Sreda, 22.10.2014.

10:56

Dužna KK Bosna ustupila ime i grb

Rad nekadašnjeg prvaka Evrope, Jugoslavije i BiH, KK Bosna biće zamrznut, a ime i grb ustupiće klubu KK Royal, pa će novi da se zove KK Bosna-Royal.

Izvor: AK

Dužna KK Bosna ustupila ime i grb IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Vuk

pre 9 godina

Ne dopada mi se to što se dogodilo sa prvim evropskim prvakom sa ovih prostora, ali je vrlo interesantno da se to dogodilo zbog duga od 3 mil. €, dok su neki drugi klubovi, uz pomoć države, nastavili da egzistiraju bez sportskih rezultata i stvaraju višestruko veće dugove.

A što se tiče priče o Partizanu i Igokei... Nije bila reč o fuziji, već o tehničkoj saradnji. Oba kluba su NASTAVILI DA POSTOJE i TAKMIČE SE U SVOJIM LIGAMA, pod OKRILJEM RAZLIČITIH SAVEZA i pod imenima Partizan Igokea, odnosno Igokea Partizan. Već sledeće godine, čini mi se, saradnja je sporazumno raskinuta.

Identičnu stvar imamo i u odbojci - tehničku saradnju, s tim što je tu reč o muškom OK Partizan i ženskom OK Vizura. Saradnja je, baš kao i sa Igokeom, raskinuta posle godinu dana (izuzev korišćenja hale), a timovima su vraćena stara imena i NASTAVILI SU DA POSTOJE i TAKMIČE SE.

Što se u slučajevima FMP Železnik (uveden i treći klub, Radnički Basket, kojem je prosleđeno ime drugog!?) i Royal Sarajevo NIJE DOGODILO...

danilo

pre 9 godina

a znaju da je to klub i grb koji im je toliko puta zagorčao život, zato su toliko i opsednuti njime!
(Samo Bgd, samo Czv, 22. oktobar 2014 12:39)

U poslednjih 42 godine, od dolaska Kiće i Praje, zagorčali ste nam život dva puta, oba puta Dule nije bio tu.
Nije malo ni ta dva puta jer oba puta su i sudije pokušavale da šutnu trojku za tadašnju Zvezdu.
A mi smo vas tukli i sa 5o razlike više puta, 13 puta smo zaredom prvaci, i jedini prvaci Srbije u njenoj istoriji.
Našim igračim ste se klanjali dok su nosili reprezentaciju do silnih trofeja!
Znači, ili ne razumeš glagol zagorčati, ili pratiš košarku poslednja dva meseca, ili ne znaš da saberš 2 i 2.
Ti se prepoznaj, tužni brate iz poredgradja...

ČIKA KURE

pre 9 godina

Svojevremeno se pričalo da je sarajevski neuropsihijatar Himzo Polovina davao pacijentima kante da sa njima vade iz podruma mrak. Da je živ imao bi posla 24 sata.

miki

pre 9 godina

Zašto se ovaj proces predstavlja kao fuzija?Gospodo novinari, naučite šta je fuzija.Fuzija je spajanje dva kluba u jedan, gde obaveze i dugovanja ostaju tom novom klubu.Ovo što se desilo Bosni je isto ono što je uradila Crvena Zvezda.Klub je zamrznut, a ime i grb su ustupljeni drugom klubu na korišćenje, sa tim da ime ne može da se koristi kao takvo jer to pravno lice postoji, ali je zamrznuto.Zato se dodaju simpatični nastavci tipa "Royal" ili u slučaju Zvezde "Crvena Zvezda Beograd"Pošto nema fuzije, onda se ne može raditi o istom klubu već o drugom pravnom licu koje je po ugovoru zakupilo obeležja zamrznutog kluba.Ako pišete, onda napišite istinu.Bosna više nije Bosna, to je sada Royal koji ima ustupljeno ime Bosne.Crvena Zvezda više nije Crvena Zvezda već FMP koji ima ustupljeno ime Crvene Zvezde.Da bi se u Srbiji dodatno zabunila javnost i FMP predstavio kao prava Crvena Zvezda, kupljen je Radnički Basket, mali klub iz Beograda kojem je ime prvo promenjeno u Radnički FMP, da bi od prošle godine opet promenio ime u čisto FMP.Zato sada imamo kao Crvenu Zvezdu Beograd i FMP, a u stvari su to originalno FMP i Radnički Basket, sa promenjenim imenima.I tell you the truth, the whole truth and nothing but the truth, so help me God.(Bagg, 22. oktobar 2014 12:37)

Bravo! Ajd sad ti to objasni zaluđenima! Legenda ih zaludila pa su sve zaboravili!

Barut

pre 9 godina

Za pantere koji pominju ZOK Partizan Vizura:

Rec je o ZOK Vizura koji je prikljucen JSD Partizan, posto OK Partizan nije imao zensku sekciju. Muska sekcija, nije dozivela nikakve fuzije, zajam grba, promenu adrese, zamrzavanje i slicno. Dzaba pokusavate da se operete za FMP i Covica, ne ide vam :)

sveti prorok isaija sa servera

pre 9 godina

pa nije pošteno brate i ja sam srbin, postim uredno i ne radim na crveno slovo... daj dozvolite da i ja promenim ime i neplatim dugove!

dzudza

pre 9 godina

Ne znam sto se zaludjenici vise raspravljaju oko toga, samo cu reci da i Partizan i Zvezda u kosarci su se fuzionisali, i kraj rasprave. Ali ima i ovih mladjih koji se ne secaju 2007 ( Patrizan-Igokea) i prozivaju Crvenu Zvezdu (fmp), stvarno dno dna!!!

Delija

pre 9 godina

Grobari nikad mi nece biti jasno zasto toliko se opterecujete sa Zvezdom i kakve to veze ima dali se spojila sa FMP ili nesto drugo gledajte vi vas klub koj ce morati isto uraditi vrlo ubrzo, Zvezda je morala to uraditi zato sto nije imala godinama pomoc od drzave za razliku od vas koj ste otimali sa svih strana

dr who

pre 9 godina

alo deco pa vi ne pamtite više od 5 godina unazad. igokea je bila sponzor, pa vi i ne znate da je to firma, izguglajte. zvezda se raspala kad je žika pauk ušao u klub sa vesićem, pokupovali neviđene igrače i ništa nisu uradili. nabili milione duga pa se setili marketiški magovi da 'ustupe' grb i ime kluba. mislim, ok je voleti svoj klub ali lagati sebe nije zdravo.

Žoržo

pre 9 godina

Statut kluba CZ Telekom objavljen na APR-u sve govori,a najvazniji clanovi tog statuta kazu-CZ Telekom nije clan SD CZ a jos jedan clan tog statuta govori-U slucaju prestanka rada kluba,sva imovina i trofeji idu KK FMP Zeleznik!!! Statut kluba je merodavan,i njega su pisali gazda i njegovi,a ne Dule!!! Ko ne veruje,lako moze da udje na APR i procita ceo statut,cak i pecate tog kluba da vidi! PS. pominju zensku odbojku,pokusavaju da se utese!!! ZOK Partizan nije postojao 30godina biseri!!! Napravljen je novi klub,a KK CZ je postojala do 2011 kada je ugasena zbog duga od 16 mil. isto kao i Bosna,i onda je napravljena CZ Beograd,Diva,Telekom!!! Istina boli,jbg.

