Sreda, 01.10.2014.

22:15

Košarkašice u četvrtfinalu SP!

Košarkašice Srbije plasirale su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto su pobedile Kubu sa 86:79.

Izvor: B92

Košarkašice u èetvrtfinalu SP! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

my way

pre 9 godina

Želim vam da pobedite i osvojite zlato, ali na žalost ovo je labudova pesma. Nema više ženske košarke u Srbiji i nema ni jedne dobre igračice u mlađim kategorijama. To što imamo '91 i starije to je sve. U narednoj deceniji plaćaćemo danak javašluku.
(Ajmo labudice, 2. oktobar 2014 07:40)

Шта наприча ти, имамо генерацију Наташе Ковачевић (девојке која би свакако била на овом првенству и за мене су сви успеси српске кошарке и њени), ту су онда и Александра Станаћев, Драгана Станковић, Александра Црвендакић, Кристина Топузовић, Сања Мандић која је у тиму... има доста сјајних девојака које су освајале медаље.

SrbEUin

pre 9 godina

Pobedile zahvaljujući izuzetnoj borbenosti, samopuzdanju i sestrama Dabović, u zadnjih 5 minuta.

Organizacija igre slaba, i u odbrani i u napadu. U napadu samo na individualna rešenja Ane i Milice, a odbrana haotična, sa slabim skokom i sporim vraćanjem protiv njihove brze i organizovane tranzicije. Sreća naša da je Kubankama šut bio slab inače su nas organizaciono i koncepcijski nadigrale.

Za medalju moramo popraviti organizaciju igre u napadu: bolji protok lopte i pik, a ne šutiranje iz prve, preko odbrane.

Ajmo labudice

pre 9 godina

Želim vam da pobedite i osvojite zlato, ali na žalost ovo je labudova pesma. Nema više ženske košarke u Srbiji i nema ni jedne dobre igračice u mlađim kategorijama. To što imamo '91 i starije to je sve. U narednoj deceniji plaćaćemo danak javašluku.

iggy

pre 9 godina

Marina Maljkovic carica, krv nije voda. A ove sestre Dabovic ne znas da li bolje izgledaju ili igraju. Naravno svaka cast i ostalim nasim igracicama. Ajmo do medaljeeeeeee

Милорад

pre 9 godina

„Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta... Idemoooo.”
Моће ли неко да објасни зашто би неко дао негативну оцену ове поруке!!! А видео сам 7 „минуса” - неки су дефинитивно непоправљиви, изборимо се против таквих!!!

Vladimir

pre 9 godina

Svaka cast!

Samo mudro, strpljivo i borbeno u 1/4 finalu, i tako cete smanjiti uticaj atmosfere, sudija i protivnica na minimum.

zlija

pre 9 godina

Ne treba nama nikakav plavi dres, nego je trebao da se vrati odnos prema drzavnom timu. Muskarci (posto su igrali pre) i ove devojke to pokazuju. Bravo, bravo...

volim zuto

pre 9 godina

Lepo je videti kako se smeju nase igracice i to je sustina. Medjutim, u nekim trenucima su igrale tako lezerno, gubile neke lopte nonsalantno kao da nema protivnika... meni Marina izgleda kao da ih "pegla". Protiv Turske nemamo sanse, sto bi Raduljica rekao treba da igramo protiv njih sedam, osam...

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 9 godina

Svaka cast devojke. Marina Maljkovic je genije. Izvlaci iz ovih cura 30% vise od njihovih realnih mogucnosti.

p.s molim Vas nemojte izmisljati reci koje nemaju zenski rod, tipa: orlice! sudija/sudinica, kako bi bilo vojskovodja, vojskovodjinica? trener, trenerka? dovoljno je trener Marina Maljkovic, nista se tu ne unizava zenski rod.

MIC

pre 9 godina

Svaka čast na dosada ostvarenom!! Velika Ana Dabović! Hrabro, ali i ozbiljno i odgovorno protiv Turkinja! Veoma su jake, ali ipak nisu Amerikanke!

Sasa

pre 9 godina

Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta... Idemoooo.

