Četvrtak, 18.09.2014.

21:33

‘Grobari’ provocirali Totenhem

Navijači Partizana istakli su uvredljiv transparent na račun fudbalera Totenhema tokom meča prvog kola Lige Evrope.

Izvor: B92

‘Grobari’ provocirali Totenhem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

119 Komentari

Sortiraj po:

strasne stvari

pre 9 godina

aloo sta vam je, jel ste svi maloumni kao ovi sto su usli sa transparentom?
Nije nista strasno, nasla su se petorica idiota i njih treba pohapsiti. Najjace sad izbaciti nas iz takmicenja zato sto je neko okacio uvredljiv transparent na 3min. Dosta vise zvezdinih kompleksasa

Ljubisa livac

pre 9 godina

Ahahah, pa tek kad procitas komentare shvatis koliko smo neuki. Suditi o ljudima na osnovu vere, boje koze... Samo isticanje toga je uvreda! Mi to me shvatamo jer zivimo u takvoj sredini gde smo vecina, ali zamislite da zivite negde npr u Pakistanu i da vas konstantno prozivaju na osnovu vere, zovu po tome i isticu to uz uvredljive komentare? Taj narod je strasno propatio i medju njima je svakako velika vecina normalnih i dobrih ljudi, zasto bi ih obelezavali po tome koje su vere?

srdjan

pre 9 godina

Da se to desilo u nasem prvenstvu, istraga bi bila okoncana bez uspeha jer je n aosnovu snimka nemoguce utvrditi ko je drzao transparent.

Sinisa Djuric Sima

pre 9 godina

Ovo im je verovatno podmetnuto od antisemita ili fašista, jer je transparent urađen profesionalno i namenski. Partizan će verovatno dobiti kaznu zbog neobrazovanosti svojih navijača. Jer, kao što znamo, i Jevreji i Srbi su žrtve fašizma. Da parodija bude veća, i klub za koji srčano navijaju nosi izrazito antifašističko ime.

krcun osnivac

pre 9 godina

"samo jevreji i p.....e" sta je tu rasisticki,donekle i da razumem ove iz evrope ali nase dusebriznike koji se navodno gnusaju toga i od muve prave slona nikako ne mogu

ekipa iz Ragine Glave

pre 9 godina

Videla žaba da se konj potkiva....Nikad mi nije bilo jasno kako neko u Srbiji može da vređa Jevreje.Kakve mi veze imamo sa tom "tekovinom"zapada pa ako hoćete i zapadnih crkava.Pa u ovoj zemlji Šumadijski seljaci su rizikovali svoje živote spašavajući Beogradske jevrejske porodice.I sad neki,ne znam kako bih ga nazvao, razvije ovakav transparent...Zašto?
(DejaKG, 18. septembar 2014 22:44)

da li je uvreda ako Jevreju kažeš da je Jevrej?! zamisli da je na transparentu umesto JEWS bilo npr. CHILEANS... da li je i onda transparent bezobrazan i provokativan?!

ajde bre dušebrižnici i lažni moralisti, oladite malo! u navijačkom svetu ovakva peckanja i podbadanja su sasvim normalna! siguran sam da su i navijači Totenhema to shvatili kao zezanje, e sad što će njihova uprava da iskoristi svaku šansu da nas kazni i da nam oteža posao to je druga stvar!
pokušavaju da naprave od nas zombije koji će samo ćutati i klimati glavama...ne mislim samo na sport, na sve u životu!
šta je sledeći korak?! da kazne moj klub ako ja zezam mog najboljeg drugara kad izgube u derbiju?!

Transparent je odličan!
p.s. nemam veze sa Grobarima i nisam učestvovao u pisanju transparenta(da nemislite da sam jedan od učesnika koji se brani/opravdava)

Bik Koji Sedi

pre 9 godina

Ja sam zvezdas ali moram ovo reci A STO bi to ovo bio antisemitizam i uvreda?! Na transparentu su jevreji posebna kategorija i odvojeni su od drugih sa "and" dakle sta je problem? (Milovan)

1) Vi, nabedjeni navijaci, svi ste, od reda, nepismeni (ima i mnogo gorih od tebe) i totalni ignoranti. Ali, u redu - to smo znali, idemo dalje...
2) Neki od vas se samo prave ludi, a drugi su, ocigledno, autenticno glupi.
3) Mozda, ipak, niste svi bas toliko glupi da ne biste mogli shvatiti ako vam se objasni. Pa, evo, da pokusam...
4) Ko ima makar malo pojma o gramatici i logici, zna da veznik "and" ne razdvaja, nego spaja. Ali, ovde je mnogo bitnije ono "only" koje zatvara skup sastavljen od samo dva clana i *implicira* da medju njima nema neke velike razlike. Ako bas i nije "isti kupus, drugo pakovanje", a ono, svakako, pripadaju, manje-vise, istom redu velicina. Niko nece reci "tamo ima samo slonova i miseva". (Ostavi se sad "fools and horses" - to je sasvim drugi par carapa! To je naslov umetnickog dela - samim tim, veza (i to jaka) mora postojati, nije vazno ako je ti ne vidis. Inace bi naslov bio besmislen, pao s Marsa, a to je u umetnosti nedopustivo.)
5) Time sto uvredu implicira, a ne ekspicira, mangup cuva straznjicu pred zakonom i daje sansu advokatu. Dobar advokat ce verovatno uspeti da izboksuje kako tu nema verbalnog delikta, ali, to uvredu, zapravo, cini jos gorom - ocigledno je da je planski smisljena i pazljivo sracunata. A mozda ste, ipak, precenili avdokata?

belodedic

pre 9 godina

Na slici se vidi jasno ko drzi transparent,odmah ih uhapsiti i resena stvar...Samo tako moze se vremenom uvesti red na stadionima.Sad ce klub da vrati lovu uefi koju je sinoc mukom osvojio,zbog par budala...

Oklahoma city thunder

pre 9 godina

DA neko od ovih na vlasti hoće, sredio bi stvari za max mesec dana.
Nas sve gledaju kao varvare i stoku zbog 2-3 hiljade mujmuna.

A opravdanja tipa "pa imaju i oni ovakve" - je kao kad bi videli da se hijena valja u lešini pa rekli eto i ja ću, kako ona može.

mikin

pre 9 godina

"Ne znam po cemu je ovo antisemitizam? Da li sme uopste da se pomene rec jevrej" (Branimir, 19. septembar 2014 00:02)"
-------------------------------------
Momce, ajde u recenicu "Only Jews and pussies" stavi umesto Jews ... Serbs.
Sta bi onda napisao i kako bi to tumacio?
Nadam se da ce kazna biti primerena ovakvim sovinistickim ispadima. Jednom se moramo nauciti sta je dozvoljeno a sta ne. Kao i ti.

Miki

pre 9 godina

@Kosta
Da je Tito živ, bar dva naša kluba bi igrali LŠ a stepen kriminala i bezakonja bi bio najmanje 10 puta manji. Da ne pričamo o presudama stimulisanim zločinima i pljačkama. Bilo bi sve mnogo normalnije!

bgd

pre 9 godina

Ah, čuveno navijačko "mi smo neshvaćeni"...
Što je najgore, i dalje misle da je "štos" genijalan, valjda su toliko odsečeni od realnosti u tom svom "navijačkom svetu" da ne shvataju posledice.. ili ih je briga, jer su mutirali u sociopate.

Da li treba da se objašnjava zašto je Jevreji i pi****e uvredljivo?
Da li zaista treba?

A još crnje je što ovi likovi navijaju za klub koji se zove PARTIZAN.
Čak ni svoj klub ne poštuju.
Zanima ih samo njivovo "bratstvo", ulična banda, iživljavanje frustracija na tribinama - čuvena "dobra atmosfera i navijanje". Jadni, kada im se život na to svodi.
Ali će zato posledice da trpi cela zemlja.

Autogol

pre 9 godina

Ode zarada od boda i ulaznica...
(Sima, 18. septembar 2014 22:41)

Bas si optimista. Bice dobro da ne ode bod i da padne jedno izbacivanje iz takmicenja. Nasli ste Jevreje da zezate, najbogatije i najmocnije ljude na svetu. Da hoce, ugasili bi nam Partizan koliko danas u roku odmah.

Komša

pre 9 godina

Ileš Špic,madjarski Jevrejin i trener našeg kluba od 1946 do '55. godine.Partizan je sa njim na čelu osvojio dva prvenstva i tri kupa.Ovaj ljubitelj slikarstva (kao Dule) se saživeo sa klubom stvorenim na olmpijskim principima i bio omiljen medju fudbalerima i navijačima (naročito posle čuvenih 7:1 ) . Kroz naš FK i JSD uopše je prošlo mnogo sportista različitih vera,nacija pa i rasa i naši navijači nikada nikoga od njih nisu gledali kao stranca.
Ako ni zbog čega drugog (a ima zašto) onda zbog ovog čoveka i zbog svog neznanja treba da se stidite.
Hajduk je nekada bio kosmopolitski klub kao i Partizan.U Beogradu si mogao da nadješ dosta ljudi koji su za taj klub navijali iako nikakve veze sa Splitom imali nisu.Šovinisti su taj klub sveli
na lokalni klubić za koji i Hrvati van Splita retko navijaju.Da li to hoćete da napravite od Partizana?
Malo guglanja,malo upoznavanja istorije JSD pa onda odlučite još jednom da li je Partizan klub za vas ili ne.Ne pljujte ono što je decenijama stvarano.
Preporuka - pročitati neki tekst Bože Koprivice.

MatijaBG PFC

pre 9 godina

Nikako ne bih da pravdam ove nazovi navijace,ali Englez se sad pravi da ne zna engleski....da u sredini ne stoji AND,onda bi se moglo reci da su uvredjeni Jevreji,ali zasto ,ovako mozemo tumaciti to i da je Pussies uvredjen/e.....zasto recimo nije to rasizam ?

MatijaBG PFC

pre 9 godina

Ako zbog ove budalarije Partizan bude kaznjen ,UEFA ce jos jednom pokazati d aje politicka organizacija.Na skoro svim stadionima gde PFC gostuje,isticani su transparenti Kosovo Republika,setimo se sta smo preziveli u Bakuu,dakle,uvreda za Srbe ne postoji...drugo,niko na stadionu nije klicao protiv Jevreja,jedan natpis,koji takodje nije uvreda za Jevreje jer ko zna engleski,vidi sta pise...dakle,tipicna engleska kuhinja,jer niko im nije kriv sto su potcenili Partizan i sto ih je sinoc on nadigrao,sportski,cisto ,drcno i hrabro...kako god,ponosni smo na sinocnju dobru i lepu utakmicu!

engineer

pre 9 godina

mozda je malo surov transparent za svaciji ukus, ali ne vidim nigde antisemitizam... da umesto reci AND stoji ARE, to bi vec bio antisemitizam, ovako to je malo neukusan transparent, ali u rangu sa onim sto su navijaci makabija pokazali zvezdi u basketu pre koju godinu...

Ranzo

pre 9 godina

Iako smatram da postoji deo istine u tome da jedva čekaju nas da kazne (kad kažem "nas" mislim na bilo koju navijačku grupu iz Srbije), ovo je uvredljivo. Na stranu čak i moje ili bilo čije lično mišljenje o Jevrejima, ovaj transparent, jednostavno, nije trebalo da se istakne. I kad vređaš nekog, makar vređaj sa stilom.

Nataeos

pre 9 godina

Ne znam po cemu je ovo antisemitizam? Navijacki transparent, malo bockanja i cao, zdravo. Da li sme uopste da se pomene rec jevrej, osim u slucaju da bude pohvalno, a da se ne pominje antisemitizam? Najbolje da se ta rec povuce iz upotrebe.
(Branimir, 19. septembar 2014 00:02)
Ovo je verovatno pokušaj za humor, ali za to treba imati smisla i uraditi pametno! Ovako su ispali glupi, i samo škode.. Zabraniti im pristup terenima i ćao zdravo.

Aca

pre 9 godina

Zvezdaš sam, i samim tim lupite mi 200 minusa, ali ovo što je neko uradio je velika šteta pre svega za vaš klub. I nije za smejanje (jeste originalno ali džaba)jer će sutra to neko uraditi i na zvezdinom, i Vojvodinom stadionu, klubovi će plaćati razne vrste kazni (da li novčane ili utakmice bez publike). I šta sam ja novo rekao? Ništa.

Milovan

pre 9 godina

Ja sam zvezdas ali moram ovo reci A STO bi to ovo bio antisemitizam i uvreda?! Na transparentu su jevreji posebna kategorija i odvojeni su od drugih sa "and" dakle sta je problem? Koliko su srbe razni prozivali po Evropi sa paralima niko nije kažnjen za antisrbizam znaci najbolje da se zabrani riječ "jevrej" jer kako je krenulo nećemo je smjeti ni izgovoriti

hurricane

pre 9 godina

Fora je dobra za ljude koji prate navijanje, taj svijet i bockanja koja su njegov sastavni dio. Problem je samo engleski mozak, koji uvijek trazi da se osjeti uvrijedjeno. Mislim da ce UEFA nazalost iskoristiti priliku da napuni svoj, a isprazni nas budzet...

fica

pre 9 godina

pitanje prosto zasto i dokle vise / kao mi smo duhoviti i sada opet sve pare ce otici na kaznu...zar ne postoji neko da obidje stadion i kaze to sme to ne sme...ako ne moze policija ,vlast pustite onoga sto skida traku kapitenu...zasto ? da li ce se narod opametiti vise..jedan glupavi plakat bice vazniji nego cela utakmica,pa ogradite se vise od tih budala ili ste i vi budale?

realista

pre 9 godina

Gde je nestao stari fudbal kad si mogao da bockaš protivnika sa ovakvim natpisima...na kraju će fudbal da se gleda sa 3d naočarima uz pokrilje uefe.

