Petak, 24.10.2014.

15:57

FSS: Kontradiktorno, žalićemo se

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je kazna za utakmicu sa Albanijom kontradiktorna i najavio je žalbu na odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).

Izvor: B92

FSS: Kontradiktorno, žaliæemo se IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

204 Komentari

Sortiraj po:

gorus

pre 9 godina

Koje prepucavanje,sve se svelo da je Karadzić ili Bogdanov kriv...jadni smo.Odluka uefe nije trebala biti -3 boda nama,ali kazna je minimalna u odnosu na situaciju.

Stefan

pre 9 godina

Tačno je to da je odluka sporna ali ne znam zašto se FSS žali jer su oduzeti bodovi koje niste imali niti ste ih igram na terenu zaslužili.Fiktivno ste bodove dobili i fiktivno su vam oduzeti. Mogla je biti i nepovoljnija odluka FIFA.

Alo bre

pre 9 godina

Zabranite profesionalni fudbal, rat je poceo na Maksimiru ako se secate. Navijaci odavno ne dolaze zbog igre koja je ponizavajuca. 10 godina bez para nek igra ko hoce da igra, nema prenosa, nema kladjenja, nema kupo-prodaje igraca i videli bi amateri bi bili bolji od ovi guranih klinaca a navijaci bi migli da upotrebe svoju energiju na nesto korisnije.
ps: Za koga radi Bogdanov?

Realno

pre 9 godina

srbija- shqiperija 3:0

1:0 88" michael platini
2:0 89" mihaelo platinovyich
3:0 90" mihajlo platinovic
(komshija, 25. oktobar 2014 03:01)
Srbija-Shqiperija 3:0

1:0 42" Dron
2:0 43" Autogol Rama
3:0 90" Proslava čega?
Nikome nije jasno šta ste to slavili i iz kojih razloga...molim te,objasni nam,jer smo neupućeni.

Bora

pre 9 godina

Nije nista kontradiktorno. u oba slucaja nas je Bogdanov sa ekipom kostao bodova. Ko ce i kada objasniti zasto je on bio tu? A kad jos plus I redar udara igraca, mozete samo da ucutite gospodo iz FSS. makar ovi ubacili 3 zastave. to je njihov problem.

nnidza

pre 9 godina

Kazni nedostaju dve utakmice zabrane Albancima, naročito posle forsiranja drona na njihovom derbiju i širenja huliganizma širom Evrope. "Bogdanov" je oduzeo Srbiji 6 poena i moguće dva EP.. Ne mogu navijači na teren da tuku igrače. A iz UEFA znaju da ovo najviše boli. Nema ovde nepravde!

DeXX

pre 9 godina

kako niko od vas tupalja neshvata da je Srbija odlicno prosla, kada se bude gledao medjusobni skor Srbija je za 3-0 bolja od Albanije, da li ste vi tako tupi da ne vidite kako je evropa na nasoj strani!

Anonymous

pre 9 godina

Očekujemo ostavke Karađića i ostalih članova FSS. Zbog nesposobnosti i nekompetenosti dosadašnjim upravljanjem. Srpski fudbal nikad nije bio očajniji u moralnom i kvalitativnom smislu. Na veliku žalost ljubitelja futbala, više nam nemogu priuštiti ni odigravanje 90 min meča. Vaše ostavke bi stvorile šanse ljudima sa mnogo većim entuzijazmom da se dokažu u organizacijonom smislu i tako vrate neki sportski duh na stadione. Ostavke ako i malo obraza imate.

miki

pre 9 godina

Neverovatno je kako mi Srbi okrivljujemo sami sebe a svi koji ste se oglasili odlicno znate da nismo krivi. Pogledajte demonstracije u Tirani i Pristini. Da li je neko od albanaca suzdrzan kao mi i da li kazu za sebe da su krivi. Sram vas bilo sve!

Bene

pre 9 godina

Realno bi bilo Srbija-Albanija 0:0 ,tako se i završela igra.Svaki po jedan bod.Za navijače a tuču 300.000 evra kazna i 2 igre bez publike.

UEFA

pre 9 godina

http://www.gazetatema.net/web/wp-content/themes/transcript/timthumb.php?src=http://www.gazetatema.net/web/wp-content/uploads/2014/10/platini4.jpg&q=90&w=629&zc=1

vlada

pre 9 godina

Po meni potpuno pravedno doneena odluka i sve sto je trebalo sankcionisati je sankionisano.
Jedino igrači naše ekipe ponovo ispaštaju zbog našeg naciopnalnog idiotizma!

1. Albanci izazavali sukob - molim lepo, 100 somića evra kazna
2. Naša policija i organizacija nesposobna da obezbedi jedan skup za koji su svi znali da je visokog rizika - molim lepo kazna 100soma evra
3. Albanci nisu hteli da izadju ponovo na teren da ih ne bi olupali stolicama i štanglama - molim lepo 3-0 službeno za nas i 0 bodova nama i 0 bodova albanicima!


jedino pravednije rešenje po meni je bilo da se odigra utakmica bez publike na neutralnom terenu ponovo!

shanon

pre 9 godina

nevezano samo za ovu utakmicu. gledam hrt pre dva dana . rijeka kažu stiglo 2 000 navijača feyenorda dan pre meča. snimaju ih po kafićima,trgovinama,buticima. neka ih je bilo samo 500, pa gledam,spavanje,doručak,piće,suvenir,ulaznica, ostavio je svaki navijač feyenorda bar stotinjak evra u gradu, u hrvatskoj.pa čuli smo svi kad su mladi izbacili špance onaj aplauz na kraju za sve akterte i posetu španskog predstavnika u našoj svlačioni.i onda se setim djenove kruševca,tatona,bogdanova. nešto si mislim ima ova uefa malo puno razumevanja za nas.da smo normalni i ovde bi na svakoj utakmici bilo više stotina gostujućih navijača koji bi ostavljali malo eurića ali koga je za to briga.tko je gledao sos kanal mogao je videti onog id...ota koji je u opravdakju naše nevinosti pokazao dvd filma taken da nam pokaže kako su albanci eto i u holivudu omraženi kao kriminalci.srećom nije nas on branio pred uefom. zato bilo bi nam najbolje poklopiti uši i pokušati uigrati onu ekipu jer iskreno kako smo igrali u ove dve utakmice ne treba nam uefa da nas izbaci

Joe

pre 9 godina

Pravedno. Bravo UEFA. Rugali ste se Šimuniću nakon 10 utakmica kazne, čak je vaš savez tražio kažnjavanje Hrvatske, mada vas na Maksimiru nitko spominjao nije....Sad kusajte što ste sami skuhali.

Dada

pre 9 godina

Ljudi, oni ne zanimaju ni srbija ni albanija nego se gura portugal i danska, prvo da ne bi imali posla sa nasi navijaci na euro2016 i drugo, oni zele da ronaldo igra na Euro 2016 da bi publika u sto vecem broju kupila ulaznice da bi videli najbolji igrac sveta postom messi i nejmar ne mogu da igraju na euro2016, to je istina.

ccc

pre 9 godina

Albanci prakticno nisu ni kaznjeni i to je ono sto je coveku krivo posle svega. Mi smo pobedili za zelenim stolom ali su nam oduzeli iste bodove. Albanci su izgubili ali kao i mi nemaju bodove iz ovog meca. Jos su nas kaznili finansijski i zabranom prisustva publike na nasem terenu?? Prosto neverovatno. Na kraju, sve je jasno ne zelim da gubim vreme na komentar..

Slavisa

pre 9 godina

@Gradjanin, komentar slican tvom sam napisao jos pre 9 dana, ali tad to nije smelo da se pomene, pa mi ga nisu objavili. A poceo sam i ja da sumnjam isto kad je ministar slavodobitno objavio da su pronasli dron!? (dotad sam bio ubedjen da je dron jos u toku incidenta predat policiji) i kad je jedan od komentatora objavio link kako jedan od huligana odnosi dron. Sta ce huliganu dron, da je jurio onu zastavu mogao bih da razumem, valjda da je pocepa. Onda pocnem da pazljivije gledam snimak incidenta i u jednom momentu taj huligan ide iza Bogdanova i tad pocinjem da sumnjam da iza drona stoji Bogdanov. Pitanje je samo od koga je za to placen. Takve patriote rade za "ko da vise."

tamo je sunce tamo je moja domovina

pre 9 godina

najsmesniji je bio RTS.u prvom trenutku sam video tzv.droni na njemu nekakvu zastavu,i kad je igrac srpske reprezentacije uhvatio "zastavu" kad su igraci oteli zastavu kamerman RTSa je smanjio kadar tako da se uopste nije videlo kako navijaci Srbije biju Albanske igrace.maloprije gledam na b92 snimak sa youtube i ne mogu da VERUJEM!!!srpski navijaci su ih ubili od batina.po meni kazna za upad navijaca i prebijanje gostujucih fudbalera bila bi 5 godina bez ucestvovanja u svim fudbalskim takmicenjima

gonzo

pre 9 godina

Glavni dio prihoda UEFI doprinosu huligani iz Srbije,hrvatske i Albanije. Platini je ponosan sa njima. koliko para legne na racun. Dobiju li huligani koji novcic za zdusno navijanje sa malo sovinizma,makljaze,pilotiranja dronovima....fini momci...

AcaTrica

pre 9 godina

Kada je UEFA kaznila Englesku zabranom igranja u EURO takmičenjima u trajanju od jedne godine jedna žena (Margaret Tačer) je rekla "malo je..." i dodala još jednu godinu !! Sve ostalo je istorija. E sad pitanje je da li u ovoj zemlji ima neka žena...ili su sve muškarčine.

Род Сварожић

pre 9 godina

@vido пратећи исти критеријум онда би сигурно требало избацити Албанију из даљег такмичења, а њих неће да избаце тако да је наша казна у ствари преоштра.

Gradjanin

pre 9 godina

Poceo sam da verujem da "ekipa" Ivana Bogdanova stoji iza drona. Sto vreme vise odmice nekako sam sve vise ubedjen u to. Onaj "dokaz" umesanosti Albanaca gde se navodi kako je dron uzledeo sa platoa ispred crkve je besmislen. Ili - to sta se nakon svega nije znalo gde je dron i kako je "nestao" sa stadiona. Pa je pronadjen kasnije, bio se malo "izgubio".

A na stadionu Bogdanov sa "uniformisanim" ortacima. Videlo se dobro da zna da ga niko od policije nece krivo pogledati, da ne kazem izbaciti sa terena.

A da se i ne govori o tome da je debelo velika mogucnost da je cela halabuka napravljena da se Briselu, citaj: Merkelovki, skrene paznja sa Putinove posete na nesto drugo. Nacin na koji su neki mediji reagovali, navodeci neproverene "teorije" kao dokaze, sve je uradjeno u onom poznatom milosevicevskom propagandnom stilu.

A sto se tice odluke, dobro smo prosli. Odlicno.

Zajdi zajdi

pre 9 godina

(Gradjanin, 24. oktobar 2014 21:00)

Ima smisla to sto pises tim pre sto je Bogdanov vodja navijaca Zvezde popularnih Delija. A Zvezda vec niz godina trazi nacin da smeni Karadzica. Djenova je bila prvi pokusaj ovo sa Albanijom je mozda bio drugi.... No nek istraga pokaze svoje. Ali cutnja u Ljutice Bogdana je vise nego zagonetna.

Stop Diskiminaciji i Cenzuri

pre 9 godina

kad samo sebe krivis,i za sve svaljujes krivicu na sebe,to je znak slabog samopostovanja,tj osoba ima psihicke probleme,obicno se tako ponasaju depresivne osobe.

ne mozete samo Srbiju da krivite,
zbog onog drona i zastave u nekim drzavama bi padale vlade,a mozda i glave,mi smo postupili kao sto bi i svako u takvoj situaciji,cak smo ispali i fini.
odluka o utakmici?skandalozna

Saca

pre 9 godina

Kazna samo za nas napaljen, apsolutno se slazem buduci da Bogdanov opozdravlja publici ladno bez straha da ce neko reogovati. Suspenzija na 5 godina, posteno.

neca

pre 9 godina

Ocekivana presuda tj. odluka da se kazni samo Srbija, pa Albanci su sa tom namerom i izazvali provokaciju a cilj im je bio cak i da se Srbija izbaci iz kvalifikacija. Samo sto ono nije bila zastava Velike Albanije vec "Male Amerike" pa zato nijedan evropski zvanicnik nije osudio njeno isticanje na stadionu i svi cute.Srbiji 3:0 jer albanci nisu hteli da nastave da igraju i Srbiji 3 boda manje zbog ulaska navijaca a zastava Male Amerike se i ne spominje kao glavni krivac za prekid. Kao da je Haski sud doneo odluku, strasno!

Pera Trta

pre 9 godina

Albanci kaznjeni sa 0:3 zato sto nisu hteli da nastave utakmicu iako su sluzbena lica procenila da je to moguce. A mi smo kaznjeni zbog lose organizacije i upada publike na teren. Jedino sto "smrdi" je neuobicajena kazna od -3 boda zbog lose organizacije. To se mislim nikad nije desilo. Uglavnom su novcane kazne i igranje pred praznim tribinama ili na neutralnom terenu.

Mile

pre 9 godina

Kazna je pravedna, zaslužili su je i jedni i drugi, a ako se budu žalili i Srbi i Albanci, UEFA bi trebala i jednima i drugima da poveća novčanu kaznu za 5 puta, i da im oduzme po još tri boda.

kar madhi

pre 9 godina

Same da vam je jasno. Niste dobili 3-0 zbog drona nego zbog toga da Albanska reprezentacija nije htela da izadje na teren da nastavi utakmicu (sto se i nije moglo ocekivati od njih nakon svega sto se desilo i pola tima ozljedjeni od upada navijaca). To je za svaku cudu.

Za ostale stvari ste u pravu.

A sto se toga tice zasto da se ne prica o mecu u Elbasanu. Zasto bi?
Albanski navijaci bi trebali da dokazu da su civiliziraniji od vas i vasih zivotinja koje su uleteli u stadionu

Vi bi stvarno trebali slaviti ovu odluku. A vidim da se zalite.
Svasta!

Kat Mandu

pre 9 godina

Situacija jasna kao dan.
Na revansu , 30 hiljada albanaca od njih 25 kosovara.
Navijaci ulaze na teren usred utakmice. Dobro izlemaju nase igrace.
Komisija UEFA zaseda. Kazne sleduju i Albaniji i Srbiji.
3:0 za Albaniju i bez 3 bodova. Po 100 hiljada kazne za obe ekipe.
Ajde novo na novo.

Bikan

pre 9 godina

Sta bre vi da se zalite. Da nisu navijaci, sorry 'kreteni' usli na stadion pa i da se zalimo. Ima se dosta video snimska sa ove utakmice; protiv sve ove kretene treba pokrenuti postupak. S kojim pravom oni mogu da ulaze na teren. Ako ne mogu normalno da navijaju, neka sede kuci ili bolje u kavezu. Gde je pravna drzava da ovo sankciobira? Gde?

Predrag

pre 9 godina

Nema nikakve vajde od zalbe. Nego, za revans u Albaniji zastavu sa natpisom "Kosovo je Srbija" od neunistivog materijala vezati duplim lancima na bespilotnu letilicu sa rezervnim motorima (za slucaj pokusaja obaranja) i sa bar dvosatnom autonomijom (dobre baterije ili motor sa tecnim gorivom)i sa komandom sa satelita, pa da vidimo...

Swedenonline

pre 9 godina

Cim se na Balkanu nešto zakuva, treba uvek kazniti i jednu i drugu stranu, podjednako. Jedini način da prestanete da idete u sukobe je da unapred znate da gubite, obostrano. Verujem da je svetu uskoro jasno kako mora!

Vegeterijanac

pre 9 godina

(veerghoen, 24. oktobar 2014 18:44)
Mislis na Dron ili onog sto upravljao?
dronom su uzleteli van stadiona,a onaj sto je upravljao je uso na poziv nekih EU zvanicnika.

vido

pre 9 godina

nije mi jasno kako osudjujete ovakvu odluku. pa ,ljudi, odlicno ste prosli... Ne znam sta ste ocekivali poslije upada navijaca u teren i napada na igrace??? svi znamo kako u engleskoj funkcionisu te stvari.
Zamislite samo situaciju da razjareni navijaci stolicama nasrnu na ,npr. Runija, Ronalda ili Riberija. Cisto sumnjam da bi savezu padalo na pamet da se na bilo sta zali...
I jednima i drugima, kazna je trebala biti drasticnija! Na kraju krajeva, kazna i postoji da se neke stvari ne bi ponavljale. konkretno ovim kaznama ne vjerujem da ce se bilo sta korisno postici.

robert

pre 9 godina

To nije pravda to je politicka odluka,Albanija nije imao ni jedan svoji gledalac tada u Beogradu a dron i zastava mogla svaka grupa huliganta ta namesti.

Jeste

pre 9 godina

Ao, samo se 'zalite'
Istupite bre iz takmicenja. Ionako ste nikakvi, nikakva steta nece biti napravljena. Zrtvujte neko takmicenje...
Ponizavaju nas na sve strane... :/
(Iv, 24. oktobar 2014 16:35)

Haha, pa ljudi vi stvarno mislite da ce iko da se obazre ako istupimo? kao da smo mi nesto bitni ako budemo bojkotovali takmicenje. haha mozes misliti, pa obradovace se svi ako istupimo , i uefa i siptari, a pustice nas da se tripujemo da smo nesto, ustvari niko nas nece ni pogledati.
kakva glupost.

ejac

pre 9 godina

"Zalite se Bogdanovu i onima koji ne smeju da mu zabrane da udje na teren. Da je on sa svojim "inteligentnim prijateljima" ostao na tribinama dobili bismo 3 boda. Sta vam je sada UEFA kriva, kaznili su posteno i Albaniju!!! Albanija je ostala bez bodova i izgubila 3:0. Gol razlika bar ostaje u nasu korist, ali Bogdanov i njemu slicni nas vec drugi put u 4-5 godina kostaju kvalifikacija, kada cete to da shvatite umesto sto se zalite UEFI???
(pobesneli Milutin, 24. oktobar 2014 17:43)"

A kakve veze ima FSS sa Bogdanovim? To je pitanje drzave. On je pre samo 2 meseca uhapsen u Crnoj Gori zbog reketiranja (postoji i snimak), uz to je i fasista i jos nije u zatvoru...
(mafia, 24. oktobar 2014 18:36)

A mozda ima i sluzbenu legitimaciju, pa niko ne sme da ga uhapsi i ne moze. Mozda Bogdanov ima i neki cin u nekoj od nasih sluzbi... hm, a mozda i ostale navijacke vodje imaju cinove...hm, pa je za gey paradu bilo naredjenje jedno, a za paljenje ambasada drugo i tako to ...hm, pa onda za gey paradu neko drugo.. itd

miljojko

pre 9 godina

Немамо ми ту шта да се жалимо...сад је све на фудбалерима и стручном стабу!Само ИНАТ решава овај проблем.Накантати све противнике а поготово ОНУ ЉИГАВУ МАЊИНУ на њиховом терену!ДА ЗАПАМТЕ КО СУ СРБИ!!!
(Како који Драган,твој рођак брате из Новог &#, 24. oktobar 2014 18:33)

Mislis "da zapamte nebeski narod"? hahaha bas smo jaki i "svi nam se dive". Cuti bre, smesan si!

e

pre 9 godina

@ Washingto
A dali su albanski igrači na utakmici u Beogradu tukli srpske igrače i otimali im dokazni materijal u provokaciji koju su organizovali i sproveli. Zar ste toliko pristrasni da ovaj ključni dokaz ne uzimate u obzir a i što sudija po pravilima fudbalske igre nije tom igraču pokazao crveni karton. Kada je sudija i delegat pozvao albanske igrače nazad na teren jer su se stekli uslovi nastavka utakmice, Albanci ga nisu poslušali. E u takvim okolnostima sudija prekida utakmicu i par-for-fe pobednika proglašava ekipu koja je ostala na terenu. UEFA bi trbala kasnije materijalno da kazni oba saveza za događaje koji su se zbili ali nikako da oduzima bodove. Ako ih i oduzima onda to treba onoj ekipi koja je napustila meč. Prosto začuđujuće koliko su pristrasni!

baja

pre 9 godina

Sramota. Ovo je sistemska korupcija u Uefi. Naci način i krenuti u hitan postupak protiv Uefe. Pod hitno povući reprezentaciju iz kvalifikacija. Ostali su nemi na najveću provokaciju u istoriji fudbala i na napad albanskih igrača na naše a još su i nas sramotno kaznili. Velika sramota. Platini i Uefa su ovim pokazali da što se tiče korupcije,Blater i Fifa su za njih mala deca! Nadam se da ce doći dan kada ce veliki klubovi Evrope napraviti svoju organizaciju i poslati Uefu u istoriju.

DARKO

pre 9 godina

A sta radi Ivan Bogdanov na terenu? Skinite vodje navijaca sa platnog spiska i eto mira na stadionima, da i posten svet moze na utakmicu sa decom da dodje! Biti vodja navijaca je dobro placena funkcija..mnogo vise od PREMIJERA.....a fudbal nka gledaju neki drugi uzivo a mi normalni preko TV-a Ligu Sampiona

Moralni gmizavac

pre 9 godina

Ljudi koja Djenova je li moguce da ste toliko ostrasceni?

U Djenovi su incidente napravili jedino i iskljucivo srpski navijaci.

U Beogradu na stadionu nije bilo nijednog albanskog navijaca. Samim tim sve sto se desava na stadionu odgovornost je iskljucivo domacina.

Kako je sad to isto?

forza fimue

pre 9 godina

Prokleti Balkan@ najpametniji kometar sto sam procitao od jednog srbina .Ja stvarno citam neke komentare i nemogu da vjerujem o cemu ovi ljudi pricaju .Ljudi pa vi trebate danas da slavite pa jeste vi svjesi da je vama progledano kroz prste ? gdje ima da navijaci i redari tuku igrace gostujuceg tima u kvalifikacijama za europsko prvenstvo ? O cemu vi pricate ? Osudivani nogometni huligan kriminalac vam seta na sredini terena zbog kojeg ste vec bili kaznjavani .hahahahhaha i vi se jos bunite

e

pre 9 godina

@ Washingto
A dali su albanski igrači na utakmici u Beogradu tukli srpske igrače i otimali im dokazni materijal u provokaciji koju su organizovali i sproveli. Zar ste toliko pristrasni da ovaj ključni dokaz ne uzimate u obzir a i što sudija po pravilima fudbalske igre nije tom igraču pokazao crveni karton. Kada je sudija i delegat pozvao albanske igrače nazad na teren jer su se stekli uslovi nastavka utakmice, Albanci ga nisu poslušali. E u takvim okolnostima sudija prekida utakmicu i par-for-fe pobednika proglašava ekipu koja je ostala na terenu. UEFA bi trbala kasnije materijalno da kazni oba saveza za događaje koji su se zbili ali nikako da oduzima bodove. Ako ih i oduzima onda to treba onoj ekipi koja je napustila meč. Prosto začuđujuće koliko su pristrasni!

dragan222

pre 9 godina

Cuti dobro smo prosli. Jeste Albanska provokacija je bila bez presedana ali dozvoliti Bogdanovu na tribine, da ne spominjem na teren, i situacija gde navijaci i redari (!) biju protivnicke igrace je takodje nazamisliva u normalnom svetu. Ne bi bilo fer da su albanci profitirali od politicke provokacije ali ne bi bilo fer da smo i mi profitirali od glupog i siledzijskog ponasanja.

Како који Драган,твој рођак брате из Новог &#

pre 9 godina

Немамо ми ту шта да се жалимо...сад је све на фудбалерима и стручном стабу!Само ИНАТ решава овај проблем.Накантати све противнике а поготово ОНУ ЉИГАВУ МАЊИНУ на њиховом терену!ДА ЗАПАМТЕ КО СУ СРБИ!!!

Nikola S

pre 9 godina

Ocigledna provokacija Albanca i glupost njihovih igraca nije i ne moze biti izgovor za divljanje pojedinih navijaca Srbije, upad na teren, fizicko obracunavanje s protivinickim timom, policijom, bacanje baklji, petardi, stolica i ostalih “sitnica”.

Incidente na terenu je terablo da razresi sudija na licu mesta, kojem je to posao. Na zalost to mu je onemoguceno pre svega zbog reakcije nekolicine neuracunljivih “ljubitelja fudbala” koji su upali na teren i fizicki nasrunil na albanske igrace.

S obzirom na istoriju koju imamo u predhodinm godinama, dobri smo i prosli. Pa zar svi zaboravljau da nam je uslovno iskljucenje iz svih UEFA takmicenja isteklo tek neki dan pred utakmicu. Albanci nisu teze kaznjeni samo zbog ozbiljnosti u propustima u organizaciji utakmice i napada na njihove igarce. Inace msilim da bi im uslediolo iskljucenje iz takmicenja.

Trebalo bi sacekati i videti obrazlozenje odluke, ali imam utisak da je UEFA zaista posegnula za solomonskim resenjem da bi omogucila dalji nastavak takmicenja i albanskoj i sprskoj reprezentatciji.

Mesto zalbi i FSS I albanski savez bi trebalo da se uzmu u pamet i zajednicki porade na smirivanju tenzija da ne bismo opet gubili vreme u ovim raspravama sledece godine.

Nevit

pre 9 godina

Kad pogledam koliko će para zgrnuti UEFA, postaje mi sve realnije da je drona pustio upravo neko pa nalogu UEFE, zna se da su Srbi i Albanci zajedno benzin kome samo treba šibica i eto požara. ;)

Zli

pre 9 godina

Ajde polako, tu bi neki da istupaju iz kvalifikacija, umesto da se šutiramo u donji deo leđa i mi i albanci, da nas nisu najurili iz grupe, kad se sagleda sa njihovog vidika, šta ćemo jim? Dve ekonomsko najjadnije države na kontinentu, nikakvog finansijskog značaja, plus uvek neki belaj sa navijačima, bar da se ljudi potuku, pa da ostave neke pare...
Albanci naravno krivi zbog džiberskog ponašanja, mada ako se uzme u obzir 40 minuta skandiranja, sa pozivom na klanje, nije nešto čudno. Onaj dron je trebalo lepo da skinu policajci, ionako nisu ničemu služili, ovako samo mučeni Mitrović ispao heroj u srpskim a gad u albanskim očima.
Sa naše strane jedina svetla tačka igrači, koji su se poneli za primer svim ostalim ljudima i nekako mi bilo muka, kad sam video one izraze na licima, koji su govorili "šta mi je ovo trebalo?" Kazna i treba, kad su redari umesto da štite živote i zdravlje, počeli da tuku albance, što ne bi smeli, pa makar imali po 10 kukastih krstova svaki, policija pušta Bogdanova na travnjak ko da su kumovi, možda i jesu...

45

pre 9 godina

Odluka je postena i ako se zalite procicemo jos gore. Albanci nista nisu profitirali jer placaju 100k i nisu uzeli ni bod. Mi smo u kanalu jer sada treba stici Dansku i Portugal sto mozemo. Sledeci put treba biti pametniji pa ne divljati na stadionu. A stoku napolje sa stadiona da mogu bez straha da dovedem klince na utakmicu.
Sada treba da proradi srpski inat, da dobijemo sve do kraja i da pokazemo svima ko je najjaci. Pa neka se siptari zivi pojedu kad se plasiramo.

