Petak, 19.09.2014.

13:23

FKP: Napad na Jevreje i Srbiju

FK Partizan osudio je isticanje antisemitskog transparenta na meču sa Totenhemom i ukazao da je to akt mržnje ne samo protiv Jevreja, već i Partizana i Srbije.

Izvor: B92

FKP: Napad na Jevreje i Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

nikola

pre 9 godina

LIcemerje, licemerje, licemerje. Te iste navijace punite parama, kartama i ko zna cim vec. Svojevremeno se Savez jevrejskih opstina obrusio na vas zbog izjave da vas kradu i da je postojao jevrejski klub u naci nemackoj, bolje bi prosao. Evo linka ko se ne seca: [link] ...
(Misha, 19. septembar 2014 14:15)

Ja ni u tom Partizanovom saopstenju gde se gde kazu da bi jevrejski klub bio bolje tretiran u nacistickoj Nemackoj,nego sto je Partizan ovde,ne vidim nista sto bi trebalo da uvredi jevrejsku zajednicu.Sta je tu njih uvredilo,jel moze neko da mi objasni?!
Iz borbe protiv rasizma se preslo u neku opstu histeriju gde cim upotrebis rec jevrej to je automatski rasizam i vredjas jevreje. Jesu preziveli svasta u proslosti,ali ovo sve odlazi u neku drugu krajnost.

Јое

pre 9 godina

Шта је тачно овде антисемитизам? Сви знамо да је Тотенхем јеврејски клуб и да се његови навијачи тако изјашњавају, тако да не видим овде ништа спорно.

ma vazi

pre 9 godina

Bio sam na istoku,sredina terena,sredina tribine i uspeo sam samo da vidim "ONLY" na natpisu,dok ostali deo teksta sam saznao kad sam dosao kuci.Izneverov'o sam.

Dule

pre 9 godina

Ali odlična fora.... Ja sam se smejao kao lud. A verujem da su se smejali i ovi što su posle morali da sastave ovu izjavu za šlihtanje.

1914

pre 9 godina

Pod 1:los smisao za humor.Pod 2:za Tottenham navija vise Jevreja nego za neki drugi klub ali daleko od toga da su vecina navijaca Tottenhama Jevreji.Pod 3:na engleskim stadionima ima mnogo veceg vredjanja ali to ne znaci da mi odavde treba da upadamo u te price.Pod 4:nesto se ne secam da ste digli prasinu posle svake utakmice JSD-a i Vojvodine i bolesnog pevanja "Pola Madjar-pola Ustasa"...

Zvele

pre 9 godina

Grobari nemate pojma kome ste se zamerili.Pa Hajduk je osamdesetih izbacen iz Evrope samo zato jer su zaklali petla pred pocetak utakmice

Jedno pitanje

pre 9 godina

Imam ja samo jedno pitanje,a sta ce UEFA da odluci ne interesuje me jer ja ne zivim od Partizana vec ga gledam iz ljubavi.
Sta ce biti sa mojom kartom koju sam kupio u komletu prvog dana kad je pocela prodaja... Dal ce uprava da mi vrati pare ako UEFA odredi da protiv Besiktasa budu prazne tribine?

1914

pre 9 godina

Inace za Tottenham ne navijaju uglavnom Jevreji.Verovatno vise Jevreja navija za njih nego za ostale klubove ali ovde ispada kako ste napisali da su vecina navijaca Tottenhama Jevreji,sto naravno nema veze s realnoscu.A o jos jednoj gluposti "navijaca" jugoslovenskog sportskog drustva ne vredi trositi reci.Posle "polu Madjara i polu Ustasa" na red su dosli i Jevreji...

Miodrag

pre 9 godina

Ubijeđen sam da 90% prisutnih na stadionu nije primijetilo transparent , i oni koji su ga zapazili, većina nije znala šta ist znači u prevodu !!!

sivi

pre 9 godina

Pa oni sami sebe nazivaju 'jid army' i konotacija je bila upravo to - da su navijaci Totenhema '...kice'. Pre nego sto pocnete da hejtujete i prozivate, nije lose malo da se raspitate, pa i razmislite. Ne mrzim Jevreje i crnce ali svako pominjanje njih je odmah antisemitizam, rasizam i nacizam,sto mu dodje neistina. Nije mi jasan klub koji se, kao posle Mostara, izvinjava, kudi i sudi svojima. To jest', jasno mi je ali mi nije jasno.

Rendula

pre 9 godina

KAKAV NAPAD ALOO BRE ?!
O kakvom vi antisemitizmu pricate?
Da li je to zabranjeno spomenuti rec "jevrej" ? Ja ovde ne vidim nista uvredjivo. Da je slucajno neko izbacio transparent "only serbs and p*****s" mislite da bi ga bilo ko uzeo za ozbiljno. Zasto se malo ne govori od onome sto se dogadjalo na terenu, igri, sastavu timova ?

UO u CZ

pre 9 godina

Ovi iz uprave sa ovim saopštenjem od nas hoće da naprave budaleama. Koji bre navijači sve su to mafijoze sa kojima ste veoma bliski. Jedni drugima čuvate leđa, a partizan nikad gore ne stoji. Pare ste zajednički sa tom mafijom podelili da ne kažem prodali.
Dobro vi zante ko su oni jer ste verovatno popili na stotine kafa zajedno.

Preterena politička korektnost

pre 9 godina

U Britaniji se međusobno još više čašćavaju navijači i to ne samo verbalno. Ovde ne vidim elemente bilo kakvog antisemitskog ponašanja. Bez razloga se od komarca pravi slon.

One night in May

pre 9 godina

Dragi Jevreji, ne pridajte ovome puno znacaja.
U svakom narodu postoji jedan manji broj izroda, nakaradnih, ozbiljno bolesnih ljudi, koji zbog te bolesti (izmedju ostalog) svojim delima urusavaju ugled naroda kome, nazalost, pripadaju.
Partizanovi navijaci su poznati po ksenofobiji i mrznji prema navijacima drugih klubova - od ubistva tinejdzera na stadionu, zato sto je navijao za Zvezdu, preko ubistva Brisa Tatona, zato sto je bio navijac rivalskog kluba, pa jos i stranac, do jucerasnjeg ispada. Istorija FK Partizan obiluje ovakvim desavanjima, to je jedno uobicajeno ponasanje za klub ciji su prvi osnivaci i najvece zvezde zapravo bivse perjanice fudbalske selekcije NDH u igrackom i organizacionom smislu.
Srecom, oni su jedna znacajna manjina u ovoj zemlji, zauvek ce to i ostati, jer vecina nikada nece dozvoliti da ovakvo ponasanje bude preovladjujuce.
Srbija i njeni gradjani oduvek su imali izuzetno bliske veze sa jevrejskim narodom, kako na nasim prostorima, tako i iz postojbine. Necemo da dozvolimo da jedan incident bolesnih neofasista (koji sami sebe nazivaju lucidnim smekerima) to ugrozi.

Šćepan Šćekić

pre 9 godina

Cim se spominje "Jews" svestan sam da ovi imaju nesto protiv Jevreja, ali "Jews and Pussies" u konotaciji "Only fooles & horses" je besmisleno. Mislim, ovo je toliko glupo da ja cak ne mogu da nadjem ni uvredu na ovom plakatu. Treba ih dodatno kazniti za glupost.

Zamolio bih nekoga da mi predoci kontekst ovoga.
(pafff, 19. septembar 2014 14:30)

Evo ja ću da ti predočim kontekst ovoga pošto vidim da nisi baš informisan. Totenhem se u Engleskoj smatra jevrejskim klubom i ima izraženo jevrejsku istoriju. Jevreji iz Londona i Engleske navijaju za Totenhem. Nadam se da ti je sada jasniji ovaj "prerađeni" naziv poznate engleske serije. Bez namere da ikoga vređam, čisto da objasnim.

Pogba

pre 9 godina

Glupe priče. Na transparentu piše: samo jevreji i p.... Su totenhem, navijaju za totenhem ili sta vec. Ne razumem sta je tu antisemitsko, ali zaista.

Balkanski bonton

pre 9 godina

Istoria nas uci da nista nismo naucili kroz istoriju! Cackajmo i dalje mecku sve dok nas nema vise nigde.. Polemika, inat i autodestruktivno ponasanje nas nikuda ne vodi!

Znam kako je Jevrejima

pre 9 godina

Kakvi god da smo (a svakakvi smo) anti-semiti i rasisti nismo.
(B, 19. septembar 2014 13:37)

Iako su kod Srba pojave kao sto su fasizam, antisemitizam, rasizam difuzne, nejasne, zbog gluposti mozda nesvesne, ne znaci i da ne postoje. Postoje i te kako. Na stadionima se redovno vredjaju igraci africkog porekla kojima se bacaju kore od banane pod noge, na ovom portalu smo bili svakodnevno konfrontirani antisemitskim komentarima u vezi zadnjeg rata u Gazi, a o tome kako Srbi Rome, ili kako to mi kazemo Cigane tretiraju, mislim da ne treba da trosim reci. I sam sam bio zrtva diskriminisanja kako za vreme skolovanja, od strane nastavnika i djaka, tako i kasnije pri trazenju posla koji u Srbiji nikada nisam ni dobio. Sve to zato jer se prezivam na OV a ne na IC, jer sam izdanak iz bugarsko-srpskog braka.

Delija DS 1989Višnja Bugi

pre 9 godina

Čekaj malo mrzi te partizan omg što kaže profa jel ste vi udarili glavu o banderu :-D pozdrav od mene bando :-P

marko

pre 9 godina

Još bih samo dodao engleski The Sun je objavio priču pod naslovom: Europa race shame, a u njoj rečenica:SICK Serbs face, a UEFA blacklashafter aiming an anti-Semitic banner at Spurrs.
Nazvali su celu naciju bolesnicima, znači ne južnu tribinu, Grobare ili njih trojicu koji su držali transparent, nego celu naciju.Ja sada pitam šta je to, da li je to uvreda ili nije, da li je to šovinizam ili nije?
Očigledno se primenjuju dva aršina, Srbe može bilo ko da vređa, to nije kažnjivo.Prepotentni Englezi, pih!

podsećanje

pre 9 godina

Da podsetim,zar nije Djurić, predsednik Partizana,nedavno u saopštenju povredio Jevreje, zbog čega je usledilo izvinjenje. Ništa dakle nije slučajno, ono što vrh Partizana radi, tako se ponašaju gledaoci.

vlada

pre 9 godina

"Navijači Partizana su na transparentu na uvredljiv način aludirali na činjenicu da za Totenhem navijaju uglavnom Jevreji. Delegat utakmice je fotografisao transparent. "


Koliko ja znam, jedna navijačka grupa totenhema se zove "jevreji" a notorna je glupost da za Totenham navijaju uglavnom jevreji.

U svakom slučaju sa rasizmom se nije igrati. Ne podržavam rasizam, ne daj bože, ali oni koji smatraju da su potencijalno "ugrožnei" obilato zloupotrebljavaju rasizam i izvlače reči i događaje iz konteksta samo dabi profitirali od toga! Po meni to je jadnije od samog rasizma!

