Petak, 24.10.2014.

08:37

Radonjić: Promašili važne penale

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić istakao je promašena slobodna bacanja i šuteve za tri poena kao uzrok poraza u Klaipedi.

Izvor: AK

Radonjiæ: Promašili važne penale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

kris

pre 9 godina

Ova utakmica je bila,da tako kažem,polukvalifikaciona,što znači jako važna.I to je jedini uzrok poraza,jer mi nikad nismo u stanju dobiti važnu utakmicu.Valensija ima 0:2,Neptunas bi imao 0:2,a mi 2:0 i još bi nam trebale tri pobede za prolaz.I kao uvek loše smo počeli,i opet se vratili i opet se oduzeli zbog pritiska.Pa gospodo,ako niste u stanju podneti pritisak bavite se zemljoradnjom,radite na pilani,ili nešto treće.Igrači se menjaju,ali ni ovi novi ne podnose pritisak.Ko god dođe kod nas oduzme se kad je najvažnije i to ukazuje na to da ih trener ne spremi psihički na pravi način,već izgleda prenosi na njih svoju nervozu i paniku,zbog čega se dešavaju sve one gluposti koje prave.I zbog toga ništa nećemo osvojiti ni ove godine!

Milos

pre 9 godina

Ponovo pljujete Radonju posle prvog poraza,e panteri,panteri !
(nik sloter, 24. oktobar 2014 17:19)

Da i ti jednom dobijes plus od mene.

Marko

pre 9 godina

Ovo što je Radonjić izjavio je čisto bežanje od odgovornosti i kao svaka kukavica svaljuje krivicu na igrače zbog promašenih slobodnih bacanja.

Gospodine Radonjiću ako ste se nadali da će te utakmicu da dobijete samo na slobodnim bacanjima,onda teško nama.

Kada će te jednom da izadjete posle utakmice da kažete,taktika koju smo primenili nije dala rezultata,a ne da krivicu svaljujete na igrače...igrači rade ono šta im vi kažete,od taktike pa nadalje.

Radonja je potreban grobarima

pre 9 godina

Zamera mu se što gubi kad je najvažnije. Može on i nevažne da gubi ako je to problem. Ipak, njegov najveći hendikep su navijači koji veze nemaju o klošarci. Tu su totalni ali i neuspešni skorojevići koji svoju tradiciju grade na mahinacijama i finansijskim lupinzima koje vlasti nemaju namere da gone. Zasad! Radonja ništa nije kriv. Ne dirajte Radonju, bolje biti neče!

TOŠA

pre 9 godina

Da li je moguće da jedan trener koji vodi ekipu koja se takmiči u EL ne vidi svoje ogromne greške na ovoj utakmici:
- Ne ume da vidi kada jednom igraču ne ide (Kalinić), da ga izvuče iz igre malo smiri, pa posle ponovo uvede u igru. Naprotiv on iako ovaj srlja iz greške u grešku (promašene kontre, izgubljene lopte koje se odmah pretvaraju u protivničke lake poene, napravljene lične u protivničkom reketu u trenutku bonusa...)drži ga u igri i dozvoljava da mnogo šteti ekipi.
- Slično je i sa Blažićem, mada je on imao i odličan period u toku igre
- Igra zonsku odbranu protiv ekipe koja ima šuterski dan
- Drži najboljeg igrača Wilijamsa na klupi predugo u poslednjoj četvrtini
- ..... i tako dalje

Litvanska ekipa je više nego skromna, verujem da će joj ovo biti jedina pobeda u EL, dok bi CZ verovatno sa ovom pobedom bila na pola puta do Top 16.
Igračima se može oprostiti za ovoliki broj grešaka, ali treneru ne. I to nije prvi put i siguran sam da će se ubrzo sve ovo ponoviti.

Alex

pre 9 godina

Ajde ljudi ne pričajte gluposti. Nije Radonja toliko kriv koliko pričate. Pa pogledajte samo koliko lopti, bez ikakve potrebe su izgubili nasi igrači. Koliko slobodnih bacanja je promaseno. Odbrana se uvjek moze komentarisati, ali realno kad onako okrene jednu ekipu u dvije četvrtine, da ulazi sve sto šutiraju, i rezonski i nerezonski, sta tu trener moze. Nije istina da je cijelo vrijeme igrao zonu. Igrali smo i čovjeka, pa su opet davali. Zasto niko nikad ne kaže, naši igrači nisu bili dobri, nego odma mlatite, trener kriv. Sta je radio Mitrović, šta je radio Kalinic, Djenka... zasto ne kazete da su oni bili skroz ispod nivoa???

Ladno Pivo!

pre 9 godina

Meni samo nije jasno zasto si drzao kalinica.Covek uz tri smesna faula i par izgubljenih lopti promasi zicer, ZICER i ne izvodis ga napolje!

SASA

pre 9 godina

zaliti se na los sut za 3 je ludost, gotovo da je bio isti,44% Neptunas, 41% Zvezda, ... Zvezda je takodje bolje sutirala slobodna bacanja, (!!!), Neptunas 46%, Zvezda 69%,...Zvzda ima i bolji skok, i vise asistencija, tako da ostaje jedino su za 2 poena, gde Neptunas ima 56% a Zvezda 46%, i tu Zvezda gubi tekmu....
Kalinic, Tejic, jenkins,Zirbes.Dangubic imaju zajedno 2/10 u sutu za 2.... Pa to je ocajno!!!
Kakva glupost ispustii ovo, uh, valjda vise srece u buducnosti..

brada-patuljak-gimili

pre 9 godina

Radonja samo guraj dalje, biće bolje, nisi ti kriv što igrači polaganja promašuju i loptu preko pola ne mogu da prevedu.

KevinDurant

pre 9 godina

Kad bi Zvezda odigrala savrsenu utakmicu i dala 200 poena opet bi strucnjaci rekli da ne valja trener (zasto ne igraju mladji, zasto se trose igraci a vodimo 120 razlike, zasto rizikujemo povrede, zasto je Bobi dao samo 40 poena a mogao je 90 i sl.)
(Sotir Milivojevic, 24. oktobar 2014 10:58)

Čoveče izgubili ste zbog trenera, on je jedini krivac!!!! ZONSKA ODBRANA se razbija trojkama a njima je to jedino oružije jer imaju nisku postavu i ne mogu da dominiraju u reketu. Trebao je igrati čoveka celu utakmicu i ubeđen sam da bi bilo bolje! Ti sad ,,računjaj`` dali ste mogli da ih pobedite sa ,,120`` razlike.

vladabgd

pre 9 godina

Sve vazne utakmice prosle sezone, a Boga mi kako je krenulao i ove, smo izgubili zbog tebe... I cini mi se da tebe neko debelo drzi u Zvezdi, a to nije Covic, jer bi odavno dobio otkaz.

3223

pre 9 godina

Ne obracajte se Covicu, pa vidite da ga nigde nema! Sta mislite zasto?? Ima covek velike muke i licno ne bih da sam u njegovoj kozi sa svim njegovim milionima sa Kosova plus tuzba zbog batinanja novinara. Muke su to velike..

oberin martell

pre 9 godina

Radonjiću ti si ok lik ali za ovaj posao nisi. Sve bitne utakmice si izgubio. Pusti nekog drugog da vodi Zvezdu dok i ovu godinu ne sj**eš.

Nislija-1989

pre 9 godina

Podhitno dovedite jos jednu cetvorku, Tejic je slab a Mitrovic ne moze celu da igra. Treba mu neka jaka konkurencija. Bobi kad izadje skok ne mozemo da vidimo

Duka

pre 9 godina

Radonjicu reci ti meni zasto Kalinic igra 30 min, a Mitrovic sedi na klupi. Kalinic u odbrani katastrofa,u napadu dupla katastrofa. Radonjic je jedini krivac za ovaj poraz.

mare

pre 9 godina

Radonjic treba da ode nema kvalitet za velikogvtrenera nevzna da pistavi igru, nevzna izmene da napravi, plasim se da sa ovakvom ekipom necemo nista uraditi zbog njega..

Sigmund

pre 9 godina

Tacno sam znao da cete krenuti da pljujete trenera. Dok je belezio pobede u prethodnim utakmicama cutali ste, cak ga i hvalili. Sad poraz u Zadru, i kola ce da krenu nizbrdo, dobice otkaz Jenkins, u to sam siguran. U tome je razlika izmedju nas i vas, politiku kluba vam vode kosarkasko neobrazovani navijaci. I da, mislim da je Radonjic dobar trener.

fil

pre 9 godina

Sa trenerom koji ne zna voditi ekipu u neizvesnoj zavrsnici necemo nista osvojiti sto se dosad vec pokazalo,vrlo je moguce da ulazimo u crnu seriju protiv uvek teskog gostovanja u Zadru i protiv Valensije koju vidim da su mnogi vec podcenili, al kao navijac ostaje mi da verujem u bolje dane...

branko

pre 9 godina

Слабо извођење слободних бацања ја сматрам врхунским непрофесионализмом, без оправдања. Ја бих тај проблем решавао као и све друге видове непрофесионализма – по џепу! Свако промашено слободно бацање би значило одузимање од плате, по унапред утврђенох тарифи! Наравно, ово се не односи само на Звезду.