Bodibond

pre 9 godina

Samo si zaboravio da Partitan Vizura treba meceve da igra u Zelezniku ahahahahahahaahaha.
Nemaju infrastrukturu buahahahahahahahahahaha...

zaboravljate

pre 9 godina

e ovo je realno trebalo sa zvezdom da se desi, jer ugasen klub ne moze vise koristiti to ime ,ali posto je to zvezda i covic sve moze . toliko o zvezdi u kksarci !

криминал и помоћ нису исто

pre 9 godina

Навијачи клуба из предграђа имају великих проблема да схвате основне ствари. Спомињу неку причу о женском одбојкашком клубу. То спајање два клуба не може да буде исто као ваше преваре у кошарци, рукомету, ватерполу итд. Ви се бавите криминалом, а у случају Партизана и Визуре је у питању било спајање да би се Визури омогућило играње у Европи.

Bosko bubamara

pre 9 godina

http://pretraga2.apr.gov.rs/PretrageSportskihUdruzenja/Home/PublishedDocuments/4832166 Izvolite pantercici pa citajte i placite...lepo pise,preuzmi statut kluba...e to uradite pa pogledajte sta pise,ima na 26 strana a paznju obratite na Clan 3 gde lepo pise da ovaj klub nije clan sportskog drustva i na Clan 64,gde lepo pise kome ide sva imovina u slucaju prestanka rada kluba,naravno FMP-u!!! A na kraju vidite ko vam je predsednik skupstine,pa na guglu kucajte njegovo ime i prezime i pogledajte u kojoj fabrici radi gospodin!!! E sve ovo isto pogledajte kada je u pitanju prava CZ (zamislite,ona postoji ali se ne takmici...pa za koga vi navijate) i vidite da je ona clan sportskog drustva....itd,itd,itd! Meni je vas zao,ali morao sam da vam zapusim usta jednom za sva vremena...aj dovidjenja

Covketova stara skola

pre 9 godina

Mislio sam da je ovo moguce samo u Zemlji Srbiji ali sam se presao.
Neverovatno je da se niko od novinara nije usao u dublju analizu o cemu se ovde radi i koliko su igraci i drzava zakinuti zbog ovakvih manifetluka.

Bagg

pre 9 godina

Zašto se ovaj proces predstavlja kao fuzija?
Gospodo novinari, naučite šta je fuzija.
Fuzija je spajanje dva kluba u jedan, gde obaveze i dugovanja ostaju tom novom klubu.
Ovo što se desilo Bosni je isto ono što je uradila Crvena Zvezda.
Klub je zamrznut, a ime i grb su ustupljeni drugom klubu na korišćenje, sa tim da ime ne može da se koristi kao takvo jer to pravno lice postoji, ali je zamrznuto.
Zato se dodaju simpatični nastavci tipa "Royal" ili u slučaju Zvezde "Crvena Zvezda Beograd"
Pošto nema fuzije, onda se ne može raditi o istom klubu već o drugom pravnom licu koje je po ugovoru zakupilo obeležja zamrznutog kluba.
Ako pišete, onda napišite istinu.
Bosna više nije Bosna, to je sada Royal koji ima ustupljeno ime Bosne.
Crvena Zvezda više nije Crvena Zvezda već FMP koji ima ustupljeno ime Crvene Zvezde.
Da bi se u Srbiji dodatno zabunila javnost i FMP predstavio kao prava Crvena Zvezda, kupljen je Radnički Basket, mali klub iz Beograda kojem je ime prvo promenjeno u Radnički FMP, da bi od prošle godine opet promenio ime u čisto FMP.
Zato sada imamo kao Crvenu Zvezdu Beograd i FMP, a u stvari su to originalno FMP i Radnički Basket, sa promenjenim imenima.
I tell you the truth, the whole truth and nothing but the truth, so help me God.

Sportista

pre 9 godina

Sve veliki klubovi iz "ex Yuge"su bili prvaci evrope. Dok jedini klub koji nije bio je Crvena zvezda, a ovamo se pozivaju na neku istoriju, slavu i pride govore kako su oni veliki Srbi od ostalih.

Muaz Tinjic

pre 9 godina

KK Bosna je samo odraz sveukupnog stanja u BiH. Steta, jer taj klub prakticno ne postoji godinama, tavori negdje na samom dnu. A, ipak je to bio prvi klupski prvak Evrope sa ovih prostora. I dao je najveceg kosarkaskog romanticara i dzentlemena, kome su svojevremeno i zadarske Jazine aplaudirale.

utisak nedelje b92!!!

pre 9 godina

hahahaha sve komentari. glodara... hahaha.. Alo bre, klub vam propada, pune ga svi sa 30razlike, kako vas nije sramota da komentarisete ovo???

Samo Bgd, samo Czv

pre 9 godina

Smešni grb..šta sve čovek ovde može da pročita!? Obožavam kad čitam ove grobare Klub iz pregrađa, panteri, limenke..a znaju da je to klub i grb koji im je toliko puta zagorčao život, zato su toliko i opsednuti njime!

Colbert

pre 9 godina

Mi navijaci Zvezde znamo sta je Zvezda uradila i nemamo problema sa tim. Jedini problem imaju Grobari koji bi najvise voleli da Zvezda ne postoji ni u kakvom obliku. Smejali su nam se kako prosimo, pa su dosli u situaciju da i oni prose, sada se smeju zbog fuzije, a ne bi me cudilo da i oni dodju u tu situaciju da im to bude izlaz. Po Grobarskoj logici je bolje totalno se ugasiti, nego naci nacin da nekako nastavis tradiciju. Zvezda ce se odmrznuti za dve godine, a do tada FMP ce nositi brend Zvezde, i kako god ko pravno tumacio, za nas zvezdase ce to biti Zvezda i sve sto je osvojila i ako Bog da jos osvoji, mi cemo racunati u Zvezdine titule. Ne treba nam priznanje Grobara. Oni nam ionako ne zele dobro.

Alexandar

pre 9 godina

Baš bih voleo da vidim šta će Grobari komentarisati kada jednog dana KK Partizan postane, recimo, KK Partizan Mega, sa adrese Trg Svetog Dimitrija 36, Sremska Mitrovica.

Lokos

pre 9 godina

Kada je to isto uradila Crvena Zvezda nije se tako prenela vest. Navodno ova Zvezda je ista ona stara. Da, da... (Aleksandrovic, 22. oktobar 2014 11:07)

Na osnovu revizije, predloženo je da se klub "zamrzne" i spoji sa novoformiranim klubom Royal.

