Nedelja, 21.09.2014.

13:53

Hamiltonu sjajna pobeda i vrh!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Singapura, 14. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Hamiltonu sjajna pobeda i vrh! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Dr House

pre 9 godina

Najveca glupost u F1 je safety-car. Vozis na primer 30 krugova kao lud, napravis 1 min. 30 sec. prednost i oni ti to sve poniste izlaskom na stazu, a ti predvideo jedan odlazak u box vise i ode pobeda cak i podijum!? Dobro sad nije, ALI se desavalo ? Nikad mi to glupo pravilo nece biti jasno.Zar ne mogu da imaju ponovljen start sa razlikama koje su bile u trenutku izlaska. Zamisli prekine se utakmica iz nekog razloga i nastavi se vremenski gde je stala a rezultat se vrati na 0:0!

Dragan F14T

pre 9 godina

Sećam se ja dobro šta se dešavalo! Vilenev je udario Šumahera kada je hteo da ga obiđe i ispao iz trke a Šumaher pobedio i uzeo titulukoju su mu lopovi iz Fie oduzeli.Za tvoju informaciju oduzeli su mu sve bodove iz te sezone iako nije bilo NIJEDNOG dokaza da je namerno izbacio Villenevuea, a i nije.Bolela ih te dominacija Ferarija tih godina...
FORZA FERRARI!

Meklaren MP4-29

pre 9 godina

Moram da odgovorim Draganu koji kuka za Ferarijem. Sto se 1997 godine tice titula je osvojena na stazi a ne za zelenim stolom, Vilnev je zavrsio tu trku a Sumaher nije. Sumaher je to godine veci deo sezone vodio ali se u drugom delu sezone malo vise kockao i na kraju izgubio. Sto se tice obilazenja za ceo krug tada je Ferari imao podrusku FIA-e jer je Sumaher svojim dolaskom napravio tim i za stazu i za lobiranje. Sve promene pravila koje su usledile od 2000 godine isle na njihovu vodenicu. Sta je bio u Suzuki 2003 godine kada je gotovo izbacio rodjenog brata sa staze kako bi ostao osmi i uzeo titulu. Te godine se Ferari zalio jer je Mislen imao znatno bolju i brzu gumu pa je FIA tu nesto ispeglala. Sto se 2008 godine tice Madjarska pucanje motora na starto-ciljnom pravcu, greska u boksu u Singapuru, kukavicka voznja u Monci. Tu je otisla titula a ne u Inter-lagosu. Alonso je za klasu bolji od Mase i on je u svemu tome najmanje kriv. Kimi kao Kimi on je takav kakav je i to se ne moze promeniti. Ferariju trenutno nema pomoci oni su se vratili na neku 94, 95 godinu kada su imali Bergera i Alezija a nigde rezultata. Njima je potreban bolji bolid i nista vise i velikom Sumaheru je trebalo cetiri godine da sklopi sve kockice. Na kraju motor kao motor ne dobija trku ima nesto i u bolidu.Ferari i dalje ima veliku podrusku samo je problem u tome sto ne zna da je iskoristi.

Djox

pre 9 godina

@Žalosni
Pod raznim pseudonimima saljes komentare ali je tvoj "stil" lako prepoznatljiv. Nema svrhe odgovarati na kojestarije koje pises jedino mi nije jasno odkud kod tebe tolika mrznja prema Alonsu? Sta ti je on konkretno uradio (osim sto je pobedio tvog omiljenog vozaca Sumahera)?

Žalosni

pre 9 godina

Žalonso je još jednom dokazao klasu.Fantastično četvrto mesto u stilu velikog šampiona.Mada, bilo bi i bolje da je ispred njega bio "veliki" Magnusen pa da može da isprovocira kaznu za njega i da se opet, u šampionskom stilu, bez borbe popne na podijum.Fetela je već malo teže kazniti, on je ipak velika zverka ali ja mislim da je ipak učinjena velika nepravda Žalonsu.Eh da je juče tu bio Nelsinjo...

Dragan F14T

pre 9 godina

Ferari je napravio ogromnu grešku što je doveo Fernanda Alonsa koji je srušio sve što je Ferari izgradio u svojoj dosadašnjoj istoriji.Sabotiranje Masse im se obija o glavu jer je Massa daleko sposobniji da donese Ferariju titulu ali je Santander banka želela da njihov vozač bude privilegovan.Raikonen je odavno za penziju.Rešenje je da vrate Masu i dovedu Fetela i titula je tu.ŠProblem je samo što Mercedes ima privilegije u okviru FIA da razvija motor tokom cele sezone za razliku od drugih, zar neko misli da Ferari ne može napraviti bolji motor od Mercedesa? Pa kada je svima bilo dozvoljeno razvijanje motora Ferari je obilazio za krug Meklaren sa Mercedesovim motorom pa su morali da ih špijuniraju ne bi li ih nekako pobedili.Berni je naravno sredio da Britanci prođu nekažnjeno.Ovo je lakrdija kao i ona hamiltonova titula iz 2008. kada je Meklaren jedini imao kontrolu proklizavanja koja je zabranjena ostalim ekipama.A kad je Vilenneuvee dobio titulu za zelenim stolom koju su oduzeli Šumiju jer ga je navodno izbacio sa staze... žalosno! Ferari mora da se sredi inače će od najvećeg tima svih vremena ostati samo ime i ništa više.
Alonso u penziju, Raikonen u penziju.
FORZA FERRARI!

Timer

pre 9 godina

@Mobil 1
Alonso je napravio gresku na prvoj krivini i zato propustio Fetela, dakle ni po kom osnovu nije mogao da zaradi kaznu.
A ovi koji misle da je Alonso trebao da napadne Rikarda, opet pitanje, po kom osnovu, cime? Kada se Kimi bude borio sa Rikardom i Fetelom za poziciju tada ce ih i Alonso obici, dotle mogu samo da ih gledaju i dam im zavide.

PETROBRAS

pre 9 godina

Kako neko može da kaže da je trka bila dosadna? Toliko toga neobičnog smo videli - Rozberg odustao, Fetel ispred Rikarda, Ferari bolji od Vilijamsa, Botas van bodova, Meklaren nije kažnjen, Maldonado se nije slupao... Stvarno nesvakidašnje situacije juče u Singapuru.
P.S. Šalim se :) Smaračina od trke

Ske

pre 9 godina

koliko struje se potrosi na ovoj trci bas me zanima uzimajuci u obzir koliko ovde ima reflektora ?
(Mrcina, 21. septembar 2014 16:21)

Ne mnogo manje od prosecne veceri u Singapuru
Izguglaj "Singapore at night"

Inace prvi put u zivotu bejah na trci Formule 1 i to bas ovde, na krivini pre startno-ciljnog pravca kod "Singapore Flyer-a"
Osecaj je NEVEROVATAN!
Ako mozete, sto pre idite na neku F1 trku necete se pokajati, pa makar bila i najdosadnija trka u istoriji.