NikolaSrb

pre 9 godina

Jasno je da ovo nisu pravi navijači Partizana jer naša istorija počiva na sasvim drugim principima. Ovakvi ne mogu da budu ničiji navijači jer kao kreteni, oni su posebna ekipa. Ono što me brine je rad redarskih ekipa i milicije jer čim je vidjen ovaj transparent, moralo se reagovati... Ovako nam UEFA morea držati novčane lekcije... (danilo, 19. septembar 2014 14:06)

Da vas klub pociva na tome da najblize komsije nazivate "ciganima" Nemojte samo vi o vasim principima...

Kinez

pre 9 godina

Ako su igraci i navijaci Toenhema Jews,to onda znaci da su igraci i navijaci Partizana pussies!!!
Sami su sebe okarakterisali.
Ali stvarno je najsmesniji komentar koji kaze "u medijima ne sme da se prica o odlicnoj igri Partizana". SMEHOTRESNO.
Navala je uspela da odrzi nula nula, srecom da odbrana nije zeznula stvar. Kakva odlicna igra, kad se ne da gol?

Pera

pre 9 godina

Kretenizam pojedinih navijača nema granice. Idiotluk koji se ogleda u šovinistickim i rasistickim parolama mora da se prekine. Klubovi moraju jasno da se ograde od onih koji veličaju pokolje u Srebrenici, vredjaju Jevreje ili pripadnike drugih nacija. Takodje moraju i vodeći političari, predsednik države i premijer, sasvim jasno da kažu da zločini ne mogu da se veličaju i da niko ne sme da se vredja. Nema koketiranja sa tim kvazi navijačima.
Bolje da nikog nema na stadionima, nego ovi maloumnici i kriminalci.

Stop fašizmu.

Nikola

pre 9 godina

"Potpuni je apsurd povezivati klub koji je nastao na talasu antifašističke borbe naroda Evrope sa antisemitizmom i sličnim mračnim i anticivilizacijskim porivima.

Koga to navijaci Partizana nazivaju ciganima toliko decenija? pa nema veceg rasizma od toga...mucnite malo glavom.Vi borci protiv antifasizma?

Nikola 108

pre 9 godina

Boze kakvi sve umobilni imbecili zive medju nama. Umobolne fasiste treba pohvatati i najstrozije moguce kazniti, bez obzira na godine starosti. Vlada i predsednik treba pod hitno da se izvine Izraelu i svim Jevrejima u svetu. Majko bozja, za neverovati je koja mocvara je Srbija postala. Strava i uzas. Dno dna sto se duha, morala tice. Ili je oduvek tako bilo?

root

pre 9 godina

Ne vidim nista uvredljivo protiv brace Jevreja ovde, zaista ??? Transparent je upravo trebao da kaze da za Totenhem navijaju Jevreji a da su ostali deo navijaca Englezi koji su "pussies". Prema tome, ovo je usmereno protiv Engleza, a ne Jevreja. Jel kao sto kaze saopstenje, stvarno bi bilo suludo da se ovde "mrze" Jevreji. Jos je Enriko Josif govorio da se Jevreji u odnosu na Srbiju, osecaju bezbednije jedino u Izraelu. Vezuje nas milion slicnih ili istih stradanja, tako da ovo nije i nema logike da bude uvreda za Jevreje, vez za Engleze. Jevreji se ovde nikada nisu mrzeli za razliku od skoro cele Evrope, niti ce !

Миле

pre 9 godina

Ја сам од оних што цео живот говоре "За неки клуб се навија а Партизан се воли" и гнушам се оваквих навијача. Овим транспарентом ова група навијача је показала да у дубини душе уствари мрзи Партизан и своју Отаџбину. У име истих извињавам се свима за овај транспарент који је изнешен на рукама криминалаца који се зову навијачи мог вољеног клуба.
Замолио бих полицију да похвате дотичне особе и примерено их казни, а ја ћу своју моралну кривицу већ некако да окајем и сперем.
За све се навија, само се Партизан воли

Delija Banovo Brdo

pre 9 godina

Cim je doslo pred UEFA grobari osudjuju.Sto niste mislili ranije koga na jugu finansirate.Kao nemate veze sa njima.Price za malu decu.I raketa koja je ubila decka na severu na jednom od derbija niko nije odgovarao

nepodoban komentator

pre 9 godina

Klub koji na utakmici koju organizuje i to utakmici najvišeg ranga koju organizuje dozvoljava svakojaka orgijanja nacista i huligana treba da bude kažnjen maksimalnom suspenzijom + finansijski.
UEFA treba da do znanja da ne toleriše nacizam na utakmici svog takmičenja.

Sa druge strane državni organi Srbije treba da reaguju i pohapse one koji su napravili/istakli nacistički transparent i naravno da privedu sve iz Partizana koji su odgovorni za organizaciju utakmice.

Nulta tolerancija za naciste, fašiste i huligane!

David

pre 9 godina

Mrkdjok napisati ime jednog naroda kroz religiju i nazvati ih tako tu je sine problem. A da su napisal englezi ili bilo sta deugo sem religije to je vec druga stvar. Prvo odrasti malo sacekaj jos koju poru na mozgu pa komentarisi jer si pogresno izmanipulisan. Nemoj politikom da se bavis nije za tebe

gk

pre 9 godina

o ovome se sad vise pise nego o atmosferi i odlicnoj i hrabroj igri Partizana... u medijima i nigde slike prelepe koreografije, najbitniji je jedan glupi transparent... bruka!!!

monarhista

pre 9 godina

Tacno sam znao da kad budu krenuli obrachuni s navijacima najglasniji ima da budu oni koji su s njima bili u talu...netje da moze drugovi...netje...sad ste primetili da ima maloumnih a kad su samarali Lazara i skidali traku kapiteni bili su sa vishkom uma...i ne samo to ima milion primera...ja bih rekao da maloumnih ima i u upravama nasih klubova jer su decenijama surovali s tkzv. navijacima i ponavljam delili tal s snjima...
Znachi siguran sam da postojece uprave nisu deo resenja vec mozda i krucijalni deo problema...

grobar ns

pre 9 godina

ona tri cetiri indijanca sto drze transparent poslati na VMA da im malo povecaju mozgove, zabraniti im na jug. Pa zar nisu mogli da razmisle I da predpostave da Englezi jedva cekaju ovako nesto...

srle

pre 9 godina

Grobari tripuju neko jugoslovenstvo, kao nije bitno ko si i odakle si, a do pre par sezona sve Mladiceve i Karadziceve zastave na jugu, ubijaju se strani navijaci, kace antisemitske poruke... Nista bolji od Radovaca niste.

Misha

pre 9 godina

LIcemerje, licemerje, licemerje. Te iste navijace punite parama, kartama i ko zna cim vec. Svojevremeno se Savez jevrejskih opstina obrusio na vas zbog izjave da vas kradu i da je postojao jevrejski klub u naci nemackoj, bolje bi prosao. Evo linka ko se ne seca: http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=06&nav_id=833235

Dakle, umesto sto se sada posipate pepelom u nadi da vas nece odvaliti ovi iz UEFA, bolje dovedite u red navijace koji vam prave ovakav dzumbus.

Sale PO

pre 9 godina

Potpuno je neverovatan broj komentatora/dece koja na ovom transparentu ne vide ništa uvredljivo..Čak i da je šala,što nije isključeno,morbidna je i uvredljiva,i samo p.....a na taj način navija za klub.Da li vi uopšte znate šta je navijanje,bolje reći fudbal,ili vam je stadion samo teatar za iživljavanje i lečenje raznoraznih kompleksa ? Mlad čovek treba da ima više prioriteta u životu,a ne samo divljanje na stadionima i slepu 'ljubav' prema klubu,što je,samo po sebi nonsens i teško shvatljivo...Moj stav važi za 'navijače' oba naša kluba 'svetle' tradicije ...

grobar70a

pre 9 godina

Da su Partizan i država bili ozbiljni, na licu mesta bi bila izvršena racija, izgrednici privedeni, a transparent uklonjen. Potom bi našli firmu koja je izradila transparent, očigledno rasistički i nacistički, pa i njih procesuirali. Ovako, ova mlaka opravdavanja i sastavi na nivou 5. razreda osnovne o slavnoj antifašističkoj prošlosti mogu da posluže za neobaveštenu Srbadiju, a ne Evrpoljanima. Nadam se oštroj kazni. I nadam se da će neko ovu ekipu iz "marketinga i PR-a" Partizana da skloni - nisu više čak ni zabavni...

Suk

pre 9 godina

Bruka da uvek nekakva shachica iskompleksiranih i isfrustriranih pojedinaca prlja ugled kluba i nacije. Lepo da se doticnima dozivotno zabrani pristup stadionu, pa neka izigravaju fasiste u svom dvoristu (ako mogu!).
Drago mi je da je Partizan osudio isticanje transparenta, i time pokazao zrelost koju FSS nije imao kad je tvrdio da rasistickih uvreda na racun igraca iz engleske mlade repreznetacije nije bilo (i to onda kada je ceo svet video na YouTube-u da ih je itekako bilo).

STRAHINJA

pre 9 godina

Kakvi likovi,potpuno bespotrebno razvijen transparent!!!Cak i da ima istine u tome,a ima itekako,nije to smelo da zavrsi na tribini,jevreji drze ceo svet,kazna moze biti drasticna!

Voja

pre 9 godina

Za mlade naraštaje informacija.
1984-te godine igrali su Hajduk (Split) i Totenhem u nekom evro kupu.
Na poljudu bilo 2:1 u Londonu 0:1 otisao dalje Totenhem.
E, na utakmici u Poljudu navijaci hajduka su uneli PEVCA u toku utakmice ili na pocetku mu odsekli glavu i bacili ga na teren.

Hajduk je cini mi se popio 2 godine suspenzije ili nesto slicno (igranje narednih n utakmica van Splita).

Eto cisto da mozete da poredite...

MrkDjok

pre 9 godina

Postali su ko Albanci, cim se pomene "siptar" odma se nesto vredjaju.

A da pise "Only Serbs and Pussies" ili "Only Croats and Pussies"?

Jel bi to bio rasizam? AntiSrbizam ili AntiHrvatizam?

Miloš

pre 9 godina

Pa, ako usledi izbacivanje iz takmičenja, obzirom da je UEFA vrlo ''naklona'' ovakvim ispadima, neka bude za nauk, ne samo Partizanu, nego svim klubovima, kakve (ne)kontrole sprovode na ulazima na stadione - pa unosi šta ko hoće. A, navijači koji ovako ''vole'' svoj klub, neka im služi na čast.

Mikeli

pre 9 godina

Jedan narod se stavlja u neki posprdni kontekst, znaci "sala" je na nacionalnoj osnovi, a zna se da nacionalnosti nema mesta u sportu. S obzirom da je Jevrejski lobi dosta jak i da ovi sa zapada jedva cekaju nase kikseve, ne sumnjam da ce kazna biti zestoka.

haylee

pre 9 godina

Ma gonite se sa vasim saopstenjima. Ova kultura navijanja je upravo ono sto i vi i Crvena Zvezda zagovarate i podrzavate vec 25 godina.
Na tribinama su vam kriminalci, ubice i jurisnici struktura koje nas drze u ovoj mocvari od zemlje. Svi ste vi na tom spisku.
Treba da nas izbace na 10 godina iz svih takmicenja, da zabrane sve transfere igraca, pa ce onda trulez koje ste deo da se ocisti sam od sebe.

pafff

pre 9 godina

Cim se spominje "Jews" svestan sam da ovi imaju nesto protiv Jevreja, ali "Jews and Pussies" u konotaciji "Only fooles & horses" je besmisleno. Mislim, ovo je toliko glupo da ja cak ne mogu da nadjem ni uvredu na ovom plakatu. Treba ih dodatno kazniti za glupost.

