Petak, 19.09.2014.

09:56

Istraga UEFA zbog 'Grobara'

UEFA je otvorila istragu posle izjave trenera Totenhema Maurisija Poćetina da je transparent navijača Partizana – "veoma uvredljiv i neprihvatljiv".

Izvor:

Istraga UEFA zbog 'Grobara' IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

148 Komentari

Sortiraj po:

SerbianoPFC

pre 9 godina

Zasto najneobrazovaniji sloj drustva (navijaci) koji verovatno nemaju ni srednju skolu imaju potrebu da iskazuju politicko misljenje? Kog je briga za to i zasto misle da su bitni?
(Nikki, 19. septembar 2014 10:07)

ajde pismeni ti mi reci koji politički stav si ovde prepoznao?!
ljudi šta je sa vama?! nama je do pre godinu i po dana trener bio Avram Grant, Jevrej! ne sećam se da je zbog toga imao ikakav problem u Srbiji!

uvek Zvezda

pre 9 godina

(krcun osnivac, 19. septembar 2014)
Tuđman predsednik-dao boje dresova...
Sad vezano, za temu, da li zaista mislis da je to da li ce neko da izgori ili ne, najvaznije u ovoj prici?

kibo

pre 9 godina

kad malo bolje pogledam ovaj transparent , on ne da nije antisemitski nego je i skroz pozitivan za jevreje .jer transparent govori da jevreji n.isu pi**e!

KOBAC011

pre 9 godina

Nema Partizan ništa sa tim, treba kazniti ove "face" koje drže transparent. Lepo se vidi ko su, verovatno su "odranije poznati". A baš me zanima koliko je kažnjen Nefči zbog nedavnog islamističko-nacinalističkog divljanja na stadionu (jeste to bilo za vreme treninga, ali nije bez težine).

DraganO

pre 9 godina

OK, ajmo`ovako. Only Grobar`s and Pussies. Jel`vam to zvuci saljvo ili uvredljivo. Ako niste pripadnici naroda koji je doziveo holokaust (ako znate sta to znaci) onda bi ovakva sala za vas bila prihvatljiva i vi sa time neme te problema.
Mejutim neandertalci koji su postavili transparent, verovatno ne znaju koji je domasaj i cilj toga, ali poruka je jasna i ona je uvek prihvatljiva na takvim mestima gde su jake emocije, o obrazovanosti ne bih jer ne zelim da uvredim mali deo navijaca. Ovaj transparent se moze povezati sa smislom ``Konacno resenje jevrejskog pitanja`` samo u drugoj formi. Na zalost, ova smisljena akcija ce verovatno biti zestoko sankcionisana.

uvek Zvezda

pre 9 godina

(nebeske laži, 19. septembar 2014 11:42)
Srpski narod a ne srpska vlast. Puno Jevreja je naslo utociste u srpskim porodicama.Pa jedna Medlen Olbrajt je rat provela skrivajuci se kod nas (doduse lepo nam je posle vratila). Ta izjava je bila cist marketing tadasnje vlasti koja je htela sa se dodvori Nemcima. Sem toga,mi smo se sa svojim "saradnicima okupatora" obracunali a vi svoje slavite i kanonizujete. Mi ne prekrajamo istoriju, to je vasa praksa.
Nevezano za ovo, tranaparent je glup i nista dobro nece doneti....

Luke Babbitt gravedigger

pre 9 godina

Sad se ovi vredjaju a navijačka grupa im je jews,to ti je kao kada bi nama umesto jews napisali gravediggers i mi se kao uvredimo,ili ortodox.Ne nego je u pitanju Srbija,ovdašnja javnost obojena u crveno potpaljuje ovu temu ne bi li i Partizan bio kao i oni izbačen iz Evrope što se može definisati kao teška bolest,a Evropski mediji to prihvataju oberučke da Srbiju zakopaju totalno.Nije ok što je zvezda izbačena,trebalo je ljude pustiti da odigraju jedno do dva kola dok ne ispadnu,barem ne bi bilo toliko mržnje prema Partizanu sada

Ivan kg

pre 9 godina

A i novinari umesto da pricate o dobroj igri Partizana, vi potencirate taj transparent, previse dajete na znacaju necemu sto nije ni toliko uvredljivo ni toliko vazno. Ali izgleda da se Partizanu trazi "dlaka u jaje", sto kaze Sojic.

NOVOSADJANIN

pre 9 godina

Samo da podsetim koliko su ti iz UEFE slepi i vide to sto zele. Naime, oni su 2011-te nasu Voshu odrali jer je u Linhenstajnu prodiv Vaduza na ogradi bila zastava RFNS sa dva ukrstena cekica, koja pripada jednoj od nasih grupa Red Firm Novi Sad... Oni su je protimacili kao nacisticku zastavu i da je to skracenica Racists Fasist Nacional Socialists.. i kaznili nas klub za fasizam.. Da ironija bude veca.. na tribini imamo i levih i desnih, al momci bas iz te grupe mahom su antifasisti, neki cak i clanovi AFA...

Realan

pre 9 godina

Tottenhamovi navijaci ne zovu sebe Jews nego Yids. Da je pisalo Yids moglo je jos i proci kao sala, ovako ima sasvim druge konotacije.

Novosadista

pre 9 godina

Ja sam zidov, ne vidim nista lose u transparentu... Cinjenica je da drzimo spurse i vise od pola svete, hehe. :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zidov, 19. septembar 2014 11:36)
Prvo da znas u Srbiji se ne kaze zidov nego Jevrejin. Znaci nisi uopste te vere vec ubacujes lazne postove. Sramotno za jednog ko kaze da je Jevrejin.

Crnogorac

pre 9 godina

SRAM VAS BILO FAŠISTI!!!! ZAR SU TO TEKOVINE NAŠEGA DRUŠTVA!!

POČINIOCIMA KRIVIČNU PRIJAVU, PARTIZAN IZBACITI IZ EVROPE, PA DA SE DRUGI PUT POVEDE RAČUNA. SRAMPTA NAD SRAMOTAMA, PI!!!

fiume

pre 9 godina

Rijeka je kažnjena s 25000 eura zbog transparenta we shoot the Sheriff protiv Sherifa pa vidite koliko ovi iz uefe imaju smisla za humor :)

KOBAC011

pre 9 godina

Nema Partizan ništa sa tim, treba kazniti ove "face" koje drže transparent. Lepo se vidi ko su, verovatno su "odranije poznati".

Holokaustu se ne smeje!

pre 9 godina

Onaj ko je ovako nesto napisao nema elementarno znanje istorije, gde je nas narod uvek bio uz Jevrejski narod a sada ga ismeva

HAHAHA kakvo prekrajanje povijesti, pretpostavljam da vam nije poznato da je srbija za vrijeme drugog svj. rata bila prva država "očišćena" od židova? ne, to se vjerojatno ne uči u srbiji, ne bi lijepo zvučalo :)
(nebeske laži, 19. septembar 2014 11:42)

Čemu se ti smeješ? Iz Hrvatske i usuđuje se kreveljiti na pomen Holokausta? A i zašto me to čudi?
Tako i ovi ovde domaći pokondireni tikvani ističu ovu besmislenu glupariju, vešto zaboravlajjući da Srbija nije bila ni Danska, ni Norveška, a hvala Bogu i svim svecima, ni Hrvatska. Ovde se glava gubila zbog pogrešnog pogleda upućenog okupatoru, ovde je bilo 100 za 1. Za skrivanje Jevreja, otišalo bi celo naselje (i opet se skrivalo), a ne bi se njime bavila 'Danska kraljevska policija' (ne Gestapo) ili njen pandan u Norveškoj, gde bi dobili po jedno rezolutno 'no-no'!
Sve trpim, ali pretenciozne ignorante, to nikako, a portalu svaka čast što ih nesebično neguje.

Gorstak79

pre 9 godina

Valjda Jevreji treba da se ponose sto cine gro navijaca jednog Totenhema, a ne da ih vredja to. Pa ako se vredjaju na to sto su Jevreji onda nek promene naciju. Ko kad bi meni neko rekao da sam Srbin pa da me to uvredi. Valjda treba da budu ponosni na to sto jesu.
(Pera, 19. septembar 2014 11:44

pero ne slazem se sa tobom...tebe niko ne ravnja sa zenskim polnim organom.....jednu versku zajednicu,koja inace kontrolise ceo svet..smo stavili u isti kos sa...pi...m....to je problem druze,zamisli da neko pravoslavlje ravnja sa istim..iskreno ja bi bio duboko povredjen...

Jole

pre 9 godina

Zvezdas nisu reagirali jer vi palite Hrvatske zastave cesce pa zato..
( prije par godina na kosarci zvezda-partizan,evropsko prvenstvo u rukometu kod vas i kvalifikacije za Brazil Srbija-Hrvatska)

cartmanx

pre 9 godina

Plasim se da ovo nije slucajno i da je neko mozda iz kluba ili ko god vec dovorio sa nekim od "vodja" navijaca da urade to sto su uradili(sramota), iz mozda nekoliko razloga ali to su samo moje pretpostavke pa ih necu ni pisati!P.S.Nisam pristalica teorija zavere, ali ali sve je moguce!

aristokrata

pre 9 godina

Moj omiljeni klub da napravi ovakvu sramotu !!! Detaljna istraga i doživotna zabrana ulaska na tribine. Ne znam sta je ovo trebalo Partizanu !?

Raus, grobarren!

pre 9 godina

ako stvarno navijaci totenhema sebe nazivaju "jews" onda je transparent u redu...(urke, 19. septembar 2014 09:56)

'Yids', ane 'Jews'. Bitan je izraz. Da je stajalo 'Yids', možda ne bi izazvalo ovoliko bure. Možda bi 'Only Yids and Horses' i moglo proći, ali solidna ideja upropaštena prostaklukom, za koji se samo lobotomirana osoba mogčla nadati da će proći bez žestoke kazne.

moris

pre 9 godina

Prvi put u skorije vreme vidim ovako hrabru igru Partizana, borbenost svakog pojedinca na terenu, izvucemo bod od jednog od najjaceg kluba u grupi, i nadju se dvojca pametnjakovica da podignu taj budjavi transparent. Sta su postigli time? Nista. Ispali su ono sto pise na donjem delu transparenta, a Partizanu stavili mac da se klati iznad glave. Samo molim Boga da nas ne izbace, ili daju 0:3.

obican navijac

pre 9 godina

@Nas izbacuju iz Evrope zbog manjka finansijskih sredstava, a vas ce zbog manjka mozga.

Čovek je u pravu 1000% i više. Ovo nije nedostatak mozga nego i razuma i inteligencije.
Navijač sam partizana i to ne običan, već onaj koji godinama redovno ide na utakmice, ali praviti ovako štetu klubu, za to ne postoje reči. Neka čuvene vođe navijača, zbog kojih imamo podeljeno navijanje, preuzmu odgovornost i odu i objasne Upravi kluba o čemu se radi.
Očigledno da nekima nije mesto na tribinama.

doktor

pre 9 godina

E ovo je pravi AUTOGOL. želja da neko ispadne duhovit i mudar? potreba da se uvredi protivnik? neko je zaboravio da je u pitanju Evropa? Možda, ali to ima svoju CENU... platićete cenu kolektivne bahatosti!

Vesna 315

pre 9 godina

Vidim ovde brdo komentara kao kazna za klub, izbacivanje iz takmicenja,itd

Meni je to sve nevažno- neka nas izbace iz svih takmicenja - svi smo siti fudbala.

Ono sto me jako boli je činjenica da je ovim transparentom uvredjen jedan narod koji ja smatram prijateljskim.

webber

pre 9 godina

transparent je bio nepromisljen, glup, pogresan.

Ali, jako je bitno, da razumemo i da ga trener nije ni video. Daily mail jeste, napravio je tabloidnu vest, a onda generalizovao pricu na ceo stadion i na celu zemlju. Molim Vas, molim Vas neophodno je da se odgovori na takav nacin izvestavnja.
Nemojte da se dozvolite da ce mali transparent generalizuje na ceo stadio i ncelu zemlju koja ni nema problem sa AntiSemitizmom.

Nadam se da ce biti privodjenja zbog ovoga, posto je to najjasnija poruka koju mozemo poslati.

nemamja

pre 9 godina

ovo je teska sramota. kolilo moras da si ogranicen da bi ovako nesto uradio. idioti ne shvataju da je to sport. nas i jevrejski narod je pretrpeo ogromnu zrtvu od nacista, a ovi nasi maloumnici to ocigledno ne znaju.elementarno znanje nemaju.

Marko

pre 9 godina

Ovaj transparent moze da se interpretira razlicito u zavisnosti od namere onoga koji cita da ga razume na jedan ili drugi nacin.

Npr. Jevreji su dobra/pozitivna strana sledbanika Totenhema, ovo drugo je ocigledno pezorativ. Da navijaci, pogotovo ovi "vatreni" ili "fanaticni" nisu bas previse inteligentni je svakako fakat koji i ovde valja uzeti u obzir.

Aj, zdravo.

Pedja

pre 9 godina

Stvarno nerazumem zašto se ovo što je napisano smatra antisemitskom porukom. Nigde ne piše ništa pogrdno o jevrejima već o ostalim navijačima Totenhema. A to što Jevreji mogu da rade šta hoće a čim njih neko spomene odmah ga smatraju antisemistom to je već druga priča.

Schultz Eszter, St. Gallen

pre 9 godina

Zvezdas sam, ali ne podnosim nepravdu: zasto UEFA nije reagovala kada su proletos u Svajcarskoj na utakmici Svajcarska-Hrvatska Hrvati zapalili srpsku zastavu: http://images3.kurir-info.rs/slika-900x608/utakmica-svajcarska-hrvatska-sent-galen-zeljko-jovanovic-foto-pixel-1394110892-456953.jpg

pirmopirmo

pre 9 godina

Nevidim nikakav problem da policija uhapsi ovu trojicu što drže transparent i njma natovari eventualnu novčanu kaznu ako nemaju lovu oduzeti sve nekretnine i prodati da se kazna plati.A i uprava je kriva što odmah nije reagovala i naredila policiji da ukloni transparent,

spoiler

pre 9 godina

dzabe kazne. ti sto su pravili gluposti kada god su stizali i imali vremena ne razmisljaju. nema tu sta da ih opamecuje. ukinuti ucesce timova iz srbije u medjunarodnim takmicenjima i to je to. zemlja nam je i onako propast. ljudi su prosti i primitivno pogani. ovi sto vredjaju bratsku jevrejsku zajednicu i prijateljsku drzavu izrael i onako idu sa svog coska samo na utakmice. ustedece na cimanju i neka uzivaju u svojim praznim zivotcicima i razmisljanju kako je srbija nebeska drzava.

sovuljaga

pre 9 godina

urke...ako ti je jews and pussies isto sto i rusi i babe onda mi je jasno zasto ne shvatas sto bi to bilo uvredljivo.isto bi bilo da je pisalo "only ruje and back stabbing bitches"

Uros

pre 9 godina

Nepromisljeno, neduhovito i uvredljivo... Cak i da je to "podmetnuo" neko ko ima zle namere prema Partizanu, "odgovorne vodje" sa Juga imali su sasvim dovoljno vremena da uklone zastavu, kao sto mogu da jure i biju po tribini cim se oko neceg zakace. Bio sam na Jugu godinama, dovoljno je da onaj sa sipke vikne da se nesto skloni i to se sklanja. Dakle, opravdanja nema. Jedino mi je sumnjivo sto celnici Totenhema kazu da su obavestili delegate UEFA o natpisu pre poluvremena, ali da ipak nije sklonjen. Bilo bi zanimljivo cuti da li su delegati trazili od uprave ili obezbedjenja da reaguje... Takodje, da je Totenhem pobedio, niko natpis ne bi ni spomenuo, ovako nisu zadovoljni rezultatom, pa je treneru taman dobro doslo da skrene paznju sa sebe, i to se sad tako siri po novinskim clanicma i ostavlja ljagu i sramotu. I ako, sami smo krivi...