Oto Rehagel

pre 9 godina

Ciničan ajde ne lupaj, u Kanadi Rozberg nije imao problema sa kočnicama već samo sa motorom dok je Hamilton imao i sa motorom i sa kočnicama a zbog ovog drugog je odustao.

Mobil 1

pre 9 godina

Батон је данас возио једну од бољих трка ове сезоне али нажалост пех.Е сад мени нешто није јасно, Магнусен је кажњен у Белгији за ОНО а Сутил данас није за оно силеџијско гурање Переза у зид??? Шта сад оно у Белгији је као било опасније од овог данас? Срамота! А да је неко од Мекларенових возача урадио данас оно што је урадио Алонсо на почетку трке попио би казну 100%... Па онда причајте да судије не мрзе Мекларен.Хамилтон фантастичан данас, као и целе сезоне.Надам се да осваја титулу, више је заслужује од Розберга.Жан Верње је био одличан у завршници, улепшао трку! Кад би сваки пут тако возио где би му био крај.Маса солидан, Алонсо траљав а Раиконен још гори.Која штета за Кобајашија, човек се толико радује сваки пут када добије прилику да вози али никакко не иде у оном распалом Катерхему! Дајте му неки бољи болид и развалиће.Перез је исто био добар и да није било Сутила могао би још боље да прође.Ботас имао проблем пред крај, не знам какав? Надам се да ће у Јапану Кевин и Џенсон освојити доста бодова како би претекли Форс Индију до краја сезоне јер је позиција у пласману важна због већих прихода.Поздрав свим навијачима Мекларена!

shicra

pre 9 godina

Namešteno. Rozberg vratio za ono u Belgiji što je uradio Hamiltonu. Sad će svakako biti uzbudljivije a i neće ga više navijači izviždavati.

Alex PB

pre 9 godina

Svaka cast Luisu, odlicna trka! Vernije me odusevio sa onim preticanjima na kraju! Neko pominje kako Alonso nije napao Rikarda, odgovor po meni da jednostavno nema bolid za tako nesto. Jer u suprotnom, ne bi taksirao citav period trke posle sejfti kara. Pozdrav za sve ljubitelje F1! :)

Pariz

pre 9 godina

Čestitke Luisu za onu vožnju posle SC jer ipak je to odradio na 20 i kusur krugova starim gumama.Što se tiče Alonsa mislim da bi bez SC bio drugi jer je taman stekao 7-8 sek prednosti ispred Fetela, pa mislim da bi bolje pratio ritam Luisa nego vozači iz RB.Napredak Ferrija je očit ali samo na stazama gde motor nije glavni faktor.Rikardo std dobar,Kimi prosek (kao i većinu sezone)a vala danas mu je boks uprskao bar poziciju ili dve.Fetel je danas završio ispred Rikarda ali imam utisak da je neka druga staza u pitanju da bi opet bio iza kolege. A što se tiče same trke dosadano. Očekivao sam ipak da će konkurencija biti malo bliže Mercedesu s obzirom na Q ali izgleda da je to još uvek čista fantazija.Baton mlak Kevin grize.Generalno danas MCL loš.Odavno su se oni okrenuli bolidu za 2015 g.Možda neki put bljesnu ali samo u vidu Magnusena.Dečko grize i kao takav može ostati u timu. Poz @HUMSKA.Biće bolje sledeće godine.

F1

pre 9 godina

Navijam za Alonsa, ali me je danas definitivno razočarao. Da posle SC-a, ni ne pokuša da drži prilepak sa Rikardom, već da se odmah prebaci u ziheraški režim čekanja njihove taktike... Odmah sam znao da će izgubiti podijum. Danas je zaslužio kritike ziheraša koje mu često (nepravedno) pripisuju.

PS
Svaka čast Hamiltonu - odr'o je.

Holy Smoke

pre 9 godina

Uzasna trka. Meni je bila i dosadna. Standardna dominacija Mercedesa, kao nekad Sumaher u Ferariju i pisanje po sitotinji. Hvale ovog Hamiltona kao da je cudo napravio, a on lik i sa gumama starim 30 krugova pravi bolje vreme od red bula koji je sa wiliamsom navodno najblizi mercedesovim performansama. I sta je to Hamilton uradio da ga voditelji dizu u nebesa? Samo je seo u najjaci bolid i odvozao trku do kraja. Alonso me je malo razocarao, ponadao sam se da ce se popeti na podium, na zalost nista od toga. On samo dokazuje koliko je vazan Ferariji, jer bez njega oni bi mogli da sanjaju cetvrto mesto. O Kimiju ne moram nista ni da pricam, ono gubljenje pozicije pred kraj trke sve govori o njemu i njegovoj voznji na danasnjoj trci. Suma sumarum, dosadna trka, Hamilton na kraju uzima titulu. Rozberg je samo jedan prosecan vozac u dobrom bolidu.

cinican

pre 9 godina

Za bolje upucene izdanje Ferrarija nije iznenadjenje jer na prethodnim trkama gde je kombinacija sa gumama bila kao ovde ( meke i super meke ) tempo bio odlican na super mekim. A sto se tice broja kvarova u Mercedesu Kanadu racunajte 1 - 1 jer su obojica vozaca imala isti kvar. Druga je stvar ko je bio umesniji da pokvareni bolid dovuce do cilja.

nekerozberg

pre 9 godina

1. Bas bih voleo da vidim taj deo koji se pokvario Rozbergu. Verovatno kutijica 10x20x1,5cm. I ima 2-3 konektora. Ja to nikad ne bih stavio u sam motor zbog raznih vibracija najbolje da stoji negde na nosu bolida gde je uglavnom i reklama za Manjeti-Mareli. A i na samom volanu nije lose smestiti je. Mozda ne moze bas da se zameni brzo kao tockovi ali... A i gume pre trke proveravaju pa ih drze na radnoj temperaturi. Pa dobro, da biste izbegli dalje kaznjavanje najsigurnije je da vratite poziciju.
2. Odlicna voznja Hamiltona. Jednostavno trku u Singapuru mozete u svojoj glavi da izrezirate do najsitnijih detalja, i ko ce kad da se slupa i koliko dobijate sa ovim ili onim gumama i kad ce biti guzva na stazi... Sve to bi palo u vodu bez vozaca koji ce idealno, bez greske, odraditi to sto ste zamislili. A onda kad vratite film nije poenta da je odradio odlicno - poenta je u tome sto ne biste imali tu zamisao da niste znali da ce biti realizovana bez greske! E sad posto je opet vodeci, ako krene sa memoarima i pricama o detnjistvu to moramo da prezivimo.
3. Rasplet na kraju posle SC-a? Sto kaze nas narod "stra' cuva lojze". Mozda bi Fetel bolje drzao rastojanje za Luisom ali sta ako bi ga to kasnije kostalo u duelu sa Rikardom i Alonsom (mislim na gume). Mozda bi Redbul naredio Fetelu da pusti Rikarda ali sta ako i Alonso krene za njim. Mozda je Alonso mogao brze odmah posle SC-a, ali zasto rizikovati kad ce mozda na kraju prednost sa gumama biti veca... I ostade isti poredak.

