Petak, 24.10.2014.

20:39

Bazel: Ćorić izbacio Nadala!

Hrvatski teniser Borna Ćorić napravio je senzaciju na turniru iz serije 500 u Bazelu, pošto je eliminisao trećeg tenisera sveta Rafaela Nadala – 6:2, 7:6.

Izvor:

Bazel: Æoriæ izbacio Nadala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

157 Komentari

Sortiraj po:

kris

pre 9 godina

Svi vi koji podržavate Hrvata,otiđite na njihove sajtove,pa pogledajte komentare o kazni FSS za utakmicu sa Albanijom.Gotovo jednoglasno pljuju po Platiniju što Srbija nije izbačena iz kvalifikacija i kukaju zbog "nepravde učinjene braći Albancima".

Ante

pre 9 godina

ovaj decko me fascinira...koliko se unese u svaki poen kao da igra protiv nekog autsajdera, uopste nije imao respekta sa obzirom da je sa druge strane mreze jedan Nadal! garantujem I mogu se opkladiti da ovaj decko koji ima 17 godina ce pisati istoriju tenisa! svaka cast Borna da je nama takvog igraca u buducnosti :)
(mix, 24. oktobar 2014 20:50)
A pa vrijeme je da i mi imamo jednu igračinu. Vi imate Đokovića, pustite sad da se mi malo veselimo :)

Marica

pre 9 godina

Swedenonline:
Hajde, vrati se u osnovnu skolu i nauci prvo pravopis, zatim nauci igrati tenis i onda, eventualno, napisi neku pametnu kritiku.

:) :)

pre 9 godina

Samo je Bruno Oresar bio pravi HRVATski teniser, ovi ostali su samo odrasli u Hr.
(Beobrad, 24. oktobar 2014 23:49)
Čilić , Ljubičić taško da su u HR odrasli kada nisu niti rodjeni !

Kod Ljubičićevog odabira mjesta stanovanja možda si i ti imao udjela :(

realno

pre 9 godina

Zvučaću čudno ali mislim da mu ova pobeda lako može doneti više štete od koristi. Prerano je ovim stavio fokus celog teniskog sveta na sebe. Svetla su izuzetno jaka, a on je jako mlad. Da li će ga spržiti, videćemo. Ko razume, shvatiće.

Dare

pre 9 godina

E naš Nole vidiš sad, nemoj da te bude pitala starost, gdje su mi one godine i ova pamet. Napravio si od Mareja i nekakvog Vavrinke i Nišikorija velike igrače, a indirektno i od Čilića. Ako oni osvoje još jedan grand slam ja ga stavim na panj.

Nolanče

pre 9 godina

Svaka mu cast, ali Hrvati ne treba puno da se zanose jer Nadal je totalno u autu, ove godine gubi od koga stigne, pa ga je totalni anonimus Darsis eliminisao u prvoj rundi Vimbldona, prosle godine je to ucinio Rosol u drugom kolu Vimbldona, ove godine su ga jos tukli i slabi Felisiano Lopez kao i neki nepoznati Hale na pocetku Pekinga. Nadal nije vise sto je nekad bio!! Ovo nije iznenadjenje!!
(igor, 24. oktobar 2014 21:02)kralju borna ima samo 17 g djete je

kakodane

pre 9 godina

Pobedio Nadala koji ceka na operaciju i vec je otkazao ucesce u Parizu...Ajmo malo realnosti...
(Realan)

Jaka mi je to operacija slijepog crijeva koja se zakazuje 15 dana unaprijed. Ne liječi se Nadal u našim klinikama gdje treba čekati red.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

daj coricu smiri se , sad cemo komsijama i tenis uzeti...
(Zigzag, 24. oktobar 2014 21:26)

A šta ste nam vi to inače uzeli pa ćete nam uzeti "i tenis" ?

Nolanče

pre 9 godina

mladi dečkorodom kao i podrijeklom iz zgb porijeklom ...
(lio, 24. oktobar 2014 21:01)corici su hercegovci a to kaj je roden u zg je druga stvat

real

pre 9 godina

@Realan
Pobedio Nadala koji je prethodnog protivnika pocistio izgubivsi 2 gema i za koga ste do juce pisali da sigurno ulazi u finale.
Ajmo malo doslednosti u komentarima. Ne moze da bude favorit za finale kad pobedjuje, a kad izgubi- pred operacijom jadnicak.

john wayne

pre 9 godina

ne mozes vjerovat kako nasi susjedi zele umanjit pobjedu malog corica,a decko je odigrao za 10 a tek mu je 17...da je kojim slucajem srbin i da je pobjedio nadala iskreno ni ne mogu zamislit koji bi to bili hvalospjevi

thrillseeker

pre 9 godina

(coric, 24. oktobar 2014 20:47)

Da li si svestan koje je rezultate Novak imao u njegovim godinama? Igrao je sva 4 Slema a Coric? Jedino od navedenog tacno je vezano za fizicku spremu. Mada ovolika misicna masa za ovaj stil igre ne obecava. Jako je dalek put od talenta do sampiona.

Sale

pre 9 godina

Tacno, Nadal nije bio u stanju da igra, ali ovaj mali Hrvat zaista moze biti odlican teniser. Zelim mu uspeh do kraja turnira i pobedu nad Federerom! Ustvari, bolje nad nekim drugim u finalu, nad Karlovicem npr.

Federer Nadal

pre 9 godina

U pravu si nikad nijesu igrali u Bazelu, ali ima logike ako realno pogledas. Federera je tada iznenadio djecak koji je bio potpuno suprotan od njega. Defanzivan ljevak koji ne odustaje nikad i koji igra kao da je stvoren da "ubija" Federera. Sa druge strane Nadal je danas igrao ocajno i sve je promasivao, ali u pojedinimm poenima je pogadjao 3-4 linije, a ovaj momak je bio tu da pokupi to sve i da vrati u polje. On je Nadala iznenadio time što je slican njemu. Neumoran da sprinta lijevo desno i da svaku lopticu vrati dovoljno duboko da Nadal nema nikad zicer. Siguran sam da raspoloženom Nadalu Borna ne bi mogao uzeti pet gejmova, ali vjerujem i to da je Federer bio svjestan Nadala u tom prvom mecu nikad ne bi dozvolio sebi probleme. Ovako se radjaju sampioni, a valjalo bi da region zadrži kontinuitet šampiona ;)

danix

pre 9 godina

Kao sto sam i ranije pisao,bilo ko da je naisao na ovakvog Rafu,pobijedio bi ga.Ne zelim umanjiti vrijednost malog Corica,decko je dobar,ali tek ostaje da se dokaze,dug je put do vrha ATP liste,jer pobijediti Rafu nije vise neko iznenadjenje.
Mene bi vise iznenadilo da je Rafa dosao do finala,i to sam neki dan pisao,jer,ko pazljivo prati Rafu,lako se moze uociti da decko ima mnoge probleme,cak bih rekao mnogo teskih probleme sa organizmom koji ne odgovara vise na razne stimulanse pomocu kojih je do sada pobjedjivao.Nije mu lako,neka mu je Bog na pomoci.

Pavlepa

pre 9 godina

Ala su se napalile komsije pa opsedaju sajt B92..odnos lajkova i dislajkova na neki komentar govori da ih jos biju kompleksi od Novakovog uspeha...mali borko ce morati jos mnogo hleba da pojede da bi dosao u vrh i da bi ostao na njemu...a svaka cast za one komsije koje vole svoje a postuju tudje!

Danko

pre 9 godina

Dečko je sjajan. Mnogi bi pali psihički i da vide Nadala na štakama. Ako se ne varam to je treće kolo pa nije valjda da Nadal bolestan i ozlijeden reskira na nekom za njega ne toliko važnom turniru.
Manje podcjenjivanja i više respekta prema uspjesima mladih i talentiranih sportaša.
Prije 7 ili 8 godina Novak je kao mlada nada igrao u Zg polufinale protiv Ljubičića tada broja tri i svi iskreni poznavaoci sporta su prepoznali novu zvijezdu koja i danas sjaji kako rezultatima tako i ljudskošću..

ja

pre 9 godina

Ni jedno ni drugo nije nikakvo iznenadjenje.
Rafa se polako sprema za penziju, a na betonu ionako nikada nije znao da igra.
Sto se Raonica tice on je obican drvoseca, kojeg kaad mu stane servis moze da pobedi svaka teniserka iz prvih 100 na WTA listi.
Za mene su ovo sasvim ocekivani rezultati
Vece je iznenadjenje to sto su Nadal i Raonic uopste stigli do cetvrtfinala.

Jasna

pre 9 godina

za dadu...da smanji dozivljaj i razmisli malo o tome koliko omalovazavanje Novaka, kao osobe i kao tenisera, govori vise o njoj nego o tom istom Novaku! Ne bih nista o klincu,....TEK CEMO videti od kakvog je stofa!

Jejina

pre 9 godina

Nadal je najveća teniska prevara. Njegova dominacija je godinama proizlazila samo iz fizičke spreme, trke. Sad kad ga je telo počelo izdavati s godinama počinje biti smešan na terenu. Totalno je izgubljen kod primanja servisa, nemože predvideti protivnikov udarac šta mu je bila najveća prednost. Braća sa zapada imaju super talente, malo će nas prcati na forumima idućih godina kao šta smo mi njih proteklih.

ferdinand

pre 9 godina

Dajte, molim vas, ne dizite malog u nebesa. Pa sta ako je pobedio Nadala? Tako ste dizali Tomica, Gulbisa, Raonica, Dimitrova posle nekih pobeda, i? Gde su ti teniski vanzemaljci? Ovaj se tek ispilio, mora jos mnogo godina da prodje da bi bio nesto u ovom sportu, ako uopste bude bio nesto. Sampione ne odredjuje samo dobar bekhend, servis ili forhend, vec mentalna snaga, psohologija, treba da budes rodjeni pobednik, to je upravo razlika izmedju gore nabrojanih i vrhunskih sampiona kao sto su Nole, Federer, Rafa...

Brufenod400

pre 9 godina

Komentar koji ima 50 pluseva i 10 minusa u kojem piše da je 16godisnji Nadal prvi put dobio na ovom turniru(Bazel) federera dovoljno govori o tome koliko ljudi u Srbiji zapravo nemaju pojma o tenisu i tenis su počeli da prate od 2011.godine,pa otuda ovakvo lupetanje.Federer i Nadal u životu nisu odigrali meč jedan protiv drugog u Bazelu.

Бојан Илић

pre 9 godina

Nije pošteno ni korektno omalovažavati pobjedu Borne Čorića. Onima koji omalovažavaju uspjeh samo podsjetnik da je mali bio juniorski broj 1 i da je već skidao top igrače, istina ne kalibra Nadala. Isto tako da ih podsjetim da je Novak u njegovim godinama, isto igrao turnire nižeg ranga, a da su mu Hrvati dali pozivnice za dva ATP turnira serije 250, Zagreb i Umag.
(Hrvoje, 24. oktobar 2014 22:16)

Не можеш ти Земунац а да не узмеш Ђолета у уста?!?:-))))
Комплексашу...

Lucky

pre 9 godina

ATP lista U21 igrači :

1 (37) Dominic Thiem (21) AUT
2 (53) Nick Kyrgios (19) AUS
3 (70) Jiri Vesely (21) CZE
4 (93) Borna Coric (17) CRO
5 (137) Alexander Zverev (17) GER
6 (151) Jason Kubler (21) AUS
7 (158) Thanasi Kokkinakis (18) AUS
8 (160) Mate Delic (21) CRO

goran marković, zemun

pre 9 godina

Već preko 100 komentara...od toga bar 80 od naših susjeda....a Nadal skoro invalid ....već je gubio od Darcisa, Kirgijosa, Kližana, Lopeza.....sramoti se Rafa, šta će mu ovi porazi kada ne može da igra ni sa 30% svojih mogućnosti?!

