igra u Parizu. Ferdi je imao sreće da nije dobio još nekoliko dana za pripremu za London da je ispao u prvom kolu da je imao iole jačeg protivnika!

Ilija

pre 9 godina

Ne vidim kako ovaj moze biti prvi, Djoka mu bezi skoro 2000 bodova, osvaja Pariz i brani bodove, ovaj ce uzeti koji bod za 1/4 finale.... neka mu posle Pariza bezi i 1500 bodova, sve i da ima propeler u *uzici ne moze ga stici....

Pozdrav iz Toronta

pre 9 godina

Ne razumem zasto omalozavate Federera, te deda, te penzija, te ovo-ono. Covek je pet puta ove godine igrao protiv Novaka i pobedio tri puta. Ne zelim mu da uspe, ali jos uvek ima realne sanse da zavrsi godinu na prvom mestu, za razliku od svih ostalih puno mladjih rivala.

umalo stativa

pre 9 godina

U Londonu će u Federerovoj grupi biti njegove mušterije Berdih, Čilić i Ferer a u Novakovoj Vavrinka (van forme ali protiv Noleta uvek inspirisan), Marej (domaći teren) i Raonic (ako se plasira neće biti u Rodjinoj grupi). Izmoriti Novaka da prođe uobraženi miljenik ATPa.

Boban

pre 9 godina

Razumljivo je što je Federeru opala koncentracija, teško je igrati iz nedelje u nedelju na vrhunskom nivou. Federer ima 33 godine, nemoguće je izdržati tako jak ritam i to je Miloš iskoristio maksimalno. Videlo se da Švajcarcu mnogo znači pobeda, imao je želju, ali ne može svaki put da prođe trik kombinacija čip i čardž, iznenadni izlazak na mrežu i dobijanje poena volejom. Ne prolazi to kod svakoga, pogotovo protiv Noleta, Rafe a vidimo i danas protiv Miloša. U svakom slučaju voleo bih da Nole bude na kraju godine prvi a Federer neka uzme Dejvis kup, to bi bilo pošteno za ovu godinu.

strasno

pre 9 godina

Kako vas nije sramota!!! Pre pocetka sezone covek je bio 8. na svetu i za samo 10 meseci se vratio na 2. mesto i bori se za 1. Osvojio je najvise turnira i igrao najvise finala, pobedio u najvise meceva i igrao najvise i to sa 33 godine a vi ga nazivate DEDOM!!!!???? Pa gde tu ima logike!!!! Zamislite se vi sa 33 godine ako ih nemate kako bi se osecali kada bi vam neko rekao DEDA!!! Ovaj covek, ova legenda ima da igra jos barem 2 godine na vrhunskom nivou ali verujte mi vi sto ga mrzite necete ga se otarasiti ni za te 2 godine jer je covek potpisao ugovor sa celnicima turnira u bazelu na 4 godine tako da ce RF igrati barem do 2018!!!! BYE BYE HATERS OF THE G.O.A.T. BECAUSE HE IS peRFection OF TENNIS.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

@ komandant Gvozdenog Puka
Ne znam kako nakon ovakve izjave pune cinizma i omalovazavanja neko moze da kaze kako je "covek legenda i normalno prihvata poraz". Rodja je ocigledno izuzetno razocaran, mozda i gnevan i ocajnicki pokusava da nadje nesto pozitivno u cinjenici da je ovim porazom izgubio 80% sansi da se domogne br 1.

sojga

pre 9 godina

Ajmo sada, najbolji ikada, pravi gospodin, milina za gledanje, nikada Djokovic nece biti ni blizu... bla bla bla

Realno, ne volim ga zato sto je prepotentan i drago mi je kad izgubi.

Ziveli!

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

Šta reče to Rodžer!?
"Nije da nisam želeo da pobedim ovde, ali sam znao da će biti veoma teško od starta."
Mda, baš si imao težak žreb, jes' vala bila nemoguća misija od starta. o.O

monarhista

pre 9 godina

Raduje se jer ima dva dana vise za pripreme:-)))))
Pa sto ne propusti Pariz da ih imas jos vise:-))))
Sramotna izjava...srecom nije bokser pa ovi porazi ne bole tako da svima bude neprijatno...

Nebojša

pre 9 godina

Njega će želja da bude prvi na kraju koštati dejvis kupa jer pored Wavrinke koji ne moze da se sastavi njemu neće ostati energije i za prvo mesto koje realno ni nije zasluzio i za dejvis kup koji mu fali.

Oskar

pre 9 godina

Jako bitna stvar za Novaka bi bila da u Parizu obezbjedi to da može bit prvi samim plasmanom u finale Londona, tj. da finalni meč ne mora odlučivati pobjednika, jer kad Roger u dvoranskim uslovima igra kako zna, teško da ga iko može ustaviti.

djwhite

pre 9 godina

Ako Nole uzme Pariz (a velika je vjerovatnoća) ti ćeš u Londonu samo moći da rješiš ggdje ćeš na zimovanje.Rekoh u nekom postu ranije da se grdno vara svako ko misli da će Federer uzeti više od jednog turnira do kraja sa sve Dejvis Kupom.Sada je vjerkvjerovatnije da će biti 0 titula do kraja godine.

бт

pre 9 godina

Године ипак чине своје, против природе се не може. Новак треба мирно да приведе 2014. крају а онда следеће у нову рекордну, јер на радару се не види ко би могао да га угрози следећих неколико сезона.

Клисура

pre 9 godina

Може да се каже о Роџеру све нај, објективно гледано, али швајцарци генерално никако не могу да пребиле што је Србенда број један у свету тениса (друге већ нећу помињати) Ама никако, Роже би дао све да престигне Нолета, ама све. Може да мисли ко шта хоће, али је неоспорно тако.

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

E kakav covek,legenda.Prihvati poraz kao normalnu stvar,obrise znoj i samo ide dalje.I ide dalje i dalje...ne staje.
Nisam video tenisera koji vise voli ovaj sport.Ne mogu mu ni godine nista.
Postovanje majstore !

Vuja neznalica

pre 9 godina

E kompleksašu moj, ne možeš da preboliš što će tamo neki Nole iz tamo neke Srbije da ugrozi tvoj, kako ti se ćinilo, neprikosnoveni br. 1. svih vremena... Bolje ti je da se spremaš za penziju, da se ne brukaš pod stare dane...

Pinokio

pre 9 godina

Ovo je Tata u svakom pogledu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mail, 31. oktobar 2014 21:08)

Jeste bogami, covek vise voli da ima vreme za treninge nego da osvoji turnir.

Fedeks

pre 9 godina

Zaboli me srce kad ovde vidim komentare sa toliko mrznje prema istinskoj legendi ovog sporta... Jedan od komentara je glasio:"ohoho cak turnir serije 500 si osvojio". A ljudi vrlo lako zaboravljaju da je osvojio dva mastersa ove sezone i to Sangaj i Sinsinati. Ali ok, idemo dalje. Spektakl nas ocekuje u Londonu i O2 areni!!!

Jota

pre 9 godina

Gospodine RF vise vremena, ali sa manje poena u Londonu. Ocigledno si zaboravio to da spomenes. Ali, kako to obicno biva RF uvek ima dobar izgovor za poraz.

Novak ce biti prvi na kraju sezone, ubedjan sam, adrenalin sada radi zestoko u Parizu i to Novaku daje dodatan motiv i energiju, time i veliku bodovnu razliku pred London.