Zatezalo

pre 9 godina

Mecedes Benz AMG Petronas bez displeja,DRS-a,KERS-a i ostalih tehnoloskih cudesa sporiji od Toro Rosa, Marusije i Kartehajma ...Bas me zanima dal bi neki bolji vozac uspeo sa bolidom iz 80-tih godina proslog veka da ucini nesto vise protiv "fenjerasa"?

Alternator=ultimatum

pre 9 godina

Jako mi je žao vas koji ste likovali na sva usta kada su se Hamiltonu događali pehovi... Bilo je slatko, vreme je da malo bude i gorko.Kimi opet ništa u trci, kao da nije vozio, Alonso već znatno bolji, Baton baksuz, Sutil bezobrazan - ne prvi put, dosadna trka.I radovanje Fetela drugom mestu, rezultat sezone za velikog šampiona, neprocenljivo! Botas mislim da je ostao bez goriva pred kraj, samo tako se može objasniti onakvo krivudanje bolida i gubitak pozicija.Ččekamo Suzuku...
@Djox pa taj Vilijams je bolji i od Red Bula, možda samo danas nije bio na ovakvoj stazi.A Ferari je daleko iza i jednih i drugih, to se slažem.

KEVIN DURANT!!!

pre 9 godina

Singapur 2013:
"Kakva vožnja Fetela, dve sekunde po krugu, to je pravi vozač, bravo majstore!"
Singapur 2014:
"Ma lako je tatinom sinu kad ima najbrži auto bla,bla..."
Kvarovi kod Hamiltona:
"Ma nije ni zaslužio bolje, što bi Mercedes favorizovao Rozberga, to su gluposti bla bla."
Kvar kod Rozberga:
"Sramota, ma očigledno favorizuju Hamiltona, krađa, bruka, uvek se gura Britanac... bla,bla,bla."
Hamilton izleti sa staze:
"Ma nema on pojma, popušta pod pritiskom, nikad nije ni bio veliki vozač."
Rozberg izleti sa staze:
"Nameštaljka, naređeno mu da pusti tatinog sina BLA BLA BLA"
Stvari došle na svoje, Luisu prvo mesto u generalnom plasmanu.Skor: 3-2 u odustajanjima, 5-2 u kvarovima, 1-0 u kaznama(a moglo je da bude mnogo drugačije), ali... 7-4 u pobedama.Toliko...
HAMILTON DO TITULE

Хумска БГ

pre 9 godina

Нема шта пуно да се прича, најдосаднија стаза свих времена може понудити добру трку тек ако се неко слупа.Алонсо изгледа буквално схватио израз "ноћна трка" па преспавао њену другу половину мада је и питање да ли је могао више.Жао ми је Батона јер је могао да узме лепе бодове за Мекларен, али ми је више жао @mmx-а пошто ће човек добити нервни слом после овога.Овога пута марамице не помажу, лавор ће бити пун до врха.
Дери Хамилтоне, у инат душманима.

Petronije

pre 9 godina

Al su se nalupali komentatori na SK, pa da bar kažu, ok, pogrešili smo....a oni nikako da zatvore usta, te Hamilton ugrožen, te Alonso se čuva za napad, te kakav spektakl...dosadna i glupa trka bre. Da je Niko bio na stazi, mozda bi i bilo zanimljivo, ali gledati Raikonena i Alonsa bespomoćne zaista je odvratno. Mercedes je tolko nadmocan, to uopšte nije ista kategorija ...bruka.
Alonso, beži iz Ferarija dok nisi prestareo ...

Kinder

pre 9 godina

Nmg da razumem Alonsa da zadnjih 15 krugova nije napao nijednom Ricarda..
Nadao sam se da moze do podijuma da stigne nakon polovine trke jer je dobro vozio..

Realistic

pre 9 godina

Stvarno vam je smijesna prica sto se tice Rosbergovog odustajanja ali ako cemo i tako voditi konverzaciju onda treba jos 1-2 puta da Roschoke ispadne pa da se stvarno izjednace sto se tice pehova

Lujo dominantno.

1

pre 9 godina

Розберг ће до краја шампионата имати још два ''квара''. Ипак победа у Абу Дабију вреди 50 поена. :)

Ферари обећавао много, на крају ништа посебно. Штета.

Felipe Massa Forever

pre 9 godina

Nema tu nikakve sabotaze za Rozberga, pa da li vi mislite da bi Nemca u nemackom timu sabotirali zarad jednog Britanca cisto kao da izjednace snage i izbalansiraju odnos tima prema njima? Nema sanse, Hamilton je danas odrzao cas brze voznje za sve!

ManUtd

pre 9 godina

Bravo,Luis!!!
Mozda nije pravo mesto i vreme, ali ne mogu da se ne zapitam sta je s Mancester Junajtedom? Vodili su 1:3, trenutno gube 5:3..:-\

Petronije

pre 9 godina

Al su se nalupali komentatori na SK, pa da bar kažu, ok, pogrešili smo....a oni nikako da zatvore usta, te Hamilton ugrožen, te Alonso se čuva za napad, te kakav spektakl...dosadna i glupa trka bre. Da je Niko bio na stazi, mozda bi i bilo zanimljivo, ali gledati Raikonena i Alonsa bespomoćne zaista je odvratno. Mercedes je tolko nadmocan, to uopšte nije ista kategorija ...bruka.
Alonso, beži iz Ferarija dok nisi prestareo ...

KEVIN DURANT!!!

pre 9 godina

Singapur 2013:
"Kakva vožnja Fetela, dve sekunde po krugu, to je pravi vozač, bravo majstore!"
Singapur 2014:
"Ma lako je tatinom sinu kad ima najbrži auto bla,bla..."
Kvarovi kod Hamiltona:
"Ma nije ni zaslužio bolje, što bi Mercedes favorizovao Rozberga, to su gluposti bla bla."
Kvar kod Rozberga:
"Sramota, ma očigledno favorizuju Hamiltona, krađa, bruka, uvek se gura Britanac... bla,bla,bla."
Hamilton izleti sa staze:
"Ma nema on pojma, popušta pod pritiskom, nikad nije ni bio veliki vozač."
Rozberg izleti sa staze:
"Nameštaljka, naređeno mu da pusti tatinog sina BLA BLA BLA"
Stvari došle na svoje, Luisu prvo mesto u generalnom plasmanu.Skor: 3-2 u odustajanjima, 5-2 u kvarovima, 1-0 u kaznama(a moglo je da bude mnogo drugačije), ali... 7-4 u pobedama.Toliko...
HAMILTON DO TITULE

Felipe Massa Forever

pre 9 godina

Nema tu nikakve sabotaze za Rozberga, pa da li vi mislite da bi Nemca u nemackom timu sabotirali zarad jednog Britanca cisto kao da izjednace snage i izbalansiraju odnos tima prema njima? Nema sanse, Hamilton je danas odrzao cas brze voznje za sve!

