Utorak, 28.10.2014.

19:34

Novak kao tata krenuo pobedom

Novak Đoković počeo je odbranu titule na Mastersu u Parizu sigurnom pobedom u dva seta protiv Filipa Kolšrajbera – 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Novak kao tata krenuo pobedom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Matija

pre 9 godina

Malo je potrebno da se vidi da su Dimitrov i Cilić igrači čija je igra mnogo prilagođenija travi što i titule govore a i njihove godine u kojima su ih ostvarili, nego Wawrinka kome su šljaka i spori hard bolja strana. Smešno je da se raspravljamo oko ovakvih stvari a da se elemntarno slažemo da se tenis dugo prati pa time i više poznaje kao što si već potegao u svojim komentarima. Već rekoh puno je matrica u tvojim postovima ovde vidjeno kroz godine.

Bojan

pre 9 godina

(robin hud, 29. oktobar 2014 21:56)
sto se tice Vave, tvrdio sam da je pokazao najvise do MCa (sto je pokazivala tadasnja rejs lista na kojoj je bio prvi, i prvi je stigao do 3 titule), ali sam rekao da sumnjam da ce izdrzati tim tempom. Mislio sam da ce zavrsiti godinu na 3. ili 4. mestu, a zavrsice na 4. ili 5. sto nije veliki promasaj. Nisam od njega ocekivao da ce nastaviti tempom do MCa i osvajati masterse i slemove, ali jesam ocekivao da ce biti uspesniji na istima i da ce dolaziti do cetvrfinala cesce nego ne. Tako da, da, jesam ga precenio, ali ne puno.
Ipak, to ne menja cinjenicu da je Stan igrao sjajno na turnirima koje je osvojio. I nikada ga nisam proglasavao naslednikom Federera u smislu teniskog znanja (ali on jeste bio naslednik Federera u smislu Svajcarskog broja jedan u to vreme)
I generano moji komentari za Stana su uvek bili usmereni ka tome da ga nije u redu omalovazavati, pokazao je zavidan kvalitet i prosle godine na dva betonska slema kada je Noleta naterao na veliku borbu u pet setova i konacno prelomio ove godine, kada je demolirao Nadala u finalu i onda sve to potvrdio sjajnim igrama u MCu.
Govoris da se treba manuti statistickih podataka i evo https://www.youtube.com/watch?v=pleqYnR2JPo
zar ovo nije sjajna Stanova igra koja zasluzuje pohvale i gadjenje nad tvrdnjama da je slucajno osvojen slem.

robin hud

pre 9 godina

(Bojan, 29. oktobar 2014 20:13)
Mislim da si ti taj koji nas je ovde smarao sa Vavrinkom posle AO i njegovom karijerom. Posle toga te nije bilo neko vreme. Posle AO nije bilo komentara o Vavrinki a da ga ti nisi poklopio, pogotovo posle Monte Karla. Toliko si bio ubedjen u njegov kvalitet, mislim da ga proglasi i za naslednika Fedrera. I šta ispade, čovek uzeo malo čarobne vodice, zablistao i gde je sad. Poznavajući tvoje dosadne komentare sigorno imaš neki statistički podatak da nije tako. Niko mene ne može pobediti 10puta zaredom. Mogu ja svakog da pobedim.

Bojan

pre 9 godina

(Matija, 29. oktobar 2014 13:55)
iskreno, pratim od sredine Samprasove vladavine. Za ranije majstore sam pogledao pojedine klasike, za vise se i nema vise vremena :)
Sto se tice Nadalove proslogodisnje dominacije na HC, ne vidim kakve to veze ima. Moja tvrdnja je da nakon sezone sljake Federer ima vece uspehe nego do pre travnatog dela. To nema nikakve veze sa Nadalovim uspesima na betonu u avgustu prosle godine. Ono sto sam napisao za Federera moze se reci u neku ruku da vazi i za proslu godinu, jedinu titulu je osvojio upravo u tom drugom delu sezone, ali je ocajno igrao cele godine. Do oktobra je imao jednu pobedu nad top 10 teniserom (onda je dosao do 3)
Sto se tice Vimbldonskog zreba, interesantno je to kako Vavrinka kada se nadje na Federerovoj strani, onda je prosecan teniser, a kada je na Noletovoj onda mu ga podmecu jer je opasan. Vavrinka je imao sjajnu prvu polovinu sezone i pobedjivao je protivnike koje verovatno nije ni sanjao da ce moci da pobedi pre toga (Nole i Nadal na slemu a Federer u finalu mastersa). Do QF sa Federerom je ugazio sve protivnike i dominirao prvim setom.
Spominjes Vavin prvi ulazak u QF Vimbldona, pa u istoj poziciji su bili i Dmitrov i Cilic. Jedna titula na manjem turniru na travi gde vecina najboljih igraca i ne ucestvuje te ne cini ekspertom za podlogu i realno je da je kombinacija Vava+Raonic teza od Dmitrov+Cilic po formi u tom trenutku.

robin hud

pre 9 godina

Najsmešniji su stvarno ovi likovi što kao dokaz o svojoj kompetenciji navode od kada prate tenis.Koliko god ga pratili statističke podatke po meni prate samo budale. Ustvari imaju dosta vremena da surfuju po internetu.Usput odvale uvek po neku glupost. Kakve to veze ima od kada neko prati tenis? Sve što želite da znate o tenisu je trenutno dostupno više nego ikada, samo je bitno znati pronaći te informacije. Praćenje tenise i od pre Hrista nije nikakav dokaz niti garancija da ga razumete, mnogo je možda važnije igrati ga. Detaljisanje i njegova istorija su za prof. novinare i one koji primaju novac za to. Da bi se sama igra i udarci razumeli ipak je vrlo važno iskustvo u igranju, kakvo takvo. Sa moje amaterske tačke gledišta to nije nikakav vanzemaljski sport. Komentari su inače na ovom satu uglavnom navijački obojeni, nacionalno obojeni(ljubomora) i u 90% slučajeva diletantski. Mislim da ova sportska stranica ima malo veće ambicije, ali zbog svoje koncepcije(načina rada) to nije moguće dostići. Tenis pre svega treba voleti(gledati i igrati). Velika većina naravno obožava da zaskoči ponekog, što meni naravno ne smeta ukoliko mi je dozvoljeno da odgovorim. Suprostavljanje mišljenja je vrlo bitna stvar.

Matija

pre 9 godina

ha, ha teži protivnici Federera bili u ovogodišnjem W, sramotna tvrdnja @Bojan za takvog poznavaoca kakvim se predstavljaš.
Qf Wawrinka prvo qf finale na W , trava najslabija podloga , SF Raonić momak je ok, ali igrač ograničen i prelak za tvog idola.
SF Dimitrov osvajač Queensa, odličan igrač na ovoj podlozi, izbacio prošlogodišnjeg osvajača W ,QF Čilić takođe odličan igrač na travi potvršen i titulom na travi. Steapnek , Simon veoma solidni naročito Radek. Da idemo dalje ... nego na temu naslova
Novak ako je u pristojnoj formi što još ne znamo ne bi tebao da ima problema da odbrani prošlogodišnju titulu u Parizu.

Matija

pre 9 godina

@Bojan
Pratim tenis aktivno od Wimbledona 1980, pošto je to omiljeni zaključak/ takozvano pitanje osoba sa takvim komentarima kao što je tvoj a hoće dokazati svoje poznavanje ili izostanak istog kod drugih. Za tebe mogu pretpostaviti od smene ere Samprasa,i početka Federera ali bilo bi suvišno budući da to ne znam.No, načitao sam se tvojih komentara ovde kroz godine. Uvek isti. Kako si samo zaboravio pomenuti prošlogodišnju Nadalovu sezonu na HC. Videćemo koliko će kampanja ATP sa žrebovima pomoći Federeru ,a koliko će se odraziti ovako neuobičajeno veliki broj mečeva i turnira na sledeću sezonu.

Bojan

pre 9 godina

(Matija, 29. oktobar 2014 09:48)
lol, Federera nema potrebe braniti, samo branim zdrav razum koji kaze da u ovom zrebu nema nista posebno teze/lakse ni na jednoj strani. I da su zrebovi manje vise jednaki skoro uvek, nekad ima razlika, ali generalno, igrac koji je u najboljoj formi pobedjuje bez obzira na to da li mu se dese 2-3 teza meca zaredom. Mozda jedino moze da se kaze za Madrid 2009. da je Nadal izvukao deblji kraj zbog meca sa Noletom dan pre, i na jos par turnira i to je to.
Sto se tice Federerovih boljih rezultata nakon RGa, pa ja ne znam koliko ti pratis tenis, ali to je uvek cinjenica za Federera, nakon zavrsetka sezone sljake ide trava (najbrza podloga) i brzi beton koji odgovaraju najvise Federerovom stilu igre i nije slucajno sto je u toj polovini sezone osvojio 12 od svojih 17 slemova kao i 17 od 23 svoja betonska mastersa (ukljucujuci i zavrsni turnir). Ali ne, zbog teorija zavere cemo mi da povezujemo Federerovu bolju formu sa Nadalovim odsustvom i namestanjem protiv Novaka. A cinjenice kazu da je Fed osvojio WB 2012 iduci preko Noleta i Endija (2 najteza protivnika na travi u tom trenutku), dogurao do finala ove godine preko tezih protivnika od Novaka (koji je bio bolji u medjusobnom duelu, tu nema spora). I od 12 do 14 je uzeo 5 masters titula gde se samo u jednom moze reci da je imao cisto slabije protivnike od konkurenata (Nole i Nadal).

бт

pre 9 godina

Uživo: Tata Novak na terenu

Čemu ovaj naslov???
(Cole, 28. oktobar 2014 19:53)

Па ево, рецимо на званичној АТП страници су наслови "Daddy Cool" i "New Dad Djokovic Wins Paris Opener". Не постаје најбољи тенисер на свету отац сваког дана (чак ни Федерер није био први на листи када је добијао децу) тако да су овакви наслови сасвим на месту.

mail

pre 9 godina

@bice da si samo malo vise zloban, tebi svaka cast zbog poznavanja stvari, ali ima nas raznih, pa rekoh da se neko ne zbuni. I nemoj da kvalifikujes ljude koje ne poznajes, to najvise govori o tebi.

