Sreda, 29.10.2014.

19:06

Federer se mučio, Dimitrov ubedljiv

Švajcarac Rodžer Federer i Bugarin Grigor Dimitrov ostvarili su pobede u drugom kolu Mastersa u Parizu.

Izvor: VA

Federer se muèio, Dimitrov ubedljiv IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 9 godina

(djwhite, 30. oktobar 2014 08:21)
znaci kad Nole dobije Federera to je zato sto je Nole kvalitetan, a kad ga Fed dobije onda je to zato sto Nole ima previse respekta. Ta prica sa respektom bi pila vodu da je Nole klinac bez iskustva koji je impresioniran Federerovom karijerom. Nole je tu bolest preboleo jos u Torontu 2007. a potvrdio u Australiji naredne godine. Federer je dobio poslednji mec jer je bio bolji, kao sto je Nole dobio Vimbldon. Naravno da obojica mogu bolje, cak i u mecevima koje su dobili, ali to je neka druga prica. Btw, Federer je pobedio Nadala pre dve godine, a ove godine se nisu nesto posebno ni sastajali inace bi pao Nadal i ove.
I slazemo se da Fed ne igra neki super kvalitetan tenis u odnosu na svoje standarde, ali je to dovoljno dobro da bude u vrhu danas.
(Joca 011, 30. oktobar 2014 07:54)
kao sto se od Federera trazilo da pusti Novaka na Vimbldonu. Pa nikad nisam video mec u kom Federer nikako da se namesti na forhend ko covek. Sipao je greske tim udarcem kao da je prvi put uzeo reket u ruke :o
(hawkeye, 30. oktobar 2014 01:02)
Conga u Torontu, 3. poraz
(sasa jokic, 29. oktobar 2014 19:39)
Federer je dobio 13 meceva zaredom a pri tome izgubio 3 seta, rekao bih da nije strasno. Pri tome jeste nesto cesce odlazio u TBove i sa te strane mucio za osvajanje pojedinacnih setova, ali ne vidim tu neke probleme, nije vise mladic da rutinski resava setove.

mašinka perović

pre 9 godina

ne razumem zašto pljujete federera što je loše igrao a pobedio. što šardi (ili bilo koji drugi teniser) nisu to iskoristili? ne budite hejteri

djwhite

pre 9 godina

Tenis koji igra Federer trenutno nije nikakav super kvalitetan tenis.U odnosu na tenis koji zadnjih 4,5 godina igraju Nadal,Novak,Delpo pa čak i Marej ili Vavrinka početkom ove godine.Inače Federer nije pobijedio nadala ČETIRI godine a ne bi ni Novaka pobijedio da Novak ne pobijedi samog sebe. Za pobjedu protiv Federera u zadnjih 4,5 godina Novaku je dosta da odigra 70% svojih teniskih mogućnosti i bez obzira na Federerovu igru (inače on uvijek igra blizu 100% protiv Novaka) ga dobija.Zašto je u mečevima koje je Federer pobijedio Nole igrao sa 50%,60% je loša psihološka priprema za meč.Priča nije mu dozvolio da igra bolje je šuplja.Ko je igrao ili igra OZBILJNO tenis zna o čemu govorim a ja sam ga igrao do 14te godine na vrhunskom nivou (prvi u BiH u uzrastu do 12godina 8otih godina) a sada igram rekreativno. U pitanju je psiha i pretjerani respekt koji Novak ima prema njemu i ništa više. Teniski najkvalitetniji mečevi ikada su mečevi odigrani između Nadala i Đokovića 2011te godine (ne svi ali oni na šljaci u Rimu i Madridu svakako).

Joca 011

pre 9 godina

... odigrao je Nole ocajno (blokada zbog velikog uloga) ...
@ (sasa jokic, 30. oktobar 2014 00:02)

Možda nisam bio jasan. Odigrao je Nole očajno, ali namerno je tako odigrao. Zašto? Tako se tražilo
od njega. Od Feda se to nikada ne traži. Stoga što je Fed ikona od koje se ima više koristi.
Eto, ako sada puste ovaj komentar. Pozdrav
.

Sale

pre 9 godina

Uz veoma tezak zreb na jos jednom turniru na kom ucestvuje, Roger Federer se s lakocom probija kroz isti. Protivnici iz turnira u turnir sve tezi, a igra sve bolja i bolja. Pao je dominantnom igrom i nepredvidivi i nikad spremniji Jeremi Shardi, koji je svojevremeno bio cak i juniorski osvajac jednog GS-a. Federer tako nastavlja svoju izuzetnu sezonu fantasticnim nizom pobeda u prvim kolima turnira serije 500 i 1000 koje je u poslednje vreme cak i osvajao, ali ne namestanjem zreba sto se u poslednje vreme pripisuje ATP-u u korist Novaka Djokovica, kao i ne uz pomoc srece koja mu nije pomogla, vec zbog forme u kakvoj se nije nalazio od kada su poslednji put Novaku namestili zreb. Tako je, uprkos cinjenici da od 2012. nije osvojio ni jedan GS, dosao u priliku da se (kako sam kaze) nezasluzeno nadje na 1.mestu rang liste za 2014.godinu. Mnogi kazu "igra kao nikada do sad". Uzimajuci u obzir sve gore navedene cinjenice, mozemo se sloziti sa tom konstatacijom. Pri tome, za sve zasluge, posebno u igrama van terena, smesi mu se i nagrada za fer plej izglasana od igraca koji ga nisu pobedjivali jer "nije bio u formi", pa samim tim nije stigao ni da o njima progovoi nasto na konferencijama za stampu gde je poznat kao veliki dzentlmen.