Jel ti citas tekst?

grobarcina

pre 9 godina

Tako je i nasa Zvezda uradila. Sada ima onaj smesni grb i igra u Zelezniku. (NN, 22. oktobar 2014 11:02)

Tako je i nas partizan uradio, samo sto je nas partizan ugasen pa smo navijali za Vizuru sa Tosinog bunara, slavili trofeje kao da su Partizanove, evo sad ponovo nemamo za koga da navijamo.A prozivamo Zvezdase za nesto?

Šavija Alonso

pre 9 godina

Znači li to da je i rad KK Crvena Zvezda zamrznut i da je ime i grb ustupila novom klubu? Ili je ovo ona stara i prava Zvezda, kako nas ubeđuju?

Danilo

pre 9 godina

Ne vrti se sve uvek oko nas. Mogao bi bar neki komentar da bude o samoj KK Bosni, veikom klubu iz nekadašnje države. Prvom sa ovih prostoja koji je bio prvi i u Evropi.

Ljuba Slog

pre 9 godina

Eto resenja i za kk Partizan kako da se izvuce iz dugova...Nek ustupi grb Mega Vizuri a oni imaju extra igracki kadar a plus oba tima ugraju Jadransku ligu,resenje extra...Znaci KK Partizan Vizura menja KK Partizan NIS a KK Mega Vizura ce imati i dalje svoj tim koji ce sluziti za razvijanje igraca ovoj prvoj ekipi!?!?

Lonac Zepter,pivom MB i Igos

pre 9 godina

Naravno,prvi komentari od onih koji zaboravljaju Veliko Z u grbu,pa da su 2007 postali jedan klub sa dva imena.kao sto je kup Liliane Ronketi sada oostao mnogo vazan,pa ga igraju buduci Evrokigashi poput Banvita.ne deshava se ovo vama slucajno.

Gurovic

pre 9 godina

Glodari vi izgleda ne umete da citate, ili imate problema sa razumevanjem. Ali ja vas razumem kad neko posle cetiri utakmice bude u minusu od 120 poena totalno mu se pomuri razum. lepo pise ,,Royal" ugasen. FMP nikada nije ugasen. Ko je pametan razumece.

Mare

pre 9 godina

Pa nije se prenela zbog ovaca crvenih koji veruju da je to onaj isti klub. Ustvari samo je drzava prevarena za porez i ona silna dugovanja kluba koji su nestali nekako..

danilo

pre 9 godina

Znao sam da će ovo genijalno rešenje iz predgradja imati primenu prvo u regionu, a posle ko zna dokle?
Možda i Nobel za ekonomiju?
Tako ćemo jedan dan i mi da se udružimo sa Švajcarskom,možda?
Ili će okrutni Interpol i MMF da prekinu ovu čarobnu piramidu zvanu "Dodžem ti"?

hahahhahahha

pre 9 godina

Pa gde smo ovo vec videli??
Zvezdana zamrznuta, se ustupa FMPu...
Uspesna prevara se prepisuje. Al prevara je prevara, i zvezdana vise ne postoji. A i, FMPu niko ne moze da zabrani kako ce da se zove

sale 6475

pre 9 godina

Ako je to jedini način da klub svetle tradicije kao što to Bosna i jeste onda potpuno pozdravljam. Dok navijači Partizana shvate da će se to i njima pre ili kasnije desiti zvaćete te se Partizan - * . Dakle, država više neće da stoji iza klubova koji jesu javno dobro - sportska društva i njihove sekcije, nego iza jasno privatizovanih klubova. Partizan i jeste de facto privatan klub Danilovića , Vujoševića i Todorića ali kao takav neće moći da od države traži onoliko koliko je dobijao zadnjih godina. Naravno da dugovi starih klubova (zamrznute kk C ZV sa Kalemegdana , kako vi Grobari volite da kažete) mora da se vrate kroz reprograme kroz 5 ili 10 godina kada novoformirani klubovi zarade dovoljno da sve nastale obaveze i vrate.Posle oga sledi ponovna preregistracija kluba. Toga su u Zvezdi ( Diva , Telekom ili kako god hoćete) svesni i niko neće uspeti da pobegne od nastalih obaveza. Gde li će da se dene Tegeltija kad i Partizan bude morao da prođe kroz istu proceduru , voleo bih da znam. Srećno Partizanu u svemu što se bude dešavalo narednih meseci i godina. Biće mu vrlo potrebna! Pozdrav od ljubitelja košarke -Zvezdaša i ujedno velikog poštovalaca Partizana!

Vlada

pre 9 godina

Jos jedan veliki klub posle Zvezde mora nazalost ovo da radi i da ostane bez svog identiteta. Gde je Jugoplastika, Cibona i Partizan su takodje u problemima...

Nikola

pre 9 godina

Tako je i nasa Zvezda uradila. Sada ima onaj smesni grb i igra u Zelezniku. (NN, 22. oktobar 2014 11:02)

Smesni grb je isti Zvezdin grb i igra u Pioniru u Areni,kompleksasu.

Bagg

pre 9 godina

Zašto se ovaj proces predstavlja kao fuzija?
Gospodo novinari, naučite šta je fuzija.
Fuzija je spajanje dva kluba u jedan, gde obaveze i dugovanja ostaju tom novom klubu.
Ovo što se desilo Bosni je isto ono što je uradila Crvena Zvezda.
Klub je zamrznut, a ime i grb su ustupljeni drugom klubu na korišćenje, sa tim da ime ne može da se koristi kao takvo jer to pravno lice postoji, ali je zamrznuto.
Zato se dodaju simpatični nastavci tipa "Royal" ili u slučaju Zvezde "Crvena Zvezda Beograd"
Pošto nema fuzije, onda se ne može raditi o istom klubu već o drugom pravnom licu koje je po ugovoru zakupilo obeležja zamrznutog kluba.
Ako pišete, onda napišite istinu.
Bosna više nije Bosna, to je sada Royal koji ima ustupljeno ime Bosne.
Crvena Zvezda više nije Crvena Zvezda već FMP koji ima ustupljeno ime Crvene Zvezde.
Da bi se u Srbiji dodatno zabunila javnost i FMP predstavio kao prava Crvena Zvezda, kupljen je Radnički Basket, mali klub iz Beograda kojem je ime prvo promenjeno u Radnički FMP, da bi od prošle godine opet promenio ime u čisto FMP.
Zato sada imamo kao Crvenu Zvezdu Beograd i FMP, a u stvari su to originalno FMP i Radnički Basket, sa promenjenim imenima.
I tell you the truth, the whole truth and nothing but the truth, so help me God.