Nataeos

pre 9 godina

Moramo uvek da se istaknemo sa nekim debilima, ni humor ne znaju šta je! Slika je tu, vidi se ko su i šta su, i lupiti im zabranu da više dolaze! Mislim to bi u normalnoj zemlji tako išlo.

Qwerty

pre 9 godina

da je uprava Partizana pametna, sad odmah saopstenje kojim se osudjuje ovaj potez i zabrana ovima koji drze transparent da udju na stadion - dozivotno. i akcija mupa da ih malo odvede do Padisnke Skele i okolnih njiva, ima dosta posla za tako zaludne.

ili ce da Partizan popije jednu masnu novcanu kaznu.

Nema trece.
(crnobeli delija, 18. septembar 2014 22:44)

Druze, oni su uprava...

Gobar

pre 9 godina

A zasto niko ne pokaze video na kojem se vidi kako stadion olimpiko u Rimu je sav u dimu posto je AS Roma bila domacin protiv CSKA iz Moskve, i kako su nasa braca navijaci CSKA iz Moskve, kako su ih navijaci Rome bili gadali bakljama. Kad navijaci AS Rome pale baklje onda Uefa kaze moze. Za sve ljude koji zele da pogledaju video tog incidenta u Rimu, onda neka ga pogledaju na Ultras Tifo. Netu.

T-Mac

pre 9 godina

Uprava da je pametna da trazi da se identifikuje ova grupica i da im dostavi racun uefe jer ce nas gotovo sigurno kazniti. Tuzite ove osobe i trazite da oni plate kaznu i zabranite im ulazak na stadion dozivotno. Ne trebaju nam ovakvi jer sad u drugi plan pada odlicna partija igraca zbog njihove gluposti.
(Partizan Forever, 18. septembar 2014 23:46)
PODRSKA ZA OVAJ PREDLOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nucky Thompson

pre 9 godina

@Miki, u pravu si drugar, ali konkretno ova poruka nema veze ni sa fudbalom. Ujka Nucky gazi 41. i ima preko 25 godina staza Juga, gostovanja ex-yu, Evrope, i previse je politikckih poruka na Evropskim stadionima. Pa Toma iz NS je svojevremeno mahao Radikalskom zastavom na Jugu, a da ne pricam kako su navijaci pojedinih klubova podijeljeni na tribinama po pplitickim pogledima. Duga je tema, a osnova mog komentara je da ne treba da bude nista osim sportskih i navijackih poruka ( medjusobna prepucavanja su naravno ok) na stadionima, halama. Poz

Dejan

pre 9 godina

Glup transparent s obzirom na istoriju kluba...
(anti-fasisti, 18. septembar 2014 22:20)
Pa, po istoriji Partizan je Hrvatski klub, mislim, osnovan je tamo, zar ne, pa prebacen u Beograd. Ti si verovatno mislio sa obzirom na ime kluba. E, to je vec druga stvar, jer je cinjenica da je bilo dosta pripadnika Jevrejske nacionalnosti u redovima partizana.

grobar

pre 9 godina

Ovakve stvari kretenima daje smisao u zivotu. Na zalost, nakotilo ih se. Niti znaju sta Partizan predstavlja nego tu dodju da se "promovisu". Kakav je to jad od policije kada nije poslala vaspitnu jedinicu? U normalnim zemljama bi vec pljustale ostavke. Usput, ovo nema nikakve veze sta Srbi osjecaju prema Jevrejima. Mislim da je moguce da je sve ovo I podmetnuto jer ovakvi likovi se prodaju za par grama necega I sve je moguce. Prije par godina je tako divljala grupica cetnickih "navijaca" i nikada se nije ispitalo ko stoji iza toga, da li obicni debili ili nesta drugo. U svakom slucaju je drzava davno obecala da ce se pozabaviti sa kriminalcima na tribinama- i, naravno, od svega je ostalo jedno veliko "nista". Niko normalan ne ide tamo gdje su ti nazovi "navijaci" jer se tu nalaze jedni od najozglasenijih kriminalaca. Dileri, ubice,...

vladablok9a

pre 9 godina

Svim dusebriznicima kojih ima mnogo sudeci po procitanim komentarima jedan mali dopunski cas o totenhemu. Ovim ne opravdavam nista, ali kad vec osudjujete, a tesko da ista znate mozda je vreme i da naucite nesto.
Totenhem je jevrejski klub, smesten je u severnom londonu u jevrejskoj cetvrti, i vecina navijaca su jevreji. Sami navijaci Totenhema sebe nazivaju "Zidovima" kao i svi ostali navijaci u engleskoj sto ih nazivaju tako, jednostavno ljudi su sami sebi dali takav naziv, nebrojeno puta su imali problema sa fudbalskom asocijacijom engleske zbog tekstova navijackih pesama gde se u mnogima moze cuti i "Jews".
Ako navijac zvezde npr sebe naziva ciganom to je u redu ali ako mu neko drugi kaze da je cigan onda je to provokcija, antisemitizam ili kako god da to nazovete?
Jednostavno Englezi ce se praviti "englezi" i ovo ce im biti necuveno, ali zato njihovo dvoriste niko ne moze da vidi jer su na tribinama bubice, a danima pred pocetak utakmice nije vazno sta se desava jer to niko ne vidi.
Inace trenutno njihov igrac je imao lepu pesmicu "Adebayor, Adebayor! Your dad washes elephants and your mum is a whore! " o drugim pesmama da i ne govorim a na youtube-u ih mozete mnogo naci. To je fudbal i to su navijaci, svugde isti nemoj da smo mi kao uvek najgori i da se zgrazavamo, a u ostalim zemljama na tribinama su samo akademici

Nislija

pre 9 godina

Ocigledno je da ljudi koji isticu ovakve trasparente nemaju dovoljno mozdanih vijuga da bi shvatili zasto je ovo lose, a sa njima i oni ljudi koji ovo opravadvaju i nazivaju navijackim bockanje, zato bi kazna trebala biti izbacivanje partizana iz evropskih takmicenja, drakonska kazna od nekoliko miliona evra, taman toliko da se klub ugasi, i da se ne sete da ga ikada vise obnove, pa valjda ce onda nesto proci kroz neandertalski debele lobanje ljudi koji ovako nesto opradavaju, sve jedno da li su odavde ili odande ili odakle god bili.

kosmos stasmos

pre 9 godina

Ovo u Engleskoj mogu da im pokazuju protivnicki navijaci, to je njihovo lokalno prepucavanje, ali sta vi mucenici iz Srbije imate ovo da im pokazujete?!

Arijevci iz Marinkove Bare

pre 9 godina

Al su se setili! Ma, kako su samo duhoviti... Pa još ne vole Jevreje, a Jevreja u životu nisu videli, a bogme ni ono drugo...

rade

pre 9 godina

FK Partizan da hitno se ogradi od ovih navijaca i uputi izvinjenje uvredjenima. Ne treba da bude kaznjen klub zbog ove male grupe primitivaca.

Sa nama ovakvima u Evropu?

pre 9 godina

sta ste se uvatili za jedan transparent ,odrzali smo cas iz navijanja
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (cela, 18. septembar 2014 22:30)

E bravo ti ga bravo. Trebao si da odgledas mec Borussia Dortmund vs Arsenal na Signal iduna parku, i da vidis kako se drzi cas iz navijanja. A trebao si da gledas i prosle godine, kad su ispali od Reala, da vidis kako su ih tad navijaci podrzali i kako su navijali-ali ne videh nigde antisemitske parole i transparente, versku i rasnu mrznju...ne videh ni baklje, tuce i sl. To moze da se vidi samo kod nas Balkanaca, Rusa, Poljaka i ostalih Sugubinaca. -.-

Branimir

pre 9 godina

Ne znam po cemu je ovo antisemitizam? Navijacki transparent, malo bockanja i cao, zdravo. Da li sme uopste da se pomene rec jevrej, osim u slucaju da bude pohvalno, a da se ne pominje antisemitizam? Najbolje da se ta rec povuce iz upotrebe.

Kum

pre 9 godina

Grobari, ovo vam nije trebalo, ni najmanje. Igrali ste super, ali sad mogu da usida vam zavrcu, pogotovo jer ste u bliskoj proslosti vec imali velikih problema zbog ocajnog ophodjenja prema jevrejima, a Evropa je izuzetno alergicna na tako nesto.

o.lj.k.

pre 9 godina

Idiotski i nepotrebno, klub koji je evidentno u problemima do guse, od svojih pristalica umesto da dobije pomoc kupovinom ulaznica, dobija verovatno jos veci minus zbog kazne koja ce usledititi nego sto je bila zarada.To je svima sada jasno i nije sporno, jedino mi je sporno sto NAS medij to objavljuje i potencira. Ok, ne treba da precutite, ali sacekajte da nas kazne, pa onda to sve objavite... Ovako, sticem utisak da pre zvanicne reakcije provocirate jos ostriju. Pa ok, ako vam je to zadovoljstvo, neka bude, ali to nece pomoci vasem omiljenom klubu da sledece godine dobije licencu za Evropu. Time sto ce i nas izbaciti (novcano kazniti), vama nece biti bolje, kada se i mi raspadnemo kao vi, bice samo dva losa, nikako to vama nece doneti dobro...

Miki

pre 9 godina

@navijam za Partizan, gledao sam utakmicu online, ali ovo je nedopustivo!!! Uopste, smatram da politici nije mjesto na tribinama i u sportu!
(nucky thompson, 18. septembar 2014 22:24)

Tompsone, tebi svaka cast sto volis partizan i na pesmama na koje se oni seku ali te molim da mi objasnis gde si ti ovde video politiku

Grobar do groba

pre 9 godina

A odakle je poreklo reci hooligans? Iz Engleske. 2 Italie.3 Francuske.4 Holandie.5 Nemacke.6 Grcke. 7 Rusije. Srbije.8 Crne Gore9 Hrvacke 10 Bosne 11 Republike Srpske. Izraela.12 Rec je iz Latinskog.

Boll

pre 9 godina

U najavi je da ce se preostale dve utakmice igrati pred praznim tribinima, znajuci UEFA-u i njenu "blagonaklonost" prema nama. Kakav glup potez, samo da mi je videti pametnjakovica koji je to smislio.

dupli_kantar

pre 9 godina

Navijaci Totenhema sami sebe nazivaju "Jids" ili "The Jids", nisam siguran.
James Cameron, Prime minister of GB je trazio da im se ovo ime zabrani/ukine, oni nisu dali.

Samim tim, ne vidim nista sporno ovde.

Goran

pre 9 godina

najbolje jos za ovo da ih kazne
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (meksikanac, 18. septembar 2014 22:00)

Cekaj malo ... da li si ti svestan sta je to "ovo"? Covece, ovo je ozbiljna nacionalno-verska uvreda. Naravno da treba da nas kazne. Ne znam samo odakle tolika kolicina gluposti na srpskim tribinama, kao da nas neko sa strane pali i onda se u pozadini kikoce kako smo glupo naseli ... ili ja to imam preveliko misljenje o nasoj inteligenciji, pa ne mogu da prihvatim da su ovakve gluposti proizvod nasih sopstvenih mozgova.

Slauter

pre 9 godina

Prva reakcija mi je bila - ne mogu da verujem kakvi idioti.
Ali ovo 'and', koje nisam odmah video, ipak menja kontekst, Jevreji se ne vredjaju, a ovo drugo je provokacija za navijace.
Je l' "Jew" uvreda za Jevreje? Ako jeste, izvinjavam se.
Ili nisam nista razumeo?
Hvala na objasnjenju i minusima. Nadam se da ima neko raspolozen da obrazlozi.

Partizan Forever

pre 9 godina

Uprava da je pametna da trazi da se identifikuje ova grupica i da im dostavi racun uefe jer ce nas gotovo sigurno kazniti.
Tuzite ove osobe i trazite da oni plate kaznu i zabranite im ulazak na stadion dozivotno.
Ne trebaju nam ovakvi jer sad u drugi plan pada odlicna partija igraca zbog njihove gluposti.

Bojan Jovanović

pre 9 godina

Ja stvarno ali stvarno ne mogu da shvatim kako neko može da sebe naziva navijačem Partizana a da onda uradi ovako nešto ? Pa može ovo da bude smešno kome hoće ali odakle nekom ideja da se navija tako što se trudiš da što kvalitetnije uvrediš protivnika ? Svi koji kažu nije ovo nešto, pa ljudi ko vas pita bre ? Svi znamo da se UEFA pita i da jedva čeka ovakve idiotarije pa da nas kazni ili ne daj Bože izbaci. Svi znamo a opet je neko ovo uradio !!! A tvrdi da voli Partizan ??? Pa zar nije bila dovoljna i za nauk ona godina (2007) kad smo bili jaki ko "crna zemlja" i napucali tuce golova Zrinjskom pa nas izbacili zbog morona što su nosili transparent "nož, žica, Srebrenica" ? Kakvi ste to navijači kad stalno štetite Partizan (kakvi ste ljudi da ne pitam) ? Dajte imena tih ljudi da svi znamo ko je krivac za kaznu koje će sigurno biti. Treba Partizan da ih tuži i da im zabrani da ikad više uđu na stadion.

Pera Trta

pre 9 godina

Budalastina koju nisam mogao ni da procitam sa istocne tribine jer je bila velicine 150X150. Ne verujem da je iko od gostujucih navijaca ili fudbalera uspeo da je procita. Ali ce zato klub da popije zestoku kaznu. Bravo za tupoglavce sa juzne tribine. Mozak im nikad nije smetao.

Milenko

pre 9 godina

I treba vala da kazne,pa cak i da izbace iz daljeg takmicenja. Nismo jednom vec vise puta opominjani za slicne ispade koji su jos samo majmunima simpaticni. Ako vec toliko odbijamo da se civilizujemo, onda nismo ni za sta drugo nego da nas izoluju, pa neka igramo seosku ligu. Tu nam je negde, na tom nivou i futbal, tako da nece biti steta, a mozda samo tako nesto naucimo.

crnobeli delija

pre 9 godina

da je uprava Partizana pametna, sad odmah saopstenje kojim se osudjuje ovaj potez i zabrana ovima koji drze transparent da udju na stadion - dozivotno. i akcija mupa da ih malo odvede do Padisnke Skele i okolnih njiva, ima dosta posla za tako zaludne.

ili ce da Partizan popije jednu masnu novcanu kaznu.