Swedenonline

pre 9 godina

daj coricu smiri se , sad cemo komsijama i tenis uzeti...
(Zigzag, 24. oktobar 2014 21:26)

hahaha, volim i ja tebe!

nedaj boze susjed!

Za sve normalne: Nadal neizlazi na teren poluspreman, posle svake povrede radi kao krtica dok nestigne u svoju formu pa tek onda takmicenja! Tako da, Nadalu na terenu nije falilo nista inace nebi ni izlazio na teren, falilo mu je tenisa a to je dobio od klinca!
bravo malac, skalp vredan paznje, "naduvenko" puca po savovima, el'toro postade vo.

Hrvoje

pre 9 godina

Nije pošteno ni korektno omalovažavati pobjedu Borne Čorića. Onima koji omalovažavaju uspjeh samo podsjetnik da je mali bio juniorski broj 1 i da je već skidao top igrače, istina ne kalibra Nadala. Isto tako da ih podsjetim da je Novak u njegovim godinama, isto igrao turnire nižeg ranga, a da su mu Hrvati dali pozivnice za dva ATP turnira serije 250, Zagreb i Umag.

Mairon

pre 9 godina

Coric je fino odigrao, prilicno stabilno, nije izgubio fokus. Rafa uzasan u prvom setu, malo se konsolidovao u drugom ali u tie brejku na samom kraju katastrofalne greske.

I da je u malo boljoj formi imao bi problema, ovako ne cudi rezultat.

II

pre 9 godina

Ma, da! Rafa da 1. protivniku 4 gema a 2. 2 i super igra, pobedi ga Borna Coric i odmah se kaze Rafa nije igrao ni sa 50% . Cime li samo merite ove % kad biste bili tako zlatni da nam svima otkrijete!:-) Meni vise izgleda da je Rafa naisao na nekog koje pravljen od posebnog, sampionskog stofa i da je isti taj Rafa veceras igrao onoliko koliko mu je dozvolio Borna. Sve cestitke mladom momku i srecno do finala.

Nije Coric takav, a i Rafa je fizicki jaci

pre 9 godina

"Coric izbacio Nadala"

Nije. Rukovali su se nakon meca u kojeg ga je Coric eliminisao (nadigrao, pobedio...) sa turnira i Nadala je mirno izasao sa terena. Usput je delio i autograme.

PS Gledao sam sva tri Coriceva meca na ovom turniru. Au, kako igra, a izgleda, bas, kao dete.Ima sofistikovane haubice u rukama. Nije vise onaj Tompsonov kompa njihov prvi reket. Ni blizu!

Arsen

pre 9 godina

Svaka cast ovom dobrom deckicu,ali ajde da budemo iskreni,Nadala u ovim godinama moze da pobedi samo Novak,i jos dvatroica,Rafa nedostaje da gledamo dobar i uzbudljiv tenis,bolje neka pomognu doktori Sumi nego da odmazu Rafi

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

Ovo je zaista veliki rezultat za tenis na ovim nasim prostorima.Velika promocija i potvrda da je uvek dobrih sportista bilo na ovom nasem Balkanu.
Srecno ti bilo mladicu i da postanes veliki igrac!

Довла

pre 9 godina

Још један срамотан пораз за Надала ове сезоне.Брукање од стране два тинејџера, Киргијоса и данашњи меч,па онда Клижан,Браун,Долгополов...Једна од његових најгорих сезона,у односу на стандарде које је поставио.Осим РГ,освојио је само један мастерс у Мадриду и то када се Нишикори повредио у финалу док је водио . Када је последњи пут узео један мастерс у сезони?Боље да не игра у Лондону,уосталом када је уопште последњи пут освојио турнир у дворани и када је био у форми?Убудуће прескакање сезоне на трави и дворанских турнира и концентрација на шљаку,или нешто радикално променити,можда тренера.

Srbijanac iz Srbistana...a,za neprijatelje Srbin iz Srbije!!!

pre 9 godina

radost za b92
sad imate još jednog hrvata da držite 3 meseca na naslovnoj strani o tenisu
(qwq, 24. oktobar 2014 20:59)
Aj,to.Ja sam jos uvek zbunjen od vesti sa kosarkasicama...moze li nas b92 sad samo(dok traje efuroija oko novog lika za naredna 3 meseca...)jos prosvetliti je li pobedjen spanac ili spanjolac?
Ja jos uvek nisam shvatio to...?

Inace klinac uzeo nevidjen skalp...pa sve da je Nadal igrao desnom rukom samo...

Jednorog68

pre 9 godina

Nadal je objavio da se operiše 3. novembra i da je sezona 2014. za njega završena.
Možda u tom svetlu treba posmatrati ne samo večerašnju utakmicu (ne umanjujući Bornine kvalitete), već i raniji slabiji učinak u sezoni.
Uz najbolje želje da se oporavi, želim mu uspešnu narednu sezonu.
Borni lepu karijeru.

Srdjan

pre 9 godina

Mali igra savrseno, jako pametno i dozira udarce, ne srlja previse, a ima odlican i forhend i bekend i servis. Sve u svemu, Coric je buduci vrh svetskog tenisa.

Neskens

pre 9 godina

Dobiti Nadala polako prestaje biti senzacija. Cini mi se da oni viseplasirani to teze mogu uraditi, valjda zato sto se poznaju i znaju jedan drugom foru.

Sasha

pre 9 godina

Govorili su i za Tomica da je buduci vrh tenisa prije nekoliko godina kada je dosao do cetvrtfinala Wimbledona, pa sm ovidjeli sta je od njega bilo nakon toga. Isto i za Kyrgiosa ove godine na Wimbledonu. Polako malo sa tim zakivanjem u zvijezde nakon JEDNE pobjede nad bolesnim sampionom.

dragao

pre 9 godina

Svaka čast za Bornu. Ne samo mene, već i nekoliko drugih komentatora svojom igrom podseća na Novaka. Pametno, strpljivo, bez grešaka, gradi poen, ne udara bombe, prava Novakova igra. Vidi se da je napaljen i sportski drzak, biće nešto od njega, prognoziram 2016 među 10, 2017 g. među 5, posle možda i No 1.

Jack

pre 9 godina

Jasno da je Nadal igrao daleko ispod svog nivoa, al budimo realni, kolko smo puta gledali da i sa takvom očajnom igrom uspijeva na psihu dobit većinu igrača na touru. Drugi set Čorića je impresivniji od prvog jer je Nadal digao igru a Čorić reagirao jednako.

U današnjem tenisu se za Dimitrova od 23godine govori kao velikoj nadi, Nishikoria od 24, tako da su se granice malo pomakle, zato je velika senzacija da se ponovo pojavio neko ko sa 17godina može biti konkurentan.

Prikolica

pre 9 godina

....Evidentno je bilo da Nadal nije bio na svom uobičajenom nivou... Da je možda bi pruzia veći otpor al isto bi prosa. Mali je čudo! Već dogodine osvaja GS.

Dragana

pre 9 godina

Svaka čast za malog Bornu! A zna li neko hoće li Viktor igrati kvalifikacije za Pariz, tj.da li može igrati na osnovu rejtinga pošto je 106.a turnir je jak.

krcko

pre 9 godina

Rafa je veliki igrac mozda najveci u istoriji, a verovatno ce i stici RF po GS. A pored toga on je veliki sportista, da su drugi igraci imali probleme koje Rafa ima nikad ne bih ni izasli na megdan klincu od 17 godina, a to sve zbog straha od poraza. Rafa ako je na terenu on igra, bez obzira ko je preko puta!!! Svaka cast malom Coricu, covek je bio u pravo vreme na pravom mestu, ali sto je najvaznije odigrao hrabro i bez uztezanja, sansa se ukazala a on je zgrabio kao lasom!!! To razlikuje one najbolje od onih obicnih!!!

igor

pre 9 godina

Koliko Hrvata se napalilo na SRPSKOM sajtu.Jedan mec neznaci nista isto ko KIRGOS u Wimbledonu.Ovaj Hrvat puni 18 godina za par dana u NOVEMBRU.Tesko ce biti broj 1 danasnji Nadal pa taj gubi sve covek se odjavio pre meca sa Mastersa u Parisu.

igor

pre 9 godina

Svaka mu cast, ali Hrvati ne treba puno da se zanose jer Nadal je totalno u autu, ove godine gubi od koga stigne, pa ga je totalni anonimus Darsis eliminisao u prvoj rundi Vimbldona, prosle godine je to ucinio Rosol u drugom kolu Vimbldona, ove godine su ga jos tukli i slabi Felisiano Lopez kao i neki nepoznati Hale na pocetku Pekinga. Nadal nije vise sto je nekad bio!! Ovo nije iznenadjenje!!

Rajko od Rasine

pre 9 godina

Bravo "mali", kako je lagano isprašio "velikog", izvrnuo ga k'o rukav.
Stvari dolaze na svoje mesto, klinci su stigli... ništa nije večito.

Sasha

pre 9 godina

Sta vam je ljudi? Nadal je bolestan, ide na operaciju, nije prijavljen za Pariz. Ja sam iznenadjen da se uopste pojavio u Baselu (ocigledno je bio dobar appearance fee). Pretjerujete ovom reakcijom.

;;;

pre 9 godina

Jasno da je nadal ozljeden ali ozljedeni nadal je space shutle za igrace izvan top 20 tako da je ovo izvrstan rezultat mladog borne...svaka cast!!! Prizeljkujem finale protiv rogera!

VLADIMIR

pre 9 godina

Pa vi ste ovom klincu - koji jos nista ne znaci na turu(osin=m veliki talenat) nojlonili vise paznje no sjajnoj igri NASE Ane, Pitam se pita - zbog cega je to???

Melenci

pre 9 godina

ne moze se izbrisati ic.Cula sam samo,idemo,napred,prepoznala sam Noletov zar za pobedom,kao da sam gledala mladog Noleta.Borna je predvodnik novog talasa i vrlo brzo ce napredovati.Niko kao Borna nema potencijal da nasledi Noleta i bude novi lider na Balkanu.On ima samo 17g.Posebno me fascinirala njegova samouverenost i sigurnost kada je bilo tesko u gemovima.To sto Nadal nije u formi i sto je razbucan,nikako ne umanjuje sjajnu pobedu Borne.

dada

pre 9 godina

katastrofalna igra nadala ,lep uspeh za ovog klinca samo mislim da od njega nece nista biti ,mnnogo afektira ,glumi vec je umislio da je neki veliki igrac,kao on pljeska nadalu ,idi bre klinac,bas sam se nasmejao.
(dorcol, 24. oktobar 2014 20:51)

a sta treba da glumi druge tenisace i radi klauna od sebe kao neki drugi ? momak nema respekta prema nikome i to je mentalni sklop pravog sampiona od njega nece viditi da predaje radi vrucine kao neki, ajde pozdrav

aNOnymousbg

pre 9 godina

Ovo je dokaz da se nijedan mec danas u svetskom tenisu ne moze dobiti ako niste 100% spremni, fokusirani i pripremljeni za mec. Coric je bez sumnje jedan od najvecih svetskih talenata, i ovo je veliki rezultat koji ce mu svakako dati krila, ali ipak se mora priznati da je Nadal u losoj formi, da ima zdravstvenih problema, i sta biste rekli na podatak da Nadal od RG ni na jednom turniru nije stigao dalje od cetvrtfinala? Hale drugo kolo, Wimbledon 1/8f, Peking 1/4f, Sangaj 2.kolo. Nije mnogo igrao ali ipak to pokazuje da nema kontinuiteta, da nije zdrav i da je u losoj formi. Coricu jos jednom svaka cast ali ajde da budemo objektivni i posteni do kraja i da priznamo da su se i odredjene kockice poklopile.

hrvat

pre 9 godina

dorcol,često ga vidim da plješče igracu za dobar poen ne nadalu nego protiv koga god igra,jer je čovjek i sportaš ti i tebi slicni to nebi shvatili pa se pokri ušima

pato

pre 9 godina

bravoo borna!! navijao sam za nadala jer mi je bio na tiketu ali sta je meč išao počeo sam navijat za bornu koji me je kupio svojom igrom i borbom, a i čini mi se kao kulturan dečko. srećno dalje!

