Sreda, 01.10.2014.

13:00

"Subotić ne želi da igra za Srbiju"

Selektor Srbije Dik Advokat rekao je da igrač Borusije Dortmund Neven Subotić želi da se posveti klupskim obavezama, zbog čega ga neće pozivati u tim.

Izvor: B92

"Subotiæ ne želi da igra za Srbiju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

236 Komentari

Sortiraj po:

yisk

pre 9 godina

realno bolje da ne igra ako ne zeli..koga nema bez njega se moze. Imamo dobar tim, okosnicu Tadica, Matica, Markeca, Djuricica, Matiju,Mitra...sve najbolje u Borusiji Suboticu

Stojadin

pre 9 godina

Kad je bio u top formi,sedeo je na klupi i bio rezerva Nastasicu od 19 god i ono Bisevcu,koji je obicno drvo, pa nije lud da se odazove pozivu! Sad kada nemamo koga sad nam treba!!!

uvek Zvezda

pre 9 godina

Ne znam sto ga pljujete. Decko ionako nije ni odrastao ovde, ne zna ni nas jezik i ovo sto je do sada igrao je dosta od njega. Neko spominje Vidica.... To je isto potpuno druga prica. U najtezem trenutku covek je uzeo i sutnuo penal. Ok promasio je ali sto neko drugi nije sutnuo? On sigurno nije prvi izvodjac penala u reprezentaciji. I posle svega onaj prevarant kaze Sta hocete, pa nisam ja sutirao penal?! Eeeej, drskosti i bezobrazluka! Da ne bude zabune, smatram da Vidić nije smeo da odustane od reprezentacije ali donekle razumem njegovu razocaranost kao sto razumem i Subotica....Realno mnogo toga se desava o cemu mi nemamo pojma i samo se informisemo iz novina...

mesni narezak

pre 9 godina

Decko je musliman i veruje u Alaha( kako da peva o bogu),
Pazi ovoga...ko sve nece da komentarise..Alo decko,nisam informisan, jel Alah postar?

MACAK

pre 9 godina

Podrška za Subotića! Sa kime da igra? Sa folirantima,kvazi fudbalerima,splavarima! Ivan Ergic je lepo objasnio kakvo je stanje u srpskom fudbalu i srpskoj reprezentaciji!

Bane

pre 9 godina

Ma u pravu su momci što neće da igraju, tako je i Dragovoć odustao od reprezentacije Srbije, zvali ga par puta u mlađe kategorije, on odmah video koliko je to neozbiljno i batalio. Pa on treba da posveti svake godine 2 meseca svog života toj reprezentaciji, a u fudbalskom savezu gomila lešinara koja gleda samo kako će da ih izvaćari!

nenad

pre 9 godina

Ne trebas ti jednoj Srbiji , mi ocekujemo da onih 11 kojih izadje na teren gine za ovu zemlju! Tvoja karijera polako al sigurno ide silaznim putem. Zavrsices ko vidic za koju godinu a mozda i pre. Ko da ste bre braca.

milan010

pre 9 godina

Ako nece da igra - daleko mu lepa kuca. Nikad nista i nije pokazao u reprezentaciji, osim gola protiv Farskih Ostrva. Neka jadnik igra za BVB i nemojte ga vise nikad pominjati na B92 vestima.

N

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!(djordje, 1. oktobar 2014 14:07) Nemoj više Subotića, ni bilo koga da braniš, života ti! Srbe i Srbiju zaobilazi u širokom ruku i svoju aroganciju i licemerje prosipaj negde drugde. Vožnja!:)
(my way, 01. oktobar 2014 14:56)
@my way A ti pretpostavljam direktno sa kosovskog boja, je li?

marej

pre 9 godina

Ти неком оцењујеш граматику, а у две реченице си показао неписменост.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ућутите обојица, 1. oktobar 2014 21:40)

Ja nepismen...

Tako mi treba kad saljem komentare gde komentariste vi strucnjaci. Puna Srbija strucnjaka i filologa. Idem da uspavam decu, a ti ucutkuj nekog drugog, nevaspitano deriste...

acabMatori

pre 9 godina

Subota vrati se! Izgubili smo jednog vrhunskog stopera, nemoj i tebe molim te... Nastasic nece ove sezone ni da igra za Siti, ima da pucamo samo tako na mestu gde bi trebalo da budemo najjaci - odbrana(stoperi). Znam da ces se vratiti jednog dana

Danubewalker

pre 9 godina

Dodjite na stadion,osvrnite se oko sebe,osetite tu turobnu atmosferu,saslusajte oba navijacka uzvika navijaca i zapitajte se da li bi stvarno zeleli da igrate za tu reprezentaciju.Ja bih ali samo u gostima.Postedite me patriotizma i majke Srbije.

Vopi

pre 9 godina

Kad su objavili da nam je ovaj covek selektor pomislio sam napokon nesta dobro ali ne lezi vraze. Sad se iz aviona vidi da ga bas zabole i da mu drugi sastavljaju tim a on dodje iz Holandije i glumi maskotu. Pa ko bi normalan zvao Racu pored Matica i Ace Kovacevica na zadnjem veznom? Ko bi normalan zvao Stefana Mitrovica pored Subotica, Nastasica, Bisevca, Tomovica i td. Zar nema u ovoj reprezentaciji mesta za Ljajica? Sta je sa Sulejmanijem, gde je Djuricic, Cavric, Lazovic Darko, Mrdja, Kostic makar na nekom sirem spisku za neku prijateljsku? Danko Lazovic pa taj decko je smesan u poredjenju sa Mitrovicem i Djordjevicem, kad udari loptu imam utisak da ce da se raspadne u komade ko da ciglu udara.

Pera Trta

pre 9 godina

Nisam čuo Subotica. On se odlučio da igra za Srbiju a mogao je da igra za SAD i da sto puta boje profitira.
Ja ovom novom treneru ne vjerujem. Nadam se da će se Subotić uskoro javiti po ovom pitanju.
(zed, 1. oktobar 2014 20:52)

Nece se javiti. On je fin covek i vrhunski profesionalac. I jedan od najboljih stopera na Svetu. Znas koliko ga zanima ekipa pilicara iz FSS i novi Dik? Nikad nije rekao da nece da igra za Srbiju. Ali nece covek ni blizu ekipe prevaranata oko reprezentacije. Ne treba mu to u zivotu. On radi to sto radi, najbolje. Ne treba mu (sumnjiva) medijska slava u Srbiji. Menadzeri, posrednici, muvatori.
Ja nisam ni blizu uspesan kao on u svom poslu, pa ipak necu sa svakim da radim. Za leba nemao. Razumes?

Vlada

pre 9 godina

U potpunosti ga razumem. Mogao je da bira gde želi, autoritet i ime Radomira Antića ga je dovelo ovde, smena Antića je pokrenula raspad reprezentacije, malo je povraćen kult sada, ali mi nikada ništa nećemo uraditi u fudbalu. Gde ima para tu su Tole i njemu slični koji će gledati da uzimaju. To razume samo onaj koji je ovde rođen.

ућутите обојица

pre 9 godina

(marej, 01. oktobar 2014 19:41)

Ти неком оцењујеш граматику, а у две реченице си показао неписменост.

Miki

pre 9 godina

Videli ste na SP kad se iz ljubavi igra za reprezentaciju sta se izrodi.Nije vazno ko nego kako i sa koliko volje igra za svoju zemlju.Neka mu je srecan put a sto se mene tice meni je sve jasno bilo jos prosle godine kad je otkazao Mihajlovicu kad je video da nemamo sanse da se plasiramo na SP.Auf Wiedersehen her Subotic!

Beli anđeo

pre 9 godina

šteta, ali ipak on odlučuje da li hoće ili neće da igra...ja ću i dalje da mislim da je dobar igrač ali pre svega - dobar čovek!

RikiMartin SRB

pre 9 godina

Znaci nije bilo do Mihajlovica kao sto je Subotic isprva tvrdio. Pa dobro moze lepo da kaze necu da igram klupska karijera mi je na prvom mestu i svi bi razumeli. A ne ovako da nas vuce za nos kao da smo budale. Podrska Advokatu!

ultrasrbin

pre 9 godina

miki, 1. oktobar 2014 13:12
Komshija Hashim, 1. oktobar 2014 13:14
Ala lupas. On je izabrao da igra za Srbiju,ali ga je Mihajlovic ponizio drzanjem na klubi. Ajde neka se neko seti sta i kako je bilo sa Dankom Lazovicem.

(to je to, 1. oktobar 2014 13:15)
Bas ga je procenio. Pa ovaj indijanac je gori i od Sinise. Odakle ti ideja da on mrzi zemlju. Peva li Zlatan himnu, a Ozil, Podolski ili Klose. Pevanej himne nema nikakve veze sa ljubavlju prema drzavi( ovo ti pise osoba koja tu himnu zna za razliku od takvih kao ti). Decko je musliman i veruje u Alaha( kako da peva o bogu),a pored toga nije srpskog roda pa tu himnu ne dozivljava kao svoju. to ne znaci da ne voli Srbiju.
Loyer, 1. oktobar 2014 13:20
Pozdarvio te Pantelic koji se kleo u tih 100%,a nije mogao loptu da prebaci preko gol linije. Subotic je izabrao Srbiju,ali ga je Mihajlovic ponizio. Gde ti tacno vidis problem?
gile, 1. oktobar 2014 13:30
Zakljucuje da neven ne zeli da igra za Srbiju,a ne pita se zasto je Neven izabrao Srbiju. Zasto bi Advokat rekao da Ljajic ne zeli da igra. i o kojem obnavljanju karijere pricas(covek ima 67 godina). Njemu vidim ne zameras izjave o Srbiji i Beogradu.
Kokanidja, 1. oktobar 2014 13:41
Taj Lazovic je problem,a neki drugi nisu. Pa on je bio 100 puta bolji od Pantelije,ali je grejao klupu. Zato i nije zeleo vise da igra.
ime, 1. oktobar 2014 13:48
Mitrovic je menadzerski igrac,a pola ovih pozvanih nisu.

zed

pre 9 godina

Nisam čuo Subotica. On se odlučio da igra za Srbiju a mogao je da igra za SAD i da sto puta boje profitira.
Ja ovom novom treneru ne vjerujem. Nadam se da će se Subotić uskoro javiti po ovom pitanju.

Serbinho

pre 9 godina

Covek je dolazio da igra, ali ga drzali na klupi da bi igrali klijenti menadzera, nije bilo postovanja i covek im se zahvalio.
Sinisa ga takodje nije uvodio, tako da ne kapiram zasto ga uopste zovu i gde su ti svi sada, koji su imali prednost nad Suboticem.

aKaDemiK

pre 9 godina

lako je srbovati iz fotelje, ali svako ko je nekad bio u inostranstvu (ne kao turista) zna da drzava ponekad i daje a ne samo otima kao sto je to slucaj u nas. g-din subotic je vec dugogodisnji sportski radnik koji je to svakako uvideo te iskreno postujem njegovu odluku iz prostog razloga dok god nam je savez ogledalo drzave (ako kazem tolova prcija - komentar nece biti objavljen), odluka mu je skroz na mestu. nema ovo veze sa patriotizmom, kao i moj neodlazak na stadion vec sa time da se konacno nesto mora promeniti.

Sramota

pre 9 godina

Sramota, nepostoji ni jedan razlog da se odbija Nacionalni tim. Cast je da imas sansu da zaigras za boje tvoje zemlje...Mihajlovic razlog bio? Sad ga nema vise, pa sta onda? Sve je to zbog para i nista vise!!! U Selekciji se nezaradjuje.... Zbog takvih je upropasten nas futbal zadnjih 20 godina .Ostani u tvom Klubu ne trebas nam! Zivela Srbija!!

Vlada1312

pre 9 godina

ljudi sta je sa vama,pa jel vi posmatrate nekada utakmicu u fudbalskom smislu,pa taj Lazovic u 30-oj trci i kida za razliku id neke decurlije,sve zivo vam smeta,ja samo zameram sto Radovic i Darko Lazovic nece dobiti sansu,jer Djuricic je smesan igrac realno,svaki igrac koji je u formi zasluzuje sansu.

antiSPS

pre 9 godina

pardon , mislite za Toletovu reprezentaciju , pa konacno je progledao , imate svog predsednika, svoju ligu itd samo ne predstavljajte se kao Srbija jer to niste vi ste JSD

marej

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Dosta dobro napisan komentar (gramaticki) za nekoga koje rodjen u Svedskoj. Rodjaci mojih komsija su takodje rodjeni u Svedskoj pa ih jedva razumem. Da ne znam bolje, zakunuo bih se da si ti ipak rodjen i zivis u Srbiji....

Dusko22

pre 9 godina

Svi smo mi selektori i to je ok i normalno jer mnogo volimo fudbal i dosta ljudi stvarno zna dosta o fudbalu ali selektor pravi tim sa igracima koji mogu na terenu da odrade ono sto onj od njih ocekuje. To nas ne sprecava da komentarisemo, osuporavamo njegove odluke,kritikujemo. Sale je odveo ekipu u Spaniju koju smo mnogo kritikovali ali ta ekipa je uradila ono sto je on od nje trazio i donela srebro. Ipak i pored nas ljubitelja fudbala veci problem su novinari sa svojim naslovima i komentarima. Naslov "Subotic ne zeli da igra za Srbiju" je u najmanju ruku nekorektan! Kako niko nije malo istrazio sta se tu stvarno desava vec stavljaju momka u poziciju da ga vecina odmah osporava. Nije mi jasno kako selektor, koga svi smatraju velikim strucnjakom, nema vremena da ode licno do igraca i porazgovara sanjim i njegovim trenerom, nego se dopisuje porukama i mailom?! I to pogotovu kada se radi o igracu koji je stub odbrane svoje ekipe i za koga su zainteresovani najveci klubovi u Evropi! I niko ne moze reci da nam ne treba takav igrac u reprezentaciji. Po mom skromnom misljenju to je u najmanju ruku nekorektno. Sa druge strane mogu da razumem ne pozivanje Ljajica jer se mozda ne uklapa u njegovu koncepciju igre i ima dosta igraca na toj poziciji, ali ne pozivanje Radovica od strane i Advokata kao i samo obrazlozenje zbog cega nije dobio poziv me iznenadjuju. Konstantno najbolji igrac u svom prvenstvu ipak bi morao da dobije sansu da se dokaze i u nacionalnom timu.

Jonnaci

pre 9 godina

I ne treba da igra... Covek zaradjuje i zivi u Dortmundu... Raspituje se Evropa za njega... Covek mora da misli na porodicu... A ne da mu neka seljacina iz Kazahstana ili tako neke sklj drzave slomi nogu ili iscasi koleno... Da mu nece Tole isplatiti pare koje je trebao da zaradi u karijeri... Potpuno podrzavam Subotica... Nek igraju klinci koji treba da se dokazu i takvi kao Lazovic koji ionako vise iz Partizana nece nigde... A ovi igraci sto imaju vrh ugovore nek cuvaju noge.....

alejandro

pre 9 godina

Naravno! Potreban je kontinuitet a to znači: ko ne igra u svojim klubovima sigurno mu je mesto u reprezentaciji Srbije! E što će biti blamiranja u kvalifikacijama jedva čekam da počnu!

просто и једноставно

pre 9 godina

(Srbin, 01. oktobar 2014 15:35)

Ајде прво научи граматику. Срамота је. Још си се потписао као Србин. Помислиће људи да смо сви неписмени.

inter milano

pre 9 godina

sramota da neko ne zeli da igra za svoju drzavu,sva sreca pa orlovi imaju dosta obrambenih igraca...inace imena neigraju,to smo svi mogli vidjeti ovo ljeto u brazilu,Srbiji trebaju igraci koji ce ginuti na terenu a ne glumci koji se premisljaju,malo bi igrali malo ne,svi oni koji podrzavaju takve stvari a ovdje na ovom poratlu ih ima dosta trebaju znati da grijese,igrace koji nezele igrat za svoju zemlju treba izvizdat a ne podrzavat a ovom đorđu koji nema osjecaj za neke specijalne veze bi preporucio da ostavlja svoje komentare na svedskim portalima a ne ovdje,sramota

просто и једноставно

pre 9 godina

(Djole, 01. oktobar 2014 14:31)

Ниси прочитао зато што не знаш да читаш. Ко зна, могао је да прочита вест да је Манчестер јунајтед заинтересован.

ws

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Sve pet Dzordzi, ali sta ces onda na b92? Imas valjda neki Sverige kanal za ispoljavanje nacionalnih osecanja. I meni je sestra udata za Amera, ima dvoje klinaca sa njim, pa su prvo naucili da nam se obrate na srpskom,a engleski ne koriste u komunikaciji sa nama. Dakle, stvar je to kulture i obrazovanja, odnosno najvise kucnog vaspitanja.
Tacnije, promasio si temu, jer sve ovo sto sam napisao Subotic ima,ali su neki bandidosi to iskoristili. A ti nemas ni to,a nisi neki sportista da bi nam tvoja malenkost bila neopphodna za neke zlatne domete, samo si eto iskoristio ovaj clanak da podelis sa nama svoja osecanja. Lepo od tebe.

lla

pre 9 godina

novine,tv,radio,internet .....cudo, od nas koji citamo ove vesti ,znamo samo sto je napisano i presudjujemo.SMRT STRELJANJEM.Uvek je potrebno mnogo vise znati da se nekome sudi. I Advokatu,suditi tek kad se zavrse kvalufikacije,sto nije zvao ovog,sto nije onog,pa hajde da se raspise referendum,koga zvati,nasa reprezentacija bi imala 120 clanova.

Merkur

pre 9 godina

(to je to, 1. oktobar 2014 16:55)

Poenta je jedno, a tendenciozno komentarisanje na nečiji račun uz korišćenje vrlo teških kvalifikacija (koje bi u nekoj drugoj zemlji možda povukle i zakonsku odgovornost - jer to su vrlo teške reči, a pritom ničim utemeljene i potpuno bez dokaza) nešto sasvim drugo. Ne mora da znači da su osnovni razlozi patriotske prirode - zašto je nemoguće da je selektor video na prvom okupljanju npr. njegovu nemotivisanost, neuklapanje u kolektiv, odsustvo požrtvovanja, jednostavno - na bilo koji način - nesaglasje s onim što selektor zamišlja da svaki reprezentativac treba da ima... zašto to ne bi mogao i neki Srbin da demonstrira... kao npr. Micov.
Kao što rekoh, selektor ima pravo zbog sličnih razloga bilo koga da ne pozove, to je diskreciono njegovo pravo - ali ne kod onih stvari koje su kršenje ličnih prava i sloboda građanina. I naravno da je pevanje himne nebitno - što su i pokazali naši košarkaši, koji su prevazišli svoje mogućnosti, iako pola tima nije pevalo himnu. Svako neka himnu isprati kako mu odgovara i kako ga najbolje motiviše pred utakmicu - jedino je obavezno da himnu ispoštuje stajavši u miru tokom njenog intoniranja. Brazilci su pevali dvostruku verziju, padali u nekakvu patriotsku egzaltaciju - pa ih to nije spaslo da prime sedam komada u polufinalu svetskog prvenstva.

belodedic

pre 9 godina

Najvise me brinu ovi sto tvrde da je patriotizam losa stvar!?
Ne znam da li ste primetili,ali zadnjih 10ak godina kod nas u Srbiji biti patriota nije bas "moderno".Blizi i bolji su nam svi drugi od nas samih.Onaj ko ne voli svoju zemlju,ne voli nikog.Svi su ponosni na svoju zemlju,samo je se mi stidimo.A ovaj Subotic je sam birao za koga ce igrati kad je postao punoletan...

BAYERN recordmeister

pre 9 godina

Subooo Kiksarooooo,pa ti kad odes iz Dortmunda zavrsices karijeru ko ce tebe takvog budi srecas sto si klopovo deteee,,kiksaroooo jedna

Srpstvo

pre 9 godina

Он је Босанац и можда ће играти за БиХ.Крв није вода, има Србија добрх фудбалера и без тих надуваних играча биће јача.
(Dušan, 01. oktobar 2014 17:26)

Koja nepismenost. Prvo.Bosanac nije nacionalnost! Subotic je Srbin iz Republike Srpske.
Drugo, da li smatras da i npr Raduljica ne treba da igra za Srbiju, i on je iz Bosne? Da li su nam onda bili nepotrebni, i kosarkasi kao sto su Bodiroga, Danilovic, Gurovic, odbojkasi braca Grbic, Djordje Djuric, Sasa Starovic jer su i oni porijeklom sa podrucja RS(Hercegovina), kao i mnogi, ali stvarno mnogi veliki sportisti. Ne bi se ti puno radovao medaljama da CEO srpski narod, ukljucujuci i RS ne daje sportiste za reprezentaciju Srbije. Srpski narod nije samo Srbija, a svaki Srbin bilo odakle da je igra za Srbiju, i tako i treba da bude. Mnoge medalje ti ne bi video. Hvala svim tim ljudima sto igraju za Srbiju, i hvala ljudima sto navijaju za Srbiju, iako ne zive u njoj. Neobrazovani covece, sa suzenim vidicima, sram te bilo.

просто и једноставно

pre 9 godina

(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Не осећаш везу са Србијом зато што су ти родитељи заказали кад су те васпитавали.

Brondby

pre 9 godina

Ljudi neka vas je sramota sto ovako pisete o Nevenu Suboticu pre tri godine dok sam poslom bio u Dortmundu upoznao sam Nevena radi se o veoma skromnoj osobi svi koji ga vređate ste maliciozni covek je rocen u Banja luci ziveo u Nemackoj i Americi mogao je da igra za te dve reprezentacije da je hteo ali nije jel se smatra Srbinom. Dok smo razgovarali decko jedva prica srpski sada mozda bolje tada NE Nemacki mu je maternji i Engleski. Sramno misljenje o coveku imate on najbolje zna sto nece da igra za Srbiju u ovom trenutku.

zdravko

pre 9 godina

Od reprezentacije i ovako nema niata.Sta ce vise on tu.Tako isto je i Mateja Kezman uradio ali kasnije je ponovo zaigrao za reprezentaciju,sto mu je bila velika greska.

Rade

pre 9 godina

Sta vam je ljudi.. Decku je postalo jasno da u Srbiji ne moze da se mulja. Da je to jedna ozbiljna profesionalna sredina gde se posteno radi i gde su interesi reprezentacije uvek u prvom planu, a ljudi u vrhu sve strucniji od strucnijeg. Nije to Borusija, nije to Nemacka. Cim je to shvatio odmah se pokajao sto je dosao i odlucio da se povuce zauvek.

Advokatska Firm Dik

pre 9 godina

Ja sam Nevenovoj sekretarici poslao text cini mi se, a ona mu to prosledila na email. Sutradan je meni Tole poslao odgovor faxom da mogu da procitam jer ne vidim sitna slova, a ja Nevenu konacnu odluku javljam putem B92. Jos samo telegram da sredimo i nema zime!

mk

pre 9 godina

Citam da su nase"patriote"obicno crno ili crveno bele.Drzavu dele na dva (propala,bankrot) tima.Elem,te tribine na kojima urlicu,psuju,piju,su neophodna terapija u njihovim besciljnim zivotima.

Otadžbina nije predmet ograničen, oivičen, utelovljen
Otadžbina je misao, otadžbina je vera, a misao i vera ne umiru.
Branislav Nušić

Simon

pre 9 godina

pa nije jedini. I Pedja Stojakovic nije hteo da igra za reprezentaciju kad se zasitio. A kad se puno zaradjuje gube se motivi. Ne uvek ali to je u slucajevima kada je dusa osobe sazdana ot tako nekog grubljeg materijala.

Dušan

pre 9 godina

Он је Босанац и можда ће играти за БиХ.Крв није вода, има Србија добрх фудбалера и без тих надуваних играча биће јача.

kounj

pre 9 godina

Da vi znate ono sto Subota, Vidic i ostalo znaju o toj reprezentaciji ne bi joj prisli ni na 100km. Tole hvala! Obavio si extremno dobro posao, sad mozes da ides, samo ne znam zasto se igras sa mrtvom lesinom, pusti je da istruli....