Nema trece.

Марко

pre 9 godina

Не могу да схватим шта је у питању. Да ли су сами дошли на ту идеју немајући појма колико штете могу да нанесу и свом клубу, и што је још важније, својој земљи? Или смо ми као друштво толико слаби и неповезани да их је неко ко нам жели зло убедио да то ураде, а да ови ликови нису схватили колико је лоше то што раде?

Хрватска је починила геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима у 2. светском рату и осведочено нема пријатељски став ни према једном од тих народа, да не употребим теже речи. Да ли можете да замислите да се овако нешто деси у Хрватској, односно неком Хрватском клубу у међународном такмичењу? Мислите да би некоме коме је посао да се бави тим стварима (спортски функционер, полиција, државна безбедност, ...) промакло нешто овакво? То Хрвати никад не би дозволили, бар не на међународној сцени. А ми?

Лоше, лоше, ...

У памет! Кад ако не сад, да не би било касно!

Поздрав свима и хвала!

Branko

pre 9 godina

Za kog mog uzimaju lična dokumenta prilikom kupovine karata, ako to nikad ne primene? Ovde se vide svako pojedinačno lice koje drzi transparent, pa neka im ispostave racun koji ce da naplate Partizanu. Ko je iz uprave dozvolio da se unese ovo na stadion? Povraća mi se više od tih idiota. Koliko treba da mrziš Partizan, pa da ovo uradiš? Ova slika je na naslovnici sportske rubrike DailyMail.

Booom

pre 9 godina

Neverovatno koliko pameti nemaju,kazna ce biti ogromna , uvek neko mora da pokvari vece i ceo utisak, jug ce biti prazan (po kazni uefe) na svim ostalim euro utakmicama.

Objavite ki komentar

pre 9 godina

Ovo je radjeno u fotoshopu! Bio sam par metara od tog ulaza i tu je stajao transparent sa grbom grobara i partizana i belom pozadinom! Jbt ne mogu da verujem sta sam video

nucky thompson

pre 9 godina

navijam za Partizan, gledao sam utakmicu online, ali ovo je nedopustivo!!! Uopste, smatram da politici nije mjesto na tribinama i u sportu!

ludinovinar

pre 9 godina

Jevreji nam nikad nista lose nisu utadili, za njih postovanje! Nije trebalo tako moji Grobari.. :-( Svaka cast nasim igracima na dobroj utakmici, Totenhem je sila.. Svako dobro!

Igor

pre 9 godina

S jedne strane mi je ovo duhovito, s druge strane mi je zao sto u zivimo u svetu gde se ne shvata kolektivna sala. Administracija zeli da od ljudi napravi debile, a ljudi se svugde u svetu prozivaju, kao sto je slucaj i u doticnoj seriji.

sever 4ever

pre 9 godina

najbolje jos za ovo da ih kazne
(meksikanac, 18. septembar 2014 22:00)
Tebi je ovo verovatno zanimljivo i cool pošto smatraš da ovakve stvari nisu za kažnjavanje.
U nekoj normalnoj zemlji ne bi odgovarao klub već bi ovakvi pametnjakovići bili uhapšeni, kažnjeni, a na stadion bi im bio ulaz zabranjen.

Monarhista

pre 9 godina

Rodjen sam u Beogradu, ali ne zivim u njemu vec 40 godina. ne mogu da verujem da je ovo moguce u mom gradu. Kad je Tito bio ziv, tako nesto je bilo nemoguce.
(Kosta, 18. septembar 2014 21:58)

Da mu se pozalis cim ga budes vid`o....

duh sa sekirom

pre 9 godina

...ovo nije antisemitska poruka.
...to razumeju oni koji znaju da su vlasnici Totenhema Jevreji, ovo je navijacko peckanje koje ljudi optereceni politikom, ratovima, tabloidima ne kapirate...na zalost.

ClaudeG

pre 9 godina

Ajde vi novinari sto palite vatru, objasnite mi, ako vam neko kaze da ste Srbin da li bi ste se uvredili? Ne? A zasto bi se neko uvredio neko ko je Jevrej uvredio ako mu kazemo da je Jevrej? Objasnite mi u cemu je razlika? Manite me tih EU gluposti.

zZz

pre 9 godina

Ja iako grobar bi nas izbacio iz daljeg takmicenja zbog ovoga, pored toga sto zelim da uprava ode pre bi voleo da se otarasimo ovih retarda, pa dokle vise da nas brukaju ovi imbecili koji misle da su duhoviti. Uefa ce se sladiti opet sa nama zbog najveceg olosa koji postoji.

DejaKG

pre 9 godina

Videla žaba da se konj potkiva....Nikad mi nije bilo jasno kako neko u Srbiji može da vređa Jevreje.Kakve mi veze imamo sa tom "tekovinom"zapada pa ako hoćete i zapadnih crkava.Pa u ovoj zemlji Šumadijski seljaci su rizikovali svoje živote spašavajući Beogradske jevrejske porodice.I sad neki,ne znam kako bih ga nazvao, razvije ovakav transparent...Zašto?

Reporter

pre 9 godina

Neverovatno koliko pojedinci i grupe ili grupice daju sebi za pravo da se na osnovu ovih, ovakvih ili sličnih unutrašnjih frustacija i ničim izazvanih ispada, krajnje neodgovorno odnose prema voljenom klubu, gradu, srpskom narodu i državi uopšte. Ima li kraja bezumlju pojedinaca ?

Boki Peric

pre 9 godina

Na Daily Mail sajtu vec pise da ce Totenhem u roku od 48 sati poslati UEFI apel da se Partizan kazni. Bravo "navijaci" nadam se da ste zadovoljni. Zbog grupe budala opet saljemo u svet sliku gde ispadamo primitivci.

Reporter

pre 9 godina

Neverovatno koliko pojedinci i grupe ili grupice daju sebi za pravo da se na osnovu ovih, ovakvih ili sličnih unutrašnjih frustacija i ničim izazvanih ispada, krajnje neodgovorno odnose prema voljenom klubu, gradu, srpskom narodu i državi uopšte. Ima li kraja bezumlju pojedinaca ?

MC

pre 9 godina

Umesto da se iskoristi prilika što Partizan igra u Evropi i da se na svakoj utakmici napuni stadio kako bi se zaradilo nešto od karata sad je velika verovatnoća da klub bude kažnjen sa par utakmica bez prisustva publike. A sve samo zbog nepromišljenosti.

Unknown19G70

pre 9 godina

Sve je ok sa porukom. Ništa uvredljivo.. samo pokazuje da su navijači Totenhema Jevreji i p****ce, i sad sto su to Jevreji, pa zbog toga će i da verovatno bude kazna, ali poruka je originalna u navijačkom svetu, koji naravno većina ne razume.

kosovski ciklus

pre 9 godina

Srbi su poznati da u ime ljubavi cine medvedju uslugu svojoj drzavi ,svome klubu svojoj porodici i svemu onome sto oni navodno vole.

zvr

pre 9 godina

Pa ako stigne kazne treba da nadju ove sa slike pa neka oni plate i cist racun. Pa da vidimo kad ce neko opet da se seti da uradi nesto slicno kad pljune 20-30 hiljada.

n

pre 9 godina

Dobro pogledajte ove likove sto drze i sto su napravili ovaj transparent, ovi ljudi mrze Partizan u to budite sigurni. Naravno da ce nas Uefa sad kazniti ali ove bas briga za to, oni su ispali face.
Nadam se da vise nikad nece doci na stadion. Sada englezi ima da nas proglase rasistima,fasistima a zbog koga? Zbog ovakvih tipova, ovi ljudi predstavljaju propast Partizana.

box

pre 9 godina

Potuno promaseno i nepotrebno. Al stvar je u sledecem. Ljudi u Srbiji nisu antisemiti niti su ikada bili, pokusali su da budu "lucidni" i da se ugledaju na navijace ostalih kulubova na Ostrvu koji ne vole Totenhem ne znajuci kakvu tezinu antisemitske poruke imaju u razvijenoj Evropi. Dobar deo evrposkih zemalja ima ukorenjenu tradiciju anticionizma, i mnoge zemlje su imale periode fobicnog poimanja Jevreja, proganjali su ih i ubijali, zbog toga su danas jako osetljivi po pitanju diskriminacije Jevreja. Ovi nasi balvani nesvesni takvih stvari rizikuju da sebi naprave opasan problem i to tamo gde ga nema, odnosno gde ne postoji mrznja prema Jevrejima, naprotiv Jevreji su kao stradalnici zajedno sa Srbima u drugom svetskom ratu ovde uvek preoznavani kao bliski, kao ljudi sa kojima nas je muka spojila. Slicna stvar se desava i kada preuzimaju fasisticke simbole u svojoj koreografiji a na bazi popularne navijacke kulture uvezene sa zapada pa nas Zapad brze bolje proglasi fasistima a mi ne da to nisamo nego smo od tog istog fasizma propatili tolko da nas je sad za petinu manje. Konstantno sebi stvaramo probleme tako gde ih nema i sebi kopamo raku.

Kosta

pre 9 godina

Rodjen sam u Beogradu, ali ne zivim u njemu vec 40 godina. ne mogu da verujem da je ovo moguce u mom gradu. Kad je Tito bio ziv, tako nesto je bilo nemoguce.

Kosta

pre 9 godina

Rodjen sam u Beogradu, ali ne zivim u njemu vec 40 godina. ne mogu da verujem da je ovo moguce u mom gradu. Kad je Tito bio ziv, tako nesto je bilo nemoguce.

DejaKG

pre 9 godina

Videla žaba da se konj potkiva....Nikad mi nije bilo jasno kako neko u Srbiji može da vređa Jevreje.Kakve mi veze imamo sa tom "tekovinom"zapada pa ako hoćete i zapadnih crkava.Pa u ovoj zemlji Šumadijski seljaci su rizikovali svoje živote spašavajući Beogradske jevrejske porodice.I sad neki,ne znam kako bih ga nazvao, razvije ovakav transparent...Zašto?

Boki Peric

pre 9 godina

Na Daily Mail sajtu vec pise da ce Totenhem u roku od 48 sati poslati UEFI apel da se Partizan kazni. Bravo "navijaci" nadam se da ste zadovoljni. Zbog grupe budala opet saljemo u svet sliku gde ispadamo primitivci.

Pera Trta

pre 9 godina

Budalastina koju nisam mogao ni da procitam sa istocne tribine jer je bila velicine 150X150. Ne verujem da je iko od gostujucih navijaca ili fudbalera uspeo da je procita. Ali ce zato klub da popije zestoku kaznu. Bravo za tupoglavce sa juzne tribine. Mozak im nikad nije smetao.

Monarhista

pre 9 godina

Rodjen sam u Beogradu, ali ne zivim u njemu vec 40 godina. ne mogu da verujem da je ovo moguce u mom gradu. Kad je Tito bio ziv, tako nesto je bilo nemoguce.
(Kosta, 18. septembar 2014 21:58)

Da mu se pozalis cim ga budes vid`o....

box

pre 9 godina

Potuno promaseno i nepotrebno. Al stvar je u sledecem. Ljudi u Srbiji nisu antisemiti niti su ikada bili, pokusali su da budu "lucidni" i da se ugledaju na navijace ostalih kulubova na Ostrvu koji ne vole Totenhem ne znajuci kakvu tezinu antisemitske poruke imaju u razvijenoj Evropi. Dobar deo evrposkih zemalja ima ukorenjenu tradiciju anticionizma, i mnoge zemlje su imale periode fobicnog poimanja Jevreja, proganjali su ih i ubijali, zbog toga su danas jako osetljivi po pitanju diskriminacije Jevreja. Ovi nasi balvani nesvesni takvih stvari rizikuju da sebi naprave opasan problem i to tamo gde ga nema, odnosno gde ne postoji mrznja prema Jevrejima, naprotiv Jevreji su kao stradalnici zajedno sa Srbima u drugom svetskom ratu ovde uvek preoznavani kao bliski, kao ljudi sa kojima nas je muka spojila. Slicna stvar se desava i kada preuzimaju fasisticke simbole u svojoj koreografiji a na bazi popularne navijacke kulture uvezene sa zapada pa nas Zapad brze bolje proglasi fasistima a mi ne da to nisamo nego smo od tog istog fasizma propatili tolko da nas je sad za petinu manje. Konstantno sebi stvaramo probleme tako gde ih nema i sebi kopamo raku.

Bojan Jovanović

pre 9 godina

Ja stvarno ali stvarno ne mogu da shvatim kako neko može da sebe naziva navijačem Partizana a da onda uradi ovako nešto ? Pa može ovo da bude smešno kome hoće ali odakle nekom ideja da se navija tako što se trudiš da što kvalitetnije uvrediš protivnika ? Svi koji kažu nije ovo nešto, pa ljudi ko vas pita bre ? Svi znamo da se UEFA pita i da jedva čeka ovakve idiotarije pa da nas kazni ili ne daj Bože izbaci. Svi znamo a opet je neko ovo uradio !!! A tvrdi da voli Partizan ??? Pa zar nije bila dovoljna i za nauk ona godina (2007) kad smo bili jaki ko "crna zemlja" i napucali tuce golova Zrinjskom pa nas izbacili zbog morona što su nosili transparent "nož, žica, Srebrenica" ? Kakvi ste to navijači kad stalno štetite Partizan (kakvi ste ljudi da ne pitam) ? Dajte imena tih ljudi da svi znamo ko je krivac za kaznu koje će sigurno biti. Treba Partizan da ih tuži i da im zabrani da ikad više uđu na stadion.

