Ponedeljak, 22.09.2014.

12:20

Umorna Ana predala meč 1. kola

Srpska teniserka Ana Ivanović predala je Anastasiji Pavljučenkovoj meč prvog kola turnira u Vuhanu pri vođstvu Ruskinje 7:5, 6:5.

Izvor: B92

Umorna Ana predala meè 1. kola IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

jao bre

pre 9 godina

Ama bre ljudi, nije razlog sto se mi bunimo predaja, nego trenutak kada je predala!
Predati nije sramota, to je, kada nesto nije u redu, sasvim normalno i to nije za ljutnju. Ali predati na kraju meca, to je bezveze. Tako oduzimas sve zasluge i svu cast protivnika/ce. Nije Ana bila toliko povredjena da ne moze da stoji ili hoda, ima slika kako odlazi sa terena. Pa mogla je da odstoji taj jedan gem, odgleda asove ili udari loptu ako moze i posalje u aut

ja

pre 9 godina

Neko pominje Jelenu kako je osvojila 3 turnira za redom ili Djokovca koji je osvojio 7.
Pa vidite Jelena je na ta 3 trnira uvek bila slobodna u prvom kolu i uvek izmedju finala prethodnog turnira i prvog meca na sledecem imala minimum 2 dana pauze.
Isti slucaj je i sa Djkovicem. I on je uvek bio slobodan u prvm kolu, a i nisu ni tih 7 turnira igrani odmah jedan za drugim.
Nije bilo pauze izmedju Indian Welsa i Majamija i izmedju Madrida i Rima, ali izmedju svih ostalih je bilo po 7 ili 14 dana pauze.
Ovo je stvarno redak slucaj da teniserka igra finale, a za manje od 20 sati vec igra prvo kolo sledeceg turnira.
Organizatori obicno vode racuna o takvim stvarima i pomere bar za jedan dan meceve finalista sa prethodnog turnir.
U Wuhanu to nisu uradili, jer ocigledn nemaju iskustva sa takvim stvarima. Taj turnir se ionako odrzava prvi put ove godine.
Na nekim turnirima na primer postoji i pravilo da finalisti pa cak i polufinalsi prethodog turnira automatski budu slobodni u prvom kolu sledeceg.
Tako ce na primer i obe finalistkinje ovog turnira u Wuhanu biti automatski slobodne u prvom kolu Pekinga, bez obzira da li su tamo medju nosiocima ili ne.

realno

pre 9 godina

Ana sigurno nije predala mec zbog umor, niti zato sto nije zelela reglarno da izgubi, nego zbog povrede. Ana je teniserka koja ima ubedljivo najmanje predaja na celom WTA touru. Predaje meceve samo onda kada zaista ne moze da igra.
Prvi mec koji je predala u karijeri je bio protiv Li Na u Berlinu 2006. i to nakon sto je Ana dobila prvi set sa ubedljivih 6:1.
Ako ne verujete imate tu vest u arhivi sajta:
http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2006&mm=05&dd=10&nav_id=197170
Sem tog meca ima ukupno jos 5 predaja i svih 5 su bili iskljucivo zbog povreda.
Jelena koju ovde neki pominju ima u karijeri 21 predat mec uz jos 2 meca predata bez igranja. Zato molim vas ne pominjite Jelenu.

Sigurno da je umor imao uticaja na kretanje rezultata u ovom mecu.
Pavlicenkova je u prethodnih 6 susreta sa Anom uspela da osvoji samo jedan set.
I ovako umorna Ana se potpuno ravnopravno borila sa ruskinjom.
Do trenutka predaje Ana je imala u celom mecu svega 4 poena manje od protivnice. Ali povreda ju je naterala da preda mec
Verujem da bi Ana uspela da preokrene taj mec u svoju korist da nije bilo te povrede.
A to sto je predala jedan gem ili jedan poen pre kraja, samo znaci da je imala jake bolove u tim trenucim.
Bolje i da preda na takav nacin, nego da je iznose sa terena na kolicima, kao onu kineskinju nedavno na US Openu.

Baba iz Novoga Sada

pre 9 godina

Cemu prepirke, uvrede i prepucavanja o predaji? Umor ili povreda nije VAZNO? Glavni "krivac" je b92! Veliki MINUS za redakciju...nisu nasli za shodno da prvenstveno PROVERE vest o RAZLOGU Anine predaje vec brzopleto, na amaterski nacin, objavljuje informaciju na kontraverzijalan nacin, vest koja otvara pravu erupciju razlicitih misljnja. Nije bilo direktnog prenosa ovog meca ali...b92 ima "obavezu" kada je u pitanju novinarska etika da iznese javnosti ISTINITE vesti u kom slucaju nebi doslo do ovako velike polemike i rasprave, umor ili povreda PRAVI razlog za predaju meca.

Nakon duze bolesti i pauze od skoro dve godine ponovo se prikljucujem ovom popularnom forumu, bas nisam bila sigurna povratku ali sa mojih 77 godina starosti (ili mladosti...ah te puste zelje) nikada nikome ne garantuju sutrasnjicu.

Nadam se da ce b92 objaviti moja zapazanja, zdrava i objektivna kritika, je uvek prihvatljiva i dobrodosla i ako bas nije prijatna.

P.S. Cestitke Ani za osvajanje turnira u Tokiju a Jeleni uspesan nastavak u Kini.

samo moje misljenje

pre 9 godina

Cestitke Ani na osvojenom turniru koji je zavrsen juce!
Procitala sam da je povrijedjena i da je to bio razlog zbog kojeg je predala mec. Nije ni vazno sta je razlog, samo je vazno da se oporavi i da joj ne isklizne zavrsni turnir, za koji je puno, puno truda ulozila. Ali ipak je njeno zdravlje najvaznije. Dzaba svi pehari, GS i sve sto ide uz to.
Vi, koji nemate pametnijeg posla nego lijecite svoje frustracije pljuvanjem po drugim ljudima-stidite se! Vjerovatno je s tim osjecajem tesko zivjeti. Za vas niko ne zna, a za Anu zna cijeli svijet.
Sve najbolje Anci!!!!!

luda mara

pre 9 godina

Nije predala u zadnjem gemu vec na mec lopti.Ono sto je bitno:trecoj mec lopti!Ako je htela da izbegne da se kaze da je porazena,mogla je vec prvu da pusti,ili da ne izbori ni jednu.Pogledajte slike,pa cete videti njen bol i ocaj.Dali je trebalo da padne u nesvest,da bi hejteri bili zadovoljni?Volim sto svi znaju sta je fer-plej,ali ga u svom zivotu retko primenjuju.,ali zato od drugih to ultimativno traze(iako za to razloga nema).Neka svako vodi racuna o svom postenju,o svom karakteru,o svom zivotu i neka i drugima daje to pravo.To sto je neko javna licnost ne daje pravo misevima za tastaturom davode racuna o tudim zivotima i da ih uce kako da ga zivi!

hawkeye

pre 9 godina

Ana je ove sezone sjajna,samo pitam se kako bi išlo komentarisanje da je pri tom rezultatu predala neka druga "popularnija" teniserka,smatram da je mogla da odigra još taj gem sem ako stvarno nije teža povreda.

MilojePI

pre 9 godina

Kazu ovde neki da sam zaludjen Jelenom, a oni ne mogu da prihvate da je to što je Ana uradila nesportski(osim ako nije stvarno katastrofalna povreda) i pisu o teorijama zavere protiv nje(a Ana najlepša i najpopularnija teniserka, stvarno ne znam kome bi stetilo da ona igra na zavrsnom)... Ne znam ko je ovde xaludjen....

this is the end

pre 9 godina

Kako su se napalili Anini hejteri pa pljuju iz svih oružja! A da malo spustite adrenalin pa malo bolje razmislite o tome šta pišete. Juče i ovih dana ste ćutali kao bubice i eto, predade Ana meč i krene vaša lavina mržnje...ha, ha, ha, koji likovi ovde ne trućaju po blogovima! Da li ste se zapitali da li je fer prema Ani što su organizatori bili nemilosrdni sa terminom odigravanja njenog meča, a ako ništa drugo mogli su ostaviti taj meč kao poslednji meč dana, to je nekoliko itekako neophodnih sati da se Ana oporavi. Ani je, maltene, iz aviona otišla na teren da igra, da li je to fer prema takvoj sportistkinji koja je najbolji primer za sve najbolje u sportu? Ne,nije fer, nemilosrdno je, a vi niste čekali zvanično saopštenje razloga predaje već odmah kreće pljuvačina, a suštani je sasvim druga. Predaja meča, osim sprečavanja povrede, upućena je i organizatorima da vide kako su nehumani, kako ugrožavaju zdravlje teniserkama, surovo zar ne? To je bio atak na Anino zdravlje. Ovo se nikada ranije nije desilo. Odluka je dobra, pametna i razumna ,predala je meč da se ne bi više povredila i ugrozila zdravlje. O ovome će se sigurno na višim instancama teniskih asocijacija raspravljati, pa i o tome kako glupi rasporedi turnira zbog velikog novca ugrožavaju zdravlje sportistima,i kako je teško izdržati sezonu u fizičkom i mentalnom smislu a da to ne bude atak na orhganizam sportista. Anina odluka je potpuno ispravna,i nek je sreća posluži da ostane zdrava i završi sezonu uspešno.

Ante A

pre 9 godina

Kakav umor!! Vrhunski sportasi ne mogu bit umorni nakon par odigranih meceva.
Zene igraju na dva seta. Nemojte molim vas pricat o iscrpljenosti.
Pa to su vrhunski atlete koji treniraju i rade godinama da bi mogli da
podnose napore tipa igranje vise meceva zaredom!!
Jedan Profi nogometas odigra 80 utakmica godisnje,po utakmici pretrci 10 km.
To mogu jer su fizicki godinama na takvom vrhunskom nivou.
Jedna tenisacica odigra par meceva i onda se vec prica o umoru...
nemojte bit smjesni..ovdje se radi o nesportskom potezu i nista vise!!!
Ana mi je uvijek bila simpaticna,ali ovo je mrlja na njenu karijeru!!
Nisam bas ni siguran da je u pitanju ozljeda!!!

Vule, gornji Zemun

pre 9 godina

Svaka čast Ani za pobedu u Tokiju, ali se danas opet osramotila!Nedavno je protiv Šarapove tražila medicinski tajm aut, bez pravog razloga, razbila Ruskinji ritam, preokrenula meč i pobedila! Marija se posle meča s pravom ljutila!
Organizatori u Vuhanu su očigledno malo nevešti, ali danas je igrala i Pliškova, koja je juče pobedila u Seulu, savladala je Stosur! Ko je kriv Ani što nije nosilac, kao Kerber i Voznijacki, pa bi danas bila slobodna.
A igrati više od dva sata, celih 23 gema, a onda predati meč na servis Pavljičenkove.....ipak je nesportski i sramota!

Irena

pre 9 godina

Ako je Ana bila povredjena, onda naslov ove vesti treba da glasi povredjena Ana predala mec, a ne umorna! Zasto redakcija ne proveri tacnu informaciju pre nego sto objavi i stavi takav naslov

ja

pre 9 godina

Vidim da Ana ima mnogo drvenih advokata ovde. Većina ljudi koji kritikuju Anu ne misle ništa loše,ali da nije sportski predati meč gem pred kraj,nije. Mogla je da se šeta po terenu još taj jedan gem. Ja Ani želim sve najbolje,ali pitajte svaku osobu koja igra tenis(pa makar i amaterski) i velika većina će vam reći da to nije sportski. Svakom je draže da pobedi sa 7-6,7-5,nego 7-6,6-5.

Više "komentara" danas nego juče, sve uzalud

pre 9 godina

Kako je Novak mogao da dobije sedam turnira a Ana nije mogla da igra u nedelju i u ponedeljak? Novak nije igrao u nedelju i ponedeljak, nije na meč došao povređen i ako Ana rodi bebu, a ja joj to želim, mogla bi da kaže - ja to mogu a Novak ne može. Utanjite malo, Ana je vodila sa 6:0 protiv Anastazije do danas, mogla je i da odustane (odakle to da kad se neko prijavi mora i da igra?!), očigledno da je htela da igra. Odakle sad to da se poslednji gem, i pored povrede noge, mora igrati? Zašto bi "odskakutala" taj gem, kako vi to zahtevate (ne sluša vas, ič!), kad ovaj vuhanski organizator to poštovanje ničim nje zaslužio, a publike u Vuhanu nije bilo ni na jednom meču. Ovo je Ani treća predaja u karijeri, a jedna naša ima 25 komada, najviše na Balkanskom poluostrvu, uz Bugarku Malejevu. Ko ne putuje u Singapur, jer nema kartu?

hejterimauinat

pre 9 godina

Pavliučenkova je servirala i na 5:4 za meč, a Ana nije tad predala. To dovoljno demantuje sve vas koji tvrdite da je predala da ne bi izgubila, a očigledno niste ni pratili tok meča.

BeObjective

pre 9 godina

Pa sta ako je predala jedan gem pre potencijalnog zavrsetka meca. Da nije te povrede mozda bi vratila brejk i dobila set u taj-brejku. Ona zna najbolje i ona odlucuje a ovi komentari ovde su krajnje smesni!

Mare,NS

pre 9 godina

Kad bi veliki deo onih,koji ostavljaju komentare,vec jednom shvatio da su i Ana i Jelena,SRPSKE teniserke,bilo bi mnogo lakse citati sve ovo!
Svaki Anin i Jelenin uspeh dozivljavam jednako,bas kao i svaki neuspeh!
Kad igraju jedna protiv druge,navijam da mec bude dobar,da pokazu svetu,kakve teniserke imamo,a na terenu neka pobedi bolja u tom trenutku!
Dakle,bravo Ana,za pobedu u Tokiju i glavu gore,srecno Jelena u nastavku turnira,mozda obradujes SRBIJU,kao Ana na proslom turniru!

Малац

pre 9 godina

Kako je nije sramota?
(Kinez, 22. septembar 2014 13:28)

Извини господине, али мени овде у твом ставу нешто не штима.
Кажеш да је требала, без обзира на повреду и болове, малтене на коленима да одигра меч до краја и тада би била фер и велики спортиста у твојим очима.
Запиташ ли се притом какав би био спортиста на другој страни мреже да настави да игра и дотуче таквог ривала под тим околностима?

Pogledajte semafor ili 9:3

pre 9 godina

@Najbolja balkanska, uz Malejevu...
I te kako shvatam ovo o dvema "balkanskim divama" i sam ih često, jednu pored druge, pominjem, kad otpozdravljam zajapurenoj deci, jer je to "najbolja na Balkanu" mnogo simpatično pošto je Balkan kolevka tenisa. Uvek bio, još u vreme osmanlija. Kako me nisi razumeo? Nema većih "balkanogenija" od ovih što se ovde raduju, ima ih više nego juče, a da pojma nemaju o tome šta im donosi Peking niti šta je "Race lista" i kojim se putem ide ka Singapuru. Nikako "ibarskim" niti "starom kaldrmom carigradskom", kroz Sićevaćku kisuru i pored Sofije i Jedrena, jer u lošem su stanju svi balkanski putevi.

slavko

pre 9 godina

preala je nasa ana NACIONALE ALI ZASTO PREDAVATI KAD JE FALIO 1 POEN DA IZGUBI REGULARNO .oVAKO KVOTA JEDAN I JA OSTAH BEZ PARA .E ANCI ANCI ZAR I TI.......

Hellion

pre 9 godina

Možda nije sportski ali je po mene sjajno što je predala
http://tinypic.com/view.php?pic=35iuk5s&s=8#.VCAuL5SSy6w

Inače domaća teniserka Xu je predala Riske juče u trećem setu pri rezultatu 5:0 za Riske u TBu. Što bi neko rekao na vest o pauzi koju mlada Barty juče - individualan sport, mogu da se pokupe sa terena kad god hoće, bolje i to nego da prave budalama publiku kad im krene loše kao Monfils, Fonjini, Južni... pa počnu da igraju neke grozne dropšotove, aute od 3 metra i da se vuku po terenu dok ne izgube.

au, kakvih kre.ena ovde ima

pre 9 godina

(Melenci, 22. septembar 2014 15:39)

Navodis kako je jedna nasilnica i rovacica bez sportske i ferplej kulture "oplela" po Ani. Nasilnica koja posle svakog prvog izgubljenog seta uzima toalet pauzu od 15 minuta a na protivnice rove neprestano bez trunke stida i srama a sve sa namerom da ih mentalno srusi. Sram te bilo zbog te zlobe koju sejes ovde.
Moderatori, izvinite..

