Nedelja, 28.09.2014.

08:27

Hrvati i Francuzi izbegli ‘orlove’

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće grupnu fazu na Evropskom prvenstvu 2015. godine u Nemačkoj ili Letoniji, objavio je Bord FIBA.

Izvor: JT

Hrvati i Francuzi izbegli ‘orlove’ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

drago

pre 9 godina

Ufff tresemo se od vas pa smo vas izbjegli hahaha
Jedan Bogdanovic, Tomic ili Saric se boje nekog bezimenog prosjeka hahaha
Da za vas igraju Tony Parker, Dirk Nowitzki, Paul Gasol pa bi covjek rekao ali ovako hahaha

Susjed

pre 9 godina

Koji kompleksaški naslov a tek komentari...
Da je Hrvatska izabrala Srbiju onda bi ovdje pisalo kako se sprema nasilje na srpskim igračima kako će biti napada, vrijeđanja... Ne valja da smo vas izabrali, ne valja kad nismo....

aleksandar

pre 9 godina

@evrofilicar
Prolaze prve tri ekipa onda se ukrstaju grupe A i B i C i D formiraju se grupe F i G. Iz te dve grupe idu prve cetiri u cetvrt-finale i onada dalje znas.

santa justa

pre 9 godina

Sistem takmicenja je isti kao u Sloveniji. Prve 3 idu dalje prenose se rez I formiraju 2 grupe po 6 timova, pa klasika 1-4, 2-3 i obrnuto. Spanci nosioci u Nemackoj a Litvanci u Letoniji. Hrvati i Francuzi kao 1/2 fin. iz Slovenije + domacini. Sve jasno. Nadam se da cemo mi u Berlin.

???

pre 9 godina

Jos jedno ponavljam....sesiri su odredivani prema plasmanu reprezentacije na proslom euro
1. Fra
2. Litva
3. Spa
4. Hrv i onda dalje repke od 4 mjesta pa nadalje a to su slovenija finska srbija italija itd....francuzi su izabrali fince jer fince prati dosta velika skupina navijaca pa je tako u spanjolskoj bilo oko 8 hiljada finaca

Ivo

pre 9 godina

Dark Horse,nemas pojma,sta je Srbija u kosarci,to je Njemacka u nogometu,mi imamo mozda dobre pojedince ali kao ekipa smo nista,nemozemo se jos uporediti sa vakom jakom ekipom kakva je Srbija

Dule Pančevo

pre 9 godina

Neka bude grupa: Španija, Srbija, Grčka, Italija, Nemačka, Rusija. Pa kad je bal nek' je maskenbal. :-) U suštini, najveći konkurenti za medalju su nam Španija, Francuska, Litvanija. Sve ostale ekipe su lošije od nas. Sa druge strane, većina timova će biti kompletni, za Francuze će igrati Parker, verovatno Noa i De Kolo, za Nemce će igrati Novicki itd. Tako da moraju i naši da budu kompletni. Pod uslovom da budu svi zdravi i spremni, od ovih 12 sa svetskog izbaciti Katića, Birčevića, Simonovića, a ubaciti Nedovíća, Lučića, Milosavljevića, Ercega, Mitrovića, Kuzmića... Možemo da imamo i duplo jaču ekipu nego što smo imali sad na svetskom. Nadam se da će Sale biti na slatkim mukama kojih 12 igrača da odabere za konačan tim. Srbija do zlata!

Kale_pravi

pre 9 godina

## Dark horse
Momce,decace,covece o cemu to pricas i kakve to analize dajes? Razmisljam da je normalno inerealno voleti svoju reprezentaciju, citati bajke je takodje lepo, ali i primereno uzrastu.... Tvoj komentar je neozbiljan za iole ko poznaje realno kosarku.
Zreb za EP grupe...nemam pametan komentar...

о шонеси

pre 9 godina

(Dark horse, 28. septembar 2014 12:39Ја се теби дивим, човече, волео бих да могу да будем толики оптимиста без основа..Баш вас брига, ви сте освојили Медитеранске игре, а то Светска и Европска првенства, ма ко то уопште прати, мислим реално

Kidamo vas ko dzeki lanac, samo ako ne zurimo na voz

pre 9 godina

@(Dark horse, 28. septembar 2014 12:39)

Tacno je da vi hrvati defintivno nemate ni blama, ni obraza. Hocu da se sto vise tvojih istomisljenika jave, da se mojim sunarodnicima pocnu konacno otvarati oci. U kakvoj sam se ja paralelnoj dimenziji probudio jutros, da me jedan hrvat proziva za basket, i to cak nadobudno prijeti? Nego, de da cujemo sa koliko razlike planirate da pometete spance i francuze?

PATRIOTA

pre 9 godina

Mi smo velesila u košarci to je pokazalo SP došli smo sa solidnom ekipom i ušli u finale,da smo došli i u najačem sastavu opet bi bili u finalu jer su SAD trenutno nedodirljive.Što se tiče EP mi idemo na ZLATO,tako da grupa nam nije bitna,mi možemo svakog da pobedimo,Što se tiče EX-YU mi smo uvek bili najbolji,zatim Slovenci a ostali nemaju kvalitet pa moraju da naturalizuju orgsnizatora igre iz SAD.Naš Teo I G.Dragić su za tri klase bolji od HR(Drejper,Lafajet)CG(Ročesti,KUK).Vidim koliko smo jaki kad nas svi izbegavaju,ako niko neće da igra sa nama dajte nam ZLATO a ostali neka se bore za srebro i bronzu:)))))

Mikeli

pre 9 godina

Evo cujem da Hrvatska ima 6 medalja...Oni zale sto nisu nas izvukli a nikada nas dobili nisu. Sinko, vase sve reprezentativne selekcije od rastanka sfrj nemaju medalja koliko nasa seniorska. O cemu ti pricas? Drugo koje vi to igrace imate? Tomic bolji od Krstica ili Raduljice? Ko je bolji od Teodosica u vasoj ekipi? Ko je bolji od Bjelice? Imate jednog sasvim dobrog igraca Bogdanovica, ali i on je daleko od klase. Pa znas li ti sta bi se desilo da Srbija konacno povede najboljih 12 umesto sto saljemo mozda najboljih 6? Sreca sto je vecina u Hrvatskoj svesna da je kosarka u Srbiji svemir u odnosu na kosarku u Hrvatskoj , pa je ovaj komentar zapravo smesan.

Mikoli

pre 9 godina

Svi spominjete interes pune hale. Koji je onda interes Hrvatske da joj u hali bude pola Slovenaca? Valjda joj je lakse da hala bude puna Hrvata, i da sve grmi i da to bude vetar u ledja njihovoj ekipi da bi lakse ostvarili pobedu? Ne vidim zasto hala ne bi bila puna da igraju sa Fincima npr. ipak je to veliko takmicenje koje se igra kod njih i napunice se hala za svaku utakmicu. Ovako dovode sebe u poziciju da na svom terenu nemaju vetar u ledja nego da igraju kao da su gosti u Sloveniji. A ako je turisticki motiv u pitanju opet mi nije jasno, ne govorimo o stotinama hiljada Slovenaca koji mogu da naprave neku racunicu, vec o samo par hiljada njih koji ce doci.

Aca Znalac

pre 9 godina

(Dark horse, 28. septembar 2014 12:39)
Šta reče da imate? Bolje igrače. HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, BUHAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAAAAA.

3cp0

pre 9 godina

... to sad, svaki domaćin bira protivnika? Sreća, nema 10 domaćina... Jadno ke to takmičenje. Upravu su Enbiejovci, ovo nije pravo takmičenje...

