Subota, 20.09.2014.

15:13

RSS o Kosovu: Članice EU odlučile

Rukometni savez Srbije oglasio se povodom odluke Evropske rukometne federacije (EHF) da Kosovo postane punopravni član te organizacije.

Izvor: ÐN

RSS o Kosovu: Èlanice EU odluèile IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

rajko

pre 9 godina

Ne razumem koja je svrha Srbijanskog sprecavanja Kosova da nastupa u medjunarodnim takmicenjima? Zar mislite da ce se time proces samostalnosti Kosova vratiti unazad? Zar cete zbog toga biti srecniji ili bolje živeti? Pa ako Vels, Škotska,Severna Irska, koje su deo Velike Britanije pa Ovcji Otoci kji su deo Danske i Gibraltar koji nije samostalna država ili Andora koja je u sklopu Španije, mogu nesmetano od njihovih maticnih država da nastupaju kao samostalne ekipe, zašto to Kosovo ne bi moglo koje je više samostalno nego spomenute regije, budimo realni. Uostalom, Srbija je Briselskim sporazumom potpisala da nece kociti Kosovo u nikakvim medjunarodnim integracijama.
(Komshija Hashim, 20. septembar 2014 15:26)

Komšija Hašime, Andora nije u sklopu Španije nego je nezavisna država (što Kosovo nikada neće biti). Malo se informiši pre nego što počneš da pišeš gluposti.

Toni Pr

pre 9 godina

Citajuci neke komentare,vidim da mnogi od vas nemaju pojma o sportu.Neki kazu da nemamo skim da igramo(posto neke bezvredne Drzave kao Kipar Rumunska Slovacka nisu priznale KOSOVO).Sve Reprezentacije moraju da igraju sa KOSOVOM jer u suprotnom bice DISKFALIFIKOVANE iz takmicenja.Ovo je prvi korak,sledeci je priznanje FIFA i UEFA,jer KOSOVO ce biti u SP u Rusiji.A sto se tice sportita sa KOSOVA da vas podsetim da MAJLINDA KELMENDI je ubedjivo najbola na svetu.Srdacan pozz iz Pristine.

bez_cenzure

pre 9 godina

I ranije su se njihovi klubovi takmičili na turnirima čiji je organizator bio EHF. Niška Naisa je igrala protiv nekog kluba sa Kosova i razbila ih. S obzirom na novi sastav FIBA boarda teško da će ikada njihovi klubovi i tzv. reprezentacija igrati košarkaške turnire. Isto se odnosi i sve ostale bitnije kolektivne i pojedine individualne sportove gdje veliki uticaj imaju neke zemlje koje nisu priznale nezavisnost nakaradne tvorevine na jugu Srbije. Nego ako je zaista Daytonskim sporazumom sport u nadležnosti entiteta ja ne znam šta čeka rukometni savez Republike Srpske. U UN neće ući jer se ne pita Srbija nego zemlje koje imaju pravo veta a u ovom slučaju su to i Rusija i Kina.

Nenad Stalać

pre 9 godina

Prelazem da Srbija:
- istupi iz svih medjunarodnih organizacija
- istupi iz svih sportskih organizacija
- da prestane sa EU integracijama
- da se prikljuci Ruskoj Federaciji

miki mile

pre 9 godina

Pa taj IHF se već godinama ponaša ko mafijaška organizacija.tako da me ovo uopšte nečudii.a to nam je i hvala za ona prvenstva što smo organizovali.opet smo ispali naivci.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Već se radujem susretu Srbije i Kosova. Na jednoj strani Stanić, Nikčević, Ilić, Rastko Stojković, Šešum, Rnić, Ilić, Nenadić, a na drugoj Zećiri, Kući, Ukhađaj, Nuši i albanski Škrbić - stameni Gaši ...

tom kulezic

pre 9 godina

Briselski sporazum moze da bude PONISTEN OD STRANE USTAVNOG SUDA SRBIJE. Bilo koja druga vlada dodje na VLAST moze da rusi taj sporazum.

max

pre 9 godina

Mozda bi bili smijesni u rukometu, ali bi imali dobru fudbalsku reprezentaciju. Svajcarska je isla na SP, a svi znamo njen etnicki sastav. Plus dodati Januzaja koji igra za Belgiju. Ko bi se kome u fudbalu smijao, ha?

mattko

pre 9 godina

"Ako RSS ne istupi iz clanstva uzimam rusko drzavjanstvo"
@@@ (karakondzula, 20. septembar 2014 15:45)
Pa ti si u glavi vec Rus sta ce ti drzavljanstvo?

Mico

pre 9 godina

Ja ne znam sta cekaju iz Rukometnog Saveza Republike Srpske. Odma da se podnese zahtjev za prijem u clanstvo EHF-a. Sudeci po komentarima imacemo podrsku i iz Hrvatske! Dosta je vise price, dajte dijela. Primjer, Farska Ostrva. Nisu nezavisna drzava vec autonomna regija Danske. Nama je plus Dejtonski sporazum koji jasno kaze da je sport u nadleznosti entiteta. Bas kao u slucaju Farskih Ostrva u Danskoj.

jovan

pre 9 godina

Kad bi se srbija pitala, nikada ni BiH ni Hrvatska ni Crna gora, ni Slovenija pa ni Kosovo nebi trebale uopte da se bave sportom....
(Rukometas, 20. septembar 2014 17:26)

Srbija se pise velikim slovom .

greg

pre 9 godina

@Rukometas

Kada bi pismenost bila kriterijum za objavljivanje komentara - nikada ti ne bi (piše se odvojeno) "obogaćivao sadržaj" ovog sajta. Srbi (piše se velikim početnim slovom) nemaju ništa protiv da se Hrvati, Slovenci ili Albanci bave sportom i takmiče. Naprotiv. Ali Srbi imaju problem da doyvole da se kroz sport reklamira jedna albanska nacionalistička tvorevina nastala na etničkom čišćenju Srba i na otimanju teritorije Srbije. Kao što ni Hrvati ili Bošnjaci nikako ne bi voleli da nekakva RSK ili RS igra utakmice i takmiči se u međunarodnim takmičenjima. Kužiš ili da ti se crta?

aljbanski internet patriljota, neprocenjivo

pre 9 godina

@U.S.A-lbania

Srbija je makar igrala finale i izgubila dok bi vas maksimum na tom takmicenju bila ekipa skupljaca lopti.