Хумска БГ

pre 9 godina

Нема шта пуно да се прича, најдосаднија стаза свих времена може понудити добру трку тек ако се неко слупа.Алонсо изгледа буквално схватио израз "ноћна трка" па преспавао њену другу половину мада је и питање да ли је могао више.Жао ми је Батона јер је могао да узме лепе бодове за Мекларен, али ми је више жао @mmx-а пошто ће човек добити нервни слом после овога.Овога пута марамице не помажу, лавор ће бити пун до врха.
Дери Хамилтоне, у инат душманима.

F1

pre 9 godina

Navijam za Alonsa, ali me je danas definitivno razočarao. Da posle SC-a, ni ne pokuša da drži prilepak sa Rikardom, već da se odmah prebaci u ziheraški režim čekanja njihove taktike... Odmah sam znao da će izgubiti podijum. Danas je zaslužio kritike ziheraša koje mu često (nepravedno) pripisuju.

PS
Svaka čast Hamiltonu - odr'o je.

Holy Smoke

pre 9 godina

Uzasna trka. Meni je bila i dosadna. Standardna dominacija Mercedesa, kao nekad Sumaher u Ferariju i pisanje po sitotinji. Hvale ovog Hamiltona kao da je cudo napravio, a on lik i sa gumama starim 30 krugova pravi bolje vreme od red bula koji je sa wiliamsom navodno najblizi mercedesovim performansama. I sta je to Hamilton uradio da ga voditelji dizu u nebesa? Samo je seo u najjaci bolid i odvozao trku do kraja. Alonso me je malo razocarao, ponadao sam se da ce se popeti na podium, na zalost nista od toga. On samo dokazuje koliko je vazan Ferariji, jer bez njega oni bi mogli da sanjaju cetvrto mesto. O Kimiju ne moram nista ni da pricam, ono gubljenje pozicije pred kraj trke sve govori o njemu i njegovoj voznji na danasnjoj trci. Suma sumarum, dosadna trka, Hamilton na kraju uzima titulu. Rozberg je samo jedan prosecan vozac u dobrom bolidu.

Kinder

pre 9 godina

Nmg da razumem Alonsa da zadnjih 15 krugova nije napao nijednom Ricarda..
Nadao sam se da moze do podijuma da stigne nakon polovine trke jer je dobro vozio..

Realistic

pre 9 godina

Stvarno vam je smijesna prica sto se tice Rosbergovog odustajanja ali ako cemo i tako voditi konverzaciju onda treba jos 1-2 puta da Roschoke ispadne pa da se stvarno izjednace sto se tice pehova

Lujo dominantno.

ManUtd

pre 9 godina

Bravo,Luis!!!
Mozda nije pravo mesto i vreme, ali ne mogu da se ne zapitam sta je s Mancester Junajtedom? Vodili su 1:3, trenutno gube 5:3..:-\

1

pre 9 godina

Розберг ће до краја шампионата имати још два ''квара''. Ипак победа у Абу Дабију вреди 50 поена. :)

Ферари обећавао много, на крају ништа посебно. Штета.

Alternator=ultimatum

pre 9 godina

Jako mi je žao vas koji ste likovali na sva usta kada su se Hamiltonu događali pehovi... Bilo je slatko, vreme je da malo bude i gorko.Kimi opet ništa u trci, kao da nije vozio, Alonso već znatno bolji, Baton baksuz, Sutil bezobrazan - ne prvi put, dosadna trka.I radovanje Fetela drugom mestu, rezultat sezone za velikog šampiona, neprocenljivo! Botas mislim da je ostao bez goriva pred kraj, samo tako se može objasniti onakvo krivudanje bolida i gubitak pozicija.Ččekamo Suzuku...
@Djox pa taj Vilijams je bolji i od Red Bula, možda samo danas nije bio na ovakvoj stazi.A Ferari je daleko iza i jednih i drugih, to se slažem.

Pariz

pre 9 godina

Čestitke Luisu za onu vožnju posle SC jer ipak je to odradio na 20 i kusur krugova starim gumama.Što se tiče Alonsa mislim da bi bez SC bio drugi jer je taman stekao 7-8 sek prednosti ispred Fetela, pa mislim da bi bolje pratio ritam Luisa nego vozači iz RB.Napredak Ferrija je očit ali samo na stazama gde motor nije glavni faktor.Rikardo std dobar,Kimi prosek (kao i većinu sezone)a vala danas mu je boks uprskao bar poziciju ili dve.Fetel je danas završio ispred Rikarda ali imam utisak da je neka druga staza u pitanju da bi opet bio iza kolege. A što se tiče same trke dosadano. Očekivao sam ipak da će konkurencija biti malo bliže Mercedesu s obzirom na Q ali izgleda da je to još uvek čista fantazija.Baton mlak Kevin grize.Generalno danas MCL loš.Odavno su se oni okrenuli bolidu za 2015 g.Možda neki put bljesnu ali samo u vidu Magnusena.Dečko grize i kao takav može ostati u timu. Poz @HUMSKA.Biće bolje sledeće godine.

Alex PB

pre 9 godina

Svaka cast Luisu, odlicna trka! Vernije me odusevio sa onim preticanjima na kraju! Neko pominje kako Alonso nije napao Rikarda, odgovor po meni da jednostavno nema bolid za tako nesto. Jer u suprotnom, ne bi taksirao citav period trke posle sejfti kara. Pozdrav za sve ljubitelje F1! :)

Zatezalo

pre 9 godina

Mecedes Benz AMG Petronas bez displeja,DRS-a,KERS-a i ostalih tehnoloskih cudesa sporiji od Toro Rosa, Marusije i Kartehajma ...Bas me zanima dal bi neki bolji vozac uspeo sa bolidom iz 80-tih godina proslog veka da ucini nesto vise protiv "fenjerasa"?

Oto Rehagel

pre 9 godina

Ciničan ajde ne lupaj, u Kanadi Rozberg nije imao problema sa kočnicama već samo sa motorom dok je Hamilton imao i sa motorom i sa kočnicama a zbog ovog drugog je odustao.

cinican

pre 9 godina

Za bolje upucene izdanje Ferrarija nije iznenadjenje jer na prethodnim trkama gde je kombinacija sa gumama bila kao ovde ( meke i super meke ) tempo bio odlican na super mekim. A sto se tice broja kvarova u Mercedesu Kanadu racunajte 1 - 1 jer su obojica vozaca imala isti kvar. Druga je stvar ko je bio umesniji da pokvareni bolid dovuce do cilja.