WWll

pre 9 godina

Meni je prva asocijacija na ovo bila nacistcka "Zabrana ulaza za Zidove i pse".
autori transparenta to mozda nisu ni znali,
nije se saliti sa ovakvim stvarima.

dokle vise

pre 9 godina

Kada vec placate vodje navijaca, sada ih kaznite bar 10% od plate i svih privilegija... ako smete naravno... ostala masa botovo sto kao voli nas jadni fudbal nije nista kriva.. :)

Najistočnija zemlja zapadne kulture..

pre 9 godina

Zvezdas sam, ali ne podnosim nepravdu: zasto UEFA nije reagovala kada su proletos u Svajcarskoj na utakmici Svajcarska-Hrvatska Hrvati zapalili srpsku zastavu: [link]
(Schultz Eszter, St. Gallen, 19. septembar 2014 11:05)

Komšija, daj nam reci zašto UEFA nije reagirala kada su srbijanski navijači zapalili hrvatsku zastavu u Beogradu na utakmici Srbija - Hrvatska prije godinu dana?! Ne podržavam paljenje ničiji zastave ali ovo u Švicarskoj je bio odgovor ne Srbiji niti Srbima nego danas sramotnom bivšem hrvatskom ministru sporta Željku Jovanoviću koji se pravio da ništa nije vidio u Beogradu dok su mu hrvatski navijači bili redovna meta. Uostalom komšija u Srbiji je paljenje hrvatske zastave nacionalni folklor na sportskim natjecanjima i vrijeme je da vas se zbog toga drastično kazni kao i zbog ove zastave..

Srecko Katanac

pre 9 godina

@Nas izbacuju iz Evrope zbog manjka finansijskih sredstava, a vas ce zbog manjka mozga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile, 19. septembar 2014 10:28)

Manjak mozga je i doveo da vaseg manjka finansijskih sredstava. Drugim rijecima, Manjak mozga vase uprave je imao vecu tezinu od manjka mozga nasih navijaca, koji svakako nemaju mozga, i to im je, u neku ruku, "posao", da budu glupi. Sto se tice samog incidenta, kao neko ko navija za partizan od kako zna za sebe, navijam za to da kazna bude toliko ostra, da jedini reakcija kluba MORA biti ogradjivanje od tih primitivaca, i izopstavanje kompletne "institucije" organizovanog navijanja, i slicnih gluposti sa kojekakvim "vodjama" i grupama. Da se to zlo jednom za svagda makne sa tribina, i da kao sav normalan svijet imamo pozorisnu publiku na utakmicama.

krcun osnivac

pre 9 godina

Grobari su zazivali UEFA-u,pa če im UEFA doći !!
(ajmoooooooooooo, 19. septembar 2014 10:53)

Zazivacemo ih i dalje,tako smo u mogucnosti

nebeske laži

pre 9 godina

Onaj ko je ovako nesto napisao nema elementarno znanje istorije, gde je nas narod uvek bio uz Jevrejski narod a sada ga ismeva

HAHAHA kakvo prekrajanje povijesti, pretpostavljam da vam nije poznato da je srbija za vrijeme drugog svj. rata bila prva država "očišćena" od židova? ne, to se vjerojatno ne uči u srbiji, ne bi lijepo zvučalo :)

arnold

pre 9 godina

Pošto je fora jako duhovita očekujem da šmekeri koji su politički aktivni i prozivaju Jevreje preuzmu na sebe odgovornost i plate kaznu koju će da odlepe Partizanu. Em imaju pare, em mnogo vole Partizan.

Paspalj

pre 9 godina

Kakvo preterivanje ! Parola je mnogo manje uvredljiva nego mnoge druge stvari koje sam video na fudbalskim stadionima... Kada celi Maksimir urla "Za dom spremni!" oni kazne samo Šimunića, a ne hrvatsku reprezentaciju ili fudbalski savez. Jel su dobili neku novčanu kaznu ili prazne tribine - NISU !!!

Sećam se i kada je Zvezda igrala protiv Leverkuzena pre desetak godina u gostima, celi stadion je skandirao "UČK" i svi u Evropi su se smejali, ali nama.

Ako Partizan dobije bilo kakvu kaznu osim neke simbolične tipa 20 hiljada evra, onda je to dokaz da nas mrze u UEFI i Evropi a ne našeg primitivizma.

Del Boy

pre 9 godina

Auu, koliko neobavestenih ljudi, da ne kazem nesto drugo. Navijaci Totenhema ne zovu sebe "Jews" nego "Yids" i ono sto je napisano naravno da je shvaceno kao antisemitska parola, posto ako kazete da za neki klub navijaju samo Jevreji i p***e, jasno je da je ono "Jevreji" upotrebljeno u pogrdnom smislu, cak iako prostacima s Juga to nije bila namera. A ko ne zna koliko i zasto su u Evropi osetljivi na sve sto "mirise" na antisemitizam, neka se zapita kako se osecao i sta je mislio onda kada je citav Maksimir skandirao "Za dom spremni".
(zile, 19. septembar 2014 10:54)
Чек бре, како може да се пореди скандирање званичног слогана једне фашистичке организације (а усташе су то свакако биле) и то скандирање целог стадиона а не неколико појединаца, са најобичнијом пародијом на серију Мућке. Можда је та шала била мало неукусна (ја је први не подржавам јер једноставно не треба нам то), али је ипак шала и не може се стављати у исти кош са званичним фашистичким поздравима.

Да је неким случајем неко окачио прави антисемитски транспарент, нешто слично ономе што су у прошлости качили нпр навијачи Лација, ја бих први подржао да нас казне најригорозније. Нека буде и 3 меча без публике али да се једном научимо памети. Но, како то овде није био случај аутоматски и казна не би требало да буде претерано оштра. Немој сами себе да оптужујемо да смо криви више него што јесмо.

@ca

pre 9 godina

Mnogo se oni lako vredjaju. Ne moze covek vise ni da navija normalno.
(zagor te nej, 19. septembar 2014 10:07)

Neces verovati, moze da se navija normalno, ali za svoj klub a ne protiv drugog....

Pera

pre 9 godina

Valjda Jevreji treba da se ponose sto cine gro navijaca jednog Totenhema, a ne da ih vredja to. Pa ako se vredjaju na to sto su Jevreji onda nek promene naciju. Ko kad bi meni neko rekao da sam Srbin pa da me to uvredi. Valjda treba da budu ponosni na to sto jesu.

Marela

pre 9 godina

Zivim u Austriji 10 godina imam drugare jevreje.danas na poslu im pokazujem ovo i oni se kidaju od smeha ali kidaju.njima je ovo simpaticno..

milos

pre 9 godina

parola je totalno nepotrebna ali cemu zelja za senzacijom od strane nasih medija do te mere da se pominje 2007 i izbacivanje iz takmicenja prvo naziv koji su pomenuli nije pogrdan nego je prevod za rec jevreji na engleskom drugo u premijer ligi navijace Totenhema stalno nazivaju Jevrejima a pre ce biti da je Engleze vise potresao drugi naziv na paroli

aha

pre 9 godina

@urke, ne kapiras, isto bi bilo i da umesto jews stoji npr. muslims. To je religija i tome nema mesta na stadionu, pogotovo u kontekstu vredjanja. I navijace Totenhema zovu Yids, a ne Jews, sto je takodje naziv za Jevreje, a u Engleskoj od skoro kaznjavaju i samo pominjanje tog termina na stadionima.

konfučije

pre 9 godina

Hrani psa da te ujede...kaže poslovica. Uprave naših klubova sigurno znaju pravo značenje. Nazdravlje! Bolje niste ni zaslužili. Nije reč samo o Partizanu.

Radoznali Perica®™

pre 9 godina

Ovako idiotsko nepromišljeni potezi i pravda za 'grobare' treba da se iskoreni. Koliko god da je fora, zna se da se ovakvi ispadi čekaju na nož od strane evrope, pa kad nam sudije onako sude šta očekujete za ovo. Odem na utakmicu, uživam napokon malo i sutradan mora da čitam ovakve idiotluke...

Misha

pre 9 godina

"Only Jews and Pussies" na utakmici gde ti je gost Totenhem a sudije Alon Yefet, Amihay Yehoshua Mozes, Mahmud Mahagna i Yehiel Levy Haluba, svi iz Izraela, znaci samo da si prost, primitivan, neuk, bezobrazan i povrh svega glup. Dakle, najstroze kazniti Partizan, apsolutno, bez bilo kakvih povlastica, pa neka razmisljaju. Onaj ko je ovako nesto napisao nema elementarno znanje istorije, gde je nas narod uvek bio uz Jevrejski narod a sada ga ismeva. Blago roditeljima i nastavnicima koji su vas takve podigli.

StokoNevaspitana!

pre 9 godina

I naravno, kao sto smo vec navikli u skorijoj istoriji, zbog par "prepametnih" krece generalizovanje - Naslov u danasnjem Britanskom Sun-u glasi "Bolesni Srbi provociraju Spurse"!!!
Tek toliko da se nasima tamo malo crvene obrazi kad pricaju sa pijateljima, radnim kolegama...Ma nije to istina, to samo njih par, to su kao vasi huligani - velika manjina, Srbi su prijateljski raspolozeni i pravi domacini. Idite to BG za vikend i uverite se....samo nemojte nositi vase engleske dresove, nemojte pricati engleski dok setate kasno navece i ne provocirajte posten narod dok pije pivo pred dragstorom....

Tvrtko

pre 9 godina

Da se razume, Zvezdaš sam, ne više vatreni, ali znate li zašto se u ovim slučajevima kažnjava klub, koji u stvari nije kriv? Da bi reagovao i zajedno sa organima reda prijavio prave krivce da im tako nešto nikada ne pada na pamet. Partizan i Zvezda godinama štite svoje navijače, a zbog njih ih izbacuju iz takmičenja, plaćaju visoke kazne. Onda i jesu sukrivci. Odmah mi je pala na pamet utakmica u Mostaru protiv Zrinjskog, kada su Grobari išli da brane srpstvo, pa je Partizan diskvalifikovan nakon pobede na terenu. Samo izvolite.

Mihailo

pre 9 godina

Uvredljiva je samo "druga kategorija" sa transparenta. U čemu je problem što su pomenuli jevreje, jel zabranjeno reći da u Londonu (i Engleskoj uopšte) jevreji masovno navijaju za Totenhem? UEFA jedino može da kazni Partizan za nazivanje Totenhema kao kluba i njegovih navijača drugom reči sa transparenta. U slučaju da se u nekoj kazni budu pominjali jevreji, ovde gde apsolutno nikakvog antisemitizma nema, biće to presedan kakvog nikada nije bilo.

Ilija

pre 9 godina

Ovog ili ovi koji su istakli taj transparenat, treba izbaciti sa stadiona za sva vremena. Ne treba Partizanu takvi kvazi navijaci koji samo stete klubu i pravim navijacima Partizana. Pozdrav iz Makedonije !

Aca

pre 9 godina

apsolutno me ne zanima ovaj nas fudbal niti sam pristalica 'grobara' ili 'delija' ali me zanima ko je ovaj idiot i njegovi pajtosi,posto sam siguran da zajedno ne mogu da skupe koeficijenat iteligencije 42. samo zelim da ga cujem na kakav nacin razmislja

borissrb

pre 9 godina

Posto se na slici jasno vide ko su ovi "strucnjaci" koji drze ovu zastavu, zamolio bih policiju da ih nadje, evidentira i kad stigne kazna od uefa, naplati im istu. Pa poslije ce i u jogurt da duvaju...

Jovanovic984

pre 9 godina

Treba da nas izbace. Fudbal nam je jadan,pa nece biti steta sto ga necemo gledati. A ovi sa IQ 70,sa tako genijalnim idejama popt ovog transparenta, nece dobijati priliku da ih snimaju kamere.

realno

pre 9 godina

budale. prosto budale. ja, kao i vecina partizanovaca osecam da nemam veze sa ovim. zbog nekoliko idiota nova kazna. u ovoj situaciji. kakvi su to ljudi? oni vole partizan? smesno

Only fools and fans

pre 9 godina

Svi vi koji "secirate" ovaj transparent, i umnom analizom dolazite do zakljucka da "nikakva uvreda ne postoji", mozete ponovo da se vratite na pravne fakultete i obnovite znanje koje ste stekli iz te oblasti. Samo osoba koja ne zeli da vidi sta ovaj transparent znaci, moze da tvrdi da nije uvredljiv. Sama recenica kaze: "samo jevreji i p...e", znaci samo "lose" navija za totenhem, iz cega proizilazi da navijaci partizana stavljaju jevreje u isti rang sa zenskim polnim organom, i to u uvredljivom smislu, sto bi reko RASMC, karakterna osobina! Koliko god se trudili da "pravno-tehnicki" opravdamo napisano, i da taj natpis racionalizujuemo, svi znamo da to jednostavno nije tako, i da je poruka imala za cilj da uvrijedi. Kazem ovo kao veliki navijac partizana, i kao neko kome je prije svega krivo sto ce zbog grupe primitivaca klub da ispasta, i daj boze da nam ne udare neku drakonsku kaznu. Ako bude samo novcana, smatracemo se srecnicima, ali sve ukazuje na to da ce da bude suspenzija, jer ovo nije prvi put da nas udaraju po usima zbog divljastva nasih navijaca. Sjetimo se zrinjskog...

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ne razumem, pola komentara kako nije uvreda, pola kako je neko namerno postavio ili cak navijaci CZ. Koja sizofrena cepanja. Objasnjenje je da ti koji su to postavili nisu mislili da je to uvreda kao pola vas koja tako misli zbog "and" .

Sinergija

pre 9 godina

Ljudska glupost je neunistiva,sto se vidi po prilozenom!!!Nama niko ne treba,kakva Zvezda,Vucic,Covic..........,dovoljni smo sami sebi.Ocigledno da neki jos nisu svesni posledica,novcana kazna,igranje pred praznim tribinama ce biti nagrada,imajuci u vidu predhodne ispade.Bojim se da ce na tapetu biti ili izbacivanje ili zabrana igranja u Evropi koju sezonu.

diVijano

pre 9 godina

Ovo je cist idijotluk i najveca glupost koja je to grupa grobara to uradila, covece... Ma sta ima da istaknu te gluposti, samo se obije o glavu, ma nikad necemo napredovadi, ima sanse da bilo koji klub da stane na noge finansijski, a ono dodje grupa budala i glupaka i upropasti sve, i jos pevaju navija i najvise voli tom i tom klubu, znaci koja ironija... pa da volis svoj klub, ne bi radio takve stvari na stetu kluba, kad se setim samo, u kosarci kad je partizan igrao, stalno neka kazna po 10.000 ili vise od 20.000 evra, aloo ljudi pa sta radite, pa za te pare su mogli da finansiraju mlade talentovane klince, a ne da dovedu strane igrace ili da bar islacuju zarade igracima strancima, da se ne brukamo...
Nesto razmisljam,moglo da bude napisano Arabs and pussies za Mancester citi ili Indians and pussies, ali ovo Jews,ocigledno nisu shvatili da su englezi pussies,a Jews njihovi gospodari, bosovi...
I jos nesto, tacno da je preterano ovo od strane Engleza, ali oni su uvek takvi, uvek su to radili u proslosti i uvek ce to raditi, jer su takvi kakvi su, uvek trazu neku iglu u plasti sena, i od toga, od komarca prave slona... Sto kruze po internetima...