Liverpool Man

pre 9 godina

Deda, palo je to onog trenutka kad si krenuo da igras svaki moguci turnir.Nemas snagu..danas sam hteo da odigram na Raonica ali nisam stigo, bio sam u pravu.

Клисура

pre 9 godina

Сретан пут у Лондон Роже, тренирај добро, и носи се том мишљу да ће се решити у Лондону. Хоће сигурно, али не у твоју корист.

Nikola

pre 9 godina

Ako se desi da se vrati na prvo mesto trebalo bi da se povuce iz tenisa i ode u legendu u velikom stilu! Voleli ga mi ili ne,zasluzio je,treba imati srca za ovakav povratak!

Dott

pre 9 godina

Evo sad jasno mozemo videti razliku u pristupu ovoj igri izmedju Rodzera i Noleta. Dok je Nole uvek govorio da o broju jedan ne razmislja i da ce biti broj jedan ako treba da bude shodno rezultatima, Rodzer na to ide ciljano sa igranjem najvise turnira u posldnjih 6-7 godina, covek ima najvise pobeda na turu, to se davno nije desilo.
Niko ga ne moze nadmasiti po broju nedelja na broju jedan i covek hoce jos, mozda ga premasi neko za 1000 godina, GS turniri ok, tu mu Nadal preti, na njih i treba da se bazira, ali glad je glad.

Клисура

pre 9 godina

Сретан пут у Лондон Роже, тренирај добро, и носи се том мишљу да ће се решити у Лондону. Хоће сигурно, али не у твоју корист.

monarhista

pre 9 godina

Raduje se jer ima dva dana vise za pripreme:-)))))
Pa sto ne propusti Pariz da ih imas jos vise:-))))
Sramotna izjava...srecom nije bokser pa ovi porazi ne bole tako da svima bude neprijatno...

sojga

pre 9 godina

Ajmo sada, najbolji ikada, pravi gospodin, milina za gledanje, nikada Djokovic nece biti ni blizu... bla bla bla

Realno, ne volim ga zato sto je prepotentan i drago mi je kad izgubi.

Ziveli!

Ichachos

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!
(Ak, 31. oktobar 2014 22:58)

1) Tenis je daleko najpopularniji individualni sport.
2) Kojem ti cijenjenom narodu pripadas kad tako potcjenjivacki posmatras razne Slovenske narode? Sloveni su spletom istorijskih okolnosti siromasniji, ali nisu nista manje "vrijedni" za sport ili bilo koju drugu djelatnost od Nijemaca ili Amerikanaca.

Клисура

pre 9 godina

Може да се каже о Роџеру све нај, објективно гледано, али швајцарци генерално никако не могу да пребиле што је Србенда број један у свету тениса (друге већ нећу помињати) Ама никако, Роже би дао све да престигне Нолета, ама све. Може да мисли ко шта хоће, али је неоспорно тако.

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

Šta reče to Rodžer!?
"Nije da nisam želeo da pobedim ovde, ali sam znao da će biti veoma teško od starta."
Mda, baš si imao težak žreb, jes' vala bila nemoguća misija od starta. o.O

Liberal

pre 9 godina

Mozda je najbolji svih vremena ali Novak je Novak! Nas covek u svakom slucaju zato postovanje Federeru a Novaku prvo mesto na kraju godine!!! Idemo Nole!!!!

ccc

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!
(Ak, 31. oktobar 2014 22:58)

IMAS PRAVO. Zato su turniri organizovani na americkom tlu krcati sa navijacima.

бт

pre 9 godina

Године ипак чине своје, против природе се не може. Новак треба мирно да приведе 2014. крају а онда следеће у нову рекордну, јер на радару се не види ко би могао да га угрози следећих неколико сезона.

Nebojša

pre 9 godina

Njega će želja da bude prvi na kraju koštati dejvis kupa jer pored Wavrinke koji ne moze da se sastavi njemu neće ostati energije i za prvo mesto koje realno ni nije zasluzio i za dejvis kup koji mu fali.

Vuja neznalica

pre 9 godina

E kompleksašu moj, ne možeš da preboliš što će tamo neki Nole iz tamo neke Srbije da ugrozi tvoj, kako ti se ćinilo, neprikosnoveni br. 1. svih vremena... Bolje ti je da se spremaš za penziju, da se ne brukaš pod stare dane...

kometo udri

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!
(Ak, 31. oktobar 2014 22:58)

Srbi organizuju US Open u Nju Jorku.

Ilija

pre 9 godina

Fedeks evo ja cu ti reci opet, osvojio je turnir serije 500 i CAK! dva mastersa, i hoce prvo mesto. Realno dani su mu odbrojani za tenis.
Bravo za tebe majstore, pored svog coveka Srbina navijas za Svajcarca!

Liverpool Man

pre 9 godina

Deda, palo je to onog trenutka kad si krenuo da igras svaki moguci turnir.Nemas snagu..danas sam hteo da odigram na Raonica ali nisam stigo, bio sam u pravu.

umalo stativa

pre 9 godina

U Londonu će u Federerovoj grupi biti njegove mušterije Berdih, Čilić i Ferer a u Novakovoj Vavrinka (van forme ali protiv Noleta uvek inspirisan), Marej (domaći teren) i Raonic (ako se plasira neće biti u Rodjinoj grupi). Izmoriti Novaka da prođe uobraženi miljenik ATPa.

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

E kakav covek,legenda.Prihvati poraz kao normalnu stvar,obrise znoj i samo ide dalje.I ide dalje i dalje...ne staje.
Nisam video tenisera koji vise voli ovaj sport.Ne mogu mu ni godine nista.
Postovanje majstore !

alejandro

pre 9 godina

Rođo, neko napisa da u Londonu neće biti slabih i stvarno kako tamo misliš u finale!? A ako se stvarno desi da uzmeš završni Masters sezone ja budem novi most na Dunavu tik pored onog kineskog! Ponavljam, nikad nisam bio navijač R.F. a zbog ponašanja i izjava posle poraza od Raonića i dalje tvrdim da je upadljivo najantipatičniji lik u open eri tenisa poslae Ivana Lendla!!

Nikola

pre 9 godina

Ako se desi da se vrati na prvo mesto trebalo bi da se povuce iz tenisa i ode u legendu u velikom stilu! Voleli ga mi ili ne,zasluzio je,treba imati srca za ovakav povratak!

Boban

pre 9 godina

Razumljivo je što je Federeru opala koncentracija, teško je igrati iz nedelje u nedelju na vrhunskom nivou. Federer ima 33 godine, nemoguće je izdržati tako jak ritam i to je Miloš iskoristio maksimalno. Videlo se da Švajcarcu mnogo znači pobeda, imao je želju, ali ne može svaki put da prođe trik kombinacija čip i čardž, iznenadni izlazak na mrežu i dobijanje poena volejom. Ne prolazi to kod svakoga, pogotovo protiv Noleta, Rafe a vidimo i danas protiv Miloša. U svakom slučaju voleo bih da Nole bude na kraju godine prvi a Federer neka uzme Dejvis kup, to bi bilo pošteno za ovu godinu.

Vlajko 011

pre 9 godina

Alo bre, dokle vise licemerstava u izjavama, kao sad cu da imam dva dana vise da se pripremim i zbog toga sam izgubio, pa pop...deo je zbog ovog drvosece.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

@ komandant Gvozdenog Puka
Ne znam kako nakon ovakve izjave pune cinizma i omalovazavanja neko moze da kaze kako je "covek legenda i normalno prihvata poraz". Rodja je ocigledno izuzetno razocaran, mozda i gnevan i ocajnicki pokusava da nadje nesto pozitivno u cinjenici da je ovim porazom izgubio 80% sansi da se domogne br 1.

peRFect

pre 9 godina

Neprikosnoveno najbolji i najveci svih vremena !!! Nebitno je da li ce na kraju godine biti prvi ili ne, on je ZAUVEK BROJ 1 !!! ROGER FEDERER APSOLUTNI TENISKI KRALj !!!