Brondby

pre 9 godina

Idemo do pobede protiv Alborg idemo zuto plavi Idemoooooooooooooo

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

kappa

pre 9 godina

Treba svi da stanemo iza ovih igrača,momaka kroz kvalifikacije!!
Bez podrške nacije,navijača nema ništa...moramo svi da verujemo u plasman na euro i naredno svetsko prvenstvo..Stvarno mislim da ćemo se plasirati na oba!Imamo kvalitet,malo sreće...i podrška.
Srbijo,nisu ljudi verovali ni za košarku,nisam ni ja,ali zato je ispalo slađe..
Svuda se navija za državu,nisam čuo da ne vole Pirla jer igra za Juve,nisam čuo da pljuju Ramosa(Real),nisam čuo da mrze fudbalera iz komšiluka...Drugi imaju dođoše,mi ih nemamo,naši momci svi...
Gledali ste 30dana najave na RTL-u,HRT 1,2. za svetsko prvenstvo,pre početka i svako je pomislio "eee da smo i mi u Brazilu" ,treba zaslužiti,oni ali tek mi treba da zaslužimo!!!!
Bez sloge nema ništa!!!!

Pogba

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem. Nije zvao Subotica i Ljajica jer oni ne zele da igraju za Srbiju, jer je ne vole. Ljajic bi verovatno radije ihrao za neku drugu reprezentaciju, dok se Suboticeva romanticna odluka da igra za zemlju svojih predaka raspala pred mracnom i naelektrisanom atmosferom beogradskih stadiona (gde se zvizdi svom golmanu jer je presao iz zvezde u partizan a reko da nece), ritmovima iranske muzike od kojih ne moze da spava i cinjenicom da to jednostavno nije Nemacka. I sad se pljuju ljudi koji ce svaki put igrati, kao Raća Petrović, jer Raca nema drugu zemlju i drugi, bolji narod i krivi se Tole, jer je on gistro odgovoran sto Subotic nece da igra. Reprezentacija je zemlja i svi ti milioneri koji dolaze da igraju za nju dolaze zbog Srbijd,pa bi bilo pristojno bar ne vredjati ih. Sve je rekao Teo, za ove koji znaju da citaju.

sofronije

pre 9 godina

Zalim samo glupi narod koji naseda na ovakve price. Zna se zasto je Subotic pobegao iz ekipe, zbog legende Pljuvaca. No, sad ce FSS da vam lepo upakuje pricu da vi pomislite "Kako ga nije sramota da se ne bori za ovaj grb" i slicno.

Ivan HH

pre 9 godina

Pametno i podrška Subotiću, ko je lud da igra za reprezentaciju u koju se pozivaju Lazar Marković, Zoran Tošić, Matija Nastasić, Vladimir Stojković, Danko Lazović, Antonio Rukavina, Miloš Jojić, Aleksandar Mitrović i Radosav Petrović.(njofra prezidente, 01. oktobar 2014 13:52)@Pa da ne treba mozda tvoj Darko Lazovic,koji Vozdovcu gol ne moze da da,da igra a?

Swarovski

pre 9 godina

Nemacke novine pisu da Neven Subotic nece da igra za reprezentaciju dok je Dik Advokat trener! A ne zbog toga sto hoce da se konzentrise na klub.Potpuno razumem coveka. Nebi trebalo niko da igra za repku dok su Tole i njegovi "saradnici" u FSS-u.

Невен

pre 9 godina

Dobro nam došao Nevene Bih je tvoja maticna država!
(Razum, 1. oktobar 2014 15:30)

Eто ме чим се осамостали Република Српска.

Slepac

pre 9 godina

Lazovic = in
Radovic = out

Ko je ovde lud?

Što se tice Subotica neznam zasto nece poziv ali znam da ima puno razloga.

Poz iz šolja

Jasno kao dan

pre 9 godina

Jedan covek ga je doveo... kad su oterali tog coveka ni Vidic, ni Subotic vise ne zele da igraju. "Reprezentacija", "Srbija"... o cemu vi pricate? :)
Isto kao i Subotic ni ja vise necu otici ni na jednu utakmicu reprezentacije SRB u fudbalu!

Ilija

pre 9 godina

Oticemo na EP i to ce zadovoljiti ambicije Toleta Karadzica i njegovigh bliskih saradnika.Tamo u Francuskoj te 2016. bicemo opet pregazeni kao i mnogo puta u proslosti.

Delija

pre 9 godina

Hvala Aleksa prihvatam gresku nisam je uvideo ali koliko vidim ti si ovde zaluto kada pored toliko komentara i naslova ti trazis gramaticke greske svaka ti cast

Griffin

pre 9 godina

Mene vec strah od ovog Advokata.Ja ovde vidim sve obrnuto od kosarkaske reprezentacije.Pa mi jedva utakmicu u nogama imamo sa novim trenerom a cepamo u kvalifikacije.

jon mak

pre 9 godina

Ljudi,SUBOTIC NECE DA IGRA ZA REPREZENTACIJU sta vam nije jasno i ne sirite dezinformacije.
Kako ocekujete rezultate od reprezentacije koju ne podrzavate ni na jedan nacin?

petar

pre 9 godina

Odlicna vest ,ionako nije nikakav igrac,kikser i autogolas.Vidic i Subotic su najgori stoperi sto smo imali u poslednjih 10 godina,glavni krivci za golove koje smo primali.Nema za cim da se zali.

Delija

pre 9 godina

142
Ljudi, Subotic cilja nemacku reprezentaciju. Ima poziv. I on je to odlucio jos pre dve godine. I to je razlog.(vojin, 01. oktobar 2014 13:23)Jos da ti znas pravila bilo bi sjajno.
(Dr, 01. oktobar 2014 15:39)
Moze igrati za nemce ali neku njihovu narodnu igru

dragan1982

pre 9 godina

najbolji su mi ovo koji tvrde da je neven jedan od najboljih stopera na planeti;)) covek je kikser teski ,vidimo dortmund bez hummels-a pa to je katastrofa .zadnje utakmica nevena je bila utakmica gde je napravio tezak kiks zbog kojeg smo izgubili( protiv kolumbije) nikad nije dao maksimum za nas,osim kad je igrao pored nemanje vidica,tad je bio motiviran.ako vec nema nikakav dodir sa srbima onda sto je izabrao da igra za nas tim? kaze ovaj dezurni kmekavac "komsija " aljbanac da srbi imaju prosecnu repku..;) srbija je za albaniju nemacka u svim pogledima ,srpski tim je 10 puta skuplji od albanskog koga on zeli zezat;)?? bilo kako bilo,odlazak na euro nebi trebao biti pod upitnikom,dugo nismo imali ovako slabasnu grupu,armejcima ne igra mikitarijan i özbiliz ,dva od tri najvaznija igraca armenije tako da nebi trebalo bit problema..sa albancima na jna ocekujem pobedu minium 3 gola razlike ,svaka zemlja u okureznju se mesecima u napred pali kad mora da igra protiv nas ,izgorice oni u zelji da nas dobiju..

joker

pre 9 godina

Kao prvo,hteo bih da se zahvalim nevenu na svemu sto nam je pruzio do sada i potpuno razumem njegovu odluku.
A sto se tice ovih sto pljuju danka lazovica,covek je postigao maltene na svakoj utakmici gol,bori se,ima iskustvo,igrao u holandiji i rusiji!!!svi ste vi kao neki strucnjaci!
Zivela Srbija!

to je to

pre 9 godina

(Merkur, 1. oktobar 2014 14:25)
Druze ne bih sa tobom ovde da polemisem, ali izgleda nisi razumeo poentu. Evo izjave Advokata: "Na pripremama sam video da svi igrači imaju želju da igraju za reprezentaciju, neću da kvarim timski duh. Ljajić i Subotić su dobri igrači, ali nemaju potreban mentalitet." Kako to da jedan stranac od 25 fudbalera koji su se okupili odmah moze da prepozna ko igra srcem za Srbiju a ko kvari timski duh? I to je bas taj, ko nece da peva himnu svoje drzave sto je po tvome apsolutno nebitno.

Kenzo

pre 9 godina

Neven Subotic,je bio dugo povredjen,pa ni za Borusiju ne igra celu utakmicu,zato je nemoralno,optuzivati ga,da ne zeli da igra,za Srbiju.
On je ,jedan od najboljih,srednjih defanzivnih igraca u Bundesligi,pa bi bilo steta,izgubiti takvog fudbalera.

cheda

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 01. oktobar 2014 14:07)

Sto dadoste ovoliko minusa coveku ? Pa u pravu je 100%

Srbin

pre 9 godina

Pa niko nije lud da igra sa onim neznalicama Markovićem,Jojićem,Tošićem.Ja čak neželim ni da navijam za grobarsku reprezentaciju,niti zvezdini navijači.Kad se ne bude igralo na armijskom stadionu i kad savez prestane da gura partizan po svaku cenu,onda će i navijači Zvezde podržati reprezentaciju.

SG

pre 9 godina

Bravo doktore! Svaka cast, ne zasluzuje srpski narod da ima takve igrace, kad sve Faljijevi i Zahavijevi igraju u repki.Narod gde 40-50% ljudi navija protiv Djokovica i gde sve moze da se kupi!

454

pre 9 godina

Strasno. Sta sve covek moze da procita. Ja se bas edukujem citajuci ove komentare. Nece da igra..koga je briga? Sada treba da mi je zao zbog toga??

MIKI

pre 9 godina

@djordje
posto si tu,u svedskoj zamolio bih te da onda svoje misljenje i osecaj patriotizma zadrzis za sebe i to upravo tu u svedskoj. pa neces valjda ti da mi objasnjavas sta i kako treba da osecam prema svojoj zemlji. bavi se ti svojom svedskom nacionalnoscu na vasim temama. nas ostavi na miru,posto je jasno da pojma nemas ni ko su,ni sta su a ni kakvi su Srbi.
P.S. Nista gore nego kada se javlja neki Srbin koji je Srbiju video na tv-u i cuo sve najgore,pa pocne da nam pametuje. Barem cuti i uzivaj u tome sto imas.

Dr

pre 9 godina

Ljudi, Subotic cilja nemacku reprezentaciju. Ima poziv. I on je to odlucio jos pre dve godine. I to je razlog.
(vojin, 01. oktobar 2014 13:23)

Jos da ti znas pravila bilo bi sjajno.

sofronije

pre 9 godina

Decku je jasno kako se to ovde radi. Jasno mu je da mi nista necemo uraditi u fudbalu do kraja njegove karijere sigurno (mozda i duze). I zasto bi posvetio ijedan dan reprezentaciji.

nepodoban komentator

pre 9 godina

Da je bilo ko drugi u pitanju osuo bi drvlje i kamenje na njega kada bi odbio da igra za Srbiju, ali Subotić je nešto posebno.
Želim mu svu sreću u Dortmundu i nadam se da će u budućnosti ipak zaigrati za Srbiju, a naš tim treba da nađe rešenje za centralnu odbranu.
Najbolje bi bilo Biševac - Nastasić, ali je problem povreda Biševca i status Nastasića.

majstor

pre 9 godina

čitam komentare i ne verujem. ljudi kad si pozvan za nacionalni tim ima da trčiš i da pevaš pa makar ne igrao ni minuta. ne vidim razlog zbog koga bi subotić smeo da odbija poziv za reprezentaciju.

Dejan

pre 9 godina

Kad je pre tacno godinu dana rekao da ce da odmara do kraja ciklusa napisao sam ovo:
"Ovaj se ne vraca. Uvek mi je odavao utisak kao da se pokajao sto igra za nas".
(dejan, 7. septembar 2013 17:02)

Bio sam u pravu.

Daleko mu lepa kuca.

estiar

pre 9 godina

"Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!"
@(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Sve bi to bilo ok da je on na pocetku odabrao drugu reprezentaciju. Imao je ponude da igra za Nemacku, SAD, Bosnu i Srbiju! Pa kad je vec izabrao, sta sad izvodi.

Mamlaz

pre 9 godina

Tko ne zeli igrati za Srbiju niti ne mora, ne trebaju nam takvi igraci. Pokazalo se i kod Micova u kosarci da mozemo bez tih zvezdica iz top evropskih klubova.

peki07

pre 9 godina

Dobar je taj momak Subotic. Velika steta sto ga vise necemeo gledati u reprezentaciji. A kakva bi to bila granitna odbrana, bokovi Kolarov i Ivanovic, stoperi Nastasic i Subotic. Srecno Nevene u nastavku karijere.

Whitesnake

pre 9 godina

Nema sumnje da nam treba Subotic u reprezentaciji ali isto tako treba neke stvari gledati relano. On trenutno igra sa mozda 70% mogucnosti, gledao sam neke utakmice Borusije dosta kiksa, direktan je krivac za neke golove a i koliko vidim ni vcr u LS nece igrati. Isto tako covek je stvarno uvek izgledao bezvoljno kad igra za reprezentaciju. Opet kazem treba nam igrac njegovih fudbalskih kvaliteta ali mislim da mora da popravi neke drge kvalitete...

Mitar_RS

pre 9 godina

Ljudi, nebi ni ja. Iako volim Srbiju vise nego ista, nebi igro. Pratim sve sportove (od kuglanja do vaterpola) gdje ucestvuje Srbija i svim srcem sam uz tim. Ali fudbal ne gledam. Ne gledam reprezentaciju iz prostog razloga: Raco Petrovic, Dusko Tosic, itd. Pored toliko kvalitetnih igraca mi imamo uvijek neki prosjecan tim. Zasto? Zato sto Fadilj, Tole i ostali nemaju koristi od Subotica, Vidica, itd. pa ih tretiraju tako kako ih tretiraju. Zivjela Srbija i Republika Srpska

specijalna veza

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Pa koji moj onda pikaras ovuda. Piskaraj specijalno na svedskom u svedskim novinama i na svedskim sajtovima...

my way

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Nemoj više Subotića, ni bilo koga da braniš, života ti! Srbe i Srbiju zaobilazi u širokom ruku i svoju aroganciju i licemerje prosipaj negde drugde. Vožnja!:)

Djole

pre 9 godina

Eto sta su nam Tole i Mihajlovic doneli. Prvo je Vidic prestao da igra za reprezenaciju, a sada i Subotic. Izgubili smo 2 vrhunska stopera za koje se otimaju vrhunski evropski klubovi.
(Pedja, 1. oktobar 2014 13:33)

Ko se to otima za Vidica? :) A nisam nigde procitao svih ovih godina da je Subotic bio u nekim kombinacijama velikih klubova.

znate, niko ne može da zabrani fmp - u kako će da se zove

pre 9 godina

Pametno i podrška Subotiću, ko je lud da igra za reprezentaciju u koju se pozivaju Lazar Marković, Zoran Tošić, Matija Nastasić, Vladimir Stojković, Danko Lazović, Antonio Rukavina, Miloš Jojić, Aleksandar Mitrović i Radosav Petrović.
(njofra prezidente, 01. oktobar 2014 13:52)

Kažu ljudi : "bolje da ćutiš i da misle da si glup, nego da nešto kažeš pa da to svi znaju" .
Komentar i nick su ti puni zlobe, poješće te to dečače.

Pazi ovako

pre 9 godina

(djordje, 01. oktobar 2014 14:07) Malo si se ovde upetljao, to što ti ne osećaš ljubav prema Srbiji ne znači da je patriotizam prevazidjen već jednostavno da ga nemaš. Ova priča o patriotizmu vezanom za komunizam ili 16.i mi liči na priču "kiselo groždje". Što se pak Subotića tiče on je legenda i sigurno se vraća za godinu-dve i nema mu ko šta zameriti.

filip

pre 9 godina

Ljudi, cemu razocarenja i uzdasi?? Pa ovako je kod nas uvek bilo. Secate se pre nekoliko godina izjave Zika da je Srbija najveci favorit za osvajanje svetskog prvenstva, gde ga novinari u cudu pitaju zasto to misli, na sta on odgovara da reprezentacija koja ima 20ak igraca boljih od Ramba Petkovica mora da osvoji svetsko prvenstvo. Uvek je kod nas bilo sto po babi, sto po stricevima..

Merkur

pre 9 godina

Ne mozez ti da igras za nesto sto u stvari mrzis, ne mozez da igras za narod kome po sopstvenom uverenju ne pripadas, ne mozez da mases turskom zastavom a srcem da igras za Srbiju.
(to je to, 1. oktobar 2014 13:15)

Odakle ti pouzdana informacija da Ljajić mrzi Srbiju?! Ne igra se za jedan narod, već za zemlju; reprezentacija predstavlja državu, a ne narod (u pitanju je reprezentacija Srbije, a ne Srba)- u našoj državi ima više naroda; mi, Srbi, smo većinski - ali ova zemlja ne pripada meni ništa više nego nekom drugom građaninu koji nije Srbin - makar je svuda tako u civilizovanom svetu, svi građani treba da imaju ista prava i obaveze. Kada i gde je Adem mahao turskom zastavom?

Selektor ima potpuno pravo da ga ne uvrsti na spisak ako mu se ne uklapa u koncepciju - selektor određuje tim i snosi odgovornost za rezultate... i to važi za bilo kog igrača... ali ne sme razlog nepozivanja da bude nepevanje himne (kao što je bio za vreme Mihajlovića) - takav uslov je besmislen i kršenje je prava i sloboda građanina; pevanje himne nije obavezno bilo kojim propisom (inače nigde u svetu se to ne zahteva), obavezno je dostojanstveno stajanje tokom njenog intoniranja i mnogi veliki igrači himnu ne pevaju: Ibrahimović, Ozil, Kedira, Benzema, Riberi... i niko im to ne zamera.

Monarhista

pre 9 godina

Vazno je da Danko zeli...ovaj nastavlja gde je Mihajlovic stao...misle da moze bahato jer smatraju da nema sanse da se ne kvalifikujemo....mozda ce vec posle Jermenije i Albanije da misle drugacije...al ce biti kasno...ja sam smeo glavu da dam da nas "miha" nece odvesti u Brazil...ovaj mozda hoce na ep ali samo zbog novog sistema kvalifikacija ,da je ostao stari ne bi ni u snu...a ovako dajem 60% sanse da se kvalifikujemo a dobrih 40 da necemo...a usto nikad u zivotu nisam bio pesimista pa vi vidite:-))

mihajlo

pre 9 godina

Jedino ispravno. Sale je u kosarci objasnijo i sta je najvsznije dokazao. Prema tome tako i treba, nema zvanja onih koji samo traze vlastiti interes, u ovom slucaju doticnog igraca kojem je vaznija nemacka publika od svoje domace. Hvala i dovidjenja.

1003

pre 9 godina

ne znam kolko je ovo tacno,hocu da cujem sta kaze Subotic
mozda je covek jednostavno shvatio kakvo je stanje u FSS...i postujem njegov izbor skroz,ima moju podrsku,ni ja nebi igrao za Reprezentaciju u kjoj 60% igraca ulaze putem nekih svojih menadzera itd.
mozda sad nije tako sa Advokatom,ali je bilo...

boki

pre 9 godina

Subota zeli da se posveti samo igrama u klubu, proslu sezonu je bio povredjen i zeli potpuno da vrati formu. A Ljaja me nebi cudilo da sad pocne da igra kao lud za Romu, nesto kao kad je Mihajlovic bio selektor... Mladi su obojica, ima za njih vremena. Al' krivo mi za Radovica brate, pih!

srdjan

pre 9 godina

Imali smo vec dosta slicnih situacija u kosarkaskoj reprezentaciji. Ali, jednostavno, ko nece - ne mora. I ni od koga ne ocekujemo nista vise od onoga sto realno moze da pruzi. Ako smo za 46. mesto na svetu - onda i treba da budemo 46. na svetu. I to je Srbija u tom sportu. Hocemo samo da igraci ostave srce na terenu i nista vise. Sto se tice fudbala, problem je u tome sto u tom sportu imamo bar nekih 10-15 igraca koji igraju u super-vrhunskim klubovima, ali reprezentativnih rezultata nema. Uzmite samo kosarkase za primer - osim Teodosica i Krstica, retko ko moze da se pohvali nekom zaista vrhunskom ekipom u kojoj igra...a onda im usput otkaze jos 5-6 igraca... i opet osvoje , pa makar i neko 8. mesto u Evropi. U cemu je problem sa fudbalerima i zbog cega igraju slabije u reperezentaciji nego u svojim klubovima ??? I kada smo to bili 8. u Evropi u fudbalu??? A za Subotica nije problem, imamo u odbrani bar 10 boljih igraca od njega ...a sve i da nisu bolji, ko nece - ne mora!!!! Za Srbiju treba da igra samo neko ko zaista voli tu zemlju.

mst

pre 9 godina

Sta lupetate sa komentarima? Niko od nas ne zna sta se desava i koji su razlozi za odsustvo. Oduvek je tako bilo sa nasim fudbalom, tako ce nazalost i biti

Coa

pre 9 godina

Ja se nadam da ce se vratiti u reprezentaciju ako ne uskoro onda bar u sledecem ciklusu kvalifikacija (Svetsko prvenstvo),dotle ce sutnuti ovog 'trenra' ,sve skupa gubimo relativno dobrog centralnog beka sa iskustvom...

bum tras

pre 9 godina

Smarate sa Radovicem.da je toliko dobar prodala bi ga Legija do sad. Toliko se fame diglo oko njega kao onomad za Volkova koji je odigrao jednu utakmicu bio rupa i otisao za CG.

Cosmo®

pre 9 godina

@Djordje pa u Švedskoj i ostalim skandinavaskim zemljama je najinteligentije implementiran pravi komunizam a ti si toliko glup da to ni ne znaš , samo si dokazao stereotip da su gastarbajteri uglavnom glupe seljačine. ;)

PimPong

pre 9 godina

"Imamo osećaj da Subotić ne želi da igra za reprezentaciju" - znaci da li zeli ili ne? Selektorov posao je da dobije jasan odgovor od igraca kao sto je Subotic, a ne da nagadja nesto na osnovu poruka preko telefona u kojima je mozda ogranicen broj slova.To treba da bude jasno da ili ne, a ne neke manipulacije. A ako stvarno ne zeli da igra - sa srecom u Borusiji. On je vec stvarno dosta ponizavan u ovoj reprezentaciji.

Melenci

pre 9 godina

kada ti jedna zemlja da sve osecas da to treba i da vratis.Subotic i Vidic igraju u vrhunskim klubovima i normlno je da se cuvaju povreda,kako ne bi ugrozili mesto u ekipi kao i karijeru.To razumem,ako se sve u zivotu meri parama.Ima vise LJajica koji ne osecaju pripadnost Srbiji i posteno je ne igrati,ne pretvarati se.Uostalom koje velike igrace mi imamo da nam pozavide mnogi i sa radoscu igraju za Srbiju.Neka igraju i budu na bilo kom mestu ali ostavice srce na terenu,to je ono sto treba da cenimo i postujemo.Ove druge ni klupski drugovi nece ceniti,jer za npr.Spaniju je nemoguce odbiti da igras za svoju zemlju.Taj bi morao da se seli u daleke krajeve Afrike.

Monégasque

pre 9 godina

Subotic nije rekao da ne zeli da igra nego gospodin Dik ima "osecaj". Ako Neven jasno kaze da ne zeli onda idemo dalje bez njega i to je to ali ovaj razlog je smesan. Isto za Ljajica, kao ima drugaciji karakter pa nam nije potreban. On vec dugo nije dobio sansu u reprezentaciju pa ne znamo ako decko stvarno ne zeli da se trudi na terenu. Da je Drulovic ostao selektor ja verujem da bi i jedan i drugi bili na spisku. Vec mi je muka od ovog holandjanina.

Lucidni decko

pre 9 godina

Bravo Nevene u ne treba vise da igras ! Momak je odabrao na pocetku za nas da igra i ako je mogao da bira izmedju USA i Nemacke.. Ej bre jedne Nemacke !!. I sta ne dobio ? Da prosle kvalifikacije sedi na klupi i bude zamena jednom Bisevcu ?? A to je sve posledica Toleta-Ramadanija-Damjanca i na celu piramide Ace Bulica. Sta mislite zasto olako pustaju Subotica ? Pa vec je formiran igrac ima svog menadzera a ovi lopovi nece imati korist od njegove prodaje.. Umesto toga pozvace Racu obrenivackog makelelea u nadi da ce ga nekom uvaliti..

Delija

pre 9 godina

Djordje znaci u 21 veku netrebamo biti to sto jesmo odakle nam poticu koreni, ako ziviz u Svedskoj to neznaci da si svedjanin mada imas svedsko ime....

браво Невене

pre 9 godina

Тако је Невене краљу! Па ниси ни ти луд!
Видео дечко са ким има посла и лепо, као и Видара, рекао збогом. Да су и други играчи паметни ни они не би играли за репрезентацију са оваквим савезом и клубовима. Кад би отказали ови главни, после нека играју Данко и Петровић до миле воље. Тад би се можда нешто и променило...