Mile

pre 9 godina

Zalosno je da ovoliko komentara osudjuju Anu zbog predaje, a jasno je da niko, pa ni pisac teksta, nije gledao mec, jer prenosa nije bilo nigde.
Prvo, za one koji se pitaju zasto je uopste igrala: turniri se prijavljuju mesecima unapred, a mislim da prvih 30 na listi moraju da igraju ove "premier" turnire (bar je tako za muskarce i masterse). Ukoliko nije u pitanju povreda, ne moze da se otkaze kad je turnir vec poceo. Ana ocigledno nije bila povredjena, jer je dan pre bez problema osvojila turnir. Naravno, ne samo u vreme prijave, nego ni u subotu nije mogla da zna da ce igrati finale i da ce tako umorna stici na sledeci turnir.
No, i pored toga, izdrzala je dva sata borbe i nije se predavala, iako je mogla da odigra lagano i izgubi ranije i bez toliko mucenja.
Cinjenica da je predala kod tog rezultata govori samo da je u pitanju nesto ozbiljno, bar u tom trenutku, i da bi svako dalje ostajanje na terenu znacilo rizik od jos gore povrede i doveo u opasnost ostatak sezone (ako vec nije).
Ima mnogo primera kad sportisti nisu hteli da odustaju, pa se stanje pogorsalo. Jedan primer koji mi pada na pamet, Jaroslava Svedova, na Hopman kupu 2010-te, nije htela da preda mec zbog bolova u kolenu. Rezultat - duga pauza i pad na listi i nikad se nije oporavila, a tada je imala najbolji plasman i forma joj je bila u usponu.
Padaju mi na pamet prilicno ostre reci kojima bih "pocastio" ove dezurne kriticare, ali verovatno ne bi bilo objavljena... a mozda nece ni ovako.

Mare

pre 9 godina

Steta... Posle onakve igre u Tokuju,
ali nije Anci trebalo da izlazi na
teren al jbg sta je tu je...
Ali ovo je takodje bruka i sramota
organizatora da nekog roknu odmah dan posle
osvojenog turnira izaci na teren sto neko rece
bukvalno je iz aviona izasla na teren!!!
Organizacija organizatora je 0 !!
Idemo dalje Ana, nadam se da nije neka ozbiljna
povreda u pitanju.

Maja

pre 9 godina

U, jeee, sve sami fer plej igraci zabrinuti za buducnost sporta i Anine duse! Jedva docekali da je zbog necega pljuju! Propalo im kladjenje pa opleli po Ani.
Fuj, muka mi je.
A Pavljucenkova je prosla u drugo kolo ovako ili onako, dobila bodove, pare i nekoliko minuta manje igre. Niko joj nije oduzeo pobedu, nemojte da se brinete. Ovde je samo Ana izgubila jer se povredila i pitanje je da li ce se oporaviti dovoljno za Peking, koji je za nju mnogo vazniji turnir. Probala ja da ispostuje organizatore ali joj se to na kraju obilo o glavu, samo je sebe ostetila.

TRex

pre 9 godina

" Ivanovićeva zatražila medicinski tajmaut, a posle petominutne
pauze obavestila glavnog arbitra da ne može da nastavi meč.
U ovom trenutku nije poznata vrsta i ozbiljnost njene povrede."

stefi

pre 9 godina

Bozidare Krastavcevicu,pogledaj zreb za Vuhan,Vozniacki je u zrebu u Aninoj cetvrtini a Kerber kod Halep.90 % vas ne prati i ne zna cinjenice vec se samo javi kada treba da opljune po nekome.Tezak je zivot pun frustracija gde je glavna zanimacija da se omalovazavaju i vredjaju mladi,lepi i uspesni ljudi,u ovom slucaju AA.Ona je sve ono sto vi niste,idealna da se baci neki hejt.Da li ti je sada lepse i bolje,jesi li sretan sada?

uvek za Anu

pre 9 godina

Nisam gledao, ali sam gledao finale Tokija juče. Ne razumem šta je čudno- devojka je osvojila turnir, nanizala imena kao što su Azarenka, Šafarova, Kerber i Woznjacki u nekolko dana, sasvim je normalno da se telo umorilo. Ako je razmak između mečeva bio 30 sati, više bi me iznenadilo da je odigrala dobro. Vratiš se u hotel, pa na aerodrom u Tokiju, letiš, aerodrom, hotel u Kini, a trebaš i da spavaš, jedeš, upoznaš novi teren, odradiš trening- nemoguća misija.. (a za sve to vreme mnogi su sedeli na g.zici, pa jeli, pa spavali, pa opet sedeli..)
Ps- sumnjam da je tek tako predala gem pre kraja, nije to njen stil. Ako je tako odlučila, znači da je postojala realna opasnost od povrede ili slično..

krastavčević božidar

pre 9 godina

Izvinjavam se zbog greške, imam puno posla, privatno sam u velikoj gužvi, nisam stigao danas da pogledam nijedan neč, nisam ni video žreb za Vuhan..lako je tu nekima koji su nabili penzijicu, ili dobili stan od tetke, kirija stiže.... pa ceo dan na netu i uz TV...ali ne prihvatam i dalje da je "teorija zavere" protiv Ane....jeste presedan da pobednik od nedelje igra odmah u ponedeljak, ali.....igraće Ana u Singapuru, sigurno....pa Nadal se u finalu Melburna ove odine jedva kretao, ali je ODIGRAO TRI SETA protiv Vavrinke,to je sportista.....sećam se i Azarenka jednom, plače od bolova, ali igra do kraja....protiv Ane nemam ništa više protiv(ovih godina da), svaka čast, prevazišla probleme sa psihom i servisom...ali, mogla je da izdrži još 4 poena, bilo bi sportski...

Melenci

pre 9 godina

pored toga sto nije bila fer prema Pavljucenkovoj tako je i Sarapova oplela jer kad je gusto trazi medecinsku pomoc.Ana priznali to ili ne pocela je i sa losim i ruznim taktikama koje nisu i me mogu biti odlika vrhunskih teniserki.Nije problem sto je izgubila mec,bice jos pobeda samo malo vise sportskog duha i fer pleja.

hmmm

pre 9 godina

Realno treba organizator da omogući igračima koji su igrali finale prethodnog turnira da igraju što kasnije,ali dobro. A Ana se obrukala,trebala je da odigra još ta dva gema ili jedan,nije bitno. Ovo je skroz bezveze,predaje meč gem pred kraj.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Baš je glup turnir tj početak, kako neko može da bude odmoran i spreman ako je juče igrao u Japanu, a danas već u Kini? Jesu oni profi, ali nisu mašine

mmm

pre 9 godina

@Kinez
dzabe im objasnjavas! ne znaju oni sta je sportsko ponasanje. da su igrali basket bar,odbojku na pesku ili bilo sta u nekom koliko toliko takmicarskom duhu,znali bi koliko se postuje trud onog drugog. evo ga primer @Komentator
on jos dodaje na sve to kako je ona predala bukvalno na mec lopti protivnice,jos plus na servis protivnice i pravda je time sto je mnogo povredjena. alo!? koji ti mozak treba za to?! pa mogla je stati,ispratiti as ili servis viner(poslati sama u aut) protivnice i cestitati na pobedi. mene bi bilo sramota ma uradim ovo sto je ana. e sada,jedino ako joj je bilo kao onoj kineskinji pre par nedelja,kada je pocela da se grci i umalo kolabirala(mada je kineskinja i tada stajala na terenu uz vidno katastrofalno stanje,ali ana verovatno nije gledala taj mec kao ni vecina vas sto je branite).
@Kinez je lepo rekao,ako nije mogla nije ni trebala prijavljivati ili uopste izlaziti na teren. pa sta je mislila,da ce dobiti dva puta sa po 6:0 za pola sata?
ako nije nesto mnogo ozbiljno,SRAMOTA. koliko god navijam za anu.

Baki Zemunac

pre 9 godina

Ovde neki Anini fanovi pokušavaju da proture teoriju da "neko od gore" sve čini da oteža Anin plasman na turnir najboljih 8 u Singapuru! A što se Ana Ivanović prijavila za Wuhan, kada je znala da se svih 16 parova igra u ponedeljak 22.09? Došla je i Karolina Pliškova, iako je takođe juče trijufovala na turniru u Seulu, a danas i eliminisala Stosur! Došla je i Špankinja Muguruza, koja je u Tokiju igrala polufinale....a nisu došle Voznijacki i Kerber, koje su najveće konkurentkinje Ani za turnir u Singapuru!
U svakom slučaju ovo je nesportski potez Ane Ivanović, kada je videla da gubi od Anastasije Pavljučenkove, predala je meč! Toliko teška povreda, posle oko 2 sata igre i čak 23 gema!Malo je reći čudno!

Najbolja balkanska teniserka uz Malejevu

pre 9 godina

Šta deci, koja se ovde raduju i piskaruju bez veze, čovek da poruči a da nešto razumeju? Samo ovo - pogledajte semafor! Na "Race listi" Ana je od danas PETA a najbolja balkanska teniserka svih vremena, pored Bugarke Malejeve, ČETRNAESTA. Ana ima 4060 a najbolja balkanska 2765 bodova. Kad se ode u Singapur još 210 bodova dobija se kao poklon. A kako će zvanična WTA lista da izgleda posle Pekinga, neću da vas plašim.
(9:3, 22. septembar 2014 15:12)

Ti nisi shvatio da je u pitanju ironija i paradoks Milovljeve zaludjenosti? Kako da budu bolje pored Seles i Ivanovic koje su osvojile 10 GS titula (istina, 1 plus 9, ali nebitno). Kad moram ovako da otvaram oci.

9:3

pre 9 godina

Šta deci, koja se ovde raduju i piskaruju bez veze, čovek da poruči a da nešto razumeju? Samo ovo - pogledajte semafor! Na "Race listi" Ana je od danas PETA a najbolja balkanska teniserka svih vremena, pored Bugarke Malejeve, ČETRNAESTA. Ana ima 4060 a najbolja balkanska 2765 bodova. Kad se ode u Singapur još 210 bodova dobija se kao poklon. A kako će zvanična WTA lista da izgleda posle Pekinga, neću da vas plašim.

Sajonac

pre 9 godina

Kako je nije sramota? Ako nije u stanju da igra zasto se prijavljivala? I kako to da vrhunski sportisti nemaju snage i stalno su umorni? Nasi ljudi u selu rade svaki dan i po kisi i po susi i nemaju vikend i opet ne kukaju a zaradjuju daleko manje nego bilo koja teniserka. Ona za jedan dan zaradi koliko za godinu dana u Srbiji. Bruka.

krastavčević božidar

pre 9 godina

Nikada, ali nikada finalisti prethodnog turnira nisu igrali prvo kolo odmah u ponedeljak, obicno je to utorak ili sreda. Posle neka neko kaze da se sve radi da Ana ne ide za Singapur!
(Filip, 22. septembar 2014 14:33)
Ne znam zašto ti je potrebno da nekoga obmanjuješ, kada ti je veoma dobro poznato, a bilo je poznato i svim teniserkama, da se u Vihanu igra u ponedeljak, dj danas, kompletno prvo kolo, svih 16 parova!Kakvu bre "teoriju zavere" naturaš?! Muguruza i Ana su došle, Kerber i Voznijacki se nisu ni prijavile, iako su baš one glavne konkurentkinje Ani za 8. mesto u Singapuru! A Ana je izdražala 23 gema, a nije htela još četiri poena i da sportski prizna poraz! Veoma nekorektno! To ne bi nikad učinili Nadal, Li Na, Azarenka, Federer, Šarapova... odhodaju tih zadnjih nekoliko poena, a ne ovako ponižavanje Pavljučenkove, koja je nadigrala umornu Anu i zasluženo ide dalje!

JS9

pre 9 godina

Mozda je mogla da odstatira taj 1 gem a mozda je i mnogo bolelo pa nije zelela da rizikuje. Mozda je istegla misic. Znacemo uskoro. Anastasija svakako ide u 2. kolo. Protiv odmorne Ane tesko da bi izvukla i set. Nakon 3. gema prvog seta Ana je pocela da se vuce po terenu. Ovo je izlzak na teren posle MTO i slike MTO:

http://www.meipai.com/media/132634199
http://www.wuhanopen.org/index.php/index-images-pid-51.html

Kinez

pre 9 godina

@w
Nije fer da vredjas.
Ne znam koliko se razumes u tenis, verovatno vise nego ja u kompjuterske igrice.

Slazem se, nije sramno izgubiti 7:5, 7:5 vec rekoh da je sramno sto je predala pri rezultatu 7:5 6:5 za protivnicu. Mogla je da statira poslednji gem, a ne da ovako preda. To NIJE sportsko ponasanje. A najmanje razlog da vredjas drugog komentatora bez osnova.
Ako si ljut sto je izgubila, ili ti propalo kladjenje, tvoj problem. Ni TO te ne opravdava da vredjas.

vv

pre 9 godina

@cccc, razlika je u tome sto na grand slemu se igraju sedam meceva ali sa danom razmaka izmedju svakog meca. Ovde se igra svaki dan. Podloga je drugavija a ona nije imala vremena ni za trening da oseti podlogu

zmijulja

pre 9 godina

Ako nije movla da ozdrzi nije trebala ni da se prijavljuje..ok osvojila je turnir, sad odmori.. Evo pliskova je juce osvojila turnir pa danas dobila Stosurovu.. Nisu organizatori niista krivi, cak su je stavili u skoro poslednjem terminu

24

pre 9 godina

Muka mi je od ljudske negativnosti,zlobe,trazenja "dlake u jajetu",od nemogucnosti pojedinih ljudi da se na sekund postave u kozu druge osobe i shvate neke stvari.Muka mi je od konstantnog "hejtovanja" svega i svacega,od najgore osobine naseg naroda da si jedan dan najbolji a odmah drugi nevaljas,od onih koji svoje frustracije lece trazeci drugome mane,ponizavajuci ga,a ne znajuci da tako najvise govore o sebi.

luda mara

pre 9 godina

Pa dobro ljudi,ako neko ne moze da se osloni na nogu,ako place kao kisa(znam,recicete razmazena,princeza itd)zasto bi se mucila i taj jedan gem.Jako je lako pricati o "sportskom duhu"(Ana to jako dobro zna)kad vas ne boli!Nazalost empatija je nestala,ostalo je samo pljuvanje!

Filip

pre 9 godina

Nikada, ali nikada finalisti prethodnog turnira nisu igrali prvo kolo odmah u ponedeljak, obicno je to utorak ili sreda. Posle neka neko kaze da se sve radi da Ana ne ide za Singapur!

Komentator

pre 9 godina

Bože koliko gluposti od strane "poznavalaca" tenisa... Šta bi tek rekli da su znali da je Ana predala na meč lopti protivnice, a ne na gem do kraja? Šta mislite, majstori belog sporta, zašto je Ana predala na toj meč lopti, a ne na prethodne dve u istom gemu? Mislite li da je njoj drago što je povređena?
Ana je borac, igra pošteno, ne folira se... Jedna je od najboljih na svetu i ne može uvek da pobedi! Imam nekad utisak da pojedinci nisu videli u životu, a kamo li pridržali reket nekome. O igranju tek da ne pričam! Odakle Vam pravo da budete takvi, a niste videli svojim očima šta se desilo?
Mi nekad stvarno ne zaslužujemo sportiste kakve imamo...

Losmi95

pre 9 godina

Ana retired with a left thigh injury while trailing Russian world No.30 Anastasia Pavyluchenkova 7-5, 6-5 in the first round of the Dongfeng Motor Wuhan Open...

Bartel oduvala Peng, baš mi je drago

pre 9 godina

Ovo je Anin odgovor organizatoru. Nije reč samo o nedelji i ponedeljku nego i o terenu koji je PETOJ teniserki na "race listi" i DESETOJ na WTA listi, kao i odličnoj Pavljučenkovoj, određen (na centralnom igraju Bartel i Peng!?). Nije trebalo danas da igra. A kad je već igrala, ušla u žreb, njeno je pravo da preda meč u prvom kolu, pogotovo što je dosad predala samodva-tri meča u karijeri. Ovakvom organizatoru i WTA ekipi samo se ovakvom odgovorima na "muvanje" mora odgovoriti. Sam Vuhan ionako nije umornoj Ani mogao mnogo da donese (možda bi joj tek četvrto kolo donelo nešto bodova), Singapur je, mislim siguran, Ana je peta na listi, a pošto se Li povukla i Karolina i Kerber i Bušar idu u prvih osam. U Peking će Ana iću spremna i tamo može da overi kartu za završni.