U.S.A-lbania

pre 9 godina

@(Komshija Hashim, 20. septembar 2014 15:47)

Ne brini. Razbićemo vas u sred Prištine.
(Ivan, 20. septembar 2014 17:43)

Kao vas Amerikanci za "dopinkgom" je tako mislis?

i ja samo da te podsetim

pre 9 godina

@samo da te podsetim

"u papiru i praksi" ta vasa "drzava" je samo jedan sporni, izdrzavani PROTEKTORAT i nista vise. Cak ni Amerikanci ne uspevaju vec godinama da vas uguraju u UN i legalizuju. Maksimum vam je ovo clanstvo u rukometnom savezu i priznanja banana drzavica a samo zamisli gde bi bili da nema americkog i nemackog ucenjivanja.

zalutali u eu

pre 9 godina

@Iskren

Covek bi pomislio da clanstvo u EU podrazumeva odredjenu zrelost, kako nacionalnu tako i pojedinacnu, a kad ono palanacka zluradost i zesci kompleksi...

pjevac thupson i krezubi&polupismeni fanovi

pre 9 godina

@Iskren/realan

Budi precizniji, "iskompleksirani hrvati su uz vas". Ostalima je jasno i sta je i kako je nastala ta albanska tvorevina na Kosovu.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Pa komsija ne priznaju vas ni Slovacka ni Rumunija,znaci igracete sami protiv sebe jednu virtuelnu utakmicu kakva vam je i nezavisnost.
(Vlada KM, 20. septembar 2014 16:12)
Još bolje, onda su nam namestili da idemo na EP bez muke:P

Platite ratnu odstetu

pre 9 godina

Ostaje mi samo da cestitam Republici Kosovo na punopravnom clanstvu! Dobro došli!"

Slab si na velikoalbanske tvorevine ili i sam zivis u toj tvorevini te otuda to odusevljenje?
(dnodna, 20. septembar 2014 15:46)
# Link komentara
Hrvat iz Mostara! Komentar je proizasao iz činjenice da imamo zajedničkog neprijatelja!

Milos

pre 9 godina

Ovo je najkonkretniji primer katastrofalnih posledica drzavne politike da se vode pregovori pod okriljem Brisela, u kojima nasi politicari pristaju na sve a ne dobijaju nista. Secam se da su retki glasovi razuma upozoravali na pogubnost odredbe Briselskog sporazuma da Srbija nece blokirati clanstvo tzv. Kosova u medjunarodnim organizacijama. Danas je to EHF, sutra UN. Prosto pitanje za nase pregovarace, da li su bili nesavesni ili je u pitanju nesto drugo kad su pristali na takvu odredbu?
Da li u krajnjoj liniji misle da je bilo pametno pristati na tu odredbu?Srbija ne sme da igra protiv reprezentacije tzv. Kosova u suprotnom to je akt priznanja. To zna svako ko poznaje norme medjunarodnog prava o priznavanju drzava.

uzmi lekic i na spavanje

pre 9 godina

@(Iskren

Steta sto nagomilavanje kompleksa nije neka sportska disciplina, vi kroasani bi bili olimpijski, svetski, evropski, balkanski i planetarni prvaci za sva vremena.

IV

pre 9 godina

Otkad njihovi klubovi igraju Evropu, ništa neočekivano. Naš ženski rukometni klub je već igrao protiv njihovog i čini mi se vrlo brzo posle dozvole da im klubovi mogu igrati.Tako da ni ovaj žreb nije slučajnost. Probni balon za popularnije sportove!!!

Danac

pre 9 godina

Kadija te tuzi/kadija ti sudi.
http://rt.com/op-edge/181580-kosovo-ukraine-compare-contrast/

Procitajte teks i sve ve vam biti jasno, ako vec i nije...pozdrav.

Iskren

pre 9 godina

Pozdrav NEZAVISOJ DRŽAVI KOSOVO iz Hrvatske i dobro došli.
Možete vi da kukate i cvilite koliko hoćete,ali ovo vam je jedan od najvećih poraza u povijesti. Broj 1 je svakako poraz u ratu protiv Hrvata.
Bit će jako veselo kad vas u bilo kojem sportu, bilo kada pobijedi Kosovo. Ima da odmah proglasite dan žalosti. BUAHAHAHAHAHAHAAAA...

Pavle KG

pre 9 godina

Sad ce Vucic,Dacic i Nikolic o tome kako je Briselski sporazum uspeh i pobeda srpske diplomatije.Dok mi "pobedjujemo", a oni mic po mic utvrdjuju svoju nezavisnost.

PERA

pre 9 godina

SUTRA CE TRAZITI DA PRIZNAMO I REPUBLIKU KOSOVO. MISLIM DA JE EU TO I SILJ MALO PO MALO PRIZNATI IH. MISLIM DA SRBIJA TREBA PREKINUTI ULAZAK U EU. DA NE GUBIMO VREME I NOVAC ZA PUTOVANJA.

Vlada KM

pre 9 godina

2015 kvalifikacijska grupa za EP u rukometu za žene u kojoj su Rumunija, Slovacka, Kosovo i Srbija ce se igrati u Prištini, odlučila je IHF. Pošto ce u Srbijanskoj javnosti biti velik pritisak da se taj kvalifikacioni turnir bojkotuje jer Srbija ne priznaje Kosovo i jer se igra u Prištini pretpostavljam da se reprezentacija Srbije nece pojaviti a onda cemo mi da pobedimo samo jednu utakmicu i najmanje kao druga plasirati na sledece EP.
(Komshija Hashim, 20. septembar 2014 15:47)
Pa komsija ne priznaju vas ni Slovacka ni Rumunija,znaci igracete sami protiv sebe jednu virtuelnu utakmicu kakva vam je i nezavisnost.

Ja bre

pre 9 godina

Komsije cestitam. Da i vasa deca igraju rukomet!
Verovatno kad citate ove komentare pune mrznje i rasizma koji je kod nas postao normalna pojava, sigurno sebi govorite da je dobro sto vise niste sa nama! Zastto biste i bili kad vas je 99 posto na Kosovu i naravno da imate pravo da odlucujete o svojoj sudbini kao sto ce to pravo jednog dana isto imati i nasa braca iz Republike Srpske!

Srbija

pre 9 godina

(REALAN, 20. septembar 2014 15:49)

Pa ako je tako evo vam pa igrajte snjima jedino mene zanima kako će rešiti to što dosta reprezentacija ne priznaju Kosovo skim će oni da igraju.

samo da te podsetim

pre 9 godina

@Ma igrajte sta hocete,ionako vas nema ni u jednom sportu,ali nikad necete biti nezavisni!Kosovo je Srbija,cao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 20. septembar 2014 15:35)

U tvojoj glavi mozda, ali ne u papiru i praksi...

Marko NS

pre 9 godina

Ovog Marjanovica i sve u RSS treba zauvek oterati iz rukometa da imaju obraza sami bi otisli posle onog debakla od Ceske u kvalifikacijama sa SP

asdf

pre 9 godina

E, pa, Hasime, moze, ali da se i Republici Srpskoj dozvoli da nastupa. Nema veze sto nije drzava, jer kako kazes, ni ne mora da bude samostalna. E o tome se radi, to kao ne moze..

beograd

pre 9 godina

Pozdrav NEZAVISOJ DRŽAVI KOSOVO iz Hrvatske i dobro došli.
Možete vi da kukate i cvilite koliko hoćete,ali ovo vam je jedan od najvećih poraza u povijesti. Broj 1 je svakako poraz u ratu protiv Hrvata.
Bit će jako veselo kad vas u bilo kojem sportu, bilo kada pobijedi Kosovo. Ima da odmah proglasite dan žalosti. BUAHAHAHAHAHAHAAAA...
(Iskren, 20. septembar 2014 16:07)

nisi ti sam

Vaše ime *

pre 9 godina

@Iskren
Koliko onda vi imate poraza pošto s' obzirom da je Srbija višestruki prvak Evrope u vaterpolu, košarci, odbojci...ostalo da ne pominjem. Kod vas je po toj logici večan dan žalosti...