nekerozberg

pre 9 godina

1. Bas bih voleo da vidim taj deo koji se pokvario Rozbergu. Verovatno kutijica 10x20x1,5cm. I ima 2-3 konektora. Ja to nikad ne bih stavio u sam motor zbog raznih vibracija najbolje da stoji negde na nosu bolida gde je uglavnom i reklama za Manjeti-Mareli. A i na samom volanu nije lose smestiti je. Mozda ne moze bas da se zameni brzo kao tockovi ali... A i gume pre trke proveravaju pa ih drze na radnoj temperaturi. Pa dobro, da biste izbegli dalje kaznjavanje najsigurnije je da vratite poziciju.
2. Odlicna voznja Hamiltona. Jednostavno trku u Singapuru mozete u svojoj glavi da izrezirate do najsitnijih detalja, i ko ce kad da se slupa i koliko dobijate sa ovim ili onim gumama i kad ce biti guzva na stazi... Sve to bi palo u vodu bez vozaca koji ce idealno, bez greske, odraditi to sto ste zamislili. A onda kad vratite film nije poenta da je odradio odlicno - poenta je u tome sto ne biste imali tu zamisao da niste znali da ce biti realizovana bez greske! E sad posto je opet vodeci, ako krene sa memoarima i pricama o detnjistvu to moramo da prezivimo.
3. Rasplet na kraju posle SC-a? Sto kaze nas narod "stra' cuva lojze". Mozda bi Fetel bolje drzao rastojanje za Luisom ali sta ako bi ga to kasnije kostalo u duelu sa Rikardom i Alonsom (mislim na gume). Mozda bi Redbul naredio Fetelu da pusti Rikarda ali sta ako i Alonso krene za njim. Mozda je Alonso mogao brze odmah posle SC-a, ali zasto rizikovati kad ce mozda na kraju prednost sa gumama biti veca... I ostade isti poredak.

Ske

pre 9 godina

koliko struje se potrosi na ovoj trci bas me zanima uzimajuci u obzir koliko ovde ima reflektora ?
(Mrcina, 21. septembar 2014 16:21)

Ne mnogo manje od prosecne veceri u Singapuru
Izguglaj "Singapore at night"

Inace prvi put u zivotu bejah na trci Formule 1 i to bas ovde, na krivini pre startno-ciljnog pravca kod "Singapore Flyer-a"
Osecaj je NEVEROVATAN!
Ako mozete, sto pre idite na neku F1 trku necete se pokajati, pa makar bila i najdosadnija trka u istoriji.

PETROBRAS

pre 9 godina

Kako neko može da kaže da je trka bila dosadna? Toliko toga neobičnog smo videli - Rozberg odustao, Fetel ispred Rikarda, Ferari bolji od Vilijamsa, Botas van bodova, Meklaren nije kažnjen, Maldonado se nije slupao... Stvarno nesvakidašnje situacije juče u Singapuru.
P.S. Šalim se :) Smaračina od trke

Meklaren MP4-29

pre 9 godina

Moram da odgovorim Draganu koji kuka za Ferarijem. Sto se 1997 godine tice titula je osvojena na stazi a ne za zelenim stolom, Vilnev je zavrsio tu trku a Sumaher nije. Sumaher je to godine veci deo sezone vodio ali se u drugom delu sezone malo vise kockao i na kraju izgubio. Sto se tice obilazenja za ceo krug tada je Ferari imao podrusku FIA-e jer je Sumaher svojim dolaskom napravio tim i za stazu i za lobiranje. Sve promene pravila koje su usledile od 2000 godine isle na njihovu vodenicu. Sta je bio u Suzuki 2003 godine kada je gotovo izbacio rodjenog brata sa staze kako bi ostao osmi i uzeo titulu. Te godine se Ferari zalio jer je Mislen imao znatno bolju i brzu gumu pa je FIA tu nesto ispeglala. Sto se 2008 godine tice Madjarska pucanje motora na starto-ciljnom pravcu, greska u boksu u Singapuru, kukavicka voznja u Monci. Tu je otisla titula a ne u Inter-lagosu. Alonso je za klasu bolji od Mase i on je u svemu tome najmanje kriv. Kimi kao Kimi on je takav kakav je i to se ne moze promeniti. Ferariju trenutno nema pomoci oni su se vratili na neku 94, 95 godinu kada su imali Bergera i Alezija a nigde rezultata. Njima je potreban bolji bolid i nista vise i velikom Sumaheru je trebalo cetiri godine da sklopi sve kockice. Na kraju motor kao motor ne dobija trku ima nesto i u bolidu.Ferari i dalje ima veliku podrusku samo je problem u tome sto ne zna da je iskoristi.

Mobil 1

pre 9 godina

Батон је данас возио једну од бољих трка ове сезоне али нажалост пех.Е сад мени нешто није јасно, Магнусен је кажњен у Белгији за ОНО а Сутил данас није за оно силеџијско гурање Переза у зид??? Шта сад оно у Белгији је као било опасније од овог данас? Срамота! А да је неко од Мекларенових возача урадио данас оно што је урадио Алонсо на почетку трке попио би казну 100%... Па онда причајте да судије не мрзе Мекларен.Хамилтон фантастичан данас, као и целе сезоне.Надам се да осваја титулу, више је заслужује од Розберга.Жан Верње је био одличан у завршници, улепшао трку! Кад би сваки пут тако возио где би му био крај.Маса солидан, Алонсо траљав а Раиконен још гори.Која штета за Кобајашија, човек се толико радује сваки пут када добије прилику да вози али никакко не иде у оном распалом Катерхему! Дајте му неки бољи болид и развалиће.Перез је исто био добар и да није било Сутила могао би још боље да прође.Ботас имао проблем пред крај, не знам какав? Надам се да ће у Јапану Кевин и Џенсон освојити доста бодова како би претекли Форс Индију до краја сезоне јер је позиција у пласману важна због већих прихода.Поздрав свим навијачима Мекларена!

Djox

pre 9 godina

@Žalosni
Pod raznim pseudonimima saljes komentare ali je tvoj "stil" lako prepoznatljiv. Nema svrhe odgovarati na kojestarije koje pises jedino mi nije jasno odkud kod tebe tolika mrznja prema Alonsu? Sta ti je on konkretno uradio (osim sto je pobedio tvog omiljenog vozaca Sumahera)?

shicra

pre 9 godina

Namešteno. Rozberg vratio za ono u Belgiji što je uradio Hamiltonu. Sad će svakako biti uzbudljivije a i neće ga više navijači izviždavati.

Žalosni

pre 9 godina

Žalonso je još jednom dokazao klasu.Fantastično četvrto mesto u stilu velikog šampiona.Mada, bilo bi i bolje da je ispred njega bio "veliki" Magnusen pa da može da isprovocira kaznu za njega i da se opet, u šampionskom stilu, bez borbe popne na podijum.Fetela je već malo teže kazniti, on je ipak velika zverka ali ja mislim da je ipak učinjena velika nepravda Žalonsu.Eh da je juče tu bio Nelsinjo...

Timer

pre 9 godina

@Mobil 1
Alonso je napravio gresku na prvoj krivini i zato propustio Fetela, dakle ni po kom osnovu nije mogao da zaradi kaznu.
A ovi koji misle da je Alonso trebao da napadne Rikarda, opet pitanje, po kom osnovu, cime? Kada se Kimi bude borio sa Rikardom i Fetelom za poziciju tada ce ih i Alonso obici, dotle mogu samo da ih gledaju i dam im zavide.