Dark horse

pre 9 godina

Sid, cinjenica je da Srbija kao samostalna drzava ima 3 medalje u kosarci, Hrvatska ih ima 6 (ukljujuci one sa MI jednih i drugih, Hr tu ima i zlato i srebro). Ukoliko Hrvatska dobije trenera koji nije klaun, nemate šanse, to i dalje tvrdim. Hrvati imaju bolje igrače, i kvalitetom i kvantitetom, a utakmica sa Hrvatima bi ovima dobro došla da naplate 3 nesretna (ilitiga za Srbiju vrlo sretna) poraza od Srbije (u toliko natjecateljskih utakmica). Tako da se ne bih previše veselio, odnosno veselio bi se ovom raspletu neigranja sa Hrvatima u skupini i to pretpostavljam na hr terenu gdje bi Srbija doživjela 5x gori poraz što se tiče razlike u koševima.
Osobno žalim da nismo izabrali Srbiju ! No, bit će prilike. Sjetite se samo rukometa i euforije u isto tako sretnoj (i laserima izvojevanoj) pobjedi nad Hrvatskom u Srbiji, kada je Srbija doživjela ono što je doživjela od Amera u košarkaškom finalu.

Čuj imamo samo 3 medalje. Čuj.

pre 9 godina

(Dark horse, 28. septembar 2014 12:39)

Gledaj ovako, Srbija je samostalna jos od kneza Caslava, ima nekih milenijum i po, a Hrvatska od juce. Cini mi se da nisi izbrojao lepo medalje Srbije, ima ih dosta vise...

nekle

pre 9 godina

Sto se cudite, sem fudbala koji je prica za sebe, ovi ostali sportovi zivotare, pa tako i organziacije zavise od takmicenja.
Sve je u lovi.
Tako je bilo na evrospkom prvenstvu u rukometu kod nas 2012, kada su se celnici saveza hvalili kako ce hale biti prepune, jer ce madjari "najverovatnije" igrati u novom sadu, makedonci u nisu.
Hrvate su takodje stavili u novi sad, jer im je najblize a i zbog bezbednosti koja bi im veca bila u novom sadu , nego u nisu ili u beogradu.
I sve to jos pre zvanicnog zreba!
Tako da ovde je jasno da su u obzir uzima bezbodnosni momenat i finasnijski naravno.
Zato hrvati "biraju" slovence, nego nas.
Em ce slovenci da napune hale u hrvatskoj, em je bezbednosni rizik daleko manji nego da su Srbima.

Realan

pre 9 godina

Svi su se vodili logikom da napune dvorane, osim Francuza. Zagreb sa Slovencima, Nijemci s Turcima, Latvijci s Litvom, nitko se nije vodio sportskom logikom, nego financijskom. Arenu ce sad punit i Slovenci i Hrvati i odmah se domacinstvo isplatilo.

fekete

pre 9 godina

Progresivna FIBA, jedan korak ispred svih svetskih sportskih organizacija. Imam dojavu da će na sledećem prvenstvu nosioci igrati par nepar pre nego što budu birali grupe. Btw nosioci neće biti birani po rang listi već po visini, kako je i najpoštenije.

emilijus

pre 9 godina

Spanija ispala u četvrtfinalu i nalazi se u prvom šeširu, a srebrni momci u drugom, kako to??
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (salesa, 28. septembar 2014 09:11)
španija imala jedan poraz,i bez medalje,a srebrni momci došli do medalje sa 4 poraza...KAKO TO????

Mirko

pre 9 godina

Jedva cekam EP. Jos kad se prikljuce Nedovic,Lucic,Milosavljevic... Da te zaboli glava koga pre da pozovu. Nista lepse u sportu od kosarkaske reprezentacije.
(boing 747, 28. septembar 2014 09:45)

Potpisujem brate!

Dr.kurz

pre 9 godina

Razlozi su ekonomski... nije nitko nikoga izbjegavao! Slovenci uvijek dolaze u velikom broju, sad im je prvenstvo u susjedstvu i dvorana će biti puna i kad Hrvatska ne igra jer će se vjerojatno prodavati jutarnji i večernji paket ulaznica... To isto vrijedi za Latviju i Litvu, a zna se koliko Turaka živi u Berlinu, jedino mi nije jasno zašto su Francuzi izabrali Fince...

Zlatko

pre 9 godina

Naslov je bombastican, ali ovo je i dobro. Dobicemo jacu grupu na pocetku, kasnije ce ukrstanje biti "lakse". Ako dobijemo grupu sa Litvanijom i Letonijom, u grupi mogu da budu Italija Ili Makedonija, Izrael i Rusija, a to ce biti paklena grupa. U drugom slucaju, ako budemo sa Nemackom i Turskom, onda je tu i Spanija. I to je vec dovoljno jako. Ako i u toj situaciji dodju Italija ili Makedonija i Rusija, dobijamo izuzetno tesku grupu. Kakva god grupa bila, dolazimo kao vicesampioni sveta i svi ce protiv nas imati motiv vise. Ali, ako bude atmosfera u timu kao sad i ako budu igre kao u eliminiacionoj fazi, daleko cemo dogurati. Nasi treba da budu svesni da ce to biti i kvalifikacije za Rio. Pre svega igraci, Sale zna sta znaci ucestvovati na OI. Ja sam ubedjen da predsednik saveza i selektor nece napraviti istu gresku kao njihove kolege kad su izjavljivale da "nije cilj plasirati se u Brazil".

ja

pre 9 godina

ne znam sto vama smeta tako jaka grupa koju pisete u komentarima...pa onda cemo tamo u nastavku takmicenja da igramo sa ovima sto igraju basket ispred zgrade: Island, Holandija, FInska

о шонеси

pre 9 godina

Може да дође у групу са нама ко год хоће, само нека су нам здрави Тео, Богдан, Бјелица, Радуља, Стефан, и објаснићемо им како маче иде босо..И не разумем ове коментаре, јака група са Израелом, Русијом, Македонијом, те шта ћемо ако дођу Италијани, мислим да је то у најмању руку смешно, и да су нам једини ривали у Европи тренутно Француска, Литванија, Шпанија, ово остало боранија

1514AD

pre 9 godina

Pa sta je to komsije, mesecima ste ovde pricali kako ste kosarkaska velesila, kako jedva cekate da se sustetnemo na svetskom prvenstvu, kako cete nas oduciti od kosarke i slicno. Sto nas niste pozvali da igramo kod vas?

O.o Sid

pre 9 godina

@Dark horse,muci te 20 god,u stvari muci te veciti post tvoje reprezentacije protiv vanzemaljaca.Mi se svama zezamo,cak vam i trojke u zadnjim sekundama pakujemo,onako redovno.A da,a i ona akcija sa SP,kada ste kolektivno isli na proju,perece i kiselo mleko.

dzukac

pre 9 godina

Kakav cirkus... Prvo Španija sa dirigovanim žrebom u korist domaćina i glupiranjem sa odvojenom dodelom medalja, pa ovo sa biranjem po jednog protivnika na EP. I na kraju nikako mi nije jasno kakav su kriterijum imali pri sastavljanju šešira. Očito je da rang-lista koju sastavlja i objavljuje sama FIBA ni približno nije uzeta kao kriterijum. Evo linka pa sami vidite ko je trebao u koji šešir:

http://www.fiba.com/rankingmen#|tab=fiba_europe

Krovna svetska košarkaška nadriorganizacija poznatija kao FIBA je odavno počela da gubi kompas, ali ove godine su prevazišli sami sebe.