Batko

pre 9 godina

Blago meni koliko "stručnjaka" !!! Valjda smó i zato "Zemlja košarke" ?
Verovatno je Radonja kriv što Kalinić maši ulaz, Jović gubi "žive lopte", Jaka prodaje 3 u finišu, sudija ne svira "klizeći start" nad Jovićem..
I još nešto "stručnjaci"... postoje 2 vrste trenera u situaciji "poslednjeg napada". Prvi (kao Vujošević) pravi faul i "uzima" poslednji napad "za šut" i druga (kao recimo Ivković) koja ga brani. Bilo je juče logike i za jedno, ali i drugo jer bi nam u produžecima bilo lakse (imali su 3 glavna igrača sa 4 lične). Prosto, tip je ušao u reke i dao ga "o tablu" preko Bobija. Utakmica je izgubljena u I poluvremenu, a ne tada ! A vi što sve "znate" pravac NBA, čujem da G.Popovič 'oće da pali iz San Antonija

laik

pre 9 godina

Mislim da Covic zeli da od ovog Radonjica napravi kosarkaskog Fergusona,da nam jednog dana kaze kako je samo on verovao u njega.Mislim da je ovo proklestvo C zvezde,da imamo sve a da neko zbog svoje sujete ne zeli da vidi panj u oku.

Silver Surfer

pre 9 godina

Majstore, od kad vodis Zvezdu svi u ekipi ocajno sutiraju slobadna bacanja. Takodje, jedan od "kvaliteta" ti je sigurno neosvajanje trofeja, a u Euroligi gubljenje utakmica koje su u egalu. Ne sumnjam da imas jos potencijala, koje ljubomorno cuvas u rezervi. Duga je sezona ne treba sve audute odmah tresnuti na sto.

Sotir Milivojevic

pre 9 godina

Kad bi Zvezda odigrala savrsenu utakmicu i dala 200 poena opet bi strucnjaci rekli da ne valja trener (zasto ne igraju mladji, zasto se trose igraci a vodimo 120 razlike, zasto rizikujemo povrede, zasto je Bobi dao samo 40 poena a mogao je 90 i sl.)

pixi10

pre 9 godina

Jesi Radonjicu kriv, jesi... ! Sto Kalinic kasno pravi faul za 2+1, sto Jovicu uzmu loptu iz ruke i 2+1, sto Kalinic i Dzenkins promase ulaze kao pocetnici, sto Jaki uzmu 3 lopte iz ruku, sto promase 6 bacanja kad se lomi utakmica, sto si sudijama rekao da sve sumnjive odluke daju Litvancima... Sve si im to ti rekao da rade! Tebao si da uzmes motku pa sve po rukama, mozda bi razmazeni navijaci Zvezde tada bili zadovoljni?

el pollo loco

pre 9 godina

Ima Radonjić određene kvalitete, pre svega saradnja sa igračima i pravljenje ekipe, ali kakve greške kao trener i strateg pravi...
U najvažnijoj utakmici prošle sezone (protiv Cibone) je trebao da koncentriše svih 12 igrača SAMO na 2 igrača: Šarića i Blesingejma. I šta se dešava? Upravo ova dvojica nas odvale u sred Beograda! Sami. Potpuno. To je moglo da košta klub budućnosti.
Protiv Neptunasa? Ekipa odlazi da igra protiv predstavnika litvanske škole, najbolji šuteri za 3 poena u istoriji evropske košarke. I šta se dešava? Primimo 9 trojki za poluvreme! Staneš pored igrača i šta ako te prođe? Imaće 4 na 3 ili 3 na 2? To se isto brani. 3 trojke su 9 poena, a da li bi baš sigurno uspeli da realizuju te napada iz reketa?
I na kraju je uspeo da izgubi još jednu bitnu neisvesnu završnicu... Da smo sad imali 2/0 iz ostalih 8 utakmica bi nam bile potrebne još 2 pobede. Skroz realna priča.
Naravno, po dobrom običaju su i igrači pomogli da izgubimo ovu utakmicu koju smo trebali (morali) da pobedimo. Takva brzopletost, neshvatljive greške, izgubljene lopte idu i igračima na čast. Mislim da je sve to u glavi, pa zbog toga im se mora utrenirati i mozak na te situacije (naročito DŽenkins i Jaka).
Propuštena OGROMNA šansa, ostaje ih još 8.

sasa

pre 9 godina

Trener za male utakmice, trener koji ne zna sastaviti jednu prosto proširenu rečenicu, trener koji ne zna zovnuti taj maut kad ekipa pada već ga zove kad ekipa padne, trener koji svaki čas rotira igrače, trener koji izbacije igrače iz igre koje krene šut,trener koji je izgubio sve važnije utakmice u karijeri,trener koji je slab motivator to je dejan radonjić..................

danilo

pre 9 godina

Teško da je Radonjić kriv što Lazić u najbitnijem trenutku pravi prilikom polaganja grešku u koracima ili Kalina, nova legenda pregradja i Saletov džoker na SP, prilikom isto tako važnog polaganja, pravi neverovatnu grešku koja čak otvara kontru protivniku?!
I koliko trener može biti kriv što mu jdan od najskupljih igrača Dženkins deluje kao da sutra ide iz kluba?
P.S.
Meni je krivo jer sam izgubio 72,5 evra na uloženih 50 a pobeda je bila na tacni.
Ono jes' da porazi ekipe iz predgradja prijaju i imaju svoju cenu, ali ne više od 10 evra, pa toliko ubuduće stavljam i ne brinem onda...

Blaza

pre 9 godina

Radonjine greske sto nije brzo postavio zonu nego tek posle sedme trojke i sto mi je Mitrovic mnogo sedeo na klupi a u zadnjoj cetv.prvih 5min mu igra Jovic,trebo je da odmori Vilijamsa za poslednju cetv.Ali i pored svega ovoga mi bi pobedili da Jaka nije izgubio 2-3lopte,kontru 3na 1 mi napravimo faul u napadu i slicne gluposti.

pajseri

pre 9 godina

Promasena analiza protivnika. Ekipa kojoj je najjace i jedino oruzije sut za 3 ti bukvano svojom odbranom teras da svaki napad sutira iste. Totalno amaterski. Ti si izleda promasio posao. Igrace ne umes da smiris u bitnim trenucima, nego im dodatno prenosis nervozu svojim ponasanjem. Nude ti pobedu na tacni i ti ne umes da se posluzis.

KK Crvena Zvezda Velikan

pre 9 godina

Izvući ozbiljno pouke iz poraza, ali ozbiljno i odmah se okrenuti vrlo važnom gostovanju u Zadru. Nama se i prošlih sezona dešavalo da ozbiljni igrači maše zicer, to su stvari koje se skupo plaćaju...Isto tako neki igrači poput Dženkinsa recimo, moraju da obuzdaju emocije koje ih ponesu, jer neće biti dobro... Ne brinem previše zbog ovog minimalnog poraza, i dalje sve držimo konce u svojim rukama... Ponavljam, zaboravimo ovaj meč i odmah se okrenuti Zadru!!!

aca_bg

pre 9 godina

Uzas kakvih sve komentara ima od 'navijaca' KK CZT. Imate ekipu kao nikada u poslednjih 40 godina. Mlada,talentovana, sa solidno odabranim strancima (koliko para-toliko muzike)...Sta jos hocete? Smeta Radonjic?? Kao da ste Miami pa Vam samo on smeta da uzmete NBA. Posle mnogo godina (posle Tomasevica) stvoren je biser nase kosarke u Vasem klubu - Luka Mitrovic. Vidim da i za njega neki od Vas pisu da je limitiran. Glupost! Ja stvarno verujem da ova ekipa zasluzuje top 16 i da morate da je podrzite sa sve Radonjicem kao trenerom.

d

pre 9 godina

poludeo sam sinoc. ne zbog cinjenice da smo izgubili, nego zbog toga kako smo izgubili. radonjic nije los trener, ali ima zute minute, kada se potpuno pogubi. sinoc prvih 5 minuta 4/4, kada smo trebali da nastavimo seriju i prelomimo mec, on drzi kljucnog igraca na klupi. bez vilijamsa, nasi jedva da su mogli da prenesu loptu i gube je svaki put kad im onaj musa pridje, jovic preplasen, ne moze u kontri 3:1 da se smisli kada i kome da doda, sve dok se sva trojica nasih na kraju ne nabiju u jednog njhovog i naravno promase, nas nalet se usporava, staje, pa litvanci preokrecu i tek onda se vraca vilijams?! svasta. da je imao problema sa licnim greskama, pa i da razumem.
a kalinic mora da se smiri. sto bi rekao dzenkins (btw sta se desava sa tim covekom, kad je na terenu, kao i da nije) "pokusava da bude igrac kakav nije". mora malo skromnije da igra.
uz to neki detalji su me izbezumili: previse koriscenja ruku u odbrani (sto u 95% slucajeva rezultuje debilnim faulom ili ispadanjem iz igre), forsiranje brze igre u trenucima kada se litvanci raspucaju, sto je ka dolivati ulje na vatru itd.
ovo nije smelo da se izgubi, jer je ulog ogroman bio - jedna od kljucnih utakmica za top 16, a neptunas - krsevi teski.
i da, poraz nema veze sa umorom ili napornim putem, nego sa glupim, pocetnickim greskama igraca i trenera

djc-xxx

pre 9 godina

Radonja očigledno ima problem protiv ovakvih niskih ekipa... Tako nas je prošle godine sa sličnom taktikom pobedio i MZT Skoplje. Jesu sudije grešile, jesu naš igrači gubili lopte, promašivali bacanja i zicere, ali trener je uvek najodgovorniji! P.S. Da smo pobedi bilo bi normalno, a ovako se osećaš jadno posle poraza od jedne ekipe u rangu prosečnog ABA ligaša...

