Četvrtak, 25.09.2014.

13:15

Gde su Antićevi "afrički lavovi"?

Svetsko prvenstvo 2010. godine je poslednje veliko takmičenje na kojem je učestvovala Srbija. Od 23 reprezentativca danas samo njih 5-6 ima važnu ulogu u Evropi

Izvor:

Gde su Antiæevi "afrièki lavovi"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

srx

pre 9 godina

Citam komentare i pitam se kako svi ovi znalci fudbalski ne vode Macester, Inter, Barselonu... toliko fudbalsko znanje a niko nije igrao a kamoli vodio fudbalski tim. Pljuvanje po tudjem radu, omalovazavanje postignutog i neki snovi o tome kako se trebalo igrati...boze sacuvaj.

Ja ne znam nista o taktikama i formi igraca. Znam jednu stvar. Kada je Antic vodio tim (a dobio ga je u krilo kao vruc krompir) ja sam sa uzivanjem gledao utakmice i tribine su bile pune navijaca, ljudi koji su sa sobom doveli familije, bio je spektakl, uzivanje, nadigravanje. Dolazi Francuska sa napadom koji brine svaku od najboljih 5 reprezentacija na svijetu i mi, mala Srbija sa ocigledno namjestenom ligom uzasnog kvaliteta, na stadionu koji jos 1960-te trebao da se obnovi uspjevamo da igramo 1-1 sve sa preckom Ivanovica sa 25 metara. Uzivao sam u svemu. U tome da smo imali igrace koji su se redali da igraju za "B" tim nebi li izborili mjesto u "A" timu. Gledao sam kako se gradi struktura FSS sa skolama za trenere, seminarima na koje su dolazili svjetske velicine da predaju nasim ljudima. Sjajne odnose sa drugim FSS koji su rezultirali u dobrim prijateljskim utakmicama...malo reda i rada.

Tesko mi je sto smo ispali 2010 ali cu uvijek pamtiti taj mundijal po lijepom. Igrali smo mozda i najbolji fudbal protiv Australije. Pa, boze moj. Pobjedili su nas posteno. Moze da mi bude zao, ali mi kultura i sportska savjest nalaze da cestitam i nasima i protivniku. Hvala momcima za sav trud.

Zlatko

pre 9 godina

Sta god mi mislili o Anticu, tada je stvarno bilo- cela je nacija reprezentacija. Bila je atmosfera kao sad sa kosarkasima. Nije bilo bitno ko je iz Zvezde a ko iz Partizana. Cak smo imali i "neutralce". Videlo se da Antic stvorio celinu i da su momci imali volju da igraju. Ako je neuspeh pored Francuske i Rumunije (kakvi god da su) biti prvi u grupi, gde smo bili pre toga (Belgija i Poljska) ili posle toga (prvo Italija i Slovenija, a onda Belgija i Hrvatska)? Mozda smo tada mogli vise, mozda smo i mi sami zbog kvalifikacija ocekivali vise, ali svako ko kaze da nije ostvaren uspeh nije bas realan. Ako pogledamo proslost, nismo imali neke rezultate na reprezentativnom planu. Ono jedno srebro 60 i neke i Mundijal u Italiji. Ako nisam u pravu, molio bih starije ljubitelje fudbala da me isprave. Nismo imali neke uspehe, ali nismo propustali takmicenja. Ako vidimo da su Englezi propustili takmicenje onda kad su bili sa Hrvatima u grupi, nase prvo mesto jeste uspeh. Ako vidimo koje su reprezentacije zavrsile takmicenje u grupnoj fazi (sad i pre 4 godine), svakako nas rezultat nije bas toliki neuspeh. Koliko je to bila dobra reprezentacija pokazao je i sledeci ciklus gde smo pored svih problema (smena Antica i Djenova) i losih rezultata (Estonija u Beogradu) bili u igri do poslednjeg kola.
Niti branim Antica, niti osudjem Pizona, ali svakako da je u sukobu Antic-Karadzic najdeblji kraj je izvukla reprezentacija. A ovo skorasnje baronisanje da nije prioritet plasirati se na SP necu ni da komentarisem.
Sve u svemu, jedna lepa prica je nasilno prekinuta. Sta je pravi razlog mozemo samo da nagadjamo i verovatno nikad necemo saznati.

Darko

pre 9 godina

Ta ekipa je pobedila Nemacku, izgubila nesrecno od Gane posle jos nesrecnijeg penala. I ispali smo nesrecno, jer nam je bod trebao protiv Australije, a ko je gledao sigurno se seca 4-5 stopostotnih sansi u prvom poluvremenu kada smo ih bukvalno rasturili i sudije koji nam je oduzeo sansu da uzmemo bar taj bod. Jednostavno, ta ekipa je igrala jako lep , ofanzivan fudbal i jednostavno nije imala srece da prodje dalje... A dalje... nebo bi bila granica.

nije u redu

pre 9 godina

golmani - rupe
odbrana - 4 natprosečno dobra igrača, 2 možda vanserijska
sredina - 4 igrača ispod proseka
napad - tuga

Dobro je i što smo učestvovali a još smo i očekivali neke rezultate. Realno ni sada nije bolja situacija, nažalost :(
(Neplivač, 25. septembar 2014 13:40)

Zbog takvih neobjektivnih kao ti mi i prolazimo kako prolazimo.
Sredina - 4 igraca ispod proseka ???
Da li si ti upoznat sa karijerom jednog Dejana Stankovica ???
On je ispod proseka?
On je daleko iznad proseka, jedan od najboljih i najuspesnijih igraca na svojoj poziciji u poslednjih nekoliko decenija! Svojim igrama i spektakularnim golovima je doprineo osvajanju mnostva najvecih trofeja.
Pa jedan Dejan Stankovic u veznom redu moze da potuce komplentne vezne redove od 80% reprezentacija na svetu (bez lazne skromnosti).
Milos Krasic... Proslo je 4 godine, znamo kakvo je stanje sada, ali da li si ti pratio fudbal ranije? Znas li ti kako je tada igrao Krasic? Bio je jedan od najtrazenijih fudbalera na trzistu, mnogi klubovi su hteli njegove usluge. Odlican u dresu CSKA, asistirao, tresao mreze... Kupio ga Juventus za ogromne pare. Cak je u pocetku i kidao u Juveu, postizao golove (het trik je cak imao)... Brutalan igrac...

Oni koji ce pametovati da takve igre nisu pruzali u reprezentaciji i ostale gluposti... Pa? Nisu oni krivi zbog nesposobnih selektora, ocajne uprave, raznih menadzera koji ubacuju neke svoje pulene...

dalibor

pre 9 godina

ova rep. je sigurno mogla mnogo vise nego sto je uspela.imali smo tada medju najboljim odbranbenim igracima na sp-u (ivanovic,vidic,subotic,kolarov).stankovic je bio jedan od najboljih defanzivnih veznih igraca u evropi tada,krasic jedan od najboljih igraca rusije,posle sp-a je preso u juventus u prvoj sezoni je bio medju najboljim igracima u italiji cak je proglasen za najboljeg fudbalera italije u jesenjem delu sezone,kumanovic je bio igrao dobro u klubu itd.anticu se moze prebaciti da je jako lose pripremio ekipu za utakmicu protiv gane gde smo odigrali jako lose.a za tebe drago,a gde su danas vasi igraci koji su bili na sp-u 2010? a da vi niste ni ucestvovali na tome sp-u.a gde su danas vasi igraci iz tih kvalifikacija za sp 2010? kao simunic,srna,vukojevic,da silva,kranjcar( koji je najbolje godine proveo u ruskoj ligi i drugoj engleskoj ligi).od vasih igraca iz kvalifikacija za sp 2010 jedino su ostali modric i rakitic.

santa justa

pre 9 godina

Antara je napravio jednu ali kobnu gresku. Trebalo je da izgubi od Nemaca a da pobedi Ganu i Australiju. Prosli bi onda kao u Italiji '90-te. Ivica Osim kao uzor.

alejandro

pre 9 godina

Antićeve glavne vedete jedna po jedna počele da ispadaju iz forme u cik starta tog Mondijala u JAR-i. To se videlo u pripremnim utakmicama sa Novim Zenlandom, Poljskom i Kamerunom! To nije bio signal Antiću da ništa ne valja, nego je po starom dobrom običaju sejao nerealan optimizam! I prođoše kao što su prošli dobro se zna! Glavni krivac za poraz od Gane Zdravko Kuzmanović je u planovima novog selektora Dika Advokata, a ruku na srce ne zaslužuje niti kvalitetom niti formom tako nešto! Bilo kako bilo vrlo lako može da se desi da zaokružimo mali jubilej posle nastupajućih kvalifikacija - neučestvovanje na kontinentalnom šampionatu u fudbalu ravno 20 godina!

znate, niko ne može da zabrani fmp - u kako će da se zove

pre 9 godina

Stojkovic nije branio za Partizan u vreme Mundijala u JA
(stagod, 25. septembar 2014 13:30)

Pročitaj ponovo, za komentar - sedi 1.

danguba

pre 9 godina

Antic je prevara od trenera, a citaoci imaju totalnu amneziju. Sam uspjeh nije bio neki istorijski uspjeh, jer su kljucni igraci u ekipi su bili na vrhuncu karijere: Jovanovic, Krasic, Vidic, Stankovic, Zigic, Pantelic...
Malo podsjecanje: u po Beograda se branimo i visimo na konopcima protiv nikad gorih Francuza, sa igracem vise (1:1), protiv Njemaca isto, samo sretno ostajemo neporazeni, kukavicka igra i sramotni porazi protiv Gane i Australilje, istorijska pobjeda N.Zelanda, porazi od Litve, Grcke... Bicu sretan, ako sam bar nekome osvjezio pamcenje i da se razbije vec jednom fama o Mister Anticu.

Cross

pre 9 godina

Sada realno imamo 10 puta bolju ekipu nego tada (gledajuci po imenima).
(gunner, 25. septembar 2014 16:00)


O da, imena su jako bitna. Zamisli tek sastav s još poznatijim imenima
~ formacija 4-4-2 ~ trener Alan Ford


golman Gulliver i (rezerva) Don Quijote

Zagor ~ Tarzan ~ King Arthur ~ Flash Gordon

Winnetou ~ Grof Monte Cristo ~ Prince Valiant ~ Ivanhoe

Robin Hood ~ D'Artagnan

propali fudbaler

pre 9 godina

da si nekada igrao fudbal sa onim smecem od dzabulanija skapirao bi... australijanac je odapeo torpedo koji ni sa jednom drugom loptom ne bi onako isao (isto bi bilo da je sutnuo i sa svoje polovine), i verovatno nije ni na treningu vise u zivotu uhvatio onakav sut.. nisu nam ni cist penal svirali.. i to je to.. posle toga su svi drvlje i kamenje osuli, a da se bilo sta od ova dva nije desilo, mi bi lagano mozda i do polufinala stigli.. a onda bi svi "kriticari" drugu pesmu pevali... ja tvrdim da je Antara bio odlican da je od prosecne ekipe izvukao maksimum, i da su najbolje igrali u tom periodu..

djordjevic

pre 9 godina

@Tori,

razjedinjene navijace nemamo zbog Antica ili Toleta, nego zato sto nekima smeta JEDAN JEDINI igrac...Zbog tih navijaca taj igrac nije igrao u kljucnoj utakmici za plasman na EP protiv Slovenije u Sloveniji. Primili smo gol sa preko 30m. Toliko o tome.

Lošmi

pre 9 godina

Stojkovic nije branio za Partizan u vreme Mundijala u JA
(stagod, 25. septembar 2014 13:30)

"Vladimir Stojković – U vreme SP u Južnoj Africi bio je član lisabonskog Sportinga, ali je slabo branio u Portugalu. Posle Mundijala stiže u Partizan sa kojim je osvojio tri titule i jedan kup od tada. Posle šest meseci u grčkom Ergotelisu sada je standardni golman izraelskog Makabija iz Haife."

Nekada treba i pogledati šta čitaš.

Cross

pre 9 godina

Je li to onaj vrhunski znalac, koji je vrhunski opravdavao loše rezultate ~

poraz od Litve (Antić) kriv je sudac
poraz od N. Zelanda (Antić) uigravamo se
nerješeno protiv Poljske (Antić) kriva je kiša
poraz od Ghane (Antić) igrali smo rukomet i nismo imali sreće
poraz od Australije (Antić) kriv je sudaca, a bilo je i zavjere
poraz od Grcke (Antić) uigravamo se za novi ciklus

jasno, nastavilo se u istom tonu i kod drugih trenera ~

poraz od Estonije - nismo se jos uigrali
nerješeno protiv Slovenije - nismo imali sreće
Italija (0:3, Pižon) bit ćemo oni pravi, od sada
Belgija 0:3 (Miha) napustila nas sreća a bolji smo
Makedonija 1:0 (Miha) čudan penal a bolji smo
Hrvatska 2:0 (Miha) sami smo se pobjedili, idemo dalje

veerghoen

pre 9 godina

Атмосфера у репрезентацији тада је била на највишем нивоу. Како су само глатко побеђивале ривале у квалификацијама.

kajle86

pre 9 godina

Kamo sreće da je ostao da bude trener...mozda bi se jos neki put plasirali na neko takmicenje,a ne "tole"sto je unazadio srpski fudbal..treba da podnese ostavku,inace od nase reprezentacije i srpskog fudbala nema nista!!!