Komshija Hashim

pre 9 godina

2015 kvalifikacijska grupa za EP u rukometu za žene u kojoj su Rumunija, Slovacka, Kosovo i Srbija ce se igrati u Prištini, odlučila je IHF. Pošto ce u Srbijanskoj javnosti biti velik pritisak da se taj kvalifikacioni turnir bojkotuje jer Srbija ne priznaje Kosovo i jer se igra u Prištini pretpostavljam da se reprezentacija Srbije nece pojaviti a onda cemo mi da pobedimo samo jednu utakmicu i najmanje kao druga plasirati na sledece EP.

SSONE

pre 9 godina

Toliko o onome Vucic i Dacic "NIKADA NECEMO PRIZNATI KOSOVO" a eto Briselski sporazum kaze obrnuto.

Ne brinite, sada ce "mocni" MARKO DJURIC direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju to sve da sredi kao i do sada.

divad

pre 9 godina

Postoji valjda neki statut tog tela? Jel u njemu pise da mogu biti primljene samo zemlje clanice eu? Jel pise u tom istom statutu da se vi mozete zaliti odnosno podneti tuzbu? Perete se za to da nista od navedenog necete uraditi iako mozete....svaljujuci krivicu na druge.
Na stranu sto drzavni organi nece reagovati zbog vaseg krsenja zakona ove zemlje...

Mare

pre 9 godina

Nasi prijatelji iz EU, maaaa nemoguce. Oni ce uvek glasati protiv nas, tako da mene ovo ne cudi, nego sta kazu "EUropejci"? Verovatno traze novo opravdanje, posto po njima gazda ne moze da bude kriv, klasican poltronski i podanicki odnos.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Dajte da ne lažemo sami sebe - nisu odlučile članice EU nego mi, Srbi, kada smo potpisali da nećemo sprečavati Kosovo u međunarodnim integracijama. Kosovo je nezavisno, izgubili smo, i gotovo.

Handmaniak

pre 9 godina

S obzirom da vodeću ulogu u EHF-u imaju skandinavske zemlje, a zna se kakav je njihov stav povodom Kosova, jasno je da odluka i nije mogla biti drugačija. Bilo je pokušaja i ranije da se ova odluka progura, ali se uspešno odolevalo, očigledno da je sada došao momenat da se ovakva odluka progura. Sve u svemu, politika je oduvek imala uticaj na EHF, na žalost.

Miloš

pre 9 godina

RSS smatra da je odgovornost na članicama "Evropske unije". U redu. Kako su glasali delegati iz evropskih zemalja koje nisu u EU? Pitam konkretno za Island, Norvešku, Lihtenštajn, Švajcarsku, Makedoniju, Albaniju, Tursku, Crnu Goru - čisto da vidimo kako se to EU izdvaja od ostatka kontinenta.

dnodna

pre 9 godina

@gledam i cekam

"Ostaje mi samo da cestitam Republici Kosovo na punopravnom clanstvu! Dobro došli!"

Slab si na velikoalbanske tvorevine ili i sam zivis u toj tvorevini te otuda to odusevljenje?

MKD-SRB

pre 9 godina

"Srbija se obavezala da ne blokira prijem i članstvo Kosova u međunarodne organizacije."Hajde neka je tako,ali zasto to isto ne vazi i u sporu Makedonije i Grcke gde 1992 godine Grcka se obavezala da ne blokira prijem i članstvo Makedonije u međunarodne organizacije a plus i Grcka radi to je izgubila i spor na megjunarodnom sudu pravde u Hagu.E sad vise znam da u EU ne vaze za sve ista pravila.Za nas taj uslov ne vaze ,a za vas Srbe vaze.Normalno Grcka je u EU,a Srbija nije-dvojni standardi.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Ne razumem koja je svrha Srbijanskog sprecavanja Kosova da nastupa u medjunarodnim takmicenjima? Zar mislite da ce se time proces samostalnosti Kosova vratiti unazad? Zar cete zbog toga biti srecniji ili bolje živeti? Pa ako Vels, Škotska,Severna Irska, koje su deo Velike Britanije pa Ovcji Otoci kji su deo Danske i Gibraltar koji nije samostalna država ili Andora koja je u sklopu Španije, mogu nesmetano od njihovih maticnih država da nastupaju kao samostalne ekipe, zašto to Kosovo ne bi moglo koje je više samostalno nego spomenute regije, budimo realni. Uostalom, Srbija je Briselskim sporazumom potpisala da nece kociti Kosovo u nikakvim medjunarodnim integracijama.

nemanja

pre 9 godina

dakle, nije EHF dao dozvolu nego Vlada RS jer "... kao i da se Briselskim sporazumom Srbija obavezala da ne blokira prijem i članstvo Kosova u međunarodne organizacije..."

nemanja

pre 9 godina

dakle, nije EHF dao dozvolu nego Vlada RS jer "... kao i da se Briselskim sporazumom Srbija obavezala da ne blokira prijem i članstvo Kosova u međunarodne organizacije..."

SSONE

pre 9 godina

Toliko o onome Vucic i Dacic "NIKADA NECEMO PRIZNATI KOSOVO" a eto Briselski sporazum kaze obrnuto.

Ne brinite, sada ce "mocni" MARKO DJURIC direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju to sve da sredi kao i do sada.

beograd

pre 9 godina

Pozdrav NEZAVISOJ DRŽAVI KOSOVO iz Hrvatske i dobro došli.
Možete vi da kukate i cvilite koliko hoćete,ali ovo vam je jedan od najvećih poraza u povijesti. Broj 1 je svakako poraz u ratu protiv Hrvata.
Bit će jako veselo kad vas u bilo kojem sportu, bilo kada pobijedi Kosovo. Ima da odmah proglasite dan žalosti. BUAHAHAHAHAHAHAAAA...
(Iskren, 20. septembar 2014 16:07)

nisi ti sam

Handmaniak

pre 9 godina

S obzirom da vodeću ulogu u EHF-u imaju skandinavske zemlje, a zna se kakav je njihov stav povodom Kosova, jasno je da odluka i nije mogla biti drugačija. Bilo je pokušaja i ranije da se ova odluka progura, ali se uspešno odolevalo, očigledno da je sada došao momenat da se ovakva odluka progura. Sve u svemu, politika je oduvek imala uticaj na EHF, na žalost.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Ne razumem koja je svrha Srbijanskog sprecavanja Kosova da nastupa u medjunarodnim takmicenjima? Zar mislite da ce se time proces samostalnosti Kosova vratiti unazad? Zar cete zbog toga biti srecniji ili bolje živeti? Pa ako Vels, Škotska,Severna Irska, koje su deo Velike Britanije pa Ovcji Otoci kji su deo Danske i Gibraltar koji nije samostalna država ili Andora koja je u sklopu Španije, mogu nesmetano od njihovih maticnih država da nastupaju kao samostalne ekipe, zašto to Kosovo ne bi moglo koje je više samostalno nego spomenute regije, budimo realni. Uostalom, Srbija je Briselskim sporazumom potpisala da nece kociti Kosovo u nikakvim medjunarodnim integracijama.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Dajte da ne lažemo sami sebe - nisu odlučile članice EU nego mi, Srbi, kada smo potpisali da nećemo sprečavati Kosovo u međunarodnim integracijama. Kosovo je nezavisno, izgubili smo, i gotovo.

jovan

pre 9 godina

Kad bi se srbija pitala, nikada ni BiH ni Hrvatska ni Crna gora, ni Slovenija pa ni Kosovo nebi trebale uopte da se bave sportom....
(Rukometas, 20. septembar 2014 17:26)

Srbija se pise velikim slovom .

dnodna

pre 9 godina

@gledam i cekam

"Ostaje mi samo da cestitam Republici Kosovo na punopravnom clanstvu! Dobro došli!"