PN

pre 9 godina

Zašto nisi pravio faul u poslednjem napadu Neptunasa? Na 19 sekundi do kraja pri nerešenom rezultatu ti braniš a pritom oni loše šutiraju bacanja.

StormShadow

pre 9 godina

Ne razumem sta ovaj covek prica. Jesu momci imali kikseva, ali sta bre hoces, da imaju 100% učinak? Evo činjenica:

1.) Imas duplo bolje igrace od KKP kad je igrao f4, pri čemu imaš lakšu grupu.
2)Glupiraš se, protiv litvanske šuterske ekipe igras zonu, plitku zonu. Sužavaš reket. Ne reaguješ ni posle gomile trojki.
3) 28 sekundi do kraja utakmice, branis napad, da bi popio koš 3 sec pre kraja. Jesi cuo za penal zavrsnicu?
4) I naravno, imas najvise tri sablonska napada, koji su svi provalili. U čemu je tvoj problem?

Ajd ti lagano kuci, da ti limenke spakuju dva mesna nareska, leba i jabukicu za voz.

Grm

pre 9 godina

Alo bre, oni su nam se celi vreme nudili, em dobili tehnicku, masili bacanja, stali su nacisto tokom zadnje cetvrtine, a mi ne mozemo da ih stignemo! Ne moze vise, vec dve sezone nisam video pravu odigranu akciju pod radonjicem, sve se svodi na individualni kvalitet. Samo dodaju loptu Marjanovicu ili sutiraju iz nemogucih pozicija; dok je radonjic trener necemo nista uspeti da uradimo, ali bas nista.

cukce

pre 9 godina

Cele prosle sezone i na pocetku ove pisem "Radonja vezbajte bacanja"! Pored bacanja 3 kontre bez realizacije (Dzenkins, Kalinic, Lazic). Jaka 16 poena ali i izgubljene lopte (2 ili 3) kad se lomio rezultat isto kao i izgubljene lopte Jovica i Dangubica! Vilijams fenomenalan, Bobi prelazna ocena, Lazic s obzirom da je limitiran igrac dobar, Dzenkins najgori, Kalinic prvi do najgoreg, igrati evroligu sa Tejicem smesno. I opet smo ubacili preko 80 poena posle onako katastrofalne igre!

Veciti optimista

pre 9 godina

Htedoh da napisem da smo promasili trenera, al neko me vec preduhitrio tako da je sve bilo super.
Odluka da se poslednji napad domacina brani, odnosno ne pravi faul, je cist promasaj trenera. Naseg naravno.

oj debeli lade zasto ljudi rade

pre 9 godina

penale, a ?. A da te pita covek, onako u prolazu, zasto uvodis Bobija tek u zadnjoj cetvrtini, a 3 min i 35 sek nije dobio ni jednu jedinu loptu. Em sto sam igrao preko 15 koseva na njega :-)

Werp690

pre 9 godina

Neptunas je odigrao mec kao amaterska ekipa,bez uigrane akcije,samo sut za tri posle povratnog pasa..Bice vam mnogo jasnije kada budete odgledali snimak,a ako je posto je njihova igra bila amaterska potpuno vam je jasno kako ste onda vi odigrali..Tezak poraz od ekipe od koje ne sme da se izgubi ako se zeli top16..Sut za tri se ne brani zonom,ne skuplja se reket cime se otvara povratni pas..itd..Elementarne stvari smo radili pogresno...Tezak,tezak poraz za koji je direktno Radonjic kriv,kakva bacanja,kakve gluposti...Protiv Neptunasa ce svi u grupi lagano pobedjivati sa 10 tak koseva prednosti..

Darko

pre 9 godina

Glavu gore, idemo dalje. Nije nam ni prva ni poslednja utakmica koju smo izgubili. I prestanite sa pljuvanjem trenera, ako ne možeš da podržiš - ćuti. Nek grmi jako...

drug Danilo

pre 9 godina

Nemate cime biti nezadovoljni. Pogadjali ste u visokom procentu za tri, kao i oni. Promasili slobodnih bacanja, kao i oni. Uzmite u obzir da ste sutali vide nego duplo bacanja od njih. Imali ste na kraju sut za pobedu. Igrali ste na gostujucem terenu gde se zivi za kosarku. E, sad, Vilijams je jedino sto vredi kad se lomi tekma, a toga cete tek imati u nastavku takmicenja puno...ostali malo iznad proseka ali bez samopouzdanja da rese kad je bitno. Kalina ima petlju, al nema kvalitet za zavrsnicu. Ne ocekujte previse od ekipe, nego ove sezone ih podrzite pa kako bude, a nadajte se sledece sezone da sto vise njih ostane i sa iskustvom od ove sezone da nesto vise uradite. Pozdrav od Partizanovca!

Jovan, Kraljevo

pre 9 godina

Odgovorno tvrdim da je iskljucivo Radonjic kriv za ovaj poraz! Ove godine imamo prejak tim, a porazio nas je Neptunas koji je blago receno ogranicen tim. Covek igra zonu i provocira sut Litvanaca (eeej, ko jos provocira Litvance da sutiraju!?) koji ubadaju ko ludi! Bojim se da kad dodju bitni mecevi u ABA ligi da nas ne poraze mnogo slabiji timovi samo na osnovu mnogo kvalitetnijih trenera (Repesa, Vujosevic npr). Ali Radonjic je tu jer Covic sa njim moze da radi sta hoce, takoreci poslusnik na klupi. Bas da vidim da li bi bila ista situacija da je na klupi jedan Boza Maljkovic na primer. Samo da nam trener opet ne upropasti sezonu! Pozdrav od velikog ljubitelja kosarke i velikog Zvezdasa!

sasha

pre 9 godina

Jak si mi ti trener koji protiv ekipe koja se uzda samo u šut za tri i nema centra igraš zonu... Igrače ne mogu da krivim jer se u tvom sistemu ni mnogo bolji ne bi snašli.

drug Danilo

pre 9 godina

Nemate cime biti nezadovoljni. Pogadjali ste u visokom procentu za tri, kao i oni. Promasili slobodnih bacanja, kao i oni. Uzmite u obzir da ste sutali vide nego duplo bacanja od njih. Imali ste na kraju sut za pobedu. Igrali ste na gostujucem terenu gde se zivi za kosarku. E, sad, Vilijams je jedino sto vredi kad se lomi tekma, a toga cete tek imati u nastavku takmicenja puno...ostali malo iznad proseka ali bez samopouzdanja da rese kad je bitno. Kalina ima petlju, al nema kvalitet za zavrsnicu. Ne ocekujte previse od ekipe, nego ove sezone ih podrzite pa kako bude, a nadajte se sledece sezone da sto vise njih ostane i sa iskustvom od ove sezone da nesto vise uradite. Pozdrav od Partizanovca!

Jovan, Kraljevo

pre 9 godina

Odgovorno tvrdim da je iskljucivo Radonjic kriv za ovaj poraz! Ove godine imamo prejak tim, a porazio nas je Neptunas koji je blago receno ogranicen tim. Covek igra zonu i provocira sut Litvanaca (eeej, ko jos provocira Litvance da sutiraju!?) koji ubadaju ko ludi! Bojim se da kad dodju bitni mecevi u ABA ligi da nas ne poraze mnogo slabiji timovi samo na osnovu mnogo kvalitetnijih trenera (Repesa, Vujosevic npr). Ali Radonjic je tu jer Covic sa njim moze da radi sta hoce, takoreci poslusnik na klupi. Bas da vidim da li bi bila ista situacija da je na klupi jedan Boza Maljkovic na primer. Samo da nam trener opet ne upropasti sezonu! Pozdrav od velikog ljubitelja kosarke i velikog Zvezdasa!

StormShadow

pre 9 godina

Ne razumem sta ovaj covek prica. Jesu momci imali kikseva, ali sta bre hoces, da imaju 100% učinak? Evo činjenica:

1.) Imas duplo bolje igrace od KKP kad je igrao f4, pri čemu imaš lakšu grupu.
2)Glupiraš se, protiv litvanske šuterske ekipe igras zonu, plitku zonu. Sužavaš reket. Ne reaguješ ni posle gomile trojki.
3) 28 sekundi do kraja utakmice, branis napad, da bi popio koš 3 sec pre kraja. Jesi cuo za penal zavrsnicu?
4) I naravno, imas najvise tri sablonska napada, koji su svi provalili. U čemu je tvoj problem?