Ilija

pre 9 godina

Ne vidim kako ovaj moze biti prvi, Djoka mu bezi skoro 2000 bodova, osvaja Pariz i brani bodove, ovaj ce uzeti koji bod za 1/4 finale.... neka mu posle Pariza bezi i 1500 bodova, sve i da ima propeler u *uzici ne moze ga stici....

Pinokio

pre 9 godina

Ovo je Tata u svakom pogledu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mail, 31. oktobar 2014 21:08)

Jeste bogami, covek vise voli da ima vreme za treninge nego da osvoji turnir.

Fedeks

pre 9 godina

Zaboli me srce kad ovde vidim komentare sa toliko mrznje prema istinskoj legendi ovog sporta... Jedan od komentara je glasio:"ohoho cak turnir serije 500 si osvojio". A ljudi vrlo lako zaboravljaju da je osvojio dva mastersa ove sezone i to Sangaj i Sinsinati. Ali ok, idemo dalje. Spektakl nas ocekuje u Londonu i O2 areni!!!

Pozdrav iz Toronta

pre 9 godina

Ne razumem zasto omalozavate Federera, te deda, te penzija, te ovo-ono. Covek je pet puta ove godine igrao protiv Novaka i pobedio tri puta. Ne zelim mu da uspe, ali jos uvek ima realne sanse da zavrsi godinu na prvom mestu, za razliku od svih ostalih puno mladjih rivala.

Jota

pre 9 godina

Gospodine RF vise vremena, ali sa manje poena u Londonu. Ocigledno si zaboravio to da spomenes. Ali, kako to obicno biva RF uvek ima dobar izgovor za poraz.

Novak ce biti prvi na kraju sezone, ubedjan sam, adrenalin sada radi zestoko u Parizu i to Novaku daje dodatan motiv i energiju, time i veliku bodovnu razliku pred London.

djwhite

pre 9 godina

Ako Nole uzme Pariz (a velika je vjerovatnoća) ti ćeš u Londonu samo moći da rješiš ggdje ćeš na zimovanje.Rekoh u nekom postu ranije da se grdno vara svako ko misli da će Federer uzeti više od jednog turnira do kraja sa sve Dejvis Kupom.Sada je vjerkvjerovatnije da će biti 0 titula do kraja godine.

goran

pre 9 godina

Ako Ferdi opet bude imao "sreće" sa žrebom i ne bude npr. u grupi sa Raonićem, Čilićem i Nišikorijem može biti svašta. Finale Federer : Đoković uopšte nije izvesno. Pogledajte samo sa kime Nole igra u Parizu. Ferdi je imao sreće da nije dobio još nekoliko dana za pripremu za London da je ispao u prvom kolu da je imao iole jačeg protivnika!

Oskar

pre 9 godina

Jako bitna stvar za Novaka bi bila da u Parizu obezbjedi to da može bit prvi samim plasmanom u finale Londona, tj. da finalni meč ne mora odlučivati pobjednika, jer kad Roger u dvoranskim uslovima igra kako zna, teško da ga iko može ustaviti.

strasno

pre 9 godina

Kako vas nije sramota!!! Pre pocetka sezone covek je bio 8. na svetu i za samo 10 meseci se vratio na 2. mesto i bori se za 1. Osvojio je najvise turnira i igrao najvise finala, pobedio u najvise meceva i igrao najvise i to sa 33 godine a vi ga nazivate DEDOM!!!!???? Pa gde tu ima logike!!!! Zamislite se vi sa 33 godine ako ih nemate kako bi se osecali kada bi vam neko rekao DEDA!!! Ovaj covek, ova legenda ima da igra jos barem 2 godine na vrhunskom nivou ali verujte mi vi sto ga mrzite necete ga se otarasiti ni za te 2 godine jer je covek potpisao ugovor sa celnicima turnira u bazelu na 4 godine tako da ce RF igrati barem do 2018!!!! BYE BYE HATERS OF THE G.O.A.T. BECAUSE HE IS peRFection OF TENNIS.

Dott

pre 9 godina

Evo sad jasno mozemo videti razliku u pristupu ovoj igri izmedju Rodzera i Noleta. Dok je Nole uvek govorio da o broju jedan ne razmislja i da ce biti broj jedan ako treba da bude shodno rezultatima, Rodzer na to ide ciljano sa igranjem najvise turnira u posldnjih 6-7 godina, covek ima najvise pobeda na turu, to se davno nije desilo.
Niko ga ne moze nadmasiti po broju nedelja na broju jedan i covek hoce jos, mozda ga premasi neko za 1000 godina, GS turniri ok, tu mu Nadal preti, na njih i treba da se bazira, ali glad je glad.

kyu Q

pre 9 godina

Izasli misevi iz rupa , pa pljuste komentari poput deda ne brukaj se idi u penziju, neces u londonu do polufinala jel nema lakih igraca tamo, ..... Misevi jadni ste !

RF

pre 9 godina

KAKO SE ovdje pojedinci prosipaju neko napisa nek si ti osvojio Bazel pa osvojio je Sangaj i to ponizio Djokovica u dva seta masters 1000 mislim o cemu raspravljamo Roger najbolji svih vremena Novak nije ni medju 15 najboljih 7 gs naspram 17 hohoh 82 turnira hohoho jao jes vam Federer nabio komplekse opet ce biti prvi pitanje je vremena

prsten Ljubiše Trgovčevića

pre 9 godina

Neprikosnoveno najbolji i najveci svih vremena !!! Nebitno je da li ce na kraju godine biti prvi ili ne, on je ZAUVEK BROJ 1 !!! ROGER FEDERER APSOLUTNI TENISKI KRALj !!!
(peRFect, 31. oktobar 2014 23:35)

Sjajno.Svako bi pozeleo ovakve fanove. Ali ti komentarises clanak sa temom da je tvom miljeniku BITNO prvo mesto kao i njegovu srceparajucu analizu ocekujuceg poraza i "svevidece" taktike.Nisam najvatrenija podrska Djokovicu jer i ne pratim toliko tenis,ali ovakve izjave od "APSOLUTNOG TENISKOG KRALJA" su tuzne.
Kralj je mrtav,ziveo kralj.
Nas kralj,sa svim svojim manama i vrlinama.Jednostavan,iskren i prizeman.
Ajmo tata Nole...

siniša

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!
(Ak, 31. oktobar 2014 22:58)

Jarane, cime se ti bavis? Po tvom pravopisu i padezima, sigurno se citanjem knjiga ne bavis..
To sto tebe tenis ne zanima ne znaci da vise nije interesantan u svetu, vec da ti blage veze nemas! Tenisom se itekako bave ameri, a "nekih Evropljana" se bave Nemci, Španci, Švajcarci, Englezi, Francuzi...