Zlatko Todorović

pre 9 godina

Ja sam siguran, posle ovakve lakrdije sa biranjem protivnika, da će neki budući domaćin Evropskog i Svetskog prvenstva, ako da FIBA-i dosta para, moći da bira i ko će da učestvuje na tim prvenstvima. Smešno. BIranje protivnika. Nadam se da je to samo kompenzacija za brzu promenu domaćinstva. Samo napred košarkaši, Sale, drugima i nije do šale.

???

pre 9 godina

Sta se cudite...nositelji su odredeni po pozocijama koje su reprezentacije osvojile na proslom euru a hrvatska je izabrala sloveniju iskljucivo zbog financija jer ce slovenci doci masovno pratit svoju repku u zagreb bas kao sto je to bio slucaj prosle godine sa hrvatima u sloveniji...takoder francuzi su izabrali fince jer i oni imaju navijace koji ih prate pa je tako ove godine u spanjolskoj bilo i do 8 hiljada finaca

kg

pre 9 godina

Ovo je već drugo prvenstvo za redom gde šešire sklapa neko ko se, kako mi izgleda, ne razume u košarku. Na prošlom prvenstvu, kad su dobili nas iz petog šešira, selektor Letonije je čovek obneverovao i počeo da se smeje od muke jer je Srbija bila u petom šeširu. Ispade u pravu, tako su i prosli. Sad, recimo, Finci ili Ukrajinci ispadoše klasa za Ruse... Puno nelogičnosti.

Nerazumni

pre 9 godina

Pa ljudi, nije ovo biranje protivnika iz sportskih nego ekonomskih razloga! Sta mislite, zasto su svi (sem Francuza) pozurili da izaberu suseda? Verovatno da se ucini reprezentacijama koje su uskocile za organizaciju s obzirom da to i ne mora uvek da bude ekstra profitabilno. :)

veliki strumf

pre 9 godina

@filip Francuska je odabrala Finsku jer su ubedljivo najslabija reprezenracija iz 2. sesira, a Francuzi su nosioci. Vrlo logicno i mudro.

Sotir Milivojevic

pre 9 godina

Vecu glupost odavno nisam video.Eeej,da biras sam sebi protivnika?!Sudeci po ovome,niko nece hteti da igra sa nama.Bicemo sami u grupi :-)

z0

pre 9 godina

Jedno mi nije jasno. Hrvatska u prvom sesiru? Sta su oni to tacno uradili u kosarci u prethodnih x godina? Bili su 4. na proslom evropskom prvenstvu i to je to, pre toga nikad u trci za medalju. Ispod nas na fiba tabeli vec godinama (i pre naseg srebra na svetskom). A na proslom evropskom, gde su bili 4. to je bilo iskljucivo zahvaljujuci nikad laksem rasporedu. Najpre su pukli od Spanije 30 razlike, pa zaredjali pobede nad velikanima igre pod obrucima: Gruzija, Poljska, Slovenija, Ceska, Finska, Italija, Grcka, Ukrajina. Od ovih reprezentacija, jedino Slovenija vredna pomena, a njih su dobili kos razlike. I onda su naisli u polufinalu na Litvaniju koja ih je zgazila 15 razlike, a zatim Spanija jos jednom skoro 30. Naravno, i tad je bilo busanje "idemo na zlato" posle tog niza pobeda nad pacenickim ekipama :) Prizemljenje mora da je bolelo tada, kao i ove godine uostalom.

Pekmen

pre 9 godina

Znaci Spanija kao nosioc moze u grupu samo sa Nemackom i Turskom. S obzirom kakve smo srece sa zrebovima, slobodno odmah i nas upisite tu. Tri prolaze dalje, pa jos ako ulete Italijani ili Rusi eto spektakla. Dirk se podrazumeva.

boing 747

pre 9 godina

Jedva cekam EP. Jos kad se prikljuce Nedovic,Lucic,Milosavljevic... Da te zaboli glava koga pre da pozovu. Nista lepse u sportu od kosarkaske reprezentacije.

Mihailo

pre 9 godina

Lepo je opet imati reprezentaciju koje se drugi timovi, hajde neću reći boje, prejaka je reč i ovo je na kraju krajeva sport, ali mnogo respektuju. Bravo Sale, bravo momci!!!

1

pre 9 godina

Грохотом се смејем шта они раде од кошарке. Чуј, бираш противника.
Па ово је нечувено.

dules

pre 9 godina

1.videcete da ce onaj mali milisavljevic koga je Sasa pozvao na kraju pripreme postati dobar igrac i bice u konkurenciji za EP 2015(momak nije mi nista,pisem iz Makedonija)
2.imate jaku ekipu,Teo,Bogdan,Bjelica,Raduljica,Krstic,Markovic,mozda Kalinic,zatim tu su Milosavljevic,Lucic,Nedovic,Erceg,Kuzmic...ko sta hoce neka misli ali jedno je igrac od zadatka(kao Jovic,Stimac i slicni),a drugo je kade je igrac extra i moze da izvrsi zadacu...
ne mozete uporediti igraca kao Jovic(bar za sada,mozda ove sezone im 10+pp) i Milosavljevica ili Nedovica...
3.Vodite racuna i o Dzikicu,za nasom ispodprosecnom ekipu uradio je cudo(imamo samo 5 kosarkasa a ostali 7 su bili da popune mesto)...

my way

pre 9 godina

Хаха, какви су ово шовови! Од нас беже сви, поготово ме "чуди" што нас Хрвати нису изабрали.

Sotir Milivojevic

pre 9 godina

Vecu glupost odavno nisam video.Eeej,da biras sam sebi protivnika?!Sudeci po ovome,niko nece hteti da igra sa nama.Bicemo sami u grupi :-)

1

pre 9 godina

Грохотом се смејем шта они раде од кошарке. Чуј, бираш противника.
Па ово је нечувено.

boing 747

pre 9 godina

Jedva cekam EP. Jos kad se prikljuce Nedovic,Lucic,Milosavljevic... Da te zaboli glava koga pre da pozovu. Nista lepse u sportu od kosarkaske reprezentacije.

Mihailo

pre 9 godina

Lepo je opet imati reprezentaciju koje se drugi timovi, hajde neću reći boje, prejaka je reč i ovo je na kraju krajeva sport, ali mnogo respektuju. Bravo Sale, bravo momci!!!

z0

pre 9 godina

Jedno mi nije jasno. Hrvatska u prvom sesiru? Sta su oni to tacno uradili u kosarci u prethodnih x godina? Bili su 4. na proslom evropskom prvenstvu i to je to, pre toga nikad u trci za medalju. Ispod nas na fiba tabeli vec godinama (i pre naseg srebra na svetskom). A na proslom evropskom, gde su bili 4. to je bilo iskljucivo zahvaljujuci nikad laksem rasporedu. Najpre su pukli od Spanije 30 razlike, pa zaredjali pobede nad velikanima igre pod obrucima: Gruzija, Poljska, Slovenija, Ceska, Finska, Italija, Grcka, Ukrajina. Od ovih reprezentacija, jedino Slovenija vredna pomena, a njih su dobili kos razlike. I onda su naisli u polufinalu na Litvaniju koja ih je zgazila 15 razlike, a zatim Spanija jos jednom skoro 30. Naravno, i tad je bilo busanje "idemo na zlato" posle tog niza pobeda nad pacenickim ekipama :) Prizemljenje mora da je bolelo tada, kao i ove godine uostalom.

Pekmen

pre 9 godina

Znaci Spanija kao nosioc moze u grupu samo sa Nemackom i Turskom. S obzirom kakve smo srece sa zrebovima, slobodno odmah i nas upisite tu. Tri prolaze dalje, pa jos ako ulete Italijani ili Rusi eto spektakla. Dirk se podrazumeva.