Matija

pre 9 godina

@Bojan
Najstameniji branilac lika i dela Federera već godinama na ovom sajtu, i "navodni" navijač Novaka nakon Federera ne može jednostavno da ne stane u odbranu svog idola kome se daju najlakši mogući žrebovi ne bi li osvojio taj zacrtani GS a i ostalie turire gde od 2012 do 2014 nije mogao ni do masters titule.Prvi na udaru kolateralne štete je Novak jer Nadala nema u takmičarskom smislu još od RG.A od kada potiče ova Federerova forma?
Što se Novaka tiče, solidno je odigrao , verujem da ima rezerve za bolje u nastavku turnira. Pohvalno je da je na terenu izgledao ozbiljan i sabran, obzirom da je predhodni bio sa Jelenom i bebom pri izlasku iz porodilišta. Tri sata leta Pariz-Nica-Pariz samo je dovoljno za umor, ostalo da ne računamo.

ju?

pre 9 godina

@Milan
U Novakovom delu zreba su losije rangirani igraci nego oni u Rodzerovoj.
Sto se zreba ranijih godina tice, Federeru je pakovan tezi zreb jer je stalno na US Open-u Novak bio u njegovom delu zreba, a Novak je posle njega bio najbolji na betonu, dok je Nadalu olaksavan zreb jer je izbegavao Novaka na brzim podlogama, pa je Rafa igrao protiv Juznog i slicnih... Na sljaci Novak nikad nije bio opasan protivnik. Samo 2011 pa ga je ipak RF otresao bez problema.
Djokovic ove i prosle godine ima najlaksi zreb na GS i na svim ostalim turnirima. Na Vimbldonu vec 2 godine RF i Nadal u istom delu zreba, a Novak na drugoj strani uziva. Isto i na AO!

ju?

pre 9 godina

@vrlo moguce
Jeste, al je Novaku na US Opena dosao strasno mocni Nisikori.
Nisi se zalio na zreb Vimbldona kada su vec 2 godine zaredom RF i Nadal u istoj polovini zrebs, ili na US Open gde Novak godinama ima najlaksi zreb.
O AO 2013 da ne pricamo, Federer, Marej, Conga.... svi u istoj polovini zreba, a Novak u polufinalu imao Ferera.

PetarPan

pre 9 godina

Dragane, daću ti lopticu i reket i da staneš na osnovnu liniju. Ako od 10 (deset) JEDNU prebaciš preko mreže samo da pogodi servis polje, častim pivo...
(zoran, 28. oktobar 2014 21:59)
...
Pa nemoj preterivati. U eri Agasija i Samprasa često sam odlazio na tenis sa drugarima iako smo tada fanatično trenirali fudbal. Sećam se da smo bili šesti razred, nabavili rekete i loptice i da smo posle 2-3 sata mogli i da serviramo i da razmenjujemo udarce preko mreže. Ja ovo pišem jer me nervira toliko prterivanje kada se govori o težini i specifičnosti tenisa kao sporta. Ispade da bi se čovek rekreativno bavio tenisom mora da bude vanzemaljac koji tenis trenira od 4-5 godine. To je naravno teška budalaština. Uzgred u globalu najtalentovanija, najveštija i motorno najspretnija deca u Srbiji se opredeljuju za treniranje košarke ili fudbala. To je brutalna činjenica, koja možda nekog vređa ali je to jednosatvno tako.Imaš antitalente koji dođu da treniraju i fudbal i godinama ne mogu da nauče da pravilno šutnu loptu, a neko jednostavno to od prvog dana radi pravilno, bez učenja. Elem, samo totalna taraba nije u stanju da nauči da servira i prebacuje loptu preko mreže u polje. To naravno nije ni 1% onoga što je potrebno da bi se neko zvao teniserom, ali je sasvim dovoljno za jednog rekreativca.

Bojan

pre 9 godina

(MirsadK)
da, u pravu si, 14:8, dakle, prakticno i Nole i Fed nemaju nikoga na svojim polovinama ko je u stanju da ih dobija cesce od svakog treceg meca, which proves my point.
Da je Mari u Federerovoj polovini, da, onda bi ta prica o neuravnotezenosti zreba na osnovu nekih medjusobnih skorova pila vodu, ali na Fedovu stranu. Ipak, kakav je Endi igrac ove sezone. Decko grebe rukama i nogama da bi dosao na zavrsni turnir, osvojio 3 turnira, dva kategorije 250, jedan kategorije 500, na mastersima i slemovima ispada u cetvrtfinalu ili pre, jedino na RGu je prosao do polufinala i to samo zato sto nije igrao ni protiv koga iz prvih 20. Protiv Noleta, Rafe i Feda ove sezone ima 0-7, i na tim mecevima je svakom skinuo samo po jedan set. Pored toga, zbog igranja 3 nedelje zaredom, da li mislis da ce on biti bilo kome ozbiljan protivnik. Garantujem da nece ni stici do Novaka.
Sto se tice Iznera, Izner mina za Federera??? ne bih rekao. Izner jeste mina, ali serveri njegovog tipa nisu bili veci problem za Federera. On jeste veca mina za Novaka, ali ni tu nece imati sansi sada, prosto se ne secam kad je covek prosao 3. kolo nekog bitnijeg turnira, a to je upravo kada treba da se sastane sa Noletom.

nije stvar u tome da ne priznajem da li je nekom zreb tezi ili ne, realno, nema tu neke prevelike razlike, nijanse, to je to. Berdih recimo Federeru ne lezi, ali sada je Berdih u takvoj formi da bih se iznenadio da uopste dodje do Feda, a i ako dodje, izgubice lako.

MirsadK

pre 9 godina

@Bojan,
Pa, recimo da je u Fedovoj polovini na pr Mari (50%) ili Izner za koga si i sam onomad rekao da je „mina“ al kad je bio Fedovom delu, ili neki domaći teniser-ljubimac publike – na pr. Monfis ili Conga, sa kojima Federer, kao i Novak i pored pozitivnog skora, igraju treške mečeve...
Znaš ti to sve, ali nikad, baš nikad ne bi priznao da je Novaku ikada zapao teži deo žreba. Po tebi ta polovina žreba je teška i još dobija na težini, ali samo i jedino onda... kad zapadne Federeru..
I uzgred, Novakov učinak sa Marijem je 14-8 (64%).

bice da si samo malo vise zloban

pre 9 godina

Nemojte molim vas da ga oslovljavate sa tata. U tenisu postoji samo jedan Tata u svakom pogledu, pa da slucajno nekog ne zbunite.
(mail, 28. oktobar 2014 21:46)

Pa ako postoji samo jedan Tata u svakom pogledu ,zasto bi se neko zbunio ?

MirsadK

pre 9 godina

@Bojan,
Pa, recimo da je u Fedovoj polovini na pr Mari (50%) ili Izner za koga si i sam onomad rekao da je „mina“ al kad je bio Fedovom delu, ili neki domaći teniser-ljubimac publike – na pr. Monfis ili Conga, sa kojima Federer, kao i Novak i pored pozitivnog skora, igraju treške mečeve...
Znaš ti to sve, ali nikad, baš nikad ne bi priznao da je Novaku ikada zapao teži deo žreba. Po tebi ta polovina žreba je teška i još dobija na težini, ali samo i jedino onda... kad zapadne Federeru..
I uzgred, Novakov učinak sa Marijem je 14-8 (64%).

VLADIMIR

pre 9 godina

Možda se neko i neće složiti - ali za mene je na današnjem meču najupečatljivije bilo što sam u Novakovoj loži posle DUGO,DUGO VREMENA video novakovog oca i majku.To je za mene glavna garancija da će Novak uspesno prebroditi i Pariz i London. Verujte mi da vrlo dobro znam zašto to tvrdim.

Bikan

pre 9 godina

Kad se igra na dva seta, igraci kao Izner mogu da budu problem (ako ga krene serva). I Feder kad ima dobar servis je problem Noletu.
Voleo bih da vidim statistiku koliko je puta novak izgubio od Federa kad se igralo na dva dobijena.

Pele

pre 9 godina

@Djordje NS

"Iron Iclan Jel da je teško pogledati iza sebe posle toliko godina i ne videti ništa... Razumem te.

Ti mislis da samo jako uspesni imaju pravo da imaju svoje misljenje ili da kritikuju "velike", a da ostatak naroda ima BRE da obozava svoje idole. Jadno! To nas je i dovelo ovde gde smo!

vrlo moguce...

pre 9 godina

Samo napred Nole majstore, u inat kriticarima, besposlicarima i Federerovim zapadnim lobistima. Imali smo prije onaj podatak gde je Nole u 11 od 12 slucajeva bio u Federerovoj polovini zreba, a na RG u Nadalovoj, za sta su sanse neverovatno male, tacnije granice se sa nemogucim. A kako sad objasniti cinjenicu da je bas sve i jedan teniser u Rozerovoj polovini zreba ima izrazito negativan skor u medjusobnim duelima sa njim i da je on birao bolje ne bi izabrao??
(Milan, 28. oktobar 2014 20:11)
Moram priznati da se cudne stvari desavaju posle Vimbldona.Ove zrebove kao da kroji neki teniski ekspert sa ciljem da Federera vrati na prvo mesto.Na USO open-u je bilo najocitije gde je ceo zreb bio podredjen Federeru ali eto Cilic ni kriv ni duzan osvoji pehar.Marej ne "izbiva" sto bi rekli iz Novakove polovine a tu su i uglavnom sve igraci u dobroj formi.Federeru dolaze sve igraci koji mu leze u svakom smislu a zapravo je stos u tome da ne sretne igrace koji ga mogu zamoriti do eventualnog polufinala i finala.Tako da imamo situaciju kad igra na betonu dolaze mu sve sami sljakarosi i obrnuto.Od kad nema Nadala sve je nekako poremeceno i u zrebovima nema ni priblizne ravnoteze.

sasa jokic

pre 9 godina

Nije jednostavwn prvi mec u Parizu, posle brze podloge u Pekingu i Sangaju, ova Pariska je kao tepih, prosto upija lopticu. To generalno lezi Novaku, ali treba se navici.

nesa

pre 9 godina

Da Novak ne briljira u prvim mecevima je njegov odnos prema tenisu. Igra dovoljno da pobedi u prvim mecevima a da pri tom sacuva snagu za sledece jace protivnike. On do kraja sezone brani 2500 bodova i da bi sacuvao prvo mesto na ATP listi mora da bude 100% spreman za finale kako na ovom, tako i na zavrsnom turiniru u Londonu.
Ako se nekom ne svidja kako je Novak odigrao ovaj, ne treba da gleda sledeci mec vec tek protiv Mareja ili Federera.

zoran

pre 9 godina

Ovog Kohlschreibera bi i ja pobedio.
(Dragan, 28. oktobar 2014 21:16)

Dragane, daću ti lopticu i reket i da staneš na osnovnu liniju. Ako od 10 (deset) JEDNU prebaciš preko mreže samo da pogodi servis polje, častim pivo...

Bosnjak iz Np

pre 9 godina

Hajmo Novace ,samo napred!!!

Bice jako tesko ali izbori se i ostani br 1!
Igraj za sebe i svoju porodicu,igraj za sina ,igraj za Srbiju ,igraj za sve nas...!!!