Lucidni decko

pre 9 godina

Par igraca je tada bilo u zivotnoj formi tipa Jovanovic Krasic Vidic. U takvoj grupi se moralo vise jer nam je zreb bio bruka povoljan !. U 1/8 bi isli na USA u 1/4 na Urugvaj... Tad sam pljuvao Anticu sto gura Racu jer se pricalo da mu je njegov sin menadzer a danas bi bio srecan da samo taj Raca petrovic ima vezu... Tole-Ramadani-Damjanac nastavi niz..

Ispravka

pre 9 godina

Gojko Kacar nije vise clan Serezo Osake, a kamoli da igra standardno u istom, vratio se u HSV gde je povremeno na klupi, Raca Petrovic nije standardan u svom klubu, povremeno ulazi u igru mada je skoro uvek medju 18, a CSKA je veliki klub samo u okvirima Rusije, eventualno Istocne Evrope realno.

lemi

pre 9 godina

E po ovom tekstu se moze zakljuciti da je Mihajlović ipak uradio odlican posao sa podmladjivanjem i stvaranjem nove ekipe,kao sto vidite od Anticevog tima u vrhu fudbala ostali su samo uža odbrana(bez Vidića)i Bambi Tošić,Raća i Rukavina su na nivou gde su tada bili,Kuzma se tek sad polako vraća posle duge stagnacije a ostalih maltene nigde nema.Kod vecine srpskih "strucnjaka" bi,sudeci po analizama Sinišinog rada,u reprezentaciji i dalje udarne pesnice bili Pantela i Stankela,dok bi za Lazara i Mitra"imalo vremena".Inace neko dole pljuje po Antiću zbog povučene igre protiv Švaba,dakle malo je pobeda,trebalo je da napunimo mrežu do vrha ekipi koja je kasnije tukla Argentince sa 4 razlike a da ne govorimo o ovom mondijalu,kakvih apsurd.

akrobata

pre 9 godina

nikako da skapiram kako je ova ekipa izrespektovala Ganu,kao da je u najmanju ruku Španija ili da nas je grunula Australija sa dva i po ozbiljna igrača; a u međuvremenu je dobila Nemce.

Zoki

pre 9 godina

Protiv Gane i Australije sramotan, a sta tek reci za utakmicu sa Nemcima gde smo se branili sa igracem vise. Bruka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nex, 25. septembar 2014 15:22)

Australiju smo odučili od fudbala ali lopta nije htela u gol, promašivali su prazan gol napadači. A Australija dva šuta dva gola. Protiv Gane smo se mučili na sredini terena, fizički su bili jači ali smo igrali nerešeno. A Nemačku smo pobedili samo tako, imali su igrača manje zato što su ga zaslužili igrom, Klose je više puta zaustavljao naše napade faulima s leđa i na kraju dobio crveni zbog toga. A to je manje-više ista ova Nemačka koja je sada izdominirala SP.

Zoran Bancic

pre 9 godina

Od blata da ih pravimo sto bi rekao nas narod .Nekom je debelo smetao gospodin Antic pa su ga brze bolje oterali znamo i kako samo se ne zna ko je platio ostetu .Na stranu to , cinjenica je da smo se plasirali na mundijal direktno a tamo smo pobedili jednu Nemacku igrali skroz egal sa Ganom (bila je 5 ako se dobro secam) izgubili iz nesrecnog penala i onda protiv Australije prvo poluvreme smo trebali voditi bar sa dva-tri gola ...a onda je sve puklo...Dakle realno odigrali smo jedno poluvreme lose i vratili se kuci kao u ostalom i Italijani i Francuzi i neke realno bolje selekcije .E onda se valjalo osloboditi Antica da se moze na miru muljti ...Tuga i opomena !

Shonzilla

pre 9 godina

Ova generacija mi je pružila najveće zadovoljstvo gledajući jedan fudbalski meč, onaj protiv Nemačke i to okružen, tačnije opkoljen Nemcima.

Uostalom pogledajte i sami i radujte se sa mnom:
http://j.mp/100vs1

Dragan

pre 9 godina

Zaboravili ste Boska Jankovica. Ali, kako god...sustina je da su okosnicu te reperzentacije cinili igraci koji su stekli ime i prezime igrajuci u Zvezdi. Zato je ta reprezentacija i bila uspesna. Stojkovic na golu, Vidic u odbrani, Stankovic u veznom redu i Zigic u napadu. Ovi njihovi Obradovic, Tosic i Lazovic bili su u drugom planu...epizodisti. Dokle god se bude nastavilo sa unistavanjem Zvezde necemo imati jaku reprezentaciju i necemo igrati na velikim takmicenjima. Ovo bi trebalo da procita onaj, kako bese...Borovnica.

botić

pre 9 godina

"Ovo samo pokazuje koliko je Antic bio dobar selektor, skoro bez napadača i uz prosečnu sredinu terena odveo je ekipu na SP i tamo odigrao pristojan fudbal... Danas o takvoj kompaktnosti u timu možemo da sanjamo.
(Laskus, 25. septembar 2014 13:50) "

Pa malčice su nam pomogli i rezultati Austrije i Rumunije protiv Francuske. A ja se sećam i ne baš tako dobrih igara reprezentacije u to vreme. Protiv Austrije, kod kuće, teškom mukom pobeda i to posle relativno sumnjivog penala. Protiv Francuske, opet kod kuće, sa igračem više skoro celu utakmicu i jedva izvlačimo bod zahvaljujući nepostojećem penalu.
Porazi od Litvanije i Novog Zelanda...
Na SP-u je čak i ta jedna pobeda bila jadna. U drugom poluvremenu Nemci, iako sa igračem manje, igraju sa četiri napadača, sabili nas u naš šesnaesterac. Kapiten bez ikakve potrebe igra rukom i skrivljuje penal. Podolski zatim izvodi najgori kazneni udarac u istoriji nemačke reprezentacije i poklanja nam pobedu.
Pa onda ono patetično traženje penala i moljakanje protiv Australije. Epilog zadnje mesto u laganoj grupi.
Reprezentacija je na početku kvalifikacija igrala rasterećeno jer niko od njih nije ništa očekivao. Međutim čim su postali favoriti za osvajanje prvog mesta u grupi, odmah prpa.

Dalibor

pre 9 godina

Ja ne razumem ove ljude koji pisu kako smo tad igrali najbolji fudbal.Cekaj, ok uspeh je kvalifikovati se na SP.Ali biti zadnji u grupi sa Nemackom, Ganom I Australijom je velika sramota.Izgubili smo I od Australije I od Gane I mi to velicamo. Aloooo jel me neko zeza ovde.Jedina pobeda Australije nad Evropskim selekcijama ikada na SP je upravo ta protiv nas.Jos Australiji nista taj mec nine znacio, a nama je igrao I neresen.Ajde bre o cemu pricate.Kakav Antic.Vama je bitno samo dacsmo otisli na SP A to sto smo se tamo obrukali, nema veze.Antic da nesto valja, valjda bi radio negde. Obican manipulator.Ako je to njegovo uspeh, onda je isti uspeh imao I Ilija Petkovic.Sto odveo nas je 2006 na SP I imali smo u kvalifikacijama zvanicno najbolju odbranu.Nema veze sto smo na 3 utakmice primili 10 golova, ipak smo otisli na SP , zar ne??

dex

pre 9 godina

@gunner

Ako je ovo 10 puta bolja ekipa... To dolazi iz ubedjenja da je npr. Markovic ekstremno dobar igrac, ili recimo Matic. To su sve korektni igraci, ali nazalost, veci deo njih ili sedi na klupi ili sluzi ga rotaciju. Cast izuzecima. Ona ekipa iz 2010. bi pregazila ovu.

fan79

pre 9 godina

Za komentatore koji lamentiraju nad Anticem nekoliko cinjenica:Kvalifikacije smo prosli kroz grupu sa najgorom reprezentacijom Francuske u istoriji i nista boljom Rumunijom.Na SP smo igrali kukavicku utakmicu na 0-0 sa Ganom i naravno bili kaznjeni,zatim bunker protiv Nemaca i utakmica koja se dobija jednom u sto godina i na kraju sramota protiv Australije.Radomir Antic je fudbalski Bozidar Maljkovic-obojica su trenerske legende,ali legende dvadesetog veka.U ovom aktuelnom nisu uradili apsolutno nista,sem sto su dobili otkaz gde god da su radili!

Mikeli

pre 9 godina

Da je Antic tako dobar, pa valjda bi radio negde?!? Pregazilo ga je vreme davno, a vi ga idealizujete. Nije imao krs, nego odlicnu ekipu. Plasirao se na SP pored raspadnute Francuske koju ni sa igracem vise nije dobio, gubio od Litvanije, Novog Zelanda, Gane, Australije, Grcke, remizirao sa Slovenijom u Beogradu... Osim pobede protiv Nemacke (gle cuda, igrali smo bunker sa igracem vise), nista vanredno nije uradjeno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dex, 25. septembar 2014 15:13)

Tako je, imali smo odlicnu ekipu. Krasic i Jovanovic (najbolji igrac Belgijske lige) su bili udarne igle, i otisli zahvaljujuci dobrim igrama u Juventus i Liverpul. Stankovic drzao sredinu tada mocnog intera. Kuzmanovic, Ninkovic vise nego pouzdani. Odbrana ne treba trositi reci, a cak su i Zigic i Pantelic bili ozbiljni strelci u odnosu na ono sto danas gledamo. To je bio odlican tim koji je morao vise u tom trenutku. Bili smo jaci i od Gane i od Australije, ali smo podbacili na psihickom planu, a tu je Antic kao iskusni mag fudbala kakvim se predstavljao morao da se pokaze.

Zarkovic

pre 9 godina

Svi vi sto cenite Antica objasnite mi molim vas zasto je taj covek bez posla???
Imali smo laku grupu u kvalifikacijama, pobedili Nemacku na srecu, igrali su sa igracem manje, i opet secam se nadigrali nas, naterali na bunker i promasili penal. Secam se da smo i protiv Francuza u Beogradu odigrali bunker sa igracem vise. A poraz od Australije pa cak i Gane je bio ustvari pravi dokaz Anticeve nestrucnosti! Hvalite ga toliko, a covek ne moze da nadje posao godinama!

Tori

pre 9 godina

taj trener je ojadio Srbiju za 2 miliona evra ispao u grupi koju smo realno morali da prodjemo .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kosovski ciklus, 25. septembar 2014 13:48)

Prvo nije bio plaćen iz budžeta Srbije,nego iz FS-a. Drugo,pošto si tako dobar u računu,možda bi mogao i da nam objasniš koliko je taj isti Antić zaradio novca tom istom savezu kroz kvalifikacije i plasman na SP.Zatim,kolika je izmakla dobit usled avantura sa Pižonom i Mihajlovićem?
I treće,ispali smo u grupi jer nam nije sviran čist penal,jer je kako to obično biva protežirana kontinentalna selekcija tj. Gana. I shvatite već jednom,nismo mi Nemačka ili Holandija pa da se časno ispadanje u grupi shvata tragično. Dovoljno je da stalno budemo prisutni na fudbalskoj mapi,a ako nešto više uradimo - puna kapa. Ali srpska javnost je zlobna i neuka,i zato u savezu sede isti ljudi koji su gurnuli kola nizbrdo pre 4 godine. Koliko dobro rade,nemamo ni pristojan teren za igru.

A Antić - malo vam je što je odveo Srbiju na mundijal,pa je li on kriv što Krasić maši prazan gol a sudija ne svira čist penal. I šta ako ne radi trenutno? Čovek ima bistu na Kalderonu,a nama ne valja? E zato Srbija mora da propadne,jer sami sebi pucamo u nogu i niko nam drugi nije kriv zbog propadanja.

Šemso,harmonikaš iz SAD

pre 9 godina

Australija,jedan igrač na koga treba obratiti pažnju-Tim Cahill,i taj daje gol!Doviđenja i prijatno!
p.s.
I to glavom iako je visinom kao Tošić Zoran

dex

pre 9 godina

@filip bgd i slicni

Da je Antic tako dobar, pa valjda bi radio negde?!? Pregazilo ga je vreme davno, a vi ga idealizujete. Nije imao krs, nego odlicnu ekipu. Plasirao se na SP pored raspadnute Francuske koju ni sa igracem vise nije dobio, gubio od Litvanije, Novog Zelanda, Gane, Australije, Grcke, remizirao sa Slovenijom u Beogradu... Osim pobede protiv Nemacke (gle cuda, igrali smo bunker sa igracem vise), nista vanredno nije uradjeno.

nex

pre 9 godina

Ovo samo pokazuje koliko je Antic bio dobar selektor, skoro bez napadača i uz prosečnu sredinu terena odveo je ekipu na SP i tamo odigrao pristojan fudbal... Danas o takvoj kompaktnosti u timu možemo da sanjamo.
(Laskus, 25. septembar 2014 13:50)

Pristojan fudbal. Protiv Gane i Australije sramotan, a sta tek reci za utakmicu sa Nemcima gde smo se branili sa igracem vise. Bruka.