1514AD

pre 9 godina

Pa sta je to komsije, mesecima ste ovde pricali kako ste kosarkaska velesila, kako jedva cekate da se sustetnemo na svetskom prvenstvu, kako cete nas oduciti od kosarke i slicno. Sto nas niste pozvali da igramo kod vas?

Zlatko Todorović

pre 9 godina

Ja sam siguran, posle ovakve lakrdije sa biranjem protivnika, da će neki budući domaćin Evropskog i Svetskog prvenstva, ako da FIBA-i dosta para, moći da bira i ko će da učestvuje na tim prvenstvima. Smešno. BIranje protivnika. Nadam se da je to samo kompenzacija za brzu promenu domaćinstva. Samo napred košarkaši, Sale, drugima i nije do šale.

my way

pre 9 godina

Хаха, какви су ово шовови! Од нас беже сви, поготово ме "чуди" што нас Хрвати нису изабрали.

dules

pre 9 godina

1.videcete da ce onaj mali milisavljevic koga je Sasa pozvao na kraju pripreme postati dobar igrac i bice u konkurenciji za EP 2015(momak nije mi nista,pisem iz Makedonija)
2.imate jaku ekipu,Teo,Bogdan,Bjelica,Raduljica,Krstic,Markovic,mozda Kalinic,zatim tu su Milosavljevic,Lucic,Nedovic,Erceg,Kuzmic...ko sta hoce neka misli ali jedno je igrac od zadatka(kao Jovic,Stimac i slicni),a drugo je kade je igrac extra i moze da izvrsi zadacu...
ne mozete uporediti igraca kao Jovic(bar za sada,mozda ove sezone im 10+pp) i Milosavljevica ili Nedovica...
3.Vodite racuna i o Dzikicu,za nasom ispodprosecnom ekipu uradio je cudo(imamo samo 5 kosarkasa a ostali 7 su bili da popune mesto)...

Zlatko

pre 9 godina

Naslov je bombastican, ali ovo je i dobro. Dobicemo jacu grupu na pocetku, kasnije ce ukrstanje biti "lakse". Ako dobijemo grupu sa Litvanijom i Letonijom, u grupi mogu da budu Italija Ili Makedonija, Izrael i Rusija, a to ce biti paklena grupa. U drugom slucaju, ako budemo sa Nemackom i Turskom, onda je tu i Spanija. I to je vec dovoljno jako. Ako i u toj situaciji dodju Italija ili Makedonija i Rusija, dobijamo izuzetno tesku grupu. Kakva god grupa bila, dolazimo kao vicesampioni sveta i svi ce protiv nas imati motiv vise. Ali, ako bude atmosfera u timu kao sad i ako budu igre kao u eliminiacionoj fazi, daleko cemo dogurati. Nasi treba da budu svesni da ce to biti i kvalifikacije za Rio. Pre svega igraci, Sale zna sta znaci ucestvovati na OI. Ja sam ubedjen da predsednik saveza i selektor nece napraviti istu gresku kao njihove kolege kad su izjavljivale da "nije cilj plasirati se u Brazil".

???

pre 9 godina

Sta se cudite...nositelji su odredeni po pozocijama koje su reprezentacije osvojile na proslom euru a hrvatska je izabrala sloveniju iskljucivo zbog financija jer ce slovenci doci masovno pratit svoju repku u zagreb bas kao sto je to bio slucaj prosle godine sa hrvatima u sloveniji...takoder francuzi su izabrali fince jer i oni imaju navijace koji ih prate pa je tako ove godine u spanjolskoj bilo i do 8 hiljada finaca

Nerazumni

pre 9 godina

Pa ljudi, nije ovo biranje protivnika iz sportskih nego ekonomskih razloga! Sta mislite, zasto su svi (sem Francuza) pozurili da izaberu suseda? Verovatno da se ucini reprezentacijama koje su uskocile za organizaciju s obzirom da to i ne mora uvek da bude ekstra profitabilno. :)

Mikeli

pre 9 godina

Evo cujem da Hrvatska ima 6 medalja...Oni zale sto nisu nas izvukli a nikada nas dobili nisu. Sinko, vase sve reprezentativne selekcije od rastanka sfrj nemaju medalja koliko nasa seniorska. O cemu ti pricas? Drugo koje vi to igrace imate? Tomic bolji od Krstica ili Raduljice? Ko je bolji od Teodosica u vasoj ekipi? Ko je bolji od Bjelice? Imate jednog sasvim dobrog igraca Bogdanovica, ali i on je daleko od klase. Pa znas li ti sta bi se desilo da Srbija konacno povede najboljih 12 umesto sto saljemo mozda najboljih 6? Sreca sto je vecina u Hrvatskoj svesna da je kosarka u Srbiji svemir u odnosu na kosarku u Hrvatskoj , pa je ovaj komentar zapravo smesan.

ja

pre 9 godina

ne znam sto vama smeta tako jaka grupa koju pisete u komentarima...pa onda cemo tamo u nastavku takmicenja da igramo sa ovima sto igraju basket ispred zgrade: Island, Holandija, FInska

O.o Sid

pre 9 godina

@Dark horse,muci te 20 god,u stvari muci te veciti post tvoje reprezentacije protiv vanzemaljaca.Mi se svama zezamo,cak vam i trojke u zadnjim sekundama pakujemo,onako redovno.A da,a i ona akcija sa SP,kada ste kolektivno isli na proju,perece i kiselo mleko.

Mirko

pre 9 godina

Jedva cekam EP. Jos kad se prikljuce Nedovic,Lucic,Milosavljevic... Da te zaboli glava koga pre da pozovu. Nista lepse u sportu od kosarkaske reprezentacije.
(boing 747, 28. septembar 2014 09:45)

Potpisujem brate!

Ivo

pre 9 godina

Dark Horse,nemas pojma,sta je Srbija u kosarci,to je Njemacka u nogometu,mi imamo mozda dobre pojedince ali kao ekipa smo nista,nemozemo se jos uporediti sa vakom jakom ekipom kakva je Srbija

PATRIOTA

pre 9 godina

Mi smo velesila u košarci to je pokazalo SP došli smo sa solidnom ekipom i ušli u finale,da smo došli i u najačem sastavu opet bi bili u finalu jer su SAD trenutno nedodirljive.Što se tiče EP mi idemo na ZLATO,tako da grupa nam nije bitna,mi možemo svakog da pobedimo,Što se tiče EX-YU mi smo uvek bili najbolji,zatim Slovenci a ostali nemaju kvalitet pa moraju da naturalizuju orgsnizatora igre iz SAD.Naš Teo I G.Dragić su za tri klase bolji od HR(Drejper,Lafajet)CG(Ročesti,KUK).Vidim koliko smo jaki kad nas svi izbegavaju,ako niko neće da igra sa nama dajte nam ZLATO a ostali neka se bore za srebro i bronzu:)))))

о шонеси

pre 9 godina

(Dark horse, 28. septembar 2014 12:39Ја се теби дивим, човече, волео бих да могу да будем толики оптимиста без основа..Баш вас брига, ви сте освојили Медитеранске игре, а то Светска и Европска првенства, ма ко то уопште прати, мислим реално

Kidamo vas ko dzeki lanac, samo ako ne zurimo na voz

pre 9 godina

@(Dark horse, 28. septembar 2014 12:39)

Tacno je da vi hrvati defintivno nemate ni blama, ni obraza. Hocu da se sto vise tvojih istomisljenika jave, da se mojim sunarodnicima pocnu konacno otvarati oci. U kakvoj sam se ja paralelnoj dimenziji probudio jutros, da me jedan hrvat proziva za basket, i to cak nadobudno prijeti? Nego, de da cujemo sa koliko razlike planirate da pometete spance i francuze?

nekle

pre 9 godina

Sto se cudite, sem fudbala koji je prica za sebe, ovi ostali sportovi zivotare, pa tako i organziacije zavise od takmicenja.
Sve je u lovi.
Tako je bilo na evrospkom prvenstvu u rukometu kod nas 2012, kada su se celnici saveza hvalili kako ce hale biti prepune, jer ce madjari "najverovatnije" igrati u novom sadu, makedonci u nisu.
Hrvate su takodje stavili u novi sad, jer im je najblize a i zbog bezbednosti koja bi im veca bila u novom sadu , nego u nisu ili u beogradu.
I sve to jos pre zvanicnog zreba!
Tako da ovde je jasno da su u obzir uzima bezbodnosni momenat i finasnijski naravno.
Zato hrvati "biraju" slovence, nego nas.
Em ce slovenci da napune hale u hrvatskoj, em je bezbednosni rizik daleko manji nego da su Srbima.