Djape

pre 9 godina

Realno nikada nije nista specijalno odigrao za reprezentaciju.Cesto smo primali golove njegovim greskama i sporim reakcijama.Tako da i nije neki hendikep ako nece da igra.

andrija

pre 9 godina

Subotić da je bio pametan sad bi imao titulu prvaka sveta. Odrastao je u Nemačkoj, školu završio, formirao se kao ličnost, on je Nemac. Pristojan momak koji je verovatno pod malim pritiskom roditelja odabrao Srbiju i uskoro shvatio sa kim ima posla. Iskoristio je savršenu priliku da skine sebi sa grbače reprezentativne obaveze i tako uradi najbolju moguću stvar za svoju karijeru.
(Petar, 1. oktobar 2014 13:25)

Odrasto je u Americi i cak je jednom izjavio da se oseca kao amerikanac.

snop

pre 9 godina

Iskreno, meni Neven nikad nije ulivao poverenje niti delovao kao iskusan stameni stoper! Igra za veliki klub koji je ostvarivao dobre uspehe ali je ipak zdrav Nastasic bolja opcija. A decko je ocigledno i emotivac pa je bolje onda nek ostane kuci nego da se "muci" na klupi.
A Radovica je morao da zove...posle ce biti kasno!

Deki

pre 9 godina

Kakve sve gluposti mogu da se pročitaju, a navijački obojene. Kakve ovo veze ima sa Toletom, Mihom i ostalo? I ja plaćam struju, iako je FK Zvezda ne plaća! i ja volim Srbiju, iako lopovluk po celoj zemlji.Ako Subotić voli Srbiju, igrao bi i da nam je Šiptar trener. Ako je želeo titulu sa Mundijala, onda je trebao da igra za Nemačku.Ovde se pišu komentari u zavisnosti ko za koga navija, čisto klubaštvo! Da je Subotić igrao za Partizan, bilo bi i ne treba da igra, da je igrao za Zvezdu, bio bi kriv Tole, kao što je i onako kriv, jer se ne svidja Zvezdi.Srpska posla, pustite da igraju oni koji su na spisku, kome se ne svidja, ne mora ni da prati!

Vaka, Sveti Stefan

pre 9 godina

Ima i pravo Subotic. Citav niz proslih kvalifikacija su na stoperskim pozicijama igrali Bisevac - Ivanovic - Nastasic i Mitrovic...dok je Subotic odigrao svega 3-4 utamkice.

Nece decko da sjedi na klupi dok neko manje vrijedan od njega igra za reprezentaciju.

Da budemo realni bolji je za klasu od Nastasica.

Samo sam realan.

Septicar

pre 9 godina

Svaka ti cast majstore za ovu odluku!!! Zasto i kako da igras za drzavu koje prakticno nema sa sve himnom, zastavom i mafijasima na celu svega u njoj, pa tako i u fudbalu!!! Ziv bio i sve najbolje u karijeri, ali van ove septicke jame koja ti nije ni potrebna!!!

djordje

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!

Slavko Rs

pre 9 godina

Ko ne zeli da igra ne mora,ljudi pustite kritike kraju,i Djordjevica smo mnogi kritikovali pa je ispalo sve dobro,pustite da pocnu kvalifikacije pa da vidimo sta ce da bude.

Apache

pre 9 godina

Pametno i podrška Subotiću, ko je lud da igra za reprezentaciju u koju se pozivaju Lazar Marković, Zoran Tošić, Matija Nastasić, Vladimir Stojković, Danko Lazović, Antonio Rukavina, Miloš Jojić, Aleksandar Mitrović i Radosav Petrović.
(njofra prezidente, 01. oktobar 2014 13:52) bas se ne vidi za koji klub navijas.

artiljerijom na FSS!

pre 9 godina

Ni mi ne želimo Subotića u reprezentaciji, neka igra i za Honduras ako hoće... Jak mi pa igrač koji je zadužio zemlju pa da mu se klanjamo...
@(Vuja neynalica, 1. oktobar 2014 13:35)

Nisi ti vuja neznalica, ti si samo FSS-bot kome je ucitan samo jedan program u sivu masu koji neprestano izvrsava.
Ako te neko nije obavestio Subotic je decko koji je odbio i USA i Nemacku, sa kojom je mogao mozda da se okiti i titulom svetskog sampiona, sve da bi igrao za Srbiju -i sad odustaje..!

Subotic je samo jedan u nizu kome se smucilo sve oko selekcije i Saveza, poput Vidica, Aleksandra Lukovica, itd...

dax

pre 9 godina

Gde ste virtuelni sastavljaci tima reprezentacije???KAda ste ga svi stavljali u idealnu reprezentaciju ja napisem da nemate pojma i da covek ne zeli i nece da igra za reprezentaciju dobih minusa "na kilo"....

Stari Vujadin

pre 9 godina

@djordje

Moram da priznam da sam u prvom momentu pomislio da ste izostavili SAD (gde se i te kako manupulise patriotizmom), ali onda vidim kazete da se patriotizmom manipulise i u siromasnim zamljama, tako da je sve ok. Svedjani i ostale skandinavske zemlje verovatno smatraju SAD siromasnom zemljom.

Ono sto me iznenadjuje je porast nacionalizma u bogatim, demokratskim zemljama Evropske unije. Kako to objasnjavate?

njofra prezidente

pre 9 godina

Pametno i podrška Subotiću, ko je lud da igra za reprezentaciju u koju se pozivaju Lazar Marković, Zoran Tošić, Matija Nastasić, Vladimir Stojković, Danko Lazović, Antonio Rukavina, Miloš Jojić, Aleksandar Mitrović i Radosav Petrović.

role

pre 9 godina

Neven se u prosle 4 godine, pod Pizonom i Sinisom, nagledao mensdjerisanja i vratolomija sa sastavom i u jednom momentu je rekao "dosta". To je dijete koje je odraslo i stasalo u SAD i Svabiji i nije naviklo na te stvari, pa me ne cudi sto je donio ovakvu odluku.Ovi sto su od pionirskih selekcija tu su navikli na to i prave se da ne primjecuju takve stvari.Decko je cista srca odlucio da zaigra za Srbiju, iako je mogao odmah igrati za SAD, a pravo igranja za Njemacku bi, na osnovu pravila o 5 godina neprestanog igranja u jednoj zemlji, stekao 2011.Znaci sa svoje 23 godine, sto je jos uvijek izuzetno mlada dob i itekao bi se isplatilo cekati.Mislim da nije tesko pogoditi sta ce Neven posavjetovati nekog talentovanog klinca naseg porijekla kada ga bude pitao da li da igra za Srbju ili Svabiju.Za ove stvari se trebamo zahvaliti FSSu i ublehama koje sjede u njemu.

Life is Feudal

pre 9 godina

i ja ne bi igrao za reprezentaciju u kojoj igraju samo ljudi koji imaju nekog menadzera ili slicno.

srecno nevene u buducnosti i puno uspeha u Dortmundu.

to je to

pre 9 godina

Dosta jednom strancu 5 minuta da proceni Ljajica, a ovde ga ljudi podrzavali, kako ne treba da peva himnu, kako to nema veze sa ljubavlju prema svojoj drzavi, nego samo da igra fudbal bla,bla. Ne mozez ti da igras za nesto sto u stvari mrzis, ne mozez da igras za narod kome po sopstvenom uverenju ne pripadas, ne mozez da mases turskom zastavom a srcem da igras za Srbiju.

BananaError

pre 9 godina

"Imam osećaj da Subotić ne želi da igra za nacionalni tim..."
Valjda je zato odabrao Srbiju pored Nemačke i SAD.
"Ljajić i Subotić su dobri igrači, ali nemaju taj mentalitet"
Mentalitet kao izgovor. Sjajno. Izgleda je i gospodin Advokat počeo da se "konsultuje".

Loyer

pre 9 godina

Bravi bre. To je selektor ume da prepozna ko voli Srbiju a ko ne. Drago mi je sto vise necu gledati ljajica u reprezentaciji. Nama trebaju igraci sto igraju 100% srcem. Subotic me je razocarao, niko ga nikad nije terao da igra za nas sam je izabrao.

Blaza

pre 9 godina

Evo sta nas savez na celu sa Toletom radi.Mi smo jedina reprezentacija koja se lagano odrice svojih najboljih fudbalera kao da smo neka vele sila u fudbalu pa nam se moze.Svaki savez u svetu-ne postoji NI JEDNA REPREZENTACIJA koja bi se odrekla igraca kao sto su Vidic i Subotic al kod nas je to sasvim normalno.Niko nece da vidi sta je tu problem sto ti momci nece da igraju i da se pronadje resenje za takve igrace.

Pedja

pre 9 godina

Eto sta su nam Tole i Mihajlovic doneli. Prvo je Vidic prestao da igra za reprezenaciju, a sada i Subotic. Izgubili smo 2 vrhunska stopera za koje se otimaju vrhunski evropski klubovi.

Никола

pre 9 godina

Док је Томислав Караџић на челу савезе и не треба да игра за репрензетацију.
Због Толета више од пола Србије не прати репрензетацију и не занима шта ради репрезентација.
А резултат је поражавајући - неуспех до неуспеха толетовог (не српског) А тима.

Nebojsa

pre 9 godina

Jako lose! Neven Subotic je izvanredan igrac. On je mogao da bira reprezentaciju za koju ce igrati: Nemacka (gde bi sigurno bio u prvih 11), SAD (vec je igrao za mladu reprezentaciju SAD), Bosna, a izabrao je Srbiju, i zaista, to bi za nasu reprezentaciju trebalo da bude kao kada je svojevremeno Belodedic dosao u Zvezdu, niotkuda sjajan igrac.
Na zalost, Sinisa Mihajlovic je Subotica ponizavao drzeci ga na klupi, da bude razerva Nastasicu i Bisevcu, zaista van svake pameti. Onda ga je stavio da igra kada je sve vec bilo govoto i kada je i atmosfera oko reprezentacije postala jako losa.
Steta, stvarno steta!

gile

pre 9 godina

A sad, kad vam Advokat kaze da Ljajic NE ZELI da igra za Srbiju, ocete opet da stanete na stranu igraca? MIHAJLOVIC JE TAJ KOJI JE PONOVO STVORIO DUH REPREZENTACIJE, a ovaj, bas kao i Ljajic ima najblaze receno lose misljenje o Srbiji, sto je i otvoreno izjavio. Jedina dobra stvar sto se Advokata tice je sto ne vidim ni jedan drugi razlog zasto je preuzeo Srbiju osim izazova da sa relativno prosecnom reprezentacijom napravi nadprosecan uspeh. To je nesto sto bi moglo da mu ozivi karijeru i obezbedi odlican naredni ugovor(naravno, ne sa Srbijom), tako da verujem da ce dati sve od sebe.

polu-laik

pre 9 godina

Stvar je vrlo prosta ali mi uvek imamo objasnjenje i opravdanje za sve. Neko brka loncice, a taj neko je ocigledno rukovodstvo FSS. Selektoru je u interesu da uvek ima najbolji tim, mi vec osam godina nikad nemamo najaci tim u reprezentaciji. Tim od izostavljenih igraca, cesto bi mogao da parira A timu. tu je problem.

Aleksa

pre 9 godina

Dok i dalje ista garnitura ljudi vodi savez, Matić, Subotić i Ljajić ne treba da se javljaju. Zašto da gube vreme igrajući za reprezentaciju u kojoj su im saigrači razni menadžerski puleni a zapravo fudbalske neznalice.

BorisNs

pre 9 godina

sa jedne strane ga razumem,jer kod prethodnih selektora nije bio uvek prvi izbor za prvi tim,a sa druge strane nam ne treba takav igrac koji glumi zvezdu neku,za mesto se treba izboriti,a ne da zbog imena i kluba misli da ima zagarantovano mesto..

svirač

pre 9 godina

ja kad vidim racu i karleušu, mene više ne zanima spisak, ni to da li će igrati ili samo gledati, ja tada znam da je selektor samo marioneta.. treba nekako pokušati ugasiti reprezentativne selekcije u fudbalu i privatizovati klubove

my way

pre 9 godina

Изостанак Суботића је болан и заслуга квази навијача који су више од било ког селектора или играча уназадили репрезентацију од СП 2010. на овамо. Згадили су човеку који је између Немачке, Америке и БиХ изабрао Србију играње за репрезентацију и мени је то прежалосно! За Љајића је Адвокат потпуно у праву, а дечко и није у форми. Нисам приметио ни да је репрезентацији донео неки квалитет од када га је Друла убацио у тим.

Kokanidja

pre 9 godina

Imamo osecaj? Hahahahaaha! Necu ga zvati vise! Sprdnja!

Decko se oporavio od teske povrede normalno je da ne zeli odmah da igra sa 100% snage. Nemamo mi toliki fond igraca da mozemo nekoga da ne zovemo tek tako.

Lazovic? Hahaha jok trebao je Pantelica ili Zigica da zovne!
Sve u svemu dosta cudan izbor.

nisam siguran

pre 9 godina

Nisam nesto siguran da Subotic nece da igra za Srbiju,ima tu nesto...treba cuti i njega.Videlo se da nije srecan na pripremama jos od samog pocetka,delovao je malo pogubljeno,ocigledno nije uspeo da se uklopi u nas fudbalski mentalitet.Gledam ga neki dan na euro sportu, daje intervju na engleskom, nasmejan,opusten,potpuno drugaciji.Naravno ljudima u FSS on nije interesantan,pa sto da mu pomognu,zasto da se bore za njega, jedva su docekali da ga se rese,i njega i Ljajica.A obojica su na duze staze, trebali da budu znacajni igraci u nasoj reprezentaciji,jos uvek mladi,a imaju dovoljno iskustva.Steta.Samo da napomenem da je Sale Djordjevic odredio Jocu Antonica da radi samo na jednom igracu,ne bi li ga,pre svega, mentalno, vratio u tim,a kakav su rezultat napravili,svi znamo.

dushan

pre 9 godina

"Imamo osećaj da Subotić ne želi da igra za reprezentaciju" - IMATE OSECAJ??? wow.Ja imam osecaj da cu da dobijem na lotou ove nedelje.

Vuja neynalica

pre 9 godina

Ni mi ne želimo Subotića u reprezentaciji, neka igra i za Honduras ako hoće... Jak mi pa igrač koji je zadužio zemlju pa da mu se klanjamo...

kosovski ciklus

pre 9 godina

ja preko poruka ne dogovaram ni vidjanje sa drugarima,a on covek komunicira sa reprezentativcima.. Ako zaista Subotic nema zelju bolje je ovako ne treba nam novi Vidic koji igra kao amater i stedi se ,a u klubu svaki vikend pocepan nos.. Samo Mitrovic nije starter u Frajburgu pitanje je kako ce to izgledati ,mada je fino odigrao protiv Francuza.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Pa.naravno da nece da igra kada je video ko je sve dobijao sansu pre njega u startnoj postavi. Sta ocekujete da jedan od najboljih defanzivaca sveta gleda sa klupe na terenu Mijailivica, Duska Tosica, Racu Petrovica,Obradovica, Bisevca, Mitrovica, Scepovice????..Igrace koji ne bi mogli da mu nose vodu u Borusiji. Podrzavam odluku,zahvaljujuci Toletu u poslednje 3 god smo ostali bez Vidica, Subotica, Ljajica, Matica koga nije bilo jako dugo.. Inace smo veliki pa mozemo da dozvolimo luksuz da teramo igrace vrhunske klase. Zasto tako temeljno ne oterate Racu Petrovic i Duska Tosica???

Petar

pre 9 godina

Subotić da je bio pametan sad bi imao titulu prvaka sveta. Odrastao je u Nemačkoj, školu završio, formirao se kao ličnost, on je Nemac. Pristojan momak koji je verovatno pod malim pritiskom roditelja odabrao Srbiju i uskoro shvatio sa kim ima posla. Iskoristio je savršenu priliku da skine sebi sa grbače reprezentativne obaveze i tako uradi najbolju moguću stvar za svoju karijeru.

Chandler Bing

pre 9 godina

Ovaj ce nas ukopati. Mitrović rastura u Belgiji i ovaj kaže da ce videti da li ce ga kasnije zvati. A nisam znao da preko mejla i SMS poruke možeš videti sta neko oseća...

Pedja

pre 9 godina

Eto sta su nam Tole i Mihajlovic doneli. Prvo je Vidic prestao da igra za reprezenaciju, a sada i Subotic. Izgubili smo 2 vrhunska stopera za koje se otimaju vrhunski evropski klubovi.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Pa.naravno da nece da igra kada je video ko je sve dobijao sansu pre njega u startnoj postavi. Sta ocekujete da jedan od najboljih defanzivaca sveta gleda sa klupe na terenu Mijailivica, Duska Tosica, Racu Petrovica,Obradovica, Bisevca, Mitrovica, Scepovice????..Igrace koji ne bi mogli da mu nose vodu u Borusiji. Podrzavam odluku,zahvaljujuci Toletu u poslednje 3 god smo ostali bez Vidica, Subotica, Ljajica, Matica koga nije bilo jako dugo.. Inace smo veliki pa mozemo da dozvolimo luksuz da teramo igrace vrhunske klase. Zasto tako temeljno ne oterate Racu Petrovic i Duska Tosica???

Nebojsa

pre 9 godina

Jako lose! Neven Subotic je izvanredan igrac. On je mogao da bira reprezentaciju za koju ce igrati: Nemacka (gde bi sigurno bio u prvih 11), SAD (vec je igrao za mladu reprezentaciju SAD), Bosna, a izabrao je Srbiju, i zaista, to bi za nasu reprezentaciju trebalo da bude kao kada je svojevremeno Belodedic dosao u Zvezdu, niotkuda sjajan igrac.
Na zalost, Sinisa Mihajlovic je Subotica ponizavao drzeci ga na klupi, da bude razerva Nastasicu i Bisevcu, zaista van svake pameti. Onda ga je stavio da igra kada je sve vec bilo govoto i kada je i atmosfera oko reprezentacije postala jako losa.
Steta, stvarno steta!

djordje

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!

BananaError

pre 9 godina

"Imam osećaj da Subotić ne želi da igra za nacionalni tim..."
Valjda je zato odabrao Srbiju pored Nemačke i SAD.
"Ljajić i Subotić su dobri igrači, ali nemaju taj mentalitet"
Mentalitet kao izgovor. Sjajno. Izgleda je i gospodin Advokat počeo da se "konsultuje".

Petar

pre 9 godina

Subotić da je bio pametan sad bi imao titulu prvaka sveta. Odrastao je u Nemačkoj, školu završio, formirao se kao ličnost, on je Nemac. Pristojan momak koji je verovatno pod malim pritiskom roditelja odabrao Srbiju i uskoro shvatio sa kim ima posla. Iskoristio je savršenu priliku da skine sebi sa grbače reprezentativne obaveze i tako uradi najbolju moguću stvar za svoju karijeru.

Dr

pre 9 godina

Ljudi, Subotic cilja nemacku reprezentaciju. Ima poziv. I on je to odlucio jos pre dve godine. I to je razlog.
(vojin, 01. oktobar 2014 13:23)

Jos da ti znas pravila bilo bi sjajno.

Blaza

pre 9 godina

Evo sta nas savez na celu sa Toletom radi.Mi smo jedina reprezentacija koja se lagano odrice svojih najboljih fudbalera kao da smo neka vele sila u fudbalu pa nam se moze.Svaki savez u svetu-ne postoji NI JEDNA REPREZENTACIJA koja bi se odrekla igraca kao sto su Vidic i Subotic al kod nas je to sasvim normalno.Niko nece da vidi sta je tu problem sto ti momci nece da igraju i da se pronadje resenje za takve igrace.

role

pre 9 godina

Neven se u prosle 4 godine, pod Pizonom i Sinisom, nagledao mensdjerisanja i vratolomija sa sastavom i u jednom momentu je rekao "dosta". To je dijete koje je odraslo i stasalo u SAD i Svabiji i nije naviklo na te stvari, pa me ne cudi sto je donio ovakvu odluku.Ovi sto su od pionirskih selekcija tu su navikli na to i prave se da ne primjecuju takve stvari.Decko je cista srca odlucio da zaigra za Srbiju, iako je mogao odmah igrati za SAD, a pravo igranja za Njemacku bi, na osnovu pravila o 5 godina neprestanog igranja u jednoj zemlji, stekao 2011.Znaci sa svoje 23 godine, sto je jos uvijek izuzetno mlada dob i itekao bi se isplatilo cekati.Mislim da nije tesko pogoditi sta ce Neven posavjetovati nekog talentovanog klinca naseg porijekla kada ga bude pitao da li da igra za Srbju ili Svabiju.Za ove stvari se trebamo zahvaliti FSSu i ublehama koje sjede u njemu.

my way

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Nemoj više Subotića, ni bilo koga da braniš, života ti! Srbe i Srbiju zaobilazi u širokom ruku i svoju aroganciju i licemerje prosipaj negde drugde. Vožnja!:)

my way

pre 9 godina

Изостанак Суботића је болан и заслуга квази навијача који су више од било ког селектора или играча уназадили репрезентацију од СП 2010. на овамо. Згадили су човеку који је између Немачке, Америке и БиХ изабрао Србију играње за репрезентацију и мени је то прежалосно! За Љајића је Адвокат потпуно у праву, а дечко и није у форми. Нисам приметио ни да је репрезентацији донео неки квалитет од када га је Друла убацио у тим.

Невен

pre 9 godina

Dobro nam došao Nevene Bih je tvoja maticna država!
(Razum, 1. oktobar 2014 15:30)

Eто ме чим се осамостали Република Српска.

Cosmo®

pre 9 godina

@Djordje pa u Švedskoj i ostalim skandinavaskim zemljama je najinteligentije implementiran pravi komunizam a ti si toliko glup da to ni ne znaš , samo si dokazao stereotip da su gastarbajteri uglavnom glupe seljačine. ;)

Никола

pre 9 godina

Док је Томислав Караџић на челу савезе и не треба да игра за репрензетацију.
Због Толета више од пола Србије не прати репрензетацију и не занима шта ради репрезентација.
А резултат је поражавајући - неуспех до неуспеха толетовог (не српског) А тима.

nisam siguran

pre 9 godina

Nisam nesto siguran da Subotic nece da igra za Srbiju,ima tu nesto...treba cuti i njega.Videlo se da nije srecan na pripremama jos od samog pocetka,delovao je malo pogubljeno,ocigledno nije uspeo da se uklopi u nas fudbalski mentalitet.Gledam ga neki dan na euro sportu, daje intervju na engleskom, nasmejan,opusten,potpuno drugaciji.Naravno ljudima u FSS on nije interesantan,pa sto da mu pomognu,zasto da se bore za njega, jedva su docekali da ga se rese,i njega i Ljajica.A obojica su na duze staze, trebali da budu znacajni igraci u nasoj reprezentaciji,jos uvek mladi,a imaju dovoljno iskustva.Steta.Samo da napomenem da je Sale Djordjevic odredio Jocu Antonica da radi samo na jednom igracu,ne bi li ga,pre svega, mentalno, vratio u tim,a kakav su rezultat napravili,svi znamo.

sofronije

pre 9 godina

Zalim samo glupi narod koji naseda na ovakve price. Zna se zasto je Subotic pobegao iz ekipe, zbog legende Pljuvaca. No, sad ce FSS da vam lepo upakuje pricu da vi pomislite "Kako ga nije sramota da se ne bori za ovaj grb" i slicno.

Rade

pre 9 godina

Sta vam je ljudi.. Decku je postalo jasno da u Srbiji ne moze da se mulja. Da je to jedna ozbiljna profesionalna sredina gde se posteno radi i gde su interesi reprezentacije uvek u prvom planu, a ljudi u vrhu sve strucniji od strucnijeg. Nije to Borusija, nije to Nemacka. Cim je to shvatio odmah se pokajao sto je dosao i odlucio da se povuce zauvek.

to je to

pre 9 godina

Dosta jednom strancu 5 minuta da proceni Ljajica, a ovde ga ljudi podrzavali, kako ne treba da peva himnu, kako to nema veze sa ljubavlju prema svojoj drzavi, nego samo da igra fudbal bla,bla. Ne mozez ti da igras za nesto sto u stvari mrzis, ne mozez da igras za narod kome po sopstvenom uverenju ne pripadas, ne mozez da mases turskom zastavom a srcem da igras za Srbiju.