hawkeye

pre 9 godina

Ne lupajte o najboljem Federerovom tenisu u životu,pre 6 godina ovakve mečeve bi rešavao sa 6:1,6:1,realnost je da čovek ima 33 godine,da je nakon RGa doživeo samo dva poraza,finale WBa i 1/2 US opena,što je neverovatno dostignuće,e sad to što rešava mečeve koje bi drugi gubili razlog je prosto taj što pričamo o najboljem teniseru u istoriji.

sasa jokic

pre 9 godina

Joco@ Hocu da budem fair play, odigrao je Nole ocajno (blokada zbog velikog uloga) ali hajde da kazemo da je ipak Federer bio zasluzniji, nego sto je Nole kiksnuo.
Problem je sto se ovde gleda navijacki, a ne argumentovano. Ne treba ja da pricam, pohledas rezultate i statistiki i vidis da je sa drugom i trecom ligomm igraomna zilet. Ali nema Rafe, Delpa, Mareja....i do titule mnogo lakse.

ccc

pre 9 godina

@cccc
Jeste, ima i Sinsinati 2012, Novak-Rodzer finale.
Prvi set je bas bruka, ukupno 0 gemova za Novaka.
A RF ne mora bolje da igra, i sa ovakvom igrom Novak ne moze ni set da mu uzme.

cccc

pre 9 godina

Kako god da igra, to mu je sasvim dovoljno da pobedjuje i osvaja titule. Budi srecan sto ne igra najbolje sto moze.
(ccc, 29. oktobar 2014 22:41)
Pa on i ne može bolje od toga, protiv Šardija je bio lipsan konj.

robin hud

pre 9 godina

Da, ako si u prilici pogledaj snimak finala WB 2014. U 5 setu kada Federer ima "zicer" na mrezi ali on kao slucajno izbacuje loptu i ne osvaja poen za brejk, pa se kao nesto nervira i onda gubi svoj servis i mec.
Ili pogledaj 2010 i2 011 kako ne koristi po 2 mec lopte i kako vraca mlako lopte Novaku na reket. Posle se kao nesto nervira.
Ako razumes sta hocu da kazem.
(a, 29. oktobar 2014 22:38)
Ne najbolja prevara je USopen kada Roger pušta Novaka u 5 setu posle 5:3 i 40:15,čak ne iskoristi ni 2 meč lopte. Interesantno nije bio uopšte nervozan. Do pres konferencije.

Ženwood86

pre 9 godina

Ne igra Federer ništa specijalnije, ni bolje ni lošije u odnosu na prošlu godinu..Imao bi on više zahvalinica da napiše što je uopšte u igri za 1. mesto u ovoj godini(i još bez osvojenog GS), a na kraju da napiše i speciijalnu zahvalnicu šangajskoj mreži na meč loptu za Argentinca..

cccc

pre 9 godina

Pogledaj mec Nadal-Djokovic, RG 2013 pa ces videti kako se Novak "peca" u mrezu. E to je bruka.
(ccc, 29. oktobar 2014 22:40)
Nije to bruka, bruka je RG 2008, NAdal-Goger.Samo 4 gema.

Boban

pre 9 godina

Nema šta, Federer će osvojiti turnir u Parizu jer je ATP tako namestio žreb da niko ne može da mu se suprotstavi (samo Novak ako dođe do finala). Neverovatno koliko je to providno, svi koji se bore za London su u Novakovom delu žreba: Dimitrov, Marej, Ferer i Nišikori, a kod Federera takve veličine poput Šardija, Fonjinija, Puija (da li je neko čuo za tog momka). Ne govorim o teorijama zavera, već o činjenicama, godinama na Rolan Garosu Nole je sa Rafom u njegovom delu žreba, a na svim ostalim grend slem turnirima u Federerovom. Providno i nesportski, ali nadam se da će ih Novak redom sve pobediti u inat svima.

a

pre 9 godina

@Joca 011
Da, ako si u prilici pogledaj snimak finala WB 2014. U 5 setu kada Federer ima "zicer" na mrezi ali on kao slucajno izbacuje loptu i ne osvaja poen za brejk, pa se kao nesto nervira i onda gubi svoj servis i mec.
Ili pogledaj 2010 i2 011 kako ne koristi po 2 mec lopte i kako vraca mlako lopte Novaku na reket. Posle se kao nesto nervira.
Ako razumes sta hocu da kazem.

Darko

pre 9 godina

Federer je lose odigrao ovaj mec. Mislim da je prilicno umoran, dosta meceva je odigrao ove godine. Veliki sam navija Federera. Pratim tenis preko 20 godina i mislim da je on po stilu, lepoti i eleganciji najbolji igrac ikada! Sto se tice prvog mesta mislim da bi glat bio
br. 2 samo da osvoji DK.

