Petak, 22.08.2014.

09:01

Tennis: Rodžer će osvojiti US open

Drugi nosilac Rodžer Federer favorit je za titulu na US openu, smatraju novinari specijalizovanog portala tennis.com.

Izvor: SO

Tennis: Rodžer æe osvojiti US open IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 9 godina

Novak ako podigne formu i ne bude igrao onako malodusno kao na prethodnim turnirima moze do finala a tu mislim da je favorit ko god bude s druge strane.Mada i Nadal je bio favorit protiv Vavrinke.Federer ako bude igrao kao u Sinsinatiju finale je sigurno(dakle ako ne bude imao los dan) i tu ce biti favorit protiv svakog osim protiv Novaka.Prosto zato sto se igra na 3 seta na betonu.Federer je po formi sa prethodnih turnira sigurno prvi favorit,ali bio je i 1.favorit 2012.Njega mozda moze da iznendai Berdih ako bude imao neki ludo dobar dan(ne bi mu bio prvi put protiv Feda),eventualno Dimitrov(mada tesko).Djokovic ne bi trebao da ima problema sa Congom i Iznerom ovde oni tradicionalno lose igraju.Marej bi mogao da bude vrlo opasan,namucii je Rodzera u Sinsinatiju i podize formu(mada ja mislim da je Morezmo velika greska).Vavrinka je uvek naostren protiv Novaka i dobro igra na AO i USO,a pokazao je da moze da pobedi Novaka cak i kad ovaj igra odlicno,sto je vrlo retko.Najvise bih volela da Rodzer osvoji USO jer mislim da je zaista zasluzio,igra najkonstantnije ove sezone i tada bi borba za 1.mesto bila interesantnija madam mislim da Rodzer ne moze do br 1 jer lose igra azijusku turneju i Masters u Parizu.

pero

pre 9 godina

fan sam rodzera i voleo bih da on bude osvajac us-opena jer bi ostatak sezone bio jos zanimljivi.sanse postoje nije iskljuceno,jer u poslednja dva meseca igra dosta dobro.ali realno rodzer federer moze osvojiti us-open ako u finalu ne bude igrao novak.volim rodzerovu igru ali u finalu ce novaka tesko pobediti.voleo bih i da se to desi jer trenutno novak i rodzer su najbolji teniseri planete...

mix

pre 9 godina

Ocekujem odmornog,motivisanog i potpuno spremnog Noleta u NY.
Nadam se da se dovoljno opustio, refresirao i sada ima da slisti sve zeceve i sove, ehe!
U fi.alu ce igrati Nole i verovatno jedan od Svajcaraca, videcemo ko.Licno bih voleo da to bude bas Fedex.
Cisto, da vidim hoce li opet da zaplace.Verovatno mu malo turnira sto je osvojio...!
Novaku je kriticno trece kolo, ako prodje ide do kraja!

prisjećanje

pre 9 godina

Za one koji sporo pamte ,a brzo zaboravljaju treba da se malo prisjete da su na mastersu u Sinsinatiju,koji se održavao PROŠLE semice,u Rodžerovoj grupi bili i Marej i Raonić ,pa ih je on isprašio i ne znam zašto toliki strah Novakovih navijača od njih dvojice i još Wawrinke kad je i on na pomenutom i u Torontu prošao k'o bos po trnju.

realno

pre 9 godina

A kao mnogo je vazno za Federera sto Nadal ne igra na Us Openu.
Njih dvojica ionako nikada nisu igrali na US Openu i pitanje je kako bi Nadal prosao da su morali da igraju.
Ipak suludo je Federera proglasavati favoritom u njegovoj 34. godini.
Jeste on osvojio 5 titula u Njujorku, samo sto je poslednju osvojio pre 6 godina.
Usledio je prvi poraz od Del Potra u 5 setova, pa dva poraza od Djokovica u 5 setova,pa poraz od Berdiha u 4 seta i poslednji poraz od Robreda u 3 seta.

Primecujete li da kako vreme odmice, Federer osvaja sve manje setova u tim porazima? To je nista drugo do uticaj godina na njegovu igru.
Mozda mu se malo otvorio zreb, ali to mu samo moze pomoci da dodje do polufinala do kojeg nije mogao stice u poslednja dva ucesca.
Dalje od polufinala Federer nece moci ko god mu bio protivnik u polufinalu.
Smem da se kladim sa bilo kim u sta god zeli, da Federer ove godine nece stici dalje od polufinala.
Forma, kretanje, iskustvo, prethodni uspesi... sve to pada u vodu pred cinjenicom da je usao u trideset cetvrtu godinu zivota.

Na kraju covek je vec vezao 10 meceva u poslednje 2 nedelje i u njegovim godinama on je vec umoran u treba mu duzi oporavak.

Mene ne bi iznenadilo i da ispadne u prvom-drugom kolu bas zbog tog umora, jer godine cine svoje.
A price da ce osvojiti titulu su stvarno naucna fantastika.

Dermendziev

pre 9 godina

Sve je moguce.Dovoljno je samo setiti se cudnih meceva Mari-Djokovic (USO i W pobede Maria),Mari-Federer(OI,pobeda Maria),Mari-Dimitrov(ovogodisnji W i pobeda Dimitrova),Djokovic-Federer(ovogodisnji W),Nadalovih pauza...

Pozdrav!

tetak

pre 9 godina

oliko već turnira unazad Nole ima težak žreb? Da li je to baš slučajno?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (deki, 22. avgust 2014 12:37)

na zadnja dva turnira ....

ako je prvi reket pa neka ga se drugi plase

Mairon

pre 9 godina

Posle jednog i to veoma tesko osvojenog mastersa, pocinje forsiranje Federera i cak rasprava o njegovoj mogucnosti da se vrati na prvo mesto. Federer ima slabe sanse za titulu na US ako mu rivali budu na nivou, a igra sa mastersa u Kanadi i Sinsinatiju nije ona kojom se osvajaju GS titule. Gledao sam mec protiv Monfisa u trecem kolu Sinsinatija. Rodzer je u pojedinim momentima bio u panici, isla mu je igra jedino na mrezi. Isto se videlo protiv Tsonge u finalu Montreala gde je cim igra sa malo spremnijim protivnikom, Federer labilan sa osnovne linije.

Garantujem da on nema sanse sa potpuno spremnim i motivisanim igracem na tri dobijena seta jer vise nema konstantnost sa osnovne linije, to moze da nadomesti igrom na mrezi protiv osrednjih i slabijih protivnika ali protiv Djokovica ili spremnog Vavrinke npr. to nece proci.

Deda Proka

pre 9 godina

sto je babi milo to joj se i snilo, novinari na zapadu su uvek navijali za Federera
(mare, 22. avgust 2014 11:05)

He, he, nece biti sine!
Nisu "novinari na "zapadu" uvek navijali za Federera", nego su, sine "NOVINARI UVEK NAVIJALI ZA FEDERERA".
Kao sto i ogromna vecina ljibiteli tenisa na zapadu, istoku, severu i jugu navijaju za Federera.
A ti se pitaj zasto? Igra, postenje, izjave, korektnost ...

Kralj Ibi

pre 9 godina

Jel to isti oni sti su predvideli da ce Nadal da osvoji Vimbldon. Joj kako su smesni blagi Boze, i jos se smatraju nekim strucnjacima.

danilo

pre 9 godina

Istinu u oči pogledati, tako se najdalje vidi...
(danilo, 22. avgust 2014 09:18)
Slazem se, istinu u oci pogledati, nemas ti covece pojma sa zivotom...
(N, 22. avgust 2014 10:00)
Da ti imaš malo pojma o logici, život se otkriva samo sa njom, znao bi da je argument na argument način rasprave civilizovanog sveta, a napad na ličnost je kao ujed kučića...

uso

pre 9 godina

Fed jeste favorit, ali ne mislim da je veći od Novaka. Pre svega, mislim da je on učinio svoju igru stabilnijom u poslednje vreme, pre svega zbog činjenice da sada kada igrate sa Rodžerom ne možete da računate na veliki broj bekhend grešaka. On uglavnom igra slajseve i to ih igra veoma dobro i duboko, čime ''ubija'' protivnika. Drugo, on servira fantastično i tu stvara ogromnu prednost. Treće, često skraćuje poene izlaskom na mrežu, a njegova igra na mreži je fascinantna. Sa druge strane, Nole nije bio agresivan na prethodna dva mastersa i uglavnom je čekao grešku protivnika, što se protiv Conge i Robreda nije dešavalo. Ne verujem da tri puta može da ponovi tako pasivnu igru, naročito u mečevima na tri seta. Da skratim-ako ne bude imao baš loš dan, Fed ide daleko, moguće do finala, a Nole, uz malo više agresivnosti, neće imati prevelikih problema ni protiv Mareja ni protiv Vavrinke.