Predo

pre 9 godina

Ćorića sam gledao do sada 7,8 puta. Ono što fascinira je što je borac, gine za svaku loptu, vrlo malo greši, ima solidan prvi i drugi servis i svi ostali udarci su tu.
Nadal ima zakazanu operaciju 3-eg novembra i neće igrati London. Zato je ipak manje trčao i izbegavao bekhend top spin. Navodno ima problem i sa leđima. Sve to ne umanjuje Borninu pobedu. Radi se o vanserijskom talentu i sigurno budućem top 10 igraču.
Za ostalo ne bih da se zalećemo. Njegov trenutni nivo će biti jasniji sutra protiv Gofana, za koga se takođe mislilo prije dvije godine da će biti vrhunski igrač, pa je zastao.
I naš Krajinović ima pobedu protiv (bolesnog) Đokovića. Tada je igrao polufinale ATP Beograd. Sad smo sretni da je ušao u top 100.
Borna je neosporno veći talenat od Filipa, ali hoću da ilustrujem kako je težak put do vrha i da ništa nije sigurno.

Marino

pre 9 godina

Bez obzira na Nadalovu formu, pobjeda Čorića je veliko iznenađenje. Iako mu je krajem prošle godine sparirao i dobro ga upoznao. Što nije nevažno za međusobne susrete.

Бојан Илић

pre 9 godina

radost za b92sad imate još jednog hrvata da držite 3 meseca na naslovnoj strani o tenisu
(qwq, 24. oktobar 2014 20:59)

:-))))))
Ај то и некако него сад више нису ни Надал ни Роже краљеви тениса!:-)))
А Ђоле је већ Ш лига!:-))

Иначе, свака част за победу, значиће му пуно у каријери, макар због самопоуздања!

zagorka

pre 9 godina

čestitam!!!!
vidi se da je Nadal podcjenio Bornu!!!
Borna..na dobrom putu si..samo nastavi, ali uvijek imaj na umu da ne možeš sve mečeve dobiti...neke ćeš izgubiti i što prije prijeđi preko toga...to je govorila legenda košarke ..Dražen Petrović!

Sremac

pre 9 godina

Nadal je grešio više nego obično, ali Borna je izvanredno igrao.
Ošito je bilo da dečko veruje u sebe i u mogućnost da se nosi sa Rafom.
Bravo malac.

MirsadK

pre 9 godina

Nemojte misliti da se šalim.. mladi Bora me je po nekim udarcima, temperamentu, igri i kidanjem za pobedom neodoljivo podsetio na Noleta iz mladih dana...I biće šampion jednog dana, jasno je ko svetli dan. To sam rekao i za Novaka (pre 5 godina, kad ga je ovde većina otpisala), to kažem i za ovog momka...Pa videćemo...

marsovacns

pre 9 godina

Čestitke malome a i komšijama
Gledao sam ga par puta mali je veliki talent daj bože da mu se složi sve u nastavku karijere i da ima pravi tim oko sebe kao nole pa da na neosporan talenat nadogradi žestok rad i dođe što pre u vrh.
Nadal je očaj ali to ne umanjuje uspeh borne,i drago mi je videti to zrno sportskog bezobrazluka koji ima akoji je tipičan za ovo podnevlje i koji nam se sviđa i sad neka uživa u ovome što je napravio i nek napreduje dalje,samo da ne sagori kao mnogi pre njega .
još jednom čestitke i njemu i susjedima.

Civokvi

pre 9 godina

Gledao sam meč na Sport Klubu, dok nisu prekinuli prenos zbog košarke (početkom drugog seta). Treba reći da Ćorić nije igrao spektakularno (kao recimo Kirjos na Vimbldonu). Bio je otprilie na nivou našeg Lajovića. Međutim, s obzirom da je Lajović šest godina stariji od njega, ovo je velika pohvala. Stvarno je predvodnik svoje generacije (ima tek 17 godina!). Kako vidim po rezultatu, uspeo je da zadrži hladnu glavu i da ne oscilira. Svaka čast! Nadal, s druge strane... kao da su mu vanzemaljci iz crtaća Space Jam ukrali talenat. Goru njegovu igru (makar u prvom setu) nisam video nikad.

Strucnjak

pre 9 godina

Ako se nevaram,Borna ce biti 14-ti ili 15-ti Hrvat koji ce osvajat Atp turnire i biti u top 10.
Sto za zemlju s tolikom teniskom tradicijom i nije cudno.

Goran

pre 9 godina

Šta da se kaže..zasluženo..ipak ne bi previše dizao Čorića, za 17 g svakako odličan, ali ruku na srce, ovaj Nadal nije ni N od pravog Nadala, 37 grešaka u dva seta ??????, pa Nadal u top formi ne radi 15 grešaka u 5 setova. Servis sa 160 km na sat ????pa pola WTA toura servira brže od Nadala, tenis nije bio ništa posebno...šta se dešava sa Rafaelom Nadalom nije jasno..mnogo toga se sakriva.....
Još jednom, čestitke Hrvatu, ali nije to danas neki pokazatelj, ako bi Nadal igrao na 50% rezultat bi glasio: 6:3, 6:3 za Rafu.

sinke

pre 9 godina

Coric me jako podsjeca na Novaka....A jasno je kao dan da Nadal ima problema,vjerovatno ce morati na operaciju,vidi se da ovako ne moze igrati.

sinke

pre 9 godina

Coric me jako podsjeca na Novaka....A jasno je kao dan da Nadal ima problema,vjerovatno ce morati na operaciju,vidi se da ovako ne moze igrati.

Ami

pre 9 godina

E, ovo je stvarno veliki uspeh. Nadal je igrao jako loše u prvom setu, da li ga je Ćorić iznenadio, ili je nešto drugo. Ali Ćorić je ipak odigrao meč života, videlo se da je verovao u iznenadjenje od početka. Kako kažu sportski komentatori, pobedi se u zube ne gleda :), svaka Borni čast! :)

mane HR

pre 9 godina

Kakva igra!! Nevjerovatno za tako mladog decka, drugi gem u drugom setu..kakav poen! Svaka mu cast, samo nek radi i nek ostane na zemlji! Sretno borna

mix

pre 9 godina

ovaj decko me fascinira...koliko se unese u svaki poen kao da igra protiv nekog autsajdera, uopste nije imao respekta sa obzirom da je sa druge strane mreze jedan Nadal! garantujem I mogu se opkladiti da ovaj decko koji ima 17 godina ce pisati istoriju tenisa! svaka cast Borna da je nama takvog igraca u buducnosti :)

Zagrepčanin

pre 9 godina

Ovo je možda i najveća senzacija u tenisu u zadnjih deset godina. 17godišnji tenisač dobio jednog od najvećih tenisača svih vremena.

dorcol

pre 9 godina

katastrofalna igra nadala ,lep uspeh za ovog klinca samo mislim da od njega nece nista biti ,mnnogo afektira ,glumi vec je umislio da je neki veliki igrac,kao on pljeska nadalu ,idi bre klinac,bas sam se nasmejao.

coric

pre 9 godina

coric je bolji od djokovica u djokovicevim godinama a sad nakon ove pobjede je smjesno usporedivati corica sa djokovicem pricam kad je novak imo 17godina coric je ne samo talentiraniji, fizicki spremniji nego i jaci u glavi, vrh

Damir

pre 9 godina

Što reče jedan čovjek - dok je ono na -ić,obilazi ga (čast Đokoviću). Rafa igra najgori meč u životu,a ovaj što se nosa sa Jazirijem i Ilhanom po challengerima meč života. Drugi Čilić,samo ga treba pratit od koga će krenut gubit. Dno dna.

xx

pre 9 godina

mali strasno podsjeca na Noleta igrom i mentalnom stabilnoscu, tesko ce dosegnuti njegove uspjehe ali bice top 5 sigurno....pozdrav iz Hrvatskog Mostara

Srdjan

pre 9 godina

Mali igra savrseno, jako pametno i dozira udarce, ne srlja previse, a ima odlican i forhend i bekend i servis. Sve u svemu, Coric je buduci vrh svetskog tenisa.

mane HR

pre 9 godina

Kakva igra!! Nevjerovatno za tako mladog decka, drugi gem u drugom setu..kakav poen! Svaka mu cast, samo nek radi i nek ostane na zemlji! Sretno borna

Zagrepčanin

pre 9 godina

Ovo je možda i najveća senzacija u tenisu u zadnjih deset godina. 17godišnji tenisač dobio jednog od najvećih tenisača svih vremena.

mix

pre 9 godina

ovaj decko me fascinira...koliko se unese u svaki poen kao da igra protiv nekog autsajdera, uopste nije imao respekta sa obzirom da je sa druge strane mreze jedan Nadal! garantujem I mogu se opkladiti da ovaj decko koji ima 17 godina ce pisati istoriju tenisa! svaka cast Borna da je nama takvog igraca u buducnosti :)

Danko

pre 9 godina

Dečko je sjajan. Mnogi bi pali psihički i da vide Nadala na štakama. Ako se ne varam to je treće kolo pa nije valjda da Nadal bolestan i ozlijeden reskira na nekom za njega ne toliko važnom turniru.
Manje podcjenjivanja i više respekta prema uspjesima mladih i talentiranih sportaša.
Prije 7 ili 8 godina Novak je kao mlada nada igrao u Zg polufinale protiv Ljubičića tada broja tri i svi iskreni poznavaoci sporta su prepoznali novu zvijezdu koja i danas sjaji kako rezultatima tako i ljudskošću..

Nije Coric takav, a i Rafa je fizicki jaci

pre 9 godina

"Coric izbacio Nadala"

Nije. Rukovali su se nakon meca u kojeg ga je Coric eliminisao (nadigrao, pobedio...) sa turnira i Nadala je mirno izasao sa terena. Usput je delio i autograme.

PS Gledao sam sva tri Coriceva meca na ovom turniru. Au, kako igra, a izgleda, bas, kao dete.Ima sofistikovane haubice u rukama. Nije vise onaj Tompsonov kompa njihov prvi reket. Ni blizu!

Hrvoje

pre 9 godina

Nije pošteno ni korektno omalovažavati pobjedu Borne Čorića. Onima koji omalovažavaju uspjeh samo podsjetnik da je mali bio juniorski broj 1 i da je već skidao top igrače, istina ne kalibra Nadala. Isto tako da ih podsjetim da je Novak u njegovim godinama, isto igrao turnire nižeg ranga, a da su mu Hrvati dali pozivnice za dva ATP turnira serije 250, Zagreb i Umag.

Goran

pre 9 godina

Šta da se kaže..zasluženo..ipak ne bi previše dizao Čorića, za 17 g svakako odličan, ali ruku na srce, ovaj Nadal nije ni N od pravog Nadala, 37 grešaka u dva seta ??????, pa Nadal u top formi ne radi 15 grešaka u 5 setova. Servis sa 160 km na sat ????pa pola WTA toura servira brže od Nadala, tenis nije bio ništa posebno...šta se dešava sa Rafaelom Nadalom nije jasno..mnogo toga se sakriva.....
Još jednom, čestitke Hrvatu, ali nije to danas neki pokazatelj, ako bi Nadal igrao na 50% rezultat bi glasio: 6:3, 6:3 za Rafu.