Mito

pre 9 godina

Nazvati one koji su doneli taj transparent "majmunima" je vređanje majmuna. Partizan je imao dobar tim koji je vodio Đukić, ali su pojedini neiživljeni divljaci da ne kažem neki slični "majmuni" izbacili tu ekipu iz evropskih takmičenja, na utakmici u Hercegovini. Uostalom postoje slike, pa neka policija pokupi one koji su najbliži tom transparentu i kazni ih za širenje mržnje i netolerancije. Nije bitno da li su ti doneli transparent, ali je sigurno da su ga podržavali (saučestvovali u zločinu), jer bi se u protivnom suprotstavili i tražili da se on ukloni.

Totti

pre 9 godina

mi bismo bolje pretstavljali Srbiju i takmicarski, i kao navijaci. A Partizanu ce ovo biti jedini osvojeni bod, i to sa B sastavom Totenhema.
(alejandro, 19. septembar 2014 09:59)

PreTstavljali? A tek što bi je preCtavljali...

nomen omen

pre 9 godina

mi bismo bolje pretstavljali Srbiju i takmicarski, i kao navijaci. A Partizanu ce ovo biti jedini osvojeni bod, i to sa B sastavom Totenhema.
(alejandro, 19. septembar 2014 09:59)

PreTstavljali? A tek što bi je preCtavljali...
(Totti, 19. septembar 2014 10:20)

Hahahaha....car.

Vedran

pre 9 godina

Meni nije jasno šta je ovde antisemitski i kakve ima veze sa mržnjom prema bilo kome. Ko da bi se neko uvredio da kad ode Partizan u Istanbul zatekne natpis "Srbi su p**čke." na čistom bosanskom.

napokon

pre 9 godina

eto sad kad te primitivne grobare izbace i zatvore jug,napokon ćete moći da pohrlite na stadion i ispunite preostale 3 tribine,vi koji ne smete dete da povedete na utakmicu od tih huligana

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Eto ! Jos jednom srpska posla ! Umesto da uzivamo u fudbalu,mi se bavimo transparentima.Uvek teramo nesto svoje ! Mi smo jedan od najprijatnijih naroda na svetu ! Za te engleze smo sve i sva,a napravimo sr... sa nekim transparentom da nas svi prave onim sto nismo ! Ja prvi ne volim engleze ! Ubedljivo najruznija i najdebilnija nacija,ali to cuvam za sebe,ne moram to da ispoljavam !

Iha

pre 9 godina

Ovo je cisto navijacko prepucavanje i nista vise. UEFA totalno preteruje. Istu prozivku su koristili i navijaci Arsenala, sto pokazuje orginalnost copy and paste tribine Jug po ko zna koji put, ali nebitno sad.
Eh gde je onaj fudbal za radnicku klasu, a ne ovo danas gde moras da sedis i pijes kolu i pojedes svoj hot dog, a sminkeri glume ludilo na istoku i zapadu, a posle se prave pametni na internetu.

zlonenameran

pre 9 godina

neuki evropejci se dovatili tastatura pa prosipaju mudrost a pojma sa zivotom nemaju! Pa ti navijaci Totunhema u pola svojih pesama sami sebe nazivaju Jews, ili Jids a vi ovde pricate a fasizmu itd...

krcun osnivac

pre 9 godina

Iskljuciti iz svih takmicenja na godinu dana! Hitno!
(Gavgalj, 19. septembar 2014 10:20)

ti ces frajeru da izgoris nacisto,srce ce ti preskociti

kobe bryant

pre 9 godina

Grobar sam od rodjenja al' zbog ovakvih stvari ne idem na stadion godinama. Imam sina tinejdzera. Zar da ga vodim tamo da se "nauči" kako je cool vredjati gostujuću ekipu?!

Mile

pre 9 godina

I onda vi grobari hocete u evropu!Dokle vise sa ovim huliganima,kome se vi dokazujete majke vam?Svi vi huligani zvezdini ili partizanovi ste sramota sa ovim ponasanjem.

zile

pre 9 godina

Auu, koliko neobavestenih ljudi, da ne kazem nesto drugo. Navijaci Totenhema ne zovu sebe "Jews" nego "Yids" i ono sto je napisano naravno da je shvaceno kao antisemitska parola, posto ako kazete da za neki klub navijaju samo Jevreji i p***e, jasno je da je ono "Jevreji" upotrebljeno u pogrdnom smislu, cak iako prostacima s Juga to nije bila namera. A ko ne zna koliko i zasto su u Evropi osetljivi na sve sto "mirise" na antisemitizam, neka se zapita kako se osecao i sta je mislio onda kada je citav Maksimir skandirao "Za dom spremni".

Grobar

pre 9 godina

# alejandro
Dete moje, da li si svestan koliku količinu gluposti si ovde napisao??? Delije nikad nisu naudile zvezdi?????Mogao bih ti navesti bar 100 primera da te uverim u suprotno ( prekid u Ljubljani na košarci, bojkot odlucujuceg Derbija, dugogodišnje ignorisanje košarkaškog kluba, mnoštvo parola sličnih ovoj od sinoć, milionske kazne,glorifikovanje kriminalaca u sopstvenim redovima, napadi na svoje fudbalere... O primitivnim skandiranjima da i ne govorim).O vašem takmičarskom "kapacitetu" rečito govori podatak da 7 godina ne možete da prođete letnje kvalifikacije.Što se tiče inkriminisanog transparenta, ništa novo u režiji polupismenih kriminalaca iz Alcz i njihovih poslušnika iz ostalih grupa.Kolektivna seljana vlada Srbijom i biće sve gore. Naravno upravi neće pasti na pamet da te koji su držali parolu proteraju sa tribine.Očekujem drakonsku kaznu i treba biti svestan da je svaka kazna zaslužena

Skretnicar

pre 9 godina

Da pitate one koji su doneli i postavili ovaj transparent:
Sta im ta poruka znaci ?
Da li su svesni sta su uradili ?
Mozda su ovo bili Zvezdasi pa napravili stetu Partizanu ???? dobar izgovor .

Aleksandar

pre 9 godina

Pravi smisao "ONLY FOOLS AND HORSES " je da je rad samo za budale i konje.Sudeci po tome ovo je trebalo da znači da je Totenhem samo za Jevreje i P.....e ..Gde je tu mozak? Pa ovo će iskoristiti maksimalno da vas kazne..Ne možete se izvlačiti na salu , jer iako je sala onda je teški crnjak. . .Previše se naši klubovi igraju sa Uefom , možda je i bolje da ih kazne..Mada naši klubovi uče na svojim greškama , ali to rade uvek.

Nikki

pre 9 godina

Zasto najneobrazovaniji sloj drustva (navijaci) koji verovatno nemaju ni srednju skolu imaju potrebu da iskazuju politicko misljenje? Kog je briga za to i zasto misle da su bitni?

Neznalica

pre 9 godina

Izgleda da će ove godine biti jedino važno ko će završiti kao treći na tabeli u našoj ligi. Zvezda i Partizan gotovo sigurno neće imati pravo nastupa u Evropi.

E vala tako nam i treba. Pa neka Partizan i Zvezda neguju i dalje ove "navijače". Gomila kriminalaca koja nema veze sa fudbalom i samom igrom. Nažalost poslednjih decenija u Srbiji je samo jedno izvesno. Primitivizam i neznanje pobeđuju u svim porama društva.

Ma što neće da dođu na vlast oni koji bi od Srbije da prave pravoslavnu džamahiriju. Da se sami izopštimo iz sveta. Bar bi svi znali tačno u kakvoj zemlji živimo. Pa ko preživi pričaće.

normalan

pre 9 godina

Moramo mi da vredjamo pa to ti je. Zbog sacice cemo platiti visoku cenu. Gde im je mozak?
Ustvari da li je sacica. Cela tribina je pevala nekoliko minuta "J**i Totenhem". Kad god tako nesto pevamo, primimo gol, cudo ovaj put nismo.
Mozemo li da bodrimo nas klub bez vredjanja drugih, osim kad je derbi i ljut rival?

NikolaSrb

pre 9 godina

Posto su grobari poznati kao veliki ljubitelji Uefe i bili su presrecni kad su Srpskog sampiona izbacili iz evrope, verujem da ce i najstroze kazne prihvatiti muski a ne plakati kao curice one 2008...

Nemanja

pre 9 godina

Samo sam cekao kada ce izaci neki antisemitski transparent na jugu, znao sam da su dovoljno glupi za tako nesto. Sad ce jevreji da im olade kasu. Inace, Tot se smatra jevrejskim klubom samo u Londonu, kao interna sala, koja van Ostrva nema smisla. Dokaz za to je i jedan deo njihove tribine poznat po dejstvu u ultra desnicarskim organizacijama. Toliko o pameti bande " cigani jug".

alejandro

pre 9 godina

Navijaci Partizana su jos jednom pokazali svoj nivo. A on je na nultoj tacki. Sada ce da ih kazne sa nekoliko utakmica bez publike i drakonskom novcanom kaznom. I zasluzili su. Tu se vidi razlika izmedju grobara i delija. Mi nikada ne bismo naudili nasoj Zvezdi. Steta sto Zvezdi nisu dali ove sezone u Evropu, mi bismo bolje pretstavljali Srbiju i takmicarski, i kao navijaci. A Partizanu ce ovo biti jedini osvojeni bod, i to sa B sastavom Totenhema.

urke

pre 9 godina

ako stvarno navijaci totenhema sebe nazivaju "jews" onda je transparent u redu. Pravi antisemita je onaj ko je video nesto antisemitski na transparentu. Ne mogu da se setim slican primer u sportu, ali bio je jedan domaci film gde se kaze "ovaj doktor mnogo fin, ili je peder ili vojvodjanin" pa sta sad , bas dobra fora. Nemojte vise da branite jevreje gde nije mesto, vi koji svuda vidite zaveru i napad na njih smatrate ih maloumnim i nesposobnim a oni su daleki od toga. Zamislite transparent na utakmici sa recimo ruskim klubom "samo rusi i babe" pa ko bi rekao da je to antiruski i da se tim transparentom ismevaju ogromne ruske zrtve iz drugog svetskog rata.

Misha

pre 9 godina

"Only Jews and Pussies" na utakmici gde ti je gost Totenhem a sudije Alon Yefet, Amihay Yehoshua Mozes, Mahmud Mahagna i Yehiel Levy Haluba, svi iz Izraela, znaci samo da si prost, primitivan, neuk, bezobrazan i povrh svega glup. Dakle, najstroze kazniti Partizan, apsolutno, bez bilo kakvih povlastica, pa neka razmisljaju. Onaj ko je ovako nesto napisao nema elementarno znanje istorije, gde je nas narod uvek bio uz Jevrejski narod a sada ga ismeva. Blago roditeljima i nastavnicima koji su vas takve podigli.

borissrb

pre 9 godina

Posto se na slici jasno vide ko su ovi "strucnjaci" koji drze ovu zastavu, zamolio bih policiju da ih nadje, evidentira i kad stigne kazna od uefa, naplati im istu. Pa poslije ce i u jogurt da duvaju...

NikolaSrb

pre 9 godina

Posto su grobari poznati kao veliki ljubitelji Uefe i bili su presrecni kad su Srpskog sampiona izbacili iz evrope, verujem da ce i najstroze kazne prihvatiti muski a ne plakati kao curice one 2008...

Nikki

pre 9 godina

Zasto najneobrazovaniji sloj drustva (navijaci) koji verovatno nemaju ni srednju skolu imaju potrebu da iskazuju politicko misljenje? Kog je briga za to i zasto misle da su bitni?

realno

pre 9 godina

budale. prosto budale. ja, kao i vecina partizanovaca osecam da nemam veze sa ovim. zbog nekoliko idiota nova kazna. u ovoj situaciji. kakvi su to ljudi? oni vole partizan? smesno

urke

pre 9 godina

ako stvarno navijaci totenhema sebe nazivaju "jews" onda je transparent u redu. Pravi antisemita je onaj ko je video nesto antisemitski na transparentu. Ne mogu da se setim slican primer u sportu, ali bio je jedan domaci film gde se kaze "ovaj doktor mnogo fin, ili je peder ili vojvodjanin" pa sta sad , bas dobra fora. Nemojte vise da branite jevreje gde nije mesto, vi koji svuda vidite zaveru i napad na njih smatrate ih maloumnim i nesposobnim a oni su daleki od toga. Zamislite transparent na utakmici sa recimo ruskim klubom "samo rusi i babe" pa ko bi rekao da je to antiruski i da se tim transparentom ismevaju ogromne ruske zrtve iz drugog svetskog rata.

Nemanja

pre 9 godina

Samo sam cekao kada ce izaci neki antisemitski transparent na jugu, znao sam da su dovoljno glupi za tako nesto. Sad ce jevreji da im olade kasu. Inace, Tot se smatra jevrejskim klubom samo u Londonu, kao interna sala, koja van Ostrva nema smisla. Dokaz za to je i jedan deo njihove tribine poznat po dejstvu u ultra desnicarskim organizacijama. Toliko o pameti bande " cigani jug".

Neznalica

pre 9 godina

Izgleda da će ove godine biti jedino važno ko će završiti kao treći na tabeli u našoj ligi. Zvezda i Partizan gotovo sigurno neće imati pravo nastupa u Evropi.

E vala tako nam i treba. Pa neka Partizan i Zvezda neguju i dalje ove "navijače". Gomila kriminalaca koja nema veze sa fudbalom i samom igrom. Nažalost poslednjih decenija u Srbiji je samo jedno izvesno. Primitivizam i neznanje pobeđuju u svim porama društva.

Ma što neće da dođu na vlast oni koji bi od Srbije da prave pravoslavnu džamahiriju. Da se sami izopštimo iz sveta. Bar bi svi znali tačno u kakvoj zemlji živimo. Pa ko preživi pričaće.

Jovanovic984

pre 9 godina

Treba da nas izbace. Fudbal nam je jadan,pa nece biti steta sto ga necemo gledati. A ovi sa IQ 70,sa tako genijalnim idejama popt ovog transparenta, nece dobijati priliku da ih snimaju kamere.

arnold

pre 9 godina

Pošto je fora jako duhovita očekujem da šmekeri koji su politički aktivni i prozivaju Jevreje preuzmu na sebe odgovornost i plate kaznu koju će da odlepe Partizanu. Em imaju pare, em mnogo vole Partizan.

Tvrtko

pre 9 godina

Da se razume, Zvezdaš sam, ne više vatreni, ali znate li zašto se u ovim slučajevima kažnjava klub, koji u stvari nije kriv? Da bi reagovao i zajedno sa organima reda prijavio prave krivce da im tako nešto nikada ne pada na pamet. Partizan i Zvezda godinama štite svoje navijače, a zbog njih ih izbacuju iz takmičenja, plaćaju visoke kazne. Onda i jesu sukrivci. Odmah mi je pala na pamet utakmica u Mostaru protiv Zrinjskog, kada su Grobari išli da brane srpstvo, pa je Partizan diskvalifikovan nakon pobede na terenu. Samo izvolite.