Danijel

pre 9 godina

I ako ne osvoji.. dovoljno je biti ponosan kao njego navijac da u 33 god(kad je konkurencija navodno kao nikad) Da bude prvi favorit na Us openu.
Nenormalno. Dje su ovi koji ce da salju federera u penziji..

Vladan R

pre 9 godina

@ danilo

Bas je sretan, sto je u samom pocetku perioda dominacije, dobio Nadala za rivala. Njegove pobede protiv Novaka opravdavas, Novakovom mladoscu, ali ne komentarises Novakove poslednje pobede, kada je Federer vec presao tridesetu godinu.
Pitam sve one koji tvrde da Federer nije imao konkurenciju, da mi objasne otkud im ta ideja, s obzirom da je Federer sa vrhinskim rezultatima krenuo od W 2003, tj tek 2004 krenuo sa punom dominacijom a vec 2005 godine se u punoj snazi pojavio Nadal sa 11 osvojenih turnira od cega 4 mastersa i RG. Za kraj jos jedno pitanje za pomenute. Da li Novaka cini boljim igracem, to sto je na dva potonja mastersa ispadao u ranoj fazi turnira od za njega indijanaca, umesto da je recimo nekako dosao do finala, i u njima gubio od Federera, posto eto nije pokvario trenutni skor sa Federom, uvecavsi tako sansu, da na kraju bude bolji u tom segmentu. Odgovor, ako mozete iskren da date, prenesite na Nadala u periodu dok je bio jedini pravi rival Federeru, pa cete videti koliko je pouzdan kriterijum "head to head" koji potezu svi koji zele da omalovazavaju Federerove rezultate.

krle

pre 9 godina

Piter Bodo: Rodžer Federer. Upala mu je kašika u med kada se Nadal povukao sa US opena.
U originalu, pretpostavljam da je rekao sledeće:
Peter Bodo: Roger Federer. He dropped his spoon into the honey when Nadal withdrew from the Open.

objektivno

pre 9 godina

Što reče jedan od navedenih novinara kad se ostave emocije po strani, vidjeće se se da je Rodžer u Sinsinatiju u dva seta lako pobjedio Mareja i Raonića i da sa Milošem do sada nije igrao nijedan meč u kojem je imao problema da ga pobjedi ,a da su u Novakovoj grupi drugi teniseri iznenađujuće lako pobjedili Congu i Wawrinku.Kad već pominju da Rodžeru na ruku ide i to što ne igra Rafa,zašto se nikao od njih nije upitao da li bi Rafa i da je igrao , mogao pružiti onakvu igru na koju Rodžer nema odgovor.Uostalom,Novaku itekako odgovara što Rafa ne igra na USO, jer ga je u dva , od poslednja 4 finala u kojima je Novak igrao,Rafa pobjedio.Rodžer toliko iskusan da ova predviđanja novinara na njega neće izvršiti dodatni pritisak.

veliki strumf

pre 9 godina

Federer igra dobro, igrao je na 3 velika turnira uzastopno u finalima, i od Wimbledona, a to je vec 2 meseca, drzi formu. Mislite da je to u njegovim godinama lako? Mislite da ce bez problema izdrzati meceve na 3 dobijena seta, koji duze traju i gde se drugacije igra nego na travi (nema toliko kratkih poena i izlazaka na mrezu)? Cisto sumnjam. Pad ce sasvim sigurno uslediti, a i umoran je. Meni je mnogo veca enigma Noletova forma. Ipak, dizace se on iz meca u mec, i finale odigrati bas kao na Wimbledonu.

Fedeks

pre 9 godina

Sklonite emocije po strani i razmislite o tome da je Federer igrao u četiri uzastopna finala, da se lako kreće i da je treći na ATP turu po gemovima osvojenim na svoj servis. Uz to, petostruki šampion uživa ogromnu podršku publike u Njujorku, ima dobar žreb, neće morati da igra sa Rafom, a i podloga mu odgovara.

Ovaj je najpametnije rekao. Ljudi moji,stanite na trenutak i razmislite... To su činjenice!

Sava

pre 9 godina

Ed Mekgrogan: "Rafa se povukao, a Đoković, Mari, Conga, Vavrinka i Raonić u istoj su, suprotnoj strani žreba od Federera. Nazovite to zakasnelim rođendanskim poklonom Teniske asocijacije SAD."

Uvek sam se bunio kada je neko tvrdio da je zreb namešten i danas ne verujem u te teorije ali posle ovakve očigledne sugestije jasno je da se debelo mulja!

Ipak slaba vajda, Nole osvaja, navikao je on da ide tezim putem. Dobro je što neće imati nikakav pritisak jer svi očekuju Rodzerovu pobedu ali zaboravljaju oni šta se dešava kad se Novak zainati!!

Dino

pre 9 godina

Ako gospoda novinari ,pogledaju koliko titula ima Rodja kada je dobio ozbiljnu konkurenciju u zadnjih 7-8 godina,videce koliko se lepo KRETAO?
ps U potpisu Novak i Rafa

Banja Luka

pre 9 godina

Šta je Novak dopustio...
Ovo, bez obzira na komentare tipa "biće rasterećeniji", je vruć šamar.
Jedan Federer, sportski gledano u poznim godinama, favorit ispred njega koji je br. 1.
Gotivim ja Novaka kao osobu, ali kao sportista nije ni blizu Federeru i Nadalu.

Još jednom za sve koji prate tenis od kako su čuli za Novaka, u profesionalnoj karijeri jednog tenisera broje se osvojene GS titule i samo to se pamti i spominje.

Ivan NK

pre 9 godina

Nema sanse!!!
RF je i 2012-te bio u sjajnoj formi, osvojio WB, finale Olimpijskih igara, osvojio Cincinnati i onda na US Openu-poraz u cetvrtfinalu od Berdicha.
Sada sigurno nije u boljoj formi nego tada.Prema tome ne ocekujte previse od RF.

Predo

pre 9 godina

Ljudi, to su novinari i u najboljem slučaju teniski rekreativci. Izuzetno lepo pišu i poznaju tenis onako, kako poznaju filmski ili muzički kritičari poznaju filmove i muziku. Ali ti isti kritičari ne prave filmove, a ovi drugi niti sviraju, niti pevaju. Kod nas je jedino Saša Ozmo na tom nivou sportskog novinarstva. I Višković kao komentator. Ali, koliko su uopšte relevantana njihova mišljenja? Nije što je najavio Novakovu pobedu, ali jedini, koji je tu relevantan, je Džon Mekinro. Bavio se tim poslom, bio broj 1, osvajao slemove, zna kad pogleda tenisera šta misli i kako se oseća, a sada je komentator, tj. novinar.
Ne znam šta će biti. Najveći problem što ne znamo da li se Novak samo nije trudio, da li je tempirao formu za US Open, da li je kalkulisao ili jednostavno nije spreman, ali ako dođe do finala, ko god bude na drugoj strani, uključujući Federera, može odmah da ide po poslužavnik.

Objektivno!

pre 9 godina

"Lak žreb" može da se obije o glavu! Bolje je igrati sa kvalitetnim protivnicima, radi podizanja forme, a ne da nakon nekoliko pacera naletiš na nekog utreniranog i spremnog. S' druge strane, ako Nole prođe Mareja i Vavrinku, Rođa će da mu dođe kao lakši trening...

Goran S.

pre 9 godina

Rodzer jeste favorit po prikazanoj igri u poslednjih mesec dana, dok Nole po prikazanoj igri nema nikakve sanse do cetvrtfinala, ali sme li iko da se kladi da ce se takav trend nastaviti?
Licno misljenja sam da ce Rodzer ipak malo stagnirati sa formom, jer tesko je drzati je na visokom nivou mesecima, pogotovu sa 33 godine pa makar to bio i sam Rodzer, dok za Noleta zaista nisam nacisto, kao da mu manjka motivacija. Prosto ne mogu da verujem da mu je Nadal na turu pokretac, istina dobio je lufta da sebi moze dopustiti ispadanja u ranim fazama dva poslednja turnira, ali sada prosto ne sme dozvoliti Rodzeru da osvoji turnir jer time bi zaista dobio jos jednog konkurenta koji ga moze ugroziti na broju jedan do kraja godine. Jos uvek sve zavisi od Noleta, istina nije mala stvar brak i to sto ce uskoro postati otac, svakako da mu te stvari ne daju 100% fokus na tenis, verujem kad se bebac rodi da ce mu to dati nove snage da bude bolji nego ikad i da ce biti tata i na terenu i van njega!