Zoran

pre 9 godina

Srbija do sada je uradila previse, ako izgubi bice opet medju 4 evropske- Srb, Spa, Tur i Fra( Rus ne igra jer mi smo je izbacili na proslom EP. ) Bravo Marina, Ana, Milice, Jelena i sve ostale.

Ivan Nis

pre 9 godina

Zaista fantastican uspeh. Odusevljava me borbenost svih devojaka. Marina i strucni stab su bas napravili jednu odlicnu ekipu. Iskreno, potajno sam se nadao 1\4, ali +60 sa Angolom, neverovatan otpor USA, a onda 2 neizvesne zavrsnice i obe dobijene... Sve najbolje i puno srece protiv Turske. Vise se ne nadam, sada VERUJEM!

ponos

pre 9 godina

e svaka vam cast, stvarno! ne pamtim kad sam poslednji put video kod neke nase reprezentacije ovakvu srcanost. zreb nam je doveo vrlo jaku domacu ekipu turske, ali nema predaje. sve od sebe, pa sa bude!

zdrale77

pre 9 godina

Bravo devojke, sve cestitke na pobedi. Renesansa srpske kosarke se nastavlja. Ostavili ste fantastican uspeh ulaskom u cetvrtfinale. Protiv turkinja nemate sta da izgubite, mozete samo da dobijete. One su pod pritiskom, moranjem, podrskom sudija, navijaca, organizacije, ali jedno sigurno nece imati kao vi, a to je veliko SRCE:)koje ste vec pokazale ovih godina.

Dule dudule

pre 9 godina

A na Kubi se igra kosarka? :-)
Svaka cast devojkama ali sacekajmo i pogledajmo istini u oci protiv Turske...nadajmo se najboljem pogotovo ako Milica "instagram" zaigra malo i za ekipu

veliki strumf

pre 9 godina

Zasto se radujete? Sve je ovo normalno!!! Dobra je Mutina filozofija... Toliko sam se navukao na ovu kosarku koju igraju nase kosarkasice da sam sve vreme gledao kosarku, a samo u time out-ima okretao na LS! Cesto je to nepovezano, haoticno, dodavanja, a tek faulovi - potpuno bez rezona, ali devojke igraju srcem, hrabro i zadovoljstvo ih je gledati. Turkinje nisu nista posebno, siguran sam da ih mozemo pobediti. Taman da im vratimo za poraz u mecu za bronzu na poslednjem evropskom prvenstvu.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

Bravo devojke !!! Ovo je vec ogroman uspeh ; medju osam najboljih na Svetu ejjj ! Sada samo hrabro protiv Turske pa sta bude. Bice jako tesko, ali i ako ne prodjete u polu-finale pravi navijaci vam sigurno nece zameriti. Nek je sa srecom !!!

janko

pre 9 godina

Devojke svaka čast tako se igra za Srbiju !!! Iskreno nije mi palo na pamet da gledam LŠ umesto vas. A redakciji b92 sport kritika da devojke zaslužuju naslovnu stranu na vašem sajtu a ne glupi fudbal i to strani u kom ni ne učestvujemo !!!!!

el ninjo

pre 9 godina

Ajmo zenski orlovi :) Svaka cast. Teze od ocekivanog al koga briga bre!!! E sad, ajmo da osvetite orlove koji su bas tu pokradeni u polufinalu. Cureeeee, dal nas cujeteeeee??? Vi ste ponos Srbijeeeee!!!

zoom

pre 9 godina

Francuzi su dobili spance kao domacine...mozemo i mi uz malo srece i dobre igre da savladamo turkinje!!!! Samo vera u pobedu i sansu cemo dobiti u finisu!!!

my way

pre 9 godina

Браво краљице! Поново препознатљива борбеност и велики допринос све и једне кошаркашице, сестара Дабовић које треба клонирати, Јелене Миловановић, Тиће Ајдуковић која је направила сјајне ствари, поготово у последњој четвртини и свих осталих наших хероина! Искрене честитке девојкама на пласману у четвртфинале, феноменалном успеху којим су материјализовале све што су урадиле и одиграле на првенству! Сада храбро на моћног домаћина који нас је преслишао са 21 разлике прошле године у борби за бронзу на Европском првенству, да му на његовом терену покажете колико вредите! Дајте све од себе, па шта буде, срца нације сте освојиле још давно!