Bojan

pre 9 godina

(Milan, 28. oktobar 2014 20:11)
a ko to nema izrazito negativan skor protiv Federera kada se izuzme Novak sa kojim ne moze da se ukrsti i Nadal koji ne ucestvuje
Novak "najlosiji" skor od svih nosioca ima sa Endijem, 13:8, ili 62%, Federer ima najlosiji skor sa Berdihom, 12:6, ili 67%. Dakle, obojica dominiraju nad svim potencijalnim protivnicima.
Sto se tice ove godine, Novak protiv potencijalnih protivnika ima 12:2, Federer 9:1. Takodje, nema realne razlike.
Da im obrnes pozicije onda bi svi kukali kako je moguce da se na jednoj polovini nalaze nosioci pod rednim brojevima 3,5,7 (u realnoj situaciji na Federerovoj strani), a na suprotnoj losije plasirani 4,6 i 8

Sremac

pre 9 godina

Ispada u polufinalu, ali nije bitno, on je za nas najbilji! Napred Nole! Ne može se protiv svrga. Kako je moguće da u njegovom delu uvek svi, a na drugoj strani Federer i paceri?

###

pre 9 godina

Znači Monfils ili Izner sl. meč.
Monfils uvek napaljen protiv Novaka, i pred domaćom publikom može biti nezgodan, ali po meni i nije u nekoj formi.
Šangaj, Rim i Madrid nije ni igrao. Ne znam gde je odigrao poslednji meč? Izner ja mislim da će biti veća muka za Novaka.
Ali i Izner i Monfils su teniseri koji su sat vremena opasni, a posle nemaju snage da stoje na nogama. Tako da mislim da je pravi problem Marej u 1/2 finalu, i naravno Finale, Federer, ali mislim da Rodzer neće ovaj put stići do finala, umoran je a ima tu i malo toga što će se verovatno spremati za završni turnir. Federeru je bitnije da razlika između njega i Novaka ne bude velika pa da može 2015 da napada 1 mesto.
Ovako ima šanse, do kraja sezone, ali problem je što je čovek u zadnjih mesec, dva igrao kao blesav, i to će polako imati posledice sad u Parizu i Londonu, on jeste masjtor ali je ipak čovek, od 33 godine.
Živi bili pa videli.

111

pre 9 godina

Mora da podigne nivo igre. Da li moze u ovom trenutku, to je druga stvar. Ovo je rutinska pobeda na kvalitet. Izlasci na mrezu ocaj. Sa ovakvom igrom ..mrka kapa. Generalno ovo nije Novak. Daleko je od one forme, znamo svi kakve. Kako neke stvari mogu da poremete vrhunskog sportistu...Interesuje me mec sa Iznerom ili Monfilsom. Tu ce sve biti jasnije. Obojica traze formu ali kada se napale bice problema, posebno Francuz koji je nepredvidiv jos pred svojom publikom. Novak MORA kvalitetnije da igra, on to moze, zna ali...na kraju, bice minusa na komentar u to ne sumnjam ali ja pokusavam da budem realan i nista vise.

danix

pre 9 godina

Nole je dobro odigrao mec sa uvijek nezgodnim Kohlschreiberom,bilo je malo opustanja,ali u granicama dozvoljenog.Sve cestitke.
Poslije meca Nole napisa na kameri:"Stefane,voli te tata".Strasno,svaka cast Nole,ja i svaki otac koji je privrzen porodici te razumijemo,sad si na sedmom nebu,jos ne mozes vjerovati da te osim Jelene ceka jos neko beskrajno drag i mio,za koga bi,bez razmisljanja,i zivot dao.
Za Novaka je,naravno,porodica najvaznija u zivotu,a kad si srecan u porodici i kad od porodice imas pravu podrsku i punu ljubav,onda ti sve u zivotu ide mnogo lakse.
Legendarni Mika Antic napisa jednu divnu pjesmicu:
"Sta rade mama tata iza zatvorenih vrata,
Baka kaze,pisu rodi pismo da ti donese brata.
A,ja nesto ne verujem u tu pricu o rodi i bratu,
ja verujem u mog tatu".
Jos kad je tata Nole,onda je sigurno da nece omanuti.
Srecno Nole,care,do odbrane pehara.

Marko

pre 9 godina

Samo napred Nole majstore, u inat kriticarima, besposlicarima i Federerovim zapadnim lobistima. Imali smo prije onaj podatak gde je Nole u 11 od 12 slucajeva bio u Federerovoj polovini zreba, a na RG u Nadalovoj, za sta su sanse neverovatno male, tacnije granice se sa nemogucim. A kako sad objasniti cinjenicu da je bas sve i jedan teniser u Rozerovoj polovini zreba ima izrazito negativan skor u medjusobnim duelima sa njim i da je on birao bolje ne bi izabrao??
(Milan, 28. oktobar 2014 20:11)

Pa kako ti se samo da o tome razmisljati pa sve to jos i napisati, a to sto si napisao necu ni komentirati.

bas me dobro poznajes:)

pre 9 godina

@ Iron Iclan Jel da je teško pogledati iza sebe posle toliko godina i ne videti ništa... Razumem te.
(Djordje NS, 28. oktobar 2014 20:00)

Ma da, zivim u Malmö-u vec 22 godine, imam troje dece, dobru platu... Ne bih se ja menjao s tobom :)

djole vragolan

pre 9 godina

Iron Iclan Jel da je teško pogledati iza sebe posle toliko godina i ne videti ništa... Razumem te.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djordje NS, 28. oktobar 2014 20:00)

Ican a ne Iclan :) Pises pogresno a ja mislio ti znas coveka:)

Milan

pre 9 godina

Samo napred Nole majstore, u inat kriticarima, besposlicarima i Federerovim zapadnim lobistima. Imali smo prije onaj podatak gde je Nole u 11 od 12 slucajeva bio u Federerovoj polovini zreba, a na RG u Nadalovoj, za sta su sanse neverovatno male, tacnije granice se sa nemogucim. A kako sad objasniti cinjenicu da je bas sve i jedan teniser u Rozerovoj polovini zreba ima izrazito negativan skor u medjusobnim duelima sa njim i da je on birao bolje ne bi izabrao??

Cole

pre 9 godina

Uživo: Tata Novak na terenu

Čemu ovaj naslov??? Da ne budem
pogrešno shvaćen, Novaka obožavam
i naravno, bez izuzetka uvek navijam
za njega ali stvarno preterujete sa
njegovim privatnim životom, pa stavljate
čak i u naslov TATA. Ajde u tekstu da
provučete da li će biti 100% fokusiran
na turnir zbog dobijanja deteta...
ali ovo stvarno prerasta u nešto,
ne znam ni sam, možda vulgarno...

P.S.
Ajde Nole u odbranu još dve titule
pa na zalućeni odomor sa porodicom.

v

pre 9 godina

Idemooo tata! Evo odmah je pao jedan brejk. Ako postoji jedan teniser koji ce poboljsati statistiku svim ocevima teniserima po broju titula a narocito gs titula posle rodjenja deteta, onda je to Novak. Takav mi je neki osecaj, nadam se da sam u pravu.

Iron Ican

pre 9 godina

Novace sreco nasa! Cela Srbija prati svaki tvoj korak. Kada te ne bi bilo na celu sportske stranice b92 samo jedan dan, cela Srbija bi pala u depresiju. Ja stvarno ne znam koga cemo mi ovako obozavati kada prestanes da igras za par godina :(, bojim se pasce cela nacija u depresiju...

Cole

pre 9 godina

Uživo: Tata Novak na terenu

Čemu ovaj naslov??? Da ne budem
pogrešno shvaćen, Novaka obožavam
i naravno, bez izuzetka uvek navijam
za njega ali stvarno preterujete sa
njegovim privatnim životom, pa stavljate
čak i u naslov TATA. Ajde u tekstu da
provučete da li će biti 100% fokusiran
na turnir zbog dobijanja deteta...
ali ovo stvarno prerasta u nešto,
ne znam ni sam, možda vulgarno...

P.S.
Ajde Nole u odbranu još dve titule
pa na zalućeni odomor sa porodicom.

Milan

pre 9 godina

Samo napred Nole majstore, u inat kriticarima, besposlicarima i Federerovim zapadnim lobistima. Imali smo prije onaj podatak gde je Nole u 11 od 12 slucajeva bio u Federerovoj polovini zreba, a na RG u Nadalovoj, za sta su sanse neverovatno male, tacnije granice se sa nemogucim. A kako sad objasniti cinjenicu da je bas sve i jedan teniser u Rozerovoj polovini zreba ima izrazito negativan skor u medjusobnim duelima sa njim i da je on birao bolje ne bi izabrao??

v

pre 9 godina

Idemooo tata! Evo odmah je pao jedan brejk. Ako postoji jedan teniser koji ce poboljsati statistiku svim ocevima teniserima po broju titula a narocito gs titula posle rodjenja deteta, onda je to Novak. Takav mi je neki osecaj, nadam se da sam u pravu.

Bosnjak iz Np

pre 9 godina

Hajmo Novace ,samo napred!!!

Bice jako tesko ali izbori se i ostani br 1!
Igraj za sebe i svoju porodicu,igraj za sina ,igraj za Srbiju ,igraj za sve nas...!!!

###

pre 9 godina

Znači Monfils ili Izner sl. meč.
Monfils uvek napaljen protiv Novaka, i pred domaćom publikom može biti nezgodan, ali po meni i nije u nekoj formi.
Šangaj, Rim i Madrid nije ni igrao. Ne znam gde je odigrao poslednji meč? Izner ja mislim da će biti veća muka za Novaka.
Ali i Izner i Monfils su teniseri koji su sat vremena opasni, a posle nemaju snage da stoje na nogama. Tako da mislim da je pravi problem Marej u 1/2 finalu, i naravno Finale, Federer, ali mislim da Rodzer neće ovaj put stići do finala, umoran je a ima tu i malo toga što će se verovatno spremati za završni turnir. Federeru je bitnije da razlika između njega i Novaka ne bude velika pa da može 2015 da napada 1 mesto.
Ovako ima šanse, do kraja sezone, ali problem je što je čovek u zadnjih mesec, dva igrao kao blesav, i to će polako imati posledice sad u Parizu i Londonu, on jeste masjtor ali je ipak čovek, od 33 godine.
Živi bili pa videli.

zoran

pre 9 godina

Ovog Kohlschreibera bi i ja pobedio.
(Dragan, 28. oktobar 2014 21:16)

Dragane, daću ti lopticu i reket i da staneš na osnovnu liniju. Ako od 10 (deset) JEDNU prebaciš preko mreže samo da pogodi servis polje, častim pivo...

Iron Ican

pre 9 godina

Novace sreco nasa! Cela Srbija prati svaki tvoj korak. Kada te ne bi bilo na celu sportske stranice b92 samo jedan dan, cela Srbija bi pala u depresiju. Ja stvarno ne znam koga cemo mi ovako obozavati kada prestanes da igras za par godina :(, bojim se pasce cela nacija u depresiju...