Ilija

pre 9 godina

Ovog ili ovi koji su istakli taj transparenat, treba izbaciti sa stadiona za sva vremena. Ne treba Partizanu takvi kvazi navijaci koji samo stete klubu i pravim navijacima Partizana. Pozdrav iz Makedonije !

Grobar

pre 9 godina

# alejandro
Dete moje, da li si svestan koliku količinu gluposti si ovde napisao??? Delije nikad nisu naudile zvezdi?????Mogao bih ti navesti bar 100 primera da te uverim u suprotno ( prekid u Ljubljani na košarci, bojkot odlucujuceg Derbija, dugogodišnje ignorisanje košarkaškog kluba, mnoštvo parola sličnih ovoj od sinoć, milionske kazne,glorifikovanje kriminalaca u sopstvenim redovima, napadi na svoje fudbalere... O primitivnim skandiranjima da i ne govorim).O vašem takmičarskom "kapacitetu" rečito govori podatak da 7 godina ne možete da prođete letnje kvalifikacije.Što se tiče inkriminisanog transparenta, ništa novo u režiji polupismenih kriminalaca iz Alcz i njihovih poslušnika iz ostalih grupa.Kolektivna seljana vlada Srbijom i biće sve gore. Naravno upravi neće pasti na pamet da te koji su držali parolu proteraju sa tribine.Očekujem drakonsku kaznu i treba biti svestan da je svaka kazna zaslužena

normalan

pre 9 godina

Moramo mi da vredjamo pa to ti je. Zbog sacice cemo platiti visoku cenu. Gde im je mozak?
Ustvari da li je sacica. Cela tribina je pevala nekoliko minuta "J**i Totenhem". Kad god tako nesto pevamo, primimo gol, cudo ovaj put nismo.
Mozemo li da bodrimo nas klub bez vredjanja drugih, osim kad je derbi i ljut rival?

Totti

pre 9 godina

mi bismo bolje pretstavljali Srbiju i takmicarski, i kao navijaci. A Partizanu ce ovo biti jedini osvojeni bod, i to sa B sastavom Totenhema.
(alejandro, 19. septembar 2014 09:59)

PreTstavljali? A tek što bi je preCtavljali...

Only fools and fans

pre 9 godina

Svi vi koji "secirate" ovaj transparent, i umnom analizom dolazite do zakljucka da "nikakva uvreda ne postoji", mozete ponovo da se vratite na pravne fakultete i obnovite znanje koje ste stekli iz te oblasti. Samo osoba koja ne zeli da vidi sta ovaj transparent znaci, moze da tvrdi da nije uvredljiv. Sama recenica kaze: "samo jevreji i p...e", znaci samo "lose" navija za totenhem, iz cega proizilazi da navijaci partizana stavljaju jevreje u isti rang sa zenskim polnim organom, i to u uvredljivom smislu, sto bi reko RASMC, karakterna osobina! Koliko god se trudili da "pravno-tehnicki" opravdamo napisano, i da taj natpis racionalizujuemo, svi znamo da to jednostavno nije tako, i da je poruka imala za cilj da uvrijedi. Kazem ovo kao veliki navijac partizana, i kao neko kome je prije svega krivo sto ce zbog grupe primitivaca klub da ispasta, i daj boze da nam ne udare neku drakonsku kaznu. Ako bude samo novcana, smatracemo se srecnicima, ali sve ukazuje na to da ce da bude suspenzija, jer ovo nije prvi put da nas udaraju po usima zbog divljastva nasih navijaca. Sjetimo se zrinjskog...

Mihailo

pre 9 godina

Uvredljiva je samo "druga kategorija" sa transparenta. U čemu je problem što su pomenuli jevreje, jel zabranjeno reći da u Londonu (i Engleskoj uopšte) jevreji masovno navijaju za Totenhem? UEFA jedino može da kazni Partizan za nazivanje Totenhema kao kluba i njegovih navijača drugom reči sa transparenta. U slučaju da se u nekoj kazni budu pominjali jevreji, ovde gde apsolutno nikakvog antisemitizma nema, biće to presedan kakvog nikada nije bilo.

spoiler

pre 9 godina

dzabe kazne. ti sto su pravili gluposti kada god su stizali i imali vremena ne razmisljaju. nema tu sta da ih opamecuje. ukinuti ucesce timova iz srbije u medjunarodnim takmicenjima i to je to. zemlja nam je i onako propast. ljudi su prosti i primitivno pogani. ovi sto vredjaju bratsku jevrejsku zajednicu i prijateljsku drzavu izrael i onako idu sa svog coska samo na utakmice. ustedece na cimanju i neka uzivaju u svojim praznim zivotcicima i razmisljanju kako je srbija nebeska drzava.

zlonenameran

pre 9 godina

neuki evropejci se dovatili tastatura pa prosipaju mudrost a pojma sa zivotom nemaju! Pa ti navijaci Totunhema u pola svojih pesama sami sebe nazivaju Jews, ili Jids a vi ovde pricate a fasizmu itd...

@ca

pre 9 godina

Mnogo se oni lako vredjaju. Ne moze covek vise ni da navija normalno.
(zagor te nej, 19. septembar 2014 10:07)

Neces verovati, moze da se navija normalno, ali za svoj klub a ne protiv drugog....

napokon

pre 9 godina

eto sad kad te primitivne grobare izbace i zatvore jug,napokon ćete moći da pohrlite na stadion i ispunite preostale 3 tribine,vi koji ne smete dete da povedete na utakmicu od tih huligana

doktor

pre 9 godina

E ovo je pravi AUTOGOL. želja da neko ispadne duhovit i mudar? potreba da se uvredi protivnik? neko je zaboravio da je u pitanju Evropa? Možda, ali to ima svoju CENU... platićete cenu kolektivne bahatosti!

zile

pre 9 godina

Auu, koliko neobavestenih ljudi, da ne kazem nesto drugo. Navijaci Totenhema ne zovu sebe "Jews" nego "Yids" i ono sto je napisano naravno da je shvaceno kao antisemitska parola, posto ako kazete da za neki klub navijaju samo Jevreji i p***e, jasno je da je ono "Jevreji" upotrebljeno u pogrdnom smislu, cak iako prostacima s Juga to nije bila namera. A ko ne zna koliko i zasto su u Evropi osetljivi na sve sto "mirise" na antisemitizam, neka se zapita kako se osecao i sta je mislio onda kada je citav Maksimir skandirao "Za dom spremni".

kobe bryant

pre 9 godina

Grobar sam od rodjenja al' zbog ovakvih stvari ne idem na stadion godinama. Imam sina tinejdzera. Zar da ga vodim tamo da se "nauči" kako je cool vredjati gostujuću ekipu?!

konfučije

pre 9 godina

Hrani psa da te ujede...kaže poslovica. Uprave naših klubova sigurno znaju pravo značenje. Nazdravlje! Bolje niste ni zaslužili. Nije reč samo o Partizanu.

fiume

pre 9 godina

Rijeka je kažnjena s 25000 eura zbog transparenta we shoot the Sheriff protiv Sherifa pa vidite koliko ovi iz uefe imaju smisla za humor :)

Srecko Katanac

pre 9 godina

@Nas izbacuju iz Evrope zbog manjka finansijskih sredstava, a vas ce zbog manjka mozga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile, 19. septembar 2014 10:28)

Manjak mozga je i doveo da vaseg manjka finansijskih sredstava. Drugim rijecima, Manjak mozga vase uprave je imao vecu tezinu od manjka mozga nasih navijaca, koji svakako nemaju mozga, i to im je, u neku ruku, "posao", da budu glupi. Sto se tice samog incidenta, kao neko ko navija za partizan od kako zna za sebe, navijam za to da kazna bude toliko ostra, da jedini reakcija kluba MORA biti ogradjivanje od tih primitivaca, i izopstavanje kompletne "institucije" organizovanog navijanja, i slicnih gluposti sa kojekakvim "vodjama" i grupama. Da se to zlo jednom za svagda makne sa tribina, i da kao sav normalan svijet imamo pozorisnu publiku na utakmicama.

WWll

pre 9 godina

Meni je prva asocijacija na ovo bila nacistcka "Zabrana ulaza za Zidove i pse".
autori transparenta to mozda nisu ni znali,
nije se saliti sa ovakvim stvarima.

alejandro

pre 9 godina

Navijaci Partizana su jos jednom pokazali svoj nivo. A on je na nultoj tacki. Sada ce da ih kazne sa nekoliko utakmica bez publike i drakonskom novcanom kaznom. I zasluzili su. Tu se vidi razlika izmedju grobara i delija. Mi nikada ne bismo naudili nasoj Zvezdi. Steta sto Zvezdi nisu dali ove sezone u Evropu, mi bismo bolje pretstavljali Srbiju i takmicarski, i kao navijaci. A Partizanu ce ovo biti jedini osvojeni bod, i to sa B sastavom Totenhema.

milos

pre 9 godina

parola je totalno nepotrebna ali cemu zelja za senzacijom od strane nasih medija do te mere da se pominje 2007 i izbacivanje iz takmicenja prvo naziv koji su pomenuli nije pogrdan nego je prevod za rec jevreji na engleskom drugo u premijer ligi navijace Totenhema stalno nazivaju Jevrejima a pre ce biti da je Engleze vise potresao drugi naziv na paroli

Radoznali Perica®™

pre 9 godina

Ovako idiotsko nepromišljeni potezi i pravda za 'grobare' treba da se iskoreni. Koliko god da je fora, zna se da se ovakvi ispadi čekaju na nož od strane evrope, pa kad nam sudije onako sude šta očekujete za ovo. Odem na utakmicu, uživam napokon malo i sutradan mora da čitam ovakve idiotluke...

Novosadista

pre 9 godina

Ja sam zidov, ne vidim nista lose u transparentu... Cinjenica je da drzimo spurse i vise od pola svete, hehe. :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zidov, 19. septembar 2014 11:36)
Prvo da znas u Srbiji se ne kaze zidov nego Jevrejin. Znaci nisi uopste te vere vec ubacujes lazne postove. Sramotno za jednog ko kaze da je Jevrejin.

pirmopirmo

pre 9 godina

Nevidim nikakav problem da policija uhapsi ovu trojicu što drže transparent i njma natovari eventualnu novčanu kaznu ako nemaju lovu oduzeti sve nekretnine i prodati da se kazna plati.A i uprava je kriva što odmah nije reagovala i naredila policiji da ukloni transparent,

nomen omen

pre 9 godina

mi bismo bolje pretstavljali Srbiju i takmicarski, i kao navijaci. A Partizanu ce ovo biti jedini osvojeni bod, i to sa B sastavom Totenhema.
(alejandro, 19. septembar 2014 09:59)

PreTstavljali? A tek što bi je preCtavljali...
(Totti, 19. septembar 2014 10:20)

Hahahaha....car.

Mito

pre 9 godina

Nazvati one koji su doneli taj transparent "majmunima" je vređanje majmuna. Partizan je imao dobar tim koji je vodio Đukić, ali su pojedini neiživljeni divljaci da ne kažem neki slični "majmuni" izbacili tu ekipu iz evropskih takmičenja, na utakmici u Hercegovini. Uostalom postoje slike, pa neka policija pokupi one koji su najbliži tom transparentu i kazni ih za širenje mržnje i netolerancije. Nije bitno da li su ti doneli transparent, ali je sigurno da su ga podržavali (saučestvovali u zločinu), jer bi se u protivnom suprotstavili i tražili da se on ukloni.

Vesna 315

pre 9 godina

Vidim ovde brdo komentara kao kazna za klub, izbacivanje iz takmicenja,itd

Meni je to sve nevažno- neka nas izbace iz svih takmicenja - svi smo siti fudbala.

Ono sto me jako boli je činjenica da je ovim transparentom uvredjen jedan narod koji ja smatram prijateljskim.

diVijano

pre 9 godina

Ovo je cist idijotluk i najveca glupost koja je to grupa grobara to uradila, covece... Ma sta ima da istaknu te gluposti, samo se obije o glavu, ma nikad necemo napredovadi, ima sanse da bilo koji klub da stane na noge finansijski, a ono dodje grupa budala i glupaka i upropasti sve, i jos pevaju navija i najvise voli tom i tom klubu, znaci koja ironija... pa da volis svoj klub, ne bi radio takve stvari na stetu kluba, kad se setim samo, u kosarci kad je partizan igrao, stalno neka kazna po 10.000 ili vise od 20.000 evra, aloo ljudi pa sta radite, pa za te pare su mogli da finansiraju mlade talentovane klince, a ne da dovedu strane igrace ili da bar islacuju zarade igracima strancima, da se ne brukamo...
Nesto razmisljam,moglo da bude napisano Arabs and pussies za Mancester citi ili Indians and pussies, ali ovo Jews,ocigledno nisu shvatili da su englezi pussies,a Jews njihovi gospodari, bosovi...
I jos nesto, tacno da je preterano ovo od strane Engleza, ali oni su uvek takvi, uvek su to radili u proslosti i uvek ce to raditi, jer su takvi kakvi su, uvek trazu neku iglu u plasti sena, i od toga, od komarca prave slona... Sto kruze po internetima...

StokoNevaspitana!

pre 9 godina

I naravno, kao sto smo vec navikli u skorijoj istoriji, zbog par "prepametnih" krece generalizovanje - Naslov u danasnjem Britanskom Sun-u glasi "Bolesni Srbi provociraju Spurse"!!!
Tek toliko da se nasima tamo malo crvene obrazi kad pricaju sa pijateljima, radnim kolegama...Ma nije to istina, to samo njih par, to su kao vasi huligani - velika manjina, Srbi su prijateljski raspolozeni i pravi domacini. Idite to BG za vikend i uverite se....samo nemojte nositi vase engleske dresove, nemojte pricati engleski dok setate kasno navece i ne provocirajte posten narod dok pije pivo pred dragstorom....

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Eto ! Jos jednom srpska posla ! Umesto da uzivamo u fudbalu,mi se bavimo transparentima.Uvek teramo nesto svoje ! Mi smo jedan od najprijatnijih naroda na svetu ! Za te engleze smo sve i sva,a napravimo sr... sa nekim transparentom da nas svi prave onim sto nismo ! Ja prvi ne volim engleze ! Ubedljivo najruznija i najdebilnija nacija,ali to cuvam za sebe,ne moram to da ispoljavam !

Skretnicar

pre 9 godina

Da pitate one koji su doneli i postavili ovaj transparent:
Sta im ta poruka znaci ?
Da li su svesni sta su uradili ?
Mozda su ovo bili Zvezdasi pa napravili stetu Partizanu ???? dobar izgovor .

Uros

pre 9 godina

Nepromisljeno, neduhovito i uvredljivo... Cak i da je to "podmetnuo" neko ko ima zle namere prema Partizanu, "odgovorne vodje" sa Juga imali su sasvim dovoljno vremena da uklone zastavu, kao sto mogu da jure i biju po tribini cim se oko neceg zakace. Bio sam na Jugu godinama, dovoljno je da onaj sa sipke vikne da se nesto skloni i to se sklanja. Dakle, opravdanja nema. Jedino mi je sumnjivo sto celnici Totenhema kazu da su obavestili delegate UEFA o natpisu pre poluvremena, ali da ipak nije sklonjen. Bilo bi zanimljivo cuti da li su delegati trazili od uprave ili obezbedjenja da reaguje... Takodje, da je Totenhem pobedio, niko natpis ne bi ni spomenuo, ovako nisu zadovoljni rezultatom, pa je treneru taman dobro doslo da skrene paznju sa sebe, i to se sad tako siri po novinskim clanicma i ostavlja ljagu i sramotu. I ako, sami smo krivi...