Valjevo

pre 9 godina

@vv , A dublovi koji se igraju u razmaku? Ana ih ne igra tako cesto, ali ostale teniserke da, pa izdrze. Novak 2011 osvojio krs turnira za redom. Alo, ona je sportista.

simple

pre 9 godina

Aman ljudi nije mogla nikako da igra sutra,nije greska organizatora jer se danas mecevi prvog kola moraju zavrsiti.
Greska je u kalendaru koji pravi Wta,Ako Wuhan pocinje u nedelju(tj. juce) finale Tokija je moralo biti u subotu,Tokio svakako ima manji kostur,ucestvuju 32 devojke,a ovde je 64.
Bilo koja devojka van top8 ce morati da odigra sest meceva od ponedeljka do subote da bi osvojila turnir.Bez pauze ili dana odmora.
Surovo jeste i Wta preteruje sa trpanjem ovih Premier turnira u Aziju.

ljiljana

pre 9 godina

Pliskova je igrala finale Seula pa nije predala mec. Da je bar zavrsila i izgubila, a ne ovako. S.Peng se prevrtala po terenu i nije htela da preda mec dok je nisu u kolicima odvezli sa terena. Nepostovanje protivnice, sta drugo reci.

realno

pre 9 godina

Ne verujem da je razlog predaje umor. Pavlicenkova je trebala da servira za pobedu.
Niko ne predaje mec jedan gem pre kraja, sem ako nije ozbiljno povredjen,
Na lajv skoru je pri rezultatu 5:5 bila velika pauza.
Ocigledno je tada trajao medikal tajn aut u kojem je Ani ukazivana pomoc.
Nadam se samo da Anina povreda nije ozbiljnija I da ce moci igrati sledece nedelje u Pekingu.

cccc

pre 9 godina

Jao svi pišete o nekom umoru ali to nije nikakvo opravdanje ,profesionalni sportista da se toliko umori nakon četiri odigrana meča na turniru (Tokio) i da ne može da odigra peti( a prvi meč na sledećem turniru)je neverovatno.Kakav umor crni nego je Pavljučenkova bila bolja i kraj ,pa Ana kad se na četiri odigrana meča umori ovoliko kako bi tek odigrala sedam mečeva na nekom gren slemu pa ona bi padala na terenu od umora -zaključak nikakav umor nego devojka je bila bolja i zasluženo pobedila ne može Ana tako dobro igrati dva turnira zaredom jedan se posreći ali drugi vec je kraj u 1 kolu i to je realnost.

oklagija trol

pre 9 godina

Igrao sam da Ana izgubi makar jedan set, kvota 2.15. Znao sam da je umorna tako da je to bilo za ocekivati. Medjutim kvota koja ce mi se racunati je 1, tako je u tenisu kad dodje do predaje. Krajnji neprofesionalizam sa Anine strane mogla je odigrati jos jedan gem. A krajnji neprofesionalizam i od strane organizatora.

vv

pre 9 godina

@Kinez, mozes da je ne volis ali nemoj da lupas gluposti u vezi tenisa. Izgubiti 75 75 nije sramota vec dokaz da je izjednaceno i da sitnice pobedjuju. A ni na jednom ozbiljnom turniru se ne desava da dve pobednice iz prethodne nedelje odmah izadju na teren. Nijedna nije imala vremena ni za trening. Mogle su da igraju sutra pa da nemaju pauzu. Ovako ce Anastasija Pavljucenkova sutra odmarati pa tek u sredu igrati drugo kolo. Bolje idi igraj igrice na kompu nego sto komentarises ovde a nemas pijma

TurboNator

pre 9 godina

Zesce glupo da igra u Ponedeljak posle osvojenog turnira ali... Kad je vec dosla do 5:7 i 5:6 - zar nije mogla da odigra i izgubi jos jedan gem???

Prosto nepristojno!

Melenci

pre 9 godina

Pliskova je pobedila.Ana nije i nije u tome problem vec sto je predala.Samo jedan gem je u pitanju tako da predaja nije fer.Nije samo umor u pitanju vec i koncetracija jer nije ocekivala jak otpor.

soul

pre 9 godina

Zalim ljude koji u svemu vide samo negativnu stranu.
A sto se tice turnira: Samo prvih osam nosilaca igraju pet kola,ostale devojke(ukljucujuci Anu) sest kola.
Finale se igra u subotu,sto znaci da bi Ana igrala dan za danom.
Greska je sto nema kao sto je slucaj sa Madridom i Rimom da devojke koje igraju 1/2 Madrida dobijaju u Rimu slobodno prvo kolo.
Ovde to nije slucaj,Ani zelim da se oporavi i nastavi u Pekingu tamo gde je stala :)

Kinez

pre 9 godina

Ala pisete opravdanja za Anu. Pa turnir u Vuhanu je poceo jos juce. Ako je htela da se odmara, nije trebalo da se prijavljuje za oba turnira. Verovantno nije ni sanjala da ce tamo da pobedi, pa da igra u dva dana. Uostalom, kad se igra bilo koji turnir, poslednja tri kola su dan za danom. Onda nema odmaranja. A ko joj je kriv sto nije nosilac pa da propusti prvo kolo?
Nego, mec je vec zavrsen. Izgubila je "SLAVNO", bolje reci sramno. Prvi set izgubila sa 7:5 i u drugom, kad je trebalo da Pavlicenkova sevira za mec pri 6:5 , ona predala.
Kako je nije sramota?

To nisam ja, to je moja schauma

pre 9 godina

Organizacija turnira je smesna, prvo od rasporeda meceva po terenima, pa do celog rasporeda meceva po kolima. Samo Madrid i Peking obicno pocinju sa prvim mecevima u nedelju, s tim da su npr u Pekingu prva 4 nosioca iz polufinala prethodnog turnira (onda Tokyo, sada Vuhan) bila slobodna. Tribine su prazne, boja podloge nalik na onu iz Istanbula. Bolja posecenost nece biti ni sledece nedelje u glavnom gradu, a u Singapuru ocekujem atmosferu kao u pozoristu.

Drug Li

pre 9 godina

Nikad više u Vuhan! Dugo pratim tenis i nikada se još nije desilo, mislim da ne grešim, da teniserka koja u nedelju igra finale jednog turnira u ponedeljak igra prvo kolo.

vojin

pre 9 godina

Skandal! Mogla je da odigra i taj jedna gem i da cestita pobednici. Cuj, predala na 5:6?! A da ej dobila set? Tada ne bi bila umorna. Ne znam da li joj je publika zvizdala (Kinezi su miran svet), alid a je zasluzila salvu zvuzduka jeste. Veoma nesportski gest.

Srbin iz Bara

pre 9 godina

Sramotno je predati meč u takvom momentu...koliko god da je bila umorna... trebala je makar sedeći da završi meč i čestita protivnici...

Mihajlo_BG

pre 9 godina

Ana je u Tokiju na desnoj butini ispod haljinice imala roze bandazu,mozda je bila u pitanju neka laka povreda. Ona je u Tokiju odigrala tri meca u tri dana,protiv veoma teskih protivnica i to na visokom nivou. Nastaviti to na drugom turniru,udaljenom 2000 km,bez dana odmora,protiv veoma kvalitetne teniserke,bez obzira sto protiv iste ima skor 6-0,nije nimalo lako. Nije imala vremena da se prilagodi podlozi,uslovima.. A da je podedjivala i ove nedelje,trebala bi da igra mec svakog dana,s obzirom da je finale u subotu,pored vec odigranih meceva u Tokiju. Ne moze to niko izdrzati,niti fizicki,niti psihicki. Trebalo bi uvesti to pravilo,da finalistkine prethodnog premijer turnira budu slobodne u prvom kolu.
Vazno je da se pripremi za Peking. Singapur je siguran.

Po mojoj proceni,Ana ce zavrsiti godinu izmedju 5 i 7 mesta.

znane-imanje

pre 9 godina

Desilo se jedino što je i moglo da se desi, kao što sam i predvideo u komentaru pobede JJ. Vođstvo je mogla da ima u početku - posle je umor odradio svoje. A zastoji u rezultatu su posledica medicinskih tajm-auta.
Organizatori u Kini su makar entuzijastični još dunsteri. Veći je problem diletantizam WTA (nisu samo kod nas!) koji bi zarad i zdravlja i kvaliteta igre morao da preventira ono što se upravo desilo.
Cinizam je u tome što je Ana danas 8.a, a bila je 9.a, pa Voznijacki ipak ide bez borbe i ima taj dan odmora. I to, naravno, što je u sedam dana Ana mogla da odigra i 5 mečeva i bez ovog ponedeljka.
I tako će ispasti da će iako u formi ispustiti rezultat na većem turniru zarad manjeg...

nik.

pre 9 godina

@ vojin ocigledno ne znas nista o Aninm predajama tokom karijere pa da ti malo pojasnim.Prvo da si pratio mec znao vi da je vecina gemova bila duga i da je Ana u gotovo svakom imala brejk sansu.Drugo Ana Ivanovic je izuzetno korektna po pitanju predaja, neke su npr. ona protiv Na Li kada je dobila prvi set 6-1 i predala ili protiv Kim Clijsters na samom startu meca.Seti se da u fed kupu protiv slovakinja nije predala iako su joj to sugerisali lekari dokle god je mogla na nogama da stoji. Na samom kraju bih napomenuo da je ona bila pred ovaj turnir u sjajnoj formi,Pavlicenkova u ocajnoj,Ana je pre ovog meca s njom imala skor 6 pobeda i 0 poraza.Da je bilo ikakve sanse da Ana nastavi, nastavila bi, pa ona je pre par meseci ovu Pavlicenkovu dobila 6-1 6-2. Zdrava i spremna Ana bi ovde do polufinala minimum stigla.

iguss

pre 9 godina

Ana je predala mec,mozda i pametna odluka,ako je unorna ne treba forsirati i muciti se...Znamo svi kako bi oduvala Pavljucenkovu da je imala dan odmora vise...!!
Sve u svemu , sad pravac Peking tu je sansa za koji bod vise za Singapur,a da ne pricam sto ima jos Linz i Kremlj kup da igra ...Tesko da ce Kerberova ili bilo ko ispod nje bilo sta vise uciniti da je sprece da igra WTA Finals...
#Ajde

novica

pre 9 godina

Mnogo je smešno kad predaš već izgubjeni meč na jedan gem pre kraja!?Čula žaba da se konj potkiva,pa i ona digla nogu.
Baš glupo,zar ne?

luda mara

pre 9 godina

Molila bih komentatore da prvo saznaju prave informacije pre no sto komentarisu.Ana je povredila koleno.vrlo je verovatno da je povreda ozbiljna,i pitanje je da li ce se oporaviti za sledece turnire.Umesto da preskoci ovaj turnir,ona je htela da bude profesionalac,sto m oze vrlo skupo da je kosta!

this is the end

pre 9 godina

Morao sam da se uključiim u komentarisanje, stvarno je bruka i sramota organizatora šta su smestili Ani! Pa ona je bukvalno iz aviona izašla na teren, pa gde to još ima! Verovatno će meč izgubiti jer je nemoguće da se u roku od jednog dana adaptira na uslove u Kini. Sramota organizatora, stvarno nekorektno, i sada nek mi neko kaže da nema nameštanja i muljačina na turu. Daj bože da se Ana oporavi do Pekinga, i da ova nameštaljka sa žrebom da bi Kerber i Wozniacki, koje se i danas odmaraju(!),putovale u Singapur. Toplo se nadam da će Ana uspeti da ode u Singapur posle svih ovih nameštenih žrebova i muljanja. Srećno Ana pa da uživamo u tvojoj igri na sledećim turnirima. I još jednom, sram bilo organizatore turnira u Kini!...bar su mogli meč pomeriti kao poslednji da se devojka odmori.

Ante Crncevic

pre 9 godina

Ovo je najnesportski potez jednog sportasa otkad pratim sport uopce.
Sramota! Predati mec kod 6-5 i 7-5 za protivnicu je omalovazavanje i ne
uvazavanje protivnika,a i organizatora te navijaca,gledatelja..
Pa ja bih stajao tih par poena pa da sam i bez noge..
Srami se nesportasice stoljeca!!!!!!!!!!

allie

pre 9 godina

Malo je ovo vremena,ipak je druga drzava a i sigurno je emotivno istrosena nakon osvajanja Tokija.
Steta sto joj je izmaklo to jedno mesto nosioca,da je bar osmi kao Karolina imala bi bar dan odmora.

Drug Li

pre 9 godina

Nikad više u Vuhan! Dugo pratim tenis i nikada se još nije desilo, mislim da ne grešim, da teniserka koja u nedelju igra finale jednog turnira u ponedeljak igra prvo kolo.

allie

pre 9 godina

Malo je ovo vremena,ipak je druga drzava a i sigurno je emotivno istrosena nakon osvajanja Tokija.
Steta sto joj je izmaklo to jedno mesto nosioca,da je bar osmi kao Karolina imala bi bar dan odmora.

vojin

pre 9 godina

Skandal! Mogla je da odigra i taj jedna gem i da cestita pobednici. Cuj, predala na 5:6?! A da ej dobila set? Tada ne bi bila umorna. Ne znam da li joj je publika zvizdala (Kinezi su miran svet), alid a je zasluzila salvu zvuzduka jeste. Veoma nesportski gest.

Kinez

pre 9 godina

Ala pisete opravdanja za Anu. Pa turnir u Vuhanu je poceo jos juce. Ako je htela da se odmara, nije trebalo da se prijavljuje za oba turnira. Verovantno nije ni sanjala da ce tamo da pobedi, pa da igra u dva dana. Uostalom, kad se igra bilo koji turnir, poslednja tri kola su dan za danom. Onda nema odmaranja. A ko joj je kriv sto nije nosilac pa da propusti prvo kolo?
Nego, mec je vec zavrsen. Izgubila je "SLAVNO", bolje reci sramno. Prvi set izgubila sa 7:5 i u drugom, kad je trebalo da Pavlicenkova sevira za mec pri 6:5 , ona predala.
Kako je nije sramota?

TurboNator

pre 9 godina

Zesce glupo da igra u Ponedeljak posle osvojenog turnira ali... Kad je vec dosla do 5:7 i 5:6 - zar nije mogla da odigra i izgubi jos jedan gem???

Prosto nepristojno!

Srbin iz Bara

pre 9 godina

Sramotno je predati meč u takvom momentu...koliko god da je bila umorna... trebala je makar sedeći da završi meč i čestita protivnici...

Ante Crncevic

pre 9 godina

Ovo je najnesportski potez jednog sportasa otkad pratim sport uopce.
Sramota! Predati mec kod 6-5 i 7-5 za protivnicu je omalovazavanje i ne
uvazavanje protivnika,a i organizatora te navijaca,gledatelja..
Pa ja bih stajao tih par poena pa da sam i bez noge..
Srami se nesportasice stoljeca!!!!!!!!!!

Mihajlo_BG

pre 9 godina

Ana je u Tokiju na desnoj butini ispod haljinice imala roze bandazu,mozda je bila u pitanju neka laka povreda. Ona je u Tokiju odigrala tri meca u tri dana,protiv veoma teskih protivnica i to na visokom nivou. Nastaviti to na drugom turniru,udaljenom 2000 km,bez dana odmora,protiv veoma kvalitetne teniserke,bez obzira sto protiv iste ima skor 6-0,nije nimalo lako. Nije imala vremena da se prilagodi podlozi,uslovima.. A da je podedjivala i ove nedelje,trebala bi da igra mec svakog dana,s obzirom da je finale u subotu,pored vec odigranih meceva u Tokiju. Ne moze to niko izdrzati,niti fizicki,niti psihicki. Trebalo bi uvesti to pravilo,da finalistkine prethodnog premijer turnira budu slobodne u prvom kolu.
Vazno je da se pripremi za Peking. Singapur je siguran.

Po mojoj proceni,Ana ce zavrsiti godinu izmedju 5 i 7 mesta.

nik.

pre 9 godina

@ vojin ocigledno ne znas nista o Aninm predajama tokom karijere pa da ti malo pojasnim.Prvo da si pratio mec znao vi da je vecina gemova bila duga i da je Ana u gotovo svakom imala brejk sansu.Drugo Ana Ivanovic je izuzetno korektna po pitanju predaja, neke su npr. ona protiv Na Li kada je dobila prvi set 6-1 i predala ili protiv Kim Clijsters na samom startu meca.Seti se da u fed kupu protiv slovakinja nije predala iako su joj to sugerisali lekari dokle god je mogla na nogama da stoji. Na samom kraju bih napomenuo da je ona bila pred ovaj turnir u sjajnoj formi,Pavlicenkova u ocajnoj,Ana je pre ovog meca s njom imala skor 6 pobeda i 0 poraza.Da je bilo ikakve sanse da Ana nastavi, nastavila bi, pa ona je pre par meseci ovu Pavlicenkovu dobila 6-1 6-2. Zdrava i spremna Ana bi ovde do polufinala minimum stigla.

luda mara

pre 9 godina

Molila bih komentatore da prvo saznaju prave informacije pre no sto komentarisu.Ana je povredila koleno.vrlo je verovatno da je povreda ozbiljna,i pitanje je da li ce se oporaviti za sledece turnire.Umesto da preskoci ovaj turnir,ona je htela da bude profesionalac,sto m oze vrlo skupo da je kosta!