111

pre 9 godina

Mora da podigne nivo igre. Da li moze u ovom trenutku, to je druga stvar. Ovo je rutinska pobeda na kvalitet. Izlasci na mrezu ocaj. Sa ovakvom igrom ..mrka kapa. Generalno ovo nije Novak. Daleko je od one forme, znamo svi kakve. Kako neke stvari mogu da poremete vrhunskog sportistu...Interesuje me mec sa Iznerom ili Monfilsom. Tu ce sve biti jasnije. Obojica traze formu ali kada se napale bice problema, posebno Francuz koji je nepredvidiv jos pred svojom publikom. Novak MORA kvalitetnije da igra, on to moze, zna ali...na kraju, bice minusa na komentar u to ne sumnjam ali ja pokusavam da budem realan i nista vise.

VLADIMIR

pre 9 godina

Možda se neko i neće složiti - ali za mene je na današnjem meču najupečatljivije bilo što sam u Novakovoj loži posle DUGO,DUGO VREMENA video novakovog oca i majku.To je za mene glavna garancija da će Novak uspesno prebroditi i Pariz i London. Verujte mi da vrlo dobro znam zašto to tvrdim.

vrlo moguce...

pre 9 godina

Samo napred Nole majstore, u inat kriticarima, besposlicarima i Federerovim zapadnim lobistima. Imali smo prije onaj podatak gde je Nole u 11 od 12 slucajeva bio u Federerovoj polovini zreba, a na RG u Nadalovoj, za sta su sanse neverovatno male, tacnije granice se sa nemogucim. A kako sad objasniti cinjenicu da je bas sve i jedan teniser u Rozerovoj polovini zreba ima izrazito negativan skor u medjusobnim duelima sa njim i da je on birao bolje ne bi izabrao??
(Milan, 28. oktobar 2014 20:11)
Moram priznati da se cudne stvari desavaju posle Vimbldona.Ove zrebove kao da kroji neki teniski ekspert sa ciljem da Federera vrati na prvo mesto.Na USO open-u je bilo najocitije gde je ceo zreb bio podredjen Federeru ali eto Cilic ni kriv ni duzan osvoji pehar.Marej ne "izbiva" sto bi rekli iz Novakove polovine a tu su i uglavnom sve igraci u dobroj formi.Federeru dolaze sve igraci koji mu leze u svakom smislu a zapravo je stos u tome da ne sretne igrace koji ga mogu zamoriti do eventualnog polufinala i finala.Tako da imamo situaciju kad igra na betonu dolaze mu sve sami sljakarosi i obrnuto.Od kad nema Nadala sve je nekako poremeceno i u zrebovima nema ni priblizne ravnoteze.

nesa

pre 9 godina

Da Novak ne briljira u prvim mecevima je njegov odnos prema tenisu. Igra dovoljno da pobedi u prvim mecevima a da pri tom sacuva snagu za sledece jace protivnike. On do kraja sezone brani 2500 bodova i da bi sacuvao prvo mesto na ATP listi mora da bude 100% spreman za finale kako na ovom, tako i na zavrsnom turiniru u Londonu.
Ako se nekom ne svidja kako je Novak odigrao ovaj, ne treba da gleda sledeci mec vec tek protiv Mareja ili Federera.

sasa jokic

pre 9 godina

Nije jednostavwn prvi mec u Parizu, posle brze podloge u Pekingu i Sangaju, ova Pariska je kao tepih, prosto upija lopticu. To generalno lezi Novaku, ali treba se navici.

danix

pre 9 godina

Nole je dobro odigrao mec sa uvijek nezgodnim Kohlschreiberom,bilo je malo opustanja,ali u granicama dozvoljenog.Sve cestitke.
Poslije meca Nole napisa na kameri:"Stefane,voli te tata".Strasno,svaka cast Nole,ja i svaki otac koji je privrzen porodici te razumijemo,sad si na sedmom nebu,jos ne mozes vjerovati da te osim Jelene ceka jos neko beskrajno drag i mio,za koga bi,bez razmisljanja,i zivot dao.
Za Novaka je,naravno,porodica najvaznija u zivotu,a kad si srecan u porodici i kad od porodice imas pravu podrsku i punu ljubav,onda ti sve u zivotu ide mnogo lakse.
Legendarni Mika Antic napisa jednu divnu pjesmicu:
"Sta rade mama tata iza zatvorenih vrata,
Baka kaze,pisu rodi pismo da ti donese brata.
A,ja nesto ne verujem u tu pricu o rodi i bratu,
ja verujem u mog tatu".
Jos kad je tata Nole,onda je sigurno da nece omanuti.
Srecno Nole,care,do odbrane pehara.

Bojan

pre 9 godina

(Milan, 28. oktobar 2014 20:11)
a ko to nema izrazito negativan skor protiv Federera kada se izuzme Novak sa kojim ne moze da se ukrsti i Nadal koji ne ucestvuje
Novak "najlosiji" skor od svih nosioca ima sa Endijem, 13:8, ili 62%, Federer ima najlosiji skor sa Berdihom, 12:6, ili 67%. Dakle, obojica dominiraju nad svim potencijalnim protivnicima.
Sto se tice ove godine, Novak protiv potencijalnih protivnika ima 12:2, Federer 9:1. Takodje, nema realne razlike.
Da im obrnes pozicije onda bi svi kukali kako je moguce da se na jednoj polovini nalaze nosioci pod rednim brojevima 3,5,7 (u realnoj situaciji na Federerovoj strani), a na suprotnoj losije plasirani 4,6 i 8

MirsadK

pre 9 godina

@Bojan,
Pa, recimo da je u Fedovoj polovini na pr Mari (50%) ili Izner za koga si i sam onomad rekao da je „mina“ al kad je bio Fedovom delu, ili neki domaći teniser-ljubimac publike – na pr. Monfis ili Conga, sa kojima Federer, kao i Novak i pored pozitivnog skora, igraju treške mečeve...
Znaš ti to sve, ali nikad, baš nikad ne bi priznao da je Novaku ikada zapao teži deo žreba. Po tebi ta polovina žreba je teška i još dobija na težini, ali samo i jedino onda... kad zapadne Federeru..
I uzgred, Novakov učinak sa Marijem je 14-8 (64%).

Marko

pre 9 godina

Samo napred Nole majstore, u inat kriticarima, besposlicarima i Federerovim zapadnim lobistima. Imali smo prije onaj podatak gde je Nole u 11 od 12 slucajeva bio u Federerovoj polovini zreba, a na RG u Nadalovoj, za sta su sanse neverovatno male, tacnije granice se sa nemogucim. A kako sad objasniti cinjenicu da je bas sve i jedan teniser u Rozerovoj polovini zreba ima izrazito negativan skor u medjusobnim duelima sa njim i da je on birao bolje ne bi izabrao??
(Milan, 28. oktobar 2014 20:11)

Pa kako ti se samo da o tome razmisljati pa sve to jos i napisati, a to sto si napisao necu ni komentirati.

Sremac

pre 9 godina

Ispada u polufinalu, ali nije bitno, on je za nas najbilji! Napred Nole! Ne može se protiv svrga. Kako je moguće da u njegovom delu uvek svi, a na drugoj strani Federer i paceri?

Pele

pre 9 godina

@Djordje NS

"Iron Iclan Jel da je teško pogledati iza sebe posle toliko godina i ne videti ništa... Razumem te.

Ti mislis da samo jako uspesni imaju pravo da imaju svoje misljenje ili da kritikuju "velike", a da ostatak naroda ima BRE da obozava svoje idole. Jadno! To nas je i dovelo ovde gde smo!

bas me dobro poznajes:)

pre 9 godina

@ Iron Iclan Jel da je teško pogledati iza sebe posle toliko godina i ne videti ništa... Razumem te.
(Djordje NS, 28. oktobar 2014 20:00)

Ma da, zivim u Malmö-u vec 22 godine, imam troje dece, dobru platu... Ne bih se ja menjao s tobom :)

MirsadK

pre 9 godina

@Bojan,
Pa, recimo da je u Fedovoj polovini na pr Mari (50%) ili Izner za koga si i sam onomad rekao da je „mina“ al kad je bio Fedovom delu, ili neki domaći teniser-ljubimac publike – na pr. Monfis ili Conga, sa kojima Federer, kao i Novak i pored pozitivnog skora, igraju treške mečeve...
Znaš ti to sve, ali nikad, baš nikad ne bi priznao da je Novaku ikada zapao teži deo žreba. Po tebi ta polovina žreba je teška i još dobija na težini, ali samo i jedino onda... kad zapadne Federeru..
I uzgred, Novakov učinak sa Marijem je 14-8 (64%).

Matija

pre 9 godina

@Bojan
Najstameniji branilac lika i dela Federera već godinama na ovom sajtu, i "navodni" navijač Novaka nakon Federera ne može jednostavno da ne stane u odbranu svog idola kome se daju najlakši mogući žrebovi ne bi li osvojio taj zacrtani GS a i ostalie turire gde od 2012 do 2014 nije mogao ni do masters titule.Prvi na udaru kolateralne štete je Novak jer Nadala nema u takmičarskom smislu još od RG.A od kada potiče ova Federerova forma?
Što se Novaka tiče, solidno je odigrao , verujem da ima rezerve za bolje u nastavku turnira. Pohvalno je da je na terenu izgledao ozbiljan i sabran, obzirom da je predhodni bio sa Jelenom i bebom pri izlasku iz porodilišta. Tri sata leta Pariz-Nica-Pariz samo je dovoljno za umor, ostalo da ne računamo.

бт

pre 9 godina

Uživo: Tata Novak na terenu

Čemu ovaj naslov???
(Cole, 28. oktobar 2014 19:53)

Па ево, рецимо на званичној АТП страници су наслови "Daddy Cool" i "New Dad Djokovic Wins Paris Opener". Не постаје најбољи тенисер на свету отац сваког дана (чак ни Федерер није био први на листи када је добијао децу) тако да су овакви наслови сасвим на месту.

djole vragolan

pre 9 godina

Iron Iclan Jel da je teško pogledati iza sebe posle toliko godina i ne videti ništa... Razumem te.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djordje NS, 28. oktobar 2014 20:00)

Ican a ne Iclan :) Pises pogresno a ja mislio ti znas coveka:)

Bikan

pre 9 godina

Kad se igra na dva seta, igraci kao Izner mogu da budu problem (ako ga krene serva). I Feder kad ima dobar servis je problem Noletu.
Voleo bih da vidim statistiku koliko je puta novak izgubio od Federa kad se igralo na dva dobijena.

bice da si samo malo vise zloban

pre 9 godina

Nemojte molim vas da ga oslovljavate sa tata. U tenisu postoji samo jedan Tata u svakom pogledu, pa da slucajno nekog ne zbunite.
(mail, 28. oktobar 2014 21:46)

Pa ako postoji samo jedan Tata u svakom pogledu ,zasto bi se neko zbunio ?