aleksa

pre 9 godina

Lepo rekose ovi, zreb-zakasneli POKLON teniske organizacije. Neverovatno je koliko se ovaj momak(pa i nije momak vise) gura, zaista za ne poverovati, ja licno ne volim da umanjujem neciji uspeh, ali kao sto se Nole rodio u pogresno vreme, tako se Rodja rodio u pravom trenutku. Covek je osvajao GS-ove protiv tenisera koji bi danas jedva mogli da prodju u drugu nedelju, jedini malo tezi protivnik mu je bio Rodik, a svi mi znamo da Federeru takvi najvise i odgovaraju. Slemove koje je dobio protiv velike cetvorke su tri VB(Nadal specijalista za sljaku i Mari) jedan AO(Mari) i dva USO(Mari i Nole(kad je imao 20 godina)). Po meni ni Rodzer ni Rafa nisu najveci, Rafa zbog dobro znanog razloga da ima cak devet od cetrnaest GS na sljaci. A ovog US opena sto se tice mislim da ipak sve zavisi od Novaka, ako uspe da prodje Mareja i Vavrinku, proci ce Fedeksa(ako ovaj dodje do finala) bez problema. Mislim ipak da sve ovo favorizovanje Federera ide Novaku na ruku, a sa druge strane novinari nisu uzeli u obzir Novaka u finalu, oni su ga vec videli porazenog pre finala. Sve u svemu da naseg asa posluzi zdravlje a za titulu cemo lako

N

pre 9 godina

Definitivno najsrećniji igrač u istoriji tenisa,a još se lepo kreće!P.S.Kao elegantan je(štagod to znači u muškim sportovima koji nisu balet), kao ima divan jednoručni bekend, kao džentlmen je veliki.Zar to nije dovoljno njegovim navijačima nego bi po svaku cenu da bude i najbolji svih vremena?!Pored Rafe koji ga masakrira već desetak leta i koji će do tridesete, ako bude imao bar minimum zdravlja i sreće, osvojiti i 18 GS...Pored Noleta koji u poslednjih 6 godina, od kada je prestao da bude klinac, vodi 15:11!?Istinu u oči pogledati, tako se najdalje vidi...
(danilo, 22. avgust 2014 09:18)
Slazem se, istinu u oci pogledati, nemas ti covece pojma sa zivotom...

misa

pre 9 godina

Nole je prvi favorit. Jednostavno ako on bude igrao na svom nivou pobedice.
Fed je u formi, jeste najveci svih vremena, ali ovo GS i na 3dobijena seta teako da Fed moze da uzme titulu.

A ovaj sto gleda poslednjih 6 godina... Evo ja, koji sam igrao profi tenis, igram i danas, i pratim sport od 80 i neke i Borga recimo, da ti kazem: aj bratac popi pivo i gledaj bre fudbal. Mojne hejtujes ispadas smesan.
Fed je nedostizan po mnogo cemu a lepoti igre definitivno. Po trofejima i rekordima takodje. Nece ga Rafa stici jer ne moz da hoda. Jos eventualno neki RG i to je to od GS.
Nole? Tesko da ce stici i Rafu ali sta ga bole... objasnio je decko sta je imao. Respect decku. Fin, normalan, pravi sampion.

Fed? Fed je jedan i teeeesko ponovljiv.

Katarina

pre 9 godina

Ko malo prati pisanje dotičnih kolumnista na pomenutom teniskom portalu, vrlo dobro zna da je to fan club RF-a. Tako da...
Jedva su dočekali

TurboNator

pre 9 godina

"Federer je pet puta uzastopno osvajao US open, u periodu od 2004. do 2008. godine. Potom je izgubio od Del Potra u finalu, usledila su dva polufinalna poraza od Đokovića, zatim eliminacija u četvrtfinalu od Berdiha 2012. i poraz u četvrtoj rundi od Robreda prošle sezone."

Hmmm, pogledajte trend malo dragi 'strucnjaci'... Nije ga osvojio od 2008. a svake godine sve losiji rezultat. Ove godine ima verovatno najbolju (poslednju?) sansu od 2008. ali opet ne verujem da ce osvojiti. Od 2009. kada je osvojio 2 Grand Slam-a (Roland Garros i Wimbledon) Federer je osvojio jos samo 1 - Wimbledon 2012.

Ne moze se reci da bi bilo iznenadjenje ako Federer osvoji US Open, pogotovo zato sto izgleda u najboljoj formi od onih koji realno imaju sanse, ali ipak mislim da nece. Osvojice Nole ili neko 'iz potaje'.

Bikan

pre 9 godina

Rodja je u formi - tu nema reci. Podloga mu odgovara, Nadal nije tu - sve to stoji. Ali, jos uvek se Nole tu pita. Nole je gubio tesne meceve u 2 seta, ali na USopenu...se igra na 3 dobivena, a to je totalno druga dimenzija...

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

Dobra vest, ustvari odlicna! Taman da se NO1E lepo motivise. Nadam se da cu ponovo docekati suncano jutro radostan kao u Septembru 2011. 2:2 u setovima, 5:3 u petom, 40:15 za Rodzera i dve mec lopte a sretna Mirka kupi stvari i sprema se da krene. A reporter kaze: "Novak je skinuo kapu, nesto se sprema...." Ostatak znamo. "ajde NO1E, ruka ti se pozlatila!" Odavno me neki clanak nije ovoliko motivisao da osokolimo Novaka!
Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Vladimir

pre 9 godina

ljudi molim vas realnosti malo...I ja volim novaka jer je nas..ali ovo sto.pisete tipa novaka se pita nije tacno...federer kada igra svoj najbolji tenis ne moze ga niko ppbediti osim nadala..i to na sljaci

limeni

pre 9 godina

kako da ne?! Ima Matoshevic da ga prepegla u prvom kolu! igra se na 3 dobijena, raspashce se Fesha vrlo brzo, mozda i u prvoj nedelji! zao mi je novinari, jedno je sto vi zelite a stvarnost je surova

danilo

pre 9 godina

Definitivno najsrećniji igrač u istoriji tenisa,a još se lepo kreće!
P.S.
Kao elegantan je(štagod to znači u muškim sportovima koji nisu balet), kao ima divan jednoručni bekend, kao džentlmen je veliki.
Zar to nije dovoljno njegovim navijačima nego bi po svaku cenu da bude i najbolji svih vremena?!
Pored Rafe koji ga masakrira već desetak leta i koji će do tridesete, ako bude imao bar minimum zdravlja i sreće, osvojiti i 18 GS...
Pored Noleta koji u poslednjih 6 godina, od kada je prestao da bude klinac, vodi 15:11!?
Istinu u oči pogledati, tako se najdalje vidi...

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

Dobra vest, ustvari odlicna! Taman da se NO1E lepo motivise. Nadam se da cu ponovo docekati suncano jutro radostan kao u Septembru 2011. 2:2 u setovima, 5:3 u petom, 40:15 za Rodzera i dve mec lopte a sretna Mirka kupi stvari i sprema se da krene. A reporter kaze: "Novak je skinuo kapu, nesto se sprema...." Ostatak znamo. "ajde NO1E, ruka ti se pozlatila!" Odavno me neki clanak nije ovoliko motivisao da osokolimo Novaka!
Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Bikan

pre 9 godina

Rodja je u formi - tu nema reci. Podloga mu odgovara, Nadal nije tu - sve to stoji. Ali, jos uvek se Nole tu pita. Nole je gubio tesne meceve u 2 seta, ali na USopenu...se igra na 3 dobivena, a to je totalno druga dimenzija...

danilo

pre 9 godina

Definitivno najsrećniji igrač u istoriji tenisa,a još se lepo kreće!
P.S.
Kao elegantan je(štagod to znači u muškim sportovima koji nisu balet), kao ima divan jednoručni bekend, kao džentlmen je veliki.
Zar to nije dovoljno njegovim navijačima nego bi po svaku cenu da bude i najbolji svih vremena?!
Pored Rafe koji ga masakrira već desetak leta i koji će do tridesete, ako bude imao bar minimum zdravlja i sreće, osvojiti i 18 GS...
Pored Noleta koji u poslednjih 6 godina, od kada je prestao da bude klinac, vodi 15:11!?
Istinu u oči pogledati, tako se najdalje vidi...

TurboNator

pre 9 godina

"Federer je pet puta uzastopno osvajao US open, u periodu od 2004. do 2008. godine. Potom je izgubio od Del Potra u finalu, usledila su dva polufinalna poraza od Đokovića, zatim eliminacija u četvrtfinalu od Berdiha 2012. i poraz u četvrtoj rundi od Robreda prošle sezone."

Hmmm, pogledajte trend malo dragi 'strucnjaci'... Nije ga osvojio od 2008. a svake godine sve losiji rezultat. Ove godine ima verovatno najbolju (poslednju?) sansu od 2008. ali opet ne verujem da ce osvojiti. Od 2009. kada je osvojio 2 Grand Slam-a (Roland Garros i Wimbledon) Federer je osvojio jos samo 1 - Wimbledon 2012.

Ne moze se reci da bi bilo iznenadjenje ako Federer osvoji US Open, pogotovo zato sto izgleda u najboljoj formi od onih koji realno imaju sanse, ali ipak mislim da nece. Osvojice Nole ili neko 'iz potaje'.

misa

pre 9 godina

Nole je prvi favorit. Jednostavno ako on bude igrao na svom nivou pobedice.
Fed je u formi, jeste najveci svih vremena, ali ovo GS i na 3dobijena seta teako da Fed moze da uzme titulu.