Rihard

pre 9 godina

Nažalost, jedina ispravna odluka je ova koju je donela UEFA. Sve dok naši ljudi ne shvate da mora da se sankcionišu ispadi pojedinaca, ispaštaće kolektivno svi. Država, jer će u takvim uslovima premijera moći da proziva svako (a i svakog funkcionera). Da li se došlo do saznanja ko je od Partizanovih navijača "držao" antisemitsku parolu? Da li su uhapšeni navijači koji su ušli na teren u toku utakmice Srbija-Albanija? Da li su procesuirani rukovodioci C.zvezde, koji su klub doveli do višemilionskih dugova, i koji nisu poštovali finansijski fer-plej, pa ih UEFA direktno eliminiše iz svojih takmičenja? Ništa od toga nije rešeno, jer država ne želi da reši, valjda da se ne zameri nekome. To nema veze sa UEFA, ni sa FSS, ni sa fudbalerima, pa ni sa običnim navijačima, to ima veze sa pojedincima koji imaju ime i prezime. Kada se država, na koju se često pozivaju naši funkcioneri bude obračunala sa pojedincima, koji su izazivali nerede, prevare ili lopovluke, onda se možemo nadati napretku. Pa nama je bolje da igramo i bez navijača, nego da navijaju oni koji na stadion ne bi smeli ni da dođu. I bez navijačkog stava, Albanci su kažnjeni za ono što su uradili i to zasluženo. Oni su faktički izgubili utakmicu (koju se već smatrali dobijenom). Odluka UEFA je više politička nego sportska, ali to i jeste pošteno, jer ima mnogo politike a malo sporta u ovom slučaju. Pozdrav!

mafia

pre 9 godina

"Zalite se Bogdanovu i onima koji ne smeju da mu zabrane da udje na teren. Da je on sa svojim "inteligentnim prijateljima" ostao na tribinama dobili bismo 3 boda. Sta vam je sada UEFA kriva, kaznili su posteno i Albaniju!!! Albanija je ostala bez bodova i izgubila 3:0. Gol razlika bar ostaje u nasu korist, ali Bogdanov i njemu slicni nas vec drugi put u 4-5 godina kostaju kvalifikacija, kada cete to da shvatite umesto sto se zalite UEFI???
(pobesneli Milutin, 24. oktobar 2014 17:43)"

A kakve veze ima FSS sa Bogdanovim? To je pitanje drzave. On je pre samo 2 meseca uhapsen u Crnoj Gori zbog reketiranja (postoji i snimak), uz to je i fasista i jos nije u zatvoru...

Abolirani predsednik

pre 9 godina

Pitam ja vas sve zajedno, gde je danas Ivan Bogdanov? Da nije možda otišao sa bratom Andrejom kod njegove mame u posetu? Na stranu ostavite albanski fašizam, to je njihov problem. Da li je ta osoba u zatvoru, da li mu je zabranjen ulazak na stadion? Ko je uopšte taj čovek i za koga radi? Mislite da je običan huligan, teško!? Možda Zvezdan Terzić zna.

Matora Budala

pre 9 godina

Ma sve ste vi to lepo smislili i izveli, u nadi da će da bude kao "slučaj Đenova".
Očekivali ste 3 boda, praktično bez utakmice, gomilu kazni za protivnika i priliku da se otvori najširi front pljuvačine po njima...
Ali ste se negde zaznuli u računici, pa sad pokušavate da lupetanjem kojekakvih nelogičnosti i teorijama zavere, sakrijete svoju odgovornost i posledice!
A još niste ni videli šta piše u toj odluci UEFA - niste je još ni dobili - samo nagađate na temelju rekla-kazala i nečijih nebuloznih pretpostavki, koje su sve drugo, samo ne bliske pameti...
Ali nema veze, za koga je - od koga je - dobro je!

Zlatan_Ibrahimovic

pre 9 godina

Zasto Italijanima nisu oduzeli sva tri boda zbog propusta u organizaciji nakon meca sa Srbijom u Djenovi pre par godina???
(kriminalno, 24. oktobar 2014 17:04)

Зато што нису Италијани утрчали на терен. Нису ни наши, само је онај манијак висио на жици. италијани нису урлали сат времена "убиј србина". Да ли је могуће да вама не смета што су навијачи позивали на убиство било кога?!

milan

pre 9 godina

I bez detaljnog obrazloženja ove odluke vidi se da je Nemačka učestvovala i političkom snagom u ovoj odluci. Da nije bilo davanja i oduzimanja pojena nego da se odlučilo da se na neutralnom terenu bez publike meč ponovi bila bi jedina validna odluka. Srbija može jedino biti kažnjena zbog upada gledalaca i to bi bilo one dve utakmice bez publike ali onda 3:0 za Srbiju. Ovako je Srbija kažnjena kud i kamo teže nego Albanija koja je tako svoj cilj u potpunosti ostvarila da naudi srpskom narodu i našem fudbalu.

Marko

pre 9 godina

Nesto se ne secam da su navijaci u Italiji ulazili na teren i udarali igrace Srbije. Bolje da se nista ne zale, napravice jos gori problem.

tainkitana

pre 9 godina

Trebamo da napravimo velike proteste! Miramo se zaliti i na svim svetskim portalima da ostavljamo komentare! Moramo da dignemo glas protiv stalnog okrivljivanja Srba za sve sto se desava u svetu!

`Covek - o kako to glupo zvuci!`...sapucu simpanze po granama!

pre 9 godina

Ja gledam sad par naslova iz stranih stampi,Italijani najsuzdrzaniji(jer normalno,glupo je da se mafija ruga banditima...jer svaka mafija u korenu bila je banda...a i FS Italije sa klubskim uspehom u Evropi sve vise pokazuju da spadaju na nivo bande...),a drugi svi opalili kako smo mi `pocasceni pobednici`,`pobedio rasizam`...niko ne spominje vredjane 4 drzave(jedna clan EU) sa zastavom Velike Albanije.
Ili je Britansko-SAD lobi urgirao,jer tesko mi je poverovati,cak i ako vise para imaju,da Albanska rec ima tezinu u odnosu na Srpsku.Koliki god da si degen nemoguce je da ne znas razliku izmedju plemena i civilizacije.Ovde govorim o sportu.U politici kako vidimo SAD i mocnici vise preferiraju plemena i ljudozdere nego legitimne vlasti...

Znaci ni u sportu novinari vise nemaju dostojanstvo nego pisu narucene tekstove...ako,ako,kada pukne balon ala ce da se cesemo svi.Ima da se cese planeta smesnije nego kad na drvetu simpanza cese du*e, pa pomirise!

markobg

pre 9 godina

"Gospodo" iz FSS -a nemate nikakav ugled u svetu fudbala tako da Vam nijedna zalba nece pomoci,moralan je cin posle ovakve odluke kojom su nam vrata Evropskog Prvenstva prakticno zatvorena,podnesete ostavke i raspisete izbore na svim nivoima.

dado

pre 9 godina

Solomunska odluka. UEFA je odlucila da ne zeli ni jedne ni druge u Francuskoj. Rezultat je bio 0:0 u tom trenutku i Albanija je izgubila bod. Vi ste pobijedili a uzeli vam tri boda,bez publike igrate dvije utakmice u kojima ako ne osvojite sve bodove, a UEFA se nada da necete, ispadate iz igre.Kad se sve zbroji,nezadovoljni ste i vi i Albanci i imate jako malo bodova. Okvirno se racuna 18 bodova kao dovoljno za plasman u Francusku koji je realno nedostizan cilj.Bilo je glupo ocekivati da ce se kazniti samo jedan tim.

Vase ime*

pre 9 godina

jel ovaj fudbaler na slici cese genitalije?
kako su mogli pored tolikih sluzbi koje velicaju da dopuste da dodje 10 nekih tipova dodje i sa igrackom od 400 evra napravi haos?!
a sad mi nismo krivi.
krivi su korupcija, amaterizam, nezainteresovanost isto sto i za sve ostalo.
da ne pricamo ko je sve u nasem svetu fudbala, ne vredi se nervirati.
za vasu informaciju tetkice na stadionu zvezde su dale otkaz, ne primaju plate... gledajte nesto pametno od sporta, djokovica, premiership, bilijar...

DAFF

pre 9 godina

Pazi ovo majke ti:
Članovi Odbora za hitna pitanja FSS zatražili su hitno zasedanje Saveta za sprečavanje nasilja u sportu, kako bi razmenom informacija sa državnim organima i analizom slučaja došli do novih dokaza o pojavi transparenta političko-fašističke konotacije.EEE pa sto to niste uradili odmah posle utakmice!

djole

pre 9 godina

Sve je to lepo, dragi FSSovci, ali da se mi ne ponasamo ko majmuni i na svake provokacije nasedamo i skacemo ko izgubljeni, ove diskusije nebi ni bilo.

Zagrepčanin

pre 9 godina

Ego je najveći problem svakog čovjeka,a to nije domoljublje i ljubav prema zemlji, nego čisti egoizam. Što da vam kažem ... kad sam bio u vojsci najbolji prijatelj mi je bio iz Beograda ... dosta godina poslije u poslu koji sam radio za jednu firmu, postao sam prijatelj sa jednim Albancem.
Mi u Hrvatskoj ''imamo problem'' pa kažemo za Slovence da su ''gori'' od Srba. Ja doista ne znam što sve ovo nama treba. Potrebno je odijeliti sport i politiku. Ali dok se mi ''borimo'' u komentarima i želimo postići neku pravdu, svi političari kupe poene ili bodove (pare/novce) na svoj konto. Na žalost ne postoji uvijek pravda, ali dogovor, kodeks i pravila se moraju poštovati. Ako postavimo te uvijete, biti će bolje, ako ne za nas, onda za našu djecu i potomke.
Što se tiče utakmice, najpravednije bi bilo da se utakmica odigra ponovno bez gledališta u Beogradu i isto tako u Tirani ... pa neka bolji, sretniji ili spretniji pobijedi ...

UEFA MAFIA

pre 9 godina

ja vam pricam da fasizam i dalje vlada,a svi znamo da je on najvise bio usmeren protiv Jevreja(Vernika) i Srbije,ova odluka je samo dokaz da smo i dalje nepozeljni,danas se ratovi vode mnogo drugacije nego pre,pa se to onda ne vidi,smrt fasizmu!

Arigo Saki

pre 9 godina

O kakvom poniženju bre pričlaju ovde ljudi?! Pa je su li Danski i Portugalski redari tukli protivničke igrače? Jel su njihovi navijači uletali na teren, tukli igrače i skandirali šovinističke povike? Jel oni imaju svog Bogdanova i ako ga imaju dal se on šećka po utakmicama na slobodi? Jel su njihovi savezi slali dronove? O čemu vi bre pričate?! Ako neko ovde nekog ponižava to mi radimo sami sebi, već 25 godina.

pirmo pirmo

pre 9 godina

Znam da nečete objaviti al"""Srbija je dobila 3:0 jer albanci nisu htjeli nastaviti utakmicu i to je OK Srbija je kažnjena oduzimanjem bodova zbog
lgledalaca na teren i napada stolicom na albanskog igrača i tačka.Ko ne žei ovo da shvati njegov problem A vi i dalje štite Bogdanova i njemu slične i daleko če te dogurati Još jedno da li ijedan navijač koji je ušao na teren procesuiran???nije i šta čemo sad.

boza1971

pre 9 godina

Necu da vredjam nikoga,niti da se pravim pametan,ali...Da li neko misli vec jednom da izadje ispred svih nas i da kaze,sto verujem vecina zna ili predpostavlja.Istupiti iz ovig takmicenja. Nije stvar sto su nas osramotili,dobili-izgubili 3 boda,dobili novcanu kaznu,igranje bez publike ...Jeste krivi smo, tj. imamo i mi svoju krivicu,ali zasto nije za sve isto. Caviceva Majca sa natpisom´Kosovo je Srbija`teska je momentalnog iskljucivanja sa daljeg takmicenja. Zastava velike Albanije sa jos cetiri zemlje nije za takvu kaznu.Po meni i nije,ako cemo pravedno,kazna treba da bude jos ostrija. Smeju nam se,slave posle utakmice kao da su pobedili,nisu li? Kao sklonili Danca (clan uefa) zbog sukoba interesa,vala ni on nebi ovako glasao.Albanci se kao bune,zalice se,a ustvari sve se vec znalo unapred.Bolje receno svi su znali samo ne mi,ili mozda misli neko drugacije.
Sto rece jedan covek u komentarima:´To je kao da sam dao keru kosku i onda mi je uzmem iz usta`(+/- 3 boda). Stalno nam daju kosku ili nesto slicno,pa nam opet uzmu,dokle?
Pisati u trenutku besa je nesto najgore,ali imam za to opravdanj,pisem iz srca.Pozdrav svima.

slavoljub

pre 9 godina

Presuda je kontradiktorna.
Trebalo bi istupiti iz takmicenja jer u stvari se ne igra fudbal.
U pitanju je specijalni rat i fudbal je samo maska za izvodjenje specijalnih operacija na neprijateljskoj teritoriji. Za izvodjenje operacija koriste se specijalne jedinice, komandosi, koji preruseni u navijace odlaze na neprijateljsku teritoriju radi destabilizacije postojece drzave. UEFA misli da je fudbal izuzetno vazan sport i da preko njega je moguce uticati na javno mnjenje drzave koja je meta ovakvih operacija. Pri tome se koriste vojno tehnicka sredstva kao sto su dronovi radi postizanja cilja.Takodje se nase sluzbe brane od napada koristeci vojnu tehniku radi ometanja ovakvih objekata.
Sve ovo je postalo vise od igre i pravi potez bi bio da napustimo takmicenje dok ne preovladaju sportski motivi u UEFI.
Jednostavno im treba reci gospodo zaigrali ste se. Sta ce to nama.

smajli

pre 9 godina

Ovog Bogdanova i ostale huligane treba zaposliti kao redare na utakmicama tako ce sledeci put biti manje primetni kad budu prekidali utakmice zbog svog ponasanja, a mozda ce neko cak i pomisliti da su utrcali na teren ne bili zaveli red, he he

Kefalo

pre 9 godina

Mislim nesto, jesu sinoc igraci Zvezde promasili par zicera, polaganja i lopti, ali ovom Radonjicu da su dali Amere na Svetskom prvenstvu oni ne bi prosli ni u cetvrtfinale, pa on je i prosle god. izgubio sve vazne utakmice. Mozda, Mutu za trenera?!

pobesneli Milutin

pre 9 godina

Zalite se Bogdanovu i onima koji ne smeju da mu zabrane da udje na teren. Da je on sa svojim "inteligentnim prijateljima" ostao na tribinama dobili bismo 3 boda. Sta vam je sada UEFA kriva, kaznili su posteno i Albaniju!!! Albanija je ostala bez bodova i izgubila 3:0. Gol razlika bar ostaje u nasu korist, ali Bogdanov i njemu slicni nas vec drugi put u 4-5 godina kostaju kvalifikacija, kada cete to da shvatite umesto sto se zalite UEFI???

datepitam

pre 9 godina

"Kako piše u saopštenju Saveza, Kontrolna i disciplinska komisija UEFA bila je neprincipijelna u poređenju sa odlukama donetim za "slučaj Đenova"."
normalno da je neprincipijelna kada u Djenovi navijaci Italije nisu upadali na teren.
(topkek, 24. oktobar 2014 16:37)



Jeste, tako je italijanski navijaci nisu upadali na teren ali su italijanska poicija i fudbalski savez napravili propust u organizaciji meca, kako su uopste navijaci uspeli da unesu baklje, klesta, petarde i rakete na taj mec, zasto tribine nisu bile na vreme ispraznjene i kako je moglo da se desi da navijaci upadaju na teren pored onolike policije i redarskih sluzbi, valjda je i to za neku kaznu, a oni niti su za sta kaznjeni niti su im skinuli tri boda?

Dule Bosna

pre 9 godina

E pa kad je tako sad budite junaci pa pobijedite Albaniju u gostima i prica je zavrsena.
Citam mnogi pisu da trebate istupiti iz takmicenja?
Po kom osnovu se treba odreci od tolikog novca?
Fifa daje dovoljno novca za kvalitetnu organizaciju utakmice ali vi imate savez koji cak i na ovakvim utakmicama stedi pa navijaci rade sto im se svidja.

Kompleksaš iza tastature (što bi rek‘o Kolarov)

pre 9 godina

Kud nas nisu disfalifikovali – barem se ne bi žderali gledajući očajnu igru fudbalera i još očajnije iživljavanje „navijača”!

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Koliko sam shvatio, utakmica je registrovana 3:0 jer Albanci nisu hteli da nastave posle prekida. Da nije bilo prekida, kako bi Albanija bila kaznjena za dron? Dron sam po sebi nije izazvao prekid. Znaci, da je nasa publika mirno gledala dron, Albanci bi bili kaznjeni sa tih 100 hiljada i nikom nista? Bruka i sramota! Sta je sa albanskim igracima koji su napali Mitrovica? Ispada na kraju da je mozda i dobro sto su navijaci izazvali prekid, jer bez toga ne bismo dobili 3:0, a bodove bi opet mogli da nam oduzmu zbog upaljaca, baklji, vredjanja protivnika i sl.

samo zelim da kazem

pre 9 godina

bodovi se oduzimaju zbog npr namestenih utakmica,ne zbog nekog bogdanova debila ,tu ide novcana kazna,zabrana navijaca,menjanje lokacije igranja

ova odluka je sramna,mi smo kaznjeni i to vise puta.
albanija/albanci koji su i iscenirali sve to,prvi su i poceli fizicki da se obracunavaju su kaznjeni sa 100 000
utakmicu nisu hteli da odigraju tako da 3-0 je ok,ako tad nisu hteli da nastave,niti sutra,sta tu ima da se razmatra,mada ponovno odigravanje bi bilo ok.
u Djenovi je bilo nereda,Srbija je kaznjena tad,a Italija? setimo se da su tad Italijani isto palili baklje,nisu stojali i gledali kako onaj celavi debil sece ogradu i trese je kao neki majmun.
jos jedno,ovo je sramna odluka,ako neko misli da nije politicki motivisana onda se grdno vara.

OFFJSDP

pre 9 godina

Iskreno mi nije ni zao ove grobarsko-vezarsko menadzersko-toletovske reprezentacije i treba da ispadnemo iz daljeg takmicenja sve dok ova fss mafija ne bude pohapsena

Boško

pre 9 godina

Naravno da je odluka na štetu Srbije i da je nepravedna, nisam ni očekivao drugačije. Ali do kad će FSS dozvoljavati lasere? Pre svih incidenata, konstantno na licu albanskog golmana su bili laseri. Do kad će se dozvoljavati upad publike na teren? Da nije bilo toga, UEFA ne bi imala argumente ni za kakvu kaznu Srbiji. Idioti upropaštavaju srpski fudbal, može im se.

Arhimandrit

pre 9 godina

Očekivana odluka. Odlična prilika za UEFA-u da pomogne Por i Dan...i jedni i drugi su vec izgubili očekivane bodove od Alb...tako da gubitak bodova Alb mora da postoji jer smo mi bili kilavi do prekida..ko za sta bi bilo do kraja..Oduzimanjem bodova Srb i ona se stavlja u podredjeni položaj tj gubi očekivane bodove...Sve u svemu poruka je jsna..zelimo Dan i Por..a treci ako mora da bude neka bude Alb...

Prokleti Balkan

pre 9 godina

Ljudi shvatate li vi da je Bogdanov sa još nekima bio na sred terena i krenuo ka albanskim igračima? Mi smo dobili zasluženo službenim rezultatom zbog provokacije Albanaca, a onda su nam uzeta 3 boda zbog ulaska publike na teren i napada na igrače i klupu stolicama i ostalim predmetima. Da li je moguće da to ne shvatate?? Da smo mi normalan narod pustili bi da UEFA kazni ove i sad bi imali 3 boda i svi u Evropi bio gledali na nas kao na žrtve. Ali mi smo morali kao divlji majmuni da gađamo stolicama i ulazimo na teren. Ovako gledaju i na nas i Albance kao na divljake što je i istina. Ovde na Balkanu nijedan narod nije normalan i svi samo jedva čekaju neki sukob i nije uopšte Evropa kriva za to. To što vi i dalje ne shvatate šta je normalno ponašanje to je druga stvar. Meni je neverovatno da jedan dron sa zastavom može da stvori ratno stanje između dve države i to i na državnom nivou gde jedan premijer neće da primi drugog i na nižem gde su narodi već spremni za rat. Pa kod nas, znači, ako neko sutra hoće da stvori rat dovoljan mu je jedan dron i jedna zastava?? Jel vama to normalna reakcija?? Kao kad nekom mentolu u školi kažu auu šta ti ovaj reko za mamu i ovaj već skače bez razmišljanja. To nije odlika iole pametne osobe i jasno je da nismo ni mi iole pametan narod. Zašto ovako ne reagujete za bitne stvari tipa smanjenje plata i penzija, rast cena, rekordna nezaposlenost itd? NIKAD se Srbi neće opametiti.

Kefalo

pre 9 godina

Mislim nesto, jesu sinoc igraci Zvezde promasili par zicera, polaganja i lopti, ali ovom Radonjicu da su dali Amere na Svetskom prvenstvu oni ne bi prosli ni u cetvrtfinale, pa on je i prosle god. izgubio sve vazne utakmice. Mozda, Mutu za trenera?! Pozz

Raša

pre 9 godina

Do god je Karadžić na čelu FSS odn. dog god budu postojali mangupluci i hohštapleraji od sudijskih nameštanja do nevaspitane publike, fudbal će sve više tonuti dok se potpuno ne ugasi! Svet TO NE ŽELI DA GLEDA!

todor

pre 9 godina

Pa ne moze argument bas da bude takav sto se tice Djenove. U Djenovi nisu italijanski navijaci pravili nerede. Nasi navijaci su palili baklje, uleteli u teren, tukli se sa policijom.. tako da ne moze italija za to da bude kriva. Njihovi navijaci nisu agresivno reagovali na to, nisu uleteli u teren, nisu tukli nase igrace.

Naivan argument, iako se ne slazem do kraja sa ovom kaznom koju smo dobili. Stvarno ne razumem oduzimanje bodova, pogotovu u ovoj delikatnoj situaciji. Ok sigurno moramo biti kaznjeni i praznim tribinama i novcano i sta god zbog uletanja navijaca. Ali oduzimanje 3 boda je previse. Plus su incident zapoceli albanci, njihovi igracu su se tukli takodje, napali su Mitrovica kad je skidao zastavu. Dosta nejasnih stvari..

brm, brm

pre 9 godina

Draga gospodo, mi bilu ucesnici na onoj utakmici, mi bili ucesnici na ovoj utakmici. Gde smo mi, tu su neredi. Dobro mi i prolazimo sa kaznama koliko stvarno zasluzujemo

Kim Filbi

pre 9 godina

Pa taj dron je ocarinjen u Srbiji u isnosu od 133 evra. Pitanje je ko je vlasnik koji je platio carinu i kako je moglo da taj dron dodje u ruke Albanaca . Mislim da se celi slucaj moze lako i jednostavno resiti ako se poozove covek koji je platio carinu i kaze kome je dao ili prodao taj dron.

Krtica-Hr

pre 9 godina

Vidim da većina ne razumije zašto je Srbija kažnjena pa ću ja pokušati što objektivnije i nepristrano objasniti

Albanija-otegotne okolnosti

1.Puštanje bespilotne letjelice sa zastavom unutar stadiona
2.Miješanje politike u sport
3.Odbijanje nastavka utakmice
4.Sukob sa Srpskim igračima

Srbija - otegotne okolnosti:

1.Pogrdno i uvredljivo skandiranje sa tribina(pozivanje na pokolj Albanaca i Hrvata,zviždanje protivničkoj himni)
2.Paljenje Albanske i NATO-ve zastave (miješanje politike u sport)
3.Paljenje baklji i petardi i bacanje istih u teren te prema Albanskim igračima,uključujući i druge tvrde predmete
4.Kraći prekid igre zbog ubacivanja pirotehnike u teren
5.Ulazak huligana u teren
6.Fizički napad huligana na Albanske igrače(stolicom,šakama,nogama)
7.Ozljeđivanje nekolicine Albanskih igrača
8.Kriminalno loša organizacija utakmice od strane domaćina(direktno utjecalo na ulazak huligana na teren)
9.Ljudi zaduženi za red na stadionu (redari)fizički napadaju Albanske igrače
10.Prekid utakmice


Albanija - olakotne okolnosti:

1.Bespilotna letjelica sa zastavom je ušla na teren izvan stadiona
2.Albanski navijači nisu bili prisutni na stadionu
3.Pretučeni igrači,što je direktno utjecalo na nemogućnost njihovog povratka na teren te nastavak utakmice


Srbija - olakotne okolnosti:
1.Igrači Srbije su se ponjeli korektno i pokušavali smanjiti tenzije što je više moguće

Nislija

pre 9 godina

ne kazem da smo cvecke,svi znamo kakvi smo.ali
da nije bilo onog drona,utakmica bi se zavrsila na ono skandiranje ko ne skace taj je taj,i druge uvrede.
sto ima svuda u svetu,ne zaboravite kako je nama bilo u Hrvatskoj.
nije samo kod nas to primer,takva skandiranja ima svuda.
eto,ukratko,da nije bilo drona utakmica bi se odigrala.
Albanci su ocigledno sve ono unapred isplanirali,a nebi me ni cudilo da je i UEFA umesana u to,pa odatle i ovakva sramna odluka.

Letekerset Dajaku

pre 9 godina

Da li to znači da treba da se divlja prilikom intoniranja himne , de navijači i redari biju , da bi se dobili tri boda . Kako ce se razviti u Albaniji , posle ove odluke , veliko je pitanje . Da li je UEFA sportska organizacija ili njena uloga je da zapali fitilj . Amerika treba da disciplinuje nezrele evropske djake opet

aspirin

pre 9 godina

Ucinite nam uslugu i izadjite iz ove lakrdije. Izadjite uzdignutih glava, umesto da nas omalovazavaju, a i gubitak nam ne neminovan pod ovim uslovima. Pustimo podmicene da se suoce sa reakcijom drugih zemalja kad Albanija i Kosovo igraju.

Ivan

pre 9 godina

Samo da ne nadrljamo jos vise. Jedina pravda za jedne i druge bi bila utakmica na neutralnom terenu. Dogovoriti se sa Albancima i u sklopu zalbe na obe strane inicijatirati na tome.

monarhista

pre 9 godina

Radio sam nocnu i sad sam ustao....kad na telefonu 10ak poruka...sve razlicite reakcije na presudu a po meni niko nije pogodio sustinu!!!
A ona je jednostavna....dobili smo utakmicu jer je to tako normalno zbog monstrouzne politicke poruke ali i zbog ugrozavanja bezbednosti ljudi na stadionu...svih od redara do predsednika drzave jer je umesto mape mogla biti razorna bomba...a onda po meni kljucni deo kazne gde se lopta prebaca na nas deo terena....umesto da se ponasamo civilizovano,drzavno a i ljudski odgovorno..."zarobimo" mapu prekinemo lakrdiju i izdejsvujemo njihovu diskvalifikaciju mi to jest oni koji pravdu ne bi smeli ni da pomenu uzimaju sebi za pravo da oni na jedan divljacki nacin rese sve to po kratkom postupku i naravno stvore alibi albancima da imaju neke kontra argumente za prekid i incident...sta bi imali da kazu da nisu ovi upali u teren!?
Eto pa da se naucimo jednom za svagda da se autogol broji za protivnika....