Branimir

pre 9 godina

Ne znam po cemu je ovo antisemitizam? Navijacki transparent, malo bockanja i cao, zdravo. Da li sme uopste da se pomene rec jevrej, osim u slucaju da bude pohvalno, a da se ne pominje antisemitizam? Najbolje da se ta rec povuce iz upotrebe.

crnobeli delija

pre 9 godina

da je uprava Partizana pametna, sad odmah saopstenje kojim se osudjuje ovaj potez i zabrana ovima koji drze transparent da udju na stadion - dozivotno. i akcija mupa da ih malo odvede do Padisnke Skele i okolnih njiva, ima dosta posla za tako zaludne.

ili ce da Partizan popije jednu masnu novcanu kaznu.

Nema trece.

duh sa sekirom

pre 9 godina

...ovo nije antisemitska poruka.
...to razumeju oni koji znaju da su vlasnici Totenhema Jevreji, ovo je navijacko peckanje koje ljudi optereceni politikom, ratovima, tabloidima ne kapirate...na zalost.

ludinovinar

pre 9 godina

Jevreji nam nikad nista lose nisu utadili, za njih postovanje! Nije trebalo tako moji Grobari.. :-( Svaka cast nasim igracima na dobroj utakmici, Totenhem je sila.. Svako dobro!

Partizan Forever

pre 9 godina

Uprava da je pametna da trazi da se identifikuje ova grupica i da im dostavi racun uefe jer ce nas gotovo sigurno kazniti.
Tuzite ove osobe i trazite da oni plate kaznu i zabranite im ulazak na stadion dozivotno.
Ne trebaju nam ovakvi jer sad u drugi plan pada odlicna partija igraca zbog njihove gluposti.

ClaudeG

pre 9 godina

Ajde vi novinari sto palite vatru, objasnite mi, ako vam neko kaze da ste Srbin da li bi ste se uvredili? Ne? A zasto bi se neko uvredio neko ko je Jevrej uvredio ako mu kazemo da je Jevrej? Objasnite mi u cemu je razlika? Manite me tih EU gluposti.

zZz

pre 9 godina

Ja iako grobar bi nas izbacio iz daljeg takmicenja zbog ovoga, pored toga sto zelim da uprava ode pre bi voleo da se otarasimo ovih retarda, pa dokle vise da nas brukaju ovi imbecili koji misle da su duhoviti. Uefa ce se sladiti opet sa nama zbog najveceg olosa koji postoji.

Booom

pre 9 godina

Neverovatno koliko pameti nemaju,kazna ce biti ogromna , uvek neko mora da pokvari vece i ceo utisak, jug ce biti prazan (po kazni uefe) na svim ostalim euro utakmicama.

Unknown19G70

pre 9 godina

Sve je ok sa porukom. Ništa uvredljivo.. samo pokazuje da su navijači Totenhema Jevreji i p****ce, i sad sto su to Jevreji, pa zbog toga će i da verovatno bude kazna, ali poruka je originalna u navijačkom svetu, koji naravno većina ne razume.

Goran

pre 9 godina

najbolje jos za ovo da ih kazne
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (meksikanac, 18. septembar 2014 22:00)

Cekaj malo ... da li si ti svestan sta je to "ovo"? Covece, ovo je ozbiljna nacionalno-verska uvreda. Naravno da treba da nas kazne. Ne znam samo odakle tolika kolicina gluposti na srpskim tribinama, kao da nas neko sa strane pali i onda se u pozadini kikoce kako smo glupo naseli ... ili ja to imam preveliko misljenje o nasoj inteligenciji, pa ne mogu da prihvatim da su ovakve gluposti proizvod nasih sopstvenih mozgova.

n

pre 9 godina

Dobro pogledajte ove likove sto drze i sto su napravili ovaj transparent, ovi ljudi mrze Partizan u to budite sigurni. Naravno da ce nas Uefa sad kazniti ali ove bas briga za to, oni su ispali face.
Nadam se da vise nikad nece doci na stadion. Sada englezi ima da nas proglase rasistima,fasistima a zbog koga? Zbog ovakvih tipova, ovi ljudi predstavljaju propast Partizana.

Boll

pre 9 godina

U najavi je da ce se preostale dve utakmice igrati pred praznim tribinima, znajuci UEFA-u i njenu "blagonaklonost" prema nama. Kakav glup potez, samo da mi je videti pametnjakovica koji je to smislio.

nucky thompson

pre 9 godina

navijam za Partizan, gledao sam utakmicu online, ali ovo je nedopustivo!!! Uopste, smatram da politici nije mjesto na tribinama i u sportu!

Branko

pre 9 godina

Za kog mog uzimaju lična dokumenta prilikom kupovine karata, ako to nikad ne primene? Ovde se vide svako pojedinačno lice koje drzi transparent, pa neka im ispostave racun koji ce da naplate Partizanu. Ko je iz uprave dozvolio da se unese ovo na stadion? Povraća mi se više od tih idiota. Koliko treba da mrziš Partizan, pa da ovo uradiš? Ova slika je na naslovnici sportske rubrike DailyMail.

zvr

pre 9 godina

Pa ako stigne kazne treba da nadju ove sa slike pa neka oni plate i cist racun. Pa da vidimo kad ce neko opet da se seti da uradi nesto slicno kad pljune 20-30 hiljada.

Slauter

pre 9 godina

Prva reakcija mi je bila - ne mogu da verujem kakvi idioti.
Ali ovo 'and', koje nisam odmah video, ipak menja kontekst, Jevreji se ne vredjaju, a ovo drugo je provokacija za navijace.
Je l' "Jew" uvreda za Jevreje? Ako jeste, izvinjavam se.
Ili nisam nista razumeo?
Hvala na objasnjenju i minusima. Nadam se da ima neko raspolozen da obrazlozi.

sever 4ever

pre 9 godina

najbolje jos za ovo da ih kazne
(meksikanac, 18. septembar 2014 22:00)
Tebi je ovo verovatno zanimljivo i cool pošto smatraš da ovakve stvari nisu za kažnjavanje.
U nekoj normalnoj zemlji ne bi odgovarao klub već bi ovakvi pametnjakovići bili uhapšeni, kažnjeni, a na stadion bi im bio ulaz zabranjen.

Milenko

pre 9 godina

I treba vala da kazne,pa cak i da izbace iz daljeg takmicenja. Nismo jednom vec vise puta opominjani za slicne ispade koji su jos samo majmunima simpaticni. Ako vec toliko odbijamo da se civilizujemo, onda nismo ni za sta drugo nego da nas izoluju, pa neka igramo seosku ligu. Tu nam je negde, na tom nivou i futbal, tako da nece biti steta, a mozda samo tako nesto naucimo.

kosovski ciklus

pre 9 godina

Srbi su poznati da u ime ljubavi cine medvedju uslugu svojoj drzavi ,svome klubu svojoj porodici i svemu onome sto oni navodno vole.

Miki

pre 9 godina

@navijam za Partizan, gledao sam utakmicu online, ali ovo je nedopustivo!!! Uopste, smatram da politici nije mjesto na tribinama i u sportu!
(nucky thompson, 18. septembar 2014 22:24)

Tompsone, tebi svaka cast sto volis partizan i na pesmama na koje se oni seku ali te molim da mi objasnis gde si ti ovde video politiku

MC

pre 9 godina

Umesto da se iskoristi prilika što Partizan igra u Evropi i da se na svakoj utakmici napuni stadio kako bi se zaradilo nešto od karata sad je velika verovatnoća da klub bude kažnjen sa par utakmica bez prisustva publike. A sve samo zbog nepromišljenosti.

Reporter

pre 9 godina

Neverovatno koliko pojedinci i grupe ili grupice daju sebi za pravo da se na osnovu ovih, ovakvih ili sličnih unutrašnjih frustacija i ničim izazvanih ispada, krajnje neodgovorno odnose prema voljenom klubu, gradu, srpskom narodu i državi uopšte. Ima li kraja bezumlju pojedinaca ?

dupli_kantar

pre 9 godina

Navijaci Totenhema sami sebe nazivaju "Jids" ili "The Jids", nisam siguran.
James Cameron, Prime minister of GB je trazio da im se ovo ime zabrani/ukine, oni nisu dali.

Samim tim, ne vidim nista sporno ovde.

Komša

pre 9 godina

Ileš Špic,madjarski Jevrejin i trener našeg kluba od 1946 do '55. godine.Partizan je sa njim na čelu osvojio dva prvenstva i tri kupa.Ovaj ljubitelj slikarstva (kao Dule) se saživeo sa klubom stvorenim na olmpijskim principima i bio omiljen medju fudbalerima i navijačima (naročito posle čuvenih 7:1 ) . Kroz naš FK i JSD uopše je prošlo mnogo sportista različitih vera,nacija pa i rasa i naši navijači nikada nikoga od njih nisu gledali kao stranca.
Ako ni zbog čega drugog (a ima zašto) onda zbog ovog čoveka i zbog svog neznanja treba da se stidite.
Hajduk je nekada bio kosmopolitski klub kao i Partizan.U Beogradu si mogao da nadješ dosta ljudi koji su za taj klub navijali iako nikakve veze sa Splitom imali nisu.Šovinisti su taj klub sveli
na lokalni klubić za koji i Hrvati van Splita retko navijaju.Da li to hoćete da napravite od Partizana?
Malo guglanja,malo upoznavanja istorije JSD pa onda odlučite još jednom da li je Partizan klub za vas ili ne.Ne pljujte ono što je decenijama stvarano.
Preporuka - pročitati neki tekst Bože Koprivice.

Igor

pre 9 godina

S jedne strane mi je ovo duhovito, s druge strane mi je zao sto u zivimo u svetu gde se ne shvata kolektivna sala. Administracija zeli da od ljudi napravi debile, a ljudi se svugde u svetu prozivaju, kao sto je slucaj i u doticnoj seriji.

mikin

pre 9 godina

"Ne znam po cemu je ovo antisemitizam? Da li sme uopste da se pomene rec jevrej" (Branimir, 19. septembar 2014 00:02)"
-------------------------------------
Momce, ajde u recenicu "Only Jews and pussies" stavi umesto Jews ... Serbs.
Sta bi onda napisao i kako bi to tumacio?
Nadam se da ce kazna biti primerena ovakvim sovinistickim ispadima. Jednom se moramo nauciti sta je dozvoljeno a sta ne. Kao i ti.

Aca

pre 9 godina

Zvezdaš sam, i samim tim lupite mi 200 minusa, ali ovo što je neko uradio je velika šteta pre svega za vaš klub. I nije za smejanje (jeste originalno ali džaba)jer će sutra to neko uraditi i na zvezdinom, i Vojvodinom stadionu, klubovi će plaćati razne vrste kazni (da li novčane ili utakmice bez publike). I šta sam ja novo rekao? Ništa.

belodedic

pre 9 godina

Na slici se vidi jasno ko drzi transparent,odmah ih uhapsiti i resena stvar...Samo tako moze se vremenom uvesti red na stadionima.Sad ce klub da vrati lovu uefi koju je sinoc mukom osvojio,zbog par budala...

Марко

pre 9 godina

Не могу да схватим шта је у питању. Да ли су сами дошли на ту идеју немајући појма колико штете могу да нанесу и свом клубу, и што је још важније, својој земљи? Или смо ми као друштво толико слаби и неповезани да их је неко ко нам жели зло убедио да то ураде, а да ови ликови нису схватили колико је лоше то што раде?

Хрватска је починила геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима у 2. светском рату и осведочено нема пријатељски став ни према једном од тих народа, да не употребим теже речи. Да ли можете да замислите да се овако нешто деси у Хрватској, односно неком Хрватском клубу у међународном такмичењу? Мислите да би некоме коме је посао да се бави тим стварима (спортски функционер, полиција, државна безбедност, ...) промакло нешто овакво? То Хрвати никад не би дозволили, бар не на међународној сцени. А ми?

Лоше, лоше, ...

У памет! Кад ако не сад, да не би било касно!

Поздрав свима и хвала!

Bik Koji Sedi

pre 9 godina

Ja sam zvezdas ali moram ovo reci A STO bi to ovo bio antisemitizam i uvreda?! Na transparentu su jevreji posebna kategorija i odvojeni su od drugih sa "and" dakle sta je problem? (Milovan)

1) Vi, nabedjeni navijaci, svi ste, od reda, nepismeni (ima i mnogo gorih od tebe) i totalni ignoranti. Ali, u redu - to smo znali, idemo dalje...
2) Neki od vas se samo prave ludi, a drugi su, ocigledno, autenticno glupi.
3) Mozda, ipak, niste svi bas toliko glupi da ne biste mogli shvatiti ako vam se objasni. Pa, evo, da pokusam...
4) Ko ima makar malo pojma o gramatici i logici, zna da veznik "and" ne razdvaja, nego spaja. Ali, ovde je mnogo bitnije ono "only" koje zatvara skup sastavljen od samo dva clana i *implicira* da medju njima nema neke velike razlike. Ako bas i nije "isti kupus, drugo pakovanje", a ono, svakako, pripadaju, manje-vise, istom redu velicina. Niko nece reci "tamo ima samo slonova i miseva". (Ostavi se sad "fools and horses" - to je sasvim drugi par carapa! To je naslov umetnickog dela - samim tim, veza (i to jaka) mora postojati, nije vazno ako je ti ne vidis. Inace bi naslov bio besmislen, pao s Marsa, a to je u umetnosti nedopustivo.)
5) Time sto uvredu implicira, a ne ekspicira, mangup cuva straznjicu pred zakonom i daje sansu advokatu. Dobar advokat ce verovatno uspeti da izboksuje kako tu nema verbalnog delikta, ali, to uvredu, zapravo, cini jos gorom - ocigledno je da je planski smisljena i pazljivo sracunata. A mozda ste, ipak, precenili avdokata?

bgd

pre 9 godina

Ah, čuveno navijačko "mi smo neshvaćeni"...
Što je najgore, i dalje misle da je "štos" genijalan, valjda su toliko odsečeni od realnosti u tom svom "navijačkom svetu" da ne shvataju posledice.. ili ih je briga, jer su mutirali u sociopate.