danix

pre 9 godina

Bravo djevojke,bravo za Marinu i strucni stab,napravili ste veliki uspjeh ulaskom medju 8 najboljih na svijetu.
Marina je iz ove ekipe izvukla maksimum jer sa 6-7 kvalitetnih igracica tesko da ce otici dalje jer ih ceka dobra ekipa domacina koja nas je pobijedila i prosle godine na EP u Francuskoj za bronzanu medalju.
Ako se desi da pobijedimo Turkinuje,publiku i sudije,to ce biti prvorazredna senzacija.
Nase glavne igracice su vec na proslim mecu protiv Kine pokazivale znake umora,teske noge,teske ruke,dekoncentracija,los sut,a danas su jedva izdrzale do kraja iako Cuba nije neka kosarkaska sila.Klupa nam je kratka,prekratka,tako da kad ne krene Jelenu,Anu,Tamaru,Milicu,Dajanu,nema ko drugi da udje da malo pogura.Sve je na njihovim ledjima.Danas je Ajdukovicka odigrala vrlo solidno.
Obzirom da Srbije odavno nije bilo na evropskoj i svjetskoj sceni,moramo biti zadovoljni kako sa proslogodisnjem 4. mjestu na EP,tako i sadanjem 1/4-finalu.Na ovom turniru mozemo zauzeti 5 ili 6 mjesto sto je ogroman uspjeh.Neka je sramota onu Petrovicku iz WNBA,neka broji pare kod kuce dok joj drugarice "ginu" za Srbiju.
Medjutim,obzirom da imamo vrlo talentovane juniorke,Stankovic,Crvendakic i jos nekoliko vrlo perspektivnih igracica,mislim da srpska kosarka,sa Marinom na celu,ima svijetlu buducnost.
Srecno ljepotice nase i ne predajite se nikad,to vam nije u krvi,samo napred.

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

Bravo,bravo! I kao sto rece komentator na kraju,naredna utakmica sa domacinom Turskom je za nas finale.Ceka nas puna hala i paklena atmosfera.Veliki izazov,ali tako se i postaje velika ekipa.Samo kroz najveca iskusenja u najvece pobede.
Pa neka je sa srecom devojke !

in4

pre 9 godina

Бравоо! Потврдиле сте да успех са прошлогодишњег Еп није случајност
Свака част!!!Земља кошарке

Slavko Rs

pre 9 godina

Svaka vam cast cure,imate sanse velike i za polufinale,Turska ce da bude pod pritiskom,domacini su a vjerovatno ce i sudije biti malo na njihovoj strani.Jako i hrabro i dalje.Srecno

Fudbal jedini sport

pre 9 godina

Srbija u 1(/4f svetskog prvenstva?! Ja pomislio bio sam 4 godine u stanju hibernacije i probudio se tačno kad smo u 1/8f tukli SAD i zakazali duel sa Italijom npr, kad ono ženski basket...Svašta danas možeš da procitaš u vestima, nemaju novinari više o čemu da pišu.

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

Bravo,bravo! I kao sto rece komentator na kraju,naredna utakmica sa domacinom Turskom je za nas finale.Ceka nas puna hala i paklena atmosfera.Veliki izazov,ali tako se i postaje velika ekipa.Samo kroz najveca iskusenja u najvece pobede.
Pa neka je sa srecom devojke !

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

Bravo devojke !!! Ovo je vec ogroman uspeh ; medju osam najboljih na Svetu ejjj ! Sada samo hrabro protiv Turske pa sta bude. Bice jako tesko, ali i ako ne prodjete u polu-finale pravi navijaci vam sigurno nece zameriti. Nek je sa srecom !!!

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 9 godina

Svaka cast devojke. Marina Maljkovic je genije. Izvlaci iz ovih cura 30% vise od njihovih realnih mogucnosti.

p.s molim Vas nemojte izmisljati reci koje nemaju zenski rod, tipa: orlice! sudija/sudinica, kako bi bilo vojskovodja, vojskovodjinica? trener, trenerka? dovoljno je trener Marina Maljkovic, nista se tu ne unizava zenski rod.

el ninjo

pre 9 godina

Ajmo zenski orlovi :) Svaka cast. Teze od ocekivanog al koga briga bre!!! E sad, ajmo da osvetite orlove koji su bas tu pokradeni u polufinalu. Cureeeee, dal nas cujeteeeee??? Vi ste ponos Srbijeeeee!!!