Joca 011

pre 9 godina

... Jedino je mec protiv Noleta... odigrao na vrhunskom nivou...
@ (sasa jokic, 29. oktobar 2014 19:39)

Za sve si u pravu al' za Fedovo odigravanje na vrhunskom nivou u Šangaju nisi. Igrač igra onoliko dobro koliko mu protivnik dozvoli – ovo je uvek u pitanju. Ako si u prilici i pogledaš meč ponovo, obrati pažnju kako mu Nole vraća lopte na reket, kako se kao kliza, pa promašuje, pa kao ljuti, pa... Nije prvi put od Noleta, ako shvataš šta hoću reći. Pozdrav
.

trofej

pre 9 godina

Danas je Šardi u drugom kolu Pariza ,baš kao i Majer u drugom kolu mastersa u Šangaju, poprilično pomogao Rodžeru da se plasira dalje.Nadam se da je današnje "provlačenje" u treće kolo "nagovještaj" da će u Prizu podigniti pobjednički trofej.

Borg

pre 9 godina

Veliki sam navijač Federera, ali za 30 godina koliko pratim tenis veće sramoćenje od onog Rogerovog promašenog zicera na metar od mreže, nisam video, a video sam svašta! Bruka!

Sremac

pre 9 godina

Pa sta reci...
Ocaj u prvom setu, nezainteresovanost, kao da je pao sa druge planete.
Nesto slicno kao u Sangaju, takodje u drugom kolu, s'tom razlikom sto se ovde nije suocavao sa mec loptama.
Ima taj neki hladan start, ili ti, sporo paljenje.
Mada za jednog penzionera je to mozda i normalano ;-)
Ako dalji razvoj dogadjaja bude kao i na prethodnom mastersu, necu imati nista protiv.
Da je sad izgubio, bio bih jako nezainteresovan za ostale meceve pre zavrsnice, jer bi ovaj turnir izgubio draz zbog resenog pitanja broja 1 na kraju sezone.
Ako bi FedEx ipak, kojim slucajem uspeo u tome, bio bi cini mi se prvi put od 1992. godine, kada je Mekinro bio prvi na svetu na kraju sezone, a da u istoj nije osvojio Gren Slem.

petarlfc

pre 9 godina

Federer se uvek tako muci na pocetku svakog turnira i na kraju prodje. I sto je jos zanimljivije stigne do zavrsnice ili osvoji turnir. Drzi se matora lisica, rano su ga otpisali ljudi. Jes' da ima dosta godina ali igra skoro pa najbolji ako ne i najbolji tenis u karijeri pod "stare" dane.

sasa jokic

pre 9 godina

Standardno za Federera, isto ovako je igrao u Sangaju i Bazelu. Jedino je mec protiv Noleta (koji ga ultra motivise) odigrao na vrhunskom nivou.
Nema igraca koj7 mu nije uzeo set, i protiv koga nije spasavao set lopte. Danas je Sardija dobio u taj breku, spasao 4 set lopte, a ovaj je imao 44% ubacenog prvog servisa?
Opet ce me Bojan i njemu slicni prozivati da lupam, ali pogledajte statistiku i rezultate. Rodzer uopste ne igra vrhunski, muci se sa svima.
Videcemo kako ce ici dalje, ali ova spora podloga njemu ne lezi svakako.

Adi

pre 9 godina

Tesko ali zasluzeno,Chardy nezgodan igrac u tri meca sa Rogerom sva tri su otisla u 3 seta sada Roger vodi 2-1 u medjusobnom skoru ,slijedece kolo Roger ne bi trebao imati problema

petarlfc

pre 9 godina

Federer se uvek tako muci na pocetku svakog turnira i na kraju prodje. I sto je jos zanimljivije stigne do zavrsnice ili osvoji turnir. Drzi se matora lisica, rano su ga otpisali ljudi. Jes' da ima dosta godina ali igra skoro pa najbolji ako ne i najbolji tenis u karijeri pod "stare" dane.

Adi

pre 9 godina

Tesko ali zasluzeno,Chardy nezgodan igrac u tri meca sa Rogerom sva tri su otisla u 3 seta sada Roger vodi 2-1 u medjusobnom skoru ,slijedece kolo Roger ne bi trebao imati problema

Sremac

pre 9 godina

Pa sta reci...
Ocaj u prvom setu, nezainteresovanost, kao da je pao sa druge planete.
Nesto slicno kao u Sangaju, takodje u drugom kolu, s'tom razlikom sto se ovde nije suocavao sa mec loptama.
Ima taj neki hladan start, ili ti, sporo paljenje.
Mada za jednog penzionera je to mozda i normalano ;-)
Ako dalji razvoj dogadjaja bude kao i na prethodnom mastersu, necu imati nista protiv.
Da je sad izgubio, bio bih jako nezainteresovan za ostale meceve pre zavrsnice, jer bi ovaj turnir izgubio draz zbog resenog pitanja broja 1 na kraju sezone.
Ako bi FedEx ipak, kojim slucajem uspeo u tome, bio bi cini mi se prvi put od 1992. godine, kada je Mekinro bio prvi na svetu na kraju sezone, a da u istoj nije osvojio Gren Slem.