Marko

pre 9 godina

Ovo je ogromna nepravda! Albance su kaznili samo novcanom kaznom.dok su nama oduzeli bodove,kaznili nas novcano i plus cemo naredne dve utakmice morati da igramo bez publike.
Albanci su napravili svojevrsnu politicku provokaciju koju fifa i uefa navodno ne tolerisu,Albanski fudbaleri su napali nase fudbalere,njihovi fudbaleri su se sukobili sa nasim navijacima,odbili su da nastave utakmicu i ako su postojali uslovi za nastavak iste.
I pored svega toga kaznili su ih samo novcano??? Ovo je stvarno skandalozna odluka po meni,niko ne spori da i nasa strana treba da snosi krivicu zbog lose organizacije meca,ali je uefa ovakvom odlukom fakticki kaznila samo jednu stranu.
Po meni FSS ne treba da se zali,vec da istupi iz svih takmicenja,jer se uefa i fifa ocigledno izivljavaju nad nama,i jasno je da je politika umesala svoje prste.

purple.c0mrade

pre 9 godina

Ovo je jako bitna 'pobeda' nashe reprezentacije jer nam uvecava gol razliku za 3 (sarkazam). Mada, obzirom koliko nas Evropa 'voli', mogli su nam nedodeliti 3 boda za pobedu i pored toga oduzeti 3 boda (jeste da ih trenutno ne posedujemo, al' ko zna... mozda ih osvojimo).

dragan

pre 9 godina

Ovo je svakako kraj nasih nadanja da cemo se plasirati na EP jer smo na bodove protiv Albanije racunali a kada tome dodamo remi u Jermeniji...A tesko da cemo dobiti u Tirani. Pri tome nisam bas siguran da albanska zalba nece proci jer u proslosti smo videli da sve odluke koje su isle nama u korist ili bolje receno koje su bile neutralne nakon zalbi su preinacene(Gotovina, Sljivancanin, Haradinaj)

Sumadinac

pre 9 godina

Znaci srbija :
-2 meca bez publike
-novcana kazna 100 000
-0 bodova
Kao da smo izgubili, kaznjeni i placamo i sluzimo kaznu.
Albanija:
-novcana kazna
?!?!

Aca

pre 9 godina

Ne razumem kako bi mogle Italija I Albanija da budu kaznjene zbog srpskog huligana kojeg Srbija neguje I gaji da bi radio to sto radi I usput ko zna sta za DB? Albanija je kaznjena zbog izazivanja prekida, a Srbija za ono za sta je ona kriva. Naravno, po "srpskim merilima" Bogdanov je sasvim ok, ali oni sa kojima Srbija zeli da igra fudbal ne misle tako I to je "uzmi ili ostavi".
A s' obzirom I na kvalitet fudbala a I na srpsku svest, drzite se vi Bogdanova.

iggy

pre 9 godina

" nama su oduzeta tri boda, koja predstavljaju 12,5 odsto ukupnog broja bodova koje može da osvoji jedan tim u našoj grupi"

Aca informacija se zaposlio u FSS

Дража

pre 9 godina

Ovakva kazna je ista kao da su utakmicu registrovali 3-0 za Albaniju. Šta im to znači da na istovremeno daju i oduzimaju 3 boda? To je glupo. Znači Albanci su kažnjeni samo zato što su odbili da nastave utakmicu a mi za sve ostalo.

PIVKE

pre 9 godina

Tomislave Karadžiću...i satrapi


ODLAZITE iz srpskog fudbala!!!

Na dva velika talmučenja se nismo plasirali..a kako stvari stoje i treće nam je "pusti san"
Prvenstvo KATASTOFA...(regularnost upitna), menadžeri sastavljaju nacionalni tim, navijači masovno bojkotuju reprezentaciju, kuća fudbala (jedini argument koji potežete) je prazna, čak i reprezentacija spava u hajatu.......


Sahranili ste srpski fudbal...IDITE

topkek

pre 9 godina

"Kako piše u saopštenju Saveza, Kontrolna i disciplinska komisija UEFA bila je neprincipijelna u poređenju sa odlukama donetim za "slučaj Đenova"."
normalno da je neprincipijelna kada u Djenovi navijaci Italije nisu upadali na teren.

Bosanac

pre 9 godina

Ma nema nista od zalbe. Citam i Albanija i Srbija ce uloziti zalbu sto ce samo pogodovati ovoj odluci.
Odluka je dosta ocekivana, balansirajuca da niko ne izidje kao pobjednik, jedino me iznenadjuje da nije bilo rijeci o utakmici u Tirani. Tu sam ocekivao preventivno prazan stadion, ili utakmicu na neutrali.

Filip

pre 9 godina

Nece prihvatiti zalbu ali vredi pokusati, mozemo da prodjemo ako pobedimo dansku u sledecem kolu kod nas imacemo isto bodova ko albanija koja pauzira sledece kolo i imace isto utakmica ko mi i isto bodova ko danska koja ce imati i utakmicu vise a bicemo drugi zbog gol razlike.
Ipak za uspeh nam treba i tim pa je bitno da se zovu: Kostic i Subotic.
Mozda sam malo skrenuo sa teme ali nadam se da cete objaviti moj komentar pozdrav.
NAPRED SRBIJA!

Iv

pre 9 godina

Ao, samo se 'zalite'
Istupite bre iz takmicenja. Ionako ste nikakvi, nikakva steta nece biti napravljena. Zrtvujte neko takmicenje...
Ponizavaju nas na sve strane... :/

lep vam je Maravić odgovorio ZAŠTO SMO KAŽNjENI

pre 9 godina

Na šta će te se žaliti?
Na uletanje navijača na teren
Na to da su ti navijači huligani odavno poznati vama, policiji, sudstvu
Na to da su ovi isti izgrdnici odranije poznati UEFI
Na to da jedni te isti, prave iste probleme na domaćoj i međunarodnoj sceni
Na to da svojim igračima skidaju kapitensku traku, dresove, lupaju im kola, prete im ...
Na to da imate pretpostavke da je dron i zastava ubačena od strane Albanaca? Izvinite nemate ni jednu činjenicu i dokaz. Izvini te ali špočinjem da sumljam.......
Na to da se neko obraćao premijeru, koliko vidim to UEFU ne zanima.

Dron odnosno zastava jeste bila provokacija, zašto provokator nije uhapšen? To pitanje ipak ide nekom drugom. Tako da nemate ni dokaze ko je upravljao i tom spravom. Perdostavljate da jenoko kriv,.... smešno

drvobradi

pre 9 godina

Izgleda da Srbi i Albanci nemaju osecaj odgovornosti. Zapravo, UEFA je postupila poprilicno mudro, s obzirom kakve su odluke donosili u proslosti. I Srbija i Albanija su dobile drugu sansu, da li ce je iskoristiti, to je pitanje. Jedino sto bih zamerio je sto nisu odredili da se revans igra na neutralnom terenu.

Milos

pre 9 godina

evidentno je par nedoumica u vezi presude:
FS Srbije je bio optuzen po pet tacaka:
-divljanje domacih navijaca
-ulazak na teren istih
ako pretpostavimo da smo zbog ove dve tacke kaznjeni sa dve utakmice, OK.
-koriscenje lasera, pirotehnike i slabe organizacije meca
ove tri tacke se mogu podvesti pod kaznu od 100000, ok

FS albanije se tereti po dve tacke
- prikazivanje nedozvoljenog transparenta
za ovo se pretpostavlja da su kaznjeni sa 100000 sto je skandalozno jer je isto kao da za ubistvo covek biva kaznjen novcanom kaznom. Potpun apsurd, br1!
- odbijanje odigravanja utakmice uprkos upozorenju od strane delegata
za sta je UEFA pravedno odreagovala proglasivsi sl.rezultat 3-0 za Srbiju, ali se onda postavlja osnovano pitanje zasto se oduzima tri boda Srbiji!? Potpun apsurd br2!

Apsurd br3 je da niti jedan od igraca albaije nije kaznjen iako su
- izazvali tucu na terenu
- tukli se u istoj
- stali u odbranu nedozvoljenog transparenta, sto jasno govori da ga podrzavaju i da se slazu sa sadrzajem nedozvolenog transparenta

FSS i vise nego ima pravo da bude ogorcen presudom UEFE, tako da je zalba skroz na mestu.

Ko moze da posle svega garantuje bezbednost igracima Srbije na gostovanju u Tirani. Taj mec bi trebalo odigrati iskljucivo pred praznim tribinama, jer postoji osnovano verovanje da ce biti incidenata i na tom mecu

Marko

pre 9 godina

Ma mi smo loši momci i uvek smo krivi. Najbolje je da se ni ne žalimo na odluku nego da im se lepo zahvalimo na svemu i istupimo iz takmičenja. Pa neka se igraju do mile volje, ali bez nas.

danilo

pre 9 godina

Smenili ste Antića, našeg najboljeg selektora u poslednjih 20 godina, pa još platili odštetu od 2 miliona evra...
Ovo će biti treće veliko takmičenje na koje se nećemo plasirati, pali smo na 44. mesto svetske liste...
Angažovali ste penzionere onemoćale kao redare, pa posle imamo igranku na terenu i svlačionicama...
Molim vas, ako srca i časti imate, samo podnesite ostavke i idite na tropska ostrva, valjda se nešto ostavilo po strani...
A ako se VI budete žalili, ima da nas izbace i iz kvalifikacija za sledeće SP...
Zato još jednom: Samo nestanite...

1003

pre 9 godina

nista,od sledece utakmice svi da kupimo po 1 dron i da se vozimo po teren,kacite na njega
zastave ,Velike Srbije,Dusanove Srbije,Srbije sa Rusijom,Srbije bez EU,SRS,SNS,SPS,LDP,DSS,DS,G17+,NOVA,STARA,Milosevic,Marko Kraljevic,Obilic,Ceca,Arkan,Jelena Karleusa,LGTB-a,NATO,UCK,ISIL
mozete da i neke poruke da pisete
tipa "Velika Srbija,Kraljevina Srbija,Dole NATO,Gore NATO,Dole EU,Gore EU itd,budite kreativni.

zoran

pre 9 godina

Srbi su ubedljivo najgluplji narod u Evropi, ali samo dno. Nema dalje. Zapanjujce je to posmatrati.
Prosto smo fenomen. Narod koji je u stanju da izda rodjeno dete za kilo rakije. Brata da ubije zbog medje. Zemlju da izda za sto evra. Svoje gradjane da shalje po koje kakvim sudovima, na brzinu sklepanim. Ma, dno.

E, sada. Sta takav narod moze da ocekuje..? Treba razumeti psihologiju neprijatelja, onoga koji vam radi o glavi. On najvise pljuje po poltronima i onima koji su spremni da izdaju svoju zemlju. Zna taj da su takvi beskorisni i da je to trula roba.

Nas unistavaju fizicki, politichki, ekonomski, mentalno, kulturno, sportski. Na svim poljima se to radi, a nasi vrli "politichari" se smeju i lazu ovaj ponizeni narod. Jos ako nam EU oduzme kontejnere, pocrkacemo od gladi.

Takva Srbija bolje od ovoga, sto je izvukla od UEFA mafije, nije mogla.

mlekadzija

pre 9 godina

Prijatno sam iznenadjen blagoscu kazne po FSS. Ne bi trebali da se zale jer ce dobiti po usima. A neprijatno sam iznenadjen ispoljenom "hrabroscu" komisije odn. kaznjavanjem FSA. A sto se FSS poziva na neprincipijelnost u odlukama kao da su pali s Marsa. Politika je debelo ukorenjena i u sportu...odavno. (Setite se samo Cavica i njegovog hrabrog cina sa majicom Kosovo je Srbija i sta je usledilo).

filatelista

pre 9 godina

u Italiji nasi naprave haos, u Beogradu nasi naprave haos.... sankcija i tada i sada nama...valjda je to kontradiktorno samo Toletu koji sedi u fotelji dok reprezentacija ispada iz prvih 50....isterajte huligane sa tribina, raskinite dilove, dogovore i pogodbe sa kruminalcima, dovedite oceve sa decom na tribine pa ces da vidis postovanje i uvazavanje od evrope i sveta kad neko pusti dron, do tada smo divljaci pusteni sa lanca

Atreides

pre 9 godina

U sustini ovbde je albanija kaznjena zato sto njeni igraci nisu hteli da nastave mec a Srbija zbog ulaska navijaca,baklji ..... Albanija za dron nije dobila kaznu posto bi za to bila iskljucena iz takmicenja. Sve u svemu ocekivano ....EUropa je opet pokazala kakav odnos ima prema Srbiji

mik

pre 9 godina

Realno kazna je takva da su svi kažnjeni i u neku ruku oštećeni(svako iz svog ugla gledanja),a da niko nema jake adute za žalbu. Ali ako napravimo paralelu sa Đenovom,ja se ne sećam da je tada organizator kažnjen,a realno bilo je mnogo propusta u organizaciji,a sada smo mi kao organizatori kažnjeni više od gostujuće ekipe. Mene sada zanima šta će Tole da kaže? Realno ovo je za ostavku,neopozivu. Tole?

bane

pre 9 godina

sta se prave ludi.pa u djenovi niko nase nije davio na terenu a ovde je isti taj sto se u italiji vero ko majmun po ogradi dobio eksluzivno pravo da utrci u teren i da nas okarakterise u svetu kao divljake.zatvorite desetak huligana na po pet godina strogog zatvora i normalni ljudi ce se vratiti na stadione pa nece ni kazni biti.a sto se tice ovih "francuza"koji vise lice na hordu,njih treba odrati tamo sa pet sest golova kolka je i razlika u kvalitetu.

dado

pre 9 godina

Utakmica je registrovana sa 3:0 za nas zbog odbijanja Albanaca da pristanu da ih dalje tuku stolicama razni Bogdanovi. Bodovi nam se oduzimaju zbog sveopsteg kolapsa obezbedjenja, a oba saveza su kaznjena novcano da prestanu da se kurche vise. Simple as that.

Goran

pre 9 godina

Kome da se zalimo ?
Onim Politickim poslusnicima koji uvek za nas izmisle neki presedan. Nemojte se ponizavati.
Napisite im lepo sledece.
"Primili smo Vasu odluku i sa zaljenjem konstatujemo ponovnu diskriminaciju naseg saveza i nacionalne selekcije, a preko njih cele nacije. Na nasoj kozi smo do sada cesto osetili Vas pojam pravde koji se ogleda u dvostrukim standardima, a sa jedinom namerom da van Fudbalskog terena otvoreno pomognete pojedinim fudbalskim selekcijama da prodju kvalifikacije. Neka na to smo kao sto je vec receno i navikli od Vas. Ne brinite nas nacionalni tim ce uciniti sve da bude PRVI u grupi i onemoguci Vas da PROGURATE PORTUGAL na Evropsko prvenstvo. A na Vama ostaje da objasnjavate svojoj deci Vase poimanje prava, pravde i morala. Ako uopste ynate sta je to."
E to bih im ja napisao i poslao svima u svetu .
To i jeste sustina svega.

dzukac

pre 9 godina

Obavezno se žalite, ali voleo bih da posle toga odgovorite na pitanja vi gospodo iz FSS i MUP Srbije.
1. Kako je moguće da albanci danima pre utakmice najavljuju "iznenadjenje", a vi zaista na kraju budete iznenadjeni?
2. Kako je moguće da nepoznata osoba na krov crkve u blizini dogadjaja visokog rizika postavi letelicu? Pošto niste sproveli sve potrebne mere isto je tako neko mogao da postavi eksploziv ili da se popne sa snajperskom puškom.
3. Zašto utakmica visokog rizika nije organizovana na stadionu koji ima rov ispod tribina i koji je mnogo lakše obezbedjivati. (stadion Crvene Zvezde)
4. Zašto Mitroviću nije prišlo službeno lice (redar ili policajac) čim je uhvatio zastavu? U tom slučaju bi ponašanje albanskih igrača bilo tretirano kao napad na službena lica.
Da se razumemo ja ni u kom slučaju ne opravdavam sramnu i bezobzirnu političku provokaciju od strane albanaca, sa očiglednom namerom da se izazovu teški incidenti. Voleo bih da žalba bude prihvaćena zbog naših igrača i ljubitelja fudbala, ali konačna odluka UEFA kakva god bude, ne sme biti pokriće za neznanje i nesposobnost koji caruju u FSS.

Aleksandar

pre 9 godina

Bas je po onoj cuvenoj recenici- 'ti ces lepo Djuri da se izvines sto te je tukao.'Gospodo,istupite iz UEFA.Tamo za nas nema mesta.Dobicete koji glas vise na sledecim izborima ako to uradite.Ionako posten i porodican svet u ovoj zemlji ne posecuje stadione.Tamo za njega mesta nema.Vidite da se sve pakuje protiv Srpskog fudbalskog saveza.Realno je da mi nemamo sta tamo da trazimo.Isuvise smo siromasni da bi mogli sa inkvizicijom novog doba da se borimo.Imamo toliko drugih problema da nam jos bavljenje fudbalom danas ne treba.Moj imenjak ce lepo da doceka Albanca i da mu 'otkljuca'Beograd i sve ce biti kao i pre.Mi smo i dalje ona strana...

Emilienyu

pre 9 godina

Sa jedne strane je ovo dobro...dali nam score od 3:0..pa mi nebi uspeli da damo toliko golova za tok ceo kvalifikacija..:P
Šala na stranu, mislim da Uefa nece promeniti svoj stav, i da ce ovo nažalost ostati odluka...na kraju ni "krivi" ni dužni ostasmo mi jos jednom bez finalnog turnira..

Nikola

pre 9 godina

Žalite se na sebe BANDO!!!!


Uzrurpirali ste srpski fudbal, reprezentacije nema na velikim takmičenjima, klubovi su smešni u evropskim okvirima, obećavate ostavke pa ih povlačite, smejurije od prvenstva navijači beže od vas..........a vi se pravite ludi i grejet svoje fotolje.


Sklonite se više i predajte srpski fudbal sposobnim ljudima koji možda omaju neku ideju...za razliku od vas.

monarhista

pre 9 godina

Radio sam nocnu i sad sam ustao....kad na telefonu 10ak poruka...sve razlicite reakcije na presudu a po meni niko nije pogodio sustinu!!!
A ona je jednostavna....dobili smo utakmicu jer je to tako normalno zbog monstrouzne politicke poruke ali i zbog ugrozavanja bezbednosti ljudi na stadionu...svih od redara do predsednika drzave jer je umesto mape mogla biti razorna bomba...a onda po meni kljucni deo kazne gde se lopta prebaca na nas deo terena....umesto da se ponasamo civilizovano,drzavno a i ljudski odgovorno..."zarobimo" mapu prekinemo lakrdiju i izdejsvujemo njihovu diskvalifikaciju mi to jest oni koji pravdu ne bi smeli ni da pomenu uzimaju sebi za pravo da oni na jedan divljacki nacin rese sve to po kratkom postupku i naravno stvore alibi albancima da imaju neke kontra argumente za prekid i incident...sta bi imali da kazu da nisu ovi upali u teren!?
Eto pa da se naucimo jednom za svagda da se autogol broji za protivnika....

Iv

pre 9 godina

Ao, samo se 'zalite'
Istupite bre iz takmicenja. Ionako ste nikakvi, nikakva steta nece biti napravljena. Zrtvujte neko takmicenje...
Ponizavaju nas na sve strane... :/

danilo

pre 9 godina

Smenili ste Antića, našeg najboljeg selektora u poslednjih 20 godina, pa još platili odštetu od 2 miliona evra...
Ovo će biti treće veliko takmičenje na koje se nećemo plasirati, pali smo na 44. mesto svetske liste...
Angažovali ste penzionere onemoćale kao redare, pa posle imamo igranku na terenu i svlačionicama...
Molim vas, ako srca i časti imate, samo podnesite ostavke i idite na tropska ostrva, valjda se nešto ostavilo po strani...
A ako se VI budete žalili, ima da nas izbace i iz kvalifikacija za sledeće SP...
Zato još jednom: Samo nestanite...

Sumadinac

pre 9 godina

Znaci srbija :
-2 meca bez publike
-novcana kazna 100 000
-0 bodova
Kao da smo izgubili, kaznjeni i placamo i sluzimo kaznu.
Albanija:
-novcana kazna
?!?!

Bosanac

pre 9 godina

Ma nema nista od zalbe. Citam i Albanija i Srbija ce uloziti zalbu sto ce samo pogodovati ovoj odluci.
Odluka je dosta ocekivana, balansirajuca da niko ne izidje kao pobjednik, jedino me iznenadjuje da nije bilo rijeci o utakmici u Tirani. Tu sam ocekivao preventivno prazan stadion, ili utakmicu na neutrali.

Prokleti Balkan

pre 9 godina

Ljudi shvatate li vi da je Bogdanov sa još nekima bio na sred terena i krenuo ka albanskim igračima? Mi smo dobili zasluženo službenim rezultatom zbog provokacije Albanaca, a onda su nam uzeta 3 boda zbog ulaska publike na teren i napada na igrače i klupu stolicama i ostalim predmetima. Da li je moguće da to ne shvatate?? Da smo mi normalan narod pustili bi da UEFA kazni ove i sad bi imali 3 boda i svi u Evropi bio gledali na nas kao na žrtve. Ali mi smo morali kao divlji majmuni da gađamo stolicama i ulazimo na teren. Ovako gledaju i na nas i Albance kao na divljake što je i istina. Ovde na Balkanu nijedan narod nije normalan i svi samo jedva čekaju neki sukob i nije uopšte Evropa kriva za to. To što vi i dalje ne shvatate šta je normalno ponašanje to je druga stvar. Meni je neverovatno da jedan dron sa zastavom može da stvori ratno stanje između dve države i to i na državnom nivou gde jedan premijer neće da primi drugog i na nižem gde su narodi već spremni za rat. Pa kod nas, znači, ako neko sutra hoće da stvori rat dovoljan mu je jedan dron i jedna zastava?? Jel vama to normalna reakcija?? Kao kad nekom mentolu u školi kažu auu šta ti ovaj reko za mamu i ovaj već skače bez razmišljanja. To nije odlika iole pametne osobe i jasno je da nismo ni mi iole pametan narod. Zašto ovako ne reagujete za bitne stvari tipa smanjenje plata i penzija, rast cena, rekordna nezaposlenost itd? NIKAD se Srbi neće opametiti.

Abolirani predsednik

pre 9 godina

Pitam ja vas sve zajedno, gde je danas Ivan Bogdanov? Da nije možda otišao sa bratom Andrejom kod njegove mame u posetu? Na stranu ostavite albanski fašizam, to je njihov problem. Da li je ta osoba u zatvoru, da li mu je zabranjen ulazak na stadion? Ko je uopšte taj čovek i za koga radi? Mislite da je običan huligan, teško!? Možda Zvezdan Terzić zna.

filatelista

pre 9 godina

u Italiji nasi naprave haos, u Beogradu nasi naprave haos.... sankcija i tada i sada nama...valjda je to kontradiktorno samo Toletu koji sedi u fotelji dok reprezentacija ispada iz prvih 50....isterajte huligane sa tribina, raskinite dilove, dogovore i pogodbe sa kruminalcima, dovedite oceve sa decom na tribine pa ces da vidis postovanje i uvazavanje od evrope i sveta kad neko pusti dron, do tada smo divljaci pusteni sa lanca

dado

pre 9 godina

Utakmica je registrovana sa 3:0 za nas zbog odbijanja Albanaca da pristanu da ih dalje tuku stolicama razni Bogdanovi. Bodovi nam se oduzimaju zbog sveopsteg kolapsa obezbedjenja, a oba saveza su kaznjena novcano da prestanu da se kurche vise. Simple as that.

purple.c0mrade

pre 9 godina

Ovo je jako bitna 'pobeda' nashe reprezentacije jer nam uvecava gol razliku za 3 (sarkazam). Mada, obzirom koliko nas Evropa 'voli', mogli su nam nedodeliti 3 boda za pobedu i pored toga oduzeti 3 boda (jeste da ih trenutno ne posedujemo, al' ko zna... mozda ih osvojimo).

Zlatan_Ibrahimovic

pre 9 godina

Zasto Italijanima nisu oduzeli sva tri boda zbog propusta u organizaciji nakon meca sa Srbijom u Djenovi pre par godina???
(kriminalno, 24. oktobar 2014 17:04)

Зато што нису Италијани утрчали на терен. Нису ни наши, само је онај манијак висио на жици. италијани нису урлали сат времена "убиј србина". Да ли је могуће да вама не смета што су навијачи позивали на убиство било кога?!

PIVKE

pre 9 godina

Tomislave Karadžiću...i satrapi


ODLAZITE iz srpskog fudbala!!!

Na dva velika talmučenja se nismo plasirali..a kako stvari stoje i treće nam je "pusti san"
Prvenstvo KATASTOFA...(regularnost upitna), menadžeri sastavljaju nacionalni tim, navijači masovno bojkotuju reprezentaciju, kuća fudbala (jedini argument koji potežete) je prazna, čak i reprezentacija spava u hajatu.......


Sahranili ste srpski fudbal...IDITE

Gradjanin

pre 9 godina

Poceo sam da verujem da "ekipa" Ivana Bogdanova stoji iza drona. Sto vreme vise odmice nekako sam sve vise ubedjen u to. Onaj "dokaz" umesanosti Albanaca gde se navodi kako je dron uzledeo sa platoa ispred crkve je besmislen. Ili - to sta se nakon svega nije znalo gde je dron i kako je "nestao" sa stadiona. Pa je pronadjen kasnije, bio se malo "izgubio".

A na stadionu Bogdanov sa "uniformisanim" ortacima. Videlo se dobro da zna da ga niko od policije nece krivo pogledati, da ne kazem izbaciti sa terena.

A da se i ne govori o tome da je debelo velika mogucnost da je cela halabuka napravljena da se Briselu, citaj: Merkelovki, skrene paznja sa Putinove posete na nesto drugo. Nacin na koji su neki mediji reagovali, navodeci neproverene "teorije" kao dokaze, sve je uradjeno u onom poznatom milosevicevskom propagandnom stilu.

A sto se tice odluke, dobro smo prosli. Odlicno.

dragan222

pre 9 godina

Cuti dobro smo prosli. Jeste Albanska provokacija je bila bez presedana ali dozvoliti Bogdanovu na tribine, da ne spominjem na teren, i situacija gde navijaci i redari (!) biju protivnicke igrace je takodje nazamisliva u normalnom svetu. Ne bi bilo fer da su albanci profitirali od politicke provokacije ali ne bi bilo fer da smo i mi profitirali od glupog i siledzijskog ponasanja.