Matija

pre 9 godina

ha, ha teži protivnici Federera bili u ovogodišnjem W, sramotna tvrdnja @Bojan za takvog poznavaoca kakvim se predstavljaš.
Qf Wawrinka prvo qf finale na W , trava najslabija podloga , SF Raonić momak je ok, ali igrač ograničen i prelak za tvog idola.
SF Dimitrov osvajač Queensa, odličan igrač na ovoj podlozi, izbacio prošlogodišnjeg osvajača W ,QF Čilić takođe odličan igrač na travi potvršen i titulom na travi. Steapnek , Simon veoma solidni naročito Radek. Da idemo dalje ... nego na temu naslova
Novak ako je u pristojnoj formi što još ne znamo ne bi tebao da ima problema da odbrani prošlogodišnju titulu u Parizu.

robin hud

pre 9 godina

Najsmešniji su stvarno ovi likovi što kao dokaz o svojoj kompetenciji navode od kada prate tenis.Koliko god ga pratili statističke podatke po meni prate samo budale. Ustvari imaju dosta vremena da surfuju po internetu.Usput odvale uvek po neku glupost. Kakve to veze ima od kada neko prati tenis? Sve što želite da znate o tenisu je trenutno dostupno više nego ikada, samo je bitno znati pronaći te informacije. Praćenje tenise i od pre Hrista nije nikakav dokaz niti garancija da ga razumete, mnogo je možda važnije igrati ga. Detaljisanje i njegova istorija su za prof. novinare i one koji primaju novac za to. Da bi se sama igra i udarci razumeli ipak je vrlo važno iskustvo u igranju, kakvo takvo. Sa moje amaterske tačke gledišta to nije nikakav vanzemaljski sport. Komentari su inače na ovom satu uglavnom navijački obojeni, nacionalno obojeni(ljubomora) i u 90% slučajeva diletantski. Mislim da ova sportska stranica ima malo veće ambicije, ali zbog svoje koncepcije(načina rada) to nije moguće dostići. Tenis pre svega treba voleti(gledati i igrati). Velika većina naravno obožava da zaskoči ponekog, što meni naravno ne smeta ukoliko mi je dozvoljeno da odgovorim. Suprostavljanje mišljenja je vrlo bitna stvar.

Matija

pre 9 godina

@Bojan
Pratim tenis aktivno od Wimbledona 1980, pošto je to omiljeni zaključak/ takozvano pitanje osoba sa takvim komentarima kao što je tvoj a hoće dokazati svoje poznavanje ili izostanak istog kod drugih. Za tebe mogu pretpostaviti od smene ere Samprasa,i početka Federera ali bilo bi suvišno budući da to ne znam.No, načitao sam se tvojih komentara ovde kroz godine. Uvek isti. Kako si samo zaboravio pomenuti prošlogodišnju Nadalovu sezonu na HC. Videćemo koliko će kampanja ATP sa žrebovima pomoći Federeru ,a koliko će se odraziti ovako neuobičajeno veliki broj mečeva i turnira na sledeću sezonu.

Bojan

pre 9 godina

(Matija, 29. oktobar 2014 09:48)
lol, Federera nema potrebe braniti, samo branim zdrav razum koji kaze da u ovom zrebu nema nista posebno teze/lakse ni na jednoj strani. I da su zrebovi manje vise jednaki skoro uvek, nekad ima razlika, ali generalno, igrac koji je u najboljoj formi pobedjuje bez obzira na to da li mu se dese 2-3 teza meca zaredom. Mozda jedino moze da se kaze za Madrid 2009. da je Nadal izvukao deblji kraj zbog meca sa Noletom dan pre, i na jos par turnira i to je to.
Sto se tice Federerovih boljih rezultata nakon RGa, pa ja ne znam koliko ti pratis tenis, ali to je uvek cinjenica za Federera, nakon zavrsetka sezone sljake ide trava (najbrza podloga) i brzi beton koji odgovaraju najvise Federerovom stilu igre i nije slucajno sto je u toj polovini sezone osvojio 12 od svojih 17 slemova kao i 17 od 23 svoja betonska mastersa (ukljucujuci i zavrsni turnir). Ali ne, zbog teorija zavere cemo mi da povezujemo Federerovu bolju formu sa Nadalovim odsustvom i namestanjem protiv Novaka. A cinjenice kazu da je Fed osvojio WB 2012 iduci preko Noleta i Endija (2 najteza protivnika na travi u tom trenutku), dogurao do finala ove godine preko tezih protivnika od Novaka (koji je bio bolji u medjusobnom duelu, tu nema spora). I od 12 do 14 je uzeo 5 masters titula gde se samo u jednom moze reci da je imao cisto slabije protivnike od konkurenata (Nole i Nadal).

Bojan

pre 9 godina

(MirsadK)
da, u pravu si, 14:8, dakle, prakticno i Nole i Fed nemaju nikoga na svojim polovinama ko je u stanju da ih dobija cesce od svakog treceg meca, which proves my point.
Da je Mari u Federerovoj polovini, da, onda bi ta prica o neuravnotezenosti zreba na osnovu nekih medjusobnih skorova pila vodu, ali na Fedovu stranu. Ipak, kakav je Endi igrac ove sezone. Decko grebe rukama i nogama da bi dosao na zavrsni turnir, osvojio 3 turnira, dva kategorije 250, jedan kategorije 500, na mastersima i slemovima ispada u cetvrtfinalu ili pre, jedino na RGu je prosao do polufinala i to samo zato sto nije igrao ni protiv koga iz prvih 20. Protiv Noleta, Rafe i Feda ove sezone ima 0-7, i na tim mecevima je svakom skinuo samo po jedan set. Pored toga, zbog igranja 3 nedelje zaredom, da li mislis da ce on biti bilo kome ozbiljan protivnik. Garantujem da nece ni stici do Novaka.
Sto se tice Iznera, Izner mina za Federera??? ne bih rekao. Izner jeste mina, ali serveri njegovog tipa nisu bili veci problem za Federera. On jeste veca mina za Novaka, ali ni tu nece imati sansi sada, prosto se ne secam kad je covek prosao 3. kolo nekog bitnijeg turnira, a to je upravo kada treba da se sastane sa Noletom.

nije stvar u tome da ne priznajem da li je nekom zreb tezi ili ne, realno, nema tu neke prevelike razlike, nijanse, to je to. Berdih recimo Federeru ne lezi, ali sada je Berdih u takvoj formi da bih se iznenadio da uopste dodje do Feda, a i ako dodje, izgubice lako.

ju?

pre 9 godina

@vrlo moguce
Jeste, al je Novaku na US Opena dosao strasno mocni Nisikori.
Nisi se zalio na zreb Vimbldona kada su vec 2 godine zaredom RF i Nadal u istoj polovini zrebs, ili na US Open gde Novak godinama ima najlaksi zreb.
O AO 2013 da ne pricamo, Federer, Marej, Conga.... svi u istoj polovini zreba, a Novak u polufinalu imao Ferera.

PetarPan

pre 9 godina

Dragane, daću ti lopticu i reket i da staneš na osnovnu liniju. Ako od 10 (deset) JEDNU prebaciš preko mreže samo da pogodi servis polje, častim pivo...
(zoran, 28. oktobar 2014 21:59)
...
Pa nemoj preterivati. U eri Agasija i Samprasa često sam odlazio na tenis sa drugarima iako smo tada fanatično trenirali fudbal. Sećam se da smo bili šesti razred, nabavili rekete i loptice i da smo posle 2-3 sata mogli i da serviramo i da razmenjujemo udarce preko mreže. Ja ovo pišem jer me nervira toliko prterivanje kada se govori o težini i specifičnosti tenisa kao sporta. Ispade da bi se čovek rekreativno bavio tenisom mora da bude vanzemaljac koji tenis trenira od 4-5 godine. To je naravno teška budalaština. Uzgred u globalu najtalentovanija, najveštija i motorno najspretnija deca u Srbiji se opredeljuju za treniranje košarke ili fudbala. To je brutalna činjenica, koja možda nekog vređa ali je to jednosatvno tako.Imaš antitalente koji dođu da treniraju i fudbal i godinama ne mogu da nauče da pravilno šutnu loptu, a neko jednostavno to od prvog dana radi pravilno, bez učenja. Elem, samo totalna taraba nije u stanju da nauči da servira i prebacuje loptu preko mreže u polje. To naravno nije ni 1% onoga što je potrebno da bi se neko zvao teniserom, ali je sasvim dovoljno za jednog rekreativca.

mail

pre 9 godina

@bice da si samo malo vise zloban, tebi svaka cast zbog poznavanja stvari, ali ima nas raznih, pa rekoh da se neko ne zbuni. I nemoj da kvalifikujes ljude koje ne poznajes, to najvise govori o tebi.

robin hud

pre 9 godina

(Bojan, 29. oktobar 2014 20:13)
Mislim da si ti taj koji nas je ovde smarao sa Vavrinkom posle AO i njegovom karijerom. Posle toga te nije bilo neko vreme. Posle AO nije bilo komentara o Vavrinki a da ga ti nisi poklopio, pogotovo posle Monte Karla. Toliko si bio ubedjen u njegov kvalitet, mislim da ga proglasi i za naslednika Fedrera. I šta ispade, čovek uzeo malo čarobne vodice, zablistao i gde je sad. Poznavajući tvoje dosadne komentare sigorno imaš neki statistički podatak da nije tako. Niko mene ne može pobediti 10puta zaredom. Mogu ja svakog da pobedim.

ju?

pre 9 godina

@Milan
U Novakovom delu zreba su losije rangirani igraci nego oni u Rodzerovoj.
Sto se zreba ranijih godina tice, Federeru je pakovan tezi zreb jer je stalno na US Open-u Novak bio u njegovom delu zreba, a Novak je posle njega bio najbolji na betonu, dok je Nadalu olaksavan zreb jer je izbegavao Novaka na brzim podlogama, pa je Rafa igrao protiv Juznog i slicnih... Na sljaci Novak nikad nije bio opasan protivnik. Samo 2011 pa ga je ipak RF otresao bez problema.
Djokovic ove i prosle godine ima najlaksi zreb na GS i na svim ostalim turnirima. Na Vimbldonu vec 2 godine RF i Nadal u istom delu zreba, a Novak na drugoj strani uziva. Isto i na AO!