trofej

pre 9 godina

Danas je Šardi u drugom kolu Pariza ,baš kao i Majer u drugom kolu mastersa u Šangaju, poprilično pomogao Rodžeru da se plasira dalje.Nadam se da je današnje "provlačenje" u treće kolo "nagovještaj" da će u Prizu podigniti pobjednički trofej.

sasa jokic

pre 9 godina

Standardno za Federera, isto ovako je igrao u Sangaju i Bazelu. Jedino je mec protiv Noleta (koji ga ultra motivise) odigrao na vrhunskom nivou.
Nema igraca koj7 mu nije uzeo set, i protiv koga nije spasavao set lopte. Danas je Sardija dobio u taj breku, spasao 4 set lopte, a ovaj je imao 44% ubacenog prvog servisa?
Opet ce me Bojan i njemu slicni prozivati da lupam, ali pogledajte statistiku i rezultate. Rodzer uopste ne igra vrhunski, muci se sa svima.
Videcemo kako ce ici dalje, ali ova spora podloga njemu ne lezi svakako.

Borg

pre 9 godina

Veliki sam navijač Federera, ali za 30 godina koliko pratim tenis veće sramoćenje od onog Rogerovog promašenog zicera na metar od mreže, nisam video, a video sam svašta! Bruka!

Darko

pre 9 godina

Federer je lose odigrao ovaj mec. Mislim da je prilicno umoran, dosta meceva je odigrao ove godine. Veliki sam navija Federera. Pratim tenis preko 20 godina i mislim da je on po stilu, lepoti i eleganciji najbolji igrac ikada! Sto se tice prvog mesta mislim da bi glat bio
br. 2 samo da osvoji DK.

Boban

pre 9 godina

Nema šta, Federer će osvojiti turnir u Parizu jer je ATP tako namestio žreb da niko ne može da mu se suprotstavi (samo Novak ako dođe do finala). Neverovatno koliko je to providno, svi koji se bore za London su u Novakovom delu žreba: Dimitrov, Marej, Ferer i Nišikori, a kod Federera takve veličine poput Šardija, Fonjinija, Puija (da li je neko čuo za tog momka). Ne govorim o teorijama zavera, već o činjenicama, godinama na Rolan Garosu Nole je sa Rafom u njegovom delu žreba, a na svim ostalim grend slem turnirima u Federerovom. Providno i nesportski, ali nadam se da će ih Novak redom sve pobediti u inat svima.

robin hud

pre 9 godina

Da, ako si u prilici pogledaj snimak finala WB 2014. U 5 setu kada Federer ima "zicer" na mrezi ali on kao slucajno izbacuje loptu i ne osvaja poen za brejk, pa se kao nesto nervira i onda gubi svoj servis i mec.
Ili pogledaj 2010 i2 011 kako ne koristi po 2 mec lopte i kako vraca mlako lopte Novaku na reket. Posle se kao nesto nervira.
Ako razumes sta hocu da kazem.
(a, 29. oktobar 2014 22:38)
Ne najbolja prevara je USopen kada Roger pušta Novaka u 5 setu posle 5:3 i 40:15,čak ne iskoristi ni 2 meč lopte. Interesantno nije bio uopšte nervozan. Do pres konferencije.

cccc

pre 9 godina

Pogledaj mec Nadal-Djokovic, RG 2013 pa ces videti kako se Novak "peca" u mrezu. E to je bruka.
(ccc, 29. oktobar 2014 22:40)
Nije to bruka, bruka je RG 2008, NAdal-Goger.Samo 4 gema.

a

pre 9 godina

@Joca 011
Da, ako si u prilici pogledaj snimak finala WB 2014. U 5 setu kada Federer ima "zicer" na mrezi ali on kao slucajno izbacuje loptu i ne osvaja poen za brejk, pa se kao nesto nervira i onda gubi svoj servis i mec.
Ili pogledaj 2010 i2 011 kako ne koristi po 2 mec lopte i kako vraca mlako lopte Novaku na reket. Posle se kao nesto nervira.
Ako razumes sta hocu da kazem.

ccc

pre 9 godina

@cccc
Jeste, ima i Sinsinati 2012, Novak-Rodzer finale.
Prvi set je bas bruka, ukupno 0 gemova za Novaka.
A RF ne mora bolje da igra, i sa ovakvom igrom Novak ne moze ni set da mu uzme.

Ženwood86

pre 9 godina

Ne igra Federer ništa specijalnije, ni bolje ni lošije u odnosu na prošlu godinu..Imao bi on više zahvalinica da napiše što je uopšte u igri za 1. mesto u ovoj godini(i još bez osvojenog GS), a na kraju da napiše i speciijalnu zahvalnicu šangajskoj mreži na meč loptu za Argentinca..

hawkeye

pre 9 godina

Ne lupajte o najboljem Federerovom tenisu u životu,pre 6 godina ovakve mečeve bi rešavao sa 6:1,6:1,realnost je da čovek ima 33 godine,da je nakon RGa doživeo samo dva poraza,finale WBa i 1/2 US opena,što je neverovatno dostignuće,e sad to što rešava mečeve koje bi drugi gubili razlog je prosto taj što pričamo o najboljem teniseru u istoriji.