Sasa

pre 9 godina

Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta... Idemoooo.

Zoran

pre 9 godina

Srbija do sada je uradila previse, ako izgubi bice opet medju 4 evropske- Srb, Spa, Tur i Fra( Rus ne igra jer mi smo je izbacili na proslom EP. ) Bravo Marina, Ana, Milice, Jelena i sve ostale.

veliki strumf

pre 9 godina

Zasto se radujete? Sve je ovo normalno!!! Dobra je Mutina filozofija... Toliko sam se navukao na ovu kosarku koju igraju nase kosarkasice da sam sve vreme gledao kosarku, a samo u time out-ima okretao na LS! Cesto je to nepovezano, haoticno, dodavanja, a tek faulovi - potpuno bez rezona, ali devojke igraju srcem, hrabro i zadovoljstvo ih je gledati. Turkinje nisu nista posebno, siguran sam da ih mozemo pobediti. Taman da im vratimo za poraz u mecu za bronzu na poslednjem evropskom prvenstvu.

janko

pre 9 godina

Devojke svaka čast tako se igra za Srbiju !!! Iskreno nije mi palo na pamet da gledam LŠ umesto vas. A redakciji b92 sport kritika da devojke zaslužuju naslovnu stranu na vašem sajtu a ne glupi fudbal i to strani u kom ni ne učestvujemo !!!!!

MIC

pre 9 godina

Svaka čast na dosada ostvarenom!! Velika Ana Dabović! Hrabro, ali i ozbiljno i odgovorno protiv Turkinja! Veoma su jake, ali ipak nisu Amerikanke!

zoom

pre 9 godina

Francuzi su dobili spance kao domacine...mozemo i mi uz malo srece i dobre igre da savladamo turkinje!!!! Samo vera u pobedu i sansu cemo dobiti u finisu!!!

danix

pre 9 godina

Bravo djevojke,bravo za Marinu i strucni stab,napravili ste veliki uspjeh ulaskom medju 8 najboljih na svijetu.
Marina je iz ove ekipe izvukla maksimum jer sa 6-7 kvalitetnih igracica tesko da ce otici dalje jer ih ceka dobra ekipa domacina koja nas je pobijedila i prosle godine na EP u Francuskoj za bronzanu medalju.
Ako se desi da pobijedimo Turkinuje,publiku i sudije,to ce biti prvorazredna senzacija.
Nase glavne igracice su vec na proslim mecu protiv Kine pokazivale znake umora,teske noge,teske ruke,dekoncentracija,los sut,a danas su jedva izdrzale do kraja iako Cuba nije neka kosarkaska sila.Klupa nam je kratka,prekratka,tako da kad ne krene Jelenu,Anu,Tamaru,Milicu,Dajanu,nema ko drugi da udje da malo pogura.Sve je na njihovim ledjima.Danas je Ajdukovicka odigrala vrlo solidno.
Obzirom da Srbije odavno nije bilo na evropskoj i svjetskoj sceni,moramo biti zadovoljni kako sa proslogodisnjem 4. mjestu na EP,tako i sadanjem 1/4-finalu.Na ovom turniru mozemo zauzeti 5 ili 6 mjesto sto je ogroman uspjeh.Neka je sramota onu Petrovicku iz WNBA,neka broji pare kod kuce dok joj drugarice "ginu" za Srbiju.
Medjutim,obzirom da imamo vrlo talentovane juniorke,Stankovic,Crvendakic i jos nekoliko vrlo perspektivnih igracica,mislim da srpska kosarka,sa Marinom na celu,ima svijetlu buducnost.
Srecno ljepotice nase i ne predajite se nikad,to vam nije u krvi,samo napred.

ponos

pre 9 godina

e svaka vam cast, stvarno! ne pamtim kad sam poslednji put video kod neke nase reprezentacije ovakvu srcanost. zreb nam je doveo vrlo jaku domacu ekipu turske, ali nema predaje. sve od sebe, pa sa bude!