Matija

pre 9 godina

Malo je potrebno da se vidi da su Dimitrov i Cilić igrači čija je igra mnogo prilagođenija travi što i titule govore a i njihove godine u kojima su ih ostvarili, nego Wawrinka kome su šljaka i spori hard bolja strana. Smešno je da se raspravljamo oko ovakvih stvari a da se elemntarno slažemo da se tenis dugo prati pa time i više poznaje kao što si već potegao u svojim komentarima. Već rekoh puno je matrica u tvojim postovima ovde vidjeno kroz godine.

Bojan

pre 9 godina

(Matija, 29. oktobar 2014 13:55)
iskreno, pratim od sredine Samprasove vladavine. Za ranije majstore sam pogledao pojedine klasike, za vise se i nema vise vremena :)
Sto se tice Nadalove proslogodisnje dominacije na HC, ne vidim kakve to veze ima. Moja tvrdnja je da nakon sezone sljake Federer ima vece uspehe nego do pre travnatog dela. To nema nikakve veze sa Nadalovim uspesima na betonu u avgustu prosle godine. Ono sto sam napisao za Federera moze se reci u neku ruku da vazi i za proslu godinu, jedinu titulu je osvojio upravo u tom drugom delu sezone, ali je ocajno igrao cele godine. Do oktobra je imao jednu pobedu nad top 10 teniserom (onda je dosao do 3)
Sto se tice Vimbldonskog zreba, interesantno je to kako Vavrinka kada se nadje na Federerovoj strani, onda je prosecan teniser, a kada je na Noletovoj onda mu ga podmecu jer je opasan. Vavrinka je imao sjajnu prvu polovinu sezone i pobedjivao je protivnike koje verovatno nije ni sanjao da ce moci da pobedi pre toga (Nole i Nadal na slemu a Federer u finalu mastersa). Do QF sa Federerom je ugazio sve protivnike i dominirao prvim setom.
Spominjes Vavin prvi ulazak u QF Vimbldona, pa u istoj poziciji su bili i Dmitrov i Cilic. Jedna titula na manjem turniru na travi gde vecina najboljih igraca i ne ucestvuje te ne cini ekspertom za podlogu i realno je da je kombinacija Vava+Raonic teza od Dmitrov+Cilic po formi u tom trenutku.

Bojan

pre 9 godina

(robin hud, 29. oktobar 2014 21:56)
sto se tice Vave, tvrdio sam da je pokazao najvise do MCa (sto je pokazivala tadasnja rejs lista na kojoj je bio prvi, i prvi je stigao do 3 titule), ali sam rekao da sumnjam da ce izdrzati tim tempom. Mislio sam da ce zavrsiti godinu na 3. ili 4. mestu, a zavrsice na 4. ili 5. sto nije veliki promasaj. Nisam od njega ocekivao da ce nastaviti tempom do MCa i osvajati masterse i slemove, ali jesam ocekivao da ce biti uspesniji na istima i da ce dolaziti do cetvrfinala cesce nego ne. Tako da, da, jesam ga precenio, ali ne puno.
Ipak, to ne menja cinjenicu da je Stan igrao sjajno na turnirima koje je osvojio. I nikada ga nisam proglasavao naslednikom Federera u smislu teniskog znanja (ali on jeste bio naslednik Federera u smislu Svajcarskog broja jedan u to vreme)
I generano moji komentari za Stana su uvek bili usmereni ka tome da ga nije u redu omalovazavati, pokazao je zavidan kvalitet i prosle godine na dva betonska slema kada je Noleta naterao na veliku borbu u pet setova i konacno prelomio ove godine, kada je demolirao Nadala u finalu i onda sve to potvrdio sjajnim igrama u MCu.
Govoris da se treba manuti statistickih podataka i evo https://www.youtube.com/watch?v=pleqYnR2JPo
zar ovo nije sjajna Stanova igra koja zasluzuje pohvale i gadjenje nad tvrdnjama da je slucajno osvojen slem.

Iron Ican

pre 9 godina

Novace sreco nasa! Cela Srbija prati svaki tvoj korak. Kada te ne bi bilo na celu sportske stranice b92 samo jedan dan, cela Srbija bi pala u depresiju. Ja stvarno ne znam koga cemo mi ovako obozavati kada prestanes da igras za par godina :(, bojim se pasce cela nacija u depresiju...

Marko

pre 9 godina

Samo napred Nole majstore, u inat kriticarima, besposlicarima i Federerovim zapadnim lobistima. Imali smo prije onaj podatak gde je Nole u 11 od 12 slucajeva bio u Federerovoj polovini zreba, a na RG u Nadalovoj, za sta su sanse neverovatno male, tacnije granice se sa nemogucim. A kako sad objasniti cinjenicu da je bas sve i jedan teniser u Rozerovoj polovini zreba ima izrazito negativan skor u medjusobnim duelima sa njim i da je on birao bolje ne bi izabrao??
(Milan, 28. oktobar 2014 20:11)

Pa kako ti se samo da o tome razmisljati pa sve to jos i napisati, a to sto si napisao necu ni komentirati.

Sremac

pre 9 godina

Ispada u polufinalu, ali nije bitno, on je za nas najbilji! Napred Nole! Ne može se protiv svrga. Kako je moguće da u njegovom delu uvek svi, a na drugoj strani Federer i paceri?

bas me dobro poznajes:)

pre 9 godina

@ Iron Iclan Jel da je teško pogledati iza sebe posle toliko godina i ne videti ništa... Razumem te.
(Djordje NS, 28. oktobar 2014 20:00)

Ma da, zivim u Malmö-u vec 22 godine, imam troje dece, dobru platu... Ne bih se ja menjao s tobom :)

111

pre 9 godina

Mora da podigne nivo igre. Da li moze u ovom trenutku, to je druga stvar. Ovo je rutinska pobeda na kvalitet. Izlasci na mrezu ocaj. Sa ovakvom igrom ..mrka kapa. Generalno ovo nije Novak. Daleko je od one forme, znamo svi kakve. Kako neke stvari mogu da poremete vrhunskog sportistu...Interesuje me mec sa Iznerom ili Monfilsom. Tu ce sve biti jasnije. Obojica traze formu ali kada se napale bice problema, posebno Francuz koji je nepredvidiv jos pred svojom publikom. Novak MORA kvalitetnije da igra, on to moze, zna ali...na kraju, bice minusa na komentar u to ne sumnjam ali ja pokusavam da budem realan i nista vise.

Milan

pre 9 godina

Samo napred Nole majstore, u inat kriticarima, besposlicarima i Federerovim zapadnim lobistima. Imali smo prije onaj podatak gde je Nole u 11 od 12 slucajeva bio u Federerovoj polovini zreba, a na RG u Nadalovoj, za sta su sanse neverovatno male, tacnije granice se sa nemogucim. A kako sad objasniti cinjenicu da je bas sve i jedan teniser u Rozerovoj polovini zreba ima izrazito negativan skor u medjusobnim duelima sa njim i da je on birao bolje ne bi izabrao??

v

pre 9 godina

Idemooo tata! Evo odmah je pao jedan brejk. Ako postoji jedan teniser koji ce poboljsati statistiku svim ocevima teniserima po broju titula a narocito gs titula posle rodjenja deteta, onda je to Novak. Takav mi je neki osecaj, nadam se da sam u pravu.

Bosnjak iz Np

pre 9 godina

Hajmo Novace ,samo napred!!!

Bice jako tesko ali izbori se i ostani br 1!
Igraj za sebe i svoju porodicu,igraj za sina ,igraj za Srbiju ,igraj za sve nas...!!!

Cole

pre 9 godina

Uživo: Tata Novak na terenu

Čemu ovaj naslov??? Da ne budem
pogrešno shvaćen, Novaka obožavam
i naravno, bez izuzetka uvek navijam
za njega ali stvarno preterujete sa
njegovim privatnim životom, pa stavljate
čak i u naslov TATA. Ajde u tekstu da
provučete da li će biti 100% fokusiran
na turnir zbog dobijanja deteta...
ali ovo stvarno prerasta u nešto,
ne znam ni sam, možda vulgarno...

P.S.
Ajde Nole u odbranu još dve titule
pa na zalućeni odomor sa porodicom.

###

pre 9 godina

Znači Monfils ili Izner sl. meč.
Monfils uvek napaljen protiv Novaka, i pred domaćom publikom može biti nezgodan, ali po meni i nije u nekoj formi.
Šangaj, Rim i Madrid nije ni igrao. Ne znam gde je odigrao poslednji meč? Izner ja mislim da će biti veća muka za Novaka.
Ali i Izner i Monfils su teniseri koji su sat vremena opasni, a posle nemaju snage da stoje na nogama. Tako da mislim da je pravi problem Marej u 1/2 finalu, i naravno Finale, Federer, ali mislim da Rodzer neće ovaj put stići do finala, umoran je a ima tu i malo toga što će se verovatno spremati za završni turnir. Federeru je bitnije da razlika između njega i Novaka ne bude velika pa da može 2015 da napada 1 mesto.
Ovako ima šanse, do kraja sezone, ali problem je što je čovek u zadnjih mesec, dva igrao kao blesav, i to će polako imati posledice sad u Parizu i Londonu, on jeste masjtor ali je ipak čovek, od 33 godine.
Živi bili pa videli.

MirsadK

pre 9 godina

@Bojan,
Pa, recimo da je u Fedovoj polovini na pr Mari (50%) ili Izner za koga si i sam onomad rekao da je „mina“ al kad je bio Fedovom delu, ili neki domaći teniser-ljubimac publike – na pr. Monfis ili Conga, sa kojima Federer, kao i Novak i pored pozitivnog skora, igraju treške mečeve...
Znaš ti to sve, ali nikad, baš nikad ne bi priznao da je Novaku ikada zapao teži deo žreba. Po tebi ta polovina žreba je teška i još dobija na težini, ali samo i jedino onda... kad zapadne Federeru..
I uzgred, Novakov učinak sa Marijem je 14-8 (64%).

djole vragolan

pre 9 godina

Iron Iclan Jel da je teško pogledati iza sebe posle toliko godina i ne videti ništa... Razumem te.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djordje NS, 28. oktobar 2014 20:00)

Ican a ne Iclan :) Pises pogresno a ja mislio ti znas coveka:)

vrlo moguce...

pre 9 godina

Samo napred Nole majstore, u inat kriticarima, besposlicarima i Federerovim zapadnim lobistima. Imali smo prije onaj podatak gde je Nole u 11 od 12 slucajeva bio u Federerovoj polovini zreba, a na RG u Nadalovoj, za sta su sanse neverovatno male, tacnije granice se sa nemogucim. A kako sad objasniti cinjenicu da je bas sve i jedan teniser u Rozerovoj polovini zreba ima izrazito negativan skor u medjusobnim duelima sa njim i da je on birao bolje ne bi izabrao??
(Milan, 28. oktobar 2014 20:11)
Moram priznati da se cudne stvari desavaju posle Vimbldona.Ove zrebove kao da kroji neki teniski ekspert sa ciljem da Federera vrati na prvo mesto.Na USO open-u je bilo najocitije gde je ceo zreb bio podredjen Federeru ali eto Cilic ni kriv ni duzan osvoji pehar.Marej ne "izbiva" sto bi rekli iz Novakove polovine a tu su i uglavnom sve igraci u dobroj formi.Federeru dolaze sve igraci koji mu leze u svakom smislu a zapravo je stos u tome da ne sretne igrace koji ga mogu zamoriti do eventualnog polufinala i finala.Tako da imamo situaciju kad igra na betonu dolaze mu sve sami sljakarosi i obrnuto.Od kad nema Nadala sve je nekako poremeceno i u zrebovima nema ni priblizne ravnoteze.

ju?

pre 9 godina

@vrlo moguce
Jeste, al je Novaku na US Opena dosao strasno mocni Nisikori.
Nisi se zalio na zreb Vimbldona kada su vec 2 godine zaredom RF i Nadal u istoj polovini zrebs, ili na US Open gde Novak godinama ima najlaksi zreb.
O AO 2013 da ne pricamo, Federer, Marej, Conga.... svi u istoj polovini zreba, a Novak u polufinalu imao Ferera.

zoran

pre 9 godina

Ovog Kohlschreibera bi i ja pobedio.
(Dragan, 28. oktobar 2014 21:16)

Dragane, daću ti lopticu i reket i da staneš na osnovnu liniju. Ako od 10 (deset) JEDNU prebaciš preko mreže samo da pogodi servis polje, častim pivo...