hahahhahahha

pre 9 godina

Pa gde smo ovo vec videli??
Zvezdana zamrznuta, se ustupa FMPu...
Uspesna prevara se prepisuje. Al prevara je prevara, i zvezdana vise ne postoji. A i, FMPu niko ne moze da zabrani kako ce da se zove

miki

pre 9 godina

Zašto se ovaj proces predstavlja kao fuzija?Gospodo novinari, naučite šta je fuzija.Fuzija je spajanje dva kluba u jedan, gde obaveze i dugovanja ostaju tom novom klubu.Ovo što se desilo Bosni je isto ono što je uradila Crvena Zvezda.Klub je zamrznut, a ime i grb su ustupljeni drugom klubu na korišćenje, sa tim da ime ne može da se koristi kao takvo jer to pravno lice postoji, ali je zamrznuto.Zato se dodaju simpatični nastavci tipa "Royal" ili u slučaju Zvezde "Crvena Zvezda Beograd"Pošto nema fuzije, onda se ne može raditi o istom klubu već o drugom pravnom licu koje je po ugovoru zakupilo obeležja zamrznutog kluba.Ako pišete, onda napišite istinu.Bosna više nije Bosna, to je sada Royal koji ima ustupljeno ime Bosne.Crvena Zvezda više nije Crvena Zvezda već FMP koji ima ustupljeno ime Crvene Zvezde.Da bi se u Srbiji dodatno zabunila javnost i FMP predstavio kao prava Crvena Zvezda, kupljen je Radnički Basket, mali klub iz Beograda kojem je ime prvo promenjeno u Radnički FMP, da bi od prošle godine opet promenio ime u čisto FMP.Zato sada imamo kao Crvenu Zvezdu Beograd i FMP, a u stvari su to originalno FMP i Radnički Basket, sa promenjenim imenima.I tell you the truth, the whole truth and nothing but the truth, so help me God.(Bagg, 22. oktobar 2014 12:37)

Bravo! Ajd sad ti to objasni zaluđenima! Legenda ih zaludila pa su sve zaboravili!

danilo

pre 9 godina

Znao sam da će ovo genijalno rešenje iz predgradja imati primenu prvo u regionu, a posle ko zna dokle?
Možda i Nobel za ekonomiju?
Tako ćemo jedan dan i mi da se udružimo sa Švajcarskom,možda?
Ili će okrutni Interpol i MMF da prekinu ovu čarobnu piramidu zvanu "Dodžem ti"?

Žoržo

pre 9 godina

Statut kluba CZ Telekom objavljen na APR-u sve govori,a najvazniji clanovi tog statuta kazu-CZ Telekom nije clan SD CZ a jos jedan clan tog statuta govori-U slucaju prestanka rada kluba,sva imovina i trofeji idu KK FMP Zeleznik!!! Statut kluba je merodavan,i njega su pisali gazda i njegovi,a ne Dule!!! Ko ne veruje,lako moze da udje na APR i procita ceo statut,cak i pecate tog kluba da vidi! PS. pominju zensku odbojku,pokusavaju da se utese!!! ZOK Partizan nije postojao 30godina biseri!!! Napravljen je novi klub,a KK CZ je postojala do 2011 kada je ugasena zbog duga od 16 mil. isto kao i Bosna,i onda je napravljena CZ Beograd,Diva,Telekom!!! Istina boli,jbg.

Mare

pre 9 godina

Pa nije se prenela zbog ovaca crvenih koji veruju da je to onaj isti klub. Ustvari samo je drzava prevarena za porez i ona silna dugovanja kluba koji su nestali nekako..

Barut

pre 9 godina

Za pantere koji pominju ZOK Partizan Vizura:

Rec je o ZOK Vizura koji je prikljucen JSD Partizan, posto OK Partizan nije imao zensku sekciju. Muska sekcija, nije dozivela nikakve fuzije, zajam grba, promenu adrese, zamrzavanje i slicno. Dzaba pokusavate da se operete za FMP i Covica, ne ide vam :)

dr who

pre 9 godina

alo deco pa vi ne pamtite više od 5 godina unazad. igokea je bila sponzor, pa vi i ne znate da je to firma, izguglajte. zvezda se raspala kad je žika pauk ušao u klub sa vesićem, pokupovali neviđene igrače i ništa nisu uradili. nabili milione duga pa se setili marketiški magovi da 'ustupe' grb i ime kluba. mislim, ok je voleti svoj klub ali lagati sebe nije zdravo.

Bosko bubamara

pre 9 godina

http://pretraga2.apr.gov.rs/PretrageSportskihUdruzenja/Home/PublishedDocuments/4832166 Izvolite pantercici pa citajte i placite...lepo pise,preuzmi statut kluba...e to uradite pa pogledajte sta pise,ima na 26 strana a paznju obratite na Clan 3 gde lepo pise da ovaj klub nije clan sportskog drustva i na Clan 64,gde lepo pise kome ide sva imovina u slucaju prestanka rada kluba,naravno FMP-u!!! A na kraju vidite ko vam je predsednik skupstine,pa na guglu kucajte njegovo ime i prezime i pogledajte u kojoj fabrici radi gospodin!!! E sve ovo isto pogledajte kada je u pitanju prava CZ (zamislite,ona postoji ali se ne takmici...pa za koga vi navijate) i vidite da je ona clan sportskog drustva....itd,itd,itd! Meni je vas zao,ali morao sam da vam zapusim usta jednom za sva vremena...aj dovidjenja

Danilo

pre 9 godina

Ne vrti se sve uvek oko nas. Mogao bi bar neki komentar da bude o samoj KK Bosni, veikom klubu iz nekadašnje države. Prvom sa ovih prostoja koji je bio prvi i u Evropi.

Vlada

pre 9 godina

Jos jedan veliki klub posle Zvezde mora nazalost ovo da radi i da ostane bez svog identiteta. Gde je Jugoplastika, Cibona i Partizan su takodje u problemima...

Sportista

pre 9 godina

Sve veliki klubovi iz "ex Yuge"su bili prvaci evrope. Dok jedini klub koji nije bio je Crvena zvezda, a ovamo se pozivaju na neku istoriju, slavu i pride govore kako su oni veliki Srbi od ostalih.

danilo

pre 9 godina

a znaju da je to klub i grb koji im je toliko puta zagorčao život, zato su toliko i opsednuti njime!
(Samo Bgd, samo Czv, 22. oktobar 2014 12:39)

U poslednjih 42 godine, od dolaska Kiće i Praje, zagorčali ste nam život dva puta, oba puta Dule nije bio tu.
Nije malo ni ta dva puta jer oba puta su i sudije pokušavale da šutnu trojku za tadašnju Zvezdu.
A mi smo vas tukli i sa 5o razlike više puta, 13 puta smo zaredom prvaci, i jedini prvaci Srbije u njenoj istoriji.
Našim igračim ste se klanjali dok su nosili reprezentaciju do silnih trofeja!
Znači, ili ne razumeš glagol zagorčati, ili pratiš košarku poslednja dva meseca, ili ne znaš da saberš 2 i 2.
Ti se prepoznaj, tužni brate iz poredgradja...