Da li treba da se objašnjava zašto je Jevreji i pi****e uvredljivo?
Da li zaista treba?

A još crnje je što ovi likovi navijaju za klub koji se zove PARTIZAN.
Čak ni svoj klub ne poštuju.
Zanima ih samo njivovo "bratstvo", ulična banda, iživljavanje frustracija na tribinama - čuvena "dobra atmosfera i navijanje". Jadni, kada im se život na to svodi.
Ali će zato posledice da trpi cela zemlja.

Reporter

pre 9 godina

Neverovatno koliko pojedinci i grupe ili grupice daju sebi za pravo da se na osnovu ovih, ovakvih ili sličnih unutrašnjih frustacija i ničim izazvanih ispada, krajnje neodgovorno odnose prema voljenom klubu, gradu, srpskom narodu i državi uopšte. Ima li kraja bezumlju pojedinaca ?

ekipa iz Ragine Glave

pre 9 godina

Videla žaba da se konj potkiva....Nikad mi nije bilo jasno kako neko u Srbiji može da vređa Jevreje.Kakve mi veze imamo sa tom "tekovinom"zapada pa ako hoćete i zapadnih crkava.Pa u ovoj zemlji Šumadijski seljaci su rizikovali svoje živote spašavajući Beogradske jevrejske porodice.I sad neki,ne znam kako bih ga nazvao, razvije ovakav transparent...Zašto?
(DejaKG, 18. septembar 2014 22:44)

da li je uvreda ako Jevreju kažeš da je Jevrej?! zamisli da je na transparentu umesto JEWS bilo npr. CHILEANS... da li je i onda transparent bezobrazan i provokativan?!

ajde bre dušebrižnici i lažni moralisti, oladite malo! u navijačkom svetu ovakva peckanja i podbadanja su sasvim normalna! siguran sam da su i navijači Totenhema to shvatili kao zezanje, e sad što će njihova uprava da iskoristi svaku šansu da nas kazni i da nam oteža posao to je druga stvar!
pokušavaju da naprave od nas zombije koji će samo ćutati i klimati glavama...ne mislim samo na sport, na sve u životu!
šta je sledeći korak?! da kazne moj klub ako ja zezam mog najboljeg drugara kad izgube u derbiju?!

Transparent je odličan!
p.s. nemam veze sa Grobarima i nisam učestvovao u pisanju transparenta(da nemislite da sam jedan od učesnika koji se brani/opravdava)

Nataeos

pre 9 godina

Ne znam po cemu je ovo antisemitizam? Navijacki transparent, malo bockanja i cao, zdravo. Da li sme uopste da se pomene rec jevrej, osim u slucaju da bude pohvalno, a da se ne pominje antisemitizam? Najbolje da se ta rec povuce iz upotrebe.
(Branimir, 19. septembar 2014 00:02)
Ovo je verovatno pokušaj za humor, ali za to treba imati smisla i uraditi pametno! Ovako su ispali glupi, i samo škode.. Zabraniti im pristup terenima i ćao zdravo.

Sinisa Djuric Sima

pre 9 godina

Ovo im je verovatno podmetnuto od antisemita ili fašista, jer je transparent urađen profesionalno i namenski. Partizan će verovatno dobiti kaznu zbog neobrazovanosti svojih navijača. Jer, kao što znamo, i Jevreji i Srbi su žrtve fašizma. Da parodija bude veća, i klub za koji srčano navijaju nosi izrazito antifašističko ime.

Nataeos

pre 9 godina

Moramo uvek da se istaknemo sa nekim debilima, ni humor ne znaju šta je! Slika je tu, vidi se ko su i šta su, i lupiti im zabranu da više dolaze! Mislim to bi u normalnoj zemlji tako išlo.

T-Mac

pre 9 godina

Uprava da je pametna da trazi da se identifikuje ova grupica i da im dostavi racun uefe jer ce nas gotovo sigurno kazniti. Tuzite ove osobe i trazite da oni plate kaznu i zabranite im ulazak na stadion dozivotno. Ne trebaju nam ovakvi jer sad u drugi plan pada odlicna partija igraca zbog njihove gluposti.
(Partizan Forever, 18. septembar 2014 23:46)
PODRSKA ZA OVAJ PREDLOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fica

pre 9 godina

pitanje prosto zasto i dokle vise / kao mi smo duhoviti i sada opet sve pare ce otici na kaznu...zar ne postoji neko da obidje stadion i kaze to sme to ne sme...ako ne moze policija ,vlast pustite onoga sto skida traku kapitenu...zasto ? da li ce se narod opametiti vise..jedan glupavi plakat bice vazniji nego cela utakmica,pa ogradite se vise od tih budala ili ste i vi budale?

Ranzo

pre 9 godina

Iako smatram da postoji deo istine u tome da jedva čekaju nas da kazne (kad kažem "nas" mislim na bilo koju navijačku grupu iz Srbije), ovo je uvredljivo. Na stranu čak i moje ili bilo čije lično mišljenje o Jevrejima, ovaj transparent, jednostavno, nije trebalo da se istakne. I kad vređaš nekog, makar vređaj sa stilom.

Miki

pre 9 godina

@Kosta
Da je Tito živ, bar dva naša kluba bi igrali LŠ a stepen kriminala i bezakonja bi bio najmanje 10 puta manji. Da ne pričamo o presudama stimulisanim zločinima i pljačkama. Bilo bi sve mnogo normalnije!

Objavite ki komentar

pre 9 godina

Ovo je radjeno u fotoshopu! Bio sam par metara od tog ulaza i tu je stajao transparent sa grbom grobara i partizana i belom pozadinom! Jbt ne mogu da verujem sta sam video

Autogol

pre 9 godina

Ode zarada od boda i ulaznica...
(Sima, 18. septembar 2014 22:41)

Bas si optimista. Bice dobro da ne ode bod i da padne jedno izbacivanje iz takmicenja. Nasli ste Jevreje da zezate, najbogatije i najmocnije ljude na svetu. Da hoce, ugasili bi nam Partizan koliko danas u roku odmah.

Oklahoma city thunder

pre 9 godina

DA neko od ovih na vlasti hoće, sredio bi stvari za max mesec dana.
Nas sve gledaju kao varvare i stoku zbog 2-3 hiljade mujmuna.

A opravdanja tipa "pa imaju i oni ovakve" - je kao kad bi videli da se hijena valja u lešini pa rekli eto i ja ću, kako ona može.

MatijaBG PFC

pre 9 godina

Ako zbog ove budalarije Partizan bude kaznjen ,UEFA ce jos jednom pokazati d aje politicka organizacija.Na skoro svim stadionima gde PFC gostuje,isticani su transparenti Kosovo Republika,setimo se sta smo preziveli u Bakuu,dakle,uvreda za Srbe ne postoji...drugo,niko na stadionu nije klicao protiv Jevreja,jedan natpis,koji takodje nije uvreda za Jevreje jer ko zna engleski,vidi sta pise...dakle,tipicna engleska kuhinja,jer niko im nije kriv sto su potcenili Partizan i sto ih je sinoc on nadigrao,sportski,cisto ,drcno i hrabro...kako god,ponosni smo na sinocnju dobru i lepu utakmicu!

Sa nama ovakvima u Evropu?

pre 9 godina

sta ste se uvatili za jedan transparent ,odrzali smo cas iz navijanja
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (cela, 18. septembar 2014 22:30)

E bravo ti ga bravo. Trebao si da odgledas mec Borussia Dortmund vs Arsenal na Signal iduna parku, i da vidis kako se drzi cas iz navijanja. A trebao si da gledas i prosle godine, kad su ispali od Reala, da vidis kako su ih tad navijaci podrzali i kako su navijali-ali ne videh nigde antisemitske parole i transparente, versku i rasnu mrznju...ne videh ni baklje, tuce i sl. To moze da se vidi samo kod nas Balkanaca, Rusa, Poljaka i ostalih Sugubinaca. -.-

Milovan

pre 9 godina

Ja sam zvezdas ali moram ovo reci A STO bi to ovo bio antisemitizam i uvreda?! Na transparentu su jevreji posebna kategorija i odvojeni su od drugih sa "and" dakle sta je problem? Koliko su srbe razni prozivali po Evropi sa paralima niko nije kažnjen za antisrbizam znaci najbolje da se zabrani riječ "jevrej" jer kako je krenulo nećemo je smjeti ni izgovoriti

Arijevci iz Marinkove Bare

pre 9 godina

Al su se setili! Ma, kako su samo duhoviti... Pa još ne vole Jevreje, a Jevreja u životu nisu videli, a bogme ni ono drugo...

krcun osnivac

pre 9 godina

"samo jevreji i p.....e" sta je tu rasisticki,donekle i da razumem ove iz evrope ali nase dusebriznike koji se navodno gnusaju toga i od muve prave slona nikako ne mogu

engineer

pre 9 godina

mozda je malo surov transparent za svaciji ukus, ali ne vidim nigde antisemitizam... da umesto reci AND stoji ARE, to bi vec bio antisemitizam, ovako to je malo neukusan transparent, ali u rangu sa onim sto su navijaci makabija pokazali zvezdi u basketu pre koju godinu...

grobar

pre 9 godina

Ovakve stvari kretenima daje smisao u zivotu. Na zalost, nakotilo ih se. Niti znaju sta Partizan predstavlja nego tu dodju da se "promovisu". Kakav je to jad od policije kada nije poslala vaspitnu jedinicu? U normalnim zemljama bi vec pljustale ostavke. Usput, ovo nema nikakve veze sta Srbi osjecaju prema Jevrejima. Mislim da je moguce da je sve ovo I podmetnuto jer ovakvi likovi se prodaju za par grama necega I sve je moguce. Prije par godina je tako divljala grupica cetnickih "navijaca" i nikada se nije ispitalo ko stoji iza toga, da li obicni debili ili nesta drugo. U svakom slucaju je drzava davno obecala da ce se pozabaviti sa kriminalcima na tribinama- i, naravno, od svega je ostalo jedno veliko "nista". Niko normalan ne ide tamo gdje su ti nazovi "navijaci" jer se tu nalaze jedni od najozglasenijih kriminalaca. Dileri, ubice,...

Qwerty

pre 9 godina

da je uprava Partizana pametna, sad odmah saopstenje kojim se osudjuje ovaj potez i zabrana ovima koji drze transparent da udju na stadion - dozivotno. i akcija mupa da ih malo odvede do Padisnke Skele i okolnih njiva, ima dosta posla za tako zaludne.

ili ce da Partizan popije jednu masnu novcanu kaznu.

Nema trece.
(crnobeli delija, 18. septembar 2014 22:44)

Druze, oni su uprava...

vladablok9a

pre 9 godina

Svim dusebriznicima kojih ima mnogo sudeci po procitanim komentarima jedan mali dopunski cas o totenhemu. Ovim ne opravdavam nista, ali kad vec osudjujete, a tesko da ista znate mozda je vreme i da naucite nesto.
Totenhem je jevrejski klub, smesten je u severnom londonu u jevrejskoj cetvrti, i vecina navijaca su jevreji. Sami navijaci Totenhema sebe nazivaju "Zidovima" kao i svi ostali navijaci u engleskoj sto ih nazivaju tako, jednostavno ljudi su sami sebi dali takav naziv, nebrojeno puta su imali problema sa fudbalskom asocijacijom engleske zbog tekstova navijackih pesama gde se u mnogima moze cuti i "Jews".
Ako navijac zvezde npr sebe naziva ciganom to je u redu ali ako mu neko drugi kaze da je cigan onda je to provokcija, antisemitizam ili kako god da to nazovete?
Jednostavno Englezi ce se praviti "englezi" i ovo ce im biti necuveno, ali zato njihovo dvoriste niko ne moze da vidi jer su na tribinama bubice, a danima pred pocetak utakmice nije vazno sta se desava jer to niko ne vidi.
Inace trenutno njihov igrac je imao lepu pesmicu "Adebayor, Adebayor! Your dad washes elephants and your mum is a whore! " o drugim pesmama da i ne govorim a na youtube-u ih mozete mnogo naci. To je fudbal i to su navijaci, svugde isti nemoj da smo mi kao uvek najgori i da se zgrazavamo, a u ostalim zemljama na tribinama su samo akademici

Kum

pre 9 godina

Grobari, ovo vam nije trebalo, ni najmanje. Igrali ste super, ali sad mogu da usida vam zavrcu, pogotovo jer ste u bliskoj proslosti vec imali velikih problema zbog ocajnog ophodjenja prema jevrejima, a Evropa je izuzetno alergicna na tako nesto.

rade

pre 9 godina

FK Partizan da hitno se ogradi od ovih navijaca i uputi izvinjenje uvredjenima. Ne treba da bude kaznjen klub zbog ove male grupe primitivaca.

hurricane

pre 9 godina

Fora je dobra za ljude koji prate navijanje, taj svijet i bockanja koja su njegov sastavni dio. Problem je samo engleski mozak, koji uvijek trazi da se osjeti uvrijedjeno. Mislim da ce UEFA nazalost iskoristiti priliku da napuni svoj, a isprazni nas budzet...

MatijaBG PFC

pre 9 godina

Nikako ne bih da pravdam ove nazovi navijace,ali Englez se sad pravi da ne zna engleski....da u sredini ne stoji AND,onda bi se moglo reci da su uvredjeni Jevreji,ali zasto ,ovako mozemo tumaciti to i da je Pussies uvredjen/e.....zasto recimo nije to rasizam ?

kosmos stasmos

pre 9 godina

Ovo u Engleskoj mogu da im pokazuju protivnicki navijaci, to je njihovo lokalno prepucavanje, ali sta vi mucenici iz Srbije imate ovo da im pokazujete?!