Vaka, Sveti Stefan

pre 9 godina

Ima i pravo Subotic. Citav niz proslih kvalifikacija su na stoperskim pozicijama igrali Bisevac - Ivanovic - Nastasic i Mitrovic...dok je Subotic odigrao svega 3-4 utamkice.

Nece decko da sjedi na klupi dok neko manje vrijedan od njega igra za reprezentaciju.

Da budemo realni bolji je za klasu od Nastasica.

Samo sam realan.

njofra prezidente

pre 9 godina

Pametno i podrška Subotiću, ko je lud da igra za reprezentaciju u koju se pozivaju Lazar Marković, Zoran Tošić, Matija Nastasić, Vladimir Stojković, Danko Lazović, Antonio Rukavina, Miloš Jojić, Aleksandar Mitrović i Radosav Petrović.

Kenzo

pre 9 godina

Neven Subotic,je bio dugo povredjen,pa ni za Borusiju ne igra celu utakmicu,zato je nemoralno,optuzivati ga,da ne zeli da igra,za Srbiju.
On je ,jedan od najboljih,srednjih defanzivnih igraca u Bundesligi,pa bi bilo steta,izgubiti takvog fudbalera.

Life is Feudal

pre 9 godina

i ja ne bi igrao za reprezentaciju u kojoj igraju samo ljudi koji imaju nekog menadzera ili slicno.

srecno nevene u buducnosti i puno uspeha u Dortmundu.

MIKI

pre 9 godina

@djordje
posto si tu,u svedskoj zamolio bih te da onda svoje misljenje i osecaj patriotizma zadrzis za sebe i to upravo tu u svedskoj. pa neces valjda ti da mi objasnjavas sta i kako treba da osecam prema svojoj zemlji. bavi se ti svojom svedskom nacionalnoscu na vasim temama. nas ostavi na miru,posto je jasno da pojma nemas ni ko su,ni sta su a ni kakvi su Srbi.
P.S. Nista gore nego kada se javlja neki Srbin koji je Srbiju video na tv-u i cuo sve najgore,pa pocne da nam pametuje. Barem cuti i uzivaj u tome sto imas.

svirač

pre 9 godina

ja kad vidim racu i karleušu, mene više ne zanima spisak, ni to da li će igrati ili samo gledati, ja tada znam da je selektor samo marioneta.. treba nekako pokušati ugasiti reprezentativne selekcije u fudbalu i privatizovati klubove

Lucidni decko

pre 9 godina

Bravo Nevene u ne treba vise da igras ! Momak je odabrao na pocetku za nas da igra i ako je mogao da bira izmedju USA i Nemacke.. Ej bre jedne Nemacke !!. I sta ne dobio ? Da prosle kvalifikacije sedi na klupi i bude zamena jednom Bisevcu ?? A to je sve posledica Toleta-Ramadanija-Damjanca i na celu piramide Ace Bulica. Sta mislite zasto olako pustaju Subotica ? Pa vec je formiran igrac ima svog menadzera a ovi lopovi nece imati korist od njegove prodaje.. Umesto toga pozvace Racu obrenivackog makelelea u nadi da ce ga nekom uvaliti..

kosovski ciklus

pre 9 godina

ja preko poruka ne dogovaram ni vidjanje sa drugarima,a on covek komunicira sa reprezentativcima.. Ako zaista Subotic nema zelju bolje je ovako ne treba nam novi Vidic koji igra kao amater i stedi se ,a u klubu svaki vikend pocepan nos.. Samo Mitrovic nije starter u Frajburgu pitanje je kako ce to izgledati ,mada je fino odigrao protiv Francuza.

Jasno kao dan

pre 9 godina

Jedan covek ga je doveo... kad su oterali tog coveka ni Vidic, ni Subotic vise ne zele da igraju. "Reprezentacija", "Srbija"... o cemu vi pricate? :)
Isto kao i Subotic ni ja vise necu otici ni na jednu utakmicu reprezentacije SRB u fudbalu!

filip

pre 9 godina

Ljudi, cemu razocarenja i uzdasi?? Pa ovako je kod nas uvek bilo. Secate se pre nekoliko godina izjave Zika da je Srbija najveci favorit za osvajanje svetskog prvenstva, gde ga novinari u cudu pitaju zasto to misli, na sta on odgovara da reprezentacija koja ima 20ak igraca boljih od Ramba Petkovica mora da osvoji svetsko prvenstvo. Uvek je kod nas bilo sto po babi, sto po stricevima..

Pera Trta

pre 9 godina

Nisam čuo Subotica. On se odlučio da igra za Srbiju a mogao je da igra za SAD i da sto puta boje profitira.
Ja ovom novom treneru ne vjerujem. Nadam se da će se Subotić uskoro javiti po ovom pitanju.
(zed, 1. oktobar 2014 20:52)

Nece se javiti. On je fin covek i vrhunski profesionalac. I jedan od najboljih stopera na Svetu. Znas koliko ga zanima ekipa pilicara iz FSS i novi Dik? Nikad nije rekao da nece da igra za Srbiju. Ali nece covek ni blizu ekipe prevaranata oko reprezentacije. Ne treba mu to u zivotu. On radi to sto radi, najbolje. Ne treba mu (sumnjiva) medijska slava u Srbiji. Menadzeri, posrednici, muvatori.
Ja nisam ni blizu uspesan kao on u svom poslu, pa ipak necu sa svakim da radim. Za leba nemao. Razumes?

dushan

pre 9 godina

"Imamo osećaj da Subotić ne želi da igra za reprezentaciju" - IMATE OSECAJ??? wow.Ja imam osecaj da cu da dobijem na lotou ove nedelje.

Kokanidja

pre 9 godina

Imamo osecaj? Hahahahaaha! Necu ga zvati vise! Sprdnja!

Decko se oporavio od teske povrede normalno je da ne zeli odmah da igra sa 100% snage. Nemamo mi toliki fond igraca da mozemo nekoga da ne zovemo tek tako.

Lazovic? Hahaha jok trebao je Pantelica ili Zigica da zovne!
Sve u svemu dosta cudan izbor.

kounj

pre 9 godina

Da vi znate ono sto Subota, Vidic i ostalo znaju o toj reprezentaciji ne bi joj prisli ni na 100km. Tole hvala! Obavio si extremno dobro posao, sad mozes da ides, samo ne znam zasto se igras sa mrtvom lesinom, pusti je da istruli....

gile

pre 9 godina

A sad, kad vam Advokat kaze da Ljajic NE ZELI da igra za Srbiju, ocete opet da stanete na stranu igraca? MIHAJLOVIC JE TAJ KOJI JE PONOVO STVORIO DUH REPREZENTACIJE, a ovaj, bas kao i Ljajic ima najblaze receno lose misljenje o Srbiji, sto je i otvoreno izjavio. Jedina dobra stvar sto se Advokata tice je sto ne vidim ni jedan drugi razlog zasto je preuzeo Srbiju osim izazova da sa relativno prosecnom reprezentacijom napravi nadprosecan uspeh. To je nesto sto bi moglo da mu ozivi karijeru i obezbedi odlican naredni ugovor(naravno, ne sa Srbijom), tako da verujem da ce dati sve od sebe.

polu-laik

pre 9 godina

Stvar je vrlo prosta ali mi uvek imamo objasnjenje i opravdanje za sve. Neko brka loncice, a taj neko je ocigledno rukovodstvo FSS. Selektoru je u interesu da uvek ima najbolji tim, mi vec osam godina nikad nemamo najaci tim u reprezentaciji. Tim od izostavljenih igraca, cesto bi mogao da parira A timu. tu je problem.

SG

pre 9 godina

Bravo doktore! Svaka cast, ne zasluzuje srpski narod da ima takve igrace, kad sve Faljijevi i Zahavijevi igraju u repki.Narod gde 40-50% ljudi navija protiv Djokovica i gde sve moze da se kupi!

petar

pre 9 godina

Odlicna vest ,ionako nije nikakav igrac,kikser i autogolas.Vidic i Subotic su najgori stoperi sto smo imali u poslednjih 10 godina,glavni krivci za golove koje smo primali.Nema za cim da se zali.

Aleksa

pre 9 godina

Dok i dalje ista garnitura ljudi vodi savez, Matić, Subotić i Ljajić ne treba da se javljaju. Zašto da gube vreme igrajući za reprezentaciju u kojoj su im saigrači razni menadžerski puleni a zapravo fudbalske neznalice.

specijalna veza

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Pa koji moj onda pikaras ovuda. Piskaraj specijalno na svedskom u svedskim novinama i na svedskim sajtovima...

estiar

pre 9 godina

"Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!"
@(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Sve bi to bilo ok da je on na pocetku odabrao drugu reprezentaciju. Imao je ponude da igra za Nemacku, SAD, Bosnu i Srbiju! Pa kad je vec izabrao, sta sad izvodi.

Stari Vujadin

pre 9 godina

@djordje

Moram da priznam da sam u prvom momentu pomislio da ste izostavili SAD (gde se i te kako manupulise patriotizmom), ali onda vidim kazete da se patriotizmom manipulise i u siromasnim zamljama, tako da je sve ok. Svedjani i ostale skandinavske zemlje verovatno smatraju SAD siromasnom zemljom.

Ono sto me iznenadjuje je porast nacionalizma u bogatim, demokratskim zemljama Evropske unije. Kako to objasnjavate?

zed

pre 9 godina

Nisam čuo Subotica. On se odlučio da igra za Srbiju a mogao je da igra za SAD i da sto puta boje profitira.
Ja ovom novom treneru ne vjerujem. Nadam se da će se Subotić uskoro javiti po ovom pitanju.

PimPong

pre 9 godina

"Imamo osećaj da Subotić ne želi da igra za reprezentaciju" - znaci da li zeli ili ne? Selektorov posao je da dobije jasan odgovor od igraca kao sto je Subotic, a ne da nagadja nesto na osnovu poruka preko telefona u kojima je mozda ogranicen broj slova.To treba da bude jasno da ili ne, a ne neke manipulacije. A ako stvarno ne zeli da igra - sa srecom u Borusiji. On je vec stvarno dosta ponizavan u ovoj reprezentaciji.

Delija

pre 9 godina

142
Ljudi, Subotic cilja nemacku reprezentaciju. Ima poziv. I on je to odlucio jos pre dve godine. I to je razlog.(vojin, 01. oktobar 2014 13:23)Jos da ti znas pravila bilo bi sjajno.
(Dr, 01. oktobar 2014 15:39)
Moze igrati za nemce ali neku njihovu narodnu igru

Swarovski

pre 9 godina

Nemacke novine pisu da Neven Subotic nece da igra za reprezentaciju dok je Dik Advokat trener! A ne zbog toga sto hoce da se konzentrise na klub.Potpuno razumem coveka. Nebi trebalo niko da igra za repku dok su Tole i njegovi "saradnici" u FSS-u.

1003

pre 9 godina

ne znam kolko je ovo tacno,hocu da cujem sta kaze Subotic
mozda je covek jednostavno shvatio kakvo je stanje u FSS...i postujem njegov izbor skroz,ima moju podrsku,ni ja nebi igrao za Reprezentaciju u kjoj 60% igraca ulaze putem nekih svojih menadzera itd.
mozda sad nije tako sa Advokatom,ali je bilo...

joker

pre 9 godina

Kao prvo,hteo bih da se zahvalim nevenu na svemu sto nam je pruzio do sada i potpuno razumem njegovu odluku.
A sto se tice ovih sto pljuju danka lazovica,covek je postigao maltene na svakoj utakmici gol,bori se,ima iskustvo,igrao u holandiji i rusiji!!!svi ste vi kao neki strucnjaci!
Zivela Srbija!

sofronije

pre 9 godina

Decku je jasno kako se to ovde radi. Jasno mu je da mi nista necemo uraditi u fudbalu do kraja njegove karijere sigurno (mozda i duze). I zasto bi posvetio ijedan dan reprezentaciji.

Brondby

pre 9 godina

Ljudi neka vas je sramota sto ovako pisete o Nevenu Suboticu pre tri godine dok sam poslom bio u Dortmundu upoznao sam Nevena radi se o veoma skromnoj osobi svi koji ga vređate ste maliciozni covek je rocen u Banja luci ziveo u Nemackoj i Americi mogao je da igra za te dve reprezentacije da je hteo ali nije jel se smatra Srbinom. Dok smo razgovarali decko jedva prica srpski sada mozda bolje tada NE Nemacki mu je maternji i Engleski. Sramno misljenje o coveku imate on najbolje zna sto nece da igra za Srbiju u ovom trenutku.

Dusko22

pre 9 godina

Svi smo mi selektori i to je ok i normalno jer mnogo volimo fudbal i dosta ljudi stvarno zna dosta o fudbalu ali selektor pravi tim sa igracima koji mogu na terenu da odrade ono sto onj od njih ocekuje. To nas ne sprecava da komentarisemo, osuporavamo njegove odluke,kritikujemo. Sale je odveo ekipu u Spaniju koju smo mnogo kritikovali ali ta ekipa je uradila ono sto je on od nje trazio i donela srebro. Ipak i pored nas ljubitelja fudbala veci problem su novinari sa svojim naslovima i komentarima. Naslov "Subotic ne zeli da igra za Srbiju" je u najmanju ruku nekorektan! Kako niko nije malo istrazio sta se tu stvarno desava vec stavljaju momka u poziciju da ga vecina odmah osporava. Nije mi jasno kako selektor, koga svi smatraju velikim strucnjakom, nema vremena da ode licno do igraca i porazgovara sanjim i njegovim trenerom, nego se dopisuje porukama i mailom?! I to pogotovu kada se radi o igracu koji je stub odbrane svoje ekipe i za koga su zainteresovani najveci klubovi u Evropi! I niko ne moze reci da nam ne treba takav igrac u reprezentaciji. Po mom skromnom misljenju to je u najmanju ruku nekorektno. Sa druge strane mogu da razumem ne pozivanje Ljajica jer se mozda ne uklapa u njegovu koncepciju igre i ima dosta igraca na toj poziciji, ali ne pozivanje Radovica od strane i Advokata kao i samo obrazlozenje zbog cega nije dobio poziv me iznenadjuju. Konstantno najbolji igrac u svom prvenstvu ipak bi morao da dobije sansu da se dokaze i u nacionalnom timu.

jon mak

pre 9 godina

Ljudi,SUBOTIC NECE DA IGRA ZA REPREZENTACIJU sta vam nije jasno i ne sirite dezinformacije.
Kako ocekujete rezultate od reprezentacije koju ne podrzavate ni na jedan nacin?

Srpstvo

pre 9 godina

Он је Босанац и можда ће играти за БиХ.Крв није вода, има Србија добрх фудбалера и без тих надуваних играча биће јача.
(Dušan, 01. oktobar 2014 17:26)

Koja nepismenost. Prvo.Bosanac nije nacionalnost! Subotic je Srbin iz Republike Srpske.
Drugo, da li smatras da i npr Raduljica ne treba da igra za Srbiju, i on je iz Bosne? Da li su nam onda bili nepotrebni, i kosarkasi kao sto su Bodiroga, Danilovic, Gurovic, odbojkasi braca Grbic, Djordje Djuric, Sasa Starovic jer su i oni porijeklom sa podrucja RS(Hercegovina), kao i mnogi, ali stvarno mnogi veliki sportisti. Ne bi se ti puno radovao medaljama da CEO srpski narod, ukljucujuci i RS ne daje sportiste za reprezentaciju Srbije. Srpski narod nije samo Srbija, a svaki Srbin bilo odakle da je igra za Srbiju, i tako i treba da bude. Mnoge medalje ti ne bi video. Hvala svim tim ljudima sto igraju za Srbiju, i hvala ljudima sto navijaju za Srbiju, iako ne zive u njoj. Neobrazovani covece, sa suzenim vidicima, sram te bilo.

Vuja neynalica

pre 9 godina

Ni mi ne želimo Subotića u reprezentaciji, neka igra i za Honduras ako hoće... Jak mi pa igrač koji je zadužio zemlju pa da mu se klanjamo...

Serbinho

pre 9 godina

Covek je dolazio da igra, ali ga drzali na klupi da bi igrali klijenti menadzera, nije bilo postovanja i covek im se zahvalio.
Sinisa ga takodje nije uvodio, tako da ne kapiram zasto ga uopste zovu i gde su ti svi sada, koji su imali prednost nad Suboticem.

Apache

pre 9 godina

Pametno i podrška Subotiću, ko je lud da igra za reprezentaciju u koju se pozivaju Lazar Marković, Zoran Tošić, Matija Nastasić, Vladimir Stojković, Danko Lazović, Antonio Rukavina, Miloš Jojić, Aleksandar Mitrović i Radosav Petrović.
(njofra prezidente, 01. oktobar 2014 13:52) bas se ne vidi za koji klub navijas.

Chandler Bing

pre 9 godina

Ovaj ce nas ukopati. Mitrović rastura u Belgiji i ovaj kaže da ce videti da li ce ga kasnije zvati. A nisam znao da preko mejla i SMS poruke možeš videti sta neko oseća...

nepodoban komentator

pre 9 godina

Da je bilo ko drugi u pitanju osuo bi drvlje i kamenje na njega kada bi odbio da igra za Srbiju, ali Subotić je nešto posebno.
Želim mu svu sreću u Dortmundu i nadam se da će u budućnosti ipak zaigrati za Srbiju, a naš tim treba da nađe rešenje za centralnu odbranu.
Najbolje bi bilo Biševac - Nastasić, ali je problem povreda Biševca i status Nastasića.

Pogba

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem. Nije zvao Subotica i Ljajica jer oni ne zele da igraju za Srbiju, jer je ne vole. Ljajic bi verovatno radije ihrao za neku drugu reprezentaciju, dok se Suboticeva romanticna odluka da igra za zemlju svojih predaka raspala pred mracnom i naelektrisanom atmosferom beogradskih stadiona (gde se zvizdi svom golmanu jer je presao iz zvezde u partizan a reko da nece), ritmovima iranske muzike od kojih ne moze da spava i cinjenicom da to jednostavno nije Nemacka. I sad se pljuju ljudi koji ce svaki put igrati, kao Raća Petrović, jer Raca nema drugu zemlju i drugi, bolji narod i krivi se Tole, jer je on gistro odgovoran sto Subotic nece da igra. Reprezentacija je zemlja i svi ti milioneri koji dolaze da igraju za nju dolaze zbog Srbijd,pa bi bilo pristojno bar ne vredjati ih. Sve je rekao Teo, za ove koji znaju da citaju.

Vopi

pre 9 godina

Kad su objavili da nam je ovaj covek selektor pomislio sam napokon nesta dobro ali ne lezi vraze. Sad se iz aviona vidi da ga bas zabole i da mu drugi sastavljaju tim a on dodje iz Holandije i glumi maskotu. Pa ko bi normalan zvao Racu pored Matica i Ace Kovacevica na zadnjem veznom? Ko bi normalan zvao Stefana Mitrovica pored Subotica, Nastasica, Bisevca, Tomovica i td. Zar nema u ovoj reprezentaciji mesta za Ljajica? Sta je sa Sulejmanijem, gde je Djuricic, Cavric, Lazovic Darko, Mrdja, Kostic makar na nekom sirem spisku za neku prijateljsku? Danko Lazovic pa taj decko je smesan u poredjenju sa Mitrovicem i Djordjevicem, kad udari loptu imam utisak da ce da se raspadne u komade ko da ciglu udara.

peki07

pre 9 godina

Dobar je taj momak Subotic. Velika steta sto ga vise necemeo gledati u reprezentaciji. A kakva bi to bila granitna odbrana, bokovi Kolarov i Ivanovic, stoperi Nastasic i Subotic. Srecno Nevene u nastavku karijere.

Vlada

pre 9 godina

U potpunosti ga razumem. Mogao je da bira gde želi, autoritet i ime Radomira Antića ga je dovelo ovde, smena Antića je pokrenula raspad reprezentacije, malo je povraćen kult sada, ali mi nikada ništa nećemo uraditi u fudbalu. Gde ima para tu su Tole i njemu slični koji će gledati da uzimaju. To razume samo onaj koji je ovde rođen.

ws

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Sve pet Dzordzi, ali sta ces onda na b92? Imas valjda neki Sverige kanal za ispoljavanje nacionalnih osecanja. I meni je sestra udata za Amera, ima dvoje klinaca sa njim, pa su prvo naucili da nam se obrate na srpskom,a engleski ne koriste u komunikaciji sa nama. Dakle, stvar je to kulture i obrazovanja, odnosno najvise kucnog vaspitanja.
Tacnije, promasio si temu, jer sve ovo sto sam napisao Subotic ima,ali su neki bandidosi to iskoristili. A ti nemas ni to,a nisi neki sportista da bi nam tvoja malenkost bila neopphodna za neke zlatne domete, samo si eto iskoristio ovaj clanak da podelis sa nama svoja osecanja. Lepo od tebe.

bum tras

pre 9 godina

Smarate sa Radovicem.da je toliko dobar prodala bi ga Legija do sad. Toliko se fame diglo oko njega kao onomad za Volkova koji je odigrao jednu utakmicu bio rupa i otisao za CG.

Merkur

pre 9 godina

Ne mozez ti da igras za nesto sto u stvari mrzis, ne mozez da igras za narod kome po sopstvenom uverenju ne pripadas, ne mozez da mases turskom zastavom a srcem da igras za Srbiju.
(to je to, 1. oktobar 2014 13:15)

Odakle ti pouzdana informacija da Ljajić mrzi Srbiju?! Ne igra se za jedan narod, već za zemlju; reprezentacija predstavlja državu, a ne narod (u pitanju je reprezentacija Srbije, a ne Srba)- u našoj državi ima više naroda; mi, Srbi, smo većinski - ali ova zemlja ne pripada meni ništa više nego nekom drugom građaninu koji nije Srbin - makar je svuda tako u civilizovanom svetu, svi građani treba da imaju ista prava i obaveze. Kada i gde je Adem mahao turskom zastavom?

Selektor ima potpuno pravo da ga ne uvrsti na spisak ako mu se ne uklapa u koncepciju - selektor određuje tim i snosi odgovornost za rezultate... i to važi za bilo kog igrača... ali ne sme razlog nepozivanja da bude nepevanje himne (kao što je bio za vreme Mihajlovića) - takav uslov je besmislen i kršenje je prava i sloboda građanina; pevanje himne nije obavezno bilo kojim propisom (inače nigde u svetu se to ne zahteva), obavezno je dostojanstveno stajanje tokom njenog intoniranja i mnogi veliki igrači himnu ne pevaju: Ibrahimović, Ozil, Kedira, Benzema, Riberi... i niko im to ne zamera.

454

pre 9 godina

Strasno. Sta sve covek moze da procita. Ja se bas edukujem citajuci ove komentare. Nece da igra..koga je briga? Sada treba da mi je zao zbog toga??

Danubewalker

pre 9 godina

Dodjite na stadion,osvrnite se oko sebe,osetite tu turobnu atmosferu,saslusajte oba navijacka uzvika navijaca i zapitajte se da li bi stvarno zeleli da igrate za tu reprezentaciju.Ja bih ali samo u gostima.Postedite me patriotizma i majke Srbije.

Advokatska Firm Dik

pre 9 godina

Ja sam Nevenovoj sekretarici poslao text cini mi se, a ona mu to prosledila na email. Sutradan je meni Tole poslao odgovor faxom da mogu da procitam jer ne vidim sitna slova, a ja Nevenu konacnu odluku javljam putem B92. Jos samo telegram da sredimo i nema zime!

Sramota

pre 9 godina

Sramota, nepostoji ni jedan razlog da se odbija Nacionalni tim. Cast je da imas sansu da zaigras za boje tvoje zemlje...Mihajlovic razlog bio? Sad ga nema vise, pa sta onda? Sve je to zbog para i nista vise!!! U Selekciji se nezaradjuje.... Zbog takvih je upropasten nas futbal zadnjih 20 godina .Ostani u tvom Klubu ne trebas nam! Zivela Srbija!!

Miki

pre 9 godina

Videli ste na SP kad se iz ljubavi igra za reprezentaciju sta se izrodi.Nije vazno ko nego kako i sa koliko volje igra za svoju zemlju.Neka mu je srecan put a sto se mene tice meni je sve jasno bilo jos prosle godine kad je otkazao Mihajlovicu kad je video da nemamo sanse da se plasiramo na SP.Auf Wiedersehen her Subotic!