Joca 011

pre 9 godina

... Jedino je mec protiv Noleta... odigrao na vrhunskom nivou...
@ (sasa jokic, 29. oktobar 2014 19:39)

Za sve si u pravu al' za Fedovo odigravanje na vrhunskom nivou u Šangaju nisi. Igrač igra onoliko dobro koliko mu protivnik dozvoli – ovo je uvek u pitanju. Ako si u prilici i pogledaš meč ponovo, obrati pažnju kako mu Nole vraća lopte na reket, kako se kao kliza, pa promašuje, pa kao ljuti, pa... Nije prvi put od Noleta, ako shvataš šta hoću reći. Pozdrav
.

mašinka perović

pre 9 godina

ne razumem zašto pljujete federera što je loše igrao a pobedio. što šardi (ili bilo koji drugi teniser) nisu to iskoristili? ne budite hejteri

cccc

pre 9 godina

Kako god da igra, to mu je sasvim dovoljno da pobedjuje i osvaja titule. Budi srecan sto ne igra najbolje sto moze.
(ccc, 29. oktobar 2014 22:41)
Pa on i ne može bolje od toga, protiv Šardija je bio lipsan konj.

Bojan

pre 9 godina

(djwhite, 30. oktobar 2014 08:21)
znaci kad Nole dobije Federera to je zato sto je Nole kvalitetan, a kad ga Fed dobije onda je to zato sto Nole ima previse respekta. Ta prica sa respektom bi pila vodu da je Nole klinac bez iskustva koji je impresioniran Federerovom karijerom. Nole je tu bolest preboleo jos u Torontu 2007. a potvrdio u Australiji naredne godine. Federer je dobio poslednji mec jer je bio bolji, kao sto je Nole dobio Vimbldon. Naravno da obojica mogu bolje, cak i u mecevima koje su dobili, ali to je neka druga prica. Btw, Federer je pobedio Nadala pre dve godine, a ove godine se nisu nesto posebno ni sastajali inace bi pao Nadal i ove.
I slazemo se da Fed ne igra neki super kvalitetan tenis u odnosu na svoje standarde, ali je to dovoljno dobro da bude u vrhu danas.
(Joca 011, 30. oktobar 2014 07:54)
kao sto se od Federera trazilo da pusti Novaka na Vimbldonu. Pa nikad nisam video mec u kom Federer nikako da se namesti na forhend ko covek. Sipao je greske tim udarcem kao da je prvi put uzeo reket u ruke :o
(hawkeye, 30. oktobar 2014 01:02)
Conga u Torontu, 3. poraz
(sasa jokic, 29. oktobar 2014 19:39)
Federer je dobio 13 meceva zaredom a pri tome izgubio 3 seta, rekao bih da nije strasno. Pri tome jeste nesto cesce odlazio u TBove i sa te strane mucio za osvajanje pojedinacnih setova, ali ne vidim tu neke probleme, nije vise mladic da rutinski resava setove.

sasa jokic

pre 9 godina

Joco@ Hocu da budem fair play, odigrao je Nole ocajno (blokada zbog velikog uloga) ali hajde da kazemo da je ipak Federer bio zasluzniji, nego sto je Nole kiksnuo.
Problem je sto se ovde gleda navijacki, a ne argumentovano. Ne treba ja da pricam, pohledas rezultate i statistiki i vidis da je sa drugom i trecom ligomm igraomna zilet. Ali nema Rafe, Delpa, Mareja....i do titule mnogo lakse.

Sale

pre 9 godina

Uz veoma tezak zreb na jos jednom turniru na kom ucestvuje, Roger Federer se s lakocom probija kroz isti. Protivnici iz turnira u turnir sve tezi, a igra sve bolja i bolja. Pao je dominantnom igrom i nepredvidivi i nikad spremniji Jeremi Shardi, koji je svojevremeno bio cak i juniorski osvajac jednog GS-a. Federer tako nastavlja svoju izuzetnu sezonu fantasticnim nizom pobeda u prvim kolima turnira serije 500 i 1000 koje je u poslednje vreme cak i osvajao, ali ne namestanjem zreba sto se u poslednje vreme pripisuje ATP-u u korist Novaka Djokovica, kao i ne uz pomoc srece koja mu nije pomogla, vec zbog forme u kakvoj se nije nalazio od kada su poslednji put Novaku namestili zreb. Tako je, uprkos cinjenici da od 2012. nije osvojio ni jedan GS, dosao u priliku da se (kako sam kaze) nezasluzeno nadje na 1.mestu rang liste za 2014.godinu. Mnogi kazu "igra kao nikada do sad". Uzimajuci u obzir sve gore navedene cinjenice, mozemo se sloziti sa tom konstatacijom. Pri tome, za sve zasluge, posebno u igrama van terena, smesi mu se i nagrada za fer plej izglasana od igraca koji ga nisu pobedjivali jer "nije bio u formi", pa samim tim nije stigao ni da o njima progovoi nasto na konferencijama za stampu gde je poznat kao veliki dzentlmen.