Colbert

pre 9 godina

Mi navijaci Zvezde znamo sta je Zvezda uradila i nemamo problema sa tim. Jedini problem imaju Grobari koji bi najvise voleli da Zvezda ne postoji ni u kakvom obliku. Smejali su nam se kako prosimo, pa su dosli u situaciju da i oni prose, sada se smeju zbog fuzije, a ne bi me cudilo da i oni dodju u tu situaciju da im to bude izlaz. Po Grobarskoj logici je bolje totalno se ugasiti, nego naci nacin da nekako nastavis tradiciju. Zvezda ce se odmrznuti za dve godine, a do tada FMP ce nositi brend Zvezde, i kako god ko pravno tumacio, za nas zvezdase ce to biti Zvezda i sve sto je osvojila i ako Bog da jos osvoji, mi cemo racunati u Zvezdine titule. Ne treba nam priznanje Grobara. Oni nam ionako ne zele dobro.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Znači li to da je i rad KK Crvena Zvezda zamrznut i da je ime i grb ustupila novom klubu? Ili je ovo ona stara i prava Zvezda, kako nas ubeđuju?

zaboravljate

pre 9 godina

e ovo je realno trebalo sa zvezdom da se desi, jer ugasen klub ne moze vise koristiti to ime ,ali posto je to zvezda i covic sve moze . toliko o zvezdi u kksarci !

Nikola

pre 9 godina

Tako je i nasa Zvezda uradila. Sada ima onaj smesni grb i igra u Zelezniku. (NN, 22. oktobar 2014 11:02)

Smesni grb je isti Zvezdin grb i igra u Pioniru u Areni,kompleksasu.

Muaz Tinjic

pre 9 godina

KK Bosna je samo odraz sveukupnog stanja u BiH. Steta, jer taj klub prakticno ne postoji godinama, tavori negdje na samom dnu. A, ipak je to bio prvi klupski prvak Evrope sa ovih prostora. I dao je najveceg kosarkaskog romanticara i dzentlemena, kome su svojevremeno i zadarske Jazine aplaudirale.

криминал и помоћ нису исто

pre 9 godina

Навијачи клуба из предграђа имају великих проблема да схвате основне ствари. Спомињу неку причу о женском одбојкашком клубу. То спајање два клуба не може да буде исто као ваше преваре у кошарци, рукомету, ватерполу итд. Ви се бавите криминалом, а у случају Партизана и Визуре је у питању било спајање да би се Визури омогућило играње у Европи.

sveti prorok isaija sa servera

pre 9 godina

pa nije pošteno brate i ja sam srbin, postim uredno i ne radim na crveno slovo... daj dozvolite da i ja promenim ime i neplatim dugove!

sale 6475

pre 9 godina

Ako je to jedini način da klub svetle tradicije kao što to Bosna i jeste onda potpuno pozdravljam. Dok navijači Partizana shvate da će se to i njima pre ili kasnije desiti zvaćete te se Partizan - * . Dakle, država više neće da stoji iza klubova koji jesu javno dobro - sportska društva i njihove sekcije, nego iza jasno privatizovanih klubova. Partizan i jeste de facto privatan klub Danilovića , Vujoševića i Todorića ali kao takav neće moći da od države traži onoliko koliko je dobijao zadnjih godina. Naravno da dugovi starih klubova (zamrznute kk C ZV sa Kalemegdana , kako vi Grobari volite da kažete) mora da se vrate kroz reprograme kroz 5 ili 10 godina kada novoformirani klubovi zarade dovoljno da sve nastale obaveze i vrate.Posle oga sledi ponovna preregistracija kluba. Toga su u Zvezdi ( Diva , Telekom ili kako god hoćete) svesni i niko neće uspeti da pobegne od nastalih obaveza. Gde li će da se dene Tegeltija kad i Partizan bude morao da prođe kroz istu proceduru , voleo bih da znam. Srećno Partizanu u svemu što se bude dešavalo narednih meseci i godina. Biće mu vrlo potrebna! Pozdrav od ljubitelja košarke -Zvezdaša i ujedno velikog poštovalaca Partizana!

Covketova stara skola

pre 9 godina

Mislio sam da je ovo moguce samo u Zemlji Srbiji ali sam se presao.
Neverovatno je da se niko od novinara nije usao u dublju analizu o cemu se ovde radi i koliko su igraci i drzava zakinuti zbog ovakvih manifetluka.

grobarcina

pre 9 godina

Tako je i nasa Zvezda uradila. Sada ima onaj smesni grb i igra u Zelezniku. (NN, 22. oktobar 2014 11:02)

Tako je i nas partizan uradio, samo sto je nas partizan ugasen pa smo navijali za Vizuru sa Tosinog bunara, slavili trofeje kao da su Partizanove, evo sad ponovo nemamo za koga da navijamo.A prozivamo Zvezdase za nesto?

Delija

pre 9 godina

Grobari nikad mi nece biti jasno zasto toliko se opterecujete sa Zvezdom i kakve to veze ima dali se spojila sa FMP ili nesto drugo gledajte vi vas klub koj ce morati isto uraditi vrlo ubrzo, Zvezda je morala to uraditi zato sto nije imala godinama pomoc od drzave za razliku od vas koj ste otimali sa svih strana

Lonac Zepter,pivom MB i Igos

pre 9 godina

Naravno,prvi komentari od onih koji zaboravljaju Veliko Z u grbu,pa da su 2007 postali jedan klub sa dva imena.kao sto je kup Liliane Ronketi sada oostao mnogo vazan,pa ga igraju buduci Evrokigashi poput Banvita.ne deshava se ovo vama slucajno.

utisak nedelje b92!!!

pre 9 godina

hahahaha sve komentari. glodara... hahaha.. Alo bre, klub vam propada, pune ga svi sa 30razlike, kako vas nije sramota da komentarisete ovo???

ČIKA KURE

pre 9 godina

Svojevremeno se pričalo da je sarajevski neuropsihijatar Himzo Polovina davao pacijentima kante da sa njima vade iz podruma mrak. Da je živ imao bi posla 24 sata.

dzudza

pre 9 godina

Ne znam sto se zaludjenici vise raspravljaju oko toga, samo cu reci da i Partizan i Zvezda u kosarci su se fuzionisali, i kraj rasprave. Ali ima i ovih mladjih koji se ne secaju 2007 ( Patrizan-Igokea) i prozivaju Crvenu Zvezdu (fmp), stvarno dno dna!!!

Ljuba Slog

pre 9 godina

Eto resenja i za kk Partizan kako da se izvuce iz dugova...Nek ustupi grb Mega Vizuri a oni imaju extra igracki kadar a plus oba tima ugraju Jadransku ligu,resenje extra...Znaci KK Partizan Vizura menja KK Partizan NIS a KK Mega Vizura ce imati i dalje svoj tim koji ce sluziti za razvijanje igraca ovoj prvoj ekipi!?!?

Alexandar

pre 9 godina

Baš bih voleo da vidim šta će Grobari komentarisati kada jednog dana KK Partizan postane, recimo, KK Partizan Mega, sa adrese Trg Svetog Dimitrija 36, Sremska Mitrovica.