Marela

pre 9 godina

Zivim u Austriji 10 godina imam drugare jevreje.danas na poslu im pokazujem ovo i oni se kidaju od smeha ali kidaju.njima je ovo simpaticno..

Sinergija

pre 9 godina

Ljudska glupost je neunistiva,sto se vidi po prilozenom!!!Nama niko ne treba,kakva Zvezda,Vucic,Covic..........,dovoljni smo sami sebi.Ocigledno da neki jos nisu svesni posledica,novcana kazna,igranje pred praznim tribinama ce biti nagrada,imajuci u vidu predhodne ispade.Bojim se da ce na tapetu biti ili izbacivanje ili zabrana igranja u Evropi koju sezonu.

KOBAC011

pre 9 godina

Nema Partizan ništa sa tim, treba kazniti ove "face" koje drže transparent. Lepo se vidi ko su, verovatno su "odranije poznati".

Gorstak79

pre 9 godina

Valjda Jevreji treba da se ponose sto cine gro navijaca jednog Totenhema, a ne da ih vredja to. Pa ako se vredjaju na to sto su Jevreji onda nek promene naciju. Ko kad bi meni neko rekao da sam Srbin pa da me to uvredi. Valjda treba da budu ponosni na to sto jesu.
(Pera, 19. septembar 2014 11:44

pero ne slazem se sa tobom...tebe niko ne ravnja sa zenskim polnim organom.....jednu versku zajednicu,koja inace kontrolise ceo svet..smo stavili u isti kos sa...pi...m....to je problem druze,zamisli da neko pravoslavlje ravnja sa istim..iskreno ja bi bio duboko povredjen...

nemamja

pre 9 godina

ovo je teska sramota. kolilo moras da si ogranicen da bi ovako nesto uradio. idioti ne shvataju da je to sport. nas i jevrejski narod je pretrpeo ogromnu zrtvu od nacista, a ovi nasi maloumnici to ocigledno ne znaju.elementarno znanje nemaju.

Paspalj

pre 9 godina

Kakvo preterivanje ! Parola je mnogo manje uvredljiva nego mnoge druge stvari koje sam video na fudbalskim stadionima... Kada celi Maksimir urla "Za dom spremni!" oni kazne samo Šimunića, a ne hrvatsku reprezentaciju ili fudbalski savez. Jel su dobili neku novčanu kaznu ili prazne tribine - NISU !!!

Sećam se i kada je Zvezda igrala protiv Leverkuzena pre desetak godina u gostima, celi stadion je skandirao "UČK" i svi u Evropi su se smejali, ali nama.

Ako Partizan dobije bilo kakvu kaznu osim neke simbolične tipa 20 hiljada evra, onda je to dokaz da nas mrze u UEFI i Evropi a ne našeg primitivizma.

Aleksandar

pre 9 godina

Pravi smisao "ONLY FOOLS AND HORSES " je da je rad samo za budale i konje.Sudeci po tome ovo je trebalo da znači da je Totenhem samo za Jevreje i P.....e ..Gde je tu mozak? Pa ovo će iskoristiti maksimalno da vas kazne..Ne možete se izvlačiti na salu , jer iako je sala onda je teški crnjak. . .Previše se naši klubovi igraju sa Uefom , možda je i bolje da ih kazne..Mada naši klubovi uče na svojim greškama , ali to rade uvek.

Aca

pre 9 godina

apsolutno me ne zanima ovaj nas fudbal niti sam pristalica 'grobara' ili 'delija' ali me zanima ko je ovaj idiot i njegovi pajtosi,posto sam siguran da zajedno ne mogu da skupe koeficijenat iteligencije 42. samo zelim da ga cujem na kakav nacin razmislja

Vedran

pre 9 godina

Meni nije jasno šta je ovde antisemitski i kakve ima veze sa mržnjom prema bilo kome. Ko da bi se neko uvredio da kad ode Partizan u Istanbul zatekne natpis "Srbi su p**čke." na čistom bosanskom.

krcun osnivac

pre 9 godina

Iskljuciti iz svih takmicenja na godinu dana! Hitno!
(Gavgalj, 19. septembar 2014 10:20)

ti ces frajeru da izgoris nacisto,srce ce ti preskociti

Mile

pre 9 godina

I onda vi grobari hocete u evropu!Dokle vise sa ovim huliganima,kome se vi dokazujete majke vam?Svi vi huligani zvezdini ili partizanovi ste sramota sa ovim ponasanjem.

Pera

pre 9 godina

Valjda Jevreji treba da se ponose sto cine gro navijaca jednog Totenhema, a ne da ih vredja to. Pa ako se vredjaju na to sto su Jevreji onda nek promene naciju. Ko kad bi meni neko rekao da sam Srbin pa da me to uvredi. Valjda treba da budu ponosni na to sto jesu.

Raus, grobarren!

pre 9 godina

ako stvarno navijaci totenhema sebe nazivaju "jews" onda je transparent u redu...(urke, 19. septembar 2014 09:56)

'Yids', ane 'Jews'. Bitan je izraz. Da je stajalo 'Yids', možda ne bi izazvalo ovoliko bure. Možda bi 'Only Yids and Horses' i moglo proći, ali solidna ideja upropaštena prostaklukom, za koji se samo lobotomirana osoba mogčla nadati da će proći bez žestoke kazne.

Iha

pre 9 godina

Ovo je cisto navijacko prepucavanje i nista vise. UEFA totalno preteruje. Istu prozivku su koristili i navijaci Arsenala, sto pokazuje orginalnost copy and paste tribine Jug po ko zna koji put, ali nebitno sad.
Eh gde je onaj fudbal za radnicku klasu, a ne ovo danas gde moras da sedis i pijes kolu i pojedes svoj hot dog, a sminkeri glume ludilo na istoku i zapadu, a posle se prave pametni na internetu.

Del Boy

pre 9 godina

Auu, koliko neobavestenih ljudi, da ne kazem nesto drugo. Navijaci Totenhema ne zovu sebe "Jews" nego "Yids" i ono sto je napisano naravno da je shvaceno kao antisemitska parola, posto ako kazete da za neki klub navijaju samo Jevreji i p***e, jasno je da je ono "Jevreji" upotrebljeno u pogrdnom smislu, cak iako prostacima s Juga to nije bila namera. A ko ne zna koliko i zasto su u Evropi osetljivi na sve sto "mirise" na antisemitizam, neka se zapita kako se osecao i sta je mislio onda kada je citav Maksimir skandirao "Za dom spremni".
(zile, 19. septembar 2014 10:54)
Чек бре, како може да се пореди скандирање званичног слогана једне фашистичке организације (а усташе су то свакако биле) и то скандирање целог стадиона а не неколико појединаца, са најобичнијом пародијом на серију Мућке. Можда је та шала била мало неукусна (ја је први не подржавам јер једноставно не треба нам то), али је ипак шала и не може се стављати у исти кош са званичним фашистичким поздравима.

Да је неким случајем неко окачио прави антисемитски транспарент, нешто слично ономе што су у прошлости качили нпр навијачи Лација, ја бих први подржао да нас казне најригорозније. Нека буде и 3 меча без публике али да се једном научимо памети. Но, како то овде није био случај аутоматски и казна не би требало да буде претерано оштра. Немој сами себе да оптужујемо да смо криви више него што јесмо.

krcun osnivac

pre 9 godina

Grobari su zazivali UEFA-u,pa če im UEFA doći !!
(ajmoooooooooooo, 19. septembar 2014 10:53)

Zazivacemo ih i dalje,tako smo u mogucnosti

dokle vise

pre 9 godina

Kada vec placate vodje navijaca, sada ih kaznite bar 10% od plate i svih privilegija... ako smete naravno... ostala masa botovo sto kao voli nas jadni fudbal nije nista kriva.. :)

Schultz Eszter, St. Gallen

pre 9 godina

Zvezdas sam, ali ne podnosim nepravdu: zasto UEFA nije reagovala kada su proletos u Svajcarskoj na utakmici Svajcarska-Hrvatska Hrvati zapalili srpsku zastavu: http://images3.kurir-info.rs/slika-900x608/utakmica-svajcarska-hrvatska-sent-galen-zeljko-jovanovic-foto-pixel-1394110892-456953.jpg

Pedja

pre 9 godina

Stvarno nerazumem zašto se ovo što je napisano smatra antisemitskom porukom. Nigde ne piše ništa pogrdno o jevrejima već o ostalim navijačima Totenhema. A to što Jevreji mogu da rade šta hoće a čim njih neko spomene odmah ga smatraju antisemistom to je već druga priča.

webber

pre 9 godina

transparent je bio nepromisljen, glup, pogresan.

Ali, jako je bitno, da razumemo i da ga trener nije ni video. Daily mail jeste, napravio je tabloidnu vest, a onda generalizovao pricu na ceo stadion i na celu zemlju. Molim Vas, molim Vas neophodno je da se odgovori na takav nacin izvestavnja.
Nemojte da se dozvolite da ce mali transparent generalizuje na ceo stadio i ncelu zemlju koja ni nema problem sa AntiSemitizmom.

Nadam se da ce biti privodjenja zbog ovoga, posto je to najjasnija poruka koju mozemo poslati.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ne razumem, pola komentara kako nije uvreda, pola kako je neko namerno postavio ili cak navijaci CZ. Koja sizofrena cepanja. Objasnjenje je da ti koji su to postavili nisu mislili da je to uvreda kao pola vas koja tako misli zbog "and" .

aha

pre 9 godina

@urke, ne kapiras, isto bi bilo i da umesto jews stoji npr. muslims. To je religija i tome nema mesta na stadionu, pogotovo u kontekstu vredjanja. I navijace Totenhema zovu Yids, a ne Jews, sto je takodje naziv za Jevreje, a u Engleskoj od skoro kaznjavaju i samo pominjanje tog termina na stadionima.

Holokaustu se ne smeje!

pre 9 godina

Onaj ko je ovako nesto napisao nema elementarno znanje istorije, gde je nas narod uvek bio uz Jevrejski narod a sada ga ismeva

HAHAHA kakvo prekrajanje povijesti, pretpostavljam da vam nije poznato da je srbija za vrijeme drugog svj. rata bila prva država "očišćena" od židova? ne, to se vjerojatno ne uči u srbiji, ne bi lijepo zvučalo :)
(nebeske laži, 19. septembar 2014 11:42)

Čemu se ti smeješ? Iz Hrvatske i usuđuje se kreveljiti na pomen Holokausta? A i zašto me to čudi?
Tako i ovi ovde domaći pokondireni tikvani ističu ovu besmislenu glupariju, vešto zaboravlajjući da Srbija nije bila ni Danska, ni Norveška, a hvala Bogu i svim svecima, ni Hrvatska. Ovde se glava gubila zbog pogrešnog pogleda upućenog okupatoru, ovde je bilo 100 za 1. Za skrivanje Jevreja, otišalo bi celo naselje (i opet se skrivalo), a ne bi se njime bavila 'Danska kraljevska policija' (ne Gestapo) ili njen pandan u Norveškoj, gde bi dobili po jedno rezolutno 'no-no'!
Sve trpim, ali pretenciozne ignorante, to nikako, a portalu svaka čast što ih nesebično neguje.

Realan

pre 9 godina

Tottenhamovi navijaci ne zovu sebe Jews nego Yids. Da je pisalo Yids moglo je jos i proci kao sala, ovako ima sasvim druge konotacije.

nebeske laži

pre 9 godina

Onaj ko je ovako nesto napisao nema elementarno znanje istorije, gde je nas narod uvek bio uz Jevrejski narod a sada ga ismeva

HAHAHA kakvo prekrajanje povijesti, pretpostavljam da vam nije poznato da je srbija za vrijeme drugog svj. rata bila prva država "očišćena" od židova? ne, to se vjerojatno ne uči u srbiji, ne bi lijepo zvučalo :)

Najistočnija zemlja zapadne kulture..

pre 9 godina

Zvezdas sam, ali ne podnosim nepravdu: zasto UEFA nije reagovala kada su proletos u Svajcarskoj na utakmici Svajcarska-Hrvatska Hrvati zapalili srpsku zastavu: [link]
(Schultz Eszter, St. Gallen, 19. septembar 2014 11:05)

Komšija, daj nam reci zašto UEFA nije reagirala kada su srbijanski navijači zapalili hrvatsku zastavu u Beogradu na utakmici Srbija - Hrvatska prije godinu dana?! Ne podržavam paljenje ničiji zastave ali ovo u Švicarskoj je bio odgovor ne Srbiji niti Srbima nego danas sramotnom bivšem hrvatskom ministru sporta Željku Jovanoviću koji se pravio da ništa nije vidio u Beogradu dok su mu hrvatski navijači bili redovna meta. Uostalom komšija u Srbiji je paljenje hrvatske zastave nacionalni folklor na sportskim natjecanjima i vrijeme je da vas se zbog toga drastično kazni kao i zbog ove zastave..

aristokrata

pre 9 godina

Moj omiljeni klub da napravi ovakvu sramotu !!! Detaljna istraga i doživotna zabrana ulaska na tribine. Ne znam sta je ovo trebalo Partizanu !?

sovuljaga

pre 9 godina

urke...ako ti je jews and pussies isto sto i rusi i babe onda mi je jasno zasto ne shvatas sto bi to bilo uvredljivo.isto bi bilo da je pisalo "only ruje and back stabbing bitches"

cartmanx

pre 9 godina

Plasim se da ovo nije slucajno i da je neko mozda iz kluba ili ko god vec dovorio sa nekim od "vodja" navijaca da urade to sto su uradili(sramota), iz mozda nekoliko razloga ali to su samo moje pretpostavke pa ih necu ni pisati!P.S.Nisam pristalica teorija zavere, ali ali sve je moguce!

Crnogorac

pre 9 godina

SRAM VAS BILO FAŠISTI!!!! ZAR SU TO TEKOVINE NAŠEGA DRUŠTVA!!

POČINIOCIMA KRIVIČNU PRIJAVU, PARTIZAN IZBACITI IZ EVROPE, PA DA SE DRUGI PUT POVEDE RAČUNA. SRAMPTA NAD SRAMOTAMA, PI!!!

DraganO

pre 9 godina

OK, ajmo`ovako. Only Grobar`s and Pussies. Jel`vam to zvuci saljvo ili uvredljivo. Ako niste pripadnici naroda koji je doziveo holokaust (ako znate sta to znaci) onda bi ovakva sala za vas bila prihvatljiva i vi sa time neme te problema.
Mejutim neandertalci koji su postavili transparent, verovatno ne znaju koji je domasaj i cilj toga, ali poruka je jasna i ona je uvek prihvatljiva na takvim mestima gde su jake emocije, o obrazovanosti ne bih jer ne zelim da uvredim mali deo navijaca. Ovaj transparent se moze povezati sa smislom ``Konacno resenje jevrejskog pitanja`` samo u drugoj formi. Na zalost, ova smisljena akcija ce verovatno biti zestoko sankcionisana.

moris

pre 9 godina

Prvi put u skorije vreme vidim ovako hrabru igru Partizana, borbenost svakog pojedinca na terenu, izvucemo bod od jednog od najjaceg kluba u grupi, i nadju se dvojca pametnjakovica da podignu taj budjavi transparent. Sta su postigli time? Nista. Ispali su ono sto pise na donjem delu transparenta, a Partizanu stavili mac da se klati iznad glave. Samo molim Boga da nas ne izbace, ili daju 0:3.

obican navijac

pre 9 godina

@Nas izbacuju iz Evrope zbog manjka finansijskih sredstava, a vas ce zbog manjka mozga.