in4

pre 9 godina

Бравоо! Потврдиле сте да успех са прошлогодишњег Еп није случајност
Свака част!!!Земља кошарке

volim zuto

pre 9 godina

Lepo je videti kako se smeju nase igracice i to je sustina. Medjutim, u nekim trenucima su igrale tako lezerno, gubile neke lopte nonsalantno kao da nema protivnika... meni Marina izgleda kao da ih "pegla". Protiv Turske nemamo sanse, sto bi Raduljica rekao treba da igramo protiv njih sedam, osam...

my way

pre 9 godina

Браво краљице! Поново препознатљива борбеност и велики допринос све и једне кошаркашице, сестара Дабовић које треба клонирати, Јелене Миловановић, Тиће Ајдуковић која је направила сјајне ствари, поготово у последњој четвртини и свих осталих наших хероина! Искрене честитке девојкама на пласману у четвртфинале, феноменалном успеху којим су материјализовале све што су урадиле и одиграле на првенству! Сада храбро на моћног домаћина који нас је преслишао са 21 разлике прошле године у борби за бронзу на Европском првенству, да му на његовом терену покажете колико вредите! Дајте све од себе, па шта буде, срца нације сте освојиле још давно!

zdrale77

pre 9 godina

Bravo devojke, sve cestitke na pobedi. Renesansa srpske kosarke se nastavlja. Ostavili ste fantastican uspeh ulaskom u cetvrtfinale. Protiv turkinja nemate sta da izgubite, mozete samo da dobijete. One su pod pritiskom, moranjem, podrskom sudija, navijaca, organizacije, ali jedno sigurno nece imati kao vi, a to je veliko SRCE:)koje ste vec pokazale ovih godina.

Ivan Nis

pre 9 godina

Zaista fantastican uspeh. Odusevljava me borbenost svih devojaka. Marina i strucni stab su bas napravili jednu odlicnu ekipu. Iskreno, potajno sam se nadao 1\4, ali +60 sa Angolom, neverovatan otpor USA, a onda 2 neizvesne zavrsnice i obe dobijene... Sve najbolje i puno srece protiv Turske. Vise se ne nadam, sada VERUJEM!

Slavko Rs

pre 9 godina

Svaka vam cast cure,imate sanse velike i za polufinale,Turska ce da bude pod pritiskom,domacini su a vjerovatno ce i sudije biti malo na njihovoj strani.Jako i hrabro i dalje.Srecno

zlija

pre 9 godina

Ne treba nama nikakav plavi dres, nego je trebao da se vrati odnos prema drzavnom timu. Muskarci (posto su igrali pre) i ove devojke to pokazuju. Bravo, bravo...

Милорад

pre 9 godina

„Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta... Idemoooo.”
Моће ли неко да објасни зашто би неко дао негативну оцену ове поруке!!! А видео сам 7 „минуса” - неки су дефинитивно непоправљиви, изборимо се против таквих!!!

iggy

pre 9 godina

Marina Maljkovic carica, krv nije voda. A ove sestre Dabovic ne znas da li bolje izgledaju ili igraju. Naravno svaka cast i ostalim nasim igracicama. Ajmo do medaljeeeeeee

SrbEUin

pre 9 godina

Pobedile zahvaljujući izuzetnoj borbenosti, samopuzdanju i sestrama Dabović, u zadnjih 5 minuta.

Organizacija igre slaba, i u odbrani i u napadu. U napadu samo na individualna rešenja Ane i Milice, a odbrana haotična, sa slabim skokom i sporim vraćanjem protiv njihove brze i organizovane tranzicije. Sreća naša da je Kubankama šut bio slab inače su nas organizaciono i koncepcijski nadigrale.

Za medalju moramo popraviti organizaciju igre u napadu: bolji protok lopte i pik, a ne šutiranje iz prve, preko odbrane.

Dule dudule

pre 9 godina

A na Kubi se igra kosarka? :-)
Svaka cast devojkama ali sacekajmo i pogledajmo istini u oci protiv Turske...nadajmo se najboljem pogotovo ako Milica "instagram" zaigra malo i za ekipu

Vladimir

pre 9 godina

Svaka cast!

Samo mudro, strpljivo i borbeno u 1/4 finalu, i tako cete smanjiti uticaj atmosfere, sudija i protivnica na minimum.