Sportista

pre 9 godina

Covek ima prava da se nada.
Jer ovo je sport...
A vi mozete da sedite pokraj svojih ekrana, uz pivce da leci zivce. Tako zadovoljite svoju sujetu i prazan zivot koji imate. Lupaj te mi minusa koliko god hocete ali to je ISTINA

Djordje NS

pre 9 godina

Ahaha... Koji je lik ovaj Federer. Kao nije mu bitno što je izgubio od Raonića, čak šta više, to mu je baš dobro došlo jer je njemu cilj da dobije još dva dana više da se pripremi za London jer on juri prvo mesto i Novaka Đokovića. Komedijaš... A u jednom gemu u kojem je posle 15:40 za Raonića Federer spasao dve break lopte, zaorilo se C'MON u dvorani u Parizu kao da je Rođa osvojio turnir.
Toliko o tome da mu nije bilo važno da prođe Raonića.
Ali meni je u celoj situaciji najsmešnije što se on primio da je došao u situaciju da se bori za prvo mesto rezultat njegove neverovatno dobre igre. Njemu je samo išao na ruku splet srećnih okolnosti ove godine po njega:
- Osvojio je Monte Carlo jer je Novak povredio ruku pa zbog toga nije ni učestvovao u Madridu,
- Novak se ove godine bavio svim i svačim samo najmanje tenisom, svadba, Jelenina trudnoća, porođaj, rođenje sina... Igrao nezainteresovano i ispadao na nekim turnirima rano ili otkazivao učešće (američka turneja),
- Nadal je već duže vreme rovit, povređen ili šta već, a svi znamo da se Roger ne bi naigrao tenisa da su Nole i Rafa bili u potpunosti spremni i fokusirani na tenis,
- A o srećnim prolazima prvih i drugih kola na nekim turnirima u kojima je spasavao i po 5 meč lopti a koje je turnire kasnije osvajao neću ni da pišem...

I on bi na kraju da priča o prvom mestu - obraz đon. Ali to će sve doći na svoje mesto sledeće godine kad se Nole ponovo fokusira na igru, Rafa oporavi a Rođa bude trebao da brani svu ovu gomilu poena koje je ove godine srećom osvojio. Sledeće sezone Roger neće biti u prvih 10, u to sam siguran...

Driven

pre 9 godina

Ja ne znam zasto toliko obracate paznju na njegove izjave.
Borba za prvo mesto je dosla sasvim neocekivano, jer je Novak to omogucio.
Mediji su napumpali tu pricu, a realno sanse su zaista male, jer ne moze Novak toliko lose da igra u kontinuitetu, niti Federer moze toliko dugo da ide sa turnira na turnir i pobedjuje, sporo se oporavlja.
Davis Cup je glavni cilj u drugom delu sezone i Federer ce zapaliti Wawrinku ako ovaj ne digne formu do finala.
Ja zaista mislim da mu nije dobro jer je izgubio od siledzije Raonica, a ipak mu je i drago sto ce biti sveziji za London, jer je tamo svaki mec kao polufinale.

Sve u svemu, resava se sve u Londonu, ali njegov cilj je Davis Cup, sve ostalo je bonus, jer ako krene da ratuje na 3 fronta, nece se dobro provesti. Zna i on to

djani.jovanovic

pre 9 godina

Nekada su bogatasi gledali sirotinju. Danas sirotinja gleda bogatase. Federer je markentiski proizvod a sportska komponenta nije vazna. Voleo bih da vidim klince ili klinceze koje mogu da se poistovete sa "najboljim svih vremena" ciji osmeh na terenu kosta vise od glavne nagrade. Ako ga shvatimo kao najbolji marketinski proizvod NIKEa i svajcarskih banaka onda i njegovo ponasanje postaje prepoznatljivo. Pratim tenis dugo ali nikada nisam cuo da je marketing kooperacija dozvolila da on prizna da je neko bio bolji, Kada sportu oduzmes tu ljudskuz stranu ostaje samo marketing.
E pa sada narode siromasni dozvolite da se radujrmo svakom humanom gestu medju gladijagtorima i tu je Djokovic svetski sampion.

Sale

pre 9 godina

Ko je vise ovaj kompleksas Fetard, sto sebe potpisuje sa peRFect!? Na svaku vest pise da je "RF najbolji u istoriji"! Cak i na one koje sa ovim prepotenkom nemaju veze. Bolje neka sebi na celu flomasterom isto napise i seta svojim gradom (selom) od ujutru do uvece. Ostavite vise istoriju istoriji! Danas je jednostavno Novak bolji, koliko god kome to bilo tesko da shvati i prihvati. Nadam se samo da se RF jos nece povuci, da bi se i medjusobni skor od 19:17 za njega protiv Noleta korigovao. Neko rece da nije fer da se racunaju pobede Novaka jer ce Roger uskoro u 34-tu, a ja kazem da onda nije ni fer da se racunaju Federerove pobede dok je Nole tek pocinjao. U svakom slucaju, mislim da je 2015.godina u potpunosti Novakova. Brz oporavak Rafi! Srecno Nole!

npr.

pre 9 godina

Jako bitna stvar za Novaka bi bila da u Parizu obezbjedi to da može bit prvi samim plasmanom u finale Londona, tj. da finalni meč ne mora odlučivati pobjednika, jer kad Roger u dvoranskim uslovima igra kako zna, teško da ga iko može ustaviti.
(Oskar, 31. oktobar 2014 21:47)

A u kojim uslovima ga je danas zaustavio Raonic ?

Bane

pre 9 godina

Rodzer:ne treba ti da budes prvi na kraju.
Jer to si vec bio nekoliko puta.
Uzmi dejvis kup i nista ti vise ne treba.
A ovi neka se raduju tom prvom mestu posto im je jako vazno. Ne mogu bez njega.

Blafer

pre 9 godina

Čitaj - Baš dobro da sam izgubio od Raonića, ma tako sam i planirao, sada imam iihhaaahaj 2 dana više priprema za London, to ti je primer kada poraz prerasta u pobedu i hvala Bogu da izgubih!
Buaaahhhaaahaa!!!!

lol

pre 9 godina

ja kao federerov navijac(od 2003) nikad ne trollujem kada novak ili neko drugi izgubi kao sto vi radite... ne znam sta je sporno u izjavi sad ? covek je konstatovao da ce imati 2 dana vise da se spremi za london, i izjavio da poraz od raonica boli i da je igrao bolje i zasluzeno pobedio... verovatno bi bili srecniji da je objavio da ce da se povuce ili plakao kad je davao izjavu... stvarno mi nije jasno zasto ne procitate tekst do kraja pre nego sto pljujete... svako ima pravo da navija za koga hoce, nema potrebe za komentarima tipa navijas za svajcarca pored srbina itd... tenis je individualni sport i svako od njih igra za sebe pre svega :)

Melenci

pre 9 godina

STRASNO,da nisi malo preterao?Pa ti vise uzdizes Rodzera i od svajcaraca!Pa sta ako se prijavio da igra Baze naredne cetiri godine?Mogu i ja da se prijavim za najlesi glas Srbije pa da me tamo pociste.A,da ti se drzis onog vazno je ucestvovati.Pa zar nije malo bezobrazan komentar o prvom mestu.Ponasa se kao da Nole ne postoji,jer samo on moze biti prvi.Prepotenko!

VJ

pre 9 godina

@nata
Niste u pravu.
Ako Novak osvoji Pariz, u Trci će imati 1310 poena više od Federera.
Dve pobede u grupi vrede 400 poena. To je 1710 poena.

Ako Rodžer osvoji završni turnir sa svih pet pobeda, dobiće 1500 poena. Dve pobede i bonus ako osvoje D.Kup vrede 225 poena. To je ukupno 1725.