Čovek je u pravu 1000% i više. Ovo nije nedostatak mozga nego i razuma i inteligencije.
Navijač sam partizana i to ne običan, već onaj koji godinama redovno ide na utakmice, ali praviti ovako štetu klubu, za to ne postoje reči. Neka čuvene vođe navijača, zbog kojih imamo podeljeno navijanje, preuzmu odgovornost i odu i objasne Upravi kluba o čemu se radi.
Očigledno da nekima nije mesto na tribinama.

Jole

pre 9 godina

Zvezdas nisu reagirali jer vi palite Hrvatske zastave cesce pa zato..
( prije par godina na kosarci zvezda-partizan,evropsko prvenstvo u rukometu kod vas i kvalifikacije za Brazil Srbija-Hrvatska)

uvek Zvezda

pre 9 godina

(nebeske laži, 19. septembar 2014 11:42)
Srpski narod a ne srpska vlast. Puno Jevreja je naslo utociste u srpskim porodicama.Pa jedna Medlen Olbrajt je rat provela skrivajuci se kod nas (doduse lepo nam je posle vratila). Ta izjava je bila cist marketing tadasnje vlasti koja je htela sa se dodvori Nemcima. Sem toga,mi smo se sa svojim "saradnicima okupatora" obracunali a vi svoje slavite i kanonizujete. Mi ne prekrajamo istoriju, to je vasa praksa.
Nevezano za ovo, tranaparent je glup i nista dobro nece doneti....

Marko

pre 9 godina

Ovaj transparent moze da se interpretira razlicito u zavisnosti od namere onoga koji cita da ga razume na jedan ili drugi nacin.

Npr. Jevreji su dobra/pozitivna strana sledbanika Totenhema, ovo drugo je ocigledno pezorativ. Da navijaci, pogotovo ovi "vatreni" ili "fanaticni" nisu bas previse inteligentni je svakako fakat koji i ovde valja uzeti u obzir.

Aj, zdravo.

NOVOSADJANIN

pre 9 godina

Samo da podsetim koliko su ti iz UEFE slepi i vide to sto zele. Naime, oni su 2011-te nasu Voshu odrali jer je u Linhenstajnu prodiv Vaduza na ogradi bila zastava RFNS sa dva ukrstena cekica, koja pripada jednoj od nasih grupa Red Firm Novi Sad... Oni su je protimacili kao nacisticku zastavu i da je to skracenica Racists Fasist Nacional Socialists.. i kaznili nas klub za fasizam.. Da ironija bude veca.. na tribini imamo i levih i desnih, al momci bas iz te grupe mahom su antifasisti, neki cak i clanovi AFA...

Luke Babbitt gravedigger

pre 9 godina

Sad se ovi vredjaju a navijačka grupa im je jews,to ti je kao kada bi nama umesto jews napisali gravediggers i mi se kao uvredimo,ili ortodox.Ne nego je u pitanju Srbija,ovdašnja javnost obojena u crveno potpaljuje ovu temu ne bi li i Partizan bio kao i oni izbačen iz Evrope što se može definisati kao teška bolest,a Evropski mediji to prihvataju oberučke da Srbiju zakopaju totalno.Nije ok što je zvezda izbačena,trebalo je ljude pustiti da odigraju jedno do dva kola dok ne ispadnu,barem ne bi bilo toliko mržnje prema Partizanu sada

Ivan kg

pre 9 godina

A i novinari umesto da pricate o dobroj igri Partizana, vi potencirate taj transparent, previse dajete na znacaju necemu sto nije ni toliko uvredljivo ni toliko vazno. Ali izgleda da se Partizanu trazi "dlaka u jaje", sto kaze Sojic.

KOBAC011

pre 9 godina

Nema Partizan ništa sa tim, treba kazniti ove "face" koje drže transparent. Lepo se vidi ko su, verovatno su "odranije poznati". A baš me zanima koliko je kažnjen Nefči zbog nedavnog islamističko-nacinalističkog divljanja na stadionu (jeste to bilo za vreme treninga, ali nije bez težine).

kibo

pre 9 godina

kad malo bolje pogledam ovaj transparent , on ne da nije antisemitski nego je i skroz pozitivan za jevreje .jer transparent govori da jevreji n.isu pi**e!

SerbianoPFC

pre 9 godina

Zasto najneobrazovaniji sloj drustva (navijaci) koji verovatno nemaju ni srednju skolu imaju potrebu da iskazuju politicko misljenje? Kog je briga za to i zasto misle da su bitni?
(Nikki, 19. septembar 2014 10:07)

ajde pismeni ti mi reci koji politički stav si ovde prepoznao?!
ljudi šta je sa vama?! nama je do pre godinu i po dana trener bio Avram Grant, Jevrej! ne sećam se da je zbog toga imao ikakav problem u Srbiji!

uvek Zvezda

pre 9 godina

(krcun osnivac, 19. septembar 2014)
Tuđman predsednik-dao boje dresova...
Sad vezano, za temu, da li zaista mislis da je to da li ce neko da izgori ili ne, najvaznije u ovoj prici?

urke

pre 9 godina

ako stvarno navijaci totenhema sebe nazivaju "jews" onda je transparent u redu. Pravi antisemita je onaj ko je video nesto antisemitski na transparentu. Ne mogu da se setim slican primer u sportu, ali bio je jedan domaci film gde se kaze "ovaj doktor mnogo fin, ili je peder ili vojvodjanin" pa sta sad , bas dobra fora. Nemojte vise da branite jevreje gde nije mesto, vi koji svuda vidite zaveru i napad na njih smatrate ih maloumnim i nesposobnim a oni su daleki od toga. Zamislite transparent na utakmici sa recimo ruskim klubom "samo rusi i babe" pa ko bi rekao da je to antiruski i da se tim transparentom ismevaju ogromne ruske zrtve iz drugog svetskog rata.

zlonenameran

pre 9 godina

neuki evropejci se dovatili tastatura pa prosipaju mudrost a pojma sa zivotom nemaju! Pa ti navijaci Totunhema u pola svojih pesama sami sebe nazivaju Jews, ili Jids a vi ovde pricate a fasizmu itd...

alejandro

pre 9 godina

Navijaci Partizana su jos jednom pokazali svoj nivo. A on je na nultoj tacki. Sada ce da ih kazne sa nekoliko utakmica bez publike i drakonskom novcanom kaznom. I zasluzili su. Tu se vidi razlika izmedju grobara i delija. Mi nikada ne bismo naudili nasoj Zvezdi. Steta sto Zvezdi nisu dali ove sezone u Evropu, mi bismo bolje pretstavljali Srbiju i takmicarski, i kao navijaci. A Partizanu ce ovo biti jedini osvojeni bod, i to sa B sastavom Totenhema.

Misha

pre 9 godina

"Only Jews and Pussies" na utakmici gde ti je gost Totenhem a sudije Alon Yefet, Amihay Yehoshua Mozes, Mahmud Mahagna i Yehiel Levy Haluba, svi iz Izraela, znaci samo da si prost, primitivan, neuk, bezobrazan i povrh svega glup. Dakle, najstroze kazniti Partizan, apsolutno, bez bilo kakvih povlastica, pa neka razmisljaju. Onaj ko je ovako nesto napisao nema elementarno znanje istorije, gde je nas narod uvek bio uz Jevrejski narod a sada ga ismeva. Blago roditeljima i nastavnicima koji su vas takve podigli.

NikolaSrb

pre 9 godina

Posto su grobari poznati kao veliki ljubitelji Uefe i bili su presrecni kad su Srpskog sampiona izbacili iz evrope, verujem da ce i najstroze kazne prihvatiti muski a ne plakati kao curice one 2008...

Mihailo

pre 9 godina

Uvredljiva je samo "druga kategorija" sa transparenta. U čemu je problem što su pomenuli jevreje, jel zabranjeno reći da u Londonu (i Engleskoj uopšte) jevreji masovno navijaju za Totenhem? UEFA jedino može da kazni Partizan za nazivanje Totenhema kao kluba i njegovih navijača drugom reči sa transparenta. U slučaju da se u nekoj kazni budu pominjali jevreji, ovde gde apsolutno nikakvog antisemitizma nema, biće to presedan kakvog nikada nije bilo.

nebeske laži

pre 9 godina

Onaj ko je ovako nesto napisao nema elementarno znanje istorije, gde je nas narod uvek bio uz Jevrejski narod a sada ga ismeva

HAHAHA kakvo prekrajanje povijesti, pretpostavljam da vam nije poznato da je srbija za vrijeme drugog svj. rata bila prva država "očišćena" od židova? ne, to se vjerojatno ne uči u srbiji, ne bi lijepo zvučalo :)

Najistočnija zemlja zapadne kulture..

pre 9 godina

Zvezdas sam, ali ne podnosim nepravdu: zasto UEFA nije reagovala kada su proletos u Svajcarskoj na utakmici Svajcarska-Hrvatska Hrvati zapalili srpsku zastavu: [link]
(Schultz Eszter, St. Gallen, 19. septembar 2014 11:05)

Komšija, daj nam reci zašto UEFA nije reagirala kada su srbijanski navijači zapalili hrvatsku zastavu u Beogradu na utakmici Srbija - Hrvatska prije godinu dana?! Ne podržavam paljenje ničiji zastave ali ovo u Švicarskoj je bio odgovor ne Srbiji niti Srbima nego danas sramotnom bivšem hrvatskom ministru sporta Željku Jovanoviću koji se pravio da ništa nije vidio u Beogradu dok su mu hrvatski navijači bili redovna meta. Uostalom komšija u Srbiji je paljenje hrvatske zastave nacionalni folklor na sportskim natjecanjima i vrijeme je da vas se zbog toga drastično kazni kao i zbog ove zastave..

Marela

pre 9 godina

Zivim u Austriji 10 godina imam drugare jevreje.danas na poslu im pokazujem ovo i oni se kidaju od smeha ali kidaju.njima je ovo simpaticno..

milos

pre 9 godina

parola je totalno nepotrebna ali cemu zelja za senzacijom od strane nasih medija do te mere da se pominje 2007 i izbacivanje iz takmicenja prvo naziv koji su pomenuli nije pogrdan nego je prevod za rec jevreji na engleskom drugo u premijer ligi navijace Totenhema stalno nazivaju Jevrejima a pre ce biti da je Engleze vise potresao drugi naziv na paroli

Skretnicar

pre 9 godina

Da pitate one koji su doneli i postavili ovaj transparent:
Sta im ta poruka znaci ?
Da li su svesni sta su uradili ?
Mozda su ovo bili Zvezdasi pa napravili stetu Partizanu ???? dobar izgovor .

Vedran

pre 9 godina

Meni nije jasno šta je ovde antisemitski i kakve ima veze sa mržnjom prema bilo kome. Ko da bi se neko uvredio da kad ode Partizan u Istanbul zatekne natpis "Srbi su p**čke." na čistom bosanskom.

Nikki

pre 9 godina

Zasto najneobrazovaniji sloj drustva (navijaci) koji verovatno nemaju ni srednju skolu imaju potrebu da iskazuju politicko misljenje? Kog je briga za to i zasto misle da su bitni?

Iha

pre 9 godina

Ovo je cisto navijacko prepucavanje i nista vise. UEFA totalno preteruje. Istu prozivku su koristili i navijaci Arsenala, sto pokazuje orginalnost copy and paste tribine Jug po ko zna koji put, ali nebitno sad.
Eh gde je onaj fudbal za radnicku klasu, a ne ovo danas gde moras da sedis i pijes kolu i pojedes svoj hot dog, a sminkeri glume ludilo na istoku i zapadu, a posle se prave pametni na internetu.

krcun osnivac

pre 9 godina

Grobari su zazivali UEFA-u,pa če im UEFA doći !!
(ajmoooooooooooo, 19. septembar 2014 10:53)

Zazivacemo ih i dalje,tako smo u mogucnosti

Paspalj

pre 9 godina

Kakvo preterivanje ! Parola je mnogo manje uvredljiva nego mnoge druge stvari koje sam video na fudbalskim stadionima... Kada celi Maksimir urla "Za dom spremni!" oni kazne samo Šimunića, a ne hrvatsku reprezentaciju ili fudbalski savez. Jel su dobili neku novčanu kaznu ili prazne tribine - NISU !!!

Sećam se i kada je Zvezda igrala protiv Leverkuzena pre desetak godina u gostima, celi stadion je skandirao "UČK" i svi u Evropi su se smejali, ali nama.

Ako Partizan dobije bilo kakvu kaznu osim neke simbolične tipa 20 hiljada evra, onda je to dokaz da nas mrze u UEFI i Evropi a ne našeg primitivizma.

Jovanovic984

pre 9 godina

Treba da nas izbace. Fudbal nam je jadan,pa nece biti steta sto ga necemo gledati. A ovi sa IQ 70,sa tako genijalnim idejama popt ovog transparenta, nece dobijati priliku da ih snimaju kamere.

Del Boy

pre 9 godina

Auu, koliko neobavestenih ljudi, da ne kazem nesto drugo. Navijaci Totenhema ne zovu sebe "Jews" nego "Yids" i ono sto je napisano naravno da je shvaceno kao antisemitska parola, posto ako kazete da za neki klub navijaju samo Jevreji i p***e, jasno je da je ono "Jevreji" upotrebljeno u pogrdnom smislu, cak iako prostacima s Juga to nije bila namera. A ko ne zna koliko i zasto su u Evropi osetljivi na sve sto "mirise" na antisemitizam, neka se zapita kako se osecao i sta je mislio onda kada je citav Maksimir skandirao "Za dom spremni".
(zile, 19. septembar 2014 10:54)
Чек бре, како може да се пореди скандирање званичног слогана једне фашистичке организације (а усташе су то свакако биле) и то скандирање целог стадиона а не неколико појединаца, са најобичнијом пародијом на серију Мућке. Можда је та шала била мало неукусна (ја је први не подржавам јер једноставно не треба нам то), али је ипак шала и не може се стављати у исти кош са званичним фашистичким поздравима.

Да је неким случајем неко окачио прави антисемитски транспарент, нешто слично ономе што су у прошлости качили нпр навијачи Лација, ја бих први подржао да нас казне најригорозније. Нека буде и 3 меча без публике али да се једном научимо памети. Но, како то овде није био случај аутоматски и казна не би требало да буде претерано оштра. Немој сами себе да оптужујемо да смо криви више него што јесмо.

Neznalica

pre 9 godina

Izgleda da će ove godine biti jedino važno ko će završiti kao treći na tabeli u našoj ligi. Zvezda i Partizan gotovo sigurno neće imati pravo nastupa u Evropi.

E vala tako nam i treba. Pa neka Partizan i Zvezda neguju i dalje ove "navijače". Gomila kriminalaca koja nema veze sa fudbalom i samom igrom. Nažalost poslednjih decenija u Srbiji je samo jedno izvesno. Primitivizam i neznanje pobeđuju u svim porama društva.

Ma što neće da dođu na vlast oni koji bi od Srbije da prave pravoslavnu džamahiriju. Da se sami izopštimo iz sveta. Bar bi svi znali tačno u kakvoj zemlji živimo. Pa ko preživi pričaće.