Dejan

pre 9 godina

Glup transparent s obzirom na istoriju kluba...
(anti-fasisti, 18. septembar 2014 22:20)
Pa, po istoriji Partizan je Hrvatski klub, mislim, osnovan je tamo, zar ne, pa prebacen u Beograd. Ti si verovatno mislio sa obzirom na ime kluba. E, to je vec druga stvar, jer je cinjenica da je bilo dosta pripadnika Jevrejske nacionalnosti u redovima partizana.

realista

pre 9 godina

Gde je nestao stari fudbal kad si mogao da bockaš protivnika sa ovakvim natpisima...na kraju će fudbal da se gleda sa 3d naočarima uz pokrilje uefe.

srdjan

pre 9 godina

Da se to desilo u nasem prvenstvu, istraga bi bila okoncana bez uspeha jer je n aosnovu snimka nemoguce utvrditi ko je drzao transparent.

Nucky Thompson

pre 9 godina

@Miki, u pravu si drugar, ali konkretno ova poruka nema veze ni sa fudbalom. Ujka Nucky gazi 41. i ima preko 25 godina staza Juga, gostovanja ex-yu, Evrope, i previse je politikckih poruka na Evropskim stadionima. Pa Toma iz NS je svojevremeno mahao Radikalskom zastavom na Jugu, a da ne pricam kako su navijaci pojedinih klubova podijeljeni na tribinama po pplitickim pogledima. Duga je tema, a osnova mog komentara je da ne treba da bude nista osim sportskih i navijackih poruka ( medjusobna prepucavanja su naravno ok) na stadionima, halama. Poz

Gobar

pre 9 godina

A zasto niko ne pokaze video na kojem se vidi kako stadion olimpiko u Rimu je sav u dimu posto je AS Roma bila domacin protiv CSKA iz Moskve, i kako su nasa braca navijaci CSKA iz Moskve, kako su ih navijaci Rome bili gadali bakljama. Kad navijaci AS Rome pale baklje onda Uefa kaze moze. Za sve ljude koji zele da pogledaju video tog incidenta u Rimu, onda neka ga pogledaju na Ultras Tifo. Netu.

Ljubisa livac

pre 9 godina

Ahahah, pa tek kad procitas komentare shvatis koliko smo neuki. Suditi o ljudima na osnovu vere, boje koze... Samo isticanje toga je uvreda! Mi to me shvatamo jer zivimo u takvoj sredini gde smo vecina, ali zamislite da zivite negde npr u Pakistanu i da vas konstantno prozivaju na osnovu vere, zovu po tome i isticu to uz uvredljive komentare? Taj narod je strasno propatio i medju njima je svakako velika vecina normalnih i dobrih ljudi, zasto bi ih obelezavali po tome koje su vere?

strasne stvari

pre 9 godina

aloo sta vam je, jel ste svi maloumni kao ovi sto su usli sa transparentom?
Nije nista strasno, nasla su se petorica idiota i njih treba pohapsiti. Najjace sad izbaciti nas iz takmicenja zato sto je neko okacio uvredljiv transparent na 3min. Dosta vise zvezdinih kompleksasa

o.lj.k.

pre 9 godina

Idiotski i nepotrebno, klub koji je evidentno u problemima do guse, od svojih pristalica umesto da dobije pomoc kupovinom ulaznica, dobija verovatno jos veci minus zbog kazne koja ce usledititi nego sto je bila zarada.To je svima sada jasno i nije sporno, jedino mi je sporno sto NAS medij to objavljuje i potencira. Ok, ne treba da precutite, ali sacekajte da nas kazne, pa onda to sve objavite... Ovako, sticem utisak da pre zvanicne reakcije provocirate jos ostriju. Pa ok, ako vam je to zadovoljstvo, neka bude, ali to nece pomoci vasem omiljenom klubu da sledece godine dobije licencu za Evropu. Time sto ce i nas izbaciti (novcano kazniti), vama nece biti bolje, kada se i mi raspadnemo kao vi, bice samo dva losa, nikako to vama nece doneti dobro...

Nislija

pre 9 godina

Ocigledno je da ljudi koji isticu ovakve trasparente nemaju dovoljno mozdanih vijuga da bi shvatili zasto je ovo lose, a sa njima i oni ljudi koji ovo opravadvaju i nazivaju navijackim bockanje, zato bi kazna trebala biti izbacivanje partizana iz evropskih takmicenja, drakonska kazna od nekoliko miliona evra, taman toliko da se klub ugasi, i da se ne sete da ga ikada vise obnove, pa valjda ce onda nesto proci kroz neandertalski debele lobanje ljudi koji ovako nesto opradavaju, sve jedno da li su odavde ili odande ili odakle god bili.

Grobar do groba

pre 9 godina

A odakle je poreklo reci hooligans? Iz Engleske. 2 Italie.3 Francuske.4 Holandie.5 Nemacke.6 Grcke. 7 Rusije. Srbije.8 Crne Gore9 Hrvacke 10 Bosne 11 Republike Srpske. Izraela.12 Rec je iz Latinskog.

Kosta

pre 9 godina

Rodjen sam u Beogradu, ali ne zivim u njemu vec 40 godina. ne mogu da verujem da je ovo moguce u mom gradu. Kad je Tito bio ziv, tako nesto je bilo nemoguce.

Unknown19G70

pre 9 godina

Sve je ok sa porukom. Ništa uvredljivo.. samo pokazuje da su navijači Totenhema Jevreji i p****ce, i sad sto su to Jevreji, pa zbog toga će i da verovatno bude kazna, ali poruka je originalna u navijačkom svetu, koji naravno većina ne razume.

Monarhista

pre 9 godina

Rodjen sam u Beogradu, ali ne zivim u njemu vec 40 godina. ne mogu da verujem da je ovo moguce u mom gradu. Kad je Tito bio ziv, tako nesto je bilo nemoguce.
(Kosta, 18. septembar 2014 21:58)

Da mu se pozalis cim ga budes vid`o....

duh sa sekirom

pre 9 godina

...ovo nije antisemitska poruka.
...to razumeju oni koji znaju da su vlasnici Totenhema Jevreji, ovo je navijacko peckanje koje ljudi optereceni politikom, ratovima, tabloidima ne kapirate...na zalost.

Branimir

pre 9 godina

Ne znam po cemu je ovo antisemitizam? Navijacki transparent, malo bockanja i cao, zdravo. Da li sme uopste da se pomene rec jevrej, osim u slucaju da bude pohvalno, a da se ne pominje antisemitizam? Najbolje da se ta rec povuce iz upotrebe.

ClaudeG

pre 9 godina

Ajde vi novinari sto palite vatru, objasnite mi, ako vam neko kaze da ste Srbin da li bi ste se uvredili? Ne? A zasto bi se neko uvredio neko ko je Jevrej uvredio ako mu kazemo da je Jevrej? Objasnite mi u cemu je razlika? Manite me tih EU gluposti.

Objavite ki komentar

pre 9 godina

Ovo je radjeno u fotoshopu! Bio sam par metara od tog ulaza i tu je stajao transparent sa grbom grobara i partizana i belom pozadinom! Jbt ne mogu da verujem sta sam video

Miki

pre 9 godina

@navijam za Partizan, gledao sam utakmicu online, ali ovo je nedopustivo!!! Uopste, smatram da politici nije mjesto na tribinama i u sportu!
(nucky thompson, 18. septembar 2014 22:24)

Tompsone, tebi svaka cast sto volis partizan i na pesmama na koje se oni seku ali te molim da mi objasnis gde si ti ovde video politiku

Igor

pre 9 godina

S jedne strane mi je ovo duhovito, s druge strane mi je zao sto u zivimo u svetu gde se ne shvata kolektivna sala. Administracija zeli da od ljudi napravi debile, a ljudi se svugde u svetu prozivaju, kao sto je slucaj i u doticnoj seriji.

Slauter

pre 9 godina

Prva reakcija mi je bila - ne mogu da verujem kakvi idioti.
Ali ovo 'and', koje nisam odmah video, ipak menja kontekst, Jevreji se ne vredjaju, a ovo drugo je provokacija za navijace.
Je l' "Jew" uvreda za Jevreje? Ako jeste, izvinjavam se.
Ili nisam nista razumeo?
Hvala na objasnjenju i minusima. Nadam se da ima neko raspolozen da obrazlozi.

dupli_kantar

pre 9 godina

Navijaci Totenhema sami sebe nazivaju "Jids" ili "The Jids", nisam siguran.
James Cameron, Prime minister of GB je trazio da im se ovo ime zabrani/ukine, oni nisu dali.

Samim tim, ne vidim nista sporno ovde.

zZz

pre 9 godina

Ja iako grobar bi nas izbacio iz daljeg takmicenja zbog ovoga, pored toga sto zelim da uprava ode pre bi voleo da se otarasimo ovih retarda, pa dokle vise da nas brukaju ovi imbecili koji misle da su duhoviti. Uefa ce se sladiti opet sa nama zbog najveceg olosa koji postoji.

Milenko

pre 9 godina

I treba vala da kazne,pa cak i da izbace iz daljeg takmicenja. Nismo jednom vec vise puta opominjani za slicne ispade koji su jos samo majmunima simpaticni. Ako vec toliko odbijamo da se civilizujemo, onda nismo ni za sta drugo nego da nas izoluju, pa neka igramo seosku ligu. Tu nam je negde, na tom nivou i futbal, tako da nece biti steta, a mozda samo tako nesto naucimo.

Goran

pre 9 godina

najbolje jos za ovo da ih kazne
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (meksikanac, 18. septembar 2014 22:00)

Cekaj malo ... da li si ti svestan sta je to "ovo"? Covece, ovo je ozbiljna nacionalno-verska uvreda. Naravno da treba da nas kazne. Ne znam samo odakle tolika kolicina gluposti na srpskim tribinama, kao da nas neko sa strane pali i onda se u pozadini kikoce kako smo glupo naseli ... ili ja to imam preveliko misljenje o nasoj inteligenciji, pa ne mogu da prihvatim da su ovakve gluposti proizvod nasih sopstvenih mozgova.

ludinovinar

pre 9 godina

Jevreji nam nikad nista lose nisu utadili, za njih postovanje! Nije trebalo tako moji Grobari.. :-( Svaka cast nasim igracima na dobroj utakmici, Totenhem je sila.. Svako dobro!

Марко

pre 9 godina

Не могу да схватим шта је у питању. Да ли су сами дошли на ту идеју немајући појма колико штете могу да нанесу и свом клубу, и што је још важније, својој земљи? Или смо ми као друштво толико слаби и неповезани да их је неко ко нам жели зло убедио да то ураде, а да ови ликови нису схватили колико је лоше то што раде?

Хрватска је починила геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима у 2. светском рату и осведочено нема пријатељски став ни према једном од тих народа, да не употребим теже речи. Да ли можете да замислите да се овако нешто деси у Хрватској, односно неком Хрватском клубу у међународном такмичењу? Мислите да би некоме коме је посао да се бави тим стварима (спортски функционер, полиција, државна безбедност, ...) промакло нешто овакво? То Хрвати никад не би дозволили, бар не на међународној сцени. А ми?

Лоше, лоше, ...

У памет! Кад ако не сад, да не би било касно!

Поздрав свима и хвала!

ekipa iz Ragine Glave

pre 9 godina

Videla žaba da se konj potkiva....Nikad mi nije bilo jasno kako neko u Srbiji može da vređa Jevreje.Kakve mi veze imamo sa tom "tekovinom"zapada pa ako hoćete i zapadnih crkava.Pa u ovoj zemlji Šumadijski seljaci su rizikovali svoje živote spašavajući Beogradske jevrejske porodice.I sad neki,ne znam kako bih ga nazvao, razvije ovakav transparent...Zašto?
(DejaKG, 18. septembar 2014 22:44)

da li je uvreda ako Jevreju kažeš da je Jevrej?! zamisli da je na transparentu umesto JEWS bilo npr. CHILEANS... da li je i onda transparent bezobrazan i provokativan?!

ajde bre dušebrižnici i lažni moralisti, oladite malo! u navijačkom svetu ovakva peckanja i podbadanja su sasvim normalna! siguran sam da su i navijači Totenhema to shvatili kao zezanje, e sad što će njihova uprava da iskoristi svaku šansu da nas kazni i da nam oteža posao to je druga stvar!
pokušavaju da naprave od nas zombije koji će samo ćutati i klimati glavama...ne mislim samo na sport, na sve u životu!
šta je sledeći korak?! da kazne moj klub ako ja zezam mog najboljeg drugara kad izgube u derbiju?!

Transparent je odličan!
p.s. nemam veze sa Grobarima i nisam učestvovao u pisanju transparenta(da nemislite da sam jedan od učesnika koji se brani/opravdava)

DejaKG

pre 9 godina

Videla žaba da se konj potkiva....Nikad mi nije bilo jasno kako neko u Srbiji može da vređa Jevreje.Kakve mi veze imamo sa tom "tekovinom"zapada pa ako hoćete i zapadnih crkava.Pa u ovoj zemlji Šumadijski seljaci su rizikovali svoje živote spašavajući Beogradske jevrejske porodice.I sad neki,ne znam kako bih ga nazvao, razvije ovakav transparent...Zašto?

nucky thompson

pre 9 godina

navijam za Partizan, gledao sam utakmicu online, ali ovo je nedopustivo!!! Uopste, smatram da politici nije mjesto na tribinama i u sportu!

Milovan

pre 9 godina

Ja sam zvezdas ali moram ovo reci A STO bi to ovo bio antisemitizam i uvreda?! Na transparentu su jevreji posebna kategorija i odvojeni su od drugih sa "and" dakle sta je problem? Koliko su srbe razni prozivali po Evropi sa paralima niko nije kažnjen za antisrbizam znaci najbolje da se zabrani riječ "jevrej" jer kako je krenulo nećemo je smjeti ni izgovoriti

krcun osnivac

pre 9 godina

"samo jevreji i p.....e" sta je tu rasisticki,donekle i da razumem ove iz evrope ali nase dusebriznike koji se navodno gnusaju toga i od muve prave slona nikako ne mogu

n

pre 9 godina

Dobro pogledajte ove likove sto drze i sto su napravili ovaj transparent, ovi ljudi mrze Partizan u to budite sigurni. Naravno da ce nas Uefa sad kazniti ali ove bas briga za to, oni su ispali face.
Nadam se da vise nikad nece doci na stadion. Sada englezi ima da nas proglase rasistima,fasistima a zbog koga? Zbog ovakvih tipova, ovi ljudi predstavljaju propast Partizana.