Ajmo labudice

pre 9 godina

Želim vam da pobedite i osvojite zlato, ali na žalost ovo je labudova pesma. Nema više ženske košarke u Srbiji i nema ni jedne dobre igračice u mlađim kategorijama. To što imamo '91 i starije to je sve. U narednoj deceniji plaćaćemo danak javašluku.

Fudbal jedini sport

pre 9 godina

Srbija u 1(/4f svetskog prvenstva?! Ja pomislio bio sam 4 godine u stanju hibernacije i probudio se tačno kad smo u 1/8f tukli SAD i zakazali duel sa Italijom npr, kad ono ženski basket...Svašta danas možeš da procitaš u vestima, nemaju novinari više o čemu da pišu.

my way

pre 9 godina

Želim vam da pobedite i osvojite zlato, ali na žalost ovo je labudova pesma. Nema više ženske košarke u Srbiji i nema ni jedne dobre igračice u mlađim kategorijama. To što imamo '91 i starije to je sve. U narednoj deceniji plaćaćemo danak javašluku.
(Ajmo labudice, 2. oktobar 2014 07:40)

Шта наприча ти, имамо генерацију Наташе Ковачевић (девојке која би свакако била на овом првенству и за мене су сви успеси српске кошарке и њени), ту су онда и Александра Станаћев, Драгана Станковић, Александра Црвендакић, Кристина Топузовић, Сања Мандић која је у тиму... има доста сјајних девојака које су освајале медаље.

Fudbal jedini sport

pre 9 godina

Srbija u 1(/4f svetskog prvenstva?! Ja pomislio bio sam 4 godine u stanju hibernacije i probudio se tačno kad smo u 1/8f tukli SAD i zakazali duel sa Italijom npr, kad ono ženski basket...Svašta danas možeš da procitaš u vestima, nemaju novinari više o čemu da pišu.

Dule dudule

pre 9 godina

A na Kubi se igra kosarka? :-)
Svaka cast devojkama ali sacekajmo i pogledajmo istini u oci protiv Turske...nadajmo se najboljem pogotovo ako Milica "instagram" zaigra malo i za ekipu

volim zuto

pre 9 godina

Lepo je videti kako se smeju nase igracice i to je sustina. Medjutim, u nekim trenucima su igrale tako lezerno, gubile neke lopte nonsalantno kao da nema protivnika... meni Marina izgleda kao da ih "pegla". Protiv Turske nemamo sanse, sto bi Raduljica rekao treba da igramo protiv njih sedam, osam...

Ajmo labudice

pre 9 godina

Želim vam da pobedite i osvojite zlato, ali na žalost ovo je labudova pesma. Nema više ženske košarke u Srbiji i nema ni jedne dobre igračice u mlađim kategorijama. To što imamo '91 i starije to je sve. U narednoj deceniji plaćaćemo danak javašluku.

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 9 godina

Svaka cast devojke. Marina Maljkovic je genije. Izvlaci iz ovih cura 30% vise od njihovih realnih mogucnosti.

p.s molim Vas nemojte izmisljati reci koje nemaju zenski rod, tipa: orlice! sudija/sudinica, kako bi bilo vojskovodja, vojskovodjinica? trener, trenerka? dovoljno je trener Marina Maljkovic, nista se tu ne unizava zenski rod.

Sasa

pre 9 godina

Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta... Idemoooo.

Zoran

pre 9 godina

Srbija do sada je uradila previse, ako izgubi bice opet medju 4 evropske- Srb, Spa, Tur i Fra( Rus ne igra jer mi smo je izbacili na proslom EP. ) Bravo Marina, Ana, Milice, Jelena i sve ostale.

el ninjo

pre 9 godina

Ajmo zenski orlovi :) Svaka cast. Teze od ocekivanog al koga briga bre!!! E sad, ajmo da osvetite orlove koji su bas tu pokradeni u polufinalu. Cureeeee, dal nas cujeteeeee??? Vi ste ponos Srbijeeeee!!!