Zamolio bih nekoga da mi predoci kontekst ovoga.

danilo

pre 9 godina

Jasno je da ovo nisu pravi navijači Partizana jer naša istorija počiva na sasvim drugim principima.
Ovakvi ne mogu da budu ničiji navijači jer kao kreteni, oni su posebna ekipa.
Ono što me brine je rad redarskih ekipa i milicije jer čim je vidjen ovaj transparent, moralo se reagovati...
Ovako nam UEFA morea držati novčane lekcije...

marko

pre 9 godina

Ja sam protiv vređanja bilo koga, ali mislim da je ovde ipak malo prepumpana stvar.Totnhemu i njegovim navijačima je nadimak "Jevreji" i u tom kontekstu se i odnosi ona poruka, neki navijači Partizana su to iskoristili za provokaciju, bez zle namere, da se uvrede Jevreji kao narod.Provokacije su sastavni deo navijačkog pokreta i toga ima širom sveta.Setimo se druge situacije, kada su igrali košarku u Pioniru, navijali su zajedno Grobari i Makabijevci.
Zvezdine navijače svi zovu Cigani, te se čuju skandiranja: Cigani ovo, Cigani ono i šta sada pitam ja?Ako već imamo određeni parametar za engleske klubove, zašto kada igra Zvezda, neko nije reagovao i zaštitio Rome od eventualnog "vređanja"?
Ako bi krenuli dalje da izvlačimo stvari iz konteksta, šta mislite, kako se osećaju ljudi iz sela, kada čuju da za sve što je loše i bez ukusa, za sve najnegativnije i najprimitivnije, da se kaže u žargonu "seljački ono, seljačko ovo, seljačina"?Zašto neko ne spreči bar u medijima, kulturi, komentarima upterbu te reči u negativnom kontekstu?Ja živim na selu, pa šta sad, treba da se vređam, da tužim nekog možda, ne naravno, shvatam žargon.Ako krenemo svi da se ljutimo i vređamo, za svaku reč, niko sa nikim ne bi razgovarao.

kg

pre 9 godina

Ti jevreji ko da su beli medvedi.Cim kazes nesto protiv njih odmah drvlje i kamenje.A srbe mogu i da bombarduju i da omalovazavaju....Protiv sam ja uvteda bilo koga ali ovi ga preterase

antibot

pre 9 godina

da se razumemo, apsolutni sam protivnik huligana i mislim da im je mesto u zatvoru ili nekom slicnom mestu, ali ovo sto se desava u poseldnje vreme i sto nam se predstavlja kao politicki korektan govor ili demokratija prevazilazi svaku meru i vredja zdrav razum. ne znam ko su likovi koji su drzali ovaj transparent, ako su problematicni, valjda zna policija i tuzilastvo pa njih treba pitati zasto su na utakmicu a ne u zatvoru, ali automatski svrstavati ove ljude u huligane ili ne znam ti sta vec je previse. meni licno ovaj transparent nije uvredljiv, nego mi je cak i duhovit, bar ako se ima u vidu mesto i struktura ljudi kojima je on namenjen. lepo pise jevrejima i pic..cama. i sta je tu sporno, u samom tekstu pise da su jevreji fanovi ovog kluba a ima li nekog muskarca koji bar u mladjim godinama nije svoje sportske protivnike nazivao pi...cama. da su napisali nesto protiv jevreja ili engleza ili da je ovo izjavila neka licnost koja ima politicku, javnu ili neku drugu drzavnu funkciju onda bih razumeo ovoliku halabuku u koju se sad ukljucije i fifa, ali ako su to obicni momci u pitanju, onda mi je stvarno ne jasno cemu sve to

Gmaz

pre 9 godina

Nije to samo mržnja prema Jevrejima. To je očigledno i mržnja prema ženama, treba da se dignu i feministkinje. Takođe i mržnja prema mačkama (pussies), gde su sad borci za prava životinja?

Dijaspora

pre 9 godina

Krajnje je vreme da klubovi javno krenu da se distanciraju od ovakvih navijaca. Svima nam je preko glave njihovih izgreda kako na terenu tako i van njega. Samo ih upitajte kako bi se osecali da neko u slican kontekst ubaci "Srbe" gde su oni stavili Jevreje. Svakako da im ne bi bilo svejedno i odmah bi krenuli da tumace kako ih svi mrze... Zato bi trebalo da se drzimo one krilatice i ne cinimo drugom ono sto ne bismo da se nama cini.

this is the end

pre 9 godina

Pod hitno izbaciti Partizan iz lige jer njegovi navijači konstantno sramote Srbiju, i kako je moguće da antisemitski i drugi transparenti koji vređaju druge nacije, veru i boju kože mogu da prođu kroz kapije stadiona? Mogu jer je to dozvoljava klub koji toleriše primitivce i idiote poput ovih.

Nenad

pre 9 godina

Zaboravili mladi Srbi da su nas Jevreje i Cigane ubijali u Jasenovcu cekicikma. Kakve veze Srbija ima sa katolickom opsesijom i mrznjom prema Jevrejima?

Gojkočea

pre 9 godina

A UEFA kažnjava izbacivanjem kluba. Koji nema nikave veze sa transparentom. Da je taj koji je okačio taj transparent bar malo znao istorijy, nebi ga pisao...

Anti navijac

pre 9 godina

Klub te iste navijace placa,vodi ih na gostovanja u zemlji i inostranstvu,obezbedjuje im razne sumnjive da ne kazem krimi poslove,organizuje im koferencije za stampu i omogucava im da vode politiku kluba.Pri tom ne zna se ko se vise ulaguje "navijacima" da li uprava ili igraci i NIKAD se niko nije jasno i otvoreno distancirao od "navijaca".Tako da sad ovo pravdanje zvuci vrlo otuzno i neubedljivo.Eto vam vodje pa se zajedno cesite jer ko sa djavolom tikve sadi....

kristalna kugla

pre 9 godina

Kakvi spinovi strasno...pa navijaci Totenhema sami sebe zovu JEŠE (tj. JEWS)..i sad se kao svi zgrazavaju, a svima je ok kad albance zovemo šiptari.!!??
Kakav dvostruki moral u Srbiji..jadno!
Problem je ocigledno u tome sto u medijima ne sme da se prica o odlicnoj igri fudbalera Partizana, pa se spinuju apsurdne price!

Bojan

pre 9 godina

Eto, imate priliku da se samokaznite i sebe i navijače i da ne odete na revanš i prihvatite u tom slučaju zvanični rezultat 3:0 za Totenhem.

Branko Bogdanović

pre 9 godina

Molim ljude iz F.K.Partizan da učine sve kako bi se u saradnji sa policijom procesuirali oni koji su učinili ovo zlo Partizanu,Srbiji i Jevrejima. Što pre pred lice javnosti i sud izvesti krivce,dok kazna iz Evrope za nedužni Partizan i prave navijaču ne stigne... Hvala...

perkele

pre 9 godina

ova prica se prepumpava, ovo nije upuceno ni jednoj etnickoj grupi ni verskoj zajednici ovo je navijacka carka, kao sto navijaci partizana nazivaju navijace vojvodine madjarima ili zvezde romima, a navijaci zvezde navijace partizana hrvatima i ili muslimanima a oko toga se ne dize nikakva prasina jer je to ustaljena pojava medju navijacima ne samo u srbiji vec i u ostatku sveta..

E-one

pre 9 godina

Koliko pomazu toliko i stete,jer tripuju da je kreativno glumiti naciste...isti slucaj i sa delijama koji ne umeju da se kontrolisu te ubacuju toalet papir i upaljace sto je klub u EL kostalo desetine hiljada evra.

haylee

pre 9 godina

Ma gonite se sa vasim saopstenjima. Ova kultura navijanja je upravo ono sto i vi i Crvena Zvezda zagovarate i podrzavate vec 25 godina.
Na tribinama su vam kriminalci, ubice i jurisnici struktura koje nas drze u ovoj mocvari od zemlje. Svi ste vi na tom spisku.
Treba da nas izbace na 10 godina iz svih takmicenja, da zabrane sve transfere igraca, pa ce onda trulez koje ste deo da se ocisti sam od sebe.

kg

pre 9 godina

Ti jevreji ko da su beli medvedi.Cim kazes nesto protiv njih odmah drvlje i kamenje.A srbe mogu i da bombarduju i da omalovazavaju....Protiv sam ja uvteda bilo koga ali ovi ga preterase

MrkDjok

pre 9 godina

Postali su ko Albanci, cim se pomene "siptar" odma se nesto vredjaju.

A da pise "Only Serbs and Pussies" ili "Only Croats and Pussies"?

Jel bi to bio rasizam? AntiSrbizam ili AntiHrvatizam?

grobar ns

pre 9 godina

ona tri cetiri indijanca sto drze transparent poslati na VMA da im malo povecaju mozgove, zabraniti im na jug. Pa zar nisu mogli da razmisle I da predpostave da Englezi jedva cekaju ovako nesto...

Nikola 108

pre 9 godina

Boze kakvi sve umobilni imbecili zive medju nama. Umobolne fasiste treba pohvatati i najstrozije moguce kazniti, bez obzira na godine starosti. Vlada i predsednik treba pod hitno da se izvine Izraelu i svim Jevrejima u svetu. Majko bozja, za neverovati je koja mocvara je Srbija postala. Strava i uzas. Dno dna sto se duha, morala tice. Ili je oduvek tako bilo?

pafff

pre 9 godina

Cim se spominje "Jews" svestan sam da ovi imaju nesto protiv Jevreja, ali "Jews and Pussies" u konotaciji "Only fooles & horses" je besmisleno. Mislim, ovo je toliko glupo da ja cak ne mogu da nadjem ni uvredu na ovom plakatu. Treba ih dodatno kazniti za glupost.

Zamolio bih nekoga da mi predoci kontekst ovoga.