24

pre 9 godina

Muka mi je od ljudske negativnosti,zlobe,trazenja "dlake u jajetu",od nemogucnosti pojedinih ljudi da se na sekund postave u kozu druge osobe i shvate neke stvari.Muka mi je od konstantnog "hejtovanja" svega i svacega,od najgore osobine naseg naroda da si jedan dan najbolji a odmah drugi nevaljas,od onih koji svoje frustracije lece trazeci drugome mane,ponizavajuci ga,a ne znajuci da tako najvise govore o sebi.

this is the end

pre 9 godina

Morao sam da se uključiim u komentarisanje, stvarno je bruka i sramota organizatora šta su smestili Ani! Pa ona je bukvalno iz aviona izašla na teren, pa gde to još ima! Verovatno će meč izgubiti jer je nemoguće da se u roku od jednog dana adaptira na uslove u Kini. Sramota organizatora, stvarno nekorektno, i sada nek mi neko kaže da nema nameštanja i muljačina na turu. Daj bože da se Ana oporavi do Pekinga, i da ova nameštaljka sa žrebom da bi Kerber i Wozniacki, koje se i danas odmaraju(!),putovale u Singapur. Toplo se nadam da će Ana uspeti da ode u Singapur posle svih ovih nameštenih žrebova i muljanja. Srećno Ana pa da uživamo u tvojoj igri na sledećim turnirima. I još jednom, sram bilo organizatore turnira u Kini!...bar su mogli meč pomeriti kao poslednji da se devojka odmori.

hejterimauinat

pre 9 godina

Pavliučenkova je servirala i na 5:4 za meč, a Ana nije tad predala. To dovoljno demantuje sve vas koji tvrdite da je predala da ne bi izgubila, a očigledno niste ni pratili tok meča.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Baš je glup turnir tj početak, kako neko može da bude odmoran i spreman ako je juče igrao u Japanu, a danas već u Kini? Jesu oni profi, ali nisu mašine

iguss

pre 9 godina

Ana je predala mec,mozda i pametna odluka,ako je unorna ne treba forsirati i muciti se...Znamo svi kako bi oduvala Pavljucenkovu da je imala dan odmora vise...!!
Sve u svemu , sad pravac Peking tu je sansa za koji bod vise za Singapur,a da ne pricam sto ima jos Linz i Kremlj kup da igra ...Tesko da ce Kerberova ili bilo ko ispod nje bilo sta vise uciniti da je sprece da igra WTA Finals...
#Ajde

stefi

pre 9 godina

Bozidare Krastavcevicu,pogledaj zreb za Vuhan,Vozniacki je u zrebu u Aninoj cetvrtini a Kerber kod Halep.90 % vas ne prati i ne zna cinjenice vec se samo javi kada treba da opljune po nekome.Tezak je zivot pun frustracija gde je glavna zanimacija da se omalovazavaju i vredjaju mladi,lepi i uspesni ljudi,u ovom slucaju AA.Ona je sve ono sto vi niste,idealna da se baci neki hejt.Da li ti je sada lepse i bolje,jesi li sretan sada?

Mile

pre 9 godina

Zalosno je da ovoliko komentara osudjuju Anu zbog predaje, a jasno je da niko, pa ni pisac teksta, nije gledao mec, jer prenosa nije bilo nigde.
Prvo, za one koji se pitaju zasto je uopste igrala: turniri se prijavljuju mesecima unapred, a mislim da prvih 30 na listi moraju da igraju ove "premier" turnire (bar je tako za muskarce i masterse). Ukoliko nije u pitanju povreda, ne moze da se otkaze kad je turnir vec poceo. Ana ocigledno nije bila povredjena, jer je dan pre bez problema osvojila turnir. Naravno, ne samo u vreme prijave, nego ni u subotu nije mogla da zna da ce igrati finale i da ce tako umorna stici na sledeci turnir.
No, i pored toga, izdrzala je dva sata borbe i nije se predavala, iako je mogla da odigra lagano i izgubi ranije i bez toliko mucenja.
Cinjenica da je predala kod tog rezultata govori samo da je u pitanju nesto ozbiljno, bar u tom trenutku, i da bi svako dalje ostajanje na terenu znacilo rizik od jos gore povrede i doveo u opasnost ostatak sezone (ako vec nije).
Ima mnogo primera kad sportisti nisu hteli da odustaju, pa se stanje pogorsalo. Jedan primer koji mi pada na pamet, Jaroslava Svedova, na Hopman kupu 2010-te, nije htela da preda mec zbog bolova u kolenu. Rezultat - duga pauza i pad na listi i nikad se nije oporavila, a tada je imala najbolji plasman i forma joj je bila u usponu.
Padaju mi na pamet prilicno ostre reci kojima bih "pocastio" ove dezurne kriticare, ali verovatno ne bi bilo objavljena... a mozda nece ni ovako.

Komentator

pre 9 godina

Bože koliko gluposti od strane "poznavalaca" tenisa... Šta bi tek rekli da su znali da je Ana predala na meč lopti protivnice, a ne na gem do kraja? Šta mislite, majstori belog sporta, zašto je Ana predala na toj meč lopti, a ne na prethodne dve u istom gemu? Mislite li da je njoj drago što je povređena?
Ana je borac, igra pošteno, ne folira se... Jedna je od najboljih na svetu i ne može uvek da pobedi! Imam nekad utisak da pojedinci nisu videli u životu, a kamo li pridržali reket nekome. O igranju tek da ne pričam! Odakle Vam pravo da budete takvi, a niste videli svojim očima šta se desilo?
Mi nekad stvarno ne zaslužujemo sportiste kakve imamo...

novica

pre 9 godina

Mnogo je smešno kad predaš već izgubjeni meč na jedan gem pre kraja!?Čula žaba da se konj potkiva,pa i ona digla nogu.
Baš glupo,zar ne?

Irena

pre 9 godina

Ako je Ana bila povredjena, onda naslov ove vesti treba da glasi povredjena Ana predala mec, a ne umorna! Zasto redakcija ne proveri tacnu informaciju pre nego sto objavi i stavi takav naslov

vv

pre 9 godina

@Kinez, mozes da je ne volis ali nemoj da lupas gluposti u vezi tenisa. Izgubiti 75 75 nije sramota vec dokaz da je izjednaceno i da sitnice pobedjuju. A ni na jednom ozbiljnom turniru se ne desava da dve pobednice iz prethodne nedelje odmah izadju na teren. Nijedna nije imala vremena ni za trening. Mogle su da igraju sutra pa da nemaju pauzu. Ovako ce Anastasija Pavljucenkova sutra odmarati pa tek u sredu igrati drugo kolo. Bolje idi igraj igrice na kompu nego sto komentarises ovde a nemas pijma

Bartel oduvala Peng, baš mi je drago

pre 9 godina

Ovo je Anin odgovor organizatoru. Nije reč samo o nedelji i ponedeljku nego i o terenu koji je PETOJ teniserki na "race listi" i DESETOJ na WTA listi, kao i odličnoj Pavljučenkovoj, određen (na centralnom igraju Bartel i Peng!?). Nije trebalo danas da igra. A kad je već igrala, ušla u žreb, njeno je pravo da preda meč u prvom kolu, pogotovo što je dosad predala samodva-tri meča u karijeri. Ovakvom organizatoru i WTA ekipi samo se ovakvom odgovorima na "muvanje" mora odgovoriti. Sam Vuhan ionako nije umornoj Ani mogao mnogo da donese (možda bi joj tek četvrto kolo donelo nešto bodova), Singapur je, mislim siguran, Ana je peta na listi, a pošto se Li povukla i Karolina i Kerber i Bušar idu u prvih osam. U Peking će Ana iću spremna i tamo može da overi kartu za završni.

soul

pre 9 godina

Zalim ljude koji u svemu vide samo negativnu stranu.
A sto se tice turnira: Samo prvih osam nosilaca igraju pet kola,ostale devojke(ukljucujuci Anu) sest kola.
Finale se igra u subotu,sto znaci da bi Ana igrala dan za danom.
Greska je sto nema kao sto je slucaj sa Madridom i Rimom da devojke koje igraju 1/2 Madrida dobijaju u Rimu slobodno prvo kolo.
Ovde to nije slucaj,Ani zelim da se oporavi i nastavi u Pekingu tamo gde je stala :)

simple

pre 9 godina

Aman ljudi nije mogla nikako da igra sutra,nije greska organizatora jer se danas mecevi prvog kola moraju zavrsiti.
Greska je u kalendaru koji pravi Wta,Ako Wuhan pocinje u nedelju(tj. juce) finale Tokija je moralo biti u subotu,Tokio svakako ima manji kostur,ucestvuju 32 devojke,a ovde je 64.
Bilo koja devojka van top8 ce morati da odigra sest meceva od ponedeljka do subote da bi osvojila turnir.Bez pauze ili dana odmora.
Surovo jeste i Wta preteruje sa trpanjem ovih Premier turnira u Aziju.

Melenci

pre 9 godina

pored toga sto nije bila fer prema Pavljucenkovoj tako je i Sarapova oplela jer kad je gusto trazi medecinsku pomoc.Ana priznali to ili ne pocela je i sa losim i ruznim taktikama koje nisu i me mogu biti odlika vrhunskih teniserki.Nije problem sto je izgubila mec,bice jos pobeda samo malo vise sportskog duha i fer pleja.

Mare,NS

pre 9 godina

Kad bi veliki deo onih,koji ostavljaju komentare,vec jednom shvatio da su i Ana i Jelena,SRPSKE teniserke,bilo bi mnogo lakse citati sve ovo!
Svaki Anin i Jelenin uspeh dozivljavam jednako,bas kao i svaki neuspeh!
Kad igraju jedna protiv druge,navijam da mec bude dobar,da pokazu svetu,kakve teniserke imamo,a na terenu neka pobedi bolja u tom trenutku!
Dakle,bravo Ana,za pobedu u Tokiju i glavu gore,srecno Jelena u nastavku turnira,mozda obradujes SRBIJU,kao Ana na proslom turniru!

To nisam ja, to je moja schauma

pre 9 godina

Organizacija turnira je smesna, prvo od rasporeda meceva po terenima, pa do celog rasporeda meceva po kolima. Samo Madrid i Peking obicno pocinju sa prvim mecevima u nedelju, s tim da su npr u Pekingu prva 4 nosioca iz polufinala prethodnog turnira (onda Tokyo, sada Vuhan) bila slobodna. Tribine su prazne, boja podloge nalik na onu iz Istanbula. Bolja posecenost nece biti ni sledece nedelje u glavnom gradu, a u Singapuru ocekujem atmosferu kao u pozoristu.

this is the end

pre 9 godina

Kako su se napalili Anini hejteri pa pljuju iz svih oružja! A da malo spustite adrenalin pa malo bolje razmislite o tome šta pišete. Juče i ovih dana ste ćutali kao bubice i eto, predade Ana meč i krene vaša lavina mržnje...ha, ha, ha, koji likovi ovde ne trućaju po blogovima! Da li ste se zapitali da li je fer prema Ani što su organizatori bili nemilosrdni sa terminom odigravanja njenog meča, a ako ništa drugo mogli su ostaviti taj meč kao poslednji meč dana, to je nekoliko itekako neophodnih sati da se Ana oporavi. Ani je, maltene, iz aviona otišla na teren da igra, da li je to fer prema takvoj sportistkinji koja je najbolji primer za sve najbolje u sportu? Ne,nije fer, nemilosrdno je, a vi niste čekali zvanično saopštenje razloga predaje već odmah kreće pljuvačina, a suštani je sasvim druga. Predaja meča, osim sprečavanja povrede, upućena je i organizatorima da vide kako su nehumani, kako ugrožavaju zdravlje teniserkama, surovo zar ne? To je bio atak na Anino zdravlje. Ovo se nikada ranije nije desilo. Odluka je dobra, pametna i razumna ,predala je meč da se ne bi više povredila i ugrozila zdravlje. O ovome će se sigurno na višim instancama teniskih asocijacija raspravljati, pa i o tome kako glupi rasporedi turnira zbog velikog novca ugrožavaju zdravlje sportistima,i kako je teško izdržati sezonu u fizičkom i mentalnom smislu a da to ne bude atak na orhganizam sportista. Anina odluka je potpuno ispravna,i nek je sreća posluži da ostane zdrava i završi sezonu uspešno.

Kinez

pre 9 godina

@w
Nije fer da vredjas.
Ne znam koliko se razumes u tenis, verovatno vise nego ja u kompjuterske igrice.

Slazem se, nije sramno izgubiti 7:5, 7:5 vec rekoh da je sramno sto je predala pri rezultatu 7:5 6:5 za protivnicu. Mogla je da statira poslednji gem, a ne da ovako preda. To NIJE sportsko ponasanje. A najmanje razlog da vredjas drugog komentatora bez osnova.
Ako si ljut sto je izgubila, ili ti propalo kladjenje, tvoj problem. Ni TO te ne opravdava da vredjas.

luda mara

pre 9 godina

Nije predala u zadnjem gemu vec na mec lopti.Ono sto je bitno:trecoj mec lopti!Ako je htela da izbegne da se kaze da je porazena,mogla je vec prvu da pusti,ili da ne izbori ni jednu.Pogledajte slike,pa cete videti njen bol i ocaj.Dali je trebalo da padne u nesvest,da bi hejteri bili zadovoljni?Volim sto svi znaju sta je fer-plej,ali ga u svom zivotu retko primenjuju.,ali zato od drugih to ultimativno traze(iako za to razloga nema).Neka svako vodi racuna o svom postenju,o svom karakteru,o svom zivotu i neka i drugima daje to pravo.To sto je neko javna licnost ne daje pravo misevima za tastaturom davode racuna o tudim zivotima i da ih uce kako da ga zivi!

samo moje misljenje

pre 9 godina

Cestitke Ani na osvojenom turniru koji je zavrsen juce!
Procitala sam da je povrijedjena i da je to bio razlog zbog kojeg je predala mec. Nije ni vazno sta je razlog, samo je vazno da se oporavi i da joj ne isklizne zavrsni turnir, za koji je puno, puno truda ulozila. Ali ipak je njeno zdravlje najvaznije. Dzaba svi pehari, GS i sve sto ide uz to.
Vi, koji nemate pametnijeg posla nego lijecite svoje frustracije pljuvanjem po drugim ljudima-stidite se! Vjerovatno je s tim osjecajem tesko zivjeti. Za vas niko ne zna, a za Anu zna cijeli svijet.
Sve najbolje Anci!!!!!

Više "komentara" danas nego juče, sve uzalud

pre 9 godina

Kako je Novak mogao da dobije sedam turnira a Ana nije mogla da igra u nedelju i u ponedeljak? Novak nije igrao u nedelju i ponedeljak, nije na meč došao povređen i ako Ana rodi bebu, a ja joj to želim, mogla bi da kaže - ja to mogu a Novak ne može. Utanjite malo, Ana je vodila sa 6:0 protiv Anastazije do danas, mogla je i da odustane (odakle to da kad se neko prijavi mora i da igra?!), očigledno da je htela da igra. Odakle sad to da se poslednji gem, i pored povrede noge, mora igrati? Zašto bi "odskakutala" taj gem, kako vi to zahtevate (ne sluša vas, ič!), kad ovaj vuhanski organizator to poštovanje ničim nje zaslužio, a publike u Vuhanu nije bilo ni na jednom meču. Ovo je Ani treća predaja u karijeri, a jedna naša ima 25 komada, najviše na Balkanskom poluostrvu, uz Bugarku Malejevu. Ko ne putuje u Singapur, jer nema kartu?

Малац

pre 9 godina

Kako je nije sramota?
(Kinez, 22. septembar 2014 13:28)

Извини господине, али мени овде у твом ставу нешто не штима.
Кажеш да је требала, без обзира на повреду и болове, малтене на коленима да одигра меч до краја и тада би била фер и велики спортиста у твојим очима.
Запиташ ли се притом какав би био спортиста на другој страни мреже да настави да игра и дотуче таквог ривала под тим околностима?

Filip

pre 9 godina

Nikada, ali nikada finalisti prethodnog turnira nisu igrali prvo kolo odmah u ponedeljak, obicno je to utorak ili sreda. Posle neka neko kaze da se sve radi da Ana ne ide za Singapur!

realno

pre 9 godina

Ne verujem da je razlog predaje umor. Pavlicenkova je trebala da servira za pobedu.
Niko ne predaje mec jedan gem pre kraja, sem ako nije ozbiljno povredjen,
Na lajv skoru je pri rezultatu 5:5 bila velika pauza.
Ocigledno je tada trajao medikal tajn aut u kojem je Ani ukazivana pomoc.
Nadam se samo da Anina povreda nije ozbiljnija I da ce moci igrati sledece nedelje u Pekingu.

oklagija trol

pre 9 godina

Igrao sam da Ana izgubi makar jedan set, kvota 2.15. Znao sam da je umorna tako da je to bilo za ocekivati. Medjutim kvota koja ce mi se racunati je 1, tako je u tenisu kad dodje do predaje. Krajnji neprofesionalizam sa Anine strane mogla je odigrati jos jedan gem. A krajnji neprofesionalizam i od strane organizatora.

ljiljana

pre 9 godina

Pliskova je igrala finale Seula pa nije predala mec. Da je bar zavrsila i izgubila, a ne ovako. S.Peng se prevrtala po terenu i nije htela da preda mec dok je nisu u kolicima odvezli sa terena. Nepostovanje protivnice, sta drugo reci.