Dule Pančevo

pre 9 godina

Neka bude grupa: Španija, Srbija, Grčka, Italija, Nemačka, Rusija. Pa kad je bal nek' je maskenbal. :-) U suštini, najveći konkurenti za medalju su nam Španija, Francuska, Litvanija. Sve ostale ekipe su lošije od nas. Sa druge strane, većina timova će biti kompletni, za Francuze će igrati Parker, verovatno Noa i De Kolo, za Nemce će igrati Novicki itd. Tako da moraju i naši da budu kompletni. Pod uslovom da budu svi zdravi i spremni, od ovih 12 sa svetskog izbaciti Katića, Birčevića, Simonovića, a ubaciti Nedovíća, Lučića, Milosavljevića, Ercega, Mitrovića, Kuzmića... Možemo da imamo i duplo jaču ekipu nego što smo imali sad na svetskom. Nadam se da će Sale biti na slatkim mukama kojih 12 igrača da odabere za konačan tim. Srbija do zlata!

Aca Znalac

pre 9 godina

(Dark horse, 28. septembar 2014 12:39)
Šta reče da imate? Bolje igrače. HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, BUHAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAAAAA.

Čuj imamo samo 3 medalje. Čuj.

pre 9 godina

(Dark horse, 28. septembar 2014 12:39)

Gledaj ovako, Srbija je samostalna jos od kneza Caslava, ima nekih milenijum i po, a Hrvatska od juce. Cini mi se da nisi izbrojao lepo medalje Srbije, ima ih dosta vise...

о шонеси

pre 9 godina

Може да дође у групу са нама ко год хоће, само нека су нам здрави Тео, Богдан, Бјелица, Радуља, Стефан, и објаснићемо им како маче иде босо..И не разумем ове коментаре, јака група са Израелом, Русијом, Македонијом, те шта ћемо ако дођу Италијани, мислим да је то у најмању руку смешно, и да су нам једини ривали у Европи тренутно Француска, Литванија, Шпанија, ово остало боранија

dzukac

pre 9 godina

Kakav cirkus... Prvo Španija sa dirigovanim žrebom u korist domaćina i glupiranjem sa odvojenom dodelom medalja, pa ovo sa biranjem po jednog protivnika na EP. I na kraju nikako mi nije jasno kakav su kriterijum imali pri sastavljanju šešira. Očito je da rang-lista koju sastavlja i objavljuje sama FIBA ni približno nije uzeta kao kriterijum. Evo linka pa sami vidite ko je trebao u koji šešir:

http://www.fiba.com/rankingmen#|tab=fiba_europe

Krovna svetska košarkaška nadriorganizacija poznatija kao FIBA je odavno počela da gubi kompas, ali ove godine su prevazišli sami sebe.

3cp0

pre 9 godina

... to sad, svaki domaćin bira protivnika? Sreća, nema 10 domaćina... Jadno ke to takmičenje. Upravu su Enbiejovci, ovo nije pravo takmičenje...

Kale_pravi

pre 9 godina

## Dark horse
Momce,decace,covece o cemu to pricas i kakve to analize dajes? Razmisljam da je normalno inerealno voleti svoju reprezentaciju, citati bajke je takodje lepo, ali i primereno uzrastu.... Tvoj komentar je neozbiljan za iole ko poznaje realno kosarku.
Zreb za EP grupe...nemam pametan komentar...

kg

pre 9 godina

Ovo je već drugo prvenstvo za redom gde šešire sklapa neko ko se, kako mi izgleda, ne razume u košarku. Na prošlom prvenstvu, kad su dobili nas iz petog šešira, selektor Letonije je čovek obneverovao i počeo da se smeje od muke jer je Srbija bila u petom šeširu. Ispade u pravu, tako su i prosli. Sad, recimo, Finci ili Ukrajinci ispadoše klasa za Ruse... Puno nelogičnosti.

fekete

pre 9 godina

Progresivna FIBA, jedan korak ispred svih svetskih sportskih organizacija. Imam dojavu da će na sledećem prvenstvu nosioci igrati par nepar pre nego što budu birali grupe. Btw nosioci neće biti birani po rang listi već po visini, kako je i najpoštenije.

veliki strumf

pre 9 godina

@filip Francuska je odabrala Finsku jer su ubedljivo najslabija reprezenracija iz 2. sesira, a Francuzi su nosioci. Vrlo logicno i mudro.

Realan

pre 9 godina

Svi su se vodili logikom da napune dvorane, osim Francuza. Zagreb sa Slovencima, Nijemci s Turcima, Latvijci s Litvom, nitko se nije vodio sportskom logikom, nego financijskom. Arenu ce sad punit i Slovenci i Hrvati i odmah se domacinstvo isplatilo.

Dr.kurz

pre 9 godina

Razlozi su ekonomski... nije nitko nikoga izbjegavao! Slovenci uvijek dolaze u velikom broju, sad im je prvenstvo u susjedstvu i dvorana će biti puna i kad Hrvatska ne igra jer će se vjerojatno prodavati jutarnji i večernji paket ulaznica... To isto vrijedi za Latviju i Litvu, a zna se koliko Turaka živi u Berlinu, jedino mi nije jasno zašto su Francuzi izabrali Fince...

???

pre 9 godina

Jos jedno ponavljam....sesiri su odredivani prema plasmanu reprezentacije na proslom euro
1. Fra
2. Litva
3. Spa
4. Hrv i onda dalje repke od 4 mjesta pa nadalje a to su slovenija finska srbija italija itd....francuzi su izabrali fince jer fince prati dosta velika skupina navijaca pa je tako u spanjolskoj bilo oko 8 hiljada finaca

Dark horse

pre 9 godina

Sid, cinjenica je da Srbija kao samostalna drzava ima 3 medalje u kosarci, Hrvatska ih ima 6 (ukljujuci one sa MI jednih i drugih, Hr tu ima i zlato i srebro). Ukoliko Hrvatska dobije trenera koji nije klaun, nemate šanse, to i dalje tvrdim. Hrvati imaju bolje igrače, i kvalitetom i kvantitetom, a utakmica sa Hrvatima bi ovima dobro došla da naplate 3 nesretna (ilitiga za Srbiju vrlo sretna) poraza od Srbije (u toliko natjecateljskih utakmica). Tako da se ne bih previše veselio, odnosno veselio bi se ovom raspletu neigranja sa Hrvatima u skupini i to pretpostavljam na hr terenu gdje bi Srbija doživjela 5x gori poraz što se tiče razlike u koševima.
Osobno žalim da nismo izabrali Srbiju ! No, bit će prilike. Sjetite se samo rukometa i euforije u isto tako sretnoj (i laserima izvojevanoj) pobjedi nad Hrvatskom u Srbiji, kada je Srbija doživjela ono što je doživjela od Amera u košarkaškom finalu.

santa justa

pre 9 godina

Sistem takmicenja je isti kao u Sloveniji. Prve 3 idu dalje prenose se rez I formiraju 2 grupe po 6 timova, pa klasika 1-4, 2-3 i obrnuto. Spanci nosioci u Nemackoj a Litvanci u Letoniji. Hrvati i Francuzi kao 1/2 fin. iz Slovenije + domacini. Sve jasno. Nadam se da cemo mi u Berlin.