Lokos

pre 9 godina

Kada je to isto uradila Crvena Zvezda nije se tako prenela vest. Navodno ova Zvezda je ista ona stara. Da, da... (Aleksandrovic, 22. oktobar 2014 11:07)

Na osnovu revizije, predloženo je da se klub "zamrzne" i spoji sa novoformiranim klubom Royal.

Jel ti citas tekst?

Samo Bgd, samo Czv

pre 9 godina

Smešni grb..šta sve čovek ovde može da pročita!? Obožavam kad čitam ove grobare Klub iz pregrađa, panteri, limenke..a znaju da je to klub i grb koji im je toliko puta zagorčao život, zato su toliko i opsednuti njime!

Bodibond

pre 9 godina

Samo si zaboravio da Partitan Vizura treba meceve da igra u Zelezniku ahahahahahahaahaha.
Nemaju infrastrukturu buahahahahahahahahahaha...

Gurovic

pre 9 godina

Glodari vi izgleda ne umete da citate, ili imate problema sa razumevanjem. Ali ja vas razumem kad neko posle cetiri utakmice bude u minusu od 120 poena totalno mu se pomuri razum. lepo pise ,,Royal" ugasen. FMP nikada nije ugasen. Ko je pametan razumece.

Vuk

pre 9 godina

Ne dopada mi se to što se dogodilo sa prvim evropskim prvakom sa ovih prostora, ali je vrlo interesantno da se to dogodilo zbog duga od 3 mil. €, dok su neki drugi klubovi, uz pomoć države, nastavili da egzistiraju bez sportskih rezultata i stvaraju višestruko veće dugove.

A što se tiče priče o Partizanu i Igokei... Nije bila reč o fuziji, već o tehničkoj saradnji. Oba kluba su NASTAVILI DA POSTOJE i TAKMIČE SE U SVOJIM LIGAMA, pod OKRILJEM RAZLIČITIH SAVEZA i pod imenima Partizan Igokea, odnosno Igokea Partizan. Već sledeće godine, čini mi se, saradnja je sporazumno raskinuta.

Identičnu stvar imamo i u odbojci - tehničku saradnju, s tim što je tu reč o muškom OK Partizan i ženskom OK Vizura. Saradnja je, baš kao i sa Igokeom, raskinuta posle godinu dana (izuzev korišćenja hale), a timovima su vraćena stara imena i NASTAVILI SU DA POSTOJE i TAKMIČE SE.

Što se u slučajevima FMP Železnik (uveden i treći klub, Radnički Basket, kojem je prosleđeno ime drugog!?) i Royal Sarajevo NIJE DOGODILO...

Nikola

pre 9 godina

Tako je i nasa Zvezda uradila. Sada ima onaj smesni grb i igra u Zelezniku. (NN, 22. oktobar 2014 11:02)

Smesni grb je isti Zvezdin grb i igra u Pioniru u Areni,kompleksasu.

Gurovic

pre 9 godina

Glodari vi izgleda ne umete da citate, ili imate problema sa razumevanjem. Ali ja vas razumem kad neko posle cetiri utakmice bude u minusu od 120 poena totalno mu se pomuri razum. lepo pise ,,Royal" ugasen. FMP nikada nije ugasen. Ko je pametan razumece.

grobarcina

pre 9 godina

Tako je i nasa Zvezda uradila. Sada ima onaj smesni grb i igra u Zelezniku. (NN, 22. oktobar 2014 11:02)

Tako je i nas partizan uradio, samo sto je nas partizan ugasen pa smo navijali za Vizuru sa Tosinog bunara, slavili trofeje kao da su Partizanove, evo sad ponovo nemamo za koga da navijamo.A prozivamo Zvezdase za nesto?

Lonac Zepter,pivom MB i Igos

pre 9 godina

Naravno,prvi komentari od onih koji zaboravljaju Veliko Z u grbu,pa da su 2007 postali jedan klub sa dva imena.kao sto je kup Liliane Ronketi sada oostao mnogo vazan,pa ga igraju buduci Evrokigashi poput Banvita.ne deshava se ovo vama slucajno.

dzudza

pre 9 godina

Ne znam sto se zaludjenici vise raspravljaju oko toga, samo cu reci da i Partizan i Zvezda u kosarci su se fuzionisali, i kraj rasprave. Ali ima i ovih mladjih koji se ne secaju 2007 ( Patrizan-Igokea) i prozivaju Crvenu Zvezdu (fmp), stvarno dno dna!!!

Colbert

pre 9 godina

Mi navijaci Zvezde znamo sta je Zvezda uradila i nemamo problema sa tim. Jedini problem imaju Grobari koji bi najvise voleli da Zvezda ne postoji ni u kakvom obliku. Smejali su nam se kako prosimo, pa su dosli u situaciju da i oni prose, sada se smeju zbog fuzije, a ne bi me cudilo da i oni dodju u tu situaciju da im to bude izlaz. Po Grobarskoj logici je bolje totalno se ugasiti, nego naci nacin da nekako nastavis tradiciju. Zvezda ce se odmrznuti za dve godine, a do tada FMP ce nositi brend Zvezde, i kako god ko pravno tumacio, za nas zvezdase ce to biti Zvezda i sve sto je osvojila i ako Bog da jos osvoji, mi cemo racunati u Zvezdine titule. Ne treba nam priznanje Grobara. Oni nam ionako ne zele dobro.

Samo Bgd, samo Czv

pre 9 godina

Smešni grb..šta sve čovek ovde može da pročita!? Obožavam kad čitam ove grobare Klub iz pregrađa, panteri, limenke..a znaju da je to klub i grb koji im je toliko puta zagorčao život, zato su toliko i opsednuti njime!

Delija

pre 9 godina

Grobari nikad mi nece biti jasno zasto toliko se opterecujete sa Zvezdom i kakve to veze ima dali se spojila sa FMP ili nesto drugo gledajte vi vas klub koj ce morati isto uraditi vrlo ubrzo, Zvezda je morala to uraditi zato sto nije imala godinama pomoc od drzave za razliku od vas koj ste otimali sa svih strana

utisak nedelje b92!!!

pre 9 godina

hahahaha sve komentari. glodara... hahaha.. Alo bre, klub vam propada, pune ga svi sa 30razlike, kako vas nije sramota da komentarisete ovo???

Bodibond

pre 9 godina

Samo si zaboravio da Partitan Vizura treba meceve da igra u Zelezniku ahahahahahahaahaha.
Nemaju infrastrukturu buahahahahahahahahahaha...

Alexandar

pre 9 godina

Baš bih voleo da vidim šta će Grobari komentarisati kada jednog dana KK Partizan postane, recimo, KK Partizan Mega, sa adrese Trg Svetog Dimitrija 36, Sremska Mitrovica.

hahahhahahha

pre 9 godina

Pa gde smo ovo vec videli??
Zvezdana zamrznuta, se ustupa FMPu...
Uspesna prevara se prepisuje. Al prevara je prevara, i zvezdana vise ne postoji. A i, FMPu niko ne moze da zabrani kako ce da se zove

Lokos

pre 9 godina

Kada je to isto uradila Crvena Zvezda nije se tako prenela vest. Navodno ova Zvezda je ista ona stara. Da, da... (Aleksandrovic, 22. oktobar 2014 11:07)

Na osnovu revizije, predloženo je da se klub "zamrzne" i spoji sa novoformiranim klubom Royal.