Dr House

pre 9 godina

Najveca glupost u F1 je safety-car. Vozis na primer 30 krugova kao lud, napravis 1 min. 30 sec. prednost i oni ti to sve poniste izlaskom na stazu, a ti predvideo jedan odlazak u box vise i ode pobeda cak i podijum!? Dobro sad nije, ALI se desavalo ? Nikad mi to glupo pravilo nece biti jasno.Zar ne mogu da imaju ponovljen start sa razlikama koje su bile u trenutku izlaska. Zamisli prekine se utakmica iz nekog razloga i nastavi se vremenski gde je stala a rezultat se vrati na 0:0!

Dragan F14T

pre 9 godina

Ferari je napravio ogromnu grešku što je doveo Fernanda Alonsa koji je srušio sve što je Ferari izgradio u svojoj dosadašnjoj istoriji.Sabotiranje Masse im se obija o glavu jer je Massa daleko sposobniji da donese Ferariju titulu ali je Santander banka želela da njihov vozač bude privilegovan.Raikonen je odavno za penziju.Rešenje je da vrate Masu i dovedu Fetela i titula je tu.ŠProblem je samo što Mercedes ima privilegije u okviru FIA da razvija motor tokom cele sezone za razliku od drugih, zar neko misli da Ferari ne može napraviti bolji motor od Mercedesa? Pa kada je svima bilo dozvoljeno razvijanje motora Ferari je obilazio za krug Meklaren sa Mercedesovim motorom pa su morali da ih špijuniraju ne bi li ih nekako pobedili.Berni je naravno sredio da Britanci prođu nekažnjeno.Ovo je lakrdija kao i ona hamiltonova titula iz 2008. kada je Meklaren jedini imao kontrolu proklizavanja koja je zabranjena ostalim ekipama.A kad je Vilenneuvee dobio titulu za zelenim stolom koju su oduzeli Šumiju jer ga je navodno izbacio sa staze... žalosno! Ferari mora da se sredi inače će od najvećeg tima svih vremena ostati samo ime i ništa više.
Alonso u penziju, Raikonen u penziju.
FORZA FERRARI!

Dragan F14T

pre 9 godina

Sećam se ja dobro šta se dešavalo! Vilenev je udario Šumahera kada je hteo da ga obiđe i ispao iz trke a Šumaher pobedio i uzeo titulukoju su mu lopovi iz Fie oduzeli.Za tvoju informaciju oduzeli su mu sve bodove iz te sezone iako nije bilo NIJEDNOG dokaza da je namerno izbacio Villenevuea, a i nije.Bolela ih te dominacija Ferarija tih godina...
FORZA FERRARI!

KEVIN DURANT!!!

pre 9 godina

Singapur 2013:
"Kakva vožnja Fetela, dve sekunde po krugu, to je pravi vozač, bravo majstore!"
Singapur 2014:
"Ma lako je tatinom sinu kad ima najbrži auto bla,bla..."
Kvarovi kod Hamiltona:
"Ma nije ni zaslužio bolje, što bi Mercedes favorizovao Rozberga, to su gluposti bla bla."
Kvar kod Rozberga:
"Sramota, ma očigledno favorizuju Hamiltona, krađa, bruka, uvek se gura Britanac... bla,bla,bla."
Hamilton izleti sa staze:
"Ma nema on pojma, popušta pod pritiskom, nikad nije ni bio veliki vozač."
Rozberg izleti sa staze:
"Nameštaljka, naređeno mu da pusti tatinog sina BLA BLA BLA"
Stvari došle na svoje, Luisu prvo mesto u generalnom plasmanu.Skor: 3-2 u odustajanjima, 5-2 u kvarovima, 1-0 u kaznama(a moglo je da bude mnogo drugačije), ali... 7-4 u pobedama.Toliko...
HAMILTON DO TITULE

nekerozberg

pre 9 godina

1. Bas bih voleo da vidim taj deo koji se pokvario Rozbergu. Verovatno kutijica 10x20x1,5cm. I ima 2-3 konektora. Ja to nikad ne bih stavio u sam motor zbog raznih vibracija najbolje da stoji negde na nosu bolida gde je uglavnom i reklama za Manjeti-Mareli. A i na samom volanu nije lose smestiti je. Mozda ne moze bas da se zameni brzo kao tockovi ali... A i gume pre trke proveravaju pa ih drze na radnoj temperaturi. Pa dobro, da biste izbegli dalje kaznjavanje najsigurnije je da vratite poziciju.
2. Odlicna voznja Hamiltona. Jednostavno trku u Singapuru mozete u svojoj glavi da izrezirate do najsitnijih detalja, i ko ce kad da se slupa i koliko dobijate sa ovim ili onim gumama i kad ce biti guzva na stazi... Sve to bi palo u vodu bez vozaca koji ce idealno, bez greske, odraditi to sto ste zamislili. A onda kad vratite film nije poenta da je odradio odlicno - poenta je u tome sto ne biste imali tu zamisao da niste znali da ce biti realizovana bez greske! E sad posto je opet vodeci, ako krene sa memoarima i pricama o detnjistvu to moramo da prezivimo.
3. Rasplet na kraju posle SC-a? Sto kaze nas narod "stra' cuva lojze". Mozda bi Fetel bolje drzao rastojanje za Luisom ali sta ako bi ga to kasnije kostalo u duelu sa Rikardom i Alonsom (mislim na gume). Mozda bi Redbul naredio Fetelu da pusti Rikarda ali sta ako i Alonso krene za njim. Mozda je Alonso mogao brze odmah posle SC-a, ali zasto rizikovati kad ce mozda na kraju prednost sa gumama biti veca... I ostade isti poredak.

Holy Smoke

pre 9 godina

Uzasna trka. Meni je bila i dosadna. Standardna dominacija Mercedesa, kao nekad Sumaher u Ferariju i pisanje po sitotinji. Hvale ovog Hamiltona kao da je cudo napravio, a on lik i sa gumama starim 30 krugova pravi bolje vreme od red bula koji je sa wiliamsom navodno najblizi mercedesovim performansama. I sta je to Hamilton uradio da ga voditelji dizu u nebesa? Samo je seo u najjaci bolid i odvozao trku do kraja. Alonso me je malo razocarao, ponadao sam se da ce se popeti na podium, na zalost nista od toga. On samo dokazuje koliko je vazan Ferariji, jer bez njega oni bi mogli da sanjaju cetvrto mesto. O Kimiju ne moram nista ni da pricam, ono gubljenje pozicije pred kraj trke sve govori o njemu i njegovoj voznji na danasnjoj trci. Suma sumarum, dosadna trka, Hamilton na kraju uzima titulu. Rozberg je samo jedan prosecan vozac u dobrom bolidu.

cinican

pre 9 godina

Za bolje upucene izdanje Ferrarija nije iznenadjenje jer na prethodnim trkama gde je kombinacija sa gumama bila kao ovde ( meke i super meke ) tempo bio odlican na super mekim. A sto se tice broja kvarova u Mercedesu Kanadu racunajte 1 - 1 jer su obojica vozaca imala isti kvar. Druga je stvar ko je bio umesniji da pokvareni bolid dovuce do cilja.