Tole ostani ?

pre 9 godina

Antic je jedini selektor koji je bio postovan od devedesetih pa naovamo. Selektori devedesetih su imali tu srecu da biraju izmedju Piksija, Savicevica, Jugovica, Mijata... i opet nisu postigli nista i bili su ismevani. A Antic je napravio nesto od onih krseva. Lane moje koji upada u kanal, mi je bio samo tada simpatican i nikada vise.
Kada bi Tole nekim cudom ostavio FSS na miru, i kada bi se Antic vratio, mislim da bi igraci dali svoj maksimum, jer znaju da nemamo boljeg i postovanijeg strucnjaka od Radomira Antica. A ovi igraci danas su ipak za klasu bolji od onih 2010.
Ali prvo da vidimo i ovog Dika, dal moze da donese igracima zelju da jure pobedu.

Realno

pre 9 godina

To su ti bolji igraci od Hrvata.
A onda kad vam covjek lijepo kaze da su losiji vi se nesto pjenite.
(drago, 25. septembar 2014 15:24)
# Link komentara
U to vreme i jesu bili mnogo bolji i kvalitetniji...

Šukela

pre 9 godina

eh...Da je gospodinu Antiću ekipa koju je vodio Mihajlović... Od nje bi zaista čudo napravio, odlični mladi igrači koji su igrali bez taktike i žara u srcu.

brzi

pre 9 godina

golmani - rupe
odbrana - 4 natprosečno dobra igrača, 2 možda vanserijska
sredina - 4 igrača ispod proseka
napad - tuga

Dobro je i što smo učestvovali a još smo i očekivali neke rezultate. Realno ni sada nije bolja situacija, nažalost :(
(Neplivač, 25. septembar 2014 13:40)

za vezni red se ne bi slozio jer krasic je bio u punoj formi i jedan od prodornijih desnih u evropi u tom trenutku,stankovic iako je bio u godinama borio se ko mladic i bio jedan od najboljih defanzivnih veznih,jovanovic je takodje bio na vrhuncu posle dogog niza godina godina proglasavan za najboljeg igraca belgije a milijas tosic ninkovic i kuzmanovic su uvek bili dobri tako da smo imali vezni red iznad proseka.i to dobro je da smo ucestvovali...ne znam dal si gledao ali reprezentacija je u to vreme stvarno igrala fudbal i zasluzeno prosla kvalifikacije sa ubedljivom igrom tako da se nismo tek tako nadali

Nis

pre 9 godina

Isailovic nije bio clan Radnickog iz Nisa u sezoni 2013/14,nego je samo potpisao ugovor i posle dve nedelje ga raskinuo jer su neki centri moci doveli anonimusa Filipovica,umesto njega a pocetkom ove sezone mu dali i kapitensku traku,nakon samo 5-6 utakmica u Super ligi.Dok je branio,imali su svih 5 poraza,cim je sklonjen sa gola,osvojena su prva 3 boda.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Ovo je ekipa koja je mogla i do finala, pazite samo: Vidoje, Bane, Krasa, Deki, Žigara, Lane, brat Pantela ... Da su samo prošli kengure, oni bi u daljem takmičenju eksplodirali ...

Nije samo jasno šta su im značila ona igranja rukom u kaznenom? Prvo Kuzman protiv Gane, a onda i Vidoje protivu pancera ...

realan

pre 9 godina

Eh, kad se samo setim. U novijoj istoriji jedino doba kada je u nasoj zemlji vladala neka vrsta euforije zbog fudbala. Bilo je to vreme kad sam zaista mislio da Srbija moze da nastavi u tom pravcu i da ce sve biti bolje, ali posle tog SP-a sve se srozalo. Ovi koji kazu da smo imali los sastav nisu upravu. Imali smo solidne igrace koji su u to vreme bili na vrhuncu karijere i selektora koji je znao sta radi i umeo da izvuce najbolje iz njih - jednostavno se sve poklopilo. I zato je velika steta sto nismo dogurali malo dalje na tom prvenstvu, jer iskreno mislim da nam se takva sansa vise nece ukazati narednih 10-15 godina.

dax

pre 9 godina

Moze da prica ko sta hoce ali mi smo tada igrali svetsko prvenstvo.Tukli Nemce i da je bilo malo srece prosli bi grupu .Drugo u kvalifikacijama je marakana bila uvek rasprodata i ljudi su sa uzivanjem gledali i navijali jer smo igrali fudbala!!!Ovi klinci sto pisu da je ojadio srbiju za 2 miliona veze nemaju...Jel kad vam trwba majstor vi se raspitatebprvo kpliko kosta pa ako ne odgovara odete i uzete jeftinijeg ili kako??!?!

Ukor!

pre 9 godina

Kako sam tada bio razočaran... Mislim svi smo, ali sjecam se ja i dva prijatelja posle utakmice sa Australijom smo bili kao da nam je sve "pobijeno i popaljeno"... A Antićeva slika kako leži na travi posle utakmice sve govori.
Još nešto, najgore je što smo na tom prvenstvu dobro igrali i trebalo je da vodimo minimum 3:0 protiv Australije na poluvremenu... Eh da je bilo tako...

Milos

pre 9 godina

Svi na zasluzenim mestima u sustini s obzirom na objektivni kvalitet.Prvenstvo je u prvi plan gurnulo Jovanovica i Krasica koji se nisu najbolje snasli u pruzenim im sansama(Jovanovic je imao i odredjeni broj godina),dok mi je od mladjih zao Gojka Kacara,jer mislim da je mogao mnogo vise.

Neplivač

pre 9 godina

golmani - rupe
odbrana - 4 natprosečno dobra igrača, 2 možda vanserijska
sredina - 4 igrača ispod proseka
napad - tuga

Dobro je i što smo učestvovali a još smo i očekivali neke rezultate. Realno ni sada nije bolja situacija, nažalost :(

draganbg

pre 9 godina

Tek sada vidim koliko je ovo los sastav bio, ne cudi sto smo bili poslednji u grupi!!! Danas imamo mnogo kvalitetniju i mladju reprezentaciju!

kosovski ciklus

pre 9 godina

Vecina igraca je bila u tridesetim godinama za razliku od ove generacije gde tridesetu deceniju koracaju samo Stojkovic,Ivanovic i Kolarov..

Tori

pre 9 godina

Kad je ovaj čovek vodio Srbiju,imali smo igru,pun stadion,ujedinjene navijače i direktan plasman na SP. Da je ostao na klupi,verovatno bi usledilo i EP.

Teško je izmeriti sportsku i finansijsku štetu koju je Srbija pretrpela zbog još uvek (!) aktuelne garniture u FSS-u.

Filip

pre 9 godina

Uh, kad se samo setim kako su ovi momci igrali jednostavan, a lep fudbal pod palicom Radomira Antica... Tih 2,3 godine sam bas uzivao da ih gledam! Samo mi zao za Krasica... Zaista sam verovao da he bio igrac ogromnih mogucnosti I igrac za velika dela, predvodnik generacije (uz Baneta Ivanovica), al' na kraju se, prosto receno, izgubio... A zamislite Krasica I Matica danas na sredini terena za nas? Steta!

qwerty

pre 9 godina

secam se jos uvek nekog komentara pre SP kako krasicu cena samo moze da skoci posle SP, a on bas suprotno. steta za to prvenstvo. mogli smo polu-finala umesto urugvaja..

Laskus

pre 9 godina

Ovo samo pokazuje koliko je Antic bio dobar selektor, skoro bez napadača i uz prosečnu sredinu terena odveo je ekipu na SP i tamo odigrao pristojan fudbal... Danas o takvoj kompaktnosti u timu možemo da sanjamo.

čukarac

pre 9 godina

ne znam za učinak na terenu posle sp 2010 ali po pitanju dominacije u noćnom životu i straha i trepeta kod ženskog pola svi ćemo se složiti oko jednog imena... #9

Filip Bgd

pre 9 godina

Tuzno je sto je takav selektor oteran, i posle njega katastrofa. Kazu postao je nepristupacan i sl, pa mozemu se posto je odveo tim na Mundijal. Sta, jel je trebao da polaze racune raznim Zivadinovicima, Karadzicima i Djoricima. Velika mu plata kazu, pa i jeste, odveo je tim na Mundijal. Tuga. Daj boze da se Antara vrati.

d

pre 9 godina

jedino pravo razocarenje je krasiceva karijera. kada je presao u juve, pa jos poceo i tamo da cepa, cinilo se da je nebo granica. kad ono medjutim...

Tori

pre 9 godina

Kad je ovaj čovek vodio Srbiju,imali smo igru,pun stadion,ujedinjene navijače i direktan plasman na SP. Da je ostao na klupi,verovatno bi usledilo i EP.

Teško je izmeriti sportsku i finansijsku štetu koju je Srbija pretrpela zbog još uvek (!) aktuelne garniture u FSS-u.

Neplivač

pre 9 godina

golmani - rupe
odbrana - 4 natprosečno dobra igrača, 2 možda vanserijska
sredina - 4 igrača ispod proseka
napad - tuga

Dobro je i što smo učestvovali a još smo i očekivali neke rezultate. Realno ni sada nije bolja situacija, nažalost :(

Milos

pre 9 godina

Svi na zasluzenim mestima u sustini s obzirom na objektivni kvalitet.Prvenstvo je u prvi plan gurnulo Jovanovica i Krasica koji se nisu najbolje snasli u pruzenim im sansama(Jovanovic je imao i odredjeni broj godina),dok mi je od mladjih zao Gojka Kacara,jer mislim da je mogao mnogo vise.

d

pre 9 godina

jedino pravo razocarenje je krasiceva karijera. kada je presao u juve, pa jos poceo i tamo da cepa, cinilo se da je nebo granica. kad ono medjutim...

kosovski ciklus

pre 9 godina

Vecina igraca je bila u tridesetim godinama za razliku od ove generacije gde tridesetu deceniju koracaju samo Stojkovic,Ivanovic i Kolarov..

Ukor!

pre 9 godina

Kako sam tada bio razočaran... Mislim svi smo, ali sjecam se ja i dva prijatelja posle utakmice sa Australijom smo bili kao da nam je sve "pobijeno i popaljeno"... A Antićeva slika kako leži na travi posle utakmice sve govori.
Još nešto, najgore je što smo na tom prvenstvu dobro igrali i trebalo je da vodimo minimum 3:0 protiv Australije na poluvremenu... Eh da je bilo tako...

qwerty

pre 9 godina

secam se jos uvek nekog komentara pre SP kako krasicu cena samo moze da skoci posle SP, a on bas suprotno. steta za to prvenstvo. mogli smo polu-finala umesto urugvaja..

Laskus

pre 9 godina

Ovo samo pokazuje koliko je Antic bio dobar selektor, skoro bez napadača i uz prosečnu sredinu terena odveo je ekipu na SP i tamo odigrao pristojan fudbal... Danas o takvoj kompaktnosti u timu možemo da sanjamo.

Filip Bgd

pre 9 godina

Tuzno je sto je takav selektor oteran, i posle njega katastrofa. Kazu postao je nepristupacan i sl, pa mozemu se posto je odveo tim na Mundijal. Sta, jel je trebao da polaze racune raznim Zivadinovicima, Karadzicima i Djoricima. Velika mu plata kazu, pa i jeste, odveo je tim na Mundijal. Tuga. Daj boze da se Antara vrati.

Filip

pre 9 godina

Uh, kad se samo setim kako su ovi momci igrali jednostavan, a lep fudbal pod palicom Radomira Antica... Tih 2,3 godine sam bas uzivao da ih gledam! Samo mi zao za Krasica... Zaista sam verovao da he bio igrac ogromnih mogucnosti I igrac za velika dela, predvodnik generacije (uz Baneta Ivanovica), al' na kraju se, prosto receno, izgubio... A zamislite Krasica I Matica danas na sredini terena za nas? Steta!

čukarac

pre 9 godina

ne znam za učinak na terenu posle sp 2010 ali po pitanju dominacije u noćnom životu i straha i trepeta kod ženskog pola svi ćemo se složiti oko jednog imena... #9

draganbg

pre 9 godina

Tek sada vidim koliko je ovo los sastav bio, ne cudi sto smo bili poslednji u grupi!!! Danas imamo mnogo kvalitetniju i mladju reprezentaciju!

