Sreda, 01.10.2014.

09:47

14 godina od zlata u Sidneju

Na današnji dan pre 14 godina odbojkaška reprezentacija Jugoslavije ostvarila je najveći uspeh u istoriji, osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Izvor: JT

14 godina od zlata u Sidneju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

veliki strumf

pre 9 godina

Vidim da su i posle 14 godina svima ziva secanja na taj dan - vecina nas se seca i gde smo bili. Ja recimo pojma nemam gde sam gledao finale u Atini 95. ili Indianopolisu 2002. ali ovo pamtim kao da je juce bilo: u studentskom domu, u memljivoj tv sali u suterenu (nije bilo kompa ni interneta u domu), nas 200 u prostoriji sa 30 ctolica i mozda 30-40 mesta za stajanje. Kakva je to ludnica bila u ranim prepodnevnim satima... Verovatno su secanja tako ziva znog trauma iz 99. pa je ovo zlato bilo pravi lek. Bas me zanima da li neko od legendi cita ove komentare - ako cita koliko li je samo ponosan i koliko li se lepo oseca. Meni bi srce iskocilo.

miki

pre 9 godina

16 godina sam imao i probudio celu kucu kolko sam se drao na zadnjih 5 poena (bilo je rano ujutru nesto) xD
Ako mi neko pronadje ovu utakmicu ili bar ovaj poen grbica sa Koracevim komentarom bicu neizmerno zahvalan :)
(markoni, 1. oktobar 2014 10:08)

Imas prijatelju dragi i utakmicu na YT a i mislim Vanjin poen sa Koracevim komentarom :)

ivanddd

pre 9 godina

pa naravno da ce ih kritikovati kad zasluze, i hvaliti takodje po zasluzi. jel' treba da je drugacije?? to sve i treba tako da bude. pa oni i iz toga crpe neku motivaciju, izmedju ostalog. na sta bi to licilo, da ih hvalimo posle poraza, to bi bio jedan bizarni haos. sto bi rekli , teren ne laze, i kraj price , i tih patetika vise. sta sad, treba ih voleti po svaku cenu?! to je cista idolatrija onda. Nego, zasluzi ti bato da te tvoj narod voli, onda i ima smisla. Kao sto i jesu tad Vanja , Nikola i ostale legende..

Nisu se slikali s njima

pre 9 godina

Da podsetim:

Svi znamo da je obicaj svih sefova drzava da posle ovakvih uspeha sportista naprave prijem za njih - pozovu osvajace medalja. Tako je uradio i Milosevic, ali ovi se zlatni momci NISU odazvali pozivu. Time su jasno pokazali da ne prihvataju njegov rezim i da su uz narod.

Slicno su ranije uradili kosarkasi posle osvajanja Sv. prvenstva u Grckoj. Naime, posle finalne utakmice, tadasnji ministar sporta Milosevicevog rezima je pozvao repr. na veceru odmah tu, u Grckoj. Medjutim, oni (reprezentativci) su otisli sa predstavnicima opozicije (Mislim da je to Djindjic organizovao, ali nisam siguran) na "ad hok" veceru i... Valjda su do jutra ostali.

marko

pre 9 godina

Imao sam 15godina tad,bjezali smo iz skole da bi gledali nase,nevjerovatna ekipa,uspjeh,osjecaj ma sve...nikad to zaboraviti necu,od tada kad god bi igrali odbojku na fizickom ja kad serviram udaljim se maksimalno i proderem Djula Mešter sa osnovne linije :) I sad se najezim kad vidim ovo,gledao sam te momke uvijek,bila to svjetska liga,evropsko...Veliki naklon Vanji,Kvisku,Nikoli i ostalima i hvala do vijeka. Pozdrav iz Srpske Boke

Marchena

pre 9 godina

Zbog tog uspeha sam zavoleo odbojku i poceo da je treniram sa 11godina, verovatno kao i mnogi klinci tada, dzentlmenski sport, bez kontakta, sa puno razmisljanjanja se igra, ko kaze da je lagan grdno gresi..

Dodo

pre 9 godina

Jedna od najlepsih uspomena u zivotu sigurno. Ne treba zaboraviti ni to da smo ostavili bez zlata u svojoj istoriji jednu fenomenalnu Italiju. Ako se ne varam Italija je bila tri puta uzastopno svetski sampion.. Djani, Gardini, Gravina, Sartoreti...