Strucnjak

pre 9 godina

Ako se nevaram,Borna ce biti 14-ti ili 15-ti Hrvat koji ce osvajat Atp turnire i biti u top 10.
Sto za zemlju s tolikom teniskom tradicijom i nije cudno.

xx

pre 9 godina

mali strasno podsjeca na Noleta igrom i mentalnom stabilnoscu, tesko ce dosegnuti njegove uspjehe ali bice top 5 sigurno....pozdrav iz Hrvatskog Mostara

coric

pre 9 godina

coric je bolji od djokovica u djokovicevim godinama a sad nakon ove pobjede je smjesno usporedivati corica sa djokovicem pricam kad je novak imo 17godina coric je ne samo talentiraniji, fizicki spremniji nego i jaci u glavi, vrh

pato

pre 9 godina

bravoo borna!! navijao sam za nadala jer mi je bio na tiketu ali sta je meč išao počeo sam navijat za bornu koji me je kupio svojom igrom i borbom, a i čini mi se kao kulturan dečko. srećno dalje!

Sale

pre 9 godina

Tacno, Nadal nije bio u stanju da igra, ali ovaj mali Hrvat zaista moze biti odlican teniser. Zelim mu uspeh do kraja turnira i pobedu nad Federerom! Ustvari, bolje nad nekim drugim u finalu, nad Karlovicem npr.

Brufenod400

pre 9 godina

Komentar koji ima 50 pluseva i 10 minusa u kojem piše da je 16godisnji Nadal prvi put dobio na ovom turniru(Bazel) federera dovoljno govori o tome koliko ljudi u Srbiji zapravo nemaju pojma o tenisu i tenis su počeli da prate od 2011.godine,pa otuda ovakvo lupetanje.Federer i Nadal u životu nisu odigrali meč jedan protiv drugog u Bazelu.

Ami

pre 9 godina

E, ovo je stvarno veliki uspeh. Nadal je igrao jako loše u prvom setu, da li ga je Ćorić iznenadio, ili je nešto drugo. Ali Ćorić je ipak odigrao meč života, videlo se da je verovao u iznenadjenje od početka. Kako kažu sportski komentatori, pobedi se u zube ne gleda :), svaka Borni čast! :)

sinke

pre 9 godina

Coric me jako podsjeca na Novaka....A jasno je kao dan da Nadal ima problema,vjerovatno ce morati na operaciju,vidi se da ovako ne moze igrati.

Predo

pre 9 godina

Ćorića sam gledao do sada 7,8 puta. Ono što fascinira je što je borac, gine za svaku loptu, vrlo malo greši, ima solidan prvi i drugi servis i svi ostali udarci su tu.
Nadal ima zakazanu operaciju 3-eg novembra i neće igrati London. Zato je ipak manje trčao i izbegavao bekhend top spin. Navodno ima problem i sa leđima. Sve to ne umanjuje Borninu pobedu. Radi se o vanserijskom talentu i sigurno budućem top 10 igraču.
Za ostalo ne bih da se zalećemo. Njegov trenutni nivo će biti jasniji sutra protiv Gofana, za koga se takođe mislilo prije dvije godine da će biti vrhunski igrač, pa je zastao.
I naš Krajinović ima pobedu protiv (bolesnog) Đokovića. Tada je igrao polufinale ATP Beograd. Sad smo sretni da je ušao u top 100.
Borna je neosporno veći talenat od Filipa, ali hoću da ilustrujem kako je težak put do vrha i da ništa nije sigurno.

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

Ovo je zaista veliki rezultat za tenis na ovim nasim prostorima.Velika promocija i potvrda da je uvek dobrih sportista bilo na ovom nasem Balkanu.
Srecno ti bilo mladicu i da postanes veliki igrac!

Jejina

pre 9 godina

Nadal je najveća teniska prevara. Njegova dominacija je godinama proizlazila samo iz fizičke spreme, trke. Sad kad ga je telo počelo izdavati s godinama počinje biti smešan na terenu. Totalno je izgubljen kod primanja servisa, nemože predvideti protivnikov udarac šta mu je bila najveća prednost. Braća sa zapada imaju super talente, malo će nas prcati na forumima idućih godina kao šta smo mi njih proteklih.

zagorka

pre 9 godina

čestitam!!!!
vidi se da je Nadal podcjenio Bornu!!!
Borna..na dobrom putu si..samo nastavi, ali uvijek imaj na umu da ne možeš sve mečeve dobiti...neke ćeš izgubiti i što prije prijeđi preko toga...to je govorila legenda košarke ..Dražen Petrović!

Federer Nadal

pre 9 godina

U pravu si nikad nijesu igrali u Bazelu, ali ima logike ako realno pogledas. Federera je tada iznenadio djecak koji je bio potpuno suprotan od njega. Defanzivan ljevak koji ne odustaje nikad i koji igra kao da je stvoren da "ubija" Federera. Sa druge strane Nadal je danas igrao ocajno i sve je promasivao, ali u pojedinimm poenima je pogadjao 3-4 linije, a ovaj momak je bio tu da pokupi to sve i da vrati u polje. On je Nadala iznenadio time što je slican njemu. Neumoran da sprinta lijevo desno i da svaku lopticu vrati dovoljno duboko da Nadal nema nikad zicer. Siguran sam da raspoloženom Nadalu Borna ne bi mogao uzeti pet gejmova, ali vjerujem i to da je Federer bio svjestan Nadala u tom prvom mecu nikad ne bi dozvolio sebi probleme. Ovako se radjaju sampioni, a valjalo bi da region zadrži kontinuitet šampiona ;)

Civokvi

pre 9 godina

Gledao sam meč na Sport Klubu, dok nisu prekinuli prenos zbog košarke (početkom drugog seta). Treba reći da Ćorić nije igrao spektakularno (kao recimo Kirjos na Vimbldonu). Bio je otprilie na nivou našeg Lajovića. Međutim, s obzirom da je Lajović šest godina stariji od njega, ovo je velika pohvala. Stvarno je predvodnik svoje generacije (ima tek 17 godina!). Kako vidim po rezultatu, uspeo je da zadrži hladnu glavu i da ne oscilira. Svaka čast! Nadal, s druge strane... kao da su mu vanzemaljci iz crtaća Space Jam ukrali talenat. Goru njegovu igru (makar u prvom setu) nisam video nikad.

MirsadK

pre 9 godina

Nemojte misliti da se šalim.. mladi Bora me je po nekim udarcima, temperamentu, igri i kidanjem za pobedom neodoljivo podsetio na Noleta iz mladih dana...I biće šampion jednog dana, jasno je ko svetli dan. To sam rekao i za Novaka (pre 5 godina, kad ga je ovde većina otpisala), to kažem i za ovog momka...Pa videćemo...

ja

pre 9 godina

Ni jedno ni drugo nije nikakvo iznenadjenje.
Rafa se polako sprema za penziju, a na betonu ionako nikada nije znao da igra.
Sto se Raonica tice on je obican drvoseca, kojeg kaad mu stane servis moze da pobedi svaka teniserka iz prvih 100 na WTA listi.
Za mene su ovo sasvim ocekivani rezultati
Vece je iznenadjenje to sto su Nadal i Raonic uopste stigli do cetvrtfinala.

sinke

pre 9 godina

Coric me jako podsjeca na Novaka....A jasno je kao dan da Nadal ima problema,vjerovatno ce morati na operaciju,vidi se da ovako ne moze igrati.

igor

pre 9 godina

Svaka mu cast, ali Hrvati ne treba puno da se zanose jer Nadal je totalno u autu, ove godine gubi od koga stigne, pa ga je totalni anonimus Darsis eliminisao u prvoj rundi Vimbldona, prosle godine je to ucinio Rosol u drugom kolu Vimbldona, ove godine su ga jos tukli i slabi Felisiano Lopez kao i neki nepoznati Hale na pocetku Pekinga. Nadal nije vise sto je nekad bio!! Ovo nije iznenadjenje!!

dragao

pre 9 godina

Svaka čast za Bornu. Ne samo mene, već i nekoliko drugih komentatora svojom igrom podseća na Novaka. Pametno, strpljivo, bez grešaka, gradi poen, ne udara bombe, prava Novakova igra. Vidi se da je napaljen i sportski drzak, biće nešto od njega, prognoziram 2016 među 10, 2017 g. među 5, posle možda i No 1.

Sasha

pre 9 godina

Govorili su i za Tomica da je buduci vrh tenisa prije nekoliko godina kada je dosao do cetvrtfinala Wimbledona, pa sm ovidjeli sta je od njega bilo nakon toga. Isto i za Kyrgiosa ove godine na Wimbledonu. Polako malo sa tim zakivanjem u zvijezde nakon JEDNE pobjede nad bolesnim sampionom.

II

pre 9 godina

Ma, da! Rafa da 1. protivniku 4 gema a 2. 2 i super igra, pobedi ga Borna Coric i odmah se kaze Rafa nije igrao ni sa 50% . Cime li samo merite ove % kad biste bili tako zlatni da nam svima otkrijete!:-) Meni vise izgleda da je Rafa naisao na nekog koje pravljen od posebnog, sampionskog stofa i da je isti taj Rafa veceras igrao onoliko koliko mu je dozvolio Borna. Sve cestitke mladom momku i srecno do finala.

Swedenonline

pre 9 godina

daj coricu smiri se , sad cemo komsijama i tenis uzeti...
(Zigzag, 24. oktobar 2014 21:26)

hahaha, volim i ja tebe!

nedaj boze susjed!

Za sve normalne: Nadal neizlazi na teren poluspreman, posle svake povrede radi kao krtica dok nestigne u svoju formu pa tek onda takmicenja! Tako da, Nadalu na terenu nije falilo nista inace nebi ni izlazio na teren, falilo mu je tenisa a to je dobio od klinca!
bravo malac, skalp vredan paznje, "naduvenko" puca po savovima, el'toro postade vo.

danix

pre 9 godina

Kao sto sam i ranije pisao,bilo ko da je naisao na ovakvog Rafu,pobijedio bi ga.Ne zelim umanjiti vrijednost malog Corica,decko je dobar,ali tek ostaje da se dokaze,dug je put do vrha ATP liste,jer pobijediti Rafu nije vise neko iznenadjenje.
Mene bi vise iznenadilo da je Rafa dosao do finala,i to sam neki dan pisao,jer,ko pazljivo prati Rafu,lako se moze uociti da decko ima mnoge probleme,cak bih rekao mnogo teskih probleme sa organizmom koji ne odgovara vise na razne stimulanse pomocu kojih je do sada pobjedjivao.Nije mu lako,neka mu je Bog na pomoci.

Melenci

pre 9 godina

ne moze se izbrisati ic.Cula sam samo,idemo,napred,prepoznala sam Noletov zar za pobedom,kao da sam gledala mladog Noleta.Borna je predvodnik novog talasa i vrlo brzo ce napredovati.Niko kao Borna nema potencijal da nasledi Noleta i bude novi lider na Balkanu.On ima samo 17g.Posebno me fascinirala njegova samouverenost i sigurnost kada je bilo tesko u gemovima.To sto Nadal nije u formi i sto je razbucan,nikako ne umanjuje sjajnu pobedu Borne.

dorcol

pre 9 godina

katastrofalna igra nadala ,lep uspeh za ovog klinca samo mislim da od njega nece nista biti ,mnnogo afektira ,glumi vec je umislio da je neki veliki igrac,kao on pljeska nadalu ,idi bre klinac,bas sam se nasmejao.

;;;

pre 9 godina

Jasno da je nadal ozljeden ali ozljedeni nadal je space shutle za igrace izvan top 20 tako da je ovo izvrstan rezultat mladog borne...svaka cast!!! Prizeljkujem finale protiv rogera!