Melenci

pre 9 godina

Pliskova je pobedila.Ana nije i nije u tome problem vec sto je predala.Samo jedan gem je u pitanju tako da predaja nije fer.Nije samo umor u pitanju vec i koncetracija jer nije ocekivala jak otpor.

luda mara

pre 9 godina

Pa dobro ljudi,ako neko ne moze da se osloni na nogu,ako place kao kisa(znam,recicete razmazena,princeza itd)zasto bi se mucila i taj jedan gem.Jako je lako pricati o "sportskom duhu"(Ana to jako dobro zna)kad vas ne boli!Nazalost empatija je nestala,ostalo je samo pljuvanje!

Baki Zemunac

pre 9 godina

Ovde neki Anini fanovi pokušavaju da proture teoriju da "neko od gore" sve čini da oteža Anin plasman na turnir najboljih 8 u Singapuru! A što se Ana Ivanović prijavila za Wuhan, kada je znala da se svih 16 parova igra u ponedeljak 22.09? Došla je i Karolina Pliškova, iako je takođe juče trijufovala na turniru u Seulu, a danas i eliminisala Stosur! Došla je i Špankinja Muguruza, koja je u Tokiju igrala polufinale....a nisu došle Voznijacki i Kerber, koje su najveće konkurentkinje Ani za turnir u Singapuru!
U svakom slučaju ovo je nesportski potez Ane Ivanović, kada je videla da gubi od Anastasije Pavljučenkove, predala je meč! Toliko teška povreda, posle oko 2 sata igre i čak 23 gema!Malo je reći čudno!

uvek za Anu

pre 9 godina

Nisam gledao, ali sam gledao finale Tokija juče. Ne razumem šta je čudno- devojka je osvojila turnir, nanizala imena kao što su Azarenka, Šafarova, Kerber i Woznjacki u nekolko dana, sasvim je normalno da se telo umorilo. Ako je razmak između mečeva bio 30 sati, više bi me iznenadilo da je odigrala dobro. Vratiš se u hotel, pa na aerodrom u Tokiju, letiš, aerodrom, hotel u Kini, a trebaš i da spavaš, jedeš, upoznaš novi teren, odradiš trening- nemoguća misija.. (a za sve to vreme mnogi su sedeli na g.zici, pa jeli, pa spavali, pa opet sedeli..)
Ps- sumnjam da je tek tako predala gem pre kraja, nije to njen stil. Ako je tako odlučila, znači da je postojala realna opasnost od povrede ili slično..

Vule, gornji Zemun

pre 9 godina

Svaka čast Ani za pobedu u Tokiju, ali se danas opet osramotila!Nedavno je protiv Šarapove tražila medicinski tajm aut, bez pravog razloga, razbila Ruskinji ritam, preokrenula meč i pobedila! Marija se posle meča s pravom ljutila!
Organizatori u Vuhanu su očigledno malo nevešti, ali danas je igrala i Pliškova, koja je juče pobedila u Seulu, savladala je Stosur! Ko je kriv Ani što nije nosilac, kao Kerber i Voznijacki, pa bi danas bila slobodna.
A igrati više od dva sata, celih 23 gema, a onda predati meč na servis Pavljičenkove.....ipak je nesportski i sramota!

vv

pre 9 godina

@cccc, razlika je u tome sto na grand slemu se igraju sedam meceva ali sa danom razmaka izmedju svakog meca. Ovde se igra svaki dan. Podloga je drugavija a ona nije imala vremena ni za trening da oseti podlogu

Maja

pre 9 godina

U, jeee, sve sami fer plej igraci zabrinuti za buducnost sporta i Anine duse! Jedva docekali da je zbog necega pljuju! Propalo im kladjenje pa opleli po Ani.
Fuj, muka mi je.
A Pavljucenkova je prosla u drugo kolo ovako ili onako, dobila bodove, pare i nekoliko minuta manje igre. Niko joj nije oduzeo pobedu, nemojte da se brinete. Ovde je samo Ana izgubila jer se povredila i pitanje je da li ce se oporaviti dovoljno za Peking, koji je za nju mnogo vazniji turnir. Probala ja da ispostuje organizatore ali joj se to na kraju obilo o glavu, samo je sebe ostetila.

9:3

pre 9 godina

Šta deci, koja se ovde raduju i piskaruju bez veze, čovek da poruči a da nešto razumeju? Samo ovo - pogledajte semafor! Na "Race listi" Ana je od danas PETA a najbolja balkanska teniserka svih vremena, pored Bugarke Malejeve, ČETRNAESTA. Ana ima 4060 a najbolja balkanska 2765 bodova. Kad se ode u Singapur još 210 bodova dobija se kao poklon. A kako će zvanična WTA lista da izgleda posle Pekinga, neću da vas plašim.

Mare

pre 9 godina

Steta... Posle onakve igre u Tokuju,
ali nije Anci trebalo da izlazi na
teren al jbg sta je tu je...
Ali ovo je takodje bruka i sramota
organizatora da nekog roknu odmah dan posle
osvojenog turnira izaci na teren sto neko rece
bukvalno je iz aviona izasla na teren!!!
Organizacija organizatora je 0 !!
Idemo dalje Ana, nadam se da nije neka ozbiljna
povreda u pitanju.

BeObjective

pre 9 godina

Pa sta ako je predala jedan gem pre potencijalnog zavrsetka meca. Da nije te povrede mozda bi vratila brejk i dobila set u taj-brejku. Ona zna najbolje i ona odlucuje a ovi komentari ovde su krajnje smesni!

mmm

pre 9 godina

@Kinez
dzabe im objasnjavas! ne znaju oni sta je sportsko ponasanje. da su igrali basket bar,odbojku na pesku ili bilo sta u nekom koliko toliko takmicarskom duhu,znali bi koliko se postuje trud onog drugog. evo ga primer @Komentator
on jos dodaje na sve to kako je ona predala bukvalno na mec lopti protivnice,jos plus na servis protivnice i pravda je time sto je mnogo povredjena. alo!? koji ti mozak treba za to?! pa mogla je stati,ispratiti as ili servis viner(poslati sama u aut) protivnice i cestitati na pobedi. mene bi bilo sramota ma uradim ovo sto je ana. e sada,jedino ako joj je bilo kao onoj kineskinji pre par nedelja,kada je pocela da se grci i umalo kolabirala(mada je kineskinja i tada stajala na terenu uz vidno katastrofalno stanje,ali ana verovatno nije gledala taj mec kao ni vecina vas sto je branite).
@Kinez je lepo rekao,ako nije mogla nije ni trebala prijavljivati ili uopste izlaziti na teren. pa sta je mislila,da ce dobiti dva puta sa po 6:0 za pola sata?
ako nije nesto mnogo ozbiljno,SRAMOTA. koliko god navijam za anu.

zmijulja

pre 9 godina

Ako nije movla da ozdrzi nije trebala ni da se prijavljuje..ok osvojila je turnir, sad odmori.. Evo pliskova je juce osvojila turnir pa danas dobila Stosurovu.. Nisu organizatori niista krivi, cak su je stavili u skoro poslednjem terminu

au, kakvih kre.ena ovde ima

pre 9 godina

(Melenci, 22. septembar 2014 15:39)

Navodis kako je jedna nasilnica i rovacica bez sportske i ferplej kulture "oplela" po Ani. Nasilnica koja posle svakog prvog izgubljenog seta uzima toalet pauzu od 15 minuta a na protivnice rove neprestano bez trunke stida i srama a sve sa namerom da ih mentalno srusi. Sram te bilo zbog te zlobe koju sejes ovde.
Moderatori, izvinite..

cccc

pre 9 godina

Jao svi pišete o nekom umoru ali to nije nikakvo opravdanje ,profesionalni sportista da se toliko umori nakon četiri odigrana meča na turniru (Tokio) i da ne može da odigra peti( a prvi meč na sledećem turniru)je neverovatno.Kakav umor crni nego je Pavljučenkova bila bolja i kraj ,pa Ana kad se na četiri odigrana meča umori ovoliko kako bi tek odigrala sedam mečeva na nekom gren slemu pa ona bi padala na terenu od umora -zaključak nikakav umor nego devojka je bila bolja i zasluženo pobedila ne može Ana tako dobro igrati dva turnira zaredom jedan se posreći ali drugi vec je kraj u 1 kolu i to je realnost.

hmmm

pre 9 godina

Realno treba organizator da omogući igračima koji su igrali finale prethodnog turnira da igraju što kasnije,ali dobro. A Ana se obrukala,trebala je da odigra još ta dva gema ili jedan,nije bitno. Ovo je skroz bezveze,predaje meč gem pred kraj.

hawkeye

pre 9 godina

Ana je ove sezone sjajna,samo pitam se kako bi išlo komentarisanje da je pri tom rezultatu predala neka druga "popularnija" teniserka,smatram da je mogla da odigra još taj gem sem ako stvarno nije teža povreda.

znane-imanje

pre 9 godina

Desilo se jedino što je i moglo da se desi, kao što sam i predvideo u komentaru pobede JJ. Vođstvo je mogla da ima u početku - posle je umor odradio svoje. A zastoji u rezultatu su posledica medicinskih tajm-auta.
Organizatori u Kini su makar entuzijastični još dunsteri. Veći je problem diletantizam WTA (nisu samo kod nas!) koji bi zarad i zdravlja i kvaliteta igre morao da preventira ono što se upravo desilo.
Cinizam je u tome što je Ana danas 8.a, a bila je 9.a, pa Voznijacki ipak ide bez borbe i ima taj dan odmora. I to, naravno, što je u sedam dana Ana mogla da odigra i 5 mečeva i bez ovog ponedeljka.
I tako će ispasti da će iako u formi ispustiti rezultat na većem turniru zarad manjeg...

krastavčević božidar

pre 9 godina

Nikada, ali nikada finalisti prethodnog turnira nisu igrali prvo kolo odmah u ponedeljak, obicno je to utorak ili sreda. Posle neka neko kaze da se sve radi da Ana ne ide za Singapur!
(Filip, 22. septembar 2014 14:33)
Ne znam zašto ti je potrebno da nekoga obmanjuješ, kada ti je veoma dobro poznato, a bilo je poznato i svim teniserkama, da se u Vihanu igra u ponedeljak, dj danas, kompletno prvo kolo, svih 16 parova!Kakvu bre "teoriju zavere" naturaš?! Muguruza i Ana su došle, Kerber i Voznijacki se nisu ni prijavile, iako su baš one glavne konkurentkinje Ani za 8. mesto u Singapuru! A Ana je izdražala 23 gema, a nije htela još četiri poena i da sportski prizna poraz! Veoma nekorektno! To ne bi nikad učinili Nadal, Li Na, Azarenka, Federer, Šarapova... odhodaju tih zadnjih nekoliko poena, a ne ovako ponižavanje Pavljučenkove, koja je nadigrala umornu Anu i zasluženo ide dalje!

Sajonac

pre 9 godina

Kako je nije sramota? Ako nije u stanju da igra zasto se prijavljivala? I kako to da vrhunski sportisti nemaju snage i stalno su umorni? Nasi ljudi u selu rade svaki dan i po kisi i po susi i nemaju vikend i opet ne kukaju a zaradjuju daleko manje nego bilo koja teniserka. Ona za jedan dan zaradi koliko za godinu dana u Srbiji. Bruka.

TRex

pre 9 godina

" Ivanovićeva zatražila medicinski tajmaut, a posle petominutne
pauze obavestila glavnog arbitra da ne može da nastavi meč.
U ovom trenutku nije poznata vrsta i ozbiljnost njene povrede."

ja

pre 9 godina

Vidim da Ana ima mnogo drvenih advokata ovde. Većina ljudi koji kritikuju Anu ne misle ništa loše,ali da nije sportski predati meč gem pred kraj,nije. Mogla je da se šeta po terenu još taj jedan gem. Ja Ani želim sve najbolje,ali pitajte svaku osobu koja igra tenis(pa makar i amaterski) i velika većina će vam reći da to nije sportski. Svakom je draže da pobedi sa 7-6,7-5,nego 7-6,6-5.

MilojePI

pre 9 godina

Kazu ovde neki da sam zaludjen Jelenom, a oni ne mogu da prihvate da je to što je Ana uradila nesportski(osim ako nije stvarno katastrofalna povreda) i pisu o teorijama zavere protiv nje(a Ana najlepša i najpopularnija teniserka, stvarno ne znam kome bi stetilo da ona igra na zavrsnom)... Ne znam ko je ovde xaludjen....

Ante A

pre 9 godina

Kakav umor!! Vrhunski sportasi ne mogu bit umorni nakon par odigranih meceva.
Zene igraju na dva seta. Nemojte molim vas pricat o iscrpljenosti.
Pa to su vrhunski atlete koji treniraju i rade godinama da bi mogli da
podnose napore tipa igranje vise meceva zaredom!!
Jedan Profi nogometas odigra 80 utakmica godisnje,po utakmici pretrci 10 km.
To mogu jer su fizicki godinama na takvom vrhunskom nivou.
Jedna tenisacica odigra par meceva i onda se vec prica o umoru...
nemojte bit smjesni..ovdje se radi o nesportskom potezu i nista vise!!!
Ana mi je uvijek bila simpaticna,ali ovo je mrlja na njenu karijeru!!
Nisam bas ni siguran da je u pitanju ozljeda!!!

Pogledajte semafor ili 9:3

pre 9 godina

@Najbolja balkanska, uz Malejevu...
I te kako shvatam ovo o dvema "balkanskim divama" i sam ih često, jednu pored druge, pominjem, kad otpozdravljam zajapurenoj deci, jer je to "najbolja na Balkanu" mnogo simpatično pošto je Balkan kolevka tenisa. Uvek bio, još u vreme osmanlija. Kako me nisi razumeo? Nema većih "balkanogenija" od ovih što se ovde raduju, ima ih više nego juče, a da pojma nemaju o tome šta im donosi Peking niti šta je "Race lista" i kojim se putem ide ka Singapuru. Nikako "ibarskim" niti "starom kaldrmom carigradskom", kroz Sićevaćku kisuru i pored Sofije i Jedrena, jer u lošem su stanju svi balkanski putevi.

JS9

pre 9 godina

Mozda je mogla da odstatira taj 1 gem a mozda je i mnogo bolelo pa nije zelela da rizikuje. Mozda je istegla misic. Znacemo uskoro. Anastasija svakako ide u 2. kolo. Protiv odmorne Ane tesko da bi izvukla i set. Nakon 3. gema prvog seta Ana je pocela da se vuce po terenu. Ovo je izlzak na teren posle MTO i slike MTO:

http://www.meipai.com/media/132634199
http://www.wuhanopen.org/index.php/index-images-pid-51.html

Valjevo

pre 9 godina

@vv , A dublovi koji se igraju u razmaku? Ana ih ne igra tako cesto, ali ostale teniserke da, pa izdrze. Novak 2011 osvojio krs turnira za redom. Alo, ona je sportista.

Najbolja balkanska teniserka uz Malejevu

pre 9 godina

Šta deci, koja se ovde raduju i piskaruju bez veze, čovek da poruči a da nešto razumeju? Samo ovo - pogledajte semafor! Na "Race listi" Ana je od danas PETA a najbolja balkanska teniserka svih vremena, pored Bugarke Malejeve, ČETRNAESTA. Ana ima 4060 a najbolja balkanska 2765 bodova. Kad se ode u Singapur još 210 bodova dobija se kao poklon. A kako će zvanična WTA lista da izgleda posle Pekinga, neću da vas plašim.
(9:3, 22. septembar 2014 15:12)

Ti nisi shvatio da je u pitanju ironija i paradoks Milovljeve zaludjenosti? Kako da budu bolje pored Seles i Ivanovic koje su osvojile 10 GS titula (istina, 1 plus 9, ali nebitno). Kad moram ovako da otvaram oci.

Hellion

pre 9 godina

Možda nije sportski ali je po mene sjajno što je predala
http://tinypic.com/view.php?pic=35iuk5s&s=8#.VCAuL5SSy6w

Inače domaća teniserka Xu je predala Riske juče u trećem setu pri rezultatu 5:0 za Riske u TBu. Što bi neko rekao na vest o pauzi koju mlada Barty juče - individualan sport, mogu da se pokupe sa terena kad god hoće, bolje i to nego da prave budalama publiku kad im krene loše kao Monfils, Fonjini, Južni... pa počnu da igraju neke grozne dropšotove, aute od 3 metra i da se vuku po terenu dok ne izgube.

jao bre

pre 9 godina

Ama bre ljudi, nije razlog sto se mi bunimo predaja, nego trenutak kada je predala!
Predati nije sramota, to je, kada nesto nije u redu, sasvim normalno i to nije za ljutnju. Ali predati na kraju meca, to je bezveze. Tako oduzimas sve zasluge i svu cast protivnika/ce. Nije Ana bila toliko povredjena da ne moze da stoji ili hoda, ima slika kako odlazi sa terena. Pa mogla je da odstoji taj jedan gem, odgleda asove ili udari loptu ako moze i posalje u aut

realno

pre 9 godina

Ana sigurno nije predala mec zbog umor, niti zato sto nije zelela reglarno da izgubi, nego zbog povrede. Ana je teniserka koja ima ubedljivo najmanje predaja na celom WTA touru. Predaje meceve samo onda kada zaista ne moze da igra.
Prvi mec koji je predala u karijeri je bio protiv Li Na u Berlinu 2006. i to nakon sto je Ana dobila prvi set sa ubedljivih 6:1.
Ako ne verujete imate tu vest u arhivi sajta:
http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2006&mm=05&dd=10&nav_id=197170
Sem tog meca ima ukupno jos 5 predaja i svih 5 su bili iskljucivo zbog povreda.
Jelena koju ovde neki pominju ima u karijeri 21 predat mec uz jos 2 meca predata bez igranja. Zato molim vas ne pominjite Jelenu.