Podsecanje na nepravdu

pre 9 godina

Jeza me podilazi:)

Uprkos tome, ne mogu a da se ne setim (i podsetim) kako smo ispratili te momke; te legende sa velikim "L". Ispraceni su kao i ovi danas:

- Nikola je odavno procitan. Sto ga vode...?
- He, Vanja! On se samo beci i vice na saigrace; samo on hoce loptu...
A onda - oni koji, valjda, "najbolje poznaju" odbojku - zakljucuju:

Vanja i Nikola idu na OI zato sto se oni pitaju za sve i oni odredjuju taktiku i ko treba da igra.

Posle prva dva poraza... Ma, necu da kvarim pre svega svoje raspolozenje kad se setim sta je sve pisano i o Miljkovicu koji je vec tada postao jedan od najboljih korektora na svetu.

Isto se desava i danas. Svasta pisete i o ovim danasnjim momcima koji, ipak, na PRAVI NACIN pronooe svetom lepu Srbiju. Sutra, kad osvoje medalju, dizacete ih u nebesa i polizati sve uvrede koje im se serviraju u komentarima.

Miki27

pre 9 godina

I dan danas jeza uhvati kad se pogleda ovaj mec, kakav tim! Ne zna se koji je bolji igrac od kojega ali nekako sam najvise gotivio Vanju, na granici ludila a opet dusa ekipe... Vec tada se vidjelo i kakvog mladog asa imamo u Miljkovicu, koja smirenost kod njega! Ovi sto porede sportove i titule, manite se toga jer svaka je na svoj nacin dragocjena ali da je ovo nevjerovatan uspjeh, to stoji... Tako mala zemlja a toliko sportskih heroja, neprocenjivo

Jovan

pre 9 godina

Dva najubedljivija vezana trijumfa u istoriji odbojke na OI. Prvo Italijanima lekcija 3:0, a onda baćuškama preko ušiju 3:0 u finalu. I to na turniru gde su jedva prošli kvalifikacije (klali se sa sakatim holandezima 3:2).

Nikada više-ni takvih igrača, ni takvog uspeha.
Kao da se dogodilo pre 300 godina.

my way

pre 9 godina

Свака част Италијанима, Холанђанима, Бразилцима, Русима, али овај наш тим је најбоља одбојкашка екипа свих времена! Чиниле су је легенде светске одбојке, примачки тандем снова Вујевић-Грбић (после којег смо сазнали да у овом спорту постоји и нешто што се зове проблеми на пријему), техничар Никола Грбић, коректор Иван Миљковић, блокери Андрија Герић и Ђула Мештер и остали сјајни момци.

AcaPN

pre 9 godina

Fantasticna ekipa, predvodjena jednim od najboljih trenera u istoriji ove igre. Jeste da je proslo dosta godina, ali svakog 01.10 u godini treba da se spomene ovaj uspeh!

Zanina

pre 9 godina

Za mene je ovo najveći uspjeh jugoslavenskog ili srpskog kolektivnog sporta bez obzira što su vaterpolisti osvojili 3, rukometaši 2, a košarkaši 1 olimpijsko zlato i što je vrlo teško usporedjivati kvaletite pojedinih sportova na OI. Treba napomenuti da su i rukomet i vaterpolo prije svega europski sportovi, a u Moskvi 80g. na košarkaškom turniru nisu učestvovali Amerikanci. Na OI u rukometu samo je J. Koreja kao domaćin 88g. osvojila srebro, a kod vaterpolista samo su Amerikanci osvojili 3 srebrne i 3 brončane medalje.

Srbi - nebeski narod

pre 9 godina

A Ruse dokrajcio buduci najbolji svetski igrac, legenda Ivan Miljkovic... Lepa vremena su to bila, svet nas bombarduje bombama a mi svet sportskim titulama.

Lale

pre 9 godina

(ĐuX, 01. oktobar 2014 10:33)

Ako si dovoljno star da pamtis Bari '91. onda moras obavezno u spisak da dodas i Atinu '95. Ono finale sa Litvanijom je jedan od najznacajnijih trenutaka u istoriji naseg sporta, iz mnogo razloga: zemlja koja se 3 godine nije takmicila zbog sankcija se vraca na scenu i osvaja zlato bez izgubljene utakmice; ta utakmica je proglasena za najlepse finale u istoriji EP; obilje asova sa obe strane, nije se znalo ko bolje igra; sadasnji selektor usao u istoriju sa svojih 41 datih poena.

Dag Kristi

pre 9 godina

Majstori,secam se ovog finala kao da je juce bilo.Bilo bi lepo da se puste reprize legendarnih utakmica na javnom servisu,umesto serija koje smo gledali po 100 puta.