Jel ti citas tekst?

zaboravljate

pre 9 godina

e ovo je realno trebalo sa zvezdom da se desi, jer ugasen klub ne moze vise koristiti to ime ,ali posto je to zvezda i covic sve moze . toliko o zvezdi u kksarci !

Ljuba Slog

pre 9 godina

Eto resenja i za kk Partizan kako da se izvuce iz dugova...Nek ustupi grb Mega Vizuri a oni imaju extra igracki kadar a plus oba tima ugraju Jadransku ligu,resenje extra...Znaci KK Partizan Vizura menja KK Partizan NIS a KK Mega Vizura ce imati i dalje svoj tim koji ce sluziti za razvijanje igraca ovoj prvoj ekipi!?!?

danilo

pre 9 godina

a znaju da je to klub i grb koji im je toliko puta zagorčao život, zato su toliko i opsednuti njime!
(Samo Bgd, samo Czv, 22. oktobar 2014 12:39)

U poslednjih 42 godine, od dolaska Kiće i Praje, zagorčali ste nam život dva puta, oba puta Dule nije bio tu.
Nije malo ni ta dva puta jer oba puta su i sudije pokušavale da šutnu trojku za tadašnju Zvezdu.
A mi smo vas tukli i sa 5o razlike više puta, 13 puta smo zaredom prvaci, i jedini prvaci Srbije u njenoj istoriji.
Našim igračim ste se klanjali dok su nosili reprezentaciju do silnih trofeja!
Znači, ili ne razumeš glagol zagorčati, ili pratiš košarku poslednja dva meseca, ili ne znaš da saberš 2 i 2.
Ti se prepoznaj, tužni brate iz poredgradja...

Bagg

pre 9 godina

Zašto se ovaj proces predstavlja kao fuzija?
Gospodo novinari, naučite šta je fuzija.
Fuzija je spajanje dva kluba u jedan, gde obaveze i dugovanja ostaju tom novom klubu.
Ovo što se desilo Bosni je isto ono što je uradila Crvena Zvezda.
Klub je zamrznut, a ime i grb su ustupljeni drugom klubu na korišćenje, sa tim da ime ne može da se koristi kao takvo jer to pravno lice postoji, ali je zamrznuto.
Zato se dodaju simpatični nastavci tipa "Royal" ili u slučaju Zvezde "Crvena Zvezda Beograd"
Pošto nema fuzije, onda se ne može raditi o istom klubu već o drugom pravnom licu koje je po ugovoru zakupilo obeležja zamrznutog kluba.
Ako pišete, onda napišite istinu.
Bosna više nije Bosna, to je sada Royal koji ima ustupljeno ime Bosne.
Crvena Zvezda više nije Crvena Zvezda već FMP koji ima ustupljeno ime Crvene Zvezde.
Da bi se u Srbiji dodatno zabunila javnost i FMP predstavio kao prava Crvena Zvezda, kupljen je Radnički Basket, mali klub iz Beograda kojem je ime prvo promenjeno u Radnički FMP, da bi od prošle godine opet promenio ime u čisto FMP.
Zato sada imamo kao Crvenu Zvezdu Beograd i FMP, a u stvari su to originalno FMP i Radnički Basket, sa promenjenim imenima.
I tell you the truth, the whole truth and nothing but the truth, so help me God.

Žoržo

pre 9 godina

Statut kluba CZ Telekom objavljen na APR-u sve govori,a najvazniji clanovi tog statuta kazu-CZ Telekom nije clan SD CZ a jos jedan clan tog statuta govori-U slucaju prestanka rada kluba,sva imovina i trofeji idu KK FMP Zeleznik!!! Statut kluba je merodavan,i njega su pisali gazda i njegovi,a ne Dule!!! Ko ne veruje,lako moze da udje na APR i procita ceo statut,cak i pecate tog kluba da vidi! PS. pominju zensku odbojku,pokusavaju da se utese!!! ZOK Partizan nije postojao 30godina biseri!!! Napravljen je novi klub,a KK CZ je postojala do 2011 kada je ugasena zbog duga od 16 mil. isto kao i Bosna,i onda je napravljena CZ Beograd,Diva,Telekom!!! Istina boli,jbg.

miki

pre 9 godina

Zašto se ovaj proces predstavlja kao fuzija?Gospodo novinari, naučite šta je fuzija.Fuzija je spajanje dva kluba u jedan, gde obaveze i dugovanja ostaju tom novom klubu.Ovo što se desilo Bosni je isto ono što je uradila Crvena Zvezda.Klub je zamrznut, a ime i grb su ustupljeni drugom klubu na korišćenje, sa tim da ime ne može da se koristi kao takvo jer to pravno lice postoji, ali je zamrznuto.Zato se dodaju simpatični nastavci tipa "Royal" ili u slučaju Zvezde "Crvena Zvezda Beograd"Pošto nema fuzije, onda se ne može raditi o istom klubu već o drugom pravnom licu koje je po ugovoru zakupilo obeležja zamrznutog kluba.Ako pišete, onda napišite istinu.Bosna više nije Bosna, to je sada Royal koji ima ustupljeno ime Bosne.Crvena Zvezda više nije Crvena Zvezda već FMP koji ima ustupljeno ime Crvene Zvezde.Da bi se u Srbiji dodatno zabunila javnost i FMP predstavio kao prava Crvena Zvezda, kupljen je Radnički Basket, mali klub iz Beograda kojem je ime prvo promenjeno u Radnički FMP, da bi od prošle godine opet promenio ime u čisto FMP.Zato sada imamo kao Crvenu Zvezdu Beograd i FMP, a u stvari su to originalno FMP i Radnički Basket, sa promenjenim imenima.I tell you the truth, the whole truth and nothing but the truth, so help me God.(Bagg, 22. oktobar 2014 12:37)

Bravo! Ajd sad ti to objasni zaluđenima! Legenda ih zaludila pa su sve zaboravili!

криминал и помоћ нису исто

pre 9 godina

Навијачи клуба из предграђа имају великих проблема да схвате основне ствари. Спомињу неку причу о женском одбојкашком клубу. То спајање два клуба не може да буде исто као ваше преваре у кошарци, рукомету, ватерполу итд. Ви се бавите криминалом, а у случају Партизана и Визуре је у питању било спајање да би се Визури омогућило играње у Европи.