Jednorog68

pre 9 godina

Nadal je objavio da se operiše 3. novembra i da je sezona 2014. za njega završena.
Možda u tom svetlu treba posmatrati ne samo večerašnju utakmicu (ne umanjujući Bornine kvalitete), već i raniji slabiji učinak u sezoni.
Uz najbolje želje da se oporavi, želim mu uspešnu narednu sezonu.
Borni lepu karijeru.

ferdinand

pre 9 godina

Dajte, molim vas, ne dizite malog u nebesa. Pa sta ako je pobedio Nadala? Tako ste dizali Tomica, Gulbisa, Raonica, Dimitrova posle nekih pobeda, i? Gde su ti teniski vanzemaljci? Ovaj se tek ispilio, mora jos mnogo godina da prodje da bi bio nesto u ovom sportu, ako uopste bude bio nesto. Sampione ne odredjuje samo dobar bekhend, servis ili forhend, vec mentalna snaga, psohologija, treba da budes rodjeni pobednik, to je upravo razlika izmedju gore nabrojanih i vrhunskih sampiona kao sto su Nole, Federer, Rafa...

Jack

pre 9 godina

Jasno da je Nadal igrao daleko ispod svog nivoa, al budimo realni, kolko smo puta gledali da i sa takvom očajnom igrom uspijeva na psihu dobit većinu igrača na touru. Drugi set Čorića je impresivniji od prvog jer je Nadal digao igru a Čorić reagirao jednako.

U današnjem tenisu se za Dimitrova od 23godine govori kao velikoj nadi, Nishikoria od 24, tako da su se granice malo pomakle, zato je velika senzacija da se ponovo pojavio neko ko sa 17godina može biti konkurentan.

marsovacns

pre 9 godina

Čestitke malome a i komšijama
Gledao sam ga par puta mali je veliki talent daj bože da mu se složi sve u nastavku karijere i da ima pravi tim oko sebe kao nole pa da na neosporan talenat nadogradi žestok rad i dođe što pre u vrh.
Nadal je očaj ali to ne umanjuje uspeh borne,i drago mi je videti to zrno sportskog bezobrazluka koji ima akoji je tipičan za ovo podnevlje i koji nam se sviđa i sad neka uživa u ovome što je napravio i nek napreduje dalje,samo da ne sagori kao mnogi pre njega .
još jednom čestitke i njemu i susjedima.

Lucky

pre 9 godina

ATP lista U21 igrači :

1 (37) Dominic Thiem (21) AUT
2 (53) Nick Kyrgios (19) AUS
3 (70) Jiri Vesely (21) CZE
4 (93) Borna Coric (17) CRO
5 (137) Alexander Zverev (17) GER
6 (151) Jason Kubler (21) AUS
7 (158) Thanasi Kokkinakis (18) AUS
8 (160) Mate Delic (21) CRO

Pavlepa

pre 9 godina

Ala su se napalile komsije pa opsedaju sajt B92..odnos lajkova i dislajkova na neki komentar govori da ih jos biju kompleksi od Novakovog uspeha...mali borko ce morati jos mnogo hleba da pojede da bi dosao u vrh i da bi ostao na njemu...a svaka cast za one komsije koje vole svoje a postuju tudje!

krcko

pre 9 godina

Rafa je veliki igrac mozda najveci u istoriji, a verovatno ce i stici RF po GS. A pored toga on je veliki sportista, da su drugi igraci imali probleme koje Rafa ima nikad ne bih ni izasli na megdan klincu od 17 godina, a to sve zbog straha od poraza. Rafa ako je na terenu on igra, bez obzira ko je preko puta!!! Svaka cast malom Coricu, covek je bio u pravo vreme na pravom mestu, ali sto je najvaznije odigrao hrabro i bez uztezanja, sansa se ukazala a on je zgrabio kao lasom!!! To razlikuje one najbolje od onih obicnih!!!

Rajko od Rasine

pre 9 godina

Bravo "mali", kako je lagano isprašio "velikog", izvrnuo ga k'o rukav.
Stvari dolaze na svoje mesto, klinci su stigli... ništa nije večito.

goran marković, zemun

pre 9 godina

Već preko 100 komentara...od toga bar 80 od naših susjeda....a Nadal skoro invalid ....već je gubio od Darcisa, Kirgijosa, Kližana, Lopeza.....sramoti se Rafa, šta će mu ovi porazi kada ne može da igra ni sa 30% svojih mogućnosti?!

dada

pre 9 godina

katastrofalna igra nadala ,lep uspeh za ovog klinca samo mislim da od njega nece nista biti ,mnnogo afektira ,glumi vec je umislio da je neki veliki igrac,kao on pljeska nadalu ,idi bre klinac,bas sam se nasmejao.
(dorcol, 24. oktobar 2014 20:51)

a sta treba da glumi druge tenisace i radi klauna od sebe kao neki drugi ? momak nema respekta prema nikome i to je mentalni sklop pravog sampiona od njega nece viditi da predaje radi vrucine kao neki, ajde pozdrav

hrvat

pre 9 godina

dorcol,često ga vidim da plješče igracu za dobar poen ne nadalu nego protiv koga god igra,jer je čovjek i sportaš ti i tebi slicni to nebi shvatili pa se pokri ušima

Sasha

pre 9 godina

Sta vam je ljudi? Nadal je bolestan, ide na operaciju, nije prijavljen za Pariz. Ja sam iznenadjen da se uopste pojavio u Baselu (ocigledno je bio dobar appearance fee). Pretjerujete ovom reakcijom.

Marino

pre 9 godina

Bez obzira na Nadalovu formu, pobjeda Čorića je veliko iznenađenje. Iako mu je krajem prošle godine sparirao i dobro ga upoznao. Što nije nevažno za međusobne susrete.

aNOnymousbg

pre 9 godina

Ovo je dokaz da se nijedan mec danas u svetskom tenisu ne moze dobiti ako niste 100% spremni, fokusirani i pripremljeni za mec. Coric je bez sumnje jedan od najvecih svetskih talenata, i ovo je veliki rezultat koji ce mu svakako dati krila, ali ipak se mora priznati da je Nadal u losoj formi, da ima zdravstvenih problema, i sta biste rekli na podatak da Nadal od RG ni na jednom turniru nije stigao dalje od cetvrtfinala? Hale drugo kolo, Wimbledon 1/8f, Peking 1/4f, Sangaj 2.kolo. Nije mnogo igrao ali ipak to pokazuje da nema kontinuiteta, da nije zdrav i da je u losoj formi. Coricu jos jednom svaka cast ali ajde da budemo objektivni i posteni do kraja i da priznamo da su se i odredjene kockice poklopile.

Jasna

pre 9 godina

za dadu...da smanji dozivljaj i razmisli malo o tome koliko omalovazavanje Novaka, kao osobe i kao tenisera, govori vise o njoj nego o tom istom Novaku! Ne bih nista o klincu,....TEK CEMO videti od kakvog je stofa!

Sremac

pre 9 godina

Nadal je grešio više nego obično, ali Borna je izvanredno igrao.
Ošito je bilo da dečko veruje u sebe i u mogućnost da se nosi sa Rafom.
Bravo malac.

Damir

pre 9 godina

Što reče jedan čovjek - dok je ono na -ić,obilazi ga (čast Đokoviću). Rafa igra najgori meč u životu,a ovaj što se nosa sa Jazirijem i Ilhanom po challengerima meč života. Drugi Čilić,samo ga treba pratit od koga će krenut gubit. Dno dna.

Srbijanac iz Srbistana...a,za neprijatelje Srbin iz Srbije!!!

pre 9 godina

radost za b92
sad imate još jednog hrvata da držite 3 meseca na naslovnoj strani o tenisu
(qwq, 24. oktobar 2014 20:59)
Aj,to.Ja sam jos uvek zbunjen od vesti sa kosarkasicama...moze li nas b92 sad samo(dok traje efuroija oko novog lika za naredna 3 meseca...)jos prosvetliti je li pobedjen spanac ili spanjolac?
Ja jos uvek nisam shvatio to...?

Inace klinac uzeo nevidjen skalp...pa sve da je Nadal igrao desnom rukom samo...

igor

pre 9 godina

Koliko Hrvata se napalilo na SRPSKOM sajtu.Jedan mec neznaci nista isto ko KIRGOS u Wimbledonu.Ovaj Hrvat puni 18 godina za par dana u NOVEMBRU.Tesko ce biti broj 1 danasnji Nadal pa taj gubi sve covek se odjavio pre meca sa Mastersa u Parisu.

Бојан Илић

pre 9 godina

Nije pošteno ni korektno omalovažavati pobjedu Borne Čorića. Onima koji omalovažavaju uspjeh samo podsjetnik da je mali bio juniorski broj 1 i da je već skidao top igrače, istina ne kalibra Nadala. Isto tako da ih podsjetim da je Novak u njegovim godinama, isto igrao turnire nižeg ranga, a da su mu Hrvati dali pozivnice za dva ATP turnira serije 250, Zagreb i Umag.
(Hrvoje, 24. oktobar 2014 22:16)

Не можеш ти Земунац а да не узмеш Ђолета у уста?!?:-))))
Комплексашу...

john wayne

pre 9 godina

ne mozes vjerovat kako nasi susjedi zele umanjit pobjedu malog corica,a decko je odigrao za 10 a tek mu je 17...da je kojim slucajem srbin i da je pobjedio nadala iskreno ni ne mogu zamislit koji bi to bili hvalospjevi

Arsen

pre 9 godina

Svaka cast ovom dobrom deckicu,ali ajde da budemo iskreni,Nadala u ovim godinama moze da pobedi samo Novak,i jos dvatroica,Rafa nedostaje da gledamo dobar i uzbudljiv tenis,bolje neka pomognu doktori Sumi nego da odmazu Rafi

real

pre 9 godina

@Realan
Pobedio Nadala koji je prethodnog protivnika pocistio izgubivsi 2 gema i za koga ste do juce pisali da sigurno ulazi u finale.
Ajmo malo doslednosti u komentarima. Ne moze da bude favorit za finale kad pobedjuje, a kad izgubi- pred operacijom jadnicak.

:) :)

pre 9 godina

Samo je Bruno Oresar bio pravi HRVATski teniser, ovi ostali su samo odrasli u Hr.
(Beobrad, 24. oktobar 2014 23:49)
Čilić , Ljubičić taško da su u HR odrasli kada nisu niti rodjeni !

Kod Ljubičićevog odabira mjesta stanovanja možda si i ti imao udjela :(

Ante

pre 9 godina

ovaj decko me fascinira...koliko se unese u svaki poen kao da igra protiv nekog autsajdera, uopste nije imao respekta sa obzirom da je sa druge strane mreze jedan Nadal! garantujem I mogu se opkladiti da ovaj decko koji ima 17 godina ce pisati istoriju tenisa! svaka cast Borna da je nama takvog igraca u buducnosti :)
(mix, 24. oktobar 2014 20:50)
A pa vrijeme je da i mi imamo jednu igračinu. Vi imate Đokovića, pustite sad da se mi malo veselimo :)

Довла

pre 9 godina

Још један срамотан пораз за Надала ове сезоне.Брукање од стране два тинејџера, Киргијоса и данашњи меч,па онда Клижан,Браун,Долгополов...Једна од његових најгорих сезона,у односу на стандарде које је поставио.Осим РГ,освојио је само један мастерс у Мадриду и то када се Нишикори повредио у финалу док је водио . Када је последњи пут узео један мастерс у сезони?Боље да не игра у Лондону,уосталом када је уопште последњи пут освојио турнир у дворани и када је био у форми?Убудуће прескакање сезоне на трави и дворанских турнира и концентрација на шљаку,или нешто радикално променити,можда тренера.

Mairon

pre 9 godina

Coric je fino odigrao, prilicno stabilno, nije izgubio fokus. Rafa uzasan u prvom setu, malo se konsolidovao u drugom ali u tie brejku na samom kraju katastrofalne greske.

I da je u malo boljoj formi imao bi problema, ovako ne cudi rezultat.

realno

pre 9 godina

Zvučaću čudno ali mislim da mu ova pobeda lako može doneti više štete od koristi. Prerano je ovim stavio fokus celog teniskog sveta na sebe. Svetla su izuzetno jaka, a on je jako mlad. Da li će ga spržiti, videćemo. Ko razume, shvatiće.