Dragan F14T

pre 9 godina

Ferari je napravio ogromnu grešku što je doveo Fernanda Alonsa koji je srušio sve što je Ferari izgradio u svojoj dosadašnjoj istoriji.Sabotiranje Masse im se obija o glavu jer je Massa daleko sposobniji da donese Ferariju titulu ali je Santander banka želela da njihov vozač bude privilegovan.Raikonen je odavno za penziju.Rešenje je da vrate Masu i dovedu Fetela i titula je tu.ŠProblem je samo što Mercedes ima privilegije u okviru FIA da razvija motor tokom cele sezone za razliku od drugih, zar neko misli da Ferari ne može napraviti bolji motor od Mercedesa? Pa kada je svima bilo dozvoljeno razvijanje motora Ferari je obilazio za krug Meklaren sa Mercedesovim motorom pa su morali da ih špijuniraju ne bi li ih nekako pobedili.Berni je naravno sredio da Britanci prođu nekažnjeno.Ovo je lakrdija kao i ona hamiltonova titula iz 2008. kada je Meklaren jedini imao kontrolu proklizavanja koja je zabranjena ostalim ekipama.A kad je Vilenneuvee dobio titulu za zelenim stolom koju su oduzeli Šumiju jer ga je navodno izbacio sa staze... žalosno! Ferari mora da se sredi inače će od najvećeg tima svih vremena ostati samo ime i ništa više.
Alonso u penziju, Raikonen u penziju.
FORZA FERRARI!

shicra

pre 9 godina

Namešteno. Rozberg vratio za ono u Belgiji što je uradio Hamiltonu. Sad će svakako biti uzbudljivije a i neće ga više navijači izviždavati.

Хумска БГ

pre 9 godina

Нема шта пуно да се прича, најдосаднија стаза свих времена може понудити добру трку тек ако се неко слупа.Алонсо изгледа буквално схватио израз "ноћна трка" па преспавао њену другу половину мада је и питање да ли је могао више.Жао ми је Батона јер је могао да узме лепе бодове за Мекларен, али ми је више жао @mmx-а пошто ће човек добити нервни слом после овога.Овога пута марамице не помажу, лавор ће бити пун до врха.
Дери Хамилтоне, у инат душманима.

Alternator=ultimatum

pre 9 godina

Jako mi je žao vas koji ste likovali na sva usta kada su se Hamiltonu događali pehovi... Bilo je slatko, vreme je da malo bude i gorko.Kimi opet ništa u trci, kao da nije vozio, Alonso već znatno bolji, Baton baksuz, Sutil bezobrazan - ne prvi put, dosadna trka.I radovanje Fetela drugom mestu, rezultat sezone za velikog šampiona, neprocenljivo! Botas mislim da je ostao bez goriva pred kraj, samo tako se može objasniti onakvo krivudanje bolida i gubitak pozicija.Ččekamo Suzuku...
@Djox pa taj Vilijams je bolji i od Red Bula, možda samo danas nije bio na ovakvoj stazi.A Ferari je daleko iza i jednih i drugih, to se slažem.

ManUtd

pre 9 godina

Bravo,Luis!!!
Mozda nije pravo mesto i vreme, ali ne mogu da se ne zapitam sta je s Mancester Junajtedom? Vodili su 1:3, trenutno gube 5:3..:-\

Realistic

pre 9 godina

Stvarno vam je smijesna prica sto se tice Rosbergovog odustajanja ali ako cemo i tako voditi konverzaciju onda treba jos 1-2 puta da Roschoke ispadne pa da se stvarno izjednace sto se tice pehova

Lujo dominantno.

1

pre 9 godina

Розберг ће до краја шампионата имати још два ''квара''. Ипак победа у Абу Дабију вреди 50 поена. :)

Ферари обећавао много, на крају ништа посебно. Штета.

Petronije

pre 9 godina

Al su se nalupali komentatori na SK, pa da bar kažu, ok, pogrešili smo....a oni nikako da zatvore usta, te Hamilton ugrožen, te Alonso se čuva za napad, te kakav spektakl...dosadna i glupa trka bre. Da je Niko bio na stazi, mozda bi i bilo zanimljivo, ali gledati Raikonena i Alonsa bespomoćne zaista je odvratno. Mercedes je tolko nadmocan, to uopšte nije ista kategorija ...bruka.
Alonso, beži iz Ferarija dok nisi prestareo ...

Felipe Massa Forever

pre 9 godina

Nema tu nikakve sabotaze za Rozberga, pa da li vi mislite da bi Nemca u nemackom timu sabotirali zarad jednog Britanca cisto kao da izjednace snage i izbalansiraju odnos tima prema njima? Nema sanse, Hamilton je danas odrzao cas brze voznje za sve!

Dragan F14T

pre 9 godina

Sećam se ja dobro šta se dešavalo! Vilenev je udario Šumahera kada je hteo da ga obiđe i ispao iz trke a Šumaher pobedio i uzeo titulukoju su mu lopovi iz Fie oduzeli.Za tvoju informaciju oduzeli su mu sve bodove iz te sezone iako nije bilo NIJEDNOG dokaza da je namerno izbacio Villenevuea, a i nije.Bolela ih te dominacija Ferarija tih godina...
FORZA FERRARI!

Zatezalo

pre 9 godina

Mecedes Benz AMG Petronas bez displeja,DRS-a,KERS-a i ostalih tehnoloskih cudesa sporiji od Toro Rosa, Marusije i Kartehajma ...Bas me zanima dal bi neki bolji vozac uspeo sa bolidom iz 80-tih godina proslog veka da ucini nesto vise protiv "fenjerasa"?

Timer

pre 9 godina

@Mobil 1
Alonso je napravio gresku na prvoj krivini i zato propustio Fetela, dakle ni po kom osnovu nije mogao da zaradi kaznu.
A ovi koji misle da je Alonso trebao da napadne Rikarda, opet pitanje, po kom osnovu, cime? Kada se Kimi bude borio sa Rikardom i Fetelom za poziciju tada ce ih i Alonso obici, dotle mogu samo da ih gledaju i dam im zavide.

Žalosni

pre 9 godina

Žalonso je još jednom dokazao klasu.Fantastično četvrto mesto u stilu velikog šampiona.Mada, bilo bi i bolje da je ispred njega bio "veliki" Magnusen pa da može da isprovocira kaznu za njega i da se opet, u šampionskom stilu, bez borbe popne na podijum.Fetela je već malo teže kazniti, on je ipak velika zverka ali ja mislim da je ipak učinjena velika nepravda Žalonsu.Eh da je juče tu bio Nelsinjo...