A ovaj sto gleda poslednjih 6 godina... Evo ja, koji sam igrao profi tenis, igram i danas, i pratim sport od 80 i neke i Borga recimo, da ti kazem: aj bratac popi pivo i gledaj bre fudbal. Mojne hejtujes ispadas smesan.
Fed je nedostizan po mnogo cemu a lepoti igre definitivno. Po trofejima i rekordima takodje. Nece ga Rafa stici jer ne moz da hoda. Jos eventualno neki RG i to je to od GS.
Nole? Tesko da ce stici i Rafu ali sta ga bole... objasnio je decko sta je imao. Respect decku. Fin, normalan, pravi sampion.

Fed? Fed je jedan i teeeesko ponovljiv.

Predo

pre 9 godina

Ljudi, to su novinari i u najboljem slučaju teniski rekreativci. Izuzetno lepo pišu i poznaju tenis onako, kako poznaju filmski ili muzički kritičari poznaju filmove i muziku. Ali ti isti kritičari ne prave filmove, a ovi drugi niti sviraju, niti pevaju. Kod nas je jedino Saša Ozmo na tom nivou sportskog novinarstva. I Višković kao komentator. Ali, koliko su uopšte relevantana njihova mišljenja? Nije što je najavio Novakovu pobedu, ali jedini, koji je tu relevantan, je Džon Mekinro. Bavio se tim poslom, bio broj 1, osvajao slemove, zna kad pogleda tenisera šta misli i kako se oseća, a sada je komentator, tj. novinar.
Ne znam šta će biti. Najveći problem što ne znamo da li se Novak samo nije trudio, da li je tempirao formu za US Open, da li je kalkulisao ili jednostavno nije spreman, ali ako dođe do finala, ko god bude na drugoj strani, uključujući Federera, može odmah da ide po poslužavnik.

aleksa

pre 9 godina

Lepo rekose ovi, zreb-zakasneli POKLON teniske organizacije. Neverovatno je koliko se ovaj momak(pa i nije momak vise) gura, zaista za ne poverovati, ja licno ne volim da umanjujem neciji uspeh, ali kao sto se Nole rodio u pogresno vreme, tako se Rodja rodio u pravom trenutku. Covek je osvajao GS-ove protiv tenisera koji bi danas jedva mogli da prodju u drugu nedelju, jedini malo tezi protivnik mu je bio Rodik, a svi mi znamo da Federeru takvi najvise i odgovaraju. Slemove koje je dobio protiv velike cetvorke su tri VB(Nadal specijalista za sljaku i Mari) jedan AO(Mari) i dva USO(Mari i Nole(kad je imao 20 godina)). Po meni ni Rodzer ni Rafa nisu najveci, Rafa zbog dobro znanog razloga da ima cak devet od cetrnaest GS na sljaci. A ovog US opena sto se tice mislim da ipak sve zavisi od Novaka, ako uspe da prodje Mareja i Vavrinku, proci ce Fedeksa(ako ovaj dodje do finala) bez problema. Mislim ipak da sve ovo favorizovanje Federera ide Novaku na ruku, a sa druge strane novinari nisu uzeli u obzir Novaka u finalu, oni su ga vec videli porazenog pre finala. Sve u svemu da naseg asa posluzi zdravlje a za titulu cemo lako

Dino

pre 9 godina

Ako gospoda novinari ,pogledaju koliko titula ima Rodja kada je dobio ozbiljnu konkurenciju u zadnjih 7-8 godina,videce koliko se lepo KRETAO?
ps U potpisu Novak i Rafa

Katarina

pre 9 godina

Ko malo prati pisanje dotičnih kolumnista na pomenutom teniskom portalu, vrlo dobro zna da je to fan club RF-a. Tako da...
Jedva su dočekali

N

pre 9 godina

Definitivno najsrećniji igrač u istoriji tenisa,a još se lepo kreće!P.S.Kao elegantan je(štagod to znači u muškim sportovima koji nisu balet), kao ima divan jednoručni bekend, kao džentlmen je veliki.Zar to nije dovoljno njegovim navijačima nego bi po svaku cenu da bude i najbolji svih vremena?!Pored Rafe koji ga masakrira već desetak leta i koji će do tridesete, ako bude imao bar minimum zdravlja i sreće, osvojiti i 18 GS...Pored Noleta koji u poslednjih 6 godina, od kada je prestao da bude klinac, vodi 15:11!?Istinu u oči pogledati, tako se najdalje vidi...
(danilo, 22. avgust 2014 09:18)
Slazem se, istinu u oci pogledati, nemas ti covece pojma sa zivotom...

Goran S.

pre 9 godina

Rodzer jeste favorit po prikazanoj igri u poslednjih mesec dana, dok Nole po prikazanoj igri nema nikakve sanse do cetvrtfinala, ali sme li iko da se kladi da ce se takav trend nastaviti?
Licno misljenja sam da ce Rodzer ipak malo stagnirati sa formom, jer tesko je drzati je na visokom nivou mesecima, pogotovu sa 33 godine pa makar to bio i sam Rodzer, dok za Noleta zaista nisam nacisto, kao da mu manjka motivacija. Prosto ne mogu da verujem da mu je Nadal na turu pokretac, istina dobio je lufta da sebi moze dopustiti ispadanja u ranim fazama dva poslednja turnira, ali sada prosto ne sme dozvoliti Rodzeru da osvoji turnir jer time bi zaista dobio jos jednog konkurenta koji ga moze ugroziti na broju jedan do kraja godine. Jos uvek sve zavisi od Noleta, istina nije mala stvar brak i to sto ce uskoro postati otac, svakako da mu te stvari ne daju 100% fokus na tenis, verujem kad se bebac rodi da ce mu to dati nove snage da bude bolji nego ikad i da ce biti tata i na terenu i van njega!

limeni

pre 9 godina

kako da ne?! Ima Matoshevic da ga prepegla u prvom kolu! igra se na 3 dobijena, raspashce se Fesha vrlo brzo, mozda i u prvoj nedelji! zao mi je novinari, jedno je sto vi zelite a stvarnost je surova

Sava

pre 9 godina

Ed Mekgrogan: "Rafa se povukao, a Đoković, Mari, Conga, Vavrinka i Raonić u istoj su, suprotnoj strani žreba od Federera. Nazovite to zakasnelim rođendanskim poklonom Teniske asocijacije SAD."

Uvek sam se bunio kada je neko tvrdio da je zreb namešten i danas ne verujem u te teorije ali posle ovakve očigledne sugestije jasno je da se debelo mulja!

Ipak slaba vajda, Nole osvaja, navikao je on da ide tezim putem. Dobro je što neće imati nikakav pritisak jer svi očekuju Rodzerovu pobedu ali zaboravljaju oni šta se dešava kad se Novak zainati!!

veliki strumf

pre 9 godina

Federer igra dobro, igrao je na 3 velika turnira uzastopno u finalima, i od Wimbledona, a to je vec 2 meseca, drzi formu. Mislite da je to u njegovim godinama lako? Mislite da ce bez problema izdrzati meceve na 3 dobijena seta, koji duze traju i gde se drugacije igra nego na travi (nema toliko kratkih poena i izlazaka na mrezu)? Cisto sumnjam. Pad ce sasvim sigurno uslediti, a i umoran je. Meni je mnogo veca enigma Noletova forma. Ipak, dizace se on iz meca u mec, i finale odigrati bas kao na Wimbledonu.

uso

pre 9 godina

Fed jeste favorit, ali ne mislim da je veći od Novaka. Pre svega, mislim da je on učinio svoju igru stabilnijom u poslednje vreme, pre svega zbog činjenice da sada kada igrate sa Rodžerom ne možete da računate na veliki broj bekhend grešaka. On uglavnom igra slajseve i to ih igra veoma dobro i duboko, čime ''ubija'' protivnika. Drugo, on servira fantastično i tu stvara ogromnu prednost. Treće, često skraćuje poene izlaskom na mrežu, a njegova igra na mreži je fascinantna. Sa druge strane, Nole nije bio agresivan na prethodna dva mastersa i uglavnom je čekao grešku protivnika, što se protiv Conge i Robreda nije dešavalo. Ne verujem da tri puta može da ponovi tako pasivnu igru, naročito u mečevima na tri seta. Da skratim-ako ne bude imao baš loš dan, Fed ide daleko, moguće do finala, a Nole, uz malo više agresivnosti, neće imati prevelikih problema ni protiv Mareja ni protiv Vavrinke.

Vladimir

pre 9 godina

ljudi molim vas realnosti malo...I ja volim novaka jer je nas..ali ovo sto.pisete tipa novaka se pita nije tacno...federer kada igra svoj najbolji tenis ne moze ga niko ppbediti osim nadala..i to na sljaci

Fedeks

pre 9 godina

Sklonite emocije po strani i razmislite o tome da je Federer igrao u četiri uzastopna finala, da se lako kreće i da je treći na ATP turu po gemovima osvojenim na svoj servis. Uz to, petostruki šampion uživa ogromnu podršku publike u Njujorku, ima dobar žreb, neće morati da igra sa Rafom, a i podloga mu odgovara.