Slab si na velikoalbanske tvorevine ili i sam zivis u toj tvorevini te otuda to odusevljenje?

Vlada KM

pre 9 godina

2015 kvalifikacijska grupa za EP u rukometu za žene u kojoj su Rumunija, Slovacka, Kosovo i Srbija ce se igrati u Prištini, odlučila je IHF. Pošto ce u Srbijanskoj javnosti biti velik pritisak da se taj kvalifikacioni turnir bojkotuje jer Srbija ne priznaje Kosovo i jer se igra u Prištini pretpostavljam da se reprezentacija Srbije nece pojaviti a onda cemo mi da pobedimo samo jednu utakmicu i najmanje kao druga plasirati na sledece EP.
(Komshija Hashim, 20. septembar 2014 15:47)
Pa komsija ne priznaju vas ni Slovacka ni Rumunija,znaci igracete sami protiv sebe jednu virtuelnu utakmicu kakva vam je i nezavisnost.

Milos

pre 9 godina

Ovo je najkonkretniji primer katastrofalnih posledica drzavne politike da se vode pregovori pod okriljem Brisela, u kojima nasi politicari pristaju na sve a ne dobijaju nista. Secam se da su retki glasovi razuma upozoravali na pogubnost odredbe Briselskog sporazuma da Srbija nece blokirati clanstvo tzv. Kosova u medjunarodnim organizacijama. Danas je to EHF, sutra UN. Prosto pitanje za nase pregovarace, da li su bili nesavesni ili je u pitanju nesto drugo kad su pristali na takvu odredbu?
Da li u krajnjoj liniji misle da je bilo pametno pristati na tu odredbu?Srbija ne sme da igra protiv reprezentacije tzv. Kosova u suprotnom to je akt priznanja. To zna svako ko poznaje norme medjunarodnog prava o priznavanju drzava.

Mare

pre 9 godina

Nasi prijatelji iz EU, maaaa nemoguce. Oni ce uvek glasati protiv nas, tako da mene ovo ne cudi, nego sta kazu "EUropejci"? Verovatno traze novo opravdanje, posto po njima gazda ne moze da bude kriv, klasican poltronski i podanicki odnos.

Pavle KG

pre 9 godina

Sad ce Vucic,Dacic i Nikolic o tome kako je Briselski sporazum uspeh i pobeda srpske diplomatije.Dok mi "pobedjujemo", a oni mic po mic utvrdjuju svoju nezavisnost.

asdf

pre 9 godina

E, pa, Hasime, moze, ali da se i Republici Srpskoj dozvoli da nastupa. Nema veze sto nije drzava, jer kako kazes, ni ne mora da bude samostalna. E o tome se radi, to kao ne moze..

Mico

pre 9 godina

Ja ne znam sta cekaju iz Rukometnog Saveza Republike Srpske. Odma da se podnese zahtjev za prijem u clanstvo EHF-a. Sudeci po komentarima imacemo podrsku i iz Hrvatske! Dosta je vise price, dajte dijela. Primjer, Farska Ostrva. Nisu nezavisna drzava vec autonomna regija Danske. Nama je plus Dejtonski sporazum koji jasno kaze da je sport u nadleznosti entiteta. Bas kao u slucaju Farskih Ostrva u Danskoj.

MKD-SRB

pre 9 godina

"Srbija se obavezala da ne blokira prijem i članstvo Kosova u međunarodne organizacije."Hajde neka je tako,ali zasto to isto ne vazi i u sporu Makedonije i Grcke gde 1992 godine Grcka se obavezala da ne blokira prijem i članstvo Makedonije u međunarodne organizacije a plus i Grcka radi to je izgubila i spor na megjunarodnom sudu pravde u Hagu.E sad vise znam da u EU ne vaze za sve ista pravila.Za nas taj uslov ne vaze ,a za vas Srbe vaze.Normalno Grcka je u EU,a Srbija nije-dvojni standardi.

Iskren

pre 9 godina

Pozdrav NEZAVISOJ DRŽAVI KOSOVO iz Hrvatske i dobro došli.
Možete vi da kukate i cvilite koliko hoćete,ali ovo vam je jedan od najvećih poraza u povijesti. Broj 1 je svakako poraz u ratu protiv Hrvata.
Bit će jako veselo kad vas u bilo kojem sportu, bilo kada pobijedi Kosovo. Ima da odmah proglasite dan žalosti. BUAHAHAHAHAHAHAAAA...

PERA

pre 9 godina

SUTRA CE TRAZITI DA PRIZNAMO I REPUBLIKU KOSOVO. MISLIM DA JE EU TO I SILJ MALO PO MALO PRIZNATI IH. MISLIM DA SRBIJA TREBA PREKINUTI ULAZAK U EU. DA NE GUBIMO VREME I NOVAC ZA PUTOVANJA.

greg

pre 9 godina

@Rukometas

Kada bi pismenost bila kriterijum za objavljivanje komentara - nikada ti ne bi (piše se odvojeno) "obogaćivao sadržaj" ovog sajta. Srbi (piše se velikim početnim slovom) nemaju ništa protiv da se Hrvati, Slovenci ili Albanci bave sportom i takmiče. Naprotiv. Ali Srbi imaju problem da doyvole da se kroz sport reklamira jedna albanska nacionalistička tvorevina nastala na etničkom čišćenju Srba i na otimanju teritorije Srbije. Kao što ni Hrvati ili Bošnjaci nikako ne bi voleli da nekakva RSK ili RS igra utakmice i takmiči se u međunarodnim takmičenjima. Kužiš ili da ti se crta?

mattko

pre 9 godina

"Ako RSS ne istupi iz clanstva uzimam rusko drzavjanstvo"
@@@ (karakondzula, 20. septembar 2014 15:45)
Pa ti si u glavi vec Rus sta ce ti drzavljanstvo?

i ja samo da te podsetim

pre 9 godina

@samo da te podsetim

"u papiru i praksi" ta vasa "drzava" je samo jedan sporni, izdrzavani PROTEKTORAT i nista vise. Cak ni Amerikanci ne uspevaju vec godinama da vas uguraju u UN i legalizuju. Maksimum vam je ovo clanstvo u rukometnom savezu i priznanja banana drzavica a samo zamisli gde bi bili da nema americkog i nemackog ucenjivanja.

uzmi lekic i na spavanje

pre 9 godina

@(Iskren

Steta sto nagomilavanje kompleksa nije neka sportska disciplina, vi kroasani bi bili olimpijski, svetski, evropski, balkanski i planetarni prvaci za sva vremena.

samo da te podsetim

pre 9 godina

@Ma igrajte sta hocete,ionako vas nema ni u jednom sportu,ali nikad necete biti nezavisni!Kosovo je Srbija,cao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 20. septembar 2014 15:35)

U tvojoj glavi mozda, ali ne u papiru i praksi...