Joca 011

pre 9 godina

... odigrao je Nole ocajno (blokada zbog velikog uloga) ...
@ (sasa jokic, 30. oktobar 2014 00:02)

Možda nisam bio jasan. Odigrao je Nole očajno, ali namerno je tako odigrao. Zašto? Tako se tražilo
od njega. Od Feda se to nikada ne traži. Stoga što je Fed ikona od koje se ima više koristi.
Eto, ako sada puste ovaj komentar. Pozdrav
.

djwhite

pre 9 godina

Tenis koji igra Federer trenutno nije nikakav super kvalitetan tenis.U odnosu na tenis koji zadnjih 4,5 godina igraju Nadal,Novak,Delpo pa čak i Marej ili Vavrinka početkom ove godine.Inače Federer nije pobijedio nadala ČETIRI godine a ne bi ni Novaka pobijedio da Novak ne pobijedi samog sebe. Za pobjedu protiv Federera u zadnjih 4,5 godina Novaku je dosta da odigra 70% svojih teniskih mogućnosti i bez obzira na Federerovu igru (inače on uvijek igra blizu 100% protiv Novaka) ga dobija.Zašto je u mečevima koje je Federer pobijedio Nole igrao sa 50%,60% je loša psihološka priprema za meč.Priča nije mu dozvolio da igra bolje je šuplja.Ko je igrao ili igra OZBILJNO tenis zna o čemu govorim a ja sam ga igrao do 14te godine na vrhunskom nivou (prvi u BiH u uzrastu do 12godina 8otih godina) a sada igram rekreativno. U pitanju je psiha i pretjerani respekt koji Novak ima prema njemu i ništa više. Teniski najkvalitetniji mečevi ikada su mečevi odigrani između Nadala i Đokovića 2011te godine (ne svi ali oni na šljaci u Rimu i Madridu svakako).

Borg

pre 9 godina

Veliki sam navijač Federera, ali za 30 godina koliko pratim tenis veće sramoćenje od onog Rogerovog promašenog zicera na metar od mreže, nisam video, a video sam svašta! Bruka!

sasa jokic

pre 9 godina

Standardno za Federera, isto ovako je igrao u Sangaju i Bazelu. Jedino je mec protiv Noleta (koji ga ultra motivise) odigrao na vrhunskom nivou.
Nema igraca koj7 mu nije uzeo set, i protiv koga nije spasavao set lopte. Danas je Sardija dobio u taj breku, spasao 4 set lopte, a ovaj je imao 44% ubacenog prvog servisa?
Opet ce me Bojan i njemu slicni prozivati da lupam, ali pogledajte statistiku i rezultate. Rodzer uopste ne igra vrhunski, muci se sa svima.
Videcemo kako ce ici dalje, ali ova spora podloga njemu ne lezi svakako.

trofej

pre 9 godina

Danas je Šardi u drugom kolu Pariza ,baš kao i Majer u drugom kolu mastersa u Šangaju, poprilično pomogao Rodžeru da se plasira dalje.Nadam se da je današnje "provlačenje" u treće kolo "nagovještaj" da će u Prizu podigniti pobjednički trofej.

Joca 011

pre 9 godina

... Jedino je mec protiv Noleta... odigrao na vrhunskom nivou...
@ (sasa jokic, 29. oktobar 2014 19:39)

Za sve si u pravu al' za Fedovo odigravanje na vrhunskom nivou u Šangaju nisi. Igrač igra onoliko dobro koliko mu protivnik dozvoli – ovo je uvek u pitanju. Ako si u prilici i pogledaš meč ponovo, obrati pažnju kako mu Nole vraća lopte na reket, kako se kao kliza, pa promašuje, pa kao ljuti, pa... Nije prvi put od Noleta, ako shvataš šta hoću reći. Pozdrav
.

Boban

pre 9 godina

Nema šta, Federer će osvojiti turnir u Parizu jer je ATP tako namestio žreb da niko ne može da mu se suprotstavi (samo Novak ako dođe do finala). Neverovatno koliko je to providno, svi koji se bore za London su u Novakovom delu žreba: Dimitrov, Marej, Ferer i Nišikori, a kod Federera takve veličine poput Šardija, Fonjinija, Puija (da li je neko čuo za tog momka). Ne govorim o teorijama zavera, već o činjenicama, godinama na Rolan Garosu Nole je sa Rafom u njegovom delu žreba, a na svim ostalim grend slem turnirima u Federerovom. Providno i nesportski, ali nadam se da će ih Novak redom sve pobediti u inat svima.

Ženwood86

pre 9 godina

Ne igra Federer ništa specijalnije, ni bolje ni lošije u odnosu na prošlu godinu..Imao bi on više zahvalinica da napiše što je uopšte u igri za 1. mesto u ovoj godini(i još bez osvojenog GS), a na kraju da napiše i speciijalnu zahvalnicu šangajskoj mreži na meč loptu za Argentinca..