Šemso,harmonikaš iz SAD

pre 9 godina

Australija,jedan igrač na koga treba obratiti pažnju-Tim Cahill,i taj daje gol!Doviđenja i prijatno!
p.s.
I to glavom iako je visinom kao Tošić Zoran

nex

pre 9 godina

Ovo samo pokazuje koliko je Antic bio dobar selektor, skoro bez napadača i uz prosečnu sredinu terena odveo je ekipu na SP i tamo odigrao pristojan fudbal... Danas o takvoj kompaktnosti u timu možemo da sanjamo.
(Laskus, 25. septembar 2014 13:50)

Pristojan fudbal. Protiv Gane i Australije sramotan, a sta tek reci za utakmicu sa Nemcima gde smo se branili sa igracem vise. Bruka.

dex

pre 9 godina

@filip bgd i slicni

Da je Antic tako dobar, pa valjda bi radio negde?!? Pregazilo ga je vreme davno, a vi ga idealizujete. Nije imao krs, nego odlicnu ekipu. Plasirao se na SP pored raspadnute Francuske koju ni sa igracem vise nije dobio, gubio od Litvanije, Novog Zelanda, Gane, Australije, Grcke, remizirao sa Slovenijom u Beogradu... Osim pobede protiv Nemacke (gle cuda, igrali smo bunker sa igracem vise), nista vanredno nije uradjeno.

dax

pre 9 godina

Moze da prica ko sta hoce ali mi smo tada igrali svetsko prvenstvo.Tukli Nemce i da je bilo malo srece prosli bi grupu .Drugo u kvalifikacijama je marakana bila uvek rasprodata i ljudi su sa uzivanjem gledali i navijali jer smo igrali fudbala!!!Ovi klinci sto pisu da je ojadio srbiju za 2 miliona veze nemaju...Jel kad vam trwba majstor vi se raspitatebprvo kpliko kosta pa ako ne odgovara odete i uzete jeftinijeg ili kako??!?!

realan

pre 9 godina

Eh, kad se samo setim. U novijoj istoriji jedino doba kada je u nasoj zemlji vladala neka vrsta euforije zbog fudbala. Bilo je to vreme kad sam zaista mislio da Srbija moze da nastavi u tom pravcu i da ce sve biti bolje, ali posle tog SP-a sve se srozalo. Ovi koji kazu da smo imali los sastav nisu upravu. Imali smo solidne igrace koji su u to vreme bili na vrhuncu karijere i selektora koji je znao sta radi i umeo da izvuce najbolje iz njih - jednostavno se sve poklopilo. I zato je velika steta sto nismo dogurali malo dalje na tom prvenstvu, jer iskreno mislim da nam se takva sansa vise nece ukazati narednih 10-15 godina.

brzi

pre 9 godina

golmani - rupe
odbrana - 4 natprosečno dobra igrača, 2 možda vanserijska
sredina - 4 igrača ispod proseka
napad - tuga

Dobro je i što smo učestvovali a još smo i očekivali neke rezultate. Realno ni sada nije bolja situacija, nažalost :(
(Neplivač, 25. septembar 2014 13:40)

za vezni red se ne bi slozio jer krasic je bio u punoj formi i jedan od prodornijih desnih u evropi u tom trenutku,stankovic iako je bio u godinama borio se ko mladic i bio jedan od najboljih defanzivnih veznih,jovanovic je takodje bio na vrhuncu posle dogog niza godina godina proglasavan za najboljeg igraca belgije a milijas tosic ninkovic i kuzmanovic su uvek bili dobri tako da smo imali vezni red iznad proseka.i to dobro je da smo ucestvovali...ne znam dal si gledao ali reprezentacija je u to vreme stvarno igrala fudbal i zasluzeno prosla kvalifikacije sa ubedljivom igrom tako da se nismo tek tako nadali

Šukela

pre 9 godina

eh...Da je gospodinu Antiću ekipa koju je vodio Mihajlović... Od nje bi zaista čudo napravio, odlični mladi igrači koji su igrali bez taktike i žara u srcu.

propali fudbaler

pre 9 godina

da si nekada igrao fudbal sa onim smecem od dzabulanija skapirao bi... australijanac je odapeo torpedo koji ni sa jednom drugom loptom ne bi onako isao (isto bi bilo da je sutnuo i sa svoje polovine), i verovatno nije ni na treningu vise u zivotu uhvatio onakav sut.. nisu nam ni cist penal svirali.. i to je to.. posle toga su svi drvlje i kamenje osuli, a da se bilo sta od ova dva nije desilo, mi bi lagano mozda i do polufinala stigli.. a onda bi svi "kriticari" drugu pesmu pevali... ja tvrdim da je Antara bio odlican da je od prosecne ekipe izvukao maksimum, i da su najbolje igrali u tom periodu..

veerghoen

pre 9 godina

Атмосфера у репрезентацији тада је била на највишем нивоу. Како су само глатко побеђивале ривале у квалификацијама.

Cross

pre 9 godina

Je li to onaj vrhunski znalac, koji je vrhunski opravdavao loše rezultate ~

poraz od Litve (Antić) kriv je sudac
poraz od N. Zelanda (Antić) uigravamo se
nerješeno protiv Poljske (Antić) kriva je kiša
poraz od Ghane (Antić) igrali smo rukomet i nismo imali sreće
poraz od Australije (Antić) kriv je sudaca, a bilo je i zavjere
poraz od Grcke (Antić) uigravamo se za novi ciklus

jasno, nastavilo se u istom tonu i kod drugih trenera ~

poraz od Estonije - nismo se jos uigrali
nerješeno protiv Slovenije - nismo imali sreće
Italija (0:3, Pižon) bit ćemo oni pravi, od sada
Belgija 0:3 (Miha) napustila nas sreća a bolji smo
Makedonija 1:0 (Miha) čudan penal a bolji smo
Hrvatska 2:0 (Miha) sami smo se pobjedili, idemo dalje

santa justa

pre 9 godina

Antara je napravio jednu ali kobnu gresku. Trebalo je da izgubi od Nemaca a da pobedi Ganu i Australiju. Prosli bi onda kao u Italiji '90-te. Ivica Osim kao uzor.

danguba

pre 9 godina

Antic je prevara od trenera, a citaoci imaju totalnu amneziju. Sam uspjeh nije bio neki istorijski uspjeh, jer su kljucni igraci u ekipi su bili na vrhuncu karijere: Jovanovic, Krasic, Vidic, Stankovic, Zigic, Pantelic...
Malo podsjecanje: u po Beograda se branimo i visimo na konopcima protiv nikad gorih Francuza, sa igracem vise (1:1), protiv Njemaca isto, samo sretno ostajemo neporazeni, kukavicka igra i sramotni porazi protiv Gane i Australilje, istorijska pobjeda N.Zelanda, porazi od Litve, Grcke... Bicu sretan, ako sam bar nekome osvjezio pamcenje i da se razbije vec jednom fama o Mister Anticu.

kajle86

pre 9 godina

Kamo sreće da je ostao da bude trener...mozda bi se jos neki put plasirali na neko takmicenje,a ne "tole"sto je unazadio srpski fudbal..treba da podnese ostavku,inace od nase reprezentacije i srpskog fudbala nema nista!!!

Zoran Bancic

pre 9 godina

Od blata da ih pravimo sto bi rekao nas narod .Nekom je debelo smetao gospodin Antic pa su ga brze bolje oterali znamo i kako samo se ne zna ko je platio ostetu .Na stranu to , cinjenica je da smo se plasirali na mundijal direktno a tamo smo pobedili jednu Nemacku igrali skroz egal sa Ganom (bila je 5 ako se dobro secam) izgubili iz nesrecnog penala i onda protiv Australije prvo poluvreme smo trebali voditi bar sa dva-tri gola ...a onda je sve puklo...Dakle realno odigrali smo jedno poluvreme lose i vratili se kuci kao u ostalom i Italijani i Francuzi i neke realno bolje selekcije .E onda se valjalo osloboditi Antica da se moze na miru muljti ...Tuga i opomena !

Zoki

pre 9 godina

Protiv Gane i Australije sramotan, a sta tek reci za utakmicu sa Nemcima gde smo se branili sa igracem vise. Bruka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nex, 25. septembar 2014 15:22)

Australiju smo odučili od fudbala ali lopta nije htela u gol, promašivali su prazan gol napadači. A Australija dva šuta dva gola. Protiv Gane smo se mučili na sredini terena, fizički su bili jači ali smo igrali nerešeno. A Nemačku smo pobedili samo tako, imali su igrača manje zato što su ga zaslužili igrom, Klose je više puta zaustavljao naše napade faulima s leđa i na kraju dobio crveni zbog toga. A to je manje-više ista ova Nemačka koja je sada izdominirala SP.

Tori

pre 9 godina

taj trener je ojadio Srbiju za 2 miliona evra ispao u grupi koju smo realno morali da prodjemo .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kosovski ciklus, 25. septembar 2014 13:48)

Prvo nije bio plaćen iz budžeta Srbije,nego iz FS-a. Drugo,pošto si tako dobar u računu,možda bi mogao i da nam objasniš koliko je taj isti Antić zaradio novca tom istom savezu kroz kvalifikacije i plasman na SP.Zatim,kolika je izmakla dobit usled avantura sa Pižonom i Mihajlovićem?
I treće,ispali smo u grupi jer nam nije sviran čist penal,jer je kako to obično biva protežirana kontinentalna selekcija tj. Gana. I shvatite već jednom,nismo mi Nemačka ili Holandija pa da se časno ispadanje u grupi shvata tragično. Dovoljno je da stalno budemo prisutni na fudbalskoj mapi,a ako nešto više uradimo - puna kapa. Ali srpska javnost je zlobna i neuka,i zato u savezu sede isti ljudi koji su gurnuli kola nizbrdo pre 4 godine. Koliko dobro rade,nemamo ni pristojan teren za igru.

A Antić - malo vam je što je odveo Srbiju na mundijal,pa je li on kriv što Krasić maši prazan gol a sudija ne svira čist penal. I šta ako ne radi trenutno? Čovek ima bistu na Kalderonu,a nama ne valja? E zato Srbija mora da propadne,jer sami sebi pucamo u nogu i niko nam drugi nije kriv zbog propadanja.

akrobata

pre 9 godina

nikako da skapiram kako je ova ekipa izrespektovala Ganu,kao da je u najmanju ruku Španija ili da nas je grunula Australija sa dva i po ozbiljna igrača; a u međuvremenu je dobila Nemce.

Ispravka

pre 9 godina

Gojko Kacar nije vise clan Serezo Osake, a kamoli da igra standardno u istom, vratio se u HSV gde je povremeno na klupi, Raca Petrovic nije standardan u svom klubu, povremeno ulazi u igru mada je skoro uvek medju 18, a CSKA je veliki klub samo u okvirima Rusije, eventualno Istocne Evrope realno.

Lošmi

pre 9 godina

Stojkovic nije branio za Partizan u vreme Mundijala u JA
(stagod, 25. septembar 2014 13:30)

"Vladimir Stojković – U vreme SP u Južnoj Africi bio je član lisabonskog Sportinga, ali je slabo branio u Portugalu. Posle Mundijala stiže u Partizan sa kojim je osvojio tri titule i jedan kup od tada. Posle šest meseci u grčkom Ergotelisu sada je standardni golman izraelskog Makabija iz Haife."

Nekada treba i pogledati šta čitaš.

Shonzilla

pre 9 godina

Ova generacija mi je pružila najveće zadovoljstvo gledajući jedan fudbalski meč, onaj protiv Nemačke i to okružen, tačnije opkoljen Nemcima.

Uostalom pogledajte i sami i radujte se sa mnom:
http://j.mp/100vs1

Darko

pre 9 godina

Ta ekipa je pobedila Nemacku, izgubila nesrecno od Gane posle jos nesrecnijeg penala. I ispali smo nesrecno, jer nam je bod trebao protiv Australije, a ko je gledao sigurno se seca 4-5 stopostotnih sansi u prvom poluvremenu kada smo ih bukvalno rasturili i sudije koji nam je oduzeo sansu da uzmemo bar taj bod. Jednostavno, ta ekipa je igrala jako lep , ofanzivan fudbal i jednostavno nije imala srece da prodje dalje... A dalje... nebo bi bila granica.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Ovo je ekipa koja je mogla i do finala, pazite samo: Vidoje, Bane, Krasa, Deki, Žigara, Lane, brat Pantela ... Da su samo prošli kengure, oni bi u daljem takmičenju eksplodirali ...

Nije samo jasno šta su im značila ona igranja rukom u kaznenom? Prvo Kuzman protiv Gane, a onda i Vidoje protivu pancera ...