Booom

pre 9 godina

Neverovatno koliko pameti nemaju,kazna ce biti ogromna , uvek neko mora da pokvari vece i ceo utisak, jug ce biti prazan (po kazni uefe) na svim ostalim euro utakmicama.

box

pre 9 godina

Potuno promaseno i nepotrebno. Al stvar je u sledecem. Ljudi u Srbiji nisu antisemiti niti su ikada bili, pokusali su da budu "lucidni" i da se ugledaju na navijace ostalih kulubova na Ostrvu koji ne vole Totenhem ne znajuci kakvu tezinu antisemitske poruke imaju u razvijenoj Evropi. Dobar deo evrposkih zemalja ima ukorenjenu tradiciju anticionizma, i mnoge zemlje su imale periode fobicnog poimanja Jevreja, proganjali su ih i ubijali, zbog toga su danas jako osetljivi po pitanju diskriminacije Jevreja. Ovi nasi balvani nesvesni takvih stvari rizikuju da sebi naprave opasan problem i to tamo gde ga nema, odnosno gde ne postoji mrznja prema Jevrejima, naprotiv Jevreji su kao stradalnici zajedno sa Srbima u drugom svetskom ratu ovde uvek preoznavani kao bliski, kao ljudi sa kojima nas je muka spojila. Slicna stvar se desava i kada preuzimaju fasisticke simbole u svojoj koreografiji a na bazi popularne navijacke kulture uvezene sa zapada pa nas Zapad brze bolje proglasi fasistima a mi ne da to nisamo nego smo od tog istog fasizma propatili tolko da nas je sad za petinu manje. Konstantno sebi stvaramo probleme tako gde ih nema i sebi kopamo raku.

MatijaBG PFC

pre 9 godina

Nikako ne bih da pravdam ove nazovi navijace,ali Englez se sad pravi da ne zna engleski....da u sredini ne stoji AND,onda bi se moglo reci da su uvredjeni Jevreji,ali zasto ,ovako mozemo tumaciti to i da je Pussies uvredjen/e.....zasto recimo nije to rasizam ?

Boki Peric

pre 9 godina

Na Daily Mail sajtu vec pise da ce Totenhem u roku od 48 sati poslati UEFI apel da se Partizan kazni. Bravo "navijaci" nadam se da ste zadovoljni. Zbog grupe budala opet saljemo u svet sliku gde ispadamo primitivci.

crnobeli delija

pre 9 godina

da je uprava Partizana pametna, sad odmah saopstenje kojim se osudjuje ovaj potez i zabrana ovima koji drze transparent da udju na stadion - dozivotno. i akcija mupa da ih malo odvede do Padisnke Skele i okolnih njiva, ima dosta posla za tako zaludne.

ili ce da Partizan popije jednu masnu novcanu kaznu.

Nema trece.

Bojan Jovanović

pre 9 godina

Ja stvarno ali stvarno ne mogu da shvatim kako neko može da sebe naziva navijačem Partizana a da onda uradi ovako nešto ? Pa može ovo da bude smešno kome hoće ali odakle nekom ideja da se navija tako što se trudiš da što kvalitetnije uvrediš protivnika ? Svi koji kažu nije ovo nešto, pa ljudi ko vas pita bre ? Svi znamo da se UEFA pita i da jedva čeka ovakve idiotarije pa da nas kazni ili ne daj Bože izbaci. Svi znamo a opet je neko ovo uradio !!! A tvrdi da voli Partizan ??? Pa zar nije bila dovoljna i za nauk ona godina (2007) kad smo bili jaki ko "crna zemlja" i napucali tuce golova Zrinjskom pa nas izbacili zbog morona što su nosili transparent "nož, žica, Srebrenica" ? Kakvi ste to navijači kad stalno štetite Partizan (kakvi ste ljudi da ne pitam) ? Dajte imena tih ljudi da svi znamo ko je krivac za kaznu koje će sigurno biti. Treba Partizan da ih tuži i da im zabrani da ikad više uđu na stadion.

hurricane

pre 9 godina

Fora je dobra za ljude koji prate navijanje, taj svijet i bockanja koja su njegov sastavni dio. Problem je samo engleski mozak, koji uvijek trazi da se osjeti uvrijedjeno. Mislim da ce UEFA nazalost iskoristiti priliku da napuni svoj, a isprazni nas budzet...

realista

pre 9 godina

Gde je nestao stari fudbal kad si mogao da bockaš protivnika sa ovakvim natpisima...na kraju će fudbal da se gleda sa 3d naočarima uz pokrilje uefe.

Gobar

pre 9 godina

A zasto niko ne pokaze video na kojem se vidi kako stadion olimpiko u Rimu je sav u dimu posto je AS Roma bila domacin protiv CSKA iz Moskve, i kako su nasa braca navijaci CSKA iz Moskve, kako su ih navijaci Rome bili gadali bakljama. Kad navijaci AS Rome pale baklje onda Uefa kaze moze. Za sve ljude koji zele da pogledaju video tog incidenta u Rimu, onda neka ga pogledaju na Ultras Tifo. Netu.

engineer

pre 9 godina

mozda je malo surov transparent za svaciji ukus, ali ne vidim nigde antisemitizam... da umesto reci AND stoji ARE, to bi vec bio antisemitizam, ovako to je malo neukusan transparent, ali u rangu sa onim sto su navijaci makabija pokazali zvezdi u basketu pre koju godinu...

sever 4ever

pre 9 godina

najbolje jos za ovo da ih kazne
(meksikanac, 18. septembar 2014 22:00)
Tebi je ovo verovatno zanimljivo i cool pošto smatraš da ovakve stvari nisu za kažnjavanje.
U nekoj normalnoj zemlji ne bi odgovarao klub već bi ovakvi pametnjakovići bili uhapšeni, kažnjeni, a na stadion bi im bio ulaz zabranjen.

Dejan

pre 9 godina

Glup transparent s obzirom na istoriju kluba...
(anti-fasisti, 18. septembar 2014 22:20)
Pa, po istoriji Partizan je Hrvatski klub, mislim, osnovan je tamo, zar ne, pa prebacen u Beograd. Ti si verovatno mislio sa obzirom na ime kluba. E, to je vec druga stvar, jer je cinjenica da je bilo dosta pripadnika Jevrejske nacionalnosti u redovima partizana.

kosovski ciklus

pre 9 godina

Srbi su poznati da u ime ljubavi cine medvedju uslugu svojoj drzavi ,svome klubu svojoj porodici i svemu onome sto oni navodno vole.

Partizan Forever

pre 9 godina

Uprava da je pametna da trazi da se identifikuje ova grupica i da im dostavi racun uefe jer ce nas gotovo sigurno kazniti.
Tuzite ove osobe i trazite da oni plate kaznu i zabranite im ulazak na stadion dozivotno.
Ne trebaju nam ovakvi jer sad u drugi plan pada odlicna partija igraca zbog njihove gluposti.

MatijaBG PFC

pre 9 godina

Ako zbog ove budalarije Partizan bude kaznjen ,UEFA ce jos jednom pokazati d aje politicka organizacija.Na skoro svim stadionima gde PFC gostuje,isticani su transparenti Kosovo Republika,setimo se sta smo preziveli u Bakuu,dakle,uvreda za Srbe ne postoji...drugo,niko na stadionu nije klicao protiv Jevreja,jedan natpis,koji takodje nije uvreda za Jevreje jer ko zna engleski,vidi sta pise...dakle,tipicna engleska kuhinja,jer niko im nije kriv sto su potcenili Partizan i sto ih je sinoc on nadigrao,sportski,cisto ,drcno i hrabro...kako god,ponosni smo na sinocnju dobru i lepu utakmicu!

MC

pre 9 godina

Umesto da se iskoristi prilika što Partizan igra u Evropi i da se na svakoj utakmici napuni stadio kako bi se zaradilo nešto od karata sad je velika verovatnoća da klub bude kažnjen sa par utakmica bez prisustva publike. A sve samo zbog nepromišljenosti.

Bik Koji Sedi

pre 9 godina

Ja sam zvezdas ali moram ovo reci A STO bi to ovo bio antisemitizam i uvreda?! Na transparentu su jevreji posebna kategorija i odvojeni su od drugih sa "and" dakle sta je problem? (Milovan)

1) Vi, nabedjeni navijaci, svi ste, od reda, nepismeni (ima i mnogo gorih od tebe) i totalni ignoranti. Ali, u redu - to smo znali, idemo dalje...
2) Neki od vas se samo prave ludi, a drugi su, ocigledno, autenticno glupi.
3) Mozda, ipak, niste svi bas toliko glupi da ne biste mogli shvatiti ako vam se objasni. Pa, evo, da pokusam...
4) Ko ima makar malo pojma o gramatici i logici, zna da veznik "and" ne razdvaja, nego spaja. Ali, ovde je mnogo bitnije ono "only" koje zatvara skup sastavljen od samo dva clana i *implicira* da medju njima nema neke velike razlike. Ako bas i nije "isti kupus, drugo pakovanje", a ono, svakako, pripadaju, manje-vise, istom redu velicina. Niko nece reci "tamo ima samo slonova i miseva". (Ostavi se sad "fools and horses" - to je sasvim drugi par carapa! To je naslov umetnickog dela - samim tim, veza (i to jaka) mora postojati, nije vazno ako je ti ne vidis. Inace bi naslov bio besmislen, pao s Marsa, a to je u umetnosti nedopustivo.)
5) Time sto uvredu implicira, a ne ekspicira, mangup cuva straznjicu pred zakonom i daje sansu advokatu. Dobar advokat ce verovatno uspeti da izboksuje kako tu nema verbalnog delikta, ali, to uvredu, zapravo, cini jos gorom - ocigledno je da je planski smisljena i pazljivo sracunata. A mozda ste, ipak, precenili avdokata?

zvr

pre 9 godina

Pa ako stigne kazne treba da nadju ove sa slike pa neka oni plate i cist racun. Pa da vidimo kad ce neko opet da se seti da uradi nesto slicno kad pljune 20-30 hiljada.

vladablok9a

pre 9 godina

Svim dusebriznicima kojih ima mnogo sudeci po procitanim komentarima jedan mali dopunski cas o totenhemu. Ovim ne opravdavam nista, ali kad vec osudjujete, a tesko da ista znate mozda je vreme i da naucite nesto.
Totenhem je jevrejski klub, smesten je u severnom londonu u jevrejskoj cetvrti, i vecina navijaca su jevreji. Sami navijaci Totenhema sebe nazivaju "Zidovima" kao i svi ostali navijaci u engleskoj sto ih nazivaju tako, jednostavno ljudi su sami sebi dali takav naziv, nebrojeno puta su imali problema sa fudbalskom asocijacijom engleske zbog tekstova navijackih pesama gde se u mnogima moze cuti i "Jews".
Ako navijac zvezde npr sebe naziva ciganom to je u redu ali ako mu neko drugi kaze da je cigan onda je to provokcija, antisemitizam ili kako god da to nazovete?
Jednostavno Englezi ce se praviti "englezi" i ovo ce im biti necuveno, ali zato njihovo dvoriste niko ne moze da vidi jer su na tribinama bubice, a danima pred pocetak utakmice nije vazno sta se desava jer to niko ne vidi.
Inace trenutno njihov igrac je imao lepu pesmicu "Adebayor, Adebayor! Your dad washes elephants and your mum is a whore! " o drugim pesmama da i ne govorim a na youtube-u ih mozete mnogo naci. To je fudbal i to su navijaci, svugde isti nemoj da smo mi kao uvek najgori i da se zgrazavamo, a u ostalim zemljama na tribinama su samo akademici

Nataeos

pre 9 godina

Ne znam po cemu je ovo antisemitizam? Navijacki transparent, malo bockanja i cao, zdravo. Da li sme uopste da se pomene rec jevrej, osim u slucaju da bude pohvalno, a da se ne pominje antisemitizam? Najbolje da se ta rec povuce iz upotrebe.
(Branimir, 19. septembar 2014 00:02)
Ovo je verovatno pokušaj za humor, ali za to treba imati smisla i uraditi pametno! Ovako su ispali glupi, i samo škode.. Zabraniti im pristup terenima i ćao zdravo.

Ranzo

pre 9 godina

Iako smatram da postoji deo istine u tome da jedva čekaju nas da kazne (kad kažem "nas" mislim na bilo koju navijačku grupu iz Srbije), ovo je uvredljivo. Na stranu čak i moje ili bilo čije lično mišljenje o Jevrejima, ovaj transparent, jednostavno, nije trebalo da se istakne. I kad vređaš nekog, makar vređaj sa stilom.

mikin

pre 9 godina

"Ne znam po cemu je ovo antisemitizam? Da li sme uopste da se pomene rec jevrej" (Branimir, 19. septembar 2014 00:02)"
-------------------------------------
Momce, ajde u recenicu "Only Jews and pussies" stavi umesto Jews ... Serbs.
Sta bi onda napisao i kako bi to tumacio?
Nadam se da ce kazna biti primerena ovakvim sovinistickim ispadima. Jednom se moramo nauciti sta je dozvoljeno a sta ne. Kao i ti.