Pele

pre 9 godina

@Djordje NS

"Iron Iclan Jel da je teško pogledati iza sebe posle toliko godina i ne videti ništa... Razumem te.

Ti mislis da samo jako uspesni imaju pravo da imaju svoje misljenje ili da kritikuju "velike", a da ostatak naroda ima BRE da obozava svoje idole. Jadno! To nas je i dovelo ovde gde smo!

ju?

pre 9 godina

@Milan
U Novakovom delu zreba su losije rangirani igraci nego oni u Rodzerovoj.
Sto se zreba ranijih godina tice, Federeru je pakovan tezi zreb jer je stalno na US Open-u Novak bio u njegovom delu zreba, a Novak je posle njega bio najbolji na betonu, dok je Nadalu olaksavan zreb jer je izbegavao Novaka na brzim podlogama, pa je Rafa igrao protiv Juznog i slicnih... Na sljaci Novak nikad nije bio opasan protivnik. Samo 2011 pa ga je ipak RF otresao bez problema.
Djokovic ove i prosle godine ima najlaksi zreb na GS i na svim ostalim turnirima. Na Vimbldonu vec 2 godine RF i Nadal u istom delu zreba, a Novak na drugoj strani uziva. Isto i na AO!

Bojan

pre 9 godina

(Milan, 28. oktobar 2014 20:11)
a ko to nema izrazito negativan skor protiv Federera kada se izuzme Novak sa kojim ne moze da se ukrsti i Nadal koji ne ucestvuje
Novak "najlosiji" skor od svih nosioca ima sa Endijem, 13:8, ili 62%, Federer ima najlosiji skor sa Berdihom, 12:6, ili 67%. Dakle, obojica dominiraju nad svim potencijalnim protivnicima.
Sto se tice ove godine, Novak protiv potencijalnih protivnika ima 12:2, Federer 9:1. Takodje, nema realne razlike.
Da im obrnes pozicije onda bi svi kukali kako je moguce da se na jednoj polovini nalaze nosioci pod rednim brojevima 3,5,7 (u realnoj situaciji na Federerovoj strani), a na suprotnoj losije plasirani 4,6 i 8

PetarPan

pre 9 godina

Dragane, daću ti lopticu i reket i da staneš na osnovnu liniju. Ako od 10 (deset) JEDNU prebaciš preko mreže samo da pogodi servis polje, častim pivo...
(zoran, 28. oktobar 2014 21:59)
...
Pa nemoj preterivati. U eri Agasija i Samprasa često sam odlazio na tenis sa drugarima iako smo tada fanatično trenirali fudbal. Sećam se da smo bili šesti razred, nabavili rekete i loptice i da smo posle 2-3 sata mogli i da serviramo i da razmenjujemo udarce preko mreže. Ja ovo pišem jer me nervira toliko prterivanje kada se govori o težini i specifičnosti tenisa kao sporta. Ispade da bi se čovek rekreativno bavio tenisom mora da bude vanzemaljac koji tenis trenira od 4-5 godine. To je naravno teška budalaština. Uzgred u globalu najtalentovanija, najveštija i motorno najspretnija deca u Srbiji se opredeljuju za treniranje košarke ili fudbala. To je brutalna činjenica, koja možda nekog vređa ali je to jednosatvno tako.Imaš antitalente koji dođu da treniraju i fudbal i godinama ne mogu da nauče da pravilno šutnu loptu, a neko jednostavno to od prvog dana radi pravilno, bez učenja. Elem, samo totalna taraba nije u stanju da nauči da servira i prebacuje loptu preko mreže u polje. To naravno nije ni 1% onoga što je potrebno da bi se neko zvao teniserom, ali je sasvim dovoljno za jednog rekreativca.

MirsadK

pre 9 godina

@Bojan,
Pa, recimo da je u Fedovoj polovini na pr Mari (50%) ili Izner za koga si i sam onomad rekao da je „mina“ al kad je bio Fedovom delu, ili neki domaći teniser-ljubimac publike – na pr. Monfis ili Conga, sa kojima Federer, kao i Novak i pored pozitivnog skora, igraju treške mečeve...
Znaš ti to sve, ali nikad, baš nikad ne bi priznao da je Novaku ikada zapao teži deo žreba. Po tebi ta polovina žreba je teška i još dobija na težini, ali samo i jedino onda... kad zapadne Federeru..
I uzgred, Novakov učinak sa Marijem je 14-8 (64%).

VLADIMIR

pre 9 godina

Možda se neko i neće složiti - ali za mene je na današnjem meču najupečatljivije bilo što sam u Novakovoj loži posle DUGO,DUGO VREMENA video novakovog oca i majku.To je za mene glavna garancija da će Novak uspesno prebroditi i Pariz i London. Verujte mi da vrlo dobro znam zašto to tvrdim.

danix

pre 9 godina

Nole je dobro odigrao mec sa uvijek nezgodnim Kohlschreiberom,bilo je malo opustanja,ali u granicama dozvoljenog.Sve cestitke.
Poslije meca Nole napisa na kameri:"Stefane,voli te tata".Strasno,svaka cast Nole,ja i svaki otac koji je privrzen porodici te razumijemo,sad si na sedmom nebu,jos ne mozes vjerovati da te osim Jelene ceka jos neko beskrajno drag i mio,za koga bi,bez razmisljanja,i zivot dao.
Za Novaka je,naravno,porodica najvaznija u zivotu,a kad si srecan u porodici i kad od porodice imas pravu podrsku i punu ljubav,onda ti sve u zivotu ide mnogo lakse.
Legendarni Mika Antic napisa jednu divnu pjesmicu:
"Sta rade mama tata iza zatvorenih vrata,
Baka kaze,pisu rodi pismo da ti donese brata.
A,ja nesto ne verujem u tu pricu o rodi i bratu,
ja verujem u mog tatu".
Jos kad je tata Nole,onda je sigurno da nece omanuti.
Srecno Nole,care,do odbrane pehara.

nesa

pre 9 godina

Da Novak ne briljira u prvim mecevima je njegov odnos prema tenisu. Igra dovoljno da pobedi u prvim mecevima a da pri tom sacuva snagu za sledece jace protivnike. On do kraja sezone brani 2500 bodova i da bi sacuvao prvo mesto na ATP listi mora da bude 100% spreman za finale kako na ovom, tako i na zavrsnom turiniru u Londonu.
Ako se nekom ne svidja kako je Novak odigrao ovaj, ne treba da gleda sledeci mec vec tek protiv Mareja ili Federera.

Bojan

pre 9 godina

(Matija, 29. oktobar 2014 09:48)
lol, Federera nema potrebe braniti, samo branim zdrav razum koji kaze da u ovom zrebu nema nista posebno teze/lakse ni na jednoj strani. I da su zrebovi manje vise jednaki skoro uvek, nekad ima razlika, ali generalno, igrac koji je u najboljoj formi pobedjuje bez obzira na to da li mu se dese 2-3 teza meca zaredom. Mozda jedino moze da se kaze za Madrid 2009. da je Nadal izvukao deblji kraj zbog meca sa Noletom dan pre, i na jos par turnira i to je to.
Sto se tice Federerovih boljih rezultata nakon RGa, pa ja ne znam koliko ti pratis tenis, ali to je uvek cinjenica za Federera, nakon zavrsetka sezone sljake ide trava (najbrza podloga) i brzi beton koji odgovaraju najvise Federerovom stilu igre i nije slucajno sto je u toj polovini sezone osvojio 12 od svojih 17 slemova kao i 17 od 23 svoja betonska mastersa (ukljucujuci i zavrsni turnir). Ali ne, zbog teorija zavere cemo mi da povezujemo Federerovu bolju formu sa Nadalovim odsustvom i namestanjem protiv Novaka. A cinjenice kazu da je Fed osvojio WB 2012 iduci preko Noleta i Endija (2 najteza protivnika na travi u tom trenutku), dogurao do finala ove godine preko tezih protivnika od Novaka (koji je bio bolji u medjusobnom duelu, tu nema spora). I od 12 do 14 je uzeo 5 masters titula gde se samo u jednom moze reci da je imao cisto slabije protivnike od konkurenata (Nole i Nadal).

sasa jokic

pre 9 godina

Nije jednostavwn prvi mec u Parizu, posle brze podloge u Pekingu i Sangaju, ova Pariska je kao tepih, prosto upija lopticu. To generalno lezi Novaku, ali treba se navici.

бт

pre 9 godina

Uživo: Tata Novak na terenu

Čemu ovaj naslov???
(Cole, 28. oktobar 2014 19:53)

Па ево, рецимо на званичној АТП страници су наслови "Daddy Cool" i "New Dad Djokovic Wins Paris Opener". Не постаје најбољи тенисер на свету отац сваког дана (чак ни Федерер није био први на листи када је добијао децу) тако да су овакви наслови сасвим на месту.

Bikan

pre 9 godina

Kad se igra na dva seta, igraci kao Izner mogu da budu problem (ako ga krene serva). I Feder kad ima dobar servis je problem Noletu.
Voleo bih da vidim statistiku koliko je puta novak izgubio od Federa kad se igralo na dva dobijena.