Ajd ti lagano kuci, da ti limenke spakuju dva mesna nareska, leba i jabukicu za voz.

pajseri

pre 9 godina

Promasena analiza protivnika. Ekipa kojoj je najjace i jedino oruzije sut za 3 ti bukvano svojom odbranom teras da svaki napad sutira iste. Totalno amaterski. Ti si izleda promasio posao. Igrace ne umes da smiris u bitnim trenucima, nego im dodatno prenosis nervozu svojim ponasanjem. Nude ti pobedu na tacni i ti ne umes da se posluzis.

sasa

pre 9 godina

Trener za male utakmice, trener koji ne zna sastaviti jednu prosto proširenu rečenicu, trener koji ne zna zovnuti taj maut kad ekipa pada već ga zove kad ekipa padne, trener koji svaki čas rotira igrače, trener koji izbacije igrače iz igre koje krene šut,trener koji je izgubio sve važnije utakmice u karijeri,trener koji je slab motivator to je dejan radonjić..................

aca_bg

pre 9 godina

Uzas kakvih sve komentara ima od 'navijaca' KK CZT. Imate ekipu kao nikada u poslednjih 40 godina. Mlada,talentovana, sa solidno odabranim strancima (koliko para-toliko muzike)...Sta jos hocete? Smeta Radonjic?? Kao da ste Miami pa Vam samo on smeta da uzmete NBA. Posle mnogo godina (posle Tomasevica) stvoren je biser nase kosarke u Vasem klubu - Luka Mitrovic. Vidim da i za njega neki od Vas pisu da je limitiran. Glupost! Ja stvarno verujem da ova ekipa zasluzuje top 16 i da morate da je podrzite sa sve Radonjicem kao trenerom.

Grm

pre 9 godina

Alo bre, oni su nam se celi vreme nudili, em dobili tehnicku, masili bacanja, stali su nacisto tokom zadnje cetvrtine, a mi ne mozemo da ih stignemo! Ne moze vise, vec dve sezone nisam video pravu odigranu akciju pod radonjicem, sve se svodi na individualni kvalitet. Samo dodaju loptu Marjanovicu ili sutiraju iz nemogucih pozicija; dok je radonjic trener necemo nista uspeti da uradimo, ali bas nista.

el pollo loco

pre 9 godina

Ima Radonjić određene kvalitete, pre svega saradnja sa igračima i pravljenje ekipe, ali kakve greške kao trener i strateg pravi...
U najvažnijoj utakmici prošle sezone (protiv Cibone) je trebao da koncentriše svih 12 igrača SAMO na 2 igrača: Šarića i Blesingejma. I šta se dešava? Upravo ova dvojica nas odvale u sred Beograda! Sami. Potpuno. To je moglo da košta klub budućnosti.
Protiv Neptunasa? Ekipa odlazi da igra protiv predstavnika litvanske škole, najbolji šuteri za 3 poena u istoriji evropske košarke. I šta se dešava? Primimo 9 trojki za poluvreme! Staneš pored igrača i šta ako te prođe? Imaće 4 na 3 ili 3 na 2? To se isto brani. 3 trojke su 9 poena, a da li bi baš sigurno uspeli da realizuju te napada iz reketa?
I na kraju je uspeo da izgubi još jednu bitnu neisvesnu završnicu... Da smo sad imali 2/0 iz ostalih 8 utakmica bi nam bile potrebne još 2 pobede. Skroz realna priča.
Naravno, po dobrom običaju su i igrači pomogli da izgubimo ovu utakmicu koju smo trebali (morali) da pobedimo. Takva brzopletost, neshvatljive greške, izgubljene lopte idu i igračima na čast. Mislim da je sve to u glavi, pa zbog toga im se mora utrenirati i mozak na te situacije (naročito DŽenkins i Jaka).
Propuštena OGROMNA šansa, ostaje ih još 8.

Werp690

pre 9 godina

Neptunas je odigrao mec kao amaterska ekipa,bez uigrane akcije,samo sut za tri posle povratnog pasa..Bice vam mnogo jasnije kada budete odgledali snimak,a ako je posto je njihova igra bila amaterska potpuno vam je jasno kako ste onda vi odigrali..Tezak poraz od ekipe od koje ne sme da se izgubi ako se zeli top16..Sut za tri se ne brani zonom,ne skuplja se reket cime se otvara povratni pas..itd..Elementarne stvari smo radili pogresno...Tezak,tezak poraz za koji je direktno Radonjic kriv,kakva bacanja,kakve gluposti...Protiv Neptunasa ce svi u grupi lagano pobedjivati sa 10 tak koseva prednosti..

d

pre 9 godina

poludeo sam sinoc. ne zbog cinjenice da smo izgubili, nego zbog toga kako smo izgubili. radonjic nije los trener, ali ima zute minute, kada se potpuno pogubi. sinoc prvih 5 minuta 4/4, kada smo trebali da nastavimo seriju i prelomimo mec, on drzi kljucnog igraca na klupi. bez vilijamsa, nasi jedva da su mogli da prenesu loptu i gube je svaki put kad im onaj musa pridje, jovic preplasen, ne moze u kontri 3:1 da se smisli kada i kome da doda, sve dok se sva trojica nasih na kraju ne nabiju u jednog njhovog i naravno promase, nas nalet se usporava, staje, pa litvanci preokrecu i tek onda se vraca vilijams?! svasta. da je imao problema sa licnim greskama, pa i da razumem.
a kalinic mora da se smiri. sto bi rekao dzenkins (btw sta se desava sa tim covekom, kad je na terenu, kao i da nije) "pokusava da bude igrac kakav nije". mora malo skromnije da igra.
uz to neki detalji su me izbezumili: previse koriscenja ruku u odbrani (sto u 95% slucajeva rezultuje debilnim faulom ili ispadanjem iz igre), forsiranje brze igre u trenucima kada se litvanci raspucaju, sto je ka dolivati ulje na vatru itd.
ovo nije smelo da se izgubi, jer je ulog ogroman bio - jedna od kljucnih utakmica za top 16, a neptunas - krsevi teski.
i da, poraz nema veze sa umorom ili napornim putem, nego sa glupim, pocetnickim greskama igraca i trenera

djc-xxx

pre 9 godina

Radonja očigledno ima problem protiv ovakvih niskih ekipa... Tako nas je prošle godine sa sličnom taktikom pobedio i MZT Skoplje. Jesu sudije grešile, jesu naš igrači gubili lopte, promašivali bacanja i zicere, ali trener je uvek najodgovorniji! P.S. Da smo pobedi bilo bi normalno, a ovako se osećaš jadno posle poraza od jedne ekipe u rangu prosečnog ABA ligaša...

sasha

pre 9 godina

Jak si mi ti trener koji protiv ekipe koja se uzda samo u šut za tri i nema centra igraš zonu... Igrače ne mogu da krivim jer se u tvom sistemu ni mnogo bolji ne bi snašli.

Batko

pre 9 godina

Blago meni koliko "stručnjaka" !!! Valjda smó i zato "Zemlja košarke" ?
Verovatno je Radonja kriv što Kalinić maši ulaz, Jović gubi "žive lopte", Jaka prodaje 3 u finišu, sudija ne svira "klizeći start" nad Jovićem..
I još nešto "stručnjaci"... postoje 2 vrste trenera u situaciji "poslednjeg napada". Prvi (kao Vujošević) pravi faul i "uzima" poslednji napad "za šut" i druga (kao recimo Ivković) koja ga brani. Bilo je juče logike i za jedno, ali i drugo jer bi nam u produžecima bilo lakse (imali su 3 glavna igrača sa 4 lične). Prosto, tip je ušao u reke i dao ga "o tablu" preko Bobija. Utakmica je izgubljena u I poluvremenu, a ne tada ! A vi što sve "znate" pravac NBA, čujem da G.Popovič 'oće da pali iz San Antonija

Duka

pre 9 godina

Radonjicu reci ti meni zasto Kalinic igra 30 min, a Mitrovic sedi na klupi. Kalinic u odbrani katastrofa,u napadu dupla katastrofa. Radonjic je jedini krivac za ovaj poraz.

laik

pre 9 godina

Mislim da Covic zeli da od ovog Radonjica napravi kosarkaskog Fergusona,da nam jednog dana kaze kako je samo on verovao u njega.Mislim da je ovo proklestvo C zvezde,da imamo sve a da neko zbog svoje sujete ne zeli da vidi panj u oku.

PN

pre 9 godina

Zašto nisi pravio faul u poslednjem napadu Neptunasa? Na 19 sekundi do kraja pri nerešenom rezultatu ti braniš a pritom oni loše šutiraju bacanja.

pixi10

pre 9 godina

Jesi Radonjicu kriv, jesi... ! Sto Kalinic kasno pravi faul za 2+1, sto Jovicu uzmu loptu iz ruke i 2+1, sto Kalinic i Dzenkins promase ulaze kao pocetnici, sto Jaki uzmu 3 lopte iz ruku, sto promase 6 bacanja kad se lomi utakmica, sto si sudijama rekao da sve sumnjive odluke daju Litvancima... Sve si im to ti rekao da rade! Tebao si da uzmes motku pa sve po rukama, mozda bi razmazeni navijaci Zvezde tada bili zadovoljni?