Nenad

pre 9 godina

Zaboravili mladi Srbi da su nas Jevreje i Cigane ubijali u Jasenovcu cekicikma. Kakve veze Srbija ima sa katolickom opsesijom i mrznjom prema Jevrejima?

marko

pre 9 godina

Još bih samo dodao engleski The Sun je objavio priču pod naslovom: Europa race shame, a u njoj rečenica:SICK Serbs face, a UEFA blacklashafter aiming an anti-Semitic banner at Spurrs.
Nazvali su celu naciju bolesnicima, znači ne južnu tribinu, Grobare ili njih trojicu koji su držali transparent, nego celu naciju.Ja sada pitam šta je to, da li je to uvreda ili nije, da li je to šovinizam ili nije?
Očigledno se primenjuju dva aršina, Srbe može bilo ko da vređa, to nije kažnjivo.Prepotentni Englezi, pih!

this is the end

pre 9 godina

Pod hitno izbaciti Partizan iz lige jer njegovi navijači konstantno sramote Srbiju, i kako je moguće da antisemitski i drugi transparenti koji vređaju druge nacije, veru i boju kože mogu da prođu kroz kapije stadiona? Mogu jer je to dozvoljava klub koji toleriše primitivce i idiote poput ovih.

grobar70a

pre 9 godina

Da su Partizan i država bili ozbiljni, na licu mesta bi bila izvršena racija, izgrednici privedeni, a transparent uklonjen. Potom bi našli firmu koja je izradila transparent, očigledno rasistički i nacistički, pa i njih procesuirali. Ovako, ova mlaka opravdavanja i sastavi na nivou 5. razreda osnovne o slavnoj antifašističkoj prošlosti mogu da posluže za neobaveštenu Srbadiju, a ne Evrpoljanima. Nadam se oštroj kazni. I nadam se da će neko ovu ekipu iz "marketinga i PR-a" Partizana da skloni - nisu više čak ni zabavni...

root

pre 9 godina

Ne vidim nista uvredljivo protiv brace Jevreja ovde, zaista ??? Transparent je upravo trebao da kaze da za Totenhem navijaju Jevreji a da su ostali deo navijaca Englezi koji su "pussies". Prema tome, ovo je usmereno protiv Engleza, a ne Jevreja. Jel kao sto kaze saopstenje, stvarno bi bilo suludo da se ovde "mrze" Jevreji. Jos je Enriko Josif govorio da se Jevreji u odnosu na Srbiju, osecaju bezbednije jedino u Izraelu. Vezuje nas milion slicnih ili istih stradanja, tako da ovo nije i nema logike da bude uvreda za Jevreje, vez za Engleze. Jevreji se ovde nikada nisu mrzeli za razliku od skoro cele Evrope, niti ce !

vlada

pre 9 godina

"Navijači Partizana su na transparentu na uvredljiv način aludirali na činjenicu da za Totenhem navijaju uglavnom Jevreji. Delegat utakmice je fotografisao transparent. "


Koliko ja znam, jedna navijačka grupa totenhema se zove "jevreji" a notorna je glupost da za Totenham navijaju uglavnom jevreji.

U svakom slučaju sa rasizmom se nije igrati. Ne podržavam rasizam, ne daj bože, ali oni koji smatraju da su potencijalno "ugrožnei" obilato zloupotrebljavaju rasizam i izvlače reči i događaje iz konteksta samo dabi profitirali od toga! Po meni to je jadnije od samog rasizma!

UO u CZ

pre 9 godina

Ovi iz uprave sa ovim saopštenjem od nas hoće da naprave budaleama. Koji bre navijači sve su to mafijoze sa kojima ste veoma bliski. Jedni drugima čuvate leđa, a partizan nikad gore ne stoji. Pare ste zajednički sa tom mafijom podelili da ne kažem prodali.
Dobro vi zante ko su oni jer ste verovatno popili na stotine kafa zajedno.

danilo

pre 9 godina

Jasno je da ovo nisu pravi navijači Partizana jer naša istorija počiva na sasvim drugim principima.
Ovakvi ne mogu da budu ničiji navijači jer kao kreteni, oni su posebna ekipa.
Ono što me brine je rad redarskih ekipa i milicije jer čim je vidjen ovaj transparent, moralo se reagovati...
Ovako nam UEFA morea držati novčane lekcije...

Misha

pre 9 godina

LIcemerje, licemerje, licemerje. Te iste navijace punite parama, kartama i ko zna cim vec. Svojevremeno se Savez jevrejskih opstina obrusio na vas zbog izjave da vas kradu i da je postojao jevrejski klub u naci nemackoj, bolje bi prosao. Evo linka ko se ne seca: http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=06&nav_id=833235

Dakle, umesto sto se sada posipate pepelom u nadi da vas nece odvaliti ovi iz UEFA, bolje dovedite u red navijace koji vam prave ovakav dzumbus.

One night in May

pre 9 godina

Dragi Jevreji, ne pridajte ovome puno znacaja.
U svakom narodu postoji jedan manji broj izroda, nakaradnih, ozbiljno bolesnih ljudi, koji zbog te bolesti (izmedju ostalog) svojim delima urusavaju ugled naroda kome, nazalost, pripadaju.
Partizanovi navijaci su poznati po ksenofobiji i mrznji prema navijacima drugih klubova - od ubistva tinejdzera na stadionu, zato sto je navijao za Zvezdu, preko ubistva Brisa Tatona, zato sto je bio navijac rivalskog kluba, pa jos i stranac, do jucerasnjeg ispada. Istorija FK Partizan obiluje ovakvim desavanjima, to je jedno uobicajeno ponasanje za klub ciji su prvi osnivaci i najvece zvezde zapravo bivse perjanice fudbalske selekcije NDH u igrackom i organizacionom smislu.
Srecom, oni su jedna znacajna manjina u ovoj zemlji, zauvek ce to i ostati, jer vecina nikada nece dozvoliti da ovakvo ponasanje bude preovladjujuce.
Srbija i njeni gradjani oduvek su imali izuzetno bliske veze sa jevrejskim narodom, kako na nasim prostorima, tako i iz postojbine. Necemo da dozvolimo da jedan incident bolesnih neofasista (koji sami sebe nazivaju lucidnim smekerima) to ugrozi.

Миле

pre 9 godina

Ја сам од оних што цео живот говоре "За неки клуб се навија а Партизан се воли" и гнушам се оваквих навијача. Овим транспарентом ова група навијача је показала да у дубини душе уствари мрзи Партизан и своју Отаџбину. У име истих извињавам се свима за овај транспарент који је изнешен на рукама криминалаца који се зову навијачи мог вољеног клуба.
Замолио бих полицију да похвате дотичне особе и примерено их казни, а ја ћу своју моралну кривицу већ некако да окајем и сперем.
За све се навија, само се Партизан воли

Znam kako je Jevrejima

pre 9 godina

Kakvi god da smo (a svakakvi smo) anti-semiti i rasisti nismo.
(B, 19. septembar 2014 13:37)

Iako su kod Srba pojave kao sto su fasizam, antisemitizam, rasizam difuzne, nejasne, zbog gluposti mozda nesvesne, ne znaci i da ne postoje. Postoje i te kako. Na stadionima se redovno vredjaju igraci africkog porekla kojima se bacaju kore od banane pod noge, na ovom portalu smo bili svakodnevno konfrontirani antisemitskim komentarima u vezi zadnjeg rata u Gazi, a o tome kako Srbi Rome, ili kako to mi kazemo Cigane tretiraju, mislim da ne treba da trosim reci. I sam sam bio zrtva diskriminisanja kako za vreme skolovanja, od strane nastavnika i djaka, tako i kasnije pri trazenju posla koji u Srbiji nikada nisam ni dobio. Sve to zato jer se prezivam na OV a ne na IC, jer sam izdanak iz bugarsko-srpskog braka.

Rendula

pre 9 godina

KAKAV NAPAD ALOO BRE ?!
O kakvom vi antisemitizmu pricate?
Da li je to zabranjeno spomenuti rec "jevrej" ? Ja ovde ne vidim nista uvredjivo. Da je slucajno neko izbacio transparent "only serbs and p*****s" mislite da bi ga bilo ko uzeo za ozbiljno. Zasto se malo ne govori od onome sto se dogadjalo na terenu, igri, sastavu timova ?

Anti navijac

pre 9 godina

Klub te iste navijace placa,vodi ih na gostovanja u zemlji i inostranstvu,obezbedjuje im razne sumnjive da ne kazem krimi poslove,organizuje im koferencije za stampu i omogucava im da vode politiku kluba.Pri tom ne zna se ko se vise ulaguje "navijacima" da li uprava ili igraci i NIKAD se niko nije jasno i otvoreno distancirao od "navijaca".Tako da sad ovo pravdanje zvuci vrlo otuzno i neubedljivo.Eto vam vodje pa se zajedno cesite jer ko sa djavolom tikve sadi....

Miloš

pre 9 godina

Pa, ako usledi izbacivanje iz takmičenja, obzirom da je UEFA vrlo ''naklona'' ovakvim ispadima, neka bude za nauk, ne samo Partizanu, nego svim klubovima, kakve (ne)kontrole sprovode na ulazima na stadione - pa unosi šta ko hoće. A, navijači koji ovako ''vole'' svoj klub, neka im služi na čast.

kristalna kugla

pre 9 godina

Kakvi spinovi strasno...pa navijaci Totenhema sami sebe zovu JEŠE (tj. JEWS)..i sad se kao svi zgrazavaju, a svima je ok kad albance zovemo šiptari.!!??
Kakav dvostruki moral u Srbiji..jadno!
Problem je ocigledno u tome sto u medijima ne sme da se prica o odlicnoj igri fudbalera Partizana, pa se spinuju apsurdne price!

Zvele

pre 9 godina

Grobari nemate pojma kome ste se zamerili.Pa Hajduk je osamdesetih izbacen iz Evrope samo zato jer su zaklali petla pred pocetak utakmice

sivi

pre 9 godina

Pa oni sami sebe nazivaju 'jid army' i konotacija je bila upravo to - da su navijaci Totenhema '...kice'. Pre nego sto pocnete da hejtujete i prozivate, nije lose malo da se raspitate, pa i razmislite. Ne mrzim Jevreje i crnce ali svako pominjanje njih je odmah antisemitizam, rasizam i nacizam,sto mu dodje neistina. Nije mi jasan klub koji se, kao posle Mostara, izvinjava, kudi i sudi svojima. To jest', jasno mi je ali mi nije jasno.

srle

pre 9 godina

Grobari tripuju neko jugoslovenstvo, kao nije bitno ko si i odakle si, a do pre par sezona sve Mladiceve i Karadziceve zastave na jugu, ubijaju se strani navijaci, kace antisemitske poruke... Nista bolji od Radovaca niste.

Voja

pre 9 godina

Za mlade naraštaje informacija.
1984-te godine igrali su Hajduk (Split) i Totenhem u nekom evro kupu.
Na poljudu bilo 2:1 u Londonu 0:1 otisao dalje Totenhem.
E, na utakmici u Poljudu navijaci hajduka su uneli PEVCA u toku utakmice ili na pocetku mu odsekli glavu i bacili ga na teren.

Hajduk je cini mi se popio 2 godine suspenzije ili nesto slicno (igranje narednih n utakmica van Splita).

Eto cisto da mozete da poredite...

STRAHINJA

pre 9 godina

Kakvi likovi,potpuno bespotrebno razvijen transparent!!!Cak i da ima istine u tome,a ima itekako,nije to smelo da zavrsi na tribini,jevreji drze ceo svet,kazna moze biti drasticna!

podsećanje

pre 9 godina

Da podsetim,zar nije Djurić, predsednik Partizana,nedavno u saopštenju povredio Jevreje, zbog čega je usledilo izvinjenje. Ništa dakle nije slučajno, ono što vrh Partizana radi, tako se ponašaju gledaoci.

Balkanski bonton

pre 9 godina

Istoria nas uci da nista nismo naucili kroz istoriju! Cackajmo i dalje mecku sve dok nas nema vise nigde.. Polemika, inat i autodestruktivno ponasanje nas nikuda ne vodi!

1914

pre 9 godina

Pod 1:los smisao za humor.Pod 2:za Tottenham navija vise Jevreja nego za neki drugi klub ali daleko od toga da su vecina navijaca Tottenhama Jevreji.Pod 3:na engleskim stadionima ima mnogo veceg vredjanja ali to ne znaci da mi odavde treba da upadamo u te price.Pod 4:nesto se ne secam da ste digli prasinu posle svake utakmice JSD-a i Vojvodine i bolesnog pevanja "Pola Madjar-pola Ustasa"...