Dalibor

pre 9 godina

Ja ne razumem ove ljude koji pisu kako smo tad igrali najbolji fudbal.Cekaj, ok uspeh je kvalifikovati se na SP.Ali biti zadnji u grupi sa Nemackom, Ganom I Australijom je velika sramota.Izgubili smo I od Australije I od Gane I mi to velicamo. Aloooo jel me neko zeza ovde.Jedina pobeda Australije nad Evropskim selekcijama ikada na SP je upravo ta protiv nas.Jos Australiji nista taj mec nine znacio, a nama je igrao I neresen.Ajde bre o cemu pricate.Kakav Antic.Vama je bitno samo dacsmo otisli na SP A to sto smo se tamo obrukali, nema veze.Antic da nesto valja, valjda bi radio negde. Obican manipulator.Ako je to njegovo uspeh, onda je isti uspeh imao I Ilija Petkovic.Sto odveo nas je 2006 na SP I imali smo u kvalifikacijama zvanicno najbolju odbranu.Nema veze sto smo na 3 utakmice primili 10 golova, ipak smo otisli na SP , zar ne??

lemi

pre 9 godina

E po ovom tekstu se moze zakljuciti da je Mihajlović ipak uradio odlican posao sa podmladjivanjem i stvaranjem nove ekipe,kao sto vidite od Anticevog tima u vrhu fudbala ostali su samo uža odbrana(bez Vidića)i Bambi Tošić,Raća i Rukavina su na nivou gde su tada bili,Kuzma se tek sad polako vraća posle duge stagnacije a ostalih maltene nigde nema.Kod vecine srpskih "strucnjaka" bi,sudeci po analizama Sinišinog rada,u reprezentaciji i dalje udarne pesnice bili Pantela i Stankela,dok bi za Lazara i Mitra"imalo vremena".Inace neko dole pljuje po Antiću zbog povučene igre protiv Švaba,dakle malo je pobeda,trebalo je da napunimo mrežu do vrha ekipi koja je kasnije tukla Argentince sa 4 razlike a da ne govorimo o ovom mondijalu,kakvih apsurd.

Realno

pre 9 godina

To su ti bolji igraci od Hrvata.
A onda kad vam covjek lijepo kaze da su losiji vi se nesto pjenite.
(drago, 25. septembar 2014 15:24)
# Link komentara
U to vreme i jesu bili mnogo bolji i kvalitetniji...

Lucidni decko

pre 9 godina

Par igraca je tada bilo u zivotnoj formi tipa Jovanovic Krasic Vidic. U takvoj grupi se moralo vise jer nam je zreb bio bruka povoljan !. U 1/8 bi isli na USA u 1/4 na Urugvaj... Tad sam pljuvao Anticu sto gura Racu jer se pricalo da mu je njegov sin menadzer a danas bi bio srecan da samo taj Raca petrovic ima vezu... Tole-Ramadani-Damjanac nastavi niz..

nije u redu

pre 9 godina

golmani - rupe
odbrana - 4 natprosečno dobra igrača, 2 možda vanserijska
sredina - 4 igrača ispod proseka
napad - tuga

Dobro je i što smo učestvovali a još smo i očekivali neke rezultate. Realno ni sada nije bolja situacija, nažalost :(
(Neplivač, 25. septembar 2014 13:40)

Zbog takvih neobjektivnih kao ti mi i prolazimo kako prolazimo.
Sredina - 4 igraca ispod proseka ???
Da li si ti upoznat sa karijerom jednog Dejana Stankovica ???
On je ispod proseka?
On je daleko iznad proseka, jedan od najboljih i najuspesnijih igraca na svojoj poziciji u poslednjih nekoliko decenija! Svojim igrama i spektakularnim golovima je doprineo osvajanju mnostva najvecih trofeja.
Pa jedan Dejan Stankovic u veznom redu moze da potuce komplentne vezne redove od 80% reprezentacija na svetu (bez lazne skromnosti).
Milos Krasic... Proslo je 4 godine, znamo kakvo je stanje sada, ali da li si ti pratio fudbal ranije? Znas li ti kako je tada igrao Krasic? Bio je jedan od najtrazenijih fudbalera na trzistu, mnogi klubovi su hteli njegove usluge. Odlican u dresu CSKA, asistirao, tresao mreze... Kupio ga Juventus za ogromne pare. Cak je u pocetku i kidao u Juveu, postizao golove (het trik je cak imao)... Brutalan igrac...

Oni koji ce pametovati da takve igre nisu pruzali u reprezentaciji i ostale gluposti... Pa? Nisu oni krivi zbog nesposobnih selektora, ocajne uprave, raznih menadzera koji ubacuju neke svoje pulene...

srx

pre 9 godina

Citam komentare i pitam se kako svi ovi znalci fudbalski ne vode Macester, Inter, Barselonu... toliko fudbalsko znanje a niko nije igrao a kamoli vodio fudbalski tim. Pljuvanje po tudjem radu, omalovazavanje postignutog i neki snovi o tome kako se trebalo igrati...boze sacuvaj.

Ja ne znam nista o taktikama i formi igraca. Znam jednu stvar. Kada je Antic vodio tim (a dobio ga je u krilo kao vruc krompir) ja sam sa uzivanjem gledao utakmice i tribine su bile pune navijaca, ljudi koji su sa sobom doveli familije, bio je spektakl, uzivanje, nadigravanje. Dolazi Francuska sa napadom koji brine svaku od najboljih 5 reprezentacija na svijetu i mi, mala Srbija sa ocigledno namjestenom ligom uzasnog kvaliteta, na stadionu koji jos 1960-te trebao da se obnovi uspjevamo da igramo 1-1 sve sa preckom Ivanovica sa 25 metara. Uzivao sam u svemu. U tome da smo imali igrace koji su se redali da igraju za "B" tim nebi li izborili mjesto u "A" timu. Gledao sam kako se gradi struktura FSS sa skolama za trenere, seminarima na koje su dolazili svjetske velicine da predaju nasim ljudima. Sjajne odnose sa drugim FSS koji su rezultirali u dobrim prijateljskim utakmicama...malo reda i rada.

Tesko mi je sto smo ispali 2010 ali cu uvijek pamtiti taj mundijal po lijepom. Igrali smo mozda i najbolji fudbal protiv Australije. Pa, boze moj. Pobjedili su nas posteno. Moze da mi bude zao, ali mi kultura i sportska savjest nalaze da cestitam i nasima i protivniku. Hvala momcima za sav trud.

djordjevic

pre 9 godina

@Tori,

razjedinjene navijace nemamo zbog Antica ili Toleta, nego zato sto nekima smeta JEDAN JEDINI igrac...Zbog tih navijaca taj igrac nije igrao u kljucnoj utakmici za plasman na EP protiv Slovenije u Sloveniji. Primili smo gol sa preko 30m. Toliko o tome.

Cross

pre 9 godina

Sada realno imamo 10 puta bolju ekipu nego tada (gledajuci po imenima).
(gunner, 25. septembar 2014 16:00)


O da, imena su jako bitna. Zamisli tek sastav s još poznatijim imenima
~ formacija 4-4-2 ~ trener Alan Ford


golman Gulliver i (rezerva) Don Quijote

Zagor ~ Tarzan ~ King Arthur ~ Flash Gordon

Winnetou ~ Grof Monte Cristo ~ Prince Valiant ~ Ivanhoe

Robin Hood ~ D'Artagnan

fan79

pre 9 godina

Za komentatore koji lamentiraju nad Anticem nekoliko cinjenica:Kvalifikacije smo prosli kroz grupu sa najgorom reprezentacijom Francuske u istoriji i nista boljom Rumunijom.Na SP smo igrali kukavicku utakmicu na 0-0 sa Ganom i naravno bili kaznjeni,zatim bunker protiv Nemaca i utakmica koja se dobija jednom u sto godina i na kraju sramota protiv Australije.Radomir Antic je fudbalski Bozidar Maljkovic-obojica su trenerske legende,ali legende dvadesetog veka.U ovom aktuelnom nisu uradili apsolutno nista,sem sto su dobili otkaz gde god da su radili!

Mikeli

pre 9 godina

Da je Antic tako dobar, pa valjda bi radio negde?!? Pregazilo ga je vreme davno, a vi ga idealizujete. Nije imao krs, nego odlicnu ekipu. Plasirao se na SP pored raspadnute Francuske koju ni sa igracem vise nije dobio, gubio od Litvanije, Novog Zelanda, Gane, Australije, Grcke, remizirao sa Slovenijom u Beogradu... Osim pobede protiv Nemacke (gle cuda, igrali smo bunker sa igracem vise), nista vanredno nije uradjeno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dex, 25. septembar 2014 15:13)

Tako je, imali smo odlicnu ekipu. Krasic i Jovanovic (najbolji igrac Belgijske lige) su bili udarne igle, i otisli zahvaljujuci dobrim igrama u Juventus i Liverpul. Stankovic drzao sredinu tada mocnog intera. Kuzmanovic, Ninkovic vise nego pouzdani. Odbrana ne treba trositi reci, a cak su i Zigic i Pantelic bili ozbiljni strelci u odnosu na ono sto danas gledamo. To je bio odlican tim koji je morao vise u tom trenutku. Bili smo jaci i od Gane i od Australije, ali smo podbacili na psihickom planu, a tu je Antic kao iskusni mag fudbala kakvim se predstavljao morao da se pokaze.

Tole ostani ?

pre 9 godina

Antic je jedini selektor koji je bio postovan od devedesetih pa naovamo. Selektori devedesetih su imali tu srecu da biraju izmedju Piksija, Savicevica, Jugovica, Mijata... i opet nisu postigli nista i bili su ismevani. A Antic je napravio nesto od onih krseva. Lane moje koji upada u kanal, mi je bio samo tada simpatican i nikada vise.
Kada bi Tole nekim cudom ostavio FSS na miru, i kada bi se Antic vratio, mislim da bi igraci dali svoj maksimum, jer znaju da nemamo boljeg i postovanijeg strucnjaka od Radomira Antica. A ovi igraci danas su ipak za klasu bolji od onih 2010.
Ali prvo da vidimo i ovog Dika, dal moze da donese igracima zelju da jure pobedu.

Dragan

pre 9 godina

Zaboravili ste Boska Jankovica. Ali, kako god...sustina je da su okosnicu te reperzentacije cinili igraci koji su stekli ime i prezime igrajuci u Zvezdi. Zato je ta reprezentacija i bila uspesna. Stojkovic na golu, Vidic u odbrani, Stankovic u veznom redu i Zigic u napadu. Ovi njihovi Obradovic, Tosic i Lazovic bili su u drugom planu...epizodisti. Dokle god se bude nastavilo sa unistavanjem Zvezde necemo imati jaku reprezentaciju i necemo igrati na velikim takmicenjima. Ovo bi trebalo da procita onaj, kako bese...Borovnica.

znate, niko ne može da zabrani fmp - u kako će da se zove

pre 9 godina

Stojkovic nije branio za Partizan u vreme Mundijala u JA
(stagod, 25. septembar 2014 13:30)

Pročitaj ponovo, za komentar - sedi 1.

Zarkovic

pre 9 godina

Svi vi sto cenite Antica objasnite mi molim vas zasto je taj covek bez posla???
Imali smo laku grupu u kvalifikacijama, pobedili Nemacku na srecu, igrali su sa igracem manje, i opet secam se nadigrali nas, naterali na bunker i promasili penal. Secam se da smo i protiv Francuza u Beogradu odigrali bunker sa igracem vise. A poraz od Australije pa cak i Gane je bio ustvari pravi dokaz Anticeve nestrucnosti! Hvalite ga toliko, a covek ne moze da nadje posao godinama!

botić

pre 9 godina

"Ovo samo pokazuje koliko je Antic bio dobar selektor, skoro bez napadača i uz prosečnu sredinu terena odveo je ekipu na SP i tamo odigrao pristojan fudbal... Danas o takvoj kompaktnosti u timu možemo da sanjamo.
(Laskus, 25. septembar 2014 13:50) "

Pa malčice su nam pomogli i rezultati Austrije i Rumunije protiv Francuske. A ja se sećam i ne baš tako dobrih igara reprezentacije u to vreme. Protiv Austrije, kod kuće, teškom mukom pobeda i to posle relativno sumnjivog penala. Protiv Francuske, opet kod kuće, sa igračem više skoro celu utakmicu i jedva izvlačimo bod zahvaljujući nepostojećem penalu.
Porazi od Litvanije i Novog Zelanda...
Na SP-u je čak i ta jedna pobeda bila jadna. U drugom poluvremenu Nemci, iako sa igračem manje, igraju sa četiri napadača, sabili nas u naš šesnaesterac. Kapiten bez ikakve potrebe igra rukom i skrivljuje penal. Podolski zatim izvodi najgori kazneni udarac u istoriji nemačke reprezentacije i poklanja nam pobedu.
Pa onda ono patetično traženje penala i moljakanje protiv Australije. Epilog zadnje mesto u laganoj grupi.
Reprezentacija je na početku kvalifikacija igrala rasterećeno jer niko od njih nije ništa očekivao. Međutim čim su postali favoriti za osvajanje prvog mesta u grupi, odmah prpa.

dex

pre 9 godina

@gunner

Ako je ovo 10 puta bolja ekipa... To dolazi iz ubedjenja da je npr. Markovic ekstremno dobar igrac, ili recimo Matic. To su sve korektni igraci, ali nazalost, veci deo njih ili sedi na klupi ili sluzi ga rotaciju. Cast izuzecima. Ona ekipa iz 2010. bi pregazila ovu.

alejandro

pre 9 godina

Antićeve glavne vedete jedna po jedna počele da ispadaju iz forme u cik starta tog Mondijala u JAR-i. To se videlo u pripremnim utakmicama sa Novim Zenlandom, Poljskom i Kamerunom! To nije bio signal Antiću da ništa ne valja, nego je po starom dobrom običaju sejao nerealan optimizam! I prođoše kao što su prošli dobro se zna! Glavni krivac za poraz od Gane Zdravko Kuzmanović je u planovima novog selektora Dika Advokata, a ruku na srce ne zaslužuje niti kvalitetom niti formom tako nešto! Bilo kako bilo vrlo lako može da se desi da zaokružimo mali jubilej posle nastupajućih kvalifikacija - neučestvovanje na kontinentalnom šampionatu u fudbalu ravno 20 godina!