Aca

pre 9 godina

Ne razumem kako bi mogle Italija I Albanija da budu kaznjene zbog srpskog huligana kojeg Srbija neguje I gaji da bi radio to sto radi I usput ko zna sta za DB? Albanija je kaznjena zbog izazivanja prekida, a Srbija za ono za sta je ona kriva. Naravno, po "srpskim merilima" Bogdanov je sasvim ok, ali oni sa kojima Srbija zeli da igra fudbal ne misle tako I to je "uzmi ili ostavi".
A s' obzirom I na kvalitet fudbala a I na srpsku svest, drzite se vi Bogdanova.

AcaTrica

pre 9 godina

Kada je UEFA kaznila Englesku zabranom igranja u EURO takmičenjima u trajanju od jedne godine jedna žena (Margaret Tačer) je rekla "malo je..." i dodala još jednu godinu !! Sve ostalo je istorija. E sad pitanje je da li u ovoj zemlji ima neka žena...ili su sve muškarčine.

DARKO

pre 9 godina

A sta radi Ivan Bogdanov na terenu? Skinite vodje navijaca sa platnog spiska i eto mira na stadionima, da i posten svet moze na utakmicu sa decom da dodje! Biti vodja navijaca je dobro placena funkcija..mnogo vise od PREMIJERA.....a fudbal nka gledaju neki drugi uzivo a mi normalni preko TV-a Ligu Sampiona

dzukac

pre 9 godina

Obavezno se žalite, ali voleo bih da posle toga odgovorite na pitanja vi gospodo iz FSS i MUP Srbije.
1. Kako je moguće da albanci danima pre utakmice najavljuju "iznenadjenje", a vi zaista na kraju budete iznenadjeni?
2. Kako je moguće da nepoznata osoba na krov crkve u blizini dogadjaja visokog rizika postavi letelicu? Pošto niste sproveli sve potrebne mere isto je tako neko mogao da postavi eksploziv ili da se popne sa snajperskom puškom.
3. Zašto utakmica visokog rizika nije organizovana na stadionu koji ima rov ispod tribina i koji je mnogo lakše obezbedjivati. (stadion Crvene Zvezde)
4. Zašto Mitroviću nije prišlo službeno lice (redar ili policajac) čim je uhvatio zastavu? U tom slučaju bi ponašanje albanskih igrača bilo tretirano kao napad na službena lica.
Da se razumemo ja ni u kom slučaju ne opravdavam sramnu i bezobzirnu političku provokaciju od strane albanaca, sa očiglednom namerom da se izazovu teški incidenti. Voleo bih da žalba bude prihvaćena zbog naših igrača i ljubitelja fudbala, ali konačna odluka UEFA kakva god bude, ne sme biti pokriće za neznanje i nesposobnost koji caruju u FSS.

Krtica-Hr

pre 9 godina

Vidim da većina ne razumije zašto je Srbija kažnjena pa ću ja pokušati što objektivnije i nepristrano objasniti

Albanija-otegotne okolnosti

1.Puštanje bespilotne letjelice sa zastavom unutar stadiona
2.Miješanje politike u sport
3.Odbijanje nastavka utakmice
4.Sukob sa Srpskim igračima

Srbija - otegotne okolnosti:

1.Pogrdno i uvredljivo skandiranje sa tribina(pozivanje na pokolj Albanaca i Hrvata,zviždanje protivničkoj himni)
2.Paljenje Albanske i NATO-ve zastave (miješanje politike u sport)
3.Paljenje baklji i petardi i bacanje istih u teren te prema Albanskim igračima,uključujući i druge tvrde predmete
4.Kraći prekid igre zbog ubacivanja pirotehnike u teren
5.Ulazak huligana u teren
6.Fizički napad huligana na Albanske igrače(stolicom,šakama,nogama)
7.Ozljeđivanje nekolicine Albanskih igrača
8.Kriminalno loša organizacija utakmice od strane domaćina(direktno utjecalo na ulazak huligana na teren)
9.Ljudi zaduženi za red na stadionu (redari)fizički napadaju Albanske igrače
10.Prekid utakmice


Albanija - olakotne okolnosti:

1.Bespilotna letjelica sa zastavom je ušla na teren izvan stadiona
2.Albanski navijači nisu bili prisutni na stadionu
3.Pretučeni igrači,što je direktno utjecalo na nemogućnost njihovog povratka na teren te nastavak utakmice


Srbija - olakotne okolnosti:
1.Igrači Srbije su se ponjeli korektno i pokušavali smanjiti tenzije što je više moguće

Arigo Saki

pre 9 godina

O kakvom poniženju bre pričlaju ovde ljudi?! Pa je su li Danski i Portugalski redari tukli protivničke igrače? Jel su njihovi navijači uletali na teren, tukli igrače i skandirali šovinističke povike? Jel oni imaju svog Bogdanova i ako ga imaju dal se on šećka po utakmicama na slobodi? Jel su njihovi savezi slali dronove? O čemu vi bre pričate?! Ako neko ovde nekog ponižava to mi radimo sami sebi, već 25 godina.

pobesneli Milutin

pre 9 godina

Zalite se Bogdanovu i onima koji ne smeju da mu zabrane da udje na teren. Da je on sa svojim "inteligentnim prijateljima" ostao na tribinama dobili bismo 3 boda. Sta vam je sada UEFA kriva, kaznili su posteno i Albaniju!!! Albanija je ostala bez bodova i izgubila 3:0. Gol razlika bar ostaje u nasu korist, ali Bogdanov i njemu slicni nas vec drugi put u 4-5 godina kostaju kvalifikacija, kada cete to da shvatite umesto sto se zalite UEFI???

zoran

pre 9 godina

Srbi su ubedljivo najgluplji narod u Evropi, ali samo dno. Nema dalje. Zapanjujce je to posmatrati.
Prosto smo fenomen. Narod koji je u stanju da izda rodjeno dete za kilo rakije. Brata da ubije zbog medje. Zemlju da izda za sto evra. Svoje gradjane da shalje po koje kakvim sudovima, na brzinu sklepanim. Ma, dno.

E, sada. Sta takav narod moze da ocekuje..? Treba razumeti psihologiju neprijatelja, onoga koji vam radi o glavi. On najvise pljuje po poltronima i onima koji su spremni da izdaju svoju zemlju. Zna taj da su takvi beskorisni i da je to trula roba.

Nas unistavaju fizicki, politichki, ekonomski, mentalno, kulturno, sportski. Na svim poljima se to radi, a nasi vrli "politichari" se smeju i lazu ovaj ponizeni narod. Jos ako nam EU oduzme kontejnere, pocrkacemo od gladi.

Takva Srbija bolje od ovoga, sto je izvukla od UEFA mafije, nije mogla.

Zli

pre 9 godina

Ajde polako, tu bi neki da istupaju iz kvalifikacija, umesto da se šutiramo u donji deo leđa i mi i albanci, da nas nisu najurili iz grupe, kad se sagleda sa njihovog vidika, šta ćemo jim? Dve ekonomsko najjadnije države na kontinentu, nikakvog finansijskog značaja, plus uvek neki belaj sa navijačima, bar da se ljudi potuku, pa da ostave neke pare...
Albanci naravno krivi zbog džiberskog ponašanja, mada ako se uzme u obzir 40 minuta skandiranja, sa pozivom na klanje, nije nešto čudno. Onaj dron je trebalo lepo da skinu policajci, ionako nisu ničemu služili, ovako samo mučeni Mitrović ispao heroj u srpskim a gad u albanskim očima.
Sa naše strane jedina svetla tačka igrači, koji su se poneli za primer svim ostalim ljudima i nekako mi bilo muka, kad sam video one izraze na licima, koji su govorili "šta mi je ovo trebalo?" Kazna i treba, kad su redari umesto da štite živote i zdravlje, počeli da tuku albance, što ne bi smeli, pa makar imali po 10 kukastih krstova svaki, policija pušta Bogdanova na travnjak ko da su kumovi, možda i jesu...

Slavisa

pre 9 godina

@Gradjanin, komentar slican tvom sam napisao jos pre 9 dana, ali tad to nije smelo da se pomene, pa mi ga nisu objavili. A poceo sam i ja da sumnjam isto kad je ministar slavodobitno objavio da su pronasli dron!? (dotad sam bio ubedjen da je dron jos u toku incidenta predat policiji) i kad je jedan od komentatora objavio link kako jedan od huligana odnosi dron. Sta ce huliganu dron, da je jurio onu zastavu mogao bih da razumem, valjda da je pocepa. Onda pocnem da pazljivije gledam snimak incidenta i u jednom momentu taj huligan ide iza Bogdanova i tad pocinjem da sumnjam da iza drona stoji Bogdanov. Pitanje je samo od koga je za to placen. Takve patriote rade za "ko da vise."

Nikola S

pre 9 godina

Ocigledna provokacija Albanca i glupost njihovih igraca nije i ne moze biti izgovor za divljanje pojedinih navijaca Srbije, upad na teren, fizicko obracunavanje s protivinickim timom, policijom, bacanje baklji, petardi, stolica i ostalih “sitnica”.

Incidente na terenu je terablo da razresi sudija na licu mesta, kojem je to posao. Na zalost to mu je onemoguceno pre svega zbog reakcije nekolicine neuracunljivih “ljubitelja fudbala” koji su upali na teren i fizicki nasrunil na albanske igrace.

S obzirom na istoriju koju imamo u predhodinm godinama, dobri smo i prosli. Pa zar svi zaboravljau da nam je uslovno iskljucenje iz svih UEFA takmicenja isteklo tek neki dan pred utakmicu. Albanci nisu teze kaznjeni samo zbog ozbiljnosti u propustima u organizaciji utakmice i napada na njihove igarce. Inace msilim da bi im uslediolo iskljucenje iz takmicenja.

Trebalo bi sacekati i videti obrazlozenje odluke, ali imam utisak da je UEFA zaista posegnula za solomonskim resenjem da bi omogucila dalji nastavak takmicenja i albanskoj i sprskoj reprezentatciji.

Mesto zalbi i FSS I albanski savez bi trebalo da se uzmu u pamet i zajednicki porade na smirivanju tenzija da ne bismo opet gubili vreme u ovim raspravama sledece godine.

shanon

pre 9 godina

nevezano samo za ovu utakmicu. gledam hrt pre dva dana . rijeka kažu stiglo 2 000 navijača feyenorda dan pre meča. snimaju ih po kafićima,trgovinama,buticima. neka ih je bilo samo 500, pa gledam,spavanje,doručak,piće,suvenir,ulaznica, ostavio je svaki navijač feyenorda bar stotinjak evra u gradu, u hrvatskoj.pa čuli smo svi kad su mladi izbacili špance onaj aplauz na kraju za sve akterte i posetu španskog predstavnika u našoj svlačioni.i onda se setim djenove kruševca,tatona,bogdanova. nešto si mislim ima ova uefa malo puno razumevanja za nas.da smo normalni i ovde bi na svakoj utakmici bilo više stotina gostujućih navijača koji bi ostavljali malo eurića ali koga je za to briga.tko je gledao sos kanal mogao je videti onog id...ota koji je u opravdakju naše nevinosti pokazao dvd filma taken da nam pokaže kako su albanci eto i u holivudu omraženi kao kriminalci.srećom nije nas on branio pred uefom. zato bilo bi nam najbolje poklopiti uši i pokušati uigrati onu ekipu jer iskreno kako smo igrali u ove dve utakmice ne treba nam uefa da nas izbaci

forza fimue

pre 9 godina

Prokleti Balkan@ najpametniji kometar sto sam procitao od jednog srbina .Ja stvarno citam neke komentare i nemogu da vjerujem o cemu ovi ljudi pricaju .Ljudi pa vi trebate danas da slavite pa jeste vi svjesi da je vama progledano kroz prste ? gdje ima da navijaci i redari tuku igrace gostujuceg tima u kvalifikacijama za europsko prvenstvo ? O cemu vi pricate ? Osudivani nogometni huligan kriminalac vam seta na sredini terena zbog kojeg ste vec bili kaznjavani .hahahahhaha i vi se jos bunite

Atreides

pre 9 godina

U sustini ovbde je albanija kaznjena zato sto njeni igraci nisu hteli da nastave mec a Srbija zbog ulaska navijaca,baklji ..... Albanija za dron nije dobila kaznu posto bi za to bila iskljucena iz takmicenja. Sve u svemu ocekivano ....EUropa je opet pokazala kakav odnos ima prema Srbiji

45

pre 9 godina

Odluka je postena i ako se zalite procicemo jos gore. Albanci nista nisu profitirali jer placaju 100k i nisu uzeli ni bod. Mi smo u kanalu jer sada treba stici Dansku i Portugal sto mozemo. Sledeci put treba biti pametniji pa ne divljati na stadionu. A stoku napolje sa stadiona da mogu bez straha da dovedem klince na utakmicu.
Sada treba da proradi srpski inat, da dobijemo sve do kraja i da pokazemo svima ko je najjaci. Pa neka se siptari zivi pojedu kad se plasiramo.

Milos

pre 9 godina

evidentno je par nedoumica u vezi presude:
FS Srbije je bio optuzen po pet tacaka:
-divljanje domacih navijaca
-ulazak na teren istih
ako pretpostavimo da smo zbog ove dve tacke kaznjeni sa dve utakmice, OK.
-koriscenje lasera, pirotehnike i slabe organizacije meca
ove tri tacke se mogu podvesti pod kaznu od 100000, ok

FS albanije se tereti po dve tacke
- prikazivanje nedozvoljenog transparenta
za ovo se pretpostavlja da su kaznjeni sa 100000 sto je skandalozno jer je isto kao da za ubistvo covek biva kaznjen novcanom kaznom. Potpun apsurd, br1!
- odbijanje odigravanja utakmice uprkos upozorenju od strane delegata
za sta je UEFA pravedno odreagovala proglasivsi sl.rezultat 3-0 za Srbiju, ali se onda postavlja osnovano pitanje zasto se oduzima tri boda Srbiji!? Potpun apsurd br2!

Apsurd br3 je da niti jedan od igraca albaije nije kaznjen iako su
- izazvali tucu na terenu
- tukli se u istoj
- stali u odbranu nedozvoljenog transparenta, sto jasno govori da ga podrzavaju i da se slazu sa sadrzajem nedozvolenog transparenta

FSS i vise nego ima pravo da bude ogorcen presudom UEFE, tako da je zalba skroz na mestu.

Ko moze da posle svega garantuje bezbednost igracima Srbije na gostovanju u Tirani. Taj mec bi trebalo odigrati iskljucivo pred praznim tribinama, jer postoji osnovano verovanje da ce biti incidenata i na tom mecu

vido

pre 9 godina

nije mi jasno kako osudjujete ovakvu odluku. pa ,ljudi, odlicno ste prosli... Ne znam sta ste ocekivali poslije upada navijaca u teren i napada na igrace??? svi znamo kako u engleskoj funkcionisu te stvari.
Zamislite samo situaciju da razjareni navijaci stolicama nasrnu na ,npr. Runija, Ronalda ili Riberija. Cisto sumnjam da bi savezu padalo na pamet da se na bilo sta zali...
I jednima i drugima, kazna je trebala biti drasticnija! Na kraju krajeva, kazna i postoji da se neke stvari ne bi ponavljale. konkretno ovim kaznama ne vjerujem da ce se bilo sta korisno postici.

mafia

pre 9 godina

"Zalite se Bogdanovu i onima koji ne smeju da mu zabrane da udje na teren. Da je on sa svojim "inteligentnim prijateljima" ostao na tribinama dobili bismo 3 boda. Sta vam je sada UEFA kriva, kaznili su posteno i Albaniju!!! Albanija je ostala bez bodova i izgubila 3:0. Gol razlika bar ostaje u nasu korist, ali Bogdanov i njemu slicni nas vec drugi put u 4-5 godina kostaju kvalifikacija, kada cete to da shvatite umesto sto se zalite UEFI???
(pobesneli Milutin, 24. oktobar 2014 17:43)"

A kakve veze ima FSS sa Bogdanovim? To je pitanje drzave. On je pre samo 2 meseca uhapsen u Crnoj Gori zbog reketiranja (postoji i snimak), uz to je i fasista i jos nije u zatvoru...

Bikan

pre 9 godina

Sta bre vi da se zalite. Da nisu navijaci, sorry 'kreteni' usli na stadion pa i da se zalimo. Ima se dosta video snimska sa ove utakmice; protiv sve ove kretene treba pokrenuti postupak. S kojim pravom oni mogu da ulaze na teren. Ako ne mogu normalno da navijaju, neka sede kuci ili bolje u kavezu. Gde je pravna drzava da ovo sankciobira? Gde?

robert

pre 9 godina

To nije pravda to je politicka odluka,Albanija nije imao ni jedan svoji gledalac tada u Beogradu a dron i zastava mogla svaka grupa huliganta ta namesti.

miljojko

pre 9 godina

Немамо ми ту шта да се жалимо...сад је све на фудбалерима и стручном стабу!Само ИНАТ решава овај проблем.Накантати све противнике а поготово ОНУ ЉИГАВУ МАЊИНУ на њиховом терену!ДА ЗАПАМТЕ КО СУ СРБИ!!!
(Како који Драган,твој рођак брате из Новог &#, 24. oktobar 2014 18:33)

Mislis "da zapamte nebeski narod"? hahaha bas smo jaki i "svi nam se dive". Cuti bre, smesan si!

gonzo

pre 9 godina

Glavni dio prihoda UEFI doprinosu huligani iz Srbije,hrvatske i Albanije. Platini je ponosan sa njima. koliko para legne na racun. Dobiju li huligani koji novcic za zdusno navijanje sa malo sovinizma,makljaze,pilotiranja dronovima....fini momci...

vlada

pre 9 godina

Po meni potpuno pravedno doneena odluka i sve sto je trebalo sankcionisati je sankionisano.
Jedino igrači naše ekipe ponovo ispaštaju zbog našeg naciopnalnog idiotizma!

1. Albanci izazavali sukob - molim lepo, 100 somića evra kazna
2. Naša policija i organizacija nesposobna da obezbedi jedan skup za koji su svi znali da je visokog rizika - molim lepo kazna 100soma evra
3. Albanci nisu hteli da izadju ponovo na teren da ih ne bi olupali stolicama i štanglama - molim lepo 3-0 službeno za nas i 0 bodova nama i 0 bodova albanicima!


jedino pravednije rešenje po meni je bilo da se odigra utakmica bez publike na neutralnom terenu ponovo!

lep vam je Maravić odgovorio ZAŠTO SMO KAŽNjENI

pre 9 godina

Na šta će te se žaliti?
Na uletanje navijača na teren
Na to da su ti navijači huligani odavno poznati vama, policiji, sudstvu
Na to da su ovi isti izgrdnici odranije poznati UEFI
Na to da jedni te isti, prave iste probleme na domaćoj i međunarodnoj sceni
Na to da svojim igračima skidaju kapitensku traku, dresove, lupaju im kola, prete im ...
Na to da imate pretpostavke da je dron i zastava ubačena od strane Albanaca? Izvinite nemate ni jednu činjenicu i dokaz. Izvini te ali špočinjem da sumljam.......
Na to da se neko obraćao premijeru, koliko vidim to UEFU ne zanima.

Dron odnosno zastava jeste bila provokacija, zašto provokator nije uhapšen? To pitanje ipak ide nekom drugom. Tako da nemate ni dokaze ko je upravljao i tom spravom. Perdostavljate da jenoko kriv,.... smešno

tamo je sunce tamo je moja domovina

pre 9 godina

najsmesniji je bio RTS.u prvom trenutku sam video tzv.droni na njemu nekakvu zastavu,i kad je igrac srpske reprezentacije uhvatio "zastavu" kad su igraci oteli zastavu kamerman RTSa je smanjio kadar tako da se uopste nije videlo kako navijaci Srbije biju Albanske igrace.maloprije gledam na b92 snimak sa youtube i ne mogu da VERUJEM!!!srpski navijaci su ih ubili od batina.po meni kazna za upad navijaca i prebijanje gostujucih fudbalera bila bi 5 godina bez ucestvovanja u svim fudbalskim takmicenjima

Zagrepčanin

pre 9 godina

Ego je najveći problem svakog čovjeka,a to nije domoljublje i ljubav prema zemlji, nego čisti egoizam. Što da vam kažem ... kad sam bio u vojsci najbolji prijatelj mi je bio iz Beograda ... dosta godina poslije u poslu koji sam radio za jednu firmu, postao sam prijatelj sa jednim Albancem.
Mi u Hrvatskoj ''imamo problem'' pa kažemo za Slovence da su ''gori'' od Srba. Ja doista ne znam što sve ovo nama treba. Potrebno je odijeliti sport i politiku. Ali dok se mi ''borimo'' u komentarima i želimo postići neku pravdu, svi političari kupe poene ili bodove (pare/novce) na svoj konto. Na žalost ne postoji uvijek pravda, ali dogovor, kodeks i pravila se moraju poštovati. Ako postavimo te uvijete, biti će bolje, ako ne za nas, onda za našu djecu i potomke.
Što se tiče utakmice, najpravednije bi bilo da se utakmica odigra ponovno bez gledališta u Beogradu i isto tako u Tirani ... pa neka bolji, sretniji ili spretniji pobijedi ...

Rihard

pre 9 godina

Nažalost, jedina ispravna odluka je ova koju je donela UEFA. Sve dok naši ljudi ne shvate da mora da se sankcionišu ispadi pojedinaca, ispaštaće kolektivno svi. Država, jer će u takvim uslovima premijera moći da proziva svako (a i svakog funkcionera). Da li se došlo do saznanja ko je od Partizanovih navijača "držao" antisemitsku parolu? Da li su uhapšeni navijači koji su ušli na teren u toku utakmice Srbija-Albanija? Da li su procesuirani rukovodioci C.zvezde, koji su klub doveli do višemilionskih dugova, i koji nisu poštovali finansijski fer-plej, pa ih UEFA direktno eliminiše iz svojih takmičenja? Ništa od toga nije rešeno, jer država ne želi da reši, valjda da se ne zameri nekome. To nema veze sa UEFA, ni sa FSS, ni sa fudbalerima, pa ni sa običnim navijačima, to ima veze sa pojedincima koji imaju ime i prezime. Kada se država, na koju se često pozivaju naši funkcioneri bude obračunala sa pojedincima, koji su izazivali nerede, prevare ili lopovluke, onda se možemo nadati napretku. Pa nama je bolje da igramo i bez navijača, nego da navijaju oni koji na stadion ne bi smeli ni da dođu. I bez navijačkog stava, Albanci su kažnjeni za ono što su uradili i to zasluženo. Oni su faktički izgubili utakmicu (koju se već smatrali dobijenom). Odluka UEFA je više politička nego sportska, ali to i jeste pošteno, jer ima mnogo politike a malo sporta u ovom slučaju. Pozdrav!

Dada

pre 9 godina

Ljudi, oni ne zanimaju ni srbija ni albanija nego se gura portugal i danska, prvo da ne bi imali posla sa nasi navijaci na euro2016 i drugo, oni zele da ronaldo igra na Euro 2016 da bi publika u sto vecem broju kupila ulaznice da bi videli najbolji igrac sveta postom messi i nejmar ne mogu da igraju na euro2016, to je istina.

1003

pre 9 godina

nista,od sledece utakmice svi da kupimo po 1 dron i da se vozimo po teren,kacite na njega
zastave ,Velike Srbije,Dusanove Srbije,Srbije sa Rusijom,Srbije bez EU,SRS,SNS,SPS,LDP,DSS,DS,G17+,NOVA,STARA,Milosevic,Marko Kraljevic,Obilic,Ceca,Arkan,Jelena Karleusa,LGTB-a,NATO,UCK,ISIL
mozete da i neke poruke da pisete
tipa "Velika Srbija,Kraljevina Srbija,Dole NATO,Gore NATO,Dole EU,Gore EU itd,budite kreativni.

Како који Драган,твој рођак брате из Новог &#

pre 9 godina

Немамо ми ту шта да се жалимо...сад је све на фудбалерима и стручном стабу!Само ИНАТ решава овај проблем.Накантати све противнике а поготово ОНУ ЉИГАВУ МАЊИНУ на њиховом терену!ДА ЗАПАМТЕ КО СУ СРБИ!!!

Moralni gmizavac

pre 9 godina

Ljudi koja Djenova je li moguce da ste toliko ostrasceni?

U Djenovi su incidente napravili jedino i iskljucivo srpski navijaci.

U Beogradu na stadionu nije bilo nijednog albanskog navijaca. Samim tim sve sto se desava na stadionu odgovornost je iskljucivo domacina.

Kako je sad to isto?

ejac

pre 9 godina

"Zalite se Bogdanovu i onima koji ne smeju da mu zabrane da udje na teren. Da je on sa svojim "inteligentnim prijateljima" ostao na tribinama dobili bismo 3 boda. Sta vam je sada UEFA kriva, kaznili su posteno i Albaniju!!! Albanija je ostala bez bodova i izgubila 3:0. Gol razlika bar ostaje u nasu korist, ali Bogdanov i njemu slicni nas vec drugi put u 4-5 godina kostaju kvalifikacija, kada cete to da shvatite umesto sto se zalite UEFI???
(pobesneli Milutin, 24. oktobar 2014 17:43)"

A kakve veze ima FSS sa Bogdanovim? To je pitanje drzave. On je pre samo 2 meseca uhapsen u Crnoj Gori zbog reketiranja (postoji i snimak), uz to je i fasista i jos nije u zatvoru...
(mafia, 24. oktobar 2014 18:36)

A mozda ima i sluzbenu legitimaciju, pa niko ne sme da ga uhapsi i ne moze. Mozda Bogdanov ima i neki cin u nekoj od nasih sluzbi... hm, a mozda i ostale navijacke vodje imaju cinove...hm, pa je za gey paradu bilo naredjenje jedno, a za paljenje ambasada drugo i tako to ...hm, pa onda za gey paradu neko drugo.. itd

Marko

pre 9 godina

Nesto se ne secam da su navijaci u Italiji ulazili na teren i udarali igrace Srbije. Bolje da se nista ne zale, napravice jos gori problem.

topkek

pre 9 godina

"Kako piše u saopštenju Saveza, Kontrolna i disciplinska komisija UEFA bila je neprincipijelna u poređenju sa odlukama donetim za "slučaj Đenova"."
normalno da je neprincipijelna kada u Djenovi navijaci Italije nisu upadali na teren.

ccc

pre 9 godina

Albanci prakticno nisu ni kaznjeni i to je ono sto je coveku krivo posle svega. Mi smo pobedili za zelenim stolom ali su nam oduzeli iste bodove. Albanci su izgubili ali kao i mi nemaju bodove iz ovog meca. Jos su nas kaznili finansijski i zabranom prisustva publike na nasem terenu?? Prosto neverovatno. Na kraju, sve je jasno ne zelim da gubim vreme na komentar..

Kat Mandu

pre 9 godina

Situacija jasna kao dan.
Na revansu , 30 hiljada albanaca od njih 25 kosovara.
Navijaci ulaze na teren usred utakmice. Dobro izlemaju nase igrace.
Komisija UEFA zaseda. Kazne sleduju i Albaniji i Srbiji.
3:0 za Albaniju i bez 3 bodova. Po 100 hiljada kazne za obe ekipe.
Ajde novo na novo.

Pera Trta

pre 9 godina

Albanci kaznjeni sa 0:3 zato sto nisu hteli da nastave utakmicu iako su sluzbena lica procenila da je to moguce. A mi smo kaznjeni zbog lose organizacije i upada publike na teren. Jedino sto "smrdi" je neuobicajena kazna od -3 boda zbog lose organizacije. To se mislim nikad nije desilo. Uglavnom su novcane kazne i igranje pred praznim tribinama ili na neutralnom terenu.