Sremac

pre 9 godina

Pa sta reci...
Ocaj u prvom setu, nezainteresovanost, kao da je pao sa druge planete.
Nesto slicno kao u Sangaju, takodje u drugom kolu, s'tom razlikom sto se ovde nije suocavao sa mec loptama.
Ima taj neki hladan start, ili ti, sporo paljenje.
Mada za jednog penzionera je to mozda i normalano ;-)
Ako dalji razvoj dogadjaja bude kao i na prethodnom mastersu, necu imati nista protiv.
Da je sad izgubio, bio bih jako nezainteresovan za ostale meceve pre zavrsnice, jer bi ovaj turnir izgubio draz zbog resenog pitanja broja 1 na kraju sezone.
Ako bi FedEx ipak, kojim slucajem uspeo u tome, bio bi cini mi se prvi put od 1992. godine, kada je Mekinro bio prvi na svetu na kraju sezone, a da u istoj nije osvojio Gren Slem.

ccc

pre 9 godina

@cccc
Jeste, ima i Sinsinati 2012, Novak-Rodzer finale.
Prvi set je bas bruka, ukupno 0 gemova za Novaka.
A RF ne mora bolje da igra, i sa ovakvom igrom Novak ne moze ni set da mu uzme.

petarlfc

pre 9 godina

Federer se uvek tako muci na pocetku svakog turnira i na kraju prodje. I sto je jos zanimljivije stigne do zavrsnice ili osvoji turnir. Drzi se matora lisica, rano su ga otpisali ljudi. Jes' da ima dosta godina ali igra skoro pa najbolji ako ne i najbolji tenis u karijeri pod "stare" dane.

djwhite

pre 9 godina

Tenis koji igra Federer trenutno nije nikakav super kvalitetan tenis.U odnosu na tenis koji zadnjih 4,5 godina igraju Nadal,Novak,Delpo pa čak i Marej ili Vavrinka početkom ove godine.Inače Federer nije pobijedio nadala ČETIRI godine a ne bi ni Novaka pobijedio da Novak ne pobijedi samog sebe. Za pobjedu protiv Federera u zadnjih 4,5 godina Novaku je dosta da odigra 70% svojih teniskih mogućnosti i bez obzira na Federerovu igru (inače on uvijek igra blizu 100% protiv Novaka) ga dobija.Zašto je u mečevima koje je Federer pobijedio Nole igrao sa 50%,60% je loša psihološka priprema za meč.Priča nije mu dozvolio da igra bolje je šuplja.Ko je igrao ili igra OZBILJNO tenis zna o čemu govorim a ja sam ga igrao do 14te godine na vrhunskom nivou (prvi u BiH u uzrastu do 12godina 8otih godina) a sada igram rekreativno. U pitanju je psiha i pretjerani respekt koji Novak ima prema njemu i ništa više. Teniski najkvalitetniji mečevi ikada su mečevi odigrani između Nadala i Đokovića 2011te godine (ne svi ali oni na šljaci u Rimu i Madridu svakako).

Adi

pre 9 godina

Tesko ali zasluzeno,Chardy nezgodan igrac u tri meca sa Rogerom sva tri su otisla u 3 seta sada Roger vodi 2-1 u medjusobnom skoru ,slijedece kolo Roger ne bi trebao imati problema

cccc

pre 9 godina

Kako god da igra, to mu je sasvim dovoljno da pobedjuje i osvaja titule. Budi srecan sto ne igra najbolje sto moze.
(ccc, 29. oktobar 2014 22:41)
Pa on i ne može bolje od toga, protiv Šardija je bio lipsan konj.

cccc

pre 9 godina

Pogledaj mec Nadal-Djokovic, RG 2013 pa ces videti kako se Novak "peca" u mrezu. E to je bruka.
(ccc, 29. oktobar 2014 22:40)
Nije to bruka, bruka je RG 2008, NAdal-Goger.Samo 4 gema.

sasa jokic

pre 9 godina

Joco@ Hocu da budem fair play, odigrao je Nole ocajno (blokada zbog velikog uloga) ali hajde da kazemo da je ipak Federer bio zasluzniji, nego sto je Nole kiksnuo.
Problem je sto se ovde gleda navijacki, a ne argumentovano. Ne treba ja da pricam, pohledas rezultate i statistiki i vidis da je sa drugom i trecom ligomm igraomna zilet. Ali nema Rafe, Delpa, Mareja....i do titule mnogo lakse.

a

pre 9 godina

@Joca 011
Da, ako si u prilici pogledaj snimak finala WB 2014. U 5 setu kada Federer ima "zicer" na mrezi ali on kao slucajno izbacuje loptu i ne osvaja poen za brejk, pa se kao nesto nervira i onda gubi svoj servis i mec.
Ili pogledaj 2010 i2 011 kako ne koristi po 2 mec lopte i kako vraca mlako lopte Novaku na reket. Posle se kao nesto nervira.
Ako razumes sta hocu da kazem.

Joca 011

pre 9 godina

... odigrao je Nole ocajno (blokada zbog velikog uloga) ...
@ (sasa jokic, 30. oktobar 2014 00:02)

Možda nisam bio jasan. Odigrao je Nole očajno, ali namerno je tako odigrao. Zašto? Tako se tražilo
od njega. Od Feda se to nikada ne traži. Stoga što je Fed ikona od koje se ima više koristi.
Eto, ako sada puste ovaj komentar. Pozdrav
.