Beli anđeo

pre 9 godina

šteta, ali ipak on odlučuje da li hoće ili neće da igra...ja ću i dalje da mislim da je dobar igrač ali pre svega - dobar čovek!

RikiMartin SRB

pre 9 godina

Znaci nije bilo do Mihajlovica kao sto je Subotic isprva tvrdio. Pa dobro moze lepo da kaze necu da igram klupska karijera mi je na prvom mestu i svi bi razumeli. A ne ovako da nas vuce za nos kao da smo budale. Podrska Advokatu!

BorisNs

pre 9 godina

sa jedne strane ga razumem,jer kod prethodnih selektora nije bio uvek prvi izbor za prvi tim,a sa druge strane nam ne treba takav igrac koji glumi zvezdu neku,za mesto se treba izboriti,a ne da zbog imena i kluba misli da ima zagarantovano mesto..

Slepac

pre 9 godina

Lazovic = in
Radovic = out

Ko je ovde lud?

Što se tice Subotica neznam zasto nece poziv ali znam da ima puno razloga.

Poz iz šolja

belodedic

pre 9 godina

Najvise me brinu ovi sto tvrde da je patriotizam losa stvar!?
Ne znam da li ste primetili,ali zadnjih 10ak godina kod nas u Srbiji biti patriota nije bas "moderno".Blizi i bolji su nam svi drugi od nas samih.Onaj ko ne voli svoju zemlju,ne voli nikog.Svi su ponosni na svoju zemlju,samo je se mi stidimo.A ovaj Subotic je sam birao za koga ce igrati kad je postao punoletan...

antiSPS

pre 9 godina

pardon , mislite za Toletovu reprezentaciju , pa konacno je progledao , imate svog predsednika, svoju ligu itd samo ne predstavljajte se kao Srbija jer to niste vi ste JSD

znate, niko ne može da zabrani fmp - u kako će da se zove

pre 9 godina

Pametno i podrška Subotiću, ko je lud da igra za reprezentaciju u koju se pozivaju Lazar Marković, Zoran Tošić, Matija Nastasić, Vladimir Stojković, Danko Lazović, Antonio Rukavina, Miloš Jojić, Aleksandar Mitrović i Radosav Petrović.
(njofra prezidente, 01. oktobar 2014 13:52)

Kažu ljudi : "bolje da ćutiš i da misle da si glup, nego da nešto kažeš pa da to svi znaju" .
Komentar i nick su ti puni zlobe, poješće te to dečače.

Pazi ovako

pre 9 godina

(djordje, 01. oktobar 2014 14:07) Malo si se ovde upetljao, to što ti ne osećaš ljubav prema Srbiji ne znači da je patriotizam prevazidjen već jednostavno da ga nemaš. Ova priča o patriotizmu vezanom za komunizam ili 16.i mi liči na priču "kiselo groždje". Što se pak Subotića tiče on je legenda i sigurno se vraća za godinu-dve i nema mu ko šta zameriti.

Delija

pre 9 godina

Djordje znaci u 21 veku netrebamo biti to sto jesmo odakle nam poticu koreni, ako ziviz u Svedskoj to neznaci da si svedjanin mada imas svedsko ime....

cheda

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 01. oktobar 2014 14:07)

Sto dadoste ovoliko minusa coveku ? Pa u pravu je 100%

to je to

pre 9 godina

(Merkur, 1. oktobar 2014 14:25)
Druze ne bih sa tobom ovde da polemisem, ali izgleda nisi razumeo poentu. Evo izjave Advokata: "Na pripremama sam video da svi igrači imaju želju da igraju za reprezentaciju, neću da kvarim timski duh. Ljajić i Subotić su dobri igrači, ali nemaju potreban mentalitet." Kako to da jedan stranac od 25 fudbalera koji su se okupili odmah moze da prepozna ko igra srcem za Srbiju a ko kvari timski duh? I to je bas taj, ko nece da peva himnu svoje drzave sto je po tvome apsolutno nebitno.

mk

pre 9 godina

Citam da su nase"patriote"obicno crno ili crveno bele.Drzavu dele na dva (propala,bankrot) tima.Elem,te tribine na kojima urlicu,psuju,piju,su neophodna terapija u njihovim besciljnim zivotima.

Otadžbina nije predmet ograničen, oivičen, utelovljen
Otadžbina je misao, otadžbina je vera, a misao i vera ne umiru.
Branislav Nušić

aKaDemiK

pre 9 godina

lako je srbovati iz fotelje, ali svako ko je nekad bio u inostranstvu (ne kao turista) zna da drzava ponekad i daje a ne samo otima kao sto je to slucaj u nas. g-din subotic je vec dugogodisnji sportski radnik koji je to svakako uvideo te iskreno postujem njegovu odluku iz prostog razloga dok god nam je savez ogledalo drzave (ako kazem tolova prcija - komentar nece biti objavljen), odluka mu je skroz na mestu. nema ovo veze sa patriotizmom, kao i moj neodlazak na stadion vec sa time da se konacno nesto mora promeniti.

Deki

pre 9 godina

Kakve sve gluposti mogu da se pročitaju, a navijački obojene. Kakve ovo veze ima sa Toletom, Mihom i ostalo? I ja plaćam struju, iako je FK Zvezda ne plaća! i ja volim Srbiju, iako lopovluk po celoj zemlji.Ako Subotić voli Srbiju, igrao bi i da nam je Šiptar trener. Ako je želeo titulu sa Mundijala, onda je trebao da igra za Nemačku.Ovde se pišu komentari u zavisnosti ko za koga navija, čisto klubaštvo! Da je Subotić igrao za Partizan, bilo bi i ne treba da igra, da je igrao za Zvezdu, bio bi kriv Tole, kao što je i onako kriv, jer se ne svidja Zvezdi.Srpska posla, pustite da igraju oni koji su na spisku, kome se ne svidja, ne mora ni da prati!

artiljerijom na FSS!

pre 9 godina

Ni mi ne želimo Subotića u reprezentaciji, neka igra i za Honduras ako hoće... Jak mi pa igrač koji je zadužio zemlju pa da mu se klanjamo...
@(Vuja neynalica, 1. oktobar 2014 13:35)

Nisi ti vuja neznalica, ti si samo FSS-bot kome je ucitan samo jedan program u sivu masu koji neprestano izvrsava.
Ako te neko nije obavestio Subotic je decko koji je odbio i USA i Nemacku, sa kojom je mogao mozda da se okiti i titulom svetskog sampiona, sve da bi igrao za Srbiju -i sad odustaje..!

Subotic je samo jedan u nizu kome se smucilo sve oko selekcije i Saveza, poput Vidica, Aleksandra Lukovica, itd...

Septicar

pre 9 godina

Svaka ti cast majstore za ovu odluku!!! Zasto i kako da igras za drzavu koje prakticno nema sa sve himnom, zastavom i mafijasima na celu svega u njoj, pa tako i u fudbalu!!! Ziv bio i sve najbolje u karijeri, ali van ove septicke jame koja ti nije ni potrebna!!!

Mamlaz

pre 9 godina

Tko ne zeli igrati za Srbiju niti ne mora, ne trebaju nam takvi igraci. Pokazalo se i kod Micova u kosarci da mozemo bez tih zvezdica iz top evropskih klubova.

Mitar_RS

pre 9 godina

Ljudi, nebi ni ja. Iako volim Srbiju vise nego ista, nebi igro. Pratim sve sportove (od kuglanja do vaterpola) gdje ucestvuje Srbija i svim srcem sam uz tim. Ali fudbal ne gledam. Ne gledam reprezentaciju iz prostog razloga: Raco Petrovic, Dusko Tosic, itd. Pored toliko kvalitetnih igraca mi imamo uvijek neki prosjecan tim. Zasto? Zato sto Fadilj, Tole i ostali nemaju koristi od Subotica, Vidica, itd. pa ih tretiraju tako kako ih tretiraju. Zivjela Srbija i Republika Srpska

marej

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Dosta dobro napisan komentar (gramaticki) za nekoga koje rodjen u Svedskoj. Rodjaci mojih komsija su takodje rodjeni u Svedskoj pa ih jedva razumem. Da ne znam bolje, zakunuo bih se da si ti ipak rodjen i zivis u Srbiji....

Monégasque

pre 9 godina

Subotic nije rekao da ne zeli da igra nego gospodin Dik ima "osecaj". Ako Neven jasno kaze da ne zeli onda idemo dalje bez njega i to je to ali ovaj razlog je smesan. Isto za Ljajica, kao ima drugaciji karakter pa nam nije potreban. On vec dugo nije dobio sansu u reprezentaciju pa ne znamo ako decko stvarno ne zeli da se trudi na terenu. Da je Drulovic ostao selektor ja verujem da bi i jedan i drugi bili na spisku. Vec mi je muka od ovog holandjanina.

Whitesnake

pre 9 godina

Nema sumnje da nam treba Subotic u reprezentaciji ali isto tako treba neke stvari gledati relano. On trenutno igra sa mozda 70% mogucnosti, gledao sam neke utakmice Borusije dosta kiksa, direktan je krivac za neke golove a i koliko vidim ni vcr u LS nece igrati. Isto tako covek je stvarno uvek izgledao bezvoljno kad igra za reprezentaciju. Opet kazem treba nam igrac njegovih fudbalskih kvaliteta ali mislim da mora da popravi neke drge kvalitete...

majstor

pre 9 godina

čitam komentare i ne verujem. ljudi kad si pozvan za nacionalni tim ima da trčiš i da pevaš pa makar ne igrao ni minuta. ne vidim razlog zbog koga bi subotić smeo da odbija poziv za reprezentaciju.

Ivan HH

pre 9 godina

Pametno i podrška Subotiću, ko je lud da igra za reprezentaciju u koju se pozivaju Lazar Marković, Zoran Tošić, Matija Nastasić, Vladimir Stojković, Danko Lazović, Antonio Rukavina, Miloš Jojić, Aleksandar Mitrović i Radosav Petrović.(njofra prezidente, 01. oktobar 2014 13:52)@Pa da ne treba mozda tvoj Darko Lazovic,koji Vozdovcu gol ne moze da da,da igra a?

mst

pre 9 godina

Sta lupetate sa komentarima? Niko od nas ne zna sta se desava i koji su razlozi za odsustvo. Oduvek je tako bilo sa nasim fudbalom, tako ce nazalost i biti

Loyer

pre 9 godina

Bravi bre. To je selektor ume da prepozna ko voli Srbiju a ko ne. Drago mi je sto vise necu gledati ljajica u reprezentaciji. Nama trebaju igraci sto igraju 100% srcem. Subotic me je razocarao, niko ga nikad nije terao da igra za nas sam je izabrao.

Srbin

pre 9 godina

Pa niko nije lud da igra sa onim neznalicama Markovićem,Jojićem,Tošićem.Ja čak neželim ni da navijam za grobarsku reprezentaciju,niti zvezdini navijači.Kad se ne bude igralo na armijskom stadionu i kad savez prestane da gura partizan po svaku cenu,onda će i navijači Zvezde podržati reprezentaciju.

Coa

pre 9 godina

Ja se nadam da ce se vratiti u reprezentaciju ako ne uskoro onda bar u sledecem ciklusu kvalifikacija (Svetsko prvenstvo),dotle ce sutnuti ovog 'trenra' ,sve skupa gubimo relativno dobrog centralnog beka sa iskustvom...

boki

pre 9 godina

Subota zeli da se posveti samo igrama u klubu, proslu sezonu je bio povredjen i zeli potpuno da vrati formu. A Ljaja me nebi cudilo da sad pocne da igra kao lud za Romu, nesto kao kad je Mihajlovic bio selektor... Mladi su obojica, ima za njih vremena. Al' krivo mi za Radovica brate, pih!

Griffin

pre 9 godina

Mene vec strah od ovog Advokata.Ja ovde vidim sve obrnuto od kosarkaske reprezentacije.Pa mi jedva utakmicu u nogama imamo sa novim trenerom a cepamo u kvalifikacije.

просто и једноставно

pre 9 godina

(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Не осећаш везу са Србијом зато што су ти родитељи заказали кад су те васпитавали.

BAYERN recordmeister

pre 9 godina

Subooo Kiksarooooo,pa ti kad odes iz Dortmunda zavrsices karijeru ko ce tebe takvog budi srecas sto si klopovo deteee,,kiksaroooo jedna

Ilija

pre 9 godina

Oticemo na EP i to ce zadovoljiti ambicije Toleta Karadzica i njegovigh bliskih saradnika.Tamo u Francuskoj te 2016. bicemo opet pregazeni kao i mnogo puta u proslosti.

браво Невене

pre 9 godina

Тако је Невене краљу! Па ниси ни ти луд!
Видео дечко са ким има посла и лепо, као и Видара, рекао збогом. Да су и други играчи паметни ни они не би играли за репрезентацију са оваквим савезом и клубовима. Кад би отказали ови главни, после нека играју Данко и Петровић до миле воље. Тад би се можда нешто и променило...

Dejan

pre 9 godina

Kad je pre tacno godinu dana rekao da ce da odmara do kraja ciklusa napisao sam ovo:
"Ovaj se ne vraca. Uvek mi je odavao utisak kao da se pokajao sto igra za nas".
(dejan, 7. septembar 2013 17:02)

Bio sam u pravu.

Daleko mu lepa kuca.

Brondby

pre 9 godina

Idemo do pobede protiv Alborg idemo zuto plavi Idemoooooooooooooo

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

kappa

pre 9 godina

Treba svi da stanemo iza ovih igrača,momaka kroz kvalifikacije!!
Bez podrške nacije,navijača nema ništa...moramo svi da verujemo u plasman na euro i naredno svetsko prvenstvo..Stvarno mislim da ćemo se plasirati na oba!Imamo kvalitet,malo sreće...i podrška.
Srbijo,nisu ljudi verovali ni za košarku,nisam ni ja,ali zato je ispalo slađe..
Svuda se navija za državu,nisam čuo da ne vole Pirla jer igra za Juve,nisam čuo da pljuju Ramosa(Real),nisam čuo da mrze fudbalera iz komšiluka...Drugi imaju dođoše,mi ih nemamo,naši momci svi...
Gledali ste 30dana najave na RTL-u,HRT 1,2. za svetsko prvenstvo,pre početka i svako je pomislio "eee da smo i mi u Brazilu" ,treba zaslužiti,oni ali tek mi treba da zaslužimo!!!!
Bez sloge nema ništa!!!!

Merkur

pre 9 godina

(to je to, 1. oktobar 2014 16:55)

Poenta je jedno, a tendenciozno komentarisanje na nečiji račun uz korišćenje vrlo teških kvalifikacija (koje bi u nekoj drugoj zemlji možda povukle i zakonsku odgovornost - jer to su vrlo teške reči, a pritom ničim utemeljene i potpuno bez dokaza) nešto sasvim drugo. Ne mora da znači da su osnovni razlozi patriotske prirode - zašto je nemoguće da je selektor video na prvom okupljanju npr. njegovu nemotivisanost, neuklapanje u kolektiv, odsustvo požrtvovanja, jednostavno - na bilo koji način - nesaglasje s onim što selektor zamišlja da svaki reprezentativac treba da ima... zašto to ne bi mogao i neki Srbin da demonstrira... kao npr. Micov.
Kao što rekoh, selektor ima pravo zbog sličnih razloga bilo koga da ne pozove, to je diskreciono njegovo pravo - ali ne kod onih stvari koje su kršenje ličnih prava i sloboda građanina. I naravno da je pevanje himne nebitno - što su i pokazali naši košarkaši, koji su prevazišli svoje mogućnosti, iako pola tima nije pevalo himnu. Svako neka himnu isprati kako mu odgovara i kako ga najbolje motiviše pred utakmicu - jedino je obavezno da himnu ispoštuje stajavši u miru tokom njenog intoniranja. Brazilci su pevali dvostruku verziju, padali u nekakvu patriotsku egzaltaciju - pa ih to nije spaslo da prime sedam komada u polufinalu svetskog prvenstva.

alejandro

pre 9 godina

Naravno! Potreban je kontinuitet a to znači: ko ne igra u svojim klubovima sigurno mu je mesto u reprezentaciji Srbije! E što će biti blamiranja u kvalifikacijama jedva čekam da počnu!

andrija

pre 9 godina

Subotić da je bio pametan sad bi imao titulu prvaka sveta. Odrastao je u Nemačkoj, školu završio, formirao se kao ličnost, on je Nemac. Pristojan momak koji je verovatno pod malim pritiskom roditelja odabrao Srbiju i uskoro shvatio sa kim ima posla. Iskoristio je savršenu priliku da skine sebi sa grbače reprezentativne obaveze i tako uradi najbolju moguću stvar za svoju karijeru.
(Petar, 1. oktobar 2014 13:25)

Odrasto je u Americi i cak je jednom izjavio da se oseca kao amerikanac.

Dušan

pre 9 godina

Он је Босанац и можда ће играти за БиХ.Крв није вода, има Србија добрх фудбалера и без тих надуваних играча биће јача.

Monarhista

pre 9 godina

Vazno je da Danko zeli...ovaj nastavlja gde je Mihajlovic stao...misle da moze bahato jer smatraju da nema sanse da se ne kvalifikujemo....mozda ce vec posle Jermenije i Albanije da misle drugacije...al ce biti kasno...ja sam smeo glavu da dam da nas "miha" nece odvesti u Brazil...ovaj mozda hoce na ep ali samo zbog novog sistema kvalifikacija ,da je ostao stari ne bi ni u snu...a ovako dajem 60% sanse da se kvalifikujemo a dobrih 40 da necemo...a usto nikad u zivotu nisam bio pesimista pa vi vidite:-))

Bane

pre 9 godina

Ma u pravu su momci što neće da igraju, tako je i Dragovoć odustao od reprezentacije Srbije, zvali ga par puta u mlađe kategorije, on odmah video koliko je to neozbiljno i batalio. Pa on treba da posveti svake godine 2 meseca svog života toj reprezentaciji, a u fudbalskom savezu gomila lešinara koja gleda samo kako će da ih izvaćari!

Djape

pre 9 godina

Realno nikada nije nista specijalno odigrao za reprezentaciju.Cesto smo primali golove njegovim greskama i sporim reakcijama.Tako da i nije neki hendikep ako nece da igra.

Slavko Rs

pre 9 godina

Ko ne zeli da igra ne mora,ljudi pustite kritike kraju,i Djordjevica smo mnogi kritikovali pa je ispalo sve dobro,pustite da pocnu kvalifikacije pa da vidimo sta ce da bude.

N

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!(djordje, 1. oktobar 2014 14:07) Nemoj više Subotića, ni bilo koga da braniš, života ti! Srbe i Srbiju zaobilazi u širokom ruku i svoju aroganciju i licemerje prosipaj negde drugde. Vožnja!:)
(my way, 01. oktobar 2014 14:56)
@my way A ti pretpostavljam direktno sa kosovskog boja, je li?

uvek Zvezda

pre 9 godina

Ne znam sto ga pljujete. Decko ionako nije ni odrastao ovde, ne zna ni nas jezik i ovo sto je do sada igrao je dosta od njega. Neko spominje Vidica.... To je isto potpuno druga prica. U najtezem trenutku covek je uzeo i sutnuo penal. Ok promasio je ali sto neko drugi nije sutnuo? On sigurno nije prvi izvodjac penala u reprezentaciji. I posle svega onaj prevarant kaze Sta hocete, pa nisam ja sutirao penal?! Eeeej, drskosti i bezobrazluka! Da ne bude zabune, smatram da Vidić nije smeo da odustane od reprezentacije ali donekle razumem njegovu razocaranost kao sto razumem i Subotica....Realno mnogo toga se desava o cemu mi nemamo pojma i samo se informisemo iz novina...

srdjan

pre 9 godina

Imali smo vec dosta slicnih situacija u kosarkaskoj reprezentaciji. Ali, jednostavno, ko nece - ne mora. I ni od koga ne ocekujemo nista vise od onoga sto realno moze da pruzi. Ako smo za 46. mesto na svetu - onda i treba da budemo 46. na svetu. I to je Srbija u tom sportu. Hocemo samo da igraci ostave srce na terenu i nista vise. Sto se tice fudbala, problem je u tome sto u tom sportu imamo bar nekih 10-15 igraca koji igraju u super-vrhunskim klubovima, ali reprezentativnih rezultata nema. Uzmite samo kosarkase za primer - osim Teodosica i Krstica, retko ko moze da se pohvali nekom zaista vrhunskom ekipom u kojoj igra...a onda im usput otkaze jos 5-6 igraca... i opet osvoje , pa makar i neko 8. mesto u Evropi. U cemu je problem sa fudbalerima i zbog cega igraju slabije u reperezentaciji nego u svojim klubovima ??? I kada smo to bili 8. u Evropi u fudbalu??? A za Subotica nije problem, imamo u odbrani bar 10 boljih igraca od njega ...a sve i da nisu bolji, ko nece - ne mora!!!! Za Srbiju treba da igra samo neko ko zaista voli tu zemlju.

Djole

pre 9 godina

Eto sta su nam Tole i Mihajlovic doneli. Prvo je Vidic prestao da igra za reprezenaciju, a sada i Subotic. Izgubili smo 2 vrhunska stopera za koje se otimaju vrhunski evropski klubovi.
(Pedja, 1. oktobar 2014 13:33)

Ko se to otima za Vidica? :) A nisam nigde procitao svih ovih godina da je Subotic bio u nekim kombinacijama velikih klubova.

Vlada1312

pre 9 godina

ljudi sta je sa vama,pa jel vi posmatrate nekada utakmicu u fudbalskom smislu,pa taj Lazovic u 30-oj trci i kida za razliku id neke decurlije,sve zivo vam smeta,ja samo zameram sto Radovic i Darko Lazovic nece dobiti sansu,jer Djuricic je smesan igrac realno,svaki igrac koji je u formi zasluzuje sansu.

Jonnaci

pre 9 godina

I ne treba da igra... Covek zaradjuje i zivi u Dortmundu... Raspituje se Evropa za njega... Covek mora da misli na porodicu... A ne da mu neka seljacina iz Kazahstana ili tako neke sklj drzave slomi nogu ili iscasi koleno... Da mu nece Tole isplatiti pare koje je trebao da zaradi u karijeri... Potpuno podrzavam Subotica... Nek igraju klinci koji treba da se dokazu i takvi kao Lazovic koji ionako vise iz Partizana nece nigde... A ovi igraci sto imaju vrh ugovore nek cuvaju noge.....

просто и једноставно

pre 9 godina

(Srbin, 01. oktobar 2014 15:35)

Ајде прво научи граматику. Срамота је. Још си се потписао као Србин. Помислиће људи да смо сви неписмени.

ућутите обојица

pre 9 godina

(marej, 01. oktobar 2014 19:41)

Ти неком оцењујеш граматику, а у две реченице си показао неписменост.

MACAK

pre 9 godina

Podrška za Subotića! Sa kime da igra? Sa folirantima,kvazi fudbalerima,splavarima! Ivan Ergic je lepo objasnio kakvo je stanje u srpskom fudbalu i srpskoj reprezentaciji!

acabMatori

pre 9 godina

Subota vrati se! Izgubili smo jednog vrhunskog stopera, nemoj i tebe molim te... Nastasic nece ove sezone ni da igra za Siti, ima da pucamo samo tako na mestu gde bi trebalo da budemo najjaci - odbrana(stoperi). Znam da ces se vratiti jednog dana

Delija

pre 9 godina

Hvala Aleksa prihvatam gresku nisam je uvideo ali koliko vidim ti si ovde zaluto kada pored toliko komentara i naslova ti trazis gramaticke greske svaka ti cast

milan010

pre 9 godina

Ako nece da igra - daleko mu lepa kuca. Nikad nista i nije pokazao u reprezentaciji, osim gola protiv Farskih Ostrva. Neka jadnik igra za BVB i nemojte ga vise nikad pominjati na B92 vestima.

snop

pre 9 godina

Iskreno, meni Neven nikad nije ulivao poverenje niti delovao kao iskusan stameni stoper! Igra za veliki klub koji je ostvarivao dobre uspehe ali je ipak zdrav Nastasic bolja opcija. A decko je ocigledno i emotivac pa je bolje onda nek ostane kuci nego da se "muci" na klupi.
A Radovica je morao da zove...posle ce biti kasno!