Kol

pre 9 godina

Kakva je to utakmica bila i genijalan poen Vladimira Grbica i naravno samo njemu svojstven komentar kada se na kraju utakmice drao u kameru - Tata spremi prase :D, legenda i on kao i svi ostali iz te ekipe!

markoni

pre 9 godina

16 godina sam imao i probudio celu kucu kolko sam se drao na zadnjih 5 poena (bilo je rano ujutru nesto) xD
Ako mi neko pronadje ovu utakmicu ili bar ovaj poen grbica sa Koracevim komentarom bicu neizmerno zahvalan :)

Veljko

pre 9 godina

Neka oproste kosarkasi iz 1995,ali po meni ovo je nas najbolji kolektiv svih vremena.Patriotizam i pozrtvovanost Vanje Grbica,gospodstvena smirenost Nikole Grbica,radisnost Vase Mijica,lucidnost Gorana Vujevica...ovi momci su bili i ostali pravi primer velikih patriota,sportskog,kulturnog i dzentlmenskog ponasanja kako na terenu tako i van njega.

motoma

pre 9 godina

ovo je odbojkaska paralela, za maradonin dribling 1986 protiv engleza...ALI U FINALU...VECITO POSTOVANJE ZA JEDAN OD NAJBOLJIH SRPSKIH TIMOVA

Grobar matejar

pre 9 godina

Eh pre tacno 14 godina ja sam napunio tacno 2 meseca, evo i dalje cekam zlato na OI...
London je prosao bezveze, doduse, bio sam klinac...
Rio je vec ozbiljna prica, odbojkase cu pratiti sa devojkom i pivom u ruci(RIO), umesto sa mamom i tatom i casom coca cole u ruci(LONDON)...
Steta zbog SP u Poljskoj, ali idemo dalje, novi trener, nove ambicije!
NAPRED SRBIJA!!!

nuff said

pre 9 godina

Kakva je to ekipa bila! Neprocenjive uspomene na prelepo detinjstvo sto se uspeha u kolektivnim sportovima tice.

Igra rock'n'roll....

ĐuX

pre 9 godina

Utakmica protiv Rusije mi je u magli, ali utakmice protiv Talijana se sjecam kao da je jucer bilo. Bili smo im konstantne musterije, a onda je doslo to polufinale i dva seta koja su mozda i dva najznacajnija seta srpske odbojke i takvo (sportsko) uzbudjenje i sreća se moze usporediti samo s nekoliko sportskih dogadjaja koje pamtim... Zvezda '91, Zvezda protiv K'lauterna, Indianapolis, Kecman, vaterpolisti par puta, 1/2 u rukometu Srbija - Hrv, sad često Đoksa, tesko se svega sjetiti, zato vam hvala na ovom sjecanju koje ne blijedi. Zivi i zdravi bili!

Mikeli

pre 9 godina

Koliko sam se radovao tom zlatu, tada je odbojka bila nekako tezi i jaci sport. Italija, Rusuja, Holandija i mi smo bili ko zemlja jaki. To finale je najbolja nasa utakmica koju sam odgledao,a Grbicev potez mozda i najbolji potez olimpijskog turnira, jer je izveden u finalu.

Lale

pre 9 godina

(ĐuX, 01. oktobar 2014 10:33)

Ako si dovoljno star da pamtis Bari '91. onda moras obavezno u spisak da dodas i Atinu '95. Ono finale sa Litvanijom je jedan od najznacajnijih trenutaka u istoriji naseg sporta, iz mnogo razloga: zemlja koja se 3 godine nije takmicila zbog sankcija se vraca na scenu i osvaja zlato bez izgubljene utakmice; ta utakmica je proglasena za najlepse finale u istoriji EP; obilje asova sa obe strane, nije se znalo ko bolje igra; sadasnji selektor usao u istoriju sa svojih 41 datih poena.

ĐuX

pre 9 godina

Utakmica protiv Rusije mi je u magli, ali utakmice protiv Talijana se sjecam kao da je jucer bilo. Bili smo im konstantne musterije, a onda je doslo to polufinale i dva seta koja su mozda i dva najznacajnija seta srpske odbojke i takvo (sportsko) uzbudjenje i sreća se moze usporediti samo s nekoliko sportskih dogadjaja koje pamtim... Zvezda '91, Zvezda protiv K'lauterna, Indianapolis, Kecman, vaterpolisti par puta, 1/2 u rukometu Srbija - Hrv, sad često Đoksa, tesko se svega sjetiti, zato vam hvala na ovom sjecanju koje ne blijedi. Zivi i zdravi bili!