Sigurno da je umor imao uticaja na kretanje rezultata u ovom mecu.
Pavlicenkova je u prethodnih 6 susreta sa Anom uspela da osvoji samo jedan set.
I ovako umorna Ana se potpuno ravnopravno borila sa ruskinjom.
Do trenutka predaje Ana je imala u celom mecu svega 4 poena manje od protivnice. Ali povreda ju je naterala da preda mec
Verujem da bi Ana uspela da preokrene taj mec u svoju korist da nije bilo te povrede.
A to sto je predala jedan gem ili jedan poen pre kraja, samo znaci da je imala jake bolove u tim trenucim.
Bolje i da preda na takav nacin, nego da je iznose sa terena na kolicima, kao onu kineskinju nedavno na US Openu.

krastavčević božidar

pre 9 godina

Izvinjavam se zbog greške, imam puno posla, privatno sam u velikoj gužvi, nisam stigao danas da pogledam nijedan neč, nisam ni video žreb za Vuhan..lako je tu nekima koji su nabili penzijicu, ili dobili stan od tetke, kirija stiže.... pa ceo dan na netu i uz TV...ali ne prihvatam i dalje da je "teorija zavere" protiv Ane....jeste presedan da pobednik od nedelje igra odmah u ponedeljak, ali.....igraće Ana u Singapuru, sigurno....pa Nadal se u finalu Melburna ove odine jedva kretao, ali je ODIGRAO TRI SETA protiv Vavrinke,to je sportista.....sećam se i Azarenka jednom, plače od bolova, ali igra do kraja....protiv Ane nemam ništa više protiv(ovih godina da), svaka čast, prevazišla probleme sa psihom i servisom...ali, mogla je da izdrži još 4 poena, bilo bi sportski...

Baba iz Novoga Sada

pre 9 godina

Cemu prepirke, uvrede i prepucavanja o predaji? Umor ili povreda nije VAZNO? Glavni "krivac" je b92! Veliki MINUS za redakciju...nisu nasli za shodno da prvenstveno PROVERE vest o RAZLOGU Anine predaje vec brzopleto, na amaterski nacin, objavljuje informaciju na kontraverzijalan nacin, vest koja otvara pravu erupciju razlicitih misljnja. Nije bilo direktnog prenosa ovog meca ali...b92 ima "obavezu" kada je u pitanju novinarska etika da iznese javnosti ISTINITE vesti u kom slucaju nebi doslo do ovako velike polemike i rasprave, umor ili povreda PRAVI razlog za predaju meca.

Nakon duze bolesti i pauze od skoro dve godine ponovo se prikljucujem ovom popularnom forumu, bas nisam bila sigurna povratku ali sa mojih 77 godina starosti (ili mladosti...ah te puste zelje) nikada nikome ne garantuju sutrasnjicu.

Nadam se da ce b92 objaviti moja zapazanja, zdrava i objektivna kritika, je uvek prihvatljiva i dobrodosla i ako bas nije prijatna.

P.S. Cestitke Ani za osvajanje turnira u Tokiju a Jeleni uspesan nastavak u Kini.

ja

pre 9 godina

Neko pominje Jelenu kako je osvojila 3 turnira za redom ili Djokovca koji je osvojio 7.
Pa vidite Jelena je na ta 3 trnira uvek bila slobodna u prvom kolu i uvek izmedju finala prethodnog turnira i prvog meca na sledecem imala minimum 2 dana pauze.
Isti slucaj je i sa Djkovicem. I on je uvek bio slobodan u prvm kolu, a i nisu ni tih 7 turnira igrani odmah jedan za drugim.
Nije bilo pauze izmedju Indian Welsa i Majamija i izmedju Madrida i Rima, ali izmedju svih ostalih je bilo po 7 ili 14 dana pauze.
Ovo je stvarno redak slucaj da teniserka igra finale, a za manje od 20 sati vec igra prvo kolo sledeceg turnira.
Organizatori obicno vode racuna o takvim stvarima i pomere bar za jedan dan meceve finalista sa prethodnog turnir.
U Wuhanu to nisu uradili, jer ocigledn nemaju iskustva sa takvim stvarima. Taj turnir se ionako odrzava prvi put ove godine.
Na nekim turnirima na primer postoji i pravilo da finalisti pa cak i polufinalsi prethodog turnira automatski budu slobodni u prvom kolu sledeceg.
Tako ce na primer i obe finalistkinje ovog turnira u Wuhanu biti automatski slobodne u prvom kolu Pekinga, bez obzira da li su tamo medju nosiocima ili ne.

slavko

pre 9 godina

preala je nasa ana NACIONALE ALI ZASTO PREDAVATI KAD JE FALIO 1 POEN DA IZGUBI REGULARNO .oVAKO KVOTA JEDAN I JA OSTAH BEZ PARA .E ANCI ANCI ZAR I TI.......

Losmi95

pre 9 godina

Ana retired with a left thigh injury while trailing Russian world No.30 Anastasia Pavyluchenkova 7-5, 6-5 in the first round of the Dongfeng Motor Wuhan Open...

Ante Crncevic

pre 9 godina

Ovo je najnesportski potez jednog sportasa otkad pratim sport uopce.
Sramota! Predati mec kod 6-5 i 7-5 za protivnicu je omalovazavanje i ne
uvazavanje protivnika,a i organizatora te navijaca,gledatelja..
Pa ja bih stajao tih par poena pa da sam i bez noge..
Srami se nesportasice stoljeca!!!!!!!!!!

vojin

pre 9 godina

Skandal! Mogla je da odigra i taj jedna gem i da cestita pobednici. Cuj, predala na 5:6?! A da ej dobila set? Tada ne bi bila umorna. Ne znam da li joj je publika zvizdala (Kinezi su miran svet), alid a je zasluzila salvu zvuzduka jeste. Veoma nesportski gest.

novica

pre 9 godina

Mnogo je smešno kad predaš već izgubjeni meč na jedan gem pre kraja!?Čula žaba da se konj potkiva,pa i ona digla nogu.
Baš glupo,zar ne?

Kinez

pre 9 godina

Ala pisete opravdanja za Anu. Pa turnir u Vuhanu je poceo jos juce. Ako je htela da se odmara, nije trebalo da se prijavljuje za oba turnira. Verovantno nije ni sanjala da ce tamo da pobedi, pa da igra u dva dana. Uostalom, kad se igra bilo koji turnir, poslednja tri kola su dan za danom. Onda nema odmaranja. A ko joj je kriv sto nije nosilac pa da propusti prvo kolo?
Nego, mec je vec zavrsen. Izgubila je "SLAVNO", bolje reci sramno. Prvi set izgubila sa 7:5 i u drugom, kad je trebalo da Pavlicenkova sevira za mec pri 6:5 , ona predala.
Kako je nije sramota?

cccc

pre 9 godina

Jao svi pišete o nekom umoru ali to nije nikakvo opravdanje ,profesionalni sportista da se toliko umori nakon četiri odigrana meča na turniru (Tokio) i da ne može da odigra peti( a prvi meč na sledećem turniru)je neverovatno.Kakav umor crni nego je Pavljučenkova bila bolja i kraj ,pa Ana kad se na četiri odigrana meča umori ovoliko kako bi tek odigrala sedam mečeva na nekom gren slemu pa ona bi padala na terenu od umora -zaključak nikakav umor nego devojka je bila bolja i zasluženo pobedila ne može Ana tako dobro igrati dva turnira zaredom jedan se posreći ali drugi vec je kraj u 1 kolu i to je realnost.

Srbin iz Bara

pre 9 godina

Sramotno je predati meč u takvom momentu...koliko god da je bila umorna... trebala je makar sedeći da završi meč i čestita protivnici...

Vule, gornji Zemun

pre 9 godina

Svaka čast Ani za pobedu u Tokiju, ali se danas opet osramotila!Nedavno je protiv Šarapove tražila medicinski tajm aut, bez pravog razloga, razbila Ruskinji ritam, preokrenula meč i pobedila! Marija se posle meča s pravom ljutila!
Organizatori u Vuhanu su očigledno malo nevešti, ali danas je igrala i Pliškova, koja je juče pobedila u Seulu, savladala je Stosur! Ko je kriv Ani što nije nosilac, kao Kerber i Voznijacki, pa bi danas bila slobodna.
A igrati više od dva sata, celih 23 gema, a onda predati meč na servis Pavljičenkove.....ipak je nesportski i sramota!

Ante A

pre 9 godina

Kakav umor!! Vrhunski sportasi ne mogu bit umorni nakon par odigranih meceva.
Zene igraju na dva seta. Nemojte molim vas pricat o iscrpljenosti.
Pa to su vrhunski atlete koji treniraju i rade godinama da bi mogli da
podnose napore tipa igranje vise meceva zaredom!!
Jedan Profi nogometas odigra 80 utakmica godisnje,po utakmici pretrci 10 km.
To mogu jer su fizicki godinama na takvom vrhunskom nivou.
Jedna tenisacica odigra par meceva i onda se vec prica o umoru...
nemojte bit smjesni..ovdje se radi o nesportskom potezu i nista vise!!!
Ana mi je uvijek bila simpaticna,ali ovo je mrlja na njenu karijeru!!
Nisam bas ni siguran da je u pitanju ozljeda!!!

TurboNator

pre 9 godina

Zesce glupo da igra u Ponedeljak posle osvojenog turnira ali... Kad je vec dosla do 5:7 i 5:6 - zar nije mogla da odigra i izgubi jos jedan gem???

Prosto nepristojno!

Baki Zemunac

pre 9 godina

Ovde neki Anini fanovi pokušavaju da proture teoriju da "neko od gore" sve čini da oteža Anin plasman na turnir najboljih 8 u Singapuru! A što se Ana Ivanović prijavila za Wuhan, kada je znala da se svih 16 parova igra u ponedeljak 22.09? Došla je i Karolina Pliškova, iako je takođe juče trijufovala na turniru u Seulu, a danas i eliminisala Stosur! Došla je i Špankinja Muguruza, koja je u Tokiju igrala polufinale....a nisu došle Voznijacki i Kerber, koje su najveće konkurentkinje Ani za turnir u Singapuru!
U svakom slučaju ovo je nesportski potez Ane Ivanović, kada je videla da gubi od Anastasije Pavljučenkove, predala je meč! Toliko teška povreda, posle oko 2 sata igre i čak 23 gema!Malo je reći čudno!

ljiljana

pre 9 godina

Pliskova je igrala finale Seula pa nije predala mec. Da je bar zavrsila i izgubila, a ne ovako. S.Peng se prevrtala po terenu i nije htela da preda mec dok je nisu u kolicima odvezli sa terena. Nepostovanje protivnice, sta drugo reci.

Sajonac

pre 9 godina

Kako je nije sramota? Ako nije u stanju da igra zasto se prijavljivala? I kako to da vrhunski sportisti nemaju snage i stalno su umorni? Nasi ljudi u selu rade svaki dan i po kisi i po susi i nemaju vikend i opet ne kukaju a zaradjuju daleko manje nego bilo koja teniserka. Ona za jedan dan zaradi koliko za godinu dana u Srbiji. Bruka.

Melenci

pre 9 godina

pored toga sto nije bila fer prema Pavljucenkovoj tako je i Sarapova oplela jer kad je gusto trazi medecinsku pomoc.Ana priznali to ili ne pocela je i sa losim i ruznim taktikama koje nisu i me mogu biti odlika vrhunskih teniserki.Nije problem sto je izgubila mec,bice jos pobeda samo malo vise sportskog duha i fer pleja.

MilojePI

pre 9 godina

Kazu ovde neki da sam zaludjen Jelenom, a oni ne mogu da prihvate da je to što je Ana uradila nesportski(osim ako nije stvarno katastrofalna povreda) i pisu o teorijama zavere protiv nje(a Ana najlepša i najpopularnija teniserka, stvarno ne znam kome bi stetilo da ona igra na zavrsnom)... Ne znam ko je ovde xaludjen....

Valjevo

pre 9 godina

@vv , A dublovi koji se igraju u razmaku? Ana ih ne igra tako cesto, ali ostale teniserke da, pa izdrze. Novak 2011 osvojio krs turnira za redom. Alo, ona je sportista.

oklagija trol

pre 9 godina

Igrao sam da Ana izgubi makar jedan set, kvota 2.15. Znao sam da je umorna tako da je to bilo za ocekivati. Medjutim kvota koja ce mi se racunati je 1, tako je u tenisu kad dodje do predaje. Krajnji neprofesionalizam sa Anine strane mogla je odigrati jos jedan gem. A krajnji neprofesionalizam i od strane organizatora.

mmm

pre 9 godina

@Kinez
dzabe im objasnjavas! ne znaju oni sta je sportsko ponasanje. da su igrali basket bar,odbojku na pesku ili bilo sta u nekom koliko toliko takmicarskom duhu,znali bi koliko se postuje trud onog drugog. evo ga primer @Komentator
on jos dodaje na sve to kako je ona predala bukvalno na mec lopti protivnice,jos plus na servis protivnice i pravda je time sto je mnogo povredjena. alo!? koji ti mozak treba za to?! pa mogla je stati,ispratiti as ili servis viner(poslati sama u aut) protivnice i cestitati na pobedi. mene bi bilo sramota ma uradim ovo sto je ana. e sada,jedino ako joj je bilo kao onoj kineskinji pre par nedelja,kada je pocela da se grci i umalo kolabirala(mada je kineskinja i tada stajala na terenu uz vidno katastrofalno stanje,ali ana verovatno nije gledala taj mec kao ni vecina vas sto je branite).
@Kinez je lepo rekao,ako nije mogla nije ni trebala prijavljivati ili uopste izlaziti na teren. pa sta je mislila,da ce dobiti dva puta sa po 6:0 za pola sata?
ako nije nesto mnogo ozbiljno,SRAMOTA. koliko god navijam za anu.

krastavčević božidar

pre 9 godina

Izvinjavam se zbog greške, imam puno posla, privatno sam u velikoj gužvi, nisam stigao danas da pogledam nijedan neč, nisam ni video žreb za Vuhan..lako je tu nekima koji su nabili penzijicu, ili dobili stan od tetke, kirija stiže.... pa ceo dan na netu i uz TV...ali ne prihvatam i dalje da je "teorija zavere" protiv Ane....jeste presedan da pobednik od nedelje igra odmah u ponedeljak, ali.....igraće Ana u Singapuru, sigurno....pa Nadal se u finalu Melburna ove odine jedva kretao, ali je ODIGRAO TRI SETA protiv Vavrinke,to je sportista.....sećam se i Azarenka jednom, plače od bolova, ali igra do kraja....protiv Ane nemam ništa više protiv(ovih godina da), svaka čast, prevazišla probleme sa psihom i servisom...ali, mogla je da izdrži još 4 poena, bilo bi sportski...

zmijulja

pre 9 godina

Ako nije movla da ozdrzi nije trebala ni da se prijavljuje..ok osvojila je turnir, sad odmori.. Evo pliskova je juce osvojila turnir pa danas dobila Stosurovu.. Nisu organizatori niista krivi, cak su je stavili u skoro poslednjem terminu

ja

pre 9 godina

Vidim da Ana ima mnogo drvenih advokata ovde. Većina ljudi koji kritikuju Anu ne misle ništa loše,ali da nije sportski predati meč gem pred kraj,nije. Mogla je da se šeta po terenu još taj jedan gem. Ja Ani želim sve najbolje,ali pitajte svaku osobu koja igra tenis(pa makar i amaterski) i velika većina će vam reći da to nije sportski. Svakom je draže da pobedi sa 7-6,7-5,nego 7-6,6-5.

Kinez

pre 9 godina

@w
Nije fer da vredjas.
Ne znam koliko se razumes u tenis, verovatno vise nego ja u kompjuterske igrice.