Ja bre

pre 9 godina

Komsije cestitam. Da i vasa deca igraju rukomet!
Verovatno kad citate ove komentare pune mrznje i rasizma koji je kod nas postao normalna pojava, sigurno sebi govorite da je dobro sto vise niste sa nama! Zastto biste i bili kad vas je 99 posto na Kosovu i naravno da imate pravo da odlucujete o svojoj sudbini kao sto ce to pravo jednog dana isto imati i nasa braca iz Republike Srpske!

Nenad Stalać

pre 9 godina

Prelazem da Srbija:
- istupi iz svih medjunarodnih organizacija
- istupi iz svih sportskih organizacija
- da prestane sa EU integracijama
- da se prikljuci Ruskoj Federaciji

IV

pre 9 godina

Otkad njihovi klubovi igraju Evropu, ništa neočekivano. Naš ženski rukometni klub je već igrao protiv njihovog i čini mi se vrlo brzo posle dozvole da im klubovi mogu igrati.Tako da ni ovaj žreb nije slučajnost. Probni balon za popularnije sportove!!!

Komshija Hashim

pre 9 godina

2015 kvalifikacijska grupa za EP u rukometu za žene u kojoj su Rumunija, Slovacka, Kosovo i Srbija ce se igrati u Prištini, odlučila je IHF. Pošto ce u Srbijanskoj javnosti biti velik pritisak da se taj kvalifikacioni turnir bojkotuje jer Srbija ne priznaje Kosovo i jer se igra u Prištini pretpostavljam da se reprezentacija Srbije nece pojaviti a onda cemo mi da pobedimo samo jednu utakmicu i najmanje kao druga plasirati na sledece EP.

tom kulezic

pre 9 godina

Briselski sporazum moze da bude PONISTEN OD STRANE USTAVNOG SUDA SRBIJE. Bilo koja druga vlada dodje na VLAST moze da rusi taj sporazum.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Pa komsija ne priznaju vas ni Slovacka ni Rumunija,znaci igracete sami protiv sebe jednu virtuelnu utakmicu kakva vam je i nezavisnost.
(Vlada KM, 20. septembar 2014 16:12)
Još bolje, onda su nam namestili da idemo na EP bez muke:P

max

pre 9 godina

Mozda bi bili smijesni u rukometu, ali bi imali dobru fudbalsku reprezentaciju. Svajcarska je isla na SP, a svi znamo njen etnicki sastav. Plus dodati Januzaja koji igra za Belgiju. Ko bi se kome u fudbalu smijao, ha?

zalutali u eu

pre 9 godina

@Iskren

Covek bi pomislio da clanstvo u EU podrazumeva odredjenu zrelost, kako nacionalnu tako i pojedinacnu, a kad ono palanacka zluradost i zesci kompleksi...

aljbanski internet patriljota, neprocenjivo

pre 9 godina

@U.S.A-lbania

Srbija je makar igrala finale i izgubila dok bi vas maksimum na tom takmicenju bila ekipa skupljaca lopti.

divad

pre 9 godina

Postoji valjda neki statut tog tela? Jel u njemu pise da mogu biti primljene samo zemlje clanice eu? Jel pise u tom istom statutu da se vi mozete zaliti odnosno podneti tuzbu? Perete se za to da nista od navedenog necete uraditi iako mozete....svaljujuci krivicu na druge.
Na stranu sto drzavni organi nece reagovati zbog vaseg krsenja zakona ove zemlje...

Vaše ime *

pre 9 godina

@Iskren
Koliko onda vi imate poraza pošto s' obzirom da je Srbija višestruki prvak Evrope u vaterpolu, košarci, odbojci...ostalo da ne pominjem. Kod vas je po toj logici večan dan žalosti...

U.S.A-lbania

pre 9 godina

@(Komshija Hashim, 20. septembar 2014 15:47)

Ne brini. Razbićemo vas u sred Prištine.
(Ivan, 20. septembar 2014 17:43)

Kao vas Amerikanci za "dopinkgom" je tako mislis?

Marko NS

pre 9 godina

Ovog Marjanovica i sve u RSS treba zauvek oterati iz rukometa da imaju obraza sami bi otisli posle onog debakla od Ceske u kvalifikacijama sa SP

Srbija

pre 9 godina

(REALAN, 20. septembar 2014 15:49)

Pa ako je tako evo vam pa igrajte snjima jedino mene zanima kako će rešiti to što dosta reprezentacija ne priznaju Kosovo skim će oni da igraju.

Platite ratnu odstetu

pre 9 godina

Ostaje mi samo da cestitam Republici Kosovo na punopravnom clanstvu! Dobro došli!"

Slab si na velikoalbanske tvorevine ili i sam zivis u toj tvorevini te otuda to odusevljenje?
(dnodna, 20. septembar 2014 15:46)
# Link komentara
Hrvat iz Mostara! Komentar je proizasao iz činjenice da imamo zajedničkog neprijatelja!

Miloš

pre 9 godina

RSS smatra da je odgovornost na članicama "Evropske unije". U redu. Kako su glasali delegati iz evropskih zemalja koje nisu u EU? Pitam konkretno za Island, Norvešku, Lihtenštajn, Švajcarsku, Makedoniju, Albaniju, Tursku, Crnu Goru - čisto da vidimo kako se to EU izdvaja od ostatka kontinenta.

pjevac thupson i krezubi&polupismeni fanovi

pre 9 godina

@Iskren/realan

Budi precizniji, "iskompleksirani hrvati su uz vas". Ostalima je jasno i sta je i kako je nastala ta albanska tvorevina na Kosovu.

Danac

pre 9 godina

Kadija te tuzi/kadija ti sudi.
http://rt.com/op-edge/181580-kosovo-ukraine-compare-contrast/

Procitajte teks i sve ve vam biti jasno, ako vec i nije...pozdrav.

miki mile

pre 9 godina

Pa taj IHF se već godinama ponaša ko mafijaška organizacija.tako da me ovo uopšte nečudii.a to nam je i hvala za ona prvenstva što smo organizovali.opet smo ispali naivci.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Već se radujem susretu Srbije i Kosova. Na jednoj strani Stanić, Nikčević, Ilić, Rastko Stojković, Šešum, Rnić, Ilić, Nenadić, a na drugoj Zećiri, Kući, Ukhađaj, Nuši i albanski Škrbić - stameni Gaši ...