Veciti optimista

pre 9 godina

Htedoh da napisem da smo promasili trenera, al neko me vec preduhitrio tako da je sve bilo super.
Odluka da se poslednji napad domacina brani, odnosno ne pravi faul, je cist promasaj trenera. Naseg naravno.

cukce

pre 9 godina

Cele prosle sezone i na pocetku ove pisem "Radonja vezbajte bacanja"! Pored bacanja 3 kontre bez realizacije (Dzenkins, Kalinic, Lazic). Jaka 16 poena ali i izgubljene lopte (2 ili 3) kad se lomio rezultat isto kao i izgubljene lopte Jovica i Dangubica! Vilijams fenomenalan, Bobi prelazna ocena, Lazic s obzirom da je limitiran igrac dobar, Dzenkins najgori, Kalinic prvi do najgoreg, igrati evroligu sa Tejicem smesno. I opet smo ubacili preko 80 poena posle onako katastrofalne igre!

Sotir Milivojevic

pre 9 godina

Kad bi Zvezda odigrala savrsenu utakmicu i dala 200 poena opet bi strucnjaci rekli da ne valja trener (zasto ne igraju mladji, zasto se trose igraci a vodimo 120 razlike, zasto rizikujemo povrede, zasto je Bobi dao samo 40 poena a mogao je 90 i sl.)

Silver Surfer

pre 9 godina

Majstore, od kad vodis Zvezdu svi u ekipi ocajno sutiraju slobadna bacanja. Takodje, jedan od "kvaliteta" ti je sigurno neosvajanje trofeja, a u Euroligi gubljenje utakmica koje su u egalu. Ne sumnjam da imas jos potencijala, koje ljubomorno cuvas u rezervi. Duga je sezona ne treba sve audute odmah tresnuti na sto.

mare

pre 9 godina

Radonjic treba da ode nema kvalitet za velikogvtrenera nevzna da pistavi igru, nevzna izmene da napravi, plasim se da sa ovakvom ekipom necemo nista uraditi zbog njega..

oj debeli lade zasto ljudi rade

pre 9 godina

penale, a ?. A da te pita covek, onako u prolazu, zasto uvodis Bobija tek u zadnjoj cetvrtini, a 3 min i 35 sek nije dobio ni jednu jedinu loptu. Em sto sam igrao preko 15 koseva na njega :-)

KK Crvena Zvezda Velikan

pre 9 godina

Izvući ozbiljno pouke iz poraza, ali ozbiljno i odmah se okrenuti vrlo važnom gostovanju u Zadru. Nama se i prošlih sezona dešavalo da ozbiljni igrači maše zicer, to su stvari koje se skupo plaćaju...Isto tako neki igrači poput Dženkinsa recimo, moraju da obuzdaju emocije koje ih ponesu, jer neće biti dobro... Ne brinem previše zbog ovog minimalnog poraza, i dalje sve držimo konce u svojim rukama... Ponavljam, zaboravimo ovaj meč i odmah se okrenuti Zadru!!!

fil

pre 9 godina

Sa trenerom koji ne zna voditi ekipu u neizvesnoj zavrsnici necemo nista osvojiti sto se dosad vec pokazalo,vrlo je moguce da ulazimo u crnu seriju protiv uvek teskog gostovanja u Zadru i protiv Valensije koju vidim da su mnogi vec podcenili, al kao navijac ostaje mi da verujem u bolje dane...

branko

pre 9 godina

Слабо извођење слободних бацања ја сматрам врхунским непрофесионализмом, без оправдања. Ја бих тај проблем решавао као и све друге видове непрофесионализма – по џепу! Свако промашено слободно бацање би значило одузимање од плате, по унапред утврђенох тарифи! Наравно, ово се не односи само на Звезду.

Darko

pre 9 godina

Glavu gore, idemo dalje. Nije nam ni prva ni poslednja utakmica koju smo izgubili. I prestanite sa pljuvanjem trenera, ako ne možeš da podržiš - ćuti. Nek grmi jako...

oberin martell

pre 9 godina

Radonjiću ti si ok lik ali za ovaj posao nisi. Sve bitne utakmice si izgubio. Pusti nekog drugog da vodi Zvezdu dok i ovu godinu ne sj**eš.

Sigmund

pre 9 godina

Tacno sam znao da cete krenuti da pljujete trenera. Dok je belezio pobede u prethodnim utakmicama cutali ste, cak ga i hvalili. Sad poraz u Zadru, i kola ce da krenu nizbrdo, dobice otkaz Jenkins, u to sam siguran. U tome je razlika izmedju nas i vas, politiku kluba vam vode kosarkasko neobrazovani navijaci. I da, mislim da je Radonjic dobar trener.

vladabgd

pre 9 godina

Sve vazne utakmice prosle sezone, a Boga mi kako je krenulao i ove, smo izgubili zbog tebe... I cini mi se da tebe neko debelo drzi u Zvezdi, a to nije Covic, jer bi odavno dobio otkaz.

Blaza

pre 9 godina

Radonjine greske sto nije brzo postavio zonu nego tek posle sedme trojke i sto mi je Mitrovic mnogo sedeo na klupi a u zadnjoj cetv.prvih 5min mu igra Jovic,trebo je da odmori Vilijamsa za poslednju cetv.Ali i pored svega ovoga mi bi pobedili da Jaka nije izgubio 2-3lopte,kontru 3na 1 mi napravimo faul u napadu i slicne gluposti.

Nislija-1989

pre 9 godina

Podhitno dovedite jos jednu cetvorku, Tejic je slab a Mitrovic ne moze celu da igra. Treba mu neka jaka konkurencija. Bobi kad izadje skok ne mozemo da vidimo

3223

pre 9 godina

Ne obracajte se Covicu, pa vidite da ga nigde nema! Sta mislite zasto?? Ima covek velike muke i licno ne bih da sam u njegovoj kozi sa svim njegovim milionima sa Kosova plus tuzba zbog batinanja novinara. Muke su to velike..

kris

pre 9 godina

Ova utakmica je bila,da tako kažem,polukvalifikaciona,što znači jako važna.I to je jedini uzrok poraza,jer mi nikad nismo u stanju dobiti važnu utakmicu.Valensija ima 0:2,Neptunas bi imao 0:2,a mi 2:0 i još bi nam trebale tri pobede za prolaz.I kao uvek loše smo počeli,i opet se vratili i opet se oduzeli zbog pritiska.Pa gospodo,ako niste u stanju podneti pritisak bavite se zemljoradnjom,radite na pilani,ili nešto treće.Igrači se menjaju,ali ni ovi novi ne podnose pritisak.Ko god dođe kod nas oduzme se kad je najvažnije i to ukazuje na to da ih trener ne spremi psihički na pravi način,već izgleda prenosi na njih svoju nervozu i paniku,zbog čega se dešavaju sve one gluposti koje prave.I zbog toga ništa nećemo osvojiti ni ove godine!

KevinDurant

pre 9 godina

Kad bi Zvezda odigrala savrsenu utakmicu i dala 200 poena opet bi strucnjaci rekli da ne valja trener (zasto ne igraju mladji, zasto se trose igraci a vodimo 120 razlike, zasto rizikujemo povrede, zasto je Bobi dao samo 40 poena a mogao je 90 i sl.)
(Sotir Milivojevic, 24. oktobar 2014 10:58)

Čoveče izgubili ste zbog trenera, on je jedini krivac!!!! ZONSKA ODBRANA se razbija trojkama a njima je to jedino oružije jer imaju nisku postavu i ne mogu da dominiraju u reketu. Trebao je igrati čoveka celu utakmicu i ubeđen sam da bi bilo bolje! Ti sad ,,računjaj`` dali ste mogli da ih pobedite sa ,,120`` razlike.

TOŠA

pre 9 godina

Da li je moguće da jedan trener koji vodi ekipu koja se takmiči u EL ne vidi svoje ogromne greške na ovoj utakmici:
- Ne ume da vidi kada jednom igraču ne ide (Kalinić), da ga izvuče iz igre malo smiri, pa posle ponovo uvede u igru. Naprotiv on iako ovaj srlja iz greške u grešku (promašene kontre, izgubljene lopte koje se odmah pretvaraju u protivničke lake poene, napravljene lične u protivničkom reketu u trenutku bonusa...)drži ga u igri i dozvoljava da mnogo šteti ekipi.
- Slično je i sa Blažićem, mada je on imao i odličan period u toku igre
- Igra zonsku odbranu protiv ekipe koja ima šuterski dan
- Drži najboljeg igrača Wilijamsa na klupi predugo u poslednjoj četvrtini
- ..... i tako dalje

Litvanska ekipa je više nego skromna, verujem da će joj ovo biti jedina pobeda u EL, dok bi CZ verovatno sa ovom pobedom bila na pola puta do Top 16.
Igračima se može oprostiti za ovoliki broj grešaka, ali treneru ne. I to nije prvi put i siguran sam da će se ubrzo sve ovo ponoviti.

Marko

pre 9 godina

Ovo što je Radonjić izjavio je čisto bežanje od odgovornosti i kao svaka kukavica svaljuje krivicu na igrače zbog promašenih slobodnih bacanja.

Gospodine Radonjiću ako ste se nadali da će te utakmicu da dobijete samo na slobodnim bacanjima,onda teško nama.