Ovaj je najpametnije rekao. Ljudi moji,stanite na trenutak i razmislite... To su činjenice!

Deda Proka

pre 9 godina

sto je babi milo to joj se i snilo, novinari na zapadu su uvek navijali za Federera
(mare, 22. avgust 2014 11:05)

He, he, nece biti sine!
Nisu "novinari na "zapadu" uvek navijali za Federera", nego su, sine "NOVINARI UVEK NAVIJALI ZA FEDERERA".
Kao sto i ogromna vecina ljibiteli tenisa na zapadu, istoku, severu i jugu navijaju za Federera.
A ti se pitaj zasto? Igra, postenje, izjave, korektnost ...

Objektivno!

pre 9 godina

"Lak žreb" može da se obije o glavu! Bolje je igrati sa kvalitetnim protivnicima, radi podizanja forme, a ne da nakon nekoliko pacera naletiš na nekog utreniranog i spremnog. S' druge strane, ako Nole prođe Mareja i Vavrinku, Rođa će da mu dođe kao lakši trening...

Kralj Ibi

pre 9 godina

Jel to isti oni sti su predvideli da ce Nadal da osvoji Vimbldon. Joj kako su smesni blagi Boze, i jos se smatraju nekim strucnjacima.

krle

pre 9 godina

Piter Bodo: Rodžer Federer. Upala mu je kašika u med kada se Nadal povukao sa US opena.
U originalu, pretpostavljam da je rekao sledeće:
Peter Bodo: Roger Federer. He dropped his spoon into the honey when Nadal withdrew from the Open.

objektivno

pre 9 godina

Što reče jedan od navedenih novinara kad se ostave emocije po strani, vidjeće se se da je Rodžer u Sinsinatiju u dva seta lako pobjedio Mareja i Raonića i da sa Milošem do sada nije igrao nijedan meč u kojem je imao problema da ga pobjedi ,a da su u Novakovoj grupi drugi teniseri iznenađujuće lako pobjedili Congu i Wawrinku.Kad već pominju da Rodžeru na ruku ide i to što ne igra Rafa,zašto se nikao od njih nije upitao da li bi Rafa i da je igrao , mogao pružiti onakvu igru na koju Rodžer nema odgovor.Uostalom,Novaku itekako odgovara što Rafa ne igra na USO, jer ga je u dva , od poslednja 4 finala u kojima je Novak igrao,Rafa pobjedio.Rodžer toliko iskusan da ova predviđanja novinara na njega neće izvršiti dodatni pritisak.

Mairon

pre 9 godina

Posle jednog i to veoma tesko osvojenog mastersa, pocinje forsiranje Federera i cak rasprava o njegovoj mogucnosti da se vrati na prvo mesto. Federer ima slabe sanse za titulu na US ako mu rivali budu na nivou, a igra sa mastersa u Kanadi i Sinsinatiju nije ona kojom se osvajaju GS titule. Gledao sam mec protiv Monfisa u trecem kolu Sinsinatija. Rodzer je u pojedinim momentima bio u panici, isla mu je igra jedino na mrezi. Isto se videlo protiv Tsonge u finalu Montreala gde je cim igra sa malo spremnijim protivnikom, Federer labilan sa osnovne linije.

Garantujem da on nema sanse sa potpuno spremnim i motivisanim igracem na tri dobijena seta jer vise nema konstantnost sa osnovne linije, to moze da nadomesti igrom na mrezi protiv osrednjih i slabijih protivnika ali protiv Djokovica ili spremnog Vavrinke npr. to nece proci.

Danijel

pre 9 godina

I ako ne osvoji.. dovoljno je biti ponosan kao njego navijac da u 33 god(kad je konkurencija navodno kao nikad) Da bude prvi favorit na Us openu.
Nenormalno. Dje su ovi koji ce da salju federera u penziji..

Ivan NK

pre 9 godina

Nema sanse!!!
RF je i 2012-te bio u sjajnoj formi, osvojio WB, finale Olimpijskih igara, osvojio Cincinnati i onda na US Openu-poraz u cetvrtfinalu od Berdicha.
Sada sigurno nije u boljoj formi nego tada.Prema tome ne ocekujte previse od RF.

Dermendziev

pre 9 godina

Sve je moguce.Dovoljno je samo setiti se cudnih meceva Mari-Djokovic (USO i W pobede Maria),Mari-Federer(OI,pobeda Maria),Mari-Dimitrov(ovogodisnji W i pobeda Dimitrova),Djokovic-Federer(ovogodisnji W),Nadalovih pauza...

Pozdrav!

Banja Luka

pre 9 godina

Šta je Novak dopustio...
Ovo, bez obzira na komentare tipa "biće rasterećeniji", je vruć šamar.
Jedan Federer, sportski gledano u poznim godinama, favorit ispred njega koji je br. 1.
Gotivim ja Novaka kao osobu, ali kao sportista nije ni blizu Federeru i Nadalu.

Još jednom za sve koji prate tenis od kako su čuli za Novaka, u profesionalnoj karijeri jednog tenisera broje se osvojene GS titule i samo to se pamti i spominje.

Vladan R

pre 9 godina

@ danilo

Bas je sretan, sto je u samom pocetku perioda dominacije, dobio Nadala za rivala. Njegove pobede protiv Novaka opravdavas, Novakovom mladoscu, ali ne komentarises Novakove poslednje pobede, kada je Federer vec presao tridesetu godinu.
Pitam sve one koji tvrde da Federer nije imao konkurenciju, da mi objasne otkud im ta ideja, s obzirom da je Federer sa vrhinskim rezultatima krenuo od W 2003, tj tek 2004 krenuo sa punom dominacijom a vec 2005 godine se u punoj snazi pojavio Nadal sa 11 osvojenih turnira od cega 4 mastersa i RG. Za kraj jos jedno pitanje za pomenute. Da li Novaka cini boljim igracem, to sto je na dva potonja mastersa ispadao u ranoj fazi turnira od za njega indijanaca, umesto da je recimo nekako dosao do finala, i u njima gubio od Federera, posto eto nije pokvario trenutni skor sa Federom, uvecavsi tako sansu, da na kraju bude bolji u tom segmentu. Odgovor, ako mozete iskren da date, prenesite na Nadala u periodu dok je bio jedini pravi rival Federeru, pa cete videti koliko je pouzdan kriterijum "head to head" koji potezu svi koji zele da omalovazavaju Federerove rezultate.

realno

pre 9 godina

A kao mnogo je vazno za Federera sto Nadal ne igra na Us Openu.
Njih dvojica ionako nikada nisu igrali na US Openu i pitanje je kako bi Nadal prosao da su morali da igraju.
Ipak suludo je Federera proglasavati favoritom u njegovoj 34. godini.
Jeste on osvojio 5 titula u Njujorku, samo sto je poslednju osvojio pre 6 godina.
Usledio je prvi poraz od Del Potra u 5 setova, pa dva poraza od Djokovica u 5 setova,pa poraz od Berdiha u 4 seta i poslednji poraz od Robreda u 3 seta.

Primecujete li da kako vreme odmice, Federer osvaja sve manje setova u tim porazima? To je nista drugo do uticaj godina na njegovu igru.
Mozda mu se malo otvorio zreb, ali to mu samo moze pomoci da dodje do polufinala do kojeg nije mogao stice u poslednja dva ucesca.
Dalje od polufinala Federer nece moci ko god mu bio protivnik u polufinalu.
Smem da se kladim sa bilo kim u sta god zeli, da Federer ove godine nece stici dalje od polufinala.
Forma, kretanje, iskustvo, prethodni uspesi... sve to pada u vodu pred cinjenicom da je usao u trideset cetvrtu godinu zivota.

Na kraju covek je vec vezao 10 meceva u poslednje 2 nedelje i u njegovim godinama on je vec umoran u treba mu duzi oporavak.