Slazem se, nije sramno izgubiti 7:5, 7:5 vec rekoh da je sramno sto je predala pri rezultatu 7:5 6:5 za protivnicu. Mogla je da statira poslednji gem, a ne da ovako preda. To NIJE sportsko ponasanje. A najmanje razlog da vredjas drugog komentatora bez osnova.
Ako si ljut sto je izgubila, ili ti propalo kladjenje, tvoj problem. Ni TO te ne opravdava da vredjas.

krastavčević božidar

pre 9 godina

Nikada, ali nikada finalisti prethodnog turnira nisu igrali prvo kolo odmah u ponedeljak, obicno je to utorak ili sreda. Posle neka neko kaze da se sve radi da Ana ne ide za Singapur!
(Filip, 22. septembar 2014 14:33)
Ne znam zašto ti je potrebno da nekoga obmanjuješ, kada ti je veoma dobro poznato, a bilo je poznato i svim teniserkama, da se u Vihanu igra u ponedeljak, dj danas, kompletno prvo kolo, svih 16 parova!Kakvu bre "teoriju zavere" naturaš?! Muguruza i Ana su došle, Kerber i Voznijacki se nisu ni prijavile, iako su baš one glavne konkurentkinje Ani za 8. mesto u Singapuru! A Ana je izdražala 23 gema, a nije htela još četiri poena i da sportski prizna poraz! Veoma nekorektno! To ne bi nikad učinili Nadal, Li Na, Azarenka, Federer, Šarapova... odhodaju tih zadnjih nekoliko poena, a ne ovako ponižavanje Pavljučenkove, koja je nadigrala umornu Anu i zasluženo ide dalje!

luda mara

pre 9 godina

Nije predala u zadnjem gemu vec na mec lopti.Ono sto je bitno:trecoj mec lopti!Ako je htela da izbegne da se kaze da je porazena,mogla je vec prvu da pusti,ili da ne izbori ni jednu.Pogledajte slike,pa cete videti njen bol i ocaj.Dali je trebalo da padne u nesvest,da bi hejteri bili zadovoljni?Volim sto svi znaju sta je fer-plej,ali ga u svom zivotu retko primenjuju.,ali zato od drugih to ultimativno traze(iako za to razloga nema).Neka svako vodi racuna o svom postenju,o svom karakteru,o svom zivotu i neka i drugima daje to pravo.To sto je neko javna licnost ne daje pravo misevima za tastaturom davode racuna o tudim zivotima i da ih uce kako da ga zivi!

Komentator

pre 9 godina

Bože koliko gluposti od strane "poznavalaca" tenisa... Šta bi tek rekli da su znali da je Ana predala na meč lopti protivnice, a ne na gem do kraja? Šta mislite, majstori belog sporta, zašto je Ana predala na toj meč lopti, a ne na prethodne dve u istom gemu? Mislite li da je njoj drago što je povređena?
Ana je borac, igra pošteno, ne folira se... Jedna je od najboljih na svetu i ne može uvek da pobedi! Imam nekad utisak da pojedinci nisu videli u životu, a kamo li pridržali reket nekome. O igranju tek da ne pričam! Odakle Vam pravo da budete takvi, a niste videli svojim očima šta se desilo?
Mi nekad stvarno ne zaslužujemo sportiste kakve imamo...

Filip

pre 9 godina

Nikada, ali nikada finalisti prethodnog turnira nisu igrali prvo kolo odmah u ponedeljak, obicno je to utorak ili sreda. Posle neka neko kaze da se sve radi da Ana ne ide za Singapur!

Melenci

pre 9 godina

Pliskova je pobedila.Ana nije i nije u tome problem vec sto je predala.Samo jedan gem je u pitanju tako da predaja nije fer.Nije samo umor u pitanju vec i koncetracija jer nije ocekivala jak otpor.

hmmm

pre 9 godina

Realno treba organizator da omogući igračima koji su igrali finale prethodnog turnira da igraju što kasnije,ali dobro. A Ana se obrukala,trebala je da odigra još ta dva gema ili jedan,nije bitno. Ovo je skroz bezveze,predaje meč gem pred kraj.

iguss

pre 9 godina

Ana je predala mec,mozda i pametna odluka,ako je unorna ne treba forsirati i muciti se...Znamo svi kako bi oduvala Pavljucenkovu da je imala dan odmora vise...!!
Sve u svemu , sad pravac Peking tu je sansa za koji bod vise za Singapur,a da ne pricam sto ima jos Linz i Kremlj kup da igra ...Tesko da ce Kerberova ili bilo ko ispod nje bilo sta vise uciniti da je sprece da igra WTA Finals...
#Ajde

Mile

pre 9 godina

Zalosno je da ovoliko komentara osudjuju Anu zbog predaje, a jasno je da niko, pa ni pisac teksta, nije gledao mec, jer prenosa nije bilo nigde.
Prvo, za one koji se pitaju zasto je uopste igrala: turniri se prijavljuju mesecima unapred, a mislim da prvih 30 na listi moraju da igraju ove "premier" turnire (bar je tako za muskarce i masterse). Ukoliko nije u pitanju povreda, ne moze da se otkaze kad je turnir vec poceo. Ana ocigledno nije bila povredjena, jer je dan pre bez problema osvojila turnir. Naravno, ne samo u vreme prijave, nego ni u subotu nije mogla da zna da ce igrati finale i da ce tako umorna stici na sledeci turnir.
No, i pored toga, izdrzala je dva sata borbe i nije se predavala, iako je mogla da odigra lagano i izgubi ranije i bez toliko mucenja.
Cinjenica da je predala kod tog rezultata govori samo da je u pitanju nesto ozbiljno, bar u tom trenutku, i da bi svako dalje ostajanje na terenu znacilo rizik od jos gore povrede i doveo u opasnost ostatak sezone (ako vec nije).
Ima mnogo primera kad sportisti nisu hteli da odustaju, pa se stanje pogorsalo. Jedan primer koji mi pada na pamet, Jaroslava Svedova, na Hopman kupu 2010-te, nije htela da preda mec zbog bolova u kolenu. Rezultat - duga pauza i pad na listi i nikad se nije oporavila, a tada je imala najbolji plasman i forma joj je bila u usponu.
Padaju mi na pamet prilicno ostre reci kojima bih "pocastio" ove dezurne kriticare, ali verovatno ne bi bilo objavljena... a mozda nece ni ovako.

Малац

pre 9 godina

Kako je nije sramota?
(Kinez, 22. septembar 2014 13:28)

Извини господине, али мени овде у твом ставу нешто не штима.
Кажеш да је требала, без обзира на повреду и болове, малтене на коленима да одигра меч до краја и тада би била фер и велики спортиста у твојим очима.
Запиташ ли се притом какав би био спортиста на другој страни мреже да настави да игра и дотуче таквог ривала под тим околностима?

this is the end

pre 9 godina

Morao sam da se uključiim u komentarisanje, stvarno je bruka i sramota organizatora šta su smestili Ani! Pa ona je bukvalno iz aviona izašla na teren, pa gde to još ima! Verovatno će meč izgubiti jer je nemoguće da se u roku od jednog dana adaptira na uslove u Kini. Sramota organizatora, stvarno nekorektno, i sada nek mi neko kaže da nema nameštanja i muljačina na turu. Daj bože da se Ana oporavi do Pekinga, i da ova nameštaljka sa žrebom da bi Kerber i Wozniacki, koje se i danas odmaraju(!),putovale u Singapur. Toplo se nadam da će Ana uspeti da ode u Singapur posle svih ovih nameštenih žrebova i muljanja. Srećno Ana pa da uživamo u tvojoj igri na sledećim turnirima. I još jednom, sram bilo organizatore turnira u Kini!...bar su mogli meč pomeriti kao poslednji da se devojka odmori.

Mihajlo_BG

pre 9 godina

Ana je u Tokiju na desnoj butini ispod haljinice imala roze bandazu,mozda je bila u pitanju neka laka povreda. Ona je u Tokiju odigrala tri meca u tri dana,protiv veoma teskih protivnica i to na visokom nivou. Nastaviti to na drugom turniru,udaljenom 2000 km,bez dana odmora,protiv veoma kvalitetne teniserke,bez obzira sto protiv iste ima skor 6-0,nije nimalo lako. Nije imala vremena da se prilagodi podlozi,uslovima.. A da je podedjivala i ove nedelje,trebala bi da igra mec svakog dana,s obzirom da je finale u subotu,pored vec odigranih meceva u Tokiju. Ne moze to niko izdrzati,niti fizicki,niti psihicki. Trebalo bi uvesti to pravilo,da finalistkine prethodnog premijer turnira budu slobodne u prvom kolu.
Vazno je da se pripremi za Peking. Singapur je siguran.

Po mojoj proceni,Ana ce zavrsiti godinu izmedju 5 i 7 mesta.

stefi

pre 9 godina

Bozidare Krastavcevicu,pogledaj zreb za Vuhan,Vozniacki je u zrebu u Aninoj cetvrtini a Kerber kod Halep.90 % vas ne prati i ne zna cinjenice vec se samo javi kada treba da opljune po nekome.Tezak je zivot pun frustracija gde je glavna zanimacija da se omalovazavaju i vredjaju mladi,lepi i uspesni ljudi,u ovom slucaju AA.Ona je sve ono sto vi niste,idealna da se baci neki hejt.Da li ti je sada lepse i bolje,jesi li sretan sada?

Drug Li

pre 9 godina

Nikad više u Vuhan! Dugo pratim tenis i nikada se još nije desilo, mislim da ne grešim, da teniserka koja u nedelju igra finale jednog turnira u ponedeljak igra prvo kolo.

nik.

pre 9 godina

@ vojin ocigledno ne znas nista o Aninm predajama tokom karijere pa da ti malo pojasnim.Prvo da si pratio mec znao vi da je vecina gemova bila duga i da je Ana u gotovo svakom imala brejk sansu.Drugo Ana Ivanovic je izuzetno korektna po pitanju predaja, neke su npr. ona protiv Na Li kada je dobila prvi set 6-1 i predala ili protiv Kim Clijsters na samom startu meca.Seti se da u fed kupu protiv slovakinja nije predala iako su joj to sugerisali lekari dokle god je mogla na nogama da stoji. Na samom kraju bih napomenuo da je ona bila pred ovaj turnir u sjajnoj formi,Pavlicenkova u ocajnoj,Ana je pre ovog meca s njom imala skor 6 pobeda i 0 poraza.Da je bilo ikakve sanse da Ana nastavi, nastavila bi, pa ona je pre par meseci ovu Pavlicenkovu dobila 6-1 6-2. Zdrava i spremna Ana bi ovde do polufinala minimum stigla.

9:3

pre 9 godina

Šta deci, koja se ovde raduju i piskaruju bez veze, čovek da poruči a da nešto razumeju? Samo ovo - pogledajte semafor! Na "Race listi" Ana je od danas PETA a najbolja balkanska teniserka svih vremena, pored Bugarke Malejeve, ČETRNAESTA. Ana ima 4060 a najbolja balkanska 2765 bodova. Kad se ode u Singapur još 210 bodova dobija se kao poklon. A kako će zvanična WTA lista da izgleda posle Pekinga, neću da vas plašim.

luda mara

pre 9 godina

Molila bih komentatore da prvo saznaju prave informacije pre no sto komentarisu.Ana je povredila koleno.vrlo je verovatno da je povreda ozbiljna,i pitanje je da li ce se oporaviti za sledece turnire.Umesto da preskoci ovaj turnir,ona je htela da bude profesionalac,sto m oze vrlo skupo da je kosta!

allie

pre 9 godina

Malo je ovo vremena,ipak je druga drzava a i sigurno je emotivno istrosena nakon osvajanja Tokija.
Steta sto joj je izmaklo to jedno mesto nosioca,da je bar osmi kao Karolina imala bi bar dan odmora.

vv

pre 9 godina

@Kinez, mozes da je ne volis ali nemoj da lupas gluposti u vezi tenisa. Izgubiti 75 75 nije sramota vec dokaz da je izjednaceno i da sitnice pobedjuju. A ni na jednom ozbiljnom turniru se ne desava da dve pobednice iz prethodne nedelje odmah izadju na teren. Nijedna nije imala vremena ni za trening. Mogle su da igraju sutra pa da nemaju pauzu. Ovako ce Anastasija Pavljucenkova sutra odmarati pa tek u sredu igrati drugo kolo. Bolje idi igraj igrice na kompu nego sto komentarises ovde a nemas pijma

slavko

pre 9 godina

preala je nasa ana NACIONALE ALI ZASTO PREDAVATI KAD JE FALIO 1 POEN DA IZGUBI REGULARNO .oVAKO KVOTA JEDAN I JA OSTAH BEZ PARA .E ANCI ANCI ZAR I TI.......

hejterimauinat

pre 9 godina

Pavliučenkova je servirala i na 5:4 za meč, a Ana nije tad predala. To dovoljno demantuje sve vas koji tvrdite da je predala da ne bi izgubila, a očigledno niste ni pratili tok meča.

luda mara

pre 9 godina

Pa dobro ljudi,ako neko ne moze da se osloni na nogu,ako place kao kisa(znam,recicete razmazena,princeza itd)zasto bi se mucila i taj jedan gem.Jako je lako pricati o "sportskom duhu"(Ana to jako dobro zna)kad vas ne boli!Nazalost empatija je nestala,ostalo je samo pljuvanje!

vv

pre 9 godina

@cccc, razlika je u tome sto na grand slemu se igraju sedam meceva ali sa danom razmaka izmedju svakog meca. Ovde se igra svaki dan. Podloga je drugavija a ona nije imala vremena ni za trening da oseti podlogu

Više "komentara" danas nego juče, sve uzalud

pre 9 godina

Kako je Novak mogao da dobije sedam turnira a Ana nije mogla da igra u nedelju i u ponedeljak? Novak nije igrao u nedelju i ponedeljak, nije na meč došao povređen i ako Ana rodi bebu, a ja joj to želim, mogla bi da kaže - ja to mogu a Novak ne može. Utanjite malo, Ana je vodila sa 6:0 protiv Anastazije do danas, mogla je i da odustane (odakle to da kad se neko prijavi mora i da igra?!), očigledno da je htela da igra. Odakle sad to da se poslednji gem, i pored povrede noge, mora igrati? Zašto bi "odskakutala" taj gem, kako vi to zahtevate (ne sluša vas, ič!), kad ovaj vuhanski organizator to poštovanje ničim nje zaslužio, a publike u Vuhanu nije bilo ni na jednom meču. Ovo je Ani treća predaja u karijeri, a jedna naša ima 25 komada, najviše na Balkanskom poluostrvu, uz Bugarku Malejevu. Ko ne putuje u Singapur, jer nema kartu?

hawkeye

pre 9 godina

Ana je ove sezone sjajna,samo pitam se kako bi išlo komentarisanje da je pri tom rezultatu predala neka druga "popularnija" teniserka,smatram da je mogla da odigra još taj gem sem ako stvarno nije teža povreda.

samo moje misljenje

pre 9 godina

Cestitke Ani na osvojenom turniru koji je zavrsen juce!
Procitala sam da je povrijedjena i da je to bio razlog zbog kojeg je predala mec. Nije ni vazno sta je razlog, samo je vazno da se oporavi i da joj ne isklizne zavrsni turnir, za koji je puno, puno truda ulozila. Ali ipak je njeno zdravlje najvaznije. Dzaba svi pehari, GS i sve sto ide uz to.
Vi, koji nemate pametnijeg posla nego lijecite svoje frustracije pljuvanjem po drugim ljudima-stidite se! Vjerovatno je s tim osjecajem tesko zivjeti. Za vas niko ne zna, a za Anu zna cijeli svijet.
Sve najbolje Anci!!!!!