Kada će te jednom da izadjete posle utakmice da kažete,taktika koju smo primenili nije dala rezultata,a ne da krivicu svaljujete na igrače...igrači rade ono šta im vi kažete,od taktike pa nadalje.

danilo

pre 9 godina

Teško da je Radonjić kriv što Lazić u najbitnijem trenutku pravi prilikom polaganja grešku u koracima ili Kalina, nova legenda pregradja i Saletov džoker na SP, prilikom isto tako važnog polaganja, pravi neverovatnu grešku koja čak otvara kontru protivniku?!
I koliko trener može biti kriv što mu jdan od najskupljih igrača Dženkins deluje kao da sutra ide iz kluba?
P.S.
Meni je krivo jer sam izgubio 72,5 evra na uloženih 50 a pobeda je bila na tacni.
Ono jes' da porazi ekipe iz predgradja prijaju i imaju svoju cenu, ali ne više od 10 evra, pa toliko ubuduće stavljam i ne brinem onda...

SASA

pre 9 godina

zaliti se na los sut za 3 je ludost, gotovo da je bio isti,44% Neptunas, 41% Zvezda, ... Zvezda je takodje bolje sutirala slobodna bacanja, (!!!), Neptunas 46%, Zvezda 69%,...Zvzda ima i bolji skok, i vise asistencija, tako da ostaje jedino su za 2 poena, gde Neptunas ima 56% a Zvezda 46%, i tu Zvezda gubi tekmu....
Kalinic, Tejic, jenkins,Zirbes.Dangubic imaju zajedno 2/10 u sutu za 2.... Pa to je ocajno!!!
Kakva glupost ispustii ovo, uh, valjda vise srece u buducnosti..

Alex

pre 9 godina

Ajde ljudi ne pričajte gluposti. Nije Radonja toliko kriv koliko pričate. Pa pogledajte samo koliko lopti, bez ikakve potrebe su izgubili nasi igrači. Koliko slobodnih bacanja je promaseno. Odbrana se uvjek moze komentarisati, ali realno kad onako okrene jednu ekipu u dvije četvrtine, da ulazi sve sto šutiraju, i rezonski i nerezonski, sta tu trener moze. Nije istina da je cijelo vrijeme igrao zonu. Igrali smo i čovjeka, pa su opet davali. Zasto niko nikad ne kaže, naši igrači nisu bili dobri, nego odma mlatite, trener kriv. Sta je radio Mitrović, šta je radio Kalinic, Djenka... zasto ne kazete da su oni bili skroz ispod nivoa???

brada-patuljak-gimili

pre 9 godina

Radonja samo guraj dalje, biće bolje, nisi ti kriv što igrači polaganja promašuju i loptu preko pola ne mogu da prevedu.

Milos

pre 9 godina

Ponovo pljujete Radonju posle prvog poraza,e panteri,panteri !
(nik sloter, 24. oktobar 2014 17:19)

Da i ti jednom dobijes plus od mene.

Ladno Pivo!

pre 9 godina

Meni samo nije jasno zasto si drzao kalinica.Covek uz tri smesna faula i par izgubljenih lopti promasi zicer, ZICER i ne izvodis ga napolje!

Radonja je potreban grobarima

pre 9 godina

Zamera mu se što gubi kad je najvažnije. Može on i nevažne da gubi ako je to problem. Ipak, njegov najveći hendikep su navijači koji veze nemaju o klošarci. Tu su totalni ali i neuspešni skorojevići koji svoju tradiciju grade na mahinacijama i finansijskim lupinzima koje vlasti nemaju namere da gone. Zasad! Radonja ništa nije kriv. Ne dirajte Radonju, bolje biti neče!

StormShadow

pre 9 godina

Ne razumem sta ovaj covek prica. Jesu momci imali kikseva, ali sta bre hoces, da imaju 100% učinak? Evo činjenica:

1.) Imas duplo bolje igrace od KKP kad je igrao f4, pri čemu imaš lakšu grupu.
2)Glupiraš se, protiv litvanske šuterske ekipe igras zonu, plitku zonu. Sužavaš reket. Ne reaguješ ni posle gomile trojki.
3) 28 sekundi do kraja utakmice, branis napad, da bi popio koš 3 sec pre kraja. Jesi cuo za penal zavrsnicu?
4) I naravno, imas najvise tri sablonska napada, koji su svi provalili. U čemu je tvoj problem?

Ajd ti lagano kuci, da ti limenke spakuju dva mesna nareska, leba i jabukicu za voz.

Sigmund

pre 9 godina

Tacno sam znao da cete krenuti da pljujete trenera. Dok je belezio pobede u prethodnim utakmicama cutali ste, cak ga i hvalili. Sad poraz u Zadru, i kola ce da krenu nizbrdo, dobice otkaz Jenkins, u to sam siguran. U tome je razlika izmedju nas i vas, politiku kluba vam vode kosarkasko neobrazovani navijaci. I da, mislim da je Radonjic dobar trener.

Sotir Milivojevic

pre 9 godina

Kad bi Zvezda odigrala savrsenu utakmicu i dala 200 poena opet bi strucnjaci rekli da ne valja trener (zasto ne igraju mladji, zasto se trose igraci a vodimo 120 razlike, zasto rizikujemo povrede, zasto je Bobi dao samo 40 poena a mogao je 90 i sl.)

aca_bg

pre 9 godina

Uzas kakvih sve komentara ima od 'navijaca' KK CZT. Imate ekipu kao nikada u poslednjih 40 godina. Mlada,talentovana, sa solidno odabranim strancima (koliko para-toliko muzike)...Sta jos hocete? Smeta Radonjic?? Kao da ste Miami pa Vam samo on smeta da uzmete NBA. Posle mnogo godina (posle Tomasevica) stvoren je biser nase kosarke u Vasem klubu - Luka Mitrovic. Vidim da i za njega neki od Vas pisu da je limitiran. Glupost! Ja stvarno verujem da ova ekipa zasluzuje top 16 i da morate da je podrzite sa sve Radonjicem kao trenerom.

Jovan, Kraljevo

pre 9 godina

Odgovorno tvrdim da je iskljucivo Radonjic kriv za ovaj poraz! Ove godine imamo prejak tim, a porazio nas je Neptunas koji je blago receno ogranicen tim. Covek igra zonu i provocira sut Litvanaca (eeej, ko jos provocira Litvance da sutiraju!?) koji ubadaju ko ludi! Bojim se da kad dodju bitni mecevi u ABA ligi da nas ne poraze mnogo slabiji timovi samo na osnovu mnogo kvalitetnijih trenera (Repesa, Vujosevic npr). Ali Radonjic je tu jer Covic sa njim moze da radi sta hoce, takoreci poslusnik na klupi. Bas da vidim da li bi bila ista situacija da je na klupi jedan Boza Maljkovic na primer. Samo da nam trener opet ne upropasti sezonu! Pozdrav od velikog ljubitelja kosarke i velikog Zvezdasa!

danilo

pre 9 godina

Teško da je Radonjić kriv što Lazić u najbitnijem trenutku pravi prilikom polaganja grešku u koracima ili Kalina, nova legenda pregradja i Saletov džoker na SP, prilikom isto tako važnog polaganja, pravi neverovatnu grešku koja čak otvara kontru protivniku?!
I koliko trener može biti kriv što mu jdan od najskupljih igrača Dženkins deluje kao da sutra ide iz kluba?
P.S.
Meni je krivo jer sam izgubio 72,5 evra na uloženih 50 a pobeda je bila na tacni.
Ono jes' da porazi ekipe iz predgradja prijaju i imaju svoju cenu, ali ne više od 10 evra, pa toliko ubuduće stavljam i ne brinem onda...

sasa

pre 9 godina

Trener za male utakmice, trener koji ne zna sastaviti jednu prosto proširenu rečenicu, trener koji ne zna zovnuti taj maut kad ekipa pada već ga zove kad ekipa padne, trener koji svaki čas rotira igrače, trener koji izbacije igrače iz igre koje krene šut,trener koji je izgubio sve važnije utakmice u karijeri,trener koji je slab motivator to je dejan radonjić..................

mare

pre 9 godina

Radonjic treba da ode nema kvalitet za velikogvtrenera nevzna da pistavi igru, nevzna izmene da napravi, plasim se da sa ovakvom ekipom necemo nista uraditi zbog njega..

pixi10

pre 9 godina

Jesi Radonjicu kriv, jesi... ! Sto Kalinic kasno pravi faul za 2+1, sto Jovicu uzmu loptu iz ruke i 2+1, sto Kalinic i Dzenkins promase ulaze kao pocetnici, sto Jaki uzmu 3 lopte iz ruku, sto promase 6 bacanja kad se lomi utakmica, sto si sudijama rekao da sve sumnjive odluke daju Litvancima... Sve si im to ti rekao da rade! Tebao si da uzmes motku pa sve po rukama, mozda bi razmazeni navijaci Zvezde tada bili zadovoljni?

Darko

pre 9 godina

Glavu gore, idemo dalje. Nije nam ni prva ni poslednja utakmica koju smo izgubili. I prestanite sa pljuvanjem trenera, ako ne možeš da podržiš - ćuti. Nek grmi jako...