Toni Pr

pre 9 godina

Citajuci neke komentare,vidim da mnogi od vas nemaju pojma o sportu.Neki kazu da nemamo skim da igramo(posto neke bezvredne Drzave kao Kipar Rumunska Slovacka nisu priznale KOSOVO).Sve Reprezentacije moraju da igraju sa KOSOVOM jer u suprotnom bice DISKFALIFIKOVANE iz takmicenja.Ovo je prvi korak,sledeci je priznanje FIFA i UEFA,jer KOSOVO ce biti u SP u Rusiji.A sto se tice sportita sa KOSOVA da vas podsetim da MAJLINDA KELMENDI je ubedjivo najbola na svetu.Srdacan pozz iz Pristine.

rajko

pre 9 godina

Ne razumem koja je svrha Srbijanskog sprecavanja Kosova da nastupa u medjunarodnim takmicenjima? Zar mislite da ce se time proces samostalnosti Kosova vratiti unazad? Zar cete zbog toga biti srecniji ili bolje živeti? Pa ako Vels, Škotska,Severna Irska, koje su deo Velike Britanije pa Ovcji Otoci kji su deo Danske i Gibraltar koji nije samostalna država ili Andora koja je u sklopu Španije, mogu nesmetano od njihovih maticnih država da nastupaju kao samostalne ekipe, zašto to Kosovo ne bi moglo koje je više samostalno nego spomenute regije, budimo realni. Uostalom, Srbija je Briselskim sporazumom potpisala da nece kociti Kosovo u nikakvim medjunarodnim integracijama.
(Komshija Hashim, 20. septembar 2014 15:26)

Komšija Hašime, Andora nije u sklopu Španije nego je nezavisna država (što Kosovo nikada neće biti). Malo se informiši pre nego što počneš da pišeš gluposti.

bez_cenzure

pre 9 godina

I ranije su se njihovi klubovi takmičili na turnirima čiji je organizator bio EHF. Niška Naisa je igrala protiv nekog kluba sa Kosova i razbila ih. S obzirom na novi sastav FIBA boarda teško da će ikada njihovi klubovi i tzv. reprezentacija igrati košarkaške turnire. Isto se odnosi i sve ostale bitnije kolektivne i pojedine individualne sportove gdje veliki uticaj imaju neke zemlje koje nisu priznale nezavisnost nakaradne tvorevine na jugu Srbije. Nego ako je zaista Daytonskim sporazumom sport u nadležnosti entiteta ja ne znam šta čeka rukometni savez Republike Srpske. U UN neće ući jer se ne pita Srbija nego zemlje koje imaju pravo veta a u ovom slučaju su to i Rusija i Kina.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Ne razumem koja je svrha Srbijanskog sprecavanja Kosova da nastupa u medjunarodnim takmicenjima? Zar mislite da ce se time proces samostalnosti Kosova vratiti unazad? Zar cete zbog toga biti srecniji ili bolje živeti? Pa ako Vels, Škotska,Severna Irska, koje su deo Velike Britanije pa Ovcji Otoci kji su deo Danske i Gibraltar koji nije samostalna država ili Andora koja je u sklopu Španije, mogu nesmetano od njihovih maticnih država da nastupaju kao samostalne ekipe, zašto to Kosovo ne bi moglo koje je više samostalno nego spomenute regije, budimo realni. Uostalom, Srbija je Briselskim sporazumom potpisala da nece kociti Kosovo u nikakvim medjunarodnim integracijama.

Iskren

pre 9 godina

Pozdrav NEZAVISOJ DRŽAVI KOSOVO iz Hrvatske i dobro došli.
Možete vi da kukate i cvilite koliko hoćete,ali ovo vam je jedan od najvećih poraza u povijesti. Broj 1 je svakako poraz u ratu protiv Hrvata.
Bit će jako veselo kad vas u bilo kojem sportu, bilo kada pobijedi Kosovo. Ima da odmah proglasite dan žalosti. BUAHAHAHAHAHAHAAAA...

Komshija Hashim

pre 9 godina

2015 kvalifikacijska grupa za EP u rukometu za žene u kojoj su Rumunija, Slovacka, Kosovo i Srbija ce se igrati u Prištini, odlučila je IHF. Pošto ce u Srbijanskoj javnosti biti velik pritisak da se taj kvalifikacioni turnir bojkotuje jer Srbija ne priznaje Kosovo i jer se igra u Prištini pretpostavljam da se reprezentacija Srbije nece pojaviti a onda cemo mi da pobedimo samo jednu utakmicu i najmanje kao druga plasirati na sledece EP.

Ja bre

pre 9 godina

Komsije cestitam. Da i vasa deca igraju rukomet!
Verovatno kad citate ove komentare pune mrznje i rasizma koji je kod nas postao normalna pojava, sigurno sebi govorite da je dobro sto vise niste sa nama! Zastto biste i bili kad vas je 99 posto na Kosovu i naravno da imate pravo da odlucujete o svojoj sudbini kao sto ce to pravo jednog dana isto imati i nasa braca iz Republike Srpske!

Platite ratnu odstetu

pre 9 godina

Ostaje mi samo da cestitam Republici Kosovo na punopravnom clanstvu! Dobro došli!"

Slab si na velikoalbanske tvorevine ili i sam zivis u toj tvorevini te otuda to odusevljenje?
(dnodna, 20. septembar 2014 15:46)
# Link komentara
Hrvat iz Mostara! Komentar je proizasao iz činjenice da imamo zajedničkog neprijatelja!

i ja samo da te podsetim

pre 9 godina

@samo da te podsetim

"u papiru i praksi" ta vasa "drzava" je samo jedan sporni, izdrzavani PROTEKTORAT i nista vise. Cak ni Amerikanci ne uspevaju vec godinama da vas uguraju u UN i legalizuju. Maksimum vam je ovo clanstvo u rukometnom savezu i priznanja banana drzavica a samo zamisli gde bi bili da nema americkog i nemackog ucenjivanja.

dnodna

pre 9 godina

@gledam i cekam

"Ostaje mi samo da cestitam Republici Kosovo na punopravnom clanstvu! Dobro došli!"

Slab si na velikoalbanske tvorevine ili i sam zivis u toj tvorevini te otuda to odusevljenje?

U.S.A-lbania

pre 9 godina

@(Komshija Hashim, 20. septembar 2014 15:47)

Ne brini. Razbićemo vas u sred Prištine.
(Ivan, 20. septembar 2014 17:43)

Kao vas Amerikanci za "dopinkgom" je tako mislis?

Komshija Hashim

pre 9 godina

Pa komsija ne priznaju vas ni Slovacka ni Rumunija,znaci igracete sami protiv sebe jednu virtuelnu utakmicu kakva vam je i nezavisnost.
(Vlada KM, 20. septembar 2014 16:12)
Još bolje, onda su nam namestili da idemo na EP bez muke:P

Vlada KM

pre 9 godina

2015 kvalifikacijska grupa za EP u rukometu za žene u kojoj su Rumunija, Slovacka, Kosovo i Srbija ce se igrati u Prištini, odlučila je IHF. Pošto ce u Srbijanskoj javnosti biti velik pritisak da se taj kvalifikacioni turnir bojkotuje jer Srbija ne priznaje Kosovo i jer se igra u Prištini pretpostavljam da se reprezentacija Srbije nece pojaviti a onda cemo mi da pobedimo samo jednu utakmicu i najmanje kao druga plasirati na sledece EP.
(Komshija Hashim, 20. septembar 2014 15:47)
Pa komsija ne priznaju vas ni Slovacka ni Rumunija,znaci igracete sami protiv sebe jednu virtuelnu utakmicu kakva vam je i nezavisnost.

jovan

pre 9 godina

Kad bi se srbija pitala, nikada ni BiH ni Hrvatska ni Crna gora, ni Slovenija pa ni Kosovo nebi trebale uopte da se bave sportom....
(Rukometas, 20. septembar 2014 17:26)

Srbija se pise velikim slovom .