Veljko

pre 9 godina

Neka oproste kosarkasi iz 1995,ali po meni ovo je nas najbolji kolektiv svih vremena.Patriotizam i pozrtvovanost Vanje Grbica,gospodstvena smirenost Nikole Grbica,radisnost Vase Mijica,lucidnost Gorana Vujevica...ovi momci su bili i ostali pravi primer velikih patriota,sportskog,kulturnog i dzentlmenskog ponasanja kako na terenu tako i van njega.

Mikeli

pre 9 godina

Koliko sam se radovao tom zlatu, tada je odbojka bila nekako tezi i jaci sport. Italija, Rusuja, Holandija i mi smo bili ko zemlja jaki. To finale je najbolja nasa utakmica koju sam odgledao,a Grbicev potez mozda i najbolji potez olimpijskog turnira, jer je izveden u finalu.

Kol

pre 9 godina

Kakva je to utakmica bila i genijalan poen Vladimira Grbica i naravno samo njemu svojstven komentar kada se na kraju utakmice drao u kameru - Tata spremi prase :D, legenda i on kao i svi ostali iz te ekipe!

markoni

pre 9 godina

16 godina sam imao i probudio celu kucu kolko sam se drao na zadnjih 5 poena (bilo je rano ujutru nesto) xD
Ako mi neko pronadje ovu utakmicu ili bar ovaj poen grbica sa Koracevim komentarom bicu neizmerno zahvalan :)

nuff said

pre 9 godina

Kakva je to ekipa bila! Neprocenjive uspomene na prelepo detinjstvo sto se uspeha u kolektivnim sportovima tice.

Igra rock'n'roll....

motoma

pre 9 godina

ovo je odbojkaska paralela, za maradonin dribling 1986 protiv engleza...ALI U FINALU...VECITO POSTOVANJE ZA JEDAN OD NAJBOLJIH SRPSKIH TIMOVA

Dag Kristi

pre 9 godina

Majstori,secam se ovog finala kao da je juce bilo.Bilo bi lepo da se puste reprize legendarnih utakmica na javnom servisu,umesto serija koje smo gledali po 100 puta.

Srbi - nebeski narod

pre 9 godina

A Ruse dokrajcio buduci najbolji svetski igrac, legenda Ivan Miljkovic... Lepa vremena su to bila, svet nas bombarduje bombama a mi svet sportskim titulama.

Jovan

pre 9 godina

Dva najubedljivija vezana trijumfa u istoriji odbojke na OI. Prvo Italijanima lekcija 3:0, a onda baćuškama preko ušiju 3:0 u finalu. I to na turniru gde su jedva prošli kvalifikacije (klali se sa sakatim holandezima 3:2).

Nikada više-ni takvih igrača, ni takvog uspeha.
Kao da se dogodilo pre 300 godina.

my way

pre 9 godina

Свака част Италијанима, Холанђанима, Бразилцима, Русима, али овај наш тим је најбоља одбојкашка екипа свих времена! Чиниле су је легенде светске одбојке, примачки тандем снова Вујевић-Грбић (после којег смо сазнали да у овом спорту постоји и нешто што се зове проблеми на пријему), техничар Никола Грбић, коректор Иван Миљковић, блокери Андрија Герић и Ђула Мештер и остали сјајни момци.

AcaPN

pre 9 godina

Fantasticna ekipa, predvodjena jednim od najboljih trenera u istoriji ove igre. Jeste da je proslo dosta godina, ali svakog 01.10 u godini treba da se spomene ovaj uspeh!

Zanina

pre 9 godina

Za mene je ovo najveći uspjeh jugoslavenskog ili srpskog kolektivnog sporta bez obzira što su vaterpolisti osvojili 3, rukometaši 2, a košarkaši 1 olimpijsko zlato i što je vrlo teško usporedjivati kvaletite pojedinih sportova na OI. Treba napomenuti da su i rukomet i vaterpolo prije svega europski sportovi, a u Moskvi 80g. na košarkaškom turniru nisu učestvovali Amerikanci. Na OI u rukometu samo je J. Koreja kao domaćin 88g. osvojila srebro, a kod vaterpolista samo su Amerikanci osvojili 3 srebrne i 3 brončane medalje.