Batko

pre 9 godina

Blago meni koliko "stručnjaka" !!! Valjda smó i zato "Zemlja košarke" ?
Verovatno je Radonja kriv što Kalinić maši ulaz, Jović gubi "žive lopte", Jaka prodaje 3 u finišu, sudija ne svira "klizeći start" nad Jovićem..
I još nešto "stručnjaci"... postoje 2 vrste trenera u situaciji "poslednjeg napada". Prvi (kao Vujošević) pravi faul i "uzima" poslednji napad "za šut" i druga (kao recimo Ivković) koja ga brani. Bilo je juče logike i za jedno, ali i drugo jer bi nam u produžecima bilo lakse (imali su 3 glavna igrača sa 4 lične). Prosto, tip je ušao u reke i dao ga "o tablu" preko Bobija. Utakmica je izgubljena u I poluvremenu, a ne tada ! A vi što sve "znate" pravac NBA, čujem da G.Popovič 'oće da pali iz San Antonija

drug Danilo

pre 9 godina

Nemate cime biti nezadovoljni. Pogadjali ste u visokom procentu za tri, kao i oni. Promasili slobodnih bacanja, kao i oni. Uzmite u obzir da ste sutali vide nego duplo bacanja od njih. Imali ste na kraju sut za pobedu. Igrali ste na gostujucem terenu gde se zivi za kosarku. E, sad, Vilijams je jedino sto vredi kad se lomi tekma, a toga cete tek imati u nastavku takmicenja puno...ostali malo iznad proseka ali bez samopouzdanja da rese kad je bitno. Kalina ima petlju, al nema kvalitet za zavrsnicu. Ne ocekujte previse od ekipe, nego ove sezone ih podrzite pa kako bude, a nadajte se sledece sezone da sto vise njih ostane i sa iskustvom od ove sezone da nesto vise uradite. Pozdrav od Partizanovca!

Duka

pre 9 godina

Radonjicu reci ti meni zasto Kalinic igra 30 min, a Mitrovic sedi na klupi. Kalinic u odbrani katastrofa,u napadu dupla katastrofa. Radonjic je jedini krivac za ovaj poraz.

3223

pre 9 godina

Ne obracajte se Covicu, pa vidite da ga nigde nema! Sta mislite zasto?? Ima covek velike muke i licno ne bih da sam u njegovoj kozi sa svim njegovim milionima sa Kosova plus tuzba zbog batinanja novinara. Muke su to velike..

branko

pre 9 godina

Слабо извођење слободних бацања ја сматрам врхунским непрофесионализмом, без оправдања. Ја бих тај проблем решавао као и све друге видове непрофесионализма – по џепу! Свако промашено слободно бацање би значило одузимање од плате, по унапред утврђенох тарифи! Наравно, ово се не односи само на Звезду.

Silver Surfer

pre 9 godina

Majstore, od kad vodis Zvezdu svi u ekipi ocajno sutiraju slobadna bacanja. Takodje, jedan od "kvaliteta" ti je sigurno neosvajanje trofeja, a u Euroligi gubljenje utakmica koje su u egalu. Ne sumnjam da imas jos potencijala, koje ljubomorno cuvas u rezervi. Duga je sezona ne treba sve audute odmah tresnuti na sto.

djc-xxx

pre 9 godina

Radonja očigledno ima problem protiv ovakvih niskih ekipa... Tako nas je prošle godine sa sličnom taktikom pobedio i MZT Skoplje. Jesu sudije grešile, jesu naš igrači gubili lopte, promašivali bacanja i zicere, ali trener je uvek najodgovorniji! P.S. Da smo pobedi bilo bi normalno, a ovako se osećaš jadno posle poraza od jedne ekipe u rangu prosečnog ABA ligaša...

Veciti optimista

pre 9 godina

Htedoh da napisem da smo promasili trenera, al neko me vec preduhitrio tako da je sve bilo super.
Odluka da se poslednji napad domacina brani, odnosno ne pravi faul, je cist promasaj trenera. Naseg naravno.

fil

pre 9 godina

Sa trenerom koji ne zna voditi ekipu u neizvesnoj zavrsnici necemo nista osvojiti sto se dosad vec pokazalo,vrlo je moguce da ulazimo u crnu seriju protiv uvek teskog gostovanja u Zadru i protiv Valensije koju vidim da su mnogi vec podcenili, al kao navijac ostaje mi da verujem u bolje dane...

oberin martell

pre 9 godina

Radonjiću ti si ok lik ali za ovaj posao nisi. Sve bitne utakmice si izgubio. Pusti nekog drugog da vodi Zvezdu dok i ovu godinu ne sj**eš.

Radonja je potreban grobarima

pre 9 godina

Zamera mu se što gubi kad je najvažnije. Može on i nevažne da gubi ako je to problem. Ipak, njegov najveći hendikep su navijači koji veze nemaju o klošarci. Tu su totalni ali i neuspešni skorojevići koji svoju tradiciju grade na mahinacijama i finansijskim lupinzima koje vlasti nemaju namere da gone. Zasad! Radonja ništa nije kriv. Ne dirajte Radonju, bolje biti neče!

Grm

pre 9 godina

Alo bre, oni su nam se celi vreme nudili, em dobili tehnicku, masili bacanja, stali su nacisto tokom zadnje cetvrtine, a mi ne mozemo da ih stignemo! Ne moze vise, vec dve sezone nisam video pravu odigranu akciju pod radonjicem, sve se svodi na individualni kvalitet. Samo dodaju loptu Marjanovicu ili sutiraju iz nemogucih pozicija; dok je radonjic trener necemo nista uspeti da uradimo, ali bas nista.

pajseri

pre 9 godina

Promasena analiza protivnika. Ekipa kojoj je najjace i jedino oruzije sut za 3 ti bukvano svojom odbranom teras da svaki napad sutira iste. Totalno amaterski. Ti si izleda promasio posao. Igrace ne umes da smiris u bitnim trenucima, nego im dodatno prenosis nervozu svojim ponasanjem. Nude ti pobedu na tacni i ti ne umes da se posluzis.

sasha

pre 9 godina

Jak si mi ti trener koji protiv ekipe koja se uzda samo u šut za tri i nema centra igraš zonu... Igrače ne mogu da krivim jer se u tvom sistemu ni mnogo bolji ne bi snašli.

laik

pre 9 godina

Mislim da Covic zeli da od ovog Radonjica napravi kosarkaskog Fergusona,da nam jednog dana kaze kako je samo on verovao u njega.Mislim da je ovo proklestvo C zvezde,da imamo sve a da neko zbog svoje sujete ne zeli da vidi panj u oku.

brada-patuljak-gimili

pre 9 godina

Radonja samo guraj dalje, biće bolje, nisi ti kriv što igrači polaganja promašuju i loptu preko pola ne mogu da prevedu.

Blaza

pre 9 godina

Radonjine greske sto nije brzo postavio zonu nego tek posle sedme trojke i sto mi je Mitrovic mnogo sedeo na klupi a u zadnjoj cetv.prvih 5min mu igra Jovic,trebo je da odmori Vilijamsa za poslednju cetv.Ali i pored svega ovoga mi bi pobedili da Jaka nije izgubio 2-3lopte,kontru 3na 1 mi napravimo faul u napadu i slicne gluposti.

Werp690

pre 9 godina

Neptunas je odigrao mec kao amaterska ekipa,bez uigrane akcije,samo sut za tri posle povratnog pasa..Bice vam mnogo jasnije kada budete odgledali snimak,a ako je posto je njihova igra bila amaterska potpuno vam je jasno kako ste onda vi odigrali..Tezak poraz od ekipe od koje ne sme da se izgubi ako se zeli top16..Sut za tri se ne brani zonom,ne skuplja se reket cime se otvara povratni pas..itd..Elementarne stvari smo radili pogresno...Tezak,tezak poraz za koji je direktno Radonjic kriv,kakva bacanja,kakve gluposti...Protiv Neptunasa ce svi u grupi lagano pobedjivati sa 10 tak koseva prednosti..

vladabgd

pre 9 godina

Sve vazne utakmice prosle sezone, a Boga mi kako je krenulao i ove, smo izgubili zbog tebe... I cini mi se da tebe neko debelo drzi u Zvezdi, a to nije Covic, jer bi odavno dobio otkaz.

PN

pre 9 godina

Zašto nisi pravio faul u poslednjem napadu Neptunasa? Na 19 sekundi do kraja pri nerešenom rezultatu ti braniš a pritom oni loše šutiraju bacanja.

el pollo loco

pre 9 godina

Ima Radonjić određene kvalitete, pre svega saradnja sa igračima i pravljenje ekipe, ali kakve greške kao trener i strateg pravi...
U najvažnijoj utakmici prošle sezone (protiv Cibone) je trebao da koncentriše svih 12 igrača SAMO na 2 igrača: Šarića i Blesingejma. I šta se dešava? Upravo ova dvojica nas odvale u sred Beograda! Sami. Potpuno. To je moglo da košta klub budućnosti.
Protiv Neptunasa? Ekipa odlazi da igra protiv predstavnika litvanske škole, najbolji šuteri za 3 poena u istoriji evropske košarke. I šta se dešava? Primimo 9 trojki za poluvreme! Staneš pored igrača i šta ako te prođe? Imaće 4 na 3 ili 3 na 2? To se isto brani. 3 trojke su 9 poena, a da li bi baš sigurno uspeli da realizuju te napada iz reketa?
I na kraju je uspeo da izgubi još jednu bitnu neisvesnu završnicu... Da smo sad imali 2/0 iz ostalih 8 utakmica bi nam bile potrebne još 2 pobede. Skroz realna priča.
Naravno, po dobrom običaju su i igrači pomogli da izgubimo ovu utakmicu koju smo trebali (morali) da pobedimo. Takva brzopletost, neshvatljive greške, izgubljene lopte idu i igračima na čast. Mislim da je sve to u glavi, pa zbog toga im se mora utrenirati i mozak na te situacije (naročito DŽenkins i Jaka).
Propuštena OGROMNA šansa, ostaje ih još 8.