Mikoli

pre 9 godina

Svi spominjete interes pune hale. Koji je onda interes Hrvatske da joj u hali bude pola Slovenaca? Valjda joj je lakse da hala bude puna Hrvata, i da sve grmi i da to bude vetar u ledja njihovoj ekipi da bi lakse ostvarili pobedu? Ne vidim zasto hala ne bi bila puna da igraju sa Fincima npr. ipak je to veliko takmicenje koje se igra kod njih i napunice se hala za svaku utakmicu. Ovako dovode sebe u poziciju da na svom terenu nemaju vetar u ledja nego da igraju kao da su gosti u Sloveniji. A ako je turisticki motiv u pitanju opet mi nije jasno, ne govorimo o stotinama hiljada Slovenaca koji mogu da naprave neku racunicu, vec o samo par hiljada njih koji ce doci.

Susjed

pre 9 godina

Koji kompleksaški naslov a tek komentari...
Da je Hrvatska izabrala Srbiju onda bi ovdje pisalo kako se sprema nasilje na srpskim igračima kako će biti napada, vrijeđanja... Ne valja da smo vas izabrali, ne valja kad nismo....

emilijus

pre 9 godina

Spanija ispala u četvrtfinalu i nalazi se u prvom šeširu, a srebrni momci u drugom, kako to??
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (salesa, 28. septembar 2014 09:11)
španija imala jedan poraz,i bez medalje,a srebrni momci došli do medalje sa 4 poraza...KAKO TO????

aleksandar

pre 9 godina

@evrofilicar
Prolaze prve tri ekipa onda se ukrstaju grupe A i B i C i D formiraju se grupe F i G. Iz te dve grupe idu prve cetiri u cetvrt-finale i onada dalje znas.

drago

pre 9 godina

Ufff tresemo se od vas pa smo vas izbjegli hahaha
Jedan Bogdanovic, Tomic ili Saric se boje nekog bezimenog prosjeka hahaha
Da za vas igraju Tony Parker, Dirk Nowitzki, Paul Gasol pa bi covjek rekao ali ovako hahaha

Dark horse

pre 9 godina

Sid, cinjenica je da Srbija kao samostalna drzava ima 3 medalje u kosarci, Hrvatska ih ima 6 (ukljujuci one sa MI jednih i drugih, Hr tu ima i zlato i srebro). Ukoliko Hrvatska dobije trenera koji nije klaun, nemate šanse, to i dalje tvrdim. Hrvati imaju bolje igrače, i kvalitetom i kvantitetom, a utakmica sa Hrvatima bi ovima dobro došla da naplate 3 nesretna (ilitiga za Srbiju vrlo sretna) poraza od Srbije (u toliko natjecateljskih utakmica). Tako da se ne bih previše veselio, odnosno veselio bi se ovom raspletu neigranja sa Hrvatima u skupini i to pretpostavljam na hr terenu gdje bi Srbija doživjela 5x gori poraz što se tiče razlike u koševima.
Osobno žalim da nismo izabrali Srbiju ! No, bit će prilike. Sjetite se samo rukometa i euforije u isto tako sretnoj (i laserima izvojevanoj) pobjedi nad Hrvatskom u Srbiji, kada je Srbija doživjela ono što je doživjela od Amera u košarkaškom finalu.

emilijus

pre 9 godina

Spanija ispala u četvrtfinalu i nalazi se u prvom šeširu, a srebrni momci u drugom, kako to??
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (salesa, 28. septembar 2014 09:11)
španija imala jedan poraz,i bez medalje,a srebrni momci došli do medalje sa 4 poraza...KAKO TO????

drago

pre 9 godina

Ufff tresemo se od vas pa smo vas izbjegli hahaha
Jedan Bogdanovic, Tomic ili Saric se boje nekog bezimenog prosjeka hahaha
Da za vas igraju Tony Parker, Dirk Nowitzki, Paul Gasol pa bi covjek rekao ali ovako hahaha

Susjed

pre 9 godina

Koji kompleksaški naslov a tek komentari...
Da je Hrvatska izabrala Srbiju onda bi ovdje pisalo kako se sprema nasilje na srpskim igračima kako će biti napada, vrijeđanja... Ne valja da smo vas izabrali, ne valja kad nismo....

???

pre 9 godina

Sta se cudite...nositelji su odredeni po pozocijama koje su reprezentacije osvojile na proslom euru a hrvatska je izabrala sloveniju iskljucivo zbog financija jer ce slovenci doci masovno pratit svoju repku u zagreb bas kao sto je to bio slucaj prosle godine sa hrvatima u sloveniji...takoder francuzi su izabrali fince jer i oni imaju navijace koji ih prate pa je tako ove godine u spanjolskoj bilo i do 8 hiljada finaca

z0

pre 9 godina

Jedno mi nije jasno. Hrvatska u prvom sesiru? Sta su oni to tacno uradili u kosarci u prethodnih x godina? Bili su 4. na proslom evropskom prvenstvu i to je to, pre toga nikad u trci za medalju. Ispod nas na fiba tabeli vec godinama (i pre naseg srebra na svetskom). A na proslom evropskom, gde su bili 4. to je bilo iskljucivo zahvaljujuci nikad laksem rasporedu. Najpre su pukli od Spanije 30 razlike, pa zaredjali pobede nad velikanima igre pod obrucima: Gruzija, Poljska, Slovenija, Ceska, Finska, Italija, Grcka, Ukrajina. Od ovih reprezentacija, jedino Slovenija vredna pomena, a njih su dobili kos razlike. I onda su naisli u polufinalu na Litvaniju koja ih je zgazila 15 razlike, a zatim Spanija jos jednom skoro 30. Naravno, i tad je bilo busanje "idemo na zlato" posle tog niza pobeda nad pacenickim ekipama :) Prizemljenje mora da je bolelo tada, kao i ove godine uostalom.

???

pre 9 godina

Jos jedno ponavljam....sesiri su odredivani prema plasmanu reprezentacije na proslom euro
1. Fra
2. Litva
3. Spa
4. Hrv i onda dalje repke od 4 mjesta pa nadalje a to su slovenija finska srbija italija itd....francuzi su izabrali fince jer fince prati dosta velika skupina navijaca pa je tako u spanjolskoj bilo oko 8 hiljada finaca

1514AD

pre 9 godina

Pa sta je to komsije, mesecima ste ovde pricali kako ste kosarkaska velesila, kako jedva cekate da se sustetnemo na svetskom prvenstvu, kako cete nas oduciti od kosarke i slicno. Sto nas niste pozvali da igramo kod vas?

my way

pre 9 godina

Хаха, какви су ово шовови! Од нас беже сви, поготово ме "чуди" што нас Хрвати нису изабрали.