Gojkočea

pre 9 godina

A UEFA kažnjava izbacivanjem kluba. Koji nema nikave veze sa transparentom. Da je taj koji je okačio taj transparent bar malo znao istorijy, nebi ga pisao...

nepodoban komentator

pre 9 godina

Klub koji na utakmici koju organizuje i to utakmici najvišeg ranga koju organizuje dozvoljava svakojaka orgijanja nacista i huligana treba da bude kažnjen maksimalnom suspenzijom + finansijski.
UEFA treba da do znanja da ne toleriše nacizam na utakmici svog takmičenja.

Sa druge strane državni organi Srbije treba da reaguju i pohapse one koji su napravili/istakli nacistički transparent i naravno da privedu sve iz Partizana koji su odgovorni za organizaciju utakmice.

Nulta tolerancija za naciste, fašiste i huligane!

monarhista

pre 9 godina

Tacno sam znao da kad budu krenuli obrachuni s navijacima najglasniji ima da budu oni koji su s njima bili u talu...netje da moze drugovi...netje...sad ste primetili da ima maloumnih a kad su samarali Lazara i skidali traku kapiteni bili su sa vishkom uma...i ne samo to ima milion primera...ja bih rekao da maloumnih ima i u upravama nasih klubova jer su decenijama surovali s tkzv. navijacima i ponavljam delili tal s snjima...
Znachi siguran sam da postojece uprave nisu deo resenja vec mozda i krucijalni deo problema...

Preterena politička korektnost

pre 9 godina

U Britaniji se međusobno još više čašćavaju navijači i to ne samo verbalno. Ovde ne vidim elemente bilo kakvog antisemitskog ponašanja. Bez razloga se od komarca pravi slon.

Pogba

pre 9 godina

Glupe priče. Na transparentu piše: samo jevreji i p.... Su totenhem, navijaju za totenhem ili sta vec. Ne razumem sta je tu antisemitsko, ali zaista.

Dijaspora

pre 9 godina

Krajnje je vreme da klubovi javno krenu da se distanciraju od ovakvih navijaca. Svima nam je preko glave njihovih izgreda kako na terenu tako i van njega. Samo ih upitajte kako bi se osecali da neko u slican kontekst ubaci "Srbe" gde su oni stavili Jevreje. Svakako da im ne bi bilo svejedno i odmah bi krenuli da tumace kako ih svi mrze... Zato bi trebalo da se drzimo one krilatice i ne cinimo drugom ono sto ne bismo da se nama cini.

Sale PO

pre 9 godina

Potpuno je neverovatan broj komentatora/dece koja na ovom transparentu ne vide ništa uvredljivo..Čak i da je šala,što nije isključeno,morbidna je i uvredljiva,i samo p.....a na taj način navija za klub.Da li vi uopšte znate šta je navijanje,bolje reći fudbal,ili vam je stadion samo teatar za iživljavanje i lečenje raznoraznih kompleksa ? Mlad čovek treba da ima više prioriteta u životu,a ne samo divljanje na stadionima i slepu 'ljubav' prema klubu,što je,samo po sebi nonsens i teško shvatljivo...Moj stav važi za 'navijače' oba naša kluba 'svetle' tradicije ...

NikolaSrb

pre 9 godina

Jasno je da ovo nisu pravi navijači Partizana jer naša istorija počiva na sasvim drugim principima. Ovakvi ne mogu da budu ničiji navijači jer kao kreteni, oni su posebna ekipa. Ono što me brine je rad redarskih ekipa i milicije jer čim je vidjen ovaj transparent, moralo se reagovati... Ovako nam UEFA morea držati novčane lekcije... (danilo, 19. septembar 2014 14:06)

Da vas klub pociva na tome da najblize komsije nazivate "ciganima" Nemojte samo vi o vasim principima...

marko

pre 9 godina

Ja sam protiv vređanja bilo koga, ali mislim da je ovde ipak malo prepumpana stvar.Totnhemu i njegovim navijačima je nadimak "Jevreji" i u tom kontekstu se i odnosi ona poruka, neki navijači Partizana su to iskoristili za provokaciju, bez zle namere, da se uvrede Jevreji kao narod.Provokacije su sastavni deo navijačkog pokreta i toga ima širom sveta.Setimo se druge situacije, kada su igrali košarku u Pioniru, navijali su zajedno Grobari i Makabijevci.
Zvezdine navijače svi zovu Cigani, te se čuju skandiranja: Cigani ovo, Cigani ono i šta sada pitam ja?Ako već imamo određeni parametar za engleske klubove, zašto kada igra Zvezda, neko nije reagovao i zaštitio Rome od eventualnog "vređanja"?
Ako bi krenuli dalje da izvlačimo stvari iz konteksta, šta mislite, kako se osećaju ljudi iz sela, kada čuju da za sve što je loše i bez ukusa, za sve najnegativnije i najprimitivnije, da se kaže u žargonu "seljački ono, seljačko ovo, seljačina"?Zašto neko ne spreči bar u medijima, kulturi, komentarima upterbu te reči u negativnom kontekstu?Ja živim na selu, pa šta sad, treba da se vređam, da tužim nekog možda, ne naravno, shvatam žargon.Ako krenemo svi da se ljutimo i vređamo, za svaku reč, niko sa nikim ne bi razgovarao.

gk

pre 9 godina

o ovome se sad vise pise nego o atmosferi i odlicnoj i hrabroj igri Partizana... u medijima i nigde slike prelepe koreografije, najbitniji je jedan glupi transparent... bruka!!!

Gmaz

pre 9 godina

Nije to samo mržnja prema Jevrejima. To je očigledno i mržnja prema ženama, treba da se dignu i feministkinje. Takođe i mržnja prema mačkama (pussies), gde su sad borci za prava životinja?

E-one

pre 9 godina

Koliko pomazu toliko i stete,jer tripuju da je kreativno glumiti naciste...isti slucaj i sa delijama koji ne umeju da se kontrolisu te ubacuju toalet papir i upaljace sto je klub u EL kostalo desetine hiljada evra.

antibot

pre 9 godina

da se razumemo, apsolutni sam protivnik huligana i mislim da im je mesto u zatvoru ili nekom slicnom mestu, ali ovo sto se desava u poseldnje vreme i sto nam se predstavlja kao politicki korektan govor ili demokratija prevazilazi svaku meru i vredja zdrav razum. ne znam ko su likovi koji su drzali ovaj transparent, ako su problematicni, valjda zna policija i tuzilastvo pa njih treba pitati zasto su na utakmicu a ne u zatvoru, ali automatski svrstavati ove ljude u huligane ili ne znam ti sta vec je previse. meni licno ovaj transparent nije uvredljiv, nego mi je cak i duhovit, bar ako se ima u vidu mesto i struktura ljudi kojima je on namenjen. lepo pise jevrejima i pic..cama. i sta je tu sporno, u samom tekstu pise da su jevreji fanovi ovog kluba a ima li nekog muskarca koji bar u mladjim godinama nije svoje sportske protivnike nazivao pi...cama. da su napisali nesto protiv jevreja ili engleza ili da je ovo izjavila neka licnost koja ima politicku, javnu ili neku drugu drzavnu funkciju onda bih razumeo ovoliku halabuku u koju se sad ukljucije i fifa, ali ako su to obicni momci u pitanju, onda mi je stvarno ne jasno cemu sve to

Branko Bogdanović

pre 9 godina

Molim ljude iz F.K.Partizan da učine sve kako bi se u saradnji sa policijom procesuirali oni koji su učinili ovo zlo Partizanu,Srbiji i Jevrejima. Što pre pred lice javnosti i sud izvesti krivce,dok kazna iz Evrope za nedužni Partizan i prave navijaču ne stigne... Hvala...

Miodrag

pre 9 godina

Ubijeđen sam da 90% prisutnih na stadionu nije primijetilo transparent , i oni koji su ga zapazili, većina nije znala šta ist znači u prevodu !!!

perkele

pre 9 godina

ova prica se prepumpava, ovo nije upuceno ni jednoj etnickoj grupi ni verskoj zajednici ovo je navijacka carka, kao sto navijaci partizana nazivaju navijace vojvodine madjarima ili zvezde romima, a navijaci zvezde navijace partizana hrvatima i ili muslimanima a oko toga se ne dize nikakva prasina jer je to ustaljena pojava medju navijacima ne samo u srbiji vec i u ostatku sveta..

Dule

pre 9 godina

Ali odlična fora.... Ja sam se smejao kao lud. A verujem da su se smejali i ovi što su posle morali da sastave ovu izjavu za šlihtanje.

Kinez

pre 9 godina

Ako su igraci i navijaci Toenhema Jews,to onda znaci da su igraci i navijaci Partizana pussies!!!
Sami su sebe okarakterisali.
Ali stvarno je najsmesniji komentar koji kaze "u medijima ne sme da se prica o odlicnoj igri Partizana". SMEHOTRESNO.
Navala je uspela da odrzi nula nula, srecom da odbrana nije zeznula stvar. Kakva odlicna igra, kad se ne da gol?

Bojan

pre 9 godina

Eto, imate priliku da se samokaznite i sebe i navijače i da ne odete na revanš i prihvatite u tom slučaju zvanični rezultat 3:0 za Totenhem.

Nikola

pre 9 godina

"Potpuni je apsurd povezivati klub koji je nastao na talasu antifašističke borbe naroda Evrope sa antisemitizmom i sličnim mračnim i anticivilizacijskim porivima.

Koga to navijaci Partizana nazivaju ciganima toliko decenija? pa nema veceg rasizma od toga...mucnite malo glavom.Vi borci protiv antifasizma?

Delija Banovo Brdo

pre 9 godina

Cim je doslo pred UEFA grobari osudjuju.Sto niste mislili ranije koga na jugu finansirate.Kao nemate veze sa njima.Price za malu decu.I raketa koja je ubila decka na severu na jednom od derbija niko nije odgovarao

Jedno pitanje

pre 9 godina

Imam ja samo jedno pitanje,a sta ce UEFA da odluci ne interesuje me jer ja ne zivim od Partizana vec ga gledam iz ljubavi.
Sta ce biti sa mojom kartom koju sam kupio u komletu prvog dana kad je pocela prodaja... Dal ce uprava da mi vrati pare ako UEFA odredi da protiv Besiktasa budu prazne tribine?

Pera

pre 9 godina

Kretenizam pojedinih navijača nema granice. Idiotluk koji se ogleda u šovinistickim i rasistickim parolama mora da se prekine. Klubovi moraju jasno da se ograde od onih koji veličaju pokolje u Srebrenici, vredjaju Jevreje ili pripadnike drugih nacija. Takodje moraju i vodeći političari, predsednik države i premijer, sasvim jasno da kažu da zločini ne mogu da se veličaju i da niko ne sme da se vredja. Nema koketiranja sa tim kvazi navijačima.
Bolje da nikog nema na stadionima, nego ovi maloumnici i kriminalci.

Stop fašizmu.

Јое

pre 9 godina

Шта је тачно овде антисемитизам? Сви знамо да је Тотенхем јеврејски клуб и да се његови навијачи тако изјашњавају, тако да не видим овде ништа спорно.

Šćepan Šćekić

pre 9 godina

Cim se spominje "Jews" svestan sam da ovi imaju nesto protiv Jevreja, ali "Jews and Pussies" u konotaciji "Only fooles & horses" je besmisleno. Mislim, ovo je toliko glupo da ja cak ne mogu da nadjem ni uvredu na ovom plakatu. Treba ih dodatno kazniti za glupost.