Dragana

pre 9 godina

Svaka čast za malog Bornu! A zna li neko hoće li Viktor igrati kvalifikacije za Pariz, tj.da li može igrati na osnovu rejtinga pošto je 106.a turnir je jak.

kakodane

pre 9 godina

Pobedio Nadala koji ceka na operaciju i vec je otkazao ucesce u Parizu...Ajmo malo realnosti...
(Realan)

Jaka mi je to operacija slijepog crijeva koja se zakazuje 15 dana unaprijed. Ne liječi se Nadal u našim klinikama gdje treba čekati red.

Prikolica

pre 9 godina

....Evidentno je bilo da Nadal nije bio na svom uobičajenom nivou... Da je možda bi pruzia veći otpor al isto bi prosa. Mali je čudo! Već dogodine osvaja GS.

Neskens

pre 9 godina

Dobiti Nadala polako prestaje biti senzacija. Cini mi se da oni viseplasirani to teze mogu uraditi, valjda zato sto se poznaju i znaju jedan drugom foru.

Бојан Илић

pre 9 godina

radost za b92sad imate još jednog hrvata da držite 3 meseca na naslovnoj strani o tenisu
(qwq, 24. oktobar 2014 20:59)

:-))))))
Ај то и некако него сад више нису ни Надал ни Роже краљеви тениса!:-)))
А Ђоле је већ Ш лига!:-))

Иначе, свака част за победу, значиће му пуно у каријери, макар због самопоуздања!

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

daj coricu smiri se , sad cemo komsijama i tenis uzeti...
(Zigzag, 24. oktobar 2014 21:26)

A šta ste nam vi to inače uzeli pa ćete nam uzeti "i tenis" ?

Marica

pre 9 godina

Swedenonline:
Hajde, vrati se u osnovnu skolu i nauci prvo pravopis, zatim nauci igrati tenis i onda, eventualno, napisi neku pametnu kritiku.

Nolanče

pre 9 godina

mladi dečkorodom kao i podrijeklom iz zgb porijeklom ...
(lio, 24. oktobar 2014 21:01)corici su hercegovci a to kaj je roden u zg je druga stvat

VLADIMIR

pre 9 godina

Pa vi ste ovom klincu - koji jos nista ne znaci na turu(osin=m veliki talenat) nojlonili vise paznje no sjajnoj igri NASE Ane, Pitam se pita - zbog cega je to???

Nolanče

pre 9 godina

Svaka mu cast, ali Hrvati ne treba puno da se zanose jer Nadal je totalno u autu, ove godine gubi od koga stigne, pa ga je totalni anonimus Darsis eliminisao u prvoj rundi Vimbldona, prosle godine je to ucinio Rosol u drugom kolu Vimbldona, ove godine su ga jos tukli i slabi Felisiano Lopez kao i neki nepoznati Hale na pocetku Pekinga. Nadal nije vise sto je nekad bio!! Ovo nije iznenadjenje!!
(igor, 24. oktobar 2014 21:02)kralju borna ima samo 17 g djete je

thrillseeker

pre 9 godina

(coric, 24. oktobar 2014 20:47)

Da li si svestan koje je rezultate Novak imao u njegovim godinama? Igrao je sva 4 Slema a Coric? Jedino od navedenog tacno je vezano za fizicku spremu. Mada ovolika misicna masa za ovaj stil igre ne obecava. Jako je dalek put od talenta do sampiona.

Dare

pre 9 godina

E naš Nole vidiš sad, nemoj da te bude pitala starost, gdje su mi one godine i ova pamet. Napravio si od Mareja i nekakvog Vavrinke i Nišikorija velike igrače, a indirektno i od Čilića. Ako oni osvoje još jedan grand slam ja ga stavim na panj.

kris

pre 9 godina

Svi vi koji podržavate Hrvata,otiđite na njihove sajtove,pa pogledajte komentare o kazni FSS za utakmicu sa Albanijom.Gotovo jednoglasno pljuju po Platiniju što Srbija nije izbačena iz kvalifikacija i kukaju zbog "nepravde učinjene braći Albancima".

coric

pre 9 godina

coric je bolji od djokovica u djokovicevim godinama a sad nakon ove pobjede je smjesno usporedivati corica sa djokovicem pricam kad je novak imo 17godina coric je ne samo talentiraniji, fizicki spremniji nego i jaci u glavi, vrh

Damir

pre 9 godina

Što reče jedan čovjek - dok je ono na -ić,obilazi ga (čast Đokoviću). Rafa igra najgori meč u životu,a ovaj što se nosa sa Jazirijem i Ilhanom po challengerima meč života. Drugi Čilić,samo ga treba pratit od koga će krenut gubit. Dno dna.

dorcol

pre 9 godina

katastrofalna igra nadala ,lep uspeh za ovog klinca samo mislim da od njega nece nista biti ,mnnogo afektira ,glumi vec je umislio da je neki veliki igrac,kao on pljeska nadalu ,idi bre klinac,bas sam se nasmejao.

Zagrepčanin

pre 9 godina

Ovo je možda i najveća senzacija u tenisu u zadnjih deset godina. 17godišnji tenisač dobio jednog od najvećih tenisača svih vremena.

Strucnjak

pre 9 godina

Ako se nevaram,Borna ce biti 14-ti ili 15-ti Hrvat koji ce osvajat Atp turnire i biti u top 10.
Sto za zemlju s tolikom teniskom tradicijom i nije cudno.

igor

pre 9 godina

Svaka mu cast, ali Hrvati ne treba puno da se zanose jer Nadal je totalno u autu, ove godine gubi od koga stigne, pa ga je totalni anonimus Darsis eliminisao u prvoj rundi Vimbldona, prosle godine je to ucinio Rosol u drugom kolu Vimbldona, ove godine su ga jos tukli i slabi Felisiano Lopez kao i neki nepoznati Hale na pocetku Pekinga. Nadal nije vise sto je nekad bio!! Ovo nije iznenadjenje!!

Pavlepa

pre 9 godina

Ala su se napalile komsije pa opsedaju sajt B92..odnos lajkova i dislajkova na neki komentar govori da ih jos biju kompleksi od Novakovog uspeha...mali borko ce morati jos mnogo hleba da pojede da bi dosao u vrh i da bi ostao na njemu...a svaka cast za one komsije koje vole svoje a postuju tudje!

Goran

pre 9 godina

Šta da se kaže..zasluženo..ipak ne bi previše dizao Čorića, za 17 g svakako odličan, ali ruku na srce, ovaj Nadal nije ni N od pravog Nadala, 37 grešaka u dva seta ??????, pa Nadal u top formi ne radi 15 grešaka u 5 setova. Servis sa 160 km na sat ????pa pola WTA toura servira brže od Nadala, tenis nije bio ništa posebno...šta se dešava sa Rafaelom Nadalom nije jasno..mnogo toga se sakriva.....
Još jednom, čestitke Hrvatu, ali nije to danas neki pokazatelj, ako bi Nadal igrao na 50% rezultat bi glasio: 6:3, 6:3 za Rafu.

Бојан Илић

pre 9 godina

Nije pošteno ni korektno omalovažavati pobjedu Borne Čorića. Onima koji omalovažavaju uspjeh samo podsjetnik da je mali bio juniorski broj 1 i da je već skidao top igrače, istina ne kalibra Nadala. Isto tako da ih podsjetim da je Novak u njegovim godinama, isto igrao turnire nižeg ranga, a da su mu Hrvati dali pozivnice za dva ATP turnira serije 250, Zagreb i Umag.
(Hrvoje, 24. oktobar 2014 22:16)

Не можеш ти Земунац а да не узмеш Ђолета у уста?!?:-))))
Комплексашу...

igor

pre 9 godina

Koliko Hrvata se napalilo na SRPSKOM sajtu.Jedan mec neznaci nista isto ko KIRGOS u Wimbledonu.Ovaj Hrvat puni 18 godina za par dana u NOVEMBRU.Tesko ce biti broj 1 danasnji Nadal pa taj gubi sve covek se odjavio pre meca sa Mastersa u Parisu.

ja

pre 9 godina

Ni jedno ni drugo nije nikakvo iznenadjenje.
Rafa se polako sprema za penziju, a na betonu ionako nikada nije znao da igra.
Sto se Raonica tice on je obican drvoseca, kojeg kaad mu stane servis moze da pobedi svaka teniserka iz prvih 100 na WTA listi.
Za mene su ovo sasvim ocekivani rezultati
Vece je iznenadjenje to sto su Nadal i Raonic uopste stigli do cetvrtfinala.

goran marković, zemun

pre 9 godina

Već preko 100 komentara...od toga bar 80 od naših susjeda....a Nadal skoro invalid ....već je gubio od Darcisa, Kirgijosa, Kližana, Lopeza.....sramoti se Rafa, šta će mu ovi porazi kada ne može da igra ni sa 30% svojih mogućnosti?!

Jejina

pre 9 godina

Nadal je najveća teniska prevara. Njegova dominacija je godinama proizlazila samo iz fizičke spreme, trke. Sad kad ga je telo počelo izdavati s godinama počinje biti smešan na terenu. Totalno je izgubljen kod primanja servisa, nemože predvideti protivnikov udarac šta mu je bila najveća prednost. Braća sa zapada imaju super talente, malo će nas prcati na forumima idućih godina kao šta smo mi njih proteklih.

danix

pre 9 godina

Kao sto sam i ranije pisao,bilo ko da je naisao na ovakvog Rafu,pobijedio bi ga.Ne zelim umanjiti vrijednost malog Corica,decko je dobar,ali tek ostaje da se dokaze,dug je put do vrha ATP liste,jer pobijediti Rafu nije vise neko iznenadjenje.
Mene bi vise iznenadilo da je Rafa dosao do finala,i to sam neki dan pisao,jer,ko pazljivo prati Rafu,lako se moze uociti da decko ima mnoge probleme,cak bih rekao mnogo teskih probleme sa organizmom koji ne odgovara vise na razne stimulanse pomocu kojih je do sada pobjedjivao.Nije mu lako,neka mu je Bog na pomoci.

ferdinand

pre 9 godina

Dajte, molim vas, ne dizite malog u nebesa. Pa sta ako je pobedio Nadala? Tako ste dizali Tomica, Gulbisa, Raonica, Dimitrova posle nekih pobeda, i? Gde su ti teniski vanzemaljci? Ovaj se tek ispilio, mora jos mnogo godina da prodje da bi bio nesto u ovom sportu, ako uopste bude bio nesto. Sampione ne odredjuje samo dobar bekhend, servis ili forhend, vec mentalna snaga, psohologija, treba da budes rodjeni pobednik, to je upravo razlika izmedju gore nabrojanih i vrhunskih sampiona kao sto su Nole, Federer, Rafa...

xx

pre 9 godina

mali strasno podsjeca na Noleta igrom i mentalnom stabilnoscu, tesko ce dosegnuti njegove uspjehe ali bice top 5 sigurno....pozdrav iz Hrvatskog Mostara

Sasha

pre 9 godina

Govorili su i za Tomica da je buduci vrh tenisa prije nekoliko godina kada je dosao do cetvrtfinala Wimbledona, pa sm ovidjeli sta je od njega bilo nakon toga. Isto i za Kyrgiosa ove godine na Wimbledonu. Polako malo sa tim zakivanjem u zvijezde nakon JEDNE pobjede nad bolesnim sampionom.

mane HR

pre 9 godina

Kakva igra!! Nevjerovatno za tako mladog decka, drugi gem u drugom setu..kakav poen! Svaka mu cast, samo nek radi i nek ostane na zemlji! Sretno borna

Srdjan

pre 9 godina

Mali igra savrseno, jako pametno i dozira udarce, ne srlja previse, a ima odlican i forhend i bekend i servis. Sve u svemu, Coric je buduci vrh svetskog tenisa.