Bartel oduvala Peng, baš mi je drago

pre 9 godina

Ovo je Anin odgovor organizatoru. Nije reč samo o nedelji i ponedeljku nego i o terenu koji je PETOJ teniserki na "race listi" i DESETOJ na WTA listi, kao i odličnoj Pavljučenkovoj, određen (na centralnom igraju Bartel i Peng!?). Nije trebalo danas da igra. A kad je već igrala, ušla u žreb, njeno je pravo da preda meč u prvom kolu, pogotovo što je dosad predala samodva-tri meča u karijeri. Ovakvom organizatoru i WTA ekipi samo se ovakvom odgovorima na "muvanje" mora odgovoriti. Sam Vuhan ionako nije umornoj Ani mogao mnogo da donese (možda bi joj tek četvrto kolo donelo nešto bodova), Singapur je, mislim siguran, Ana je peta na listi, a pošto se Li povukla i Karolina i Kerber i Bušar idu u prvih osam. U Peking će Ana iću spremna i tamo može da overi kartu za završni.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Baš je glup turnir tj početak, kako neko može da bude odmoran i spreman ako je juče igrao u Japanu, a danas već u Kini? Jesu oni profi, ali nisu mašine

this is the end

pre 9 godina

Kako su se napalili Anini hejteri pa pljuju iz svih oružja! A da malo spustite adrenalin pa malo bolje razmislite o tome šta pišete. Juče i ovih dana ste ćutali kao bubice i eto, predade Ana meč i krene vaša lavina mržnje...ha, ha, ha, koji likovi ovde ne trućaju po blogovima! Da li ste se zapitali da li je fer prema Ani što su organizatori bili nemilosrdni sa terminom odigravanja njenog meča, a ako ništa drugo mogli su ostaviti taj meč kao poslednji meč dana, to je nekoliko itekako neophodnih sati da se Ana oporavi. Ani je, maltene, iz aviona otišla na teren da igra, da li je to fer prema takvoj sportistkinji koja je najbolji primer za sve najbolje u sportu? Ne,nije fer, nemilosrdno je, a vi niste čekali zvanično saopštenje razloga predaje već odmah kreće pljuvačina, a suštani je sasvim druga. Predaja meča, osim sprečavanja povrede, upućena je i organizatorima da vide kako su nehumani, kako ugrožavaju zdravlje teniserkama, surovo zar ne? To je bio atak na Anino zdravlje. Ovo se nikada ranije nije desilo. Odluka je dobra, pametna i razumna ,predala je meč da se ne bi više povredila i ugrozila zdravlje. O ovome će se sigurno na višim instancama teniskih asocijacija raspravljati, pa i o tome kako glupi rasporedi turnira zbog velikog novca ugrožavaju zdravlje sportistima,i kako je teško izdržati sezonu u fizičkom i mentalnom smislu a da to ne bude atak na orhganizam sportista. Anina odluka je potpuno ispravna,i nek je sreća posluži da ostane zdrava i završi sezonu uspešno.

realno

pre 9 godina

Ana sigurno nije predala mec zbog umor, niti zato sto nije zelela reglarno da izgubi, nego zbog povrede. Ana je teniserka koja ima ubedljivo najmanje predaja na celom WTA touru. Predaje meceve samo onda kada zaista ne moze da igra.
Prvi mec koji je predala u karijeri je bio protiv Li Na u Berlinu 2006. i to nakon sto je Ana dobila prvi set sa ubedljivih 6:1.
Ako ne verujete imate tu vest u arhivi sajta:
http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2006&mm=05&dd=10&nav_id=197170
Sem tog meca ima ukupno jos 5 predaja i svih 5 su bili iskljucivo zbog povreda.
Jelena koju ovde neki pominju ima u karijeri 21 predat mec uz jos 2 meca predata bez igranja. Zato molim vas ne pominjite Jelenu.

Sigurno da je umor imao uticaja na kretanje rezultata u ovom mecu.
Pavlicenkova je u prethodnih 6 susreta sa Anom uspela da osvoji samo jedan set.
I ovako umorna Ana se potpuno ravnopravno borila sa ruskinjom.
Do trenutka predaje Ana je imala u celom mecu svega 4 poena manje od protivnice. Ali povreda ju je naterala da preda mec
Verujem da bi Ana uspela da preokrene taj mec u svoju korist da nije bilo te povrede.
A to sto je predala jedan gem ili jedan poen pre kraja, samo znaci da je imala jake bolove u tim trenucim.
Bolje i da preda na takav nacin, nego da je iznose sa terena na kolicima, kao onu kineskinju nedavno na US Openu.

24

pre 9 godina

Muka mi je od ljudske negativnosti,zlobe,trazenja "dlake u jajetu",od nemogucnosti pojedinih ljudi da se na sekund postave u kozu druge osobe i shvate neke stvari.Muka mi je od konstantnog "hejtovanja" svega i svacega,od najgore osobine naseg naroda da si jedan dan najbolji a odmah drugi nevaljas,od onih koji svoje frustracije lece trazeci drugome mane,ponizavajuci ga,a ne znajuci da tako najvise govore o sebi.

au, kakvih kre.ena ovde ima

pre 9 godina

(Melenci, 22. septembar 2014 15:39)

Navodis kako je jedna nasilnica i rovacica bez sportske i ferplej kulture "oplela" po Ani. Nasilnica koja posle svakog prvog izgubljenog seta uzima toalet pauzu od 15 minuta a na protivnice rove neprestano bez trunke stida i srama a sve sa namerom da ih mentalno srusi. Sram te bilo zbog te zlobe koju sejes ovde.
Moderatori, izvinite..

To nisam ja, to je moja schauma

pre 9 godina

Organizacija turnira je smesna, prvo od rasporeda meceva po terenima, pa do celog rasporeda meceva po kolima. Samo Madrid i Peking obicno pocinju sa prvim mecevima u nedelju, s tim da su npr u Pekingu prva 4 nosioca iz polufinala prethodnog turnira (onda Tokyo, sada Vuhan) bila slobodna. Tribine su prazne, boja podloge nalik na onu iz Istanbula. Bolja posecenost nece biti ni sledece nedelje u glavnom gradu, a u Singapuru ocekujem atmosferu kao u pozoristu.

realno

pre 9 godina

Ne verujem da je razlog predaje umor. Pavlicenkova je trebala da servira za pobedu.
Niko ne predaje mec jedan gem pre kraja, sem ako nije ozbiljno povredjen,
Na lajv skoru je pri rezultatu 5:5 bila velika pauza.
Ocigledno je tada trajao medikal tajn aut u kojem je Ani ukazivana pomoc.
Nadam se samo da Anina povreda nije ozbiljnija I da ce moci igrati sledece nedelje u Pekingu.

Maja

pre 9 godina

U, jeee, sve sami fer plej igraci zabrinuti za buducnost sporta i Anine duse! Jedva docekali da je zbog necega pljuju! Propalo im kladjenje pa opleli po Ani.
Fuj, muka mi je.
A Pavljucenkova je prosla u drugo kolo ovako ili onako, dobila bodove, pare i nekoliko minuta manje igre. Niko joj nije oduzeo pobedu, nemojte da se brinete. Ovde je samo Ana izgubila jer se povredila i pitanje je da li ce se oporaviti dovoljno za Peking, koji je za nju mnogo vazniji turnir. Probala ja da ispostuje organizatore ali joj se to na kraju obilo o glavu, samo je sebe ostetila.

JS9

pre 9 godina

Mozda je mogla da odstatira taj 1 gem a mozda je i mnogo bolelo pa nije zelela da rizikuje. Mozda je istegla misic. Znacemo uskoro. Anastasija svakako ide u 2. kolo. Protiv odmorne Ane tesko da bi izvukla i set. Nakon 3. gema prvog seta Ana je pocela da se vuce po terenu. Ovo je izlzak na teren posle MTO i slike MTO:

http://www.meipai.com/media/132634199
http://www.wuhanopen.org/index.php/index-images-pid-51.html

Najbolja balkanska teniserka uz Malejevu

pre 9 godina

Šta deci, koja se ovde raduju i piskaruju bez veze, čovek da poruči a da nešto razumeju? Samo ovo - pogledajte semafor! Na "Race listi" Ana je od danas PETA a najbolja balkanska teniserka svih vremena, pored Bugarke Malejeve, ČETRNAESTA. Ana ima 4060 a najbolja balkanska 2765 bodova. Kad se ode u Singapur još 210 bodova dobija se kao poklon. A kako će zvanična WTA lista da izgleda posle Pekinga, neću da vas plašim.
(9:3, 22. septembar 2014 15:12)

Ti nisi shvatio da je u pitanju ironija i paradoks Milovljeve zaludjenosti? Kako da budu bolje pored Seles i Ivanovic koje su osvojile 10 GS titula (istina, 1 plus 9, ali nebitno). Kad moram ovako da otvaram oci.

Pogledajte semafor ili 9:3

pre 9 godina

@Najbolja balkanska, uz Malejevu...
I te kako shvatam ovo o dvema "balkanskim divama" i sam ih često, jednu pored druge, pominjem, kad otpozdravljam zajapurenoj deci, jer je to "najbolja na Balkanu" mnogo simpatično pošto je Balkan kolevka tenisa. Uvek bio, još u vreme osmanlija. Kako me nisi razumeo? Nema većih "balkanogenija" od ovih što se ovde raduju, ima ih više nego juče, a da pojma nemaju o tome šta im donosi Peking niti šta je "Race lista" i kojim se putem ide ka Singapuru. Nikako "ibarskim" niti "starom kaldrmom carigradskom", kroz Sićevaćku kisuru i pored Sofije i Jedrena, jer u lošem su stanju svi balkanski putevi.

BeObjective

pre 9 godina

Pa sta ako je predala jedan gem pre potencijalnog zavrsetka meca. Da nije te povrede mozda bi vratila brejk i dobila set u taj-brejku. Ona zna najbolje i ona odlucuje a ovi komentari ovde su krajnje smesni!

jao bre

pre 9 godina

Ama bre ljudi, nije razlog sto se mi bunimo predaja, nego trenutak kada je predala!
Predati nije sramota, to je, kada nesto nije u redu, sasvim normalno i to nije za ljutnju. Ali predati na kraju meca, to je bezveze. Tako oduzimas sve zasluge i svu cast protivnika/ce. Nije Ana bila toliko povredjena da ne moze da stoji ili hoda, ima slika kako odlazi sa terena. Pa mogla je da odstoji taj jedan gem, odgleda asove ili udari loptu ako moze i posalje u aut

znane-imanje

pre 9 godina

Desilo se jedino što je i moglo da se desi, kao što sam i predvideo u komentaru pobede JJ. Vođstvo je mogla da ima u početku - posle je umor odradio svoje. A zastoji u rezultatu su posledica medicinskih tajm-auta.
Organizatori u Kini su makar entuzijastični još dunsteri. Veći je problem diletantizam WTA (nisu samo kod nas!) koji bi zarad i zdravlja i kvaliteta igre morao da preventira ono što se upravo desilo.
Cinizam je u tome što je Ana danas 8.a, a bila je 9.a, pa Voznijacki ipak ide bez borbe i ima taj dan odmora. I to, naravno, što je u sedam dana Ana mogla da odigra i 5 mečeva i bez ovog ponedeljka.
I tako će ispasti da će iako u formi ispustiti rezultat na većem turniru zarad manjeg...

soul

pre 9 godina

Zalim ljude koji u svemu vide samo negativnu stranu.
A sto se tice turnira: Samo prvih osam nosilaca igraju pet kola,ostale devojke(ukljucujuci Anu) sest kola.
Finale se igra u subotu,sto znaci da bi Ana igrala dan za danom.
Greska je sto nema kao sto je slucaj sa Madridom i Rimom da devojke koje igraju 1/2 Madrida dobijaju u Rimu slobodno prvo kolo.
Ovde to nije slucaj,Ani zelim da se oporavi i nastavi u Pekingu tamo gde je stala :)

Hellion

pre 9 godina

Možda nije sportski ali je po mene sjajno što je predala
http://tinypic.com/view.php?pic=35iuk5s&s=8#.VCAuL5SSy6w

Inače domaća teniserka Xu je predala Riske juče u trećem setu pri rezultatu 5:0 za Riske u TBu. Što bi neko rekao na vest o pauzi koju mlada Barty juče - individualan sport, mogu da se pokupe sa terena kad god hoće, bolje i to nego da prave budalama publiku kad im krene loše kao Monfils, Fonjini, Južni... pa počnu da igraju neke grozne dropšotove, aute od 3 metra i da se vuku po terenu dok ne izgube.

Mare

pre 9 godina

Steta... Posle onakve igre u Tokuju,
ali nije Anci trebalo da izlazi na
teren al jbg sta je tu je...
Ali ovo je takodje bruka i sramota
organizatora da nekog roknu odmah dan posle
osvojenog turnira izaci na teren sto neko rece
bukvalno je iz aviona izasla na teren!!!
Organizacija organizatora je 0 !!
Idemo dalje Ana, nadam se da nije neka ozbiljna
povreda u pitanju.

uvek za Anu

pre 9 godina

Nisam gledao, ali sam gledao finale Tokija juče. Ne razumem šta je čudno- devojka je osvojila turnir, nanizala imena kao što su Azarenka, Šafarova, Kerber i Woznjacki u nekolko dana, sasvim je normalno da se telo umorilo. Ako je razmak između mečeva bio 30 sati, više bi me iznenadilo da je odigrala dobro. Vratiš se u hotel, pa na aerodrom u Tokiju, letiš, aerodrom, hotel u Kini, a trebaš i da spavaš, jedeš, upoznaš novi teren, odradiš trening- nemoguća misija.. (a za sve to vreme mnogi su sedeli na g.zici, pa jeli, pa spavali, pa opet sedeli..)
Ps- sumnjam da je tek tako predala gem pre kraja, nije to njen stil. Ako je tako odlučila, znači da je postojala realna opasnost od povrede ili slično..

TRex

pre 9 godina

" Ivanovićeva zatražila medicinski tajmaut, a posle petominutne
pauze obavestila glavnog arbitra da ne može da nastavi meč.
U ovom trenutku nije poznata vrsta i ozbiljnost njene povrede."

ja

pre 9 godina

Neko pominje Jelenu kako je osvojila 3 turnira za redom ili Djokovca koji je osvojio 7.
Pa vidite Jelena je na ta 3 trnira uvek bila slobodna u prvom kolu i uvek izmedju finala prethodnog turnira i prvog meca na sledecem imala minimum 2 dana pauze.
Isti slucaj je i sa Djkovicem. I on je uvek bio slobodan u prvm kolu, a i nisu ni tih 7 turnira igrani odmah jedan za drugim.
Nije bilo pauze izmedju Indian Welsa i Majamija i izmedju Madrida i Rima, ali izmedju svih ostalih je bilo po 7 ili 14 dana pauze.
Ovo je stvarno redak slucaj da teniserka igra finale, a za manje od 20 sati vec igra prvo kolo sledeceg turnira.
Organizatori obicno vode racuna o takvim stvarima i pomere bar za jedan dan meceve finalista sa prethodnog turnir.
U Wuhanu to nisu uradili, jer ocigledn nemaju iskustva sa takvim stvarima. Taj turnir se ionako odrzava prvi put ove godine.
Na nekim turnirima na primer postoji i pravilo da finalisti pa cak i polufinalsi prethodog turnira automatski budu slobodni u prvom kolu sledeceg.
Tako ce na primer i obe finalistkinje ovog turnira u Wuhanu biti automatski slobodne u prvom kolu Pekinga, bez obzira da li su tamo medju nosiocima ili ne.

Losmi95

pre 9 godina

Ana retired with a left thigh injury while trailing Russian world No.30 Anastasia Pavyluchenkova 7-5, 6-5 in the first round of the Dongfeng Motor Wuhan Open...

Irena

pre 9 godina

Ako je Ana bila povredjena, onda naslov ove vesti treba da glasi povredjena Ana predala mec, a ne umorna! Zasto redakcija ne proveri tacnu informaciju pre nego sto objavi i stavi takav naslov

Mare,NS

pre 9 godina

Kad bi veliki deo onih,koji ostavljaju komentare,vec jednom shvatio da su i Ana i Jelena,SRPSKE teniserke,bilo bi mnogo lakse citati sve ovo!
Svaki Anin i Jelenin uspeh dozivljavam jednako,bas kao i svaki neuspeh!
Kad igraju jedna protiv druge,navijam da mec bude dobar,da pokazu svetu,kakve teniserke imamo,a na terenu neka pobedi bolja u tom trenutku!
Dakle,bravo Ana,za pobedu u Tokiju i glavu gore,srecno Jelena u nastavku turnira,mozda obradujes SRBIJU,kao Ana na proslom turniru!

Baba iz Novoga Sada

pre 9 godina

Cemu prepirke, uvrede i prepucavanja o predaji? Umor ili povreda nije VAZNO? Glavni "krivac" je b92! Veliki MINUS za redakciju...nisu nasli za shodno da prvenstveno PROVERE vest o RAZLOGU Anine predaje vec brzopleto, na amaterski nacin, objavljuje informaciju na kontraverzijalan nacin, vest koja otvara pravu erupciju razlicitih misljnja. Nije bilo direktnog prenosa ovog meca ali...b92 ima "obavezu" kada je u pitanju novinarska etika da iznese javnosti ISTINITE vesti u kom slucaju nebi doslo do ovako velike polemike i rasprave, umor ili povreda PRAVI razlog za predaju meca.

Nakon duze bolesti i pauze od skoro dve godine ponovo se prikljucujem ovom popularnom forumu, bas nisam bila sigurna povratku ali sa mojih 77 godina starosti (ili mladosti...ah te puste zelje) nikada nikome ne garantuju sutrasnjicu.

Nadam se da ce b92 objaviti moja zapazanja, zdrava i objektivna kritika, je uvek prihvatljiva i dobrodosla i ako bas nije prijatna.

P.S. Cestitke Ani za osvajanje turnira u Tokiju a Jeleni uspesan nastavak u Kini.

simple

pre 9 godina

Aman ljudi nije mogla nikako da igra sutra,nije greska organizatora jer se danas mecevi prvog kola moraju zavrsiti.
Greska je u kalendaru koji pravi Wta,Ako Wuhan pocinje u nedelju(tj. juce) finale Tokija je moralo biti u subotu,Tokio svakako ima manji kostur,ucestvuju 32 devojke,a ovde je 64.
Bilo koja devojka van top8 ce morati da odigra sest meceva od ponedeljka do subote da bi osvojila turnir.Bez pauze ili dana odmora.
Surovo jeste i Wta preteruje sa trpanjem ovih Premier turnira u Aziju.