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

Bravo devojke !!! Ovo je vec ogroman uspeh ; medju osam najboljih na Svetu ejjj ! Sada samo hrabro protiv Turske pa sta bude. Bice jako tesko, ali i ako ne prodjete u polu-finale pravi navijaci vam sigurno nece zameriti. Nek je sa srecom !!!

danix

pre 9 godina

Bravo djevojke,bravo za Marinu i strucni stab,napravili ste veliki uspjeh ulaskom medju 8 najboljih na svijetu.
Marina je iz ove ekipe izvukla maksimum jer sa 6-7 kvalitetnih igracica tesko da ce otici dalje jer ih ceka dobra ekipa domacina koja nas je pobijedila i prosle godine na EP u Francuskoj za bronzanu medalju.
Ako se desi da pobijedimo Turkinuje,publiku i sudije,to ce biti prvorazredna senzacija.
Nase glavne igracice su vec na proslim mecu protiv Kine pokazivale znake umora,teske noge,teske ruke,dekoncentracija,los sut,a danas su jedva izdrzale do kraja iako Cuba nije neka kosarkaska sila.Klupa nam je kratka,prekratka,tako da kad ne krene Jelenu,Anu,Tamaru,Milicu,Dajanu,nema ko drugi da udje da malo pogura.Sve je na njihovim ledjima.Danas je Ajdukovicka odigrala vrlo solidno.
Obzirom da Srbije odavno nije bilo na evropskoj i svjetskoj sceni,moramo biti zadovoljni kako sa proslogodisnjem 4. mjestu na EP,tako i sadanjem 1/4-finalu.Na ovom turniru mozemo zauzeti 5 ili 6 mjesto sto je ogroman uspjeh.Neka je sramota onu Petrovicku iz WNBA,neka broji pare kod kuce dok joj drugarice "ginu" za Srbiju.
Medjutim,obzirom da imamo vrlo talentovane juniorke,Stankovic,Crvendakic i jos nekoliko vrlo perspektivnih igracica,mislim da srpska kosarka,sa Marinom na celu,ima svijetlu buducnost.
Srecno ljepotice nase i ne predajite se nikad,to vam nije u krvi,samo napred.

veliki strumf

pre 9 godina

Zasto se radujete? Sve je ovo normalno!!! Dobra je Mutina filozofija... Toliko sam se navukao na ovu kosarku koju igraju nase kosarkasice da sam sve vreme gledao kosarku, a samo u time out-ima okretao na LS! Cesto je to nepovezano, haoticno, dodavanja, a tek faulovi - potpuno bez rezona, ali devojke igraju srcem, hrabro i zadovoljstvo ih je gledati. Turkinje nisu nista posebno, siguran sam da ih mozemo pobediti. Taman da im vratimo za poraz u mecu za bronzu na poslednjem evropskom prvenstvu.

komandant Gvozdenog Puka

pre 9 godina

Bravo,bravo! I kao sto rece komentator na kraju,naredna utakmica sa domacinom Turskom je za nas finale.Ceka nas puna hala i paklena atmosfera.Veliki izazov,ali tako se i postaje velika ekipa.Samo kroz najveca iskusenja u najvece pobede.
Pa neka je sa srecom devojke !

zoom

pre 9 godina

Francuzi su dobili spance kao domacine...mozemo i mi uz malo srece i dobre igre da savladamo turkinje!!!! Samo vera u pobedu i sansu cemo dobiti u finisu!!!

Ivan Nis

pre 9 godina

Zaista fantastican uspeh. Odusevljava me borbenost svih devojaka. Marina i strucni stab su bas napravili jednu odlicnu ekipu. Iskreno, potajno sam se nadao 1\4, ali +60 sa Angolom, neverovatan otpor USA, a onda 2 neizvesne zavrsnice i obe dobijene... Sve najbolje i puno srece protiv Turske. Vise se ne nadam, sada VERUJEM!

Slavko Rs

pre 9 godina

Svaka vam cast cure,imate sanse velike i za polufinale,Turska ce da bude pod pritiskom,domacini su a vjerovatno ce i sudije biti malo na njihovoj strani.Jako i hrabro i dalje.Srecno

zdrale77

pre 9 godina

Bravo devojke, sve cestitke na pobedi. Renesansa srpske kosarke se nastavlja. Ostavili ste fantastican uspeh ulaskom u cetvrtfinale. Protiv turkinja nemate sta da izgubite, mozete samo da dobijete. One su pod pritiskom, moranjem, podrskom sudija, navijaca, organizacije, ali jedno sigurno nece imati kao vi, a to je veliko SRCE:)koje ste vec pokazale ovih godina.

in4

pre 9 godina

Бравоо! Потврдиле сте да успех са прошлогодишњег Еп није случајност
Свака част!!!Земља кошарке

Vladimir

pre 9 godina

Svaka cast!