Boško

pre 9 godina

Naravno da je odluka na štetu Srbije i da je nepravedna, nisam ni očekivao drugačije. Ali do kad će FSS dozvoljavati lasere? Pre svih incidenata, konstantno na licu albanskog golmana su bili laseri. Do kad će se dozvoljavati upad publike na teren? Da nije bilo toga, UEFA ne bi imala argumente ni za kakvu kaznu Srbiji. Idioti upropaštavaju srpski fudbal, može im se.

milan

pre 9 godina

I bez detaljnog obrazloženja ove odluke vidi se da je Nemačka učestvovala i političkom snagom u ovoj odluci. Da nije bilo davanja i oduzimanja pojena nego da se odlučilo da se na neutralnom terenu bez publike meč ponovi bila bi jedina validna odluka. Srbija može jedino biti kažnjena zbog upada gledalaca i to bi bilo one dve utakmice bez publike ali onda 3:0 za Srbiju. Ovako je Srbija kažnjena kud i kamo teže nego Albanija koja je tako svoj cilj u potpunosti ostvarila da naudi srpskom narodu i našem fudbalu.

Zajdi zajdi

pre 9 godina

(Gradjanin, 24. oktobar 2014 21:00)

Ima smisla to sto pises tim pre sto je Bogdanov vodja navijaca Zvezde popularnih Delija. A Zvezda vec niz godina trazi nacin da smeni Karadzica. Djenova je bila prvi pokusaj ovo sa Albanijom je mozda bio drugi.... No nek istraga pokaze svoje. Ali cutnja u Ljutice Bogdana je vise nego zagonetna.

Predrag

pre 9 godina

Nema nikakve vajde od zalbe. Nego, za revans u Albaniji zastavu sa natpisom "Kosovo je Srbija" od neunistivog materijala vezati duplim lancima na bespilotnu letilicu sa rezervnim motorima (za slucaj pokusaja obaranja) i sa bar dvosatnom autonomijom (dobre baterije ili motor sa tecnim gorivom)i sa komandom sa satelita, pa da vidimo...

pirmo pirmo

pre 9 godina

Znam da nečete objaviti al"""Srbija je dobila 3:0 jer albanci nisu htjeli nastaviti utakmicu i to je OK Srbija je kažnjena oduzimanjem bodova zbog
lgledalaca na teren i napada stolicom na albanskog igrača i tačka.Ko ne žei ovo da shvati njegov problem A vi i dalje štite Bogdanova i njemu slične i daleko če te dogurati Još jedno da li ijedan navijač koji je ušao na teren procesuiran???nije i šta čemo sad.

Jeste

pre 9 godina

Ao, samo se 'zalite'
Istupite bre iz takmicenja. Ionako ste nikakvi, nikakva steta nece biti napravljena. Zrtvujte neko takmicenje...
Ponizavaju nas na sve strane... :/
(Iv, 24. oktobar 2014 16:35)

Haha, pa ljudi vi stvarno mislite da ce iko da se obazre ako istupimo? kao da smo mi nesto bitni ako budemo bojkotovali takmicenje. haha mozes misliti, pa obradovace se svi ako istupimo , i uefa i siptari, a pustice nas da se tripujemo da smo nesto, ustvari niko nas nece ni pogledati.
kakva glupost.

Bene

pre 9 godina

Realno bi bilo Srbija-Albanija 0:0 ,tako se i završela igra.Svaki po jedan bod.Za navijače a tuču 300.000 evra kazna i 2 igre bez publike.

Nikola

pre 9 godina

Žalite se na sebe BANDO!!!!


Uzrurpirali ste srpski fudbal, reprezentacije nema na velikim takmičenjima, klubovi su smešni u evropskim okvirima, obećavate ostavke pa ih povlačite, smejurije od prvenstva navijači beže od vas..........a vi se pravite ludi i grejet svoje fotolje.


Sklonite se više i predajte srpski fudbal sposobnim ljudima koji možda omaju neku ideju...za razliku od vas.

DAFF

pre 9 godina

Pazi ovo majke ti:
Članovi Odbora za hitna pitanja FSS zatražili su hitno zasedanje Saveta za sprečavanje nasilja u sportu, kako bi razmenom informacija sa državnim organima i analizom slučaja došli do novih dokaza o pojavi transparenta političko-fašističke konotacije.EEE pa sto to niste uradili odmah posle utakmice!

Kim Filbi

pre 9 godina

Pa taj dron je ocarinjen u Srbiji u isnosu od 133 evra. Pitanje je ko je vlasnik koji je platio carinu i kako je moglo da taj dron dodje u ruke Albanaca . Mislim da se celi slucaj moze lako i jednostavno resiti ako se poozove covek koji je platio carinu i kaze kome je dao ili prodao taj dron.

djole

pre 9 godina

Sve je to lepo, dragi FSSovci, ali da se mi ne ponasamo ko majmuni i na svake provokacije nasedamo i skacemo ko izgubljeni, ove diskusije nebi ni bilo.

drvobradi

pre 9 godina

Izgleda da Srbi i Albanci nemaju osecaj odgovornosti. Zapravo, UEFA je postupila poprilicno mudro, s obzirom kakve su odluke donosili u proslosti. I Srbija i Albanija su dobile drugu sansu, da li ce je iskoristiti, to je pitanje. Jedino sto bih zamerio je sto nisu odredili da se revans igra na neutralnom terenu.

Dule Bosna

pre 9 godina

E pa kad je tako sad budite junaci pa pobijedite Albaniju u gostima i prica je zavrsena.
Citam mnogi pisu da trebate istupiti iz takmicenja?
Po kom osnovu se treba odreci od tolikog novca?
Fifa daje dovoljno novca za kvalitetnu organizaciju utakmice ali vi imate savez koji cak i na ovakvim utakmicama stedi pa navijaci rade sto im se svidja.

kar madhi

pre 9 godina

Same da vam je jasno. Niste dobili 3-0 zbog drona nego zbog toga da Albanska reprezentacija nije htela da izadje na teren da nastavi utakmicu (sto se i nije moglo ocekivati od njih nakon svega sto se desilo i pola tima ozljedjeni od upada navijaca). To je za svaku cudu.

Za ostale stvari ste u pravu.

A sto se toga tice zasto da se ne prica o mecu u Elbasanu. Zasto bi?
Albanski navijaci bi trebali da dokazu da su civiliziraniji od vas i vasih zivotinja koje su uleteli u stadionu

Vi bi stvarno trebali slaviti ovu odluku. A vidim da se zalite.
Svasta!

iggy

pre 9 godina

" nama su oduzeta tri boda, koja predstavljaju 12,5 odsto ukupnog broja bodova koje može da osvoji jedan tim u našoj grupi"

Aca informacija se zaposlio u FSS

Bora

pre 9 godina

Nije nista kontradiktorno. u oba slucaja nas je Bogdanov sa ekipom kostao bodova. Ko ce i kada objasniti zasto je on bio tu? A kad jos plus I redar udara igraca, mozete samo da ucutite gospodo iz FSS. makar ovi ubacili 3 zastave. to je njihov problem.

Nevit

pre 9 godina

Kad pogledam koliko će para zgrnuti UEFA, postaje mi sve realnije da je drona pustio upravo neko pa nalogu UEFE, zna se da su Srbi i Albanci zajedno benzin kome samo treba šibica i eto požara. ;)

neca

pre 9 godina

Ocekivana presuda tj. odluka da se kazni samo Srbija, pa Albanci su sa tom namerom i izazvali provokaciju a cilj im je bio cak i da se Srbija izbaci iz kvalifikacija. Samo sto ono nije bila zastava Velike Albanije vec "Male Amerike" pa zato nijedan evropski zvanicnik nije osudio njeno isticanje na stadionu i svi cute.Srbiji 3:0 jer albanci nisu hteli da nastave da igraju i Srbiji 3 boda manje zbog ulaska navijaca a zastava Male Amerike se i ne spominje kao glavni krivac za prekid. Kao da je Haski sud doneo odluku, strasno!

Mile

pre 9 godina

Kazna je pravedna, zaslužili su je i jedni i drugi, a ako se budu žalili i Srbi i Albanci, UEFA bi trebala i jednima i drugima da poveća novčanu kaznu za 5 puta, i da im oduzme po još tri boda.

Род Сварожић

pre 9 godina

@vido пратећи исти критеријум онда би сигурно требало избацити Албанију из даљег такмичења, а њих неће да избаце тако да је наша казна у ствари преоштра.

Aleksandar

pre 9 godina

Bas je po onoj cuvenoj recenici- 'ti ces lepo Djuri da se izvines sto te je tukao.'Gospodo,istupite iz UEFA.Tamo za nas nema mesta.Dobicete koji glas vise na sledecim izborima ako to uradite.Ionako posten i porodican svet u ovoj zemlji ne posecuje stadione.Tamo za njega mesta nema.Vidite da se sve pakuje protiv Srpskog fudbalskog saveza.Realno je da mi nemamo sta tamo da trazimo.Isuvise smo siromasni da bi mogli sa inkvizicijom novog doba da se borimo.Imamo toliko drugih problema da nam jos bavljenje fudbalom danas ne treba.Moj imenjak ce lepo da doceka Albanca i da mu 'otkljuca'Beograd i sve ce biti kao i pre.Mi smo i dalje ona strana...

samo zelim da kazem

pre 9 godina

bodovi se oduzimaju zbog npr namestenih utakmica,ne zbog nekog bogdanova debila ,tu ide novcana kazna,zabrana navijaca,menjanje lokacije igranja

ova odluka je sramna,mi smo kaznjeni i to vise puta.
albanija/albanci koji su i iscenirali sve to,prvi su i poceli fizicki da se obracunavaju su kaznjeni sa 100 000
utakmicu nisu hteli da odigraju tako da 3-0 je ok,ako tad nisu hteli da nastave,niti sutra,sta tu ima da se razmatra,mada ponovno odigravanje bi bilo ok.
u Djenovi je bilo nereda,Srbija je kaznjena tad,a Italija? setimo se da su tad Italijani isto palili baklje,nisu stojali i gledali kako onaj celavi debil sece ogradu i trese je kao neki majmun.
jos jedno,ovo je sramna odluka,ako neko misli da nije politicki motivisana onda se grdno vara.

dado

pre 9 godina

Solomunska odluka. UEFA je odlucila da ne zeli ni jedne ni druge u Francuskoj. Rezultat je bio 0:0 u tom trenutku i Albanija je izgubila bod. Vi ste pobijedili a uzeli vam tri boda,bez publike igrate dvije utakmice u kojima ako ne osvojite sve bodove, a UEFA se nada da necete, ispadate iz igre.Kad se sve zbroji,nezadovoljni ste i vi i Albanci i imate jako malo bodova. Okvirno se racuna 18 bodova kao dovoljno za plasman u Francusku koji je realno nedostizan cilj.Bilo je glupo ocekivati da ce se kazniti samo jedan tim.

mlekadzija

pre 9 godina

Prijatno sam iznenadjen blagoscu kazne po FSS. Ne bi trebali da se zale jer ce dobiti po usima. A neprijatno sam iznenadjen ispoljenom "hrabroscu" komisije odn. kaznjavanjem FSA. A sto se FSS poziva na neprincipijelnost u odlukama kao da su pali s Marsa. Politika je debelo ukorenjena i u sportu...odavno. (Setite se samo Cavica i njegovog hrabrog cina sa majicom Kosovo je Srbija i sta je usledilo).

markobg

pre 9 godina

"Gospodo" iz FSS -a nemate nikakav ugled u svetu fudbala tako da Vam nijedna zalba nece pomoci,moralan je cin posle ovakve odluke kojom su nam vrata Evropskog Prvenstva prakticno zatvorena,podnesete ostavke i raspisete izbore na svim nivoima.

smajli

pre 9 godina

Ovog Bogdanova i ostale huligane treba zaposliti kao redare na utakmicama tako ce sledeci put biti manje primetni kad budu prekidali utakmice zbog svog ponasanja, a mozda ce neko cak i pomisliti da su utrcali na teren ne bili zaveli red, he he

nnidza

pre 9 godina

Kazni nedostaju dve utakmice zabrane Albancima, naročito posle forsiranja drona na njihovom derbiju i širenja huliganizma širom Evrope. "Bogdanov" je oduzeo Srbiji 6 poena i moguće dva EP.. Ne mogu navijači na teren da tuku igrače. A iz UEFA znaju da ovo najviše boli. Nema ovde nepravde!

Filip

pre 9 godina

Nece prihvatiti zalbu ali vredi pokusati, mozemo da prodjemo ako pobedimo dansku u sledecem kolu kod nas imacemo isto bodova ko albanija koja pauzira sledece kolo i imace isto utakmica ko mi i isto bodova ko danska koja ce imati i utakmicu vise a bicemo drugi zbog gol razlike.
Ipak za uspeh nam treba i tim pa je bitno da se zovu: Kostic i Subotic.
Mozda sam malo skrenuo sa teme ali nadam se da cete objaviti moj komentar pozdrav.
NAPRED SRBIJA!

Vase ime*

pre 9 godina

jel ovaj fudbaler na slici cese genitalije?
kako su mogli pored tolikih sluzbi koje velicaju da dopuste da dodje 10 nekih tipova dodje i sa igrackom od 400 evra napravi haos?!
a sad mi nismo krivi.
krivi su korupcija, amaterizam, nezainteresovanost isto sto i za sve ostalo.
da ne pricamo ko je sve u nasem svetu fudbala, ne vredi se nervirati.
za vasu informaciju tetkice na stadionu zvezde su dale otkaz, ne primaju plate... gledajte nesto pametno od sporta, djokovica, premiership, bilijar...

Goran

pre 9 godina

Kome da se zalimo ?
Onim Politickim poslusnicima koji uvek za nas izmisle neki presedan. Nemojte se ponizavati.
Napisite im lepo sledece.
"Primili smo Vasu odluku i sa zaljenjem konstatujemo ponovnu diskriminaciju naseg saveza i nacionalne selekcije, a preko njih cele nacije. Na nasoj kozi smo do sada cesto osetili Vas pojam pravde koji se ogleda u dvostrukim standardima, a sa jedinom namerom da van Fudbalskog terena otvoreno pomognete pojedinim fudbalskim selekcijama da prodju kvalifikacije. Neka na to smo kao sto je vec receno i navikli od Vas. Ne brinite nas nacionalni tim ce uciniti sve da bude PRVI u grupi i onemoguci Vas da PROGURATE PORTUGAL na Evropsko prvenstvo. A na Vama ostaje da objasnjavate svojoj deci Vase poimanje prava, pravde i morala. Ako uopste ynate sta je to."
E to bih im ja napisao i poslao svima u svetu .
To i jeste sustina svega.

Emilienyu

pre 9 godina

Sa jedne strane je ovo dobro...dali nam score od 3:0..pa mi nebi uspeli da damo toliko golova za tok ceo kvalifikacija..:P
Šala na stranu, mislim da Uefa nece promeniti svoj stav, i da ce ovo nažalost ostati odluka...na kraju ni "krivi" ni dužni ostasmo mi jos jednom bez finalnog turnira..

Marko

pre 9 godina

Ovo je ogromna nepravda! Albance su kaznili samo novcanom kaznom.dok su nama oduzeli bodove,kaznili nas novcano i plus cemo naredne dve utakmice morati da igramo bez publike.
Albanci su napravili svojevrsnu politicku provokaciju koju fifa i uefa navodno ne tolerisu,Albanski fudbaleri su napali nase fudbalere,njihovi fudbaleri su se sukobili sa nasim navijacima,odbili su da nastave utakmicu i ako su postojali uslovi za nastavak iste.
I pored svega toga kaznili su ih samo novcano??? Ovo je stvarno skandalozna odluka po meni,niko ne spori da i nasa strana treba da snosi krivicu zbog lose organizacije meca,ali je uefa ovakvom odlukom fakticki kaznila samo jednu stranu.
Po meni FSS ne treba da se zali,vec da istupi iz svih takmicenja,jer se uefa i fifa ocigledno izivljavaju nad nama,i jasno je da je politika umesala svoje prste.

brm, brm

pre 9 godina

Draga gospodo, mi bilu ucesnici na onoj utakmici, mi bili ucesnici na ovoj utakmici. Gde smo mi, tu su neredi. Dobro mi i prolazimo sa kaznama koliko stvarno zasluzujemo

Letekerset Dajaku

pre 9 godina

Da li to znači da treba da se divlja prilikom intoniranja himne , de navijači i redari biju , da bi se dobili tri boda . Kako ce se razviti u Albaniji , posle ove odluke , veliko je pitanje . Da li je UEFA sportska organizacija ili njena uloga je da zapali fitilj . Amerika treba da disciplinuje nezrele evropske djake opet

Joe

pre 9 godina

Pravedno. Bravo UEFA. Rugali ste se Šimuniću nakon 10 utakmica kazne, čak je vaš savez tražio kažnjavanje Hrvatske, mada vas na Maksimiru nitko spominjao nije....Sad kusajte što ste sami skuhali.

bane

pre 9 godina

sta se prave ludi.pa u djenovi niko nase nije davio na terenu a ovde je isti taj sto se u italiji vero ko majmun po ogradi dobio eksluzivno pravo da utrci u teren i da nas okarakterise u svetu kao divljake.zatvorite desetak huligana na po pet godina strogog zatvora i normalni ljudi ce se vratiti na stadione pa nece ni kazni biti.a sto se tice ovih "francuza"koji vise lice na hordu,njih treba odrati tamo sa pet sest golova kolka je i razlika u kvalitetu.

UEFA MAFIA

pre 9 godina

ja vam pricam da fasizam i dalje vlada,a svi znamo da je on najvise bio usmeren protiv Jevreja(Vernika) i Srbije,ova odluka je samo dokaz da smo i dalje nepozeljni,danas se ratovi vode mnogo drugacije nego pre,pa se to onda ne vidi,smrt fasizmu!

boza1971

pre 9 godina

Necu da vredjam nikoga,niti da se pravim pametan,ali...Da li neko misli vec jednom da izadje ispred svih nas i da kaze,sto verujem vecina zna ili predpostavlja.Istupiti iz ovig takmicenja. Nije stvar sto su nas osramotili,dobili-izgubili 3 boda,dobili novcanu kaznu,igranje bez publike ...Jeste krivi smo, tj. imamo i mi svoju krivicu,ali zasto nije za sve isto. Caviceva Majca sa natpisom´Kosovo je Srbija`teska je momentalnog iskljucivanja sa daljeg takmicenja. Zastava velike Albanije sa jos cetiri zemlje nije za takvu kaznu.Po meni i nije,ako cemo pravedno,kazna treba da bude jos ostrija. Smeju nam se,slave posle utakmice kao da su pobedili,nisu li? Kao sklonili Danca (clan uefa) zbog sukoba interesa,vala ni on nebi ovako glasao.Albanci se kao bune,zalice se,a ustvari sve se vec znalo unapred.Bolje receno svi su znali samo ne mi,ili mozda misli neko drugacije.
Sto rece jedan covek u komentarima:´To je kao da sam dao keru kosku i onda mi je uzmem iz usta`(+/- 3 boda). Stalno nam daju kosku ili nesto slicno,pa nam opet uzmu,dokle?
Pisati u trenutku besa je nesto najgore,ali imam za to opravdanj,pisem iz srca.Pozdrav svima.

e

pre 9 godina

@ Washingto
A dali su albanski igrači na utakmici u Beogradu tukli srpske igrače i otimali im dokazni materijal u provokaciji koju su organizovali i sproveli. Zar ste toliko pristrasni da ovaj ključni dokaz ne uzimate u obzir a i što sudija po pravilima fudbalske igre nije tom igraču pokazao crveni karton. Kada je sudija i delegat pozvao albanske igrače nazad na teren jer su se stekli uslovi nastavka utakmice, Albanci ga nisu poslušali. E u takvim okolnostima sudija prekida utakmicu i par-for-fe pobednika proglašava ekipu koja je ostala na terenu. UEFA bi trbala kasnije materijalno da kazni oba saveza za događaje koji su se zbili ali nikako da oduzima bodove. Ako ih i oduzima onda to treba onoj ekipi koja je napustila meč. Prosto začuđujuće koliko su pristrasni!

Swedenonline

pre 9 godina

Cim se na Balkanu nešto zakuva, treba uvek kazniti i jednu i drugu stranu, podjednako. Jedini način da prestanete da idete u sukobe je da unapred znate da gubite, obostrano. Verujem da je svetu uskoro jasno kako mora!

Saca

pre 9 godina

Kazna samo za nas napaljen, apsolutno se slazem buduci da Bogdanov opozdravlja publici ladno bez straha da ce neko reogovati. Suspenzija na 5 godina, posteno.

aspirin

pre 9 godina

Ucinite nam uslugu i izadjite iz ove lakrdije. Izadjite uzdignutih glava, umesto da nas omalovazavaju, a i gubitak nam ne neminovan pod ovim uslovima. Pustimo podmicene da se suoce sa reakcijom drugih zemalja kad Albanija i Kosovo igraju.

Kompleksaš iza tastature (što bi rek‘o Kolarov)

pre 9 godina

Kud nas nisu disfalifikovali – barem se ne bi žderali gledajući očajnu igru fudbalera i još očajnije iživljavanje „navijača”!

Дража

pre 9 godina

Ovakva kazna je ista kao da su utakmicu registrovali 3-0 za Albaniju. Šta im to znači da na istovremeno daju i oduzimaju 3 boda? To je glupo. Znači Albanci su kažnjeni samo zato što su odbili da nastave utakmicu a mi za sve ostalo.

Nislija

pre 9 godina

ne kazem da smo cvecke,svi znamo kakvi smo.ali
da nije bilo onog drona,utakmica bi se zavrsila na ono skandiranje ko ne skace taj je taj,i druge uvrede.
sto ima svuda u svetu,ne zaboravite kako je nama bilo u Hrvatskoj.
nije samo kod nas to primer,takva skandiranja ima svuda.
eto,ukratko,da nije bilo drona utakmica bi se odigrala.
Albanci su ocigledno sve ono unapred isplanirali,a nebi me ni cudilo da je i UEFA umesana u to,pa odatle i ovakva sramna odluka.

Stop Diskiminaciji i Cenzuri

pre 9 godina

kad samo sebe krivis,i za sve svaljujes krivicu na sebe,to je znak slabog samopostovanja,tj osoba ima psihicke probleme,obicno se tako ponasaju depresivne osobe.

ne mozete samo Srbiju da krivite,
zbog onog drona i zastave u nekim drzavama bi padale vlade,a mozda i glave,mi smo postupili kao sto bi i svako u takvoj situaciji,cak smo ispali i fini.
odluka o utakmici?skandalozna

UEFA

pre 9 godina

http://www.gazetatema.net/web/wp-content/themes/transcript/timthumb.php?src=http://www.gazetatema.net/web/wp-content/uploads/2014/10/platini4.jpg&q=90&w=629&zc=1

Marko

pre 9 godina

Ma mi smo loši momci i uvek smo krivi. Najbolje je da se ni ne žalimo na odluku nego da im se lepo zahvalimo na svemu i istupimo iz takmičenja. Pa neka se igraju do mile volje, ali bez nas.

OFFJSDP

pre 9 godina

Iskreno mi nije ni zao ove grobarsko-vezarsko menadzersko-toletovske reprezentacije i treba da ispadnemo iz daljeg takmicenja sve dok ova fss mafija ne bude pohapsena

DeXX

pre 9 godina

kako niko od vas tupalja neshvata da je Srbija odlicno prosla, kada se bude gledao medjusobni skor Srbija je za 3-0 bolja od Albanije, da li ste vi tako tupi da ne vidite kako je evropa na nasoj strani!

`Covek - o kako to glupo zvuci!`...sapucu simpanze po granama!

pre 9 godina

Ja gledam sad par naslova iz stranih stampi,Italijani najsuzdrzaniji(jer normalno,glupo je da se mafija ruga banditima...jer svaka mafija u korenu bila je banda...a i FS Italije sa klubskim uspehom u Evropi sve vise pokazuju da spadaju na nivo bande...),a drugi svi opalili kako smo mi `pocasceni pobednici`,`pobedio rasizam`...niko ne spominje vredjane 4 drzave(jedna clan EU) sa zastavom Velike Albanije.
Ili je Britansko-SAD lobi urgirao,jer tesko mi je poverovati,cak i ako vise para imaju,da Albanska rec ima tezinu u odnosu na Srpsku.Koliki god da si degen nemoguce je da ne znas razliku izmedju plemena i civilizacije.Ovde govorim o sportu.U politici kako vidimo SAD i mocnici vise preferiraju plemena i ljudozdere nego legitimne vlasti...

Znaci ni u sportu novinari vise nemaju dostojanstvo nego pisu narucene tekstove...ako,ako,kada pukne balon ala ce da se cesemo svi.Ima da se cese planeta smesnije nego kad na drvetu simpanza cese du*e, pa pomirise!

datepitam

pre 9 godina

"Kako piše u saopštenju Saveza, Kontrolna i disciplinska komisija UEFA bila je neprincipijelna u poređenju sa odlukama donetim za "slučaj Đenova"."
normalno da je neprincipijelna kada u Djenovi navijaci Italije nisu upadali na teren.
(topkek, 24. oktobar 2014 16:37)



Jeste, tako je italijanski navijaci nisu upadali na teren ali su italijanska poicija i fudbalski savez napravili propust u organizaciji meca, kako su uopste navijaci uspeli da unesu baklje, klesta, petarde i rakete na taj mec, zasto tribine nisu bile na vreme ispraznjene i kako je moglo da se desi da navijaci upadaju na teren pored onolike policije i redarskih sluzbi, valjda je i to za neku kaznu, a oni niti su za sta kaznjeni niti su im skinuli tri boda?

mik

pre 9 godina

Realno kazna je takva da su svi kažnjeni i u neku ruku oštećeni(svako iz svog ugla gledanja),a da niko nema jake adute za žalbu. Ali ako napravimo paralelu sa Đenovom,ja se ne sećam da je tada organizator kažnjen,a realno bilo je mnogo propusta u organizaciji,a sada smo mi kao organizatori kažnjeni više od gostujuće ekipe. Mene sada zanima šta će Tole da kaže? Realno ovo je za ostavku,neopozivu. Tole?

dragan

pre 9 godina

Ovo je svakako kraj nasih nadanja da cemo se plasirati na EP jer smo na bodove protiv Albanije racunali a kada tome dodamo remi u Jermeniji...A tesko da cemo dobiti u Tirani. Pri tome nisam bas siguran da albanska zalba nece proci jer u proslosti smo videli da sve odluke koje su isle nama u korist ili bolje receno koje su bile neutralne nakon zalbi su preinacene(Gotovina, Sljivancanin, Haradinaj)

Raša

pre 9 godina

Do god je Karadžić na čelu FSS odn. dog god budu postojali mangupluci i hohštapleraji od sudijskih nameštanja do nevaspitane publike, fudbal će sve više tonuti dok se potpuno ne ugasi! Svet TO NE ŽELI DA GLEDA!