Simon

pre 9 godina

pa nije jedini. I Pedja Stojakovic nije hteo da igra za reprezentaciju kad se zasitio. A kad se puno zaradjuje gube se motivi. Ne uvek ali to je u slucajevima kada je dusa osobe sazdana ot tako nekog grubljeg materijala.

просто и једноставно

pre 9 godina

(Djole, 01. oktobar 2014 14:31)

Ниси прочитао зато што не знаш да читаш. Ко зна, могао је да прочита вест да је Манчестер јунајтед заинтересован.

lla

pre 9 godina

novine,tv,radio,internet .....cudo, od nas koji citamo ove vesti ,znamo samo sto je napisano i presudjujemo.SMRT STRELJANJEM.Uvek je potrebno mnogo vise znati da se nekome sudi. I Advokatu,suditi tek kad se zavrse kvalufikacije,sto nije zvao ovog,sto nije onog,pa hajde da se raspise referendum,koga zvati,nasa reprezentacija bi imala 120 clanova.

marej

pre 9 godina

Ти неком оцењујеш граматику, а у две реченице си показао неписменост.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ућутите обојица, 1. oktobar 2014 21:40)

Ja nepismen...

Tako mi treba kad saljem komentare gde komentariste vi strucnjaci. Puna Srbija strucnjaka i filologa. Idem da uspavam decu, a ti ucutkuj nekog drugog, nevaspitano deriste...

nenad

pre 9 godina

Ne trebas ti jednoj Srbiji , mi ocekujemo da onih 11 kojih izadje na teren gine za ovu zemlju! Tvoja karijera polako al sigurno ide silaznim putem. Zavrsices ko vidic za koju godinu a mozda i pre. Ko da ste bre braca.

dragan1982

pre 9 godina

najbolji su mi ovo koji tvrde da je neven jedan od najboljih stopera na planeti;)) covek je kikser teski ,vidimo dortmund bez hummels-a pa to je katastrofa .zadnje utakmica nevena je bila utakmica gde je napravio tezak kiks zbog kojeg smo izgubili( protiv kolumbije) nikad nije dao maksimum za nas,osim kad je igrao pored nemanje vidica,tad je bio motiviran.ako vec nema nikakav dodir sa srbima onda sto je izabrao da igra za nas tim? kaze ovaj dezurni kmekavac "komsija " aljbanac da srbi imaju prosecnu repku..;) srbija je za albaniju nemacka u svim pogledima ,srpski tim je 10 puta skuplji od albanskog koga on zeli zezat;)?? bilo kako bilo,odlazak na euro nebi trebao biti pod upitnikom,dugo nismo imali ovako slabasnu grupu,armejcima ne igra mikitarijan i özbiliz ,dva od tri najvaznija igraca armenije tako da nebi trebalo bit problema..sa albancima na jna ocekujem pobedu minium 3 gola razlike ,svaka zemlja u okureznju se mesecima u napred pali kad mora da igra protiv nas ,izgorice oni u zelji da nas dobiju..

inter milano

pre 9 godina

sramota da neko ne zeli da igra za svoju drzavu,sva sreca pa orlovi imaju dosta obrambenih igraca...inace imena neigraju,to smo svi mogli vidjeti ovo ljeto u brazilu,Srbiji trebaju igraci koji ce ginuti na terenu a ne glumci koji se premisljaju,malo bi igrali malo ne,svi oni koji podrzavaju takve stvari a ovdje na ovom poratlu ih ima dosta trebaju znati da grijese,igrace koji nezele igrat za svoju zemlju treba izvizdat a ne podrzavat a ovom đorđu koji nema osjecaj za neke specijalne veze bi preporucio da ostavlja svoje komentare na svedskim portalima a ne ovdje,sramota

Stojadin

pre 9 godina

Kad je bio u top formi,sedeo je na klupi i bio rezerva Nastasicu od 19 god i ono Bisevcu,koji je obicno drvo, pa nije lud da se odazove pozivu! Sad kada nemamo koga sad nam treba!!!

mesni narezak

pre 9 godina

Decko je musliman i veruje u Alaha( kako da peva o bogu),
Pazi ovoga...ko sve nece da komentarise..Alo decko,nisam informisan, jel Alah postar?

dax

pre 9 godina

Gde ste virtuelni sastavljaci tima reprezentacije???KAda ste ga svi stavljali u idealnu reprezentaciju ja napisem da nemate pojma i da covek ne zeli i nece da igra za reprezentaciju dobih minusa "na kilo"....

zdravko

pre 9 godina

Od reprezentacije i ovako nema niata.Sta ce vise on tu.Tako isto je i Mateja Kezman uradio ali kasnije je ponovo zaigrao za reprezentaciju,sto mu je bila velika greska.

mihajlo

pre 9 godina

Jedino ispravno. Sale je u kosarci objasnijo i sta je najvsznije dokazao. Prema tome tako i treba, nema zvanja onih koji samo traze vlastiti interes, u ovom slucaju doticnog igraca kojem je vaznija nemacka publika od svoje domace. Hvala i dovidjenja.

Melenci

pre 9 godina

kada ti jedna zemlja da sve osecas da to treba i da vratis.Subotic i Vidic igraju u vrhunskim klubovima i normlno je da se cuvaju povreda,kako ne bi ugrozili mesto u ekipi kao i karijeru.To razumem,ako se sve u zivotu meri parama.Ima vise LJajica koji ne osecaju pripadnost Srbiji i posteno je ne igrati,ne pretvarati se.Uostalom koje velike igrace mi imamo da nam pozavide mnogi i sa radoscu igraju za Srbiju.Neka igraju i budu na bilo kom mestu ali ostavice srce na terenu,to je ono sto treba da cenimo i postujemo.Ove druge ni klupski drugovi nece ceniti,jer za npr.Spaniju je nemoguce odbiti da igras za svoju zemlju.Taj bi morao da se seli u daleke krajeve Afrike.

ultrasrbin

pre 9 godina

miki, 1. oktobar 2014 13:12
Komshija Hashim, 1. oktobar 2014 13:14
Ala lupas. On je izabrao da igra za Srbiju,ali ga je Mihajlovic ponizio drzanjem na klubi. Ajde neka se neko seti sta i kako je bilo sa Dankom Lazovicem.

(to je to, 1. oktobar 2014 13:15)
Bas ga je procenio. Pa ovaj indijanac je gori i od Sinise. Odakle ti ideja da on mrzi zemlju. Peva li Zlatan himnu, a Ozil, Podolski ili Klose. Pevanej himne nema nikakve veze sa ljubavlju prema drzavi( ovo ti pise osoba koja tu himnu zna za razliku od takvih kao ti). Decko je musliman i veruje u Alaha( kako da peva o bogu),a pored toga nije srpskog roda pa tu himnu ne dozivljava kao svoju. to ne znaci da ne voli Srbiju.
Loyer, 1. oktobar 2014 13:20
Pozdarvio te Pantelic koji se kleo u tih 100%,a nije mogao loptu da prebaci preko gol linije. Subotic je izabrao Srbiju,ali ga je Mihajlovic ponizio. Gde ti tacno vidis problem?
gile, 1. oktobar 2014 13:30
Zakljucuje da neven ne zeli da igra za Srbiju,a ne pita se zasto je Neven izabrao Srbiju. Zasto bi Advokat rekao da Ljajic ne zeli da igra. i o kojem obnavljanju karijere pricas(covek ima 67 godina). Njemu vidim ne zameras izjave o Srbiji i Beogradu.
Kokanidja, 1. oktobar 2014 13:41
Taj Lazovic je problem,a neki drugi nisu. Pa on je bio 100 puta bolji od Pantelije,ali je grejao klupu. Zato i nije zeleo vise da igra.
ime, 1. oktobar 2014 13:48
Mitrovic je menadzerski igrac,a pola ovih pozvanih nisu.

yisk

pre 9 godina

realno bolje da ne igra ako ne zeli..koga nema bez njega se moze. Imamo dobar tim, okosnicu Tadica, Matica, Markeca, Djuricica, Matiju,Mitra...sve najbolje u Borusiji Suboticu

djordje

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!

njofra prezidente

pre 9 godina

Pametno i podrška Subotiću, ko je lud da igra za reprezentaciju u koju se pozivaju Lazar Marković, Zoran Tošić, Matija Nastasić, Vladimir Stojković, Danko Lazović, Antonio Rukavina, Miloš Jojić, Aleksandar Mitrović i Radosav Petrović.

petar

pre 9 godina

Odlicna vest ,ionako nije nikakav igrac,kikser i autogolas.Vidic i Subotic su najgori stoperi sto smo imali u poslednjih 10 godina,glavni krivci za golove koje smo primali.Nema za cim da se zali.

Vuja neynalica

pre 9 godina

Ni mi ne želimo Subotića u reprezentaciji, neka igra i za Honduras ako hoće... Jak mi pa igrač koji je zadužio zemlju pa da mu se klanjamo...

Srbin

pre 9 godina

Pa niko nije lud da igra sa onim neznalicama Markovićem,Jojićem,Tošićem.Ja čak neželim ni da navijam za grobarsku reprezentaciju,niti zvezdini navijači.Kad se ne bude igralo na armijskom stadionu i kad savez prestane da gura partizan po svaku cenu,onda će i navijači Zvezde podržati reprezentaciju.

Dušan

pre 9 godina

Он је Босанац и можда ће играти за БиХ.Крв није вода, има Србија добрх фудбалера и без тих надуваних играча биће јача.

Pedja

pre 9 godina

Eto sta su nam Tole i Mihajlovic doneli. Prvo je Vidic prestao da igra za reprezenaciju, a sada i Subotic. Izgubili smo 2 vrhunska stopera za koje se otimaju vrhunski evropski klubovi.

my way

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Nemoj više Subotića, ni bilo koga da braniš, života ti! Srbe i Srbiju zaobilazi u širokom ruku i svoju aroganciju i licemerje prosipaj negde drugde. Vožnja!:)

Loyer

pre 9 godina

Bravi bre. To je selektor ume da prepozna ko voli Srbiju a ko ne. Drago mi je sto vise necu gledati ljajica u reprezentaciji. Nama trebaju igraci sto igraju 100% srcem. Subotic me je razocarao, niko ga nikad nije terao da igra za nas sam je izabrao.

cheda

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 01. oktobar 2014 14:07)

Sto dadoste ovoliko minusa coveku ? Pa u pravu je 100%

gile

pre 9 godina

A sad, kad vam Advokat kaze da Ljajic NE ZELI da igra za Srbiju, ocete opet da stanete na stranu igraca? MIHAJLOVIC JE TAJ KOJI JE PONOVO STVORIO DUH REPREZENTACIJE, a ovaj, bas kao i Ljajic ima najblaze receno lose misljenje o Srbiji, sto je i otvoreno izjavio. Jedina dobra stvar sto se Advokata tice je sto ne vidim ni jedan drugi razlog zasto je preuzeo Srbiju osim izazova da sa relativno prosecnom reprezentacijom napravi nadprosecan uspeh. To je nesto sto bi moglo da mu ozivi karijeru i obezbedi odlican naredni ugovor(naravno, ne sa Srbijom), tako da verujem da ce dati sve od sebe.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Pa.naravno da nece da igra kada je video ko je sve dobijao sansu pre njega u startnoj postavi. Sta ocekujete da jedan od najboljih defanzivaca sveta gleda sa klupe na terenu Mijailivica, Duska Tosica, Racu Petrovica,Obradovica, Bisevca, Mitrovica, Scepovice????..Igrace koji ne bi mogli da mu nose vodu u Borusiji. Podrzavam odluku,zahvaljujuci Toletu u poslednje 3 god smo ostali bez Vidica, Subotica, Ljajica, Matica koga nije bilo jako dugo.. Inace smo veliki pa mozemo da dozvolimo luksuz da teramo igrace vrhunske klase. Zasto tako temeljno ne oterate Racu Petrovic i Duska Tosica???

BAYERN recordmeister

pre 9 godina

Subooo Kiksarooooo,pa ti kad odes iz Dortmunda zavrsices karijeru ko ce tebe takvog budi srecas sto si klopovo deteee,,kiksaroooo jedna

to je to

pre 9 godina

Dosta jednom strancu 5 minuta da proceni Ljajica, a ovde ga ljudi podrzavali, kako ne treba da peva himnu, kako to nema veze sa ljubavlju prema svojoj drzavi, nego samo da igra fudbal bla,bla. Ne mozez ti da igras za nesto sto u stvari mrzis, ne mozez da igras za narod kome po sopstvenom uverenju ne pripadas, ne mozez da mases turskom zastavom a srcem da igras za Srbiju.

Petar

pre 9 godina

Subotić da je bio pametan sad bi imao titulu prvaka sveta. Odrastao je u Nemačkoj, školu završio, formirao se kao ličnost, on je Nemac. Pristojan momak koji je verovatno pod malim pritiskom roditelja odabrao Srbiju i uskoro shvatio sa kim ima posla. Iskoristio je savršenu priliku da skine sebi sa grbače reprezentativne obaveze i tako uradi najbolju moguću stvar za svoju karijeru.

Sramota

pre 9 godina

Sramota, nepostoji ni jedan razlog da se odbija Nacionalni tim. Cast je da imas sansu da zaigras za boje tvoje zemlje...Mihajlovic razlog bio? Sad ga nema vise, pa sta onda? Sve je to zbog para i nista vise!!! U Selekciji se nezaradjuje.... Zbog takvih je upropasten nas futbal zadnjih 20 godina .Ostani u tvom Klubu ne trebas nam! Zivela Srbija!!

Simon

pre 9 godina

pa nije jedini. I Pedja Stojakovic nije hteo da igra za reprezentaciju kad se zasitio. A kad se puno zaradjuje gube se motivi. Ne uvek ali to je u slucajevima kada je dusa osobe sazdana ot tako nekog grubljeg materijala.

Djole

pre 9 godina

Eto sta su nam Tole i Mihajlovic doneli. Prvo je Vidic prestao da igra za reprezenaciju, a sada i Subotic. Izgubili smo 2 vrhunska stopera za koje se otimaju vrhunski evropski klubovi.
(Pedja, 1. oktobar 2014 13:33)

Ko se to otima za Vidica? :) A nisam nigde procitao svih ovih godina da je Subotic bio u nekim kombinacijama velikih klubova.

Cosmo®

pre 9 godina

@Djordje pa u Švedskoj i ostalim skandinavaskim zemljama je najinteligentije implementiran pravi komunizam a ti si toliko glup da to ni ne znaš , samo si dokazao stereotip da su gastarbajteri uglavnom glupe seljačine. ;)

Brondby

pre 9 godina

Idemo do pobede protiv Alborg idemo zuto plavi Idemoooooooooooooo

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

RikiMartin SRB

pre 9 godina

Znaci nije bilo do Mihajlovica kao sto je Subotic isprva tvrdio. Pa dobro moze lepo da kaze necu da igram klupska karijera mi je na prvom mestu i svi bi razumeli. A ne ovako da nas vuce za nos kao da smo budale. Podrska Advokatu!

BananaError

pre 9 godina

"Imam osećaj da Subotić ne želi da igra za nacionalni tim..."
Valjda je zato odabrao Srbiju pored Nemačke i SAD.
"Ljajić i Subotić su dobri igrači, ali nemaju taj mentalitet"
Mentalitet kao izgovor. Sjajno. Izgleda je i gospodin Advokat počeo da se "konsultuje".

BorisNs

pre 9 godina

sa jedne strane ga razumem,jer kod prethodnih selektora nije bio uvek prvi izbor za prvi tim,a sa druge strane nam ne treba takav igrac koji glumi zvezdu neku,za mesto se treba izboriti,a ne da zbog imena i kluba misli da ima zagarantovano mesto..

Nebojsa

pre 9 godina

Jako lose! Neven Subotic je izvanredan igrac. On je mogao da bira reprezentaciju za koju ce igrati: Nemacka (gde bi sigurno bio u prvih 11), SAD (vec je igrao za mladu reprezentaciju SAD), Bosna, a izabrao je Srbiju, i zaista, to bi za nasu reprezentaciju trebalo da bude kao kada je svojevremeno Belodedic dosao u Zvezdu, niotkuda sjajan igrac.
Na zalost, Sinisa Mihajlovic je Subotica ponizavao drzeci ga na klupi, da bude razerva Nastasicu i Bisevcu, zaista van svake pameti. Onda ga je stavio da igra kada je sve vec bilo govoto i kada je i atmosfera oko reprezentacije postala jako losa.
Steta, stvarno steta!

joker

pre 9 godina

Kao prvo,hteo bih da se zahvalim nevenu na svemu sto nam je pruzio do sada i potpuno razumem njegovu odluku.
A sto se tice ovih sto pljuju danka lazovica,covek je postigao maltene na svakoj utakmici gol,bori se,ima iskustvo,igrao u holandiji i rusiji!!!svi ste vi kao neki strucnjaci!
Zivela Srbija!

Никола

pre 9 godina

Док је Томислав Караџић на челу савезе и не треба да игра за репрензетацију.
Због Толета више од пола Србије не прати репрензетацију и не занима шта ради репрезентација.
А резултат је поражавајући - неуспех до неуспеха толетовог (не српског) А тима.

Jasno kao dan

pre 9 godina

Jedan covek ga je doveo... kad su oterali tog coveka ni Vidic, ni Subotic vise ne zele da igraju. "Reprezentacija", "Srbija"... o cemu vi pricate? :)
Isto kao i Subotic ni ja vise necu otici ni na jednu utakmicu reprezentacije SRB u fudbalu!

Ivan HH

pre 9 godina

Pametno i podrška Subotiću, ko je lud da igra za reprezentaciju u koju se pozivaju Lazar Marković, Zoran Tošić, Matija Nastasić, Vladimir Stojković, Danko Lazović, Antonio Rukavina, Miloš Jojić, Aleksandar Mitrović i Radosav Petrović.(njofra prezidente, 01. oktobar 2014 13:52)@Pa da ne treba mozda tvoj Darko Lazovic,koji Vozdovcu gol ne moze da da,da igra a?

kosovski ciklus

pre 9 godina

ja preko poruka ne dogovaram ni vidjanje sa drugarima,a on covek komunicira sa reprezentativcima.. Ako zaista Subotic nema zelju bolje je ovako ne treba nam novi Vidic koji igra kao amater i stedi se ,a u klubu svaki vikend pocepan nos.. Samo Mitrovic nije starter u Frajburgu pitanje je kako ce to izgledati ,mada je fino odigrao protiv Francuza.

MIKI

pre 9 godina

@djordje
posto si tu,u svedskoj zamolio bih te da onda svoje misljenje i osecaj patriotizma zadrzis za sebe i to upravo tu u svedskoj. pa neces valjda ti da mi objasnjavas sta i kako treba da osecam prema svojoj zemlji. bavi se ti svojom svedskom nacionalnoscu na vasim temama. nas ostavi na miru,posto je jasno da pojma nemas ni ko su,ni sta su a ni kakvi su Srbi.
P.S. Nista gore nego kada se javlja neki Srbin koji je Srbiju video na tv-u i cuo sve najgore,pa pocne da nam pametuje. Barem cuti i uzivaj u tome sto imas.

Jonnaci

pre 9 godina

I ne treba da igra... Covek zaradjuje i zivi u Dortmundu... Raspituje se Evropa za njega... Covek mora da misli na porodicu... A ne da mu neka seljacina iz Kazahstana ili tako neke sklj drzave slomi nogu ili iscasi koleno... Da mu nece Tole isplatiti pare koje je trebao da zaradi u karijeri... Potpuno podrzavam Subotica... Nek igraju klinci koji treba da se dokazu i takvi kao Lazovic koji ionako vise iz Partizana nece nigde... A ovi igraci sto imaju vrh ugovore nek cuvaju noge.....

Djape

pre 9 godina

Realno nikada nije nista specijalno odigrao za reprezentaciju.Cesto smo primali golove njegovim greskama i sporim reakcijama.Tako da i nije neki hendikep ako nece da igra.

Blaza

pre 9 godina

Evo sta nas savez na celu sa Toletom radi.Mi smo jedina reprezentacija koja se lagano odrice svojih najboljih fudbalera kao da smo neka vele sila u fudbalu pa nam se moze.Svaki savez u svetu-ne postoji NI JEDNA REPREZENTACIJA koja bi se odrekla igraca kao sto su Vidic i Subotic al kod nas je to sasvim normalno.Niko nece da vidi sta je tu problem sto ti momci nece da igraju i da se pronadje resenje za takve igrace.

Life is Feudal

pre 9 godina

i ja ne bi igrao za reprezentaciju u kojoj igraju samo ljudi koji imaju nekog menadzera ili slicno.

srecno nevene u buducnosti i puno uspeha u Dortmundu.

Apache

pre 9 godina

Pametno i podrška Subotiću, ko je lud da igra za reprezentaciju u koju se pozivaju Lazar Marković, Zoran Tošić, Matija Nastasić, Vladimir Stojković, Danko Lazović, Antonio Rukavina, Miloš Jojić, Aleksandar Mitrović i Radosav Petrović.
(njofra prezidente, 01. oktobar 2014 13:52) bas se ne vidi za koji klub navijas.

Dejan

pre 9 godina

Kad je pre tacno godinu dana rekao da ce da odmara do kraja ciklusa napisao sam ovo:
"Ovaj se ne vraca. Uvek mi je odavao utisak kao da se pokajao sto igra za nas".
(dejan, 7. septembar 2013 17:02)

Bio sam u pravu.

Daleko mu lepa kuca.

dragan1982

pre 9 godina

najbolji su mi ovo koji tvrde da je neven jedan od najboljih stopera na planeti;)) covek je kikser teski ,vidimo dortmund bez hummels-a pa to je katastrofa .zadnje utakmica nevena je bila utakmica gde je napravio tezak kiks zbog kojeg smo izgubili( protiv kolumbije) nikad nije dao maksimum za nas,osim kad je igrao pored nemanje vidica,tad je bio motiviran.ako vec nema nikakav dodir sa srbima onda sto je izabrao da igra za nas tim? kaze ovaj dezurni kmekavac "komsija " aljbanac da srbi imaju prosecnu repku..;) srbija je za albaniju nemacka u svim pogledima ,srpski tim je 10 puta skuplji od albanskog koga on zeli zezat;)?? bilo kako bilo,odlazak na euro nebi trebao biti pod upitnikom,dugo nismo imali ovako slabasnu grupu,armejcima ne igra mikitarijan i özbiliz ,dva od tri najvaznija igraca armenije tako da nebi trebalo bit problema..sa albancima na jna ocekujem pobedu minium 3 gola razlike ,svaka zemlja u okureznju se mesecima u napred pali kad mora da igra protiv nas ,izgorice oni u zelji da nas dobiju..

snop

pre 9 godina

Iskreno, meni Neven nikad nije ulivao poverenje niti delovao kao iskusan stameni stoper! Igra za veliki klub koji je ostvarivao dobre uspehe ali je ipak zdrav Nastasic bolja opcija. A decko je ocigledno i emotivac pa je bolje onda nek ostane kuci nego da se "muci" na klupi.
A Radovica je morao da zove...posle ce biti kasno!

majstor

pre 9 godina

čitam komentare i ne verujem. ljudi kad si pozvan za nacionalni tim ima da trčiš i da pevaš pa makar ne igrao ni minuta. ne vidim razlog zbog koga bi subotić smeo da odbija poziv za reprezentaciju.