Samo mudro, strpljivo i borbeno u 1/4 finalu, i tako cete smanjiti uticaj atmosfere, sudija i protivnica na minimum.

iggy

pre 9 godina

Marina Maljkovic carica, krv nije voda. A ove sestre Dabovic ne znas da li bolje izgledaju ili igraju. Naravno svaka cast i ostalim nasim igracicama. Ajmo do medaljeeeeeee

SrbEUin

pre 9 godina

Pobedile zahvaljujući izuzetnoj borbenosti, samopuzdanju i sestrama Dabović, u zadnjih 5 minuta.

Organizacija igre slaba, i u odbrani i u napadu. U napadu samo na individualna rešenja Ane i Milice, a odbrana haotična, sa slabim skokom i sporim vraćanjem protiv njihove brze i organizovane tranzicije. Sreća naša da je Kubankama šut bio slab inače su nas organizaciono i koncepcijski nadigrale.

Za medalju moramo popraviti organizaciju igre u napadu: bolji protok lopte i pik, a ne šutiranje iz prve, preko odbrane.

janko

pre 9 godina

Devojke svaka čast tako se igra za Srbiju !!! Iskreno nije mi palo na pamet da gledam LŠ umesto vas. A redakciji b92 sport kritika da devojke zaslužuju naslovnu stranu na vašem sajtu a ne glupi fudbal i to strani u kom ni ne učestvujemo !!!!!

my way

pre 9 godina

Браво краљице! Поново препознатљива борбеност и велики допринос све и једне кошаркашице, сестара Дабовић које треба клонирати, Јелене Миловановић, Тиће Ајдуковић која је направила сјајне ствари, поготово у последњој четвртини и свих осталих наших хероина! Искрене честитке девојкама на пласману у четвртфинале, феноменалном успеху којим су материјализовале све што су урадиле и одиграле на првенству! Сада храбро на моћног домаћина који нас је преслишао са 21 разлике прошле године у борби за бронзу на Европском првенству, да му на његовом терену покажете колико вредите! Дајте све од себе, па шта буде, срца нације сте освојиле још давно!

ponos

pre 9 godina

e svaka vam cast, stvarno! ne pamtim kad sam poslednji put video kod neke nase reprezentacije ovakvu srcanost. zreb nam je doveo vrlo jaku domacu ekipu turske, ali nema predaje. sve od sebe, pa sa bude!

MIC

pre 9 godina

Svaka čast na dosada ostvarenom!! Velika Ana Dabović! Hrabro, ali i ozbiljno i odgovorno protiv Turkinja! Veoma su jake, ali ipak nisu Amerikanke!

zlija

pre 9 godina

Ne treba nama nikakav plavi dres, nego je trebao da se vrati odnos prema drzavnom timu. Muskarci (posto su igrali pre) i ove devojke to pokazuju. Bravo, bravo...

Милорад

pre 9 godina

„Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta... Idemoooo.”
Моће ли неко да објасни зашто би неко дао негативну оцену ове поруке!!! А видео сам 7 „минуса” - неки су дефинитивно непоправљиви, изборимо се против таквих!!!

my way

pre 9 godina

Želim vam da pobedite i osvojite zlato, ali na žalost ovo je labudova pesma. Nema više ženske košarke u Srbiji i nema ni jedne dobre igračice u mlađim kategorijama. To što imamo '91 i starije to je sve. U narednoj deceniji plaćaćemo danak javašluku.
(Ajmo labudice, 2. oktobar 2014 07:40)

Шта наприча ти, имамо генерацију Наташе Ковачевић (девојке која би свакако била на овом првенству и за мене су сви успеси српске кошарке и њени), ту су онда и Александра Станаћев, Драгана Станковић, Александра Црвендакић, Кристина Топузовић, Сања Мандић која је у тиму... има доста сјајних девојака које су освајале медаље.