Mene ne bi iznenadilo i da ispadne u prvom-drugom kolu bas zbog tog umora, jer godine cine svoje.
A price da ce osvojiti titulu su stvarno naucna fantastika.

prisjećanje

pre 9 godina

Za one koji sporo pamte ,a brzo zaboravljaju treba da se malo prisjete da su na mastersu u Sinsinatiju,koji se održavao PROŠLE semice,u Rodžerovoj grupi bili i Marej i Raonić ,pa ih je on isprašio i ne znam zašto toliki strah Novakovih navijača od njih dvojice i još Wawrinke kad je i on na pomenutom i u Torontu prošao k'o bos po trnju.

tetak

pre 9 godina

oliko već turnira unazad Nole ima težak žreb? Da li je to baš slučajno?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (deki, 22. avgust 2014 12:37)

na zadnja dva turnira ....

ako je prvi reket pa neka ga se drugi plase

danilo

pre 9 godina

Istinu u oči pogledati, tako se najdalje vidi...
(danilo, 22. avgust 2014 09:18)
Slazem se, istinu u oci pogledati, nemas ti covece pojma sa zivotom...
(N, 22. avgust 2014 10:00)
Da ti imaš malo pojma o logici, život se otkriva samo sa njom, znao bi da je argument na argument način rasprave civilizovanog sveta, a napad na ličnost je kao ujed kučića...

pero

pre 9 godina

fan sam rodzera i voleo bih da on bude osvajac us-opena jer bi ostatak sezone bio jos zanimljivi.sanse postoje nije iskljuceno,jer u poslednja dva meseca igra dosta dobro.ali realno rodzer federer moze osvojiti us-open ako u finalu ne bude igrao novak.volim rodzerovu igru ali u finalu ce novaka tesko pobediti.voleo bih i da se to desi jer trenutno novak i rodzer su najbolji teniseri planete...

ja

pre 9 godina

Novak ako podigne formu i ne bude igrao onako malodusno kao na prethodnim turnirima moze do finala a tu mislim da je favorit ko god bude s druge strane.Mada i Nadal je bio favorit protiv Vavrinke.Federer ako bude igrao kao u Sinsinatiju finale je sigurno(dakle ako ne bude imao los dan) i tu ce biti favorit protiv svakog osim protiv Novaka.Prosto zato sto se igra na 3 seta na betonu.Federer je po formi sa prethodnih turnira sigurno prvi favorit,ali bio je i 1.favorit 2012.Njega mozda moze da iznendai Berdih ako bude imao neki ludo dobar dan(ne bi mu bio prvi put protiv Feda),eventualno Dimitrov(mada tesko).Djokovic ne bi trebao da ima problema sa Congom i Iznerom ovde oni tradicionalno lose igraju.Marej bi mogao da bude vrlo opasan,namucii je Rodzera u Sinsinatiju i podize formu(mada ja mislim da je Morezmo velika greska).Vavrinka je uvek naostren protiv Novaka i dobro igra na AO i USO,a pokazao je da moze da pobedi Novaka cak i kad ovaj igra odlicno,sto je vrlo retko.Najvise bih volela da Rodzer osvoji USO jer mislim da je zaista zasluzio,igra najkonstantnije ove sezone i tada bi borba za 1.mesto bila interesantnija madam mislim da Rodzer ne moze do br 1 jer lose igra azijusku turneju i Masters u Parizu.

mix

pre 9 godina

Ocekujem odmornog,motivisanog i potpuno spremnog Noleta u NY.
Nadam se da se dovoljno opustio, refresirao i sada ima da slisti sve zeceve i sove, ehe!
U fi.alu ce igrati Nole i verovatno jedan od Svajcaraca, videcemo ko.Licno bih voleo da to bude bas Fedex.
Cisto, da vidim hoce li opet da zaplace.Verovatno mu malo turnira sto je osvojio...!
Novaku je kriticno trece kolo, ako prodje ide do kraja!

danilo

pre 9 godina

Definitivno najsrećniji igrač u istoriji tenisa,a još se lepo kreće!
P.S.
Kao elegantan je(štagod to znači u muškim sportovima koji nisu balet), kao ima divan jednoručni bekend, kao džentlmen je veliki.
Zar to nije dovoljno njegovim navijačima nego bi po svaku cenu da bude i najbolji svih vremena?!
Pored Rafe koji ga masakrira već desetak leta i koji će do tridesete, ako bude imao bar minimum zdravlja i sreće, osvojiti i 18 GS...
Pored Noleta koji u poslednjih 6 godina, od kada je prestao da bude klinac, vodi 15:11!?
Istinu u oči pogledati, tako se najdalje vidi...

Vladimir

pre 9 godina

ljudi molim vas realnosti malo...I ja volim novaka jer je nas..ali ovo sto.pisete tipa novaka se pita nije tacno...federer kada igra svoj najbolji tenis ne moze ga niko ppbediti osim nadala..i to na sljaci

limeni

pre 9 godina

kako da ne?! Ima Matoshevic da ga prepegla u prvom kolu! igra se na 3 dobijena, raspashce se Fesha vrlo brzo, mozda i u prvoj nedelji! zao mi je novinari, jedno je sto vi zelite a stvarnost je surova

Deda Proka

pre 9 godina

sto je babi milo to joj se i snilo, novinari na zapadu su uvek navijali za Federera
(mare, 22. avgust 2014 11:05)

He, he, nece biti sine!
Nisu "novinari na "zapadu" uvek navijali za Federera", nego su, sine "NOVINARI UVEK NAVIJALI ZA FEDERERA".
Kao sto i ogromna vecina ljibiteli tenisa na zapadu, istoku, severu i jugu navijaju za Federera.
A ti se pitaj zasto? Igra, postenje, izjave, korektnost ...

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

Dobra vest, ustvari odlicna! Taman da se NO1E lepo motivise. Nadam se da cu ponovo docekati suncano jutro radostan kao u Septembru 2011. 2:2 u setovima, 5:3 u petom, 40:15 za Rodzera i dve mec lopte a sretna Mirka kupi stvari i sprema se da krene. A reporter kaze: "Novak je skinuo kapu, nesto se sprema...." Ostatak znamo. "ajde NO1E, ruka ti se pozlatila!" Odavno me neki clanak nije ovoliko motivisao da osokolimo Novaka!
Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

aleksa

pre 9 godina

Lepo rekose ovi, zreb-zakasneli POKLON teniske organizacije. Neverovatno je koliko se ovaj momak(pa i nije momak vise) gura, zaista za ne poverovati, ja licno ne volim da umanjujem neciji uspeh, ali kao sto se Nole rodio u pogresno vreme, tako se Rodja rodio u pravom trenutku. Covek je osvajao GS-ove protiv tenisera koji bi danas jedva mogli da prodju u drugu nedelju, jedini malo tezi protivnik mu je bio Rodik, a svi mi znamo da Federeru takvi najvise i odgovaraju. Slemove koje je dobio protiv velike cetvorke su tri VB(Nadal specijalista za sljaku i Mari) jedan AO(Mari) i dva USO(Mari i Nole(kad je imao 20 godina)). Po meni ni Rodzer ni Rafa nisu najveci, Rafa zbog dobro znanog razloga da ima cak devet od cetrnaest GS na sljaci. A ovog US opena sto se tice mislim da ipak sve zavisi od Novaka, ako uspe da prodje Mareja i Vavrinku, proci ce Fedeksa(ako ovaj dodje do finala) bez problema. Mislim ipak da sve ovo favorizovanje Federera ide Novaku na ruku, a sa druge strane novinari nisu uzeli u obzir Novaka u finalu, oni su ga vec videli porazenog pre finala. Sve u svemu da naseg asa posluzi zdravlje a za titulu cemo lako

N

pre 9 godina

Definitivno najsrećniji igrač u istoriji tenisa,a još se lepo kreće!P.S.Kao elegantan je(štagod to znači u muškim sportovima koji nisu balet), kao ima divan jednoručni bekend, kao džentlmen je veliki.Zar to nije dovoljno njegovim navijačima nego bi po svaku cenu da bude i najbolji svih vremena?!Pored Rafe koji ga masakrira već desetak leta i koji će do tridesete, ako bude imao bar minimum zdravlja i sreće, osvojiti i 18 GS...Pored Noleta koji u poslednjih 6 godina, od kada je prestao da bude klinac, vodi 15:11!?Istinu u oči pogledati, tako se najdalje vidi...
(danilo, 22. avgust 2014 09:18)
Slazem se, istinu u oci pogledati, nemas ti covece pojma sa zivotom...

Dino

pre 9 godina

Ako gospoda novinari ,pogledaju koliko titula ima Rodja kada je dobio ozbiljnu konkurenciju u zadnjih 7-8 godina,videce koliko se lepo KRETAO?
ps U potpisu Novak i Rafa

TurboNator

pre 9 godina

"Federer je pet puta uzastopno osvajao US open, u periodu od 2004. do 2008. godine. Potom je izgubio od Del Potra u finalu, usledila su dva polufinalna poraza od Đokovića, zatim eliminacija u četvrtfinalu od Berdiha 2012. i poraz u četvrtoj rundi od Robreda prošle sezone."

Hmmm, pogledajte trend malo dragi 'strucnjaci'... Nije ga osvojio od 2008. a svake godine sve losiji rezultat. Ove godine ima verovatno najbolju (poslednju?) sansu od 2008. ali opet ne verujem da ce osvojiti. Od 2009. kada je osvojio 2 Grand Slam-a (Roland Garros i Wimbledon) Federer je osvojio jos samo 1 - Wimbledon 2012.