Milos

pre 9 godina

Ponovo pljujete Radonju posle prvog poraza,e panteri,panteri !
(nik sloter, 24. oktobar 2014 17:19)

Da i ti jednom dobijes plus od mene.

KK Crvena Zvezda Velikan

pre 9 godina

Izvući ozbiljno pouke iz poraza, ali ozbiljno i odmah se okrenuti vrlo važnom gostovanju u Zadru. Nama se i prošlih sezona dešavalo da ozbiljni igrači maše zicer, to su stvari koje se skupo plaćaju...Isto tako neki igrači poput Dženkinsa recimo, moraju da obuzdaju emocije koje ih ponesu, jer neće biti dobro... Ne brinem previše zbog ovog minimalnog poraza, i dalje sve držimo konce u svojim rukama... Ponavljam, zaboravimo ovaj meč i odmah se okrenuti Zadru!!!

oj debeli lade zasto ljudi rade

pre 9 godina

penale, a ?. A da te pita covek, onako u prolazu, zasto uvodis Bobija tek u zadnjoj cetvrtini, a 3 min i 35 sek nije dobio ni jednu jedinu loptu. Em sto sam igrao preko 15 koseva na njega :-)

Nislija-1989

pre 9 godina

Podhitno dovedite jos jednu cetvorku, Tejic je slab a Mitrovic ne moze celu da igra. Treba mu neka jaka konkurencija. Bobi kad izadje skok ne mozemo da vidimo

KevinDurant

pre 9 godina

Kad bi Zvezda odigrala savrsenu utakmicu i dala 200 poena opet bi strucnjaci rekli da ne valja trener (zasto ne igraju mladji, zasto se trose igraci a vodimo 120 razlike, zasto rizikujemo povrede, zasto je Bobi dao samo 40 poena a mogao je 90 i sl.)
(Sotir Milivojevic, 24. oktobar 2014 10:58)

Čoveče izgubili ste zbog trenera, on je jedini krivac!!!! ZONSKA ODBRANA se razbija trojkama a njima je to jedino oružije jer imaju nisku postavu i ne mogu da dominiraju u reketu. Trebao je igrati čoveka celu utakmicu i ubeđen sam da bi bilo bolje! Ti sad ,,računjaj`` dali ste mogli da ih pobedite sa ,,120`` razlike.

Alex

pre 9 godina

Ajde ljudi ne pričajte gluposti. Nije Radonja toliko kriv koliko pričate. Pa pogledajte samo koliko lopti, bez ikakve potrebe su izgubili nasi igrači. Koliko slobodnih bacanja je promaseno. Odbrana se uvjek moze komentarisati, ali realno kad onako okrene jednu ekipu u dvije četvrtine, da ulazi sve sto šutiraju, i rezonski i nerezonski, sta tu trener moze. Nije istina da je cijelo vrijeme igrao zonu. Igrali smo i čovjeka, pa su opet davali. Zasto niko nikad ne kaže, naši igrači nisu bili dobri, nego odma mlatite, trener kriv. Sta je radio Mitrović, šta je radio Kalinic, Djenka... zasto ne kazete da su oni bili skroz ispod nivoa???

Ladno Pivo!

pre 9 godina

Meni samo nije jasno zasto si drzao kalinica.Covek uz tri smesna faula i par izgubljenih lopti promasi zicer, ZICER i ne izvodis ga napolje!

cukce

pre 9 godina

Cele prosle sezone i na pocetku ove pisem "Radonja vezbajte bacanja"! Pored bacanja 3 kontre bez realizacije (Dzenkins, Kalinic, Lazic). Jaka 16 poena ali i izgubljene lopte (2 ili 3) kad se lomio rezultat isto kao i izgubljene lopte Jovica i Dangubica! Vilijams fenomenalan, Bobi prelazna ocena, Lazic s obzirom da je limitiran igrac dobar, Dzenkins najgori, Kalinic prvi do najgoreg, igrati evroligu sa Tejicem smesno. I opet smo ubacili preko 80 poena posle onako katastrofalne igre!

d

pre 9 godina

poludeo sam sinoc. ne zbog cinjenice da smo izgubili, nego zbog toga kako smo izgubili. radonjic nije los trener, ali ima zute minute, kada se potpuno pogubi. sinoc prvih 5 minuta 4/4, kada smo trebali da nastavimo seriju i prelomimo mec, on drzi kljucnog igraca na klupi. bez vilijamsa, nasi jedva da su mogli da prenesu loptu i gube je svaki put kad im onaj musa pridje, jovic preplasen, ne moze u kontri 3:1 da se smisli kada i kome da doda, sve dok se sva trojica nasih na kraju ne nabiju u jednog njhovog i naravno promase, nas nalet se usporava, staje, pa litvanci preokrecu i tek onda se vraca vilijams?! svasta. da je imao problema sa licnim greskama, pa i da razumem.
a kalinic mora da se smiri. sto bi rekao dzenkins (btw sta se desava sa tim covekom, kad je na terenu, kao i da nije) "pokusava da bude igrac kakav nije". mora malo skromnije da igra.
uz to neki detalji su me izbezumili: previse koriscenja ruku u odbrani (sto u 95% slucajeva rezultuje debilnim faulom ili ispadanjem iz igre), forsiranje brze igre u trenucima kada se litvanci raspucaju, sto je ka dolivati ulje na vatru itd.
ovo nije smelo da se izgubi, jer je ulog ogroman bio - jedna od kljucnih utakmica za top 16, a neptunas - krsevi teski.
i da, poraz nema veze sa umorom ili napornim putem, nego sa glupim, pocetnickim greskama igraca i trenera

Marko

pre 9 godina

Ovo što je Radonjić izjavio je čisto bežanje od odgovornosti i kao svaka kukavica svaljuje krivicu na igrače zbog promašenih slobodnih bacanja.

Gospodine Radonjiću ako ste se nadali da će te utakmicu da dobijete samo na slobodnim bacanjima,onda teško nama.

Kada će te jednom da izadjete posle utakmice da kažete,taktika koju smo primenili nije dala rezultata,a ne da krivicu svaljujete na igrače...igrači rade ono šta im vi kažete,od taktike pa nadalje.

kris

pre 9 godina

Ova utakmica je bila,da tako kažem,polukvalifikaciona,što znači jako važna.I to je jedini uzrok poraza,jer mi nikad nismo u stanju dobiti važnu utakmicu.Valensija ima 0:2,Neptunas bi imao 0:2,a mi 2:0 i još bi nam trebale tri pobede za prolaz.I kao uvek loše smo počeli,i opet se vratili i opet se oduzeli zbog pritiska.Pa gospodo,ako niste u stanju podneti pritisak bavite se zemljoradnjom,radite na pilani,ili nešto treće.Igrači se menjaju,ali ni ovi novi ne podnose pritisak.Ko god dođe kod nas oduzme se kad je najvažnije i to ukazuje na to da ih trener ne spremi psihički na pravi način,već izgleda prenosi na njih svoju nervozu i paniku,zbog čega se dešavaju sve one gluposti koje prave.I zbog toga ništa nećemo osvojiti ni ove godine!

TOŠA

pre 9 godina

Da li je moguće da jedan trener koji vodi ekipu koja se takmiči u EL ne vidi svoje ogromne greške na ovoj utakmici:
- Ne ume da vidi kada jednom igraču ne ide (Kalinić), da ga izvuče iz igre malo smiri, pa posle ponovo uvede u igru. Naprotiv on iako ovaj srlja iz greške u grešku (promašene kontre, izgubljene lopte koje se odmah pretvaraju u protivničke lake poene, napravljene lične u protivničkom reketu u trenutku bonusa...)drži ga u igri i dozvoljava da mnogo šteti ekipi.
- Slično je i sa Blažićem, mada je on imao i odličan period u toku igre
- Igra zonsku odbranu protiv ekipe koja ima šuterski dan
- Drži najboljeg igrača Wilijamsa na klupi predugo u poslednjoj četvrtini
- ..... i tako dalje

Litvanska ekipa je više nego skromna, verujem da će joj ovo biti jedina pobeda u EL, dok bi CZ verovatno sa ovom pobedom bila na pola puta do Top 16.
Igračima se može oprostiti za ovoliki broj grešaka, ali treneru ne. I to nije prvi put i siguran sam da će se ubrzo sve ovo ponoviti.

SASA

pre 9 godina

zaliti se na los sut za 3 je ludost, gotovo da je bio isti,44% Neptunas, 41% Zvezda, ... Zvezda je takodje bolje sutirala slobodna bacanja, (!!!), Neptunas 46%, Zvezda 69%,...Zvzda ima i bolji skok, i vise asistencija, tako da ostaje jedino su za 2 poena, gde Neptunas ima 56% a Zvezda 46%, i tu Zvezda gubi tekmu....
Kalinic, Tejic, jenkins,Zirbes.Dangubic imaju zajedno 2/10 u sutu za 2.... Pa to je ocajno!!!
Kakva glupost ispustii ovo, uh, valjda vise srece u buducnosti..