Mobil 1

pre 9 godina

Батон је данас возио једну од бољих трка ове сезоне али нажалост пех.Е сад мени нешто није јасно, Магнусен је кажњен у Белгији за ОНО а Сутил данас није за оно силеџијско гурање Переза у зид??? Шта сад оно у Белгији је као било опасније од овог данас? Срамота! А да је неко од Мекларенових возача урадио данас оно што је урадио Алонсо на почетку трке попио би казну 100%... Па онда причајте да судије не мрзе Мекларен.Хамилтон фантастичан данас, као и целе сезоне.Надам се да осваја титулу, више је заслужује од Розберга.Жан Верње је био одличан у завршници, улепшао трку! Кад би сваки пут тако возио где би му био крај.Маса солидан, Алонсо траљав а Раиконен још гори.Која штета за Кобајашија, човек се толико радује сваки пут када добије прилику да вози али никакко не иде у оном распалом Катерхему! Дајте му неки бољи болид и развалиће.Перез је исто био добар и да није било Сутила могао би још боље да прође.Ботас имао проблем пред крај, не знам какав? Надам се да ће у Јапану Кевин и Џенсон освојити доста бодова како би претекли Форс Индију до краја сезоне јер је позиција у пласману важна због већих прихода.Поздрав свим навијачима Мекларена!

F1

pre 9 godina

Navijam za Alonsa, ali me je danas definitivno razočarao. Da posle SC-a, ni ne pokuša da drži prilepak sa Rikardom, već da se odmah prebaci u ziheraški režim čekanja njihove taktike... Odmah sam znao da će izgubiti podijum. Danas je zaslužio kritike ziheraša koje mu često (nepravedno) pripisuju.

PS
Svaka čast Hamiltonu - odr'o je.

PETROBRAS

pre 9 godina

Kako neko može da kaže da je trka bila dosadna? Toliko toga neobičnog smo videli - Rozberg odustao, Fetel ispred Rikarda, Ferari bolji od Vilijamsa, Botas van bodova, Meklaren nije kažnjen, Maldonado se nije slupao... Stvarno nesvakidašnje situacije juče u Singapuru.
P.S. Šalim se :) Smaračina od trke

Kinder

pre 9 godina

Nmg da razumem Alonsa da zadnjih 15 krugova nije napao nijednom Ricarda..
Nadao sam se da moze do podijuma da stigne nakon polovine trke jer je dobro vozio..

Pariz

pre 9 godina

Čestitke Luisu za onu vožnju posle SC jer ipak je to odradio na 20 i kusur krugova starim gumama.Što se tiče Alonsa mislim da bi bez SC bio drugi jer je taman stekao 7-8 sek prednosti ispred Fetela, pa mislim da bi bolje pratio ritam Luisa nego vozači iz RB.Napredak Ferrija je očit ali samo na stazama gde motor nije glavni faktor.Rikardo std dobar,Kimi prosek (kao i većinu sezone)a vala danas mu je boks uprskao bar poziciju ili dve.Fetel je danas završio ispred Rikarda ali imam utisak da je neka druga staza u pitanju da bi opet bio iza kolege. A što se tiče same trke dosadano. Očekivao sam ipak da će konkurencija biti malo bliže Mercedesu s obzirom na Q ali izgleda da je to još uvek čista fantazija.Baton mlak Kevin grize.Generalno danas MCL loš.Odavno su se oni okrenuli bolidu za 2015 g.Možda neki put bljesnu ali samo u vidu Magnusena.Dečko grize i kao takav može ostati u timu. Poz @HUMSKA.Biće bolje sledeće godine.

Oto Rehagel

pre 9 godina

Ciničan ajde ne lupaj, u Kanadi Rozberg nije imao problema sa kočnicama već samo sa motorom dok je Hamilton imao i sa motorom i sa kočnicama a zbog ovog drugog je odustao.

Dr House

pre 9 godina

Najveca glupost u F1 je safety-car. Vozis na primer 30 krugova kao lud, napravis 1 min. 30 sec. prednost i oni ti to sve poniste izlaskom na stazu, a ti predvideo jedan odlazak u box vise i ode pobeda cak i podijum!? Dobro sad nije, ALI se desavalo ? Nikad mi to glupo pravilo nece biti jasno.Zar ne mogu da imaju ponovljen start sa razlikama koje su bile u trenutku izlaska. Zamisli prekine se utakmica iz nekog razloga i nastavi se vremenski gde je stala a rezultat se vrati na 0:0!

Alex PB

pre 9 godina

Svaka cast Luisu, odlicna trka! Vernije me odusevio sa onim preticanjima na kraju! Neko pominje kako Alonso nije napao Rikarda, odgovor po meni da jednostavno nema bolid za tako nesto. Jer u suprotnom, ne bi taksirao citav period trke posle sejfti kara. Pozdrav za sve ljubitelje F1! :)

Ske

pre 9 godina

koliko struje se potrosi na ovoj trci bas me zanima uzimajuci u obzir koliko ovde ima reflektora ?
(Mrcina, 21. septembar 2014 16:21)

Ne mnogo manje od prosecne veceri u Singapuru
Izguglaj "Singapore at night"

Inace prvi put u zivotu bejah na trci Formule 1 i to bas ovde, na krivini pre startno-ciljnog pravca kod "Singapore Flyer-a"
Osecaj je NEVEROVATAN!
Ako mozete, sto pre idite na neku F1 trku necete se pokajati, pa makar bila i najdosadnija trka u istoriji.

Djox

pre 9 godina

@Žalosni
Pod raznim pseudonimima saljes komentare ali je tvoj "stil" lako prepoznatljiv. Nema svrhe odgovarati na kojestarije koje pises jedino mi nije jasno odkud kod tebe tolika mrznja prema Alonsu? Sta ti je on konkretno uradio (osim sto je pobedio tvog omiljenog vozaca Sumahera)?

Meklaren MP4-29

pre 9 godina

Moram da odgovorim Draganu koji kuka za Ferarijem. Sto se 1997 godine tice titula je osvojena na stazi a ne za zelenim stolom, Vilnev je zavrsio tu trku a Sumaher nije. Sumaher je to godine veci deo sezone vodio ali se u drugom delu sezone malo vise kockao i na kraju izgubio. Sto se tice obilazenja za ceo krug tada je Ferari imao podrusku FIA-e jer je Sumaher svojim dolaskom napravio tim i za stazu i za lobiranje. Sve promene pravila koje su usledile od 2000 godine isle na njihovu vodenicu. Sta je bio u Suzuki 2003 godine kada je gotovo izbacio rodjenog brata sa staze kako bi ostao osmi i uzeo titulu. Te godine se Ferari zalio jer je Mislen imao znatno bolju i brzu gumu pa je FIA tu nesto ispeglala. Sto se 2008 godine tice Madjarska pucanje motora na starto-ciljnom pravcu, greska u boksu u Singapuru, kukavicka voznja u Monci. Tu je otisla titula a ne u Inter-lagosu. Alonso je za klasu bolji od Mase i on je u svemu tome najmanje kriv. Kimi kao Kimi on je takav kakav je i to se ne moze promeniti. Ferariju trenutno nema pomoci oni su se vratili na neku 94, 95 godinu kada su imali Bergera i Alezija a nigde rezultata. Njima je potreban bolji bolid i nista vise i velikom Sumaheru je trebalo cetiri godine da sklopi sve kockice. Na kraju motor kao motor ne dobija trku ima nesto i u bolidu.Ferari i dalje ima veliku podrusku samo je problem u tome sto ne zna da je iskoristi.