Deki

pre 9 godina

Kakve sve gluposti mogu da se pročitaju, a navijački obojene. Kakve ovo veze ima sa Toletom, Mihom i ostalo? I ja plaćam struju, iako je FK Zvezda ne plaća! i ja volim Srbiju, iako lopovluk po celoj zemlji.Ako Subotić voli Srbiju, igrao bi i da nam je Šiptar trener. Ako je želeo titulu sa Mundijala, onda je trebao da igra za Nemačku.Ovde se pišu komentari u zavisnosti ko za koga navija, čisto klubaštvo! Da je Subotić igrao za Partizan, bilo bi i ne treba da igra, da je igrao za Zvezdu, bio bi kriv Tole, kao što je i onako kriv, jer se ne svidja Zvezdi.Srpska posla, pustite da igraju oni koji su na spisku, kome se ne svidja, ne mora ni da prati!

bum tras

pre 9 godina

Smarate sa Radovicem.da je toliko dobar prodala bi ga Legija do sad. Toliko se fame diglo oko njega kao onomad za Volkova koji je odigrao jednu utakmicu bio rupa i otisao za CG.

srdjan

pre 9 godina

Imali smo vec dosta slicnih situacija u kosarkaskoj reprezentaciji. Ali, jednostavno, ko nece - ne mora. I ni od koga ne ocekujemo nista vise od onoga sto realno moze da pruzi. Ako smo za 46. mesto na svetu - onda i treba da budemo 46. na svetu. I to je Srbija u tom sportu. Hocemo samo da igraci ostave srce na terenu i nista vise. Sto se tice fudbala, problem je u tome sto u tom sportu imamo bar nekih 10-15 igraca koji igraju u super-vrhunskim klubovima, ali reprezentativnih rezultata nema. Uzmite samo kosarkase za primer - osim Teodosica i Krstica, retko ko moze da se pohvali nekom zaista vrhunskom ekipom u kojoj igra...a onda im usput otkaze jos 5-6 igraca... i opet osvoje , pa makar i neko 8. mesto u Evropi. U cemu je problem sa fudbalerima i zbog cega igraju slabije u reperezentaciji nego u svojim klubovima ??? I kada smo to bili 8. u Evropi u fudbalu??? A za Subotica nije problem, imamo u odbrani bar 10 boljih igraca od njega ...a sve i da nisu bolji, ko nece - ne mora!!!! Za Srbiju treba da igra samo neko ko zaista voli tu zemlju.

Vaka, Sveti Stefan

pre 9 godina

Ima i pravo Subotic. Citav niz proslih kvalifikacija su na stoperskim pozicijama igrali Bisevac - Ivanovic - Nastasic i Mitrovic...dok je Subotic odigrao svega 3-4 utamkice.

Nece decko da sjedi na klupi dok neko manje vrijedan od njega igra za reprezentaciju.

Da budemo realni bolji je za klasu od Nastasica.

Samo sam realan.

estiar

pre 9 godina

"Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!"
@(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Sve bi to bilo ok da je on na pocetku odabrao drugu reprezentaciju. Imao je ponude da igra za Nemacku, SAD, Bosnu i Srbiju! Pa kad je vec izabrao, sta sad izvodi.

Mamlaz

pre 9 godina

Tko ne zeli igrati za Srbiju niti ne mora, ne trebaju nam takvi igraci. Pokazalo se i kod Micova u kosarci da mozemo bez tih zvezdica iz top evropskih klubova.

Невен

pre 9 godina

Dobro nam došao Nevene Bih je tvoja maticna država!
(Razum, 1. oktobar 2014 15:30)

Eто ме чим се осамостали Република Српска.

Chandler Bing

pre 9 godina

Ovaj ce nas ukopati. Mitrović rastura u Belgiji i ovaj kaže da ce videti da li ce ga kasnije zvati. A nisam znao da preko mejla i SMS poruke možeš videti sta neko oseća...

Vopi

pre 9 godina

Kad su objavili da nam je ovaj covek selektor pomislio sam napokon nesta dobro ali ne lezi vraze. Sad se iz aviona vidi da ga bas zabole i da mu drugi sastavljaju tim a on dodje iz Holandije i glumi maskotu. Pa ko bi normalan zvao Racu pored Matica i Ace Kovacevica na zadnjem veznom? Ko bi normalan zvao Stefana Mitrovica pored Subotica, Nastasica, Bisevca, Tomovica i td. Zar nema u ovoj reprezentaciji mesta za Ljajica? Sta je sa Sulejmanijem, gde je Djuricic, Cavric, Lazovic Darko, Mrdja, Kostic makar na nekom sirem spisku za neku prijateljsku? Danko Lazovic pa taj decko je smesan u poredjenju sa Mitrovicem i Djordjevicem, kad udari loptu imam utisak da ce da se raspadne u komade ko da ciglu udara.

antiSPS

pre 9 godina

pardon , mislite za Toletovu reprezentaciju , pa konacno je progledao , imate svog predsednika, svoju ligu itd samo ne predstavljajte se kao Srbija jer to niste vi ste JSD

ultrasrbin

pre 9 godina

miki, 1. oktobar 2014 13:12
Komshija Hashim, 1. oktobar 2014 13:14
Ala lupas. On je izabrao da igra za Srbiju,ali ga je Mihajlovic ponizio drzanjem na klubi. Ajde neka se neko seti sta i kako je bilo sa Dankom Lazovicem.

(to je to, 1. oktobar 2014 13:15)
Bas ga je procenio. Pa ovaj indijanac je gori i od Sinise. Odakle ti ideja da on mrzi zemlju. Peva li Zlatan himnu, a Ozil, Podolski ili Klose. Pevanej himne nema nikakve veze sa ljubavlju prema drzavi( ovo ti pise osoba koja tu himnu zna za razliku od takvih kao ti). Decko je musliman i veruje u Alaha( kako da peva o bogu),a pored toga nije srpskog roda pa tu himnu ne dozivljava kao svoju. to ne znaci da ne voli Srbiju.
Loyer, 1. oktobar 2014 13:20
Pozdarvio te Pantelic koji se kleo u tih 100%,a nije mogao loptu da prebaci preko gol linije. Subotic je izabrao Srbiju,ali ga je Mihajlovic ponizio. Gde ti tacno vidis problem?
gile, 1. oktobar 2014 13:30
Zakljucuje da neven ne zeli da igra za Srbiju,a ne pita se zasto je Neven izabrao Srbiju. Zasto bi Advokat rekao da Ljajic ne zeli da igra. i o kojem obnavljanju karijere pricas(covek ima 67 godina). Njemu vidim ne zameras izjave o Srbiji i Beogradu.
Kokanidja, 1. oktobar 2014 13:41
Taj Lazovic je problem,a neki drugi nisu. Pa on je bio 100 puta bolji od Pantelije,ali je grejao klupu. Zato i nije zeleo vise da igra.
ime, 1. oktobar 2014 13:48
Mitrovic je menadzerski igrac,a pola ovih pozvanih nisu.

nenad

pre 9 godina

Ne trebas ti jednoj Srbiji , mi ocekujemo da onih 11 kojih izadje na teren gine za ovu zemlju! Tvoja karijera polako al sigurno ide silaznim putem. Zavrsices ko vidic za koju godinu a mozda i pre. Ko da ste bre braca.

Melenci

pre 9 godina

kada ti jedna zemlja da sve osecas da to treba i da vratis.Subotic i Vidic igraju u vrhunskim klubovima i normlno je da se cuvaju povreda,kako ne bi ugrozili mesto u ekipi kao i karijeru.To razumem,ako se sve u zivotu meri parama.Ima vise LJajica koji ne osecaju pripadnost Srbiji i posteno je ne igrati,ne pretvarati se.Uostalom koje velike igrace mi imamo da nam pozavide mnogi i sa radoscu igraju za Srbiju.Neka igraju i budu na bilo kom mestu ali ostavice srce na terenu,to je ono sto treba da cenimo i postujemo.Ove druge ni klupski drugovi nece ceniti,jer za npr.Spaniju je nemoguce odbiti da igras za svoju zemlju.Taj bi morao da se seli u daleke krajeve Afrike.

Miki

pre 9 godina

Videli ste na SP kad se iz ljubavi igra za reprezentaciju sta se izrodi.Nije vazno ko nego kako i sa koliko volje igra za svoju zemlju.Neka mu je srecan put a sto se mene tice meni je sve jasno bilo jos prosle godine kad je otkazao Mihajlovicu kad je video da nemamo sanse da se plasiramo na SP.Auf Wiedersehen her Subotic!

dax

pre 9 godina

Gde ste virtuelni sastavljaci tima reprezentacije???KAda ste ga svi stavljali u idealnu reprezentaciju ja napisem da nemate pojma i da covek ne zeli i nece da igra za reprezentaciju dobih minusa "na kilo"....

Pogba

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem. Nije zvao Subotica i Ljajica jer oni ne zele da igraju za Srbiju, jer je ne vole. Ljajic bi verovatno radije ihrao za neku drugu reprezentaciju, dok se Suboticeva romanticna odluka da igra za zemlju svojih predaka raspala pred mracnom i naelektrisanom atmosferom beogradskih stadiona (gde se zvizdi svom golmanu jer je presao iz zvezde u partizan a reko da nece), ritmovima iranske muzike od kojih ne moze da spava i cinjenicom da to jednostavno nije Nemacka. I sad se pljuju ljudi koji ce svaki put igrati, kao Raća Petrović, jer Raca nema drugu zemlju i drugi, bolji narod i krivi se Tole, jer je on gistro odgovoran sto Subotic nece da igra. Reprezentacija je zemlja i svi ti milioneri koji dolaze da igraju za nju dolaze zbog Srbijd,pa bi bilo pristojno bar ne vredjati ih. Sve je rekao Teo, za ove koji znaju da citaju.

mihajlo

pre 9 godina

Jedino ispravno. Sale je u kosarci objasnijo i sta je najvsznije dokazao. Prema tome tako i treba, nema zvanja onih koji samo traze vlastiti interes, u ovom slucaju doticnog igraca kojem je vaznija nemacka publika od svoje domace. Hvala i dovidjenja.

jon mak

pre 9 godina

Ljudi,SUBOTIC NECE DA IGRA ZA REPREZENTACIJU sta vam nije jasno i ne sirite dezinformacije.
Kako ocekujete rezultate od reprezentacije koju ne podrzavate ni na jedan nacin?

belodedic

pre 9 godina

Najvise me brinu ovi sto tvrde da je patriotizam losa stvar!?
Ne znam da li ste primetili,ali zadnjih 10ak godina kod nas u Srbiji biti patriota nije bas "moderno".Blizi i bolji su nam svi drugi od nas samih.Onaj ko ne voli svoju zemlju,ne voli nikog.Svi su ponosni na svoju zemlju,samo je se mi stidimo.A ovaj Subotic je sam birao za koga ce igrati kad je postao punoletan...

milan010

pre 9 godina

Ako nece da igra - daleko mu lepa kuca. Nikad nista i nije pokazao u reprezentaciji, osim gola protiv Farskih Ostrva. Neka jadnik igra za BVB i nemojte ga vise nikad pominjati na B92 vestima.

sofronije

pre 9 godina

Decku je jasno kako se to ovde radi. Jasno mu je da mi nista necemo uraditi u fudbalu do kraja njegove karijere sigurno (mozda i duze). I zasto bi posvetio ijedan dan reprezentaciji.

my way

pre 9 godina

Изостанак Суботића је болан и заслуга квази навијача који су више од било ког селектора или играча уназадили репрезентацију од СП 2010. на овамо. Згадили су човеку који је између Немачке, Америке и БиХ изабрао Србију играње за репрезентацију и мени је то прежалосно! За Љајића је Адвокат потпуно у праву, а дечко и није у форми. Нисам приметио ни да је репрезентацији донео неки квалитет од када га је Друла убацио у тим.

dushan

pre 9 godina

"Imamo osećaj da Subotić ne želi da igra za reprezentaciju" - IMATE OSECAJ??? wow.Ja imam osecaj da cu da dobijem na lotou ove nedelje.

znate, niko ne može da zabrani fmp - u kako će da se zove

pre 9 godina

Pametno i podrška Subotiću, ko je lud da igra za reprezentaciju u koju se pozivaju Lazar Marković, Zoran Tošić, Matija Nastasić, Vladimir Stojković, Danko Lazović, Antonio Rukavina, Miloš Jojić, Aleksandar Mitrović i Radosav Petrović.
(njofra prezidente, 01. oktobar 2014 13:52)

Kažu ljudi : "bolje da ćutiš i da misle da si glup, nego da nešto kažeš pa da to svi znaju" .
Komentar i nick su ti puni zlobe, poješće te to dečače.

SG

pre 9 godina

Bravo doktore! Svaka cast, ne zasluzuje srpski narod da ima takve igrace, kad sve Faljijevi i Zahavijevi igraju u repki.Narod gde 40-50% ljudi navija protiv Djokovica i gde sve moze da se kupi!

inter milano

pre 9 godina

sramota da neko ne zeli da igra za svoju drzavu,sva sreca pa orlovi imaju dosta obrambenih igraca...inace imena neigraju,to smo svi mogli vidjeti ovo ljeto u brazilu,Srbiji trebaju igraci koji ce ginuti na terenu a ne glumci koji se premisljaju,malo bi igrali malo ne,svi oni koji podrzavaju takve stvari a ovdje na ovom poratlu ih ima dosta trebaju znati da grijese,igrace koji nezele igrat za svoju zemlju treba izvizdat a ne podrzavat a ovom đorđu koji nema osjecaj za neke specijalne veze bi preporucio da ostavlja svoje komentare na svedskim portalima a ne ovdje,sramota

marej

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Dosta dobro napisan komentar (gramaticki) za nekoga koje rodjen u Svedskoj. Rodjaci mojih komsija su takodje rodjeni u Svedskoj pa ih jedva razumem. Da ne znam bolje, zakunuo bih se da si ti ipak rodjen i zivis u Srbiji....

Aleksa

pre 9 godina

Dok i dalje ista garnitura ljudi vodi savez, Matić, Subotić i Ljajić ne treba da se javljaju. Zašto da gube vreme igrajući za reprezentaciju u kojoj su im saigrači razni menadžerski puleni a zapravo fudbalske neznalice.

N

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!(djordje, 1. oktobar 2014 14:07) Nemoj više Subotića, ni bilo koga da braniš, života ti! Srbe i Srbiju zaobilazi u širokom ruku i svoju aroganciju i licemerje prosipaj negde drugde. Vožnja!:)
(my way, 01. oktobar 2014 14:56)
@my way A ti pretpostavljam direktno sa kosovskog boja, je li?

Swarovski

pre 9 godina

Nemacke novine pisu da Neven Subotic nece da igra za reprezentaciju dok je Dik Advokat trener! A ne zbog toga sto hoce da se konzentrise na klub.Potpuno razumem coveka. Nebi trebalo niko da igra za repku dok su Tole i njegovi "saradnici" u FSS-u.

Srpstvo

pre 9 godina

Он је Босанац и можда ће играти за БиХ.Крв није вода, има Србија добрх фудбалера и без тих надуваних играча биће јача.
(Dušan, 01. oktobar 2014 17:26)

Koja nepismenost. Prvo.Bosanac nije nacionalnost! Subotic je Srbin iz Republike Srpske.
Drugo, da li smatras da i npr Raduljica ne treba da igra za Srbiju, i on je iz Bosne? Da li su nam onda bili nepotrebni, i kosarkasi kao sto su Bodiroga, Danilovic, Gurovic, odbojkasi braca Grbic, Djordje Djuric, Sasa Starovic jer su i oni porijeklom sa podrucja RS(Hercegovina), kao i mnogi, ali stvarno mnogi veliki sportisti. Ne bi se ti puno radovao medaljama da CEO srpski narod, ukljucujuci i RS ne daje sportiste za reprezentaciju Srbije. Srpski narod nije samo Srbija, a svaki Srbin bilo odakle da je igra za Srbiju, i tako i treba da bude. Mnoge medalje ti ne bi video. Hvala svim tim ljudima sto igraju za Srbiju, i hvala ljudima sto navijaju za Srbiju, iako ne zive u njoj. Neobrazovani covece, sa suzenim vidicima, sram te bilo.

zed

pre 9 godina

Nisam čuo Subotica. On se odlučio da igra za Srbiju a mogao je da igra za SAD i da sto puta boje profitira.
Ja ovom novom treneru ne vjerujem. Nadam se da će se Subotić uskoro javiti po ovom pitanju.

Stari Vujadin

pre 9 godina

@djordje

Moram da priznam da sam u prvom momentu pomislio da ste izostavili SAD (gde se i te kako manupulise patriotizmom), ali onda vidim kazete da se patriotizmom manipulise i u siromasnim zamljama, tako da je sve ok. Svedjani i ostale skandinavske zemlje verovatno smatraju SAD siromasnom zemljom.

Ono sto me iznenadjuje je porast nacionalizma u bogatim, demokratskim zemljama Evropske unije. Kako to objasnjavate?

Vlada1312

pre 9 godina

ljudi sta je sa vama,pa jel vi posmatrate nekada utakmicu u fudbalskom smislu,pa taj Lazovic u 30-oj trci i kida za razliku id neke decurlije,sve zivo vam smeta,ja samo zameram sto Radovic i Darko Lazovic nece dobiti sansu,jer Djuricic je smesan igrac realno,svaki igrac koji je u formi zasluzuje sansu.

role

pre 9 godina

Neven se u prosle 4 godine, pod Pizonom i Sinisom, nagledao mensdjerisanja i vratolomija sa sastavom i u jednom momentu je rekao "dosta". To je dijete koje je odraslo i stasalo u SAD i Svabiji i nije naviklo na te stvari, pa me ne cudi sto je donio ovakvu odluku.Ovi sto su od pionirskih selekcija tu su navikli na to i prave se da ne primjecuju takve stvari.Decko je cista srca odlucio da zaigra za Srbiju, iako je mogao odmah igrati za SAD, a pravo igranja za Njemacku bi, na osnovu pravila o 5 godina neprestanog igranja u jednoj zemlji, stekao 2011.Znaci sa svoje 23 godine, sto je jos uvijek izuzetno mlada dob i itekao bi se isplatilo cekati.Mislim da nije tesko pogoditi sta ce Neven posavjetovati nekog talentovanog klinca naseg porijekla kada ga bude pitao da li da igra za Srbju ili Svabiju.Za ove stvari se trebamo zahvaliti FSSu i ublehama koje sjede u njemu.

specijalna veza

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Pa koji moj onda pikaras ovuda. Piskaraj specijalno na svedskom u svedskim novinama i na svedskim sajtovima...

Delija

pre 9 godina

Djordje znaci u 21 veku netrebamo biti to sto jesmo odakle nam poticu koreni, ako ziviz u Svedskoj to neznaci da si svedjanin mada imas svedsko ime....

Danubewalker

pre 9 godina

Dodjite na stadion,osvrnite se oko sebe,osetite tu turobnu atmosferu,saslusajte oba navijacka uzvika navijaca i zapitajte se da li bi stvarno zeleli da igrate za tu reprezentaciju.Ja bih ali samo u gostima.Postedite me patriotizma i majke Srbije.

Lucidni decko

pre 9 godina

Bravo Nevene u ne treba vise da igras ! Momak je odabrao na pocetku za nas da igra i ako je mogao da bira izmedju USA i Nemacke.. Ej bre jedne Nemacke !!. I sta ne dobio ? Da prosle kvalifikacije sedi na klupi i bude zamena jednom Bisevcu ?? A to je sve posledica Toleta-Ramadanija-Damjanca i na celu piramide Ace Bulica. Sta mislite zasto olako pustaju Subotica ? Pa vec je formiran igrac ima svog menadzera a ovi lopovi nece imati korist od njegove prodaje.. Umesto toga pozvace Racu obrenivackog makelelea u nadi da ce ga nekom uvaliti..

454

pre 9 godina

Strasno. Sta sve covek moze da procita. Ja se bas edukujem citajuci ove komentare. Nece da igra..koga je briga? Sada treba da mi je zao zbog toga??

Dr

pre 9 godina

Ljudi, Subotic cilja nemacku reprezentaciju. Ima poziv. I on je to odlucio jos pre dve godine. I to je razlog.
(vojin, 01. oktobar 2014 13:23)

Jos da ti znas pravila bilo bi sjajno.

Kenzo

pre 9 godina

Neven Subotic,je bio dugo povredjen,pa ni za Borusiju ne igra celu utakmicu,zato je nemoralno,optuzivati ga,da ne zeli da igra,za Srbiju.
On je ,jedan od najboljih,srednjih defanzivnih igraca u Bundesligi,pa bi bilo steta,izgubiti takvog fudbalera.

просто и једноставно

pre 9 godina

(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Не осећаш везу са Србијом зато што су ти родитељи заказали кад су те васпитавали.

Septicar

pre 9 godina

Svaka ti cast majstore za ovu odluku!!! Zasto i kako da igras za drzavu koje prakticno nema sa sve himnom, zastavom i mafijasima na celu svega u njoj, pa tako i u fudbalu!!! Ziv bio i sve najbolje u karijeri, ali van ove septicke jame koja ti nije ni potrebna!!!

boki

pre 9 godina

Subota zeli da se posveti samo igrama u klubu, proslu sezonu je bio povredjen i zeli potpuno da vrati formu. A Ljaja me nebi cudilo da sad pocne da igra kao lud za Romu, nesto kao kad je Mihajlovic bio selektor... Mladi su obojica, ima za njih vremena. Al' krivo mi za Radovica brate, pih!

Pazi ovako

pre 9 godina

(djordje, 01. oktobar 2014 14:07) Malo si se ovde upetljao, to što ti ne osećaš ljubav prema Srbiji ne znači da je patriotizam prevazidjen već jednostavno da ga nemaš. Ova priča o patriotizmu vezanom za komunizam ili 16.i mi liči na priču "kiselo groždje". Što se pak Subotića tiče on je legenda i sigurno se vraća za godinu-dve i nema mu ko šta zameriti.

PimPong

pre 9 godina

"Imamo osećaj da Subotić ne želi da igra za reprezentaciju" - znaci da li zeli ili ne? Selektorov posao je da dobije jasan odgovor od igraca kao sto je Subotic, a ne da nagadja nesto na osnovu poruka preko telefona u kojima je mozda ogranicen broj slova.To treba da bude jasno da ili ne, a ne neke manipulacije. A ako stvarno ne zeli da igra - sa srecom u Borusiji. On je vec stvarno dosta ponizavan u ovoj reprezentaciji.

1003

pre 9 godina

ne znam kolko je ovo tacno,hocu da cujem sta kaze Subotic
mozda je covek jednostavno shvatio kakvo je stanje u FSS...i postujem njegov izbor skroz,ima moju podrsku,ni ja nebi igrao za Reprezentaciju u kjoj 60% igraca ulaze putem nekih svojih menadzera itd.
mozda sad nije tako sa Advokatom,ali je bilo...

Pera Trta

pre 9 godina

Nisam čuo Subotica. On se odlučio da igra za Srbiju a mogao je da igra za SAD i da sto puta boje profitira.
Ja ovom novom treneru ne vjerujem. Nadam se da će se Subotić uskoro javiti po ovom pitanju.
(zed, 1. oktobar 2014 20:52)

Nece se javiti. On je fin covek i vrhunski profesionalac. I jedan od najboljih stopera na Svetu. Znas koliko ga zanima ekipa pilicara iz FSS i novi Dik? Nikad nije rekao da nece da igra za Srbiju. Ali nece covek ni blizu ekipe prevaranata oko reprezentacije. Ne treba mu to u zivotu. On radi to sto radi, najbolje. Ne treba mu (sumnjiva) medijska slava u Srbiji. Menadzeri, posrednici, muvatori.
Ja nisam ni blizu uspesan kao on u svom poslu, pa ipak necu sa svakim da radim. Za leba nemao. Razumes?

Kokanidja

pre 9 godina

Imamo osecaj? Hahahahaaha! Necu ga zvati vise! Sprdnja!

Decko se oporavio od teske povrede normalno je da ne zeli odmah da igra sa 100% snage. Nemamo mi toliki fond igraca da mozemo nekoga da ne zovemo tek tako.

Lazovic? Hahaha jok trebao je Pantelica ili Zigica da zovne!
Sve u svemu dosta cudan izbor.

svirač

pre 9 godina

ja kad vidim racu i karleušu, mene više ne zanima spisak, ni to da li će igrati ili samo gledati, ja tada znam da je selektor samo marioneta.. treba nekako pokušati ugasiti reprezentativne selekcije u fudbalu i privatizovati klubove

andrija

pre 9 godina

Subotić da je bio pametan sad bi imao titulu prvaka sveta. Odrastao je u Nemačkoj, školu završio, formirao se kao ličnost, on je Nemac. Pristojan momak koji je verovatno pod malim pritiskom roditelja odabrao Srbiju i uskoro shvatio sa kim ima posla. Iskoristio je savršenu priliku da skine sebi sa grbače reprezentativne obaveze i tako uradi najbolju moguću stvar za svoju karijeru.
(Petar, 1. oktobar 2014 13:25)

Odrasto je u Americi i cak je jednom izjavio da se oseca kao amerikanac.