Pekmen

pre 9 godina

Znaci Spanija kao nosioc moze u grupu samo sa Nemackom i Turskom. S obzirom kakve smo srece sa zrebovima, slobodno odmah i nas upisite tu. Tri prolaze dalje, pa jos ako ulete Italijani ili Rusi eto spektakla. Dirk se podrazumeva.

dules

pre 9 godina

1.videcete da ce onaj mali milisavljevic koga je Sasa pozvao na kraju pripreme postati dobar igrac i bice u konkurenciji za EP 2015(momak nije mi nista,pisem iz Makedonija)
2.imate jaku ekipu,Teo,Bogdan,Bjelica,Raduljica,Krstic,Markovic,mozda Kalinic,zatim tu su Milosavljevic,Lucic,Nedovic,Erceg,Kuzmic...ko sta hoce neka misli ali jedno je igrac od zadatka(kao Jovic,Stimac i slicni),a drugo je kade je igrac extra i moze da izvrsi zadacu...
ne mozete uporediti igraca kao Jovic(bar za sada,mozda ove sezone im 10+pp) i Milosavljevica ili Nedovica...
3.Vodite racuna i o Dzikicu,za nasom ispodprosecnom ekipu uradio je cudo(imamo samo 5 kosarkasa a ostali 7 su bili da popune mesto)...

boing 747

pre 9 godina

Jedva cekam EP. Jos kad se prikljuce Nedovic,Lucic,Milosavljevic... Da te zaboli glava koga pre da pozovu. Nista lepse u sportu od kosarkaske reprezentacije.

Čuj imamo samo 3 medalje. Čuj.

pre 9 godina

(Dark horse, 28. septembar 2014 12:39)

Gledaj ovako, Srbija je samostalna jos od kneza Caslava, ima nekih milenijum i po, a Hrvatska od juce. Cini mi se da nisi izbrojao lepo medalje Srbije, ima ih dosta vise...

Sotir Milivojevic

pre 9 godina

Vecu glupost odavno nisam video.Eeej,da biras sam sebi protivnika?!Sudeci po ovome,niko nece hteti da igra sa nama.Bicemo sami u grupi :-)

Zlatko Todorović

pre 9 godina

Ja sam siguran, posle ovakve lakrdije sa biranjem protivnika, da će neki budući domaćin Evropskog i Svetskog prvenstva, ako da FIBA-i dosta para, moći da bira i ko će da učestvuje na tim prvenstvima. Smešno. BIranje protivnika. Nadam se da je to samo kompenzacija za brzu promenu domaćinstva. Samo napred košarkaši, Sale, drugima i nije do šale.

Mihailo

pre 9 godina

Lepo je opet imati reprezentaciju koje se drugi timovi, hajde neću reći boje, prejaka je reč i ovo je na kraju krajeva sport, ali mnogo respektuju. Bravo Sale, bravo momci!!!

Mikoli

pre 9 godina

Svi spominjete interes pune hale. Koji je onda interes Hrvatske da joj u hali bude pola Slovenaca? Valjda joj je lakse da hala bude puna Hrvata, i da sve grmi i da to bude vetar u ledja njihovoj ekipi da bi lakse ostvarili pobedu? Ne vidim zasto hala ne bi bila puna da igraju sa Fincima npr. ipak je to veliko takmicenje koje se igra kod njih i napunice se hala za svaku utakmicu. Ovako dovode sebe u poziciju da na svom terenu nemaju vetar u ledja nego da igraju kao da su gosti u Sloveniji. A ako je turisticki motiv u pitanju opet mi nije jasno, ne govorimo o stotinama hiljada Slovenaca koji mogu da naprave neku racunicu, vec o samo par hiljada njih koji ce doci.

PATRIOTA

pre 9 godina

Mi smo velesila u košarci to je pokazalo SP došli smo sa solidnom ekipom i ušli u finale,da smo došli i u najačem sastavu opet bi bili u finalu jer su SAD trenutno nedodirljive.Što se tiče EP mi idemo na ZLATO,tako da grupa nam nije bitna,mi možemo svakog da pobedimo,Što se tiče EX-YU mi smo uvek bili najbolji,zatim Slovenci a ostali nemaju kvalitet pa moraju da naturalizuju orgsnizatora igre iz SAD.Naš Teo I G.Dragić su za tri klase bolji od HR(Drejper,Lafajet)CG(Ročesti,KUK).Vidim koliko smo jaki kad nas svi izbegavaju,ako niko neće da igra sa nama dajte nam ZLATO a ostali neka se bore za srebro i bronzu:)))))

Mikeli

pre 9 godina

Evo cujem da Hrvatska ima 6 medalja...Oni zale sto nisu nas izvukli a nikada nas dobili nisu. Sinko, vase sve reprezentativne selekcije od rastanka sfrj nemaju medalja koliko nasa seniorska. O cemu ti pricas? Drugo koje vi to igrace imate? Tomic bolji od Krstica ili Raduljice? Ko je bolji od Teodosica u vasoj ekipi? Ko je bolji od Bjelice? Imate jednog sasvim dobrog igraca Bogdanovica, ali i on je daleko od klase. Pa znas li ti sta bi se desilo da Srbija konacno povede najboljih 12 umesto sto saljemo mozda najboljih 6? Sreca sto je vecina u Hrvatskoj svesna da je kosarka u Srbiji svemir u odnosu na kosarku u Hrvatskoj , pa je ovaj komentar zapravo smesan.

Aca Znalac

pre 9 godina

(Dark horse, 28. septembar 2014 12:39)
Šta reče da imate? Bolje igrače. HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, BUHAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAAAAA.

Nerazumni

pre 9 godina

Pa ljudi, nije ovo biranje protivnika iz sportskih nego ekonomskih razloga! Sta mislite, zasto su svi (sem Francuza) pozurili da izaberu suseda? Verovatno da se ucini reprezentacijama koje su uskocile za organizaciju s obzirom da to i ne mora uvek da bude ekstra profitabilno. :)

Kidamo vas ko dzeki lanac, samo ako ne zurimo na voz

pre 9 godina

@(Dark horse, 28. septembar 2014 12:39)

Tacno je da vi hrvati defintivno nemate ni blama, ni obraza. Hocu da se sto vise tvojih istomisljenika jave, da se mojim sunarodnicima pocnu konacno otvarati oci. U kakvoj sam se ja paralelnoj dimenziji probudio jutros, da me jedan hrvat proziva za basket, i to cak nadobudno prijeti? Nego, de da cujemo sa koliko razlike planirate da pometete spance i francuze?

O.o Sid

pre 9 godina

@Dark horse,muci te 20 god,u stvari muci te veciti post tvoje reprezentacije protiv vanzemaljaca.Mi se svama zezamo,cak vam i trojke u zadnjim sekundama pakujemo,onako redovno.A da,a i ona akcija sa SP,kada ste kolektivno isli na proju,perece i kiselo mleko.

kg

pre 9 godina

Ovo je već drugo prvenstvo za redom gde šešire sklapa neko ko se, kako mi izgleda, ne razume u košarku. Na prošlom prvenstvu, kad su dobili nas iz petog šešira, selektor Letonije je čovek obneverovao i počeo da se smeje od muke jer je Srbija bila u petom šeširu. Ispade u pravu, tako su i prosli. Sad, recimo, Finci ili Ukrajinci ispadoše klasa za Ruse... Puno nelogičnosti.

Realan

pre 9 godina

Svi su se vodili logikom da napune dvorane, osim Francuza. Zagreb sa Slovencima, Nijemci s Turcima, Latvijci s Litvom, nitko se nije vodio sportskom logikom, nego financijskom. Arenu ce sad punit i Slovenci i Hrvati i odmah se domacinstvo isplatilo.

1

pre 9 godina

Грохотом се смејем шта они раде од кошарке. Чуј, бираш противника.
Па ово је нечувено.