Bojan

pre 9 godina

(MirsadK)
da, u pravu si, 14:8, dakle, prakticno i Nole i Fed nemaju nikoga na svojim polovinama ko je u stanju da ih dobija cesce od svakog treceg meca, which proves my point.
Da je Mari u Federerovoj polovini, da, onda bi ta prica o neuravnotezenosti zreba na osnovu nekih medjusobnih skorova pila vodu, ali na Fedovu stranu. Ipak, kakav je Endi igrac ove sezone. Decko grebe rukama i nogama da bi dosao na zavrsni turnir, osvojio 3 turnira, dva kategorije 250, jedan kategorije 500, na mastersima i slemovima ispada u cetvrtfinalu ili pre, jedino na RGu je prosao do polufinala i to samo zato sto nije igrao ni protiv koga iz prvih 20. Protiv Noleta, Rafe i Feda ove sezone ima 0-7, i na tim mecevima je svakom skinuo samo po jedan set. Pored toga, zbog igranja 3 nedelje zaredom, da li mislis da ce on biti bilo kome ozbiljan protivnik. Garantujem da nece ni stici do Novaka.
Sto se tice Iznera, Izner mina za Federera??? ne bih rekao. Izner jeste mina, ali serveri njegovog tipa nisu bili veci problem za Federera. On jeste veca mina za Novaka, ali ni tu nece imati sansi sada, prosto se ne secam kad je covek prosao 3. kolo nekog bitnijeg turnira, a to je upravo kada treba da se sastane sa Noletom.

nije stvar u tome da ne priznajem da li je nekom zreb tezi ili ne, realno, nema tu neke prevelike razlike, nijanse, to je to. Berdih recimo Federeru ne lezi, ali sada je Berdih u takvoj formi da bih se iznenadio da uopste dodje do Feda, a i ako dodje, izgubice lako.

mail

pre 9 godina

@bice da si samo malo vise zloban, tebi svaka cast zbog poznavanja stvari, ali ima nas raznih, pa rekoh da se neko ne zbuni. I nemoj da kvalifikujes ljude koje ne poznajes, to najvise govori o tebi.

Matija

pre 9 godina

@Bojan
Najstameniji branilac lika i dela Federera već godinama na ovom sajtu, i "navodni" navijač Novaka nakon Federera ne može jednostavno da ne stane u odbranu svog idola kome se daju najlakši mogući žrebovi ne bi li osvojio taj zacrtani GS a i ostalie turire gde od 2012 do 2014 nije mogao ni do masters titule.Prvi na udaru kolateralne štete je Novak jer Nadala nema u takmičarskom smislu još od RG.A od kada potiče ova Federerova forma?
Što se Novaka tiče, solidno je odigrao , verujem da ima rezerve za bolje u nastavku turnira. Pohvalno je da je na terenu izgledao ozbiljan i sabran, obzirom da je predhodni bio sa Jelenom i bebom pri izlasku iz porodilišta. Tri sata leta Pariz-Nica-Pariz samo je dovoljno za umor, ostalo da ne računamo.

bice da si samo malo vise zloban

pre 9 godina

Nemojte molim vas da ga oslovljavate sa tata. U tenisu postoji samo jedan Tata u svakom pogledu, pa da slucajno nekog ne zbunite.
(mail, 28. oktobar 2014 21:46)

Pa ako postoji samo jedan Tata u svakom pogledu ,zasto bi se neko zbunio ?

Bojan

pre 9 godina

(Matija, 29. oktobar 2014 13:55)
iskreno, pratim od sredine Samprasove vladavine. Za ranije majstore sam pogledao pojedine klasike, za vise se i nema vise vremena :)
Sto se tice Nadalove proslogodisnje dominacije na HC, ne vidim kakve to veze ima. Moja tvrdnja je da nakon sezone sljake Federer ima vece uspehe nego do pre travnatog dela. To nema nikakve veze sa Nadalovim uspesima na betonu u avgustu prosle godine. Ono sto sam napisao za Federera moze se reci u neku ruku da vazi i za proslu godinu, jedinu titulu je osvojio upravo u tom drugom delu sezone, ali je ocajno igrao cele godine. Do oktobra je imao jednu pobedu nad top 10 teniserom (onda je dosao do 3)
Sto se tice Vimbldonskog zreba, interesantno je to kako Vavrinka kada se nadje na Federerovoj strani, onda je prosecan teniser, a kada je na Noletovoj onda mu ga podmecu jer je opasan. Vavrinka je imao sjajnu prvu polovinu sezone i pobedjivao je protivnike koje verovatno nije ni sanjao da ce moci da pobedi pre toga (Nole i Nadal na slemu a Federer u finalu mastersa). Do QF sa Federerom je ugazio sve protivnike i dominirao prvim setom.
Spominjes Vavin prvi ulazak u QF Vimbldona, pa u istoj poziciji su bili i Dmitrov i Cilic. Jedna titula na manjem turniru na travi gde vecina najboljih igraca i ne ucestvuje te ne cini ekspertom za podlogu i realno je da je kombinacija Vava+Raonic teza od Dmitrov+Cilic po formi u tom trenutku.

Bojan

pre 9 godina

(robin hud, 29. oktobar 2014 21:56)
sto se tice Vave, tvrdio sam da je pokazao najvise do MCa (sto je pokazivala tadasnja rejs lista na kojoj je bio prvi, i prvi je stigao do 3 titule), ali sam rekao da sumnjam da ce izdrzati tim tempom. Mislio sam da ce zavrsiti godinu na 3. ili 4. mestu, a zavrsice na 4. ili 5. sto nije veliki promasaj. Nisam od njega ocekivao da ce nastaviti tempom do MCa i osvajati masterse i slemove, ali jesam ocekivao da ce biti uspesniji na istima i da ce dolaziti do cetvrfinala cesce nego ne. Tako da, da, jesam ga precenio, ali ne puno.
Ipak, to ne menja cinjenicu da je Stan igrao sjajno na turnirima koje je osvojio. I nikada ga nisam proglasavao naslednikom Federera u smislu teniskog znanja (ali on jeste bio naslednik Federera u smislu Svajcarskog broja jedan u to vreme)
I generano moji komentari za Stana su uvek bili usmereni ka tome da ga nije u redu omalovazavati, pokazao je zavidan kvalitet i prosle godine na dva betonska slema kada je Noleta naterao na veliku borbu u pet setova i konacno prelomio ove godine, kada je demolirao Nadala u finalu i onda sve to potvrdio sjajnim igrama u MCu.
Govoris da se treba manuti statistickih podataka i evo https://www.youtube.com/watch?v=pleqYnR2JPo
zar ovo nije sjajna Stanova igra koja zasluzuje pohvale i gadjenje nad tvrdnjama da je slucajno osvojen slem.

Matija

pre 9 godina

@Bojan
Pratim tenis aktivno od Wimbledona 1980, pošto je to omiljeni zaključak/ takozvano pitanje osoba sa takvim komentarima kao što je tvoj a hoće dokazati svoje poznavanje ili izostanak istog kod drugih. Za tebe mogu pretpostaviti od smene ere Samprasa,i početka Federera ali bilo bi suvišno budući da to ne znam.No, načitao sam se tvojih komentara ovde kroz godine. Uvek isti. Kako si samo zaboravio pomenuti prošlogodišnju Nadalovu sezonu na HC. Videćemo koliko će kampanja ATP sa žrebovima pomoći Federeru ,a koliko će se odraziti ovako neuobičajeno veliki broj mečeva i turnira na sledeću sezonu.

Matija

pre 9 godina

ha, ha teži protivnici Federera bili u ovogodišnjem W, sramotna tvrdnja @Bojan za takvog poznavaoca kakvim se predstavljaš.
Qf Wawrinka prvo qf finale na W , trava najslabija podloga , SF Raonić momak je ok, ali igrač ograničen i prelak za tvog idola.
SF Dimitrov osvajač Queensa, odličan igrač na ovoj podlozi, izbacio prošlogodišnjeg osvajača W ,QF Čilić takođe odličan igrač na travi potvršen i titulom na travi. Steapnek , Simon veoma solidni naročito Radek. Da idemo dalje ... nego na temu naslova
Novak ako je u pristojnoj formi što još ne znamo ne bi tebao da ima problema da odbrani prošlogodišnju titulu u Parizu.

robin hud

pre 9 godina

Najsmešniji su stvarno ovi likovi što kao dokaz o svojoj kompetenciji navode od kada prate tenis.Koliko god ga pratili statističke podatke po meni prate samo budale. Ustvari imaju dosta vremena da surfuju po internetu.Usput odvale uvek po neku glupost. Kakve to veze ima od kada neko prati tenis? Sve što želite da znate o tenisu je trenutno dostupno više nego ikada, samo je bitno znati pronaći te informacije. Praćenje tenise i od pre Hrista nije nikakav dokaz niti garancija da ga razumete, mnogo je možda važnije igrati ga. Detaljisanje i njegova istorija su za prof. novinare i one koji primaju novac za to. Da bi se sama igra i udarci razumeli ipak je vrlo važno iskustvo u igranju, kakvo takvo. Sa moje amaterske tačke gledišta to nije nikakav vanzemaljski sport. Komentari su inače na ovom satu uglavnom navijački obojeni, nacionalno obojeni(ljubomora) i u 90% slučajeva diletantski. Mislim da ova sportska stranica ima malo veće ambicije, ali zbog svoje koncepcije(načina rada) to nije moguće dostići. Tenis pre svega treba voleti(gledati i igrati). Velika većina naravno obožava da zaskoči ponekog, što meni naravno ne smeta ukoliko mi je dozvoljeno da odgovorim. Suprostavljanje mišljenja je vrlo bitna stvar.

robin hud

pre 9 godina

(Bojan, 29. oktobar 2014 20:13)
Mislim da si ti taj koji nas je ovde smarao sa Vavrinkom posle AO i njegovom karijerom. Posle toga te nije bilo neko vreme. Posle AO nije bilo komentara o Vavrinki a da ga ti nisi poklopio, pogotovo posle Monte Karla. Toliko si bio ubedjen u njegov kvalitet, mislim da ga proglasi i za naslednika Fedrera. I šta ispade, čovek uzeo malo čarobne vodice, zablistao i gde je sad. Poznavajući tvoje dosadne komentare sigorno imaš neki statistički podatak da nije tako. Niko mene ne može pobediti 10puta zaredom. Mogu ja svakog da pobedim.

Matija

pre 9 godina

Malo je potrebno da se vidi da su Dimitrov i Cilić igrači čija je igra mnogo prilagođenija travi što i titule govore a i njihove godine u kojima su ih ostvarili, nego Wawrinka kome su šljaka i spori hard bolja strana. Smešno je da se raspravljamo oko ovakvih stvari a da se elemntarno slažemo da se tenis dugo prati pa time i više poznaje kao što si već potegao u svojim komentarima. Već rekoh puno je matrica u tvojim postovima ovde vidjeno kroz godine.