Monégasque

pre 9 godina

Subotic nije rekao da ne zeli da igra nego gospodin Dik ima "osecaj". Ako Neven jasno kaze da ne zeli onda idemo dalje bez njega i to je to ali ovaj razlog je smesan. Isto za Ljajica, kao ima drugaciji karakter pa nam nije potreban. On vec dugo nije dobio sansu u reprezentaciju pa ne znamo ako decko stvarno ne zeli da se trudi na terenu. Da je Drulovic ostao selektor ja verujem da bi i jedan i drugi bili na spisku. Vec mi je muka od ovog holandjanina.

peki07

pre 9 godina

Dobar je taj momak Subotic. Velika steta sto ga vise necemeo gledati u reprezentaciji. A kakva bi to bila granitna odbrana, bokovi Kolarov i Ivanovic, stoperi Nastasic i Subotic. Srecno Nevene u nastavku karijere.

kappa

pre 9 godina

Treba svi da stanemo iza ovih igrača,momaka kroz kvalifikacije!!
Bez podrške nacije,navijača nema ništa...moramo svi da verujemo u plasman na euro i naredno svetsko prvenstvo..Stvarno mislim da ćemo se plasirati na oba!Imamo kvalitet,malo sreće...i podrška.
Srbijo,nisu ljudi verovali ni za košarku,nisam ni ja,ali zato je ispalo slađe..
Svuda se navija za državu,nisam čuo da ne vole Pirla jer igra za Juve,nisam čuo da pljuju Ramosa(Real),nisam čuo da mrze fudbalera iz komšiluka...Drugi imaju dođoše,mi ih nemamo,naši momci svi...
Gledali ste 30dana najave na RTL-u,HRT 1,2. za svetsko prvenstvo,pre početka i svako je pomislio "eee da smo i mi u Brazilu" ,treba zaslužiti,oni ali tek mi treba da zaslužimo!!!!
Bez sloge nema ništa!!!!

sofronije

pre 9 godina

Zalim samo glupi narod koji naseda na ovakve price. Zna se zasto je Subotic pobegao iz ekipe, zbog legende Pljuvaca. No, sad ce FSS da vam lepo upakuje pricu da vi pomislite "Kako ga nije sramota da se ne bori za ovaj grb" i slicno.

alejandro

pre 9 godina

Naravno! Potreban je kontinuitet a to znači: ko ne igra u svojim klubovima sigurno mu je mesto u reprezentaciji Srbije! E što će biti blamiranja u kvalifikacijama jedva čekam da počnu!

polu-laik

pre 9 godina

Stvar je vrlo prosta ali mi uvek imamo objasnjenje i opravdanje za sve. Neko brka loncice, a taj neko je ocigledno rukovodstvo FSS. Selektoru je u interesu da uvek ima najbolji tim, mi vec osam godina nikad nemamo najaci tim u reprezentaciji. Tim od izostavljenih igraca, cesto bi mogao da parira A timu. tu je problem.

Mitar_RS

pre 9 godina

Ljudi, nebi ni ja. Iako volim Srbiju vise nego ista, nebi igro. Pratim sve sportove (od kuglanja do vaterpola) gdje ucestvuje Srbija i svim srcem sam uz tim. Ali fudbal ne gledam. Ne gledam reprezentaciju iz prostog razloga: Raco Petrovic, Dusko Tosic, itd. Pored toliko kvalitetnih igraca mi imamo uvijek neki prosjecan tim. Zasto? Zato sto Fadilj, Tole i ostali nemaju koristi od Subotica, Vidica, itd. pa ih tretiraju tako kako ih tretiraju. Zivjela Srbija i Republika Srpska

to je to

pre 9 godina

(Merkur, 1. oktobar 2014 14:25)
Druze ne bih sa tobom ovde da polemisem, ali izgleda nisi razumeo poentu. Evo izjave Advokata: "Na pripremama sam video da svi igrači imaju želju da igraju za reprezentaciju, neću da kvarim timski duh. Ljajić i Subotić su dobri igrači, ali nemaju potreban mentalitet." Kako to da jedan stranac od 25 fudbalera koji su se okupili odmah moze da prepozna ko igra srcem za Srbiju a ko kvari timski duh? I to je bas taj, ko nece da peva himnu svoje drzave sto je po tvome apsolutno nebitno.

Brondby

pre 9 godina

Ljudi neka vas je sramota sto ovako pisete o Nevenu Suboticu pre tri godine dok sam poslom bio u Dortmundu upoznao sam Nevena radi se o veoma skromnoj osobi svi koji ga vređate ste maliciozni covek je rocen u Banja luci ziveo u Nemackoj i Americi mogao je da igra za te dve reprezentacije da je hteo ali nije jel se smatra Srbinom. Dok smo razgovarali decko jedva prica srpski sada mozda bolje tada NE Nemacki mu je maternji i Engleski. Sramno misljenje o coveku imate on najbolje zna sto nece da igra za Srbiju u ovom trenutku.

aKaDemiK

pre 9 godina

lako je srbovati iz fotelje, ali svako ko je nekad bio u inostranstvu (ne kao turista) zna da drzava ponekad i daje a ne samo otima kao sto je to slucaj u nas. g-din subotic je vec dugogodisnji sportski radnik koji je to svakako uvideo te iskreno postujem njegovu odluku iz prostog razloga dok god nam je savez ogledalo drzave (ako kazem tolova prcija - komentar nece biti objavljen), odluka mu je skroz na mestu. nema ovo veze sa patriotizmom, kao i moj neodlazak na stadion vec sa time da se konacno nesto mora promeniti.

Beli anđeo

pre 9 godina

šteta, ali ipak on odlučuje da li hoće ili neće da igra...ja ću i dalje da mislim da je dobar igrač ali pre svega - dobar čovek!

Bane

pre 9 godina

Ma u pravu su momci što neće da igraju, tako je i Dragovoć odustao od reprezentacije Srbije, zvali ga par puta u mlađe kategorije, on odmah video koliko je to neozbiljno i batalio. Pa on treba da posveti svake godine 2 meseca svog života toj reprezentaciji, a u fudbalskom savezu gomila lešinara koja gleda samo kako će da ih izvaćari!

nisam siguran

pre 9 godina

Nisam nesto siguran da Subotic nece da igra za Srbiju,ima tu nesto...treba cuti i njega.Videlo se da nije srecan na pripremama jos od samog pocetka,delovao je malo pogubljeno,ocigledno nije uspeo da se uklopi u nas fudbalski mentalitet.Gledam ga neki dan na euro sportu, daje intervju na engleskom, nasmejan,opusten,potpuno drugaciji.Naravno ljudima u FSS on nije interesantan,pa sto da mu pomognu,zasto da se bore za njega, jedva su docekali da ga se rese,i njega i Ljajica.A obojica su na duze staze, trebali da budu znacajni igraci u nasoj reprezentaciji,jos uvek mladi,a imaju dovoljno iskustva.Steta.Samo da napomenem da je Sale Djordjevic odredio Jocu Antonica da radi samo na jednom igracu,ne bi li ga,pre svega, mentalno, vratio u tim,a kakav su rezultat napravili,svi znamo.

Coa

pre 9 godina

Ja se nadam da ce se vratiti u reprezentaciju ako ne uskoro onda bar u sledecem ciklusu kvalifikacija (Svetsko prvenstvo),dotle ce sutnuti ovog 'trenra' ,sve skupa gubimo relativno dobrog centralnog beka sa iskustvom...

nepodoban komentator

pre 9 godina

Da je bilo ko drugi u pitanju osuo bi drvlje i kamenje na njega kada bi odbio da igra za Srbiju, ali Subotić je nešto posebno.
Želim mu svu sreću u Dortmundu i nadam se da će u budućnosti ipak zaigrati za Srbiju, a naš tim treba da nađe rešenje za centralnu odbranu.
Najbolje bi bilo Biševac - Nastasić, ali je problem povreda Biševca i status Nastasića.

Delija

pre 9 godina

Hvala Aleksa prihvatam gresku nisam je uvideo ali koliko vidim ti si ovde zaluto kada pored toliko komentara i naslova ti trazis gramaticke greske svaka ti cast

kounj

pre 9 godina

Da vi znate ono sto Subota, Vidic i ostalo znaju o toj reprezentaciji ne bi joj prisli ni na 100km. Tole hvala! Obavio si extremno dobro posao, sad mozes da ides, samo ne znam zasto se igras sa mrtvom lesinom, pusti je da istruli....

ws

pre 9 godina

Potpuno razumem Subotica. I sam sam rodjen u Svedskoj, roditelji su mi Srbi ali ne osecam nikakvu "specijalnu vezu" sa Srbijom. Rodoljublje i patriotizam su pre svega odlika 15. ili 16. veka... dok u 21. veku patriotizmom se uglavnom manipulisu mase u komunistickim ili siromasnim zemljama. S obzirom na to koliko je Srbija dala Suboticu (nista), on joj se oduzio visestruko! :)
Ne pljujte sada po coveku! Ja mu zelim sve najbolje u karijeri!
(djordje, 1. oktobar 2014 14:07)

Sve pet Dzordzi, ali sta ces onda na b92? Imas valjda neki Sverige kanal za ispoljavanje nacionalnih osecanja. I meni je sestra udata za Amera, ima dvoje klinaca sa njim, pa su prvo naucili da nam se obrate na srpskom,a engleski ne koriste u komunikaciji sa nama. Dakle, stvar je to kulture i obrazovanja, odnosno najvise kucnog vaspitanja.
Tacnije, promasio si temu, jer sve ovo sto sam napisao Subotic ima,ali su neki bandidosi to iskoristili. A ti nemas ni to,a nisi neki sportista da bi nam tvoja malenkost bila neopphodna za neke zlatne domete, samo si eto iskoristio ovaj clanak da podelis sa nama svoja osecanja. Lepo od tebe.

Serbinho

pre 9 godina

Covek je dolazio da igra, ali ga drzali na klupi da bi igrali klijenti menadzera, nije bilo postovanja i covek im se zahvalio.
Sinisa ga takodje nije uvodio, tako da ne kapiram zasto ga uopste zovu i gde su ti svi sada, koji su imali prednost nad Suboticem.

Vlada

pre 9 godina

U potpunosti ga razumem. Mogao je da bira gde želi, autoritet i ime Radomira Antića ga je dovelo ovde, smena Antića je pokrenula raspad reprezentacije, malo je povraćen kult sada, ali mi nikada ništa nećemo uraditi u fudbalu. Gde ima para tu su Tole i njemu slični koji će gledati da uzimaju. To razume samo onaj koji je ovde rođen.

marej

pre 9 godina

Ти неком оцењујеш граматику, а у две реченице си показао неписменост.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ућутите обојица, 1. oktobar 2014 21:40)

Ja nepismen...

Tako mi treba kad saljem komentare gde komentariste vi strucnjaci. Puna Srbija strucnjaka i filologa. Idem da uspavam decu, a ti ucutkuj nekog drugog, nevaspitano deriste...

браво Невене

pre 9 godina

Тако је Невене краљу! Па ниси ни ти луд!
Видео дечко са ким има посла и лепо, као и Видара, рекао збогом. Да су и други играчи паметни ни они не би играли за репрезентацију са оваквим савезом и клубовима. Кад би отказали ови главни, после нека играју Данко и Петровић до миле воље. Тад би се можда нешто и променило...

Whitesnake

pre 9 godina

Nema sumnje da nam treba Subotic u reprezentaciji ali isto tako treba neke stvari gledati relano. On trenutno igra sa mozda 70% mogucnosti, gledao sam neke utakmice Borusije dosta kiksa, direktan je krivac za neke golove a i koliko vidim ni vcr u LS nece igrati. Isto tako covek je stvarno uvek izgledao bezvoljno kad igra za reprezentaciju. Opet kazem treba nam igrac njegovih fudbalskih kvaliteta ali mislim da mora da popravi neke drge kvalitete...

Advokatska Firm Dik

pre 9 godina

Ja sam Nevenovoj sekretarici poslao text cini mi se, a ona mu to prosledila na email. Sutradan je meni Tole poslao odgovor faxom da mogu da procitam jer ne vidim sitna slova, a ja Nevenu konacnu odluku javljam putem B92. Jos samo telegram da sredimo i nema zime!

Rade

pre 9 godina

Sta vam je ljudi.. Decku je postalo jasno da u Srbiji ne moze da se mulja. Da je to jedna ozbiljna profesionalna sredina gde se posteno radi i gde su interesi reprezentacije uvek u prvom planu, a ljudi u vrhu sve strucniji od strucnijeg. Nije to Borusija, nije to Nemacka. Cim je to shvatio odmah se pokajao sto je dosao i odlucio da se povuce zauvek.

Slepac

pre 9 godina

Lazovic = in
Radovic = out

Ko je ovde lud?

Što se tice Subotica neznam zasto nece poziv ali znam da ima puno razloga.

Poz iz šolja

lla

pre 9 godina

novine,tv,radio,internet .....cudo, od nas koji citamo ove vesti ,znamo samo sto je napisano i presudjujemo.SMRT STRELJANJEM.Uvek je potrebno mnogo vise znati da se nekome sudi. I Advokatu,suditi tek kad se zavrse kvalufikacije,sto nije zvao ovog,sto nije onog,pa hajde da se raspise referendum,koga zvati,nasa reprezentacija bi imala 120 clanova.

Dusko22

pre 9 godina

Svi smo mi selektori i to je ok i normalno jer mnogo volimo fudbal i dosta ljudi stvarno zna dosta o fudbalu ali selektor pravi tim sa igracima koji mogu na terenu da odrade ono sto onj od njih ocekuje. To nas ne sprecava da komentarisemo, osuporavamo njegove odluke,kritikujemo. Sale je odveo ekipu u Spaniju koju smo mnogo kritikovali ali ta ekipa je uradila ono sto je on od nje trazio i donela srebro. Ipak i pored nas ljubitelja fudbala veci problem su novinari sa svojim naslovima i komentarima. Naslov "Subotic ne zeli da igra za Srbiju" je u najmanju ruku nekorektan! Kako niko nije malo istrazio sta se tu stvarno desava vec stavljaju momka u poziciju da ga vecina odmah osporava. Nije mi jasno kako selektor, koga svi smatraju velikim strucnjakom, nema vremena da ode licno do igraca i porazgovara sanjim i njegovim trenerom, nego se dopisuje porukama i mailom?! I to pogotovu kada se radi o igracu koji je stub odbrane svoje ekipe i za koga su zainteresovani najveci klubovi u Evropi! I niko ne moze reci da nam ne treba takav igrac u reprezentaciji. Po mom skromnom misljenju to je u najmanju ruku nekorektno. Sa druge strane mogu da razumem ne pozivanje Ljajica jer se mozda ne uklapa u njegovu koncepciju igre i ima dosta igraca na toj poziciji, ali ne pozivanje Radovica od strane i Advokata kao i samo obrazlozenje zbog cega nije dobio poziv me iznenadjuju. Konstantno najbolji igrac u svom prvenstvu ipak bi morao da dobije sansu da se dokaze i u nacionalnom timu.

ућутите обојица

pre 9 godina

(marej, 01. oktobar 2014 19:41)

Ти неком оцењујеш граматику, а у две реченице си показао неписменост.

yisk

pre 9 godina

realno bolje da ne igra ako ne zeli..koga nema bez njega se moze. Imamo dobar tim, okosnicu Tadica, Matica, Markeca, Djuricica, Matiju,Mitra...sve najbolje u Borusiji Suboticu

Slavko Rs

pre 9 godina

Ko ne zeli da igra ne mora,ljudi pustite kritike kraju,i Djordjevica smo mnogi kritikovali pa je ispalo sve dobro,pustite da pocnu kvalifikacije pa da vidimo sta ce da bude.

Ilija

pre 9 godina

Oticemo na EP i to ce zadovoljiti ambicije Toleta Karadzica i njegovigh bliskih saradnika.Tamo u Francuskoj te 2016. bicemo opet pregazeni kao i mnogo puta u proslosti.

mk

pre 9 godina

Citam da su nase"patriote"obicno crno ili crveno bele.Drzavu dele na dva (propala,bankrot) tima.Elem,te tribine na kojima urlicu,psuju,piju,su neophodna terapija u njihovim besciljnim zivotima.

Otadžbina nije predmet ograničen, oivičen, utelovljen
Otadžbina je misao, otadžbina je vera, a misao i vera ne umiru.
Branislav Nušić

просто и једноставно

pre 9 godina

(Djole, 01. oktobar 2014 14:31)

Ниси прочитао зато што не знаш да читаш. Ко зна, могао је да прочита вест да је Манчестер јунајтед заинтересован.

acabMatori

pre 9 godina

Subota vrati se! Izgubili smo jednog vrhunskog stopera, nemoj i tebe molim te... Nastasic nece ove sezone ni da igra za Siti, ima da pucamo samo tako na mestu gde bi trebalo da budemo najjaci - odbrana(stoperi). Znam da ces se vratiti jednog dana

artiljerijom na FSS!

pre 9 godina

Ni mi ne želimo Subotića u reprezentaciji, neka igra i za Honduras ako hoće... Jak mi pa igrač koji je zadužio zemlju pa da mu se klanjamo...
@(Vuja neynalica, 1. oktobar 2014 13:35)

Nisi ti vuja neznalica, ti si samo FSS-bot kome je ucitan samo jedan program u sivu masu koji neprestano izvrsava.
Ako te neko nije obavestio Subotic je decko koji je odbio i USA i Nemacku, sa kojom je mogao mozda da se okiti i titulom svetskog sampiona, sve da bi igrao za Srbiju -i sad odustaje..!

Subotic je samo jedan u nizu kome se smucilo sve oko selekcije i Saveza, poput Vidica, Aleksandra Lukovica, itd...

Monarhista

pre 9 godina

Vazno je da Danko zeli...ovaj nastavlja gde je Mihajlovic stao...misle da moze bahato jer smatraju da nema sanse da se ne kvalifikujemo....mozda ce vec posle Jermenije i Albanije da misle drugacije...al ce biti kasno...ja sam smeo glavu da dam da nas "miha" nece odvesti u Brazil...ovaj mozda hoce na ep ali samo zbog novog sistema kvalifikacija ,da je ostao stari ne bi ni u snu...a ovako dajem 60% sanse da se kvalifikujemo a dobrih 40 da necemo...a usto nikad u zivotu nisam bio pesimista pa vi vidite:-))

Merkur

pre 9 godina

Ne mozez ti da igras za nesto sto u stvari mrzis, ne mozez da igras za narod kome po sopstvenom uverenju ne pripadas, ne mozez da mases turskom zastavom a srcem da igras za Srbiju.
(to je to, 1. oktobar 2014 13:15)

Odakle ti pouzdana informacija da Ljajić mrzi Srbiju?! Ne igra se za jedan narod, već za zemlju; reprezentacija predstavlja državu, a ne narod (u pitanju je reprezentacija Srbije, a ne Srba)- u našoj državi ima više naroda; mi, Srbi, smo većinski - ali ova zemlja ne pripada meni ništa više nego nekom drugom građaninu koji nije Srbin - makar je svuda tako u civilizovanom svetu, svi građani treba da imaju ista prava i obaveze. Kada i gde je Adem mahao turskom zastavom?

Selektor ima potpuno pravo da ga ne uvrsti na spisak ako mu se ne uklapa u koncepciju - selektor određuje tim i snosi odgovornost za rezultate... i to važi za bilo kog igrača... ali ne sme razlog nepozivanja da bude nepevanje himne (kao što je bio za vreme Mihajlovića) - takav uslov je besmislen i kršenje je prava i sloboda građanina; pevanje himne nije obavezno bilo kojim propisom (inače nigde u svetu se to ne zahteva), obavezno je dostojanstveno stajanje tokom njenog intoniranja i mnogi veliki igrači himnu ne pevaju: Ibrahimović, Ozil, Kedira, Benzema, Riberi... i niko im to ne zamera.

mst

pre 9 godina

Sta lupetate sa komentarima? Niko od nas ne zna sta se desava i koji su razlozi za odsustvo. Oduvek je tako bilo sa nasim fudbalom, tako ce nazalost i biti

просто и једноставно

pre 9 godina

(Srbin, 01. oktobar 2014 15:35)

Ајде прво научи граматику. Срамота је. Још си се потписао као Србин. Помислиће људи да смо сви неписмени.

Merkur

pre 9 godina

(to je to, 1. oktobar 2014 16:55)

Poenta je jedno, a tendenciozno komentarisanje na nečiji račun uz korišćenje vrlo teških kvalifikacija (koje bi u nekoj drugoj zemlji možda povukle i zakonsku odgovornost - jer to su vrlo teške reči, a pritom ničim utemeljene i potpuno bez dokaza) nešto sasvim drugo. Ne mora da znači da su osnovni razlozi patriotske prirode - zašto je nemoguće da je selektor video na prvom okupljanju npr. njegovu nemotivisanost, neuklapanje u kolektiv, odsustvo požrtvovanja, jednostavno - na bilo koji način - nesaglasje s onim što selektor zamišlja da svaki reprezentativac treba da ima... zašto to ne bi mogao i neki Srbin da demonstrira... kao npr. Micov.
Kao što rekoh, selektor ima pravo zbog sličnih razloga bilo koga da ne pozove, to je diskreciono njegovo pravo - ali ne kod onih stvari koje su kršenje ličnih prava i sloboda građanina. I naravno da je pevanje himne nebitno - što su i pokazali naši košarkaši, koji su prevazišli svoje mogućnosti, iako pola tima nije pevalo himnu. Svako neka himnu isprati kako mu odgovara i kako ga najbolje motiviše pred utakmicu - jedino je obavezno da himnu ispoštuje stajavši u miru tokom njenog intoniranja. Brazilci su pevali dvostruku verziju, padali u nekakvu patriotsku egzaltaciju - pa ih to nije spaslo da prime sedam komada u polufinalu svetskog prvenstva.

filip

pre 9 godina

Ljudi, cemu razocarenja i uzdasi?? Pa ovako je kod nas uvek bilo. Secate se pre nekoliko godina izjave Zika da je Srbija najveci favorit za osvajanje svetskog prvenstva, gde ga novinari u cudu pitaju zasto to misli, na sta on odgovara da reprezentacija koja ima 20ak igraca boljih od Ramba Petkovica mora da osvoji svetsko prvenstvo. Uvek je kod nas bilo sto po babi, sto po stricevima..

Delija

pre 9 godina

142
Ljudi, Subotic cilja nemacku reprezentaciju. Ima poziv. I on je to odlucio jos pre dve godine. I to je razlog.(vojin, 01. oktobar 2014 13:23)Jos da ti znas pravila bilo bi sjajno.
(Dr, 01. oktobar 2014 15:39)
Moze igrati za nemce ali neku njihovu narodnu igru

zdravko

pre 9 godina

Od reprezentacije i ovako nema niata.Sta ce vise on tu.Tako isto je i Mateja Kezman uradio ali kasnije je ponovo zaigrao za reprezentaciju,sto mu je bila velika greska.

MACAK

pre 9 godina

Podrška za Subotića! Sa kime da igra? Sa folirantima,kvazi fudbalerima,splavarima! Ivan Ergic je lepo objasnio kakvo je stanje u srpskom fudbalu i srpskoj reprezentaciji!

uvek Zvezda

pre 9 godina

Ne znam sto ga pljujete. Decko ionako nije ni odrastao ovde, ne zna ni nas jezik i ovo sto je do sada igrao je dosta od njega. Neko spominje Vidica.... To je isto potpuno druga prica. U najtezem trenutku covek je uzeo i sutnuo penal. Ok promasio je ali sto neko drugi nije sutnuo? On sigurno nije prvi izvodjac penala u reprezentaciji. I posle svega onaj prevarant kaze Sta hocete, pa nisam ja sutirao penal?! Eeeej, drskosti i bezobrazluka! Da ne bude zabune, smatram da Vidić nije smeo da odustane od reprezentacije ali donekle razumem njegovu razocaranost kao sto razumem i Subotica....Realno mnogo toga se desava o cemu mi nemamo pojma i samo se informisemo iz novina...

Stojadin

pre 9 godina

Kad je bio u top formi,sedeo je na klupi i bio rezerva Nastasicu od 19 god i ono Bisevcu,koji je obicno drvo, pa nije lud da se odazove pozivu! Sad kada nemamo koga sad nam treba!!!

Griffin

pre 9 godina

Mene vec strah od ovog Advokata.Ja ovde vidim sve obrnuto od kosarkaske reprezentacije.Pa mi jedva utakmicu u nogama imamo sa novim trenerom a cepamo u kvalifikacije.

mesni narezak

pre 9 godina

Decko je musliman i veruje u Alaha( kako da peva o bogu),
Pazi ovoga...ko sve nece da komentarise..Alo decko,nisam informisan, jel Alah postar?