Dule Pančevo

pre 9 godina

Neka bude grupa: Španija, Srbija, Grčka, Italija, Nemačka, Rusija. Pa kad je bal nek' je maskenbal. :-) U suštini, najveći konkurenti za medalju su nam Španija, Francuska, Litvanija. Sve ostale ekipe su lošije od nas. Sa druge strane, većina timova će biti kompletni, za Francuze će igrati Parker, verovatno Noa i De Kolo, za Nemce će igrati Novicki itd. Tako da moraju i naši da budu kompletni. Pod uslovom da budu svi zdravi i spremni, od ovih 12 sa svetskog izbaciti Katića, Birčevića, Simonovića, a ubaciti Nedovíća, Lučića, Milosavljevića, Ercega, Mitrovića, Kuzmića... Možemo da imamo i duplo jaču ekipu nego što smo imali sad na svetskom. Nadam se da će Sale biti na slatkim mukama kojih 12 igrača da odabere za konačan tim. Srbija do zlata!

Dr.kurz

pre 9 godina

Razlozi su ekonomski... nije nitko nikoga izbjegavao! Slovenci uvijek dolaze u velikom broju, sad im je prvenstvo u susjedstvu i dvorana će biti puna i kad Hrvatska ne igra jer će se vjerojatno prodavati jutarnji i večernji paket ulaznica... To isto vrijedi za Latviju i Litvu, a zna se koliko Turaka živi u Berlinu, jedino mi nije jasno zašto su Francuzi izabrali Fince...

Ivo

pre 9 godina

Dark Horse,nemas pojma,sta je Srbija u kosarci,to je Njemacka u nogometu,mi imamo mozda dobre pojedince ali kao ekipa smo nista,nemozemo se jos uporediti sa vakom jakom ekipom kakva je Srbija

ja

pre 9 godina

ne znam sto vama smeta tako jaka grupa koju pisete u komentarima...pa onda cemo tamo u nastavku takmicenja da igramo sa ovima sto igraju basket ispred zgrade: Island, Holandija, FInska

о шонеси

pre 9 godina

Може да дође у групу са нама ко год хоће, само нека су нам здрави Тео, Богдан, Бјелица, Радуља, Стефан, и објаснићемо им како маче иде босо..И не разумем ове коментаре, јака група са Израелом, Русијом, Македонијом, те шта ћемо ако дођу Италијани, мислим да је то у најмању руку смешно, и да су нам једини ривали у Европи тренутно Француска, Литванија, Шпанија, ово остало боранија

dzukac

pre 9 godina

Kakav cirkus... Prvo Španija sa dirigovanim žrebom u korist domaćina i glupiranjem sa odvojenom dodelom medalja, pa ovo sa biranjem po jednog protivnika na EP. I na kraju nikako mi nije jasno kakav su kriterijum imali pri sastavljanju šešira. Očito je da rang-lista koju sastavlja i objavljuje sama FIBA ni približno nije uzeta kao kriterijum. Evo linka pa sami vidite ko je trebao u koji šešir:

http://www.fiba.com/rankingmen#|tab=fiba_europe

Krovna svetska košarkaška nadriorganizacija poznatija kao FIBA je odavno počela da gubi kompas, ali ove godine su prevazišli sami sebe.

Mirko

pre 9 godina

Jedva cekam EP. Jos kad se prikljuce Nedovic,Lucic,Milosavljevic... Da te zaboli glava koga pre da pozovu. Nista lepse u sportu od kosarkaske reprezentacije.
(boing 747, 28. septembar 2014 09:45)

Potpisujem brate!

Kale_pravi

pre 9 godina

## Dark horse
Momce,decace,covece o cemu to pricas i kakve to analize dajes? Razmisljam da je normalno inerealno voleti svoju reprezentaciju, citati bajke je takodje lepo, ali i primereno uzrastu.... Tvoj komentar je neozbiljan za iole ko poznaje realno kosarku.
Zreb za EP grupe...nemam pametan komentar...

aleksandar

pre 9 godina

@evrofilicar
Prolaze prve tri ekipa onda se ukrstaju grupe A i B i C i D formiraju se grupe F i G. Iz te dve grupe idu prve cetiri u cetvrt-finale i onada dalje znas.

Zlatko

pre 9 godina

Naslov je bombastican, ali ovo je i dobro. Dobicemo jacu grupu na pocetku, kasnije ce ukrstanje biti "lakse". Ako dobijemo grupu sa Litvanijom i Letonijom, u grupi mogu da budu Italija Ili Makedonija, Izrael i Rusija, a to ce biti paklena grupa. U drugom slucaju, ako budemo sa Nemackom i Turskom, onda je tu i Spanija. I to je vec dovoljno jako. Ako i u toj situaciji dodju Italija ili Makedonija i Rusija, dobijamo izuzetno tesku grupu. Kakva god grupa bila, dolazimo kao vicesampioni sveta i svi ce protiv nas imati motiv vise. Ali, ako bude atmosfera u timu kao sad i ako budu igre kao u eliminiacionoj fazi, daleko cemo dogurati. Nasi treba da budu svesni da ce to biti i kvalifikacije za Rio. Pre svega igraci, Sale zna sta znaci ucestvovati na OI. Ja sam ubedjen da predsednik saveza i selektor nece napraviti istu gresku kao njihove kolege kad su izjavljivale da "nije cilj plasirati se u Brazil".

veliki strumf

pre 9 godina

@filip Francuska je odabrala Finsku jer su ubedljivo najslabija reprezenracija iz 2. sesira, a Francuzi su nosioci. Vrlo logicno i mudro.

fekete

pre 9 godina

Progresivna FIBA, jedan korak ispred svih svetskih sportskih organizacija. Imam dojavu da će na sledećem prvenstvu nosioci igrati par nepar pre nego što budu birali grupe. Btw nosioci neće biti birani po rang listi već po visini, kako je i najpoštenije.

3cp0

pre 9 godina

... to sad, svaki domaćin bira protivnika? Sreća, nema 10 domaćina... Jadno ke to takmičenje. Upravu su Enbiejovci, ovo nije pravo takmičenje...

nekle

pre 9 godina

Sto se cudite, sem fudbala koji je prica za sebe, ovi ostali sportovi zivotare, pa tako i organziacije zavise od takmicenja.
Sve je u lovi.
Tako je bilo na evrospkom prvenstvu u rukometu kod nas 2012, kada su se celnici saveza hvalili kako ce hale biti prepune, jer ce madjari "najverovatnije" igrati u novom sadu, makedonci u nisu.
Hrvate su takodje stavili u novi sad, jer im je najblize a i zbog bezbednosti koja bi im veca bila u novom sadu , nego u nisu ili u beogradu.
I sve to jos pre zvanicnog zreba!
Tako da ovde je jasno da su u obzir uzima bezbodnosni momenat i finasnijski naravno.
Zato hrvati "biraju" slovence, nego nas.
Em ce slovenci da napune hale u hrvatskoj, em je bezbednosni rizik daleko manji nego da su Srbima.

santa justa

pre 9 godina

Sistem takmicenja je isti kao u Sloveniji. Prve 3 idu dalje prenose se rez I formiraju 2 grupe po 6 timova, pa klasika 1-4, 2-3 i obrnuto. Spanci nosioci u Nemackoj a Litvanci u Letoniji. Hrvati i Francuzi kao 1/2 fin. iz Slovenije + domacini. Sve jasno. Nadam se da cemo mi u Berlin.

о шонеси

pre 9 godina

(Dark horse, 28. septembar 2014 12:39Ја се теби дивим, човече, волео бих да могу да будем толики оптимиста без основа..Баш вас брига, ви сте освојили Медитеранске игре, а то Светска и Европска првенства, ма ко то уопште прати, мислим реално