Ne moze se reci da bi bilo iznenadjenje ako Federer osvoji US Open, pogotovo zato sto izgleda u najboljoj formi od onih koji realno imaju sanse, ali ipak mislim da nece. Osvojice Nole ili neko 'iz potaje'.

Vladan R

pre 9 godina

@ danilo

Bas je sretan, sto je u samom pocetku perioda dominacije, dobio Nadala za rivala. Njegove pobede protiv Novaka opravdavas, Novakovom mladoscu, ali ne komentarises Novakove poslednje pobede, kada je Federer vec presao tridesetu godinu.
Pitam sve one koji tvrde da Federer nije imao konkurenciju, da mi objasne otkud im ta ideja, s obzirom da je Federer sa vrhinskim rezultatima krenuo od W 2003, tj tek 2004 krenuo sa punom dominacijom a vec 2005 godine se u punoj snazi pojavio Nadal sa 11 osvojenih turnira od cega 4 mastersa i RG. Za kraj jos jedno pitanje za pomenute. Da li Novaka cini boljim igracem, to sto je na dva potonja mastersa ispadao u ranoj fazi turnira od za njega indijanaca, umesto da je recimo nekako dosao do finala, i u njima gubio od Federera, posto eto nije pokvario trenutni skor sa Federom, uvecavsi tako sansu, da na kraju bude bolji u tom segmentu. Odgovor, ako mozete iskren da date, prenesite na Nadala u periodu dok je bio jedini pravi rival Federeru, pa cete videti koliko je pouzdan kriterijum "head to head" koji potezu svi koji zele da omalovazavaju Federerove rezultate.

Bikan

pre 9 godina

Rodja je u formi - tu nema reci. Podloga mu odgovara, Nadal nije tu - sve to stoji. Ali, jos uvek se Nole tu pita. Nole je gubio tesne meceve u 2 seta, ali na USopenu...se igra na 3 dobivena, a to je totalno druga dimenzija...

Banja Luka

pre 9 godina

Šta je Novak dopustio...
Ovo, bez obzira na komentare tipa "biće rasterećeniji", je vruć šamar.
Jedan Federer, sportski gledano u poznim godinama, favorit ispred njega koji je br. 1.
Gotivim ja Novaka kao osobu, ali kao sportista nije ni blizu Federeru i Nadalu.

Još jednom za sve koji prate tenis od kako su čuli za Novaka, u profesionalnoj karijeri jednog tenisera broje se osvojene GS titule i samo to se pamti i spominje.

Mairon

pre 9 godina

Posle jednog i to veoma tesko osvojenog mastersa, pocinje forsiranje Federera i cak rasprava o njegovoj mogucnosti da se vrati na prvo mesto. Federer ima slabe sanse za titulu na US ako mu rivali budu na nivou, a igra sa mastersa u Kanadi i Sinsinatiju nije ona kojom se osvajaju GS titule. Gledao sam mec protiv Monfisa u trecem kolu Sinsinatija. Rodzer je u pojedinim momentima bio u panici, isla mu je igra jedino na mrezi. Isto se videlo protiv Tsonge u finalu Montreala gde je cim igra sa malo spremnijim protivnikom, Federer labilan sa osnovne linije.

Garantujem da on nema sanse sa potpuno spremnim i motivisanim igracem na tri dobijena seta jer vise nema konstantnost sa osnovne linije, to moze da nadomesti igrom na mrezi protiv osrednjih i slabijih protivnika ali protiv Djokovica ili spremnog Vavrinke npr. to nece proci.

realno

pre 9 godina

A kao mnogo je vazno za Federera sto Nadal ne igra na Us Openu.
Njih dvojica ionako nikada nisu igrali na US Openu i pitanje je kako bi Nadal prosao da su morali da igraju.
Ipak suludo je Federera proglasavati favoritom u njegovoj 34. godini.
Jeste on osvojio 5 titula u Njujorku, samo sto je poslednju osvojio pre 6 godina.
Usledio je prvi poraz od Del Potra u 5 setova, pa dva poraza od Djokovica u 5 setova,pa poraz od Berdiha u 4 seta i poslednji poraz od Robreda u 3 seta.

Primecujete li da kako vreme odmice, Federer osvaja sve manje setova u tim porazima? To je nista drugo do uticaj godina na njegovu igru.
Mozda mu se malo otvorio zreb, ali to mu samo moze pomoci da dodje do polufinala do kojeg nije mogao stice u poslednja dva ucesca.
Dalje od polufinala Federer nece moci ko god mu bio protivnik u polufinalu.
Smem da se kladim sa bilo kim u sta god zeli, da Federer ove godine nece stici dalje od polufinala.
Forma, kretanje, iskustvo, prethodni uspesi... sve to pada u vodu pred cinjenicom da je usao u trideset cetvrtu godinu zivota.

Na kraju covek je vec vezao 10 meceva u poslednje 2 nedelje i u njegovim godinama on je vec umoran u treba mu duzi oporavak.

Mene ne bi iznenadilo i da ispadne u prvom-drugom kolu bas zbog tog umora, jer godine cine svoje.
A price da ce osvojiti titulu su stvarno naucna fantastika.

Danijel

pre 9 godina

I ako ne osvoji.. dovoljno je biti ponosan kao njego navijac da u 33 god(kad je konkurencija navodno kao nikad) Da bude prvi favorit na Us openu.
Nenormalno. Dje su ovi koji ce da salju federera u penziji..

Fedeks

pre 9 godina

Sklonite emocije po strani i razmislite o tome da je Federer igrao u četiri uzastopna finala, da se lako kreće i da je treći na ATP turu po gemovima osvojenim na svoj servis. Uz to, petostruki šampion uživa ogromnu podršku publike u Njujorku, ima dobar žreb, neće morati da igra sa Rafom, a i podloga mu odgovara.

Ovaj je najpametnije rekao. Ljudi moji,stanite na trenutak i razmislite... To su činjenice!

misa

pre 9 godina

Nole je prvi favorit. Jednostavno ako on bude igrao na svom nivou pobedice.
Fed je u formi, jeste najveci svih vremena, ali ovo GS i na 3dobijena seta teako da Fed moze da uzme titulu.

A ovaj sto gleda poslednjih 6 godina... Evo ja, koji sam igrao profi tenis, igram i danas, i pratim sport od 80 i neke i Borga recimo, da ti kazem: aj bratac popi pivo i gledaj bre fudbal. Mojne hejtujes ispadas smesan.
Fed je nedostizan po mnogo cemu a lepoti igre definitivno. Po trofejima i rekordima takodje. Nece ga Rafa stici jer ne moz da hoda. Jos eventualno neki RG i to je to od GS.
Nole? Tesko da ce stici i Rafu ali sta ga bole... objasnio je decko sta je imao. Respect decku. Fin, normalan, pravi sampion.

Fed? Fed je jedan i teeeesko ponovljiv.

Objektivno!

pre 9 godina

"Lak žreb" može da se obije o glavu! Bolje je igrati sa kvalitetnim protivnicima, radi podizanja forme, a ne da nakon nekoliko pacera naletiš na nekog utreniranog i spremnog. S' druge strane, ako Nole prođe Mareja i Vavrinku, Rođa će da mu dođe kao lakši trening...

Katarina

pre 9 godina

Ko malo prati pisanje dotičnih kolumnista na pomenutom teniskom portalu, vrlo dobro zna da je to fan club RF-a. Tako da...
Jedva su dočekali

Sava

pre 9 godina

Ed Mekgrogan: "Rafa se povukao, a Đoković, Mari, Conga, Vavrinka i Raonić u istoj su, suprotnoj strani žreba od Federera. Nazovite to zakasnelim rođendanskim poklonom Teniske asocijacije SAD."

Uvek sam se bunio kada je neko tvrdio da je zreb namešten i danas ne verujem u te teorije ali posle ovakve očigledne sugestije jasno je da se debelo mulja!

Ipak slaba vajda, Nole osvaja, navikao je on da ide tezim putem. Dobro je što neće imati nikakav pritisak jer svi očekuju Rodzerovu pobedu ali zaboravljaju oni šta se dešava kad se Novak zainati!!

Predo

pre 9 godina

Ljudi, to su novinari i u najboljem slučaju teniski rekreativci. Izuzetno lepo pišu i poznaju tenis onako, kako poznaju filmski ili muzički kritičari poznaju filmove i muziku. Ali ti isti kritičari ne prave filmove, a ovi drugi niti sviraju, niti pevaju. Kod nas je jedino Saša Ozmo na tom nivou sportskog novinarstva. I Višković kao komentator. Ali, koliko su uopšte relevantana njihova mišljenja? Nije što je najavio Novakovu pobedu, ali jedini, koji je tu relevantan, je Džon Mekinro. Bavio se tim poslom, bio broj 1, osvajao slemove, zna kad pogleda tenisera šta misli i kako se oseća, a sada je komentator, tj. novinar.
Ne znam šta će biti. Najveći problem što ne znamo da li se Novak samo nije trudio, da li je tempirao formu za US Open, da li je kalkulisao ili jednostavno nije spreman, ali ako dođe do finala, ko god bude na drugoj strani, uključujući Federera, može odmah da ide po poslužavnik.

pero

pre 9 godina

fan sam rodzera i voleo bih da on bude osvajac us-opena jer bi ostatak sezone bio jos zanimljivi.sanse postoje nije iskljuceno,jer u poslednja dva meseca igra dosta dobro.ali realno rodzer federer moze osvojiti us-open ako u finalu ne bude igrao novak.volim rodzerovu igru ali u finalu ce novaka tesko pobediti.voleo bih i da se to desi jer trenutno novak i rodzer su najbolji teniseri planete...