Zlatko

pre 9 godina

Sta god mi mislili o Anticu, tada je stvarno bilo- cela je nacija reprezentacija. Bila je atmosfera kao sad sa kosarkasima. Nije bilo bitno ko je iz Zvezde a ko iz Partizana. Cak smo imali i "neutralce". Videlo se da Antic stvorio celinu i da su momci imali volju da igraju. Ako je neuspeh pored Francuske i Rumunije (kakvi god da su) biti prvi u grupi, gde smo bili pre toga (Belgija i Poljska) ili posle toga (prvo Italija i Slovenija, a onda Belgija i Hrvatska)? Mozda smo tada mogli vise, mozda smo i mi sami zbog kvalifikacija ocekivali vise, ali svako ko kaze da nije ostvaren uspeh nije bas realan. Ako pogledamo proslost, nismo imali neke rezultate na reprezentativnom planu. Ono jedno srebro 60 i neke i Mundijal u Italiji. Ako nisam u pravu, molio bih starije ljubitelje fudbala da me isprave. Nismo imali neke uspehe, ali nismo propustali takmicenja. Ako vidimo da su Englezi propustili takmicenje onda kad su bili sa Hrvatima u grupi, nase prvo mesto jeste uspeh. Ako vidimo koje su reprezentacije zavrsile takmicenje u grupnoj fazi (sad i pre 4 godine), svakako nas rezultat nije bas toliki neuspeh. Koliko je to bila dobra reprezentacija pokazao je i sledeci ciklus gde smo pored svih problema (smena Antica i Djenova) i losih rezultata (Estonija u Beogradu) bili u igri do poslednjeg kola.
Niti branim Antica, niti osudjem Pizona, ali svakako da je u sukobu Antic-Karadzic najdeblji kraj je izvukla reprezentacija. A ovo skorasnje baronisanje da nije prioritet plasirati se na SP necu ni da komentarisem.
Sve u svemu, jedna lepa prica je nasilno prekinuta. Sta je pravi razlog mozemo samo da nagadjamo i verovatno nikad necemo saznati.

Nis

pre 9 godina

Isailovic nije bio clan Radnickog iz Nisa u sezoni 2013/14,nego je samo potpisao ugovor i posle dve nedelje ga raskinuo jer su neki centri moci doveli anonimusa Filipovica,umesto njega a pocetkom ove sezone mu dali i kapitensku traku,nakon samo 5-6 utakmica u Super ligi.Dok je branio,imali su svih 5 poraza,cim je sklonjen sa gola,osvojena su prva 3 boda.

dalibor

pre 9 godina

ova rep. je sigurno mogla mnogo vise nego sto je uspela.imali smo tada medju najboljim odbranbenim igracima na sp-u (ivanovic,vidic,subotic,kolarov).stankovic je bio jedan od najboljih defanzivnih veznih igraca u evropi tada,krasic jedan od najboljih igraca rusije,posle sp-a je preso u juventus u prvoj sezoni je bio medju najboljim igracima u italiji cak je proglasen za najboljeg fudbalera italije u jesenjem delu sezone,kumanovic je bio igrao dobro u klubu itd.anticu se moze prebaciti da je jako lose pripremio ekipu za utakmicu protiv gane gde smo odigrali jako lose.a za tebe drago,a gde su danas vasi igraci koji su bili na sp-u 2010? a da vi niste ni ucestvovali na tome sp-u.a gde su danas vasi igraci iz tih kvalifikacija za sp 2010? kao simunic,srna,vukojevic,da silva,kranjcar( koji je najbolje godine proveo u ruskoj ligi i drugoj engleskoj ligi).od vasih igraca iz kvalifikacija za sp 2010 jedino su ostali modric i rakitic.

draganbg

pre 9 godina

Tek sada vidim koliko je ovo los sastav bio, ne cudi sto smo bili poslednji u grupi!!! Danas imamo mnogo kvalitetniju i mladju reprezentaciju!

Neplivač

pre 9 godina

golmani - rupe
odbrana - 4 natprosečno dobra igrača, 2 možda vanserijska
sredina - 4 igrača ispod proseka
napad - tuga

Dobro je i što smo učestvovali a još smo i očekivali neke rezultate. Realno ni sada nije bolja situacija, nažalost :(

nex

pre 9 godina

Ovo samo pokazuje koliko je Antic bio dobar selektor, skoro bez napadača i uz prosečnu sredinu terena odveo je ekipu na SP i tamo odigrao pristojan fudbal... Danas o takvoj kompaktnosti u timu možemo da sanjamo.
(Laskus, 25. septembar 2014 13:50)

Pristojan fudbal. Protiv Gane i Australije sramotan, a sta tek reci za utakmicu sa Nemcima gde smo se branili sa igracem vise. Bruka.

Tori

pre 9 godina

Kad je ovaj čovek vodio Srbiju,imali smo igru,pun stadion,ujedinjene navijače i direktan plasman na SP. Da je ostao na klupi,verovatno bi usledilo i EP.

Teško je izmeriti sportsku i finansijsku štetu koju je Srbija pretrpela zbog još uvek (!) aktuelne garniture u FSS-u.

dex

pre 9 godina

@filip bgd i slicni

Da je Antic tako dobar, pa valjda bi radio negde?!? Pregazilo ga je vreme davno, a vi ga idealizujete. Nije imao krs, nego odlicnu ekipu. Plasirao se na SP pored raspadnute Francuske koju ni sa igracem vise nije dobio, gubio od Litvanije, Novog Zelanda, Gane, Australije, Grcke, remizirao sa Slovenijom u Beogradu... Osim pobede protiv Nemacke (gle cuda, igrali smo bunker sa igracem vise), nista vanredno nije uradjeno.

danguba

pre 9 godina

Antic je prevara od trenera, a citaoci imaju totalnu amneziju. Sam uspjeh nije bio neki istorijski uspjeh, jer su kljucni igraci u ekipi su bili na vrhuncu karijere: Jovanovic, Krasic, Vidic, Stankovic, Zigic, Pantelic...
Malo podsjecanje: u po Beograda se branimo i visimo na konopcima protiv nikad gorih Francuza, sa igracem vise (1:1), protiv Njemaca isto, samo sretno ostajemo neporazeni, kukavicka igra i sramotni porazi protiv Gane i Australilje, istorijska pobjeda N.Zelanda, porazi od Litve, Grcke... Bicu sretan, ako sam bar nekome osvjezio pamcenje i da se razbije vec jednom fama o Mister Anticu.

Laskus

pre 9 godina

Ovo samo pokazuje koliko je Antic bio dobar selektor, skoro bez napadača i uz prosečnu sredinu terena odveo je ekipu na SP i tamo odigrao pristojan fudbal... Danas o takvoj kompaktnosti u timu možemo da sanjamo.

fan79

pre 9 godina

Za komentatore koji lamentiraju nad Anticem nekoliko cinjenica:Kvalifikacije smo prosli kroz grupu sa najgorom reprezentacijom Francuske u istoriji i nista boljom Rumunijom.Na SP smo igrali kukavicku utakmicu na 0-0 sa Ganom i naravno bili kaznjeni,zatim bunker protiv Nemaca i utakmica koja se dobija jednom u sto godina i na kraju sramota protiv Australije.Radomir Antic je fudbalski Bozidar Maljkovic-obojica su trenerske legende,ali legende dvadesetog veka.U ovom aktuelnom nisu uradili apsolutno nista,sem sto su dobili otkaz gde god da su radili!

qwerty

pre 9 godina

secam se jos uvek nekog komentara pre SP kako krasicu cena samo moze da skoci posle SP, a on bas suprotno. steta za to prvenstvo. mogli smo polu-finala umesto urugvaja..

Cross

pre 9 godina

Sada realno imamo 10 puta bolju ekipu nego tada (gledajuci po imenima).
(gunner, 25. septembar 2014 16:00)


O da, imena su jako bitna. Zamisli tek sastav s još poznatijim imenima
~ formacija 4-4-2 ~ trener Alan Ford


golman Gulliver i (rezerva) Don Quijote

Zagor ~ Tarzan ~ King Arthur ~ Flash Gordon

Winnetou ~ Grof Monte Cristo ~ Prince Valiant ~ Ivanhoe

Robin Hood ~ D'Artagnan

Dalibor

pre 9 godina

Ja ne razumem ove ljude koji pisu kako smo tad igrali najbolji fudbal.Cekaj, ok uspeh je kvalifikovati se na SP.Ali biti zadnji u grupi sa Nemackom, Ganom I Australijom je velika sramota.Izgubili smo I od Australije I od Gane I mi to velicamo. Aloooo jel me neko zeza ovde.Jedina pobeda Australije nad Evropskim selekcijama ikada na SP je upravo ta protiv nas.Jos Australiji nista taj mec nine znacio, a nama je igrao I neresen.Ajde bre o cemu pricate.Kakav Antic.Vama je bitno samo dacsmo otisli na SP A to sto smo se tamo obrukali, nema veze.Antic da nesto valja, valjda bi radio negde. Obican manipulator.Ako je to njegovo uspeh, onda je isti uspeh imao I Ilija Petkovic.Sto odveo nas je 2006 na SP I imali smo u kvalifikacijama zvanicno najbolju odbranu.Nema veze sto smo na 3 utakmice primili 10 golova, ipak smo otisli na SP , zar ne??

Cross

pre 9 godina

Je li to onaj vrhunski znalac, koji je vrhunski opravdavao loše rezultate ~

poraz od Litve (Antić) kriv je sudac
poraz od N. Zelanda (Antić) uigravamo se
nerješeno protiv Poljske (Antić) kriva je kiša
poraz od Ghane (Antić) igrali smo rukomet i nismo imali sreće
poraz od Australije (Antić) kriv je sudaca, a bilo je i zavjere
poraz od Grcke (Antić) uigravamo se za novi ciklus

jasno, nastavilo se u istom tonu i kod drugih trenera ~

poraz od Estonije - nismo se jos uigrali
nerješeno protiv Slovenije - nismo imali sreće
Italija (0:3, Pižon) bit ćemo oni pravi, od sada
Belgija 0:3 (Miha) napustila nas sreća a bolji smo
Makedonija 1:0 (Miha) čudan penal a bolji smo
Hrvatska 2:0 (Miha) sami smo se pobjedili, idemo dalje

kosovski ciklus

pre 9 godina

Vecina igraca je bila u tridesetim godinama za razliku od ove generacije gde tridesetu deceniju koracaju samo Stojkovic,Ivanovic i Kolarov..

lemi

pre 9 godina

E po ovom tekstu se moze zakljuciti da je Mihajlović ipak uradio odlican posao sa podmladjivanjem i stvaranjem nove ekipe,kao sto vidite od Anticevog tima u vrhu fudbala ostali su samo uža odbrana(bez Vidića)i Bambi Tošić,Raća i Rukavina su na nivou gde su tada bili,Kuzma se tek sad polako vraća posle duge stagnacije a ostalih maltene nigde nema.Kod vecine srpskih "strucnjaka" bi,sudeci po analizama Sinišinog rada,u reprezentaciji i dalje udarne pesnice bili Pantela i Stankela,dok bi za Lazara i Mitra"imalo vremena".Inace neko dole pljuje po Antiću zbog povučene igre protiv Švaba,dakle malo je pobeda,trebalo je da napunimo mrežu do vrha ekipi koja je kasnije tukla Argentince sa 4 razlike a da ne govorimo o ovom mondijalu,kakvih apsurd.