Pera

pre 9 godina

Valjda Jevreji treba da se ponose sto cine gro navijaca jednog Totenhema, a ne da ih vredja to. Pa ako se vredjaju na to sto su Jevreji onda nek promene naciju. Ko kad bi meni neko rekao da sam Srbin pa da me to uvredi. Valjda treba da budu ponosni na to sto jesu.

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Eto ! Jos jednom srpska posla ! Umesto da uzivamo u fudbalu,mi se bavimo transparentima.Uvek teramo nesto svoje ! Mi smo jedan od najprijatnijih naroda na svetu ! Za te engleze smo sve i sva,a napravimo sr... sa nekim transparentom da nas svi prave onim sto nismo ! Ja prvi ne volim engleze ! Ubedljivo najruznija i najdebilnija nacija,ali to cuvam za sebe,ne moram to da ispoljavam !

Jole

pre 9 godina

Zvezdas nisu reagirali jer vi palite Hrvatske zastave cesce pa zato..
( prije par godina na kosarci zvezda-partizan,evropsko prvenstvo u rukometu kod vas i kvalifikacije za Brazil Srbija-Hrvatska)

Luke Babbitt gravedigger

pre 9 godina

Sad se ovi vredjaju a navijačka grupa im je jews,to ti je kao kada bi nama umesto jews napisali gravediggers i mi se kao uvredimo,ili ortodox.Ne nego je u pitanju Srbija,ovdašnja javnost obojena u crveno potpaljuje ovu temu ne bi li i Partizan bio kao i oni izbačen iz Evrope što se može definisati kao teška bolest,a Evropski mediji to prihvataju oberučke da Srbiju zakopaju totalno.Nije ok što je zvezda izbačena,trebalo je ljude pustiti da odigraju jedno do dva kola dok ne ispadnu,barem ne bi bilo toliko mržnje prema Partizanu sada

borissrb

pre 9 godina

Posto se na slici jasno vide ko su ovi "strucnjaci" koji drze ovu zastavu, zamolio bih policiju da ih nadje, evidentira i kad stigne kazna od uefa, naplati im istu. Pa poslije ce i u jogurt da duvaju...

normalan

pre 9 godina

Moramo mi da vredjamo pa to ti je. Zbog sacice cemo platiti visoku cenu. Gde im je mozak?
Ustvari da li je sacica. Cela tribina je pevala nekoliko minuta "J**i Totenhem". Kad god tako nesto pevamo, primimo gol, cudo ovaj put nismo.
Mozemo li da bodrimo nas klub bez vredjanja drugih, osim kad je derbi i ljut rival?

Totti

pre 9 godina

mi bismo bolje pretstavljali Srbiju i takmicarski, i kao navijaci. A Partizanu ce ovo biti jedini osvojeni bod, i to sa B sastavom Totenhema.
(alejandro, 19. septembar 2014 09:59)

PreTstavljali? A tek što bi je preCtavljali...

napokon

pre 9 godina

eto sad kad te primitivne grobare izbace i zatvore jug,napokon ćete moći da pohrlite na stadion i ispunite preostale 3 tribine,vi koji ne smete dete da povedete na utakmicu od tih huligana

krcun osnivac

pre 9 godina

Iskljuciti iz svih takmicenja na godinu dana! Hitno!
(Gavgalj, 19. septembar 2014 10:20)

ti ces frajeru da izgoris nacisto,srce ce ti preskociti

Vesna 315

pre 9 godina

Vidim ovde brdo komentara kao kazna za klub, izbacivanje iz takmicenja,itd

Meni je to sve nevažno- neka nas izbace iz svih takmicenja - svi smo siti fudbala.

Ono sto me jako boli je činjenica da je ovim transparentom uvredjen jedan narod koji ja smatram prijateljskim.

Pedja

pre 9 godina

Stvarno nerazumem zašto se ovo što je napisano smatra antisemitskom porukom. Nigde ne piše ništa pogrdno o jevrejima već o ostalim navijačima Totenhema. A to što Jevreji mogu da rade šta hoće a čim njih neko spomene odmah ga smatraju antisemistom to je već druga priča.

Nemanja

pre 9 godina

Samo sam cekao kada ce izaci neki antisemitski transparent na jugu, znao sam da su dovoljno glupi za tako nesto. Sad ce jevreji da im olade kasu. Inace, Tot se smatra jevrejskim klubom samo u Londonu, kao interna sala, koja van Ostrva nema smisla. Dokaz za to je i jedan deo njihove tribine poznat po dejstvu u ultra desnicarskim organizacijama. Toliko o pameti bande " cigani jug".

Ilija

pre 9 godina

Ovog ili ovi koji su istakli taj transparenat, treba izbaciti sa stadiona za sva vremena. Ne treba Partizanu takvi kvazi navijaci koji samo stete klubu i pravim navijacima Partizana. Pozdrav iz Makedonije !

WWll

pre 9 godina

Meni je prva asocijacija na ovo bila nacistcka "Zabrana ulaza za Zidove i pse".
autori transparenta to mozda nisu ni znali,
nije se saliti sa ovakvim stvarima.

realno

pre 9 godina

budale. prosto budale. ja, kao i vecina partizanovaca osecam da nemam veze sa ovim. zbog nekoliko idiota nova kazna. u ovoj situaciji. kakvi su to ljudi? oni vole partizan? smesno

Grobar

pre 9 godina

# alejandro
Dete moje, da li si svestan koliku količinu gluposti si ovde napisao??? Delije nikad nisu naudile zvezdi?????Mogao bih ti navesti bar 100 primera da te uverim u suprotno ( prekid u Ljubljani na košarci, bojkot odlucujuceg Derbija, dugogodišnje ignorisanje košarkaškog kluba, mnoštvo parola sličnih ovoj od sinoć, milionske kazne,glorifikovanje kriminalaca u sopstvenim redovima, napadi na svoje fudbalere... O primitivnim skandiranjima da i ne govorim).O vašem takmičarskom "kapacitetu" rečito govori podatak da 7 godina ne možete da prođete letnje kvalifikacije.Što se tiče inkriminisanog transparenta, ništa novo u režiji polupismenih kriminalaca iz Alcz i njihovih poslušnika iz ostalih grupa.Kolektivna seljana vlada Srbijom i biće sve gore. Naravno upravi neće pasti na pamet da te koji su držali parolu proteraju sa tribine.Očekujem drakonsku kaznu i treba biti svestan da je svaka kazna zaslužena

diVijano

pre 9 godina

Ovo je cist idijotluk i najveca glupost koja je to grupa grobara to uradila, covece... Ma sta ima da istaknu te gluposti, samo se obije o glavu, ma nikad necemo napredovadi, ima sanse da bilo koji klub da stane na noge finansijski, a ono dodje grupa budala i glupaka i upropasti sve, i jos pevaju navija i najvise voli tom i tom klubu, znaci koja ironija... pa da volis svoj klub, ne bi radio takve stvari na stetu kluba, kad se setim samo, u kosarci kad je partizan igrao, stalno neka kazna po 10.000 ili vise od 20.000 evra, aloo ljudi pa sta radite, pa za te pare su mogli da finansiraju mlade talentovane klince, a ne da dovedu strane igrace ili da bar islacuju zarade igracima strancima, da se ne brukamo...
Nesto razmisljam,moglo da bude napisano Arabs and pussies za Mancester citi ili Indians and pussies, ali ovo Jews,ocigledno nisu shvatili da su englezi pussies,a Jews njihovi gospodari, bosovi...
I jos nesto, tacno da je preterano ovo od strane Engleza, ali oni su uvek takvi, uvek su to radili u proslosti i uvek ce to raditi, jer su takvi kakvi su, uvek trazu neku iglu u plasti sena, i od toga, od komarca prave slona... Sto kruze po internetima...

sovuljaga

pre 9 godina

urke...ako ti je jews and pussies isto sto i rusi i babe onda mi je jasno zasto ne shvatas sto bi to bilo uvredljivo.isto bi bilo da je pisalo "only ruje and back stabbing bitches"

Only fools and fans

pre 9 godina

Svi vi koji "secirate" ovaj transparent, i umnom analizom dolazite do zakljucka da "nikakva uvreda ne postoji", mozete ponovo da se vratite na pravne fakultete i obnovite znanje koje ste stekli iz te oblasti. Samo osoba koja ne zeli da vidi sta ovaj transparent znaci, moze da tvrdi da nije uvredljiv. Sama recenica kaze: "samo jevreji i p...e", znaci samo "lose" navija za totenhem, iz cega proizilazi da navijaci partizana stavljaju jevreje u isti rang sa zenskim polnim organom, i to u uvredljivom smislu, sto bi reko RASMC, karakterna osobina! Koliko god se trudili da "pravno-tehnicki" opravdamo napisano, i da taj natpis racionalizujuemo, svi znamo da to jednostavno nije tako, i da je poruka imala za cilj da uvrijedi. Kazem ovo kao veliki navijac partizana, i kao neko kome je prije svega krivo sto ce zbog grupe primitivaca klub da ispasta, i daj boze da nam ne udare neku drakonsku kaznu. Ako bude samo novcana, smatracemo se srecnicima, ali sve ukazuje na to da ce da bude suspenzija, jer ovo nije prvi put da nas udaraju po usima zbog divljastva nasih navijaca. Sjetimo se zrinjskog...

Ivan kg

pre 9 godina

A i novinari umesto da pricate o dobroj igri Partizana, vi potencirate taj transparent, previse dajete na znacaju necemu sto nije ni toliko uvredljivo ni toliko vazno. Ali izgleda da se Partizanu trazi "dlaka u jaje", sto kaze Sojic.

Srecko Katanac

pre 9 godina

@Nas izbacuju iz Evrope zbog manjka finansijskih sredstava, a vas ce zbog manjka mozga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile, 19. septembar 2014 10:28)

Manjak mozga je i doveo da vaseg manjka finansijskih sredstava. Drugim rijecima, Manjak mozga vase uprave je imao vecu tezinu od manjka mozga nasih navijaca, koji svakako nemaju mozga, i to im je, u neku ruku, "posao", da budu glupi. Sto se tice samog incidenta, kao neko ko navija za partizan od kako zna za sebe, navijam za to da kazna bude toliko ostra, da jedini reakcija kluba MORA biti ogradjivanje od tih primitivaca, i izopstavanje kompletne "institucije" organizovanog navijanja, i slicnih gluposti sa kojekakvim "vodjama" i grupama. Da se to zlo jednom za svagda makne sa tribina, i da kao sav normalan svijet imamo pozorisnu publiku na utakmicama.

Schultz Eszter, St. Gallen

pre 9 godina

Zvezdas sam, ali ne podnosim nepravdu: zasto UEFA nije reagovala kada su proletos u Svajcarskoj na utakmici Svajcarska-Hrvatska Hrvati zapalili srpsku zastavu: http://images3.kurir-info.rs/slika-900x608/utakmica-svajcarska-hrvatska-sent-galen-zeljko-jovanovic-foto-pixel-1394110892-456953.jpg

nomen omen

pre 9 godina

mi bismo bolje pretstavljali Srbiju i takmicarski, i kao navijaci. A Partizanu ce ovo biti jedini osvojeni bod, i to sa B sastavom Totenhema.
(alejandro, 19. septembar 2014 09:59)

PreTstavljali? A tek što bi je preCtavljali...
(Totti, 19. septembar 2014 10:20)

Hahahaha....car.

@ca

pre 9 godina

Mnogo se oni lako vredjaju. Ne moze covek vise ni da navija normalno.
(zagor te nej, 19. septembar 2014 10:07)

Neces verovati, moze da se navija normalno, ali za svoj klub a ne protiv drugog....

Gorstak79

pre 9 godina

Valjda Jevreji treba da se ponose sto cine gro navijaca jednog Totenhema, a ne da ih vredja to. Pa ako se vredjaju na to sto su Jevreji onda nek promene naciju. Ko kad bi meni neko rekao da sam Srbin pa da me to uvredi. Valjda treba da budu ponosni na to sto jesu.
(Pera, 19. septembar 2014 11:44

pero ne slazem se sa tobom...tebe niko ne ravnja sa zenskim polnim organom.....jednu versku zajednicu,koja inace kontrolise ceo svet..smo stavili u isti kos sa...pi...m....to je problem druze,zamisli da neko pravoslavlje ravnja sa istim..iskreno ja bi bio duboko povredjen...

Sinergija

pre 9 godina

Ljudska glupost je neunistiva,sto se vidi po prilozenom!!!Nama niko ne treba,kakva Zvezda,Vucic,Covic..........,dovoljni smo sami sebi.Ocigledno da neki jos nisu svesni posledica,novcana kazna,igranje pred praznim tribinama ce biti nagrada,imajuci u vidu predhodne ispade.Bojim se da ce na tapetu biti ili izbacivanje ili zabrana igranja u Evropi koju sezonu.

spoiler

pre 9 godina

dzabe kazne. ti sto su pravili gluposti kada god su stizali i imali vremena ne razmisljaju. nema tu sta da ih opamecuje. ukinuti ucesce timova iz srbije u medjunarodnim takmicenjima i to je to. zemlja nam je i onako propast. ljudi su prosti i primitivno pogani. ovi sto vredjaju bratsku jevrejsku zajednicu i prijateljsku drzavu izrael i onako idu sa svog coska samo na utakmice. ustedece na cimanju i neka uzivaju u svojim praznim zivotcicima i razmisljanju kako je srbija nebeska drzava.

Mile

pre 9 godina

I onda vi grobari hocete u evropu!Dokle vise sa ovim huliganima,kome se vi dokazujete majke vam?Svi vi huligani zvezdini ili partizanovi ste sramota sa ovim ponasanjem.

zile

pre 9 godina

Auu, koliko neobavestenih ljudi, da ne kazem nesto drugo. Navijaci Totenhema ne zovu sebe "Jews" nego "Yids" i ono sto je napisano naravno da je shvaceno kao antisemitska parola, posto ako kazete da za neki klub navijaju samo Jevreji i p***e, jasno je da je ono "Jevreji" upotrebljeno u pogrdnom smislu, cak iako prostacima s Juga to nije bila namera. A ko ne zna koliko i zasto su u Evropi osetljivi na sve sto "mirise" na antisemitizam, neka se zapita kako se osecao i sta je mislio onda kada je citav Maksimir skandirao "Za dom spremni".

Marko

pre 9 godina

Ovaj transparent moze da se interpretira razlicito u zavisnosti od namere onoga koji cita da ga razume na jedan ili drugi nacin.

Npr. Jevreji su dobra/pozitivna strana sledbanika Totenhema, ovo drugo je ocigledno pezorativ. Da navijaci, pogotovo ovi "vatreni" ili "fanaticni" nisu bas previse inteligentni je svakako fakat koji i ovde valja uzeti u obzir.

Aj, zdravo.

StokoNevaspitana!

pre 9 godina

I naravno, kao sto smo vec navikli u skorijoj istoriji, zbog par "prepametnih" krece generalizovanje - Naslov u danasnjem Britanskom Sun-u glasi "Bolesni Srbi provociraju Spurse"!!!
Tek toliko da se nasima tamo malo crvene obrazi kad pricaju sa pijateljima, radnim kolegama...Ma nije to istina, to samo njih par, to su kao vasi huligani - velika manjina, Srbi su prijateljski raspolozeni i pravi domacini. Idite to BG za vikend i uverite se....samo nemojte nositi vase engleske dresove, nemojte pricati engleski dok setate kasno navece i ne provocirajte posten narod dok pije pivo pred dragstorom....

kobe bryant

pre 9 godina

Grobar sam od rodjenja al' zbog ovakvih stvari ne idem na stadion godinama. Imam sina tinejdzera. Zar da ga vodim tamo da se "nauči" kako je cool vredjati gostujuću ekipu?!