Arhimandrit

pre 9 godina

Očekivana odluka. Odlična prilika za UEFA-u da pomogne Por i Dan...i jedni i drugi su vec izgubili očekivane bodove od Alb...tako da gubitak bodova Alb mora da postoji jer smo mi bili kilavi do prekida..ko za sta bi bilo do kraja..Oduzimanjem bodova Srb i ona se stavlja u podredjeni položaj tj gubi očekivane bodove...Sve u svemu poruka je jsna..zelimo Dan i Por..a treci ako mora da bude neka bude Alb...

baja

pre 9 godina

Sramota. Ovo je sistemska korupcija u Uefi. Naci način i krenuti u hitan postupak protiv Uefe. Pod hitno povući reprezentaciju iz kvalifikacija. Ostali su nemi na najveću provokaciju u istoriji fudbala i na napad albanskih igrača na naše a još su i nas sramotno kaznili. Velika sramota. Platini i Uefa su ovim pokazali da što se tiče korupcije,Blater i Fifa su za njih mala deca! Nadam se da ce doći dan kada ce veliki klubovi Evrope napraviti svoju organizaciju i poslati Uefu u istoriju.

miki

pre 9 godina

Neverovatno je kako mi Srbi okrivljujemo sami sebe a svi koji ste se oglasili odlicno znate da nismo krivi. Pogledajte demonstracije u Tirani i Pristini. Da li je neko od albanaca suzdrzan kao mi i da li kazu za sebe da su krivi. Sram vas bilo sve!

todor

pre 9 godina

Pa ne moze argument bas da bude takav sto se tice Djenove. U Djenovi nisu italijanski navijaci pravili nerede. Nasi navijaci su palili baklje, uleteli u teren, tukli se sa policijom.. tako da ne moze italija za to da bude kriva. Njihovi navijaci nisu agresivno reagovali na to, nisu uleteli u teren, nisu tukli nase igrace.

Naivan argument, iako se ne slazem do kraja sa ovom kaznom koju smo dobili. Stvarno ne razumem oduzimanje bodova, pogotovu u ovoj delikatnoj situaciji. Ok sigurno moramo biti kaznjeni i praznim tribinama i novcano i sta god zbog uletanja navijaca. Ali oduzimanje 3 boda je previse. Plus su incident zapoceli albanci, njihovi igracu su se tukli takodje, napali su Mitrovica kad je skidao zastavu. Dosta nejasnih stvari..

slavoljub

pre 9 godina

Presuda je kontradiktorna.
Trebalo bi istupiti iz takmicenja jer u stvari se ne igra fudbal.
U pitanju je specijalni rat i fudbal je samo maska za izvodjenje specijalnih operacija na neprijateljskoj teritoriji. Za izvodjenje operacija koriste se specijalne jedinice, komandosi, koji preruseni u navijace odlaze na neprijateljsku teritoriju radi destabilizacije postojece drzave. UEFA misli da je fudbal izuzetno vazan sport i da preko njega je moguce uticati na javno mnjenje drzave koja je meta ovakvih operacija. Pri tome se koriste vojno tehnicka sredstva kao sto su dronovi radi postizanja cilja.Takodje se nase sluzbe brane od napada koristeci vojnu tehniku radi ometanja ovakvih objekata.
Sve ovo je postalo vise od igre i pravi potez bi bio da napustimo takmicenje dok ne preovladaju sportski motivi u UEFI.
Jednostavno im treba reci gospodo zaigrali ste se. Sta ce to nama.

Matora Budala

pre 9 godina

Ma sve ste vi to lepo smislili i izveli, u nadi da će da bude kao "slučaj Đenova".
Očekivali ste 3 boda, praktično bez utakmice, gomilu kazni za protivnika i priliku da se otvori najširi front pljuvačine po njima...
Ali ste se negde zaznuli u računici, pa sad pokušavate da lupetanjem kojekakvih nelogičnosti i teorijama zavere, sakrijete svoju odgovornost i posledice!
A još niste ni videli šta piše u toj odluci UEFA - niste je još ni dobili - samo nagađate na temelju rekla-kazala i nečijih nebuloznih pretpostavki, koje su sve drugo, samo ne bliske pameti...
Ali nema veze, za koga je - od koga je - dobro je!

e

pre 9 godina

@ Washingto
A dali su albanski igrači na utakmici u Beogradu tukli srpske igrače i otimali im dokazni materijal u provokaciji koju su organizovali i sproveli. Zar ste toliko pristrasni da ovaj ključni dokaz ne uzimate u obzir a i što sudija po pravilima fudbalske igre nije tom igraču pokazao crveni karton. Kada je sudija i delegat pozvao albanske igrače nazad na teren jer su se stekli uslovi nastavka utakmice, Albanci ga nisu poslušali. E u takvim okolnostima sudija prekida utakmicu i par-for-fe pobednika proglašava ekipu koja je ostala na terenu. UEFA bi trbala kasnije materijalno da kazni oba saveza za događaje koji su se zbili ali nikako da oduzima bodove. Ako ih i oduzima onda to treba onoj ekipi koja je napustila meč. Prosto začuđujuće koliko su pristrasni!

tainkitana

pre 9 godina

Trebamo da napravimo velike proteste! Miramo se zaliti i na svim svetskim portalima da ostavljamo komentare! Moramo da dignemo glas protiv stalnog okrivljivanja Srba za sve sto se desava u svetu!

Anonymous

pre 9 godina

Očekujemo ostavke Karađića i ostalih članova FSS. Zbog nesposobnosti i nekompetenosti dosadašnjim upravljanjem. Srpski fudbal nikad nije bio očajniji u moralnom i kvalitativnom smislu. Na veliku žalost ljubitelja futbala, više nam nemogu priuštiti ni odigravanje 90 min meča. Vaše ostavke bi stvorile šanse ljudima sa mnogo većim entuzijazmom da se dokažu u organizacijonom smislu i tako vrate neki sportski duh na stadione. Ostavke ako i malo obraza imate.

Vegeterijanac

pre 9 godina

(veerghoen, 24. oktobar 2014 18:44)
Mislis na Dron ili onog sto upravljao?
dronom su uzleteli van stadiona,a onaj sto je upravljao je uso na poziv nekih EU zvanicnika.

Ivan

pre 9 godina

Samo da ne nadrljamo jos vise. Jedina pravda za jedne i druge bi bila utakmica na neutralnom terenu. Dogovoriti se sa Albancima i u sklopu zalbe na obe strane inicijatirati na tome.

Alo bre

pre 9 godina

Zabranite profesionalni fudbal, rat je poceo na Maksimiru ako se secate. Navijaci odavno ne dolaze zbog igre koja je ponizavajuca. 10 godina bez para nek igra ko hoce da igra, nema prenosa, nema kladjenja, nema kupo-prodaje igraca i videli bi amateri bi bili bolji od ovi guranih klinaca a navijaci bi migli da upotrebe svoju energiju na nesto korisnije.
ps: Za koga radi Bogdanov?

Kefalo

pre 9 godina

Mislim nesto, jesu sinoc igraci Zvezde promasili par zicera, polaganja i lopti, ali ovom Radonjicu da su dali Amere na Svetskom prvenstvu oni ne bi prosli ni u cetvrtfinale, pa on je i prosle god. izgubio sve vazne utakmice. Mozda, Mutu za trenera?! Pozz

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Koliko sam shvatio, utakmica je registrovana 3:0 jer Albanci nisu hteli da nastave posle prekida. Da nije bilo prekida, kako bi Albanija bila kaznjena za dron? Dron sam po sebi nije izazvao prekid. Znaci, da je nasa publika mirno gledala dron, Albanci bi bili kaznjeni sa tih 100 hiljada i nikom nista? Bruka i sramota! Sta je sa albanskim igracima koji su napali Mitrovica? Ispada na kraju da je mozda i dobro sto su navijaci izazvali prekid, jer bez toga ne bismo dobili 3:0, a bodove bi opet mogli da nam oduzmu zbog upaljaca, baklji, vredjanja protivnika i sl.

Realno

pre 9 godina

srbija- shqiperija 3:0

1:0 88" michael platini
2:0 89" mihaelo platinovyich
3:0 90" mihajlo platinovic
(komshija, 25. oktobar 2014 03:01)
Srbija-Shqiperija 3:0

1:0 42" Dron
2:0 43" Autogol Rama
3:0 90" Proslava čega?
Nikome nije jasno šta ste to slavili i iz kojih razloga...molim te,objasni nam,jer smo neupućeni.

Kefalo

pre 9 godina

Mislim nesto, jesu sinoc igraci Zvezde promasili par zicera, polaganja i lopti, ali ovom Radonjicu da su dali Amere na Svetskom prvenstvu oni ne bi prosli ni u cetvrtfinale, pa on je i prosle god. izgubio sve vazne utakmice. Mozda, Mutu za trenera?!

Stefan

pre 9 godina

Tačno je to da je odluka sporna ali ne znam zašto se FSS žali jer su oduzeti bodovi koje niste imali niti ste ih igram na terenu zaslužili.Fiktivno ste bodove dobili i fiktivno su vam oduzeti. Mogla je biti i nepovoljnija odluka FIFA.

gorus

pre 9 godina

Koje prepucavanje,sve se svelo da je Karadzić ili Bogdanov kriv...jadni smo.Odluka uefe nije trebala biti -3 boda nama,ali kazna je minimalna u odnosu na situaciju.

Iv

pre 9 godina

Ao, samo se 'zalite'
Istupite bre iz takmicenja. Ionako ste nikakvi, nikakva steta nece biti napravljena. Zrtvujte neko takmicenje...
Ponizavaju nas na sve strane... :/

Joe

pre 9 godina

Pravedno. Bravo UEFA. Rugali ste se Šimuniću nakon 10 utakmica kazne, čak je vaš savez tražio kažnjavanje Hrvatske, mada vas na Maksimiru nitko spominjao nije....Sad kusajte što ste sami skuhali.

tamo je sunce tamo je moja domovina

pre 9 godina

najsmesniji je bio RTS.u prvom trenutku sam video tzv.droni na njemu nekakvu zastavu,i kad je igrac srpske reprezentacije uhvatio "zastavu" kad su igraci oteli zastavu kamerman RTSa je smanjio kadar tako da se uopste nije videlo kako navijaci Srbije biju Albanske igrace.maloprije gledam na b92 snimak sa youtube i ne mogu da VERUJEM!!!srpski navijaci su ih ubili od batina.po meni kazna za upad navijaca i prebijanje gostujucih fudbalera bila bi 5 godina bez ucestvovanja u svim fudbalskim takmicenjima

monarhista

pre 9 godina

Radio sam nocnu i sad sam ustao....kad na telefonu 10ak poruka...sve razlicite reakcije na presudu a po meni niko nije pogodio sustinu!!!
A ona je jednostavna....dobili smo utakmicu jer je to tako normalno zbog monstrouzne politicke poruke ali i zbog ugrozavanja bezbednosti ljudi na stadionu...svih od redara do predsednika drzave jer je umesto mape mogla biti razorna bomba...a onda po meni kljucni deo kazne gde se lopta prebaca na nas deo terena....umesto da se ponasamo civilizovano,drzavno a i ljudski odgovorno..."zarobimo" mapu prekinemo lakrdiju i izdejsvujemo njihovu diskvalifikaciju mi to jest oni koji pravdu ne bi smeli ni da pomenu uzimaju sebi za pravo da oni na jedan divljacki nacin rese sve to po kratkom postupku i naravno stvore alibi albancima da imaju neke kontra argumente za prekid i incident...sta bi imali da kazu da nisu ovi upali u teren!?
Eto pa da se naucimo jednom za svagda da se autogol broji za protivnika....

Krtica-Hr

pre 9 godina

Vidim da većina ne razumije zašto je Srbija kažnjena pa ću ja pokušati što objektivnije i nepristrano objasniti

Albanija-otegotne okolnosti

1.Puštanje bespilotne letjelice sa zastavom unutar stadiona
2.Miješanje politike u sport
3.Odbijanje nastavka utakmice
4.Sukob sa Srpskim igračima

Srbija - otegotne okolnosti:

1.Pogrdno i uvredljivo skandiranje sa tribina(pozivanje na pokolj Albanaca i Hrvata,zviždanje protivničkoj himni)
2.Paljenje Albanske i NATO-ve zastave (miješanje politike u sport)
3.Paljenje baklji i petardi i bacanje istih u teren te prema Albanskim igračima,uključujući i druge tvrde predmete
4.Kraći prekid igre zbog ubacivanja pirotehnike u teren
5.Ulazak huligana u teren
6.Fizički napad huligana na Albanske igrače(stolicom,šakama,nogama)
7.Ozljeđivanje nekolicine Albanskih igrača
8.Kriminalno loša organizacija utakmice od strane domaćina(direktno utjecalo na ulazak huligana na teren)
9.Ljudi zaduženi za red na stadionu (redari)fizički napadaju Albanske igrače
10.Prekid utakmice


Albanija - olakotne okolnosti:

1.Bespilotna letjelica sa zastavom je ušla na teren izvan stadiona
2.Albanski navijači nisu bili prisutni na stadionu
3.Pretučeni igrači,što je direktno utjecalo na nemogućnost njihovog povratka na teren te nastavak utakmice


Srbija - olakotne okolnosti:
1.Igrači Srbije su se ponjeli korektno i pokušavali smanjiti tenzije što je više moguće

robert

pre 9 godina

To nije pravda to je politicka odluka,Albanija nije imao ni jedan svoji gledalac tada u Beogradu a dron i zastava mogla svaka grupa huliganta ta namesti.

Како који Драган,твој рођак брате из Новог &#

pre 9 godina

Немамо ми ту шта да се жалимо...сад је све на фудбалерима и стручном стабу!Само ИНАТ решава овај проблем.Накантати све противнике а поготово ОНУ ЉИГАВУ МАЊИНУ на њиховом терену!ДА ЗАПАМТЕ КО СУ СРБИ!!!

miljojko

pre 9 godina

Немамо ми ту шта да се жалимо...сад је све на фудбалерима и стручном стабу!Само ИНАТ решава овај проблем.Накантати све противнике а поготово ОНУ ЉИГАВУ МАЊИНУ на њиховом терену!ДА ЗАПАМТЕ КО СУ СРБИ!!!
(Како који Драган,твој рођак брате из Новог &#, 24. oktobar 2014 18:33)

Mislis "da zapamte nebeski narod"? hahaha bas smo jaki i "svi nam se dive". Cuti bre, smesan si!

danilo

pre 9 godina

Smenili ste Antića, našeg najboljeg selektora u poslednjih 20 godina, pa još platili odštetu od 2 miliona evra...
Ovo će biti treće veliko takmičenje na koje se nećemo plasirati, pali smo na 44. mesto svetske liste...
Angažovali ste penzionere onemoćale kao redare, pa posle imamo igranku na terenu i svlačionicama...
Molim vas, ako srca i časti imate, samo podnesite ostavke i idite na tropska ostrva, valjda se nešto ostavilo po strani...
A ako se VI budete žalili, ima da nas izbace i iz kvalifikacija za sledeće SP...
Zato još jednom: Samo nestanite...

Sumadinac

pre 9 godina

Znaci srbija :
-2 meca bez publike
-novcana kazna 100 000
-0 bodova
Kao da smo izgubili, kaznjeni i placamo i sluzimo kaznu.
Albanija:
-novcana kazna
?!?!

dado

pre 9 godina

Utakmica je registrovana sa 3:0 za nas zbog odbijanja Albanaca da pristanu da ih dalje tuku stolicama razni Bogdanovi. Bodovi nam se oduzimaju zbog sveopsteg kolapsa obezbedjenja, a oba saveza su kaznjena novcano da prestanu da se kurche vise. Simple as that.

Milos

pre 9 godina

evidentno je par nedoumica u vezi presude:
FS Srbije je bio optuzen po pet tacaka:
-divljanje domacih navijaca
-ulazak na teren istih
ako pretpostavimo da smo zbog ove dve tacke kaznjeni sa dve utakmice, OK.
-koriscenje lasera, pirotehnike i slabe organizacije meca
ove tri tacke se mogu podvesti pod kaznu od 100000, ok

FS albanije se tereti po dve tacke
- prikazivanje nedozvoljenog transparenta
za ovo se pretpostavlja da su kaznjeni sa 100000 sto je skandalozno jer je isto kao da za ubistvo covek biva kaznjen novcanom kaznom. Potpun apsurd, br1!
- odbijanje odigravanja utakmice uprkos upozorenju od strane delegata
za sta je UEFA pravedno odreagovala proglasivsi sl.rezultat 3-0 za Srbiju, ali se onda postavlja osnovano pitanje zasto se oduzima tri boda Srbiji!? Potpun apsurd br2!

Apsurd br3 je da niti jedan od igraca albaije nije kaznjen iako su
- izazvali tucu na terenu
- tukli se u istoj
- stali u odbranu nedozvoljenog transparenta, sto jasno govori da ga podrzavaju i da se slazu sa sadrzajem nedozvolenog transparenta

FSS i vise nego ima pravo da bude ogorcen presudom UEFE, tako da je zalba skroz na mestu.

Ko moze da posle svega garantuje bezbednost igracima Srbije na gostovanju u Tirani. Taj mec bi trebalo odigrati iskljucivo pred praznim tribinama, jer postoji osnovano verovanje da ce biti incidenata i na tom mecu

tainkitana

pre 9 godina

Trebamo da napravimo velike proteste! Miramo se zaliti i na svim svetskim portalima da ostavljamo komentare! Moramo da dignemo glas protiv stalnog okrivljivanja Srba za sve sto se desava u svetu!

zoran

pre 9 godina

Srbi su ubedljivo najgluplji narod u Evropi, ali samo dno. Nema dalje. Zapanjujce je to posmatrati.
Prosto smo fenomen. Narod koji je u stanju da izda rodjeno dete za kilo rakije. Brata da ubije zbog medje. Zemlju da izda za sto evra. Svoje gradjane da shalje po koje kakvim sudovima, na brzinu sklepanim. Ma, dno.

E, sada. Sta takav narod moze da ocekuje..? Treba razumeti psihologiju neprijatelja, onoga koji vam radi o glavi. On najvise pljuje po poltronima i onima koji su spremni da izdaju svoju zemlju. Zna taj da su takvi beskorisni i da je to trula roba.

Nas unistavaju fizicki, politichki, ekonomski, mentalno, kulturno, sportski. Na svim poljima se to radi, a nasi vrli "politichari" se smeju i lazu ovaj ponizeni narod. Jos ako nam EU oduzme kontejnere, pocrkacemo od gladi.

Takva Srbija bolje od ovoga, sto je izvukla od UEFA mafije, nije mogla.

Arigo Saki

pre 9 godina

O kakvom poniženju bre pričlaju ovde ljudi?! Pa je su li Danski i Portugalski redari tukli protivničke igrače? Jel su njihovi navijači uletali na teren, tukli igrače i skandirali šovinističke povike? Jel oni imaju svog Bogdanova i ako ga imaju dal se on šećka po utakmicama na slobodi? Jel su njihovi savezi slali dronove? O čemu vi bre pričate?! Ako neko ovde nekog ponižava to mi radimo sami sebi, već 25 godina.

milan

pre 9 godina

I bez detaljnog obrazloženja ove odluke vidi se da je Nemačka učestvovala i političkom snagom u ovoj odluci. Da nije bilo davanja i oduzimanja pojena nego da se odlučilo da se na neutralnom terenu bez publike meč ponovi bila bi jedina validna odluka. Srbija može jedino biti kažnjena zbog upada gledalaca i to bi bilo one dve utakmice bez publike ali onda 3:0 za Srbiju. Ovako je Srbija kažnjena kud i kamo teže nego Albanija koja je tako svoj cilj u potpunosti ostvarila da naudi srpskom narodu i našem fudbalu.

kar madhi

pre 9 godina

Same da vam je jasno. Niste dobili 3-0 zbog drona nego zbog toga da Albanska reprezentacija nije htela da izadje na teren da nastavi utakmicu (sto se i nije moglo ocekivati od njih nakon svega sto se desilo i pola tima ozljedjeni od upada navijaca). To je za svaku cudu.

Za ostale stvari ste u pravu.

A sto se toga tice zasto da se ne prica o mecu u Elbasanu. Zasto bi?
Albanski navijaci bi trebali da dokazu da su civiliziraniji od vas i vasih zivotinja koje su uleteli u stadionu

Vi bi stvarno trebali slaviti ovu odluku. A vidim da se zalite.
Svasta!

Aca

pre 9 godina

Ne razumem kako bi mogle Italija I Albanija da budu kaznjene zbog srpskog huligana kojeg Srbija neguje I gaji da bi radio to sto radi I usput ko zna sta za DB? Albanija je kaznjena zbog izazivanja prekida, a Srbija za ono za sta je ona kriva. Naravno, po "srpskim merilima" Bogdanov je sasvim ok, ali oni sa kojima Srbija zeli da igra fudbal ne misle tako I to je "uzmi ili ostavi".
A s' obzirom I na kvalitet fudbala a I na srpsku svest, drzite se vi Bogdanova.

Gradjanin

pre 9 godina

Poceo sam da verujem da "ekipa" Ivana Bogdanova stoji iza drona. Sto vreme vise odmice nekako sam sve vise ubedjen u to. Onaj "dokaz" umesanosti Albanaca gde se navodi kako je dron uzledeo sa platoa ispred crkve je besmislen. Ili - to sta se nakon svega nije znalo gde je dron i kako je "nestao" sa stadiona. Pa je pronadjen kasnije, bio se malo "izgubio".

A na stadionu Bogdanov sa "uniformisanim" ortacima. Videlo se dobro da zna da ga niko od policije nece krivo pogledati, da ne kazem izbaciti sa terena.

A da se i ne govori o tome da je debelo velika mogucnost da je cela halabuka napravljena da se Briselu, citaj: Merkelovki, skrene paznja sa Putinove posete na nesto drugo. Nacin na koji su neki mediji reagovali, navodeci neproverene "teorije" kao dokaze, sve je uradjeno u onom poznatom milosevicevskom propagandnom stilu.

A sto se tice odluke, dobro smo prosli. Odlicno.

Bene

pre 9 godina

Realno bi bilo Srbija-Albanija 0:0 ,tako se i završela igra.Svaki po jedan bod.Za navijače a tuču 300.000 evra kazna i 2 igre bez publike.

Zlatan_Ibrahimovic

pre 9 godina

Zasto Italijanima nisu oduzeli sva tri boda zbog propusta u organizaciji nakon meca sa Srbijom u Djenovi pre par godina???
(kriminalno, 24. oktobar 2014 17:04)

Зато што нису Италијани утрчали на терен. Нису ни наши, само је онај манијак висио на жици. италијани нису урлали сат времена "убиј србина". Да ли је могуће да вама не смета што су навијачи позивали на убиство било кога?!

vido

pre 9 godina

nije mi jasno kako osudjujete ovakvu odluku. pa ,ljudi, odlicno ste prosli... Ne znam sta ste ocekivali poslije upada navijaca u teren i napada na igrace??? svi znamo kako u engleskoj funkcionisu te stvari.
Zamislite samo situaciju da razjareni navijaci stolicama nasrnu na ,npr. Runija, Ronalda ili Riberija. Cisto sumnjam da bi savezu padalo na pamet da se na bilo sta zali...
I jednima i drugima, kazna je trebala biti drasticnija! Na kraju krajeva, kazna i postoji da se neke stvari ne bi ponavljale. konkretno ovim kaznama ne vjerujem da ce se bilo sta korisno postici.

filatelista

pre 9 godina

u Italiji nasi naprave haos, u Beogradu nasi naprave haos.... sankcija i tada i sada nama...valjda je to kontradiktorno samo Toletu koji sedi u fotelji dok reprezentacija ispada iz prvih 50....isterajte huligane sa tribina, raskinite dilove, dogovore i pogodbe sa kruminalcima, dovedite oceve sa decom na tribine pa ces da vidis postovanje i uvazavanje od evrope i sveta kad neko pusti dron, do tada smo divljaci pusteni sa lanca

drvobradi

pre 9 godina

Izgleda da Srbi i Albanci nemaju osecaj odgovornosti. Zapravo, UEFA je postupila poprilicno mudro, s obzirom kakve su odluke donosili u proslosti. I Srbija i Albanija su dobile drugu sansu, da li ce je iskoristiti, to je pitanje. Jedino sto bih zamerio je sto nisu odredili da se revans igra na neutralnom terenu.

Stop Diskiminaciji i Cenzuri

pre 9 godina

kad samo sebe krivis,i za sve svaljujes krivicu na sebe,to je znak slabog samopostovanja,tj osoba ima psihicke probleme,obicno se tako ponasaju depresivne osobe.

ne mozete samo Srbiju da krivite,
zbog onog drona i zastave u nekim drzavama bi padale vlade,a mozda i glave,mi smo postupili kao sto bi i svako u takvoj situaciji,cak smo ispali i fini.
odluka o utakmici?skandalozna

Predrag

pre 9 godina

Nema nikakve vajde od zalbe. Nego, za revans u Albaniji zastavu sa natpisom "Kosovo je Srbija" od neunistivog materijala vezati duplim lancima na bespilotnu letilicu sa rezervnim motorima (za slucaj pokusaja obaranja) i sa bar dvosatnom autonomijom (dobre baterije ili motor sa tecnim gorivom)i sa komandom sa satelita, pa da vidimo...

Mile

pre 9 godina

Kazna je pravedna, zaslužili su je i jedni i drugi, a ako se budu žalili i Srbi i Albanci, UEFA bi trebala i jednima i drugima da poveća novčanu kaznu za 5 puta, i da im oduzme po još tri boda.

vlada

pre 9 godina

Po meni potpuno pravedno doneena odluka i sve sto je trebalo sankcionisati je sankionisano.
Jedino igrači naše ekipe ponovo ispaštaju zbog našeg naciopnalnog idiotizma!

1. Albanci izazavali sukob - molim lepo, 100 somića evra kazna
2. Naša policija i organizacija nesposobna da obezbedi jedan skup za koji su svi znali da je visokog rizika - molim lepo kazna 100soma evra
3. Albanci nisu hteli da izadju ponovo na teren da ih ne bi olupali stolicama i štanglama - molim lepo 3-0 službeno za nas i 0 bodova nama i 0 bodova albanicima!


jedino pravednije rešenje po meni je bilo da se odigra utakmica bez publike na neutralnom terenu ponovo!

Bosanac

pre 9 godina

Ma nema nista od zalbe. Citam i Albanija i Srbija ce uloziti zalbu sto ce samo pogodovati ovoj odluci.
Odluka je dosta ocekivana, balansirajuca da niko ne izidje kao pobjednik, jedino me iznenadjuje da nije bilo rijeci o utakmici u Tirani. Tu sam ocekivao preventivno prazan stadion, ili utakmicu na neutrali.