Filip Bgd

pre 9 godina

Tuzno je sto je takav selektor oteran, i posle njega katastrofa. Kazu postao je nepristupacan i sl, pa mozemu se posto je odveo tim na Mundijal. Sta, jel je trebao da polaze racune raznim Zivadinovicima, Karadzicima i Djoricima. Velika mu plata kazu, pa i jeste, odveo je tim na Mundijal. Tuga. Daj boze da se Antara vrati.

botić

pre 9 godina

"Ovo samo pokazuje koliko je Antic bio dobar selektor, skoro bez napadača i uz prosečnu sredinu terena odveo je ekipu na SP i tamo odigrao pristojan fudbal... Danas o takvoj kompaktnosti u timu možemo da sanjamo.
(Laskus, 25. septembar 2014 13:50) "

Pa malčice su nam pomogli i rezultati Austrije i Rumunije protiv Francuske. A ja se sećam i ne baš tako dobrih igara reprezentacije u to vreme. Protiv Austrije, kod kuće, teškom mukom pobeda i to posle relativno sumnjivog penala. Protiv Francuske, opet kod kuće, sa igračem više skoro celu utakmicu i jedva izvlačimo bod zahvaljujući nepostojećem penalu.
Porazi od Litvanije i Novog Zelanda...
Na SP-u je čak i ta jedna pobeda bila jadna. U drugom poluvremenu Nemci, iako sa igračem manje, igraju sa četiri napadača, sabili nas u naš šesnaesterac. Kapiten bez ikakve potrebe igra rukom i skrivljuje penal. Podolski zatim izvodi najgori kazneni udarac u istoriji nemačke reprezentacije i poklanja nam pobedu.
Pa onda ono patetično traženje penala i moljakanje protiv Australije. Epilog zadnje mesto u laganoj grupi.
Reprezentacija je na početku kvalifikacija igrala rasterećeno jer niko od njih nije ništa očekivao. Međutim čim su postali favoriti za osvajanje prvog mesta u grupi, odmah prpa.

Zarkovic

pre 9 godina

Svi vi sto cenite Antica objasnite mi molim vas zasto je taj covek bez posla???
Imali smo laku grupu u kvalifikacijama, pobedili Nemacku na srecu, igrali su sa igracem manje, i opet secam se nadigrali nas, naterali na bunker i promasili penal. Secam se da smo i protiv Francuza u Beogradu odigrali bunker sa igracem vise. A poraz od Australije pa cak i Gane je bio ustvari pravi dokaz Anticeve nestrucnosti! Hvalite ga toliko, a covek ne moze da nadje posao godinama!

Dragan

pre 9 godina

Zaboravili ste Boska Jankovica. Ali, kako god...sustina je da su okosnicu te reperzentacije cinili igraci koji su stekli ime i prezime igrajuci u Zvezdi. Zato je ta reprezentacija i bila uspesna. Stojkovic na golu, Vidic u odbrani, Stankovic u veznom redu i Zigic u napadu. Ovi njihovi Obradovic, Tosic i Lazovic bili su u drugom planu...epizodisti. Dokle god se bude nastavilo sa unistavanjem Zvezde necemo imati jaku reprezentaciju i necemo igrati na velikim takmicenjima. Ovo bi trebalo da procita onaj, kako bese...Borovnica.

dax

pre 9 godina

Moze da prica ko sta hoce ali mi smo tada igrali svetsko prvenstvo.Tukli Nemce i da je bilo malo srece prosli bi grupu .Drugo u kvalifikacijama je marakana bila uvek rasprodata i ljudi su sa uzivanjem gledali i navijali jer smo igrali fudbala!!!Ovi klinci sto pisu da je ojadio srbiju za 2 miliona veze nemaju...Jel kad vam trwba majstor vi se raspitatebprvo kpliko kosta pa ako ne odgovara odete i uzete jeftinijeg ili kako??!?!

Filip

pre 9 godina

Uh, kad se samo setim kako su ovi momci igrali jednostavan, a lep fudbal pod palicom Radomira Antica... Tih 2,3 godine sam bas uzivao da ih gledam! Samo mi zao za Krasica... Zaista sam verovao da he bio igrac ogromnih mogucnosti I igrac za velika dela, predvodnik generacije (uz Baneta Ivanovica), al' na kraju se, prosto receno, izgubio... A zamislite Krasica I Matica danas na sredini terena za nas? Steta!

alejandro

pre 9 godina

Antićeve glavne vedete jedna po jedna počele da ispadaju iz forme u cik starta tog Mondijala u JAR-i. To se videlo u pripremnim utakmicama sa Novim Zenlandom, Poljskom i Kamerunom! To nije bio signal Antiću da ništa ne valja, nego je po starom dobrom običaju sejao nerealan optimizam! I prođoše kao što su prošli dobro se zna! Glavni krivac za poraz od Gane Zdravko Kuzmanović je u planovima novog selektora Dika Advokata, a ruku na srce ne zaslužuje niti kvalitetom niti formom tako nešto! Bilo kako bilo vrlo lako može da se desi da zaokružimo mali jubilej posle nastupajućih kvalifikacija - neučestvovanje na kontinentalnom šampionatu u fudbalu ravno 20 godina!

Ukor!

pre 9 godina

Kako sam tada bio razočaran... Mislim svi smo, ali sjecam se ja i dva prijatelja posle utakmice sa Australijom smo bili kao da nam je sve "pobijeno i popaljeno"... A Antićeva slika kako leži na travi posle utakmice sve govori.
Još nešto, najgore je što smo na tom prvenstvu dobro igrali i trebalo je da vodimo minimum 3:0 protiv Australije na poluvremenu... Eh da je bilo tako...

Šemso,harmonikaš iz SAD

pre 9 godina

Australija,jedan igrač na koga treba obratiti pažnju-Tim Cahill,i taj daje gol!Doviđenja i prijatno!
p.s.
I to glavom iako je visinom kao Tošić Zoran

djordjevic

pre 9 godina

@Tori,

razjedinjene navijace nemamo zbog Antica ili Toleta, nego zato sto nekima smeta JEDAN JEDINI igrac...Zbog tih navijaca taj igrac nije igrao u kljucnoj utakmici za plasman na EP protiv Slovenije u Sloveniji. Primili smo gol sa preko 30m. Toliko o tome.

znate, niko ne može da zabrani fmp - u kako će da se zove

pre 9 godina

Stojkovic nije branio za Partizan u vreme Mundijala u JA
(stagod, 25. septembar 2014 13:30)

Pročitaj ponovo, za komentar - sedi 1.

Šukela

pre 9 godina

eh...Da je gospodinu Antiću ekipa koju je vodio Mihajlović... Od nje bi zaista čudo napravio, odlični mladi igrači koji su igrali bez taktike i žara u srcu.

brzi

pre 9 godina

golmani - rupe
odbrana - 4 natprosečno dobra igrača, 2 možda vanserijska
sredina - 4 igrača ispod proseka
napad - tuga

Dobro je i što smo učestvovali a još smo i očekivali neke rezultate. Realno ni sada nije bolja situacija, nažalost :(
(Neplivač, 25. septembar 2014 13:40)

za vezni red se ne bi slozio jer krasic je bio u punoj formi i jedan od prodornijih desnih u evropi u tom trenutku,stankovic iako je bio u godinama borio se ko mladic i bio jedan od najboljih defanzivnih veznih,jovanovic je takodje bio na vrhuncu posle dogog niza godina godina proglasavan za najboljeg igraca belgije a milijas tosic ninkovic i kuzmanovic su uvek bili dobri tako da smo imali vezni red iznad proseka.i to dobro je da smo ucestvovali...ne znam dal si gledao ali reprezentacija je u to vreme stvarno igrala fudbal i zasluzeno prosla kvalifikacije sa ubedljivom igrom tako da se nismo tek tako nadali

dex

pre 9 godina

@gunner

Ako je ovo 10 puta bolja ekipa... To dolazi iz ubedjenja da je npr. Markovic ekstremno dobar igrac, ili recimo Matic. To su sve korektni igraci, ali nazalost, veci deo njih ili sedi na klupi ili sluzi ga rotaciju. Cast izuzecima. Ona ekipa iz 2010. bi pregazila ovu.

dalibor

pre 9 godina

ova rep. je sigurno mogla mnogo vise nego sto je uspela.imali smo tada medju najboljim odbranbenim igracima na sp-u (ivanovic,vidic,subotic,kolarov).stankovic je bio jedan od najboljih defanzivnih veznih igraca u evropi tada,krasic jedan od najboljih igraca rusije,posle sp-a je preso u juventus u prvoj sezoni je bio medju najboljim igracima u italiji cak je proglasen za najboljeg fudbalera italije u jesenjem delu sezone,kumanovic je bio igrao dobro u klubu itd.anticu se moze prebaciti da je jako lose pripremio ekipu za utakmicu protiv gane gde smo odigrali jako lose.a za tebe drago,a gde su danas vasi igraci koji su bili na sp-u 2010? a da vi niste ni ucestvovali na tome sp-u.a gde su danas vasi igraci iz tih kvalifikacija za sp 2010? kao simunic,srna,vukojevic,da silva,kranjcar( koji je najbolje godine proveo u ruskoj ligi i drugoj engleskoj ligi).od vasih igraca iz kvalifikacija za sp 2010 jedino su ostali modric i rakitic.

realan

pre 9 godina

Eh, kad se samo setim. U novijoj istoriji jedino doba kada je u nasoj zemlji vladala neka vrsta euforije zbog fudbala. Bilo je to vreme kad sam zaista mislio da Srbija moze da nastavi u tom pravcu i da ce sve biti bolje, ali posle tog SP-a sve se srozalo. Ovi koji kazu da smo imali los sastav nisu upravu. Imali smo solidne igrace koji su u to vreme bili na vrhuncu karijere i selektora koji je znao sta radi i umeo da izvuce najbolje iz njih - jednostavno se sve poklopilo. I zato je velika steta sto nismo dogurali malo dalje na tom prvenstvu, jer iskreno mislim da nam se takva sansa vise nece ukazati narednih 10-15 godina.

Mikeli

pre 9 godina

Da je Antic tako dobar, pa valjda bi radio negde?!? Pregazilo ga je vreme davno, a vi ga idealizujete. Nije imao krs, nego odlicnu ekipu. Plasirao se na SP pored raspadnute Francuske koju ni sa igracem vise nije dobio, gubio od Litvanije, Novog Zelanda, Gane, Australije, Grcke, remizirao sa Slovenijom u Beogradu... Osim pobede protiv Nemacke (gle cuda, igrali smo bunker sa igracem vise), nista vanredno nije uradjeno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dex, 25. septembar 2014 15:13)

Tako je, imali smo odlicnu ekipu. Krasic i Jovanovic (najbolji igrac Belgijske lige) su bili udarne igle, i otisli zahvaljujuci dobrim igrama u Juventus i Liverpul. Stankovic drzao sredinu tada mocnog intera. Kuzmanovic, Ninkovic vise nego pouzdani. Odbrana ne treba trositi reci, a cak su i Zigic i Pantelic bili ozbiljni strelci u odnosu na ono sto danas gledamo. To je bio odlican tim koji je morao vise u tom trenutku. Bili smo jaci i od Gane i od Australije, ali smo podbacili na psihickom planu, a tu je Antic kao iskusni mag fudbala kakvim se predstavljao morao da se pokaze.

Zoki

pre 9 godina

Protiv Gane i Australije sramotan, a sta tek reci za utakmicu sa Nemcima gde smo se branili sa igracem vise. Bruka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nex, 25. septembar 2014 15:22)

Australiju smo odučili od fudbala ali lopta nije htela u gol, promašivali su prazan gol napadači. A Australija dva šuta dva gola. Protiv Gane smo se mučili na sredini terena, fizički su bili jači ali smo igrali nerešeno. A Nemačku smo pobedili samo tako, imali su igrača manje zato što su ga zaslužili igrom, Klose je više puta zaustavljao naše napade faulima s leđa i na kraju dobio crveni zbog toga. A to je manje-više ista ova Nemačka koja je sada izdominirala SP.

kajle86

pre 9 godina

Kamo sreće da je ostao da bude trener...mozda bi se jos neki put plasirali na neko takmicenje,a ne "tole"sto je unazadio srpski fudbal..treba da podnese ostavku,inace od nase reprezentacije i srpskog fudbala nema nista!!!

propali fudbaler

pre 9 godina

da si nekada igrao fudbal sa onim smecem od dzabulanija skapirao bi... australijanac je odapeo torpedo koji ni sa jednom drugom loptom ne bi onako isao (isto bi bilo da je sutnuo i sa svoje polovine), i verovatno nije ni na treningu vise u zivotu uhvatio onakav sut.. nisu nam ni cist penal svirali.. i to je to.. posle toga su svi drvlje i kamenje osuli, a da se bilo sta od ova dva nije desilo, mi bi lagano mozda i do polufinala stigli.. a onda bi svi "kriticari" drugu pesmu pevali... ja tvrdim da je Antara bio odlican da je od prosecne ekipe izvukao maksimum, i da su najbolje igrali u tom periodu..

Realno

pre 9 godina

To su ti bolji igraci od Hrvata.
A onda kad vam covjek lijepo kaze da su losiji vi se nesto pjenite.
(drago, 25. septembar 2014 15:24)
# Link komentara
U to vreme i jesu bili mnogo bolji i kvalitetniji...