Nadam se da neće biti taj 'scenario', samo kažem da je moguć.

sandzaklija

pre 9 godina

Sasvim korektna izjava Federera, cak je izjavio i "hteo sam da pobedim Raonica, ali nije islo, on je zasluzeno pobedio."
Medjutim, sta god da Federer izjavi, ovde u komentarima ga "Srpski strucnjaci" iskritikuju. Dakle nema razloga za kritiku, ali to je Federer (covek koga ceo svet voli), mi smo odlucili da ga ne volimo.
Dakle, vasi kometari vise govore o vama nego o Federeru! :)

sasa jokic

pre 9 godina

E dragi moj Rodjo u Londo u nema Majera, Poulima i Simona, nego svi iz top 10. Neki su se ovde pri ili opasno, ali ci jenica je da si samo orotiv Nolta odigrao ektra mec, ostalo je bilo na iskustvo i srecu.
Krivo mi je sto si izbegao Noleta, ali dobro....idi spra aj se za Lo don, mozda Ti dva dana vise pomognu.

peRFect

pre 9 godina

Neprikosnoveno najbolji i najveci svih vremena !!! Nebitno je da li ce na kraju godine biti prvi ili ne, on je ZAUVEK BROJ 1 !!! ROGER FEDERER APSOLUTNI TENISKI KRALj !!!
(peRFect, 31. oktobar 2014 23:35)

Sjajno.Svako bi pozeleo ovakve fanove. Ali ti komentarises clanak sa temom da je tvom miljeniku BITNO prvo mesto kao i njegovu srceparajucu analizu ocekujuceg poraza i "svevidece" taktike.Nisam najvatrenija podrska Djokovicu jer i ne pratim toliko tenis,ali ovakve izjave od "APSOLUTNOG TENISKOG KRALJA" su tuzne.
Kralj je mrtav,ziveo kralj.
Nas kralj,sa svim svojim manama i vrlinama.Jednostavan,iskren i prizeman.
Ajmo tata Nole...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prsten Ljubiše Trgovčevića, 1. novembar 2014 08:28)

Sjajno...Nadao se da ce se naci neki pametnjakovic kojeg ce moj komentar da pogodi u kompleks i koga ce da zaboli istina, bravo...A ovo da ne pratis kao tenis, to mozes nekom drugom da prodas pricu, tvoj komentar na komentar je tuzan i vise nego jasno pokazuje da imas kompleks FEDERERA i da pratis tenis itekako...I neverovatno je da svaka vest o FEDERERU ima vise komentara od vesti o Djovaku...Kompeklsi, kompleksi, zvone celu noc...Hvala druze...

alfa romeo

pre 9 godina

ala ste zapeli za ta dva dana..procitajte tekst,kaze nije da nije zeleo da prodje,ali kad vec nije prosao,ima i nesto sto moze da mu znaci

Radovan

pre 9 godina

@(Dott, 31. oktobar 2014 21:55)

Pa nije bas da ne razmislja o broju jedan: "....... Što se tiče mog pristupa tenisu, ništa se nije promenilo. Još sam tu, borim se, takmičim se, pokušavam da budem prvi na svetu i da osvajam titule“, rekao je Đoković.
http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=10&dd=27&nav_id=916697

peRFect

pre 9 godina

(Sale, 1. novembar 2014 11:53)

Ti ocigledno ne znas sta su kompleksi, kompleksasu...dovoljno nisi pametan da samim tim sto citas komentare, komentarises vest o FEDERERU i sto odgovaras na moj komentar, shvatis koliko samo imas kompleksa od najboljeg svih vremena...i cim pominjes 34. godine, znaci boli te sto ga je pobedio u Sangaju u 34.godini, jer nije prosla jedina fora da se pobedi Federer, da lose igra bekend taj dan...a ti i napisa kako je bolji, i jos hoces da igra sto duze da bi monakovac izjedncio skor sa njim, ne znas ni sam sa koje vise strane pucaju kompleksi...ali opet, hvala i tebi sto pokazujes kompleks...pozdrav...

Ak

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!

sleeper

pre 9 godina

GS su prava stvar. ATP je ATP. Ceo svet zna za Vimbldon,Rolan garos i to. Nole je veliki sampion upravo zbog 2 Vimbldona. Dobio Federera bas ove godine. Pamtim odavno da se neki Muster pojavio kao 1 na ATP a nije nista bitno osvojio. Ubrzo je i zaboravljen.

peRFect

pre 9 godina

Neprikosnoveno najbolji i najveci svih vremena !!! Nebitno je da li ce na kraju godine biti prvi ili ne, on je ZAUVEK BROJ 1 !!! ROGER FEDERER APSOLUTNI TENISKI KRALj !!!

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

E kakav covek,legenda.Prihvati poraz kao normalnu stvar,obrise znoj i samo ide dalje.I ide dalje i dalje...ne staje.
Nisam video tenisera koji vise voli ovaj sport.Ne mogu mu ni godine nista.
Postovanje majstore !

Ak

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!

RF

pre 9 godina

KAKO SE ovdje pojedinci prosipaju neko napisa nek si ti osvojio Bazel pa osvojio je Sangaj i to ponizio Djokovica u dva seta masters 1000 mislim o cemu raspravljamo Roger najbolji svih vremena Novak nije ni medju 15 najboljih 7 gs naspram 17 hohoh 82 turnira hohoho jao jes vam Federer nabio komplekse opet ce biti prvi pitanje je vremena

Fedeks

pre 9 godina

Zaboli me srce kad ovde vidim komentare sa toliko mrznje prema istinskoj legendi ovog sporta... Jedan od komentara je glasio:"ohoho cak turnir serije 500 si osvojio". A ljudi vrlo lako zaboravljaju da je osvojio dva mastersa ove sezone i to Sangaj i Sinsinati. Ali ok, idemo dalje. Spektakl nas ocekuje u Londonu i O2 areni!!!

kyu Q

pre 9 godina

Izasli misevi iz rupa , pa pljuste komentari poput deda ne brukaj se idi u penziju, neces u londonu do polufinala jel nema lakih igraca tamo, ..... Misevi jadni ste !

Oskar

pre 9 godina

Jako bitna stvar za Novaka bi bila da u Parizu obezbjedi to da može bit prvi samim plasmanom u finale Londona, tj. da finalni meč ne mora odlučivati pobjednika, jer kad Roger u dvoranskim uslovima igra kako zna, teško da ga iko može ustaviti.

Bane

pre 9 godina

Rodzer:ne treba ti da budes prvi na kraju.
Jer to si vec bio nekoliko puta.
Uzmi dejvis kup i nista ti vise ne treba.
A ovi neka se raduju tom prvom mestu posto im je jako vazno. Ne mogu bez njega.

strasno

pre 9 godina

Kako vas nije sramota!!! Pre pocetka sezone covek je bio 8. na svetu i za samo 10 meseci se vratio na 2. mesto i bori se za 1. Osvojio je najvise turnira i igrao najvise finala, pobedio u najvise meceva i igrao najvise i to sa 33 godine a vi ga nazivate DEDOM!!!!???? Pa gde tu ima logike!!!! Zamislite se vi sa 33 godine ako ih nemate kako bi se osecali kada bi vam neko rekao DEDA!!! Ovaj covek, ova legenda ima da igra jos barem 2 godine na vrhunskom nivou ali verujte mi vi sto ga mrzite necete ga se otarasiti ni za te 2 godine jer je covek potpisao ugovor sa celnicima turnira u bazelu na 4 godine tako da ce RF igrati barem do 2018!!!! BYE BYE HATERS OF THE G.O.A.T. BECAUSE HE IS peRFection OF TENNIS.