Miki27

pre 9 godina

I dan danas jeza uhvati kad se pogleda ovaj mec, kakav tim! Ne zna se koji je bolji igrac od kojega ali nekako sam najvise gotivio Vanju, na granici ludila a opet dusa ekipe... Vec tada se vidjelo i kakvog mladog asa imamo u Miljkovicu, koja smirenost kod njega! Ovi sto porede sportove i titule, manite se toga jer svaka je na svoj nacin dragocjena ali da je ovo nevjerovatan uspjeh, to stoji... Tako mala zemlja a toliko sportskih heroja, neprocenjivo

Dodo

pre 9 godina

Jedna od najlepsih uspomena u zivotu sigurno. Ne treba zaboraviti ni to da smo ostavili bez zlata u svojoj istoriji jednu fenomenalnu Italiju. Ako se ne varam Italija je bila tri puta uzastopno svetski sampion.. Djani, Gardini, Gravina, Sartoreti...

Grobar matejar

pre 9 godina

Eh pre tacno 14 godina ja sam napunio tacno 2 meseca, evo i dalje cekam zlato na OI...
London je prosao bezveze, doduse, bio sam klinac...
Rio je vec ozbiljna prica, odbojkase cu pratiti sa devojkom i pivom u ruci(RIO), umesto sa mamom i tatom i casom coca cole u ruci(LONDON)...
Steta zbog SP u Poljskoj, ali idemo dalje, novi trener, nove ambicije!
NAPRED SRBIJA!!!

Podsecanje na nepravdu

pre 9 godina

Jeza me podilazi:)

Uprkos tome, ne mogu a da se ne setim (i podsetim) kako smo ispratili te momke; te legende sa velikim "L". Ispraceni su kao i ovi danas:

- Nikola je odavno procitan. Sto ga vode...?
- He, Vanja! On se samo beci i vice na saigrace; samo on hoce loptu...
A onda - oni koji, valjda, "najbolje poznaju" odbojku - zakljucuju:

Vanja i Nikola idu na OI zato sto se oni pitaju za sve i oni odredjuju taktiku i ko treba da igra.

Posle prva dva poraza... Ma, necu da kvarim pre svega svoje raspolozenje kad se setim sta je sve pisano i o Miljkovicu koji je vec tada postao jedan od najboljih korektora na svetu.

Isto se desava i danas. Svasta pisete i o ovim danasnjim momcima koji, ipak, na PRAVI NACIN pronooe svetom lepu Srbiju. Sutra, kad osvoje medalju, dizacete ih u nebesa i polizati sve uvrede koje im se serviraju u komentarima.

veliki strumf

pre 9 godina

Vidim da su i posle 14 godina svima ziva secanja na taj dan - vecina nas se seca i gde smo bili. Ja recimo pojma nemam gde sam gledao finale u Atini 95. ili Indianopolisu 2002. ali ovo pamtim kao da je juce bilo: u studentskom domu, u memljivoj tv sali u suterenu (nije bilo kompa ni interneta u domu), nas 200 u prostoriji sa 30 ctolica i mozda 30-40 mesta za stajanje. Kakva je to ludnica bila u ranim prepodnevnim satima... Verovatno su secanja tako ziva znog trauma iz 99. pa je ovo zlato bilo pravi lek. Bas me zanima da li neko od legendi cita ove komentare - ako cita koliko li je samo ponosan i koliko li se lepo oseca. Meni bi srce iskocilo.

Marchena

pre 9 godina

Zbog tog uspeha sam zavoleo odbojku i poceo da je treniram sa 11godina, verovatno kao i mnogi klinci tada, dzentlmenski sport, bez kontakta, sa puno razmisljanjanja se igra, ko kaze da je lagan grdno gresi..

marko

pre 9 godina

Imao sam 15godina tad,bjezali smo iz skole da bi gledali nase,nevjerovatna ekipa,uspjeh,osjecaj ma sve...nikad to zaboraviti necu,od tada kad god bi igrali odbojku na fizickom ja kad serviram udaljim se maksimalno i proderem Djula Mešter sa osnovne linije :) I sad se najezim kad vidim ovo,gledao sam te momke uvijek,bila to svjetska liga,evropsko...Veliki naklon Vanji,Kvisku,Nikoli i ostalima i hvala do vijeka. Pozdrav iz Srpske Boke

Nisu se slikali s njima

pre 9 godina

Da podsetim:

Svi znamo da je obicaj svih sefova drzava da posle ovakvih uspeha sportista naprave prijem za njih - pozovu osvajace medalja. Tako je uradio i Milosevic, ali ovi se zlatni momci NISU odazvali pozivu. Time su jasno pokazali da ne prihvataju njegov rezim i da su uz narod.