Barut

pre 9 godina

Za pantere koji pominju ZOK Partizan Vizura:

Rec je o ZOK Vizura koji je prikljucen JSD Partizan, posto OK Partizan nije imao zensku sekciju. Muska sekcija, nije dozivela nikakve fuzije, zajam grba, promenu adrese, zamrzavanje i slicno. Dzaba pokusavate da se operete za FMP i Covica, ne ide vam :)

danilo

pre 9 godina

Znao sam da će ovo genijalno rešenje iz predgradja imati primenu prvo u regionu, a posle ko zna dokle?
Možda i Nobel za ekonomiju?
Tako ćemo jedan dan i mi da se udružimo sa Švajcarskom,možda?
Ili će okrutni Interpol i MMF da prekinu ovu čarobnu piramidu zvanu "Dodžem ti"?

sale 6475

pre 9 godina

Ako je to jedini način da klub svetle tradicije kao što to Bosna i jeste onda potpuno pozdravljam. Dok navijači Partizana shvate da će se to i njima pre ili kasnije desiti zvaćete te se Partizan - * . Dakle, država više neće da stoji iza klubova koji jesu javno dobro - sportska društva i njihove sekcije, nego iza jasno privatizovanih klubova. Partizan i jeste de facto privatan klub Danilovića , Vujoševića i Todorića ali kao takav neće moći da od države traži onoliko koliko je dobijao zadnjih godina. Naravno da dugovi starih klubova (zamrznute kk C ZV sa Kalemegdana , kako vi Grobari volite da kažete) mora da se vrate kroz reprograme kroz 5 ili 10 godina kada novoformirani klubovi zarade dovoljno da sve nastale obaveze i vrate.Posle oga sledi ponovna preregistracija kluba. Toga su u Zvezdi ( Diva , Telekom ili kako god hoćete) svesni i niko neće uspeti da pobegne od nastalih obaveza. Gde li će da se dene Tegeltija kad i Partizan bude morao da prođe kroz istu proceduru , voleo bih da znam. Srećno Partizanu u svemu što se bude dešavalo narednih meseci i godina. Biće mu vrlo potrebna! Pozdrav od ljubitelja košarke -Zvezdaša i ujedno velikog poštovalaca Partizana!

Sportista

pre 9 godina

Sve veliki klubovi iz "ex Yuge"su bili prvaci evrope. Dok jedini klub koji nije bio je Crvena zvezda, a ovamo se pozivaju na neku istoriju, slavu i pride govore kako su oni veliki Srbi od ostalih.

Mare

pre 9 godina

Pa nije se prenela zbog ovaca crvenih koji veruju da je to onaj isti klub. Ustvari samo je drzava prevarena za porez i ona silna dugovanja kluba koji su nestali nekako..

Šavija Alonso

pre 9 godina

Znači li to da je i rad KK Crvena Zvezda zamrznut i da je ime i grb ustupila novom klubu? Ili je ovo ona stara i prava Zvezda, kako nas ubeđuju?

dr who

pre 9 godina

alo deco pa vi ne pamtite više od 5 godina unazad. igokea je bila sponzor, pa vi i ne znate da je to firma, izguglajte. zvezda se raspala kad je žika pauk ušao u klub sa vesićem, pokupovali neviđene igrače i ništa nisu uradili. nabili milione duga pa se setili marketiški magovi da 'ustupe' grb i ime kluba. mislim, ok je voleti svoj klub ali lagati sebe nije zdravo.

Bosko bubamara

pre 9 godina

http://pretraga2.apr.gov.rs/PretrageSportskihUdruzenja/Home/PublishedDocuments/4832166 Izvolite pantercici pa citajte i placite...lepo pise,preuzmi statut kluba...e to uradite pa pogledajte sta pise,ima na 26 strana a paznju obratite na Clan 3 gde lepo pise da ovaj klub nije clan sportskog drustva i na Clan 64,gde lepo pise kome ide sva imovina u slucaju prestanka rada kluba,naravno FMP-u!!! A na kraju vidite ko vam je predsednik skupstine,pa na guglu kucajte njegovo ime i prezime i pogledajte u kojoj fabrici radi gospodin!!! E sve ovo isto pogledajte kada je u pitanju prava CZ (zamislite,ona postoji ali se ne takmici...pa za koga vi navijate) i vidite da je ona clan sportskog drustva....itd,itd,itd! Meni je vas zao,ali morao sam da vam zapusim usta jednom za sva vremena...aj dovidjenja

Covketova stara skola

pre 9 godina

Mislio sam da je ovo moguce samo u Zemlji Srbiji ali sam se presao.
Neverovatno je da se niko od novinara nije usao u dublju analizu o cemu se ovde radi i koliko su igraci i drzava zakinuti zbog ovakvih manifetluka.

Vlada

pre 9 godina

Jos jedan veliki klub posle Zvezde mora nazalost ovo da radi i da ostane bez svog identiteta. Gde je Jugoplastika, Cibona i Partizan su takodje u problemima...

sveti prorok isaija sa servera

pre 9 godina

pa nije pošteno brate i ja sam srbin, postim uredno i ne radim na crveno slovo... daj dozvolite da i ja promenim ime i neplatim dugove!

Danilo

pre 9 godina

Ne vrti se sve uvek oko nas. Mogao bi bar neki komentar da bude o samoj KK Bosni, veikom klubu iz nekadašnje države. Prvom sa ovih prostoja koji je bio prvi i u Evropi.

Muaz Tinjic

pre 9 godina

KK Bosna je samo odraz sveukupnog stanja u BiH. Steta, jer taj klub prakticno ne postoji godinama, tavori negdje na samom dnu. A, ipak je to bio prvi klupski prvak Evrope sa ovih prostora. I dao je najveceg kosarkaskog romanticara i dzentlemena, kome su svojevremeno i zadarske Jazine aplaudirale.

ČIKA KURE

pre 9 godina

Svojevremeno se pričalo da je sarajevski neuropsihijatar Himzo Polovina davao pacijentima kante da sa njima vade iz podruma mrak. Da je živ imao bi posla 24 sata.

Vuk

pre 9 godina

Ne dopada mi se to što se dogodilo sa prvim evropskim prvakom sa ovih prostora, ali je vrlo interesantno da se to dogodilo zbog duga od 3 mil. €, dok su neki drugi klubovi, uz pomoć države, nastavili da egzistiraju bez sportskih rezultata i stvaraju višestruko veće dugove.

A što se tiče priče o Partizanu i Igokei... Nije bila reč o fuziji, već o tehničkoj saradnji. Oba kluba su NASTAVILI DA POSTOJE i TAKMIČE SE U SVOJIM LIGAMA, pod OKRILJEM RAZLIČITIH SAVEZA i pod imenima Partizan Igokea, odnosno Igokea Partizan. Već sledeće godine, čini mi se, saradnja je sporazumno raskinuta.

Identičnu stvar imamo i u odbojci - tehničku saradnju, s tim što je tu reč o muškom OK Partizan i ženskom OK Vizura. Saradnja je, baš kao i sa Igokeom, raskinuta posle godinu dana (izuzev korišćenja hale), a timovima su vraćena stara imena i NASTAVILI SU DA POSTOJE i TAKMIČE SE.

Što se u slučajevima FMP Železnik (uveden i treći klub, Radnički Basket, kojem je prosleđeno ime drugog!?) i Royal Sarajevo NIJE DOGODILO...