Darko

pre 9 godina

Federer je lose odigrao ovaj mec. Mislim da je prilicno umoran, dosta meceva je odigrao ove godine. Veliki sam navija Federera. Pratim tenis preko 20 godina i mislim da je on po stilu, lepoti i eleganciji najbolji igrac ikada! Sto se tice prvog mesta mislim da bi glat bio
br. 2 samo da osvoji DK.

Sale

pre 9 godina

Uz veoma tezak zreb na jos jednom turniru na kom ucestvuje, Roger Federer se s lakocom probija kroz isti. Protivnici iz turnira u turnir sve tezi, a igra sve bolja i bolja. Pao je dominantnom igrom i nepredvidivi i nikad spremniji Jeremi Shardi, koji je svojevremeno bio cak i juniorski osvajac jednog GS-a. Federer tako nastavlja svoju izuzetnu sezonu fantasticnim nizom pobeda u prvim kolima turnira serije 500 i 1000 koje je u poslednje vreme cak i osvajao, ali ne namestanjem zreba sto se u poslednje vreme pripisuje ATP-u u korist Novaka Djokovica, kao i ne uz pomoc srece koja mu nije pomogla, vec zbog forme u kakvoj se nije nalazio od kada su poslednji put Novaku namestili zreb. Tako je, uprkos cinjenici da od 2012. nije osvojio ni jedan GS, dosao u priliku da se (kako sam kaze) nezasluzeno nadje na 1.mestu rang liste za 2014.godinu. Mnogi kazu "igra kao nikada do sad". Uzimajuci u obzir sve gore navedene cinjenice, mozemo se sloziti sa tom konstatacijom. Pri tome, za sve zasluge, posebno u igrama van terena, smesi mu se i nagrada za fer plej izglasana od igraca koji ga nisu pobedjivali jer "nije bio u formi", pa samim tim nije stigao ni da o njima progovoi nasto na konferencijama za stampu gde je poznat kao veliki dzentlmen.

robin hud

pre 9 godina

Da, ako si u prilici pogledaj snimak finala WB 2014. U 5 setu kada Federer ima "zicer" na mrezi ali on kao slucajno izbacuje loptu i ne osvaja poen za brejk, pa se kao nesto nervira i onda gubi svoj servis i mec.
Ili pogledaj 2010 i2 011 kako ne koristi po 2 mec lopte i kako vraca mlako lopte Novaku na reket. Posle se kao nesto nervira.
Ako razumes sta hocu da kazem.
(a, 29. oktobar 2014 22:38)
Ne najbolja prevara je USopen kada Roger pušta Novaka u 5 setu posle 5:3 i 40:15,čak ne iskoristi ni 2 meč lopte. Interesantno nije bio uopšte nervozan. Do pres konferencije.

hawkeye

pre 9 godina

Ne lupajte o najboljem Federerovom tenisu u životu,pre 6 godina ovakve mečeve bi rešavao sa 6:1,6:1,realnost je da čovek ima 33 godine,da je nakon RGa doživeo samo dva poraza,finale WBa i 1/2 US opena,što je neverovatno dostignuće,e sad to što rešava mečeve koje bi drugi gubili razlog je prosto taj što pričamo o najboljem teniseru u istoriji.

mašinka perović

pre 9 godina

ne razumem zašto pljujete federera što je loše igrao a pobedio. što šardi (ili bilo koji drugi teniser) nisu to iskoristili? ne budite hejteri

Bojan

pre 9 godina

(djwhite, 30. oktobar 2014 08:21)
znaci kad Nole dobije Federera to je zato sto je Nole kvalitetan, a kad ga Fed dobije onda je to zato sto Nole ima previse respekta. Ta prica sa respektom bi pila vodu da je Nole klinac bez iskustva koji je impresioniran Federerovom karijerom. Nole je tu bolest preboleo jos u Torontu 2007. a potvrdio u Australiji naredne godine. Federer je dobio poslednji mec jer je bio bolji, kao sto je Nole dobio Vimbldon. Naravno da obojica mogu bolje, cak i u mecevima koje su dobili, ali to je neka druga prica. Btw, Federer je pobedio Nadala pre dve godine, a ove godine se nisu nesto posebno ni sastajali inace bi pao Nadal i ove.
I slazemo se da Fed ne igra neki super kvalitetan tenis u odnosu na svoje standarde, ali je to dovoljno dobro da bude u vrhu danas.
(Joca 011, 30. oktobar 2014 07:54)
kao sto se od Federera trazilo da pusti Novaka na Vimbldonu. Pa nikad nisam video mec u kom Federer nikako da se namesti na forhend ko covek. Sipao je greske tim udarcem kao da je prvi put uzeo reket u ruke :o
(hawkeye, 30. oktobar 2014 01:02)
Conga u Torontu, 3. poraz
(sasa jokic, 29. oktobar 2014 19:39)
Federer je dobio 13 meceva zaredom a pri tome izgubio 3 seta, rekao bih da nije strasno. Pri tome jeste nesto cesce odlazio u TBove i sa te strane mucio za osvajanje pojedinacnih setova, ali ne vidim tu neke probleme, nije vise mladic da rutinski resava setove.