Atreides

pre 9 godina

U sustini ovbde je albanija kaznjena zato sto njeni igraci nisu hteli da nastave mec a Srbija zbog ulaska navijaca,baklji ..... Albanija za dron nije dobila kaznu posto bi za to bila iskljucena iz takmicenja. Sve u svemu ocekivano ....EUropa je opet pokazala kakav odnos ima prema Srbiji

Marko

pre 9 godina

Ovo je ogromna nepravda! Albance su kaznili samo novcanom kaznom.dok su nama oduzeli bodove,kaznili nas novcano i plus cemo naredne dve utakmice morati da igramo bez publike.
Albanci su napravili svojevrsnu politicku provokaciju koju fifa i uefa navodno ne tolerisu,Albanski fudbaleri su napali nase fudbalere,njihovi fudbaleri su se sukobili sa nasim navijacima,odbili su da nastave utakmicu i ako su postojali uslovi za nastavak iste.
I pored svega toga kaznili su ih samo novcano??? Ovo je stvarno skandalozna odluka po meni,niko ne spori da i nasa strana treba da snosi krivicu zbog lose organizacije meca,ali je uefa ovakvom odlukom fakticki kaznila samo jednu stranu.
Po meni FSS ne treba da se zali,vec da istupi iz svih takmicenja,jer se uefa i fifa ocigledno izivljavaju nad nama,i jasno je da je politika umesala svoje prste.

datepitam

pre 9 godina

"Kako piše u saopštenju Saveza, Kontrolna i disciplinska komisija UEFA bila je neprincipijelna u poređenju sa odlukama donetim za "slučaj Đenova"."
normalno da je neprincipijelna kada u Djenovi navijaci Italije nisu upadali na teren.
(topkek, 24. oktobar 2014 16:37)



Jeste, tako je italijanski navijaci nisu upadali na teren ali su italijanska poicija i fudbalski savez napravili propust u organizaciji meca, kako su uopste navijaci uspeli da unesu baklje, klesta, petarde i rakete na taj mec, zasto tribine nisu bile na vreme ispraznjene i kako je moglo da se desi da navijaci upadaju na teren pored onolike policije i redarskih sluzbi, valjda je i to za neku kaznu, a oni niti su za sta kaznjeni niti su im skinuli tri boda?

neca

pre 9 godina

Ocekivana presuda tj. odluka da se kazni samo Srbija, pa Albanci su sa tom namerom i izazvali provokaciju a cilj im je bio cak i da se Srbija izbaci iz kvalifikacija. Samo sto ono nije bila zastava Velike Albanije vec "Male Amerike" pa zato nijedan evropski zvanicnik nije osudio njeno isticanje na stadionu i svi cute.Srbiji 3:0 jer albanci nisu hteli da nastave da igraju i Srbiji 3 boda manje zbog ulaska navijaca a zastava Male Amerike se i ne spominje kao glavni krivac za prekid. Kao da je Haski sud doneo odluku, strasno!

boza1971

pre 9 godina

Necu da vredjam nikoga,niti da se pravim pametan,ali...Da li neko misli vec jednom da izadje ispred svih nas i da kaze,sto verujem vecina zna ili predpostavlja.Istupiti iz ovig takmicenja. Nije stvar sto su nas osramotili,dobili-izgubili 3 boda,dobili novcanu kaznu,igranje bez publike ...Jeste krivi smo, tj. imamo i mi svoju krivicu,ali zasto nije za sve isto. Caviceva Majca sa natpisom´Kosovo je Srbija`teska je momentalnog iskljucivanja sa daljeg takmicenja. Zastava velike Albanije sa jos cetiri zemlje nije za takvu kaznu.Po meni i nije,ako cemo pravedno,kazna treba da bude jos ostrija. Smeju nam se,slave posle utakmice kao da su pobedili,nisu li? Kao sklonili Danca (clan uefa) zbog sukoba interesa,vala ni on nebi ovako glasao.Albanci se kao bune,zalice se,a ustvari sve se vec znalo unapred.Bolje receno svi su znali samo ne mi,ili mozda misli neko drugacije.
Sto rece jedan covek u komentarima:´To je kao da sam dao keru kosku i onda mi je uzmem iz usta`(+/- 3 boda). Stalno nam daju kosku ili nesto slicno,pa nam opet uzmu,dokle?
Pisati u trenutku besa je nesto najgore,ali imam za to opravdanj,pisem iz srca.Pozdrav svima.

baja

pre 9 godina

Sramota. Ovo je sistemska korupcija u Uefi. Naci način i krenuti u hitan postupak protiv Uefe. Pod hitno povući reprezentaciju iz kvalifikacija. Ostali su nemi na najveću provokaciju u istoriji fudbala i na napad albanskih igrača na naše a još su i nas sramotno kaznili. Velika sramota. Platini i Uefa su ovim pokazali da što se tiče korupcije,Blater i Fifa su za njih mala deca! Nadam se da ce doći dan kada ce veliki klubovi Evrope napraviti svoju organizaciju i poslati Uefu u istoriju.

Prokleti Balkan

pre 9 godina

Ljudi shvatate li vi da je Bogdanov sa još nekima bio na sred terena i krenuo ka albanskim igračima? Mi smo dobili zasluženo službenim rezultatom zbog provokacije Albanaca, a onda su nam uzeta 3 boda zbog ulaska publike na teren i napada na igrače i klupu stolicama i ostalim predmetima. Da li je moguće da to ne shvatate?? Da smo mi normalan narod pustili bi da UEFA kazni ove i sad bi imali 3 boda i svi u Evropi bio gledali na nas kao na žrtve. Ali mi smo morali kao divlji majmuni da gađamo stolicama i ulazimo na teren. Ovako gledaju i na nas i Albance kao na divljake što je i istina. Ovde na Balkanu nijedan narod nije normalan i svi samo jedva čekaju neki sukob i nije uopšte Evropa kriva za to. To što vi i dalje ne shvatate šta je normalno ponašanje to je druga stvar. Meni je neverovatno da jedan dron sa zastavom može da stvori ratno stanje između dve države i to i na državnom nivou gde jedan premijer neće da primi drugog i na nižem gde su narodi već spremni za rat. Pa kod nas, znači, ako neko sutra hoće da stvori rat dovoljan mu je jedan dron i jedna zastava?? Jel vama to normalna reakcija?? Kao kad nekom mentolu u školi kažu auu šta ti ovaj reko za mamu i ovaj već skače bez razmišljanja. To nije odlika iole pametne osobe i jasno je da nismo ni mi iole pametan narod. Zašto ovako ne reagujete za bitne stvari tipa smanjenje plata i penzija, rast cena, rekordna nezaposlenost itd? NIKAD se Srbi neće opametiti.

45

pre 9 godina

Odluka je postena i ako se zalite procicemo jos gore. Albanci nista nisu profitirali jer placaju 100k i nisu uzeli ni bod. Mi smo u kanalu jer sada treba stici Dansku i Portugal sto mozemo. Sledeci put treba biti pametniji pa ne divljati na stadionu. A stoku napolje sa stadiona da mogu bez straha da dovedem klince na utakmicu.
Sada treba da proradi srpski inat, da dobijemo sve do kraja i da pokazemo svima ko je najjaci. Pa neka se siptari zivi pojedu kad se plasiramo.

Dada

pre 9 godina

Ljudi, oni ne zanimaju ni srbija ni albanija nego se gura portugal i danska, prvo da ne bi imali posla sa nasi navijaci na euro2016 i drugo, oni zele da ronaldo igra na Euro 2016 da bi publika u sto vecem broju kupila ulaznice da bi videli najbolji igrac sveta postom messi i nejmar ne mogu da igraju na euro2016, to je istina.

shanon

pre 9 godina

nevezano samo za ovu utakmicu. gledam hrt pre dva dana . rijeka kažu stiglo 2 000 navijača feyenorda dan pre meča. snimaju ih po kafićima,trgovinama,buticima. neka ih je bilo samo 500, pa gledam,spavanje,doručak,piće,suvenir,ulaznica, ostavio je svaki navijač feyenorda bar stotinjak evra u gradu, u hrvatskoj.pa čuli smo svi kad su mladi izbacili špance onaj aplauz na kraju za sve akterte i posetu španskog predstavnika u našoj svlačioni.i onda se setim djenove kruševca,tatona,bogdanova. nešto si mislim ima ova uefa malo puno razumevanja za nas.da smo normalni i ovde bi na svakoj utakmici bilo više stotina gostujućih navijača koji bi ostavljali malo eurića ali koga je za to briga.tko je gledao sos kanal mogao je videti onog id...ota koji je u opravdakju naše nevinosti pokazao dvd filma taken da nam pokaže kako su albanci eto i u holivudu omraženi kao kriminalci.srećom nije nas on branio pred uefom. zato bilo bi nam najbolje poklopiti uši i pokušati uigrati onu ekipu jer iskreno kako smo igrali u ove dve utakmice ne treba nam uefa da nas izbaci

Marko

pre 9 godina

Ma mi smo loši momci i uvek smo krivi. Najbolje je da se ni ne žalimo na odluku nego da im se lepo zahvalimo na svemu i istupimo iz takmičenja. Pa neka se igraju do mile volje, ali bez nas.

UEFA MAFIA

pre 9 godina

ja vam pricam da fasizam i dalje vlada,a svi znamo da je on najvise bio usmeren protiv Jevreja(Vernika) i Srbije,ova odluka je samo dokaz da smo i dalje nepozeljni,danas se ratovi vode mnogo drugacije nego pre,pa se to onda ne vidi,smrt fasizmu!

`Covek - o kako to glupo zvuci!`...sapucu simpanze po granama!

pre 9 godina

Ja gledam sad par naslova iz stranih stampi,Italijani najsuzdrzaniji(jer normalno,glupo je da se mafija ruga banditima...jer svaka mafija u korenu bila je banda...a i FS Italije sa klubskim uspehom u Evropi sve vise pokazuju da spadaju na nivo bande...),a drugi svi opalili kako smo mi `pocasceni pobednici`,`pobedio rasizam`...niko ne spominje vredjane 4 drzave(jedna clan EU) sa zastavom Velike Albanije.
Ili je Britansko-SAD lobi urgirao,jer tesko mi je poverovati,cak i ako vise para imaju,da Albanska rec ima tezinu u odnosu na Srpsku.Koliki god da si degen nemoguce je da ne znas razliku izmedju plemena i civilizacije.Ovde govorim o sportu.U politici kako vidimo SAD i mocnici vise preferiraju plemena i ljudozdere nego legitimne vlasti...

Znaci ni u sportu novinari vise nemaju dostojanstvo nego pisu narucene tekstove...ako,ako,kada pukne balon ala ce da se cesemo svi.Ima da se cese planeta smesnije nego kad na drvetu simpanza cese du*e, pa pomirise!

Matora Budala

pre 9 godina

Ma sve ste vi to lepo smislili i izveli, u nadi da će da bude kao "slučaj Đenova".
Očekivali ste 3 boda, praktično bez utakmice, gomilu kazni za protivnika i priliku da se otvori najširi front pljuvačine po njima...
Ali ste se negde zaznuli u računici, pa sad pokušavate da lupetanjem kojekakvih nelogičnosti i teorijama zavere, sakrijete svoju odgovornost i posledice!
A još niste ni videli šta piše u toj odluci UEFA - niste je još ni dobili - samo nagađate na temelju rekla-kazala i nečijih nebuloznih pretpostavki, koje su sve drugo, samo ne bliske pameti...
Ali nema veze, za koga je - od koga je - dobro je!

Aleksandar

pre 9 godina

Bas je po onoj cuvenoj recenici- 'ti ces lepo Djuri da se izvines sto te je tukao.'Gospodo,istupite iz UEFA.Tamo za nas nema mesta.Dobicete koji glas vise na sledecim izborima ako to uradite.Ionako posten i porodican svet u ovoj zemlji ne posecuje stadione.Tamo za njega mesta nema.Vidite da se sve pakuje protiv Srpskog fudbalskog saveza.Realno je da mi nemamo sta tamo da trazimo.Isuvise smo siromasni da bi mogli sa inkvizicijom novog doba da se borimo.Imamo toliko drugih problema da nam jos bavljenje fudbalom danas ne treba.Moj imenjak ce lepo da doceka Albanca i da mu 'otkljuca'Beograd i sve ce biti kao i pre.Mi smo i dalje ona strana...

aspirin

pre 9 godina

Ucinite nam uslugu i izadjite iz ove lakrdije. Izadjite uzdignutih glava, umesto da nas omalovazavaju, a i gubitak nam ne neminovan pod ovim uslovima. Pustimo podmicene da se suoce sa reakcijom drugih zemalja kad Albanija i Kosovo igraju.

Raša

pre 9 godina

Do god je Karadžić na čelu FSS odn. dog god budu postojali mangupluci i hohštapleraji od sudijskih nameštanja do nevaspitane publike, fudbal će sve više tonuti dok se potpuno ne ugasi! Svet TO NE ŽELI DA GLEDA!

Nikola S

pre 9 godina

Ocigledna provokacija Albanca i glupost njihovih igraca nije i ne moze biti izgovor za divljanje pojedinih navijaca Srbije, upad na teren, fizicko obracunavanje s protivinickim timom, policijom, bacanje baklji, petardi, stolica i ostalih “sitnica”.

Incidente na terenu je terablo da razresi sudija na licu mesta, kojem je to posao. Na zalost to mu je onemoguceno pre svega zbog reakcije nekolicine neuracunljivih “ljubitelja fudbala” koji su upali na teren i fizicki nasrunil na albanske igrace.

S obzirom na istoriju koju imamo u predhodinm godinama, dobri smo i prosli. Pa zar svi zaboravljau da nam je uslovno iskljucenje iz svih UEFA takmicenja isteklo tek neki dan pred utakmicu. Albanci nisu teze kaznjeni samo zbog ozbiljnosti u propustima u organizaciji utakmice i napada na njihove igarce. Inace msilim da bi im uslediolo iskljucenje iz takmicenja.

Trebalo bi sacekati i videti obrazlozenje odluke, ali imam utisak da je UEFA zaista posegnula za solomonskim resenjem da bi omogucila dalji nastavak takmicenja i albanskoj i sprskoj reprezentatciji.

Mesto zalbi i FSS I albanski savez bi trebalo da se uzmu u pamet i zajednicki porade na smirivanju tenzija da ne bismo opet gubili vreme u ovim raspravama sledece godine.

Moralni gmizavac

pre 9 godina

Ljudi koja Djenova je li moguce da ste toliko ostrasceni?

U Djenovi su incidente napravili jedino i iskljucivo srpski navijaci.

U Beogradu na stadionu nije bilo nijednog albanskog navijaca. Samim tim sve sto se desava na stadionu odgovornost je iskljucivo domacina.

Kako je sad to isto?

e

pre 9 godina

@ Washingto
A dali su albanski igrači na utakmici u Beogradu tukli srpske igrače i otimali im dokazni materijal u provokaciji koju su organizovali i sproveli. Zar ste toliko pristrasni da ovaj ključni dokaz ne uzimate u obzir a i što sudija po pravilima fudbalske igre nije tom igraču pokazao crveni karton. Kada je sudija i delegat pozvao albanske igrače nazad na teren jer su se stekli uslovi nastavka utakmice, Albanci ga nisu poslušali. E u takvim okolnostima sudija prekida utakmicu i par-for-fe pobednika proglašava ekipu koja je ostala na terenu. UEFA bi trbala kasnije materijalno da kazni oba saveza za događaje koji su se zbili ali nikako da oduzima bodove. Ako ih i oduzima onda to treba onoj ekipi koja je napustila meč. Prosto začuđujuće koliko su pristrasni!

e

pre 9 godina

@ Washingto
A dali su albanski igrači na utakmici u Beogradu tukli srpske igrače i otimali im dokazni materijal u provokaciji koju su organizovali i sproveli. Zar ste toliko pristrasni da ovaj ključni dokaz ne uzimate u obzir a i što sudija po pravilima fudbalske igre nije tom igraču pokazao crveni karton. Kada je sudija i delegat pozvao albanske igrače nazad na teren jer su se stekli uslovi nastavka utakmice, Albanci ga nisu poslušali. E u takvim okolnostima sudija prekida utakmicu i par-for-fe pobednika proglašava ekipu koja je ostala na terenu. UEFA bi trbala kasnije materijalno da kazni oba saveza za događaje koji su se zbili ali nikako da oduzima bodove. Ako ih i oduzima onda to treba onoj ekipi koja je napustila meč. Prosto začuđujuće koliko su pristrasni!

forza fimue

pre 9 godina

Prokleti Balkan@ najpametniji kometar sto sam procitao od jednog srbina .Ja stvarno citam neke komentare i nemogu da vjerujem o cemu ovi ljudi pricaju .Ljudi pa vi trebate danas da slavite pa jeste vi svjesi da je vama progledano kroz prste ? gdje ima da navijaci i redari tuku igrace gostujuceg tima u kvalifikacijama za europsko prvenstvo ? O cemu vi pricate ? Osudivani nogometni huligan kriminalac vam seta na sredini terena zbog kojeg ste vec bili kaznjavani .hahahahhaha i vi se jos bunite

ccc

pre 9 godina

Albanci prakticno nisu ni kaznjeni i to je ono sto je coveku krivo posle svega. Mi smo pobedili za zelenim stolom ali su nam oduzeli iste bodove. Albanci su izgubili ali kao i mi nemaju bodove iz ovog meca. Jos su nas kaznili finansijski i zabranom prisustva publike na nasem terenu?? Prosto neverovatno. Na kraju, sve je jasno ne zelim da gubim vreme na komentar..

Род Сварожић

pre 9 godina

@vido пратећи исти критеријум онда би сигурно требало избацити Албанију из даљег такмичења, а њих неће да избаце тако да је наша казна у ствари преоштра.

mlekadzija

pre 9 godina

Prijatno sam iznenadjen blagoscu kazne po FSS. Ne bi trebali da se zale jer ce dobiti po usima. A neprijatno sam iznenadjen ispoljenom "hrabroscu" komisije odn. kaznjavanjem FSA. A sto se FSS poziva na neprincipijelnost u odlukama kao da su pali s Marsa. Politika je debelo ukorenjena i u sportu...odavno. (Setite se samo Cavica i njegovog hrabrog cina sa majicom Kosovo je Srbija i sta je usledilo).

Goran

pre 9 godina

Kome da se zalimo ?
Onim Politickim poslusnicima koji uvek za nas izmisle neki presedan. Nemojte se ponizavati.
Napisite im lepo sledece.
"Primili smo Vasu odluku i sa zaljenjem konstatujemo ponovnu diskriminaciju naseg saveza i nacionalne selekcije, a preko njih cele nacije. Na nasoj kozi smo do sada cesto osetili Vas pojam pravde koji se ogleda u dvostrukim standardima, a sa jedinom namerom da van Fudbalskog terena otvoreno pomognete pojedinim fudbalskim selekcijama da prodju kvalifikacije. Neka na to smo kao sto je vec receno i navikli od Vas. Ne brinite nas nacionalni tim ce uciniti sve da bude PRVI u grupi i onemoguci Vas da PROGURATE PORTUGAL na Evropsko prvenstvo. A na Vama ostaje da objasnjavate svojoj deci Vase poimanje prava, pravde i morala. Ako uopste ynate sta je to."
E to bih im ja napisao i poslao svima u svetu .
To i jeste sustina svega.

slavoljub

pre 9 godina

Presuda je kontradiktorna.
Trebalo bi istupiti iz takmicenja jer u stvari se ne igra fudbal.
U pitanju je specijalni rat i fudbal je samo maska za izvodjenje specijalnih operacija na neprijateljskoj teritoriji. Za izvodjenje operacija koriste se specijalne jedinice, komandosi, koji preruseni u navijace odlaze na neprijateljsku teritoriju radi destabilizacije postojece drzave. UEFA misli da je fudbal izuzetno vazan sport i da preko njega je moguce uticati na javno mnjenje drzave koja je meta ovakvih operacija. Pri tome se koriste vojno tehnicka sredstva kao sto su dronovi radi postizanja cilja.Takodje se nase sluzbe brane od napada koristeci vojnu tehniku radi ometanja ovakvih objekata.
Sve ovo je postalo vise od igre i pravi potez bi bio da napustimo takmicenje dok ne preovladaju sportski motivi u UEFI.
Jednostavno im treba reci gospodo zaigrali ste se. Sta ce to nama.

Nevit

pre 9 godina

Kad pogledam koliko će para zgrnuti UEFA, postaje mi sve realnije da je drona pustio upravo neko pa nalogu UEFE, zna se da su Srbi i Albanci zajedno benzin kome samo treba šibica i eto požara. ;)

Swedenonline

pre 9 godina

Cim se na Balkanu nešto zakuva, treba uvek kazniti i jednu i drugu stranu, podjednako. Jedini način da prestanete da idete u sukobe je da unapred znate da gubite, obostrano. Verujem da je svetu uskoro jasno kako mora!

Дража

pre 9 godina

Ovakva kazna je ista kao da su utakmicu registrovali 3-0 za Albaniju. Šta im to znači da na istovremeno daju i oduzimaju 3 boda? To je glupo. Znači Albanci su kažnjeni samo zato što su odbili da nastave utakmicu a mi za sve ostalo.

samo zelim da kazem

pre 9 godina

bodovi se oduzimaju zbog npr namestenih utakmica,ne zbog nekog bogdanova debila ,tu ide novcana kazna,zabrana navijaca,menjanje lokacije igranja

ova odluka je sramna,mi smo kaznjeni i to vise puta.
albanija/albanci koji su i iscenirali sve to,prvi su i poceli fizicki da se obracunavaju su kaznjeni sa 100 000
utakmicu nisu hteli da odigraju tako da 3-0 je ok,ako tad nisu hteli da nastave,niti sutra,sta tu ima da se razmatra,mada ponovno odigravanje bi bilo ok.
u Djenovi je bilo nereda,Srbija je kaznjena tad,a Italija? setimo se da su tad Italijani isto palili baklje,nisu stojali i gledali kako onaj celavi debil sece ogradu i trese je kao neki majmun.
jos jedno,ovo je sramna odluka,ako neko misli da nije politicki motivisana onda se grdno vara.

OFFJSDP

pre 9 godina

Iskreno mi nije ni zao ove grobarsko-vezarsko menadzersko-toletovske reprezentacije i treba da ispadnemo iz daljeg takmicenja sve dok ova fss mafija ne bude pohapsena

Marko

pre 9 godina

Nesto se ne secam da su navijaci u Italiji ulazili na teren i udarali igrace Srbije. Bolje da se nista ne zale, napravice jos gori problem.

Vegeterijanac

pre 9 godina

(veerghoen, 24. oktobar 2014 18:44)
Mislis na Dron ili onog sto upravljao?
dronom su uzleteli van stadiona,a onaj sto je upravljao je uso na poziv nekih EU zvanicnika.

Slavisa

pre 9 godina

@Gradjanin, komentar slican tvom sam napisao jos pre 9 dana, ali tad to nije smelo da se pomene, pa mi ga nisu objavili. A poceo sam i ja da sumnjam isto kad je ministar slavodobitno objavio da su pronasli dron!? (dotad sam bio ubedjen da je dron jos u toku incidenta predat policiji) i kad je jedan od komentatora objavio link kako jedan od huligana odnosi dron. Sta ce huliganu dron, da je jurio onu zastavu mogao bih da razumem, valjda da je pocepa. Onda pocnem da pazljivije gledam snimak incidenta i u jednom momentu taj huligan ide iza Bogdanova i tad pocinjem da sumnjam da iza drona stoji Bogdanov. Pitanje je samo od koga je za to placen. Takve patriote rade za "ko da vise."

PIVKE

pre 9 godina

Tomislave Karadžiću...i satrapi


ODLAZITE iz srpskog fudbala!!!

Na dva velika talmučenja se nismo plasirali..a kako stvari stoje i treće nam je "pusti san"
Prvenstvo KATASTOFA...(regularnost upitna), menadžeri sastavljaju nacionalni tim, navijači masovno bojkotuju reprezentaciju, kuća fudbala (jedini argument koji potežete) je prazna, čak i reprezentacija spava u hajatu.......


Sahranili ste srpski fudbal...IDITE

lep vam je Maravić odgovorio ZAŠTO SMO KAŽNjENI

pre 9 godina

Na šta će te se žaliti?
Na uletanje navijača na teren
Na to da su ti navijači huligani odavno poznati vama, policiji, sudstvu
Na to da su ovi isti izgrdnici odranije poznati UEFI
Na to da jedni te isti, prave iste probleme na domaćoj i međunarodnoj sceni
Na to da svojim igračima skidaju kapitensku traku, dresove, lupaju im kola, prete im ...
Na to da imate pretpostavke da je dron i zastava ubačena od strane Albanaca? Izvinite nemate ni jednu činjenicu i dokaz. Izvini te ali špočinjem da sumljam.......
Na to da se neko obraćao premijeru, koliko vidim to UEFU ne zanima.

Dron odnosno zastava jeste bila provokacija, zašto provokator nije uhapšen? To pitanje ipak ide nekom drugom. Tako da nemate ni dokaze ko je upravljao i tom spravom. Perdostavljate da jenoko kriv,.... smešno

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Koliko sam shvatio, utakmica je registrovana 3:0 jer Albanci nisu hteli da nastave posle prekida. Da nije bilo prekida, kako bi Albanija bila kaznjena za dron? Dron sam po sebi nije izazvao prekid. Znaci, da je nasa publika mirno gledala dron, Albanci bi bili kaznjeni sa tih 100 hiljada i nikom nista? Bruka i sramota! Sta je sa albanskim igracima koji su napali Mitrovica? Ispada na kraju da je mozda i dobro sto su navijaci izazvali prekid, jer bez toga ne bismo dobili 3:0, a bodove bi opet mogli da nam oduzmu zbog upaljaca, baklji, vredjanja protivnika i sl.

Rihard

pre 9 godina

Nažalost, jedina ispravna odluka je ova koju je donela UEFA. Sve dok naši ljudi ne shvate da mora da se sankcionišu ispadi pojedinaca, ispaštaće kolektivno svi. Država, jer će u takvim uslovima premijera moći da proziva svako (a i svakog funkcionera). Da li se došlo do saznanja ko je od Partizanovih navijača "držao" antisemitsku parolu? Da li su uhapšeni navijači koji su ušli na teren u toku utakmice Srbija-Albanija? Da li su procesuirani rukovodioci C.zvezde, koji su klub doveli do višemilionskih dugova, i koji nisu poštovali finansijski fer-plej, pa ih UEFA direktno eliminiše iz svojih takmičenja? Ništa od toga nije rešeno, jer država ne želi da reši, valjda da se ne zameri nekome. To nema veze sa UEFA, ni sa FSS, ni sa fudbalerima, pa ni sa običnim navijačima, to ima veze sa pojedincima koji imaju ime i prezime. Kada se država, na koju se često pozivaju naši funkcioneri bude obračunala sa pojedincima, koji su izazivali nerede, prevare ili lopovluke, onda se možemo nadati napretku. Pa nama je bolje da igramo i bez navijača, nego da navijaju oni koji na stadion ne bi smeli ni da dođu. I bez navijačkog stava, Albanci su kažnjeni za ono što su uradili i to zasluženo. Oni su faktički izgubili utakmicu (koju se već smatrali dobijenom). Odluka UEFA je više politička nego sportska, ali to i jeste pošteno, jer ima mnogo politike a malo sporta u ovom slučaju. Pozdrav!

dragan222

pre 9 godina

Cuti dobro smo prosli. Jeste Albanska provokacija je bila bez presedana ali dozvoliti Bogdanovu na tribine, da ne spominjem na teren, i situacija gde navijaci i redari (!) biju protivnicke igrace je takodje nazamisliva u normalnom svetu. Ne bi bilo fer da su albanci profitirali od politicke provokacije ali ne bi bilo fer da smo i mi profitirali od glupog i siledzijskog ponasanja.