Zamolio bih nekoga da mi predoci kontekst ovoga.
(pafff, 19. septembar 2014 14:30)

Evo ja ću da ti predočim kontekst ovoga pošto vidim da nisi baš informisan. Totenhem se u Engleskoj smatra jevrejskim klubom i ima izraženo jevrejsku istoriju. Jevreji iz Londona i Engleske navijaju za Totenhem. Nadam se da ti je sada jasniji ovaj "prerađeni" naziv poznate engleske serije. Bez namere da ikoga vređam, čisto da objasnim.

Mikeli

pre 9 godina

Jedan narod se stavlja u neki posprdni kontekst, znaci "sala" je na nacionalnoj osnovi, a zna se da nacionalnosti nema mesta u sportu. S obzirom da je Jevrejski lobi dosta jak i da ovi sa zapada jedva cekaju nase kikseve, ne sumnjam da ce kazna biti zestoka.

David

pre 9 godina

Mrkdjok napisati ime jednog naroda kroz religiju i nazvati ih tako tu je sine problem. A da su napisal englezi ili bilo sta deugo sem religije to je vec druga stvar. Prvo odrasti malo sacekaj jos koju poru na mozgu pa komentarisi jer si pogresno izmanipulisan. Nemoj politikom da se bavis nije za tebe

Delija DS 1989Višnja Bugi

pre 9 godina

Čekaj malo mrzi te partizan omg što kaže profa jel ste vi udarili glavu o banderu :-D pozdrav od mene bando :-P

1914

pre 9 godina

Inace za Tottenham ne navijaju uglavnom Jevreji.Verovatno vise Jevreja navija za njih nego za ostale klubove ali ovde ispada kako ste napisali da su vecina navijaca Tottenhama Jevreji,sto naravno nema veze s realnoscu.A o jos jednoj gluposti "navijaca" jugoslovenskog sportskog drustva ne vredi trositi reci.Posle "polu Madjara i polu Ustasa" na red su dosli i Jevreji...

nikola

pre 9 godina

LIcemerje, licemerje, licemerje. Te iste navijace punite parama, kartama i ko zna cim vec. Svojevremeno se Savez jevrejskih opstina obrusio na vas zbog izjave da vas kradu i da je postojao jevrejski klub u naci nemackoj, bolje bi prosao. Evo linka ko se ne seca: [link] ...
(Misha, 19. septembar 2014 14:15)

Ja ni u tom Partizanovom saopstenju gde se gde kazu da bi jevrejski klub bio bolje tretiran u nacistickoj Nemackoj,nego sto je Partizan ovde,ne vidim nista sto bi trebalo da uvredi jevrejsku zajednicu.Sta je tu njih uvredilo,jel moze neko da mi objasni?!
Iz borbe protiv rasizma se preslo u neku opstu histeriju gde cim upotrebis rec jevrej to je automatski rasizam i vredjas jevreje. Jesu preziveli svasta u proslosti,ali ovo sve odlazi u neku drugu krajnost.

Suk

pre 9 godina

Bruka da uvek nekakva shachica iskompleksiranih i isfrustriranih pojedinaca prlja ugled kluba i nacije. Lepo da se doticnima dozivotno zabrani pristup stadionu, pa neka izigravaju fasiste u svom dvoristu (ako mogu!).
Drago mi je da je Partizan osudio isticanje transparenta, i time pokazao zrelost koju FSS nije imao kad je tvrdio da rasistickih uvreda na racun igraca iz engleske mlade repreznetacije nije bilo (i to onda kada je ceo svet video na YouTube-u da ih je itekako bilo).

ma vazi

pre 9 godina

Bio sam na istoku,sredina terena,sredina tribine i uspeo sam samo da vidim "ONLY" na natpisu,dok ostali deo teksta sam saznao kad sam dosao kuci.Izneverov'o sam.

kg

pre 9 godina

Ti jevreji ko da su beli medvedi.Cim kazes nesto protiv njih odmah drvlje i kamenje.A srbe mogu i da bombarduju i da omalovazavaju....Protiv sam ja uvteda bilo koga ali ovi ga preterase

MrkDjok

pre 9 godina

Postali su ko Albanci, cim se pomene "siptar" odma se nesto vredjaju.

A da pise "Only Serbs and Pussies" ili "Only Croats and Pussies"?

Jel bi to bio rasizam? AntiSrbizam ili AntiHrvatizam?

this is the end

pre 9 godina

Pod hitno izbaciti Partizan iz lige jer njegovi navijači konstantno sramote Srbiju, i kako je moguće da antisemitski i drugi transparenti koji vređaju druge nacije, veru i boju kože mogu da prođu kroz kapije stadiona? Mogu jer je to dozvoljava klub koji toleriše primitivce i idiote poput ovih.

kristalna kugla

pre 9 godina

Kakvi spinovi strasno...pa navijaci Totenhema sami sebe zovu JEŠE (tj. JEWS)..i sad se kao svi zgrazavaju, a svima je ok kad albance zovemo šiptari.!!??
Kakav dvostruki moral u Srbiji..jadno!
Problem je ocigledno u tome sto u medijima ne sme da se prica o odlicnoj igri fudbalera Partizana, pa se spinuju apsurdne price!

root

pre 9 godina

Ne vidim nista uvredljivo protiv brace Jevreja ovde, zaista ??? Transparent je upravo trebao da kaze da za Totenhem navijaju Jevreji a da su ostali deo navijaca Englezi koji su "pussies". Prema tome, ovo je usmereno protiv Engleza, a ne Jevreja. Jel kao sto kaze saopstenje, stvarno bi bilo suludo da se ovde "mrze" Jevreji. Jos je Enriko Josif govorio da se Jevreji u odnosu na Srbiju, osecaju bezbednije jedino u Izraelu. Vezuje nas milion slicnih ili istih stradanja, tako da ovo nije i nema logike da bude uvreda za Jevreje, vez za Engleze. Jevreji se ovde nikada nisu mrzeli za razliku od skoro cele Evrope, niti ce !

Rendula

pre 9 godina

KAKAV NAPAD ALOO BRE ?!
O kakvom vi antisemitizmu pricate?
Da li je to zabranjeno spomenuti rec "jevrej" ? Ja ovde ne vidim nista uvredjivo. Da je slucajno neko izbacio transparent "only serbs and p*****s" mislite da bi ga bilo ko uzeo za ozbiljno. Zasto se malo ne govori od onome sto se dogadjalo na terenu, igri, sastavu timova ?

Nikola 108

pre 9 godina

Boze kakvi sve umobilni imbecili zive medju nama. Umobolne fasiste treba pohvatati i najstrozije moguce kazniti, bez obzira na godine starosti. Vlada i predsednik treba pod hitno da se izvine Izraelu i svim Jevrejima u svetu. Majko bozja, za neverovati je koja mocvara je Srbija postala. Strava i uzas. Dno dna sto se duha, morala tice. Ili je oduvek tako bilo?

One night in May

pre 9 godina

Dragi Jevreji, ne pridajte ovome puno znacaja.
U svakom narodu postoji jedan manji broj izroda, nakaradnih, ozbiljno bolesnih ljudi, koji zbog te bolesti (izmedju ostalog) svojim delima urusavaju ugled naroda kome, nazalost, pripadaju.
Partizanovi navijaci su poznati po ksenofobiji i mrznji prema navijacima drugih klubova - od ubistva tinejdzera na stadionu, zato sto je navijao za Zvezdu, preko ubistva Brisa Tatona, zato sto je bio navijac rivalskog kluba, pa jos i stranac, do jucerasnjeg ispada. Istorija FK Partizan obiluje ovakvim desavanjima, to je jedno uobicajeno ponasanje za klub ciji su prvi osnivaci i najvece zvezde zapravo bivse perjanice fudbalske selekcije NDH u igrackom i organizacionom smislu.
Srecom, oni su jedna znacajna manjina u ovoj zemlji, zauvek ce to i ostati, jer vecina nikada nece dozvoliti da ovakvo ponasanje bude preovladjujuce.
Srbija i njeni gradjani oduvek su imali izuzetno bliske veze sa jevrejskim narodom, kako na nasim prostorima, tako i iz postojbine. Necemo da dozvolimo da jedan incident bolesnih neofasista (koji sami sebe nazivaju lucidnim smekerima) to ugrozi.

Pogba

pre 9 godina

Glupe priče. Na transparentu piše: samo jevreji i p.... Su totenhem, navijaju za totenhem ili sta vec. Ne razumem sta je tu antisemitsko, ali zaista.

perkele

pre 9 godina

ova prica se prepumpava, ovo nije upuceno ni jednoj etnickoj grupi ni verskoj zajednici ovo je navijacka carka, kao sto navijaci partizana nazivaju navijace vojvodine madjarima ili zvezde romima, a navijaci zvezde navijace partizana hrvatima i ili muslimanima a oko toga se ne dize nikakva prasina jer je to ustaljena pojava medju navijacima ne samo u srbiji vec i u ostatku sveta..

Dule

pre 9 godina

Ali odlična fora.... Ja sam se smejao kao lud. A verujem da su se smejali i ovi što su posle morali da sastave ovu izjavu za šlihtanje.

gk

pre 9 godina

o ovome se sad vise pise nego o atmosferi i odlicnoj i hrabroj igri Partizana... u medijima i nigde slike prelepe koreografije, najbitniji je jedan glupi transparent... bruka!!!

haylee

pre 9 godina

Ma gonite se sa vasim saopstenjima. Ova kultura navijanja je upravo ono sto i vi i Crvena Zvezda zagovarate i podrzavate vec 25 godina.
Na tribinama su vam kriminalci, ubice i jurisnici struktura koje nas drze u ovoj mocvari od zemlje. Svi ste vi na tom spisku.
Treba da nas izbace na 10 godina iz svih takmicenja, da zabrane sve transfere igraca, pa ce onda trulez koje ste deo da se ocisti sam od sebe.

grobar ns

pre 9 godina

ona tri cetiri indijanca sto drze transparent poslati na VMA da im malo povecaju mozgove, zabraniti im na jug. Pa zar nisu mogli da razmisle I da predpostave da Englezi jedva cekaju ovako nesto...

pafff

pre 9 godina

Cim se spominje "Jews" svestan sam da ovi imaju nesto protiv Jevreja, ali "Jews and Pussies" u konotaciji "Only fooles & horses" je besmisleno. Mislim, ovo je toliko glupo da ja cak ne mogu da nadjem ni uvredu na ovom plakatu. Treba ih dodatno kazniti za glupost.

Zamolio bih nekoga da mi predoci kontekst ovoga.

vlada

pre 9 godina

"Navijači Partizana su na transparentu na uvredljiv način aludirali na činjenicu da za Totenhem navijaju uglavnom Jevreji. Delegat utakmice je fotografisao transparent. "


Koliko ja znam, jedna navijačka grupa totenhema se zove "jevreji" a notorna je glupost da za Totenham navijaju uglavnom jevreji.

U svakom slučaju sa rasizmom se nije igrati. Ne podržavam rasizam, ne daj bože, ali oni koji smatraju da su potencijalno "ugrožnei" obilato zloupotrebljavaju rasizam i izvlače reči i događaje iz konteksta samo dabi profitirali od toga! Po meni to je jadnije od samog rasizma!