Nikola

pre 9 godina

Ako se desi da se vrati na prvo mesto trebalo bi da se povuce iz tenisa i ode u legendu u velikom stilu! Voleli ga mi ili ne,zasluzio je,treba imati srca za ovakav povratak!

Pozdrav iz Toronta

pre 9 godina

Ne razumem zasto omalozavate Federera, te deda, te penzija, te ovo-ono. Covek je pet puta ove godine igrao protiv Novaka i pobedio tri puta. Ne zelim mu da uspe, ali jos uvek ima realne sanse da zavrsi godinu na prvom mestu, za razliku od svih ostalih puno mladjih rivala.

Vuja neznalica

pre 9 godina

E kompleksašu moj, ne možeš da preboliš što će tamo neki Nole iz tamo neke Srbije da ugrozi tvoj, kako ti se ćinilo, neprikosnoveni br. 1. svih vremena... Bolje ti je da se spremaš za penziju, da se ne brukaš pod stare dane...

Sportista

pre 9 godina

Covek ima prava da se nada.
Jer ovo je sport...
A vi mozete da sedite pokraj svojih ekrana, uz pivce da leci zivce. Tako zadovoljite svoju sujetu i prazan zivot koji imate. Lupaj te mi minusa koliko god hocete ali to je ISTINA

Клисура

pre 9 godina

Сретан пут у Лондон Роже, тренирај добро, и носи се том мишљу да ће се решити у Лондону. Хоће сигурно, али не у твоју корист.

monarhista

pre 9 godina

Raduje se jer ima dva dana vise za pripreme:-)))))
Pa sto ne propusti Pariz da ih imas jos vise:-))))
Sramotna izjava...srecom nije bokser pa ovi porazi ne bole tako da svima bude neprijatno...

sojga

pre 9 godina

Ajmo sada, najbolji ikada, pravi gospodin, milina za gledanje, nikada Djokovic nece biti ni blizu... bla bla bla

Realno, ne volim ga zato sto je prepotentan i drago mi je kad izgubi.

Ziveli!

Клисура

pre 9 godina

Може да се каже о Роџеру све нај, објективно гледано, али швајцарци генерално никако не могу да пребиле што је Србенда број један у свету тениса (друге већ нећу помињати) Ама никако, Роже би дао све да престигне Нолета, ама све. Може да мисли ко шта хоће, али је неоспорно тако.

Ilija

pre 9 godina

Fedeks evo ja cu ti reci opet, osvojio je turnir serije 500 i CAK! dva mastersa, i hoce prvo mesto. Realno dani su mu odbrojani za tenis.
Bravo za tebe majstore, pored svog coveka Srbina navijas za Svajcarca!

peRFect

pre 9 godina

Neprikosnoveno najbolji i najveci svih vremena !!! Nebitno je da li ce na kraju godine biti prvi ili ne, on je ZAUVEK BROJ 1 !!! ROGER FEDERER APSOLUTNI TENISKI KRALj !!!
(peRFect, 31. oktobar 2014 23:35)

Sjajno.Svako bi pozeleo ovakve fanove. Ali ti komentarises clanak sa temom da je tvom miljeniku BITNO prvo mesto kao i njegovu srceparajucu analizu ocekujuceg poraza i "svevidece" taktike.Nisam najvatrenija podrska Djokovicu jer i ne pratim toliko tenis,ali ovakve izjave od "APSOLUTNOG TENISKOG KRALJA" su tuzne.
Kralj je mrtav,ziveo kralj.
Nas kralj,sa svim svojim manama i vrlinama.Jednostavan,iskren i prizeman.
Ajmo tata Nole...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prsten Ljubiše Trgovčevića, 1. novembar 2014 08:28)

Sjajno...Nadao se da ce se naci neki pametnjakovic kojeg ce moj komentar da pogodi u kompleks i koga ce da zaboli istina, bravo...A ovo da ne pratis kao tenis, to mozes nekom drugom da prodas pricu, tvoj komentar na komentar je tuzan i vise nego jasno pokazuje da imas kompleks FEDERERA i da pratis tenis itekako...I neverovatno je da svaka vest o FEDERERU ima vise komentara od vesti o Djovaku...Kompeklsi, kompleksi, zvone celu noc...Hvala druze...

umalo stativa

pre 9 godina

U Londonu će u Federerovoj grupi biti njegove mušterije Berdih, Čilić i Ferer a u Novakovoj Vavrinka (van forme ali protiv Noleta uvek inspirisan), Marej (domaći teren) i Raonic (ako se plasira neće biti u Rodjinoj grupi). Izmoriti Novaka da prođe uobraženi miljenik ATPa.

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 9 godina

Šta reče to Rodžer!?
"Nije da nisam želeo da pobedim ovde, ali sam znao da će biti veoma teško od starta."
Mda, baš si imao težak žreb, jes' vala bila nemoguća misija od starta. o.O

Liverpool Man

pre 9 godina

Deda, palo je to onog trenutka kad si krenuo da igras svaki moguci turnir.Nemas snagu..danas sam hteo da odigram na Raonica ali nisam stigo, bio sam u pravu.

Ilija

pre 9 godina

Ne vidim kako ovaj moze biti prvi, Djoka mu bezi skoro 2000 bodova, osvaja Pariz i brani bodove, ovaj ce uzeti koji bod za 1/4 finale.... neka mu posle Pariza bezi i 1500 bodova, sve i da ima propeler u *uzici ne moze ga stici....

Nebojša

pre 9 godina

Njega će želja da bude prvi na kraju koštati dejvis kupa jer pored Wavrinke koji ne moze da se sastavi njemu neće ostati energije i za prvo mesto koje realno ni nije zasluzio i za dejvis kup koji mu fali.

peRFect

pre 9 godina

(Sale, 1. novembar 2014 11:53)

Ti ocigledno ne znas sta su kompleksi, kompleksasu...dovoljno nisi pametan da samim tim sto citas komentare, komentarises vest o FEDERERU i sto odgovaras na moj komentar, shvatis koliko samo imas kompleksa od najboljeg svih vremena...i cim pominjes 34. godine, znaci boli te sto ga je pobedio u Sangaju u 34.godini, jer nije prosla jedina fora da se pobedi Federer, da lose igra bekend taj dan...a ti i napisa kako je bolji, i jos hoces da igra sto duze da bi monakovac izjedncio skor sa njim, ne znas ni sam sa koje vise strane pucaju kompleksi...ali opet, hvala i tebi sto pokazujes kompleks...pozdrav...

Dott

pre 9 godina

Evo sad jasno mozemo videti razliku u pristupu ovoj igri izmedju Rodzera i Noleta. Dok je Nole uvek govorio da o broju jedan ne razmislja i da ce biti broj jedan ako treba da bude shodno rezultatima, Rodzer na to ide ciljano sa igranjem najvise turnira u posldnjih 6-7 godina, covek ima najvise pobeda na turu, to se davno nije desilo.
Niko ga ne moze nadmasiti po broju nedelja na broju jedan i covek hoce jos, mozda ga premasi neko za 1000 godina, GS turniri ok, tu mu Nadal preti, na njih i treba da se bazira, ali glad je glad.

alejandro

pre 9 godina

Rođo, neko napisa da u Londonu neće biti slabih i stvarno kako tamo misliš u finale!? A ako se stvarno desi da uzmeš završni Masters sezone ja budem novi most na Dunavu tik pored onog kineskog! Ponavljam, nikad nisam bio navijač R.F. a zbog ponašanja i izjava posle poraza od Raonića i dalje tvrdim da je upadljivo najantipatičniji lik u open eri tenisa poslae Ivana Lendla!!

sandzaklija

pre 9 godina

Sasvim korektna izjava Federera, cak je izjavio i "hteo sam da pobedim Raonica, ali nije islo, on je zasluzeno pobedio."
Medjutim, sta god da Federer izjavi, ovde u komentarima ga "Srpski strucnjaci" iskritikuju. Dakle nema razloga za kritiku, ali to je Federer (covek koga ceo svet voli), mi smo odlucili da ga ne volimo.
Dakle, vasi kometari vise govore o vama nego o Federeru! :)

kometo udri

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!
(Ak, 31. oktobar 2014 22:58)

Srbi organizuju US Open u Nju Jorku.