Aleksandar

pre 9 godina

Pravi smisao "ONLY FOOLS AND HORSES " je da je rad samo za budale i konje.Sudeci po tome ovo je trebalo da znači da je Totenhem samo za Jevreje i P.....e ..Gde je tu mozak? Pa ovo će iskoristiti maksimalno da vas kazne..Ne možete se izvlačiti na salu , jer iako je sala onda je teški crnjak. . .Previše se naši klubovi igraju sa Uefom , možda je i bolje da ih kazne..Mada naši klubovi uče na svojim greškama , ali to rade uvek.

Mito

pre 9 godina

Nazvati one koji su doneli taj transparent "majmunima" je vređanje majmuna. Partizan je imao dobar tim koji je vodio Đukić, ali su pojedini neiživljeni divljaci da ne kažem neki slični "majmuni" izbacili tu ekipu iz evropskih takmičenja, na utakmici u Hercegovini. Uostalom postoje slike, pa neka policija pokupi one koji su najbliži tom transparentu i kazni ih za širenje mržnje i netolerancije. Nije bitno da li su ti doneli transparent, ali je sigurno da su ga podržavali (saučestvovali u zločinu), jer bi se u protivnom suprotstavili i tražili da se on ukloni.

arnold

pre 9 godina

Pošto je fora jako duhovita očekujem da šmekeri koji su politički aktivni i prozivaju Jevreje preuzmu na sebe odgovornost i plate kaznu koju će da odlepe Partizanu. Em imaju pare, em mnogo vole Partizan.

Uros

pre 9 godina

Nepromisljeno, neduhovito i uvredljivo... Cak i da je to "podmetnuo" neko ko ima zle namere prema Partizanu, "odgovorne vodje" sa Juga imali su sasvim dovoljno vremena da uklone zastavu, kao sto mogu da jure i biju po tribini cim se oko neceg zakace. Bio sam na Jugu godinama, dovoljno je da onaj sa sipke vikne da se nesto skloni i to se sklanja. Dakle, opravdanja nema. Jedino mi je sumnjivo sto celnici Totenhema kazu da su obavestili delegate UEFA o natpisu pre poluvremena, ali da ipak nije sklonjen. Bilo bi zanimljivo cuti da li su delegati trazili od uprave ili obezbedjenja da reaguje... Takodje, da je Totenhem pobedio, niko natpis ne bi ni spomenuo, ovako nisu zadovoljni rezultatom, pa je treneru taman dobro doslo da skrene paznju sa sebe, i to se sad tako siri po novinskim clanicma i ostavlja ljagu i sramotu. I ako, sami smo krivi...

Novosadista

pre 9 godina

Ja sam zidov, ne vidim nista lose u transparentu... Cinjenica je da drzimo spurse i vise od pola svete, hehe. :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zidov, 19. septembar 2014 11:36)
Prvo da znas u Srbiji se ne kaze zidov nego Jevrejin. Znaci nisi uopste te vere vec ubacujes lazne postove. Sramotno za jednog ko kaze da je Jevrejin.

Raus, grobarren!

pre 9 godina

ako stvarno navijaci totenhema sebe nazivaju "jews" onda je transparent u redu...(urke, 19. septembar 2014 09:56)

'Yids', ane 'Jews'. Bitan je izraz. Da je stajalo 'Yids', možda ne bi izazvalo ovoliko bure. Možda bi 'Only Yids and Horses' i moglo proći, ali solidna ideja upropaštena prostaklukom, za koji se samo lobotomirana osoba mogčla nadati da će proći bez žestoke kazne.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ne razumem, pola komentara kako nije uvreda, pola kako je neko namerno postavio ili cak navijaci CZ. Koja sizofrena cepanja. Objasnjenje je da ti koji su to postavili nisu mislili da je to uvreda kao pola vas koja tako misli zbog "and" .

KOBAC011

pre 9 godina

Nema Partizan ništa sa tim, treba kazniti ove "face" koje drže transparent. Lepo se vidi ko su, verovatno su "odranije poznati".

DraganO

pre 9 godina

OK, ajmo`ovako. Only Grobar`s and Pussies. Jel`vam to zvuci saljvo ili uvredljivo. Ako niste pripadnici naroda koji je doziveo holokaust (ako znate sta to znaci) onda bi ovakva sala za vas bila prihvatljiva i vi sa time neme te problema.
Mejutim neandertalci koji su postavili transparent, verovatno ne znaju koji je domasaj i cilj toga, ali poruka je jasna i ona je uvek prihvatljiva na takvim mestima gde su jake emocije, o obrazovanosti ne bih jer ne zelim da uvredim mali deo navijaca. Ovaj transparent se moze povezati sa smislom ``Konacno resenje jevrejskog pitanja`` samo u drugoj formi. Na zalost, ova smisljena akcija ce verovatno biti zestoko sankcionisana.

Tvrtko

pre 9 godina

Da se razume, Zvezdaš sam, ne više vatreni, ali znate li zašto se u ovim slučajevima kažnjava klub, koji u stvari nije kriv? Da bi reagovao i zajedno sa organima reda prijavio prave krivce da im tako nešto nikada ne pada na pamet. Partizan i Zvezda godinama štite svoje navijače, a zbog njih ih izbacuju iz takmičenja, plaćaju visoke kazne. Onda i jesu sukrivci. Odmah mi je pala na pamet utakmica u Mostaru protiv Zrinjskog, kada su Grobari išli da brane srpstvo, pa je Partizan diskvalifikovan nakon pobede na terenu. Samo izvolite.

pirmopirmo

pre 9 godina

Nevidim nikakav problem da policija uhapsi ovu trojicu što drže transparent i njma natovari eventualnu novčanu kaznu ako nemaju lovu oduzeti sve nekretnine i prodati da se kazna plati.A i uprava je kriva što odmah nije reagovala i naredila policiji da ukloni transparent,

webber

pre 9 godina

transparent je bio nepromisljen, glup, pogresan.

Ali, jako je bitno, da razumemo i da ga trener nije ni video. Daily mail jeste, napravio je tabloidnu vest, a onda generalizovao pricu na ceo stadion i na celu zemlju. Molim Vas, molim Vas neophodno je da se odgovori na takav nacin izvestavnja.
Nemojte da se dozvolite da ce mali transparent generalizuje na ceo stadio i ncelu zemlju koja ni nema problem sa AntiSemitizmom.

Nadam se da ce biti privodjenja zbog ovoga, posto je to najjasnija poruka koju mozemo poslati.

Crnogorac

pre 9 godina

SRAM VAS BILO FAŠISTI!!!! ZAR SU TO TEKOVINE NAŠEGA DRUŠTVA!!

POČINIOCIMA KRIVIČNU PRIJAVU, PARTIZAN IZBACITI IZ EVROPE, PA DA SE DRUGI PUT POVEDE RAČUNA. SRAMPTA NAD SRAMOTAMA, PI!!!

KOBAC011

pre 9 godina

Nema Partizan ništa sa tim, treba kazniti ove "face" koje drže transparent. Lepo se vidi ko su, verovatno su "odranije poznati". A baš me zanima koliko je kažnjen Nefči zbog nedavnog islamističko-nacinalističkog divljanja na stadionu (jeste to bilo za vreme treninga, ali nije bez težine).

kibo

pre 9 godina

kad malo bolje pogledam ovaj transparent , on ne da nije antisemitski nego je i skroz pozitivan za jevreje .jer transparent govori da jevreji n.isu pi**e!

doktor

pre 9 godina

E ovo je pravi AUTOGOL. želja da neko ispadne duhovit i mudar? potreba da se uvredi protivnik? neko je zaboravio da je u pitanju Evropa? Možda, ali to ima svoju CENU... platićete cenu kolektivne bahatosti!

Holokaustu se ne smeje!

pre 9 godina

Onaj ko je ovako nesto napisao nema elementarno znanje istorije, gde je nas narod uvek bio uz Jevrejski narod a sada ga ismeva

HAHAHA kakvo prekrajanje povijesti, pretpostavljam da vam nije poznato da je srbija za vrijeme drugog svj. rata bila prva država "očišćena" od židova? ne, to se vjerojatno ne uči u srbiji, ne bi lijepo zvučalo :)
(nebeske laži, 19. septembar 2014 11:42)

Čemu se ti smeješ? Iz Hrvatske i usuđuje se kreveljiti na pomen Holokausta? A i zašto me to čudi?
Tako i ovi ovde domaći pokondireni tikvani ističu ovu besmislenu glupariju, vešto zaboravlajjući da Srbija nije bila ni Danska, ni Norveška, a hvala Bogu i svim svecima, ni Hrvatska. Ovde se glava gubila zbog pogrešnog pogleda upućenog okupatoru, ovde je bilo 100 za 1. Za skrivanje Jevreja, otišalo bi celo naselje (i opet se skrivalo), a ne bi se njime bavila 'Danska kraljevska policija' (ne Gestapo) ili njen pandan u Norveškoj, gde bi dobili po jedno rezolutno 'no-no'!
Sve trpim, ali pretenciozne ignorante, to nikako, a portalu svaka čast što ih nesebično neguje.

uvek Zvezda

pre 9 godina

(nebeske laži, 19. septembar 2014 11:42)
Srpski narod a ne srpska vlast. Puno Jevreja je naslo utociste u srpskim porodicama.Pa jedna Medlen Olbrajt je rat provela skrivajuci se kod nas (doduse lepo nam je posle vratila). Ta izjava je bila cist marketing tadasnje vlasti koja je htela sa se dodvori Nemcima. Sem toga,mi smo se sa svojim "saradnicima okupatora" obracunali a vi svoje slavite i kanonizujete. Mi ne prekrajamo istoriju, to je vasa praksa.
Nevezano za ovo, tranaparent je glup i nista dobro nece doneti....

aha

pre 9 godina

@urke, ne kapiras, isto bi bilo i da umesto jews stoji npr. muslims. To je religija i tome nema mesta na stadionu, pogotovo u kontekstu vredjanja. I navijace Totenhema zovu Yids, a ne Jews, sto je takodje naziv za Jevreje, a u Engleskoj od skoro kaznjavaju i samo pominjanje tog termina na stadionima.

konfučije

pre 9 godina

Hrani psa da te ujede...kaže poslovica. Uprave naših klubova sigurno znaju pravo značenje. Nazdravlje! Bolje niste ni zaslužili. Nije reč samo o Partizanu.

Radoznali Perica®™

pre 9 godina

Ovako idiotsko nepromišljeni potezi i pravda za 'grobare' treba da se iskoreni. Koliko god da je fora, zna se da se ovakvi ispadi čekaju na nož od strane evrope, pa kad nam sudije onako sude šta očekujete za ovo. Odem na utakmicu, uživam napokon malo i sutradan mora da čitam ovakve idiotluke...

nemamja

pre 9 godina

ovo je teska sramota. kolilo moras da si ogranicen da bi ovako nesto uradio. idioti ne shvataju da je to sport. nas i jevrejski narod je pretrpeo ogromnu zrtvu od nacista, a ovi nasi maloumnici to ocigledno ne znaju.elementarno znanje nemaju.

cartmanx

pre 9 godina

Plasim se da ovo nije slucajno i da je neko mozda iz kluba ili ko god vec dovorio sa nekim od "vodja" navijaca da urade to sto su uradili(sramota), iz mozda nekoliko razloga ali to su samo moje pretpostavke pa ih necu ni pisati!P.S.Nisam pristalica teorija zavere, ali ali sve je moguce!

Realan

pre 9 godina

Tottenhamovi navijaci ne zovu sebe Jews nego Yids. Da je pisalo Yids moglo je jos i proci kao sala, ovako ima sasvim druge konotacije.

uvek Zvezda

pre 9 godina

(krcun osnivac, 19. septembar 2014)
Tuđman predsednik-dao boje dresova...
Sad vezano, za temu, da li zaista mislis da je to da li ce neko da izgori ili ne, najvaznije u ovoj prici?

NOVOSADJANIN

pre 9 godina

Samo da podsetim koliko su ti iz UEFE slepi i vide to sto zele. Naime, oni su 2011-te nasu Voshu odrali jer je u Linhenstajnu prodiv Vaduza na ogradi bila zastava RFNS sa dva ukrstena cekica, koja pripada jednoj od nasih grupa Red Firm Novi Sad... Oni su je protimacili kao nacisticku zastavu i da je to skracenica Racists Fasist Nacional Socialists.. i kaznili nas klub za fasizam.. Da ironija bude veca.. na tribini imamo i levih i desnih, al momci bas iz te grupe mahom su antifasisti, neki cak i clanovi AFA...

Aca

pre 9 godina

apsolutno me ne zanima ovaj nas fudbal niti sam pristalica 'grobara' ili 'delija' ali me zanima ko je ovaj idiot i njegovi pajtosi,posto sam siguran da zajedno ne mogu da skupe koeficijenat iteligencije 42. samo zelim da ga cujem na kakav nacin razmislja

dokle vise

pre 9 godina

Kada vec placate vodje navijaca, sada ih kaznite bar 10% od plate i svih privilegija... ako smete naravno... ostala masa botovo sto kao voli nas jadni fudbal nije nista kriva.. :)

moris

pre 9 godina

Prvi put u skorije vreme vidim ovako hrabru igru Partizana, borbenost svakog pojedinca na terenu, izvucemo bod od jednog od najjaceg kluba u grupi, i nadju se dvojca pametnjakovica da podignu taj budjavi transparent. Sta su postigli time? Nista. Ispali su ono sto pise na donjem delu transparenta, a Partizanu stavili mac da se klati iznad glave. Samo molim Boga da nas ne izbace, ili daju 0:3.

obican navijac

pre 9 godina

@Nas izbacuju iz Evrope zbog manjka finansijskih sredstava, a vas ce zbog manjka mozga.

Čovek je u pravu 1000% i više. Ovo nije nedostatak mozga nego i razuma i inteligencije.
Navijač sam partizana i to ne običan, već onaj koji godinama redovno ide na utakmice, ali praviti ovako štetu klubu, za to ne postoje reči. Neka čuvene vođe navijača, zbog kojih imamo podeljeno navijanje, preuzmu odgovornost i odu i objasne Upravi kluba o čemu se radi.
Očigledno da nekima nije mesto na tribinama.

aristokrata

pre 9 godina

Moj omiljeni klub da napravi ovakvu sramotu !!! Detaljna istraga i doživotna zabrana ulaska na tribine. Ne znam sta je ovo trebalo Partizanu !?

fiume

pre 9 godina

Rijeka je kažnjena s 25000 eura zbog transparenta we shoot the Sheriff protiv Sherifa pa vidite koliko ovi iz uefe imaju smisla za humor :)

SerbianoPFC

pre 9 godina

Zasto najneobrazovaniji sloj drustva (navijaci) koji verovatno nemaju ni srednju skolu imaju potrebu da iskazuju politicko misljenje? Kog je briga za to i zasto misle da su bitni?
(Nikki, 19. septembar 2014 10:07)

ajde pismeni ti mi reci koji politički stav si ovde prepoznao?!
ljudi šta je sa vama?! nama je do pre godinu i po dana trener bio Avram Grant, Jevrej! ne sećam se da je zbog toga imao ikakav problem u Srbiji!