Komša

pre 9 godina

Ileš Špic,madjarski Jevrejin i trener našeg kluba od 1946 do '55. godine.Partizan je sa njim na čelu osvojio dva prvenstva i tri kupa.Ovaj ljubitelj slikarstva (kao Dule) se saživeo sa klubom stvorenim na olmpijskim principima i bio omiljen medju fudbalerima i navijačima (naročito posle čuvenih 7:1 ) . Kroz naš FK i JSD uopše je prošlo mnogo sportista različitih vera,nacija pa i rasa i naši navijači nikada nikoga od njih nisu gledali kao stranca.
Ako ni zbog čega drugog (a ima zašto) onda zbog ovog čoveka i zbog svog neznanja treba da se stidite.
Hajduk je nekada bio kosmopolitski klub kao i Partizan.U Beogradu si mogao da nadješ dosta ljudi koji su za taj klub navijali iako nikakve veze sa Splitom imali nisu.Šovinisti su taj klub sveli
na lokalni klubić za koji i Hrvati van Splita retko navijaju.Da li to hoćete da napravite od Partizana?
Malo guglanja,malo upoznavanja istorije JSD pa onda odlučite još jednom da li je Partizan klub za vas ili ne.Ne pljujte ono što je decenijama stvarano.
Preporuka - pročitati neki tekst Bože Koprivice.

Boll

pre 9 godina

U najavi je da ce se preostale dve utakmice igrati pred praznim tribinima, znajuci UEFA-u i njenu "blagonaklonost" prema nama. Kakav glup potez, samo da mi je videti pametnjakovica koji je to smislio.

Pera Trta

pre 9 godina

Budalastina koju nisam mogao ni da procitam sa istocne tribine jer je bila velicine 150X150. Ne verujem da je iko od gostujucih navijaca ili fudbalera uspeo da je procita. Ali ce zato klub da popije zestoku kaznu. Bravo za tupoglavce sa juzne tribine. Mozak im nikad nije smetao.

strasne stvari

pre 9 godina

aloo sta vam je, jel ste svi maloumni kao ovi sto su usli sa transparentom?
Nije nista strasno, nasla su se petorica idiota i njih treba pohapsiti. Najjace sad izbaciti nas iz takmicenja zato sto je neko okacio uvredljiv transparent na 3min. Dosta vise zvezdinih kompleksasa

belodedic

pre 9 godina

Na slici se vidi jasno ko drzi transparent,odmah ih uhapsiti i resena stvar...Samo tako moze se vremenom uvesti red na stadionima.Sad ce klub da vrati lovu uefi koju je sinoc mukom osvojio,zbog par budala...

Grobar do groba

pre 9 godina

A odakle je poreklo reci hooligans? Iz Engleske. 2 Italie.3 Francuske.4 Holandie.5 Nemacke.6 Grcke. 7 Rusije. Srbije.8 Crne Gore9 Hrvacke 10 Bosne 11 Republike Srpske. Izraela.12 Rec je iz Latinskog.

kosmos stasmos

pre 9 godina

Ovo u Engleskoj mogu da im pokazuju protivnicki navijaci, to je njihovo lokalno prepucavanje, ali sta vi mucenici iz Srbije imate ovo da im pokazujete?!

bgd

pre 9 godina

Ah, čuveno navijačko "mi smo neshvaćeni"...
Što je najgore, i dalje misle da je "štos" genijalan, valjda su toliko odsečeni od realnosti u tom svom "navijačkom svetu" da ne shvataju posledice.. ili ih je briga, jer su mutirali u sociopate.

Da li treba da se objašnjava zašto je Jevreji i pi****e uvredljivo?
Da li zaista treba?

A još crnje je što ovi likovi navijaju za klub koji se zove PARTIZAN.
Čak ni svoj klub ne poštuju.
Zanima ih samo njivovo "bratstvo", ulična banda, iživljavanje frustracija na tribinama - čuvena "dobra atmosfera i navijanje". Jadni, kada im se život na to svodi.
Ali će zato posledice da trpi cela zemlja.

Arijevci iz Marinkove Bare

pre 9 godina

Al su se setili! Ma, kako su samo duhoviti... Pa još ne vole Jevreje, a Jevreja u životu nisu videli, a bogme ni ono drugo...

Aca

pre 9 godina

Zvezdaš sam, i samim tim lupite mi 200 minusa, ali ovo što je neko uradio je velika šteta pre svega za vaš klub. I nije za smejanje (jeste originalno ali džaba)jer će sutra to neko uraditi i na zvezdinom, i Vojvodinom stadionu, klubovi će plaćati razne vrste kazni (da li novčane ili utakmice bez publike). I šta sam ja novo rekao? Ništa.

Autogol

pre 9 godina

Ode zarada od boda i ulaznica...
(Sima, 18. septembar 2014 22:41)

Bas si optimista. Bice dobro da ne ode bod i da padne jedno izbacivanje iz takmicenja. Nasli ste Jevreje da zezate, najbogatije i najmocnije ljude na svetu. Da hoce, ugasili bi nam Partizan koliko danas u roku odmah.

Reporter

pre 9 godina

Neverovatno koliko pojedinci i grupe ili grupice daju sebi za pravo da se na osnovu ovih, ovakvih ili sličnih unutrašnjih frustacija i ničim izazvanih ispada, krajnje neodgovorno odnose prema voljenom klubu, gradu, srpskom narodu i državi uopšte. Ima li kraja bezumlju pojedinaca ?

Reporter

pre 9 godina

Neverovatno koliko pojedinci i grupe ili grupice daju sebi za pravo da se na osnovu ovih, ovakvih ili sličnih unutrašnjih frustacija i ničim izazvanih ispada, krajnje neodgovorno odnose prema voljenom klubu, gradu, srpskom narodu i državi uopšte. Ima li kraja bezumlju pojedinaca ?

Sa nama ovakvima u Evropu?

pre 9 godina

sta ste se uvatili za jedan transparent ,odrzali smo cas iz navijanja
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (cela, 18. septembar 2014 22:30)

E bravo ti ga bravo. Trebao si da odgledas mec Borussia Dortmund vs Arsenal na Signal iduna parku, i da vidis kako se drzi cas iz navijanja. A trebao si da gledas i prosle godine, kad su ispali od Reala, da vidis kako su ih tad navijaci podrzali i kako su navijali-ali ne videh nigde antisemitske parole i transparente, versku i rasnu mrznju...ne videh ni baklje, tuce i sl. To moze da se vidi samo kod nas Balkanaca, Rusa, Poljaka i ostalih Sugubinaca. -.-

T-Mac

pre 9 godina

Uprava da je pametna da trazi da se identifikuje ova grupica i da im dostavi racun uefe jer ce nas gotovo sigurno kazniti. Tuzite ove osobe i trazite da oni plate kaznu i zabranite im ulazak na stadion dozivotno. Ne trebaju nam ovakvi jer sad u drugi plan pada odlicna partija igraca zbog njihove gluposti.
(Partizan Forever, 18. septembar 2014 23:46)
PODRSKA ZA OVAJ PREDLOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Branko

pre 9 godina

Za kog mog uzimaju lična dokumenta prilikom kupovine karata, ako to nikad ne primene? Ovde se vide svako pojedinačno lice koje drzi transparent, pa neka im ispostave racun koji ce da naplate Partizanu. Ko je iz uprave dozvolio da se unese ovo na stadion? Povraća mi se više od tih idiota. Koliko treba da mrziš Partizan, pa da ovo uradiš? Ova slika je na naslovnici sportske rubrike DailyMail.

o.lj.k.

pre 9 godina

Idiotski i nepotrebno, klub koji je evidentno u problemima do guse, od svojih pristalica umesto da dobije pomoc kupovinom ulaznica, dobija verovatno jos veci minus zbog kazne koja ce usledititi nego sto je bila zarada.To je svima sada jasno i nije sporno, jedino mi je sporno sto NAS medij to objavljuje i potencira. Ok, ne treba da precutite, ali sacekajte da nas kazne, pa onda to sve objavite... Ovako, sticem utisak da pre zvanicne reakcije provocirate jos ostriju. Pa ok, ako vam je to zadovoljstvo, neka bude, ali to nece pomoci vasem omiljenom klubu da sledece godine dobije licencu za Evropu. Time sto ce i nas izbaciti (novcano kazniti), vama nece biti bolje, kada se i mi raspadnemo kao vi, bice samo dva losa, nikako to vama nece doneti dobro...

rade

pre 9 godina

FK Partizan da hitno se ogradi od ovih navijaca i uputi izvinjenje uvredjenima. Ne treba da bude kaznjen klub zbog ove male grupe primitivaca.

Nislija

pre 9 godina

Ocigledno je da ljudi koji isticu ovakve trasparente nemaju dovoljno mozdanih vijuga da bi shvatili zasto je ovo lose, a sa njima i oni ljudi koji ovo opravadvaju i nazivaju navijackim bockanje, zato bi kazna trebala biti izbacivanje partizana iz evropskih takmicenja, drakonska kazna od nekoliko miliona evra, taman toliko da se klub ugasi, i da se ne sete da ga ikada vise obnove, pa valjda ce onda nesto proci kroz neandertalski debele lobanje ljudi koji ovako nesto opradavaju, sve jedno da li su odavde ili odande ili odakle god bili.

Nataeos

pre 9 godina

Moramo uvek da se istaknemo sa nekim debilima, ni humor ne znaju šta je! Slika je tu, vidi se ko su i šta su, i lupiti im zabranu da više dolaze! Mislim to bi u normalnoj zemlji tako išlo.

Oklahoma city thunder

pre 9 godina

DA neko od ovih na vlasti hoće, sredio bi stvari za max mesec dana.
Nas sve gledaju kao varvare i stoku zbog 2-3 hiljade mujmuna.

A opravdanja tipa "pa imaju i oni ovakve" - je kao kad bi videli da se hijena valja u lešini pa rekli eto i ja ću, kako ona može.

Miki

pre 9 godina

@Kosta
Da je Tito živ, bar dva naša kluba bi igrali LŠ a stepen kriminala i bezakonja bi bio najmanje 10 puta manji. Da ne pričamo o presudama stimulisanim zločinima i pljačkama. Bilo bi sve mnogo normalnije!

Sinisa Djuric Sima

pre 9 godina

Ovo im je verovatno podmetnuto od antisemita ili fašista, jer je transparent urađen profesionalno i namenski. Partizan će verovatno dobiti kaznu zbog neobrazovanosti svojih navijača. Jer, kao što znamo, i Jevreji i Srbi su žrtve fašizma. Da parodija bude veća, i klub za koji srčano navijaju nosi izrazito antifašističko ime.

Ljubisa livac

pre 9 godina

Ahahah, pa tek kad procitas komentare shvatis koliko smo neuki. Suditi o ljudima na osnovu vere, boje koze... Samo isticanje toga je uvreda! Mi to me shvatamo jer zivimo u takvoj sredini gde smo vecina, ali zamislite da zivite negde npr u Pakistanu i da vas konstantno prozivaju na osnovu vere, zovu po tome i isticu to uz uvredljive komentare? Taj narod je strasno propatio i medju njima je svakako velika vecina normalnih i dobrih ljudi, zasto bi ih obelezavali po tome koje su vere?

Kum

pre 9 godina

Grobari, ovo vam nije trebalo, ni najmanje. Igrali ste super, ali sad mogu da usida vam zavrcu, pogotovo jer ste u bliskoj proslosti vec imali velikih problema zbog ocajnog ophodjenja prema jevrejima, a Evropa je izuzetno alergicna na tako nesto.

grobar

pre 9 godina

Ovakve stvari kretenima daje smisao u zivotu. Na zalost, nakotilo ih se. Niti znaju sta Partizan predstavlja nego tu dodju da se "promovisu". Kakav je to jad od policije kada nije poslala vaspitnu jedinicu? U normalnim zemljama bi vec pljustale ostavke. Usput, ovo nema nikakve veze sta Srbi osjecaju prema Jevrejima. Mislim da je moguce da je sve ovo I podmetnuto jer ovakvi likovi se prodaju za par grama necega I sve je moguce. Prije par godina je tako divljala grupica cetnickih "navijaca" i nikada se nije ispitalo ko stoji iza toga, da li obicni debili ili nesta drugo. U svakom slucaju je drzava davno obecala da ce se pozabaviti sa kriminalcima na tribinama- i, naravno, od svega je ostalo jedno veliko "nista". Niko normalan ne ide tamo gdje su ti nazovi "navijaci" jer se tu nalaze jedni od najozglasenijih kriminalaca. Dileri, ubice,...

fica

pre 9 godina

pitanje prosto zasto i dokle vise / kao mi smo duhoviti i sada opet sve pare ce otici na kaznu...zar ne postoji neko da obidje stadion i kaze to sme to ne sme...ako ne moze policija ,vlast pustite onoga sto skida traku kapitenu...zasto ? da li ce se narod opametiti vise..jedan glupavi plakat bice vazniji nego cela utakmica,pa ogradite se vise od tih budala ili ste i vi budale?

Qwerty

pre 9 godina

da je uprava Partizana pametna, sad odmah saopstenje kojim se osudjuje ovaj potez i zabrana ovima koji drze transparent da udju na stadion - dozivotno. i akcija mupa da ih malo odvede do Padisnke Skele i okolnih njiva, ima dosta posla za tako zaludne.

ili ce da Partizan popije jednu masnu novcanu kaznu.

Nema trece.
(crnobeli delija, 18. septembar 2014 22:44)

Druze, oni su uprava...

Nucky Thompson

pre 9 godina

@Miki, u pravu si drugar, ali konkretno ova poruka nema veze ni sa fudbalom. Ujka Nucky gazi 41. i ima preko 25 godina staza Juga, gostovanja ex-yu, Evrope, i previse je politikckih poruka na Evropskim stadionima. Pa Toma iz NS je svojevremeno mahao Radikalskom zastavom na Jugu, a da ne pricam kako su navijaci pojedinih klubova podijeljeni na tribinama po pplitickim pogledima. Duga je tema, a osnova mog komentara je da ne treba da bude nista osim sportskih i navijackih poruka ( medjusobna prepucavanja su naravno ok) na stadionima, halama. Poz

srdjan

pre 9 godina

Da se to desilo u nasem prvenstvu, istraga bi bila okoncana bez uspeha jer je n aosnovu snimka nemoguce utvrditi ko je drzao transparent.