Vlajko 011

pre 9 godina

Alo bre, dokle vise licemerstava u izjavama, kao sad cu da imam dva dana vise da se pripremim i zbog toga sam izgubio, pa pop...deo je zbog ovog drvosece.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

@ komandant Gvozdenog Puka
Ne znam kako nakon ovakve izjave pune cinizma i omalovazavanja neko moze da kaze kako je "covek legenda i normalno prihvata poraz". Rodja je ocigledno izuzetno razocaran, mozda i gnevan i ocajnicki pokusava da nadje nesto pozitivno u cinjenici da je ovim porazom izgubio 80% sansi da se domogne br 1.

Djordje NS

pre 9 godina

Ahaha... Koji je lik ovaj Federer. Kao nije mu bitno što je izgubio od Raonića, čak šta više, to mu je baš dobro došlo jer je njemu cilj da dobije još dva dana više da se pripremi za London jer on juri prvo mesto i Novaka Đokovića. Komedijaš... A u jednom gemu u kojem je posle 15:40 za Raonića Federer spasao dve break lopte, zaorilo se C'MON u dvorani u Parizu kao da je Rođa osvojio turnir.
Toliko o tome da mu nije bilo važno da prođe Raonića.
Ali meni je u celoj situaciji najsmešnije što se on primio da je došao u situaciju da se bori za prvo mesto rezultat njegove neverovatno dobre igre. Njemu je samo išao na ruku splet srećnih okolnosti ove godine po njega:
- Osvojio je Monte Carlo jer je Novak povredio ruku pa zbog toga nije ni učestvovao u Madridu,
- Novak se ove godine bavio svim i svačim samo najmanje tenisom, svadba, Jelenina trudnoća, porođaj, rođenje sina... Igrao nezainteresovano i ispadao na nekim turnirima rano ili otkazivao učešće (američka turneja),
- Nadal je već duže vreme rovit, povređen ili šta već, a svi znamo da se Roger ne bi naigrao tenisa da su Nole i Rafa bili u potpunosti spremni i fokusirani na tenis,
- A o srećnim prolazima prvih i drugih kola na nekim turnirima u kojima je spasavao i po 5 meč lopti a koje je turnire kasnije osvajao neću ni da pišem...

I on bi na kraju da priča o prvom mestu - obraz đon. Ali to će sve doći na svoje mesto sledeće godine kad se Nole ponovo fokusira na igru, Rafa oporavi a Rođa bude trebao da brani svu ovu gomilu poena koje je ove godine srećom osvojio. Sledeće sezone Roger neće biti u prvih 10, u to sam siguran...

lol

pre 9 godina

ja kao federerov navijac(od 2003) nikad ne trollujem kada novak ili neko drugi izgubi kao sto vi radite... ne znam sta je sporno u izjavi sad ? covek je konstatovao da ce imati 2 dana vise da se spremi za london, i izjavio da poraz od raonica boli i da je igrao bolje i zasluzeno pobedio... verovatno bi bili srecniji da je objavio da ce da se povuce ili plakao kad je davao izjavu... stvarno mi nije jasno zasto ne procitate tekst do kraja pre nego sto pljujete... svako ima pravo da navija za koga hoce, nema potrebe za komentarima tipa navijas za svajcarca pored srbina itd... tenis je individualni sport i svako od njih igra za sebe pre svega :)

бт

pre 9 godina

Године ипак чине своје, против природе се не може. Новак треба мирно да приведе 2014. крају а онда следеће у нову рекордну, јер на радару се не види ко би могао да га угрози следећих неколико сезона.

Pinokio

pre 9 godina

Ovo je Tata u svakom pogledu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mail, 31. oktobar 2014 21:08)

Jeste bogami, covek vise voli da ima vreme za treninge nego da osvoji turnir.

Boban

pre 9 godina

Razumljivo je što je Federeru opala koncentracija, teško je igrati iz nedelje u nedelju na vrhunskom nivou. Federer ima 33 godine, nemoguće je izdržati tako jak ritam i to je Miloš iskoristio maksimalno. Videlo se da Švajcarcu mnogo znači pobeda, imao je želju, ali ne može svaki put da prođe trik kombinacija čip i čardž, iznenadni izlazak na mrežu i dobijanje poena volejom. Ne prolazi to kod svakoga, pogotovo protiv Noleta, Rafe a vidimo i danas protiv Miloša. U svakom slučaju voleo bih da Nole bude na kraju godine prvi a Federer neka uzme Dejvis kup, to bi bilo pošteno za ovu godinu.

djwhite

pre 9 godina

Ako Nole uzme Pariz (a velika je vjerovatnoća) ti ćeš u Londonu samo moći da rješiš ggdje ćeš na zimovanje.Rekoh u nekom postu ranije da se grdno vara svako ko misli da će Federer uzeti više od jednog turnira do kraja sa sve Dejvis Kupom.Sada je vjerkvjerovatnije da će biti 0 titula do kraja godine.

Ichachos

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!
(Ak, 31. oktobar 2014 22:58)

1) Tenis je daleko najpopularniji individualni sport.
2) Kojem ti cijenjenom narodu pripadas kad tako potcjenjivacki posmatras razne Slovenske narode? Sloveni su spletom istorijskih okolnosti siromasniji, ali nisu nista manje "vrijedni" za sport ili bilo koju drugu djelatnost od Nijemaca ili Amerikanaca.

goran

pre 9 godina

Ako Ferdi opet bude imao "sreće" sa žrebom i ne bude npr. u grupi sa Raonićem, Čilićem i Nišikorijem može biti svašta. Finale Federer : Đoković uopšte nije izvesno. Pogledajte samo sa kime Nole igra u Parizu. Ferdi je imao sreće da nije dobio još nekoliko dana za pripremu za London da je ispao u prvom kolu da je imao iole jačeg protivnika!

Liberal

pre 9 godina

Mozda je najbolji svih vremena ali Novak je Novak! Nas covek u svakom slucaju zato postovanje Federeru a Novaku prvo mesto na kraju godine!!! Idemo Nole!!!!

Blafer

pre 9 godina

Čitaj - Baš dobro da sam izgubio od Raonića, ma tako sam i planirao, sada imam iihhaaahaj 2 dana više priprema za London, to ti je primer kada poraz prerasta u pobedu i hvala Bogu da izgubih!
Buaaahhhaaahaa!!!!

prsten Ljubiše Trgovčevića

pre 9 godina

Neprikosnoveno najbolji i najveci svih vremena !!! Nebitno je da li ce na kraju godine biti prvi ili ne, on je ZAUVEK BROJ 1 !!! ROGER FEDERER APSOLUTNI TENISKI KRALj !!!
(peRFect, 31. oktobar 2014 23:35)

Sjajno.Svako bi pozeleo ovakve fanove. Ali ti komentarises clanak sa temom da je tvom miljeniku BITNO prvo mesto kao i njegovu srceparajucu analizu ocekujuceg poraza i "svevidece" taktike.Nisam najvatrenija podrska Djokovicu jer i ne pratim toliko tenis,ali ovakve izjave od "APSOLUTNOG TENISKOG KRALJA" su tuzne.
Kralj je mrtav,ziveo kralj.
Nas kralj,sa svim svojim manama i vrlinama.Jednostavan,iskren i prizeman.
Ajmo tata Nole...