Preterena politička korektnost

pre 9 godina

U Britaniji se međusobno još više čašćavaju navijači i to ne samo verbalno. Ovde ne vidim elemente bilo kakvog antisemitskog ponašanja. Bez razloga se od komarca pravi slon.

Delija DS 1989Višnja Bugi

pre 9 godina

Čekaj malo mrzi te partizan omg što kaže profa jel ste vi udarili glavu o banderu :-D pozdrav od mene bando :-P

marko

pre 9 godina

Još bih samo dodao engleski The Sun je objavio priču pod naslovom: Europa race shame, a u njoj rečenica:SICK Serbs face, a UEFA blacklashafter aiming an anti-Semitic banner at Spurrs.
Nazvali su celu naciju bolesnicima, znači ne južnu tribinu, Grobare ili njih trojicu koji su držali transparent, nego celu naciju.Ja sada pitam šta je to, da li je to uvreda ili nije, da li je to šovinizam ili nije?
Očigledno se primenjuju dva aršina, Srbe može bilo ko da vređa, to nije kažnjivo.Prepotentni Englezi, pih!

sivi

pre 9 godina

Pa oni sami sebe nazivaju 'jid army' i konotacija je bila upravo to - da su navijaci Totenhema '...kice'. Pre nego sto pocnete da hejtujete i prozivate, nije lose malo da se raspitate, pa i razmislite. Ne mrzim Jevreje i crnce ali svako pominjanje njih je odmah antisemitizam, rasizam i nacizam,sto mu dodje neistina. Nije mi jasan klub koji se, kao posle Mostara, izvinjava, kudi i sudi svojima. To jest', jasno mi je ali mi nije jasno.

Bojan

pre 9 godina

Eto, imate priliku da se samokaznite i sebe i navijače i da ne odete na revanš i prihvatite u tom slučaju zvanični rezultat 3:0 za Totenhem.

Znam kako je Jevrejima

pre 9 godina

Kakvi god da smo (a svakakvi smo) anti-semiti i rasisti nismo.
(B, 19. septembar 2014 13:37)

Iako su kod Srba pojave kao sto su fasizam, antisemitizam, rasizam difuzne, nejasne, zbog gluposti mozda nesvesne, ne znaci i da ne postoje. Postoje i te kako. Na stadionima se redovno vredjaju igraci africkog porekla kojima se bacaju kore od banane pod noge, na ovom portalu smo bili svakodnevno konfrontirani antisemitskim komentarima u vezi zadnjeg rata u Gazi, a o tome kako Srbi Rome, ili kako to mi kazemo Cigane tretiraju, mislim da ne treba da trosim reci. I sam sam bio zrtva diskriminisanja kako za vreme skolovanja, od strane nastavnika i djaka, tako i kasnije pri trazenju posla koji u Srbiji nikada nisam ni dobio. Sve to zato jer se prezivam na OV a ne na IC, jer sam izdanak iz bugarsko-srpskog braka.

NikolaSrb

pre 9 godina

Jasno je da ovo nisu pravi navijači Partizana jer naša istorija počiva na sasvim drugim principima. Ovakvi ne mogu da budu ničiji navijači jer kao kreteni, oni su posebna ekipa. Ono što me brine je rad redarskih ekipa i milicije jer čim je vidjen ovaj transparent, moralo se reagovati... Ovako nam UEFA morea držati novčane lekcije... (danilo, 19. septembar 2014 14:06)

Da vas klub pociva na tome da najblize komsije nazivate "ciganima" Nemojte samo vi o vasim principima...

srle

pre 9 godina

Grobari tripuju neko jugoslovenstvo, kao nije bitno ko si i odakle si, a do pre par sezona sve Mladiceve i Karadziceve zastave na jugu, ubijaju se strani navijaci, kace antisemitske poruke... Nista bolji od Radovaca niste.

Миле

pre 9 godina

Ја сам од оних што цео живот говоре "За неки клуб се навија а Партизан се воли" и гнушам се оваквих навијача. Овим транспарентом ова група навијача је показала да у дубини душе уствари мрзи Партизан и своју Отаџбину. У име истих извињавам се свима за овај транспарент који је изнешен на рукама криминалаца који се зову навијачи мог вољеног клуба.
Замолио бих полицију да похвате дотичне особе и примерено их казни, а ја ћу своју моралну кривицу већ некако да окајем и сперем.
За све се навија, само се Партизан воли

grobar70a

pre 9 godina

Da su Partizan i država bili ozbiljni, na licu mesta bi bila izvršena racija, izgrednici privedeni, a transparent uklonjen. Potom bi našli firmu koja je izradila transparent, očigledno rasistički i nacistički, pa i njih procesuirali. Ovako, ova mlaka opravdavanja i sastavi na nivou 5. razreda osnovne o slavnoj antifašističkoj prošlosti mogu da posluže za neobaveštenu Srbadiju, a ne Evrpoljanima. Nadam se oštroj kazni. I nadam se da će neko ovu ekipu iz "marketinga i PR-a" Partizana da skloni - nisu više čak ni zabavni...

Nenad

pre 9 godina

Zaboravili mladi Srbi da su nas Jevreje i Cigane ubijali u Jasenovcu cekicikma. Kakve veze Srbija ima sa katolickom opsesijom i mrznjom prema Jevrejima?

nepodoban komentator

pre 9 godina

Klub koji na utakmici koju organizuje i to utakmici najvišeg ranga koju organizuje dozvoljava svakojaka orgijanja nacista i huligana treba da bude kažnjen maksimalnom suspenzijom + finansijski.
UEFA treba da do znanja da ne toleriše nacizam na utakmici svog takmičenja.

Sa druge strane državni organi Srbije treba da reaguju i pohapse one koji su napravili/istakli nacistički transparent i naravno da privedu sve iz Partizana koji su odgovorni za organizaciju utakmice.

Nulta tolerancija za naciste, fašiste i huligane!

danilo

pre 9 godina

Jasno je da ovo nisu pravi navijači Partizana jer naša istorija počiva na sasvim drugim principima.
Ovakvi ne mogu da budu ničiji navijači jer kao kreteni, oni su posebna ekipa.
Ono što me brine je rad redarskih ekipa i milicije jer čim je vidjen ovaj transparent, moralo se reagovati...
Ovako nam UEFA morea držati novčane lekcije...

STRAHINJA

pre 9 godina

Kakvi likovi,potpuno bespotrebno razvijen transparent!!!Cak i da ima istine u tome,a ima itekako,nije to smelo da zavrsi na tribini,jevreji drze ceo svet,kazna moze biti drasticna!

Nikola

pre 9 godina

"Potpuni je apsurd povezivati klub koji je nastao na talasu antifašističke borbe naroda Evrope sa antisemitizmom i sličnim mračnim i anticivilizacijskim porivima.

Koga to navijaci Partizana nazivaju ciganima toliko decenija? pa nema veceg rasizma od toga...mucnite malo glavom.Vi borci protiv antifasizma?

Gmaz

pre 9 godina

Nije to samo mržnja prema Jevrejima. To je očigledno i mržnja prema ženama, treba da se dignu i feministkinje. Takođe i mržnja prema mačkama (pussies), gde su sad borci za prava životinja?

Branko Bogdanović

pre 9 godina

Molim ljude iz F.K.Partizan da učine sve kako bi se u saradnji sa policijom procesuirali oni koji su učinili ovo zlo Partizanu,Srbiji i Jevrejima. Što pre pred lice javnosti i sud izvesti krivce,dok kazna iz Evrope za nedužni Partizan i prave navijaču ne stigne... Hvala...

antibot

pre 9 godina

da se razumemo, apsolutni sam protivnik huligana i mislim da im je mesto u zatvoru ili nekom slicnom mestu, ali ovo sto se desava u poseldnje vreme i sto nam se predstavlja kao politicki korektan govor ili demokratija prevazilazi svaku meru i vredja zdrav razum. ne znam ko su likovi koji su drzali ovaj transparent, ako su problematicni, valjda zna policija i tuzilastvo pa njih treba pitati zasto su na utakmicu a ne u zatvoru, ali automatski svrstavati ove ljude u huligane ili ne znam ti sta vec je previse. meni licno ovaj transparent nije uvredljiv, nego mi je cak i duhovit, bar ako se ima u vidu mesto i struktura ljudi kojima je on namenjen. lepo pise jevrejima i pic..cama. i sta je tu sporno, u samom tekstu pise da su jevreji fanovi ovog kluba a ima li nekog muskarca koji bar u mladjim godinama nije svoje sportske protivnike nazivao pi...cama. da su napisali nesto protiv jevreja ili engleza ili da je ovo izjavila neka licnost koja ima politicku, javnu ili neku drugu drzavnu funkciju onda bih razumeo ovoliku halabuku u koju se sad ukljucije i fifa, ali ako su to obicni momci u pitanju, onda mi je stvarno ne jasno cemu sve to

Misha

pre 9 godina

LIcemerje, licemerje, licemerje. Te iste navijace punite parama, kartama i ko zna cim vec. Svojevremeno se Savez jevrejskih opstina obrusio na vas zbog izjave da vas kradu i da je postojao jevrejski klub u naci nemackoj, bolje bi prosao. Evo linka ko se ne seca: http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=06&nav_id=833235

Dakle, umesto sto se sada posipate pepelom u nadi da vas nece odvaliti ovi iz UEFA, bolje dovedite u red navijace koji vam prave ovakav dzumbus.

Kinez

pre 9 godina

Ako su igraci i navijaci Toenhema Jews,to onda znaci da su igraci i navijaci Partizana pussies!!!
Sami su sebe okarakterisali.
Ali stvarno je najsmesniji komentar koji kaze "u medijima ne sme da se prica o odlicnoj igri Partizana". SMEHOTRESNO.
Navala je uspela da odrzi nula nula, srecom da odbrana nije zeznula stvar. Kakva odlicna igra, kad se ne da gol?

Miodrag

pre 9 godina

Ubijeđen sam da 90% prisutnih na stadionu nije primijetilo transparent , i oni koji su ga zapazili, većina nije znala šta ist znači u prevodu !!!

marko

pre 9 godina

Ja sam protiv vređanja bilo koga, ali mislim da je ovde ipak malo prepumpana stvar.Totnhemu i njegovim navijačima je nadimak "Jevreji" i u tom kontekstu se i odnosi ona poruka, neki navijači Partizana su to iskoristili za provokaciju, bez zle namere, da se uvrede Jevreji kao narod.Provokacije su sastavni deo navijačkog pokreta i toga ima širom sveta.Setimo se druge situacije, kada su igrali košarku u Pioniru, navijali su zajedno Grobari i Makabijevci.
Zvezdine navijače svi zovu Cigani, te se čuju skandiranja: Cigani ovo, Cigani ono i šta sada pitam ja?Ako već imamo određeni parametar za engleske klubove, zašto kada igra Zvezda, neko nije reagovao i zaštitio Rome od eventualnog "vređanja"?
Ako bi krenuli dalje da izvlačimo stvari iz konteksta, šta mislite, kako se osećaju ljudi iz sela, kada čuju da za sve što je loše i bez ukusa, za sve najnegativnije i najprimitivnije, da se kaže u žargonu "seljački ono, seljačko ovo, seljačina"?Zašto neko ne spreči bar u medijima, kulturi, komentarima upterbu te reči u negativnom kontekstu?Ja živim na selu, pa šta sad, treba da se vređam, da tužim nekog možda, ne naravno, shvatam žargon.Ako krenemo svi da se ljutimo i vređamo, za svaku reč, niko sa nikim ne bi razgovarao.