Tori

pre 9 godina

taj trener je ojadio Srbiju za 2 miliona evra ispao u grupi koju smo realno morali da prodjemo .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kosovski ciklus, 25. septembar 2014 13:48)

Prvo nije bio plaćen iz budžeta Srbije,nego iz FS-a. Drugo,pošto si tako dobar u računu,možda bi mogao i da nam objasniš koliko je taj isti Antić zaradio novca tom istom savezu kroz kvalifikacije i plasman na SP.Zatim,kolika je izmakla dobit usled avantura sa Pižonom i Mihajlovićem?
I treće,ispali smo u grupi jer nam nije sviran čist penal,jer je kako to obično biva protežirana kontinentalna selekcija tj. Gana. I shvatite već jednom,nismo mi Nemačka ili Holandija pa da se časno ispadanje u grupi shvata tragično. Dovoljno je da stalno budemo prisutni na fudbalskoj mapi,a ako nešto više uradimo - puna kapa. Ali srpska javnost je zlobna i neuka,i zato u savezu sede isti ljudi koji su gurnuli kola nizbrdo pre 4 godine. Koliko dobro rade,nemamo ni pristojan teren za igru.

A Antić - malo vam je što je odveo Srbiju na mundijal,pa je li on kriv što Krasić maši prazan gol a sudija ne svira čist penal. I šta ako ne radi trenutno? Čovek ima bistu na Kalderonu,a nama ne valja? E zato Srbija mora da propadne,jer sami sebi pucamo u nogu i niko nam drugi nije kriv zbog propadanja.

čukarac

pre 9 godina

ne znam za učinak na terenu posle sp 2010 ali po pitanju dominacije u noćnom životu i straha i trepeta kod ženskog pola svi ćemo se složiti oko jednog imena... #9

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Ovo je ekipa koja je mogla i do finala, pazite samo: Vidoje, Bane, Krasa, Deki, Žigara, Lane, brat Pantela ... Da su samo prošli kengure, oni bi u daljem takmičenju eksplodirali ...

Nije samo jasno šta su im značila ona igranja rukom u kaznenom? Prvo Kuzman protiv Gane, a onda i Vidoje protivu pancera ...

veerghoen

pre 9 godina

Атмосфера у репрезентацији тада је била на највишем нивоу. Како су само глатко побеђивале ривале у квалификацијама.

Milos

pre 9 godina

Svi na zasluzenim mestima u sustini s obzirom na objektivni kvalitet.Prvenstvo je u prvi plan gurnulo Jovanovica i Krasica koji se nisu najbolje snasli u pruzenim im sansama(Jovanovic je imao i odredjeni broj godina),dok mi je od mladjih zao Gojka Kacara,jer mislim da je mogao mnogo vise.

akrobata

pre 9 godina

nikako da skapiram kako je ova ekipa izrespektovala Ganu,kao da je u najmanju ruku Španija ili da nas je grunula Australija sa dva i po ozbiljna igrača; a u međuvremenu je dobila Nemce.

Darko

pre 9 godina

Ta ekipa je pobedila Nemacku, izgubila nesrecno od Gane posle jos nesrecnijeg penala. I ispali smo nesrecno, jer nam je bod trebao protiv Australije, a ko je gledao sigurno se seca 4-5 stopostotnih sansi u prvom poluvremenu kada smo ih bukvalno rasturili i sudije koji nam je oduzeo sansu da uzmemo bar taj bod. Jednostavno, ta ekipa je igrala jako lep , ofanzivan fudbal i jednostavno nije imala srece da prodje dalje... A dalje... nebo bi bila granica.

d

pre 9 godina

jedino pravo razocarenje je krasiceva karijera. kada je presao u juve, pa jos poceo i tamo da cepa, cinilo se da je nebo granica. kad ono medjutim...

Tole ostani ?

pre 9 godina

Antic je jedini selektor koji je bio postovan od devedesetih pa naovamo. Selektori devedesetih su imali tu srecu da biraju izmedju Piksija, Savicevica, Jugovica, Mijata... i opet nisu postigli nista i bili su ismevani. A Antic je napravio nesto od onih krseva. Lane moje koji upada u kanal, mi je bio samo tada simpatican i nikada vise.
Kada bi Tole nekim cudom ostavio FSS na miru, i kada bi se Antic vratio, mislim da bi igraci dali svoj maksimum, jer znaju da nemamo boljeg i postovanijeg strucnjaka od Radomira Antica. A ovi igraci danas su ipak za klasu bolji od onih 2010.
Ali prvo da vidimo i ovog Dika, dal moze da donese igracima zelju da jure pobedu.

Zoran Bancic

pre 9 godina

Od blata da ih pravimo sto bi rekao nas narod .Nekom je debelo smetao gospodin Antic pa su ga brze bolje oterali znamo i kako samo se ne zna ko je platio ostetu .Na stranu to , cinjenica je da smo se plasirali na mundijal direktno a tamo smo pobedili jednu Nemacku igrali skroz egal sa Ganom (bila je 5 ako se dobro secam) izgubili iz nesrecnog penala i onda protiv Australije prvo poluvreme smo trebali voditi bar sa dva-tri gola ...a onda je sve puklo...Dakle realno odigrali smo jedno poluvreme lose i vratili se kuci kao u ostalom i Italijani i Francuzi i neke realno bolje selekcije .E onda se valjalo osloboditi Antica da se moze na miru muljti ...Tuga i opomena !

Ispravka

pre 9 godina

Gojko Kacar nije vise clan Serezo Osake, a kamoli da igra standardno u istom, vratio se u HSV gde je povremeno na klupi, Raca Petrovic nije standardan u svom klubu, povremeno ulazi u igru mada je skoro uvek medju 18, a CSKA je veliki klub samo u okvirima Rusije, eventualno Istocne Evrope realno.

santa justa

pre 9 godina

Antara je napravio jednu ali kobnu gresku. Trebalo je da izgubi od Nemaca a da pobedi Ganu i Australiju. Prosli bi onda kao u Italiji '90-te. Ivica Osim kao uzor.

nije u redu

pre 9 godina

golmani - rupe
odbrana - 4 natprosečno dobra igrača, 2 možda vanserijska
sredina - 4 igrača ispod proseka
napad - tuga

Dobro je i što smo učestvovali a još smo i očekivali neke rezultate. Realno ni sada nije bolja situacija, nažalost :(
(Neplivač, 25. septembar 2014 13:40)

Zbog takvih neobjektivnih kao ti mi i prolazimo kako prolazimo.
Sredina - 4 igraca ispod proseka ???
Da li si ti upoznat sa karijerom jednog Dejana Stankovica ???
On je ispod proseka?
On je daleko iznad proseka, jedan od najboljih i najuspesnijih igraca na svojoj poziciji u poslednjih nekoliko decenija! Svojim igrama i spektakularnim golovima je doprineo osvajanju mnostva najvecih trofeja.
Pa jedan Dejan Stankovic u veznom redu moze da potuce komplentne vezne redove od 80% reprezentacija na svetu (bez lazne skromnosti).
Milos Krasic... Proslo je 4 godine, znamo kakvo je stanje sada, ali da li si ti pratio fudbal ranije? Znas li ti kako je tada igrao Krasic? Bio je jedan od najtrazenijih fudbalera na trzistu, mnogi klubovi su hteli njegove usluge. Odlican u dresu CSKA, asistirao, tresao mreze... Kupio ga Juventus za ogromne pare. Cak je u pocetku i kidao u Juveu, postizao golove (het trik je cak imao)... Brutalan igrac...

Oni koji ce pametovati da takve igre nisu pruzali u reprezentaciji i ostale gluposti... Pa? Nisu oni krivi zbog nesposobnih selektora, ocajne uprave, raznih menadzera koji ubacuju neke svoje pulene...

Nis

pre 9 godina

Isailovic nije bio clan Radnickog iz Nisa u sezoni 2013/14,nego je samo potpisao ugovor i posle dve nedelje ga raskinuo jer su neki centri moci doveli anonimusa Filipovica,umesto njega a pocetkom ove sezone mu dali i kapitensku traku,nakon samo 5-6 utakmica u Super ligi.Dok je branio,imali su svih 5 poraza,cim je sklonjen sa gola,osvojena su prva 3 boda.

Shonzilla

pre 9 godina

Ova generacija mi je pružila najveće zadovoljstvo gledajući jedan fudbalski meč, onaj protiv Nemačke i to okružen, tačnije opkoljen Nemcima.

Uostalom pogledajte i sami i radujte se sa mnom:
http://j.mp/100vs1

Lucidni decko

pre 9 godina

Par igraca je tada bilo u zivotnoj formi tipa Jovanovic Krasic Vidic. U takvoj grupi se moralo vise jer nam je zreb bio bruka povoljan !. U 1/8 bi isli na USA u 1/4 na Urugvaj... Tad sam pljuvao Anticu sto gura Racu jer se pricalo da mu je njegov sin menadzer a danas bi bio srecan da samo taj Raca petrovic ima vezu... Tole-Ramadani-Damjanac nastavi niz..

Lošmi

pre 9 godina

Stojkovic nije branio za Partizan u vreme Mundijala u JA
(stagod, 25. septembar 2014 13:30)

"Vladimir Stojković – U vreme SP u Južnoj Africi bio je član lisabonskog Sportinga, ali je slabo branio u Portugalu. Posle Mundijala stiže u Partizan sa kojim je osvojio tri titule i jedan kup od tada. Posle šest meseci u grčkom Ergotelisu sada je standardni golman izraelskog Makabija iz Haife."

Nekada treba i pogledati šta čitaš.

Zlatko

pre 9 godina

Sta god mi mislili o Anticu, tada je stvarno bilo- cela je nacija reprezentacija. Bila je atmosfera kao sad sa kosarkasima. Nije bilo bitno ko je iz Zvezde a ko iz Partizana. Cak smo imali i "neutralce". Videlo se da Antic stvorio celinu i da su momci imali volju da igraju. Ako je neuspeh pored Francuske i Rumunije (kakvi god da su) biti prvi u grupi, gde smo bili pre toga (Belgija i Poljska) ili posle toga (prvo Italija i Slovenija, a onda Belgija i Hrvatska)? Mozda smo tada mogli vise, mozda smo i mi sami zbog kvalifikacija ocekivali vise, ali svako ko kaze da nije ostvaren uspeh nije bas realan. Ako pogledamo proslost, nismo imali neke rezultate na reprezentativnom planu. Ono jedno srebro 60 i neke i Mundijal u Italiji. Ako nisam u pravu, molio bih starije ljubitelje fudbala da me isprave. Nismo imali neke uspehe, ali nismo propustali takmicenja. Ako vidimo da su Englezi propustili takmicenje onda kad su bili sa Hrvatima u grupi, nase prvo mesto jeste uspeh. Ako vidimo koje su reprezentacije zavrsile takmicenje u grupnoj fazi (sad i pre 4 godine), svakako nas rezultat nije bas toliki neuspeh. Koliko je to bila dobra reprezentacija pokazao je i sledeci ciklus gde smo pored svih problema (smena Antica i Djenova) i losih rezultata (Estonija u Beogradu) bili u igri do poslednjeg kola.
Niti branim Antica, niti osudjem Pizona, ali svakako da je u sukobu Antic-Karadzic najdeblji kraj je izvukla reprezentacija. A ovo skorasnje baronisanje da nije prioritet plasirati se na SP necu ni da komentarisem.
Sve u svemu, jedna lepa prica je nasilno prekinuta. Sta je pravi razlog mozemo samo da nagadjamo i verovatno nikad necemo saznati.

srx

pre 9 godina

Citam komentare i pitam se kako svi ovi znalci fudbalski ne vode Macester, Inter, Barselonu... toliko fudbalsko znanje a niko nije igrao a kamoli vodio fudbalski tim. Pljuvanje po tudjem radu, omalovazavanje postignutog i neki snovi o tome kako se trebalo igrati...boze sacuvaj.

Ja ne znam nista o taktikama i formi igraca. Znam jednu stvar. Kada je Antic vodio tim (a dobio ga je u krilo kao vruc krompir) ja sam sa uzivanjem gledao utakmice i tribine su bile pune navijaca, ljudi koji su sa sobom doveli familije, bio je spektakl, uzivanje, nadigravanje. Dolazi Francuska sa napadom koji brine svaku od najboljih 5 reprezentacija na svijetu i mi, mala Srbija sa ocigledno namjestenom ligom uzasnog kvaliteta, na stadionu koji jos 1960-te trebao da se obnovi uspjevamo da igramo 1-1 sve sa preckom Ivanovica sa 25 metara. Uzivao sam u svemu. U tome da smo imali igrace koji su se redali da igraju za "B" tim nebi li izborili mjesto u "A" timu. Gledao sam kako se gradi struktura FSS sa skolama za trenere, seminarima na koje su dolazili svjetske velicine da predaju nasim ljudima. Sjajne odnose sa drugim FSS koji su rezultirali u dobrim prijateljskim utakmicama...malo reda i rada.

Tesko mi je sto smo ispali 2010 ali cu uvijek pamtiti taj mundijal po lijepom. Igrali smo mozda i najbolji fudbal protiv Australije. Pa, boze moj. Pobjedili su nas posteno. Moze da mi bude zao, ali mi kultura i sportska savjest nalaze da cestitam i nasima i protivniku. Hvala momcima za sav trud.