Sale

pre 9 godina

Ko je vise ovaj kompleksas Fetard, sto sebe potpisuje sa peRFect!? Na svaku vest pise da je "RF najbolji u istoriji"! Cak i na one koje sa ovim prepotenkom nemaju veze. Bolje neka sebi na celu flomasterom isto napise i seta svojim gradom (selom) od ujutru do uvece. Ostavite vise istoriju istoriji! Danas je jednostavno Novak bolji, koliko god kome to bilo tesko da shvati i prihvati. Nadam se samo da se RF jos nece povuci, da bi se i medjusobni skor od 19:17 za njega protiv Noleta korigovao. Neko rece da nije fer da se racunaju pobede Novaka jer ce Roger uskoro u 34-tu, a ja kazem da onda nije ni fer da se racunaju Federerove pobede dok je Nole tek pocinjao. U svakom slucaju, mislim da je 2015.godina u potpunosti Novakova. Brz oporavak Rafi! Srecno Nole!

sasa jokic

pre 9 godina

E dragi moj Rodjo u Londo u nema Majera, Poulima i Simona, nego svi iz top 10. Neki su se ovde pri ili opasno, ali ci jenica je da si samo orotiv Nolta odigrao ektra mec, ostalo je bilo na iskustvo i srecu.
Krivo mi je sto si izbegao Noleta, ali dobro....idi spra aj se za Lo don, mozda Ti dva dana vise pomognu.

Jota

pre 9 godina

Gospodine RF vise vremena, ali sa manje poena u Londonu. Ocigledno si zaboravio to da spomenes. Ali, kako to obicno biva RF uvek ima dobar izgovor za poraz.

Novak ce biti prvi na kraju sezone, ubedjan sam, adrenalin sada radi zestoko u Parizu i to Novaku daje dodatan motiv i energiju, time i veliku bodovnu razliku pred London.

djani.jovanovic

pre 9 godina

Nekada su bogatasi gledali sirotinju. Danas sirotinja gleda bogatase. Federer je markentiski proizvod a sportska komponenta nije vazna. Voleo bih da vidim klince ili klinceze koje mogu da se poistovete sa "najboljim svih vremena" ciji osmeh na terenu kosta vise od glavne nagrade. Ako ga shvatimo kao najbolji marketinski proizvod NIKEa i svajcarskih banaka onda i njegovo ponasanje postaje prepoznatljivo. Pratim tenis dugo ali nikada nisam cuo da je marketing kooperacija dozvolila da on prizna da je neko bio bolji, Kada sportu oduzmes tu ljudskuz stranu ostaje samo marketing.
E pa sada narode siromasni dozvolite da se radujrmo svakom humanom gestu medju gladijagtorima i tu je Djokovic svetski sampion.

ccc

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!
(Ak, 31. oktobar 2014 22:58)

IMAS PRAVO. Zato su turniri organizovani na americkom tlu krcati sa navijacima.

alfa romeo

pre 9 godina

ala ste zapeli za ta dva dana..procitajte tekst,kaze nije da nije zeleo da prodje,ali kad vec nije prosao,ima i nesto sto moze da mu znaci

Melenci

pre 9 godina

STRASNO,da nisi malo preterao?Pa ti vise uzdizes Rodzera i od svajcaraca!Pa sta ako se prijavio da igra Baze naredne cetiri godine?Mogu i ja da se prijavim za najlesi glas Srbije pa da me tamo pociste.A,da ti se drzis onog vazno je ucestvovati.Pa zar nije malo bezobrazan komentar o prvom mestu.Ponasa se kao da Nole ne postoji,jer samo on moze biti prvi.Prepotenko!

npr.

pre 9 godina

Jako bitna stvar za Novaka bi bila da u Parizu obezbjedi to da može bit prvi samim plasmanom u finale Londona, tj. da finalni meč ne mora odlučivati pobjednika, jer kad Roger u dvoranskim uslovima igra kako zna, teško da ga iko može ustaviti.
(Oskar, 31. oktobar 2014 21:47)

A u kojim uslovima ga je danas zaustavio Raonic ?

sleeper

pre 9 godina

GS su prava stvar. ATP je ATP. Ceo svet zna za Vimbldon,Rolan garos i to. Nole je veliki sampion upravo zbog 2 Vimbldona. Dobio Federera bas ove godine. Pamtim odavno da se neki Muster pojavio kao 1 na ATP a nije nista bitno osvojio. Ubrzo je i zaboravljen.

Driven

pre 9 godina

Ja ne znam zasto toliko obracate paznju na njegove izjave.
Borba za prvo mesto je dosla sasvim neocekivano, jer je Novak to omogucio.
Mediji su napumpali tu pricu, a realno sanse su zaista male, jer ne moze Novak toliko lose da igra u kontinuitetu, niti Federer moze toliko dugo da ide sa turnira na turnir i pobedjuje, sporo se oporavlja.
Davis Cup je glavni cilj u drugom delu sezone i Federer ce zapaliti Wawrinku ako ovaj ne digne formu do finala.
Ja zaista mislim da mu nije dobro jer je izgubio od siledzije Raonica, a ipak mu je i drago sto ce biti sveziji za London, jer je tamo svaki mec kao polufinale.

Sve u svemu, resava se sve u Londonu, ali njegov cilj je Davis Cup, sve ostalo je bonus, jer ako krene da ratuje na 3 fronta, nece se dobro provesti. Zna i on to

VJ

pre 9 godina

@nata
Niste u pravu.
Ako Novak osvoji Pariz, u Trci će imati 1310 poena više od Federera.
Dve pobede u grupi vrede 400 poena. To je 1710 poena.

Ako Rodžer osvoji završni turnir sa svih pet pobeda, dobiće 1500 poena. Dve pobede i bonus ako osvoje D.Kup vrede 225 poena. To je ukupno 1725.

Nadam se da neće biti taj 'scenario', samo kažem da je moguć.

siniša

pre 9 godina

Nije vise interesantan Tenis u svjetu. Da je u kojem slucaju interesanten bavili bi se Amerikanci , Njemci i citava Evropa. Ko se bavi vise Tenisom ? Rusi ,Bjelorusi,Poljaci, Slovaki , Cesi , Bugari i Srbi a i nekih Evropljana!
(Ak, 31. oktobar 2014 22:58)

Jarane, cime se ti bavis? Po tvom pravopisu i padezima, sigurno se citanjem knjiga ne bavis..
To sto tebe tenis ne zanima ne znaci da vise nije interesantan u svetu, vec da ti blage veze nemas! Tenisom se itekako bave ameri, a "nekih Evropljana" se bave Nemci, Španci, Švajcarci, Englezi, Francuzi...

Radovan

pre 9 godina

@(Dott, 31. oktobar 2014 21:55)

Pa nije bas da ne razmislja o broju jedan: "....... Što se tiče mog pristupa tenisu, ništa se nije promenilo. Još sam tu, borim se, takmičim se, pokušavam da budem prvi na svetu i da osvajam titule“, rekao je Đoković.
http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=10&dd=27&nav_id=916697