Slicno su ranije uradili kosarkasi posle osvajanja Sv. prvenstva u Grckoj. Naime, posle finalne utakmice, tadasnji ministar sporta Milosevicevog rezima je pozvao repr. na veceru odmah tu, u Grckoj. Medjutim, oni (reprezentativci) su otisli sa predstavnicima opozicije (Mislim da je to Djindjic organizovao, ali nisam siguran) na "ad hok" veceru i... Valjda su do jutra ostali.

miki

pre 9 godina

16 godina sam imao i probudio celu kucu kolko sam se drao na zadnjih 5 poena (bilo je rano ujutru nesto) xD
Ako mi neko pronadje ovu utakmicu ili bar ovaj poen grbica sa Koracevim komentarom bicu neizmerno zahvalan :)
(markoni, 1. oktobar 2014 10:08)

Imas prijatelju dragi i utakmicu na YT a i mislim Vanjin poen sa Koracevim komentarom :)

ivanddd

pre 9 godina

pa naravno da ce ih kritikovati kad zasluze, i hvaliti takodje po zasluzi. jel' treba da je drugacije?? to sve i treba tako da bude. pa oni i iz toga crpe neku motivaciju, izmedju ostalog. na sta bi to licilo, da ih hvalimo posle poraza, to bi bio jedan bizarni haos. sto bi rekli , teren ne laze, i kraj price , i tih patetika vise. sta sad, treba ih voleti po svaku cenu?! to je cista idolatrija onda. Nego, zasluzi ti bato da te tvoj narod voli, onda i ima smisla. Kao sto i jesu tad Vanja , Nikola i ostale legende..

Grobar matejar

pre 9 godina

Eh pre tacno 14 godina ja sam napunio tacno 2 meseca, evo i dalje cekam zlato na OI...
London je prosao bezveze, doduse, bio sam klinac...
Rio je vec ozbiljna prica, odbojkase cu pratiti sa devojkom i pivom u ruci(RIO), umesto sa mamom i tatom i casom coca cole u ruci(LONDON)...
Steta zbog SP u Poljskoj, ali idemo dalje, novi trener, nove ambicije!
NAPRED SRBIJA!!!

ĐuX

pre 9 godina

Utakmica protiv Rusije mi je u magli, ali utakmice protiv Talijana se sjecam kao da je jucer bilo. Bili smo im konstantne musterije, a onda je doslo to polufinale i dva seta koja su mozda i dva najznacajnija seta srpske odbojke i takvo (sportsko) uzbudjenje i sreća se moze usporediti samo s nekoliko sportskih dogadjaja koje pamtim... Zvezda '91, Zvezda protiv K'lauterna, Indianapolis, Kecman, vaterpolisti par puta, 1/2 u rukometu Srbija - Hrv, sad često Đoksa, tesko se svega sjetiti, zato vam hvala na ovom sjecanju koje ne blijedi. Zivi i zdravi bili!

Srbi - nebeski narod

pre 9 godina

A Ruse dokrajcio buduci najbolji svetski igrac, legenda Ivan Miljkovic... Lepa vremena su to bila, svet nas bombarduje bombama a mi svet sportskim titulama.

Veljko

pre 9 godina

Neka oproste kosarkasi iz 1995,ali po meni ovo je nas najbolji kolektiv svih vremena.Patriotizam i pozrtvovanost Vanje Grbica,gospodstvena smirenost Nikole Grbica,radisnost Vase Mijica,lucidnost Gorana Vujevica...ovi momci su bili i ostali pravi primer velikih patriota,sportskog,kulturnog i dzentlmenskog ponasanja kako na terenu tako i van njega.

Nisu se slikali s njima

pre 9 godina

Da podsetim:

Svi znamo da je obicaj svih sefova drzava da posle ovakvih uspeha sportista naprave prijem za njih - pozovu osvajace medalja. Tako je uradio i Milosevic, ali ovi se zlatni momci NISU odazvali pozivu. Time su jasno pokazali da ne prihvataju njegov rezim i da su uz narod.