VLADIMIR

pre 9 godina

Pa vi ste ovom klincu - koji jos nista ne znaci na turu(osin=m veliki talenat) nojlonili vise paznje no sjajnoj igri NASE Ane, Pitam se pita - zbog cega je to???

Sasha

pre 9 godina

Sta vam je ljudi? Nadal je bolestan, ide na operaciju, nije prijavljen za Pariz. Ja sam iznenadjen da se uopste pojavio u Baselu (ocigledno je bio dobar appearance fee). Pretjerujete ovom reakcijom.

dada

pre 9 godina

katastrofalna igra nadala ,lep uspeh za ovog klinca samo mislim da od njega nece nista biti ,mnnogo afektira ,glumi vec je umislio da je neki veliki igrac,kao on pljeska nadalu ,idi bre klinac,bas sam se nasmejao.
(dorcol, 24. oktobar 2014 20:51)

a sta treba da glumi druge tenisace i radi klauna od sebe kao neki drugi ? momak nema respekta prema nikome i to je mentalni sklop pravog sampiona od njega nece viditi da predaje radi vrucine kao neki, ajde pozdrav

Nije Coric takav, a i Rafa je fizicki jaci

pre 9 godina

"Coric izbacio Nadala"

Nije. Rukovali su se nakon meca u kojeg ga je Coric eliminisao (nadigrao, pobedio...) sa turnira i Nadala je mirno izasao sa terena. Usput je delio i autograme.

PS Gledao sam sva tri Coriceva meca na ovom turniru. Au, kako igra, a izgleda, bas, kao dete.Ima sofistikovane haubice u rukama. Nije vise onaj Tompsonov kompa njihov prvi reket. Ni blizu!

Swedenonline

pre 9 godina

daj coricu smiri se , sad cemo komsijama i tenis uzeti...
(Zigzag, 24. oktobar 2014 21:26)

hahaha, volim i ja tebe!

nedaj boze susjed!

Za sve normalne: Nadal neizlazi na teren poluspreman, posle svake povrede radi kao krtica dok nestigne u svoju formu pa tek onda takmicenja! Tako da, Nadalu na terenu nije falilo nista inace nebi ni izlazio na teren, falilo mu je tenisa a to je dobio od klinca!
bravo malac, skalp vredan paznje, "naduvenko" puca po savovima, el'toro postade vo.

mix

pre 9 godina

ovaj decko me fascinira...koliko se unese u svaki poen kao da igra protiv nekog autsajdera, uopste nije imao respekta sa obzirom da je sa druge strane mreze jedan Nadal! garantujem I mogu se opkladiti da ovaj decko koji ima 17 godina ce pisati istoriju tenisa! svaka cast Borna da je nama takvog igraca u buducnosti :)

Civokvi

pre 9 godina

Gledao sam meč na Sport Klubu, dok nisu prekinuli prenos zbog košarke (početkom drugog seta). Treba reći da Ćorić nije igrao spektakularno (kao recimo Kirjos na Vimbldonu). Bio je otprilie na nivou našeg Lajovića. Međutim, s obzirom da je Lajović šest godina stariji od njega, ovo je velika pohvala. Stvarno je predvodnik svoje generacije (ima tek 17 godina!). Kako vidim po rezultatu, uspeo je da zadrži hladnu glavu i da ne oscilira. Svaka čast! Nadal, s druge strane... kao da su mu vanzemaljci iz crtaća Space Jam ukrali talenat. Goru njegovu igru (makar u prvom setu) nisam video nikad.

Jasna

pre 9 godina

za dadu...da smanji dozivljaj i razmisli malo o tome koliko omalovazavanje Novaka, kao osobe i kao tenisera, govori vise o njoj nego o tom istom Novaku! Ne bih nista o klincu,....TEK CEMO videti od kakvog je stofa!

Sale

pre 9 godina

Tacno, Nadal nije bio u stanju da igra, ali ovaj mali Hrvat zaista moze biti odlican teniser. Zelim mu uspeh do kraja turnira i pobedu nad Federerom! Ustvari, bolje nad nekim drugim u finalu, nad Karlovicem npr.

Hrvoje

pre 9 godina

Nije pošteno ni korektno omalovažavati pobjedu Borne Čorića. Onima koji omalovažavaju uspjeh samo podsjetnik da je mali bio juniorski broj 1 i da je već skidao top igrače, istina ne kalibra Nadala. Isto tako da ih podsjetim da je Novak u njegovim godinama, isto igrao turnire nižeg ranga, a da su mu Hrvati dali pozivnice za dva ATP turnira serije 250, Zagreb i Umag.

Neskens

pre 9 godina

Dobiti Nadala polako prestaje biti senzacija. Cini mi se da oni viseplasirani to teze mogu uraditi, valjda zato sto se poznaju i znaju jedan drugom foru.

Danko

pre 9 godina

Dečko je sjajan. Mnogi bi pali psihički i da vide Nadala na štakama. Ako se ne varam to je treće kolo pa nije valjda da Nadal bolestan i ozlijeden reskira na nekom za njega ne toliko važnom turniru.
Manje podcjenjivanja i više respekta prema uspjesima mladih i talentiranih sportaša.
Prije 7 ili 8 godina Novak je kao mlada nada igrao u Zg polufinale protiv Ljubičića tada broja tri i svi iskreni poznavaoci sporta su prepoznali novu zvijezdu koja i danas sjaji kako rezultatima tako i ljudskošću..

Arsen

pre 9 godina

Svaka cast ovom dobrom deckicu,ali ajde da budemo iskreni,Nadala u ovim godinama moze da pobedi samo Novak,i jos dvatroica,Rafa nedostaje da gledamo dobar i uzbudljiv tenis,bolje neka pomognu doktori Sumi nego da odmazu Rafi

Prikolica

pre 9 godina

....Evidentno je bilo da Nadal nije bio na svom uobičajenom nivou... Da je možda bi pruzia veći otpor al isto bi prosa. Mali je čudo! Već dogodine osvaja GS.

Довла

pre 9 godina

Још један срамотан пораз за Надала ове сезоне.Брукање од стране два тинејџера, Киргијоса и данашњи меч,па онда Клижан,Браун,Долгополов...Једна од његових најгорих сезона,у односу на стандарде које је поставио.Осим РГ,освојио је само један мастерс у Мадриду и то када се Нишикори повредио у финалу док је водио . Када је последњи пут узео један мастерс у сезони?Боље да не игра у Лондону,уосталом када је уопште последњи пут освојио турнир у дворани и када је био у форми?Убудуће прескакање сезоне на трави и дворанских турнира и концентрација на шљаку,или нешто радикално променити,можда тренера.

krcko

pre 9 godina

Rafa je veliki igrac mozda najveci u istoriji, a verovatno ce i stici RF po GS. A pored toga on je veliki sportista, da su drugi igraci imali probleme koje Rafa ima nikad ne bih ni izasli na megdan klincu od 17 godina, a to sve zbog straha od poraza. Rafa ako je na terenu on igra, bez obzira ko je preko puta!!! Svaka cast malom Coricu, covek je bio u pravo vreme na pravom mestu, ali sto je najvaznije odigrao hrabro i bez uztezanja, sansa se ukazala a on je zgrabio kao lasom!!! To razlikuje one najbolje od onih obicnih!!!

MirsadK

pre 9 godina

Nemojte misliti da se šalim.. mladi Bora me je po nekim udarcima, temperamentu, igri i kidanjem za pobedom neodoljivo podsetio na Noleta iz mladih dana...I biće šampion jednog dana, jasno je ko svetli dan. To sam rekao i za Novaka (pre 5 godina, kad ga je ovde većina otpisala), to kažem i za ovog momka...Pa videćemo...

Nolanče

pre 9 godina

Svaka mu cast, ali Hrvati ne treba puno da se zanose jer Nadal je totalno u autu, ove godine gubi od koga stigne, pa ga je totalni anonimus Darsis eliminisao u prvoj rundi Vimbldona, prosle godine je to ucinio Rosol u drugom kolu Vimbldona, ove godine su ga jos tukli i slabi Felisiano Lopez kao i neki nepoznati Hale na pocetku Pekinga. Nadal nije vise sto je nekad bio!! Ovo nije iznenadjenje!!
(igor, 24. oktobar 2014 21:02)kralju borna ima samo 17 g djete je

sinke

pre 9 godina

Coric me jako podsjeca na Novaka....A jasno je kao dan da Nadal ima problema,vjerovatno ce morati na operaciju,vidi se da ovako ne moze igrati.

zagorka

pre 9 godina

čestitam!!!!
vidi se da je Nadal podcjenio Bornu!!!
Borna..na dobrom putu si..samo nastavi, ali uvijek imaj na umu da ne možeš sve mečeve dobiti...neke ćeš izgubiti i što prije prijeđi preko toga...to je govorila legenda košarke ..Dražen Petrović!

Srbijanac iz Srbistana...a,za neprijatelje Srbin iz Srbije!!!

pre 9 godina

radost za b92
sad imate još jednog hrvata da držite 3 meseca na naslovnoj strani o tenisu
(qwq, 24. oktobar 2014 20:59)
Aj,to.Ja sam jos uvek zbunjen od vesti sa kosarkasicama...moze li nas b92 sad samo(dok traje efuroija oko novog lika za naredna 3 meseca...)jos prosvetliti je li pobedjen spanac ili spanjolac?
Ja jos uvek nisam shvatio to...?

Inace klinac uzeo nevidjen skalp...pa sve da je Nadal igrao desnom rukom samo...

II

pre 9 godina

Ma, da! Rafa da 1. protivniku 4 gema a 2. 2 i super igra, pobedi ga Borna Coric i odmah se kaze Rafa nije igrao ni sa 50% . Cime li samo merite ove % kad biste bili tako zlatni da nam svima otkrijete!:-) Meni vise izgleda da je Rafa naisao na nekog koje pravljen od posebnog, sampionskog stofa i da je isti taj Rafa veceras igrao onoliko koliko mu je dozvolio Borna. Sve cestitke mladom momku i srecno do finala.

Dare

pre 9 godina

E naš Nole vidiš sad, nemoj da te bude pitala starost, gdje su mi one godine i ova pamet. Napravio si od Mareja i nekakvog Vavrinke i Nišikorija velike igrače, a indirektno i od Čilića. Ako oni osvoje još jedan grand slam ja ga stavim na panj.

dragao

pre 9 godina

Svaka čast za Bornu. Ne samo mene, već i nekoliko drugih komentatora svojom igrom podseća na Novaka. Pametno, strpljivo, bez grešaka, gradi poen, ne udara bombe, prava Novakova igra. Vidi se da je napaljen i sportski drzak, biće nešto od njega, prognoziram 2016 među 10, 2017 g. među 5, posle možda i No 1.

Federer Nadal

pre 9 godina

U pravu si nikad nijesu igrali u Bazelu, ali ima logike ako realno pogledas. Federera je tada iznenadio djecak koji je bio potpuno suprotan od njega. Defanzivan ljevak koji ne odustaje nikad i koji igra kao da je stvoren da "ubija" Federera. Sa druge strane Nadal je danas igrao ocajno i sve je promasivao, ali u pojedinimm poenima je pogadjao 3-4 linije, a ovaj momak je bio tu da pokupi to sve i da vrati u polje. On je Nadala iznenadio time što je slican njemu. Neumoran da sprinta lijevo desno i da svaku lopticu vrati dovoljno duboko da Nadal nema nikad zicer. Siguran sam da raspoloženom Nadalu Borna ne bi mogao uzeti pet gejmova, ali vjerujem i to da je Federer bio svjestan Nadala u tom prvom mecu nikad ne bi dozvolio sebi probleme. Ovako se radjaju sampioni, a valjalo bi da region zadrži kontinuitet šampiona ;)

thrillseeker

pre 9 godina

(coric, 24. oktobar 2014 20:47)

Da li si svestan koje je rezultate Novak imao u njegovim godinama? Igrao je sva 4 Slema a Coric? Jedino od navedenog tacno je vezano za fizicku spremu. Mada ovolika misicna masa za ovaj stil igre ne obecava. Jako je dalek put od talenta do sampiona.

sinke

pre 9 godina

Coric me jako podsjeca na Novaka....A jasno je kao dan da Nadal ima problema,vjerovatno ce morati na operaciju,vidi se da ovako ne moze igrati.