Bikan

pre 9 godina

Sta bre vi da se zalite. Da nisu navijaci, sorry 'kreteni' usli na stadion pa i da se zalimo. Ima se dosta video snimska sa ove utakmice; protiv sve ove kretene treba pokrenuti postupak. S kojim pravom oni mogu da ulaze na teren. Ako ne mogu normalno da navijaju, neka sede kuci ili bolje u kavezu. Gde je pravna drzava da ovo sankciobira? Gde?

bane

pre 9 godina

sta se prave ludi.pa u djenovi niko nase nije davio na terenu a ovde je isti taj sto se u italiji vero ko majmun po ogradi dobio eksluzivno pravo da utrci u teren i da nas okarakterise u svetu kao divljake.zatvorite desetak huligana na po pet godina strogog zatvora i normalni ljudi ce se vratiti na stadione pa nece ni kazni biti.a sto se tice ovih "francuza"koji vise lice na hordu,njih treba odrati tamo sa pet sest golova kolka je i razlika u kvalitetu.

Arhimandrit

pre 9 godina

Očekivana odluka. Odlična prilika za UEFA-u da pomogne Por i Dan...i jedni i drugi su vec izgubili očekivane bodove od Alb...tako da gubitak bodova Alb mora da postoji jer smo mi bili kilavi do prekida..ko za sta bi bilo do kraja..Oduzimanjem bodova Srb i ona se stavlja u podredjeni položaj tj gubi očekivane bodove...Sve u svemu poruka je jsna..zelimo Dan i Por..a treci ako mora da bude neka bude Alb...

Zajdi zajdi

pre 9 godina

(Gradjanin, 24. oktobar 2014 21:00)

Ima smisla to sto pises tim pre sto je Bogdanov vodja navijaca Zvezde popularnih Delija. A Zvezda vec niz godina trazi nacin da smeni Karadzica. Djenova je bila prvi pokusaj ovo sa Albanijom je mozda bio drugi.... No nek istraga pokaze svoje. Ali cutnja u Ljutice Bogdana je vise nego zagonetna.

Pera Trta

pre 9 godina

Albanci kaznjeni sa 0:3 zato sto nisu hteli da nastave utakmicu iako su sluzbena lica procenila da je to moguce. A mi smo kaznjeni zbog lose organizacije i upada publike na teren. Jedino sto "smrdi" je neuobicajena kazna od -3 boda zbog lose organizacije. To se mislim nikad nije desilo. Uglavnom su novcane kazne i igranje pred praznim tribinama ili na neutralnom terenu.

topkek

pre 9 godina

"Kako piše u saopštenju Saveza, Kontrolna i disciplinska komisija UEFA bila je neprincipijelna u poređenju sa odlukama donetim za "slučaj Đenova"."
normalno da je neprincipijelna kada u Djenovi navijaci Italije nisu upadali na teren.

dzukac

pre 9 godina

Obavezno se žalite, ali voleo bih da posle toga odgovorite na pitanja vi gospodo iz FSS i MUP Srbije.
1. Kako je moguće da albanci danima pre utakmice najavljuju "iznenadjenje", a vi zaista na kraju budete iznenadjeni?
2. Kako je moguće da nepoznata osoba na krov crkve u blizini dogadjaja visokog rizika postavi letelicu? Pošto niste sproveli sve potrebne mere isto je tako neko mogao da postavi eksploziv ili da se popne sa snajperskom puškom.
3. Zašto utakmica visokog rizika nije organizovana na stadionu koji ima rov ispod tribina i koji je mnogo lakše obezbedjivati. (stadion Crvene Zvezde)
4. Zašto Mitroviću nije prišlo službeno lice (redar ili policajac) čim je uhvatio zastavu? U tom slučaju bi ponašanje albanskih igrača bilo tretirano kao napad na službena lica.
Da se razumemo ja ni u kom slučaju ne opravdavam sramnu i bezobzirnu političku provokaciju od strane albanaca, sa očiglednom namerom da se izazovu teški incidenti. Voleo bih da žalba bude prihvaćena zbog naših igrača i ljubitelja fudbala, ali konačna odluka UEFA kakva god bude, ne sme biti pokriće za neznanje i nesposobnost koji caruju u FSS.

Nikola

pre 9 godina

Žalite se na sebe BANDO!!!!


Uzrurpirali ste srpski fudbal, reprezentacije nema na velikim takmičenjima, klubovi su smešni u evropskim okvirima, obećavate ostavke pa ih povlačite, smejurije od prvenstva navijači beže od vas..........a vi se pravite ludi i grejet svoje fotolje.


Sklonite se više i predajte srpski fudbal sposobnim ljudima koji možda omaju neku ideju...za razliku od vas.

Letekerset Dajaku

pre 9 godina

Da li to znači da treba da se divlja prilikom intoniranja himne , de navijači i redari biju , da bi se dobili tri boda . Kako ce se razviti u Albaniji , posle ove odluke , veliko je pitanje . Da li je UEFA sportska organizacija ili njena uloga je da zapali fitilj . Amerika treba da disciplinuje nezrele evropske djake opet

DARKO

pre 9 godina

A sta radi Ivan Bogdanov na terenu? Skinite vodje navijaca sa platnog spiska i eto mira na stadionima, da i posten svet moze na utakmicu sa decom da dodje! Biti vodja navijaca je dobro placena funkcija..mnogo vise od PREMIJERA.....a fudbal nka gledaju neki drugi uzivo a mi normalni preko TV-a Ligu Sampiona

DeXX

pre 9 godina

kako niko od vas tupalja neshvata da je Srbija odlicno prosla, kada se bude gledao medjusobni skor Srbija je za 3-0 bolja od Albanije, da li ste vi tako tupi da ne vidite kako je evropa na nasoj strani!

Ivan

pre 9 godina

Samo da ne nadrljamo jos vise. Jedina pravda za jedne i druge bi bila utakmica na neutralnom terenu. Dogovoriti se sa Albancima i u sklopu zalbe na obe strane inicijatirati na tome.

Dule Bosna

pre 9 godina

E pa kad je tako sad budite junaci pa pobijedite Albaniju u gostima i prica je zavrsena.
Citam mnogi pisu da trebate istupiti iz takmicenja?
Po kom osnovu se treba odreci od tolikog novca?
Fifa daje dovoljno novca za kvalitetnu organizaciju utakmice ali vi imate savez koji cak i na ovakvim utakmicama stedi pa navijaci rade sto im se svidja.

Nislija

pre 9 godina

ne kazem da smo cvecke,svi znamo kakvi smo.ali
da nije bilo onog drona,utakmica bi se zavrsila na ono skandiranje ko ne skace taj je taj,i druge uvrede.
sto ima svuda u svetu,ne zaboravite kako je nama bilo u Hrvatskoj.
nije samo kod nas to primer,takva skandiranja ima svuda.
eto,ukratko,da nije bilo drona utakmica bi se odigrala.
Albanci su ocigledno sve ono unapred isplanirali,a nebi me ni cudilo da je i UEFA umesana u to,pa odatle i ovakva sramna odluka.

todor

pre 9 godina

Pa ne moze argument bas da bude takav sto se tice Djenove. U Djenovi nisu italijanski navijaci pravili nerede. Nasi navijaci su palili baklje, uleteli u teren, tukli se sa policijom.. tako da ne moze italija za to da bude kriva. Njihovi navijaci nisu agresivno reagovali na to, nisu uleteli u teren, nisu tukli nase igrace.

Naivan argument, iako se ne slazem do kraja sa ovom kaznom koju smo dobili. Stvarno ne razumem oduzimanje bodova, pogotovu u ovoj delikatnoj situaciji. Ok sigurno moramo biti kaznjeni i praznim tribinama i novcano i sta god zbog uletanja navijaca. Ali oduzimanje 3 boda je previse. Plus su incident zapoceli albanci, njihovi igracu su se tukli takodje, napali su Mitrovica kad je skidao zastavu. Dosta nejasnih stvari..

Kefalo

pre 9 godina

Mislim nesto, jesu sinoc igraci Zvezde promasili par zicera, polaganja i lopti, ali ovom Radonjicu da su dali Amere na Svetskom prvenstvu oni ne bi prosli ni u cetvrtfinale, pa on je i prosle god. izgubio sve vazne utakmice. Mozda, Mutu za trenera?! Pozz

mafia

pre 9 godina

"Zalite se Bogdanovu i onima koji ne smeju da mu zabrane da udje na teren. Da je on sa svojim "inteligentnim prijateljima" ostao na tribinama dobili bismo 3 boda. Sta vam je sada UEFA kriva, kaznili su posteno i Albaniju!!! Albanija je ostala bez bodova i izgubila 3:0. Gol razlika bar ostaje u nasu korist, ali Bogdanov i njemu slicni nas vec drugi put u 4-5 godina kostaju kvalifikacija, kada cete to da shvatite umesto sto se zalite UEFI???
(pobesneli Milutin, 24. oktobar 2014 17:43)"

A kakve veze ima FSS sa Bogdanovim? To je pitanje drzave. On je pre samo 2 meseca uhapsen u Crnoj Gori zbog reketiranja (postoji i snimak), uz to je i fasista i jos nije u zatvoru...

Abolirani predsednik

pre 9 godina

Pitam ja vas sve zajedno, gde je danas Ivan Bogdanov? Da nije možda otišao sa bratom Andrejom kod njegove mame u posetu? Na stranu ostavite albanski fašizam, to je njihov problem. Da li je ta osoba u zatvoru, da li mu je zabranjen ulazak na stadion? Ko je uopšte taj čovek i za koga radi? Mislite da je običan huligan, teško!? Možda Zvezdan Terzić zna.

ejac

pre 9 godina

"Zalite se Bogdanovu i onima koji ne smeju da mu zabrane da udje na teren. Da je on sa svojim "inteligentnim prijateljima" ostao na tribinama dobili bismo 3 boda. Sta vam je sada UEFA kriva, kaznili su posteno i Albaniju!!! Albanija je ostala bez bodova i izgubila 3:0. Gol razlika bar ostaje u nasu korist, ali Bogdanov i njemu slicni nas vec drugi put u 4-5 godina kostaju kvalifikacija, kada cete to da shvatite umesto sto se zalite UEFI???
(pobesneli Milutin, 24. oktobar 2014 17:43)"

A kakve veze ima FSS sa Bogdanovim? To je pitanje drzave. On je pre samo 2 meseca uhapsen u Crnoj Gori zbog reketiranja (postoji i snimak), uz to je i fasista i jos nije u zatvoru...
(mafia, 24. oktobar 2014 18:36)

A mozda ima i sluzbenu legitimaciju, pa niko ne sme da ga uhapsi i ne moze. Mozda Bogdanov ima i neki cin u nekoj od nasih sluzbi... hm, a mozda i ostale navijacke vodje imaju cinove...hm, pa je za gey paradu bilo naredjenje jedno, a za paljenje ambasada drugo i tako to ...hm, pa onda za gey paradu neko drugo.. itd

Kat Mandu

pre 9 godina

Situacija jasna kao dan.
Na revansu , 30 hiljada albanaca od njih 25 kosovara.
Navijaci ulaze na teren usred utakmice. Dobro izlemaju nase igrace.
Komisija UEFA zaseda. Kazne sleduju i Albaniji i Srbiji.
3:0 za Albaniju i bez 3 bodova. Po 100 hiljada kazne za obe ekipe.
Ajde novo na novo.

AcaTrica

pre 9 godina

Kada je UEFA kaznila Englesku zabranom igranja u EURO takmičenjima u trajanju od jedne godine jedna žena (Margaret Tačer) je rekla "malo je..." i dodala još jednu godinu !! Sve ostalo je istorija. E sad pitanje je da li u ovoj zemlji ima neka žena...ili su sve muškarčine.

purple.c0mrade

pre 9 godina

Ovo je jako bitna 'pobeda' nashe reprezentacije jer nam uvecava gol razliku za 3 (sarkazam). Mada, obzirom koliko nas Evropa 'voli', mogli su nam nedodeliti 3 boda za pobedu i pored toga oduzeti 3 boda (jeste da ih trenutno ne posedujemo, al' ko zna... mozda ih osvojimo).

Kefalo

pre 9 godina

Mislim nesto, jesu sinoc igraci Zvezde promasili par zicera, polaganja i lopti, ali ovom Radonjicu da su dali Amere na Svetskom prvenstvu oni ne bi prosli ni u cetvrtfinale, pa on je i prosle god. izgubio sve vazne utakmice. Mozda, Mutu za trenera?!

brm, brm

pre 9 godina

Draga gospodo, mi bilu ucesnici na onoj utakmici, mi bili ucesnici na ovoj utakmici. Gde smo mi, tu su neredi. Dobro mi i prolazimo sa kaznama koliko stvarno zasluzujemo

smajli

pre 9 godina

Ovog Bogdanova i ostale huligane treba zaposliti kao redare na utakmicama tako ce sledeci put biti manje primetni kad budu prekidali utakmice zbog svog ponasanja, a mozda ce neko cak i pomisliti da su utrcali na teren ne bili zaveli red, he he

pobesneli Milutin

pre 9 godina

Zalite se Bogdanovu i onima koji ne smeju da mu zabrane da udje na teren. Da je on sa svojim "inteligentnim prijateljima" ostao na tribinama dobili bismo 3 boda. Sta vam je sada UEFA kriva, kaznili su posteno i Albaniju!!! Albanija je ostala bez bodova i izgubila 3:0. Gol razlika bar ostaje u nasu korist, ali Bogdanov i njemu slicni nas vec drugi put u 4-5 godina kostaju kvalifikacija, kada cete to da shvatite umesto sto se zalite UEFI???

Zli

pre 9 godina

Ajde polako, tu bi neki da istupaju iz kvalifikacija, umesto da se šutiramo u donji deo leđa i mi i albanci, da nas nisu najurili iz grupe, kad se sagleda sa njihovog vidika, šta ćemo jim? Dve ekonomsko najjadnije države na kontinentu, nikakvog finansijskog značaja, plus uvek neki belaj sa navijačima, bar da se ljudi potuku, pa da ostave neke pare...
Albanci naravno krivi zbog džiberskog ponašanja, mada ako se uzme u obzir 40 minuta skandiranja, sa pozivom na klanje, nije nešto čudno. Onaj dron je trebalo lepo da skinu policajci, ionako nisu ničemu služili, ovako samo mučeni Mitrović ispao heroj u srpskim a gad u albanskim očima.
Sa naše strane jedina svetla tačka igrači, koji su se poneli za primer svim ostalim ljudima i nekako mi bilo muka, kad sam video one izraze na licima, koji su govorili "šta mi je ovo trebalo?" Kazna i treba, kad su redari umesto da štite živote i zdravlje, počeli da tuku albance, što ne bi smeli, pa makar imali po 10 kukastih krstova svaki, policija pušta Bogdanova na travnjak ko da su kumovi, možda i jesu...

Jeste

pre 9 godina

Ao, samo se 'zalite'
Istupite bre iz takmicenja. Ionako ste nikakvi, nikakva steta nece biti napravljena. Zrtvujte neko takmicenje...
Ponizavaju nas na sve strane... :/
(Iv, 24. oktobar 2014 16:35)

Haha, pa ljudi vi stvarno mislite da ce iko da se obazre ako istupimo? kao da smo mi nesto bitni ako budemo bojkotovali takmicenje. haha mozes misliti, pa obradovace se svi ako istupimo , i uefa i siptari, a pustice nas da se tripujemo da smo nesto, ustvari niko nas nece ni pogledati.
kakva glupost.

Saca

pre 9 godina

Kazna samo za nas napaljen, apsolutno se slazem buduci da Bogdanov opozdravlja publici ladno bez straha da ce neko reogovati. Suspenzija na 5 godina, posteno.

UEFA

pre 9 godina

http://www.gazetatema.net/web/wp-content/themes/transcript/timthumb.php?src=http://www.gazetatema.net/web/wp-content/uploads/2014/10/platini4.jpg&q=90&w=629&zc=1

Filip

pre 9 godina

Nece prihvatiti zalbu ali vredi pokusati, mozemo da prodjemo ako pobedimo dansku u sledecem kolu kod nas imacemo isto bodova ko albanija koja pauzira sledece kolo i imace isto utakmica ko mi i isto bodova ko danska koja ce imati i utakmicu vise a bicemo drugi zbog gol razlike.
Ipak za uspeh nam treba i tim pa je bitno da se zovu: Kostic i Subotic.
Mozda sam malo skrenuo sa teme ali nadam se da cete objaviti moj komentar pozdrav.
NAPRED SRBIJA!

mik

pre 9 godina

Realno kazna je takva da su svi kažnjeni i u neku ruku oštećeni(svako iz svog ugla gledanja),a da niko nema jake adute za žalbu. Ali ako napravimo paralelu sa Đenovom,ja se ne sećam da je tada organizator kažnjen,a realno bilo je mnogo propusta u organizaciji,a sada smo mi kao organizatori kažnjeni više od gostujuće ekipe. Mene sada zanima šta će Tole da kaže? Realno ovo je za ostavku,neopozivu. Tole?

dragan

pre 9 godina

Ovo je svakako kraj nasih nadanja da cemo se plasirati na EP jer smo na bodove protiv Albanije racunali a kada tome dodamo remi u Jermeniji...A tesko da cemo dobiti u Tirani. Pri tome nisam bas siguran da albanska zalba nece proci jer u proslosti smo videli da sve odluke koje su isle nama u korist ili bolje receno koje su bile neutralne nakon zalbi su preinacene(Gotovina, Sljivancanin, Haradinaj)

iggy

pre 9 godina

" nama su oduzeta tri boda, koja predstavljaju 12,5 odsto ukupnog broja bodova koje može da osvoji jedan tim u našoj grupi"

Aca informacija se zaposlio u FSS

pirmo pirmo

pre 9 godina

Znam da nečete objaviti al"""Srbija je dobila 3:0 jer albanci nisu htjeli nastaviti utakmicu i to je OK Srbija je kažnjena oduzimanjem bodova zbog
lgledalaca na teren i napada stolicom na albanskog igrača i tačka.Ko ne žei ovo da shvati njegov problem A vi i dalje štite Bogdanova i njemu slične i daleko če te dogurati Još jedno da li ijedan navijač koji je ušao na teren procesuiran???nije i šta čemo sad.

Zagrepčanin

pre 9 godina

Ego je najveći problem svakog čovjeka,a to nije domoljublje i ljubav prema zemlji, nego čisti egoizam. Što da vam kažem ... kad sam bio u vojsci najbolji prijatelj mi je bio iz Beograda ... dosta godina poslije u poslu koji sam radio za jednu firmu, postao sam prijatelj sa jednim Albancem.
Mi u Hrvatskoj ''imamo problem'' pa kažemo za Slovence da su ''gori'' od Srba. Ja doista ne znam što sve ovo nama treba. Potrebno je odijeliti sport i politiku. Ali dok se mi ''borimo'' u komentarima i želimo postići neku pravdu, svi političari kupe poene ili bodove (pare/novce) na svoj konto. Na žalost ne postoji uvijek pravda, ali dogovor, kodeks i pravila se moraju poštovati. Ako postavimo te uvijete, biti će bolje, ako ne za nas, onda za našu djecu i potomke.
Što se tiče utakmice, najpravednije bi bilo da se utakmica odigra ponovno bez gledališta u Beogradu i isto tako u Tirani ... pa neka bolji, sretniji ili spretniji pobijedi ...

dado

pre 9 godina

Solomunska odluka. UEFA je odlucila da ne zeli ni jedne ni druge u Francuskoj. Rezultat je bio 0:0 u tom trenutku i Albanija je izgubila bod. Vi ste pobijedili a uzeli vam tri boda,bez publike igrate dvije utakmice u kojima ako ne osvojite sve bodove, a UEFA se nada da necete, ispadate iz igre.Kad se sve zbroji,nezadovoljni ste i vi i Albanci i imate jako malo bodova. Okvirno se racuna 18 bodova kao dovoljno za plasman u Francusku koji je realno nedostizan cilj.Bilo je glupo ocekivati da ce se kazniti samo jedan tim.

miki

pre 9 godina

Neverovatno je kako mi Srbi okrivljujemo sami sebe a svi koji ste se oglasili odlicno znate da nismo krivi. Pogledajte demonstracije u Tirani i Pristini. Da li je neko od albanaca suzdrzan kao mi i da li kazu za sebe da su krivi. Sram vas bilo sve!

Bora

pre 9 godina

Nije nista kontradiktorno. u oba slucaja nas je Bogdanov sa ekipom kostao bodova. Ko ce i kada objasniti zasto je on bio tu? A kad jos plus I redar udara igraca, mozete samo da ucutite gospodo iz FSS. makar ovi ubacili 3 zastave. to je njihov problem.

1003

pre 9 godina

nista,od sledece utakmice svi da kupimo po 1 dron i da se vozimo po teren,kacite na njega
zastave ,Velike Srbije,Dusanove Srbije,Srbije sa Rusijom,Srbije bez EU,SRS,SNS,SPS,LDP,DSS,DS,G17+,NOVA,STARA,Milosevic,Marko Kraljevic,Obilic,Ceca,Arkan,Jelena Karleusa,LGTB-a,NATO,UCK,ISIL
mozete da i neke poruke da pisete
tipa "Velika Srbija,Kraljevina Srbija,Dole NATO,Gore NATO,Dole EU,Gore EU itd,budite kreativni.

Emilienyu

pre 9 godina

Sa jedne strane je ovo dobro...dali nam score od 3:0..pa mi nebi uspeli da damo toliko golova za tok ceo kvalifikacija..:P
Šala na stranu, mislim da Uefa nece promeniti svoj stav, i da ce ovo nažalost ostati odluka...na kraju ni "krivi" ni dužni ostasmo mi jos jednom bez finalnog turnira..

Kim Filbi

pre 9 godina

Pa taj dron je ocarinjen u Srbiji u isnosu od 133 evra. Pitanje je ko je vlasnik koji je platio carinu i kako je moglo da taj dron dodje u ruke Albanaca . Mislim da se celi slucaj moze lako i jednostavno resiti ako se poozove covek koji je platio carinu i kaze kome je dao ili prodao taj dron.

Boško

pre 9 godina

Naravno da je odluka na štetu Srbije i da je nepravedna, nisam ni očekivao drugačije. Ali do kad će FSS dozvoljavati lasere? Pre svih incidenata, konstantno na licu albanskog golmana su bili laseri. Do kad će se dozvoljavati upad publike na teren? Da nije bilo toga, UEFA ne bi imala argumente ni za kakvu kaznu Srbiji. Idioti upropaštavaju srpski fudbal, može im se.

gonzo

pre 9 godina

Glavni dio prihoda UEFI doprinosu huligani iz Srbije,hrvatske i Albanije. Platini je ponosan sa njima. koliko para legne na racun. Dobiju li huligani koji novcic za zdusno navijanje sa malo sovinizma,makljaze,pilotiranja dronovima....fini momci...

Anonymous

pre 9 godina

Očekujemo ostavke Karađića i ostalih članova FSS. Zbog nesposobnosti i nekompetenosti dosadašnjim upravljanjem. Srpski fudbal nikad nije bio očajniji u moralnom i kvalitativnom smislu. Na veliku žalost ljubitelja futbala, više nam nemogu priuštiti ni odigravanje 90 min meča. Vaše ostavke bi stvorile šanse ljudima sa mnogo većim entuzijazmom da se dokažu u organizacijonom smislu i tako vrate neki sportski duh na stadione. Ostavke ako i malo obraza imate.

Realno

pre 9 godina

srbija- shqiperija 3:0

1:0 88" michael platini
2:0 89" mihaelo platinovyich
3:0 90" mihajlo platinovic
(komshija, 25. oktobar 2014 03:01)
Srbija-Shqiperija 3:0

1:0 42" Dron
2:0 43" Autogol Rama
3:0 90" Proslava čega?
Nikome nije jasno šta ste to slavili i iz kojih razloga...molim te,objasni nam,jer smo neupućeni.

djole

pre 9 godina

Sve je to lepo, dragi FSSovci, ali da se mi ne ponasamo ko majmuni i na svake provokacije nasedamo i skacemo ko izgubljeni, ove diskusije nebi ni bilo.

Alo bre

pre 9 godina

Zabranite profesionalni fudbal, rat je poceo na Maksimiru ako se secate. Navijaci odavno ne dolaze zbog igre koja je ponizavajuca. 10 godina bez para nek igra ko hoce da igra, nema prenosa, nema kladjenja, nema kupo-prodaje igraca i videli bi amateri bi bili bolji od ovi guranih klinaca a navijaci bi migli da upotrebe svoju energiju na nesto korisnije.
ps: Za koga radi Bogdanov?

markobg

pre 9 godina

"Gospodo" iz FSS -a nemate nikakav ugled u svetu fudbala tako da Vam nijedna zalba nece pomoci,moralan je cin posle ovakve odluke kojom su nam vrata Evropskog Prvenstva prakticno zatvorena,podnesete ostavke i raspisete izbore na svim nivoima.

Kompleksaš iza tastature (što bi rek‘o Kolarov)

pre 9 godina

Kud nas nisu disfalifikovali – barem se ne bi žderali gledajući očajnu igru fudbalera i još očajnije iživljavanje „navijača”!

Vase ime*

pre 9 godina

jel ovaj fudbaler na slici cese genitalije?
kako su mogli pored tolikih sluzbi koje velicaju da dopuste da dodje 10 nekih tipova dodje i sa igrackom od 400 evra napravi haos?!
a sad mi nismo krivi.
krivi su korupcija, amaterizam, nezainteresovanost isto sto i za sve ostalo.
da ne pricamo ko je sve u nasem svetu fudbala, ne vredi se nervirati.
za vasu informaciju tetkice na stadionu zvezde su dale otkaz, ne primaju plate... gledajte nesto pametno od sporta, djokovica, premiership, bilijar...

DAFF

pre 9 godina

Pazi ovo majke ti:
Članovi Odbora za hitna pitanja FSS zatražili su hitno zasedanje Saveta za sprečavanje nasilja u sportu, kako bi razmenom informacija sa državnim organima i analizom slučaja došli do novih dokaza o pojavi transparenta političko-fašističke konotacije.EEE pa sto to niste uradili odmah posle utakmice!

Stefan

pre 9 godina

Tačno je to da je odluka sporna ali ne znam zašto se FSS žali jer su oduzeti bodovi koje niste imali niti ste ih igram na terenu zaslužili.Fiktivno ste bodove dobili i fiktivno su vam oduzeti. Mogla je biti i nepovoljnija odluka FIFA.

nnidza

pre 9 godina

Kazni nedostaju dve utakmice zabrane Albancima, naročito posle forsiranja drona na njihovom derbiju i širenja huliganizma širom Evrope. "Bogdanov" je oduzeo Srbiji 6 poena i moguće dva EP.. Ne mogu navijači na teren da tuku igrače. A iz UEFA znaju da ovo najviše boli. Nema ovde nepravde!

gorus

pre 9 godina

Koje prepucavanje,sve se svelo da je Karadzić ili Bogdanov kriv...jadni smo.Odluka uefe nije trebala biti -3 boda nama,ali kazna je minimalna u odnosu na situaciju.