Slicno su ranije uradili kosarkasi posle osvajanja Sv. prvenstva u Grckoj. Naime, posle finalne utakmice, tadasnji ministar sporta Milosevicevog rezima je pozvao repr. na veceru odmah tu, u Grckoj. Medjutim, oni (reprezentativci) su otisli sa predstavnicima opozicije (Mislim da je to Djindjic organizovao, ali nisam siguran) na "ad hok" veceru i... Valjda su do jutra ostali.

my way

pre 9 godina

Свака част Италијанима, Холанђанима, Бразилцима, Русима, али овај наш тим је најбоља одбојкашка екипа свих времена! Чиниле су је легенде светске одбојке, примачки тандем снова Вујевић-Грбић (после којег смо сазнали да у овом спорту постоји и нешто што се зове проблеми на пријему), техничар Никола Грбић, коректор Иван Миљковић, блокери Андрија Герић и Ђула Мештер и остали сјајни момци.

markoni

pre 9 godina

16 godina sam imao i probudio celu kucu kolko sam se drao na zadnjih 5 poena (bilo je rano ujutru nesto) xD
Ako mi neko pronadje ovu utakmicu ili bar ovaj poen grbica sa Koracevim komentarom bicu neizmerno zahvalan :)

nuff said

pre 9 godina

Kakva je to ekipa bila! Neprocenjive uspomene na prelepo detinjstvo sto se uspeha u kolektivnim sportovima tice.

Igra rock'n'roll....

Lale

pre 9 godina

(ĐuX, 01. oktobar 2014 10:33)

Ako si dovoljno star da pamtis Bari '91. onda moras obavezno u spisak da dodas i Atinu '95. Ono finale sa Litvanijom je jedan od najznacajnijih trenutaka u istoriji naseg sporta, iz mnogo razloga: zemlja koja se 3 godine nije takmicila zbog sankcija se vraca na scenu i osvaja zlato bez izgubljene utakmice; ta utakmica je proglasena za najlepse finale u istoriji EP; obilje asova sa obe strane, nije se znalo ko bolje igra; sadasnji selektor usao u istoriju sa svojih 41 datih poena.

Jovan

pre 9 godina

Dva najubedljivija vezana trijumfa u istoriji odbojke na OI. Prvo Italijanima lekcija 3:0, a onda baćuškama preko ušiju 3:0 u finalu. I to na turniru gde su jedva prošli kvalifikacije (klali se sa sakatim holandezima 3:2).

Nikada više-ni takvih igrača, ni takvog uspeha.
Kao da se dogodilo pre 300 godina.

Mikeli

pre 9 godina

Koliko sam se radovao tom zlatu, tada je odbojka bila nekako tezi i jaci sport. Italija, Rusuja, Holandija i mi smo bili ko zemlja jaki. To finale je najbolja nasa utakmica koju sam odgledao,a Grbicev potez mozda i najbolji potez olimpijskog turnira, jer je izveden u finalu.

motoma

pre 9 godina

ovo je odbojkaska paralela, za maradonin dribling 1986 protiv engleza...ALI U FINALU...VECITO POSTOVANJE ZA JEDAN OD NAJBOLJIH SRPSKIH TIMOVA

Zanina

pre 9 godina

Za mene je ovo najveći uspjeh jugoslavenskog ili srpskog kolektivnog sporta bez obzira što su vaterpolisti osvojili 3, rukometaši 2, a košarkaši 1 olimpijsko zlato i što je vrlo teško usporedjivati kvaletite pojedinih sportova na OI. Treba napomenuti da su i rukomet i vaterpolo prije svega europski sportovi, a u Moskvi 80g. na košarkaškom turniru nisu učestvovali Amerikanci. Na OI u rukometu samo je J. Koreja kao domaćin 88g. osvojila srebro, a kod vaterpolista samo su Amerikanci osvojili 3 srebrne i 3 brončane medalje.

Miki27

pre 9 godina

I dan danas jeza uhvati kad se pogleda ovaj mec, kakav tim! Ne zna se koji je bolji igrac od kojega ali nekako sam najvise gotivio Vanju, na granici ludila a opet dusa ekipe... Vec tada se vidjelo i kakvog mladog asa imamo u Miljkovicu, koja smirenost kod njega! Ovi sto porede sportove i titule, manite se toga jer svaka je na svoj nacin dragocjena ali da je ovo nevjerovatan uspjeh, to stoji... Tako mala zemlja a toliko sportskih heroja, neprocenjivo

Podsecanje na nepravdu

pre 9 godina

Jeza me podilazi:)

Uprkos tome, ne mogu a da se ne setim (i podsetim) kako smo ispratili te momke; te legende sa velikim "L". Ispraceni su kao i ovi danas:

- Nikola je odavno procitan. Sto ga vode...?
- He, Vanja! On se samo beci i vice na saigrace; samo on hoce loptu...
A onda - oni koji, valjda, "najbolje poznaju" odbojku - zakljucuju:

Vanja i Nikola idu na OI zato sto se oni pitaju za sve i oni odredjuju taktiku i ko treba da igra.