UO u CZ

pre 9 godina

Ovi iz uprave sa ovim saopštenjem od nas hoće da naprave budaleama. Koji bre navijači sve su to mafijoze sa kojima ste veoma bliski. Jedni drugima čuvate leđa, a partizan nikad gore ne stoji. Pare ste zajednički sa tom mafijom podelili da ne kažem prodali.
Dobro vi zante ko su oni jer ste verovatno popili na stotine kafa zajedno.

Јое

pre 9 godina

Шта је тачно овде антисемитизам? Сви знамо да је Тотенхем јеврејски клуб и да се његови навијачи тако изјашњавају, тако да не видим овде ништа спорно.

Šćepan Šćekić

pre 9 godina

Cim se spominje "Jews" svestan sam da ovi imaju nesto protiv Jevreja, ali "Jews and Pussies" u konotaciji "Only fooles & horses" je besmisleno. Mislim, ovo je toliko glupo da ja cak ne mogu da nadjem ni uvredu na ovom plakatu. Treba ih dodatno kazniti za glupost.

Zamolio bih nekoga da mi predoci kontekst ovoga.
(pafff, 19. septembar 2014 14:30)

Evo ja ću da ti predočim kontekst ovoga pošto vidim da nisi baš informisan. Totenhem se u Engleskoj smatra jevrejskim klubom i ima izraženo jevrejsku istoriju. Jevreji iz Londona i Engleske navijaju za Totenhem. Nadam se da ti je sada jasniji ovaj "prerađeni" naziv poznate engleske serije. Bez namere da ikoga vređam, čisto da objasnim.

Gojkočea

pre 9 godina

A UEFA kažnjava izbacivanjem kluba. Koji nema nikave veze sa transparentom. Da je taj koji je okačio taj transparent bar malo znao istorijy, nebi ga pisao...

Pera

pre 9 godina

Kretenizam pojedinih navijača nema granice. Idiotluk koji se ogleda u šovinistickim i rasistickim parolama mora da se prekine. Klubovi moraju jasno da se ograde od onih koji veličaju pokolje u Srebrenici, vredjaju Jevreje ili pripadnike drugih nacija. Takodje moraju i vodeći političari, predsednik države i premijer, sasvim jasno da kažu da zločini ne mogu da se veličaju i da niko ne sme da se vredja. Nema koketiranja sa tim kvazi navijačima.
Bolje da nikog nema na stadionima, nego ovi maloumnici i kriminalci.

Stop fašizmu.

Delija Banovo Brdo

pre 9 godina

Cim je doslo pred UEFA grobari osudjuju.Sto niste mislili ranije koga na jugu finansirate.Kao nemate veze sa njima.Price za malu decu.I raketa koja je ubila decka na severu na jednom od derbija niko nije odgovarao

podsećanje

pre 9 godina

Da podsetim,zar nije Djurić, predsednik Partizana,nedavno u saopštenju povredio Jevreje, zbog čega je usledilo izvinjenje. Ništa dakle nije slučajno, ono što vrh Partizana radi, tako se ponašaju gledaoci.

E-one

pre 9 godina

Koliko pomazu toliko i stete,jer tripuju da je kreativno glumiti naciste...isti slucaj i sa delijama koji ne umeju da se kontrolisu te ubacuju toalet papir i upaljace sto je klub u EL kostalo desetine hiljada evra.

1914

pre 9 godina

Inace za Tottenham ne navijaju uglavnom Jevreji.Verovatno vise Jevreja navija za njih nego za ostale klubove ali ovde ispada kako ste napisali da su vecina navijaca Tottenhama Jevreji,sto naravno nema veze s realnoscu.A o jos jednoj gluposti "navijaca" jugoslovenskog sportskog drustva ne vredi trositi reci.Posle "polu Madjara i polu Ustasa" na red su dosli i Jevreji...

Zvele

pre 9 godina

Grobari nemate pojma kome ste se zamerili.Pa Hajduk je osamdesetih izbacen iz Evrope samo zato jer su zaklali petla pred pocetak utakmice

1914

pre 9 godina

Pod 1:los smisao za humor.Pod 2:za Tottenham navija vise Jevreja nego za neki drugi klub ali daleko od toga da su vecina navijaca Tottenhama Jevreji.Pod 3:na engleskim stadionima ima mnogo veceg vredjanja ali to ne znaci da mi odavde treba da upadamo u te price.Pod 4:nesto se ne secam da ste digli prasinu posle svake utakmice JSD-a i Vojvodine i bolesnog pevanja "Pola Madjar-pola Ustasa"...

Sale PO

pre 9 godina

Potpuno je neverovatan broj komentatora/dece koja na ovom transparentu ne vide ništa uvredljivo..Čak i da je šala,što nije isključeno,morbidna je i uvredljiva,i samo p.....a na taj način navija za klub.Da li vi uopšte znate šta je navijanje,bolje reći fudbal,ili vam je stadion samo teatar za iživljavanje i lečenje raznoraznih kompleksa ? Mlad čovek treba da ima više prioriteta u životu,a ne samo divljanje na stadionima i slepu 'ljubav' prema klubu,što je,samo po sebi nonsens i teško shvatljivo...Moj stav važi za 'navijače' oba naša kluba 'svetle' tradicije ...

Mikeli

pre 9 godina

Jedan narod se stavlja u neki posprdni kontekst, znaci "sala" je na nacionalnoj osnovi, a zna se da nacionalnosti nema mesta u sportu. S obzirom da je Jevrejski lobi dosta jak i da ovi sa zapada jedva cekaju nase kikseve, ne sumnjam da ce kazna biti zestoka.

Suk

pre 9 godina

Bruka da uvek nekakva shachica iskompleksiranih i isfrustriranih pojedinaca prlja ugled kluba i nacije. Lepo da se doticnima dozivotno zabrani pristup stadionu, pa neka izigravaju fasiste u svom dvoristu (ako mogu!).
Drago mi je da je Partizan osudio isticanje transparenta, i time pokazao zrelost koju FSS nije imao kad je tvrdio da rasistickih uvreda na racun igraca iz engleske mlade repreznetacije nije bilo (i to onda kada je ceo svet video na YouTube-u da ih je itekako bilo).

David

pre 9 godina

Mrkdjok napisati ime jednog naroda kroz religiju i nazvati ih tako tu je sine problem. A da su napisal englezi ili bilo sta deugo sem religije to je vec druga stvar. Prvo odrasti malo sacekaj jos koju poru na mozgu pa komentarisi jer si pogresno izmanipulisan. Nemoj politikom da se bavis nije za tebe

Voja

pre 9 godina

Za mlade naraštaje informacija.
1984-te godine igrali su Hajduk (Split) i Totenhem u nekom evro kupu.
Na poljudu bilo 2:1 u Londonu 0:1 otisao dalje Totenhem.
E, na utakmici u Poljudu navijaci hajduka su uneli PEVCA u toku utakmice ili na pocetku mu odsekli glavu i bacili ga na teren.

Hajduk je cini mi se popio 2 godine suspenzije ili nesto slicno (igranje narednih n utakmica van Splita).

Eto cisto da mozete da poredite...

Balkanski bonton

pre 9 godina

Istoria nas uci da nista nismo naucili kroz istoriju! Cackajmo i dalje mecku sve dok nas nema vise nigde.. Polemika, inat i autodestruktivno ponasanje nas nikuda ne vodi!

Jedno pitanje

pre 9 godina

Imam ja samo jedno pitanje,a sta ce UEFA da odluci ne interesuje me jer ja ne zivim od Partizana vec ga gledam iz ljubavi.
Sta ce biti sa mojom kartom koju sam kupio u komletu prvog dana kad je pocela prodaja... Dal ce uprava da mi vrati pare ako UEFA odredi da protiv Besiktasa budu prazne tribine?

Anti navijac

pre 9 godina

Klub te iste navijace placa,vodi ih na gostovanja u zemlji i inostranstvu,obezbedjuje im razne sumnjive da ne kazem krimi poslove,organizuje im koferencije za stampu i omogucava im da vode politiku kluba.Pri tom ne zna se ko se vise ulaguje "navijacima" da li uprava ili igraci i NIKAD se niko nije jasno i otvoreno distancirao od "navijaca".Tako da sad ovo pravdanje zvuci vrlo otuzno i neubedljivo.Eto vam vodje pa se zajedno cesite jer ko sa djavolom tikve sadi....

Miloš

pre 9 godina

Pa, ako usledi izbacivanje iz takmičenja, obzirom da je UEFA vrlo ''naklona'' ovakvim ispadima, neka bude za nauk, ne samo Partizanu, nego svim klubovima, kakve (ne)kontrole sprovode na ulazima na stadione - pa unosi šta ko hoće. A, navijači koji ovako ''vole'' svoj klub, neka im služi na čast.

Dijaspora

pre 9 godina

Krajnje je vreme da klubovi javno krenu da se distanciraju od ovakvih navijaca. Svima nam je preko glave njihovih izgreda kako na terenu tako i van njega. Samo ih upitajte kako bi se osecali da neko u slican kontekst ubaci "Srbe" gde su oni stavili Jevreje. Svakako da im ne bi bilo svejedno i odmah bi krenuli da tumace kako ih svi mrze... Zato bi trebalo da se drzimo one krilatice i ne cinimo drugom ono sto ne bismo da se nama cini.

monarhista

pre 9 godina

Tacno sam znao da kad budu krenuli obrachuni s navijacima najglasniji ima da budu oni koji su s njima bili u talu...netje da moze drugovi...netje...sad ste primetili da ima maloumnih a kad su samarali Lazara i skidali traku kapiteni bili su sa vishkom uma...i ne samo to ima milion primera...ja bih rekao da maloumnih ima i u upravama nasih klubova jer su decenijama surovali s tkzv. navijacima i ponavljam delili tal s snjima...
Znachi siguran sam da postojece uprave nisu deo resenja vec mozda i krucijalni deo problema...

nikola

pre 9 godina

LIcemerje, licemerje, licemerje. Te iste navijace punite parama, kartama i ko zna cim vec. Svojevremeno se Savez jevrejskih opstina obrusio na vas zbog izjave da vas kradu i da je postojao jevrejski klub u naci nemackoj, bolje bi prosao. Evo linka ko se ne seca: [link] ...
(Misha, 19. septembar 2014 14:15)

Ja ni u tom Partizanovom saopstenju gde se gde kazu da bi jevrejski klub bio bolje tretiran u nacistickoj Nemackoj,nego sto je Partizan ovde,ne vidim nista sto bi trebalo da uvredi jevrejsku zajednicu.Sta je tu njih uvredilo,jel moze neko da mi objasni?!
Iz borbe protiv rasizma se preslo u neku opstu histeriju gde cim upotrebis rec jevrej to je automatski rasizam i vredjas jevreje. Jesu preziveli svasta u proslosti,ali ovo sve odlazi u neku drugu krajnost.

ma vazi

pre 9 godina

Bio sam na istoku,sredina terena,sredina tribine i uspeo sam samo da vidim "ONLY" na natpisu,dok ostali deo teksta sam saznao kad sam dosao kuci.Izneverov'o sam.