Mico

pre 9 godina

Ja ne znam sta cekaju iz Rukometnog Saveza Republike Srpske. Odma da se podnese zahtjev za prijem u clanstvo EHF-a. Sudeci po komentarima imacemo podrsku i iz Hrvatske! Dosta je vise price, dajte dijela. Primjer, Farska Ostrva. Nisu nezavisna drzava vec autonomna regija Danske. Nama je plus Dejtonski sporazum koji jasno kaze da je sport u nadleznosti entiteta. Bas kao u slucaju Farskih Ostrva u Danskoj.

samo da te podsetim

pre 9 godina

@Ma igrajte sta hocete,ionako vas nema ni u jednom sportu,ali nikad necete biti nezavisni!Kosovo je Srbija,cao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksandar, 20. septembar 2014 15:35)

U tvojoj glavi mozda, ali ne u papiru i praksi...

beograd

pre 9 godina

Pozdrav NEZAVISOJ DRŽAVI KOSOVO iz Hrvatske i dobro došli.
Možete vi da kukate i cvilite koliko hoćete,ali ovo vam je jedan od najvećih poraza u povijesti. Broj 1 je svakako poraz u ratu protiv Hrvata.
Bit će jako veselo kad vas u bilo kojem sportu, bilo kada pobijedi Kosovo. Ima da odmah proglasite dan žalosti. BUAHAHAHAHAHAHAAAA...
(Iskren, 20. septembar 2014 16:07)

nisi ti sam

asdf

pre 9 godina

E, pa, Hasime, moze, ali da se i Republici Srpskoj dozvoli da nastupa. Nema veze sto nije drzava, jer kako kazes, ni ne mora da bude samostalna. E o tome se radi, to kao ne moze..

pjevac thupson i krezubi&polupismeni fanovi

pre 9 godina

@Iskren/realan

Budi precizniji, "iskompleksirani hrvati su uz vas". Ostalima je jasno i sta je i kako je nastala ta albanska tvorevina na Kosovu.

greg

pre 9 godina

@Rukometas

Kada bi pismenost bila kriterijum za objavljivanje komentara - nikada ti ne bi (piše se odvojeno) "obogaćivao sadržaj" ovog sajta. Srbi (piše se velikim početnim slovom) nemaju ništa protiv da se Hrvati, Slovenci ili Albanci bave sportom i takmiče. Naprotiv. Ali Srbi imaju problem da doyvole da se kroz sport reklamira jedna albanska nacionalistička tvorevina nastala na etničkom čišćenju Srba i na otimanju teritorije Srbije. Kao što ni Hrvati ili Bošnjaci nikako ne bi voleli da nekakva RSK ili RS igra utakmice i takmiči se u međunarodnim takmičenjima. Kužiš ili da ti se crta?

aljbanski internet patriljota, neprocenjivo

pre 9 godina

@U.S.A-lbania

Srbija je makar igrala finale i izgubila dok bi vas maksimum na tom takmicenju bila ekipa skupljaca lopti.

max

pre 9 godina

Mozda bi bili smijesni u rukometu, ali bi imali dobru fudbalsku reprezentaciju. Svajcarska je isla na SP, a svi znamo njen etnicki sastav. Plus dodati Januzaja koji igra za Belgiju. Ko bi se kome u fudbalu smijao, ha?

Handmaniak

pre 9 godina

S obzirom da vodeću ulogu u EHF-u imaju skandinavske zemlje, a zna se kakav je njihov stav povodom Kosova, jasno je da odluka i nije mogla biti drugačija. Bilo je pokušaja i ranije da se ova odluka progura, ali se uspešno odolevalo, očigledno da je sada došao momenat da se ovakva odluka progura. Sve u svemu, politika je oduvek imala uticaj na EHF, na žalost.

Mare

pre 9 godina

Nasi prijatelji iz EU, maaaa nemoguce. Oni ce uvek glasati protiv nas, tako da mene ovo ne cudi, nego sta kazu "EUropejci"? Verovatno traze novo opravdanje, posto po njima gazda ne moze da bude kriv, klasican poltronski i podanicki odnos.

tom kulezic

pre 9 godina

Briselski sporazum moze da bude PONISTEN OD STRANE USTAVNOG SUDA SRBIJE. Bilo koja druga vlada dodje na VLAST moze da rusi taj sporazum.

divad

pre 9 godina

Postoji valjda neki statut tog tela? Jel u njemu pise da mogu biti primljene samo zemlje clanice eu? Jel pise u tom istom statutu da se vi mozete zaliti odnosno podneti tuzbu? Perete se za to da nista od navedenog necete uraditi iako mozete....svaljujuci krivicu na druge.
Na stranu sto drzavni organi nece reagovati zbog vaseg krsenja zakona ove zemlje...

Srbija

pre 9 godina

(REALAN, 20. septembar 2014 15:49)

Pa ako je tako evo vam pa igrajte snjima jedino mene zanima kako će rešiti to što dosta reprezentacija ne priznaju Kosovo skim će oni da igraju.

mattko

pre 9 godina

"Ako RSS ne istupi iz clanstva uzimam rusko drzavjanstvo"
@@@ (karakondzula, 20. septembar 2014 15:45)
Pa ti si u glavi vec Rus sta ce ti drzavljanstvo?

PERA

pre 9 godina

SUTRA CE TRAZITI DA PRIZNAMO I REPUBLIKU KOSOVO. MISLIM DA JE EU TO I SILJ MALO PO MALO PRIZNATI IH. MISLIM DA SRBIJA TREBA PREKINUTI ULAZAK U EU. DA NE GUBIMO VREME I NOVAC ZA PUTOVANJA.

Vaše ime *

pre 9 godina

@Iskren
Koliko onda vi imate poraza pošto s' obzirom da je Srbija višestruki prvak Evrope u vaterpolu, košarci, odbojci...ostalo da ne pominjem. Kod vas je po toj logici večan dan žalosti...

Milos

pre 9 godina

Ovo je najkonkretniji primer katastrofalnih posledica drzavne politike da se vode pregovori pod okriljem Brisela, u kojima nasi politicari pristaju na sve a ne dobijaju nista. Secam se da su retki glasovi razuma upozoravali na pogubnost odredbe Briselskog sporazuma da Srbija nece blokirati clanstvo tzv. Kosova u medjunarodnim organizacijama. Danas je to EHF, sutra UN. Prosto pitanje za nase pregovarace, da li su bili nesavesni ili je u pitanju nesto drugo kad su pristali na takvu odredbu?
Da li u krajnjoj liniji misle da je bilo pametno pristati na tu odredbu?Srbija ne sme da igra protiv reprezentacije tzv. Kosova u suprotnom to je akt priznanja. To zna svako ko poznaje norme medjunarodnog prava o priznavanju drzava.