Rajko od Rasine

pre 9 godina

Bravo "mali", kako je lagano isprašio "velikog", izvrnuo ga k'o rukav.
Stvari dolaze na svoje mesto, klinci su stigli... ništa nije večito.

Brufenod400

pre 9 godina

Komentar koji ima 50 pluseva i 10 minusa u kojem piše da je 16godisnji Nadal prvi put dobio na ovom turniru(Bazel) federera dovoljno govori o tome koliko ljudi u Srbiji zapravo nemaju pojma o tenisu i tenis su počeli da prate od 2011.godine,pa otuda ovakvo lupetanje.Federer i Nadal u životu nisu odigrali meč jedan protiv drugog u Bazelu.

realno

pre 9 godina

Zvučaću čudno ali mislim da mu ova pobeda lako može doneti više štete od koristi. Prerano je ovim stavio fokus celog teniskog sveta na sebe. Svetla su izuzetno jaka, a on je jako mlad. Da li će ga spržiti, videćemo. Ko razume, shvatiće.

Ami

pre 9 godina

E, ovo je stvarno veliki uspeh. Nadal je igrao jako loše u prvom setu, da li ga je Ćorić iznenadio, ili je nešto drugo. Ali Ćorić je ipak odigrao meč života, videlo se da je verovao u iznenadjenje od početka. Kako kažu sportski komentatori, pobedi se u zube ne gleda :), svaka Borni čast! :)

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

daj coricu smiri se , sad cemo komsijama i tenis uzeti...
(Zigzag, 24. oktobar 2014 21:26)

A šta ste nam vi to inače uzeli pa ćete nam uzeti "i tenis" ?

pato

pre 9 godina

bravoo borna!! navijao sam za nadala jer mi je bio na tiketu ali sta je meč išao počeo sam navijat za bornu koji me je kupio svojom igrom i borbom, a i čini mi se kao kulturan dečko. srećno dalje!

Бојан Илић

pre 9 godina

radost za b92sad imate još jednog hrvata da držite 3 meseca na naslovnoj strani o tenisu
(qwq, 24. oktobar 2014 20:59)

:-))))))
Ај то и некако него сад више нису ни Надал ни Роже краљеви тениса!:-)))
А Ђоле је већ Ш лига!:-))

Иначе, свака част за победу, значиће му пуно у каријери, макар због самопоуздања!

Melenci

pre 9 godina

ne moze se izbrisati ic.Cula sam samo,idemo,napred,prepoznala sam Noletov zar za pobedom,kao da sam gledala mladog Noleta.Borna je predvodnik novog talasa i vrlo brzo ce napredovati.Niko kao Borna nema potencijal da nasledi Noleta i bude novi lider na Balkanu.On ima samo 17g.Posebno me fascinirala njegova samouverenost i sigurnost kada je bilo tesko u gemovima.To sto Nadal nije u formi i sto je razbucan,nikako ne umanjuje sjajnu pobedu Borne.

Jednorog68

pre 9 godina

Nadal je objavio da se operiše 3. novembra i da je sezona 2014. za njega završena.
Možda u tom svetlu treba posmatrati ne samo večerašnju utakmicu (ne umanjujući Bornine kvalitete), već i raniji slabiji učinak u sezoni.
Uz najbolje želje da se oporavi, želim mu uspešnu narednu sezonu.
Borni lepu karijeru.

;;;

pre 9 godina

Jasno da je nadal ozljeden ali ozljedeni nadal je space shutle za igrace izvan top 20 tako da je ovo izvrstan rezultat mladog borne...svaka cast!!! Prizeljkujem finale protiv rogera!

Lucky

pre 9 godina

ATP lista U21 igrači :

1 (37) Dominic Thiem (21) AUT
2 (53) Nick Kyrgios (19) AUS
3 (70) Jiri Vesely (21) CZE
4 (93) Borna Coric (17) CRO
5 (137) Alexander Zverev (17) GER
6 (151) Jason Kubler (21) AUS
7 (158) Thanasi Kokkinakis (18) AUS
8 (160) Mate Delic (21) CRO

Predo

pre 9 godina

Ćorića sam gledao do sada 7,8 puta. Ono što fascinira je što je borac, gine za svaku loptu, vrlo malo greši, ima solidan prvi i drugi servis i svi ostali udarci su tu.
Nadal ima zakazanu operaciju 3-eg novembra i neće igrati London. Zato je ipak manje trčao i izbegavao bekhend top spin. Navodno ima problem i sa leđima. Sve to ne umanjuje Borninu pobedu. Radi se o vanserijskom talentu i sigurno budućem top 10 igraču.
Za ostalo ne bih da se zalećemo. Njegov trenutni nivo će biti jasniji sutra protiv Gofana, za koga se takođe mislilo prije dvije godine da će biti vrhunski igrač, pa je zastao.
I naš Krajinović ima pobedu protiv (bolesnog) Đokovića. Tada je igrao polufinale ATP Beograd. Sad smo sretni da je ušao u top 100.
Borna je neosporno veći talenat od Filipa, ali hoću da ilustrujem kako je težak put do vrha i da ništa nije sigurno.

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

Ovo je zaista veliki rezultat za tenis na ovim nasim prostorima.Velika promocija i potvrda da je uvek dobrih sportista bilo na ovom nasem Balkanu.
Srecno ti bilo mladicu i da postanes veliki igrac!

hrvat

pre 9 godina

dorcol,često ga vidim da plješče igracu za dobar poen ne nadalu nego protiv koga god igra,jer je čovjek i sportaš ti i tebi slicni to nebi shvatili pa se pokri ušima

Ante

pre 9 godina

ovaj decko me fascinira...koliko se unese u svaki poen kao da igra protiv nekog autsajdera, uopste nije imao respekta sa obzirom da je sa druge strane mreze jedan Nadal! garantujem I mogu se opkladiti da ovaj decko koji ima 17 godina ce pisati istoriju tenisa! svaka cast Borna da je nama takvog igraca u buducnosti :)
(mix, 24. oktobar 2014 20:50)
A pa vrijeme je da i mi imamo jednu igračinu. Vi imate Đokovića, pustite sad da se mi malo veselimo :)

aNOnymousbg

pre 9 godina

Ovo je dokaz da se nijedan mec danas u svetskom tenisu ne moze dobiti ako niste 100% spremni, fokusirani i pripremljeni za mec. Coric je bez sumnje jedan od najvecih svetskih talenata, i ovo je veliki rezultat koji ce mu svakako dati krila, ali ipak se mora priznati da je Nadal u losoj formi, da ima zdravstvenih problema, i sta biste rekli na podatak da Nadal od RG ni na jednom turniru nije stigao dalje od cetvrtfinala? Hale drugo kolo, Wimbledon 1/8f, Peking 1/4f, Sangaj 2.kolo. Nije mnogo igrao ali ipak to pokazuje da nema kontinuiteta, da nije zdrav i da je u losoj formi. Coricu jos jednom svaka cast ali ajde da budemo objektivni i posteni do kraja i da priznamo da su se i odredjene kockice poklopile.

marsovacns

pre 9 godina

Čestitke malome a i komšijama
Gledao sam ga par puta mali je veliki talent daj bože da mu se složi sve u nastavku karijere i da ima pravi tim oko sebe kao nole pa da na neosporan talenat nadogradi žestok rad i dođe što pre u vrh.
Nadal je očaj ali to ne umanjuje uspeh borne,i drago mi je videti to zrno sportskog bezobrazluka koji ima akoji je tipičan za ovo podnevlje i koji nam se sviđa i sad neka uživa u ovome što je napravio i nek napreduje dalje,samo da ne sagori kao mnogi pre njega .
još jednom čestitke i njemu i susjedima.

Marica

pre 9 godina

Swedenonline:
Hajde, vrati se u osnovnu skolu i nauci prvo pravopis, zatim nauci igrati tenis i onda, eventualno, napisi neku pametnu kritiku.

Mairon

pre 9 godina

Coric je fino odigrao, prilicno stabilno, nije izgubio fokus. Rafa uzasan u prvom setu, malo se konsolidovao u drugom ali u tie brejku na samom kraju katastrofalne greske.

I da je u malo boljoj formi imao bi problema, ovako ne cudi rezultat.

Marino

pre 9 godina

Bez obzira na Nadalovu formu, pobjeda Čorića je veliko iznenađenje. Iako mu je krajem prošle godine sparirao i dobro ga upoznao. Što nije nevažno za međusobne susrete.

real

pre 9 godina

@Realan
Pobedio Nadala koji je prethodnog protivnika pocistio izgubivsi 2 gema i za koga ste do juce pisali da sigurno ulazi u finale.
Ajmo malo doslednosti u komentarima. Ne moze da bude favorit za finale kad pobedjuje, a kad izgubi- pred operacijom jadnicak.

:) :)

pre 9 godina

Samo je Bruno Oresar bio pravi HRVATski teniser, ovi ostali su samo odrasli u Hr.
(Beobrad, 24. oktobar 2014 23:49)
Čilić , Ljubičić taško da su u HR odrasli kada nisu niti rodjeni !

Kod Ljubičićevog odabira mjesta stanovanja možda si i ti imao udjela :(

Jack

pre 9 godina

Jasno da je Nadal igrao daleko ispod svog nivoa, al budimo realni, kolko smo puta gledali da i sa takvom očajnom igrom uspijeva na psihu dobit većinu igrača na touru. Drugi set Čorića je impresivniji od prvog jer je Nadal digao igru a Čorić reagirao jednako.

U današnjem tenisu se za Dimitrova od 23godine govori kao velikoj nadi, Nishikoria od 24, tako da su se granice malo pomakle, zato je velika senzacija da se ponovo pojavio neko ko sa 17godina može biti konkurentan.

Dragana

pre 9 godina

Svaka čast za malog Bornu! A zna li neko hoće li Viktor igrati kvalifikacije za Pariz, tj.da li može igrati na osnovu rejtinga pošto je 106.a turnir je jak.

john wayne

pre 9 godina

ne mozes vjerovat kako nasi susjedi zele umanjit pobjedu malog corica,a decko je odigrao za 10 a tek mu je 17...da je kojim slucajem srbin i da je pobjedio nadala iskreno ni ne mogu zamislit koji bi to bili hvalospjevi

Nolanče

pre 9 godina

mladi dečkorodom kao i podrijeklom iz zgb porijeklom ...
(lio, 24. oktobar 2014 21:01)corici su hercegovci a to kaj je roden u zg je druga stvat

Sremac

pre 9 godina

Nadal je grešio više nego obično, ali Borna je izvanredno igrao.
Ošito je bilo da dečko veruje u sebe i u mogućnost da se nosi sa Rafom.
Bravo malac.

kakodane

pre 9 godina

Pobedio Nadala koji ceka na operaciju i vec je otkazao ucesce u Parizu...Ajmo malo realnosti...
(Realan)

Jaka mi je to operacija slijepog crijeva koja se zakazuje 15 dana unaprijed. Ne liječi se Nadal u našim klinikama gdje treba čekati red.

kris

pre 9 godina

Svi vi koji podržavate Hrvata,otiđite na njihove sajtove,pa pogledajte komentare o kazni FSS za utakmicu sa Albanijom.Gotovo jednoglasno pljuju po Platiniju što Srbija nije izbačena iz kvalifikacija i kukaju zbog "nepravde učinjene braći Albancima".