Ivan NK

pre 9 godina

Nema sanse!!!
RF je i 2012-te bio u sjajnoj formi, osvojio WB, finale Olimpijskih igara, osvojio Cincinnati i onda na US Openu-poraz u cetvrtfinalu od Berdicha.
Sada sigurno nije u boljoj formi nego tada.Prema tome ne ocekujte previse od RF.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Jel to isti oni sti su predvideli da ce Nadal da osvoji Vimbldon. Joj kako su smesni blagi Boze, i jos se smatraju nekim strucnjacima.

tetak

pre 9 godina

oliko već turnira unazad Nole ima težak žreb? Da li je to baš slučajno?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (deki, 22. avgust 2014 12:37)

na zadnja dva turnira ....

ako je prvi reket pa neka ga se drugi plase

veliki strumf

pre 9 godina

Federer igra dobro, igrao je na 3 velika turnira uzastopno u finalima, i od Wimbledona, a to je vec 2 meseca, drzi formu. Mislite da je to u njegovim godinama lako? Mislite da ce bez problema izdrzati meceve na 3 dobijena seta, koji duze traju i gde se drugacije igra nego na travi (nema toliko kratkih poena i izlazaka na mrezu)? Cisto sumnjam. Pad ce sasvim sigurno uslediti, a i umoran je. Meni je mnogo veca enigma Noletova forma. Ipak, dizace se on iz meca u mec, i finale odigrati bas kao na Wimbledonu.

ja

pre 9 godina

Novak ako podigne formu i ne bude igrao onako malodusno kao na prethodnim turnirima moze do finala a tu mislim da je favorit ko god bude s druge strane.Mada i Nadal je bio favorit protiv Vavrinke.Federer ako bude igrao kao u Sinsinatiju finale je sigurno(dakle ako ne bude imao los dan) i tu ce biti favorit protiv svakog osim protiv Novaka.Prosto zato sto se igra na 3 seta na betonu.Federer je po formi sa prethodnih turnira sigurno prvi favorit,ali bio je i 1.favorit 2012.Njega mozda moze da iznendai Berdih ako bude imao neki ludo dobar dan(ne bi mu bio prvi put protiv Feda),eventualno Dimitrov(mada tesko).Djokovic ne bi trebao da ima problema sa Congom i Iznerom ovde oni tradicionalno lose igraju.Marej bi mogao da bude vrlo opasan,namucii je Rodzera u Sinsinatiju i podize formu(mada ja mislim da je Morezmo velika greska).Vavrinka je uvek naostren protiv Novaka i dobro igra na AO i USO,a pokazao je da moze da pobedi Novaka cak i kad ovaj igra odlicno,sto je vrlo retko.Najvise bih volela da Rodzer osvoji USO jer mislim da je zaista zasluzio,igra najkonstantnije ove sezone i tada bi borba za 1.mesto bila interesantnija madam mislim da Rodzer ne moze do br 1 jer lose igra azijusku turneju i Masters u Parizu.

danilo

pre 9 godina

Istinu u oči pogledati, tako se najdalje vidi...
(danilo, 22. avgust 2014 09:18)
Slazem se, istinu u oci pogledati, nemas ti covece pojma sa zivotom...
(N, 22. avgust 2014 10:00)
Da ti imaš malo pojma o logici, život se otkriva samo sa njom, znao bi da je argument na argument način rasprave civilizovanog sveta, a napad na ličnost je kao ujed kučića...

Goran S.

pre 9 godina

Rodzer jeste favorit po prikazanoj igri u poslednjih mesec dana, dok Nole po prikazanoj igri nema nikakve sanse do cetvrtfinala, ali sme li iko da se kladi da ce se takav trend nastaviti?
Licno misljenja sam da ce Rodzer ipak malo stagnirati sa formom, jer tesko je drzati je na visokom nivou mesecima, pogotovu sa 33 godine pa makar to bio i sam Rodzer, dok za Noleta zaista nisam nacisto, kao da mu manjka motivacija. Prosto ne mogu da verujem da mu je Nadal na turu pokretac, istina dobio je lufta da sebi moze dopustiti ispadanja u ranim fazama dva poslednja turnira, ali sada prosto ne sme dozvoliti Rodzeru da osvoji turnir jer time bi zaista dobio jos jednog konkurenta koji ga moze ugroziti na broju jedan do kraja godine. Jos uvek sve zavisi od Noleta, istina nije mala stvar brak i to sto ce uskoro postati otac, svakako da mu te stvari ne daju 100% fokus na tenis, verujem kad se bebac rodi da ce mu to dati nove snage da bude bolji nego ikad i da ce biti tata i na terenu i van njega!

uso

pre 9 godina

Fed jeste favorit, ali ne mislim da je veći od Novaka. Pre svega, mislim da je on učinio svoju igru stabilnijom u poslednje vreme, pre svega zbog činjenice da sada kada igrate sa Rodžerom ne možete da računate na veliki broj bekhend grešaka. On uglavnom igra slajseve i to ih igra veoma dobro i duboko, čime ''ubija'' protivnika. Drugo, on servira fantastično i tu stvara ogromnu prednost. Treće, često skraćuje poene izlaskom na mrežu, a njegova igra na mreži je fascinantna. Sa druge strane, Nole nije bio agresivan na prethodna dva mastersa i uglavnom je čekao grešku protivnika, što se protiv Conge i Robreda nije dešavalo. Ne verujem da tri puta može da ponovi tako pasivnu igru, naročito u mečevima na tri seta. Da skratim-ako ne bude imao baš loš dan, Fed ide daleko, moguće do finala, a Nole, uz malo više agresivnosti, neće imati prevelikih problema ni protiv Mareja ni protiv Vavrinke.

mix

pre 9 godina

Ocekujem odmornog,motivisanog i potpuno spremnog Noleta u NY.
Nadam se da se dovoljno opustio, refresirao i sada ima da slisti sve zeceve i sove, ehe!
U fi.alu ce igrati Nole i verovatno jedan od Svajcaraca, videcemo ko.Licno bih voleo da to bude bas Fedex.
Cisto, da vidim hoce li opet da zaplace.Verovatno mu malo turnira sto je osvojio...!
Novaku je kriticno trece kolo, ako prodje ide do kraja!

krle

pre 9 godina

Piter Bodo: Rodžer Federer. Upala mu je kašika u med kada se Nadal povukao sa US opena.
U originalu, pretpostavljam da je rekao sledeće:
Peter Bodo: Roger Federer. He dropped his spoon into the honey when Nadal withdrew from the Open.

prisjećanje

pre 9 godina

Za one koji sporo pamte ,a brzo zaboravljaju treba da se malo prisjete da su na mastersu u Sinsinatiju,koji se održavao PROŠLE semice,u Rodžerovoj grupi bili i Marej i Raonić ,pa ih je on isprašio i ne znam zašto toliki strah Novakovih navijača od njih dvojice i još Wawrinke kad je i on na pomenutom i u Torontu prošao k'o bos po trnju.

objektivno

pre 9 godina

Što reče jedan od navedenih novinara kad se ostave emocije po strani, vidjeće se se da je Rodžer u Sinsinatiju u dva seta lako pobjedio Mareja i Raonića i da sa Milošem do sada nije igrao nijedan meč u kojem je imao problema da ga pobjedi ,a da su u Novakovoj grupi drugi teniseri iznenađujuće lako pobjedili Congu i Wawrinku.Kad već pominju da Rodžeru na ruku ide i to što ne igra Rafa,zašto se nikao od njih nije upitao da li bi Rafa i da je igrao , mogao pružiti onakvu igru na koju Rodžer nema odgovor.Uostalom,Novaku itekako odgovara što Rafa ne igra na USO, jer ga je u dva , od poslednja 4 finala u kojima je Novak igrao,Rafa pobjedio.Rodžer toliko iskusan da ova predviđanja novinara na njega neće izvršiti dodatni pritisak.

Dermendziev

pre 9 godina

Sve je moguce.Dovoljno je samo setiti se cudnih meceva Mari-Djokovic (USO i W pobede Maria),Mari-Federer(OI,pobeda Maria),Mari-Dimitrov(ovogodisnji W i pobeda Dimitrova),Djokovic-Federer(ovogodisnji W),Nadalovih pauza...

Pozdrav!