MKD-SRB

pre 9 godina

"Srbija se obavezala da ne blokira prijem i članstvo Kosova u međunarodne organizacije."Hajde neka je tako,ali zasto to isto ne vazi i u sporu Makedonije i Grcke gde 1992 godine Grcka se obavezala da ne blokira prijem i članstvo Makedonije u međunarodne organizacije a plus i Grcka radi to je izgubila i spor na megjunarodnom sudu pravde u Hagu.E sad vise znam da u EU ne vaze za sve ista pravila.Za nas taj uslov ne vaze ,a za vas Srbe vaze.Normalno Grcka je u EU,a Srbija nije-dvojni standardi.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Već se radujem susretu Srbije i Kosova. Na jednoj strani Stanić, Nikčević, Ilić, Rastko Stojković, Šešum, Rnić, Ilić, Nenadić, a na drugoj Zećiri, Kući, Ukhađaj, Nuši i albanski Škrbić - stameni Gaši ...

Šavija Alonso

pre 9 godina

Dajte da ne lažemo sami sebe - nisu odlučile članice EU nego mi, Srbi, kada smo potpisali da nećemo sprečavati Kosovo u međunarodnim integracijama. Kosovo je nezavisno, izgubili smo, i gotovo.

Nenad Stalać

pre 9 godina

Prelazem da Srbija:
- istupi iz svih medjunarodnih organizacija
- istupi iz svih sportskih organizacija
- da prestane sa EU integracijama
- da se prikljuci Ruskoj Federaciji

nemanja

pre 9 godina

dakle, nije EHF dao dozvolu nego Vlada RS jer "... kao i da se Briselskim sporazumom Srbija obavezala da ne blokira prijem i članstvo Kosova u međunarodne organizacije..."

uzmi lekic i na spavanje

pre 9 godina

@(Iskren

Steta sto nagomilavanje kompleksa nije neka sportska disciplina, vi kroasani bi bili olimpijski, svetski, evropski, balkanski i planetarni prvaci za sva vremena.

zalutali u eu

pre 9 godina

@Iskren

Covek bi pomislio da clanstvo u EU podrazumeva odredjenu zrelost, kako nacionalnu tako i pojedinacnu, a kad ono palanacka zluradost i zesci kompleksi...

Marko NS

pre 9 godina

Ovog Marjanovica i sve u RSS treba zauvek oterati iz rukometa da imaju obraza sami bi otisli posle onog debakla od Ceske u kvalifikacijama sa SP

Danac

pre 9 godina

Kadija te tuzi/kadija ti sudi.
http://rt.com/op-edge/181580-kosovo-ukraine-compare-contrast/

Procitajte teks i sve ve vam biti jasno, ako vec i nije...pozdrav.

miki mile

pre 9 godina

Pa taj IHF se već godinama ponaša ko mafijaška organizacija.tako da me ovo uopšte nečudii.a to nam je i hvala za ona prvenstva što smo organizovali.opet smo ispali naivci.

SSONE

pre 9 godina

Toliko o onome Vucic i Dacic "NIKADA NECEMO PRIZNATI KOSOVO" a eto Briselski sporazum kaze obrnuto.

Ne brinite, sada ce "mocni" MARKO DJURIC direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju to sve da sredi kao i do sada.

rajko

pre 9 godina

Ne razumem koja je svrha Srbijanskog sprecavanja Kosova da nastupa u medjunarodnim takmicenjima? Zar mislite da ce se time proces samostalnosti Kosova vratiti unazad? Zar cete zbog toga biti srecniji ili bolje živeti? Pa ako Vels, Škotska,Severna Irska, koje su deo Velike Britanije pa Ovcji Otoci kji su deo Danske i Gibraltar koji nije samostalna država ili Andora koja je u sklopu Španije, mogu nesmetano od njihovih maticnih država da nastupaju kao samostalne ekipe, zašto to Kosovo ne bi moglo koje je više samostalno nego spomenute regije, budimo realni. Uostalom, Srbija je Briselskim sporazumom potpisala da nece kociti Kosovo u nikakvim medjunarodnim integracijama.
(Komshija Hashim, 20. septembar 2014 15:26)

Komšija Hašime, Andora nije u sklopu Španije nego je nezavisna država (što Kosovo nikada neće biti). Malo se informiši pre nego što počneš da pišeš gluposti.

IV

pre 9 godina

Otkad njihovi klubovi igraju Evropu, ništa neočekivano. Naš ženski rukometni klub je već igrao protiv njihovog i čini mi se vrlo brzo posle dozvole da im klubovi mogu igrati.Tako da ni ovaj žreb nije slučajnost. Probni balon za popularnije sportove!!!

bez_cenzure

pre 9 godina

I ranije su se njihovi klubovi takmičili na turnirima čiji je organizator bio EHF. Niška Naisa je igrala protiv nekog kluba sa Kosova i razbila ih. S obzirom na novi sastav FIBA boarda teško da će ikada njihovi klubovi i tzv. reprezentacija igrati košarkaške turnire. Isto se odnosi i sve ostale bitnije kolektivne i pojedine individualne sportove gdje veliki uticaj imaju neke zemlje koje nisu priznale nezavisnost nakaradne tvorevine na jugu Srbije. Nego ako je zaista Daytonskim sporazumom sport u nadležnosti entiteta ja ne znam šta čeka rukometni savez Republike Srpske. U UN neće ući jer se ne pita Srbija nego zemlje koje imaju pravo veta a u ovom slučaju su to i Rusija i Kina.

Miloš

pre 9 godina

RSS smatra da je odgovornost na članicama "Evropske unije". U redu. Kako su glasali delegati iz evropskih zemalja koje nisu u EU? Pitam konkretno za Island, Norvešku, Lihtenštajn, Švajcarsku, Makedoniju, Albaniju, Tursku, Crnu Goru - čisto da vidimo kako se to EU izdvaja od ostatka kontinenta.

Pavle KG

pre 9 godina

Sad ce Vucic,Dacic i Nikolic o tome kako je Briselski sporazum uspeh i pobeda srpske diplomatije.Dok mi "pobedjujemo", a oni mic po mic utvrdjuju svoju nezavisnost.

Toni Pr

pre 9 godina

Citajuci neke komentare,vidim da mnogi od vas nemaju pojma o sportu.Neki kazu da nemamo skim da igramo(posto neke bezvredne Drzave kao Kipar Rumunska Slovacka nisu priznale KOSOVO).Sve Reprezentacije moraju da igraju sa KOSOVOM jer u suprotnom bice DISKFALIFIKOVANE iz takmicenja.Ovo je prvi korak,sledeci je priznanje FIFA i UEFA,jer KOSOVO ce biti u SP u Rusiji.A sto se tice sportita sa KOSOVA da vas podsetim da MAJLINDA KELMENDI je ubedjivo najbola na svetu.Srdacan pozz iz Pristine.