Posle prva dva poraza... Ma, necu da kvarim pre svega svoje raspolozenje kad se setim sta je sve pisano i o Miljkovicu koji je vec tada postao jedan od najboljih korektora na svetu.

Isto se desava i danas. Svasta pisete i o ovim danasnjim momcima koji, ipak, na PRAVI NACIN pronooe svetom lepu Srbiju. Sutra, kad osvoje medalju, dizacete ih u nebesa i polizati sve uvrede koje im se serviraju u komentarima.

Marchena

pre 9 godina

Zbog tog uspeha sam zavoleo odbojku i poceo da je treniram sa 11godina, verovatno kao i mnogi klinci tada, dzentlmenski sport, bez kontakta, sa puno razmisljanjanja se igra, ko kaze da je lagan grdno gresi..

ivanddd

pre 9 godina

pa naravno da ce ih kritikovati kad zasluze, i hvaliti takodje po zasluzi. jel' treba da je drugacije?? to sve i treba tako da bude. pa oni i iz toga crpe neku motivaciju, izmedju ostalog. na sta bi to licilo, da ih hvalimo posle poraza, to bi bio jedan bizarni haos. sto bi rekli , teren ne laze, i kraj price , i tih patetika vise. sta sad, treba ih voleti po svaku cenu?! to je cista idolatrija onda. Nego, zasluzi ti bato da te tvoj narod voli, onda i ima smisla. Kao sto i jesu tad Vanja , Nikola i ostale legende..

marko

pre 9 godina

Imao sam 15godina tad,bjezali smo iz skole da bi gledali nase,nevjerovatna ekipa,uspjeh,osjecaj ma sve...nikad to zaboraviti necu,od tada kad god bi igrali odbojku na fizickom ja kad serviram udaljim se maksimalno i proderem Djula Mešter sa osnovne linije :) I sad se najezim kad vidim ovo,gledao sam te momke uvijek,bila to svjetska liga,evropsko...Veliki naklon Vanji,Kvisku,Nikoli i ostalima i hvala do vijeka. Pozdrav iz Srpske Boke

veliki strumf

pre 9 godina

Vidim da su i posle 14 godina svima ziva secanja na taj dan - vecina nas se seca i gde smo bili. Ja recimo pojma nemam gde sam gledao finale u Atini 95. ili Indianopolisu 2002. ali ovo pamtim kao da je juce bilo: u studentskom domu, u memljivoj tv sali u suterenu (nije bilo kompa ni interneta u domu), nas 200 u prostoriji sa 30 ctolica i mozda 30-40 mesta za stajanje. Kakva je to ludnica bila u ranim prepodnevnim satima... Verovatno su secanja tako ziva znog trauma iz 99. pa je ovo zlato bilo pravi lek. Bas me zanima da li neko od legendi cita ove komentare - ako cita koliko li je samo ponosan i koliko li se lepo oseca. Meni bi srce iskocilo.

Kol

pre 9 godina

Kakva je to utakmica bila i genijalan poen Vladimira Grbica i naravno samo njemu svojstven komentar kada se na kraju utakmice drao u kameru - Tata spremi prase :D, legenda i on kao i svi ostali iz te ekipe!

Dag Kristi

pre 9 godina

Majstori,secam se ovog finala kao da je juce bilo.Bilo bi lepo da se puste reprize legendarnih utakmica na javnom servisu,umesto serija koje smo gledali po 100 puta.

AcaPN

pre 9 godina

Fantasticna ekipa, predvodjena jednim od najboljih trenera u istoriji ove igre. Jeste da je proslo dosta godina, ali svakog 01.10 u godini treba da se spomene ovaj uspeh!

Dodo

pre 9 godina

Jedna od najlepsih uspomena u zivotu sigurno. Ne treba zaboraviti ni to da smo ostavili bez zlata u svojoj istoriji jednu fenomenalnu Italiju. Ako se ne varam Italija je bila tri puta uzastopno svetski sampion.. Djani, Gardini, Gravina, Sartoreti...

miki

pre 9 godina

16 godina sam imao i probudio celu kucu kolko sam se drao na zadnjih 5 poena (bilo je rano ujutru nesto) xD
Ako mi neko pronadje ovu utakmicu ili bar ovaj poen grbica sa Koracevim komentarom bicu neizmerno zahvalan :)
(markoni, 1. oktobar 2014 10:08)

Imas prijatelju dragi i utakmicu na YT a i mislim Vanjin poen sa Koracevim komentarom :)